26.3.2016

Älkäät peljätkö, maan matoset

25.3. Nyt on kielletty pelko. Selvä. Mikäs siinä. Käännetään pelkovaihde pois. Niks naks.

Sanotaan siis kaikki yhdessä, yhes koos siellä Virossakin: islam on rauhanuskonto. Terroristit ovat fundamentalisteja, joilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. He eivät ole edes muslimeja.

Ja kerran vielä: terrorismilla ei ole uskontoa. Se on aina fundamentalistien syy, kuten paavikin sanoi pääsiäisrukouksessaan plyymiensä keskeltä. Tulee vain suvaita, kovasti suvaita, ei saa pelätä, ei saa suuttua, sillä silloin rasismi eskaloituu. Pitää olla mielen vapaus, aikaa unelmille, ettäs tiedätte pelkurit.

Ei saa päästää ketään tulijaa syrjäytymään. Avataan nyt vain sydämet ja kukkarot ja annetaan entistä enemmän. Muistetaan tässä runoilija Kahlil Gibranin kauniit ja kannustavat sanat:

 "Ja vasta kun olette päässeet vuoren huipulle,
tulette todella kiipeämään.
Ja vasta kun maa on vaatinut jalkanne ja kätenne, 

tulette todella tanssimaan."

Tuetaan siis kaksin verroin, joustetaan nelinkontin, sillä se koituu siunaukseksi maalle eikä kukaan tee meille pahaa. - Vieraat ensin, sanoi pilapiirtäjä Karikin kaukoviisaasti. Oi kun tuo miekkonen eläisi vieläkin. Miehestä tapeltaisiin Helsingin Sanomien sensuroitua piirtäjänsä pellolle.

On todellakin, te epäuskoiset, vain pelkääjien syy,  että terrorismi tulee yhä lähemmäs. Pelko lisää rasismia ennen kaikkea tyhmillä, ihmisillä joilla on huono oikeinkirjoitus ja mahtava kasvatus, kuten Vihdin valehtelevilla tytöillä. Älkäät olko siis enää juudaksia, jotka kavaltavat oman isänmaansa ja koko EU:n peloillaan. Katsokaa vaikka kissavideoita, niin verenpaine laskee ja pelko poistuu.

26.3.  Vaan nyt on lankalauantai eikä maailmalla ole tainnut missäänpäin posahtaa. On toivoa myös keväästä, lämpötilojen kohoamisesta. Vein jo piharuukkuun keltaiset narsissit, ja ne ovat selviytyneet hyvin ensimmäisestä yöstään ulkona. On mahdollista, että kevään ensimmäinen mökkireissu tapahtuu pyhien aikaan. Kyllä tämä tästä.

182 kommenttia:

 1. Omat käsitykseni ovat muuttuneet ja vaihtuneet ja olen koettanut tutkia kunnioittavasti muita uskontoja, erityisesti Islam ja Koraani ovat viehättäneet minua. - Mika Waltari, Ihmisen ääni, 1978.

  Kirjan Mikael Hakim nimen alapuolella lukee:
  "Kymmenen kirjaa Mikael Carcajalin eli Mikael El-Hakimin elämästä vuosina 1527-38 hänen tunnustettuaan ainoan jumamalan ja antauduttuaan korkean portin palvelukseen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskontotiede on tiede, johon sopii Waltarin sanoma. Se tutkii kaikki uskontoja yhdenvertaisina ja varoittaa pitämästä alkuoperäiskansojen varhaiskantaisia uskontoja väärinä tai huonompina kuin uudemmat uskonnot.

   Olen itse aina halunnut korostaa sitä seikkaa, että kaikki uskonnot ovat pohjimmiltaan samaa: ne ovat syntyneet samasta tarpeesta turvata oma napa ja oma selus ja jäädä henkiin.

   Nykyajan ihminen hakee uskonnoista myös mielenrauhaa, tyyntymistä.

   Poista
  2. Rohkenisin kyllä väittää, että uskonnot ovat syntyneet ihmispolon tarpeesta ymmärtää maailmaa ja oma paikkansa siinä. Siis ihan se perinteinen: kuka minä olen ja mitä minä täällä teen?

   Poista
  3. Mistä tulen, minne menen?

   Poista
  4. Sama asia tuo on minun mielestäni, Tapsa, ihmisen tarve ymmärtää maailmaa ja oma paikka siinä kokonaisuudessa. Täytyy kysyä jatkokysymys: miksi on tarve ymmärtää maailmaa ja ihminen, ihmisyys? Miksi ihminen ei vain ole ja filosofoi?

   Eloonjäämisoppi (ja sielun ikuinen elämä) sopii kaikkien uskonnonsyntyteorioiden perimmäiseksi motiiviksi alkaen animismista, totemismista tai magiasta. Ihminen lepyttää vainajien henkiä, tai erityistä väkeä, joka on kaikessa elottomassa ja elollisessa. Kaikki pyörii siis oikeastaan kuoleman ympärillä. Sitä ihminen ei ole pystynyt taltuttamaan edes uskonnon avulla.

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Harmi. Se oli kaunis kannanotto.

   Poista
 2. Iltalehdessä on mielenkiintoinen artikkeli suomalaisesta terrorismista. "Suomi oli terrorismin potentiaalinen suurvalta 110 vuotta sitten", sanoo Teemu Keskisarja. "Ydinjengi koostui alle 20-vuotiaista, terrorismihan on yleensä nuorukaisten hommaa, Keskisarja sanoo. "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erona muslimimaihin vain on se, että länsimainen ihminen on kehittynyt uskonnostaan huolimatta tai sen avulla ihmisarvon tasaveroisuutta edellyttäväksi ihmiseksi, kun taas muslimimaissa tällaista kehitystä ei ole havaittavissa: elollista ei kunnioiteta itsessään, ja esimerkiksi musliminainen on evoluoitunut alemmaksi olennoksi. Kaikki on kuin keskiajalla. Väkivaltakin.

   Poista
  2. Niin, tällaiseen kehitykseen on myös uskonnon ulkopuolisia, poliittisia ja maailmanpoliittisia, syitä. Saudi-Arabia on yksi suurvalloista, rahaa on millä mällätä ja amerikkalaisetkin niillä mälläävät. Tappamisesta toki siellä tykkäävät, mutta isis ja Al qaida ovat pahimpia vihollisia.

   Poista
  3. Tämä on totta, mutta näitä muita syitä on muillakin mailla kuin muslimimailla.

   Tärkeää olisikin miettiä, miksi juuri muslimit pitäytyvät niin kirjaimellisesti keskiaikaisessa muinaisuskossaan, vaikka maailma on muuttunut heilläkin - on iPhonet ja Macbookit ja adidakset.

   Poista
  4. Korjaan sen verran, että nuo mainitsemani tuotemerkit ovat pääosin vain miehillä, ei naisilla.

   Poista
  5. Sen verran mitä minä - hyvin vähän - Keskisarjaa tunnen, tai siis olen lukenut, niin vakavasti otettava historiantunkija hän on. Kaivelee dokumentteja esiin. Se, että hän esittää johtopäätöksensä "jätkämäisellä" tyylillä, ei se mikään miinus ole. Sanoisin että uskottavampi hän tuolla tyylillä on kuin kietoisi kertomansa "akateemiseen krumlum-hei-ja-hoi" krääsään. Lässyttäjiä tässä maassa riittää muutenkin.

   Poista
  6. tunkija = tonkija

   Mielipiteet, jotka avaavat uusia uria, niillä on merkitystä. Ihan sama vaikka ne mielipiteet olisivat vääriä. Sillä ei ole MITÄÄN merkitystä! Ajatelkaa vaikka Freudia. Juuri missään asiassa, paitsi sivuseikoissa, mitä hän väitti, ei hän näin jälkeen päin ajateltuna ollut oikeassa. Mutta minkä maailmankaikkeuden hän meille avasi...! (valtavan avaruuden, koko tähtitaivaan)

   Poista
 3. Keskisarja väittää, etteivät suomalaiset terroristit tappaneet ulkopuolisia. Minä en ole vakuuttunut 20-vuotiaan, virkavallan kätyriksi epäillyn, tai tavallisen polliisikonstaapelin suuresta sisäpuolisuudesta tai syyllisyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut Keskisarjan artikkelia, mutta siinä viitattaneen (arvaan Rikun esimerkistä) viime vuosisadan alun Verikoiriin?

   Mielenkiintoista heissä on se, että mm. modernin runoutemme suuri yksinäinen edeltäjä Gunnar Björling kuului Verikoiriin. Mielenkiintoista myös siksi, että hän oli kai paikalla, kun Maiju Lassila ammuttiin mereen Suomenlinnaan vietäessä.

   Poista
  2. Verikoirista artikkelissa paljolti puhuttiin. Maiju Lassilan teloitus oli häpeällinen. Häpeä koko maallemme.

   Poista
  3. Nykyään tahtovat solmuun mennä niin aivot kuin kieli.
   Samanaikaisesti pitäs tuomita muslimien tekemät tappohyökkäykset, kun toisaalta pitäs olla niin suvakki niin suvakki. Koska kuulemma ei ne isisläiset ookkaan tosimuslimeita, vaikka väittävät. Se kun on muhamettilaisuus oikeesti mitä lempein rauhanuskonto sharialakeineen ja kaulan katkaisuineen ynnä muineen kuolemantuomioineen.

   Poista
  4. Ihan uteliaisuuttani kysyn, viittaako nimimerkki töktök ajatteluun vai tunne=elämään?

   Poista
  5. Luin juuri hiljakkoin Teemu Keskisarjan teoksen Kirves, joka kertoi Suomen ainoan sarjamurhaajan, Juhani Adaminpojan rikoksesta ja rangaistuksesta. Juhani Adaminpoika tappoi 1800-luvun puolivälissä kaksitoista ihmistä eli yhden perheen ja paikalle osuneen naapurin.

   Teos oli tietysti jännittävä ja kaikin puolin mielenkiintoinen, etenkin kun kävin jokunen aika sitten sattumoisin murhattujen haudalla.

   Jokin Keskisarjan tavassa esittää asiansa ärsytti, mutta en muista, oliko se kerrontatekniikka vai jokin tyyliseikka. Muistan ajatelleeni, että tämäkö on paljon mainostettu Keskisarja. Ilmeisesti hänen ansionsa ovat sitten historian tutkimustiedoissa.

   Minusta kaikki teloitukset ovat häpeällisiä, ei yksin Maiju Lassilan tai punaisten tapot. Myös patruunan teloitus Täällä Pohjantähden alla -romaanissa oli varsin häpeällinen ja surullinen. Veljessota on häpeällinen sinänsä.

   Poista
  6. Tämä on mielenkiintoista, että kun puhutaan muslimien järkyttävistä terroriteoista, puhe kääntyy tässäkin suomipojan pahoihin tekoihin...

   Poista
  7. Niin ja ne ovat tapahtuneet monta sukupolvea sitten.
   Mutta toiset eivät pääse yli vanhoista asioista.

