23.5.2013

Kuikka Koponen, Alma Kartano ja Google20.5. Sain kirjeen Kuikka Koposen nuorelta sukulaiselta, alenevassa polvessa. Hän  kysyi, kirjoitanko blogissani Kuikka Koposesta. Olin  äimänä ja arvelin hänen tarkoittavan, että joko minun tulisi kirjoittaa Kuikasta tai toisaalta ehkä vedän hänen mielestään lukijoita höplästä, kuten silmänkääntäjä Koponen kuuluu tehneen varsin onnistuneesti Savon puolessa. Onhan melkoinen taito höynäyttää  umpikieroja savolaisia - sen vielä ymmärtää, jos joku  huijaa hitaita hämäläisiä, mutta että  savolainen saa savolaisen koukkuun!

Ei Kuikka Koposen  sukulainen ollut kuitenkaan lukenut blogiani, turha toivo, hän oli sattumoisin googlatessaan löytänyt osuman blogini
  Kuikka Kopos -mainintaan, eikä ilmeisesti ollut kuitenkaan löytänyt kyseistä kohtaa monisatapäisestä kommenttikeskustelusta. En löytänyt minäkään vilkaistessani lähdettä, sillä en jaksanut lukea yli kolmeasataa kommenttia. 

Ennen Google näytti haetun kohdan välimuistitallenteessaan keltaisella pohjalla, jolloin sen löysi helposti laajastakin lähteestä. Nyt tämä mainio toiminto on poistettu. Tämä on iso takapakki, sillä tietoja ei enää välttämättä  löydä Googlen avulla, jos osumaksi tullut materiaaliotos on laaja. Esimerkiksi yksittäistiedon löytäminen väitökirjasta tai tutkimuksesta onkin lähes mahdotonta.   Tämä on paha puute - näyttää valtameri, kun ihminen hakee sivujokea. Silmänkääntöä tämäkin.

22.5. Katsoin televisiodokumentista lisää silmänkääntöä, vaan nyt pahaa sellaista - Kuikka Koponenhan oli riemastuttava ja hyvä silmänkääntäjä, joka saattoi  usein itsekkäitä ja ahneita ihmisiä naurunalaiseksi, vähän niin kuin Noora Karma Kanervan itsenäisyysjuhlien jatkoilla. 

Takaisin dokumenttiin. Täällä Satakunnan syrjäkylillä vaikutti 1920-luvulla Alma Kartanon ja Tilda Reunasen johtama uskonlahko kartanolaisuus, neitsytuskonlahko, jossa kaikki seksi oli syntiä.  Perisyntiä piiskattiin lapsista pois, myös aikuisia piiskattiin ja naisilta litistettiin rinnat. Lahkoon kuulumattomat joutuivat suoraan helvettiin ja perhe-elämäkin oli suurinta syntiä. Olikin äitejä, jotka jättivät lapsensa lahkon kasvattamiksi, ja yksi tällainen poika on kirjoittanut muutama vuosi sitten tästä kirjan. Dokumentissa kuvataan, miten Tilda Reunanen maaten sängyssä lapsen kanssa siveli pojan pippeliä paljailla käsillään, huohotti ja tärisi vartin verran. Hän ajoi  paholaista pois ja pyhitti poikaa.

Minulla oli  joskus oppilaana muuan Kartano. Hän oli kuin tynnyrissä kasvanut, kumara ja kalpea, täysin pölähtänyt tapaus. Ei ollut koskaan käsitellyt rahaa, ei edes pitänyt käsissään, vaikka oli teini-ikäinen. Puhui monotonisesti pienellä ja piipittävällä äänellä,  suorastaan huusi osakseen koulukiusaamista, jota ei kuitenkaan tapahtunut. Hän oli liian outo jopa kiusattavaksi. Myöhemmin kuultuani kartanolaisuudesta olen yhdistänyt tämän  Kartanon tuohon  samannimiseen väkivaltaiseen lahkoon ja sukuun.  

23.5. Kuikka Koposen jälkeläinen alenevassa polvessa lähetti vielä viestin, jossa kertoi, että silmänkäännön jalo taito jatkuu: suvussa on edelleen taitoa ja kykyjä harjoitetaan! Pidän Noora Karmastakin. Minusta on hyvä, että ihmiset antautuvat elämäntaiteilijoiksi eikä konsulteiksi, vaikka molemmat höynäyttävät ihmisiä uskomaan ja näkemään, mitä tahtovat. On muitakin mielen todellisuuksia kuin yksi  reaalinen. En pidä pahana edes sitä, että  tahkotaan vähän suolarahoja  huijaamalla. Pitäähän silmänkääntäjänkin elää.

(Juliste Wikipedia,  Zan Zig performing with rabbit and roses, magician poster, 1899)

168 kommenttia:

 1. Asiaa on varmaan tutkittukin, otaksun, mutta ihmeen usein uskonnollisuus ja seksuaalisuus liittyvät yhteen. Esimerkkinä vaikkapa meikäläinen hihhulismi ja lestadiolaisuus, josta Mukkakin kertoo.

  Aktivoivatkohan molemmat asiat aivoissa saman lohkon? Eli lahkolaisuus onkin lohkolaisuutta...

  (En nyt viitsi mainita kuinka seksuaalisväritteistä on esim. ihan islmamimme. Siinähän ihan oletetaan, että mies on viettiensä vietävissä oleva peto.)

  VastaaPoista
 2. Jotain outoa viehtymystä uskonnoilla on seksuaalisiin kummajaisiin, kuten laajaan lasten hyväksikäyttöön. Ajatellaan nyt vaikka hurskasta ja lihavaa Tilda Reunasta, joka vartalo vavisten pyhitti poikaa peniksestä tai sitten noita lukuisia katolisia pappeja ja piispoja. Miksi juuri uskonnoille vihkiytyneet ja lapset?

  Islamin seksuaalisuus on ilmeistä. Siksipä on outoa, että nautintokyky olisi vain miehillä, ei musliminaisilla, jotka silvotaan jo lapsina pahanlaisesti ja alistetaan puolieläimen tasolle. Muu maailma ei sano tähän mitään, länsimaat hyväksyvät täysin naisten alistamisen.

  Esimerkiksi Husbyssä on tänä päivänä normaalia enemmän niqabilla hunnutettuja naisia, Helsingin Sanomien toimittajien mukaan (HS 23.5.).

  VastaaPoista
 3. Ostin kerran sen kirjan kartanolaisuudesta. Kykyni eivät riitä ymmärtämään kahden lesbon seksuaalisuutta, mutta tärkeä osuus sillä touhuissaan oli; osin se ilmeni kieltäymyksenä, joka sekin oli osa sadomasokistisia riittejään.

  Ei kai noilla akoilla mitään hautoja kirkkomaalla ole?
  ---

  Ehkä en ymmärtänyt. Painamalla ctrl+f, saa esiin hakulomakkeen, johon kirjoitin sanan "kuikka". Enteriä painamalla, se vuoronperään näyttää kaikki "kuikat", vihreä näkyy olevan sanan värjäys nyt. Tämä hakuominaisuus on selaimessa, googlen haku etsii internetistä. Mozilla on käytössäni, Chromella ei näytä toimivan.

  VastaaPoista
 4. Islamilaisuuden tai kristinuskon niputtaminen on tahallista tiedollista epärehellisyyttä. Kristinuskossa katolilaisuus uskoo paavin olevan Jeesuksen maanpäällinen sijainen, joku toinen kristinuskon suuntaus pitää häntä ilmestyskirjan petona. Erot ovat valtavat.

  Professori Hämeen-Anttila sanoi sen, mitä olen koko ajan ajatellut. Al Qaidaa ei ole olemassa, keskusorganisaatiota ei ole olemassa. On vain erillisiä taisteluryhmiä, heidän määränsä toki on suuri. Kuten tiedämme, yhteiskunnallisuudesta tekoihinsa ammentavat, uskontoja voi halutessaan käyttää terrorismin välikappaleena. Kristinuskoakin on laajalti tappamisen perustana käytetty, vaikka se ehdottomasti sanoo: "älä tapa". Sotilaspappi on vähän samanlainen ilmestys kuin muurahaiskarhu, isä muurahainen ja äiti karhu.

  VastaaPoista
 5. Tunnustan, että minä ainakin olen blogissasi kertonut Kuikka Koposesta. Se liittyy siihen, kun ehdotin Johan Bäckmanille ratsastajapatsasta. Mallina olisi Koposen hämmästyttävin silmänkääntötemppu: hän kun meni hevosen peräaukosta sisälle, ja häipyi sen siliän tien! Ehdotin, että kohudosenttikin kömpisi samaan paikkaan: patsas - betoniin valettuna - esittäisi sitä jumalaista hetkeä kun dosentti olisi puolivälissä.

  VastaaPoista
 6. Kirjaa en ole itse lukenut, mutta pitääpä nyt katsoa, olisiko se kirjastossa varaamista varten!

  Siis ei kai naisten lesboudesta ollut tietoa? Tosin en sitä epäile, ja se saattaisi selitää koko pimeän lahkon olemassaolon ja vihan avioliittoseksiä kohtaan. Kumma kun tuossa linkatussa ohjelmassakaan ei mainita sanaa lesbous. Kai siitä nyt jo voisi puhua. Haudoista en tiedä sanoa.

  Siis pitäisikö ihmisten muka tietää, että tuommoinen ctrl + f tuottaa tulokseksi alalaitaan palkin, jossa voi värjäyttää haetut sanat laajasta tekstimateriaalista. En ole kuullutkaan tällaisesta jutusta, olen vain manaillut huonoa haettavuutta. Ennen sanat siis värjäytyivät automaattisesti meille nettitumpeloille. Kaunis kiitos neuvosta, Riku. Oli kauniin malvanpunainen värjäys. Chromea muuten käytän, nyt kokeilin Firefoxia, jolla toimi.

  VastaaPoista
 7. Mikis, arvelinkin jotenkin, että Kuikka Kopos -kommentti olisi voinut olla sinulta. Ja tuon hupaisan peräaukkotempun luin juuri netistä. Hän oli menevinään sisään hevosen hännän alta, peräaukosta sisään! Siinä oli varmaan vain jokin pahvikulissi, jonka luolaan Koponen sukelsi, samalla kun yleisön huomio oli ohjattuna vaikka hevosen nauravaan suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, että niin. Oikeasti Koponen käytti (ymmärtääkseni?) joukkohypnoosia, samalla tavalla kuin Taika-Jim. Mitään "rekvisiittaa" hän ei käyttänyt. Kun hän esimerkiksi maksoi velkansa, hän latoi rehellisiä markkamääräisiä seteleitä isännän käteen. Joka omin silmin seurasi että näin on. Ja pisti setelit pulleaan lompakkoonsa. Mutta kun isäntä meni kotiinsa ja avasi lompakkonsa, niin nämä setelit olivatkin kalenterinlehtiä. - Kuikka tietysti myöhemmin maksoi velkansa oikealla rahalla. Kunhan vaan välillä pelleili. (Eli hypnotisoi toisen näkemään kalenterinlehdet kahisevina seteleinä.)

   Toinen velmu joka minua aina on kiehtonut on Nätti-Jussi. Mutta hän taas pelasi verbaliikallaan. (Oli siinä aivan ylivoimainen.)

   Poista
 8. Luin juuri, että Husbyn päähuligaani on otettu kiinni ja hän on a) suomalainen, b) suomalaismies ja c) Suomen kansalainen.

  Mikähän miekkonen hän siis oikeasti on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malta odottaa, että meidät suomalaismiehet haukutaan vielä tästäkin, vaan tässä linkki, joka kertoo miksi suhtaudun mediamme tietoihin hieman huvittuneen skeptisesti:

   > http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16830439.ab

   Poista
  2. Silmät kosteina, suu hämmästyksestä avoinna, kasvoilla epäuskon ihmettelevä katse: "Kukaan suomalainen ei oo mikään rasisti, mutta neekeri se taas oli, niinku mä oon aina sanonnu!"

   Poista
  3. Huomaan olevani aika pihalla tästä Husbyn tapauksesta, siis mellakoijista, joiden olen arvellut olevan Ruotsiin kauempaa tulleita tummaihoisia maahanmuuttajia, en suomalaisia. Siis suomalaisetko siellä sytyttelevät tulipaloja? Mikä siinä on, että viestintä on niin siloittelevaa, ettei asioista puhua oikeilla nimillä?

   Kun se etninen kansalllisuus kuitenkin selittää osaltaan ihmisen tekoja tallaisissa tapauksissa, niin miksi sitä ei voi mainita? Nyt kaikki on tässä jutussa ihan sekavaa. minä en tiedä, mitä on tapahtunut, kuka on tehnyt enkä miksi. Korrektius nähtävästi ennen kaikkea. Ja suuri suvaitsevuus alempia kohtaan. Vasta kun ajattelemme tasavertaisesti kaikkia ihmisiä arvostaen, meidän ei tarvitse olla ylhäältäpäin suvaitsevaisia, vaan voimme myös kritisoida.

   Poista
 9. Ennustukseni osui siis taas oikeaan. Povasinhan edellisessä ketjussa, että Husbyn syyllisiksi osoittautuvat loppujen lopuksi persut ja suomalaiset heteromiehet.

  Tässä looginen ajatuspolkuni, tervetuloa matkalle:

  1) koska pääsyyllinen oli suomalainen, se vie pohjan - ja tekee vieläpä naurunalaisiksi - paapojien tähänastiset selitykset, että riehunnan syynä olisi ruotsalaisen yhteiskunnan mamunuoria syrjivä meininki

  2) sillä eihän ruotsalainen yhteiskunta ja asuntopolitiikka suomalaisia syrjäytä, ruotsalaisia vaan

  3) joten syytä on etsittävä muualta

  4) ja syyttävä musta sormi osoittaa suomalaista rasismia eli persuja ja suomalaista kalapuikkoviiksistä heteromiestä, hyi helvetti

  5) mot

  Kiitos mielenkiinnostanne. Vastaväitteitä saa esittää. Vihapuhetta ei sallita.

  PS. Termillä "suomalainen heteromies" viittaan siihen tunnettuun tosiasiaan, että toki muualtakin tulleet "suomalaismiehet" voivat olla ja hyvin usein ovatkin heteroita, mutta heidät erottaa kantasuomalaisista se, että he ymmärtävät naista empaattisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastatkaa nyt joku selkokielellä: kuka se Husbyn pääsyytetty on ja miksi hän mellakoi, mies vai nainen, valkoihoinen suomalainen vai tummaihoinen suomalainen vai tummaihoinen muukalainen. En ole nähnyt tietoa missään. Älkää antako linkkiä vastauksesksi, vaan puhdas tieto.

   Poista
 10. Ideologioihin tai rotuihin katsomatta, yksi asia on, jota meidän varttuneimpien on vaikea ymmärtää. Yleisesti meitä nuoremmissa on sellaisia, jotka tykkäävät tapella, mellakoida ja saada kaaosta aikaan.

  Pienemmässä muodossa sellaista on ollut meilläkin. 80-luvulla Myllypuro-Kontula akselilla kaadettiin vartiointiliikkeen ja poliisin autoja. Tuikattiinpa joitain parkkipaikoilla seisseitä autoja tuleenkin.

  Ympäri maailmaa, Englanti ehkä kuuluisimpana, on tullut tunnetuksi ilmiö nimeltään jalkapallohuliganismi. Paljolti se tarkoittaa sellaisia, joille jalkapallo on vain tekosyy päästä toteuttamaan tarvetta väkivaltaan ja tuhoamiseen. Pelien ympärillä sitä meilläkin on, toistaiseksi se on pysynyt melko pienenä ja vaatimattomana. Tähän kohtaan käyttäisin lausetta, jota silloin tällöin käytetään: "jollain aikaviiveellä se tulee maailmalta meillekin."

  VastaaPoista
 11. Yksi hyödyllinen asia pohtia on, miksi tapahtuu ilkivaltaa? Joku joskus ihmetteli: "varastamisen jotenkin ymmärtää,koska tekijä siitä hyötyy, mutta kun ilkivallasta ei hyödy kukaan!"

  Kärkkäimmät rakentavat tähän jonkun organisoidun tekemisen teorian, sellaistakin saattaa olla, mutta tärkein syy ilkivallalle täytyy olla "jokin ihmisessä".

  VastaaPoista
 12. Mutta kuitenkin Riku - se on minimaalinen osa nuorista, joka tykkää tehdä ilkivaltaa, valtaosa ei tee eikä mene mukaan huliganismiksi paisuviin tapahtumiin.

  Samoin aikuisista on aina vain pieni murto-osa niitä, jotka tekevät rikoksia, suurin osa ei tee.

  Minusta kyse on ihmisen moraalista, ei iästä. Jos ihmiseltä puuttuu toimiva omatunto, sisäinen eetos, hän turvautuu helpommin aggressioon myös yhteiskuntaa kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko myöskään siihen tekopyhään ideologiaan, että puute ja kurjuus synnyttää tervettä uhmaa yhteiskuntaa kohtaan. Hädänalainen ihminen on harvoin aggressiivinen suuressakaan kurjuudessa. Barrikadeille nousee aina hieman ravitumpi osa kansasta.

   Poista
  2. Pyromaanien motiivin sanotaan olevan kosto jollekin tarkemmin määrittelemättömälle "sille", koska tekijä kokee tulleensa väärinkohdelluksi.

   Ilkivaltaan aika usein syyllistyvät murroikäisyyden kuohuissa olevat, joille koodistot eivät ole vielä kehittyneet. Vaikka olisivat hyvin kasvatettuja.

   Englannin taannoisissa mellakoissa oli kosolti myös hyväosaisten jälkikasvua.

   Yksi tärkeä syy erilaisille tekemisille, jota monet eivät usko, on: "ammutaanhan hevosiakin!"

   Poista
  3. Tai sitten he ovat vaan huumepöllyssä ja alentuneesti syyntakeisia, kuten se 23-vuotias joensuulaisnainen, joka tuomittiin tänään 2 miljoonan euron korvauksiin Joensuun makasiinien tuhopoltosta.

   Riku, en oikein usko tuohon murrosiän kuohuissa -teoriaasi! Hyvin kasvatetut hyväosaiset kuohuvat murkut voivat oikeasti olla kylmästi kasvatettuja pikkupsykopaatteja.

   Poista
  4. Minä taasen en usko siihen joka sanoo, ettei ole elämässään pienimpäänkään ilkivaltaan syyllistynyt. Jos ei muuhun, niin tahallaan potkaissut jalkapallon narulla roikkuviin puhtaisiin valkeisiin lakanoihin.

   Tästä voimme alkaa tinkaamisen, missä kulkevat normaaliuden rajat.

   Poista
  5. En minä sitä tarkoitakaan, että vain luonnehäiriöiset syyllistyvät ilkivaltaan. Mutta siis Husbyssä lienee kyse enemmän kuin ilkivallasta, samoin yleensä tuhopoltoissa - ne ovat vakavia asioita, eivät minusta enää vain ilkivaltaa.

   Ilkivaltaa minäkin olen lapsena harrastanut, haluamatta sillä mitään pahaa, vain päähänpistosta. Mallun kanssa joskus kakkasimme naapurissa sijaitsevan vanhan mutta käytössä olevan pihahyyskän seinille. Tällaiseen sinä varmaan viittasitkin.

   Poista
  6. Tottakai Husby on jossain äärimmäisyydessä. Ei tosin kaikkein äärimmäisimmässä, kuolonuhreja ei ainakaan toistaiseksi ole. Paitsi se ensimmäinen, josta kaikki alkoi.

