15.8.2019

Muuan espoolaismies ja herrasmies Helsingin ja eräs media suloinen


Olipas kerran espoolaismies, olipas, olipas.
Olipas elipäs uutta maata
miekkonen mies, ei mikään taata.
Ilman seksii olla en saata, 
vaan lapsia suloisii tahdon maata 
ma uros espoolainen.  
Viiskymment lasta ainakin
ma tielläin kohtasin.  

Olipas myös uros Helsingin, 
olipas, olipas.
Lasten hellä setämies,
vähän taata, muttei välii mitään.
Kun puhuu lasten kieltä
hoitaa pikku mieltä.
Mä mies oon stadilainen 
ja statukseltain eno.
Kakstoista lasta ainakin
mä tielläin kohtasin.

Olipas kerran media, olipas, olipas.
Mun tehtäviini kuuluu valistus, ja kansan ohjaus,
ett ketään rodullistettais ei, ei vihattais,
vaan kansainvälisyys suloinen
kuin liljain laaksoon leviäis.

Hyss hiljaa!  Mä valkkaan tarkkaan sanat, asiat,
joist sopii kertoo tietyl taval annostellen. 
Täst kerron, tuosta en, 
täst nostan puolen herttaisen, 
tuost tyystin vaikenen...

*

(30-vuotiasta espoolaismiestä epäillään seksuaalirikoksista, jotka ovat kohdistuneet yhteensä 52:een lapseen ja 64-vuotiasta helsinkiläistä Enoa ainakin kahdestatoista hyväksikäytöstä)

(Päivitetty 19.8. Helsinkiläisen osuus kasvanut poliisin mukaan ainakin yhdeksääntoista.)237 kommenttia:

 1. Välinpitämättömät vanhemmat myös vastaamaan rikosoikeudellisesti, kun eivät huolehdi jälkikasvustaan.
  Kun toimittaja kysyi asiantuntijatädiltä, miten lasten kanssa on puhuttava netin vaaroista, hän lässytti, että pitää kautta rantain kysellä ensin mikä lapsen mielestä on netissä hauskaa, ja sitten vasta vaivihkaa kertoa sos.median vaaroista.
  Näissä paljastuneissa tapauksissa näkee nyt sekeästi mitä "vapaa", joka tuutista tuleva seksiä harrastamaan kiihottaminen on saanut aikaan. Ovatko nämä ilmi tulleet tapaukset kenties vain pieni osa laajempaa järkyttävää todellisuutta? Kaikki mediat myös vastuuseen! Lapset eivät välttämättä osaa enää erottaa mikä on oikeaa ja väärää. Millainen aikuisen kanssa seurustelu ei ole hyväksyttävää.
  Miksi äijänkäppyrät kiusaa lapsia? Onko pedofiili kokenut kaikki mahdolliset seksuaalisen kanssakäymisen muodot ja jäljellä ovat enää alaikäiset lapset tyydytystä tuoviin exteemekokemuksiin? Mikä paatologia ajaa aikuisen miehen hyväksikäyttämään nautintoihinsa lapsia? Miten lasten kokemattomuus, koskemattomuus ja neitsyys liittyy asiaan? Miksi aikuisten välinen seksi ei riitä pedofiilin tyydytykseen? Miksi viattomiin pitää kohdistaa julmat ja sairaat teot?
  Kostaako pedofiili omia lapsuuden kokemuksiaan vai eikö hänellä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia solmia seksuaalisia suhteita ikäisiinsä?
  Joka tapauksessa lapsiin kohdistuvat teot ovat julmia rikoksia, joita ei soviteta päätä silittämällä ja sairaudeksi selittämisellä.
  Nyt on vahempien otettava ohjat käsiinsä lasten nettissä pörräämistä
  vahtimalla. Lässytykset ei nyt auta!

  VastaaPoista
 2. Iines, loistava "runopostaus" ja hyvät kuvat!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Leonoora. Kuvissa on perinteisiä paikallisia miehiä. Yläkuvassa turkkilainen, alemmassa marokkolainen mies.

  Pedofilia lasketaan nykyisessä lääketieteessä käsittääkseni parafilioihin. Parafilia tarkoittaa voimakkaan seksuaalisen kiihotuksen kokemista epätyypillisistä esineistä, tilanteista, tai yksilöistä, kertoo Wikipedia. Tällaisissa tiloissa olevia ihmisiä oikeasti on. Totuus on myös se, että jotkut parafiliat ovat rikoksia, jos niitä toteuttaa, jotkut taas ovat harmittomia. Pedofiili voi myös kärsiä suuresti suuntautuneisuudestaan. Pride-kulkueessa ei näe julkipedofiilejä, joten kyseessä on myös jonkinasteinen ristiriita asioiden logiikassa.

  Tästä en kuitenkaan itse ole tässä puhumassa - joku muu voi puhua, jos haluaa.

  Niin tai näin.

  VastaaPoista
 4. Uskon, että valtaosa vanhemmista on selvittänyt lapselle somenkäytön realiteetteja, ja lapsi, josta muutenkin pidetään huolta, on aika turvassa somessa oman järkensäkin varassa.

  Eri asia ovat lapset, joiden vanhemmat eivät oikeasti kohtaa lapsiaan eivätkä ymmärrä, että huolenpito on paljolti rajojen asettelua, kriittisyyden opettamista ja lapsen kanssa täysillä olemista.

  VastaaPoista
 5. Että olen kiitollinen, ettei minun pienet lapseni kulje kaikkialla kännykkä kourassa.
  Vaikka olisinkin edelleen rakastava, ymmärtäväinen, lempeä äiti ja lapsi olisi kaikkein tärkein henkilö elämässäni, en ostaisi kännykkää peruskouluikäiselle lapselleni.
  Kännykän tarpeellisuutta pienilläkin lapsilla perustellaan usein sillä, että lapsi voi olla päivällä yhteydessä vanhempiinsa. Miksiköhän lapset kasvoivat ja selvisivät hengissä ennen ilman kännyköitä.

  VastaaPoista
 6. Mietin pitkään, että miksi nuo Iineksen runoelmat kuulostavat jotenkin tutuilta - ja koska ne kuitenkaan eivät ole minulle tuttuja, en keksinyt muuta kuin tuon toistuvan toiston "olipas, olipas", joka on mielestäni lainattu suurrunoruhtinas Mikikseltä. On, on. (Onpas.)

  Toisaalta mitä asiaan tulee, niin hulluus yhteiskunnassamme alkaa olla äärtä ja laitaa vailla. Vai mitä pitäisi ajatella siitä, että Poliisisetä tutkii rikoksena lausumaa: "Tämä on hyvä kirjaus, mutta väärässä paikassa."

  Tietysti moni on tietävinään mihin viharikolliskandidaatti viittaa, ja millä taka-ajatuksella, mutta ei kai meillä vielä ole laissa ajatusrikosta?

  Sehän esiintyy vielä kai Orwellin klassikkokirjassa Vuonna 1984.

  (Tai edes taka-ajatusrikosta, jos meinaan pysytään postauksen teemassa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kerran -alkuisia satuja tästä blogista löytyy useita, mm. Satu miehestä, jolta puuttui persoonallisuus, Satu hyvästä papista ja Satu miehestä, jolta petti harkintakyky. Kaikki alkavat sanoilla "Olipas kerran" tai "Olipa elelipä" - tämä on mukaelmaa vanhoista saduista.

   Vaan tuo on totta, että olipas-sanan toisto tässä on tarttumaa mikiksen houista: olipas, olipas, kun hän väittelee, enimmäkseen itsensä kanssa. Huomasin sen itsekin. Kannattaa siis lukea paljon mikistä, sillä omakin kieli rikastuu.

   Minulla on muutenkin taipumusta tartuntoihin, kun innostun lukemastani. Kun aikanani luin ja suoritin Kiven tuotantoa, puhuinkin kuin Kivi. Poljento, rytmi ja mm. Kiven vanha sanajärjestys tarttuivat.

   Poista
 7. Oikein kun miettii tarkemmin, mitä todella hyviä, parempaan kehittymisen taitoja meillä nyky yhteiskunnissa on? Kasvavat säiden muutokset, saasteet,lasten ja nuorten ja vanhusten lisääntyvät ongelmat, välinpitämättömyys Ja halu tuhota kaikki hyviksikin koetut, toimivat arvot...?
  Ei voi varmasti vielä tietää, (kuten ei muoviakaan kehittäessä) mitä terveydellisiä tms. kännykän jatkuvasta räpläämisestä jo pienestä pitäen seuraa. Kännykän säteilyn seurauksia vähätellään edelleen, mutta entäpä niska, käsi ja näköelimien vauriot, vakavista addiktioista puhumattakaan. (Tässä minä olen hyvä esimerkki blogiaddiktoituneesta olennosta)
  Toisaalta ymmärtää, että nykyvanhemmat alkavat olla digiajan kasvatteja itse, joten kännykkänkäyttöä ei voida tai osata edes kritisoida niin käsien jatkeeksi se on kasvanut.
  Taidanpa laittaakin nyt känbykän heti kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kän by on ruotsalainen kylä koillis-Sverigessa.

   Poista
  2. Sepäs sattui! On näköjään noita automaattikirjoittajan ja selvännäkijän lahjoja sanojen valinnoissani. :)

   Poista
  3. Yleensäkään ruudun tuijottaminen ei ole silmille hyväksi. Tämä on lääketieteellinen totuus, ei urbaania legendaa. Olen itse saanut kahdesti ns. silmämigreenin eli kirjavan sateenkaaren verkkokalvon näkökenttään, kun olen siristellyt näytön pientä tekstiä. Miksi jotkut kirjoittavat pikkiriikkistä muurahaisenpissatekstiä? En rupea veivaamaan suurennusnäppylää kesken kaiken.

   Poista
 8. Saarikivi on fiksu kaveri, olen kuunnellut ainakin yhden hänen esitelmänsäkin Tieteiden päivänä, mutta tuo sivupalkissa oleva lainaus on lähinnä runollista pöhinää.

  Tarvitsemme noita kaikkia, jopa insinöörejä ja etenkin heitä, ainakin enemmän kuin sukupuolentutkijoita ja höpötysmaistereita.

  Jaahas, nytpä varaankin kirjastosta Saarikiven kirjan "Suomen kieli ja mieli". (Myyvämpi nimi sille olisi kyllä "Suomen kieli ja mielipuoli".)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpäs perkelettä, Hesarin juttu nosti näköjään hänen kiinnostustaan lukijoiden silmissä: 376 ehti varata ennen minua.

   Poista
  2. Minäkin olen Saarikiven teoksen jonossa, vaan hyvissä asemissa: olen nyt seuraavalla sijalla eli nro 1, kunhan sen joku palauttaa. Kiinnostavan äkäinen tyyppi, oli tänäänkin Ylen Jälkiviisaissa aivan suvereeni muihin nähden.

   Poista
 9. Tämä koko juttu, maahanmuutto/islam/ rikokset/rotu, on tällä hetkellä sekaisin.
  Ei pysty sanomaan oikein mitään järkevää, ilman väärinymmärrystä, usein tahallista sellaista. En miellä itseäni "suvakiksi". Seuraan facebookissa Anter Yasaa ja se miten häntä kritisoidaan esim. joidenkin vihreiden taholta on raivostuttavaa.
  Minun mielestä Yasa esittää kaikille samoja oikeuksia ja velvollisuuksia ja, että kaikkien tekoja mitataan samalla kauhalla. Mielestäni ainoa oikea tapa.

  Etenkin vasemmistossa on huolestuttava tapa on kohdella maahanmuuttajaa ainoastaan "sorretun" ryhmänsä edustajana, niin toiimii kyllä myös äärioikeisto, mutta hieman eri tavalla.

  Al-Taeen tapauksessa demareita oli käsittääkseni yritetty vinkata, ettei mies ole sitä, miltä näyttää. Mutta ei vaivauduttu selvittämään asiaa yhtään.
  Olisi selvinnyt suht helposti, että hänen tausta on islamistinen(shiia) ja, että hänen vaimonsa oli paennut turvakotiin.
  Pahin vaihtoehto olisi tietenkin se, ettei islamistinen taustaa haittaa demareissa. En tiedä onko asia näin, mutta pahaa pelkään.

  Toisella puolella on yhtä hullua. Turussa on taas huomenna marssi, jossa muistellaan Turun terrori-iskua ja puhujana on persujen Wilhelm Jungheinrich.
  Viime vuonna tapahtumasta tuli natsimarssi ja jos sitä sellaiseksi kutsuu, niin olet suvakkihuora ja Antifan kannattaja. Porukka oli yhtenäisesti pukeutunut mustaan ja kerhojensa logoihin, ja osa teki natsitervehdyksiä.
  Kuulemma se on terrori-iskun puolustamista, jos kutsut heitä natseiksi.

