23.2.2016

Sanoja satakuntalaisuudestaSatakunnan pellot ovat laajat ja tasaiset, ja ne levittäytyvät suorina jakauksen, Valtatie kakkosen,  molemmin puolin. Tie halkoo kunnan ja jos täällä huutaa ambulanssi, se ei mene keskustaan, vaan valtatielle, jossa on sattunut kolari yleensä lähellä kunnanrajaa, joskus naapurikunnassa.  Paljon ajetaan yhteen vastaantulijan kanssa Humppilan jälkeisellä leveällä suoralla, paljon ulos Punkalaitumen loivasta kurvista, ja vain vähän ajetaan hirvenvasan päälle Mommolassa, kun taas Kokemäellä hurjastellaan väliin matalaan männikköön ja Nakkilassa näreikköön. Jos ambulanssi kuitenkaan ei mene valtatielle ja häviä naapurikuntiin, ainoa paikka, mihin se täällä keskustassa voi mennä, on Pillupalatsi, kerrostalo, jossa viimeksikin pariskunta leikki puukkohippaa, ja paikalle tuli helikopteri ja kaksi ambulanssia. Siellä on myös puukotettu mies kuoliaaksi, vaan yleensä käsittääkseni ollaan niin humalassa, että iskut suistavat lyöjän lähinnä turvalleen.

Kuusikymmentä turvapaikanhakijalastakin Pillupalatsin vieressä asuu. Ei heistä harmia ole, eikä kellään ole heistä pahaa sanaa sanottavana ellei paikallista nettifoorumia lasketa mukaan.  Pojista oli lehdessä kuva, ja kuvatekstissä oli maininta, että pojat tahtovat jäädäkin tänne.  Kuvasta kävi ilmi, että pojat ovat paikallisen kristillisen fundamentalistin hellässä huomassa. Luulen, että heillä on paljon yhteistä, kun he keskustelevat. Täkäläinen fundamentalisti ei hyväksy naisten rei'itettyjä korvalehtiä, avioeroja, avoliittoja, homoseksuaaleja eikä paljon muutakaan. Koskaan ei tuotu tarpeeksi esille sitä, miten lähellä äärikristillisyys tai lahkolaisuus voi olla muslimien uskoa.

Raumallahan muuten sunnuntaina joku konkkanokkainen ruskeaihoinen - Länsi-Suomen kuvaus - oli puukottanut lenkkeilijätyttöä Äyhönjärven maisemissa, mikä tuntuu uskomattomalta. Tämä lienee rasistien provokaatiota, luulen. 

     


Rauhallista on siis elo täällä, joka suhteessa. Naapureita kytätäään verhon takaa. 
Jos täällä asutaan asunto-osakeyhtiössä, koetetaan huijata itselle etuuksia. Kuka koettaa maksattaa kylpyhuoneremonttinsa asuntoyhtiöllä, kuka laskee yön pimeinä tunteina parisataa litraa vettä asuntoautonsa tankkiin, kuka täyttää terassinsa tuhatlitraisen uima-ammeen yhtiön laskuun ja haistattelee huomauttajaa.  Lopuksi haluan korostaa satakuntalaista omavaraisuutta - täysinäinen perunakellari on onnen avain, mutta muutakin on.  Kaikkea tarvitse nimittäin kaupasta hakea. Naapurin lehti esimerkiksi  joutaa aamuvarhaisella nopeamman näppeihin, jos oma puuttuu. Yhteisiä tavaroita viedään omalle mökille. 

Kissojakin pidetään irrallaan, ja lukua ei paljon harvenna autotieltä sivuunpotkaistu litistynyt mirrinnahka. Oma suosikkini kulkurikissoista on kuvan kirjava paksukainen, joka elää vieressä olevan autiotalon kivijalassa. Punainen uroskissa lienee tämän kevään sulhasehdokas. Kombinaatio lupaa mainioita uusia mirrejä.

(Valokuvat Iines 22.2.2016

246 kommenttia:

 1. Kymmenkunta, Satakunta tai tuhatkunta, kuka sen laskee.

  Pakolaislapset varmaan hymyilevät sydämiinkäyvästi niiden tuuheiden partojensa takaa.

  VastaaPoista
 2. Enpäs osaa sanoa parrasta, kun heitä en ole luonnossa läheltä nähnyt. Sen tiedän, että tämä ei siis ole mikään vok, vaan asumisyksikkö, jolla on johtaja ja parikymmentä palkattua henkilöä poikia ohjaamassa. Heillä on koulua, opetusta ja ohjaajan mukaan kokoaikaista tekemistä, mikä on vähentänyt kylällä hillumista. Tupakkia nämä alaikäiset kyllä ostavat ja polttavat.

  VastaaPoista
 3. Siitä on jo aikaa, kun Satakunnassa päin olen ajellut. Vissiin kymmenkunta vuotta sitten, kun menin Nurmoon pesäpalloa katsomaan. Turpaansa saivat nurmoolaaset, kun eivät pesäpalloa osanneet riittävästi pelata. Mouhijärvi täytyy Satakunnasta ilman muuta muistaa, vaikka valtioneuvosto joutui sen päätöksellään lopettaa jo vissiin vuonna 2009. Tai vasta sinä vuonna.

  Mika Waltari ei kielioppineuvossaan tajunnut, että yhteen sydänmmmeen mahtuu halutun paljon ämmiä. Jopa Satakunta.

  VastaaPoista
 4. Ai niin, unehtu mainita Humppilan lasista. Urjalan Nuutajärven perustajat sen ylöspykäsivät. Kulttuuriterroristi Fiskars vuonna 1793 perustetun Nuutajärven tehtaan lopetti. Broidini oli siellä alaikäisenä töissä. Nyt sanoo sen kuumassa salissa työskentelyn olleen kauhean raskasta. Silloin ajat olivat toiset, alaikäinen boidini määrättiin vuorotöihin, yövuorojakin oli. Kun yritti vähän purnata, työnjohtaja kertoi, että "meillä on kuules täällä sellaiset lait, että kaikki on luvallista." - Ei siihen pystynyt vastaan sanomaan. Meillä oli paljon Nuutajärven taide-esineitä ja muita tuhkakuppeja. Henkilökunta sai sekundaa ostaa sika halvalla.

  Mutta Fiskarsin kirveet kusen nurin, kun Nuutajärven lopettivat. Aatelkaa ny ite, vuonna 1793 perustettu tehdas.

  VastaaPoista
 5. Fiskarsin puutarhasakset ja kirveet ovat hyviä, suosin niitä niin, etten muita ostakaan. Jopa lumilapioni, tai lumentyönnin sen nimi kai on, on Fiskarsin, ja sen reuna on kestänyt tasaisena jo useita vuosia. Niin ja veitset ja sakset ovat Fiskarsin. Myös sisko vie aina palatessaan lomilta Saksaan Fiskarsia itselleen ja tuttavilleen.

  Humppilassa piti ennen aina pysähtyä kahville ja lasitavaroita katselemaan Helsingin-reissuilla. Nykyään ajetaan suoraan perille pysähtymättä.

  VastaaPoista
 6. Humppilasta minä muistan (paljon muun lisäksi) Päivin. Päivi luki saksaa, samoin minä, me istuttiin naapurupulpeteissa. Päivin isä oli Humppilan OP-pankinjohtaja ja sillä oli metallisia rautoja suussa, siis Päivillä, kai siks, että sen hampaat suorenisivat. Mun mielestä ne olihan suoria semmosinaan. Mutta niitä rautoja se louskutteli kun halusi pelästyttää mua. Mutta en minä pelästynyt. Kerran kun törmättiin tyttöjen voimistelusalin pukuhuoneessa, eikä siinä ollut ketään, enkä minä tiedä miksi minä siellä olin, niin tartuin sitä sen toisesta tissistä kiinni. Se säikähti yhtä paljon kuin minä ja sanoi 'Ohoh!'. (Oltiin noin 13-v.) Ei siitä sitten sen enempää. Mutta kun tunnilla istuttiin vierekkäisissä pulpeteissa, se välillä kihnutti itseään minua vasten. Ja pöllyytteli tukkaansa. Välillä minä ihan oikeasti vaivaannuin... kun kehossani tapahtui erilaisia reaktioita. (voi vittu kun mua vitutti) Kauheesti teki mieli jotain, en tiennyt mitä, siks mää niin avutonkin olinkin. "To be, or not to be". Mulla aina seisoi penis. Se hamitti mua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, vai silleen. Mulla oli tässä eräällä kurssilla vieressä nainen jonka hampaat oli miten sattui. No, viehättävä tapaus kun ei hymyile, mutta ne pienet kärpäset jotka pörräsis siinä ympärillä. Ne oli vähän liikaa.

   Poista
  2. Hampaat saa nykyään oiottua, jos vain viitsii pitää hammasrautoja. On kyllä oma vika, jos ei oio purukalustoaan, sillä ei se ole rahastakaan kiinni. Ihan samoin puheviat hoidetaan puheterapeutilla, jos vaan viitsii käydä. Juuri kuuntelin toisella korvalla, kun joku nuori suomalainen mies lauloi rap-tyylistä musiikkia. Paha ärrä-vika. Aika huolimatonta, ettei viitsi käydä ilmaisessa puheterapiassa, ja sitten päätyy vielä räppilaulajaksi, jossa sanat ja puhuminen on tärkeintä.

   Poista
  3. Ei tainnut olla Neuvostoliiton työläisparatiisissa hammasrautoja proletariaalille, ja jos oli Eestin TalousIhmeen aikalainen, niin ei köyhille niitä maksettu missään.

   Poista
 7. Eläkeläiset, tuo maan mainio yhtye, lauloi mainiosti hyvää humppaa Suomesta. Tuo lienee jo lähes humppilalaista humppaa. Ja hyvää joka tapauksessa tai siitä huolimatta.

  VastaaPoista
 8. No jaah, ja niih. Hyvää humppaa teki ainoastaan Aune Ala-Tuuhosen Tippavaaran kaivolla. Perkele, kun Eemeli vetää tämän saatanan ihanasti, jos minun täytyy kirosanoja kirjoituksistani harventaa. Jumalauta, nääs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen se on kummallinen eliö, kun se oma-aivoisesti asettaa itselleen rajoituksia.
   Ja näitä rajoituksia sitten kutsutaan sivistykseksi.
   Vastakohtana eläimellinen sikailu, jota sivistyneistö sitten nokkaansa nyrpistäen paheksuu.

   Poista
  2. Eikö rajoituksia sitten tarvita, onks se niinku, et antaa palaa vain, vaikka sika ja sianperse koittaisi?

   Poista
  3. Vramuuden vakuudeksi laitan tähän toisen juutuubista löytyvän Kankkulan kaivon. Taitaa tässä linkaten mennä osin kankkuskaivoon. Tippavaaran isäntä ei kuitenkaan Valion maitoa juo. Eikä vettä.

   Poista
  4. Sitäpaitsi Valion maidon ostaminen ei ole kannattavaa. paljon halvemmalla, hieman yli kuuskytsenttisellä, saa paljon parempaa maitoa. Sekin on suomalaista, mitä tässä äölöön pidettäkö ainoastaan okesnnuksen aiheena.

   Poista
  5. Tuo tanssit Tippavaarassa taisi olla minullakin jonkun juttuni kuvituksena jokin aika sitten. Ehkä vuosi sitten? Mainio esitys.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sivistyksen tarkastelussa ydinjuttu pitää sisällään myös ns. sivistyneen käytöksen ja kultivoituneen kielenkäytön.

