14.9.2020

Kakkahäpeä LoimijoessaUimala oli Loimijoen rannassa, alajuoksulla.  Vieressä oli kuvassa näkyvä VPK:n talo, jonka alakerrassa toimivat sekä elokuvateatteri että  helluntailaisten kokoontumistila.  Tien toisella puolen oli vaatturi Pokkisen talo. 

Loimijokihan virtaa Tammelasta alkaen hiljalleen viisikymmentäneljä metriä alemmas, viljavien savipeltojen halki ja yhtyy Kokemäenjokeen, joka päätyy Porin tienoilla Selkämereen. Joen vesi on samean ruskeaa, läpinäkymätöntä. Muistan, että kun laskeutui veteen, mitään ei näkynyt ihmisestä veden läpi, ei edes omaa kättä. 

Niinpä, kun minun tuli kerran kova kakkahätä vedessä ollessani, juuri tuossa uimapaikassa, josta kuva on, kakkasin veteen, koska  en halunnut lähteä uimasta pois. Eihän tumma kakkakikare näy veden läpi pudotessaan pohjaan, ajattelin. Niinpä annoin kakan tulla matalan rannan syvemmässä päässä. Veteenhän pissattiinkin yleisesti, ei ollut vessoja rannalla.

Uin muina miehinä takaisin matalammalle ja katsoin taakseni. Kakkakikare oli plumsahtanut pintaan ja kellui iloisesti kohden matalaa, jossa oli uimareita. Että tietäkäät, rakkaat lukijat tämä, jos teidät yllättää kova kakkahätä vedessä ollessanne. Kakka ei uppoa, maan vetovoima ei toimi vedessä ainakaan kakan suhteen. 

Halusin vaipua maan rakoon tai ehkä pikemminkin veden alle, kun näin kelluvan pökäleen lähestyvän uimareita, ja minä siinä pökäleen vieressä. Hädissäni tein aaltoja poispäin ja kikare ulkonikin hieman, mutta ei hävinnyt minnekään. Siinä se oli ja julisti häpeää, jonka tulisin kohta kokemaan. En voinut lähteä minnekään, sillä kohtalaisen iso pökäle olisi tullut takaani kaikkien silmiin ja olisi aiheuttanut huutoa ja pilkkaa ja naurua. 

Minähän otin  kakan käteeni ja muusasin sen veden alla, jolloin se hajosi hiutaleiksi. Kukaan ei huomannut mitään, koska kaikki puljasivat omia temppujaan vedessä, ja vesi oli näkymätöntä ja melkein mustaa.

Myöhempinä vuosina Loimijoki asetettiin siltä kohdin uimakieltoon useiksi vuosiksi. En tiedä, johtuiko se meikäläisen kakkakikareesta vai Forssasta asti tulleista tehtaan päästöistä ja viljavien savipeltojen ja taajamisen lannoitteista ja saasteista. Nyt uimala on perustettu uudelleen ja paikalla on hienot laiturit.Kuvissa on siis tuo kakkauimala. Minä olen etualalla, sisko vieressä. Huomatkaa mutrut ilmeemme. Meitä nimittäin harmitti ja hävetti, kun isä komensi meidät uimaan ja sihtaili meitä laatikkokamerallaan noiden takana olevien tuttujen poikien naureskellessa ja ihmetellessä isän touhuja ja likkojen uimista.

(Valokuvat isäni ottamia, olen käsitellyt niitä hieman kuvankäsittelyohjelmalla.)

271 kommenttia:

 1. No mutta, onpa suloisia lapsukaisia kesäleikeissään!
  Kertomalla meille tapahtuneesta, se ei ilmeisesti enää vaivaa tämän koomin mieltäsi. Ymmärsit jo, että järvi ei ole vessa.
  Minä lueskelin vielä äsken "ylpeys-viikon" jälkimainingissa, löytämiäni Petri Paavolan sivuja seksuaalivähemmistöistä ja sain omalle uskolleni (ilman uskonnollisuutta) vahvistusta. Kakka-asioita siinäkin osin käsitellään.
  Onhan se todella tärkeä asia, että suoli toimii, mieluummin päivittäin ja samaan aikaan. Pääsee supsikkaasti ruuansulatuksen jätteistä eroon.

  Peräsuoli on kehittynyt työntämään sisältönsä ulospäin. Sen opin tai älysin vasta tänään luettuani kokonaan Petri Paavolan kirjoituksia nettisivultaan.
  Ulkoapäin suolen sisään työnnetyt vempaimet löystyttävät sulkijalihasta. Suolta ei siis evoluutio ole (ainakaan vielä?)kehittänyt ulkoapäin täyttyväksi. Sääliksi käy vanhoja homoukkoja tai muuita asialle vihkiytyneitä. Miten hyvin onnistunevat sulkijan kiristysleikkaukset? Muutoinhan vatkulit valuvat arvaamatta missä tahansa ulos lörpöstä sulkijasta.
  Oi ja voi, on meillä ihmisillä kestämistä elimiemme ja varsinkin niiden epäkuntoisten toimintojen kanssa.
  Tuttavapiirissäni on henkilö, joka kakkii vain kerran viikossa, ja silloinkin ulostuslääkkeen kanssa. Ihmettelin asiaa äimän käkenä, mutta hän ei ainakaan myöntänyt kärsivänsä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Leonoora,

   Jospa jätettäisiin muiden ihmisten peräsuolet rauhaan.

   Omaa kokemusta ei ole, mutta vauvapalstalta luin, että kakkosen jälkeen voi tulla paha ripulityyppinen ongelma, ei ummetus.

   Ummetus, niinkuin ripulikin, voi tulla mistä vain.

   Oletko kuullut ns. Häämatka-virtsatietulehduksesta? Silloin se jatkuva kuhertelu ja hinkkaaminen johtaa naisilla pii-tulehdukseen.

   Ei sekään ole kiva; on kivulias ja kiusallinen.

   Että jos nyt jokainen jätettäisin toistemme reiät rauhaan.

   Jokainen valitsee, miten elää. - Eikä suinkaan kaikki homot harrasta anaaliyhdyntää, vrt. Stephen Fry

   Ja p.s.

   Meille tytöille: jos alkaa tuntua virtsatietulehdusten merkkejä: paljon juotavaa, ihan vettä, ja luomukarpalomehua myös. Lämmin villapetto alavartalon päälle. Piukasti käärittynä.

   Seuraavana päivänä lääkäriin, jos eivät oireet helpota vuorokaudessa.

   Ja miehet: jos on kutinaa ja ihottumaa alapäässä: lääkäriin! Voi olla hiivatulehdus, jota tartutatte naisen kanssa toisiinne.

   Vai pitäisikö sanoa "naisten", koska harvoin se samalta naiselta leviää.

   Että wink, wink, likat!

   Poista
 2. Suolen säännöllinen ja hyvä toiminta on fyysisen ihmisen tärkeimpiä toimintamekanismeja. Jos se reistaa, reistaa kaikki muukin.

  Eduksi suolen hyvälle toiminnalle on kaikinpuolinen kohtuullisuus, siinä mitä suuhun pannaan ja miten muuta kehoa käytetään tarpeellisessa määrin. Ruumiin rasitus on hyväksi, joka päivä pitää hengästyä ainakin kerran.

  Ymmärrän nyt, minkä ekokatastrofaalisen synnin lapsena tein. Se oli ainoa kakkakerta. Ja voi tietenkin olla, että purin sillä jotakin lapsen ahdistusta. Onhan lapsissa paljon yökastelijoitakin, vieläkin. Minäkin olin sellainen. Sisko ei ollut.

  Mutta siis, muistakaa, rakkaat kommentoijat ja lukijat: häpeäminen on kyky. Jokaisellahan on hävettävää. Tämä minun esimerkkini on tietysti pahimmasta ja konkreettisimmasta päästä. Tilannetta mutkistaa hieman toki se, että olin itse syyllinen häpeääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä minun uimispissiminen aiheuttaa häpeää.

   Mutta jos ei ole vessaa, kioskia, kahhvilaa tms, ja on kuuma, ja joutuu juomaan paljon -no mitä?

   Tuli muuten mieleen Mikko Alatalon laulu: minen mee uimaan, minen en uimaan: kalat on vetteen pissanneet.

   Tietäisiväpä nuo piltit vain....

   Poista
  2. Vastaan itselleni: kyykkypisu. Mutta niinkin julkisella rannalla kuin Pyynikillä siellä päätyy äkkiäsormisten kännykkätenavien toimesta viraaliksi... juu ei.😃

   Pyynikillä tosin ainakin viisi vuotta sitten oli tenniskahvila. Sai maksutta käydä vessassa. Kaikki vähän siistittiin jälkiämme, kerrottiin, jos paperi on loppu, jne. Oli sellainen likkameininki = muijameininki, paitsi että kaikki paitsi minä oli nuorisohenkilöitä.

   Usein ostin kohteliaisuudesta jätskin, ekalla kerralla/pvä.

   Helsingissä Pihlajasaaressa on ihana ranta: on ranta, on hiekkaa, pukukoppeja, ravintolaa (tuoretta, kuumaa savulohta ja uusia perunoita), käymälää...

   Ja juu, onpa vanhemmalle väelle huvittelualue.

   Ja toisenlaiselle, nuorisohenkilölle, miksei vanhemmillekin, oma alua.

   Ekaa kertaa iskettiin siskon kanssa kultasuoneen: no sinne homopuolelle! Saatiin olla täysin rauhassa, kukaan ei vilkuillut ketään, ja saatiin kivoja hymyjä tullessa ja lähtiesssä.

   Ei kyllä tajuttu, miksei kukaan tullut tarjoamaan juomaa, mutta sikäli parempi!

   Siskohetki!

   Oli meidän kahden likan kesken ihana brunssi, ja vilkutettiin tullessa ja mennessä.

   Eikä vilkuiltu! Porno ei kiinnosta - ja ties mikä monikymmenvuotinen pariskunta siellä oli...

   Sitten syötiin kaikkia herkkuja, ilman rantaleijonien iskureploja, uitiin.

   Juotiin drinkit.

   Sitten taas pikku paatilla kotiin.

   Ihania kesäpäiviä!

   P. S. Sisko naimisissa, minä rakastunut.

   Homopuoli hommasi, vahingossa. Jatkossa mentiin sinne tahalteen. Ehkä tajusivat, tai luulivat lesboiksi, vaikka uikkarit pysyivät päällä...

   Poista
 3. Äiti, tädit puhuu rumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kakassa ole mitään pahaa, Nimetön. Se on luonnollisen toimituksen tulos. Tuntuukin vähän hassulta, että alapäästä saisi puhua vain, kun on kyse seksistä.

   Itse en puhu mielelläni ollenkaan alapääjuttuja, mutta tämän kakkajutun ydin ei olekaan kakka, vaan tunne, joka siihen liittyi: häpeän tunne julkikakasta. Se on myös lapsuusmuisto. Lisäksi joku taisi ehdottaa tätä Loimijoki-kakkajuttua aiemmin, ja minullehan se sopi oikeinkin hyvin. En nimittäin oikein välitä hienoista kulttuurijutuista, joissa oma fiksuus korostuu jo aiheen tähden. Niitä voipi käydä lukemassa muissa blogeissa.

   Poista
  2. Eikös tämä oululainen bb-hahmo Sebastian Tynkkynen kakannut housuihinsa? Aikamiehenä ja julkisesti.

   https://www.is.fi/viihde/art-2000001026621.html

   Poista
  3. Ehkä hän halusi vähän gonzoilla?

   Nimittäin housuihinsa kakkasi myös kaksi Ylioppilaslehden toimittajaa joitain vuosia sitten. Kakkaaminen tapahtui bussissa. Syynä oli gonzoilun halu. Halusivat näin juhlistaa Ylioppilaslehden satavuotissyntymäpäivää.

   Poista
  4. No entäpä ne kakkaa heittelevät teatterilaiset, minun nuoruudessani?

   Onko se haju, vai lika? Oikeasti taudit voivat tarttua, ihan tavallisetkin, kuten salmonella, ulosteiden kautta.

   Poista
  5. Kuule, Nimetön, tädit ja sedät puhuvat ihan tavallisista asioista.

   Jokaiselta tulee pissi ja kakka.

   Kurjaa on sitten se, ettei ole siistejä pönttöjä, niinkuin teidän naperoiden potat tai pikkuvessat useimmiten ovat.

   Ja se, että kännispäissään tulee pii, kakka ja oksennus kadulle tai autoon, kun täti tai setä ovat juoneet liikaa aikuisten humppajuomaa.

   Se se voisi olla tuhmaa.

   Otapa äipältä selville, missä on lähin vessa, niin tiedät minne päin suunnistaa, kun tarve iskee.

   Mikset muuten kysy iskältä?

   Nati-nati,

   Char-täti 💗

   Poista
 4. Hei hitsi, Iines! Hyvä etä sanot. Ei kulttuurijuttuja, et pidä niistä. Luulenpa että olen syyllinen, tosin olen koettanut ottaa oppia ihailemastani SWANNISTA, joka kuvataan KADONNUTTA AIKAA ETSIMÄSSÄ kirjasarjassa (Marcel Proust) melkein päähenkilönä sen toisessa osassa, ja mikä kuvaa Ranskan kulttuuria !800 ja 1900 vuosisadan vaihteessa. Luen sitä toiseen kertaan jo, ja se ei ole voinut olla vaikuttamatta mielenliikkeisiini, jotka eka lukemiskerralla olivat kielteisiä, mutta nyt toisella kertaa vasta huomaan niiden hienon ihmiskuvauksen, huumorin joka väikkyy kaiken alla niin kuin vielä nytkin esim. oman elämäni alla on paljon suorastaan naurettavaa, joka tulee esiin päiväkirjoissani.

  Kakkakimpale. Miten ihana! Se vastaa hyvinkin kirjasarjassa olevaa kuvausta, jossa muuan "tavallinen" ihminen laukoo suustaan ranskalaisen sanonnan:

  "Ken koiran persettä rakastaa
  sen ruusulta näyttämään saa."