  Jatkan myöhemmin aiheesta lisää.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anter Yasa - nimi on kovinkin tuttu, mutta minun piti kerrata hänen toimintansa taustat. Kaiken perusteella mies tuntuu varsin ajattelukykyiseltä tyypiltä. Hän on juuri se, joka toi lelusalakuljettajan ja Al-Taeen toiminnan taustat esille. Hän puolustaa lisäksi homojen oikeuksia, mikä osoittaa toimivaa ja hyvää älyllisen kapasiteetin käyttöä.

   Minusta on mielenkiintoista, että hän myös vaati lelusalakuljettajan erottamista puolueesta, mutta - SDP ei tähän suostunut. Kuten ei Al-Taeenkaan tapauksessa. SDP pissii nyt omaan pesäänsä. Fiksuinta olisi ollut, jos Al-Taee olisi itse ymmärtänyt erota SDP:stä.

   Poista
  2. Jään odottamaan Samulin raporttia.

   Poista
 10. Toinen yhtä sekaisin oleva keskustelu on puhe seksuaalivähemmistöistä ja transihmisistä.
  Äärioikealla, johon lasken myös äärikristityt, ei hyväksytä välttämättä edes homojen olemassaoloa ja kaupataan eheytymistä heteroksi. Tai vähintään toivotaan heidän elävän piilossa ja pidetään jotain karnevaalikulkuetta loukkaavana.

  Asia, jossa mielestäni "vasemmisto" tai ainakin osa siitä menee pahasti metsään on puhe transsukupuolisuudesta.
  Oma mielipiteeni sukupuolenvaihdoshoidoista on, että huolellisen harkinnan ja psykiatrisen avun jälkeen se voi olla mahdollista aikuiselle ja olisin valmis nostamaan aikuisuuden rajan tässä vanhaan 21 vuoteen.

  Mitä en voi käsittää, on kajoaminen lasten ja nuorten kehoon. Jos poika ilmaisee olevansa tyttö, tai toisinpäin, niin häntä pitää auttaa psykologisesti ja antaa hänen olla androgyyni tai mitä onkin.
  Mutta ei nuorta, jonka aivot ovat vielä kehittymässä, pidä hoitaa hormooneilla tai pahimmassa tapauksessa leikata toiseen sukupuoleen ja saattaa häntä riippuvaiseksi elinikäisestä lääkityksestä.

  Tässä asiassa kuplautuminen näkyy tosi selvästi. Ja vielä pahemmin asiat ovat Yhdysvalloissa ja siellä vasemmisto on vähintään yhtä paljon vastuussa kuplautumisesta kuin oikeisto. Aika paljon meidän keskustelu seuraa sikäläistä.

  Kanadassa kuulemma on laki, joka pakottaa, huostaanoton uhalla, vanhemmat viemään jo kolme vuotiaan lääkärille, jos lapsi ilmaisee olevansa eri sukupuolta.
  Jos tuo on totta, niin ymmärrän täysin amerikkalaisten konservatiivien pelot. Eräs kommentaattori sanoi, että tuollaisessa ylittyy raja, jonka jälkeen hän on valmis tarttumaan aseeseen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon allekirjoitan. Sukupuoltaan kukaan ei vaihda oikusta tai jonkin muodin vuoksi. Kyllä tuossa on kyse ihmisen kärsimyksestä ja hänen hoidostaaan. Mutta ei lapselle eikä kovin nuorelle - aikuiselle vasta. Prosessi on niin hurja ja mullistava, ettei kukaan sellaista tahdo elämäänsä, mutta ryhtyy, kun vaihtoehtoja ei ole.

   Poista
  2. Sukupuolta ei vaihdeta, mutta se korjataan eräissä tilanteissa. Siihen liittyy myös lääketieteellisiä toimenpiteitä. Kyse on siis korjaamisesta, auttamisesta.

   Poista
  3. Anonyymi, tietysti siihen liittyy lääketieteellisiä toimia. Miten se muuten olisi mahdollistakaan?

   Tottakai siinä ulkoinen sukupuoli vaihtuu - sukupuolenvaihdos on yleinen ja tunnettu termi. Jos on syntynyt tytön värkeillä, sanotaan, että on syntynyt "tyttö". Ei pidä mennä siihen, että on syntynyt "oletettu".

   Ymmärrän toki, mitä tarkoitat, mutta en tuomitse yhteiskunnan tapaa luokitella sukupuolia ulkoisten tunnusmerkkien mukaan. Jossain täytyy olla merkkipaaluja, kun asioita nimetään.

   Huvittavaa tässä ajassa on se, että vaikka sukupuolia ei saisi marginaaliryhmien vuoksi erotella, vaaditaan suureen ääneen poikien koulunaloitusiän myöhentämistä, koska he kehittyvät hitaammin kuin tytöt eivätkä ole yhtä motivoituneita. Mm. Heikki Hiilamo esittää tällaista tämänkin päivän mediassa.

   Poista
  4. "Sukupuolta ei vaihdeta". Tuo slougan ei vakuuta ainakaan minua. Syntymässä saatu keho yritetään vaihtaa toiseen, kun kerran haarukan kalutkin pitää operoida. Kuinka moni on ollut "korjaukseen" lopulta tyytyväinen tai huomanneensa ettei elämä tule sen helpommaksi. Miksi näitä pakkomielteitä ei pystytä vielä
   ehkäisemään ja parantamaan. Vaiko eikö halutakaan? Huomion kärttämisen ja seksuaalivähemmistöjen innovaation luoma epidemia suurimmalta osin. Vanhemmat kasvattajina ja höyrypää feministit osasyyllisiä
   yltiösuvaitsevina, jopa yllyttämässä ja "kannustamassa" nuorta vaihtamaan habitusta. Jotkut haluavat sekoittaa nyt lasten ja nuorten identiteetit?
   Miksi? Kuka ja missä haluaa leikkiä Jumalaa?

   Poista
 11. Miksei ihminen voisi olla sellainen millaiseksi sattuu syntymään. Kaikki ovat erilaisia, elävät ja ajattelevat erilailla. Miksi pitää olla poika tai tyttö, ja myöhemmin mies tai nainen. Eikö pelkkä ihminen riitä?

  No, ei. Ei riitä. Ainakin sukupuolijako pitää olla. Sen määrää raamattu, niin ainakin moni uskoo. Raamatusta voi halutessaan sen varmistaa:
  mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät.

  Mutta entä jos tämä kaiken luoja olisi luonut ihmisen kaksineuvoiseksi, niin kuin jotkut kasveista ja kai eläimistäkin ovat (vai ovatko?). Jokainen saisi itse valita haluaako olla mies vai nainen. Tai molemmat. Valinta tapahtuisi joskus lapsuuden loputtua. Olisivatko ihmiset silloin tyytyväisiä osaansa? Ovat. Eivät.
  Entä jos syntyisi vammaisena. Voiko vammainen valittaa? Voi. Ei voi. Tai joku muu voi.

  Itse olen erittäin iloinen ja kiitollinen siitä että olen saanut syntyä tänne maapallolle. Elämä on täällä niin moninaista ja mielenkiintoista, ja maapallo, yhteinen kotimme, on niin suurenmoinen ja täynnä ihmeellisyyksiä ja kauneutta (mikäli me ihmiset emme ole kaikkea siinä sotkeneet), että se on varmaan paras lahja, minkä ihminen voi saada. Voimme onnitella toisiamme! Olemme voittajja!

  Kun ajattelee sitä vilskettä ja vilinää mikä vallitsee vähän ennen hedelmöitymistä, kun miehestä purskahtavat sadat tuhannet siittiöt kilpailevat kuka pääsee ensimmäisenä maaliin eli yhtyy naisen munasarjasta irronneeseen munasoluun, josta uuden ihmisen kehitys varsinaisesti alkaa, voi tuntea hyvällä syyllä voittajan ylpeyttä.

  Mutta entä jos erehdymme, tai luonto erehtyy, tapahtuu virheitä ja syntyy pettymyksiä. Mitä sitten? Ketä voimme moittia?

  Meillä ihmisillä on yleinen ominaisuus etsiä virheitä muualta kuin itsestä. Ehkä se on luonnon antama keino keventää omaa oloa. Sitä paitsi mikään ikävä tai onneton tilanne ei ole aina ihmisen hallittavissa. Elämme paljolti sokkoina. Emme tiedä edes perusasioita. Mistä tulemme, ketä olemme, minne menemme. Olemme hyviä, keskinkertaisia tai pahoja. Useimmiten noita kolmea sakeaksi puuroksi sekoitettuna.

  ***
  Yksi hyvä ja iloinen asia, joka liittyy tähän Iineksen tämänkertaiseen postaukseen ja tuli yllätyksenä:

  Iines on ilmaissut ajatuksiaan runolla. Eikä se ole mikä tahansa runo. Se on mainio, hyvin kirjoitettu, hauskasti korvissa soiva ja IHANA balladi viime ajan tapauksista!
  Ai että se saa sanat sitoutumaan toisiinsa suorastaan mestarillisella tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava kysymys, Liisu: eikö pelkkä ihminen riitä.

   Tämä on kaiken a ja o. Kaiken takana on kuitenkin homo sapiens sapiensis. Juuri katselin afrikkalaisen naisen profiilikuvaa päivän Hesarista. Sanon tämän tarkoituksella ja harkiten: ihastelin profiilin samankaltaisuutta gorillan tai jonkin muun vastaavan lajin kanssa. Hampaisto oli edessä, nenä sieraimineen pieni ja matala. Siinä se on. Kyllä me olemme läheistä sukua noille viisaille ja viehättäville karvaisille ystävillemme. Viis siitä, olemmeko naaraita vai uroita vai kenties siltä väliltä.

   Poista
  2. Täällä kuva

   Toivottavasti ei näy "vain tilaajille.

   Poista
  3. Kaunis! Ei nenä roiku niin kuin ikääntyneellä eloveenalla.

   Poista
  4. No juu! Eikä tuolla ulkonäöllä tarvitse katsella elähtäneitä einareitakaan.

   Poista
 12. PS
  Iineksen runon ihanuus hallitsi mieltä, ei sanojen sisällön, vaan runon taitavan muotoilun näkökulmasta tarkasteltuna. Sitä ihailin, ja käynpä vielä lukemassa sen ja sen taidokkuutta nauttimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisu! Muodossa olisi vielä himmaamista, paljonkin, mutta tykkään itse, kun tällaisessa pikarunossa näkyy ihmiskäden jälki. Jumalainen liito tai trendikäs vaikeaselkoisuus ei ole meikäläisen heiniä.

   Poista
 13. Marokko on ihanan romanttinen maa, kauneuden kukkanen, ihanuuksien ihanuus, paikka vailla vertaa. Marokkolaiset ovat ihmisistä parhaita, enkelin kaltaisia upeuksia.

  Ota sinäkin oma kotimarokkolainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Meidät suomalaiset on näköjään peloteltu niin hiljaisiksi, että tarvitaan pari mamua - Junes ja Anter - kertomaan meille ettei keisareilla ole puhtaita kalsareita.

   Ilman Junesta emme tietäisi mitään Oulun pedofiiliringeistä ja ilman Anteria pitäisimme Husu kakkosta rauhan enkelinä.

   Sanonpa vielä, että pedofiili-mamut pitäisi kuohita ja karkottaa hevon kuuseen, mutta Hussein al-Taeen suhteen simputus alkaa jo riittää - saahan ihmiselle mielipiteitä olla, sellaisiakin jotka myöhemmin hävettävät.

   Poista
  2. Valehtelijat kertovat totuuden.
   Jostain luin, että Päivän byrokraatti -niminen sivusto lasketaan jossain päin Suomea "valemediaksi". Mitähän totuuksia siellä siis oikein on?

   En tunne tätä Päivän Byrokraattia, mutta pitääpä tutustua. Hesarissa oli tästäkin julkaisusta mielenkiintoinen artikkeli.

   Poista
 14. Yritän työstää runoproosaa, joka kertoo humanistisen ylistävästi tästä maailmasta.

  Afrikkalainen asuu afrikassa, se on ihana paikka, hedelmät tulevat suuhun suoraan puusta, eikä täydy kuin maata patiolla. Afrikkalainen asuu afrikassa, paikasta parhaimmassa, ihanuuksien ihmemaailmassa, afrikkalaisten tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno siel on yli 50 itsenäistä valtiota ja mantereena se on aika iso, huomattavasti Eurooppaa isompi. Mut Riku Riemu, oman logiikkasi mukaan, kun kerran asut Euroopassa, niin eikö: "eurooppalainen asuu euroopassa, joka on ihana paikka, voi vaan maata patiolla, ihanuuksien ihmemaailmassa, eurooppalaisten tekemässä paratiisissa."

   Poista
  2. Anonyymi, asia ei mitenkään minulle kuulu, mutta tökkii tuo tapasi panna omia ajatuksiasi toisten ajatuksiksi. Huomaatko, että ne ovat omia ennakkoluulojasi siitä, miten matalasti ajattelet muista ihmisistä ja miten korotat itsesi toisen yli?

