Sture Fjäder povaa tuloerojen kasvua.
- Suomi ui krokotiilien kanssa, sanoo tämä Akavan puheenjohtaja.
Keskiluokka ei silti välttämättä kuihdu.
Kansan pitäisi hyväksyä sekin,
että vastaisuudessakin tuloerot kasvavat.
"Kaikki eivät ole ihan vielä heränneet sihen, että meillä on edessä aikamoinen muutos."
Fjäderin mukaan työn verotusta tulee keventää.
Suomella ei ole varaa nykyisenkaltaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan..
Yksi akavalainen ratkaisu on korostaa yksilön vastuuta.
Osaamisella ja koulutuksella on merkitystä.
(Kuvat: mm. Kalervo Palsa, Pavel Kuczynski)
Tekstitetty klo 16.00
Veikkaan, että kysymys oli siitä isosta jutusta Hesarissa, jota en viitsinyt lukea, kun ei kiinnostanut. Joku äijä lensi jollain purjekoneella jossain Himalajalla.
VastaaPoistaEnsimmäisessä kuvassa on Hesarin tulevaisuus, toinen on Juice Leskisen koulukuva, hän itse seisoo. Seuraavat kaksi ovat vanhoja kansakoulun opetustauluja, tosin aika kelvottoman huonoja sellaisia.Lämpö on ilman muuta tärkeämpää kuin vapaus eikä rahan menetystä voi verrata kuolemaan. Alin kuva on luultavasti kiss kiss karamellin käärepaperista.
Mitenkähän nuo kuvat olisivat siihen Himalaja-juttuun liittyneet?
VastaaPoistaNoh, ei, minua ei kiinnosta se, kuka hyppää korkeimmalle/pisimmälle tai kuka juoksee tai autoilee tai kiekkoilee nopeimmin. Aika yhdentekevää. Kyllä tuo juttu on tärkeämpi.
Selvä on, sanoitan tämän hetkisen kuluttua, ellei kukaan nyt sitten vielä tässä arvaa. Halusin koettaa puhua kuvien kautta, etten aina paasaisi teille itseäni kiinnostavista asioista.
VastaaPoistaFjäder edustaa näkökantoineen ns. rottapopulismia. "Uppoaahan tämä laiva kuitenkin, mutta kolkataan heikommat ja otetaan pelastusvene, meillä on siihen mahdollsuus."
VastaaPoistaTuloerot varmasti kasvavat tulevaisuudessakin, mutta ei se ole hyvä asia, ei. Katteeton on lupaus keskiluokan olojen säilymisestä.
PS Tuohon alla olevaan lisäksi: Keskiluokka on juuri se "luokka", joka kantaa suurimman verorasituksen. Sen taakkaa ei voi enää lisätä - viittaan keskimmäiseen kuvaan, vaan juuri siksi Akava nostaakin päätään, että verotie on kuljettu loppuun.
PoistaPS 2 Akateemiset eivät suinkaan ole Suomen rikkaimpia, vaan monet ns. duunarit porhaltavat kevyesti ohi. Rikkaimpia lienevät ei-akateemiset kaupallisen alan porhot. Eli akateemisten järjestön äänelle ei kannata turhaan räksyttää, vika on muualla, markkinatalouden ajajissa. Markkinatalous on johtanut siihen, että työtä ei enää kannata teetättää Suomessa.
Noh, tuo rottapopulismi on aika kapea näkökulma.
VastaaPoistaEi kai tässä kukaan oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, mutta tuntuu sekin omituiselta, että joku olisi siksi automaattisesti väärässä, että hän on pärjännyt elämässään myös aineellisesti.
Suomi ei ole valtavien tuloerojen maa, eikä sellaiseksi ole tulossa, mutta emme kai siitäkään voi lähteä, että eroja ei ole? Ei kai voi olla yhteiskunnan tehtävä kuroa näitä tuloeroja umpeen?
Minusta yhteiskunnan tehtävä on auttaa hädänalaisia ja pulassa olevia, mutta ei suinkaan korvata kenellekään puuttuvaa osaa, kun jonkun tuloja verrataan vaikkapa kouluttautuneiden tuloihin. Kyllä ihmisellä itselläänkin täytyy olla vastuuta ja yrittämishalua vaikeuksista huolimatta.
Nythän eletään aikoja, jolloin vastuun käsite alkaa himmertyä niin pahasti, että yhä suurempi osa jo koululaisista ei ymmärrä koulunkäynnin olevan työntekoa ja hakee vikaa huonoihin tuloksiinsa itsensä ulkopuolelta..
Juuri uutisoitiin, että 85 ihmistä omistaa maailmassa enemmän kuin kolme ja puoli miljardia köyhintä. Kyllä mekin olemme kovaa vauhtia siirtymässä yhä enemmän kasautuviin omaisuuksiin.
VastaaPoistaEivätkös nykyajan pätkätyötohtorit seiso Hurstin jonossa, vai mistä elantonsa saavat?
Juu, Riku, mutta akateemisten järjestöäänellä ei ole mitään tekemistä rikkauksien kanssa, kuten juuri pääsin paasaamasta tuossa ylempänä.
VastaaPoistaMinusta on ihan turha tehdä tuommoista rinnastusta. Eihän tuommoista kukaan ole ajamassa. Syntihän tuommoinen rikkaus jo on. Suomalaisia akateemisia näkee varmaan harvemmin leipäjonossa. Kun he ovat jaksaneet puurtaa itselleen tutkinnon, osa velkarahalla, jaksavat he varmaan jakaa vaikka lehtiä tai mainoksia henkensä pitimiksi.Tai siivota sairaaloissa. Ei ole varaa heittäytyä leipäjonoon. - Puhun siis terveistä ihmisistä.
Ei ole varaa ? heittäytyä leipäjonoon? Ei sinne kukaan mielellään mene vaan varattomuuttaan, jopa kodittomuuttaan. Telkkarista tuli dokkari heistä jotka jakavat muille ruokaa. He olivat hyvistäkin ansioista pudonneita, mutta halusivat tehdä jotain hyödyllistä. Kyllä siellä on niin jakamassa kuin leipää hakemassakin akateemista ja kouluja käynyttä porukkaa.
PoistaAnonyymi, en sanonut, että menee mielellään, vaan että menee.
PoistaEn tiedä, miksi minun pitäisi uskoa sinun analyysisi leipäjonojen koostumuksesta. Onko asiaa tutkittu? Leipäjonossa olijakaan ei voi mitenkään tietää, keitä ne muut ovat.
Minä en sano tuosta koostumuksesta mitään, vaan sanon, että jos minulla olisi tyhjä ruokakaappi eikä penniäkään rahaa, en menisi sosiaalitoimistoon enkä leipäjonoon, vaan työvoimatoimistoon. Tällainen tilanne minulla oli opiskeluaikana, ja otin samantien itselleni iltatyön, ryhdyin nälkäpalkalla antamaan yksityistunteja ainekirjoituksessa. Menin myös erääseen yritykseen iltaopettajaksi, suurin piirtein kävelin sisään ja sain paikan.
Kun on itse kokenut nälkää, velkaa ja ankaraa rahanpuutetta, ja selvittänyt tiensä, vaatii myös muilta enemmän. En minäkään aina ihan terve ollut, kärsin mm. masennuksesta rakkaussuhteen loputtua, mutta töistä en laistanut enkä opiskelusta, vaikka jääkaapissa oli vain valo ja naapurikämpän leikkeleet. Muistan kerran jopa syöneeni niiitä kinkunviipaleita, oli pakko syyllistyä varkauteen.
Olet elänyt hyvän sosiaaliturvan aikana enimmäkseen. Vasta viimeiset kaksikymmentä vuotta sitä on karsittu, ja paljon. Tilanne on nyt ihan toinen kuin silloin kun sinä olet opiskellut.
Poista1970-1980-luvulila sosiaaliturva on ollut runsaimmillaan. Emme elä enää samassa maailmassa kuin hyvinä vuosina ja kyllä kaikista sosiaaliturvan leikkauksista ovat kärsineet köyhät (nettotulo alle 1200 euroa/kk:ssa).
Toinen juttu: Nyt meillä on vähintään 400.000 työtöntä, todellinen luku on varmaan isompi ja yli miljoona työllistä jotka tekevät silppu-, osa-aika-, määräaikaistöitä. Työikäisten määrä on tässä maassa todella pieni: vain 2,5 miljoonaa. Joten verotulot jäävät tällä työttömyysasteella todella pieneksi.
Työpaikat on menettetty, niitä ei yksinkertaisesti ole riittävästi. Jos aikoo saada toimeentulotukea ja/tai työttömyyskorvausta on ilmoittauduttava TE-keskuksessa (työkkäri). Ei siellä työpaikkoja ole tarjolla. Ei ole mitä tarjota. Hyllyt on tyhjät. Joten mistäs otat? Nämä Tatustoorit on ihan höpöjuttuja. Satun tietämään tästä asiasta enemmän kuin kaikki ne jotka luulevat, että työttömyysongelman ratkaisee TE-keskus.
Väärin. Sen ratkaisee valtiovalta ja yritykset.
Siis sosiaaliturva on toki parantunut minun opiskeluajoistani roimalla tavalla, ei suinkaan supistunut. Jos opintotuki lasketaan sosiaaliturvaan, niin minähän en ole opiskellut opintotuella vaan opintolainalla. Opintotukea oli minimissään määrä, joka vastaisi suhteellisesti ehkä 50:tä euroa. Kaikilla oli täysmääräinen opintolaina, ja niitä lainojahan maksettiin sitten kymmenisen vuotta takaisin, ketään ei armahdettu eikä kenen kään lainaa syönyt inflaaatio, ikeessä oltiin ja tukien saavuttamattomissa, koska opiskelleilla oli sentään jonkunlainen palkka. Tosin se palkka meni sen siliän tien, säästöön ei jäänyt mitään.