   Ihmettelen minä sitä, ettei kymmenen poliisia saa 68-vuotiaalta puukkoa pois, vaan hänet täytyy tappaa. Ymmärrän, että se herättää tunteita.

   Poista
  7. No, tämä ampuminen tuntuu kummalliselta, amerikkalaiselta meiningiltä.

   Kunnioitan kyllä suomalaispoliisia. meillä ei jahdattuakaan ammuta.

   Poista
  8. Poliisi sai tuomion, kun ampuivat vesurilla uhanneen mielenterveyspotilaan kuoliaaksi joskus takavuosina. Osaamisen puutetta niillä oli.

   Poista
  9. Hyvä, että Suomessa virheestä tuomittiin, Amerikassa poliisi ei kai tappaessaankaan tee virhettä, käsitykseni mukaan.

   Poista
  10. Ainakin sellainen tulee mieleeni kun amerikkalaiset poliisit, jotka toimittivat paenneen uhrin takaisin Jeffrey Dahmerin syötäväksi, valittiin jonkun instanssin toimesta vuoden poliiseiksi.

   Poista
  11. Hei kaikille! :)

   Luen nyt kommentteja kerrankin järjestyksessä, kun eilen pidin siivous- ja sukulaispäivän; oli pakko hommailla kotona, kun männä päivänä pistin lekkeriksi.

   Plus että rakkaan sukulaispojan kanssa oli Tärkeä Musiikillis-Tieteellinen Meili-Keskustelu.

   Uskontoja ja seksuaalisuutta haluan vielä sulatella; Tapsan Ennustuksesta kai myös Kolehmainen puhui aiemmassa kommenttilootassa: että heteroita kantasuomalaisia taas rettelöitselöimisestä syytetään. - En nyt sano kumpi pojista sanoi ton enste; järjestäkää sylkemiskilpailu huutoäänestyksellä. ;)

   Itse aiheeseen: jalkapallohuligaanit kai alunperin olivat usein raavaita (britti)miehiä. Että en tiedä että kannattaako ruotsalaista nuorisohuliganismia sotkea aikuisten miesten britti-ilmiöön. - Siis eihän meillä Suomessakaan kuohunut, vaikka männä viikolla Ruotsille hävittiin. Kirottiin vähän kotona, ja tuijoteltiin kapakeissa yhteisymmärryksen vallassa toisiin kansalaisiin. Että näin se ny meni. - Mutta ei kai kenenkään ruottalaisen autoa lähdetty polttamaan? Parempaa ja asiallisempaa uutisointia toivoisin!

   Minä en ole koskaan tietääkseni ollut huligaani. - Tai ehkä olen, Nerudaa mukaellen lainatakseni. Konditoriamyyjänä saimme meinaan syödä kahvitauolla myyntikelvottomiksi ruhjoutuneet leivonnaiset, ja minä kerran tahallani litistin lempileivokseni pihdeillä rikki, ja kiikutin sen saman tien lounaslaatikkooni jääkaappiin. Ihan tietoisesti väärin tein, ja tuhosin Kaupan Omaisuuden! Ahneuspäissäni! - Oli muuten Prinsessaleivos - ruotsalaista alkuperää. Hmmm...

   Että näin hataralla on Hyveellisenä Pitämänne Charin Moraalinen Pohja!

   P.S. Olin kyllä jo nuori aikuinen, en murkku. - Eli teillä on ehkä Piilevä Taparikollinen keskuudessanne, kun ei murrosikäkään ahnetta tuhoamisvimmaani selitä! :)

   Poista
 13. Iines kyseli siitä suomalaismiehestä. Hänen nimensä on Ahmed Abdullrahman. Hänen kaverinsa Mohamed Mahad Omar vapautettiin.
  En tiedä, onko pidätetty niitä Kuopion Abdullrahmaneita, vai Iisalameltako lie kotoisin. Jotenkin tuo nimi tuntuu tutulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuan mahtanneeko sille Kivojal, sil naelonsukkakuristajal, olla jotahi sukkuu?

   Poista
  2. Siis nyt tunnen itseni vähän höplästä vedetyksi. Pääepäillyn suomalaismiehehn nimi on Ahmed ja kaverin Mohamed.

   Olin juuri tulossa tähän kertomaan, että ei tarvitsekaan kertoa, löysin itse tiedon uutisesta: mies on suomalainen, eli joku Marko tai Jani, ja hyvin nuori, 18-vuotias, mutta ehtinyt kerätä jo pitkän rikosrekisterin.
   Ilmeisesti sen poliisien tappaman miehen suomalaisleskenkin nimi on oli Fatima.

   Anteeksi kaikki pyhät ja suvaitsevat ihmiset. Sen täytistäkö nämä suomalaiset kansalaiset Husbyssä asuvat??

   Kyllä tässä nyt on ollut asialla Kuikka Koponen!

   Poista
 14. Teeveessä joku husbyläinen alkuasukas kertoi, että kun hän kielsi nuorisoa riehumasta, he sanoivat vain pitävänsä vähän hauskaa.

  Siitähän tässä on kyse. Riemukkaasta tunteesta, että saa tehdä mitä huvittaa ja uskaltaa, eikä vastuuseen joudu. Ja jos joutuu, niin psykologi- ja ymmärtäjäarmeija nousee heitä puolustamaan.

  Huomaanko Rikunkin kommenteissa hieman ymmärtävää sävyä?

  Itse olen vilpittömän iloinen, että tämä nuori roskaväki polttaa oman asuinympäristönsä autoja ja tuhoaa naapuriensa omaisuutta. Kiitos siitä, pojat.

  PS. Miksi muuten (luin tämän Hesarista) Husbyssä on ollut jo aiemmin mm. vapaaehtoisia katupartioita? Mitä he vahtivat ja suojelevat? Kun meillä kerran joku kantasuomalainen ehdotti katupartiota räyhäjengin takia, hänet leimattiin fasistiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtää yritän, en suhtaudu tähän tunteella.Rikollisuutta en hyväksy, mutta ei se minun hyväksymisestäni tai hyväksymättömyydestäni ole kiinni.

   Katupartioiden riski on, että ampuvat vahingossa itseään muniin. -> PUM PUM!

   Poista
 15. Siis tuo on anarkiaa ja muista piittaamattomuutta, että saa tehdä mitä huvittaa ja piirtää sen graffitin ihan mihin vaan, vaikka toisen auton kylkeen, kun auto nyt varmaan on jonkun sikarikkaan porvarin.

  Minä alan olla aika täynnä näitä ymmärtäjiä, jotka pitävät kaiken sallimista edistyksellisenä ja valistuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunteenpurkauksissa - joita tämä Husbykin on tuonut esiin - on hyvä muistaa, että jokainen on syyllistynyt vain siihen mihin on syyllistynyt, koko maailman syntejä ei pidä kenenkään niskaan latoa.

   Poista
  2. Onko tässä näin käynyt? En ole ihan perillä tapauksen aiheuttamasta kohusta, sillä olen lukenut vain lehtien tarjoamat faktat ja kiinnittänyt huomiota niihin.

   En minä oikein usko, että Mohamedia ja Ahmedia syytetään muusta kuin siitä, mitä he ovat tehneet. Toivottavasti näin saa tehdä.

   Poista
  3. Suomipoika Ahmedilla, 18 v, oli aika pitkä rikosrekisteri, tuoreimpana alkuvuoden huume- ja ryöstötuomiot, aiemmin mm. pahoinpitelyjä ja 8-kertainen virkamiehen vastustus. Mutta kaikki oli näköjään sovitettu ja hän kulki taas vapaana ja viattomana.

   Nytkin tämä lapsiraukka oli Husbyssä vain katselijana, kun tunnetusti raaka ruotsalaispoliisi pidätti hänet. Suomen päättäjät herätys – unohtakaa jo Jemen ja Kalevat, taas on suomalainen turisti vankina vieraassa maassa!

   Mihin tässä enää uskaltaa härmäläinen matkustaa... taitaa olla parasta painua takaisin mökille ja rasvata pystykorva.


   Poista
 16. Mediassa meitä on rauhoiteltu, ettei tällainen voi tapahtua Suomessa.

  Mutta nythän selvisi, että pääjehu on suomalainen! Miksei hän kavereineen voi yhtä hyvin tulla jatkamaan hauskanpitoaan vaikka Hyvinkäälle, kun Ruotsi suhtautuu niin ymmärtämättömän tunteellisesti heidän oikeutettuun mielenosoitukseensa?

  Tervetuloa kotiin, Ahmed!

  VastaaPoista
 17. Jos pidätetty nuori Ahmed karkoitetaan Ruotsista, hänet lähetetään kotimaahansa Suomeen. Hyvinkäällä saattaapi hyvinkin ilmetä kohtapuoliin nuorten hauskanpitoa.

  VastaaPoista
 18. Noilla meriiteillä se vaan ei millään onnistu, lisää pitää kerätä!

  Niin kauan kuin muistan, Hyvinkäällä on ollut sangen juurevaa ja aikaansaavaa nuorisoa, enkä minä nyt Esaa tarkoita. Hänen valelääkäri meriittinsä eivät nekään riitä mihinkään, vaikka ovatkin puhuttaneet.

  Muistamme historiasta, kuinka Helene Scjerfbeck muuttui kaupungissa asuessaan kaunottaresta suorastaan rumaksi, niin että hänen loppuaikojensa omakuvia on vaikea katsella. Pelastautui loppuvuosikseen Tammisaareen, mutta muoto ei kasvoihinsa enää palautunut.

  Jo 1970-luvulla kaupungissa oli kosolti potria poikia.

  Heistä mieleeni tulee ensin Ensio, joka ajeli amerikanraudalla ja otti, jalo ja auttavainen kun oli, nuoria liftarinaisia kyytiinsä. Ei se niitä määränpäihinsä kyllä muistanut viedä, jätti Ridasjärvelle ja minne milloinkin.

  Kartanonherra Kaitsu osallistui maillaan telttailemassa ja poliisia paossa olleiden kolmen tinneristipojan juhliin oikein kunnolla. Kaitsu ei linnaa saanut paljoa paskaakaan, hänellä oli parhaat mahdolliset asianajajat. Kaitsu palasi kotoseudulle melko pian, mutta koska juhlat kuitenkin olivat silloin liian vaisut hänen makuunsa, nousi hän omatekoiseen keinuun ja liihoitteli enkelinä vuorten taa.

  Svahnin Vänä oli kolmas noista Hyvinkään nuorista sankareista. Eikä hän enää niin nuorikaan ollut. Suoritti kirveellä halkaisu- ja kuorintatöitä. Muistan kun olimme isoäitimme luona Lopella: "Jos tämän näköinen mies tulee vastaan, juoskaa!" - Siihen suuntaan se kaupungista oli pakenemassa, se tiedettiin.

  Jätän muutaman vähäpätöisemmän hauskanpitäjän pois välistä ja siirryn 90-luvun lopun Jarnoon. Hän reipppaana alkuperäissuomalaisena sytytteli öisin kauniita palavia ristejä muiden kansalaisten iloksi, mikälienee ollut ajatuksensa. Kerran hän löysi samanhenkistä seuraa helluntalaisten teetuvasta. Yhden näistä leppeistä nuorisoseuratovereista hän sitoi ilmastointiteipillä kiinni tuoliin. Bileet olivat niin hauskat, Luciferustakin siinä tiettävästi manattiin, että sidotun jalka löytyi kaatopaikalta vasta paljon myöhemmin ja paljon muita osia sieltä täältä.

  Muistamme viime vuoden alkukesästä Eeron, liukkaan luikun, joka hävisi leikkimielisessä painissa. Hän alkoi murjottamaan ja kiipesi katolle, ei kuitenkaan laulamaan tai edes murjottamaan, hän ampui sieltä ihmisiä.

  Minulta tuli itku, kun luin seuraavana päivänä paikallislehdestä ammutun tytön haastattelun. Ei tiennyt päiviensä lukua, kertoi kuinka onnellinen on, kun valmistuu samana viikonloppuna ammattiin, Portugalissakin oli käynyt. Päänsä oli täynnä kauniita tulevaisuuden suunnitelmia. Kaunis nuoren tytön ujo hymy sillä oli.

  Jos nyt linnassa istuu joku rehti ja reipas suomalainen, joka tässä jäi mainitsematta ja on tämän luettuaan vihainen, pyydän häneltä anteeksi, mutta pyydän myös itse kirjoittamaan tänne omasta tapauksestaan. En minäkään voi kaikkea muistaa!


  VastaaPoista
 19. Muistammeko sokean sankarin, Johan Ebenhard Vennisen, joka ei sokeuden antanut itseään haitata, räjäytteli kalliota, liikkui laajalla alueella yksin omalla venellään - kuoli lopulta 99-vuotiaana.

  Hän rakensi Hyvinkäälle omakotitalon jo joskus kaiketi 50-luvulla. Muutti pois, kun väsyi omien sanojensa mukaan nuorison kiusaamiseen. Kivittivät talonsa ikkunoita rikki eikä hän sokeana pystynyt sitä estämään, tunsi turvattomuutta.

  VastaaPoista
 20. Summa summarum.

  Nyt monet ajattelevat: "Huyi käuhee, mikä kaupunki!"

  Ei kai se niinkään ole, ei sellaista kylää olekaan, mistä tällaisia ei pystyisi kertomaan. Jos jättää ne kauniit ja ylevät, mieltä kohottavat hempijät kotiseututarinat väliin.

  Kertokaa kylänne, minä kirjoitan sen historian uusiksi.

  VastaaPoista
 21. Minä en oikein jaksa sitäkään enää, että puhutaan työttömyydestä ja syrjäytymisestä syynä kahdeksantoistavuotiaitten mellakointiin.

  Tämänikäisten paikka ei ole työelämässä vaan koulutuksessa. Harva on kahdeksantoistavuotiaana valmistunut ammattiin.

  Koska työttömyyden välttää parhaiten kouluttautumalla, herää kysymys, miksi kahdeksantoistavuotiaille ei kelpaa ilmainen koulutus.

  Koulutuspaikkoja on runsaasti keskiasteella, ammatillisella puolella ja lukioissa. Työnsaanti ei ole tietenkään koskaan taattu, mutta töitä odotellessa voisi ajan käyttää opiskeluun, kielen ja ammatin. Estää tehokkaasti myös syrjäytymistä. Eikö tälllaista kehityspolkua muka ole rakennettu maahanmuuttajille ja yleensäkin syrjäytymisuhan alaisille nuorille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kannattaa hetkeksi luopua ennakkoluuloista ja lukaista halla-ahon kirjoitus aiheesta. Mielestäni aika asiallinen kuvaus siitä, kuinka tähän on tultu.
   Rikulla oli riemastuttava kuvaus Suomen "Hyvimmästä" kaupungista. Totta on, että noita puukonheiluttajia ja ammuskelijoita on meillä omasta takaa aivan riittävästi. Omassa tekopitäjässäni nimismiehen rouva hätisteli konepistoolilla erään murhamiehen ulos kolostaan. Uhkasi päästää koko lippaallisen läpi ohuen lautaseinän, ellei äijä ilmesty, kun hän on laskenut kolmeen. Kun pääsi kahteen niin murhaaja tuli itku silmässä ulos tassut pystyssä. Rouva siihen, että "ei tässä muuten ollut panoksia" ja antoi konepislarin miehelleen. Mies oli täysi maito ja pelkuri ja vaimo siinä kylässä itse asiassa piti järjstystä yllä.l
   Mutta sitä en jaksa, että kohta selitetään Ahmedin saaneen Suomesta (just - niiltä valkoisilta heteromiehiltä) ne opit ja vaikutteet, jotka panivat hänet nakkelemaan polttopulloja.

   Poista
  2. Eihän Ahmed toki alkuperäissuomalaisilta niitä oppeja ole saanut, mutta voisimme me siinä häntä halutessamme auttaa.

   Poista
  3. Ei minun mieleeni kyllä tulisi syyttää suomalaista valkoista heteromiestä Ahmedin opettamisesta.

   Eivätköhän nuo tavat ole tulleet pikemmin sieltä terrorismin puolelta, ja suomalaiseen kulttuuriin ei ole terrori kuulunut kai koskaan.

   Poista
  4. Terrori ei ole kuulunut ainakaan pitkää aikaan toimintamuotoihin täällä. Ennen itsenäisyyden alkua tapauksia oli useita. Bobrikovin murhakin sitä oli.

   20-luvulla sisäministeri Ritavuori ammuttiin.

   Noilla oli siis jollain tapaa poliittisiksi ymmärrettävät motiivit.

   Poista
  5. Hassua, ja totta. Kirjoittaessani tuota kommenttia yllä juuri Bobrikov nousi mieleeni ainoana esimerkkinä, ja mietin, olikohan ampuminen terroriteko. Toiseksi nousivat mieleen kansalaisotien aikaiset tapahtumat. Ne olivat kai jonkinlaista terroria, ne kapinat.

   Poista
  6. Suomalaiset ovat varsin valmiita terroritekoihin.Tai siis olivat. Vuodesta 1905 vuoteen 1907 Suomessa kuoli hallituksen vastaisissa (siis Venäjän hallituksen vastaisissa) terroriteoissa lähes 30 ihmistä. Helsingissä räjäytettiin useita pommeja, joissa räjähteenä oli dynamiitti ja lisukkeena taivutettuja nauloja. Näissä paukuissa ei kuollut ketään. Suomessa oli valmis suunnitelma myös hallitsijan, Nikolai II:n tappamiseksi. Murhamiehet myöhästyivät kuitenkin hiukan, Niku oli lähtenyt Viipurista muutamaa tuntia ennen terroristien tuloa.
   Valtaosa terroristeista kuului ruotsalaiseen yläluokkaan. Ruotsikkomme harjoittelivat yhdessä venäjän vallankumouksellisten kanssa siltä varalta, että tsaarinvalta Venäjällä kumotaan. Ja kumottiinhan se. Tsaarin tilalle tuli RKP, joka on osallistunut hallituksiin siitä lähtien.
   Ehkä viimeinen poliittinen terrorisuunnitelma oli jääkärien hanke Mannerheimin tappamiseksi vuonna 1918. Hänet piti ampua Seinäjoella, mutta hanke epäonnistui. Monen jääkärin mielestä Mannerheim oli "ryssänupseeri", jolla ei pitänyt olla mitään tekemistä sisällissodan kanssa.
   Suomessa on varsin vankka väkivaltaperinne muutenkin. Hiukan luulen, ettei autojen poltto käy meillä noin vain. Ensinnäkin auto on suomalaisille tärkeä asia, monelle kuin ystävä, ja sen polttaja saattaa löytää puukon selästään ennen pitkää. Ruotsalaisilla on ollut varaa autoihin paljon kauemmin kuin meillä, eikä yhden Volvon menetys heitä heilauta. Sitäpaitsi, vakuutushan sen maksaa.
   Kansalaissota osoitti, ettei suomalaiselle tuota pienintäkään haittaa tappaa toinen suomalainen, jos sillä on erivärinen nauha hihassaan kuin itsellä. Jos omien tappaminen käy noin mukavasti, kuinka helppoa onkaan vierasheimoisten tappaminen, jos he yrittävät tänne?
   Ahmedin ja kumppanien kannattaa todella miettiä kahdesti, ennen kuin pistävät täällä hösseliksi. Heidän on syytä myös muistaa, että Suomessa lienee eniten laillisia ja laittomia aseita Pohjoismaissa, kenties koko Euroopassa.
   Suomalaiset näyttävät rauhallisilta ja rauhantahtoisilta, eivätkä hötky turhista. Mutta jos heidän autojaan, kesämökkejään tai omakotitalojaan uhataan, nähdään ihmeitä. Hiljaisen ulkokuoren alla elää tulinen sielu.