   Poista
  8. Tarkoitin myös itseäni, kun puhuin Linnan patruunan teloituksesta. Mieleeni jäi vain romaanista ja elokuvasta, kun vanha ja vapiseva mies talutettiin kyytiin ja ammuttiin sitten maantienojaan.

   Minusta mikään asia ei pyhitä väkivaltaa, vaan ne ovat aina murhia. Murhasta ei pitäisi päästä koskaan vankilasta vapaaksi, vaan murhaajalta tulisi viedä koko elämä eikä kuutta vuotta. Se olisi automaatti, ei tuomarin varassa.

   Poista
  9. Nämä uudet terroriteot ja väkivaltaiset raiskuut ja naisten ahdistelut ovat ilmeisesti niin vaikeita asioita ihmismielen käsitellä, että niitä vähätellään hakemalla menneisyydestä vastaavanlaisia tekoja ja selittämällä ne sillä.

   Myös islamista ja Koraanin opeista vallitsee hämmennys. Asian käsittelyä pyritään siirtämään sillä, että selitetään asia kulttuuriseksi tavaksi - ihan kuin se olisi parempi kuin se, että tapa tulee pyhästä kirjasta.

   On hyvin mielenkiintoista, että meillä omaa uskontoa voidaan helpostikin pilkata ja siitä voidaan irtautua ja julistautua ateistiksi, mutta samojen irtaantuneitten mielestä islamia ei saa pilkata, ei piiruakaan, ja sen harjoittajille tulee ehdottomasti rakentaa suurmoskeija hyvälle paikalle pääkaupunkiin. Miksi ateisti ei kiellä Allahia? Selittäkää, olen tavattoman utelias.

   Poista
  10. Minulle on aika vieras sellainen maailma, jossa Linnan patruunan teloitusta ei paheksuttu. En ole ollut taistolainen, eivätkä sinikkasokat minua viehätä millään muotoa.

   Poista
  11. Isoisäni vihasi kekkosta yli kaiken, nimitteli häntä vihreäksi (maalaisliitto) kommunistiksi. Seinällään oli silti kaksi kekkosen allakirjoittamaa plakaattia kiitoksin sodankäynnistään.

   Poista
  12. En osaa nyt tarkkaan analysoida, mutta Keskisarjan tuore ja rohkea ote, omat näkökulmat, minua viehättävät. Se oli nähtävissä jo väitöskirjassaan, joka ykskaksyllättäen käsitteli 1700-luvun lehmien panemisia. Sotkamo (heh, heh) oli siellä tilastokärjessä.

   Poista
  13. Minunkaan demari-isäni ei ikinä suostunut äänestämään Kekkosta, vaikka Sorsa käski. Isäukko vaan puhisi, että hän se Sorsan johtajaksi nosti, joten voi pudottaakin. (Se oli muuten totta.)

   Sotkamo - no, niinpä tietenkin. Me muut Kainuussa kasvaneet kutsuimmekin sotkamoilaisia aina sudeettisavolaisiksi, murteen takia.

   Poista
 4. Sen Muhammadin perustaman uskonnon nimi muuten, se Islam, on käännettynä Rauha.
  Käyköön tiedotteena samanlaisesta olkiluotomaisesta voimasta ja turvallisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta suomalainen ydinvoiman tuottaminenhan on turvallisinta mitä on. Fossiiliset polttoaineet, turve, kivihiili ja muut, tuhoavat maapallon varmasti.

   Poista
  2. Sosiaalihuollon hulvattomasti tukemat ropellit tappavat linnut ja tekevät melullaam suurta kiusaa lähiasujaimistolle.

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vaan, kun Ällimällikän nimimerkki vaihtui. Tökstöks.

   Poista
  2. Rumaa olisi ajatella Ällimällikän perinneen metsänsä isiltään. Kyllä ne on omilla ansioilla ja kyvyillä hankittu.

   Poista
  3. Miksi sinä muuten amerikan tökstöks antaudut näihin väittelyihin, kun argumentaatiosi on senmuista lapamadon serkun velipuolen kaltaista. Onko siinä jotain sadomasoa?

   Poista
  4. Ja mitä sukupuolisuhteisiin tulee, minulla on niitä ollut jälkeenpäin itseäni kauhistuttava määrä.Olen pannut kuin citykani. Mites se teillä siellä metsässä, onko siellä naisia?

   Poista
  5. Nimimerkki Amerikka, tässä kävi nyt niin, että tulin klikanneeksi väärästä kohtaa, kun luin näitä kommentteja blogin hallinnasta. En edes ehtinyt lukea kommenttia, vaan klikkasin sen auki päästäkseni blogiin. Klikkasin nähtävästi väärästä kohdasta. Anteeksi!

   Poista
  6. Tämäpä oli mielenkiintoinen keskustelu ja tapaus, täytyy liittää se tulevaan kohunäytelmäämme. Juuri näin mielenkiinto pidetään yllä tsehovilaisittain - reagoidaan voimallisesti johonkin, josta katsoja ei tiedä mitään.

   Poista
  7. Kaikkein upeintahan olisi - ajattelen nyt näytelmän ohjaajaa, en katsojia - että näytelmän kirjoittajakaan ei tietäisi yhtään mistä on kyse!... Ihmettelisi vaan.

   Ps. Onnea vaan käsiksellemme!

   Poista
  8. Tuo on terävästi nähty, sillä monen nykynäytelmän vika vaikuttaa olevan se, että kirjoittaja tietää ihan liian hyvin mistä on kyse. Ja kertoo sen alleviivaten.

   PS. Käsikirjoitus elää näköjään omaa elämäänsä jossakin tiedostetun tuolla puolen, pätkähtäen sieltä pyytämättä päähän.

   Poista
  9. Kaikki mikä tulee ihmiselle - kumpaan päähän tahansa - pyytämättä, on kutkuttavaa. (Ps. Ja nyt puhun ihmisestä vertikaalisena hahmona.)

   Poista
 6. Puolivallaton ville26 maaliskuuta, 2016 22:40

  Riku Riemu26 maaliskuuta, 2016 18:23

  "Ja mitä sukupuolisuhteisiin tulee, minulla on niitä ollut jälkeenpäin itseäni kauhistuttava määrä.Olen pannut kuin citykani. Mites se teillä siellä metsässä, onko siellä naisia?"


  Kovimmat panomiehet vehtaavat kukasta kukkaan, mutta he saavat hyvin vähän lapsia (koska ehkäisy) ja yleensä loppupeleissä jäävät kokonaan ilman. Miksi näin?
  Syy on yksinkertainen: markkina-arvoteoria on erinomainen selitys eli että pyritään parittelemaan mahdollisimman monen kumppanin kanssa ja näin arvottamaan omaa markkina-arvoaan.

  Mutta tällaisen strategian paha puoli on siinä, että ihmissuhteet ovat tällöin käytännössä lihakauppa , jossa vain tuoreudella ja parasta ennen -päivämäärällä on merkitystä, ja ihmissuhteet ovat pätkäihmissuhteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit ansku tähän voinut vastata esimerkiksi kysymällä: "jaa naisii vai, ai mää vai?" tai ihmettelemällä "en tiijjä, kö en oo narsisti tai ihan hullu, - ainaka yhtään tietääkseni!"

   Poista
  2. Onko sinulla anonyymi sukupuoli-identitteetti, kun muuten tunnut sujuvasti varovan identiteettiä? - Älä kerro, en halua tietää.

   Poista
  3. Maailma on täynnä häntäheikki narsisteja ja sosiopaatteja, eivätkä he muuta tapojaan vanhemmiten. Tämä on syy, miksi he pääsääntöisesti jäävät lopulta yksin. Voit k*settaa kaikkia jonkun aikaa ja joitakuita kaiken aikaa mutta et kaikkia kaiken aikaa.

   Poista
  4. Niin, sellaiseksi sinut on havaittu.

   Poista
  5. Suurin ongelmistasi ,monipersoona, on kuitenkin se, että uskot omiin juttuihisi, suunnattoman ilkeyteesi ja pahuuteesi. Älä usko. Syyllinen ei ole ympäröivä maailma, vaan sinä itse.

   Poista
  6. Mies kuin mies lakkaa olemasta panomies viidenkympin jälkeen kun kroppa alkaa pettämään vähän kerrallaan. Rupsahtaminen, kaljuuntuminen, lihasvoiman heikkeneminen, potenssiongelmat, testosteronitason lasku jne. Naiset tietävät itse katkerasti oman viehätysvoimansa kutistumisen iän myötä, mutta miehet eivät sitä itse tajua. Miehet eivät itse tajua milloin heillä on parasta ennen -päivämäärä mennyt.

   Poista
  7. Semmoisiako sinulla on. Voi kamala.

   Poista
  8. Sitäpaitsi luulen, että olet nainen. Se, jota kukaan ei koskaan huolinut.

   Poista
  9. Ihminen, joka pettää elämässään kaikkein läheisintä ihmistä, pettää kenet tahansa. Se on merkki epäluotettavuudesta, ja ihminen, joka on perheessään epäluotettava, on epäluotettava myös työssä, raha-asioissa, liike-elämässä ja liiketoimissaan.

   Poista
  10. Varmaankin se sitten niin on, kun kerran sanot. Minä en ole koskaan pettänyt, mutta minua on petetty. - Sie taijjat ollakii aika vosu.

   Poista
  11. No jaa, nyt muistin, että olen minä vähän pillusta hyväillyt. Lasketaanko sekin?

   Poista
  12. Alemman sosiaaliluokan miehet panevat kuin city-kanit.
   Heille kelpaa reikä ku reikä.

   Poista
  13. Entä ilmapallo?
   Minä kerran, olin pikkupoika silloin vasta, yritin nussia ilmapalloa. Tuntui pilille niin kivalta ja staattiselta. Mutta Herran Jestats kun se kesken aktin pamahti puhki... samperi, kun säikähdin. Enkä pitkään aikaan kokeillut enää mitään. Paitsi kissaa, joka muuten oli narttu, Hemmi-tädin katti, kun se kerran katseli mua kummallisesti, niin otin sitä korvista kiinni ja...

   Mutta se on taas ihan toinen juttu. Jääköön salaisuudeksemme, kissan ja mun, mitä kahden kesken puuhailimme. :)

   Poista
  14. Joustetaan nelinkontin28 maaliskuuta, 2016 16:25

   Vapaa seksuaalisuus ei ole johtanut onnelliseen ja vapautuneeseen yhteiskuntaan. Se on johtanut sikojen paratiisiin - maailmaan, jossa naiset palkitsevat miesten antisosiaalisen käytöksen parinvalintapreferensseillään.

   Lienee sanomattakin selvää, että pitkään jatkuessaan tällainen sikojen paratiisi on yhteiskunnalle erittäin tuhoisa. Paitsi että siitä kaikkein pahimmin kärsivät kaikkein heikoimmat eli lapset, myös lasten määrä romahtaa ja ennenkaikkea lasten laatu (siis yhteiskunnallisessa mielessä) kärsii todella rajusti. Onhan selvää, että jos naiset suosivat k*sipäitä parinvalinnassaan, niin nuo k*sipäägeenit myös yleistyvät jo ensimmäisessä sukupolvessa rajusti.

