14.12.2015

Paras on vaan valssata



Joulun aika alkaa itsenäisyyspäivästä. Ennen riemuja on ihanaa saada rypeä kunnolla lapsuuden traumapisteissä ja muistaa, kuinka isä juovuspäissään pysähtyi ja teki hievahtamatta kunniaa, kun Porilaisten marssi soi radiosta. Syytä marssin soitolle en muista, vaan vain seisahtuneen hetken. Se oli kauheaa, ja olin kai vaivautunut ja odotin, koska isä laukeaa. Joka tapauksessa saan kyyneleet silmiini, kun sytytän sinivalkoiset kynttilät ja kuuntelen Jääkärimarssia tai vaihtoehtoisesti Oginskin kaihoisaa Poloneesia, jossa jätetään jäähyväiset isänmaalle. Oikeastaan luulen kyllä, että mieluiten kuuntelen haikean valssin ja itken nautinnollisesti, vähän ranteet auki.

Vaivautunut olen siinäkin valokuvassa, jossa istun sankarihautausmaan kivirappusilla. Pidän silmiäni kiinni ja kämmenteni välissä nököttää ruhjoutunut sinikellokimppu. Yhdestä on varsi poikki, muut alakuloisina. Istun selkä suorana, mikä oli epätyypillistä minua, sillä tapanani  oli ilmeisesti painaa hartiat kumaraan. Itse en tätä tiedä, mutta lapsuuttani halkoo alati raikuva komennus korvissani: seiso suorana  ja ota mallia siskosta. Sisko keikistelee kuvassa söpön ekstroverttina ja äiti hymyilee katsoen kaukaisuuteen.                

Silloin joskus valokuvattiin vain ihmisiä. Paitsi joku rikas saattoi kuvata matkakohteita. Kun sain jostain kameran teini-iässä, kuvasin meren tyrskyjä, lehmän katsetta ja heinässeiväsasetelman, horsmia vastavaloon ja puita ylöspäin. Ystävissäni kuvasin heidän fritsujaan, tupakanpolttoa ja salaa napattuja ilmeitä, usein unelmoivia.

Yleensä tuolloin tytöt haaveilivat, eivät seurustelleet, paitsi yksi Raija, jolla oli poikaystävä. Soitimme Raijalle pilapuheluja isän asianajopuhelimesta ja röhisimme miehen äänellä. Käskimme Raijan tulla Tuoppi-baariin. Mieleen ei tullut, että meidät olisi voitu saada selville. Ei silloin edes ollut puhelinhäirikköjä, muita kuin minä ja Mallu, se sama tyttö, jonka kanssa harjoitimme myös pienimuotoista varkaustoimintaa, joka käsitti lähinnä tikkunekkuja ja suklaapatukoita. Tosin Mallu oli haka myös sormusalalla, jolla hän toimi itsenäisesti. Kokoelma, jonka hän jakoi luokan tytöille, oli peräisin läheisen kemikalion rihkamaosastolta.

Syntilistallemme kuului vielä läheisen vuokratalon hyyskän lattialle ja seinille kakkaaminen. Tästä olen kertonut aiemmin, joten en nyt toista sitä, miten juttu päättyi. Molemmat me kuitenkin päädyimme kasvatusalalle, ja Mallu peräti korkealle pallille, minä rivikasvattajaksi.

Joka tapauksessa pahojen tekojemme ja isäni juoppouden tähden pelkäsin lapsena sitä raamatullista uhkausta, että "pahat tekonne kostetaan teille kolmannessa ja neljännessä polvessa". Laskin mielessäni, että sen täytyi olla Akseli-papan isä tai isoisä, jonka syntejä minä nyt maksan. Jotain ne olivat tehneet, kun Akselistakin tuli semmoinen petturi, että piti julkista sivuvaimoa puolisonsa rinnalla. Mieleeni ei tullut, että syntisäkki ja minun kaikkien kärsimysteni aiheuttaja olisi mummu tai mummunmummu.

Taisin tajuta hyvin varhain kyseisen uhkauksen olennaisen sisällön: ette te kuitenkaan mitään mahda pahuudellenne. Samaan aikaan kun maksatte velkaa, teette sitä itse lisää. Kärsimys ei maailmasta lopu, koska synnitöntä ei löydy. Paras on vaan valssata.


151 kommenttia:

  1. Raamatusta löytyy kohta, jossa Jeesus kertoo vertauksen hyvästä paimenesta. Siinä paimen jättää muun lammaslauman etsiäkseen yhden kadonneen lampaan.
    Raamattu väittää useassa kohtaa että Jumala nimenomaan rakastaa ihmistä. Jumala vihaa ainoastaan syntiä(mutta rakastaa syntistä ihmistä).
    Jeesus mainitsee ettei hän tullut poistamaan lakia, vaan vahvistamaan sen. Hän jatkaa kuinka jokainen joka vihastuu, syyllistyy murhaan ja tuomitaan lain kautta. Laki on siis äärimmäisen ankara ja mustavalkoinen. Ei ole pieniä tai isoja syntejä(katolisessa kirkossa on ilmeisesti kuolemansynnit ja kiirastuli??).
    Tuosta roomaiskirjeestä voi tosiaan saada kuvan että Jumala olisi päättänyt jokaisen kohtalon jo etukäteen, mutta joka sitä niin lähtee tulkitsemaan, ei ole juuri raamattuun perehtynyt.
    Samaisessa kirjeessään 3.luvussa Paavali kertoo miksi laki on. 4. luvussa hän lainaa Daavidia, kertoen kenet Jumala lukee autuaiksi(5.luku jae13:Sillä lakiin asti oli synti maailmassa;mutta kussa ei lakia ole, ei syntiä lueta)
    Paavali siis kirjoittaa että autuaille ei ole lakia, ja 6.luvussa hän jatkaa edellä mainitusta asiasta seuraavaa loogista kysymystä: Pitääkö meidän vielä synnissä oleman, että armo suuremmaksi tulisi? (vaikka tuossa 6.luvussa puhutaan kasteesta, ei se tarkoita sitä että kaste on pelastava tekijä. Raamattu, eikä luterilainen kirkko, epää kastamattomana kuolleelta lapselta tai ihmiseltä armoa, vaikka moni pappi toistamieltä onkin ja tulkitsee niin että kaste tai sen puuttuminen olisi autuuttava tekijä)
    Laki ja ankaruus on vain siksi että ihminen kokisi katumusta ja näkisi oman pahuuden. Kun ihminen huomaa oman vajavaisuuden, Jumala lupaa armahtaa.
    Jumala lupaa siis kuulla jokaista katuvaa ja laki on vain siksi että ihminen huomaisi että me emme kovin täydellisiä olekaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tunne Raamattua niin, että olisin lukenut sen kokonaan. Sen verran tiedän, että Raamatusta taitaa löytyä totuus joka asiaan, myös vastakkaisia itseään syöviä totuuksia. Eli kun sieltä löytyy säkeitä Jumalan hyvyydestä, löytyy myös Jumalan hirmuisesta vihasta.

      Ja yksi asia muuten: miksi ihmeessä Jumala rankaisisi ihmistä heikkoudesta ja epätäydellisyydestä, jos ihminen ei osaa katua. Itsehän hän ihmisen tällaiseksi loi. 

      Minä en siis tunne itseäni oikeasti pahaksi, sillä ymmärrän heikkouksia. En tunne syyllisyyttä tikkunekun varastamisesta enkä siitä pilasoittojutustakaan. Raijalla oli hauskaa, kun örisimme luuriin ja pelottelimme häntä. Luuli meitä ihailijoiksi. Kakkiminen vähän kaduttaa, sillä äiti joutui pesemään sen hyyskän. Minä sain vedelmapuskan oksista pyllylleni muutaman ripsaisun

      Poista
    2. Näitä tällaisia Biblia-anon esittämiä ajatuksia pohdiskelin nuorempana paljonkin, muiden pyhien kirjoitusten tavoin, kun etsiskelin ymmärrystä, totuutta ja valoa.

      Jossakin vaiheessa tulin tulokseen, että kaikki uskonnolliset opilliset ongelmat ovat itse aiheutettuja ongelmia, todellisuuden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

      Mitä "todellisuus" sitten on, se on taas ihan toinen ja äärettömän mielenkiintoinen kysymys.

      Poista
    3. Todellisuutta ei mielestäni ole, ainakaan yhtä ja staattista todellisuutta, koska sitä ei voi kuvata selkeästi.

      Se mitä käsitämme todellisuudeksi, on vain oma tulkintamme siitä, mitä näemme ja miten koemme asiat ja maailman.

      Tämä selittää myös yhteiskunnan "kahtiajakautumisen". Kun kolumnisti Pekka Seppänen näkee subjektiivisen päivähoidon supistaminen lasten tasa-arvon loukkauksena ja valtavana leikkauksena lapsiperheiltä, vielä useampi näkee sen tervetulleena leikkauskohteena.

      Poista
    4. ANONYYMI (se joka tuntee raamatun ja uskoo siihen)

      Kysyisin sinulta, miksi joillekin ihmisille on niin helppoa uskoa raamatun joka sanaan ja pitää sitä Jumalan puheena? He vain "hurahtavat uskoon" jonkun merkillisen kokemuksen saatuaan. Miksi toisille järki haraa koko ajan vastaan, ja tekee mahdottomaksi kaikki hurahdukset ja kokemukset, joita ilmeisesti tarvitaan tullakseen uskovaiseksi? Miltä se uskoontulemisen kokemus tuntuu? Sammuuko järki siinä tilanteessa asentoon off?

      Nämä ovat vain alkukysymyksiä ja asiaan kiinnostuksen vuoksi esille tuotuja.

      Olet kovin kiltti, jos olet valmis vastailemaan kaikkea epäilevän kysymyksiin. Olisi kiva tietää.

      Minulle on vastattu, kun olen kysynyt tätä yhdeltä tutulta, joka on uskovainen ja uskoo, että kaikki hyvä ja pahakin tapahtuu ihmiselle vain ja ainoastaan Jumalan tahdosta ihmisen parhaaksi, että uskoon tullaan uskomalla.

      Tämä hänen vastauksensa herättää vain lisäkysymyksiä.

      Ihmettelen, mikä voima on esim. islamin uskossa, niin että isot miehetkin heittäytyvät polvilleen maahan asti säännöllisin välein rukoilemaan Allahia. Ja ovat kaiken lisäksi valmiita tappamaan epäuskoisia oman pyhän kirjansa Koraanin, valtuuttamana. Miksi?

      Kumpi Jumala on voimakkaampi, kristittyjen Jumala vai esim. juuri islamien Jumala (Allah)?
      Ja miksi kristittyjen Jumala esiintyy hänkin niin monessa hahmossa, että pitää olla eri uskonsuuntia ja lahkoja, jotka tuomitsevat toisiaan ja pitävät itseään muita parempana?

      Kerrothan mielipiteesi? (jos olet vielä linjoilla)

      * jaa, että nämä ovat lapsellisia kysymyksiä? No lapsihan Liisu on mieleltään. Mut se haluaisi päästä edes lähelle totuutta. Varsinkin kun se luulee, raukka, että totuutta ei ole kenenkään ihmisen tiedossa. Onko hän väärässä? Sano suoraan. On päättänyt olla loukkaantumatta. Joten voit sanoa! ankariakin sanoja.


      Poista
  2. Tee sitä mitä tahdot itsellesi tehtävän, kehoittaa raamattu.
    Se ei kehoita kiusaamaan. Se kehoittaa iloitsemaan ja tekemään hyvää.

    Ano 10 tai 11

    VastaaPoista
  3. Ano 10 tai 11, tätä tekee moni elämäntaito-opus ja ajattelijakin. Maailma on täynnä hyviä ohjeita ja ideologioita.

    Itseni on vaikea julistaa yhtäkään ideologiaa muuta kuin korkeintaan kiinnostavaksi. Kuten ihmisessä, myös useimmissa ideologioissa on sekä hyvää että pahaa.

    VastaaPoista
  4. Meikä itse keksi uskonnon: rakasta lähimmäisiäsi ja ole parhain, mitä voit olla ja nauti elämästä. Ei välttämättä tiedä mitä kuoleman jälkeen on - siksi täytyy tehdä vallitsevasta hetkestä parhain mahdollinen kuin paratiisi.