  Olen myös aina ihmetellyt, miksi yläpään asiat erotetaan alapään asioista. Eivätkö ne ole yhtä arvokkaita molemmat? Minusta ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän aika pian jouduttaisi lasarettiin, jos suusta alas asti jatkuva ruuansulatus tai munuaiset lakkaisivat jossakin kohtaa työtehtäviään toimimatta.

   Poista
  2. Liisu! Sanoin taas liian kärkevästi tai pelkistetysti. Tottakai minäkin tykkään kulttuurista ja luulen jopa olevani kultturelli elli.

   Yritin sanoa jotakin sellaista, että myös banaaleista asioista puhuminen on kulttuuria. Ja toki niin, että ei mikä tahansa pskapuhe, vaan osaavasti kirjoitettu tai kuvattu. Eli lapsen ahdistuskakkakin on kulttuurituote vaikka novellissa. Jotakin tällaista.

   Liisu, sinä puhut niin kuin ihminen puhuu. Tykkään kielestäsi, erikoisesti novelleissasi.

   Poista
  3. "Ken koiran persettä rakastaa
   sen ruusulta näyttämään saa."


   Tämä vielä. Kiitos, poimin tämän itselleni! Luulen, että se jää kestomuistiin.

   Poista
  4. Miksi kulttuuria pitäisi rakastaa tai edes sietää? Brecht!

   Poista
 5. Häpeästä puheenollen bigbrotherissa ollut Sinin aviomies on jättänyt Seiska-lehden mukaan perjantaina avioeropaperit. Ja ilmeisesti Sini on poistunut bb:stä.
  Syitä aviomiehehen mukaan ei muka tarvinne arvailla.
  En oikein pystyisi luottamaan lakiasioitani ko. rouvan hoteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Sinihän oli kaikkien koulukiusaajien kantaäiti. Tunnistin tyypin heti ensi katsomalta. Persoona vaikutti minusta varsin huomiohakuiselta tyypiltä. Ja viittaan nyt tiettyyn diagnoosiin.

   Poista
  2. Teistä tulisi hyviä videopsykologeja!

   Nythän mä sain bisnesidean, joka sopii korona-aikaan kuin vasara päähän.

   Poista
  3. Hauskahan ihmisiä on tarkkailla. Joillain on silmää, joillain ei. Tarkkaileva luonne osaa kyllä analysoida ihmisiä. Ja minulla on takataskussa arsenaali diagnooseja. Täältä pesee tarvittaessa.

   Poista
  4. Anna tulla! Mitä sanot Teemu Torssosesta?

   Poista
  5. En tunne ollenkaan tyyppiä, mutta vaikuttaa lööppiuutisten perusteella tyypiltä, joka ei tunne syyllisyyttä eikä empatiaa. Kukin voi ihan itse päätellä, miksi tällaista henkilöä voisi kutsua.

   Poista
  6. No minä taas luin, että Sinin mies oli jättänyt erohakemuksen viisi päivää taloonmarssin jälkeen.

   Mitäköhän tuolloin oli ehtinyt tapahtua?!

   Minusta raukkamaista. Avioliiton ja yhteistyön kautta olisi tämä hemuli ehtinyt huomata kiusaajapiirteet.

   Minä olisin antanut puolison marssia kodista ulos, ja sitä ennen toimittanut paperit.

   Vaan kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta!

   En muista, kuinka monta kertaa po. Firman sivut ovat kaatuneet tänään, suuren kävijämäärän vuoksi...

   Sallikaa minun siis olla kyyninen.

   Poista
 6. Kiitos Mangemangi positiivisuudestasi.

  Iines, jos olisi pikkurahan puutosta, voisi Manken ehdotuksen toteuttaakin.
  Pätevien terapeuttienhan pitänee olla itse käynyt ammattilaisen terapoitavana?
  En ole siis ammattiin pätevöitynyt (kirjoitin vahingossa äsken pökevöitynyt🤣)
  Eikä ole itselläni lekureilta mielensairauksiin liittyviä diagnooseja (vielä) lekureilta blakkarissa. Muutamia oppikirjoja olen kahlannut, sekä yrittänyt kurkistaa oman pääkopan sisälle. Haaastava homma! Itse itsestäni tekemiä diagnooseja kyllä löytyy riemullinen määrä, joita voisi soveltaa käytännössä yleisemminkin.😋
  Skitsofreniaa, psykoosia, vakavia, sähkösokkihoitoja vaativia masennuksia, kaksisuuntaista mielialahäiriöitä, ahdistusneurooseja, ylipäätään monia erilaisia neurooseja ja persoonallisuushäiriöitä olen kohdannut livenä lähiympäristössä, joten ehkä osaisin jonkunlaisen sairaskertomuksen laatia.

  Johtuneeko alkavasta dementiasta, etten luota lääkäreihin, enkä vähässsä kummassa halua syödä mitään lääkkeitä. Vainoharhaisuus on myös vakavamman mielensairauden oire. Siitäkin olen tavannut monensorttisia esimerkkejä.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora,

   Monilla ihmisillä on elämänsä vaiheilla erilaisia ongelmia.

   Lääkehoito tai sähköshokkiohoito ovat kuitenkin aika hurjia keinoja, joita ei pidä käyttämän ilman laajaa koulutusta.

   Jos sittenkään.

   Miedot mielialalääkkeet eivät liene haitaksi. Mitä nyt kivuliaisuus, harhat, sekavuus, erittäin kivuliaat orgasmit, jos seksiin yleensä suostuu.
   Painonnousu 30 kg vuodessa, unihäiriöt = unettomuus.

   Eli jättäisin nämä asiat ammattilaisille.

   Kunkin lääkkeen ns alasajo kestää 4-6 viikkoa, eli en lähtisi leikkimään.

   Mitä jos vain kutsuisit ystäväsi kaffelle? Tai kutsuisit itsesi kylään, tiskaisit siinä sivussa, ja söisitte siinä sivussa valmistamaasi ruokaa, jonka toit tuliaisiksi?

   Ehkä sipsejä, jätskiä ja video, jälkkäriksi.

   Ja tekisit tämän kaveripohjalta: ei mitään kulujen puolittamista.

   Ystäväsi muistaa, ja saat osuutesi myöhemmin.

   Kaikella ystävyydellä, monta asiaa kokeneena,

   Char

   P. S. Itse olen myös siivonnut ja tiskannut 2 päivää huonokuntoisen ystävän luona.

   Tämä ei kuulu suomalaiseen yksin-itse-pärjäämiseen kulttuuriin.

   Mutta se halaus riitti. ❤

   Poista
  2. P. S. 2 Toivon että vitsailit.

   Mutta muista myös, että kaikenlaisia hemuleita lukee näitä juttuja.

   Että yritän välttää vitsailuja, silloin kun ne lähestyvät heroja ja vitsailuja.

   Nuku hyvin! 💗

   Poista
  3. Char, Ei minusta terapeutiksi olisi kenellekään. Ottaisin liian henkilökohtaisesti potilaiden murheet.

   Totta kuitenkin on, että vakavissa masennuksissa sähköshokkihoito on edelleen eräs hoitomuoto. Etelä-Suomessa ainakin, olen kuullut sitä käytettävän.

   Poista
 7. Joskus tuntuu siltä, että normaalia ihmistä ei olekaan. Somessa on helppo lyödä ihmisiin erilaisia leimoja parin uutisen perusteella, kuten tuossa yllä juuri jostain Torssosesta tein. Nimi on jäänyt mieleen poliitikko Katajan murhayrityksestä, muutoin en tunne henkilöstä edes taustatietoja.
  Se tieto, ettei hän syylliseksi epäiltynäkään suostu eroamaan kaupunginvaltuustosta, puhuu omaa kieltään henkilön erehtymättömyyden tunteesta. On helppo sanoa narsisti tai psykopaatti, mutta voihan tyyppi olla jotain muutakin. Monesti vakavat rikokset kuitenkin viittaavat johonkin persoonallisuushäiriöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ”pelkkä mamukaan” ole syy mihinkään. Vai taitaa mielestäsi olla? Taidatkin olla kaappipersu rautaisine logiikkoinesi.

   Tämä Toroskainen oli lukemani mukaan erotettu puolueesta.

   Poista
  2. Kyllä sinä sanoit syyn pohdintaan: ”pelkkä persu” ikään kuin se riittäisi syyksi murhan yritykseen.

   Poista
  3. Ei ole. Sanoja ei voi mitenkään irrottaa kontekstistaan. Kontekstina on yllä syyn pohdinta tekoon. - Tätä on dialogi - keskustelun katkeamatonta ketjua, ei leikattuja sitaatteja tai irti olevia tokaisuja.

   Poista
  4. Yhden (1) kpl uutista lukeneena sanoisin, että tämän hemulin olisi kannattunut itse erota.

   Ellei tarkoitus ole järjestää uutta äänestystä, ja joku Suunnitelma.

   Tuskin. Lienee Niisku, joka ei vain voi antaa periksi.

   Katsotaan, katsotaan, sanoi lääkäri...

   Poista
 8. Manken mainitsema henkilö oisko jonkinsortin borderlineperson. Vihan hallinta on hakusessa. Oliko myös aiempaa rikostaustaa? Oisko Sosiopaatin ominaisuuksia löydeytävissä. Vaikea analysoida, kun en ole perehtynyt ko. tapaukseen. Henkilökohtainen tapaaminen ja keskustelu henkilöhistoriasta yms. on tärkeää. Ilman livenä kohtaamista on mahdotonta nähdä todenmukasta kokonaiskuvaa kenestäkään.

  VastaaPoista
 9. Totta, oikeaa diagnoosia ei voi antaa ilman ihmisen oikeaa kohtaamista, eikä aina sittenkään ilman lääkärin koulutusta ja pitkäliusiä tutkimuksia henkilön lapsuuteen asti. Sieltä löytyvät persoonallisuushäiriöiden syyt.

  VastaaPoista
 10. Jos lapsi tai nuori kiduttaa ja tappaa eläimiä,kuten kissoja tai koiria, silloin voidaan ennustaa hänen ajautumisensa poliitikoksi olevan kohonneella riskitasolla. Sosiaalidemokraateilla on seinät leveällä ja katto korkealla luonnehäiriöisille, mutta kaikki eivät sinnekään sovi, vinokaalit soveltuvat erittäin mieluusti myös muihin puolueisiin. Sosiopaateilla politiikassa tie on auki taivasta myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riku,

   Eiköhän asia ole näin. Perhosten siipien rikkominen ja kärpästen kiduttaminen lienee esimakua.

   Onko siis joku poliitikko kiduttanut kissoja ja/tai koiria ?

   Todistevasti- eli siis itse kertonut, tai kaverit kertoneet. Uskottavasti. Pic or it didn't happen.

   - No toi oli huono vitsi, ihan tässä valistuneessa yhteiskunnassammme. En ole #metoo

   En jaksa lukea Iineksen varmasti kattavaa listaa, ihmettelen vain, keitä me oikeasti äänestämme.

   Pelkojenkin ja katastrofin uhalla : mitä jos kerrankin kaikki äänestäisivät ihmistä, ei puoluetta.

   Kokeilin tätä vaalikonetta homopariskuntien avioliittojen aikaan. Ja sain ehdokkaani läpi!

   Nyt on kymmeniä muita kysymyksiä, joihin vastata, mutta vieläkin vastaukset menee vihervasemmistoon päin.

   Mutta asiat asioina. Lahjoitanhan muutenkin rahaa Unicefille, kannatan naisten koulutusta - ja ennen kaikkea lasten ja naisten siirtämistä pois niiltä leireiltä.

   Itkisin, jos oma poika jäisi sinne, mutta olisin onnellinen, ettei hänen alle vuoden ikäistä siskoaan raiskattaisi kuoliaaksi. Ja kaikkien naisten rintoja leikattaisi irti niin, etteivät he voisi imettää, vaikka vauva säilyisi hengissä.

   Eli otetaan me tänne pakolaisia, mutta muutetaan suuntaa : alle vuoden ikäinen vauva ei pysty muuta kuin rakastamaan ja itkemään.

   Ja P.S. olen Unicefin kuukausilahjoittaja.

   Lisäksi kaikki rakkaat saavat Unicefin lahjat joululahjoiksi: kiinnostuksen, ammatin työn ym mukaan.

   Koulutarvikkeita, kyniä, vihkoja. Värikyniä. Potkupalloja koripalloja, ja nyt kallein lahja viimeksi oli äidiltä talvivermeet taaperolle.

   Nyt kun katson tuota listaa: leluja pojille, kouluvälineitä tytöille.

   Tähän puutun vielä huomenna.

   Juu, selvä humanisti.

   Poista
  2. Unicef, Unicef.... oli se nyt Punainen Risti tai joku muu järjestö: jos ehkä jo sanoin: 5 centtiä eurosta on enemmän kuin Herra Prisma antaa vuosituloistaan.

   Tajuan, että kaikki vetävät välistä, mutta koetan valita vähiten aatteellisen.

   Käyn myös - tai siis kävin 5 v sitten, ennen tätä Mamman hoitorupeamaa - kirkossa, joskus. Avartaa historiaa, mieltä, sananparsia... kulttuuria.

   Sytytän aina kolme kynttilää: Papalle, Mummille, ja Anille, parhaalle ystävälleni.

   Muuten olen hiljaa ja rauhoitun.

   Kotona googletan ne asiat, jotka jäivät kiinnostamaan.

   Poista
  3. Siis: vähiten aatteellisen : vähiten konservatiivisen ja ahneen; edes jotenkin inhimillisen ja käytännössä auttavan.

   Poista
  4. Riku,

   Kuten jo tiedät: hoidan meidän Mammaa, ainoana meistä neljästä sisaruksesta.

   Kukaan ei anna rahaa, että voitaisiin tehdä jotain spesiaalia, kuten käydä vaikka leivoskaffeilla tai jätskillä.

