1.4.2015

Kommentointipakko - tavoitteena ME Guinnesin kirjaan


Anonyymi valitteli edellisessä keskustelussa, että Iineksen blogi on muuttunut laatublogista roskakoriin pantavaksi. Näin on. Täällä on pääpainot keskustelussa, ei emännän päreessä. Valta on viety ja emäntää tanssitetaan kuin Salomea suulitansseissa.

Tämä on johtanut valitettavaan lopputulokseen,  sisäpiireilyyn, jossa epämääräinen joukkio kirjoittelee linjat tukkoon ja  blogi on tipahtanut lupaavasta kirjallisesti lahjakkaasta ja Parnassossakin mainitusta ilmaisukanavasta tyhjäksi höpötykseksi, lystileikiksi. Uskottavuus on karannut käsistä. Kirjallisesti lahjakkaimmat taiteilijat ovat kadonneet takaisin taiteeseen. Jäljelle on jäänyt reissussa rähjääntynyt harmaa eminenssistö, joka toistelee ulkoa oppimiaan klassisia runosäkeitä.

Tälle kaikelle on siis tehtävä loppu. Muutoinkin blogimaailmassa kajahtaa nyt uusi terve sävel, jos hieman silmäilette ympärillenne, alkuun vaikkapa blogin sivupalkistoon. Ahkerat blogistit alkavat suivaantua ilmaiseen työhönsä ja työtä varten tekemiinsä kulunkeja vaatineisiin projekteihin, joita kukaan ei palkitse kahisevalla. Että väki tulee vain ja lukee röyhkeästi blogia, nautitsee vastikkeetta toisen jutuista ja reissutarinoista. Ja neuvoista!

Nyt tehdään näin. Tänne tulee kommentointipakko. On siis maksettava lukemisensa kommenttikentässä. Ellei kommenttia kuuluu, IP-numerot julkaistaan ja pannaan poliisi perään. Kommentit otetaan jälkikäteen. Tavoitteena on tietysti myös maailmanennätys (ME)  kommenttien määrässä. Tulos julkaistaan Guinnesin ennätysten kirjassa.

(Maalaus Hieronymus Bosch)

278 kommenttia:

  1. Kuitattu.

    Eikä se hävytön anonyymi sanonut, että blogi olisi roskiin pantava, vaan kommentit ovat roskakoritavaraa. Siinä on ero, sinun hyväksesi.

    VastaaPoista
  2. No juu, mutta menköön samaan syssyyn.

    Luin kerran yhtä kirjallisesti ilmeisesti hyvin lahjakasta blogia. Siinä ei ollut koskaan yhtään kommenttia, paria lukuunottamatta. Se oli niin hyvä, että se karkotti kaikki. On ihan mahdollista, että hän julkaisi myöhemmin kirjan.

    VastaaPoista
  3. Iines, Sinun blogisi on ollut aina elävä ja mielenkiintoinen. Hyvää jatkoa. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin ajattelen, ja olen syvästi kiitollinen elävästä kommenttiosastosta. Kiitos samoin, Anna!

      Poista
  4. osasyyllisenä tähän trakediaan (purskahtaa nauramaan) niin sanon vaan (no, purskahtaakin yht'äkkiä hillittömään itkuun) että ei tähän mitään voi sanoa enää (ampuu itseään konepistoolilla selkään) tai korkeintaan voi sanoa vain krooh... krööh.. koöh köh... (heittäytyy kuolleena maahan)

    No, onneksi on sivistyneempiäkin Blogeja. Jossa sivistyneemmät ihmiset voivat vierailla toisten vielä entistäkin sivistyneempien ihmisten vieraana. Ja välillä narista saranamaisesti aukenevasta suupielestään että "tää on godaa, ekskusee.. Vai mitä mieltä sinä olet, Kaarl Kustaffoseni?"

    Totta kai me Tavikset voimme vain kadehtiä heitä. Keitäs muitakaan me voisimme kadehtia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri luin lehdestä, että Suomen kouluissa ei enää opeteta sivistystä, vaan kohellusta ja sekamelskaa, kun uusi opetussuunnitelma oppiainerajoja kaatavine opetuksineen tekee tuloaa, ainakin paperilla.

      Mihin tämä maa joutuu ilman tasoeroja? Kysyn vaan.

      Poista
    2. Onhan meillä Matti Klinge! Niin kauan kun hän elää ja hourii kummallisuuksiaan niin ei sivistys Suomesta mihinkään karkaa.

      Poista
    3. Yllätyin, kun hänet juuri hiljakkoin oli kaivettu ylös hh-- jostakin sanomaan jotakin jostakin asiasta. En tiennyt, että hän elää vielä.

      Asiantuntijakeskusteluissa esiintyy aina väliin yllättäen outoja haamuja, jotka sitten aikojen päästä tunnistaa entisiksi joksikin. Onhan se hyvä, että oikea viisaus ei katoa.

      Poista
    4. Minäkin toivon ettei enää kommentteja jakelisi. Elää kyllä minun puolestani saa vaikka 168 -vuotiaaksi.

      Poista
  5. Oscar Wilde sanoi joskus: "Kaikki blogit ovat roskakoreja, mutta joistain katsellaan tähtiin."

    Päre on hauska sana, tarkoittaa ilmeisesti blogitekstiä?

    VastaaPoista
  6. Blogien alkuaikoina pohdittiin paljonkin sitä seikkaa, mikä olisi yhden blogikirjoituksen virallinen nimi, jos koko kokoelman nimi on blogi. Nimittäin joku puhui blogista, tarkoittaen sillä vain yhtä blogin juttua.

    Schnur, esille tuli sellaisia vaihtoehtoja kuin lastu, päre, blogikirjoitus, blogiartikkeli. Lastu tuli tietenkin Juhani Aholta, ja päre taisi olla väännös siitä. Esimerkiksi Rauno Räsänen suosi pärettä jopa bloginsa nimessä.

    Itse kannatan blogikirjoitusta - paremman puutteessa. Kuulun myös siihen koulukuntaan, joka ei hyväksy blogia sekä koko päiväkirjan että yhden jutun nimeksi. Kielikorvani ei vain sulata sitä. Ei voi kirjoittaa päivän blogia, vaan voi pitää blogia, johon kirjoittaa sen päivän blogijutun tai -kirjoituksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postaus on myös aika käytetty yhden kirjoituksen nimenä.

      Poista
    2. Postaus on tosiaan myös käytetty, ja sitä taidettiin muinoin ehdottaakin. Sen huonona puolena voisi ehkä kuitenkin pitää lainaperäisyyttä - postata ei ole suomen kieltä vaan osittain kieleen mukautunut vierassana.

      PS Kotus-blogissa on mielenkiintoinen postaus siitä, onko asiallista se, että Suomessa on ravintola, jossa pitää käyttää vain englannin kieltä. Linkki sivupalkissa - postauksen nimeä klikkaamalla pääsee postaukseen.

      Poista
    3. Postaus on sikäli kätevä, että sitä voi käyttää kaikenlaisista blogimerkinnöistä, ei ainoastaan kirjoituksista. Englannin termi "entry" on aika hyvä - kääntyisikö se juuri "merkinnäksi"? Toisaalta merkintä kuulostaa vähän liian suppealta, joson pitkästä kirjoituksesta kyse.

      Blogi-sanan käyttö yhdestä blogijutusta on jotenkin niin kökköä, että kielikorvani sivuuttaa sen tahattomana huumorina.

      Poista
    4. Hih, linkki ja klikkaamalla. Nuo ovat jo niin jokapäiväistä kieltä, että meni puoli tuntia ennen kuin sytytti.

      Ehkä postaukselle käy vielä samoin.

      Poista
    5. Schnur, ajattelen samoin tuosta merkintä-sanasta, eli tavallaan se on hyvä mutta kuitenkin suppea. Merkintähän on parhaimmillaan rasti ruudussa.

      Klikkaaminen oli tuossa siksi, että jos klikkaa blogin nimeä, joutuu Kotuksen laajoille sivuille, ei suoraan blogikirjoitukseen.

      Poista
    6. PS Postausta vierastan siis itse, koska postata-verbi ei viittaa ollenkaan kirjoittamiseen, vaan lähettämiseen.

      Poista
  7. Bertrand Russell puolestaan lausahti näin: "Hyvässä blogissa typeryksetkin saavat sanoa mielipiteensä, huonoa blogia he pitävät itse."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Einsteinin väitetään tokaissaan näin: "Kun aivoni olivat terävimmillään, tutkin fysikkaa ja maailmankaikkeutta. Kun ne heikkenivät, aloin pohtia filosofiaa. Kun ne olivat lähes surkastuneet, siirryin politikkaan. Nykyisin pidän blogia."

      Poista
    2. Joskus myöhemmällä iällä Einstein totesi: "ilman nykyaikaisen helmitaulun laskentatehoja en olisi suorituksiini kyennyt."

      Poista
    3. Ja Groucho Marx sanoi että "minä en tule Feisbook kavereiksi sellaisille jotka hyväksyvät minut."

      Poista
    4. Vaan keisari Neropas taas sanoi blogatessaan, että "Qualis artifex pereo!"

      Poista
    5. Descartes: olen Facebookissa, olen siis olemassa.

      Poista
  8. Tiedä nyt mitä linkkasit poliiseista ja muita, koska 502 bad gateway? Ehkä tein jotain väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auttaisiko tämä linkin kirjoittaminen tähän:

      https://www.facebook.com/Suomenpoliisi/photos/a.223925181512.143139.134532941512/10152673917746513/?type=1

      Kyseessä ovat siis poliisin uudet ilmavoimat.
      PS Itselläni linkki ainakin aukeaa. Siis tekstissä oleva.

      Poista
    2. Interneet-härvelin johdot tuntuvat taas olevan hieman sekaisin, minä olen tuon bad gateway-viestin saanut jo useammasta paikasta.

      Poista
    3. Siis onpas harmi! Näen kyllä itse omat linkkini heti. Toivottavasti nyt jotain kautta olette nähneet nuo poliisin uudet ilmavoimat.

      Poista
    4. Kyllä se toimii, häiriöt tulevat ja menevät. Ovat kai jo menneet.

      Poista
  9. Kar Marx sanoi aikoinaan: "Minäkö muka alkaisin blogia pitämään? Älkää ny unta nähkö."

    VastaaPoista
  10. Ja eräs nasaretilainen sanoi että... tai on ehkä parempi jättää sanomatta mitä sanoi. Saattaa muuten tulla rättipäitä soittelee mun ovikelloani. Ne kun aina sekottavat asiat toisiinsa.

    VastaaPoista
  11. Itse asiassa minä nyt vasta tajusin tuon Iineksen postauksen jujun:

    APRILLIA sulle kanssa! (muruseni)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä näinkin. Lamppujen syttymistä on aina kiva katsella.

      Poista
  12. Lapsuudessani ja nuoruudessani me sanoimme hippejä ja edistyksellisiä rättipäiksi.

    Harmittaa, kun tietokonealan sivusto Muropaketti ilmoitti viimeinkin antavansa periksi markkinoille ja aloittavansa printtilehtenä. Nettisivuston se joutuu lopettamaan ja iritisanomaan henkilökunnan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Televiosta seuraan yleensä vain Ylen Areenan nettilähetyksiä. Jostain huomasin, että mainostelevision Ruutu-tv on maksullinen! Ei tulisi heti mieleen maksaa erikseen ohjelmien katsomisesta, jos joutuu jo katsomaan maksuksi mainoksia.

      Poista
  13. Mistä te oikein puhutte, minkä lamppujen?

    Minä otin tähän viereeni jo vanhan Helsingin puhelinluettelon, meinaan pistää se vähitellen kommenteihin. Anonyymikin on tyytyväinen, kun tulee kerrankin silkkaa asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä pidä puuskahtaa, että vanhentunutta tietoa. Kun maltatte odottaa, kyllä se uusi luettelokin tulee heti kun vanha loppuu. Historian kautta, vertaamalla sitä nykyisyyteen, voi anonyymi tehdä sitten itselleen tähän aikaan sopivat valinnat. Ymmärtää nykyajan haasteet, niin sanoakseni.

      Poista
    2. Riku se aina jaksaa olla niin pragmaattinen. Ja täpselt. Kuule, ota oppia Tuurin Vesa Keskisestä. Siinä vasta rento ukko. Soul -miehiä.Lörpöttelee yhtä jouhevasti kuin Tutankhamonin kuolinnaamio.

      talk smalkkia

      Poista
    3. Ostaisitteko tältä mieheltä käytetyn Toyotan, Hamamatin vähän ajaman? Minä seuraan Keskistä herkeämättä, hän on yksi aikamme suurista guruista ja näkijöistä. Näkyypi sydänystävä Danhammer (komee nimi) olevan tuossa mukana.

      Poista
    4. Tästä tulee kuitenkin paremmin esiin Keskisen suurenmoinen sisäinen yrittäjyys.

      Poista
    5. Kyllä se niin vaan on, vaikka Iines ei sitä vielä tiedäkkään, että panomiehet ei kauheasti puhele. Enempi tollain just letkeällä fyysisellä tavalla he ilmoittavat vain läsnäolonsa. Niinkuin videoklipissäs Vesa. - Vaatimattomuushan miehen kaunistaa!

