4.6.2019

Poliitikot irti lapsista!


3.6.  Hämmästyttää tulevan hallituksen röyhkeys kävellä opetusväen yli puuttumalla koulutuksen sisältöihin kysymättä niiltä, joilla on alan tietämys ja osaaminen.

Ilmoitusasiana oppilaille ja opetusväelle annetaan, että ruotsi palautetaan pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksiin ja koulunkäyntivelvollisuus ulotetaan toisen asteen suorittamiseen saakka. Siitä en tiedä, tarkoittavatko poliitikot uudistuksen niin, että suorituksista on pakko päästä läpi.  Ilmeisesti?

Pakko on huono kannustin  laiskanpulskeille poikajulleille. Heitähän ruotsin kielen inhoaminen useimmiten koskee. Totuus on, että tytöt pärjäävätkin kielissä poikia paremmin ja poikia useammin myös valitsevat ruotsin kielen. Pojilla on myös tuhat ja yksi perustelua sille, miten pärjätä työelämässä ilman ruotsin osaamista. Hivenen koomista on se, että perustelut ovat usein varsin päteviä.

Entä maahanmuuttaneet? Koskeeko ruotsinpakko myös niitä suomalaisia, joille suomen kielikin tuottaa vaikeuksia? Vai tuleeko heille ohituskaista, jolle perisuomalaiset - viittaan Osmo Soininvaaran lausuntoon: Itä-Suomen pojat uhrattiin -  pojanjullit eivät pääse?

Kovasti on tässä ruotsin pakkoajossa työtä, ja merkit viittaavat siihen, että jos homma hoidetaan huolella, tarvitaan tukiryhmiä, jotka kahden viime hallituksen aikana on poistettu. Rahaa tarvitaan taatusti enemmän kuin siihen on varattu, etenkin kun uusia opettajanvirkojakin tulee perustaa.

Lähisukulainen opettaa myös ruotsin kieltä. Hän on usein sanonut, ettei kannata pakkoruotsia, koska vastentahtoiset oppilaat laskevat koko luokan opiskelumotivaatioita  ja aiheuttavat negatiivisia viboja koko luokkaan. Itsekin havaitsin työssäni, että parhaita tuloksia saatiin vapaaehtoisryhmistä. Henki oli hyvä ja innostunut ja tunneilla oli kaikilla jopa hauskaa.

Jos joku ei halua jotakin opetusta, olkoon ilman ja valitkoon muuta. Itsepä tiensä valitsee.

4.6. Perustelu sille, että toinen aste tehdään pakolliseksi, on ontuva: halutaan estää nuorten syrjäytyminen. Tavoite on tietysti hyvä, mutta keino kuin entisajan kasvatusoppaasta. Pakolla ei tehdä muuta kuin ruumiita.

Jos joku on syrjäytymisvaarassa tai syrjäytymään taipuvainen, merkit näkyvät jo ala-asteella ja jopa päiväkodissa. Resurssipaukut tulee siis suunnata varhaiseen kasvatukseen ja ohjaukseen ala-asteella. Teini-iässä nuori on jo omaksunut roolinsa, jota on vaikea muuttaa pysyvästi. Apu jääkin usein pinnalliseksi tukemiseksi Kiva koulu -höpötyksen merkeissä.

Olen koulutuksen kannalla, mutta en usko poliitikon säätämään kouluun. Yhtään pätevää opetusministeriä en muista. Jokainen järjestään on ollut enemmän tai vähemmän pihalla, ja propellit ovat pyörineet päässä vinhaan. Esimerkiksi Krista Kiuru aikanaan ehdotti vähälle huomiolle jääneen kuningasajatuksensa, että opettajille riittäisi  välitutkintokin. En muista kenenkään älähtäneen.

Jos nyt jo hallitus tekee tällaista jälkeä, mitä tapahtuu, kun opetusministeri pääsee vauhtiin? Varjele Luoja Suomen kouluja  ilmiöopetuksen laajennuksilta!

(Valokuva Iines, Viherpeipon poikajulli)


142 kommenttia:

 1. Ammattikoulut on jo pilattu kovilla säästöillä ja jatkuvalla "propeloinnilla".
  Tuttu elintarvikepuolen amisopettaja vaihtoi ammattia, kun ei enää kestänyt jatkuvaa "opetuksen kehittämistä".
  Juuri kun oli saanut uudet asiat sisään, niin dynaaminen ja innovatiivinen rehtori hengitti niskaan jollain uudella kehittämisjutulla.
  Aikaisemmin lähes kaikki opetus tapahtui luokkahuoneessa ja aikaa per oppilas oli paljon enemmän, suurimman osan oppilaista sai opetettua leipuriksi. Suurin osa jollain tavalla ongelmaisistakin sai tukea ja valmistui.
  Nykyään on paljon etäpäiviä ja itseopiskelua, varsinaista taikinanvääntöä vähemmän. Ja keskeyttämisiä erittäin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Jo 2000-luvun alussa tulivat nuo jatkuvat kehittämiset ja koulutuspäivät, jolloin meille traijattiin opetusministeriön virkamiehiä luennoimaan ja meitä kuskattiin milloin mihinkin kylpylään erilaisille ideapäiville, joista eräästä muistan vain sen, että rehtori oksensi bussiin paluumatkalla Sarkolan alamäessä. Keikyän - Kiikan kohdalla aika monta muutakin jo oksennutti, vaikka kattoluukku oli avattu.

   Meille tuli mm. ns. moduuliopetus, joka tarkoitti sitä, että oppisiällöt paketoitiin kokonaisuuksi, eli opettaja ei saanut enää edetä niin kuin tarve olisi ollut. Moduuliopetusta kuvattiin junaksi, joka kulki iloisesti puksuttaen asemalta toiselle ja lyheni aina tavaravaunulla, kun yksi moduuli oli suoritettu. Eli enää ei opiskeltu aineita, vaan palasia aineista. Kokonaisuus särjettiin. Ynnä muuta tämän kaltaista.

   Etäpäivät ovat tuttuja, ja niitä pidettiin jo vuosia sitten, kun opetustunteja ja palkkaa leikattiin. Eli oppilaat heitettin pellolle "etätehtävien" tekoon, ja opettajat kotiutettiin opettamasta.

   Oppilaat valittivat varsinkin aikuisosastolla iltalinjoilla näitä "etätöitä". He halusivat lähiopetusta, koska asiat olivat yksin vaikeita ymmärtää.

   Tämä linja on nyt viety tappiinsa. Opettajia on irtisanottu ja lähiopetus toisen asteen ammatillisella puolella on kortin alla. Myös ammattikorkeissa on samaa käytäntöä. Monelta opettajalta ovat työt loppuneet jo paljon ennen Sipilän hallitusta, mutta erikoisesti hänen aikanaan.

   Ellei Rinne tajua nyt ehdotettujen opetusjuttujen todellista hintalappua, hänella ei kyllä lanttu leikkaa alkuunkaan. Mistä saadaan yhtäkkiä lisää opettajia, ja mistä vanhusten hoitajia, joista on huutava pula.

   Poista
 2. Ja tuo tapahtui jo vuosia sitten. Sen jälkeen amiksista on säästetty paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä siis minäkin muistan hyvin nuo leikkaus- ja säästötoimet.

   Tarkistin Wikipediasta, että nuo minun aikanani tapahtuneet kuristukset tapahtuivat Paavo Lipposen hallitusten aikana.

   Poista
 3. Poliitikot sitä ja tätä, mutta oletteko koskaan nähneet Anna-Maja Henrikssoni tyhmempää? - Harkitkaa ennen sisäistä vastaustanne, tänne sitä ei tarvitse kertoa. Hyvä, että on kuitenkin sijoittunut melkein työelämään, politiikkaan. Syrjäytyneistä meillä on jo paljon surullisia esimerkkejä, Tanja Karpela, Suvi Lindén jne. Ihmisiä, jotka eivät kykene työmarkkinoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Henrikssonissa on johtaja-ainesta ja kenties pyrkyä valtaan. Hän on ollut kotikaupunkinsa hallintoelimissä ykköspallilla, valtuuston puheenjohtajana. Ja nyt selkeästi oli tarvetta ministerinpallille takaisin samalle tuolille, jolla on ennenkin istunut.

   Häntäköhän saamme kiittää ruotsin mahdollisesta uudesta tulemisesta? Itse hieman epäilen ruotsin uutta tulemista. Kun se kerran jo vedettiin pakkolistalta yli.

   Poista
 4. Suomessa laki-ihmiset kieltävät julkisesti sen keskustelun, jota koko ajan käymme yksityisesti. Afrikkalainen asuu afrikassa ja se on humanismia ja hyvää.

  VastaaPoista
 5. Kerronko, mitä yksityiskeskuteluissa puhumme?- En taida viitsiä juuri nyt. Afrikkalaiset ovat ihania ja työteliäitä ihmisiä, ihmisistä parhaita!

  VastaaPoista
 6. Olen nauttinut persun tuskasta. "Firmat menee konkkaan, naiset ja lapset raiskataan ja mikä pahinta, BENSA KALLISTUU!"

  VastaaPoista
 7. Hieman on nyt väärinymmärrystä ilmassa. Ruotsin kieli on pakollinen oppiaine, kuten muutkin pakolliset oppiaineet kuten matematiikka, historia tai joku muu. Oppiminen on tietenkin vastentahtoisille oppijoille ikävää hommaa. Ruotsin kielen pakollisuus tarkoittaa samalla sitä, että äidinkieleltään ruotsinkielisten on pakko opiskella suomea, muunkieliset ilmeisesti valitsevat jomman kumman kahdesta virallisesta kielestämme (tätä en tunne tarkkaan).

