21.1.2012

Terminen talvi on alkanut

18.1. On tullut karpattua kolme päivää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että peruna, vehnä ja sokeri on poistunut kaapistani. Viljoista syön vain täysjyväruista, ja leivän päälle sivelen joululta jäänyttä voita, jonka viimeinen myyntipäivä täyttyy näinä päivinä. On siis valittava uusi leivänpäällys entisen kevytlevitteen sijaan, joka puolestaan on uusimpien ravintouutisten mukaan haitallista terveydelle. Voi on liian hankalaa leivälle, koska se jää klöntiksi leivän keskelle ja reunat jäävät ilman rasvaa.

Helpointa on vehnän poisjättö, koska en pidä esimerkiksi pastaruuista. Pasta ja sen tuhannet lajithan ovat vehnäjauhoista puristamalla liisteröityjä onttoja taikinapallukoita, puikkoja tai levyjä. Pastan suosio onkin minua eniten ihmetyttävä ravintoasia, sillä se on puuromainen ja epäselkeä ruoka, etenkin lihan seuralaisena. Vehnävelli ajaisi ravinto-opillisesti saman asian. Pestotyylinen ohut ja näkymätön kastike on ainoa, jonka kanssa pasta on selkeä sapuska.

Olen tehnyt isoja salaattiannoksia, joissa on normaalirehujen lisäksi pinjansiemeniä ja raastettua inkivääriä sekä valkosipulia. Siementuntemukseni on valitettavan kehno, mutta laajennan tätä ravinnonhaaraa heti, kun löydän muita siemeniä Pikkukaupungin valikoimista. Täällä kyllä kokeillaan myyntiin kaikenlaista, mutta ellei tuote mene kaupaksi, se vedetään nopeasti pois.

21.1. Terminen talvi on alkanut, kertoo sanomalehti. Lämpötila on pysyvästi hyytynyt nollan alapuolelle. Karppaan nähtävästi edelleen, ja olo on vireämpi kuin vehnän ja sokerin syönnin aikana. Vireämpi, vaikka jokin virus yrittää iskeä alanielusta käsin. Korvaakin särkee, mutta aaltomaisesti. Pilleriä en ota, en halua turruttaa lievää kipua, koska muuten en tiedä, onko se edelleen voimissaan.

Huomenna käyn äänestämässä Pekka Haavistoa. Hän on sopivin maan presidentiksi tarjolla olevista ehdokkaista. En ole koskaan havainnut Niinistön lausuvan mitään erityisen oivallista tai omaperäistä. Enkä pidä numeroita suoltavaa ja kovin pidättyvää ihmistä sopivana arvojohtajaksi, jollainen presidentti eittämättä on - valtaa hänellä ei juurikaan ole eikä tarvitsekaan olla.

On hyvä, jos presidentillä on ymmärrystä ihmisarvoasioihin ja tähän liittyviin pullonkauloihin Suomessa - mehän olemme edelleen melko epäluuloista kansakuntaa kaikkea vierasta kohtaan, oli se sitten tummakulmainen uusi asuja tai muualta tullut muhkea rakennus. Kyseessä on raiskauksen kaltainen tapahtuma, jossa Suomi-neitoa joko kusetetaan tai peräti kaltataan lihoiksi ja vielä veronmaksajien kustannuksella. Mitään hyvää rajan takaa ei voi tulla.

Arhinmäki puhuu perinteisen kommunistin retoriikalla köyhien ja vähäosaisten puolesta, niin kuin hänen tuleekin, mutta tällaiset automaattiasetukset puheessa ovat ikäviä eivätkä kerro luovasta asenteesta, ellei agendaan tule mitään omaa säteilyä. Uutisvuodossa Arhinmäen kolea konemaisuus ja huumorintajuttomuus paljastui varsin hyvin. Ei ole ihme, että Soinilla pyyhkii paremmin, sillä hänellä on halutessaan ja jaksaessaan monin verroin enemmän lähelle tulemisen ja sanomisen taitoa, ilmeisen luontaista karismaa.

(Kuva täältä)

169 kommenttia:

 1. Varsinainen terminen talvi, kun alkutalvena lunta ei tullut lainkaan, pitääkö koko maailman lumen sataa kerralla?

  Aikanaan olin ison yrityksen vierasmajan epävirallinen talkkari; vastuualueena lumityöt.Vaikka minulla lumilinko oli, kesti koko läänin putsaaminen useita tunteja, kolaa ja lapiotakin joutui käyttämään.

  Yksi riemastuksenaihe oli jyrkältä katolta joka kevät kerralla alastuleva useiden tonnien jäälasti, jonka raivaaminen autotallin edustalta meinasi välillä itkettää.

  Viimeinen talveni siellä oli erityisen luminen, kaikki illat menivät lunta siirrellessä. Kun pois muutin, ajattelin ettei enää koskaan!

  Voi on aina voita, mutta kerrostalossa asumista ei mikään voita; ei lumitöitä!

  Kieltämättä on harvinaisen huonot presidenttiehdokkaat, mutta liioittelua minusta olisi Pekka Puupäätä ja Masa Niemeä presidentinlinnaan laittaa.

  VastaaPoista
 2. Haavistolla ei ole tarpeeksi kokemusta niin tärkeään virkaan. Miellyttävä ihminen hän tietenkin on, mutta nyt ei olla valitsemassa naapuria.:)

  VastaaPoista
 3. On syöty Karppista, leipää, joka on oudon makuista, mutta tulee syötyä.

  On syöty paljon kalaa (varsinkin kesäisin, kun on kaksi kalastusintoista taloudessa, suunnittelevat venettä, jossa on virvelivaihde, ettei kalojen tarvitsisi uida liian lujaa ehtiäkseen tarttua houkuttumiin, joissa on teräviä koukkuja.) Säälin kaloja.

  Äsken syötiin broilerin rintapalat, yksi per henkilö / banaanit jälkiruuaksi. Säälin broilereita, jotka ovat asuneet ahtaassa häkissä ja ovat olleet kanoja.

  Joskus syödään jotain muuta, esim. D-vitamiinia.

  Silloin kun on kaamee nälkä eikä ole muuta, avataan kaksi hernekeittopurkkia.

  Resepti: irrotetaan purkin kansi, tehdään reikä toiseen päähän purkkia, puhalletaan reikään, kunnes kattilaan pyllähtää paksuna pötkönä kerralla koko sisältö.
  Toistetaan toimenpide.
  Lisätää pötköjen päälle vettä. Sekoitetaan. Kiehautetaan. Syödään lusikalla lautaselta.
  Jälkiruuaksi sopii esim. omena, jos sattuu olemaan. Huom. Pestään ennen syöntiä.


  Äänestyksessä olin aktiivinen. Pyöräytin kolmosen. Kotona harmitti. Olisinkin halunnut pyöräyttää kakkosen. Ei voinut muuttaa. Koko illan harmitti.
  Mutta sitten ajattelin, ettei Suomi tarvitsisi presidenttiä Riittää jos olisi pääministeri, hallitus ja 100 kansanedustajaa. Tulisi halvemmaksi kansalle.

  Vielä tärkeä asia: inhoan makaroonia.

  Muuhun Iineksen monipuolisessa kirjoituksessa en ota kantaa. Sen vain sanon, että tänne (blogiin) tulee jo kuin kotiinsa.
  Joskus täällä on sellainen ruuhka, ettei uskalla tulla sisään.
  Iines tykkää vieraista. Jaksaa olla ystävällinen.
  (Olen Iinekselle kateellinen.)

  VastaaPoista
 4. Vuodenajat ovat tulleet termisiksi, eivät enää kalendaarisiksi. Nyt vapputrenssin voi pukea päälleen ehkä jo pääsiäisenä.

  Minulla on selainen pitkävartinen lumentyönnin. On kätevä ja kohtalaisen kevyt. Sitten on vielä varsiharja yöllisiä lennähtelyjä varten, Kevyen lumenkin sillä saa nopsasti pois.

  VastaaPoista
 5. Anna,

  ajattelen paljolti Haaviston kansainvälistä kokemusta, kansainvälisiä suhteita. Ne lienevät paremmat kuin muilla ehdokkailla yhteensä.

  Liisu, palaan lukemaan kommnettisi, käyn näyttämässä korvaani tohtorille.

  VastaaPoista
 6. Terminen talvi alkoi mukavan myöhään. Enää kaksi viikkoa ja keskilämpötila kohoaa nousuun.

  Monelle on varmasti ollut yllätys - ja pettymys? - ettei Niinistö enää olekaan sellainen tiukkapuheinen talousmies, joka panee jyrinällä maan asiat kuntoon, vaan pelkkä tylsä luimistelija, joka yrittää epätoivoisesti miellyttää kansaa pehmeillä mutinoilla.

  Lausun nyt faktan: näistä ehdokkaista Suomen ulkopolitiikka hoitamaan ja arvojohtajana toimimaan pätevin olisi Lipponen.

  Mutta hän mokasi mahdollisuutensa kaasuputkeen, surkeisiin neuvojiin ja populismiinsa.

  Hesarissa sanottiinkin tänään ihan oikein, että Lipponen yritti asemoidan itsensä Soinin vastavoimaksi "antirasistina", ja se epäonnistui pahasti. Viherhomovasemmisto ei Lipposen syntejä unohda.

  Se vei häneltä ay-väen ja pseudopersujen äänetkin, sillä tyypillinen työmies on mattiputkonen, ei marcobjurström.

  Lipposen olisi pitänyt ottaa Niinistön entinen rooli tylynä talouspäättäjänä. Kertoa, että uhkia on, mutta minä seison portinvartijana ja pidän kukkaron nyörit tiukalla.

  Sillä hän olisi saanut ainakin normaalit demariprosentit ja päässyt jatkoon. Mutta jungnerilaisuudella hän saa nyt ne murut, jotka tippuvat Haaviston, Arhinmäen ja Biaudetin pöydiltä.

  Pöö.

  VastaaPoista
 7. "Mitään hyvää rajan takaa ei voi tulla", sanoo Iines. Näköjään hän on perehtynyt uusimpiin tutkimuksiin suomalaisesta erilaisuuden kestämisestä. Tutkimukset nimittäin osoittavat Iineksen olevan täsmälleen oikeassa. On hienoa, että suosittu bloggaaja perustaa väitteensä tutkimuksiin eikä mutu-tuntumaan.

  Suomen Kuvalehden numerossa 20.1.2012 on juuri näihin asioihin perehtyneen tohtorin Teemu Keskisarjan haastattelu:
  -Keskisarja tahtoo haastaa suomalaisten vaaliman mielikuvan Suomesta takapajulana, jossa vähemmistöjä vainotaan. "Se on ihan päinvastoin", tutkija sanoo.
  Keskisarja epäilee, löytyykö koko maailmasta yhtään maata, jossa olisi ollut yhtä vähän homovainoja.
  "Ahdasmielisyys on tullut kansainvälisistä vaikutteista. Kun suomalaiset ovat keskenänsä ikään kuin Impivaarassa suhtautuneet siihen asiaan, niin silloin homoseksuaalisuus ei ole häirinnyt ketään eivätkä myöskään muut poikkeavuudet. Vainoaminen, kriminalisointi ja rangaistukset on kaikki omaksuttu Euroopan suurilta sivistyskansoilta."
  Keskisarjalla riittää enemmänkin perusteita yllyttää suomalaisia luopumaan perinteisistä alemmuudentunnoistaan. Kohta voidaan juhlia sitä, että kahteensataan vuoteen Suomessa ei ole rauhan aikana teloitettu ketään. Se on maailmanennätys.
  "Miksi aina ajatellaan niin päin, että Suomen pitäisi ottaa oppia maailmasta? Eikö maailmalla ole jotain opittavaa siitä, miten viheliäisistä lähtökohdista Suomi on onnistunut luomaan tällaisen talouden, kulttuurin ja oikeuslaitoksen? Tietyssä kiihkoilemattomassa, asiallisessa kansallisylpeydessä olisi kohottamisen varaa."

  VastaaPoista
 8. Koska taloudellinen tilanne on Suomessa ja koko Euroopassa hyvin vakava, tarvitaan presidentti, jolla on hyviä yhteyksiä nimenomaan taloudellisiin asiantuntijoihin eri puolilla maailmaa ja jota arvostetaan maailmalla mahdollisimman laajalti. Ennen kaikkea siitä syystä äänestin Niinistöä.

  Hän ei onnistu valokuvissa yhtä hyvin kuin Haavisto tai Väyrynen, mutta en pidä sitä pahana puutteena. Valtion viralliset valokuvat otetaan sitten edullisesta näkökulmasta, mitä media ei tee varsinkaan näin vaalien alla.

  Suomen PR:n kannalta presidentin puoliso on myös tärkeä. Jenni on sellainen henkilö. Suomi pääsisi maailman lehtiin. Niihin sopisi kaunis ja herttainen nuori nainen javielä runoilija. Olkaamme realisteja. Hyvä yhdistelmä: Vankkaa asiantuntemusta ja kauneutta.:)

  Parasta on se, että nykyään voidaan Suomessakin puhua politiikasta avoimesti niin kuin ainakin vapaassa maailmassa.

  VastaaPoista
 9. Itse äänestin jo ennakkoon Haavistoa. Olen jo kertaalleen täällä perustellut kantani eikä se ole miksikään muuttunut.

  Kuten Rikuakin (Pekka Puupää ja Masa Niemi-vertaus) minuakin toki tähän astisen elämäni opit homoja vastaan haraavat kovastikin vastaan, mutta päätin, hampaita purren olla kulkematta teitä, joita esivanhempamme ovat kulkeneet tässäkin asiassa.