   Poista
  2. Kuka sitten on se kultivoituneen tarkastaja?- Miksi ihmeessä ette Väinö Linnaa läpipäästäneet, kun oli ilmeisestikin aika hyvä. Sivistynyt käytös lienee sinun, armas anonyymi, taulukollasi, olla vain sitä, että kikkelin tai vitun pesee kunnolla. Voihan se olla nin, mutta pese sinä yläpääsi.

   Poista
  3. Kultivoitunut kielenkäyttö? Millaista se on? Kuulostaa hieman ikävältä, mutta ei tietenkään välttämättä.

   Kaunis kieli on kaunista, mutta voi huolimatonkin olla kaunista tietyissä tapauksissa. Konteksti ratkaisee kauneudenkin, tilanteilla on kielensä, sävynsä, sama kieli ei toimi kaikkialla. (Pysyittekö peesissä?)

   Poista
  4. Kultivoitunut kielenkäyttö? No mitä se ny semmonen on? (Parempi pitää kieli suussa että ei tuu kettu joka syä sen kuin Ketunleivän. Sanoi isoäitini.) Minä en yleensä, voi perkele, kiroile kun olen Aunuksesta kotoisin. Sitä kautta, siis Aunuksen kautta, yleensä tyttöihinkin tutustun. (Tai välillä sitten aina välillä vähän ylempääkin heihin välillä tutustun. Kuin Anuksesta käsin.)

   Ps. Tytöt ovat kivoja. Onpas!

   Poista
 10. "Taitaa tässä linkaten mennä osin kankkuskaivoon....."
  Todennäköisesti... meidät (ainakin vanhempi polvi) on kasvatettu olemaan luulematta liikoja itsestämme. Nykynuorissa lienee niitäkin, joita on tsempattu lähestulkoon narsisteiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nin, ja nykyvanhoissa maanvilejlijöissä ja karjatilallisissa. Yhdestä fiksusta karjatilallisesta tosin luin, joka oli luopunut kokonaan sossutuista. Häntä arvostan. Sosiaalihuolto tilalliset kuolkoot.

   Poista
  2. Jossain oli haastateltu leipäjonolaisia. Olikohan Hesarissa? Muuan yksinhuoltajaäiti kertoi käyvänsä säännöllisesti leipäjonossa, jotta raha riittäisi lasten musiikkiharrastuksiin ja atk-touhuihin.

   Hänelle vastasi joku, että oli ison ja köyhän perheen lapsi, jossa ei ollut varaa harrastuksiin, muttei sen tähden sossuun lähdetty. Perheessä oli kahdet sukset, joita käytettiin vuoronperään, ja muuta ei kuviteltukaan. Kun rahaa ei ollut, sen mukaan elettiin. Tämä on kai vieras ajatustapa nykynuorelle, että eletään varojen mukaan? Milloin me kasvatimme lapset materialisteiksi?

   Poista
  3. Lapset on kasvattunut materialistiseksi MTV ja sen viihde ja mainokset.

   Poista
  4. Iines kysyi:Milloin me kasvatimme lapset materialisteiksi?


   Iltalehti riemuitsi koko sivun verran siitä, että johonkin juottolaan oli vihdoinkin saatu tissinsä näyttävä tarjoilija. Jestas, miten hurjaa! Tapahtumaa juhlittiin lehdessä oikein kuvalla, ja verkossa varmuuden vuoksi vielä videolla.

   Poista
  5. Tissit on laman syvin merkki. Eihän tästä ole kuin hyvä tovi, kun etsittiin topless partureita.

   Ja 90 luvun suurlamassa oli topless kaurapuuron myyjiä.

   Poista
  6. Nooh, minäkin vanhana materialimattomuudellessani haluaisin ne tissit nähdä. Jos kova paikka tulisi, voisin imaistakin. Ja yhä uudelleen pussata, jos se vain sopisi.

   Poista
  7. Elämä on näytelmä, ihmiset näyttelijöitä: osa pääsee lehelle ja julki, osa meistä jää pimentoon kuiskaajiksi - ts. lehellä soittelemaan.

   Poista
  8. Me kaikki olemme kuiskaajottajia, kuiskailijoita.

   Poista
  9. Maailman lyhyin satu.


   Olipa kerrn poika , joka kysyi tytöltä:
   "Menetkö kanssani naimisiin?"
   Tyttö vastasi "En".

   Ja siitä lähtien poika eleli onnellisena elämänsä loppuun asti ja ajeli moottoripyörällä ja kävi kalassa ja metsällä ja pelaamassa usein golfia ja joi kaljaa ja viskiä ja hänellä oli rahaa
   ja vessassa käynnin jälkeen hän jätti vessan pöntön ylös ja piereksi milloin tahtoi.

   Loppu.

   Poista
  10. Hyvä, Anonyymi. Tässä toinen maailman lyhin satu:

   Olipas kerran tyttö, jolta kukaan ei kysynyt mitään. Ei vaikka hän pani kuvansa Tinderiin ja Suomi24 -treffisivustolle. Hiljaista oli, kone ei laulanut, Skype oli turhaan. Tyttö oli joko liian laiha tai lihava, tissit olivat olemattomat tai roikkuivat vyötäröllä. Voitte valita kumman tahdotte. Ja siitä lähtien tyttö eli elämänsä onnettomana, sillä hän oli vanhapiika, ikäneito, jota kukaan ei kutsunut kylään, vaikka hän oli siivo ja siisti, piti hyvän huolen vessahygieniastaan ja raikasti jopa pöntön kukkaistuoksuilla.

   Poista
  11. - Conrad on sanonut, että naisena oleminen on hirvittävän vaikea homma, koska se on enimmäkseen olemista miesten kanssa.   Joseph Conrad, Pimeyden sydän.

   Poista
  12. Jo pelkästään se, että ihan tavallinenkin nainen saa miehen halutessaan (vaikka ei välttämättä juuri sitä miestä jonka eniten haluaa).


   Onhan näitä. Mies on vain yksinkertaisesti helpommin korvattavissa niissä kulttuureissa joissa ollaan totuttu siihen, että mies heittäytyy naisen armoille pariutumiskuvioissa ja naiselle riittää suunnilleen paikalle saapuminen.
   Niin homma toimii pääsääntöisesti länsimaissa ja varmaan aika monessa muussakin kulttuurissa.

   Poista
  13. ---"ihan tavallinen nainen saa miehen--"

   No huhhuh! Siis miksei ihan tavallinen nainen saisi miestä, sillä ihan tavallisia ne miehetkin ovat! Ja moni poika on aikamoinen mörökölli, persvako vilkkuu verkkareista ja päällä nuhjaantunut t-paita, jossa liekkikuvio tai teksti, joka kertoo joko jotain härskiä tai jotain tosi miehekästä, siinä turvonneen kaljamasun päällä.

   Ja totuus muuten on se, että suurin osa yksinäisistä on naisia, ei miehiä. Ne turpomahaisetkin kyllä kelpaavat ennen pitkää, kun se rouvan status on nyt jotain vallan muuta kuin vanhanpiian. Että tuosta kuviosta ne häijyt vaimotkin tulevat. Kannattaa katsoa peiliin, jos omalle kohdalle on sattunut pahasuinen vaimoke.

   Poista
  14. Luotan ikääntyessä M. Waltariin:

   Elämän syksyn tullessa / ainoa todellinen runo: / tuntea läheiseksi, ystäväksi / toinen ihminen / sanoitta.

   Muuan pelko (miehinen?) silti on. Kun kauniin naisen kokee pelkästään lähimmäiseksi, elämä on ohi.

   Parirauhaa.

   Poista
  15. Waltari on viisas mies. Vaan koskeeko tuo viisaus yksin vanhenevaa ihmistä? Olen jo kauan ajatellut, että joskus vaan tuntee ystävän sanoittakin, puhumatta hänen kanssaan.

   On muuten mielenkiintoinen kuvitelma se, että ihmiseltä vietäisiin kokonaan puhuttu ja kirjoitettu kieli. Millaista silloin kaikki olisi?

   Poista
  16. Enenevästi on miehiä, jotka parisuhteen kutistuessa kauppareissuiksi ja taikahuilun uhatessa taantua vesijohdoksi hakevat pontta vaihtamalla kultaisen vaimon rautaiseen nuoreen (Thai)hottikseen .Toisaalta vaimo saattaakin ottaa silmillään arkunmittoja rispaantuneesta hallinallestaan.

   Poista
  17. "Pimeyden sydän" on hyvä romaani, ja uskottava. Kaikesta näkee että mies on ollut merillä. Jos pidät - rakas Anonyymi - Conradista, ehkä pitäisit myös Sandemosen "Me koristamme itsemme sarvilla" -kirjasta. Mää ainakin siitä tykkäsin. (Vaikka purjelaivoilla en oo ollukaan mutta merillä olen ollut. Aivan tarpeekseni.)

   Atlantti on perkeleen iso. Sen tajuaa vasta, kun menee sitä pitkin Pohjoisesta Etelään. Tuntuu ettei se lopu mihinkään. Kun illalla kattoo venttiili-ikkunasta ulos, ei oon kun vettä vaan. Semmoisia mainingeja. Ja kun aamulla herää, taas on vaan vettä. Vettä ja vettä ja vettä. Ja kerro tämä 13:lla toista niin tulet Etelä-Amerikkaan.

   Atlantti keinuttaa ihmistä. Se on kuin äiti joka on vähän kyllästynyt mukulaansa, sillä lailla se ihmistä keinuttaa. (Koskaan en ole ollut myrskyssä. Paitsi Biskajan lahdella. Se oli kyllä totinen paikka. Meidänkin laiva mutkitteli kuin käärme, se oli täyteen bukrattu. Onneksi, koska olen diledantti, en tajunnut mistä OIKEASTI oli kyse. Kolmas perämies sanoi minulle jälkeenpäin että "se oli siinä ja siinä että ei upottu". Pari kolme laivaa sinä yönä siinä myrskyssä meren pohjaan meni. Ja monta kalastaja-alusta. (Luin myöhemmin Lehdestä. Joka ei ollut Hesari.)

   Poista
  18. ... bunkrattu ... Siis lastattu. Onhan sellainen leikkikin että "laiva on lastattu..." ja joku sanoo "päärynöillä" ja joku toinen "pilluilla". - Ja kaikki lapset nauravat ja taputtavat käsiään. (Vaikka eivät tiedä mitä bunkraaminen tarkoittaa.)

   Poista
 11. Ei mainostelevisio, pelit eivätkä internet saati kaverit kasvata lasta - tämä on väärä selitysmalli. Ne korkeintaan hieman vaikuttavat, jos lasta ei kotona kasvateta. Lasta kasvattaa aina kotiväki, koti, yleisimmin vanhemmat tai joku muu lapsen lähihuoltaja. Koulukaan ei enää voi kasvattaa lasta, vaan se ainoastaan pyrkii ohjaamaan lasta lähinnä eettisiin ja yhteisöllisiin valintoihin.

  VastaaPoista
 12. Tiedätkö muuten Iines, et ehkä, että sivustollasi pörrää taas yks tietokonevirus. Et, ehkä. Eikä tämä virus ole paha, se vaan haluaa spammata. Näin sen näin. Mutta en silti, toivo, että jos täällä joku haluaa että avata jonkun epämääräisen www.com tiedoston, sanoisin, älä avaaPs. Spammikärpänen täällä on, ei vakavampaa. . (Joutuu tekee niin saatanasti duunia kun noita kiintolevyjä joutuu puhdistelee, tiedän.)