  Oppivelvollisuus on oikeus käydä koulua. Nyt tätä oikeutta laajennetaan maksuttomalla toisella asteella, koska elämme jo yhteiskunnassa jossa kaikilla perheillä ei ole taloudellisesti yhdenvertaisia mahdollisuuksia taata lapsilleen toisen asteen opintoja. Se ei ole lapsen ja nuoren etu, eikä yhteiskunnan etu. Toisen asteen maksuttomuus ja oppivelvollisuuden pidentäminen turvaa oppioikeuden kaikille yhdenvertaisesti. Myös vastentahtoisille oppijoille. Ikävyys jatkuu niin pitkään kun oppimismotivaatiota ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki ruotsin opetukseen osallistuminen on nyt pakollista, mutta sen osalta ylioppilaskirjoitukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Kun puhun tekstissäni lähisukulaisesta, ilmaisen asian kieltämättä epätarkasti. Lähisukulainen kannattaa ruotsin vapaaehtoisuutta myös opetuksessa. Asenteet ruotsia kohtaan ovat ikäviä ja tiukassa.

   On varmaan ymmärrettävää, että Suomen ruotsinkielisten tulee opiskella maan valtakieltä. Se on heidän oma etunsa. Itse pidin ruotsin kielen opiskelusta, ja minulla oli loistava opettaja. Osaan vieläkin hyvin ruotsia ja ymmärrän sen historiallisen merkityksen suomalaisessa kulttuurissa ja erikoisesti suomalaisessa sanastonkehityksessä ja nimistöntutkimuksessa.

   Toisesta asteesta olen samaa mieltä kuin useat tutkijat ja alan ihmiset: olisi kaikin tavoin viisaampaa jakaa rahaa ja tukea niille nuorille, joiden perheillä ei ole varaa kouluttaa nuoriaan näiden haluamassa oppilaitoksessa. Nyt tukirahat valuvat enimmäkseen niille perheille, jotka eivät ole tuen tarpeessa.

   Poista
  2. Lisään vielä sen, että tuo ruotsin kielen pakollisuus yo-tutkinnossa kyllä merkitsee sitä, että panostusta opetukseen on lisättävä.

   Kun ruotsin opetus vuonna 2016 muutettiin alkamaan kuudennelta luokalta eli ala-asteelta, yläkoulu ei saanut yhtään lisätuntia. Kävi niin, että ruotsia ei opiskella kahdeksannella tai yhdeksännellä luokalla ollenkaan. - On saatava lisää opetustunteja yläkouluun, muutoin pakkoruotsin paluu ei onnistu, sanoo mm. Ruotsinopettajat ry:n puheenjohtaja Satu Pessi. Tämä olisi merkittävä lisä budjettiin.

   Poista
  3. Satans bara, jag tycker om svenska. Jag skrivit bara bee, men på yrkethögskola ja fått fyra. Det är ja stölt över. Ja sama saatana suomeksi.

   Poista
  4. Jag förstod allt vad du sade! Det är god att förstå svenska, men ingen bör tvingas att utföra svenska i studentexamen.

   Poista
  5. Kyl, kyl, mutta ylpeä olen siitä, että suullisesta kokeesta tuli vain kolmonen, silloin kun olen hiljaisella tuulella, en osaa edes suomea puhua. Kirjallisesta tuli täysi vitonen, ja se oli aivan sairaan vaativa useampituntinen koe. Ei minulla kylläkään todistusta ole, maailma kaatui päälle, akka jätti ja kaikkea paskaa päälle, koulu jäi kesken. Kaikessa olen elämässäni epäonnistunut.

   Poista
 8. Tuli yö ja tuli kuudes päivä, Riku Riemu oli edelleen kännissä. Viinakaupassa yllyttivät häntä vielä ostamaan sikakalliin Pernodpullon, vaikka hän oli jo yhden juonut. Ja lantrinkeja hakemassa väkisin työnsivät lonkkua ostoskoriin. Tämähän alkaa olla ihan Irja Askolan tasoa.

  VastaaPoista

 9. Lueskelin äsken Timo Haapalan kolumnia keskusteluineen pakkoruotsista. Joku kirjoitti maalaispojista, jotka jättivät menemättä aikoinaan oppikouluun, koska siellä oli luettava ”vaikeaa ruotsia”.

  Tämä on turkasen totta. Minunkin yksi maalaisserkkuni, ison talon vanhin poika jätti oppikoulun kesken, kun sai ruotsin ehdot alaluokilla, taisi olla peräti ensimmäisellä luokalla.

  VastaaPoista
 10. Ruotsin kielessä on uskomattoman pieni sanavarasto. mutta kai ihan kohtuuviisaita kirjoituksia ovat silläkin kielellä pystyneet kirjoittamaan. Utan vidare!

  VastaaPoista
 11. Anna-Maja Henrisson on suosikkini, kuten aiemmin kerroin. Pärjää ihmeteltävän hyvin, vaikka päässään liikkuu vain korvat. Ihailen vähäjärkisiä pärjääjiä!

  VastaaPoista
 12. Se, että olen moniaalla syyttänyt demareita natsiudesta, perustuu Antti Rinteen Goebbelsislaiseen ulosantiin. Lupasi vappusatasen vanhoille, mutta ei 82-vuotias vanha äitini sellaista saa. Huijarit ovat huijareita. Antti Rinne, röh, röh, röh. Heta on vissiin ihan idiootti, kun on sinun kanssasi.

  VastaaPoista
 13. Antti Rinne,ihana pääministerimme. Tappakaa minut, olen valmis. Tätä syvemmälle en enää kykene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että Rinteen kuherruskuukausi hallituksessa muuntuu pikku hiljaa arkiseksi hikoiluksi.

   Nyt pienen nousun kannatuskäyrässä selittää Rinteen näkyminen kaikissa uutisissa, joita päivän mittaan lähetetään. Jokaisessa menee hyvin ja ratkaisu on loppusilausta vaille valmis.

   Ylioppilas, ulkoministeri Haavisto on kyllä aikamoinen mysteeri. Miten niin miellyttävä ja taitava ihminen ei ole valmistunut mihinkään ammattiin?

   Poista
 14. Ihanat kultturiystäväni, perusuomalaisten kannatus on kohta kolmessakymmenessä, ehkä neljässäkymmenssäkin prosentisssa. Kuinka suu sitten laitetaan, kyldyrellit ystäväni? - Ettekö vielä usko?- Heh, tulette näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä edes Tohtori Viha suostunut puheenjohtajaehdokkaaksi.

   Poista
  2. Ei semmosta Suomessa tapahdu, et joku puolue sais 30 tai 40 prossaa äänistä. Jossain Putinin Venäjällä tai Orbanin Unkarissa voi käydä niin. Suomessa se on mahdotonta.

   Todellinen vaalivilppi. Sitä täysin kuvitteelista vaalivilppiä on meilläkin, sometietotoimiston huru-ukkojen ja huru-akkojen mielikuvituksen mukaan.

   Poista
  3. Ei tapahdu, eikä tarvitsekaan tapahtua. En usko, että on edes toivottavaa. On hyvä, että ihmisillä on erilaisia käsityksiä asioiden hoidosta.

   Poista
 15. Koulutusasioista en osaa sanoa muuta, kuin että, perhe jonka sisäiset ristiriidat ja monenmoiset ongelmat ovat vaikuttaneet lapsen elämänarvoihin
  ja motivaatioon kouluttautua, ratkaisevassa asemassa innoittajina ovat opettajat. Se millaiset opettajat sattuu saamaan, riippuu paljolti myös kiinnostus opiskeluun. Jos aina kokee opettajien taholta väheksyntää ja ylenkatsetta: "Ei siitä ole mihinkään, haiseekin niin pahalle"

  Kyllä petyin suuresti ulkoministerin nimeämisestä. Ilmeisesti tässäkin päättäjämme haluavat olla niin erinomaisen vapaamielisiä. Pelottaa, miten saman sukupuolen kanssa naimisissa oleva ulkoministeri vaikuttaa maamme edustajana luottamuksemme ja uskottavuuteemme maissa, jossa homous on rikos? Onko vihreiden yms. tarkoitus ollut nimetä nimenomaan seksuaalisuuden vapauden lähettiläs. Pelottaa myös kenestä tulee puolustusministeri. Toivottavassti ei yhtä innokasta sotaministeriä kuin edellinen.
  Puomustusvoimien eilistä marssia vilkaisseena telkusta, ajattelin, että pitääkö hypettää näitä ihmisen tappamiseen tarkoitettuja vehkeitä ja joukkoja. Murhavälineitä ja tappajia. Hakaristilippukin liehui jonkun komppanian kepissä. Eikö olisi kauniimpaa kulkea suurina joukkoina kukat kädessä, lapset mukana, rauhan asiaa edistämässä.
  Hyi, ei tietenkään, jos tavan tallaajalta kysyt. Tappokoneet ja murhaamaan koulutetut ovat maassammekin ihailtavia ja jopa naiset rakastavat sotaa ja siihen varustautumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensiarvoisen tärkeää on kodin henki. Jos se on koulupositiivinen ja koulutusmyönteinen, vaikkakin köyhä, lapsi kyllä pystyy jatkamaan opintojaan pitkällekin. On kyllä hyvä, että oppilaat saavat nyt kirjat ja kokkiveitsensä ilmaiseksi, sillä niihin uppoaa helposti kolminumeroinen summa sekä ammattillisella että lukiopuolella.

