24.5.2019

Unhoita menneet24.5. Taidan jättää EU-äänestämisen väliin, kun en tiedä, aikooko ehdokas oikeasti ottaa työn vastaan. Ei oikeastaan kiinnosta yhtään antaa ääntään yhdellekään puolueelle, vaan yksilölle, ihmiselle ajatustensa takana. Vaikka eihän parhaaksi mainittuun ihmisenkään oikein osaa luottaa, ei ainakaan tällainen kyynikko kuin minä.

Jo kahdesti peräkkäin demarinaisten vuoden Risto Rohkeaksikin äänestämä demarimies on osoittautunut vellihousuiseksi valehtelijaksi. No, kissantappo toki on rohkeaa, että ihan pieleen naisten valinta ei mennyt. Osittain vain, mikä voidaan panna ihmispolon erehtyväisyyden tiliin.

Vaan olkaamme toki armollisia  näille ristorohkeille. Älkäämme tuomitko, ettei meitä tuomittaisi, sillä kai meillä itsellämmekin jotakin jumalansyntiä tunnollamme on.

Aluelehdessäkin muuan nainen kirjoittaa lukijan sielua ravistellen Frans Schubertin Ave Maria -laulun synnistä. Nainen oli ollut Tyrvään kirkossa jumalanpalveluksessa ja pahoittanut mielensä siitä, että tällaista laulua voidaan kirkossa esittään. Laulussa nimittäin pyydetään apua Jeesuksen äidiltä, vaikka Raamatussa sanotaan, että apua tulee pyytää vain Jumalalta tai Jeesukselta, ei tavalliselta ihmiseltä, jollainen Maria oli. Nainen  oli vakuuttunut, että jos laulu laulettaisiin suomeksi, kirkkokansa tajuaisi syyllistyneensä rukouskohteen väärän valinnan syntiin.

Eli on hyvin mahdollista, että itsekin olemme jopa tietämättämme aikamoisia syntisäkkejä, joten eiköhän todeta, että joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään. Kaunis nöyrtyminen sulavan anteeksipyynnön kera korjaa menneet. Oi ällös itke armas enää kenenkään nuoruudensyntejä. Pois unhoita jo kaikki menneet.

23.5. Menin mökille leikkaamaan nurmikkoa, mutta leikkuri ei käynnistynyt. Jätin korjausviestin putkimiehelleni teipattuna vessan oveen. Hänen on määrä viikonlopulla käydä avaamassa vesi ja puhdistamassa katto ja rännit. Lupasin lisätä palkkioon parikymppiä, varaosia tms. tarvittaessa tietenkin enemmän. Koskaan en ole hänen kanssaan kuittikauppaa käynyt, sillä ei maalla kuitteja käytetä. Ellei naapuriapua järjesty tuttavankauppaa kahvikupin hinnalla, muutamalla kympillä selviää pikku palveluksista. Jos rupeat kuittia pyytämään, palvelu tyssää siihen ja olet yksin vikojesi kanssa. Kotitalousvähennyksen saa käytännössä vain, jos käyttää kalliita yrityksiä mökkinsä töihin. Loppukevennykseksi jokin sittisontiainen elementissään.
(Valokuva Iines, kannattaa makro-kuvauksen takia katsoa klikattuna suureksi.)

274 kommenttia:

 1. Miksi politiikka on kriisissä. Aatteet ja idealismi toki ovat kuolleet jo kauan aikaa sitten, mutta miksi yhä suurempi joukko ihmisiä hylkää entiset puolueensa. Puolueet voidaan nähdä etujärjestöinä ja sellaisina niistä on ihmisille enenevästi tullut käsitys, etteivät mitään hyvää ainakaan heille tuo. Toinen huomioitava seikka on, että poliitikon ura ei vedä puoleensa parhaimpia ja yritteliäimpiä, vaan helppoheikkejä, jotka näkevät siinä oman mahdollisuutensa.

  Marian rukoileminen on todella katolinen tapa, siinä kirkossa rukoillaan paljon muitakin ihmisiä, pyhimykseksi pääsee jos jonkinlaista kolhoa.

  Kuitteja en suostu juuri koskaan ottamaan, minun hommani ei ole tarkistaa ihmisten yritysmoraalia. Silloin otan, kun liikun pidempään samassa kauppakeskuksessa ja saatan joutua kuitin näyttämään.

  Minä käyn ilman muuta EU-vaaleissa äänestämässä. Ellei sitten telkkarista tule juuri jotain hyvää ohjelmaa, tai jos aurinko ei paista.

  VastaaPoista
 2. Ave Maria -juttu on hupaisin artikkeli pitkään aikaan. Tai mielipidekirjoitus. Lisää tällaisia persoonallisia kannanottoja! Ihminen on mielenkiintoinen otus, kun saa vapaasti ilmaista itseään.

  Menen kenties äänestämään, kun kuitenkin lähden liikkeelle jonnekin. Pianhan tuo käy. Katson ehdokkaan vasta kopissa.

  VastaaPoista
 3. Minä äänestin jo ennakkoon, kun en ollut varma sunnuntain suunnitelmistani. Olen äänestänyt kaikissa vaaleissa, joissa olen voinut.

  Mutta sitä en vieläkään ymmärrä, että miksi helkkarissa ihmisiä oikein patistamalla patistetaan äänestämään?

  Jos on korkea äänestysprosentti, niin valitaanko eduskuntaan tai eu-parlamenttiin parempia ihmisiä kuin nyt? Enpä usko.

  Kaikki tilastothan nimenomaan paljastavat, että koulutetut ja hyvin pärjäävät ihmiset äänestävät ahkerammin kuin kouluja käymättömät ja tukien varassa elävät.

  Eli mitä matalampi äänestysprosentti, sitä vähemmän hakkaraisia eduskunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himoäänestäjiin minäkin kyllä periaatteessa kuulun. Olen äänestänyt jopa kirkollisvaaleissa.

   Käyn lisäksi antamassa ääneni vasta varsinaisena vaalipäivänä Suomen lipun liehuessa. Juhlan tuntua.

   Poista
 4. Taitaa jäädä äänestämättä. Jos ennakkoäänestys olisi vielä jatkunut, olisin tänään voinut käydä äänestämässä.
  Tänään piti lähteä pikaisesti kaupunkiin hammaslääkäriin, kun aamiaisella lähti paikka etuhampaasta. Yksityinen lääkäriaika, jolle kutsu tuli ajoissa peruttiin lääkärin jonkin kurssin vuoksi. Kunnalliselle hammastohtorille olisi saanut peruutuspaikan vasta heinäkuulle. No onni onnettomuudessa, onnistuin pääsemään kunnalliseen päivystykseen ja pätevä lääkäri olikin.
  Kun katson eu-ehdokaita, en näistä äänestäjien suosikeista valitsisi ketään. Ovat jo tienanneet tarpeeksi.
  Kiinnostavin television vaalitenteistä oli pienpuolueilla.Tuoreita ja suoria mielipiteitä. Ikävä heille, jotka eivät ymmärrä kantojani, mutta kommunisti-naisen ja Väyrysen kannanotoista pidin eniten.
  Pian saamme isis-taistelijoiden perheet
  palaamaan kotiin. Vieläkö uuden sukupolvemme edustajat ( varsinkin naiset) ovat heitä avosylein vastaanottamassa, kuten joukossa olleita heidän rakkaitaan viimeisimmän kansainvaelluksen yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiselle hammaslääkärille minäkin olen ajautunut. Julkiselle on lähes mahdoton saada aikoja. Särkypotilaaltakin kysytään, auttaako särkylääke ja pystyykö nukkumaan. Jos vastaukset ovat myönteisiä, aika siirtyy jopa parin kuukauden päähän. Onpa käsketty jopa paikata itse apteekista saatavalla väliaikaisella paikalla. - Yksityiselle pääsee aina halutessaan heti.

   Uutisissa näytettiin juuri mustaan säkkiin umpiverhoutuneita mustakäsineisiä naisia, joilta ei näkynyt senttiäkään ihoa tai silmiä. - Emme me ole muuttuneet yhtään, olemme samoja ihmisiä kuin ennenkin, haluamme Suomeen takaisin, sanoivat naiset.

   Poista
  2. Sitä se "rakkaus" teettää! Terroristimieskin on jonkun naisem rakkauden kohde. Ilmeisesti maskuliininen vallan- ja kunnianhimo, voitontahto ja suuruudenhulluus lisäävät sankareiksi haluavien miesten vetovoimaa naisissa.
   Toki kaikki ideologioidensa puolesta taistelleet, ja vain he, ovat mielestään ainoastaan oikeassa. Näin on ollut hamasta historiasta asti.
   Herää kysymys, voiko pelkkä, puhdas pahuus olla motiivina raakuuksille, vai liittyykö käyttäytymisen taustalle muuta?

   Poista
  3. Minulta ei heru myötätuntoa näille suomalaisille naisille, jotka ovat tietoisia kaikesta ja ovat silti vieneet lapsensakin näihin oloihin. Omapa on valintansa, Suomeen heitä ei pidä konsulinkyydillä hakea. Lapset tulisi kiireesti huostaanottaa Suomeen näiltä mammoilta.

   Poista
  4. Suomen kansalaisilla on oikeus palata Suomeen halutessaan ja lapsiensa kanssa. Kirjoitat näiden äitien omasta valinnasta. Siitä ei ole takeita millainen se oma valinta on todellisuudessa ollut. Näitä lapsia ei missään nimessä pidä huostaanottaa äideiltänsä, kun äiti ei niin halua. Tässä juuri nähdään naisen/naisten asenne toisiin naisiin. Kukapa nainen ei olisi tehnyt miehen suhteen väärää valintaa. Huostaanoton jälkeen nämä lapset ovat pelkkää kauppatavaraa esim. näille perhekodeille ja tai kunnille.

   Poista
  5. Lukemieni keskustelujen perusteella "naisen asenne" on pikemminkin se, että naiset ovat tehneet vain väärän valinnan ja ovat uhreja. Korostan silti, että valtaosa naisistakin ymmärtää, että tilanne ei ole perinteinen nainen on uhri -tilanne.

   Ylen tv-haastatteluun naiset ovat pukeutuneet mustiin säkkeihin, niin että käsienkin iho on peitettynä. On vaikea uskoa, että nämä puhuvat mustat säkit katuisivat terroristijärjestöön liittymistään. Yksihän (Sanna)jopa sanoi hiljakkoin CNN:n haastattelijalle, että päänkatkaisu on oikein, jos niin kerran sanotaan Koraanissa - ja sanotaan kyllä.

   Suomi on oikeusvaltio, mutta oikeusvaltio ei takaa sitä, että lähdettyään rikkomaan ihmisoikeuksia muualle ja voi palata kuin muina miehinä takaisin. Naisethan jopa odottavat, että heidät haetaan konsulinkyydillä takaisin Suomeen. Jos Isis ei olisi hävinnyt, naiset tuskin haluaisivat palata vääräuskoisten maahan.

   On myös niin, että Suomen on hankala käsitellä ulkomailla tehtyjä rikoksia. Ne tulee käsitellä ulkomailla ja katsoa sitten naisten mahdollinen paluu. Niinkin vielä on, että naiset voidaan asettaa syytteeseen lasten viemisestä hengenvaarallisiin oloihin.

   Näiden seikkojen vuoksi kannatan lasten pikaista huostaanottoa. Terrorisjärjestöön omin jaloin kävelleet naiset eivät ole soveliaita äidiksi. Pitää ajatella lasten parasta tulevaisuutta, eikä sääliä säälimättömiä ja typeriä aikuisia.

   - Erikaakaan ei olisi murhattu, jos hänet olisi ajoissa otettu huostaan.

   Poista
  6. Olen sitä mieltä, että lapsia ei niin vain saa erottaa äidistään.
   Se on aina lapselle traumatisoivaa, jos väkisin erotetaan rakastavasta äidistä kaikissa tapauksissa. Eläkööt siellä, lähellä miehiensä kotimaata. Eikös sodan eräs motivi ja ollut tarkoitus olut luoda oma islamilainen valtio. Siellä ilmeisesti asuisivat nämä vaimot ja lapset jos miehensä olisivat voittaneet sodan.
   Toisaalta Euroopassa on jo ennestään paljon radikalisoituneita terrorijärjestöjen kannattajia, joten on ihme, jos aikeet kaikista tulevista, todella tuhoisista teoista pystytään estämään.

   Poista
  7. Asia ei ole minustakaan yksiselitteinen, ja siihen liittyy epäilemättä murhetta ja tuskaa. Lapsi rakastaa ja puolustaa aina vanhempiaan, vaikka saisi osakseen jopa lyöntejä. Ja harva vanhempi haluaa luopua lapsestaan.

   Todellista rohkeutta vaatiikin kai se, että katsoo tämän itsestäänselvän symbioosin ohi lapsen tulevaisuutta ja etua. Onko lapsi onnellisempi järkyttävissä oloissa äitinsä kanssa vai saatettuna turvalliseen maahan vaikkapa sukulaistensa hoiviin? Kumpi on tärkeämpää, lapsen tasapaino ja tulevaisuus vai äidin itsestäänselvä oikeus saada tehdä lapselle mitä tahtoo oman keskiaikaisen ideologiansa mukaan?

   Luin juuri ruotsalaisesta perheestä, josta huostaanotettiin lapsi, joka oli nääntymässä nälkään tuntien sisällä. Vanhemmat eivät antaneert lapselle ravintoa, vaan uskoivat, että ihminen voi elää rakkaudella, suukoilla ja naurulla ja ilmalla, ilman ruokaa ja vettä. Olisiko äidin pitänyt saada pitää lapsi itsellään äitiyden vuoksi?

   Poista
 5. Iines, omenapuun kukkakuva on nappiotos. Värit ovat suorastaan syötövän herkullisia ja kovakuoriainen piste iin eli kaiken kauneuden yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leonoora! Kyseessä on jokin pensas, jonka kukka näyttää kyllä omenankukalta. Kuva on makrolinssillä otettu, joten sen mittasuhteet hämäävät. Oikeasti tuo pikkiriikkinen ötökkä oli muurahaistakin pienempi. Melkein kuin piste valkoisella.

   Poista
 6. Hieno otos kuvasi!
  En ole koskaan tutustunut ylen vaalikoneeseen ja siellä tietoihin ehdokkaista. Iltauutisissa kuulin, että yleisö oli kysellyt, miksi turvallisuuspolitiikan kysymyksiä paljonkaan käsitellä vaalikoneessa.
  Johtaja Jokinen totesi, että EU- vaalien aikaan aihe tulee esille muutenkin suorissa lähetyksissä.
  En tosin enää muista Jokisen vastausta sanatarkasti, mutta niin se ymmärsin.
  Kuinka paljon yle pystyy johdattelemaan tai peräti vaikuttamaan ehdokkaiden ja äänestäjien mielipiteisiin vaalikoneillaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun muistaakseni, jos nyt oikein kuulin ja käsitin, kyse ei ollut vaalikoneista vaan vaalikeskusteluista?

   Toisaalta onhan vaalikoneita muillakin medioilla kuin ylellä. Kyllä ne minulle ainakin antoivat juuri niitä ehdokkaita, joita vastausteni perusteella odotinkin.

   Niin salaliittoteoreetikko en ole, että epäilisin ylen yrittävän vaikuttaa vaalikoneellaan. Uutisillaan media tietenkin vaikuttaa. Ihmismieli on perso kohu- ja juoru-uutisille.