   Poista
  15. Olet siis itse kokeillut? Ja todennut että kondomi, jossa ei ole reikiä, on oikeaan osunnut valinta kohdallasi. Aina. Tai ainakin aina kun riistäydyt hillittömiin sukupuoliyhteyksiin muiden ihmisten kanssa.

   Ymhny.

   Poista
 7. Saivat ne yhden tuhopolton aikaiseksi. Tuhopolttaja ei ole isis-terroristi vaan ihan supisuomalainen. Hurraajat näyttivät olevan rajatkiinni-liikkeen ihmisiä.

  Ilosta lankalauantai-yötä, silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minä moista kirkonpolttoa kutsuisi iloiseksi. Surullistahan tuo on, sillä kirkko on monelle tärkeä asia. Luin, että paikan päältä otettiin kiinni nuori mies. Viittaa pyromaaniin, jonkalainen nimenomaan jää paikalle katsomaan liekkejä, joista saa nautinnon pakkomielteeseensä. Samoin taisi olla, kun Tyrvään hieno paanukattoinen kirkko poltettiin.

   Hautakivien kaatajien työkään ei välttämättä ole minkään järjestäytyneen saatananpalvontaryhmän tekosia. Yleensä asialla on kalja- tai huumepöhnässä riehuva nuorisomme.

   Poista
  2. Villissä ja vapaassa nuoruudessani hoilailin mielelläni älykkökavereitteni kanssa tätä:

   Nyt laululla mä itseäni tahdon huvitella
   Tammisaaren vankilasta hieman lauleskella
   Siellä meitä ahkerasti koulutetaan siihen asti
   Kunnes jokainen on bolseviikki
   Muistan ajan mennehen kun kiväärit ne paukkui
   Kun herrat meitä ampuivat ja puniikiksi haukkui
   Tuhansia vankiloissa, toiset kylminä jo soissa
   Toistaiseksi kätkettyinä
   Tuomituita ollahan, eikä aivan suotta
   Joko eliniäksi tai kaksitoista vuotta
   Sei oo paljon paljon puniikille, monen kirkon polttajille
   Roistoille riivatuille...

   Eli ainakaan ennen vanhaan kirkonpolttajat eivät edustaneet patrioottista hurraaisänmaallisuutta, vaan mieluummin olivat poliisivaltaa vastustavien nykyanarkistien edeltäjiä.

   Poista
  3. En tiedä minäkään, ovatko arvot keikahtaneet sitten päälaelleen, ja jos asialla ovatkin olleet Odinin soturit, nämä natsit. Eivätkös ne ole rikollisia, niin jatkoksi menee tämäkin? Eiväthän ne pöljät edes tiedä, että tämä on vastoin niitten natsi-ideologiaa, koti, kirkko, isänmaa. Ne tekevät sen ihan itse.

   Poista
  4. Siis sarkasmivaroitus edelliseen...

   Poista
  5. Kirkonpolttajat ovat kirkonpolttajia, ei heillä aatteita ole, kunhan yrittävät hullulla tavalla tehdä itsestään tärkeitä. Odinit ovat ihan tavallisia rikollisia, pylly niillä on kipeänä, kun vankilassa ovat istuneet.

   Poista
  6. Tässä tapauksessa hälytyskellojen pitäisi soida siinä kohtaa, että tekijä oli jäänyt paikan tuntumaan katselemaan paloa. Ei aatteen ihminen tai turvapaikanhakija sitä virhettä olisi tehnyt. Pyromaanille tulipalo vastaa orgasmia. Se on pakko katsoa loppuun asti.

   Poista
  7. Tulenkantaja -lehden päätoimittaja, oliko hän nyt Erkki Vala, sai 30-luvulla vankeutta kun otsikoi uutisen (kun salama sytytti jonkun puukirkon palamaan) että "Herra poltti huoneensa". Häkki heilahti heti. - Tämä on tosijuttu, tosin lainattu Eetu Salinilta, katsokaa vaikka jostain historiankirjasta, minä turvaudun muistiini.

   Poista
  8. Tämä on mainio juttu. Erkki Valahan oli Katri Valan veli, ja taisi runoilla itsekin. Minua olisi kauheasti miellyttänyt tuo otsikko: Herra poltti huoneensa. Kuinka hieno väläys Erkki Valalta!

   Ja juuri tämmöistä satiiria kaipaan!

   Poista
  9. Googlasin jutun, ja noiden tietojen mukaan tuo otsikko olikin Eetu Salinin oma otsikko: - - "Käyttämässämme lähteessä (Eetu Salin - legenda jo eläessään / Kalevi Kalemaa Porvoo : WSOY, 1975) kerrotaan, että Salin oli useiden iskevien otsikoiden takana ja esimerkkinä käytetään juuri mainitsemaasi "Herra poltti huoneensa" - lehtiotsikkoa. Kirjasssa ei kuitenkaan kerrota johtikoko otsikko tuomioon."


   Mutta siis minä en itse tiedä, kumpi nyt kirjoitti tuon otsikon. Salinin juttu oli Työmiehessä tai Suomen Sosialidemokraatissa, jos juttu oli siis hänen.

   Poista
  10. Minähän sanoin, lakas lakkaani, että tämä oli Eetu Salinilta lainattu? Vai enkö muka? Mutta Erkki Vala istui tästä (muistaakseni?) kuusi kuukautta vankilassa. Kun kirjoitti tuon otsikon.

   Mun kanssa ei kannata väitellä tosiasioista. (Paitsi tietysti silloin, jos on oikeassa.)

   tuus
   mikis

   Poista
  11. Jos heittäytyisin hankalaksi, mikis, voisin paasata tämän katkelmasi merkityksestä ja todistaa kieliopillisiin seikkoihin vedoten, että ei siinä sanota, että otsikko oli Eetu Salinin kynästä: " Erkki Vala, sai 30-luvulla vankeutta kun otsikoi uutisen (kun salama sytytti jonkun puukirkon palamaan) että "Herra poltti huoneensa". Häkki heilahti heti. - Tämä on tosijuttu, tosin lainattu Eetu Salinilta, katsokaa vaikka jostain historiankirjasta, - - "

   Jutusta voi päätellä, että Erkki Vala kirjoitti otsikon (ja artikkelinkin), ja Eetu Salin muisteli myöhemmin juttua jossain, ehkä muistelmateoksessa, jolta mikis lainasi mainion juttunsa.

   Mutta en minä heittäydy hankalaksi. Pidän sinua edelleen neropattina ja hyvin viisaana. Oikeasti, ajattelen näin, ei sis. sark.

   Sanon vain loppukaneetiksi, että tuossa lauseessasi sana "tosijuttu" on verbi-ilmauksen "lainattu Eetu Salinilta" objektiivi eli kohde. Eli "tosijuttu" on lainattu Salinilta. Lukija pitää "tosijuttua" jälkikertomuksena tapahtumasta.

   Poista
  12. Mikis varmaan oletti, että muutkin kuin minä ilman muuta tietävät, ettei Eetu Salin voinut muistella 30-luvun tapahtumia, koska hän kuoli heti kapinan jälkeen.

   Mutta juttu on kyllä tosi, sillä olen kauan kauan sitten lukenut saman tarinan jostakin muustakin lähteestä - en kyllä liittäisi sitä näin äkkiä ja ulkomuistista Erkki Valaan, vaan vaikkapa johonkin porilaiseen tms työväenlehteen. (Voin muistaa väärinkin.)

   PS. Tulenkantajat oli 20-luvun epäpoliittinen runoilijoliike, joka vaati ikkunoita auki Eurooppaan, mutta 30-luvulla liike oli jo politisoitunut pahasti ja alkuperäisjäsenet enimmäkseen kaikonneet kuka minnekin.

   Poista
  13. No tähän ei voi sanoa enää muuta kuin että voihan Eetu Salinin muistelmat olla vaikka Paavo Lipposen kirjoittamat... Niissä voi olla Salinin muisteluksia, joita jälkipolvi sitten lainailee.

   Siis tietysti mikis on oikeassa, mutta tuon hänen virkkeensä perusteella ei oikeudenkäynnisssä juhlittaisi.

   Poista
  14. No, googlasin vähän, kun jäi asia vaivaamaan. Näin se meni:

   Alunperin kirjoittaja oli Taavi Tainio, tunnettu työväenmies, turkulaisen Länsi-Suomen Työmiehen toimittaja, joka otsikoi salamaniskun aiheuttaman kirkkopalon: "Herra poltti huoneensa".

   Toinen työväenmies Vihtori Huhta kirjoitti sitten 30-luvulla Tulenkantajat-lehteen artikkelin, jossa hän kuvasi tätä tsaarinvallan aikaista tapausta, josta nostettiin painokannejuttukin (tuomiosta en tiedä).

   Tästä Huhta ja päätoimittaja Erkki Vala saivat syytteen rikoksen uusimisesta. Ainakin Huhta tuomittiin sakkoihin ja hän suoritti tuomion muuntorangaistuksena Katajanokan vankilassa.

   Poista
  15. No enhän minä, hyvänen aika, kännissä pysty kirjoittaa "täydellisiä, loogisia suomenkielisiä lauseita"... virkkeistä puhumattakaan. (Tapsa taas tajusi heti mistä on kyse.) Puhun vain asioista joista tiedän jotain, en välttämättä kaikea, mutta jotain. Tottakai voin minä, rakkaat hapsenkakkiaiset, kertoa teille myös asioista joista en tiedä mitään. Jos se (irvistelee teille) teistä on kivempaa!

   Poista
  16. Mikis, mikis, ei täällä kukaan vaadi keneltäkään "täydellisiä" lauseita.

   Mutta, kyllä se kai täytyy tunnustaa, ettei tuosta sinun lauseestasi voi ilman taustatietoja päätellä, että nimeät Eetu Salinin otsikon tekijäksi. Toisaalta Tapsa sitten taasd nimeää alkueperäiseksi otsikoijaksi ihan jonkun muun, eikä rangaistuksestakaan ole tietoa, niin että jotta koska kun - kuka sen otsikon siis kirjoitti ja kuka kärsi ja minkä ran gaistuksen? (Retorinen kysymys, kunhan olen pihalla kuin rappuluuta.)

   Poista
  17. Mikis, mikis, ei täällä kukaan vaadi keneltäkään "täydellisiä" lauseita.

   Mutta, kyllä se kai täytyy tunnustaa, ettei tuosta sinun lauseestasi voi ilman taustatietoja päätellä, että nimeät Eetu Salinin otsikon tekijäksi. Toisaalta Tapsa sitten taas nimeää alkuperäiseksi otsikoijaksi ihan jonkun muun, eikä rangaistuksestakaan ole tietoa, niin että jotta koska kun - kuka sen otsikon siis kirjoitti ja kuka kärsi ja minkä rangaistuksen? (Retorinen kysymys, kunhan olen pihalla kuin rappuluuta.)