   Haavisto on varmaan hyvä ulkoministeri, ja pärjänneekin. Poliittiset liturgiat ovat usein varsin kaavamaisia, ja kaipa aikaansa seuraava ylioppilaskin voi pärjätä, ellei nyt ihan tohtoristasolle mennä keskustelun syvyydessä. Mene tiedä.

   Kun se kukka kädessä ei paljon auta, jos vastaan tullaan tankein tai asein. Ei pidä olla lapsenuskoisen naiivi. Maailmassa on paljon pahuutta, jota vastaan on tarpeen puolustautua. Suomi ei ole koskaan hyökkääjän osassa.

   Poista
  2. Enemmän kuin Haavistosta pitäisi mielestäni olla huolissaan Kaikkosen ja Rinteen ministeriyksistä. Molemmilta löytyy taloudellista kavaluutta ja rötöstelyä ja tuomioita.

   Esimerkiksi Rinne on kavaltanut taloyhtiönsä varoja omien laskujensa maksamiseen. Lisäksi hän ei toimittanut kirjanpitoa laillisesti ja aiheutti koko yhtiölle eli talon asukkaille taloudellisia vahinkoja.

   Rinne joutui jättämään AKT:n lakimiehen paikan, koska hän oli laskuttanut samoista työmatkoista kahteen kertaan. Antti Rinteen mukaan kyse oli ollut huolimattomuudesta ja noin 1 000 markan summasta. AKT:n silloisen puheenjohtajan mukaan summa oli peräti 10 000 markkaa.

   Minun on vaikea hyväksyä oman pesän - kaikissa tapauksissa - kavaltajaa maan pääministeriksi. Miten joku voi maksaa omia puhelinlaskujaan taloyhtiön tililtä tai ketkuilla omassa ammattiyhdistyksessään? Eikö hän tajua oikeaa ja väärää? Minusta tämä puhuu omaa kieltään ihmisestä. En luota Antti Rinteeseen.

   Tämä vuodatus siksi, että lain asiantuntija sanoi juuri lehdessä, että Kaikkonen ei ole tuomionsa takia sopiva valtiovarainministeriksi. Rinnekö sitten on sopiva ministeriksi?

   Poista
  3. Aika näyttää, kuinka pitkäaikainen hallitus nyt koottiin.
   Alla oleva kommenttini liittyy Iineksen kommenttiin, jonka lopussa hän kirjoittaa: "Suomi ei ole koskaan hyökkääjän osassa.", johon aloitan vastauskommenttini: "Toivottavasti ei." jne.

   Poista
  4. Turha onkin povata hallituksen lyhytikäisyyttä. Voi se vetäistä täyden kaudenkin.

   Sitä vain miettii, missä kunnossa kansantalous on kaiken hyvän jälkeen. Kansa kohisten töissä ja lapset laitoksissa opiskelemassa varhaisruotsia.

   No juu, leikki leikkinä. Katsellaan rauhassa, mitä tuleman pitää.

   Poista
 16. Toivottavasti ei, mutta mitä varustelut ja lisääntyneet sotaan harjoittelut ovat? Tietyllä tapaa lapsellista uhoa ja näyttämisen tarvetta itänaapurille. Eu:n yms. littoutumien völkissä huseeraamisesta ei hyvää seuraa. Kun tietää miten paljon euroedustajia muista euroopan maista on
  päättämässä asioista eu-parlamentissa,
  on jo nyt nähtävissä että muut päättää puolestamme ja me vikisemme. Olemmeko nyt hienoine länsiliittolaisimme "vapaita"? Toki viisaista, kauaskatsovista päättäjistä riippuu paljon, missä olemme mukana ja missä emme.
  On se jännä juttu, ettei lajimme pallolla kehity henkisesti edes sen vertaa, että kaikki sodissa kärsineet rummuttaisivat aina ja kaikkialla rauhasta ihmisten kesken. Kyllä seksuaalisuuteen liittyvistä aiheista kampanjoidaan ja saadaan ihmiset mukaan maailmanlaajuisesti. "Onko nyt hyvä olla?" Miksi aseeton maailma on utopiaa hamaan ihmiskunnan loppuun asti. Olisi filosofeilla yms. kynänkäyttäjillä, psykiatreilla, sosiologeilla, antropologeilla, uskontojen edustajilla yms. ja joka iikalla työmaata kampanjoida rauhan asian ajamisesta. No illuusiota ja utopiaahan ilman sotia oleva Tellus on.
  Narsistinen vallanhimo ja kaikkinainen ahneus on aina ollut arvoasteikossamme
  kunnioitettavaa. Sitä ihaillaan ja lapset aivopestään yhä. Pieniä, pilkahduksia uusien sukupolvien arvojen muutoksista on havaittavissa, mutta pysäyttääkö homo sapiensin henkisen kehityksen lopulta kaikenlainen roskaviihde peleineen ja luonnottomine tyhmyyslaitteisiin addiktoituminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olen eniten murheissani, että koulut ovat lähteneet miellyttämisen kelkkaan. Kaiken pitää olla oppilaita miellyttävää, kevyttä ja kivaa, ei kovin syvällistä eikä ollenkaan tieteellistä. Yleissivistyskin on joutavaa, historiaa ei tarvita, tärkeämpää on matematiikka ja insinöörintaidot sekä oman bodyn fyysinen kunto ja hallittavuus.

   Poista
 17. Mutta pois surut puseroista! Nyt on kesä kauneimmillaan! Olkaamme kiitollisia maamme rauhan ajasta ja luontoäidin lahjoittamista kauniista ja valoisista hetkistä. Toivottakaamme siunausta ja viisautta uudelle hallitukselle. Rakkaudella tehkööt työtään kansansa parhaaksi! Kunpa maailmalla voitaisiin ihailla maatamme rauhaa rakastavana ja oikeudenmukaisena kansana "todellisten" ihmisoikeuksien puolustajina. Että " pohjolasta lähtisi
  puhdas ja kirkas henkisen rakkauden valo! (On tuota saarnaajan vikaa, mummolta perittyä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupaisaa, Leonoora. Minäkin olen maallikkosaarnaajan tyttären tyttären tytär. Vaan tämä saarnaaja ei tietääkseni saarnannut puhtaasta kirkaasta pohjolan valosta vaan tulikivestä ja tuomiosta. Hän painoi länsisuomalaisen kansan polvilleen oljille, joita oli kannettu tupiin. Siinä sitten nököttivät ja saivat vissiin kaipaamaansa sanan raippaa selkäänsä.

   Kaikuja tästä saarnaajan kasvatuksesta on ulottunut meikäläiseen asti. Monesti on hyssytelty ja olenpa vielä lukioikäisenä saanut ohimooni luunapin, kun lipsautin sen nykyisenä välimerkkinä tunnetun kuvaavan sanan. Lapsena meiltä kyseenalaistettiin shortsit synnillisenä vaatteena ja ulkona pissiminen niin että pylly paistoi. Minut on kiskaistu korvasta ylös, kun pissasin pihakiveltä alaspäin ja ihailin suihkua. Nämä kaikki kiskaisut ja kiellot esitti Olga-täti kesälomilla, ei äiti, joka nimenomaan ompeli meille shortseja.

   Poista
  2. Syntiä oli lähes kaikki, mitä ihminen teki, niin minunkin vanhoillislaestadiolaisen mummoni mielestä. Lahkon
   käskyjen noudattamista hänen piti lähetyssaarnata joka käänteessä. Tanssikin oli belsebuubista. Itse kyllä riehui seuroissa "ilohna, riemuhna" kielillä puhuen ja hoki hokemistaan kimakalla äänellä hurmiossa: "Herra Jeesus kiitetty, Herra Jeesus kiitetty!"
   Hyväähän hän mielestään tarkoitti, mutta minusta ei tullut lahko- tai muutakaan täydellistä uskovaista, vaikka kuinka yritettiin johdattaa kaidalle tielle. Ei uskonnoissa toki kaikki ole kielteistä ja kritisoitavaa, mutta pakkosyöttöä en siedä missään asiassa.

   Poista
  3. Olga vihasi myös viheltämistä. Se oli paholaisen tapa vietellä ihmistä. Onneksi Olga ehti kupsahtaa pois ennen meidän tyttöjen tanssi-ikään tuloa. Saimme Olgan torpan kesäpaikaksemme, ja sieltä kävimme ensimmäiset tanssireissut lähilavoille ja myöhemmin baareihin, joita silloin sanottiin ravintoloiksi. Baarit olivat kahvipaikkoja.

   Poista
 18. Mutta nyt kohta nimitetään maahan hallitus, joka viimein pitää vähäväkisten puolta! Ainakin jonkun verran enemmän kuin viimeisten vuoskymmenten hallitukset. Eläköön kansanrintama ja taistelu fasismia vastaan!

  ¡No pasarán!

  VastaaPoista
 19. Kukapa tuota kieltäisi.

  Kivahan rahaa on jakaa. Niin kauan kun sitä on.

  VastaaPoista
 20. Loistava todistus siitä, voiko politikon lupauksiin täysin luottaa oli,että porkkanasatanen pienituloisille äänestäjille puolittui heti valtaan pääsyn myötä. Saa köyhä eläkeläinen sillä jonkin verran lääkkeitä tai ruokaa. Onhan se puhdasta tuloa vuodessa 600 euroa, jos ei kohta panna verotukseen eläkkeen jatkoksi.
  Mutta mitä kansa maksaakaan palkkaa, etuisuuksia ja eläkettä kansaedustajillemme tai valtion yritysten johtajille. "Tasan ei käy onnen lahjat!"