   Poista
  2. Juuri uutisoidun tiedon mukaan nuoret saavat paljon vaikutteita vaaleja edeltävistä keskusteluista. Kyselyn mukaan juuri näissä ilmaistut mielipiteet kiinnostavat ja jäävät nuorten mieleen erityisen hyvin.

   Poista
  3. Yle? Vaikuttamaan?

   Mikä teidät saa kysymään tuollaista? Asia on aivan helppo mikäli ajatellaan kaikki nettikäyttäytyminen balettiesitykseksi. Vai luulitteko että verkossa on jokin tietosuoja, salaisuuksia tai mahdotonta koo5a suuria tietomääriä vieraiden valtioiden rajojen sisäpuolelta? Miksikö, ollaan hetki naiiveja ja ajatellaan aivan mitä tahansa muuta mutta huomatkaa kuinka monessa maassa on vaalien täpärä tasatulos tavattomasti yleistynyt.

   Nyt tarvitsee vain pöyhiä hatunalusheiniä niin asia valkenee. Mikään yksi taho ei ole kyseessä, suurvaltojen edut ovat usein yhtenevät ja limittäisyyksiä on suuri määrä mutta pelkkiä vastakkaisuuksia ajatellen kuva ei piirry.

   Sanon sen aivan selvästi: vaalien tulokset tiedetään monissa paikoissa paremmin kuin tapahtumapaikalla. Pientä vielä on vaalipäivän sään vaikutus vaikka se on eräs suurimmista yksittäisistä tekijöistä.

   Kuin balettiesitys.

   Poista
 7. Voi olla, että uutisten samassa klipissä käsiteltiin sekä vaalikoneaihetta että vaalikeskusteluja. Mutta tuo turvallisuuspolitiikka aihe pisti korvaan.

  VastaaPoista
 8. Aamu kuudesta lähtien yhtäkyytiä 24 tuntia voi seurata televisiosta pätkädokumentointia eripuolilla Eurooppaa elävistä ihmisistä. Mielenkiintoisia otoksia. Koko aja en kuitenkaan ole televisiota pitänyt auki, joten paljon jää näkemättäkin pitkästä lähetyksestä.

  VastaaPoista
 9. Vaikuttaa kiinnostavalta, ja sopivaa sadepäivän ohjelmaa. Tänään juutuin katsomaan jääkiekko-ottelun, jossa Suomi voitti Venäjän ja pääsi huomiseen finaaliin. Hienoa Leijonat ja varsinkin maalivahti Lankinen, joka oli käsittääkseni aivan ilmiömäinen torjuessaan kaikki iskut. Taisi veli venäläinen olla huuli pyöreänä, kun hävisi kisojen ensimmäisen pelinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen taso on aika hyvä nykyään, vaikka venäläisen median hehkutus, että "Suomen 50 parasta NHL-pelaajaa kieltäytyi" tulemasta mukaan onkin hieman liioiteltua - vain 20 parasta jäi pois, eri syistä.

   Suomen menestyksestä on kiittäminen sitä, että jääkiekko on kuin onkin joukkuepeli, sekä valmentaja Jukka Jalosta, joka osasi kasata oikeanlaisen joukkueen ja sai sen pelaamaan oikein.

   Huominen finaali voi päättyä miten vain. Aika monella Suomen pelaajalla takoo jo takaraivossa tieto, että olen voittanut jo MM-hopeaa... Toisaalta sekin tieto, että Kanada on voitettu jo kerran, voi olla joko hyvä tai huono asia.

   Suomen ihmettä korostaa sekin, että maalivahti Lankinen ole NHL:ssä edes varavahti, vaan pelaa farmissa. No, ei pelaa ensi vuonna.

   Urheilussa on vähän sama asia kuin sodassakin: todellinen kyky selviää vasta tosipaikan tullen. Toisella pitää hermo, toisella ei.

   Poista
  2. Suomen urheilussa on mielestäni kummallista se, että aina erilaisissa kisoissa odotetaan menestystä vanhoilta urheilusankareilta, jotka sitten kisoissa pettävät tai sairastelevat. Sitten sieltä jostain takarivistä tulee joku uusi kilpailija, joka yllättää nappaamalla mitalin.

   Kaisa Mäkäräiseltä odotetaan aina kultaa, samoin Tero Pitkämäeltä, ja nyt varmaan Iivo Niskaselta. Noh, mitaleita ei enää yleensä tule, vaan sairauskertomuksia ja selityksiä.

   Poista
 10. Miten on mahdollista, etten ole tippaakaan kiinnostunut urheilusta. Se lienee eräs kaikista kummallisista, "epänormaaleista" piirteistä persoonallisuudessani. Jotkut joukkuepelit vielä jotenkin ymmärrän sosiaalisuuden ja yhteen hiileen puhaltamisen merkityksissä, mutta muuten en ole niistä kiinnostunut. Yksilölajit taas ovat osoitus äärettömästä kilpailuhenkisyydestä ja narsismista. Kaikenlainen kilpailu niin urheilussa kuin missä tahansa on minusta vastenmielistä. Mm. nyrkkeilyottelut tai kilpailtaessa eläinten rääkkäyksestä ovat karmeeta katsottavaa. Ja kansa huutaa kun kukkoja, koiria tai härkiä kidutetaan kilpailuissa. Eroaako ihmisten kilpailuissa kovin paljon eläinten rääkkäyksestä. Mistä ihmisten kilpailuhenkisyys kumpuaa? Onko se todella synnynnäistä vai kulttuurien luomaa?
  Nekin rahat ja energia mikä käytetään urheiluun voisi käyttää paremmin ihmisten ja luonnon hyväksi. Kansainvälisten suhteiden parantaminen, eri kulttuureista tulevien hyväksyminen
  ja ymmärtäminen, ei enää globaalissa maailmassa ole samanlainen motiivi suurille urheilukisoille kuin
  oli ennen internettiä. Eikös nyt kilpailla siitäkin, kuka järjestää prameimmat puitteet turneille?Doupingeista vapaa, aito fyysinen paremmuus ei sekään enää täysin päde nykymaailmassa. Mitä kaikkia vippaskonsteja on käytetty ja käytetäänkään kilpailuvoiton saamiseksi.

  VastaaPoista
 11. Ei siinä mitään kummallista ole, Leonoora. Minäkään en ole kovin kiinnostunut siitä, kuka hyppää pisimmälle tai korkeimmalle tai ajaa nopeimmin. Kaikkein vähiten kiinnostaa moottoriurheilu.

  Ihminen on kuitenkin kilvoitellut aina fyysisesti, samaten monet eläinlajit mittelevät voimiaan. Jo ennen antiikin aikaa oli erilaisia fyysisten taitojen kilpailuja, ja antiikin aikana niistä tuli tärkeä ja arvostettu kulttuurin laji.

  Ja samalla tavalla taidekin kilvoittelee erilaisissa henkisissä taidoissa. En tiedä, onko taide sitten lopulta tärkeämpää, etenkin kun taidelajit ovat elitistyneet kaiken aikaa yhä kapeampien piirien hallintaan.

  Niin tai näin, itse olen enemmän taiteesta kiinnostunut ja ehkä osaan eri lajeja paremmin, mutta arvostan myös fyysistä lahjakkuutta. Älyä ja monialaista ajattelua urheilusuorituksissakin tarvitaan. Pelkkä fyysinen voima ei taida riittää.

  VastaaPoista
 12. Totta, että toiset saavat geeneissä osan valmiuksista ja lahjakkuudesta erilaisiin liikunnallisiin taitoihin. Elinympäristöllä, esikuvilla, ja läheisten yms.kannustuksella lienee tärkeä merkitys lasten ja nuorten urheiluharrastuksille. Oikeanlainen ohjaus ja valmennus edesauttavat lahjakkuuksia huippusuorituksiin.
  Siinnikkyys, periksiantamattomuus, rohkeus ja pettymysten sietokyky lienevät tarpeellisia ominaisuuksia kilpailuhenkisyyden ja voitontahdon lisäksi.
  Harrastuksena lapsille ja nuorille erilaiset liikuntamuodot ovat kannatettavia. Niissä lapsi kokee onnistumisia, itsearvostuksen nousua ja pitää kuntoaan yllä. Päinvastaistakin voi tapahtua jos vanhemmat pakottavat lastaan urheilemaan väkisin, omia kunnianhimojaan tyydyttääkseen.

  VastaaPoista
 13. Hohhoijakkaa! Ei voi muuta kuin ihmetellä muutamia europarlamenttiin äänestettyjä ja valittuja. Pekkarisen suosiota ihmettelen eniten. Hän on 71 v. ja Rkp:n ehdokas 73 v. No, jospa he ajavat ikääntyvien asioita. Toisaalta Hakkaraisen äänestäjät, iso joukko suomalaisia "herroja" ilmeisesti samaistuvat häneen, joten ehdokkaan pienet töppäilyt eivät äänestäjiä ole haitanneet, koska töppäilevät itsekin. Komea herrahan Hakkarainen on. Miten lienee kielitaidon laita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakkaraisen kielitaitoa minäkin mietin. Toinen hämmästyttävä EU:hun valittu on Mikkel Näkkäläjärvi. Hän taisi saada kolmanneksi eniten (?) demariääniä. Kenties kissantappo lapiolla nyt vain kuuluu normaaliin nuoruuteen, samoin humalassa-ajo. Väkisinsuutelu taas on anteeksiantamaton rikos.

   Poista
  2. Korjaan luettuani lehden! Eihän Näkkäläjärvi päässytkään läpi - onneksi. Kun käänsin kiekkokanavalle, Näkkäläjärvi oli kolmanneksi paras demareiden listalla. Tämän jälkeen alkoi pudotus.

   Paljon tämä kissantappaja kuitenkin ääniä sai.

   Poista
  3. Herra hyvä Jumala meitä poloisia ja kurjia tämän maailman Näkkäläjärviltä varjelkoon!

   Poista
 14. Kun en ole seurannut meppien työtä Brysselissä, en myöskään tiedä millaisiin parlamentin päätöksiin he ovat voineet vaikuttaa ja mitä erityisiä suomalaisten elämää parantavia esityksiä ja päätöksiä kukakin on saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaismeppien työstä ei äänestäjillä ole mitään tietoa. Miksi heidän työstään ei uutisoida koskaan? Mitä asia esimerkiksi Sirpa Pietikäinen on edistänyt? Tai Heidi Hautala? Muut?

   Poista
  2. Käsitän muuten EU-työn koko yhteisön yhteisten asioiden edistämisenä, en kunkin maan ahtaana kotiin päin vetämisenä.

   Poista
  3. Ilmeisen kiehtova työpaikkana. Loistava palkka, eikä työnjohtaja niskan takana puhaltamassa. Kuka on mepin esimies?
   Suuressa salissa saa istua rauhassa. Ehtivätkö kaikki saada edes istunnoissa puheenvuoroja?
   Erilaisissa poliittisissa liittymissä ja kokoonpanoissa istuntojen taustalla ei ole pakko olla päällepäsmärinä vaan voi vaan kuunnella mitä muut "keskustelevat". Kenelle meppi on tekemisistään tilivelvollinen? Mistä tietää, että meppi on hoitanut tehtävänsä hyvin?

   Poista
  4. Palkkauskin lienee parempi kuin Suomessa kansanedustajalla. Ja matkakulut korvataan, mikä toki kuuluu asiaan.

   Sekin etu vielä, että EU-parlamentaarikot ovat poissa kansan ja toimittajien silmistä, ja säilyvät ikään kuin puhtaina verrattuina kotimaan poliitikkoihin, jotka ovat aina arvostelulle alttiina.

   Poista
 15. Pitäneekö alkuillasta kerottu tieto vielä paikkansa, että Kauniaisissa äänestettiin ahkerimmin ja parissa itäisessä pikkukunnassa vähiten; Juuassa ja oliko se toinen kunta Valtimo?
  Toisaalta ihmettelen, missä on perinteisen oikeiston isänmaallisuus, vai onko Euhun kiinnittyminen Venäjän pelkoa ja rahanahneutta?
  Miten ja miksi nationalismin kannatus on siirtynyt populisteille?
  Äänestysprosentti kertoo, ettei monikaan välitä tai ole kiinnostunut kuulumisestamme unioniin. Onko kysymys vastalauseesta, tietämättömyydestä vai puhtaasta välinpitämättömyydestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoomus on tunnetusti EU-myönteinen, samoin demarit; perussuomalaiset taas ovat EU-kielteisiä, samaten keskusta. Tämän voi lukea suoraan vaalituloksista. Kansan syvät rivit olivat vissiin hiljaa.

   Poista
 16. Isänmaallisuus ja sai taas vettä myllyyn jääkiekkoilijoiden kullan myötä. On se ihmeellistä ylipäätään, miten Suomen urheilussa saamat voitot saavat ihmisten syvimmät tunteet heräämään ja ne näytetään riehakkaasti itkien ja nauraen. Joukkopsykoosi lienee lähellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja-sanalla ylläolevassa lienee ollut tarkoitus lisätä joku muu adjektiivi, mutta olen sen nielaissut. :O

   Poista
  2. Me suomalaiset kuvittelemme aina itsestämme liikoja, kuten nyt vaikkapa että urheiluhulluutemme olisi jotenkin poikkeuksellisen suurta.

   Siinäkin suhteessa olemme ihan amatöörejä suurten eurooppalaisten sivistyskansojen rinnalla - britit, sakut, fransmannit liikkuvat ihan eri tasolla tässäkin asiassa.

   Isänmaallisuudessa olemme ehkä lähempänä muita. Mutta on turha kuvitella, että siinäkään suhteessa olisimme joku poikkeus, keskikastia korkeintaan.

   Poista
  3. Luulenpa, kun tarkemmin mietin, niin tässä suomalaisten "riehaantumisessa" on enemmänkin kyse siitä ilosta, että olemme kuin olemmekin yhtä hyviä kuin muutkin.

   Poista
  4. Suotakoon toki tämä suuri onni ja harvinainen saavutus faneille ja aikaansa uhranneille urheilijoille.

   Poista
  5. Katselin äsken toisella silmällä Leijonien kultajuhlaa MTV3:lta. Suomen liput liehuivat, Suomelle hurrattiin, Suomen nimeä huudettiin, soitettiin Oon suomalaista ja Finlandiaa. Kansallismielisyys oli huipussaan.

   Mahtoiko joku tykätä pahaa tällaisesta isänmaallisuudesta? Olikohan se väärin?

   Poista
  6. Lisään vielä Tapsan kommenttiin viitaten, että varmaankin oli kyse kansakunnan itsetunnosta. Samalla siinä oli kyse kansan yhteenkuuluvuudesta, perisuomalaisuudesta, ylpeyttä siitä, että me mitättömät totisesti ollaan kerrankin hyviä ja maailman parhaita! Vähän kuin talvisodan henkeä.

   Poista
  7. Saanen huomauttaa, että 'britit' eivät ole kansakunta.

   Poista
 17. Olisihan se upeeta ja fantastista, jos alkuperäiset unelmat Euroopan kansojen unioittamisesta toteutuisivat. Jos toteutuisivat yhteiset lait, saataisiin Euroopan erilaisten kansojen hyväksymä presidentti ja suunnattoman suuri yksi ja ainoa parlamentti. Kaikki asiamme hoituisivat loistavasti kuten esikuvana olevassa, matkimassamme usassa.
  Tai sitten ei.
  Jos ihmiskunta kehittyisi semmoiselle henkiselle tasolle, jossa emme tekisi pahaa toisillemme, emme kadehtisi tai
  ahnehtisi mitään toisiltamme vaan kilpailisimme hyvissä teoissa, ei maitten rajoja, armeijoita, poliiseja tai suuria johtajia edes tarvittaisi.
  No, tuskin on pelkoa paratiisista maanpäällä missään.

