24.12.2011(Valokuva Iines)

52 kommenttia:

 1. Kortissasi on paras joulun tunnelma, kiitos!

  Hyvää joulua Iinekselle ja kaikille, jotka tämän lukevat!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ihanainen! Riemullista, tai ainakin harmitonta joulua kaikille!

  Jos joku tahtoo katsoa lisää pikkuväkeä piironkini päältä, niin sitä löytyy täältä.

  VastaaPoista
 3. Iines!
  Koska lapset tulevat panemaan huushollin mullinmallin muutaman päivän päästä, niin toivotan sinulle nyt myös hyvää uutta vuotta.

  En ole ehtinyt vierailla täällä kovin paljon tänä vuonna, mutta mitä olen lukenut, siitä olen tykännyt. Erityisesti pidän tuosta sinun lukupiiristäsi. Sellaisia ei ole ikinä liikaa!

  Eniten olen kyllä rakastanut niitä kesäisiä perhoskuviasi.

  Hyvää uutta vuotta myös muille täällä blogissa asusteleville tai kyläläisille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Ripsa, samoin sinulle hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

  Perhoskuvia halajan itsekin taas ottamaan. Onneksi joulupukki muisti minua muhkealla hyönteiskirjalla, jota voin tavailla kaikenlaisia öttiäisiä odotellessani.

  Leppoisia joulunpyhien jatkumisia kaikille muillekin! Tulkoon kaunis päivä!

  VastaaPoista
 5. Iloista joulua kaikille!

  VastaaPoista
 6. Iines, kiitos kaikista haastavista kirjoituksistasi. kaikkiin en ole osannut vastata, mutta kaikki ne ovat saaneet ajatukseni myllertämään.

  Olen onnellinen siitä, että olen saanut niin monta vuotta lukea sinua.

  Hyvää joulun juhlaa Sinulle ja lähimmillesi

  VastaaPoista
 7. Klara vappen, hela natten!

  Ei kun siis hyvää joulunjatkoa!

  Tillman puhuu asiaa. Kiitos Iines!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tillman että sanot kauniisti minusta - Tillmanille itselleen kiitos rehellisistä aivoituksistaan omissa jutuissaan. - Noh, nyt tämä menee hymistelyksi, mutta kivahan on saada hyviä sanoja osakseen ja myös antaa niitä eteenpäin.

  Minä olen siis iloinen ja kiitollinen ylipäänsä siitä, että tälle blogiplaneetalle on osunut ihmisiä, jotka viestivät kanssani tai jotka lukevat sanojani ja tarjoavat omiaan. Erikoiskiitos niille, jotka uskaltavat olla eri mieltä esittämistäni suurtotuuksista ja leiskuvista ajatusluisteluistani. Se elähdyttää suuresti ja siivittää minua lentoon. Voi se olla kananlentokin, lento kuitenkin.

  Täällä istutaan nyt sähköttömässä huushollissa ja ihmetellään, mitä jääkaapin ja pakastimen sisällölle kohta tapahtuu, elleivät sähkömiehet löydä linjoille kaatuneita puita ajoissa. Myrskyä on kuitenkin jännittävää katsella ja kuunnella. Viis kylmäkaappien sisällöistä!

  Mukavaa tapania vaan kaikille, Tapsalle nimpparionnea ja kivaa päivää, kuten myös Kuunkuiskeelle ja kaikille muille!

  VastaaPoista
 9. Tapaninpäivän joulutunnelmaa!

  HS sanoo, ettei vastaavaa myrskyä ole koettu sitten vuoden 2004. Silloin muistan jossain Hämeessä autossa odottaneeni tielle kaatuneiden puiden raivausta.

  Pohjois-Uudellamaalla taitaa nyt myrsky olla pahimmillaan, onneksi pihapuut ovat aika tukevarunkoisia, pahannäköisesti silti vaappuvat. Sähköt on ainakin toistaiseksi.