  VastaaPoista
 21. Vaalilupauksista pitää aina ottaa puolet pois.

  Li Andersson taisi jo pehmennellä pakkoruotsia: se ei tule voimaan useaan vuoteen, vaan "vaatii huolellista harkintaa".

  Tämä vaatii huolellista harkintaa -teesi onkin mitä käyttökelpoisin nyt, kun ohjelmakohtia aletaan purkaa. Veikkaan, että sitä kuullaan eri ministerien suusta, jahka hallituksen aloittamispöly on laskeutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliitikon tapa on perustaa toimikunta tutkimaan erilaisia mahdollisuuksia. Siinä saattaa pitempikin aika vierähtää ja kansa on ehtinyt unohtaa koko asian. Vappusatanen oli Rinteeltä täysin harkittu vale, tiesi ettei sitä tule toteuttamaan. Uusi hallitus on tragikomediaa.

   Poista
  2. Kyllä sen ymmärtää, että kun hallitus muodostetaan tuollaisesta sillisalaatista, neuvotteluratkaisut tekemisistä muuttavat vaalilupauksia. Antti Rinteen vappusatanen oli kuitenkin harvinaisen tyly valhe, hänen täytyi tietää, että sellaista ei ikinä toteuta. Kaupan halpatuotteiden vastainen ohjelmakohta on ihan suoraan kepulta ja neuvostoliitolta. Hyi olkoon.

   Poista
  3. Kepudemarineuvostoliittohallitus = suunnitelmatalous.

   Poista
  4. Se minua kyllä ilahduttaa, että tuore ympäristöministeri Krista Mikkonen tyrmäsi lehden mukaan juuri sellutehdashankkeet: Meillä ei vaan yksinkertaisesti puu riitä. Hyvä Krista! Sanoo metsien ja koskemattoman luonnon ystävä ja puolustaja.

   Poista
  5. Viekää ruoka kemiläisten suista, syyt ovat jalot ja puhtaat!

   Poista
  6. Miksi SDP on hylännyt työläiset ja maalailee vain taivaanrantoja? - Oi Luojani miksi, en saata sitä ymmärtää. SDP on hylännyt itsensä.

   Poista
  7. Ymmärrän kyllä kemiläisiä, mutta jos vastakkain asetetaan ilmastoasiat eli metsien tulevaisuus ja ihmisen taloudellinen etu, asetan luonnon tilan eli ilmaston ykköseksi.

   Herra Harakan tehtävä siellä limusiinin takapenkillä hillotolpan vieressä on nyt miettiä pää sauhuten, miten järjestää Kemin miehille duunia. Suunnatkaamme katseemme Harakkaan, eikä Suomen metsiin.

   Poista
  8. Variksen tai Korpin minä vielä ymmärtäisin, mutta että oikein Harakka! - Kas kun ei Ruisrääkkä!

   Poista
  9. Minä laatisin Harakkana jonkin pitkäaikaisen projektin Kemin miehille. Mehän kai haluamme Euroopan ja koko maailman ykkösiksi ilmastonsuojelussa, mikäli oikein luin Rinteen ohjelmaa?

   Miehet voisi pikakouluttaa täyspalkallisella kurssilla ilmaston hiilidioksidi- ja typpiarvojen laskijoiksi joillain hienoilla vempeleillä. Jokaiselle annettaisiin oma reviiri, josta mies olisi vastuussa. Kuta paremmat arvot ja raportit, sitä parempi palkka. Miehillä olisi siis oma miehistönsä, joka tekisi tiettyjä pelastavia toimenpiteitä ja istuttaisi uusia lajeja ja suojelisi uhanalaisia eläimiä. Ja antaisi raporttia raportin perään.

   Nimimerkillä Kyllä tekevälle työtä ja raportintekoa löytyy ja hyvällä palkalla.

   Poista
  10. Sellaista se lienee, työn tuottavuus on unohdettu ja kepu tappaa työläiset nälkään, kun rajoittaa Pirkka- ja Rainbow-tuotteita. Taitaa sieltä joku kekkonen löytyä teloituskomppaniaakin johtamaan.

   Poista
  11. Kepu? Eikös asia olekaan uuden pääministerin uudistuslistalla?

   Poista
  12. Asia on sen kaltainen, että kyllä vaatimus listaan lisäämisestä tuli ilman epäilystä kepulta.

   Poista
 22. Tuskin ympäristöministeri yksinään Kemin sellutehdasta pystyy torppaamaan.
  Kyllä se sinne nousee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon mahdollista, ettei pystykään, jos ja kun tärkeät ministerit ajavat tehdasta voimalla.

   Hyvin selkeästi kyllä Mikkonen naulasi kantansa kiinni jo varhaisvaiheessa. Aika selvänä minäkin kuitenkin pidän, että Mikkosen yli jyrätään voimalla.

   Poista
 23. Ymäristöministeri joku jokunen ei taida saada muuta aikaiseksi kuin tuhoaa upean historiallisen kulttuurikohteemme, Malmin Lentokentän.

  Isorikasporvarista, mahtilahtari, Timo Harakan, omistuksista on Kauppalehdessä mielenkiintoinen selostus. - Porvari senkun porskuttaa ja minä syön Pirkka-lihapiirakoita! - Noh, hienoa, että hyvän palkkansa turvin Harakka pääsee rikastumaan entisestään, niitähän kaikki kiiltävä kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Mikkonen ei saa aikaiseksi ainakaan louskaavia tuulivoimapuistoja, joiden alle jää hehtaareittain ikimetsää.

   Onneksi Hyötytuuli Oy:n suunnittelema tuulivoimapuisto saatiin kansalaisadressilla estettyä. Se olisi raiskannut alleen mökkiseutuni ikivanhaa kulttuurimaisemaa monta hehtaaria lähes meren rantaan asti.

   Poista
  2. Ultra Bra ei oikeasti tiennyt mistä lauloi laulussaan Tuulivoimaa. Tällöin tuulivoima oli ihana sähkötön ja moottoriton Unelma.

   Tuulivoimalla on oikeasti hintansa, kuten kaikella.

   Poista
 24. En ole uskonut, enkä vieläkään usko, että sosdemit ajaisivat raskasta, ruumiillista työtätekevän kansanosan etuja. He ovat "siistin sisätyön" edustajia. Kaulusköyhälistöstikin demareita on aikoinaan nimitetty. Myös kahdella pallilla istujiksi joku on keksinyt puoluetta kutsua. Työnantajan etu menee usein työntekijän etujen edelle. No, toivottavasti edellämainitut luonnehdinnat ovat historiaa. Tai sitten ei. Tulokset puhuvat tulevaisuudessa miten on.
  Sos.demien suosion ymmärtää, sillä kuka nyt nykypäivänä enää haluaa kuulua vähänkin kommunismilta haiskahtaviin aatteisiin. Aito vasemmisto on luonut työntekijöille aikoinaan nykyiset "lokoisat" oltavat myös monilla sosiaalisilla uudistuksilla.
  Nyt säälitään pääomaa, uskotaan ja polvistutaan raukkaparka yrittäjien vaikeuksien ja kalliden työvoimakustannusten edessä. Työnantaja ja heidän rahansahan ne on yritysten menestyksen takana. Työntekijät ovat vain turhaa kulunkii ja firmojen suurempien voittojen esteenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa mitä ajavat, kun nyt kaikille on luvattu jotakin. Ehkäpä perusduunaritkin johonkin lupaukseen voisi sisällyttää. Kenties niihin uusiin kymmeniintuhansiin työpaikkoihin ja aktiivimallin purkuun? Tälle tietysti peukku!

   Ja meihin, joihin mikään tuki ei konsanaan ulotu, osuvat nämä veronkorotukset. Että osallisia ollaan kaikki. Taitaapi välillisistä veronkorotuksista päästä nauttimaan se perusduunarikin, joka ajelee päivittäin bensiiniautollaan Kemistä syvemmälle pohjoiseen metsätöihin.

   Poista
  2. Tämä vielä - ensin syötiin vappusatasesta puolet, sitten osa sellutehtaitten työpaikoista ja tuotoista ja nyt meni hoitajamitoituskin, sillä hoitajamitoitus ei toteudu tällä hallituskaudella – rahoista puuttuu puolet ja niin puuttuu hoitajiakin (yle.fi).

   Ja hallitus on istunut yhden päivän. Vauhti on kieltämättä aika kova tälla hallituksella.

   Poista
  3. En tunne itseäni perussuomalaiseen puolueeseen kuuluvaksi, enkä politiikalta mitään toivo. Kaikkeen olen pettynyt. Kuitenkin syvälle sisimpääni talletin, kun nauroitte väittäessäni PS:n kannatuksen nousevan tulevaisuudessa 30-40 prosenttiin. Ilman muuta on parin vuoden päästä kolmenkymmenen prosentin pakeilla. Ihmeitä saa tapahtua, jos ei siihen nouse. 40 prosenttia on ehkä mahdoton.

   Keskustapuolueen kannatus laskee ilman muuta alle kymmeneen prosenttiin ja sdp seuraa johtajapuoluettaan.

   Poista
  4. Taisi olla vain yksi, joka nauroi. Valtaosa ihmisistä ymmärtää kyllä, että perussuomalaisten puoluetta on kohdeltu vaalien jälkeen epäoikeudenmukaisesti ja demokratiaa halveksuen. Tämän myöntää moni ulkopuolinen korkean tason asiantuntijakin.

   Eipä voi muuta sanoa kuin että politiikka Suomessa on nyt jollakin tavalla rikki.