   Toivon, että on oma paikka piheille sukulaisille Taivaassa, jonne heidät kuitenkin tahdon! 😊

   Vakavasti puhuen: kun hoidan kaikki hommat täällä, ruuanlaitosta, tiskauksesta, ripulipyykkiin, niin olisiko esim 3 egeä/per lärvi/kk kovin suuri summa, että saisin meille vaikka leivoskaffet paikalliseen. Taxisetelit Mammalla jo on.

   Mutta tätä ette saa minusta esiin kiduttamallakaan - no joo saisit, heti kun kynsien alle tökittävät tikut otettaisiin framille.

   Mutta kuulosti ylevältä, vai mitä?!

   Plus minähän tässä olen saamapuolella. Mamma on nyt 91 v. Tiedän, että hänellä, tai paremminkin siskoilla, on selvittämättömiä asioita.

   Minä valitsin näin, ja surkeat, sovitut surut ovat tämän arvoisia.

   Ja ei, korona ei kuulu tähän. Eikä pienen hemmottelurahan lähettäminen, edes silloin tällöin.

   Mamman serkku Birgitta kuoli juuri. Oli diabetes ja flimmeriä yms. Emme päässeet Mamman kanssa hautajaisiin, mutta siskojen välityksellä lähetettiin kukkia yksi kukka arkulle, oli toive - ja adressi.

   Mammalla on ikävä.

   Minä olen onnellinen, että saan tässä vielä hemmotella ja huolehtia,

   Ostan kukkia, sipsejä, namukarkkeja, katsotaan yhdessä telkkaria, ja teen lempiruokia...

   Sen sellaista. Nyt natihaleja,

   Char

   Poista
 11. Näinhän juuri on. Puolueessa nuoret toivot nakkelevat kissoja seinään, ikääntyneet poliitikot halailevat kilvan seksikulttiyhteisöjä ja jakavat kulttuurineuvoksien tittteleitä kivoille demarietnoille.

  Vakavasti puhuen, vallan mielenkiintoista on, että SDP johtaa myös rikoksista tuomittujen kansanedustajien listaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksemme persut eivät rikosten poluille sorru. Ainakaan jos heiltä itseltään kysyy. Muut vain uhriuttavat itsensä.

   Poista
  2. Katsohan tuota rikostilastoa yllä. Siellä on käsittääkseni rikoksen tehneitä kaikista puolueista. Hupaisin niistä omasta mielestäni on ps Teuvo Hakkaraisen kirkon viinien pihistys ja mitä ilmeisin juonti. Hupaisia ovat myös majesteettirikokset menneiltä ajoilta. Kannattaa vilkaista listaa.

   Poista
  3. Pääasia tuossa Pekka Katajan pahoin pitellyssä oli se ettei sitä kukaan arabi tehnyt. Mutta luultavaa on että jos toisen kerran joutuu niin silloin se toden näköisesti on arabialainen eikä oma persu.

   Poista
  4. En oikein usko, että arabitaustaisilla olisi syytä tai halua pahoinpidellä tätä Katajaa ensimmäistäkään kertaa. Olen lukenut, että Katajahan on äärioikeistovastainen, mikä on hyvä asia.

   Se, että joku on maahanmuuttokriittinen, ei useinkaan tarkoita maahanmuuttovastaisuutta. Kriittisyyttä itse soisin kaikille jonkin verran. Maahanmuuttokriittisyys ei ole kirosana.

   Poista
  5. Minäkin olen maahanmuuttokriittinen! Missä ovat kaikki ne vauvat ja lapset, jotka viime talvena kuolivat kylmään ja nälkään leireissä?

   Ja täällä aikuiset miehet vinkuvat puurosta?!

   Tajuaisin, jos kyseessä olisi nauta tai sika.Buddhalainen ystäväni sai aikoinaan minut tajuamaan vakaumuksen tärkeyden, joskaan ei järkevyyden.

   Poista
  6. Tämä naisten ja lasten lähes täydellinen puuttuminen turvapaikanhakijoiden joukosta on yksi suurimmista asioista, joka herättää kummastusta ja epäilyjä. Tähän liittyy, ikävä kyllä, paljon suomalaisten itsepetosta ja älyllistä epärehellisyyttä. Asiaa selitellään erilaisen kulttuurin hyväksymisellä ja sillä, että nuoret miehet ovat tulleet etukäteen valmistelemaan sukujensa tuloa.

   Molemmat selitykset ovat hataria. Todennäköisin selitys on yksinkertaisesti miespuolisen ihmisen elämän suurempi kunnioitus. Mies on naisen ja jopa lapsen yläpuolella, samoin vanhusten. Hänet pelastetaan muslimikulttuurissa ensin. Tämä on fakta, jonka sanomista vältellään.

   Poista
  7. Summa summarum: mitä enemmän me otamme nuoria miehiä tänne, sitä voimakkaammin me tuemme maailman naisten ja lasten alistamista.

   Kun puhumme edistyksellisesti naiskiintiöistä, joilla turvataan naisten tasa-arvoista kohtelua, emmekö voisi laatia lakia nais- ja lapsikiintiöistä turvapaikanhakuun? Ei voi olla niin, että miehet ovat henkiinjäämisessäkin etusijalla. Vai voiko?

   Poista
  8. Islamisaatio etenee? Salaliittoteoriat varsinkin näin näkevät. Kun mahdollisimman moniin valtioihin näitä nuoria miehiä saadaan siirrettyä, uskonto ja kulttuurit siirtyvät rauhanomaisesti ja maailmanlaajuisesti ihan issekseen, ei siihen välttämättä edes salaliittoteorioita tarvitse.
   Toisaalta länsimainen elämääntapa saattaa kiehtoa vapaamielisyydellään (löperöt arvot ja vähäpukeiset, seksuaalisuuttaan korostavat naiset?) nuoria urhoja, joten voi käydä toisinkin. Uudet arvottomat arvot tarttuvat pikku hiljaa.
   Olisi mielenkiintoista nähdä sata tai vaikka tuhat vuotta eteenpäin, onko "ristinuskoa enää olemassa missään maailmankolkassa?
   No, eipä liikuta itsekkäästi ajateltuna minua millään lailla.
   Yritän oppia nykysukupolvien välinpitämättömyyttä ja oman edun kaikkinaista tavoittelua kaikessa. Aika hyvin olen jo oppinutkin teilaamaa kaikki toisinajattelijat kuin minä itse. Ainakin ajatuksissani. Marssimaan en lähde enää minkään asian puolesta.

   Poista
  9. Islamisaatioyrityksiin en taida uskoa, vaikka toki tulijat pitävät länsimaita vääräuskoisina. Jos kyseessä olisi tietoinen laaja islamisaatioittaminen, se taitaisi tapahtua eri tavalla. Nyt tulijat vaikuttavat olevan tavallisia maansa kansalaisia, ei mitään agentteja. Joukossahan on lukuitaidottomiakin ja vain vähän kouluttautuneita.

   Uskon siihen, että kyseessä on sekä hädänalaisuus että toive paremmasta vauraastakin elämästä. Heillä on tietoa siitä, että Euroopassa, etenkin Pohjolassa, on hyvä sosiaaliturva kaikille ihmisille, toisin kuin USA:ssa.

   Poista
  10. Imaamien toive ei siis ilmeisesti toteudu.

   Poista
  11. Kuka näistä lopulta tietää. Voihan niinkin ajatella, että miehet edistävät islamia paremmin kuin naiset, nuo aamutohvelia mitättömämmät palvelijat.

   Poista
 12. Iines, mielenkiintoinen lista! Kukaan ei ole "täydellinen"! 🤣Rattijuoppous ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen näkyy olevan yleistä myös kansanedustajien keskuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin lataamasi kansanedustajien tuomioita ylempänä.

   Poista
  2. Ymmärsin, Leonoora! Listahan on todella hauska ja kertoo mm. sen, että SDP:n rikokset, joita ennen majesteettirikoksiksi nimettiin, ovat olleet paljolti verbaalista laatua, puheita ja kirjoituksia. Näin taitaa kyllä olla muissakin puolueissa, eli sanaa on aina vahdittu ja sanan säilällä on sodittu. Toinen lohko on edustajien känniajelut ja känniörvellykset. Veikkaan että kirkon viinit on varastettu laitamyötäisessä, samoin pahoinpitelyt ja rattiin hyppäämiset myös, tietysti.

   Poista
 13. Kulturelli Char myöntää myös pissanneensa järveen. Jos ei ole mitään huussia, ja hätä on kova.

  Kannattaisiko meidän kirjuuttaa addressi julkisten huussien puolesta myös uimarannoille.

  Allekirjoitan ensimmäisinä. - Samalla rannalla oleili myös sala-nudisti : hipsi rannan nurkkaan, salkku eteen, ja vaatteet pois.

  Lapset yleensä kirmailivat siellä toisessa päässä, eli harvemmin mitään kommenttia tuli. Vanhemmat hymyilivät, jos paikalle sattuivat, naperot puhuivat muita kuin pippeliasioita.

  - asiasta toiseen. Hauska juttu, aika itseään imarteleva.

  Asuin aikanaan Tampereella ihan siinä Pyynikin kupeessa. Kesälomalla kävin kotona päivällä syömässä, muuten loikoilin ja uin siellä aamusta iltaan.

  Eväitä oli myös mukana: pakastimesta otettu jäinen vesipullo, ja voileipää. Kun jää suli, oli kylmää juotavaa, ja voikkoleipä.

  No. Yhtenä aamuna makoilin masullani jenkkibiksuissani, kun jokin näykki jalkapohjaani.

  - No joku saamarin sorsa taas, mietin, ja vähän potkin. Vaan ei loppunut näykkiminen - ja eikös siinä ollut Pyynikin kesäteatterin nuori miesnäyttelijä, joka ampaisi silmäniskun jälkeen karkuun.

  Kaverinsa nauroivat aidan takana, eli iskin takaisin silmää, ja lähetin lentosuukon.

  Nuorten kollien kolttosia!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut# MeToo, koska oli flirttiä, kavereita paikalla, ja muutenkin vain hauskaa, ja imartelevaa..

   Tilannetajua, hyvät herrat, tilannetajua..

   Tosin ne kaverit olisivat voineet johtaa jengiraiskaukseen, mutta tällä blondilla riittää silmää. Ansaitsi pikku lentopusun, kaverinsa myös, kun teki aikuisen naisen mielen hyväksi.

   Sen sijaan olen sanoutunut irti yhdestä työpaikasta, siellä oli niin kurjaa. Kurja esimies, ja leipuri koitti kouria.

   Oli siis yksi Hesan tunnetuin leipomo.

   Johtaja kävi kysymässä, että enkö mitenkään voisi jäädä. En kehdannut kertoa ahdistelusta tai työpaikkakiusaamisesta - tämä 90-luvulla.

   Nyt toimisin toisin.

   Ei kostojuttuja, vaan rakentavia sanoja esimiehelle, jonka mies löi.

   Ja sille puristelijalle: näpit irti!

   Poista
 14. Char ja Nimetön, koetetaan pitää fokus tässä blogin aiheessa tai muussa jollakin tavalla ymmärrettävässä tai järkevässä asiassa.

  Olen poistellut muutamia kommenttejanne parista keskustelusta. Tämä ei ole henkilökohtainen höpötysblogi, vaikka täällä sananvapaus onkin. Sellaisen voi kuka tahansa perustaa itsekin. Täällä ei myöskään kirjoiteta juridisesti kyseenalaisia asioita.

  Näillä eväin jatketaan, fokus mielessä. Radalla ei tarvitse pysyä, mutta eväitä pitää olla.

  VastaaPoista
 15. Iines, ja muut ystävät,

  En kuulu tälle palstalle.

  Esim. tuo seksuaalinen ahdistelu ja sen tuoma turha häpeä, ja irtisanoutuminen työstä, on verrattavissa kakkahäpeään.

  Mutta meillä on taas sairaalakeikkaa perjantaina, ja jätän teidät rauhaan...

  Pitäkää hauskaa, samalla kun parannatte maailmaa! ❤

  Iines, jos joskus jatkossa kirjoitan, et sitten editoi tekstejäni. Jätä kokonaan julkaisematta.

  Kaikkea hyvää sinun ja tyttäresi elämään,

  Char ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, en ole editoinut tekstejäsi, vaan poistanut muutaman, lähinnä edellisestä keskustelusta. Editointi kuuluu aina kommentoijalle itselleen.

   En halua loukata sinua, vaan asettaa jonkinlaiset raamit tähän blogiin. Täytyyhän sinun huomata, että saatat kirjoittaa peräkkäin viisikin pitkää selostusta asioista, joista ei aina saa selvää. Mamman tilakin on meille jo hyvin selvillä. Jollakin tavalla pitäisi pysyä asian syrjässä kiinni, muutoin lukijat eivät jaksa lukea kommenttia.

   Keskitä siis sanomisiasi ja ajattele myös lukijaa. Kaikkea hyvää mammalle.

   Poista
  2. No tuli Ella Erosta - nuorisohenkilöt googlaatgoon.

   Nyt vain on hommia, re: Mamman sairaudet ja ikä.

   Kaikki kaverit ovat eri paikkakunnilla, eli turhankin vuolaasti kertoilen kaikenlaista.

   Kun kerta olette nettikavereitani.

   Mutta nyt taas menee muutama viikko hoidoissa.

   Hyvää oloa teille kaikille, 💕

   Char 💖

   Poista
  3. Kaikki ok, Iines! 💟

   Pidä ylihuomenna peukkuja meille, taas on uusia tutkimuksia näköpiirissä....

   Poista
 16. Vaan järkyttävä on uusi budjetti!

  Hallitus siirtää työllistämistoimet seuraaville hallituksille ja puheissaan korottaa samalla niiden tavoitetta, kun laskee omaa rimaansa. Joku ehti jo Helsingin Sanomissa laskea, että ensi vuonna Suomi velkaantuu 1,2 miljoonaa euroa tunnissa. Siis joka tunti miljoona euroa.