  VastaaPoista
 10. Tapaninpäivän jatkoa Iinekselle ja muille ystävilleen!

  Toivottavasti tosiaan pääset, nettiisi - sähkökatkos teillä päin olisi harmi lukijakunnallesikin.
  Vaikka mikset pääsisi siellä kaupunkioloissa, kaupungissahan sähköt harvemmin katkeavat ja mahdolliset katkoksetkin korjataan yleensä nopeasti.

  Palasin tässä joulunvietosta tyttären luota, jossa sähköt katkesivat viime yönä, kun puu kaatui linjalle. Maalla ei tällaisena päivänä voi odottaa ihan heti korjaajaa.

  VastaaPoista
 11. Siis sähkökatkos kesti tähän asti, puoli kolmeen, aamuyhdeksästä, eli viitisen tuntia.

  Eikä tässä vielä kaikki, Dna:n matkapuhelin- ja kaapeliyhteyskin katkesi samaan aikaan, eli puhelin ja televisio ja mokkulanetti olivat mykkiä. Olimme kaikinpuolisessa pimennossa, kun radiossakaan ei ollut pattereita.

  Hankalinta oli kyllä pakastimen ja jääkaapin lämpeneminen, ja pakastin vilkuttikin jo punaista hätävaloa, kun sähkö kytkeytyi. Kohta olisi pitänyt purkaa jouluruuat kinkkuineen ja herkkuineen ämpäreihin tai laatikoihin ulosvietäväksi yöksi.

  VastaaPoista
 12. Kiitos vaan Sokealle kanalle toivotuksista! Samoin sinnepäin mukavaa tapaniniltaa!

  PS Toivottavasti Riku sinulta ei katkea sähköt. Netistä juuri katsoin että peräti 260 000 taloutta on kärsinyt tai edelleen kärsimässä sähkökatkosta ja tietoliikennehäiriöistä. Minunkin työpöytävalaisimeni vilkkuu tasaiseen tahtiin edellleen.

  VastaaPoista
 13. Eivät sähköt katkenneet, vaikka mistä tuon lopullisesti tietää, kun ilmeisesti tuuli melko kauan jonkunlaisella voimalla jatkaa. Minä luulin, että sen piti laantua puoleen päivään mennessä. Taidan heittää ilmatieteen laitoksen aina huonot sääennusteet internetin roskikseen, Foreca on paljon useammin lähellä totuutta.

  Noin laajaa myräkkää ei ole tainnut ollakaan, 260 000 taloutta on lehtitietojen mukaan katkosista kärsinyt. Ainoa harmi minulla on ollut televisiokanavien pätkiminen.

  VastaaPoista
 14. Tapsa pani myrskyksi, annetaanko anteeksi?

  (Teällä ei kyllä paljoa huojuta, soapi puhaltaa vielä lujemmin!)

  VastaaPoista
 15. Myrskyisät Tapaninterveiset vaan kaikille.

  Kuulinkin juuri velipojalta Kajaanista, että siellä vaan vähän tuulee. Täälläkin on totta puhuen tyyntynyt, toistaiseksi.

  Mitenkähän lie mökillä, kauhulla ajattelen.

  VastaaPoista
 16. Tänään tulin Tallinnasta. Kaupunki on muuttunut aika tylsäksi kun siellä on liikaa ihmisiä jotka eivät sinne kuulu. (Se siis koskee myös minua.) Mutta voi Herran Jumala ... En ole IKINÄ ollut niin upeassa myrskyssä kuin olin äsken... se koko laiva natisisi, ja vaikka siinä on vakaajat, se keinui... se oli samperin upeaa! Olin föörissä ja katselin kun meri pärski, multa meinas lentää pää irti minusta, se oli saatanan kivaa. Kauheita pärskeitä! Sitten siihen tuli yks ukko, sillä oli Tallinkin haalarit päällä, vanha ja vakavan näköinen ukko, se sanoi "Sun pitää tulla pois täältä!". Uskoin, kun se oli niin totinen. Ja enemmän minä uskoin sitä kun ne lopettivat alkoholin myynnin kaikissa myyntipisteissä. (Tiedän, että niin tehdään aina kun tilanne on "aika" vakava...) Musta se oli UPEETA!

