23.1.2017

Trump vaihtoi Obaman verhotkin!



Näinä päivinä kun Trump on suurin uhka maailman naisille, syön eväitä kannon nokassa ja ihmettelen keväistä tuntua. Plusasteita, aurinkoa, puitten oksilla kimaltavia vesipisaroita. Koski kuohuu avoimena.

On sattunut niin monta huonoa äänestystulosta lähiaikoina. Suomeen tuli huono hallituskombo, Englannissa voitti brexit ja USA:ssa Trump. Kaikki vääriä valintoja, joiden takia media on kestohorkassa ja median maailmanlopun ennustusten myötä me lukijatkin.

En halua valittaa tässä nyt yhtään lisää, niin ankea tunnelma kaikkialla on. En jää tuleen makaamaan, vaan mietin ensi hätään, miten tästä nyt noustaan, miten eteenpäin.

On syytä analysoida pattitilannetta purkamalla se osiin. Kaikkiin kolmeen yllä mainittuun onnettomaan tapahtumaan liittyy valintatilanne, maassa suoritettu vaali kaikkine esivalmistautumisineen ja pidettyine puheineen. On ollut siis aikaa harkita ääntään, kaikilla on ollut tilaisuus osallistua ja vetää punainen viivansa.

Vai siinäkö se vika onkin? Että kaikilla on ollut lupa? Kun jokaisen lähiön työtön, leipäjonon lorvija ja korpiseudun mitään ymmärtämätön juutas rosinoineen  on päästetty uurnille uhoamaan. Höplästä vedettävät, huijatut, amislaiset, lukutaidottomat, sahatyöntekijät. Mahtavan kotikasvatuksen saaneet nuoret. Mäntit, moukat, pöljät.

Pitäisikö  säätää jokin äänestyskortti? Kun eivät ymmärrä äänestää oikein.  Sen saisi, kun selviäisi testistä läpi. Testi olisi laadittu Pirkkalassa, ääritapauksessa myös Kalliossa tai Mensan tiloissa. Testissä olisi taattuja kysymyksiä elintärkeästä globaaliudesta, sukupuolettomuuskasvatuksesta, uskonnoista, kieliasioista, suhteesta poliisiin,  ja omasta Suomi-kuvasta kirjoitettaisiin satasanainen essee. Kartoitettaisiin myös rajakysymyksiä ja ajatuksia suuresta maailmasta. Pitäisi saada toimikunnan asettama alin pistemäärä. Ellei saisi, ei saisi äänestyslupaa. Näin eliminoitaisiin epätoivottavat väärät äänestystulokset.

Näillä eväillä kohti Pohjois- - - pohjoista aamunkoittoa. Valonnäkemisiin!

(Kuva elokuvasta Ryysyrannan Jooseppi)

153 kommenttia:

  1. Testaan onnistuuko. Se edellinen siis vain katosi, kun painoin Julkaise-nappia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään se nyt toimii. Palaan huomenna asiaan.

      Poista
    2. Näin on käynyt omille kommenteillenikin joskus, katoavat virtuaalilaineille julkaisunappia painaessani. Se on palveluntarjoajan satunnainen kämmi, ei tavallinen, mutta ei ihan harvinainenkaan.

      Roskapostiin menee joskus, nyt ei ollut.

      Poista
  2. Yksi väärällä tapaa itämään jääneitä lauseita on Johannes Virolaisen kuuluisa: "vaalit on käyty, pulinat pois". Putoaminen oli kova isku Virolaiselle ja hän tyynnytteli itseään. Virolainen oli kuitenkin demokraatti ja ymmärsi demokratian luonteen. Vaaleissa ei kukaan saa sellaista voittoa, että hävinneiden olisi nyt oltava hiljaa. Virolainen joutui usein kärsimään häikeilemättömän kekkosen vihasta, koska kekkonen pelkäsi kaikkia lahjakkaita ihmisiä politiikassa. Kommunismissa ja fasismissa oppositiosta ei saanut huudella, oppositiota ei saanut edes olla.

    Ai että Trump, häikeilemätön monimiljardööri, oli vähäosaisten ja syrjäytyneiden valinta? - Sellaiseen sopii sanonta: sitä saa, mitä tilaa. Jos olisin ollut Hillary, olisin jakanut syrjäytyneille tynnyreittän pirtua: "pitäkääs pojat ja tytöt vähän hauskaa!"

    Muistutan amerikkalaisen vaalijärjestelmän kummallisuudesta, böndeille annetaan liikaa painoarvoa, vähän samalla lailla kuin meillä eduskuntavaaleissa. Clinton sai uskomattomat 2,5 miljoonaa ääntä enemmän ja hävisi. Demokratiaksi tuollaista ei oikein kehtaa sanoa.


    Trumpin verhojen vaihto oli hauska. Täydellisen tyylittömät ja suorastaan vähäjärkiseltä näyttävät kultaiset verhot. Blingiä. - Tuolla jätkällä ei totisesti, totisesti jytise.

    Vapaa maailma näytti voimansa, yksikään oikea muusikko, Toby Keith lievästi viivan alapuolella, ei virkaanastujaisiin osallistunut. ROCK!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän väärin se on jäänyt Rikunkin muistiin, sillä tokaisun "Kansa on puhunut, pulinat pois" Virolais-Jussi esitti 1980 hävittyään yllättäen Kepun puheenjohtajuuden nousevalle kyvylle Väyrysen Patelle. Etelän viljelijä hävisi pohjoisen maisterille.

      Virolaisen tarkoitus oli estää puolueen sisäinen valtakamppailu ja jopa repeäminen. Siihen liittyy myös Virolaisen ja Kekkosen skisma, ei suinkaan Jussin terävään älyyn (jota oli kyllä ihan riittävästi).

      Kekkonenhan hajotti Kepun kahteen leiriin, karkeasti ilmaistuna 1) suomettumispolitiikkaa harjoittavaan K-linjaan sekä 2) perinteiseen isänmaalliseen porvarilinjaan. Jako oli lähes yhtä jyrkkä kuin kommunisteillakin.

      Trumpin ehkä purevin vaaliväitehän olikin juuri se, että koska hän on upporikas, hänen ei enää tarvitse kahmia etuja itselleen tai ajaa rikkaiden etua rahallista tukea saadakseen, vaan hän voi ryhtyä köyhän kansan messiaaksi. Köyhtyvä kansanosa uskoi.

      USA on liittovaltio, jossa osavaltiot ovat aika itsenäisiä, joten niiden yli kävely ei niin vain onnistukaan. Teksasissa ei voi päättää Vermontin puolesta, vaikka halua ehkä olisikin. Siksi USAn demokratin mollaaminen Rikun argumentilla on enemmistödiktatuurin ihannointia.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Yritän tätä mielessäni pohtia.

      Virolaisen kyllä muistin, tarkistin vielä kommentoidessani Wikipediasta sen tilanteen, kun muistiini en luota.

      Eikös Roomassakin valituiden pitänyt olla mahdollisimman rikkaita, etteivät olleet lahjottavissa.

      Osavaltioiden valta on totta, mutta FBI pistää John Smithin aika nopeasti kuriin. Joltain ilmaiselta telkkarikanavalta olen ihmetellyt sarjaa Pontikankeittäjät. Siinä esiintyvät ihan omilla naamoillaan, vaikka rapsut pontikankeitosta ovat mittavia vuosia. Ehkäpä telkkariaineistoa ei voi käyttää todistusaineistona, en tiedä.

      Enemmistödiktatuuri on hauska sana, muuta en osaa sanoa kuin että se nauratti. Enemmän se kuitenkin kuulostaa mieleiseltäni kuin vähemmistödiktatuuri, jossa oikeistopopulistit sanelevat kaiken.

      Poista
  3. Vaalivoittoja sekä vähätellään että ylistetään, keskustelu käy. Tämä kuuluu asiaan ja tapahtuu joka tapauksessa jokaisen uuden poliittisen valinnan jälkeen.

    Kaikki pettymyksen purku ei kuitenkaan käy kaavan mukaan. Syntyy ylimitoitettu älämölö, joka kolisee ja paukkuu ja jonka aikana liinavaatteetkin lasketaan, verhotkin ripustetaan median rummunpäristyksen säestyksellä.

    Mitä verhoihin tulee, ne ovat kuin Aurinkokuninkaan palatsissa Versailles'ssa. Sopii Trumpin prameaan tyyliin, joten mikäs siinä. Hän on omanlaisensa ja sen asian kanssa on elettävä.

    En minä väitä, että Trumpin valitsijat olisivat köyhiä syrjäytyneitä. Keräsin kaikkien väärin menneiden vaalien äänestäjistä yleisimmät maininnat. Noin suomalaisissa blogeissa ja lehtien keskusteluissa lukee.

    VastaaPoista
  4. Totta on, että kaikkinainen keskustelu ja kirjoittaminen on kärjistynyt. Oikeistopopulistit sen meillä aloittivat aivan karmeilla nettihyökkäyksillä. Sellaiseen on vastattava, ei niiden pikkuneitien kuolaamista kukaan viitsi kovin pitkää.

    Aika järkyttävää tämä lehdistön parjaaminen meillä ja siellä. Minäkään Hesariin en ole tyytyväinen, mutta se johtuu vain siitä, että se on kuin alakoulun oppimateriaalia tärkeistä ja opettavista asioista. Ja erittäin tylsästi kerrottuna.

    Oikeistopopulistit esittävät "vaihtoehtoista totuutta", Trumpkin sanontaa käytti, kun valehteli oikein härskisti virkaanastujaistensa väkimäärästä.

    Onhan siinä jotain tavattoman kummallista ja huvittavaa, että Yhdysvaltojen presidentti halventaa CIA:ta ja FBI:tä ja nämä puolestaan vihavaat presidenttiä. Taitavat CIA:ssa olla sellaisia suvakkeja punavihruja.

    Yhdysvaltojen presidentti on Donald Dump ja pulinat pois!

    VastaaPoista
  5. Jaa jaa, kolikolla on kaksi puolta, kuka aloitti, minkä aloitti ja miksi aloitti. Varmaan kummallakin leirillä on sanansa sanottavana. Kun ei ole sisällä kummassakaan leirissä, näkee asiat lintuperspektiivistä, kuten Ylen upeassa hiljaisuuden retriitissä, Meidän maamme -sarjassa.

    Onhan noita omituisia viha-rakkaussuhteita kotimaassakin. Punavihreäillä on kytköksensä fasistiseen antifasismiin ja ekoterrorismiin, vaikkei ikinä uskoisi, kuten ei sitäkään, että poliisi eli lainvartijat on kova sana äärioikeistolle mutta kirosana äärivasemmistolle.