  VastaaPoista
 18. Suomi juhlii. Yliopistolta varastettiin kaksi leijonalippua, mielenkiinnolla olen odottanut niiden näkymistä rehdin kansan juhlinnassa. Juutuubissa liehuu edellisen mestaruuden jälkeen varastettu leijonalippu, kun Saku Kuosmanen laulaa rannassa Finlandiaa. - Nyyh, miten tunteellista.

  Häviäminen on osamme, sen me hallitsemme, voittaa suomalaiset eivät osaa oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä mieluummin katselen iloisia ja riehakkaita kansanjuhlia kuin aggressiivisia mielenosoituksia. Kauhean hyvin ne kymmenettuhannet juhlijat Kaisaniemessä käyttäytyivät esimerkiksi silloin, kuin Sauli piti puhetta. Ja muidenkin aikana. Ei ainuttakaan örveltäjää tai kiukkuista mielenosoittajaa.

   Poista
 19. Leonoora, John Lennon on ollut ihalemani ihminen siitä kun olin vaahtosammuttimen kokoinen, tähän päivään saakka.

  Imaginen sanat ovat kuitenkin melkoista sokeriripuliällöä, hyi olkoon. Laulaa jotenkin: "Kuvitelkaa sitä ihanuuden onnea, jos maailmassa olis pelkkää kivaa ja mukavaa, kurjia asioita ja ikävää ei olleskaan, Kuvitelkaa niinku pahaa ei ois, hyvää vaan, eiks oiski ihanaa! - Mää vain laulaisin teille ja kaikki ois hyvin!"

  VastaaPoista
 20. Heh, sitä emme osaa käsitellä, että NHL:ssä leuka pelaajilla kasvaa ja kilot nousevat tavalla, jota on vaikeaa ymmärtää. Siitä ei tietenkään ole kysymys, että Ämöriikan palloilusarjoissa anan käyttö on kuin DDR:ssä, valvontaa ehdottavat olisivat kommunisteja. Kelloq´s-muroja pelaajat siellä syövät päivät pitkät extrahyvän marmelaatin kera.

  VastaaPoista
 21. Heh, vaalianalyytikot ovat uskottavuudeltaan upeita. Jokaisten vaalien jälkeen heittävät tieteellisen kuuloiseen kaapuun puettua höpöspekulaatiota. EU-vaaleista jos jonkinlaista yhteenvetoa, kun ainoa selkeä asia mikä sieltä näkyy on, että äänestysprosentti oli ankeasti karvan yli neljäkymmentä prosenttia. Kauniit ja kiihkeät kävivät äänestämässä. Minä en, unohdin.

  VastaaPoista
 22. Leonoora... jos sinulle urheilu on "vastenmielistä", kuten sanot, se on oikein. Miksei olisi? Mutta maailmassa on miljoonia, satoja miljoonia, miljardeja ihmisiä (tämmöisiä tavallisia meikäläisiä) jotka tykkäävät "poskettomasti" urheilusta. Joku kriketistä joku nyrkkeilystä joku kenttäratsastuksesta; joku äidistä joku äidin tyttärestä joku äidin pojasta. etc. - Eli... annetaan me, sinä ja minä, jotka viis veisaamme kaikenmaailman touhotuksesta, heidän tykätä mistä tykkäävät! ;-)


  Huippu-urheilu, on ammatti. Tässä tämän vuoden (= 2019) parhaimmin palkatut urheilijat:

  Floyd Mayweather, nyrkkeily 285 milj. dollaria
  Lionel Messi, jalkapallo 111 milj. dollaria
  Cristiano Ronaldo, jalkapallo 108 milj. dollaria
  Conor McGregor, UFC 99 milj. dollaria
  Neymar, jalkapallo 90 milj. dollaria
  LeBron James, koripallo 85,5 milj. dollaria
  Roger Federer, tennis 77,2 milj. dollaria
  Stephen Curry, koripallo 76,9 milj. dollaria
  Matt Ryan, amer. jalkapallo 67,3 milj. dollaria
  Matthew Stafford, amer. jalkapallo 59,5 milj.

  HUOM! Kyse on VUOSIANSIOSTA! Ja tällä listalla muuten parhaana suomalaisena (Hyvä Suomi!) keikkuu Valtteri Bottas, hän saa rapeat 6,5 milj. dollaria + vähän "mainos- ja ponsorirahoja" sen lisäksi.

  Työmies on palkkansa ansainnut, miksei myös urheilija?. Koska... mehän heille tämän palkan maksamme, ei KELA eikä Pelastusarmeija. Samoin kuin filmitähdille ja levylaulajille. TV-yhtiöt ym:t media-Möröt ovat oikeuksistaan vain maksavinaan: katsojiltaan hekin nämä pennosensa takaisin ottavat, korkoineen. Ja tämä on ihan reilua markkinataloutta, eli kysynnän ja tarjonnan lakien mukaista toohotusta.


  Tätä taustaa vasten on vaivaannuttavaa puhua ns. tasa-arvosta miesten ja naisten urheilussa ja heidän palkkioissaan. Jos esim. naisten liigamatsissa (puhun jalkapallomaista, en Suomesta) katsojia on 137, joista 122 on lähisukulaisia, ja liput maksaa 2-10 €... niin, ei näille pelaajille kovin suuria palkkoja voi maksaa. Saman maan miesten liigapelissä katsojia on n. 40 000 (ja saman verran tulisi jos pääsisi) ja liput maksaa 50 -250 puntaa, niin... pelaajillekin voi maksaa hieman enemmän. Tai siis vitusti enemmän.

  Kohtuutonhan tämä tiestysti on, mutta niinhän elämässä kaikki on. Markkinataloutta ja Valinnanvapautta: Ranskalaisen taidemaalarin Claude Monet'n (1840–1926) maalaus on myyty New Yorkissa huutokaupassa lähes 110 miljoonalla dollarilla eli 98 miljoonalla eurolla.. Tämä Maalaus kuuluu Heinäsuovat-sarjaan, jonka impressionismin perustajiin kuuluva taiteilija toteutti talvella 1890–1891 kotonaan Givernyssä Ranskassa. Monet ikuisti 25 maalauksen sarjaan saman maiseman eri vuorokauden- ja vuodenaikoina sekä eri tyyppisissä sääolosuhteissa. - Joo. Yksi näistä maalauksista muuten on Mäntän Serlachiuksen taidemuseossa. Käynyt oon katsomassa sitä: pieni se on, jotenkin "suttuinen" ... tai se on väärä sana ... "utuinen". Jos sellainen olisi myynnissä kirpputorilla, nykymaalarin kankaalle lätkäisemänä, niin voisin maksaa siitä about 22-24 euroo. (Tai jos siinä olisi kunnon kehykset, niin meibii neljäkymppiä.)


  Ps. Ai niin, Suomi kuulemma eilen voitti jotain? Mitä ihmettä.

  VastaaPoista
 23. Riku, DDR:ssä Gillette -partakoneenterät olivat suurinta statusta, niitä ei meinannut saada edes mustasta pörssistä. Mutta naisten yleisurheilun (moukarinheittäjät, kuulantyöntäjät) tyttösille heidän valmentajansa heille niitä heidän merkkipäivinään aina antoivat. Ikään kuin Bonuksena. (Ja myöhemmin hollantilaisia Philips-partakoneita. Poskenpehmeitä.)

  Jos ette ymmärtäneet mistä ed. oli kyse, hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörssäripiireissä naiset erotti siis miehistä se, että he käyttivät Gilletteä. Ja heillä oli isommat munat (?)

   Poista
  2. Ei, vaan oikea vastaus on
   KANADA!

   Poista
 24. Kävin minäkin eu-uueuuu-vaaleissa oman ääneni antamassa. (kuin muurahainen kannoin korteni kekoon) En sano ketä äänestin, koska se on salaisuus, mutta äänilehtiharavana hän Unioniin pääsi. (Luin lehdestä.) Luin lehdestä että sinne pääsi myös hellan-lettas Laura Huhtasaari! Jota siis en äänestänyt mutta olin niin pohjattoman (= saatanan iloinen) että sinne Brysseliin pääsi: onpahan poissa KÄLKÄTTÄMÄSTÄ täällä! (ilon kyyneleet, vuoroin toisesta vuoroin toisesta silmästä putoavat pyjamani paidan taskuun. joka kastuu... ah!) Ps. Jos joskus Austraalian parlamentti valitsee uusia ulkopuolisia jäseniä peramenttiinsa, äänestän heti Lauraa heille. Tai Antarktis.

  Ps. Kiva muuten nähdä miten tämä "laitaoikeisto", johon Suomesta saamme mukaan Lauran ja aina tomeran Hakkaraisen, EU:ssa yhteistyönsä järjestävät? Kun he kaikki ovat nationalisteja, ja siis oletuksen mukaisesti inhoavat myös toisiaan - siis toisen maan nationalisteja? Ainoa yhteinen napanuora heille kai löytyy siitä että toiset heistä rakastavat Venäjää yhtä paljon kuin toiset sitä inhoavat. Tämä tietysti on suloinen lähtökohta. (On. Onpas.) - Täällä ex-freelancer kirjeenvaihtaja Mikis Harms, Rysseli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sinä ole Mikis seurannut. Huhtasaari sanoi jossain haastattelussa jotenkin vissiin, että rakastaa Euroopan nationalisteja ja kertoi heidän olevan yhtä.

   Politiikassa on nyt mielenkiintoisinta seurata Suomen Uuno Turhapuron, Antti Rinteen, pääsyä kansakunnan huipulle, jonne on halunnut varmasti jo vuosikymmeniä.

   Turhapuro otti jo mukaan kepulit, joista kansa ilmaisi halunsa päästä eroon. Mitä Unski tekee seuraavaksi, kieltääkö S-ryhmän ja Keskon hinnanalannukset MTK:n mieliksi. Punaliput hulmuaapi, ihan kuin ennen.

   Entä vihreät, ehdottavatko viittä uutta luontoystävällistä ydinvoimalaa. Vasemmistoliitto yrittää kuitenkin ilmaista olutta koko Suomeen tai ainakin Kallioon, mutta tyytyy sitten happyhourien lakisääteiseen kahden tunnin kestoon.

   Rkp keskittyy hallitusajan jälkeisten virkojen saamiseen jossain konst sambundetissa tai muussa.

   Poista
  2. Eikös Huhtasaari sanonut, että hän (vai he?) rakastaa Euroopan maita? Näin minä olin kuulevinani.

   Annetaan Rinteelle nyt mahdollisuus, kyllä hänet ennen pitkää ohrainen ottaa ilman, että kukaan panee kapuloita hänen rattaisiinsa.

   Poista
  3. Sanoi. Kuulin minäkin sen (paitsi en kuullut mutta luin). Sanat sanoina. (Oi, Iines, tiedäthän sinä ettei sanat mitään merkitse. Tai aina välillä vaikka mitä.) Nationalismiinhan kuuluu se - en voi käsittää asioita muuten - että "pysykää te muukalaiset pois täältä, meiltä. Meidän maasta. Joka on ihana ja isänmaamme". Eli mitä vittua unkarilaiset - olkoonkin kuinka fasistisia ja muukalaisvihamielisiä tahansa, tekevät Italiassa? Tai mitä v-ttua suomalaiset mongoolit tekevät Ranskassa? etc. Ranska on Ranskan, Suomi on Suomen, Italia on Latina... eikun, no. (Italia on saapas.)

   Minäkin rakastan Euroopan maita. Etenkin kun ne pysyttelee kaukana toisistaan. Kuten U.K.

   Minäkin rakastan lapsia. Etenkin paistettuina.

   Poista
  4. Kyllä kansamme saa nyt kuulla syviä,
   afrikkalaiset ovat erikoisen hyviä.

   Minä en verorahoistani haluaisi maksaa latin latia laiskoille pakolaisille.

   Onneksi maailmalla vielä laki jyllää, sivistysmaa Irak laittaa isis-naiset lusimaan kunnon kakkua. Täällä niitä paapottaisiin ja hellittäisiin, koska vitun sosiologia kertoo niin.

   Poista
  5. Tässä kolmen minuutin pätkä, joka kertoo neuvostoliiton ihailijoiden, Paavo Lipposen, mutta myös Esko Ahon, yksiselitteisesti täysin tuomittavasta rahanhankinnasta Putinin porukalta. Kremlin miehiä, siitä ei ole epäilystäkään. Heinähattu ottaa videolla hepulit asian arvostelemisesta, mitkä lienevät hänen intressinsä?

   Poista
  6. Sanat ovat sanoja, totta, ja etenkin poliitikon sanat ovat kevyttä kamaa, populistista höttöä.

   Sen vaan sanon, että alan olla aika ulkona siitä, mitä on isänmaallisuus, kansallismielisyys ja nationalismi. Ovatko ne sama asia? Ja liittyykö niihin itsestäänselvästi muiden kulttuurien viha?

   Jos minä tunnen ihania isänmaallisia väristyksiä, kun Suomi voittaa jääkiekon MM-kilpailut, vihaanko siis häviäjämaita, viime kädessä Kanadaa, Venäjää, Ruotsia?

   Poista
 25. Leonoora sanoi että mitäs siinä kun nämä EU-Jupit vaan istuu pehmeillä tuoleillaan ja saa kovaa palkkaa. Eikä koskaan - siihen sinäkin Iines yhdyit - ole tehty mitään arviota siitä mitämiten onnistuneesti he siellä ovat työnsä tehneet... Nimenomaan on tehty. Minä pistän aina kaikki lehdet, jotka mulle postiluukusta sisään työnnetään, niin roskiin. Tosin luen ne sitä ennen! Mutta ei mulla oo sitä faktaa mikä kerran Hesarissa oli: miten monta puhetta/alotetta/yms. kukin edustamme oli tehnyt. Ja huom! siis näissä "valiokunnissa"... tai mitä ne nimeltään on. Siellä se työ tehdään, oman puolupoliittisen liittoutuman sisällä, siellä ja vain siellä voi vaikuttaa asioihin. ja etenkin jos tulee valituksi puheenjohtajaksi tai varasellaiseksi tai muuta sellaista... oliko se Jaakonsaari joka oli ihan merkittävässä asemassa? (hän mm. sanoi että "ei täällä sinulle kukaan tule valtaa antamaan, se pitää itse ottaa"), moni suomalainen meppi oli ollut arvostettu ja sitä kautta vaikutusvaltainen omassa piirissään, paljon arvovaltaisempi kuin mitä Suomi siis kansakuntana on. (Koska Suomi Euroopankin mittakaavassa on hyvin pieni maa. "Täivaltioksi" sitä Kansakuntien Aurinko, Josef Stalin kutsui. - Eikä siinä kauheesti liioitellut.)

  Ps. Siinä raportissa - se oli oikeasti ihan kriittinen kraportti - niin kaikki meppimme saivat ihan hyvät arvosanat, toiset tietysti vähän paremmat kuin toiset. Paitsi yksi kuulema oli ihan täysi nolla, ei ollut tehnyt yhtään mitään ei yhtään minkään hyväksi... Paavo Väyrynen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt jännityksellä odotan limboaako Teuvo Paavon asettaman riman ali?

