21.7.2016

Kesäpäiväkirjan loppu, sivut 12 ja 13

20.7.  Kaupungissa. Mökki tyhjenee toistaiseksi. Muut lähtevät Vantaan suuntaan, minä Satakunnan sydämeen, halki avarien peltojen, auto täyteen pakattuna. Unohdan ostaa kahvin kaupasta, kotona purkin pohjalla on jauhot vain yhteen kahvitteluun. Päätän säästää sen aamuksi ja nappaan siiderin Hesarin seuraksi.

Koti näyttää paremmalta ja siistimmältä kuin muistan. Näkymähän on vallan fiini, antiikinpunaista mattoa, vanhoja puuhuonekaluja, kauniita lamppuja ja yksi seinä ikkunaa. Tämä kauniina näkemisen ilmiö toistuu aina, kun palaan pidemmältä reissulta. Talvisin katson kuluneita pintoja, jotka kaipaavat remonttia. Näen likatahrat kaikkialla. Valonapin vierus on nuhruinen, tapettia kulunut pois. Punaisella matolla on muruja, löhötuolin alla varsinkin. Haistelen ilmaa, pitääkö tuulettaa.

En tiedä sitäkään, voiko varttuneella ihmisellä olla vielä rahanreikiä. Minulla on. Runsaasti. En voi tehdä, mitä haluaisin, en edes sitä, mitä pitäisi. Pitäisi käynnistää täydellinen pintaremontti, pitäisi rakentaa uusi terassi, laudat notkuvat ja on vain ajan kysymys, milloin jalka menee laudasta läpi. Aidat kallistelevat miten sattuu. Pitäisi saada uusi keittiö.

Kun puhun raharei'istä muutamille ystäville illanistujaisissa, he sanovat, että ei heillä ole rahareikiä ja rahaakin on niin ettei lainoja tarvita. Autot ostetaan käteisellä ja mitä nyt halutaan. Mainitsen raharei'istä esimerkiksi rantaprojektin, haaveeni rakentaa vielä joskus rantaan laituri ja niittää sieltä kaislat.  Projekti on iso ja kallis, sillä kaisloja on valtavasti eikä niitä voi niittää ihmisvoimin eikä myöskään veneestä käsin, koska ranta on matala merenlahden pohjukan alareuna. Laituri tulee rakentaa käsin paikan päällä. Tekijöitä ei kylässä enää ole ollut.

Haave lytätään. Minun ei kannata enää rakentaa laituria, saati viettää siellä joutilasta aikaa, ei vaikka olen porukan kuopus.
- Ajattele nyt, sanoivat järkevät. Typerien haaveitten sijaan tulee säästää, niin että tilillä on aina rahaa vaikka talon ostoon ja matkailuun. Uimassa voi käydä kylän rannassa. Ja omat arkkurahat tulee olla tilillä.

Vaan kyllä minä unelmaani puolustan. Laituri on ollut onnellisin ja rakkain paikkani ikinä. Se on introvertin lepopaikka kälätykseltä ja mökkiin tunkevalta vierastulvalta. Lautojen raoista voi katsella pikkukalojen meininkiä ja villiminkkiä pesueineen. Vieras ei eksy poukamaan, eikä oikein sosiaalinen kälättäjäkään viihdy siellä kauan. Tuuli suhisee kaisloissa ja sudenkorennot tulevat pyytämättä kädelle lepäämään. Tiirat ja lokit kirkuvat yläpuolella ja meri kimaltaa vihreänä. Repussa kirja, kamera, vettä tai pari siideriä.  Matala vesi kastelee kahlaajan hitaasti ja lempeästi. Voi kävellä vaikka kaulaan asti, jolloin ei tarvitse erikseen "kastaa" itseään. Hitaus ja hiljaisuus, minun mieleeni. Voi lähteä soutelemaan veneellä ja nousta maihin saaressa ja maata kalliolla kaiken kohinan ulkopuolella. Kai ihmisellä saa olla edes unelmia? Ja mitä tulee rahareikiin - unelmilla on taipumus kadota, kun rahareikiä ei enää ole. Sääli sellaista ihmistä.
21.7. Lopuksi mietin tässä ääneen ja hieman sopimattomasti mutta en ilkeällä mielellä sitä,  uskooko uuninpankkopojan blogia kirjoittava henkilö omiin sanoihinsa. Niin vihaista propangandaa hän kirjoittaa, kerta toisensa jälkeen. Aina on jokin vinossa, ja yleensä ihmiset ovat lähes petoja, hirveitä rasisteja tai ainakin tyhmiä persuja tai pahantahtoisia virkamiehiä tai ministereitä. Koko blogin kommentoijakunta on perehtynyt rasistien keskustelualustoihin, ja etenkin Rajat kiinni -foorumi on kommentoijien mielilukemista. Joskus mietin, että he tuntevat sen palstan paremmin kuin itse RK-yhdistys. Vaan miksi he luulevat, että kaikki ihmiset ovat rasisteja, jos nämä eivät ole sulaa vahaa suvaitsemisessa?  Miksi he yleistävät ja leimaavat niin rajusti?  Eivätkö he huomaa harrastavansa kaksoisstandardeja?

Itse arvelen rasisteja olevan aika vähän. Ehkä tämä luulo tulee siitä, että en jaksa lukea rasistien palstoja ollenkaan. Miksi siis joku lukee himoiten noita kauheuksia? Mitäs niistä homoistakin sanotaan, että homofoobikot ovat itse homoja?

Minun onkin pakko vilkaista aina uuniblogin yhden totuuden  jälkeen, mitä usean syytteen alainen MV-media nyt valehtelee. Videoita en sieltä katso, kuten en katso luontodokumenttien saalistuskohtauksiakaan. Katson lööpit ja jonkin jutun kursorisesti. Uunipojan blogista en lue Jore Puusan enkä Jari Kähkösen kommentteja. Naiskvartetti on sen sijaan kiihkossaan hupaisa. Ja jollakin tavalla MV ja Uuniblogi kuuluvat yhteen. Toinen pää ja toinen pää, ei tolkkua ollenkaan.

Blogi olisi virkistävä tapaus tylsällä blogirintamalla, jos blogin pitäjä ei olisi niin ynseä dialogin estäjä. Ihan mukavan näköinen mussukka vihaisenakin, mutta kun laajempi elämisen ymmärrys puuttuu tyystin, valistunut lukija ei koe katharsista, vaan eriasteista tympeyttä. Miten tässä maailmassa ylipäänsä voi selvitä ilman huumorintajua? Sitä onneksi löytyy Kemppiseltä ja se on hänen kirjoitustensa suola. Samoin kuin laaja ymmärrys, joka ulottuu mitä ilmeisimmin oman reviirin ulkopuolelle.


151 kommenttia:

 1. "7.20. Mökissä. Kaupunki tyhjenee kuin ilma polkupyörän kumista. Kukaan ei lähde Vantaan suuntaan, en minäkään Hämeen pömppöön maksaan, halkaistulla autolla, pakettipellot täyteen pakattuna susikauraa. Unohdan ostaa pilvee S-kahvilasta, siinä meni bonukset, ja kotona kenkälaatikon pohjalla on jauhot vain yhteen jointtiin enää. Päätäni säästän aamuksi ja nappaan pari Hesaria strykniini seuraksi."

  &c. &c, &c...

  Minäkö hassuttelisin, oi Iines? No en. Kun minua on syytetty "autofiktiimikoksi", ajattelin kirjoittaa "autoimplisiittisesti". Vielä tosin en tiedä mitä se tarkalleen tarkoittaa - tuskin mitään eli ut nihil - mutta olen tehnyt itselleni harjoitustehtäviä, joita "käännän" raljeeraavasti kuin descendentti émissaire diktomiasta tai ekselenssista kärsimättä. (ja kuten huomaatte, olen lukenut viimeajat Matti Klingen muistelmia, oh mon ami!) - Sinun Kesäpäiväkirjasi 21.7.2016 ensimmäinen kappale, aivan vahingossa, on tehtäväni n:ro 1.

  Oikeasti kirjoitat ihanan ilmavia ja kuultavan utuisia tuokiokuvia ilman tuonelanjoutsenten A cappella -kuoromaista "ja sit mä ja sit ma ja sit mie" kakofonista kiljumista.

  Ainakin omasta mielestäni näin on. (kysyy itseltään "onko kans?", ja vastaa "on on on") Tekstejäsi on helppo lukea, ne ovat sillä lailla luettavia. (Joskus harmittaa kun jonkun mielenkiintoisen ajattelijan teksti on niin huonosti kirjoitettua ettei sitä pysty lukee. Aivot menevät puolinelssoniin pelkästä yrittämisestä.)

  Ajattelijankin vikaa sinussa - ei sitä voi kieltää! Tai ainakaan minulla ei siihen kanttia ole (vrt. Immanuel Kant). Ehkä vain Rauski, tuo legendaarinen VillahousuVilosofi, jos eläisi, pystyisi sen kieltämään. Koska... hän pisti kenen tahansa toisen ajatukset umpisolmuun, niin ettei toinen, kun tarpeeksi kauan hänen kanssaan keskusteli, enää tiennyt kuka an sich (suosikkitermini!) minä enää olenkaan? puhumattakaan että miksi... ma yhä oon?

  Se historiasta. Rakastin Rauno Räsästä. (Tai ainakin siihen asti kun hän äkkiä alkoi vihata minua.)

  Ja miksi minä sinulle tämmöisistä jaarittelen? No, siksi kun tiedän että Rauno sinullekin oli tärkeä blogikumppani. Kuten monen muunkin kumppani.

  Siksi.


  Ps. Rikkaiden ihmisten kanssa ei voi puhua rahasta. He eivät puhu rahasta. Kaikesta muusta he kyllä ovat valmiit keskustelemaan (ainakin kanssani, näin olen pannut merkille, mutta ei rahasta). - Sitä itsekin joskun olen ihmettellyt. (nuorempana, kun vielä olin forssalainen, ihmettelin paljon muutakin, esim. loimaalaisia. Ja ypäjäläisiä. Ja etenkin somerolaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sinä pelleile, mikis, tuo oli mainio mikiksennäköinen tehtävänsuoritus samasta aiheesta. Juuri tuommoisiin suorituksiin totuin työssäni, kun luin 25 erilaista muunnosta yhdestä aiheesta. Sinun vain oli omaa luokkaansa, ei sille mitään mahda. Joku vaan on lahjakas. Niin se käy.

   Rikkaiden kanssa puhutaan lentokentistä ja matkustamisen yksityiskohdista, mutta ei kerrota reissutarinoita. Rikkaiden kanssa puhutaan ravintoloiden nimistä ja hinnoista, mutta ei kohdatuista ihmisistä. Vihaan rikkaiden matkapuhumista.

   Poista
 2. Pss. Torron suolla asuvia n.s. "kesätammelalaisia", joita sinne yl. Helsingistä "sankkoina laumoina" keväisin vaelsi, ja syksyisin taas pois, minä kaikkein eniten ihmettelin? Ne eivät mahtuneet minun pollaani vaikka kuinka yritti panna ne halki poikki ja pinoon, eli taksonomioida... Aina joku niistä "törrötti". (Tai kuten M. Klinge sanoisi genosiidisesti jongleerasi. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta ne eivät enää vaella, kuten eivät tule minunkaan mökkiseudulleni. Nuoremmat eivät halua mökkielämää eivätkä ulkoilmaoleilua hyttysten ruokana jossain hornan männikössä, jossa on huussi ja pesupaikkana sähkötön saunakamari. Minun ja ystävieni lapsetkaan eivät oleile mökillä, kunhan käyvät joskus juhannuksena ja helteellä, kun äiskä tai iskä on tehnyt työt valmiiksi ja kattanut pöydän herkuilla.

   Poista
  2. Mutta Tapsa haluaa? Tapsa on - tietämättään ehkä, tai totta kai hän tietää - Vanha Liiton ihmisiä. Niin kun kaikki toimittajat ja taiteilijat ja reklaami-ihmiset ovat. Whiskyä hyö vaan juovat ja ajattelevat retliinisiä ajatuksia saunan lauteilla, savusaunan joka on palanut, ja katsoovat viattomansinisillä silmillään... kauas, tavoittamattoman kauas.

   Torro, se on Tammelaa, Torron suo... Kerran etsin sieltä hyönteisiä, Lepidopteroita. Päivä paahtoi minua kuin... en minä tiedä kuin Mikä? (silitysrauta?) Kuumaa vaan oli, hyvin hikistä, ja joka askeleella saappaat, jotka jalassani olivat, upposivat nieluaan myöten siihen rahkasaamaleeseen. Kun jonkin perhosen näki, ei kauhee inspiraatio tullut että sen perään olisi haavi heiluen lähtenyt juoksee, ei jotenkaan jaksanut. Ja aurinko se vaan porotti. Supursut haisi hirveen pahoille, ällöttivät. Voi vittu. Kun tohtori Th. Brander selasi makrolepidoptero kortistoani, hän sanoi henki haisten - hänen henkensä haisi aina pahalle, ei se hänen vikansa ollut - että "sinulta puuttu suoinsectat. etkö niistä ole kiinnostunut?"