      Poista
    6. Sitä paitsi sen anonyymin minä tunnen, se on yks Virtasen Pena Kälviältä.

      Poista
    7. Keskinen on stara. Kaikki muut häpeäsi moista kännisekoilua niin, että ei koskaan tulisi julkisuuteen.

      Mutta Vesa on Media. Vesa osaa ja panee, niin afrikassa kuin etelä amerikoissa.

      Ja kauppa käy.

      Poista
    8. En ole koskaan saanut selvää Vesa Keskisen puheesta. Silti hän on komiikan taitaja, tietämättään. Jonkinlainen elämäntaiteilija.

      Poista
    9. Enempi kumminkin debiili.

      Poista
  14. Syy siihen miksi kirjailijat eivät kommentointeja tai koko blogimaailmaa suosi, on aivan yksiselitteisesti se, että eivät uskalla tehdä kirjoitusvirheitä. Heidän täytyy saada pohtia jokaista lausetta viikon verran ja kirjoittaa se ainakin kahdeksaan kertaan ennenkuin sen kehtaa julkisuuteen päästää. Vain sellaisella pääsee syvälle asioiden ytimeen ja voi kertoa kuolemattomia viisauksia siitä, kuinka äärettömästi vituttaa, koska tää maailma on niin mätä paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en väärin muista, niin Juha Seppälä piti blogia eräässä paikallislehdessä vuosia sitten. Oli aktiivinen ja kommentoikin kommentoija.

      Poista
    2. Muutamia bloggaajissa on edelleen, mutta aika vähän kuitenkin. Tottakai se on niin, että suurimmat paukut (kun niitä kuitenkin on rajallisesti) täytyy säästää ansaintaan: "ei helmiä sioille. - Ainakaan, jos eivät maksa niistä mitään."

      Poista
    3. Onhan kirjailijoilla blogeja. Muistan lukeneeni Miina Supisen (mainio humoristi) Sokeripalaa, Silene Lehdon blogia, Karri Kokon lukuisia blogeja ja on niitä muitakin, kuten vaikka Tommi Melenderin Antiaikalainen ja sitten tietenkin Timo Hännikäinen ja Sami Liuhto ja Anita Konkka. Olennaista niiille kuitenkin kai on (oli), että tärkeintä niissä on aina se kirjailijan juttu, ei kommentit. Anita Konkka taitaa olla aktiivisin, hän kommentoikin mielellään.

      Poista
    4. Ne jotka blogeja kirjoittavat ovat rohkeita, heissä on elämää, heillä on sanottavaa.

      Ne muut kirjoittavat niitä kirjoja, joissa Kirjailija menee baaritiskille ja tilaa salmiakkikossun oliivilla. Ravistettuna, ei sekoitettuna. "Nimeni on Kirjailija, Taide Kirjailija".

      Sitten selittävät sitä, kuinka kirjan minä ei tietenkään ole minäitse, vaan minä.

      Poista
    5. Kaiken keskustelun ydin on siinä, ettei tule vääränlaisia kommentteja. Siksi eri ammatti- ym.ryhmät keskustelevat vain omissa suljetuissa piireissään. "Kukaan ei ymmärrä tuskaa, kukaan ei ymmärrä sitä kivistä polkua, ei ees mun vaimo/miäs!"

      "Miks sä täällä kommentoit, ooks sä muka joku asiantuntija?"

      Poista
    6. Samaa mieltä sanallisia blogeja kirjoittavista. Heillä on sanottavaa, kullakin omanlaistaan ja siksi erilaista ja kiinnostavaa. Teokseksi kirjoittava on epäsosiaalisempi, itsekkäämpi, hän ei halua jakaa lahjojaan netissä kaikille tuosta vaan ilman vastapalkkaa, kunniaa, rahaa, mainetta. Hän haluaa enemmän.

      Ei tässäkään mitään pahaa ole. Kirjoittamisen tuottamisessa on vain erilaisia motiiveja ja tapoja. Mitäpä kukaan meistä on sanomaan, mikä on parasta toiselle.

      Poista
    7. "Jokasel on homma", laulaa Dave. Toi tota ja tää tätä, mitä siihen kukaan sanomaan. "Ain´t nobodys business".

      Poista
  15. Matti Klinge mainittu ylempänä.

    Tuomas Enbuske (niin symppis!) kertoi joskus jossakin Matti Klingestä. Hän oli haastatellut kyseistä "herrasmiestä" ja tämä ei ollut edes tervehtinyt kameramiestä vaan Enbuskea kyllä mielistellyt parhaansa mukaan.

    Vastenmielinen tyyppi kaiken kaikkiaan, siis se rusettikaula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläinen käsitys minullakin hänestä on. Tosi valitettavasti.

      Poista
  16. Tuli mieleen tästä aprillipäivästä; pikemminkin silmäillen luin sekä Aamulehden että Hesarin eikä kummassakaan osunut silmään aprillipilaa. Löysikö joku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hesarista en huomannut, enkä myöskään mistään iltapäivälehdistä, jotka silmäilen usein netissä. Tuo poliisin ilmavoimat oli ainoa, jonka löysin.

      Ihan mukava perinne, jota sietäisi pitää hengissä.

      Poista
    2. Tämä onkin mielenkiintoista. Markkinointi on saanut lehdissä niin ison vallan, ettei lupaa aprillikirjoituksiin heru.

      Markkinointiosastot määräävät lehtien linjan.

      Poista
    3. Markkinointiosastot ovat vainoharhaisia julkisuuskuvan vaalinnassa.

      Meinaavat, että viimeisimmältä Kim Kardashian-jutulta menisi uskottavuus, jos aprillipiloja ja muita typeryyksiä julkaisisivat.

      Poista
    4. Viestintäosastot, Riku, ne julkisuuskuvaa vahtivat. Näkeehän sen isojen firmojen viestintäjohtajistakin - he ovat poikkeuksetta luisevia tiukkakatseisia suittuja riivinrautoja. (Siis naisia.)

      Markkinointiosastolla taas tehtäisiin mitä tahansa, jotta kauppa kävisi. Siellä valtaa pitävät juutalaiset kamasaksat. (Yleensä miehiä.)

      Poista
    5. Mikä on nykyään viestintä- ja markkinointiosaston ero alojen toimenkuvassa? Tai markkinointijohtajan ja viestintäjohtajan? Onko sitä?

      Markkinointijohtaja määrää ja viestintäjohtaja ilmoittaa sopivasti manipuloiden tuloksen julkisuudelle?

      Poista
  17. Minä (ich) pidän Ikkunaiineksestä erikoisen paljon sen takia että täällä ihmiset ovat ihmisiä, jokainen omanlaisensa. Tämä on kuin uutta runoutta tai taidetta ylipäänsä, sillä täällä on uskallettu ja uskalletaan rikkoa rajoja, puhutaan asioista niiden oikealla nimellä (sivistyssanat ovat - onneksi - harvinaisia, ja täällä ei kukaan tärkeile. Tuo viimeksi mainittu on tärkein kaikista, sillä ainakin minä pelkään tärkeileviä ihmisiä. He ovat kuin jauhoissa pyöriteltyjä nahkiaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisu, noin minäkin tämän näen enkä suinkaan tarkoita itseäni, vaan kaikkia loistavia kirjoittajia ja ihania ja älykkäitä kommentoijia, jotka eivät tyydy tavanomaisiin fraaseihin. Tämä kaikkineen on valtava kertomus, kuin uudenlainen ihmisfaabeli.

      Poista
    2. Lisäys: --- eivätkä tyydy vain asiassa pysymiseen ----

      Poista
  18. Nahkiaisilla tietysti olisi tähän oma sanomisensa... esim. "miten niin meitä pitää jauhossa pyöritellä?"... Jos minä olisin nahkiainen, niin sanoisin sinulle että "ripottele sinä vaan mustapippuria ja kaardemummaa päällesi, senkin tytön tyllerö, äläkä puutu meidän asioihin"... );-

    VastaaPoista
  19. Liisu on kivin!

    Sinä olet Iinukkani sanonut että minä saan kehua täällä muitakin naisia kuin sinua. No: kuunkuiske leonoora anna amnell Schnur char annikki meri anna y ynnä vielä muut. (Huh, huh.) Huh, huh. Tarkoitan, että jos yksi suomalainen mies vastaa kymmentä suomalaista naista, niin kyllä se koville kumminkin ottaa. Ja jos se oikeasti onkin toisinpäin että yks suomalainen nainen vastaa kymmentä... niin eihän tästä sitten, voi jumatsukka, mitään sitten tule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivahan muittenkin kehuja on lukea. Sitä paitsi olen samaa mieltä kuin sinä, Liisu on ihmiseksi ihana.

      Poista
    2. Liisu on, ollakseen ihminen, kelpo plikka. (Varmaan Paimiosta tai Piikkiöstä kotoisin?)

      Poista
    3. Liisu sanoo, että on keskisuomalainen ja ihan nolo, jos sitä kehutaan, sillä se on yliherkkä ja heti jos joku sanoo että se on kivin tai (kolin) sen kaikki synnit ilmestyy paikalle ja osoittelevat sormillaan, että tuoko mukamas... Ei en halua pettää teitä, itse asiassa olen ääliö vailla vertaa, Ja pahinta, että meillä oli yhtenä päivänä riita, kun sanoin miehelle(ni) että miks sä oot aina vieraille niin iloinen ja hyväntuulinen ja mulle roikotat päätäsi ja oot synkkänä, Se sanoi, ettei heillä kotona äiti ja isä ei koskaan edes puhuneet keskenään toisten kuullen, ja ei hän ole tottunut olemaan toisenlainen, mutta vieraille on pakko näytellä iloista, vaikka olisi mielessään vihainen, kun tulevat kutsumatta häiritsemään työntekoa. Ja kuin todisteeksi tuli heti yks mies puhumaan politiikkaa sen kanssa ja ne puhui ainakin kaksi tuntia ja sitten tuli se entinen urheilija valittamaan vaivojaan ja vielä tuli kolmas mies kertomaan oven raosta, että onko se huomannut että telkasta tulee hiihtoa, ja se oli lauantaipäivä. Ja meidän olis pitänyt siivota, muttei siitä tullut mitään (ja siitä minä olin puolestani iloinen). Höh, sanoisi isäni tähän. Mutta ei sekään puhunut paljon äitin kanssa, kun se oli aina töissä. Mutta me ollaan puhuva sukupolvi ja puhutaan välillä liikaakin. Yölläkin, kun pitäisi nukkua. Me parannetaan maailmaa. Ei uskoisi.

      Poista
    4. Ymmärryksen ja väärinkäsityksen raja on hyvin huomaamaton, melkein olematon. Olen huomannut, että itse kirjoitan niin, että tuntemukseni on hyvin helppo käsittää väärin. Niin tuossa ylläolevassakin.

      Kirjoitan: jos joku sanoo että se on kivin tai (kolin) - pitäisi olla kivin kovin tai kilin kolin - sen kaikki synnit ilmestyy paikalle ja osoittelevat sormillaan, että tuoko mukamas...

      Siinä jää tyypillisesti epäselväksi kenen synnit siinä ilmestyvät paikalle ja ketä ne syyttävällä sormellaan osoittavat

      Pakko selventää: jos joku kehuu minua tapahtuu tapahtuu seuraavaa:

      1. ilahdun, ai kun kiva!
      2. mieleen nousee ajatus: olenko sen ansainnut?
      3. mieli vastaa: et ole kiva, et ansaitse kehumista (aivot alkavat vilisten tuoda tästä todisteita vaikka minkälaisia, kaikki rumat ajatukset etunenässä alkavat kuvottaa minua ja mietin, olenko noin paha ja torjun niiden pohjalta kaiken kiitoksen itseäni vastaan. Tämä on totuus.
      4. Omat sormet osoittavat minua.

      Samantapainen tapahtumaketju syntyy aivoissa jos joku moittii minua. Lopputulos on sama. (Kts. kohta 4.)

      Myös Mikis ja Iines ovat antaneet ymmärtää ettei heitä saa kehua. Heillä on varmaan omat syynsä. Asian tekee vaikeaksi se, että heitä nimenomaa tekee mieli kehua. Että he ovat kehumisen a n s a i n n e e t !

      Ristiriitainen tämä maailma. Esim. minusta on k i v a kehua ihmistä, joka on mielestäni a n s a i n n u t kehumisen. Ja sellaisia ihmisiä täällä on monta. Oikeastaan voin hyvällä omallatunnolla kehua esim. täällä j o k a i s t a.

      Eikö se ole jo liikaa? Aiheuttaa inflaatiota. Mutta hei! Eikö jokaisessa ihmisessä ole jotain hyvää? On, vastaan. Eikö sitä hyvää voisi kiittämällä kannustaa ja siten sitä vahvistaa? Voi. Minusta. Mutta toisaallta: mikä minä olen yleensä arvostelemaan toisia, leimaamaan heitä hyviksi tai pahoiksi? En mikään. En yhtään mikään. En enää ymmärrä koko asiaa.

