13.4.2021

Nenästävetoa Nohynekin malliin


Uusimpien tietojen mukaan Husin alueella on kolme Astra Zenecaan liittyvää aivolaskimotukosepäilyä. Yksi on jopa kuollut. 

Sanonpa nyt taas jälleen kerran suorat sanat: Minusta on hävytöntä, että Astra Zeneca -rokotetta puolustellaan kansalaisille, ja kuitenkin sen käyttö rajataan vain 65 - 69-vuotiaiden ryhmään ikään kuin tämä ryhmä olisi jokin koekaniinijoukko. Ylilääkäri Hanna Nohynek opettaa  ihmisiä siitä, että kuulkaapas (idiootit), kun Astra Zeneca on parempi kuin korona, jossa tulppien riski on moninkertainen. 

Vaan miten olisi vaihtoehtona jokin muu rokote eikä se korona? Miksi koronaan sairastuminen olisi ainoa vaihtoehto niille, jotka eivät halua ottaa AZ-rokotetta, jonka ympärillä kuohuu jatkuvasti? Mitä mahtaa perustuslaki sanoa ihmisen oikeudesta valita rokote, jos vaihtoehtoja on tarjolla? Ei ihmisiä saa vetää nenästä vain, jotta saataisiin rokotustilastot kauniiksi. 

Ei voi olla niin, että Nohynekin huoli kansanterveyden kantokyvystä ja halvan rokotteen hukkaanmenosta maksatetaan ihmisten pelolla ja turvattomuuden tunteella kohun nostaneen rokotteen vuoksi. Sapiskaa kaikille Yleinen valtion ja hallituksen etu vaatii -nohynekeille. Nohynek on hyvä ja ottaa itse vaan  hallituksen kanssa AZ-rokotteen. 

Hormonilisäyksiä käyttävät monet rokotusryhmään kuuluvat mummotkin monenlaisiin alapään vajauksiin tai liikahöyrystymisiin ja muihin vaivoihin, eivät yksin viriilit hedelmällisessä iässä olevat naisoletetut turvaa niihin ehkäisytoiminnassaan. Näillä kaikillahan epäillään olevan yhteyksiä AZ-tukoksiin.

Itselläni on Pfizer-rokotus jo takana, ja kohta on sokka irti. Kampaajat on tilattuna, samoin autohuollot. Eristys päättyköön osaltani riemukkaaseen shoppailuun. Aion ottaa kaiken irti tavaratalokierroksestani. Viipyilen puutarhaosastolla, katselen vaatteita, saatan jopa kokeilla kukkamekkoa, ostan paljon kaikkea ja oikein rällään kosmetiikkaosastolla. On meinaan rahaa säästynyt koronaeristyksen aikana kotona kyyristellessä ja ikkunasta tuijotellessa. Huulipunaa ei ole tarvittu maskien takia, ei kampaajakäyntejä, ei ainuttakaan uutta rättiä. Nyt on tilit kukkeina odottamassa käyttöä.  Ettäs tämänkin tiedätte.

136 kommenttia:

  1. Saada aivoverenvuoto Astra Zenecasta on kokoluokkaa 1:100 000. Jättää ottamatta ko. rokote, riskisi sairastua todella vakavasti on IHAN TOISTA LUOKKAA! Ei tässä kukaan koekaniini ole vaan sinä propagoit nyt aivan täyttä skeidaa! Yhtä edesvastuuton olet kuin vaikkapa Hans Kristian Gaarder

    https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/4100870


    En käsitä mikset suostu käsittämään mistä on kyse? En parhaalla tahdollanikaan... Ilman rokotteita - mukaan luettuna Astra Zeneca - meillä olisi Suomessakin jo kymmenittäin sekä kuolleita että vaikeasti invalidisoituneita ihmisiä enemmän kuin mitä nyt on. Ymmärrätkö? Ja maailman mittakaavassa satojatuhansia! Tätä tarkoittaa (teille idiooteille - sananvalinta sinun) lause "hyöty on moninkertainen haittoihin verrattuna". Ei muuta!

    Virus on virus, ei eläin, niitä vastaan ei voi toimia kuin bakteereja vastaan. Koska bakteerit OVAT eläimiä.

    Iines, ota selvää ensin asioista joista puhut! Väärän tiedon levittäminen on edesvastuutonta.


    Ps. Anteeksi, mutta pakko minun on sanoa tämä mielipide. Ja näin jyrkästi. Koska sinun mielipiteesi tieteen kannalta on mätä ja LOUKKAAVA.

    VastaaPoista
  2. Mikis, mikis. Ymmärrän hyvin AZ:aan liittyvän pelon, ja aivan yhtä hyvin ymmärrän tuon aivolaskimotukoksen harvinaisuuden, ja uskon että lähes kaikki ymmärtävät. Tässä ei ole varmaan monienkaan kohdalla kyse tyhmyydestä eikä tietämättömyydestä saati rokotevastaisuudesta. Päinvastoin.

    Ihmisellä on monia irrationaaleja pelkoja, esimerkiksi pimeänpelko ja hammaslääkärin pelko. Kuitenkaan näissä ei ole mitään pelättävää, vaan niihin voi liittyä jopa hyvää ja parantavaa, kuten hammaslääkäripelossa. Eihän nykyään poraaminenkaan satu juuri ollenkaan. Silti hammasläkäri pelottaa, tai ei ole ainakaan mukavaa.

    Itselläni on pelko, että veri ei hyydy. Niinpä en pelkää hampaan vetoa pois yhtään. Pelkään vasta kotona, että veri ei hyydy ja vuodan kuiviin. Irrationaali pelko, jolla on pohja kontrollin menettämisessä. Mitä tehdä, kun tilannetta ei voi hallita? Täällä ovat lääkärit ja terveyskeskukset kiinni jo kello 16.00 joka arkipäivä, ja viikonloput kiinni. Mitä siis teet ja kenen puoleen käännyt, jos se verentulo ei lakkaa? Se on kuule, hyvä mikis, pelon ja kauhun paikka, vaikka olisi miten älykäs ja edistyksellinen tahansa.

    Minulla on tunne, että Astra Zenecaan purkautuu nyt aikuisten ja vanhemman ikäluokan katkeruus ja kauna koko koronaa kohtaan, sellaisessa puristuksessa tässä ovat tunnolliset eläneet. Valtaosa yksin kotona eristettynä lapsistaan ja ystävistään, ja jopa kauppakäynneistä ja kaikesta muusta.

    Nyt kun vapaus häämöttää rokotuksen ansiosta, tuleekin median valtaisa vyörytys rokotuksen vaaroista: veritulppa uhkaa. Rokotus kielletty vanhimmilta ja sallittu vain nuorimmille, ei kun rokotus kiellettykin nuoremmilta ja sallittu vain vanhemmille.

    Ja juuri äsken viimeisin uutinen: Husin aluella kolme aivovaltimotukosta ja yksi kuollut. Minua ainakin epäilyttää, vaikka tiedän nuo faktat ja vähän enemmänkin oikein hyvin. En ole rokotevastainen, vaan rokotemyönteinen, ja siksi välitän tästä asiasta. Oli niin tai näin, minusta ihmisellä on oikeus valita rokotteensa, jos vaihtoehtoja kerran on. Keinotekoisia ikärajoja ei usko vanha kehnokaan.

    Minusta pelkäävää ihmistä ei saa moittia.

    VastaaPoista
  3. Ei saa pelkäävää ihmistä moittia, se on vääri! Mutta ei ole oikein sekään että levittää pelkojaan ”tosiasioina”, ei niinkään saa tehdä. Kun yritän puhua "tieteellisten faktojen" puolesta - sen minkä niistä tiedän, en kovin paljoa - ei minulla muuta tarkoitusta ole kuin välittää tietoa pelon tilalle.

    Mutta kun tietää miten irrationaalista elämä voi olla, ja on, oi Iines kultakimpale, ei mikään ihme että käyttäydymme irrationaalisesti itsekin. Me itsekukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... välittää tietoa pelon tilalle ...
      po. poistaa pelkoa tuomalla esiin tosiasioita.

      No, tietysti on niinkin - kuten tämä vanha fraasi sanoo - että "tieto lisää tuskaa". Mutta mielestäni vielä pahempaa kuin tiedontuska on tosiasioista piittaamattomuus. Se jos mikään luo katasrofeja.

      Poista
    2. Niin, siis jos se olisikin noin yksinkertaista, että kaikki johtuu aina tiedon puutteesta.

      Luulen tosiaan, että valtaosa tietää tämänkin rokotusasian mittasuhteet, mutta kun tässä nostaakin päätään se sama irrationaali kohdistusefekti kuin lotossakin: jos se kuitenkin osuu minuun se tulppa/ päävoitto.

      Poista
    3. Jokatalvinen influenssa tappaa meilläkin 500 ihmistä vuodessa, vanhimmasta ja sairaimmasta päästä toki (kuten koronakin), mutta koska niitä uhreja ei lasketa päivittäin, emme pelkää emmekä välitä.