  Ps. Spmmikärpänen täällä on. Ei käsittääkseni vakavampaa. (tutkin ex. ja com. tiedostojani. Ja niitä jotka käskyttävät tietokonettani. Ei sen kummallisempaa. dell.-kirjostosta ilmoitettiin että "täällä on käynyt pitkä ja tumma vieras mies lukemassa sun juttujasi. Hampaat hänellä olivat pesemättä, vähän lohkeilleet, ja mjuutenkin puhui huonoa suomea".

  Johan on kummallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaankaan tiedä, mikis, sillä minulle ei ole mikään virus tai spammi näyttäytynyt. Koneillani on F-Securen virusturvaohjelma, joka on käsittääkseni paras mahdollinen. Kaikki toimii moitteettomasti, joten mitä kummaa voisin tehdä?

   Poista
  2. Minua jäi vielä kiinnostamaan tuo, että mistä päättelet jonkin vian olevan näillä sivuilla? Entäs jos se vika onkin sinun henkilökohtaisella koneellasi, mikis mussukka? Sanot lisäksi, että sivuillani on "taas" jokin virus tai spammi.

   Kun tietääkseni ei ole ollut ennenkään, kumpaakaan. Jos olisi, olisi kai muittenkin pitänyt se havaita, minunkin? Eihän täällä ole edes mainoksia tai mitään pompahtavia linkkejä. Olen todella utelias nyt, mikis.

   Poista
  3. Joo, anteeksi vaan, se oli väärä hälytys! (Tai oikea, mutta tulkitsin sen väärin.)

   Jape, tai joku hänen uskollinen aisankannattajansa, aikoinaan Sinun (rakas sydämenkylläisyyteni) minun koneelleni sinun (yhä edelleen rakas Sinä) sivustoltasi viruksen koneelleni tulvahdutti. Oikeasti. Se oli naamioitu sellaiseen

   avaa tämä juttu forssa.fi

   tiedostoon. Jonka totta kai avasin. Virus oli räätälöity tuhomaan mun (tai siis kenen tahansa ihmisen) tekstinkäsittelyohjelman versio Microsoft Corporation 4sta. Jota I (luetaan ai äm) silloin käytin.

   Juu, varoitukseni oli ihan väärä! Mikä on hyvä asia. Mutta silti, Ps., rakkaat luokalle jääneet Pyhäkoululaiset... älkää aina avatko kaikkia liitetiedostoja, joita teille avattavaksi tyrkytetään! Ei kantsisi. Ja nimenomaan Sähköposti-osiossanne deletoikaa kaikki "vieraista osoitteista tulleet erittäin edulliset tarjoukset" vittuun. Tai brinkkalaan. Niiden povella asuu kyy (Vipera berus).

   F-secure on hyvä. Melkein paras.

   Poista
  4. Minun koneellani kävi myös virus jostain sen aikaisen linkkaajan sivulta. Pakotin koneen sulkeutumaan, enkä saanut isompia vaurioita sille. Minäkin aina teen linkit musiikkiesityksiin ja muihin, mutta sellaisia ei kannata avata kuin tutuilta.

   Poista
  5. F-secure minullakin on, mutta yhä ihmettelen, mitä se oikeasti tekee ja mitä se jättää tekemättä. Mistäs sen voisi oikeasti tietää?

   Poista
  6. F-Secure on kauhean huomaamaton, ja joskus minäkin epäilen, toimiiko se ollenkaan. Se muistuttaa itsestään vain kerran vuodessa, kun on laskumaksun aika.

   Poista
  7. No, sittenhän se toimii.

   Poista
 13. Kirjoitapa nykyaikainen nuorisokirja "Pillupalatsin pojat". Sillä pääsisi piireihin, veikkaan.

  Ihmettelin tässä jokin aika sitten, kun media mekkaloi siksi, ettei jossakin parinsadan vokissa ollutkaan neljää terveydenhoitajaa, vaikka laissa niin lukee.

  Neljä terveydenhoitajaa nuoria riskejä miehiä varten? Montako on vastaavankokoisessa koulussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri luin nettilehdestä The Guardianin toimittajan kuvauksen suomalaisesta terveydenhuollosta: Euroopan surkeimpia. Tämä siis koskee yleistä kansalaisten terveydenhuoltoa - artikkeli kannattaa lukea, sillä se on turkasen totta täällä Pikkukaupungissakin.

   Käsittääkseni noilla 60 nuorella turvapaikanhakijapojalla on erillinen oma terveydenhuoltokaistansa, sillä ei heitä terveyskeskuksessa näe milloinkaan. On mahdollista, että hoito järjestyy taloon suoraan. Siis täälläkin on palkattu parikymmentä henkilöä näitä nuoria poikia varten.

   Samaan aikaan vanhusdementikot pyörivät unohdettuina itsekseen kaupungilla kuin hyrrät. Minäkin kyyditsin yhden tietämäni vanhuksen kotiinsa kaupungilta, kun hän seisoi keskellä risteystä, ei muistanut reittiä eikä edes kadunnimeä - tiesin hänet entuudestaan, koska hän oli aikoinaan huudellut koiralleni kamaluuksia. Toista vanhusta etsittiin porukalla, oli matkalla kohti sivukylien korpia.

   Poista
  2. Tuossa siis linkki Guardianin toimittajan näkemykseen suomalaisesta terveydenhoidosta:

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022521167940_uu.shtml

   Poista
  3. Terveydenhoitajat ovat hyvä juttu, syyrialaisilla saattaa olla tauteja.

   Meillä suomalaisillla on ihmeellinen itsetunto. Terveydenhuolto surkeaa, opetus mahdollisuuksien rajoissa hyvää ja palkat Euroopan pienimmät, jos entisiä itäblokin maita ei lasketa. Yksi suomalaisaustraalialainen kaverini nauroi meidän palkoillemme mukavan hersyvästi.

   Porvari kuitenkin porskuttaa ja herlineillä menee hyvin.

   Poista
  4. Paitsi että se yksi hölmömpi ostaa Sanoman osakkeita.

   Poista
  5. Se verran pompsautan taas sivuun, että Hesarissa minua eivät niinkään ärsytä erilaiset oikeaksi asiaksi, jopa analyyseiksi, naamioidut mielipidekirjoitukset. Eniten häiritsee se, että lehdessä ei ole luettavaa koko rahan edestä ja että jutut ovat usein luokattoman surkeita.

   Poista
  6. Pitäisihän niiden se Saska jo heittää mäkeen, eikö niin?

   Poista
  7. Saska Saarikoski kirjoittaa harvakseltaan, eikä mitenkään unohtumattomasti. Nytkään en muista viimeisen kolumnin aihetta, vaikka siinä oli kai kiinnostava aiheisto ja olen ainakin ryhtynyt sitä lukemaan. Jotenkin juttu oli vesitetty. Tyypiltä puuttuu terävyys, napakkuus, rohkeuskin. Ei ole isänsä veroinen.

   Poista
  8. Se oli tuo ämöriikan presidentin vaalien analyysshhi plyysshhi, jonka yhdessä vaimonsa kanssa oli kirjottanut. Tommosta sontaa tulee aina paskalla käydessä.

   Poista
  9. Taisipa olla. Edellinenkin kolumni oli sellainen, että ei tahtonut ainakaan minulla juttu pysyä kasassa. Vähän kuin pullataikina, joka leviää vaan, mutta ei nouse.

   Poista
  10. Minulla kuule kyllä nousee. Vaikka en minä leipomisesta mitään tiedä. Ja vielä vähemmän Pullista. (Ja taas lapset taputtavat karvaisia käsiään yhteen ja huutavat "Hyvä Iskä, hyvä iskä. Käy välillä brunkkaamassa".)

   Poista
  11. ... lällän lää lää läää ...

   Lapset on ihan kivoja.

   He eivät vielä tiedä mikä heitä aikuisempana odottaa. Olivat sitten vaikka tyttöjä tai poikia. (Varmasti pettyvät.)

   Minä tykkään kissoista.

   Poista
 14. Mutta on muuten kauniita katteja. Kumpikin. Ilveksiä kuin Weljekset. (kts. pfhoto.)

  VastaaPoista
 15. Kuvan katit ovat vallan hurmaavia, ja panin tuon kuvan taustakuvaksi pöytäkoneelle. Kunpa saisi tuon kirjavan pullukan pennun.

  Viime keväänä samainen kissa puikahti aina minut nähdessään pakosalle talon kivijalkaan, ja arvelin, että sillä saattoi olla siellä pesäpaikka tai jopa pennut. Toisaalta nuo molemmat katit ovat niin lihavia, että mahtavatko ne olla lopultakaan kujakatteja ollenkaan? Kuitenkin ne pakenevat ihmistä, mitä nyt tyytyivät katselemaan minua tyyninä, kun lähestyin autoani, jonka vierestä kuvat otin. Mieleeni tuli, että ne ovat saattaneet olla lämmittelemässä auton moottorin lämmössä ja siksi katselivat meikäläistä pakenematta heti.

  VastaaPoista
 16. Tuo beessinvärinen on ilmiselvästi Alfakatti. Koska se katsoo sua epäluuloisemmin. Se nimittäin menee niin. Lintuparvikin kun syö jotain, esimerkiksi jäätynyttä hevosenmunkkia, kadulla jossa kävelet, lehahtaa lenttoon kun tulet lähemmäksi. (Heillä on siihen oma syynsä.) Se lintu joka viimeksi siivilleen lehahtaa ei heistä suinkaan rohkein ole, päinvastoin, hän on nälkäsin. Eli reppanoin heistä.

  Nää asiat menee (siis Luonnossa) monesti ihan eri lailla kuin ihminen ajattelee. Ihmisen ajatusmaailma on niin rationaalinen, eli jumiutunut.

  VastaaPoista
 17. Näin minäkin tulkitsen, punertava on uros ja vähän isompi, ja tuo kirjava on hieman pienempi ja pehmeämuotoisempi suloinen kisurouva.

  Tosin tuo istumasessio päättyi sitten siihen, että kisurouva nosti ahterinsa ylös ja lähti marssimaan poispäin, alfauros kiltisti peesissä.

  VastaaPoista
 18. Olen rauhaa (ja Rauhoja, en Raunoja) rakastava ihminen. (Tai ei Raunoissakaan mitään vikaa ole. Ja Rauhoissa tai Ritvoissa nimenomaan ei senkään vertaa.) Mutta luulen että olen kehunut itseäni - täälläkin - jo liikaa. Eli tarpeeksi. Diledanttihan minä olen kaikkien asioiden suhteen. Tässä, opetuselokuvassa, näette miten armeenialainen MM-tason nyrkkeilijä suhtautuu siihen että vieraat miehet ovat kopeloineet hänen tyttöystäväänsä yökerhossa. (Huom! filmin katsominen kielletty alle 16 -v ja yli 61 -v.:lta)

  https://www.youtube.com/watch?v=waFOeKTPfqs

  Näin minäkin Sinua, oi Inkkuseni, puolustaisin. Jos olisi pakko. (Mutta tietysti, of koos, yrittäisin ensin selvitä tilanteesta puhumalla. Eli pamplaamalla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyrkkeilijät ovat ihan mulkkuja, rauhaa rakastavat ryöstäjätkin hakkaavat tost vaan ja varoittamatta.

   Poista
  2. Minähän sanoin että alle 16 -v. eivät tätä videota saa katsoa.

   Miksi katsoit?