  Olen MeriMyyrä. Rakastan aaltoja, etenkin jos ne on Korkeita! Ne ovat Kivoja!

  Eräänä kesänä ajoin autollani (Fiat Punto) erästä soratietä pitkin. Tulin erääseen kylään. Siinä oli (suhteettoman) iso tori. Torin yhdellä reunalla oli Apteekki, toisella Kauppa, kolmannella Linja-autopysäkki, ja neljännellä jotain muuta (jota en nyt muista). Keskellä toria oli kaksi (2) penkkiä jotka olivat noin 15 jaardin päässä toisistaan. No, siinä toisessa penkissä istui yks ukko jolla oli kuluneen näköinen ruskea salkku siinä vieressään. Minä istuin siinä toisessa penkissä ja katselin häntä. Hänkin katseli minua. Sitten hän aukaisi sen (aika kulahtaneen) näköisen salkkunsa ja otti sieltä viinapullon ja ja otti siitä viinapullosta ERITTÄIN rauhallisen ryypyn. Sitten hän pisti korkin kiinni ja taas katseltiin toisiamme. (aika kauan.) No, noin 14 minuutin kuluttua hän taas aukaisi salkkunsa, otti sieltä pullon ja avasi sen ja otti taas yhtä rauhallisen ryypyn kuin äsken. Taas tuijottelimme toisiamme. (Ei siinä mitään muutakaan voinut tehdä?) Mutta sitten menin autolleni (Fiat Punto) ja ajoin sieltä pois. Illalla tulin kaupunkiin jonka nimi on Kuressaari. Söin siellä kalaa, se oli pahaa, jätin 1/3 osaa siitä syömättä. Ja pomppasin hotellihuoneeni täkin alla ja rupesin nukkumaan. (Ps. Aamulla satoi kamalasti vettä.)

  VastaaPoista
 17. Minäkin ajattelen kauhulla mökkiäni siellä lounaisessa Suomessa, jossa pahin Tapani-myrsky on ollut. Taloa ympäröivät korkeat puut... Enkä kuule tuhoista heti, sillä lähin naapuri asuuu viikot kaupungissa.

  Meiltä meni täällä Satakunnassa taas äsken sähköt, kun olin juuri aloitttanut elokuvan katsomisen. Myrsky on tosin laantunut. Onneksi mokkulanetti ja puhelin toimivat.

  Mikiksen tarinassa oli mielenkiintoinen salkkuryyppääjä. Tunnen lukkarinrakkautta salkkyryyppääjiä kohtaan,sillä minun isällänikin oli ruskeassa salkussaan kirkas pullo, kun hän kiersi maakunnassa käräjillä.

  VastaaPoista
 18. Mikistä matkieksani (huonosti).

  Unessa kävelin paljain jaloin lumihangessa(ihan tässä omassa pihassa vaan) niin kiinalaisia, tai oikeastaan niiden päitä, tupsahteli jokaisen askeleeni väliin kuin turnipseja (millainen on turnipsi?). Minä siinä niille vaan että moi! hoikkasin, vaan ei ne viirujaan ollenkaan hätkäytelleet, alkoivat ilmeettömin elein, kuin ikänsä olisivat sitä tehneet (ehkä olivatkin?) lapioida lunta poluilta pois.

  Vanha kiinalainen tuli siihen ja sanoi mulle 他妈的关闭! Tottelin heti ja olin pian äitini masussa jossa oli pehmeetä, ihanaa, lämmintä ja lumessa paleltuneet jalkani saivat uuden ihon.