PoistaNykyäänhän on asumistuetkin opiskelijoilla, samoin muilla vuokralla asuvilla. Jos rahat loppuivat, kukaan ei mennyt sosiaalitoimistoon vaan töihin. Jotakin työtä oli aina tarjolla, kuten on nytkin: lehdenjakoa, siivoamista. Mikä tahansa työ kelpasi lainalla eläville, ei ollut mitään vaatimuksia.
Työttömien määrä on suuri, koska markkinatalous teetättää työt ulkomailla, ja kuntatalous ei valtion tukien puutteessa perusta toimia ja virkoja, vaikka työtä olisi pilvin pimein. Meillä ovat demarit vallassa, mutta työtä ei vain synny, vaan lisää juustohöylää, eikä mikään muutu. Minusta on oikein hyvä, että Fjäder on puhunut ja uskaltaa tehdä myös arvovalintoja, joihin hallitus ei kykene vallanhalussaan.
No nyt saa sitten tohtorikin kenkää Itellan lehtitsupparin jobista, ehkäpä pölyhuiskuakateemikon viratkin käyvät vähiin.
VastaaPoistaRaahen kaupungin varmaan lopettavat kokonaan, kun Rautaruukin sieltä ruotsalaiset kuihduttavat pois. Akateemiset sieltä siirtyvät Ruotsiin ja muut alkavat kastematokauppiaiksi lähikaupunkeihin.
Edunvalvonnassa on kyse edunvalvonnasta, sillä taas ei ole mitään tekemistä oikeudenmukaisuuden kanssa, eikö niin?
Postin supistukset ovat ikäviä. Nyt jo huomaa, että ongelmia on. Ei ole tavatonta, että kaupungin keskustaan kannetaan posti vasta kello 14 jälkeen. Lisäksi postia jaetaan väärin yhä useammin. Olen vuoden sisällä saanut viisi - kuusi kertaa naapurin postia ja avannut osan hajamielisyyksissäni. Yhdessä oli maksumuistutus ja yksi oli perintätoimistolta ja yksi oli autoverolippu. Kerran minulta puuttui lasku, josta tuli sitten korotettu lasku.
VastaaPoistaEdunvalvonta on lähinnä lakipykälien noudattamisen valvontaa. Onhan se työntekijän etu ja oikeudenmukaisuuden jonkinlainen tae.
Fjäder irtisanoutuu vaarallisesti siitä mikä on ollut työväenliikkeessä hyvää: solidaarisuus ja vastuunkantaminen, pyrkimys koko yhteiskunnan pärjäämiseen. Tuloverot lienevät oikealla tasolla, vähän niitä voisi tietysti nostaa.
VastaaPoistaMutta miksi se solidaaarisuus ja vastuunkanto vain köyhdytttää maata? Eikö sen pitänytkään tuoda hyvinvointia kaikille? Kaikki ovat entistä kurjemmassa taloudellisessa asemassa.
VastaaPoistaEn minä lue noilta lehden riveiltä Fjäderin kehotusta luopua solidaarisuudesta ja yhteisestä vastuunkannosta, vaan pikemminkin uskoa vaihteeksi yksilöön. Tämä yksilöön uskominenhan on meillä ollut kiellettyä nelisenkymmentä vuotta.
Mitä verotukseen tulee, kokonaisveroastehan on 44,1 prosenttia, eli oliko se nyt seitsemänneksi korkein maailmassa. Pohjoismaat ovat yläpuolellamme, ja sehän on selvää, koska niiden sosiaalinen yhteiskuntarakenne on samanlainen kuin Suomen ja ehkä vielä hivenen pidemmälle viety sosiaalipalveluissa. Täytyy kuitenkin huomata, että meillä eläminen on huippukallista, ja esimerkiksi auto maksaa monin verroin enemmän. Lämmityskulutkin ovat toista luokkaa kuin Tanskassa.
Fjäder-nimiseen yksilöön en kuitenkaan yhtään luota. Jos ammattiyhdityksessä on yhtään ymmärrystä, pistävät äijän äkkiä piiloon, kuten sille paperiliiton tynnyrille tehtiin.
VastaaPoistaNämä ovat linjakysymyksiä, jokainen päättäköön linjansa. Tuloerot ovat suurin ongelmamme, enkä nyt puhu siitä, jos akateeminen saa satasen tai tonnin enemmän kuin vähempiin vahinkoihin työssään pystyvä.
Mitä keinoja meillä sitten voisi olla tuloerojen pienentämiseen? Miten se tehtäisiin? Keneltä pois ja kenelle lisää ja miltä momentilta ja miksi?
VastaaPoistaJos minulta kysytään, ja kysyithän sinä, niin Fjäderiltä tulee leikata koko palkka pois.
VastaaPoistaJos ja kun puhutaan huonoista taloudellisista ajoista ja leikkauksista, tärkeää olisi, ettei ainakaan ammatiyhdistysten johtajistolta tulisi tämänkaltaista yksityisajattelua, etteivät epäilyksemme ammattiyhdistysten henkisestä korruptuneisuudesta saisi lisäruokaa.
Osinkotuloista. Lisäksi: kaikenlainen veronkierto on tehtävä mahdottomasti. Niillä keinoilla saadaan jo useita miljoonia euroja.
PoistaÄh. Kirjoitan tabletilla ja kirjaimet tulee miten sattuu. Piti olla: Veronkierto on tehtävä mahdottomaksi.
PoistaHelppo sanoa, ja useimmat lienevät samaa mieltä. Ikuisuuskysymys: millä tämä tehdään mahdottomaksi, millä estetään yritysten harmaa työ? Meillähän on verosuunnitteluun erikoistuneita korkeakoulututkinnon suorittaneita tilintarkastajia ja juristeja neuvomassa tätä jaloa taitoa.
PoistaSekin, että ihmiset eivät lukemani mukaan tahdo ostoksistaan kuitteja, edistää veronkiertoa jossakin mitassa. Jokuset jopa suuttuvat, kun heille tarjotaan kuittia.
Rakkaat sisaret ja veljet Herrassa! Jotenkin olen havaitsevinani lievää pessimismiä ja demokraattisesti valittujen hallitsijaimme taitojen epäilyä täällä. Että muka palvelut vähenevät ja rahat ei riitä ja valtionvelka sen kun kasvaa.
VastaaPoistaMutta haloo - jos suurin yksityinen ongelma on, että posti tulee keskikaupungille vasta kello 14, se ei edusta vielä maailmanlopun meininkiä. Minäkin elän keskustan tuntumassa, mutta jaksan odottaa iltapäiväpostiani (enimmäkseen laskuja) vallan mainiosti vaikka kello viiteen ja ylikin.
Ja jos työttömiä on puoli miljoonaa niin so what? Hirvittävä työvoimapula odottaa aivan nurkan takana, mutta mepä olemme varustautuneet. Kotoisten työttömien lisäksi valmiina palvelukseen on maahan eri tavoin saapuneiden sankka parvi, joka sekään ei löydä työtä, mutta kohta löytää! Jaa, että et usko vai? Silloinhan et luota nykyisiin päättäjiimme. Taitaa mielipiteesi hiukan persahtaa, jos noin lievästi sanon. Suomalainen on rehellinen ja kaikkein rehellisin on suomalainen poliitikko, senhän koko maailma tietää.
Kyllä se Katainen taisi olla oikeassa, kun moitti meitä suomalaisia pessimisteiksi ja murhemieliksi ja mitä siellä nyt oli. Ettei se poijan vintiö vaan lukisi Iineksen blogia? Täällähän on toisinaan väännetty kyyneltä oikein porukalla.
Minä uskon sodan elvyttävään voimaan. Kun toisin ajattelevia ruvetaan tappamaan, ei rahasta tee koskaan tiukkaa. Kenraalit ostelevat ohjuksia kahdella miljoonalla kappale eikä tunnu missään. Suomikin hankki juuri panssarivaunuja 200 miljoonalla. Haglund piti hankintaa hyvin edullisena ja niin pidän minäkin.
Suomen ja jonkin suurvallan välinen sota ratkaisisi kertaheitolla niin työttömyys- kuin rahoitusongelmankin. Sota veisi kaikki nuorukaiset tappotyöhön, akateemisesti koulutetuista tulisi upseereita ja äidit, nuo uskossa väkevät hoitelisivat vainajat kotiseudun multiin ja ruokkisivat pojat rintamalla. Sodan jälkeen, kun puoli valtakuntaa olisi hävitetty, riittäisi porukalla puuhaa uudisrakennuksilla ja sotavelkojen maksussa.
....jatkuu....
Kolehmainen, en minä sanonut, että postin myöhäinen tulo olisi pääongelma yksityiselämässäni. Mainitsin sen esimerkkinä postin huonontuneista palveluista, kun joku postista puhui - ihan aiheellisesti kylläkin. Vaan ei se ole tärkeyslistani Top Tenissä.
PoistaTuossa olen samaa mieltä, ja ilmeisesti on Fjäderkin, että hallitus lietsoo tahallaan pessimismiä ja paniikkimielialaa voidakseen toteuttaa juustohöyläleikkauksensa. Kannatan selkeitä eettisiä arvovalintoja ja niiden mukaan toimimista.
Selkeitä kysymyksiä siis: kuka maksaa, kelle maksaa, kenelle annetaan ja keltä otetaan, paljonko tuloeroja pitää kuroa umpeen kansan veropussista, jotta onnellisuus lisääntyy?
Optimismia, osa 2:
VastaaPoistaJa jos kävisi niin, ettemme saa ikiomaa sotaa, voimme luottaa arabimaihin. Kun vielä Egyptissäkin alkaa sisällissota, menee monta sataa tuhatta murjua tuhannen p:n päreiksi. Ja kun sota loppuu, arvatkaa, mitä tarvitaan? No puuta tietysti! Lankkua, kakkosnelosta, neli- ja kuusituumaista ja jopa egyptinparrua. Tule sellainen buumi, etteivät meidän työttömämme enää riitä, vaan pyydetään avuksi väkeä mistä tahansa ja mihin hintaan tahansa. Ahneita norjalaisiakin virtaa maahan käyttämään pärehöyliä. Uusi Korean suhdanne on aivan ovella. Ja me sen kun mökötämme!