   En muista mitä vastasin. (Tietysti nyt voisin keksiä vaikka kuinka nokkelan vastauksen... ja te uskoisitte niin. En. Olin todennäköisesti hiljaa vaan. Koska olin ujo. Ja soissa rämpinen yksiselitteisesti vitutti ja väsytti ja venytti mua.)

   Poista
  3. Terveisiä seuraavalta sukupolvelta! Emme ole mökeillä koska te olette siellä koko ajan. Mitään ei saa tehdä eikä mistään päättää. Vanhempienne sukupolvi antoi paljon enemmän tilaa. Toisaalta sittwn panostatte enemmän kalliisiin hankintoihin ja korjauksiin, eli puolensa kaikessa. Varmaa on kuitenkin, että tulemme maalle, ainakin moni meistä, heti kun saamme olla siellä rauhassa. Itse aion suorastaan laskea mökin varustelutasoa kohti 50-lukua kun pääsen paikan herraksi. Ensimmäisenä katoaa telkkari.

   Poista
  4. Et vie sitä telkkua -keleen penikka kuulikko! Annan koko mörskän kadonneiden merimiesten villapuserokerräykseen kohta. Oo kunnolla, tee työs ja säästä niin saat oman jos ossaat laitella. Minä en tuu sinnuu neuvommaa. Ettäs sen tiijät. Ketku siipinen lokinraasu. Senkin perijä.

   Poista
 3. " En voi tehdä, mitä haluaisin, en edes sitä, mitä pitäisi. Pitäisi käynnistää täydellinen pintaremontti, pitäisi rakentaa uusi terassi, laudat notkuvat ja on vain ajan kysymys, milloin jalka menee laudasta läpi. Aidat kallistelevat miten sattuu. Pitäisi saada uusi keittiö."

  Et tietenkää , koska naiset eivät osaa rakentaa. Vaikka olisi akateminen koulutus.
  Ota mies , mieluumin maalainen . Omaksi.
  Ne osaa . Tekevät vaikka mitä. Laiturin , uuden keittiökalusteet ja terassin .

  Niin se vaan on , toiset jankuttavat netissä ja toiset tekevät mitä haluavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokuset naiset osaavat rakentaa, minä en osaa. -Puhut asiaa, Suomalainen mies, moni mies osaa.

   Olen kertonut täällä ystävästäni, joka löysi netistä miehen. Mies tosiaankin rakensi ystävälleni terassin ja pystytti laiturin ystävän järvisaunalle. Lisäksi mies leikkaa nurmikot ja tekee raskaat työt.

   Noin se menee. Mies on lisäksi kiltti ja säästäväinen, entinen peräkamaripoika, joka on ikänsä säästellyt rahojaan pahan päivän varalle. Erinomainen kunnollinen mies. Vaan ei tuommoista ihmettä ole vastaani kävellyt.

   Poista
 4. Töissä minulla oli Mikko niminen kaima, minua paljon vanhempi. Fiksu, ihmiseksi. Hän oli ostanut osakkeen kerrostalosta, tietysti halvempaan hintaan, koska sitä piti remontoida. Hän sanoikin että "asuntoja ostavat maisterit ja tohtorit ja sitten aina välillä pitää tulla työläinen, joka ostaa sen ja korjaa sen" - siis ne asunnot. "Kirjanoppineista" siihen kun ei ole.

  Mikko oli fiksu ihminen. Kun muut naimisissa olevat miehet puhuivat ämmistään tai akoista, Mikko puhui aina vaimostaan. Työläisrealismissa sellainen särähti korvaan; Joseph Brodsky on kirjoittanut tästä paremmin; kyse on niin julmasta todellisuudesta, että ette te tiedä, mistä on kyse. ('Katstrofeja ilmassa' on helpomi käsittää kuin 'Veden peili'. Mutta em. novellit käsittää helposti väärin, jos nyt ollenkaan. Brodsky on hyvin vaikea kirjailija.) - Mikko kertoi - hän asui "ylemmän keskiluokan kerrostalossa" (elämä 1970 luvulla oli tällaista!) että joku pihan porvarirouvista vinoili hänelle siitä että hän joutuu lähtemään töihin jo klo 06. Rouva hekumoi sillä. Mikko sanoi että kyllä "minä tiedän toisenkin ihmisen joka tästä talosta lähtee töihin ennen klo 7mää"... Rouva oli heti että "kuka, kuka"...? Mikko sanoi: vaimoni.

  VastaaPoista
 5. Laila Kinnusesta olen aina digannut. Hän ei laulanut vaan laulu pulppusi hänestä, se on eri asia, hän on täynnä synnynnäistä musikaalisuutta. Ei sellaista voi kuin vain ihaillen kuunnella.

  Ssiskonsa Ritva oli hyvä laulaja auch. Unohtumaton.

  miehiä pannaan aina halvalla, se on oikein, miehet ovat debiilejä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yhden nuotin samba on uskomattonan taidokas, vaikka Lailan ässä onkin hieman pehmeä. Laulu on hienoa. Kuuntelin myös Ella Fitzgeraldin Yhden nuotin sambaa. Sekin oli hieno, mutta Laila voitti tähän tarkoitukseen. Suomen kieltä ei kannata hävetä.

   Poista
 6. Toisaalta.
  yhtä differenttejä tytöt ovat. (Mikseivät muka olisi?) Tai voivat olla differentioituneitakin? En tiedä. Mutta jos he ovat myös markantteja inkonsekventtejä, minun on - ihan tosi! - paras lopettaa Matti Klingen muistelmien lukeminen. (Ai miks, no siks, että höyrähdän.)

  Ps. Mitä enemmän luen Matti klingeä, sen enemmän arvostan häntä. Hirvittävästi on tehnyt työtä, nuoresta pitäen! Historiaa pystyn käsittelemään vain diledanttina, mutta mitä enemmän olen lukenut Suomen historiaa käsitteleviä kirjoja, kenen tahansa tekemiä, sen vakuuttavimmilta M. Klingen käsitykset mielestäni ovat.

  Arvostan häntä myös ihmisenä. (Toivottavasti hän ei tämän takia loukkaannu.) Hieno ihminen, keikari Keisarin takia (sic!), tärkeintä että on että oli päänsäpitäjä! Eli Muurinsärkijä alallaan.

  VastaaPoista
 7. Minulta on joskus kysytty (ette Te, mutta jotenkin kaltaisenne ihmiset), että vastaanko nimimerkki mikiksen mielipiteistä? Ja kaikesta siitä mitä hän pölisee? Vastaan tähän mielelläni.

  "En".

  VastaaPoista
 8. "Mielipide" on minusta sana, jossa jokin pitelee mieltä, estää sitä liikkumasta. 

  Miten siis voi olla kunnioitettavaa, että ihminen vastaa mielipiteestään? Eikö mielipiteessä pysyminen voi olla myös taantumusta?

  Kun ihminen liikkuu, kommunikoi, lukee, seuraa aikaansa, kontekstit vaihtuvat ja muuttuvat, tulee uusia näkökulmia, jossa asiat saavat uusia merkityksiä. Miten silloin muka voisi olla muuttumaton mielipide? Ihminenhän olisi silloin kuin hanhi, jonka selästä vesi valuu pois.

  VastaaPoista
 9. Itse en osaa asioista puhua. Olen kuin kala, esim. hauki. Tai miksei myös lahna? Uin vain. Ja tänään, kun sängyltäni (Tempure) pompahdin ylös, ihmettelin kun varpaankynteni murjottivat minulle? Ilmiselvästi heillä oli sanottavaa mulle, en vaan ymmärtänyt, mitä. Sitten se pienin niistä, vasemmasta kaviosta, sanoi mulle "ETKÖ SÄÄ ÄIJÄ TAJUA, HYVÄN SÄÄN AIKANA, ETTÄ LEIKKAISIT MEITÄ VÄLILLÄ! - Okey okey okey, minä sanoin ja hain keittiöstä sakset. Sitten leikkasin ne. Ja sitten ajattelin, kun rapistelin kynnenmuruset roskiin, että eihän "tästä ny tämmöstä kabbalakkia oos kannattanu nostaa. aatelkaa ite". - Edelleenkin, vaikka nyt ajattelenkin ihan eri asioita, olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, mikis, leikkasitko varpaankyntesi keittiösaksilla? Niillä isoilla vehkeillä, joilla leikkaat myös narun narukerästä, pään kalasta, lehtiä salaatista yms.

   Vinkki: osta pienet ja vähän käyrät keltapäiset Fiskarsin kynsisakset, kestävät minulla jo varmaan jotain 15. vuotta. Ja roikkuvat kylppärissä, ei keittiön laatikossa. Vaan toisaalta, jatka vaan entiseen malliin. Kunhan tärkeilen.

   Poista
  2. Partakarvojani leikkaan kylppärissä olevalla Fiskarsin saksilla. Keittiössä olevalla Fiskars saksilla leikkaan sitä sun tätä, mm. munakarvojani. (Tämä oli vitsi. Tosin totta.) Leipäveitsellä leikkaan leipiä, kalaveitsellä kaloja, sipuleja ym. vihanneksia pilkon vihannesveitsellä. Homejuustoa kun veistää millä tahansa puukolla, se pitää pestä heti, eikä siis viidentenätoista päivänä, muuten se alkaa haista. - Ps. Pyrin järjestelmäisyyteen, olen mieleni autisti, popsin Antonovka -omenia, olen Córdoba... etäällä ja yksin.

   (niistää nenäänsä)

   Poista
 10. Wilhelm Buschin kirjassa jauhettiin Hanhiemo jauhelihaksi. Kamalaa! Max ja Moritz jauhettiin jyviksi. (Jokseenkin kamalaa sekin.)

  Mutta sade sen kun vaan ropisee. Ikkunalautoja vasten etenkin. ROPS RÄPS RPS vaan sanovat pisarat.

  Ps. Rouva Maisteri, saanko mä tästä kirjallisesta nenäviisailusta lubenter approbaturin? tai mahd. jopa enemmän? (jos saan, loput arvosanastani maksan mielelläni luonnossa. sano vaan koska sulle kuule sopii)

  VastaaPoista
 11. Miel. mahd. enemmän. Hanhiemolle kävi sitten juuri varmaan samoin kuin luin yhdestä lööpistä, josta en pystynyt lukemaan muuta: koiraa vedettiin narussa auton perässä.

  Haluaisin omin pikku kätösin silputa sen barbaarin paloiksi. Jättäisin pään viimeiseksi, koska aivot elävät kauimmin, ja antaisin pään katsoa touhuamistani. Vähempään en tyytyisi. Erehdyin myös kyseenalaisen valhettelevan median sivuille. Siellä pojat hakkasivat raivon vallassa maassa makaavaa "likaista koiraa". Nämäkin pojat haluaisin hakata ihan omakätisesti.

  VastaaPoista
 12. Biologina, vaikka olenkin humanisti, olen samaa mieltä kanssasi. Kyllä! kyllä.

  VastaaPoista
 13. Karistanko minä muita ihmisiä, kun kommentoin? Eli olen suuna ja päänä. En haluaisi. Puhun paljon skeidaa, niin monet muutkin, mielestäni se on yksi tapa keskustella. - Kerran erään teatteridelegaation jäsenenä minut kuljetettiin pirssillä Porin Teatteriin. Hieno rakennus, sen muistan panneeni merkille, mutta itse näytelmästä en muista mitään, paitsi sen, että näin kaiken ikään kuin kahtena. Siksi puoliajan jälkeen, kun alkoi toinen osa siitä näytelmästä, otin filosofisen asenteen ja painoin toisella kädellä toisen silmäni kiinni. Oli pakko. Siitä huolimatta en ole varma kaikesta, mitä sen jälkeen tapahtui. - Ps. Myöhemmin Olavi Veistäjäkin sanoi että ilkeästi haukuit sen ohjaajan (Nuotio?) siellä Porin excursiossa... no voi jumalauta, kun ei ite tiennyt että siellä oli edes käynyt!...

  VastaaPoista
 14. Tuskinpa vaan karistat, mikis, pikemminkin se olen minä paasauksineni. Nyt on sitä paitsi kesäaika, loma-aika, ja kaikkialla on hiljaisempaa.

  Tällainen ns. pohdiskeleva asia-kirjoittamis-päiväkirjablogi on jäämässä muoti-lifestyle-lehtiblogien ja keskustelupalstojen sekä youtuben vloggausten jalkoihin, vanhanaikaiseksi. Aikansa kutakin.

  VastaaPoista
 15. Terkkuja Mammalasta. Kävi aivoinfarkti silloin 14.6. Lopulta sairaalakin suostui tutkimaan TT-kuvaa.