      Luin juuri jostakin, että 6 miljoonasta AZ:lla rokotetusta 6 ihmistä kuoli. Sekin on tietysti liikaa, mutta vähemmän kuin meillä tapetaan ihmisiä kuukaudessa.

      Poista

    4. Suomessa 250 000:sta rokotetusta (AZ:lla) Husin alueella kolme on saanut odottamattoman aivolaskimotukoksen, ja heistä yksi kuoli, hoidosta huolimatta. Näin kertovat päivän uutismediat.

      Tämä on tietysti sattumaa eikä mitään voida yksiselitteisesti todistaa. Ja ilman muuta suurempi todennäköisyys on kuolla koronaan.

      Poista
  4. Blogikirjoitus esittää vain kirjoittajan omia ajatuksia, tuntemuksia. Ne voivat olla vääriäkin, mutta sellaisenakin ne kuvastavat jotakin.

    Minä saan mielestäni ilmaista sen, että minua ärsyttää se, miten Hanna Nohynek puhuu vain AZ:n hyödyistä isossa kuvassa. Hän ei näe yksittäistä kohusta hämmentynyttä ihmistä, joka pelkää veritulppaa, vaikka tietää sen olevan epätodennäköistä. Hän ei tajua, että rokotuksen jälkeinen pari-kolmeviikkoinen voi olla jollekulle herkälle ihmiselle yhtä helvettiä, kun tämä tarkkailee jokaista mustelmaansa ja turvotustaan, että pitääkö nyt soittaa ambulanssi.

    Tämä pelkotila näyttää nyt vallanneen ihmiset, kaikesta tiedosta huolimatta. Se on siis irrationaalia koko koronatilanteen laukaisemaa pelkoa. Näin sen itse tulkitsen. Mielestäni pelko on otettava huomioon, sillä pelolla on monenlaisia haitallisia terveysvaikutuksia. Toivoisin, että nämä Nohynekin kaltaiset ison kuvan esittäjät näkisivät joskus ihmisen yksilönä, jonka pelkoa ei voi kokonaan mitätöidä.

    AZ-pelossa on samaa huuhaata luin lottoamisessa ja pelaamisessa: veritulpan tai lottovoiton osuminen juuri minuun on yhtä harvinaista kuin salamanisku ihmiseen. Silti pelätään ja pelataan.

    VastaaPoista
  5. Järki vai tunne on kysymys, jota ei oikeastaan voi esittää. Ei ole toista ilman toista ja tunne tulee aina ennen järkeä. Näin olen lukemani ymmärtänyt, kun olen pohtinut ollako tunne- vai järki-ihminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on sellainen tunne, että olen järki-ihminen, mutta kun oikein järkeilen asiaa joka kantilta paljastunkin tunneihmiseksi.

      Poista
    2. Onkohan se niin, että ihminen on kumpaakin. Toisissa asioissa järki määrää, joissain tunne ohjaa, vaikka viisaampaa olisi pelkästään järkeillä. Ihmisellä on heikot kohtansa.

      Poista
    3. Olen ensi sijassa tunneihminen, mutta järkeilyn jälkeen saatan muuttua järki-ihmiseksi.
      Että molempi parempi tilanteesta ja asiasta riippuen.

      Niin se menee, että mikä ajattelutapa kullekin on ominaista. Se on hyväkin, että ihmiset ajattelevat eri tavoin, kunhan sopu säilyy.

      Poista
  6. Ensimmäiset isorokon rokotteet olivat semmoisia että 10stä rokotetusta 7 kuoli itse rokotteeseen. MUTTA... jos ketään EI olisi rokotettu, kaikki 10 olisivat kuolleet. - Nykyisin isorokko, kiitos rokotteiden (siis hieman tehokkaimpien kuin noiden alkuaikojen!) isorokko on hävitettu koko maapallolta pois.

    Viruksia on miljoonia erilaisia mutta onneksi ovat varsin spesifistisiä, tiettyihin eliöihin (eläimet/kasvit) erikoistuneita. Suurimmalla osasta niistä ole mitään haittaa tälle isäntäeläimelle, tai kasville; joskus on jopa hyötyä. Hyvinkin paljoa hyötyä. Vaarallisimpia ovat nämä jotka tulevat jonkun toisen eläimen kautta toiseen eläimeen - esimerkiksi lepakosta ihmiseen - silloin ne saattavat muuntua hyvinkin holtittomasti ilkeiksi. TODELLA ilkeiksi, kuten rabies.

    Viruksista emme ikinä pääse eroon. "Te voiton saitte. Teill on valta nyt,
    siis minun tehkää, miten miellyttää.
    Mut virus ennen mua syntynyt,
    myös jälkeheni jää.
    "
    Rokotteet ovat ainoa keinomme taistella Niitä vastaan, influenssien kanssa tulemme toimeen vaikka vuosittain suomessakin "flunssaan" kuolee kymmenittäin vanhuksia. Mutta ei siitä kannata numeroo tehdä. Nimittäin jos näitä kausirokotuksia EI OLISI, kuolisi paljon useampi. Viruksien ylivaltaa vastaan on se tosiasia, että mitä tappavampi virus, sen vaikeampi sen on levitä, koska isäntäeäimen kuollessa tuo viruskin kuole...

    Ps. Ebola-virus on kai karmein tapa kuolla, siinä ihminen tuskissaan yrittää oksentaa sisuskalunsa ulos. Mutta siinäkin vain melkein onnistuu. (hyi hitto)

    VastaaPoista
  7. Tunneihmisiähän me olemme kaikki, Ripranie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, Mikis, se vähän riippuu siitäkin miten tuon termin tunneihminen ajattelee tai ymmärtää.

      Ne "pipipäät", jotka tekevät yhtä sun toista omituista, kiellettyäkin, niin ovatko he antaneet tunteen voittaa. Voisin epäillä näin käyneenkin.

      Poista
    2. Minusta holtittomuus ei kuulu tunneihmiseen.

      Poista
    3. Onpa sinulla ylevä ajatus.
      Minusta holtittomuus kuuluu keneen tahansa ihmiseen. On se toivottavaa tai ei.

      Poista
    4. Niin mutta tarkoitin sitä että "ei määräävänä ominaisuutena". Me ollaan mitä tahansa jos siitä on hyötyä meille, tai pakko. Ihminen on hyvin sopeutuvainen eläin. Ihan varmasti meistä nykyhumanisteista n. 90% olisi natsisaksassa suostunut keskitysleirien vartijoiksi. Ainakin jos olisi ollut pakko. - Sivistys on kovin ohut kuori ihmisen päällä, se rapisee helposti pois.

      Poista
    5. Toki vakavat poikkeusolot voivat saada ihmisen toimimaan ei määräävien ominaisuuksiensa mukaan.
      Niinhän sodassakin on, että tapa tai tule tapetuksi.
      En usko kuitenkaan sen tekevän ihmistä onnelliseksi, jos joutuu toimimaan vastoin tahtoaan.
      Mutta se on jo toinen juttu.

      Poista
  8. Rokotteet ovat hyvästä. Kannatan rokottamista ja pidän rokotevastaisuutta typeryytenä. Hämmästyin, kun luin erään ministerin rokotevastaisuudesta vanhan kirjoituksen. Otan mielelläni vaikka kaksi rokotusta.

    AZ-pelkoa ei saa kuitenkaan sotkea rokotevastaisuuteen. Se on rokotemyönteisyyttä, ja siinä ihminen nimenomaan haluaa tulla rokotetuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme samaa mieltä kaikesta, Iines kaunis. (huom! viimeinen sivulause ei – toivon niin - aiheuta #metoota!)

      Rokottaminen on sitä että ihmiseen tahallisesti tungetaan sitä sairautta josta häntä yritetään varjella. Sitten piikittäjät tanssivat potilaan ympärillä ja hokevat "immuniteetti, immuniteetti". Ja samaan aikaan jossain muualla asiantuntijat heittävät tikkaa... välillä osuvat 6seen, välillä 9siin. Välillä tikka lentää koko taulun ohi. Mutta aamulla kun avaa radion, siellä heleä ääni sanoo "Hyvää huomenta kansalaiset, medbörjare. Valtakunnassa kaikki hyvin".

      Nii'i.

      Poista
  9. Äläs nyt, juuri seitsemän uutisissa Ripsa Koskinen-Papunen sanoi, että Johnson & Johnson (tms.) rokotekin on nyt tuottanut veritulppia ja asetetaan pannaan.... Ja että kyllä siinä AZ:ssa on Husin alueella jo kolme aivolaskimotulppaa, yksi kuollut siihen, vaikka vaan 250 000 on rokotettu tällä AZ:lla.

    No se siitä, valtakunnassa kaikki aika hyvin. Auronko paistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt sanoa että KAIKKI ROKOTTEET OVAT IHMISILLE LUONNOTTOMIA, eli ovat sen takia VAARALLISIA. Mutta se mitä olen yrittänyt sanoa, etenkin Sinulle, on se että ilman rokotteita me olemme ENTISTÄ PAHEMMIN KUSESSA. Siksi on olemassa käsite "hyöty voittaa haitat", ja jos kyse on siitä, että 3 kuoleman takia 100 pelastuu, hyöty on todella iso. (koska silloin 97 kuolisi että 3 pelastuisi?)

