23.8.2019

Sameli, Sameli, ja Amandakin

Nuoret viriilit vihreät, Sameli ja Amanda, esittävät eläkkeiden leikkuuta, kun "he nuoret kerran joutuvat ne maksamaan eivätkä saa sitten itte yhtä paljon".

 Tuo on se henki hieman karrikoituna.

Tämä on juuri se ryhmä mulle kaikki nyt ja heti -osastolta, jolle nykyiset eläkeläiset ovat rakentaneet nykyisen hyvinvoinnin töissä raatamalla ilman asumistukia, opintotukia ja muita nykyisiä etuuksia tukiviidakosta,  Aho - Viinas-hallituksen tekemillä veroprosentin korotuksilla. Allekirjoittaneenkin opettajanpalkasta vietiin jonain vuonna 40 prosenttia yhteiseen käyttöön.

Joskus tekisi mieli antaa korvatillikka tällaisille Samelin ja Amandan kaltaisille mussuttajille. Se olisi ehkä ensimmäinen heidän elämässään ja voisi tehdä hyvää. Olisi lisäksi kiva tietää, mitä he tuumaisivat siitä, että lähes puolet palkasta menisi toisten taskuun, ja samaan aikaan olisi opintovelka maksettavana eikä pikavippimahdollisuutta olisi.

Sekin olisi kiinnostavaa, mitä Sameli ja Amanda ajattelisivat, kun huomaisivat, että taitettu eläkeindeksi on jo syönyt eläkkeistä melkoisen osan ja että tämän vuoksi eläkkeet eivät nouse, vaan pysyvät samana, vaikka kaikki ympärillä nousee ja kallistuu

Taitettu indeksihän oli SDP:n Lipposen hallituksen neronleimaus ja tarkoittaa sitä, että eläkkeitä tarkistetaan vuosittain indeksillä, jossa palkkojen osuus on vain 20 prosenttia, hintojen 80 prosenttia. On jopa kerätty nimiä kansalaisaloitteeseen, jonka mukaan eläkkeiden tulisi seurata sataprosenttisesti palkansaajien ansiotason kehitystä. Tämä korottaisi eläkkeitä, koska palkat ovat nousseet nopeammin kuin hinnat. 

Valittu linja nakertaa eläkkeiden ostovoimaa ja heikentää eläkeläisten asemaa suhteessa palkansaajiin. Aiemmin eläkkeitä nostettiin niin sanotulla puoliväli-indeksillä, jossa hintojen paino oli 50 prosenttia ja palkkojen 50 prosenttia. Tämä nosti eläkkeitä eikä jumiuttanut niiden luonnollista nousua.

Edellinen eläkkeistämussuttajahan oli SDP:n  Osku Pajamäki, jonka ura politiikassa oli kananlento. Hän kuvasi suuria ikäluokkia ahneeksi sukupolveksi, joka itsekkyydessään ei välitä jälkeläisistään, joilta syö leivän suusta. Eipä tullut tämä kansantaloutta opiskellut tutkintoa suorittamaton miekkonen valituksi seuraavana vuonna eduskuntaan. Nykyisin hän on Funny Films -yhtiön toimitusjohtaja,  kaupunginvaltuutettu. Tässä filmiyhtiössä mies lienee onnen omiaan.

On sanottu, että taitetusta indeksistä luopuminen johtaisi eläkerahastojen supistumiseen. Tämä johtaisi sitten taas työssäkäyvien työeläkemaksujen nousuun, jolla asialla Sameli ja Amanda tietysti ovat. On myös sanottu, että taitetulla indeksillä ei ole juurikaan vaikutusta eläkeläisköyhyyteen, koska pienten eläkkeiden indeksimuutokset ovat hyvin pieniä.

Tämä on totta. Sopii kuitenkin kysyä, mitä mieltä Suomessa on kouluttautua ja pyrkiä kohtalaiseen ja riittävään omavaraistalouteen ja elantoon, jos kaiken aikaa joutuu ojentamaan suurenpuoleisen osan yhteiseen kassaan, muille jaettavaksi. Kouluttautuneen keskituloisen osa on maailman korkeimpine veroprosentteineen köyhtyä köyhien rinnalle ja elättää vielä köyhempiä. Ja olla eläkkeellä vain kuluerä samelien ja amandojen raikkaan  vihreällä polulla. Näin se käy. Iloista veronmaksajaa ja köyhtyvää eläkeläistä Jumala rakastaa. 

(Kuva Yle.fi)

179 kommenttia:

 1. Ihanko oikeasti suret sitä, ettei näitä nuoria ole pahoinpidelty?

  VastaaPoista
 2. No niin, tuo osui pöyristystutkaan.

  Siis korvatillikkailmaus on metafora sille äänettömälle turhautumiselle, jota tunnen aina, kun ihmistä syyllistetään eläkkeensä kuluttamisesta täysimääräisenä.

  Ja korvatillikka siksikin, että henkinen flitti päivässä tekisi halvatun hyvää kaikille kermapyllyille, jotka ovat saaneet kaiken tarpeellisen valmiina, helposti ja ilman korkoa, eivätkä edes näe sitä.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa siis tarkkaan nyt seurata, mitkä puolueet ovat halukkaita oikeasti leikkaamaan eläkkeitä, nämä nuoret kai edustavat nuorisolaisia puolueessaan.

  Kannattaa muistaa indeksien jäädyttämisen lisäksi, että Sipilän hallitus leikkasi kansaneläkkeitä. Sitä ei ole tapahtunut Suomessa vielä koskaan aiemmin. Sipilän hallituksessa oli kolmikko: perussuomalaiset (myöh.siniset), kokoomus ja keskusta. Rinteen hallitus nostaa takuueläkeläisten ja muiden pienituloisten eläkkeitä. Leipäjonojen vakituisista kävijöistä noin puolet on eläkeläisiä. Häpeällistä!

  Kokoomus olisi halunnut hallituksessa ollessaan leikata myös työeläkkeitä. Joten jos se pääsee hallitukseen, niin eläkeläiset saavat varautua leikkauksiin.

  Joten valppaana kannattaa olla.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, vanhukset ovat kaikissa jonoissa. Se on meillä itsestäänselvyys. Ja kyllä, se on häpeällistä.

  Itse ihmettelin kansanedustaja Sari Essayahin huippunopeaa syöpäleikkaukseen pääsyä. Kun oma äitini kahdeksankymppisenä sairastui syöpään, hän sai odotella sädehoitoon pääsyä kuukausikaupalla.

  Olen tietysti iloinen Essayahin puolesta, sillä noin nopeasti kaikkien tulisi päästä hoitoihin Suomessa. Äiti epäili itse vanhuuttaan syyksi pitkään ja hermostuttavaan odotusaikaan kotona.

  En minä aio jatkossakaan kytätä eläkkeiden mahdollisia leikkauksia. Tulen kyllä toimeen, vaikka eläkettäni vähän leikattaisiin.

  Kyse on nyt jostain muusta. Nimittäin asenteesta, suhtautumisesta vanhenevaan polveen. En minä kunnioitusta vaadi, enkä oikeastaan kiitollisuuttakaan kaikesta siitä hyvästä, mitä me kaikki tänne olemme saaneet yhteisvoimin rakennettua.

  Hieman ymmärrystä haluaisin, historian ja menneen tajua, tietämystä siitä, mistä kaikki hyvinvointi rakentuu, millä se lepää ja mitä se vielä elossa olevilta on vaatinut ja edelleen vaatii. Jonkinlaista yhteyksien ja syysuhteiden tajua.

  VastaaPoista
 5. Raha ratkaisee, sanotaan. Ja tottahan se näinä aikoina näyttäisi olevan, mutta onkohan se? Ovatko rikkaat, ne joilla on paljon rahaa, onnellisempia kuin ne joilla sitä on vähän? Kaikki tiedämme ettei se pidä paikkaansa. Ei onni rahassa riipu. Ja onnea on yleensä saatavilla vähän, riippuen siitä mitä onnella tarkoitetaan.

  Kun olin Samelin ja Amandan ikäinen - oikeastaan paljon aikaisemminkin - huomasin miten epäreilusti rahaa ihmisille jaettiin. Minusta kaikki työ oli työtä, en osannut niitä eritellä vaikeisiin ja vähemmän vaikeisiin, kaikki työt olivat minusta yhtä tärkeitä, jotkut suorastaan välttämättömiä. Asiaan oli saatava muutos. Mutta kun se näytti mahdottomalta, oli vielä yksi keino korjata tämä (mielestäni) vääryys. Funtsittuani asiaa huomasin, että eläkkeelle jääminen olisi ongeman ratkaisu. Viimeistään silloin olivat kaikki palkansaajat samalla viivalla. Heille pitäisi näin ollen maksaa kaikille yhtä suuri summa. Jokainen käyttäisi sitten rahan miten haluaisi.

  Olin pitkään murheellinen kun rikkaat vain rikastuivat ja tiesin, ettei kukaan tulisi ottamaan tätä suurta oivallustani vastaan. Mutta vähän myöhemmin, kun olin saanut kerättyä enemmän tietoutta, olinkin iloinen, kun minulle selvisi verotuksen armahtava piirre: mitä enemmän saat palkkaa, sen enemmän maksat veroa. Ah, miten helpotti oloa.

  Mitä hyvinvointiin tulee, olen kai koko ikäni kiinnittänyt enemmän huomiota henkiseen hyvinvointiin kuin aineelliseen. Tämä koskien itseä ja kaikkia muita ihmisiä. Hyvä mieli on paljon arvokkaampi asia kuin kalliit omaisuudet ja rahavuoret pankissa. Raha on parhaimmillaan silloin kun sillä tulee toimeen.  VastaaPoista
 6. Eivät oikein rikkaatkaan ole onnellisempia kuin köyhemmät. Ajattelen niin, että heidän huolensa ja harmistuksensa kohdistuvat samoihin asioihin kuin köyhempienkin: terveyteen, henkilökohtaisiin rakkaus- ja seksiasioihin, huoliin perheestä ja muuhun ihan tavalliseen ihmisen huolistoon.

  Se vain ehkä on erona, että heidän ei tarvitse miettiä niitä meille muille tavallisia huolia: riittääkö raha elantoon ja yllätysmenoihin. Sen sijaan heillä voi olla huolia muusta rahaan liittyvästä: miten saisi vielä lisää korkoa koron päälle, ja auttaisiko jos säästäisin tässä ja tuossa. Sekin voi olla oikeasti kalvava huoli.

