2.9.2021

Lehmätkin lentäisivät eli konditionaalin kulta-aikaa päättäjäpuheessa


RUNO LEHMÄTKIN LENTÄISIVÄT


Tällainen koronapassi olisi, jos.

Kahden metrin turvavälit tapahtumista poistuvat kun.

Toivon, että mahdollisimman pikaisesti voimme tästä päättää, jos ja kun.

Eduskunta aloittaa työnsä ensi viikolla. 

Tartuntatautilain muista muutoksista päätetään myöhemmin.

Käsittelyyn tämä menisi ensi tiistaina.

Päätös hybridistrategian päivittämisestä tehtäisiin ensi viikolla.

 Voisimme turvallisesti ryhtyä miettimään rajoitusten purkua jos.

Koronapassi  olisi vapaaehtoinen, koska jos ja kun.

 Tapahtumat ja ravintolat voisivat pysyä auki.

Kun alueella jouduttaisiin ja jos ja kun ja

jos otettaisiin vapaaehtoinen passi käyttöön, niin.

Sitten rajoitukset eivät kohdistuisi näihin toimijoihin.

Esitys  voitaisiin antaa  ehkä kuun puolivälissä, jos.

Päätetään tänään tai huomenna - öh

tai tulevana vuonna tuohikuussa.

Itse toivon, että meillä olisi siitä olemassa esitys parin viikon kuluttua.

Itse toivon, että mahdollisimman pikaisesti meillä olisi asia valtioneuvoston istunnossa joko tänään tai huomenna tai parin viikon kuluttua, jos ja kun.

*

(Teksti koostettu tämän päivän nettilehtien teksteistä vain lievästi virkkeen muotoa  mukaillen ja lisäämällä yksi öh-sana ja vanha runosäe. Teksteissä kahden eri ministerin kommentteja.)


115 kommenttia:

 1. Hieno runo, jos ja kun sillä näet nimittäin asian ytimeen.

  Hienoja saksaavia neitosiakin, liekö saksattaria... epäilen kyllä ruotsittareiksi.

  Minäkin käyttäisin konditionaalia, ja minullehan kelpaisi vähän käytettykin, jos ja koska. Jämäkkä sana muuten tuo "tartuntatautilaki".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua harmittaa hallituksen puolesta tuo jahkailu, joka heijastuu nyt näihin koronan lopetusvaiheisiin. En haluaisi sanoa, että tuommoista se on naisten kesken, ei osata vetää yhtä köyttä, vaan kukin ministeriö sooloilee eikä tunnu tietävän, mitä toisessa ministeriössä tehdään ja ulosannetaan. Tapahtuuko tällaista miesten kesken! Tai edes miesten ja naisten sekakomboissa?

   Mutta siis, ei jaksa enää lukea, että nyt ryhdytään alkamaan tutkimaan, josko jotain voitaisiin alkaa miettiä tehtäväksi.

   Poista
 2. Ylläolevalle pitäisi säveltäjä löytää. Tai sovittaa johonkin vanhempaan sävelmään.
  Kahden metrin turvaväli vaatimuksen joutaa poistaa. Nykyinen delta virus vaatisi kolmen tai neljän metrin turva etäisyyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvaväliä itse aion kyllä noudattaa, jos voin, kun liikun isoissa väkijoukoissa, nimenomaan deltaviruksen vuoksi.

   Muutoin kannatan koronapassia, sillä sillä saataisiin niitä konsertteja ja tapahtumia auki, ja samalla passivaatimus lisäisi jääräpäiden rokotushaluja. Kannatan siis tässä passipakkoa, mitä meille ei tule, sillä pääministeri puhuu vapaaehtoisesta passista, joka ei kyllä lisää änkyröiden rokotushaluja. Mitä nopeammin suuri rokotuskattavuus saavutettaisiin, sitä nopeammin paikat saadaan auki, ja korona minimiin. Miksi meillä ei panna mihinkään pakkoa?

   Poista
 3. Luulen, että tässä vallitsee ns. vapaan ja sallivan kasvatuksen linja. Ketään ei haluta käskeä eikä komentaa, vaan luotetaan, että suositus riittää. Se, että meillä ei milloinkaan ollut maskipakkoa, on paljolti syynä siihen, että meillä niin suuri osa nuorisoa ja vanhempiakin ihmisiä kulkee törkeästi ilman maskia joka paikassa, pläsi paljaana.

  Se, että meillä on kouluissakin tämä salliva vapaan kasvatuksen linja, jossa ketään ei saa käskeä, on osaltaan johtanut laskeviin käyriin joka aineessa. Oppilaille on ruvettu antamaan lähes nollasuorituksistakin hyviä arvosanoja. Ketään ei komenneta eikä ketään saa hylätä kokeessa, vaikka hän olisi millainen paukapää tai häirikkö tahansa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt pitäisi ihmisiä kurittaa!

  VastaaPoista
 5. Ei pidä.

  Lapsi jolla on turvalliset rajat kotona ja koulussa, ei tarvitse kurittamista. Nimenomaan vapaa ja rajaton kasvatushan johtaa siihen, että otetaan kurinpitokeinoja käyttöön. Komennetaan ja huudetaan, annetaan rangaistuksia.

  Kun lapsella on aikuisen asettamat selkeät ja turvalliset rajat, joita valvotaan ja joista ei luisteta, lapsi saa olla itseään toteuttava lapsi.

  Rajattomat lapset ovat kouluissa ongelmissa, niin kuin kaikki tiedämme.

  VastaaPoista
 6. Rajattomia lapsia ei ole olemassakaan.

  VastaaPoista
 7. Eihän näihin nykyaikana oikein osaa saada tolkkua. Nuoruudessani oli sanonta: "jos tädillä olisi munat, niin täti olisi setä". - Nykyaikainen humanismi kieltää sen jyrkästi.

  Poliitikassa palaan kekkos-teemaan. Hän oli paras poliitikko, koska hänellä oli valmiiksi kaikki mielipiteet, ammensi vain laaristaan mielestään tilanteeseen ja aikaan sopivan. Toinen vaihtoehto poliittisessa toiminnassa on haudata asiat komiteamietintöihin. Jos jonkinlaista päätöksen tynkää joskus tulee, kansa on asiat jo autuaasti unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tyypillistä nykyajalle, että rikollisia nuoria hoidetaan, kiusattua tai pahoinpideltyä ei samassa mitassa, ja murhatun nuoren kohtalolle eivät viranomaiset taida omistaa muuta kuin teennäiset surunvalittelut.

   Nyt puhutaan Koskelan tappajanuorten tuomiosta, kun sen langettaminen on ajankohtainen. On tyypillistä Ylelle, että se oli kutsunut aamutelevisioon kaksi tätiä kertomaan, mikä olisi nyt parasta näille tappajanuorukaisille, joita uhkaa jopa vankila. Että olisiko sopivampaa vaihtoehtoa.