   Poista
  3. Katsopa myös peiliin anonyymi: mahdatko tunnistaa kirjallisia tyylilajeja, kuten huumori, parodia, satiiri, ironia, sarkasmi?

   Poista
  4. samat teille, jokaiselle yhdessä ja erikseen.

   Poista
 15. Afrikassa asuu apinoita, gorilloja, petoja ja liskoja, mikä ihana luonnon monimuotoisuus!

  VastaaPoista
 16. Tuohon runoon tulee nyt muutos. Juuri luin lehdestä, että helsinkiläismies olikin kohdannyt ainakin yhdeksäntoista lasta. Se vain ei oikein rimmaa runon rytmiin, joten pysyköön siellä luku "kakstoista".

  VastaaPoista
 17. Monille vaikea ja kestämätön paikka on ymmärtää, että Afrikka on ehkä rasistisin paikka maailmassa. Orjuus syntyi, kun naapuriheimot myivät niitä vähempi arvoisina pitämiään ensin arabikauppiaille, sitten länsimaalaisille. Ökyporvarit ottivat tottakai iloiten ilmaisen työvoiman, mutta ei siinä Suomella ole osaa eikä arpaa. Emme ole velkaa, vaikka Juice niin laulattikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo afrikkalainen rasismi sysää pakolaisia maailmalle?

   Poista
  2. Syitä sopii arvailla, kun afrikkalaiset siirtolaiset matkaavat halki maitten ja merien kohden Keski- ja Pohjois-Eurooppaa.

   Poista
  3. Toivotaan nyt kuitenkin, että uuden hallituksen kehitysapuun suuntaamat 70 000 000 euroa auttaisivat Afrikassakin.

   Ja kiva, kun uusien hallitusavustajien ja sihteereitten palkkaakin korotetaan ja hip hurraa! Puoluetukeen tulee lisää kymmeniä miljuunia. Kantapäät yhteen, pippiduu! Kiitos ihana hallitus. Näillä Suomi nousuun.

   Poista
  4. Eläkkeet kuulemma nousevat. Paha juttu, pippiduu!

   (Muuten avasin bloggerprofiilini!)

   Poista
  5. Eivät nouse kuin takuueläkkeet (50 euroa) ja aivan pienimmät eläkkeet 10 - 30 euroa kuukaudessa. Muilla on luvassa veroprosentin ja muiden kulujen nousua.

   Aivan köyhimpiä kirpaisee etenkin polttoaineen hinnan korotus, koska eihän pääkaupunkiseudun ulkopuolella voi mennä edes töihin ilman omaa autoa - bussikuljetuksia ei ole. Monilla on pitkät työmatkat lähimpiin kaupunkeihin. Terveyskeskuksiinkin pitää mennä taksikyydillä, joka pitää maksaa ensin itse, vähintään 50 euroa näissä maisemissa. Kaikilla ei sitäkään ole.

   Poista
  6. Tätä oikein - väärin-ajattelua sinun pitää kysyä pieneläkeläisiltä itseltään. Auttaako kympin korotus, jos bensa ja tupakki ja kossu nousevat enemmän.

   Kaikki pieneläkeläisetkään eivät veisaa virsiä maitolasi hyppysissään, vaan nauttivat elämästään vielä kun voivat. Minäkin olen antanut Alkossa sokealle vanhukselle hänen kossupullostaan puuttuvat eurot.

   Poista
  7. Monikohan vastaisi, ettei halua lisää rahaa, vaan viinaa ja tupakkaa?

   Poista
  8. En osaa sanoa, kun kyselyä ei ole tehty.

   Nyt on tänäänkin jossain lukemassani lehdessä uutinen, että nimenomaan tupakin hinnannosto kirpaisee pahasti pienituloisimpia. Uskon että myös alkoholin.

   Näistä ei köyhäkään aina tingi, vaan korotukset ovat pois suoraan köyhän ihmisen tai perheen elintasosta.

   Poista
  9. Vihreiden halu parantaa maailmaa kieltämällä autot, tupakit ja viinat osuu ensimmäisenä köyhiin. Näin se menee reaalielämässä.

   Poista
 18. Huheijaa! Terveisiä cityrokkiloista.
  Bussia odotan kotio päin. Täällä ei ole ketään, kun kaikki jäivät Klamydia bändiä kuuntelemaan. Hurjasti oli porukkaa, mutta parasta oli seurustella kamujen kaa, minkä melulta pystyi.
  Hyviä kommentteja teillä kaikilla.
  Hyvää yötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas energinen! Minä se kierrän mökäpaikat ja kokoontumisajot kaukaa ja kaartaen. Nostan kyllä hattua kaikille yli nelikymppisille rokkimimmeile ja rokkivaareille. Että jaksavat. Pitää olla rautakorvat ja ylimääräistä ekstroversiota.

   Poista
 19. Kaunista, aurinkkoista sunnuntaiaamua!
  Totta, että meteli on mieletön. Tuomari Nurmion vuoksi kannatti mennä. Mieletön sanannikkari, vaikka laulunsanoja erotti vain sieltä täältä bändin mekkalan keskeltä
  Marko Hietala, Nightwishin "väinämöinen", oli tehnyt muutaman
  koskettavan ja kaunismelodisen
  kappaleen, mm. isänsa muistolle. Oli oman bändinsä kanssa keikalla.
  Niin ikään jotakin viikinkiajan prinsessaa muistutti laulusolisti, jonka nimeä en muista, enkä bändinsäkään. Klamydia ja Eput jäi kuulematta. Väkeä oli mielettömästi. Porukkaa oli levittäytynyt festarialueen ulkopuolelle, sillä musiikinmäiske kantautui kauas, ja Pielisjoen varret olivat hyviä paikkoja ilman kalliiden lippujenkin ostoa. En todellakaan enää osallistuisi, mutta "nuorekkaat, nuoremmat" ystävät saavat mukaansa. Ja edes kerran kesässä on mielenkiintoista nähdä läpileikkaus suomalaisesta aikuispopulaatiosta ikä 18 - 40 vuotta. Meitä 60-luvun rokkistaroja ei kovin montaa yleisön joukossa näkynyt. :)
  Sää suosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, saat anteeksi Tuomari Nurmion vuoksi. Hän on minunkin suosikkejani, ja Väinämöinenkin menettelee. Eput ovat kuolettavan ikäviä, Klamydiaa en tunne.

   Vaan siis, kyllä minäkin kuuntelen hard rockia kotona, jos saan itse säätää volyymin.

   Poista
 20. "Ehkä tuo afrikkalainen rasismi sysää pakolaisia maailmalle?"

  Nappiin sanottu, Mankemang.

  Myös Samulin saarnaan yhdyn melkein kaikilta osin. Miksen muidenkin, harvinaisen tervejärkisiä kommentteja täältä tällä kertaa löytää.

  Yhtä asiaa ihmettelen vähän: yleisesti pelotellaan, että Afrikan väestö nelinkertaistuu vuosisadan loppuun mennessä, ja sitten niitä pakolaisia vasta tuleekin!

  Jollakin logiikalla syy asiaan on kuulemma meidän. Meidän pitäisi tehdä jotakin - varmaankin tappaa... ei kun lappaa sinne lisää rahaa.

  Mutta minäpä kyseenalaistan koko ennustuksen: mistä ne muka tietävät, että vielä syntymättömät afrikkalaiset sikiävät nykytahtia tulevaisuudessakin?

  Eivät mistään. Muistan vielä ajan, jolloin kerrottiin faktana, ettei Suomen väkiluku ylitä koskaan viittä miljoonaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkös väestömäärien käyrät ole vuoteen 2050 mennessä laskussa tai laskeneet kaikkialla? Hidastumisen jälkeen määrät vakiintuisivat tietylle tasolle. Tämä johtuu maailman vaurastumisesta. - Näin olen antanut itseni ymmärtää. Ja tämä siis, ellei mitään odottamatonta suurta mullistusta tai poksahdusta tapahdu.

   Poista
 21. Tämän päivän hesarissa oli taas juttua Kiinan toimista Afrikassa, ja Venäjästäkin.
  Siinä oli hyvä kärjistys, itä rohmuaa luonnonvarat ja käy kauppaa liikoja kyselemättä, länsi vastaanottaa pakolaiset ja massasiirtolaisuuden.
  Ei tuo pitkänpäälle voi olla järkevää talouden kannalta.

  Sen verran aiemmin kehumastani Anter Yasasta, että ymmärrän hänen turhautumistaan ja kärjekästä tyyliään. Olen seurannut miestä vasta vähän aikaa, joten en tidä tarkkaan miten media ja "vihervasemmisto" on jäntä dissannut. Ilmeisesti meiko pahasti, koska sen verran kitkerä hän tuntuu olevan.
  Toisaalta fiksumminkin Yasa voisi tonttinsa hoitaa. Vähän liikaa uhriutuu ja kirjoittaa lällättävällä ja mitäminäsanoin-tyylillä ja vaatii tunnustusta tekemistään paljastuksista. Kommenttiosio on täyttynyt perusmölinällä ja viimeksi siellä oli clintonbodycount-linkki.

  Al-Taeen tapauksesta on tulosssa ilmeisesti lisää asioita julki Yasan toimesta.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vieläkin lisää? Tämä olisi jo aikamoista.

   Itseäni kiusaa kovasti Al-Taeen nonverbaali viestintä. Tarkoitan tällä lähinnä kasvojen ilmeettömyyttä, kun hän sanoo jotakin uutislähetystä varten. Se vaivaa minua.

   (Paha tapani on tarkkailla puhujan eleitä ja ilmeitä, työperua. Ne kertovat enemmän kuin aavistattekaan! Eikä kyseessä ole mikään salatieteen harjoittaminen, vaan ihan oikea tieteen ala, viestinnän tutkimus.)

   Poista
  2. Minua se vaan jaksaa hämmästyttää tämä isokenkäisten helppo pääsy "sairauslomalle".

   Tämäkin valtiopäivämies sai tuosta vaan 2 kuukautta sairauslomaa ilman mitään oikeaa syytä. Vai riittääkö todella tavalliselle Tahvavaiselle syyksi se, että vituttaa ankarasti kun jää kiinni vanhoista höpinöistään ja puhtoinen julkikuva tahraantuu?

   Väyrys-Pate kuulemme kysyi kerran lääkäriltä, että voiko vitutukseen kuolla. Ei voi, mutta sairauslomaa siitä näköjään kyllä saa niin paljon kuin kehtaa pyytää.

   Poista
  3. Kyllä se riittää, Tapsa, Tärkeä ja Isokenkäinen saa sairaslomaa "sopivasti". Minulla on tästä lähihavaintoja.

   Se minua juuri al-Taeessa huolestuttaakin, että en huomaa hänen kasvoiltaan syvästi elettyä kärsimystä tai edes häpeää, en saatua kokemusta, siis tapauksesta opittua, vaan ilmeetöntä naamion takaa puhumista. Sanat eivät tule sisältä. En väitä että näin on, vaan että koen tämän näin.

   Poista
  4. Häpeä saa varmasti esiintymään ikään kuin folioon käärittynä. Psyykelääkkeet, oletan toki muuttavat, käyttäytymistä. Ko. henkilö ei näytä olevan lääketokkurassa, kuten hitaasti kävelevät, ilmeettömät zombit.

   Poista
 22. Aika virtaa ja palaa hyvässä/pahassa lykyssä takaisin.
  Fasismi nousee nyt kaikkialla. Miksi? Hyvä esimerkki ihmisen mielen toiminnasta.
  Tietyn ajan joku ismi/politiikka on maailmanlaajuisesti aallonharjalla, kunnes kääntyy tietyn aallonkorkeuden saavuttaessaan toiseen suuntaan. Kun uusi fasismi on saavuttanut massat kaikkialla ja seuraukset koettu, ei ihme, jos aletaan kaivata suunnanmuutokseen taas jopa Marxia ja Leniniä.
  Luin äskettäin jostakin mielipiteen, että Lenin oli sosiaalidemokraatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään "fasismi" on tietysti vain yleisnimitys sille, että valtioissa pääsee vallalle kansallismielinen ja yksinvaltainen johtamistyyli - ns. vahvan johtajan kaipuu.

   Voi olla, että länsimainen demokratia on niin lällyä nyhräämistä ja menee hulluuden rajoille kuvitteellisissa tasa-arvovaatimuksissaan - esim. ei ole sukupuolia - että tyhmä kansa saa tarpeekseen ja äänestää valtaan selväjärkisen Johtajan.

   Näinhän on tapahtunut esim. Venäjällä, Unkarissa, Puolassa, Italiassa, ja samalla meiningillä Kiinakin porskuttaa kohti maailman herruutta. Degeneroituneet länsimaat sortuvat kuin muinainen Rooma.

   Heh... jos Lenin oli demari, niin Trump on revari.

