12.1.2014

Viimeistä huutoa

Kun isä nuorena aloittelevana asianajajankloppina oli saapunut Pikkukaupunkiin, hän oli laatinut ilmoituksen paikkakunnan sanomiin, alemman - ylempikin on huomionarvoinen:Pikkukaupunki uinui viattomana maalaiskylänä, jossa suurimpia rikoksia säilyneiden asiakirjojen mukaan olivat  kavallukset ja rahojen väärinkäytöt, humalassa  tappelut, avioriidat eroineen, rajariidat, perintöriidat. Myös mustalaiset kävivät ahkerasti oikeutta eri syistä. 

On mahdollista, että olen perinyt konerakkauteni ja uteliaisuuteni isältä. Jos isä oli innostunut monistuskoneesta, joka oli 50-luvulla sensaatio pienessä asianajotoimistossa, niin minä olin koulussani ensimmäinen opettaja - muu kuin matemaattisten aineiden ja tietojenkäsittelyn,  joka hankki kotiin tietokoneen, vaikka sillä ei vielä voinut tehdä muuta kuin kirjoittaa ja harjoittaa matemaattisia toimintoja. Olin himona koneeseen, sen näppäimiin, naputteluun, diskettteihin.

Oli ihmeellistä, että pääsisi eroon korjauslakasta ja kirjoituskonekumista. Voisi korjata tekstejä jälkeenpäinkin, ja tekstit voisi arkistoida  kovalevylle tai disketeille. Tällainen kirjoitustapa oli huimaa ja edistyksellistä. Työnsäästö oli valtava, arkisto taskussa, kotona paperipinojen määrä tulisi vähenemään rajusti, samoin työpaikalla hyllytilaa ei enää tarvittaisi samassa määrin, kun kokeet ja materiaalit olisivat disketeillä. 

Ensimmäinen tietokoneeni oli saksalainen Schneider, ja se maksoi peräti 9000 markkaa. Atk-opettaja hankki sen, koska koneet piti tilata ulkomailta. Sitten tuli IBM:n Aptiva, värinäyttö ja internetyhteys, joka vei työasiat taas uusiin ulottuvuuksiin. Pääsi jakamaan ja noutamaan tietoa, kokeita ja kursseja yhteisvarastoista, tietopaikoista, ei enää vain omalta disketiltä. Pääsi myös harjoittamaan yksilöllistä viestintää, kun tulivat sähköpostit. Aluksi oli sellainen ohjelma, jossa ilmestyi keltainen huutomerkki alapalkkiin, kun viesti oli tullut. Mikä ilo ja kiihtymys, kun huomasi huutomerkin. Tämä oli myös aikaa, jolloin internetin kotikäytöstä meni kallis minuuttiveloitus. Käyttäjiä kehotettiin kirjoittamaan viestit ja teksti offline-tilassa ja avaamaan yhteys vasta viestejä lähetettäessä.

Nyt välissä on ollut useita koneita, ja taas on uusi kone, jossa on tarpeeksi muistia ja neliydinprosessori. Vaan yksi iso mutta, siinä on Windows 8, joka on tuskastuttavin asia, jonka tietokonemaailmassa olen kohdannut. Jotkin perustoiminnot olen onnistunut oppimaan, mutta suuri osa on vielä ihmetyksen alla. Vaan pitäähän tämäkin "viimeinen huuto" selättää. Kunnes jälkeen kaikki taas mullistuu. 

Vaan isän tekstitaitoa ihailen. Olisihan siitä miehestä tullut jonkinlainen mainosmieskin. 

Ylempi luentotilaisuuskin on varmaan ollut kiinnostava. Kunpa saisi olla kärpäsenä katossa tuommoisessa.

134 kommenttia:

 1. Nuo kuvien tekstit väkisinkin saivat hymyilemään.Isäsi teksti on todella hienoa mainospuhetta. Joskus vähän aikaisemmin varmaan mainostettiin ensiluokkaista kynänteräitintä. sitä ennen sulkakynän rasvaajaa.

  Monistuskone taisi olla sellainen kuin koulussa oli vielä 70-80-luvuilla. Sprii tuoksui, teki sinisiä ja sotkuisia kirjaimia paperilla. Ope sanoi: "oottakaas hetkinen, niin käyn monistushuoneessa monistamassa tästä jokaiselle oman!". - En minä monistuskonetta takaisin halua, nuoruuden minä haluan. Tai en minä sitäkään, ihan paskaa aikaa, kun tarkemmin miettii.

  Konehulluutta minulla ei koskaan ole ollut. Lankapuhelimen aikoihin ihmiset tavoitti. Paras kännykkä minulla oli joskus 90-luvun puolivälin paikkeilla: tukevat muovikuoret, lataus kesti viikon.

  Äiti, mitä me syötiin ennenkuin oli flooraa? - Äiti, mitä me tehtiin ennenkuin ällilaatikot tulivat?

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole tietoa tuosta monistuskoneesta, enkä ole ottanut vielä selvää, millaisia, miten isoja nuo koneet olivat tullessaan. Kyllä tuommoinen kone jostakin netistä löytyy.

  Sen tiedän, että on ollut pyöritettäviä koneita, ja niihin syötettiin vahakselle kirjoitettu erityinen paperi. Mutta siis tällainen kai tuo isän kone ei voinut olla, koska siinä puhutaan eri kokoisista tulosteista ja moniväripainannasta.

  Minulla on vanha ja vähän rikki oleva pesukone, mutta tietokoneita monikossa, ja hyviä sellaisia. Ja hyvä puhelin, tosin saatu. Kamerakin on hyvä, ja sitä on kiva näpräillä.

  Pienenä minulla oli ihmeellisiä leluja, mm. naulalaatikko, magneetti ja höyläpenkki, sekä vanha puhelinkone ja laskukone. Oli nukkejakin ja nalleja, siis ne tavalliset.

  VastaaPoista
 3. Alaluokilla muistan meidän koulutunneilla lähettäneen toisillemme taitettuja paperilappuja, joiden näkyvälle puolelle oli kirjoitettu etunimi, osoitteeksi "käteen". Kai niissä jotain ytimekkäitä tilanne- ja persoonallisuusanalyyseja oli.

  Aika hyvän sketsin saisi, kun ryhmä koululaisia istuisi hiiren hiljaa, kaikilla älykojeet edessään. Kaksi vierekkäin istuvaa päivittelisi, keskustelisi ja selostaisi keskenään facebookin kautta. "Kuinka sulla on menny, mitäs olet puuhaillut, mitä mieltä sä oot tosta Kennystä?"

  Välillä toinen meinaisi vahingossa vastata ääneen viereen istuvalle, mutta siitä seuraisi punastumista, vaivaantumista, pälyilyä ja ältsi nolo tilanne. Jonkun ajan päästä toisen älylaite päästäisi kovan piippauksen. Hän kirjoittaisi vieressä istuvan facebookiin raivokkaan purkauksen: "tiätsä, se meijän luokkalainen, Yasmine-Päivikki, on ihan bönde. Voitsä kuvitella, se lähetti mulle sellasen tekstarin, vähän niinku joku isoisä!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuosi sitten seurasin kolmosen ratikassa tuollaista sketsiä livenä.

   Ensin teinimimmi kertoi kännykässä kuuluvalla äänellä, miten oli tehnyt poikafrendinsä kanssa bänät ja kuvaili kaikenlaisia inteemejä yksityiskohtia heidän taipaleeltaan.

   Puhelun päätyttyä hän alkoi kuiskailla kädellään suutaan peittäen täysin samoja asioita vieressään istuvalla toiselle mimmille ja meitä muita matkustavaisia vilkuillen, ettemme kuulisi.

   (Olin niin lähellä, että kuulin hänen todella kuiskivan samat asiat, ei mitään syventäviä yksityiskohtia. Tilanne oli aika huvittava.)

   Poista
 4. Vaan nythän noitten isänmaantoivojen älylaitteet saa opettaja lain mukaan takavarikoida, jos niillä tuonkaltaista asiaankuulumatonta opetusta häiritsevää toimintaa harjoitetaan. Olen tästä uudesta laista syvästi kiitollinen. Vihdoinkin on opettajilla aseet pieniä kermapeppuja vastaan, kun kaunis ja eettinen puhe ei kerran tehoa. Ja saa ne nyrkkiraudat ja veitsetkin takavarikoida joutumatta erotetuksi.

  VastaaPoista
 5. Väärälle alalle isäukkosi joutui, Iines-rukka, kyllä mainosmies heti kaltaisensa tunnistaa. Vai mitä Kolehmainen?

  Isältäsi olet näköjään perinyt luistavan kynäsikin. Mutta mistähän hän keksi nimittää kopiokoneita "uusiksi tähdiksi"? Uusia työjuhtia olisi joku toinen sanonut.

  Ylimmäinenkin on todella mielenkiintoinen. Totuuden Neuvostoliitosta lupaa Suomi-Neuvostoliitto-seuran Keikyän ostasto!

  VastaaPoista
 6. Itsekin pysähdyin noihin "uusiin tähtiin" ja pidin ilmaisua amerikkalaishenkisenä. Sanonta voi olla sen ajan mediaklisee. Länteenhän tuolloin aloimme katsoa.

  Tai olisiko tässä taustalla 50-luvulla alkanut avaruuden valloitusbuumi, joka huipentui Neuvostoliiton Sputnikiin ja Laika-koiraan joskus 1957? Tästähän suurvaltojen kilpajuoksu kohti tähtiä ja kuuta sitten vain kiihtyi. Tai sitten virikkeenä voisi olla Suomessa alkanut Hollywood-tähtipalvonta.

  Tuo ylempi ilmoitus on hupaisa. Insinööri on omin silmin nähnyt Neuvostoliiton ja kertoo nyt Totuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sodanjälkeistä poliittista tuntemattomalle hieman Keikyän kutsun avausta:

   SNS eli Suomi-Neuvostoliitto-seura oli kommarien, kansandemokraattien ja neukkuja nuoleskelevan porvariston yhdistys. Sen antamaa "totuutta" ei kansa uskonut.

   Siksi huomionarvoista on, että totuuden kertoo nyt ylempään yhteiskuntaluokkaan kuuluva lukenut mies, peräti sähköinsinööri, jollainen tunnetusti on tarkka ja luotettava.

   Lisäksi hänen ennakkoasenteensa sosialismiin kuvittelisi olevan kielteinen, mutta järjestävään tahoon viitaten arvaan kertomuksen olevan hyvin myönteinen.

   (PS. Sama ilmiö on kyseessä, kun uskovainen korostaa, että joku Professori tai Diplomi-insinöörikin on kääntynyt uskoon. Takavuosina hyvin suosittu metodi.)

   Poista
 7. Minä olen nähnyt totuuden markkinataloudesta ja voin nyt kertoa kaiken sen, minkä muutenkin tiedämme.

  Ylen nettiuutisissa kerrotaan Etlan raportista, jolle oli oikein todennäköisyyksiä laskettu eri ammattien loppumisesta. Kaikkea sitä viitsivät aikuiset ihmiset puuhastella, haluaisin tietää miten ovat prosentteihinsa päätyneet. Tai oikeastaan en halua, jonnekin länsimaisen tiedemiehenkin töihin pitää mennä ja arvatenkin jotain siellä myös näpertää.

  Totuus kuitenkin on, että tietotekniikka, joka näyttäytyy meille kuluttajille "aiku kiva, ihan ihku cuulia!"-ihastuksina, tulee lopettamaan ehkä kolmasosan työpaikoista. Eniten loppuvissa ammattinimikkeissä on tietenkin vähän koulutusta vaativia. Se on hyvä uutinen maistereille ja tohtoreille, heistä tulee uusi uljas alaluokka. Ja porvari senkun porskuttaa, ruoska orjien selissä viuhuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportti oli osin aika ihmeellinen. Sen mukaan lukion ja peruskoulun yläasteen opettajille riittää työtä, mutta alakouluista ei puhuttu mitään. Järki sanoo, että asia on juuri päinvastoin. Tai siis tarvitsevat lukiolaisetkin opettajaa. Kirja- ja nettitieto ei riitä, vaan idea on tiedon valikoinnissa ja luomisessa.

   Vaikka toisaalta mitään ei kannata ihmetellä. Johan vanhuksillekin on lanseerattu robotit seuraksi. Hyvin kuulemma sopivat tehtäväänsä ja palaute on ollut hyvää. Ehkä ovat kysyneet dementikoilta, ja mikäs siinä, yhä useampi meistä dementoituu vanhemmiten, että varaudutaan rapsuttelemaan robotteja. Omassa taloyhtiössäni on kolmekymmentä asuntoa, kaiken ikäisiä asukkaita vauvasta vaariin, ja peräti kolmessa asunnossa elää dementikko, kaksi jopa yksinään.

   Poista
  2. Maailma muuttuu, samoin tehtävät, siksi kehitystä on turha vastustaa. Teollinen aika on sivilisaation historiassa hyvin lyhyt pätkä. Ennen sitä ei ollut "työpaikkoja" ja ehkä sen jälkeenkään ei ole.

   Miksi pitäisi ollakaan? Kuka määrää toiset työnantajiksi ja toiset tekijöiksi?

   Ehkä kehitys on menossa siihen utopioissa povattuun suuntaan, että yhteiskunta tarjoaa kaikille perusasiat ja työtä tehdään harrastuksena ja kutsumuksesta.

   Kysymys kuuluukin, että mikä on se "yhteiskunta"? Täällä pohjolan hyvinvointionneloissa ollaan kuoppaamassa kansallisvaltioita - ja avaamassa rajoja kaikkien tulla ja nauttia yhteisestä kakusta - vaikka muualla ei olla päästy eroon klaaneistakaan.

   Kysyn vaan, en väitä tai julista.

   Poista
  3. Vaan voiko se mennä niin, että työtä tehdään vain harrastuksena ja kutsumuksena? Ja perustulo tulee kaikille siitä hyvästä, että ovat olemassa?

   Mielestäni ei voi mennä. Yksikään kone ei pyöri ilman ihmisen apua. Koneet menevät rikki, vanhenevat, niitä pitää tehdä lisää, niitä pitää huoltaa, niiden käyttöä tulee joidenkuiden hallita ja levittää osaamista muillekin. Ikiliikkujaa ja koneellista älyä eikä tunnetta ole keksitty.

   Maailmassa on olemassa ihmisestä riippumattomia tapahtumia, uhkia ja vaaroja. Maailma ei pyöri niin kuin ihminen tahtoo.

   Voi tulla katovuosia, luonnonmullistuksia, katastrofeja, sotia ja kahakoita, ja niiden seurannaisvaikutukset voivat ulotttua ihmisen peruselämiseen, hengissäpysymiseen, ravintoon, elämän turvaamiseen maapallolla. Kaikkeen tarvitaan uusia yllättäviä taitoja ja raakaan työntekemistä käsinkin. Kaikki tekniikka voi tehdä lakon. Ihminen ei siis voi vain olla ja tehdä vain mieleisiä asioita, vaan ihmisellä on aina oleva vastuu itsestään ja jaettu yhteisvastuu, myös taloudellinen, muista. Kunkin tulee kantaa kortensa kekoon ja lisätä kasaan, ei vain ottaa siitä. Ottamisen tulisi olla vastikkeelista, jos ottaja on terve ja työkyinen.

   Poista
 8. Suomen tiede-elämän pitäisi nyt vakavasti keskittyä olennaiseen tutkimukseen. Kastematoja on hyvin vaikea löytää talviaikaan, kahdenkymmenen asteen pakkasessa se on melkein mahdotonta, jos lumihanki on metrin luokkaa ja maa on roudassa hyvin syvälle. Tässä olisi myös erilaisille innovoijille työsarkaa, uusia nykyajan vaatimukset täyttäviä kastematoterraarioita tarvitaan kipeästi. Biologit keskittykööt kastematojen jalostamiseen, kuinka niistä saadaan mahdollismman isoja ja olosuhteita kestäviä Kalojenkin mieleen niiden tulisi olla nykyistä paremmin.