      Mikä tässä informatiossa nyt mättää? En ymmärrä.

      Poista
    2. tarkennus: "sadasta 3, eli 97 pelastuu"

      Poista
    3. Olen tavattoman, tavattoman kyllästynyt siihen tapaan ajatella, että jos minulla on hyvin, kaikki on hyvin. Solidaarisuudesta puhuminen on kauniiksi ajanvieteeksi, kukkien kasteluksi. Sinisilmäinen minä en enää ole. Jos lähdetään siitä mistä tietyt ihmiset lähtevät, nämä vihapuheissa rypevät martyyrit, että vittuillaan vain toisillemme, hyvä on, kyllä se mulle sopii. (niinkuin mikä muukin tahansa. miksei muka)

      Poista
    4. Minä lähden siitä, että toista ihmistä ei kannata eikä voikaan muuttaa. Muutoksen pitää lähteä aina itsestä, jos on lähteäkseen. Voisinpa sanoa, etten enää ole sinisilmäinen tai kiltti, mutta kun en voi.
      Aira Samulin joskus sanoi, että ihmisen ei pidä olla kiltti vaan viisas ja hyvä. Kuka on sanonut tai luvannut, että elämä on helppoa tai hyvää poikkeuksia lukuunottamatta.

      Poista
    5. Mikis, älä huuda minulle, sillä siihen ei ole mitään syytä. Olen täysin samaa mieltä kuin sinä. Tiedän nuo asiat, jotka sanot, ne ovat minusta itsestäänselvyyksiä. Kaikki rokotteet ovat ihmiskeholle luonnottomia aineita, mutta ilman rokotteita asiat olisivat tosi huonosti. Ei tässä ole mitään vaikeaa ymmärtää. Ajattelen juuri näin. Puhut nyt niin kuin pitäisit minua rokotevastaisena. En ole, olen rokotemyönteinen, olen maskimyönteinen, olen koronarajoitusmyönteinen. Ne kaikki auttavat ihmistä.

      Ymmärrän Nohynekin ja muiden esittämän faktan ”hyödyt ovat haittoja suuremmat”. En ole tässä kiistämässä näitä faktoja ollenkaan. Sinä ammut nyt omia ennakkoluuloja minusta, samaan tyyliin, mitä Mankemang joskus tekee.

      Suomessa on kuntia, mm. Nokia ja Pirkkala, joissa ihminen voi itse valita rokotteensa laadun. Minusta näin pitää olla kaikkien kohdalla. Kukaan ei voi mitätöidä ihmisten pelkoja eikä niitä voi todistaa olemattomiksi ja vääriksi.

      Nyt juuri Ylen ajankohtaiskeskustelussa sanottiin, että ihminen voi halutessaan valita toisenkin rokotteen, jos ei halua AZ:aa. Minusta tämä on hyvä. Ne joilla pelko on suuri, voivat odottaa vielä.

      Poista
    6. Koronaroketteissa koronavirus-alkiot on kuulemma kuohittu - eli ne eivät tartuta tautia.

      Mutta muutenhan rokotteen idea on juuri Mikiksen kuvaama: ihminen pakotetaan itse tuottamaan sopivia vasta-aineita, joilla tunkeutuja kukistetaan.



      Poista
    7. Taudin tarttuminen rokotteesta on minunkin lukemani mukaan sula mahdottomuus.

      Koko tämä koronahässäkkä on saanut ihmiset alttiiksi pelolle. Itse en ole koskaan ollut rokotekammoinen, vaan tämä on ensimmäinen kerta, kun ylipäänsä kiinnitän huomiota rokotteiden mahdollisiin haittoihin.

      Lääkkeiden sivuvaikutukset kyllä tavaan selosteesta tarkkaankin, ja olen jättänyt joitain ei välttämättömiä lääkkeitä syömättä pelottavien sivuvaikutusten vuoksi. Esimerkiksi antibiooteissa on jokin laji, jota hieman pelkäsin jo aiemmin, ja nyt se on lääkärienkin mustalla listalla, eli sitä määrätään vain kun mikään muu antibiootti ei käy: Ciprofloxacin.

      Poista
    8. Tuo on hyvä uutinen, jos saa valita AZ:n tilalle jonkin muun rokotteen.

      Rokotekammoinen en ole aiemmin ollut, mutta otan jonkin muun kuin AZ:n, jos niin saa tehdä.
      Lääkekammoinen olen tainnut joskus olla ja antibioottikammoinen, sillä jos ne poistuvat kehosta vasta vuosien kuluttua.
      Näin muistan joskus kuulleeni.

      Nämä koronarokotteet ovat jokseenkin uusia. Ei ole ihme, että haittavaikutuksia ilmaantuu.
      Rokotteen kehitystyö jos vie vuosia, jopa kymmenenkin vuotta, kuten olen jostain lukenut.

      Poista
    9. Uutinen on hyvä ja lohdullinen, mutta tietysti samalla huono, koska korona voi näin jatkaa leviämistään kun rokotukset viivästyvät.

      On varmaan mahdotonta perua tilauksia, ja tilata lisää muita merkkejä, koska tilastollisesti nuo haitat ovat vähäisiä. Molemmat tulppia aiheuttaneet rokotteet ovat ns. adenovirusrokotteita, joiden tulppia aiheuttaneita mekanismia ei vielä tunneta. Se kertoo mielestäni siitä, että tutkimukset ovat kesken.

      Poista
  10. Nenästävetoa-teemaan sopinee tämä huomio:

    Kun katselee puuhakkaita puolustuksellisia & suojelullisia toimia Ukrainan rajojen ympärillä, niin miksi maan uumenista kuuluu kummaa kolinaa?

    Jevgeni Jevtushenko siellä vaan pyörii haudassaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä heikompi Venäjä on, sen vaarallisempi se on naapureilleen. Koska kyse on heidän sisäpolitiikastaan. Todellisempi uhka maailmassa on silti Kiina. Ja on sama elämmekö Euroopassa tai Aasiassa, maapallo on rajallinen.

      Poista
    2. Ennen koronaa ihmiset pelkäsivät Venäjän toimia. Venäjä oli ihmisen suurin uhka, Trumpin ohella tietysti. Nyt koronan aikana he ovat unohtaneet Venäjän uhan. Ja Trumhan meni jo ja katosi kuin paukku Saharaan. Nyt enää Biden kompuroi lentokoneen portaissa mustassa maskissaan.

      Poista
  11. En olen halunnut kellekään HUUTAA, yritin vain sanoa jotain PAINOKKAASTI. Pah, kun olen pahoillani että epäonnistuin. (käy heittämässä vettä, saippuoi käpänsä ja ripottaa samalla tuhkaa päälleen, pukeutuu elastiseen ihomyötäiseen yöpyjamaansa, niistää Charles de Gaullee klavuaarinsa, niissh, ja kurkistaa samalla sälekaihtimien raosta ikkunasta ulos - vitut, siellä mitään ihmeellistä tapahdu, ja plokin on tyhjä kun janoavat huuleni yrittivät kostuttaa niillä toisiaan… sekin vielä! pakko pujahtaa moottorisänkyyn ja pöyhiä tyyny ja peitellä itsensä painopeitolla ja unohtaa mahd. paljon elämästä) huh huh (paitsi yöllä, kun kukaan ei näe, herään ja hymyilen uusilla kalleilla hampaillani, jotka säihkyvät kuin filmitähti Cary Grantilla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painopeittokin... Tämä on kyllä jo liikaa elämän mukavuudessa.

      Totta puhuen, taidan itsekin hankkia painopeiton, ellei se ole liian kuuma. Muistelen lapsuuttani, kun isä kietoi iltaisin peittoni reunat patjan alle, niin että olin piukassa pussissa. Tunsin oloni turvalliseksi ja nukuin hyvin. Ehkä painopeitossa on sama idea.

      Poista
    2. Kyllä painopeitto ihan kiva on kun siihen ensin tottuu. Suosittelen Cura of Sweden merkkistä - vaikka Kiinassahan sekin tehty, mutta ruotsalaisin laatuvaatimuksin. Ei tuo peitto kuuma ole, ennemminkin kivan viileä, se on ulkoapäin 100 % puuvillaa ja sisällä on piihelmiä ja polyesteriä. Eikä se ainakaan minua ole koskaan nipistellyt. (Siitä en tiedä miten se naisvarataloon suhtautuu... mutta tuskin se heitäkään alkaa... no, nipistellä.) Peiton paino pitää olla 10-15 % omasta painosta. Että se siinä huonoin puoli on että se on melko raskas käsitellä. Paitsi painonnostajille.

      (maksamaton mainos, oy Lumikko ab)

      Poista
  12. Eihän ihminen olisi ihminen, jos sillä ei joskus olisi paha mieli.
    Ennen pitkää tai piankin sitä huomaa, että kyllähän tämä elämä taas tästä palaa mallilleen ja hymyilyttää, jopa.