    Turha siis harmitella vääriä vaalituloksia. Vaan mitä demokratian tilalle? Kunpa tähän saisi vastauksen. Mitä tehdä Topi Romppaselle ja Juutas Käkriäiselle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikanaanhan Ilmari Kiannon Topi Romppanen veti punaisen viivansa "solisaliratille", koska se puhui voimallisesti köyhälistön puolesta.

      Maakunnissa reissasivat tuolloin kiertävät solisalirattien matka-agitaattorit, saarnaajat, jotka esittivät köyhälistölle hehkeitä lupauksia rahasta ja leivästä. Topi vakuuttui, että ainoa toivo paremmille päiville on vetää punainen viiva solisalirateille.

      Vaan niinhän siinä kävi kuin tänä päivänäkin: lupaukset eivät käyneet toteen, köyhyys jatkui niin kuin tänäänkin. Populistit vain vaihtuvat.

      Poista
    2. Edelleen olen sitä mieltä, että tässä tulevat kielemme rajat vastaan. Kaikki puolueet ovat toisaalta katsottuna populistisia, mutta se on eri asia kuin nämä populistiset liikkeet, joilla on tarjota "vaihtoehtoisia totuuksia".

      Poista
    3. No mutta olihan solisalirattius huimine lupauksineen tuon ajan populismia. Lapsikin tiesi, ettei 1900-luvun alun köyhyys ollut hokkuspokkuskeinoilla poistettavissa. Vaan silti jokuset uskoivat sosiaalidemokraattien matkasaarnaajiin.

      En ymmärrä, miksi tätä ei voi kutsua populismiksi. Kerro!

      Tämä solisalirattien vasemmistolainen agitaatio erosi kovasti myöhemmästä Väinö Linnan kuvaamasta räätäli Aadolf Halmeen palavasta puhumisesta. Hänellä oli kanttia puheilleen ja perusteita vaatia parempaa yhteiskuntaa. Halme oli itsesivistynyt mies, ei maalaillut taivaita lupaamalla rahaa, vaan antoi toivoa köyhille oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta. Tämä ei ole populismia.

      Näin minä näen populismin ja poliittisen vaikuttamisen eron.

      Poista
    4. En kerro, jos se ei ole ilmeistä. Populismi ruokkii ihmisen tunteita omasta huonosta kohtelustaan ja saa siitä käyttövoimansa ja kannatuksensa. Goebbels lupasi samassa puheessaan tuntuvia vuokranalennuksia ja vuokranantajille paremmat tulot.

      Populismi on sitä, kun mikään ei enää riitä, mikään valhe ei ole epätotta, vaan vaihtoehtoinen totuuus.

      Populismi on sitä, kun suomalainen sisu on kuollut.

      Poista
    5. No mutta näinhän solisalisaarnaajat Punaisessa viivassa ihmisiä manipuloivat. Älä nyt Riku änkkää vastaan selvää asiaa.

      Poista
    6. Iines ja Riku!
      Luin keskustelunne. Olen samaa mieltä. Kaikki menee just niin kuin se menee. Turha ponnistella vastaan. Menettää vain hermonsa. On kiva seurata sivusta maailman menoa. Ottaa välillä tasatunnein uutiskylpy, jossa toiset ovat keksineet, miten väärin kaikki menee, ja miten oikein pitäisi mennä. Jos tekee mieli itsekin ajatella, huomaa pian, miten paljon sillä on vaikutusta. Minun kohdallani ainakin + - = 0. Tosin keskustelulla asiasta kuin asiasta on sinänsä virkistävä ja siis positiivinen vaikutus. Jopa tärkeä. Se tuo silmien eteen ja omiin ajatuksiin aina myös jotain uutta. Se minusta (vaikka minulla ei juuri omia ajatuksia ole) erittäin tärkeää, että täällä voi puhua myös ikävistä asioista. On olemassa ihmisiä, joille ikävistä asioista puhuminen on myrkkyä. Minä puolestani olen sitä mieltä, että niistä jos mistä on puhuttava, niin että asia selviää ja jokainen voi tuoda oman näkemyksensä esille!

      Poista
    7. Vaikka käyhän tämä. Liisu, hieman voimille, ihan hengästyttää, kun pitää koko ajan olla tämmöinen vastarannan kiiski. Enkä puhu nyt Rikusta, vaan itsestäni.

      Poista
  6. Juuri kyllä luin Hesarista hyvän lyhyen artikkelin Isosta Masasta, Martin Saarikankaasta. Kokoomuksen miehiä, mutta kirjoituksen mukaan tuki isolla satsauksella pääluottamusmiehen valintaa vasemmistoliiton kansanedustajaksi.

    Ihmiset ovat ihmisiä, eikä heidän kantojaan tai ajatuksiaan kannata liittää suoraan minkään puolueen tai aatteen nimiin. Henkilökohtaisiksi pöhelöinneiksi sellaisia voisi kutsua.

    Poliittiset aatteet saavat ihmeellisiä piirteitä. Koskaan en lakkaa hämmästelemästä sitä, että Pekka Herlin organisoi vuorineuvokset toisen juoppohullun, Ahti Karjalaisen taakse, koska "muuten neuvostopanssarit vyöryvät Suomeen". Se olisi tapahtunut kuulemma heti, kun Mauno Koivistosta tulee presidentti. Miehestä, joka jatkosodassa kantoi konekivääriä Törnin sissikomppaniassa ja myöhemmin pisti kommunisteja ruotuun Turun satamassa.

    Tästä tuli mieleeni toisinaan mielessäni pyörivä kysymys, miksi niin harva oikeistolainen kirjoittaa millään tavalla mielenkiintoisesti. Lehdistö toimii meillä liiketaloudellisten periaatteiden mukaan ja kirjoittajat, joita ei lueta, saavat varmaankin hyvin pian kenkää.

    Hesarissa liiketaloudellisuus on mennyt liian pitkälle. Lehden kulttuuriosasto on kuin biafralaisen kylkiluut, sinne eivät arvostaan kiinnipitävät juuri kirjoita. Levy- tai konserttiarvostelut ovat kuin koneen tuottamaa puuduttavaa tekstiä ja lyhyitä kuin mitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen media on ehkä maailman vaikutusvaltaisin mediavaikuttaja jota seurataan kaikkialla maailmassa ja ilman sen tukea on minkä tahansa presidentin hyvin vaikeaa saada toiminnalleen uskottavuutta.


      Yhdysvaltain presidentillä on lehdistöosasto, joka kääntää englanniksi kaikkien merkittävimpien mailman sanomalehtien ja muiden uutiskanavien tiedotukset, lyhentää ne ja valitsee, mitä olisi syytä antaa presidentille, ja mitkä jätetään pitemmässä muodossa “hallituksen” (cabinet) käyttöön.


      HS:n, US:n, KU:n ja Ilkka, samoin kuin IL:n ja IS:n presidentti Trump on ilmoittanut lukevansa kannesta kanteen ja opiskelee edellä mainitun takia vimmaisesti suomea.

      Presidentti Trumb haluaa lukea suomalaisista lehdistä ensinnäkin niiden teräviä analyyseja ja tietenkin kaikki oikeat uutiset, jotta hän pysyisi mahdollisimman hyvin “ajan hermolla”.

      Poista
    2. Satiiristasi en sano mitään, mutta suurin osa amerikkalaista vastusta Trumpia, myös monet huomattavat ihmiset ja tahot hyvin voimakkaasti. Eikö sellaisesta saisi täällä kirjoittaa, eikö sana olekaan vapaa?

      Poista
    3. Varmaan muistat nuoruutemme ajan, kun radiossa oli kaksi kanavaa , se pääkanava ja rinnakkaiskanava. Rinnakkaisohjelmaan oli lanseerattuna Rockradio.

      Rock-toimittamisen ohessa ohjelman toimittajat - kuten vissiin muutkin Reporadion perintönä taloon tulleet - muistivat jatkuvasti mustamaalata USA:n v. 1980 pressanvaalien rep. ehdokasta, entistä B-länkkärien näyttelijää Ronald Reagania.

      Joko nälviä, tai suorastaan uhkailla kolmannen maailmansodan olevan aivan käsillä, jos amerikkalaiset ovat niin tyhmiä, että tällaisen tollon valitsevat pressakseen.

      Niinhän ne sitten valitsivat, ja hyvin valitsivatkin - ehkä. Jos heikko Carter olisi saanut jatkaa, NL olisi luultavasti vielä saanut Afganistanin käsiinsä.

      Ja Siad Barren rautanyrkki olisi vielä kauemmin pitänyt Somaliaa otteessaan, mikä taas olisi...nojoo.

      Poista
    4. Ronald Reagan kuuluu joukkoon dementiaa virassa ollessaan sairastaneisiin. Melkoista liioittelua on, kun väitetään hänen tähtien sotansa romahduttaneen neuvostoliiton. Kyllä se neuvostoliitto kaatui väistämättömästi rahan puutteeseen, bisnestä sillä ei ollut juuri muuten kuin Suomen kanssa. Sekin oli vaihtokauppaa. Täällä tehtailija Rentto tuotti Puolasta kenkiä, joihin vaihtoi oman merkkinsä ja lähetti sloboihin.

      Poista
    5. Tuo Trumpin verhouutinen oli eilen naurettavin ja turhin Trump-uutinen.

      Tänään surullisin Trump-uutinen on Trumpin kymmenvuotiaan pojan nimeäminen tulevaksi kotikouluampujaksi. Näin amerikkalainen suvaitsevainen ja edistyksellinen tv-toimittaja. Tämä ei enää naurata.

      Avaisiko tämä silmät näkemään sen, että vihapuhetta harrastetaan yhtälaisesti siellä, missä pikkuisen parempi älyllinen eliitti on.

      Poista
    6. Vihapuhe on kuitenkin sitä, mikä Euroopan neuvoston ministerikomitean ehdotuksen mukaann tarkoittaa sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu suvaitsemattomuuteen.

      Verhouutinen taas oli markkinataloutta, ei vihervassarismia tai muuta epäilyttävää. Viihteelliset uutiset keräävät eniten lukijoita. Katsokaa toisinaan huviksennne, mitkä otsikot ovat iltapäivälehden luetuimmat otsikon alla.

      Uutinen oli sitä paitsi hauska, nauroin sitä hersyvästi. Olemme siirtyneet sirkuspellejen aikakaudelle, josta nauru on muuten kaukana.

      Aika jännä juttu on, että nämä oikeistopopulistit ovat puheillaan ruokkineet minussa asuvaa konservatiivia. - Saatanan anarkistioikeistolaiset pitäisi saattaa kuriin.

      Twiitti Dumpin typeryksen näköisestä kakarasta oli typerä. Kirjoittaja myös koki rangaistuksen täysimääräisenä, kenkää tuli niin, että heilahti.