  Julkisen velan suhde hallituksella bruttokansan­tuotteeseen nousee yli 70 prosenttiin tämän elvyttävän budjetin vuoksi. Ja totuushan on se, että leikkaukset ja veronkiristykset ovat vielä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks olekin kurjaa, kun ei tule leikkauksia, ei veronkorotuksia, ei aktiivimallia eikä etes hallitus eroa.

   Poista
  2. Tuleehan niitä, etkö katsonut klo 18 Ylen uutisia?

   Toimittaja Pirjo Auvinen sanoi, että tämä ei ollut vielä hallituksen tulikoe ja että korona on pitänyt tämän hallituksen kasassa, ja Matti Vanhanen on tasoittanut sen toimintaa. Kun Vanhanen saa projektinsa valmiiksi, hallitus joutuu päättämään leikkauksista ja veronkiristyksistä, ja siinä veri punnitaan.

   Poista
  3. Itseäni kummastuttaa eniten Marinin hallituksen työllisyysluvuista luistaminen. Tavoiteltu työpaikkojen lisäys on venytetty hamaan tulevaisuuteen, vuoteen 2029. Luitte oikein, lähes kymmenen vuoden päähän ja tuleville hallituksille. Korjatkaa, jos olen käsittänyt väärin!

   Poista
  4. Sulleko pitäs kaikki tulla nyt heti? Ei sotakorvauksiakaan heti maksettu.

   Poista
  5. Työttömiä ajattelin. Ehkä he haluaisivat työllistyä mieluummin nyt kuin vuonna 2029.

   Poista
 17. Mielenkiintoista!
  Kiinnostaisi tietää kuinka paljon uusia työpaikkoja lienee luotu yritystukia ja kaikenlaisia etuja viime vuosina - vuosikymmeninä kauhottu valtiolta yrityksille?
  Mielenkiintoinen yhtälö on, että työttömiä ja eläkeikää lähestyviä kiristetään jatkuvilla säännöillä ja holhotaan, ikään kuin se olisi tärkein tapa lisätä työpaikkoja!?
  Käsittämötöntä typeryyttä!

  Eikö yritysten tehtävänä ole luoda sellaisia menestyviä firmoja valitsemalla ala, jonka tuotteilla on jatkuva kysyntä ja jolla on tarkoitus ja merkitys myös yhteiskunnallisesti?
  Eikö juuri yritysten johtoryhmiin pidä valita sellaisia henkilöitä jotka "osaavat" ja pystyvät luotsaamaan firman menestykseen, ilman koko ajan kerjäämällä yhteiskunnan köyhäinapua pysyäkseen pystyssä.

  Valtion ja kunnan lafkoihin palkattava porukkaa kaksinkertainen määrä.
  Jos palkkamenot aluksi järkyttävät, toisaalta tulee lisää verotuloja, sosiaalituet vähenevät, sairaspoissaolot loppuu, kun tylhyvinvointi paranee, ostovoima lisääntyy, monien (yksityisten) palvelujen tarve lisääntyy jne. jne.

  Velkarahat pitää siis suunnata etupäässä kuntien koulutus- sosiaali- ja terveyspalvalvelujen henkilökunnan palkkaamiseen yms.jotka vaikuttavat suoraan kansalaisten hyvinvointiin ja elinolojen parantamiseen.
  Turhien tavaroiden valmistajien tukemunen valtion velkarahoilla on kaivoon kannettua vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ” Eikö yritysten tehtävänä ole luoda sellaisia menestyviä firmoja valitsemalla ala, jonka tuotteilla on jatkuva kysyntä ja jolla on tarkoitus ja merkitys myös yhteiskunnallisesti? ”

   Ei, Leonoora, tämä ei ole yritysten tehtävä, sillä ne eivät voi toimia hyväntekeväisyysperiaatteella. Yrityksen päämäärä on tietenkin tuottaa voittoa yrittäjälle. Mitä enemmän voittoa, sen enemmän tuöpaikkoja ja palkkavaroja.

   Niin se käy.

   Poista
  2. Toki jossakin välissä on ilmeisesti tuote/tavara, jota yritys valmistaa ja myy.
   Ei voiton tahkoaminen tyhjästä synny, varsinkaan ilman työntekijöiden työpanosta.
   No, tekivätpä täällä työntekijät kuinka hyvää työtä ja voittoa firmoille, kiitoksena saattaa olla firman siirtäminen halvemman työvoiman maihin.

   Poista
  3. Nyt on hyvin menestysneiden yrityksenkin hyvä sauma vaatia yhteiskunnalta kaikkia mahdollisia tukia ja verohelpotuksia yms.covidin varjolla.

   Kuka lienee laskenut nuo viruksen testaukseen tarvittavat tulevat huikeat euromäärät?

   Poista
  4. Ja hyvin noita tukia on myönnettykin. Moni vauras yritys sai runsaasti avustusrahaa, mikä herätti julkista närää. Mm. Huono äiti -blogin pitäjä EU-mepin vaimo sai jättimäiset 100 000 euroa,

   Poista
  5. Jos liikevoitolla luodaan työpaikkoja ja maksetaan palkkoja, niin se ei enää ole voittoa. Fakta.

   Poista
  6. Eikös voitto synny tuotosta? Kun palkataan lisää työväkeä, tavoitteena on tietysti lisätä tuottoa ja sen kautta voittoa. Näin kaikki saavat lisää. Voittoa.

   Poista
  7. Valitettavasti vain nykypäivän diginarsistiset homo-osakesäästäjät haluavat osinkoja vaan eivätkä mitään työpaikkoja.

   Poista
  8. Liiketoiminta ei ole hyväntekeväisyyttä. Se on myös työtä, joka vaatii paljon. Työpaikkoja luodaan tietysti, jos toiminta on voitokasta ja voimia riittää. Mikä tässä muka on vaikea ymmärtää?

   Poista
 18. Valtion ja kuntien pitäisi laissa velvoittaa luomaan kaikille kykeniville töitä. Perustakoot valtio ja kunnat omia yrityksiä ja kilpailkoot yksityisten yritysten kanssa vaikka pienemmillä voiton maksimoinneilla.
  Kansalaisten hyvinvointi pitää olla tärkein kriteeri päätöksenteoissa ja velkarahanjaossa, ei pörssiyhtiöiden mahdollisimman suuret voitot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän valtiolla on satamäärin uusia suojatyöpaikkoja hallituksen mittavassa avustajakaartissa. Maksetaan nyt ensin nämä ennen kuin keksitään uusia virkoja verovaroista maksettaviksi.

   Poista
  2. Uutisista kuulin, että jos luokassa on jo kaksi opettajaa yhtäaikaa, palkataan kolmanneksi avustaja, jolla oli niin hieno ammattinimikekin, en vaan just nyt muista mikä?😲
   Mutta hienosti on kehitys kehittynyt! Muinoin ope hallitsi kommekymmenen oppilaan opetusta yksin. Nyt on tietokoneet ja avustajat apuna ja silti opet ovat täysin naatteja rasituksesta? Missäköhän vika?

   Poista
  3. Tämä johtuu inkluusiosta, Leonoora. Kun entiset tarkkailu- ja erityisluokat on poistettu, kaikki oppilaat, adhd:t, aspergerit, lukihäiriöiset, mieleltään häiriintyneet, erityisoppijat, mamut, tavalliset oppilaat on pantu samaan opetusryhmään ketään eriyttämättä erikoisluokkaan. Sitten on huomattu, että yksi luokanopettaja ei pärjääkään yli 20:n monenkirjavan häiriintyneen ja eri kieliä puhuvan oppilaan samanaikaisopetuksessa.

   Tätä varten on luokkiin annettu aina välillä toinen opettaja ja/ tai koulunkäyntiavustaja rauhaa ylläpitämään ja joudenkin erityisoppijoiden perään katsomaan. Meteli ja sekasorto on muutoin sietämätön eikä kukaan opi mitään. Opettajien toive on, että inkluusiosta luovutaan ja erityioppijat saisivat erityisopetusta, joka heille kuuluisi..

   Poista
  4. Leonardonoora: "Valtion ja kuntien pitäisi laissa velvoittaa luomaan kaikille kykeniville töitä. Perustakoot valtio ja kunnat omia yrityksiä ja kilpailkoot yksityisten yritysten kanssa vaikka pienemmillä voiton maksimoinneilla."

   Tämä kuulostaa ideana hyvältä, mutta valitettavasti se ei tunnu toimivan käytännössä. Nähtiinhän se sosialistisissa valtioissa ja nähdäänhän se meilläkin valtion- ja kuntien yhtiöissä ja laitoksissa.

   Jos se toimisi, tuollaiset yritykset valtaisivat markkinat tuosta vaan. Ja onhan se edelleenkin sallittua, siitä vaan kisaamaan.

   Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että yritystoiminnasta tulee kannattavaa vain silloin kun yrityksen omistajilla on pelissä oma raha.

   Poista
  5. No, eikös ne rahat voisi olla yhteisen lafkan omistajien kansalaisten "omia" rahoja?

   Pääomaa on toki harvoilla tavan tallaajilla yhteisyrityksiin sijoitetavaksi. Ja harvalle on yritysmaailman kommervenkit ammatillisesti tuttuja.

   Osakeyhtiöitä ja muitakin yritysmuotoja on olemassa valtion ja kunnankin köyttöön, joissa voi olla yksityisenä "omistajana" ja sijoittajana.

   No, haiskahtaisi tietysti joidenkin mielestä sosialismille.
   Jotkut lakkautettujen firmojen työntekijät ovat perustaneet yhdessä yrityksia menestyksekkäästikin.
   Finnair ei taida käydä tässä hyvästä esimerkustä nyt kuitenkaan?

   Poista
  6. Sosialismi ei ole missään kestänyt. Idea yhteisistä rahoista ei ole toiminut. Sosialismin juna meni jo.

   Poista
  7. Kiina on hyvä kommunistinen esimerkki talouskasvun ja teknologian kehityksestä.
   Toki riippuu siitä, kenen kanssa käy kauppaa, että menestyy.

   Poista
  8. Kuuba ja Vietnam ainakin ovat vielä olemassa, jos ette Kiinaa ota lukuun.

   Poista
  9. Vanhana sosialistina totean vaan, ettei sosialismissa ole muuta vikaa kuin se, ettei se toimi.

   Kun jokin on kaikkien yhteinen, se ei ole kenenkään. Kaikki mikä on ilmaista muuttuu arvottomaksi.

   Valtio on osaomistajana jo nyt monessa pörssiyhtiössä. Mielelläni näkisin, että valtion Solidium menisi omistajaksi mahdollisimman moneen yritykseen, etenkin ulkomaiseen.

   Poista
  10. PS. Oletan olevani ainoa täällä, joka on perustanut osakeyhtiön?

   Poista
 19. Heitteille, kännykän ja netin kasvattamiksi jätettyt uudet sukupolvet sen kun lisääntyvät yhteiskunnissa. Lasten turvattomuuden tunteet lisääntyvät. Löytyykö tulevaisuudessa "aikuisia", joille lapsi ja hänen hyvinvointinsa on tärkeämpi kuin kännykkä ja muut digivempaimet nokan edessä.

  Koululaitosko paikkaa vanhemmuuden rapistuvat ja puutteeliset taidot lasten kasvatuksessa?
  Kuinka moni nykyinen nuori opettaja omaa lasten ymmärtämiseen ja kohtaamiseen tarvittavia kypsiä, henkisiä ominaisuuksia?
  Kaikessa alkaa vahvasti näkyä, miten yhteiskunnassa hyviksi osoitettujen arvojen murskaaminen ja materian uskonto henkisen kehityksen tilalla,
  lisää lasten levottomuutta ja turvattomuutta. Ellei suuria muutoksia tapahdu ihmisten arvomaailmoissa, ja ympäristöissä?, on helppo kuvitella tulevaisuus infernaaliseksi. Jo lisääntyvät säätilojen ennustamattomuudet, tulevat yllättämään, saati ihmisten kasvava narsismi.

  Kansallisteatrerissa ollut "erilaisuuden" puolustamisen pakkommielteisyys ja sen herättämä kohu on eräs esimerkki, mihin piiloistaan nouseva uusi-ihmislaji kykenee erinomaisuudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa muutama kotimainen Supernannyn jakso, kun se jatkossa taas tulee. Siinä ei voi kuin katsella suu auki, miten hukassa nuoret äidit ja isät ovat röyhkeiksi päässeiden kirkuvien lastensa kanssa.

   Lapsia ei uskalleta kieltää, heille ei ole minkäänlaista säännöllistä päiväjärjestystä, he saavat tehdä ihan mitä huvittaa, olla syömättäkin tai syödä pelkästään herkkuja. Yhdessä jaksossa oli kaksivuotias, joka meni nukkumaan kännykkänsä kanssa. Äiti ei uskaltanut ottaa vauvalta kännykkkää pois.

   Poista
  2. Katsoin sen jakson. Äidinsydämeen koski. Epäjihdonmukaisuus ja jatkuva huutaminen ovat karmeeta katsottavaa ylipäätään missä tahansa lasten kanssa.

   Poista
  3. Minä en kestäisi huutamista kotonani. En pätkääkään. Sitä paitsi huutava kakru on onneton lapsi. Hän ei ole saanut perheessä kohtaamisaikaa aikuiselta. Väitän, että kiljuvia kakaroita ei ole siellä, missä lapsi huomataan ja häntä kuunnellaan.

   Poista
  4. Tarkoitin lapsille huutavia äitejä ja isiä.
   Totta tuo, että jatkuvasti negatiivisia tunteitaan raivokkasti julkituova lapsi kokee olevansa turvaton ja väärinymmärretty sekä - kohdeltu.