  Silloin tutkittiin Alzheimeria. VAIKKA olin kerta toisensa jälkeen sanonut, että meidän Mude on harvinaisen teräväpäinen tapaus, kaikkine faceineen ja älypuhelimineen.

  No pitkän kaavan mukaan mentiin, Mammaa kävelytettiinkin ne 2 päivää, jotka just ois pitänyt olla vuoteessa ja liuotushoidossa.

  Onneksi ei käynyt pahasti. Oli lievä infarkti. Puhuu, liikkuu, on järjissään nyt - tietenkin ne ekat päivät ennen diagnoosia olivat sekavia. No en kai muuten olisi osannut vaatia ambulanssia äidille kotiin....

  Nyt on jo taas facessa, puhelinta ja kaukosäätimiä harjoitellaan.

  Mun Kesäpäivä-kirjaan sopii nyt sitten tämäkin, kun on pakko.

  Mamma voi nyt hyvin, ruoka maistuu, ja vaikka ollaan pillit vinkuen käyty ensiavussa, kun vp-lääkkeet heittelee, pärjätään nyt hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalle hyviä vointeja ja paranemisia. Tuntuu vahvalta tyypiltä ja älyllisesti virkeältä - hyvä merkki.

   Puhut tuossa alla tabletista, Char. Minullakin on semmoinen ollut vähän yli vuoden, enkä pois enää antaisi. Läppärin käyttö on jäänyt vain kirjoittamisiin ja kuvankäsittelyyn, muu hoituu tabletilla, pillerillä, niin kuin saksalainen siskoni sitä kutsuu. Hän sai tyttären vanhan tabletin, ja opetteli nyt lomallaan sen käyttöä. Ihastui sen nopeuteen.

   Saako ennustavan tekstinsyötön asetuksista pois? Luulisin, sehän on ärsyttävä.

   Poista
  2. Kiitos, Iines!

   Varmaan saa sen syöttöjutskeliinin pois - katsotaan osaanko itse vai tekeekö Mamma. Nyt jo se on ottanut sen ärsyttävän nikotusäänen pois, siis sen kun näppäintä piipauttaa...

   Muistaa joitain asioita ihan lonkalta, jotkut (kuten tekstiviestit, TVn kaukkari) onkin vaikeita. Katsellaan tässä, toipuu joka päivä lisää!

   Meikämandoliinillakin on pientä hupia - Mamman piha on kesän kunniaksi myllätty ihan auki, miinuspuolet kaikki arvaa, plussa-puolena on Kivat Raksamiehet ;).

   Kun tullaan tai mennään ambulanssilla tai inva-taksilla, pyörätuolin kaa, aina löytyy ronskia ja komiaa machoa auttajaksi.

   Mun oma Suosikki on Aki, välillä laitan huulipunaa ja vien roskia ihan vain jotain tehdäkseni... :D:D:D

   Aki on vähän vanhempaa sortimenttia, nuorisopuolelta hunkeissa löytyy esmes kauppakassipalvelun Teemu, joka flirttailee niin innokkaasti ostoslistaa vastaanottaessaan että osa tuotteista tulee vähän sinnepäin. :)

   Mutta sittenhän nähdään uudestaan pian!

   Äidin lääkäri on ihana venäläissyntyinen Jelena. Soittaa ja hoitaa, kirjoittaa lausuntoja ja todistuksia, neuvoo sellaisiakin mitä en osaisi edes vielä pyytää tai kysyä.

   Kun viime flimmerin aikana oltiin ensiavussa, Jelena päivysti, ja kun tilanne asettui, ja Mamma pääsi vielä yhdeksi yöksi hoitokotiin ennen kotoutumista, Jelena halata rutisti minua. - En ollut edes mielestäni Paniikissa, huolissani kyllä. Meillä synkkasi.

   Tykkään sydämellisistä lääkäreistä. Ja raksamiehistä myös!

   Nyt eikun iltakaffen keittoon, tänään Ihanana Keittiön Jumalattarena leivoin persikkapiirakkaa. Huomenna jotain mustikoista, kävin päivällä kylillä...

   Kivaa iltaa kaikille, sinulle Iines Mamman puolesta lämpimät terveiset! :)

   Poista
  3. Poistin guplakommentin. Siis TUPLA. - Missä kielessä "gupla" on ees sana? Toivottavasti ei oo ainakaan mitään räävitöntä.

   Poista
  4. Mammat on kivoja, toivotaan sinun mammallesi kaikkea hyvää!

   Tuplana kannetaan minulle nyt tilaamani paikallislehti. Mietin vain, tuleeko laskukin tuplana, kun taisin klikata netissä tilauksen kahdesti.

   Poista
 16. P. S. Ostin tabletin että ees jotenkin pysyn kartalla.

  Töitä olen järjestellyt.

  Ostin sitten osamaksulla tabletinkin, vaikka vannoi aiemmin, että kyllä en halua.

  Pakko on paras muusa....

  Tässä on Ennustava Tekstinsyöttö.... en siis viitsi kirjoitella tällä.

  Mutta me kaikki palaillaan!

  Kesähaleja kaikille,

  Char

  VastaaPoista
 17. Shyyödä eh ei shaa Chari nuolla vaah kun nekkujäätelö äsh. Shuullinen koge on suuhunpntavaa eikö jee. Ilda tummu tulee tädet meidä lähelle sydän pArahtaa. Mummut marssiivat aamupissille, kaikilla heillä on hammasharja tuubi pepsodenttia, ja tekohampaat. Vasen-Yks-Kaks-Vasen-Yks-Kaks. Marioneerit - he ovat espanjankielisä merisotilaita, ali. ker. Riku Riemu heistä yksi, kaivelevat haravalla hampaitaan. Heinäsirkut pomppivat. Joku on unohtanut keittolevyn päälle, voi Kauhistus sendäs, perunat kattilassa iloisesti porisevat keskenään. Asfalttikone vetää ikeneitään irvistellen asfalttia. Kohta koko maapallon pinta on kääritty asvalttiin. No ei sev väliä. Ikuunasta minua katsoo lintu, taitaa olla joku kummallinen höyhenpukuinen verme, ei se sisälle halua. En minäkään! tä? No johan on Gumma? Mistä sa tänne tiesir soittaa vaik' sul' matkapuhelin onk'? Kovasti ihmettelen. Mutta nyt minun kuule täytyy keskeyttää oma monologini kun tuossa kävelee tyttö mun ikkunani ohi ohhooh! ja heiluttelee käsiään. Kyllä häntä panisin jos pnsorit mulle sata euroa maksaisivat. On niin nätti ja heiluvat kädet, voi Jumansukka! Aurinko laskee länteen. Itse lasken paljonko mulla on rahaa, ei oo kovin paljoa, ei sev väliä. Taas aurinko laskee! (minä en, minä en!) Juon Suomi viinaa. Jos juo koko puöllon, joka on liian vähän, on juonut 5 * 32 * 0,8, siitä saa mitän absoluuttiset alkoholigrammat. Kerran tulin Kalmarista ja tulli-ihminen kysyi multa onko mulla tullattavaa, sanoin että "absoluuttisesti ei ole", sen takia varmaan jouduin tarkastukseen. Ja ne pölli multa Pall Mall tupakkakartongin, voi vittu. Kalliit on tullien lunnaat! Lunneja olen nähnyt Poh.-Norjassa, ne on paksunnäköisiä lintuja an sich, ei luulisi että ne niin näppärästi lähtee lenttä tuulta vasten. Mutta niin ne vaan tekevät. Pölynimurina minulla on kone, sen nimeä en nyt muista, mutta se sanoo aina SUR SUR kun rupeen imuroimaa. Kiltti kone. Kissatkin on kilttejä kun niiltä leikkaa kynnet pois, oi ei, älkää tehkö tätä kotonanne! Kerran tapasin Oravan jolla ei ollut häntää ollenkaan, minulla on mutta se toinen asia, tämä Orava oli hyvin agressiivinen ja yritti pura mua nenään. (Onneksi ehdin väistää ettei Kolviini tullut koloa. Nyrkkeilijän refleksit.) Mutta en usko että sille Orvalle tässä maailmassa hyvin käy, en varmaan usko. Kerran forssalaiset mustalaiset, ai niin ei enää mustaLAISIA saa sanonoa mustalaisiksi, ei sev väliä, mutta ROMAANIT sitten piru vie maalasivat yhden rumannäköisen Ruunan hohtavan valkeaksi Hevoseksi ja myivät sen sitten hyvään hintaan Forssan torilla. Tää äijä kun sen osti lähti taluttaa sitä sit kotiinsa. Mutta kuinka ollaskaan äkkiä tuli sade rankka joka vei hämä hämä häkitkit ties minne, varmaan Aunukseen, ja tää hevoinenkin muuttui uudestaan harmaaksi. Kun ne mustalai... tai siis ne novelli-ihmiset, olivat maalanneet sen lateksilla. sellainen ei vettä kestä. (Ps. Ja kävi hummallekin myöhemmin huonosti, se kun - näin Esko Aaltonen kirjoittaa - hukkui Loimijokeen.)

  Elämä on hyvin arvaamatonta tapahtumista. Elämä on koko ajan scheissea. Tietämättämämme, oh tietysti. Off Koos.

  VastaaPoista
 18. Haleja Nallelle? (ihmettelee) Taidan antaa.

  Ps. Pikkupoikana minulla oli Iso Paksu Nalle. Olin kai saanut sen synttärilahjaksi tai jouluna, en osaa muistaa. Kun täytin 8 tai tai 7 tai 9 vuotta, mulla alkoi pili seistä, sen muistan. Ja senkin että monta kertaa sen jälkeen (7-9 v) mä raiskasin sen Nallen. Vintillä. Mutta se mua koskaan käräyttänyt että sillain sitä hyväksikäytin, höh. Tuijotti mua vain ruskeilla nappisilmillään. (Taisi tykätä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli lapsena nalle, sellainen kullankeltainen. Se on nyt kunniapaikalla kirjahyllyn päällä. Minä en raiskannut nallea, mutta jotenkin onnistuin irrottamaan sen nahkaisen mustan nenän. Isä liimasi sen takaisin. Väärinpäin, huomasin vasta aikuisena. Ja punainen kielikin sillä taisi olla? Sekin on irronnut, mutta muutoin nalle on hyvin selvinnyt elämän melskeistä.

   Poista
  2. Vai oli vielä punainen kieli!? Mun nallellani ei ollut. Eikä se muutenkaan multa suihin ott... siis kanssani keskustellut. Hiljainen oli mun Teddy.

   Ps. Pitäisköhän nyt vetää tuo Kaappikello? Punnukset ovat painuneet niin alas.

   Poista
  3. En ole varma kielestä, ja voi olla, että kieli on kuvittelua. Oliko vanhoilla nalleilla kieli? Googlaan, hetkinen.

   Poista
  4. Kuvahaun perusteella voin todeta, että nallejen suu on ommeltu useimmiten umpeen rastiksi tai hymyksi. Oman nalleni kuva on jossakussa blogissani, mutta ei nyt pikahaulla löytynyt. Palatte varmaan halusta nähdä sen, joten myöhemmin.

   Poista
  5. Minun Nallellani oli punainen riippukieli.

   Etsi omastasi se kuva - oma teddyni on hävinnyt jossain muutossa. Sillä oli rusehtava pepita-ruudullinen kiinniommeltu haalari.

   Poista
  6. Kuvaa en vieläkään löytänyt, mutta otin uuden kuvan ja tutkin nallen suun. Ei siinä ollut mitään mustaa ommelta, joten epäilen, että siinä on kuitenkin ollut pieni punainen kieli.

   Poista
  7. PunaKielisen Nallen Omistaja tässä, päivää.

   Oli myös isosiskoilta perittyjä pandoja, ja yksi burgundinpunainen Bontso pieni leikkihauva, punainen on kieli sen....

   Eli Herra Mikis nyt nostaa sen mielen Katuojasta.

   Puhtaalle kaikki on puhdasta :)

   Poista
 19. Kun minulla pikkumikkona pili alkoi töpöttää, minä ensialkuun ihmettelin. Mutta en minä koskaan kauaa ihmettele. Yällä, kun isä ja äiti nukkuivat, tutkin heidän lääkärikirjastoaan... taskulampun avulla peittoni alla... ja löysin niistä kirjoista hyvin aktuelleja ja asiallisia artikkeleja omasta sen hetkisestä tilanteestani. Yhnhy. Tuo tattimainen kasvain haaroväleissäni ei siis olekaan mikään pahanlaatuinen kasvain, hnhhyy, vaan mahd. hyvän laatuinen... No, jopas jotakin.