  "KASTEMATOJA MYYTÄVÄNÄ!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan minäpä olen pujottanut madon koukkuun, tuosta noin vaan. Muistan ajatelleeni, että madolla on tikapuuhermosto, eikä se tunne kipua. Vaan miksi mato kiemurteli niin vietävästi pujotuksen aikana?

   PS Minulla kävi äsken kaksi mahdottoman suloista pikkuista tyttöä ovikelloa rimpauttamassa, sellaisia nelivuotiaita ehkä, ja niin taidokkaat meikit että, ripset ja suppusuut kuin taiteilijan tekeminä. - Me tultiin hakeen karkkia! No, minulla ei ollut yhtään, kun olin unohtanut nuutipukin päivän. Kyllä harmitti. Typyköitä ei yhtään lohduttanut se, että pahoittelin kovasti ja kehuin heidän asujaan, kiepsahtivat sanaa sanomatta kannoiltaan suu mutrussa.

   Poista
 9. Nyt vasta luin Kemppisen kirjoituksen aiheesta tetotekniikka on eri asia kuin teollisuusautomatiikka. Hämärää. Höpöä.

  VastaaPoista
 10. Minä en tuommoista juttua löytänyt. Viime aikoina siellä on ollut aika paljon juttua J. Kemppisen blogista. Ne olen lukenut. J Kemppinen on mukavasti astunut alas anonyymien pariin. Blogihan käy myös hauskaksi, paranee vain, kun kommentoijat käyvät kierroksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tämä ihan viimeisin oli. Kemppinen on päämäärätietoinen poliitikko, mutta kannattaisiko sellainen lopettaa. Kallistun Virolaisen kannalle: mahdottoman hyvä kirjoittamaan runoja.

   Poista
  2. Ai lopettaa Kemppinen? - Näin kirjoittaisin, jos tuo olisi essee ja minä edelleen äikänmaikka. Hauska virhe, jolle luokka höröttäisi..

   Minulla ei ole kauhea hinku lukea juristeja bloggaajina, mutta Kemppisessä pidän hänen rivienvälisestä huumoristaan, ironiasta ja niistä vähän vapammista ihmisläheisemmistä aiheista. Sotajutut ignoreeraan.

   Poista
  3. Historiasta oppii paljon, vähän epäselvää on mitä. neuvostoliittoa, kepun ja porvareiden rahasampoa on turha enää vetää joka asiaan, vaikka totalitarismia tuleekin pelätä.

   Tapsalle sanoisin, että on hyvä kun kehotetaan yrittäjyyteen, mutta sellainen ei ole tässä maailmassa helppoa. Pienyrittäjät harvoin ymmärtävät, ettei heidän ja suuryrittäjien eduilla ole mitään yhteistä. Työmies on palkkansa ansainnut, koska puheista huolimatta myös hän tuo lisäarvoa yrittäjyyteen.

   kumpi on yrittäjyyden mittari, Antti Herlin vai Win Capita ja sen mulkku, joka istuu linnassa. Molemmathan ovat yrittäjiä, siitä emme pääse mihinkään. Pitäiikö kioskinpitäjiä subventoida eli tukea. Minusta pitäisi, siksi olen hengeltäni vasemmistolainen.

   Poista
  4. Etkä sinä Iines voi sanoa, ettet halua lukea juristeja, kun koko kirjoituksesi sellaisesta lähti.

   Kaikkien alojen erikoisasiantuntijuus on sellaista, mihin harva nykymaailmassa pystyy. Moni ei tosimielessä kehtaakaan. Hyvä se on huomata, että joku sentään.

   Poista
  5. No juu, kehnosti sanottu. Siis tarkoitin sellaista, etten halua lukea pelkkää juridista blogia.

   Erikoistumista, erikoisosaamista arvostan, sillä se on osaamista syvyyssuunnassa.

   Poista
  6. Mahdollisesti Virolaisella joskus menee yli, mutta rehellisessä kertomisessa on täysin omaa luokkaansa. Isoista lakijutuista blogistaan saa maallikko parhaan mahdollisen käsityksen, mitkään lehdet eivät vastaavaan pysty.

   Minusta suorastaan upeaa oli, kun kertoi matti vanhasen (kuka se oli?) voimansa päivinä lähettäneen hänelle nuhtelukirjoituksen arvostelustaan. Eipä tiennyt mattirukka poloinen parka, kenelle kirjeensä lähetti, ehkäpä myöhemmin sitä katui.

   Poista
  7. Sikamaista ja törkeää olisi kenenkään väittää, että Kemppinen ja Virolainen olisivat Sittapiikki ja Pierunuusku. Silti Rabelais´n Pantagruelia suositan, siinä on kaikki elämän ainekset. Löytyy netistä, Erkki Salo on suomentanut.

   Poista
 11. Historiasta oppii väkisin, koska perspektiiviä on ja näkee sen, miten asioita ei olisi pitänyt hoitaa. Erehdyksistäkin oppii. Vaan oppiiko sittenkään sitä, miten ne asiat olisi sitten tullut hoitaa? Kullakin asialla on lisäksi miljöönsä, joka vaikuttaa asiaan. Jos nyt syttyisi sota, se olisi erilainen kuin viimeinen käyty sota. Tässä mielessä ihminen on aina uuden edessä.

  Se että kaikkia kehotetaan nykyään yrittäjyyteen, on tavallaan huonokin asia. Yrittäjät ovat aika yksinäistä porukkaa. Onko heillä kunnon ammattiliittoakaan, joka pitää heidän puoltaan, kun yritys menee konkurssiin ja loppuu? Duunarilla ja kuntien työtekijöillä on ammattiliitot, jotka turvaavat, jos vaan ihminen kuuluu siihen liittoon, niin kuin järkevää olisi.

  Yhtä en ymmärrä ja se on se, että liittoon ei mennä jäsenmaksujen takia tai että kirkosta erotaan kirkollisveron vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiton asian ymmärrän, kirkon en: eikö ole lupa arvioida asiaa sen mukaan, mitä jäsenmaksullaan saa?

   Lisäksi minua ärsyttää se, että jäsenmaksu kerätään verona. Tämä koskee molempia, nykyään myös Yleä, enemmän toki kirkkojäsenyyttä. (Onneksi kirkosta voi erota, toisin kuin Ylestä.)

   Ei ole kaukana aika, ennustan, jolloin "vihervasemmistolaiset maailmanparantajat" huomaavat kirkollisveron syrjivän erästä muuta maamme uskontoa.

   Poista
  2. En siis ymmärrä Iineksen ymmärtämättömyyttä sille, että kirkosta erotaan kirkollisveron takia. Useinhan se on vain viimeinen pisara, samaan tapaan kuin homomoka.

   Poista
  3. On lupa arvioida asiaa sen mukaan, mitä jäsenmaksulla saa. Tämä on yksi näkökulma, varsin järkevä.

   Minä en vaan osaa yhdistää hengen asioita rahaan, luulin mielen ja sielun asioita arvokkaammaksi kuin rahalla mitattavaksi suureeksi. Siksipä tätä ihmettelin.

   Toisaalta mietin minäkin kirkon tarjoamia palveluja. Noh, ne rituaalit, jouillekin tärkeitä, kaste, vihkaisu. Hautapaikka. Vaan, kas, tarvitaanko sitäkään? Tuhkat voi sirotella tuuleen. Sitä paitsi hautapaikka maksaa erikseen, neliöhinta on suurempi kuin osakehuoneiston.

   Poista


  4. Siis ymmärrän sen, että ateisti tai uskonnoton - miten vaan - eroaa kirkosta, sillä eromiselle on henkinen motiivi. Eroaminen aatteellisesta tai hengellisestä ideologiasta jäsenmaksun vuoksi on rahan arvon korostamista, ellei ole kyse sitten ihmisen toimeentulosta. En pidä pihiydestä, nuukuudesta enkä saituudesta enkä teoista, jotka johtuvat rahan rakkaudesta.

   Poista
  5. Ennen kirkon asema oli vahvempi ja se kuului ikään kuin suomalaiseen elämänmuotoon, lähes valtiokirkkona, veronmaksajien varoin ylläpidettävänä osana yhteiskuntaa.

   Nyt monikulttuurisuuden aikana siitä on tullut vain yksi "palveluntarjoaja" muiden seassa, johon voi liittyä tai olla liittymättä, tukea tai olla tukematta.

   Ei ihmisen tarvitse olla ateisti tai uskonnoton erotakseen kirkosta. Riittää ettei koe kirkkoa, sen toimintaa ja opetusta itselleen aiheellisena ja tärkeänä, vaan esim. yhdentekevänä rituaalina.

   Uskonnollinen ja jopa kristitty voi olla ilman luterilaista kirkkoakin. Kerettiläinen kapinallinenhan se itsekin on, laajemmasta katsannosta tarkastellen.

   Poista
  6. Tämä on selvää, että ihmisen ei tarvitse olla ateisti tai uskonnoton erotakseen valtionkirkosta. Myös uskova ihminen tai tavallinen uskontoihin sinänsä kiinnostuneesti suhtautuva tai agnostikkohenkinen voi erota. Vapaissa suunnissahan ne kiihkeimmät uskovat ehkä ovatkin.

   Itse ihailen semmoista uskoa, joka ei tarvitse laitosta tuekseen, eikä myöskään buddhan kuvia tai muita patsaita.

   Poista
  7. Minusta on kaikkein ihastuttavinta se, että ymmärretään, ettei Jumalaa tarvitse palvella, vaan Jumala on se joka palvelee meitå. Jos vaikka vahingossa liipaisee toista turpaan, niin Jumala antaa anteeksi, ymmärtää ja sanoo: "Ole rehellinen itsellesi ja lyö oikein kunnolla, etkö näe, että se liikkuu vielä!" ja enkelit senkun liihoittelevat ja kuolleet titaa viestejä.

   Ja fyffen tienuu on Jumalan erityissuosiossa, etenkin jos se on itse ansaittua, eihän mikään toisilta pois ole. Ropomummoille Jumala nauraa: "pitää noudattaa sitä mikä fiksua on ja vähän etukäteen ennakoida!"

   Poista
  8. Näin on jihadit, totta Mooses.

   Poista
 12. Minä vahingossa keskityin olennaisiin, kun oikeasti minua kiinnostaa vain epäolennainen. Kuten sana "vihervasemmisto". Miten sen ottaa, korruption kuninkaat ja kuningattaret, oikeistolaiset kokoomus, rkp ja vihreät äänestivät huonomaineisen suuryrityksen (om.ilm. ei voittoa tav.) arkkitehtuurikilpailun järjestämsiestä.

  Vihrut on niin ollakseen, rötösrouvat kiikkiin, liikaa ovat juoneet kansan piikkiin. Persut äänestivät ihmisten tapaan ei, heille siitä kiitos. YÄK, noita poliitikkoja. Solomon vetäköön käteensä tyhjän.

  VastaaPoista
 13. Olen joskus kertonut, että luottamukseni liittoihin meni jo nuorena, kun sieltä tuli ilmoitus, jossa sanottiin minun olevan erotettu liitosta jäsenmaksujen maksamattomuuden vuoksi, tästä päätöksestä ei voi valittaa. Työnantaja kyllä pidätti joka tilistä, mutta tilitti ilmeisesti harvanlaisesti. Tuli sieltä liitosta ennen sitä joku selvityspyyntö, mutta miksi minä niille saatanoille olisin sekaantunut heidän ja työnantajani välisiin asioihin.

  Myöhemmin liityin uudestaan ja erosin, lähetin samalla ajatuksiani liiton pomolle. Nyt olen melkein vuoden taas kuulunut, kun odotan että joutuvat minulle maksamaan. Lauri Ihalaista minä äänestin viime eduskuntavaaleissa, vaikka Päivi Lipposen, Jutta Urpilaisen ja Erkki Homeojan puolueeseen kuuluukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketku työnantaja, tuommoisia pitäisi sakinhivuttaa reilusti. Oma ammattikuntani on hanakkaa liittymää liittoon, oikeastaan kaikki siihen kuuluvat, joitain sijaisia j lukuunottamatta. Ymmärretään hyvin liittoutumisen edut ja sekin, että maksaahan siitä täytyy.

   Poista
 14. Lopulta joudan minäkin hiukan joukkoon tummaan kommentoimaan. Tapsa sanoi osuvasti Iineksen isästä, että hänestä olisi ollut ainesta mainosmieheksi. Kyllä vain! Tuo kopiokoneen kehuminen oli tyypillistä 50-luvun mainostekstiä.
  Iineksen faijan kopiokone ei ollut mikään tuhruinen rumpu, jollaisia kouluissa kovasti käytettiin. Veikkaan, että kyseessä oli venäläisvalmisteinen tasopainokone, jonka mukana tulivat metallikirjaimet ja erivärisiä musteita. Olen nähnyt sellaisen erään painotalon nurkissa ja sillä tehdään yhä pieniä, laatua kaipaavia painotöitä.
  Tuo kone on hyvin kompakti ja venäläiset sijoittivat niitä sota-aikana laivoihin, juniin, autoihin, jopa lentokoneisiin tehdäkseen propagandajulisteita ja rintamalehtiä. Kone oli myös erittäin toimintavarma, eikä mennyt rikki, vaikka olisi pudonnut lentokoneestakin.
  Iines hiukan pelotteli globaaleilla uhilla ja ovathan ne todellisia. Jos aurinkomyrsky vie meiltä sähköt, ei enää tarvita mustaa surmaa vähentämään liikakansoitusta. Oma mittarini näyttää juuri nyt 20 astetta pakkasta. Puita kyllä piisaa liiterissä, mutta jossain vaiheessa saattaisi tulla tosipaikka eteen. Ja mitä tekisimme miljoonalle kylmäpakolaiselle, jotka ryntäisivät Bemareissaan ruuhka-Suomesta tänne lämpimiin tupiin, joiden kellareissa roikkuu lampaanreisi jos toinenkin ja laareissa makoilee leipomista odottava vilja. Ajaisimmeko heidät lapsineen hankeen, vai päästäisimmekö taloomme, jossa jo ennestään loisisi parikymmentä köyhää?
  No, tiedän, että evakuointisuunnitelmat tällaisenkin varalta ovat olemassa ja tiedänpä sen perheenkin, joka katastrofin sattuessa tulisi talooni asumaan. Sapuskan loppuessa tyystin ei uusavuttomia enää olisi. Olisi pilkkijöitä jäällä, jäniksen metsästäjiä vitelikoissa ja ammattivarkaita yhteiskunnan salaisissa varastoissa. Kyllä me kai kesään asti elettäisi. Sitten viljeltäisiin niin saatanasti, että maailma hämmästyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin teksti henkii ajalle tyypillistä uhoa, verbit ovat usein käskymuotoisia, mutta kohteliaasti. Tässä käskymuoto on vasta lopussa ja sekin hyvinkin korrektiin asuun verhottuna. Alussa ja pitkin tekstiä on opastamista etuja maalailemalla, Pinnat siitä, että teksti on asiallista ja informoivaa. Itseäni huvittaa valistaja-kertojan ääni: "Tämän merkitystä ei voitane yliarvioida."