  Mutta sitten kätilö (saatanan suuri ja karvainen nainen!) työnsi kätensä jotakin kautta (jonka nimeä en vielä silloin tiennyt) lämpimään pesääni, tarttui kiinni jalastani ja veti takaisin tänne kylmään maailmaan. Enkä minä siitä tykännyt yhtään! (Sanoin sen sille Siiri Angerkosken näköiselle kätilölle)

  Onneksi heräsin.

  Olinkin vain nukahtanut kuin porsas (paitsi että porsaalla ei jouluna ainakaan ole maha kinkkua täynnä) karvalankamatolle olohuoneen lattialla ja Tallinnasta ystäviltä pienimmäiselle saatu joululahja, puinen junaletka painoi kylkiluita niin p***sti.

  VastaaPoista
 19. Minäkin muuten Iines - kun tykkään Sinusta - mietin että miksi me emme sitten voisi tavata? Oi beibikäiseni! (Minusta Sinä olet Suloinen ihminen.)

  Ja Totta kai haluaisin myös jutella Tapsan ja Valto Ension kanssa - noin neljästään! (miettii edellen ankarasti kuka se Kolmas olisi..?)
  mutta Totta!

  VastaaPoista
 20. Iines... ja tätä en sano kellekkään muulle. Mutta arvaa mitä? (Mulla rupee seisoo.)

  Ps. Tämä oli liikennetiedoitus. (Tietysti.)

  VastaaPoista
 21. Täällä ei seiso tänäänkään. Tuuli ei ole tyyntynyt, tai oli välillä, mutta aamun korvalla puhalsi taas niin että nurkat vonkuivat. Onneksi sähköt pelaavat ja ihminen sai aamukahvinsa. Maassa on kaikki hyvin.

  Päiväkin jo pitenee eivätkä poliitikot puhu mitään kinkku suussa, tai torttu huulilla.

  VastaaPoista
 22. en ehtinyt toivottaa sinulle iines hyvää joulua. mutt toivottavasti uusi vuosi on sinulle yhtä hyvä kuin tämä mennytkin.

  helliä haleja eikä hauleja sulle.

  VastaaPoista
 23. Tänään täällä Hakaniemessä oli 10 astetta lämmintä. Ihan siis kesäkuun kelit väliviikolla, taitaa maailman kirjat olla sekaisin.

  Siitäpä juolahtikin mieleeni, että millaisia kirjoja saitte/annoitte joululahjaksi?

  Minä jaoin Jobsia, Agassia, Taskista, Liksomia, Austeria... ja sain kertomuksia Troskista ja Maosta ja maailmankaikkeudesta.

  Joulupyhinä luin traagisesti edesmenneen tähtitieteilijä Tähtisen kirjan pimeästä aineesta ja pimeästä energiasta.

  Se sopi tällaiseen pimeään ajanjaksoon. Olisikohan luettava kirja myös tuulienergiasta?

  Muuten kannatan Mikiksen ehdotusta.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi,

  kiitos toivotuksista, sinulle myös kaikkea kivaa tulevaksi vuodeksi!

  VastaaPoista
 25. Minäpä voin vastata tuoreeltaan Tapsan kysymykseen.

  Ensinnäkin, joulu ei ole minun huushollissani erityistä kirjanostoaikaa. Ja toisekseen, lahjakirja on minusta hankala käsite, ellei lahjansaajajoukkio ole tietoisesti kirjallista väkeä. Minun ei ole, valitettavasti tai onneksi - miten vain.

  Siispä mielikirjani ostan itse ja lainaan kirjastosta. Olen syksyn mittaan ostanut monta hienoa opusta, joita on lukematta vielä iso pino.

  Juuri nyt olen tavannut Baudelairen Pahan kukkia, Antti Nylenin suomennosta, ja manannut samalla sitä miehistä runoutta, jota Baudelaire kirjoittaa ja Nylenin suomennos korostaa riimittömine muotoineen.