   Poista
  3. Tiedätkö muuten... ai et? ... mistä tuntee nyrkkeilijän, kun se kävelee? Sen näkee kauas. Katsopa tuota (sinulta kiellettyä videota) vielä kolmannen kerran. Näet, miten tuon armeenialaisen hartiat liikkuvat, kun se kävelee. Tämän opin jo kehässä. Kun isku lähtee, se lähtee hartioista. Jos tarkkailet vain käsiä, oot auttamattomasti myöhässä. Ja ne kädet, nyrkkiin puristettuina, tulee päin sun pläsiäs.

   Kehässä kun on, on vähän kuin pelaisi shakkia. Siinä täytyy nähdä/ennakoida mitä toinen tekee. On pakko!

   Poista
  4. No juu, myönnän ryöstäjien hakkaamisessa olevan puolensa, mitkä eivät ole huonoja. Hieman hekottelinkin, kun moisia turpaan löi.

   Poista
 19. Kävin muuten äsken thai-hieronnassa. Ihanat kaksi rouvaa, mutta enempää en kerro. Maksoihan se toki satasen, mut mitäs siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että et emepää kerro. Tänne syntyisi tunkkainen ilma joka ei tuulettamalla lähre. Oletko koskaan muuten pannu sikaa, me täällä alapohjanmaalla ollaaN. Kun siitä saa verovähennyksiä. Sitäpaitsi se Kitisee se sika. mitä enemmän kaura ei kun hukka syö rypsiä niin sataa euroja mun ja mun naapurini koska olemme viljelijöitä laarin. Uuden mersun meinaan ostaa maaliskuussa XCXS merkkisen jos vanhasta koshlasta sAA viä jotain. Tai jos ei saa nii mitä sen väliä. Mulla on rahaa vaikka leikkuupuimuri ne leikkasi ja värisokeet näkisi chaplinin elokuvat värillisnä. Enkä mää yhtään ihteäni kehu en kehu. Mutta voit silti åpiää toyta noin pitää suus totanoin kiinni. (haisetkin niin karmeen kauheesti spiritukselle ja menthoolipastilleille. senkin Ryökäle!)

   Poista
  2. Ja kuitenkin suuri osa miehistä on valmis jopa maksamaan siitä, että saa nähdä "vilahduksen" tai jotain vieläkin hurjempaa.

   Poista
  3. Hitsi, Kaija, mitään en vuodatuksestasi ymmärtänyt. Mutta keep on going!

   Poista
 20. Rauno laittoi linkiksi rikoksen ja rangaistuksen. Markku Kuisma siinä vastailee ja aiemmin itä- ja pohjoissuomalaisten eläimiin sekaantumista tutkinut Teemu Keskisarja.

  VastaaPoista
 21. Mutta paljonko sinä Riku Roima noista thaItarjoilusta maksoit? Blowjob/Handjob? Ja oliko hinta/laatu suhde sun mielestäsi oikea? Ihan oikeasti kysyn kun en tiedä.

  Ps. Amsterdamissa kun kerran meinasin mennä huorien luo niin portsari heitti mua tuolilla päähän. Ajattelin - sattuneesta syystä - että en oo tänne tervetullut. Enkä sinne sitten siihen bordelliin mennytkään.

  Ps. Kiusa se on pienikin kiusa!

  VastaaPoista
 22. Jösses teidän kanssanne. Ihan täällä kainompi naiseläjä punehtuu. Ja possuparat. Pankaa ne nyt vielä halal-lihoiksi! Vaikka sika, maailman puhtain eläin, taitaakin olla jonkun mielestä likainen. Mikään ei ole suloisempi ja puhtoisempi kuin nasun vaaleanpunainen kärsä.

  Olen miettinyt tuota, kun turvapaikanhakijat lukemani mukaan perustavat ruokapaikkoja Suomeen, niin käyttävätkö he annoksissaan rääkkäämällä tapettuja eläimiä eli halal-lihaa? Miltä semmoinen halal-sapuska mahtaa maistua vihreiden suvaitsevien suussa? Kysyn vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisivatkohan kettutytöt ja sinisaarelat alkaa puolustaa eläimiä halal-lihoiksi joutumiselta nyt, kun uusia yrityksiä alkaa syntyä kuin sieniä sateella?

   Poista
  2. Sen mitä Halal lammasta syönyt, niin hyvää oli.

   Poista
  3. https://youtu.be/8GAd8taoHVU

   Poista
  4. Olen minä syönyt Kössi Kenguruakin ja kukapa ei olisi syönyt Ruudolfia, Santas little helperiä.

   Poista
  5. Repe Sorsa oli myöskin maukasta ja Putte Possua syödään harva se päivä.

   Mansikkia ei tule syötyä niin usein.

   Poista
  6. Entäs Nestori Kaasalaista? Ootko häntä maistellut? Tai sen muikkuystävää Nekander Norppaa?

   Ps. Pahin ruoka, käsittääkseni siis leipä, oli Öylätti. Maistui ihan pinkopahville. Eikä se viinikään mitään vuosikertaviiniä ollut, tai vaikka olisi ollut - mistäs minä näitä tiedän - niin sitä tarjoiltiin aivan, aivan saatanan liian vähän. Mun mielestä.

   Poista
  7. Norpat ja hylkeet eivät taida olla lastenohjelmien tähtiä?

   Kerran oli tilaisuus jota olin mukana järjestämässä 15 britille. Vein ne saaristoon ja syömaan paikallisen kalastajan tarjoaman kalastajapöydän. Ainoa joka sanoi olevansa kala-alergikko, oli kuski.

   hän sai syödäkseen hyljettä. Olin kateellinen. Enkä ole tähänkään päivään mennessä saanut toista mahdollisuutta syödä laittomasti ammuttua hyljettä. Oli kuulemma kuin erittäin hyvää pihvilihaa.

   Poista
  8. Minä olen syönyt vattumatoja ja mansikkaluteita ja kerran kärpäsen. Sen sijaan en pistäisi suuhuni heinäsirkkoja, ostereita, käärmettä, etanoita enkä mielelläni edes katkarapuja tai simpukoitakaan. Nakkejakaan en oikein syö, koska ne ovat sormia. Olen sielultani vegetaristi, mutta pidän kovasti myös vaikkapa hampurilaisesta ja ohuesta pihvistä. Kala ja kana on hyvää, joskin kanan eli broilerin liikatarjonta kyllästyttää. Paras olisi padassa laakerinlehtien, sipulin ja pippurien kanssa keitetty aito iso kana, joka on eri makuinen kuin kelmeä broileri. Punaista lihaa syön vain 1 - 2 kertaa kuussa.

   Poista
  9. Ja nämä muut söi sitten siltä kalastajalta sen Pöydän? - Ja teehen kun pääsitte niin joitte ne kupit?

   Poista
  10. Kohta me syömme hyönteisiä kaikki. Niitä maustamalla niistä saa vaikka minkämakusia. Varsinaisia ptoteiinireppuja ovat. Eikä ole tyydytttyttytttynyttä rasvaa. Etanat jäävät toisiksi maussa. Samoin Pässin kivekset. - Ensin taloon tulee muurahaisia. Jotka jonossa marssivat "yks-kaks-vasen-yks-kaks-vasen" lähimmälle sokeriastialle. Sitten hyö jalkaantuvat/hajaantuvat syömään sokeria. Mutta tämä onkin näppärän kotiäidin ansa; illan päämenu kun on paahdettuja sokerimuueahaisia klunssikastikkeessa. -

   Ovat muuten hyviä! Tai en minä niin tästä soossista. Mutta noille Murkuille antaisin viis tähteä neljästä. Niin raukean rapeasri kitapurjen alla narskuvat...

   Poista
  11. Ennakkoluulojahan ne vain ovat, ne ettei syö hyönteisiä tai toukkia, ainakin jos kerran syö muita eläviä. Tunnustaudun siis tässäkin asiassa erittäin ennakkoluuloiseksi.

   Näin kerran dokumentin, jossa hottentotti söi pulskia toukkia, oikein maiskutellen. Maistuis varmaan mullekin, ajattelin, jos olisin syntynyt hottentottien kulttuuriin.

   Poista
  12. Minullakin on ennakkoluuloja nälkää kohtaan. En ole tainnut koskaan olla niin nälkäinen, että söisin toukkia, matoja, hyönteisiä.

   Mutta etanat valkosipulissa on hyviä.

   En ole muuten koskaa syönyt sammakonreisiä. Ehkä sekin päivä koittaa, että muutun ranskalaiseksi.

   Poista
  13. Kulttuureilla on erilaisia ravinnon lähteitä. On itsestäänselvää, että erilainen ravinto voidaan kokea vastenmieliseksi, kuten esimerkiksi turvapaikanhakijat kokevat suomalaisen ruuan tai vaikkapa mämmin tai suomalainen kokee toukat.

   Poista
 23. Satasen, kuten sanoin. Hintalaatusuhde oli hyvä. Enemmänkin rahaa kinusivat, mutten antanut.

  VastaaPoista
 24. Suomalaisen keski-ikäisen miehen pimpin saamiset ovat harvassa, kun ne puumatkin hampaat irvessä ainoastaan pikkupoikia vaanii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene mummotunneliin, niin irtoo.

   Poista
  2. Paskat sun mummotunnelillesi. Öyk!

   Poista
  3. Viimeksi kun olin Helsingin mummotunnelissa, yks homo oli samassa pöydässä. Alkoi minulta kyselemään, olenko bi vai ihan koko homo. Ihan mukava poika se silti oli, mutta vähän kammo jäi mummotunnelista.

   Poista
  4. Se homopoika söi siinä pöydäsä mansikoita, niinku mitään muuta ei olisi koskaan tehnyt. Minulle esitteli itsensä heti homoksi. En kehdannut sanoa, etten millään olisi arvannut.

   Poista
  5. Sopii muistaa mitä Tuntemattoman sotilaan Koskela sanoi: ”Kiiru on pidettävä ajallansa, mutta hätäillen tekemällä ei synny kuin kusipäitä mukuloita.”

   Poista
  6. Ööö, pariutumista ohjaavat tunteet toimivat sosiaalisen vaihdon teorian mukaisella tavalla. Tämä on kai aika selvää. Eivät ihmisten rakastumiset ja himoitsemiset ihan sattumanvaraisesti kohdistu keihin vain. Niitä ohjaavat biologiset vaistot. Naisessa arvostetaan nuoruutta ja kauneutta ja miehissä sosiaalista statusta/potentiaalia siihen. Statuspotentiaali miehessä tarkoittaa sosiaalisia taitoja ja korkeaa itsetuntoa eli lyhyesti sanottuna johtajanominaisuuksia (nämä ilmenemät hienovaraisesti ilmeissä, eleissä, äänensävyssä jne.). Miehen ulkonäölläkin on merkitystä. Kautta aikojen komeana on pidetty kasvoiltaan ja keholtaan symmetrisiä, maskuliinisia ja atleettista olemusta.

   Markkina-arvoteoria kuuluu sarjaan ikuiset totuudet.

   Poista
  7. Tää Laasanen, joka on hyvä pelaa shakkia, Henry, tän markkina-arvon aikanaan keksi. Tunsin hänet pikkupojasta asti, asuivat Huhtasuolla. (Jossa myös Tarja asui. Jonka luo minä monta kertaa, erittäin reippain askelin, tallustelin.) Aika usein Henry ja sen pikkusisko olivat alakerroksen rappusten alla, ikään kuin pommitusta paossa. Ja siitä kyse olikin. Koska heidän iskänsä (Aren automyyjä, alkoholisti) ja äiskänsä (en tiä mitä teki, mutta ns.:Sti "leväperäinen" oli) riitelivät. Sen kuuli vaikka välttämättä ei olisi halunnut kuulla. - Että en minä yhtään ihmettele että Henry sitten myöhemmin teki noita naisvihamielisiä-analyyseja. Enempi ihmettelin ettei olis tehnyt?