  Ja samat vaivat rikkailla ja menestyvillä on. Sairastuminen ei katso rahapussia, eikä mielen onnellisuus ole yhtään isompi, vaikka matkustaisi rahoillaan maapallon ympäri. Ei ihminen pääse missään tuskaansa pakoon, jos niikseen on.

  Itse olen kasvanut ympäristössä ja ajassa, jossa onnen ja hyvinvoinnin katsottiin tulevan mökin akan pojallekin koulutuksen myötä. Ensin oppikouluun ja lukioon ja sitä tietä yliopistoon ja sitten on taloudellinen loppuelämä taattu. Toisin sanoen ahkeruudella ja yrittämisellä tyhmempikin suurikäluokkalainen pääsi vihreälle oksalle. Ei siinä uurastaessa ehtinyt mieltään miettiä. Masennuksia nyt tuli ja meni, mitäs niistä, ne olivat vain biorytmien aaltoja, Kyllikki Villankin mukaan nousuja ja laskuja, jotka kuuluivat luonnollisena elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vä­häi­nen kou­lu­tus ja köy­hyys ly­hen­tä­vät eli­ni­kää, mutta ehkä pitkä elämä lisää kärsimyksen määrää.

   Poista
  2. Totta on, Iines. Oikeastaan rikkaan on vaikeampi käyttää rahojaan kuin köyhemmän. Asia on niin, että rikas joutuu miettimään miten ja minne tallentaisi varansa. Hänellä on siitä ylimääräistä huolta. Sillä jos hän käyttäisi rahojaan rennosti, ostelisi sillä ja tuhlaisi, ei hän kohta enää olisikaan rikas. Ja sehän olisi hänestä varmaan ihan kauheaa.

   Elämäni nöyryyttävin hetki oli, kun tapani mukaan olin ostoksilla Lidlissä. Katselin naisten alushousuja ja nostelin niitä. Olipa ne siroja ja kauniisti pitsillä somistettuja. Yksi tuttu oli tulossa paikalle. Jo kaukaa hän huusi: "Onpa rikas rouva tullut ostoksille köyhien paikkaan!"
   Kaikki kääntyivät katsomaan minua. Nolona ja naama punaisena katsoin huutajaa vihaisena, teki mieli karjaista hänelle jotain oikein ikävää, mutta en keksinyt sanoja. Siihen hän tuli viereeni mylläämään samaa pöytää. Mokomakin, huomattavan paljon varakkaampi minua. Ei siinä meillä paljon juttu luistanut.

   Poista
  3. Mankemangi, hieno oivallus sinulta. Mitä kauemmin elää, sitä enemmän joutuu rahan puutetta ja sairauksia kärsimään. Mutta voi olla niinkin, että jos on tottunut vähillä varoillaan elämään terveellisesti, se on yksi seikka, joka estää ylipainoa, ja se jo sinänsä saattaa lisätä elinaikaa.

   Poista
  4. Yhdysvalloissa rikkaus ei näy kansalaisten terveydessä, vaan tutkimuksen mukaan kansalaiset kuolevat keskimäärin nuorempana ja elävät sairaampina kuin muiden rikkaiden maiden kansalaiset.

   Tämä johtuu ongelmallisista terveysriskeistä, lapsikuolleisuudesta, huumekuolemista, henkirikoksista, onnettomuuksista.

   Itse arvelen silläkin olevan vaikutusta ainakin köyhien keskuudessa, että kaikilla ei ole sairausvakuutusta, joka käsittääkseni on hoitoonpääsyn edellytys.

   Olipas, Liisu, moukkamainen frouva, tuo kohtaamasi. Oli kai laskevinaan leikkiä. Huonoa huumoria kuitenkin.

   Vaikka kyllä tuommoisia ihmisiä on. Minunkin tuttavapiiriini kuuluu ihmisiä, jotka maustavat kertomustaan luksusnimillä. Milloin on pyrähdetty "syömään Tukholmaan, lentäen", milloin tavaroita on kuskattu "A-sarjan Mersulla" jne. Tarpeetonta informaatiota. Koetan hillitä itseni.

   Poista
  5. On tuo tietty ongelma jos on niin paljon rahaa kuin minulla on niin ei tiedä mihin sitä laittaisi. Pankissa se on digitaalinumeroina mutta kun pankki uhkaa maksaa siitä negatiivista korkoa niin nostin kaikki talletukseni sadan euron seteleinä sieltä pois ja pistin patjan alle. Ei se ollut hyvä niksi kun se patja nousi katon rajaan asti ja piti ostaa 3-osaiset tikapuut joita venyttämällä piti kiivetä nukkumaan. Mielestäni pitäisi olla isompia seteleitä esimerkiksi kymppitonnin seteleitä vaikka jos Lidlistä sellaisella ostaa ALE kalsarit niin onko niillä varmasti antaa kassalla vaihtorahasta takaisin? Hieman epäilen että ei ole.

   Poista
  6. Liisu: "Jo kaukaa hän huusi: "Onpa rikas rouva tullut ostoksille köyhien paikkaan!"

   Olisit huutanut vastaan, että "Älä nyt herra jumala kaikille kailota, että olet sikarikas, me köyhät tullaan vaan kateellisiksi!"

   Iines: "tavaroita on kuskattu "A-sarjan Mersulla"

   Tässähän tuttavasi vain korostaa varattomuuttaan - ei kai hän muuten paljastaisi ajavansa Mersu-malliston halvimmalla autolla!?

   Mitä tulee sameleihin ja amandoihin, niin hehän tietysti ajavat vain omaa etuaan tyylipuhtaaseen Trump-malliin.

   Nuoruudellaan, kauneudellaan ja esiintymistaidollaan pitkälle päässyt Sanna Marin on oikealla asialla muuten, mutta ei näköjään - kuten kaikki häntä kommentoineet toimittajatkaan - ole ikinä tehnyt tai edes kuullut urakkatöistä?

   Ainakin ennen vanhaan sellainen oli käytössä mm. autotehtaissa - eli palkka määräytyi valmistuneiden osien mukaan. Fakta on, että 8 tunnissa sorvaa enemmän kuin 6 tunnissa. Kokeilkaa vaikka. Mikiskin voisi todistaa, että paperikone tekee enemmän paperia 8 kuin 6 tunnissa.

   PS. On muuten kumma, oikeasti aivan tosi jeesuksen kumma, että kun kiky-sopparissa nostettiin päivätyöaikaa 5 minuuttia, niin alkoi aivan valtava kitinä ja parku.

   Mutta silloin itkupotkuraivarin saaneet ovatkin nyt äkkiä sitä mieltä, että totta puhuen he voivatkin aivan hyvin tehdä 8 tunnin työmäärän 6 tunnissa...

   Poista
  7. Anonyymi, kyllä Lidlissä on vaihtorahaa isosta setelistäsi, sillä ketjullahan menee loistavasti. Jo muutama vuosi sitten se ohitti mm. S-ryhmän. Voi olla, että se edelleen on kärjen tuntumassa voittoineen.

   Itsekin olen harkinnut varojeni siirtämistä patjan alle, kun pankkini otti ja lähti ensin Kokemäelle ja sitten Poriin, aina vaan kauemmas. Pankit alkavat käydä yhtä joutaviksi kuin Suomen Posti, jolta ei onnistu edes kesäaikainen postin käännös mökkiosoitteeseen.

   Poista
  8. Tapsa, on mahdollista, että muistan tuon Mersun sarjan väärin, kun en niistä mitään tiedä. Sen vain tiedän, että tätä nimenomaista X-sarjan Mersua haluttiin kuvata suureksi, koska siihen mahtui kivutta polkupyörä kuljetettavaksi.

   Mitä tulee Sanna Marinin ehdottamaan lyhyeen työaikaan lyhyenä viikkona, niin minulle ja maksamilleni veroeuroille käy, jos palkka on sen mukainen, siis pienempi. Samalla palkalla ei käy, minusta se on ihmisten elättämistä verorahoilla.

   Ihmettelen vaan, miten esimerkiksi opettaja voisi tehdä vain puolikkaan päivää neljänä päivänä viikossa... Oppilaille on kuitenkin annettava tarkalleen määrätyt tunnit kussakin aineessa. Lyhyt työaika ei riitä tähän. Tingitäänkö sivistyksestä?

   Poista
  9. Luokalla voisi olla kaksi opettajaa.

   Poista
  10. Luokilla on nyt jo monesti kaksi samanaikaisopettajaa, mutta tämä on vain lähinnä ala-asteilla. Monesti toinen on avustaja. Päteviä opettajia ei palkata varalle apuopettajiksi tai toiseksi opettajaksi, tulisi liian kalliiksi kunnalle eikä heille riittäisi useinkaan tarpeellista tuntimäärää.

   Enemmän on yläasteita ja toisen asteen kouluja, lukioita ja opistoja, joissa aineilla on tietyt tuntimäärät per luokka-aste. Luokilla on lisäksi vain aineenopettajia, ja monessa maaseudun koulussa saman aineen tunteja ei riitä kahdelle opettajalle kokopäivätyöksi.

   Jos tuntimäärät säilytetään ennallaan, mitä itse pidän välttämättömänä oppilaitten oikeutena, on hankalaa saada jostakin toinen pätevä saman aineen opettaja. Opettajilla on opetusvelvollisuutena tietty tuntimäärä, enkä näe mahdollisena, että Sanna Marinin määräyksellä näitä muutettaisiin. Se olisi pois koko koululaitokselta ja sivistyksestä. Taso romahtaisi entisestään.

   Poista
  11. Kerro, mitä en näe. Haluan oikeasti tietää.

   Poista
  12. Että koulutyötä voidaan uudistaa. Että yksinvallan aika luokassa on ohi. Että kouluun palaa kasvatusvastuu.

   Poista
  13. Höpö höpö. Koulutyötä on uudistettu varmaan enemmän kuin mitään muuta Suomenmaassa viimeiset vuodet. Jo minun opetusaikanani jokainen vuosi oli erilainen kuin ennen. Ja nykyään vielä enemmän ja kiihtyvää tahtia, niin että osa koululaisista tipahtelee jo pois ilmiöopetuksesta ja inkluusioluokista. Yksinvaltaa kouluissa ei ole nähtykään vuosikymmeneen, pariin. Huomaan, että olet ihan ulkona nykyisestä koulujärjestelmästä.

   Kasvatusvastuu on tietenkin ensisijaisesti vanhemmilla, ei laitoksilla eikä yhteiskunnalla. Koulu ei voi vastata kasvatuksesta, jos vanhempia ei saada mukaan. Koulun tärkein työ on opettaminen, ei kasvattaminen, mutta toki ne ovat kytköksissä toisiinsa.