   Poista
  2. Yhteiskunta on muuttunut niin, että vanhat ismit ovat muuttaneet merkityksiään ja sijaintiaan. Yksi tällainen on on populismi. Se ei olekaan enää perussuomalaisten puolueessa, vaan se on yhtä lailla muissa puolueissa, kuten sosialidemokraattien vaalityöstä huomattiin.

   Toinen tällainen om fasismi, joka on perinteisesti yhdistetty äärioikeistoon. Nyt fasismia näkee selvästi myös vasemmalla ja kovasti vihreissäkin. Vihertävä vasemmisto haluaa kieltää eriävät mielipiteet ja niiden esittämisen. Enkä tarkoita nyt vihapuhetta - sitä harjoittaa myös vasen laita. Henki on tämä: ellet ajattele, niin kuin nyt suvaitaan, olet äärioikeistolainen, jolta tulee kieltää ilmaisunvapaus.

   Ts. minusta halu tukkia toisinajattelijoiden suu on fasismin tuntomerkki.

   Poista
  3. Jos vastaväite tukkii suun, niin onhan se kamalaa fasismia!

   Poista
  4. Ymmärsit väärin.

   Kyse ei ole yksittäisen harhautuneen yksilön ohjailusta, vaan laajempien ryhmien vaateesta saada erimielisten ajattelijoiden ja tiettyjen tahojen suut tukkoon rajoittamalla puheenvapautta uusia lakipykäliä vaatimalla.

   Jos laissamme kerran jo on pykälät solvauksen ja herjauksen kieltämiseksi, niin mikä on sellainen erikseen kiellettävä puhe, joka ei mahtuisi näiden pykälien sisään?

   Poista
  5. Jos se todellakin jäisi vastaväitteen (mielellään jopa perustellun) tasolle, kuten Iines toteaakin, niin asia olisi ok.

   Mutta ei se todellakaan jää, vaan väärinpuhuminen - ja jopa väärinajatteleminen - on määritelty rangaistavaksi teoksi.

   Viittaan vaan vaikkapa "Hyvä kirjaus, mutta väärässä paikassa"-sloganin aiheuttamaan ilveilyyn. (Minäkinhän huomautin asiasta joku aika sitten, mutta ei ole vielä sensuurivirkamies ottanut yhteyttä...)

   Poista
  6. Olen samaa mieltä siitä, että vihapuhe on määriteltävä hyvin. Aloitetaan vaikka siitä, että vihapuhe yllyttää vihaan ihmistä kohtaan. Esimerkiksi käsitteellä 'laiton maahantulo' ei saa tarkoittaa ketään, kuka hakee maasta turvapaikkaa. Kyllä siitä laki on ja hakija on lain piirissä ja vaikka hakemus hylättäisiin, ei henkilö ole rikollinen. Sekään että viranomaisilla on vaikeuksia toimeenpanna palautus, ei tee henkilöstä vihattavaa 'paperitonta' lainsuojatonta. Suomi on oikeusvaltio ja kaikki puhe oikeutta ja oikeudenmukaisuutta vastaan on vihapuhetta. Sen tajuaa geeneillään aasikin.

   Poista

  7. Kyllä voi käyttää termiä "laiton maassaolo", jos henkilö on laittomasti maassa, eli hänen turvapaikkahakemuksensa on käsittelyjen jälkeen hylätty.

   Totuushan on, että hakijoista puoletkaan eivät täytä YK:n ja EU:n säätämiä Suomessa noudatettavia turvapaikanhakukriteereitä. Vuonna 2016 vain 27 prosenttia hakijoista sai turvapaikan yllämainituin perustein.

   Et voi siis mitenkään sanoa, että maahan omin luvin jääneet eivät olisi laittomasti maassa. Asiaa ei tarvitse kierrellä puhumalla "paperittomista".

   Laiton maassolo on termi, joka on asiakieltä ja laillinen. Siitä ei saa yksikään lainlaatija vihapuhepykälää aikaiseksi. Enemmän vihapuhetta harrastetaan Uuninpankkopojan blogissakin nimettyjä henkilöitä kohtaan. Se on niin vihamielinen blogi, että tulee paha olo, jos sitä lukee.

   Elät, Mankemang, harhan vallassa, rajoittuneesti ajatellen. Luulet, että vihapuhetta on vain maahanmuuttajiin kohdistuva puhe. Et näe esimerkiksi Husun poskettomia rasistisyytöksiä vihapuheena?

   Poista
  8. Tähän yhdyn muuten, paitsi siihen, ettei nykyistä asiantilaa tai jopa lakia saisi arvostella.

   Muistamme kai kaikki aika hyvin kuinka ministeri Orpo tohkeissaan omasta hyvyydestään julisti, että "pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia".

   Kuitenkin silloin heti ja nyt vielä enemmän on käynyt ilmi, että suurin osa tulijoista oli elintasosurffareita, jotka valehtelivat silmät kirkkaina mitä tahansa ja vaihtoivat ketterästi valettaan, kun jäivät kiinni.

   Kaikkein härskeimmät näistä elintasopakolaisista löysivät suomalaisen naikkosen, kenet tahansa, ja anoivat oleskelulupaa rakkauden perusteella. Ja iljettävimmät kääntyivät jopa kristityiksi ja ääliömäiset piispat ja papit ovat sen uskovinaan.

   Väitän siis, että suurin osa meille tulleista pakolaisista ei oikeasti ole ollut turvan tarpeessa. Sen näkee vaikka siitä kuinka moni kansalaisuuden saatuaan lomailee vanhassa kotimaassaan ja lähettää sinne lapsensakin kulttuuria oppimaan.

   Tämä ensimmäinen demari-Husu (ex kepuli) kuuluu samaan joukkoon. Hänen kohtaloistaa oli nyyhkytarina HS-kk-liitteessä taannoin, ja siitä selvisi ettei hän mitään turvaa tarvinnut. Kunhan keplotteli itsensä sisään ja myöhemmin koko perheensä.

   PS. Elintasopakolaisuudessa ei periaatteessa ole mitään vikaa, mutta kun se tehdään valheen varjolla ja viedään resurssit oikeasti hädänalaisilta, meidän ei tarvitse sitä hyväksyä.

   Poista
  9. "Kyllä voi käyttää termiä "laiton maassaolo", jos henkilö on laittomasti maassa, eli hänen turvapaikkahakemuksensa on käsittelyjen jälkeen hylätty."

   Totta kai vihapuhuja voi sanoa, mitä sylki suuhun tuo vihaa lietsotakseen, mutta turvapaikanhakijan oleskelu ei hylsystä laittomaksi muutu.

   Poista
  10. Laura Huhtasaari kirjoitti, että persut ovat rasisteja ja lisäsi siihen, että entä sitten.

   Poista
  11. Siis termi "laiton maassaolo" ei ole vihapuhetta eikä rasismia. Niin voi ja saa sanoa, koska se on informatiivinen ja asiallinen termi. Emme tarvitse kieleen eufemismeja.

   Poista
  12. Laiton maassaolija voi tulla Schengen alueeltakin. Muistattehan Martin Simunekin tapauksen. Mies ei saanut kymmenen vuoden piileskelystä mitään tuomiota.

   Poista
  13. 'Laiton maassaolo' on persun rasistinen eufemismi.

   Poista
  14. Sekoitat asiat ja puhut palturia. Maassaolija ei voi olla laiton - puhut sellaisesta kommentissasi klo 19.19. Ihminen ei ole koskaan laiton.

   Maassaolo sen sijaan voi olla laitonta, jos oloon ei ole myönnettyä lupaa. Se on korrektia kieltä, vaikka jonkun persututka värähtäisikin.

   Poista
  15. Niin, Martin Simunek oli laittomasti maassa kymmenen vuotta eikä saanut siitä minkään valtakunnan tuomiota.

   Poista
 23. Eräs esimerkki rohkeasta toisiajattelusta on Viron konservatiivisen Ekren jäsen ja parlamentin puhemies Henn Pölluaas.
  Häneltä on ilmestynyt kirja: Sotsid: Interrinde teine tulemine.
  Viron Sosiaalidemokraatit: Interliikkeen toinen tuleminen. Kirjastus -19.)
  Kirjassa saa kuulema kyytiä niin oman maan sosdemit itsenäisyyden jarruna kuin Euroopan islamisoijana. Homo- ja LGBT-propakandaa Pöllyaas kritisoi mukamas rajusti. Hänen mielestään "Genitaaliset ja anaaliset arvot" ennakoivat pedofiliaa, zoofiliaa ja nekrofiliaa.
  Pölluaasin mielestä häntä vastustavat ajavat "todelliset eurooppalaiset arvot" tuhoa kohti.
  Kirjan on arvostellut 5/19 Kanava- lehdessä Jukka Rislakki.

  Mielenkiintoista on, miten me kansalaiset valitsemme puolemme. Millä perusteilla? Onko meillä alitajunnassa tai tietoisesti arvoja, joita emme voi koskaan muuttaa, vaikka kuinka yritettäisiin
  kääntää päätä. Vai voiko meidät manipuloida, vakuuttaa muuttamaan arvojamme? Miten se tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, Leonoora. Tänäisessä Hesarissa on kirjoitus, joka esittelee tutkijan, jonka mukaan geenit määräävät ihmistä enemmän kuin kasvatus. Tämä selittäisi myös sen, että saman perheen lapset ovat keskenään hyvinkin erilaisia.

   Näin ollen tapamme suhtautua tärkeisiin yhteiskunnallisiinkin asioihin olisi geenien vaikutuksesta tapahtuvaa, ei kodin tai edes koulunkaan vaikutusta.

   Itse ajattelen niin, että geenit eivät tuon tutkimuksen perusteella määräisi yksityiskohtia, kuten esimerkiksi poliittista puoluetta, vaan ne voisivat määrätä sensitiivisyytemme suhtautua yhteiskunnallisiin asioihin. Ja tästä näkökulmasta tarttuisimme siihen puolueeseen, joka sinä ajankohtana vastaa herkkyyteemme. Jotakin tällaista.

   Poista
  2. En lukenut vielä Hesaria, mutta jokin aika sitten julkistettiin kaksostutkimus, jossa todettiin geenien vaikutus määräävaäksi ja kasvatuksen marginaaliseksi. Onkohan kyseessä sama tutkimus?

   Ilahduinkin jo, että Leonoora räägib eesti keelt nagu ma ja Mikis, mutta kirja olikin käännetty. Uusin Kanavakin on vielä lukematta, mutta luen kyllä.

   Kai siihen puolenvalintaan vaikuttaa aika paljon kasvatus, joko niin että omaksutaan asiat tai niitä vastustetaan - esimerkkinä vaikkapa taistolaisliikkeessä vahva porvarilasten osuus.

   Ihminen on laumaeläin, joten tarve, halu, kyky ja rohkeus ajatella ihan itse on aika harvinaista. Opin itse sen juuri taistolaisvuosina - vaikka selvästi näki, että edistyksellisin osa nuorisoa kannatti julmaa totalitarismia, joka orjuutti esim. Viroa, niin ei... ei kanta muuttunut, vaan asiasta huomauttavat olivat pimeitä fasisteja.

   Tällainen kokemus ei unohdu. Niinpä sitä näkee, että sama peli se on nykyisinkin.

   Poista
  3. Haa! Jos arvot ja moraali ovat kromosomeissa ja geeneissä, niin silloin mm. sialla ja aasillakin on arvoja. Ja omatunto.

   Poista
  4. Mankemang, Sika ja aasikaan eivät taida mielellään syödä lajitovereitaan. Sikaemakkokin huolehtii poikasistaan ainakin ruokkimalla niitä. Melkein voisi luulla, että ne on paljon henkisesti ylempämä meitä, kun eivät muodosta armeijoita ja suuria sotia keskenään, kuten ihmiset. :)

   Poista
  5. Tänään oli lehdessä kuva käärmeestä, joka söi itseään.. Ja hiljakkoin uutinen eläintarhan emosta (en muista, oliko leijona?), joka söi poikasensa. Siihen oli selitys: emo syö poikasensa, jos niissä on jotain vikaa tai vajavuutta. Kenties eläintarhoissa esiintyy tällaista enemmänkin.

   Poista
  6. Eläimen ja ihmisen ero: eläimellä ei ole moraalia eikä arvoja. Eläin ei siis tee moraalisia eikä moraalittomia tekoja, koska sen aivot eivät kykene pitkällisiin henkisiin prosesseihin. Ehkä nerokkainta, mihin apina pystyy matkimisen ohella, on kookospähkinän särkeminen eturaajoilla kivellä hakkaamalla tms.

   Poista
  7. Tapsa, tuo tutkimus on ehkä eri, mihin viittaat. Varmaan näet Hesaristasi, että tämän tutkimuksen tekijä on Robert Plomin. Lontoossa professorina nykyisin toimiva Plominhan julkaisi viime vuonna kirjan Blueprint, joka sanoo vanhemmat irti kasvattajan tehtävästä.