Nyt ei saa lähettää mitään helkkarin rauhanturvaajia minnekään, vaan päin vastoin hommattava palkkasotureita joka paikkaan, missä hallitus ja oppositio ovat sotasilla. Suomalainen on ahne sotimaan ja luulen, että kymppitonnin kuukausipalkalla moni reipas vesseli mielellään lähtee ampumaan fellaheja mihin tahansa Pohjois-Afrikkaan. Heille annetaan salainen ohje hävittää taloja, siltoja, mitä tahansa niin paljon kuin kerkiää. Kotiin palatessaan he saavat tuoda kaksi Mersua verottomasti maahan. Toisen voi myydä ja ostaa sillä rahalla mökkitontin ja toisella kuskataan mökille naisia.
Kun sota on ohi, annetaan paikallisille nätisti tehty esite, jossa kerrotaan suomalaisesta puu- ja elementtirakentamisesta, tiekoneista, valmiista siltaelementeistä jne. Onhan meillä mistä ammentaa. Matkapuhelimet myyköön Samsung, ostamme sen firman myöhemmin, kun suhdanne on kuumimmillaan. Japanilaisilla kun ei ole jälleenrakennusta harjoittavaan maahan muuta vietävää kuin sushia ja syömäpuikkoja. Arvatkaapa haiseeko sushi, kun se on päässyt Kairoon saakka?
Että milläkö ne arabimaat maksavat meille puusta ja betonielementeistä? No öljyllä tietysti. Vihreä puolue kielletään ja koko maa palaa öljylämmitykseen. On kuulkaa sitten tosi mukava kyhnyttää kylmennyttä kylkeä tulikuumaan patteriin.
Jos saamme oman sodan, otamme vaan pirusti lainaa, eroamme eurosta ja annamme sodan jälkeen markan mennä niin alas kuin se pääsee. Vuoden kuluttua maksamme koko sotavelan kahden kuukauden vientituloilla.
Ennemmin koiralta kusi loppuu kuin suomalaiselta konstit, sanoi Mannerheimikin, kun punikkeja ammutti. Me olemme kekseliästä ja toimeliasta väkeä ja selviämme tästäkin ns. kriisistä hilpeitä lauluja laulellen. Kun nyt Stubb, Katainen ja Virkkunen saadaan Brysseliin, on järki-ihmisillä täysi valta pistää maan asiat kuntoon.
Niin että eiköhän lopeteta tämä ruikutus ja katsella tulevaisuuteen luottavaisin silmin. Meitä eivät tappaneet isoviha, ei nälkävuodet, ei talvisota eikä jatkosota. Ja nekö muka olivat pienempiä pahoja kuin nykyinen "kriisi".
Ennen suuren hulinan alkamista kehotan kaikkia käteisen rahan omistajia pistämään sen vikkelästi menemään. Viinaan ja herkkäsieluisiin naisiin/miehiin saa mukavasti menemään tonnin kuussa ja aina voi matkustaa aurinkorannoille tai vaihtaa auton uudempaan. Jos et kuluta rahojasi nyt, sen tekee sotainflaatio nopeammin kuin huomaatkaan. Ja kyllä sitten itkettää, kun ei maltettu kuunnella Kolehmaista.
Taidat elää väärällä vuosikymmenellä tai vuosituhannella. Kolehmainen.
VastaaPoistaEi sotia enää käydä kuin joskus vanhaan hyvään aikaan, kun tapeltiin mies miestä vastaan ja naiset hoitivat kotirintama-asiat. Silloin sodittiin reilulla meiningillä.
Mutta, aivan varmoja voimme olla siitä, että myös meillä räjähtää. Massamurha, kemialliset aseet tai kyberhyökkäys joka lamauttaa kaiken toiminnan yhteiskunnassa pitkäksi ajaksi. Viimeksi mainittuun valtiovalta on varustautunut oletuksella, että Suomi ei ole hyökkääjä vaan ainoastaan puolustautuu. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, se mitä tapahtuu on jostain siitä väliltä.
Massamurha voi olla yksilön teko tai joukkion teko. Se toteutuu kun väkivaltainen toiminta kiihottaa riittävän suurta massaa. Ajatuksella ja teolla on välimatkaa, mutta kun väkivalta ei enää inhota isoa massaa tai sitä ei kavahdeta tai se tuottaa jopa suurta nautintoa, todennäköisyys sille, että massamurhaisku(-ja) tapahtuu, kasvaa moninkertaiseksi.
Merkit vaikuttavat otollisilta. Kuta useampi turruttaa itsensä ja kiihottuu väkivallasta, sen lähempänä olemme h-hetkeä. Tietenkin syyllinen/syyllisiä tekoon ovat aina ne, jotka toteuttavat tämänkaltaisia hirmutekoja, mutta myös jokainen joka yllyttää sellaiseen on omalta osaltaan myötävaikuttamassa teon syntyyn.
Aivan kuten koulukiusaamisessa: rinki joka potkijan ja potkitun ympärille syntyy voi joko kannustaa potkijaa tai pysäyttää teon (ellei väkivaltasessioon katsojana osallistuminen kiihota).
Mielenkiintoinen oletus tuo, että Suomessa voisi räjähtää suomalaisten toimesta. Eli veli veljeä vastaan, sisko siskoa.
PoistaMinä en tuohon usko, huolimatta itsenäisyyspäivän hyökkäyksestä. Eihän siitä kukaan edes kehdannut vastuuta ottaa, vaan sekin joukkio paljastui huppupäiseksi luuseriksi, joka häpeää itseään. Uskoisin sitten, jos joku olisi ottanut vastuun ja kertonut hyökkäyksen tarkoituksen.
Enkä oikein tiedä tuosta väkivallan kiihottavuudesta. Minusta motiivit väkivaltaan ovat syvemmällä ihmisen sielussa.
Sitten kannattaa tuuditautua sen uskon mukaisesti, mukavasti.
PoistaMinä sain Kolehmaisen utopiasta, jota varon nimittämästä dystopiaksi, ikään kuin virkistävän aamusuihkun. Ai että nautin tällaisesta draamallisesta leiskutuksesta! Ottakaa muut kuulkaapas vain mallia tästä sanan säilän liekityksestä ja tehkää samanlainen tykitys perässä.
VastaaPoistaSota se ihmiskuntaa pyörittää. Se saa talouden rattaisiin vauhtia ja ihmisetkin vähäksi aikaa nöyristyvät sen verran,että säilyvät elinkelpoisina. Siis ne ihmiset, jotka sota säästää. Niin tyhmää ei kai voi ollakaan, että uskoisi ikuiseen talouskasvuun ilman "elvyttäviä toimenpiteitä".
VastaaPoistaIines, tuolla aiemmin sanoi, että jotkut suuttuvat kun tarjotaan kuittia. Laki on todella rasittava, taas on kansalaiset laitettu kärsimään yrittäjien, niiden ihastuttavien konnien, etten sanoisi liimasormien, epärehellisyydestä. Olisivat sitten saatanan viisaustieteilijät tehneet saman tien lain, jossa se on annettava asiakkaalle kahtena kappaleena ja käsinkirjoitettuna. Kohta alkavat kuulemma ratsioita tekemään, että kuittia todella tarjotaan joka kaljasta erikseen tai pikkuostoksesta kioskista. Kiusa se on pienikin kiusa.
En ole nuuka, mutta kuitin tahdon ostoksistani. Enkä edes tarkasta niitä joka kerta. Minusta kuititus on tapa estää veronkiertoa enkä oikein ymmärrä, että ihmiset suuttuvat kuiteista. Eihän se paljon paina, ja sen voi panna kaupan tai yrityksen roskikseen, jos tahtoo.
VastaaPoistaEsimerkiksi minun kampaajani on hoitanut hiuksiani varmaan kaksikymmentä vuotta kirjoittamatta kuitin kuittia. Yhtäkkiä alkoi kuitti tulla, en muista kauanko sitten. Mietin joskus, että jos olisin kampaaja, mahtaisinko ilmoittaa verottajalle kaikki tekemäni työt. Kampaajahan saa minimissään sata euroa naisen kuin naisen tukkavärkin leikkuusta ja värjäyksestä. Etteikö muka olisi koskaan kiusausta ottaa koko satasta itselleen mieluummin kuin luovuttaa verottajalle osa?
Ennen vanhaan puhuttiin ketkuista liikemiehistä. Osa maineesta taisi perustua verotusasioihin, vain osa huonoihin tuotteisiin.
Olet oikeassa. Veronkierrosta nappasivat jo aikanaan Chicagon kaupungin suurimman hyväntekijän, sivistyneen seuramiehen ja yhteiskunnan tärkeimmän tukipylvään, filantrooppi Alphonse Caponen.
VastaaPoistaMutta Cassen tai Bertelin suurpimitykset eivät kuittien plarailuilla olisi paljastuneet.
Siis järjestäytynyt verosuunnittelu on sen alan yritystoimintaa, jota pitäisi verottaa kaksinkertaisesti. En usko hetkeäkään verojuristien ja tilintarkastajien umpirehellisyyteen. On sekin kieroa, että pykäliä kierretään laillisesti.
VastaaPoistaVeroparatiisijuttuja en uskalla ajatellakaan.
Laki ei välttämättä tarkoita samaa kuin "kansalaisen oikeudentunto". Jos tarkoittaisi, pullavaras hirtettäisiin ja kansalaiselle itselleen olisi sallittua kaikki, mitä nyt omaksi edukseen tai muista hyvistä ja perustelluista syistä sattuu keksimään.
PoistaLaillista veronkierrosta (l. verosuunnittelu) paljon härskimpää on suoranainen lainrikkominen (l. rikollisuus), josta lauma suomalaisia liikemiehiä jäi kiinni. Mikis siitä hyvin kirjoitti Kemppisessä ja nauroi noita isänmaallisia yhteiskunnan tukipylväitä (vrt. Alphonse).