   Poista
  14. Vanhan kansan karttakepin paukuttelijoille inkluusio ja integraatio ovat kirosanoja.

   Poista
  15. Kyllä on pitänyt silmät ummistaa ja korvat tulpata, ellei ole huomannut julkista keskustelua inkluusioon liittyvistä hankaluuksista kouluissa.

   Mediassa on julkaistu harva se päivä uutisia ja mielipidekirjoituksia, joissa opettajat kertovat kuormittumisesta ja uupumuksesta siksi, että resursseja inkluusion kunnolliselle järjestämiselle ei ole.

   Idea inkluusiosta on kaunis, mutta se ei käytännössä toimi. En ryhdy tässä nyt inkluusiokeskusteluun - niitä on käyty runsaasti mediassa, viittaan vaan niihin, jos haluat saada tietoa kentältä.

   Poista
  16. Jokainen opinnäytteeni on ylittänyt Laura Huhtasaari standardin.

   Poista
  17. Pysytään asiassa.

   Oli puhe kentän äänestä, jossa kerrot olleesi. Olisi mielenkiintoista kuulla, olitko peruskoulussa vai toisella asteella ja miten työtoverit kokivat inkluusion eli sen, että heikoimpiakin erityistukilaisia opetettiin muiden joukossa isoissa ryhmissä ilman luvattuja resursseja.

   Poista
  18. Jaaha, sitä kenttäkokemusta ei sitten ollutkaan.

   Poista
  19. Mankemang tarkoitti tietysti, että oli pihalla.

   Poista
 7. Kuka teistä hälytti poliisit ansaan Porvoossa? Olette nimittäin kaikki "mielenkiintoisia henkilöitä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei vaan pari antifasistia. En tunne muita, jotka vihaavat poliiseja ja virkavaltaa.

   Poista
  2. Kerro tästäkin lisää, en jaksa tarkistaa lyhennettä.

   Muuten, koetetaan välttää onelinereitä täällä blogissa ihan ymmärrettävyyden vuoksi. Kyllä tänne mahtuu hieman perustelujakin.

   Poista
  3. Eikös nyt pitäisi ensin saada selville näiden osumia saaneiden poliisien puoluekannatus?

   Poista
 8. Tässä Porvoo - Tampere -keississä on mielenkiintoista poliisin mieletön vaikeneminen vielä nytkin, kun tilanne on jo ohi. Mitään ei anneta ulos, tunnelma on kuin entisessä itänaapurissa.

  Kukaan ei tiedä, mistä ilmansuunnasta ja millä ideologialla nämä tappohaluiset tyypit tulivat. On selvää, että poliisin harjoittama umpimielisyys lisää kansalaisten pelkoa ja uhkakuvia suuremmastakin pamauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottakaa nyt herranjumala uteliaat "tavalliset ihmiset" nyt muutama hetki niin poliisi kyllä ilmoittaa mistä on kyse! Asia on niin suuri suuntainen ja tutkinnallisesti nyt niin kriittisessä tilanteessa ettei ole syytä sanoa kaikkea. - Virkamiehillä kun on tämä vastuu että pitää tietää asiat tarkasti ennen kun niitä julkisuuteen päästää. Keskeneräisistä asioista ei puhuta, kyse on myös oikeusturvasta. Kyllä te Seiska lehden lukijat pian saatte tiedonhimonne tyydytetyksi!

   Poista
  2. Saa sinutella, Anonyymi. Minä vastaan omasta tiedonhalustani.

   Ei "Seiska lehti", vaan Seiska-lehti. Mielellään myös "herra jumala" erikseen, ja muista, ettei herralla ole jumalaa, joten se n-kirjain pois herran perästä. Eikä "suuri suuntainen", vaan suurisuuntainen. Ja sitten ne pilkut lauseiden ja huudahdusten rajoille.

   Poista
  3. Poliisin vaitonaisuus ei herättäisi niin paljon ihmetystä, ellei uutinen olisi kaikissa median uutislähetyksissä ykkösuutinen suurin otsikoin. On selvää, että tällainen uutisen nosto herättää kiinnostusta ja tiedonhalua avoimessa länsimaisessa yhteiskunnassa, jossa on totuttu reaaliaikaiseen tiedottamiseen. Se varmaan ymmärretään laajasti, että tutkinnallisista syistä kaikkea ei voi kertoa, mutta kun ei kerrota mitään, ollaan kummallisessa tilanteessa.

   Poista
 9. Sekään ei lisää turvallisuutta, että pää-, sisä- ja oikeusministerien "ajatukset ovat haavoittuneiden poliisien, heidän läheistensä ja työkavereidensa luona." Keskittyisivät mieluummin vain työhönsä.

  VastaaPoista
 10. Ruotsalaiset roistot on taidoissa. Tuliko nyt turvallisempi olo?

  VastaaPoista
 11. Eihän juttu vielä kai selvinnyt? Vasta tekijät saatiin kiinni, kaksi suomen- ja ruotsinkielentaitoista miesoletettua.

  Vaan motiivi? Se on se, mitä itse kaipaan. Miksi nämä Ruotsin kansalaiset asettivat väijytyksen suomalaispoliiseille? Miksi he ovat juuri suomalaista virkavaltaa vastaan? Miksei ruotsalaista?

  VastaaPoista
 12. Luuletko ettei juuri nyt ja lähipäivinä selvitellä motiivia ja tekijöiden taustoja? Koska emme elä kansantuomioistuin-yhteiskunnassa, niin selvittelytyöhön menee aikaa. Ensin poliisin pitää saada riittävät perusteet mahdolliselle vangitsemiselle, nyt miehet ovat pidätettyinä. Sitten voivat rikostutkijat paneutua tähän kunnolla.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi, rauhoitu. Ei tässä ole kyse hosumisesta eikä siitä, että kaikki pitää heti kertoa, jos varmaa tietoa ei ole. Tottakai poliisi saa ja sen pitääkin rauhassa varmistaa asiat. Ja kiitostahan poliisi ansaitsee nopeasta ja tehokkaasta toiminnastaan. Ei kaikissa maissa tällaiseen vauhtiin pystytä.

  Harvoin on kuitenkaan ollut tällaista tapausta, joissa toimitaan niin mahtavalla volyymilla ja kuitenkin lähes täydellisessä pimennossa kuin nyt. Tottakai kansalaiset kiinnostuvat ja huolestuvat, vaikka ymmärtävätkin poliisin toimintaa.

  Ellei poliisi informoi tilanteesta millään tavoin, ihminen jää
  median viestinnän varaan, mikä ei ole paras mahdollinen tilanne kriiseissä. Suoraan poliisilta tullut summittainenkin tieto rauhoittaa ihmisiä ja estää heitä myös menemästä vaara-alueille, jos sellaisia on.

  Nyt tilanne on on hyvä, tekijät ovat kiinni ja selvitystyö voi alkaa. Sen tuloksia maltetaan kyllä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkiksi ruotsalainen Expressen kertoi enemmän tietoa Suomen tapauksesta jo eilen kuin Suomi, mm. sen, että tekijät olivat ruotsalaismiehiä, jotka olivat asettaneet väijytyksen suomalaispoliiseille.

   Poista
  2. Roistot halusivat poliisin aseet.

   Poista
  3. Mitkä ovat yhteiskunnan keinot selviytyä tällaisten tsygopaattien kanssa? - Kuinka pian Yleisradion tarmokas tyttötoimittaja kirjoittaa artikkelin, jossa syvävalotetaan kahden tekijän ajautumista huonoille teille, koska olivat koulukiusattuja ja seksuaalifriikkejä, joita on hyväksi käytetty ja ahdisteltu.

   Nyt pieni vankilatuomio, että oikeus toteutuu ja pojat ovat freesinä uusia keikkoja varten.

   Poista
  4. Murhan yritys. Eivät selviä ihan pienellä tuomiolla. Suomessa on vapaalla jalalla useita väkivaltarikoksista tuomittuja, jotka ovat rangaistuksensa istuneet. Eivät kaikki ole vankilassa useita kymmeniä vuosia, mutta jotkut ovat, jos syyllistyvät uusiin rikoksiin. Semmoistahan se on rikollisen elämä.

   Poista
  5. Kaksi vuosikymmentä on tietysti useita sellaisia, mutta elinkautisen keskiarvo on neljätoista vuotta, yli kaksikymmentä vuotta elkkaria lusineet ovat harvinaisia.

   Rikollisen elämä on sellaista, että pelotellaan naiset, lapset ja vanhukset, sitten haetaan fattasta lisää rahaa, että päästään lähipubiin virkistäytymään ja pilleritorille lääkekauppaan. Ai niin, ja sitten tehdään keikkaa, viedään vanhan mummon käsilaukku tai murretaan liiketilan ovi, sotketaan paikkoja ja lähdetään onnellisina kahdenkympin saalis mukana. Lähtiäisiksi paskannetaan lattialle, kun on niin jännää, että tulee. - Sellainen on suomalainen rikollinen. Kovia jätkiä ovat.

   Ja vaikka tuhat psykologia ja psykiatria yhdessä Salusjärven kanssa niitä hoitaisi, ikinä eivät yhtään viisastu, tyhmenevät vain.

   Poista
  6. Täällä eräs tuohtunut oikeakirjoitusoppinut naisihminen vaatii että rikollisten kuvat ja nimet on julkaistava jo ennen kun tiedetään keitä he ovat tai että heitä on vielä saatu kiinni! Voi Taivas sentään! Odottaisi että ilmestyy uusi Alibi-lehti, siinä on gangsterien kuvia.

   Poista
  7. Mistäs anonyymi tiedät, että Alibissa on kankstereiden kuvia

   Poista
  8. Anonyymi, naisihminen ei ole tuohtunut eikä se ole tietääkseni missään vaatinut kuvia eikä nimiä näytille.

   Huomaatkos, miten kepeästi taas täytit tyhjän aukon omalla ennakkoluulollasi!

   Mitä kieleeni tulee, se ei ole oppikirjoista peräisin, vaan tulee luonnostaan, on aina tullut, ilman opiskelujakin. Rakastan kieltä, suomen kieltä.

   Poista
  9. Ruotsissa näitä psykoja riittää. Juuri oli semmoinenkin uutinen tämän ruotsalaisveljesjutun vieressä lehdessä, että Malmössä pamautettiin keskellä kirkasta päivää lapsen kanssa liikkunut äiskäkin hengiltä. Voi Ruotsia, voi. Ja nyt murhameininki on tullut Suomeenkin.