   Plominin pääsanoma on, että vain geenit muotoilevat järjestelmällisesti elämämme. Kotiympäristön vaikutus useimpiin psykologisiin tai käyttäytymisen piirteisiin on olematon tai korkeintaan melko vähäinen.

   Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo tämä maailmankuulu tutkija. Alla oleva artikkeli voi olla maksumuurin takana.

   https://www.hs.fi/tiede/art-2000006206819.html

   Poista
  8. Artikkeli on mielenkiintoinen, ja mietin sitä. Ei pidä nyt käsittää niin, että minä väittäisin jotain. Minä esitän teille, mitä Plomin väittää. En sulje pois sitä, että Plomin olisi oikeammassa kuin perinteinen tiede uskoo. En myöskään allekirjoita Plominia.

   Poista
  9. Opettajien pitää nyt lopettaa kotimuikkareiden kirjoittelu.

   Poista
  10. En usko Plominin tarkoittaneen sitä, ettei lasta saa ohjata hyvään käytökseen ja velvollisuudentuntoon.

   Hän tarkoittaa uskoakseni syvempää muutosta, vaikkapa luonteenmuutosta --> ujosta rohkea ja tätä rataa. Lasta on turha koettaa muuttaa, sanoo Plomin. Hyviin tapoihin ohjaaminen ei ole lapsen muuttamista, sillä kukaan ei ole syntyjään laiska, röyhkeä tai huonotapainen. Sen sijaan lapsi voi olla ilkeä ja huonotapainen, koska hänestä ei ole välitetty tarpeeksi eikä häntä ole viitsitty opastaa.

   Poista
  11. Ymmärrän hyvin, että tällaiset tutkimukset, joissa osoitetaan geenien määräävä vaikutus ihmiseen, aiheuttaa paniikkia edistyksellisissä piireissä.

   Sehän tyrmää esim. hyväntahtoisen uskomuksen, että aikaa myöten uusista tulokkaista (en viittaa eläimiin) sukeutuu meidänkaltaisiamme lainkuuliaisia ja vaatimattomia hissukoita, jotka seisovat jonossa etuilematta ja ajattelevat muidenkin etua kuin itsensä, perheensä ja klaaninsa.

   Ihan toinen asia on sitten se, että onko asia todellisuudessa ihan näinkään. Itse en usko mitään ennen kuin luen tai koen itse, enkä aina silloinkaan.

   Poista
  12. Ei ole yllätys, että autoritaarinen persoona ihastuu sosiobiologiasta ja evoluutiopsykologiasta. Erityisesti narsisti saa "järkevyydelleen" tukea näiden tutkimusohjelmien tulosten tulkinnoista. Narsistihan ei vihapuhu, totta vaan turisee ja jos siihen puuttuu, niin tulee bannia, blokkia jne.

   Poista
  13. M ei tällä(kään) kertaa tarkoita minua, mutta kommentoin sen verran, että olen tähän asti ollut aika varma, että elinpiirillä ja kasvatuksella on ihan ratkaiseva merkitys ihmisen kehitykselle.

   Tietysti nämä sosiobiologiat ja evoluutiopsykologiat käyvät järkeen, mutta onko niiden merkitys niin valtava kuin nyt näköjään esitetään - sitä en vielä ihan niele.

   Tietysti ihminen vanhetessaan alkaa tajuta ja huomata, kuinka ihminen todella käyttäytyy kuin laumaeläin, mutta olen ajatellut että geenien ja kasvatuksen suhde olisi esim. 50/50.

   Seuratkaamme siis tilanteen kehitystä.

   Poista
  14. Niin, ihmisen ja hiiren perimä on 95 prosenttisesti yhdenkaltainen.

   Poista
  15. Minäkin uskon kasvatukseen ja läsnäoloon lapsen ja koulussa oppilaan elämässä. Siksipä kasvatusasiat kiinnostavatkin! Luen mielelläni uusista suuntauksista ja keskustelen niistä. Tämmöinen jonkin uuden suunnan tuominen keskusteluun ei tarkoita siis sitä, että minä kannatan sitä, niin kuin, Mankemang, yllä olevista kommenteistaan päätelleen tunnut luulevan. Haluan yksinkertaisesti kuulla, mitä muut siitä ajattelevat.

   Tuo ajatus siitä, että lasta ei voi muuttaa, on minusta kiehtova. Tähänhän pohjaa sekin, että joku syntyy vaikkapa tytöksi pojan ruumiiseen tai päinvastoin. Kuten olemme nähneet, tällaista geeneistä kenties tulevaa asiaa ei voi eikä pidä muuttaa - ihminen saa noudattaa alkuperäistä sukupuoltaan.

   Toinen asia on introvertin lapsen muuttamisyritykset ekstrovertiksi. Tunnistan tästä itseni ja olen tästä ennenkin kirjoittanut. Introverttius on pysyvä piirre, ja lapsi tulee hyväksyä omana tarkkailevaisena ja ujona itsenään. Koin itse henkiseksi painostukseksi sen, kun minun käskettiin ottaa oppia rohkeasta sisarestani. Tunsin, että minua vähäteltiin eikä hyväksytty minuna. Olikin yllätys itselleni, että menestyin koulussa sisartani paremmin ja olin luokan priimus - minä ujo hissukka, joka luuli olevansa kelpaamaton.

   Uskon siis, että tuo mainitsemani professori Plumin tarkoittaa tämänkaltaisia muutosyrityksiä, joissa lasta koetaan väkisin muuntaa toisenlaiseksi persoonallisuudeksi kuin hän omimmillaan on. Se on minusta hyvä asia.

   Silti suhtaudun vielä varauksella Pluminin esityksiin, koska en ole lukenut kuin tämän artikkelin.

   Poista
  16. Ihmisen ja hiiren ero on se, että hiirellä ei ole moraalia eikä arvoja. Millään eläimellä ei ole.

   Poista
  17. Sanon tuossa pitkässä ylläolevassa kommentissani aivan lopussa, että "se on mielestäni hyvä asia". Siis se on hyvä asia, että lasta ei saisi muuttaa tarkoituksella erilaiseksi kuin hän on.

   Poista
  18. Vain lähtökohtaisesti, ja tietyssä kontekstissa. Yrität nyt vain vääntää junaa raiteilta.

   Tässä on kyse ihmisen ja eläimen erosta, jota samalähtöisyyskään ei poista: eläimellä ei edelleenkään ole moraalia eikä arvoja. Ihmisellä on.

   Poista
  19. Yritän vain pysäyttä sun junas. Silta edessä on rikki.

   Poista
  20. Mitä mieltä olet niistä tarinoista, jotka kertovat sodasta kotiutetuista hevosista? Kuinka ne kirkonkylän pysäkillä riistäytyivät karkuun ja juoksivat suoraan kotitalliin omaan pilttuuseen. Eikö näillä eläimillä ole moraalia ja rakkautta?

   Poista
  21. En minä itseäni aio hirttää tähän väittämään

   Näillä näkymin arvelen nyt kuitenkin näin: eläimillä ei ole moraalia eikä arvoja. Eläin ei pysty niin kehittyneeseen ajatteluun, kuin nämä käsitteet vaativat. Ilman korkeaa ajattelukykyä ei mikään olio voi muodostaa arvoja eikä moraalia. Ihminen voi.

   Sen sijaan eläimet tuntevat tunteita. Tämä on osoitettu monin tavoin. Eläin tuntee pelkoa, iloa, surua. Tämän tietää jokainen lemmikkieläimenkin omistaja.

   Uskon, että sodasta kotiutetut hevoset toimivat muistinvaraisesti vaistojensa ohjaamina. Uskon senkin, että ne tunsivat kotipilttuuseen päästyään iloa ja turvallisuudentunnetta. Mutta eivät ne toimineet mielestäni siksi, että ne olisivat suorittaneet arvovalinnan.

   Kissa ja koira tuntevat omistajansa ja omistaja nimittää mielellään kissan kehräyksiä ja puskuja tai koiran pusuja rakkaudeksi. Ihminen rakastaa eläintään, mutta me emme tiedä, mitä kissa tai koira lopulta rakastaa: tuttuutta, turvallisuutta, herkkupaloja, rapsutuksia vai näitä kaikkia yhdessä. Vai emäntäänsä tai isäntäänsä.

   Poista
  22. Aiemmin sanoit, että ihmisellä saattaa olla vaihteleva geneettinen taipumus hyvään politiikkaan, mutta nyt puhut kuin moraali olisi järkeilyn päässä. Eli väittelyssä ei koskaan häviä, koska järki voittaa aina.

   Poista
  23. Nyt puhut ohi suusi. Sehän oli esittely ja tulkinta Plominin tutkimustuloksista, ei mielipide. Plominin ajatus ei ole Iineksen ajatus. Mikä tässä nyt on niin vaikeaa?

   Moraalista en ole sanonut muuta kuin että sitä ei ole eläimillä, ihmisillä on.

   Poista
 24. Nykyisin taidetaan lähes kaikkea selittää geeneillä.
  Hurjaa onkin ajatella, miten lukemattomista sukupolvista tämän ajan ihmisten perimä koostuu. Ei ihme, ettei kahta täysin samanlaista persoonaa löydy.
  Ajan "henki", ilmapiiri ja kehitystaso yhteisunnassa, esikuvat ja olosuhteet, myös manipulatiivinen hegemonia, joukkosuggestio lienevät osaltaan vaikuttamassa poliittisiin
  valintoihin. Ym. ym.
  Miksi jonkin aatesuunnan voi hyväksyä, miksi jotakin toista ei onkin mielenkiimtoista pohtia tykönään. Kuinka paljon perimä on esim. vaikuttamassa?

  VastaaPoista
 25. yhteissunnassa = yhteiskunnassa
  mielenkiimtoista = mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
 26. Robert Blominin ajatukset käyvät kyllä yksiin omien ajatusteni kanssa.
  Yleeensäkin uskon omiin kokemuksiini. Melkein kaiken kyllä voi kyseenalaistaa, se on totta.
  Monipuolinen keskustelija löytää yleensäkin aina myös jonkun muun ajatuskannan.
  Olemme geeniemme vankeja ja ohjeistuksella voi vaikuttaa. Ohjeistuksen seuraus on omaksuminen ja se taas voi olla erikin kuin ohjeistus. Ehkä siinä mielessä olemme uhmaiässä koko elämämme. Omaksuminen voi muuttua elämänmatkan varrella eri asiostakin riippuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysi amatööri genetiikan suhteen, se on ehkä biologian vaikein ala, mutta tämä Ripranien kommentti mielestäni on harvinaisen hyväksyttävä (= järkevä). Komppaan.

   Poista
  2. Minähän en ole genetiikassa amatööri ollenkaan, vaan kauhean pätevä diletantta. Ettäs tämänkin tiedätte.

   Poista
  3. Ripranieta minäkin peukuttaisin, jos täällä olisi peukkubaari.

   Poista
  4. Jos minä olen kurja harrastelija ja sinä sitäkin pätevämpi diletantti, eihän meille jää muuta mahdollisuutta kuin kysyä Mankemangilta. Hän on kaikkien alojen moniasijantuntia. Ja sen lisäksi kissa! Joka pääsiäisin (vid påsk) samalla luudalla ratsastaa erään Neidin ja Kahvipann... padan kanssa.

   kts.
   https://www.suomalainen.com/products/onko-luudalla-tilaa

   Ps. Tosihauskoja matkajuttuja tuo M-kissa kyllä kirjoittelee. Aina välillä.

   Poista
  5. Tuossa kortissa Mankemang on ottanut etupenkin haltuunsa. Ja vaihtanut mustan pörröisen talviturkkinsa kevätraitaiseen Ratian turkkiin. Joka luomua on sekin.

   Mutta mielestäni 'musta' pukee häntä paremmin. Paljon paremmin. - Tämä on laulu jota kerran lauloin eräälle koiralle, jolla oli valtan isot mustat silmät, ja iso se oli muutenkin, ehkä Laboranttiennoutaja, kun hiprakassa olin 'tupsahtanut' yhteen monttuun... Oli talvi, oli pimeä ilta, oli paljon lunta, ja minä siellä montunpohjassa seljälläni... ja se koiraa katsoo minua niine isoinen silmineen... että mitäs se ukko siellä? Voi että se oli hellyttävää. Aloin laulaa sille

   kun yö on tullut hiilenmusta, siinäkin soi kaipausta

   Koira höristeli korviaan ja katsoi minua hyväksyvästi, ja nuuhki nenällään miljoonia erilaisia molekyyleja joita ympärillämme leijui. (Yl. inhoan koiria, kun ne haukkuu, mutta tämä piti suunsa kiinni.) Ja sit kuopan reunalle tuli koiran omistaja, nuori emäntäihminen, joka kysyi minulta ääni täynnä yleisinhimillistä huolta että "tarvitsetteko apua?" Olin rehellinen hänelle ja vastasin "en toki". Kömmin sieltä kuopasta ylös, puistelin lumen palttooltani ja lierihatustani, ja katsoin heitä kumpaakin silmiin hymyillen. Kun olin kävellyt noin sata metriä päinvastaiseen suuntaan mihin he, käännyin ja katsoin vielä sitä koiraa. Ajattelin itsekseni että "olipas harvinaisen kiva hauveli".