    VastaaPoista
  13. Oi ihanaa nostalgiaa.
    On muuten söpö nuori nainen kuvassa.
    Miltähän vuosikymmeneltä kuva on.
    Nuo vaatteet viittaavat 1980-lukuun.
    Kampaus ei ehkä kuitenkaan, vaikka on hyvännäköinen sekin.
    Tyyli sopisi kyllä tähänkin aikaan, kun lähes kaikki on taas muodissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen kysymys kuvan iästä, Ripranie. Nappasin kuvan jostain vaan, enkä siis tiedä. Kuvan laadusta ja naisen olemuksesta päätellen sijoittaisin itse sen viime vuosituhannen alkukymmeniin, ennen sotia, ehkä 1930- ja jopa 1910-luvulle. Mutta siis jos joku tietää varmaksi, saapi mielellään oikaista.

      Poista
    2. Veikkaisin että kuva on samoilta ajoilta kuin tämän laulun mimmi...


      https://www.youtube.com/watch?v=wXPyQSZkaG8


      Siis 1920-luvun lopulta. Söpö tyttö tosiaan. Itselläni muuten tänä aamuna oli yhtä 'kirpeä' ilme kuin tuolla Teijolla! Huh huhh.

      Poista
    3. Reipashenkistä menoa Teijon tahtiin. No joo, kuvan tyttö on varmaan tai luultavasti 1920-luvulta. Kampaus sen paljastaa. Vaatteet ei niinkään. Itselläni oli 1980-luvulla tuollainen pusero. Muoti kierrättyy eri vuosikymmeniltä. Se on mukavaa. Tytön kuva voisi olla vaikkapa vanhasta Kotiliesi-lehdestä.

      Poista
  14. Tänäisessä Helsingin Sanomissa on vertailu rokotteiden tehoista. Tämäkin puhuu entistä vahvemmin sen puolesta, että Astra Zeneca ei ole paras mahdollinen rokote:

    Comirnaty/ Biontech-Pfizer 95 %:n teho
    Moderna-rokote 94,10 %:n teho
    Astra Zeneca 60 - 82 %:n teho.

    Huomiota kiinnittää myös se, että Astra Zenecan myyntinimi on muutettu Vaxzevriaksi. Miksi? Kunpa kaikki saisivat joko Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotteen. En käsitä, miksi niin ei voisi olla, sillä käsittääkseni rokotteiden varaus on alustava, ei sitova.

    Haloo, nyt päättäjät. Minun veroprosenttiani saa nostaa, jos päädytäänkin näihin vähän hintavampiin rokotteisiin kaikille. Terveys ja turvallisuus edellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tuoreessa raportissa

      ministerimies selittää mistä kenkä hallituksessa puristaa

      Iines, Iines kun tykkäät niin kauheasti aina olla oikeassa, ole ole olé!

      Ps. Tänään yle ykköseltä klo 19.02 Tapiola Sinfonietta, Klaus Mäkelä ja Pekka Kuusisto: Sauli Zinovjev: Sellokonsertto ?Die Welt - Ein Tor?. Caroline Shaw: Entr?acte. Sauli Zinovjev: Viulukonsertto ''Der Leiermann''. Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 40 g-molli KV 550. Sauli Zinovjev: Double Trouble (kantaesitys)

      Poista
    2. Kukapa ei tykkäisi! Totta puhuen tykkään ehkä vielä enemmän, kun joku argumentoi pätevästi vastaan. Näin huomaa omien ajatustensa kantavuuden.

      Poista
    3. Tuo linkki on hieno! Kiitos.

      Poista
    4. Ei ole huumori kuin ennen. Kari Heiskasen taattua tulkintaa.

      Nykyään on eri "pelejä" niin maan perusteellisesti. Niitä jaksa katsoa.

      Poista
    5. PS Lisään tuohon omaan kommenttiini klo 11.08 vielä sen, että tuo ”omien ajatusten kantavuus” sisältää tietysti myös sen, että ajatus voi olla kantamaton.

      Jos tarkoitat, Ripranie, noilla peleillä kaikenlaisia peli-tv-ohjelmia, niin en tosiaan jaksa minäkään katsoa mitään suurmestareita tai myyriä. Samat julkiset henkilöt pyörivät toistensa ohjelmissa. Hohhoijaa.

      Poista
    6. Iines, siinä mainitset juuri pari ohjelmaa, joihin kiinnostukseni ei yllä. Kaipa tuollaisilla katsojansa on, kun niitä esitetään.

      Poista
    7. Mikis, kiva kun ilmoitit konsertista.
      Se verkkokonsertti oli huono. Meillä on sellaiset kuunteluvälineet jotka parantaa ääntä. Syytimme niitä laitteita huonosta äänentoistosta, mutta jälkeenpäin selvisi, että syy olikin lähetyksessä ennen konsertin alkua.

      Poista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisu, kuuntelin Zinovjev-konsertin. Ennen sen alkua ajattelin että "voi, voi jos se on sellaista nykymusiikkia josta minä en ymmärrä mitään"... Mutta jumantsukka: se vei heti mukaansa! Kun vielä sello on mielisoittimeni - siis kuunnella, ja solisti yhtä upea kuin sävellys, tuli vapautunut olo. Šostakovitšin sellokonsertot on parasta mitä mun sieluni tietää; ei tämän tarvitse hävetä edes niiden rinnalla. (Hieman ehkä ylisanoja, mutta vain hieman!) Kaiken lisäksi ne "varikset", ne oli hauskoja! - Jos oli sellokonsertto kypsää viljaa, viulukonsertto oli vielä vakuuttavampi elämys! Pitää vaan kuunnella useampaan kertaan tuo nauhoitus, ja tarkemmin, siinä oli niin paljon erilaisia juttuja. Ja hauskoja kohtia tässäkin... mm. piipahdus pelimannen pariin. Hienoa oli myös se että solistina oli Pekka Kuusisto; sai sävellyksestä irti ne nuotit mitkä sinne oli pantu! Ja miksei vielä vähän enemmän! Tasokas sävellys, tasokas solisti. - Double Trouble jäi minulta kesken kun tuli kiire radion äärestä... täytyy youtubesta etsiä se. Ja kuunnella nuo toisetkin uudestaan, ja uudestaan, että pääsee edes vähän syvemmin niihin kiinni... Oikein paljon kiitoksia!

      Ps. Älä säveltäjälle itselleen sano mun mielipiteitäni sen tarkemmin, ne on pelkkiä 'musiikkidiledantin' kuulokuvia. Mutta mun korvani oikeasti tykkäsivät hänen musiikista! En yhtää ihmettelisi että hänestä ansaitusti jo lähitulevaisuudessa tulee Tunnettu Nimi.

      Poista
    2. Minäkin kuuntelin eilen radiosta tätä mainostettua konserttia. Tosin köksähommat vaikeutti keskittymistä, mutta konsertin lopussa taidettiin sanoa, että musa on kuultavissa Areenassa kuukauden ajan. Vielä en ole sinne ehtinyt, kun pitää ottaa keskittymisaikaa konserttiin.

      Minä tykkäsin viulukonsertosta enemmän kuin sellosta. Siksikin varmaan, kun siinä ehdin keskittyä paremmin. Lopun teos myös viehätytti. Olihan myös Mozart upeaa kuunneltavaa.

      Poista
    3. Meikäläisellä keskeytti yli tunnin nettiyhteys siskoon Saksaan kuunteluyrityksen. En saanut radioääntä tabletistani kuuluviin, kun ajattelin, että soikoon nyt taustalla, kuuntelen uudelleen sitten Areenasta, jos on hyvä - ja uskon että oli. Hyvä tietää, että te muut tykkäsitte. Minäkään en ole ollenkaan klassisen musiikin ekspertti saati tietäjä, mutta suuressa kuvassa rakastan viulukonserttoja, monen säveltäjän, ja olen ostanut niitä itselleni.

      Poista
    4. Kiitos teille jotka kuuntelitte. Kopsaan täältä nää palautteet ja säilytän itsellä ja panen eteenpäin, sinunkin, Mikis. Ei kai se haittaa? Tekijät tulee iloisiksi. Niistä tuntuu hyvältä. Ja onhan tämä samalla mainosta Iineksen blogille, joka on suositunpien blogien joukossa. Täällä on musiikin ystäviä.

      Poista
  16. Liisu, Liisu, luin eilen pitkän kommenttisi, mutten ehtinyt vastata siihen, kun kävin illalla pitkän keskustelun Saksan siskon kanssa ja sain siitä uutta ajattelemista koko loppuillaksi.

    Saksassa on korona taas kiihtynyt, ja kauppoihin pääsee vain ajantilauksella ja negatiivisella koronatestillä. Apteekeista saa pikatestejä, ja rokotustilanne on karsea. Siskollani ei ole tietoakaan vielä rokotuksesta. Suomalaiset "rajoitukset" ovat olemattomat ja löysät verrattuna Keski- ja Etelä-Euroopan rajoituksiin. Maskipakko on jo vuoden ajan ollut ehdoton.

    Vaan hienoa nyt luvassa: sää lämpenee jopa 15 asteeseen ja tartunnat ovat vähenemässä. Peipposet laulavat kuin viimeistä päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi on selvinnyt ällistyttävän hyvin tempoilevasta ja niuhottavasta politiikasta huolimatta.