   Poista
  7. Ps. Siis vuodesta 1905 vuoteen 1917, eikä 1907.

   Poista
  8. Miellän terrorin ehkä hieman kapeammin. En laske nimittäin lopultakaan, harkittuani asiaa, terroriksi sorrosta ja sotatilaan verrattavista syistä johtuvia tekoja. Ne ovat tavallaan oikeutettuja, niihin on jokin aiheellinen syy.

   Sen sijaan koulusurmat, Breivikin aiheettomat teurastukset, lentokonekaappaukset, itsemurhapommitukset olisivat terrorismia, ihmis- ja yhteiskuntavihaa, joka purkautuu hirmutekoina.

   Poista
  9. Poiminta Hesarin keskustelusivuilta:
   "Historiaa jos on lukenut, niin tietää, että Suomessa on kaikki kapinat kukistettu verisesti.
   Mätsälän kapina taitaa olla ainoa missä riitti varoituslaukaukset, eikä tarvinnut mennä niin pitkälle, että ruumiita syntyisi. Suomi ei ole historiallisesti katsottunat se kaikkein järkevin paikka alkaa tekemään "kansannousua", koska me suomalaiset olemme itsekin niin väkivaltaisia, että vastaisimme väkivaltaan kaksinkertaisella tai jopa kolminkertaiselle väkivallalla, niin kävi jo nuijasodassa tai Suomen sisällissodassa".

   Näköjään joku muukin on kanssani samaa mieltä.

   Poista
  10. Siis kyllä minä ainakin olen samaa mieltä, myös Suomi on verinen maa ja harjoittaa väkivaltaa tilanteissa, jotka ovat sodan kaltaisia tai sotatiloiksi laskettavia, oikeus otetaan omiinkin käsiin --> vaikkapa juuri sisällissota, jota kansalaissodaksi ylempänä nimitin.

   Kun puhutaan terrorismista, niin se on mielestäni eri asia kuin sotien väkivalta, se on rauhanaikaista sabotaasia, kun joku ottaa käsiinsä oikeudet päättää viattomien sivullisten elämästä kostotoimenpiteenä tai näyttönä omasta vallasta.

   Pasifistina pidän kuitenkin sotiakin mielettöminä erehdyksinä, osoituksina ihmisen huonoista vuorovaikutustaidoista.

   Poista
 22. No niin, sivupalkista pääsee nyt Einesbaariin lukemaan uunituoretta Rikun Maa On Syntinen Laulu -kirjoitusta!

  Itselläni on kirjasta ihana vanha painos, jonka kannessa alaston naisenvartalo kiemurtelee kuin liekeissä, jotka nuolevat maata ja naista. Retrokuva, vaan aito ja alkuperäinen.

  VastaaPoista
 23. Että tällaista.

  Sama on totuus, totean, kuin ennenkin.
  Iineksen Korva on edelleen Ihana ja Sensuelli; ja se odottaa ja odottaa ja odottaa yhä vain helliä kuiskauksia ja rakkauden tunnustuksia.

  Joita ei koskaan tule reaalisessa maailmassa, vaan pelkästään binäärisessä muodossa nollina ja ykkösinä. Täällä ei-maailmassa.

  Riku Riemun vihertävä ja kaihimainen sos.dem. glaukooma on saavuttanut jo niin vaarallisen asteen, että ollaan jo lähellä totaalista sokeutta.

  Tukholman riehuva roskaväki on samaa riehuvaa roskaväkeä, joka on jo aiemmin riehunut Pariisissa, Lontooossa, Kööpenhaminassa, Malmössa - ja nyt siis Tukholmassa.

  Ikävä on tietenkin rikkoa Riku-pojan sateenkaaren värinen saippuakuplamaailmankatsomus. Mutta realismin ja logiikan nimessä HALOO!

  Kysymys on siis maahanmuuttajien aiheuttamasta ongelmasta.

  Luulisin.... ja tämä oli selvä trollaus.

  Anteeksi.

  VastaaPoista
 24. Jaa että Riku vihertävä... Salli mun vähintään hymyillä, Anonyymi.

  Tukholmassa riehuvasta väestä en paljonkaan tiedä, niin kuin yltä voi todeta.

  Enemmän minua huolettaa se järkyttävä uutinen, jonka luin sanomalehdestä, että valtaosa Suomen koululaisista ei tunnista voikukkaa! Spotifyn ne kyllä tietävät ja instagramin, mutta eivät voikukkaa.

  Voi Suomen koululaitos, miten pitkälle olet mennyt mielistelynhalussasi koettaessasi viihdyttää oppilaita! Ja nyt niitten pitäisi saada pitää kännykalunsakin auki tunneilla! Etteivät vaan vahingossakaan opi sitä voikukkaa!

  Huhuhhuh, onneksi pääsin alta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihruhan minä, et Iines vain ole huomannut.

   Minä olen useamman yli kaksikymppisen pyytänyt tunnistamaan presidenttejä kuvista. Kallio, Ståhlberg, Paasikivi ja Svinhufvud. Oikeita vastauksia en ole saanut. Mannerheimin ne varmaan tunnistaisi siitä lakistaan, kekkosen kaljustaan. Ehkä.

   Yksi yliopistossa jo monetta vuotta opiskeleva poika sanoi: "ei me koulussa mitään presidenttien kuvia opeteltu!"

   Vajaa kaksikymmentä vuotta siten olimme Kone Oyj:n tiloissa ja kysyin mukanani olleelta kauppaopistosta (oliko jo siloin amk, en muista)valmistuneelta pojalta: "kukas se sellainen Pekka Herlin oli, sinä kun olet kaupallisen alan ihmisiä?" - Vastaus oli: "ei aavistustakaan ja ei me siellä mitään helkkarin julkkiksia opiskeltu!"

   Jos ihan totta puhutaan, minulla on suomalaisesta koulutuksesta hieman huono käsitys.

   Mitä siis on hyötyä siitä, että tunnistaa entiset presidentit tai tietää kuka oli edesmennyt Pekka Herlin? - En viitsi vastata,koska vastaus on itsestäänselvyys.

   Poista
  2. Tai ehkä nuo eivät koulun tehtäviä. Ihmiset eivät lue kuin akuankkaa ja koulukirjoja sen verran että pääsevät kokeista läpi.

   korj. ed. mainitsemani liikemies ja tirehtööri eli vielä silloin melk. 20 vuotta sitten.

   Poista
  3. Kyllä ne koulun tehtäviä ovat, presidenttienkin tunnistamisen opettaminen, saati sitten tavallisimpien kasvien.

   Se on jo tiedetty, että nuoret eivät tunnista puita, mutta että voikukkakin! Tämä järkyttää minua syvästi, sillä se merkitsee, että minulla ja nuorilla ei ole yhteistä kieltä, etenkään, kun voisin kirjoittaa runoja kevään keltaisista voikukkaniityistä, joilla kultainennoutajani Ruben tapasi juoksennella villinä ja vapaana. Vieläkin näen Rubenin juoksemassa vaaleat kiharat hulmuten keltaisen keskellä! Voikukkaniitty - kauniiimpaa ei ole, ettäs tiedätte tolvanat, siis ne nuoret.

   Poista
  4. Minua on harmittanut, että synnyin ikäpolveen, jonka ei oppikoulussa tarvinnut enää kerätä kasveja. En minä niitä tunne, voikukan sentään.
   Linnutkin jaan melkein jaolla: isot ja pienet.

   Yhteinen kieli nuorison kanssa todellakin puuttuu, sitä olen toisinaan ajatellut. En minä niille mistään voi puhua, kun eivät ymmärrä puheistani hölkäsen pölähtävää.

   Poista
 25. Pääsin keskustelussa nyt tähän asti.

  Olen vähän ymmälläni: että kuka ottaa vastuun näistä nuorista, islamisteiksi kääntyneistä miehistä? - Naisten kohdalla uskonnon vaihdon selittänee ulkosuomalaisen puolison miellyttäminen, vaikka mistä minä tiedän, miten kiehtovina he olisivat jo aikaa pitäneet islamia uskona, ja siten päätyneen muslimimieheen, viis miehen etnisestä taustasta.

  Olen siis ennakkoluuloinen.

  Nuorten suomalaismiesten "käänynnäisyys" rassaa varmaan eniten paikallista muslimiyhteisöämme, kuten vastaavaa Ruotsissa, silloin kun se "uskonnollisuus" saa väkivaltaisia ja tuhoavia piirteitä. - Harva kaipaa hihhuleita joukkoihinsa. Mukaan lukien suomalaiset olemassaolevat puolueet.

  Olen siis taipuvaisempi uskomaan Hämeen-Anttilaa, en valtalehdistöä, re islam uskontona.

  Uskonnoista muuten. Lahkot pelottavat; olen myös nähnyt jonkun dokumentin Kartanoista. Se oli karmivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas putosin tässä: kuka on kääntynyt islamistiksi? Huomaan, etten tiedä Husbystä mitään.

   Mutta siis periaatteessa: kuka ottaa vastuun nuorista? Eikös 18-vuotias ole jo täysi-ikäinen, joka tahtookin itse vastata elämästään, ja on siis kypsä kantamaan vastuuta teoistaan? Toivottavasti päänsilittäjätädit --> viittaan Helsingin kouluviraston tätityyppiin - eivät rupea kantamaan vastuuta täysi-ikäisiten elämästä. Se olisi karhunpalvelus nuorten miesten itseluottamukselle.

   Poista
 26. En tiedä, miksi uskonto liittyy seksiin niin vahvasti - paitsi että nyt kuulette oman teoriani: ihminen on vauvasta asti seksuaalinen olento, jo sitä ennen. Sikiöt masturboivat kohdussa. Usko johonkin suurempaan lienee myös jotenkin sisäänrakennettu ilmiö: siksi siis kaikki muinaiset uskomukset kuolemanjälkeisistä elämistä, ja hautausritaalien merkityksistä.

  En siis puhu nyt yksilötasolla, vaan globaalisti. Käytännössä kaikkialla uskotaan johonkin suurempaan, yhteisöllisesti, ja tehdään jotain, kun merkittävää tapahtuu. Kuten siunataan, tai haudataan, tai poltetaan, jne.

  Äärimmäisen epäuskonnollinen lankoni, yksi heistä, kiistää teoriani, mutta ei pysty liioin selittämään historiallista riittien jatkumoa muuta kuin sillä että ihmiset ovat tyhmiä.

  Jatkaisin vain vähän pidemmälle. Tyhmiä ollaan, ainakin minä, mutta rituaalien merkityskin on. Ja hän on siis sama mies joka joka juhannus käy kunnioittamassa Punaisten Muistomerkkihautaa Hämeen Härkätien varressa. - Että se järjen riemuvoitosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta siis, Char, tuo teoriasi jo vauvan seksuaalisuudesta ei vastaa kysymykseen, miksi juuri uskontojen piirissä on paljon seksuaalisuuden perversioita. Kieltämistä, piilottamista, lasten hyväksikäyttöä. Miksi näitä ei ole esimerkiksi koulu- ja päivähoitomaailmassa? Miksi juuri uskontojen parissa?

   Char, ei näihin kysymyksiin tarvitse vastata. Merkitsen vain näin ne kohdat, jotka kaihertavat minua.

   Poista
  2. Iines, mikään aikuisuus ei vastaa perversioiden ongelmiin.

   Nehän eivät sanoina kuulu edes samoihin lauseisiin!

   Hyvä, ettei tartte vastata! - En osaisi, mutta: useimpiin uskontoihin liittyy kieltämisen ja salaamisen tabu. Myös sellaisen, jonka oikeasti pitäisi olla kiellettyä: lapsiin kohdistuva aikuisen seksuaalinen himo.

   - Aiemmin puhuin siis vain lapsen normaalista seksuaalisuudesta. Jos se nyt on pakko tavata.

   Iines, jos kysyt: joitain ihmisiä kiihottaa valta alempaan. Kuten lapseen.

   Vanhalla koneellani on linkki, joka käsittelee seksualisuutta niin sen sun eri kannoilta.

   - Kirjoitin enemmän, mutta linkki jota hain on ehkä poistettu, mikä voi olla hyväkin.

   Minulle siinä oli myös vahingoittuneiden lasten hoivaajana uutta tietoa, mutta yhtä hyvä että poistettiin.

   Poista
 27. Ennen tätä kuolemaa kuitenkin sattuu ja tapahtuu, ja ihmiset tuntevat seksin halua. Joka seksuaalisuuskin voi olla pelottava voima - ainakin se on useimmiten tahdosta riippumatonta, mikä ajatuksena on meille pelottavaa, kun kaikkea on hallittava.

  Ålypuhelin ei auta.

  En nyt halua saarnata, mutta sanon vähän: seksuaalisen halun tunteisiin ei juurikaan voi vaikuttaa. Ne tapahtuvat niin selkärankatasolla, ettei miettiminen auta. - Miksi ehkä jotkut ihmiset ajautuvat seksuaalisuutta kaitseviin julmiin toimiin, tai jopa lukevat ovat tapansa muita auttaviksi väkivallanteoiksi (vrt. Kartanot)?

  Millä kysymyksellä en siis puolusta mitään muuta kuin jokaisen ihmisen oikeutta omaan seksuaalisuuteensa! - On oltava lapsille ja nuorille turvaraja, mutta järkevät aikuiset tajuavat, että pennut leikkivät lääkäriä keskenään. Ja opettelevat itsetyydytystä. Aikuiset eivät näihin leikkeihin kuulu. Siksi turvarajat, ja hyvä, että niitä vahditaan.

  Kaiken mahdollisen kohkauksen uhalla sanoisin silti, ettei kahden halukkaan 14- v- kaveruksen seksileikki tai edes yhdyntä ole aikuisen ihmisen nuoreen lapseen verrattavissa oleva seksuaalirikos. Olipa kyseessä mikä yhdistelmä poikia ja tyttöjä hyvänsä, kunhan kukaan ei patistanut. - Silti: tuli varmaan se tapahtuma liian aikaisin.

  Mutta mitenkään kannattamatta alaikäisten seksiä: katselin just Yle-Teema-dokumenttiä saastuneista kaupungeista, ja ihmisten elinikä oli silloin 1700 luvulla oli 23-v.

  Eli kun me nyt suojellaan nuoria: itsetyydytyksen toivoisin otettavan puheeksi kaikissa perheissä, hyvänä asiana! - Kun on vaikeaa puhua (siis vaikka itse haluaisi, nuoret ovat yllättävän järripäitä! Oletteko aikuiset itse huomanneet?! :D). - Kirjoja framille, kyä ne siitä. Ehkä joku nolo kertomus siitä, että itse sai yksin orgasmin kun oli 5 v. Ja että seksi on kivaa, ja muiden ihmisten kanssa kattellaan.

  Ei perhejuhlissa. - Eikä kannata ehkä tuolla omalla iälläkään rehvastella; tuli vaan Miäleen. Että tarpeeksi aikaisin ei voi kertoa, että seksi on kivaa! - Siis kun meinaan naperollekin pääsee opettamaan, ettei itseä kosketella missä vaan. Hauskuus säilytetään, ja yhdistetään siihen mikä meillä on sosiaalisesti sopivaa.

  Semmoinen ikään sopiva! Omaehtoinen!!! - Kiusatkaa taas leikillänne siitä sanasta, aikanne! :D

  Juutalaisuus on minulle outoa, älyllisesti. En opiskeluani en ollut tiennyt, että juutalaismiehen on pakko tyydyttää vaimonsa seksuaalisesti x kertaa kuukaudessa, tai hänestä saa vaimo ottaa eron. Toisaalta kuukautis-puhtaussäännöt estävät vaimoja yhdynnästä ainakin pari viikkoa kuukaudesta, joten aktiivisten ortodoksijuutalaisten kanssa lapsettomuus on vakava ongelma.

  Jos juutalaisnaisten kuukautiskierto ei ole ihan normi, tai mies ei aina ole kotona, tai kumpaakaan ei huvita: lapsettomuus.

  Kauhea tuska perheelle, mutta ymmärrettävä "rituaali" yhteisön selviämisen kannalta. - Jos heteroparien mahdollisuutta yhdyntään rajoitetaan rankoin sanktion, naisen hedelmällisyyteen liittyen, vähenevät syötettävien suiden määrät. Jolloin heimon elämisen mahdollisuudet paranevat.

  Yksi ex-mieheni oli erikoistunut inkkareihin. Kysyin kuitenkin, että miten heimot hoitivat elämänsä vauvojen välillä. - No miehet saivat varallisuuden mukaan ottaa muita rakastajia. Entä naiset? - No, niillähän oli ne lapset, ei ne mitään seksiä kaivanneet.

  Ja naiset eivät tietyissä heimoissa saaneet harrastaa yhdyntää (en tiedä muusta seksistä; ope hämmentyi kun kysyin miten naiset hoitivat halunsa ilman miestä. Hän yskähteli, ja puhui jotain oksanvarsista :D), ennenkuin olivat imettäneet taaperoa viisi vuotta. - Asia selvä; kts. ed.

  I rest my case.

  Eli se siitä. - Tällä palstalla on siis huomattavan hurmaavia ja vereviä miehiä, jotka eivät varmasti sijoita naisia taka-alalle, lihallisen hauskanpidon suhteen. Riippumatta muusta kuin naisen kivuudesta, silleen itselleen sopivasti; näin päättelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä inhoan kaikkea valistusta, myös seksivalistusta, jossa lapselle kerrotaan seksin olevan kivaa ja hyväksyttävää.

   Lähtisin siitä, että vastaan kun kysytään, enkä tuputa. En istuta lasta kivasti lattiatyynyille ja kerro hänelle itsetyydytyksestä. Luotan lapseen ja siihen, ettei hän syyllistä itseään asiasta, kun se kohdalle sattuu. En halua heittää lapsen häpyä lapsen naamalle - se olkoon yksityisasia edelleen. Jotain yksityisyyttä perheessäkin olkoon ihmisten kesken. Lapsi on kuitenkin meille vain lainaa, ja hän ei ole meidän manipuloitavissamme mihinkään suuntaan.

   Kun olemme rakastaneet häntä, kunnioittaneet häntä, pitäneet ihmisenä alusta alkaen, ei meillä ole syytä edes pelätä, että hän pelästyy seksuaaliasioita.

   Poista
  2. Olen Iines samaa mieltä.

   Tarkoitan vain "tervettä" suhtautumista seksuaalisuuteen.

   Usein vain se naperon seksuaalisuus yllättää - ja ihan pienten tapauksessa: on hyvä osata voida kertoa että itsensä koskettelu on oma asia, eikä kuulu sukujuhliin. - Näitäkin sattuu, ja ihan normitouhua; pääasia ettei aikuinen panikoidu. Lapsi kyllä tajuaa, ja tärkeintä on, ettei jää traumaa. Lapselle.

   Yksi likkalapsi herätti minut yöllä, yökylässä, sänkyvieressä, itsetyydytyksellään. Meno oli päällänsä, ja varoin liikkumasta - sen verran sotkeennuin että heräsin ja olin hiljaa. Etten häiritsisi.

   Asiasta ei puhuttu; minun puolestani ei ollut asiaa. Tuskin muksunkaan. Kiva että oli kivaa, jos nyt jotain on sanottava.

   Nuoremman Pojan kanssa päädyttiin Vuorottelun sijasta Lattiapetiin. - Oletin ja oletan että tämä liittyi Kehittymiseen. Siihen asti olivat meinaan siskonsa kanssa tapelleet nukkumisvuoroista minun vieressäni.