   Poista
  6. Tiedän, että musiikkimakuni on mitä sattuu, ja satuttaa monia, monia muita. Siksi en laula. Moni mun tuttuni sai melkein raivarin kun kehuin aikoinaan heille Lasse Mårtensonia. Heille hänen laulutyylinsä oli - ilman M.A.Nummisen tiettyä ja hyväksyttyä parodiatyyliä - surkeaa "mnää mää näämmn äää tätä"täätä. - Minusta hän oli (siihen surkeaan aikaan, Beatlesien ja muiden B-luokan pop-yhtyeiden aikaan), ainoa suomalainen jätkälaulaja jolla oli "bluesia" veressään. (En muista koska Marstio tuli markkinoille... myöhemmin kumminkin.) Eikä kukaan pysty kieltää miten hyvä säveltäkin Lasse oli! mm. Myrkyluodot yms.

   Ps. Luin jostain joskus jossa armeijan käyneet sähköttäjät muistelivat menneitä aikojaan. Kaikkien aikojen nopein sähköttäjä kuulema oli yks Dragsvikistä tullut alokas, L.Mårtenson. - Enkä yhtään ihmettele. Tiittaaminen (tii-ta-ti-tii-ta-tata-tiita) jos mikään vaatii rytmitajua.

   Poista
  7. Ripranielle: Vaatii varsinaista reflektiota nähdä geeninsä kokemuksissaan ja yleistää siitä.

   Muuten. Joku vanha viisas psykologi sanoi, että meillä kaikilla, myös muslimeille ja afrikkalaisilla, on ikioma ainutlaatuinen tempperamentti.

   Poista
  8. Totta kai meillä kaikilla on 'ikioma ainutlaatuinen tempperamentti'. Olisi kummallista jos näin ei olisi, esim. Inuitititeillä. Ja sitten vielä - mokomatkin - reflektioisivat. - Älkää unta nähkö.

   Poista
  9. Omituinen huomautus, Mankemang: myös muslimeilla ja afrikkalaisella on temperamentti.

   Epäiletkö heidän ihmisyyttään, kun tällainen ajatus ylipäänsä mahtuu korviesi väliin?

   Uskon, että kenenkään muun mieleen täällä eikä muuallakaan edes juolahtaisi epäily muslimien ja afrikkalaisten ihmisyydestä.

   Siis herrsiunakkoon, tottakai kaikilla ihmisillä on temperamentti. Kaikenlaista sinäkin luulet. Jään ihmettelemään, miksi mielessäsi on niin herkkäviritteinen rasismi-/ persu-/ natsi-/ fasismitutka. Ettet vaan itse olisi...

   Eikös niinkin sanota, että pahimpia homofoobikkoja ovat kaappihomot?

   Poista
  10. Kaappihomo pelkää omaa paljastumistaan, ei homoja an sich.

   Poista
  11. Onkos vielä kaappihomoja? Eikös ne kaapit ole jo aikaa sitten au'ottu ja puhtaaksi pöyhitty?

   Mutta tiedättekös miksi sanotaan pitkää mustalaista? No, jatkoromaaniksi tietysti.

   Poista
 27. En ole siitäkään varma, ovatko eläimet ainoastaan vaistojensa vankeja.
  Miksi kissa rääkkää hiirtä, jota ei välttämättä edes syö.
  Jossain leijonaohjelmassa oli leijona, jota toiset leijonat tarkoituksella rääkkäsivät ennen tappamista. Selostaja sanoi, että leijona olisi voitu tappaa heti, mutta näin ei tehty tarkoitusmielessä. Syy meni ohi, kun tuli niin paha olla, etten voinut kauempaa katsella sitä rääkkäämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa ei tiedä "rääkkäävänsä" hiirtä, eikä kissa saalista näläntunteeseen. Saalistus on vaistotoimintaa, ja kissalle niin mieluista, että se pitkittää toimintoa, jottei se loppuisi liaan pian. Leijonalla on sama ominaisuus, mutta luonnossa olevana isona eläimenä se on kehittynyt taidossa niin hyväksi, että nälkäisenä myös tappaa heti. Nykykissa taas saalistaa, vaikka olisi juuri syönyt. Tuossa kertomassasi leijonatapauksessa syy on voinut olla siinä, että tapettu leijona oli jotenkin sairas tai vammainen. Uskon, että tappajaleijonilla oli motiivi käytökseensä.

   Poista
  2. Itsekään en pysty katsomaan saalistusta luonto-ohjelmissa. Käännän kanavaa heti, kun jahti alkaa, ja palaan kanavalle hetken kuluttua.

   Poista
 28. Uskon, että meissä kaikissa asuu pieni rasisti ja se on tilanteesta riippuenkin jopa inhimillistä. Täydellistä ihmistä ei ole eikä tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin. Ihmisellä on evoluutiosta periytynyt vaistomainen pysähtyminen uuden ja vieraan edessä. Tämä on luonnollista eikä se ole rasismia.

   Rasismia on pitkälle viedyn ajatteluprosessin tulos: tuo on huonompi kuin minä.

   Rasismissa vaarallista on sen verhoutuminen. Itse olen miettinyt sitä suvaita-sanan kautta. Miksi toista pitää erikseen suvaita? Eikö hän ole lopulta samanlainen kuin minä? Ei sellaista tarvitse suvaita, minkä hyväksyy ikään kuin automaattisesti. Sitäkin olen miettinyt, että ovatko lopulta ne, jotka lätkivät rasistileimoja toisiin, itse suurimpia rasisteja?

   Poista
  2. Miksi toista pitää yleensäkään suvaita?

   Poista
  3. Minusta ihminen on sama, oli iho minkävärinen tahansa. Ei ketään tarvitse erikseen suvaita, sillä samalla viivalla ihmisinä ollaan. Meillä on samat velvollisuudetkin. Ja sen paikan lakeja ja säädöksiä noudatetaan, jonka leipää syödään. Muussa tapauksessa paikasta ulos. Kyllä samanvertaiselta ihmiseltä voi edellyttää saman kuin itseltä.

   Poista
  4. Eri asia, jos pidämmekin toista alempiarvoisena. Silloin emme luota häneen niin paljoa, että antaisimme hänelle samat velvollisuudet kuin itsellemme. Laadimme alempiarvoista varten poikkeussäädöksiä ja suvaitsemme alempiamme. - Näin tämä oikeasti on. Peili keikahtaakin nurinpäin.

   Poista
  5. Suvaitkaa minun sanoa: Eli mitään estettä sille, että turvapaikka myönnetään tarvitsevalle tuli hän mistä päin maailmaa tahansa ja edusti mitä uskoa tahansa, ei ole.

   Poista
  6. Jokaista ihmistä joka hengenhädässä on, täytyy auttaa. Tai ainakin yrittää auttaa. - Ei ihminen jos hän ihminen on niin voi tosta vaan toisen ihmisen ohi kulkea jos tuo toinen hädässä on. Mielestäni. (loihtii naamalleen tekopyhän, lähes kristillisen irvokkaan virneen) Eikun ihan totta.

   Elintasopakolaiset ovat toinen asia. Heihin voi suhtautua rennommin. Joo, näin on, ei tänne Suomeen kaikki afrikkalaiset mahdu, tai mahtuu ehkä, Suomi pinta-alaltaan on iso pläntti karttamaapallolla, mutta jos täällä on esim. 174 miljoonaa mustaa ihmistä, me suomalaiset jäämme silloin pieneksi vähemmistöksi, ja toden näköisesti olemme/tulemme olemaan enemmän kusessa mitä saamelaiset ikinä ovat olleet. Kun tänne aikoinaan (rensselit paukkuen?) Volgan mutkasta muutimme ja heidät Jäämeren rannalle ajoimme...

   Mutta eipäs nyt Mikko Tapani tän enempää puhuta sontaa. (no ei. lupaatko. totta kai, totta kai)

   Poista
  7. Ketään ei saa myös estää hakemasta turvapaikkaa.

   Poista
  8. Kuolemalta pitää pelastaa, mutta ei tietenkään kaikkia turvan hakijoita tarvitse eikä voi ottaa. meillä on nytkin maailman korkeimpiin kuuluva veroaste.

   Suurin osa turvan hakijoista on ollut elintasopakolaisia. Tämä on fakta ei vihamielinen eikä pakolaisvastainen lausuma. Tunnen myötätuntoa oikeasti hädässä olevaa kohtaan. Etenkin naisia ja lapsia ja vanhuksia.

   EU:n ja YK:n säädösten mukaan vain 27 prosenttia Suomeen hakijoista täytti turvapaikan myöntämisen kriteerit vuonna 2016. Yli seitsemänkymmentä prosenttia sai kieltävän vastauksen.

   Poista
  9. Onko joku estänyt jotakuta hakemasta turvapaikkaa ilman taustatietoa? - En ole kuullut tällaisesta. Eikös turvanhaku ole ihmisoikeus? Mielestäni rikollinenkin voi hakea turvapaikkaa, mutta se on eri asia, saako hän sen.

   Poista
  10. Niin. On esitetty että eräille ihmisille ei koskaan voi antaa turvapaikkaa Suomesta, koska he eivät voi millään käyttäytyä täällä ihmisiksi, koska ovat muslimeja tai ainakin pakenevat muslimimaasta muslimihallintoa.

   Poista
 29. Olen aina arvostanut Sixten Korkmania... (vaikka aina tuo hänen nimensä on myös minua huvittanut. no, äläpäs nyt mikko taas sorru pelleilemään. no, en) Hänen kohdallaan (samaa ei voi sanoa esim. Juhana Vartiaisesta, ikävä kyllä) kun häntä lukee, ei koskaan mieti että onko hän "oikeistolainen vasemmistolainen" vai "vasemmistolainen oikeistolainen". Lukee vain asiaa. Niin, tänään Hesarissa on hänen kolumninsa "Liberalismille on niukalti hyviä vaihtoehtoja". - Oikeastaan itsestäänselvyys, mutta tiivistetty hyvin sanoin.

  Ps. Itse odotan lokakakuun viimeistä päivää kuin 'viimeistä päivää'. Saa nähdä miten Iso-Britannian käy, mihin valheet johtavat... Niillä kun yl. on niin lyhyet jäljet, tässä tapauksessa 23. kesäkuusta 2016 siis tämän vuoden lokakuun 31een päivään. - Tai en taaskaan väitä että jotenkin oikeassa olisin. Mua vaan huvittaa tää nykyinen maailmanmeno. Ja Trump, joka sotkee koko Planeetan. (No, onneksi ei sentään koko Aurinkokuntaa, Linnunradasta puhumattakaan. Tai mistä sitäkään tietää vaikka...) - Jos Hemmi-tätini vielä eläisi, olisi hän kyllä kamalan vanha, mutta varmasti puuskahtaisi että "Jo on aikoihin eletty!"

  VastaaPoista
 30. Aikoihin on eletty! Totta kai EU pistää kapuloita eroaikeissa olevien rattaisiin. Jos Britannialle käy ensi alkuun kehnosti, kun se eroaa ilman sopimusta, niin ei siitä hyvää seuraa unionillekaan. Hyvä rahoittaja lähtee veks. Helppoa eroa ei tietenkään suvaita, sillä mistä tietää kuinka moni valtio haluaa seurata ensimmäistä esimerkkiä. Italiastahan on jo kuultu samakaltaisia viestejä. Olemme eurooppalaisia, miksi pitäisi matkia rapakon takaista mallia. No juu, yhdessä ollaan vahvempia laatimaan pakotteita milloin millekin asialle.
  Kukoistaako maamme maatalous nyt, kun säännöt ja tuet tulevat muualta kuin kotomaasta? Juu u! kauppa se on joka kannattaa! Jos joku maa haluaa rajoittaa pakolaisten pääsyä maahansa, ei se tietenkään käy. Mitä muuta kaikkia sääntöjä meille onkaan lykätty hyväksymissämme sopimuksissa. Olisihan se hienoa, että "me eurooppalaiset", pystyisimme luomaan Euroopan yhdysvallat, mutta kuis lienee, kuka siitä hyötyisi eniten. Pieni osavaltio Suomiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "... mutta kuis lienee, kuka siitä hyötyisi eniten. Pieni osavaltio Suomiko? ..."


   En ymmärrä, rakas Leonoora, logiikkasi. Väität omia aksiomejasi vastaan. Suomi ei kenenkään maan 'osavaltio' ole mutta maailmantaloudessa on sitäkin mitättömäpi yksikkö. Meidän elintasomme, joka on yksi maailman parhaista, perustuu vain ja ainoastaan vientiin. Kaikki esteet maailmankaupan vapaudelle, joille Suomi ei tietenkään mitään mahda mutta EU edes vähän, ovat Suomelle turmiollisia. Kuten tämä "brexit". EU on Suomelle suurempi siunaus kuin menetys mistään ns. "itsenäisyydestä". Tai siitä, että homogeenisenä kansa saisimme täällä pestä toistemme paitoja, ja puhua toistemme samlla lailla ajattelevien kanssa paskaa. (Edellyttäen tietysti että ovat vaaleihoisia, off koos.)