   Poista
  10. Poikkeuksena sanomaani tietysti Janne Raninen, psykopaattimurhaaja, joka on tehnyt kaksi palkkamurhaa ampumalla uhriaan lähietäisyydeltä päähän. Yleisradio Ranista hellitteli, yhtyi useammalla artikkelilla valitukseensa siitä, ettei saa vankilassa tavat lapsiaan riittävästi. - Suomessa ei ole lapsien suojelua lainkaan, kun tuokin saa lapsiaan tavata. Hyi olkoon!

   Toivottavasti nyt kukaan ei loukkaannu tästä niin paljon, että palkkaa Ranisen minutkin ampumaan.

   Röh, röh, Raninen.

   Poista
  11. Mitä näihin kahteen veljekseen tulee, muutaman vuoden päästä ovat jälleen vapaalla, mitähän jänskää meille tavan kansalaisille saavat aikaiseksi. Tsygo ja umpihullu idiootti, veljekset kuin ilvekset.

   Poista
  12. Toisaalta poliisia vastaan kohdistettu murhayritys on ehkä vakavampi rikos kuin matti meikäläistä vastaan kohdistettu, otaksun. Siinähän ampuja asettuu koko yhteiskuntaa vastaan. Toivottavasti se näkyy rangaistuksessa.

   Poista
  13. Kiinnostaa kyllä saada tietää veljesten motiivi tai ideologia. Jokin syy noin julmaan aikeeseen on ollut. Miksi juuri poliisi?

   Poista
  14. Ideologia on luultavasti evankelis-luterilainen jos Suomessa tai Ruotsissa ovat syntyneet ja kasvaneet. Voivat olleet saaneet mahdollisesti myös vieraita kulttuurivaikutteita, esimerkiksi Amerikasta? Tai Indiasta? Tai Arabiasta? Tai Etelä-Afrikasta?

   Poista
  15. Taas pykätään olkiukkoa.

   Siis totta kai miehet ovat todennäköisimmin evankelis-luterilaisia, elleivät ole kirkosta eronneita.

   Mikä tässä on kummallista? Teko sopisi hyvin vaikka Jukolan Jussin pikaistuksissaan tekemäksi.

   Poista
 14. Alussa ihmettelin sitä volyymia, jolla asiaan paneutuivat sekä poliisi että media: kysehän vaikutti olleen tapauksesta, jossa murtomiehet ampuivat kohti paikalle tullutta poliisia ja pakenivat.

  Meinaan vaan, että jos sama olisi tapahtunut pienelle kyläkauppiaalle, media olisi vaiennut, ellei kauppias olisi ampunut takaisin - silloin uutinen olisi isompi ja kauppias oikeuden edessä hätävarjelun liioittelusta.

  Nyt kun kyseessä vaikuttaa olleen väijytys - oliko se todella? - poliisin reaktio on hieman ymmärrettävämpi. Silti se on rankasti ylimitoitettu, etenkin jos vertaa poliisin toimintaa muissa vastaavissa tapauksissa.

  Tässä jutussa on yhä paljon hämärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hesarissakin todettiin tänään tuo poliisin vaitonaisuus, vaikka sitä ymmärrettiinkin - kuten täälläkin on tehty. Tiedotuksen todettiin lisäävän luottamusta poliisiin. Ja näin se juuri onkin.

   Jos ei tietoa heru, on luonnollinen päätelmä, että asiassa on kuitenkin jotakin salattavaa. Tämä miksi ja mitä -kysymys leijuu nytkin edelleen ilmassa, ja toivottavasti siihen saadaan vastaus samaan aikaan, kun Expressen jo kertoo asiasta.

   Olisi myös oikein, että nyt kun henkilöys on tiedossa, julkaistaisiin reilu pikselöimätön henkilökuva kummastakin murhanhimoisesta. Ei tämmöisiä tyyppejä tarvitse suojella, vaan pikemmin kansalaisia heiltä.

   Poista
  2. Täällä on tiedetty ja ymmärretty poliisin vaitonaisuus kesken operaation. Eräs ihminen vain ei ole sitä ymmärtänyt vaan väittää vastaan ja selittelee.

   Poista
  3. Päivän pääkirjoituksessa Hesarissakin puututtiin tähän tämän poikkeuksellisen jutun tiedottamattomuuslinjaan.

   Koeta siis nyt tajuta, Anonyymi, että kukaan ei ole vaatinut täällä jahdin yksityiskohtia julkaistavaksi, vaan jotain olennaista koko juttua luonnehtivaa määritystä.

   Mikä tässä on vaikea tajuta?

   Poista
  4. Olisikohan että kaikki?

   Poista
  5. Jo toisen kerran sinulle: vältetään onelinereita. Ja linkkejä ja sitaatteja.

   Poista
 15. Jutusta ei todella ole kerrottu oikeastaan mitään. Satsaus tähän juttuun on toisaalta ymmärrettävää, toisaalta mieleeni tulevat kaikki ne rikokset, jotka poliisi lakaisee maton alle, koska ei viitsi/jaksa/kykene resurssipulan vuoksi. Ei tästä pitkä aika mene, kun puhelimessa kysyvät: "ai, onko se vain tappo, me olemme joutuneet priorisoimaan ja tutkimme vain murhia, tehkää ilmoitus virka-aikana netin kautta!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän resurssipulan takia minäkin tätä tohinaa ihmettelen. Nyt sitä ei tunnu olevan - vai onkohan tähän komennettu mukaan kaikki 150 nettipoliisia?

   Ei kai... kyllä sentään vihapuhe on pahinta, mitä tässä maassa tapahtuu.

   Poista
  2. Ei kaikki, kyllä se yksi siellä asemalla vielä kirjoituksiasi valvoo. Ja kaksi heistä on viikkovapaalla ja 49 kuntoutuslomalla, 4 kuntoisuuslomalla, 7 sairaana ja loput kadonneet.

   Poista
  3. Eniten surettaa se, että Suomi on täynnä keskinkertaisia ihmisiä, jotka harrastavat itse vihapuhetta, mutta eivät siedä sitä toisinajattelijoilta.

   Poista
  4. Olen täysin samaa mieltä.

   Poista
 16. Käväisin kotocityn böndesteissin kahvilassa aamutsufeella. Jätin siksi aikaa juutuubin pyörimään musiikkia. Naapureita se ei häiritse, koska kuuntelen aina kuulokkeilla. Sattumalta, kun nyt otin kuulokkeet korviini, vuorossa oli jälleen Lama-punkyhtyeen Totuus löytyy kaurapuurosta. Oletteko muuten huomanneet, että jos kaurapuurosta ottaa yhden a:n pois, siitä tulee kurapuuroa. - Onko tämä merkki ylhäältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mestareiden aamiainen: iso kahvi ja rinkulamunkki paljolla sokerilla.

   K. Vonnegutia mukaillen, Mestareiden aamiainen, hyvästi masentava maanantai.

   Poista
  2. Kurapuuro on oikeasti pahaa. Syöttäisin sitä vain lehmille. Neljän viljan löysä puuro menettelee, jos vatsa on kipeä. Mutta ei sekään muulloin.

   Poista
 17. Ihanan kaunis kappale pedofiliasta on Corneliksen Balladi Fredrik Åkaresta ja Cecilia Lindistä. Cecilia on vain 16, mutta kyllä Cornelis jossain laulaa hänet 14-vuotiaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin, Cornelis laulaa lopussa: "jag fyller snart fjorton..."

   Poista
  2. Cornelis Vreeswijk on lempiartisteitani, Ruotsin Tapio Rautavaara. 12-vuotiaana muutti vanhempiensa kanssa mutakuonomaahan Hollannista. Cornelis ei koskaan piitannut rahasta, ei pärjännyt sen kanssa, saattoi toisinaan olla hieman väkivaltainenkin. Kuoli elintapojensa ja syövän vuoksi liian nuorena. - Sankari, ihanteeni!

   Poista
  3. Cornelista jouduin muinoin pakkokuuntelemaan ja teeskentelemään kiinnostunutta, kiltti kun olin. Pahinta oli sitten, kun joutui kuuntelemaan kitaralla rämpyttäen säestettyä tosissaan vedettyä Cornelis-imitaatiota.

   Muutoinhan Cornelis on ok, ja laulujen sanat ovat runoa. Ääni sopivan räkäinen.

   Poista
  4. Buuu, ja vastalauseeni muuten, Cornelis oli nero, jolle nykyajan artistit eivät pärjää!

   Poista
  5. Kyllä, kyllä, Cornelis oli huippu ja laulut olivat hienoja, vaikken tilanteesta johtuen niistä kauheasti innostunutkaan.

   Yritin sanoa myös sitä, että tuo Corneliksen laulujen rääkkääminen nosti karvani pystyyn. Cornelis on ok.

   Poista
  6. Tiesinhän minä sen, Iines, olet sen aiemminkin kertonut. Minä vain tykkään kiusotella, en kiusata. Kotiläksyksi annan sinulle Cornelis Vreeswijkin tuotannon kuuntelemisen ja esseen kirjoittamisen aiheesta: "Mitä jäisin paitsi, jos näitä en olisi kuunnellut."

   Poista
  7. Jassoo, voisi olla mielenkiintoinen tehtävä koota yhteen Corneliksen sanoma noista kaikista laulujen sanoista, runoista. Tämmöinen toimisi muuten vaikka lukiossa esseen aiheena.

   Poista
 18. Puheenjohtaja Halla-ahon sietäisi pyytää poliisilta anteeksi puheitaan.

  Ja Iinekselle: Tietoja salataan siksi, etteivät ne joudu epäiltyjen tietoon! Se haittaisi takaa-ajoa. Tässäkin tapauksessa ilmeisesti seurattiin matkapuhelinta.

  VastaaPoista
 19. Anteeksi pyysi Hussein al-Taeekin ilmeisen kylmin sydämin ja kivettynein kasvoin. Hetken päästä hän valehteli tutkinnoistaan, edelleen kivetyin kasvoin. Ei anteeksipyyntö tällaisia syntejä pese pois. Hurskastelua. Ihminen kantakoon syntitaakkansa, myös Halla-aho, selkä suorana. Se kasvattaa sopeutumaan tähän maailmaan.

  Tietenkään kaikkea ei tarvitse kertoa itse jahdista - se on täällä jo useasti sanottu. Jotakin olennaista pitäisi kuitenkin informoida, jotta olisi edes summittainen käsitys siitä, mitä tapahtuu ja miksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Huomaan etten tiedä, mitä Halla-aho nyt on sanonut, poliisista??