   Poista
  18. Se minun selontekoni klo 16.41 on faktaa siinä mielessä kuin mikään asia tässä maailmassa voi totaalisen faktaa olla.

   Olin siis lukenut nuoruudessani tapauksesta jostakin työväenhistoriikista ja muistin sen näköjään loppujen lopuksi aika oikein. (Olin muuten maininnut asiasta Kemppilässäkin 7 vuotta sitten.)

   Mutta niin muisti tietysti Mikiskin, jonka selostuksen itse osasin asiaa tuntevana lukea oikein - Iines taas tiukkana tätinä (viittaan muinaiseen klubiimme) luki sen niin kuin se oli kirjoitettu ja keikutteli jumalaiseen tapaansa asiasisältöä sinne tänne varistaakseen vihneet jyvien joukosta, täten totuuden paljastaakseen.

   Poista
  19. Lopputulema: "Herra poltti huoneensa" on varmaan maailman paras humoristissatiirinen otsikko ikinä. Siinä on satiirisuudestaan huolimatta jotakin lempeyttäkin. Noina muinaisina aikoina se oli tietenkin kontekstissaan pahempi.

   Poista
  20. Mielestäni Mark Twainin - ja nyt minun täytyy kauheesti skarpata että muistanko tämänkin sanonnan sanatakarsti sanasta sanaan oikein... Mutta jotenkin tällain se menee:

   Uutiset kuolemastani ovat liioiteltuja.

   Äsh.

   Croucho (Marx) panee parempiaan:

   Minä en liity yhdistyksiin, jotka hyväksyvät minut jäsenekseen.

   tai

   Nämä ovat periaatteeni, ja ellette satu pitämään niistä - minulla on muita periaatteita.

   tai vielä

   Olen omin käsin raivannut tieni tyhjästä äärimmäiseen köyhyyteen.

   Ps. En minä ainakaan olisi halunnut vittuilla Crouchon kanssa. Koska varmaan olisi jäänyt toiseksi.

   Poista
 8. Kaikki, mikä on mahdollista, myös toteutetaan. Ei ole (siis evoluutiomme tässä vaiheessa) järkevää lennätellä ihmisiä Kuuhun, hinta/laatu suhde ei ole hyvä. Terroristien hinta/laatu suhde räjäytellä ihmisiä ilmaan eri metropoleissa, on hyvä; siksi he sitä tekevät. Ja siksi, että se on mahdollista.

  Tämä on surullista mutta totta.

  Se, miten heidän invaasioitaan pystytään demekoraattisissa yhteiskunnissa ehkäisemään... on, hyvibn hyvin vaikeaa. Todennäköisesti mahdotonta. Eli - mä luulen niin - että jossain vaiheessa me täällä läntisessäkin Euroopassa elämme totalitaarisesti johdettuina/vartioituina... koska, on pakko?

  Em mä tiedä. Mutta "Onnen ajat" ovat ohi meiltä. Se on aika fakta. (Jenkeissä se oli 50-luku, amerikanraudat ja muu, Euroopassa 60-luku lähinnä. Pitkät tukat pojilla ja tytöillä e-pillerit. Wau!)

  VastaaPoista
 9. Ei terrorismi tämän ajan ilmiö ole. Ainahan sitä on ollut. Aina osapuoli, joka sotilaallisesti on heikompi, turvautuu "epäreiluihin" taistelumenetelmiin. Epäreiluihin - niinpä niin; ei heidän mielestään siinä mitään epäreilua ole? (Lukekaa historiaa niin voitte mennä "Haluatteko miljonääriksi?" ohjelmaan, jossa teiltä kysytäänkin yllättäen että kuka pieraisi laulun "joba do duu duu" - a) jape B) jupe) d) dupe C) jope?

  Terrorismi tänä päivänä on vain massiivisempaa kuin ennen. Mutta ei se valtarakenteita pysty muuttamaan, ei pystynyt ennenkään, se nyt on itsestään selvää. (Mutta mä vähän pelkään että länsimaisista demokratioista tulee suljetumpia yhteiskuntia kuin mitä nyt. Se ei oo yhtään kiva juttu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä terroria pällistelekään kuin lehmä uutta veräjää. Ennen se ei vain ole tullut ilman sotatilaa tai jotakin kansallista konfliktia näin lähelle viatonta Eurooppaa. Nyt se on tullut sisälle, kutsumaton vieras, ja aina se liittyy muslimeihin ja islamiin, sanotte mitä sanotte.

   Poista
  2. Terrorismi oli 70-luvulla paljon isompaa täällä Euroopassa. IRA, RAF, baskit ja ties mitkä niitä pommejaan räjäyttelivät. Ja Jasser, Arafatin Jasser, se vanha homo.

   Poista
  3. Eurooppa - rakas Iines - on kaukana Viattomuudesta! (Voi Jumantsukka sun kanssas!) Lueppa mitä Belgian Kongossa tapahtui 1800 luvulla ja vielä 1900 luvulla? Aivan hirvittävän, hirvittävän, hirvittävän, hirvittävän paljon pahempia juttuja kuin nyt äsken Brysselissä. Ja kuka niitä siellä silloin teki...?

   Lue historiaa, elä tätä päivää, se on ainoa tapa tajuta (ehkä, ehkä ei) mitä tapahtuu huomenna.

   Ps. Äläkä viisastele mulle!

   Poista
  4. Älkääpä, arvon miehet, yhtään yrittäkö. Minä puhun tästä päivästä, en historian huminasta. Belgian Kongot on tiedossa, samoin Belfastit ja muut.

   Minä puhun nyt täysin uudenlaisesta terrorista, joka tulee tuntemattomuudesta, ei ihan avaruudesta, mutta kaukaa täysin viattomien kansojen ylle. Voin jollain tasolla ymmärtää Amerikkaan kohdistuneet muslimi-iskut, mutta en Eurooppaan. Ei Eurooppa ole syyllinen Lähi-idän ongelmiin.

   Eikä se, että kyllä mekin olemme sikoja, pese nyt muslimeita tässäkään asiassa, kuten ei pese raiskauksissakaan.

   Poista
 10. En usko että uskonnolla tässä merkitystä on, isisläisille tärkeintä on vallankäyttö; uskonto on vain tapa naamioida sitä. (Mitä mä oon seurannut uutisia... lukenut niitä.) Itse asiassa nää muista maista tulleet isis-sotilaat ovat ihan eksyksissä, ja siksi niin ehdottomia; heidät on huijattu johonkin juttuun joka ei ole totta. Ja on inhimillistä, että ei halua tunnustaa tulleensa huijatuksi; siksi he ovat ehdottomampia isisläisiä... (tämä on minun keittiöpsykologiaa, ajattelen vaan, miten ite ajattelisin, jos...)

  if..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä totta, että isisläisissä on länsimaisille turruttaville huonoille tavoille altistuneita terroristeja. Huonoilla tavoilla tarkoitan huumeita, alkoholia, luxuselektroniikkaa ja varmaan runsasta irtoseksiä alistettujen naisten kanssa.

   Koraani heillä on kuitenkin viimeisenä turvanaan oikeudessakin, kun jäävät kiinni, niin kuin sillä irtopäätä heilutelleella miehelläkin.

   Poista
  2. No se ei nyt tietysti ole mitään muuta kuin valehtelemista. - Jos minulle esimerkiksi kävisi niin nolosti (ei vielä onneksi ole käynyt) että minut käräytettäisiin Mansikin kimpusta naveetassa... em mää tunnustais että mää eläimiin sekaantuisin! Ev varmaan. Oikeudessakin, jos mut sinne raijattaisiin, sanoisin vain että "Jeesus käski mun tee tällain. Hallelujaa!"

   Ei kaikki oo kultaa mikä kimaltelee.

   Poista
 11. Tänään olen kyllä kävellyt jalkani jonkin verran väsyneiksi. (katsoo jalkamittaria: 12 795 askelta. yhmhy.) Tapasin pari Helsingin suurkaupungista tullutta ihmistä, he halusivat nähdä minut, samoin minä heidät, käytiin syömässä. Tarjosin heille sapuskaa. Keskustelimme erilaisista asioista. Saatoin heidät hotellille (*****), aulassa joimme italialaista kuohuviiniä. (jotka, luojan kiitos, mulle tarjosivat) Juttelimme edelleen asioista jotka kiinnostivat meitä. Sitten kättelin heidät ja lähdin käveleen kotiini. Yö jo siinä tummui ja... niin... oikeesti mua vitutti lähtee käveleen. Mutta... koska... mulla on huomenna tärkeämpi tapaaminen kuin tämä, em mä voinut ruveta dokaakaan. Vaan kävelin ja kävelin (5 km) kunnes tulin kotiini. Jossa nyt oon... ja kirjoittelen näitä.

  Ps. Matkalla mulle sattu aika hassu juttu, tai en tiedä onko se hassu, se oli vaan. Tuli nimittäin mulle kauhee kakkahätä kun kävelin jus tota noin yhden alikulkusillan ohi... ja jouduin ajattelee, että mitä mää nyt teen? (Mitä ite olisitte tehneet!?) Ei siinä ollut pusikoita tai muita pöheköitä, katulamppuja vaan... no, mä päätin että pinnistellään! (piru vie) Ja kyllä mä kotia astia pääsinkin kun pinnistelin. Tai melkein...

  Ps. Ainahan sitä (kun on paskat housuissa) voi ajatella muita asioita, esim. miten eri lailla Homerosta Otto Manninen tai Pentti Saarikoski suomensivat...? Tai katsella muuten vaan taivaalla kelluvaa kuuta.

  VastaaPoista
 12. Minulla oli kerran vatsa sekaisin ravintolaillan jälkeen ja kävin puistossa, jossa oli puun lehtiä pyyhkimistarkoitukseen. Kipan ja silloisen miehensä kotona kävin samasta syystä vessassa. Ja Kipa, se akka, avasi oven,juuri kun ponnistelin maalimaa paremmaksi.

  VastaaPoista
 13. Moni asia elämässäni kaduttaa. Sekin, kun Kipa riemastui, kun ehdotin huoneenvuokrausta ja kunnon panoja hotellissa, jonka ravintolassa olimme. Vitsini ovat typeriä, taas se nähtiin ja koettiin, en lähtenyt. Jälkikäteen kaduttaa, kun Kipa oli ja on ihana nainen.

  VastaaPoista
 14. Esa Elorannalle, Bablolle ja Aki Louhelalle olin joskus kauan aikaa sitten keikkakuskina Hämeenlinnassa. Oli se komeeta, kun tanssilattialla olin yhden ihanan isotissisen kanssa ja Bablo lauloi Reissumiestä sanoin: "rikuriemua vaisto vie..." - Jaa, joo, olin muuten ainoa meistä, joka vei yöksi ihanaisen huoneeseen hotelli Vaakunassa. - Siellä muuten joskus myöhemmin ottivat kiinni sen Steen-Christenseenin.