   (Limbo on karibialaisesta Trinidad ja Tobagon saarivaltiosta peräisin oleva tanssi. Jossa ns. vääränväriset ihmiset kiemurtelevat.)

   Poista
  2. Totta kai tuon voisi uskoakin Väyrysestä. Pisti mitään tekemättömyydellään kapuloita eu-karavaanin pyörien väliin.
   Paavo sentään puhuu ulkomaankieliä, mutta pitääkö Tepelle olla monia tulkkeja?
   Wow, korkeasti elämänkin kouluttama, viisas ja fiksu tulkkihan saa ihmeitä aikaan, kääntää Tepen kansanmiehen viisaudet kiehtovaksi ja älylliseksi filosofiaksi.

   Poista
  3. Paavo Väyrynen, suomalaisen politiikan legenda, kävelevä vitsi.

   Hakkaraisen Tepa on kieltämättä yllättävä henkilö EU-parlamenttiin, tuskin osaa edes jees sanoa englanninkielellä, eikä suomeksikaan paljoa. EU-elimet ovat kyllä siitä surullisen kuuluisia, että riittää millä mällätä, rahasta ei ole kiinni, tulkkejakin on jokaiselle tunnetulle ja tuntemattomalle kielelle.

   Poista
  4. Kyllä Teuvo "Anakonda" Hakkarainen siellä toimeen tulee. Ainakin jos mukaan tulee hänelle tulkki, terapeutti, henkilöpsykologi, pappi, lukkari, sahurin apulainen ja sihteeri. (tai useampi sihteeri. joilla on sihteerin muodolliset ominaisuudet. enkä tällä tarkoita mitään kauppaopistotutkintoja). Laura ja Teuvo, siinä Suomen salainen ase sotkea loputkin asiat EU:ssa. Ja ellei sekään auta - auttaahan se, jumalauta - niin Teuvo pistää mäkivaihteen päälle, eli nelivedon, ja konttaa Brysselistä Strasbourgiin. Siinä muiden maiden mepit ovat ihan ihmeissään, helisemässä. (paitsi ruotsalaiset, ne heti tajuaa että finne igen...)

   Poista
  5. Noh, noh, eipäs nyt liioitella Mikis, muistettava on, että Eero "Heinähattu" Heinäluomakin parlamenttiin ponkaisi. Epäilemättä hyvä mies, mutta siitä missä erityisesti, minulla ei ole tietoa. Osaa ehkä korttitemppuja tai väännellä hassunkurisesti naamaansa.

   Poista
  6. Anakonda on suomeksi kuristajakäärme. Se ei turhia pussaile.

   Poista
  7. Kyllä minä listoja olen nähnyt, mikis, että äläpäs yhtään siellä Jyväkylässä vinoile meikäläiselle lehdenlukijalle. Niissä listoissa on lueteltu meppien aloitteet ja valiokunnat tms.

   Ei tuommoinen yleislistaus kerran vuodessa mieleen jää.

   Kaipaan ajankohtaisuutisointia, konkretiaa siitä, mitä meppi sanoi, ehdotti ja tuki ja mikä osuus ja merkitys hänen puheellaan oli. Miten siihen suhtauduttiin? Mitä se merkitsee vaikkapa käytännössä.

   Kauhean vähän on tällaista tuoretta uutisointia. Nyt suomalaismepit ja heidän työnsä jää etäiseksi, tapahtuu jotain jossain Brysselissä.

   Poista
 26. Ja sinä Riku, pure vaan hampaasi yhteen (kuin krokodiili) ja tee lisää ylitöitä että saadaan lisää liksaa näille afrikkalaisille KELA:lla töitä tekeville pakolaisille. - Yksikin kirjoitti kotiinsa: "mina olla töissä Suomi. Täma olla iso firma. Sen nimi on Kela. En tieda viela mita teen mutta palkka tulla joka kuukausi. Tulla sinakin Allahbadham tanne töihin."

  Joo, joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän pakertaa yhä lujemmin. Pieni palkka minulla kuitenkin on, anteeksi Allabadham!

   Poista
 27. Kiitos tietoiskusta Mikis ja Riku! Oli miten oli, tällä hetkellä mulle on yks hailee mitä politikot, mepit tai papit tekee.
  Tämänhetkiseen elämääni he eivät vaikuta pätkääkään. Tulkoon meille vaikka kaikki turvapaikan tarvitsijat ja pakolaiset. He jotka eivät sovi heidän kanssaan rajojemme sisälle muuttakoot muihin maihin maastamuuttajiksi. Sillähän nämä remat seleviää. Annetaan asuntomme, työpaikkamme ja opiskelupaikat turvapaikanhakijoille. Eiks jeh! Vasta silloin me olemme oikeudenmukaisia ja tasa-arvoisia. Osoitamme suurta rakkautta hädänalaisille. Olemmehan saaneetkin jo nauttia liian kauan esiäitiemme ja isiemme ja vanhempiemme tekemistä töistä, heidän, jotka itseään säästämättä työskentelivät niska limassa ja veren maku suussa rakentaakseen lapsilleen "hyvinvointivaltion".
  Voitaisiin liittyä vaikka eteläiseen naapuriin, niin saataisiin masokistisesti nauttia sydämemme kyllyydestä suuren naapurin vihaamisesta ja kaiken siellä tapahtuvan kauhistelemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet fiksumpi ihminen mitä annat ymmärtää, Leonoora.

   Siksi en ymmärrä miksi puhut noin tyhmiä.

   " ... tällä hetkellä mulle on yks hailee mitä politikot, mepit tai papit tekee. ..."

   Samma häär. Mullekin on kuule ihan saman tekevää räjähtääkö ensimmäinen ydinpommi Wuppertaalissa vai Hangossa. Ja mitä se mulle kuuluu kompastuuko mun naapurini leikkuupuimurin alle ja silpoutuu kappaleiksi. Vai sirkkelikö hänet poikki sahaa. Tai raiskataanko joku muukalainen 11 -v. paperinukketyttö Intiassa tai ei, koska niin päivittäin kumminkin tehdään. Miks mun siitä pitäis pahoillani olla, voi vittu? Olen aina kohdellut ihmisiä tasa-arvoisina, lapsena olin Pyhäkoulun priimus ja Partiossa sain "Mannerheinsoljen". Nuorena miehenä aina talutin vanhoja naisia vilkkaiden teiden yli, etteivät jäisi autojen alle, kömpelöpolviset ämmät, ja vähän vanhempana ilman mitään vastiketta nussin heitä, kun ne muilta ei enää "saaneet". Ikinä en ole ajatellut itsekkäästi itseäni ennen muita. Aina olen ollut muiden sylkykuppi. Ja koiratkin yl. ovat kuseneet kintuilleni.


   Mutta nyt tämä saa riittää!


   Sillä onneks voitin Lotosta niin paljon fyffee ettei mun tartte tämän enempää teidän köyhien kanssa jutella, syökää vaikka persesuolen pätkiä, niissä on proteiinia. Minä menen muina miehinä Savoyhyn ja tilaan itselleni Hummerin. Ja parit konjakit. Ja oville annan parisataa tippiä että se muistas mut nääs myöhemmin. Että "parve lu" runkkarit teille. Ryömikää, saatanan koulukiusaajani, taksin sinne tapetin alle, hinttiluteet. Meikäläinen tästälähien kato kun vaan porskuttaa!

   Poista
  2. Wautsi! Mielenkiintoista "lukea"
   kimpaantunutta Mikistä. Eiks olekin virkistävää, että joku voi ajatella niin älyttömän eri tavalla kuin toinen, vaikka samalla taivaankappaleella asustaa.
   Onnea pelivoitolle ja toivottavadti hummeri on tuoretta. Ostereita ja sammenmätiä tilalle, jos saksiniekka ei maistu.

   Poista
  3. Vimmaista tekstiä on ihana lukea. Siinä ihminen on flow-tilassa suodatinten tipahdettua pois päältä tekstin tulla kuin räjähtävä suolen tuotos.

   Lisää tällaista pirullisen hauskaa ironiaa, kiitos! (Joskus ihmettelen, miten joku tavallinen kuolevainen voi kirjoittaa noin irtonaisen kevyttä tekstiä, joka tulee kuin sula voi, tirisee ja kuplii ja on niin jumalattoman hyvää ja maukasta.)

   Poista
  4. Voi kultamurutti Mankemang. Jos sinulla on tuo sama fetissiihan arjessasi käytössä, joka minulla vain kielenkäytössä, enhän minä tule ja estä sinua siitä höpönassu. Nauti ihan rauhassa nirvana reissuista miten haluat.
   Niin ja kiitos tökkäyksestä, arvostan sitä ilolla. On mukavaa, että osallistut kommenteillasi keskuseluihin.

   Poista
 28. Kuinkakohan kauan siinä aikaa kuluisi, tai ylipäätään menee kun islam olisi valtauskontomme? Pitäsköhän yrittää elää mahdollisimman vanhaksi. Jos saisi vaikka mennä naimisikn mieshaaremin kanssa. Neljä ukkoa olisi naisen talodessa aika sopiva määrä. Jokaiselle varmadti löytyisi töitä huushollissa.
  Ai niin, mutta onko se vaan muslimimiesten etuoikeus ottaa monta vaimoa. No siinäpä heti olisikin uuden meetoo-kampanjan paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpölöpö ennakkoluuloillesi. Suomesta tulee islamilainen valtio siinä vaiheessa kun joet alkavat virrata ylämäkeen. Muu on runkkarien juttuja. Sitäpaitsi ämmiä jotka elättää sen miehen on neljä, eikä äijiä? - Taidat olla kerettiläinen eli vääräuskoinen? Pää poikki! (niin että NAPS, kuin Tulppaanilta)

   Poista
  2. Oi että, ei tarvitsisi maata paskoissaan köyhien vanhusten surkeissa hoitoloissa, vaan olisi riuskat aviomiehet hommissa. Yks siivois ja hoitais pyykit. Yks olis keittiövastaava, hankkisi ja valmistaisi terveellisiä herkkuja, yks hoitais puutarhan ja pihamaan ja korjaushommat.
   Neljäs olisi minun henkilökohtainen hoitajani. Witsi! Ei neljä riitäkään. Raha-ja laskuasioitten hoitaja tarvittaisiin myös huusholliin. Autojen, ai niin ja lemikkieläinten hoitajakin tarvittais. Ohoh! Ei taida sittenkään olla hyvä idea. Koskaan ei saisi olla yksin. Ja miten kalliiksi viidenkin miehen elättäminen tulisi. Huh! Joo ei käy. Kuolen mieluummin paskoissani jonkun köyhäintalon pimeään koppiin.

   Poista
  3. Joo, joo. Sulttaaniunelmia. (Sultan -merkkisiä kondomeja aikoinaan oli. Mutta ei ne minun mielestä hyviä olleet kun olivat niin isoja. Tai... no, antaa olla. Unohtakaa mitä äsken sanoin.) Mutta oikeilla Sulttaaneilla oli paljon palvelijoita, eli eunikkeja, ja jokainen niistä teki vaikka mitä mutta eivät kaikki, niitä kun oli niin paljon. Ja vaimoja hänellä oli noin 365, eli yhtä paljon kuin vuodessa päiviä. Eli... kauhee urakka ukolla jos heidät tyytyväisenä yritti pitää - edes kerran vuodessa. (No, joku teistä sanoo, onhan sitä karkauspäiväkin olemassa... no on on, mutta vain kerran neljässä vuodessa! Odota sitä sitten kuin puolikuuta autiomaassa. Huh, huh.)

   Ps. Ja sitten on näitä "jalkavaimojakin" vaikka kuinka monta tusinaa. Välillä pitäis heidänkin sääriään tai varpaita käydä hieromassa... ei jumantsukka, hermot siinä menee. Eikä ehdi.

   Poista
  4. On niitä vieläkin, vaan mistäs hautalerppa tietää.

   Poista
  5. Jösses mikä tosikko. Rentoudu ihminen.

   Poista
  6. Ja Venukset oli liukupuuteroitu.

   Poista
  7. Ai semmoisiakin on olemassa? :D

   Poista
 29. Esa Saarinen kun on jo seinään lässähtynyt vanha pieru, viihdefilosofin ja yleiskivamiehen viran vastaanottanut Frank Martela osaa selvittää ja selittää.

  Jääkiekon alkeet Frank Martelalta: "Suomi voitti MM-kultaa, koska nuoret miehet ovat oppineet puhumaan tunteistaan"

  Heh, frankieboyn kuvitelman mukaan: "Ja nyt Valeri Harlamov alkoi itkeä, koska hänellä on ollut niin vaikeaa. Boris Majorov yhtyy nyyhkytykseensä: "kyllä kamala on hirveää! - Sitten molemmat tekivät paljon maaleja!"

  Itkulla ei maailmassa pärjätä, eikä tunteiden näyttämisellä.

  VastaaPoista
 30. No joissakin tilanteissa tekoitkullakin on taivaallinen voima, sillä saa myötätuntoa osakseen.
  Kyllä tunteita saa ja pitää näyttää. Parempi tietysti valita paikka, (jos pystyy) missä, miten ja kenelle jos mahdollista.
  Mies saa itkeä julkisestikin, saahan hän nauraakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on kyllä julkisestikin itkettänyt, mutta jääkiekon maailmanmestaruutta tai muita suuria pokaaleita ei ole tullut. Mitenkähän Frank Martela tämän selittäisi?

   Poista
  2. Tyhmänä ihmisenä itse tietysti vastaisin kysymykseeni niin, että koska en pelaa jääkiekkoa, pokaaleita ei siitä ole tullut, ja jo kakarana olin huono luistelija, kun luistimeni olivat saatanan huonot ja käytettyinä jostain ostetut, terät tylsät.

   Poista
  3. Totta kai mies saa itkeä siinä kuin nainen piereskellä, etenkin julkisesti. Tai ennen oli näin ettei... ja minä olen Muumimailman kasvatti, -50 luvulta. Reliikki. Anakronismi.

   Poista
 31. Elämä ei ole, Riku riehakas, pelkkää luistelemista. Se on myös ruusuilla tanssimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joskus jollekin pahaa mieltä potevalle murjaissut, että elämä ei aina ole mukavaa, se on myös hauskaa. - Sanoissani saattoi olla lievää kyynisyyttä.

   Poista
  2. Sitäpaetten maailma on silkkia vaan. Ihmisen osa vain on ahdistus ja tuska, suru suunnaton. Pienet naurun väläytykset, kaiken keskellä ovat aarteeni.

   Poista
 32. Kerronpa teille yhden tarinan. Tämä sattui ja tapahtui mulle mun kouluelämässäni.

  Taustaksi tämä: koulussa mikään pinko en ollut, mutta koulukiusattu en koskaan ollut myöskään. Enkä itse ketään kiusannut. Koska minun ei tarvinnut, olin jo silloin SM-tason nyrkkeilijä. Ja voimistelusta - sellainenkin aine oli - sain aina 10n, koska (näin minulle Hirmuinen Maarvala, joka muuten inhosi minua, sanoi että) kun yhtätoista ei voi antaa.