   Poista
  2. Viittaakohan iso M siihen, että Halla-ahon mielestä poliisin aloittama esitutkinta edustaja Mäenpään standup-tason huomautuksesta vieraslaji-asiassa on ”härskiä politikointia”.

   Sitähän se on, vaikka miten kääntelisi. Husut saa älämölöidä mitä huvittaa, mutta sanopa jokin oikea fakta ääneen, niin esitutkinta alkaa ja tuomio paukahtaa. Halla-aho puhuu kokemuksesta.

   Poliisin sietäisi pyytää anteeksi Suomen kansalta. Samoin mankemangien.

   Poista
  3. Näyttää nyt Tapsan nuppia puristava kun meni ennakkoluulot niin sanotusti Porvooseen. Häh häh hää!

   Poista
  4. Eräät ihmiset eivät koskaan pyydä anteeksi kylmin tai lämpimin silmin kun heillä ei ole anteeksipyydettävää, koska he eivät sitä tarkoittaneet mitä sanoivat. Vihjailevat vain ja tekevät toisista kommentoijista olkinukkeja joiden sisään pistävät omat selittelynsä.

   Poista
  5. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on aktiivistä yllyttämistä, jota mielestäni mikään noista kolmesta syytetystä - Räsänen, al-Taee, Mäenpää ei ollut, vaikka esimerkiksi al-Taeen rasistinen lausunto oli törkeyden huippu. Ei se yllyttämistä silti ollut, mies vain oli typerä.

   Minusta Martin Scheininin ja muiden vihapuhevahtien propellit yksinkertaisesti lyövät tyhjää.

   Räsänenkään ei puhunut omiaan, vaan siteerasi uskonsa mukaista pyhää kirjaa. Saahan sitä siteerata, ja saahan lääkärikin olla tekemättä aborttia, jos hänen vakaumuksensa sen kieltää, vaikka Suomessa on oikeus saada abortti. Miksi siis kansanedustaja ei saisi viitata raamattuunsa, jos hänen vakaumuksensa perusta siellä lepää.

   Naurettavaa fasismia yrittää kieltää ihmisiä sanomasta omia ajatuksiaan, vaikka ne olisivat vastoin sinun tai minun ajatuksia. Laki olkoon se raja. Pieni Pohjois-Korea on täällä, kuten tuhannesti olen sanonut.

   Kukaan ei ole niin suvaitsematon kuin oikein suvaitsevainen ihminen.

   Poista
  6. "Näyttää nyt Tapsan nuppia puristava kun meni ennakkoluulot niin sanotusti Porvooseen. Häh häh hää!" (Mankemang)

   Tapsan ennakkoluulot? Missäs niitä on luettavana?

   Nyt kävi niin, että Mankemang luki omien korviensa välin ennakkoluuloja: T ajattelee Y:stä näin. Siispä hän ajattelee myös Ö:stä näin. Heureka, olen sen keksinyt!

   Olen aina ihmetellyt, mitä tarkoittaa totuuden jälkeinen aika. Nyt sen ymmärrän.

   Poista
  7. Jos joskus olisit rehellinen edes itsellesi niin voisit tunnustaa, miten usein omien ennakkoluulojesi kautta maailman tapahtumia seuraat. Sanomisesi kiedot vain niin vihjailevaksi että aina voit sanoa että tarkoitit toista. Huvittavaa kiemurtelua on tämäkin että jos joku sinun koulukuntasi oikeistolainen tekee jotain laitonta tai pahaa, heti löydät "vihervassurisuvikeista" tai mitä termiä heistä käytätkin, niin monta jotka käyttäytyvät vielä vastuuttomimmin. En ymmärrä miten tämä todistelu tuon ensimmäisen syytetyn teot tekisi vähemmän vastenmielisemmiksi? Minusta "naurettavaa fasismia" ei ole olemassakaan, fasismi-sanaakin voisit käyttää oikein eikä tehdä siitä lyömasetta omille mielikuvillesi. Anteeksi vain.

   Poista
  8. En malta olla vielä sanomatta yllä mainitusta Hususta, että voisihan joku vihapuhevahti, Scheinin, Vehkoo tai keitä heitä nyt onkaan, nosta syytteen myös Husun julkisesta vihapuhelausunnosta. Vai eikö tutka toimi tässä ilmansuunnassa?

   Poista
  9. Anonyymi, fasismia määritetään nykyään muullakin tavalla kuin pitämällä sitä vain äärioikeistolaisena liikkeenä.

   Oma määrittelyni liittyykin tähän uudempaan tapaan ja käsittää fasismin ylemmältä taholta tulevana ihmisen vapauden ja oikeuksien säätelijänä ennen kaikkea, kun estetään ihmistä harjoittamasta vapaata ilmaisua. Siinä jotkut piirit katsovat oikeudekseen määrittää lain ulkopuolella uusia normeja ja "lakeja".

   Meillä on jo laki sanan- ja puheenvapauden rajoista: herjaaminen ja solvaaminen on rikos ja täten rangaistavaa. Emme tarvitse mitään ylempää elintä sanomaan, mitä saa sanoa ja mitä ei - kun meillä kerran on jo laki.

   Sellainen on vapaa ja demokraattinen yhteiskunta, jossa saa sanoa toisin ja jossa saa esittää typeriäkin mielipiteitä. Jos näihin halutaan puuttua, se on silkkaa fasismia.

   Poista
  10. Puhut asioiden sivusta mutta ei aihetta enempään.

   Poista
  11. Mankemang: "Puheenjohtaja Halla-ahon sietäisi pyytää poliisilta anteeksi puheitaan."

   Miten tämä liittyy Porvooseen?

   Miten Mäenpään puheiden tutkinta liittyy Porvooseen?

   Poista
 20. Poliisi otti Porvoon ampujat kiinni 20 tunnissa, loistavasti toimittu.
  Poliisin tehtävänä ei ole toimia jokaisen persun tietotoimistona, josko tekijänä olisi eksoottinen vihattava, että pääsis öyhöttämään.

  Tässä tapauksessa poliisi pystyi seuraamaan tekijöitä teleurkinnalla, eikä epäiltyjen tekijöiden kuvien julkistamisesta, olisi ollut mitään hyötyä, jopa päinvastoin.

  Kyllä ne nimet ja naamakuvat julkaistaan viranomaisten toimesta viimeistään tuomion jälkeen.

  Persut osoittivat taas järjettömyytensä.
  Tilanteen ollessa päällä kansansanedustaja väittää twitterissä poliisin haluavan päästä poliisien ampujan karkuun, koska tekijät ovat mamuja, ja paljon muuta samanlaista sontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästähän koko ajan oli kyse. Monet ihmiset jo lipoivat huulian että taas pääsee sanomaan että.. Mutta varokaa muut kuin persuajattelijat, kohta iskee tähän blogiin sensuuri samalla lailla kuin jos elettäisiin Pohjois-Koreassa.

   Poista
  2. Samuli, kommenttisi on käsittämätöntä vihapuhetta. Samoin Anonyymin, jopka näyttää kulkevan Mankemangin jalanjäljissä.

   En minä teitä pelkää. Pyydän vain, että etsitte vihanne kohteeksi jonkun todellisen ja oikean persun. Nyt tutkanne on villiintynyt.

   Poista
  3. Ja Anonyymi, edelleenkään en turvaa sensuuriin, mutta tietysti minä blogini härnäämisen ja häirinnän estän, jos sellaista ilmenee.

   Poista
  4. Samulin kirjoitus on totta.

   Poista
  5. Samulin kirjoitus on käsittämätön, koska se on väärässä paikassa. Sen kontekstina pitäisi olla suomi24, Takku tai Hommafoorum.

   Tässä keskustelussa ei yksikään kirjoittaja ole maininnut maahanmuuttajia oletettuina tekijöinä eikä ole maininnut persuja. Minusta veljesten teko voisi olla Jukolan Jussin teko. Voisin kuvitella romaanin, jossa veljekset siirretään nykyaikaan ja tällainen linja olisi silloin todennäköinen - syrjäytyjien tarina.
   '
   Älkää siis kantako tänne öyhötyskirjoituksianne ja persukirjoituksianne, ne eivät kiinnosta. Viekää ne oikeisiin konteksteihin. Ja - opetelkaa ymmärtämään lukemanne. Se pätee koko blogiini. Hakekaa parempaa luettavaa, jos koko ajan tökkii.

   Poista
  6. Lisään sen verran, että olin tuota kommenttia kirjoittaessani perin kyllästynyt jatkuvaan pommitukseen - Anonyymi ja joku toinen monen keskustelun aikana, joten luin Samulin kommentin yksinkertaisesti väärin tunnekuohun vallassa. Otin sen itseeni kohdistuvana, koska meikäläiseen lätkitään niin paljon korttileimoja juuri siltä taholta, joista sain tarpeekseni. Pyydän itsekin Samuli sinulta anteeksi väärinymmärrystäni. Se pohjasi myös siihen yhteen vanhempaan tuliseen kommnettiin, aiemmin, luulen.

   Joten rauha taloon ja tästä eteenpäin.

   Poista
 21. Iines, en minä väittänyt sinun noin ajattelevan. Puhuin persuaktiiveista ja kansanedustajista.
  Ehkä kirjoitin väärään paikkaan, mutta vihapuhetta tuossa ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, Samuli. Alan vaan väsyä jatkuvaan kiusaamiseen ja haukkumiseen, jossa ei pysytä asiassa, vaan käydään persoonankin kimppuun. Lyödään leimoja ja koetetaan selkeästi motittaa ja kalvaa, ei keskustella.

   Poista
 22. Olen kirjoittanut välillä liian kärkevästi ja joskus menettänyt malttini. Myönnän ja pahoittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden tulisen kommentin muistan, koska ihmettelin sen sävyä. Muuta en muista. Sanonhan minäkin joskus provosoivasti, jotta saisin keskustelua aikaiseksi.

   Taitoa tämä kirjoittelu somessa vaatii. Koetetaan oppia puolin ja toisin.