   Ps. Harmi että mulla oli niin "onnellinen ja tasapainoinen lapsuus". Em mää osaa keksiä mitään teorioita.

   Poista
  8. Aijai, että psykologi minussa nostaa päätään, kun joku kehuu lapsuuttaan. Olenko kauhea nihilisti-pessimisti, kun sanon, että lapsi voi oppia selittämään lapsuutensa onnelliseksi, vaikka siellä olisi ollut ahdistusta runsaastikin.

   Nyt en ollenkaan tarkoita sinua, mikis, ja korostan tätä, sillä olet kertonut niin paljon tarinoita ja sattumuksia lapsuudestasi, että uskon sinua ja Himmi-tätiä ja äitiäsikin, siellä on ollut lämpöä.

   Mutta yleisellä tasolla voi olla myös niin, että lapsi ei uskalla aikuisenakaan mennä ristiriitaisia tunteita herättäneisiin kokemuksiinsa. Hän mieluummin uskoo, mitä sanotaan ja kätkee ahdistuksen sisimpäänsä.

   Poista
  9. Jos mietin omaa lapsuuttani, niin minut on pelastanut varmaan se, että me lapset olemme saaneet tuntea vanhempien huolehtivan rakkauden, vaikka molemmat olivatkin erikseen aika heikkoja ja rikkinäisiä yksilöitä ja vaikka isä oli alkoholisti. Me olimme siskon kanssa isälle maailman tärkeimmät asiat aina hänen kuolemaansa asti. Eli rakkaus on tärkein, tärkeämpi kuin vanhempien hyvät tavat tai rikkaus.

   Poista
  10. Niin no olihan meilläkin ne omat kahnauksemme. Mutta mitään ns. Virtahepoja ei meidän huushollissamme ollut. Jämptiä pikkuporvarillista elämää elimme me. Ja tietysti, kun tulin puberteettiin, juuri se pikkuporvarillisuus mua alka SAATANASTI ärsyttää. (Monta turhaa konfliktia olisi kyllä saanut jäädä tapahtumatta. Voi harmi.) Sitten kun minä yksinhuoltajana Saagaa kasvatin ja hän tuli puberteettiin... kyllä minä vietin paljon unettomia öitä, ja itkin. Ei se ollut helppoa hänelläkään kasvaa naiseksi, jos minullakin oli vaikea kasvaa mieheksi. Eikä minulla sillä lailla ollut valmiuksia auttaa häntä. Johdonmukainen pyrin olemaan, kaikessa.

   Se aika tuntui hyvin pitkältä ajalta kun se oli niin kolkkoa. Toivotonta. Mutta eihän sitä kestänyt kuin parisen vuotta... Vuosisadalta tuntui. nyyh... nyyh nhyyh nyyh... (Kokeilee saako tirautettua kyyneleen...? ei saa... alkaa vaan naurattaa.) Joo, nykyisin Saaga on fiksuin ihminen mitä tiedän. Kaikki rakastavat häntä. (se kieltämättä joskus vähän häiritsee mua)

   Poista
  11. Miten minusta tuntuu, että kaikki rakastavat sinuakin, mikis. Ei ole Saagan kohdalla omena kauas jne.

   Poista
  12. Laasasen markkina-arvoteoriasta voi olla mitä mieltä haluaa, mutta kuten kaikki teoriat niin se yrittää kuvata todellisuutta - ja siinä mielessä siinä on paljon osuvaakin.

   Minulla ei ole aavistustakaan onko pariutumis-, lätkääntymis- ja iskuprosesseista tehty muita tai parempia teorioita, mutta oletan, ettei Laasasen teoriakaan ole aukoton. Voi jopa olla, että se kuvaa todellisuutta väärin tai ainakin puutteellisesti.

   Toisaalta Newtonin liiketeoriallakin pärjää normaaliarjessa (paitsi gps-teknologiassa), vaikka Einsteinin teoria on täydellisempi.

   Poista
 25. Aloitus oli satakuntalaisuudesta. Kuinka moni kommentoija on sitä kommentoinut? Erikoinen blogi on kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satakunta, onko se joku tauti?

   Poista
  2. On. Vastaa Neekerisankkeria.

   Poista
  3. Tuhatkunta taisi olla tämän Sankkerin pahin muoto? Syö aivotkin.

   Poista
  4. Olet ehkä oikeassa, ehkä et. Tuhatkunta on - tai ainakin oli - Kokoomuksen nuorisojärjestö. Liityin siihen kerran vahingossa - tai siis niillä oli Tampereen Ylioppilastalolla bileet. Jossa kalja oli ihan ilmaista. Menin sinne: ei sinne saanut mennä muut kuin jäsenet. No. äkkiäkös minusta jäsen tuli. Ja kalja, jota riitti, oli tosiaan ilmaista. Mutta yhden kerran kun menin veivaamaan sen oluttynnörin nuppia, saadakseni sihisevää ohrajuomaa haarikkaani, niin sen tynnörin nuppi jäi käteeni. Perkele, ehdin ajatella, ja koko ajan vaan tuli kaljaa, sitä loiskui pitkin pöytää ja pöydältä alas lattialla. Ja mulla oli se nuppi kädessä mutta en tiennyt mitä olisin tehnyt. (Mulla oli "eväät hyvin vähissä".) - Ja sit seuraavana päivänä, tai liekkö sitäseuraavana päivänä, mä sain kuulla että mä olin "muka stalinistinen agentti joka olin soluttaunut heidän pippaloihinsa shabotoimaan ne". No varmaan en ollut. Mulla oli vaan jano. (Paitsi kommunisti minä kyllä olin.)

   Tuhatkuntalainen kommari? Em mä usko että meitä kauheesti on. Ainakaan enää. Jos kokoonnuttaisiin johokin, niin kun nämä ladakuskit tai rautalankamoottoripyöräilijät kokoontuu, kun haluavat olla kaltaistensa kanssa - niin mää saisin olla aika varmaan vaan yksikseni?

   Paskaakos siitä. Kyllä se mulle sopii. Diggaan olla yksikseni.

   Poista
  5. Minulla on vastaava petoskokemus, mutta päinvastainen: tutustuin Kuopion Puikkarissa tytteliin, joka kertoi olevansa tiedostava taistolainen, ja kysyi tuimasti, etten vain ole revari, sillä sellaisia niljakkeita hän ei halua silmissään nähdä.

   Kielsin kiihkeästi olevani revari, enkä valehdellutkaan, sillä siihen aikaan olin demari. Sitä en tietenkään kertonut, vaan varmuuden vuoksi väitin itsekin olevani harras sinipaita. Tyttö ei meinannut uskoa, joten toistin sen ainakin kolme kertaa, kuten Pietari hiilivalkealla.

   Demarina tietysti tunsin aatteelliset asiat ja osasin keskustella materialismista ja empiriokritisismistä ja siteerata Leniniä ja Otto-Willeä, potkaista Trotskia ja tuhahdella Maon utopiolle. No, näin valheellisesta suhteesta ei sitten tietenkään tullut kestävää, joten päätin, että parempi laukoa näkemyksensä suoraan.

   Poista
  6. Tarvittaessahan ihminen taipuu moneksi. Voi olla hyvänkin ihmisen tuntomerkki, ainakin paremman kuin sellaisen jäärän, joka ei ikinä taivu mihinkään muuhun kuin kerran keksimäänsä.

   Poista
 26. Sulla anjovis, on kulli suussas ja persessäs, et sinö mitään muusta ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on unohtanut, että ennen kuin kirjoittaa pitäisi opetella lukemaan. Vain siten joku onnekas saattaa kehittää itselleen niin terävän kielen, että sillä voi aamuisin ajaa ihokarvansa.

   Poista
 27. Älä nyt ole noin töykeä, Riku. Suomessa on monta kuntaa ja niistä Sastamalan ja Vampulan ympärillä noin satakunta. - Mutta hei, tiedättkö kumpikaan kumpia on enemmän Suomessa, ylä- vai alamäkiä? (Laskekaa vaikka ite. Jos teillä muuta tekemistä ei ole. Niinkun tuntuu että ei ole.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta entisenä mouhijärveläisenä sanoisin,että persluikkua koko yhteiskunnan kustantama maalaismäki.

   Poista
  2. Miksi ei suosittaisi muuttoa mouhijärvelle, Impivaaraan? Asuminen on kaikille isoin menoerä, mutta köyhille ja pienituloisille asumismenot ovat kohtalonkysymys. Pienissä kaupungeissa ja kirkonkylissä asunnot ovat vielä siedettävän hintaisia ja saattavat halventuakin. Omaa autoa ei välttämättä tarvita, eikä bussejakaan ole aina pakko käyttää. Kaikki tarvittava löytyy melko läheltä.

   Poista
  3. Olen vähän eri mieltä kuin sinä, Anonyymi. Mouhijärvelle ei ehkä kannata muuttaa, sillä siellä tuskin on paljonkaan palveluita, esimerkiksi avoinna olevaa terveyskeskusta, poliisia, verotoimistoa, työpaikkoja, julkista liikennettä, ravintoloita, baareja, kauppaliikkeitä. Auto lienee yhtä välttämätätön kuin täällä Pikkukaupungissa, jossa esimerkiksi lähimpään terveyskeskukseen iltaisin ja viikonloppuisin on satakunta kilometriä.

   Poista
  4. Valmiiksi rakennettuja erikokoisia taajamia asuntoineen ja peruspalveluineen löytyy Hangosta Utsjoelle.
   Ketään ei saisi pakottaa muuttamaan pois isoista kaupungeista. Mutta kuinka moni köyhä voi edes teoriassa käyttää esimerkiksi keskustojen parhaita kulttuuririentoloita tai muita hyviä palveluja, kuten muotipuoteja tai ravintoloita?

   Poista
  5. Poliisi vastaa puhelimeen koko suomessa, verotoimisto on netissä.Ja mit se köyhä verottalle ilmoittaa?
   Työtön ei tarvitse työtä.
   Ravintolaa ei tarvitse , kaljat voi hakea virosta. Osuuskauppa löytyy varmaan Mouhijärveltä.

   Olemme liian rattuja ? Mikään ei kelpaa köyhälle?

   Poista
  6. Poliisi vastaa jos vastaa, yhdistää oikeaan piiriin jos yhdistää, mutta paikalle ei ehdi ennen rikosta. Verotoimisto ei palvele netittömiä mouhijärveläisiä, joita on enemmän kuin luulet, ja tosi köyhillä ei edes ole nettiä. Ja mouhijärveläinen työtön ei tyydy työttömyyteen, vaan vaikka pieraisee sen työpaikan itselleen. Viron reissuun ei ole varaa, sillä dösämatka Mouhijärveltä lähimpään satamaan maksaa enemmän kuin stadilaisen lippu Tallinnaan. Eikä Mouhijärvellä ole edes leipäjonoa, joten en tosiaankaan suosittele.

   Poista
  7. Ei edes leipäjonoa? Onko se sivistyksen mitta.

   Poista
  8. Sivistyksen? Ei minusta, ei tule edes mieleen tällainen ajatuskytky. Merkki vaan siitä, että pieni on kunta eikä palveluja ole.