   Poista
 20. Olisi mielenkiintoinen tutkimusaihe, millä keinoun opettajat pärjäsivät ennen peruskoulun tuloa kaikkien erilaisisten oirehtivien oppilaiden kanssa yksin opetustehtävässään. Tutkimuksia varmaankin on?
  Eri kieliä puhuvia taisi olla vähän, jos ollenkaan. Käyttäytymishäiriöisille ei oltu vielä keksitty hienoja diagnooseja. Pantiin nurkkaa häpeämään, jälki-istuntoakin käytettiin, lyötiin karttakepillä sormille ym.
  Opettajan sana oli luokassa laki, joita kunnioitettiin, ainakin silmänlumeeksi. Vanhempiakin toteltiin eri tavalla. Tosin tukkapöllyä, Koivuniemen herraa ja luunappeja oli lupa käyttää. Oliko ennen enemmän ruumiillista kuritusta kuin henkistä julmuutta? Miten on nyt?
  Kiusaamista kouluissa oli kuten nytkin. Sehän lienee pysyvä piirre ihmisluonnossa? Lumipallot lentivät, leteistä nyittiin ja tyrkittiin lumihankeen. Nimiteltiinkin yhtä lailla. Lieneekö mitään eroa eilisen ja nykypäivän kiusaamisessa. Ai niin, kännykkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttäytymishäiriöitä - nykymerkityksessä - ei ollut juuri ollenkaan. Oli päivänselvää, että opettaja opetti ja oppilaat kuuntelivat. Tietysti joukkoon mahtui aina joku koiranleuka tai letistävetäjä, mutta ei se mitään häiriköintiä ollut. Tilanteet hoidettiin nurkkaan panemisella tai ankarilla nuhteilla ja jälki-istuinnoilla. Suuret ikäluokat olivat oppilaina kilttejä ja kuuliaisia. Häiriöt ja laajamittaiset kiusaamiset alkoivat ns. vapaan kasvatuksen myötä ja ne rantautuivat kouluun, koska se on tila jossa nuoret oleilevat suuren osan päivästään.

   Herra paratkoon, eihän oppilaita ole lyöty sormille enää vuosisataan ainakaan, ellei kyseessä ole ollut joku sadistinen opettajapersoona. Poikkeuksia on joka ammattiryhmässä, opettajissa varmaan tilastollisesti muita vähemmän. Opettajat ovat aina uskoneet sanan ja kasvatuksen voimaan.

   Poista
  2. Aukkoriteetin voi saavuttaa ilman ruumiillista kuritusta, mutta olosuhteet koulun jatkuvassa käymistilassa ( koko ajan kehitetään muka parempia oppimis-metodeja ja koulujen ilmapiirä ja käytäntöjä) estävät osaltaan rauhanomaista kehitystä.
   Opettajan persoonallisuus vaikuttaa paljon oppilaan tottelemiseen: onko opettaja kunnioitusta herättävä, lämminhenkinen, ymmärtävinen, vakuuttava ja uskottava roolissaan. Aikuinen. Hyvä huumorintajukin
   voi auttaa siinä, että opettajasta tykätään, kuunnellaan ja pidetään hyvänä tyypinä. Kutsumusammatissaa viihtyvä opettaja osaa myös opettaa mielenkiintoisella tavalla lapsia ja nuoria oppimaan uusia asioita. On johdonmukainen ja pitää yhdessä sovutuista säännöistä napakasti kiinni.

   Ohoh! Onneksi en ole opettaja, sortuisin heti riittämättömyyteni taakan alle!😀

   Poista
 21. Vielä tämä, myrskyn saapumista tänne odotellessa:
  Kuinka kauan vielä mennee, kun oletetuille trans- ym. muunsukupuolisille lapsille vaaditaan omat luokat ja heidän "arvomaailmaansa" sopiva opetus ja opettajat?
  Tai sitten opetus muutetaan opetushallituksenkin ohjeistuksissa siten, että on normaalimpaa opettaa kaikkia "muun sukupuolisten" mukaan kuin vanhanaikaisten hetero-oppien.
  Netin muodikkaiden sukupuoltaan vaihtamaan yllyttävien uskomussivustojen aivopesemät lapset tulevat lisääntymään räjähdysmäisesti. Nykyvanhemmat ovat erityisen innoissaan ja valmiit tukemaan lastaan muutoprorosessin onnistumisessa. Onhan se jännä projekti saada kauankaivattu poika tai tyttö, entisen ei toivotun sukupuolen sijaan. Voi jopa päästä julkisuuteen esittelemään esikuvana erinomaista ja ymmärtävää vanhemmuuttaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Transsukupuolisia on Setan arvion mukaan Euroopan valtioissa puolesta yhteen prosenttiin väestöstä, ja nelisen prosenttia ei katso kuuluvansa kumpaankaan sukupuoleen. Tämä siis koko Euroopassa.

   Opetuksessa suositaan nykyään inkluusiota, eli kaikki opetetaan krontmyntyssä samassa tilassa samalla tavoin. Kun pitää unohtaa jako tyttöihin ja poikiin, niin miksi nostaa sitten esiin muunsukupuolisuus tai transsukupuolisuus?

   Poista
  2. Hyvä kysymys, Iines! Asiassa riittää pohdittavaa ja ihmeteltävää nyt ja tulevaisuudessa.🤔

   Poista
  3. Aiemmin vanhoissa sivistysmaissa oli normaalia, että kaunisäänisiä nuoria poikia kuohittiin, jotta äänen kirkkaus säilyisi miehuusikään.

   Ja säilyihän se. Miehuus tosin meni.

   Poista
  4. Keitäs nimitettiin eunukeiksi?🤔

   Poista
  5. Haaremien miespalvelijoita ainakin kutsuttiin eunukeiksi, jotka kuohittiin, jotteivat he viettelisi sulttaanien haareminaisia.

   Poista
  6. Se on myös ainoa keino - luin tämän eräästä naistenlehdestä - millä miespuolinen ihminen voi kaljuuntumisensa estää. Kun antaa itsensä kuohita. Mutta, mutta... onhan siinä omat kompilkaationsa.

   Poista
 22. Nyt alkavat suuretkin puut kumarrella maata kohti tuulenpuuskissa. Jos minusta ei kuulu mitään, olen jäänyt torpan päälle kaatuneiden suurten puiden alle. Ja sähkökatkokset saattavat kestää jopa päiviä.
  Huomennahan uutiset kertoo myrskytuhoista täälläkin.
  Puuskissa puut näyttävät jo nyt olevan ennennäkemättömässä ilmavirtojen pyörityksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satakunnan sisämaassa olisi odottanut kovempaakin myräkkää. Tyhjensin terassin huonekaluista ja amppeleista. Sataa, on harmaata, mutta ei pahempia puuskia.

   Mökillä lähellä Uuttakaupunkia on ollut kova myrsky. Sain tekstiviestinä sähkövahdin huomautuksen sähkökatkosta siellä, ja myös uudelleen kytkennästä. Toivottavasti puita ei ole kaatunut talon päälle. Pääsen vasta viikonlopulla katsomaan. Ystävällinen naapurini kyllä ilmoittaa yleensä, jos jotakin on sattunut.

   Poista
 23. Toivotaan, että vahingot jäävät vähäisiksi ja sähköt eivät katkea päivakausiksi. Täällä maaseudulla puiden kaatuminen sähkölangoille on edelleen myrskysäillä tavallista.
  Täälläkin sähköyhtiö ilmoittaa kännykkään tietyissä paikoissa olevista katkoksista ja myös vikojen korjausten päättymisestä.

  VastaaPoista
 24. "... Vaan järkyttävä on uusi budjetti! ..."

  Koska keskustelukerhomme on toivonut rakentavaa kritiikkiä, uskallan panna lusikkani tähän soppaan myös minä. Mitään henkilökohtaisuuksia (oi, ei) tekstiini varon ujuttamasta. (paitsi että diggaan Iinestä. mutta sen muistaakseni olen jo ennenkin sanonut)

  Hallitus joutui siis ottamaan hirmuisen määrän velkaa. Hyi, hallitus! Miksi ottaa velkaa juuri nyt kun on tämä kirottu koronakriisikin, ja koko maailma on syöksynyt lamaan? En ymmärrä. Elintasomme Suomessa on riippuvainen viennistä, ja jos meillä jöötä pitäisi nyt joku muu kuin tämä ”ituja syövien kommareiden” hallitus, niin ongelmahan ratkaistaisiin sillä että lisättäisiin vain vientiä ja KIKY-tunteja ja samalla laskettaisiin veroja ja palkkoja. Näin koko lama livahtaisi ohi kuin huomaamatta.

  Mutta nykyhallitus ei näin tee (voi vittu!) vaan jättää laskut lastenlastenlapsillemme. Mutta ei siinä edes kaikki! Kusevat meitä silmään vielä sillä että tulevat tekemään erilaisia leikkauksia, jolla huonontavat jo nykyisin huonoja palveluja. Helkkari, häpeäisivät edes! (mutta eivät tietenkään häpeä) Postikin nykyisin vie paketit minne sattuu, tai ainakin vääriin postilaatikoihin. Koko kansallinen Kulttuurielämämmekin on kuralla; artisti saa aina maksaa. Samoin Urheilu- ja Reippailuelämämme: seuraavissa Olüpialaisissa on turha nähdä yhtäkään suomalaista urheilijaa 20n parhaan joukossa, jos määrärahoja ei heti lisätä 1-2 miljardilla. Näin on! Puhumattakaan muista raharei’istä - mitä niitä luettelemaan, tulee vain paha mieli - minkä tämä ilkeä hallitus on unohtanut. Ja tahallaan!


  Mutta jos pakko siästää, eli leikata, niin leikattaisiin edes oikeista kohdista. Viisi vaatimatonta ehdotustani oikeiksi kohteiksi olisi:

  1) Lakkautetaan armeija, säästö olisi suunnaton, ja tilalle saisimme paljon paremmin varustellut "puolustusvoimat" Venäjältä. Äkkiä olisimme ydiasevaltio.
  2) Lopetetaan köyhäinapu. Pummit pummailkoot toisiltaan, mitä se Yhteiskunnalle kuulu. Ei mitään.
  3) Sairaanhoidossa hoito keskitettäisiin vain toivottaviin tapauksiin. Oikein sairaat ihmiset kun kuolevat kumminkin, ennemmin tai myöhemmin, niin kuin kaikki muutkin ihmiset. eesuskin jo sanoi: ”antaa kuolleiden olla kuolleina”, tms.
  4) Muukalaisilta (= stranges into Night) perittäisiin "maassaoleskeluveroa", esim. 500;- € / kk. Näin he - hus, hus - menisivät esim. Svea Mamman luo, siellä kuulema paremmin integroituisivatkin.

  Ja viimeiseksi - tätä on kyllä syytä harkita tarkemmin! - niin
  5) Röyhkeiden kunnallisten viranhaltijoiden (= mm. opettajien ja kamreerien) ylisuuret palkat puolitettaisiin. (Tämä tietysti näyttää pahalta, mutta… hyvää siinä olisi että näin heidän veroprosenttinsa myös inhimillistyisi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ajattele ihan noin, kun parodioit mikis. Tuo kuvasi on koostettu vähän tyhmistä ihmisistä tai niiden oletetuista mielipiteistä. Ihan kuin ei tahdottaisi uskoa, että ihmisillä on yhteiskuntakritiikilleen järkeviä ja jopa älykkäitä syitä.

   Minusta on kummallista se, että tämän nykyisen hallituksen kritiikki on aina tuomittavaa, kun taas edellisen hallituksen kritiikki oli automaattiasetuksella ookoo. Eihän se niin voi olla.

   Poista
  2. Kaikkia hallituksia on aina kritisoitu. Aina ja iäti! Se on opposition tehtävä. Käsittämätöntähän olisi jo oppositio yht'äkkiä alkaisi hallitusta kehua, öhöh höh! Sehän, jos mikään, takaisi oppositiolle oppositioroolin ikuisiksi ajoiksi.

   Poista
  3. Oikeistohallitusta vasemmisto haukkuu, vasemmistohallitusta oikeisto. Olisi erittäin, erittäin kummallista jos asia olisi toisinpäin. (eikö sinustakin?) Hallitukset ovat aina huonoja, Rikun mielestä kerta kerralta entistä huonompia, mutta kun... voi veljet, te olette niin nuoria... (joka an sich ei teidän oma vikanne ole) niin kun muistelee Fagerholmin IIIta hallitusta vuodelta 1958... se ei ollut ollenkaan huono, mutta mahdoton. Aivan mahdoton. Tuli Yöpakkaset ja Setä Neuvostoliitto irvisti meille kulmahampaat välkkyen...

   Oli se, se jos mikään, oli huono hallitus!

   Poista
  4. Näin se menee. Aina on oppositio kärkkäänä, ja niin sen kuuluu ollakin. Opposition tehtävä on olla vallan vahtikoira, eikä sitä saa käskeä häpeämään tai vaikenemaan. Sen kuuluu haukkua.

   Mitä tulee nykyisen hallituksen haukkuihin, niin se on päässyt varsin vähällä räksytyksellä, jos vertaa Sipilän hallituksen saamiin haukkuihin. Muistan että Uuninpankkopoika-blogistikin hakkui Sipilää lähes jokaisessa kirjoituksessaan. Hieman koomista on, että hän löytää Sipilän edelleen syylliseksi nykyhallituksenkin kämmeihin. Nyt hänellä on epäkiitollinen työ selittää Marinin aktiivimalli - simsalabim - oivaksi vaihtoehdoksi!

   Poista
  5. Olen aina ihmetellyt suhdettasi tuohon terävään juristiin, kokeneeseen kuntapoliitikkoon ja erinomaiseen kirjoittajaan. Onko hän ns. narrannut sua oikeassa elämässä?

   Poista
  6. Minäpä vastaan omasta puolestani, vaikka en enää ole aikoihin Uunipoikaa lukenutkaan.

   Avainsana on tuo "poliitikko".

   Olen lukenut koko nuoruuteni puoluelehtiä, ja todennut, että niissä terävät, kokeneet ja erinomaiset kirjoittajat nuijivat osuvin sivalluksin vastapuolen väitteitä.