      Mutta sen sanon, että kaikissa asioissa on aina ainakin kaksi puolta, hyvä ja huono. Kumpaa puolta kannattaisi katsella? Ehkä molempia? Mutta jos on hyvän puolella?
      Entä jos rakastaakin pahaa? En tiedä.

      Mitä suurempi kysymys, sitä vähemmän siihen on vastauksia, jotka olisivat tosia ja oikeita. Elämme suuressa kysymysmerkissä, kaikki.

      Poista
    5. Minäpä sanoisin, että asioissa on aina monta puolta, eivätkä ne ole välttämättä toisiaan huonompia tai parempia.

      Etenkin näissä hyvä/paha-puolissa kannattaa olla varovainen. Kaikki maailman riidat, kriisit, tapot ja sodat liittyvät siihen, että taistelemme hyvän puolesta pahaa vastaan. Molemmin puolin.

      Etenkin ikävän yleinen käsitys, että kaikissa kansoissa on hyviä ja pahoja ihmisiä, on erittäin vaarallinen ja vahingollinen. Niin ei ole - on vain iso liuta tavallisia ihmisiä, joukossa aina pari pyhimystä ja kahjoa.

      Poista
    6. Tapsa, kommenttisi perusteella sinusta voi sanoa: olet tasapuolinen.

      Kommenttiisi on helppo uskoa. Tuntuu, että asiat ovat niin kuin sanot, järjellisesti ajatellen.

      Koko ihmiskunnan historia todistaa sen. Ja kaikki ns. pyhät kirjatkin ovat täynnä hyvän ja pahan taisteluja.

      Meidät, ihmiset, on kai tehty (tai ajan mukana olemme muokkautuneet ) sellaisiksi, että periaatteessa olemme hyvän puolella, mutta unohdamme että toisen hyvä on toisen paha, Niin kai se usein on. Mutta toisaalta sodat ja joukkosurmat voivat liittyä siihenkin, että ihmisiä on liikaa. Meitä on pakko harventaa. Luonto toimii niin. Se järjestää onnettomuuksia. Niitä on vaanimassa joka puolella. Ihme sinänsä että yleensä osa pysyy hengissä, ellei turma tule ylhäältä päin, niin iso kolhaisu, että maapallo suistuu radaltaan ja kaikki kuolee hapen puutteeseen. (vrt. yhtäkkiä kadonnut kone, joka ajeli tuntikausia ilman ohjaajaa kuolleita matkustajia kuormanaan, yhden oletuksen mukaan,)

      Mutta kehuminen. Onko se pahasta?

      Poista
    7. Kehuminen on aina hyvästä, varsinkin aiheellinen kehuminen. Ja aihettahan löytyy aina.

      Poista
    8. Liisu, jos ajattelisi niin, ettei kehuminen tai kritiikki ole koko ihmisen leimaamista hyväksi tai pahaksi? Eihän toisesta ihmisestä voi arvioida kuin niitä vaikutelmia, joita vuorovaikutuksen perusteella syntyy, eivätkä ne ole "oikein" tai "väärin". Kehujen saaminen olisi siis merkki siitä, että on onnistunut saamaan toisessa aikaan myönteisiä mielikuvia ja tuntemuksia negatiivisten sijaan, ja siinä mielessä kehut ovat ansaittuja. "Onnistunut" ja "ansaittuja" tietyin varauksin, sillä kun vuorovaikutuksesta on kyse, vastuu (huono sana tähän mutten keksi nyt parempaakaan) mielikuvista on kummallakin osapuolella.

      Poista
  20. RUNO

    Minä tunnen ja kojen,
    minä tunnen ja kojen,
    - niin suurta tuskaa ma pojen.
    Miks maalimas on suuri suru,
    miks kaikil syntymäpäivä melkein aina,
    ja mulla vain kerran vuojessa maanantaina?
    Eilen lähti myös kullanmuru.

    Jos maalimas ois kahva,
    ja mä oisin kauheen vahva,
    mä siitä lujasti kääntäisin,
    ja kaikki asiat vääntäisin,
    kauniiks ja ah, niin hyviks,
    vastustajat jauhaisin jyviks,
    ja antaisin niille turpiin.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KRITIIKKI

      Jo runon nimeäminen naivisti "runoksi" osoittaa, että kirjoittaja on ohittanut mielessään rahvaanomaisuuden, eikä nummislainen uusrahvaanomaisuuskaan ole enää tuntojen välittämisen kiihdyttäjänä. Jälkirahvaanomaisuudessaan se yltää ajoittain lähes schlibowitzläis-königsbergiläiseen lentoon, mutta ikarsomaisesti se välillä lähes lässähtää kivetykselle. Runon taustalta selvästi kuuluvat kling klang äänet tuovat siihen sopivasti goottilaista jännittävyttä. Naivista, uus-jylhäläisestä muotokielestä mieleen tulee Wittgensteinilta mukailtu lause: Runon kontingentit ovat mielen mukaisia, mutta silti mielenvikaisia.

      Runon tähän pläjäyttäminen täysin vailla kontekstuaalista yhteyttä muuhun sanottuun, laskee arvosanaa huomattavasti. Annan vain puolitoista banaania.

      Poista
    2. Ja tehän täällä - kukas te nyt olettekaan - niin, Riku Riemu. Te olette täällä nyt tässä nyky-teeveen uudessa formaattiohjelmassa "Tämän runon haluaisin kirjoittaa jos vain osaisin". Jännittääkö teitä yhtää? - No ei kamalasti. Mutta kumminkin vähän? - No sanotaan että vähän. Ja tehän siis ette osaa kirjoittaa minkäänlaisia runoja. Näin minä olen kuullut. - No, en oikeastaan. Ehkä sittenkin vähäsen? - No, voi olla että vähän. Niin, hyvät katsojat ja kuulijat myös, tässä meillä on tämä tosi-tosi-teeveen ensimmäinen runoilijavieraamme. Annetaanpas hänelle oikein tuntuvat aploodit (klap... klap... kl...) Sillä lailla. Mutta ennen kun päästämme Rikun Pojun esittämään omia runoratsunsa jampeja ja tankoja ja mitä niitä kaikkia lieneekään... niin tähän väliin pieni (n. 1/2 tunnin) mainoskatko... ( - hymyilee -)

      Poista
    3. puolikas banaania

      Poista
    4. Voi kun pääsis tositelkkariin! Jos tuo olisi kova suksee, niin esittäisin heti perään leveässä haara-asennossa ja rinta rottingilla kokoelmani pohjoisesta: "Vesi soljuu niin hiljuu, mieleni tekee kiljuu".

      Olin otettu, Mikis, kun tuolla alempana olevassa kommentissa huomasit runoni hienoiset Max ja Moritz-vaikutteet.

      Poista
    5. No se nyt mulle heti ensimmäiseks tuli mieleen. Toiseks tuli tietysti ihan toisia mielleyhtymiä. Ja lopuksi sellaisia joita ei nyt tässä yhteydessä kehtaa sanoa... koska tätä blogia saattaa lukea myös alle 18 -v ja yli 81 -v.

      pojan pahukset jauhettiin jyviksi...

      Poista
    6. Anonyymien anonyymi02 huhtikuuta, 2015 09:06

      Omakustanne, olisi voinut jäädä kustamatta. Dilemmat ovat olemattomat, runolla ei ole futuuria, eikä skribentillä. Kynä pois miekkoselta ja lapijo tilalle.

      Poista
    7. Hyvien arvostelujen vuoksi omakustanteeni Balladi lapijon varresta ilmestyy keväällä. Sitä ennen uunituore ja herkkä pohjoisen luontokuvaus. (200 astetta puolitoista tuntia)

      LAPIN FUUGA

      Vesi soljuu niin hiljuu
      hörppäsen vähän paikallista kiljuu
      - oon melkein sielun poromiljonääri.
      Lapissa kaikki kuksii nopeasti,
      isä, äiti, siskot, veljetkin,
      siks usein ovat raskahina.
      Ympäril vain pelkkää luontoo
      se koettelee mun luontoo
      Ja minä ite, miks ma näitä funtsin,
      se merkki varhaisen on vitutuksen.
      Eiks tääl tosiaan oo mitään,
      miks tääl on niin rumaa
      Mä haluun himaan - ja heti.

      Poista
    8. Anonyymien anonyymi02 huhtikuuta, 2015 20:18

      Vulgääri mikä vulgääri. Pientä edistystä, metafora "sielun poromiljonääri" pikkunäppärä, mutta menköön pienlevikkisessä omakustanteessa. Nimeksi sopii paremmin Päivää kirvesvartta.

      Poista
    9. Jos nuo runot on Riku Riemun omia kirjoittamia, niin kalpenen kateudesta. Varsinkin tuo ylempi otti ihan syvämmestä!

      Mutta ei kyllä huonommaksi jäänyt Iineskään. Nauratti kovasti.

      Poista
  21. Voi sua suamalainem miäs,
    sua ja sun turpakäräjiäs.
    Tuija jätti, sen nyt tiäs
    ei hehku ennää lemmen liäs,
    ei muuta kuni kualo tuokaa,
    Mullat päälle luakaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KRITIIKKI

      Tämä runo hivelee tuntoja, se on suomalaisen miehen koruton elegia, johon ei tohdi vastaan sanoa kuin korkeintaan uus-himmleriläinen hellapoliisi ja Tuija. Muutamaan sanaan on kiteytetty koko elämä ja enemmän. Ihmetellä sopii, että Tuijaa yhä edelleen uskotaan, vaikka jo muinaisen runoilijan tekstissä mainittiin: "älä usko Tuijaa, Tuijaa, Tuijaa, Tuija sua huijaa, huijaa, huijaa".

      Kolme banaania.

      Poista
    2. koko tertullinen banaaneja. ja pari kananmunaa

      Poista
    3. Anonyymien anonyymi02 huhtikuuta, 2015 08:46

      Runohan on banaali, joten tertulla vaan takaraivoon ja pari kananmuna räiskälettä päälle.Siitä puuttuu metaforat ja diskurssit ovat kaakossa. Kertojaminäkin on epäselvä, onko se minä, sinä vain hentun ellu.

      Poista
    4. Sii tuo Iineksen runo suomalaisesta miehestä on osuva ja se on siinä mun edellisen kommentin alapuolella.
      Mä kirjoittelen näin nyt jälkeenpäin ja joudun aina jonon hännille, mikä on minulle ihan oikein,

      Poista
    5. Liisukka, nämä minun runoni yleensäkin täällä blogissa ovat kurillaan kirjoitettuja nopeita pilailuja - uskon, että paljolti muidenkin. Ei niitä siis tosissaan ole väännetty. Halusin vaan varmentaa, ettet vaan itse loistavana kirjoittajana luule, että niitä on tosissaan rustattu. Usein niissä tahallaan rikotaan rytmiä, sointua, ajatusta, tyyliä, kaikkea.

      Poista
    6. Iines, en m' ihan tyhmä oo, vaikka sinne päin oon kallellaan. Erotan hauskan hyvästä ja hyvän hauskasta. En siis ole tosikko, enkä osaa kirjoittaa ees hauskaa runoa, se kysyykin taitoa! Ole huoletta, Iines kulta (dear).

      Poista
  22. On sellainen kirja missä seikkaili Max Ja Moritz. Luin sitä pikkupoikana kesähuvilan puuceessä. Ja kyllä mua hihitytti kunne teki aina kivoja kepposia aikuisille. Mutta sitten - kun multakin oli tullut, mutta en ollut vielä pyyhkinyt - niin tota noin ne kumminkin saatiin lopuksi kiinni. Nostettiin sillain vaan niskavilloista semmoiseen mikksmää sen ny sanoisi no sanotaan että jauhemyllyyn, ja siä ne sit jauhettiin ihan pieniks jyviks vaan. Rotaattorilla. Ja kanat ne nääs myähemmin söi suihinsa. Tai nokkiinsa tiätysti. Koska eihän kanoilla suuta ole. Että sillain siinäkin sadussa sit oli tollain ikävä loppu. Kummiskin. Vaikka aluks luuli että eiv varmaan oo.

    VastaaPoista
  23. Minäkin haluaisin kirjoittaa runon. Minusta olisi kamalan kiva kirjoittaa runo. En muuta haluaiskaan kun kirjoittaa runo. Minä haluaisin kir... ru... noja? (déjà vu iskee minuun äkkiä)

    Alkaa keskittyä (hysss! älkää häritkö)

    Kerran ajoin polkupyörällä, tota noin,
    pitkän matkaa tietä pitkin,
    kunnes tota noin takarengas puhkesi.
    Lensin suit sait vaan ojaan,
    jossa olin vähän aikaa mukkelis makkelis,
    kunnes sitten kömmin sieltä ylös.
    Eikä mulle mitenkään käyny paitsi takiainen pisti mua pyllyyn.
    Mutta onneks siihen tuli si setä,
    joka puhalsi mua mun kipupisteeseeni.
    Ja paikkasi sen jälkeen fillarini renkaan.


    ( niijaa )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota noin, tämä on hyvä. Banaanit vain, tuota näin, loppuivat, kun kauppakassit meni pyörän sarvista tohjoks. Tai ne arvostelubanaanit.