   Poista
  9. Siis ihmiset tuottavat palvelut itse.
   Eivät ole huutamassa yhteiskunnan apua.

   Poista
  10. Lähinnä mouhijärvimäisillä maaseutupaikoilla on kai maatalousyrittämistä. Joka kunnassa on nähtävästi myös naisten perustamia lifestyle-lahjaliikkeitä, jotka toimivat korkeintaan vuoden.

   Ja kyllä Mouhijärven sosiaalitoimistolla asiakkaita lienee.

   Poista
  11. Juuri mitään touhuja ei Suomessa enää kannattaisi pyörittää, ei ehkä enää koskaan. Tiestönkin ja muun liikenneinfran annetaan rapistua, koska mitä siitä susien ja porojen kasvatusalueesta, sillä vain haave Helsingin metropolista, EU:n ylväästä osakeskuksesta, on tärkeä.

   Poista
  12. Leipäjonot eivät ole palvelua, ja vielä vähemmän ne ovat sivistystä.

   Tässä maassa ei ole sivistystä, niin kauan kuin on leipäjonoja.

   Poista
  13. Eivät tietenkään leipäjonot ole palvelua, Samppa. Hyväntekeväisyyttä leivänjako on ilman voitontavoittelua. Eikä tuo "palvelu" ylempänä leipäjonoihin viittaa, vaan yleensä siihen, ettei maaseutupaikkakunnilla ole mitään.

   Poista
  14. No, leivänjaon voitontavoittelusta voi olla montaa mieltä, mutta ei se ihan kristillistä ole, vaikka sitä sellaiseksi mainostetaan.

   Ja ennen kuin alat väittää vastaan, uskallan todeta noin 99% varmasti, että tunnen ruuan jaon paremmin kuin sinä. Sekä ihmiset jotka sitä pyörittävät, ketkä sieltä ruokansa hakevat.

   Poista
  15. Ajattelin tässä Hurstin leivänjakoa, mutta ei minulla ole tietoa hänen kytkyistään.

   Leipäjonot ovat harvinaisia koko Suomessa, onko niitä ylipäänsä muualla kuin Helsingissä? Turussa? Tampereella? Ei minun ole silti vaikea kuvitella, että joku tässäkin vetää jollakin tavalla kotiin päin. Eihän turvapaikkatoimintakaan ole hyväntekeväisyyttä, vaan suurta bisnestä, jossa moni käärii setelit tileilleen.

   Poista
  16. Missä Helluntailainen seurakunta, siellä ruuanjako.

   Missä jeeusus yhdistys, siellä on käsi jo kupissa.

   Ympäri Suomea.

   Heikki Hursti on niin isotekijä, että hänen tulee olla varovainen väärinkäytöksistä.

   Poista
 28. Uutisia kun muuten seuraa, niin sotarumpu soi. Pian jytisee. Jengi on ihan kiimassa. Sota, on se niin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vanhemmat olemme jo väsyneitä, pliis, siirtäkää se sotanne vaikka Syyriaan. Ja ottakaa ne kansalaisehdokkaat mukaanne.

   Poista
  2. Kyllä, jos Kokoomus saisi päättää, niin sota olisi jo.

   Poista
 29. Juha Sipilällä, latvakakkostajalla, on mielessään se, kuinka paljon maatamme avittaa lähettämällä rahaa kansainvälisille pörssiyhtiöille. Juha ei ole ihan viisas, Juha on sekaisin. Juha on laestadiolainen.

  VastaaPoista
 30. Sota kyllä tulee, se on itsestään selvää. Ei tarvitse olla Aino Kassinen. Mutta missä menee rintamat... se on toinen asia. (Itse en uskalla edes veikata.)

  Pahalta näyttää, aika pahalta näyttää.

  VastaaPoista
 31. Puhutaan mielummin kissoista. (Kissat ovat kivoja.) Mutta ei niistäkään noin-vaan voi sanoa kumpi on "lämmin kissarouva" ja kumpi "ilkeä kissaherra". Elukat on aika neuraaleja olioita, paitsi kiima-aikana, ei ne silloin ole. Silloin ne ovat lähinnä hulluja, etenkin koiraat. Mutta vielä karmeempia - suorastaan pöyristyttäviä - tapoja on eräällä hämähäkkilajilla (en nyt muista minkänimisillä mutta totta tää on silti) jotka, siis nimenomaan tämä Rouva Hämäkki, syö sen kopulaation (= paneskelun) jälkeen sen Herra Hämäkin. Ja sanoo - tai se mitään sano - "nam nam". (Ei hämähäkit puhu!) Jos ihmiselämässäkin coituksen (= kiksauksen) hinta olisi tämä, niin varmaan ei kauheesti Auvervaaroja tai Pertti Ylermi Lingreenejä (joka oli hyvä ystäväni) täällä kuulkaas liikkuisi. (En usko. En oikein usko.) - Jäisivät naisparat ilman lirputtelua. (Mutta mitä popsivat miehiä suihinsa. Kuin kanansiipiä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista kissoista voi sanoa, että suloinen pyöreä kissarouva ja kantikas kissaherra, mutta siis tuota "ilkeää" en lisäisi minäkään kissaherraan. Sanoin että se lampsi "kiltisti" frouvan peesissä.

   Eli itsekään en pidä kauheasti eläinten lemmikittämisestä, saati niiden pukemisesta järkyttäviin ihmismäisiin vaatteisiin, inhimillistämisestä. Suloinen kurrekin on säälimätön peto.

   Toisaalta on sitten niin, että meidän kullakin lemmikkieläimellä on ollut aivan oma kielensä ja puhetapansa, jolla ne viestivät. Esimerkiksi nykyinen koira on puhevikainen, se sanoo t-kirjaimen d:ksi ja ääntää vokaalit kireiksi. Luonteeltaan se on aikamoinen mimosa, toisin kuin edellinen kissamme, joka oli pullea ja itserakas ja sen ässät suhahtelivat. Sen puhe muistutti jostain syystä Aasi Kultasuun puhetta. ("Kukas muu kuin Kultasuu").

   - Mutta siis tämä on toinen asia kuin lemmikittäminen. Persoonahan eläimillä toki on.

   Poista
  2. Tästä teemasta - eläinten puhumisesta - Mark Twain on kirjoittanut hyvin. Jos olisin Yliopistolla joku luonnontieteitten dosentti, antaisin 12 opintopistettä jokaiselle opiskelijalle - tosta noin vaan - joka on lukenut Mark Twainin novellin "Bakerin sininärhitarina". Siinä on sanottu elämästä kaikki. (Saman tietysti voi yrittää opetella itsekseeen, kantapään kautta. Mutta siihen tulee ähläystä, kiroilua, sotkuja, hermoromahduksia ja... kaikkea! Aikaakin tuhraantuu vaikka kuinka paljon.)

   Ps. Toiseksiparas novelli tässä kirjassa on kun Twain vie kellonsa kellomaakarille korjattavaksi. Alkaa tapahtua outoja.

   Poista
  3. En muista lukeneeni Bakerin sininärhitarinaa, mutta vannomaan en mene. Pianhan tuon lukaisisi uudelleenkin.

   Sen muistan, että olet ennenkin kehunut tätä novellia, mikis, ja olen pannut sen "muistiin" listalleni, joka on päässäni.

   Listallani oli myös Knausgårdia, ja nyt täytyy myöntää, että koetin, mutta mies ei ole minun mielikirjailijani, enkä tässä iässä viitsi lukea enää väkisin, koska on niin paljon muuta lukemista ja tekemistä, mikä kiinnostaa aidosti.

   Poista
  4. Löysin sattumalta talomme yhteisestä kirjakaapista ala-aulassa Knausgårdin ykkösosan. Otin sen luettavakseni.

   Tekisinköhän siitä alustuksen Einesbaariin, sitten joskus kun olen sen lukenut? Vai tekisinkö sen Jussi Vanhasen, yritysjohtajan, esikoiskirjasta, jonka sain suhteilla juuri käsiini?

   Lukaisin siitä jo alkuluvun ja sen perusteella Jussi on paljon parempi kirjoittamaan kuin Remes tai Oksanen, lähes yhtä hyvä kuin Tervo.

   (Puhun siis kirjoittamisen tekniikasta, en sisällöstä.)

   Poista
  5. Tapsa, hienoa, tee vain alustus Einesbaariin, ja jos minä saan valita, niin Knausgårdista. Haluaisin lukea sen ykkösosan loppuun ja täten haastaa itseni mahdollisesti jopa pitämään siitä, tai sitten teilaamaan sen. Luulen, että useampi voisi osallistua keskusteluun Knausgårdista kuin tuosta toisesta kirjasta.

   Ilmoita vielä varmistuksesi, niin voidaan mainita asiasta näkyvämmin ja panna teos baarin seinälistalle.

   Poista
 32. Hyvä juttu Satakunnasta. Kahdesta satakuntalaisesta mirristä tykkäsin erityisen paljon. Rauma on on tuttua seutua, Eurajoki myös, muualla en ole käynyt. satakuntalaisia olen tuntenut, omanlajisiaan ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anita! Noita kissoja kävin tänäänkin katsomassa, mutta en nähnyt. Varmaan näen kyllä jatkossakin. Ei ole mahdotonta, että ottaisin tuon kirjavan kissan pennun, jos vain pesän löytäisin ja saisin kissat olemaan pelkäämättä minua. Mieluusti maksaisinkin tuommoisesta ihanuudesta.

   Rauma on lempikaupunkini, ja kesäpaikkamme lähellä. Tulee käytyä usein ostoksilla ja erilaisissa tapahtumissa. Eurajoella olen käynyt mm. monessa huutokaupassa. Siinä Rauman alapuolella se maakuntaraja sitten kulkeekin, ja kesäpaikkamme on siis rajan alapuolella.

   Omassa mielessäni lasken kyllä Rauman kuuluvan ikään kuin henkisesti Varsinais-Suomeen. Sen henki on vapaampi ja iloisempi kuin pohjoisemman Satakunnan.

   Poista
  2. Minulla on vanha sukulaiseni koulukartta 1950-luvulta suomen maakunnista. Tampere on satakuntaa, Jyväskylä, Äänekoski ja Kouvola Hämettä, Lappeenranta Savoa, Rovaniemi pohjanmaata. Varsin erikoista, mutta kukapa noista väittelemään ja millä perusteella.

   Poista
  3. Tuo vanha historiallinen maakuntajako onkin mielenkiintoinen. Se esiintyy jo Topeliuksella, joka kirjoittaa Maamme-kirjassaan esimerkiksi Satakunnasta näin: " - - Valitse mieluummin Satakunta; silloin hallitset kauneinta maata, pitkän sinertävän Näsijärven rannoilta aina hiekkarannikkoon asti, jossa Kokemäenjoki purkaa vetensä Pohjanlahteen. --"

   Topeliukselle Lapinmaa oli vain aivan pohjoisin Lappi, kun taas nykyisen Lapin maakunnan eteläosa kuului Pohjanmaahan, jonka alue oli valtavan suuri. Samoin oli nähtävästi tuossa 50-luvun kartassa.

   Poista
  4. Kyllä vivahde-eroja on jo pelkästään Varsinas-Suomen sisällä (se on lierosta, naanantaliset ovat semmosia ja salolaiset tämmösiä jne), etten ihan allekirjoita tuota raumalaisten henkistä yhteyttä varsinais-suomalaisiin. Mutta se on varmaan totta, että pohjoisemmat satakuntalaiset ovat mentaalisesti jo kaukana varsinais-suomalaisuudesta. Satakuntalaisuudessakin on vivahde-eroja.