   Uunipoitsulla on sama vika. Hän ei yritä etsiä totuutta, vaan todistaa erimielisten olevan aina väärässä.

   Poista
  7. Hehheh. Juu, on.

   Siis oikeasti. Minua jollakin oudolla tavalla kiinnostaa hänen aggressiivinen johtamistaitonsa. Hän on kuin Hamelnin pillipiipari, joka kerää peesiinsä marssimaan uskollisen lauman seuraajia, jotka seisahtavat kun pillipiipari seisahtaa, ja kun pillipiipari puhaltaa pilliin, poimivat maasta kävyn ja alkavat pommittaa osoitettua kohden. Yksimielisyys ja harmonia on rikkumaton, ja Hamelnin pillipiiparin persus kostuu mielihyvästä kun hän katselee laumansa käpysotaa.

   Poista
  8. Pankopoika on kuin isäntä, joka antaa jutun kuin luun koiralle. Tuossa on pihvi, kalutkaa se kuiviin. Kommentoijat polvistuvat kiittäen ja räksytys alkaa. Jutun syylliseksi osoitettu kohde, siis Sipilä tai persu, haukutaan kommenteissa lukutaidottomaksi, mahtavasti kasvatetuksi ja kaikin puolin typeräksi ahneeksi siaksi.

   Kun blogisti julkaisee vain itseään kiittävät ja kanssaan samanmieliset kommentit, on tulos sellainen kiisseli, että älykkäimmät lukijat kaikkoavat melko nopeasti. Viestinnällisesti blogi tekee karkean perusvirheen, mutta korostan sitä, että kukin blogisti tehköön niin kuin itse tykkää. Riippuu toki blogin päämääristä, tyytyykö yksipuoliseen ja täten viestinnällisesti epäluotettavaan kokonaisuuteen. Voihan teksti silti olla hyvin kirjoitettu.

   Poista
  9. En muista koskaan lukeneeni Pankonpoikaa, mutta jos olen lukenut, en muista sitä. Tuo termi "maalittaminen" on tuttua Johan Sebastian von Bäckmannilta. Termi kai taas on kotoisin HommaFoorumilta, jossa joku vouti sanoo että tuota pitää jahdata, ja sitten porukka sitä jahtaavat. (kuin nykyiset korttelineuvoston jäsenet Kiinassa. tai kuin toverituomioistuimen jäsenet Neuvostoliitossa)

   Säälittävää.

   Poista
  10. No tuommoista maalittamista siellä juuri harrastetaan. Joku poliitikko, siis Sipilä tai persu, on yhteiskivitettävä uhri. Blogisti alustaa sinänsä pätevästi ja muodollisen hyvätapaisesti, jos ei oteta huomioon tarkoitushakuisuutta ja voimakasta poliittista agendaa. Kommentoijat sitten hoitavat kanan kynimisen.

   Poista
  11. Siis ihan oikeastikin välität, että Timosen lukijat hyökkäävät Sipilän ja persujen sometileille? Mitä siis maalittaminen tarkoittaa pehmeimmillään. Kovimmillaan se tarkoittaa, että lähetellään kuolleita rottia läheisille.

   Poista
  12. Chigagon Mafia lähetti katkaistuja hevosenpäitä ei-toivotuille ystäville heidän makuhuoneeseensa. Joka on totta. He tarkoittivat sillä että... teille käy näin, jos olette eri mieltä kanssamme. Useimmat uskoivat.eivät uskaltaneet olla.

   Ps. Olen ollut töissä Nekalan "Liha ja Säilyketehtaalla". Sinne tuotiin - rekkalasteittain - sekä katkaistuja hevosenpäitä että lehmien utareita. Lihanleikkaajat sitten niistä leikkelivät, en sen tarkemmin tiedä mitä, olin siellä vain apumiehenä ja kantelin niitä (selkä vääränä) niitä heille. (käsittääkseni utareista tehtiin koiranmakkaroiden raaka-ainetta?) Hevosen pää, josta on kaluttu kaikki liha pois, mutta jonka silmät ja silmäripset on jäljellä, on hirveen surullisen näköinen. - En pysty sitä unohtaa.

   Poista
  13. Maalittaminwn on levinnyt yleiskieleen. Kun uusi termi otetaan käyttöön, se saa levitessään uusia merkityksiä.

   Toimittajat puhuvat maalittamisesta, kun tarkoittavat jonkun henkilön kovaa jahtaamista, ajojahtia. Paskaa voi jahdin kohteelle lähetellä monin tavoin, sanallisina toivotuksina tai lahjapaperissa.

   Poista
  14. Tyypillistä natsisumutusta. Keskisuomessa persun pahoinpitelytuomio lieveni, koska uhri oli puhunut politiikkaa.

   Poista
  15. Ai jaa. Sulla on kivasti noita nimilappuja ja tallelokeroita Niitä kun lätkii, ei tarvi paljon vaivata aivojaan.

   Poista
  16. En minä lappuja lyö, kyllä tämä oli lehtiuutinen. Tietysti punavihreä toimittaja IHAN TAHALLAAN mainitsi viinakassilla bussipysäkillä riehuneen lautamiehet puolueen.

   (Mutta kun tsaarin aikana sosialistitkin syyllistyivät majesteettirikoksiin.)

   Poista
  17. Häh? Mistä tässä nyt puhutaan? En pysy kartallasi ollenkaan.

   Käsittääkseni fokus on uuninpakkopojan blogin maalittamislinjassa. Kyllä siellä maalitetaan porukalla, minkä näkee sokea reettakin. Maalittamista harrastetaan kaikkialla, missä on ajojahdin makua. Niin persuissa kuin vasemmalla ja mediassakin.

   Mitä maalittamisoikeuteen tulee, meillä on sananvapaus, vielä. Pankopoika maalitelkoon siis rauhassa, mutta älkööt mikään taho nähkö siinä parempaa maalittamista. Se olisi tekopyhää ja älyllisesti epärehellistä.

   Poista
  18. Vähemmän Timonen jahtaa kuin sinä ja vähemmän tekee diagnooseja.

   Poista
  19. Tuota ei usko erkkikään. Näkeehän jokainen lukutaitoinen, missä siellä mennään. Nyt siellä oli mielenkiintoinen yritys muuntaa aktiivimalli valkeaksi, vaikka lähes sama malli Sipilän antamana oli itse belsebubista.

   Omalta osaltani lopetan tämän jauhamisen tästä keskustelunhaarasta. Jokainen taaplatkoon tyylillään.

   Poista
  20. Mikis, en pidä itseäni vennamolaisena, mutta helmi se oli, kun Veke sanoi kekkosen pitäneen Suomen kansaa panttivankeinaan. Sellaista se kekkoslainen politiikka oli, ei mitään ison ja väkivaltaisen hullun, pahuuden maan, edessä nöyränä olemista.

   Poista
  21. Pitää aina miettiä, siis jos asioita ajattelee vakavasti, mitkä meidän vaihtoehdot olivat 1945? tai 1956? tai 1978? Vuonna 1945 ei oltu suomettuneita mutta oltiin melkein mihitettyjä; myöhemmin oltiin suomettuneita mutta ei enää miehitettyjä. Minusta kekkoslainen politiikka silloin oli hyvin viisasta, hyvin viisasta. Jos meitä silloin olisi johtaneet tuurejunnilat tai kaukokareet, meille totta kai olisi innokkaasti taputettu Tukholmasta (Stockholma), mutta mitä muuta? Kusessa oltaisiin oltu kaulaamme myötä. Mitä tällä haluan sanoa? Sen, että Kekkonen oli oikeasti Suomen asialla, teki paljon ja hyvää tämän maan puolesta. Vaikka... okey, vaikka myöhemmin hänestä kehkeytyikin ihme horsman herkkä diktaattorinpaskiainen, se on totta. - No, ihmiset vanhenevat, myös itsevaltaiset ihmiset. (Mä tiedän, sen verran mulla siihen aikaan oli tuttuja politiikassa, että Kekkonen viimeisenä vuotena ahkerasti pakkasi koululaukkuaan. Ja aina hänellä oli hätä siitä että myöhästyy tunnilta... ja mitä opettaja siihen sanoo?

   Kyllä meille kaikille tällain tavallaan käy. Vai epäiletkö?

   Poista
  22. Minusta on väärin (en ole historijoitsija) että Kekkosta aikoinaan kunnioitettiin liikaa. Mutta kunniatonta on sekin että häntä nykyisin halutaan arvostaa liian vähän. - Ihan väärin sekin. Eli kaikkiko? No, jaa. Miksei.

   Poista
  23. Samaa mieltä Mikkekosen kanssa vuodesta 1945. Silloin meillä oli onneksi venäläinen kenraali Mannerheim ja Venäjän luotettu Paasikivi.

   Mutta vuonna 1956 oli porvaritohtorin vaihtoehtona sosialistiparturi - ehkäpä hänestä olisi tullut Suomen Nagy tai Dubzek?

   Vuonna 1978 oli Kekkosen valinta jo puhdasta populismia, jossa vallanpitäjät pitivät kiinni vain omasta vallastaan.

   Ainoa kunnon selitys asialle on se, että Kekkosella haluttiin torpata Ahti Karjalaisen turmiontie. Eli operaatio oli venäjänvastainen.

   Poista
  24. Juho Kustassoff Paasikivi oli pehmeä mies, ei mikään Kivi. Venäläisten (= ryssien) suosikki oli, se on totta, oli ollut vuosisadan alusta asti. Puhuikin venäjää jos joku vain ymmärsi mitä, kun sillä oli tekohampaat jotka kalisivat kuin kalkkarokäärme. Mies paikallaan siinä kuin Aleksandra Kollontai oli nainen omalla paikallaan.

   Poista
 25. Leonoora, tekstiesi perusteella osaan arvostaa sinua ihmisenä. Mutta sitä intoa (ja vimmaa) millä vaahtoat asioista jotka koet itsellesi vastenmielisiksi, se minua ihmetyttää. Kammoat homoja, se on hyvin tullut ilmi, mutta et ilkeyttäsi - koska et ole ilkeä ihminen. Okey. Homot ovat sinulle muuten vaan perverssiyden prinssejä ( prinsessoja?). Okey. Tämän ymmärrän mutta mielestäni se on silti väärin: seksuaaliseen suuntaumiseensa ihminen itse voi yhtä vähän kuin ihonväriinsä. Sen takia ajattelen että mikä HELVETIN oikeus minulla näihin asioihin on puuttua?! Moraalintonta se ainakin on, täysin moraalitonta. - Leonoora, viksu ja fiisas, MIKSI toisten ihmisten erilaisuus Sua niin risoo, oi miksi!? Antaisit olla, pääsisit vähemmällä. Minäkin kammoan perverssiyksiä... oi oi, siksi en halua niistä edes puhua. En, enkä ikinä! Miksi ajatella,(ja näillä ajatuksilla vaivata itseään, ”hukkukoot rauhassa mun hiljaisuuteeni mereen”…

  Iines on ”valgeapäinen heiluvahameinen pellavabää”, sinä oot ”kuldainen gägönen Karjalasta”. (ihania ootte kumminkin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko nyt, Inkku!

   https://www.youtube.com/watch?v=b4ePN9sxGTo

   Poista
  2. Pidän sinusta paljon, varmasti enemmän kuin tiedät, Iines. Tarkoitan, että meitä yhdistää useampi asia kuin erottaa. Henkilöhistoriastasi en tiedä, mutta luulen että idealisti sinäkin nuorempana olit. Petyimme kumpikin, se on totta, ehkä eri syistä ja eri asioihin - nuoria kun oltiin, mutta ei sitä tarkoita että meidän nyt siitä toisillemme pitäisi ilkeillä. Eihän?

   Poista
  3. Ei tietenkään, ei tulisi mieleenkään ilkeillä sinulle mikis, eikä oikeastaan kenellekään, joka ei tahallaan kiusaa minua. Sinun en ole koskaan kokenut kiusaavan, vaikka olet eri mieltä joistain tärkeistä asioista, ainakin luulen sinun olevan eri mieltä, ja kyllä oletkin, koska selvästi tuskastut meikäläisen paasauksiin. Se on ymmärrettävää!

   Poista
  4. Olen huomannut, että täällä kommentoivat ihmiset ovat poikkeuksellisen kilttejä ja ystävällisiä ihmisiä. Mitä nyt joku Nimetön joskus vähän koettaa agiteerata, samoin Mankemang. Vaan ei pari pääskyä kesää tee.

   Poista
  5. Joo, ymärretään toisiamme, se kai vähintä on. Sinä perussuomalaisia, minä Hakkaraista. - Tänään luin Keskisuomalaisesta, joka on kepujen lehti, että Hovioikeus oli hylännyt Teuvo Hakkaraisen valituksen. Ja mistäkö Teukka oli valittanut? No siitä kun hän oli eräällä bussipysäkillä lyönyt pullolla päähän erästä ihmistä joka oli haukkunut häntä rasistiksi. Teuvon mielestä tämä oli "hätävarjelua". - I Know. Kyllä julkisuuden henkilöllä pitää intimiteettisuoja olla, olkoon vaikka Maalaisliitosta!

   Ps. Itse muuten oikeasti suhtaudun äärimmäisen äärimmäisen kielteisesti Vihreät. r.y. puolueeseen. Se mielestäni ei ole saanut aikaiseksi mitään muuta kuin pahaa, etenkään taloudessamme. Tosikammottavia idelisteja, etenkin henkisesti.

   Pss. Tosin ei minulle puolueet mitään merkitse, enää. Vähän olen vaan huolissani siitä mitä Suomelle tapahtuu. Mutta kun tajuaa omat vaikutusmahdollisuutensa (=, eli ei-mitään), niin miks mun mistään pitäisi olla huolestunut?

   Psss. En olekaan.

   Pssss. Tulen toimeen missä olosuhteissa tahansa. Ainakin taloudellisesti. Minulla on vähän säästöjä.

   Psssssssssss. Ostin eilen uuden hybridi-auton. Siinä on automaattivaihteisto. Ihan jännää. Saan sen tehtaalta joskus marraskuussa. Odotan!