   Minunkin mittarini näyttää 20 pakkasastetta ja huoneissa tuntuu kylmä henkäys, vaikka ne ovat tietenkin lämpimät. Kyllä minä muuten uskon, että jokin globaali uhka voi erään kerran todentuakin. Ei ihminen ole luomakunnan herra, luonto ja kaiken sattumanvaraisuus on ylitsemme. Me emme tarvitse sinisaaareloita potkimaan öljynporauslauttojen kylkiä, sillä kyllä me jo tiedämme. Ja niin tietävät päättäjätkin, ei niitä tarvitse herätellä. Kyse on aina valinnoista ja vaikuttamisen keinoista. Rähinällä antarktis ei pelastu - loppuiko poraus sekunniksikaan?

   Poista
  2. Kun Iines itse ei enää kehdannut korjata, niin pyydän ystävällisesti huomauttaa, että tämä mainosmies-asia oli jo Iineksen alkuperäisessä postauksessa.

   Huomasitteko, että Nivalan lahja maamme gurustoon, Sailas, on pestautunut Hesarin kolumnistiplutoonaan ja julistaa ilmastonmuutosuskoa.

   Mutta mitä auttaa meidän takahikiäläisten ponnistelut ja viherministeriemme omaan jalkaan ampumiset (rikkidirektiivi etc), kun isot länsimaiset päästömaatkin sanoutuvat jo irti vanhoistakin sopimuksista ja rajoitteista?

   Pienen maan pitäisi tajuta surfata ajan aallolla, turvassa isompien vanavedessä, eikä rynniä ensimmäisenä maailmaa pelastamaan. Eikö riitä, että me kannamme kortemme kekoon pitämällä tämän arktisen napamaamme asuttuna omin voimin, kerjäämätä muilta apua?

   Poista
  3. Minusta visio pohjoisen kolkan elinkelpoisena pitämisestä on hyvä, kannatan.

   Kannatan myös jonkinasteista omavaraisuutta ja omasta kulttuurista kiinnipitämistä ainakin yhtä vahvasti kuin pidämme kiinni a) amerikkalaishenkisyydestä b) maahanmuuttajien kulttuurin kunnioittamisesta.

   Poista
 15. Eniten minua on viime aikoina alkanut tuskastuttaa suomen kielemme tila. Siitä ei oikein kukaan pidä huolta, sitä ei kukaan kehtaa puolustaa, kun kielitoimistokin tuntuu hyväksyvän kumartaen kaikki rikkaruohot, jotka kieleen tunkevat.

  Mikään ei ole enää virhe, kansainvälistyminen saa sotkea kielen rakenteetkin. Engelskan mongerrus kelpaa keskelle virkettäkin, koska Suomi on kansainvälinen ja edistyksellinen valtio. Se joka puhuu kielen puhtaudesta tai autonomiasta, osoittaa ikänsä ja junttiutensa. Kuuluu suvaita kielessäkin. Kieli voi hyvin joustaa vieraan tieltä.
  ,
  Kaipaan kielipoliiseja, enemmän ruoskan viuhuntaa siellä, missä kieltä raiskataan. Kyllä kielellä on väliä. Se on se, joka pitää kansan elossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun ihanne on jo kauan ollut se, että kaduilla sorisee iloisessa sekamelskassa kielien kirjo ja sekamelska. Hesarissakin hekumoitiin Saksanmaalla esiinmarssivasta korttelisaksasta.

   Täällä arktisessa hysteriassa riittää siansaksa ja kortteli viinaa.

   Poista
  2. Kielten kirjo sorisee kaduilla, ja niin sen kuuluu soristakin, puhekieli on sitä mitä se on ka sillä hyvä - siihen ei ole tarvis puuttua. On ilo kuulla erilaista puhetta!

   Vaan napinani koskee tietenkin vain kirjoitettua kieltä, kirjakieltä, lehdistön ja julkisen virallisen sanan kieltä. Siinä on sitä uskottavampi ja viestinnällisesti tehokkaampi, mitä moitteettomampaa kieli on.

   Poista
 16. Ehdin lukea tässä olleen kommentin, ja hain siihen kieliesimerkkiä! Vaan nyt se oli poistunut, harmi vieköön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi Iines. Luin oman kommenttini ja se tuntui niin typerältä, että oli pakko poistaa. xminä olen kusipää, enkä osaa kirjoittaa. Vielä vähemmän ajatella. Opettelen tekemään lehdistä paperilennokkeja.

   Poista
  2. Höpsistä Riku, kommentti oli ihan normi Rikua, ja minä etsin elokuvan katselun ohessa yhtä tiettyä kieliesimerkkiä, jonka pari päivää sitten luin Windows 8 - keskustelusta. Siinä oli hauska verbi.

   Poista
  3. Jos netistä typeryyden tähden kommetteja poistettaisiin, maa olisi autio ja tyhjä. (Minua suojelee se, ettei tällä macilla edes voi poistaa kommenttiaan!)

   Poista
  4. Kyllä, blogit ja keskustelut olisivat puolet laihempia, jos jokainen meistä poistaisi omat typeryytensä.

   Siis Macillako ei voi poistaa kommenttiaan? Ei se voi koneesta johtua, vaan siitä ettet ole rekisteröinyt itsellesi nimimerkkiä Bloggerista.

   Poista
  5. Ai jaa, siitäkö se johtuukin. No, en minä kuitenkaan poistaisi mitään. Kirjoitin minkä kirjoitin, INRI.

   Poista
 17. Mitä, mitä, mitä! Iineshän on alkanut persuilla. Suomen kieltä ja kulttuuria pitäisi vaalia ja omavaraisuuttakin tukea. Ja sinisaarelastakin luin vähemmän ihqun lauselman.
  Itse en huolestu tai tuskastu enää mistään. Elinvuosia on jäljellä sen verran vähän, että aion matkustaa omaan hornaani ensimmäisessä luokassa hauskaa pitäen. Jokaisena pakkaspäivänä poltan kakluunissani pesällisen ja nauran niille neljälle sadalle, jotka kuolevat uunini tuottamiin pienhiukkasiin. Juuri äsken pistin leivälle italialaista ilmakuivattua kinkkua, vaikka tiedän, ettei sikoja Italiassa pidetä edes ihmisinä. Päivällä hain Lidlistä olutta (Olvin kolmosta) vaikka osa firman voitosta menee saksalaisille faskisteille.
  Taloani lämmitän niin, ettei tarvitse sisällä villapusakkaa päällä pitää. Mukavassa t-paidassa vain tepastelen, poltan oikeita hehkulamppuja (niitä on varastossa noin 150 kpl) ja naureskelen niille, joiden mielestä sähköä pitäisi säästää. Minkä ihmeen takia? Sähkön on fiksu insinööri keksinyt helpottamaan ihmispolon elämää. Pitäisikö minun palella ja heikentää elämänlaatuani vain siksi, että joku älypää vaatii niin?
  Vihreitä ja heidän punertavia hengenheimolaisiaan tervehdän syli auki, molemmille poskille suudellen ja pyllyille taputellen. Parantakaa vaan maailmaa, pojat ja tytöt, kohta olette samanlaisia iloisia mulkkuja kuin minäkin. Ei teidän uhonne kauan kestä. Viiden vuoden kuluttua päivittelette tekemisiänne kuin stalinistit nykyään.
  Järkevää kierrätystä minä kannatan koko sydämestäni. Kun vien kuukauden tyhjät olutpurkit ja viinipullot Alkon automaattiin, saan sillä rahalla pullon jaloviinaa. Otan sellaisen muovikuorisen taskumatin, ettei tarvitse suotta kantaa kotiin raskasta lasia. Ylipäätään suosin kevyitä kuormia.
  Tiedätkö, Iines, mitä maksaa edestakainen lento Helsingistä Lontooseen? Juu, 170 euroa! Hotelliyö keskustan tuntumassa tekee 29 euroa. Berliiniin pääsee hintaan 150 euroa ja hintaan sisältyy myös paluu. Asemahotellissa yö maksaa 35 euroa ja hyvä ateria alakerrassa 8 euroa. Roomassa asun lähellä Vatikaania kahden huoneen ja keittiön sviitissä hintaan 52 euroa yö. Miksi siis en matkustelisi ja pitäisi hauskaa? Ok, ilmakehä siinä tuhoutuu, mutta onko sen meitsin ongelma? Euroopan taivaalla lentää 25 000 konetta joka päivä ja hengissä vaan ollaan!
  Olen tässä eräistä syistä johtuen joutunut hiukan kokoilemaan itseäni ja yllättäen huomasin, että nythän on menossa paras aika, mitä ihminen ikinä voi kuvitella. Eläkeyhtiöt syytävät rahaa tilille joka kuukausi luotettavasti kuin Kansallispankki, tekstiasiakkaani maksavat laskunsa päivälleen, jopa hiukan etuajassa, etten suuttuisi. Ja kaikki hieno ja hauska ja mielenkiintoinen on mielettömän halpaa, kuten edellä todistin.
  Ettäkö puhun höpöjä? Että ennen oli kaikki paremmin? Joopa joo, toooosi kiva lähteä tässä pakkasessa ulkovessaan. Aamulla keittiössä on vähän saatanan kylmä ja vesihana on tietysti jäässä. Jos halusi nuorramiessä käydä Tukholmassa piti raataa pari kuukautta tauotta että sai matkarahat kasaan. Olen käynyt ja olen raatanut, tiedän tarkkaan mistä puhun. No, Ruotsissa kyllä tuli rahaa suokuokalla, mutta äkkiäkös se kului Helsingin ravintolahinnoilla.

  Jatkuu....

  VastaaPoista
 18. Kaikille, jotka ajattelevat samoin kuin minä, suosittelen edullista, mutta ah-niin maukasta Chileläistä punaviiniä "Santiago 1541". Etiketissä lukee, että "Gran Reserva" ja rypäle on Cabernet Sauvignon Syrah Malbeck. Vuosikerta on muuten 2012, joka oli eräs parhaista niillä rinteillä. Suosittelen lämpimästi punaviinin ystäville.
  Tätä nektaria olen siis nyt nauttinut kolmen vartin pullollisen, eikä ihme, että näen maailman kauniina ja elämisen arvoisena. Tänään Alkoon ajellessani paistoi aurinko niin, että luuli olevansa Karibialla. Ihmiset kaduilla hymyilivät, hengittivät paisuvin rinnoin raikasta pakkasilmaa ja epäilemättä miettivät, mitä tekisivät rakkaansa kanssa parisängyssä tänä iltana. Otettaiskos tavallinen, vai kuusysi? Siinä menee mummonkin suu myhäilevään myttyyn, kun ajattelee eri vaihtoehtoja, joita papalla on tapa tarjota. Nuorella väellä on oikein kiire saada päivän työt päätökseen ja sitten hip heijaa-nussimaan, että naapurit seinän takana ensin paheksuvat, sitten ottavat huikat ja menevät itsekin sänkyyn.
  Tällaista on siis elämä Suomen maaseudulla Herran vuonna 2014. Ei ihme, että niin moni muukalainen on tänne tulossa nauttimaan kaikista ihanuuksista, joita kaunis maamme tarjoaa. Aluksi he ehkä oudoksuvat pakkasta, havumetsiä ja ja juroja metsien miehiä, mutta tutustuttuaan heihin paremmin, istuvat nuotiolla, naukkailevat kuksasta kahvin ja pirtun mainiota seosta ja laulavat venäläisiä kansanlauluja, Sanoja ei tarvitse osata. Ne voi vaikka esittää svahiliksi, mutta ovathan sävelmät kauniita! Ja sitten saunaan.
  Ihmettelen syvästi, jos joku haluaa vaihtaa tämän paratiisin johonkin höpöttelevään, uskonnollisesti ahdasmieliseen Italiaan, sateiseen Englantiin, nahkahousuiseen Saksaan tai rahaa jumalanaan palvovaan Amerikkaan. Kiva siellä on käydä, mutta kun revontulet alkavat rätistä taivaalla ja pakkanen ehtii 36 asteeseen, katselemme taivaallista näkyä rommitotia juoden ja rakkaaseemme intohimoisia katseita nakellen. Ei siinä jaksa murehtia EU:n asioita tai Euroopan keskuspankin ohjauskorkoa, puhumattakaan Englannin liigan otteluista. Pohjolassa on kivaa!
  Kaikki muistamme, kun Kekkonen vei Englannin pääministerin lappiin, joka kyseli, mitä täällä oikein puuhataan. "No met kalastelemma ja rakastelemma ja juopottelemma" vastasi Jouni Neljätuuli. No mitäs sitten talvella, täällähän on aika pimeääkin, britti utelemaan. "No sillon me emmä niinkään kalastele", loihe alkuasukas lausumaan.
  Näissä merkeissä toivotan Iinekselle ja kaikille hänen rakastettaville ystävilleen mitä parhainta uutta vuotta.

  VastaaPoista
 19. Voihan helvattu! Kirjoitin niin pitkän kommentin, ettei se mahtunut kerralla kommenttilootaan. Olisiko alkoholilla osuutta asiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että on, ja voi olla ettei ole. Minä olen selvin päin kirjoittanut myös yhteen lootaan mahtumattomia kommentteja.

   Loistavaa, Kolehmainen, moista rehellistä itsen esillepanoa harvoin tapaa nettilaineilla. Tämä on raikas tuulahdus kaiken sen "minä ja minun suuri eetokseni kaikkea kärsimystä kohtaan"-aallokon keskellä. Eikös siinä sitä paitsi ole perää, että kuluttajan pitää kuluttaa eikä inistä. Suomi nousuun.

   Vaan siitä en tiedä mitään, persahdanko vai ei. Toki olen aina tuntenut myötätuntoa kansan syvimpiä rivejä kohtaan, mutta eihän se nyt sovi, että älyllisesti orientoitunut alkaa persahdella, pitää painaa Suomen kulttuurieliitin peesissä, ja se näyttää nyt koventavan otteitaan ja tarttuvan mailoihin ja pommeihin ja äkkirynnäköihin. Harmi, ettei ollut naisille armeijaa minun nuorna ollessani. Siitä olisi nyt hyötyä, kulttuurijengiin kuuluessani. Ja muista, Kole, että kulttuurieliittiä sinäkin olet!

   Poista
  2. Ja rakkauteni kieleen ja sen puhtauteen pohjannee osaamisalueeseeni: suomen kieli ja Suomen kirjallisuus. Se on kotini ja isänmaani.

   Puhtaus ei tosin minulle tarkoita kielen rajojen ummistamista vierailta vaikutteilta. Niitä on aina ollut ja ne ovat sitä pohjaa, josta kieli koostuu. Ja nyt niitä luonnollisesti on enemmän kuin koskaan. Siinä ei ole nokan koputtamista.

   Vaan se, millä tavalla vierassana otetaan kieleen, on holtitonta. Alkuun puhuttiin yleisesti esimerkiksi copypastaamisesta, vaikka kopioida oli jo kielessä. Edelleen uusimmissa Windows 8 -ohjeissa puhutaan taskbarista ja charms-valikosta, vaikka molemmilla sanoilla on täsmälliset vastineensa. Printit, printterit ja printtaamiset, deletoinnit ja muut syövät kieltä, eivätkä vieraat sanat ole muuta kuin digitaalisen vallan välineitä. Näitä esimerkkejä on satoja. Insinöörit ja tietotekniikan osaajat tulisi kielikouluttaa edes jollakin tapaa. Korkeakoulujen atk-lopputyöt tulisi laatia vain suomen kielellä ja opiskelijoille tulisi lisätä suomen kielen kursseja.. Nimenomaan heidän kieliosaamisensa on kehnoa, osin ala-arvoista.

   Poista
  3. Fingelska syntyi reilut sata vuotta sitten, kun Amerikkaan menneet kohtasivat uusia asioita, joille he eivät tienneet suomalaista nimeä. Totesin itsekin tämän ilmiön Ruotsissa töissä ollessani.