      Poista
    7. Neuvostoliiton johdon on ollut pakko olla tietoinen, että talous ei kestä, ja vanhoina miehinä ja vakaumuksellisina kommunisteina olisi hyvinkin ollut mahdollista, että he olisivat yrittäneet saada unelmansa toteen.

      Mutta kansan selkänahka ei kestänyt lisä rasitteita.

      Poista
    8. Veljmies on oikeassa, vasemmisto anarkistit rikkovat ikkunoita ja kekkuloivat, oikeistoanarkistit tappavat mielenosoituksessaan äärettömän väkivaltaisesti lentopotkulla, heitä vastustaneen ihmisen. Vastustus oli sitä, että sylkäisi maahan. Jälkeenpäin on suomalaisten, ei yhtään fasistien, toimesta selitetty tapausta kuolleen taustoilla jonkinlaisena aktiivina. Niinkuin se äärettömän väkivaltainen potkaisija olisi voinut tietää niistä yhtään mitään. Kukaa vaan voi kuolla, kun oikeistoanarkistit tekevät politiikkaa.

      Poista
    9. Miksi minun juttu mielen-osoituksista on poistettu?

      Tää on taas tätä.

      Poista
    10. Oliko siinä vihapuhetta tai kirosanoja?
      Tai vääriä sanoja jotka eivät kuulu sinun Iineksen sanavarastoo????

      Poista
    11. Yhtään en ymmärrä, mistä neuvostojohdon unelmista sinä Veljmies puhut. Ilmeisesti ainakin kymmeniä tuhansia tappanut Hrutsev, kekkosen kaveri, unelmoi vallassa ollessaan enää tuskin muusta kuin pullamössöstä maitoon sekoitettuna.

      Sitten tuli Leonid Breznev, jonka aikaa neukut sanovat pysähtyneisyyden ajaksi. Lennu sairasti myös dementiaa pitkään virassa ollessaan.

      Kuten mitä ilmeisemmin hänen jälkeensä tulleet ja lyhytaikaisiksi jääneet Andropov ja Tshernenko. Gorbatsovin osaksi nousi pelastaa se, mitä oli pelastettavissa. Mitään ei ollut.

      Mistä neuvostojohto siis unelmoi?

      Poista
    12. Miksi minun pitäisi kertoa , kun Iines poistaa sen heti?

      Poista
    13. Ehkäpä neuvostoliiton johto unelmoi rajattomista maatalouskorvauksista itselleen ja amerikkalaisista tai saksalaista autoista.

      Vähän niinkuin Saarijärven Paavo.

      Poista
    14. Veljmies, sinun kirjoituksesi oli ilmoituksen mukaan Yrjöperskeleeltä. Älä siirrä tänne omissa nimissäsi kenenkään perskeleen kirjoituksia.

      Poista
    15. Todista mikä siinä on muka perskeleen kirjoituksia?

      Sinä haluat vain sensuroida ihmisten kirjoituksia.

      Poista
    16. Anonyymi ilmoitti kommentissaan, että kommentti on Yrjöperskeleeltä. En tarkistanut, koska teikäläinen on ennenkin heittänyt tänne Yrjöperskeleen tavaraa, jonka olen itse käynyt tarkistamassa ja todennut sieltä kähvelletyksi. Poistan vastakin muualla julkaistut kommentit täältä. Jos sinä olet Yrjöperskeles itse, niin kirjoita perskeles nimissäsi.

      Poista
    17. Anonyymi ilmoitti.
      Anonyymi sitä , Anomyymi tätä.
      Ja sinä uskot.

      Sinulla on ilmiantaja systeemi.

      Sopii opettajan työnkuvaan.

      Poista
    18. Veljmies, tällä kertaa en itse tarkistanut, mutta jatkossa tarkistan. Olen pahoillani, jos poistin aiheetta. Anteeksi.

      Poista
    19. Saat anteeksi...

      Poista
  7. Lasse Pöysti täyttää tänään 90 vuotta ja niin olisi täyttänyt Leo Jokelakin, jollei maksakirroosi olisi vienyt melko nuorella iällä. Kansallinen aarteistomme, YLE, on molempia juhlinut, Areenasta olen tänään kuunnellut ja katsellut monta Leo Jokela-pätkää.

    VastaaPoista
  8. Trumpin ensimmäisiä virkatoimia oli, kuten jokaisella uudella republikaanipresidentillä, oli anti-aborttiasetuksen allekirjoittaminen.
    Aivovammaoikeiston ykkösinhokkeja on perinteisesti ollut Planned parenthood-järjestö, jonka tehtävänä on antaa ehkäisyneuvontaa ja edistää naisten terveydenhuoltoa. Se on varsinkin köyhemmille ainoa paikka, mistä saavat gynekologi-palveluja.
    Trumpin porukoiden mukaan järjestö myy elimiä. Eihän Trump tuollaisia tietenkään itse usko, mutta kyynikkona on valmis mihin tahansa kerätäkseen hulluimpienkin foliohattujen äänet.

    Samuli

    VastaaPoista
  9. Vähän ällistelen sinun intoasi Iines Ihanainen puolustella valehtelevan narsistin ja antifeministi Trumpin oikeistolaista politiikkaa? Idelogisista syistäkö olet valmis kieltämään (tässä tapauksessa) asioita joista muuten pidät (oikeutettua) meteliä, kuten naisten aseman parantamisesta, ym,ym,ym.

    Ihminen, joka on ollut pari päivää presidenttinä ja on päästänyt suustaan sinä aikana jo puolentusinaa valhetta (= "vaihtoehtoista totuutta") tuo mieleen lähinnä Johan Bäckmanin ja hänen pravdansa.

    Ps. On tietysti ihmisiä, luulen niin, jotka toivovat että myös ko. dosentilla olisi yhtä paljon valtaa kuin Trumpilla. Hulluthan meillä keskuudessamme aina on, sanoi jo Jeesus. (tai ainakin jotain sinne päin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikis, mikis, näet väärin. Ei täältä löydy minulta sanaakaan, jolla puolustaisin Trumpin politiikkaa.

      Oletko tosiaan sitä mieltä, että tätä Trump-raivoa voi arvostella vain Trump-fani. Nyt, mikis, skarppaa vähän..

      Minähän väistyn aina, kun näen raivoavia joukkoja. Siirryn linnuksi katselemaan kummaa kumua. Minua ei näe massoissa.

      Poista
    2. Samuli, en minä tuota aborttijuttua kummastele. Uskon, että muitakin kamaluuksia on tulossa, kun Obamacarea puretaan. Kenties Quantanamokin avataan jälleen, ai niin, eihän sitä suljettukaan.

      Noh, Obama ei ollut kummoinen presidentti, vaikka sai rauhan Nobelin, mutta en minä usko Trumpinkaan pärjäävän. Ei hänestä ole Reagan II:ksi.

      Poista
    3. Lisäys: en kummastele siksi, koska hän sanoi käyvänsä sen kimppuun. Kyllä se oli odotettavissa, valitettavasti.

      Poista
    4. Obama oli ilman muuta Amerikan kaikkien aikojen paras presidentti. Hän ei saanut paljoakaan tavoitteistaan läpi, mutta se johtui Yhdysvaltojen republikaanienemmistöisestä kongressista.

      Kongressikin on tietysti demokratiaa, niinpä niin.

      Nobelit ovat vähän sellaisia kupan syömiä ja vanhanaikaisia palkintoja, mutta Dylanin ja Obaman palkitseminen ehkä niitä vähän elvyttivät.

      Poista
    5. Dylanin Nobel oli virkistysruiske, mutta Obaman etukäteen annettua Nobelia ihmettelivät naurismaan aidanseipäätkin.

      Käsi sydämelle, Riku. Olisikohan Obama ollut edelleen Yhdysvaltain paras presidentti, jos hän olisi ollut valkoihoinen?

      Kyllä minäkin symppaan tummaihoisia, mutta pyrin erottamaan ihmisen teot ja ihmisen sieltä takaa.

      Poista
    6. Ei se neekeriys minuun tee vaikutusta, Obama on harvinaisen viisas ihminen.

      Poista
    7. Hän on hurmaava, miellyttävä ja viehättävä täältä Pikkukaupungista käsin katsottuna, samoin hänen ihastuttava vaimonsa, mutta en osaa sanoa viisaudesta eitä enkä juuta. Olisiko jokin esimerkki, miten se ilmenee? En kysy saivarrellakseni vaan tiedonhaluisena.

      Poista
    8. Nimimerkille "tiedonhaluinen", kerron että esimerkkejä on lukuisia, tutustuu vain ihan rauhassa.

      Poista
    9. Obama oli puhujana suurin piirtein samaa tasoa kuin Lennart Meri. Heidän puheissaan oli/on aina syvää ajatusta, ja toivoa, ei koskaan vihaa. Václav Havel on kolmas ajattelija, viisas mies mutta vallankäyttäjänä epäonnistui. Oli liian boheemi.

      No, nyt on tämä Trump, joka rääkyy lyhyitä latteuksia kuin paikalleen juuttunut levy. Ja kun levaria pamauttaa nyrkillä kylkeen niin levy lähtee pyörii, eikä taaskaan tiedä mitä sieltä tullee... ja minkä ulottuvuuden totuuksia? (Vinkulelu, on hän.)

      Poista
    10. Tällainen mielikuva minullakin on, ja tästä Obamaa on kehuttu. En vain itse nyt muista puheen sisältöjä tarkemmin. Jäähyväispuhe oli varsin selkokielinen, joten siinä ei tainnut olla jäähyväissanomaa.

      Poista
    11. Trumpista ei ole karismaattiseksi puhujaksi, hän on kauppamies henkeen ja vereen. Voisi olla, että hyvä puheenkirjoittaja olisi paikallaan.

      Poista
    12. Trumpko suostuisi puhumaan jonkun toisen kirjoittamia puheita? Älä unta näe. Hänhän on sanot itsestään muun muassa, että on USA:n tähän astisista presidenteistä ylivoimaisesti älykkäin. Ei hän tarvitse.

      Tai Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte siihen virkaan ehkä sopiva olisi. Duterte on muun muassa kutsunut Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa huoranpenikaksi. - Veljekset kuin Vompatit.

      Poista
  10. Tuosta vähän tyttö/naisenergiaa

    https://www.youtube.com/watch?v=zLvIw8J8sWE

    VastaaPoista
  11. Samuli on oikeassa, tuo aborttiklinikoiden toiminnan estäminen on ihan kamalaa. Aina huomautetaan hitlerkortin käytöstä,mutta hitleri se on, sanokaa mun sanoneen.