  VastaaPoista
 15. Minäkin olen painanut päivän päätteeksi raskaan mutta viattoman pääni Hämeenlinnan Vaakuna-hotellin tyynylle, alone. Josta Karhukopla mua siitä ei herättänyt. En itsekään olisi halunnut herätä kun näin niin kivoja unia: kauhee lauma naisia paneskeli mua. Toisilla niistä ei ollut rihman kiertämääkään päällään, toisilla taas vain korkkarit, toisilla ei ees niitä, jotkut olivat ilkosillaan, joillakin oli vain laamapaita tissiensä yllä... Kyä mää ihmettelin!? Mutta onneks heräsin. Koska muuten... no, olkoon ny sanomati, että mitä. Kaihoisana jäin ajattelemaan vaan että osa niistä naisista vino hymy huulillaan ui selkkistä... niinpä niin. Ja aloin järjestellä ajatuksiani sanoiksi:

  selkkis = ui selkäuintia
  mulkkis = katselee selällään uivaa naista (mask.)
  lunkkis = ärrä-vikainen onanisti
  mulperi = eräs silkkipuukasvi (ei kuulu tähän)
  melperi = lähti sotaan (ei kuulu tähän)

  Ps. Ajattelen mielelläni tieteellisesti. Tai Tarja sanoo "sä oot kauhee Kamreeri". Voi olla, voi. (nappaa taskustaan kamfrettikarkin, kuorii sen kääreliinoistaan ja pistää suuhun ja alkaa imeskellä. mmm mmmnhhmm mmnh.)

  VastaaPoista
 16. Kerran meidän tehtaalla (Kankaalla) oli kamalasti reissumiehiä. Tekivät jotain remonttia. Ei se mulle mitenkään kuulunut, mutta samalla lailla olivat yövuorossa kun mekin. Kello 01 ja kello 03 välillä käytiin panemassa eväämme Mikroaaltouuniin; täytyy duunarin yölläkin syödä. Tarja oli tehnyt minulle eväsleivän jonka päällä oli jamón ibéricoon kinkkua, muutama selleri, Roqueforttia, Jalapeño Gauchoa ja sata tai pari sataa grammaa kaviaaria eli havyaria. Mäiskyttelin siinä ruokaani ihan tavallisella tavalla. Oli vasta toinen yö. Välillä otin koskenkorvapullosta pitkän huikan maitoa. Samalla katselin tietokonenäyttöjä koska se oli mun duuni katsella tietokonenäyttöjä. Paperi kulki omaa prosessiaan. Samassa Valvomoon tupsahti työtoveri Klasu, sillä oli kanssa einäsleipä kädessään, se sanoi "pistin reissumiehen uuniin".

  Ihmettelin vähän aikaa itsekseni... sitten kysyin:

  - Kenet niistä?

  VastaaPoista
 17. Mato, matkamies maan...?

  Kerran ystäväni (Parnasson runokilpailun ensimmäinen voittaja) Simo Lylyn kanssa olimme (salaa) Forssan Seurakunnan omistamassa kesähuvilassa Klemelässä. Koska olimme molemmat runoilijoita, joimme siellä mietoa punaviiniä, mietoa punaviiniä. Olimme nuoria ja viiniä oli vähän, ehkä kaksi pulloa, nukahdimme silti. Aamulla heräsin meteliin, siihen oli tullut Suntio, se oli meille vihainen. Simo oli oksentanut lattialle ja se käski pyyhkii sen pois. Simo, hyvin herrasmiesmäinen ihminen - tuskin koskaan kuulin hänen kirosanaa päästäneen huuliltaan - nyt mutisi "vittu, pyyhkisi pappi itse oksennuksensa pois"... Oli varmaan Jumalan johdatus, en voi muuta uskoa, että juuri sillä hetkellä seurakuntamme (Forssa) pappi oli hiipinyt (kuin aave) Simon selän taa ja kuuli kaiken. "Noh, noh", se sanoi, ei onneksi enempää, ja käveli muualle.


  Simo, herkkä runoilija, meni melkein kriisiin.

  Ps. Ja myöhemmin, kun joku seurakunnan diakonissa tai vastaava, hoiti siellä kirjallisuuskerhoa, pyysi meitä puhumaan "kirjallisuudesta" heille, tai siis niille kerholaisille, emme menneet. - Simo kävi pitämässä esitelmän Rotaryille (kun siitä sai viiskymppiä rahaa ja illallisen), minä taas kävin juttelemassa Kansalaisopistossa paskaa (kun siitä sai 4kymppiä rahaa mutta ei illallista).

  Taiteen tekeminen on työlästä eikä se elätä, saatana.

  VastaaPoista
 18. Maailma muuttuu, maailma muuttuu. Cibercuban tallenteita katsoin Juutuubista. Tykkäsivät Rolling Stonesista kuin hullu puurosta, yhtään eivät kommunisteilta näyttäneet. Kahvi meinasi purskahtaa, kun Che Guevaran kuvaan oli lisätty ne Rollari-huulet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 400 000 katsojaa ilmaiskonsertissa. Fideli aikoinaan kielsi rokin maassa tykkänään, kun se oli länsimaista hapatusta.

   Poista
  2. Hapatus on tullut. Meilläkin vielä 70-luvun lopussa yksi rockbändi kiellettiin, kun ei ollut riittävän kepua tai neuvostoliittoa.

   Poista
  3. (mutta Sex Pistols olikin paljon rollareita parempi, kepulaiset arvot olivat tyystin hylänneet.)

   Poista
  4. Ällistyksekseni tajuan espanjankielestä vielä muutamia sanoja. Ja kuubalaiset puhuvat sitä näemmä puhtaammin kuin urugualaiset. (Onneksi en ikinä ole käynyt Uruguayssa. Enkä Paragayssa. Mutta Seilin saarella olen käynyt.) Haltioissaan ovat kun Rollarit tulivat. Pistooli Sexien musiikista en samalla innolla ymmärrä mitä hyö tekevät. Jo beatlesaikoina tykkäsin rollareista melkein kamalasti. (Tai en nyt tietenkään ihan niin paljon!...)

   Poista
 19. Koska ette kuuntele minua - ja se teissä ainoa positiivinen piirre mielestäni onkin - sanon tämän asian toiseen kertaa: "Rakkaat pallinaamat, ja etenkin sinä Iinukka

  ...

  Eurooppa - rakas Iines - on kaukana Viattomuudesta! (Voi Jumantsukka sun kanssas!) Lueppa mitä Belgian Kongossa tapahtui 1800 luvulla ja vielä 1900 luvulla? Aivan hirvittävän, hirvittävän, hirvittävän, hirvittävän paljon pahempia juttuja kuin nyt äsken Brysselissä. Ja kuka niitä siellä silloin teki...?

  Lue historiaa, elä tätä päivää, se on ainoa tapa tajuta (ehkä, ehkä ei) mitä tapahtuu huomenna.

  Ps. Äläkä viisastele mulle!


  Pss. Älkääkä te muutkaan. (Paitsi Tapsa saa viisastella.)

  VastaaPoista
 20. Tapasin äsken tyttäreni Saagan, hänellä on ollut ongelmia mutta ei ole enää; kivi putosi sydämeltäni ja osui etuvarpaaseeni. No, pottumainen se ennenkin on ollut, varpaani. (katsoo toisen jalan varvasta... "tää on muuten ihan saman näköinen"...)

  No, tällä hetkellä olen onnellinen ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen murheet syövät ihmistä. Jopa enemmän kuin omat.

   Poista
  2. Juu know. Ai am, of koos.

   Sorry.

   Poista
 21. Mikis, minä oletin, että puhumme nykyajasta, jolloin kaikki on toisin kuin Belgian Kongossa kaksisataa vuotta sitten. Noista ajoista on muutama sukupolvi.

  Tänä päivänä ajat ovat toiset, elämme tiedollista ja taidollista kulta-aikaa. Tänä aikana, oman sukupolveni aikana en muista ainuttakaan muiden kuin isisläisten tai muslimien tekemää terroritekoa, jonka joku tietty ryhmittymä tai kansallisuus olisi tehnyt Euroopassa tuhotakseen niin paljon viattomia ihmisiä kuin mahdollista. Jopa ydintuhoa suunniteltiin, mutta siihen taidot eivät riittäneet, vielä.

  Enkä tarkoita nyt sodanaikaisia hirmutekoja.

  VastaaPoista
 22. Niin, mutta Belgian kuningas Leopold II tappoi miljoonia afrikkalaisia vain siksi, että saisi enemmän fyffeä. Kädet hän todella monilta katkaisutti, koska ne olivat hänen rahan ansaitsemisensa tiellä.

  Belgia ei ole pelkkä hintin ja Tintin kotimaa, se omaa ihan sairaan historian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nyt siirryttäisiin nykyaikaan sieltä kahdensadan vuoden takaa. Leopold II eli 1800-luvulla, jolloin Suomessakin oli vielä voimassa kuolemantuomiot.

   En ole esittänyt Euroopan viattomuutta niin, etteikö täällä olisi tehty kauheuksia. Puhuin ainoastaan siitä, että Eurooppa on viaton eli syytön muslimimaiden ongelmiin, joten on kohtuutonta tulla tänne tappamaan viattomia ihmisiä. Näin ajattelen edelleen.

   Poista
  2. En sitä mitenkään kiistä, kohtuutonta se on meitä tappaa.

   Poista
  3. Belgian historia on todella sairas! Naapurimaalla Alankomailla on paljon puhtaammat paprut historiansa jauhopussissa. "Suurvaltoja" kummatkin olivat. Siihen aikaan kun meidän iso-iso-iso-etc-isät veistelivät päreitä. Että näkisi. Missä on. Edes välillä. Ja akankin. Etenkin sen pyrstön. - Siinäpä sitten taas 9 kuukauden kuluttua oli uusi suu ruokittavana. - Se päreistä! ja niiden siunauksellisuudesta!

   Poista
 23. Itse aikoinaan - eikä tästä ole kahtasataa vuotta - liftasin Euroopassa, kävelin myös Brysselin läpi. Oli ilta ja olin --- no en minä eksyksissä ollut kun tiennyt minne olin edes menossa --- niin poliisipartio minut pysäytti. Puhuin vain suomea, he eivät. Minua siirreltiin eri poliisiasemilta toisille poliisiasemille, sitä minä vähän ihmettelin? Olin silloin noin 16 -v ja kauheen nätti, en minä tiennyt että "kaikki" belgian poliisit on pedofiilejä; enhän mä ees tiennyt mitä ko. termi tarkoittaa?! häh. Mutta ei mua kukaan kumminkaan perseeseen pannut, varmaan muistaisin - ja teille kertoisin - jos niin olisi käynyt. Mutta ei vaan kun ei. - Ps. Kahvia mä join yhdessä kahvilassa, mulla oli hirveen vähän rahaa mutta ajattelin että "kyä mää ny yhren kahvin voi juara". Eikä se paljoa maksanut mutta oli piäni kuppi ja saatanan pahaa; em mää ollut tottunut expressoihin... tai mitä nää on?