   Poista
  5. Kepu lankesi nyt ahneuksissaan kuoppaan, josta se ei koskaan kipua. Oppositiopaikka olisi tuonut maanviljelijöitä takaisin, Pirkka-tuotteiden herjatkaan eivät siihen nyt vaikuta, syöksy tulee olemaaan jyrkkä.

   Kepulle olen muistopuheenkin suunnitellut.

   Rauha hänen muistolleen, vaikeaa sitä oli kestää ja kamalaa se oli. Nyt kun vainaja lasketaan maan poveen, laitamme päälle niin hienon mahtavan järkäleen, että sieltä eivät lestadiolaisetkaan saa ylösnousemaan. Vainaja tunnettiin hyvänä porvarina ja kovana kommunistina, mistä nyt milloinkin sattui olemaan hyötyä.
   - Ikuisin jäähyväisin
   Suomen kansa.

   Poista
  6. ... ja nyt vielä eduskunnan puhemiehen nuija vaalien suurimmalle häviäjäpuolueelle.

   Ihan kuin oikeudenmukaisuudella ja demokratialla ei olisi mitään merkitystä. Miten pääministeri kehtaa? Ja kyllä hän kehtaa.

   Jos näin sekava meno jatkuu, tämän hallituksen taival jää väistämättä lyhyeksi.

   Poista
  7. Lyhyet ovat valheen jäljet. Matti Vanhasen laittoivat puhemieheksi, että saa työkkäristä kunnon korvaukset, kun jää heti sairikselle.

   Olen tänään kauhistellut ja paheksunut niitä pahoja ihmisiä, jotka joistain omituisista syistä törkeästi haukkuivat pappi Marjaana Toiviaista! - Minä erosin vain kirkosta ja asia on puolestani päiväjärjestyksessä.

   Poista
  8. Marjaana Toiviaisella ylilöi pahasti, kun hän kirjoitteli käsittämättömiä havaintojaan Suomesta ja kun hän vastusti hysteerisesti virkavaltaa, joka toimi pykälien muka rauhallisesti.

   Silti oli oikein, että törkeistä kirjoituksista tuli tuomio. Ei ketään pidä herjattaman julkisesti.

   Tässä nähdään hienosti, että Suomen laki toimii eikä tarvita erillisiä vihapuhepykäliä. Meillä on jo pykälät herjauksesta ja solvauksesta ja uhkailusta.

   Poista
  9. Onko tuomittujen nimet jo julkaistu valtamediassa vaiko vain mV-lehdessä?

   Poista
  10. Jaa, enpäs osaa sanoa. Ehkä sinä tiedät paremmin.

   Poista
  11. Mutta kun tunnut olevan poliitikkojen ja pakolaisten rötöksistä niin perillä!

   Poista
  12. Täytyyhän jonkun valvoa kansalaisten moraalia, jos se on heiltä kateissa.

   Poista
 25. Ymmärsinköhän nyt oikein, että Leonoora-armaani väitti työväenluokan olojen nousseen meillä nykyiselle tasolleen vain kommunistien toiminnan tuloksena?

  Läheltä seuranneena ja hieman mukanakin olleena rohkenen väittää vastaan: kiitos kuuluu ensi sijassa demareille, kommunistit toimivat korkeintaan pelotteena.

  Näkeehän sen katselemalla ympärilleen ja vertailemalla sen aikaisia oloja esim. puhtaassa demarivaltio Ruotsissa ja missä tahansa kommunistivaltiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiva! Hertta Kuusinen ja puolueensa olivatkin siis demareita!? Missäs nurkassa esim. vanha skdl sitten vaikutti ja kuinka kauan? Sieltä pimennostako he haamuina hyppivät pelottelemaan kommunismin pedoista.

   Poista
  2. Demarit ovat aina olleet työväen yhtenäisyyden hajoittajapuolue.
   Toki ymmärtäähän sen, etteivät he halua samaistua tahraisia haalareita yllään kantavaan rupusakkiin. Hehän ovat sentään fiksumpia ja oikein asiat tiedostavia. Kommunistit aivopestyjä ja valheilla petettyjä sinisilmiä. Eiks yeah!

   Poista
  3. Oloista eri valtioiden kesken vertailussa on otettava huomioon liian monta seikkaa, enkä siihen nyt rupeakaan. Mutta: Ketkä aikoinaan kommunistiseksi valtioiksi nimetyt keikkuvat nyt maailman mahtivaltioiden joukossa? Miten voi verrata meitä pohjoismaalaisia satamiljoonaisiin kansoihin ja heidän elämäänsä? Kiina esim. on
   kaukana edellä meistä teknologian yms. kapitalistisen ihannevaltion tiellä. Venäjä on nyt materialismia palvova, kapitalistinen länsiyhteiskunta.
   Ruotsi taas menettää koko ajan hienostuneen ja kuninkaallisen demariluokan arvokkuutta. Avoimet ovat maahanmuuttajille kurjistavat ja rapauttavat kultturien tuomilla ristiriidoilla, ongelmilla ja konflikteilla esimerkillisenä pidetyn yhteiskunnan. Niin käy myös pian meille kun aika etenee.
   Onko ihannevaltio se, joka teettää työt maahanmuuttaneilla orjilla ja itse nauttii tuloksista seksuaalisesti vapaina viettäen aikaansa nautintoja kuin linnanherrat homoklubeilla kokaa vetäen nenuunsa?
   Mitä esim. Pohjois- Korealla on, jota ei meillä ole? Millainen yhteiskuntamuoto on mm. Intiassa? Entä Israel tai Afrikan maat jne.
   En koskaan ole puolustanut enkä tule puolustamaan yhden miehen tai naisen diktatuuria. Kuinkas monta heitä pallolla onkaan huseerannut? Ei kovin monta miljardeista koostuviin maapallon asukkaisiin verraten, mutta pahaa jälkeä saavat aikaan, kun kansat suggeroidaan tiettyihin totuuksiin.

   Poista
  4. Fasismin käärme luikertelee myös vapaana jo Euroopan maissa vastareaktiona ja seurauksena avoimista rajoista ja eurooppalaisesta suuresta ihmisrakkaudesta.
   Aina kuherruskuukauksien jälkeen arki saa joka asiassa. Niin ylenmääräisessä vapaassa demokratiassakin. Kaikkea käytetään hyväksi jos pystytään omien hyötynäkökohtien varmisttamiseksi.

   Poista
  5. Fasismin käärme... Ai että rakastan metaforiasi, Leonoora.

   Itse ajattelin tuossa Suomen hyvinvoinnin luomisessa muutakin väestönosaa kuin duunareita. Vähäväkisiä on aina löytynyt yhtä lailla muualtakin.

   Äitini oli virastossa kanslisti, yksinhuoltaja, ja aina hänellä oli pienempi palkka kuin asentajilla, raksamiehillä tai tehtaantyöläisillä. Silti hän koulutti kaksi tyttöään yliopistoon asti, vaikkei tuolloin ollut muuta kuin opintolainat.

   Vasta myöhemmin aikuisena olen oivaltanut, että herranen aika, me taidettiin joskus kärsiä nälkää, kun joka päivä ei ollut lämmintä ruokaakaan. Kouluateria oli päivän lämmin ateria. Perunaa syötiin suolakurkun kera. Joten eipä ole ihme, että sorruin varastamaan kerran tuoreena opiskelijana Turussa kämppiksen jääkaapista kinkkusiivuja. Ajattelin maistaa yhden, mutta oli pakko ottaa lisää. Lopun olen kertonut ennenkin täällä..

   Niin, Leonoora, eivät kommunistit meitä tulleet pelastamaan, vaan demarit loivat valtion opintotakauksen opiskelijoita varten.
   Se auttoi meitä suuresti!

   Poista
  6. Kiitos Iines!
   Olen pahoillani, jos vääristelen historiaa. Wikipediasta luin Hertta K:n tietojen kihdalta, että hän on ollut alunalkaen luomassa (keiden kanssa?) monia sosiaalisia uudistuksia kouluoloihin, työaikalakiin jne. Taisi lapsilisätkin olla luettelossa? No, kuinka puolueeton wikipedian historiikki yms. tiedot ovat, aina sopii tietysti sitäkin epäillä. :)
   Mitenkäs sosiaalidemokraatteja kuvataan esim. romaanin "Täällä pohjan tähden alla" filmatisoinnissa?
   Simmottisii ja tämmöttisii.
   Politiikassakin ovat omat muoti-ilmiönsä. Filosofiset aallotkaan eivät pallollamme pysähdy. Joku tai jotkut saavat meidät aina vaan vakuutettua ajatuksistaan ainoina ja oikeina. On se toki hyvä, että joku ajattelee ja päättää puolestamme jos itse emme pysty tai kykene sukeltamaan tietojen ja asioiden syviin vesiin.
   Toisaalta miten paljon jää asioita piiloon, joista emme koskaan saa tietää mikä on totta ja mikä ei. Lopultahan kaikki on vain tulkintaa yhden tai muutaman alulle sysäämistä ajatusrakennelmista.

   Poista
  7. Leonoora, et vääristele. Minäkin paasaan suurella suulla, vaikken tarkistanut tietojani. Siis minulla on käsitys, ei tietoa. Hella Wuolijokikin oli SKDL:n naisia - tämän tarkistin. Mutta siis ajattelin itse uudemman ajan poliittisia uudistuksia.

   Poista
  8. Niin, opintotuki mainitaan SKDL:n perustamiskirjassa, mutta toteutui vasta 1972. Valtio takaamat opintolainat saatiin 1969. Nytpä tiedämme, että Iines opiskeli vuosina 1969-71.

   Poista
 26. Demareita minäkin pidän nykyisen hyvinvointiyhteiskunnan luojina, ja ennen kaikkea työväenluokan (saako näin sanoa?) olojen parantajina. Demarit ovat luoneet nykyiset tuet, ja monet tuet ovat tulleet tarpeeseen.

  Tämä runsas tukiviidakko on johtanut siihenkin, että tukia pidetään itsestäänselvinä tuloina.

  Minä en kannata vastikkeetonta tukea terveille enkä työkykyisille. Koulutuspaikkoja on yllin kyllin kautta Suomenniemen. Sitä voi vaikka nousta sijoiltaan ja astua kulkuvälineeseen toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Näin tekee lähes sata prosenttia korkeakouluopiskelijoista. Siitä vaan opintolaina tilille ja kirja nenän alle.

  Jos ei terve ja työkykyinen löydä omin voimin koulutus- tai työpaikkaa, tuensaajan voisi panna vaikka pakkokoulutukseen hoitajan (tai muun) työtä varten, ja koulutuksen jälkeen hoitajan työpaikka aukeaisi välittömästi normaalipalkalla. Tuetusta opiskelusta on turha itkeä palkkaa, koska se on epäpätevän ihmisen opiskelua.

  VastaaPoista
 27. Kuinka monta demarienemmistöistä eduskuntaa ja hallitusta meillä on ollut sodan jälkeen luomassa "hyvinvointia"? Minä en tiedä, täytyy myöntää, enkä jaksa googlata. Helle pehmentää aivot. Demari presidentit Kekkosen jälkeen kyllä tiedän. Eräs sai nobelin, jota edelleen ihmettelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan vain Lipposen hallitukset. Eikös tuo ollut kaikkien leikkausten kantaäitihallitus?

   Lipponen leikkasi 20 miljardia, kun taas Sipilä muutaman miljardin, oliko se 4 miljardin luokkaa? En muista, että Lipposta olisi kovasti silloin haukuttu.

   Poista
  2. Hyvinvointivaltion loivat varsinaisesti 1960- ja 1970-luvun hallitukset. Kutakuinkin 1980-luvulle tultaessa homma oli valmis. Lamavuodet ja valuuttakriisi 1990-luvulla sekä Suomen saattaminen EU kuntoon sai aikaan hyvinvointivaltion purkamista, leikkauksia. Kokoomus vastusti viimeiseen asti mm seuraavia julkisin varoin kustannettuja asioita: yleinen kirjasto, lapsilisät, peruskoulu, metro Hgissä ja terveyskeskukset.

   Valtaosa suomalaisista ei halua luopua edellä mainituista ja eräistä muistakin julkisista palveluista sekä pysyväksi jääneistä etuuksista kaikille (mm lapsilisät, opintososiaaliset etuudet).

   Poista
  3. Suuret sosiaaliset uuditukset tulivat 60-70-luvuilla, näkemyskysymys on, kuinka paljon se oli hallitusten ansiota. Siellä tehtiin päätökset, jotka oli pakko tehdä "nykyajan" vaatimusten mukaisesti. Kaiken mahdollisti jatkuva talouskasvu, rahaa riitti yhä enemmän.

   S-ryhmä, Nordea, Kesko, SRV ym. ovat maamme suurimmat vaikuttajat, puolueet, jos niin haluaa ajatella. S-ryhmä määrää kaupunkien ja kuntien asemakaavat, kaupankäynnin sijoittelun, tiukan paikan tullessa kaiken muunkin. Kaikki merkittävät poliitikot haluavat kuulua edes johonkin S-ryhmän elimeen. Juha Sipilän, Antti Rinteen tai kunnanhallitusten porukat sitten lyövät päätöksiin nimmarit ja leiman alle.

   Poista
 28. SDP oli heti sotien jälkeen ja sen jälkeen vapaan maailman airut maassamme. Toki sekaantui sitten kaikenlaiseen. Maamme valtapuolueet saivat rahoituksensa KGB:ltä, SdP:kin sitä otti, mutta 60-70 luvun taitteen paljastus, jonka mukaan sai rahaa myös CIA:lta, on ikuisesti puolueelle kunniaksi, vaikka silloin sitä pidettiin synneistä pahimpana. Vaaran vuosina, muutamana vuonna neljäkymmentäluvulla ja sen jälkeenkin, oli tärkeää, että neuvostoliitto ja kommunistit pystyttiin pitämään joissain rajoissa.

  Kepu ei siihen koskaan pystynyt, eikä sitä halunnutkaan, kekkonen oli itänaapurin mies ja voivuoria sekä maitojärviä sai tehdä ja siitä vielä maksettiinkin.

  Minusta tuli SDP:n mies Mauno Koiviston myötä. Edelleen pidän häntä presidenteistämme parhaana. Vaikeassa maailmanpolitiikan murroksessa, toteutti huippuviisasta politiikkaa, jota arvostettiin venäjällä ja USA:ssa.

  Kepun entinen outo heppu, puoluesihteeri Jarmo Korhonen, paahtoi ja ilkkui kirjassaan siitä, kuinka KGB Koiviston aikana käveli Suomen hallituksen läpi aina tahtoessaan. Pitää kuitenkin muistaa, että se oli lähtötilanne, se perintö, jonka Koivisto kekkoselta sai. Koivisto lakkautti sen ja YYA-sopimuksen, olen ikuisesti kiitollinen, Mauno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähänkin täytyy se lisätä, että enää ei näköpiirissä ole sellaista mahdollisuutta, että SDP:tä vielä äänestäisin. Hyi olkoon.

   Poista
  2. SKDL:stä minulla ei ole varsinaisia muistikuvia. Muistan vain Ele Aleniuksen, joka oli niin viisas mies, ettei häntä kyennyt kukaan ymmärtämään. Ja Hectorin, joka halusi seistä jalat tukevasti joka puolella.

   Poista
 29. Palautan vielä mieleenne - juttuuni viitaten - ruotsin kielen tärkeyden. Kas tässä teille pikakurssi kieleen:

  - Voiton päivä = Dagen utan smör

  - Pyörällä päästään = Med cykel från sitt huvud

  - Kuusijuhla = Sexfestival

  - Laskekaa Suomen lippu = Räkna finska biljetten

  - Onko sinulla jo jojo? = Har du redan redan redan?

  - Viis siitä = Fem därifrån

  (Twitterin kautta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smör, smör, det börjar att regna och ukkonen snart-piakkoin!

   Poista
  2. Ukkosta on muuten hauska katsoa tästä reaaliaikaisesta salamatutkasta:

   http://www.lightningmaps.org/?lang=fi#m=oss;t=3;s=0;o=0;b=0.00;ts=0;

   Katson siitä joskus, mihin salama on iskenyt. Paikan näkee.

   Poista
 30. Ukkonen ajoi täällä katon yli ees ja taas kolukärryineen. Väläytteli ajovalojaan kuin mainoslaasereita ikään. Tuuli yltyi myrskylukemiin ja iltakahvin keitto myöhästyi sähkökatkoksen takia. Yhden television on jo salama saanut eränä kesänä tuhottua. Maaseudulla kovat ukkoset saavat varovaisemmiksi. Kaikki töpselit on irrotettava rasioista. Kaupunkikotona on hyvät maadoitukset, joten siellä ei tarvitse pelätä, mihin puuhun tai lähelle maahan salama iskee.
  Ohi meluilma vihdoin meni, sähköt tuli ja ilmakin on pesty puhtaaksi. :)

  VastaaPoista
 31. Aina luvataan hurjia ukkosia, ja sitten niitä ei tulekaan, useimmat menevät ohi minun asuinpaikoistani. Tavallaan tietysti kivaa, mutta kaupungissa nautin ukkosista. Maalla en, koska puutalossa ei ole mitään suojaa. Siellä on ihan luonnon armoilla.

  On ihan järkevää irrottaa laitteet pistorasioista. Ja panna sähköt pois pahimman myräkän ajaksi.

  Nyt on ihanan viileä ja raikas aamu. Kaikki on sateen jäljiltä märkää ja tuoksuvaa. Siis meille tuli pelkkä sade.

  VastaaPoista
 32. Heleätä helluntaita!
  Jos ei ole heilaa helluntaina niin juhannuksena on jono ovella. :) Positiivinen versio vanhasta ja pessimistisestä. Siinähän povataan, jos ei helluntaina, niin sitten ei mukamas koko kesänä. Höpö höpö!
  Täällä jälleen ukkoilmanherra tervehti kovaäänisesti. Muutama pisarakin ropsahti pihakeinussa kiikkujan paljaalle iholle. Joskus pilvet kiertävät ison järven, eivätkä lähde sitä ylittämään. Korkeita lähivaarojakin karttavat, mutta jos uhkarokeat pilvimassat ne ylittävät ja tänne saapuvat, rytisee kunnolla. Rintama jää silloin pyörimään alueelle pitemmäksi aikaa ikään kuin etsien ulospääsyä vaarojen ja vesien yli.
  Tällä hetkellä taitaa vain säikytellä ja sittenkin valita esitykselleen toisen reitin. Trooppisen kosteaa ja kuumaa on täälläkin ilmanala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonon toivossa.. Siis juuri samoin sanotaan kesäpaikkakunnallani, jonka ukkonen kiertää usein kaukaa: Se ei tule Markaisten vuoren yli kylään, eikä helpolla lähesty saati ylitä merta. Jos onnistuu menemään, niin onkin kova ja kestää kauan meren päällä.

   Helluntai oli ennen kova biletysjuhla. Nuoret keinuivat ja rällästivät luonnossa vilkuillen ujosti, josko se sulhanen löytyisi, tai morsmaikku. Ei siihen aikaan poika uskaltanut vilkuilla poikaa, ainakaan sillä silmällä.