   Hieman samasta ilmiöstä on kyse nytkin, etenkin itc-alalla, mutta myös henkisestä laiskuudesta. Koska tuon ja monen muunkin alan korkeampi koulutus nautitaan enkuksi, termit mulkataan suomeen miten milloinkin.

   On olemassa kansallisia termitalkoita ja muita hallinnon yrityksiä varjella ja kehittää suomea, mutta tyhmä kansa puhuu niin kuin haluaa.

   Olen muuten kulkenut tämäm(kin) asian etujoukoissa, sillä jo 90-luvulla kirjoitin ATK-slangin sanakirjan, silloisen Telen tarpeisiin. Nimettömän toki, kuten me mainosmaakarit aina teemme (mutta kunnolla laskuttaen).

   Poista
  4. Siis nimettömänä, haamuna, osana isompaa kampanjaa. Kirjalla tietysti oli nimi.

   Poista
  5. En purnaakaan sitä vastaan, että nimitetään englannin kielellä tai fingelskaksi jokin sellainen uuusi asia, jolla ei ole vastinetta suomessa. Nimenomaan koetan korostaa sitä, että jos on olemassa jo hyvä sana - kopioida pro copypastata - niin on turhaan keikailla vierassanalla. Tulee mieleen tämä jargon- ja diskurssivillitys, joista tunnisti kulttuurieliitin.

   Olisikohan tuota Tapsan sanakirjaa jostakin luettavissa? Olisi metkaa tutustua siihen.

   Poista
 20. Iines, mediasta sattui silmiini tieto, että Microsoft olisi luopumassa Windows 8:sta ja siirtymässä takaisin edelliseen. Uutisen mukaan heillekin olisi selvinneet nuo vaikeudet joita nyt ehkä koet.
  En tiedä enempää (minulla on Mac) mutta voisit ottaa asiasta selkoa ja, jos koneesi on vast'ikään hankittu, harkita asianmukaisia "toimenpiteitä".
  Harmi että tuommoista sattuu kohdallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannuhoo, olen seurannut tuota uutista. Siinä sanottiin, että Windows 8 on katastrofi, ja että siitä ollaan luopumassa. Katastrofista olen samaa mieltä, vaikka olen jo oppinut jollakin tapaa pärjäämään sen kanssa.

   Siinä mielessä harmittaa jonkun verran, että minulla oli vaihtoehtona myös Macbook-koneen hankinta. Syy miksi valitsin Windows-pohjaisen, on se, että minulla on joitain ohjelmia, jotka eivät sovi Maciin.

   Edelleen minulle on arvoitus, miten jotkin ohjelmat suljetaan, kun missään paikassa näyttöruutua ei ole mitään sulkupainiketta. Olen kuitenkin optimisti ja uskon, että tuon Windows 8:n voi sitten päivittää uuteen versioon.

   Poista
  2. Tiedätkös, Iines, minulla on sellainen hytinä, että aivan nurkan takana odottaa uusi ilmiö, "eliitti-persahtelu". Yhä useampi omilla aivoillaan ajatteleva eliitin jäsen on alkanut ihmetellä, oliko se talvisota sittenkään Suomen syy, saastuttaako yhden kainuulaisen mummelin jätökset Itämeren, pitääkö varauksettomasti hyväksyä Suomeen tuotavaksi kulttuuri, jossa pikkutytöiltä silvotaan pimppu ja isommat raiskataan porukalla. On myös alettu ihmetellä, onko siinä mitään järkeä, että julkisen talouden osuus BKT:sta on 58 prosenttia. Haukion aviomieskin on sen jo huomannut. Jos näin on kuivassa puussa, kuinka sitten tuoreessa? Kohta joku tulee ja kysyy, tarvitaanko tasa-arvoa valvomaan neljäntoista naisen byroo, jonka kustannukset ovat toista miljoonaa vuodessa ja joka saastuttaa tasavallan henkistä ilmapiiriä minkä deittailultaan ehtii. Mutta lasten oikeuksien neljä virallista valvojaa on tungettu jonnekin persläpeen Jyväskylään melkein nollabudjetilla.
   Näitä tällaisia eliittipersut alkavat miettiä ääneen ja hupskeikkaa - sinne katosivat vihreät, vasemmistoliittolaiset ja RKP. Demareiden vanha häntä roikkuu joten kuten hengissä, mutta ei sekään pitkään. Kokkarit ovat jo pitkään nähneet kirjoituksen seinällä ja persaantuvat kovaa vauhtia. Maalaisliitto ja Soini voisivat jo pistää putiikinsa yhteen, ideologista eroa ei enää ole.

   Poista
  3. Niin se taitaa olla, että kun on ikänsä katsonut elämää suuren maailman kaupallisten silmälasien läpi, ymmärtää paremmin mitä meillä itsellämme on. Eli olen täysin samoilla linjoilla Kolehmaisen kanssa suomalaisesta elämänmuodosta.

   Mietin joskus mökillä ollessani, että millainenkohan miljonääri minun pitäisi USAssa olla, että pääsisin samaan elintasoon: oma tontti, oma mökki, oma vene, oma ranta, äärettömän puhdas järvi, oma metsä täynnä herkullisia marjoja ja sieniä.

   Kaikki tämä tunnin ajomatkan päästä asunnosta keskellä suurkaupunkia. Silti katson kuuluvani vain keskiluokkaan, en edes ylempään, vaan keskimmäiseen.

   Työmiehenä uransa tehneellä veljelläni on asiat vielä paremmin, ilman mitään perintöjä, joten en katso olevani mitenkään etuoikeutettukaan.

   Milloin me oikein ymmärrämme, miten hyvässä maassa me elämme?

   Poista
  4. "...julkisen talouden osuus BKT:sta on 58 prosenttia..."

   Täsmennäppä vähän, Kolehmainen, jos tiedät, mitä tarkoitetaan "julkisella taloudella" ja mitä se todellisuudessa merkitsee jos se on "BKT:stä 58%". Valtion velka on kasvanut eniten siksi, että on otettu lainaa jotta voidaan lainata edelleen, vipata muille maille.

   Julkisella taloudella minä ymmärrykseni mukaan tarkoitetaan useimmiten julkisia, kaikille yhteisiä palveluja. "Elämme yli varojemme" on nyt todellinen hokemien hokema, eikä moni sitä hokeva osaa täsmentää, konkretisoida: miten sanoja itse elää yli varojensa vai elääkö lainkaan. Kuka elää yli varojensa?

   Julkiset palvelut ovat laajempi asia, se koskettaa aivan jokaista. Kehdosta hautaan, syntymän ja kuoleman välisellä matkalla jokainen on julkisten palvelujen käyttäjä.

   Kuka osaa sanoa, että mikä julkinen palvelu on täysin tarpeeton? Miten ne pitäisi tuottaa? Halvemalla tietenkin. Silloin yksityistäminen pitäisi kokonaan kieltää, koska se on eniten nostanut kustannuksia. Alentamalla pienipalkkaisten kuntatyöntekijöiden palkkoja vaiko hoitamalla ne ilmaistyövoimalla?

   No, esitin paljon kysymyksiä joihin edes minulla ei ole kovin hyviä vastauksia, ja tiedän seisovani tiettyjen palvelujen puolella.

   Poista
  5. Vastaan, vaikkei minulta kysyttykään, tuohon kohtaan "Mikä julkinen palvelu on täysin tarpeetonta".

   En varmaan tiedä kaikkia julkisia palveluja, mutta en pidä esimerkiksi koulutusta ja terveydenhoitoa itsestäänselvyyksinä tai turhuuksina. Ne ovat kaksi tärkeintä, vaikkei tuo terveydenhoito minun osakseni usein ole koitunutkaan. Esimerkiksi hammaslääkäriin en ole koskaan päässyt julkiselle puolelle, vaan olen joutunut käyttämään yksityistä esimerkiksi tuhansien eurojen hammasimplantin laittamiseen. Ei minulla siihen varaa olisi ollut, mutta tingin pesukoneesta. Koneenilinko ei ole pyörinyt kahteen vuoteen, vaan väännän lakanatkin käsin. Jostain on säästettävä, jotta pystyy puremaan. Pitää priorisoida! Vaan jotkut meistä sen implantinkin saavat julkiselta puolelta käsittääkseni paljonkin halvemmalla. Se mikä meille muka kaikille on julkista, ei käytännössä sitä aina ole.

   Pari turhaa tai supistettavaa julkista plavelua olen kyllä havainnut. Toinen on leskeneläke ja toinen on subjektiivinen sataprosenttinen päivähoito-oikeus, kaikille lapsille.

   Lapsi ei mielestäni tarvitse hoitopaikkaa, jos terve ja opiskelematon vanhempi on kotona. Leskeneläke on turha leskellä, jonka lapset ovat jo lentäneet pesästä.

   Ei valtio elätä yksinhuoltajienkaan lapsia, kun nämä täyttävät 17 vuotta - tuet loppuvat niiltä, joiden puoliso ei tukea maksa, eikä ex-puolisonkaan tarvitse niitä enää maksaa. Vaan leskellä juoksee leskeneläke hautaan asti.

   Poista
  6. PS Leskeneläkettä ei tule mielestäni poistaa niiltä, jotka sitä nyt saavat, vaan jatkossa, uusilta leskiltä, siirtymäajan jälkeen. Se on aikansa elänyt relikti.

   Poista
  7. Viitaten Kolehmaisen kommenttiin tässä yllä - nostan kissan häntää nyt aika paljonkin.

   Minä olen uskaltanut kyseenalaistaa tyttöjen ja naisen aseman muslimikulttuurissa tuhanteen kertaan tässä blogissa. Ja luultavasti tämä on yksi syy siihen, etten ole kovasti naisten suosiossa, enkä varmaan edistyksellisten ja yleishumaanien miestenkään, kun en suvaitse suvaita ja ymmärtää vierasta kulttuuria semmoisenaan. Sanon vielä kerran: häpeän jokaisen ihmisarvon loukkaamisen suvaitsijan ja ymmärtäjän edessä niin, että oksettaa. Ei silpominen ja hunnuttaminen ole kulttuuripiirre, vaan väkivaltaa ja orjuutta, jonka jatkumisen me täällä lännessä hyväksymme.

   Poista
  8. Hiljakkoin Helsingin Sanomissa on iso juttu valokuvineen parin tytön ympärileikkauksesta. Tyttöjen sukuelimet silvottiin partakoneen terällä, klitoris poistettiin, samoin häpyhuulet, kaikki ulokkeet. Sitten ommeltiin umpeen, ja vain pieni reikä jätettiin virtsaamista varten. Tämmöinen silpominen altistaa tytöt toistuville tulehduksille ja on tietenkin silkkaa sadistista kidutusta. Kuvitella, että naiselta poistetaan se kohta, joka on erogeenisesti kaikkein herkin. Kulttuuripiirre??? Barbariaa, joka jatkuu meilläkin.

   Poista
  9. ”Pari turhaa tai supistettavaa julkista palvelua olen kyllä havainnut. Toinen on leskeneläke ja toinen on subjektiivinen sataprosenttinen päivähoito-oikeus, kaikille lapsille. ”

   Lesken-eläke suunniteltiin sota-ajan jälkeiseen maailmaan. Eräs pyhä, toisenlaiseen maailmaan syntynyt lehmä, on myös lapsilisä jota on kyllä aikoinaan tarvittu. Se meni ihan perusmenoihin ja lasten koulumaksuihin yms. siihen asti kunnes tuli maksuton peruskoulu (meidän perheessä ainakin meni, kun kolme lasta kävi maksullista oppikoulua). Lapsilisän maksamisen voisi lakkauttaa tiettyjen tulo- ja omaisuusrajojen jälkeen.

   Nämä oikein varakkaat keksivät ehdottaa viime vuoden lopulla ”kansalaistiliä” jonka jokainen saisi kun syntyy. Se oli ovelasti laskettu lapsilisän suuruiseksi: noin 20 000. Koko summan voisi nostaa kerralla ja oikein varakas voisi sijoittaa sen tuottamaan lapsukaiselle vielä enemmän rahaa, pieni- sekä keskituloisella tai köyhällä sekä yksinhuoltajalla se menisi kyllä elämisenkuluihin. Tunnen yksinhuoltajia, myös miehiä, se ei ole helppo osa kun yhden aikuisen on huolehdittava lasten asioista. Lapsilisä kuuluu oikeasti vain heille joilla on todellinen tarve siihen. Heitä alkaa olla jo aikalailla tässä maassa, ja lisää saattaa tulla.

   Ehkäpä sosiaaliturva kaipaa päivittämistä ja sitten vielä kun karsitaan turhia virkamiehiä ja jätetään jäljelle vain suorittavataso (palvelualojen työntekijät joita ei enimmäkseen voi koneilla korvata) niin eiköhän siinä synny riittävästi "säästöä"...


   Poista
  10. Hilu näkyy olevan samalla kannalla kuin kunnioitettu tasavallan presidenttimme, joka tänään jossain seminaarissa arveli, että valtionhallinnon yläpäässä on liikaa pomoja. Joku jakkupukukalkk... sorry, joku johtoportaan edunvalvoja jo ehti inistä iltauutisissa, että on niitä yläpään johtajiakin vähennetty... Varmaan joku on eläkkeelle päässytkin.
   Niinistö heitti aika ilkeän läpän huomauttaessaan, että on niistä johtajalaumoista se ilo, että kaikenlaiset seminaarit tulevat täyteen osanottajia.
   Niinistön viesti oli se, että suorittavaa porrasta ei saa heikentää, mutta johtoa sopii karsia. Hänhän taisi alentaa omaa palkkaansa, joten ei se ihan höpö-vesseli olekaan.
   Lapsilisän saisi minustakin miettiä uudestaan. Espoon kultahammasrannikon miljonäärit pistävät lapsilisät tilille korkoa kasvamaan ja antavat sitten piltille diskorahoiksi, kun se aika koittaa. Myös leskeneläkettä tulisi harkita. Se on tosiaan melkoinen relikti.
   Iines on tosiaan ennenkin vihapuhunut tyttöjen pimppujen silpomista vastaan, vaikka se on oleellinen osa afrikkalaista kulttuuria. Muista, että siitä voi tulla kutsu raastupaan!
   Ei kun ihan totta: on ne hirveitä tapoja. Ja niitä ylläpitävät pelkästään naiset. Voisiko Naisasialiitto Unioni lähettää Afrikkaan muutaman valistuspuhujan opettamaan sikäläisiä naisia tavoille? Vai pysytäänkö vaan kotona ja vaahdotaan naisen eurosta? Kuluuhan se nuoruus siinäkin.

   Poista
  11. Olen samaa mieltä lapsilisistä: pois tietyn tulorajan jälkeen. Lapsilisiä ei ole tarkoitettu tilille korkoa kasvamaan, vaan suoraan käyttöön. Jos joku ei saa lisää kulutettua kuukauden aikana, lisä on hänelle turha.

   Tunnen perheen, jossa lapsilisät säästettiin lapsille (viisi kappaletta) pankkiin, sinne emännän munatilin viereen, ja pankkikirjat annettiin sitten lapsille, kun he joko lähtivät opiskelemaan tai kasvoivat täysi-ikäisiksi. Kuulostaa tietenkin järkevältä, mutta ei tähän valtion varoja olisi tarvittu.