   Herra mun vereni! Nyt saa lespaus ja lässytys riittää. Tappajat kantakoot vastuunsa julmasta murhasta. Vankilaan vaan ja tarpeeksi pitkä kakku kullekin.

   Poista
  2. Myöhemmin...

   Siis luin lehdestä, että nämä nuorisotappajat pääsevät käytännässä vapaiksi jopa alle kolmen vuoden istumisella. Tuomiosta istutaan noin kolmasosa, jos murhaa nuorena eikä vanhempana.

   Perusteena vedotaan siihen, että tämän ikäiset ovat "idioottitasoa" (sanonta minun):

   "- - pojat eivät ikänsä ja kehitystasonsa vuoksi ymmärtäneet, että uhri voisi kuolla. Puolustus vetosi myös siihen, että tekijät olivat itsekin hyvin päihtyneitä."

   Jatkuu:" - vastaajilta ei voi vaatia aikuisen – saati rikosasioita hoitavan juristin – käsitystä siitä, millainen seuraus kyseessä olevalla vakavalla väkivallalla voi olla."

   Siis juuri tämänikäisiä ikäni opettaneena ja ohjanneena tiedän, että kyllä pystyvät oikein hyvin ymmärtämään, että hakkaamisesta ja potkimisestakin voi kuolla. Tietävät senkin, että jo yksi lyönti voi tappaa.

   En osaa sanoa, onko vankila hyväksi kenellekään, vanhemmillekaan murhaajille, mutta kyllä tällainen vastuuton tuomio sotii oikeustajuani vastaan.

   ja kokemuksesta tiedän, että tämä toim ii myös signaalina, jonka nuortet rikoksentekijät kyllä ymmärtävät mainiosti. Nuori ei joudu oikeasti kantamaan vastuuta pahimmistakaan teoistaan.

   Muistan jonkun nuoren murhaajan, Lillon, joka taisi päästä vapaaksi lähes heti tytön murhan jälkeen. Lillokaan ei ilmeisesti ollut kypsä ymmärtämään, että ihminen kuolee kun tapetaan.

   Poista
  3. Meillä ainoa rikos, josta saa laissa määrätyn tuomion ilman lässyvähennystä on huumeiden maahantuonti.

   Miksi? Miksi kaman myynti narkkareille on pahempi rikos kuin alaikäisen raiskaus ja/tai tappaminen? Vapaaehtoisestihan he sitä ostavat ja rahoittavat sen varastamalla mm. meikäläisen pyörän.

   Toisaalta 3 vuotta 16-vuotiaan elämässä on pitkä aika, kyllä sekin vähän kirpaisee. Lisäksi syyllisyyttään ja tyhmyyttään saa kantaa mukanaan lopun elämänsä.

   Mutta faktahan on, että Suomen väkivaltatuomiot ovat rikollisen lepsuja. Jenkeissä jätkät istuisivat 25 vuotta ja jos olisivat neekereitä niin 40 vuotta.

   Poista
  4. Tätä huumetuomioiden kovuutta suhteessa murha- ja väkivaltatuomiohin olen minäkin ihmetellyt. Kymmeniä vuosia kakkua. Ja kun murhaat nuoren tytön, olet parin vuoden päästä vapaa.

   Mikähän on se elin, joka koventaisi julmien raiskausten tai murhatekojen rangaistavuutta?

   Poista
  5. Väkivaltarikosten tuomiot armahduksineen ovat epäilemättä usein liian lyhyitä, mutta kovien huumeiden kauppaa lajalti tehnyt on aina myös murhaaja. Myyvät narkeille, mutta siihen myös houkuttelevat alttiita ihmisiä.

   Kulttuurin muutos on ollut, kun nykyään mietona pidetty hashis haisee valtoimenaan Helsingin kaduilla, laiska ja vähävoimainen poliisi ei siihen juuri puutu. Minä olen useamman kerran huutanut: "painukaa narkit vittuun!"

   Poista
 8. Katsohan suomalaista Supernannya, niin näet vapaasti ja täysin rajoitta kasvaneita pikkulapsia, jotka määräävät perheen tahdin ja hakkaavat jopa äitiään, joka sallii sen, kun ei uskalla kieltää.

  VastaaPoista
 9. Tässä linkki Pia Penttalan Supernannyyn. Pia on rakastava ja tiukka terapeutti, joka tuo perheeseen ne puuttuvat rajat. Hän ei milloinkaan nolaa lasta, vaan näyttää vain, missä on raja, jota lapsi ei voi rikkoa. Lapsesta tulee tasapainoisempi ja selvästi onnellisempi lapsi.

  https://www.mtv.fi/sarja/supernanny-suomi-33011224

  VastaaPoista
 10. Linkit ei keskustele. Kuka hullu ton koko 'raja' -käsitteen on keksiny? Puhuuko edes Keltikangas-Järvinen ihmisen rajoista?

  VastaaPoista
 11. Linkissä ei ole tekstiä, vaan kuten kerroin, siitä pääsee katsomaan Supernannyn jaksoja, jos vain kirjautuu katsomoon. Kirjautuminen ei maksa mitään.

  Siteeraan alle hieman Keltikangas-Järvistä. Hän puhuu kirjan luvussa lapsen kehitysvaiheista ja tässä alla varhaisesta symbioosista irtautumisvaiheesta:

  "Lapsen kaikkivoipaisuuden tunne häviää vähitellen sen havainnon myötä, että hän ei ole yhtä äidin kanssa ja toisaalta niiden rajoitusten myötä, joita vanhemmat asettavat lapselle. Vanhemmat alkavat kontrolloida ja ohjata lapsen toimia, aluksi suojellakseen lasta ja myöhemmin opettaakseen hänelle sosiaalista käytöstä. Lapsi joutuu kokemaan, että kaikki ei olekaan enää mahdollista, vaan yhä useammin tulevat rajat vastaan."

  "Epäjohdonmukaisuus rajojen asettamisessa tai se, että lapsi saa aina kiukuttelulla tahtonsa läpi, antaa lapsen ylläpitää väärää mielikuvaa kaikkivoipaisuudestaan ja kyvystään hallita maailmaa. Hänelle jää kuva, että hän sittenkin loppujen lopuksi hallitsee vanhempiaan. Tämä liian pitkään säilyvä kaikkivoipaisuuden harha on este todellisuudentajuisen ja terveen itsetunnon syntymiselle."

  (Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot, s. 124)

  VastaaPoista
 12. Ettäkö lapselle "annetaan" rajat ja sitten se pitää ne. Harvoin kuulee mitään autoritäärisempää. Mistä iästä lähtien "raja" ei enää tartu? Mistä iästä lähtien aletaan puhua taistolaisesta aivopesusta esim.

  VastaaPoista
 13. Ihminen, jolle on "asetettu" rajat, on yksiulotteinen, kuritettu ja latistettu ihminen.