  Puolisoiden takia ei presidenttiä kannata ajatella vaikka sekin voi aluksi tuntua inhalta meidän heteroisesti ajattelevien päissä kun mietimme Linnanjuhlien kättelytilannetta. Mutta niidenkään pippaloiden vuoksi ei presidenttiä valita.

  Kolehmainen. Rauha oli jo 1918 "saavutettu" kun ihmisiä alettiin teloittaa ja sulkea leireille oikein urakalla. Eikä paljon mainittu Arndt Pekurisen (ja monen muun) teloitus, vaikka vallitsikin sotatila, Suomen kuvaa kiillota vieläkään.

  VastaaPoista
 10. iines

  usein tuntuu että me olemme sinun kanssasi niin samoissa ajatuskuvioissa, että on pakko hymyillä paljon.

  kiitos haavistosta. sekin on meissä samaa.

  muistelen anna amnellin joskus peruneen kotilieden tilauksen sen seikan vuoksi, että lehden yhdessä artikkelissa skannon johtaja barbara roos kertoi olleensa kuubassa työprikaatissa......

  VastaaPoista
 11. Hyvä Valto Ensio,
  olen iloinen vilpittömistä ja hyväsydämisistä sanoistasi. Mutta muistakaamme, että nämä eivät ole katumusharjoitukset, vaan presidentinvaalit.

  Yleistä pehmentymistä on Suomessa todellakin tapahtunut. Sekä kiihkeät miespresidenttejä vastustaneet feministit että homofobiaa kärsineet ovat halukkaita päästämään linnaan kaksi miestä. Niin maailma muuttuu. Siinä on ilotulituksen aihetta.

  Koska en ole kärsinyt koskaan homofobiaa, ajattelen Pekkaa vain yhtenä ehdokkaista. Miellyttävä ja tyylikäs mies.

  VastaaPoista
 12. Minulle oikeasti on yks´lysti kuka ehdokkaista valitaan.

  Ymmärtääkseeni tuo talouspolitiikka on asia joka on kokonaan rajattu presidentti-instituution ulkopuolelle.

  Laitan tulevaisuuden ennustuksen, jos...

  Paavo Väyrynen aiheuttaa paniikkia siellä sun täällä, hallitus alkaa pohtimaan, voiko jääkiekosta tutut jäähyt ottaa käyttöön presidentin kohdalla.

  Sauli Niinistö. Nyt on vuori- ja tarjousneuvoksen titteleitä jaossa: viimeinkin, toteavat jotkut! Puolisonsa kohoaa Suomen kirjallisuuden kantavaksi voimaksi, teoksensa saavat ylistäviä arvioita; vertauskohdat haetaan maailmankirjallisuudesta.

  Paavo Lipponen. Ei uskalla lehtiä avata, kun tietää että se taas möykkää ja haukkuu kaunaisia kansalaisia.

  Pekka Haavisto. Puolisonsa laittaa suomalaisen lehdistön lööpit uusiksi: "Florenzo tanssi yökerhon pöydällä ja mottasi portsaria!" -> "Pekka sanoo: `olemme keskustelleet tästä hänen kanssaan vakavasti´!"

  Taisi siellä joitan muitakin ehdokkaita olla, mutta en minä muista niiden nimiä.

  VastaaPoista
 13. Riku kirjoittaa aina riemukkaita kommentteja.
  Maalasit eteemme komedioita. Varsinainen tapaus olisi Timo, hänen kautensa synnyttäisi uudet kari suomalaiset, ollit ja muut pakinoitsijat ja kronikoijat. Suomen kieli rehevöityisi. Jokainen aamu olisi jännittävä: mitä tänään lehdissä? Mitä kirjoittavat ulkomaiset lehdet?

  Tyytyisin kuitenkin tässä asiassa tasaiseen, jopa tylsään, mutta turvalliseen arkeen, ts Niinistöön. Dramatiikkaa ja viihdytystä tulee muutenkin.

  VastaaPoista
 14. Iines, pidä pieni määrä voikkoa tassilla huoneenlämmössä, niin pärjäilet leipiesi kanssa!

  Siemenistä olen erityisen mieltynyt chiansiemeniin (niitä saa varmaan ihan perusluontaistuotekaupoista); hyviä rasvoja niissä on monin verroin esim. kalaan verrattuna. Ne ovat myös hyvä proteiinin ja antioksidanttien lähde. Chiasta saa mukavan ja monikäyttöisen geelin, kun sekoittaa siemenet veteen. Vatsa ja koko muu kroppa tykkäävät!

  Ei Niinistö hassumpi presidentti olisi / tule olemaan, vaikka mieluummin näkisin Haaviston sillä pallilla.

  Mummot toki katselevat mieluummin puolisona sievää Jenniä kuin ulkomaanmiestä vaikka asia on kertakaikkisen epäoleellinen presidentin viranhoidosta puhuttaessa.

  Kaksi Paavoa edustaa ikähaitarin ääripäitä ja vanhempi tuntuu vuosikymmenten politiikanteon jäljiltä kulahtaneelta ja nuorempi ei vaikuta vielä aivan valtion päämieheltä.

  Keski-Paavosta oli otsikko iltapäivälehdessä jokunen päivä sitten ja sanailin lähikahvilassa vieraalle miehelle hymy suupielessä, että hänen mahdollisuuksiinsa ei ihan todella usko varmaan kuin hän itse.

  Mies sanoi: "Ajattelin kuule just ihan samaa!"

  Vuokko- ja Paavomukeja on ostettu varmasti paljon kieli poskessa! ;)

  VastaaPoista
 15. Silloin kun on kaamee nälkä eikä ole muuta, avataan kaksi hernekeittopurkkia.

  Liisu,

  ruokavaliosi on kuin minun menyystäni! Kalaa, kanaa, D-vitamiinia, banaania ja hedelmiä jälkiruuaksi.

  Kävin äsken päivystävällä korvani ja nieluni kanssa, ja jonotettuani ensin puoli tuntia lääkärille ja sitten saman verran nieluviljelyyn avasin nälissäni kotona makoisan hernekeittopurkin ja kumosin sen kattilaan vesitilkan kanssa. Mitään muuta en tarvinnut, sitä iso lautasellinen. Että oli hyvää! En ottanut edes leipää, kun kurkku on kipeä niellä paloja.

  Liisu, kiva kun pistäydyt. Aina vaan hämmästelen sitä, miten löydän itseäni sanoistasi ja jopa siitä, mitä syöt.

  VastaaPoista
 16. Anna Amnell, en ole homofobiaa koskaan potenut, olen vain paljonkaan protestoimatta uinut virran mukana kun raaoissa miesvaltaisissa työympäristöissä on ihmisiä arvioitu milloin miltäkin kantilta "vääränlaisiksi" olla olemassa. Olen joskus yrittänyt inistä vastaan, ettei se nyt noinkaan mene, mutta aivan turhaan. Mutta niin kuin mainitsin, opitut kaavat, vaikka sydämessään mitä olisi ollut aina mieltä, ovat pinnalla.

  En siis katumusharjoituksia äänestäessäni harjoita, käytän vain tilaisuutta äänestää niiden edustajaa, joita leireille ja kaasukammioihin on olemassaolostaan kuljetettu. Ja edelleen, kulttuureista riippuen, kuljetetaan.

  Oikeasti olen välillä aika suruissani siitä, etten isäni perinteen mukaan voi vasemmistolaisesti joka asiassa ajatella. Muutenhan Arhinmäki olisi ainoa mahdollinen ehdokas kohdallani jos isäni muistoa tätä kautta haluaisin vaalia.

  Isäni, muuten, oli kyllä asioissa ymmärtäväinen ja luulen, ettei hän edes ihmettelisi Haaviston ehdokkaana oloa jos eläisi.

  Riku, sinullakin on omanlaisesi tapa suhtautua näihin juttuihin. Kepeys kepeitä ja paljonkaan vaikuttavien asioiden kohdalla olisi oikea asenne meille kekkosten perillisille.

  VastaaPoista
 17. Valto Ensio, olen pahoillani. Ymmärsin väärin toisen kappaleen kommentistasi.

  VastaaPoista
 18. Olisin toivonut voivani äänestää sosiaalidemokraattia ja siis Lipposta, mutta minusta hänen ylimielinen käytöksensä on kummallista ja tuo mieleen Ahtisaaren ynseilyn presidenttiaikanaan.

  En usko, että presidenttien yksittäiset poliittiset teot ovat ratkaisevia vaalissa. Kyseessä on henkilövaali, jossa ihmisen persoona ja imago, mielikuva koko paketista ihmisen Sellaiset asiat kuin rehellisyys, luotettavuus, sosiaalinen käyttäytyminen vuorovaikutustilanteissa, ystävällisyys, rauhallisuus ratkaisevat. Se, missä määrin mitäkin ominaisuutta arvostaa, on tietenkin äänestäjäkohtaista.

  En tiedä, onko se valitettavasti noin, vai onneksi, sillä kuten olen paasannut, presidentti ei ole oikeastaan vallankäyttäjä eikä edes päättäjä isoissa asioissa. Hän on koko kansa edusmies, edustaja, päällysmies, jolta odotetaan eniten eettisiä ja yleisen oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvon mukaisia juridisesti valideja arvovalintoja ja ratkaisuja.

  VastaaPoista
 19. Anna Amnell, ei mittään. Tämähän on antoisaa keskustelua.

  VastaaPoista
 20. Sain juuri tekstarin yhdeltä nuorelta naiselta. Hän sanoo, ettei ymmärä Haavisto-hypetystä ollenkaan. Haavistolla ei ole edes tutkintoa, on vain yo, kuten Biaudet. Ja hänkin viittasi puolison tuottamiin ongelmiin.

  No jaa, minusta tässä valitaan presidenttiä eikä presidenttiparia. En ymmärrä ajatusta siitä, että puoliso on kiinni liimattuna kylkiäisenä.

  Enkä tiedä, onko Niinistölläkään ihan puhtaat jauhot pussissa. Ikäero vaimoon on melkoinen, ja puhuu sekin omaa kieltään. --> Tässä en paheksu vanhaa irstasta pukkia, vaan katselen isoisä - lapsenlapsi-näkymää, joka jollakin tapaa saa minut syviin mietoksiin. Toisaalta rakkaus ei tietenkään tunne rajoja, joten onhan tuo soma näky itsenäisyysjuhlissa. Ja sitten tulisivat ne kruununperillisodotukset..

  VastaaPoista
 21. Siemenvinkistä kiitos, Kuunkuiskeelle. Myös kurpitsansiemeniä luulen saavani jostain.

  Luulen, että siirryn Oivariiniin tai Beceliin tms. leivänpäällysjutuissa, paistossa saa olla voi + oliivi- tai rypsi- tai avokadoöljy.

  Karppaus ei saa olla ryppyotsaista, vaan minulle siis riittää vehnän välttäminen mahdollisimman pitkälle ja sokerien. Vehnä saa minun oloni tahmaiseksi.

  VastaaPoista
 22. Ilmoittaudun Kolehmaisen-Keskisarjan-linjan kannattajaksi. Juuri noinhan se on.

  Suomessa vallitsee tyypillinen peräkylämentaliteetti, jossa paikallinen herrasväki apinoi ison maailman tapoja ja häpeää muita kyläläisiä heidän junttiutensa takia.

  Olemme niin hölmönhöveliäs kansa, että en tunne vastaavaa. Vieraat ensin, oma väki ottaa jos jotain jää.

  VastaaPoista
 23. "Nuori nainen" taisi olla tytär...

  Nuoret uskaltavat olla epäkorrekteja asioissa, joissa me vanhemmat yritämme vain hymistellä.

  Tuota samaahan mekin olemme täällä jo pohdiskelleet, ja tulleet tulokseen, ettei se oppiarvo ratkaise.

  VastaaPoista
 24. Siemeniä saa suht monta laatua ihan perusmarketista! Ainakin kurpitsaa ja auringonkukkaa.

  Vehnä on monelle haitallista; sanotaan, että sen - ja muiden viljojen - gluteeni on kuin liimaa ja pahaksi suolistolle. Kuulemma vain harva on keliaakikko mutta paljon useammalle viljoista pidättäytyminen - tai ainakin niiden vähentäminen - olisi hyväksi.

  Tunteehan sen olossaan, kun jokin ei sovi.

  Vetelin karkinnälkääni rasiallisen xylitolpastilleja, kun muutakaan ei ollut, ja sangen kiiruusti sai rientää pytylle! ;)

  VastaaPoista
 25. Ehdokkaista parhaat kansainväliset suhteet lienevät Lipposella ja Väyrysellä, joka ei ole niin eilispäivän mies kuin monet luulevat.
  Ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministerinä hänellä on melko tuoreet kontaktit moniin tämän hetken päättäjiin ympäri maailmaa.

  On Haavistollakin kontakteja ja kokemusta maailmalta, mutta ehkä kapea-alaisemmin kuin esim. Väyrysellä.
  Epäilen Haaviston kykyjä esim. vienninedistäjänä.

  Iines: "Enkä tiedä, onko Niinistölläkään ihan puhtaat jauhot pussissa. Ikäero vaimoon on melkoinen, ja puhuu sekin omaa kieltään".

  Haavistollakin on melkoinen ikäero puolisonsa kanssa. Lisäksi olen lukenut arveluja, että puoliso on ollut huomattavan nuori, kun suhde on saanut niin sanotusti täyttymyksensä.