   Poista
  2. Haa, juuri samaa toteat tuossa alla, en heti huomannut!

   Poista
 33. Helluntaina ennen muinoin nuoret kokoontuivat tansseihin ja katsastelivat siellä mielitiettyä itselleen, siitäkö tuo edellä mainitsemani kansanviisaus lie peräisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiasta on toinenkin viisaus: kellä heila helluntaina, sillä lapsi laskiaisena.

   Poista
 34. Meille ei tullut ilmatieteen laitoksen lupaamia ukkosia eikä sateita. Ilma onneksi eilisestä painostavuudestaan viileni.

  Teidän kiusaksenne laitan Dylanin upean rokin version säätiedotuksestaan. "Tulloo vehtä kovvoo!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikin kuuntelussa taidan olla vähän autistinen. Tämän version löysin tänään ja olen sen kuunnellut jo lukemattomia kertoja. Niin minulle käy näissä, kun innostun, kuuntelen niin puhki, etten ehkä koskaan enää kuuntele. Oma vitsini on aina puhua maailman parhaasta kappaleesta, mutta tämä saattaa olla.

   Poista
  2. Eipä tullutkaan tänne rajua ukkosta ja myrskyä uudelleen. Ainakaan vielä. Nyt ei haittaa vaikka yöllä tulisikin, sillä tulin maadoitettuun majaani.
   Dylan jäi minulle jotenkin vieraamaksi kuin Donovan.Kenties olin nuorena enemmän folk kuin rock.

   Poista
  3. Sama vika minulla. Saatan kuunnella saman kipaleen monta kertaa peräkkäin tunnelmoiden. Minäkin olin nuorena enemmän folk. Tykkäsin kauniista lauluista, mm. Simon & Garfunkelista ja Joan Baezista ja myös Donovanista. Ja Mary Hopkinsista.

   Poista
  4. Ja Hiski Salomaasta. Keksin hänet tällöin. Kukaan muu ei vielä ollut huomannut Hiskiä.

   Poista
  5. Hiski on Hiski,on suuri, mutta Donovan oli ison maailman heikompi kopio Irwin Goodmanista. Joan Baez taisi jossain vaiheessa olla Dylanin sussu. Joanilla oli heleä ääni ja coverbiisit tulivat iloisesti helkkyen, hän oli ihana jukeboxi. Simonista & Garfunkelista minäkin tykkään. Joku ihmetteli, mitä Art Garfunkel kaksikossa teki, kun Simon kirjoitti kaikki laulut ja lauloikin kai enemmän. Stemmat sen tekivät, äänensä sopivat upeasti yhteen. Juuri nyt minulla on kausi, etten voi heitä kuunnella lainkaan, jossain vaiheessa soivat kuulokkeistani liian usein.

   Poista
  6. Dylanin Hard Rainissa on sellaista parhaan taiteen moniselitteisyyttä, tulkinnat eivät ole itsestään selviä.Tänä päivänä voisi ajatella esimerkiksi, että osasi ennustaa Sipilän ja Rinteen hallitukset. Pask...eiku rankkasade, tulee niskaan!

   Poista
  7. Martin Scorsesen elokuvassa Dylanista tuo esitys Hard Rainista nähtiin liikkuvana kuvanakin. Heh, minäkään en oikeasti ymmärrä Dylania, ihailemaani neroa, lainkaan, mikä viesti tuolla Elmo-maskilla on naamassaan? - Herra ja Dylan tietävät, eivät kerro.

   Poista
  8. Heh, se oli hauskaa, kun Dylanilla oli kristinuskovainen kautensa. Edistykselliset löivät arvosteluissaan levyt lattanaksi. Tänä päivänä kriitikot, nuo hauskat pikku hemmot hikisissä pipoissaan, myöntävät sen(kin) ajan levyt erittäin hyviksi.

   Dylan on ensi maanantaina Helsingissä, ehkä viimeinen tilaisuus nähdä 78-vuotias mies. Katsoin kalliita lippuja, mutta niitä ei ole jäljelle kuin urkuparville, joista ei näe mitään. Firmat vievät parhaat liput heti päältä, niillä on etuosto-oikeus. Jätän väliin, vaikka mieli tekisi. Jotain sataneljäkymmpiä/per lippu, mutta raha ei tässä ratkaise. Ainoastaan se, että levyiltä kuulee parhaiten ja Juutuubista näkeekin jotain.

   Poista
  9. Heh, ruotsalaiset akateemiset tyttelit haukkasivat paskaa, kun myönsivät Dylanille Nobelin. Luulivat sillä itseään nostavansa, mutta Zimmerman ei syrjäisen pikkumaan pikku-, pikkubileisiin kerinnyt tulla.

   Poista
  10. Ihan mielenkiintoinen yritys kuitenkin yrittää palkita laulurunoutta kirjallisuuden saralla.

   Poista
  11. Millin verran rahaakin palkinto kai sisälsi. Ei sellainen Bobille mitään merkitse, ainoastaan köyhät protonien nyhertäjät ja laboratoriomöröt tai talousteorioiden nysvääjät semmoisesta summasta riemastuvat. Bob sai tietysti rahat, mutta jatkoi ikuista keikkakiertuettaan ilman mitään häiriöitä moisista.

   Poista
 35. Joku uutinen kertoi, että koskaan laborantin töitä tekemätön, mutta siksi valmistunut, Jari Lindström, olisi ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi. Jos se pitää paikkansa, älkää ikinä maksako sille mitään, työn vieroksuja sen on ihan selkeästi. Paperitehtaallakin oli luottamusmies, kun työhommat eivät huvittaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisisia työnantajia kehoittaisin riemumielellä Lindströmin palkkaamaan, mutta olevan tarkka siitä, että tekee työnsä jämptisti eikä lusmuile tai nuku työaikana. En sano, että sellaista pitäisi tässä tapauksessa uskoa, mutta hyvä se on varansa kaiken maailman työttömien kanssa pitää.

   Poista
 36. Se oli Meklulla muijansa kanssa ihan eksy ja kyseli vissiin synagogaa ku Malminkatu ei iksäkli ollu Meklu. No mä neuvoin.

  Tosi ku våda.

  Täston pirusti aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis R. Z.

   I. H.

   Poista
  2. Saakeli, minulla on ensin maanantaiaamuksi buukattu kultturimatka neuvostoliittoon. Tarkoittaa ilman maihin menemistä suoritettua Tallinnan matkaa. Olen laivayhtiöltä etukäteen tilannut jonkun laatikollisen kulttuuria. Lähipäivinä teen päätöksen ja mahdollisesti tilaan lipun konserttiin, vaikka olisin sitten vaikka urkuparven takana.

   Donovanin ihailijoille kerron, että Dylan oli folkin kulmakivi. Folkkarit vetivät herneen nenään, kun Dylan siityi sähkökitaraan. Zimmerman on sen jälkeen onnistunut faninsa suututtamaan kerta toisensa jälkeen, yhä uudelleen ja uudelleen. Hän on omien polkujensa kulkija, häneltä ei odota artistien yleisällöä spuglua: "te olette hieno yleisö!"

   Poista
  3. Otas joku konjakkipaukku säkin, senkin merietevikkö.

   Tai iku*

   Kerran = Aina

   Poista
  4. No jaa, unohdin, olihan sivistyspaketeissani myös melkein sellaista. Jotain ihme leikattua konjakkia kolme pulloa, kun kuuden satsi kaverin kanssa laitettiin puokkiin orderiin.

   Poista
  5. Että maailma pelastuisi, laitoin potut kiehumaan. Kunnon vegeruokaa, vielä kuusi viljaporsaan filepihviä on jäljellä, mutta kohta ei yhtään. Lisäksi aion nauttia silliä ja voita, sekä ruisleipää. Ruokajuomaksi valitsen mait...eikäkö vaalean lagerin. Jos hiukoo, niin toisen.

   Poista
  6. Gastronomiystäväni kehoitti paistamaan vegepossut vain kevyesti ja laittamaan sen jälkeen viideksitoista minutiksi uuniin. Mehukkuus kuulemma säilyy paremmin. En minä semmoista, pannulla vaan, siitä tuli maittavaa.

   Poista
 37. Otsikosta:
  "..ja näpit irti ydinvoiman suunnittelutyöstä. Tulix selväx."

  Iikka

  ..taikka ma tulen takasin.

  VastaaPoista
 38. Nyt sanon ruman sanan. Blogger heitti uuden tekstini taivaan tuuliin! Kirjoitin sit6ä innoissani kaksi tuntia ja hain kuvaa. Ei sitä mitenkään pysty kai palauttamaan? Otsikko vain jäi. Vietävän Bloggerin kakkapää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvo: vaikka kuinka harmittaa, kirjoita välittömästi teksti uudestaan! Silloin siitä muistaa lauseet vielä hyvin, etenkin parhaat kohdat, ja tekstistä tulee parempi kuin mitä se hornaan hävinnyt oli! Näin on nännit! - m

   Poista
  2. Se alkoi näin: Kuka perustaisi Ihmisen puolueen? Ihmisen, ei ihmisten. - -

   Teksti ei ollut poliittinen ollenkaan, vaan kuvasi ihmistä digin armoilla kafkamaisessa viidakossa, jossa ihminen on ulkoistettu ihmisettömään labyrinttilinnakkeeseen. Missään ei ole kasvoja ja äänikin on mekaaninen digiääni, joka sanoo ihmiselle, mitä tehdä. Tämä vain, jos ihminen saa äänen kiinni.