Lait ovat ihmisten tekemiä ja niitä voidaan muuttaa, jos tässä verojen maksamisessa on ongelmia, kuten vaikuttaa kovasti olevan.
PoistaKolehmainen halusi varmaan suhteellistaa meidän pieniä murheitamme, tulevia ja meneviä lamoja. Sellainen ei kuitenkaan lohduta lainkaan, jos nakki napsahtaa ns. omalle kohdalle. Tulevaisuuden näkymät ovat tämän hetkisestä lamasta riippumatta ihmiskunnalle huonot.
VastaaPoistaMinua alkoi yksi pikkuasia tavattomasti ärsyttämään, kun luin Iltasanomista kirjailija Laura Honkasalosta. Lehti halusi puffata kirjaansa, joka kertoo dyykkauksesta, koska maailma pelastuu. Ei se sillä pelastu, ei sillä ole laajemmalti mitään merkitystä. Kirjan nimessä käytti tuota vihreiden puolittain vitsiksi, mutta kokonaan aivan tosissaan, lanseeraamaa "ja maailma pelastuu". Vitsi se on sen vuoksi, että ymmärtävät itsekin, ettei tuon kaltaisilla teoilla ole mitään merkitystä maailman hyvinvointiin tai - voimattomuuteen. Ymmärtävät kai?
Laura kertoi myös, että monet eivät ilkeä käytettyjä lakanoita ostaa, koska "joku vanha hikoileva äijä on niissä maanut". Yhdeksänkymmenen asteen pesuohjelmalla sellaiset kamalat mielikuvat voi kuulemma unohtaa. Ei voi, arvakkaa mitä minä olen niillä lakanoilla tehnyt?
Entäs, jos Honkasalo on niissä nukkunut, onko se sama yhdeksänkympin ohje hyvä, vai voiko laittaa asteet neljäänkymppiin, jonsa maailma pelastuu.
Eikös Honkasalo tiedä, että ekosääntöjen mukaan pyykki pestään 40 asteessa? Tämmöisen ohjelmanhan EU on säätänyt pakolliseksi uusiin pesukoneisiin.
VastaaPoistaHonkasalo voi helsinkiläisenä tyhjentää roskalavoja, mutta ei sellaisia muualla näe. Täällä on taloissa lukittavat roskakatokset, jonne vain asukkaat pääsevät. Kirpputorilla kyllä käyn ja perikuntien huutokaupoissa. Lakanat tulevat halvoiksi, kun ostaa pakan lakanakangasta ja pärmää reunat ompelukoneella. Lakanoiden pitää tuoksua tutulta.
PS huomaan paasanneeni 40 asteesta, vaikka sinä sen jo mainitsit! Luin kännykästä nopeasti.
VastaaPoistaVihreille riittää politiikaksi se, että on paljon huisin kivoja asioita, kuten värillisiä vaatteita, kirppareita, guttaperkkaa ja runsaasti erilaisia olutmerkkejä, joita mielellään pitäisi kassissa saada viedä ravintolasta kotiinkin.
VastaaPoistaHeidän vastaustaan yhä odotan siihen, että krääsäntuotantoa ja taloutta alasajettaessa, meille kaikille tulee nälkä ja ääritilanteessa ihmisiä kuolee enemmän kuin vihreän kädessä on sormia. Edes toinen käsi ja molempien jalkojen varpaat eivät riitä laskemaan, menehtyvien luku on paljon paljon isompi.
Dyykkaus sinänsä on suositeltavaa, vaikkakin siis merkityksetöntä maailman kannalta, mihinkään tuotantoihin sillä ei ole vaikutusta.Merkityksellistä sitä vastoin on, että pykälämuutos salli kauppojen lahjoittaa vanhojen päiväyksien ruokatuotteita Hurstin ja muiden nälkäjonoihin.
Roskalavaa on muuten tavattoman vaikea erottaa sellaisesta, jossa on jotain tärkeää tavaraa poiskuljettavaksi. Kierrätystavarasta jobbarit tekevät bisnestä ja usein ostavat esimerkiksi purkutyömailta lavallisen sellaista mikä voi näyttää jätteeltä, mutta on edelleen rahanarvoista, eikä missään nimessä hylättyä tavaraa.
Toisinaan dyykkarit purkavat auton lavalta ihmisten muutokuormia: "kato mitä mä löysin, eiks ookki makee!"
Siihen meni sekin ärsyyntymiseni, nyt on taas hyvä olla. Ei kai se Honkasalon kirja vaan myy kovin hyvin, ettei puita kovin paljoa kaadettaisi.
VastaaPoistaElämä on. Paradoksi.
Arvoisa opponenttini Anonyymi kirjoitti: "Taidat elää väärällä vuosikymmenellä tai vuosituhannella. Kolehmainen.
VastaaPoistaEi sotia enää käydä kuin joskus vanhaan hyvään aikaan, kun tapeltiin mies miestä vastaan ja naiset hoitivat kotirintama-asiat. Silloin sodittiin reilulla meiningillä."
Tarkistin kalenterista ja kyllä, elän sillä vuosituhannella, jolla itsekin kuvittelin eläväni.
Anonyymi arvelee, että "vanhaan hyvään aikaan" tapeltiin mies miestä vastaan jne. Kuule hyvä ystävä: siitä on jo pirun kauan. Tykkejä on ollut laajassa käytössä jo 1500-luvulta lähtien ja ne ovat pyyhkineet maan pinnalta siitä lähtien yhä useampia miljoonia sotilaita ja siviilejä. Teollinen massamurhaaminen tuli muotiin 1914 ja sitä on sitten kiitettävästi jatkunut meidän päiviimme saakka.
MUTTA: Kun katselet lähi-idän sotia telkustasi näet, että nuoret miehet siellä heiluvat aseineen ja ampuvat toisia nuoria miehiä. Massamurhista ei tietoakaan! Äidit itkevät kuolleita poikiaan ja vaimot sekä morsiamet laittavat sapuskaa sotureille, aivan kuin Lotta Svärdin aikoina. Mikään ei ole muuttunut sitten Caesarien sotien: toisinaan massamurhataan ja toisinaan otellaan mies miestä vastaan. Riippuu tilanteesta.
Jos sota tulee Suomeen, se on ensin saatanallis-perkeleellistä pommitusta, joka tuhoaa tärkeimmät kohteet, mutta sitten alkaa sissisota, jonka julmuuden hyökkääjä (ruotsalais-intialaiset aggressorit) huomaa liian myöhään. Suomalainen on sotilaana täysin tunteeton, raaka ja konemaisen julma sekä lisäksi loppumattoman kekseliäs ja sitkeä. Juuri siksi suosittelinkin suomalaisten sodanlietsojien lähettämistä arabimaihin. Kun sikäläiset hyppelevät ilmaan ja huutelevat sitä allahuakbariaan, nämä pohjolan paholaiset panevat raskaan konekiväärin laulamaan ja mutisevat itsekseen, että paskat minä teidän akbareista. Nyt tuli noutaja. Kun tuon etummaisen mullahin pää tulee minareetin kohalle, niin piäsööpä poika paratiisiin, jossa 72 neitsyttä odottelee reidet levällään. Ja kun mullah on mennyt, niin alkaa toisetkin saamaan nikkeliä maksan kohdalle. Niin että pidähän sinä allah portit auki, niitä alkaa tulla kohta. Ja annapa sinä taevaan ukko heille anteeksi, jos ovat sattuneet jottain pahhaa tekemään. Niin hän tuumii itsekseen ilkeästi naurahdellen ja niittää nuoria miehiä ketoon kuin heinämies, joka hän itse asiassa olikin ennen pääsyään hyväpalkkaisiin YK-hommiin (YK=Yhdistyneet kurituskunnat) Syyriaan.
Voisin kertoa yhtä ja toista aivan faktaa suomalaisista palkkasotureista joita on ollut, on ja tulee aina olemaan maailman kriisipesäkkeissä, mutta en nyt viitsi, koska mieslukijat tuntevat asian itsekin ja naisilta voisi mennä yöunet tai sitten he - kuten usein käy - nimittäisivät minua valehtelijaksi tai kirotuksi liioittelijaksi, joka nautii heikkohermoisten säikyttelystä eikä tajua lopettaa, ennen kuin toiset ovat sydänkohtauksen partaalla.
Mutta mitä tähän kotimaiseen "kriisiin" tulee, niin kannattaako hirveästi valittaa, kun maassa on rauha, kaikki saavat rahaa ja katon päänsä päälle, kukaan ei kuole nälkään ja jos sairastuu pääsee lääkäriin. Vitutukseen kyllä kuolee moni, mutta se on niille aivan oiken.
Sinä päivänä kun kyberhyökkäys alkaa, on kyllä syytä huoleen. Ei tule sähköä, ei lämpöä, puhelimet ovat mykkiä, samoin radio ja tv. Meidän ahneet pikku paskiaisemme ovat panneet kaiken nettiin ja netti tekee meille vielä vetelät housuun. Ei ihme, että Katainen, Stubb, Virkkunen & Co jo touhuavat lähtöä Brysseliin. Siellä on nimittäin väestönsuojissa virtaa, ruokaa ja viinaa.
Höpöhöpö. Sinä et selviäisi yhdestäkään palkkasoturista tai muustakaan, olet täydellinen jos sinun pitäisi tarttua aseeseen.
PoistaOletko koskaan miettinyt, että miksi sinä ajattelet kuten kuvittelet?
No en tietenkään selviäisi palkkasoturista! Hän on tappamisen ammattilainen, minä vain tavallinen harrastelijamurhaaja. En siis ole ollenkaan täydellinen aseiden kanssa. Kun vielä kaivaisin pistoolia povitaskustani, ammattisotilas olisi päästellyt minut reikiä täyteen. Siksi en heidän kanssaan pyri juuri ottelemaan.
PoistaKysymystäsi en oikein ymmärrä, yksinkerainen kun olen. Miksi ajattelen, kuten kuvittelen? Nyt panit pahan!