      Esim. juuri yritettiin ulkonaliikkumiskieltoa ja kun se ei onnistunut, alettiinkin rajoituksia saman tien purkaa.

      Nyt yritettiin rokotepassia, jonka ei käynytkään, koska lakiruhtinaat tuomitsivat sen syrjiväksi, mutta nyt mennään silti muina miehinä mukaan EU-rokotepassiin.

      PS. Olen syvästi tietoinen, että ilmaus "muina miehinä" on intersektionaalisen monisyisesti syrjivä, ja syystäkin kielestä kuohittavien listalla.

      Poista
    2. Minulla on tapana ajatella ja sanoakin ääneen, että Suomi on selviytynyt hyvin huolimatta hallituksesta. En tahdo syyllistää silti ministereitä enkä lääkäreitäkään tai virkahenkilöitäkään - Kirsti Varhilaa kyllä pikkuisen - sillä he ovat toimineet kykyjensä äärirajoilla.

      Varsinkin madonna Marin ja satakieli Kiuru ovat olleet helteessä, enkä kadehdi heidän osaansa. Sisäministeri on tästä asiasta ollut aivan ulos potkaistu, mitä ihmettelen suuresti, sillä kyllähän koronan hoito on myös Suomen sisäinen asia, niin paljon olemme poikenneet muun Euroopan tiukasta rajoituslinjasta.

      Tätä rokotepassiasiaa minäkin ihmettelen. Miten nyt EU:n yhteinen rokotepassi yllättäen käykin, kun kotimainen rokotepassi oli vähemmistöjä syrjivä?

      Poista
    3. Vaan jos olis Orpo ja persut ministereinä, niin ei olis tullu etes yhtään tartuntaa, kaikki olis töissä ja koko maailma olis velkaa Suomelle.

      Poista
    4. Eiköhän mikä tahansa hallitus olisi tehnyt vähintään saman kuin nykyinen hallitus.

      On jopa melko ilmeistä, että jokin toinen hallitus kuin punaviherkombo, olisi saattanut maan nopeammin sulkutilaan kuin nyt, jolloin meillä vältettiin alkuun aivan liian kauan spektaakkeleja ja päästettiin virus maahan täysin holtittoman lentoliikenteen mukana. Koneet tulivat pitkään suoraan tartuntapesäkkeistä vailla pienintäkään kontrollia.

      Poista
    5. Meillähän Kiuru puhui alkuun laumasuojan hankinnasta ja pääministeri vältteli kaikkia toimia käsienpesukehotusta lukuunottamatta. Ellei kansa ja oppositio olisi vaatinut lähes raivokkaasti huutamalla sulkuja ja rajoituksia, meillä olisi mitä todennäköisimmin menty Ruotsin Tegnelliä peesaten, vain käsiä pesten ja hihaan yskien läpi koronan ja kuolemien.

      Poista
    6. Mankku puhuu asiaa! Jos persut olisi olleet vallassa, niin eihän tänne kukaan ulkomaalainen olisi edes halunnut tulla!

      Kaukaa olisivat kiertäneet viruksineen ja muunnoksineen.

      Poista
    7. Ja kuvitelkaa jos perustuslaki olisi kumottu, eduskunta ja hallitus sivuutettu ja kaikki valta annettu presidentin nyrkille, niin meillä olisi yksi sanaton muori tuppukylässä!

      Poista
    8. Muorit harvoin jäävät sanattomiksi. Varsinkaan peräkylillä. Sieltä pitää katsos huutaa, että saa äänensä kuuluviin.

      Presidentin nyrkkiehdotus olisi ollut kyllä hyvä. Peukutan. Tuo sinun kuvaelmasi nyrkistä on aika skitso. Ei nyrkillä vallankumousta haettu, vaan rauhallista ja laillista asiantuntijaelintä. Olisi hallitukselle ja hallituksen avustajakaartille jäänyt aikaa varsinaisten asioiden hoitoon, kun nyrkki olisi tehnyt suurimman koronatyön.

      Poista
    9. Täällä on yksi muori tuppukylästä. Aurinkoisia terveisiä kaikille. :)

      Poista
    10. Aurinkoa sinne kaakonkulmallekin. Tuppukylän muorit ovat parhaita. Setämiehet ja papukat eivät pärjää suustaan meille.

      Poista
    11. Siellä muuten hallitus on taas tyrimässä: Kiuru on hankkimassa Sputnik-rokotteita Suomeen.

      Sputnikit ovat adenoviruspohjaisia eli näitä veritulpparokotteita...

      Poista
    12. Minä haluan Juri Gagarin -rokotteen.

      Poista
    13. Ja mitä tämä seniilin lautakunta muuta olisi tehnyt kuin antanut hallitukselle suosituksia? Olisivatko ne muka olleet jollain järjellä ns. parempia suosituksia?

      Poista
    14. Meinaat sitten, että lakimies Sauli Niinistö on tyhmä, ja sinä häntä viisaampi?

      Poista
    15. Sauli on seniili. Nyrkki-idea sen todistaa.

      Poista
    16. Sinä tässä höperehdit. Jos Sauli on seniili, niin eikös pääministeri ole samalla kaavalla infantiili?

      Poista
    17. No kerro vihdoin ja viimein, mitä se nyrkki olisi tehnyt!

      Poista
    18. Ellet ole lehtiä lukenut aikoinaan, lue nyt. Kyllä sen tiedon sanomalehdistä saa. Lukeva löytää ja tietää.

      Poista
    19. Sanna on intersektionaalinen seksipommi, edistyksen hekumaobjekti.

      Poista
    20. Olisiko tässä ainesta miesten dominakuvitelmiin? Get over it! Etkö edes häpeä! Tästä saat piiskaa.

      Kauhistuksen kanahäkki. Jos olisin mies, saisin vilunväreitä ja juoksisin pakoon.

      Poista
    21. Moni setämies pelkää nuorta, kaunista, viisasta ja päättäväistä pääministerimme ja iäkkäämät vaimoihmiset kadehtivat.

      Poista
    22. Eli edelleenkin Mankemangi on sovinisti, kun pintaa raaputetaan. Teidän lajin papparaisille on ilmeisesti turha opettaa, että kaunista ja tyttömäistä naispoliitikkoa voi oikeasti kritisoida ihan yhtä vapaasti kuin miespoliitikkoakin.

      Taidat olla komealle Saulillekin vain kateellinen hänen miehisestä charmistaan.

      Poista
    23. Niin kuin sovitella dominakuvitelmiin? Odotan Leonooran graafisempia lausahduksia.

      Poista
    24. Sauli muuten on eri reilu. Kerran se nosti sotainvalidin kepin vaikka oli omakin lonkka klesa.

      Poista
    25. En osaa miehistä sanoa, kun en ole mies.
      Tuota ihmettelen, että miksi iäkkäämmät vaimoihmiset nuorta naista kadehtisivat. Jos naiset joitain kadehtimaan laitettaisiin niin eiköhän se olisi ennemminkin niin, että nuoret naiset kadehtivat nuoria naisia eli omanikäisiään.
      Vanhemmat naiset ovat nuoruutensa eläneet ja sen kanssa sinut.

      Poista
    26. Teot ovat aina kiinnostavammat kuin se, millainen tekijä on, mitkä ovat hänen ulkoiset määritteensä, ulkonäkö, ikä. Minusta on aika kummallista, että jollekulle nuo fyysiset mitat näyttävät olevan kiinnostavampia. Se tuntuu pinnalliselta.

      Kyllä suomalaisella nuorella naispolitiikolla tulee jatkossakin olemaan vaikeaa, jos vanhat miehet näkevät heissä vain kauniita tyttösiä, joihin kohdistuva kritiikki johtuu sukupuolesta ja iästä eikä poliittisesta toiminnasta. Milloin miehet alkavat uskoa naisen älyyn ja toimintaan, oikeasti?

      Poista
    27. Enkö muka sanonut, että viisas ja päättäväinen? Vieläpä nuorena ja kauniina. Suomi on pärjännyt hyvin, terveydellisesti ja taloudellisesti.

      Poista
    28. Miksi et sitten pysty näkemään asiallista kritiikkiä, jos näet naisten kyvyt? Toistuvasti esität täällä, että pääministerin ja hallitusnaisten kritisointi johtuu heidän ulkomuodostaan, habituksestaan. Miksi ei yhtä lailla kyvyistään hoitaa tehtäviään?

      Onhan päivänselvää, että jokainen tekee virheitäkin, jokaikinen hyväkin poliitikko. Miksi juuri nämä nuoret naiset eivät pystyisi myös inhimillisiin virheisiin? Etkö oikeasti näe omaa sovinismiasi? Ei nuoruus ja naiseus tee poliitikosta henkilöä, jota ei voi kritisoida. Tietenkin voi, ja toki on aihetta. Lue sanomalehtiä ja kolumneja, seuraa politiikkaa.

      Poista
    29. En millään muotoa näe, että maata on johdettu huonosti. Enkä ikinä usko, että osaisit sen paremmin.