   Sinulla on, olen huomannut, lukkarinrakkautta Venäjää kohtaan. En sano että ilmansuunta on väärä, ei ollenkaan näin ole, mutta nyky Putinin Venäjässä ei ole mitään hyvää. Ja kaikkein vähiten Suomelle.

   Poista
  2. Rajanaapuria on pakko vain sietää, etenkin jos on pieni maa ja se toinen on Suuri maa. Ihan sama asetelma on Meksikon ja Yhdysvaltojen välillä.

   Poista
  3. "Eroaikeissa olevien rattaisiin"?

   Mutta eikös ero ihan oikeasti tapahtunut jo? Vai voiko demokraattisen vaalin tuloksen perua?

   No juu, voihan demokratian perua.

   Poista
  4. Niin, kansanäänestys oli neuvoa-antava ja tulos oli 51.9% eron puolesta. Sen jälkeen brittituomioistuimet ovat muutamaan kertaan lausuneet, että poliitikko saa myös valehdella. Se on demokratiaa.

   Poista
 31. Eikö olisi viisasta, että pyrkisimme mahdollisimman omavaraisiksi esim. ruuan tuotannon ja energian suhteen?
  Eikö olisi myös viisautta, että kynnelle kykenevä oma väki saataisiin töihin, joilla he eläisivät ilman tukia? No,ei tietenkään, kun mahdollisimman halvalla pitää työt saada teetettyä, että jää osakkeiden omistajille ja suuripalkkaisille bonuksia ja osinkoja. No, tiedetään, tasan ei käy onnenlahjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi oli 'omavarainen' myös vuosina 1866–1868. Ja kyllä me tulevaisuudessakin samaan pystytään. Me vaan veistellään kirveenvarsia, piileskellään metsissä, ongitaan säteileviä kaloja, popsitaan nauriita ja tapetaan kaikki alle 5-kymmen kilometrin päässä olevat muukalaiset. - Eli eletään dystopian ei minkään dynastian aikaa. Hyvä Suomi, viheliäiseen v-ttuun Finlandia!

   Ps. Varmasti tulevan ilmastoromahduksen jälkeen täällä Fennoskandiassa asiat ovat vielä hyvin - siis verrattuna keski- tai pohjois-Afrikkaan tai etelä-Eurooppaan. ossa ei pysty tulee toimeen enää. Mutta luuletteko te tosissanne että tämän onnen yksin saisimme, me 5,5 miljoonaa ihmistä täällä Suomenniemellä pitää? Höpö, löpö.

   Poista
  2. No emme ilmeisesti ole kumpikaan enää elossa veistelemässä kirveenvarsia, tai kokemassa tekniikan kaiken pelastamaa paratiisia maanpäällä.

   Poista
  3. Olenpas ainakin minä!

   Poista
  4. Vuosina 1866-1868 oli siis "suuret nälkävuodet". Olimme oikeasti 'omavaraisia', ja kansastamme kuoli noin 10%. Tai jälkitauteihin enemmänkin. Nykypäivään siirrettynä se tietäisi liki 600 000 kuollutta. (Mutta onneksi kaikki nämä eivät enää olisi kantasuomalaisia. Silloin olivat.)

   Poista
  5. Ok! Minä en ole. Riippuu tietysti paljolti millaisissa olosuhteissa kaikkinensa pitäisi
   riutua.

   Poista
  6. En kannata omavaraisuutta itsestäänselvyytenä. Suomessa kaikki kasvaa pienesti ja niukasti. Näkisittepä keskieurooppalaisen kiloisen sipulin! Ja maksaa vähemmän kuin pieni sipulipussi täällä.

   Suomalaiset tomaatit ovat kesällä hyviä, mutta kalpeita talven tomaatteja en kotimaan kasvihuoneista halua.

   Minulle maistuu talvella mainiosti espanjalainen lentotomaatti. Tuotan lisäksi kalamausteeni aina Saksasta - suomalaiset kalamausteet ovat pelkkää suolaa.

   Tykkään siis kovasti EU:sta. EU on kiva. Eurokin on kiva. Juuri sain kivan tilisiirron EU-maasta. Tuli nopeasti.

   Poista
  7. Ja nyt Putin lupasi EU-kansalaisille viisumivapauden!

   Poista
 32. Oi Mikkis, minulla on sinun mielestäsi ilmeisen vääriä ajatusmalleja kallossani, olen toki pahoillani. Minä en pysty suhtautumaan naapuriin siten, kuin suurin osa kansastamme. Minulle naapuri ei ole tehnyt koskaan mitään sellaista pahaa, jonka vuoksi en usko "lännnenmieliseenkään" propakandaan, koska epäilen kaikkea ja aina. Menneille historian tapahtumille emme mahda enää mitään. Siksi minulla ei ole mitään syytä haukkua naapureita. Tulkoon minun puolestani kaikkien meikäläistenkin suuri rakkauden kohde, länsimainen demokratia itänaapurinkin. Sittenpähän saamme tuta, miten hyvin
  se istuu kaikkiin "osavaltioihin" ja mitä siitä seuraa. Olemmeko me tämän länsimaisen ihmeellisen, ihanan liberaalin maailman ihmiset kaikki todella "vapaita"?
  Totta kai "lännen manipuloimat vapauttajat" haluavat kaaosta ja sekasortoa Venäjälle. Maksaneeko siitä joku hihhuloijille?

  VastaaPoista
 33. Olisi mielenkiintoista nähdä kristallipallosta, kuinka monta erilaista puoluetta duumassa olisi länsimaisille mielenmukaisten, vapaiden vaalien myötä?
  Mikä olisi suurin puolue, jos vaalit olisivat tänään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjällä (sisältää myös Neuvostoliiton) ei koskaan ole suoritettu vapaita vaaleja. En usko että äänestäjät edes ymmärtäisivät, että miksi heidän pitäisi äänestää? - Aikoinaan neuvostovenäjällä vaalipäivinä vaalipaikoille oli tuotu sellaisia herkkuja - kuten esim. makkaroita - joita ei koskaan ns. normaali kaupoista saanut. Niitä myytiin niille jotka äänestivät, ja ihmisethän äänestivät ja ostivat makkaroita. Ja menivät sitten koteihinsa, no totta kai, minne muuallekaan he olisivat menneet?

   Ja taas äänestysprosentti oli 96,8 %. Ja kaikki hyvät ehdokkaat tuli valittua, ei yhtään kehnoa.

   Poista
  2. Oletkos ollut siellä äänestyskopissa äänestämässä, kun tiedät totuuden? Tai matkustellut maaseuduilla tekemässä galluppeja kansan keskuudessa? :)

   Poista
  3. Olen!

   Koska kommunisteilla ei ole isänmaata, ja minäkin kun ensimmäisen kerran kommunisteja äänestin niin asuin Tampereella. Siellä oli iso revarivähemmistö joka kannatti Sirniötä ja sen semmosia opportunisteja. Minä oli tavallinen Takolla töissä käyvä työläinen vaan, perkele, ja halusin olla oika luokkakantainen kommunisti. Mitään näistä kommareiden oppiriidoista en tiennyt. (Äläpäs Mikko valehtele, kyllä sinä niistä tiesit. No joo, vähän. Aika paljon oikeastaan. No joo, mutta en tarpeeksi.) Asuin silloin Hervannassa. Meille tuli sinne bussi jossa kuljettajan lisäksi oli tämä, tämä häikäisevä... no nyt en ikävä kyllä muista kuka valtavan häikäisevä stalinisti tämä nyt olikaan, ei Sillanpää mutta joku sinne päin... mulla on tosihuono nimimuisti oikeesti. No, siinä bussissa sai äänestää tamperelaisia SKPn valtuutettuja, ja minä kun tiennyt miten heitä pitää äänestää - 5 ehdokasta kuulema piti pistää paremmuusjärjestykseen - niin tämä Sillanpää (ei se nimi se ollut) otti sen äänestyskupongin mun kädestäni ja ruksasi ne 5 kohdetta. Sanoi sitten että "näin pitää äänestää", ja sitten minä pudotin sen äänetyskupogin siihen sinetöityyn laatikkoon.

   Hitsi, kun oli kiva äänestää kun tiesi että ketä kaikkia äänesti. Ei sitä olisi välttämättä ite tiennyt. Ja Sillanpää (nimi väärä) vahti muitakin että äänestivät oikein... Minusta se, jos mikään, oli demokraattista.

   Leonoora, emminä ihan eilisen teeren poikia ole.

   Poista
 34. Ilkeilenkö? No ev varmaan. Olen epävarma, teitä epävarmempi siitä olen mistä te olette varmoja. En ole yliopistotason koulutusta tieteen tekemisestä saanut mutta tiedän tietyistä menetelmistä. Totuus - mikä milloinkin - löytyy kun on todistettu kaikki (= kaikki) vaihtohdot, jotka olisivat sitä vastaan, vääriksi. Ihmisten 'mielipiteet' ovat 'kärpästen surinaa korvissa', niillä ei siinä mielessä merkitystä ole eikä niitä tarvitse todistaa 'vääriksi'. - Mutta kivaahan se että ihmisillä mielipiteitä on. Mikäs sen huvittavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Mikis! Sir Popperin jälkeen on ajateltu, että totta voi olla vain se, mikä voidaan todistaa vääräksi.

   Poista
  2. Ja Sir Jumala sanoi "painukaa vittuun täältä Paradiisista kun varastelette mun Hyvän ja Pahan tiedon Viikunapuista viikunoita..." Ja jotain muutakin kai se Jahve sanoi...? Ai niin, joo, sanoi sen senkin että "muistakaa pyhittää lepopäivänne".

   Veikeä Äijä.

   Poista
  3. Jos näin runollisesti puhuisin Muhammedista, saattaisin saada – en ole tästä aivan varma, Fatwan. Siksi enpä puhu. Enkä minä ketään ihmisryhmää kiihoita ketään toista ihmisryhmää vastaan, ei kuulu tapoihini. Mutta kun Iines täällä puhui itseään syövästä käärmeestä, samaa toivon että nämä Muftit myös söisivät välillä itseään. - Senhän kaikki tievät, ei tämä salaisuus ole, että näissä muslimialaopistoissa jossa kirjanoppineet opettavat näitä pikkupoikia, nimenomaan vain poikia eikä tyttöjä, niin panevat aina välillä näitä pikkupoikia myös persereikään. Ei se sen kummempi 'uskonnollinen' salaisuus ole. Ja jos minä tästä saan 'fatwan', jo on kummallista meininkiä. - Täällä kirjeenvaihtajanne Mikko Mallikas, Islamabad. (kuuluuko Pasila?... tä?)

   Poista
  4. Nuoruudessani kerran muutamien väärinkäsitysten vuoksi sain pelätä, että joudun lainvalvojien ja viranomaisten kynsiin. Niinpä päätin pudistaa isänmaan tomut tossuistani ja liftasin Turkuun, jossa kiipesin S/S Coccolitan ankkurinköyttä myöten kannelle ja piilouduin pelastusveneeseen. Vaiherikkaiden vaiheitten jälkeen seisoin viimein Marseillessa Promenade des Anglaisilla ja värväydyin Legioonaan, jossa pas de questions posées.

   Timiaouinen erämaalinnakkeessa Aishan kuskus oli hyvää, palvelus rauhallista ja leppoisaa, paitsi että silloin tällöin iltayöstä sinisiin kaapuihin kietoutuneet berberirosvot kävivät leikkaamassa yövartijan kurkun poikki.

   Eräänä iltana, kun linnakkeen plutoonasta oli enään seitsemän miestä elossa, vedin pitkän tikun ja päädyin muurille iltavartioon. Kohta sinisessä saharalaisessa viimeisen auringonsäteen valossa näin kolmen dromedaarin silhouetin iltatähden edessä ja ammuin pikakiväärillä ne kaikki kumoon.

   Pelastettuani näin linnakkeen henkilökunnan, sain legionaalta kuntoisuusloman. Odotin kiitoradalla kuusi ja puoli kuukautta ennen kuin sain eräältä Antoine -nimiseltä postilentäjältä kyydin Anse Royaleen.

   Rannalla palmun alla istuskellessani ja nauttiessani käyneestä kookosmaidosta tislattua alkoholia, niin myrskytuuli ja hyökyaalto tarttuivat minuun ja katkera kohtalo teki minusta sotilaskarkurin.

   Kuinka päädyin Zanzibariin, siitä kerron teille myöhemmin.

   Poista
 35. Kannattaa katsoa Youtubesta Joe Rogan- showta ja rtenkin jakso, jossa ovat Jordan Peterson ja evoluutio biologi Bert Weinstein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petersonin kirjan olen lukenut.

   Poista
  2. Mikäs tämän Peterson - Weinstein-jakson ydinajatus tai sanoma on? Muistelen lukeneeni, että Peterson on tyyppi, jolta tulisi kieltää puheoikeus. Sitä en tiedä miksi, mutta arvelen, koska en ole tyhmä, että hän olisi rasisti/ natsi/ islamfoobikko -osastoa.

   Poista
  3. PS Minullakin englannintaito ontuu, ja syytän siitä oppikoulun pitkänpitkää saksaa - viisi viikkotuntia saksaa läpi koulun, englantia lyhyesti vain lukiossa kolme viikkotuntia ja siinäkin huono opettaja...

   Poista
  4. Lisään varmuuden vuoksi tuohon ylempään aamuiseen kommenttiini kreationistin.

   Siis näin: --- rasisti/ natsi/ islamfoobikko/ kreationisti -osastoa.

   Poista
  5. Keskustelu kestää lähes kolme tuntia. Siinä keskustellaan monestakin asiasta, paljon kuplautumisesta ja heimoutumisesta, amerikkalaisten yliopistojen neomarxilaisista.
   Bret Weinstein on evoluutiobiologi ja Jordan Peterson psykologi ja yliopisto-opettaja, joka on leimattu natsiksi ja ties miksi. Vähänkin enemmän kun kuuntelee miestä, niin tajuaa, että hän on hyvin kaukana natsista. Oikeistolainen hän on, mutta sanoo, että pelin pitää olla reilua.
   Hänellä on kyllä vähän outoja ajatuksia tasa-arvosta ja muusta suokupuoleen liittyvästä. Mutta näissäkään asioissa totuus hänestä ei ole niin paha kuin on annettu ymmärtää.

   Sen sijaan amerikkalaisten yliopistojen tilanne on kyllä outo.


   Poista
  6. Poimin tähän kolme kohtaa, jotka mielestäni, tosin hyvin vähäisen lukemisen pohjalta, kuvaavat tämän Petersonin ajattelun ulottuvuuksia:

   * On jalompaa opettaa nuorille vastuista kuin oikeuksista.

   * Älä yritä pelastaa jotakuta joka ei halua tulla pelastetuksi ja ole hyvin varovainen pelastaessasi jonkun joka haluaa.

   * Ehjät heteroseksuaaliset kahden vanhemman perheet muodostavat vakaan valtion tarpeellisen kalliopohjan.

   Luulen siis, että Peterson on henkilö, jonka ajatusmaailmaa ei voi kokonaan tyrmätä eikä myöskään puoltaa. Kiinnostava ihminen kuitenkin. Kunpa häneen ei ryhdyttäisi lätkimään hirveästi tuomitsevia leimoja. Tämmöisen henkilön täytyy antaa puhua.

   Miten minulla on hämärä muistikuva, että häntä on Suomessa jokin suvaitsevaistaho jo boikotoinut? Muistanko väärin?

   Poista
  7. Kyllähän se huolestuttaa, kun seitsemän kymmenestä maailman parhaaksi rankatusta yliopistosta on amerikkalaista.

   Poista
 36. Jokaisella meillä on "tämänsä", Saarikosken Penakohan sai ko. heurekan?
  Ei naurattaisi yhtään, tai sitten saattaisi kuolla nauruun, jos kaikki vaan onnea jakaen peukuttaisimme toisiamme ja lähettäisimme täällä Iineksen blogissa toisillemme erilaisia söpösiä emojeja; nallen, koiranpennun tai vaikkapa sydämen kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En katso Samulin (pidän paljon Samulin mielipiteistä) youtubefilmiä, koska en osaa englantia.

   Leonooran viimeistä (22:36) kommenttia en ymmärrä yhtään. Vaikka kovasti, kovasti yritän. Mikä on "tämänsä" ja miten siihen liittyy Pena Saarikoski, nauruun kuoleminen, ja söpöisät emoijat... tai "vaikkapa sydämen kuvia."

   Eikun ihan totta kiltti Leonoora, selitä mulle. Multa muuten menee yöunet kun mietin... että "mitä vittua se tolla tarkoittaa"... anteeksi, tarkoitan että "mitä ihmettä hän tuolla tarkoittaa"... Joo. Sitä mä tarkoitan.

   Poista
 37. Novoi herranduudelis sentään! Mitähän suuri runoilijamme sillä tarkoitti? Minä viittasin tuohon lauseeseen siksi, että jokaisella meillä on oma lehmä ojassa ja ojan penkallakin. :). Siis ei kahta samanlaista "tämää" sinulla, minulla tai kenelläkään persoonallisuudessa, elämänhistoriassa, ihmissuhteissa jne. jne. Mutta luulenpa että huviksesi asetit kysymyksesi! ;)

  VastaaPoista
 38. Mutta eipä huuri tänään mitään ongelmia ainakaan minulla tämäni kanssa. Kannoin kaikki torrpan vuodevaatteet ulos tuuleen. Aurinko paistaa ja elämä maistaa. Mielenkiintoista mitä naapurin päämiehen vierailusta uutisoidaan. Sentään 40 % prosenttia on kaupankäytimme ison naapurin kanssa uutisten mukaan vähentynyt. Miten paljon työpaikkoja olemme menettäneet esim. Eu:n pakotteiden ja ylpeytemme myötä. No jotkut maamme firmat ovat siirtäneet tuotantoaan naapuriin. Nekin työpaikat poissa meidän työttömiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityksesi brexitistä on kyllä kummallinen. Theresa May neuvotteli kolme vuotta erosopimuksesta, mutta parlamentti ei sitä hyväksynyt. Nyt Boris Johnson on johtamassa UK:a sopimuksettomaan eroon, joka astuu voimaan 31.10. klo 24:00. Siinä on mallia erohalukkaille indeed. Hienoa tässä on, että sopimukseton ero johtaa Irlannin yhdistymiseen (Näin pelastuu Hyvän perjantain rauhansopimus.) ja Skotlannin itsenäistymiseen. Pitää muistaa, että Pohjois-Irlanti ja Skotlanti äänestivät brexitiä vastaan. Sääliksi käyvät walesilaiset, jotka joutuvat kärsimään englantilaisten typeryydestä, vaan sielläkin aidosti kansallismielinen Plaid Cymru nostaa kannatustaan.

   Poista
 39. Vettu, mitäs ovat menneet tai menevät solmimaan typeriä sopimuksia, jos varsinkin kansalaiset ovat äänestäneet ulospääsyä EU:sta. Tässä taas eräs loistava esimerkki liberaalin, vapaan demokratian ihanuudesta! No,
  aika näyttää kuinka kenenkin vapaille valinnoille ja "eduille" käy. En ihmettele, että konservatiivi ja tietyissä asioissa vanhoillinen kuningaskunta haluaa ulos päättämään omista asioistaan.
  Mitkä ovat ne loistavat etumme kuulua unioniin sinun mielestäsi?
  Sama valuutta, "vapaat" rajat matkustajille, sekö että saamme avustuksia, vai että maksamme suuria
  summia jäsenyydestämme vaiko pelko isosta naapurista...vaiko mikä muu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et nyt muista, että Yhdistynyt kuningaskunta koostuu neljästä osasta, joita yleisesti nimitetään maiksi ja joita siis ovat Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti. Skotlannissa joka ikinen äänestysalue äänesti 'remain' ja lopputulos oli 62% eroamista vastaan. Pohjois-Irlannissa eroa vastustettiin 55,8 prosentin enemmistöllä. Sun kuningaskuntas kuule hajoo ny.

   Poista
  2. Viimeisten tietojen mukaan Mr. Johnson aikoo tänään ehdottaa Saksan pääministerille, että Irlannin tasavalta liitettäisiin unioniin. Näin vältyttäisiin backstop-problematiikalta herättämällä Ison-Britannian ja Irlannin yhdistynyt kuningaskunta (1801-1922) henkiin!

   Kuhan nyt Trump ostaa Grönlannin ensin Tanskalta... Mitähän muuten Putin mahtaa ehdottaa Saulille?)

   Poista
  3. Eivät kuulema myy Trumpille. Jo ehdotus kaupasta on mukamas absurdi. Kukakohan keksii ostatella tai miehittää meiltä Ahvenanmaan ensimmäisenä. Onhan siellä ollut aiemmin muitakin omistajia.
   Viisumivapaudesta maittemme välillä voitais ottaa ainakin puheeksi.


   Poista
  4. Oolanti itsenäistyy kun Suomi liitetään Venäjän federaatioon. Sitten loppuu se perseeseen paneminen!

   Poista
  5. Voi Luoja, kun tällaista puhetta olisi kuullut taistolaisten ja stalinistien suusta!

   Vaan ei kuullut, mieluummin tehtiin kanteluja neuvostovastaisista julkaisuista.

   Poista
  6. Eihän täällä nyt muita entisiksi stallareiksi tunnustautuneita ole kuin sinä, Tapsa ja Mikis. Leonoora lie nykyäänkin.

   Poista
 40. Siis mikä muu erityinen asia, jonka vuoksi Suomi ei voisi olla ilman jäsenyyttä? Kauppaa olemme kai käyneet ennen unionin jäsenyyttä. Kuinka paljon sinun elämääsi jäsenyytemme on tuonut positiivisia asioita elämääsi?

  VastaaPoista
 41. On hienoa olla muuten vaan kultapossukerhon jäsen, eiks yeah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, sekoitat realipolitiikan ideologiaasi.
   Mutta et ole ainoa, et ole ainoa.
   Yleensä täällä viuhuvat oikeistotuulet, niiden puuskat, mutta kivaa että välillä täällä Idästäkin päin puhaltaa säteileviä, sulfiitiselluloosan hajuisia tuulia. - Tämän ystävällisemmin, olen pahoillani, kommenttiasi en voi kommentoida.

   Poista
  2. No niiaan nyt ja otan kehut vastaan. Poskisuukkoa en sentäs uskalla mäjäyttää ruudulle, ruutu kastuisi ja ujona poikana vaikka hämmentyisit lähentelystäni.

   Poista
  3. Kukas sinne kultapossukerhoon oikein kuuluu, Leonoora?

   Suomessa on kovin vähän rikkaita. Ja vielä vähemmän niitä porhoja, jotka maksavat leijonanosan veroistamme. Minä ainakin kiitän heitä, sillä niillä rahoilla on kustannettu tämä hyvinvointi.

   Poista
  4. Ujona poikana nimenomaan vastaanotan märkiä pusuja. Vaikka minne. Ja niin ihana ihminen kun oot, Leonoora, omistan tämän laulun sinulle:

   laulu leopardi leonooralle

   Poista
  5. Ja Iines ihanaiselle avoin rakkauspreivi

   ota tai jätä, ees

   Poista
  6. Ei prkl, mun piti laittaa tämä Pohjois-Karjalan likkojen laulu: Jenkka rakastamisen vaikeudesta.

   Poista
 42. Tottamaar sekoitan reaalia ja utopiaa. En muuta voi näillä aivosoluillani ja näillä mitättömillä kokemuksillani. En ole koskaan osallistunut tai tehnyt töitä edes kuntapolitiikassa. Kirjoittelen ihan vaan ajatuksiani perstuntumalta, joten älkää missään nimessä ottako tidesta kaikkia höpinöitäni. Minähän toivon baan kaikille ja kaikkialla parasta. :)
  Toki uutopaassani olisivat kaikki rajat auki, kuten muinaisten apina-esiisiemme aikaan ja kaikki saisivat huseerata miten vaan haluaisivat ilman rajoja ja rajoituksia.

  VastaaPoista
 43. Totuus on, että kaurapuuro on hirveetä paskaa, eikä sitä pidä kenenkään syömän, vaikka pojat, pikkupojat, muuta meinasivatkin.

  VastaaPoista
 44. Kyllä kaurapuuro miehet ja naiset tiellä pitää. Pinnalle mustikoita, hunajaa ja voita, niin avot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta jauhelihaa ja tärpättiä ja korillinen koskenkorvaa, siinäpä sellainen aamupala että ei sille voi sanoi ei. Ei. Ei edes paperitehtaan johtaja. Joka kuoli. Ja vahtimestarit olivat arkunkantajina.

   kuunnelkaa vaikka omilla korvillanne ite

   Poista
  2. Minut pitää tiellä vaalea rapsakka paahtoleipä. Juustoa väliin ja siitä kolmioleiväksi. Ja pannullinen kahvia. Siinä se on.

   Kaurapuuroa en syö, en edes hillosilmällä. Puuro on lehmänruokaa.

   Poista
  3. Nyt muhii #provegan juureskeitto paistilla pimpattuna.

   Poista
 45. No, mitäs mieltä vierailusta? Viisumin saanti todellakin helpottunee ainakin kahteen kaupunkiin naapurissa.

  VastaaPoista