  Ei nainen jaksa oikein viehtyä naisen ylimaallisesta ihailusta, olkoon se sitten vaikka mistä näkökulmasta ja manattakoon naista vaikka noidaksikin. Lantion kaari nyt vaan ei kiehdo naista samalla himonriivalla kuin miehistä miestä. Olenkin vähän pettynyt - henkilökohtaisella tasolla - Nylenin suomennokseen, vaikka kaikki kehuvat sen pilviin. Baudelairen ranskankieliset riimit kuulostavat paljon sointuvammilta!

  Lahjaksi saan siis tietokirjoja, ja nyt tuli Kovakuoriaiset ja muut hyönteiset, lähes 300 sivua. Sain myös sukututkimusta käsitteleviä julkaisuja. Siskolle Saksaan panin kyllä pakettiin Hirvisaaren uusimman, tämä kun lukee mielellään kartano- ja hoviromantiikkaa, jota itse en saa alas. Tyttärelle annoin dvd-elokuvia, koska hän valitsee ja lukee kirjansa englannin kielellä ja e-kirjoina Kindlellään, Amazon-kirjakaupasta.

  PS Vaikka Baudelaire ei ole temmannut minua lumoonsa, jaksan kyllä viehtyä Catulluksen naisylistyksistä, sillä ne runot ovat sulosäkeitä Kemppisen käännöksinä.

  VastaaPoista
 26. ... "Täällä ei seiso tänäänkään." ...
  Kuuleppas, tähän tekisi mieli vastata sillä lailla että myöhemmin se kaduttaisi. Toisaalta... en minä siitäkään niin varma voi olla?

  mystitickseksiseni cariño ´ni

  (Ps. Tämä oli säätiedoitus! Eli, on odotettavissa repalaisia pilviä. Meille tulee (tänään) kauheita pilviä fennoskandiasta mutta ne menevät (onneksi) takaisin sinne (huomenna). Että ei sen paskempia säitä tässä nyt ole odotettavissa. (Paitsi Norjan mereltä on taas tulossa jotain mykkyröitä. Mutta Norjahan nyt on Norja. En osaa sanoa muuta.

  Täällä Mikko Tapani Lofoteeilta, näkemiin.

  VastaaPoista
 27. Täällä repalepilvetkin ovat vaaleanpunaisia. Kiisivät juuri Pikkukaupungin taivaalla hurjaa vauhtia kohti pääkaupunkia. Pysäytin hetken kamerallani, mutta en ole vielä katsonut tuloksia.

  Mikään ei ole niin varmaa kuin se, että kaikki virtaa. Mikään ei seiso, seisoessakin seisoja värähtelee.

  VastaaPoista
 28. Ja kaikki mun MerimiesKarhuni murisevat nyt... Mikko,Mikko! Autolaivat eivät ole laivoja! Ne ovat kuin puukenkiä jotka uivat. Olen samaa mieltä, neemt u mij niet kwalijk!

  Ystäväiseni. Tähti-, koksi- ja kasuunisilmäiset rakkaani!

  VastaaPoista
 29. Muistan, kun iines sanoi joskus että sormenpäät ovat parempia kuin nämä patteripörisijät. (eli dildot.)

  mielestäni se oli fiksusti sanottu. ja tuo lause piti sisällään - ja pitää edelleen - paljon informaatiota. jota tyhmempi ei heti tajua. ps. tämä koskee myös maskulineja. (vaikka kuinka - no niin tietysti - he väittävät vastaan. niinhän minäkin!)

  VastaaPoista
 30. Joskus... jossain sivulauseessa mulla on tullut mieleen sanoa että "näin miehenä - ikävä kyllä - mielestäni..." Se on valetta. Naiset ovat mielestäni - se nyt on itsestään selvä asia - fiksumpia kuin miehet. Mutta en sen takia oo naisia kadehtinut. Musta on kiva olla miäs.

  VastaaPoista
 31. Sukupuolella ei ole monessa asiassa merkitystä, mutta joissain on, ja tätä vastaan on kai turha kenenkään potkia. Tarkoitan lähinnä ihmisen seksuaalisuutta, seksuaalisen maskuliinisuutta tai feminiinisyyttä, joka määrää osittain tapaa katsoa asioita.

  Tämän huomaa vaikka lukiessa maailmanrunoja tai miksei joitain suomalaisia runojakin.

  Esimerkiksi Baudelairen ohella Bukowskilla on hyvin maskuliininen näkökulma naisen fyysiseen vetovoimaan, aivan samoin kuin Baudelairella. Luen mielelläni Bukowskin naiskuvauksia, minäkin pääsen niissä tunnelmaan ja ikään kuin iholle, mutta en varmaankaan koe samanlaista viehtymystä kuin maskuliininen mies niitä lukiessaan. Jotain himon huipusta jää uupumaan. Siksipä minusta Bukowski on paljolti miesten runoilija, samoin Baudelaire.

  Catulluksella taas on naista ylistäessäänkin näkökulma, joka on hivenen feminiininen, hellä ja kaunis, ei rujo, raaka tai voimakas kuten yllä mainitsemillani.

  Tuli vain tällaista tajunnanvirtaa mieleen mikiksen ajatuksista.

  VastaaPoista
 32. Kelit ovat mitä parhaita, lähden luultavasti tästä alennusmyynteihin etsimään sortseja ja teepaitoja.

  Omista myrsky- ja pimeyskokemuksistaan kertoi iltalehdessä myös Sauli Niinistö. Mielenkiintoista oli lukea, kuinka hänellä ja Jennillä pätki; meininki koko perheessä oli aivan pimeetä.

  Sauli joutui lähtemään kotoa kävelylle ja siellä huomasi jouluvalojen naapurista hohkavan. Tuumi vain, että: "pikkuisen avuttomia me nykyihmiset ollaan!"

  Toista se oli ennen kun sähköä riitti!

  VastaaPoista
 33. Meillä täällä Pikkukaupungissa ei ole vieläkään joka peräkylällä sähköjä, ja osassa olivat Soneran yhteydet aamullakin vielä poikki.

  Autokatoksestamme oli lentänyt katto veks, niin että meillä on nyt avokatos, toisesta päästään. Kaupungilta tuli ukaasi, että veden kanssa ei saa lotrata tai tulee vesikatko. Sähkön puuttuminen aiheuttaa matalan vedenpaineen ja kiiruhdinkin heti lotraamaan vettä pari sammiota täyteen.

  Muista sitten Riku ostaa sellainen Havaiji-paita, joka sopii Mallorcan-matkalle. Ja komeat aurinkolasit.

  VastaaPoista
 34. Ainahan sitä haluaisi olla täsmällinen, eli "täpselt". Mutta siihen me emme pysty. (Erittäin syvä huokaus sisäänpäin.) En ole filosofi. Mutta olen huomannut että silloinkin kun ihmiset (mies ja nainen) kuvittelevat puhuvansa (= paljastavansa itseään) toisilleen... he puhuvat toistensa ohi. Myös täkin alla.

  Ihmiset, oikein, jos Teitä rupee vituttaa Joku Juttu niin katsokaa ensimmäiseksi Peiliin. Jos sekään ei riitä niin ostakaa itsellenne paremmat Silmälasit. (Rakkaat Kårpäseniseni!)

  VastaaPoista
 35. Tuuli vinkuu. Ja sähkölamput råsähteöevttvät.

  On kiva tulla kotiin taas.

  http://www.youtube.com/watch?v=E4l8M9Bviek

  Erittäin, erittäin hiano laulu. Tämä on IHAN järjetön! (Josta menee maha kuralle. Mutta antaa sen vaan mennä.)