      Poista
    2. Totta puhuen, en minä oikeita runoja osaisi kirjoittaa, vaikka yrittäisin, en edes hauskoja. Tyydyn osaani eeppisen pragmaattisena kynisisistinä ja nihilistinä.

      Sinä, Mikis, olet runoilija.

      Poista
    3. Eikä tässä ollut mitään kyynisyyttä.

      Poista
    4. Anonyymien anonyymi02 huhtikuuta, 2015 08:54

      Runohan on infantiili. Tosin lopun allegorinen metafora pelastaa paljon: setä - piikki - pylly - g-piste - renkaan paikkaus.. No ohhoh mitä pervoilua sedän kanssa. Kehityskelpoinen.

      Poista
    5. Minusta mikiksen runossa oni ehdottomasti parasta sen loppu (niiaa),

      Poista
    6. 'oni' tarkoittaa suomeksi 'oli' tai paremmin sanottuna on.

      Poista
  24. Niin mutta ei minua saa kehua. Koska jos minua kehutaan, alan irvistellä. Ja kun alan irvistellä, väkisin näkyvät minun julmat kulmahampaani. Ja kun ne tulevat näkyviin niin ne alkavat automaatisesti kaivata pureskelua.Kuin sakset jotka sanovat SIKS-SAKS. (Ja kovin mielellään leikkaisivat palttinakangasta.) Mutta no jollei runoilijoita löydy pureskeltavaksi niin hampaani sitten tyytyvät kriitikoihin. Eikä noista kriitikoista vähän ajan kuluttua jää jäljelle kuin muisto vain. (Ja tietysti kasa luita.)

    VastaaPoista
  25. Hyvää Yötä Ooppera!

    VastaaPoista
  26. Minä haluaisin olla kuin Kilgore Trout, maailman huonoin tieteiskirjailija, jolla oli musta täysparta ja joka näytti pelästyneeltä ikääntyvältä Jeesukselta, jonka ristiinnaulitsemistuomio oli lievennetty elinkautiseksi vankeudeksi.

    Kirjoittaisin huimia tieteistarinoita esimerkiksi retkikunnan matkasta aurinkoon. Laskeutuisivat auringon pinnalle sen yön aikana, jolloin voisula jähmettyy riittävästi aurinkomodulin laskeutumista varten. Perillä olisi jännittäviä seikkailuja ja vain täpärästi retkikunta ehtisi poistua ennen päivän koittoa.

    Mitään sellaisia epäuskottavia kertomuksia en kirjoittaisi, joissa lähdettäisiin yksisuuntaiselle matkalle Marsiin. Jokainen kun ymmärtää, ettei niin pöljiä olekaan, jotka sellaiseen suostuisivat.

    VastaaPoista
  27. Kilgore Trout ei tietenkään ollut Vonnegutin omakuva, vaikka hänen kauttaan Vonne myös omaa huonosti mennyttä uraansa tieteiskirjailijana irvaili. Eikä hän ollut se toinen tieteiskirjailijakaan.

    Tieteis- ja fantasiakirjailijaksi pyrin, koska sellaisilla on kova kysyntä, siellä fyffe lepää. Kaikki valovuosien siirtymät minä kuittaan, kuten Star Trekissä: "Paf" - Äijä katoo ja ilmestyy toisessa paikassa.

    Tulevassa kirjassani avaruusmatkailijoilla on myös luudat, joilla rientävät eksoottisia planeetoja tutkimaan, sillä lailla saan fantastista fantasiaa mukaan. Yksi niistä noita-akoista on J.K.Rowling, jonka nenästä valuu salaperäistä avaruuslimaa. - Ei ainoastaan ihmiskunnan, vaan koko universumin kohtalo on vaakalaudalla. Ja kirjan pahis on Neuvostoliitto, jonka kehittämät robotit ovat kamalan häijyjä ja piruuttaan meinaavat tuhota, ei ainoastaan tätä galaksia, vaan muutaman viereisenkin. Putin on jo kuollut, mutta päätään säilytetään lasipurkissa ja sieltä jakaa kamalia ohjeitaan.

    VastaaPoista
  28. Vakavasti puhuen onhan niitä vakavastikin otettavia tieteiskirjoja. Niistä minä tykkään, vaikken niitä niin kauheasti luekaan.

    Missähän tässä genressä mennään tätä nykyä, tietääkö joku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusista ei harmainta hajua, mutta lapsena tykkäsin Isaac Asimovista kuin hullu puurosta. Täytyisi oikeastaan Säätiö-trilogiansa kerrata, kun en siitä enää mitään muista.

      Asimov oli itse tiedemies, joka oli hyvällä hajulla tieteiden tulevaisuuden kehityksistä. Tällaista ajatteli tänä pänä olevan,

      Poista
    2. En tunne ollenkaan genreä, myönnän, edes Asimovin Säätiötä en ole lukenut. Maailmassa on niin paljon lukemista, ellei millään ehdi kaikkia hyviä lukea. Sitä paitsi minua taitaa kiinnostaa enemmän ihminen, hänen henkensä tila ja tola kuin tieteiskirjallisuus, tiede, ja teknologia. Uskon, että insinöörishenkistä ihmistä tuo kiinnostaa ihan eri tavalla.

      Poista
    3. Vakavasti otettava tieteiskirjallisuus ei minusta eroa juuri mitenkään vakavasti otettavasta historiallisesta kirjallisuudesta.

      Onko muuten olemassa vakavasti otettavaa kaunokirjaa jääkauden ajan ihmisistä?

      Poista
    4. Mitä tarkoitat jääkaudella? Ja mitä maailmakolkkaa?

      Toisaalta, onko Gröönlannissa nykyisin kirjailijoita? Varmaan on. Useimmat niistä ei vain kirjoita, enempi puhuvat vaan.

      Poista
    5. Hyvä huomio. Jääkausihan on vain hieman vetäytynyt henkeä vetämään Grönlantiin ja Pohjoisnavalle ja Antarktikselle, josta se kohta ponkaisee taas jäätävän tyynesti yli napa- ja maanpiirin.

      Lähinnä ajattelin ihmispopulaation Euroopan valloitusta eli ajanjaksoa 40-10 tuhatta vuotta sitten. Ehkäpä Laxcauxin luolamaalausten aikoja. Romaani voisi alkaa sieltä: "Äkkiä päähäni putkahti maalata luolan seinään visentti."

      Poista
    6. En enää muista mikä teos se oli, joka kumosi kaikki luolamaalausteoriat - että maalaukset ovat funktioltaan vain käytännöllisiä. Maalattu metsästysonnen saamiseksi. Kissan viikset.

      Maalaukset ovat varhainen todiste ihmisen symbolitajun kehittymisestä. Ihminen on tajunnut symbolin kun on tuhrinut kätensä eläimen vereen ja tuhkaan ja huitaissut sillä vahingossa luolan seinää. Viehättynyt seinämään jääneestä tuhruista ja ehkä naurahtaen vetäissyt vielä yhden kaaren ja sitten toisen ja kolmannenkin. Kaveri vieressä on alkanut hohottaa - kaurishan se siinä, seinässä. Ihminen on alkanut kuvittaa mieltään. Tajunnut symbolin, kun on vetäissyt itsensä tikku-ukoksi siihen viereen. On maalannut maailmaansa, sitä mikä hänelle on olevaista.

      Poista
  29. Koska Suomen valtion poliisilla on henkilötunnukseni, tuulilasinruudun läpi otettu kuva henkilöstäni sekä todennäköisesti myös IP-osoitteeni katson velvollisuudekseni suorittaa - näin pääsiäisenkin hengessä - synninpäästövelvoitteeni. Eli tahtoo sanoa: kirjaukseni IkkunaIineksen blogiin.
    Ajauduin tänne tutkiessani, mikä instanssi mahdollisesti on hakkeroitunut blogiini aprillipäivän viimeisellä minuutilla peräti 24 IP-osoitteellisen toimesta. Jäljet johtavat hajasirotteisiin lähteisiin kuin uutiskuvien matkustajakoneen kappaleet pitkin Alppirinteitä. Yhtä kaikki, saman tarkastelun yhteydessä havaitsin blogini yhteyden tähän blogiin.

    Tämän lyhyen, mutta ytimekkään johdannon jälkeen kiteytän viestini näin sanoen: Lykkyä pyttyyn Iineksen blogille tästä eteenpäinkin! Koirat haukkuvat, mutta blogikaravaani kulkee (eivätkä koirat kuse liikkuviin autoihin)!

    Terveisin Helga

    VastaaPoista
  30. ...ja lisään vielä: blogissasi olet tottavie markkinoimassa mitä tasokkaimpia blogisivustoja! Applause! Näihin pitää tutustua! Potkua blogeihin!
    t. sama HvKV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helga von etc., hauskaa kun kommentoit!

      Sainpas ainakin yhden uuden kommentoijan sanomaan jotakin. Minua viehättää sinun komea nimesi ja toki tapasi kirjoittaa. Jostain kirjallisesta blogista sinut alun perin huomasin, siis kommenttisi. Naisessa pitää olla tyyliä ja huumoria! Hyvä nainen ottaa tilansa eikä sulaudu tapettiin (sanoo yksi varsinainen tapettiinsulautuja...). Mukavaa pääsiäistä!

      Poista
    2. Minäkin toivotan oikein hyvää pääsiäistä kaikille! Myös Helgalle (ja käyn vilkaisemasa hänen blogiaan ennen kuin menen nukkumaan!)

      Kiitokset teille kaikille hauskasta lukuhetkestä!

      Poista
    3. Kaikille siis oikein leppoisaa ja rauhallista pääsiäistä, tai menevää, ihan miten haluatte. Hyvää mieltä kuitenkin!

      Itse luin juttuja Paavo Arhinmäen ARA-asumisesta ja jäin kummastelemaan, miten rikas perhe asustaa pienituloisille ja erityisryhmille suunnatuissa asunnoissa Herttoniemessä. siis keskustassa. Perusteluna Arhinmäki käytti sitä, että ei kai ihmisen nyt kotoaan tarvitse muuttaa pois. Tulotaso on nyt vallan muuta kuin asuntoa ostettaessa.

      Sain myös vaalipostikortin, jossa ehdokas mainosti ajavansa lasten ja nuorten etua. Hitsinpimpulat! Siinä meni minun ääneni muualle!

      Poista
    4. Hyvää pääsiäistä!
      Paavo A asuu Herttoniemenrannassa, asuinalue jota ryhdyttiin rakentamaan 1990-luvulla, ja viimeiset talot nousivat vuosituhannen taitteessa. Herttoniemellä tarkoitetaan usein Itäväylän toisella puolella olevaa, pääosin 1950-luvulla rakennettua lähiötä. Herttoniemenranassa on kaikkia asumismuotoja: osaomistus- , asumisoikeus-, vuokra- ja omistusasuntoja. Alue ei siis ole vain pienituloisille rakennettu vaan se on sekamuotoinen. Monien asukkaiden (esim. asumisoikeusasunnoissa) tulotaso on muuttunut vuosien saatossa, joten samaa mieltä Arhinmäen kanssa. Ei ihmisen tarvitse kotoaan muuttaa, vaikka tulotaso muuttuisikin.

      Poista
    5. Herttoniemenranta ei ole keskustassa, vaan itä-helsingissä.

      Poista
    6. ARA lienee sukua entisille Arava-asunnoille. Täällä pikkukaupungissakin on ollut jo muinoin Arava-talo, sellainen kaksikerroksinen kerrostalo. Muistan että siinä asui mm. yksi rikas insinööri, luokkatoverini perhe.

      Onkohan siis ilmeisesti niin, että nykyiset ARA-asunnot ovatkin vain vähän rikkaampien saavutettavissa, vaikka paperilla lukeekin, että ne ovat pieni- ja keskituloisille sekä erityisryhmille tarkoitettuja valtion korkotuella rahoittamia asuntoja?

      Oli niin tai näin, niin Arhinmäen selittelyt tuntuvat teeskentelyltä. Hän kysyy tyhmää leikkien, että miksi kansanedustaja ei saisi asua ARA-asunnossa.

      Eihän kansanedustajuudesta ole kyse, vaan Arhinmäen perheen vauraudesta. Paavon tulot ovat noin 155 000 euroa kuukaudessa ja päälle tulevat eläinlääkärivaimon tienestit.

      Ehkä kuitenkin joku vähemmän vauras perhe tarvitsisi asuntoa kipeämmin ja Arhinmäillä olisi varaa hankkia normaali kovan rahan asunto, kuten muillakin ihmisillä.

      Poista
    7. Jos vaikka Jyrki Katainen tai Stubb asuisi kyseisessä ARA-asunnossa, nousisi taatusti hirveä haloo rikkaista edunryöstäjistä.

      Poista
    8. Vaikka miten laskisi kommareiden perinnenjärjestön PJn palkan, se ei ole 155 000 euroa kuukaudessa.

      Poista
    9. Juu, moro vaan, Helga!

      Minusta on hyvä, ettei pikku-Paavo ole Helsingin kultahammasrannikolle muuttanut, vaan pysyy siellä rahvaan joukossa Hertsikassa.