  Menimme eräänä - oli tullut talvi - voimistelutunnilla Talsoilan jäälle. Siellä oli jääkiekkokaukalo. En ollut ikinä luistellut, mutta piti vaan pistää hokkarit jalkaan. Maarvala (tuo inhimillinen fasisti) pisti meidät yksitellen luistelemaan sen kaukalon ympäri. Kun tuli minun vuoroni, kävelin luistimet jalassa KLINKS KLANKS pari metriä... lensin perseelleni. Yritin liukua mutta jalat meni solmuun, ja taas olin... no, pepullani. Kaikki muut kiersi sen kaukalon 30ssä sekunnissa, mulla meni siinä jotain 5 minuuttia. Ja kaikki nauroivat, kaikki, Maarvalakin - pulleahko jo vanha liki 50 -v. ukko, olympitason voimistelija, nauroi niin että kellahti kumoon. Kaikki nauroivat mulle, kaikki. Että kyllä minä tiedän mitä on olla pilkan kohteena... mitä on hävetä. Mutta... ei sev väliä. Enkä oikeasti muista jäikö mulle siitä jotain traumoja? varmaan kai jotain jäi kun sen yhä vielä muistan. Häpeän muistan, en muuta. Ja sitten taas voimistelusalilla kun pääsiin niin rekillä vedin yhdenkädenjättiläisiä, ja vauhdissa, kesken pyörimisen, käänsin pyörimissuunnan toisinpäin (en muuten suosittele että kotona yksin tätä kokeilette!) kun tiesin ettei kukaan muu tähän pysty! Ei kukaan muu tässä koulussa ja tuskin muuallakaan... sillä lailla minä nuo nöyryytykset kai unohdin? Muistaakseni.

  En ole aivan varma.

  VastaaPoista
 33. Kaljojen jälkeen otan unipillerin ja kohta saan nukuttua.

  Tykkäättekö Neil Youngista? - Ei se mitään, minä tykkään. Tässä hyvänyön levy itselleni.

  Neil Young - Love And War

  VastaaPoista
 34. Vaan ihmiset, tänään tulee TV2:lta kauan odotettu dokumentti Seinäjoen arabikevät, jota Yle piti kauan islamofobisena ja lykkäsi sen esittämistä. Nyt katsoja saa omin silmin nähdä tuon kiistellyn dokumentin. Se esitetään Docventures-sarjassa, joten odotettavissa (pelättävissä) kyllä on Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin omat selitykset kaikelle. Toivottavasti he malttavat olla tuputtamatta yhtään mitään näkemystä katsojalle. Katsojaan kannattaisi luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelmassa on määrä myös keskustella dokumentista vieraiden kanssa. Itse odotan hyvältä keskustelulta objektiivisuuteen pyrkimistä, eli että keskustelijat on valittu fifty fifty -periaatteella, mutta pahoin pelkään, että toteutus on fifty sixty -osastoa. Tämä on vika, johon muuten erinomainen Ruben Stiller sortui keskusteluohjelmassaan.

   Poista
  2. On mielenkiintoista että Iines katsoja jo etukäteen tietää "...on pelättävissä että..." että dokumentti on väärin tehty jos se ei ole yhdensuuntainen hänen omien ennakkoluulojensa suhteen. Jos dokumentin faktat ja argumentit osoittaisivat Iineksen olevan väärässä, se on huono dokumentti, erittäin huono dokumentti eikä pidä paikkaansa.

   Poista
  3. Ei noin, armas Anonyymi. ”On pelättävissä että” tarkoittaa sitä, että on mahdollista, ei varmaa. Et voi päätellä tuosta lausahduksesta mitään kenenkään ennakkoluuloista.

   Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin mielipiteet ja asenteet ovat varmasti tuttuja ohjelman katsojille. He ovat avoimen maahanmuuttomyönteisiä, ja ovat ennen nähneet kriittisyyden rasismin kaltaisena isminä.

   Tältä pohjalta pelkään, että keskustelijat on valittu fifty - sixty, kenties jopa seventy - thirty.

   Haluan keskustelulta tasa-arvoista dialogia, en asian selittelyä valkeaksi, koska maahanmuuttokysymyksissä ei ole valkeaa eikä mustaa.

   Arveluttaa siis se, että ohjelma on istutettu näiden miesten raamiin. Eikö sitä olisi voitu vain esittää ilman selityksiä?

   Poista
  4. PS Kyseenalaistaisin siis myös sen, että ohjelman isänniksi olisi istutettu maahanmuuton vastustajia. Parhaimmillaan tällaiset kiistellyt dokumentit ovat ilman kumpaakin äärikannattajajoukkoa ja ammmattiselittäjää.

   Poista
  5. Äsken näin televisiosta vilauksen, kun vasemmistoliittolainen vuodatti onneaan siitä, ettei äärioikeisto edennyt EU-vaaleissa. Heh, kommaritaistolaiset puhuvat äärioikeistosta. Kahdesta eivät luovu: hashis ja neuvostoliitto.

   Poista
 35. Jep katsoaan ja keskustellaan sitten kokemuksistamme nähtyämme dokkarin.

  VastaaPoista
 36. Eipä minulle ollut mitään uutta dokumentissa. Varmistui vain muutama olettamus oikeaksi.
  Joopa joo, Eu ja kansaiväliset sopimukset, niiden selän taa on turvallista siirtää vastuu päätöksistä. Onneksi viisaampaan suuntaan lienee pakolaisten vastaanottaminen Euroopassa kehittynyt sitten vuoden 2015. Maahanmuuttoon jokainen suhtautuu omasta näkökulmastaan, siitä miten paljon, laajasti ja syvästi tietää pakolaisuuteen liittyvistä asioista. Joku näkee mielessään rannalle ajautuneen, kuolleen lapsen, ja ajattelee sekä näkee maahanmuuton vai kuvan nostattamien tunteiden läpi, eikä pysty näkemään muita aiheeseen kuuluvia seikkoja.Joku näkee vain ahtaan uskonnon uhkakuvina jne. Joku lupasi hyväntahtoisuuttaan jopa talonsa asunnoksi ajattelematta jälkiseurauksia. Jne.


  VastaaPoista
 37. En oikein tiedä, mitä ajatella Seinäjoen arabikeväästä.

  Nimittäin ohjelmassa juontajat nimenomaan sanoivat, että kyseessä on "leikkaamaton" elokuva, siis alkuperäinen versio, joka nyt sitten esitetään.

  Tämä on kuitenkin valetta. Useissa lehtitiedoissa, joita tänään selasin, puhutaan elokuvan eri "versioista", joita on käsittääkseni tehty useita, ennen kuin Yle kelpuutti ilmeisesti nyt nähdyn "version".

  Niinpä en sano mitään muuta kuin sen, että eihän tuossa nyt nähdyssä stilisoidussa versiossa ollut mitään rohkeaa. Kuten Leonoora sanoit: ei mitään uutta. Näin minäkin ajattelin. Ja toinen havainto: Tällaistako Yle oikeasti sensuroi.

  Yksi lause jäi mieleen. Sen sanoi keskustelijoista Anter Yasa, entinen turvapaikanhakija. Hän arvosteli kriittisesti tutkija Teemu Tammikkoa, siitä, että kun puhuttiin radikaalista islamista, Tammikko alkoi heti puhua terrorismista, jota pelätään turhaan. Anter Yasa sanoi, että radikaalia islamia ei ole vain terrorismi. Radikaalia islamia on jo ennen terroria. Radikaalia islamia on naisten epätasa-arvo, lasten oikeuksien puuttuminen ja jopa miesten oikeuksien alistaminen.

  Muutoinkin elokuvassa kriittisimpiä puheenvuoroja islamista käyttivät entiset turvapaikanhakijat ja muslimit. Keskustelijoista älyllisesti rehellisin ja etevin oli eittämättä Anter Yasa. huolimatta juontajan (Tunna) dissausyrityksistä..

  Tuossa linkki ohjelmaan:

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/05/28/kalle-kinnunen-tanne-ei-saa-tulla-seinajoen-arabikevat-sumentaa-tosiasiat-ja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Muutoinkin elokuvassa kriittisimpiä puheenvuoroja islamista käyttivät entiset turvapaikanhakijat ja muslimit."

   Oliko nämä hyvä päästää Suomeen? Etteivät vaan ole Ellun takinkääntäjiä?

   Poista
  2. Ei minusta rajoja pidä laittaa kiinni. Oletko luullut niin?

   Olen nostanut tässä blogissa jo vuosia sitten esiin useita muslimeja ja entisiä muslimeja, jotka suhtautuvat rehellisesti radikaaliin islamiin eli naisten, lasten ja jopa miesten oikeuksien alistamiseen.

   Ihailen suuresti heidän rohkeuttaan, sivistystään ja älyään. Keskustelun Anter Yasa on yksi tällainen, toinen on dokumentissa esiintynyt nainen, jonka nimeä en muista, ehkä somalitaustainen ja entinen muslimi, kuten Anterkin. Monia muitakin on.

   Kannattaa sinunkin muistaa, että islam ei ole samaa kuin radikaalin islamin käsitys siitä. Vaatii nimenomaan sivistystä, älyä ja rehellisyyttä osata erottaa radikaalin islamin kritiikki erilaisista fobioista.

   Poista
  3. No sitten toinen vaihtoehto on se, että teit virhearvion.

   Poista
 38. Jokaisessa uskonnossa on "takinkääntäjiä". On aitoja käännynnäisiä, jotka älykkäinä huomaavat erot entisen ja uuden opin välillä. Joukossa myös heitä, jotka
  käyttävät kaikkia mahdollisuuksia saadakseen esim. luvan jäädä maahan.
  On mielenkiintoista nähdä, kumpaan suuntaan kehitys pakolaisten keskuudessa vie, fanaattisempien imaamien käskyjen täyttämiseen: Lisääntykää ja sitä kautta vallatkaa yhteiskuntia vai uskonnon vaihtajien sulautumisen sujuvati kantaväestön kulttuuriin ylipäätään. Saa nähdä, lisääntyvätkö Euroopassa paperittomien, eri maiden väliä matkustelevat radikalisoituneet yksilöt, jotka yksin tai yhdessä muiden samahenkisten kanssa
  voivat länsivastaisina saada pahaa aikaiseksi.

  VastaaPoista
 39. Eräs pääperkeleistä on internet, jonka avulla voidaan saada kansat nousemaan toisiaan vastaan ja ennen rauhassa eläneet eri tavoin ajattelevat yksilöt
  vihaamaan toisiaan. Olisiko Arabi-kevättä tullut, elleivät viekkaat manipulaattorit olisi villinneet vale-viesteillään kansoja kaaokseen.
  Olisiko vahvoja terroristijärjestöjä syntynyt? Jääkiekon kultahuuma oli eräs esimerkki siitä miten laumat saadaan liikkeelle. Olisipa hienoa nähdä, että vanhusten hyvän hoidon ja kunnioituksen vuoksi massat vyöryisivät samalla tavalla. No, mielihyvä voitosta kohottaa myös omaa egoa. Esim. vanhusten asiat ovat nuorista kaukana, niitten puolesta hullaantuminen ei anna samanlaista nirvanaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Narsistisesti urheiluvoitot koetaan ikään kuin omiksi voitoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikään ole internetin vika, sillä internet on vain väline, kanava ihmisten käytettäväksi. Internet ei saa ketään toistaan vastaan, sillä internetin sisällön luo aina ihminen.

   Toki internet helpottaa tiedon kulkua, myös vaarallisen ja rikollisen. Aina siellä takana on kuitenkin ihminen.

   Poista
 40. Sanonpa velä sen, että Yle ansaitsee kyllä raipat siitä, että salasi tämän raporttinsa vaalien yli - tämä on pässinlihaa.

  Kyllähän tuosta dokumentista selvästi käy ilmi, että suurin osa tulijoista ei ollut hädänalaisia, vaan onnenonkijoita vailla hätää. Jo naisten ja lasten puuttumisen hyvävoimaisista tulijoista olisi pitänyt soittaa vastuullisenkin median hälytyskelloja.

  Mutta näin tämä nyt meni. Itselle vahvistui entistä selvemmin se, mikä samalla on suurin pettymys: Yle ei ole ollut puolueeton eikä vapaa media, se on salannut tietoisesti kansalaisilta tietoa.

  VastaaPoista
 41. Oikein kun käyttää mielikuvitustaan, voisi tietysti salaliitto-teoreettisesti nähdä netin nimenomaan rakennettuna, suunniteltuna vallan välineeksi, jolla on helppo vakoilla ihmisiä ja valtioita sekä helppo mm. vaaleuutisilla saada aikaan kaaosta ja mieluisia muutoksia niin haluaville vallanpitäjille. No, ensin kai sentään keksittiin uudet välineet, myöhemmin hyödylliset sovellukset ja ohjelmistot myös monenlaisiin käyttötarkoituksiin.
  Lakien ja sopimusten uskomme suojelevan meitä petoksilta ja väärinkäytöksiltä.
  (Hyvää tarkoittaen keksittiin atomipommikin turvallisuuden vuoksi.)

  Totta kai näin maalaisjärjellä ajatellen lienee niin, että internet on kehitetty vain meidän käyttäjien parastamme ajatellen. Tieto kulkee, sosiaaliset suhteet kukoistavat,ja saamme viihdykettä mielin määrin.
  Kyllä Iines, nimenomaan me ihmiset käytäme tietotekniikan mahdollisuuksia hyvään tai pahaan.Robotitkin jo osittain, oletan.

  Vieraiden nuorukaislaumojen saavuttua
  kiinnitin huomion terveen oloisiin, kännykät käsissä kulkeviin nuorukaisiin. Tuli mieleeni, että eikö heidän olisi pitänyt olla rintamilla puolustamassa maataan?
  Voi olla, että uusissa sukupolvissa on jo paljon nuoria miehiä, joille taistelu isänmaan puolesta ei kiinnosta syystä tai toisesta.

  En tiedä mikä Ylen motiivi ja filosofia dokumentin suhteen on ollut. Onko asiaa kysytty kenties ylen ulkopuolelta, valtakunnan päättäjiltä,vai onko päätös pelkästään ylen päättäjien oma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä tuossa lopussa. Selvää on, että valtamediat ovat vallankäyttäjiä. Yle ja Helsingin Sanomat vetoavat ns. eettisiin ohjeisiinsa, kun niitä syytetään tiedon salailusta. Toki näin onkin, mutta jossain kulkee raja, jolloin eettisyyteen vetoaminen kääntyy tosiasioitten salailuksi. Nyt niitetään salailun satoa, kun silmät ovat aukeamassa ja mediassakin sanotaan ja näytetään paljon sellaista, joka olisi ollut poliittisesti epäkorrektia ja jopa rasistista vuosina 2015 - 2018.

   Ei pidä olla sinisilmäinen myöskään siihen suuntaan, että valtion pääviestintäalustat olisivat itsenäisiä ja vapaita. Poliittista ohjailua tapahtuu, on aina tapahtunut. Varsinaisiin salaliittoihin on silti mielestäni liioiteltua uskoa.

   Poista
  2. PS Hyvänä esimerkkinä muuttuneesta ilmapiiristä on juuri lukemani tieto, että tämä uusi vihervasemmistolainen hallitus aikoo mahdollistaa jalkapantojen käytön laittomasti maassa oleville (paperittomille) turvanhakijoille.

   Jo on aikoihin eletty. Muistan ajan, jolloin Li Andersson suuttui siitä, että turvanhakijoilta tarkennettiin ikää, kun ilmoitettu vaihtoehto tuntui epävarmalta. Myöhemminhän kävi ilmi se tutkimustieto, että yli puolet muunteli totuutta.

   Poista
  3. "Tuli mieleeni, että eikö heidän olisi pitänyt olla rintamilla puolustamassa maataan?"

   Kapinallisten vai hallitusten joukoissa?