  Minulle tuo ei ole ongelma ja koetan päättää huomiseen mennessä äänestänkö Haavistoa vai Niinistöä.

  VastaaPoista
 26. Tuo "vain yo" tuli siitä, että minä puhuin tälle nuorelle naiselle Haaviston sivistyksestä, ja hän käsitti minun tarkoittavan sillä vain oppineisuutta. En ole edes ajatellut ehdokkaiden oppiarvoja, enkä taida tietää, millaiset ne ovat. Jos henkilö on toiminut tutkijana ja luennoijana, on hänellä varmaan annettavaa ja sivistystä.

  Samaa asiaa minä muuten tarkoitan "epäluuuloisella kansakunnalla" kuin se mentaliteetti, jota Kolehmainen kuvaa elävästi.

  VastaaPoista
 27. Kuunkuiske,

  huomaan oloni raikastuneen ja keventyneen heti viikossa, kun jätin vehnän pois. Kaikenlaiset vatsavaivat ovat jääneet nopeasti pois.

  Paahtoleipää vain kaipaan, mutta täytyy katsoa jokin täysjyväinen laji, jossa ei ole yhtään vehnää. Tutkimissani on valitetavasti aina vehnäglutamaattia tai osa kauraleivänkin jauhoista on vehnäjauhoja.

  Auringonkukansiemenet, ne kuoritut, unohdin. Niitähän voi paahtaa pannullakin lämpimiksi.

  Karkinnälkä on minulla se kynnys, sillä tykkään karkeista ja makeastakin. Ratkaisin asian niin kuin lapsilla: pidän säännöllisen karkkipäivän, jolloin saan syödä suklaata, pienen levyn tai max 2 patukkaa, ei jättipatukkaa.

  VastaaPoista
 28. Lipposen vaimokin on paljon nuorempi. Lisäksi suhde sai alkunsa kummankin ollessa vielä naimisissa. Jenni ja Sauli eivät olleet kumpikaan naimisissa aloittaessaan seurustelun. Mitä outoa heidän suhteessaan voisi olla?

  VastaaPoista
 29. Ikäerosta puhuminen vaikuttaa moraaliselta kannanotolta - tarkoitan nyt itseäni, en sinua Samuli.

  En kuitenkaan ajattele asiaa sormi pystyssä tai paheksuvasti hyi hyi -tyyliin, vaan ihan niin, että onko tuo ihan kypsä ihminen vai viiraako sillä yläpäässäkin, kun ottaa kumppanikseen noin eri-ikäisen ihmisen.

  Juu tiedän, että nuorikin voi olla kypsä ja vanha kypsymätön, mutta iällä voi myös olla jonkin verran merkitystä ihmisen kehityksen asteessa. Miettii sitä, että onko kyseessä hyväksikäyttö - puhun nyt yhtä paljon toisen sielusta kuin ruumiista, tai en kummastakaan - asiaa on vaikea hahmottaa täysin itsellenikään.

  Miettii myös sitä millainen kuvio olisi, jos ikä olisi toisinpäin - 64-vuotias Biaudet liitossa 35-vuotiaan runoilija Jens Aukion kanssa.

  Pst Anonyymi, en siis puhu asiasta moraaliselta kannalta. Asiassa ei ole mitään tuomittavaa. Kunhan pohdiskelen.

  VastaaPoista
 30. Iines,
  kyllä 30-vuotias valtiotieteen maisteri (pääaineena valtio-oppi) oli tarpeeksi kypsä solmimaan avioliiton. Jenni Haukio nimittäin. Haukio näyttää ikäänsä (33) nuoremmalta.

  VastaaPoista
 31. Anna,

  en epäile sitä, etteikö 30-vuotias olisi ikänsä puolesta kypsä avioliittoon. Häneen verrattuna puoliso oli kuitenkin ylikypsä ja tätä minä pohdiskelin.

  Mitä arvelisit, Anna, 65-vuotiaan Biaudetin ja 35-vuotiaan Jensin hiljakkoin solmitusta presidentilllisestä avioliitosta?

  PST Minusta Haukio taas näyttää ikäänsä vanhemmalta, ehkä nelikymppiseltä.

  VastaaPoista
 32. Seuraava on arvailua ja liioittelua, mutta eikö hieman vastaavaa ole, että yo-nti B:llä on neljä neljän eri miehen kanssa, eikä kukaan korvaansa loksauta, saati paheksu?

  Me emme ehkä ole sittenkään niin ahdasmielistä kansaa kuin uskotellaan ja kuvitellaan.

  Asia oli muuten ennen niin, että Koivistoon asti pressan piti olla tohtori. Siksihän Väyrynenkin sen väitöskirjansa väkersi.

  Ja kirkkoon piti kuulua. Ja olla naimisissa.

  VastaaPoista
 33. Tapsa, älähän yritä saada Eva B:a näyttämään kevytkenkäiseltä.

  Hänellä on edellisen aviomiehensä kanssa kolme adoptiolasta ja heidän lisäkseen yksi biologinen, jonka isän kanssa hän on nykyään naimisissa.

  VastaaPoista
 34. Siis nyt vähän ihmettelen puhetta ahdasmielisyydestä tai siitä, että voitaisiin paheksua jotakin presidenttiehdokkaan privaattielämään liittyvää. Kuka meistä heittää ensimmäisen kiven vaikkapa homoa kohti?

  Kun ei kai tässä ole kyse muusta kuin presidentin kypsyydestä ja tasapainoisuudesta ihmisenä? Moraaliset kannanotot yksityiselämästä ovat tarpeettomia, sillä erehtyväinen presidenttikin valinnoissaan on, ja saa ollakin. Kyllä ihmiset sen puoleen varsin hyvin ymmärtävät, ettei staattinen ja klassinen ydinperhe sinällään ole taannut kenellekään onnea, ja että on monelaisia tapoja elää.

  Kyse on kai vaan yleisestä eetoksesta, halusta edellyttää kansan päämieheltä kyky ja kypsyys havaita ihmisyys ja se, mikä tässä maailmassa on oikeudenmukaista, tasa-arvoista ja rehellistä. Moralismilla ei ole tässä sijaa, ainakaan minulle, ja uskon, ettei monelle muullekaan.

  VastaaPoista
 35. Niin, siis lisäpisteet Biaudetille noista ottolapsista. Lapsen ei tarvitse olla itse synnytetty, kun maailmassa on miljoonia köyhiä ja orpoja lapsia.

  Jos yksinäinen äiti olisi minun nuorempana ollessani saanut adoptiolapsen, olisin ottanut kaksikin. Nykyään yksinäinen nainen voi jo saada adoptiolapsen, jos hänellä on turvaverkostoa ympärillään ja tarpeeksi rahaa lapsen ostoon. Nythän vain varakkailla on varaa ostaa lapsi. Tarpeet ja kyvyt eivät kohtaa!

  VastaaPoista
 36. "Minusta Haukio taas näyttää ikäänsä vanhemmalta, ehkä nelikymppiseltä."
  Usein nuorempi puolisoista pukeutuu niin, että näyttäisi vanhemmalta.

  VastaaPoista
 37. Iines kysyit vielä: "Mitä arvelisit, Anna, 65-vuotiaan Biaudetin ja 35-vuotiaan Jensin hiljakkoin solmitusta presidentilllisestä avioliitosta?"

  Minusta vapaiden aikuisten ihmisten avioliitot ovat heidän yksityisasiansa.

  Paheksun kyllä sitä, jos joku rikkoo toisten avioliiton omaksi edukseen.

  VastaaPoista
 38. Kansa kertoo pettäjistä
  http://www.hameensanomat.fi/keskustelut/kommentointi/1261547959259/vanhanen+vaistyy+keskustan+johdosta/?category=881&page=3

  VastaaPoista
 39. Jos aikuisten ihmisten avioliitot ovat heidän yksityisasiansa, niin se ei tunnu toteutuvan nyt: puolisoiden sopivuudesta pidetään turhaa älämölöä.

  Ja ehkä juuri tästäkin syystä moni silti äänestää Pekka Haavistoa - hänenkin liittonsa on yksityisasia.

  VastaaPoista
 40. Onneksi sanoinkin etukäteen, että juoruilen ja liioittelen. Nyt muistankin itsekin nuorempana arvostaneeni Biaudetia suuresti hänen valinnoistaan.

  Mutta ei adoptiolapsen saanti kovin helpolta vaikuta, jos kerran Taiveaho ja Kaikkonenkaan eivät sellaista tunnu saavan millään!?

  Moni muukin odottelee vuosia. Ja kuitenkin maailma - jopa Suomikin - on täynnä kodittomia lapsia.

  Jokin tässä mättää.

  VastaaPoista
 41. Kyllähän puolison ja seuralaisten valinta kertoo jotakin ihmisen arvoista ja harkintakyvystä. Siksi se on merkityksellistä.

  Riittänee, että viittaan Berlusconiin.

  VastaaPoista
 42. Jokin tosiaan mättää siinä, että lämpimät sylit ja kotia tarvitsevat orvot tai huostaanotetut lapset eivät kohtaa.

  Adoptioprosessi tuntuu kohtuuttomalta syynäämiseltä, jota byrokraatit hoitavat pitäen kriteereinä vanhentuneita pykäliä täydellisistä ja virheettömistä varakkaista ydinperheistä. Ehkä se vika onkin juuri tässä.

  Minäkin, yhden lapsen huoltajana olisin hyvin ehtinyt ja jaksanut ja pystynyt kasvattamaan rakkaudella ja läsnäololla pari orpolasta tätä hyvinvointiyhteiskuntaa rakentamaan.

  En ollenkaan epäile Kaikkosen - Taiveahon kykyä rakastaa ja hoitaa lasta. Onneksi tuo byrokraattien päätös on nyt todettu törkeäksi vääryydeksi. Suomessahan on ennenkin ollut ihmisoikeuksien rikkomuksia?

  VastaaPoista
 43. Yksityisasiat kuitenkin vaikuttavat julkiseen elämään. Sille ei voi mitään. Se on fakta. Siksi julkisuudessa elävän on viisasta harkita, mitä tekee.

  Mutta ei ole pakko etsiä julkisuutta. Elämä on valintoja.

  VastaaPoista
 44. Siksi julkisuudessa elävän on viisasta harkita, mitä tekee.

  Mutta en silti ymmärrä, Anna, että jos puolison valinta kerran on yksityisasia, niin kuin sanot, niin miksi kuitenkin tässä puolisoasiassa mielestäsi tulisikin harkita, millaisen puolison ottaa. Eihän se silloin ole yksityisasia.

  VastaaPoista
 45. Tietenkin se on yksityisasia, mutta realisti ymmärtää, että kaikilla hänen valinnoillaan on vaikutus. Ei siitä pääse mihinkään.

  VastaaPoista
 46. Toki menee, Anna, ihmiset ovat erilaisia.

  Kävinpä juuri äänestämässä ja ihmeekseni äänestyskopista löytyi kuulakärkikynä. Juuri tätä ennen kuulin radiosta, että äänestyskopeissa on aina lyijykynä. Se on varmempi kuin kuulakynä, jonka tekniikka voi pettää. Noh, pyöritinpä numeroni musteella, ensimmäistä kertaa omassa äänestyshistoriassani.

  VastaaPoista
 47. Sivakoin tänään 15 km ladulla. Sitten suihkun kautta antamaan ääni Haavistolle.
  Eli tein päätöksen valtiomiesmäisesti hangilla.

  VastaaPoista
 48. Hiihtäminen on kivaa. Lapsena ja nuorena tehtiin kympin lenkkejä tuosta vaan, sittemmin ovat sukset olleet nurkassa, paitsi lapsen kanssa hiihtäessä sivakoitiin parin kilometrin lenkkejä.

  Saapas nähdä, yltääkö Haavisto kakkossijalle. Tässä vaiheessa Väyrynen näyttää olevan kakkosena, joskin Haaviston äänet ovat nousussa.

  VastaaPoista
 49. Olisi se ollutkin aika paukku, jos Väyrynen olisi päässyt toiselle kierrokselle. Ei sentään. Huh.

  Jonkin verran ihmetyttää Lipposen noinkin pieni saalis.

  VastaaPoista
 50. Hyvinhän tässä kävi. Vaan kakkoskierroksesta tulee Niinistölle kova paikka.

  Lipposta tuli surku, samoin Väyrystä. Reppanat, vanhat ketut saivat mennä nurkkaan nuolemaan haavojaan.

  Mutta kaikilla hävinneillä oli heidän mukaansa loistava kampanja, Biaudetkin oli ihan innoissaan, samoin Essayah, saati Arhinmäki, joka oli revetä liitoksissaan upeasta kampanjastaan.

  VastaaPoista
 51. "Minäkin, yhden lapsen huoltajana olisin hyvin ehtinyt ja jaksanut ja pystynyt kasvattamaan rakkaudella ja läsnäololla pari orpolasta tätä hyvinvointiyhteiskuntaa rakentamaan."  ? ? ? . . . ?.? . . . . . . . . . ?

  ?

  VastaaPoista
 52. Siis olen kertomut täällä aiemmin, että olisin halunnut lisää lapsia, ainokaiselle kumppaneita.

  Yksinäisen naisen, ilman miestä, oli mahdoton saada adoptiolasta vielä jokin aika sitten, sillä muiden kuin varakkaiden avioparien oli turha yrittääkään saada lasta.