   Poista
 21. Jatkan vielä vähän eliittipersuilusta, jolle kehitin nyt uuden nimen: "Uusperseily". Eliitti-sana saattaa suotta hämmentää joitakin uuteen puolueeseemme aikovia.
  Olen jo nähnyt julkisuudessa ei-persujen lausuntoja, joissa ihmetellään Suomen Afrikkaan jne antamaa 1,5 miljardin euron "kehitys"apua. Lainausmerkit ovat siinä siksi, että Afrikan omat talousoppineet ovat jo lausuneet, että kehitysapu pitää mantereen takuuvarmasti alikehittyneenä. Paikallisten viljelijöiden ei esimerkiksi kannata tuottaa viljaa, kun sitä rahdataan rikkaiden maiden ylijäämävarastoista ilmaiseksi jokaisen halukkaan laariin. Gepardihattuiset päälliköt kyllä kiittelevät kyyditessään kehitysapupäälliköitä Mersuissaan.
  Tämä 1,5 miljardia täytyy levittää maailmalle, koska muutama piukea, vaikutusvaltainen setalainen niin vaatii. Heidän mukaansa "koko maailma" kohahtaisi inhoten Suomelle, jos kehitysavusta nipistetään edes yksi miljoona. "Suomen maine" maailmalla vaatii, että lähetämme rauhanturvaajia kaikkialle, torjumme merirosvoja Somalian rannikolla (sekin oli niin surkea reissu, ettei sitä itkemättä muistele) ja ylipäätään hääräämme lompakko auki kaikkialla, missä joku älyää vaan apurahaa pyytää. Mutta jos joltakin avun saajalta kysyy, mikiä on Suomi ja missä se sijaitsee, vastauksena on leveä hymy, silmänvalkuaisten hienoinen muljahtelu ja ja ujo päänpudistus. Tklipäätään koko Suomen tunnettuus maailmalla on hyttysen paskan luokkaa, eikä siihen kannata kiinnittää mitään huomiota.
  Olen optimisti, ja uskon vahvasti, että jonakin päivänä meidän uuspersujen riveistä astuu julkisuuteen henkilö, tiukka ja lahjomaton, joka esittää listan aivan turhista, yhteiskunnallemme jopa vaarallisista tai vahingollisista hankkeista, jotka lopettamalla säästetään yhteisiä varoja tuollaiset kolme-neljä miljardia euroa. Lopettaminen ei aiheuta muuta vahinkoa kuin muutaman vaikutusvaltaisen seta-tiukkapipon tuskanulvonnan, jos sitä vahingoksi edes voi sanoa. Ulvonta taas johtuui siitä, ettei enää voi nimitellä sukulaisiaan tai samaan seksuaaliseen viiteryhmään kuuluvia tuttavia helvetin hyväpalkkaisiin, joutaviin valtion virkoihin, joissa ei tarvitse tehdä mitään, ei ole vaaraa saada potkuja ja eläke on mitä runsaskätisin. Vähemmästäkin saa keski-ikäinen tiedostaja itkupotkuraivarin.
  On siinä ja siinä, näenkö uusperseilyn täydessä kukassaan tässä elämässä. Noin 30 vuoden päässä odottavaa uusperseilyn tuhoa en ainakaan ehdi nähdä, se on lastenlastemme asia. Uusperseilijät nimittäin korruptoituvat siinä kuin nykyajan tuulimyllykauppiaatkin ja joku uusi aate ottaa heidän paikkansa.
  Ulkona on taas loistavan kimmeltävä pakkasaurinkoinen keli. Taidan lähteä tästä ulos aistimaan.

  VastaaPoista
 22. Hei vaan, Hilu!
  Mukavaa, että kommentoit kommenttiani. Sen julkisen talouden prosentin nappasin Haukion aviomiehen lausunnosta tämän päivän Hesarista. Siellä sanottiin näin:
  " Julkinen talous on kasvanut Niinistön mielestä Suomessa kestämättömän kokoiseksi.
  Niinistön mukaan julkinen talous muodostaa jo lähes 60 prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä on presidentin arvion mukaan eniten maailmassa."

  Kysymys julkisen talouden koostumuksesta pitäisi lähettää Niinistölle, ei minulle, joka olen kaikkea muuta kuin ekonomisti. Minun näpeissäni raha ei pitkään happane ja jos joskus yritän ryhtyä Suomen valtionvarainministeriksi, saatte rauhassa ampua minut.

  Jostakin luin, että Sveitsin 8-miljoonainen väestö tulee hallituksi samalla virkamiesmäärällä, joka on Vantaan kaupungin palveluksessa. En osaa vannoa asiaa varmaksi, mutta mittaluokka lienee tuo. Itse tunnen erään 14 000 asukkaan pikkukaupungin Pohjois-Saksasta. Kaupungin palkkalistoilla on kahdeksan, sanoo kahdeksan virkamiestä tai naista. Omassa pikkukaupungissani havumetsäin keskellä virkamiehiä on kymmenittäin, joukossa sellainenkin, kuin "vapaa-ajan ohjaaja.". Kaipa hän ohjaa niitä kolmea julkijuoppoa, jotka notkuvat eräällä bussipysäkillä aamukymmenestä iltaviiteen joka päivä. En tosiaan tiedä.
  Terveiset Tapsalle ja Iinekselle, ja kiitos kannustuksesta. Suomen kielen puhtauden valvonnasta olen iineksen kanssa samaa mieltä, joka ikävä kyllä ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että kielemme pilaantuu kovaa kyytiä. Ehkä uusperseilyu auttaa aikanaan siihenkin?

  VastaaPoista
 23. Olipas hieno maalailu Kolehmaiselta! Siitä mieleen tuli, ei ainoastaan auringon kilo kesäisellä kalaisen järven sinellä, ja kevätauringossa uljaalla tunturilla kisaileva ilvespoikue, vaan myöskin toukokuun edelweiss kasvamassa ihanan alppikylän vehmaassa laaksossa. Totisesti Grimm ol unhoon jäänyt, Disneyn kauneimpia tavalla, josta amerikkalainenkin sanois: wau! Göebbels ei sanoisi mitään, hän jurottaisi punaisena kateudesta. Ennen sanottiin poliitikkojen lupaavan yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta jos perussuomalaisella puolueella on vähänkin tuon kuvailun kanssa tekemistä, niin kyllä sieltä nyt tuli yli kymmenen molempia.

  Jos eliitiksi tahdotaan nimenomaan liimasormiset kepulaiset nimetä, niin aivan varmasti persut ovat eliittiä. Se nähtiin viime vaalien jälkeisessä puoluetukien jaossa. Nälkäinen susilauma kalusi pihan koiran, navetan lehmät ja niityllä teutaroineen orhin. Puoluepalatsin kimallus kutsuu upeudellaan arabisheikkejä loistoon tutustumaan, haaveilevat itsekin joskus vastaavan saavansa. Joku rikkaimmista emiireistä ehkä siihen pystyykin, muut joutuvat lipomaan huuliaan. Ainakaan smaragdi- ja timanttiupotuksin varustetut norsunluusta valmistetut vesihanat ovat sheikkien tavoittamattomissa, Suomen persut sellaisetkin pystyvät puoluetuella hankkimaan. - Voi sitä kullan kimallusta ja hopean viileää välähtelyä!

  Eikä siinä edes mitään pahaa ole, unohtavat turhat hömpötykset kun/jos hallitukseen pääsevät. Aika hienoa puolueelta, jonka kannatus on sementoitunut neljääntoista prosenttiin. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö juuri tämä todista, että puoluetukea maksetaan liikaa ja turhaan?

   Persut uutuuttaan pröystäilivät, kun taas muut osaavat näytellä köyhää ja valittaa, että ei rahat riitä...heh heh.. puolueristeily täytyy lyhentää viikkoon ja lomauttaa parikymmentä hyvinpalkattua erityisavustajaa... onneksi sentään eduskunta maksaa opintomatkat maailmalle.   Poista
  2. Etkö Tapsa olen tynnöriin pukeutuneita puoluevirkailijoita siellä Hakaniemen suunnassa, Hiltonin lounaskabineteissa, nähnyt? Kuuluu joku kokoomuslainenkin ajavan kaksi vuotta vanhalla Bentleyllä, eikä aikomustakaan ennen kevättä vaihtaa.

   Poista
  3. Kyllä ja usein. Ihalaiseenkin muuten tutustuin jo silloin, kun hän oli vielä nuorisosihteeri. Ja Putkosen Masa moikkaa edelleen, vanhasta muistista, vaikka molemmat olemmekin siirtyneet herrasväen puolelle salia.

   Poista
 24. Virkamiehiä on tietysti aina liikaa, jos niitä vähennetään niin sieltä tärkeimmästä päästä lähtevät. Mikä olisi se puolue, joka virkamiesten pomoja, pomojen pomoja ja pomojen pomojen pomoja oikeasti vähentäisi. Ei mikään. Kuntia nyt yrittävät vähentää, ei siitä mitään tule, kun meidän puolueen virkamiehet sellaisesta kärsivät. Kärsämäen tingeltangelin suorasuuntaauksen suunnittelijan esimies saisi kenkää ja kun ei varsinaisesti mitään osaa, mistäpä sitä uutta työpaikkaa.

  On siinä jotain tavattoman hauskaa, kun arvokkaan ja vakavan näköiset ihmiset kerran toisensa jälkeen ilmoittavat painokkasti tulleensa siihen johtopäätökseen, että nyt täytyis ehdottomasti tehdä jotain. Se tarkoittaa, että arvon asiainhoitajilta on vielä kahvit juomatta ja viinerit syömättä, malttamattomina odottavat.

  VastaaPoista
 25. Risto Siilasmaa tuo ajatusten aurinko ja suurmies, virustorjuntaohjelman kauppamies ja Nokian myyjä, ehdottaa englantia Suomen viralliseksi kieleksi! Jees, jees, Risto, but nou, nou!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diplomi-insinööri, bisnesenkeli Siilasmaako noin on ehdottanut? Jestas, nyt harmittaa. Minulla on nimittäin koneellani F-Securen tietoturvaohjelma, ollut jo monta vuotta kestotilauksena.

   Siis voiko joku tosissaan olla noin tympeän kapeakatseinen, täysin kulttuuriton luiskaotsa?

   Poista
  2. Ehdotus on suorastaan törkeä. Siitä ei enää olisi montaa vuosikymmentä suomenkielen muuttumiseen museokieleksi, vaikka kirjallisuutta ilmestyisi kuinka monta nimekettä vuodessa. Suomenkielisten kirjojen määräkin pikkuhiljaa laskisi hyvin vähiin.Malttia yritän ratkaisuissani käyttää, mutta en minä käytössäni olevan f-securen laatuun luota yhtään. Kesällä lisenssi päättyy,koitan vaikka jotain toista huonoa ohjelmaa.

   Poista
  3. Ehdotus on törkeän lisäksi tyylitön, huonoa makua osoittava. Vaikka eihän se ole yllätys, mies on vain bisnesalalla, ei mitään sen syvempää hänestä voi aistia. Vaimoparka, jos hänellä sellainen on. Lapsiparat, mikä tulevaisuus, jos isänä on tomppeli.

   (Eikös ollut hyvä sarja?)

   Poista
  4. Minä kyllä voisin tuohon vielä lisätä: Voi isänmaata sun herrojes ja rouvies tähden! - Tuonko käsissä tulevaisuutemme on?

   Poista
  5. Katsoin lehdestä juttuun kuuluvan kyselyn tuloksia. Siinä kysyttiin, pitäisikö englannin kieli määrätä Suomen viralliseksi kieleksi.

   Tulos on hämmästyttävä. 50 % sanoi "kyllä" ja 50 % "ei". Aika moni taisi ymmärtää englannin ruotsin kielen vaihtoehdoksi ja äänesti tässä pikemminkin ruotsia vastaan kuin englannin puolesta.

   Poista
 26. Kiitos, Riku kauniista kehuista! Jos veljeni herrassa, Joseph Goebbels tulee tekstieni äärellä kateudesta vihreäksi, taidan olla aika poika. Aistin kirjoituksestasi arvauksen, että kuuluisin Perussuomalaiseen puolueeseen. Näin ei ole. Sen sijaan totean olevani uuspersu tai eliitti-persu, ota se, joka enemmän miellyttää.
  Me uuspersut emme esimerkiksi näe mitään pahaa siinä, jos armas isänmaamme sattuu onnistumaan jossakin asiassa. Joku päivä sitten Hesarissa oli (hyvin pienellä) uutinen, jonka mukaan Suomi on maailman vakain ja turvallisin maa:
  "Suomi on maailman vähiten epäonnistunut valtio, linjaa yhdysvaltalainen ajatushautomo Fund for peace.Sijoitus oli sama kuin viime vuonna.
  Epäonnistuneimpana valtiona listalla on Somalia, kuten edellisinäkin vuosina. Somalian kanssa samaan epävakausluokkaan kuuluvat Kongon demokraattinen tasavalta, Sudan ja Etelä-Sudan.
  Fund for peace laskee valtioiden sijoituksen esimerkiksi turvallisuuden, tuloerojen ja poliittisen tilanteen perusteella. Kriteereitä on yhteensä 12."

  Uutisen perään alkoi nopeasti kertyä kommentteja. Tämän tekijän tunsin jo tyylistä, eikä hän takuulla tarkoittanut sanojaan satiiriksi. Näin naputteli neiti X:

  "Somaliassa sentään ihmiset ovat yhteisöllisiä ja suvaitsevaisia; klaanit huolehtivat jäsenistään. Suomi on kylmä ja kolkko bussissamököttäjien maa, jossa synkät mykät homofobiset miehet hakkaavat vaimojaan päivittäin. Lisäksi vastuumme islamofobian ja ilmastonmuutoksen aiheuttajana on tähtitieteellisesti suurempi kuin esim. Somalian. "

  Että tällä tavalla. Nuori pääministerimme ihmetteli hiljattain linjapuheessaan sitä, että meillä ei anneta arvoa myönteisille asioille, arvostellaan ja jupistaan vaan. Hän ei nimennyt tahoa, joka lyö lättänäksi kaikki myönteiset asiat, joita isänmaassamme tapahtuu. En mainitse sitä minäkään, sillä Mika Illman joukkoineen on alati vahdissa.
  Kuten omassa linjapuheessani eilen mainitsin, yritän omalta kohdaltani olla myönteinen, panna rahat menemään ja nauttia elämästä. Pyrin myös kannustamaan kaikkia niitä, jotka laillani jaksavat uskoa, että jokaista maanantaita seuraa tiistai ja pilvisen jakson jälkeen tulee taas aurinko esiin. Sellaisia me uuspersut olemme. Tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 27. Äh, taas unohtui linkki: http://www.hs.fi/kotimaa/Suomi+listattiin+taas+maailman+vakaimmaksi+valtioksi/a1389150000330

  Kommentit (66 kpl) voi jokainen katsoa uutisen hännästä.

  Ja tässä linkki alkuperäislähteeseen: http://ffp.statesindex.org/rankings-2013-sortable

  VastaaPoista
 28. http://ffp.statesindex.org/rankings-2006-sortable

  Tästä linkistä käy ilmi, että Suomi vielä 2006 sijoittui tosi surkeasti maiden vertailussa. Edistystä on siis tapahtunut, mutta eipä sille kukaan hurraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammon johtajan Stadighin mukaan Suomen tilanne on paljon huonompi kuin julkisesti halutaan myöntää. "Suomen historiassa nähdään ensimmäistä kertaa sukupolvi, joka on heikommassa taloudellisessa asemassa kuin edeltävät sukupolvet", hän sanoi HS:ssä tänään.

   Keitä tässä kylmässä maailmassa enää uskoo? Kehen luottaa?
   Minua hirvittää tulevien sukupolvien puolesta. Mihin kaikkeen vielä joutuvat ja mitä kaikkea kokemaan?

   Poista
  2. Ainakin tulevilla sukupolvilla on entistä enemmän eineslihapullapakkauksia ja roiskeläppiä syötävänä kylmiltään samalla kun älykoneet laulavat pirtin joka nurkassa ja tilille juoksee rahaa vaikkei tekisi mitään..