  Ps. Minä olen herkkä uskoo mitä kirjoissa sanotaan. Tai yleensä painettuna. (Ihmisten puhuminen lähinnä hermostuttaa mua.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tytöt kirjoittavat töpötyksensä pois, niin minäkin. Kirjoitin eroottishenkisen tunnetta ja himoa - luulen niin - huokuvan novellin vissiin jo kymmenvuotiaana. Yksityiskohtia ei ollut, oli vain palava himotus. Äiti löysi vihon ja suuttui, moitti minua ankarasti. Häpesin, häpesin....

   Poista
  2. Kerran eräs tyttö - nykyisin hän professorina Oulussa on (ja tässä minä olen yhtä turhamainen kuin Matti Klinge: kaikki minun ystäväni tai tuttuni ovat vähintään dosentteja tai muuten vaan julkkuja!... No ei kyllä perkele ole! ei varmaan ooo!) niin tota noin sanoi minulle, nuoria oltiin molemmat, että "kun luin Portnoyn taudin, en voinut katsoa luokkatovereitani, siis poikia, enää kuin vain sillä silmällä että vai niin, vai niin..."

   Kaipaan yhä (miksi muka en kaipaisi?) sellaista tietoa miten naiset/tytöt seksuaalisuuteensa suhtautuvat. Ihan mielenkiinnosta. Tai kun liian vähän tunnen sitä tapaa millä tavalla naiset ajattelevat. Koen sen puutteeksi. (Tai myös siksi haluaisin tietää enemmän naisista että osaisin sitten olla.) Miesten käsitykset ko. asioista ja muustakin mielestäni kyllä tiedän. Ja tiedän senkin että meitä miehiä on moneen junaan, moneen, erilaiseen junaan. (Joista jotkut jäävät puhisemaan asemalle.)

   Poista
  3. Mikis, minä hieman ihmettelen, ellet ole kysynyt tai kysy näitä asioita rakastetuiltasi, kumppaneiltasi. Eikö herkkänä hetkenä nimenomaan kerrota, mistä itse pitää, miltä jokin tuntuu, miten kaipaa seksiä, mistä unelmoi ja mitä toiselta toivoo?

   Olen melkoisen vakuuttunut, että harva nainen pitää "rynkytyksestä" tai kauhean kovista otteista. Luulisin jopa, että sana rynkytys tappaa himot ja saa naisessa aikaan negatiivisen reaktion.

   Poista
  4. Komppaan Iinestä. Niin ollaan me naiset monimutkaisia keksintöjä, ettei yksi asia päde toiseen.

   Jokaisen uuden ihmisen kanssa on vaan aloitettava ns alusta. Nykyiseen ei välttämättä nappaa se mikä exään.

   Minä olen aika paljon jo kertoillut itsestäni, seksuaalisuudestani naisena myös.

   Ei sinua mikis auta vaikka ns avaisin asiaa lisää. Asiallinen keskustelu seksistä ihmisten kanssa sujuu livenä yllättävän hyvin.

   Kun tutkin ja kirjoitin niitä seksi/orgasmi-artikkeleitani, äitini hyvinkin vapaasti kertoi omasta seksuaalihistoriastaan. Myös parin ns vara-mummun kaa juttelin, aloitin varovaisesti, kun toinen oli uskovainenkin.

   Yllättävän avoimesti ja paljon puhuivat.

   Kavereiden kaa - joihin lukeutuvat myös kaverimiehet, ja eräät langot, puhutaan seksistä paljon. Milloin porukalla, usein joistain tietyistä asioista kahdestaan.

   Jos mikis joskus tulet mun possen kaa päiväkaffelle? ☺

   Poista
 20. Katharsista en hae tympeyttäni. Miksi hakisin? Minä juuri nimenomaan etsin tästä Maailmasta selvyyttä, en epäselvyyttä. (Epäselvyyttä löytää mistä tahansa, mm. mainitsemistasi blogeista ja lehdistä. Ei epäselvyyttä tarvitse etsiä, se tulee meitä kohti.)

  VastaaPoista
 21. Hei mikis, et arvaa mikä työ oli saada nimesi oikein. - Jos ei skulannut, toivottavasti tuli edes jotain todella Säädytöntä ja Sopimatonta!

  Pelkään oravia, ovat varsinaisia ilkiö-jyrsijöitä terävine hampaineen ja kynsineen.

  Ja entäs sorsat: kärppinä kyttäämässä eväitä filtinreunalla...

  Lisään vielä: kerran Pyynikillä aamu-selkä-aurinkoa ottaessa jokin märkä töni jalkapohjaani. No taas sorsa, ajattelin, ja potkin kauemmas. Käännyin ympäri, ja eikös siinä ollut joku kesäteatterin poika suukottamassa jalkaani. Klo 9 aamulla!

  Varo mikis komeljanttareita, näin sanoi varmasti jo Hemmi-tätikin. Ne voi Hyökätä jo ennen brunssia! :)

  VastaaPoista
 22. Pyynikin Kesäteatterissa minäkin parina kesänä näyttelin. Se oli ihan tavanomaista aikaa elämässäni. Palkka oli pieni mutta riitti elämiseen. En usko että kenenkään katsojan jalkapohjaa olisisin suudellut... (kaikkea en tietenkään muista)

  Oravista todennäköisesti tiedän enemmän kuin sinä, se ei paljoa ole, mutta enemmän. Suhtaudun biologiaan vakavasti, sinä ehkä et. (Sinä ehkä et.)

  Toisaalta,
  sinä olet rakastettava ihminen, Char. (Et ehkä sinä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, arvasin että Orastava Komeljanttari siellä!

   Huomautan että en itse osallistunut itse sen kesäiseen produktioon mitenkään. Paitsi että kävin rannalla lähellä sitä teatteria. Siellä oli rauhallista. Pikkulapsi -perheet jäivät lähelle sitä leikki-aluetta.

   Tykkään toki lapsista, mutta jos on tarkoitus lueskella ja nukkua, ei kannata mennä Leikkialueet viereen.

   Meillä oli kantakävijät siellä teatterin liepeillä. Yksi vanhempi rouva kävi joka päivä kaksi kertaa uimassa. Oli myös yksi nudistimies. Kävi joka päivä, aina oli salkku aseteltu fiksusti. Tulikohan töistälä?

   Ei se meitä mitenkään häirinnyt. Laitonta tietenkin, mutta ihan lupsakkaasti jutteli myös perheiden ja lasten kanssa jotka huudeille sattuivat.

   Me oltiin vaan nyökkäysväleissälä.

   Ja miten niin en ole sinun rakas, mikis?!

   KYSYN VAAN!:)   Poista
 23. Et sinä Hemmi-tätiä tunne. En usko. Hemmitädillä oli keittiössä lakanaviiri johon oli koruommeltu "JUMALAN VIISAUS ON KAIKEN LOPPU" Eikä siinä tietenkään niin lukenut. Jotenkin toisin, en muista. (alkaa nauraa - hhah hhah haahhha) Hilja-tädin keittiössä oli Raanu jossa luki JUMALA ONPI LINNANI. Minulle sopi se, mikä ettei, Hiljalle tuli "Herättäjä" lehti, luin sitä aina aamuisin kun join hänen luonaan teetä.

  Ps. Minä olen mieleltäni hyvin uskova ihminen. Mutta en usko Jumalaan. (Enkä sinuun, oi sorry, Char.)

  VastaaPoista
 24. No älä mikis usko.

  Älä minuunkaan.

  Olen toki vastaamatta sinulle/viesteihin, jos tulee paha mieli, tai että olet kepsutuksen kohteena.

  Pahaa en ole sinulle koskaan tarkoittanut,

  Oikein hyvää yötä sinulle,

  Char

  VastaaPoista
 25. No älä mikis usko.

  Älä minuunkaan.

  Olen toki vastaamatta sinulle/viesteihin, jos tulee paha mieli, tai että olet kepsutuksen kohteena.

  Pahaa en ole sinulle koskaan tarkoittanut,

  Oikein hyvää yötä sinulle,

  Char

  VastaaPoista
 26. Torronsuo, kaipuun suo,
  sut vielä kohtaan, jos luoja suo,
  kun kypsyy suvi, alkaa huvi,
  kun vaeltaja kompastuvi

  Torrosuolla, kaukana tuolla,
  suopursuin kukkiessa joka puolla,
  ja kaipuu tyyntyy, hinku haihtuu
  kun kokemus muistoksi vaihtuu.

  Vahvistakoon tämä viiden minuutin runoluomus, että ennen kuin uusi kuu nousee, on muuan kulkumies T käynyt korkkaamassa Torronsuon, haaveen tuon.

  VastaaPoista
 27. ... rakastettavan totta ...

  (pyyhkii kyyneleen pois nenästään)

  VastaaPoista
 28. Eikun tuo on hätkähdytävän hiano runo, tuo. (ainakin tällain kato forssalaisittain siis ajateltuna. teistä tammelalaisista en niin tiä'ä)

  VastaaPoista
 29. No Tapsukka,

  Miten tuli mieleen Torronsuosta Kumpujen yö?

  Vaikka siellä kai enempi hukutettiin vihulaisia tai Epäiltyjä suohon tms.

  Meidän Mummilla oli se sarja. - Itse naperona luin lähinnä Hymyä ja Apua, kun oltiin kylässä. - Oli sandaalia, Pilliä ja Pullaa siteeratakseni.

  VastaaPoista
 30. Komias on runo, kaihon kyynel on nyt lähellä. Minua huvittaa joka kerta kun ajan Meritien varrella olevan Toronsuon tienviitan ohi. Yhtään en tiedä, mitä siellä on. Toronsuo kai. Kenties sekin on hieno paikka?

  VastaaPoista
 31. No niin, sieltä vaan kaikki naisukaiset sängyistänne ylös singahtakaa molempine kumpuinenne... ei ei ei ei ei ei... en minä teitä tämän enempää (tällä kertaa) häiritse! - Herätkää hyvin! Aamu on ihana ja haukottelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Iines se jo tuossa näytti esimerkkiä. (rakkaat kumpuilevaiset)

   Poista
  2. Emmä tiennytkään että mä näin paljon tykkään tisseistä?! (Ja koolla ei kuulkaa oo väliä.) No (miettii itsekseen) voihan tän ikäisellä miehellä olla huonompiakin mielenkiinnon kohteita, kuin tissit, tai eikö muka voi? Hmhn. Olen aina sanonut niin, eilenkin - te ette vaan kuunnelleet mua - että naisten vartalon figuuri (meniköhän tämä sivistyssana nyt edes kerrankin oikein?) niin on paljon mielenkiintoisempi, kuin esim. miehen. Onhan miehellä tietysti kulli... niin teistä moni tämän "Piirrä Aidosti Ihmisiä" -kirjekurssin käyvä ihminen, jota kurssia minä pidän ja teiltä rahat pois nyhtään, etenkin jos on feminiini, niin ajattelee... No, tietysti miehellä on Kulli. Tietysti on. Olisiko teistä muka mukavampaa että hänellä Sitä ei olisi? (närkästyy) Itellänne, rakkaat rouvat, on hyvin joustavat karhunsammalpaikat. Satunnainen vaeltaja saattaa niihin uppoa, PLUMPS vaan, eikä hänestä kukaan sen jälkeen tiedä mitään. Niin hän häipyy kartalta vek. Eikä kukaan ikinä tied... (eikun mitä mun nyt piti sanoa? tämähän on piirustuskurssi... eikä mikään Torron suon kartan pohjapiirros) Totanoin. Rakkaat piirtelijät... Pensseli vaan rohkeesti käteen sillain myös että se pysyy kädessä (hyvä Iines olet ehkä ennenkin käynyt tällä kurssilla? tai ainakin miesten kanssa saunassa)... no niin ja sitten noin. Rohkeasti vaan. Tulta päin, tulta päin. Leveillä sudin vedoin me täytämme tämän tyhjän tilan joka... okey ?

   (kello soi)

   Ohoh, kello soi. No menkääs nyt ulos kurssilaiset, hop hop! ... Mutta hei sinä Iines - Iineshän sinä olet? - tuleppas tänne Opettajienhuoneeseen. Älä pelkää, ei siellä muita Opeja ole. Minä vain ajattelen (katsoo himoiten Iineksen tissejä) että meidän on pakko puhua näistä figuureista vähän enemmän...

   Ps. Toivottavasti et loukkaantunut. (esim kellahtanut kumoon) Minusta on kiva kirjoittaa satuja. Ne kun itse kirjoittavat itsensä. Kvaliteetista en tietenkään voi vastata, määrästä ehkä.

   tuus, Mikko

   Poista
  3. Minusta isot tissit ovat rumat ja kauheat, epäesteettiset. Kampaajani kertoi taannoin, että hän oli ollut rintojen pienennysleikkauksessa, lääkärin suosituksesta. Hartiakivut hävisivät, tissihikoilu väheni (- kunpa miehet tietäisivät, miltä isotissisten tissihiki haisee, sanoi kampaaja), ryhti parani ja vaatteet istuvat paremmin, hölkätessä ei holsku, näkee jalkateränsä. Kampaaja on normaalipainoinen. Uskon kampaajaa.

   Poista
  4. Tisseistä on enimmäkseen riesaa. Ne ovat usein kipeät ja aristavat, ovat tiellä ja pitää sulloa tiukkoihin liiveihin. Vähän sama kuin sukkahousut - ahdistavat.

   Toivottavasti en murskaa nyt sinun enkä muiden miesten tissiunelmia, mikis. En keksi niistä mitään kivaa sanottavaa. Haluaisin kyllä keksiä.

   Poista
  5. Kyllä murskasit. (voihan perse) Minä sitä olenkin pyytänyt että työ naiset kertoisitte ihte mistä on kyse! Eihän me miehet ymmärretä kuin... no, hyvä jos mitään.

   Poista
  6. Sitäkin olen joskus miettinyt mutta en keltään ole kehdannut kysyä (ei, en enää ole ujo!) että koskeeko pilluun kun sitä kauheesti rynkyttää? Sattuuko se?

   Poista
  7. Kysymykseni on siis ihan oikea eikä mikään feikki. (Sitä vaan joskus ajattelee ettei tekisi toiselle ihmiselle pahaa. Kun hyvää kummin haluaa tehdä.) (huokaus) En tiedä.

   Ps. Kyllä minä sillä lailla kehon kieltä osaan lukea, että NAPS nyt on OK. Enkä sekoita hekumallisia voihkaisua tai orgasminkouristuksia avunpyyntöihin. Mutta onhan siinä niin paljon muuta jonka voi käsittää väärin, en haluaisi käsittää mitään väärin.

   nimimerkki "perfektionistinen parittelija en ole" ... En halua olla! Ikinä en.

   Poista
  8. Iines ei näemmä katsele telkkarin chatti-ohjelmia. Siinä yhdessä on se blondi, joka kyselee: "Arvakkee ja soittakee, missä kaupungissa minä leikautin itselleni nämä Eeroopan isoimmat tissit. Soittakee ny immeiset noppeesti, ei maksa palajon ja hyvii palkintoi!"

   Poista
  9. Ei katsele, mutta on nähnyt kyllä naisihmisen, joka arvuuttaa soittajilla, mikä mahtaa olla tämä veljeskansan kaupunki T-LLINN-. Soittajat eivät millään arvaa tai sitten linjalle soittavia pidetään minuuttitolkulla jännityksessä kunnes tarpeeksi rahaa on kertynyt puhelinlinjan vuokraajalle. Sitä en muista, oliko naisella silikonivarustus vai ei. Ellei ollut, hän varmaan keräsi niihin rahaa.

   Poista
  10. Mistä helkkarista se Iinukan kampaaja luulee tietävänsä, etteivät miehet muka tietäisi miltä isotissisen tissihiki haisee?

   Jotkut meistä (enempää kehumatta) kun ovat suostuneet menemään naimisiinkin isotissisen kanssa (ei toki niiden takia, vaan luonteen, rahan ja älyn).

   Ei se haise sen kummemmalle kuin muukaan hiki. Eikä puhdas hiki haise miltään, kertoo Pieni Tietosanakirja.

   Poista
  11. Iines, olin AA-kuppia, kun suhde iljetys-miehen kaa alkoi. Kehut povestani olivat kivoja kunnes alkoivat kommentit isorintaisista naisista lehmä-utareineen.

   Jos miehellä on noin ruma suhtautuminen naisiin Millään perusteella: se ei ole kiva, ja siitä äkkiä eroon!

   En liioin ymmärrä tätä naisten tissi-villitys-puhetta, puolesta ja tai vastaan.

   Me nyt ollaan sellaisia kuin ollaan, jos joku päättää leikkauttaa rintojaan, hän tehköön niin. Oli syynä terveys tai ulkonäkö-ihanne.

   Iines: nyt povekkaana naisena voin kertoa, etteivät tissihikijutut ole asiallisia. Tulee paha mieli.

   Lisäksi Audrey - Marilyninä väitän, että miehet keskimäärin tykkäävät naisista, eikä saamani huomio ole koskaan keskittynyt rintavarustukseen. Ainakaan niin, että olisin tässä aikojen saatossa mitään eroa huomannut.

   Poista
  12. Lisäys: ainoa suora tilanne jonka muistan, on täältä lähirannalta ja 20 vuotta sitten.

   Oltiin ystävättäreni ja murkkuikäisen sukulaistyttönsä kanssa kävelemässä jätskille, kun vastaan osui ns aikuisten miesten kolmen kopla.

   No hyi mitä ämmiä, toi keskimmäinen vois kelvata jos sillä ois ees isommat tissit, oli äänekäs lopputulema.

   Ettekä voi arvata, kuinka kovasti purin kieltäni, etten sanonut "pojille" että olen vallan siirtymässä välipalalle, eikä tässä kenenkään heistä kannata sen suurempaa huolta kantaa minitisseistäni, eivät joudu niiden kanssa tekemisiin. Jos nyt selviävät tästä vilkaisusta sen suuremmin traumatisoitumatta.


   - Tavallisten ihmisten, niin naisten kuin miestenkin,on vaikeata näköjään tajuta ilkeilyä, puolin ja toisin.

   Ei viitsitä haukkua myöskään isoryntäisiä! :)

   Poista
  13. Kirjoittakaa huviksenne Googleen "tissihiki haisee", niin pääsette antoisien ja ehtymättömien tissihiki-keskustelujen ääreen. Naisille tissihiki tuntuu olevan ongelma.

   Ja kyllä totuus on se, että tissi kuin tissi hikoaa esimerkiksi näillä 25 asteen helteillä, jos teet ulkona jotakin, vaikka vain kävelet.

   Tuo hien tuoksuttomuus on totta, mutta koskee vain tilanteita, joissa hikeä ei pestä heti pois tai käytetä deodoranttia. Tietääkseni tissidödöä ei ole. Vauva.fin keskustelussa naiset ovat kyllä keksineet niksejä tissihikeen.

   Poista
  14. Char, en usko haukkuneeni isorintaisia. Pikemminkin on kyse asenteista naisen rintoihin.

   Toki ymmärrän sen, että rinnat ovat seksuaalinen kiihoke, ja se on ok, ei siinä ole pahaa eikä hyvää, niin vain on. Kyseessä on vähän sama asia kuin se, että naisväki pitää voimakkaita hartioita ja kohtalaisisia muskeleita seksuaalisesti kiihottavina. Eihän siinäkään ole pahaa.

   Poista
  15. ... Ja saa tykätä isoista tai pienistä, itse tykkään karvaisista käsivarsista oikeanlaisella miehellä. En silti arvioi miehiä käsivarsien mukaan, ja ainakin tähän asti on homma pelittänyt.

   Karvakäsissäkin on ollut kepsuja joukossa...

   Vauva-palsta on jänskä. Täytyy kattella tuota tissihikeä sieltä, ihan skoijin päälle.

   - Muistatko Iines sen mun nuoren ystävän sieltä? Sen väkivaltaisesta suhteessa olleen, lähestymiskieltoa hakeneen? Ihan on legitiimi tapaus, ollaan meilailtu kaksistaan, ja ollaan toistemme Tukiryhmä. :)

   P.S . Isosisko heti sanoisi, että se kuitenkin on joku näppylänaamainen 11 v-koltiainen... No voi ollakin, harvinaisen sinnikäs silti.

   Poista
  16. Näistä television arvailukilpailuista tämä mielestäni on klassikko. En oikein osaa kuvitella - loppuu mielikuvitus - että pantaisiin paremmaksi. (Eikä tämä ole keksittyä, niin kuin nää Tosi-tosi-TeeVeeohjelmat. Kyllähän sen nyt heti näkee, kokee ja kuulee ja haistaa, että tässä käsikirjoitusta ei ole. Niinkuin siis näissä "improvisoiduissa" tosi-tosi-tosijutuissa aina on.)

   jos tuolta tulee tommoista tekstiä niin puhun tasan tarkkaan enää yhden ihmisen kanssa

   Poista
 32. Iltapäivää kaikille!

  Päivä mennyt nopsasti - Mamma nukkui Tosi Paljon, ehdin jo huolestua. Viime flimmerin ja siitä seurannut flimmerin oireilivat juuri ylenpalttisella väsymyksellä.

  Googlen vähän, ja opin uutta aivoinfarktin aiheuttamasta isosta väsymyksestä. Joten päätin, etten herätä äitiä, ja kysy miten voi :D.

  Sen sijaan aloitin kodin suursiivouksen (pyhäin pölyjä yms hiljaista touhua) ja alustin pullataikinan.

  Nyt tää kumpuilis leipomaan mustikkapiirakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis. Piti sanoa: "flimmeri ja sitä seurannut aivoinfarkti" jne.

   Kuten huomaatte, olen ihan riittävän sekava ilman pakkosyöttöjäkin! :)

   Poista
  2. Plus Googletin ja Pyyhin pölyjä jne. Grrrr....

   Poista
  3. Vastaan viä, että voitaiskos pitää myös Ruokapäiväkirjaa? Meinaan että meillä taitaa olla ns fuusiokeittiö!

   Teen moussakaa, caponataa, pastitsiota - äiti toivoo aina välillä mureketta, ryynimakkaroita, ja paistetaan lohta yms. Eli Välimeren ihmeitä ja kotoperäistä sapuskaa...

   Mikäs hemuli tämä uunipoika on? En hetikään löytänyt mitään vikaa tai väärää tai omituista blogissaan. Mutta tod.näk. oonkin just pihtari-suvakki-huora...

   Poista
  4. Emme voi, Char, reseptejä ovat lehdet ja ruokablogit pullollaan. Toivon, että mahdolliset tarkemmat reseptit ja ohjeet osoitetaan niihin. Ruuasta toki voi kirjoittaa halutessaan vaikka tarinan tai muuta. En halua asettaa varsinaisia rajoja.

   Uunipoika on uuninpankkopoika, joka kirjoittaa yhden nuotin sambaa. Hyvin, ei väärin eikä viallisesti.

   Poista
  5. No en tosissani tarkoittanut että aletaan jakaa reksettejä, kuten siskonpoika naperona sanoi. Kun halusi Mamman lihapullareseptin kotiinsa.

   Yksi isosisko piti oikeasti Ruokapäiväkirjaa lapsena, oli kirjattu ylös Lempi-tädin tekemät lauantaimakkara-voileivät ja hopea-teet koulun jälkeen. :)

   Uunipojan löysin kyä jo ennen kysymystäni, mietin vain että miksi se puhuttaa täällä. Suvakki?

   En tosin nyt ehdi perehtyä mihinkään kovin tehokkaasti, aika kuluu arjen hommissa oikein hyvin.

   Poista
  6. Char, en voi aina tietää, milloin joku on tosissaan, kun sanoo jotakin. Olen ajatellut asian niin, että kirjoittaja tarkoittaa, mitä ehdottaa. Siksi vastasin ilman krumeluureja.

   Ruokakommentit ovat tietenkin hauskoja. Sinunkin leivontasi ja ruokarepertuaarisi luen aina kyllä tarkkaan ja ajattelen, että laitat hyvää pöperöä.

   Poista
  7. Char, uuninpankkopojan blogi on siis hyvin kirjoitettu, mutta räikeästi yhden nuotin eli kapean ideologian samba.

   Kommentoijatkin ovat kiihkeitä, eivätkä jää uhkauksissaan juurikaan jälkeen niistä henkilöistä ja ryhmistä, joita arvostelevat ja lynkkaavat.

   Muuan Jarkko kirjoittaa Munchenin tapauksesta näin tänään:"Se saksan ampuja näytti olevan enemmän syrjäytynyt, joka flippasi jatkuvan hommafoorumi persupopulisti tyylisen vittuilun ja kiusaamisen takia jota nuo porukat lietsovat ongelmissa olevia ihmisiä kohtaan. Enemmän tuolla ammuskelulla oli yhteyksiä kouluampumisiin kuin terrorismiin. En ihmettelisi vaikka paljastuisi, että tekijää on rajusti koulukiusattu vuosien ajan."

   Iltapäivälehti totesi kuitenkin tänään, että ne Munchenin ampujan kiusaajat olivatkin turkkilaisia ja arabeja, eivät saksalaisia eli kanta-asujia. - Kukaan palstalla ei ole korjannut Jarkon tietoa.

   Poista
  8. Luultavasti suurin osa kiusaajistakin oli Saksan kansalaisia,kanta-asujia siis, koska ovat koululaisia. Kansallisuudet eivät ole oleellisia tässä asiassa vaan koulukiusaaminen. Pyssyyn tarttunut nuorukainen oli saksalainen, omien sanojensa mukaan.

   p.s mitä disinformaation määrään tulee, niin kyllä tämä blogi on aivan ehdottomasti ykkönen.

   Poista
  9. Osoitapas nyt yksikin esimerkki minun suoltamastani valheesta eli disinformaatiosta. Jään odottamaan. Ellei esimerkkiä tule, et ole löytänyt sellaista.

   Kiusaajat tässä toiseksi viimeisessä eli Munchenin tapauksessa - viimeisinhän tapahtui juuri äsken Saksan Reutlingenissa - olivat Ali Sonbolyn nimeämisen mukaan "vitun turkkilaisia" eli turkkilais-, arabi-ja kosovolaistaustaisista maahanmuuttajaperheistä olevia koululaisia.

   Poista
  10. Tämä olen saksalainen -huutaja huusi ampuessaan myös allahu akbaria. Miksi sille ei saisi panna painoa samoin?

   Poista
  11. Minä en ole ottanut kantaa Munchenin ampujan motiiveihin, en ole edes itse ottanut asiaa esille. Minusta poika vaikutti pahasti häiriintyneeltä ja kärsi mitä ilmeisimmin kahden jyrkästi erilaisen kulttuurin yhteensovittamattomuudesta.

   Nuori haluaa olla samanlainen kuin toverit. Jos kotona ollaan jyrkkiä muslimeja, moni musliminuori joutuu kestämättömään psyykkiseen rasitustilanteeseen, joka voi purkatua hirveinä tekoina. Tämä etenkin, jos nuori on erityisen herkkä tai valmiiksi kaltoin kohdeltu.

   Poista
 33. Charille sanoisin... "sinä olet hieno ihminen". Jos minä joskus jotain toista väitän, minulla ongelmia on itseni kanssa silloin. Olen itselleni kiukkuinen silloin kun muita arvostelen, ne on kipinöitä, jotka minusta singahtelee.

  Sinä olet hyvä ihminen, Char!

  (Ps. Nyt hiivin muutamaksi vuorokaudeksi "rotkoni rauhaan". Sapaattia pitämään. Rakkaat ystävät kaikki, moikka!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas mikis, singahtele sinä vain, ei hätää mitiä! :)

   Äläkä nyt Leinoksi ryhdy, tuLe mieluummin parin tunnin kuluttua päiväkaffelle. Saat mustikkapiirakkaa, eilen leivoin. Pullataikina-pohja.

   - Nyt meinaan syön ja nukun päikkärit.

   Ketään haastamatta ja kaikille tiedoksi: perinneruuat vaativat oikeasti puoli päivää - on iso työ tehdä 8-10 annosta. Jotain sellaista, jota pitää kuoria ja keittää ja jäähdyttää ja sitten antaa asettua....

   Osa meistä haluaa kokata hitaan kaavan kautta, osa ei.

   En koe olevani sovinismin uhri, kun isoja aikoja keittiössä häärään. Tykkään ruuasta, ja tekemisestä.

   Eli hella on, vain nyrkki puuttuu! :D

   Poista
  2. Mikikselle tiedoksi sinne "rotkon rauhaan", jos kuitenkin katsot tätä keskustelua vielä, että tuolla ylempänä on jonkinlainen vastaus siihen kysymääsi rynkytykseen.

   Poista
  3. Huomasin. Ja kyllähän minä itse(kin) tietysti kysyä osaan ja kysyn ja olen kysynyt. Mutta joskus tuntuu siltä (toisinaan taas ei!) että kumppanini osaa miellyttää minua paremmin kuin minä häntä... vaikka kuinka panisin parastani!

   No, ehkä liioittelen. Rynkyttäminen ei tietysti ole mistään kotoisin. Tykkään hellyydestä. Ja enemmän tykkään tietää toisen ihmisen hellyyden kohteet. Koska niin itsekäs olen, että tiedän kun tekee toiselle hyvää, siitä loppujen lopuksi Kunnian Kukko laulaa sulle itselle KUKKOKIEKUU. (Tai no ainakin purskahtaa.)

   Hyvää öitä, ihmiset, kohta aamu sarastaa. Meitä kaikkia vainoo menneisyys, eilen Nizzassa tänään Münchenissä, huomenna Københavnissa. Nukkukaa kiltisti. Yöllä jos heräätte kummalliseen puhinaan, älkää säikähtäkö, se on vain siili (Erinaceus europaeus) joka teitä käy haistelemassa. Yöeläin kun on. Ja piikikäs.

   Poista
  4. Nizza, Wurzburg, Munchen ja juuri äsken taas Saksassa Reutlingenissa. Syyrialainen turvapaikanhakija hyökkäsi tuntemattomien päälle viidakkoveitsellä ja tappoi raskaana olevan naisen.

   - Kyllä me olemme hirveitä rasisteja. Sorretut reppanat ne vain yksittäistapauksina turvautuvat näihin pikku pikku puukotuksiin ja pum-pum-puminoihin. Olemme unohtaneet dialogin, sanoo kirkon isä. Voi meitä.

   Poista
  5. Siis tämä naisen tappo viidakkoveitsellä taisi olla tuttava nainen, töissä samassa baarissa ja raskaana, eli intohimorikokseksi mainittu.

   Vaan se ihan uusin - näissä ei pysy enää perässä - saksalaisella Ansbachin festivaalialueella tapahtunut attentaatti lienee osoitettu terveisiksi muillekin kuin itselle, ainakin tämänhetkisten lehtitietojen mukaan. Tuo Reutlingenin tapaus oli myös kirjoitettu ylle senhetkisten tietojen mukaan, ja silloin kirjoitettiin tuntemattomien päälle hyökkäämisestä. Reaaliajassa elämme.

   Poista
 34. Olet oikeassa, mutta väärässä. Matemaattisesti tämän voisi esittää helposti variaationa

  {\displaystyle (e_{1},e_{2},\cdots ,e_{k}),}

  missä e i ∈ E {\displaystyle e_{i}\in E} {\displaystyle e_{i}\in E} kaikilla 1 ≤ i ≤ k {\displaystyle 1\leq i\leq k} {\displaystyle 1\leq i\leq k}.
  missä display tarkoittaa suuretta 1. (tai oliko se 2? no, jotain kumminkin.)

  Käytännössä emme asioita näin täsmällisesti esitä vaan päädymme ylmalkaisiin 'jotain sinne päin vain'. Sanomme esimerkiksi että kaikki muslimit/mustalaiset ovat rikollisia eli ... väitämme että a x 4 + b x 3 + c x 2 + e x + f = 0 {\displaystyle ax^{4}+bx^{3}+cx^{2}+ex+f=0} ax^{4}+bx^{3}+cx^{2}+ex+f=0, missä a ≠ 0 {\displaystyle a\not =0} a\not =0.

  Näinhän se kyllä kieltämättä usein onkin. En minä sano ettei olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaavasi ovat hienot ja tekevät minuun suuren vaikutuksen. Sanon vain pienen sivuhuomion. Ei tuommoista kannata painaa enää Gutenbergin jälkeen, että "kaikki muslimit/mustilaiset ovat rikollisia", sillä eihän kai kukaan enää niin ajattele?

   Itse kysyn vain sitä, miksi teon tekijä itse selittää usein - ei aina huom. Anonyymi - että Allah Akbarun kunniaksi tässä vain paukutellaan. Me fiksumpina ihmisinä oivallamme, että ei, kaiken takana on syrjäytyminen ja rasismi.

   Matemaattiset kaaviot ovat turmion alku.

   Poista
  2. Shakin pelaaminen - sehän ei muuta ole kuin puisten nappuloiden siirtelyä ruudukolla ja määritellyllä laudalla... ONPAS! Se ei oo mitään muuta kuin VALTAVA matemaattinen testi koko ajan, STERSSAAVAA. Luovutta siinä ei ole niin kuin te luulette, ei varmaan oo, ne on kaikki matemaattisia ongelmia jotka sun pitää pystyä ratkaisemaa. Se on pelkkää STRESSIÄ. Sellainen särkee ihmiseltä sydämen. (No, minä lopetin shakin peluun muista syistä, lähinnä siksi että tajusin etten ole tarpeeksi lahjakas. Ei riittänyt että tutkin shakkikirjoja 23 h vuorokaudessa. Se ei riittänyt. Ei ees alkuunsa.

   Ps. Sydämeni särkyi taas ihan muusta syystä. Ei shakin takia.

   Poista
  3. Kyllä minä tuon shakin matemaattisen ajattelun allekirjoitan. On oltava strategioita, jotka ovat kauaskantoisia ja jotka pysyvät päässä, on tehtävä useita kaavioita, koska toisen siirtoja ei voi ennakoida. Juuri näitä arvelen isänikin harjoitelleen, kun hän yksin ollessaan siirteli nappuloita höpötellen samalla jotakin. - Minä en ole strategisti enkä pitkän linjan suunnittelija. Intuitio on voimavarani ja myös epäonnistumisten moottori.

   Poista
  4. minusta tämä

   huima shakkimatsi tuo toivottavasti selvyyttä siihen mistä shakista on kyse.

   Bill Gates ei ehkä maailman tyhmin ihminen ole. Tai ei tietenkään ole. Mutta kun häntä vastaan istuutuu pelaamaan maailman kaikkien aikojen parhaimman shakinpelaajan Garri Kasparovin kouluttama nykyinen maailmanmestari Magnus Carlsen, on kuin sapelihammastiikeri syöksyisi vastasyntyneen karitsan kimppuun. Teurastuksestahan tässä on kyse.

   Ps. Bill Gatesin linnoittautumista juuri sille kuningassivustalle, mitä uhataan... en kyllä käsitä? Itsekseen virnuilevasta Carlsenista näkee koko ajan että hän voisi lopettaa tämän pelin millä toisellakin tavalla tahansa. Mutta tyytyy nöyryyttämään Gatesia tällä tavalla.

   Poista
 35. Minusta oli kiva kun koulussa lintasin sekä algembran että gemetrian ja fyskiigan ja kemian tunnit. Ihan itsekseni olen nyt opetellut laskemaan näitä neljännen asteen yhtälöitä. Siellä vintillä... samalla kun selailen hajamielisesti Ratto- ja Kallu -lehtiä. - Matemaattiset kaaviot ovat ihania! Eikä niiden Mysteerion ratkaisuun johda oikopolkua. Ei, ei, ei.

  VastaaPoista
 36. En tiedä mistä puhut, en katsele enkä kuuntele uutisia, taasko on Euroopassa murhattua ihmisiä? Hyvin kamalaa. Muuallahan ihmisiä murhataan päivittäin liukuhinoittain. Kamalaa sekin. Saamme tottua nyt tähän Euroopassakin. Onko se niin että yksi senttilitra bentsiiniä pilaa satalitraa vettä, tai enemmänkin, mutta ei tarvitse olla kuin yksi kahjo fundamentalisti/100 000 ihmistä kohden: pahaa jälkeä syntyy. Eikä tätä pysty estää. - Paitsi jos yhteiskuntamme muutettaisiin pohjoiskorealaiseksi... eivät terroristit, tulkoot mistä ilmansuunnasta tahansa tai vaikkapa avaruudesta, eivät juhlisi! (Samalla me itse, demokraattinen Suomi, muuttuisimme Terroristi Suomeksi.) - Suo siellä, vetelät täällä.

  VastaaPoista
 37. Uutisia ei kannata enää katsella. Päivittäin hirveitä tekoja, kaikkialla, myös rauhan tyyssijassa, Euroopassa, mikä tuntuu kohtuuttomalta. Kunpa voisikin elää irti kaikesta ajankohtaisesta, jossain luonnonhelmassa eläimiä tarkkaillen. Noh, siinähän kohtaisi kai samat kuviot, heikomman alistamisen, vahvemman voiton. Mikä lie parasta ihmispololle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai tässä muu auta kuin että "hej, kävellään käsi kädessä kohti kuolemaa". - Jollain levyllä (= Suomen Talvisota 1939-1940) sillain lauletaan.

   En minä oikein tiedä muutakaan?

   Poista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=dJWPZskTms8&list=PL7AF28DBCE412FDD0

   Poista
  3. Kurjaa jos siellä päin on ollut levotonta, täällä meillä päin on hyvin rauhallista ja seesteistä. Siitäkin on jo neljä vuotta, kun Höpö-Hiltunen kiipesi talon katolle ja alkoi ammuskelemaan ihmisiä hirvikiväärillä. Siitä tuleekin jo pian yhdeksän vuotta, Kun Pekka-Erkki lahtasi lapsuuteni opettajan ja ison määrän muita tuossa naaupurikylän puolella. Hän teki sen mitä ilmeisemmin sen vuoksi, että oli harvinaisen vastenmielinen tyyppi. 18-vuotta on jo siitä, kun Elg, Jarno Elg, paloitteli ihmisen ja toimitti osat kaatopaikalle. Yksi jalka löytyi, muut osat menivät kierrätykseen. 70-luvun alussa täällä olikin meno päällä ja murhattiin jatkuvasti. Baariapulainen Ensio Koivunen tappoi ne liftaritytyöt, eikä kukaan enää uskaltanut liftata. Pään hassuudesta kärsinyt kartanonherra Vähäkallio ampui kolme nuorta poikaa. Ja Väinö Swahn kalttasi kolme. Viimeinen uhreista meni hölmöyspäissään ehdottomaan, että ottaa Swahnin muijan, nyt kun tämä joutuu vankilaan. No henkihän sitä lähti häneltäkin, kuka tuommoisisia kuuntelee.