  VastaaPoista
 53. Soinille on selvästi vaikeaa tunnustaa, että vaikka hän on niin erinomaisen suuri kansanjohtaja, niin jytkystä hänen persoonansa selittää vain puolet.

  VastaaPoista
 54. Me olisimme myös halunneet yhden lapsen lisää adoptoimalla, mutta olimme aivan liian köyhiä: ei tarpeeksi rahaa, ei tarpeeksi huoneita. Vaatimukset olivat korkeat nimenomaan taloudellisella puolella. Adoptio on tehty edelleenkin liian vaikeaksi.

  VastaaPoista
 55. Tuossa adoptioasiassa tiedän ja tunnenkin yhden varakkaan pariskunnan, joka adoptoi lapsen, suomalaislapsen jollaisen saaminen tietääkseni on lähes mahdotonta muuuta kuin huippurikkaille.

  Mies syyllistyi sitten huolimatta korkeasta koulutuksestaan ja asemastaan asemansa väärinkäyttöön. Että ei sitä vaadittua nuhteettomuuttakaan aina etukäteen näe, ainakaan byrokraatti, joka asioista säätää.

  Uskon kyllä, että tämäkin henkilö oli ihan rakastava ja huolehtiva isä. Sortui aineelliseen hyvään, vähän samaan mistä Kaikkosta syytetään.

  VastaaPoista
 56. Paavo Väyrynen taisi hyväntuulisella säteilyllään viedä Soinin äänet. Täällä Pikkukaupungissa äänet jakautuivat näin: ykkösenä Niinistö, sitten Väyrynen, Soini ja Haavisto. Maaseutulaiset alkavat palailla keskustapuolueeseen.

  Olen iloinen Haaviston mahtavasta jytkystä. Tässä on takana vähän muutakin kuin miehen persoonallinen vetovoima ja ulkopoliittinen osaaminen.

  Uuden ajattelutavan murros näkyy selkeästi, puoluepolitiikka ei enää vedä, oletusasetuksilla eli vanhoilla mantroilla ei enää pärjää. Tämän saivat huomata ennen kaikkea Lipponen ja Arhinmäki. Eettiset arvot, tasa-arvo ja ihmisarvon kunnioittaminen jyräävät nyt vanhan hapatuksen yli.

  VastaaPoista
 57. Mitä tekijät ovat Jenni ja Nexar Antonio? Toisesta tulee "maanpuoliso".

  http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012012315109112_pd.shtml

  VastaaPoista
 58. En tiedä, anonyymi. Minulla ei ole tästä ajatusta, sillä äänestin presidenttiä, joka on itsellinen yksilö. Puoliso ei ole syylä presidentissä.

  Mitä itse arvelet?

  VastaaPoista
 59. Minä en vielä sunnuntaina ehtinyt äänestämään, ajattelin kohta lähteä.

  On se niin väärin, ettei Kaikkoselle adoptio-oikeutta myönnetty. Luultavasti on kuitenkin jo ehtinyt ainakin viisi merkitä kepun jäsenrekisteriin.

  Jos tulotasonsa olisi vielä takavuosien mallissa, voisi hyvin lähteä ostoskärryjen kanssa maailmalle. Vaikka sinne, mistä Madonna lapsia hankki. Hän kun on kuuleman mukaan riitaantunut paikallisten ihmisten kanssa, eikä enää uusia suostu ottamaan.

  VastaaPoista
 60. Kaikkoselle on niin paljon vääryyttä tehty muutenkin. Aina rehtinä kaverina, hänelle ei ikinä tulisi mieleen julkistaa tuollaista adoptioasiaa sympatiapisteiden vuoksi juuri nyt, kun veikkailut mahdollisen tulevaisuuden sijoituspaikkansa suhteen käyvät kuumimmillaan.

  Ei se ainakaan Kaikkola voi olla, eikös se lopetettu?

  VastaaPoista
 61. Arkistojeni kätköistä löysin tällaisen laulelman, jonka viheltelin kokoon silloin tuoreeltaan jytkyvaalien jälkeen, mutta jäi kesken...

  Sopiihan se tähänkin tilanteeseen, joten menköön samaan häpeään:

  Soinin junassa

  Hytkyt kytkyt rytkyt jytkyt
  vaalit ne meni meni persiilleen,
  Jykä ja Mari kertoi juttujansa,
  persupoika se äänesti vaan.

  Hallitus on laho, seuraavaksi Halla-aho.
  Mamuja ja ministereitä ynnä muita irvokkeita!

  Studiossa istui se komia likka
  ja punaiseksi koristeli huuliaan,
  kohtapa heitteli Soinin poika
  hänelle silmäniskujaan,

  Hytkyt jytkyt hallituskytkyt
  ne Jutalla varmaan oli mielessään,
  kun Soinin poika se sutki poika
  jytkytteli myhäillen vieressään.

  Mutta ei ole EUn herrojen eessä
  tarkoitus päätänsä paljastaa,
  eikä ole kaikkien tuhlarien tähden
  aikomus avustuksia valjastaa.

  Kusessa ollaan ja EUsta tullaan,
  seuraavaksi mekka, missä Haaviston Pekka?

  Mutkut sitkut itkun jytkyt
  mihin se Paavo lähtis kodistaan
  pressanvaalit ja vankka usko
  evähänä hällä on taskussaan.

  (jatkuu)

  VastaaPoista
 62. Tässä sävel perään, jos joku ei sitä tunne:

  http://www.youtube.com/watch?v=HPchCJPohJI

  VastaaPoista
 63. Riku,

  tuo Kaikkosen adoptioasian julkistaminen ei nähdäkseni tapahtunut Kaikkosen aloitteesta, vaan kysyttäessä - näin olen ymmärtänyt. Hän esiintyi viime viikolle Korkojen kanssa -ohjelmassa Jenni Pääskysaaren ja Vappu Pimiän haastateltavana, ja asia tuli siinä ilmi. En nähnyt ohjelmaa, joten en osaa sanoa siitä tämän kummempaa.

  Mitä Satu Taiveaho on tehnyt, että häneltä kielletään ottolapsi? Hän ei voi erotakaan, sillä eronneena hänellä tuskin on mahdollisuutta saada lapsi. Pitäisikö siis epäiltyjen ja vankien lapset Suomessa huostaanottaa ja kieltää tuleva isyys vangeilta ja epäillyiltä steriloimalla heidät?

  VastaaPoista
 64. Tapsa,

  onkos tuo nyt sitten jo tulevia kuntavaaleja varten, kun siinä Juttakin vilahtaa?

  Hassua muuten, miten tässä Lipposen järkyttävän nöyryytyksen alla syytetään koko puoluetta - minäkin taisin niin tehdä.

  Siis eihän tämä puolueeseen mitenkään liity. Ihmiset eivät äänestäneet nyt ensijaisesti ideologiaa, vaan henkilöä tai sitten Haaviston kohdalla ilmiötä, mikä se sitten onkin. Minusta se voisi olla siis eettinen ja tasa-arvoinen maailmannäkemys.

  VastaaPoista
 65. Minusta tuntuu, että hyvin monet äänestivät jotakin vastaan: Lipposta vastaan, Väyristä vastaan, Niinistöä vastaan, ja sopivaksi koriksi, johon panna "äänensä talteen", osui Haavisto.

  Näistähän tulee tietenkin vasemmisto vs. oikeisto -vaalit kuten ennen, nyt vain siten että nyt vasemmisto äänestää kokoomusvihassaan Niinistöä vastaan saamatta itse mitään. Ja naiset äänestävät kahta miestä, kun ennen hihkuivat naisten puolesta.

  VastaaPoista
 66. Hyvinkin mahdollista, anonyymi, sillä noin valtava vihreän ideologian nousu tuntuisi aika erikoiselta.

  Luulen myös, että tässä Haaviston suosiossa on vielä kaikuja taannoisesta kirkko-homoskismasta, joka näkyi tuoreeltaan kirkosta eroamisina.

  Nyt on mielenkiintoinen kamppailu käynnissä, sillä tässä on selkeästi vastakkain vanha porvarillinen ideologia ja aivan uusi eettisiä arvoja korostava henkinen suuntaus.

  Vasemmistolaiseen aineellisuuteenkin on kyllästytty. Sekä sosialidemokratia että kommunismi perustelevat kaiken yhteiskunnallisen päätöksenteon rahalla ja materialla. Juuri tähän olen minäkin kyllästynyt!

  VastaaPoista
 67. "vastakkain vanha porvarillinen ideologia ja aivan uusi eettisiä arvoja korostava henkinen suuntaus. "

  Ennemminkin vanhan yhteiskunnan koti, uskonto isänmaa, perhe, lapset, kulttuuuri -arvot ja sitä vastaan "bilettäjät". H ja puoliso edustavat juuri sitä. Matkustellaan, juhlitaan kuten nuori mies kerroi harrastuksistaan. Tehdään jännittäviä työkeikkoja kehitysmaissa ja ajellaan hienoilla autoilla.

  VastaaPoista
 68. Se renkutus oli tehty heti eduskuntavaalien jälkeen, siksi Jutta. Mutta jäi kesken ja unohdin.

  Olisiko niin, että tosi-tv:stä on jotain hyötyäkin: se on opettanut meidät äänestämään!

  Ennen annettiin ääni oman puolueen ehdokkaalle kiltisti, mutta nyt taktitoidaan kylmästi.

  Toisaalta puoluejakomme ei todellakaan kuvaa tätä aikaa. Mitä eroa on Ville Niinistöllä, Arhinmäellä, Jungnerilla? Puolue. Ei mitään muuta.

  VastaaPoista
 69. Minulla taitaa ehdokas vaihtua toisella kierroksella.
  Kyseessä ei ole puolisoäänestys, mutta vaakakupit ovat minulla niin tasoissa, että puolisoasia vaikuttaa päätökseen.

  Jenni Haukio on korkeakoulutettu ja kielitaitoinen. Haaviston puoliso taas on kampaaja ja menneisyydessä on pientä klappia, rattijuopumusta ja baaritappelua.

  Jos Haaviston puoliso olisi vaikka korkekoulutettu ja runoileva mies, tilanne olisi erilainen.

  Ehkä perusteeni on hölmö, mutta noin se menee.

  VastaaPoista
 70. Minunkin täytyy tunnustaa, että olen tässä kuitenkin vähän ymmälläni, kun jäljellä on kaksi hyvää ehdokasta.

  Tällä hetkellä arvelen äänestäväni Haavistoa, mutta minua on alkanut kyllä mietityttää tämä puolison asema, sillä presidentin puolison asemahan on myös virka, työtehtävä - en ajatellut asiaa aluksi näin perusteellisesti. Uskoisin Jenni Haukion selviävän tästä työtehtävästä Haaviston puolisoa paremmin. En kuitenkaan epäile Haaviston puolison kykyäkään joistain menneisyyden toheloinnneista huolimatta. Toheloinnit ovat kuitenkin aika kummallisia tämän tulevan tason ihmiseltä.

  Lisäksi olen jäänyt miettimään, miksi Haavisto ei ole suorittanut tutkintoaan loppuun. Presidentiltä toivoisi korkeakoulututkintoa, sillä kyllä se takaa tietynlaisen sivistyksen, joka on tässä tehtävässä olennaisen tärkeä. Toisaalta on niin, että tutkinnon suorittaneissa on tomppeleitakin.

  Olen siis tällä hetkellä tässä presidenttiasiassa yllättäen tilassa, jossa en ole mistään varma, niin kuin alkuun luulin. Minuahan ei sido mikään ryhmäajattelu eikä entinen agenda.

  Koetan ajatella myös niin, että eihän tasavallan presidenteillä historiassa aina ole ollut kovinkaan koulutettuja puolisoja, paitsi viimeisillä. Mikä oli Alli Paasikiven tutkinto, entä Sylvi Kekkosen? Onhan kampaajakin parempi kuin pelkkä "rouvuus".

  Tämä asia pitää ajatella nyt perusteellisesti.

  VastaaPoista
 71. Anonyymille ylempänä esitän epäilyni tuosta Haaviston bilettämisestä. Hän ei ole vastuussa puolison sanomisista, mutta jos puoliso on sanonut harrastavansa bilettämistä, kuulostaa se minunkin korvissani typerältä aikuisen ihmisen sanomaksi. Liekö tottakaan?

  VastaaPoista
 72. Samuli ja Iines,
  samat ajatukset ovat olleet minunkin mielessäni tänään Heräsin aamulla aikaisin ja ajattelin, mitä Suomessa oikein on tapahtumassa.

  Nyt sekoitetaan kaksi asiaa: seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustaminen ja presidentinvaali.

  Tuntuu, että monet kannattavat Haavistoa paitsi kapinallisuuuiudesta yleensä perinteitä vastaan kuten IInes sanoit, mutta etenkin koska hän on homoseksuaali.

  Jos Haavisto olisi yhtä kokenut ja hyvin koulutettu kuin Niinistö, asia olisi jo toinen. Ja jos hänen puolisonsa oli samanlainen kuin esimerkiksi edesmennyt Erkki Toivanen, he selviäisivät vaativissakin edustustilaisuuksissa, joissa heiltä vaadittaisiin enemmän kuin tavalliselta heteroseksualiselya parilta.

  On kyse lasikatton murtamisesta tässäkin. Eikä tuollaista asemaa anneta nykyään kenellekään ilman kykyjä ja koulutusta.

  Viime aikoina presidenttiemme puolisotkin ovat olleet korkeasti koulutettuja.

  Kuten IInes sanoit, vaaditaan hyvää yleissivistystä, kun mennään Suomen edustajina tapaamaan toisten valtioiden päämiehiä. Kyllä minua ainakin sellainen tilanne jännittäisi.

  Diplomaatithan joutuvat tekemään vastaavaa työtä koko uransa ajan, ja heille asetetaan suuret vaatimukset uralle pääsemisessä ja heidän odotetaan jatkuvasti kehittävän itseään.

  VastaaPoista
 73. Katsokaahan hieman, mitä korkeasti koulutettu väki tässä maailmassa kautta linjan on saanut aikaan ja takertukaa vasta sitten jonkun presidentin puolisoon jolla koulutus kuitenkin omaan ammattiinsa on. Miten ovatkaan solmussa joka puolella asiat kun toinen toistaan viisammat kokit yhteistä pataa ovat hämmentämässä.

  Kyllä täällä oma etu, alkukantainen vallanhimo ja kaiken ylitse menevä ahneus suunnan määrää eikä se, millaisen koulutuksen joku on saanut.

  Mitä sanoo joku parturi, joka pitää työtään hyvänä ja kunnaiallisena ammattina, mutta jota nyt presidenttiehdokkaan puolison kautta kuin salaivaten aliarvostetaan porukalla? Minä ainakin, jos Haaviston puoliso olisi kirvesmies ja sitä alettaisiin kynsimään sen vuoksi loukkaantuisin syvästi, saatana.

  VastaaPoista
 74. Pitää vielä palata aamutuimaan ärhentelemään: Katsokaapa 12 vuotta taakse päin ja Halosen Tarjan puolisoa kuinka mukavasti Pena tapettiin sulautuen hoiti presidentin puolison hommat aivan loistavasti. Ei hän siihen toimeen mitään oikeustieteen tohtorin ja dosentin arvonimeä olisi tarvinnut. Minusta hän oli, silloin kun paikalla käyskenteli, kuin hyvin pukeutunut, kohteliaisuuksia opetellut talonmies. Ja jos olisi talkkari ammatiltaan ollutkin, niin kukaan ei olisi siitä traumoja saanut.

  Kysyttiinkö Halosen puolison arvonimeä edes ensikierroksella? Taisi olla debattia vain siitä, kun ne eivät olleet naimisissa.

  VastaaPoista
 75. Varmaankaan kukaan ei ole morkannut prinssipuoliso Daaaanielia huonoksi seuralaiseksi valtio- ja muilla vierailuilla.

  Tosiaan, puolison rooli on sulautua tapettiin ja käyttäytyä siellä tapetissa asiallisesti.

  Eiköhän sellaiseen iloinen ulkomaanmies pystyisi jopa ilman korkeakoulutusta! ;)

  VastaaPoista
 76. Siis tarkoitin viitata Danielin koulutustasoon.

  VastaaPoista
 77. Sylvilla oli sama koulutus kuin nyt kolmella hyvällä pressaehdokkaallammekin, samoin hänkään ei ollut käynyt armeijaa.

  Arajärven tittelistähän käytiin kova tohina 12 vuotta sitten, oletteko senkin jo unhoittaneet?

  Koska "maisteri" olisi kuulostanut turhapuromaisen naurettavalta presidentin puolisona, häntä alettiin kutsua virallisesti "valiokuntaneuvokseksi". Ei kaksinen virka, mutta kuulostaa komealta.

  Sitten hän sai väitöskirjansa valmiiksi ja muuttui "tohtoriksi".

  Kuunkuiske osuu siinä mielessä naulan kantaan, että koska Ruotsi on huomattavasti jyrkempi luokkayhteiskunta kuin Suomi, niin siellä tavallisesta vauraasta porvaristosta nouseva Daniel oli kova pala, jonka nielemisestä koko kansa oli niin saatanan polleana kuukausikaupalla.

  Meillä hieman vastaava kuvio oli Koiviston aikana, kun perintöprinsessa Assin puoliso oli joku "liikemies Komulainen", Uppsalan ekonomeja muistaakseni.

  VastaaPoista
 78. Prinssi Danielin tehtävä ja tehtävään koulutus lie toisista ulottuvuuksista kuin tasavallan presidenttipuolison. Puolison määrärahatkin monarkiassa ovat eri planeetoilta.

  Vahvin kriteeri valinnalleni on kuitenkin presidenttiehdokkaan osaamisalueiden painottaminen. Niinistön parhautta on talousosaaminen, Haaviston ulkopolitiikka. Lisäksi Haavisto on vähemmän markkinavoimien vietävissä.

  Toinen painopistealue osaamisalueiden lisäksi voisi olla ehdokkaan luonne, sisäinen habitus. Haavisto on avoin, ystävällinen, ihmisläheinen, kun taas Niinistö on pidättyväinen ja hivenen pälyilevä, katsekontaktia välttävä, joskin kuitenkin rauhallisen miellyttävänoloinen ja rentokin.

  VastaaPoista
 79. On oikeastaan äärimmäisen hupaisaa, miten monet miehet ylistävät näissä presidenttikeskusteluissa Jenni Haukiota tuon Niinistön lausuman vuoksi, että on kiva kun joku kotona odottaa miestä kotiin tai silittää paidat.

  Miehet eivät tahdo uskoa tuollaista unelmaa, että vaimo odottaa miestä kotiin lämpimän ruuan kanssa. Jenni Haukio on unelmien nainen! Tämä Niinistön lausuma tulee tuomaan runsaasti miesten ääniä Niinistön pussiin.

  Ihmetyttää vaan Haukion taitava ajankäyttö; kokopäivätoimi, väitöskirjan teko ja miehen paitojen silitys ja muu passaus. Taitaa olla ehtoisa emäntä.

  Jokin tässä kuviossa ei ole kohdallaan taikka sitten väitöskirjan teko on jäissä tai toimi on "toimi".

  VastaaPoista
 80. Älkää unohtako, että Nexar Antoniolla on myös "vaimon" rooli. Hän on verotietojen mukaan vain osapäivätyössä (hankkii noin 400-500 euroa kuussa), laittaa ruokaa, valitsee Pekalle solmiot, huoltaa tätä. Tukee Pekkaa niin kuin Jenni Saulia.

  VastaaPoista
 81. Väitöskirjaa voi tehdä työn ohella, mutta se on silloin hitaampaa kuin apurahalla tehden. Olen seurannut vierestä mieheni jatko-opintoja. Hän on tehnyt kaksi väitöskirjaa kokopäivätyön ohella. Kummassakin on kulunut 10 vuotta. Kun lukee noin kirjan viikossa, kuudessa vuodessa kertyy noin 300 kirjaa, jotka tarvitaan väitöskirjaan. Loppuaika menee kirjoittamiseen, tarkistuksiin ja painatustöihin. (Jotkut väitöskirjat voivat olla aiheeltaan helpompia.)

  VastaaPoista
 82. Puhun omasta puolestani - minulla on kriittisenä hampaittenkiristelijänä hampaankolossa yhtä lailla kumpaakin puolisoa vastaan. En tajua Haukion miehensä paitojen silitystä ja lokoisaa väikkärin valmistelua, enkä tajua Nexar Antonion teinixmäistä biletystä tai nakkikioskitappeluakaan. Vaikka en minä tajunnut Penttiäkään. Arajärvi oli vähän höperön tuntuinen.

  Summa summarum: minusta olisi hienoa saada Haavisto presidentiksi. Voisin puhaltaa riemufanfaarin torvella, jos näin käy.

  Minulla ei kuitenkaan ole Niinistöä vastaankaan mitään, hän toisi Suomeen eurooppalaisen raikasta Berlusconi - Sarkozy-henkeä.

  VastaaPoista
 83. Tämän päivän lehdessä Jenni Haukio ja Sauli Niinistö kertovat, että he tekevät kumpikin yhtä paljon taloustöitä normaaliaikoina, ja Sauli on jopa parempi silittäjä, mitä sitten sisällämmekään tuohon sanaan. Se siitä todellisuuden vääristelystä.

  Iines, miksi ei saisi tehdä väitöskirjaa hitaasti? Yliopistovirkoja on vähän, joten kiireestä ei ole vältttämättä hyötyä. Tutkimustulokset voivat olla tärkeitä. Sillä tavalla pienen maan kulttuuri pysyy pystyssä.

  VastaaPoista
 84. Eipä siinä hitaassa väikkärin teossa kai mitään vikaa ole, Anna. Minä vain vähän kadehdin, jos joku pystyy kokopäivätyönsä ohella ylipäänsä tekemään väitöskirjaa.

  Muistan miten täyttä työtä jo gradun teko oli kokopäiväopiskelijalle. Jos piti päivänkin tauon, oli aloitettava taas ikään kuin taaempaa ja koottava itsensä tutkimustyöhön. Mainittakoon, että aiheeni ei ollut vastenmielinen eikä erityisen hankala.

  Tohtoreitahan tulee nyt joka tuutista, Anna, ja väitöskirjojen taso on madaltunut. Niillä ei taida olla enää samaa painoarvoa kuin 10 - 20 vuotta sitten. Muuan tieteilijä sanoi, että väitöskirjat nykyisellään saattavat olla hyvän gradun tasoisia - hän viittasi muistaakseni mm. tekniikan alaan.

  Ei siis liene odotuksissakaan enää, että väitöskirjalla päästäisiin yliopiston virkoihin. Hyvä kun saadaan töitä.

  VastaaPoista
 85. Iines,

  on monenlaisia väitöskirjoja.

  Rahaa siinä ei tule niin kuin koulujen oppikirjoissa, vaikka väitöskirjaa olisi opiskelijakirjastossa läjä pikalainassa (esim. mieheni ensimmäinen väitöskirja, joka on ollut jo yli 10 vuotta kurssikirjana).

  Tutkimustyöllä koetetaan pitää yllä suomalaisen kulttuurin ja kielen tasoa, vaikkakin yhä useammat kirjoittavat väitöskirjansa englanniksi. Se on tavallaan mesenaatintyötä.;)

  Nyt on muuten Jenni Haukio ollut YLEn haastattelussa. Vaikuttaa edustavalta, mutta todellakin ulkomuodoltaan ikäistään (34) nuoremmalta. Niinistöllä on iso plussa Jennissään.
  Suomelle olisi Jenni Haukiosta paljon hyötyä.

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/01/jenni_haukio_moni_on_toivonut_etta_olisin_enemman_esilla_3198968.html

  Laitan kaksi linkkiä, jospa edes toinen vie perille.

  Anna Amnell

  VastaaPoista
 86. Alli Paasikiven tutkinnoista en tiijä. Tai tiärä. Mutta suutarin (eli kenkäkauppiaan) tytär hän oli. Ja sehän nyt ei mitenkään hävettävää ole. Siitä huolimatta tätä laulua ei Yleisradiossa saanut soittaa:

  http://www.youtube.com/watch?v=8iWMjMw61aE

  sinä aikana kun Juho Kusti oli presidenttinä. (Ja olen aika saletti ettei Kustin huumorintaju siinä pettänyt - se petti ihan muissa asioissa. Tässä petti sen toisen, puolison, huumorintaju.)

  Ps. Fagerholm oli ammatiltaan parturi. Joku voisi kirjoittaa vaikka romaanin siitä "mitä olisi tapahtunut todella" jos Kekkonen/Fagerholm äänestyksessä viimeksimainittu olisikin voittanut yhdellä (2lla) äänellä ensisiksimainitun? Ehkä ei olisi tapahtunut sen kummempia? Ei Suomi edes vuonna 1956 mikään maailman Napa ollut, sentään.

  Pss. Korkeakoulututkinto takaa tietynlaisen sivistyksen - niinpä niin. Aarne Saarista kunnioitin suunnattomasti; hänestä näki miten hän koko ajan mietti omilla aivoillaan mistä on kyse. Hän ei miettinyt sitä mitä "yliopistossa" tai Sirola-opistossa hänelle oli opetettu. Arvostettava ihminen. Ja ammatiltaan hän oli kivityömies. (Niin oli muuten Ivar Lo-Johansson myös: "Pubertet" - suom. "Veräjä" on mainio kirja. Hänen muistelmansa ovat todellista kulttuurihistoriaa.)

  VastaaPoista
 87. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 88. Muistan kuulleeni tuon jutun tässä blogissa, että suutarin tytärtä ei tosiaan saanut Paasikiven aikaan soittaa radiossa, koska puoliso Alli oli suutarin tytär, mikä taisi olla tuolloin hävettävää.

  Ei tutkinnon suorittaminen yliopistossa muuten kai sitä tarkoita, että tohtori tai maisteri apinoi oppimiaan "teesejä" ja hokee niitä papukaijan tavoin.

  Eikös se mene mieluummin niin, että yliopiston tehtävä on opettaa tieteellistä ajattelutapaa, ts. asioiden itsenäistä punnintaa monipuolisesti faktapohjalta? Tähän yliopisto antaa työkaluja opiskelijan valitsemalta alalta.

  VastaaPoista
 89. On monentasoisia väitöskirjoja, Anna, ja enin osa varmaan tieteellisesti korrekteja. Mutta on myös nollatutkimuksia ja pyrkimystä valita väitöskirjan aihe mahdollisimman vähävastuksiseksi ja helpoksi.

  Viittaan jälleen tekniikan tai kaupan alaan, koska esimerkiksi jo dipl.inssin lopputyö saattaa olla varsin kursorinen ja ei-teoreettinen lyhyt kirjallinen esitys jostakin jollekin yritykselle tehdystä työstä. Väitöskirja voi olla jatkoa tälle jo tehdylle kursoriselle lopputyölle. Eri tiedekuntien lopputöillä ja väitöskirjoilla on paljonkin eroa.

  VastaaPoista
 90. Olen samaa mieltä, Iines, että vain korkeakoulutellulla ihmisellä on valmiudet - eli "eväät" - osata ajatella. (Muut puhuvat omiaan.)

  VastaaPoista
 91. Ole vaan, mikis, mutta minä en ole.

  Missäs minä noin sanoin, että vain korkeakoulutetuilla ihmisillä on valmiudet ajatella? Tuohan on höpöpuhetta. Yhtä hyvin voisin sanoa, armas mikis, että sinusta vain kouluttamattomilla ihmisillä on itsenäistä ajattelua.

  Puhuin siitä, mikä on yliopistokoulutuksen tehtävä: tieteelliseen ajatteluun ohjaaminen, ei ulkoluku. Näin minä tuon olen käsittänyt. En ole missään sanonut, että vain tieteen kautta voi ajatella pätevästi. Päinvastoin, olen usein sanonut, että kuka tahansa voi keksiä samoja oivalluksia kuin suuret filosofit. Minäkin olen hoksannut monta hienoa oivallusta, jotka sitten havaitsen jo jonkun keksineen.

  Minua harmittaa sekin, että henkilön omia oivalluksia ei aina arvosteta. Kun sen sijaan siteeraa filosofeja näkyvästi, saa fiksun ja tietävän ihmisen leiman otsaansa.

  VastaaPoista
 92. No, nyt minä ainakin olen samaa mieltä kuin sinä, pilvipälviseni! (Myönnän, että edellinen puh.vuoroni oli vienoa provokaatiota. Mutta vain vähäsen.)

  VastaaPoista
 93. Tuli tuosta koulutusasiasta mieleen, että Haaviston puoliso taitaa olla kotoisin maasta, jossa koulutukset eivät ole sillä tavalla kaikkien ulottuvilla kuin meillä täällä.

  Ethän, mikis, oikeasti voi ajatella, että vain korkeakoulutus takaa ajattelukyvyn? Sellainen ajatus veisi suuren palan sympaattisuudestasi.

  En usko, että korkeakoulutuksella ja sivistyksellä on välttämättä juurikaan tekemistä keskenään. Riippuu tietenkin paljon ihmisestä ja alastakin.

  Joku saattaa olla jonkin suppean alan taitaja ja tuntija ja aivan pösilö monessa muussa, esim. käytännön asioissa ja ihmisten välisessä kanssakäymisessä.

  En sanoisi sellaista ihmistä sivistyneeksi.

  VastaaPoista
 94. Suuri aika vaatii suuria ihmisiä!

  Herraonnella on meitä taas lätkäisty, ajattelin, kun Pekan ja Saulin loppusuoran kilvoittelusta kuulin - olihan siellä toki aiemmin tuota samanlaista remmiä enemmänkin.

  Haaviston puolison koulutusta on turha moittia, se lienee parempi kuin Pekalla itsellään, kun ilmeisestikin on koulutettu parturikampaaja.

  Uusi Suomi kertoi Pekan suurista saavutuksista Sudanissa: jäljet puhukoot puolestaan! "Pekka sai osapuolet samaan neuvottelupöytään - toiselle kierrokselle tosin kaikki eivät enää tulleet."

  Niinistönhän me muistamme epäonnistuneena valtiovarainministerinä, joka itketti naisministereitä, Euroopan investointipankin varatalonmiehen virasta ja Pahvi-Saulista, joka edustaa koko kokkare-hurmoksen keskeisintä osaa.

  PS Kaikkosen adoptio-asia sai selvyyden tuon revolverihaastattelun jälkeen, jossa kysymyksistä ei visusti keskusteltu haastateltavien kanssa etukäteen. - Etelä-Afrikan päässä ovat asian laittaneet jäihin, Antti "sorkkarauta" Kaikkosen rikosasioiden käsittelyn ajaksi.

  VastaaPoista
 95. " ... Ethän, mikis, oikeasti voi ajatella, että vain korkeakoulutus takaa ajattelukyvyn? ... "

  Minä kun oli juuri päinvastaista mieltä!

  Koulutus tekee ihmisistä koulutettuja ihmisiä. Ajatteleminen on jotain toista. Erno Paasilinna sanoi sen paljon paremmin: "Itseoppineet ovat ainoita oppineita. Muut ovat opetettuja". Tms. (= tai muuta sellaista. tämä sitaatti oli ihan muistinvaraisesti.)

  Kuunkuiske, käheä-ääninen käkeni, olen Iineksen kanssa samaa mieltä siitä että koulutus antaa ihmiselle instrumentit tehdä tieteellisiä johtopäätöksiä. Mitään ylimääräistä "järkeä" se ei anna. (Paitsi auttaa verkostoitumaan, joka on tärkeää, tai nykyisin välttämätöntä.)

  Toistan, koska olen toistokone: korkeakoulutus ei takaa ajattelukykyä.

  VastaaPoista
 96. Minäkin toistan: korkeakoulutuksen arvostaminen ei tarkoita sitä, että arvostaja arvelee korkeakoulutetun oppivan ajattelemaan yliopistossa. Korkeakoulu antaa vain työkaluja, joilla koulutusalan asioita voidaan hallita, lokeroida, kontrolloida.

  Käsitteellinen ajattelu on viestinnän peruspilari. Tieto ei siirry ilman käsitemuodostusta. Ihminen on ensin antanut jollekin nimen, jotta voi viestiä siitä muiden kanssa. Tähän ei yliopistoja tarvita. Vasta sitten, kun nimetään abstraktisia käsitteitä, kuten vaikkapa kielen ja puheen yksiköitä - sana, lause, virke, puhe, kysymys, vastaus, tarina - tullaan tieteelliseen ajatteluun. M.o.t.

  VastaaPoista
 97. Ja se tieteellinen ajattelu on siis käsitteillä operointia, jonkalainen puhetaito kieltämättä antaa perspektiiviä, ehkä jopa laajentaa ihmisen tajuntaa ja opettaa ymmärtämään syitä ja seurauksia - toivottavasti, ei välttämättä.

  VastaaPoista
 98. Ookoo, mikis!

  Näytti siltä, että lausuma "vain- korkeakoulutetulla ihmisellä on valmiudet - eli "eväät" - osata ajatella" mutta blondiuksissani väärinymmärsin ;)

  Öitä!

  VastaaPoista
 99. Niin siis näytti siltä, että se lausuma oli sinulta.

  Näyttää siltä, että minä olen väsynyt!

  VastaaPoista
 100. Kaikkosen adoptioasia on surullinen, sillä epäilys luottamusaseman väärinkäytöksestä ei kyllä tee ihmisestä kelvotonta isää eikä hänen vaimostaan kelvotonta äitiä. Selitys toki on, että Etelä-Afrikan pää pani asian jäihin, mutta kyse on myös siitä, millä tavalla asia on esitetty heille. Tietenkin totuus on, että asiaa katsotaan lapsen näkökulmasta, ei tulevien vanhempien. Tavallaan siis aivan oikein, mutta jokin tuossa prosessissa klikkaa.

  VastaaPoista
 101. Torkkutyynyseni, me olemme kaikki oikeassa. Meidät vain välillä käsitetään väärin. (Unia.)

  Ps. En osaa tehdä näitä... mitä nämä nyt ovat... hymiöitä. Niin teenpä tähän tämmöisen merkin: Ñ (ohoh).

  VastaaPoista
 102. Olen eri mieltä Kaikkosesta. Olen eri mieltä muutenkin siitä miten ihmisiä kriminalisoidaan. Ihmiset jotka ryöstävät R-kioskeja ovat roistoja, vaarallisia rikollisia; heidän motiivinsa on saada 100-200 euroa rahaa jolla he ostaisivat viinaa tai amfetamiinia. Ei muuta. Mutta ihminen, joka järjestelmällisesti huijaa kirjanpidon kautta jotain systeemiä tms.; ei ole gangsteri. Hänen motiivinsa on vain hyötyä 40.000-80.000 euroa yhteisistä rahoista. Ja eihähän hän - voi hyvänen aika - ole uhannut ketään puukolla tai katkaistulla heinähangolla. Sen takia hän siis on paljon pienempi rikollinen?

  Ei mun mielestä.

  VastaaPoista
 103. Mikiksen kanssa samoilla linjoilla. Joskus ehkä 80-luvulla Holle Holopainen teki kapteeni Sika-juttuja rock-radioon. Unohtumaton on "mies varasti pullan!"-episodi, jossa roiston ja ryökäleen perään mobilisoitiin isot voimat.

  Kyllä adoptioprosessi täytyy laittaa jäihin, jos on olemassa selvä mahdollisuus siihen, että daddy on linnaan lähdössä. - Eihän sitä tosin tapahdu, lait ja oikeuskäytännöt ovat niin ihmeellisiä, ettei tyhmät maallikot voi niistä mitään ymmärtää.

  "Oikeus on voittanut taas!"

  VastaaPoista
 104. mikis, myönnän, etten tiedä, mitä Kaikkonen on tehnyt, mutta minulla on käsitys, että hän on koettanut tehdä jotakin ja epäonnistunut tekosissaan.

  Meillä rehtori huijasi johtokuntaa ja koko kaupunkia vakinaistamalla epäpätevän vaimonsa opettajan tehtäviin, eikä kukaan olisi sanonut mitään, ellei yksi hankala luottamushenkilö olisi nostanut kissaa pöydälle. Ei se ketään liikuttanut, että vaimon palkka taisi nousta satoja euroja kuussa, vaikka olisi pitänyt vähentää epäpätevyyslisät. Tällaista tapahtuu kaikkialla, ja monesti emme vain välitä. Kun poltiikko tai muu vaikuttaja tekee virheen, hän on suurrikollinen.

  VastaaPoista
 105. No, mikis ja Riku,

  miten sitten oikeitten isien lapset. Jos iskä joutuu linnaan vaikka vuodeksi, pitäisikö hänet steriloida samalla? Tai hänen vaimonsa?

  VastaaPoista
 106. Taas, jottei minua taas käsitettäisi väärin, tarkoitan että nämä r-kipsan pipopäiset hörhöt ovat todellisia luusereita. Ei silti ole oikein ryöstää mitään. Mutta jo Bertolt Brecht sanoi asian sen oikeassa mittakaavassa: "Mitä on pankkiryöstö pankin perustamiseen verrattuna?" Hän tarkoitti, kiltti Kuunkuiske, miten paljon enemmän ihmisiltä pystyy huijaamaan rahaa perustamalla pankin kuin ryöstämällä sen. (Nyt mm. Kreikka sen meille taas via Ranska/Saksa opettaa. Tämä on totta.)

  VastaaPoista
 107. Ei, Iines, ei pitäisi, olen ymmärtänyt että huostaanottoja tapahtuu yhteiskunnassa liikaakin.

  Saihan sitä paitsi Dickensin Oliver Twist uuden kodon rosvopäällikön katraasta, uuden ammatinkin hänelle opettivat. - Ei tarvinnut enää lautanen kourassa anella: Sir, could I have some more, please!"

  VastaaPoista
 108. " ... Tällaista tapahtuu kaikkialla, ja monesti emme vain välitä. ... "

  Pitäisi välittää. Olemme - Luojan kiitos - yksi maailman vähiten korruptoitunut maa. Se on upeinta! Sen takia AINA pitää nostaa kissat pöydälle. (Vaikka ne vain savuaisivat.)

  Nuorempana kävelin kaupungin katuja maissa jossa poliisipartion näkeminen tarkoitti sitä että "nyt täytyy lähteä pakoon ja lujaa". Siis juuri sen takia ettei ollut tehnyt mitään. Poliisit olivat pahimpia roistoja - todella pahoja. (En kerro esimerkkejä.)

  VastaaPoista
 109. Mutta en nyt ymmärrä, miksi lihallisen isän isyydessä rikos ei olekaan isyyttä estävä tai haittaava asia, kun adoptioprosessissa rikosepäilykin estää isäksi pääsyn.

  Huostaanottojen määrä on lisääntynyt. Joukkoon mahtuu varmaan myös huteja, mutta myös tapauksia, joissa asianomainen perhe on eri mieltä huostaanoton pakottavasta tarpeesta.

  VastaaPoista
 110. Minä kyllä sitä Satu Taiveahoa ihailen, kun rakastaa ja tukee miestään niin, että oman hienon uransa jätti tiskejä tiskatekseen, sillä aikaa kun Antti tekstiviestittelee sohvalla.

  VastaaPoista
 111. Olen sitä mieltä että ihmisten ei pitäisi syntyä alle 3-kymppisinä. Ihmiset tietäisivät mitä tekevät. Ps. Tämä tarkoittaa myös heidän vanhempiaan.

  VastaaPoista
 112. Vaaleja aina ihmettelen. Sauli Niinistön valitseminen on koko ajan ollut selviö, silti draamaa rakennetaan muka kovasta kilpailusta. Jokin on ihmisessä, joka saa suuren massan aina asettumaan voittajan puolelle; sellaisen joka on voittoon parhaiten julkisuuskuvallaan esikypsytetty.

  Haavistoilmiö toki on vaikuttava, media on tehnyt vakuuttavaa jälkeä sen synnyttääkseen.

  VastaaPoista
 113. Vaaleja tulee ja vaaleja menee, ei niitä kannata ihmetellä. Minä ihmettelen kaaleja. Elokuunöinä kun kävelee kaalimaalla on kuin monta Kekkosta katsoisi sinua yhtä aikaa. Se on ihmeellinen tunne.