   Tuskinpa joutuvat kokemaan samaa mitä menneet polvet, kun ei ollut niitä eineslihapullia saati markan lättyjäkään aina kaapissa.

   Minä en usko Stadighia. Milloinkaan ennen ei Suomen nuorisolla ja lapsilla ole ollut niin paljon aineellista materiaa, mahdollisuuksia ja ravintoa kuin nyt, juuri näinä päivinä.

   Poista
 29. Suomi on maailman paras, vakain, tasa-arvoisin, turvallisin ja surkein maa.

  Sen kunniaksi lähden varhain huomenaamulla tutustumismatkalle Kanarialle, onnellisten saarille, pariksi viikoksi. Seuraan kyllä armaan kotomaamme ja Iinekselän tapahtumia ipadista, mutta voi olla etten kehtaa kommentoida.

  Se ei olisi varmaan säädyllistä, koska siellä on noin 35 astetta lämpimämpää kuin Hakaniemen torilla. Lisäksi samat tyypit, jotka Hakiksella kulkevat naama mytryssä, istuvat siellä leveästi hymyillen rantakadun kuppilassa.

  Lentämisestä aiheutuvan iImastovastuuni kannan sitten nipottamalla takan, uunin ja saunan lämmittämisestä. Sillä se on kuitattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa matkaa, Tapsa! Osasitpa valita sopivan ajankohdan, kun juuri nyt on niin kylmä. Kanarian lämmössä en ole ollut, vaan enemmän Kreikan suunnassa ja jossain Mallorcalla. Nyt Kanarialla voisikin olla kivaa, kun suurimmat massat taitavat olla Thaimaassa.

   Kyllä se lentokone ilman sinuakin ilmoja pilailee, Tapsa. Että nauti lentomatkasta, elämyshän sekin on. Kyllä mekin tosiaan täällä Suomessa taidamme yhtä lailla saastuttaa ilmakehää miljoonine tulipesinemme, saunoinemme ja leivinuuneinemme ja takkoinemme.

   Poista
 30. Tätä se teettää, kun pankinjohtajaksi pääsee kansakoulupohjalta. Stadigh joko valehtelee tietoisesti jotta korvat heiluvat tai sitten hän ei ole ikinä avannut ainuttakaan historiankirjaa.

  Aloitetaan nyt vaikka niinkin läheltä kuin Isonvihan ajasta 1700-1721. Maa oli venäläisten miehittämä. Miehittäjät ryöstivät kaiken arvokkaan, hävittivät kokonaisia kyliä ja veivät tuhansia orjuuteen Venäjälle. Suomalaisten taloudelliset olot olivat taatusti huonommat noina aikoina kuin sitä ennen.

  Myös Suomen sodan (1808-1809) jälkeen maa oli surkeassa kunnossa armeijoiden syötyä kaiken ruuaksi kelpaavan. Kansa oli takuulla köyhempää sodan jälkeen kuin ennen sotaa.

  Suurina nälkävuosina 1866-68 kuoli kahdeksan prosenttia Suomen väestöstä nälkään. Noinakin vuosina ihmiset olivat heikommassa asemassa kuin edellinen sukupolvi.

  Olihan meillä sitten sisällissotakin, joka köyhdytti kansan niin, että puun kuoresta revittiin jälleen kerran pettua niukan viljan lisukkeeksi. Vankileireillä kuoltiin porukalla nälkään, kun ruokaa ei tahtonut riittää vartijoillekaan.

  Kaksi-kolmekymmenluvulla Suomi rikastui ja ravintoloissa alkoi soida tango sekä jazz. Mustat autot kuljettivat pirtua ja raha liikkui vilkkaasti. Hirvittävästi maksaneiden Talvi-ja jatkosodan jälkeen oli maksettava huimat sotakorvaukset ja kirkonrotta oli rikas verrattuna tavalliseen suomalaiseen. Vuonna 1945 elänyt suomalainen oli köyhempi kuin oli ollut ennen sotia.

  Siinä nyt ensi hätään joitakin tilanteita, joissa suomalaiset ovat olleet köyhempiä kuin edelliset sukupolvet.

  Jos lapsemme ovat hetken aikaa hiukan köyhempiä kuin me, niin so what? Kukaan ei enää kuole nälkään eikä kylmyyteen, sossu ja muut ammattiauttajat ovat käytettävissä. Kunhan jättää yhden joutavan kanarian-matkan tekemättä, on tase taas balanssissa.
  Ja se lastemme "köyhyys" muuten loppuu hyvin pian. Meitä suurten ikäluokkien edustajia kuolee jo nyt pilvin pimein ja perinnöt rapisevat tileille. Omakotitaloja, kesämökkejä ja metsäpalstoja sekä säästötilejä tulee uuteen omistukseen sadoin tuhansin.
  Oletan, että Stadigh yrittää nyt pelotella meitä kaikkia suostumaan siihen, että palkkojamme ja eläkkeitämme alennetaan "tulevien sukupolvien hyväksi" tai jotain. Hänen etuunsa kuuluu, että kansa on köyhää ja tottelevaista. Mutta kun se ei ole. Kunhan me uuspersut päästään valtaan, pannaan Stadigh nakkikioskin myyjäksi lausumaan viisauksiaan öisille örisijöille. Kyllä näin on näppylähanskat!
  Ole Hilu ihan rauhassa, ei tässä mihinkään köyhyysloukkuun olla putoamassa. Minua ei vähääkään hirvitä tulevien sukupolvien kohtalo. He lähtevät omaan lentoonsa paljon paremmalta tasanteelta kuin me.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin vielä muistuttaa siitä, että suurten ikäluokkien jälkeinen sukupolvi ja heidän lapsensakin vielä perii vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan ennennäkemättömiä määriä aineellista omaisuutta, taloja, osakkeita, huviloita, uusiakin autoja, veneitä osakkeita, obligaatioita ja säästöjä. Ihan siis tekemättä mitään.

   Poista
 31. Kenraaliluutnantti T.J.A.Heikkilä astui sisään ja päästi pitkän, kuuluvan, Rio Granden pohjalietteelle haisevan krapulapierun. - Koko saluuna vaikeni, hiljaisuutta olisi voinut leikata veitsellä kuin mestitsi valkoisten neitokaisten kurkkuja. Pedro Y Gonzales a Vinetto hyppäsi suinpäin ikkunasta ulos, kaikki muutkin kynnelle kykenevät pakenivat, jos vain jostain löysivät reitin ulos. Naiset kirkuivat, mutta se ei ollut mitään kauhunsekaista kirkumista, vaan selvästi täynnä hekumaa ja intohimoa, haaveilua tuosta kuuluisasta suomalaisesta, jonka nimi kiersi huulilta huulille kuin kielletty hedelmä. - "Se on se suomalainen, ei niille mahda mitään!" - "Ylivertainen suomalainen, se miehistä paras ja sankareista jaloin, josta koko Väli- ja Etelä-Amerikkka, luultavasti koko maailma puhui arvostuksesta ääntään madaltaen ja kunnioitusta osoittaen." - T.J.A. Heikkilä, tuo sankaruuden ruumiillistuma siristi silmiään ja teki tilauksensa baarimikkoa kylmäävällä äänellä: Viski. Mahdollisimman iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäämme huulet väristen ja rinta kohoillen odottamaan jatkoa.

   Poista
  2. Ei ehkä jatkokertomusta, mutta tuo oli ehdottoman toteen perustuva parodia TJA Heikkilän seikkailuista, mutta ennen kaikkea suurten ikäluokkien Suomi-kuvasta. Tuon Kolehmaisen mainitseman kommentin valtioiden listaus- artikkeliin oli tehnyt joku itsensä hauskuuttaja ja pilailija, ei noin tyhmää olekaan. Käytti sitä paitsi nimimerkkiä Mats Petter, ettei olisi salapersu kirjoittajana.

   Poista
  3. Ok, mieleeni tulivat poikien sarjakuvakirjat ja muut kirjat tuosta nimestä T.J.A. Heikkilä. Serkkupojilla oli kaikenlaisia sarjakuvavihkosia sängynalus täynnä. Semmoisiakin oli kuin Carter Brown, mutta niissä oli muistaakseni uskallettuja seksikohtauksia, sellaisia vihjaavia vain, mutta innokkaasti niitä luettiin tyttöjen kanssa.

   Poista
  4. Uuno Turhap..Uuno Hirvonen...eikun Simo Penttilä niitä kirjoitti. Carter Brownit ja sen sellaiset olivat silkkaa pornoa.

   Minä ajattelin joskus tehdä dekkarin tai sen kaltaisen öykkäröivästä lehmärakastajasta. Päähenkilön nimeksi tulee Keppinen, Uljas Keppinen ja se tykkää Ayfordshireistä vai mitä ne oli.

   Poista
  5. Heikkilästä tulee mieleen myös romaani Taistelu Heikkilän talosta. Kirjoittaja saattoi olla Johannes Linnankoski.

   Simo Penttilä on tuttu nimi ja veikkaan, että olen tyttönä lukenut häntä. Kirjan nimiä en muista. Sellaisetkin kirjat muistan lapsuudesta kuin Zane Greyt. Tytöt lukivat poikakirjoja, mutta pojat eivät lukeneet tyttökirjoja. Poikien mestarietsiväkirjat olivat ihania, semmoinenkin oli kuin Mestarietsivä Kalle Blomqvist ja Valokuvattu varkaus, siis poikakirjoja. Luin tietenkin myös Mark Twainia.

   Poista
  6. Sierranuevan sulotar, Kalpea kamala ja Kuollut mies kummittelee. Jonkun verran Penttilän kirjoja filmattiinkin, pääosassa puupökkelömäinen Joel Rinne. Meksikon kohtaukset kuvattiin oliko se nyt Tuusulassa.

   Mark Twain ei tähän oikein sovi, Huckleberry Finn on yksi maailmankirjallisuuden suurimmista, siinä on kaikki.

   Poista
  7. Ei sovikaan laadulllisesti. Se on kuitenkin poika- tai mieskirjallisuutta, jota nopeasti muistelin. Samalla kai tuli näkyviin se, miten sekalainen lukija olen aina ollut. En lue vain parhaita kaunokirjallisia teoksia.

   Poista
  8. Minä olen jerrycottoneita lukenut huomattavasti enemmän kuin laatukirjallisuutta. Simo Penttilä ei ikinä ole ollut varsinaisia suosikeitani, mutta on minulla yksi, johon uuno Hirvonen on hennolla naisen käsialallaan kirjoittanut nimensä etulehdelle.

   Huonojen kirjoitusten lukeminen on tavattoman hyödyllistä, niistä oppii paljon.

   Poista
  9. Cottoneissa muuten oli oikeasti tosi hauskaa irroittelua, vaikka perustarinat niissä olivat ankeaa huonompia. Alkuperäiset saksalaiset olivat niin kaameita, että lehdet jouduttiin kirjoittamaan Suomessa.

   Poista
 32. Nedttiyhteys ei toimi.

  Palaan asiaan

  Char

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäämme odottamaan! Toivottavasti yhteys palautuu enemmittä ongelmitta.

   Minulla taas pätkii uuden läppärin virustorjuntaohjelman asennus. F-Securen saa kolmelle kotikoneelle, ja nyt se ei tahdo asentua ollenkaan tähän Windows 8 -systeemiin. Ja koneessa ilmaiseksi ollut McAfee lakkaa tänään toimimasta.

   Puhelimitse en saanut palvelutukea F-Securesta, kukaan ei vastannut, vaikka olin kolme kertaa jonossa jo kolmas ja kerran peräti toinen. En jaksanut odottaa enää, vaan kirjoitin sähköpostin. Mahtavatko edes lukea sitä?Taidan heittää uuden läppärini Windows kahdeksikkoineen jorpakkoon ja ostaa Macin, vaikkei minulla olekaan siihen rahaa.

   Poista
  2. Iines, rakas ystävä - uskallan sanoa - oikeasti en tajunnut mitään.

   En tarkoita kertoilla osaamattomuudexstani jotenkin voitonmerkkinä, päinvastoin.

   Miesystävä opetti hyvin, oli kivaa opetella sivustojen laatimista hyvällä johdolla.

   Ja koko remmi jäätte odottamaan ikuisuuksiin, jos pitää tehdä tai sanoa jotain järkevää. - Iines, vinkkaan sinua sitten paremmin kun tiedän jotain.

   Sain loistavan, käytännössä ilmaisen tukipaketin, jota ei voi möhliä,

   Avira.

   Ihan se ilmainen toimii kuin kone, ainakin se mun versio.

   Puhellaan taas!

   Poista
  3. Re meidän viestit: kun yliopistolla, aika hiljan, opettelin tietokoneen käyttöä: 1. harjoiitus koski hiiren käyttöä tekstinkäsittelyssä. Sain tukiopetusta erittäin puoleensavetävältä opelta.

   Tarvetta oli siis pärjätä. Ja kun yritin: mitään ei tapahtunut! Klikkailin aikani, ja pyysin sitten apua. . - Vieruskaveri ei ees nauranut kun näytti että se hiiri oli väärinpäin, ja siksi kaikki meni pieleen.

   Puuttumatta asiaan sen enempää: kenellä hiirellä häntä on nenässä?

   Kysyn vain!
   Poista
  4. Kiitos Avira-vinkistä, Char! Ohjelma tuntuu hyvältä, ja koetan asentaa sen tähän, ellen saa F-Securea asennetuksi. Jotenkin haluan sen F-Securen, koska kerran olen juuri maksanut siitä kalliin vuosimaksun ja se on ollut minulla useita vuosia eri koneilla.

   Poista
  5. Hei Iines, täällä on taas julkaisut muuttuneet!

   Tai siis se, miltä näyttää, millä tahdilla, jne. - Ei se mitään julkaisua ole, mutta ehkä ymmärrät. Ilmiasu täällä? Tahti jolla näkyy?

   Kaikki ok, mutta erilaista! :)

   Avira mulle asennettiin maksetun firman kautta; Gigantin nettituki - Nortonkin on ollut, mutta se kaatoi koko koneen. Ihanat nörttimiehet pelastivat koneen,tai siis vanhat tiedostot, ja mm. asensivat tuon ilmaisohjelman.

   P.S. Re kurja ex. - Kaikille tiedoksi: se joka nykyään saa arvostamaan aamukaffetta.

   Vaikka on kokemusta exästä, en kuitenkaan osannut ajatella että se yhteydenpito edelleen jatkuisi...

   - No jatkui viime vuonna: sain taas jouluksi kortin. Tosin vain viestin siitä että yhteinen unkarilainen ystävämme on nyt kuollut.

   Ilman viestiä olisin kirjoittanut kunnes joku lapsista olisi kertonut. Mutta kaiken valoissa: juu ei, ei, ei sekään viesti ollut hyvä. Lasten kannalta ehkä, minun kannaltani taas yksi syy lisää kiristellä hampaita. Ei ole asiaa kuultavaksi, ei vain ole.

   Nyt on vuosi aikaa antaa osoitetta ystäville. Jos siis haluan rajoittaa, salaten vanhaa; tuntuu etten halua. Vanhojen, rakkaiden ystävien yhteydenotot ovat tärkeämpiä kuin yhden häiriintyneen ihmisen kiusanteko. - Plus että kyllä hän minut löytäisi; en usko että pääsxisin lopulliseen piiloon.

   Eli näillä mennään. :)

   En oikeasti osaa kuvitella kirjettä, jonka exältä haluaisin saada. Ja minulla on sentään hyvä, jos ei suorastaan loistava mielikuvitus!

   - Tämä ei nyt liittynyt mihinkään, halusin vain päivittää.