   Poista
  6. En minä ymmärrä perussuomalaisia, mikis, vaan aina yhtä ihmistä kerrallaan, sitä jota hyeenakuoro ulvoo. Puhun aina ilmiöistä, en koskaan puolueesta. Olen sitoutumaton, ja pysyn sellaisena. Leimakortilla lätkijät - en tarkoita sinua mikis - paljastavat vain oman sumean logiikkansa, eli siis logiikan puutteen lätkimällä vakiokorttejaan.

   Olen edelleen sydämessäni vihreä, mutta en usko vihreään puolueeseen, koska se on vieraantunut luonnosta, siitä, mikä minusta on a ja o. Samantyyppisiä perusteita minulla on muistakin puolueista. Siksi olen sitoutumaton ja äänestän yleensä sitä ehdokasta, josta arvelen olevan vähiten haittaa asioiden hoidossa.

   Poista
  7. Uskon, tottakai uskon uskon sinua. Minulle taas "perussuomalaiset" on vain tietty (= väärä) tapa ajatella asioita tai toimia ns. "yhteisten asioiden" hyväksi. Ei puoluepoliittinen juttu.

   Poista
  8. Mikis, onhan se loistavaa, että sinä maailmoitasyleilevästi rakastat ja puolustat asioita, joissa minä olen mielelläni oppositiossa. Ymmärrän erityisen hyvin, että et voi pääkopassasi ajatella minun vastakarvaisia ajatuksiani, etkä siten ymmärrä kuinka en voi olla valtavirran mukana säälimässä, puolustamassa ja ihailemassa näitä uususkovaisia.
   Minä koen, että ihmisiä on petetty aivopesuhegemonialla ja niin tehdään edelleen kiihtyvällä vauhdilla. En jaksa jälleen tuhannen kerran selittää amerikkalaisia manipulaation lanseeraajia. Jos vain minä ja Räsäsen Päivi ollaan tässä maassa asiassa oppositiossa eipä haittaa. Se on minulle ilo.
   On hienoa olla harvalukuisen (?) syntipukkikerhon jäsen. Kaikki muut ihmiset ovatkin niin täydellisiä ihmisoikeuksien ja suvaitsevaisuuden kannattajia ja toteuttajia sekä oppiensa mukaan eläviä, että olen mieluusti erilainen joka ei usko maailmassa koskaan, missään ihmisoikeuksien toteutuvan.
   Suoraan sanottuna en voi sietää ko. erityiyksilöiden genremuotia, puhetyylejä tai erityisasemansa korostusta joka tuutissa. Lisäksi monet genreläiset ovat huonoja näyttelijöitä roolissaan.

   Poista
  9. En minäkään heitä siedä, rakas Lenoora, tai mun mielestä perverssejä genremuoteja, mutta minä siedätän itseni niiltä. - Mun on oikeasti ihan kivempi olla kun ajattelen (jos nyt sellainen jostain syysrtä mieleeni juolahtaisi) heteroihmisten paneskelua kun ajattelisin homoseks... (lopettaa ajattelemisen) Näin on.

   Ps. Päivi on hyvä tyyppi. Sanoo että jos Suomen laki ja Raamatun laki ovat eri mieltä, hän tottelee Raamatun lakia. Eduskunnassa kumminkin säätelee lakeja Suomella..?

   Tiedemiehenä (voi hitsi, nyt ylensin itseni, no, kohta minut alennetaan) minulla ei ole mitään uskovia ihmisiä vastaan. Tällaiset rehelliset uskovat - eivät siis fariseukset tai publikaanit - minä kunnioitan heitä! He ovat sitä mieltä mitä he ovat, eli rehellisiä vakaumukselleen. Se että olen eri mieltä kuin he, johtuu siitä että mun mielestäni he ovat väärässä, ei muuta. - Hallelujaa heille.

   Poista
  10. En syleile maailmoja - kaukana siitä - enkä puolusta vääryyttä. (Paitsi jos en ole ymmärtänyt että tämä on väärin. Mutta silloin syytös minua kohtaan on kohtuuton.) Et ole oppositiossa, luulet vain niin, etkä ehkä ikinä pysty - oi empaattinen Lensku - kuvittelemaan miten vaikeaa "ei-normatiivisen" ihmisen tässä maassa on elää? sys sys... minulla ei ole ollut mitään kokemuksia näistä "oudoista tyypeistä", jos oon niin rehellinen kun haluan olla, niin... viimevuoden Big Brotherista mä näihin kummiin yyppeihin tutustuin. Tämä on totta. Se avasi mun silmäni. Mä vaan rupesin ajattelee miten vaikeaa heidän on elää tässä maailmassa joita heitä hyljeksitään - ikään kuin he olisivat tehneet jotain pahaa? Leonoora, höllennä ny vähän pipoasi, anna heidän olla, mitä pahaa HE sinulle tekevät?

   Ps. Kivaa, että käytät sarkasmia kun puhut "täydellisistä ihmisistä". Mä mietin oonko mä liikahumanisti sittenkin? Kännissä ehkä... krapulassa toivoo että hajoaisi nukleinihapoiksi maailmankaikkeuteen. Pystyn katselemaan, joskus jopa nauttimaan, pornoleffoista.Mutta autsch! niiden pitää olla hetero-semmosia. Auta armias jos mulle ruvettaisiin esittään homoseksiä... hyi helvetti, painukaa vittuun, varmaan e kato!

   Mutta se on taas ihan toinen asia. Luulen ma. En ikinä silti hyväksy ihmisten epätasa-arvoa.

   Poista
  11. Tulee kirjoitusvirheitä, en enää stilisoi itseäni, ajatukseni alkavat pätkiä. li harhailla. Odotan että klo tulee 21.00. Aukaisen silloin TVn 4skanavan! (kuten ehkä tekin, heh)

   Poista
  12. Minä taidan katsoa psykologisen trillerin klo 21. Berliinisyndrooman. Se on aika kauhea!

   Poista
  13. Olen aina rakastanut itseäni fiksumpia naisia. Eikä heitä ole kuin korkeintaan 9n kymmenestä. No, on heitä siinäkin. (Näin puhuu Zarathustra.) Eikun ihan totta: jos mun jostain itseäni pitäisi kehua, kehuisin itseäni siitä että olen tavannut vain ihania naisia. Ja sattumaa vaan kaikki se on että kaikki mun (mua mullistaneet) tyttöystäväni ovat olleet mua n. 3 vuotta vanhempia. ... taidemaalari, arkkitehti, teatteriohjaaja, pianonsoittaja, somistaja ... Kyse tietysti siitä on kun alkaa seurustella, että keskusteltavaa riittää. Enkä tarkoita ettenkö osaisi pamplata jonkun tehtaantyttärättären tai kampaajan kanssa, takuulla osaan ja viihdyn, mutta en ehkä jonkun kovin ekonomisesti ajattelevan insinöörin kanssa. Tai en tiedä. Hölmöjä ennakkoluuloja nämäkin. Pistän naissuhteissani aina kaiken peliin, samalla lailla kuin keisari Antonius, joka ensimmäisen kerran kun avasi Kleopatran makuhuoneen oven, sanoi "... En minä tänne puheita pitämään ole tullut."
   Herrasmies.

   Poista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  15. Poistin kirjoitukseni kun haukuin siinä Leonooran mielipiteitä. Sehän on ihan väärin, siis haukkua toisen mielipiteitä. Päätinpä vaan - se oli helppo päätös - etten homokeskusteluihin enää yhdy. Koska... asia on minulle yhtä yhdentekevä kuin Don Quijottelle tuulimyllyt.

   Ps. Leonoora on kiva.

   Poista
  16. Minä voisin ymmärtää sen, että seksuaalisuus on valinta, jos olisi niin, että jostain transsukupuolisuudesta tai homoseksuaalisuudesta seuraisi imagonnousu, tavoiteltavuutta, kauneutta ja kenties rikkautta.

   Vaan kun oman järkeni mukaan se meneekin niin, että näistä vähemmistöisyyksista pakkaa seuraamaan tuskaa ja kurjuutta, halveksuntaa ja ylenkatsetta, niin en tiedä. Kyllä sen täytyy olla synnynnnäistä, niin kuin lääketiedekin sanoo. Ei kukaan valitse tieten tahtoen itselleen poikkeavuutta ja kärsimystä, joitain poikkeuksia toki lukuunottamatta. Itse tiedän tasan yhden tällaisen kokeilijan, ystävän ystävä.

   Poista
  17. Toinen puolin asiasta on sitten taas se, että tästä erilaisesta sukupuolisuudesta tehdään iso numero, jolla pyritään ratsastamaan kaiken muun yli. Ei ole ihme, että ihmisille syntyy kummallisia mielikuvia näistä erilaisista ihmisistä. Ei voi olla esimerkiksi niin, että mies ei saisi teatterissa esittää transsukupuolista, naista tai jopa lesboa. Kyllä saa, sillä teatteri on aina illuusiota, joka menee kaiken transsukupuolisuuden ohi, ja vielä suvereenisti.

   Poista
  18. Minä en edelleenkään tiedä missä ja keitä oli pöydän ympärillä päättämässä asioista, kun homoseksuaalisuus parani sairausluokituksesta normaaliksi käyttäytymiseksi. Millä lääkkeillä?

   Poista
  19. Valistuksella. Ei lääkkeillä.

   Poista
 26. Tänään luin Helsingin Sanomista Anne Applebaumin haastattelun. Luin, ja kaikki mitä Applebaum ajattelee, on kuin mun ajatuksia, se sai minut entistä enemmän ajattelemaan. Ai mitäkö, no sitä että jos hän joka on moninkertaisesti palkittu "nykyhetken näkijä" - jonka ilon hänelle hyvin iloisin mielin suon- ajattelee noin, niin minäkin sitten ajattelen asioita jotenkuten oikein. - Tai ainakin samalla lailla.

  Ps. Tiedän, tiedän parempi olisi lukea ihmisiä jotka ajattelevat erilailla kun sä. Ja kyä mää luenki. Mutta kun oon tilannut Hesarin, niin se sentakia kato nääs se aina mun postilaatikosta sisälle tyännetään. Ja sit sitä vaan rupee ittekseens lukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin äsken jutun silmäillen, sillä se käsitteli maailman suurvaltapolitiikkaa, joka ei kiinnosta minua niin paljon kuin lähipolitiikka. Koetin hakea siitä Applebaumin persoonallisia ajatuksia, mutta en oikein löytänyt. Olisi pitänyt lukea syventyen. Oli sellaista yleismaailmallista demokratiapuhetta, jota minusta kaikki puhuvat, jotka ajattelevat oikein.

   Poista
  2. Samaa mieltä kanssasi olen. Mutta jos jostain syystä muutat mieltäsi, minäkin muutan.

   Poista
  3. Ei Applebaum Iinekselle pärjää!

   Poista
 27. Ajattelen runoja, kaikkia niitä säkeitä mitä en ole kirjoittanut, niitä on valtava määrä. Mutta jos olen kirjoittanut tämän, se on hyvää

  juon viinaa,
  joka juo juo minua


  koska tästähän alkoholismissa on kyse.

  Onko tässä kumminkin kyse Apollinairesta? Tuntuu liian hyvälle ollakseen minua. Tai ei, minä vaan versioin Apollinairea, on tää minua. Muistan, mitä muistan.

  Ps. Itse en ikinä ole ollut alkoholisti. Mutta tunnen tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vittu näitä uusia mittoja,
   terveydenhoidon bisneskeinoja.
   1.3 pitäisi korkeintaan,
   minulla 4.2.
   Ryssäpaskalääkäri meinaa estää minulta työn.
   Kollaa kestää, viime mittauksessa 2.6,
   enää kaksinkertainen.

   Poista
  2. Minulta ryssäpaskalääkäri Beljajev
   kysyi kerran
   no onko oire todellinen
   jos on
   lähdet pillit soiden Poriin.
   Minä sanoin
   että emmää tiädä
   ja lähdin kotiin.
   Hyvin vietin illan.

   (Kyse oli ensimmäisten verenpainelääkkeiden aiheuttamasta turvotuksesta.)

   Poista
  3. En tiedä mistä puhutte mutta ei se mua haittaa. Käyn vuosittain ns. vuositarkastuksessa. Aina siellä on eri lääkäri. No, olen tottunut siihen, vaikka itse pyrin olemaan aina sama. Joskus ne lekurit - olettaen että ovat minusta edes kiinnostuneita - ihmettelevät mun kolestroliarvoja. Ykskin... ei kun kaks, kysyi multa "oletteko huippu-urheilija"? Sanoin hälle että "joo, kyllä mä välillä shakkinapuloita siirtelen". Siis kun arvot ovat niin hyvät, p-le, mutta mitä mä sille mahdan, en mitään. Mutta sen mä tiedän ettei ne mitään sepelvaltimotautiin auta, ei yhtään mitään. Sorry, hoitohenkilökunta. (Veljenikin oli lääkäri. Ja tyttäreni sairaanhoitaja.)

   Poista
 28. ... äsch äsch as! Toinen juo tietysti pois!

  oska kyse on ihmisestä joka juo viinaa, joka juo häntä. (ei juo juo juo!)

  VastaaPoista
 29. oska taas tarkoittaa Koska. Ja nyt, penteleen penikat, painukaas kuulkaas nukkumaan. Kohta tulee Eugen Malmstén joka sanoo teille MÖR MÖR MÖR... ja siihen Rangni: "oi auta mua peikko, mä oon niin heikko..." Oi lapsukaiset, ei peikko ketään auta. Hän syö teidät suihinsa. aiskitas mäiskitäs ettäs tiedätte. Ja nyt pikku piltit, kastepisareiseni, nyt simmut kiinni ja leijukaa unten maille! Hop, hop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaijai, ku Rakni sen Mikki Hiiri Hiirenloukussa lauloi, pikku Mikis pelkäsi.

   Poista
  2. Kaikkein eniten mä pelkäsin lapsena kun äiti luki mulle iltasatuna Hans C.H.Kristiansenin "Jääkunigattaren". Kammottava tarina joka upposi pikkupojn päähän kuin jääkaira Troskiin. (Ehkä Tapsa ymmärtää mistä tässä metaforassa on kyse? Vähän epäilen teitä muita...) Ei äiti tosiaan minulle ahdistavia tuntemuksia halunnut tuottaa, no ei totta tosiaan, mutta kyllä tavallaan syväjäädyin sen kertomuksen kautta n. -2 pakkasasteeseen. - Ruutanatkin (ne on kaloja) pystyvät elämään puolipakastettuina; niiden elimistö erittää niille alkoholia jotta veri virtaa. Sillain ne ankeina talvikuukausina elävät, kuin pultsarit. Mielenkiintoista.

   Poista
 30. yö tulee, yö tulee
  sillä on Reino -tohvelit jalassa
  ja voi että kun se hymyilee...!

  https://www.youtube.com/watch?v=8O691H93BAw


  Sanotaan että tämä on Tapio Rautavaaran kirjoittama teksti, hän kun sen ensilevylle lauloi. Se ei pidä paikkaansa. Tämä on Reino Helismaata. (suurin iskelmänikkari mitä meillä ikinä on ollut, tai tulee koskaan olemaan, näin on)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. NukkuMatin hommat (toivon mukaan) hieman realistisemmassa valossa ymmärretään nykyisin. Koska ikävää duunia se on. Itsekin muistan, kun kerran kesälomittaja olin, ja oli nämä valoisat yöt... että sekin vielä (kiroilee itsekseen vähän aikaan)

   Tätä dokumenttia Hannu Karpo ei onneksi ole tehnyt. Mutta ei se siitä huolimatta hyvä ole, olkaa hyvä:

   https://www.youtube.com/watch?v=E5S77o7AHeM

   Poista
  2. Voi Närhen munat ja Harakan pallit, tottakai Repe ja Tapsa olivat peruspilareita. Laitas Mikis se pupujussiversio kappaleesta "Juna hiljaista miestä kuljettaa". Olen sitä etsinyt, mutta en osaa, tai sitten sitä ei enää ole juubbarissa.

   Poista
  3. Kana, tottakai se oli kana, paljon parempaa kuin muistamani pupujussi. Kiitos, Mikis, kiitos! "Hän parakin luona patjaa kantaa"-kohdassa repesin täysillä, ei saatana!

   Poista
  4. Tosin tästä - syystä jota teille en viitti kertoa - tykkään enemmän:

   säälikää itseänne jos tällaista roskaa katsotte

   Ps. Jatko-osat tästä ehkä ovat hieman parempia. Tai en tiedä.

   Poista
  5. Vuan minullapa on Tabun kaikki osat kiiltävillä levyillä, täytyy taas pijakkoin katsella, kun edellisestä kerrasta on pitkään kauvan.

   Tässä elämäni, Veke Salmen sanoin.

   Poista
  6. Siis tuo Pirkka Peten oikeussalissa esittämä runkkaava pupu Juputin on jotain jota ikinä aiemmin ei MTV:n kanavalla oltu nähty. Eikä kyllä myöhemminkään oo nähty! Virtuaalisoivaa, on on!

   Poista
 31. Vaihteeksi linkki minultakin.

  Tässä ylen kaunista aurinkoisen syyskuisen aamun musiikkia kaikille mieltä rauhoittamaan ja tyyneyttä eloon tuomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa musiikkia! (haltioituu)

   Poista
  2. Valtavan elävä teema. Ja miten sitä kerrataan - tulee kyyneleet silmiin. (3s kuuntelukerta)

   Poista
  3. Voi mitä variaatioita! (ottaa kuulokkeet pois korviltaan) En saa enää tällä lailla lätkähtää mihinkään musiikkiin. (mutta mitä sille voi kun välillä lätkähtää) Jos vielä tupakoisin, taitaisinpa tällä haavaa sytyttää savukkeen. Mutta kun en niin en. (pistää monot jalkaan ja lähtee ulos)

   Poista
  4. Minulla kuukausi siitä, kun lopetin tupakanpolton, en siis ole lakossa. Järkyttyneenä olen huomannut vuosia siihen tarvittavan, että tupakka poistuu ehdollistumisreflekteistäni. Ainuttakaan en enää koskaan kuitenkaan sytytä. No joo, jos tieto tulee, että kuolen joka tapauksessa pian, poltan kymmentä tupakkaa kerrallaan.

   Vivaldi on aina upeaa, mutta vielä upeampaa siitä saan, kun kuvittelen hienoihin säveliinsä mahdollisimman törkeät isojen poikien laulujen sanat. - Ei olisi siitä Vivosta uskonut, vaikutti niin fiiniltä herrasmieheltä, sanokaa mun sanoneen!

   Poista
  5. Sitkeä sissi olet, hienoa! Panepas sinä sanoittaen vähän Vivaa. Uskon, että tulos kilpailisi hyvinkin Junnun sanoitusten kanssa. Voisikin ollas aika repäisevä kombo.

   Poista
  6. Keväällä ke ke kerran, pa pa panin minä parastain...

   Poista
  7. Kyllä minä tälle nauran. Ei voi mitään.

   Poista
  8. Lisää sanoja! more, more... Tää on niin heiluvaa (helilik) musiikkia, että tähän pystyy ymppää. Tarkoitan että "Ammutaanhan hevosiakin (They Shoot Horses, Don't They?)", se on hyvä elokuva. Aina keväisin isä ymppäs omenapuita. Selässään hänellä oli sellainen pronssinvärinen säiliö ja kädessä nahkakintaat ja truutti, josta sinkautti (ZIUH ZIUH ZIUH) hyönteismyrkkyä puiden oksille. - Kyllä minä pikkupoikana ihmettelin. Ajattelin, että kun tulen isommaksi niin minäkin ruiskutan ZIUH ZIUH. - Mutta onpa tuo jäänyt.

   Poista
  9. Tiedän - siksi sitä soitatakkaan - että olette loppuunasti kyllästyneet "Mul on kylän suurin kypärä ja letku letkeä" lauluun. Antaa olla vaan. Mutta mä ite aina katkean nauruun kun tulee tää riimi... "vain silmäpuoli Kalle/jää yksin asemalle"... En tiedä minkätakia. (huokaa) Mutta varmaan jostain syystä?

   Poista
  10. Täällä Big Brother. Lue tämä selkeällä ja kuuluvalla äänellä: Keittiöpsykologit takaisin keittiöön!

   Poista
  11. Loistavaa Riku! Hengessä mukana!

   Poista
 32. "On hienoa olla harvalukuisen (?) syntipukkikerhon jäsen." Tapsan yhdistys sai uuden hakemuksen. Uhriutuminen on uusi muoti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän tuo sitaatti on peräisin, kun en googlettamallakaan löytänyt?

   Ja mikä se minun yhdistykseni olikaan, kun en millään muista?

   Uhrilampolan Hyvä Paimen? Syntipukkilan Paha Paimen?

   PS. Mikä olikaan hyvän paimenen ja pahan paimenen ero?

   Poista
  2. Ettei vaan Mannerman viittaakin tuohon Lehtolan pojan... anteeksi, poikaoletetun kolumniin?

   Siinähän hän väittää oppineensa että ”sukupuolia on ääretön määrä”. Matematiikkaa osaavana olen tähän asti luullut, että "puoli" on puolet jostakin ja se toinen "puoli" on se toinen puoli - yhdestä sikisi kaksi. Niin väärin, niin väärin.

   Hän oppi myös, että on olemassa sukupuoli-identiteetiltään moninaisia ihmisiä. Me edistyneemmät kyllä tiedämme, että on olemassa sukupuoli-identiteetiltään myös monimiehiä ihmisiä.

   PS. Yhdistys on siis Impotenttitaiteilijoiden yhdistys. Huomautan, että kokouksissamme on vain seisomapaikkoja.

   Poista
 33. Mistä sinä Mankemang puhut? Olisi hyvä selventää omin sanoin uutisen taustaa, jotta lukija pysyisi kärryillä. Kaikki eivät lue samoja lehtiä tai tviittejä.

  VastaaPoista
 34. 😃😃Alkoipa naurattaa kun luin kaksi viimeistä kommenttia: Mankemangin ja sitten Iineksen kysymyksen!

  Tuo Vivaldin musiikki sopii hyvin tähän kuulakkaaseen auringonkultaamaan päivään,kiitos Iines.

  VastaaPoista
 35. Toivon et Trump jatkaa Amerikan presidentinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko sinua, Nimetön. En ole itse ehdokkaisiin perehtynyt, mutta ainakin tämä Biden näyttää liian vanhalta raskaaseen tehtävään. Eikös sieltä löydy nyt jotain tomeraa nuorta naista. Pitääkö meidän lainata Sanna Marinia Yhdysvaltoihin? Hoitaisi varmaan kouliintuneesti tämänkin pestin.

   Poista
  2. On se hämmästyttävää, että usasta ei löydy muita pressaehdokkaita. Maa on täynnä tuomareita ja pormestareita ja yliopistoissa koulutettua väkeä.
   Ovatko enemmistö kansalaista joko liikaviisaita, vai muuten vain sopimattomia? Outoa on. Perin outoa.

   Poista
  3. Totta, missä viipyy sivistynyt, viisas ja kultturelli ehdokas, joka ei ole ikäloppu tai luonnehäiriöinen?

   Poista
  4. Kun Biden heittää lusikan nurkkaan, niin virkaan astuu tietenkin Kamala Harris.

   Poista
 36. Hei, unohdin sanoa - käykääpä lukemassa Jyrki Lehtolan mainio kolumni otsikolla Kansallisteatterin uusi taiteellinen johtaja on Internet. Linkki on blogini sivupalkissa, ylhäällä.

  VastaaPoista
 37. Wow! Muin Lehtolan kolumnin, ja kaikki kommentit kirjoituksesta. Tuli hyvä mieli. Pinnan alla siis kytee ja mitta on täysi muillakin kuin minulla narsistista vouhkaamista kohtaan.
  Vähemmistö vaati, että transun roolia pitää näytellä aito transu.

  Höhoi! Näinkö teatterissa pitäisi siis tästä lähtien aidon murhaajan näytellä murhaajaa, aidosti kuolemansairaan näytellä ko. rooli, entäpä mielisairaan rooli...?
  Hyvä esimerkki, kuinka vähemmistön edustajat ajattelevat viisaasti ja nokkaansa pidemmälle!?
  🤣

  VastaaPoista
 38. Kiitos Iines mahdollisuudesta lukea kolmni!😍

  VastaaPoista
 39. KIITOS, Iines, kun autoit minua tyhjyyden (kirjaimellinen "helmatyhjyys") poistamisessa.

  Neuvosi olivat hyviä ja selkeitä. Noudatin niitä ja poistelin tuntikaupalla div-rivejä. Aivan oikein, tyhjyys alkoi kadota.
  Enää oli vain pikkuisen välimatkaa loppua kohti jäljellä, kun yhtäkkiä tuli ilmoitus että VIRHE
  HTML-NÄKYMÄSSÄ.

  "Jos menet KIRJOITUSNÄKYMÄÄN, voit menettää kirjoituksesi" (uhkaus).

  Ilmeisesti olin vahingossa poistanut jotain muutakin kuin niitä DIV'ä. En tiedä. Mutta menin kuitenkin rohkeasti kirjoitusosastoon, sillä seurauksella, että kaikki alkoi mennä mönkään.

  Lopulta päätin panna koko homman uusiksi.
  En löytänyt sitä vaadittua virhettä korjatakseni sen, kun en kertakaikkiaan ole perillä siitä netin "alamaailman" merkkisysteemistä. Se on ihan mahdoton.

  Näin ollen poistin Undin ja Mandin näkyvistä, ja vauva putkahti takaisin. Minua nauratti.

  Levätköön rauhassa Mandi ja Undi. Kyllä minä heidät uudestaan kiskaisen esille, kun ennätän.

  Kiitos sinulle Iines, näinpähän millainen kauhea "kasvillisuus" kirjoitustemme alla rehentelee.


  VastaaPoista
 40. Voiko sentään luottaa vielä korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiin. Toivottavasti jatkossakin.
  Homot vihkinyt pappi sai varoituksen! Aploodeja!
  Nämä papit jotka uhkaavat jatkaa kirkon arvojen murentamista sisältäpäin pitäisi erottaa. Kuka vääntäisi piikkilangasta, että kirkollinen vihkiminen on "SOPIMUS",joka on tehty vain MIEHEN ja NAISEN kirkolliseen vihkimiseen kuuluvaksi.
  Länkättävät nämä homojen asiamies-papit kuinka paljon tahansa joka käänteessä "rakkaudesta" sillä ei voi perustella sitä eroa, että Matti ja Matti tai Liisa ja Liisa eivät täytä kirkollisen vihkimisen sopimuksen kriteereitä. Homoparit eivät voi saada edes keskenään yhteisiä lapsia.
  Tässä taas näkee sen pakkomielteisen vimman saada kirkko polvilleen pienen vähemmistön pillin mukaan tanssimaan
  Piispat lässyttävät ympäripyöreitä mielipiteitä, koska pelkäävät jäsenkatoa ja vastalausemyrskyä. Ylpeysläisethän osaavat vedota ihmisoikeuksiinsa joka käänteessä.

  Perustakoot ylpeysläiset oman kirkon ja ottakoot nämä suosiolliset papit lafkaansa duuniin. Vihkiytykööt sitten oman kirkkonsa alttarilla vaikka joka päivä uudestaan, kun niin hirmuinen hinku on saada papin anteeksiantamus synneistä.
  Eivät väärinteot poistu pappien aamenella. Ahdistus ja syyllisyydentunnot, jos ne ovat aitoja, jäävät kalvamaan, vaikka kuinka oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo mukamas papin aamenella on kuitattu ja vahvistettu.

  VastaaPoista