   Mutta niin ne pojat kasvaa. Ja kun olin mamista seuraava: opin yhdellä lomalla pitämään puseron rintsikoiden päällä. - Minulle lapsi oli lapsi, mutta hänet hyvin tuntevana: oli tietty aika vetää puseroa rinstikoiden päälle, vaikka kuinka oltiin kavereita. Näin sen silmänluonnin, ja punastelun, ja luonnollinen alkoi olla silleensä kiinnostavaa, ettei se lapsen ja hoitotädin suhteeseen kuulu. - Siihen mennessä hän oli aika isoksi asti kinunnut sylissä, rintojakin paijaten. Silloin vain huomasin, että jokin ihan terveesti muuttui.

   Vaatteet päälle, minulle, halit jatkuivat.

   Nuorelle pitää antaa tilaa myös itselle.

   Enkä siis tarkoita oppituntia, enkä varsinkaan puheita henkilökohtaisista suhteista. Minähän en ole asiantuntija, mutta jossain kohtaa ehkä Naisen Povi kiihottaa poikaa, vaikka kuinka melkein oma lapsi olisikin. - Ehkä omakin lapsi?

   Lopetetaan huomaamatta yhteinen vuodepeteily (ei sillä, että pojan itsetyydytys olisi häirinnyt minua enemmän kuin tytön). Mutta jos poika sanoo että hän nukkuu mieluummin yksin: asia selvä.

   Ketään ei ole täällä istutettu mihinkään valistukseen. Seksuaalisuus lienee aikaa selvää meille kaikille - ymmärtäisistte, jos tuntisitte meidät!

   Molemmat lapset liittyivät aikuisina Setaan, kun asia tuli puheeksi: ei se nyt mikään ennätys ole, mutta osoitus avomielisyydestä.

   Kuitenkin: itsetyydytyksestä voi jäädä kiinni. Minä olen jäänyt. Isä sivuutti, sanoi vain että nyt syömään. Olin 2 v. - Hävetti vähän, tajusin että tein tabua, mutta eikun ruokailemaan. Asiat asioina. - Ihme muuten, että osaa parivuotiaana hävetä?

   Mitä hyötyä on murkunkaan kanssa selvää ja tervettä asiaa puida? - Koeta olla kääntämättä kylkeä omista häiriintymissyistä, ettei homma keskeydy, se on minun mottoni. Hyvä kun menevät ja tekevät. - Ja turhautuminen se vasta kurjaa on! Tarpeettomasn häpeän lisäksi!

   - Aamulla sitten tavalliseen malliin halauksia, pannukakkuja, ja kivaa normipuuhaa. Eikä missään tapauksessa mitään viittauksia tapahtuneeseen, jos ei lapsi itse puhu tai kysy!

   Lainasin myös tytölle, pyynnöstä, romanttisen "Avalonin usvat", tiiliskiven, jossa kuulemma on Paras Suuseksijuttu Ikinä. - No ei minusta, mutta kuuntelen mielelläni ystäviä, ja lainaan kaikkia kirjojani. Likka oli saaliistaan tyytyväinen; se riittää. :)

   Seksi on kivaa, myös lapsista! :)


   Poista
 28. Minusta MAT-teoria ei ole edes uusi selitys amerikan alkuperäisasukkaille ja ortodoksijuutalaisille. On varmasti joskus pakko rajoittaa ihmisrodun selviämistä, mutta ei tässä nyt feministit takana ole, tässä blogimaailmassakaan. EIkä siis Laasasen Pariutumisteoriassa.

  - Rajoitetaan toki syntyvyyttä, mutta lakataan syyllistämästä yksilöitä!

  Pelastetaanko vain potkupalloilijat ja missit? Jos siis Laasasta kuunneltaisiin.

  - Päästäisiin me nörttipojat ja ujot rillipäätytöt jatkamaan elämäämme, jos sovinnolla päätettäisiin näin.

  Pariuduttaisiin silti kuin kanit, ja hauskaa olisi, mutta vältyttäisiin nettivänäämiseltä.

  Iloa mekin koemme, ja kohtaamme toisiamme.

  - Eikä se ihmisrodun kaatuminen sitten markkina-arvo-teoriaan liity. Liekö edes pahasta, jos vaikka kaatuisi, kun parin viime päivän uutisia luen.

  VastaaPoista
 29. Huh heijaa, hain teetä!

  Enkä halua, että ihmisrotu päättyisi MAT-teoriaan (mikä minusta on puppua), tai muuhun ihmisarvoon liittyvään teoreettiseen, mutta liikkumattomaan argumenttiin.

  Em. oli siis vain visio. Ei keskustelu pääty kenenkään teorioihin.

  Minä väsyn ihmisvastaisuuteen. - MAT-teoria on sitä, itsessään, ilman mielipiteitäni.

  Kyllä meillä kaikilla on ihmisillä arvo, semmoinenkin, jota eivät markkinat määritä. - Ja jos jostain on jollain kysyttävää, niin eikun asiantuntijalle.

  Minä osaan vain seksologiaa, normiälyn lisäksi, eli taas pitää osata olla innovatiivinen.

  Char

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen päivän loma tiedossa.

   Puhukaatten te.: kaikki hyvin, ja vaikka puhuin paljon - sanottavan asian paljous ei tarkoita asiattomuutta.

   Näin toivon teidänkin ymmärtävän.

   Char

   Poista
 30. Hei taas, ja jatkan vielä!

  Että miehillä on velvollisuus tyydyttää naisensa. - Tai siis em. liitto naisen ilmoituksen puolesta purkaantuu.

  Kun uskonnoista puhutaan, ja niistä esitetään väitteitä - hyvä olisi kaikkien meidän tietää mistä puhuvat. Äärimmäisyys voi olla siis tätä myös!

  On helppoa sivuuttaa kaikki touhut hihhuleina, ja voivat sitä ollakin - mutta hihhuliuteen liittyy myös määreitä, joita ei pidä sivuuttaman.

  Millä en siis kannata eroa naisen seksuaalisen tyydyttymättömyyden vuoksi. - On se silti ilmiönä kurja, ja siksi kai on keksitty seksologia auttavana tieteenalana, pelkkien erojen etsimisen sijaan.

  Sama hyvä tiede auttaa miehiä käsittääkseni ja kokemukseni mukaan yhtä lailla, heidän kokemustensa suhteen.

  Mutta halusin siis sanoa, että äärimmilleen viety usko on yhtä aikaa hyvää ja pahaa: voi tukea seksuaalista nautintoa, ja samalla ehkäistä paljon toivottua raskautta ja ikiomaa vauvaa.

  - Vaikka en kyllä tajua miksi miesten pitäisi aina helliä naisten nautintoa, riittien nimissä. Kotielämä sitten erikseen. Riittejä en kaipaa, mutta aitoa halua, ja hellimisen halua myös. Kuten varmaan me kaikki. - Voin kirjoittaa poikkeuksellisen paljon, mutta muuten tuskin olen tilastollinen poikkeavuus.

  Miksi en kuulukaan mihinkään uskontokuntaan, mutta kuuntelen kyllä mielelläni, miten eri uskontokunnat käsityksiään ja mielipiteitään rankkaavat.

  Ortodoksijuutalaisten mielipiteet nyt vain yllättivät hekumallisuudellaan. - Niitä voi löytyä muistakin uskoista!

  Ja vaikka lapsettomuus on haluttomalle kamalaa, ja jos se liittyy riitteihin, joihin kuitenkin haluaa uskoa: vielä pahempaa.

  Ehkä tämä on vain se yksi hinta, joka maksetaan, tai sitten ei. - Aina voi erota uskosta, jos tietää, että just se päivien ja puhtauksien laskeminen johtaa mahdottomuuteen. Ja kun puhutaan: itse ei siinä perheessä voi päätöstä voi yksin tehdä:

  jos miehen on tarkoitus pysyä mukana, se tietää myös, mihin ryhtyy.

  Molemmat tietävät myös, nykyään, ettei puhtausssääntöjen noudattaminenkaan aina auta.

  - Kirkottamisesta puhuttiin kai meillä, ennen vanhaan. Paitsi että se liittyi synnytykseen, ei hedelmöittymisen mahdollisuuteen.

  Huom! Universaalillla tasolla sanon että syntyvyyttä on sääneltävä! Yksilötasolla kauhistelen sekä historiallisia että nykyisiä keinoja säännellä lapsilaumaa, muuten kuin siis itselähtöisesti.

  Missä taas katolinen kirkko jyrää: ei ehkäisyä. Edes tautien uhatessa: ei ehkäisyä.

  Eli uskonnoissakin on eroja. Juutalaismiesten on pakon uhalla tyydytettettävä naisensa, ja katoliset naiset saavat pakon uhallakin aidsin, kun kärjistetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saiko kukaan tuosta mitään kiinni?

   Yhteisöjen on pakko, varmaan, hallita määräänsä. Uskojen ja riittien avuin niin toimitaan.

   Nykyään meillä on kondomit ja pillerit. - Ja yleensä tajutaan, että naisetkin ovat seksuaalisia ja halukkaita, tapauskohtaisesti. Ettei sitä imettämistä tai peuransarvea likoillekaan tarjota, jos ei tarvittu ennenkään - huom! Kysymykseni naisten seksúaalisuudesta siis niin yllätti asiantuntijan, että heitti jonkun arvauksen peliin.


   Kaikkien sarvipuolen tyttöjen puolesta sanoisin vielä: jatkakaa, jos on kivaa, mutta muuten ehdottaisin keskusteluja ja luomua :)

   P.S. Oli muuten myöhempi miesystävä. Henk.koht. jutustelu ja tekeminen johti meidän tyttöjen kannalta hyvään lopputulemaan. :)

   Että on se tiede hyvä asia , mutta ei aina ihan ollenkaan riitä.

   Poista
 31. En osaa sanoa nyt mitään noista seksiasioista, Char, sillä en näe niissä mitään kovin kummallista. Osa ihmisen elämää, kuten vaikka syöminen.

  Seksuaalisuus on myös asia, jonka kanssa tullaan joskus liikaa estradille: ihmiset eivät havaintojeni mukaan monesti halua kenenkään sukupuolielintä kasvoilleen. Minulle seksi onkin yksityisasia, joka ei kuulu muille. En tunne halua salata, mutta en tunne tarvetta avautuakaan. Aarretta ei tarvitse jakaa.

  Enemmän minua kiinnostaa jutella tuosta, kun sanot edellisen keskustelun lopussa Char, että " Osaan olla hiljaa ja kuuntelen mielelläni; hiljaisempien vetäminen mukaan kiusaannuttamatta heitä on taitolaji sinänsä."

  Puhuin hiljakkoin Susan Cainin kirjasta introverttiudesta, hiljaisuuden ylistyslaulusta. Haluaisin siis kysyä, miksi hiljaisempia pitäisi vetää mukaan yhtään mihinkään! Anna heidän olla, Char. Jos he haluavat mukaan, he kyllä tulevat. Kunnioita heidän erityisyyttään. Sivusta katsominen voi olla viisaampi valinta kuin porukassa puhuminen.

  VastaaPoista
 32. Vielä yksi. Huomaan olleeni kauhean kriittinen vääntäjä, Char. Toivon, että et ota sitä mitenkään henkilökohtaisesti. Tuossa nyt oli vain sinun kommenttejasi ja innostuin vänäämään niistä. Esitit kiinnostavia väitteitä, joista olin hieman eri mieltä. Kiitos kommenteistasi ja ajatuksistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, en uskalla sanoa sinua rakkaaksi ystäväksi, kun olet niin omanlaisesi.

   Mutta minulle olet! Oikeasti sekä niin ystävä, että netin kautta hyvin kallis, jota uskaltaisin rakkaaksikin nimittää! Kanssasi on hyvä puhua.

   Ja tarkoitan nimenomaan keskustelua: en sitä, että toistellaan toistemme sanoja, ja sitten hymistellään - teoriassa. Näinhän ei siis käy meillä käy.

   Jos haluan itseni toistoa, puhun yksin. Minä puhun; sinä kuulemma myös. - Vänkään myös itseni kanssa; sekin on välillä pakko, joskaan ei niin hauskaa. Ja tosi ärsyttävää: kukaan ei ole niin paha vänkääjä kuin oma itse! Ja nyt en vitsaile, enkä hymistele; ei hymynaamaa!!!

   Introverteista: en ole lukenut em. kirjaasi. Mutta kun on suulas ihminen, kuten minä - vaikka kauniin ja hiljaisen suulas, silti sanavalmis - joskus tulee mieleen isomman seurueen tosi hiljaiset ihmiset.

   Jos on koolla paljon mukavia, puheliaita, kilttejä ihmisiä, se Hiljainen Kiltti, varsinkin uudessa tuttavapiirissä jää ehkä sivuun. - En puhu nyt meidän Sarin Toscanasta, vaan livestä: "sas sää nyj jottain", tuttujen piirissä, ei ole kaivattu repliikki.

   Vaan uskotkos: vaikka puhuu ja osallistuu paljon, voi silti nähdä enemmän. Ja todeta, kauniisti, että kuule: me nyt nyt tässä höyrytään, ja voidaan puhua sanomisen ja todistelun vuoksi: mutta kun tuntuu että sinäkin sanoisit jotain, jos ei kaikki touhuttaisi täsä niin kamalasti.

   Jos ei pakottamalla vänäisi ketään mihinkään; kysyisi vain: että haluatko sanoa jotain, mitä on tullut mieleen - voi mitä ihanuuksia voikaan kuulla!

   Rehellisyys, myös oman suulauden suhteen, tepsii hyviin ihmisiin hyvällä tavalla. Hiljaiset: he eivät näpäyttele närkkinokkina, vaan sanovat, jos sanottavaa on. Usein fiksusti.

   Poista
  2. Se, mikä minua tässä ekstrovertti - introverttirinnastuksessa jaksaa ihmetyttää, on se ajatus, että ekstroverttius eli ulospäinsuuntautuneisuus on se päämäärä, johon kaikkia ihmisiä tulisi kasvattaa, lapsesta lähtien. Että ekstroverttius olisi parempi ominaisuus kuin introverttius. Ei se mene niin, että introverttius olisi edes muutettavissa ulospäinsuuntauvuudeksi, ajatus on väkivaltainen ja mahdoton.

   Nykyään useat tutkijat ovat alkaneet kyseenalaistamaan koko asetelman siitä, että lapsi tulee kasvattaa pois introverttiudesta. On sen sijaan alettu havaita, että introvertin sosiaaliset taidot voivat olla jopa usein parempia kuin ekstrovertin. - Kyllä, tämä on totta.

   Ulospäinsuuntautunut voi olla suulas höseltäjä, joka ei osaa kuunnella muita, vaan tuo itseään esiin joka käänteessä, ja pyrkii toimimaan kaiken aikaa tapahtumien keskiössä riistämällä muilta tilaa. Tämä voi olla sosiaalisuutta eli halua olla ihmisten parissa, mutta hyviä sosiaalisia taitoja tällä henkilöllä ei ole.

   Sen sijaan introvertimpi tapaus kuuntele muita, tarkkailee tilanteita, vetäytyy mietiskelemään ja rauhoittumaan ja tilanteiden tullen voi osoittautua mainioksi ja älykkääksi keskustelijaksi, joka ottaa toisen huomioon aivan eri tavalla kuin pinnallisempi esktovertti.

   Minusta siis introvertit piirteet ovat kiehtovia ja niitä tulisi kunnioittaa eikä pyrkiä muuttamaan.

   Poista
 33. Hyvää aamu-aamukaffetta kaikille!

  Siis en kai mä nyt vaikeiden keskusteluiden jälkeen osaisi ilman hein sanomista lähteä reissujen päälle.

  Keskustelut eivät vielä ole päässeet vauhtiin, mutta: miksi ei puhuta uskosta, jossa miehen säädetty velvollisuus on naisen tyydytykseen tähtääminen? - Ja puhutaan siis lihallisesta tyydyttymisestä; ei ilosta saada pukeutua burkhaan.

  Naisia alistavista uskoista kyllä mesotaan - ja kun katson kirjoittajia, ja puhujia, en ihmettele valintaa. - Huom! En tarkoita nyt hetero-kantasuomalaisia miehiä, vaan toimittajia lajina. Tartutaan siihen, mikä on lähinnä ja kuohuttaa eniten - vaikka minä näen paljon mehukkaamman, joskin epäväkivaltaisen kohteen sivummalla. Kuohuvuutta saisin siihenkin, jos olisin toimittaja!

  Helpompaa on siis puhua naisten alistamisesta ja sen kauheudesta kuin ajatuksesta miehen velvollisuudesta naistansa kohtaan, vuoteessa. - Ja tässä kohtaa, nimenomaan ja vain tässä keskustelussa, on minun puolestani kaikki portit auki: pituus, leveys, kestävyys, ja yhdyntä ylipäätään. Mikä nyt ketäkin naista miellyttäää. Muuten olen sitä mieltä, että kaikki vastaavat omasta onnestaan, myös seksuaalisesta tyydyttymisestä itse. Mutta nyt siis puhutaan uskonopista.

  - Kuka muuten ihmettelee vielä, ettei ortodoksijuutalaisuus rulaa?!

  Muuten ehdottomasti kannatan hellyyttä ja ymmärtäväisyyttä, mutta kun uskon opeista asialinjalla puhutaan: puhutaan nyt kerrankin yhden uskonnon, juutalaisuuden - miehen vastuusta kaikkine taakkoineen! - Näin lihallisena ja herkän räiskyvästä pitävänä naisena ajatus viehättää: vähintään kaksi viikkoa kuukaudessa saisin kaiken mitä haluan, teoria-tasolla. - Kun on meinaan sitten ne puhdistautumisriitit. ja ihan se miehen fysiikkakin kai pitää ottaa huomioon. Sitä ei kai Raamattu hyväksy tekosyyksi, mutta fysiikka on pakko huomioida. Tästä ei tarvitsisi lööpeissä puhua! Miksei muuten tiskivuoroja jaeta tasan?!

  Huom! En siis arvostele juutalaisuutta; puhun vain ortodoksisuuteen kuuluvista riiteistä. Siinä kuin burkhasta. Juutalaisuudessa valtavia paineita kohdistuu mieheen; ymmärrän ettei se ole alistavuudessaan naisten alistamisen tasoa, mutta miksei siitä tavasta kirjoiteta?

  Eipä silti: en itse haluaisi suhdetta jossa minua hellittäisiin jonkin ylimmän jumalisen määräysvallan pakosta. Plus että pitäisi pestä sen kippoa sun kuppia eri ruokalajeja varten, kun ortodoksisuuteen kerran viittaan. - Plus että *gasp* noi puhtaussäännöt. Kun en ole suinkaan ainoa nainen, jolle maistuu seksi kuukautisten aikanakin, ja jopa erityisesti. - Tämä on monien naistenkin kesken tabu, mutta sanottakoon nyt. Varsinkin jos meillä on nuoria naislukijoita: jos sinusta tuntuu tältä, olet normaali.- Ja auta itseäsi, helposti! :)

  Ei meillä suinkaan kaikilla päänsärkyä tai "niitä vaivoja" ole, ja jos on: välillä viskimoukku ja sitten kunnon maanläheinen rakastelu laukaisee kipuja - ihan todistetusti. Lääketieteellisesti todettuna. Eli en ihan riettauksissani puhu, kuin vallan tosissaan. Ja sitä voi auttaa itse itseään. Jos mies on muualla, tai sitä ei ole. Tai jos ei edes miehet kiinnosta. Kun en kerta ole heteronormatiivinen. - P.S. Viskiä ei ole todistettu. Pieni moukku voi laukaista lihaskireyttä; juopottelusta en siis puhu.