      Minä en seuraa televisiosta vaalitenttejä sun muita ollenkaan, lehdistäkin mahdollisimman vähän. Huvituksekseni olen katsellut Elävästä arkistosta vanhoja tenttejä. Keskustapuolue Salmenin tentissä on aina ajankohtainen, talousepäselvyyksistä ja kähmyilystä siellä puhuttiin.

      Ehkä hauskin juttu oli 70-luvun tentissä, jossa muut naureskelivat George C. Ehnroothille. Yksi niistä naurajista oli Holkeri.

      Jori sai puheenvuoron. "Te nauratte sitä, ettei puolueellamme muka ole mahdollisuutta saada eduskuntapaikkaa. Minä lyön puheenjohtaja Holkerin kanssa vetoa siitä, että sen saamme. Jos häviän vedon, minä lupaan kustantaa yhden kokoomuslaisen kommunistisen nuorisoliiton leirille!"

      Vanha roisto Johannes Virolainen räjähti nauramaan.



      Poista
    10. Tarkoitan tuolla yllä tietenkin vuosi- (155 000) enkä kuukausituloja.

      Paavo voi minunkin puolestani pysyä Herttoniemessä valtion osin rahoittamassa asunnossa, jos kantti kestää. Sen sijaan joku pienituloisempi jää ilman, tietenkin.

      Paradoksi tässä on se, että köyhemmät eivät suutu Paavolle, vaan suovat johtajalleen tämän välistävedon ja hyötymisen.

      Poista
    11. En jaksa tähän innostua. Minusta jokseenkin älytöntä olisi edellyttää nuorilta pareilta pois muuttoa, jos ja kun tulotaso myöhemmin nousee.

      Nämä erilaiset tuetut asumiset ovat sitävastoin olleet rakennusliikkeille ja puolueilla sangen hämärän bisneksen aluetta. Puolueista tässä ovat kunnostautuneet erityisesti kepu ja demarit, siksi tuntuu hölmöltä, että juuri demariehdokas tästä nosti metelin. Tsuugaa poika oman puolueen historiaa ja itke.

      Semmoinen on rumaa, kun uutinen muutama vuosi sitten kertoi kaunialalaismiehestä, joka omistaa peräti 12 Hitas-tuettua asuntoa ja vuokrailee niitä eteenpäin.

      Lopuksi sen verran, että ei niihin tuettuihin asuntoihin köyhillä ole varaa, kyllä ne aika paljon fyffeä vaativat. Sellaista pikkuporvareiden mankumista.

      Poista
    12. Ihalaisen minä viimeksi äänestin ja demarit tulevissakin. Vas. Liittoa äänestäisin, jos työntäisivät ne yksilönoikeudet hevosen perseeseen ja keskittyisivät olennaiseen: kokonaisuuteen.

      Poista
    13. Äskeisessä automaattinen tekstinsyöttö muutti sijamuotoja enkä minä vanha raato mahtanut sille mitään.

      Poista
    14. No en minäkään sen kummemmin halua asiasta vaahdota, vaikka pidänkin Arhinmäen asumista moraalisesti kyseenalaisena.

      Onhan se niin, että hiljakkoin toisen lapsensa lääkärivaimonsa kanssa saanut Arhinmäki pitää osaomistusasuntomuotoa sopivana lapsiperheille, koska asumismuoto ei edellytä heti satojentuhansien eurojen asuntolainan ottamista.Ja kun on asunnon saanut, ei sitä tarvitse luovuttaa oikeasti köyhälle.Saavutetusta edusta ei tarvitse luopua. Näinhän se Paavolla menee.

      Poista
    15. Heh, heh niiden köyhien kanssa, joita kukaan ei ajattele ja joista kukaan ei piittaa. Kaikki, kaikki ilman poikkeuksia ajattelee olevansa tässä yhteiskunnassa päähän potkittu ja syrjitty. Köyhät kuolkoot, nehän ovat sitä itseaiheutetusti eikä ees mitään biafralaisia.

      Poista
    16. Miten sopiva Arhinmäkien 92 neliön asunto olisi ollut oikeasti keskituloiselle perheelle. ARA-asuntojen kohderyhmään Arhinmäkien kaltaiset lääkäri-kansanedustaja/ministeriperheet eivät kyllä kuulu. Jos kuuluvat, valtion korkotuet tulee ottaa näiltä asunnoilta pois ja suunnata oikeasti vähätuloisemmille eikä kyseisten lakien potentiaaleille säätäjille. Korruptio haisee tässä jutussa.

      Poista
    17. Tässä olen ehdottomasti samaa mieltä. Paavon asunto, rannekello, Armanin puku ja palkka pitäisi antaa minulle. Ei Paavo tai Tarja voi oikeasti vähäosaisia edustaa, kun niillä itsellä on niin kivaa, eivätkä realiteetit paina. Eikä Pentti.

      Poista
    18. Tästä lähin, vähään aikaan, en sotkeudu typeriin asiakysymyksiin, vaan typerehdin, koska se on minulle luontaisempaa. Paljon asioita tärkeämpiä ovat ihmiset. Ihminen on kaikkein tärkein, vaikkeivät tähtiin tuijottavat ja Linkola sitä tiedä.

      Poista
    19. Paavo asuu osaomistusasunnossa. Tarkoittaa sitä, että muuttaessaan on täytettävä asukasehdot ja asukas ostaa omaan omistukseensa 10-20% asunnosta. Loppuosan asukas ostaa määrättynä vuonna, ja ellei osta joutuu muuttamaan pois.

      Osaomistusasuntoon ei pääse edes muuttamaan aivan köyhät, täytyy olla tuloja jinkunverran.

      "Ihminen on tärkein."
      Se on. Tärkeintä elämässä. Toinen ihminen.

      Poista
    20. Osaomistusasunnosta puhunkin tuolla ylempänä, Anonyymi, jopa mainitsen sen. Eiköhän Arhinmäillä olisi varaa ihan koko-omistukseenkin ja voisi samalla vapauttaa asunnon hieman vähemmän rikkaille.

      Jos vertaa näitten osaomistusasuntojen hintoja vapaarahoitteisiin tuettomiin asuntoihin, erot ovat melkoiset. Vapaarahoitteinen yksiö Kannelmäessäkin maksaa pitkälle yli 100 000. Arhinmäet maksoivat lähes sadasta neliöstään vain 183 000, johon heidän ei ole tarvinnut ottaa pankin lainaa ollenkaan, elleivät ole sitten halunneet pelata korkovähennyksillä. Tonnin verran asumiskuluja kuussa irtoaa toki perheen palkoista kevyesti.

      Köyhempi perhe saisi noihin tonnin kuluihin asumistukea lasten lukumäärästä riippuen 150 eurosta alkaen. Käsittääkseni asunnot ovat ensisijaisesti tarkoitettuja juuri tällaisille perheille, jolloin pankkilainojen hoito vielä onnistuisi.

      Poista
    21. Minulle Arhinmäki romahti. Hän oli jo Helsingin kaupunginvaltuustossa kun anoi ARA-asuntoa ja sai. Hän kuului jo eduskuntaan kun samassa talossa sai vaihdetuksi isompaan asuntoon. (Eihän kansanedustaja voi asua missä kolossa tahansa.) Hm. Eikö ne asunnot olleetkaan tarkoitettu vähävaraisille? Minun puolesta hän olisi voinut ostaa kuinka suuren asunnon tahansa, mutta ei taloista, jotka on suunniteltu vähävaraisille. Tällaisessa tapauksessa minusta voi jo puhua korruptiosta. Mielestäni voi syyttää myös niitä, jotka avittivat häntä näissä asuntoasioissa.

      Asiassa on jotain samoja piirteitä kuin aikoinaan Väyrysen jalasmökissä. Olen kuullut siitä puhuttavan vitsinä.

      Poista
    22. Osaomistusasuntoon tarvitaan alkupääoma tai asuntolaina (sitä taas ei saa ellei ole riittävästi tuloja/takuita). Asuessa maksetaan rakennusliikkeen lainaosuutta, joka vaihtelee, se on noin +15-20% vuokrasta. Asumistukea ei saa lainan lyhentämiseen vaan ainoastaan varsinaiseen vuokraan eikä siihenkään sataprosenttisesti. Lisäksi osa-asunto on lopulta lunastettava, sitä ei voi tehdä pienillä tuloilla eikä köyhille myönnetä edes asuntolainaa. Joten: osaomistusasunto ei ole tarkoitettu ihan varattomille asukkaille, ja tuloraja on melko korkealla. Hyvintienaava keskiluokkaan kuuluva pariskunta täyttää ehdot.

      Poista
    23. ARA-asuntojen ehdoissa puhutaan pieni- ja keskituloisista ja erityisryhmistä (vammaiset?), joten totta ihmeessä heillä myös täytyy olla mahdollisuudet päästä asuntoihin. Olen varma siitä, että jos heillä on säännöllisiä tuloja, he saavat lainaa kyllä.

      Jos oikeasti on niin, että vain Arhinmäkien kaltaisilla lääkäri-ministerituloilla voi päästä asuntoon käsiksi, valtion tukea menee väärään paikkaan.

      Poista
    24. Jos oikeistoministeri, vaikkapa Jan Vapaavuori asuisi ARA-asunnossa, hyväksyisitkö hänenkin asumisensa siellä?

      Poista
    25. Hei, Arhinmäki ei ollut ministeri, kun hän vaimonsa kanssa tuon asunnon sai, ja mahtoiko vaimokaan olla vielä valmistunut, en tiiä. Nyt eivät ehkä enää saisi. Tulorajat tulisivat vastaan. Ja tulisi myös Jan Vapaavuorella. Ei tulojen muuttuessa ihmisiä ajeta kodeistaan pois. Onhan se nyt ihan älytön ajatus!

      Näitä ARA-rahoitteisia asuntoja on erilaisia, tuo osaomistusasuminen on vain eräs niistä. Hgissä on asumisoikeusasuntoihin todella pitkät jonot, ja osa niistäkin jaetaan tiskin alta, semmoisestakin olen kuullut. Hgissä täytyy lapsperheellisen olla tosi kovatuloinen, jos meinaa saada omistusasunnon. Ihan hyvä, että on vaihtoehtoja.

      Poista
    26. Anonyymi, olet oikeassa, Arhinmäki oli tuolloin kansanedustaja ja hänen tulonsa olivat muistaakseni kuitenkin tuolloin 78 000 euroa vuodessa + vaimon tulot. Median mukaan vaimo "toimi eläinlääkärinä", eli oli toimessa.

      Minun tyttäreni asuu Helsingissä asumisoikeusasunnossa ja joutui jonottamaan siihen vuositolkulla. Hänellä oli tuolloin opettajan normaali ikälisätön palkkatulo, ei ollenkaan suuri, vaan pikemmin pieni. Asumisoikeusasunnolla ei mielestäni ole mitään tekemistä ARA-tuettujen asuntojen kanssa. Siinä maksettiin asumisoikeus eli tavallaan asunto heti pankkilainalla.

      Poista
    27. Asumisoikeusasunnossa olen itsekin asunut, en Hgissä, ja siinä systeemissä ei omisteta samoin kuin osaomistusasunnossa, joka muuttuu lopulta kokonaan markkinahintaiseksi omistusasunnoksi. Aso-asunnossa maksetaan asumisoikeusmaksu jonka saa poismuuttaessaan takaisin. Osaomistusasunnon omistusosuutensa asukas voi myydä itse markkinahintaan, jos haluaa muuttaa pois.

      Jaa, olen sitten elänyt kuvitelmassa, että myös aso-asunnoissa olisi tuo ARA-rahoitus tai jotain valtion tukea.

      Poista
    28. Siis ei minulla ole varmaa tietoa aso-asuntojen rahoituspohjasta. Tuo ARA-nimitys ei vain ole ollut esillä missään.

      Asokodeissa näkyy olevan ehtolauseke: ei tulorajoja. Lisäksi ehdoissa lukee, että asuntoa ei saa, jos " kykenet hankkimaan tarvettasi vastaavan omistusasunnon tai peruskorjaamaan asuntosi ilman valtion tukea."

      Eikö siis kansanedustajalla tosiaan ole varaa hankkia tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa, jos tavallisilla duunareillakin on? Tiedän mm. varattoman luokanopettajan, joka hankki yksiön Kannelmäestä, hinta pitkälle yli 100 000 euroa.

      Katselin juuri Hesarista noita 90 neliön asuntojen hintoja. Arhinmäet saavat olla todella tyytyväisiä halpaan 180 000 euron asuntoonsa. Helsingissä muualla 90-neliöiset asunnot maksavat kaksinkertaisen summan ja vähintään 320 000 eurosta alkaen ylöspäin.

      Poista
  31. Sitä kun joskus olen ihmetellyt, miksi aprillipäivä on joka päivä, eikä ainoastaan huhtikuun ensimmäisenä. Miksi ihmiset seuraavat vaalitenttien tyhjänpuhumisia, vaikka monet niiden seuraajista tuntevat poliittisen järjestelmän ja tietävät, kuinka vähän millään lupauksilla on merkitystä silloin kun ryhdytään tositoimiin hallitusta muodostamaan. Viihdettä se on. Ihmiset etsivät vaalitenteistä munaskuihin tuntuvaa viihdettä, jonka toivovat olevan parempaa kuin se, mihin pystyvät tosi-telkkarin höheltäjät tai laulukilpailujen pyrkyrit.