  VastaaPoista
 36. Voi Vittu miten ihmiset voivat tehdä toisilleen huonoa musiikia! Kuuntele nyt tuota pianoakin joka siellä välillä pimputtelee ... se on ihan kamala!

  (Kritisoin tuota äskistä versiota.) Tämä...

  ... ei tämä ole sävellyksenä sen kummoisempi kuin on. Eli aika huono. Mutta sanat ovat niin täynnä merkitystä että en, en minä ainakaan osaisi sanoa mitää toisin. (Multa alkaa tulla kyyneliä silmistä.)

  http://www.youtube.com/watch?v=o62JywXPXkw

  VastaaPoista
 37. Tuo Mårtensonin laulama "Ihmeen hyvä kotiin tulla taas" oli ehdoton suosikkini joskus 70-luvun alussa; toisinaan radiosta tuli. Vieläkin se on hyvä!

  Nykyään kuitenkin uskon asiat pukkaavat väkisin mieleen, kun rupean ajattelemaan, että helvetissä kymmenen Lasse Mårtensonia laulaa Myrskyluodon Maijaa flyygelinsä säestyksellä.

  VastaaPoista
 38. Hyvää joulunaikaa Sinullekin Iines (sitähän on vielä jäljellä ja ellei mielestäsi ole, niin varaa tämä toivotus ensi joulua varten ja olen kerrankin ajoissa:)) ja Onnen vuotta 2012:)

  VastaaPoista
 39. Kiitos, Mustaleski toivotuksista, pidän niiden varassa vaikkapa hyvät välipäivät. Samoin sinulle mukavaa aikaa!

  Onhan se Myrskyluoto kaunis, mutta vähän surullinen. Välipäiviin voisi sopia vaikkapa tämä.

  VastaaPoista
 40. Bukowskiin minulla on outo suhde. Luin ja olin ihailevani häntä tietysti nuorena ja periaatteessa minun pitäisi hänestä tykätäkin... mutta...

  Mutta kun minulla on koko ajan sellainen tunne, että hän vain esittää itseään. Ottaa römeitä asentoja ja poseeraa boheemiuttaan enemmän kuin on.

  Lisäksi vierastan hänen naiskuvaansa. Hänelle naiset ovat käyttötavaraa, ehkä luksusta ja mahtavaa, mutta eivät kanssakulkijoita. Tässä voin tietysti olla väärässäkin.

  Sen sijaan Henry Miller arvosti naista ihmisenä. Kaiken muun ohella.

  Niinpä nyt sutaisen tähän omaperäisen yhteenvedon: suomalaiset renttukirjailijat Salamasta Saarikoskeen ja Kejosesta Melleriin ovat bukowskilaisia, eivät milleriläisiä.

  VastaaPoista
 41. Tästä Iineksen Ievan polokasta on Loituma-niminen lauluyhtye tehnyt hauskan version, joka kiertää erilaisina versioina maailmalla.

  En linkitä, klenkatkaa etsimään. .

  VastaaPoista
 42. Tämä ei ole se versio, johon Tapsa viittaa, mutta minusta tämä hakkaa viehkeydessä monen muun version.

  VastaaPoista
 43. Bukowskin runoissa juuri tuo naisen käyttötavaruus on se piirre, joka sai minut nimittämään Bukowskin miesten runoilijaksi. Ja juuri tätä tarkoitin, kun puhuin runojen maskuliinisuudesta, jota aistin myös Pahan kukkia -teoksessa, joskin eri tavalla, vimmaisemmin ja kuvallisemmin.

  Tosin Bukowskin runoissa on myös sellaista sukupuoletonta yleininhimillistä tunnetta, johon kuka tahansa samaistuu voimakkaasti - muistelen tässä vaikkapa runoa Kun ajattelen itseäni kuolleena:

  - -kun ajattelen itseäni kuolleena
  ajattelen jotakuta rakastelemassa sinua
  kun en ole maisemissa

  kun ajattelen itseäni kuolleena minun on vaikea hengittää
  - -

  VastaaPoista
 44. Suomensin nopeasti(!) yhden B:n tuolta.