  Paksu pyyhe tai kaksi; ehkä tyyny, jos on kaveri (nyt menee graafiseksi: mutta tyyny voi tietyissä kulmissa auttaa), ja hommiin. Ei tartte buranaa, eikä tee mieli kiukutella. Kujerrella kyllä, varsinkin, jos saa tavalliseen malliin lasin vettä juotavaa sänkyyn, niinkuin minä ylensä saan. - Nuorille naisille tiedoksi: normaalit miehet tykkäävät seksistä, ja pienen huilitauon jälkeen hemmottelevat meitä, ihan niin kuin me niitä. :)

  VastaaPoista
 34. Jos miestä veri inhottaa, palaamme kohtaan: Jos olet yksin, jne. - Minä melkein vaihtaisin miestä, mutta minä olenkin minä. Toistaiseksi ketään ei ole veri kiinnostanut suuntaan jos toiseenkaan, eli keskustelu on osaltani teoreettinen. - Ei me naiset nyt pulppuilla vaimollistenkaan aikaan, eli harvinaisen arkaa miestä voisi auttaa jos se sulkee silmät, ajattelee Suomea, ja kiirus rakastajatar hipsaisee hakemaan ajallansa pesulapun. Minkä käyttö voi myös olla hauskaa. - Näettekös: ei tämä elämää kummempaa ole. :)

  Mutta jatkakaa te keskustelua; minä palajan ajallani.

  Muuten olen sitä mieltä, että edelleenkin otan miehet ja hellyydenosoitukset spontaaneina ja iloisina; en johonkin uskonkappaleeseen perustuvana pakkopullana.

  Tervs. Charin Niksi-Vinkki-Palsta! :)

  Ja nyt voitte kaikki ristiä itsenne: olen siis tuokion reissussa. - Ja juu: ihan vain tiedoksi: näin minä ja me puhutaan muutenkin. Varsinkin jos jollain on ongelmia, tai se joku on nuorempi.

  Hyvä kun puhutaan, ja toivottavasti keskustelukaveri pistää kohdallaan elämäänsä paremmaksi, kun ei turhia jäpistä.

  Mutta kohta on matkaseuraa alaovella; kivaa viikkoa, ja haleja kaikille! :)

  P.S. Parasta kai sanoa, uudet lukijat muistaen: kirjoitan työkseni seksologiasta. Nuorten ystävien kanssa puhun paljonkin, kuten varmasti on ilmi käynyt. Puhun myös täällä, ja toivon, etten ketään loukkaa tai hämmennä. Asiallisuuteen pyrin, niinkuin livenäkin! :)

  Ja P.P.S. - Se, mikä meille aikuisille on normikauraa, on monelle nuorelle ihan uutta ja outoa. Teistä "aikuisista" voin puhua tyhmästi, mutta monelle vähän nuoremmalle asiat tuntuvat erilaisilta. - Ja voi olla helpompaa lukea "nimettömästä" netistä kuin kysyä vanhemmalta tai kaverilta.

  Itse ainakin kypsyin myöhään, ja minua auttoivat isompien kertomukset. Sovelsin niitä tai en.

  Mutta nyt matkaan! Lupaan hoilata sopivia suomalaisia matkalauluja koko viikon! Kerron sitten mihin päädyin!

  Juutuubissa ette toivottavasti minua matkan varrella näe! ;) :)

  VastaaPoista
 35. Minä en nyt suoraan sanottuna ymmärrä vuolaista selostuksistasi, Char, mitä haluat seksistä ja pulppuilevasta verestä sanoa ja miehen vastuusta tyydyttää naistaan ja juutalaiskristillisyydestä tai katolisuudesta tässä yhteydessä. Mikä se ongelma on, jää hämäräksi.

  Sen olen huomannut, että omasta seksistä ei puhuta mielellään julkisesti, siinä on jotain kiusaannuttavaa. Seksi on jokaisen yksityisasia, ja minä näen sen mieluusti sellaisena jatkossakin. En tahdo teidän elimiänne kasvoilleni, enkä ole kauhean kiinnostunut tietämään, miten kykeneväisiä olette tässä asiassa. Leikinlasku seksistä on erikseen, se on hauskaa ja iloista, siitä pidän. Tai seksi voi olla osana kirjoitettua tarinaa tai selostusta, kunhan lukijaa ei ahdistella heittämällä sitä häpyä hänen kasvoilleen.

  Se vielä, että seksi on paljolti ylimainostettu asia. Tavallinen normaali akti kestää kolme minuuttia Väestöliiton tutkimuksen mukaan. Eihän piereskelynautintoakaan pyritä pitkittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä yksi!

   Pakko selittää lyhyesti. Kommentistani voi joku hyvinkin luulla, että nyt se kieltää seksistä puhumisen blogissaan tyystin.

   Ei, en kiellä mitään. Halusin tuossa selittää, miksi kansa - ja minä - ei syty blogikeskusteluissa puhumaan seksistä, siis asioitten oikeilla nimillä, vakavissaan.

   Poista
  2. Tuo "kolmen minuutin akti" minua hieman ihmetyttää... eihän siinä ajassa saa edes rintaliivien ensimmäistäkään hakasta auki.

   Todennäköisesti Väestöliitto määrittelee termin "seksuaalinen akti" eri tavalla kuin minä, jolle se alkaa ensimmäisestä silmänluonnista ja päättyy... niin, päättyy mihin milloinkin, monella ehkä uneen, Kolehmaisella kotiin lähtöön.

   Seksi aktina voi olla ylimainostettua, mutta seksuaalisuus emotionaalisella tasolla ei ole.

   Poista
  3. Kuinka ihmeessä Iines sai solmittua piereskelynautinnon ( youtube: mr methane i just called to say i love you) lempimiseen? Ja kolme minuuttia! Rippikoulun välitunneilla ehkä niin, mutta ei kai sentään enää aikuisena.
   Toisaalta mikäpä minä olen väittämään vastaan Väestöliitolle. Jos heistä on hauskaa seistä sekuntikello kädessä makuuhuoneiden ovien takana niin olla hyvä vaan.

   Poista
  4. Minulla on muistikuva, että Väestöliitto ei itse ole mitannut aikaa, vaan kyseessä on ollut kyselytutkimus suomalaisille. Joka tapauksessa tämä tieto oli Väestöliiton sivuilla pari vuotta sitten, jolloin siitä keskusteltiin tässäkin blogissa.

   Tuon tiedon mukaan valtaosa ihmisistä ei tee seksistään numeroa, vaan toimii rutinoidusti. Uskoisin, että ihmiset ovat vastanneet rehellisesti vain varsinaisen toimituksen keston. Uskon myös, että seksipuheet eiväåt aina vastaa todellisuutta. Moni taitaa käyttää enemmän aikaa pornon katseluun ja nettiin kuin kumppaninsa kanssa.

   Poista
  5. Alapään nautinnot, Kolehmainen, se niitä yhdistää. Ja alueet ovat lähellä toisiaan, jopa samat, mikäli uskomme kaiken kokeneita.

   Poista
  6. En sanoisi kaiken kokeneiksi lemmiskelijöitä, jotka rakkauden seikkailuissaan ovat edenneet vasta kakkoseen.

   Poista
  7. "Piereskelynautintoa" minä hämmästelin, Iines, en ykkösen ja kakkosen nautintoja. Meinaan saattaisi siinä rakastajalla lurpahtaa, jos emäntä vetäisisi aktia tahdittaen samalla Porilaisten marssia A-duurissa täydellä volyymillä anaalista. YouTubessa on näitä "Mr Methane" -jaksoja enemmänkin, jos joku haluaa tietää, mitä tarkoitan.
   Tapsan kanssa olemme taas aivan samaa mieltä.

   Poista
  8. No täällähän sankareita on. Voipi olla, ja onkin, että kakkosportin merkitys arvon sankareille on suurempi kuin naisille, jonka portilla askaroidaan. Nainen kun alistuu mihin vaan, ollakseen Miehestä varma.

   Vaan näyttäkää minulle se nainen, joka vaipuu ekstaasiin mainitussa toimenpiteessä tai edes siinä kun hoitelee poskisolistin vakanssia. Että jos miehelle riittää oma nautinto, niin mikäs siinä.

   Poista
  9. PS Tällä en tarkoita yllä olevia herroja, joiden uskon kohtelevan naisia pieteetillä, vaan puhun yleisesti ja viittaan siihen kolmeen minuuttiin, joka on tutkimustulos.

   Poista
  10. Mistän nuo poskisolistitkin tähän ilmestyivät? Halusin vain tietää, mitä tarkoittaa Iineksen väite "Eihän piereskelynautintoakaan pyritä pitkittämään".
   Siis missä tutkimuksessa on todettu, etteivät ihmiset pyri pitkittämään piereskelynautintoaan? Ja kuka on väittänyt, että piereskely olisi nimen omaan nautinto? Helpotus se varmasti on, mutta nautinto - uusi tieto ainakin minulle.

   Poista


  11. Siis yritän rinnastaa piereskelyn ja seksin siinä mielessä, että kumpikin ovat luonnollisia nautinnollisia toimintoja, joilla on aikansa ja kestonsa, paikasta en osaa sanoa.

   Harva pitkittää tahallaan ilmapäästöjään, mutta seksiä koetetaan pidentää periaatteella, että tosi mies kestää ja kestää ja että kun oikein kärsii tai odottaa, niin nautinto on sitten suurempi. Toisin sanoen matka olisi tärkeämpää kuin perillepääsy. Se perillepääsy voisi siis tapahtua kolmessa minuutissa, ellei ihminen venyttäisi matkaa.

   En minä itsekään tiedä, mitä yritän sanoa. Jotain siitä luonnollisuudesta vaan.

   Poista
  12. Huh, hyvä. Minä jo ihmettelin, että joku olisi mitannut pierujenkin pituuksia.

   Poista
  13. Kyllä tässäkin varmaan maailmanennätys on tehty ja kirjattu, mutta todettakoon vielä lääketieteellinen totuus: pierun pidättäminen on epäterveellistä.

   Ystäväni Mallun kotona nimittäin ei saanut pierrä. Piti pidättää tai mennä vessaan hoitamaan asia. Kuvitella, jos piereminen olisi yhtä vapaata kuin vaikka yskiminen? Olisimmeko terveempiä?

   Poista
 36. uikka-Koposesta on kai hyvin vaikea tietää paljoakaan, legenda lähti siivilleen.

  Mutta olettekos kuulleet sitä juttua, kun Pekka Haavisto ja huijari astuivat samaan raitiovaunuun? - Jämeränä valtiomiehenä Pekka tiesi kuinka huijarit hoidetaan, skojarilla ei ollut kuin kalsarit jalassaan vaunusta lähtiessään, kädessään oli iso velkakirja.

  Kuikka Koponen ei ollut käynyt mitään kouluja, työn syrjään hän ei mielellään tarttunut, todennäköisesti koskaan ei joutunut sellaiseen alentumaan. Silti ihmiset olisivat huutaneet hänet vaikka keisariksi, jos se olisi ollut mahdollista.

  Oluista Kuikka Koponen tykkäsi, Kuikan kaverit ehdottivat, että ainakin kassillinen sitä pitää saada oluttuvasta mukaankin, sitten on taas niin mukava lässyttää ja tehdä silmänkääntö temppuja.

  Isäntämies Per Suomalainenkin ehdotuksesta tykkäsi, mutta se onkin tyhmempi kuin oma vasemman jalan jatsarinsa.

  VastaaPoista
 37. Jaajaa, mutta tiesittekös, että Kuikka Koponen oli varsin omaperäinen lastensa nimien annossa, ihan jää Ilmari Kianto toiseksi.

  Yksi Kuikan lapsi oli Iida Riia Lucina Hilda Hulda Levatiina Amanda Olivia Ceela Concordia Jemna Jekleobeth, toinen Alfred Ilai Optatus, kolmas Elmaan Jaebetr Jasobeam, neljäs Ohlipoodaama Siromilda Nova Neera. Viimeinen nimi oli tavallinen Eevertti, vaimon vaatimuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noilla nimillä mainetta on satanut. En sano enkä väitä, mutta Pekan lisäksi mieleeni tulee ainoa koskaan Suomessa elänyt sheikki.

   Poista
  2. Tämä taitaa olla se sama öljysheikki, josta työpaikalla opettajainhuoneessa muinoin hersyvästi juteltiin. Itse en ollut ohjelmaa nähnyt, eikä silloin ollut Areenaa eikä uusintoja. Muistan vain, miten yksi Marja-Leena kuvasi elävästi, miten se sheikin vaimo tuijotti ihaillen miestään, vaikka tämä oli aikeissa hakea olikos se nyt Thaimaasta kakkosvaimon, joka tuntee öljytekniikkaa. Kylähullut ovat kivoja.

   Poista
  3. Sheikin haaremi ei valitettavasti koskaan toteutunut.

   Sheikin sisäinen yksityisyrittäjyys kasvoi sittemmin huolestuttaviin mittoihin. Sain käsityksen, että Karpo pelästyi ja vetäytyi, kun äijä alkoi liemiään myydä jonkinlaisina parantavina terveysjuomina sisäiseen käyttöön.

   Kylähullulla ja huijarilla on eroa.

   Minulla on ollut ilo tuntea yksi hyvin älykäs ja sydämellinen mies, josta voisin kertoa aivan uskomattomia juttuja, mutta kuten usein, parhaita juttuja ei voi kertoa. Kuitenkin eräänä päivänä googlailin, että mitähän puuhailee nykyään. Ei yllättänyt, mutta nauratti malliin kahvinpurskahdus, kun huomasin internetistä terveystuotteiden ja elämänlaadun parantamissivunsa.

   Poista
 38. Kylähullulla ja huijarilla on eroa, kyllä. Varmaan sellainen ero, että huijari tietää huijaavansa, kylähullu ei.

  Kylähulluksi öljysheikkiä ohjelmassa nimitettiin, itse en tiedä mikä oli. Siihen kiinnitin huomiota, että yksinään mies oli kuulemma hyvin hiljainen, mutta kun palvova vaimo oli vierellä, mies muuttui liukkaaksi puheissaan. Kenties se hullu olikin vaimo.

  VastaaPoista
 39. Ei mikään uratykki, vaan varsinainen uraohjus, Riikka Venäläinen, sanoi haastattelussa, että on iloinen siitä, ettei kukaan kyseenalaistanut sitä voiko hänen elämäntilanteessaan ottaa päätoimittajuuden vastaan.

  Voi hyvät hyrkköset sentään!

  Ei tulisi mieleenikään asiaa kyseenalaistaa, mutta suorastaan leuka auki ihmettelen, miksi hän sitten oli vanhempaivapaalla!

  Aikaa sitten jos tosin päädyin siihen, ettei minun kaikkea tarvitse ymmärtääkään.

  VastaaPoista
 40. Eikös tämä Venäläisen pesti ole tilapäinen, kunnes keksitään remmiin Mies. Näin käsitin uutisista.

  Erotettu päätoimittaja tuntui olevan työtovereittensa ja muiden asiantuntijoiden suosiossa. Sietääkin kysyä, eikö Pentikäinen ymmärtänyt kumarrella tarpeeksi omitajatahoon päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matti Apunen on kuulemma vahvoilla, kuulin toimittajatutuiltani, mikäli haluaa lähteä hyväpalkkaisesta leppoisasta virastaan vielä maailman tuulien armoille.

   Poista
  2. Mikael Pentikäinen oli kepulainen - huomaan nyt. Hänen isänsä oli uskontotieteilijä ja folkloristiikan tutkija Juha Pentikäinen, joka oli aikoinaan minunkin luennoijani. En muista hänestä mitään, sillä saman aineen Olli Alho dynaamisine luentoineen vei kaiken ihailuni, Pentikäinen ei ollut sytyttävä. Ehkä pojassa oli samaa vikaa, komea mutta hengetön.

   Minusta Helsingin Sanomat on mennyt viime vuosina entistä huonompaan suuntaan. Olen jopa harkinnut lehden tilauksen lopettamista. sillä en katso saavani rahalleni enää vastinetta. Maksut nousevat mutta sisältö sirpaloituu erilaisiksi teemalehdyköiksi, joilla pyyhkisi mieluiten hevon p*settä.

   Silti, se rituaali. Miten voi juoda aamukahvinsa ilman paperilehteä? HS on sentään ilmestyvistä objektiivisin.

   Poista
  3. Olen lukenut joitakin Juha Pentikäisen kirjoja, eikä niissä isompaa moitittavaa ole. Ei toki vedä vertoja Heikki Räisäselle, mutta kukapa vetäisi.

   Suvussa on myös vakoilija, luutnatti Pentikäinen, Juhan setä, joka 30-luvulla loikkasi paljastuttuaan idän onnelaan. Todennäköisesti sai myöhemmin ansionsa mukaan eli venäläisen niskalaukauksen.

   Tästä oivalla aasinsillalla ilmoitan kannattavani Venäläistä ihan oikeaksikin HS-päätoimittajaksi. On kuulemma fiksu likka, kertovat syväkurkkuni.

   Poista
  4. Venäläistä voisin kannattaa minäkin, sillä nainen puhui kiihkotta ja järkevästi. Erikoisesti pidin siitä, että hän ei hymyillyt kertaakaan lausuntoja antaessaan eikä tuntunut teeskentelevän. Ei tehnyt itseään tykö. Hymy on suurin pettäjä!

   Muutenkin tuntuu siltä, että miehet tekevät lehdestä kuin lehdestä sirpalemaista sillisalaattia, kun eivät usko lukijan kykyyn hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Kunpa Venäläinen uskoisi ja palauttaisi uskon hyvään ja tukevaan journalistiikkaan. Naisilla on ehkä parempi kyky nähdä kokonaislinjoja.

   PS Minusta Hesarin alamäki alkoi mainion yleisönosaston alasajosta, vuosia sitten. Ei saanut enää kirjoittaa nimimerkillä, vaan tärkeimmäksi muodostui se, kuka sanoi kuin se, mitä sanoi.

   Poista
  5. PS Tarvitseeko sanoa, että meikäläisenkin kirjoituksia näkyi silloin vielä Hesarissa, kun sai kirjoittaa nimimerkillä. Ensimmäisessä kirjoituksessani valitin yksinhuoltajan korkeaa verotusta. Tämä oli aikaa, jolloin veroprosenttini yksinhuoltajana oli 41.

   Poista
 41. Otisin hissit ovat maailman parhaita, toiseksi parhaat ovat Schneiderin tekemiä, onneksi juuri se uudistaa meidän talomme hissin. Antti Herlin osaa maailman parhaiten sanoa sanan "ÖYH!"

  Susanna Huovisen, uuden ministerin haastattelua katsoin televisiosta. Kehui itseään hyvin estottomasti , ajattelin ettei noin tyhmä voi olla hänen lisäkseen monikaan.

  VastaaPoista
 42. Naisten kykyyn tehdä lehteä voi helposti tutustua ostamalla Ärkältä ET (Eläketieto) lehden. Toimituksessa on ainoastaan naisia. Vain yksi kiintiöpippeli on päässyt mukaan painolevyjä kantamaan.
  Lehti menestyy hyvin, koska kohderyhmänä ovat vanhat naislesket, joita tosiaan meillä riittää. Raavas mies ei koskisi lehteen pajapihdeilläkään. Kuulin erään lehteä katselleen miehen sanovan, että "on vähän kun puristaisi pehmoista lehmäntissiä heinäkuussa".
  Seiska taitaa olla maan sirpaleisin lehti. En tiedä päätoimittajan sukupuolta. Varmaan se mies on, jos Iineksestä siltä tuntuu.
  Mutta Hesarin aikoinaan loistavan yleisönosaston alasajo oli kyllä taatusti virhe. Nyt sinne saavat kirjoittaa vain lehden kanssa samaa mieltä olevat.