   Poista
 23. Minä vedin herneet äsken nenääni, kun A-studion ensimmäisenä aiheena oli E-urheilu. Kaikkea sitä keksitäänkin millä viedään ihmisten rahat ja terveys. On hyvin osattu sumuttaa väkivältapelien pelaaminen kaunistelemalla se urheilukilpailuiksi.
  Miksi televisiokanava, joka pyörii veromarkoillamme "mainostaa" näitä väkivaltaisia videopelipeli-urheilukisoja, joita sponsoroi mm. suuri maailmanlaajuinen limufirma ja autoyritys.
  Mitä ainutlaatuisen elämän tuhlausta pelata jotakin tappopelejä. Ahneet rahankerääjät ovat keksineet loistavat bisnekset väkivaltapeleillä.
  Eipä ihme, aseilla paaukuttelu ja kaikenlainen järjetön digiajanviete tekee ihmisistä passivisia ruyduntuijottajia. Koukkuun jääneitä ei kohta digiruutujen ulkopuolinen elämä kiinnosta. No, kaikki tyhmyyden ylistäjä- päättäjät vastatkoon teoistaan tulevaisuudessa peli- yms. digiriippuvuuksiin sairastuneista.
  On käsittämätöntä miten kritiikittömästi kaikki älyttömyydet saadaan kansalaisille ja päättäjille myytyä.

  VastaaPoista
 24. Eilen kuulin uutisista uudesta suomalaisesta kymmenien miljoonien eurojen pelistä, joka on vuoden kulttuurituote. Siitä näytettiin pitkähkö pätkä. Sen ainoa sisältö oli naishamo, joka ampui koko ajan, liikkui ja ampui, ampui ja liikkui, liikkui ja amp...

  On varmaan jotain, mitä en oivalla, mutta visuaalinen näkymä sillä kohdin oli synkkä maisema, vain laatikkomaisia taloja, ei muotoja, ei värejä, ei valoa.

  Jos se on tuota koko ajan, ja lapsi pelaa sitä parikin tuntias putkeen, hänen aivoissaan täytyy tapahtua jotain ikävänpuoleista.

  Olen varmaan käsittänyt pelin väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa visuaalista kuvaa tuosta vuoden kulttuurituotteesta.

   Poista
  2. Sairasta, niin sairasta ja järkyttävää! En lakkaa ihmettelemästä mikä näiden perimmäiden tarkoitus on?
   Eivätkö edes vahhemmat saa estettyä lakialotteella moista "paskaviihdettä". Valmistajat hykertelevät käsiään ja keräävät miljoonia huiputtamalla ja koukuttamalla heikkoja ja hölmöjä onnettomia.

   Poista
  3. En tuomitse pelejä, kunhan oudoksun niiden visuaalista synkkää ja teknisen kulmikasta ilmettä, ihan kuin maailma olisi vain suorakaiteita, joiden välissä oliot tanssahtelevat ainoana päämääränään ampua kaikkea mikä liikkuu.

   Käsitykseni voi olla täysin väärä, sillä en tunne pelien sisäistä maailmaa enkä pelien motiivia. Motiivina voi olla toki vaikka tappaa paha maailmasta tai kaikki ilmastoa saastuttavat olmit.

   Itsekin pelaan joitakin tietokonepelejä, kuten vaikka erästä värikästä kiinalaista palapeliä ja sen eri versioita ja vaikkapa tabletilta Candy Crushia, joka on mainio ja simppeli - mutta vaikeakin - lepuuttajapeli.

   Poista
  4. Nykyään monissa mainoksissakin "otetaan haltuun" vaikkapa hiivatulehdus tai muu omaan itseen liittyvä asia, kehon hallinta. Asetetaan oma itse toimijaksi, joka fyysisellä voimalla hallitsee ongelmat ja ratkaisee ne.

   Miellän tällaisen mainonnan juuren pelimaailmaan, jossa tilanteet otetaan haltuun.

   Poista
 25. Länsi-naapuri uutisia kuullessa eivät kaikki kotimauttensa kauheuksista ja sodista "pelastetut" taida suurta avosydämistä sveea-mammaa kunnioittaa.
  Jatkaako raaka jengien ja alamaailman väkivalta kasvuaan ennen niin esimerkillisessä ja hyvinvoivassa länsi-naapurissamme?
  Entä milloin se on meilläkin hallitsematonta?
  Onko kasvava rikollisuus seurausta ja "palkkio"suuresta suvaitsevaisuudesta vai ylleismaailmallisesta arvottomuudesta ja välinpitämättömyydestä? Mikä osuus digivehkeillä ja niiden opetuksilla on asiaan?
  No, suvaittaan lisää. Annetaan vapaat kädet ja oikeudet kaikille tuhota itsensä miten taitaa ja haluaa ja siinä sivussa myös muita, (jopa yhteiskuntien turvallisuuden) tielle osuvia.
  Eikö olekin (vai onko ?) ihanaa elää vapaana liberaalissa demokratiassa, kapitalistisessa maailmassa, jossa aseet jakavat oikeutta ja turvamlisuudentunnetta niin kaduilla kuin asevarusteluissakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä länsinaapurissa jatkuu anrkistinen meininki kaduilla. Malmössä ammuttiin juuri nainen, joka kantoi lasta sylissä. Samassa uutisessa kerrottiin jostain auton polttamisesta. Tänä aamuna luin Hesarista, että poliisia soitetaan paikalle, jotta saadaan virkavalta tähtäimeen - ja sitten alkaa kivitys. On myös kokonaan no-go-alueita, joille poliisillakaan ei riitä uskallus mennä.

   Surullisinta on Ruotsin koulutilanne. Opettajia ei saada kouluihin, lapsille on järjestetty lähinnä viihdettä. Aika kuvaava on toimittaja Kirsi Heikelin kolumni, jossa hän kuvaa lastensa koulunaloitusta Ruotsissa. Kolumnista saa myös kuvan siitä, että Heikel ei taida täysin tajuta, mitä lapsilla on edessä. Unelmat onnesta elävät.

   Poista
  2. Tulevaisuus näyttää, millaisia aikuisia naapurin peruskouluista yms. yhteiskunnallisista oloista kasvaa ja kehittyy. Liian hajanaiselta ja lepsulta ensiopetus siellä kolumnin perusteella näyttää. No jos lapset viihtyvät ja vielä oppivatkin jotakin, niin ok.

   Poista
  3. Kolumnista ilmenee, että Heikel sulkee korvansa paikalla asuvien naapureiden koulukritiikiltä kokonaan. Tarkka lukija löytää kyllä kuvauksen koulun hengestä diskomusan täyttämän 700 oppilaan koulun avajaiskuvauksestakin.

   Heikel kirjoittaa mm. näin: "Kaikki pojat tulevat välittömästi lapsemme luo, yksi taputtaa häntä olkapäälle. Poikamme näyttää onnelliselta. En voi olla miettimättä, olisiko ryhmään pääsy ollut näin salamannopeaa Suomessa. Riippuu varmasti paikasta.

   Ajatukseni vaeltaa. Vaikka oppimistulokset huolestuttavat, koulussa ei kuitenkaan ole kyse vain tiedosta. Entä jos lapsemme saavat osakseen ystävällisyyttä, ystäviä, itsetuntoa, rohkeutta, luovuutta? Sehän on valtavasti. Sehän olisi hienoa."

   Jokin tuo Heikelin artikkelista mieleeni taannoisen Maria Pettersonin artikkelin Malmöstä.

   Poista
  4. Villin lännen paluulta vaikuttaa!

   Poista
  5. Jos Maria P:ltä kysyisi, niin ei Malmössä ketään lasta kantavaa naista ole toissapäivänä ammuttu, eikä ainakaan siksi, että tämä luopio todisti maanmiehiään vastaan oikeudessa.

   Eikä takuulla juuria äsken Tukholman lähellä Vällingbyssakaan naista ammutta asuntoonsa ikkunan läpi! Tiedän sen siitä, että olin siellä vuosia sitten töissä! Ihan rauhallinen paikka.

   Hesarikin on alkanut lipsua ja väittää tänään, että Tukholmassa muka olisi joitain ihme no-go-paikkoja, joihin poliisi ei uskalla mennä!

   Härregyyd mitä solvausta! Ei se paikasta kiinni ole, vaan siitä että ruotsalaiset poliisit ovat neitejä!

   Poista
  6. Nämä no-go -alueet Ruotsissa ovat uskomattomia. Että poliisi on luovuttanut ja jengit ottaneet vallan. Toivottavasti Suomessa ei mennä perässä. Ruotsissahan on poliiseja valtava määrä, mutta ei määrä ole auttanut Ruotsin katastrofaaliseen tilanteeseen.

   Ehkä Kirsi Heikeliltä saadaa jatkossa lisää herttaisia kolumneja, hänhän on Ylen uusi Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja, joka asuu nyt perheineen Ruotsissa.

   Poista
  7. Näiden heikelien ja petterssonien logiikka minua huvittaa: pistäydytään jossakin ja sitten julistetaan, että valetta kaikki, ei siellä mitään ole.

   Samalla logiikalla voin vakuuttaa, ettei ainakaan Hesassa mitään rasismia tai naisvihaa tai vihapuhetta ole: liikun täällä päivittäin, enkä kertaakaan ole sellaiseen törmännyt!

   Puhumattakaan, että ulkomaalaisia tai maahanmuuttajia tai vieraskielisiä - tai naisia - syrjittäisiin työssä tai sen haussa. Olen ollut vuosikymmeniä erilaisissa hommissa Suomessa ja Ruotsissa, enkä ole ikinä sellaista havainnut.

   Heikel-Pettersson-postulaatin mukaan asia on oikeaksi todistettu. Piste.

   Poista
 26. Pardon, kiire on taas tekstini kanssa ollut, kun näpytysvirheitä vilisee. Kukaanhan ei lohdutuksekseni ole täydellinen. :)

  VastaaPoista
 27. Mielikuvitus-näkemyksiä: Onkohan Porvoosta alkaneella takaa-ajetuilla tarkoitus päästä talveksi hotellioloihin ja ilmaiseen ylöspitoon. Saattahan "hotellissa" tavata myös heimoveljiä, joille voi viedä vaikkapa vapaudesta tärkeitä viestejä. Hyvä ja turvallisempi piilopaikka vankila lienee heille, joiden henki saattaa kaltereiden ulkopuolella olla hiuskarvan varassa, varsinkin järjestäytyneeseen rikollisuuteen sotkeutuneilla. Kuinkakohan paljon "rikollisuus" maksaa yhteiskunnille ja veronmaksajille kaikkinensa? Kiven sisään joutuneethan osaavat härskisti vaatia tyydyttäviä palveluita lepolomallaan ihmisoikeuksiinsa vedoten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapaus on vielä käsittämätön. Ehkäpä ajan kanssa selviää veljesten motiivi. Pelkkä poliisiviha kai harvoin aiheuttaa sen, että ihminen riskeeraa koko elämänsä murhan vuoksi.