  VastaaPoista


 14. Nyt höpöttelet.

  Kehotan sinua lukemaan tuon koko kirjan sekä katsomaan edes yhden Supernannyn jakson. Jatketaan sitten juttua, kun olet hieman jyvällä asiasta ja kasvatustieteestä (sekä psykologiasta).

  VastaaPoista
 15. Vaan riemuitkaat nyt kaikki.

  Tänä tiedeleikkausten aikana Suomen Akatemia on juuri myöntänyt puoli miljoonaa euroa Anna-Leena Toivasen tutkimukseen, joka käsittelee ”afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikkaa ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon ylläolevaan tietoon ”afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikkaa ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa”, sanon: paska juttu! Puoli miljoonaa euroa. Eikö parempaa tutkimusaihetta löytynyt? Onko siinä yritetty sokaista jo tutkimuksen nimellä ja aiheella rahanmyöntäjien silmät, jotta rahaa heruisi mahdollisemman paljon? Tuo menee kyllä jo mahdottomuuteen. Mitä kaikkea maailmassa tapahtuukaan? Vieläkö joku löytäisi paremman aiheen? Kuka tuosta liikkuvuuden poetiikasta haluaa tietoa? Minua ainakaan se ei liikuta.

   Huomaatte varmaan, miten ärsyyttynyt olen.
   Se johtuu varmaan siitä

   Poista
  2. Hyvä Liisu, juuri noin! Mitä Suomi hyötyy tuosta tutkimuksesta? Olisi nyt annettu nekin rahat vaikka rokotetutkimukseen tai johonkin selkeään kotimaiseen taideprojektiin. Ja mitä on afroeurooppalainen liikkuvuuden poetiikka? Häh?

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 16. Tämä on tietysti totta, että huumemyynnin ympärillä on valtavasti hyväksikäyttöä ja viattomia uhreja. Siitä ei ole kahta sanaa, että kovat tuomiot ovat oikein.

  Vaan muut tuomiot Suomessa eivät ole suhteessa tähän oikeudenmukaiseen linjaan. On kai yleisesti tunnustettua, että näitä muita tuomioita pidetään kovin vähäisinä etenkin vertailuasteikolla monen muun maan kanssa.

  VastaaPoista
 17. Muistan eräältä keskustelupalstalta hyvin itsepäisen äidin, joka kasvatti lastaan vailla rajoja. Hän oli tehnyt tästä käsittääkseni oikein metodin: lasta ei saanut koskaan, siis ei koskaan, kieltää, koska se olisi rajoittanur häntä.

  Muistan että hän kertoi esimerkin. He olivat kyläpaikassa, jossa lapsi availi ja kiipeili kyläpaikan piirongin laatikoissa. Äiti ei sallinut kieltää lastaan siellä kylässäkään, vaan lapsi sai tehdä mitä tahtoi. Viis kyläpaikan väen kenties hyvin järjestetyistä laatikoista.

  On joskus tullut mieleeni jälkeenkinpäin tämä lapsi. Etukäteen säälin hänen opettajiaan, joiden oli otettava huomioon tämän lapsen lisäksi parikymmentä muutakin lasta, osa rajoitta kasvaneita häiriköitä. Haluaisin tietää, mitä lapselle kuuluu ja vieläkö äiti kannattaa tätä ylenpalttisesti kaiken, siis oikeasti kaiken sallivaa suhtautumista lasten kasvatuksessa. Saako lapsi lyödä toista, jos haluaa?

  VastaaPoista
 18. Kyllä osaa. Terve uhma on lapsessa tervettä, ja aiheellistakin, mutta kiukuttelulla ei pidä lapsen asioitaan hoitaa. Mikäli hyvin pieni taapero jo saa kiukuttelulla mitä ikinä tahtoo, hänestä kasvaa onneton ja epävarma aikuinen. Rakkaudella ja jämptiydellä asetetut rajat ohjaavat lasta sosiaaliseen kanssakäymiseen muiden kanssa. Hän oppii arvostamaan kanssaihmisiään, ja nämä häntä.

  VastaaPoista
 19. Noora, huomenta! Eihän se ole keneltäkään pois, jos tunnen itseni tänä aamuna onnelliseksi?
  Ihan voisin nytkin vaikka lentoon lähteä. On niin kevyt olo. Kun katson ikkunasta ulos aurinko on vasta noussut ja paistaa puitten runkoihin ja saa ne loistamaan punertavina. Taivas näyttäytyy syvän sinisenä ilman pilven hattaraakaan. Minkähänlainen päivä tästä tulee, saa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päivä tulee, Liisu. Päätetään niin!

   Olen huomannut, että tietoinen asennoituminen vaikuttaa siihen mitä kokee päivän varrella. - Tästä tulee hyvä päivä, päätän, kun asetan jalkani aamulla sängystä lattialle. Suhtaudun asioihin, vastoinkäymisiinkin, positiivisesti ja jos mahdollista, huumorin kautta. Näillä mennään, mitä on annettu.

   Poista
  2. Iines, tuo kertomasi asennoituminen tuleviin tapahtumiin kuullostaa hyvältä, jopa parhaimmalta, mitä voi olla. Sitä kannatan täysillä. Yritän tehdä niin minäkin. Se varmasti auttaa. Ja vaikka se ei aina onnistuisikaan, niin suunta on oikea. Ja asenne on hyvä.

   Poista
  3. No juu, se on ideaali, jota kohti voi pyrkiä, aina uudelleen. Välillä onnistuu, välillä ei. Ihmisellä on nimittäin taipumus nousta myös väärällä jalalla..

   Tiesittekö muuten, mistä tulee sanonta ”nousta väärällä jalalla?” Sehän tarkoittaa sitä, että ihminen on pahalla päällä.

   Noh, minäpä kerron. Antiikin roomalaisten mielestä nimittäin vasen jalka oli väärä jalka ja sen käyttö aiheutti ikäviä seurauksia. Jumalat ohjasivat roomalaisten mukaan oikeata jalkaa ja paholainen vasenta jalkaa. Siksi oli tärkeää nousta oikeanpuoleisella kintulla. Muistakaat tämä, niin päivästänne tulee hyvä eikä paholainen pääse sotkemaan touhujanne.

   Poista
 20. Sanon vielä noista ihmisen rajoista, että eihän niitä kukaan voi välttää. Jokaisen on noudatettava lakia - siinä on yksi raja. Ellei noudata, ihmiselle näytetään se raja ja tulee sanktioita, iloiselle ”anarkistillekin”.

  Ihmisen moraali kun on sellainen ominaisuus, joka ei kasva ihmiseen itsestään eikä automaattisesti, ellei lasta ohjata sitä kohti ottamalla muutkin huomioon ja kunnioittamalla heidänkin oikeuksiaan.

  VastaaPoista
 21. Nämä pojat ovat hyvistä keskiluokkaisista kodeista, eivätkä he edusta nyt mitään sorrettua vähemmistöryhmää - viittaan sivupalkkini Sanottua-poimintaan.

  Kyllä tässä on suunnattava katseet poikien koteihin, ei syyllistävästi, vaan toteavasti ja etsien sieltä yhteisiä tekijöitä, jotka aiheuttavat lapsissa moraalinpuutosta ja tunnekylmyyttä. On selvää, että lapsi, joka pahoinpitelee, kiduttaa ja tappaa, on häiriintynyt. Häiriintyminen saa alkunsa häiriöistä varhaisissa kiintymyssuhteissa ja puuttuvista tai liian ankarista rajoista. Lapsi ei synny luonnehäiriöisenä.

  VastaaPoista
 22. Kuvat ovat jostain naisvoimistelijoiden historiasivuilta, ettei vaan peräti suomalaisen naisvoimistelun tms. Harmittaa että olen kadottanut lähdeviitteen.

  Meikäläisen aamupäivä kului liikunnallisissa merkeissä metsässä, kamera mukana, mutta päädyin lopulta poimimaan pussillisen puolukoita lounaslautaselleni survokseksi. Ihan paras kypsyysaste ei vielä ollut, mutta voi hyvin syödä. Kirpeä on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kamera mukana" maininta houkuttelee käväisemään Iineksen kuvat- osastolla. Siellä on varmaan taas uusia onnistuneita kuvia silmien ja mielen iloksi.

   Poista
  2. Olihan siellä. Vaikuttavia kuvia. Ensimmäinen jo säväytti, toiset pysäyttivät katsomaan ja viidennen kuvan kanssa pystyi jo riemuitsemaan!

   Poista
  3. Kiitos, Liisu! Tänään tuli kuvausreissulta tuluskukkaro, eli ei mitään, kun innostuin poimimaan puolukoita hedelmäpussiin, joka oli kameralaukussa. Parhaat apajat löytää aina silloin kun ei ole poiminta-astiaa mukana.

   Lintuja kuvaan melkein mieluiten, mutta nyt on hiljainen vuodenaika. Kurkien huudotkin alkavat jo lakata, ja pikkulinnut vetävät päivällä hirsiä maha pulleana, kun ravintoa riittää vielä runsaasti eikä tarvitse aina huhkia.

   Poista
 23. Olen Facebookissa Liisu Liisukainen, ollut jo vuosia. Kavereiksi siellä olen ottanut joittenkin sukulaisten ja tuttujen lisäksi esim. yleisradion, kirjaston, taidelaitoksia ym. muita yleisiä toimintapisteitä. Siitä on se hyöty, että ne lähettävät ohjelmiaan ym tietoja toiminnastaan melkein päivittäin. Pysyn asioiden tasalla, jos vain viitsin käydä silloin tällöin vilkaisemassa tapahtumia.
  Jos joku teistä on myös siellä, lähettäisin mielelläni kaveripyynnön.
  Siellä ei koskaan pääse niin lähelle ihmisiä kuin esim. täällä. Mutta paljon hyödyllistä tietoa olen siellä saanut. Suosittelen.

  VastaaPoista
 24. Liisu, itse en ole Facebookissa. Olin joskus muutamia vuosia sitten, mutta lopetin tilini, kun moni ystäväni ja tuttavani ei ollut siellä. Meikäläiselle sopivin yhteydenpitosysteemi pikaviestintään somessa on Whatsapp, joka onkin päivittäisessä käytössä. Instagram-tilikin minulla on kuvia varten, mutta sekin on jäänyt, sillä postailen mieluummin kuvablogiini. Instagram on jotenkin persoonattomampi ja liian hajanainen, laaja.

  VastaaPoista
 25. Olisipa kiva tietää, mitä puoluetta perheitten vanhemmat äänestävät. Minä olen arvioni täällä heti tuoreeltaan esittänyt.

  VastaaPoista
 26. Muuten. Eilen Israelissa rekisteröitiin 7993 koronakeissiä, 7 päivän keskiarvo on nyt 9595. Israelin väestömäärä 9 miljoonaa ja rokotuksia jaetaan jo kolmatta kierrosta. Onkohan siellä koronapassit käytössä?

  VastaaPoista
 27. Deltavariantin lisäksi syy on lukemani mukaan se, että rokotusten teho on laskenut ajan kuluessa. Israelhan aloitti rokotukset aikaisessa vaiheessa ja keskeinen havainto on se, että rokotetun väestön immuniteetti heikkenee tutkimusten mukaan. Israelissa se tapahtuu ensin, meillä ehkä seurataan perässä, ellei kolmatta rokotusta saada ajoissa.

  Israelilla on käytössään kansallinen rokotuspassi. Lokakuun alusta alkaen kolmesti rokotetut tai viiden kuukauden sisällä toisen rokoteannoksen saaneet saavat niin kutsutun vihreän passin, joka mahdollistaa osallistumisen muun muassa yleisötapahtumiin ja pääsyn tiettyihin julkisiin tiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen erinomaiset lukemat (vrt. Israel) perustuvat parempaan politiikkaan. Mm. pitempi rokotusväli tuottaa paremman suojan. Kiitos niille keille se kuuluu!

   Poista
  2. Tuosta saa jokainen olla mitä mieltä tahtoo.

   Poista
  3. Jonkun mielestä Israel pärjää aina paremmin...

   Poista
  4. Kaikki maat taitavat pärjätä tällä hetkellä koronassa paremmin, jopa Ruotsi, jos katsoo Israelin tilannetta. Miksei siis Suomikin.

   Tarkoitin, että Suomen koronapolitiikasta voi jokainen olla mitä mieltä tahtoo. Minä olen sitä mieltä, että koko ajan on oltu kaikessa myöhässä ja tällä hetkellä meillä ei ole koronapolitiikkaa ollenkaan.

   Suomi on pärjännyt itsenäisten ja aktiivisten kansalaistensa, kansallisen kulttuurinsa ja sijaintinsa vuoksi, huolimatta hallituksesta.

   Poista
  5. Kyllä on suomalaiset erikoisia! Tämmöinen ekseptionalismin tuuttaus on suoraan natsifasistin käsikirjasta.

   Poista
  6. Ettei vaan nyt olisi delirium tremens jäänyt päällensä.


   Poista
  7. Onko tuo adekvaatti argumentti? Tuoksahtaa ad absurdumilta.

   Poista
  8. Pikku-ukkojen näkeminen on delirium tremensin paras tunnusmerkki.

   Poista
  9. Hyvin sä vedät asialinjalla.

   Poista
  10. Asialinjalla on vaikea pysyä ihmisen kanssa, joka pohjaa kommenttinsa vain harhaisiin leimojen lyömisiin.

   Poista
  11. Ketä suomalainen ekseptionalismi leimaa? Niitäkö joiden mielestä olemme poikkeuksellisen sisukkaita, luotettavia, ahkeria, rehellisiä, työteliäitä, tunnollisia jne. Jne.

   Poista
  12. Näet harhoja. Kukaan ei ole puhunut mistään ”poikkeuksellisista” kansan kyvyistä - vedit ne omasta pääkopastasi, joka vilisee valmiita kaavoja, joiden perusteella lyöt leimojasi.

   Suomalainen kulttuuri on eristäytyvää ja yksinäistä, ja siinä mielessä itsenäistä, yksinkin toimeen tulevaa. Kun käytöskulttuurimme ei ole kovin seurallista ja kun etäisyytemme toisiin ovat pitkät välimatkojenkin vuoksi ja kun suurin osa ihmisistä asuu maaseudulla, on selvää, ettei koronakaan leviä niin kuin muissa kulttuureissa, joissa asutaan lähekkäin, seurustellaan vilkkaasti ja pidetään suomalaista yksinoloa ja hiljaisuutta vältettävänä seikkana.

   Tähän viittaan kansallisella kulttuurillamme, jota en siis arvosta muita kulttuureja paremmaksi, vaan vain erilaiseksi, eristäytyväksi.

   Ja sinä lyöt tuohon omituisia leimojasi ja puhut jopa natsifasismista. Herran pieksut, mikä lukutaito aikuisella on.

   Poista
  13. Muissa maissa koronaa vastaan toimii hallitus, Suomessa poikkeuksellisesti kansa. Joka onkin onnistunut paremmin kuin kuin mikään hallitus!

   Poista
  14. Näin siinä kävi. Vasta kansan huuto havahdutti hallituksen järjestämään parit spektaakkelit. Aluksihan, kun muu Eurooppa oli jo hereillä ja toiminnassa, Vantaalle virtasi lentokoneellisia iloisia turisteja suoraan Italian ja Espanjan pahimmista koronapesäkkeistä. Tätä jatkui, kunnes kansa hermostui ja hallitus alkoi ymmärtää, että aiottu Ruotsin laumasuojalinja ei sopinutkaan suomalaisille, jotka katsoivat muun Euroopan järeitä toimia.

   Kyllä, minä väitän, että ilman kansan voimakasta aktivoitumista meillä olisi menty liian pitkään Ruotsin peesissä kohti turhia sairastumisia ja kuolemia. Maskisekoilu avasi monen silmät, ja nyt neljännen aallon röyhähtäminen ilman lomailevan hallituksen reagoimista mitenkään.


   Poista
  15. Toistan itseäni: Sä et enää elä tässä todellisuudessa.

   Poista
  16. Juu, en haluakaan elää sinun "todellisuudessasi". Minulle käy hyvin ihan raaka reaalitodellisuus.

   Poista
 28. En usko, että tällainen tapaus indikoi millään tavoin mihinkään puolueeseen. Kaikkien puolueiden kannattajissa löytyy puita, joiden omenat putoavat kauas puusta.

  Yhtä lailla kristillisten puolueitten kuin muslimiperheitten tai ruotsalaisen kansanpuolueen tai demareitten tai persujen tai vihreitten jne. Häiriintyä voi kaikissa yhteiskuntaluokissa ja ideologioissa. Tietenkin.

  VastaaPoista
 29. Kyllä nämä tekijät olivat persujen pentuja. Sanokaa minun sanoneen.

  VastaaPoista
 30. Tuskinpa vaan. Päätekijä oli ainakin opettajan lapsi, muistaakseni kielten lehtorin. Oikeusprofessori Jukka Kekkonenkin korosti tappajien keskiluokkaista taustaa, joka poikkeaa totutuista vähemmistöryhmistä, vähäosaisuudesta tms:sta. Hän viittasi paremmin toimeentuleviin perheisiin.

  VastaaPoista
 31. Vaan mielenkiintoinen on näyttelijä Christoffer Sandbergin asenne cancel-kulttuuriin, jota hän ei sanojensa mukaan kannata.

  Nimittäin hän on raatilaisena viihdeohjelma Masked Singersissä, jossa ns. julkkikset verhoutuvat tunnistamattomiksi hahmoiksi ja esiintyvät laulaen. Raatilaiset arvuuttelevat sitten, kuka laulaja oikeasti on.

  Yksi esiintyjä, pantteriksi pukeutunut viekoitteleva hahmo oli Päivi Räsänen, ja Sandberg on nyt jälkikäteen kovasti paheksunut mediassa siitä, että homovastainen Räsänen päästettiin ohjelmaan laulamaan. Sandberg asuu tunnetusti miehen kanssa.

  Mielenkiintoista on siis se, että Sandberg ei sanojensa mukaan kannata cancel-kulttuuria, mutta paheksuu julkisesti Räsäsen ottamista mukaan ohjelmaan. Eli mitä Sandberg tahtoo? Ei halua canceloida, mutta haluaa canceloida.

  Kannattiko avautua? Tähän asti olen arvostanut tyypin hauskalta tuntuvaa luonnetta ja heittäytymiskykyä, mutta tämä kyllä nakertaa tuota kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettäkö nyt känselöit homoa?

   Poista
  2. Mikä kertomuksessani canceloi homoa? Sekö, kun kerron hänen suhtautumisestaan Räsäsen lauluesitykseen?

   Eikö homosta saa kysyä mitään? Se olet nyt sinä, joka canceloit homon omaan koskemattomaan saarekkeeseensa. Minä koetan asettaa homot ja homovihaajat samaan viihdeohjelmaan leikkimään.

   Poista
  3. "Kannattiko avautua? Tähän asti olen arvostanut tyypin hauskalta tuntuvaa luonnetta ja heittäytymiskykyä, mutta tämä kyllä nakertaa tuota kuvaa."

   Poista
  4. "Sandberg asuu tunnetusti miehen kanssa."

   Poista
  5. Nyt rakennat olkiukkoa merkityksistä, jotka kaivat korviesi välistä.

   Sandbergin tausta on tuossa selvityksenä lukijoille, jotka eivät tunne Sandbergia yhtään. Muuta merkitystä sillä ei tietenkään ole.

   Haluaisit kovin mielelläsi, että minä mollaisin homoja, sillä se taitaisi sopia sinun tapaasi kommentoida asioita leimoja lätkien.

   Tuollainen olkiukkojen rakentelu auttaa sinua tietysti siinä, että näin sinun ei tarvitse ymmärtää toisten kommentteja eikä perustella omia kantojasi, joita ei oikein taida olla.

   Mitä Sandbergiin tulee, kyse on tietysti hänen asenteestaan eikä siitä, mitä sukupuolta hän edustaa. Minä olen kutsunut homomiehen tyttäreni kummiksikin, joten se siitä.

   Tässähän olisi ollut oiva tilaisuus vaikka yhteiseen keskusteluun Räsäsen ja Sandbergin välillä. Minä en näe mitään sopimatonta siinä, että homo ja homovihaaja vaikka tanhuisivat keskenään. Päinvastoin. Ja näinhän se on, että ne jotka eniten puhuvat tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta, ovat usein itse kaikkein suvaitsemattomimpia. Suvaitaan vain niitä, joilla on samanlainen ajatusmaailma.

   Poista
  6. No nyt se selvisi, miten onneton aikalainen olen, vaikka yritinkin kasvattaa itseäni vauvasta aikuisesti, pysyäkseni edes vähän ajan tasalla.

   Se paljastui, kun yläpuolella mainitiin nimi näyttelijä Christoffer Sandberg. Hän on ilmeisesti kohujulkkis, mutta sen nimen luettuani en tiennyt hänestä yhtään mitään, en ollut koskaan kuullutkaan sen nimisestä. Piti googlata ja pääsinhän jotain tietämään. Sain tietää yhtä sun toista hänen elämästään. Senkin, että hän oli naimisissa miehen kanssa ja he toivoivat lasta. Nimi PÄivi Räsänen oli sentään tuttu. Mutta mitä se canceloida tarkoittaa? Apua, kohta en osaa edes suomenkieltä! Kaikki asiat menee minulta pään yli. Kaikki tuo edellä mainittu vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta miten voisin pitää itseäni edes hiukan ajan tasalla? Kiitos Iines että nostit minua edes hiukan tietämään jotain tästä ajasta.
   Eipä silti. Kaikki muukin tietous on minulla hämmästyttävän vähäistä.

   Facebook kysyi minulta tänään: Liisu, mitä sinä mietit? Mietin aika kauan ja sitten vastasin: Mietin miksi olen niin surullinen?. Sitten mietin: Miksi olen niin usein surullinen? Siihen vastasin: siksi, kun kaikki mitä teen, menee aina pieleen. Ja se on kyllä totta.

   Viimeisin moka: Minulla oli kädessä kulho pehmeäksi lioteltuja pussiluumuja. Eikös vai yhtäkkiä kulho tipahti mun käsistä ja liotetut luumut levisivät ympäri keittiön mattoa. Sieltä keräsin ne ja aloin pestä niitä, sillä seurauksella, että ne repeilivät riepaleiksi. Lopulta ne piti pistää roskikseen. Mies tekee meillä ruuan.

   Poista
  7. Liisu, inhoan itse sanaa "canceloida" tai "cancel-kulttuuri". ja käytän niitä oikeastaan piruuttani, irvaillakseni itse sanaa. Sana on mitä tarpeettomin ja typerin, ja kuvastaa siksi sisältöään varsin hyvin.

   Cancel-kulttuuri on Wikipedian mukaan ilmiökulttuuria, jonka "tavoitteena on eristää ”vääriä” mielipiteitä esittävä ihminen sosiaalisesta piiristään, asettaa hänet boikottiin tai saada hänet menettämään työpaikkansa. Tämä tehdään nostamalla kohde julkisesti tikunnokkaan puheista tai eleistä, jotka määritellään "ongelmallisiksi.

   Päivi Räsänen on julkisesti esittänyt Raamattuun pohjaavia nykyajassa ahdasmielisinä pidettäviä tuomitsevia näkemyksiään homoseksuaaleista. Räsänen on syvästi uskovainen kristillisten kansanedustaja, niin kuin muistat.

   Nyt Räsänen halutaan vaeintaa eli hänet halutaan "canceloida" hänen esittämiensä mielipiteiden takia. Sandberg yhtyy kuoroon.

   En itse ajattele Räsäsen tavoin, mutta puolustan hänen oikeuttaan mielipiteeseensä, vaikka se on vastakkainen omani kanssa. Eli minä en kyllä "canceloi" Räsästä enkä Sandbergiakaan.

   Ihmettelen kommentissani vain Sandbergin kaksinaamaisuutta ja ahdasmielisyyttä. Hän haluaa estää toiselta mielipiteenvapauden ja sallia sen vain itsensä edustamalle ajatusmallille.

   Poista
  8. Ei Räsästä kukaan halua vaientaa, hänellä on sananvapaus. Oikeus aikanaan päättää onko hän syyllistynyt rikokseen ja määrää tuomion. Sitten mennään hovioikeuteen ja ties minne Amerikan uskovaisten rahoilla.

   Poista
  9. No kyllä haluaa vaientaa, jos kerran paheksuu Räsäsen mukaanottoa viihdeohjelmaan vain siksi, että tällä on ”sopimaton mielipide”. Sehän on ahdasmielisyyttä pahimmillaan..

   Poista
  10. On peräti ristiriitaista, että eri mieltä olevien tuomitseminen tuntuu olevan tyypillistä juuri seksuaalivähemmistöissä oleville. Eivätkö he itse ole toitottaneet suvaitsevaisuuden puolesta?

   Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  13. Voi Liisu, muistan tuon lakananvedon kotoa äidin kanssa. Ja muistan sen, miten vähän pelleiltiin, kun vedettiin, nykäistiin kun toinen ei odottanut ja annettiin myöden kun toinen veti. Ja sitten nauraa käkätettiin. Sen verran lisään, että ei äiti pelleillyt, minä vain, mutta kyllä äitiä nauratti, vaikka oli toruvinaan minua.

   Poista
 32. "Perussuomalaiset on menettänyt jopa 15 prosenttiyksikköä matalammin koulutetuilta, mutta samalla onnistunut paikkaamaan menetystä keskiasteen koulutuksen, ammattikorkeakoulututkinnon ja yliopistokoulutuksen suorittaneilla äänestäjillä." IL 17.9.20

  VastaaPoista
 33. Ei siis ole rajoja, on yhteiselo!

  VastaaPoista
 34. Räsänen on rautaa, mainio muija! Juuri näin hänen piti tehdäkin: mennä esiintymään viihdeohjelmaan. Hänhän oli jopa viettelevä pantteri.

  On hyvin surullista, että kulttuuria pyritään kapeuttamaan rajaamalla se sallittuun ja ei-sallittuun ja asettamalla kaikenlaisia rajoitteita esittäjälle, esityksille ja jopa klassikkoteksteille, jotka eivät istu tämän päivän ahtaaseen ihmis- ja maailmankuvaan. Rautasaappaat kopisevat, kulttuurifasistit lähestyvät..

  VastaaPoista
 35. Oli varmaan satelliitti, sillä ei kai nyt juuri ole perseidejäkään odotettavissa.

  On harmi, että tässä pikkukaupungin keskustassakin on niin suuri valosaastepilvi, että se sumentaa taivaan tähtiäkin. Maalla näkyy taivas hienosti. Kesäsin vain on valoisat yöt meren päällä.

  VastaaPoista
 36. Äläs nyt, Leonoora. Tiedä vaikka eksoottiset otukset olisivat runosieluja.

  Toisaalta mikään ei yhdistä niin kuin yhdessä vietetty baari-ilta. (Sis. sarkasm.)

  VastaaPoista
 37. Sinulla on ollut JUHLAVA näky taivaalla, Noora! Onneksi olkoon. Ei sellaista joka iltana pysty näkemään. Kaikki taivaalliset näkymät ovat kauniita katsella, revontulet ja muut. Minä rakastan pilviä. Tuijottelen niitä joskus pitkän tovin.

  VastaaPoista
 38. "Läpsyttäjät" - sepä on niin hauska sana, että taidan alkaa käyttää sitä itsekin.

  En ole nähnyt Päikän pantterointia, kun en katso hömppää, mutta tuli mieleen että mitähän raamattu mahtaa sanoa tuollaisesta kekkaloinnista? Synniltä se tuoksahtaa.

  VastaaPoista
 39. Netistä Ursan sivuilta löytyy päivittyvä tähtikartta. Älypuhelimeenkin saa sovelluksen, josta näkee tähtien nimet ja sijainnit.

  Erittäin harva tähtikuvioista on silti oikeasti mikään kuvio eli kuuluisi samaan tähdistöön. Ne vain näyttävät siltä meidän näkökulmastamme.

  Katselen niitä silti itsekin usein. Elokuussa esim. seuraan milloin Kesäkolmio tulee näkyviin - se on eteläisen tähtitaivaan ensimmäisenä näkyvä kuvio. Vaikkei sekään mikä oikea tähtikuvio ole ja lisäksi sen tähdet kuuluvat eri tähdistöihin.

  Oikeista tähtikuvioista ei nyt tule mieleen muita kuin Seulaset ja Andromeda. Eka on tähtijoukko ja toka sisargalaksimme. Se on muuten tulossa kylään.

  VastaaPoista
 40. Lehdistä minäkin ohjelmasta luin. Päikän laulutaidosta en osaa sanoa, mutta luulen, että tässä kohden Päivi siteeraisi mieluummin Jeesuksen sanoja lasten kaltaiseksi tulemisesta kuin julistaisi maallisen kekkaloinnin synnillisyyttä.

  VastaaPoista
 41. Arvatkaapa, alkaako aamu hyvin, kun illalla valmiiksi ladattu kahvinkeitin ei käynnistykään aamulla. Punainen valo vain palaa, mitään ei tapahdu, tuttua korahdusta ei kuulu. Vasta kaksi vuotta vanha keitin, ja testivoittaja.

  Toinenkin laite meni rikki vähän aiemmin. Ostin keväällä uuden imurin, sellaisen johdottoman ja varrellisen kevyesti liikkuvan, tutun merkin, ei halpa eikä kallis. Nyt siitä irtoaa imuroitaessa suuttimen pyörivä harjaosa, putoaa lattialle lähes samantien. Lukkopidike falskaa. Teippasin sen jesarilla kiinni, ja nyt pelittää. Harmittaa vaan, että uusi laite on jo paikattu.

  Vaan miksi koneet ovat näin heikkoja, että jokin osa menee rikki jo parissakin kuukaudessa, ja kaksi vuotta taitaa olla pitkä ikä kahvinkeittimelle? Kyseessä ovat ihan hyvät tunnetut merkit, eivät halpikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä kuuluu ilmastoteko-osastolle. Hallituksen ja eritoten vihreiden pitäisi puuttua tähän yleismaailmalliseen koneiden laadun huonontamiseen. Se on ollut systemaattista. Koneet tehdään tarkoituksella heppoisiksi, jotta niiden kulutus kasvaisi.

   Millainen ilmastonpilaaja vanha kone kaatopaikalla onkaan? Minullakin on ulkovarasto täynnä romukoneita, teknisiä vempeleitä, odottamassa jätepaikalle kuskausta. Melkoinen määrä saastuttavia osia.

   Poista
  2. Mummot on taas ihan ajan tasalla!

   Ja kyllä, nopeasti rikkoutuvat kodinkoneet kuormittavat kuluttajan hermojen lisäksi myös ympäristöä, siksi EU haluaa niistä eroon.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/186a6da5-383e-4ce2-bed9-48b8ead805af

   Poista
  3. Kiitos, papparainen! Linkkiä en jaksa avata.

   Fiksu kommentoija kertoisi yhdessä virkkeessä jutun olennaisimman sisällön. On tyhmää panna kommentoijat availemaan linkkejä. Koetahan opetella viestinnän perusteet, jonka peruspilari on, että lukijaa ei pidä päästää hyppysistään seikkailemaan hyperlinkkipuistoihin Sano itse kaikki minkä voit. Linkit ovat keskustelussa huonoja ja kertovat sen, ettei sinulla ole omaa sanottavaa.

   Poista
  4. Ja kyllä, nopeasti rikkoutuvat kodinkoneet kuormittavat kuluttajan hermojen lisäksi myös ympäristöä, siksi EU haluaa niistä eroon.

   Poista
  5. Tjaah. No mitä EU on sitten tehnyt?

   Poista
  6. EU on antanut puitedirektiivin 2009/125/EY, 21 päivänä lokakuuta 2009 , energiaan liittyvien tuotteiden ekologiselle suunnittelulle asetettavien vaatimusten puitteista. Direktiiviä on tarkistettu ja päivitetty useaan otteeseen painopisteen siirtyessä energiansäästöstä kestävyyteen, huollettavuuteen ja korjattavuuteen.

   Poista
  7. Jaa jaa, tuosta on yli kymmenen vuotta, eikä ainakaan kuluttaja taida huomata edistystä koneissaan. Päinvastoin. Laatu senkun huononee ja jätevuori kasvaa.

   Sitä paitsi EU:n puitedirektiivi antaa vain yleiset suuntaviivat. Se edellyttää voimaan tullakseen tarkempia täytäntöönpanosäännöksiä, erityisdirektiivejä. Onko niitä saatu aikaan?

   Kunkin valtion tulee määräajassa antaa oman oikeusjärjestelmänsä mukainen säädös tai asetus, jolla direktiivin tavoitteista tulee osa kansallista lainsäädäntöä. Näin se menee. Usein direktiivit jäävät direktiiveiksi.

   Poista
  8. Hitaasti hyvä tulee. Sehän tässä perustuslaillisessa demokratiassa on vikana. Ymmärrän kyllä, että tuohtuneet kylän akat mielellään näkisivät johtajan, joka nyrkkeilisi kumoon kaikki inhat pölynimurikauppiaat.

   Poista
  9. Kerropa tuo Greta Thunbergille.

   Poista
  10. Siksi kun kehotat malttamaan hitaaseen odotteluun demokratian nimissä tässä ilmastoasiassa. Greta Thunberg on sanonut, että on kiire.

   Poista
  11. Mainiota Iinukka, tuo Greta-vertaus, sanoisin että napakymppi, ellei se olisi varmaan jotenkin sovinistista, sillä n-oletettujen navat kun ovat söpömpiä kuin m-oletettujen, puhumattakaan ns. muista.

   Paluun luontaistalouteen täytyy tapahtua heti, ihan nyt paikalla, ensi viikolla viimeistään, sillä muuten ilmasto Ruotsissa lämpiää yhden asteen ja merenpinta Bottniskavikenillä laskeekin vain puoli metriä!!!