    We gonna tear dump down!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Abortit ovat vain osa klinikoiden toiminnasta. Tärkeämpi osa on ennaltaehkäisy ja esim. papatestien tekeminen.

      Poista
    2. Olet oikeassa, kiitos oikaisusta. Abortit kuitenkin pelastavat vuosittain tuhansien naisten hengen.

      Poista
    3. Amerikka on patakonservatiivinen maa, puoliuskonnollinen siveys- ja perhekeskeisyyskulttuuri elää sielä vielä voimakkaana.

      Tämä tulee nähdä taustalla. Meillä abortin kieltäminen olisi vielä isompi asia arvofilosofisesti kuin Amerikassa. - Silti se on sielläkin pöyristyttävää.

      Poista
  12. En tiedä onko Suomessa nyt "kaikkien aikojen huonoin hallitus" kuten eräs arvostamani kommentoija-kolleegani väittää... Mutta huono on. Käsittämätön määrä amatöörejä joista kokoomuslaiset (sic!) tuntuvat vähiten hölmöiltä. Kepulaiset kuten aina vetävät kotiinpäin. Perussuomalaisista taas on parempi olla sanomatta mitään... vaikeaa se olisi... mitään sanoakaan. Tosi.

    Taloustietoni taas eivät ole sillä tasolla että uskaltaisin brexitista sanoa mitään. Aika näyttää.

    Trumpin politiikastakaan en (ennen tämänpäiväistä vuodatustani tänne) ole sanonut muuta kuin: aika näyttää.

    Ei tässä vielä tarvitse siteerata Estonian sähköttäjän viimeisiä sanoja Nyt näyttää pahalta... nyt näytää todella pahalta...

    Ps. Pörssikurssejakin kuvaavat viivat toistaiseksi sojottavat ylöspäin 45 ¤ kulmassa. Täytyykin myydä muutamalla sadalla donitsilla metsäosakkeita ja ostaa General Motorsia... joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orpo P. on kieltämättä alkanut minuunkin tehdä vaikutuksen. Anne "sisustuskangas" Bernerin tyrmääminen oli napakymppi. Soinikin jotain änkkäsi, mutta persuja nyt ei kuuntele kukaan. Perneri on kyllä menestynyt liikenainen, ei häntä pidä halveksia. Eikä sisustusrättejä.

      Poista
  13. Minä luulen, että demokratia on yksinkertaisesti tullut tiensä päähän. Se ei enää toimi. Ei voi olla sattumaa, että näitä vääriä vaalituloksia tulee jatkuvasti eri puolilla maailmaa esiin.

    Pitäisi vakavissaan miettiä, millä korvaamme demokratian. Mitä muita mahdollisuuksia ylipäänsä on. Meritokratia? Olisiko siitä nyt apu demokratian hiipumiseen. Annettaisiin valtaa ansioituneille. Ihmisille, jotka ovat osoittautuneet hyviksi. Ei voisi tulla vääriä vaalituloksia, kun kirjoitustaitoiset, hyvin kasvatetut, tietoiset ja tiedostavat ihmiset saisivat vallan päättää asioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä vakavissaan puhu tuollaisia. Demokratia on paskaa, mutta se johtuu vain siitä, että me luojan luomat olemme myös. Vaihtoehtoja ei ole kuin yksi, koska kommunismi on onneksemme kuollut. Jäljellä on siis fasismi. Ne hullut, jotka ylistävät Rooman Cincinnatusta, eivät ehkä ymmärrä, mistä puhuvat.

      Muistutukseksi laitan Göppelin totaalisen sodan ylistystä, mikä muistuttaa minusta oikeistopopulismia, oikeistoanarkismia.

      Poista
    2. Heh, Päivi Lipponen kerran suuressa viisaudessaan nimitti miestään Cincinnatukseksi. Kuten vain ihminen, joka ei historiasta ymmärrä yhtään mitään.

      Poista
    3. Ellei meillä ole demokratiaa, meillä on totalitarismi, Pohjois-Korean tie, jossa vahvimmat ja oikeimmassaolevimmat sanelevat kulloisenkin Totuuden.

      Olenko vallan väärässä, jos kummastelen sitä, että ihmiset eivät kunnioita enää demokratiaa? Minua pelottaa tällainen vaalitulosten mitätöiminen, haukkuminen ja hysteerinen älämölö.

      Kyllä se on oikeasti kaikkien Juutaksien ja Topien halveksuntaa, ylikävelyä ja korkeintaan sitä suvaitsemista, joka suuntautuu omaa nenänvartta pitkin alemmas.

      Poista
    4. Olet ymmärtänyt demokratian luonteen väärin, viittaan tuohon aiempaan kommenttiini vihannes jorolaisesta.

      Kyllä se nimenomaan on taistolaiskommunismia tai fasismia, jos vaaleissa hävinneet joutuvat olemaan turvat kiinni komeroissa.

      Vapaa maailma rocks!

      Poista
    5. Nyt en kurkista sanakirjoihin enkä nettiin, Wikipediaan. Minusta demokratia valtiossa on kansanvaltaa, kansalaisen valtaa, jokaisen yksilön yhtäläistä vaikutusmahdollisuutta yhteisten asioitten päätöksentekoon. Se sisältää myös kunnioituksen tätä kansalaisen valtaa kohtaa.

      Poista
    6. Linkki keskustelee24 tammikuuta, 2017 14:57

      ”Suomi on vapaa maa, mutta ei (sensuroitu), että ihan (sensuroitu) saa kirjoittaa.”

      Poista
    7. Kyllä, kyllä, Iines, ja siksi se onkin niin tärkeää, että vastustavat mielipiteet sallitaan. Niinkuin se, että Anne Berner oli yritysten kiertopalkinto, joka kelpasi enää politiikkaan ja Sipilälle.

      Poista
  14. Demokratiaan kuuluu vapaat vaalit säännöllisin väliajoin, riippumaton oikeuslaitos, vapaa media ja sananvapaus,johon kuuluu myös mielenosoitusoikeus.
    Ei tässä ole mitään vaikeaa. Venäjä ja Turkki eivät ole demokratioita.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, pitäisikö demokratiassa olla jotain vaikeaa?

      Demokratia on ennen kaikkea kunnioittamista, toisten huomioonottamista, jos ajatellaan sen eettistä pohjaa.

      Se, että demokraattisesti suoritetun vaalin tulosta, asioiden demokraattista summaa ei kunnioiteta, kertoo - tahdoit tai et - paljonkin yhteiskunnan demokratian tilasta.

      On selvää, että syytöksiä on ilmassa. Äänestäjät saavat tuta valinneensa väärin. On kai tässä nyt jotain kummallista? Jossain on vikaa. Miksi sitä ei saa sanoa ääneen? Demokratia on kuin onkin hiipumassa, eikä sitä voi valkeaksi harjata soimaamalla voittajaa.

      Poista
    2. Patakonservatiivit haukkuvat usein demokratiaa. Se ei heidän mukaansa ole sitä kuin ennen. "Ennen sentään kaikki olivat samaa mieltä ja ne, jotka eivät olleet, eivät saaneet ääntään kuuluviin." Ei niistä eri mielipiteisiä olettettavasti paljoa ollut, koska heistä ei koskaan kuulunut mitään.

      Suomi on suurimman osan ajastaan ollut demokratia. Pohjanoteeraus siinä saavutettiin, kun kekkonen valittiin kansakunnan edun vuoksi poikkeuslailla. Se on yksi syy, miksi koskaan en ole voinut puolueitamme, en yhtäkään niistä, kunnioittaa. Samaa paskaa kaikki, paitsi että nämä oikeistopopulistit ovat vielä paskempaa.

      Georg C. Ehnroothin perustuslaillinen oikeistopuolue ei ollut niin huono kuin sen aikainen läpeensä mätä media, Erkon Hesareineen, kertoi. Jori olisi mielellään pistänyt kekkosta turpaan, jos olisi uskaltanut turvamiesten välistä hyökätä.

      Poista
    3. Minä ole viimeksi kuullut konservatiivien haukkuvan demokratiaa silloin, kun demokratian nimeen vannottiin joskus 70-80-luvulla. Demokratia oli pyhä sana ja kaiken perusta. Vaalitulos oli koskematon.

      Nyt taitaa olla pikemmin niin, että konservatiivit ovat ne, jotka ratsastavat demokratialla ja edistyksellisyydellä. Tämä ilmenee mm. ajankohtaisessa maahanmuuttoasiassa. Pikkukaupungissakin Lions Clubit ja muut ovat aktiivisia kotouttamistyössä, mikä on tietysti hyvä asia. Konservatiivit toivovat kovasti uutta työvoimaa, ja kai tämäkin on luonnollista ja varsin demokraattista ihmisoikeuksien ajamista.

      Poista
    4. No juu, mutta miksi entiset demarit ovat nykyään niin suureksi osaksi kaikkein konservatiivisempia: "Ettei vaan pyhät asiat muutu ja fyffe juoksee piereskellessäkin!"

      Poista
    5. Ketkä sanovat että ihmiset äänestivät viime vaaleissa väärin, siis täällä Suomessa? No, oppositio tietysti. Niinhän opposition pitääkin sanoa! Poliittista hulluuttahan se olisi jos puolueen, jonka ehdokkaista kukaan ei päässyt eduskuntaan, sen johtaja sanoisi: "Jopas jotakin. Kerrankin kansalaiset äänestivät oikein!"

      Paras hallitusmuoto olisi sivistynyt oikeudenmukainen viisas taitava tietävä ja hurskas etc jne jnpp YKSINVALTIAS. Ja että hänellä olisi vielä asiantuntijoita käyettävissä alalla kuin alalla. Tällaisessa valtakunnassa sikisisi rauha, eläimet silittelisivät lempeinä toisiaan, ei roiskuisi vihapuhe, kaikilla olisi hyvä olla... on niin hyvä olla... on niin hyvä olla... vain hyvä olla (kuten hyptonisoija Olliver Hawk minulle kerran näytöksessään hoki)

      Harmi vaan kun tämmöisiä Yksinvaltijaita kun ei pruukaa mistään löytyä. Paitsi saduista.

      Poista
    6. Ymmärrän kyllä opposition asiaankuuluvan kritiikin, mikis. Se on luonnollista ja välttämätöntä.

      Minusta järkyttävintä nyt on se äänestäjien halveksunta, jonka älyllinen ja empatiakykyinen kansalainen kyllä näkee julkisessa keskustelussa. Nuo juttuni tyhmiksi luonnehdinnat ovat siis oikeita poimintoja keskustelun virrasta, eivät skribentin kynästä.