   Poista
  3. Tämä teema tuli viimeisistä kokemuksistani asiakaspalveluiden kanssa: postilinnake, dnalinnake ja hs-linnake.

   Poista
  4. Me pöjät karjapäät olemme hyväksyneet sen, että palvelu on kaikkialta poistettu. Hyvää palvelua on nykyään, kun saa kaiken tehdä internetissä itse. Heh, passia hakiessani innostuin, kun hakemuksen saikin tehdä netissä. Yhtään se ei asiaa helpottanut, oli vain lisähomma ja poliisilaitoksella piti silti käydä tunnistautumássa ja passi sitten myöhemmin hakea matkahuollosta.

   Poista
 39. Ei kaikki kehitys huonoa kehitystä ole.


  Kävin tänään tukanleikkuulla. Päivittelimme mekin, kampaajatar ja minä, sitä miten monia asia nykyisin on huonommin kuin "ennen vanhaan”. Ja että ihmisiltä mm. ulkoistetaan työt Kiinaan. Sanoin "sinun työtäsi on vaikea Kiinaan viedä", etc, hän siihen että "älä sano, kohta Kiinasta saa ostaa sellaisen häkkyrän joka leikkaa tukan kotona", etc. Hän lisäsi että "hoitaahan nykyisin robotitkin vanhuksia palvelutaloissa”, ja se hänen mielestään on kauheaa. Minä sanoin että "kun mennään 10-20 vuotta eteenpäin niin teknologia on niin kehittynyttä ettei kukaan erota robottia enää ihmisestä. Ei edes palvelutalon johtaja". Hän siihen että "niin mutta haluaako ne mummot ja papat robotteja?" Minä siihen että "ajattelepa dementikkoa... se saa miljoona kertaa kertoa saman tarinan ja tää hoitarobotti hymyilee vaan ystävällisesti ja sanoo 'sepäs mielenkiintoista, kertoisitko tästä hieman enemmän'?" Siitä tämä tukanleikkaajani oli samaa mieltä. Ja taas me papit naurettiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi missä olet ollut sinisilmäinen poikani Mikis?
   Missä olet ollut nuori rakastamani?
   - Olen kompuroinnut kahdentoista sumuisen vuoren rinteillä.
   Olen patikoinnut seitsemässä surullisessa sademetsässä.
   Olen nähnyt seitsemän kuollutta merta.
   Olen ollut kymmenentuhatta mailia hautausmaiden sisällä.
   Ja niin se on, kova sade iskee, rankkasade lyö ja se on kova, kova se on, kova se on.

   Poista
 40. Eiköhän auteta Iines-neitoa ja tehdä kadonneen blogialustuksen tilalle uusi ja parempi joukkoistamalla. Minä voin aloittaa, meinaan kun olen ennenkin aloittanut:

  Ihmisen pojan puolue

  Kuka perustaisi Ihmisen puolueen? Ihmisen, ei ihmisten. Eikä minä tahansa ihmisen, vääränvärisen tai monisukuisen, vaan Oikean Ihmisen, sellaisen jonka pelastajaksi ilmoittautui aikoinaan eräs Ihmisen poika.

  No, myöhemmin hänkin sekosi ja antoi ymmärtää olevansa Jumalan poika, mutta antakaamme se hänelle anteeksi niin kuin Rinteen siunattu hallitus antaa meillekin verovelkamme anteeksi.

  Ihmisen pojan puolueen puolueohjelma on lyhyt kuin kaunis virsi: Se jolla on, sillä annetaan. Toiminnan tärkein painopiste on...

  (jatkuu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on hyvä lähtökohta, vähän sama kuin minulla jutussani: nyt ei ole kyseessä jo tuettu, vaan tukematon ihminen. Hyvä Tapsa!

   Poista
  2. Hieno idea, Tapsa. Olisi hauska kirjoittaa taas kimpassa joku jatkojuttu. Tämän aiheen Iines nyt nappasi suuppiinsa, ja hyvän alustuksen (ilman meitä, hänen lukijalaumaansa) tekikin! Mutta joku toinen aihe?


   Olen nyt itse lähdössä Kainuunkiertueelle (Sotkamo, Paltamo, ym. ja tietysti rakas - oi niin kammottavan rakas Otanmäki!), siksi vaikenen vähäksi aikaa. - Ps. Muistan kun kerran vuosia sitten viestitin että vaikenen n. viikoksi... niin Jape ystävällisesti oli heti huolehtimassa: "Miksi niin vähäksi aikaa vain?"

   Poista
  3. Kuksassa kun sitten istut (Mainari taitaa olla suljettu), ja samaan pöytään istahtaa elämän murjoma vanha mainari, niin sano minulta terveisiä ja ottakaa ryyppy vanhoille hyville ajoille.

   Tapsa

   Poista
  4. En tarkoittanut tyssätä sulkakyniä, vaan kun juttu oli siis valmis ennen kuin Blogger hukkasi sen. Eikä jutustani mikään hyvä tullut, mikis, älänyvviitti. Siihen ei tullut kepeyttä mukaan ja siksi se on huono, oikein huono.

   Poista
 41. ...vähävaraisten auttaminen ja heikkojen tukeminen,
  tähtäimessä vappusatasten sijaan jopa vapputonnit.
  Ihmisen pojan puolue antaa köyhälle leipää ja olutta,
  porvareille viisautta ja hyviä kauppoja, vähän kaviaaria fileen päälle.
  Köyhille puolue ajaa Kallioon lisää kapakoita, koska niitä on siellä selvästi liian vähän, ruokajonoihin hommaa nopeuttavat ja kätevät vuorolippuautomaatit.
  Pitkää siltaa lyhennetään puolueen toimesta kolme metriä. Muille puolueille toivotaan.... (jatkuu)

  VastaaPoista
 42. Jos ajaa 10 000 kilometriä kuukaudessa 15 litraa polttoainetta sadalla kilometrillä kuluttavalla ajoneuvolla ja samassa kuussa ostaa 600 savuketta, 45 litraa limpsaa, 100 tölkkiä keskikaljaa sekä 20 pulloa viiniä, niin joutuu pulittamaan 161 € enemmän tulevien kulutusverokorotusten vuoksi. En ihmettele, että Pihtiputaan mummo on raivoissaan.

  VastaaPoista
 43. Tuskin Pihtiputaan mummolla on autoa, joka kuluttaa 15 litraa sadalla kilometrillä. Eikä mummo varmaan juo limonadejakaan, saati kaljaa ja viiniä, ja tupakastakaan ei taida olla tietoa.

  Mutta johonkin nuoreen jääkiekkosankariin nuo kulutusluvut voivat osuakin. Se vaan, että heillä kai on varaa maksaa mutisematta veroja. Ovat iloisia veronmaksajia eivätkä muuta rahan perässä ulkomaille.

  Sen sijaan siihen autoilevaan, tupakoivaan ja kiroilevaan juoppoon kuusamolaispapukkaan, jonka tulot ovat 700 e/kk, nuo voivat osua, kun hän autoilee päivittäin metsätöihin pohjoiseen päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo tyydy kessuun ja korven kyyneliin.

   Poista
  2. Juice ja Senaattori?

   Vepa!

   Silakka-apajilla.

   Kiitti tiehens ^.

   I. (niinku impropable) H. (niinku oHHOH)

   Poista
  3. Ryhdyn lukemaan.

   Mannerheimin ruusu on päivystyshuoneen kaapin päällä (opossumista tehdyn Turren alla, koko on 55) sillä kaapinoven lukon avain on väärän kaapin oven lukon avain.

   Vain Turrelle duunia.

   Erään kerran olen nähnyt Dead Cat:in avustavan Turrea tuulisemman paikan töissä (mikrofonin tuulisuojuksia - yleisnimitys turre, tavaramerkkaihin kuuluu mm. D. C.)

   Turre päässä kävin isoisäni mukana Käpylän raveissa, kahvit joimme tornin kolmannessa kerroksessa.

   Hän keksi että hiitin aikana voisi soida musiikki. Sousan marsseja sisältänyt levy kuluikin loppuun. Laiskuuttani en tiedä muiden maiden käytännöistä mutta Veikkaus vaikuttaa jatkavan tätä hoksattua toimitusta.

   Pidän asioiden rytmien yhteensujuvuuden tavoittelua mielekkäänä harrastuksena.

   Raija Oranen.

   Saa nähdä nyt.

   Kokeikaapa hitsata kaasulla kuunnellen Bach:ia. Saumassa on se selvä ero Verdi:in että se on pintarumempi mutta aina luja.

   Ilmeni että hyttysten vuoroa kiusata minua ei voida siirtää myöhemmälle kesälle joten harkitsen polvien uusmallisten tekonivelien omistajuutta. Saisin ainakin rauhan lukea, saakeli! Edellisellä kerralla nautin Marsipaanisotilaan.

   Hyttyset poies r.y.? www.ruttuhyshytty.rus ?

   Kaasutanko teiät perkeleet, täh...

   Tupakat loppu.

   Apurahat loppu.

   Nyt sitä pontikkaa. Metyleenisinellä ja sillä kun sivelen niin jo.

   Blue men, hmph. My idea! The nerve of some people...

   Iippo Hoopo

   Poista
  4. Raija Oranen, Mannerheimin ruusu. Tätä katselin juuri maailman kauneimmassa kirjastossa, josta julkaisen kuvan vielä jossain kirjoituksessani - otin sen juuri ja ajattelin, että tämän julkaisen blogissani.

   Mutta siis se kirja. Voi olla, että lainaan sen vielä.

   Poista