   Poista
  4. Jo on aikoihin eletty: "Pantaseurantaa harkittaisiin tapauskohtaisesti laissa määriteltyjen kriteerien perusteella. Lisäksi hallitus nostaa HS:n tietojen mukaan pakolaiskiintiötä sadalla, selvittää perheenyhdistämisen helpottamista ja korjaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaan tehtyjä heikennyksiä." HS 30.5.2019

   Poista
  5. Tietysti uusi hallitus tulee tekemään pantaseurannan lain säädösten mukaisesti. Muuhan ei ole mahdollista.

   Oleellista on se muutos entiseen, että hallitus mahdollistaa pantaseurannan.

   Voisi poimia varmaan enemmänkin uudistuksia tulevasta hallitusohjelmasta, sekä hyviä että huonoja. Nyt on kuitenkin puhe pantaseurannasta, joten pidetään valokeila nyt vain siinä.

   Poista
  6. Armeijaa tulisi käyttää laittomien jäljittämiseen ja kiinniottoihin. Poliisille uusi yksikkö, joka keskittyy laittomasti eläviin. Junakuljetus tavaravaunuissa etelään, lentokoneet tulevat liian kalliiksi ja pilaavat ilmakehää. Tässä vihreä ratkaisuni ja Antti Rinteelle terveisiä: olet punainen vitsi!

   Poista
  7. Valtion tulisi myös maksaa palkkioita laittomien havaitsijoille ja heistä ilmoittaville. Poliisin iskuryhmät tai armeija tarkistamaan.

   Suomen armeija tekee poliittisesti määrättyjä tekoja, mutta eikö se saisi jo nousta siitä tyhjänpäiväisyyden laiskasta ja turhasta virasta, jota suorittaa. Missä armeija oli, kun suuri pakolaisinvaasio vuonna 2015 tapahtui? - Varmaan sotkussa kahvilla, upseerit kerhoillaan ryyppäämässä.

   Poista
  8. Valtio ei nyt ehdi eikä kykene palkkiorahoihin. Rahat menevät toisen asteen säätämiseen pakolliseksi kaikille. Luoja varjele toisen asteen opettajia!

   Vaan toki hyvä uudistus, periaatteessa. Tietää rutkasti lisää lähiopetustunteja opettajille, joilta tunnit ovat vähentyneet kahden viimeisen hallituksen myötä. Toivottavasti Rinne on laskenut budjettiin valmiiksi opettajamäärien ja tuntien hurjan lisäyksen. Kirjojen hinta on suolarahaa palkkakulujen nousun rinnalla.

   Poista
 42. Näistä Isis-naisista tuli taas mieleen, että Suomeen pitäisi saada naamioitumisen kieltävä laki. Silmät, nenä, suu, näiden pitää näkyä.
  Ranskassa sellainen laki jo taitaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naiset olivat uutiskuvassa kuin puhuvia mustia säkkejä, ja käsien ihokin oli kätketty mustien käsineiden alle. Jos joku ei näe tuossa pukeutumisessa koko naissukupuolen sortoa, vaan verhoaa sanansa ”kulttuurien rikkaan erilaisuuden suvaitsemiseksi”, menköön tutkituttamaan korvien välinsä.

   Kannatan naamioitumisen ja naisten sorron kieltämistä. Pukeutukoot tähdet nyt filmifestivaaleillaan näiden mustakaavutettujen naisten puolesta punaiseen ja laajentakoot kampanjointinsa sinne, missä naisilla on oikeasti hätä.

   Poista
  2. Kuten Saku Timonen jaksaa painottaa, "suomalaiset" isisleiriläiset tulee tuomita lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaan. Näyttäisi siltä, että se luojan kiitos tapahtuu sivistysmaissa, Irakissa ja Syyriassa. Joku kaula siinä saattaa katketa ja isisilotytöt viettävät vankilassa jopa viisitoista vuotta.

   Poista
  3. Isislapset toki huoletta tänne, alkavat pommeja räjäyttelemään ja murhaamaan vasta parinkymmenen vuoden päästä ja minä lienen silloin jo kuollut. Isishuorat ovat välitön uhka.

   Poista
  4. Lakien mukaan Isis-naiset ilman muuta arvioidaankin ja tuomitaan. Vai voiko ihmisoikeuksia rikkovaan rikollisjärjestöön liittyminen voi olla teko, josta ei olisi sanktioita, vaikka itse ei olisi ketään tappanutkaan? On ainakin hyväksynyt tapot sharia-lain nimissä. Ehkä on vaikea olla näyttämättä toteen, että ei muka olisi tiennyt rikoksista.

   Kyse on ehkä siitä, että Suomessa on vaikea näyttää toteen ulkomailla tapahtuneita rikoksia. Kansainvälinen tuomio olisi johdonmukaisempi.

   Vaan mitä tehdä lapsille, kun äiti on sekaisin?

   Poista
  5. PS Kumpi on tärkeämpi, äidin oikeus lapseensa vai lapsen etu elää turvassa ja tasapainossa?

   Pelkään pahoin, että meillä äidin oikeuksia ja etua arvotetaan ykkössijalle. Äidin ja lapsen symbioosia on voitava arvioida myös heikomman eli lapsen koko elämän ja tulevaisuuden näkökulmasta.

   Poista
  6. Irakissa ei sosiologiaa harrasteta, siellä roisto vetää viimeiset. Roiston lapset saavat selviytyä parhaiksi katsomillaan keinoilla. "Ruotsalaisen" naisen viidentoista vuoden tuomio oli sydäntä lämmittävän oikea.

   Poista
  7. Tuo oli kyllä yllätys. Viidentoista vuoden tuomio. Kun täällä ei raiskauksestakaan saa niin paljon. Tuolla tuomiolla raiskaisi vissiin kuusi seitsemän kertaa. Tai tappaisi ihmisen.

   Ja me itkemme sitä, kun uhriksi joutuneita Isis-naisia ei tuoda konsulinkyydillä takaisin "kotiin".

   Poista
  8. Ovatko ihmiset jo unohtanee sen englantilaisen hyväntekijän ja taksikuskin, hyvän ihmisen, jonka mestasivat. Entä syyrialainen sankarilentäjä, jonka polttivat elävältä. Kuinka on homojen laita, joita heittivät alas katoilta. Tätä kaikea ne huorat olivat ainakin kannattamassa. Kas kun eivät sosiologit ala kertomaan Himmlerin surullisesta tiestä uralle, jolle ei halunnut. Tai Josif Stalinin lapsirakkaudesta.

   Poista
  9. Kaikki isisleirillä olleet ovat syyllistyneet ihmisyyden vastaisuuteen, siihen, mitä ennen sanottiin rikokseksi ihmiskuntaa vastaan. Isishuorat eivät ole edes katumusta osoittaneet. Eikä katumuksella heidän syntejään paikkailtaisikaan.

   Poista
  10. Saku Timonen on lakitieteen autöritääri, lain soveltamisista kaiken tietävä. Sellaisia on, vaikka sellaista oikeusjuttua ei olekaan, josta professorit eivät esittäisi täysin vastakkaisia mielipiteitä.

   Saku Timonen on korkeimman oikeuden korkein oikeus.

   Poista
  11. Joskus toivoin, että Saku Timonen julkaisisi muitakin kuin itseään ja mielipiteitään tukevia kommentteja. Itse en ole koskaan yrittänytkään sinne kommenttia, sillä uskon, ettei hän julkaisisi sitä, vaikka tapanani on kirjoittaa asiallisesti ja perustellen.

   Vaan saisi Timonenkin jo siirtyä eteenpäin - yhä vielä haukkuu edellistä hallitusta ja kummastelee Rintteen hallituksen kritisointia. Herra ei huomaa, että itse syyllistyi samaan etukäteishaukkumiseen aikoinaan.

   Mielenkiinnolla odotan, mitä Timinen sitten haukkuu, kun Rinne pääsee vauhtiin.

   Poista
 43. Ei oo iineksellä ihan finanssit sitä mitä duunareilla joo. Parikymppiä?

  Kuitti ja kiitti.

  Noh, jyrkällä jätkällä on varaa paijaa irtotätilöitä, ja mikä sellanen sälli olis joka ei olis oikeastaan aika kiltti kunhan keittää pontikkansa kolmeen kertaan.

  Kaitpa kauneita kukei kiva kattella on. Maalla varmasti vähemmän, olen huomannut. Käykääpä kaupungissakin, huomaatte.

  Pikkuporvarillisuus onkin katoava kauneuden alalaji.

  Tätä jäpikästä kiusaa betonikennojen ikkunalaudattomuus.

  Tykkään saintpaulioista, kun ne on niin pörhikkäitä. Sellaisia tehokkaan tupsumaisia, ja ne pienet keltaiset pisteet niissä. Kimalaisihminen kun olen...

  Pelrgonia tuoksuu miehekkäälle, saispa senhajuista dödöä!

  Tyräkki on huippurehu, niissä siemenkodissa on erästä maailman pirullisinta myrkkyä. Biovaaran keltamusta varoitusmerkki onkin muodostettu niiden mukaan.

  Asuisin böndellä mutta en asu nytkään kaupungissa vaan vanhassa mini lähiössä. Mineralogisesti magmaattinen parageneesi on karu mutta Suomen suurin hiidenkirnu on näillä nurkilla ja koko kaverikuoro joiden luulis just ja just sopivan sinne vaikka tiukille se ottais.. mutta asiaan: pyörämiehelle tämä on pätevä pötköttelypiste.

  Katkuksia tahdon! Mammilaria hahniana on ylivertainen suosikkini.

  Muistuttaa Rikua btw.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava kirjoitus, Kuonolainen! Se etten ymmärtänyt siitä mitään, ei haittaa.

   Poista
  2. Minulle jäi tyräkit mieleen, niitä kasvaa mökkini eteläikkunoiden alla, paraikaa keltaisenaan. Tuoksuvat hyvälle, vaikka nimi on kamala.

   Mieleen jäi myös betonikennojen ikkunalaudattomuus. Se on niin totta ja asia, joka rassaa minua tiilikennossa asujaa. Hyvä vinkki K. Kuonolaiselle. Tee niin kuin minäkin. Tuo sieltä maalta vanhan kehruupenkin tai pihapenkin istuinlauta, ota jalat pois ja avot, sinulla on ihana harmaa ja kulunut aito puuikkunalauta. Katson sitä joka päivä ja tunnen harmonian kaltaista tyyneyttä.

   Poista
  3. PS Vinkki nro 2. Ota mukaasi stadiin vanhan kanalan pikkuruutuinen ikkunankehys, valkoinen ja halutessasi rassaa se maalittomaksi. Taas harmaata puuta ihana iso kehys. Ripusta seinälle - taideteos, joka vetää vertoja Taisteleville metsoille. Jos tykkäät kiiltävästä, ripusta ruutuihin peilit.

   Poista
  4. PS Vinkki nro 3. Voit ripustaa kanalanikkunan myös betonibunkkerin ikkunan eteen ja katsella sen läpi ulos. Maailma näyttää hitusen kauniimmalta.

   Poista

  5. Jos mä saisin mieleni mukaisen lukaalin niin lattialla ei olis yhdenyhtä kapineenjalkaa ja tuoleissakin vain pyöreä levy. Siivoussuotuisa näetsen, pelkkä mikrokuituliina nivellastalla huithait ja tatamit takaisin.

   Keinutuolissa ottaisin tirsat, luurit päässä. Tarinoita metsistä (ulkomaan, erään, säv. J. Strauss vanhempi) pörisisi ja minä tuhisisin kuin siili, radio sylissä. Hifilife!

   Poista
  6. Steriilin kalsea on ookoo mutta akustoisin ja ne lasivillalevyt maalaisin aikalailla ja sitt" viell" vähän.

   Hyvejä vinkkejä, kiittäen yms. mutta entäs kuinka on sen kirotun kaasuaseen, sen kukkakaalin kans? Ei tule kuule Inez edes vähintä pientä mistään jos kuulut kesäkeiton ja kukkakaalin kannattajiin. Kansakoulu ja konekivääri sen sijaan ovat aikalaisen mainioita.

   Poista
  7. Kesäkeitto on pastan ohella kärkipään ruokavihollisia. Kuumassa maitoliemessä lilluvat kukkakaalit ovat kuin pieniä tiskirättejä.

   Maitopohjaisuus ei muutenkaan ole kivaa. Keiton pitää olla kirkaslieminen, ei samea. Lohisopan saa pilalle lorauttamalla liemeen kermaa tai häppää.

   Poista
 44. Olenko jo kertonut, en muuten olekaan, että kesälomani alkoi juuri, enkä saa työpaikalleni mennä kuukauteen. Suruani koitan voittaa, ostin nuoruuten lempijuomaani, ranskalaisten nektaria, Pernodia, ja vähän muutakin sivistystäni lisäävää. Kesäloma, ah, kesäloma, silloin ei ulos tarvitse mennä juuri lainkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutaku.. Three Amigos on. I woke up still not dead again today. Biisi on kylläkin nelsoninwillien mutta.

   Pidän Auran tummaa olutta parhaana, jopa parempana kuin Newcastle Brown Ale:a, eikä se ole aivan vähän.

   Eihän kesällä ulos kannata mennä! Vaatteet päälle, kauhee vaiva.. itikat syä ja ellei niin sataa tai ainaskin taksi maksaa.

   Poista
  2. Juu, mutta sivistymättömänä ihmisenä en oluista juo kuin Karhua. - No jaa, nyt loman kunniaksi sivistysjuomaa, nuoruuteni iloa, Pernodia, ja vähän Coronabrändiäkin on varattuna. Ja lonkkua muutama purkki, vaikka onkin kallista kuin köyhän synti.

   Poista
  3. Jos tuntuu siltä, että älkköhööli vaikuttaa kommenttieni tasoon, huomauttakaa kaikin mokomin, otan sen sitten huomioon tai en.

   Poista
  4. Loma se tässä itse kutakin lähestyy. Lasken edelleen lomani koulun aikojen mukaan. Huomenna olisi päätös ja sitten alkaisi ihana odotettu piiiiiitkä loma, jota rahvas kadehtii. Noh, menkää ja lukekaa itsenne opettajiksi, niin saatte sen, nuoret. Ja varautukaa kolmenkymmenen vuoden hammastenkiristykseen. Kesällä leukaperät vähän irtoavat toisistaan, eli kyllä se tarpeeseen on.

   Poista
  5. No juu, kelju koo kojootti, taisit pyytää lempikappalettani tähän sävelradioon, Levystöstämme se löytyi: Willie Nelson - Always On My Mind

   Poista
  6. Hyvää kauneinta lomaa sinä ihana Iines, joka suvaitset meitä siellä täällä seilaavia kommenttoijia. Minuakin.

   Poista
  7. Silloin joskus kymmenen tai jotain vuotta sitten, kun aloitin tänne kommentoinnin, katsoin usein hämmästyksekseni blogilistaasi lisämää blogiani. Katsoin usein, jokohan se on sen poistanut. Kiitos Iines kaikesta opetuksesta,jota olen täältä ja sinulta saanut. Blogisi on minulle tärkeä, elämäni virkistäjä.

   Poista
  8. Mikis ja Tapsa tulevat kommentoijista ensimmäisiksi mieleeni. Mikis on minua viisaampi ja ehdottomasti kulturellisempi, silti tykkään häntä vastaan pullikoida. Tapsa on aina viisas, siksi häntäkin yritän haastaa. Leonooran tyyliä ihailen.Mankemang on kuin puolukka pillussa.