      Poista
    7. Tosiasioiden ääreen hetkeksi.
      Yhdysvalloissa ei "ryysyläiset" äänestäneet vaan aktiivinen osallistuva keskiluokka. Siellä äänestäminen on hitusen monimutkaisempaa kuin meillä, koska ensin on kirjauduttava äänestäjäksi. Äänioikeuden saadakseen on mm oltava vakituinen osoite. Asunnoton ei äänestä.

      Meillä jokaisella 18 -vuotiaalla on äänioikeus. Ne joilla on virallinen osoite, olipa se vankila tai asuntola tai oma koti, on oikeus äänestää.

      Äänestystutkimukset kertovat, että Suomessa vilkkaimmin äänestävät koulutetut kansalaiset. Kaikkein aktiivisimmin yliopisto- ja /tai muun korkeakoulutuksen saaneet. Ammattikoulun käyneet käyttävät äänioikeuttaan vähiten. Työttömistä iso osa jättää myös äänestämättä.

      Heustä, jotka ovat antaneet meillä äänensä nykyisille hallituspuolueille kuuluvat enimmäkseen maan rikkaimpaan väestönosaan sekä työssäkäyvään keskiluokkaan (alempaan ja ylempään). Perussuomalaisia viime ek-vaaleissa äänestäneistä enemmistö kuului keskiluokkaan.

      Suomessa on vielä kohtalaisen iso keskiluokka, joka käyttää äänioikeuttaan. Se aktiivinen väestönosa muutenkin elämässä (kuuluu esim urheiluseuroihin tai muihin järjestöihin) ja saa äänensä eri areenoilla kuuluviin ja näkyviin.

      Viimeisin vaalitutkimus löytyy oikeusministeriön verkkosivuilta. Miltei 30 eri artikkelia ja tutkijaa pohtii faktatiedon pohjalta suomalaisten äänestyskäyttäytymistä eduskuntavaaleissa 2015.

      Poista
    8. Likipitäen joka kolmas äänioikeutettu jätti äänestämättä eduskuntavaaleissa.

      Poista
    9. Riku: "Enemmistödiktatuuri on hauska sana, muuta en osaa sanoa kuin että se nauratti. Enemmän se kuitenkin kuulostaa mieleiseltäni kuin vähemmistödiktatuuri, jossa oikeistopopulistit sanelevat kaiken."

      Tuon tämän asian tänne demokratia-keskustelun alle.

      Länsimaiseen demokratiaan kuuluu oleellisena osana, että vähemmistön näkemykset otetaan myös huomioon.

      Puolassa ja Unkarissa meillä on esimerkit demokratioista, joissa vähemmistöön jääneet jyrätään: se on enemmistödiktatuuria.

      Mitä Trumpiin tulee, niin hänen vertaamisensa Hitleriin kertoo historian huonosta ymmärtämisestä. Parempia vertailukohteita olisivat vaikkapa Orban, Erdogan, Lukashenko ja Berlusconi.

      Poista
    10. Jos puhutaan suomalaisesta äänestämisestä ja poliittisesta järjestelmästä, niin meillä on monipuolueyhteiskunta. Onko virallisia puolueita jo 15 vai kuinka monta, en tarkastanut, mutta joka tapauksessa aika monta verrattuna mihin hyvänsä eurooppalaiseen maahan. Väkilukuun suhteutettuna valtavan monta.

      Meillä on miltei mahdotonta, että eniten ääniä saanut puolue olisi yksin vallassa. Nytkin, vaikka on vahvasti oikeistolainen porvarihallitus, kolme samansuuntaista politiikkaa tekevää puoluetta riitaantuu keskenään.

      Se on demokratiaa, ihan toisin kuin Unkarissa tai Puolassa. Puhumattakaan Yhdysvalloista ja heidän poliittisesta järjestelmästä. Nämä eivät ole verrannollisia keskenään.

      Meillä on 3 kuukauden päästä kuntavaalit, joiden äänestysaktiivisuus on vuosi vuodelta laskenut. Saamme lisäksi maskuntavaalit, jotka järjestetään ensimmäisen kerran presidentinvaalien yhteydessä tammikuussa 2018. Maakuntavaltuustot aloittavat työnsä vasta vuoden 2019 alussa. Samana vuonna on eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit.

      Joten. Vaaleja piisaa. Ja puolueita :-)

      Poista
    11. Tapsa, olet oikeassa, ymmärrän hitlerissä olevan vähän ylisanomista. Se kuvaa kuitenkin osaltani pelkoa maailman suurimman mahdin täysin arvaamattomasta presidentistä. Kyseessä on sellainen Billy The Kid, että jälkeenpäin vain lasketaan ruumiita.

      Poista
    12. Olet enemmän kuin oikeassa. Tämä Donald The Kid voi painaa yhtä nappia ja ydinaseet tuhoavat puolet maapallosta. Näin vaarallista Valtiasta ei maapallolla ole kuin eräs toinen. Putin. Suomi on pieni valtio ja suomalaiset eivät merkitse suurvalloille yhtään mitään, jos oikein paha tilanne maailmanpolitikassa syntyy.

      Poista
  15. Trump vaihtoi Obaman verhotkin!


    Itse asiassa Trumpin nykyiset verhot ovat samat, jotka Hillary Clinton valitsi miehelleen Bill Clintonille vuonna 1993.

    Verhoja valitessaan Hillary Clinton sanoi TMZ-sivuston mukaan, että hän halusi Oval Officen olevan "dynaamisempi, energisempi."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän nyt oikein iso hymiö. Että Hillaryn verhot.

      Poista
    2. No, heillä on ainakin yhteinen verhomaku.

      Poista
    3. "Donald Trump palautti työhuoneeseen Hillary Clintonin miehelleen valitsemat verhot. (EPA)" (IL)

      Lisää tällaisia. Media on kiva.

      Poista
    4. Vai että Monica Lewinskyt ovat, sen sikarinpolttajan temput, tehneet. Juuri niin, sopii kuvaan, Trumpin muija on näyttänyt paljasta persettään lehdissä.

      Poista
    5. Niin ja Trumpin muija ei lisäksi ole ymmärtänyt hymyillä koko aikaa virkaanastujaisissa.

      Katastrofi katastrofin perään: Obaman verhot veks, pojasta kouluampuja, muija ei hymyile.

      Poista
  16. Trumpin vaimo on työtä tekevä nainen. Julkaisee kuulemma pian oman timanttimalliston.
    Että kehtaatte pilkata työkansan edustajaaa, ei ole mikään miljönäärin trophy-vaimo.

    Samuli

    VastaaPoista
  17. Oletteko nähneet videon Trumpista tanssimassa vaimonsa kanssa?
    Sugardaddy ja botox-naama vaivaantuneina.
    Mitä merkitystä tällaisella on? Ei kai yhtään mitään.

    VastaaPoista
  18. No miksei Melanie kun kerran Michelle Obamakin? Kauneusleikattuja ja botox-käsiteltyjä kumpikin. Internetin ihmemaailmaa kertoo tarinat ja näyttää kuvat ennen ja jälkeen, siis molemmista rouvista.

    Samuli, mitä pahaa timanttikorujen suunnittelussa ja markkinoinnissa on? Pitäisikö olla suunnittelematta?

    Antakaa nyt hyvät ihmiset hänelle edes mahdollisuus yrittää, ennen kuin kivitätte. Ei teidänkään tarvitse olla virheettömiä ihmisiä.

    VastaaPoista
  19. Ei timanttikorujen suunnittelussa mitään vikaa ole, heh.

    Iinen, voisit kirjoittaa joskus siitä miten siirtymisesi Voiman pimeälle puolelle tapahtui.
    Muistelin tuossa juuri kirjoituksiasi Muhammed-pilakuvien aikaan.

    Samuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samuli, nyt en muista, mitä tuolloin kirjoitin, mutta tallessahan kirjoitukset ovat. Minulla on taipumus olla vastakarvaan massavoimaa, jonka aggressioista en pidä. Edelleenkään en äänestäisi kepulaisuutta, kokoomuslaisuutta, persulaisuutta enkä äärivasemmistolaisuutta saati ruotsalaista kansanpuoluetta. Muista en vannoisi mitään. Olen pettynyt vasemmistolaisuuteen ja sosiaalidemokratiaan. Kritisoin kaikkea. En ole löytänyt poliittista kotiani. En sanoisi olevani minkään puolella, ja jos tarkkaan luet minua, näet sen. Ehkä olen vain menettänyt ihanteeni, pettynyt kaikkeen. Enkä ole löytänyt kiinnekohtaa yhteiskunnallisille ajatuksilleni. Sanoisin itseäni etsijäksi, joka ei löydä paikkaa poliittiselta kentältä. Ehkä se löytyy jostain muualta. Vähän syvemmältä.

      Poista
  20. Sata vuotta sitten, kun Suomessa päätettiin ottaa käyttöön yleinen ja yhtäläinen äänioikeus (ja suoda se jopa naisille), niin monet sivistyneet ja hyvinvoivat ihmiset ihmettelivät mitä ihmeen järkeä on siinä, että korkeasti oppineen professorin ja räkänenäisen renkipojan äänet ovat samanarvoisia!?

    Että miten tietämättömät ja tyhmät voivat ymmärtää mitään valtion ja yhteiskunnan monimutkaisista asioista? Hulluutta.

    Hupaisaa on, että hieman samankaltaisia äänenpainoja kuulee nykyään sieltä täältä, ja yllättäen niitä viljelevät tahot, joita on totuttu pitämään demokratian vankkoina puolustajina, vähäväkisten suurina ystävinä ja vainottujen ja sorrettujen puolustajina. Että demokratia ei taida oikein toimiakaan, kun kansa äänestää väärin...

    "Totuuden jälkeinen aika" on eräs esimerkki tästä suuntauksesta. Tragikoomista siitä huolehtiminen on juuri Suomessa, missä olemme eläneet vuosikymmeniä suu supussa ja ison naapurin valheille nyökkäillen.

    Surullista siinä on se, että valtaeliittimme oikeasti kuvittelee omaavansa totuuden kaikissa asioissa ja sitä epäilevät ovat tietämättömiä tomppeleita, rääväsuisia ilkiöitä, joiden suut pitää saada tukittua vaikka rangaistuksen uhalla.

    (Trumpiin en ota kantaa muuten kuin niin, että jos hän valehtelee, niin se ei tarkoita tai todista, että kaikki valtamedian näkemyksiä vastustavat valehtelevat.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmapiiri on nyt sama kuin muinoin äänestysoikeutta pohdittaessa. Ihmisiä arvostellaan juuri siitä, ovatko he kelvollisia äänestämään.