  VastaaPoista
 43. ps. Tarkistin netistä: i.wikipedia.org/wiki/7_p%25C3%25A4iv%25C3%25A4%25C3%25...
  7 päivää eli Seiska on Aller Julkaisut Oy:n julkaisema viihde- ja ... Anteeksipyynnön oli allekirjoittanut lehden päätoimittaja Eeva-Helena Jokitaipale .

  Joo, joku mies siellä näkyy sitä roskaa toimittavan.

  VastaaPoista
 44. Pentikäisen ongelma oli suhde omaan esimieheensä eli Sanoman hallitukseen, näin ainakin Turun Sanomien mukaan.
  Riku jo mainitsikin yritysjohtaja Antti Herlinin, josta tuli vähän aikaa sitten Sanoman hallituksen puheenjohtaja, ja ellei Tapsan heitto Apusesta ollut vitsi, niin eiköhän ne syyt olleet siinä.
  Mitenköhän käy toimituksen riippumattomuudelle?

  Samuli

  VastaaPoista
 45. Minua ärsyttää Helsingin Sanomissa mielipuolisen hintatason lisäksi lehden selvä voitontavoittelu. Tärkeintä on nähtävästi tehdä rahallista tulosta, siis kauppaa. Vähemmän tärkeäksi on jäänyt lehden hengen taso, joka on alistettu rahamaailmalle. En voisi kuvitella enää, että joku henkisen elämän luova ja edistyksellinen kaarti olisi missään tekemisissä lehden kanssa, kuten Eino Leinon aikoihin.

  Sillä Hesarin sirpaleisuudella tarkoitan sitä, että lehti myy henkensä hädässä sitä ja tätä. Minunkin sähköpostiini tulee alvariinsa jotakin tyrkytettä digilehdestä, teemanumeroitten tilaamisesta ja ystäväntarjouksista. Kytyisivät mieluummin, mitä ajattelen lehdestä.

  Ajattelen sitä, että jo maksamallani pilviä hipovalla lehtimaksulla voisivat lähettää ne kaikki teemalehdykkänsä ilmaiseksi ja myöntää digilukuoikeuden rajattomasti.

  Miksei ole vain tukevaa ja hyvää sanomalehteä, jota ei ole pilhottu erillisliitteisiin ja erillisasioihin? On ärsyttävää aina alkajaisiki koettaa löytää lehden sisältä Ulkomaat-lehdykkä, Kulttuuri-lehdykkä, Työ-lehdykkä ja Asuminen-lehdykkä, Torstai-lehdykkä, Viikon tv-lehdykkä ja mitä niitä nyt olikaan. Ja selkeä peli: lehden tilaajat saavat kaikki oikeudet samantien.

  VastaaPoista
 46. Hesarin toimituksellahan kuulusti on ollut riippumattomuus. Paitsei tietenkään niissä isoissa ja tärkeissä asioissa, EU ja muut.

  VastaaPoista
 47. Sisäpiiri, sisäpiiri, ulkopiiri, sisäpiiri, kauppa se on joka kannattaa. Sellaisista hesarin tähtitoimittajat tuskin jatkossakaan saavat kirjoittaa, eihän niistä edes tuomiota tullut, vapaassa maassa kun elämme. On se Pravda. On se. Kapitalistin Pravda .

  VastaaPoista
 48. Tien päältä, Iines. Asia selvä.

  Vastustan jatkossa intoani puhua rakastelusta missään muodoissa - no onhan se kiusaannuttavaa, aiheena, ja tarpeetonta. Että puhutaan varsinkaan biologiasta.

  Jos et oikeasti halua ymmärtää katolisen uskon/ortodoksijuutalaisuuden eroavaisuuksia - etkä hakea niistä tietoa: kysy tai sano suoraan.

  Käyn oikeasti parhaillaan kiintoisaa keskustelua eri uskontokuntien edustajien kanssa, meileitse, ja se on kiinnostavaa! Ja avartavaa!

  Suosittelen samaa tiedonjanoa kaikille meille!

  Kumpaankaan/mihinkään seksuaalikäsitykseen en usko, mutta molemmista olisi tietoa. - Kumpaankaan keskusteluun en liioin näkisi täällä kommenttilootassa kiinnostusta, eli en jatka kertomista. Sanon vain.

  - Äärimmäisinä pidetyt uskonnotkin voivat suhtautua seksuaalisuuteen yllättävän avoimesti, ihan vain kaikille tiedoksi.

  Tämän toivoisin ymmärrettäväksi.

  Kenenkään elimiä minäkään en halua pyytämättä naamalleni.

  - Jos puhutaan tästä keskustelusta, täällä Iineksen kylässä: olisiko ollut kaikkien kannalta oikein vaihtaa keskustelun aihetta, ennenkuin alettiin puida Hesaria? Jos kylkiäisenä minut leimattiin seksihulluksi (eikä siinä mitään; leimaatten toki. Plus että tykkään seksistä. Ja olen käynyt terapiassa... Joskaan en sesksuaalisuuden takia, mutta silti. - Jatkanko vitsiä? Loukkasi se heitto silti).

  Tai puhua erikseen minun halustani eläväisyyteen, siinä asiassa, jos nyt elämisestä puhun.

  Ollaan yhteisöjemme edustajia. Voisiko tämmöisessä yhteisössä puhua asiallisesti, olematta brutaali tai asiaton?

  Jos seksistä puhuminen, minun tapaani, on kauhistuttavuus, edelleenkin liittyen varsinaiseen aiheeseen, ja lukijoista kaikin puolin inhoittavaa, niin: voi: yritän hillitä itseäni.

  Pierupuheet sitten jatkakoot palstalla vanhaan malliin.

  Ne lienevätkin jotenkin paikkansa ansainneet. - Minulle varmasti kohta kerrotaan, että miten naisten orgasmit ja seksuaalisuus ylipäänsä ovat pieruihin rinnastettavissa. Huoh.

  Ok. Sekä pierut että seksi ovat luonnollisia. - Kumpiakaan en halua tungettavan kasvoilleni.

  Pieruista saa puhua esim. täällä vapaasti, mutta naisten orgasmit ovatkin sitten verta pulppuilevia naamaa vasten tungettuja ilmiöitä? Joita ajatteleva mieli kaihtaa?!

  - Pientä rajaa, hyvät kirjoittajat. - Myös sinä, ja ennenkaikkea, emäntämme Iines.

  Voin vähentää graafisuuttani, mutta ruumiillisuuteen liittyy myös seksualisuus, ja jos et halua alkaa hypistellä asioiden kulmilla: puhutaan sitten asioista. Kun yhtenä tämän nimenomaisen blogin aiheena on Kartanot. Edelleen, otsikossa.

  - Painotan vielä: aloitit puheen hurmoksellisesta uskonnollisuudesta. Yhtenä, patologisena aiheena.

  Terve, lääketieteellinen näkökulma joidenkin naisten esim. menstruaaliseen liittyvään seksuaalisuuteen ei pitäisi olla kauhistus tai kavahdus. Tai sen esiinoton inhottavuus; elinten läväyttäminen rumasti esille .. Vai että muka Hyi!

  Sanon uudestaan: seksi on kivaa! Ja vaikka näitä hihhuleita liikkuu, useimmat meistä tykkäävät ihan hauskanpidosta.

  Tajuan kyllä dramatiikan, mutta pyytäisin taas kohtuullisuutta. - Pyydän ainakin itseni suhteen. Kerron itsestäni paljon, ja oletan ajattelevaisuutta lukijoilta.

  Menikö meiltä molemmilta ehkä yli?

  Ja vaihdellaan me toki aiheita, minäkin - mutta voitaisiinko kommentit jotenniin pitää asiallisina. . Siis kuten, että hei Char, ketään ei enää kiinnosta seksi, nyt me puhutaan hesarista, ja lopeta mussuttaminen.

  Arvostaisin suoruuutta, joskin hermostuisin siitä kuin hilleri!

  Kannattaisi silti sanoa! Ainakin olisin kartalla! - Juon aina lasin vettä ennen kuin vastaan. Ja osaisin pitää pääni kiinni, tai ainakin miettiä sanani, uskokaa pois! :)

  Ja onhan toi media kauheeta!!! :)

  VastaaPoista
 49. Char, olen selvästi pahoittanut mielesi. Anteeksi siis turhat selitykseni!

  Jos olet sinä vuolas juttelija, jonka kommentista ei aina heti löydä langanpäätä, olen minä armoton kivien - sanojen - kääntelijä, joka pohtii syitä kaikkeen, sellaiseenkin, mihin ei kannattaisi.

  Keskustelua en siis halunnut kieltää, vaan analysoin luonteeni mukaisesti yleisiä syitä, miksi ihmisiä, minuakaan, ei kauheasti kiinnosta keskustella seksistä vakavahenkisesti blogissa, jossa osa persoonista on tunnistettavia henkilöitä. En siis ottanut kantaa mihinkään uskontojen seksisuuntiin, enkä esittänyt niistä mitään. Selvää varmaan on, että uskontojen piirissä on suuri kirjavuus suhtautumisessa seksiin

  VastaaPoista
 50. Minäkään en hieman kursoorisesti keskustelua seuranneena ihan päässyt rattaille siitä, miten ja miksi Char päätyi juutalaisten seksiin, mutta ei se minua haittaa - tietenkään en aiheesta jutusteluun osallistu, kun en siis ole kartalla.

  Mutta muuten seksi on mielenkiintoinen aihe. Minua kiinnostaisi kovastikin pohdiskella sitä kolmen minuutin aktia. Olivatkohan vastaajat teinipoikia?

  VastaaPoista
 51. Tapsa, pitää huomata, että kyseessä ei ole siis koko seksitapahtuma, joka voi kestää Väestöliitonkin mukaan jopa tunteja.

  Kyseessä on kyselytutkimuksella saatu tieto seksiaktin, siis yhdynnän pituudesta. Mm. näin lukee eräällä Väestöliiton sivulla:"Joissain tutkimuksissa on kysytty ihmisten yhdynnän kestoa ja keskimäärin suomalaisilla miehillä yhdyntä kestää 2-3 minuuttia, eli sen kesto ei yleisesti ottaen ole kovin pitkä vaihe seksissä."

  Toisella sivulla lukee, että "Seksi jota porno esittää, ei kuvaa tavallista seksiä, sitä jota aikuiset harrastavat. Erilaiset äänet ja yhdyntöjen kesto ovat niissä liioiteltuja. Oikeasti yhdyntä kestää 2 - 3 minuuttia!"

  Ilmeisesti Väestöliitto korostaa asialinjaansa juusi siksi, ettei etenkään nuorille tulisi liian idealisoituja käsityksiä seksin laadusta millään tasolla. Ei se mielestäni seksiltä hohtoa vie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, kirjoitin juuri samasta, ja toivottavasti et pahastu, kun vein taas kommenttilootaasi makuukammariin.

   Oikeassa olet siis yhdynnän normikestosta.

   Muusta hauskuudesta täytyy varmaan oppia itse - kun ei ne vinkeät seksioppaatkaan yleensä uuden tai edes tutun partnerin kanssa auta, jos lukemalla tehdään.

   Suosittelen avointa mieltä, ja innovatiivisuutta. Kaikille.


   Poista
 52. Cher rakas: minäkin tykkään seksistä. Ihan pirusti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolehmainen: en ole yllättynyt.

   Hyvä kun tykkäät!

   Minä suorastaan rakastan!

   Poista
 53. Hei Iines ja Tapsa,

  en ole pahalla mielellä. :)

  Juutalaisten seksiin päädyin ihan joskus keskustelun alkuvaiheessaa, Tapsa, kun puhuttiin uskonnoista ja seksuaalisuudesta. Juutalaismiehillä kuulemma on pakko tyydyttää naisensa; kykenemättömyys on avioeron peruste. - Eikä kykenemättömyys tarkoittane impotenssia, vaan sitä, että nainen ei tyydyty. Kiinnostavaa. Ja siis nainen on se, joka saa halutessaan eron.

  Iines, pahoitin mieleni vain siitä, ettei seksualisuuden omituisuuksia pohtivassa kirjoituksessa - joissa Kartanot mainittiin nimeltä, ja lapsiin kohdistuneet väkivaltaisuudet kerrottiin, niin kuin tapahtunut kaikkien meidän kauhuksi ilmeisesti on - saanut värjäämättä kertoa, että seksistä voi nauttia aikuisten kesken koska vain.

  - Oma pyhje ja tyyny mukaan taisi olla mottoni, jos vaimnollisvaiheessa ollaan! :)

  Vitsi, vitsi! :)

  Eikä minun varmasti sovi vakavahenkisessä blogissa hupailla, vaikka vakavalla asialla olenkin: seksi on tärkeää. Enkä ainakaan tarkoittanut puhua muista kuin itsestäni tunnistettavasti: loput itsensätunnistajat ovat sitten luulosairaita. Tai tunnistavat itsensä.

  Tapsa: kolmen minuutin akti. Minuakin se inspiroi - kolme hyvää minuuttia riittää, jos sitä edeltää määrittelemätön hauskuus. Voi alkaa kaulaan suutelulla illallispöydässä, ja lempimusiikin valitsemisella, kun tiskataan yhdessä - jos tiskiin asti ehditään. - Ja sen kolmen minuutin jälkeenkin elämä ja hauskanpito jatkuu... Voidaan nukkua vähän, ja aloittaa uudestaan.

  Toivoisin, ettei miehillä olisi niin kauheasti koko- ja aika-juttuja. Ymmärrän, että niitä on, tässä yhteisössä on, mutta kun meille likoille ne kaulasuudelmat ja ns. myöhemmät hyväilyt, kun kauniisti sanon, ratkaisevat. - Vaikka oletkin taiteilija: tässä kannattaa uskoa tilastoja.

  Ettei tarttis stressata. Aikuistenkaan miesten. - Tapsukka: uuden naisen kanssa miehet usein jänskättävät, niin paljon että kolme minuuttiakin on paljon.

  Ja mitenkäs tuntuu että saarnaan kuorolle; olet kokeneempi kuin minä! :)

  Mutta likkana sanon, vakavahenkisesti, että se on meille halu ja himo, yhdistettynä aitoon yritykseen. - Kellokallet ovat sitten asia erikseen. Kuka niitä haluaa? ;)

  Sanon vain, että haluan mieheni kokevan aitoa halua, en pidättelevän laskien päässään jotain pelisyöttöjä tms., kuten jenkkinuorisoleffoissa.

  Yhdessä Susan Elizabeth Phillipisin kirjassa oli nainen, joka laukesi ennen yhdyntää. Hän sitten kokemaan kamalaa syyllisyyttä: että ennenaikainen orgasmi! - Mies naureskeli ja hoiti homman myös itselleen kotiin - mutta mieleeni jäi ajatus tuosta ennenaikaisesta orgasmista.

  Oli toki hauskuus. Mutta!

  Onko se seksin suhteen edelleen vain aikuisten naisten etuoikeus? Ovatko kolmen minsan miehet teinejä, tai muuten jotenkin tampioita.

  -Iines ei varmaan tykkää, kun jatkan aiheesta, mutta sanon vielä: vain noin 20 % naisista saavat orgasmin pelkästä yhdynnästä. Kaikki loput muut tarvitsevat muutakin hyvänäpitoa. Minäkin useimmiten. - En ole teidän seksologinne, eli saan välillä olla henkilökohtainenkin. :)

  Eli onko niillä senteillä ja minuuteilla väliä? Keille naisille? - Siis oikeasti!

  Teinipojilla tai aikuisilla miehillä. - Kuunelkaa kun naisenne kuhertavat, jos naisesta oikeasti pidätte; olette silloin oikeilla linjoilla. Ja kaikki menee hyvin.

  Rakkautta ja Rauhaa!


  VastaaPoista
 54. Iines: en tarkoittanut minäkään pahoittaa mieltäsi.

  Taisi mennä jutut ristiin - ja minua harmittaa keskeneräinen matka (no pun intended; mieli vain katuojassa, kielikuvineni, kuten aina :D) - Ei siis oikeasti voitukaan lähteä suunnitellulle reissulle.

  Mutta jatkakaa toki, ja jos ei seksi enää teitä kiinnosta, minä yritän kiinnostua aamulla sanomalehdistöstä!

  - No ois siinä mulle ainakin uutuudenviehätystä! :D

  Natihaleja kaikille!

  VastaaPoista
 55. Kallistun nyt Charin puheiden - ja kaiken muunkin hänen houkuttelevuutensa - puoleen, rakastavasti, hellästi, vaativasti. Ei niillä senteillä ja minuuteilla ole todellakaan väliä. Tänään tutulla laiturilla korvaani kuherrettiin,. että "äkkiä nyt, Kolehmainen". Ei tullut mieleenikään olla tottelematon.
  Joku tarvitsee tuntikausien liehittelyn, joku toinen vaatii oopperaillan, shamppanjaillallisen kynttilöineen ja silkkilakanat, yhdelle riittää vilkaisu auton takapenkillä ja se on siinä.
  Tuollaiset minuuttimittaukset luovat turhia paineita ja ovat muutenkin tarpeettomia. Kukin kuksikoon tavalla, joka hyvää tekee, ei siinä mitään kellonkatsojia kaivata. Eläköön reipas, rakkaudellinen, mielikuvituksellinen ja huumorin täyteinen seksi!

  VastaaPoista
 56. Eh, seksistä puhuminen= seksistä tykkääminenkö? Siitä puhe...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...mistä puute. Totta helvetissä, mieshän elää ainaisessa puutteessa, eihän se muuten vonkaisi. Näin on Jumala asian suuressa viisaudessaan järjestänyt.

   Poista
 57. Minua vain hämmästyttää yhä tämä "kolmen minuutin akti" - vaikka Kurki-Penttihän toki vahvistaa asian Syntisessä laulussa, "Ei sitä saata... kukhaan. Net tullee rasvat ylös...".

  Minusta kyse on enemmänkin mielikuvituksen puutteesta. Eihän seksiakti ole mikään sadanmetrin pikapyrähdys, jossa kyyristetytään kuoppiin ja sisään saatua rynnitään loppuun asti kiihtyvällä tahdilla. Miksei tee vaikka niin kuin Juhani Peltosen sankari Elmo eli pysähdy puolivälissä piipulliselle.

  Etenkin kun Char huomautti ihan aiheellisesti, että vain viidennes naisista saa orgasmin yhdynnässä. Mikä helvetin kiire miehellä silloin on saada se oma kolmen minuutin munansa? Miksei vaikka hellitä tahtia kahden minuutin kohdalla ja jää odottamaan naista, että ehtii samaan junaan? Siinä voi yllättäen huomata, että se viimeinen jäljellä oleva minuutti onkin vaihtunut kymmeneksi. Ja sama uudelleen, jos nainen ei satu olemaan sitä ennenaikaista tyyppiä, useimmat kun eivät ole.

  Tässähän huomaa itsekin omaavansa seksologin taipumuksia... Enpä olisi uskonut. Pitäisiköhän perustaa firma... Tapsan Panokoulu.

  VastaaPoista
 58. Minäkään en tuohon kolmeen minuttiin usko, täysin älytön väite!

  Kukaan ei voi jaksaa niin kauaa.

  VastaaPoista
 59. Nyt toivoisi kansalta lukemisen viitsimistä ja luetun ymmärtämistä, anteeksi vaan, hyvät herrat ja rouvat.