   Poista
  9. Ei kai saisi muistella, mutta kerran yövuoron aamulla olin aivan puhki ja Kolehmaiselta tuli joku kommentti. Se pelasti aamuni, luin sitä useamman kerran ees ja taas. Mestari.

   Poista
  10. Riku Richardille ja Iinekselle huikeaa ja ikimuistoista kesälomaa! Iineksen kesäpuuhista muistan menneiltä vuosilta sen verran, että mökkielämää siirryt viettämään.
   Rikulle toivoisin jonkun ihanan kesä-donnan, vaikka loma-heilaksi käsipuoleen jos sellaista ei vielä keittiöstä löydy. Semmosen kultturellin ja huumorintajuisen neitosen, jonka kanssa unohtaisi välillä ainakin vähäksi aikaa kaljat yms. Veisi vaikka epämukavuusalueelle, Nuuksioon telttailemaan, raveihin, teatteriin, lavatansseihin...mitä näitä nyt onkaan vaellustapahtumia jne :)
   Ettei tarttis unilääkkeitä yöpuulle mennessä popsia. Alkohoolin kanssa niiden yhteiskäytöstä ei liene hyviä seurauksia. Besserwisseröi kukkahattutäti Noora

   Poista
  11. Puhut niin kauniita Leonoora, että justiinsa rakastuin sinuun. Jos minut Nuuskioon viet, onnemme olkoot täydellinen. Jos karhu tulee vastaan, kuuntelemme laulua rastaan,
   jos karhu siellä suuttuu,
   humanismia siltä puuttuu, kirvestä se kaipaa,
   eikä riks raks poks enää ihmisiä vaivaa.

   Poista
 45. Keijo Kuljuhumppa31 toukokuuta, 2019 15:55

  Tosin hei arvaas Inez mitä. Mullahan on balkong, sinne kun asennan nollakakkosen PE-muovin ja päälle -venttaas - 45 kottarillista hiekkamultaa = perunia!
  Hähhä!

  Talkoot koska, ai niin, eihän ne ehdi avuksi? Hmp. Jos ei nyt niin kiireellä minä niin joku jossain kuitenkin tämän tekee. Ellei ole jo tehnyt?
  Onhan se nyt peruna paljon parempaa kuin Mummon muusi. Tai pitsa. Tai kukkakaali, hyh olkoon. Sanoo nyt hän suoraan pitääkö kukkakaalista vai eikö voi sitä sietää, päästään keskenämme käymään tosiasioiden pariin ja saadaan aikaan jotain hyödyllistä, eiks vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy hämmästellen myöntää, että Keijo iskee meikäläisen makusuoneen. Minäkin pidän perunasta. Olen pitänyt jopa puheen perunalle pastaa vastaan. Pastahan on vehnäjauhosta puristamalla tehty mössöruoka, ja peruna taasen vihannes. Kumpi on terveellisempi, mitäh?

   Tänäänkin keitin perunoita. Ateriana oli savustettu lohenpyrstö, puolikas perää. Sen kanssa salaattia ja kurkkua, ja jälkkäriksi mansikoita jälkiruokamaljassa. Ulkomaiset mansikat menettelevät ja ovat halpoja. Ulkomaiset tomaatitkin ovat hyviä, makeita ja halpoja. Syön mielelläni lentotomaatteja, koska itse en lennä.

   Poista
  2. Perunaa minulle täytyy aina olla, eikä se todellakaan tarkoita paskakiskojen, (Savolaisille ja muille böndeille: "Kiska" on kirjakielellä "kioski") McDonaldsien, chipsejä, vetisiä ranskanperunoita. Pottu on pottu, muut on äkkiä koluttu.

   Poista
  3. Näin se menee, peruna on ykkönen sekä ravinto-opillisesti että maultaan. En voi ymmärtää pastamössöjen suosiota. Puristettua vehnäjauhoa! Muutenkin ruoka on parhaimmillaan, kun se on selkeää, kala kalana, liha lihana, vihannekset selkeäsi omissa keoissaan. Vaan nykyään kaikki sotketaan yhteen sekavaksi mössöksi kermakastikkeineen ja pyöritetään yhdeksi soossiksi lautaselle kiusaamaan ihmistä.

   Poista
  4. Penn & Tellerin jylhempi osspuoli on kiivas perunan pr-mies! Tai siis ei niin paljon isompi koska nehän eros. Ja että se on laihtunu, erreyskö, ehei.
   Että ei nyt liioitella.

   Selityksen makua, että muka pelkkiä perunoita koska terveys reistailee, hah. Juujuu ja konvehtien hivenaineet suojaa ja nyt kun oikein mietin niin senhän ne kyllä tekee, ymmmh... stressilääke! Tarvitaan siis liikehuoneisto ja konvehtikaivos.

   Mutta katsokaa se itse. Yoy Tube. Taikuroinut on. Posket ottaa toisiinsa. Kun ukkelin otteet tarkastaa RUN DMCn videolta nimeltä It's tricky niin huomaa kuinka ironiantajuunsakin saattaa lisätä päteviä lisäosia. Mielenkiintoinen heppu. Ja sitten se Talo! On muuten etevä.

   Pikaisesti kipaisen lukaisemassa itseni farmaseutiksi kuten Mike Monroe ja keitän rooibosta kotimaisen kraanaveden kera koska on jaksettava pestä parvekkeen sisäpuolinen alaosa. Saakeli että sitä ehtii pitää kiirettä kun on hoppu. Ja täytyyhän asiakkaille keittää kahviakin, kuka nyt stressiin pelkkiä konvehteja syö. Sikarin ystäville on oltava seetripuisia tulitikkuja jotenka siis mihinä on se mun juuttaan motoorisaha ja missä on se tämä tuo, nämähän tiedetään...

   Mutta ensin parvekkeen etuputsi ja sitten vasta neuvottelen sukkani vapaaksi, jäivät stnat panttivangeiksi kenkiin jotka Geneven sopimus unohti kieltää vaikka muuten muistuttaa parempaa sotaohjekirjaa. (Kaasuaseen käyttö, hyvin tuhmaa)

   Poista
  5. Jos nyt sattuisi olemaan jossain kaapin perällä onneksi puolikarkeita v-jauhoja noin tasan 5 kg ja puuttuisi melkein pelkästään krossi munia, maitoa yhden lehmän kertalypsämän määrä ynnä seitsemänreikäinen valurautaesine niin minkäs sille mahtaa? Tauti tunnetaan nimellä Hillitön Hillonhimo vaikka kyseessä on oireyhdistelmä jonka osatekijät lueteltiinkin jo. Hoitosuositus lyhyesti: perunamaan ja vatsan välinen etäisyys oltava kohtuullisempi. Vaikka tosin, ei edes ole mahdollista paistaa mokomia kun kämpässä on joka huoneessa palovaroitin eikä ole sitä asettakaan.

   Vaan eikö ole kamalia nämä marinaadit kaupan lihapaketeissa? Koskaan en osta. Maksaa ostan. Ja voita vetelen klimpin päästä huonolla juustohöylällä, siivuttaa kätevästi mutta ei niin kovaa juustoa olekaan että se siihen kävisi.

   Vanha kone - paksu rasva.

   Äh! Kuullostaa Uuno Turhapuron imitoinnilta vaikka Uuno on numero yksi. Kuka nyt noin pientä lukuarvoa viitsisi matkia? En tajua? Siinä klassikkokappaleessa on totista kulinarsismia: "..pähkinäntuoksuisessa voissa nopeasti jne. - sllrp - valkosipulia sekkoo..". Ja salvia jäi pois. Hipoo neroutta.

   Kevätsipuleita, raejuustoa, rahtunen aromisuolaa lämmitetään uunissa kiinni jälkiuuniruisleipään. (Patrik, kiitos sponsorille). Päälle asennetaan savustettua pohjakalaa, parhaiten kampelaa. Mestarien sesonkiaamiainen.
   Kampela seuraa sinisimpukkaa, veden lämmitessä simpukka sukeltaa syvemmälle kuten jo kymmenvuotias kala-asiantuntijakin lausuu painottaen sanojaan tahdikkaalla purkan jauhamisella ja mainiten savukalan olevan brutaalia kalanpahoinpitelyä ja että "joo mitä vaan, ihan sama..." Onhan se, savusilakka toimii ja tietääkseni myös lämminsavulohi joka on lentokalaa nopeampi katoamaan omille teilleen. Vaikea otus, myydään jännissä muovisissa pyydyksissä. Kummallinen tapa se mutta mitäpä se minulle kuuluu kunhan sitä saan.

   Mihin jäinkään!?

   Poista
  6. Tässä teille lentokala Uudenkaupungin torilla.

   Poista
 46. Kuljuhumppa ja kuonolainen, ookkona sama heppuli? Olettaa tekstistä päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sama äijä on. Parhaiten tunnetaan nimellä Muljuäijä Helistin.

   Poista
 47. Kwsäloma, kesäloma, taidan vetää lärvit.

  Eikö ollut kaunis runouden kiteytyts.

  VastaaPoista
 48. Toinen lomapäivä ja vielä olen hengissä. Melkein kuukauteen ei tarvitse helvettiin palata. Antti Rinteelle terveisiä: röh, röh!

  VastaaPoista
 49. Kaikkien aikojen paras kitarasoolo on Harrisonin Jorin muistokonsertista. Prince sen aloittelee tämän kappaleen puolenvälin jälkeen ja jatkaa kappaleen loppuun asti.

  Enid Blyton: Viisikko ja Itkevän kitaran salaisuus.

  VastaaPoista
 50. Hiljentykäämme tämä vihreän liiton, vasemmistoliiton ja anttirinteen vastaisen kappaleen ihaniin sointuihin ja sanoihin.

  VastaaPoista
 51. Maalaisliitosta päivää sanoivat nahkatakkinen pitkä ja sarkatakkiin pukeutunut pätkä, kun maalaistalon ovelle kolkuttivat. "Herranjumala!", huusi oven avannut emäntä. "Älkää nyt kaikkea viekö, jättäkää edes lapsille jotain syötävää!" - "Akkapiru turpa kiinni, puolueen ja Suomen etu vaatii nyt uhrauksia!"

  VastaaPoista
 52. Täällä on kohuiltu lehtikirjoituksissa mister-pikku-homokilpailujen voittajan, tubettajan ja tanssii tähtien kanssa- tv-kilpailuissa menestyneen Tuure Boreliuksen osallistumisesta joka keväiseen koululaisten suureen laulujuhlaan eilen.
  Osa koulujen lapsista on jäänyt esiintyjän vuoksi osallistumatta laulajaisiin. Mm laestadiolaiset vanhemmat ovat vastalauseen takana.
  Kannatan! Täällä tää homohegemonia on saanut todella laajaa palstatilaa. Sanomalehti- Karjalaisessa on melkein joka numerossa julkaistu homoglooriaa tai muuta ihmisten seksuaalisuuteen liittyvää omituisuutta.
  No ei ihme, Setan joku naisjohtaja on toimittajana sateenkaarelaiseksi kännyttäviä manipulaatio-juttuja suosimassa.

  Ihmettelen, kuka ja miksi erityisesiintyjän keksi kutsua pienten koululaisten suureen, jokakeväiseen laulujuhlaan. Onko aivopesu aikuisten jumailemaa ja läpinäkyvän härskiä jo pienillekin, alakouluikäisille lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, ei homous ole mörkö, oikeasti. Homous on syntymässä saatu ominaisuus, se ei ole valinta. Ja mitä se olisi keneltäkään pois, vaikka se olisi roolikin?

   Minusta Tuure Boelius on ok, mutta hänen känniääliösikailunsa eivät kuulu millään tavoin homouteen tai sukupuolisuuteen, joten niitä voi arvioida. Ne ovat typeriä eivätkä sovi esikuvaksi lapsille tai nuorille.

   Virhe oli myös valita lapsi Vuoden Homoksi, ja yleensä koko kategoria on outo ja erotteleva - vuoden homo. Kuka on Vuoden Hetero? Minusta valinta ei ole merkki suvaitsevuudesta vaan jopa päinvastoin. Sama koskee Vuoden Pakolaista. Erotteleva nimitys, luotu korostamaan tekopyhien hyvyyttä.

   Poista
  2. Tuure Boelius, haluaa jukkikseksi, mutta ei ole ihan varma, millä alalla. Älykääpiö ja hindu.

   Poista
  3. Iinekselle; Hyvin harva minun mielestäni on lapsesta asti seksuaalisestti suuntautunut samaan sukupuoleen.Jokin on silloin mennyt raiteiltaan lapsen normaalissa kehityksessä.
   On olemassa siihen monia erilaisia syitä ja lähtökohtia.
   Uskonnon merkitys länsinaissa morsalin vartijana on romahtanut ja saatu menettämään mmerkityksensä uusilla sukupolvilla.
   Yhä lisääntyvä ja kasvava suosio samaa sukupuolta olevien suhteista on erilaisten medioiden ja lähes sensuoimattoman pornon rummutuksen ansiota. Miten selität monien kauan heteroina eläneitten omaan sukupuoleen kiinnostuksen heräämisen? Miten ukkomiesten salaiset homoilut?
   Nyt kun mikään uuden sukupolven myötä ei ole enää ns. syntiä tai väärin seksuaalisessa käyttäytymisessä yleinen mielipide on myös saatu julkisen painostuksen kautta myötämieliseksi kyseiselle käyttäytymismuodolle. On mageeta ja erityistä olla homomuodin kaannattaja. He, jotka tänä päivänä pitävät edelleen luonottomana, jopa epänormaalina homoutta leimataan itsessään homoutta pelkääviksi, rikollisiksi tai sairaiksi.
   Hompoilkoot minun mielestäni niin paljon kuin sielunsa sietävät, mutta lopettakoot julkisen manipuloinnin ja vasta kehittymässä olevien lasten identiteettien sotkemisen. Minua nimenomaan ärsyttää se päällekäyvyys, jolla nämä rakkauden lähettiläät saarnaavat uskontoaan. Kuinka moni homo tai lesbo on todella onnellinen suhteessaan? Eikö alitajunta kuitenkin herätä jokaista kysymään mikä ihmissuhteissa on oikein tai väärin biologiaa ja ihmisen kehityshistoriaa vasten.
   Jos evoluutio on alkanut tietämättämme vaikuttaa uusiin sukupolviin ja johtaa kehitystämme suuntaan, jossa liisääntyminen saadaan kuriin samaa sukupuolta olevilla parisuhteilla, on se hyväksyttävä. Luontoäidin määräyksille emme voi mitään.
   Voiko saman sukupuolen kanssa koskaan kokea sellaista "yhdeksi lihaksi" tulevaa fyysistä ja henkistä rakkautta. Eikö saman sukupuolen kanssa aina jää suhde puolinaiseksi, täyttymyksettä, kuten koetaan heterosuhteessa täydellisimmillään.

   Poista
  4. Monilla on kasvaessaan kasvatuksen ja koko kulttuurin rakentamia esteitä ja estoja omaan sukupuolisuuteensa. Eli moni ei uskalla myöntää erilaisuuttaan ennen kuin myöhemmällä iällä. Esimerkiksi nuori haluaa viimeiseen saakka olla samanlainen kuin muut nuoret ja hakee hyväksyntää voidakseen kuulua joukkoon.