Mutta yritän. Minusta ajattelu on eri asia kuin kuvittelu. Yleensä ajatteluni syynä on joku ongelma, joka täytyy ratkaista. Kun katto alkaa vuotaa ajattelen, kiipeänkö itse katolle vai tilaanko peltifirman. Katsottuani lompakkoon tilaan ammattimiehen.
Kuvittelu taas.... voi veljet ja sisaret! Sillähän ei ole mitään tekemistä vakavan ajattelun, päättelyn tai sen sellaisen kanssa. Kuvittelu nyt vain on, no, kuvittelua.
Kun nyt kuvittelen Sinut, armas anonyymi tähän huoneeseen, jossa vietän rauhallista iltaa punaviiniä juoden ja Caritan tuloa odotellen (missähän se muuten viipyy?), näen sieluni silmin sinut älykkäänä, sanavalmiina, henkevänä, kauniina naisena, jonka silmissä asuu viisauden ohella piiloitettu suru. Suupielessäsi on kuitenkin häive huumorista, lämpimästä huumorista, jota naisessa erityisesti arvostan. Pyyhkäistessäsi hiuksiasi korvan (ja kuinka kauniin korvan!) taakse luen eleestä pientä hämmennystä. Pääsi asento, käsien liike ja jalkojen asennon huomaamaton muutos kertovat, mitä ajattelet: "Tuo on siis Kolehmainen, se, jota pidin raakalaisena ja sodanlietsojana, kertakaikkisena persulaisena älykääpiönä. Ei, mutta hänhän on varsin sympaattisen oloinen, tosin minulle hiukan vanha."
Maistat punaviiniä istuuduttuasi ensin tarjoamalleni tuolille. Sanot, ettet tavallisesti juo näin aikaisin illalla, mutta juot kuitenkin ja hymyilet valloittavasti. Mietin, että siinäpä on viehättävä ihminen, vaikka hän ilmestyikin kuin liukuva usva tähän vierelleni tyhjästä ilmasta. No, olen tottunut ilmestyksiin, etkä siksi pelota minua, viehätät ja kiinnostat vain. Huomaan, vaistoan, että olemme molemmat rajattomuuden ystäviä ja ihailijoita. Miksi tunkea itsensä 3x4 metrin koppiin, kun mielen avaruus tarjoaa rajattomat mahdollisuudet nähdä, kokea, tuntea.
Tunnen kätesi oman käteni selkämyksellä. Kätesi on lämmin, suonesi sykkivät. Niin kuvitteellinen usvan tytär kuin oletkin, kuvitteluni loppumaton voima tekee sinut eläväksi. Vaihdamme kevyen suudelman ja kumpaakin alkaa naurattaa. Huomaamme ajatelleemme asiaa jo valmiiksi ja se, mitä pian tapahtuu, on jo tapahtunut mielikuvituksessamme, kuvitelmissamme. Kaikki, minkä mielikuvitus pystyy tuottamaan, on totta.
Olet myös pikkuisen noita. Alat kadota takaisin usvaan juuri kun ovikello soi. Menen avaamaan. Tapaamisiin, usvatyttöni.
"Miten sinä kuvittelet, että ajattelen kuvittelevas...ei, nyt en ymmärtänyt, mutta suuttumusta siinä taisi olla mukana.
PoistaKodin elektroniikka, puhelin- ja sähkölinjat on helppo tuhota.Anonyymikin varmaan tiesi, että elektromagneettiseen pulssiin ei välttämättä tarvita ydinräjäytystä. W-pedia sanoo: "Sähkömagneettisella pulssilla voi lamauttaa sähköön ja elektroniikkaan perustuvat yhteiskunnan toiminnot äkillisesti suurelta alueelta. Koska ydinaseen käyttökynnys on hyvin suuri, EMP:n synnyttämiseksi on pyritty kehittämään pieniä tavanomaisiin räjähteisiin pohjautuvia aseita, jotka tuottavat vastaavan ilmiön. Voimakkaan paikallisen EMP:n tuottavaa pommia, jolla voidaan katkaista sähköt tietyltä alueelta polttamalla voimalinjojen sulakkeita kutsutaan nimellä E-pommi (engl. E-Bomb)."
Ja kyllä nuo Kolehmaisen kuvaamat mahdollisen sodan vaiheet noin menisivät virallisestikin, sissisodaksi se menisi. Mitä siinä sitten suojellaan ja ketä. Eiköhän se ole iskuja ja vetäytymisiä. Ei näillä kyllä islamilaisten kanssa mitään tekemistä ole. Minä muuten menin eilen kamalille törkysivuille ja luin Daily Mailia, kertoivat Gaddafi-vainaasta niin uskomattomia asioita, etten uskonut. Ei kai kukaan sellaista voi. Eihän?
Arkinen asia: se pienen pieni googlen luukku, sen takana on ihmismielelle täysin käsittämättömän suuri robottien armeija, jos niitä ihmissilmälle täysin näkymättömiä, yötä päivää puuhavia tietotekniikalla ohjelmoituja voimia voi roboteiksi kutsua.
PoistaValtion budjetissa on kybersotaan varattu jo varoja, ei tämä ole mitään scifiä.
Toinen, hyvin vaarallinen keino, on biologiset ja kemialliset aseet.
Kolmas sodankäynnin muoto on taloussota, sitä elämme, saamme elää.
Tulevat sodat eivät ole kuten joskus ennenmuinoin. Voi niitä aikoja...
Biologisten ja kemiallisten aseiden uhka on vähentynyt tuntuvasti, edes Syyriassa niitä ei yhden "vahinkoiskun" jälkeen uskallettu käyttää. Informaatiosotaa käydään aktiivisesti, aiheeseen tutustuin ehkä ensimmäisen kerran Huhtisen ja Rantapelkosen kirjoista, suosittelen, vaikka saattavat jo nyt olla vähän vanhentuneita. Kybersotakin saattaa olla todellisuutta, riippuu sanan määrittelystä, mutta emme kai me niin lapsellisia ole, että luulemme, ssellaisen sodan loppuiskun olevan muuta kuin perinteisiä luoteja ja pommeja? - Jos kuitenkin olemme, se on sci-fiä.
PoistaKybersota tai verkkosota hyvässä tapauksessa vähentää ihmisuhreja, koska struktuurit saadaan tuhottua ilman ainakaan suurta verenvuodatusta.
Taloussota...hmmm. Sotaa on tosiaan vaikea nykyään määritellä, sitä ei enää useinkaan julisteta alkaneeksi eikä päättyneeksi. Eiköhän kuitenkin sovita, että taloudessa kysymys on vakavista eturistiriidoista.
Lisään vielä: lehdistö joskus nimittää jotain jonkun hakkeriryhmän palvelunestohyökkäystä tai muuta örvellystä kybersodaksi. Sellainen ei kuitenkaan sitä ole.
PoistaMinua kiinnostaa yksi asia. Tuossa ylempänä joku sanoo, että tulevat sodat eivät ole kuten ennen ja voi niitä aikoja.
PoistaMiksi sitten nykymellakat muistuttavat sotaa, Tampereella, Kiovassa, milloin missäkin. Niissä tapellaan ja hyökätään ja ammutaan, ja ihmisiä kuoleekin. Miksi mielenosoittajat eivät turvaudu näihin uusiin malleihin?
Minä olen sitä mieltä, jos nyt joku sitä kysyy, että sodat ovat kuten ennenkin, vaikka asearsenaali on vähän muuttunutkin. Hyökätään ja tapellaan ja pom mitetaan. Nuo uudet sotamallit ovat vain uhkakuvia ja pelotteita, niiden hiljaisuus ja näkymättömyys ei pura aggressioita.
Tämä oli minulta vähän sellaista jankkaamista, mutta yksittäinen kahakka ei ole sota, siitä se lähtee.
PoistaSiis kuvittelen ajattelevani kyllä samalla tavoin kun ajattelen, että sota on pitkittynyt kahakka, sarja kahakoita. Mutta siis, nainenhan tässä ajattelee, ja vielä pasifisti.
PoistaJoko kivikin kelluu veden päällä? On nimittäin niin, että Hesarin naistoimittaja näkee Suomessa jotain hyvää!!!! Kaiken lisäksi nimi on Saarikoski, Laura Saarikoski!!!!!! Näin hän:
VastaaPoista"Me suomalaisnaiset emme ymmärrä, kuinka harvinaisessa asemassa olemme maailmassa: meillä on varaa rakastaa ajattelematta rahaa. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on meidän suhteidemme kolmas pyörä, joka kustantaa lastemme äitiyspakkaukset, synnytykset, lapsilisät, neuvolat, päivähoidon, koulun ja yliopistot."
Toisaalla lehdissä kyllä pohditaan, kuinka ihmeessä Hjallis Harkimo saa jatkuvasti bylsiä missejä, vaikka moni häntä komeampi ja köyhempi urho saa vedellä handuun.
En ryhdy kommentoimaan, kun Carita on tulossa kymmenen minuutin päästä. Voikaa hyvin ja nauttikaa elämästä niin kauan, kuin nettiyhteys toimii ja puhelimella voi soittaa.
Mutta sen vain sanon, että Hesari on tänään aivan eri lehti kuin vielä kolme kuukautta sitten. Kyllä se vaan niin on, että raha on paras konsultti.
Puuta heinää. Jos oikea sota syttyisi, sinä olet viimeinen ihminen johon turvautuisin, koska olet ensimmäisten joukoissa jotka eivät kykene mihinkään konkreettiseen.
PoistaSori.
Anonyymin sanataituruus ylittää jo parodiahorisontin. Onnittelut! Tähän ei joka tyttö pysty.
PoistaMinä kyllä pystyisin, osaan kirjoittaa joskus niin ärsyttävää tekstiä, että lyön itseäni turpaan niin, että tukka lähtee!
PoistaEi sovi unohtaa, että syntaktis-semanttinen tulkinta oikeudellisista normeista kuvailee meihin kohdistuvaa tietotarvetta. Tämän ollessa täyttä totta nykyään, kuka omaa vastuun tehdä oikeat johtopäätökset?
PoistaOlen ehdottomasti ja täysin samaa mieltä, hienosti sanottu!
Poista"Siis sosiaaliturva on toki parantunut minun opiskeluajoistani roimalla tavalla, ei suinkaan supistunut. Jos opintotuki lasketaan sosiaaliturvaan, niin minähän en ole opiskellut opintotuella vaan opintolainalla. Opintotukea oli minimissään määrä, joka vastaisi suhteellisesti ehkä 50:tä euroa. Kaikilla oli täysmääräinen opintolaina, ja niitä lainojahan maksettiin sitten kymmenisen vuotta takaisin, ketään ei armahdettu eikä kenen kään lainaa syönyt inflaaatio, ikeessä oltiin ja tukien saavuttamattomissa, koska opiskelleilla oli sentään jonkunlainen palkka. Tosin se palkka meni sen siliän tien, säästöön ei jäänyt mitään.
VastaaPoistaNykyäänhän on asumistuetkin opiskelijoilla, samoin muilla vuokralla asuvilla. Jos rahat loppuivat, kukaan ei mennyt sosiaalitoimistoon vaan töihin. Jotakin työtä oli aina tarjolla, kuten on nytkin: lehdenjakoa, siivoamista. Mikä tahansa työ kelpasi lainalla eläville..."
Jep. Täysimääräinen laina opintoja varten. Sillä oli valtion takaus, ellet ole mukasyntynyt 1930-luvulla. Jos olet syntynyt 1940-luvulla nii tilanteesi oli jo aivan toinen. Yliopisto-opintoja tuettiin jo valtion toimesta.
Olet elänyt sosiaalliturvan varassa vaikket ole sosiaaltoimistoon kävellytkään, etkä ilmeisesti ikinä edes työvoimatoimistoon. Kyllä sekin virasto tai toimisto toimi todella hyvin vielä 1970-luvulla. Vaan eihän sinun ole koskaan tavinnut turvautua muiden apuun, vaikka - heeh - et olisi yksinhuoltajana selvinnyt ilman yhteisiä varoja tai sitä sosiaaliturvaa jonka olet saanut lapsesi koulutukseen yms.
Mutta emme muistele pahalla.
Armas anonyymi! Pistä jo korkki kiinni. Minä en ainakaan enää tiedä, mitä nyt kommentoit.
VastaaPoistaTuo Anonyymin klo 22.31 kommentti on varmaan vastine minun kommenttiini ylempänä, 26.1. klo 10.
VastaaPoistaMitä siitä sitten, että oli valtion takaus, Anonyymi, sama määrä velkarahaa se minulle oli. Ja joka pennin maksoin takaisin korkoineen, ja voin taata, että se tuntui opettajan alkupalkassa äärimmäisen kireästi kymmenen vuoden ajan.
Huolimatta nollabudjetistani maksoin esimerkiksi korkeinta mahdollista päivähoitomaksua, vaikka hain lapseni joskus jo puolilta päivin kotiin. Rikkaan maanviljelijän kätilövaimo maksoi taas alinta päivähoitomaksua. Että eivät ne välttämättä ihan oikein ole menneet ne yhteiskunnan annit, jos sosiaalisesti ajatellaan.
Ei ole tarvinnut turvautua muiden apuun, kun olen katsonut elättämiseni olevan omalla vastuullani, vaikka kontaten. Työvoimatoimistossa kävin vuosittain hakemassa kesätyöpaikat. Mm. Ruotsin paikat tulivat tätä kautta, samaten tehdaspaikat. Opettajanpaikat olivat ennen vain lehti-ilmoitusten kautta, eivät ne menneet työvoimatoimistoihin.
Minusta on turha luetella jonkun ihmisen kohdalla hänen saamansa sosiaaliset turvat ja tuet. Nehän koskevat kaikkia ihmisiä. Ja menee se niinkin, että se joka eniten siihen yhteiskassaam itse maksaa, pääsee harvemmin nauttimaan omista anneistaan. Minunkin veroprosenttini oli pitkään 41. Ajattelepas tätä, Anonyymi, yh-äiti maksoi lähes puolet palkastaan yhteiskassaan ja nuoli itse näppejään.
Lisäänpäs vielä tämänkin: En ole päässyt nauttimaan kunnallisesta terveydenhuollostakaan siinä mitassa, joka jokaiselle kansalaiselle kuuluisi. Esimerkiksi kunnalliseen hammashuoltoon ei ole ollut asiaa, kun palattuani pikkukaupunkiin eksyin yksityislääkäriin särkevän hampaan kanssa. Koska minulla oli tämä yksi käynti, minua kehotettiin menemään yksityisell vastakin. Kilttinä ihmisenä tottelin ja olen käynyt siis aina yksityispuolella, akuutissa säryssäkään eivät kunnallisen puolen ovet ole avautuneet, en yksinkertaisesti ole saanut aikaa. Olen siis maksanut hammashoitoni itse pientä Kela-korvausta lukuunottamatta.
PoistaSamoin on puhesairauteni kanssa. Työterveyslääkäri näki hankalan ja pitkälllisiä kokeita vaativan tilanteeni kalleuden ja pyysi minua tilaamaan ajan yksityiselle foniatrille, ei antanut kunnallista lähetettä keskusssairaalaan. Koko sen monen vuoden ajan kestäneen tutkimus- ja hoitoprosessin maksoin siis itse. Esimerkiksi aivojen magneettikuvaus tuli yllättäen neurologikäynnillä, ja se maksoi samantien 400 euroa + lääkärikäynti päälle 100 euroa. Nämä olivat vuosia, jolloin oli pakko elää pankkikortin luottopuolella.
Että minulle on aika turha puhua ilmaisesta terveydenhoidosta. Joillekin on, joillekin ei.
Kaikkia meitä yhteiskunta on tukenut, kaikkien meidän on jotain sille takaisin annettava, että laittavat hyvän kiertämään. Verot ylös, kokoomus ulos.
VastaaPoistaTämä on tietysti totta, ja kyllä me tämän kai tiedämme, että tuettuja ollaan. Kiva kun sitä aina muistutetaan, niin osataan paremmin olla kiitollisia Jumalalle ja hyvinvointiyhteiskunnalle, tai siis itsellemme veronmaksajina. En minäkään veroista valita, sillä tuon 41 prosentin jälkeen ne asettuivat kohtuullisesti. En muista mitä yhteiskunnassa silloin tapahtui ja kuka ne verot laski, mutta olin kyllä iloinen, kun käteen tupsahti yllättäen paljon enemmän kuin uskalsin odottaa. Nythän veroprosenttini on kohtuullinen, sama kuin tavallisella työssä puurtajalla. Siitä kiitos, oi säätäjät, iloiten maksan sen, jotta hyvinvointi jatkuisi.
PoistaVaan kunpa nettiyhteyskin jatkuisi yhtä hienosti kuin hyvinvointi. Eilen wlan-yhteys jumitti niin pahasti, etten saanut edes kuvia auki koneella, sillä huippunopealla uudella kannettavalla. Samaten tämä taloyhtiön kaapeliyhteys jumitti. Dna-palvelussa sanottiin, että häiriöitä ei pitäisi olla. Jos minua ei siis näy, yhteys jumittaa, tuntemattomasta syystä. Nyt onneksi pelaa.
Kuluttamiseen kohdistuvat verot luonnollisesti mahdollisimman alas, luulisi sen kokoomuksenkin tajuavan, jos eivät liikkeellä ole pelkkä pahuus mielessään.
VastaaPoistaMuuten olen sitä mieltä, että Matti Ahde syyllistyi klähmimiseen, koska siitä on olemassa todisteet. Vaimonsa siitä lehtitietojen mukaan puolusti miestään "tiikerin lailla". Vaimo ei siis selvästikään ole kovin luotettava. Pirkko K. Koskinen latoi paljon fiksumpaa tekstiä kuin sdp-apulainen Hilkka Ahde pystyy tuottamaan.
VastaaPoista"Klähmitään, klähmitään, meillä sitä vaan klähmitään", voisi huoompi runoilija asian esille saattaa.
Tässä on Hilkka Ahteen poika jo vuosien takaa.
VastaaPoistaJussi Ahde.
Matti Tolvasen lausunnon asiasta luin. Häntä pidän erittäin viisaana miehenä, ilmeisestikin paljon Henna Kalinaista tai Antti Kurhista pätevämpi.
VastaaPoistaHilkka Ahteen tapaus kuuluu samaan sarjaan kuin Anneli Auer -jutut. Ei oikein jaksa lukea eikä kiinnostaa, kun niitä vatkataan niin monessa myllyssä ja ehtimiseen. Se mitä olen lukenut ja ymmärtänyt, antaa kyllä Rädystä aika kylmän ja sfinksimäisen kuvan. Voin uskoa, että oikeuteen ei tuoda valheellisia lausuntoja.
VastaaPoistaOikeus on kuitenkin puhunut, ja uskon, että parhaansa se on tehnyt.
Kyllä oikeussaleissa pelataan myös likaista peliä ja valheelliset lausunnot siellä myös leiskuvat. On ihmisiä, joille ei valaehtoisuus merkitse mitään.
VastaaPoistaToki joissain tapauksissa, joskus, kenties useinkin.
VastaaPoistaAjattelen kuitenkin, että tällainen mediavaltaa saanut julkisuudessa työtään tekevien oikeuspuinti ei kestä valheita, valheet tulisivat kuitenkin julki ja veisivät osapuolen mahdollisuudet oikeastaan kaikkeen työelämän jatkumiseen ja mustaisivat henkilön maineen lopullisesti.
Toisin on tuntemattomalla rikollisella, jolla ei ole ehkä mitään menetettävää ja jolla on valmiiksi elämä pilalla. Siinä tilanteessa kannattaa jopa yrittää valhetta, jos kylmästi ja piittaamattomasti ajatellaan.
Tänään... tai eilen, olen nähnyt hyvin kummallisia asioita.
VastaaPoistaJos puhuisin teille niistä, säikähtäisitte.
Siksi käytän vertauskuvia.
mato käveli pääni sisään
joka oli omena
puraisi palaisia ja sanoi "hyi helvetti"
en minä tiedä miksi asioita tapahtuu?
paljon jää tapahtumatta, ei niistä puhuta, se on väärin
asiat on aina väärin tai oikein sanoo W:stein
tai ei sano niin mutta tarkoittaa elämä on tarkoituksetonta
syntymä sattumaa kuolema ei edes sitä
olen lukenut filosofiaa en muista koska
sain siitä päänsäryn se vainoo minua vieläkin
ystävämme tämä vuosisata vainoaa meitä kaikkia
se panee meidät pakettiin
meidän puheemme on tyhjänpäistä
meidät on niin monella tavalla miehitetty ette edes tiedä
rakkaani
turha muistella kuka jätti kenetkin
kuka ei kestänyt eihän tätä kestä ihminen
jääkää
jääkää hyvässä ja pahassa
tämä maailma on se mikä on
kestämätön
minä lähden
mielelläni lähden
ikävä minun on teitä
29.1.2014
Mato lähtee, sitä emme tarvitse, sinä et Mikis lähde minnekään!
VastaaPoistaEi saa itkettää toista, toisia. Mikis kulta rakas ihminen, ei mitään requiemeja nyt, tässä maailmassa, joka savuaa surua..
VastaaPoistaMato lähtee, Mikis jää. Tämä on käsky.
Runoilijat runoilevat, runot ovat meidän sielujamme.
Meitä oli 4 veljestä, kaksi on tehneet itsemurhan ((= filosofisesti.). Minä ajattelen että minä olen sitten kolmas: mikäs siinä, on = siis siinähän ei ole mitään kummallista.
VastaaPoistaMielestäni on. En tiedä miksi (mutta mua alkaa kauheesti itkettää). On siinä. (nyyhkii nenäänsä) Rakastin kerran tyttöä - oltiin silloin kummatkin 14 -v, suudeltiin toisiamme. (Ja kaikki, mitä meille taphtui, oli kaikki mitä meille tapahtui ensimmäisen kerran.) Olimme kuin hulluja toisiimme...
Ja miten sekin sitten päättyi toisin, no, niin vaan sitten... En minä siitä halua puhua. Mutta... tällä tavallahan ihmiset toisensa löytävät, vai mitä?
(En tiedä. Väiustyy taka-alalle. Panee päähänsä pizzan ettei kukaan tulisi keskustelemaan hänen kanssaan. Eikä kukaan tulekkaan, onneksi.)
(... juna ihmistä eteenpäin kuljettaa...) anna sen niin tehdä jotta (juna eteenpäin taas sinua kuljettaisi...
VastaaPoistaItse olen yhtä rehellinen kuin nämä kaikki amerikkalaiset valehtelevat papit : himoitsin välillä näitä "seurakunnan nuorimpia neitsyitä (ja paneskelin heitä). - Rahankäyttökin oli - täytyy myöntää - välillä sitä sun tätä. Mutta... kivaa aikaa se oli, kiitos sulle JEESUS!:
Anteeksi, mutta kiinnitin huoniotani päänne ympärillä olevaan pizzaan,Onko siinä anjovista, entä oreganoa?
VastaaPoistaMinä olen hiljaa. Jatka, Mikis.
VastaaPoistaPäätäni yleensä kiristää sädekehä. (Totta kai tiedät sen, Veijarini!) Mutta yksi uskonvelejeni- kiitos siitä Hänelle Herran - väitti että aina kun pistin päähäni tämän (aika lätteän latun) se muistuttaa puzzaa. - Niinpä niin tässä sitten kävi että sanonnasta tuli tosi.. Pizza kuin pissa. (ottaa hörpyt)
VastaaPoistaÄläkä nyt muuta viserrä, peipposeni! Nimittäin jos niin tekisit, rakas bambi, sinut ammuttaisiin aamun koitteessa.
VastaaPoistaPs. Ameriikassa kannattaa vaan syärä saatanan isokokoksia hoddoggeja. Ja pitää turpansa kkiinni. (Olen pannut merkille.)
Minä kirjoitan näitä kirjoitusvirheitäni vain siksi, että ihmiset eivät aivan ymmärtäisi ja luulisivat sanoihini kätkeytyvän suuria viisauksia jonnekin niiden taakse.Oletko muuten kuullut ameriikkalaisesta, joka lähti Aasiaan ja siellä muistellessaan kotimantuja tilasi kuuman koiran?
VastaaPoistaOikeasti ihmiset, hoi hoi laari vaan, ajattelin tehdä itsarin. (Älkääkä rasittako minua kysymyksellä, miksi) Kerjäsin teidän kommentteja, sain niitä, se oli hyvä.)
VastaaPoistaMinä olen vakaasti sitä mieltä, että sellaista ei pidä tehdä. Perustella en osaa. Muilla on ikävä.
VastaaPoistaäärimmäisessä kännissä (= on juuri ja juuri pöydän yläpolella9 alkaa pitää "palopuhetta" (initoui paavo noposta)
VastaaPoista"ihmiset... rakkaat olijot. te olette kaikki, ettehän te olette muuta. ihmiset... rakkaat ihmiset, teidät opetetaan vihamaan toisianne: sitäkö te tahdotte. En usko. Tai ei sillä mitään merkitystä ole mitä minä uskon; uskotteko te että teidän pitää vihata toistenne lapsia? Tai näiden lasten isää ja äitiä? Miksi, miksi?
(menee kauemmaksi ja kuuntelee)
minä uskon (röhii kurrkuaan)
"minä uskon ihmisiin. koska... meillä on vain toisemme.."
Lupaus äidille. Se pitää yli kaikkien rajojen. Aika kurjaa jälkeenjääville. Lakkaas nyt hassuttelemasta Mikis.
VastaaPoistaElämä on joka tapauksessa lyhyt. Toisemme meillä vain täällä, kuten, Mikis, sanoit. Silakoita on leivottu elämän kakun sisään, mutta toisinaan ne on sentään perattu. Mikäs meidän täällä ollessa.
VastaaPoistaOlin eilen vähän hullulla päällä. Siihen oli syynsä. (Tai monta syytä.) Ajattelin juuri sillä lailla kuin kirjoitin. (Enhän minä muuten niin olisi kirjoittanut!)
VastaaPoistaKiitos siitä että lohdutitte minua. Olette (kamalan) rakkaita ihmisiä. Minulle.
Jos olisi Jumala - edes yksi niistä - menisin Hänen luo. Pyytäisin armoa. Koska mua paleltaa, mua paleltaa niin saatanasti tässä maailmassa.
VastaaPoistaTäytyy kai hylätä ateismi? (En minä tiedä, vielä.)
En minä pelkää kuolemaa. Elämää minä pelkään.
VastaaPoistaOlen naiivi. Kyllä minä sen tiedän. Entäs sitten?
Jos te, rakkaat ystäväni, sanotte minulle nyt että "mene mikis psykiatrille" niin sanon teille: 'oon niin tehnytkin'. Ja psykiatri, kun vähän aikaa keskustelimme, lopetti praktiikkansa ja meni rakennuksille töihin.
VastaaPoistaTällä tavalla me parannuimme kumpikin.
Kun yhdeltä mieheltä oltiin katkaisemassa jalkaa polvesta alaspäin, hän sanoi menevänsä junan alle - hänellä ei ollut aseita eikä vissiin hirttoköyttäkään, mutta junarata vei siitä pohjoiseen. Ei hän mihinkään mennyt, vaan linkkasi vuosikaudet kunnes kupsahti lattialle luonnollisista mutta valitettavista syistä. Jätti jälkeensä nipun papereita, joita olen täällä silloin tällöin esitellyt.
VastaaPoistaAnteeksi eilinen.
VastaaPoistaOlin vähän tuohduksissani.
Tänään kuulin, kun kuuntelin radiota, että "vesiharmonikka" on keksitty 1700-luvulla. Ja että sekä Mozart että Bach ovat säveltäneet sille preduleja. - Päätin oitis kokeilla.
http://www.youtube.com/watch?v=HpmKykMT1JU
Saaga kysyi minulta pikkutyttönä, kun katseli Veskua, että "hej, onks toi ukko oikeesti tommote?". Sanoin että se näyttelee. "Sitä minäkin ensin ajattelin", sanoi Saaga.
VastaaPoistaTänään on hieno päivä, aurinko paistaa. Taidan kohtpuoleen käydä kaupungilla piipahtamassa ja lehdet lukemassa.
VastaaPoistaTämä minut aina saa hyvälle tuulelle, vaikkei erityisesti tähän vuodenaikaan ole suunniteltu. Oliver Norvell laulaa hienolla äänellään Shine On Harvest Moon.. Esitti tätä keikoillakin, mutta minä en silloin vielä päässyt niitä kuuntelemaan.
Pelkoni, kun kommentoin eri blogeja, on se, että dominoisin keskustelua (!). Sitä kun en nyt missään nimessä halua tehdä! Itse asiassa, kuten jokainen on huomannut, puhun enimmäkseen kaikesta muusta kuin mistä blogiemäntä - meidän iineksemme - on alustanut. Se ei, täytyy myöntää, ei ole kamalan kohteliasta. Mutta juuri siksi, rakkaat kärpäskolleegani, jutelkaa tekin omianne!
VastaaPoistaPs. Tämä on siitä mielessä kiva foorumi kun täällä ei hölmöjäkään mielipiteitä sensuroida. (Tiedän, tiedän. Ei tartte koko aikaa sormella näyttää mua.) Tarkoitan, että sana on vapaata. - Tietysti jos koko ajan meinaa vaan wittuilla, kantsii mun mielestä miettii sitä, että miksei sitä (wittuilua) tee itsekseen kotonaan? Esimerkiksi peilin edessä. (Ei se peili siitä suutu.)