   Ja pärjään siis ihan hyvin; en edes jaksa välittää, sikäli että kuvittelisin että pääsisin rauhaan. Tämä on nyt tätä; luen juttuja ja heitän roskiin.
   Natihaleja, Char :)

   P. S. Naurattaa että' yritän antaa tietsikasvinkkejä, mutta sokea kana jne, ja nehän on taas hyviä osaajia, jotka on neuvoneet minua! :)

   Poista
  6. Char, voi olla että sinä huomaat joitain muutoksia, mutta itse en havaitse mitään, kun olen ollut tässä päivittäin. Mitään tietoisia muutoksia en ole tehnyt, ellen sitten ole tehnyt uutta juttua hieman normaalia useammin, sanotaan nyt että viisi kuukaudessa, kun ennen niitä taisi olla neljä.

   Luulen, etten jaksa enää tapella tuon uuden koneen ja Windows 8:n kanssa, vaan palautan sen ja vaihdan Macbook prohon ja pääsen eroon Windowsista. Yleensä olen pärjännyt hyvin uusien koneitten ja systeemien kanssa, mutta W8:lle luovutan. Älkää vaan ikinä hankkiko sitä, jos suunnittelette uutta konetta!

   En nyt ihan pääse perille, että onko entinen narsistieksäsi palannut kuvioihin, tai siis yrittänyt palata. Niinhän ne tekevät niin kauan, kuin pientäkin toivoa kokevat olevan. Toivottavasti pysyt lujana ja vahvana etkä päästä kiusaajaa lähellesi. Se on myös sinusta kiinni, ei yksin hänen yrityksistään. Pää pystyyn, sillä narsisti pelkää vahvaa naista.

   Poista
  7. Iines, palstasi on varmasti sama, ja puhuin vain tuosta tavasta, jolla me kirjoitetaan - minun koneella se on uusi.Tai siis vähän erilainen; näyttää erilaiselta.

   Ei pahalta, mutta taas on uutta! Erilainen ja uusi vaatii minulta aina vähän aikaa, en tarkoittanut arvostella rumasti.

   Ja juu, exä koettaa ottaa yhteyttä. - Csibi-rouva oli ihana unkarilaisrouva; kokkasi meille, ja hänen tytärtään ex auttoi ammatin puolesta - toivottovasti oikein ja hyvin. Sopii epäillä, mutta toivon.

   Tämä rouva siis ennen joulua kuoli. - Exä koetti ottaa tilanteen haltuun - mutta joo.

   Tämä on niin nähty, ja tiedä siitä minun vahvuudesta, kuoleman kohdalla kaikki tuntuu tyhmältä.

   Päivänavaus Charin malliin: Exä koettaa ottaa yhteyttä, en vastaa. Rakkaan ystävän kuolemanviesti on sama kuin hänen elämänsä - siis elettiin rinnakkain jo aiemmin,suruviesti tuli nyt. Csibi-rouvan kanssa oltiin läheisiä ystäviä, ja hän, monen joukossa, kannusti minua urheammaksi.

   Me molemmat Csibin kanssa, ja äitini voi lukea mukaan myös - veikkaan että kaikki me ihailimme exää hänen monista kyvyistä ja taidoistaan, ja yhtä aikaa näimme sen kurjuuden.

   Mammat jäivät ihailemaaan, me likat - no minä jouduin hakemaan oikeutta, että saisin olla rauhassa. Muista likoista en tiedä, paitsi että heitä on.- Ja jos he olisivat olleet tyydyttäviä; minua ei olisi tietenkään tarvittu.

   Ei tuollaiselle ihmisille mikään riitä, muuta en halua sanoa.

   Istun lattialla nyt kun päivitän, ja hyvää voimistelua tämä, mutta oikeasti voin lukea ja kirjoittaa kunnolla kun on työpöytä kasassa.

   Yritän sanoa että tiedostamisesta ja ulkoistamisesta huolimatta siinä suhteessa oli paljon pahaa. Ja on hyvä, että se nyt on poissa elämästä.

   Ja nyt - nyt on aika katsoa uutta.

   Pää on pystyssä. Täällä on yksi vahva nainen. Ei aina supervahva - mutta riittävän vahva.

   Lapsille sanoin aina että olen Superwoman - ääniefektit saatte kuvitella itse. - Taisin kuule olla kuitenkin oikeassa, leikinlaskussa! :)

   Olen Superwoman - älkää uhmatko voimaani!

   Kirjoitan varmaan saduista seuraavaksi.

   Poista
  8. Iines, palstasi on varmasti sama, ja puhuin vain tuosta tavasta, jolla me kirjoitetaan - minun koneella se on uusi.Tai siis vähän erilainen; näyttää erilaiselta.

   Ei pahalta, mutta taas on uutta! Erilainen ja uusi vaatii minulta aina vähän aikaa, en tarkoittanut arvostella rumasti.

   Ja juu, exä koettaa ottaa yhteyttä. - Csibi-rouva oli ihana unkarilaisrouva; kokkasi meille, ja hänen tytärtään ex auttoi ammatin puolesta - toivottovasti oikein ja hyvin. Sopii epäillä, mutta toivon.

   Tämä rouva siis ennen joulua kuoli. - Exä koetti ottaa tilanteen haltuun - mutta joo.

   Tämä on niin nähty, ja tiedä siitä minun vahvuudesta, kuoleman kohdalla kaikki tuntuu tyhmältä.

   Päivänavaus Charin malliin: Exä koettaa ottaa yhteyttä, en vastaa. Rakkaan ystävän kuolemanviesti on sama kuin hänen elämänsä - siis elettiin rinnakkain jo aiemmin,suruviesti tuli nyt. Csibi-rouvan kanssa oltiin läheisiä ystäviä, ja hän, monen joukossa, kannusti minua urheammaksi.

   Me molemmat Csibin kanssa, ja äitini voi lukea mukaan myös - veikkaan että kaikki me ihailimme exää hänen monista kyvyistä ja taidoistaan, ja yhtä aikaa näimme sen kurjuuden.

   Mammat jäivät ihailemaaan, me likat - no minä jouduin hakemaan oikeutta, että saisin olla rauhassa. Muista likoista en tiedä, paitsi että heitä on.- Ja jos he olisivat olleet tyydyttäviä; minua ei olisi tietenkään tarvittu.

   Ei tuollaiselle ihmisille mikään riitä, muuta en halua sanoa.

   Istun lattialla nyt kun päivitän, ja hyvää voimistelua tämä, mutta oikeasti voin lukea ja kirjoittaa kunnolla kun on työpöytä kasassa.

   Yritän sanoa että tiedostamisesta ja ulkoistamisesta huolimatta siinä suhteessa oli paljon pahaa. Ja on hyvä, että se nyt on poissa elämästä.

   Ja nyt - nyt on aika katsoa uutta.

   Pää on pystyssä. Täällä on yksi vahva nainen. Ei aina supervahva - mutta riittävän vahva.

   Lapsille sanoin aina että olen Superwoman - ääniefektit saatte kuvitella itse. - Taisin kuule olla kuitenkin oikeassa, leikinlaskussa! :)

   Olen Superwoman - älkää uhmatko voimaani!

   Kirjoitan varmaan saduista seuraavaksi.

   Poista
  9. Char, eihän narsistille kukaan ole tyydyttävä, se on sula mahdottomuss, koska hän itse on ylin ja jumala itselleen. Niin kauan kuin peilit - valloitukset - heijastavat takaisin toivottua kuvaa, narsisti juo lähteestään. Kun lähde sammuu, narsisti ei sure sitä toista ihmisenä, vaan kaivonsa kuivumista, sitä että hän ei enää saa sieltä mitään. Jos peilistä näkyisi narsistin oikea kuva: julma ja paha ihminen, narsisti, hän pakenisi valittaen kauas pois ja surisi vain itseään, ei ketään muuta.

   Näin olen tämän asian viisaista kirjoista ja osin elävästä elämästäkin ymmärtänyt. Minusta olisi loogista, että omat tunteet kuolevat, kun pakenee tarpeeksi kauas narsistista, joka koettaa sitkeästi juoda kaivoistaan viimeisetkin tipat. Kun yksi kaivo ehtyy, narsistilla on jo toinen ja usein kolmaskin kaivo katsottuna. Ja mikä omituisinta, jokaisen kaivon luo narsisti palaa, jos kaivo alkaa taas heijastella pisarankin verran. Ja jokainen kaivo on se Kaunein ja Merkittävin.

   Poista
 33. Tykkään arvoituksista yritän vastata. Se on sellainen takapuoli orientoitunut hiiri. Mitä saa palkinnoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin vastata, että palkinnon saa valita, mutta kirjoittaminen tyssäsi siihen. :)

   Sovitaan että vastaus kerrotaan kun sovitaan..

   Poista
 34. Tapsa astui sisään Kanarian Suomi-baariin. Sivusilmällä hän huomasi, kuinka suomalaispariskunta söi lihapullia ja muussia piimän kera. Hymy nousi hänen kasvoilleen ja hän oli mietteliään näköinen. - "Minä en kulttuuri-ihmisenä tuollaiseen sortuisi, täytyy olla avoin ja tutustua asioihin syvemmältä." - Kuuluvalla äänellä hän tilasi: "Lihapullat, muussi, iso lager ja Bacardicola!"

  VastaaPoista
 35. Tunnettu gangsteri, pankkirosvo ja ansioitunut murhamies R.Riemu avasi pankin oven ja osoitti aseellaan virkailijaa. "Kassalippaat auki sukkelaan ja näpit irti niistä hälytysnapeista, ettei tule turhia vainajia."
  Konttorin kolme naisvirkailijaa kirkaisivat lähes yhteen ääneen: "Iiik, onko se Riku, oletsää tosiaan Riku Riemu itse?" Lasioven takaa ryntäsi konttorin puolelle pankinjohtaja, kolmikymppinen kaunis nainen, joka kääri vasemman kätensä hihaa ylös ja roikotti suussaan huulipunapuikkoa. "Riku hei, mä haluun sun nimmarin, jooko, jooko, jooko! Pliide, hei, kirjota tuohon käteen, mä en pese sitä ikinä!"
  Rahakassan takana istunut virkailija kipaisi ulko-ovelle ja löi sen kuuluvasti lukkoon. Riisuessaan puseroaan hän samalla veti Rikua kohti kahvihuonetta, johon hiljattain oli saatu uusi sohva. Pistooli putosi Rikun kädestä lattialle, mutta pankinjohtaja nosti sen saman tien ylös ja ojensi Rikulle. "Sä oot niinku tosi seksikkään näkönen, kun se pistooli sojottaa tolleen. Saanks mä hei ottaa susta kuvan, ennen kuin viet Irmelin tuonne takahuoneeseen? Pliis, hei!"
  Riku nyökkäsi armollisesti ja pankinjohtaja näpsi kuvia litteällä digikamerallaan. Irmeli oli jo saanut revittyä vaatteet päältään ja kiskoi Rikua mukanaan konttorin taukotiloja kohti. "Ota mut heti, ota mut rajusti, sä oot niin ihanan rikollisen näkönenkin", sopotti Irmeli ja läimäytti oven takanaan kiinni.
  Konttorissa oli hetken aikaa hiljaista. "Vittu mä tapan ton Irmelin joku päivä. Aina se haluu kaiken kivan ite", sähähti johtaja ja meni huoneeseensa karmit paukkuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Latojan välihuomautus. Aina te äijät iskette tarinoihinne noita kolmikymppisiä irmeleitä. Ettäs kehtaatte.)

   Poista
 36. Tuollaista se viattoman pankkiryöstäjän elämä on, vauhtia ja hurjia tilanteita. Nykyään, kun olen huutanut: "Tämä on röyhtö!", lisään heti perään: "Ja akat pitää housut jaloissaan, kuvia saa ottaa vain vasemman puoleisesta profiilista!"
  ---

  Kreivitär Katherine- Alexandra Jekaterina-Paskov, Pietarin tavoitelluin leski, tempoi voimallisesti palvelijattaren kutsunarua, - oli suorastaan skandaalimaista, ettei tämä saapunut pelkästä ajatuksesta. Lopulta, kiusallisen pitkän ja hermoja raastavan ajan jälkeen sisäpalvelija saapui hämillisen, hieman pelokkaan näköisenä. - "Rouva kutsui!"

  "Minä kutsuin, menkää heti kadulle katsomaan, joko se ihana Eemeli Kolehmainen, sydämeni valittu ja maailman ihanin mies, on saapunut Pietariin ja luokseni!"

  "Mutta, Rouva! Minä olen jo kaksi viikkoa päivystänyt kadulla ja tähyillyt Tirehtööri Kolehmaista, silmänhippua en ole hänestä onnistunut näkemään. Sanotaan sitä paitsi, että Tirehtööri on nähty Nevan rannassa pahamaineisessa majatalossa huonomaineisten naist...!"

  "Suu poikki, ei sanakaan enää! - Menkää heti päivystämään kadulle, ilmoittakaa välittömästi Tirehtöörin saapumisesta, otan hänet vastaan kirjastossa!"

  "Kyllä Rouva, menen heti!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirj.korj.huom. Venättä en tietenkään osaa, mutta minäkin tiedän rouvashenkilön nimen vaativan a:n loppuun. En vaan rohennut.

   Poista
 37. Tyypillistä patriarkaatin sortomeininkiä. Äijät kehuvat toisiaan ja suuriin saavutuksiin yltäneet naiset jätetään täysin huomiotta. Kuulin nimittäin torilla että...