   Eurooppaa en uskalla edes ajatella, kun se on aina ollut niin väkivaltainen paikka. Jatkuvasti poliittisia murhia ja sotiakin ollut useampia. Olikohan Jugoslavian kansalaiset onnellisempia joukkomurhaaja Josip Brozin, Titoksi kutsutun tappajan, eläessä vai hänen kuoltuaan?

   Poista
  4. Tuo Mikiksen linkkaama levy on hieno. Yksi lempikappaleitani siltä on Takaisin Pekingiin. Siinä on selviä vaikutteita hieman aikasemmin ilmestyneestä Beatlesin Back In the USSR-kappaleesta, jolla silläkin oli vaikuttensa ja se nauroi itään niin, että epäilemättä kekkonen pahoitti mielensä.

   Poista
  5. Tämä on taivahan totta, ainahan murhia on ollut, etenkin sotaa käyvissä maissa. Eihän tämä Euroopan tilanne mitään uutta ole, kun kaiken asettaa isoon kuvaan.

   Parasta on vain itse kunkin tutkistella Mikael Jungnerin viisaita sanoja siitä, millaisia ihmiset ovat: suurin osa on kapeakatseisia tonttuja, kun taas vähemmistö, kuten hän, on avarakatseisia suvaitsevia älykköjä (Iltalehti 25.7.)

   Poista
  6. Junggeri on avarakatseinen, se täytyy myöntää.

   Poista
  7. Niin, hänen ajattelunsa on niin avaraa, ettei siinä ole edes logiikkaa. Se leijailee kuin höyhen ilmavirrassa. Miehen täytyy olla jonkin sortin nero.

   Poista
  8. Toivotaan nyt kuitenkin, ettei vihreän liikkeen tieteellinen populismi nouse tilalle, kun Soinin puolue on onneksemme jo loppusuorallaan. Niinhän ne soinilaiset juoksevat kuin Julma-Juha Väätäinen Munchenin olympialaisten vitosella. Juha oli siellä viimeinen vain siksi, ettei ollut ketään hänen jäljessään.

   Poista
  9. Kyllä se nyt vihreältä näyttää. On varmaan juuri cityvihreitten vuoro munata itsensä hallituksessa Ville Niinistön johdolla. Muuallahan vihreitä ei juuri ole kuin stadissa. Täälläkään ei ole ainoatakaan, eikä varsinaisella landella puolikastakaan. Mielenkiinnolla odotellaan ensi vaaleja.

   Poista
 38. Aamu on hyvä, ellei katso uutisia. Istun takapihani suojaisella terassilla kukkasten ja pensaspuitten keskellä, juon kahvia ja luen Hesaria, joka luojan kiitos ei ole reaaliajassa. Siinä on jo tietämäni uutistieto. Katselen enemmän lintuja kuin Hesaria. Syövät tuomipihlajan mustia marjoja. Olen ihan hiljaa, mutta aivastusta en onnistu pidättämään.

  VastaaPoista
 39. tämä on hyvä dokumentti

  https://www.youtube.com/watch?v=Qc_v9mTfhC8#t=6.425374

  nimimerkki "rotkoni rauhassa uinaileva puuma"

  VastaaPoista
 40. Oi mikis, tunti englanninkielistä puhetta. Minä en selviä tuosta, jos se on samanlaista kuin alku.

  toivoo pitkän saksan lukija ja englannissa häpeällisesti sanakirjaa tarvitseva rehtorin ainemääräysten ja Rahkosen Pirkon uhri. Yliopistoenglannista (englannin pro) selvisin hienosti, mutta hikipisaroita vuodattaen. Enää en rupea. Anteeksi.

  VastaaPoista
 41. No, ehkä blogissasi jotain muitakin vieraita käy kuin Sinä? He osanneevat tuota mau-mau-murretta? Minusta tälläinen kieli on vaikeaa 私は、粒がコンバインとして、あなたが同じくらい大好きです. Siintä ei meinaa saada tolkkua. Mutta jos sen käy Göögle-kääntäjän avulla kääntämään, siitä tulee lause "rakastan sinua yhtä paljon kuin leikkuupuimuri vijaa". Joka melkein yhtä hulluksi sanottua on suomeksi kuin japaniksikin. Edellyttäen että tietyt etiketin vaatimat kurlumheit jätetään ottamaan huomioon ottamatta. Ja se, ettei Japanissa saa katsoa toista ihmistä suoraan silmiin.- Ps. Näin minulle väitti yks ihminen, Ypäjältä kotoisin oleva erään ystäväni serkun velipojan kaima... oli nähnyt ihka elävän japanilaisen! Tosin hyvin kaukaa. Ja mitä lähemmäksi hän sitä pääsi, sen lujempaa se vaan alkoi juosta, he juoksivat Ypäjältä Forssaan asti ennen kun se pääsi häneltä irti, häipyi horisonttiin kuin Vireeni... Eli taitaa olla totta tuossa väitteessä ettei nipponilaisia saa silmiin tuijottaa? (Ja jos se oli japanilainen matkailutoimittaja... mä vähän luulen ettei tänne kamalasti japanilaisia turisteja tänä vuonna tule. Ja tuskin ensivuonnakaan. Menevät mieluummin Huippuvuorille jääkarhujen kanssa juoksee kilpaa.)

  VastaaPoista
 42. Noh, Sitemeterini, jota kyttään 24 tuntia vuorokaudessa nenä pitkänä (hahhah), kertoo että kyllä jostain syystä edelleen käy, aina ulkomaita ja Suojelupoliisia myöten. Valtioneuvosto on lakannut käymästä, samoin Tikkurilan poliisi. Prahasta sen sijaan käydään säännöllisesti ja Helsingin kaupungista. Suurin osa on kuitenkin yksityisten kansalaisten numerosarjoja, joista ei ole hajuakaan, ja parempi niin.

  VastaaPoista
 43. Hitaana hämäläisenä inhoan pikashakkia. Se on aina laaduttomampaa kuin... siis ei tällä tasolla. Mutta oikeasti shakissa siirtoa saa miettiä vaikka 45 min. Tässä kaksi maailman tämänhetken aivan ehdotonta huippupelaajaa yrittää murskata toisensa. Shakki on hyvin agressiivista toimintaa, paljon julmempaa kuin nyrkkeily. Tiedän. Ja tällä kertaa - tämä on yksi klassikkopeli - Norjan pojalta loppuu eväät ensin, ja hänet hirtetään munistaan lähimpään mäntyyn.

  https://www.youtube.com/watch?v=-wRdgOllrzM

  VastaaPoista
 44. Me pelasimme mökillä siskon kanssa Halmaa, peliä joka on lempeä versio shakista. Liikutaan puunappuloilla ruutualustalla ja syöksytään päin vihollista eli siskoa ja sisko minua. Saa loikata toisen nappulan yli, mutta sitä ei julmasti eliminoida vaan kipitetään kohti vihollisen kotipesää, joka koetetaan vallata 19 nappulalla.

  VastaaPoista
 45. Sanonpa vielä, että Esko Valtaojalta kysyttiin äskeisessä ohjelmassa, mikä on sellainen asia maailmassa, joka pitäisi tulessa polttaa. Hän oli kirjoittanut paperilappuun: AATE.

  Olen samaa mieltä kuin Valtaoja. Aate pitäisi hävittää maailmasta, kaikki aatteet. Oikealta, vasemmalta, suvakeilta, rajakeilta, rasisteilta, monikultturelleilta, uskovilta, ateisteilta, vihreiltä, punaisilta, sinisiltä, kaikilta. Ehkä vasta tällöin ei olisi mieltä sitovia taakkoja eikä niin paljon riitoja.

  VastaaPoista
 46. Aate niin, aate on uskonto ja aate pelastaa. Tulessa en kuitenkaan menisi polttamaan. Maailman minä sitä vastoin tahtoisin pelastaa Valtaojan kaltaisilta itseänsä täynnä olevilta opportunistisilta joka paikan sepoilta, joiden taskuihin katoavat jokaisen uuden "tiedekirjan" ostajan rahat. Valtaojalle minulla olisi ohjekin: tuijota sinä tähtiin ja avaruuksiin, anna meidän ihmisten ja meidän rahojemme olla.

  VastaaPoista
 47. Minusta tieteen kansantajuistamisessa ei ole mitään pahaa eikä kosiskelevaa. Entisenä opettajana ymmärrän hyvin sen, että vaikeita asioita on tuotava lähelle oppilaita, samoin tieteen saavutuksia lähelle ihmisiä. Ei se ole turhaa, sillä ihminen voi valita, mitä haluaa tietää ja ymmärtää. Kirjoja ei ole pakko ostaa, mutta on kai hyvä, että niitä on halukkaille. Ja onhan Valtaoja nyt sentään avaruustähtitieteen professori.

  VastaaPoista
 48. Se on tähtiin kirjoitettuna: "Lisää fyffeä tulee sinun ansaitseman ja älä siis itseäsi säästä, kun siirryt joka alan loisteliaaksi yleiserikoisasiantuntijaksi. Sillä tähdet vihaavat sitä, joka omaa nimeään häpeää"

  VastaaPoista
 49. Se toki on helppo havaita, että aatteiden arvottaminen jopa niin, että aatteelisuus on aina pahasta, lienee tähtiin kirjoitettua suurin, tulipunaisin, mustareunuksisin kirjaimin.

  Tieteellistä on vain mun pankkitili, sano herra Turkkusesta.

  VastaaPoista
 50. Valtaoja lähestyi tuota aatelipun polttamista lähinnä sotien ja konfliktien näkökulmasta: aatteiden takia tehdään parhaillaan ja kaiken aikaa väkivaltaa. (Uusintana lähetetty ohjelma oli kuvattu jo aiemmin, ennen nykyistä väkivallan aaltoa.)

  Noh, ei kai tänään voi muuta kuin allekirjoittaa tuon.

  VastaaPoista
 51. Ei sitä ole syytää kieltää, etteikö aatteiden nimissä olisi tehty paljon tosi kamalaa. Tieteiden kehittyminen on hienoa ja pelastaa maailman. Ilman tiedettä ja tieteellistä ajattelua meillä ei nyt olisi edes ritsoja, saati kanuunoita, ohjuksia tai ydinaseita. Mitä siitäkin tehokkuuden kannalta tulisi, jos sodassa joutuisivat nyrkeillä mätkimään toisiaan hengiltä. - Nii just, ei mitään, sehän olisi ihan naurettavaa.

  Sekin on hyvä, etä tiede on kehittänyt monia jälkikäteisiä selittelykeinoja: "Tämä johtui siitä, että..." Syystä eri tieteenharjoittajat sitten kiistelevät melkein verissä päin: "Ei, olette aivan väärässä, ei tämä siitä johtunut, vaan selvästi tässä on nyt kysymys tutkitun väärin tulkitsemisesta..."

  VastaaPoista
 52. Kun Valtaoja vastustaa aatteita, haluaako hän siis vastustaa puoluejärjestelmää ja demokratiaa? - En uskalla niin sanoa enkä väittää, mutta jos joku haluaa, ihan hyvä olisi pää tutkituttaa.


  Päivän paras poliittinen kommentti oli,kun Zyskowicz halusi palauttaa Sebastian Tynkkysen BB-taloon. Hyvähän sen Sebastianin olisi siellä lutustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en usko, että Valtaoja vastustaa aatteita kategorisesti. Ohjelma ei ollut täysvakava, vaan leppoisa, sympaattinen Helil kyläs, jossa Heli Laaksosen maalaistaloon Laitilassa saapuu aina joku vieras Helin haastateltavaksi.

   Tynkkysen ajatuksia en jaksa edes kommentoida, niin luokattomia pieruja ne ovat. Ihmettelen suuresti, miksi uuninpankkopoika + seurakunta ottaa ne tosissaan ja ampuu hyttysiä tykillä. Säästäisivät voimavaransa johonkin hyvään.

   Poista
 53. Minä olen vasta mielessäni valmistellut laajaa kirjoitusta, jossa ihanteellinen nuoripari muuttaa Helsingistä maaseudulle, koska on "väsynyt oravanpyörään". Huoraamista ja alkoholismiahan siitä seuraa, poika saa kupan ja tytöstä tulee kaljabaarin, sen jossa kylän nuori väki viettää aikansa, yleinen nainen.

  Kaljabaarin keskustelut ovat sellaisia:

  - Kyllä tätä Vähä-Pieremää ei saa liittää Iso-Pieremään!

  - Tietenkään ei, ja kyllä mekin töitä saataisiin, jos eivät jossain muualla niitä kaikkia antaisi somaleille.

  - Nii-i, ja vaikkei me niitä töitä niin kaivattaisikaan, niin kaikki avustukset niille antavat, vaikka mullakaan ei ole ees kaljarahaa.

  - Just niin, saisivat päättäjät tulla kattomaan tätä Vähä-Pieremän osaamista ja tietotaitoa, niin eiköhän alkaisi avustukset kulkea vähän toiseen tahtiin!"

  Koska en ole iha perinpohjin kyynikko, lopussa nuoripari tervehtyy ja muuttaa takaisin Helsinkiin. Siellä he saavat kauniita lapsia ja elävät onnellista, tosin työteliästä, elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sen saisi filmille, siihen voisi laittaa vielä jonkun Edwin Laineen äänellä puhuvan kertojan, joka nuortaparia varoittaa synnin jäljistä, laveista maalaispoluista, väärästä viettelyksestä ja turhuuksien turhuuksista. Ääni saa nuorenparin tolkkuihinsa ja palaamaan Helsinkiin töihinsä.

   Poista
 54. Oikein mainiota! Jättäisin kyllä kertojanäänen ja synninjäljet pois. Tilalle vaikka äpärälapsi, joka ei olekaan miehen vaan naapurin punatukkaisen peräkamaripojan. Nainen vie salaisuuden mukaansa Helsinkiin, ja mies ei havahdu edes silloin kun miettii pojan punaista tukkaa. Nainen kärsii syntiteostaan.

  VastaaPoista
 55. Tottakai mukaan pitäisi saada lainauksia suurista teoksista. Maa on syntinen laulussa Martan lapsi syntyi punatukkaisena, lapinpoika joutui avantoon aivan syyttä suotta. Harkitsen, josko teokseni nimeksi tulisi "Maalaisuus on syntinen humppa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... mistä tulikin mieleen poskihumppa.

   Parasta keskittyä taas perunankeittoon. ☺

   Poista
 56. Seis maailma, tahdon oikeasti ulos! Ranskalaiselta papilta on viilletty kurkku auki ja ihmisiä haavoitettu kesken kirkonmenojen. Ja suomalainen lehdistö tapansa mukaan siloittelee tapahtumaa: pappi kuoli.


  Lainaan nimimerkkiä Veritas HS:ien keskustelusta:

  "Hikiset paikat on niillä, joiden sivutoimi tuntuu olevan selittää muille, että islam on rauhanuskonto."

  Olisikohan Hesarin taas aika lähettää Maria Pettersson Ranskaan ja Saksaan selittämään, miten rauhallista siellä on ja miten pelolle ei saa antaa valtaa näitten yksittäistapausten takia? Ja miten suomalainenkin mies leikkaa kurkun auki.

  Hellekö sekoittaa minun pääni vai kuvittelenko vaan nämä järkyttävät hyökkäykset rauhan Eurooppaan?

  VastaaPoista
 57. Haluaisin nyt hieman tukea maan johtajilta. Jos puhuvia päitä raahataan televisioon, niin miksi yksi ei voisi nyt kuulua Ville Niinistölle ja toinen Li Anderssonille. Kun he yleensä ovat lausuntoautomaatteja, niin miksei heiltä oteta kommenntteja televisioon? Kansa kaipaa nyt hieman lohtua, selitystä ja tukea. Miksi ei saa pelätä? Kertokaa!

  VastaaPoista
 58. Sinä ja kaltaisesi islamfoobikot, jotka ette ole laisinkaan huolissanne natsimielisistä nationalisteistä ja rotuopeista ja vihapuheista ja tappouhkauksista, te autatte terrorijärjestöjä ja terroritekojen tekijöitä.
  Te toivotte väkivaltaa.

  Jos sanasta islam tulee mieleen vain ja ainoastaan pikukutyttöjen alapäät ja raiskaukset ja breivikinkaltaiset sekopäät, niin kannattaa kääntyä jonkun asiantuntijan puoleen. Vähän sama asia kuin homofoobikolla, joka näkee homopornopainajaisia, mutta ei tunne yhtään homoa oikeassa elämässä.

  Suomi on pääasiassa rauhallinen ja turvallinen maa, lukuunottamatta noin sadan fanaatikon somekirjoituksia tai muutaman kymmenen ihmisen mieltään osoittavan suomalaisen rajatkiinni jengiä.

  Ota siideri ja unohda mielessäsi oleva fantasiaislam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä sinä se siideri ottamatta, Anonyymi. Sen verran huimia kuperkeikkoja nyt teet ja näet lasten alapäitä ja jengejä, joihin perehtyneitä taitaa löytyä lähinnä tuolta jutussani mainitusta blogista. Siellä on nytkin semmoinen hysteria käynnissä, että sekaan vain. Luulen, että rasistit ja rajatilalliset on siellä jo todettu perimmäisiksi syyllisiksi Eurooppa-väkivaltaan. Hiki lienee pinnassa näinä päivinä.

   Poista
  2. Ja kyllä, minua pelottaa. Siskoni asuu Saksan Baijerissa, Wurzburgissa.

   Poista
  3. Voi sua, haet vielä fiktosääliä itsellesi. Uskaltaisitpa joku päivä kirjoittaa omalla todellisella nimelläsi toisile todellisille ihmisille. Ja ottaa aikuisen ihmisen vastuuta omista puheistasi.

   Poista
  4. Kirjoitan mieluummin anonyymina Iineksenä, koska haluan puhua sellaisistakin henkilökohtaisista asioista, joista omalla nimellä ei kirjoiteta.

   En osaa arvostaa omalla nimellä kirjoitettuja blogeja tai kommentteja enempää kuin pitkän linjan anonyymejä blogeja ja kirjoittajia. 

   Ajattelen niin, että anonyymit blogit ovat kiinnostavampia avoimuudessaan ja rohkeudessaan kuin nimellä julkaistut, joissa usein huolehditaan omasta imagosta ja valikoidaan tarkasti, mitä kerrotaan muille omista asioista. Ei nimi kaikkea takaa.

   Poista
  5. Esimerkiksi Helsingin Sanomien joskus niin elävä ja arvostettu yleisönosasto latistui unohduksiin, kun sinne tuli nimipakko.

   Poista
  6. Ken anonyymeja kirjoittajia halveksii, hän halveksii maamme presidenttejä ja maailman monia suurmiehiä, kirjoittajien parhaimmistoa. Aika varovainen olisin anonyymiyden ja vihapuheen yhdistämisessä. Minun havaintojeni mukaan ihmiset tykittävät aika kovaa facebook profiilillaan. Uuden Suomen blogeja en pitkään aikaan ole jaksanut edes lukea, kyllä sielläkin monenlaista on. Pitkälti tuo anonyymiuden halveksunta lähtee itse sylttytehtaalta, tuli mieleeni, kun aloin viime sunnuntaina nauraa Hesarin kuuluisaa sunnuntainumeroa. Sanovat, että vielä 60-luvulla pojat käyttivät niitä jääkiekossa säärisuojuksina, olivat nimittäin paksuja kuin mitkä. Tänä päivänä tuskin edes tälliä vaimentaisivat. Muutama yhteenladottu postimerkki.

   Poista
  7. Nimellä kirjoittamisesta on tehty jonkinlainen itseisarvo. Laadun tae se ei ole, eikä aina rehellisyydenkään. On paljon älykkäitä ja lahjakkaita ihmisiä, jotka haluavat puhua asioista ilman nimen luomaa ennakkokuvaa. Kunnioitan tällaista kirjoittamista. Asia ratkaisee, eivät tittelit eikä nimet. On hyvä, jos saa itse valita joko nimen tai anonyymiuden.

   Poista
  8. Minä lankesin, kun myyntimies soitti. Tilasin Hesarin viikonloppunumerot pariksi kuukaudeksi. Postin pölhö on jakanut joka ainoan naapurilleni. Annoin aivan varmasti oikean osoitteen. Ongelma ei sikäli ole suuri, että jokaisen lehden olen iskemättömänä saanut naapurilta itselleni. Kaipa ne postilaiset ovat sekopäisinä niistä ruohonleikkuista ja mistälie kädettömien pissattamisista, joita olen ymmärtänyt heidän nykyisin puuhailevan.

   Poista
  9. Senkin näin anonyymina sanon, että Anttila, jota toisinaan on leikillisesti Mänttiläksi kutsuttu, lähtee valitsemallaan tyylillä. Ottivat juuri ennen konkurssia rahaa runsaasti sisään verkkokaupan alennusmyynnillä. Eilen lupasivat 80-prosentin alennuksia, lehdet väittävät nyt, että korkeimmat olivat neljänkymmenen luokkaa, kun ihmiset suorastaan tungeksivat sisään. Siinä firmassa taitaa johtoporras olla mielenkiintoista väkeä. Hyvin mielenkiintoista, suorastaan häikäisevää.

   Poista
  10. Kesällä postissa on töissä sijaisia, ja minäkin olen joutunut kärsimään tästä sekä mökillä, jossa kolmeen päivään ei tullut Hesaria, ja myös täällä kaupungissa, jossa minulle jaetaan säännöllisesti kaksi kappaletta paikallislehteä. Yksikin riittäisi.

   Sain juuri tuohtuneen tekstarin kuvan kera Anttilan alessa olleelta. Paljon tuotteita, joissa ei ollenkaan alennuslappua ja esimerkiksi televisiossa vain 10 prosentin alennus. Lähti pois ostamatta mitään, tuhisten, voin kuvitella. Ihmisten harhautusta. Hyi Anttilaa.

   Poista
  11. Myymälästä oli virrannut väkeä ulos, kädet tyhjinä..

   Jos luvataan 80 prosentin alennuksia, niin jostain sellaisen tulisi löytyä. Suurimmassa osassa tuotteita ei siis ollut ale-lappua ollenkaan, ja minä vastasin viestillä, että jospa kassa laskee ne prosentit suoraan. Ihmiset eivät kyllä luottaneet tähän, vaan tosiaan ulosmarssi oli näkyvä.

   Poista
  12. Minä pitäisin tuollaista suorastaan roschelointina, jos nyt niin rumasti saa minkään firman toiminnasta sanoa.

   Poista
  13. Otan vähän takaisin päin, koska se on vain osakeyhtiölaki, joka sanoo toimitusjohtajan vastaavan toiminnasta. - Kaikkihan sen tietää, ettei Anttilassa sensuroitu, sensuroitu, sensuroitu.

   Poista
  14. Sanoinhan minä sen ikävyyksien välttämiseksi tarpeeksi selvästi, ettei Anttilassa sensuroitu, vaan rehti oli meininki. Rehti kuin ruispuuro.

   Poista
  15. Laitan tähän kevennykseksi ja huvin vuoksi väliin musiikkia. Sam Cooken hieno Chain Gang.

   Poista
 59. Emmä kyl tajuu mikä teillon. Yhtä myttyy tunne ja järki? Jos eri aatehistorioiden parista revitään jengii ja paiskataan aivan eri luonnon ja kultuurin keskelle ni totta viledassa kipinöi.

  Tartteis olla mittaustekniikan osa-alue mikä mittaa fysikaalisilla suureilla uskontotsydeemien jännitteitä. Ekumetria. Mä oon jo kato nero hei ku mä oon keksiny koko alan ku mä oon keksiny sille nimen, vähänks mä oon siis nykyaikanen äijämiesdude...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkohan nyt mahtanut ymmärtää ihan kaikkea lukemaasi? Olen mielestäni useissa kommenteissani korostanut juuri sitä seikkaa,miten paha paikka nuorella on kahden täysin erilaisen kulttuurin puristuksessa. Lännen ja idän. Kyse on jopa enemmästä kuin kulttuurien yhteentörmäyksestä. Kyse on siitä, että nuoren maahantulleen on pakko hyväksyä molemmat kulttuurit voidakseen elää lännessä. Mahdotonta?

   Poista
  2. Tokkopa mahdotonta. Ratkaisu on itsestään selvästi jokatapauksessa itseohjautuvasti kohdilleen hakeutuva nuorten kulttuuri jota ei vaivauduta selittämään meille vanhoille kääville. Niinhän se oli meilläkin. Eikä meistä nyt niin kaamean siivoja ja liian kunnollisia tullut, vai tuliko?

   Poista
  3. No jos puhe on lännessä asuvan muslimipojan nuorisokulttuurista, niin kerropa minulle, millainen se on? Ja pidä mielessäsi lähtökohta: nuori tahtoo samaistua kavereihinsa. Millaista on, kun kotona on vanhanaikainen muslimiäiti, ja perinteinen ankara muslimi-isä, joka pitää huolen rukouksista ja perheen rahavaroista. Ja koulussa on kännäämisistään ja sukupuolikokemuksistaan puhuvat kiimaiset varhaisteinikaverit? Helppoa?

   Poista