    Postiluukustani työnnettiin äsken vaalimainos. Taitettu a4, siis yht. 4 sivua laadukkaalla paperilla. Yleensä heitän kaikki vaalimainokset suoraan roskiin, mutta tämä herätti mielenkiintoni, minua alkoi naurattaa. Nuori ehdokas käyttää otsikossa sitä kaikkein typerintä ja epäaidointa väittämää, jota kenenkään ehdokkaan ei koskaan tulisi käyttää: "Sinun asiallasi". Heh, heh, kyllä mää ite paskalla on tähänkin asti käynyt, enkä mää ketään vessaan mukaani ota. Korkeintaan jotain luettavaa.

    Retoriikka mainoksessa oli suoraan Goebbelsilta. Leikkauksia ja leikkauksia ja samalla parempaa huolehtimista perheistä. Kiva, kiva.

    Nuori kristillisdemokraatti Uudeltamaalta. Äänestäisköhän, kun sillä on niin hyvä mottokin: "Positiivinen asenne rakentaa siltoja". Kuules nyt elämän pyrkymies, insinöörit sillat suunnittelevat ja työmiehet ne rakentavat. Sinä rahoitussektorilla toimiva vaaliääliö huudat hallelujaata ja jessusta, kun erehtyvät sinun pankkisi lainoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaalikeskustelut ovat viihdettä, kansa kaipaa huveja. Suurin osa katsojista älyää kyllä, missä mennään. Ehkä keskusteluista on hyötyä niille, jotka eivät seuraa ollenkaan politiikkaa mutta jotka haluavat kuitenkin äänestää.

      Ainuttakaan keskustelua en ole nyt katsonut. On tullut toiselta kanavalta hyvä elokuva.

      Poista
  32. Ny ma lopetin, ma en enaa ikina sano mitaan. Aprillipila on joka päivä ja mina oon lorppojen lorppo.

    VastaaPoista
  33. Nuoremmille selitän. Taistolaiset eivät muinoin olleet ongelma, koska taiteilijat ja muut julkkikset valtasivat taistelujärjestöksi suunnitellun organisaation. Ongelma oli kepu, jonka Neuvostoliiton perseen nuolemisella ei ollut mitään rajoja. Sama koskee hullu-Harria. Ja Kalevi Sorsaa, joka saattoi puolueen Suomen kaikkien aikojen surkeinpaan tilaan, äänestämään kekkosta. Silloin koko Suomi oli olemassaolonsa pohjalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas mulla haritti. Ei pitänyt sanoa äänestää, kun nimenomaan. SORSA esti demokratian poikkeuslailla, jolla kekkonen valittiin uudelleen. Kalevi Sorsa ei päässyt taivaaseen eikä häntä helvettiinkään huolittu.

      Poista
    2. SDP liittyi Kekkos-rintamaan jo 1968, mutta moni vanha demari ei Kekkosta suostunut äänestämään, vaan äänesti protestiksi Vennamoa. Muun muassa isäni.


      Poista
  34. Porvari senkun porskuttaa, köyhiä aina se kadehtii - ja luulee niiden olevan yhtä roistoja kuin ite. Eivät ne ole, ovat suoraselkäisiä suomalaisia, toisin kuin Ehnroothit, jotka kierrättävät kaiken Luxemburgin kautta.

    VastaaPoista
  35. En tiedä pääsikö Sorsa taivaaseen, mutta tosiaan vanhoilla päivillään otti kasteen ja liittyi kirkkoon. Tuli varmaan ylivoimaiseksi käsittää, että suuri narsistinen persoonansa noin vain tomuksi muuttuisi kuollessaan. Sosialidemokraattisista hahmoista kirkkoon ovat Sorsan lisäksi palanneet m.m. Yrjö Kallinen, Arvo Salo, Paavo Lipponen ja Tarja Halonen. motiivi varmaan useimmalla kannatusmielikuvan rakentaminen. Sorsan tapaisessa uskoontulossa ihminen kokee nöyrtyvänsä jumalan edessä. Mutta objektiivisesti maailmankaikkeus on niin suuri, että rukoileva ihminen ja hänen jumalansa näyttävät kauempaa yhdeltä pisteeltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halonen liittyi takaisin kirkkoon vasta presidenttiytensä jälkeen, joten hänkään ei tehnyt sitä kannatuksen takia. Hän oli jo nuorena mukana setlementtiliikkeessä, joka siihen aikaan oli enemmän uskonnollinen kuin nyt.

      Itsekin olen miettinyt, että pitäisikö liittyä takaisin kirkkoon. Protestiksi.

      Poista
  36. Kun tämänkertainen blogi-aihe on otsikoitu nimimerkkini (MEG) mukaan, niin jatkan vielä tuosta vaali teemasta. Tyhjänpäiväistä rukousmyllyn pyörittämistä ja fraseologiaahan nuo vaalikuskustelut valtaosin ovat. Yksi jalat maassa oleva teema olisi selvittää ehdokkaiden kantoja n.s rajatieteisiin. Minut yllätti joku parin vuoden takainen takainen tutkimus tai kysely, jonka mukaan puolueista vihreiden keskuudessa on huu-haa "tieteillä" ja uskomuksills suurin kannatus. kun taas kristillisdemokraattien keskuudessa uskotaan vain kuoleman jälkeiseen elämään.

    VastaaPoista
  37. Yhdyn MEGin näkemykseen, jonka mukaan tavanomaisia ehdokaskyselyjä kannattaisi välttää ja siirtyä kyselemään ehdokkailta vallan muuta, vaikka suhtautumista rajatieteisiin. Mitä arvelette kuolemanjälkeisestä elämästä, Jaana Pelkonen? Onko ihmisellä sielu, Paavo Arhinmäki? Entä mikä on omatunto, Kauko Juhantalo? Mitä ajattelette karman laista, Päivi Räsänen? Mikä on suhteenne Jumalaan, Silvia Modig?

    Katsoisin taatusti! Arvelen lisäksi, että tulisi katsojaennätys.

    VastaaPoista
  38. Tuollaisista ongelmista pääsee, jos löytää ehdokkaan, jonka mielipiteet ja arvot saa äänestäjä päättää. Jani Leinonen on sellainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsistä vaan! Minulle se vilkkui väärin liian monessa kohtaa! Mielipiteeni eivät siis vaikuta siellä hölkäsen pöläystä. Tai sitten "Leinonen" on syöttänyt sinne omaa kantaansa niin paljon, että muitten sanomiset kumoutuvat. Lisäksi testi vaikutti turhan miehiseltä. Sieltä puuttuivat syvälliset aspektit.

      Poista
  39. En minä halua tietää ehdokkaiden uskonnoista tai uskomuksista, vaikka niillä jonkinlainen merkitys toimintaansa saattaa olla. Kristillisdemokraatit eivät ole eduskunnassa toteuttamassa Jumalan tahtoa, vaan omia tahtojaan. Suurella varauksella suhtaudun kaikkiin ehdokkaisiin, jotka ratsastavat uskonnolla tai seksuaallisuudella tai arvoilla. Pitäisivät mölyt mahoissaan, kaikkea ei pitäisi myydä. Sitähän se on, kaupankäyntiä.

    VastaaPoista
  40. Riku, eihän tässä ole kysymys uskonnoista, vaan henkilön suhtautumisesta elämän peruskysymyksiin. Kyllä tällaiset pohdinnat kertovat paljonkin ehdokkaan ihmisyydestä ja kyvykkyydestä päättäjän paikalle.

    Millainen ajatusfloora ehdokkaan pääkopan sisällä oikeasti on? Miten henkilö suhtautuu yllättäviin kysymyksiin, ts. millainen on hänen paineensietokykynsä? Mitä hän ajattelee elämän peruskysymyksistä ja ihmisenä olemisesta? Millainen on hänen moraalinsa?

    Ei ole ollenkaan tärkeää, millaisia fraaseja hän latelee vastauksiinsa kysyttäessä alati samoja ennalta arvattavia kysymyksiä pintapolitiikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS En tarkoita, että näistä on pakko olla kiinnostunut. Vaan uskon, että on paljon äänestäjiä, jotka tahtoisivat kuunnella ehdokkaan ajatuksia laajemminkin.

      Poista
  41. Ei tuollaisia mikään kysely paljasta, vain aika näyttää kustakin totuuden, jos sekään.

    Työhaastatteluissa kaiketi käytetään paljon erilaisia psykologisia persoonallisuustestejä, jotka harvinaisen usein ovat täyttä hömppää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riku, aliarvioit keittiöpsykologisia kykyjäni! Pystyn sanomaan välittömästi, millainen ehdokas on, kun hän kakistelee "Uskotko Jumalaan"-kysymyksen nielussa. Tai "Uskotko tuonpuoleiseen".

      Sen sijaan jos ehdokkaalta kysyy, mitä hän ajattelee naisista, hän alkaa luetella litaniaa etukäteen kirjoitettua vaalipuhetta tasa-arvosta. Pääasia kai olisi, että ehdokkaat yllätettäsiin kysymällä oikeita elämään liittyviä asioita eikä vaalikysymyksiä, joista hänellä on valmis ja jo tiedetty Mielipide, joka pitelee häntä.

      Poista
    2. Keittiöpsykologia on niin hölmö sana, että luultavasti psykologit ovat sen keksineet. Jos sanalla tarkoitetaan kokemuksen tuomaa ihmistuntemusta, niin en minä sitä väheksyisi. Sen olen itse huomannut, että ns. ensivaikutelma pettää todella usein.

      Poista
    3. Totta, itse uskon vain makuuhuonepsykologeihin.

      Poista
    4. ns. "tuulikaappipsygologeista" ei koskaan tiedä mitä he oikeasti ovat mieltä. Välillä he tarkoittavat sitä välillä taas tätä... Ota siitä sitten selvää. (En minä ainakaan ota.)

      Poista
    5. Olen kerran ollut, työpaikkaa hakiessani testeissä. Eivät ne paljastaneet minulle mitään uutta itsestäni, hieman heikon itsetunnon vuoksi, olin tuloksista jopa hämmentynyt. Työhaastattelussa työnantaja ei useinkaan tunne hakijoita, joten kyllä niiden avulla saa jotain vähän enemmän tietoa. Kansanedustajiksi aikoville voisi myös olla jonkunsorttinen soveltuvuustesti, en haluaisi veronmaksjana kustantaa täysin taidottomien "työharjoittelua".

      Ai niin, sain aikoinaan sen työpaikan jossa osa hakijoista testattiin.

      Poista
    6. Testeistä en osaa sanoa, mutta niiden testien sisältö kiinnostaa. Mahtavatko testit testata edelleen liiaksi ihmisen ns. sosiaalisuutta?

      On nimittäin työpaikkoja, joissa sosiaalisuudella ei ole mitään merkitystä. Jos muuten hyvä henkilö saa huonommat sosiaalisuuspisteet kuin häntä muissa kohdin huonompi hakija, sosiaalisempi todennäköisesti voittaa koko vaalin.

      Onneksi tästä sosiaalisuuden yliarvostuksesta on viime aikoina alettu puhua entistä enemmän. Sosiaalisuus voi nimittäin merkitä myös itsekkyyttä ja hölöttämistä, kuuntelutaidon puutetta ja aikaansaamattomuutta verrattuna introverttiin henkilöön.

      Poista
    7. En tiedä noista testeistä paljon mitään, luulen ja olen kuulemani perusteella ymmärtänyt, että.työnluonne vaikuttaa mitä ominaisuuksia halutaan testata ja minkälaisia kokeita käytetään. Ongelmanratkaisutaitoja muistaakseni ainakin selvitettiin yhdellä testillä, siinä mihin itse osallistuin. Kaksi päivää ne kestivät.

      Poista
  42. Kuulkaas, minä en taida äänestää tänä vuonna ollenkaan. Olen niin pettynyt poliitikkoihin, vanhoihin ja uusiin pyrkiviin. Minusta ne, jotka olisivat sopivia edustamaan muita, eivät asetu lainkaan ehdolle. He ovat viisaita ja tietävät asioita, Eivät he halua osoittaa olevansa parempia kuin muut, viisaampia kuin muut. Ei heillä ole tarvetta sanoa: valitkaa minut, minä panen asiat kuntoon Suomessa ja vähän muuallakin!

    Ne, jotka sinne pyrkivät ovat pyrkyreitä. Lähinnä heitä kiinnostaa palkka ja edut ja se kunnia, mitä he ajattelevat siitä saavansa. Voisiko joku edes uskoa, että he saisivat jotain aikaan?

    Mikään puolue ei kiinnosta eikä vedä minua puoleensa. Minä en yksinkertaisesti tiedä ketä äänestäisin. Vaalikoneet ovat sitä varten, että sieltä löytyisi sellainen henkilö, joka puolustaisi etujani? Minusta olisi väärin ajatella valtakunnan politiikassa omaa tai oman asuinpaikkansa etua. Pitäisi olla sellainen puolue, joka ajaisi koko Suomen etua yhteisenä asiana.

    Tiedän, että jokaisen pitäisi käydä äänestämässä. Sanotte sen minulle, olen varma. No hyvä! Uskon teitä. Vetoan teihin.

    Sanokaa minulle, mitä puoluetta minun pitäisi äänestää ja miksi?
    Perustelkaapa se niin, että uskon teitä! Lupaan, että jos edes joku onnistuisi vastaamaan kysymykseeni tarpeeksi uskottavasti ja hyvin perusteluin, saattaisi tapahtua se ihme, että menen sittenkin äänestämään!





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi ihmeessä sinun pitäisi äänestää, ellet edes tiedä ketä ja miksi äänestäisit? Parempi on silloin jättää äänestämättä. Se on selkeä mielipiteen ilmaus, joka menee perille.

      Äänestämisen tärkeydestä puhuvat eniten poliitikot itse, koska he haluavat saada toimilleen kansan tuen. Juuri tästä syystä monessa diktaruurissa on äänestyspakko. (Joka muuten on aivan älytön asia.)

      Millä tavalla samat typerykset osaavat hoitaa yhteisiä asioitamme paremmin, jos he saavat tuekseen 80 % kansasta kuin jos saisivat 50 %? Vai luuletteko, että sinne tulisi sitten paremmat edustajat?

      Äänioikeus pitäisi porrastaa veronmaksun mukaan.

      Poista
    2. Tapsa. Olen itsekin aina ajatellut, että se ettei äänestä, on mielipide sekin. Vahva onkin. Sain siis vahvistusta "en äänestä" ajatukseeni. Minua inhottaa lause jota vanhurskaalla äänellä (jossa on moitetta seassa) sanotaan: äänestäminen on kansalaisvelvollisuus!

      Mitä tapahtuisi jos ei kukaan äänestäisi? Hämärästi tajuan äänestämisen merkityksen. En haluaisi elää maassa, jossa yksi ihminen määrää kaikesta ( ellei se olisi inhimillisyyden kannalta katsoen poikkeuksellisen hyvä). Sehän tiedetään: valta turmelee ihmisen, jos se ei ole jo valmiiksi turmeltunut.

      Tuota äänioikeuden antamista vain harvoille, en Rikun tapaan ymmärrä. Tai onhan sillä merkityksensä. Jos kaikkein rikkaimmat saisivat äänestää, haluaisivatko he vielä rikkaimmiksi jos säätelevät lakeja, vai ymmärtäisivätkö he tasoittaa kaikki yhteiskunnan kulut tavalla, että kaikki voisivat hyvin. Ei. Eivät osasisi. Aina, kautta maailman ajan, on ollut hyvin voipia ja huonosti voipia ihmisiä, köyhiä ja rikkaita. Tämä on jo moneen kertaan toettu.

      Poista
    3. Sanoisin pikemminkin, että äänestäminen on kansalaisoikeus, ei velvollisuus. Jokaisella äänellä on merkitystä, ja siksi äänestän.

      Jos kaikki ajattelisivat, että äänellä ei ole merkitystä, astuisi maahan anarkia, mielivalta, kovaäänisin ja vahvin ottaisi vallan. Vallan keskiössä ei ole olemassa tyhjää tilaa, se täyttyy automaattisesti, vahvoilla ja heidän hännystelijöillään.

      On ehkä ihan viisasta katsoa pienein mahdollinen paha ja äänestää sitä.

      Poista
    4. Olen laatinut muutamia kriteerejä, joita tarkkailen eri ehdokkailla.

      Jos ehdokas kannattaa kovasti veronkorotuksia, hän tipahtaa listaltani.

      Jos hän puhuu lasten ja nuorten puolesta, mutta ei yhtä palavasti vanhusten, hän tipahtaa listaltani.

      Tässä pari, ja muitakin on, ja tulee vielä.

      Poista
    5. Eikö sinun mielestäsi verokarkurit pitäisi laittaa kuriin? Maksamaan veronsa, kuten muutkin ihmiset.

      Poista
    6. Niin, tarkoitatko verokarkureilla Teemu Selännettä, Kimi Räikköstä, Mika Saloa ja muita miljardöörejä, jotka Suomi on kasvattanut ja kouluttanut ja jotka ovat ilmaisseet jäävänsä asumaan Monacoihin yms.. uransakin jälkeen, mitä ilmeisimmin verojen vuoksi? Vai keitä tarkoitat?

      Esimerkiksi Wahlroos on jo nyt maksanut varmaan miljoonan suomalaislapsen koulutuksern maksamillaan veroilla. En osaa olla hänelle katkera. Toki voin sanoa niin kuin muutkin: hyihyi ahneet sikarikkaat! Maksakaa veronne Suomeen!

      Niinkään en osaa ajatella, että Suomi on nyt kusessa siksi, että he vievät yrityksensä ja osaamisensa ja veronsa ulkomaille ja rahansa paratiisiin. Kukapa ei täältä riistoverojen maasta tahtoisi paratiisiin.

      Kyllä syy kurjuuteen on (myös) muualla kuin veroparatiiseissa ja suuryrityksissä.

      Poista
    7. Iines, onhan äänestäminen (vieläpä luultavasti reiluissa olosuhteissa) myös oikeus. Totta. Kaikissa maissa ei äänestysoikeutta kaikille anneta. Mutta onneksi ei ole pakko äänestää. Kaikki äänet menevät kuitenkin puolueille. Enkä tunne yhtäkään puoluetta omakseni. Ihmettelen sitä, kun edustajilla on avustajia. Ehkä avustajillakin on avustajia. Lisäähän se tosin työpaikkoja, hah. Kohta varmaan rakennetaan kolmas eduskuntatalo. Siitä saadaan uusia työpaikkoja rakennusmiehille.Pitää ajatella positiivisesti. Vaikka vaikeaa se on. Paras kun ei ajattele.

      Mutta mä oon nähnyt sen laskurin, joka mittaa kuinka monta tuhatta euroa Suomi velkaantuu minuutissa. Ei naurata.
      Pakko jostain karsia menoja ja nostaa veroja, ei tasaveroja, vaan tulojen mukaan. Sekin minua harmittaa, kun suurimman hyödyn Eu:n tukirahoista menee suurtilallisille, jotka eivät itse edes reuhdo pelloilla tai navetoissa, vaan anovat ja laskevat saamiaan tukia. Muut tekevät työt. Rahat menevät omistajille. Miten pientilalliset? Pärjäävätkö he?
      Verokarkurit pitäisi minustakin panna maksamaan veronsa.

      Lasten ja nuorten puolesta puhumisen hyväksyn. Mutta sitä minä ihmettelen, kun aina kuulee puhuttavan, että työtä, työtä pitää järjestää kaikille. Mutta kun työpaikkoja ei ole. Jatkuvasti kuulee puhuttavan irtisanomisista ja potkuista työpaikoilla. Väkeä työnnetään pihalle. Ja uusi ilmiö: hyvin koulutettuja ihmisiä kouluteaan työttömiksi. Mistä sitä työtä saa? Kaikki ihmiset työpaikoilla alkavat jo olla kireitä ja peloissaan, milloin on heidän vuoronsa tulla työttömäksi. Ei oo kiva. Mutta väliaikaista kaikki on vaan. Ja jo vanhoja valituksia tässä lauletaan.

      Poista
    8. Liisu, menojen karsinta ei merkitse automaattisesti verojen korotusta. Suomen kokonaisveroaste on jo nyt huikeat 45 prosenttia, mikä on EU:n neljänneksi korkein, Vain Tanska, Ranska ja Belgia, rikkaat maat, ovat hieman Suomen yläpuolella.

      Äänestystilanteessa olen samassa kuin sinä, mutta lähtökuopissa kuitenkin olen, koska minua kiinnostaa yhteiskuntapolitiikka suurestikin. Monen puolueen kanssa on samoja ajatuksia, mutta myös erilaisia. Katsotaan nyt, mitä keksin, mikä lopulta ratkaisee.

      Mutta siis, äänestää ei tietenkään tarvitse, ellei halua. Onhan sekin eräänlainen ääni.

      Poista
    9. No, mikähän se mahtaa olla syynä, että meillä menee näin surkeasti? Eikä talousviisaat lupaile minkäänlaista talouyskasvua tulevaksi moneen vuoteen. Kyllä ihan hyvin voi kiristää veroja. Saan itse osinkotuloja, ja niistä voisi ihan hyvin ottaa myös kuntaveron. Pääomatulojen verotusta voi kiristää, se ei tuntuisi oikein rikkaan elämässä yhtään. Tuskin edes huomaisivat. Tavallisen keskitulousenkin palkansaajan arjessa tuntuu ja näkyy helpommin pienikin veronkorotus.

      Poista
    10. Syitä eivät tiedä meitä viisaammatkaan, mutta mikään seikka tuskin yksin on aiheuttanut nykyisen huonon taloudenpidon. Verojenkorotus merkitsee sitä, että kalliis taloudenpito hyväksytään ja jatketaan entiseen malliin. Jos talous on kuralla, kai säästäminen on tärkein keino eikä velannosto ja kansalaisten kuorman lisääminen palkkaa pienentämällä eli veroa korottamalla.Sitähän veronkiristys kansalaisille merkitsee, niille jotka ovat työssä ja jo maksaneet veronsa kiltisti.

      Kannatan mieluummin verojen alennusta. Tämä jos mikä irrottaa lisää rahaa yhteiskunnan rattaisiin. Työttömille tulisi työpaikkoja. Lisäksi heitä voisi tarmokkaammin tuuppia yliopistoihin ja keskiasteen koulutuspaikoille. Onhan opiskelu kaikille ilmaista ja opintokea saisivat työttömyysturvan sijasta. .

      Poista
  43. Vai äänioikeus veronmaksun mukaan. Entä jos äänen voisi myydä. Valtio säätäisi hinnaksi vaikkapa verottoman 30 000 euroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis myydä niin, että ostaja voisi sen käyttää.

      Poista
  44. Hei, mutta valtiohan rikastuisi, jos se myisi vaikka tuolla 30 tuhannella tai vielä kalliimmalla ääniä. Niitä rikkaat hamstraisivat, niistä tulisi kilpailu. Ahneus ääniin kasvaisi kasvamistaan. Pian rikkailla olisi vain pelkkiä ääniä. Ja niiden olisi pakko alkaa niitä kaupata eniten tarjoavalle. Sehän tarkoittaisi valtion huutokauppaa.

    Mutta jos valtio alkaisi myydä ääniä vain niille, jotka kirjallisesti sitoutuisivat vähentämään Suomen velkoja, maksaisivat pois niitä, mitä sitten tapahtuisi? Velka olisi pian maksettu, ennustan, vaikkein ole taloustieteilijä.

    VastaaPoista
  45. Sveitsissä järjestetään känsanäänestyksiä vähän väliä monenlaisista päätöksistä. Luulisi, että äänestäjät olisivat kaiken maailman lobbareiden ja manipuloijien talutettavissa. Mutta näin ei ole, vaan on kuulemma toimiva systeemi. Tästä ilmiöstä laajemmin on James Surowieckin kirja "Joukkojen viisaus".
    Nykyisissä kansanedustajissa ja ehdokkaissa on koko joukko m.m homeopatiaan, telepatiaan ,taikavarpuihin y.m uskovia.

    VastaaPoista
  46. Vaan sanokaapa viisaammat minulle vastaus yhteen dilemmaan, jota olen ennenkin pohtinut. Nimittäin Suomeen haikaillaan enemmän työperäistä maahanmuuttoa, vaikka meillä on ennätysmäärä työttömyyttä. Miksei näitä Suomen työttömiä voida sijoittaa näihin paikkoihin, joihin työperäistä maahanmuuttoa kaivataan?

    Juhana Vartiainen, joka toivoo tänäisessä uutisessa porvarihallitusta, sanoo näin:" Nyt tarvitaan uudistuksia, joilla saadaan lisää ihmisiä työmarkkinoille, eli eläkeikää ylemmäksi tai napakampi työttömyysturva, jotta on isommat taloudelliset kannustimet tulla aikaisemmin takaisin työelämään. Tarvitaan myös enemmän työperäistä maahanmuuttoa. "

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhana ajattelee, että työttömyyttä ja työttömiä on siksi niin paljon, ettei työnteko huvita ja etuuksilla pysyy hengissä ja voi jäädä muka huolettomin mielin kotiin lorvimaan ja käydä hakemassa pari kertaa viikossa leipäjonosta ruokakassi. Sillä ei ole mitään tekemistä työttömän todellisuuden kanssa.

      Maahanmuuttajat ovat tälle porvarilliselle Suomiklaanille tärkeitä. Palkat saadaan mamujen avulla hilattua alemmaksi, eikä mamut rettelöi vaan tekevät kiltisti kuten isäntä käskee, antavat kohdella itseään työntekijänä huonosti, eivät tunne oikeuksiaan.

      Poista
    2. Kyllä minä olen työttömiä nähnyt ja kuullut ihan livenäkin, Anonyymi. Monella syy työttömyyteen johtuu siitä, ettei ole viitsitty kouluttautua tarpeeksi hyvin, kaikilla tietenkään ei. Vaikka koulutus ei ole suora tie töihin, on se kuitenkin se väylä, jota pitkin varmimmin töitä voi saada. Koulutushan meillä on ilmaista, joten rutinat pois ja ilmaiseen koulutukseen, vaikka yliopistoon asti.