      Esimerkiksi ns. suvaitsevaisiksi julistautuneiden keskustelijouden käyttämässä Uuninpankkoblogissa haukutaan väärin äänestäneitä jopa miettimällä, pitäisikö äänestämiseen vaatia jonkinlainen ajokortti tms., en muista tarkkaa sananmuotoa. Kaikki, jotka esittävät yhdenkin kriittisen mielipiteen, nuijitaan porukalla tyhmiksi. Oma paremmuus osoitetaan.

      Tällä hetkellä keskusteluissa brassaillaan dissonansseilla ja muilla erikoisalojen sivistyssanoilla ja näytetään, että kaikkien ei sovi edes keskustella.

      Näin tänään, vuonna 2017. Eläkäämme suvaiten, myös suvaitsevaiset.

      Poista
  21. Tuntuu hassulta, että maailman mahtavin mies viitsii kinata jonkin tilaisuuden yleisömääristä. Jos sille tielle lähtee niin on loputon määrä kaikenkarvaisia riitakavereita ja riidan aiheita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on totta, lillukanvarsiin ei kannata jumiutua.

      Vaikka jos minä olisin Trumpin kannattaja ja amerikkalainen, en olisi minäkään mennyt sinne kenenkään naurettavaksi ja ylenkatsottavaksi. Kyllä se etukäteisrummutus ja haukunta siellä oli niin kovan luokan juttu, että hävetä sai valintaansa amerikantollo.

      Poista
    2. Siis demokratiasta on tullut kirosana. Trubin kannattajat meidän (suomalaisten) mielestä pelkkiä ääliöitä,he ovat lihaa syöviä juntteja.

      Vain naisten asioita pitää parantaa ja vaalia (toista se on suomessa, tyttöjä ei leikellä).

      (Saas nähdä läpäiseekö tämä sensuurin)

      Poista
    3. Katsoin päivän uutiset ulkolaisista lehdistä.
      Ihme ja kumma , sieltä puuttuu tämä huuto Trumbin sanomisista.

      Toimittajajilla on (suomalaisiin vertuna) erilaiset mediarutiinit sekä toimittajan henkilökohtainen
      ideologian on jätetty syrjään.
      Hyvin ammattitaitoiseti toimitettua mediaa.

      Kieltämättä heti tulee ajatus , että kotimainen media kopijio jenkeista uutiset semmoisenaa.
      Tämä johtaa siihen, että journalistisessa työssä tapahtuu veltostumista ja virheitä sattuu, kun taustatyötä ei lukuisista syistä tehdä kunnolla tai juttuja julkaistaan liian heppoisin
      perustein.

      (Onko tämä sensuurivapaa kirjoistus ?)

      Poista
  22. "...joka perustuu suvaitsemattomuuteen"

    Tällainen omituinen loppuklausuuli on siis EUn vihapuheen määritelmässä.

    Toisin sanoen vihapuhetta voivat harjoittaa vain suvaitsemattomat, sillä suvaitsevaisen puhe ei tietenkään voi perustua suvaitsemattomuuteen, koska se perustuu suvaitsevaisuuteen.

    (Kaltaiseni annettujen totuuksien epäilijä kysyy hiljaa mielessään (ettei saisi syytettä), miksi helvetissä en muka saa itse päättää , mitä suvaitsen ja mitä en?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ristiriita on järkyttävä. Nimenomaan tämä, että ns. suvaitsevaisiksi julistautuneet eivät muka voi harjoittaa vihapuhetta ja tuomita muita.

      Kamalampaa ja suvaitsemattomampaa vihapuhetta en ole mistään muualta lukenut kuin Uuninpankkopojan blogin tätiarmeijalta, joka syksyllä haukkui kuorossa ahdisteltuja ja raiskattuja tyttöjä mm. Vihdistä rasistien syöteiksi ja mahtavan kotikasvatuksen tuotteiksi, valehtelijoiksi. He eivät millään tavalla pyytäneet keneltäkään vihapuhettaan anteeksi, kun kävi ilmi, että kaikki oli totta. - Tiettyjen ihmisten vihapuhe nyt vain ei ole vihapuhetta. Se on parempaa puhetta.

      Poista
    2. Suomessa asiat on totuttu tekemään tietyllä tavalla, ja jos ei tyyli miellytä, tulee helposti turpiin. Nyt on näin, tiettyjen ihmisten vihapuhe nyt vain ei ole vihapuhetta. Se on parempaa puhetta.

      Ja sillä ei ole väliä meneekö lapsikin pesuveden mukana. Tätiarmeijat ovat niitä pahimpia.

      Hyvä esimerkki on myös anonyymit ilmiantajat.Pieni vihjaus ja täysin uskottvaa. Ei ole aikaa tarkastaa. No, selitys on niin tuttu.

      Poista
  23. Juttua Pohjois-Dakotan öljyputkesta. Siitä, jolle juuri annettiin lupa jatkaa.

    https://www.youtube.com/watch?v=fApLi5DJ6gM

    Videossa ladatulla rynnäkkökiväärillä varustatautunut mies on saapunut mielenosoittajien leiriin ja hänet taivutellaan puhumalla luopumaan aseestaan, johon hän lopulta suostuu.
    Mitä luulette, kuka tai ketkä joutuivat syytteeseen tilanteen jälkeen. No, katsokaa video.

    Lisäksi siellä on suunnitteilla laki, jonka mukaan, jos mieleosoittajat ovat tukkineet tien ja autoilija paniikissa painaakin jarrun sijasta kaasua, niin hänet voidaan vapauttaa syytteestä.

    Elämä republikaanien hallitsemassa osavaltiossa voi olla mielenkiintoista.

    Samuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä öljyputken rakentaminen on asia, jota en hyväksy ollenkaan. Sillä voi olla mittavia ympäristövaikutuksia, ja se rakennettaisiin jostain kohdin mm. kokonaisen järven alta. Ja mikä ehkä pahinta, se pahimmillaan saattaisi tuhota tai ainakin vaarantaa mm. siouxien ikivanhan kulttuurin tuhoamalla heidän pyhiä hautapaikkojaan ja saastuttamalla alueen veden ja maaperän.

      Intiaanikulttuureille vainajien merkitys on mittaamattoman suuri, kuten tiedämme. Olen aina kunnioittanut joidenkin intiaanien tapaa mennä vuorelle kuolemaan, lähelle esi-isien henkeä. Ihmisellä on paljon oppimista intiaaneilta.

      Poista
    2. Ihmisellä on paljon oppimista intiaaneilta. Siis inkkarit eivät ole ihmisiä?
      Harvemmin kukaan tosin kehtaa puhua Amerikan intiaanien kansanmurhasta, jonka eurooppalaiset "maahanmuuttaajat" toteuttivat n. 1500 - 1800.

      Käytännössä koko uusi manner puhdistettiin sen alkuperäisistä asukkaista.


      Vaan samanlaisia olivat Kandassa .
      Kanadassa säädettiin 1929 laki, jonka mukaan kirkoilla on oikeus siepata ei-kristittyjen intiaanien lapset. Virallisesti näitä sieppauksia tapahtui 100 000, mutta näiden lasten ja heidän sukulaistensa oikeuksia ajavan järjestön arvion mukaan todellinen luku on noin 250 000.

      Lasten kohtelu sisäoppilaitoksissa oli äärimmäisen julmaa. Pahoinpitelyihin kuolleiden määrää ei tarkkaan tunneta, mutta kuolleisuus alaikäisten "oppilaiden" parissa oli noin 50%. Isorokkoon ja muihin tartuntatauteihin sairastuneita pidettiin samoissa tiloissa terveiden kanssa, mikä myös aiheutti kuolleisuutta, kuten lienee ollut tarkoituskin. Uhrit haudattiin nimettömiin joukkohautoihin, joiden sijaintia kirkot eivät ole suostuneet paljastamaan.

      Kansanmurhaa tutkimaan ryhtynyt pastori Kevin Annet sai potkut 1995. Kansanmurhasta valmistu 2007 dokumenttifilmi nimeltä Unrepentant (Katumaton).

      http://www.hiddenfromhistory.org

      Poista
    3. "Ihmisellä on paljon oppimista intiaaneilta."

      Ymmärrän ajatuksesi, ja totean, että virkkeen voi sanoa toisinkin, kenties paremmin: Ihmisellä on paljon oppimista intiaanikulttuurista. / Intiaaneilta voi oppia paljon.

      Sanon kuitenkin, ettei tuo alkuperäinenkään huono ole. Siinä on syvempi vivahde kuin noissa muissa. Siinä korostetaan ihmisyyttä, ei oppimista, ja on selvää, ettei siinä ole muuta kuin kunnioittava asenne intiaaneihin. Jos pikkutarkasti tulkitset: intiaanius on joiltain osin ihmisyyden korkea aste.

      Poista
    4. Tämä öljyputken rakentaminen on asia, jota en hyväksy ollenkaan. Sillä voi olla mittavia ympäristövaikutuksia, ja se rakennettaisiin jostain kohdin mm. kokonaisen järven alta.

      Sinun kannattaisi kertoa tuo Nalle "taistolainen" Björn Wahlroosille.

      Nimittäin Nordea rahoittaa Pohjois-Dakotan kiistanalaista öljyputkea

      Ruotsalaiset pankit ovat investoineet puoli miljardia kruunua yhtiöön, joka rakentaa öljyputkea Pohjois-Dakotassa Yhdysvalloissa.
      Nordean osuus investoinnista on 360 miljoonaa kruunua.

      (Tämäkin on vihapuhetta )

      Poista
  24. Yleiskatsaus tämänkertaiseen keskusteluun, jota rivimiehenä olen seurannut, on ällistyttävän asiallinen ja antoisa.
    Mitä tarkoitan? Otanko jonkinlaisen "vahtirooli"-aseman. No en todellakaan. Minusta on parasta keskustelua se, että jokainen saa sanoa oman mielipiteensä (sen ihan oman, riippumatta puolueesta tai muista vaikuttavista tekijöistä), ilman, että se lyödään leipälapiolla matalaksi, tai muuten alennetaan sen arvoa.

    Oli keskustelu mikä tahansa, jos se on reilua ja siinä mielessä totta, että erilaiset mielipiteet otetaan mielihyvin vastaan rikastuttamaan ajatusmaailmaan ja osoittamaan, miten käytännössä jokaisella on oma mielipiteensä, jos hän vaivautuu ensin ajattelemaan (ja ehkä myös perustelemaan) sitä. (Tässä mielessä Iinestä ei ainakaan voi moittia, hän yrittää parhaansa ja uhraa mielettömän paljon aikaansa ottamalla kantaa pääkirjoituksen (joka on aina ollut ammattikirjoittajan tasoa) lisäksi myös kommentteihin, joka ei ainakaan kevennä keskustelua, päinvastoin, antaa lisää yllykettä.

    Miten tämä kaikki rikastuttaa ihmistä? Ainakin positiivisessa mielessä ajateltuna, se osoittaa, miten eri tavalla me ihmiset ajattelemme. Ja se on rikkautta jo se. Lisäksi se panee tarkistamaan omaa ajatteluaan, ja ainakin minuun kaikki erilaisuus vaikuttaa. Välillä hämmentäen, välillä ilahduttaen, välillä herättäen lisää kysymyksiä.

    Tällä kertaa eniten vaikuttava asia (minulle), on Tapsan suluissa ilmaisema yksinkertainen kysymys: "miksi helvetissä en muka saa itse päättää , mitä suvaitsen ja mitä en?" Nasta toteamus, joka vaikutti minuun kaikilla aikaisemmin mainituilla tavoilla. Yksinkertaisuudessaan se on minusta paitsi ilahduttava, myös kuin mannaa aivoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskusteleminen on kivaa, antoisaa ja opettavaista. Tällaisista polttavista Trump-aiheista on hyvä käydä väliin kiihkeääkin debattia. Eihän ihminen opi yhtä lailla, jos kaikki ajattelevat samoin, samoista näkökulmista.

      Välillä keskustelut uuvuttavat. Helpompi olisi postailla omia harmonisia kokemuksiaan ja tunnelmiaan ja saada niistä sitten muutama myötämielinen kommentti, että niin minäkin.

      Vaan eihän tätä tekisi, ellei tämä olisi kiinnostavaa kaikkineen. Vuoropuhelu, dialogi, debatti, kaikkine lieveilmiöineen, inttämisineenkin, mutta samalla kuuntelu ja jonkinlainen katharsis asiassa - siinä se on.

      Poista
    2. Veljmies, olet sinäkin ilahduttanut kuopiolaisella huumorilla ja välillä myös täydellä totisuudella, siis omalla tavallasi, keskusteluja, mutta blogin pitäjällä on oikeus poistaa kommentteja, jos ne menevät yli hänen käsityskykynsä tai ovat hänen mielestään julkaisukelvottomia, Se on loukannut sinua ja sitä nyt valitat. Mutta antaahan Iines sinun nytkin tulla esiin! Eikö se kerro jotain HÄNEN sietokyvystään.

      Ymmärrän tunteesi ja tiedän kokemusteni perusteella, että te savolaiset olette oma kansanryhmänne, joka mielellään kiemuroi puheissaan ja joskus on vaikea erottaa puhutteko totta vai käärittekö totuuden pakettiin, josta sen pitäisi löytyä jos viitsii avata paketin. Yks aito savolainen, mun serkun mies, teki niin taidokkaita paketteja, että kun ihmiset eivät viitsineet niitä avata, hänellä oli enemmän vihamiehiä kuin ystäviä. Minäkin oudokselin häntä kun hän silmät kiiluvina ja naurua kehräten kyseli elämämme nurjia puolia, muttei koskaan kertonut omista muljahduksistaan.

      Itse oon sekasikiö, hämäläisen ja savolaisen yhteyttämä ihmisparka, joka epäilee kaikkea eikä usko edes itseensä. Mutta kaikilla ihmisillä, niin sinulla kuin minullakin on omat muljahduksensa. Minäkin olen herkkä loukkaantumaan. Loukkaan itseänikin, ja senpä takia ikävä harrastukseni on itse poistaa omia kommenttejani, jotka ovat kuin peilejä, joita katsoessa näkee itsensä ja huomaa heti virheensä.

      (Onkohan hullua että puutun tähän asiaan, vaikkei se minulle kuulu? Ehkä minä huomenna jo katson tätäkin kommenttia ja näen siitä kuvani, ja poistan sen pelästyneenä.)

      Poista
    3. Iines, poistanko heti? Tämän oli tarkoitus asettua Veljmiehen valituskommentin alle, mutta nyt se vähän myöhästyi ja tuli tarpeettomaksi.

      Poista
    4. Kiitos Liisu.
      Mitäpä tuohon enää muuta lisäämään.

      Poista
    5. Liisu! Älä poista! Einesbaarissakin luin hyvän kommenttisi, vaan aamusella sitä ei enää ollut. Liisu! Ei ole ollut tilannetta tai paikkaa, jossa kommenttisi olisi ollut turha!

      Minusta sanasi ovat hyvät, rakentavat ja paikallaan, Liisu.

      Jos tosiaan poistan kommentin, en tee sitä mielelläni, vaan koen sen tappiona ja menetyksenä siitä, että en ole onnistunut rakentamaan asiakokonaisuuksia niin, ettei kenenkään tarvitsisi mennä henkilökohtaisuuksiin, kirjoittaa alatyylisesti eli muita halveksien, nimitellen, kiroillen tai toisaalta bloginpitäjää syytellen, kun tämä kuitenkin tekee parhaansa ja taatusti haluaa olla tasapuolinen ja sopuisa, vaikka olisi eri mieltä. Se on hedelmätöntä ja johtaa negatiiviseen ilmapiiriin. Asioita pitää puida hyvässä hengessä muita arvostaen, eikä tämä tarkoita sitä, että ilmiöitä ja asioita ei saisi kritisoida tai satirisoida. Tietysti saa ja jopa pitääkin.

      Poista
  25. Trumpin kabinetissa on ainakin neljä jäsentä Goldman Sachs-pankista. Kampanjassaan syytti muita ehdokaita juuri kyseisen pankin lakeijoiksi.

    Hyvin kusetettu.



    Äsken kuuntelin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pankilla on aina ollut yhteydet Yhdysvaltain poliittiseen johtoon. Lloyd Blankfeinia edeltäneestä toimitusjohtajasta ja johtokunnan puheenjohtajasta Henry Paulsonista tuli Yhdysvaltain valtiovarainministeri George W. Bushin hallinnossa.

      Häntä edeltäneistä kolmesta toimitusjohtajasta Jon Corzine on ollut senaattori ja New Jerseyn kuvernööri; Stephen Friedman kansallisen talousneuvoston johtaja ja ulkomaantiedustelun johtokunnan (PFIAB) puheenjohtaja G. W. Bushin hallinnossa ja Robert Rubin valtiovarainministeri Bill Clintonin hallinnossa.


      Euroopan keskuspankin pääjohtaja on italialainen Mario Draghi, joka on toiminut aiemmin varapääjohtajana Goldman Sachsilla.

      Lähde Wikpedia

      Poista
    2. Juurikin noin, mutta Trumpin kampanjan kärkiteema oli lopettaa eliitin, pankkiirien ja lobbarien valta Washingtonissa.
      Nyt tuleva presidentin kabinetti on kaikkien aikojen vaurain ja siellä istuu Trumpin parjaamia GS:n pankkiireja.


      Poista
  26. Trump "uskoo", että vaaleissa annettiin miljoonia vääriä ääniä, joista ei AINOATAKAAN ei annettu hänelle. Näin sanoi huulet tötteröllä haastattelussa.
    Asiasta ei ole mitään todisteita, jopa presidentin oma tiedottaja sanoi, että tämä on presidentin mielipide.
    Trump on kuitenkin käynnistänyt "tutkimuksen".
    Miksi?
    Koska tutkimuksen jälkeen pitää tehdä jotain vaalipetosten, joita ei siis tapahtunut, estämiseksi.
    Voidaan esim. vaatia ajokorttia rekiteröitymiseen. Kaikilla köyhillä kaupunkilaisilla,usein mustilla, ei ole ajokorttia. Keinoja on monia ja rekisteröitymisen vaikeuttamista on eräissä reb. osavaltioissa suunniteltu jo ennen tätä.

    Samuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lain mukaan myös suomessa äänestäjällä on velvollisuus todistaa henkilöllisyytensä, mutta laissa ei sanota, millä tavoin.

      Vaalivirkailijalle voi esimerkiksi esittää vanhentuneitakin henkilöllisyystodistuksia, jos äänestäjä on niistä vielä tunnistettavissa.


      (Tämä on vihakirjoitusta.Piste.)

      Poista
    2. Ajokortti on vain esimerkkinä tuossa,keinoja on monia vaikeuttaa äänestäjäksi rekisteröitymistä.

      Eniten olen ihmetellyt suomalaisia, jotka ovat täpinöissään Trumpin voitosta, tarjolla paljon epävarmuutta. Rasisteja ymmärrän, onhan Trumpin joukoissa valkoinen ylivalta-tyyppejä mm. päästrategi Bannon.Ja Ku Klux Klan juhli Trumpin voittoa.
      Ilmeisesti tota porukkaa on paljon Suomessakin.

      Influenssa-sairaslomani päättyy nyt, joten lopetan kommentoinnin täällä.

      Samuli

      Poista
    3. Luulenpa, että suuri osa suomalaisista on kauhuissaan Trumpin valinnasta. Joku ehkä seuraa hänen temppujaan jopa kauhun sekaisella ihastuksella.

      Republikaanien vanha tunnushan on norsu, ja nyt sellainen sitten riehuu Trumpin hahmossa ulkopoliittisessa posliinikaupassa.

      (USAn sisäpolitiikassa huseeratkoon miten huvittaa, itsehän valitsivat.)

      Poista
    4. Suomalaiset voisivat olla kauhuissaa myös venäjän vaaleista?
      Siellä on yksi puolue -Putlerin puolue. Opposition edustajalle lyödetään aina verovilppi tai muuta vilunkia.

      Putiaisella on raju kasvualusta 60-luvun Leningradissa, missä nuorten huliganismi kukoisti.Hän oli katujen kasvatti( vaikka oli vanhemmat ja koti)
      Ihan totta!


      Mutta että oli Vladimiiri Putin Pietarissa taksisuharina 90-luvun vaihteessa palattuaan KGB:n hommista Itä-Saksasta! Suomalaisia votkaturisteja kyyditsi ja ylihintaa laskutti.

      Ja me kun länsimaissa luulimme moisen mahdottomaksi viimeisen päälle järjestäytyneessä kommunistisessa ihannevaliossa. Ja minäkin kun luulin, että olisipa tuolla, kovassa kurissa, helpompi jopi hoitaa opettajan hommia kuin Suomessa.(Vaikka ope en olekkaan)

      Putlerista tuli siis pressa - oma oli valintansa.


      Poista
    5. Itsepähän valitsivat, joten eläkööt valintansa kanssa.

      Tuhon maalailut lienevät silti ennenaikaisia, vaikka mies epävakaalta persoonallisuudelta vaikuttaakin - hän ei suinkaan ole yksinvaltias.

      Vertailut Hitleriin ovat nyt pinnalla, ja viimeksi niihin sortui aamun lehdissä Erkki Tuomioja. Despootteja on aina ollut, kautta laajan Venäjän maan, kaikkialla niitä on versonut.

      Konteksti on kuitenkin eri kuin ennen tai nyt säädellyissä valtioissa. Asioita ei pääse tapahtumaan yhden kenopään toimesta pikku hiljaa pinnan alla ja salassa, kiitos globaalin internetin ja some-maailman, kiitos reaaliajassa elävän median.

      Poista
    6. Tänää peräti yle uutisoi:Venäjällä duuma poistaa perheväkivallan rikoslaista – lakiesitys etenee duumassa
      Duuma käsittelee lakimuutosta tänään .

      Väliin keskustelu kääntyy suoranaiseksi perheväkivallan puolustamiseksi.

      Venäjän maalla myös opet saavat kurittaa oppilaita. Karttakeppi viuhuu.

      Poista
    7. Lännessä aseistariisuntaa vaativat liikkeet olivat kummallisen hiljaa Neuvostoliiton aseista ja keskittyivät vaatiman ydinaseista luopumista omilta hallituksiltaan.
      Hyvä esimerkki on ruotsi. Nyt siellä huudetaan suomea apuun. Onhan heillä tietysti siihen perinteitä, ruotsi valloitus-sodat tehtii suomalaisten renkipoikien verellä.

      Nyky-Venäjä harjoittaa poliittista sodankäyntiä samalla tavalla kuin sen edeltäjävaltio Neuvostoliitto. Välineitä vain on enemmän ja sosiaalinen media on yksi niistä.

      On tietysti venäjän etu , että me meuhkaamme amekarin vaaleista. Kukaan kiinnitä venäjän vaaleihin mitään huomiota.

      Poista
  27. Eksimia sosiopummologian tentistä luvassa sille kokoillan kokkoon kattelijalle jota ei pyri naurattamaan opettajien kaavailtu virkavala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä ei ole virkavala, vaan opettajien ammattieettinen Comeniuksen vala, joka on rinnastettavissa lääkärien Hippokrateen valaan.

      Minusta hyvä idea tänä aineellisena aikana, jolloin korostetaan vain pärjäämistä ja taloudellisia seikkoja.

      Tämä on kovaa aikaa. Mielensäpahoittajia nauretaan, kaikki tulisi vain kestää. Aikamme kasvattaa itsekkäitä ihmisiä, narsismi on nostettu normaaliksi ominaisuudeksi.

      Nyt halveksitaan Teemu Selännettä, joka on pahoittanut mielensä pilkkaamisestaan, häntä syytetään tosikkoudesta.

      Poista
    2. Hyviä tekoja Teemu täynnä. So. esikuvaksi kelpaava kiekkomies .

      Poista
    3. Ikkunahovi...

      Poista
  28. Laura Huhtasaari, tuo Ajatuksien Kokemäenjoki:
    "Yhdysvallat sai presidentiksi Miehen, eikä hiirtä."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tutkijat ovat onnistuneet kasvattamaan sikiön jossa on osa sikaa ja ihmistä", otsikoi Helsingin sanomat. Jos noin todella on, niin Luhtasaari joutuu myöntämään olleensa väärässä eläinlajien muuttumattomuudesta.

      Poista
    2. Yhdysvaltojen tiede on huippuluokkaa, yhtään en ihmettelisi, jos olisivat sellaisen sikiön onnistuneet kasvattamaan jo 40-luvulla.

      Poista
    3. Kaupunkilaiseen liha-ja kalakauppaan lyllersi miellyttävätapainen rouvashenkilö huomaten seinälle huumorimielessä naulaan paiskatut karjun kassit ja totesi herttaisesti että
      Hyvää huomenta.
      Kiitos, haukea.
      Jaa-a, vai on se Andersson sitten lakannut juoksemasta vieraissa naisissa...

      Poista
    4. Ehkäpä huonoin vitsi, jota koskaan en ole nauranut. Anderssonin pussit olivat varmaankin isot,mutta eihän nyt kukaan, yhtään järjissään oleva, haukea osta kalakaupasta.

      Poista
  29. Vaan nytpä oli mielenkiintoinen esittely HS:ssa uudesta Hannu Salama -elämäkerrasta: Paperilla seisova perkele. Sen aion lukea heti, kun käsiini saan. Elisan e-kirjasto ei jostain kumman syystä tuntenut opusta.

    Toisaalta kaipaan paperikirjaa, ne ovat lukijalle ystävällisempiä. Niitä on helpompi plarata ja kerätä ajatuskokonaisuuksia. E-kirjassa näkyy vain sivu kerrallaan. Kirjastosta voisi saada, jos muut eivät ole vielä äkänneet teosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paasilinnan aforismia voisi Hannu Salaman osalta vähäsen muuttaa: on elettävä sellainen elämä, jotta suavat joskus kirjan aikaseksi

      Poista
  30. Paperilla seisova täytyy ilman muuta hankkia. Teemu Selänteen elämäkertaa minulla ei valitettavasti ole, enkä valitettavasti aio sitä hankkiakaan. Onpas mies itseään täynnä, kun humoristeja lakiteitse ahdistelee. Muistan kyllä paljon suuremman urheilijan, Marja-Liisa Kirvesniemen, olleen pahoillaan jatkuvista imitaatioistaan. Ei puhettakaan, että olisi kuitenkaan lakituvasta puhunut mitään, hän kun ei ollut noita kepillä tienanneita ämöriikan miljonäärejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "...kepillä tienanneita ämöriikan elitistimiljonäärejä."

      Poista
    2. Laitan vielä lyhennelmät kahden urheilijan elämäkerroista:

      Teemu Selänne: "Kepillä sutaisin."

      Kimi Räikkönen: "Pitää niinku kääntää rattii oikeeseen suuntaan ja sit antaa hanaa..."

      Poista
    3. Kepillä sutaisin, nojoo.. tää on taas tätä . Onko satiiria vai daamaa.


      Teemu pelasi ennen NHL:ää pari vuotta Rauman Lukossa, missä hän ei tosin pärjännyt kovin hyvin.

      Hän teki SM-liiga-urallaan ainoastaan komeat 269 maalia ja toiset 269 vielä päälle. Hän ei päässyt NHL:ään sattumalta, vaan syynä oli Anaheim Ducksien valmentajan mukaan juuri nämä maalit, mitä hän oli tehnyt SM:ssä.

      Poista
    4. Paavo Nurmi on kaikkien aikojen suurin urheiljamme. Ja Hannes Kolehmainen, olen käynyt hänen haudallaan ja tunsin suurta kunnioitusta. Äijä selvisi niin monenlaisesta, yhtään ei ollut näitä nykyajan itkijä-äijiä. Ja olikoseny viisi olympiakultaa.

      Ja jumalauta, näillä lakeuksilla ei jumalauta pilkata Viréniä. Hänen olen nähnyt juoksevan maailmankisoissa juuri ennen Montrealia.

      Poista
    5. Draamaa ilman muuta, yhden ihmisen koko elämä.

      Poista
    6. Viréniä vastaan nousi aivan kamala älämölö, kun Montrealin voittonsa jälkeen nosti tossunsa käsiinsä. Sitä pidettiin kamalana mainontana ja se meinasi johtaa kaikenlaisiin toimenpiteisiin. Paavo Nurmi juoksi jossain ja järjestäjä maksoi hänelle luvattua vähemmän. Paavo tarkkana miehenä mittasi tarkkaan matkan ja lopetti juoksunsa kesken juuri siinä kohdassa, kun rahan tulo loppui.

      Poista
    7. Hannes Kolehmainen juoksi Suomen maailmankartalle.

      Paavi Nurmi kiersi talvisodan aikana Yhdysvaltoja ja keräsi juoksuillaan rahaa maallemme.

      Poista
    8. Tunnustetuksi verbaalinikkariksi vakiokommentoija onnistuu aiheuttamaan varsin paljon väärinkäsityksiä.

      Nytkin luulin että hän v...ee Teemulle.



      Poista
    9. Teemu Selänteeltä katkesi jalka joskus uran alkuvaiheessa. Pelasi sitten hetkellisesti Suomen b-maajoukkueessa. Kävivät kotokylän hallissa pelaamassa Ranskaa vastaan. Muistan ihailleeni, kun teki maaleja hurumycket ja oli ihan pitelemätön.

      Poista
    10. Tuo "Paavi Nurmi" on kirotusvihre, eikä tarkoita mitään. Nurmi on ja oli oikeasti suuri. Niin suuri, että vanhoilla päivillään kelpuutti haastattelijakseen vain silloisen varsin yksinvaltaisen tasavallan presidentin. Hänen edessään kekkonenkin nöyrtyi.

      Poista
    11. Nurmi piti tyylinsä loppuun asti. Kuvaavaa on, kun hän sanoi jollekin haastattelijalle, että olisi hän saanut elämässään enemmänkin aikaan, mutta kun tuli juoksenneltua nuorena.

      Poista
    12. Siinä yhdessä loppukiritaistelussa toisena taisi olla Ritolan Ville.

      Poista
    13. Kyllä Ville taisi siinä ottaa Ritolat.

      Poista
    14. Netin ihmeellisestä maailmasta, urbaanista sanakirjasta löysin sanonnalle selityksen: ...tämä aiheutui Ritolan taktisesta vastauksesta Paavo Nurmen irtiottoyritykseen 5 000 m loppusuoran alussa. Nurmi oli tapansa mukaan juossut Ritolan takana aikomuksena ohittaa loppukirissä. Ritola taktiikan tuntien iski ensin aloittaen kovan kirin n.120 m. ennen maalia. Nurmi ei pystynyt vastaamaan yllättävän kovaan kiriin vaan taipui hopealle.

      Poista
    15. Kolehmaisen hautaa en meinannut löytää, kun nuo saatavanan puskat olivat kasvaneet kiven eteen niin isoiksi.

      Poista
    16. Käyt näköjään usein ex Isossa Pässissä? Minäkin pyöräilen sinne joskus kesäisin, ohikulkumatkalla, kun siellä lepäilee pari tuttua.

      Poista
    17. Ei kun minulla on niin tylsä elämä, että hautuumaakierroksenkin joudun kirjoittamaan ripotellen. Koska kenraalit tulivst jo aiemmin, minulta voi siis odottaa tulevaisuudessa "kävin kerran haudalla"-juttua ainakin Ilmari Turjasta, Simo Penttilästä, Melineistä ja joistain muistakin.

      Poista
    18. Simo Penttilän kirjoja niitäkin joskus keräilin, aika monta minulla on. En tiedä miksi, koska en sitten lapsuuteni päivien ole viitsinyt niitä juuri lukea. Yhdessä kirjassa on kirjailijan omistus. Nimi Uuno Hirvonen on kirjoitettu hyvin hennolla naisen käsialalla.

      Poista