  Mustaa myrkkyä se oli!

  VastaaPoista
 24. Kari Suomalainen oli läheistensä todistuksen perusteella vittumaisen ilkeä alkoholisti. Huumori häneltä katosi ja luuli vissiin Hesarin päääkirjoituksia tekevänsä. Mitään huvittavaa ei Karin somalipiirroksissa ollut. Onko se liikaa vaadittu, että pilapiirtäjä olisi hauska?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskisuomalaisessa oli aikanaan (rauha hänen muistolleen ja maksalleen, joka sanoi POKS) sellainen pilapiirtäjä että ei koskaan tiennyt mistä on kyse, siis jos vitsistä oli kyse, ei takuulla tiennyt. Niin näköisiä hänen piirtämänsä hahmotkin oli, että jos oli kyse Kekkosesta, hän piirsi sen takinhelmaan lapun jossa luki "kekkonen". Sorsan takinhelmassa luki "sorsa". Ahti Karjalaisen perseeseen oli liimattu lappu jossa luki "karjalainen". Etc. - Ihan hyvä että niitä lappuja oli, ei niitä hahmoja muuten olisi tunnistanut, ei. (Ei edes sokea Reetta.)

   Poista
  2. Sitä paitsi tunnen ihmisen, aika läheisen itselleni, joka kuvittelee hallitsevansa koko maailmaa. Radion - vanha ULA-radio 50-luvulta - sen kautta hän välittää viestejä niin Putinille kuin Obamallekin ja Kekkoselle. Ei hälle voi sanoa että "pane se radio kii", se olisi väärin.

   Ei mun mielestä sairaudelle saa ilkkua. Ei. Ei se ihmisen oma valinta ole. Mielisairauskaan.

   Poista
 25. Aika moni oli sitä mieltä, että Karin piirrokset olivat huvittavia, jopa nerokkaita. Ihmisenä ja läheisenä hän oli hankala ihminen, kuten neropatit melkein aina ovat. Minua ja Karia yhdistää sama sairaus, joka on asettunut eri lihakseen. Karilla niskaan ja minulla äänihuuliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin Karin piirroksista. Mutta jumalauta, että se oli sivistymätön. Tämän perustelen Lippe Suomalaisen kirjoituksilla.

   Poista
  2. Kyllä Lippe häntä kunnioitti ja rakasti, mutta ei kaunistellut asioita muistelmissaan. Hän oli tuohon aikaan harvinaisen rehellinen.

   Poista
  3. Kyllähän Kari aika julkea oli mamupiirroksissaan, mutta hän ei ikinä vesittänyt sanomaansa poliittisella korrektiudella.

   Nykyään taitamattomat tahrurit pilaavat pilansa sillä, että heillä on tarve kuulua oikeaan viiteryhmään, jonka suojista potkivat ns. äärioikeistosurkimuksia.

   Vai oletteko ikinä nähneet nykypiirtäjien pilakuvaa, jossa kohteena olisi musta maahanmuuttaja tai muhamettilainen turvapaikanhakija?


   Poista
  4. Tämä on taivahan totta pilapiirroksissa, taiteessa, mediaviestinnässä: jumalaton poliittinen korrektius, joka on ällömakeaa, yhdensuuntaista, jalatonta ja hampaatonta puhtaaksipesua.

   Tekisi mieli ärähtää, että mikä helvetti teitä taiteilijat ja viestijät oikein vaivaa, kun ei enää synny purevaa satiiria. Ei muuta kuin valitusta ja sitten sitä valkeaksi harjausta. Tylsää, huonoa ilmaisua. Emme totisesti juhli nyt sanan säilän kulta-aikaa.

   Poista
  5. Kylläpäs me juhlimme. Älä ärhentele akka! Näytä mulle - miltä vuosikymmenenltä tahansa - älykäs ja hyvä oikeistolainen pilapiirtäjä!? (pl. siis Kari) Ainoa oikeasti upea oikeistolainen romaanikirjailija on mielestäni Céline ("Niin kauas kuin yötä riittää"). Runoilijoissa heitä on tietysti enemmän, runoilijat ovat milloin mitäkin, eivät he muuten runoilijoita olisikaan.

   Minä en maailmasta mitään enää halua, tai muuttaa sitä, se on mahdotonta. Toivon tilkkasen verran oikeudenmukaisuutta, en muuta.

   Poista
  6. Tarkoitan sitä, että kaipaan juuri tästä maahanmuuttoajasta kunnon satiiria, mutta poliittinen korrektius peittää sen alleen. Kukaan ei uskalla satirisoida asiaa. Koska silloin on rasisti. Emme me ennen näin lullukoita olleet.

   Sinä kysyt nyt - tai joku muu kysyy, että mitä satirisoitavaa tässä maahanmuuttoasiassa muka on.

   On siinä. Se on niin kuuma peruna, että juuri sitä tulee satirisoida.

   Poista
  7. Ranskanperunat - tai oikeamminhan ne ovat belgianperunoita - voivat olla kuumia. Ei minulla ole mitään estoja/tabuja kritisoida muslimeja. Olen sanonut, ja olen sitä mieltä edelleen, että kaikki uskonnot ovat valhetta. Tai siis toivottomia/epätoivoisia juttuja käsittää mistä on kyse. Allahista en niinkään tiedä, eikä mua kiinnosta tietää, mutta hänen palvelijansa Mohammed on perseestä kotoisin. Niinkuin kaikki me muutkin ihmiset.

   En minä ole ateisti. Uskonnot eivät kiinnosta minua. Uskonnot ovat välikappaleita. Uskovat ihmiset ovat kajahtaneita, se on sääli, mutta kajahtaneita ovat myös uskomattomat ihmiset.

   Ps. Anteeksi että käytin "pimpistä" nimitystä "perse". Pimpsa on mielestäni niin kaunis lipastonlaatikonlokero, että tahdon sanoa tämän latinaksi, sacer.

   Poista
  8. Ihmisiä minäkään en kritisoi, vaan tapoja, tekemisiä. Se on eri asia. Ihmisessä kun aina on hyvä ja paha, ellei hän ole täyssekopää psykopaatti.

   Minua surettaa, kun tämä Ylivieskan selkeästi häiriintynyt ihminen on niin julmin sanoin tuomittu monissa keskusteluissa rasistiksi, vaikka miesparka tuntuu olevan sekaisin kuin käkikello.

   Poista
  9. Juu ei ihminen sairauttaan valitse. Täysin kohtuutonta häntä siitä on syyttä.

   Poista
  10. Eihän nykyajan pilapiirroksissa ole kyse vasemmistolaisuudesta ja oikeistolaisuudesta, vaan ajatuksen vapaudesta ja rohkeudesta ajatella itse tai näiden puutteesta.

   Ennen oli helppo pilailla keskiluokkaisten totisten pönöttäjien kustannuksella, sillä ajattelun vapaus asui muualla - mutta nythän (minun mielestäni) ne pahimmat pönöttäjät ja tosikot löytyvät monikulttuurisuususkovaisista.

   Pitäisi todella perustaa Radio Bagdad tai Mogadishu, jossa vastattaisiin niinhin yksinkertaisiin kysymyksiin, joita kutsumustietoiset eivät ole huomaavinaan.

   Tommy Hellsten kirjoitti aikoinaan Virtahevosta olohuoneesta tarkoittaen, ettei kukaan ole huomaavinaan toisen alkoholismia.

   Nyt meillä tässä yhteiskunnassa on aikamoinen Kameli kammarissa.

   Poista
  11. (Viittaan siis Radio Jerevaniin ja sosialismiin, jos joku nuorempi ei tiedä.)

   Poista
  12. Nimenomaan rohkeudesta ajatella itse! Siitä pilapiirroksessa on kyse. Kari ajatteli itsenäisesti vailla lokeroja.

   Minun on pakko yhtyä tuohon pönöttäjäluonnehdintaankin. Menkääpäs lukemaan uuninpankkopojan keskusteluja, niin kohtaatte armoitetun valonnähneen totisen tätiarmeijan, joka ehti ristiiinnaulita jo kirkonpolttajarasistinkin, vaikka mies lienee vain vähän onnellinen miekkonen. Siellä naulataan milloin ketäkin vihaa puhkuen.

   Poista
  13. Luin joskus - mikä tämä nyt on? - Suomi 24 palstan keskusteluja. Ja Vauva -lehden keskusteluja. Enää en lue. Ai, miksi. Käykää ite lukemassa, niin tajuatte.

   Totta kai kannatan sananvapautta. Mutta tartteeko mun sen takia lukea palstakilometreittäin paskaa, ei mielestäni tarvitse.

   nimimerkki: "yksi meistä monista"

   Poista
  14. Minä olen sillälailla idiootto (että en pysty kirjoittamaan idiootti -sanaa edes oikein!) että en minä kenenkään toisen idiootin (no nyt se meni oikein!) käsityksiä pysty muuttaa toisiksi, enkä haluakaan pystyä. Eikä hän minua pysty muuttamaan. Eli...

   tilanne on staattisesti fifty-sixsi.

   Poista
  15. Ei tarvitse kakkaa lukea, tämä on taivahan tosi! Jaksankin ihmetellä, miksi valonnähneet hyvät suvaitsevat ihmiset jaksavat lukea jatkuvasti MV-lehteä, he viittaavat aina siihen. En minä vaan jaksaisi!

   Poista
 26. Kari oli myös luulosairas. Ja soitti fagottia. (Johan Bäckman on kans fagotinsoittaja.) Humoristit ovat sivilissä yl. hyvin totisia ja vittumaisia ihmisiä. Ei Kari Suomalainen mikään poikkeus ollut, tästä.

  VastaaPoista
 27. Kari Suomalainen "jumaloi" Lippeä samalla lailla kuin Mauri Sariola sitä omaa - mikä sen nimi nyt olikaan - Vaaleaa Viginkitärtään. (Tuula hän oli!)

  Miehet ovat ihan hulluja kun rakastuvat. (Voi olla, en tiedä, että naisetkin ovat? Mutta vähän epäilen.)

  VastaaPoista
 28. "Vuosisadan rakkaustarina" ... tottahan tiedätte mistä on kyse. (vaikka ette haluakaan miljonääriksi) Henrik Tikkanen oli sekä älykäs että lahjakas, vaikka mihin, mutta Märtha siinä huushollissa lankoja veteli. (Henkka hänen hyppysissään sätkytteli kuin Hummeri.)

  Ei miehet mitään naisille mahda, se nyt on itsestään selvää. - Minullakaan kulunut kuin vaan 50 vuotta kun tämän tajusin. Mutta tiedänpähän nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet pettävät, se on totta, se johtuu testeroonista... tai mitä tää on? No, jostain kumminkin. (miettii vähän aikaa itsekseen) Mutta kyllä naisetkin pettävät. Eikä se silloin johdu testeteroonista. (miettii taas) Nykyisin mihinkään ei voi enää luottaa.