      Poista
    30. Kaikki hallitukset ovat tehneet virheitä, eikä tämä nykyinen ole muita kummempi, ei parempi eikä huonompi, vaan hallitus muiden joukossa. On varmaan jossain onnistuttu ja vuorenvarmaan on myös jossain epäonnistuttu. Tämän tietää jokainen asioita seuraava ja lehtensä lukeva ja uutisensa kuunteleva.

      Tiedän kyllä, että on tahoja, jotka puolustavat aina kulloisenkin hallituksen toimia henkeen ja vereen, ja tiedän senkin, että jokaisella hallituksella on oppositionsa, jonka tehtävänä on olla hallituksen toimien tarkkailija ja oikaisija. Hyvä oppositio on vallan vahtikoira, niin kuin hyvä mediakin.

      Minusta ollaan kyseenalaisilla ja epäuskottavilla, jossain mielessä jopa vaarallisilla vesillä, jos joku sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vikaa jonkin hallituksen toimissa. Kuulostaa pehmeältä totalitarismilta. Näytä minulle sellainen hallitus, joka ei ole tehnyt mitään väärää.

      Poista
    31. Ai että bulevardilehtiä erikoistoimittajat ovat aina oikeassa, koska hallituksemme on enivei väärä?

      Poista
    32. Tokaisusi on olkiukon rakentamisyritys. En ota siis siihen osaa. Puhun sanastosta ja median tehtävästä.

      Briteissä on bulevardilehdistö, mutta Suomessa keltainen lehdistö. Luojan kiitos että elämme demokratiassa, jossa keltaisen lehdistön sallitaan räksyttää vallan vahtikoirina. Haluja suitsia haukuntaa näkee tuhkatiheään.

      Vallan vahtikoiruus on median tärkeä tehtävä. Sen vastakohta on totalitarismi, jossa vallassaolijoiden toiminta on koskematonta ja ainoa virallinen ja oikea totuus. Räksytykset eliminoidaan väärinä ja halutaan kieltää laeilla.

      On todettava, että jos valtakunnan virallinen päämedia ei tätä vallan vahtikoiruutta toteuta, sen ottaa keltainen lehdistö räväkällä tavallaan. Meillä on käynyt näin.

      Yle ja Helsingin Sanomat ovat ne päämediat, joilta odottaisi objektiivisuuden ohella myös kriittistä arviointia vallankäyttäjien toimista, jos aihetta on. Jokaisen hallituksen kohdalla on. Jos ei sitä lehdissä näy, hiljaisuus ei ole luonnollista.

      Saska Saarikoski kirjoitti äsken HS:iin purevan pääkirjoituksen, jossa käsitteli Taideteollisen korkeakoulun professorin Antti Hassin kokemuksia 1970-luvun taistolaisvuosina ja ääriajattelun vaaroja yliopistomaailmassa sanomalla mm. näin:” Mitä kauemmas tieteen ytimestä edetään yhteiskunnallisille, humanistisille ja lopulta taiteellisille aloille, sitä vähemmän akateemisessa kilpailussa on empiriaa ja sitä enemmän ideologiaa.

      Nousi hirveä älämölö ja öyhötys, vaikka asia on enemmän kuin totta. Kaikki oli tuohon aikaan ideologiaa, tiedekin. Tilanne johtikin siihen, että Saarikoski pantiin pyörtämään ”huonot sanavalintansa” ja lehden päätoimittaja Kaius Niemi pyysi koko aukeaman artikkelissa juttua anteeksi.

      Herra mun vereni, jälleen. Tämä on totalitarismia. Historiaa siivotaan niin että viuhuu. Teki pahaa HS:ien matelu ja Saarikosken pano polvilleen. Esimiehen tehtävä on sitä paitsi puolustaa alaistaan, ei puukottaa tätä selkään.

      Poista
    33. Onko mitenkään mahdollista, että Saska Saarikoski nyt vaan kirjoitti tyhmästi ymmätämättömyyttään? Ja että Kaius Niemi pyysi ihan rehellisesti anteeksi? Sitä paitsi luulen, että Tapsakin osaisi kirjoittaa mehukkaammin taistolaisten hirmuvaltakaudesta kuin Antti Hassi.

      Poista
    34. Jos Saarikoski olisi valehdellut tai muuntanut totuutta, olisi mahdollista. Vaan Saarikosken lausumahan oli fakta. Tiedeyhteisöthän käyvät jatkuvasti keskustelua siitä, että ideologioista ja arvoista vapaata tiedettä ei ole. Nyt kun joku yhteisön ulkopuolelta sanoo täsmälleen saman asian, siitä pöyristytään. On aivan yleistä pohtia esimerkiksi taloustieteen poliittisia motiiveja. Miksei samaa voisi tehdä humanistisen tieteen alalta?

      Saarikoski on kokenut konkaritoimittaja, osastonsa pää, jonka Hesari veti nyt kölin alta. Syy: Saarikoski rikkoi sen suvaitsevaisuuden yleiskuplan, valtavirran agendan, jonka Hesari on ympärilleen luonut.

      Toivottavasti Hesari edes huomaa, että nyt mentiin murtamaan lehden selkärankaa somen huutokuoron mölinän vuoksi. Moni puolustaa Saarikoskea, vaikka tämä itsekin nöyrtyi painostuksen alla.

      Poista
    35. Muistan kun haukuit Saarikoskea että et enää ikinä lue häntä kun kirjoittaa Amerikasta ja Trumpista skeida. Nyt kehut kun kirjoittaa mieleistä ideologia. Olet tuuliviiri.

      Poista
    36. Taas olkiukko, arvoisa "Nimetön". Koetat rakentaa valheen varaan.

      Molemmat Saarikosket ovat erinomaisia kirjoittajia ja toimittajia.

      Minua ei kiinnostanut Trump, joten kyllästyin alituiseen Trump-kirjoitteluun, kahden kirjeenvaihtajan voimin. En lukenut kirjoituksia, mutta ei ole syytä epäillä, etteivätkö kirjoitukset olisi olleet hyviä. Saska Saarikosken muut kirjoitukset olen aina lukenut. Välillä tykännyt, välillä en.

      Asiathan ovat tärkeitä, ei se, kuka niin sanoo. En mene ideologia edellä.

      Poista
    37. Tiedeyhteisö arvosteli Saska Saarikosken kirjoittamaa Hesarin pääkirjoitusta yksiäänisesti. Hesari (Kaius Niemi) ja Saarikoski ymmärtävät katua. Sinä et koska tiede on kommunismi.

      Poista
    38. Ns. humanistisissa tieteissä on kvasitiedettä määrää ja mittaa enemmän. Esimerkkkinä intersektionaalinen feminismi on kamalaa vihapuhetta ja ihmisvihaa sydämen kyllyydestä.

      Vanhat mustalaiset puhuvat mustalaisista mustalaisina, länsimainen tiedemies on todennut moisen kauheaksi rasismiksi. Kolmoismurhaaja Lehtosaaren haastattelussa Remu Aaltonen puhuu siitä, kuinka mustalaiset ovat katkeria, koska kaikenmaailman maahanmuuttajat ja somalit saavat fattasta parempia, erivärisiä rahoja.

      Poista
    39. Mankemangi se rakentelee outoja ennakkoluuloisia olkiukkojaan.

      Saska Saarikoskihan lähti likkeelle kertomalla oppineensa USA:ssa, että New York Timesia lukemalla ei enää voi ymmärtää sitä, mitä maassa tapahtuu. Hän viittaa jenkkitoimittaja Bari Weissiin, joka erosi New York Timesin mielipidetoimittajan työstä, koska New York Times on hylännyt journalistiset periaatteensa ja alkanut myötäillä sosiaalisen median huutokuoroa ja lakannut puolustamasta mielipiteenvapautta.

      Näin perinteisen vapaan journalismin puolustajista tulee maalitauluja, ja he saattavat jopa menettää työpaikkansa. Weissin mukaan riskejä ei uskalleta enää ottaa eikä valtavirran agendaa uskalleta haastaa. Pomot alistuvat ihmismassojen painostukselle ja toimittajat voivat saada jopa potkut. - Näin siis kertoi Bari.

      Tämä on juuri sitä rautasaappaiden kiihtyvää kopinaa, jota olen useissa kirjotuksissani ja kommenteisani täällä kertonut kuulevani täällä meidän viestintäilmastossa. Se on oikeasti totalitarismin rautainen kopina.

      On jopa hirvittävää, että ns. edistykselliset piirit ajavat meillä tällaista linjaa. Siivotaan historiaa, muutetaan mennyttä, kielletään taiteet elleivät ne sovi intersektionalistiseen maailmankuvaan... On vain yksi oikea tapa olla oikeassa. Muut ovat vääriä mielipiteitä ja vihapuhetta. Minusta tämä muistuttaa natsismia ja fasismia.

      Poista
    40. Riku, totta haastelet mustalaisista. Mustalaiseksi minunkin oppilaani itseään kutsuivat, romania he vieroksuivat.

      Ei kukaan ole niin sievän eufemistinen puheissaan kuin tiedostava intersektionalistinen feministi tai muu sukupuoleton olento.