   Poista
 53. Säälittää toisaalta esiintyjä. Hänet köijätään joka kissanristiäisiin ilmeisesti "hienojen meriittiensä" vuoksi. Ylikierroksilla käyvä pikkumies vetää koko ajan suurta showta. Poika on erityisen erityisen lahjakas näyttelijä. Milloin iskee väsymys ja naamio sarkyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boelius on sosiaalisesti äärimmäisen lahjakas. Minua vähän huimaa hänen täydellisyytensä. Kunpa kuva ei särkyisi. Kunpa aikuiset olisivat jättäneet lahjakkaan ihmisen rauhaan.

   Poista
 54. Helsingin Sanomissa on artikkeli Jessica Aroon kohdistuneesta vihakampanjasta ja someraivosta. Minä muiden nukana lähetin kommentin .
  "Venäjän trollitoiminnan tärkeä tutkiminen on Arolla ehkä kääntynyt narsistiseksi julkisuushakuisuudeksi. Mutta mistä johtuu häneen kohdistuva someraivo? Eikö venäjää saisi arvostella . Ilmeisesti hän värikkäänä hahmona on joillekin ukkosenjohdattimena johon purka pahaa oloa."
  Ylläoleva, omalla nimellä kirjoitettu teksti poistettiin tunnin kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Tapaus Jessikka Aro on minulle aika tuntematon tapaus. Toki tiedän ulkoiset tapahtumat pääpiirteittäin, ja sen vainon, joka häneen on rumasti kohdistettu.

   En kuitenkaan tunne hänen työtään. Vain sen, että se liittyy Venäjän trollien paljastukseen. Keiden trollien? Kuka on paljastunut ja mitä hän on tehnyt? Emmekö me sitten ennen muka tienneet esimerkiksi Juha Bäckmannista?

   Poista
  2. Toimittajien kirjoituksia voi ja pitää arvostella. Mutta miksi penkoa toimittajien yksityis elämää tai persoonaa.

   Poista

  3. Kenen tahansa kirjoittajan yksityiselämän vetäminen julki on ad hominem -viestintää ja osoitus sen käyttäjän typeryydestä ja heikosta viestintäosaamisesta.

   Poista
  4. Silti, vaikka Jessikka Aroa on vainottu ja loukattu, kysyn, mitä näistä Venäjän trolleista paljastui? Missä on pihvi?

   Poista
  5. Mielivaltaisten poistojen vuoksi en ikinä kommentoi meidän valehtelemattomaan lehdistöömme. MEGin kommentti on asiaa, mutta ei ehkä hesburgerin sanomien politiikan mukaista.

   Poista
  6. Kyllä venäjältä trollausta suoritetaan, mutta kuinka laajasti. Olisiko esim. tänne inez-blogille solutettu joku trollimyyrä?
   Poliitikkojen ja muiden luottamustehtäviin pyrkivien persoonaa ja toimia sopii ruotia , mutta toimittajilta analisoitakoon vain heidän kirjoituksiaan ja puheitaan.

   Poista
  7. Jos tarkoitat minua Meg, trollaan ihan aidosti oman tietoisuuteni ja tiedostamattomuuteni pohjalta. Minun aivoni itse ajattelevi. Minua kun ei hevillä manipuloida ajatuksiin, joita en hyväksy. Sitä paitsi uskon vahvasti intuitiooni. Moni uskoo homojen ja lesbojen kaikkivoipaan, aitoon rakkauteen. Rakastaa voi toki omaa koiraansa tms.lemmikkiään tai mitä tahansa, mutta kun siihen liitetään seksuaalisuus on se lesboilla ja homoilla pelkkää pettingiä ja masturbaatiota, ei aitoa yhdyntää, aidoilla vehkeillä. Mutta jos tykkää epätäydellisestä parisuhteesta, hyvä niin. Elokuvat yms. trollit korostavat tietysti miten saa kärsiä kun kaikki eivä hyväksy ihanaa ja kaikin puolin täyttymyksellistä rakkautta saman sukupuolen kanssa. Ugh!

   Poista
  8. Leonoora sinun kirjoituksesi ovat länsimaista yhteiskuntaa ja arvopohjaa rakentavia ,joten en usko, että sinulle niistä suinkaan Pietarin trollitalolta mitään maksettaisiin.

   Poista
  9. En halua arvostella Jessikka Aroa enkä syyttää häntä mistään, koska kammoksun itsekin häneen kohdistettua järkyttävää vainoa. Sellaiseen ei yksikään ideologinen taho saa sortua. Se on halveksittavaa ja tuomittavaa.

   Minua kuitenkin pelottaa Jessikka Aron näkemys, jossa hän tulee ehkä tahtomattaan leimanneeksi kaikki anonyymit somekirjoittajat, esimerkiksi minut ja monet monet muut, kun hän sanoo mielestäni julman ehdottomasti:

   Anonyymit sometilit ovat heti huutamassa, että niiden sananvapautta loukataan.”

   ”Trolleilla ei ole sananvapautta. Ihmisoikeudet kuuluvat ihmisille.


   Puolustan henkeen ja vereen ihmisen oikeutta kirjoittaa someen nimimerkillä tai muuten anonyymisti. Valtaosa anonyymeista somekirjoittajista on taatusti tavallisia ihmisiä, ei Venäjän trolleja.

   Tästä syystä kyselenkin Aron tutkimusten konkreettisia paljastuksia.

   Poista
  10. MEG-nimellä kommentoin vuosia Helsingin Sanomiin. Nyt kun vaaditaan oma nimi niin ei kommentit kelpaa. Eilen poistettiin tunnin kuluttua ,tänään ei Huhtasaari kommenttiani julkaistu lainkaan.

   Poista
  11. Ilmeisesti HS on ajatunut myös trollipelkolinjalle, koska suurimman kannatuksen saavat aina ns. poliittisesti epäkorrektit, mutta huomaa - asiallisesti argumentoidut ja sivistyneen oloiset kommentit.

   Itse vastasin HS:ien anonyymeihin kirjoittajiin koskevaan eriarvoistamiseen lakkauttamalla sekä paperilehti- että digitilaukseni, yli kolmikymmenvuotisen tilauksen. Häpeäkseni myönnän, että harkinnan jälkeen olen jo uusinut tilaukseni, koska anonyymien halveksunta ei ole totaalista. Armopaloina joihinkin saa kommentoida kuka tahansa.

   Jos totaalikielto kuitenkin tulee, tilaukseni lakkaa lopullisesti. Minä en tue lehteä, joka ei näe sananvapauden koskevan anonyymejä sometilien haltijoitakin.

   Poista
  12. Nyt jo HS:sta on nähty, että oman nimen käyttö ei ole edistänyt kommenttien tason nousua millään tavoin. Päinvastoin, joukossa on luokattoman kehnoja tokaisuja, oikeinkirjoitusvirheitä, mielipiteitä, joita ei perustella puolella sanalla. Ennen taso oli selkeästi jopa tieteellisempi.

   Poista
 55. Olenko joskus puolustanut Antti Rinnettä tai Heinrich Himmleriä?- Nöyrä anteeksipyyntöni, en tiennyt, mitä tein.

  VastaaPoista
 56. Tämä oli ennen useiden puhelimieni hukkaamista soittoäänenäni. Mannish Boy.

  VastaaPoista
 57. Tervehdys torilta, jonka Yle X Pop oli miehittänyt suurine screeneineen ja esiintyjineen. Kuljin ohi muutaman kerran. Tänään itapäivällä oli vielä hiljaista. (Aloittivat jo eilen) Nyt illalla porukkaa oli tori täynnnä. Suurin osa nuoria, tulevia aikuisiamme.
  Tapasin ystävättäreni herkuttelun merkeissä kaupungilla. Sittempä pääsin hänen ja seuraamme liityneen hänen miehensä mukana paikkaan, jossa en ollut ennen käynyt. Tuli innostuttua ja tuhottua monta konjakkilasillista, kun tarjottiin. Huh! Todella harvinaista minulle, mutta kotiin menevään bussiin selvisin horjumatta.
  Nuoriso, jota oli bussi täynnnä käyttäytyi moitteettomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, Leonoora, siitä se alamäki alkaa! Ensin ns. "hyvän ystävättären" ja mahd. hänen miehensä kanssa kilistellään klaseja korkeatasoisessa (Karelia?) ravintolassa missä humppa soi ja viini virtaa ja värivalot vilkkuu kun ilta tummuu. Elämä on kuin silkkiä vaan ja kahisee, kun herrasmiehet ympärilläni naaraa purskahtelevat kuin Geysirit... Ihana ilta! Jota vielä bussissakin, jonka ovat täyttäneet nuoriso jotka pitävät käsisään somasti sylissään ja laulavat helkavirsiä... niiden hyrisevien sävelten keskellä on kiva muistella tätä ihanaa iltaa.


   Mutta annappas olla!


   Aamulla on kaamea kankkunen ja torpasta ei löydy kuin potskallinen kokkelipiimää. Huh! Pakko on tilata (ukolta salaa) kumijalat alle ja kiitää sillä Joensuuhun. Aamu on niin viaton että kunnon paikat ovat kiinni mutta onhan tämä Rantakylään johtavan tienvarren tuo kuppila nimeltään "Kadotetut sielut". Sinne! Ja nyt seuraksi kelpaa vähän "huonompikin ystävätär" ja hänen rokuton avomiehensä. Mutta hauskaa on taas! Ja sitä hauskemmaksi kaikki muuttuu mitä enemmän yhdentähden Jallua Molokin-kitaamme kumoaa. Ja mehän jos ketkään kumoamme! Kunnes portsari, Kalle Kuonolainen, kohteliaasti (autsch!) potkaisee meidät Kapakasta ulos. Vaan ei myö siitä hätkähetä, tilataan tuas Pirssi ja shafööri K. Kaljahumppa, joka ajattaa meitä pitkin ja poikin ja välillä levveyssuuntaankin Vähä-Karjalaa. Ja mukavaahan meillä on kun kaksin käpälin viinaa ryystämme ja auton ratio rompottaa. Alkon kohdalla - paitsi Tuupovaaralla, kun siellä ei Alkoa ollut, niin pysähyttiin ja ostettiin lisää höpötinvettä, sekä kirkasta että värillistä kun myö ei rasisteja olla. Me ollaan ilossii karjalaissii vaik syän räätyis! Ja taas myö männään, ja mäkätettään männessämme.

   - Niin män viikkokauet (huokaus), ja kuukauet (huokaus) ja vuodetkin ne vieri ja mäkättivät nekin mennessään...

   Nyt ei oo miul ennää kotio (nyyhkyttää), ukkoki hää läks lätkii (nyyhkyttää), ei oo mitään… Miul kävi kun Turmiolan Tommille, kaik män kaik män.
   Kun pyllykin puhhuu ennää glottaalikluksiileja.
   Ps. Opettaja tietää mitä glottaalikluksiilit on. Itse opin sanan tänään, klo 10:46, ja oli pakko heti käyttää sitä! - Ja Leonoorahan on luvannut olla loukkantumatta mun pölinöistäni, okey.

   Poista
  2. Jos opiskelet tanskankielen lausumista, kuten minä tänään klo 10:45-10:51 melko vahingossa aloin opiskella, joudut väkisin tekemisiin noiden g-kluksiilien kanssa. Kuten minä. Samalla tosin opin myös (klo 10:49) termit "Rajageminaatio" ja mitä tarkoittaa sana "Geminaatta" (klo 10:51). Jolloin lopetin yksityisopiskeluni.

   Ps. Olen edelleen sitä mieltä että Opettaja osaa paremmin selittää teille nämä ensialkuun oudoilta ja salamyhkäisiltä kuullostavat sanat. Mutta eivät ne kuulkaas ole ollenkaan niin vaikeita mitä te pienissä oppilaiden päissänne nyt kuvittelette! E-heij! Ei sinne päinkään!


   Ps. Sillä kohta täällä taas puhutaan (huokaus, huokaus) Rinteen hallituksesta ja sen ministereistä, pläpä läpä läp.

   Poista
 58. Mankemangille on minun vastattava kun hän taannoin niin kohteliaasti minulta kysyi liukupulverin käytöstä itse aktissa (in sui agere) että enpä suosittele. Siis jos on kyse pyllypanosta. Koska siihen on kaksikin eri syytä, jotka ovat: 1) se pölisee, 2) se ei liu'u. - Jos haluat yksityiskohtaisempia tietoja ns. sodomiasta (ja miksei myös gomorriasta), otapa yhteyttä talonmies Pikkaraiseen. Hän asuu Helsingissä Voikukankatu 5 B 1. (vrt. herra. P.Puupää joka asuu samalla kadulla B 13)

  Pikkarainen on oikeita B-rapun miehiä.

  VastaaPoista
 59. Oon matalla henkilöautossa Riäkkylästä Kotikaupunkia kohti. Kyllä Miks arvasi jotakin konjakinjuonnin seurauksista. Tosin konuja ei juotu kapakissa, vaikka kolmessa ystäväni kanssa, kuin yksi kaffeen kaa. Ilmanen konjamiini virtasi korkeasti koulutettujen työhuoneessa kaupungin kattojen yllä. Ystäväparisskunnan mukana pääsin kuokkimaan privaattijuhliin.
  Ah miten huikeaa on ajaa Kihaus-pitäjästä kukkivi maisemien ohi.

  VastaaPoista
 60. Minun piti tänään olla selvinpäin, kuten yleensä olenkin, mutta turhahan se mitään on päättää, koska...

  ... man proposes, God disposes (ihminen päättää, Jumala säätää). Joka mielestäni on sietämätöntä. Tässä on kyse niin monesta filofisesta kysymyksestä joita on turha esittää kun saa vastaukseksi vain lisää kysymyksiä. Ah, Lord! Inhoan uskontoja koska ne vievät järjen aikuisilta ihmisiltä (lapsia ne sadut kiehtovat, kyllä minä tämän muistan!). Ja tämä tuli taas mieleen kun luin Keskisuomalaisesta (joka on huono lehti) että Beckettiltä on suomennettu joku sen kirja, uutuus. Aion ostaa sen heti kun sen saan. Sillä oli siinä lehdessä (joka on sentäs Turun Sanomia parempi lehti) muutama sitaatti siitä: aivan tolkuttoman fantastista tekstiä! Lyhyttä ja ytimekästä ja niin yksinkertaisia lauseita että pitivät sisällään kaiken. Jäännöksittä! Mun piti heti mennä Kirjastoon ja lainata sieltä Beckettiä. Ihanaa tekstiä. Tämmöstä Esim. "Se mitä kutsutaan rakkaudeksi, on maanpakoa, jonne silloin tällöin tulee kortti kotimaasta, ainakin minusta tuntui siltä sinä iltana." Beckett hämää välillä tavanomaisuuksillaan, se on yksi hänen tehokeinoistaan, hän on v-tun syvällinen filosofi. Pakko tutustua häneen uudestaan, tai ei tietenkään mikään pakko ole, mutta halukas olen. Aikoinaan näin semmoisia unia (painajaisia tietysti) mitä myöhemmin - ehdottomasti myöhemmin! - luin Beckettin novelleista, ne olivat sanasta/kuvasta aivan samanlaisia! - Mutta tästä on aikaa, onneksi siitä on niin kauan aikaa jo, että täytyy lukea ne tapahtumat (jotka Beckett minun alitajunnastani on kirjallisuudeksi repinyt), uudestaan.

  Ps. En ole masokisti mutta kaikissa ihmisissä on aina hieman kaikkea, toisissa vähemmän ja toisissa vielä vähemmän, kuten minussa mm. masokismia.

  VastaaPoista