  Tuo kolme minuuttia on vain silkan yhdynnän kesto, ei koko rakkaus- tai seksiaktin. Näin minä ainakin sen käsitin, kun tutkin Väestöliiton sivuja. Ja kyllä tuosta kolmeminuuttisesta puhuttiin myös Tiede-lehden keskustelussa, että ei se väärinymmärryskään ole, vaikka itsekin alkuun hämmästyin. Sivuilla sanotaan siis, että koko esileikitys ja jälkilaineet voi kestää useita tuntejakin, että älkääpäs nyt ja olkaapas nyt pillastukseltanne. Väestöliitto ei varmaan voi mitään sille, miten Suomen kansa panee ja tuloksen ilmoittaa.

  Itse jäin miettimään vain sitä, että, että mikä se pikapano sitten on. Riku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikapano on pano ilman esileikkiä ja jälkilämmittelyä.

   Mutta minähän väitänkin, armahin blogiemäntämme, että kolme minuuttia pelkkää rakastelua eli yhdyntää eli pelkkää panoa penetraatiosta ejakulaatioon on sekin liian vähän. Kertonee lähinnä surkeasta tekniikasta ja itsehillinnän puutteesta.

   Poista
 60. Tiede-lehden keskustelusta ilmeni myös, että jos pano kestää hirveästi yli vartin, hommasta menee maku. Eli on se niinkin, että tuo pitkäkestoisuus voi kertoa myös varsinaisen hehkun puutumisesta. Häh?

  Itse en siis näe ongelmatiikkaa seksin alueella, enkä ehkä siksi tunne tarvetta eritellä ihmisten panemisia mihinkään suuntaan. Kun pannaan, niin siinä hehkutaan sarjatulta, mutta kun ei panna, niin juodaan vaikka kahvia. Mikä siinä oikein on se ongelmatiikka? Häh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta, Iines!

   Kansamme panee yhä vähemmän, ja se on todellinen ongelma monille kansalaisillemme. - Lue vaikka Osmo Kontulan tuorein teos. Seksi siirtyy joksikin Shangri-Laksi; kauemmas ihmisistä, joilla suorituspaineet vievät iloittelusta hauskuuden.

   Vaikka sinä ja minä emme koe ongelmia tällä alueella, ja toivottavasti pidämme myös kumppanimme tyytyväisinä, meidän henkilökohtaiset elämämme eivät poista surullisia ongelmia seksin saralta noin yleensä.

   Jos luit ystäviemme kirjoitukset tarkkaan: miehet kokevat usein, etteivät saa tarpeeksi seksiä, tai että se on suorituspeliä, joka on niin stressaavaa, että hauskuus jää jalkoihin.

   Minä otan nämä asiat surullisina totuuksina, en sivuuta niitä vain siksi, ettei itsellä ongelmia ole. - Siis kun onhan maailma pullollaan naisia, jotka eivät saa mieleistään seksiä ja rakastelua tarpeeksi. Ei saamattomuus mitenkään miesspesifinen ongelma ole, vaikka monenlaiset teoriat semmoiseen vihjailevat.

   Ja kun koko keskustelu minun osaltani lähti siitä, että pohdit uskontojen ja seksuaalisuuden sidonnaisuuksia, en nyt ihan käsitä, miksi keskustelu aiheesta hämmästyttää.

   Jos kaikki pulmat ja ongelmat maailmassa jaotellaan vain sen mukaan, että koskevatko ne itseä, ei suurinta osaa lääketiedettä tarvita. - Seksologia on oikeasti ihan hyvä ja tarpeellinen, monitieteellinen sara, johon perehtymistä suosittelen kaikille. - Tiedon lisäksi saa kivoja niksivinkkejä, joitaa sitten Kokeilla Kotona! :)

   Olenhan jo ilmottautunut Tapsan Panokouluun Sihteeriköksi!

   Ja Rikulta otan kellon pois heti kun tavataan, se riiviö stressaa vain meitä tavallisia tallaajia vitseillään, mitkä sitten jotkut ottavat tosissaan.

   P.S. Kirja-arvio on vielä lukematta, Riku. Säästän sitä hyvään aikaan, kun ehdin paneskelultani siihen asiaan paneutua. :)

   Poista
  2. Char, en näe missään keskustelua seksistä. Näen vain henkilökohtaista avautumista omasta seksistä.

   Minä en ole koskaan kieltäytynyt keskustelusta. Tai kieltänyt keskustelua seksistä.

   Yksi ehdotus minulla on: käytetään mahdollisimman vähän, jos ollenkaan, yksikön ensimmäistä persoonaa. Ja toinen ehdotus: pannaan ne niksivinkit Pirkkaan. Täällähän kaikilla menee hyvin, on kaulaorgasmeja, laituriseksiä, sarjatulta, pitkäkestoista panoa, tulivuorenpurkauksia.

   Voidaan siis siirtyä seuraavalle levelille.

   Poista
  3. Iines, toki kunnioitan pyyntöäsi.

   Seksuaalisuudesta on vain hankalaa ja kryptistä puhua vain yleisellä tasolla - ja kuten sanoin: en ole hoitosuhteessa kehenkään teistä, eli en ole nähnyt syytä olla puhumatta itsestäni.

   Itsen kautta, omien esimerkkien kautta, ne solmukohdatkin voivat avautua. Muillekin kuin itselle.

   Mutta sinun blogisi, ja sinun sääntösi.

   Jos et oikeasti muista keskustelua seksuaalisuudesta yleisellä tasolla, kehottaisin palaamaan keskustelun alkuun. En ole ortodoksijuutalainen, eli en ole mitenkään voinut olla henkilökohtainen sen aiheen käsittelyssä.

   Miesten viestit olivat minusta myös hyvin yleisluontoisia. Seksuaalisuus on aika universaalia. Itse näkisin sen aiheena, josta voisi kirjoittaa henkilökohtaisellakin tasolla, esimerkinomaisesti, ja silti säilyttää keskustelun arvokkuus.

   Huumori ja leikinlasku kuuluvat minusta olennaisesti seksuaalisuuteen, vähintään yhtä paljon kuin hurmoksellisuus. Mistä en ihan varmasti tiedä mitä se edes on. - Ei tiedä suurin osa muistakaan kansalaisistamme, jos tieteellisiä tutkimuksia ja seksiin liittyviä ns. käsikirjoja luet.

   Mutta toki vaikenen.

   Aurinkoista päivänjatkoa; täällä ainakin on ihana ilma! :)

   Poista
 61. Huomenta, pojat! :)

  Minä voin ilmottautua Tapsan Panokouluun Apuopettajaksi, jos kelpaan. - Mietitään sitä työhönottohaastattelua niin, ettei Rouva Tapsukka hermostu... Ehkä joku harjoittelijapoika?! Mutta sinähän tässä pomo olet. ;) :)

  Jos en ole ollut tarpeeksi graafinen aiemmin, olen sitä nyt: chez Char kukaan mies ei ole vielä puutteessa elämisestä valiteleet; ovatpa vain välillä huilitauosta kiitollisina nilkuttaneet kyökin puolelleen hakemaan lasin vettä... Tämä voi kuulostaa semmoiselta netin tuhmalta puheelta, mutta oikeasti olen aina valmis kuin partiolaislikka! Kun siis mies on oikea!

  Plus että olen saanut orgasmeja kaulasuukoista (siksi niistä kohkaan); kerran puhelimessa vain Hänen äänestään. - Ei siis ollut Puhelinseksiä; en oikein tiedä miten se edes toimii. Mutta pelkkä äänen kuuleminen siis riitti. Siksi vähän jännitänkin julkisia tilanteita Miehen kanssa; orgasmit eivät ole tahdonalaisia, ja on hiukan hämmentävää huomata että on niin toisen vietävissä.

  Näistä asioista vain kannattaa tytön usein olla hiljaa. Ei se kaikille meille helppoa ole - ja minullakin Tapauskohtaista; riippuu miehestä. Mutta naiset tuppaavat hermostumaan jos juoksen kylillä kertomassa että kaulan hyväily voi parhaassa tapauksessa riittää. - Tai siis riittää aluksi; paremminkin antaa hyvän alun, kaikille tuleville hauskuuksille. Mutta siis on hekumallista jo pelkästään, kaikki muu on ihanaa extraa. - Naisena kerron myös, että ne monet orgasmit esim. saman viikonlopun aikana ovat toinen toistaan parempia.

  Oman mieheni kanssa ollaan kirjaimellisesti alettu riisua rapussa, perjantaina, ip, kauppakasseja sivuun sysien, ja poistuttu asunnosta pakon edessä työviikon alussa.

  Rikun kanssa olen samaa mieltä siinä, että kolme minuuttia on täysin ylimitoitettua. Minä ainakin sulan paljon varhemmin, ja useimmiten ennenkuin sekuntikelloon asti edes päästään.

  - Plus että viksuna blondina osaan kyä odottaa vähän aikaa, jos ei ne potentiaaliset kellot oo jostain syystä synkronisoitu. :)

  Vähän aikaa toiselle hengähtää, ja luovuutta peliin, niin kyllä se siitä himokkaaksi ja täysin työtä tuottamattomaksi viikonlopuksi muuttuu.

  - Te pojat ette tunnu pahastuvan, kun puhun suoraan. Se on kivaa. :)

  Hauskaa päivää kaikille! :)

  VastaaPoista
 62. Char, äläpäs manipuloi. Tytötkään eivät ole pahastuneet.

  Ei se, että ei halua lukea jonkun naisen orgasmeista, tarkoita sitä, että lukija hämmentyy tai suhtautuu kielteisesti seksiin. Päinvastoin, sanon.

  Olen kriittinen enkä usko kaikkia satuja, mitä tänne kirjoitetaan. Valtaosa lukijoistakin on.

  Blogiini kirjoitti kommenttejaan kesällä 2009 muuan ulkomailla asuva Charmainekin, joka oli naimisissa intialaisen Dineshin kanssa. Hän kertoili siitä, miten hänen miehensä kohtelee häntä kuin kukkaa kämmenellä ja kustantaa hänelle mitä vaan. Lukijat huomasivat samantien Charmainen trollauksen, ja niin minäkin, mutta olin uskovinani häntä, ja vastailin hänelle normaalisti.

  Tämän vuoksi suhtaudun hyvin varauksellisesti henkilökohtaisiin seksikokemuskertomuksiinkin. Muistan tässä yhteydessä myös Anneli Aueria, pedofiilimurhaajaa, joka piti perheneuvontablogia netissä. Suot siis, Char anteeksi penseän suhtautumiseni kaikenlaisiin pitkälle meneviin oman seksilämän kuvauksiin. Toivon joko asiallista keskustelua tai sitten hullunhauskaa irvailua seksistä - sellaista kuin täällä on ollutkin vaikka kainalokarvoista tai piereskelystä - asioista, jotka liittyvät meihin kaikkiin.

  VastaaPoista
 63. Jos laskee kolmen minuutin ajalle työntö per sekunti(joka on aika laiska keskiarvo), tulee tulokseksi 3X60= 180.

  Aika paljon siis.
  Muuten en asiasta paljon tiedä, kun olen vain satunnainen harrastelija.

  Kuten kaikissa asioissa, kun yritetään saada ihmiset tuntemaan itsensä "normaaliksi", saa valistus usein koomisia piirteitä.

  "Ei se mitään, väestöliittokin sanoo että se on normaalia!" *hymiö
  (Jokainen kuvitelkoon tykönänsä mitä tapahtui)

  VastaaPoista
 64. Olen sillä tavalla vanhanaikainen ja rajoittunut, etten pidä piereskelystä pannessa tai missään muussakaan parisuhteellisessa toimessa. Esimerkiksi piereskelevä kokki ei paranna ainakaan minun ruokahaluani. Ja kyllä: pyykki saa tuoksua laventelille, mutta pierulle - kiitos ei!
  Millaista olisi hullunhauska irvailu seksistä? Minäpä keksin: kehitetään Tapsan panokoululle lukujärjestys! Myös järjestyssäännöt on hyvä olla olemassa. Jos vaikka oppilas ruokalassa pitää pipon/huivin/kypärän päässään, saako häntä työntää edestä vai takaa?
  Tapsa koulun rehtorina voisi aloittaa. Millainen on Panokoulun maanantain ohjelma?
  Myös finanssit täytyy huomioida. Voidaanko tuntiopettajalle maksaa täysi palkka, jos itse työ kestää vain kolme minuuttia? Vai kehitetäänkö uusi virkanimike, Minuuttiopettaja?

  ps. Char: manipuloi sinä vaan (läähätystä).

  VastaaPoista
 65. Ei tämäkään tyttö pahastu seksistä puhumisesta. Char, vuodatuksesi ovat hupaisaa luettavaa, enkä koe kovin kiusalliseksi edes omien kokemustesi jakamista, vaikka se ei ole ainakaan minulle kovin luontaista. Ei siksi että olisin jotenkin seksikielteinen vaan vain siksi, etten koe omaavani kovin yleisluontoisesti opettavaisia kokemuksia.

  Toisaalta suojelen, en ainoastaan itseäni, vaan myös sitä toista osapuolta; intiimiys on kuitenkin tärkeä osa parisuhdetta, en voisi mitenkään sanallakaan rikkoa oman suhteeni intimiteettisuojaa. Jos on kolmattakymmentä vuotta ollut saman miehen kanssa petikaverina, olisi vaikea teeskennellä puhuvansa "jostain nimeltämainitsemattomata miehestä".

  Ja nuoruuden miehistä on turha edes puhua, kun tuskin muistan mitä silloin tuli touhuttua.

  Joten joskus omista kokemuksista vaikenemiseen on muita syitä kuin seksikielteisyys tai muu tiukkapipoisuus.


  VastaaPoista
 66. Loistava viikon avaus Sari! Itse mestari Tapsakaan ei olisi osannut keksiä parempaa, luulen. Voisiko sitä jalostaa hiukan muotoon

  8.00-8.03 Aa! munavaus.

  Ei, kyllä Sarin oli parempi. Olin taas (hakkaa itkien päätään seinään) pornahtava ja vitsistinen, joka on lähes yhtä pahaa kuin seksistisyys tai tytöttely tai antiarhinmäkeläisyys tai homofobisuus tai vihapuhe. Onhan näitä kiellettyjä leikkejä jo niin, ettei kohta uskalla suutaan avata.

  Arvostan Sarin tapaa suojella omaa kumppaniaan kotoisilta seksitarinoilta netissä. Vain yhteisestä sopimuksesta niitä voidaan revitellä globaaliin jakeluun.

  VastaaPoista
 67. Ps. Vaikka myönnänkin antiarhinmäkeläisyyteni, niin neuvostovastainen en ole!
  Tämä vain tiedoksi varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
 68. Tai miten olisi
  8.00 - 8.03 Aa! Mun avaus!

  Siis Sari, loistavasti lohkaistu. Huumori seksissä on parhaimmillaan juuri tätä.

  VastaaPoista
 69. No niin, pojat ja tytöt, eikö jo sovittu, että hiljenen.

  Minusta seksi on kivaa; jonkin aiemman trollin mahdollisista vuodatuksista en tiedä, enkä haluakaan tietää.

  Voin vakuuttaa kaikille huolestuneille asianosaisille että asiayhteyksissä kirjoitan objektiivisesti, ja antamani haastattelut - jotka eivät sisällä yksityiskohtaisuuksia omasta elämästäni - tarkastan napakasti ennen julkaisua.

  Minä vain pidin tätä blogia ympäristönä missä voidaan laskea nuttura alas ja hullutella vähän; puhua toki totta, mutta kertoilla itsestään vähän enemmän. Vitsaillakin kivasta asiasta hieman. - Ja juu: antaa naisena niksivinkki miehelle, joka ei ihan tiedä miten edetä. Niitäkin miehiä meinaan on.

  En ainakaan tarkoittanut loukata ketään!

  Ja jos lukumieltymyksistä puhutaan: itse luen mieluummin kivoja juttuja seksistä kuin alatyylisiä ilmavaivakommentteja.

  Sari: en mielestäni ole paljastanut miehestä muuta kuin sen että hän on ihana. Tuskin hän siitä pahastuisi, jos tietäisi. - Ei lue blogia.

  Suoraan sanottuna nautin täällä miesten vastauksista, myös niistä, jotka sisälsivät katkeran siemenen.

  Lupaan pyhästi, etten vast'edes palaa aiheeseen täällä.

  Manipulointia en Iines ole harrastanut. Lue juttusi, ja minun vastaukseni. - Totta on, että olen hullutellut herrojen kanssa, mutta itse nimitän sitä vitsailuksi. ja puhumiseksi. En manipuloinnniksi. Siis ketä olisin manipuloinut ja mihin?

  On kurjaa, että täälläkin on ollut joskus joku valehtelija, mutta minä en ole vastuussa muista kuin itsestäni. Miksi minua pistetään vastuuseen jonkun muun puheista? - Kysymys on retorinen. Ette pistä, ja raja tuli tässä.

  Sen verran sanon, että aiempi kertomukseni seksuaalisesta väkivallasta ei herättänyt muuta kuin vihaa pahoinpitelijää kohtaan. Silloinkin puhuin itsestäni; kerroin yksityiskohtia ja yksilönä.

  Yhtä lailla todelliset, henkilökohtaiset puheet hyvästä seksistä rajataan nyt sopivan keskustelun ulkopuolelle, ja mauttomaksi paljasteluksi.

  Perversioiden kuvaileminen, joko blogikirjoituksessa tai kommenteissa on ilmeisesti sallittua, mutta kivasta seksistä puhuminen on liian - jotain.

  Mitä tämä kertoo blogimaailmasta, ihan ilman uskonoppeja?

  Mutta älkäätten peljätkö: pystyn pitämään kaikenlaiset seksipuheet muilla areenoilla. Enkä väitä että ymmärtäisin blogeista mitään. Jatkakaa samaan malliin; minä pidän kieleni kurisssa.

  Annetaanko tämän asian olla?

  Puhukaa nyt ihmeessä välillä hesarista!

  VastaaPoista
 70. Char, täällä puhutaan milloin mistäkin, seksistä tai politiikasta, ja kaikesta siltä väliltä.

  Se, että kritisoin henkilökohtaisista seksikyvyistä kirjoittamista, ei ole kielto. Toistuessaan näissä omien taitojen kuvaamisissa alkaa kuitenkin olla epäuskottavuuden vaara lähellä. Virtuaali on semmoista. Kyse on myös paljolti tavasta, miten kirjoittaa, ei siitä, mistä kirjoittaa.

  Jokainen saa ajoittain kritiikkiä osakseen, minäkin siedän sitä enkä poista itseeni kohdistuvaa arvostelua. Selkeitä loukkauksia tai henkilökohtaisia ilkeyksiä täällä ei suvaita, ja ne poistetaan. Onneksi niitä tulee äärimmäisen harvoin, usein sykleinä.

  VastaaPoista
 71. Char, olen pahoillani jos kirjoitustyylistäni ei käy ilmi, ettö tapanani ei ole vihjailla. Tarkoituksenani oli tuoda yksinkertaisesti ilmi, että omien kokemusten jakaminen on ok, mutta minulle henk.koht. ei. En missään tapauksessa siis vihjaillut sinuun tekevän mitään väärää kirjoittaessasi.

  Jos olisin huolissani miehesi yksityisyydensuojasta, sanoisin sen suoraan.