      Poista
    41. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta...

      "pitkiä mustalaisia sanotaan jatkoromaneiksi". Ja Lasse Lehtiseltä opin - tai miksei myös omista kokemuksistani - että...

      "on ikävä kun 95 % mustalaisista pilaa kaikkien mustalaisten maineen".

      Poista
    42. Heh, Mikis, sitä sanotaan tyhmäksi, joka mustalaisen retkuun menee. Ka heijjän kans pärjää, ko on varuillaan.

      Poista
    43. Kuten Eino Leino sen helkytteli, "mustalainen mulliturpa meinas minut tappaa, minäpä olin vikkelä poika ja potkasin sitä nappaan!"

      Poista
    44. Minuthan mustalainen meinasi lapsena ottaa kiinni. Kuten kahdesti ennen olen kertonut, huusimme siskoni kanssa mustalaiselle juuri oppimallamme lällätyksellä: mustalainen mullisilmä meinas minut tappaa minäpä olin rohkea poika potkasin sitä nappaan.

      Kuten huomaatte, ei tietoakaan edistyksellisestä kasvatuksesta ja siitä, että 1) lapsia ei saa nimittää työiksi tai pojiksi, 2) vähemmistöryhmiä ei saa nimitellä ja 3) vähemmistöryhmiä ei saa pilkata. Mustalaisnainen lähti peräämme ja me siskon kanssa porhalsimme pikavauhtia kodin turvaan.

      Poista
    45. Taisimme kirjoittaa saman värssyn yhtaikaa, Riku! Kommenttisi ei mielestäni ollut tuossa kun ryhdyin omaani kirjoittamaan.

      Poista
    46. Eikös tämä suomenkielen tutkimus ole juuri sitä ääri-ideologista humanismin. Säälittää ne raukat, jotka joutuivat sitä opiskelemaan taistolaisen hirmuvallan vuosina. Nämä ihmisrauniot ovat täysin kulttuuriarkeologian ulottumattomissa.

      Poista
    47. Muuten, Sara Heinämaa miettii facebookissa valtion tulevia tutkimusstrategoita HS-lehden luokattoman kulttuurisota-debatin (debatin herättämisyrityksen) havahduttamana: Tuleeko OKM tällaisten journalististen esiintulojen ja kannanottojen jälkeen, muutaman vuoden kuluttua, satsaamaan tutkimukseen suunnatut verovaransa lääketieteelliseen (tuote)kehitystyöhön vai sellaiseen yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen, joka kykenee ratkaisemaan jättipottiongelmamme: Miksi modernin kulkutaudin tuho leviää joissakin yhteiskunnissa eri tavalla kuin toisissa vaikka torjuntatoimet ovat samat tai hyvin samanlaiset?

      Poista
    48. En seuraa Facebookia enkä Sara Heinämaata. En ole millään tavoin kiinnostunut naisten asemasta erikseen, vaan enemmän ihmisen osasta, olkoon hän mies tai nainen tai jotakin siltä väliltä. Ihmisyys menee minulla ohi näiden kapeiden intersektionaalisten sektoreiden.

      Kulttuuriantropologian ulottumattomissa? Minä olen suorittanut aineesta jopa arvosanan yliopistossa, vasemmistolaisen Olli Alhon ohjauksessa. Voin vilpittömästi kehaista saaneeni kurssin parhaan arvosanan, eli kolmosen.

      Poista
    49. Kulttuuriarkeologian huom.

      Poista
    50. Kulttuuriarkeologian taisit kirjoittaa. Enivei, tähän olen perehtynyt vain oma-aloitteisesti, lukemalla tuoretta kurssikirjallisuutta erään opiskelijan tuoreesta repputarjonnasta. Siis jotakin tiedän ja kiinnostaa. Puhdas arkeologia on aina ollut himoni. Olen jopa suorittanut kaivauksia mökkitontilla, kun poistettu iso kivi paljasti mielenkiintoisia kerroksia.

      Poista
    51. Huomasin juuri itse. Huomautuksesi ei ollut tuossa kun aloitin yo. kommenttia.

      Poista
    52. Huomasin että lopetit Heinämaa kysymyksen lukemisen sanaan Sara. Päättelen tämän siitä, ettei siinä edes mainittu naisia. No, kukin taaplaa tyylillään.

      Poista
    53. Sara Heinämaa on muistaakseni innokas feministi. Minut on rokotettu innokkaiden feministien ohjelmanjulistuksia vastaan.

      Haluan puhua ihmisyydestä ja ihmisen osasta, en erikseen minkään ryhmän asioista. Myönnän rajallisuuteni. En kannata muutenkaan minkäänlaista lokerointia ja ryhmäytymisiä.

      Poista
    54. Ja juuri lokeroit fenomenologian tutkijan. Aikamoista älyllistä epärehellisyyttä.

      Poista
    55. Kyllä, ja olkoon siellä lokerossaan minun puolestani.

      Minua kiinnostaa paljon enemmän koko ihminen ja hänen psykologinen käyttäytymisensä kuin yhdenkään filosofin mietteet mihinkään sukupuolisuuteen liittyvästä asiasta tai ilmiöstä.

      Poista
    56. Tässähän ei ole kyse nyt mistään sukupuolisuuteen liittyvästä mietteestä.

      Poista
    57. Muuten, kulttuuriarkeologia ihmisraunioilla oli vitsi. Ylivoimaisen vaikea vitsi.

      Poista
    58. Heinämaa kysymys liittyy tähän: Skotlannissa (5,4 milj.) kuoli eilen 35 ihmistä kotonaan (viikon keskiarvo 28) ja nyt on rokotettu puolet väestöstä. Tiedämme Suomen tilastot. Oliskos siis järkevää tutkia asiaa aikanaan ensisijaisesti yhteiskunta- vai luonnontieteellisesti?

      Poista




  17. No mutta Iines ja muut, tein tyhmästi kun poistin kommentin, enkä kertonut miksi. Sinne se jäi roikkumaan.
    Olen viime aikoina ollut tavallista tyytymättömämpi siihen mitä yleensä teen, jos jotain teen. Ja kun tulin taas kuin kotiin luoksenne teitä tapaamaan luin tietysti kommenttinne ikään kuin yksitellen teitä tervehtien ja sain selville, missä mennään. Ja sitten kompastuin omaan kommenttiini. Yhtäkkiä tajusin, miten se oli kuin estona kaskessa. Puhuin asioista jotka ei millään tavalla kuuluneet puheena olevaan asiaan. Se taas johtui siitä, että olin pullollaan omia asioita. Ja poks! Niin käy aina. Oli ne iloisia tai surullisia, unohdan mistä pitäisi puhua. Kas, kun en kertonut koko elämänhistoriaani. Poistin kommentin.

    Tosiasiassa on tapahtunut niin että teistä on tullut varsinkin näin korona-aikana tärkeä ihmisHENKIen joukko. Pysyn avullanne tietoisena nykyisestä elämänmenosta samalla kun liitelen menneessä ajassa (Marcel Proust: Mennyttä aikaa etsimässä), ja musiikkia kuunnellessa. Tälläkin hetkellä soi taustalla Mozartin 40:s sinfonia. Konsertti tulee Ylen Areenalta RADIO-ohjelmien puolelta. Minä vain sitä kuuntelen, varmaan joka päivä kun se on kuultavana. Tykkään siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisu, Mozartin 40. on yksi eniten kuuntelemistani sinfonioista ja ensimmäisiä ostamiani levyjä. Kuvaisin sitä banaalisti ihanaksi, onnelliseksi, autuaaksi, elämäärakastavaksi, pirskahtelevaksi ja vaikka miksi. Se on KAUNIS.

      Eilen illalla luin pitkän kommenttisi, joka pani miettimään elämää ja tapahtumia. Tämä on hyvän kommentin merkki. Aamulla täällä oli tyhjä tila, ja Liisu Liisunen oli käynyt poimimassa upean kommenttinsa pois. Näin teen välillä itsekin, joten ymmärrän hyvin kaikenlaiset poistot, vaikka kommentti oli väkevyydessään kuin vereslihalla, hieno puheenvuoro, sukua novelleillesi. No, se siitä, life goes on. Eteenpäin, sanoi akka lumessa.

      Poista
    2. Iines, minä suorastaan elän kahden ulkopuolisen tukipölkyn varassa, joista toinen on kirjat ja toinen musiikki. Auringonpaistekin virkistää ja keväätulo antaa toiveita paremmasta olotilasta. Ja sinun kommenttisi, Iines, ilahdutti. Koko maailma tuntuu nyt ihanalta (kun sulkee korvansa kaikelta pahalta).

      Poista
    3. Katsoin eilen tv-dokumenttia "Näkymättömät". Se kertoo kolmen erilaisen ihmisen yksinäisyyden kokemuksista. En pystynyt katsomaan sitä kuin puoleenväliin, kun tuli niin ahdistunut olo että suljin telkkarin. - Siis maailmassahan tapahtuu monin verroin pahempaakin, ihmisille, mutta tämän dokumentin arkisuus kosketti, koska... Niin.