   Poista
  2. Leonoora, meillä rikollisuus ei maksa paljon. Tuomiot ovat lyhyitä ja elinkautisestakin pääsee jo muutaman vuoden kuluttua eheytettynä takaisin elämään.

   Poista
 28. Heh heh, eli me maksamme siis mielellämme poikien kuin tyttöjenkin lain ulkopuoliset jännittävät harrastulkset. Töitähän lainrikkojat tarjoavat suurelle määrälle erilaisissa tehtävissä. Yhteiskunnan palkkalistoilla olevat, heidänkin palkkansa me veromarkoillamme yhteisestä kukkarosta rahoitamme.

  VastaaPoista
 29. Suomen vapaa lehdistö ei ole veljesten kuvia julkaissut, Ruotsissa sen tekivät. Ulkonäöllisillä perusteilla veikkaan vanhemman nimen olevan Leonid ja se nuorempi on Vladimir. Sukunimi on luultavasti Paskov.

  VastaaPoista
 30. Ei kauas heittänyt minun arvioni. Olin varma, että veljekset ovat virolaisia.

  Jos miehet saavat "jopa 15 vuotta", niin kuin lehdessä luki, hehän hyvinkäyttäytyvinä poikina ovat ulkona istuttuaan puolet tuosta.

  VastaaPoista
 31. Arvioni oli vain ulkonäöllisillä perusteilla. Yhtä hyvin voivat olla Geegomil ja Gurban Ibrahimovic tai Raivola ja Toivola Rysäpöksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä valokuviin perustuivat minunkin oletukseni, mutta myös organisoidun tuntuiseen tekotapaan. Kauniskasvoisia suomalaispoikia.

   Poista
  2. Onko selvää, etteivät sittenkin ole muslimeja?

   Poista
  3. Kyllä minä vielä vähän epäilen, että muslimeja ovat...

   Poista
  4. Äkkiäkös sisäministeri nimet vaihto Granholmeiksi.
   Poista
  5. Jaa, eikö Granholm-niminen voi olla muslimi? Tai ainakin tapa-muslimi?

   Poista
  6. Tottakai voi ja kuulemma Porvoon puolessa kaikki Granholmit ovatkin! Ja ne puhuu ruotsia. Kumoa niiden motiivit saatais selville.

   Poista
  7. Nyt minä vasta epäilenkin, kun näin nämä komistukset, heitä muslimeiksi - vähintäänkin salamuslimeiksi.

   Noin hyvinhoidettuja, parturoituja, puuteroituja ja trimmattuja uroksia ei tähän asti ole tullut kuin lähi-idästä!

   Poista
 32. Minulla oli tässä hetken aikaa tietoteknisiä ongelmia. Mozilla Firefox meni jotenkin rikki, juutuubia ei voinut kuunnella, kun pätki koko ajan, muidenkin sivujen lataukset tökkivät. Vähemmästäkin on ihmisiä passitettu mielisairaalan suljetulle osastolle.

  Poistin koko Firefoxin ja latasin sen uudelleen.

  Puhelimellani en ole aikoihin voinut kirjautua rikuriemuksi, enkä siis tänne kommentoida, kun blogger ei sitä hyväksy puhelimeni ollessa täysin eri nimisen hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimella en minäkään tätä nykyä pääse kirjautumaan blogini kommentteihin. Myöskään anonyymia kommentointia puhelimeni ei salli - kuten ei siis tablettikaan. Blogger on tietoinen viasta, mutta ei mitenkään kommentoi sitä saati korjaa mobiiliyhteyksiään.

   Poista
 33. Yhteiskuntaan sopeutumattomien, vähälahjaisille entisille kansanedustajille myönnettävän sopeutumisrahan nauttijoita, entisten kansanedustajien joukossa on mm. Jari Lindström.

  Yksinään hän varmaankin pohdiskelee: "mie en koskaan ole soveltunu työntekoon, se ei vain sovi vartalolleni. Puistattaa sellainen ajatus työnteosta. Sen vuoksi jo nuorena hakeuduin luottamusmieheksi, päivät meni mukavasti pullakahveja juoden ja paskaa hölistessä. Ai kun on nyt kivvoo, nukun puolille päiville ja iltaisin käyn vähän kaupoilla, raha-asiat kun ovat hienosti! - YÄK, minä mihkään töihin sovellu, hyvin menee, mutta menköön!"

  VastaaPoista
 34. Onko vika siinä, että entinen edustaja nostaa sopeutumisrahaa? Minusta ei, ja minäkin nostaisin, jos voisin ja muuta työtä ei olisi.

  Vika on järjestelmässä. Onko muissa ammateissa sopeutumisrahaa, kun työ loppuu?

  Kansanedustajat ovat jo ehtineet nostaa omia palkkojaan ja vähentää työtään palkkaamalla ennätysmäisen joukon valtiosihteereitä ja avustajia vaalipudokkaista. Moraali?

  VastaaPoista
 35. Järjestelmät ovat järjestelmiä, mutta järjestelmillä on tekijänsä. Ikäni olen töitä tehnyt, mutta se saatanan kyykytys tytöttömiä kohtaan on käynyt luontoni päälle. Lindströn palakoon helvetin tulessa.

  VastaaPoista
 36. No, nythän hallitus vaihtui, joten peukut pystyyn. Rahaa ainakin tulee ovista ja ikkunoista eri kohteisiin, joten pakkohan tässä on hyvin käydä. Kikyt ja aktiivimallit pois ja sote uuteen uskoon. Ilmasto puhtaaksi, lapset laitoksiin ja vanhuksille kuivat vaipat.

  Eiköhän se siitä.

  VastaaPoista
 37. Elä ny Iines viitti, Rinteen hallitus on jatkumossa "samaa skeidaa". Valta hallituksilta on pääosin jo ajat sitten lähtenyt, nykyään palvellaan vain suurta kansainvälistä markkinataloutta. Kaikki on niin läpikotaisin hintakilpailtu, ja edelleen kilpaillaan, että palveluiden tilaaja on maksavinaan ja tekijä tekevinään.

  Lindström vain erottui erityisellä huonouden huonouden, surkeuden surkeuden, laiskuuuden laiskuuden, pönttöpäisyydellään.

  VastaaPoista
 38. Siis, eiköhän se ole jo nyt. Harvoin on uusi hallitus ollut niin populistinen kuin Rinteen hallitus. Missä vaan vikaa on, sinne ratsastaa alan ministeri vannomaan, että nyt tulee lisää hoitajaa/ poliisia/ vappusatasia/ miljuunia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos muuten lapsia kasvatettaisiin tällaisella positiivisella populismivolyymilla, niin niistä tulisi karseita gargantuloita. Kita auki ne odottaisivat, että ne ruokittaisiin niille sijoilleen niiden itse evääkään väräyttämättä muuta kuin viihteen ja bileiden suuntaan.

   Poista
 39. Heh, vissiin Uuninpankkopoika lähti kavereistani, kun Rinteen valehtelua vappusatasista tölväisin oikein kunnolla. Välillä osaan sanoa oikein ilkeästi ja tunnepa jopa omaavani sellaiseen erityislahjakkuutta. Noh, ei se mitään, kaupunginhallituksemme entisen puheenjohtajan, demarin, sain juuri kaverikseni Hänet olen oikeasti tuntenut ja arvostan häntä suuresti, tuki minua, kun olin hyvin nuori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunipoika ratkeaa kohta ehdottomuuteensa ja aggressioonsa. Hän on varmaan joskus myös oikealla asialla, mutta ei noilla keinoin ja tuommoisella vihapuheella, ei pojat.

   Poista
  2. Minäkin kaipaisin sellaista Uuninpankko-poikaa, joka oikeasti yrittäisi ottaa asioista selvää ja katsoa mikä on totuus ja missä määrin - yleensähän se ei ole joko-tai vaan sekä-että.

   Mutta en enää jaksa lukea julistusta, jossa totuus tiedetään etukäteen ja vasta-argumentit kielletään. Ei se ole sen fiksumpaa, törähtää se kummasta ääripäästä tahansa.

   Poista
  3. On päivänselvää, että jos blogikeskusteluissa syytää ilmoille vain aggressiivisia ja puolueellisia syytöksiä antamatta koskaan puolustukselle puheenvuoroa, ei se mitään keskustelua saati juridiikkaa ole.

   Juristina hänen tulisi ymmärtää tämä ja kuunnella myös vastakkaisia näkemyksiä - usein mainitsemansa paskan voi heittää kommenteista pois, mutta ei kaikki nyt voi paskaa olla, mikä on eri mieltä. Näin hän olisi uskottavampi.

   Poista
 40. Facebook on kyllä hyvä väline. Tilasin juuri yhdeltä runoilijalta, kirjailijalta, proosakirjansa, hotsittaa se lukea. Tilasin kaksi kappaletta, annan sen toisen jollekin toiselle kiinnostuneelle. Lupasi heti pistää postiin, maksun hoidan tilinumerolleen, kun sen lähetyksen mukana saan. Reilu meininki, ihailen tapaansa hoitaa asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit nyt vaan maininnut vähän nimiä!

   Itse luen juuri Janne Saarikiven suomen kieli -kirjaa. Se on yllättävän painava lukea. Minun ainakin pitää miettiä melkein jokaisen kappaleen kohdalla, että mitä siinä nyt olikaan. Taustoja on niin paljon, ja paljon sellaista, mitä en ennen tiennyt. Teos ei ole älyllisesti sujuva, vaan niin latautunut, että purkaminen kestää.

   Tämä ei ollut haukkumista, vaan ihan henkilökohtainen lukukokemus kirjan alusta.

   Poista
  2. En minä arvaa oikein nimiä laittaa, kun en tiedä, kuinka kukakin siihen suhtautuu. Turkulaisen Tapani Kinnusen kirjan minä kyllä lukisin mielelläni.

   Janne Saarikiveen tutustuminen on minulta toistaiseksi jäänyt väliin, tunnen ja tiedän itseni vanhaksi ja väsyneeksi.

   Poista
  3. Ensin ajattelin, että tarkoitit Lopotti-Kinnusta ja erehdyit vain nimestä. Tiedän kyllä miehen, mutta muistaakseni en ole lukenut häneltä kuin joitakin runoja.

   Poista
  4. Runoilija on, ja hyvä kirjoittaja, Lopotista en ole kuullutkaan ennen tätä.