  "Yhtä lailla todelliset, henkilökohtaiset puheet hyvästä seksistä rajataan nyt sopivan keskustelun ulkopuolelle, ja mauttomaksi paljasteluksi."
  Kukaan ei ole (ei Iineskään käsittääkseni) puhunut mauttomuudesta kohdallasi.
  Käsitääkseni Iines kritisoi lähinnä asian kiinnostavuutta. Omasta puolestani voin vain toistaa, että tiukkapipoisuudesta tai seksikielteisyydestä ei minun kohdallani ole kyse, vaikken omia kokemuksiani jaakaan. Eikä minulla ole mitään toisten kokemuksia vastaan. Näen asian kyllä vähän samoin kuin Iines:
  en näe orgastisten kuvausten tarpeellisuutta keskustelulle.

  Manipuloivalta vaikutti kommenttisi viittaus poikiin, jotka ei hermostu ja...tyttöihin jotka hermostuu? Näinhän asia ei siis ole.
  En käsittänyt itse kertomustesi olevan se osa, jonka voi kokea manipuloivana. Paitsi Kolehmainen, jolla ilmeisesti on niiden parissa hauskaa...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, vilpittömästi en tajua, mistä manipuloinnista puhut.

   Palstan miehet vitsailivat kanssani, mutta kun en mitään ole tarkoitushakuisesti tehnyt, eikä kai pojatkaan, en nyt tajua että tähän pitäisi salaliittoteorioita ympätä.

   Iineksestä seksin ei tarvitse olla aiheena kiinnostavaa - viittaan nyt vaan taas uudestaan blogikirjoitukseen, joka tähän kommentointiin yllytti. - Siinä ei toki puhuttu terveestä seksuaalisuudesta, mutta seksuaalinen hurmos, käsitteenä, on tässä tullut useinkin esille. Ja uskontojen ja seksuaalisuuden mahdoliiset liitännäisyydet. Jos ei halua puhua seksistä, niin miksi ihmeessä ottaa se asiana esille?

   Ei kenenkään pidä tai mitenkään tarvitse jakaa omia kokemuksia; saa olla hiljainen löysäpipo. Ja pitää ne yksityiset asiat omassa suhteessa. :)

   Ja niin olen minäkin jatkossa - osalleni tämä riitti. Sen verran voin vielä paljastaa, etten ole masokisti. :)

   Ei viitsitä jatkaa enää, mutta naiset näistä puheistani ovat hermostuneet. Kirjoittamiseen asti. Miehet ottavat asiat asioina, ja vitsit vitseinä - varmasti heilläkin olisi tiessunmitä sanottavaa, mutta eivät ole kirjoittamiseen asti intoutuneet.

   Eli jos vaikka olisin Manipuloija, en olisi kovin hyvä semmoinen. :)

   - Muuten on hauskaa, jos Kolehmaisellakin on kivaa. :)

   Kivaa päivää sinulle, Sari, nyt on lounaan vuoro! :)

   Haleja!

   Poista
  2. Salaliittoteorioita? Iineksestä seksin ei tarvitse aiheena olla kiinnostava? Naiset näistä ovat hermostuneet?

   Char - esimerkiksi juuri näissä lauseissasi siirryt totuudesta lukijakunnan manipulointiyritykseen. Kun tiedän, että olet älykäs, en voi sanoa enää, että se tapahtuu vahingossa.

   Poista
 72. Itse en tietääkseni ole tarkoitushakuisesti kirjoittanut "seksikyvyistäni" - mitä ne ovat?

  Ja tulipa tuossa sekä aihevalintani että tapani kirjoittaa näppärästi kuitattua.

  Kritisoi Iines toki, mutta manipulointisyytökset ovat minusta matalia. Tai vertailut joihinkin tuntemattomiin, joista en voi tietää, enkä heidän motiivejaan tuntea. En hyväksy semmoisia keltään ystävältä, en nettimaailmassakaan.

  Se, että - minun käsittääkseni - sanallinen hauskanpito, ja mukavien kokemuksien vertailu, saa aikaan kohun, kun oikea pahoinpitely ja varsinkin lasten murjominen sivuutetaan. Ja sitten vedetään selitykseksi uskontojen hurmoksellisuus, joita mitään elementtejä kukaan ei ole halunnut täsmentää.

  Olisiko niin, että seksuaalisuus itsessään on niin suuri ja jopa pelottava voima, että siitä puhuminen - muuten kuin pahassa, saa aikaan nämä reaktiot.

  Eri uskot toki ottavat ne keppihevosiksiin - mutta pitäisikö mieluummin puhua ihmiskunnan seksipeloista; ei uskontojen rajoittuneisuudesta?

  Jos haluttu kaulasuukko, kerrottuna, saa aikaan tämmöisen kirjoittelun seksuaalisuudesta puhumisen rajoista.

  Kuinka siitä pitää puhua, ja ettei saa olla henkilökohtainen - siis blogissa?! Paitsi siitä pahuudesta, siis.

  Tämänhän pitäisi olla hauskaa ja mielekästä kirjoittamista; ei kiveenhakattua tekstiä jälkipolville.

  Jos nälvisin, sanoisin, ettei olisi siitä kaulasuukosta sanoa. Naiset oikeasti hermostuvat. :)

  Oikeasti en ymmärrä. - Mutta voisin kirjoittaa ensyklopedian siitä mitä en ymmärrä; aloittaen siitä, miksi henkilökohtainen seksuaalinen väkivalta on aiheena puhumiseen ja kirjoittamiseen sopiva; henkilökohtainen hauskanpito liian paljastavaa. Kun en kummassakaan kertomuksessa loukannut hyvän maun rajoja.

  Onko blogimaailma uusi tuomitseva uskonto?

  Täälläkin nimittäin vallitsevat säännöt, joista en ymmärrä sen enempää kuin hindulaisuudesta. Osaanpa pitää hyvästä seksistä suuni kiinni.

  Kuulostaako tutulta?  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, Char, niin, että seksuaalisuus aiheuttaa nämä reaktiot.

   Uskon, että täällä on seksinsä kanssa sovussa olevia nauttivia naisia kovastikin. Juuri se, ettei asiasta ole hirveästi puhuttu, muuta kuin hauskaa pitäen, kertonee sen, että asia on ok meille naisille.

   Lue nyt uudelleen kirjoitetut kommentit, etenkin minun. Minulla ei ole niihin juurikaan lisättävää. Kyse on siitä, miten asiaa käsitellään, ei asiasta itsestään.

   Poista
 73. Samoin minä - viittaan Sariin yllä, ja tietenkin sinuun Char - kannatan avoimuutta seksissä, ja olenkin blogissani saanut jopa moitteita henkilökohtaisesta avautumisesta itsekin (mm. lyhyt kuvaus suuseksistä).

  En usko, että ainoankaan tutun lukijan mielestä seksistä puhuminen olisi täällä mautonta tai sopimatonta. Siitä ei ole minulla ainakaan kysymys. En paheksu ehkä mitään seksin saralla, ellei väkivaltaa ja yksipuolista alistamista lasketa mukaan seksiin.

  Minusta tuntuu - ja voin olla väärässä - että kävelet joskus ylitseni tulkitsemalla minua manipuloivasti, Char, vaikka vaikutat hyvin sydämelliseltä ja lämpimältä ihmiseltä.

  Juuri tuo, että tervehdit vain miehiä, jotka mielestäsi ymmärtävät sinua, mutta et naisia, joiden katsot paheksuvan sinua, tuntuu manpuloivalta kielenkäytöltä. Ja se, miten puhut Iineksestä, joka tulee ja "komentaa ottamaan huoneen" tai "sallii tämän keskustelun". Tämä muokkaa varsinkin uudempien lukijoiden mielipiteitä siitä, että jaaha, täällä on ankara seksikielteinen blogiemäntä, joka ei anna jutella seksistä.

  Ei voisi enempää erehtyä.

  Tässäkin nähdään, mihin päädytään, kun keskustelu ryöstäytyy kovin henkilökohtaisille alueille. Mieliä pahoittuu puolin ja toisin. IMinäkään en halua pahoittaa kenenkään mieltä, mutta en anna myöskään manipuloida - edes vahingossa - lukijakuntaa ketään vastaan. Kuten tiedetään, virtuaalissa vääräkin informaatio leviää yhtä tehokkaasti kuin oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen mahdollisia väärinkäsityksiä.

   Poista
  2. Kun pysytään vain kirjoitetuissa sanoissa, vältytään väärinkäsityksiltä. On aika vaarallista täyttää tyhjiä aukkoja omilla ennakkoluuloilla.

   Poista
 74. Char vaati tuolla ylempänä, että "Puhukaa nyt ihmeessä välillä Hesarista"!
  Jee, jee, siinäpä onkin mediaseksikäs aihe. Kuten lukuisissa blogeissa ja niiden kommenteissa on todettu, Hesari on viime vuodet keskittynyt homosteluun, suihinottoon, vihervasemmistolaiseen seksipervoiluun ja anaaliseksin ylistämiseen. Kaikki maailman ongelmat on kaadettu valkoisten suomalaisten, sängyssä vain naisista pitävien heteromiesten kontolle.
  Ei ihme, että johtokunta kutsui päätoimittajan luokseen ja sanoi (tämä on purettu suoraan nauhoituksesta, joten virheet ovat mahdollisia):
  "Huomaatkos, uskovainen mulkku, mitä olet saanut aikaan? Entinen valtakunnan laatulehti on nyt pienen, nurkissaan piereskelevän runkkariporukan keskinäinen vinkiläpyskä, jonka avulla pervot löytävät toisia tumppuun vetäviä raukkoja, jotka pyllistävät viidestä eurosta kenelle tahansa. Tämä sakki elää pelkillä sosiaaliavustuksilla ja on tuskin kovin houkutteleva kohderyhmä mainostajillemme. Vuittonin jätkät jo kävivät vittuilemassa mediakonttorissa, että palkatkaa ihmeessä vielä yksi Saarikoski niin lakkaavat halpahallitkin mainostamasta Pravdassa.
  Niin että päätoimittaja menee nyt vikkelään koppiinsa, kerää kynänsä, kuminsa ja suoriksi väännellyt paperiliittimensä, jättää avaimet, luottokortit ja kännykän pöydälle, eikä lähtiessään koskekaan talon työsuhdeautoon vaan transporteeraa habituksensa vaikka ratikalla lähimpään moskeijaan kyselemään, että kuinkahan akbar se allahu onkaan, kun ei estänyt potkujani, vaikka minä käskin jätkää ylistää kerran viikossa".
  ........
  Purettuani johtokunnalta lainaksi saamani nauhan huomasin, että seksiä ei voi välttää, vaikka puhuisi Hesarista! Sori, Char! Tein parhaani, mutta minkäs tosiasioille mahdat. Seksi on tunkenut niljakkaat lonkeronsa puhtaimmista puhtaimpaan tiedonvälitykseen, uskontoon, jopa nettikeskusteluihin. Eipä ihme, että lapset ovat levottomia tunneilla, Nokian kännyköitä ei enää osteta ja Venäjän ulkoministeriö uhkailee Natosta. Seksin syytä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hui kauheeta, Kolehmainen!

   Minä en uskalla sanoa tähän mitään, etten vahingossa Manipuloitse teittiä. Tai muuten syyllisty lukuisiin synteihin ja rikkomuksiin. - No ja nyt jo kirjoitin Miehelle!!!

   Mutta.

   On se seksi katalaa! Vedä ny ihmeessä kaikki Vastuuhenkilöt framille! :)

   - Minun täytyy nyt Pidättäytyä enemmistä kommenteista. ;) :)

   Poista
 75. Taasko pitää nillittää siitä, että kaikki ei-heterot, ei-valkoiset ja ei-miehet pitävät käsissään koko Suomen maata, hesaria myöten (tai siis ei kai enää, kun päätoimittaja erotettiin). Yhyy.

  Tästä voisi jo hermostua.

  En tosin voi sanoa mitään HS:n asioista, kun en ole sitä vuosiin lukenut. Hki-Vantaan lentokentältä ostin muutama viikko sitten yhden sunnuntainumeron ja ihmettelin tabloid-mallia. Myyjäpoika sanoi että on lehti parantunut. Taisi sitten olla homo.

  VastaaPoista
 76. Huomaa, Sari, että minä en nillitä mistään. Listasin vain netissä liikkuvia mielipiteitä kommentissani, jonka vedin niiden pohjalta yleisön pyynnöstä tai siitä huolimatta ad absurdum täällä Iineksen luona käydyn seksikeskustelun innoittamana.
  Presidentin vaihdoksen jälkeen puheet ei-miehisestä Suomen mielipidejohtajasta ovat luonnollisesti menettäneet merkityksensä. Miesvalta, vanha kunnon fallokratia vietti riemujuhlaa myös uusimmissa ministerivaihdoksissa, kuten kaikki tiedämme.
  Itse olen pannut merkille, että kaikki Hesarin eniten mainostamat asiat ovat menneet tai menossa päin sitä ihteään. Muistammehan: Hesari oli aikoinaan EU-uskovaisten lippulaiva, jonka käynnistämä propagandakoneisto käänsi ihmisten mieliä hyvin tehokkaastai. Nyt kansa alkaa olla valmis palauttamaan Suomen itsenäisyyden. Lehti on myös ajanut Suomea Natoon, mutta taitaa vieläkin yli 70 prosenttia väestä karsastaa ajatusta. Vapaa, hallitsematon maahanmuutto on myös ollut Hesarin agendalla, mutta viimeistään Ruotsin mellakat ovat panneet jopa umpihesarilaisen pääministerimme hiukan miettimään. Ei-heteroaiheisesta propagandasta en nyt puhu mitään, ettei Sarille tulisi paha mieli. Jos lehden toimituksellinen johto saisi päättää, seuraavan päätoimittajan nimi olisi Johanna Korhonen. Hänen johtajankykynsä ylistettiin nimenomaan Hesarissa maasta taivaaseen, kun Johannasta ei tullutkaan taantumuksellisen ja homofobisen Lapin Kansan päätoimittajaa.
  Älä siis hermostu Sari, ei vanha kotimaasi ole menossa henkiseen konkurssiin. Kuten runoilija kauniisti sanoo: "Mielen rauha on syvin. Kaikki on oikein ja hyvin".

  VastaaPoista
 77. Liioittelet lehdistön valtaa, Kolehmainen. Todennäköisesti teet sen tahallisesti.

  Minä olen ikäni lukenut Hesaria, mutta en ole sieltä herätteitä saanut, enkä usko, että muutkaan. Ei niin tyhmää ihmistä olekaan, joka olisi yhden Hesarin vietävissä. EU-kantani on muodostunut oman ajattelun myötä: en pitänyt pahana yhdistymistä koko Euroopaksi, koska näen kansainvälisyyden voimavarana. Sen sijaan olen pettynyt Suomen toimintaan EU:ssa. Suomi ei ole pyrkinyt noudattamaan EU:n linjauksia, vaan meillä sooloillaan edelleen kalleimpana ruokamaana, kaikki muukin on edelleen kalleinta ja ahtainta, meillä otetaan vähiten maahanmuuttajia kaikista Pohjoismaista eli hyvinvointimaista ja silti valitetaan kuin hengen hädässä.

  Meillä ei suvaita edes kaksikielisyyttä, vaan ruotsinkieliset uhataan tappaa ja naiset raiskata. Semmoinen on Suomi-poika.

  VastaaPoista
 78. Suomi-poika se vaan raiskaa ja tappaa. Myy kallista ruokaa ja pakottaa muut elämään ahtaasti. Ei suostu ottamaan maahanmuuttajia enemmän kuin muut Pohjoismaat. Sellainen peto se on. Suomalainen mies.
  No eikös Hesari ole toitottanut sitä samaa kohta kolme vuotta? Näkyy viesti menneen perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsistä, Kolehmainen, ehkä se menee niinpäin, että Hesari vain kertoo yhteiskunnassa vallitsevasta ilmapiiristä. Tuo Suomi-poika tappaa ja raiskaa on tietenkin huumoria vakavasta asiasta, mutta kun minulla ei ole hymiöitä käytössä, sitä on vaikea huomata.

   Kyllä minusta nuo ruotsinkielisiin kohdistuneet veriuhat on syytä ottaa tosissaan. Nyt niitä on saanut päätoimittaja Riikka Venäläinekin, ellei ryhdy voimallisesti vastustamaan lehdessä pakkoruotsia. Pakkoenglanti - saati pakkomatematiikka - ei näytä aiheuttavan intohimoja tässä uhkailijassa.

   Poista
 79. Heh, heh. No nyt se miesvihan syykin selvisi:
  http://mikkoahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141361-eri-puolueiden-kannattajien-seksielama-tutkittu-ruotsissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, kyllähän se on ollut ilman tutkimuksiakin tunnettu tosiasia, että papit ovat ahkeria lemmentöissä. Pappiloissa pruukasi olla tasaisesti aleneva sarja herranlahjoja perhepotretisssa, hyvä kun kuvaan mahtui, ja pruustinna taas raskaana.

   Poista
 80. Hurreja kiusannut on Supon ensimmäisen profiloinnin mukaan mahdollisesti yksi ainoa henkilö. Olen samaa mieltä. Julkisuuteen tulleista viesteistään kuultaa läpi yhden ihmisen häiriintyneisyys. Hän on mies, tai hyvin miehekäs, ja nuori, mahdollisesti hyvinkin nuori. Ei yli lolmekymmentå tai jos on, on työkseen tietokonealalla.

  VastaaPoista
 81. Tuon suomenmielisen viestintä on senkaltaista, että se kertonee tosiaan yhden miehen sodasta pöpöä vastaan. Kaikilla uhatuilla "veri lentää Ruotsiin saakka", ellei ruotsin kielen solkkaaminen lopu. Mikään yhdistys tai järjestäytynyt ryhmäkään ei pysty harrastamaan noin yksioikoista viestintää. Jollain on nyt kamari kuumentunut helteessä.

  VastaaPoista
 82. Toinen ajankohtainen asia on plagioimistapaus. Jos marimekko antaa sen suunnittelijan tyttären tehdä vielä jotain, ovat aivan umpipöljiä. Toinen tapaus on aivan täsmällinen kopio sekin, risut eivät asiaa muuta mitenkään.

  "Kopioiden olisit jo perillä"

  VastaaPoista
 83. Risut tarkoittaa siis kasvien varsia.

  VastaaPoista
 84. Kas, uudessa jutussani onkin tätä Marimekko-möhlyä koskevaa pohdintaa. Hesarin lehtikuvassa oli kaksi Isolaa lentokoneen vierellä. Tyttärestä en ennen tiennytkään.

  VastaaPoista
 85. Kai osan seksuaalisesta väkivallasta lahkoissa selittää se, että uskonlahko on vallan väärinkäyttöä samoin kuin raiskaus. Eli johtotehtäviin hakeutuu ihmisiä, jotka haluavat hyväksikäyttää uhreja kaikin mahdollisin tavoin. Kontrollin ylläpitäminen ns. aivopesussa on myös olennaista, pitää syödä ja pukeutua tietyllä tavalla, jotkut uskonnolliset yhdyskunnat kontrolloivat vessa-asioitakin. Kun ottaa haltuun kaikki ihmisen elämän osa-alueet, pääsee ihon alle. Tietenkin on vielä se täydellinen seksuaalisuuden kieltäminen, joka saa aikaan pimeän puolen ja vastareaktion.

  VastaaPoista
 86. Tämä on totta. Uskonnollisten pimeitten lahkojen johtotehtäviin hakeutuvat juuri ne henkilöt, miehet ja naiset, joilla on vääristynyt käsitys vallankäytöstä. Uskonto on aina jossain määrin vallankäyttöä, sen avulla alistetaan. Väärinkäytökset monessa mielessä ovat aina läsnä ja mahdollisia.

  VastaaPoista