      Elämän olemassaolon ehdot, "valttikortit", on jaettu niin epätasaisesti. Surullista. Mutta mitä sille voi? ... eipä juuri paljoakaan.

      Poista
    4. Silti, silti! (jäi sanomatta) elämä on ihanaa!

      Poista
    5. Elämä on ihanaa, mutta kyllä se voi vaatia myös sitä, että ei jää tuleen makaamaan, vaan nousee ylös vaikka jalatonna. Viittaan tässä tietysti yhteen lempirunoistani:

      "Ja vasta kun olette päässeet vuoren huipulle,
      tulette todella kiipeämään.
      Ja vasta kun maa on vaatinut jalkanne ja kätenne,
      tulette todella tanssimaan." (Kahlil Gibran)

      En osaa sanoa miksi, mutta koen tuon kuvastavan minun asennettani elämään. En aina jaksa ymmärtää henkistä laiskuutta ja vaikka sitäkään, että joku ihminen marisee, että pitkästyy, kun ei tiedä mitä tekisi. Herra mun vereni -osastoon!

      Poista
    6. Elämä on ihanaa, mutta kyllä se voi vaatia myös sitä, että ei jää tuleen makaamaan, vaan nousee ylös vaikka jalatonna. Viittaan tässä tietysti yhteen lempirunoistani:

      "Ja vasta kun olette päässeet vuoren huipulle,
      tulette todella kiipeämään.
      Ja vasta kun maa on vaatinut jalkanne ja kätenne,
      tulette todella tanssimaan." (Kahlil Gibran)

      En osaa sanoa miksi, mutta koen tuon kuvastavan minun asennettani elämään. En aina jaksa ymmärtää henkistä laiskuutta ja vaikka sitäkään, että joku ihminen marisee, että pitkästyy, kun ei tiedä mitä tekisi. Herra mun vereni -osastoon!

      Poista
    7. Minä putoan aina kuoppaan, jos mieli voi oikein huonosti. Mutta kun aikani siellä pohjalla huokailen ja nyyhkin tai itkeä vollotan ja odotan, että joku tulisi kiskomaan minut siltä ylös, tai toisi ainakin tikapuut, joita pitkin voisin kiivetä, huomaan aina jossain vaiheessa, että minulla on vain kaksi mahdollisuutta: joko jään pysyvästi sinne tyrskimään ja vinkumaan tai kiipeän sieltä kiltisti itse ylös.

      Tähän asti järki on voittanut. Nousen ja esiinnyn niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kaikki alkaa sujua.

      Poista
    8. Näin se menee Liisu, tyrskyistä noustaan entistä ehompina, ihan itse. Sellaista elämä on. Uskon, että jokaisen tyrskyn jälkeen ihminen on viisaampi, siis itseni koen näen. Ja paljonhan on kirjoja ja tarinoita uskomattomista elämänmyrskyistä ja niistä selviämisistä.

      Tämä aika vain on muuttunut kummalliseksi. Joskus tuntuu, että ihmiset eivät kestä mitään, kun heitä holhotaan liikaa kehdosta lähtien. Joka paikassa on jokin auttava elin tai taikaseinä, josta aukeaa rahahana. Asiat maksetaan puolestasi, valtio kustantaa kohta varmaan ruuankin suuhun, kaikille, tiettyyn tulorajaan asti, intersektionalismin nimissä. Kurjuutta kaikille tai ei kellekään.

      No niin, kärjistin hieman, mutta en kokonaan.

      Poista
    9. Joku helevetin psykologi sanoi minulle joskus, "ettei kaikkea pidä vain kestää", mutta mitä muuta ihminen voi tehdä, eikö se pakko ole niin kauan kuin hengenvetoja riittää.

      Mikiksen ihanuuden ylistyksessä on lievää törkeämpi liioittelun maku. Vähän aikaa, ehkä pari vuotta, nuoruudessa ihminen luulee kaiken olevan edessään auki ja mahdollista. Sitten todellisuus selviää ja parhaimmillaan kaikki on tasaista ketkuttelua, joskus jotain ihan muuta.

      Poista
    10. Uskon psykologia, ja ajattelen myös niin ns. isossa kuvassa, todellisissa ahdingoissa. Esimerkiksi mielenterveyden ahdistuksissa ei kenenkään ole hyvä jäädä yksin ” kestämään”. Apua on ja sitä jopa pitää hakea.

      Ajattelen vaikka sellaista Suomessa liian yleistä tapausta, että mies pahoinpitelee puolisoaan. Moni nainen jää silti alistuneena kitumaan suhteeseen, kun luulee, että vika on hänen itsensä. Tällaisesta pääsee pois kun nousee ja jättää sen sian. Pitää tietysti olla jäljellä sitä uhoa, että näkee hakkaajan sikana.

      Poista
    11. Tunneasiat ovat aina kovasti vaikeita. Kaikki me pystymme ympärillämme olevia ihmisiä niissä neuvomaan, mutta omissa on suossa kahlaamista. Minä en koskaan ole osannut.

      Poista
    12. Ehkä ulkopuolelta näkee enemmän tai laajemmin kuin sisältä. Ei kai siinä muuta ole. Harva osaa irrottautua viileästi omista tilanteistaan niin että pystyisi tarkkailemaan ikään kuin lintuperspektiivistä koko asiaa. Tilanteen vakavuus ja ongelman suuruus varmaan määräävät se, missä määrin itse pystyy nousemaan suosta. Masennus on vaikea tila, ja se voi tehdä ihmisen kyvyttömäksi kaikkeen aloitteelliseen.

      Poista
  18. Mitä musiikkiin tulee, suosikkikappaleeni on Miles Davisin ja John Coltranen esittämä So What. - So what?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta jumalan, nyt jo syntiemme tähden edesmenneen, J-J Calen, upea dokumentti on jälleen juutuubissa, katelkaa kaikki engelskan taitoiset. Ja vaikkei taitaiskaan.

      Poista
    2. Rikun neekerjatsia tuossa ylemmässä. En uskalla sanoa siitä mitään ollakseni vaikuttamatta tyhmältä tai banaalilta. Mutta siis plusmerkkinen havaintoni on.

      Poista
    3. Kuuntelin tuon Rikun tykkäämän kappaleen. Se on hyvä. Eikös se ole jazzia? Jazz lasketaan tietääkseni klassiseen musiikkiin kuuluvaksi. "What a wonderful world" on kai myöskin jazzia, tykkään siitä kovasti Armstrongin esittämänä.

      So What eroaa orkesterimusiikista ainakin sen suorapuheisuuden takia. Siinäkin on herkkiä ja vahvoja vivahteita, mutta vain yhden ihmisen ja soittimen esittämänä ainakin tässä videossa. En ole mikään musiikinmaisteri. En tiedä tarkkaa tietoa mistään lajista, mutta sellainen käsitys minulla on että minkä lajin musiikkia eniten kuuntelee, siihen eniten tykästyy.
      Ja sitä "ymmärtää".

      Poista
    4. Liisu, sanomisiisi voin todeta vain: hyvin puhuttu!

      Poista
  19. Nyt on vain niin että yksikään rokote ei suojaa täysin virukselta, se pentele muunteleiksen.

    Tämä huomioiden tulee siis laajasti edelleen varoa aivan kuten tähänkin saakka, varsinkin matkustelu on riskikäyttäytymistä.

    Erot rokotteilla ovat mitättömiä ja niistä on kiva kaivella eroja mutta silloin ollaan tietojen hiekkalaatikkotasolla.

    On tarkennettava ymmärrys keskeisten tosiasioiden varaan, ei siihen tapaan jolla asiasta kaskustellaan, olletikin että sälätietoa tunkee silmille joka mediasta ja jokaisella on uutta mieltä oleva mielipide.

    Paasikiven patsaan jalustan kiveen on kaiverrettu tömäkkä motto, kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.

    Ottakaa oitis rokotus ja heittäkää joutava rokoteshoppailu, nyt ei ole nirsoilulle varaa. Big farma on toki siinä se joka sotkee selvää asiaa, hulluna ahneudestaan.

    Ottakaa toki talonpoikaisjärki käyttöön. Näihin viraaleihin tunnelmiin, täältä tähän.

    VastaaPoista
  20. Arvoisa Erkki jne.

    Tietysti rokotteet on otettu, eikä Astra Zenecan välttäminen ole sinänsä rokoteshoppailua. On täysin epäeettistä ja jokseenkin moraalitonta tarjota hyvin pienelle ikäryhmälle sitä rokotetta, josta on selkeästi todettu veritulppariskit niille ryhmille, joita on testattu. Kannattaa huomata, että näissä testeissä oli huomattavan vähän vanhempia ihmisiä, joten testejä ei ole edes väitetty tieteellisen tarkoiksi, on vain todettu, että ei ole todettu juurikaan tulppia - ei tietenkään, kun ei ole ollut testattavia.

    Vaan nythän THL:kin on jo todennut, että yhden ikäryhmän kohtelu pakottamalla eri tavoin ei ole oikein, ja halutessaan saa valita muunkin rokotteen.

    VastaaPoista