  ...että sikäläiseen Giganttiin ryntäsi raivostunut nainen, jota raivostuminen puki kovasti, sillä se teki hänen poskensa punaisiksi ja suunsa sensuelliksi. Niinpä myyjät eivät suoraa päätä juosseet karkuun, vaan piilottelivat tiskin takana ja rohkein heistä uskalsi näyttää naamaansakin. "Se on se pyhä pirkitta, pikkukaupungin paras plokkari" riimitteli myymäläpäällikkö ja nousi seisomaan tiskin takaa.
  Päällikkö oli tuskin saanut palvelevan hymyn kieroille kasvoilleen, kun hänen tajunsa pimeni. Hän ehti kuulla vain sähähdyksen "paskan myitte, saatanat", kun raskas läppäri iski häntä suoraan otsalohkoon, joka ei sinänsä ollut mikään vahinko, sillä mainitun lohkon takana oli aivan minimimäärä aivosoluja, juuri sen verran, että ne riittivät halpistavaraa myyvän roistoliikkeen johtamiseen.
  Myyjien vanhin riensi rauhoittamaan asiakasta, mutta tämäpä potkaisi miestä munille ja huitaisi läppärillään sellaisen uppercutin miehen leukaan, että tämä kohosi viisitoista senttiä lattiasta ja kaatui aivan suorana vasten hyllyjä, joissa näkyi olevani lukuisia Samsung-merkkisiä puhelimia. Muutamia kymmeniä kapuloita putosi lattialle ja niiden akut liukuivat mikä minnekin.
  Nuorin myyjistä pääsi nopeimmin tilanteen tasalle. "Onko joku täällä myynyt teille koneen mukana Windows kasin", hän kysyi anteeksipyytävällä äänellä, naamallaan sellaisen koiran ilme, joka on jäänyt kiinni olohuoneen nurkkaan paskantamisesta. "Suokaa anteeksi, rouva Iines, korjaan asian tuota pikaa" hän lausui ääntäen joka sanan huolellisesti. Ninpä niin, siinä seisoi hänen entinen suomenmaikkansa, joka ei kahta kertaa kuunnellut svetisismejä eikä anglismeja, eikä antanut kenenkään taivuttaa "hauki"- sanaa väärin.
  Niin, tuo asiakas oli kuin olikin Iines, tuhansien tuttu, kuuluisa terävästä kynästään ja vahvasta tahdostaan. Hänelle oli tosiaan myyty kone, ja sitä pyörittämässä oli tuo hirviömäinen ohjelma Windows kasi, jonka käytön todistettavasti Yhdysvalloissa hallitsee vain kolme henkilöä.
  Nuori myyjä oli jo valinnut numeron ja puhui täyttä päätä New Yorkiin: "Niin. se nainen on nyt täällä. Mitä minä sanon hänelle? ... niin... niin... minä tiedän, että se maksaa, mutta kuuletteko tuon valituksen? Myymäläpäällikkö alkaa tulla tajuihinsa ja luulen, että en itsekään ole kaukana sairaslomalta...niin, no, sanon hänelle. Guudbai vaan, ja tänks for juu."
  Myyjä kertoi puhuneensa Windowsin pääjohtajan kanssa ja tämä, tapauksesta kuultuaan, lupasi oikopäätä hylätä koko kasin ja siirtyä suoraan ysiin, joka on pääpiirteissään samanlainen kuin seiska, hiukan nopeampi vain.
  Iineksen kasvoille levisi lämmin hymy, hän tarttui nuorta myyjäpoikaa korvista ja suuteli häntä otsalle. "Äitini aina sanoi, että kun nätisti pyytää, niin saa haluamansa", hän hymyellen puheli, samalla kun jo hiukan tointunut myymäläpäällikkö haki rätin ja pyyhki oman verensä lattialta.
  Sitten kääntyi tuo pikkukaupungin kaunis vaikuttajayksilö kannoillaan, asteli kohti ovea ja heitti olkansa yli: "Tuotte sen uuden läppärin ysi-ohjelmalla varustettuna sitten huomenna, niin annamme tämän jutun jäädä tähän. Sopiiko näin, pojat? Myyjät nyökyttelivät samaan tahtiin, kuin nukketeatterin naruilla ohjatut hahmot. Kohta kuului vain vaimea, tippumisesta johtuva ääni, jonka aiheutti päällikön haljenneesta nenästä tippuva punainen neste. Ja viiden minuutin kuluttua kaikki olivat taas iloisia, kauppa kävi ja ulkona paukkui reipas pakkanen. "Ja töiden jälkeen hiihtämään", sanoi myyjistä nuorin.

  VastaaPoista
 38. PROLOGI GIGANTTI-TAPAUKSEEN

  Iines oli viimeinkin oppinut Windows kasin täydellisesti, syvää huolta hän tunsi jukuripää sonneista, ei niiden keskittymiskyky kuitenkaan riitä sitä opettelemaan, kunhan kehuvat itseään. Kolehmainen ja Tapsa kääntävät joka aiheen mamuihin, saas nähdä kuinka sinne päästään, kun laitan nekin rassukat pohtimaan tietotekniikkaa, jospa neuvoessaan oppisivat itse edes alkeet. Riku ja Mikis minun täytyy päästää luokalta vaikka pistareilla, kerron niistä kuitenkin hyvissä ajoissa ennen ja kysyn helppoja, sellaisia "kuinkas menee?" - Jos osaavat vastata, että "meneehän se", niin tieto arkkuun kilahtaa ja pojat edelliseltä luokalta vilahtaa.
  ---

  Hetken päästä:

  Ei hyvät Hyrkköset, yhtään järkevää pohdintaa en Windous kasista ole saanut, tässä täytyy ottaa järeät otteet käyttöön. Menen myymälään ja haukun ne kunnolla, ei tuollaisia apparaatteja saa tehdä, mistä pojat eivät kunnialla suoriudu, eivät osaa edes neuvoa! - Eikun saappaat jalkaan ja takki päälle - Gigantti, Gigantti, nyt saatte tuta...

  VastaaPoista
 39. Voi pojat, mitä lentoa, ja tytöt tieteenkin myös. Kylläpäs oli tomera naisihminen tuolla Gigantissa. Tarina on enemmän kuin totta, siinä on hupaisia sattumia.

  Minä kiitän ja kumarran mahtavista nauruista eilen illalla, kun tätä luin taistellessani W 8 -läppärilläni hijackia vastaan. Kyllä, luitte oikein. Viiruksen kaltainen Eazel toolbaari - pthyi pthyi pthyi - iskeytyi upo uuteen koneeseen, vaikken ole vielä ehtinyt edes vierailla sillä epämääräisillä sivustoilla. Vain blogissani ja Googlessa ja lehdistön puolella.

  Tosin koetin asentaa Adblock Plus -mainoksen estäjän, ja sen mukana tämä hirveä kiusankappale sujahti koneeseen. Se herjaa koneen suorituskykyä ja muuntaa lukemani mukaan tiedostoja ja on äärimmäisen vaarallinen tietoturvan kannalta.Mikään ohjelman poisto ei auttanut, vaan se irvisteli kaikilla selaimilla. Sen on Googlen näköinen aloitussivu, jonka alalaidassa pomppii vilkkuvia tekstejä.

  Latasin sitten SpyHunterin ja se poimi eilen kahden tunnin ajan kaappausohjelmia ja cookieita, joita löytyi lähes 300, uudelta koneelta, jolla ei ole mitään tehty! Kun sitten klikkasin Korjaa viat -kohtaa, ohjelma heittäytykin maksulliseksi, pyysi lähes 40 euroa poistamisesta. Minä kaivoin alistuneena luottokortin esiin, ja maksoin. No, maksoin kahdesti, yritin siis. Luottokorttiani,ei hyväksytty, vaikka sillä on luottovarana koko repertuaari, ja on kelvannut Alkossakin.

  Nyt olen huuli pyöreänä, että mitä teen koneellani, jossa ei ole virusturvaa - odotan F-Securen poikain vastausta - ja jossa on vain kaappariohjelmia, ei juuri muuta. Ellei ongelma tänään ratkea, otan vehkeen kainaloon ja tosiaan menen pamauttamaan sillä Gigantin poikia. Kunpa jostain vielä saisi ostaa Windows 7 -koneen!

  Vaan kiitos kerrassaan hauskasta tarinasta, joka pelasti minut vaipumasta epätoivoon kalliiden hukkainvestointien keskellä.

  VastaaPoista
 40. Ohjelmia ladatessa pitää olla tarkkana, että kieltää samalla asentamasta Ask.comia, Eazelia tai mitä nyt kulloinkin. Kuitenkin sellaisia selaimeen liimautumia ohjelmia, joista tulee mieleen sanoittamani ja säveltämäni kappale: "kuppatauti, ei siitä kukaan nauti, olis edes aids". Rasti ruutuun, vai oliko se niin, että rasti pois ruudusta. Helpoimmalla pääsee, kun ohjelman saatuaan poistaa koko selaimen ja lataa sen uudelleen. Omat asetukset siinä menevät, mutta nekin voinee tallettaa johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkana on oltu, ja asiattomat kruksit on asennettaessa poistettu, ask-jutskaa ei anneta ladata mutta tuota Eazelia ei mikään taho kysynyt minulta, kun en ladannut kuin selaimet ja Adblock Plussan, jolloin hijack hypähti tanssimaan alalaitaan ja aloitussivuksi. Tytär sanoi, ettei se voinut tulla näiden mukana ja varoitti avaamasta internet-yhteyttä siinä masiinassa.

   Poistin kaikki lataukseni ja sen Eazelin, mutta eihän se poistunut vaikka ohjelmakansio katosi. Nyt olen siis puhdistanut, poistanut, asentanut selaimet kahdesti uudelleen, ajanyt Spywaren, Cc-cleanerin läpi, ja koska en saanut käyttäjätiliäni lakkautetuksi - se on tehty lähes mahdottomaksi, ajan koneen alas eli poistan siitä kaiken ja asennan Windowsin uudelleen, jonka jälkeen pakkaan sen sievästi ja palautan postiin.

   En oikein tiedä, mitä tilalle, kun tarvitsen hyvän ison läppärin aina kesäksi mökkikäyttöön, ja siinä pitää olla hyvät valokuvausnäytöt ja tilaa kuville. Ehkä hankin sen Macbook pron, ku en halua käyttää aikaa arvailuun tietokoneen äärellä.

   Poista
 41. Torstaina minä matkustin junassa ja sain naurukohtauksen, samanlaisen kuin joskus Svejkiä lukiessani. Hävetti, yritin ajatella kuolemaa, Sauli Niinistöä, jopa Jyri Häkämiestä, mutta mikään ei auttanut.

  Hesarissa oli artikkeli voimamiehestä ja näyttelijästä, Jouko Aholasta. Voimamiehenä ollessaan joutui näytöksisssä pupeltamaan sponsorin kalatahnaa ja nostamaan suunnatonta 110 kilon kiveä. Oli ilmeisesti hieman 80-vuotiaan mummon tiellä, tämä kivahti: "Mee ny vittuun siitä!" Ahola ajatteli, että on tämäkin hommaa.

  Sitten on tämä upea Pikkujätkä-palkinnon ehdokas lyhytelokuvien sarjassa: "Pitääks mun kaikki hoitaa?"Aivan uskomattoman hyvä, nauroin melkein koko kuusi ja puoli minuuttia, huumoria arjen hölmöyksistä. Piikutyttöjen asut häihin ovat WAU! Ainoastaan loppu oli vähän lässähdys, siitä en pitänyt. Kova juttu tekijöiltä, joista en aiemmin ole kuullut mitään. Yleensä palkinnot ovat itsessään kovin koomisia, tuolle toivoo menestystä, mutta on se sitä jo nytkin saanut.

  VastaaPoista
 42. Oi, olipas hauska, hyvin tehtyä komiikkaa! Minäkin nauroin vähän joka kohdassa. Enemmän tuommoista hauskaa kirjoihin, elokuviin! Meillä on kulttuurissamme kaikki aina niin synkkää ja tekotaiteellista, ankeaa valitusta ja mukasyvällistä.

  Tuskin sitä Oscaria tulee, mutta parempihan tämä on kuin Kaurismäetkin, vaikka nekin ovat hyviä.

  VastaaPoista
 43. Jos asentaa virustorjuntaohjelmaa, esimerkiksi f-secure, pitää ensin poistaa koneessa mahdollisesti oleva toinen virustorjuntaohjelma. Muuten kone sekoaa kun kumpikin torjuntaohjelma luulee toistaan virukseksi koska kumpikin yrittää ottaa koneen hallintaansa.
  Kun ohjelman poistaa pitää se tehdä oikea oppisesti, ettei jää "häntiä". Se pitää poistaa ohjelman omalla uninstall -ohjelmalla (paras tapa) tai Ohjauspaneelin/ohjelmat/muuta sovellusta tai poista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, olet oikeassa, ja itse asiassa tuo F-Secure nykyään ei suostu asentumaankaan, ennen kuin toinen virusohjelma poistetaan, jos sellainen koneessa on. uudessa koneessa oli siis ilmaisversio McAfeesta, jonka poistin manuaalisesti Ohjauspaneelista.

   Kokemani hankaluudet siis johtuivat uuden käyttöjärjestelmän lisäksi tuosta kiusallisesta Eazel-kaappausohjelmasta, jota lukemani mukaan asiantuntijakaan ei helposti saa pois koneesta. Eikä siis auttanut, vaikka poisti ohjelman ohjauspaneelista, vaan siitä jäi jotain häntiä Firefoxiin ja Exploreriin, Chromesta sain sen pois. Kyse ei siis ollut siitä, etten osaisi poistaa ohjelmaa oikein. Osaan poistaa ohjelman, mutta en osaa poistaa vittumaista viirusta, jota nörtitkään eivät osaa.

   Nyt olen ajanut koko koneen alas ja saanut siitä omat tietoni pois ja pakannut sen valmiiksi palautusta varten. Windows 8 teki koneesta niin hankalan käsitellä, että haittaohjelmalla oli aikaa pesiytyä koneeseen, kun alkuun ei löytänyt edes Ohjelmapaneelia tai koneen sulkemiskohtaa saati että olisi ehtinyt asentaa F-Securen McAfeen tilalle. Securen aikana vanhoissa koneissani ei ole ollut ainoatakaan virusta taikka kaappausohjelmaa..

   Poista
 44. Minä istun kapakassa, tulin tänne kellonaikaa kysymään ja aloin iltasanomia lukemaan. Luin kotokylämme suuresta pojasta, Luigi Lääkäristä, ja mieleeni tupsahti tällainen ralli

  Val-viiraa, Val-viiraa, kyllä meillä nyt mukavasti viiraa. Huomataan me paljon asioita ja onkos se kahvi jo valmista?Valviiraa, valviiraa, kovasti painettu hommia, onkos joku ehtinyt viinerit?Valviiraa valviiraa, onkos makeutusainetta, dieettikermaa ja serviisit?

  En minä tuota kännykällä jaksa puhtaaksi kirjoittaa, koskas tekstini kovin viimeisteltyjä olsiivat olleet.

  VastaaPoista
 45. "Antonio hakee apua väkivaltaiseen käytökseen" - Ei kai se vaan Pekkaa lyö, sitä olisi vaikeaa kestää, eihän Pekka voisi silmä mustana ilmaantua mihinkään. Tai ihan hyvin voisi: "minä olen keskustellut Antonion kanssa erittäin painokkaasti!"

  Lähde Pekka heti turvakotiin, jos vähänkin siltä tuntuu, väkivaltaa ei kenenkään tarvitse sietää!"

  VastaaPoista
 46. Äläs nyt, Riku, rakkaus on sokea. Pekka on tietenkin rakastunut.

  Vaan miten voi rakastua ihmiseen, jos maailmankatsomus, arvot ja ajattelut kumoavat toisensa? Tähän en ole koskaan osannut vastata.

  VastaaPoista
 47. Minua vaan kaduttaa, etten Pekkaa äänestänyt, kirjoitin äänestyslappuun sen lapsekkaan "Lentävä Lehmä". Maailmankatsomukseni on hyvin vonnegutilainen, pariskunnasta olisi saanut enemmän riemua, kun naisasialiitto unionin syvällisestä pohdinnasta, saako tohvelit ottaa mukaan kokoukseen vai ei. Yleisellä tasolla harvoin pystyn näistä puhumaan, elämäni suuri rakkaus oli ihan bimbo ja itsekään en en Nakke Nakuttajaa aina päihitä.

  VastaaPoista
 48. Kolehmainen ei viitsi enää kirjoittaa, kun miettii olisiko se kreivitär sittenkin olisi ollut se oikea. Ei olisi ollut, ihan kaamea akka.

  Tapsa pohtii Kanarialla syvällisia, eikä viitsi oallistua. Pohtii avaruuden syvälliyyksiä ja onkohan maailmassa mitään topeliaanista kauneutta, jota tequila isoina annoksina ei parantaisi.

  VastaaPoista
 49. Mikis on kerran tänne vilkaissut, mutta on sillä tuulella, että haluaisi hakata kaikki. Silloin ei viitsi kirjoitella.

  Kolehmainen tarttuu näppäimistöön, mutta ei saa sanottua kuin:" oi Maamme, synninmaa", silloin inspiraatio loppuu.

  VastaaPoista
 50. Huisin kova pakkanen aamumittarissa, lähes 20. Toivottavasti yökukkujat eivät ole jäätyneet tienposken hankeen susien syötäväksi.

  Ja nyt postiin palauttamaan kauhujen kannettavaa.

  Ehkä kirjoitan myöhemmin tänään jutun pitsinenäliinoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut takkia, tuli tuluskukkaro!

   Tuli pikaisia ajatuspätkiä, tunnelmia noista kuvista, joita Gutenbergissa katselin. Minusta piirrokset ovat kutkuttavia.

   Poista