      Poista
    3. Vaan koskevathan työalakohtaiset sopimukset yhtä lailla maahanmuuttajia esimerkiksi terveysalalla, kaupan alalla, opetusalalla, kaikkialla kaikissa kunnissa. Ei heillä työtä voi halvemmalla teettää muuta kuin yksityisyrityksissä, jotka polkevat ihmistä.

      Poista
    4. Koulutus ja opiskelu on tärkeä juttu, mutta nykymaailmassa sekään ei enää ihan riitä työpaikan saamiseen. Yritykset käyttävät jo Suomessa halpatyövoimaa. Kuntapuolella yleissitovuus palkoissa on vielä pysynyt, joissain kunnissa on yt-neuvottelujen yhteydessä ehdotettu palkanalennuksia. Saattaa olla lähellä sekin aika, että kunta-alan palkkoja alennetaan.

      Poista
    5. Yrityksissä tilanne onkin huonompi, koska työntekijät eivät kaikilla aloilla ole olleet aikanaan kyllin järjestäytyneitä etujaan valvomaan. Moni on laistanut jäsenmaksujen maksusta nuukuuttaan. Silloin liitto ei tietenkään tue sellaista työntekijää, joka ei ole liiton jäsen.

      Koulutus ei takaa tuloja, mutta jos jokin takaa, se on nimenomaan koulutus. Yhä edelleen meillä on nuoria, jotka jättäytyvät tahallaan kaiken koulutuksen ulkopuolelle. Tärkeämpää kuin viettää välivuotta tai kivaa vapaata olisi mennä heti koulutukseen. Sitkeys palkitaan paremmin kuin lepsuus. Nuoren on pakko yrittää, hanskoja ei pidä heittää naulaan.

      Poista
  47. Liisu, tuo että jos äänestää ihmistä joka ajaa juuri minun etujani niin "mistä sen sitten tietää että hän muuten on järkevä poliitikko ja ajaa koko Suomen etua?". Ei varmaan mistään. Itse olenkin äänestänyt monet monet kerrat omia etujani vastaan koska olen halunnut äänestää järkevää ihmistä.

    Ps. Olisi kyllä mielenkiintoista jos äänestäjillä olisi kaksi ääntä, siis ihan oikeasti, toinen +ääni ja toinen -ääni. Molemmat olisivat samanarvoisia. Jos esimerkiksi (ja tämä on vain esimerkki) Paavo Väyrynen saisi miljoona 165.412 plusääntä mutta vastaavasti 1.165.400 miinusääntä, niin hänen äänisaldonsa olisi siis 12 ääntä. Ja sillä ei (onneksi eli jumalan kiitos) eduskuntaan mentäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikis, tuo saattaisi olla vähän hankala mutta hyvä tapa saada selville, monenko äänen arvoinen joku edustajaksi pyrkivä on,

      Samaa mieltä olen siitä, että ei ole helppoa arvioida kuka ajattelee vain omaa ja puolueensa etua, kuka näkee maanedut kokonaisuutena. Mutta samantekevää mitä he puhuvat, puolue on se joka päättää, ja jos ei ajattele samoin kuin se, erotetaan puolueesta. Tai pannaan se itse eroamaan.

      Mutta minusta tuo Tapsan ehdotus että äänestäminen pannaan maksulliseksi, on oikeastaan aika viehättävä. Silloin jäisi moni hörhöttelijä äänettömäksi, sillä kukapa maksaisi jostain jonka tietäisi älyttömäksi ja äänet kerääntyisivät ehkä suhteellisen hyville ehdokkaille. Mutta on siinä huonotkin puolensa niin kuin kaikella muullakin, mitä ihminen tekee ja saa aikaan. Sellainen sirkushan se on, eduskunta. Ote ja läpileikkaus suomalaisista. Ei sen kummempi.

      Poista
  48. Politiikasta hyppäys uskontoihin.

    Koska toivoisin että joku selittäisi minulle miksi ad. 2015 ihmisten pitäisi vieläkin uskoa joihinkin sekopäisiin paimeniin jotka (lähinnä) Lähi-Idässä saivat kummallisia ohjeita Pöllyävistä Pilvistä tai vastaavilta? Nämä sunnit ja shiiat ja jutskut ja kristityt. Ynnä muut. Esgatologiaa... joopa joo. Hallelujaa vaan kaikille. Minä luulen että heidän "ilmestyksensä" johtui liiallisesta hasshiksen poltosta ja kamelien (ja lampaiden) nussimisesta. Maailma on järjetön paikka, kyllä minä sen ymmärrän, mutta miksi siitä pitää tehdä vielä järjettömämpi? Em mää sitä käsitä.

    Kohta tulee ikävä Hitlerin rationalisuutta.

    (Huom! Viimeinen lause on ironiaa. Mutta vain vain viimeinen.)

    Ps. Sitä paitsi maailmanloppu (= ihmisten oleskelu tällä planeetalla) ei mikään "Hijra" ikinä tule olemaan. Vitut. Ydinsota se tulee olemaan. Ja siinä kaikki profeetat, niin Jeesukset kuin Mahdit ja Muhammeditkin sinkoilevat sinne minne ne kuuluvatkin, Historian romukoppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikis, uskominen on ikiaikainen arkkityyppinen ihmismielen toimintamalli. On olemassa muitakin liikkeellepanevia voimia kuin järki ja näkyvä materia. On tunne ja mielikuvitus, kyky kuvitella, kyky muodostaa symboleja. Uskominen lähtee tästä kohdasta, ja se eskaloituu tietyissä tilanteissa, joissa ihminen kokee uutta ja pelottavaa. Loput voi kuvitella, sillä niin ovat kuvitelleet lukuisat uskontojen syntyteoreetikot.

      Ei ole väliä, mikä uskonto on kyseessä. Kaikki ne ovat syntyneet samasta tarpeesta, ihmisen avuttomuudesta suuressa maailmankaikkeudessa.

      Ihminen on sitten maallisessa ahneudessaan myös pilannut uskonnot. Tärvellyt ne kullalla ja mirhamilla ja laitostamalla jalot aatteet, valjastamalla ne sotaratsuiksi.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Poistin tuon kommentin, kun luulin, että Iines ja Mikis saattaisivat olla vielä paikalla, olisin kysynyt heiltä neuvoa omaan hämmentymiseeni. He varmaan jo nukkuvat, enkä halua heitä häiritä. Menen itsekin nukkumaan, sillä väsyttää, väsyttää kamalasti. Hyvää yötä!

      Poista
    4. Liisu, luin sen tabletilta myöhään yöllä, nukkumaan mennessäni! Kysymyksesi oli tärkeä ja laaja, enkä halunnut heittää siihen paria kiireistä sanaa, vaan ajattelin pohtia asiaa aamulla. Tosin mielessäni kävi samantien, että Liisu voi kyllä poistaa tämän.

      Luen blogiasi kyllä säännöllisesti, Liisu, ja toki myös kommentteja, vaikken ole sinne kirjoittanut mitään sen yhden anonyymin tokaisun jälkeen.

      Minua blogisi kommentit ovat myös hämmentäneet. Ne ovat suoraan sanottuna kummallisia. Ensin ajattelin, että sinulla on salainen ihailija ja että joku on rakastunut persoonaasi. Naisenkin kirjoittamaksi niitä luulin. Sitten ajattelin, että ei, ne ovat kuitenkin miehen kirjoittamia. Nyt ne ovat olleet salaperäisiä ja hetken mietin, pilailetko sinä itsesi kanssa. Tai pilaleeko joku sinun läheisesi kanssasi. Mietin myös, onko tässä rakastavaisten draamaleikki. - Suo anteeksi tämä tarkka erittely, mutta vaikka tuommöinen on kurjaa, se on myös kiinnostavaa - minussa asuu ikuinen dramaturgi, joka kuvittaa ja elävöittää tapahtumia.

      En osaa antaa neuvoja sinulle, enkä haluakaan. Nuo kommentit eivät lopulta näytä hirveän vaarallisilta. Ikäviä se ovat, jos ne yrittävät vihjailla sinusta jotakin, mitä muut eivät tiedä. Tai antaa sen kuvan - silloinhan kyseessä voisi olla stalkkerikin.

      Voisiko ne alkuun vain jättää huomiotta ja vastaamatta? Kenties ne sillä tavalla loppuvat itsestään. Tai sitten tuo poisto, jos koet niiden pilaavan blogisi? Joka tapauksessa niiden analysointi niihin vastaamalla on minustakin turhaa, se vain jatkaa kiusaleikkiä ja antaa kiusaajalle lisää materiaalia..

      Poista
  49. Olen jäävi sanomaan tähän mitään koska itsekin olen kommentoinut blogiasi. Mutta esim. huippublogisti Jukka Kemppinen aikoinaan mainosti sitä, että hän ei sensuroi mitään. Kaikki saavat ilmaista mielipiteensä. Mutta sitten sinne (tietysti) alkoi tulla niin paljon sairaita ja ilkeitä paskakommentteja, että nykyisin hän skippaa sen kun ehtii. - Sinuna siis tekisin samoin. Koska eihän se nyt mikään bloginpitäjän heikkouden merkki ole, päin vastoin. (Se, että poistaa kommentteja jos ne ovat eri mieltä kuin blogisti, se on heikkouden merkki. Mutta tätähän et tarkoittanut?)

    https://www.youtube.com/watch?v=rJrEe8_gi64&list=RDrJrEe8_gi64&index=1

    VastaaPoista
  50. Harmi, kun poistit kysymyksesi. Minunkin pitäisi poistaa tämä vastaukseni nyt. Mutta en voi koska en ole rekistöröitynyt. (Olen musta mikis, vain musta mikis. Lonely Boy. Te kaikki pasteröidyt olette hunajanakeltaisia, ja ihania. Hitsi, kun kadehdin teitä.)

    https://www.youtube.com/watch?v=KKcCaCgMLBE

    VastaaPoista
  51. Paul Anka on mielestäni säveltäjänä myös hieno.

    (Paitsi jos olette eri mieltä niin voin vaihtaa mielipiteeni toiseksi. Of course.)

    VastaaPoista
  52. Miksi tässä videofilmissä kaikki katsojat/kuuntelijat jauhavat purukumia?

    Vastaus: On purukumiyhtiön ponsoroima tv-ohjelma. Ei Amer-tobacon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikis, poistin sen kommentin kun tajusin, että jokaisen on itse tehtävä ratkaisunsa, ei valittaa toisille. Hyväksyn ja tykkään hyväntahtoisista kommenteista, mutta ahdistun jos joku Anonyymi alkaa syyttää minua "verisesti", jostain mistä en tiedä. Ajattelin että mulla on joku vihollinen, ja se hermostutti. Olen siis heikko. Vahva olisi vain nauranut.

      Mutta kun siellä kaksi muuta Anonyymia alkoi vaatia, että ne on poistettava, että ne häiritsevät, olin liemessä.

      En mielelläni poista toisten kommentteja. Poistin sen sijaan joitakin omiani. Tiedän sen tunteen kun karkoitetaan jostain blogista (meri). Sitä tuntee itsensä spitaaliseksi, pahaksi.

      Eikö sellaisia, jotka ovat sairaita, tai katkeria pitäisi auttaa, eikä lakaista pois roskina? Sitä paitsi huumorintajukin voi olla hyvin erilainen. Joku voi pitää huumorina sitä, että uhkailee (leikisti) jotain toista.

      Pitäisikö syödä kaurapuuroa, että vahvistuisi ja jaksaisi kestää, jos jollakin on niin paha olla, että purkaa negatiivisia tunteitaan johonkin toiseen.

      Ei minun blogini ole mikään pyhä paikka, jossa ei toisinpuhujille olisi tilaa. Ei ainakaan pitäisi olla.

      Ymmärrän, että olen vastuussa omista puheista ja teoistani, mutta en toisten. Jokaisella on oma vastuunsa. Ja voiko sairaudelleen mitään? Tämä on minulle paha paikka. Mietin.

      Poista
    2. Liisu, vastasin sinulle tuossa ylempänä.

      Puhut tuosta Merin blogista karkotuksesta. Aiemmin sanoit, että Meri mainitsi syyksi väärissä blogeissa liikkumisen, eli siis minun, Iineksen.

      Saankohan minä koskaan tietää, mikä minussa Merin mielestä on niin pahasti vikana, että hän rankaisee muitakin minun vuokseni? Ihan kuin hän luulisi minusta jotain oikein kauheaa. Jos jollakulla on tästä tietoa, toivoisinpa kautta kaikkien avaruuksien saavani siitä vihdoinkin tietoa. Kertokaa, hyvät ihmiset!

      Liisu, kaikkia ihmisiä ei voi auttaa eikä niitten takia kannata edes syödä kaurapuuroa. On olemassa peruspahoja ihmisiä, oikeasti. Ei heitä rakkaus paranna, hyvä ei kohota. Jo Raamattu mainitsee peruspahan, samoin nykyinen lääketiede.

      Poista