  VastaaPoista
 114. Sellainenhan on kuin ylöskaivautuvien ruumiiden "Night of the zombies!"

  VastaaPoista
 115. Muutenkin, rakkaat keskustelukumppanini, suhtaudun mielipiteisiini kriittisesti. Hylkään ajatukseni jos joku on samaa mieltä kuin minä, en aina. Mutta irvistelen. (Öitä.)

  VastaaPoista
 116. Sen verran vielä, että lukemani mukaan Satu Taiveaho jätti eduskunnan tämän lapsiasian vuoksi. Hän kävi henkisesti raskaissa hedelmöityshoidoissa, ja kun ne eivät tuottaneet tulosta, pantiin adoptioasia vireille. Asioitten priorisointia, joka taatusti heikensi aineellista elintasoa.

  VastaaPoista
 117. Satu on epäilemättä miesvalinnastaan joutunut kärsimään.

  Minä vain näen VIHREÄÄ, kun tuota Kaikkaletta ajattelen!

  VastaaPoista
 118. Siis nyt vasta hain esille tiedon siitä, mistä Kaikkosta syytetään. Tuosta yllä olevasta sain sellaisen vaikutelman, että Kaikkonen olisi hyötynyt taloudellisesti, ketkuillut kirjanpidon kanssa omaksi hyödykseen, ja siitä tuo rikosepäily olisi tullut.

  Hämmästyin vähän, kun se onkin niin, että Kaikkonen on antanut ja Jukka Vihriälä ottanut, vaalitukea. Ei Kaikkonen olekaan ottanut itselleen.

  VastaaPoista
 119. Siinä ne rikosepäilyt, ketkuiluja muuten vain siinä ei ole.

  Sillä Vonnegutilla en ole pitänyt kiirettä, kuun taitteeseen ajattelin. Sopiiko? Sinäkö tuon Giordanon teet?

  VastaaPoista
 120. Kylläpä se Jenni näyttikin nuorelta, söpöltä ja viattomalta. Jotenkin tuntuu vaikealta kuvitella, että itselläni olisi lapsiani nuorempi vaimo.

  No, sehän on vain omaa luutunutta ajatteluani, jonka yhteiskuntamme nouseva monikulttuurisuus varmaan luutii tiehensä.

  Sitten kun Jenni vanhenee vaikkapa nelikymppiseksi, niin Sauli voi ottaa toiselle kaudelle toiseksi vaimokseen nuoremman.

  Kannatusluvut ovat muuten viikossa muuttuneet 80-20 asetelmasta 65-35 tilanteeseen. Vaalipäiväksi veikkaan suhdetta 55-45.

  En jaksa uskoa Haaviston voittoon, sillä kaltaisiani vanhoillisia on liikaa. Meidän mielestämme presidentin puoliso ei voi olla kampaaja. Olisi edes hiusmuotoilija.

  VastaaPoista
 121. Kaarina Hazard kirjoittaa Ilta Sanomien kolumnissaan, että Sauli ja Jenni asuvat "ökytalossa" ja Pekka ja Antonio vuokralla.

  Mutta Haavisto ja Floreskin asuivat elokuuhun asti "ökytalossa" kalliissa Munkkiniemessä. Talo on nyt myyty, sillä on tietenkin edullisempaa ja fiksumman sekä vihreämmän näköistä asua vuokralla kalliissa ja trendikkäässä Kruunuhaassa.

  http://www.seiska.fi/viihdeuutiset/_a238941/

  VastaaPoista
 122. Haavistolla oli koko joukosta köykäisimmät kansainvälisimmät kokemukset, Arhinmäkeä lukuun ottamatta.

  Jos hän ei olisi homoseksuaali, tuskin olisi päässyt edes ehdokkaaksi asti.

  Mutta lampaat vaativat ilta-appeensa.

  VastaaPoista
 123. Kuun vaihde sopii mainiosti, Riku.

  Silloin saadaan siis Vonnegutin Rosewater Einesbaariin, ettäs tiedätte lukea kirjan, jos ja kun kiinnostaa.

  Kuunkuiske on luvannut kirjoittaa Giordanon teoksesta sitten seuraavaksi. Ja mukaan mahtuu esittelyjä tai kritiikkejä, kuka vaan on lukenut kiinnostavan kirjan!

  VastaaPoista
 124. Tapsan tavoin minäkin uskon Niinistön selkeään voittoon ja vieläpä samasta syystä.

  Juuri kuulin yhden vanhemman rouvan sanovan, ettei hän voi äänestää miestä maan äidiksi. Toinen vanha rouva sanoi, ettei hän voi äänestää homoa presidentiksi. Juuri tällaisia asenteita on kaikissa ikäluokissa.

  Muuallakin maailmassa on muuten avoimesti kaapista ulos astuneita tai puolison julkisuuteen tuoneita huippupoliitikkoja, kuten vaikkapa Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle tai Irlannin senaattori David Norris, joka oli presidenttikisan ennakkosuosikki, mutta suosio kuivui ex-poikaystävän syytteisiin alaikäiseen sekaantumisesta. Että osataan sitä muuallakin.

  VastaaPoista
 125. Aikoinaan - eikä tästä kauan aikaa ole - töllössä näytettiin ohjelma "24 h Berliini". Siinä kuvattiin - usean valitun ihmisen kautta - mitä Berliinissä tapahtui yhtenä vuorokautena. Minuutti minuutilta. Yksi henkilö, jonka vuorokautta siis kamera seurasi, oli Berliinin pormestari Klaus Wowereit, hom. sex.
  Tyylikäs, fiksu, edustava... kuten Pekka Haavisto. Kamera siis seurasi häntä aamusta iltaan, etc., mutta pitkän virantäytteisen työpäivänsä päätteeksi hän hyvästeli häntä seuranneet kameramiehet/äänittäjät/skriptat/etc sanomalla että ..."nyt alkaa minun yksityiselämäni" ... auf Wiedersehen. Ja hymyili ystävällisesti. Ps. No, Wowereit aviomies, Jörn Kubickin, onkin neurokirurgi. Eikä siis ns. tavallinen tyäläinen. (Tämä oli ironiaa, siis viimeinen lause.)

  Tapsa, taidat olla oikeasti rasisti? (Ole vaan, arvostan Sinua silti. Mutta välillä ihmettelen.)

  VastaaPoista
 126. Tuo Klaus Wowereit mainittiin samassa iltapäivälehden jutussa, jossa nuo muutkin mainitsemani huippupoliitikot mainittiin. Tyylikkäitä herroja. Ja Suomi ehkä luulee, että Haavisto on maailman ainoa huippupoliitikko, joka on homo.

  Kyllä minä Haavistoa äänestän, sillä hän edustaa sellaista avointa ja rehellisyyteen pyrkivää ihmisarvoista maailmankuvaa, jota arvostan. Niinistö taas edustaa markkinavoimia ja perinteistä porvariston hillittyä charmia, joka ei innosta minua kovastikaan.

  VastaaPoista
 127. Niinistö edustaa porvariston hillittyä charmia, heitä, joilla menee hyvin. Minullakaan ei mene huonosti. En silti koskaan äänestä porvaria, en. En ikinä. (Paitsi jos dementoidun itseni vastakohdaksi. Joka on tietysti mahdollista.)

  VastaaPoista
 128. Niinpä se minun kantani tuntuu kypsyneen aika nopeastikin, vaikka aavistin, että taidan pysyä alkuperäisessä suosikissani.

  On hyvä kuitenkin pohtia asia toiseltakin puolelta mitään ajatusta etukäteen tuomitsematta.

  Mutta siis, minäkään en ole tainnut äänestää porvariston hillittyä charmia konsanaan, en edes muinoisia liberaaleja eli lipilaareja. Mihinkähän he ovat kadonneet?

  VastaaPoista
 129. Mistäs kommentistani sinä Mikis nyt äkkiä rasistiksi keksit?

  VastaaPoista
 130. Kirjoittaako Kuunkuiske alustuksen Giordano Brunosta, sepä mainiota!

  VastaaPoista
 131. Pyydän anteeksi, ihan oikeasti, Tapsa että nimittelin sinua. Ei niin saisi. Ajattelin vain tuota... noin, Sinun suhtautumistasi näihin Persujen oikeistofalangisteihin... tähän... mikä tämä kirkkoslaavin osaaja nyt taas onkaan... tämä punaposkinen... Halla-aho! Ihailet häntä? Sitä minä en käsitä. (Mutta, Sinua Tapsa, arvostan Oikeasti ja Paljon ja myös siksi, että tuot julki mielipiteesi.)

  VastaaPoista
 132. Paolo Giordano, Alkulukujen yksinäisyys, on tuo Kuunkuiskeen valitsema kirja, Tapsa. Kunpa sinäkin taas ehtisit tässä talven mittaan kirjoittaa jostakin!

  VastaaPoista
 133. On lukuisia ominaisuuksia, joiden perusteella valitaan presidentti, olipa ehdokas kuka hyvänsä. Tärkein on pätevyys virkaan.

  Nyt kuitenkin kaikki Niinistön kannattajat leimataan vanhoillisiksi homovihaajiksi.

  Olisivatko Haaviston kannattajat tyytyväisiä vasta sitten, kun tämä saisi 100 prosentin kannatuksen?

  VastaaPoista
 134. Noinkohan, anonyymi? Vaikka ihan mahdollista, että homokorttiakin käytetään puolesta ja vastaan.

  Itselleni ratkaisee kyllä eniten puhdas ehdokkaan poliittinen ideologia. Eihän seksuaalisella suuntautumisella ole näin isossa asiassa väliä. Seksuaalisuus on vain yksi puoli ihmisessä.

  Ja minusta siis molemmat ehdokkaat ovat hyviä tyyppejä, miellyttäviä ja rauhallisia, luotettaviakin. Toisen aatemaailma vain on lähempänä omaani kuin toisen.

  VastaaPoista
 135. Allen Ginsberg oli hieno runoilija. (Vaikka olikin homoseksualisti. Hyi.) En osaa englantia tarpeeksi hyvin mutta mielestäni Saarikoski ei suomentanut häntä kovin oikein. He olivat vähän eri aaltopituuksilla. Annikki, kähvellän tämän vinkkini sivuiltasi, minusta tämä on hyvä videoteos. Runoahan tässä on vähemmän. (Mutta jazzia!)

  http://www.youtube.com/watch?v=-S-PbczZPlI&feature=related

  VastaaPoista
 136. Kun pistän tämän tietokoneen kiinni - joka tapahtuu kohta, tai ainakin ennen aamua - jatkan Robert Brantbergin kirjan lukemista. (Olen sivulla 102.) Kirjan nimi on "Lagus, ritari n:o 1". Sitten minun pitäisi lukea Marja-Liisa Vartio "Hänen olivat linnut", kun olen luvannut lukea. Tuossa se kirja, yöpöydän nurkalla, katselee mitä minä puuhailen... Antaa olla huomiseen.

  VastaaPoista
 137. Marja-Liisa Vartio on hieno kirjailija. Minulla odottaa tuossa uudelleen lukemista antikvariaatista löytämäni Kaikki naiset näkevät unia. En yhtään muista, millainen rouva Pyy oli ja mitä hänelle kirjassa tapahtui, mutta varmaan jotain pettymystä erotiikan saralla.

  Hänen olivat linnut sen sijaan on sen sortin teos, että sitä ei unohda. Leskirovastinna elää rovastivainajan pöllökokoelman keskellä piikansa kansssa, eikä mikään ole niin tärkeää kuin ne pölyiset täytetyt huuhkajat. Muka.

  VastaaPoista
 138. Tykkäsin Vartion nuoruuden päiväkirjoista. Niissä pääsee kurkistamaan sota-ajan teinitytön elämään Pieksämäellä.

  Ai, olet saanut Mikis siis sellaisen kuvan, että jotenkin ihailisin Halla-ahoa ja muita äärioikeistolaisia?

  En minä ihaile. Mutta olen niin änkyrä luonteeltani, että minulla on sisäinen pakko puolustaa tyyppiä, jota potkitaan väärin perustein.

  Jos Koraanissa lukee, että profeetta pani 9-vuotista vaimoaan, niin ei sen sanominen ääneen ja pieni paheksunta siitä, etteivät nykymuslimit sanoudu tavasta irti, ole minusta rangaistava teko Suomessa.

  Se on oikeusmurha. Toistaiseksi uskallan sen vielä sanoa, mutta voihan olla etten kohta uskalla.

  Mutta uskonnollisten ja kulttuurillisten tapojen kritisoiminenkin on siis rasismia?

  Pakko olla, koska muuhun en ole syyllistynyt.

  VastaaPoista
 139. Kyllä vaan, Tapsa, Vartion päiväkirjat ovat jopa hauskat lukea. Vartio oli Kirsti Ortolan kanssa aika hurja tyttö vaikkapa Aila Meriluodon rinnalla. Olivat joko luokka- tai koulutovereita. - Tästä olemme vissiin ennenkin keskustelleet.

  VastaaPoista
 140. Pyysin jo anteeksi Tapsa holtitonta leimakirveen heilutteluani. Käsitykseni perustui pelkkään omaan pöllöyteeni, ei Sinun sanomisiisi.

  Jep, jep.

  VastaaPoista
 141. Joo joo, kyllähän minä sinut tunnen, enkä ole moksiskaan, saati kyrvääntynyt.

  Kunhan jatkan tätä pohdiskelua yleisessä katsannossa.