   Muutoin, ihan kiintoisa ja kiva kirjoitus :)

   Poista
  5. Tämä on taivahan totta, että satakuntalaisuuden keskelläkin on eroja. Itse liikun Raumalla vain kesäisin, joten minulla voi olla siitä turhankin aurinkoinen kuva.

   Ja kyllä sitä perikieroutta löytyy lääninrajan alapuoleltakin. Jo Vakka-Suomen mailla, Uudenkaupungin tienoilla, esiintyy monelaista kähmintää ja ketkunpeliä. Vaan avoimempia varsinaissuomalaiset ehkä kuitenkin ovat ja iloisempia kuin jäyhemmät satakuntalaiset, erikoisesti pohjoissatakuntalaiset.

   Poista
  6. Varsinaissuomalaisilla on huumorintajua, vaikeuksille varsinkin nauretaan: huonomminkin voisi olla, kurjemminkin voisi käydä. Eiku eteenpäin vastatuuleen tai vastamäkeen. Toinen puolisko sukuani on varsinaisia suomalaisia, sieltä sukuhaarasta on tämä huumorinlaatu tullut tutuksi. Satakuntalaisuus on vieraampaa.

   Poista
  7. Ai, noinko päin Topelius ja tietosanakirjat asian ovat kertoneet? Kun se oikeasti on toisinpäin eli satakuntalaiset ovat laajemmasa katsonnossa hämäläisiä!

   Satakunta sinänsä on mielenkiintoinen alue, siis historiallisessa mielessä, jolla on lienee ollut tiiviit suhteet Ruotsiin jo tuhat vuotta sitten.

   Satakunta-nimikinhän on suora käännös hundaresta, joka tarkoitti 1000-luvun molemmin puolin Ruotsissa aluetta, joka varustaa 100 miestä maakunnalliseen ledung-sotajoukkoon. Mutta miksi se nimi on suomea, eikä esimerkiksi Hunttare, kas siinä kiva pulma.

   Poista
 33. Julmasti rääkätty Vilma kissa jouduttiin lopettamaan säkylässä. Kirjoitti Iltalehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jouduttiin, kuolema taisi olla kissalle helpotus tuskista.

   Kunpa tuo sadistinen psykopaatti, ihmishirviö saisi kokea jotakin samanlaista, jota itse aiheutti viattomalle luontokappaleelle. Saastainen, kuvottava ihminen, kiehun raivosta kun ajattelen tuommoista mätäpesäkettä!

   Poista
  2. Minuusta tuommoinen julma eläimenrääkkäys on huomattavasti suurempi rikos kuin arvokuljetuksen ryöstö(yritys).

   Juuri luin lehdestä, että vastaavanlaisesta ryöstöstä (vai oliko se peräti vain yritys?) oli tuomittu viiden vuoden ehdoton tuomio.

   Samassa lehdessä oli erään pedofiilin tuomio. Kolme vuotta vuosia jatkuneesta lapsen hyväksikäytöstä, raiskaaminen alkoi lapsen ollessa kaksivuotias. Mies oli lähipiiristä. Kolme vuotta lapsen elämän pilaamisesta, viisi vuotta rahan anastamisesta. Mitähän kissan rääkkäyksestä saa, etenkin jos kissa kuolee? Varmaan 20 euron rikesakon.

   Poista
 34. Esitän eriävän mielipiteen. Eläimiä ei saa kohdella kaltoin, mutta ne ovat joka tapauksessa vain eläimiä. Sellaista voi pohtia, miltä se tuntuu, kun läpimädät, paatuneet, saastaiset rikolliset ampuvat konetuliaseella tuulilasin läpi ja tuntuu, että henki saattaa nyt olla höllässä. Minä toivon sille rahakuskille jaksamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kaksi tai kolmisenkymentä vuotta sitten ryöstäjät ampuivat yhtä kaveriani. Ase oli pienikaliberinen, eivätkä vammat olleet isoja. Vaurioitunut sormi ja joku haava. Hän vihasi debriefingiä, sen muistan. Sanoi, että "pomot pakottivat menemään niiden ämmien luokse, mutta toista kertaa en mene, vaikka kuinka käskisivät."

   Poista
  2. Heh, minä esitin sitä kaveriani telkkarissa, poliisi-tv:ssä. Älähdin kovaa, kun sain osuman, melkein mielestäni kuin John Wayne. Ryöstäjää näytteli yksi rikospoliisi. Koko päivä kuvattiin, viiden minuutin stoori esitettiin. Sain palkaksi poliisi-tv:n t-paidan.

   Poista
 35. Voi rahankuljetus ryöstäjä parkoja. Kun eivät ole kouluttautuneet Diplomiekonomikisi Hankkenilta, eivätkä looshiveljiä, niin ei pääse tekemään miljoonien ryöstöä kuten eräät suomenruotsalaiset rosvot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne miljoonia, isoja rahoja joka tapauksessa, yrittivät. Paskaa päissään idiooteilla, kun mitään eivät saaneet. Ne isot suomenruotslaiset rosvot vain varastavat, eivät uhkaile tai ruumillisesti vahingoita ketään.

   Poista
  2. Kyllähän Hankkenin diplomiekonomit uhkaavat ja kiristävät. Leivän veisi lapsen suusta, jos vaan osakkeenomistajat saavat enemmän, ja ovat vieneetkin, kun työttömyyttä ovat aiheuttaneet.

   Poista
  3. Vähän niiden täytyy uhkailla, leivän lasten suusta vieminen on turvattu laeilla. Ja yhä enemmän tämän persulais-kokoomuslais-kepelin hallituksen, kaikkien aikojen kamalimman hallituksen,aikana.

   Poista
  4. Kun jotain myönteistäkin täytyy sanoa, niin tämä hallitus totisesti, totisesti saa budjetin kuntoon. Sakottamalla ja sakottamalla, peltipoliiseja lisäämällä ja sanktioita tiukentamalla. Peltihallitus. Tai oikestaan ihan pahvi.

   Poista
  5. Hallitus rikkoo lakeja. Ajoin juuri eilen aika pitkä pätkän kehä 1, ja missään ei ollut kylttiä kameravalvonnasta, vaikka monta liittymää ohitin.

   Poista
  6. Kehä ykköstä ajan jatkuvasti, samoin kolmosta. Nukkuessani näin unta, että valo räpsahti. SIAT - minä ajan siististi ja pyrin nopeusrajoituksia noudattamaan. Nuoruuden hurjuudet ovat karisseet. - Ottakaa, saatana, se läskiperse-Soini kiinni sieltä Audin takapenkiltä!

   Poista
  7. Peltipoliisien lisääminen on erinomainen asia, sillä nopeusrajoitukset eivät ole viitteellisiä. Moni urpo luulee niin. Etenkin taajamissa ja niiden läheisyydessä on jääräpäisimmän urponkin tarkattava mittaria eikä kiroiltava edelläajavan persusta. 

   Itselläni on nykyään tapana näyttää kuumakalleille hieman äkillistä jarruvaloa, jos hemmo hipoo minun perääni. Hidastan myös, jos joku hermostunut niinsanotusti tuuppaa minua patistaakseen minua ylittämään rajoituksen. Tehoaa! 

   Nopeusrajoitukset ovat ihmisen suojaksi, ei kiusaksi, ja niitä nyt vain on noudatettava. Kannatan myös nopeussakkojen nostoa.

   Poista
  8. Juu, tietenkin. Ja jopa kuolemantuomioita voisi joku kannattaa.

   Poista
  9. Potut Iines, olet naivi.
   85% kameroista on sakkopaikoissa, jossa muuttuu 80km/h 70 tai 60 km/h

   Kehä muutenkaan ei ole mikään taajama, vaan valtaväylä, joka elää omaa elämäänsä. Se soljuu ja kulkee omaa tietänsä.

   Pointti oli se, että yhtään varoistusta ei ole kuten laki edellyttää, kameravalvonnasta.

   Poista
  10. Hanko Hyvinkää tie on mahtava esimerkki tiestä, joko on kunnon sakkorysä. Aina kun vaihtuu nopeus ohjeen mukaan, on kamera heti sen takana.

   Poista
  11. Aika kamalaa minusta on tuo hallitusbisneksen, politiikan, tekeminen sakottamisilla. Loppuun asti, kun asia pohditaan, sellainen on sairasta. Ihmisten terveyden ja hengen vaaliminen on hyvä asia, mutta tässähän ei ole kysymys niistä. Tässä kerätään kassaa, mitä totaaliavuton hallitus ei muuten ole onnistunut tekemään, vaikka on luvannut. Suomen pelastajat ovat suomalaisten musertajia, voisi sanoa jopa tappajia.

   Poista
  12. Hallitushan myönsi sen, mitä on monta vuotta jo spekuloitu, että sakoilla kerätään rahaa valtion kassaan, kun ne menivät ja nostivat päiväsakkojen hintaa.

   Vitut mitään rangaistuksista, vaan se, että verotetaan tätä kautta.

   Epärehellistä, moraalitonta, mutta sitä on Suomen hallitus.

   Poista
  13. Ei tämä mitään myöntämisiä kaipaa. Aina on tiedetty, että sakot ovat budjetoitua rahaa. Ja tämä uusin hallitus on ihan sairas tuossa sakkorahojen keruussaan. Kun muuta ei osaa, ei osaa muuta.- Tähän lisään, että sakkoja en itse ole saanut nuoruusvuosien jälkeen, ja pyrin siihen, ette vastakaan.

   Poista
  14. 80-lympin lätkän puuttumisesta sain sakot ja nimismiehen puhuttelun. Sitten myöhemmin en huomannut Nurmijärven puskapoliisien parittelevan metsässä ja samalla tihrustavan ohikulkijoita.Sain sakot, koska valoisena kesäyönä ajoin Nurmijärven Röykän risteyksen liian suurpiirteisesti. Nuorempi poliisi alkoi minua vielä kaikenlaisista syyttelemään. Luultavasti on jo kuollut hapen puutteeseen aivoissa. - Tähän lisään, etten ole poliisivihamielinen. Minulla on ollut paljon poliisiystäviä. Arvostamani Jouko jäi juuri eläkkeeelle ja esitteli minulle hienoja ottamiaan valokuviaan.

   Poista
  15. Sakotus on oikeudenmukainen keino kerätä rahaa, parempi kuin verojen korotus kaikilta. Minusta on eettisesti oikein, että ne maksavat, jotka rikkovat tai kuluttavat eniten. Valintakysymys.

   Poista
  16. Liikennesäännöt eivät ole ihmisten kiusaksi vaan kaikkien suojaksi. Tämä on hyvä pitää mielessä, jos sakot vituttavat.

   Poista
 36. Jos ja kun, pitäisi asiaakin puhua, niin satakuntalaisuudesta en paljoa tiedä. Sellainen käsitys minulla on, että Mauno Koivisto on enemmän turkulainen, Tellervo taas aito satakuntalainen. Rauma on entinen suosikkikaupunkini, minulla on ollut siellä kavereita ja monenlaisia stooreja olisi, jos jaksaisin kertoa. Nykyinenkin voisi olla, mutta pitkään aikaan en siellä ole käynyt. Rauman kanaali on roskapussien ja polkupyörien uoma.