  Eikä tässä ole yhtään kännissä, räkä poskella tai naisen päällä.


  mellakat

  olen nähnyt tämän kaupungin palavan kahdesti
  ja huomionarvoisinta on ollut
  poliitikkojen jälkikäteinen paikalle tulo
  systeemin vikoja osoittaen
  he vaativat uusia ohjelmia
  koyhiä kohtaan ja heidän puolestaan.

  mitään ei korjattu viime
  kerralla.
  eikä mitään korjata tällä
  kertaa.

  köyhät pysyvät köyhinä.
  työtön työttömänä.
  koditon jatkaa kodittomana
  ja poliitikot,
  maan hyvin syötetyt,
  elävät edelleen hyvin.

  VastaaPoista
 45. Ei ehkä kännissä, eikä naista naurattamassa, mutta kurjaliston eetos on vahvaa: vika on yhteiskunnassa, johtajissa, kaikissa muissa.

  Eikö oleellisin kysymys ole se, jota ei ikinä esitetä: miksi nimenomaan mulkut nousevat (hmmm...) aina ja kaikkialla johtoon.

  Miksi ikinä eivät kunnon miehet ja kunnon naiset, vaikka he muodostavat sen sorretun enemmistön?

  Miksi, oi miksi?

  VastaaPoista
 46. Ei ehkä kännissä, eikä naista naurattamassa, mutta kurjaliston eetos on vahvaa: vika on yhteiskunnassa, johtajissa, kaikissa muissa.

  Eikö oleellisin kysymys ole se, jota ei ikinä esitetä: miksi nimenomaan mulkut nousevat (hmmm...) aina ja kaikkialla johtoon.

  Miksi ikinä eivät kunnon miehet ja kunnon naiset, vaikka he muodostavat sen sorretun enemmistön?

  Miksi, oi miksi?

  VastaaPoista
 47. Jäi siihen virheitä, mutta runo kai silti jotenkin itsensä ilmaisee. Tai siis Bukowski.

  VastaaPoista
 48. Tapsa,

  miksei se noinkin ole: itseä varotaan syyttämästä.

  Rakenteellisiakin ongelmia on kuitenkin aina olemassa hurumykke.

  Vahva voittaa heikomman, heidän ehdoillaan mennään.

  Poliitikot, monet muutkin, ponkaisevat jaloillaan survaisten köyhien olkapäiltä ylös pintaveteen. Monet(kaikki) poliitikot tosin avittavat suosta nousunaan lujalla otteella rahapösön housun persuksista.

  VastaaPoista
 49. Kiitän Tapsaa ja Rikua virikkeestä uuteen juttuun. Tuo Tapsan esittämä mulkkukysymys on mainio, ja olen sitä tykönäni ennenkin pohtinut.

  Itselläni on omakohtaista kokemusta mulkkumaisesta esimiehestä, mutta siitä tuonnempana uudessa keskustelussa, jos keskustelua syntyy.

  VastaaPoista
 50. "Tämä on vapaa maa, saatanan solmuunvedetty juutalainen kyrpä!"

  Philip Rothin Portnoyn taudista muistan tämän mahtavan solvauksen, vaikka se asiayhteydestään irroitettuna ei tietenkään oikein sovi kuin mielikuvituksen omaavien käyttöön.

  Mulkkumaista Uutta Vuotta kaikillle. (Kaikella mulkkumaiseksikin kutsutun ystävyydellä tietenkin.)

  VastaaPoista
 51. Samaa mulkkumaisen ihanaa uutta vuotta sinullekin, Valto! Sinulle toivon erikoisesti selkäsi kuntoon saamista.

  PS Kunnon solvaus pitää mielen vireänä. Tuo Portnoyn on yksi parhaista, herkullinen.

  VastaaPoista