   Sen sijaan koronapassit sun muut turhat rajatarkastukset voivat odottaa siihen asti, että ne ovatkin turhia. Mitä sitä hoppuilemaan, hitaasti hyvä tulee.

   Paitsi maailmanlopun estämisessä, sillä muuten yksi nyrjähtänyt teinityttö saa paniikkikohtauksen.

   Poista
  12. Iines, sanoinko "on vikana"? Greta on ihan oikeassa siinä, että ilmastotoimia pitäisi kiirehtiä, mutta muista syistä kuin kahvinkeittimien hajoamisista.

   Poista
  13. Keskusteluhan laajeni, jos luet uudelleen, kaikkeen teknologiajätteeseen ja sitä myötä järjettömään luonnonvarojen tuhlaukseen. Tästä Gretakin on sanonut, tai huutanut, että teknologiajätteestä on kasvanut valtava globaali ympäristöongelma.

   Jätettähän rahdataan kiivaasti myös kehitysmaihin, joissa sitä otetaan vastaan, koska siitä voidaan erottaa arvokkaita raaka-aineita myytäviksi. Ei ole kyse siis vain yksilön kahvinkeittimestä, jos ajattelua laajennetaan.

   Poista
  14. Mutta mihin minä kehotin?

   Poista
  15. Ei aavistustakaan. Ehkäpä kerrot sen selkeästi ja avoimesti omin sanoin ja ilman viitteitä. Lauseita ei tarvitse säästellä. Yksisanaiset ja yksilauseiset viestit harvoin avaavat kenenkään näkemyksiä.

   Poista
  16. Minullakaan ei ole aavistustakaan mitä tarkoitat kun kirjoitat, että "kehotat malttamaan hitaaseen odotteluun".

   Poista
  17. Mitä muuten tulee pölynimurikauppiaisiin, joita kylän akat haluaisivat nähdä tintattavan kuonoon, niin ei se noin mene.

   Ainakin tämä kylän akka rakastaa imurikauppiaita. Se on parasta teatteritaidetta, kun oikein sulavasanainen miekkonen saapuu imuroimaan punaisen mattosi. Aplodit!

   Poista
  18. Tapsalle tuli Gretasta mieleen teinityttöjen navat. No niitähän hän näkee läpsytellessään reinoissaan Porthaninkadun pubista toiseen toistamassa Kari Suomalaisen vitsejä.

   Poista
  19. Tapsa on ajan hermolla. Reinothan ovat trendijalkineita, kun vilkaisee vaikkapa jonkin lukion liepeillä nuorten muotivirtauksia. Ja vitsi on siinä, että niiden kanssa ei käytetä sukkia, vaan paljas karvainen jalka työnnetään tossuun. Ihan hauska muoti.

   Poista
  20. Teinityttöjen navoistahan en puhunut mitään, vaan n-oletettujen. ("Teinityttö" on kielletty ilmaus, oikea olisi tt-oletettu.)

   Mutta muuten Mankku on selvänäkijä! Sillä kuvaus minusta on enemmän kuin oikea, se on profeetallisen osuva!

   Se perässäni koikkelehtiva boheemi pikkutakissaan, runokirjanippu toisessa kainalossa, toisessa puoliksi juotu punkkupullon, on Mikis. Häntä seuraava yrmeänkarski satamajätkä nahkatakissaan puolestaan Riku.

   Mutta kuka on Mankku, sillä kuvaus on liian osua sattumaksi? Onko hän se pönäkkä, rumpua takova Pelastusarmeijan majuri, hallelujaa synnistä pois?

   Poista
 42. Täytyypä asentaa puhelimeen tuo Ursan kartta. Minulla on ukkostutkakin puhelimessa, ja siitä näkee salamanlyöntipaikat kulloinkin, kun suurentaa. Voi katsoa, iskikö mökin lähelle.

  Taivaan ilmiöitä on kiva katsella.

  VastaaPoista
 43. Tänään muuten alkaa juutalaisen uudenvuoden 5782 juhlinta. Ettäs tiedätte.

  VastaaPoista
 44. En minäkään kalleinta osta, Leonoora, vaan ehkä keskihintaista ja mieluummin vähän edullista, jos tuote täyttää tietyt vaatimukset.

  Esimerkiksi tänään meinasin mennä jo kassalle kalliinpuoleinen Moccamaster-kahvinkeitin kädessäni, kunnes päätin katsoa sen tekniset tiedot ja käyttökokemukset netistä. Hyvä että katsoin.

  Laadukkaana pidetyssä Moccamasterissa ei ollut tippalukkoa, joten valitsin tippalukollisen ja vielä korkeampiwattisen ja puolet halvemman merkin. Olen tyytyväinen. Koekeitossa kahvi oli tulikuumaa ja pysyi pannussa kuumana. Peukut tälle ostokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se harmittaa, että enää ei saa mistään kahvinkeitintä, jossa ei olisi automaattista virrankatkaisua.

   Aamukahvin juontini kestää aina kauan, kun juon hitaasti. Kurjaa, kun keitin katkaisee virran ennen kuin olen valmis. Minusta nykyisissä vempeileissä on paljon turhia toimintoja.

   Poista
  2. Onneksi se virrankatkeamisen napsahdus on niin kova, että havahdun lehden luvultani aina siihen. Puoli tuntia on mennyt - lorvinko vielä toisen vai tartunko pul... ei kun toimeen!

   Poista
  3. Edellisessä keittimessäni sammui vain valo, mutta toivottavasti tämä uusi keitin nyt napsahtaa, jahka virta katkaistaan puolestani. On tullut tavaksi hidas aamu heräämisineen, ja kahvipannu saisi olla kuumana miel. yli tunnin. Nyt luvataan 40 minuuttia.

   Monesti kytken virran uudelleen jotta levy pysyy kuumana, mutta en tiedä, onko se hyväksi koneistolle.

   Poista
 45. Oli hyvät kahvit, eli ostos oli hyvä. Kahvi oli kuumaa, vaikka tässäkin hieman harmitti automaattinen virrankatkaisu, turha pakollinen härpäke. Pohjaa EU-direktiiviin.

  Alan kyllästyä EU:n ohjailuun. Direktiiviä direktiivin perään, mutta tosipaikan tullen (Afganistan) ollaan hiljaa kuin pissa sukassa.

  Tässä lopuksi iloksenne Ville Rannan pilapiirros, joka on hämmästyttävän objektiivinen. Harvinaista tässä yksimielisyyden ajassa.

  VastaaPoista
 46. Tänään sanoin itseni irti Facebookista. Joku päivä sitten se tuntui minusta hyvältä, mutta sitten tapahtui 7, pvä romahdus. Kyllästyin salasanoihin ja tykkäämisiin ja kaikeen muuhun siellä. Mitään positiivista sen suhteen ei tullut mieleeni. Mikä helpotus! Miten paljon aikaa saan nyt omaan käyttööni! Harmi, etten jo aikaisemmin huomannut tarpeetonta oloa siellä.

  VastaaPoista