   Poista
 29. Tarkkaan on luettu Tikkaset, Märtan muistelukset on omassa hyllyssänikin. Tikkanen taisi olla aika puhdasverinen narsisti, mene tiedä. Jollain tavalla nämä hankalat ja vaikeat tyypit ovat kiehtovia persoonia. Vaan niin oli Picassokin.

  VastaaPoista
 30. Tikkanen, silloin kun hänen kadunnimenkirjat olivat kaikkein kuumillaan myynnissä, ja häntä kehuttiin maasta taivaisiin, istui alakuloisena alkoholistina Kosmoksessa. Siihen tuli, muistaakseni J.W., joka sanoi hänelle "sun vaimos on paljon parempi kirjailija kuin sinä". H. Tikkanen vastasi "kyllä minä sen tiedän".

  Että ei hän narsisti ollut. En usko että edes ollenkaan. Pelokas ihminen enemmänkin. (Tai tiedä siitäkään.)

  VastaaPoista
 31. Ehkä ei ollut narsisti. Eivät kaikki veemäiset ihmiset ole narsisteja. Hirmu itsekäs hän kyllä oli. Minusta ne kadunnimikirjat ovat kyllä parempia kuin Märtan kirjat, mutta tämä lienee vain makuasia, minun mielipiteeni. Molemmat ovat hyviä kirjailijoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan minunkin mielestä Märthan kirjoissa on liikaa sentimentaalista romua. Hän ei osaa valehdella. Kaikki hyvä kirjoittaminen on valehtelemista, ja liioittelua, Henrikki oli siinä hyvä. - Ps. Esimerkiksi hänen aforisminsa Helsingin Sanomissa aikoinaan... ne olivat teräviä kommentteja! Allekirjoituksena oli joko Goethe tai Marx tai Mark Twain... tai mikä Suurmies milloinkin. - Vitut niitä kukaan muu oli kirjoittanut Tikkanen itse. (Mutta mainioita olivat!)

   Poista
  2. Siis... pitää osata valehdella uskottavasti. Se tässä mun pointtini on. Tai siis mielipide. Oma.

   Onpas!

   Poista
  3. Henrik Tikkanen oli hyvä valehtelussa, mutta aito myös rehellisyydessä. Hän on sanonut jotensakin näin: En loukkaa ketään vahingossa, juuri loukatakseni kirjoitan niin kuin kirjoitan. Ja kehuista: Paskat minä sinun solidaarisuudestasi.

   Märtan muisteluksista (Kaksin) saa kuvan Henrikistä kauhean ambivalenttina persoonallisuutena. Hän saattoi olla joltakin ominaisuutta määrittävältä janalta kumpaakin ääripäätä, rehellinen, valehteleva, omahyväinen, heikompia auttava, huomionhakuinen, syrjäänvetäytyvä, tasa-arvoinen, sovinisti jne. loputtomiin.

   Toisaalta herää ajatus, että hän oli vain avoimesti ja herkästi kaikkea, mitä ihminen voi olla. Moni muu, valtaosa peittää itsessään ne ei-toivotut ominaisuudet.

   Poista
  4. " ... Toisaalta herää ajatus, että hän oli vain avoimesti ja herkästi kaikkea, mitä ihminen voi olla. Moni muu, valtaosa peittää itsessään ne ei-toivotut ominaisuudet. ..."

   Aivan upea analyysi ihmisestä joka kärsiin "taiteellisesta lahjakkuudesta". - Et taida Iines olla niin tyhmä, mitä koskaan Sinusta en ole edes ajatellutkaan. Päinvastoin. (pusuja Sulle, myös poskellesi, ja Sun suulle)

   Poista
  5. Kyllä minä olen tyhmä, jos kohta voin olla myös älykäs. Saman janan ääripäät, tai ei nyt ehkä ääri-, mutta laitapuolet.

   Jospa me yleensä teemmekin väärin, kun koetamme lokeroida ihmiset hyviksi tai pahoiksi, tyhmiksi tai älykkäiksi, vasemmistolaisiksi tai kommunisteiksi, introverteiksi tai ekstroverteiksi, pettäjiksi tai uskollisiksi, rakastaviksi tai vihaajiksi, rasisteiksi tai suvakeiksi? Eikö kaikki tuo ole kaikissa ihmisissä?

   Poista
  6. Tuo Mikiksen muistelo Henrikin ja Märthan itse keksimistä sitaateista on jälleen oikensuuntainen, muttei ihan täsmällinen.

   Minulla ei nyt ole aikaa etsiä oikeaa nimeä, mutta idea oli siinä he keksivät itse sen suurmiehenkin, yhden vain, jonka nimiin keksivät sitten sitaatteja.

   Poista
 32. "Maassa maan tavalla"... Ja maan alla matosien tavalla? Joo, joo! Biologina olen samaa mieltä tästä.

  Siis tää kauhu Kuolemaa kohtaan, joka on vääjäämätön juttu kaikelle elolliselle, se minua kummastuttaa. Ja se että siitä pitää sitten punoa joku Uskonto? Höh. Toinen vaihtoehtohan voi olla vain se, että ihmiset eläisivät ikuisesti. Vai mitä? Minusta se vaihtoehto olisi todella, todella kammottava!

  nimimerkki "en ole yksin uskossani, unfortunately"

  VastaaPoista
 33. Jos orgaaninen olio ei missään vaiheessa mene niin sanotusti "kanttu vei", niin eihän hän voi olla elävä ollut. Eli orgaaninen. Möhkäleitä, jotka veisaavat viis kaikesta eivätkä välitä tuon taivaallisesta tai tästäkään paskaakaan, he ovat kiviä. Eli mineraaleja. Epäorgaanisia. - Elollinen olio, sanotaan nyt vaikka että ihminen, jos hän haluaa olla yhtä kiven kanssa, hänestä tulee fossiili.

  Ps. Minä muuten kerran löysin Melnsilsin rannalta Latviassa meripihkan palasen jossa (ainakin mun mielestä) sisällä oli mättömäinen jäänne jostain insectasta. - Yritin määritellä mistä, mutta en pystynyt. Ei edes Lahko käynyt mulle selväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä löytö! Löytäisin tuommoisen insectan tai jonkin rudimentin sisältävän meripihkan palasen mieluummin kuin palasen kultaa Lemmenjoelta.

   Olen löytänyt (mielestäni) kivikaudelta peräisin olevan sammakkokiven, siis kiven, jota on selvästi muotoiltu istuvan sammakon näköiseksi. Olen löytänyt merenrantatieltä vanhan rautasoljen, joka alkaa nyt jo hapertua mökin ikkunalaudalla.

   Lisäksi minulla on yöpöydän paksussa barokkijalassa selvästi aarrekätkö. Siinä on sellainen reikä, jonka päälle on liimattu puunpalanen, niin kuin sotienkin aikana tehtiin, kun kätkettiin rahaa ja aarteita paksuihin huonekalun jalkoihin. Jonain päivänä kaivan sen kolon auki ja katson, minkälainen aarre siellä on.

   Poista
  2. Mehän ostimme tyttären kanssa viime kesänä metallinpaljastimen. Maltan tuskin odottaa, että päästään taas etsimään muinaisajan aarteita. Monenlaista rautanaulaa ja pullonkorkkia löytyi jo. Löytyi myös metallisia leluautoja ja foliopaperin palasia. Löytyi lisäksi epämääräisiä keihäänkärkiä ja kolikkoja.

   Poista
  3. Kunpa joskus keksittäisiin sellainen "nou-metallinpaljastaja" jolla ihminen löytäisi oman itsensä, ei mitään muuta. - Ei varmaan olisi sillä kysyntää, eli kaupallista menekkiä.

   Ps. Tykkään tytöstäsi. Olet kertonut hänestä - et paljoa, mutta juuri sen verran. Totta kai diggaan myös sinua. "Toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä, minä tykkään kummastakin." Vanha, ummehtunut vitsi. Vitsi kuin koiperhosten (Tineidae) pesä. Toisaalta - kyllä kaikilla eläimillä, kuten myös ihmisillä, pitää olla pesä. Jos ei oo, lapset kasvavat aivan hunningolla. Ja heistä tulee huligaaneja. (Myös joutsenien lapsista.)

   Poista
 34. Miksi käytän niin paljon sulkumerkkejä. (Kuten esimerkiksi nyt.) Sanokaappas se. (Tai älkää sanoko.) Aikoinaan luin niin paljon (etenkin hyönteisiin keskittynyttä) tietokirjallisuutta (joissa aina suluissa selitettiin mitä tarkoitetaan milläkin termillä, oi), että tää on jäänyt mun kaaliini. Kaali (Brassica oleracea) on ristikukkaisten heimoon kuuluva kasvilaji. Välillä pitäisi käyttää myös näitä hakasulkumerkkejä - tiedätte kai mitä tarkoitan - siis näitä } tai ¶. Mutta kun en aina viitti.

  Ps. Painakaa muuten Alt-näppäin ja samaan aikaan (NumLock puolelta) numeroyhdistelmää 128. Niin teille tulee tällainen merkki Ç. Alt+127 tulee ⌂. Kokeilkaa ite. - Huom! Mutta älkää tehkö tätä jos olette yksin kotonanne. (Minä kokeilin. Ja heti soi ovikello. Siellä oli kummallisia piäniä menninkäisiä jotka alkoi virpoa mua. Hitsi, kun säpsähdin! Pääsin niistä eroon kun tungin suklaata niihin suihin. Jopas loppui virpominen! Kengänkannat vaan kopisivat kun juoksivat rappusia alas.) Ihme Noita-akkoja?

  VastaaPoista
 35. Ihmiset ovat piänikokoisia silloin kun he ovat omankokoisiaan. Ex-vaimoni veli Seppo sanoi kerran: "Ei isoo oo olemassakaan. Se on vaan pienikätisten naisten kuvittelua." Hmnhy, ajattelin. Ja yks mun alemmuudentunteista poistui samalla hetkellä. (Jonnekin muualle?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän - tämä on noin neljäs, ei kun sittenkin viides kerta kun tyrkytän tätä laulemaa teille. Miksi niin teen? sitä en ehkä tiedä. Tuo teksti kiehtoo minua... sen lisäksi muistan kun äitini, Niskavuorilaisen tomera emäntä, mutta valtavan huumorintajuinen... kun kuuli radiosta tämän kappeleen, katsoi isääni hyvin merkitykselliseti ja nipisti sitä. Isäni taas, poikaansa tullut, näytteli närkästynyttä ja puhahti "kaikkea ne soittelevatkin, höh".

   https://www.youtube.com/watch?v=5oMEnNQj5Hs

   Poista
  2. Torwimusiikki on poikaa!