    Jos kaikki noudattaisivat tätä, niin loppuisi sodat, elintaso nousisi jne.

    Tavallinen Virtanen

    VastaaPoista
  5. Tuo on hyvä ohje itselle, Tavallinen Virtanen, sillä nauttiva ihminen ei voi olla samaan aika paha. Hän tuntee positiivisia tunteita. En nyt puhu hedonismista, joka lienee itsekästä mässäämistä.

    VastaaPoista
  6. Iineksen tämän kertainen PÄÄKIRJOITUS on koskettava.
    Kun katsoo asioita lapsen näkökulmasta, ne tuntuvat aina aidoilta ja ne saavat lukijan tuntemaan myötätuntoa.

    Jokaisella on omat muistonsa ja kokemuksensa lapsuudestaan. Mutta aina niissä on jotain samaa, jos ei halua kaunistella asioita.
    Vaikka lapsuus olisi onnellinen, siinä onnessa on omat varjopaikkansa.
    Lapset ovat aina ihania. Mutta aikuisten käytös voi aiheuttaa heille paljon pelkoa ja murhetta, jota aikuiset eivät edes huomaa aiheuttavansa.
    Lapset ovat tarkkoja ja he vaistoavat paljon vaikka luullaan usein, etteivät he vielä ymmärrä kaikkia asioita.
    Olisipa kaikilla lapsilla sellainen koti, jossa he näkevät vain lämpöä ja rakkautta ympärillään!
    Mutta sellainen on varmaan aika harvinaista. Ehkä pelkkää toiveajattelua. Hyviä hetkiä voi kyllä olla, enemmän tai vähemmän.

    PS.
    Onpa hyvä, että "kaiken maailman anonyymit" alkavat erottua toisistaan. Pelkät nimikirjaimet jo auttaisivat, vaikka keksityt, ei haittaisi. Kunhan ne olisi kommentin lopussa ja sama anonyymi käyttäisi samaa tunnusmerkkiä. Silloin he eivät olisi enää avaruudessa kaahailevia aaveita, ihmeotuksia , vaan yksilöitä, joita voi kunnioittaa heidän mielipiteistään, vaikka ne olisivat millaisia tahansa, mutta rehellisiä.
    Kukapa viitsisi tunnistettuna anonyymina tulla tänne pelkkiä valheita latelemaan tai vain ärsyttääkseen toisia. Jokainen on sentään sanojensa takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ensimmäinen tunnistamaton anonyymi edustaa varmaan uskovaisia. Ainakin hän näyttää tuntevan raamattunsa. Hänen kanssaan olisi varmaan mielenkiintoista keskustella.
      Mutta nyt mun pitää poistua. Moi, Iines ja muut kommentoijat! (Ehkä illalla tai huomenna tavataan.)

      Poista
    2. Ai ei, unohtui! Kannattaa laittaa tuo Dimitrin kappale soimaan, se ilahduttaa ajatuksia. Sen soidessa on hyvä kommentoida.

      Poista
    3. Harkitsin tässä myös tätä Oginskin Poloneesia:

      https://www.youtube.com/watch?v=S7W5fNn1FOw

      Kyseinen valssi tuntui kuitenkin koruttoman kauniilta ja haikealta, vaikken yleensä pidäkään valssista musiikki- tai tanssimuodosta.

      Poista
  7. Liisu, ajattelin kirjoittaa vaihteeksi jostain muusta kuin ajankohtaisista kiistakysymyksistä. Itse aina innostun paasaamaan niistä hehkuvin rinnoin, vaikka minulla ei olekaan varmaa kantaa asioista, kunhan kyselen ja koetan sitä tietä hakea vaihtoehtoisia näkemyksiä tarjolle.

    Olen viime aikoina ajatellut, että en jaksa enää kuunnella Ruben Stilleriä, koska hän se vasta paasaakin ja antaa aina viimeisen puheenvuoron sille näkemykselle, jota hän kannattaa. Kuulin sitten eilen vahingossa radiosta hänen puhettaan toimittaja Ivan Puopolon kanssa. Mainittakoon, että Puopolo on aika taatusti yhden ideologian ihminen jopa niin, että he sokeuttaa hänen kuuntelutaitoaan - samoin siis ajattelin Rubenista.

    Vaan ei, Ruben Stiller arvioi hämmästyttävän kriittisesti -mutta lempeästi puhuen - hurmoshenkisen suvaitsevuuden, jonka puitteissa ei suvaita omasta näkökannasta poikkeavia ajatuksia eikä minkäänlaista kritiikkiä maahanmuuttoa kohtaan. Sain sen käsityksen, että hänkin arvosteli valon nähneitä, joita meikäläinenkin on usein kummastellut. Kun kulkee valokeilassa, jäävät sivustat näkemättä!

    Minustakin on hauskaa, että Anonyymit erottuvat, sillä heitä lienee useampia kuin aluksi oletin. Ja kyllä se kunkin persoona, sielu ja henki kuultaa sielä sanojen altakin. En ymmärrä, miksi jotkut puhuvat anonyymeista vähätellen, ihan kuin ristimänimi takaisi kommentin painavuuden ja laadun. Kemppisen kommentoijistakin suuri, ellei suurin osa on anonyymeja. Asia on tärkeä, viis siitä kuka sen sanoi. - Ja kyllä, Liisu, ensimmäinen anonyymi on aivan ilmeisesti Raamattunsa hyvin tunteva! Nostan hattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi Stillerin juutalaisena ja tunnettuna entisenä "vihapuhujana" osaavan katsella asioita muustakin kuin punaviherkantilta, mutta sitä ei todellakaan Pressiklubista huomaa.

      Jotenkin turhauttaa, kun täytyy taas odottaa 20 vuotta, että sukupolvi vaihtuu ja yleinen mielipide alkaa ihmetellä nykyajan mediahegemonistien yksisilmäisyyttä.

      Poista
    2. Radio-ohjelmassa Stiller oli objektiivinen ja oikeastaan suomi nimenomaan sitä, miten suvaitsevaisto suvaitsee usein vain samanmielisiä ajatuksia. Tämä oli yllättävää puhetta. Tomittaja Ivan Puopolo koetti minusta nostattaa Stillerin uhoa, mutta Stiller ei mennyt mukaan. Toivottavasti tämä asialinja ja objektiivisuuteen pyrkiminen ei ollut ohimenevää.

      Poista
    3. Iines (ja kaikki te hänen bloginsa seuraajat), elämme mielenkiintoista aikaa. Olisi mukava jos joskus tämän ajan historiasta kerrottaessa olisi lukemassa muistiinpanoja nyt tapahtuvista asioista. Mutta missä muodossa ne olisi? Ehkä ei kirjoja enää painettaisi ja kaikki digiaineisto olisi kybersodassa hävitetty, (kirjeitä enää harvat kirjoittavat), vanhat mummot ja vaarit ja heidän lapsensa ja lapsenlapsensa olisivat dementoituneet ja kuolleet. Tietolähteet olisi kätketty ja niin varmassa tallessa, ettei kukaan niitä löytäisi. Tulevaisuus olisi tiedossa, mutta menneisyys ei. Ehkä osa ihmiskuntaa olisi kiertämässä avaruutta ilman päämäärää Aniaran tapaan. Tai eläisi jollain muulla planeetalla maapalloa kohdanneen täydellisen katastrofin jälkeen.

      Toivomme on uusissa keksinnöissä, jotka ovat niin nerokkaita, ettei niitä kukaan osaisi edes kuvata. Olisi esimerkiksi aikahissejä, jotka kulkisivat tulevan ajan ja menneen ajan välillä. Menneisyyden ihmiset olisi rekonstruoitu heidän jättämiensä jalan- ja sormenjälkien perusteella. Ja ehkä keksittäisiin muistimassoja, joista sitä varten kehitettyillä välineillä saataisiin mennyt muutettua nykyisyydeksi. Kaikki vainajat todella nousisivat kuolleista ja täyttäisivät kaikki maailmankaikkeudet. Niissä olisi tungosta. Uusia ihmisiä ei enää syntyisi. jne. ja jne. Olkaamme iloisia, että olemme saaneet elää tässä epäkelvossa maailmassa, joka sentään vielä on olemassa!

      Poista
    4. Liisu, minä olen jo pitkään kantanut huolta siitä, että kansalaisten muistiinpanot, kuvat ja muut arkistot häviävät, kun koneet hajoilevat ja niitä kuskataan jäteasemille. Ei kukaan ota läheskään kaikkea talteen, vaan usein stilisoi arkistonsa. Itsekään en ole juuri mitään tallennellut, edes muistitikuille. Pilvipalvelusta olen kiinnostunut. Siellä ehkä aarteet säilyisivät ikuisesti?

      Poista
    5. Pilvipalvelussakin se eteerinen "pilvi" on käytännössä ihan fyysinen palvelintietokone, joka nököttää hämärässä konekeskuksessa jossakin päin maailmaa.

      Tuo Liisun "aikahissi" on hauska idea, keksitkö sen itse?

      Fysiikan lakien mukaan ajassa eteenpäin matkustaminen on mahdollista, mutta ei taaksepäin. Jos aikahissi osattaisiin tulevaisuudessa rakentaa, niin missä luuraavat tulevaisuudesta tulleet aikamatkaajat, jossakin piilossako?

      Poista
    6. Olen kuvitellut pilvipalvelun olevan oikeasti jossain korkeuksissa joillain satelliittiaalloilla. Että fyysisessä koneessa maan pinnalla. Pöh.

      Poista
    7. KOKEMUKSIA PILVESTÄ minulla on. Suljin silmät ja otin vauhtia ja ponnistin pitkällä hypyllä suoraan pilveen, joka halusi heti käyttää kaikkia mun laitteita: kännykkää, kahta PC:tä, (pöytäkone ja kannettava), isoa pöytäkonetta iMac ja sen pienempää, kevyttä sisarta jota on helppo kuljettaa mukana (MacBook Air) ja tablettia (iPAD) ja kännykkää (iPhone).

      PC:t pystyin pitämään erillään. mutta kaikki muihin laitteisiin pilvi levisi (melkein tahtomattani) nimellä iCloud.

      Mulla on kauheasti kuvia, pari tuhatta (en liioittele).
      Kuin syöpäkasvain ne levisivät jokaiseen solukkoon (siis kuvat ja muut haluamani tiedostot).

      Sanottiin, että on hyvä, että kaikissa laitteissa on kaikki tärkeä saatavilla samanaikaisesti. Ja että se on ilmaista. Ne ovat ikään kuin tallessa rasittamalla vain kevyesti laitteitani.

      Mutta yllätys, yllätys! Tulikin vastaan raja, johon asti kaikki oli hyvin. Sen jälkeen tarvittiin lisää pilveä! Ja se onkin maksullista! Ei kovin kallista, ei ei, mutta hankalaa maksaa kun pitäisi tehdä maksutili ja sitten tulisi aina uusia tilantarpeita ja maksuja.

      Arvatkaas, mitä tein?

      Pysäytin siihen rajalle, ja aloin poistella sekä kuvia, e-maileja ja muita tiedostoja. Ette usko miten hankalaa se poisteleminen on. Ja surullista. Joka päivä vaan iltaisin niitä poistelen.

      Pääsee siitä pilvestä eroon jos lukee ohjeita. Mutta minusta ohjeet on aina monimutkaisia. En ole vielä kerralla uskaltanut poistaa koko pilveä. Pelkään että siinä mukana menee tärkeitä töitä koneelta. Pitäisi ensin varmuuskopioida kaikki. Ja olen sitäkin hommaa tehnyt kyllääntymiseen asti. Mullon monta ulkoista ja sisäistä levyä jo täynnä varmuuskopioita. Muttei ohjelmaa joilla niitä saa tarvittaessa auki.

      Kuka tietää, miten varmuuskopiot saa auki? Millä ohjelmalla?
      Olen lirissä. Ja kyllääntynyt. En jaksa lukea ohjekirjoja, enkä koneenkaan antamia ohjeita. Tarvitsisin selkeää suomenkieltä ja rautalangasta väännettyjä ohjeita! Apua!

      PS. En kyllä uskalla suositella myöskään pilvenpolttamista.