  VastaaPoista
 37. Reksaaren saunassa, kun olimme, kaikki muut olivat jo pukuhuoneen puolella, mutta kaverini päästi ihan kamalan karjaisun saunan puolelta. Kertoi lattian poikki luikerreelleen käärmeen, joka sihisi kauheasti. Henkilökunta sitten valisti, etä se on meidän tarhakäärmeemme, joka asuu saunan perustuksissa ja oli ehkä hieman loukkaantunut aiheuttamastamme häiriöstä.

  VastaaPoista
 38. Monet uskovat tutkimuksiin kuin uuteen jeesukseen. Minä huomasin jo aikaa sitten, että työtyytyväisyyskyselyjä alettiin tehdä silloin, kun kaikki luisui peruuttamattomasti mäkeä. Aina sellaisista kyselyistä hyviä vastauksia saa, me suomalaiset vastaamme sovittelevasti.


  Sitten, paljon myöhemmin, Volkkari ja useat muut autonvalmistajat jäivät kiinni päästömittausten väärennösksistä. Ja nyt, voi perkele, Nokian Renkaat siitä, että toimitti testeihin renkaita, jotka olivat vain testiä varten valmistetut. Nokian Renkaiden toimtusjohtaja taisi tienata optioillaan ainakin viisitoista miljoonaa. - Senmoista se tiede on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet myös kyseenalaistavat hyvätkin tutkimukset, jos niiden tulos on omien ajatusten vastainen.

   Poista
  2. Juupa juu, mutta yritysmaailma teettää tai ostaa aika ison osan "tutkimuksista".

   Poista
  3. Toki, puhtaasti kaupallisiin tutkimuksiin ei pidäkään heti luottaa.

   Viittasin ideologiaa tutkiviin tutkimuksiin.

   Poista
  4. Niin, mutta millä kukaan erottaa "pyhän tieteellisyyden" "kaupallisesta pyrkimyksestä". - Tähän kysymyksen minä vastaan, ettei millään.

   Poista
  5. Niin tai toisinpäin, kuka erottaa kaupallisen tai aatteellisen pyrkimyksen tieteellisestä pyrkimyksestä?

   Ainakin tutkijat Lena Näre, Karin Creutz ja Markus Jäntti uskovat erottavansa.

   Poista
  6. Ei tuo minusta mikään vastakohta ole, vaan ihan samaa.Ja jos nämä yliopistoihmiset uskovat kykenevänsä erottamaan nuo, niin voihan heillä joitain taustaolettamia tai pyrkimyksiä olla.

   Poista
  7. Poliisiammattikorkeakoulun tutkimusta voidaan toki väheksyä muuallakin kuin yliopistojen norsunluutorneissa.

   Tutkimusta eivät kuitenkaan tehneet poliisiopiskelijat tai heidän opettajansa omasta halustaan, vaan työ oli käsittääkseni valtionjohdon tilaustyö. Haastateltavia olivat kuulemani lausunnon mukaan eri alojen asiantuntijat.

   Tutkimuksesta ei siis heijastu kansan mielipide vaan asiantuntemus ja todennäköisesti sellainen käytännön kokemus, joka ei ole vielä tilastonumeroiksi ehtinyt.

   Tuo asiantuntijoiden kokemus voidaan toki missä tahansa tutkimuksessa kyseenalaistaa, mutta sitä voidaan myös pohtia ja tarkastella, jos tahtotilaa on. Kun yhteiskunnassa on kriisi päällä, herää ainakin minussa kysymys, kannattaako vakavissaan tehtyä asiantuntijatutkimusta ryhtyä oikopäätä kyseenalaistamaan.

   Poista
 39. Rauman kanaali on mielenkiintoinen paikka, ja kanaalissa keskellä vettä on ollut kesäisin Kerttu Horilan upeita naispatsaita, viimeksi taisi olla pyykkäreitä. Itselleni kanaali on nostalginen paikka, sillä vanha linja-autoasema sijaitsi kanaalin rannassa, aivan keskustassa. Meillä oli matkalla mökille, silloiselle Olgan torpalle, aina auton vaihto ja odotusaikaa ainakin tunti. Menimme usein ruokkimaan sorsia, joita kanaali oli täynnään.

  Nyt käymme usein Raumalla ostoksilla ja syömässä ja kierroksella torilla ja Vanhan Rauman kujilla ja pikku liikkeissä.

  VastaaPoista
 40. Tuossa Noakian Renkaiden huijauksessa paljastui myös se, että testit ovat läpeensä epäluotettavia. Ei niiden testaajahuijareiden olisi pitänyt ottaa nitä renkaita tai tietoa suoraan testihuijareilta. Kerro, kerro, Tekniikan maailma, miten sulla muuten pyyhkii tai kolisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TM ex päätoimittja tuossa selitti uutisissa, että riippumaton lehdistö blaa blaa blaa.

   Saksassa on jäänyt Autobild paskasta kiinni. Ei ne Suomessakaan sen rehellisempiä ole.

   Huonot heille.

   Poista
  2. Olihan sekin jo aikanaan surkeaa, kun Saab voitti aina kaikki talviautotestit.

   Poista
  3. Vaikka autotesteissä ei suoraan huijattaisikaan, niin kyllä niihin vaikuttaa voi.

   Seurasin takavuosina kaikkia suurimpia autolehtiä, eikä viiden vuoden aikana sattunut kertaakaan - toistan: ei kertaakaan - sellaista testiä, jossa saksalaisen lehden testiä ei voittanut saksalainen auto, ranskalaisen ranskalainen, italialaisen italialainen, amerikkalaisen amerikkalainen tai ruotsalaisen ruotsalainen.

   Tässä mielessä suomalaisten TM:n ja TL:n testit olivat mielestäni kiinnostavimmat - niissä voittaja oli vuoroin saksalainen, ranskalainen, italialainen, amerikkalainen tai ruotsalainen.

   PS. Sen sijaan venetesteissä sattui sellaisiakin ihmeitä, että suomalaisvene voitti italialaisen testin!

   Poista
 41. Minä rakastan katsella tätä. Frank Sinatra johdatti yhteen Jerry Lewiksen ja Dean Martininin, heidän välinsä olivat olleet poikki kaksikymmentä vuotta. Jerry ei tuon jälkeen ikinä ole sanonut Dinosta muuta kuin hyvää.

  VastaaPoista
 42. Muslimeja pitää heti kieltää hukuttamasta lapsiaan Välimereen. Rumaa se sellainen on, käkkärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, uskonnollinen islamhöpötys pois, ja tytöt kouluun tietoa oppimaan ja itsenäistymään. Miehille myös edes lukutaidon opetus, jotta eivät tunge lapsiaan ja naisiaan epämääräisiin kumilauttoihin karikkoiselle Kreikan merelle. Sanoo Kreikan rannikon aalloissa keinunut ja vaarassa itsekin ollut ihminen.

   Poista
 43. Jos Pori kuuluu Satakuntaan, niin hyvä.Se on ainoa paikka siellä, jossa on kiinnekohtia elämäämme. Sinne meno autolla, mitä lähemmäksi Poria saavutaan, halkoo laajoja peltoja (niin kuin Iines kertoo), ja taivaskin tuntuu laajemmalta kuin mäkisessä maastossa. Porin saaristoon on myös tutustuttu, ajeltu merellä pitkiä matkoja katetulla moottoriveneellä, ja muistan miten laineet somasti hurskuttivat veneen kylkiä, ja aurinko paistoi.

  Muuten: oletteko tulleet ajatelleeksi, että me kaikki elämme kahta elämää. Lisäisin siihen vielä kolmannen: unielämän, joka ainakin minulla on tapahtumiltaan sekavin, kiireisin, kummallisin ja välillä niin täynnä työtä ja touhua, että herään aamulla väsyneenä.

  Mitä ne kaksi muuta ovat? Sen selittämisestä menisi minulla ainakin yksi päivä. Siksi Alvaro De Campos saa selittää sen yhdellä runollaan, josta sen asian hoksasin. Koska Alvaro on jo kuollut, toimin hänen puolestaan ja laitan sen runon seuraavaan kommenttiin:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Meillä on kaikilla kaksi elämää:
   se tosi, josta haaveilimme lapsena
   ja josta me yhä aikuisena haaveilemme, usvien kamaralla,
   ja se väärä jota me elämme yhdessä toisten kanssa,
   se joka on käytäntöä, hyödyllisyyttä,
   se joka päättyy siihen että meidät pannaan kirstuun.
   Toisessa ei ole kirstuja eikä kuolemaa,
   on vain lapsuuden kuvituksia:
   suuria värikkäitä kirjoja katseltaviksi muttei luettaviksi;
   värikylläisiä sivuja myöhemmin muistettaviksi.
   Toisessa olemme me itse,
   toisessa me elämme;
   kun taas toisessa me kuolemme, kuten elämä on tarkoittanutkin.
   Tällä hetkellä, tympääntyneenä, minä elän siinä toisessa."

   Poista
  2. Hieno runo, tähän painaisin tykkää-nappia, jos se olisi mahdollista.

   Poista
  3. Pori on minulle sairaalakaupunki, koska siellä on seutukunnan keskussairaala. Sinne vein pikkuisen tyttöni kuulontutkimuksiin ja sieltä hain äitini nuokkumasta aulasta, väärä käsivarsi kipsattuna. Ja sieltä ajettiin sitten mustan auton perässä rannikkoa pitkin, kun äitiä vietiin mökkikuntaan haudattavaksi. Porissa on käyty myös botox-piikeillä, ja palattu toiveikkaana kotiin, turhaan toiveikkaana. Yksikään piikki ei parantanut puhumista piiruakaan. Mitään muuta asiaa ei ole Poriin ollut, joten mukava kaupunki se ei minulle taida olla.

   Poista
 44. Me kävimme avovaimoni ja hänen lapsiensa kanssa 80-luvulla Porissa syömässä. Se oli joku junanvaunuravintola. Mikko, pikkupoikamme, lohkaisi, että "tervetuloa tänne vaatimattomampaan rsvintolaan." - Minua nauratti melkein kyyneleet silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku, ihana pikku Mikko, missä hän mahtaa nyt olla? Vieläkö muistaa sinut?
   Näytit pitkästä aikaa sitä herkempää puolta itsestäsi, jota yrität turhaan piilotella. Minä ainakin tykkään miehistä, jotka nauravat tai itkevät kyyneleet silmissä.

   Poista
  2. Minä yhä rakastaisin Mikkoa ja Lauraa, mutta Annen mukana katosivat elämästäni. Rinoakin, koiraa, minä itkin.

   Poista
  3. En minä ajattele herkkyyttäni piilottelevani. Taidan vain olla tällainen kusipää.

   Poista
  4. Ehkä tuossa tarpeettomasti nostin itseäni, mutta joistain asioista ei pääse yli. Mikko oli viisivuotiaana enimmäkseen ärsyttävä, sittemin pääsin yli ja aloin molempia rakastamaan. Nykyään en ehkä moikkaisi, koska jättivät minut.

   Poista
  5. 5-vuotias muistaa jo hyvin elämänsä tapahtumia, niitä ei ole kertynyt liikaa. Lapselle kaikki onkin ehkä enemmän merkityksellistä kuin aikuiselle. Lapsi vaistoaa sen, kuka pitää hänestä, senkin, kuka ei pidä. Eikä se ollut Mikon syy, jos hän joutui lähtemään. Voi olla, ettei hän olisi halunnut lähteä. Ehkä se hänen äitinsä oli hyppelehtivää lajia. Sellaista ei kenenkään kannata murehtia sen kummemmin kuin liiaksi hyppelehtivää miestäkään.

   Poista