   Poista
  3. Torvimusiikin tahdissa nuoret miehet marssivat tahdissa Kuoleman Kentille, rinta rinnoin, kuin Halvan lakristipatukat. En minä käsitä mitä kaunista siinä on? Tai voi olla. Ehkä multa puuttuu empatia?

   https://www.youtube.com/watch?v=7Ul98nfFM5A

   Poista
  4. Jääkärimarssi ("kun painuivat päät muun kansan maan, me... etc) ja Muistoja Pohjolasta, ne ovat hienoja sävellyksiä ja runoja. Olen itse asiassa hyvin isänmaallinen ihminen. Sotaveteraanit, tosin eihän heitä enää juuri ole, ovat mielestäni arvostettavimpia ihmisiä mitä Suomesta löytyy. (Lotat olivat/ovat myös sotaveteraaneja. Tietysti.) Nationalismi on eri asia kuin isänmaallisuus, juuri siksi en pidä Perussuomalaisista, heidän käsityksensä maailmasta on epäpuutteellinen. Samalla lailla Hitlerilläkin (kappas vaan! pääsin käyttämään natsikorttia!) käsitys maailmasta oli puutteellinen. - Mutta kelläpäs meille, ei olisi?

   Poista
  5. Nuo ovat semmoisia kappaleita, että ne saavat minulla kyyneleet silmiin, samoin joku Veteraanin iltahuuto. En minä silti tunne olevani sotaisa, en rasisti, en oikeistolainen. Vaikka jos joku hyökkäisi ase kädessä minun läheisiäni vastaan, ampuisin sen hyökkääjän seulaksi siihen paikkaan. Sen verran sotaisuutta minusta löytyy.

   Kyllä minä olen isänmaallinen enemmän kuin kansainvälinen, mutta jollakin tapaa mieleni on ajaton ja paikaton ja iätön. Ihmisestä on moneksi.

   Poista
 36. Tämä...

  https://www.youtube.com/watch?v=-m4tALfqyME

  VastaaPoista
 37. Tykkään klassisesta musiikista, tietysti vain tietyistä kipaleista, niissä on loputtomasti kuuntelemista. Eli ymmärtämistä. Pidän paljon jatzista, se on elävää, ja blues on vielä elävämpää. Rock and roll on kivaa. Tango on melkein yhtä kivaa. Suomalaisissa pop-musiikissa sanoitukset ovat hyviä, ei niistä voi olla tykkäämättä. Sitten on kupletit, ne vasta on kivoja.

  " kun mä suihkutan ei noki ehdi torppaa sotkea"

  Kirjoittaa Junnu ja jatkaa

  "tyngälläkin lujaa tökin, repee verhot leikkimökin"

  Kyllä vaan. Vaikka en minä kovin montaa immenkalvoa ole puhkaissut. Muistaakseni kaksi. Tai ehkä neljä?

  Mutta kyllä miehet osaavat keksiä pimpsalooralle kaikenlaisia eufemismeja. (Etenkin tarvittaessa.)

  VastaaPoista
 38. Se, että uskon enemmän luonnontieteisiin kuin Jumaliin, pohjautuu siihen käsitykseen, että ihmisen on hyvä tuntea että "kuka minä olen"? Tai siis ainakin etsiä tietoa siitä, "kuka minä olen?" Jumalat sitä meille eivät sano, päinvastoin sotkevat ajatusrakennelmiamme. Em minä sitä sano että "tiede" sekään siihen vastata osaisi, ei osaa.

  Mutta sentään edes yrittää.

  Ps. Ei minulla ole mitään uskovia ihmisiä vastaan. Yhtä liikuttavia he ovat kuin kaikki muutkin tällä planeetalla tallustelevat Nöpönasut. Vähän vaan olen katkera - en enempää - siitä että ihmisiä ehdoin tahdoin höynäyhtetään. Heidän aivoihinsa puhalletaan pippurisumutetta, CS/OC'ia, kaksiprosenttisena sumutteena. Päin pläsiä.

  VastaaPoista
 39. Maapallo on Auringon kiertolainen. Muukalainen maailmankaikkeudessa.

  VastaaPoista
 40. Tuli kevät. Ihana on ilma.

  VastaaPoista
 41. Heh, minulla oli Jääkärimarssi joskus soittoäänenä puhelimessa. Kauan aikaa sitten olen sen jo vaihtanut lapsuuteni upeaan sävelmään. -Se on tää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaisliittolaiset intiaanitko sinulle soittelevat? Vai hevoset.

   Poista
  2. Minulla on se tylsä puhelimen soittoääni, ei mitään sävelmää, ollut vuosia. On selkeä. Ensimmäisessä puhelimessani oli Hei Karjalasta heilin minä löysin.Sitten oli pätkä Beethovenia, nyt voisin laittaa vaikka Ievan polkan.

   Poista
  3. Kuten sanottua, psykologiaan en ole kovin paljoa perehtynyt, joten en tunnista sinun ongelmiasi, anonyymi. Latvakakkoseksi veikkaisin. Senmuiseksi äitin pieneksi kivipääksi:-

   Poista
  4. Ihan itsekö muuten, omalla päälläsi, tuon nimimerkin keksit, anonyymi. - Huisia.

   Poista
  5. No, saikko pääsiäsen pyhinä ?
   Sinähän kehuit olevasi oikea city-kani .

   Poista
  6. Sinulla taitaa, identiteetti-anjovis jo muistikin renata. Kun kerran aloitit, kysyn sinulta,paniko miehesi sinua pyhinä vai sanoiko, ettei halua noin rumaa?

   Poista
  7. Ketuttaako ketutaatko.. kuuntelen30 maaliskuuta, 2016 08:50

   Häähhää mies vai nainen. Samako ku mietit mun horoskooppimerkiä.

   Poista
  8. Naiselliset piirteesi ovat ilmeisiä.

   Poista
  9. https://m.riemurasia.net/kuva/Kun-vietat-liikaa-aikaa-internetissa/180810

   Poista
  10. Nuori ikäsi oli selvillä jo ennnen tuon linkkausta.

   Poista
  11. Aij, sä oot 53vee. Siis poju.

   Poista
  12. No niin lempiväiset, jätetään tämä chattailu. Ellei Anonyymilla ole asiaa tai tarinaa meille muille mietittäväksi, suksikoon vaikka suolle. Ja Rikhardia kehotaan ignoroimaan tuommoiset nyymit.

   Poista
  13. Ei Rihkartti pysty ignoroimaan. Sen on sanottava aina viimeinen sana .

   Poista
 42. Tämä nykymaailma on sellainen "Aarnio myy hashista, sitä narkkarit löysi sen kassista." - Kuvitusta tuosta tallenteesta ei kannata katsoa, se on sellainen umpipöljä yksiyhteen.

  VastaaPoista
 43. Terhi Kiemungista minulla ei ole mitään sanottavaa,koska en ole psykologiaan kovin paljoa perehtynyt. Mutta ei häntä rasistiksi saa sanoa ja ihme kohu ihmeellisen pienistä. Siis Kiemungin ajatuksenjuoksuista.

  VastaaPoista
 44. Nyt jätän teidän hetkiseksi seurustelemaan toistenne kanssa, minun pitää ruveta nukkua. (oi ei mikis, älä jätä meitä! oi ei, ei, ei!) Pakko vaan kertoa yksi juttu joka muistui mieleen, tietämisestä ja oikein muistamisesta kun puhetta on ollut. - Tai vaikka ei olisikaan ollut ollut, niin...

  kerran pelasin Trivial Pursuit -peliä Tarjan kanssa. Olimme lainanneet sen jostain naapurista. Minä tiedän paljon asioita, vaikka en kaikkia muistakaan, olen lukenut paljon kirjoja. Tarja taas on hämmästyttävän hyvä täyttämään ristikoita, etenkin vaikeita, hänellä on hoksottimet kohdallaan. No, alettiin pelata. Ja pelattiin.

  Siinä pelissähän, jos muistan oikein, saa siirtää omaa nappulaansa eteenpäin jos tietää oikean vastauksen kysymykseen. Kysymyksiä taas kähmitään semmoisesta lappupinosta, niitä on (oliko se nyt?) viittä eri väriä, en muista. (Paitsi sen muistan että violettisen väriset laput tarkoittivat jotain "humppakysymystä", inhosin niitä; en minä tiedä koska joku julkkismissi on kilhlannut jonkun toisen mulkkukussin ja mennyt hänen poikaystävänsä kanssa naisimisiin... yäk. Jostain syystä, ehkä haukottelin aluksi liikaa, tai voi olla että en keskittynyt - näitä selityksiähän riittää, niin olin yhtä äkkiä tilanteessa että Tarja oli yhden kysymyksen päässä voitosta. Ja minä olin kuuden kysymyksen päässä hänen takanaan. No,

  aloin skarpata, ja niin kuin usein käy: Jumala suojelee Tuhlaajapoikiaan... mulla kävi mäihä, tuli sellaisia kysymyksiä mistä tykkäsin. (Ei mitään missijuttuja!) Ja siinä pelissä - jos edelleen oikein muistan - kun vastasi oikein, sai vastata uudelleen. Niin minä yhtä ja äkkiä olinkin tasoissa Tarjan kanssa. (Tarja mulkoili mua erittäin närkästyneenä.) Ratkaiseva kysymys oli kun mulle tuli maantietoa koskeva kysymys, siinä kysyttiin "mihin kaupunkiin Haapasaaren kunta on liitetty". Pitkän aikaa mietin. Sitten vastasin "kyllä se Kotkan kaupunkiin liittyi". Tarja katsoi vastausta: Kotka. Samalla silmänräpäysellä se pelilauta ja nappulat lensi (noin) kymmenen metriä ilmaan. Tarja huusi "MISTÄ SÄÄ TÄNKIN TIESIT!" En tiennyt. (Ja minä ne nappulat jouduin keräämään ja palauttamaan sen pelin takaisin naapurille.) Rupesin funtsii että... mistä tosiaan tuon tiesin, ja sitten muistin, että noin miesmuisti aikaisemmin olin seilannut laivalla "Actinia" Kotkan ohi, ja ihan mielenkiinnosta olin Sähköttäjän eli (näin merimiesten kesken sanottuna) Kipinän hytissä. Hänellä oli hyvin tarkka ja kattava kartta alueesta jossa laivamme ui. Siltä kartalta minun mieleeni (minulla on huono nimimuisti) jäi mieleen Haapasaari (ruots. Aspö). - Siis ihan alitajunnasta tuo Haapasaari tuli.

  Tarja mökötti mulle pitkän aikaa. Mutta leppy myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schnurilta löysin Giora Feidmanin. Kun sinäkin tykkäät klezmeristä, tässä hyvän yön kappaleeksi If I Were A Rich man. Sanoihin tai Viulu-Kassisiin katolla ei kannata tässä kiinnittää huomiota, - ai saakutarallaa, että mies irroittelee hienosti, ja kappale on silkkaa hyvänyön musiikkia. - Eikä se minun vikani ole, jos vaan virkistää.

   Poista