      Poista
    8. Hanki ulkoinen kovalevy, sellainen terabitin kokoinen, maksaa ehkä satasen, ja siirrä sinne kaikki tärkeä, onnistuu Macin Time Machinella tai käsin.

      Minulle kävi pilven kanssa samalla tavalla kuin sinulle, melkein. Olin ulkomailla lomalla, käytin siellä vanhaa iphonea, sitten kotiin tultuani ostin uuden ja mitä perkelettä... kohta siellä olivat ne lomakuvani! Kysymyttä, varoittamatta, pyytämättä!

      Niinpä ruksasin asetuksista kohdan iCloud pois päältä. Ikuisesti.

      Poista
    9. Kiitollinen vastauksesta! Mulla on kyllä Time Machine käytössä. Mutta mulla on liikaa koneita. Ja juuri se, jota eniten käytän, osoittaa nyt vaarallisen ylikuormituksen oireita. Taidan tehdä "Tapsat" ja antaa huutia koko iCloudille! Kunhan saan ensin toimivat nettiyhteyden.

      Poista
    10. PS.
      unohdin kertoa Tapsalle, että aikahissi on melkein sama kuin aikakone. Ei yhtään sen kummempi! Siis kuviteltu laite. Nyt on tv:ssä menty viime aikoina alaspäin historiassa. Se on kiva ohjelma. Olen nähnyt vain yhden osan, jos olisi aikaa etsisin Areenalta niitä muita.

      Poista
    11. Liisu, kiitos kun kerroit pilvikokemuksestasi. Se avaa silmiäni paljonkin. Ihan oikeasti luulin, että jossakin korkeuksissa olisi jokin "aalto- tai sädealue", ei konkreettinen fyysinen esine. Siellä olisi puolueettomalla alueella kaikki tallessa ja turvassa. 

      Ajatus siitä, että omat kuvat ja kirjoitukset olisivat siellä yhdessä paikassa kaikilla koneilla saavutettavissa, on hieno, huikea. Sellaisen kyllä haluaisin. Mikähän pilvi olisi hyvä ja turvallinen ja hallittavissa ja haluttaessa poistettavissa?

      Poista
    12. Iines, kannattaa ehkä hankkia oma "pilvi", niin kuin Tapsa tuolla ylempänä jossain neuvoi. Kaikki muut pilvet ovat yhtä katoavia kuin pilvet taivaalla. Mutta oma pilvi sängyn alla tai jossain paremmassa paikassa, kestää aikansa. Niin kuan kunnes kehitys kulkee eteenpäin eikä enää tunnista koko laitetta.

      Meillä on yksi laite, Filmiskanneri, jota ei enää valmisteta, ja yksi asiantuntija sanoi: Olkaa onnellisia, että teillä on sellainen kallisarvoinen kapine. Me oltais onnellisia, jos sitä voisi käyttää. Mutta kun ne ajurilevyt, jotka on vielä tallella, eivät toimi enää näissä koneissa, joita meillä on uusia. Joka koneesta tulee tyly ilmoitus, ettei se tunnista levyä. Se kone, johon se hankittiin, on toinen niistä räjähtäneistä. Olen pommittanut Canonia, että pitäis saada sille (CanonScan FS 4000US:lle ajuri). Ne nauravat siellä varmaan partaansa. Mitään vastausta ei tule. Sillä voisi muuttaa digikuviksi myös diat, joita meillä on laatikkokaupalla. Ja näytölaite ei toimi. Kaikki johtuu siitä, että filminauhoja ei enää valmisteta, mihin siis tarvittaisiin filmiskanneria? No meillä olisi niitä monta pussillista.

      Nyt katkeaa nettiyhteys täältä. Mies lähtee lenkille ja ottaa kännykän mukaansa. Siellä on pimeää ja liukasta, voi kaatua.

      Poista
    13. Kiitos vinkistä siis Tapsallekin. Ulkoinen kiintolevy todetaan täten parhaaksi. Ja senhän voi liittää kaikkiin koneisiinsa.

      Poista
    14. Minua kauhistuttaisi ajatus, että kaikki tieto olisi jossakin virtuaaliseteerisessä pilvessä (eikä siis fyysisessä koneessa).

      Yksi kunnon aurinkomyrsky ja kaikki katoisi koskaan palaamatta, koska kaikkihan oli vain virtuaalista.

      Poista
  8. En ole viime aikoina törmännyt Ruben Stillerin kirjoituksiin, mutta olen kyllä aina tykännyt hänestä. Ihanan innostuva ja symppis mies! Kai hän edelleen kirjoittaa joskus kolumnejakin, mm. Imageen.

    Kolokin alkaa vihdoin parantua, huh. Jäytävä se on ollutkin. Nostan hattua ihmisille, jotka pystyvät pitämään mielialansa plussan puolella jatkuvien kipujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stilleriltä tulee muistaakseni perjantaisin ykköskanavalta keskusteluohjelma, jota kyllästyin katsomaan sen jälkeen, kun hän oli kutsunut ajankohtaisessa asiassa vain sen toisen osapuolen edustajia. En oikein jaksa kiinnostua keskusteluista, joissa ollaan yksimielisiä. Siksipä tämä radio-ohjelma palautti uskoni Stillerin taitoihin. Hänhän on hyvä sanomaan.

      Hammaskipu on yksi pahimmista. Silloin kun minulla oli, mietin, onko se siksi, että kipu on niin lähellä aivoja, ihmisen ydintä.

      Poista
    2. Iines, juuri tuo että Stiller pystyy, niin halutessaan, ajattelemaan ja keskustelemaan kaikki osapuolet huomioon ottaen tekee hänen tv-esiintymisistään epämiellyttävää, niiden kun täytyy siis olla harkinnan tulosta! hh

      Poista
    3. Tämä voi olla totta, mutta en pysty nyt sanomaan omia ajatuksiani televisio-ohjelman sisällöstä, kun en ole sitä aikoihin jaksanut seurata. Tuossa radio-ohjelmassa oli minusta erittäin yllättävää, että hän ei mennyt mukaan toimittajan vaahtoamiseen.

      Eikö toimittajan olisi kuitenkin hyvä johtaa ohjelmaa niin, ettei hänen oma kantansa mielipidekeskusteluissa loistaisi alta? Stillerillä yleensä siis loistaa, oikein kuumottaa.

      Poista
    4. Toimittajat ylipäänsä ovat ottaneet kansalaisiin nähden sietämättömän 'von oben' asenteen. Turhaan ei valiteta esim. Hesarin nykyistä linjaa. Sielläkin muka kyseenalaistetaan asioita mutta tosiasiassa paahdetaan samaa vanhaa poliittista korrektiutta.

      Stiller on hiukan parempi, monipuolisempi, sanoisin mutta kuten asian ilmaisit, kanta loistaa himmeää valoansa sieltä verhojen välistä.
      Niinpä jätän minäkin nykyisin Pressiklubin väliin. Jotkut hänen vieraistaan ovat kyllä kuuntelemisen arvoisia ja, se siis on myönnettävä, osa Rubenin ajatuksista. Hän vain ottaa tuon tuostakin 'partavauvan' roolin jota inhoan enkä koe itsäni omaishoitajaksi. Olen rooliin yli-ikäinen. hh ;-))

      Poista
    5. En ole ennättänyt seurata Stilleriä enkä paljon muutakaan mielenkiintoista telkasta. Mutta se, mitä seuraan, on se naisope, joka on ehdolla maapallon parhaaksi opeksi!
      Huraa!

      Häntä haastateltiin joku päivä sitten tv:ssä vai oliko se radiossa, toisella korvalla kuuntelin. Mutta minusta hän puhui niin vakuuttavalla tavalla, että olisin valmis äänestämään häntä, jos olisi mahdollisuus.

      Siinä meillä on matematiikan ope, (joka ei vinguttanut liidulla taululle tahallaan, ja piti matematiikan salat omana tietonaan, niin kuin yks "Aatu" teki yhdessä koulussa Suomessa.). Hän halusi opettaa niin, että kaikille luokassa matematiikka sujuisi kuin vettä vaan! Kukaan ei olisi siinä aineessa huono. Jokaisessa eläisi siemen joka kasvaisi tiedonpuuksi muissakin aineissa.

      Poista
    6. Anonyymi hh, Hesari on hampaaton, ja minusta tämä linja alkoi jo kauan sitten, kun hyvätasoinen mielipidekirjoitusten palsta pani päälle nimimerkkieston. Nyt palstalta on jo pitkään puuttunut aito Hyde Park -leima, joka mielipidekirjoituksissa on se juttu. 

      Ei ole ollenkaan totta, että ristimänimellä kirjoittaminen nostaa kirjoitusten tasoa. Toki se karsii internetpalstoilta typerimmät älämölöt, mutta anonyymiuden kieltämisellä on myös hintansa, valitettavasti. Anonyymi voi olla myös ääni pimeästä, se ääni jolla on tärkeä viesti. Anonyymiudelle tärkeää on itse asia, eikä merkitystä ole nimellä eikä asemalla, ulkoisilla seikoilla.

      Poista
    7. Lisää, hh, piti mainitsemani vielä Yle, jonka järjestämät ajankohtaisohjelmat ovat olleet jo jonkin aikaa ennalta arvattavan yksipuolisia. 

      Jos keskusteluun on kutsuttu viiden demarin ja vihreän lisäksi yksi kiintiöpersu, toimittaja katkoo hänen puheenvuoronsa ja hymähtelee niille. Mainittakoon varmuuden vuoksi, että en ole persu enkä tule olemaan, mutta ryhmäkeskustelujen ex-opettajana huomaan tuommoiset. Olen aina antanut tämäntyyppisestä objektiivisuusvirheestä puheenjohtajalle huomautuksen keskustelun arvioinnissa. Väitän, että entiset oppilaani eivät tekisi samaa virhettä kuin Ylen toimittajat.

      Poista
    8. Liisu, minäkään en ole seurannut Stillerin tv-keskustelua, mutta nytpäs aionkin huvikseni katsoa seuraavan, jos niitä vielä tulee. Rubenhan on sympaattinen mussukka, joka on vähän epävarma. Kunpa hän olisi siinä asia eikä aate edellä.

      Poista
    9. Pressiklubi on jo pitkään ollut yksi suosikeistani, sillä siellä on sentään mahdollista kuullaa älykästä keskustelua ja poliittisesti epäkorrektejakin mielipiteitä.

      Stiller, josta tykkään kovasti, itse vaan tuntuu olevan nykyään vähän liian täynnä itseään ja omaa erinomaista hömeleyttään. Ja ne Zareffin tietoiskut ovat melkein aina tyhmän kansan oikeaoppista valistusta.

      Poista
    10. Sellaisia haluan kuulla - poliittisesti epäkorrekteja mielipiteitä. Haluaisin poliittisen puheen sisältävän myös huumoria, komiikkaa. Silloin se nousee umpimielisen agendan yläpuolelle.

      Ylipäänsä siellä missä huumoria ei ole, on ahdistavaa. Jostakin luin, että Zareff olisi politiikan komiikan asiantuntija. Jos hän valistaa oikeaoppisesti, siinä ei taida olla sijaa komiikalle? Kummallista.

      Poista
  9. Aika erikoista on ollut seurata sitä, kun kristinuskon merkityksen vähenemisen aikana syyllistämisen metodi on siirtynyt johonkin, jota kutsutaan tieteeksi. Me ihmiset olemme syyllisiä, oikeudenkäyntejä ei tarvita, ei edes näytössellaisia.

    Minä sanon teille: menkää rauhassa, jos ette ketään ole tappaneet. Viattomia olette kuin tuore lumi tai taivaan ja hiilijalanjäljen ikipuhtoisuus ja iankaikkinen onni on omananne. Iankaikkisuus kestää tosin vain ihmisiän. Ihmiset, muistakaa tämä: te ette ole syyllistyneet mihinkään! Heikkoja me kaikki olemme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ihmiset, muistakaa tämä: te ette ole syyllistyneet mihinkään! Heikkoja me kaikki olemme."

      Tämä on hyvä miettimys. Pidän siitä. Enkä nyt jatka mutta-lauseella, vaikka semmoinen hieman pyöriikin huulillani.

      Poista
    2. Tottakai mutta-lauseita tähän riittää, minullakin olisi. Mutta ihmiskunnan ongelma ovat liiallisest syyllisyydentunnot ja niiden häikäilemättömät hyväksikäyttäjät.

      Poista
    3. Tuo Rikun kommentti lohdutti. Se on kaunis ja koskettava. Se on yksi vastaus kysymyksiin, joihin anelin vastausta Anonyymilta, joka tuntee ainakin raamatun. Luultavasti hän ei ole enää saatavilla, yyh. Mennyt pois.

      Eipä ole enää pilvestä kiinnostuneitakaan? Yyh. Kerroin kokemuksiani. Mutta ymmärrän, että väliin jälkeenpäin kirjoitetut kommentit jäävät huomaamatta, se on niille ihan oikein.

      Riku puhuu viisaasti. Iines vahvistaa ja muistuttaa, millaisia me ihmiset olemme. Heikkoja.

      Ihminen on susi ihmiselle jos on tosi paikka.
      Jos on kaikki hyvin, voi toisia paremmin sietää, ilahduttaa, jopa auttaa. Mutta varovainen pitää olla. Hyvä teko toiselle voi olla paha teko toiselle.

      Poista
    4. (On meitä monia maan hiljaisia, jotka lukevat väliin lykätytkin kommentit ja jopa vastailevat niihin vaatimattomalla tavallaan, ainakaan.)

      Poista
    5. Nyt täytyy kysyä tuomiorovasti Rikulaiselta tarkennusta, kun olen huomaavanani hänen puhuvan kahdesta ihmislajista.

      Laji 1: "Ihmiset, muistakaa tämä: te ette ole syyllistyneet mihinkään!

      Laji 2: "...ongelma ovat liiallisest syyllisyydentunnot ja niiden häikäilemättömät hyväksikäyttäjät."

      Keitä ovat nämä kakkoslajin ihmiset?

      Poista
    6. Hyvä huomio, nämä olivat vähän raakaa tekstiä. Mutta ne hyväksikäyttäjät ovat usein lahkojen, puolueiden ja aatteiden luojia sekä ylläpitäjiä. Lars Levin minä määräisin jälkikäteen ammuttavaksi, jos se Hakkaraisen kaavailema kuolemantuomio tulee lainsäädäntöön.

      Sellaisesta meidän pienten ihmisten vinkkelistä näitä katselin.

      Poista
    7. Liisu, olen menossa lukemaan alhaalta ylöspäin. Siellä on ihanan pitkä kommentti!

      Minäkin arvuuttelin mielesäni Rikun syyllistäjiä. Lahkojen hurmasaarnaajat tietysti. Epävarmoja ihmisparkoja on helppo viedä.

      Poista
  10. Ihmisten yleinen syyllistäminen on vallankäytön ikävimpiä ilmentymiä. Rassukat, peloissaan olevat ihmiset luulevat, että "pelastuksen" saavuttaakseen, heidän pitäisi "parantaa" tapansa" ja tukea jotain pöpiporukkaa. Älkää uskoko - ei siitä mitään pelastusta tule. Ei puolueilta, ei aatteilta, ei uskonnoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä syyllistäminen on taivahan totta. Vissiin sitä näkyvimmin harrastaa tänä päivänä hallituksen oppositio. Ja milloin kukakin. Kansanedustaja Laura Huhtasaari syyllistää terroristeilta ihmisarvon pois, ja me sitten taas tietenkin syyllistämme Huhtasaarelta ihmisarvon. Syyllistämistä on ilma sakeanaan! Ihmiset ovat ikäviä otuksia.

      Poista
    2. Mikä tahansa poppoo hankkii jäsenensä syyllistämällä. Politiikka on mennyt jopa niin pitkälle, että tuntuu olevan jokaisen puolueen suurimpana pelkona, että on liikaa sellaisia ihmisiä, jota eivät riittävästi podesyyllisyydentuntoja.Ja vanhathan ovat ihan varmoja siitä, että nuoriso vie tulevaisuuden turmioon, koska eivät kärsi yhtä paljon kuin me silloin hyvinä aikoina.

      Poista
    3. Sanoisin, että kärsimyksen kanssa kaikki on kai suhteellista. Kun ennen kärsittiin lelujen puutteesta, niin nyt kärsitään paremman merkkituotteen puutteesta. Ja syyllistäminenhän on kivaa: syy on yleensä opettajissa, esimiehissä ja herroissa.

      Poista
    4. Toisen syyllistäminen helpottaa omaa oloa.

      Tänään on ollut kumma päivä. Vain ikäviä tietoja on puhunut kännykkä. Yksi huolissaan oleva isä. Yksi kipujaan valittava nainen. Ja vielä... ei.

      Positiivinen pitää yrittää olla. Kuunnella lähimmäisiään huolella. Kestää heidän sairautensa, lohduttaa onnetonta isää. Ihan tosissaan. Ai että se on vaikeaa, kun itseäkin potuttaa.

      Minua potuttaa se, kun en saa enää kännykälläni minkäänlaista nettiyhteyttä sen ja tietsikan välille.
      Joudun käyttämään lainatavaraa (miehen kännykkää, eikä se ole aina vapaana, silloin kun sitä tarvittaisiin).

      Onneksi meille pitäisi tulla kiinteä laajakaista tänne vapaa-ajanasuntoonkin ihan lähiaikoina. Tilattu on. Mutta ilman nettiyhteyttä olo on outoa, Älkää ihmetelkö jos huutelen vain välihuutoja. Onhan se eri asia jos on ilman nettiä kuin jos on pahempia vaivoja ja murheita. Ymmärrän kyllä.

      Poista
    5. Ilman nettiyhteyttä on onttoa. Niin tottunut on jo siihen, että mittaamaton aarrearkku on aina avattavissa. Minäkään en onneksi ole yhden yhteyden varassa. Niitä on kolme eri yhteyttä ja laitteita on viisi, jos lasken vanhemmankin hitaan läppärin mukaan.

      Poista
  11. Leuka Virtanen, yksi viisaimpina pidetyistä, sen hallituksestamme sanoi. Ei kuulemma koskaan ole nähnyt yhtä huonoa asioiden valmistelua. Virtanen nimittää sellaista toheloinniksi. Mitäpä siihen lisäämään tai siitä pois ottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälalisena vanhana epäilijänä tulee miettineeksi, että eikö ne ole valtionhallinnon virkamiehiä, jotka asiat valmistelevat? Onkohan siellä nyt Virtasen jälkeen kehissä huonompaa ainesta?

      Poista
    2. Siitä en osaa sanoa, mutta selvää on, että asioita ei enää valmistella riittävästi tai ollenkaan. Gary Cooperkaan ei paljoa valmistellut, kun jäi kolmistaan kahden revolverinsa kanssa puolustamaan sitä, minkä tunsi oikeaksi. Wayne olisi siinä vaiheessa jo vastapuolen ampunut, ainakin, jos olisivat olleet intiaaneja.

      Poista
    3. Ihminen on helppo tappaa. Melkein joka ilta joku ohjelma telkassa näyttää, miten se tapahtuu. Nik, naks. Tai PAM! Se on opettavaista. Voi olla aika kivaakin. Ainakin niistä, jotka pitävät aseista. Mä onneksi pelkään niitä. Taitaa olla ainoa aiheellinen pelko minulla. Miksi mä puhun aina itsestäni? Aina joka kommentissa minä, minä minä. Ampukaa minut pois häiritsemästä. Opettelen puhumaan ilman minua. Mahtaa olla vaikeata. Yritän.

      Poista
    4. Liisu, oma "minä" on hyvä työkalu. Sinäkin silti selvästi tarkkailet itseäsi objektiivisesti, kuin lintuperspektiivistä, välillä harmittelet itseäsi kuin toruaksesi. 

      Minusta tämä kertoo empatiataidoista ja eläytymisestä. Hyvä se on, että ei etäännytä asioita kauhean kauas.

      Poista
    5. Iines, saatat olla oikeassa. Aina loppujen lopuksi ihminen törmää itseensä! Itsestä se vikakin useimmiten johtuu.

      Poista
  12. Berneröintiä, berneröintiä, sipilöintiä, Stubbin sointia ja Soinin ministeriautolla eestaas, ilman päämäärää ajelua. Kiitos 20015-2016!

    VastaaPoista
  13. Eikös tämä Erkki Virtanen ole itse ollut sellainen ministeriön virkamies, joka on ollut vastuussa lainvalmistelujen lainmukaisuudesta? Moittiiko Virtanen siis varsinaisesti itseään ja tovereitaan siitä, etteivät he itse osaa töitään?

    Minulla ei ole tästä hallituksesta sen pahempaa sanottavaa kuin entisestä hallituksestakaan. Tai muutamasta entisestä. Ainahan niissä on vikaa ollut. Esimerkiksi subjektiivisen päivähoidon leikkaus on varsin onnistunut päätös. Ei lasta tarvitse päiväkotiin viedä, jos vanhemmat tai toinen heistä on kotona. Koti on lapsen paras paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, täällähän Iines kysyikin jo samaa mitä minä äsken tuolla paikan päällä ylempänä.

      Poista
    2. Ja (minusta - kielletty sana) Iines on ihan oikeassa. Miks hankkia lapsia? Koristeeksi? Ei tiedetä, että niistä on haittaa ja työtä. Kun pitää hoitaa ja kasvattaaa. Voi kauheaa! Onneksi on ammattikasvattajia päiväkodeissa ja kouluissa. Kunhan ne mokomat päästäisivät meidänkin lapset sinne. Meillä on OIKEUS sijoittaa lapsemme sinne! Vastaan ei pulista saa. Ketä se haittaa, jos minä (äh, en tarkoita itseäni) saan levätä. Ja siivotakin rauhassa, ettei pennut olisi heti siinä paikassa sotkemassa!

      Poista
    3. Meillä on tässä talossa yksi uusperhe, jossa on kummankin lapsia, yhteensä viisi. Viides on vauva, ja äiti on kotona vauvan kanssa, samoin isä enimmän osan ajasta työttömänä. Yksi lapsi on koulussa, kolme päivähoidossa.

      Vanhemmat eivät koskaan ole lasten kanssa pihalla, vaan pienimmätkin ovat keskenään isolla alueella ja tekevät paljon pahojaan, hakkaavat sähkökoppeja ja koettavat murtaa niitä, kaivavat asvalttia ylös, kivittävät jopa pihalamppuja. Kukaan ei koskaan kiellä heitä. Itse pelkään että jotain sattuu, koska he juoksevat myös autotielle, jos näkevät koiria tien reunassa. Nuorin näistä on vain kolmivuotias. Tällaisille ihmisille subjektiivisen päivähoidon poistuminen on tietenkin suuri harmi.

      Poista
    4. Tällaisille ihmisille vai siis heidän lapsilleen? Lapsiinhan se kai kipeimmin sattuu, jos on tuollainen koti (vanhemmat) ja sitten ei ole enää edes sitä päivähoidon tuomaa vakautta ja turvaa.

      Teoriassa olen kyllä ihan samaa mieltä siitä, että koti on parempi kuin päiväkoti, mutta tämä ei ole kuitenkaan mikään sellainen kysymys, jossa asettuisin kiihkeästi puolustamaan toista kantaa ja vastustamaan toista. Ihmisten elämäntilanteet ja resurssit ovat niin erilaisia. Ajattelen jotenkin niin, että jos vanhemmat haluavat hoitaa lapsensa kotona, niin sellainen koti on lapselle paras paikka. Mutta jos halua ei ole, niin ehkä se on jo merkki siitä, että lapsen olisi parempi olla päivähoidossa (ja moralisoiva kysymys siitä, miksi niitä lapsia on sitten hankittu, on tietysti hyvä, mutta tuskin kovin relevantti enää siinä vaiheessa).

      Mitä tuo subjektiivisen päivähoidon leikkaus muuten tarkoittaa? Oikeus päivähoitoon poistuu kokonaan, jos vanhemmat ovat kotona, vai supistetaanko vain tuntimäärää tms.?

      Poista
    5. Hm. Luin kommenttisi uudestaan, ja tarkoititkin varmaan "tällaisilla ihmisillä" niitä lapsia (myös).

      Poista
    6. Leikkaus tarkoittaa sitä, että jos toinen vanhemmista on kotona vapaana, terveenä ja opiskelematta tai työttömänä, niin lapsella on oikeus vain 20 tunnin päivähoitoon viikossa entisen täyden määrän sijasta. Jos kyseessä on perhe, jossa on pahoja ongelmia, lapsen oikeus täyteen päivään säilyy. Käytännössä lapselle jää tässäkin hoitoaikaa 4 tuntia päivässä tai sitten hoitoa esim. Joka toinen päivä. Pikkulapsille tuo lienee muutenkin maksimiaika, jonka lapsi jaksaa melun ja vaihtuvien tilanteiden keskellä.

      Itse kannatan päivähoitoa vasta kolmannen ikävuoden jälkeen, koska lapsen kehitys vasta tuolloin on sellainen, että lapsi alkaa sosiaalistua. Ja muutoin olen sitä mieltä, että laitos ei koskaan vastaa kotia, ei vaikka koti ei niin virikkeellinen olisikaan. Lapsilla on myötäsyntyinen kyky luoda ja etsiä kiinnostuksen kohteita mistä vaan tutustakin paikasta. Iso meluisa laitos tuskin on naperon mielipaikka, vaikka toki siellä hauskaakin voi olla. Minä ainakin huolestuisin, jos lapsi olisi viihtynyt päiväkodissa kotia paremmin. Muistaakseni Liisa Keltikangas-Järvinenkin huolestui. Hänhän huolestui yleensäkin lapsista, jotka menivät kenen aikuisen kanssa vaan minne vaan ollenkaan vierastamatta. Ei tuommoinen "reippaus" eli lapsen itsenäisyys ole sitä, miltä se näyttää. Sanoi tämä viisas ihminen.

      Poista
    7. Tarkoitin sitä, että ne vanhemmat, jotka eivät viitsi olla lapsensa kanssa eivätkä leiki heidän kanssaan, kokevat tämän leikkauksen kauheana. Tämä minun tietämäni perhe on tällainen. Lapsille huudetaan sisällä ja heidät ajetaan ulos jopa kengittä, jos lapsi hidastelee. Koti on siivoamatta ja yläterassin parvekkeella on rullalla mattoja, joihin lapsi on kakannut.

      Poista
    8. Ok. Minusta henkilökohtaisesti tuo 20 tuntia viikossa kuulostaa jo aika paljolta, siis sellaiselle perheelle, jossa ei ole pahoja ongelmia. Enkä ole todellakaan mikään superäiti vaan monesti jaksamiseni äärirajoilla yhdenkin lapsen kanssa - toista en edes harkitsisi ennen kuin tuo eka muuttaa kotoa. Mutta päivähoidossa se ei ole vielä ollut. Tiedän ihmisiä, jotka ovat olleet hoidossa puolivuotiaasta saakka, esim. siskoni, josta tuli paljon fiksumpi kuin minusta, joka olin kotona koulun aloittamiseen saakka. (Vaikka tuskin päivähoito oli siihen ainoa syy.) Mutta silti, kannatan intuitiivisesti tuota samaa, vähintään kolmen vuoden ikärajaa. Olen ollut aikoinaan hetken aikaa työssä päiväkodissa, ja pitkät kahdeksan tunnin päivät tuntuivat melkoisen rankoilta pienimmille (jotka olivat sentään kuitenkin jo kolmivuotiaita). Melua ja niitä vaihtuvia tilanteita oli aikuisenkin vaikea jaksaa. Ehkä perhepäivähoito on päiväkotia lapsiystävällisempi vaihtoehto, en tiedä.

      Poista
    9. Kannatan, mutta en siis yleistä kaikkiin. Ei kodin tarvitse olla superhyvä ja virikkeellinen, mutta jos koti on turvaton ja vuorovaikutussuhteet huonot, niin sitten voi olla hyvä viettää aikaa muuallakin.

      Poista
    10. Voin toki kuvitella, ettei 20 tuntia viikossa tunnu niin paljolta perheessä, jossa on useampia lapsia ja äiti vaikka kotona vauvan kanssa, joka ehkä valvottaa öisin jne.

      Uutisissa oli ihan hiljan juttu siitä, miten yksin lapsiperheet nykyään ovat: entisaikaan oli yleisemmin isovanhempia ja muita sukulaisia lähellä auttamassa.

      Poista
    11. Luin tuon saman uutisen. Sukulaisverkot ovat löystyneet, ihmiset asuvat hajallaan. Lisäksi monet isovanhemmat ovat vireitä ja haluavat matkustella ja elää aktiivista omaa elämäänsä, eivätkä he halua hoitaa lapsenlapsiaan. päivystysluonteisesti. Se heille suotakoon.

      Ja se perheen lapsiluku lienee valintakysymys. Tämä esimerkkiperheenikin alkoi huolimatta neljästä lapsestaan ja molempien työttömyydestä ensi töikseen lisääntyä.

      Poista
  14. Virtanen lienee jäänyt eläkkeelle, eikä pysty enää näitä nykyisiä ministereitä "lastenhoitamaan".

    Subjektiivisen lasten päivähoidon leikkaus on minusta tämän hallituksen, ehkäpä ja luultavasti, ainoaksi hyväksi päätökseksi jäävä. Kepulaiset voivat hyvin kakaransa ottaa tupaan, kun päivähirsiä vetelevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kepulaisten muijat ovat yhtä lailla töissä kodin ulkopuolella kuin ketkä tahansa naiset ja vaimot. Ei ole enää kovasti paljon emäntiä eikä sellaisia isoja taloja ja tiloja, joissa elanto riittäisi vain tilan tuotosta ja joissa olisi lapsilauma pirtin lattialla leikkimässä hakohärillä.

      Sanoo kepua aina naureskellut Iines - ja tarvittaessa edelleen nauraa. Oma sukulaisperheeni on malliesimerkki. Sen kantaäiti kuoli viitisen vuotta sitten 90-vuotiaana, ja hän oli emäntä, omalla muna- ja maitotilillä. Tila tuotti ja kaikki viisi lasta saivat aikanaan pankkikirjalle kerätyt lapsilisät kukin itselleen. Nyt tämän perheen lapsista ja lapsenlapsista yksi pitää tilaa, mutta käy samalla autotehtaalla töissä, toinen on myös rehellisessä duunissa, ja yksi osti kaivinkoneen ja rupesi tienaamaan sillä. Muutamasta tuli isoherra ja parista vähän pienempi. Yksi ryyppäsi ja rypi katuojassa, kuoli pois. Tila pilkottiin, ja enää on pääomaa metsissä.

      Poista
    2. Riku mitä aikaa sä elät ? Kirjoitusten taso vaikuttaa sinun elävän 1800-lukua.

      Poista
    3. Sen kuitenkin muistan, että meillä oli 70-luvun peruskoulussa historian kirja, jonka nimi oli "Vuosisadat vierivät". Minä muutin raaputtamalla ja tussilla sen kanteen nimen niin, että siinä luki "Vuohiparat pierivät".

      Poista
    4. Oivallista! Taisit ilahduttaa opettajaa.

      Oma matematiikan opettajani sai pienimuotoisen raivarin jo siitä, kun kirjoitin koevihkon etikettiin: Matikan kokeita.

      Poista
    5. Lehdestä huomasin ihanan historian opettajani ja luokavalvojani, Mankelin, kuolleen. Tulin siitä oikeasti surulliseksi. Miehensä Uokki, maantiedon ja biologian opettaja, joka näytti tunneilla hienoja filmejä, oli kuollut vähän aiemmin.

      Poista
  15. Minua ovat aina suivauttaneet valtion virkamiehet ja poliittiset päättäjät, jotka heti eläkkeelle jäätyään alkavat kertoa, miten asiat pitäisi nyt hoitaa.

    Olisivat hoitaneet silloin kun olivat virassa ja päättäjinä.

    VastaaPoista
  16. Eläkkeelle tai oppositioon jäätyään....

    VastaaPoista
  17. OIkeita kokopäivätöitä Suomessa on vain julkissektorilla, missä pian vaaditaan vähintään tohtorin tositteet kaikilta, myös kesätyöntekijöiltä. Henkisesti palkitsevaa työtä tarjoaa myös alati kasvava humanitaarinen aherrus vähemmistöjen ja multikulttuuristen rientojen parissa, lintujen lajilaskenta, ötiäisten ja uhanalaisten elukoiden papanoiden etsintä kaava-alueilta, sekä seksityön, tupakoinnin ja lirukaljan myynnin valvonta.

    Myös poliisin ilmiantajana voi kansalainen kunnostautua, siihen kyllä kannustetaan. Turkistarhaajiakin voi vihata ja ihan vaikka ketä.Ja susirajan väärällä puolella asujia.

    Naku

    VastaaPoista
  18. Demarit on sitten maamme eniten kannatettu puolue. Kamalaa, eikö viha enää lyökään leiville? - Onko todella niin, että perussuomalaisen puolueen kannattajia on taas jälleen kerran törkeästi halveksittu ja ilman syytä maahan painettu? Saahan turkistarhaus sentään jatkua, kun eläinten ala-arvoinen kohtelu on kivaa?

    Eläköön hallituksemme anarkismi, säännöt on saatava nurin, normit kaadettava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan nyt sitten, että tämä hieman ennen aikojaan annettu kannatus ei tullut liian aikaisin. Vaaleihin on kolme vuotta ja kuntavaaleihinkin yli vuosi.

      On oikeastaan hyvinkin kiinnostavaa nähdä, mikä on demarien työ- ja leikkauslista, jos semmoista edelleen sitten tarvitaan.

      Poista
    2. Jos SDP pääsee neljän vuoden kulua uudelleen hallitukseen, niin silloin alkavat palkansaajien ansioitten leikkaukset veroja korottamalla. SDP leikkaisi myös yrittäjien yrittämishalua leikkaamalla yrittäjän tuloja verotusta korottamalla.
      SDP on verotuspuolue, joka haluaa käyttää valtaa veroilla suoritettavien tulonsiirtojen kautta enemmän kuin mikään muu puolue.
      SDP:llä ei ole mitään annettavaa tämän maan talouden kohentamiseksi.

      Verkkosukkahousuille korotettu 32%alv, samalla toteutuu kasvatuksellinen ja moraaalinen ohjaus(kielteisen imagovaikutuksen torjunta).
      Punaisille minihameille korotettu 35%alv, peruste sama.
      Harkinnassa on myös sakko rakennusmiehen kypärän väärinkäytöstä ja sairaanhoitajan asun häpäisystä.
      Näillä eväillä demarit korvaaavat saranoiden ja ovien menekistä aiheutuvat alv-tappiot.

      Naku

      Poista
    3. Taatot puolustivat itsenäistä ja vapaata Suomea, tietysti myös ruotsinkieliset suomalaiset. Vanhempi polvi laittoi kaikkensa alttiiksi yhteiskuntamme moniarvoisuuden, demokratian ja mielipiteiden vapauden puolesta, vaikka tuskin siellä sotatöissä tuommoisia ehti ajatella.

      Mielipiteiden ja niiden ilmaisun vapaus kuuluu kaikille, eikä eri mieltä olevia saa vainota. Erilaiset mielipiteet ovat oikeata rikkautta, eikä moni varmaankaan edes haluaisi elää sellaisessa poppoossa, missä kaikki astuvat aina kuin yhtä jalkaa.

      Politiikan ja yhteiskunnan ilmiöiden arvostelu on kansalaisten oikeus, mutta ei velvollisuus, sillä täällä saa vaikka jättää yhteisten asioiden hoitamisen tyyten toisten huoleksi. Nukkuvien puolue on siitä vahva esimerkki.

      Nimimerkki En äänestä ketään , en koskaan.

      Poista
    4. Verot varmaan nousevat, jos ja ilmeisesti kun SDP pääsee asioista päättämään. Kansahan moittii hyvätuloisia jo nyt siitä, että nämä eivät osallistu säästötalkoisiin samalla prosentilla kuin muut.

      Sanoisin, että kyllä osallistuvat paljonkin enemmän, mutta he tekevät sen verotuksen progression kautta. Tekevät hyvinä ja huonoina aikoina. Mikä tässä lie niin vaikea ymmärtää?

      Tottakai verotuksesta saa ja pitääkin keskustella ja miettiä sitä, pitäisikö Suomen verotusta suhteuttaa edes nimellisesti muun hyvinvointi-Euroopan tasolle. Suomen kokonaisveroaste on Veronmaksajain keskusliiton mukaan noin 44 prosenttia, kun EU15-maiden vastaava luku on 34 ja OECD-maiden 34 prosenttia bruttokansantuotteesta. Luvut ovat tämän vuoden lokakuulta ja ne ovat Tilastokeskukselta, OECD:stä ja valtiovarainministeriöstä.

      Itse olen nähnyt julkisuudessa muitakin arvioita kyseisestä tilanteesta, mutta jos se on tuonsuuntainenkaan, niin se panee4 epäilemään veronkorotusten hyötyä Suomen kansantaloudelle. Yksityisen työntekijäkansalaisen palkkapussia se toki lämmittäisi, siellä missä verojen korotus ei iske. Vaan kuinka kauan? Hetkisen vain?

      Poista
    5. Jos verotusta ryhdytään säätämään keskieurooppalaiseen suuntaan, niin pääomatuloverotus kiristyy. Toisekseen sosiaalietuuksia ja erilaisista tulonsiirroista hyötyy Suomessa kaikkein varakkain enemmän kuin muualla Euroopassa.

      Hyvinvointi-Eurooppa? Mitä valtioita tarkoitat? Ranskaa? Saksaa? Italiaa? Espanjaa? Portugalia? Vai jotain muuta?

      Poista
    6. Anonyymi, ei käsitettä Euroopan hyvinvointivaltiot tarvitse normaalissa ei-tieteellisessä puheessa määritellä. Kyseessä on yleinen ilmaisu, ei tarkkarajainen alue. Meillä on tapana puhua eurooppalaisesta hyvinvoinnista erotukseksi vaikkapa pakolaismaiden oloihin. On selvää, että hyvinvointivaltioissakin voi olla erilaista kurjuutta, mutta ei yleistä nälänhätää, sotakurjuutta tai ihmisarvon polkemista.

      Pääomaverotusta voi mainiosti kiristää. Palkkatuloveroja ei.

      Poista
    7. "Toisekseen sosiaalietuuksia ja erilaisista tulonsiirroista hyötyy Suomessa kaikkein varakkain enemmän kuin muualla Euroopassa." (Anonyymi klo 10.52)

      Voisitko mainita esimerkkejä niistä sosiaalietuuksista ja tulonsiirroista, joista Suomessa varakkain osa hyötyy enemmän kuin muut maat?

      Uskon kyllä silti että näin on, sillä pohjoismainen hyvinvointivaltio perustuu valtion vastuuseen ja hoidetaan nimenomaan tulonsiirroilla - toisin kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa, jossa päävastuu on perheillä ja hyvinvointirakenteet on luotu ydinperheen ympärille. Tai anglosaksisissa valtioissa, joissa päävastuu on yksilöillä ja verokanta ja tulonsiirrot ovat alhaiset ja valtion sosiaalimenojen osuus BKT:sta vähäinen.

      (Tiedot varmistettu Wikipediasta)

      Poista
    8. Ei kai demareille jää paljoa edes mahdollisuuksia yrittäjien yrittämishalun lannistamiseen, kun tämä hallitus on musertanut kansalaisten ostovoiman ja saattanut siten lukuisat yrittäjät multaa puremaan.

      Poista
    9. Minä ainakin ostan saman verran kuin ennenkin. En ole huomannut mitään. Miten se ostovoima muka nyt jo on murentunut, kun leikkaukset eivät ole vielä voimassakaan?

      Poista
    10. Niin, hallitus ei vielä ole toteuttanut tahtoaan haluamillaan pakkolaeilla. Neuvostoliitossa se olisi ollut yks hujaus, kun moiset olisi voimaan saatettu.

      Poista
    11. Niin olisi. Vaan siis ei ole vielä voinut mikään kurjistua tämän hallituksen vuoksi, vaan edellisen Katais-Rinne-Niinistö-Arhis-kombon vuoksi, ja jo edellisenkin hallituksen. Näin minun järkeni sanoo.

      Poista
    12. Ehkä sinä nyt turhaan yliarvostat mainitsemiesi herrojen saavutuksia. Kulttuuriministeri hallituksissa on vain siksi, että käytännön syistä joudutaan mukaan usein ottamaan paljon puolueita ja kaikille pitää löytää salkku. Kulttuurille ja muulle jalkapallolle ohjattavista varoista virkamiehet pystyvät suuremmin nikottelematta päättämään alle puolen tunnin palaverissa.

      Velan kasvu on saatava kuriin, sen pääarkkitehdiksi voimme hyvin kutsua hätätilassa päämisteriksi nostettua Matti Vanhasta. Hänen jälkiään olemme seuranneet.

      Tämän hallituksen tarkoitus ei selvästikään ole ensisijaisesti, tuskin edes toissijaisesti, velkaantumisen lopettaminen, vaan peruuttamattomat muutokset kansalaisten asemapaikkoihin: "Köyhät ja keskiluokka kuriin."

      Poista
    13. No jaa, tuo on tulkintaa, jota varsinkin media on rummuttanut ensi metreiltä lähtien.

      En minä yliarvosta edellistä enkä nykyistä hallitusta, vaan mainitsin vain pahimmat jeeustelijaräksyttäjät, joilla oli jo tilaisuus tehdä jotain - Katainen nyt on pois pelistä. Yleensäkin tarkastelen näitä hallitus- ja politiikka-asioita moraali ja eetos edellä, en agenda puskurina. Pitää katsoa katsos isoa kuvaa, ei yhden "kärsivän" luokan tuskaa.

      Poista
    14. Olen kanssasi samaa mieltä, minustakin porvarin kärsimyksistä ja taakan kantamisesta puhutaan todellisuuteen nähden liikaa.

      Poista
    15. Äläs nyt irvaile, Riku. Viittasin kärsivällä luokalla ay-väkeen ja muihin sorrettuihin, eritoten köyhiin, joilta viedään se viimeinen limppukin.

      Poista
  19. Valtion tulot ovat n. 50 miljardia . Velka 100 miljardia. Demarit osoittivat jo edellisen hallituksen aikaa kykyttömyytensä saada velkaantuminen poikki.

    Tukiessaan erilaisten jäykkyyksien kautta työväestöä demarit ja koko ay-liike ovat samalla jouduttamassa hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa. Kovin jäykkäniskainen ay-politiikka johtaa oikeistolaiseen hyvinvointipolitiikkaan, koska julkisesta taloudesta loppuvat rahat.

    Tietyn pisteen jälkeen ihmisillä loppuu halu maksaa veroja .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nimittäin pelättävissä, että melkoinen osa kansastamme alkaisi kiertää veronmaksuvelvoitteitaan. Ja alkaisi harrastamaan kirjaimellista kuutamourakointia.

      Tulevaisuudessa voinemme luottaa valvonnassa kehittyneeseen teknologiaan. Kunhan liikenneministeriö on saanut GPS-sirutettua koko ajoneuvokantamme, looginen jatko tietenkin on, että myös kansalaisten mikrosirutetaan valtion toimesta. Silloin päästään siihen onnelliseen olotilaan, että perustettavalla Demareiden Hallituksella on käytettävissään reaaliaikainen tieto siitä kuka, missä, kenen kanssa ja millä tavoin. Vasta sitten voimme katsoa, että arjen turvallisuus on saavuttanut kestävän kehityksen ja hyvän hallinnon vaatiman perustason.

      Poista
    2. Demarit? Viimeiset 12 vuotta hallituksen muodostajana ja pääministeripuolueena on ollut kokoomus tai kepu. Valta tulee vaihtumaan seuraavissa eduskuntavaaleissa, jotka voivat olla ennenaikaisetkin. Porvarivalta on aina säännöllisin välein vaihtunut demareille,jotka ovat ottaneet hallitukseensa muitakin vasemmistopuolueita.

      Niin tulee käymään nytkin, ennemmin tai myöhemmin.

      Poista
    3. Hallituksen muodostajana on käsittääkseni aina, ainakin lähes aina, ollut vaalien suurin voittaja. Jos demarit eivät ole 12 vuoteen muodostaneet hallitusta, he eivät ole 12 vuoteen olleet suurin voittaja.

      Vaaleihin on kolmisen vuotta, joten on kai turha vielä unelmoida demarien voitosta ykköspaikalle. Kummallista on se, että keskusta ja kokoomus eivät ole kovastikaan menettäneet ääniä, vaikka ovat selvästi päähuseeraajia leikkausten ideoijina. Perussuomalaiset ovat mielestäni olleet hallituksessa hiljaisia luusereita. He ovat luopuneet alkuperäisestä ohjelmanjulistuksestaan, mikä lienee suurin syy äänimäärän laskuun. Mikäli ei tule ennenaikaisia vaaleja, mikään ei ole vielä varmaa.

      Mitä tulee tuohon vallan vaihteluun, se lienee tavallista ja tuhannesti nähtyä. Niin se käy.

      Kuntavaalit ovat jännittävä puolimatkan tarkastelupaikka puolentoista vuoden kuluttua.

      Poista
  20. Lainaus Yle.fi uutiset.

    Räppärinäkin kunnostautunut musiikkivaikuttaja Heikki Helastinen on tatuoinut ihoonsa Alexander Stubbin seitsemän good-sanaa sisältäneen kohu-twiitin. Helastinen on aiemminkin ottanut lukuisia tatuointeja lyhyen päähänpiston seurauksena. Niin syntyi tämäkin leima.

    - Siinä vaiheessa, kun uutisoitiin leikkauksista, niin oli ilo huomata, että valtionvarainministeri oli nukkunut yönsä hyvin. Se oli muistutus siitä, että kaikki on hyvin, Helastinen toteaa hymyillen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helastinen? En ole koskaan kuullutkaan.

      Vaan kertokaa minulle, miksi jokuset räppärit lespaavat ja sössöttävät kuin New Yorkin slummien katujen kasvatit? Minua lähinnä naurattaa tuo vauvatyyli. Ei oikein istu suomipojalle. --> Redrama, Kasimir jne.

      Poista
    2. Helastinen is and will be neverheard.

      Tatuoija, surkea laulaja, joka jatkaa kännistä sekoiluaan, ja pääsi nyt iltapaskaan.

      Poista
    3. Miksi nämä suomalaiset räppärit ovat tasoltaan sellaisia, että minua alkaa säälistä itkettää? Amerikassa ne nauraisivat.

      Poista
    4. Laitan tähän jotain nuoruuteni päiviltä. Kuolleet kekkoset lomamatkalla.

      Poista
    5. Mistään rapista mitään tietämättömänä vastaan tuohon rapparien "huonouteen" syyksi sen, että suomalaiset lajin edustajat ovat mahdottoman epäluontevia ja epäaitoja. Ei Harlemin puhekulttuuri yksinkertaisesti toimi pohjoisen kylmyydessä. Meillä osataan puhua ja ääntää luontevasti suomea ja englantia, mutta ei suomea harlemilaisittain.

      Poista
    6. On se niinkin, mutta tämä rapin bling, bling-osasto totaalisen lahjattomine cheekeineen minua hävettää. Tai hävettää se suosio, jonka levy-yhtiöt hänellekin ovat stadion-konsertteja ja muita piffaamalla järjestäneet. Eihän sillä miehellä oikeasti ole rahaa edes Jopo-polkupyörään, eikä suosiokaan oikeasti kovin kärkeen yllä.

      Poista
    7. Kas vaan, en miellä Cheekiä rappariksi, vaikka sellainen hän kai on. Jotenkin Cheekin kappaleissa on ripaus pop-musiikkia tai jopa iskelmää, sillä sanoituksissa on viittauksia tummiin vesiinkin. Aina on vaan sama kaava. Vaikeuksista rikkauteen ja menestykseen ja minän kohoamiseen. Onhan tuo aika köyhää.

      Poista
  21. No joo, eipä maalata enempää piruja seinille, vaikka pahalta näyttää. Valtion romahduksesta saamme päivittäin katkelmia näköradiosta ja otantoja netistä kuin Dante muinoin omissa houreissaan helvetistä. Toistaiseksi talouskuripiru ei ole vienyt monilta leipää suusta, ainakin armopalajakelusta sitä on saanut.

    Meillä Onnela-Suomessa on vielä voimassa hoitotakuu. Hoitotakuu tarkoittaa sitä, että jos osaat vähänkin oikealla tavalla puhelimessa ruikuttaa ja lirkuttaa, saatat päästä julkiselle kunnanlääkärille ehkä alta puolen vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "... kuin Dante muinoin omissa houreissaan helvetistä."

      Kuulepas Anonyymi: Sitten kun Sinä, ystäväiseni, hourehdit Danten tasoisesti, mä oon aika varma että KAIKKI Suomen johtavat mediakonsernit ottavat Sinuun yhteyttä ja tarjoavat Sinulle kolumnistin vakanssia mihin julkaisuun tahansa. Tai ruutuun. Tai radioon. Tai mihin tahansa.

      Oli se sellainen hourupää tuo Dante Alighieri.

      Poista
  22. Jotenkin tuntuu siltä, tosin kaukaiselta ajatukselta, että aletaan tässä kertoa miten elämä Ruotsissa on mukavempaa kuin Suomessa,
    Voidaan alkaa siitä, että autot ovat verottomia, tosin vuosittaista maantieveroa maksetaan, omakotitalot rannikolla maksaa puolet siitä mitä Suomessa, maantiet hyväkuntoisia, parkkisakoista valittaminen ei maksa 2500 kruunua, ylinopeussakot ovat kohtuullisia, eivätkä perustu tuloihin,
    liikennekameroita on harvassa ja ne hyvin merkattuja, paikallisessa Systeemissä kalja ja viini ovat paljon halvempia kuin Alkossa jne jne.

    Nyt seurataan Suomen tilannetta suurella mielenkiinnolla ja ehkä hivenen vahingoniloisesti, (anteeksi moukkamaisuuteni) jos se sallitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahingonilo ei ole kovinkaan rakentava asenne tilanteessa, jossa maa makaa syvenevässä lamassa. Ei tämä hallitus minunkaan mielihallitukseni ole, ja itse olisin tahtonut toisenlaisen tuloksen ja koostumuksen, monen muun lailla.

      Minusta pelisääntöhin ja oikeastaan yleissisvistykseen nyt vain kuuluu demokraattisen vaalituloksen kunnioittaminen eikä olla hakkumassa tekijöitä jo ennen kuin on aloitettu.

      Vaan odotellaan rauhassa, vaaleihin on vielä kuitenkin aikaa.

      Poista
  23. Muutamakin tutkija on jo huolestumassa Persujen suosion laskusta. Ovat tajunneet, että edessä ei ole se, että Persujen kannattajat siirtyvät mokutusleiriin. Pelkäävät että edessä on politiikasta vieraantuminen ja ulkoparlamentaarisiin tasajyvä- ja molotov-henkisiin vaikutuskeinoihin siirtyminen. Itse epäilen, että edessä ei ole radikaalin fennismin nousu, vaan veronmaksulakko. Siirretään firmat Eestiin tai Sveitsiin, lopetetaan yritys, lopetetaan työn hakeminen jos duunit loppuvat, tehdään kaikki pimeästi, talkoilla tai muuten vaan ohi kirjanpidon, metsästetään oman pään mukaan, ajetaan löpöllä, toimitetaan perintötussarit ohi perunkirjoituksen, jätetään rakennusluvat hakematta ainakin remonttien yhteydessä ja siirrytään muutenkin byroslaviasta subsidiariteettilandiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko suomen järjestelmä on sossujen tehoton raharovio jonka motiivit olivat puhtaasti sossujen ideologiaa myötääviä.

      Poista
    2. Amerikkalaisia puisttaisi, jos saisivat kuulla hallituksemme yrityksistä rajoittaa sopimusoikeutta. Sitä itseäänhän se on, reaalisosialismia, jota myös kommunismiksi sanottiin.

      Poista
    3. Siitä en tiedä, kenen raharovio koko järjestelmä on, mutta viittaisin kyllä sinne edellisiin hallituksiin .

      Vaan kyllä sitä rahaa jossakin roviossa on, jos pakolaisista vastaava henkilö, jonka työssä ei ole minkäänlaisia pätevyysvaatimuksia, voi vetäistä yli 9 000 euroa kuukaudessa, niin kuin valtakunnan toiseksi suurimmassa lehdessä tänään kerrotaan.

      Minä vastasin työssäni jopa 40 oppilaasta kerrallaan ja palkkani oli tuolloin murto-osa tuosta. Ja kovat olivat pätevyysvaatimukset.

      Poista
    4. En tiedä tuosta alaikäisten pakolaisten asioiden hoitajan hommasta, mutta siinä jutussa mainittiin kyseisellä tienaajalla olevan hoidettavanaan 67 pakolaisen asiat.

      Sopimusoikeutta hallitus tietysti omassa anarkismissaan on kannattavinaan, se tukee voimakkaasti ns. paikallista sopimista. Sehän on sitä kun korsto-pate kysyy pikku-pekalta, että "haluukkos turpaas?" - ja pikku-pekka vastaa fiksuna poikana ja pahemmilta välttyäkseen hyvin nopeasti: "tottakai!"

      Poista
    5. No jaa, yhdellä opettajalla on vastuullaan jopa 200 oppilasta vuoden aikana. Kaikki on suhteellista.

      Jos on pakolaislasten, eli siis käytännösttä nuorten miesten "edustaja", niin pitää huomata, että näiden nuorten ympärillä pyörii muitakin auttajia, sosiaalialan ihmisiä, opettajia, terveydenhoitajia ja avustajia - edustaja ei ole siis yksin työssään eikä ole nuorten kanssa taatustikaan kokopäiväisesti.

      Minusta palkka on kerrassaan kova, kun ajatellaan ihan muitakin kunta- ja valtiotason jopa korkeita virkoja.

      Poista
    6. Kovalta rahalta se tuntuu. Mutta ei auta niin kauan kuin kepu ja persut haalivat tänne pakolaisia ympäri maailmaa, mistä vain vähän sen näköisiä löytävät.

      Poista
    7. Ei kai niitä kukaan haali. Sivistys- ja hyvinvointivaltion on tehtävä, mitä tehtävä on. Viittaan moraaliin ja eetokseen. Minusta pakolaisia pitää auttaa, mutta ei saa olla tietämätön ja höveli agendassaan millään laidalla.

      Poista
    8. Minustakin on aika rumaa, kun toisinaan kuulee kepuja ja persuja nimitettävän ilkeilevällä sanalla suvakeiksi.

      Poista
    9. Jos tarkkailee sanojen suvakki, maahanmuuttokriittinen ja rasisti merkityksiä lehdistössä, ei voi muuta kuin nauraa.

      Kun oikeasti moni "suvakki" onkin vain osasuvakki, sillä on yhä tavallisempaa, että suvaitseminen on hieman kapeutunut ja pienoinen rajausten tekeminen nostaa päätään. Sitten ovat tietysti päivystävät suvakit erikseen. Heidän uskonsa ja luottamuksensa on horjumaton, ja he muistuttavat uskoon hurahtaneita.

      Moni rasistiksi nimetty sen sijaan osoittautuukin ihan ihmiseksi, joka vain tarkkailee maailmaa hieman kriittisesti ja epäillen. He ovat maahanmuuton ja pakolaisuuden agnostikkoja. Ja sitten ovat tietysti täysperkeleet, aitorasistit, jotka ovat maahanmmuuton ateisteja: muslimia ei saa päästää rajan yli.

      Poista
    10. Ehkä suurin virhe tehdäänkin juuri siinä, että ryhmiä katsotaan olevan vain kaksi, suvaitsevaiset ja rasistit. - Tulisi nähdä, että enemmistö liikkuu välimaastossa.

      Poista
  24. Iines Kirjoitti:"Sivistys- ja hyvinvointivaltion on tehtävä, mitä tehtävä on. Viittaan moraaliin ja eetokseen. Minusta pakolaisia pitää auttaa, mutta ei saa olla tietämätön ja höveli agendassaan millään laidalla."


    Ensimmäinen vaihe on toi "tuupataan mamut asuntojonossa kantaväestön ohi".

    Toinen vaihe on "pidetään huoli siitä, että mamut eivät joudu korvausvastuuseen kämppiä ja niiden varustusta vahingoittaessaan tai holtittomasti resursseja kuluttaessaan". Eli jos Abdi Elmi Gutale tykkää sademetsämäisestä tunnelmasta, niin suihku päälle 24/7 ja hella täysille + uuninluukku auki. Kyllä Pekka ja Pirjo maksavat - sekä kämpän tuhoutumisen että vedet ja sähköt.

    Kolmas vaihe on "asutetaan yksityisille markkinoille - kyllä Valde maksaa".

    Neljäs vaihe on vielä edessä. Se on kakkosvaihe yksityiselle puolelle sovellettuna. Eli asuntosijoittajan kanssa tehdään sellainen diili, että yhteiskunta korvaa kämpän vahingot. Ja aina asukkaan vaihtuessa - vaikkapa perhekoon kasvamisen vuoksi - sijoittaja pääsee ihan itse arvioimaan että kuinkas suuren korjaustarpeen asukkaat aiheuttivat ja minkä verran kehtaisi kupata yhteiskuntaa tällä kertaa.

    Tää nelosvaihe voi olla aika hyvä verenpaineennostaja jos samaan aikaan korostetaan sitä, ettei yhteiskunnalla ole varaa korjata tai purkaa homekouluja, homevirastoja, homekoteja (joissa asuu pottunokkia).... Täytyy vielä erikseen korostaa, että homekorjausrahat ovat menneet yksityisille asuntosijoittajille - joista iso osa on karriääripoliitikkoja - niin verisuonennapsahdustalkoot ovat valmiit.

    VastaaPoista
  25. Menin tänään kauppareissullani kameran kanssa syrjäiseen joenrantapuistoon toiveena saada jotakin luonnon ihmettä kuvattua. Yleensä puisto on autio ja tyhjä, paikalliset eivät juuri käy siellä, vaan kävelevät mieluiten keskustassa näyteikkunoita katsellen. Minusta joen rantoja on hauska
    kulkea.

    Vaan nytpäs alueelta kuului karmea huuto. Pakolaislapset eli parikymmentä miestä potki puistossa palloa. Osa oli käyttämäni polun varrella tupakalla ja ehkä kaljalla parin kolmen miehen ryhmissä, ja meteli oli repivää. Yksi kolmikko oli paksun puunrungon takana.

    Myönnän etten uskaltanut kulkea heidän ohitseen kapealla polulla, josta ei ole näkyvyyttä kuin autiolle joelle. Käännyin siis takaisin ja ajoin pois. Pelkoni oli epämääräistä, ei tarkkaa, mutta väitän, että olisi vaatinut naisihmiseltä tai etenkin nuorelta tytöltä luonnetta kulkea heidän ohitseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Röökiä vetävät pakolaislapset kuuluvat maamme luontoon ja parven sellaisia kohdatessa pitää säilyttää malttinsa, puhua rauhallisesti matalalla äänellä ja peräytyä hitaasti tulosuuntaan, katsekontaktia ei saa missään tapauksessa ottaa ja hätätilassa parven tehdessä valehyökkäyksen pitää näytellä kuollutta.

      Poista
  26. Et uskaltanut kulkea ??? Opettajan pitää osata pitää kuria nuorisolle...

    Mutta asiajasta toiseen....Miksi muuten joukkoraiskausten, anarkomellakointien, matuhulinoinnin, islamistisen terrorismin jne. yhteydessä ei jaeta ollenkaan tuomioita yllytyksestä? Onko noilla porukoilla jokin "vapaudut esitutkinnasta" -kortti, jota voivat vilauttaa niin että konstaapelit Koukku ja Väkä pääsevät tutkimaan liikennettä ja muuta rikollisuutta sen sijaan että tuhlaisivat aikaansa lastenraiskaajiin, terrorismin ehkäisemiseen ja muuhun vähäpätöiseen?

    Kysyn vaan .

    VastaaPoista
  27. En uskaltanut kulkea, juuri niin. Puisto on syrjäinen ja nyt se oli täysin tyhjä, oli vain ne turvapaikanhakijamiehet. Minut on muinoin Turussa yritetty raiskata, ja siitä on jäänyt tiedostamaton pelko hyökkäyksiä kohtaan. Olen luonnostani ystävällinen vieraille ihmisille, ja tuolloin se hyökkääjä tulkitsi hymyni ilmeisesti väärin.

    VastaaPoista
  28. Sitä minä olen vähän ihmetellyt, ettei sellaisten nuivakeiden tai suivakeiden joukosta ole maassamme noussut yhtä ainoaa osaavaa poliitikkoa. Yksi kirjoittajahan siellä oli, mutta hänkin siirtyi europarlamenttiin, mikä ei omaa päätäntävaltaa ja minkä vaiktusvaltaakin on suuresti liioiteltu. Ehkä se vähän suivaisi ti nuivaisi, että aloittelevan vihreän liikkeen edustajan avustajan siskokin oli parempi politiikan tekemisessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riku kirjoitti: "Sitä minä olen vähän ihmetellyt, ettei sellaisten nuivakeiden tai suivakeiden joukosta ole maassamme noussut yhtä ainoaa osaavaa poliitikkoa."


      Ongelman taustallahan on siis se, että yliopistoboomin vuoksi meillä on nykyään jumalaton lauma tyhmiä ylikoulutettuja ihmisiä, jotka ihan tosissaan luulevat, että se perseenpäristimien värivaihtoehtojen kulttuurisesta vaikutuksesta tehty gradu jollain tapaa siunaa sen, että tulipa sitten 10 vuotta pureskeltua tarkoituksellisen helposti nieltäväksi suunniteltuja oppimiskokonaisuuksia, lopulta tuottamatta hiukkaakaan uutta tietoa tai laadullista hyvää. Korkea koulutus ei tehnyt heistä parempia ihmisiä, sillä jos on lusikalla annettu, se ei ulkolukemisen määrällä kauhaksi muutu.

      Tälle akateemiselle ongelmajätteelle täytyy sitten vaikka väkisin keksiä (oppi)arvolle sopivia työtehtäviä, mikä tietenkin johtaa huvittaviin lopputulemiin.

      Ei niin, etteikö jossain varmasti olisi yksittäinen lahjakaskin humanisti, mutta kyllä suurten ajattelijoiden päivät ovat menneisyyttä. Tämän ajan tyypillinen vihreän liikkeen edustaja on parhaimmillaankin päristintutkija, jonka osaaminen koostuu siitä, että hän tuntee muiden päristintutkijoiden näkemykset päristimistä. Riku on hyvinkin asian ytimessä , että heidän ei ehkä tulisi ohjata yhteiskuntaa.

      Poista
    2. Koulutus on kuitenkin se, joka parhaiten kannattaa ja antaa töitä. Sanot sinä mitä sanot, arvoisa Anonyymi.

      Tiedätkös mitä gradut ovat? Tutkimuksia, joissa ei pärjää ulkoaopitulla, vaan taidolla käyttää tietoa ja luoda sen pohjalta uusia ratkaisuja. Älystäkään ei ole haittaa. Ja vaikka se gradu olisi sittisontiaisen pariutumistavoista, sitä tehdessä oppii vertailun kautta muittenkin eliöitten sukupuolielämän laajan kirjon. Ja jos mennään vielä syvemmälle, eliöiden rinnalle voidaan nostaa nisäkkäiden ja jopa ihmisten sukupuolitavat. Ajattelepas mitkä sfäärit! Tätä tiede on. Sittisontiaista ei opita tuntemaan tutkimalla vain sittisontiaista.

      Poista
    3. Anonyymi lainaa ideologiansa suoraan punaisilta khmereiltä. Myös heidän ongelmansa olivat liikaa koulutetut, kuten opettajat, lääkärit ja ylipäätään jonkun tutkintopaperin saaneet.

      Poista
    4. Punainen khmer tuomitseee aivan älyttömällä tavalla Halliksen väitöskirjan muinaiskirkkoslaavista vain siksi, ettei sen tiedoilla ole hänelle merkitystä. Se, että loistava kirjoittaja on osoittautunut huonoksi poliitikoksi, saattaa liittyä esimerkiksi hänen sosialisiin kykyihinsä. Väitöskirjaansa puolustan, vaikken siitä mitään ymmärrä, enkä sitä minäkään mihinkään tarvitse.

      Poista
    5. Se kyllä täytyy myöntää, etten sitäkään tiedä, josko muinaiskirkkoslaavi luo oivallisen perustan yhteiskuntamme hahmottamiseen esimerkiksi surrealismin keinoin.

      Poista
  29. Jos olisit ollut Laura Huhtasaaren kunnasta Pori, tai hänen tyttärensä edes kaveri?, olisit jatkanut matkaasi pokkana. Pian persu ystäväsi olisivat puskasta hypännyt sinua puolustamaan ja turvikset olisi otsikoitu raiskausyrityksestä sinua kohtaan, vaan nippa nappa, onneksi pelastuit mamujen kynsistä!

    VastaaPoista
  30. Jaa mutta kun en ole. Ja tuskin se noin muutenkaan olisi mennyt. Vähän kuin lukisi yhtä blogia, jossa nähdään herkästi rasisteja puskissa.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines kirjoitti:"Koulutus on kuitenkin se, joka parhaiten kannattaa ja antaa töitä. Sanot sinä mitä sanot, arvoisa Anonyymi."

      Kannatti varmaan kun sinä olit nuori. Mutta nyt eletään nykyaikaa. Ei se koulutus takaa sitä että ihminen osaa töitä tehdä .


      http://yle.fi/uutiset/korkeasti_koulutettuja_tyottomia_on_ennatysmaara/7235337

      Poista
    2. Iines opiskeli aikana, jolloin opiskelijuus oli Suurta ja Upeaa, inflaatio maksoi opintolainan korot pois, työpaikka oli suht taattu korkeakoulututkinnolla eikä töissä tarvinnut opiskellessa käydä.
      Tällä hetkellä vaikutelma on se, että nimenomaan korkeakoulu opiskelioita koulutetaan liikaa, ovat huuhaatyyppejä, elävät valtion tukijaisilla, kulkevat burberryhuivit kaulassa, vetävät 3 lattea päivässä Ekbergillä ja silti kehtaavat ruikuttaa, että tuki on liian pieni - koskee erityisesti ei-kovien tieteiden opiskelijoita, mutta di-inssienkin ylikoulutuksesta on ollut puheita.

      Poista
    3. Anonyymi, kaikesta huolimatta koulutus kuitenkin turvaa parhaiten työnsaannin, paremmin kuin kouluttautumattomuus. Tämän sanoin, en muuta. 

      Kommenttisi sisältää niin suuria virheitä, että tietämättömyyttäsi täytyy ihmetellä. Sinulla on samoja hatusta vedettyjä oletuspäätelmiä kuin aikoinaan Osku Pajamäellä, ja olen niitä tuhannesti oikonut.

      Inflaatio ei suinkaan syönyt opintolainojen korkoja saati lainoja. Jokainen penni maksettiin takaisin valtiolle korkojen kera. Kun tili tuli, se meni samana päivänä opintolainan lyhennyksiin ja laskuihin, jotka olivat tavallisen pienperheen elinkustannuksia. Loppukuu elettiin sen kymmenen lainan takaisinmaksuvuoden aikana tilivelaksi, joka oli meidän pelastuksemme. Kiitos S-marketin ruokatilin!

      Miten mahdoit kuvitella minun polveni rahoittaneen opiskelumme? Opintotukea ei ollut ja laina oli pienempi puolessa vuodessa kuin nykyisen opintotuen puolivuotissumma, siis suhteellisisti laskettunakin. Kun opintotuki tuli, se oli muistaakseni alkuun 50 euron tasoa kuussa. 

      Minä siis rahoitin opintoni lainan lisäksi töissä käymällä. Kesät Ruotsissa, talvet iltaopettajana Boris Gontjarovin telekoulussa, jossa oli kurssiopetusta teknisen alan opiskelijoille. Väliin kävin Bergelinin munapakkaamossa ja Auran panimossa sekä annoin lukiolaisille ainekirjoituksen yksityistunteja.

      Että se siitä entisen korkeakouluopiskelijian makeasta elämästä. Lisätäkseni nyyhkypuolta mainitsen vielä yhden totuuden. Äitini itki kuolinvuoteellaan sitä, että hänellä ei ollut antaa tytöilleen rahaa opiskeluun Turussa. - Tulitte aina niin nälkäisinä kotona käymään. Hän oli tehnyt meille kattilallisen lihakeittoa. Kaikki meni viikonlopun aikana.

      Poista
    4. Jos nykyisten opiskelioiden pitäisi tehdä sama kuin sinun Iines , voi mekkalan määrää ja hallitusen haukkumista.
      Vai tuliko sinulla Iines miellee nuorena haukkua hallitusta opintolainaan ottaessa?
      Valtio takasi opiskelioiden lainan.Sitä ei tarvinnut lyhentää jos ei saanut töitä.

      Poista
    5. No nykyopiskelija voisi kyllä mielessään kuvitella, millaista hänen elämänsä olisi, jos opintotuen joutuisi maksamaan korkojen kera takaisin. Itse maksoin opintolainaa takaisin 10 vuotta, ja sen jälkeen asuntolainaa 10 vuotta. Tällaista on ollut ahneeksi moititun sukupolven aikuiselämä.

      Poista
  31. Kyllähän lukio auttaa jatkokouluttautumisessa myös ihan järkevillä ja oikeasti hyödyllisillä aloilla, ja melko pienestä osasta ylioppilaita tulee hyödyttömiä maailmanhalauksen maistereita.

    Kyse on siitä, että monissa piireissä, ja varsinkin suvispiireissä, on sitkeästi vallalla käsitys, että normaalit ihmiset menevät lukioon, ja amikseen menevät ne, jotka ovat liian tyhmiä päästäkseen lukioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varsin monet menevät jo suosiolla ammattikorkeakouluihinkin edes yrittämättä yliopistoihin. Suuri osa yliopiston käyneistä on naishumanisteja eli käytännössä opettajia ja muita koulutukseen nähden alipalkattuja. Samoille palkoille pääsee ammattikouluista, paremmillekin, jos on mies. On ihan viisasta huomata tämä.

      Poista
    2. Lukion tehtävänä ei muuten ole johdatella opiskelijaa "hyödyllisille" aloille, vaan korkeakouluopintojen pariin. Ns. käytännöllisiä aloja varten ovat ammattikorkeakoulut ja ammattilliset opistot.

      Poista
  32. Anonyymi on turhan vaatimaton, vaikka aika ilmeiseltä tuntuu, että hän on hallituksemme koulutuspoliittinen -, ehkä jopa talousneuvonantaja. Kuinka voi joku sanoa noin nappiin ja paljolti ajatellun tuntuisesti, että puunhalauksen maisterintutkintoon johtavat koulutukset on lopetettava! - Olen ehdottomasti samaa mieltä.

    VastaaPoista
  33. Valmistuakseen puunhalauksen maisteriksi opiskelijan on suoritettava vaativat opinnot ekologiasta, biologiasta, kemiasta, fysiikasta, geotieteistä, seksologiasta ja filosofiasta. Sitten vasta pääsee puuta halaamaan. Että älkääpäs pojat yhtään halveeratko humanistismaistereita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästäpä tulikin mieleeni se, että kun hoitoalalle on vaadittu enemmän miehiä, niin onhan niitä perinteisesti siellä ollutkin, nimittäin metsänhoitajina.

      Puunhalausopisto voisikin laajentaa tutkintorepertuaariaan ja alkaa jakaa myös metsänlähihoitaja-tutkintoja, ja miksei poliittisen tasapainon vuoksi kouluttaa myös metsänperushoitajia.

      Poista
    2. Iines kyseli mihin perustuu väitteeni, että parhaiten tienaavat saavat sosiaalietuuksia Suomessa aika hyvin.

      Se perustuu tähän:

      http://www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png

      Norja, Tanska ja Ruotsi antavat enemmän sosiaaliturvaetuuksia kaikkein köyhimmille.

      Suomi on sosiaalikakun jakamisen suhteen samassa sarjassa Belgian, USAn ja Israelin kanssa.

      Australia. Norja ja Tanska ovat kaikkein reilumpia huono-osaisia kohtaan.

      Näin puhuvat faktat omasta puolestaan.

      Poista
    3. Et vastannut kysymykseeni: mitä sosiaalietuuksia parhaiten tienaavat saavat Suomessa eniten. Siis mitä sosiaalietuuksia? Etuus 1, etuus 2 jne.?

      Poista