  Sillä tottahan on, että näissä asioissa nykyaikana olisi liikuttava kieli keskellä suuta - tai sitten poskessa, kuten Mikis yleensä liikkuu.

  Se olisikin kyllä paljon viisaampaa. Mutta minkä sille mahtaa, että sielussani elää pieni juutalainen tosikko?

  VastaaPoista
 142. "Köyhä" Pekka sai talostaan vain 1,7 miljoonaa. Ihan itkettää.

  http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1253613/kansanedustaja-pekka-haavisto-myy-taloaan---hinta-lahes-17-miljoonaa

  VastaaPoista
 143. Täällä - Iinekselässä - on niin ihania naisia (ja useita!) että en ala heitä kehumaan. Koska sehän se tulkittaisiin "imarteluksi". En imartele. Vakiojätkiä täällä on 1/2tusinaa ja heillä kaikilla on oma funktionsa. (Heille on helppo vittuilla. Kun tietää. Että ei ne siitä enempää nokkiinsa ota kuin mitä itekkään ottaisi.)

  Täytyy todeta, että tämän blogin kautta olen oppinut ja tavannut uusia näkökulmia, etenkin nais-. Arvostan sitä. Koska... enhän minä (perkele vieköön) sisäsyntyisesti tiedä mitä/miten "naiset ajattelevat"? Mutta se kiinnostaa minua, todella.

  VastaaPoista
 144. Ja minä tarkoitan - tällä kertaa - ihan irrationaalisia juttuja. Eihän matemaattisilla kaavoilla sukupuoliroolia ole. Eikä filosofiallakaan. (Tai jos on, se joka sen näkee, valehtelee.)

  VastaaPoista
 145. Anonyymi,

  miksi Pekan tulisi olla köyhä? Kyllä tuommoisissa huippuviroissa nyt jotain pitää käteenkin jo jäädä.

  Ja myytävänkin asunnon hinta on usein vielä velan, ei pääoman, puolella.

  VastaaPoista
 146. Mikis, minäkin tahtoisin tietää, miten naiset ajattelevat. Joskus oikein harmittaa, kun en tiedä sitä.

  En oikein hallitse esimerkiksi ihmissuhde- ja rakkauskeskusteluja, vaan puhun mieluummin yhteiskunnallisista tapahtumista, tai sitten moraalikysymyksistä. Mutta siis, miten nainen ajattelee - kas, siinäpä kysymys.

  VastaaPoista
 147. Iines kysyi - en minä tätä unohtanut - että "mihin liberaalit katosivat?" Vielä 5- ja 6kyt luvulla heillä oli vielä tiettyä kannatusta. Mutta poliittinen kenttä silloin oli jo niin sekularisoitunut oikeisto/vasemmisto vihamieliseksi että liberaaleilla - joiden kannattajat olivat lähinnä opettajia ja pikkuvirkamiehiä - ei jäänyt tilaa, kannatuspohjaa. (Ikävä kyllä.) Itse muistan että pikkupoikana mulle maksettiin siitä, tosin hävyttömän vähän, että jaoin lipilaarien vaalimainoksia ihmisten postiluukuista sisään. Niitä oli niin paljon, varmaan toista miljardia, että ajattelin, että jos mää nää kaikki saan jaetuks niin mun koko nuoruus menee siinä. Niinpä aloin pudotella postiluukuista 10-,20- jopa 3kymmentä brosyyria kerrallaan. Silti ne eivät meinanneet millään vähentyä. No, ratkaisin ongelman sillä tavalla että vein loput mainoslaput kesämökin huussiin vessapaperiksi. (Olivat kyllä kovia mutta... no, ei pidä kaikesta valittaa.)

  VastaaPoista
 148. Minä jaoin ehkä viisitoistavuotiaana paikallista ilmaisjakelulehteä, piiri oli iso ja raskas. Pikkuhiljaa väsyin, kerran sitten vein ne kaikki metsään ja kaivoin lumihankeen.

  Pomorouva oli hyvin ystävällinen, melkein anteeksipyydellen kertoi, miten piiristäni "on nyt kyllä tullut niin paljon valituksia!"

  Siihen päättyi lupaavasti alkanut urani lehtialalla.
  ---
  - Oletteko jotain mieltä näistä asoista?
  - Ei, en mitään, olen sellainen lipilaali.

  VastaaPoista
 149. Tampereella minä olin OTK:n autokuski ja jaoin kauppoihin mitä nyt milloinkin. Tai lähinnä sitä mitä he meidän Liha- ja Makkaratehtaalta Nekalasta olivat tilanneet. Ajoin aina kaasu pohjassa. Bedford oli auton nimi. Eikä sillä päässyt kuin 79 km/h. Ensimmäiset kauppaliikkeet olivat tyytyväisiä - totta kai - kun kurvasin niiden pihalle heti aamutuimaan. Mutta viimeisten kauppojen pihalle pääsin vasta illansuussa, ne olivat vihaisempia. (Siis ne ihmiset, myyjä ja myyjän apulainen.) Kerrankin, kun yhdessä Tesoman liikkeessä oli mainostettu jo aamusta alkaen edullisia porsaankyljyksiä, ja minä toin ne sinne vasta iltapäivällä, niin myymälänhoitaja - aika roteva nainen - sanoi että "nyt mää hirtän sut sun munistas"... Arvaa, säikähdinkö? Säikähdin. (Olin juuri ja juuri täyttänyt 20 v ja mulla oli rekka-ajokortti ja sain ajaa tyhjää linja-autoakin mutta...)

  Onneksi se vaan uhkasi!

  Ps. Jälkeenpäin ajattelin, että enhän minä kvantti voi olla, eli olisin yhtä aikaa monessa eri paikassa. Ajoin autoa, lenkki oli pitkä, autolla pääsi 79 km/h. Ja lastin purkamiseen kului oma aikansa. Vittu, minä mikään Joulupukki ole... ollut.

  VastaaPoista
 150. Siis liberaalit lakkautettiin virallisesti vasta 2007. Täällä Pikkukaupungissa vain oli muutama hirveän aktiivinen ja voimakas hahmo liberaaleissa, jotka jäivät mieleen.

  Minullakin on ollut köyhää tai kurjaa, kun olin kirjastoapulaisena. Varastin takahuoneesta pullanpalan, enkä tiennyt, että kirjastonhoitaja oli laskenut ne..

  Huomaan, että olen tainnut olla nälissäni joskus. Tämä on jo toinen kertomani nälkävarkaus.

  VastaaPoista
 151. Nyt alkaa kohta - vartin päästä - tämä saamelaistyttöjen "Märät säpikkäät", TV2. Se on kiva ohjelma. Tehän tiedätte että "säpikäs" tarkoittaa kenkää... "märkä säpikäs" on slangisana joka tarkoittaa... anteeksi vaan... "kosteaa vaginaa". (Jos siis asian sanoo mahd. neutraalisti. Saamenkielellä.)

  VastaaPoista
 152. slangisana = slangi-ilmaisu

  Useimmat suomalaiset, etenkin he jotka heiluvat, ovat eestiläisten mielestä "poroja". Se ei todellakaan ole mikään kunnioitettava arvonimi.

  VastaaPoista
 153. " ... Mutta siis, miten nainen ajattelee - kas, siinäpä kysymys. ... "

  Nyt sinä kyllä haastat leikkiä, tai menet puun taa piiloon. (Miettii ankarasti, l. "kuumeisesti"... tajuaa sitten että) voi tietysti väittää, ja se on varmaan tottakin, että en ole "keskiverto maskuliini"... Mutta kyllä minä, siitä huolimatta, tiedän mitä miehet ajattelevat!

  Aivan varmasti.

  (Ja sinä et - mukamas - naisena tiedä mitä naiset ajattelevat?)

  VastaaPoista
 154. No voi olla, että tiedän.

  Ehkä tarkoitin vain sanoa, että en aina jaksa sitä naisten lifestylea, jota kaikki lehdetkin ovat pullollaan. Kauniita asioita, vintage-sisustusta, muotia, trendejä, miesten uskottomuutta ja muita ihmissuhdekysymyksiä.

  VastaaPoista
 155. Nuorena naiset ajattelevat, että mitähän pojat heistä ajattelevat. Vanhana naiset ajattelevat, että mitähän miehet heistä ajattelevat.

  Miehet ajattelevat naisia.

  VastaaPoista
 156. Nuorena naiset ajattelevat, että mitähän pojat heistä ajattelevat. Vanhana naiset ajattelevat, että mitähän miehet heistä ajattelevat.

  Miehet ajattelevat naisia.

  VastaaPoista
 157. Uskotteko vai sanonko vielä kerran?

  VastaaPoista
 158. Meillä oli töissä yhtenä vuorotyönjohtajana kamalan pihi mies, Pentti. Hän oli hyvin mukava ja fiksu ihminen mutta... kamalan saita. Aina aamuisin, kun me juotiin aamukahvit, se maleksi siihen... kuin kissan retale, ja tottahan toki me sille aina kahvia tarjottiin. Mutta kerran, kun tämä oli toistunut lukemattomat kerrat, niin yks tyttö sano sille "sääkin voisit Pentti joskus tuoda kahvipaketin". Pentti meni vähän punaiseksi. Seuraavana aamuna hän - ikään kuin ohimennen - heitti meille avaamattoman Presidentti -kahvipaketin. Kahvittelimme. Ja kun hän oli lähtenyt, ihmettelimme että "miten se nyt noin kalliin kahvipaketin on raskinut ostaa?" Jne. Vähän myöhemmin minulle tuli asiaa Ylityönjohtajalle ja menin mestareiden koppiin. Sauvo penkoi siellä juuri yhtä kaappia ja manasi kovaäänisesti "kuka perkele täältä on pöllinyt sen residentti kahvipaketin"... Tein hirvittävän nopean u-käännöksen ja ryntäsin takaisin ulos. (Koska se, että olisin purskahtanut hillittömään nauruun, olisi ollut raskauttava asianhaara minua vastaan.)

  Tuli mieleen, Iines, kun kerroit noista takahuoneen pullanpaloista. Joista yhden näpistit.

  VastaaPoista
 159. Kysymys voisikin kuulua, Tapsa, että mitä naiset ajattelevat sitten, kun se mies on jo pyydystetty ja varmassa tallessa ja hallinnassa - se on kiinnostavampaa!

  VastaaPoista
 160. Naiset "pyydystävät" miehiä, miehet "joutuvat" kahlehdituiksi... Jokin tässä nyt mättää? Täytyisikö sanoa niin kuin Jeesus sanoi: "Katsokaa taivaan lintuja. Ne vaan lentelevät."

  Sorsakoiraat (Anatidae) ovat muuten äärimmäisen mustasukkaisia herralintuja. Niiden vaimoja ei varisten kannata käydä vokottelemassa. Käy kehvelisti! (Olen lukenut tämän jostain tieteellisestä lehdestä, mutta en muista, olinko silloin ihan selvin päin?)

  VastaaPoista
 161. Silloin kun mies on varmassa tallessa, se on arkussa.

  VastaaPoista
 162. Eikös papin aamen olekaan sinetti lupauksille ja ennen aikojaan vaihdetuille suudelmille, Tapsa? Häh?

  Siis naisen kunniahan on saada mies, mikis, joten kyllä sitä peiton kulman nostoa ennen häitä kannattaa vissiin harrastaa. Nainen ajattelee - nyt se tulee se naisen ajatus - että mies on koukussa, kun pyynti ja saanti kohtaavat.

  VastaaPoista
 163. " ... Silloin kun mies on varmassa tallessa, se on arkussa. ..."

  Yritin keksiä tuohon jotain nokkelaa vastausta. En keksinyt. (Vaikka olen ollut Ipnoksen tehtailla töissä.)

  Mutta, Iines, juuri näitä nais-näkökulmasta valotettuja fotoja (eli ajatuksia) minä juuri takaa-ajoinkin!

  (Kun ajattelee kaloja, esimerkiksi kuhaa, niin kun se jää uistimen koukkuun kiinni, se tuskin ajattele että "tässä pyynti ja saanti kohtaavat toisensa"... no joo, joo. Kalat tunnetusti eivät turhia puhele. Ainoa kala jonka minä olen kuullut puhuvan oli yksi hauki joka yhdessä mainoksessa sanoi: "ÄLÄ VAHINGOITA VESISTÖJÄ". Sen jälkeen en ole uskaltanut edes pissata järveen. (Teen niin ainoastaan uimahalleissa. Koska niissä ei ui kaloja.)

  VastaaPoista
 164. Miehen ja naisen ero on siinä, että naisella on ajatus ja miehellä taka-ajatus.

  VastaaPoista
 165. Iineksen kohtaantoteorian kiteytys on mainio: pyynti ja saanti kohtaavat.

  Sopisi tanssiravintolan mainoslauseeksi.

  Mies tosin näkee asian lohenkalastuksena: kannattaa pyytää vaikkei saisikaan.

  VastaaPoista
 166. Meri,

  harmikseni huomaan kommenttisi 21.1. klo 15.29 joutuneen Bloggerin poimimana roskapostin joukkoon, minusta riippumattomista syistä! Roskapostia ei voi mitenkään itse säätää. vaan se poimii välillä mm. puhelinnetillä lähetettyjä kommentteja. Siksi tarkistankin sen aika ajoin, mutta liian usein unohdan.

  Nyt kommenttisi on palautunut kohdalleen. Pahoittelen vain, etteivät sitä kaikki enää huomaa. (Tiedän kyllä, että et mitään huomiota hae, mutta silti.)

  VastaaPoista