Hej tyttö, hej. Älä siinä peilin edessä kurminkele. Lähe kuule tanssiin mun kassa polskaa. Ja arvaa mitä, mennään sen jälkeen paneskelee... ai, sua ei kiinnosta. No, minustakin tuo tanssiminen on tyhjänpäiväistä puuhastelua. Mitä ideaa on pyöriä hyvän tavaran ympärillä?
Poista"Hei tyttö hoi, tule ja ttanssisitkos mun kanssani!" (alkaa kuuntelee vastauksia. toistaiseksi ei kuule mitään. lehmä jossain sanoo "ammuu". no hyvä, että edes)
Mikis, kenttä on vapaa kaikille, kukaan ei dominoi. Se kirjoittaa joka kirjoittaa, ja minä olen siitä iloinen ja keskustelen hänen kanssaan tai joskus vaan lueskelen, kun ei ole lisättävää tai tai on vaan niin laittamattomasti sanottu. Sinun kommenttisi ovat omanlaisiaan, usein vähän tajunnanvirtaa ja sitten paljon pieniä sattumuksia ja tarinoita.
VastaaPoistaKaiken kaikkiaan valtaosa blogiväestäkin on siirtynyt Facebookiin ja Twitteriin, sekä näkyvämmille paikoille lehtien keskusteluihin. Toisaalta blogit ovat vahvasti hengissä, mutta päähuomio näyttää nyt menevän vähän bisneshenkiseen suuntaan. Blogeilla tehdään rahaa, ihmiset haluavat helppoa ja näyttävää ja lisäksi pieniä sensaatioita. Tällaiseen muutokseen täytyy jokaisen vanhan ajan bloggaajan sopeutua. Ottaa tai jättää. Minä en ole harkinnut lopettamista.
Tai siis jos taas puhuttaisiin asiasta?
VastaaPoistaSopii.
Kerran kävin Työvoimatoimistossa. Siellä oli erilaisia lappuja seinällä. Rupesin lukeskeleen niitä. Yhdessä etsittiin Aar-porjaajaa. Ajattelin, että se nyt en ainakaan ole minä, koska en tiennyt mistä on kyse. Kaikki muutkin ammatit mitä siellä oli, tuntuivat aivan ylitsekäymättömiltä. Niinpä läksin ulos. Menin lähi-Pubiin parille "neuvoanatavalle". Seuraavaksi tallustelin Nekalaan (asuin silloin Tampereella). Siellä oli teurastamo. Heti kun kysyin töitä, sain sitä; sain sen lisäksi kumisaappaat ja muoviessun. Rupesin separoimaan verta.
Ps. Jos epäilette, voin näyttää palkkakuitin. Tosin... vain yhden. Koska otin aika hätäisesti lopputilin sieltä. Koska... kuollut veri haisee uskomattoman, hirvittävän pahalle. (Haistelkaa ite!) Mun sieraimeni ei kestänyt sitä.
Se oli kyllä lottovoitto että pääsi sieltä teurastamosta Liha ja Makkara tehtaalle töihin. Ei tarvinnut enää käsitellä verisiä eläinruumita; jatkojalostimme niitä. Ja joka vitun paikassa minusta tehdään ns. varamies... kyllä minä tiedän minkä takia: ne näkee musta että mä opin mitä tahansa. Niinkun opinkin. (Sitä paitsi varamies saa aina kaikkein parasta palkkaa. Sekin sopi mulle. Kun mulla oli siihen aikaan hirveen isot whisky-menot.) No,
VastaaPoista(jos ajatellaan erästä, tavanomaista työpäivääni)
niin ensimmäiseksi käynnistin semmoisen sirkkelin. Sitten hain pakastettuja eläimiä (sikoja, siis heidän puolikkaita, kalkkunoita ja muita; en minä niin hirveesti tuijotellut, että keitä). Rupesin sahaamaan niitä sirkkelillä pienemmäksi, VIUH VIUH vaan, se kävi näppärästi. Kun olin saanut niitä tehtyä jonkin verran = on monta vitun sataa kiloa, vein ne - semmoisissa allasmaisissa ämpäreissä - seuraavan koneen luo. Jonka käynnistin (koska olin varamies ja osasin kaikki mahdolliset jutstkut). Sen koneen toisessa päässä oli sellainen tötterömäinen suutin johon minä pistin sirklattuja eläimenkappaleita, kone nielaisi ne, sanoi ROUKS ROUKS, ja toisesta päästä (jota mielelläni EN vertaisi peräsuoleksi) tuli jauhelihamaista mössöä ulos. Niin pitikin. Sitten minä sen mössön - jota taas oli saatanan kamalan paljon - roudasin kolmannelle konelle. Jonkja käynnistin (koska olin hyvin palkattu varamies ja osasin senkin). Se kone ei kamalasti pitänyt meteliä, oikeastaan ei yhtään; paitsi välillä se sanoi PHYIT... Antakaas, kun kerron, miksi. Duuninani oli nimittäin syöttää sen koneen sisuksiin tuo mössä (jonka noilla kahdella eri koneella olin tehnyt), okey. Koneen toiseen päähän minä asensin - ennen kun käynnistin sen, siis - nauhamaisia kondomeja. (Tai ei ne mitään kondomeja olleet: näyttivät semmoisilta.) Sitten käynnistin koneen. (huom! vain varamies, tai yhtä lailla koulutettu ihminen, sai ko. koneen käynnistää) Toisesta päästä konetta meni mössöö sen sisään toisesta päästä konetta tuli - PHYIT PHYIT - koiranmakkaroita. Vittu, niitä tuli päivän mittaan vaikka kuinka paljon. (Sen takia välillä sammutinkin masiinan ja kävin tupakalla. Tupakoidessani haaveilin että lopetan tupakanpolton) No, sitten tulin taas sinne tehtaan sisälle ja käynnistin sen koneen. PHYIT PHYIT se sanoi. .
Mä olen tehnyt hirveen monta eri duunia. Kerran mua tuli haastatteleen yks lehtityttö; ihmetteli tekemisiäni. Sanoin, että mulla on sama idea kuin Samuli Parosella; heti kun opin jonkun jutun, se kyllästyttää mua. Se sanoi että "M-Serla tämän haastattelun tekeee, en minä näin voi sanoa." Hän ei sanonut mitään, kiva. (Hento, pieni mustiin pukeutunut tyttö, vähän vapiseva.) Sovittiin että en ollut sanonut mitään.
VastaaPoistaPs. Minulla on mielipiteitä. Sanoin ne aikanani. En kadehdi sitä aikaa. (Aina piti nykiä hihasta meidän ammattiliiton lakimiestäkin... että tuleeko tästä taas joku saatanan kunnianloukkaussyyte.,.. Ei yleensä tullut, välillä tuli. Mun kielenkäyttöni... no, oli siinä mielessä sitoutumatta. Olin "harmaa eminenssi".
Eihän täältä tarvitse olla kuin pari viikkoa pois ja heti Mikis - tuo kalvas elämän varamies - harkitsee itsemurhaa ja muutkin panikoivat siihen malliin, että ryhtyvät inttämään politiikasta ja taloudesta, vaikka eivät kummastakaan tietenkään mitään ymmärrä.
VastaaPoistaIines sentään on vakaana vanhoillaan, eikä aio ryhtyä twisertelemään twittereissä. Se ilahduttaa etelän miehen syäntä.
(PS. Mikis - Paavali ei ollut Jeesuksen opetuslapsi.)
Missäs sitä politiikka- ja talousjuttua löytyy?
PoistaJuu, Twitter ei sovi minulle, sillä siinä on pieni kirjainmäärä, joka ruutuun mahtuu.
Siellä taidetaan olla joku havaijinpaita ruskettuneella iholla, panamahattu päässä. Sopivasti pakkaskauden olit poissa
Onhan paljonkin hölskytelty sosiaaliturvan tasosta aikojen saatossa, tuloerojen turmiollisuudesta ja bruttokansantuotteen merkityksestä ylipäätään - silkkaa talouspolitiikkaa.
PoistaEräs Nti Anonyymi (jos Kolehmaisen pettämätön vainu naaraan tunnisti) esitti mielenkiintoisen keikahtelevia näkemyksiä. Harmi, etten ehtinyt saatille.
Sitä tarkoitit, hain tästä alempaa vain, minä tyhmä. Se oli mielenkiintoinen juttu, se Anonyymin ponteva esiintyminen. Tykkään, että joku panee vähän kapuloita rattaisiin. Kunpa Anonyymi jatkaisi tarkkaa linjaansa.
PoistaNo, Tapsa, minä sekoitin hänet Luukkaaseeseen. Molemmat kävivät luonani teellä. Paavali kysyi "saisko tähän jotain tereästettä, tähän teehen?". Ja Luukas katseli ovelan näköisenä siinä vieressä. Sanoin että "voi harmi, ei". (Koska olin juonut ne eilen. Sen takia päätäni niin kamalasti jyskyttikin... kuin juna olisi siellä ajanut edestakaisin, pysäkeille pysähtymättä. Tai leikkuupuimuri.)
VastaaPoistaPaperitehtaallakin varmaan tunnettiin sanonta, että "Luukas oli hyvä apostoli, mutta huono sähkömies".
PoistaEn ole kuullukaan?
Poistaluu kaks... kaksi luuta... kas luu... amppeerit voltit ohmit... Onko kyse yleensäkään sanaleikistä? Yleensä keksin ne helposti.
Nyt olen äimän käkenä.
Selitys on yksinkertainen: Lucas on brittiläinen sähkötarvikkeiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään teollisuuden koneissa aika paljon, ainakin kaivosteollisuudessa.
PoistaMutta sinähän olitkin käyttöpuolella, et kupissa. (Ymmärrätkös tämän?)
Ymmärrän, toki. Ja tuon Lucas/Luukkaan panen korvani taakse. Tai en siis pane, vaan pistän. Tai en minä tavallaan itseäni pistelekkään... säilön muistiini... samperi soikoon!
VastaaPoista