   Poista
 41. Yksi oikeista kavereistanikin hermostui vappusatasista ilkkumisista, lähetti jotain vittuilua. Vastasin: "niin, ja neuvostoliitto oli hyvä maa, ainakin Leonid Breznevin aikana!" - Välimme ovat sittemmin normalisoituneet, juttelemme toistemme kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, uskon ja tiedänkin, että osaat ivaamisen ja sarkasmin taidon. Parhaimmillasi olet mielestäni blogisi jutuissa, koska niissä on myös lämmintä huumoria. Esimerkiksi viimeinen juttusi on kerrassaan mainio. Meinasin kehua kauheasti, mutten sitten mielistelyn pelossa kehdannutkaan.

   Poista
  2. Vanha ja väsynyt äijä saa niin vähän kiitoksia mistään, etten minä enää pienistä kehumisista mene piloille.

   Juuri otin pesukoneesta uniformuni, neljät kappaleet Levis-farkkuja. Viidennet minulla on jalassani. - Tai noh, tossa tuolilla vieressäni ovat, kalsareillani näitä kirjoittelen. Samalla pientä kalsarikänniä tavoittelen, huomenna vasta iltaan töihin. Kolmeen viimeiseen viikkoon 164 tuntia töitä, kyllä sillä muutaman ählämin Ipadit vuositasolla maksaa.

   Poista
  3. Ai jumankauta, että osui nauruhermoon Hyvinkään kommunistin, Hyvinkään Veitsin postaus.

   Vihruttaa sekoomuksellisesti.

   JA MAAILMA PELASTUU!

   Poista
  4. Ählämeille ja afrikkalaisille kauheesti terkkuja, voinko tehda myös jotain muuta hyväksenne?

   PS. Älkää hukuttako niitä lapsianne Välimereen, vaikka Ipadit kuinka houkuttelisivat!

   Poista
  5. Rasismista minä aina hermostun. Somalit ovat aina yhtä hyviä kuin ihmiset, tekevät työtä ja ovat yhteiskunnalle hyödyksi kuin vain somalit osaavat!

   Poista
  6. Riku, Riku, nyt menet Husun tasoiseen sanastoon ja kielenkäyttöön! Malttia! Sinä olet ihan eri tasoa kielenkäytössä, pidä siis tasosta kiinni.

   Poista
  7. Mulla mitään tasoja ole, eikä ole Husullakaan, körnästä pahimmallakaan.

   Poista
  8. On sulla tasot, älä yhtään vikuroi! Husu osaa hämmästyttävän heikosti uutta äidinkieltään oltuaan näin kauan jo Suomessa. Sapiskaa, ei sis. rasism.

   Poista
  9. Husua ei pidä tuomita, Husua husuttaa ja Husu tykkää ottaa kiitokset vastaan.

   Poista
  10. En tiedä, kauanko Arman Alizad on Suomessa ollut, mutta tämä mies on oppinut uuden äidinkielensä loistavasti. Muutenkin Arman on sympaattinen, en osaa kuvitella, että hän haukkuisi muita rasisteiksi.

   On kyllä vähän ihmisestä itsestäänkin kiinni, miten alkuasukkaat hänet ottavat piireihinsä. Tämä pätee kaikkialla maailmassa, kaikkiin ihmisiin.

   Poista
  11. Armani on ihan ok, vaikka välillä sylettää, kun katselee sen ohjelmia, joissa itkee, koska maailma on niin paha. - Pahempi kuin Arman Alizad, neitipossu.

   Poista
 42. Aminah Kakabahev,ruotsalainen vasemmistopuolueen naiskansanedustaja on erotettu ryhmästään.
  Kritisoinut liikaa islamisteja.

  Hulluksi menee maailma. Suomessa Vasemmistoliitto on täysin samalla tiellä. Haukkuvat uskonnostaan irtautuneita ja maallistuneita muslimeja uskonnonvapauden vastustajiksi.
  Milloin vasemmiston mielestä negatiivinen uskonnonvapaus eli oikeus luopua vanhempien uskosta lakkasi koskemasta muita kuin kristittyjä?
  Tuskin osaavat itsekään vastata tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasemmistoliitollamme on sormi tummaihoisen pyllyssä, etten sanos persessä, silleen se politiikka hoituu. Vihrut antaa sille, kenen tekee mieli.

   Poista
  2. Ei perässä enää pysy, kun tätäkin Ruotsin tilannetta lukee. Ihan kuin kaikki heittäisi häränpyllyä! Se mikä oli juuri totta, on korvautunut uudella totuudella. Pitäisiköhän hypätä sivuraiteelle ja olla välittämättä mistään mitään?

   Poista
 43. Luen nyt: Zana Muhsen ja Andrew Crofts, Lupaus vapaudesta.
  Kuuntelen nyt: Serafien siivouslaulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties luit jo aiemmin tilanteen aiemmet versiot, ns. äidin tarinan, Miriam Alin Lasteni tähden ja Zana Muhsenin Myydyn - koulutytöt orjina Jemenissä. Kaikki kirjat ilmestyivät 1990-luvulla.

   Ja vieläkään tilanne arabimaissa ei ole naisen vapauden osalta edistynyt, vaikka kaikki tiedämme. Sallimme orjuutuksen myös silmiemme alla, suljemme vain silmämme ja suvaitsemme..

   Poista
  2. Jeap.

   Kolmas kirja kertoo kuinka ammattimiehillekin on asia selvä.

   Poista
 44. Kiva kun riita tuoksuu ja hampaat narskaa, kotoisaa..

  Se selvittää pikku sapetukset ja raikastaa blogin ilmapiirin.

  Mankemang pitää siis vegaania maukkaampana kuin pultsaria. En yllä samaan.

  Ääh.. Ineksen kruunajaiset hittovie ja himputti! Äyskäisi hoviherra kun kysyin eikö vaikeampaa ja kenkumpaa työtä millään löytynyt.

  Leonoora on aina asiansa osaava Jellonaleidi. Nyttemmin ei enää leijonatarten anneta popsia oraviakaan, saati sitten gepardinpentuja ja apinaorkesterinkin harjoitukset ovat kaiketi Aarniometsän suojissa...

  Anonyymin katsanto poistaa kuonan haponkestävästä saumasta, oikein. Pintakäsittelyä ei pidä jättää.

  Ei fuskua. Ordnung muss sein!

  Riku. Vain levännyt mieli on virkeä. Rentous on voimaa. Käypä tanssien hautojen yli ja lähde luontoa morjestamaan. Siellä jo Halli haukkuu ja Otso kummeksuen kuulostelee. Sinne ei valepuhe kiiri eikä kauna suon yli kanna.

  Kaikki muut rusoposket ja herrantertut: peljättäviksi ryhtykäät! Tappelemaan tänne on tultu. Ja muutenkin...

  Blues från Dubrownik!
  Skyddsrumsboogie!

  En rygg och en vandringsman, tada-tiidat-tada-ta-dida!

  Absolut toppen.

  Hyvä meidän puoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erimielisyys ei ole riitaa. Riitaan tarvitaan kaksi osapuolta, jotka molemmat riitelevät. Jos toinen osapuoli painostaa ja härnää ja valehtelee, se on perin yksipuolista.

   Poista
  2. Ei tämä niin kaksista ole sanoi onanisti elämäänsä.


   Kaisu Puuskajoki sanoi perheen dynamiikan keskeisimmät periaatteet ääneen. Riitelylle on käyttöä, ei tule pelätä reipasta kinaa ja äänen käyttöä ja monesti mököttävä hautominen on tapana. Joka ylpeilee nössöilyllään ei voi olla luotettava. Parempaa vauhtia vastavuoroisuuteen.

   Poista
 45. Hmm, luontokokemukseni jää anteeks ja tuata ,puutteelliseksi, koska siinä ei ole vitun järkeä, opettaja on tuhrinut sen tehdessään kakan housuihinsa. Hyi Saatana mikä maailmanlopu jättipökäle viiksin ja leukaparroin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuore kommentti keski-Sudanista.

   Poista
  2. Ellen pahoin ymmärrä oikein on kirjoittaja saanut opituksi kuinka jättää mahdollisuus poistaa kommenttinsa ja jotenkin uudenaikaista voi hyvin ollakin elää kuten hän.

   Saatana hänen käyttämänään tarkoittaa kirosanaa, ekspletiiviä. Shaiton on arabien sana, se vihollinen, määräinen artikkeli sisältyy itse sanaan.

   Itse Perkeleen kanssa olen aina tullut kyllä toimeen mutta nämä kesävieraat! Kuinka tämän muotoilisin.. valkoisia variksia?

   Parhaat neuvot sai.

   Poista
 46. Uu aa lienee Mikis, mutta kuka on Jari? Tervetuloa minun puolestani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UA ei olla mikis. olla eri heimo. saada nimi vanha intiaanitapa. äiti nähdä UA. heti sanoa juu ei.

   Poista
 47. Hello dear readers/friends thanks for reading this my awesome true life testimony out here, as you read i know you will find same inspiration in yourself to get quick and urgent solution to resolve marriage relationship crisis today...
  my name is Katrina from Stockholm-Sweden, My husband divorced me last 2 years, he moved in into living with another woman in same town, i cried for many days because i love my husband so much and we have a baby girl of 9 years old. I share my heart pain to a friend Mickie, she introduced me to a powerful Dr.oduduwa from tropic afrikan country who has a black magic power that erase every evil spell covering and destroying my marital destiny. My husband was under a evil spell from another woman that cause my husband to divorce me. My husband came back to me just yesterday crying that he is sorry for divorce me, he regretted and said he was not on his right senses. that is true my husband was under a evil spell from another woman because she claim that my husband dated her before getting married to me. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Oduduwa helped me solve my marriage problem. to night i have joyful dinner date with my husband. i am very happy. if anyone have similar marital problems please do yourself good to contact this great man Oduduwa for urgent help and you too will be happy at to share your success story to friends.
  Oduduwa also solve problems as following..;-
  - you want to give birth to your own baby
  - Spell to bring back your ex
  - Spell to have your Privacy in marriage
  - Spell to get marry quick (attractive to opposite sex)
  - GoodLuck spell
  - Spell to Get back Trust in your relationship
  - Spell to Stop Cheating/ Stop Lying in a relationship
  - Promotion at the office job spell
  - Spell to Get Healed of any blood disease.
  - Spell to win lotto and lottery
  - To have Strong Erection (Man-power)
  - To have long lasting Sex with your partner
  ..information is power..copy and pass on your blog and social media to save a broken marriage today.

  Contact mail message via:.. dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  WhatsApp No. message only: +79268011965

  VastaaPoista
 48. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista