31.5.2021

Satu urheasta pikku soturista

 Olipas elelipäs nainen, vielä melkein tyttö, joka oli asetettu paljon vartijaksi. Hänellä oli erityisen palava ja hyvä sydän. 

- Haluan pelastaa tämän maan, hän sanoi eräänkin kerran herättyään Mansen ankeaan aamuun. Tampellakin louskutti niin, ettei nukkumisesta tullut mitään, yötä päivää myllyt pyörivät ja valmistivat pellavaisia suomalaisia kankaita eliitin tarpeisiin.

 - Haluan olla isänmaan pieni urhea soturi, joka takaa leivän Tampellan työntekijöille ja panee tehtaan herrat ja eliitin ruotuun. Haluan olla miehen veroinen, ihminen isolla iillä.- No ei siitä mitään tule. Setämiehet johtavat tätä maata, sanottiin hänelle. 

Vaan älkääpäs kuulkaa ollenkaan mitään! Tämä urhea pieni soturi hyppäsi ratsun selkään ja piti niin palavia puheita, että ennen pitkää hänestä tulikin setämiesten voittaja, ja sekös tuntui huisin hyvältä.  Sitä paitsi hänen kauneuttaan ja kapeaa uumaansa ylistettiin ulkomaita myöten ja maan kansalaiset hyrisivät tyytyväisyyttään. Suomi näyttää vielä mistä päästä kana pissii.

Kaiken hyvän politiikan lisäksi tämä urhea pikku soturi kukisti kolmipäisen hirviön, joka riehui kaikkialla maailmassa ja uhkasi myös syrjäistä Suomea. Urhea soturi käynnisti hirvittävän spektaakkelin, karautti päin tulenliekkejä  ja katkaisi kolmipäiseltä hirviöltä pään, yhden kerrallaan, koska suomalaiset miekat olivat hieman pieniä tällaiseen huimaan tarkoitukseen. Mutta valmista tuli ja niin Suomi oli pelastettu. Kansalaiset polvistuivat urhean pikku soturin edessä, ja nähtiin jopa sellainen ihme, että usealla kansalaisella otsa ihan hipaisi maata, pelkästä kunnioituksesta ja rakkaudesta soturia kohtaan.

Vaan mitäs kamalaa sitten tapahtuikaan? Julma bulevardilehti, joka ei voinut sietää urheaa soturia punamekossaan ja viherkilvessään, kultakruunu päässä ja valtikka kädessä, ilmiantoi soturin verottomat ruokalaskut. 

Oli nimittäin niin, että soturilla oli hyvän asemansa vuoksi pääsy palatsin ruokakaappiin, jonka ystävällinen virkakunta täytti hänen toiveittensa mukaisella sisällöllä. Puhuttiin, että kaappi pullisteli niin, ettei tahtonut kiinni pysyä.

Ei siis aikaakaan, kun bulevardilehden  lukijat pillaantuivat ja helvetti pääsi irti. Puhuttiin jopa saunasidukan tilaamisesta sekä pitojen järjestämisestä omalle suvulle. Kysyttiin, millä rahalla köyhä täyttää jääkaappinsa, kun leipärahaa ei ole, ja soturilla kaapit pullistelevat herkkuja. Urhean soturin kerrotaan kysyjille vastanneen, että köyhien kannattaa syödä leivoksia, kun leipää ei ole. Näin oli Marie Antoinettekin kuulemma sanonut köyhille.

Turhaan sai soturi vakuutella viattomuuttaan, ja vaikka moni häneen uskoikin, niin nyt haluttiin soturin pää vadille ja uutta päätä maata johtamaan. Mielellään setämiehen.

- Enhän minä, vaan virkakunta erehtyi, sanoi soturi kauniisti. 

Ja virkakunta pani parastaan. Ennen pitkää päästiin siihen lopputulemaan, että kaikki olikin ollut vain pahaa unta. 

Soturi heräsi nimittäin eräänkin kerran kesäkuussa anno Domini 2021 palatsinsa kauniiseen suviaamuun ja totesi, että huhhuh, olipas paha uni. 

Oikeastihan valtakunnan päämediat suitsuttivat kiitosta soturille, ja niitä  ylistyksiä oli kiva lukea aamukahvin kanssa.  Bulevardilehdetkin olivat oikeasti kilttejä. Ne  julkaisivat kivoja haastatteluja ja kuvia jätskin syönnistä kirkon portailla. Ding dong. Urhean pikku soturin ikiomassa valtakunnassa kaikki hyvin. 

(Maalaukset Ernest William Tristram)

213 kommenttia:

 1. Minä olen ikäni ollut intersektionaalinen feministi. Tiennyt, etten akoille pärjää millään aseillani. Topi Sorsakoski on silti mieleiseni. Tää tätä on tää pää.

  VastaaPoista
 2. Kuten Väinö Linna, isänikin oli kutomon laitosmies. Isäni ei kylläkään kirjoittanut mestariteoksia tai muutakaan. Isäni levottoman luonteen vuoksi lapsuudessani matkustimme ees sun taas. Kouluni aloitin Nurmijärven Perttulassa, sitten Orivesi, Mouhijärvi, Hyvinkää taas ja sitten hetken Urjalan taikayö ja Marjatta Metsovaaran tehdas.

  Setämies olen, mutta hullut akat tätä maailmaa vetää,

  VastaaPoista
 3. Setämiehet on kivoja, ja niin on urheat soturitkin.

  Minä en ole intersektionaalinen feministi, enkä ohjelmallinen feministi ollenkaan. Olen pettynyt tähän aatteeseen, koska se on niin itsekäs ja omaan länsimaiseen napaansa tuijottava.

  Ohjelmallinen feministi ajattelee minusta liikaa kilpailua miehen kanssa ja käyttää naiseutta valttikorttina, eli tavallaan alistaa itse itsensä erillisolennoksi, joka vaatii erilliskohtelua ohi miehen.

  Itse ajattelen niin, että ihmisarvo on naisen arvoa tärkeämpi, ja siksi puolustan musliminaisia viimeiseen saakka, vaikka nainen itse ei ymmärtäisi alistettua asemaansa. Feministit ovat kääntäneet heille selkänsä ja haluavat ruokkia tätä alistussysteemiä mm. vaatimalla hijabien sallimista armeijaankin. Tämä on samalla myönnytys naisten alistamiskulttuurin elossapitämiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen armeijassa ja poliisissa kun on jo vaatekappale, joka sellaisenaan kelpaisi hijabiksi, nimittäin alushuppu.

   Poista
  2. Niin, ja onhan mummuillakin meillä huivit.

   Kyse ei ole vaatteen muodosta, vaan sen symboliikasta ja käytön funktiosta: pakollisuudesta tietylle ryhmälle, toiselle ei. Arabimies ei hunnuta eikä piilota itseään, ja me paijaamme täällä näitä sortajamiekkosia sallimalla uskonnollisen keskiaikaisen fundamentalismin monikulttuurisuutena.

   Länsimaiden ja etenkin EU:n tulisi minusta laatia yhtenäiset säännöt muslimien ihmisarvon nostamiseksi tasa-arvoiseksi kaikilla sukupuolilla. Ihan siitä syystä, että heitä on niin paljon ja lisää tulee. Odotan aloitetta Tytti Tuppuraiselta. Tai Sanna Marinilta, jahka hän kiireiltään ennättää.

   Hijabien salliminen armeijassa tukee aina naisten alistamista, vaikka naisen päänahka olisi kasvanut siihen kiinni.

   Poista
  3. Ei hijabia olisi Suomen puolustusvoimissa ja poliisissa pakko pitää.

   Poista
  4. Kyse on tietenkin kulttuuris-fundamentalistisesta pakosta, jota naiset tuntevat sisällään, ei mistään armeijan asettamasta.

   Veronika Honkasalo (vas.), joka tämän nyt keskusteluun on tuonut, ei ilmeisesti näe seinää pidemmälle ummehtuneella ehdotuksellaan.

   Kyse ei voi olla mistään suvaitsemisesta ja sallimisesta, vaan kyseessä on koko keskiaikaisen instituution hengissäpitämisen tukeminen.

   Minusta se ei ole länsimaissa tarpeellista eikä edes suotavaa. Edes sen verran voidaan tehdä, ettei hivuteta systeemiä vähitellen eri muodoissa meille sallimalla nyt sitä ja huomenna tätä ja ylihuomenna jo kasvot peittävät hunnut ja kokosäkit työpaikoille ja muualle.

   Poista
  5. Jenkkiarmeijassa ja brittipoliisissa hijab on jo käytössä.

   Poista
  6. Kaksi väkirikasta ja monikansallista maata, joten ei ihme, että kulttuurisesti alistettu nainen hukkuu kulttuurien globaaliin kivaan pöhinään. En silti usko, että tämä on onnellinen tavoite, että ei välitetä, vaan suvaitaan epäkohtia vaikenemalla.

   Vaan onneksi kokosäkin eli burkan ja kasvot peittävän hunnun eli niqabin käyttö on kielletty monissa EU-maissa, joko kokonaan tai osittain, mm. Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä, Saksassa ja Tanskassa, Italiassa, Espanjassa, Bulgariassa julkisilla paikoilla.
   Meillä en ole huomannut edes keskustelua siitä, voitaisiinko meilläkin pyrkiä naisten aseman parantamiseen edes burkakiellolla. Huivi päässä on tietysti pienempi paha, mutta on sekin turha, koska se viittaa fundamentaaliseen uakoon symbolisesti.

   Poista
  7. Ja sama tyyppi valittaa kaula- aukoista ja trikoista.

   Poista
  8. Muistelen kirjoittaaneeni itsensä ja ulokkeidensa pramillelaitoista erikoisesti silloin, jos närkästyy pramillelaiton seurauksista eli miesten katseista ja kenties puheista. Tämä on eri asia.

   Kaula-aukossa on pahasta sekä tiukkuus että liiallinen antavuus, joka on tyylitöntä. Itse meinasin oksentaa jo muinoin, kun naisoppilas jota neuvoin kumartuneena oppilaan puoleen, tietokoneen käytössä, tuppasi tissinsä melkein naamalleni. Yöpaidan kaula-aukko taas ei saa olla liian tiukka, ahdistaa, henki ei kulje. Olen kohtuuden ja itsehillinnän ystävä.

   Poista
  9. Entäs Sanna Marin, kansainvälinen kansikuvatyttömme? Eiks ollu järkkyy?

   Poista
  10. Ei, en kiinnittänyt kuvaan juurikaan huomiota, joten en tarkoin muista, oliko se kovinkaan rohkea. Muistini mukaan se oli kokonaisuutena ihan tyylikäs.

   Poista
 4. «Marie Antoinette n’a jamais prononcé ces mots ou quoi que ce soit d’autre dans ce sens.»

  Ei pidä luulla mitään. Pitää tietää tai sitten olla tietämättä.

  VastaaPoista
 5. "Marie Antoinette ei koskaan sanonut noita sanoja tai mitään sellaista."

  Kerropa tuo Ranskan vallankumouksen toteuttajille. Mielisairaat vallankumous anarkistit tuskin piittaisivat selityksistä paskaakaan.

  VastaaPoista
 6. Ja väliäkös hällä, sanoiko vai ei. Kyseessähän on satu, jossa Marie Antoinette voi vaikka flossata ja laulaa rokkia.

  VastaaPoista
 7. Vaan hauskoja ovat puolueiden vaalisloganit puolueen puheenjohtajien mainostamina.

  Olen nyt kuulut kaksi, radiosta, joten jäivät mieleen. Odotan innolla muitakin sloganeita. Tässä alla demareiden ja vihreiden:

  - Pidä huolta kunnasta, kunta pitää huolen sinusta.
  (Sanna Marin)

  - Pysähdy hetkeksi miettimään, miten SÄ (!) jaksat nyt. Pidä huoli mielenterveydestäsi. (Maria Ohisalo)

  VastaaPoista
 8. Alfa tv- uutisoi toissa päivänä, että useita usan yliopistojen proffia on ollut pöyristynyt Päivi Räsäsen rikossyytteistä. Myös jenkkien ulkoministeri haluaisi evätä valtakunnansyyttäjä Toiviaisen ja perheensä matkustamisen maahansa.
  Haiskahtaa valeuutiselta vai miksi esim. ylen kanavien uutiset eivät ole inahtaneetkaan asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenkeissä suhtautuminen uskonnollisiin asioihin on käsittääkseni kiihkeätä ja jos niin voi sanoa - vanhoillista. Meininki on aivan eri kuin modernissa Pohjolassa, jossa uskonnot islamia lukuunottamatta ovat naurettavia tarustoja ja epätieteellisiä paheita.

   Myös Keski- ja Etelä-Euroopassa uskonnolla ja kirkoilla on edelleen merkittävä asema ihmisten elämässä. Meillähän esimerkiksi arkipyhät on poistettu kai lähes kaikki. Sain juuri viestin Saksasta, jossa ihminen manasi ensi torstaita, joka on siellä pyhäpäivä eikä pääse kauppaan. Helatorstai? Vai?

   Mutta siis Suomen Räsäs-vainohan on historiatonta ja sivistymätöntä.

   Poista
 9. Television perjantai-aamuina Jälkiviisaissa on keskustelemassa huivipäinen nuori nainen. Huivit, usein kaksi päällekkäin (?) luulisi hiostavan. Kuinka terveinä hiukset ja hiuspohja pysyvät jatkuvassa hautomossa? Miten viisas, yhteiskunnallisia asioita seuraava nainen edelleen haluaa paketoida päänsä? Painostuksestako, vapaaehtoisesti kulttuurillisesta ylpeydestäkö vai mistä?
  Kuinkakohan moni muslimi-vanhempien Suomessa syntyvä lapsi pystyy omimaan ja sisäistämään vanhempiensa kulttuurilliset ja uskonnolliset tavat ja arvot täysin? Luoko vapaa valtakulttuuri millaisia ristiriitoja lasten maailmankäsitykseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tämä Mariam Abdulkarim (?). Hänellä on aina tuo huivi kauniissa päässään ja hän puhuu mielestäni hyvin, kauniisti ja muut huomioonottaen. Hän esiintyi myös ohjelmassa Sukuni salat, eli oli töissä jossain kirjastossa ja asiantuntija historian alalla.

   Oletan, että huivi on ja pysyy hänen päässään loppuun asti. Se on toki hänen asiansa, mutta mietin, eikö hän koskaan kaipaa paljaan tuulen tuiverrusta hiuksissaan. On surullista, että ihmisiltä riistetään se vapaus, joka muilla on itsestäänselvästi. Ihminen kasvaa kiinni huntuunsa eikä koe kaikkea, mitä elämä voisi hänelle tarjota.

   Poista
  2. Ei hijabia käytetä 24/7.

   Poista
  3. Tämä tuli mieleeni. Käyttääkö musliminainen huivia kotioloissa?
   Voitko kertoa?

   Poista
  4. Luulisin, että käyttää, kun suvun miehiä on läsnä. Ja heitähän riittää. Muutoin varmaan voi itse valita.

   Poista
  5. Entiseen aikaan naiset vetivät huivin päähänsä, kun ulos tai kylille lähtivät.

   Poista
  6. Huivi on ollut kätevä Suomen ilmastossa, talvella lämmin villahuivi, kesällä pellavaa. Körttiläisillä taisi olla tiukka körttihuivi.

   Vaan kun katsoo vanhoja valokuvia, 1800-luvulta, 1700-luvulta, niin valtaosa naisista, mummuistakin on pää paljaana. Se mikä erottaa Suomen ja länsimaat muslimien huivipakosta, on tietysti se, että meillä on menty kehityksesssä eteenpäin. On erkaannuttu keskiaikaisista tavoista, niin kuin terveessä kulttuurissa tapahtuu.

   Poista
 10. Olen ollut itänaapurissa pääsiäisen aikaan. Kirkossa piti messun aikaan naisilla olla huivi päässä.
  Harmi, etten tiedä naisten hiusten peittämisen historiasta mitään. Ei luulisi Jumalan himojen heräävän evoluution tai itse luomansa olennon karvoista päässä.
  Vai pappienko tai ylipäätään miesten ajatukset alkavat harhailla maallisiin puuhiin naisten hiukset nähdessään?
  Jumalan kunnioitusta kai kreikkal.kat. huivipää oletettavasti viestittää. Kevytkenkäisten naikkosten ominaisuuksiin kai ennen luettiin hiusten vapaana vellominen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harhailla alkaa, Leonoora, Nooraseni. Riettaat synniliset asiat muhivat naisen avoimissa kutreissa, kun sen sijaan miehen pälvikaljuinen pää on aina puhdas ja synnitön. Näin se menee keskiaikaisissa tavoissa, kulttuureissa ja uskonmemoissa.

   Poista
  2. Pälvikalju (alopecia areata) on karvan kasvua estävä autoimmuunitauti.

   Poista
  3. Niin? Haluatko keskustella pälvikaljusta?

   Poista
 11. Erikoista sekin, että miehet ottavat hatun pois, paljastavat tukkansa tai kaljunsa kunnioitustaan herättävissä tilanteissa.
  Nyky-jampat pitävät hattua tai pipoa ilmeisesti nukkuessaankin päässään. Lienevätkö kuulleetkaan vanhoista tavoista missä lakki on ehdottomasti riisuttava omi tukka hyvin tai pystyssä. Kouluissakaan opettajat eivät näyt osaavan vanhoja, sivistyneitä hattutapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsos, sieltä pälvikaljun alta lehahtaa lentoon älykkäitä ajatuksia ja kunnioittavaa tietoa ja läsnäoloa sille, jolle päälaki näytetään. Samalla koetetaan näyttää sitä, ettei olla vihollisia eikä tarvitse pelätä. Vähän eläimellinen tapa.

   Minulla oli lukiossa vanha opettaja, joka käytti aina mustaa lierihattua. Kun tuttu tuli vastaan, vaikka pieni oppilaskin, hän leiskautti hatun näyttävässä kaaressa pois päästään ja kumarsi lievästi. Vanhan ajan herrasmies.

   Poista
  2. Minun opettaja-aikanani pipojen pitäminen tunneilla oli kiellettyä. Lukuisia kertoja oppilas komennettiin ottamaan pipo pois. Tämä oli ehkä tavallisin opettajan kurinpidollisista tehtävistä.

   Nykyään ei kai millään ole mitään väliä, mitään käytös- eikä muita tapoja ei tarvitse noudattaa, ainakaan käytännössä. Tärkeintä on kiva pöhinä tunneilla ja oppilaiden viihtyminen. En yhtään ihmettele, että luku- ja kirjoitustaito näyttävät alaspäin menevää käyrää. Ja väliäkö hällä, koneet tekevät kaiken ja Wikipediasta saa syvemmän sivistyksen.

   Poista
  3. Sentään Israelissa tietyn uskonnollisen genren herrat eivät ilmeisesti luovu mustista lierihatuistaan ja hupaisista korkkiruuvikiharoistaan korvilla? Kipa vai mikä kangaslakkara on toisen sortimentin herroilla. Näitä edellämainittuja päähineitä ei riisuta uskonnollisissakaan seremonioissa.

   Poista
  4. Amissit ovat mielenkiintoinen ja sisäsiittoinen uskonnollinen yhdyskunta. Hheillähän on nuo lierihatut ja tunnistettava ulkonäkö.

   Olen joskus lukenut, että kipa pysyy päässä tuulellakin, mutta en muista mekanismia, miten se kiinnitetään.

   Poista
 12. Kirkossa piispa pitää hiippaa. Aikamoista.

  VastaaPoista
 13. No jaa, kuuluu seremoniaan. Olennaista on se, ettei piispan tarvitse käyttää hiippaa marketissa käydessään. Musliminvaimon täytyy.

  Koetetaan nyt suhteuttaa asioita oikein.

  VastaaPoista
 14. Olemme me ihmiset aikamoisia keksimään kulttuurillisia ja uskonnollisia joukkoon kuulumisen merkkejä ja symboleita. Jokuhan tietyt mallit ensin keksii ja lanseeraa populalle vai syntyvätkö ne kuin itsestään tiettyinä aikakausina. Tuskin. Nyt on innostuttu esim. tatuoinneista. Miksi muinaisten primitiivisten heimojen "muoti" puree nykykansaan? Onko tatuointien suosion syvin tiedostamaton tarve se, että halutaan paluuta alkuasukasheimon jäseniksi vaiko se, että henkisesti on palattu tietylle kehitystasolle, eli taannuttu? No, helpoin ja pinnallisin selitys lienee se, että laumaeläimet matkivat mieluusti toisiaan?
  Markkinamiehet osaavat aivopesun kikat tahkotakseen tiliä kun joukkohysteria on saatu ensin luotua.

  VastaaPoista
 15. Oli miten oli ja tuli mitä tuli, mutta nyt on kesä! Mikä hienostunut aromi onkaan omenapuun kukissa! Linnut orkestroivat rehevissä koivuissa ja aurinko nauraa. Elämä on elämisen arvoista kaikkine kiusoineen ja kujeineenkin!

  VastaaPoista
 16. Äläs sano, Nooraseni. Minun rakkaalla lapsellani on huomenna syntymäpäivä ja annoin hänelle lahjaksi tatuoinnin, sinisen ruusun, joka oli hänen toiveenaan. Menee huomenna ottamaan. Omapa on nahkansa, itse en nahkaani anna kirjoa.

  Jollain tasolla ymmärrän tatuointeja, ja jotkin ovat kerrassaan hienoja ilmestyksiä koko kehon tatskoineen. Ja onhan se perinteinen sydän, risti ja ankkuri lihaksikkaassa käsivarressa syntisen komea.

  VastaaPoista
 17. Jatkan vielä haukkumalla tatuointeja. Nimittäin rumiakin on, teräviä kulmikkaita, suttuisia. Esimerkiksi toimittaja-kirjailija Jenni Pääskysaaren tumma käsivarsitatuointi on minusta epäsymmetrinen ja sekava. Ruma mikä ruma.

  VastaaPoista
 18. Onnittelut sinullekin tyttäresi juhlapäivän johdosta Iines!
  Minä en ymmärrä mikä juju on antaa tökittää ( myrkkyjä) kaulan alue täyteen tai jopa kasvot! Kertooko se rohkeudesta kestää kipua vai peräti ovatko paljon ihoaan kuvittavat jääneet
  kipuaddikteiksi? Itseään viilteleväthän tuntevat ahdistuksen helpottavan. Voiko tatuointikoukkuun jääneet kokea samoin?
  Kuppauksessahan myös tehdän reikiä nahkaan.
  Vanha vertaus: Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

  VastaaPoista
 19. Onpa joku antanut tatuoida silmiensä valkuaiset. Muistan nähneeni kuvan jossain. Ymmärtäisi ehkä paremmin, jos tatuointeja voisi helposti poistaa ja vaihtaa. Mutta että sama leima ihmisen nahassa koko eliniän? Samat idolit, ihan kuin mikään ei muuttuisi koskaan.

  Noh, nahkakin vanhenee ja rypistyy, etenkin kaulalla. Kun rokkipapan ironmaidet vekittyvät poimuihin, on esteettisyys jo ehkä menneen talven lumia.

  VastaaPoista
 20. Tatskoille sanon ei. Tulee mieleen polttomerkitty. Mitä ihminen mahtaa viestiä itsestään tatuoinnilla. Ehkä monenmoistakin asiaa. Onko se oman egon mainosta. Onhan tatskoja ainakin viimeiset 10 vuotta kannatettu ja laitatettu paljonkin. Mitä se viestii nykyajan ihmisestä.

  VastaaPoista
 21. Luulen, että tatuointeja ottavat kaikenlaiset ihmiset, kauniit ja rumat, kouluttautuneet ja kouluttautumattomat, duunarit ja herrasväet. En osaa edes arvailla, onko tatuointeja ottavilla mitään yhteistä nimittäjää. Taiteilijoillakin on tatuointeja, samoin tylsillä atk-hepuilla ja insinööreillä. Ja laitapuolen örisijöillä.

  Mutta siis miten merkitä itsensä, jos ottaa tatuoinnin? En osaisi itse päättää, millaista kuvaa haluaisin katsoa loppuelämäni. Teksteihin en sitoutuisi missään tapauksessa.

  Vähän ihmettelen sitä sinänsä miellyttävää nettivaikuttajaa, Natalia Salmelaa tai jotakin sinnepäin, joka on kaulaansa myöten värikkäästi tatuoitu. Ihailen kyllä jälkeä, esteettisesti. Natalia on kaunis. Mutta että loppuelämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikenlaiset ihmiset tatskoja ottavat, mutta mitä ihminen viestii niillä. Tuli myös mieleeni, että ovatko ne jotain korujen korvikkeita. Korujahan ei niin hirveästi nyt näe.
   Oikein pahaa katseltavaa on kaulassa olevat tatuoinnit.
   Tatuointeja myös poistetaan, liekö onnistunutta.
   Voi kauheeta, mutta ennemmin minä huivin päähäni laittaisin kuin ottaisin minkäänlaista tatskaa.

   Poista
  2. Kukapa sen tietäisi. Asia ei varmaankaan ole yksiselitteinen.

   Kai se jonkinlaista oman sisäisen minän kuvittamista on. En minäkään välitä itselläni tatuoinneista. Sitoutuminen johonkin kuvaan tai tekstiin on minusta kauheaa.

   Poista
  3. Iines, tämä mainitsemasi Natalia saa minut aina ärsyyntymään. On naistyyppiä joka on ainakin kuvaruudussa esiintyessään äänekäs, päällepäsmärin oloinen. Kaunis hän ei minun kauneusihanteeni mukaan ole. Valitettavasti edes tatuoidut ruusut eivät anna esteettistä lisäarvoa.

   Poista
  4. No, en ole paljonkaan häntä kuunnellut, mutta hän on ollut pariin otteeseen Ylen aamuteeveessä digiosaajien asiantuntijana. Eli siellä hän oli yksi muista, ei ainoa esiintyjä.

   Poista
 22. Huhhuh, koetin äsken katsoa Iltalehden puolueiden puheenjohtajien vaalitenttiä, mutta pääministeri Marin huutaa siellä yli muiden kalskoäänellään ja varastaa muiden myönnetyt puheenvuorot. Ei pysty katsomaan. Puheenjohtajien tulisi saada tuo kailottaja pysymään puheenvuorojärjestyksessä. Kylmät väreet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenellä noista tentissä olleella on miellyttävä ääni, minusta ei kenelläkään, ainakaan naisista. Tämä on samalla koe itselleni tuleeko tämä vaivainen tekstini läpi. Kirjoitin aiemmin pitkähkön kommentin, jossa oli ties mitä häikkää, enkä saanut läpi.

   Poista
  2. Ripranie, mahdoitko kirjoittaa mobiiliyhteydellä, esimerkiksi tabletilla tai puhelimella?

   Bloggerin blogeissa on tässä kohdin vikaa. Moni ei voi kommentoida ollenkaan mobiililla, kun kommentti heittyy pois. Minunkin, lähes päivittäin. On muutama Bloggerin kuvablogi, johon en pääse ollenkaan kommentoimaan.

   Kun tyhjentää välillä välimuistin, voi useimmiten taas kommentoida. Sain tämän ohjeen, kun kysyin asiaa Bloggerista. Vika ei siis ole meikäläisen blogissa.

   Poista
  3. Noista puheenjohtajien äänistä - kai Marinilla oli paineita, koska hän esiintyi niin kovasti ja kiihkeästi, kailottamalla joka rakoon. Itse panen korvat lukkoon, jos henkilö ei ymmärrä ottaa kuulijaa huomioon.

   Saarikkokin kiljuu kuin pistettävä porsas, mutta hän sentään antaa muidenkin puhua eikä pyri koko ajan viemään tilaisuutta ohi muiden.

   Andersson puhuu hyvin, mutta hänen vikansa on se, ettei hän osaa laittaa pistettä, kun asia on jo selvä. Vaan missä olivat Essayah ja Harkimo? Essayah on puhetaidollisesti hyvä ja napakka.

   Poista
  4. En katsonut tenttiä. Monellako "tietenkin-sanalla" Marin vakuutti mielipiteitään. Ko. sana esiintyy usein pääministerin kielenkäytössä.
   Uutiskuvassa kaivoi ja asetteli niskapuolelta hiukset etupuolelle. Takaraivo jakautuneine hiuksineen antaa olettaa, että etupuolella on letit. Heh heh...

   Poista
  5. Joo, ennen tuota kysymystäni kirjoitin puhelimella. Ei mulla aikaisemmin ole juurikaan ollut vaikeuksia läpisaamisessa. Eilen en saanut pöytäkoneella läpi kommenttiani. Sitäkin ihmettelen, että miksi mulla Bloggerin tilastot, asetukset jne. ovat muuttuneet suomesta englanniksi. Onko teillä muilla?

   Poista
  6. No ei ole onneksi asetukset muuttuneet. Suomen kieltä on. Jokin häiriö siellä nyt on päällänsä, jos kieli itsestään muuttuu. Kurjia tuommoiset.

   Poista
  7. Itsestään on muuttunut. Sitä kyllä ihmettelen suuresti. Samperi soikoon.

   Poista
  8. Onkohan syy se, että joku on murtautunut blogiini. Miten tuollainen voi olla muuten mahdollista. Ei kai Blogger tuollaista tee omin päin. Minä en nyt ymmärrä. En ole itse muuttanut ainakaan.

   Poista
  9. Ripranie, en usko että on kyse murtautumisesta. Jokin automaattitoiminto on ehkä vaihtanut kielen. Olisiko asetuksissa kohta, jossa kielen voi itse vaihtaa?

   Poista
  10. Blogin asetuksissa heti kohdassa Perusasetukset on blogin kieli. Ja minulla lukee siinä suomi.

   Poista
  11. Anteeksi, että jankkaan, mutta mikä automaattitoiminto vaihtaisi kielen. Katselin niitä asetuksia, minusta siellä oli kaikki mullin mallin ja poistuin harmistuneena. Ennen oli noin kun kerrot. Ajattelin jopa niin, että kun postauksia en ole laittanut pahemmin niin olisiko se syy. Ei kyllä tunnu sekään järkeenkäyvältä.

   Poista
  12. Ei haittaa, Ripranie. Nyt ei taida olla Blogger-taitoisia linjoilla.

   Voisin kuvitella, että pitkä tauko on syynä kielen vaihdokseen. Bloggerin asetusten ulkonäköhän muuttui tässä olisiko ollut pari vuotta sitten. Kannattaa kuitenkin tutkia kaikki asetusten kohdat ja ktso sieltä. Onnea, ellei kukaan nyt osaa sinua tässä neuvoa.

   Poista
  13. Sinä sen taisit kekata, Iines hyvä. Siellä mulla on kyllä kielen kohdalla suomi. Jotain siellä tallensin, en taida selvitä noista kaikista asetuksista. Jospa se suomi tarkoittaa blogin kieltä, mutta miten saan nuo kaikki asetusten sun muiden määrittelemisen kielen suomeksi.

   Poista
  14. Varmaan tarkoittaakin. Oman järkeni mukaan blogin kieli tulee itsestään, kun perustaa blogin suomalaisesta versiosta, minkä varmasti olet tehnytkin.

   Ikävä tilanne. Jos muu ei auta, olisiko mahdoton ajatus perustaa uusi blogi Ripranie II, jolloin se olisi valmiiksi suomenkielinen ja panisit vanhan blogisi sen sivupalkkiin linkkinä, niin olisi tallessa? Itselläni on tuolla sivussa vuoden 2006 Iines I. Tämä on oikeasti Iines II.

   Poista
  15. Kiitos kauniista ajatuksestasi Iines, että perustaisin uuden blogin säilyttäen kuitenkin myös vanhan blogini, kuten olet itsekin tehnyt omalla kohdallasi.
   En tiedä, mitä tekisin. Laitoin kuitenkin blogiini musakipaleen pienen runosen kera.

   Poista
  16. Ripranie, tuosta nimesi klikkilinkistä ei pääse blogiisi? Voisitkohan lisätä sinne jonnekin oman blogisi linkin.

   Eli jos et tiedä, mitä tarkoitan, voit klikata minun nimeäni tästä, niin huomaat, että olen laittanut siihen blogini linkin. Katso sitten omasi - siellä ei ole.

   Poista
  17. No juu, asiaa puhut, mutta olen pitänyt riittävänä tätä kuvallista versiota, josta kyllä halutessaan pääsee blogiini.

   Poista
  18. Totta, tässähän on linkkisi!

   Poista
 23. Kolmosen tentissä Saarikko oli ilmeisen levännyt, sillä yläkireä kimitys oli poissa. Mutta olisipa jännä nähdä mitä Saarikko kokkaa keittiössään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muniahan tuo Matti Vanhasen kanssa televison vaalimainoksessa paistaa. - Keskusta täydellinen, toteaa Vanhanen munaa kallistaessaan.

   Saarikon puhetapa on niin esiintymiskoulutuksen tulosta. Niksit näkee selvästi, mm. tauotuksen, mutta kokonaisuus ei ole vielä luonteva.

   Poista
  2. Hyvähän tästä tuli. Keskustakin lähes täydellinen. Vanhanen muistaakseni virkkoi noin katsellessaan ja esitellessään paistamaansa munaa.

   Poista
 24. Hupaisaa. Koetin äsken lukea Iltalehdestä Sanna Ukkolan tuoretta poliittista satiiria "Mitä yhteistä on Halla-ahon Hitler-viiksillä ja Sanna Marinin aamiaismeemeillä?"

  Vaan artikkelipas ei auennutkaan otsikon alle, vaan otsikon alla oli tyhjä tila ja luki jotain sellaista, että "artikkelia ei voida näyttää". Hupsista!

  Huomasin näytön yläreunasta, että min ulle oli jäänyt pankkiasioinnin F-Secure päälle, vaikka se useimmiten sulkeutuu itsestään, ei aina. Kun klikkasin vartioinnin kiinni, artikkeli aukeni!

  Näin vihapuhetta suitsitaan. Ei saa sanoa Hitler-viikset ainakaan samassa yhteydessä kuin Sanna Marin.

  Herra mun vereni -osastoa. Pieni Pohjois-Korea on lähempänä kuin arvaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän se.

   Melkein silmät vesissä luin Ukkolan tekstistä: Kokkarin vaalilause kuuluu: “On köyhän vuoro maksaa – kokoomus.”

   Poista
 25. Kolumnissa vedeltiin kaikkia puolueita alta kölin.

  Pitäisikin kirjoittaa F-Securelle kysymys oudosta ennakkosensuurista, joka voi estää satiirien lukemista kansalaiselta. Se ei voi olla tarkoitus. Tässäkin blogissa voi nyt joku olla pääsemättä tänne Hitler-viiksien vuoksi. Voihan Hitler-viikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookista kuulemma tulee bannia, jos Hitlerin kuvan julkaisee, ihan siitä riippumatta, mitä Leninin jälkeen maailman pahimmasta ihmisestä sanoo. Minä sain ekaksi päivän eston, kun sanoin Ladaa ryssän kostoksi. Sivusto kehoitti valittamaan, valituksen jälkeen estoni piteni viikkoon.Näillä mennään siellä itseään rakastavan juden sivuilla.

   Poista
  2. Ja meillä tosiaan on ihmisiä, joiden mielestä jokin yksittäinen sana on vihapuhetta kontekstista riippumatta. Jos sanot Hitler- viiksi, olet natsi.

   Hohhoijaa, mitä henkistä laiskuutta.

   Poista
  3. Tekniikkaa kai saamme näistä syyttää. Tietokoneen asetukset poimii mielestään pahapuheen pois. Esimerkiksi, jos sanoo, että Zuckerberg on mies ilman esinahkaa, mutta esinahan kaltainen.

   Poista
  4. Tämä sanojen syöttäminen ennakkosensurointiin ohjelmassa on kuitenkin ihmisen tekemää, jonkun yksilön ja ryhmän valinta. Ja se minusta onkin huolestuttavaa. Olisin melko huoleton, jos voisimme syyttää konetta ja ohjelmia, sillä ne voi tarvittaessa mäjäyttää tuusannuuskaksi.

   Poista
  5. Niinpä tietysti, mutta algoritmit toimivat käyttöön otettua omalakisesti. Tietokoneiden syyttäminen virheistä on aina idiotismia.

   Poista
  6. Algoritmit ja muut toimivat, kuten ne on tehty, mutta ihmisen tulee virheet korjata. Firmat ja yhteisöt usein syyttävät virheistään tietokonetta, ei se niin mene.

   Poista
  7. Näin se toimii tietysti käytännössä, iskee automaattisesti kiinni Hitler-viiksiin, vaikka kirjoittaisi, että ne ovat yhtä hirveät kuin alkuperäinen kantajansa.

   Poista
  8. Minähän muuten puolustan Israelia vihervasemmiston hyökkäyksiltä. Tuo Zuckerberg nyt sattuu olemaan juutalaisista tyhmin, ihan beekolmonen.

   Poista
  9. Riku, Riku. Ei saa herjata noin, uskonnon tai muun mukaan. Ihmisen tyhmyys on vallan muusta kiinni. Ettäs tämänkin tiedät.

   Poista
  10. Juutalaiset ovat fiksua porukkaa, Zuckuway ei kuitenkaan. Turpaan vetelisin.

   Poista
  11. Juuri näin. Myönteisyys on kivaa ja hakurobotit eivät pillastu. Ihmiset on kivoja. Lallalaa.

   Poista
  12. Eikäkö oikeasti tykkään juutalaisista. Ne on fiksuja. Netanjahua äänestäisin.

   Poista
 26. No niinhän siinä lopulta kävi, että satu ei päättynytkään ihan onnellisesti, vaan realistisesti.

  Kyseessä oli valtion hallintoon korruptoitunut käytäntö, joka oli niin rakenteeseen syöpynyt, etteivät asiantuntijatkaan sitä erottaneet.

  On enemmän kuin asiallista korjata valtion etuuden vero kohdilleen, etenkin kun verotettu korkea henkilö on kovasti ollut verotuksen kiristysmyönteinen. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 27. Varmaan entistenkin pääministerin etuudet nyt jälkiverotetaan?

  VastaaPoista
 28. No mikä ettei, vaikka kukaan heistä ei ole käyttänyt etua läheskään yhtä paljon, muutama ei ollenkaan, suurin osa satunnaisesti. Marin on perheineen asunut Kesärannassa ja tunnetaan muutenkin ankaran veroprogression kiristämisen kannattajana.

  Marinilla on myös aika ikävä tätä aamiasetugatea läheltä liippaava mainehaitta Sipilän Terrafame-kytkösten ilkeänä oppositiohaukkujana:”Päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaan vaan lähipiirinsä etua.”

  Tässä aamiaisetugatessa ei olekaan lopulta ollenkaan kyse summista eikä siitä, kuka käy Prismassa, vaan moraalista. Kyllä hallintotieteiden maisterin voisi uhriutumisen sijaan olettaa itsekin kyseenalaistavan ilmaisten aterioittensa oikeellisuuden. Hänhän nimenomaan on pilkunviilaaja tutkituttaessaan jopa maskien hyödyllisyyttä kesken tulenpalavan globaalin pandemian.

  VastaaPoista
 29. Se vielä, että kovin pitkälle taaksepäin eivät entiset pääministerit joudu mahdollisia mätkyjä maksamaan, koska verotusta voidaan pääsääntöisesti oikaista verovelvollisen vahingoksi kolmen vuoden kuluessa verovuoden päättymistä seuraavan vuoden alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ollakin, mutta muiden pääministerien menot jäivät vähäisiksi, esimerkiksi Stubb ei asunut Kesärannassa ja Katainenkin vain 3 kk. Lipposella taas Päivi maksoi itse, pesi ja pyykkäsi. Sipilällä Kesäranta oli vähemmällä käytöllä.

   Kyllä Marin on ainoa, joka on perheineen asumamalla asunut Kesärannassa. Se on tietysti ok, siitä ei ole kahta sanaa, mutta ei ole sellaista lakia, joka takaisi pääministerin perheelle ilmaiset ateriat. Nostettakoon palkkaa, jos se ei riitä ruokaan.

   Poista
  2. Sinänsä kyllä mielenkiintoinen ajatus, että tekoja voidaan arvioida moraalisesti vain kolme vuotta. Sen jälkeen ne ovat sitten hyviä!

   Poista
  3. Jaa, en usko että tämä on kansalaisten kanta. Marinin tapauksessa kansalaiset ovat fiksuja, näkevät selvän ristiriidan puheiden ja tekojen välillä. Tämä herättää ihan itse ansaittua epäluottamusta.

   Sekin, että on ilo asua maassa, jossa korkeat päättäjät voivat siivota vessansa itse ja käydä kaupassa ja ajaa metrolla. Ja nyt sitten Prisma ei passaakaan pääministerille, vaikka yksikään ei sitä häneltä odota saati vaadi. Ihan itse uhriuduttu.

   Poista
  4. Merkillistä, että pääministerin ruokaetu on ollut voimassa useita vuosia, eikä sitä ole kyseenalaistettu aiemmin. Eihän tässä nyt mistään armollisuudesta ole kyse, hyvänen aika sentään. Jää nähtäväksi, että onko tällä vaikutusta kuntavaaleissa.

   Poista
  5. No juu, tässähän on mieluusti nähty setämiesten ja kateellisten naisten raivoa nuorta kaunista naispäättäjää kohtaan. Ja toiseksi tietenkin persuhyökkäystä.

   Itse näen juuri noissa ylläolevissa selityksissä sovinismia ja epäuskoa naisen kykyihin, vaikka suu sanoo toista.

   On ilm eisen vaikea vasemmalla olevan suvaitsevaiston uskoa lopultakaan naisen oikeisiin poliittisiin kykyihin, kun kritiikki nähdään naiseuden arvosteluna. Hohhoijaa.

   Oppisivat, että naista saa arvostella ja vetää alta kölin siinä kuin miestäkin, Marinia siinä missä Sipilääkin vedettiin ja pyöritettiin vielä tervassa ja höyhenissä.
   Marin on vahva ja hyvä poliitikko, joka kyllä oppii ottamaan vastuun tekemisistään omille harteilleen uhriutumatta, kun han on maksanut oppirahat. Ja se naiseus kannattaa nyt unohtaa. Tässä kohdin kannatan sukupuoletonta kohtelua aikuisille ihmisille, poliitikoille. Ei mitään erivapauksia naisille.

   Poista
  6. Jostain luin, että tuo asia paljastui normaalin tutkivan journalismin yhteydessä, kun IL alkoi ihmetellä VNK:n jatkuvia salauksia asioissa ja kuiteissa, joiden on määrä julkisuuslain nojalla olla avoimia papereita. Marin salasi kaiken, ja tämä on kyllä tuhannen taalan kysymys: miksi. Ovathan monen poliitikon ja jopa piispojen viinakuititkin olleet julkisia. Tytti Yli-Viikari?

   Kyseessä ei tietenkään ole urkkiminen, mitä jogurttia Marinilla aamulla syödään, vaan kyse on kokonaisuudesta, jonka me veronmaksajat maksamme omista lompakoistamme toisten ruokapöytään.

   Poista
  7. ja vielä vakuudeksi: Minä siis kannatan pääministerille tuntuvaa palkankorotusta ja tarpeettomien etuuksien poistamista. Tuollainen etuuksilla pelaaminen antaa liian helpon tilaisuuden hyväksyä selvätkin kähminnät.

   Poista
  8. Työssä kuin työssä nähdään edelleenkin eroa, tekeekö työn nainen vai mies.
   Tämä yleistäen. Tasa-arvosta naisten ja miesten kohdalla on keskusteltu
   jo iät ja ajat, mutta hitaastipa tuo tuntuu muuttuvan. Argumentit vain vaihtelevat ajasta toiseen.
   Yleensä työssä kuin työssä joutuu maksamaan oppirahat. Tämä on kait hyvä asia ja onkin
   kaikenlaisen kehittymisen kannalta.
   Naiseutta eivät miehet, jos naisetkaan tunnu unohtavan, vaikka muuta lausuttaisiin.

   Tuo on minusta naurettavan perusteeton väite, että ihmisiä ainakaan monia kiinnostaisi
   pääministerin perheen ruokailuainekset sun muut yksityiset toimet.
   Tulee vaan mieleen, että viedään asia kohtiin, joista ei ole kyse eivätkä ne ole relevantteja.

   Poista
  9. Sanna Marin ei ole salannut mitään. Iines valehtelee. Tulee taas mieleen Tuhkimon äitipuoli. Ei mahtunut lasikenkä omalle tyttärelle vaikka puukolla vaivaisenluita huoli.

   Poista
  10. Viestinnässä on nyt käytetty ilmaisua ”Valtioneuvoston kanslia salasi kuitit”.

   Valtioneuvoston kanslian päällikkö on pääministeri, eli hän johtaa toimintaa. Hänen on siis viime kädessä vastuu salauksistakin, jos ollaan tieteelisen tarkkoja. On minusta aika epätodennäköistä, että Marin ei itse olisi millään tavoin vaikuttanut kuittiensa julkitulon estämiseen. Hänhän on julkisuudessa sanonutkin, että kenenkään ei tarvitse tietää, minkä merkkistä jogurttia pääministerin aamiaspöydässä syödään jne.

   Pääministerillä on kansliassa apunaan valtiosihteeri alivaltiosihteerin avustamana, ja nyt olen huomaavinani, että kehään median hampaisiin on heitetty alivaltiosihteeri Timo Lankinen vastaamaan virheistä.

   Esimerkiksi viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo pitää ongelmallisena ja jopa kiusallisena sitä, että hallituksen viestintästrategian arvoihin kuuluvat avoimuus, selkeys ja vuorovaikutteisuus, mutta samalla kuitteja salataan, eikä asiaa kommentoida. Pääministeri itse on se, joka voi vaikuttaa tähän asiaan.

   Minusta on se ja sama, mikä on kuittien sisältö, en ole kiinnostunut heidän muroistaan. Kyseessä on jälleen moraali ja itään päin kallellaan olevan kulttuurin tuulahdus.


   Poista
  11. Älä viitsi jauhaa skeidaa.

   "Valtioneuvoston kanslia on valtioneuvoston kolmanneksi suurin ministeriö. Meillä työskentelee noin 550 henkilöä erilaisissa asiantuntija- ja palvelutehtävissä. Kanslian tärkein tehtävä on tukea pääministeriä sekä maan hallitusta valtioneuvostolle kuuluvien asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa."

   Ministerit vaihtuu, kansliat säilyy!

   Poista
  12. Tietysti ministerit vaihtuvat, kun hallitus vaihtuu. Tietysti Valtioneuvoston kanslia on pysyvä laitos. Eikö tämä ole itsestäänselvää?

   Valtioneuvoston kanslian päällikkö on pääministeri. Kanslian toimintaa johtaa pääministerin toimikaudeksi nimitetty valtiosihteeri alivaltiosihteerin avustamana. Alivaltiosihteeri johtaa, valvoo ja kehittää kanslian osastojen, yksikköjen ja virkamiesten toimintaa.

   Juuri nyt Valtioneuvoston kanslian päällikkönä toimii siis pääministeri Sanna Marin. Kanslian toimintaa johtaa pääministerin toimikaudeksi nimitetty valtiosihteeri Mikko Koskinen alivaltiosihteeri Timo Lankisen avustamana.

   Poista
  13. Puhuttelet minua sivistymättömästi. Koetapas viestiä asiallisesti.

   Mikähän vastauksessani oli väärin?

   Poista
  14. Et edes ymmärrä sitä, että Kesärannan hankinnoista huolehtii Kesärannan emännöitsijä (edelleen) ja Marin ei ole kuitteja nähnytkään. Voisi sanoa, että haluat hämärtää totuuden: Kokoomustaustainen Lankinen on de facto johtanut kansliaan kymmenen vuotta. Jos hänelle nyt katsottaisiin uutta tehtävää, niin eiköhän Marina syyteltäisi rikolliseksi kuni Haavistoa aikanaan.

   Poista
  15. Miksi selität itsestäänselviä ja kaikkien tietämiä asioita, Mankemangi?

   Siis tietysti Kesärannassa on emäntä, joka hoitelee hankinnat saamiensa pyyntöjen ja ohjeiden mukaisesti, ja ottaa ne vastaan ja tarvittaessa jatkokäsittelee ne perheen pöytään. Sitä vartenhan emäntä talossa on, mikä on toki

   Juuri siksihän kansalaiset ihmettelevät Marinin Prismassa käynti -lausuntoa, kun hänellä kerran on keittiöapua. Tokihan tämä nyt pääministerin itsensä maksamatkin tilaukset toimittaisi.

   Mitä Haavistoon tulee, hän oli oikeuden mukaan rikkonut lakia eli syyllistynyt rikokseen. Marinia en minä ainakaan osaa enkä halua syyttää rikoksesta, vaan moraalikadosta ja ylimielisyydestä, joka on erityisen ikävää tälla tasolla.

   Poista
  16. PS Jos yhden kuukauden ruokaostosten hinta noin 1.340 euroa (huhtikuu) ei ole pääministerin tiedossa, tai edes aavistettavissa, on elämä kyllä ihanaa.

   Mistä tiedät, ettei pääministeri ole nähnyt kuittejaan?

   Poista
  17. Näen sen silmistäsi. Sinä olet ainoa minun tuntemani moraaliton narsisti tässä keississä.

   Poista
  18. Meitä ”moraalittomia narsisteja” on kyllä enemmänkin tässä keississä. Luepas vaikka kirjailija Jari Tervonkin aamuinen kolumni Helsingin Sanomista. Tervon lisäksi valtaosa kansalaisista taitaa kyseenalaistaa asioita minun laillani. Kolumni loppuu näin:

   ” - - Kohu ei siis noussut tyhjästä. Se aiheutti oikeita muutoksia, mitä tyhjät kohut eivät tee. Iltalehti ja toimittaja Jarno Liski kulkivat hyvän journalismin asialla.

   Lain mukaan "pääministereillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista." Laki ei mainitse aamiaisia, ei aamiaistarvikkeita, ei kylmänä toimitettavia aterioita eikä minkäänlaista ravintoa. Kansalaisten ei kuulu maksaa pääministerin ja hänen perheensä aamiaisia. Näin yksinkertaista tämä on. Siis silloin, kun lakia noudatetaan eikä vain tulkita. Lakia voi tietysti muuttaa.

   MITEN frukostgate – ruotsalaisen Aftonbladetin muotoilu – vaikuttaa politiikkaan? Sanna Marin ei ole enää korona-ajan sankaripääministeri. Hän on poliitikko muitten joukossa.”


   https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008023919.html

   Poista
  19. Itse riemuitsen tässä naisen ihmisarvon nousua: Marinia vedetään yhtä lailla alta kölin kuin Sipilääkin ja muita, esimerkiksi Soinia tai Kataista tai varsinkin Stubbia aikoinaan. Hienoa!

   Nainen pystyy samaan kuin mies eikä tarvitse nättinokkaista erityissuojelua. Taitaa olla meillä ensimmäinen kunnolla alta kölin vedetty naispääministeri Jäätteenmäen jälkeen. Muijia passaa kohdella samoin kuin äijiä.

   Poista
  20. Minä en mitään riemuitse vaan ajattelen että "tuskin Pohjois-Koreassakaan näin törkeästi käyttäydytään?"

   Tai en tiedä. Vaikka käyttäytyvätkin.


   nimim. "M - kaupunki etsii murhaajaa"

   Poista
  21. No jaa, mikis, riippuu varmaan siitä, kuka on murhaaja ja kuka uhri, ja onko tämä ylipäänsä ollenkaan murhadraama. Jospa tämä onkin leikki Arvaa kuka oikeasti on murhaaja.

   Minua hieman huvittaa se, että Kim Il Jongkin olisi kansan vakuutteluissa uhri, jota toisinajettelijat jahtaavat.

   Poista
  22. "M - kaupunki etsii murhaajaa" (M – Eine Stadt sucht einen Mörder) on Fritz Langin ohjaama elokuva. Klassikko.

   Poista
  23. Niin on, ikivanha klassikko, ja olen sen kyllä nähnytkin televisiosta joskus. Tarkoin en muista juonta, mutta psykopaattiahan siinä jahdataan.

   Poista
  24. Minä en tunne Jari Tervoa.

   Poista
 30. Kaiken tämänkertaisen luettuani äsken, sanon kuitenkin, että Suomi on hyvä maa. Täällä ihmiset saavat elää rauhassa, kun ei tarvitse pelätä, että jokaisesta ajatuksesta, joka poikkeaa valtiovallalle myönteisistä lausahduksista ei rangaista, vangita tai muuten vahingoiteta, vaikka ajatuksensa ääneen sanoisi. Suomessa lapsia yritetään ainakin kohdella hyvin. Koululaitos toimii vaikka sitä vaikeuttaa muualta maahan tulevat lapset, jotka eivät osaa usein edes kieltä, puhumattakaan tavoista. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin he sopeutuvat, tuskin koskaan kokonaan, elämään suomalaiseen malliin, ilman suuria poikkeuksia. Maassa maan tavalla voisi olla tavoitteena. Mutta jos he jossain asiassa ovat selvästi parempia, heistä voisi ottaa mallia. Tää on nyt sellaista turhaa puhetta. Mutta kyllä Suomi on joka tapauksessa hyvä maa.

  VastaaPoista
 31. Taivahan totta. Suomi on maailman parhaimpia maita, oikeasti, jopa monilla mittareilla mitattuna. Se, että täältä löytyy korruptiota tai virheitä, ei tee maata tietenkään huonoksi.

  Juuri se, että meillä toimittaja saa harjoittaa vapaasti tutkivaa journalismia, on merkki demokraattisesta ja vapaasta yhteiskunnasta. Tämmöisestä kannattaa olla ylpeä. On maita, joissa näin ei voi tehdä, ja jos tekee, voi päästä jopa hengestään. Suomessa on hyvä ihmisen hengitellä ja nauttia upeasta luonnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin on, mitä sanot, Iines!

   Törmasin muuten tänään blogisi juttuihin 2013. Voi miten mielenkiintoisia aiheita ja kirjoituksia. En malttamut olla lukematta niitä,ja mitä enenmmän luin sen enemmän halusin lukea lisää.
   Tuli mieleen, miten suuri aarre ja merkitys on hyvillä vanhoillakin blogeilla, sillä asiat joihin on niissä paneuduttu eivät vanhene ollenkaan. Aion palata sinne vielä uudestaan ja nauttia niiden monipuolisuudesta ja tuoreudesta.
   Olet kyllä mainio tyyppi, Iines. En voi olla sanomatta sitä, vaikka tiedän, että et pidä kehumisesta. Sinulla on paljon toisille antamista. Mikä sen parempaa?

   Poista
  2. Liisu, ymmärrän mitä haluat sanoa, ja olen täysin samaa mieltä. Vanhat kirjoitukseni ovat hauskempia ja samalla varmaan parempia kuin nykyiset protkotukset. Kävin itsekin lukemassa yhden tarinan, vuoden 2013 toukokuisen jutun, jossa kuvaan silloista naapurustoani kaikella rakkaudella ja huumorilla.

   Tämä hyvä kärki taittui itseäni järkyttäneeseen tapahtumaan, jolloin joku minut tietävä, kenties tunteva, lukijani oli aamun hiljaisina tunteina käynyt jakamassa koko taloyhtiöni postilaatikkoihin anonyymin Ikkunaiines-blogini osoitteen ja tiedot, toisin sanoen paljasti minut riisumalla blogipersoonani ilkosilleen.

   Tämä taittoi leikkivän kynäni ja sai minut kääntymään tosikkomaisiin kirjoituksiin, tuo paljastaja murhasi parhaan ilmaisukykyni. Jos olisin täysin puhekyinen paasaaja, olisin lopettanut blogini, niin paljon häpesin paljastumistani. Vaan eihän minulla ollut muuta mahdollisuutta olla osallisena täysivaltaisessa puheessa kuin kirjoittaminen, joten jatkoin heikommin eväin, terä taittuneena, syvimmät ajatukseni piilottaneena.

   Tässä on lopputulos. On varmaan turha toivo odottaa, että tuo paljastaja tulisi joskus vielä esiin kertomaan, miksi hän katsoi oikeudekseen puuttua toisen blogi-identiteetin murskaamiseen. Blogi-identiteetit ovat samoja kuin live-identiteetitkin, sillä erolla että blogi-identiteetillä paljastetaan sisimpiä syviä tuntoja, live-identiteetillä taas muokataan enemmän julkisuuskuvaa. Sisintään harva haluaa paljastaa omalla nimellään julkisella alustalla. Tästä puhuu esimerkiksi Facebook ja Instagram omaa kieltään.

   Poista
  3. Tämä on surullista... tosisurullista. Muistan Iineksen "leikkivän kynän"... SE OLI KIVA! Voi että, oli! Enkä ymmärrä, mitä siitä häpeämään, jos paljastuisi että kivan blogin kirjoittaja olisi naapurini, kuin että: "ohoh, onpas mulla vitun fiksu naapuri"...

   Mutta luulen, ettei moni ajattele/-isi mitään. (Heillä kun on omat murheensa. Eivät he tämmösiä ehdi ajatella.)

   Voi että kaipaan kaunokirjoitteluasi!

   Poista
  4. Mikiksen kanssa olen tässä samaa mieltä. Toisaalta, jos paljastaa sisintään, saa myös ilkeitä pistoja.

   Politiikan hierominen on norsunmetsästystä ritsalla.

   Poista
  5. ... kts. "mielestäni kirjoittaminen on sitä ... etc.

   Poista
 32. Tänään kävelin jalkani kipeäksi. Minulle tuli vieraita Hel-sin-sins-kistä (Helsinki, heleä sinkki… Jevtushenko) ja kävelin heitä vastaan. No, en tietenkään Sysmään tai Mäntsälään asti, vaan Jyväskylän rautatieasemalle. Huh, huh. Söimme kevyesti, joimme laihasti, keskustelimme paksusti. Tänne niinkuin kaikkialle muualle Suomessa rakennetaan nyt kamalasti SAUNOJA/kapakka – komplekseja, mm. Jyväskylässä meidän Kirkkopuistoomme - jota Tarja paheksui - niin ehdotin että "hyvä on, rakennetaan sitten kirkkoja joissa voi saunoa, alttaritaulu on kiukaan kohdalla, ja pappi heittää löylyä, ja suntio kantaa selkä vääränä seurakunnalle olutta..." Joo. Ajatustani ei kannatettu, jota ihmettelin, niinpä ehdotin sellaista konstruktioita, mielestäni vielä sympaattisempaa, että ihmisille rakennetaan sellaisia elämyskeskuksia, jossa olisi kaikki: pankki, putka, kirjasto, poliisi, Kela, huutokauppakamari, kirkko ja kapakka, ym. ym. ... niin näin ei ihmisen tarvitsisi muualla edes käydä, pyörisi siellä vaan ko. keskuksessa... Ja kun pohjakaavio olisi rakennettu labyrinttimaiseksi, niin ei ihminen sieltä muutenkaan ulos osaisi tulla... ei millään. (pahus soikoon) Siis ainakaan selvinpäin.

  Ps. Numeroni on 123450. Äänestäkää minua. Olen aina samaa mieltä kanssanne.

  VastaaPoista
 33. Suomessa on rehelliset vaalit, epärehelliset poliitikot, voisi politiikan mainoslauseen muotoilla.

  Maailma on täynnä huonoja uutisia, mutta jotain hyvääkin.

  Yllättäen korona on pelastamassa Suomen teatterit, joissa melkein kukaan ei koskaan käy.

  "Koska toimintaa ei ole, rahantuloa ei voi estää!

  Suomen Kuvalehti: "Monet teatterit tahkosivat koronavuonna kovia tuloksia".

  VastaaPoista
 34. Mielestäni kirjoittaminen on sitä, että uskaltaa. Eikä se ole helppoa. Siis että uskaltaa sanoa kaiken, minkä ymmärtää. (Ja että jättää sanomatta sen, mitä ei ymmärrä.) Ei se ole yksinkertaista. Ensimmäiseksi on lopetettava se, että pelkää lukijoita, tai sukulaisia, kadulla vastaantulijoita tai naapureita... ja sen jälkeen, joka on paljon, paljon vaikeampaa, on oppia olla pelkäämättä itseään.

  Ps. 'Uskaliaisuudella' en tarkoita mitään paljastuksia - vittu, ketä se kiinnostaa, jos kerrot että sulla on 1/2 kilon klitoris jossa on näppylöitä tai että kiveksissäsi on paukaumia... Tarkoitan valmiutta toisenlaiseen rehellisyyteen.

  Näissä 'autofiktiivista' kirjallisuutta edustavissa opuksissa aika nopeasti on huomannut, että tässä sumutetaan lukijaa. Eli puhutaan paskaa. ... No, mikäs siinä. Romaanin ideahan on se, että kirjailija valehtelee, se pitää hyväksyä. Mutta kun kirjailija 'väittää' puhuvansa totta, mutta valehtelee - - - minä pistän semmosen kirjan kannet kiinni.

  Lukekaa Tšehovia! Hänen lauseensa ovat yksinkertaisia mutta valtavia syvyysmerkityksellisiä, ja kaikki hänen 'valheensa' ovat uskottavia... oi, uskottavampia ne ovat kuin elämä. Todellisempaa

  VastaaPoista
 35. Minä pidän Iinestä paljon ihanampana ihmisenä kuin pelkkänä politiikan pölisijänä, voi hitsi, siis tämmösenä joka megafoniin huutaa "oppositio kiusaa hallitusta, hallitus kiusaa oppositiota" ... Anteeksi, sho wath? Sinä olet konservatiivi, mitäs siitä, aivan ihanaa että olet... konservatiivi. Se jopa pukee sinua. (Kuin kellohame 50-luvun pin-up-girlejä.) Siksi minun mielestäni on tylsää, että todistelet (itsellesi, lukijoillesi?) vakaumustasi haukkumalla muiden ihmisten vakaumusta... siis näiden vihervassareiden ja muiden. - Eihän siinä mitään järkeä ole. (Tai jos on, en ymmärrä, mikä.)

  Ps. Suhtaudun asioihin positiivisesti, myös ihmisiin. (Jota vähän ihmettelen, koska ole kumminkin biologi.) Lähden siitä, että ihmisessä on paljon enemmän hyvää kuin pahaa, että se on DNA-perintömme, mutta ymmärrän kyllä että ihmisellä on VALTAVA halu käyttää tätä itsessään olevaa pahaa hyväkseen... Ikävä kyllä.

  VastaaPoista
 36. "Ole oma itsesi" on minusta hyvä ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ole oma itsesi" on kiehtova ajatus. Mutta hyvin, hyvin, hyvin harva ihminen tietää "kuka hän on". Eikä kysymys ole filosofinen vaan ihan käytännöllinen... Luen nyt kirjaa "Tällainenko on ihminen", kirj. Primo Levi. (Totta kai olen lukenut tämän kirjan aiemminkin, kertaan sitä nyt.) Jossain keskitysleirin absoluuttisessa helvetissä ihminen pääsee - jos ehtii - perille siitä "kuka hän todella on". Mutta...

   ... mitäs siitä. Eikä se meille kuulu. Elämme ihan toisenlaisessa todellisuudessa eikä meidän tarvitse 'itseämme noin hyvin tuntea', oi ei, haittaa siitä vain olisi. Riittää että meillä on S- tai K- kortti ja käymme kaupassa. - Mitä sitä ihminen muuta kaipaa?   ... no, hivenen rakkautta ... (latojan huom!)

   Poista
  2. Kyllä mä uskon että ihmiset toisiltaan ennenkaikkea kaipaavat rakkautta. - Se on taas an sich (= asia sinällään) pystyvätkö he itse sitä toiselle antamaan. Hyvin vaikea kysymys. (huokaus)

   Poista
  3. Eihän nämä "ole oma itsesi" ja harva tietää "kuka hän on" poissulje toisiaan.

   Poista
  4. Miten sitä tietää "!olla oma itsensä" jos ei tiedä "kuka on"?

   Nuorempana olin ylpeä siintä kun minulla oli kalliista kankaasta "mittatilaustyönä" tehty takki. Jostain kirpputorilta olin sen ostanut. Mutta sitten yks ystäväni romahdutti mun ylpeyteni aiheen toteamalla että "on kyllä jonkun toisen mittojen mukaan tehty tuo". - No, olihan se vähän iso mulle. (täytyy myöntää)

   Poista
  5. Minusta aina voi olla oma itsensä, niillä eväillä mitä on. Voi olla oma itsensä, vaikka ei tiedä, kuka on.

   Poista
  6. Pidän ajatuksestasi. Itse en osaa ajatella noin.

   Poista
  7. Niin. Erilaisuus voi olla rikkautta.

   Poista
  8. Minun täytyy tähän ”olla oma itsensä” sanoa, että tuo taitaa olla sellainen hyvinvointioppaiden ja naistenlehtien käyttämä kaunis mutta kovin pinnallinen klisee, jolla on oma käyttötarkoituksensa.

   Vaan ei sillä syvempää merkitystä voi olla, koska itseään ei ihminen yleensä tunne. Itsekin ihmettelen sitä, että olen yhtaikaa äärimmäisen introvertti ja kuitenkin hyvinkin sosiaalinen. Käyttäydyn molempien mallien mukaisesti.

   Vaan kuka siellä sisällä oikeasti asuu, kuka minä olen? Kas, siinäpä kysymys. En voi olla oma itseni, kun en tiedä. Ihmettelen joskus itseäni, että ai jaa, noin sitten menit sanomaan. Jostakin sielun syövereistä se tuli.

   Olisikohan tuon lausahduksen perimmäinen ja hieno tarkoitus vain se, että ”älä matki muita” tai ”älä teeskentele”, ”tee mitä sinua huvittaa äläkä välitä vaikka se ei miellytä muita” tms.?

   Toisaalta ihminen oppii matkimalla ja jäljittelemällä elettyä ja koettua. Vauvankin oppiminen perustuu matkimiseen...

   Poista
 37. Minusta tuntuu, että puhun liikaa.

  Minusta tuntuu, että kun sanon jotain, se käsitetään siksi että olen sitä mieltä. En ole. Ajatukseni eivät ne ole aksiomeja vaan hypoteeseja: esitän oman käsitykseni, en totuutta. Ei minulla, tietekään, ole 'harmainta aavistustakaan' mitä totuus on. (Koska en ole uskova ihminen.) Minusta 'totuus' on sitä että esitetään erilaisia argumentteja, ja ne argumentit jotka 'objektiivisesti' katsottuna (kuka katsoo mikä on objektiivista?) ovat parempia, ovat todempia...

  Kyllä mä, ihan kaikista syistä, uskon enemmän Kari Enqvistiin kuin Laura Huhtasaareen. Kun siis puhutaan elämän synnystä, olemisesta, ja sen tarkoituksesta, tai oikeastaan mistä tahansa...

  Mutta jos olette tästä eri mieltä kuin minä, se on ihan oiken, että olette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuus on niin laaja käsite. On asioita, joista kukaan ei tiedä mikä on totuus. On vain olettamuksia ja mielipiteitä. Hyvä niin, siihen tyydyn.

   Poista
  2. Minäkin uskon tieteellisiin perusteisiin ja Kari Enqvistin elämänsyntyprosessiin, sillä en usko ihmeisiin.

   En kuitenkaan ymmärrä, miksi minun tulisi halveksia Laura Huhtasaaren ja Päivi Räsäsen näkemyksiä samasta asiasta. Uskon heidän uskoonsa ja suvaitsen sen heille, koska se ei ole muilta pois. Maailmassa voi olla rinnakkain erilaisia aatteita. Koululaisten oppikirjoissa on asiasta esitetty erilaisia syntyteorioita. Ei ole siis kovin vaarallista, jos siellä joukossa yksi opettaja korostaa yhtä teoriaa, toinen toista. Se on vain virkistävää ja keskustelua herättävää.

   Poista
 38. Ei Lauran tai Päivin vakaumusta tarvitsekaan halveksua. Heidän tekonsa sen sijaan ovat tuomittavia.

  VastaaPoista
 39. Eiköhän valtakunnanayyttäjä tee parhaansa Räsäsen tuomion suhteen. Huhtasaaren syytteestä en muista lukeneeni.

  Kun toimii ikänsä äidinkielen ja viestinnän opettajana, oppii suvaitsemaan myös vääriä mielipiteitä ja puolustamaan ihmisen oikeutta sanoa ne ääneen. Oikein hyvä viestinnän ope jopa kannustaa olemaan rohkeasti sanojensa takana, lain rajoissa tietenkin.

  Tämä selittänee jotakin ajatusteni taustasta. Minun on mahdotonta ajatella niin, että on olemassa vääriä ajatuksia, joiden esittäminen on rikos. En tarkoita nyt selkeästi rikollisia ajatuksia, kuten esimerkiksi tappokehotuksia tai henkilökohtaisia solvauksia. Tarkoitan vaikkapa erilaisia käsityksiä maailmansynnystä ja ihmisen sukupuolista ja tämänkaltaisista. Täytyyhän näistä saada olla monta mieltä olematta rikollinen, jos oma kanta poikkeaa kulloisestakin linjasta tai esimerkiksi tieteellisestä linjasta.

  Juuri kuulimme uutisista tänään, että USA on taas alkanut puhua muualta tulleesta elämästä tutkimusmielessä. Eihän tiede tällaista elämää allekirjoita, kuten ei Huhtasaarenkaan taivaallista näkemystä. Mitä me siis olemme toistemme puheita tuomitsemaan?

  VastaaPoista
 40. Minun äidinkielenopettajani huomauttavat asiavirheitä, mutta se on varmaan nykyaikaa. Huhtasaari teoista tuomittavaa on esimerkiksi vilppi opinnäytetyössä. Vai oliko se nyt niin että hänenkin kohdallaan pätee se kolmen vuoden sääntö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mikä oli Huhtasaaren syytteen aihe eli rikoksen nimi? Vilppi ei ole rikosnimike.

   Opinnäytetyöstä vastaa virkavastuulla ohjaava professori. Ohjaaja ei voi päästää lävitseen rikollista työtä. Yleensä runsas lainaaminen ilman lähdemerkintää alentaa arvosanan eikä johda välttämättä hylkäykseen. Jos johtaa, opiskelija saa korjata työnsä. Kyseessähän ei ole mikään tohtorinväitöskirja, vaan usein melko vaatimaton ja alinta rimaa hipova taidonnäyte. Päätavoite on valmistua nopeasti.

   Kun itse toimin amkin opinnäytetetöiden kieliasun ja muodon ohjaajana ja tarkistajana, törmäsin lähes jokaisessa työssä lainaamiseen liittyviin merkintävirheisiin. Opiskelijat olivat pihalla merkintätavoista, vaikka heillä oli hyvät ohjeet. Lähdeviitteen merkintä tuli hölmistyneelle opiskelijalle usein yllätyksenä.

   Poista
  2. Sitä suuremmalla syyllä Huhtasaaren vilppi voidaan tuomita luonnehäiriöksi.

   Poista
  3. Jos näin olisi, lopputyön tehneistä opiskelijoista valtaosa olisi luonnehäiriöisiä. Lähdeviitteiden puute merkinnöissä on yleisin teknisistä muotovirheistä. Osalla se on tahallista, valtaosalla huolimattomuutta ja tietämättömyyttä siitä, että kaikki luettu ja työhön omaksuttu on merkittävä viittein, tarvittaessa vaikka yhden virkkeen perään. En tiedä, miten oli Huhtasaaren tapauksessa, mutta ylipäänsä pitäisi pystyä osoittamaan teon tahallisuus, sillä teon ilmeisyys ei riitä. Tämä on käytännössä juridisesti mahdotonta. Ymmärrän, miksi on.

   Voidaan myös sanoa Mankemangin kaavalla, että lopputyön ohjaajaprofessorit ovat myös luonnehäiriöisiä, kun päästävät vilpillisiä töitä läpi seulan julkisuuteen.

   Vaan onneksi meillä Mankemangit eivät kirjoita diagnooseja muuta kuin somessa.

   Poista
  4. Niinpä niin, jos pöllin myymälästä banaanin ja syön sen, niin syyllinen on myymäläetsivä. Tämä on tullut moraalistasi selväksi.

   Poista
  5. Eihän myymäläetsivän työ ole rinnasteista henkisen alan työn kanssa ollenkaan.

   Samoin kuin päätoimittaja on viime kädessä vastuussa lehtensä toimittajien kirjoituksista, samoin lopputyön ohjaaja-tarkastaja on vastuussa työn oikeellisuudesta, koska sen kelpoisuus alkaa vain hänen hyväksyttyään työn.

   Muistan yhden kunnianhimoisen kollegani, tarkastajan, joka sanoi aina väliin, ettei voi tätä tai tätä työtä päästää käsiensä läpi. Kyseessä oli ohjaajan kunnia, huomasin.

   Poista
 41. USA ei puhu muualta tulleesta elämästä. Fakta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tästä oli useassa lehdessäkin mainint, että mm. Pentagon tutkii parhaillaan uusimpia ufohavaintoja, tiedottajan mukaan mm. uusimman meilläkin nähdyn videon aitous on vahvistettu. Ufo-havainnot ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina, ja nämä laitteet on todettu muualta tulleiksi ohjatuiksi ja hallituiksi systeemeiksi. Eli jos on systeemi, on elämää.

   Mm. täällä:

   https://tekniikanmaailma.fi/taas-uusi-ufo-video-usan-laivasto-seurasi-pyoreaa-lentavaa-esinetta-joka-syoksyi-mereen-ja-katosi-etsijoilta/

   Poista
  2. USA ei puhu muualta (extra terrestial) tulleesta elämästä. UFO on tunnistamaton lentävä kohde. Tiedusteluviranomaiset ovat varmoja vain siitä, että nyt julkistetussa materiaalissa ei esiinny amerikkalaisen hallinnon lentäviä laitteita. Faktaa!

   Poista
  3. Meinaat sitten, että ketään USAssa ei kiinnosta, kuka ne härvelit loi ja toi maan ilmakehään..

   Että olisiko ryssä tai Kiina.. tai avaruudellinen olento.

   Uskon, että tutkimukset ottavat kaiken huomioon.

   Poista
  4. Osa raporteista on salattu juuri siitä syystä, etteivät vieraat vallat saisi tietää, että lentoja on dokumentoitu. Fakta.

   Poista
  5. Pysytään asiassa. Nyt oli kyse siitä, puhutaanko USAssa näistä salaperäisistä asioista.

   Ja siis, kyllä näistä puhutaan ja näitä tutkitaan lisääntyvässä määrin. Tämän kertovat uutiset. M.o.t.

   Poista
  6. Asia oli: USA ei puhu muualta tulleesta elämästä. Fakta.

   Poista
  7. Lakkaa urputtamasta.

   Kyllä se nyt vaan puhuu, koska suomalaisetkin asialehdet siitä mainitsevat. Joskus nämä asiat piilotettiin vielä tarkemmin. Jos Pentagonin tiedottaja antaa lehdessä tietoja, sillä on painoarvoa.

   Poista
  8. Tämä jankkauksesi sai alkunsa siitä, että vertasin Huhtasaaren kreationistista maailmansyntyselitystä usalaiseen uuteen tapaan pohtia ufo-maailmoja, varmaan myös olemassaolon alkua. (Inotuduit myös muistelemaan Huhtasaaren muita syntejä.)

   En tarkoittanut tätä miksikään fakta-kinaksi yhtään mistään. Relaa hieman, Mankemangi. Pohdi sinäkin mieluummin ihan omia syntyjä syviä kuin kapeita fakta-pamauksia.

   Poista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  10. Eikä UFO mitään olemassaolon alkuajan selitä. Urpo!

   Poista
  11. Enhän minä niin ole sanonutkaan.

   Sanoin, että kun kerran ufoilmiötä tutkitaan, niin tokihan tiede pohtii myös mahdollista ufon tuntematonta alkuperää mitään poissulkematta. Tiede avaa ovia, ei sulje niitä ennakkoluulojen mukaan, vaan vasta sitten, kun todiste jostakin on.

   Poista
  12. Nähdään jotain lentävää. Tulkitaan havaintoa. Tutkitaan materiaalia. —> Varmaan avaruusolio...

   Poista
  13. Kukaan ei sanonut, että ”varmaan avaruusolio”, vaan JOS.

   Tiede oikeasti avaa ovia:

   https://tekniikanmaailma.fi/usa-perusti-korkean-tason-ryhman-tutkimaan-ufo-havaintoja-jos-kyseessa-on-jotain-taman-planeetan-ulkopuolelta/

   Poista
  14. Linkit eivät keskustele!

   Poista
  15. Eivät niin, siksi löinkin jauhot jankkaajan suuhun. Olkaat niin hyvä.

   Case is closed.

   Poista
  16. Poistitko hänen kommenttinsa kun en huomannut?

   Poista
  17. Puhummeko muuten tästä tiedotteesta?

   Establishment of Unidentified Aerial Phenomena Task Force
   AUG. 14, 2020

   Poista
  18. Ehkä tarkistat tämän ihan itse linkeistäni yltä.

   Poista
  19. En pidä jonkun floridalaisen senaattorin tokaisua, että olisi amerikkalaiselle tiedustelulle noloa, jos uuaapeet olisivatkin venäläisiä tai kiinalaisia, minään tiedepoliittisena ohjelmajulistuksena.

   Nyt vähän lähdekritiikkiä ja luetun ymmärtämistä hei!

   Poista
  20. Kyseessähän on Pentagonin tiedottajan Susan Goughin aidoksi vahvistaman videon aikaansaama tutkimus, ja asialla on korkeatasoinen tutkimusryhmä Aerial Phenomena Task Force, niin kuin Pentagonin tiedottaja vahvistaa.

   Kehottaisin pikemminkin sinua kriittiseen lukutaitoon ja luetun ymmärtämiseen, ja ennen kaikkea ottamaan pois laput silmiltäsi. Näköäsi taitaa sumentaa nyt se, että työryhmän yhden lausunnon antajan mainitaan olevan - hik - republikaani.

   Äläkä unohda keskustelun pointtia: en minä usko ufoihin enkä väitä, että niitä on, pikemmin arvelen, ettei niitä ole.

   Olen vain sanonut, että yhtä lailla kuin USA puhuu ja tutkii ufojen alkuperää ja otaa huomioon mahdollisen yliluonnollisen alkuperän, yhtä lailla Räsäsen ja Huhtasaaren yliluonnollinen kreationismi mahtuu maailmaan. Tämä on asiani.

   Poista
  21. Johan pomppasi! USA ei puhu uuaapeitten 'yliluonnollisen alkuperän' tieteellisestä tutkimisesta. Jotain rajaa nyt!

   Poista
  22. Alla olevat sitaatit Ylen tuoreesta artikkelista
   (https://yle.fi/uutiset/3-11965707):

   ”Pentagon antaa pian uuden raportin ufohavainnoista – "Jotain hyvin omituista on tapahtumassa", kertoo laivaston silminnäkijä

   Yhdysvalloissa poliitikot ja virkamiehet ovat alkaneet puhua julkisesti tunnistamattomista lentävistä esineistä. Washingtonissa yltyvä ufokuume johtuu uudesta raportista, jossa arvioidaan laivaston työntekijöiden ufohavaintoja 2000-luvulta.”

   ” Entinen edustajainhuoneen jäsen ja tiedustelujohtajana toiminut John Ratcliffe kertoi maaliskuussa (siirryt toiseen palveluun), että viranomaisilla on paljon enemmän ufohavaintoja kuin mitä julkisuudessa on kerrottu. Monia niistä on hänen mukaansa "vaikea selittää" ja niitä on dokumentoitu myös satelliittien avulla.

   Keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja John Brennan puolestaan on spekuloinut (siirryt toiseen palveluun) vieraan elämänmuodon mahdollisuudesta joidenkin ufohavaintojen taustalla.”

   ” Tarkoitus on summata, mitä Yhdysvaltain viranomaiset tietävät ufoista. Raportin on ennakoitu olevan osittain julkinen ja osittain salainen. Se perustuu yli 120 tapaukseen, mutta sen ei odoteta paljastavan olennaisesti uusia tietoja ufohavaintojen aiheuttajista.”

   ” Oli kyse sitten Kiinasta, Venäjästä tai jostain maapallon ulkopuolisesta, meidän on opittava tästä lisää nopeasti, koska ne ovat meidän ilmatilassamme, Pope sanoo.”

   Poista
  23. Alleviivaa mulle 'yliluonnollinen'.

   Poista
 42. Mitä vaihtoehtoja tällainen vasemmistoanarkismin vihapuheet ylittävä vihatoiminta jättää meille muille. Seuraavissa valtakunnan vaaleissa äänestän luultavasti Päivi Räsästä.

  Kauhulla nykymaailmaa katselen. Olemme luisuneet lähelle Leninin neuvostofasismia, jossa vain yksi mielipide oli sallittu ja muut kipattiin mielisairaalaan tai vankilaan.

  Vähän toista asiaa on, että Suomen vapaan lehdistön asiatkin ovat heikosti. Matti Tolvaselta pyytävät höpökonmmentit kaikkiin asioihin. Ja Sanoma Oy on Suomen suurin New agen, astrologian, ym. pölhöaatteen suurin levittäjä. Katselkaa TV vitosta tai LIVIä, kuinka pruuttaavat ennustuksia, kun eivät muuta ohjelmaa lähetä. Hesarin toimittajia en vielä ennustajaeukoissa ole tunnistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan henki on kummallista. Ihmettelen, eivätkö kaikki huomaa sitä, miten kaikki vain jyrkkenee kaiken aikaa. On selvästi kaksi tapaa ajatella, oikea ja väärä. Väärät blokataan keskusteluista, vain oikeat saavat puhua, monilla eri alustoilla.

   Viimeksi tämän teki Helsingin Sanomat. Kun ennen sai keskustella nimimerkillä, nyt nyt on astunut voimakas sensuuri kaikkiin keskusteluihin. Vain omalla nimellä voi ottaa osaa keskusteluun. Tavoitteena on ”Suomen paras keskustelukulttuuri”.

   Nyt näyttää kuitenkin siltä, että äänessä ovat omalla nimellään brassailevat oikeinajattelijat, joilla ei välttämättä sana hallussa. Ennen keskustelut olivat monipuolisia ja älykkäitäkin, nyt samat nimet esittävät ennalta arvattavia mielipiteitään tylsästi. Taidan lopettaa digitilauksenkin.

   Poista
  2. Näillä me menemme. Herlinin Antti panee parastaan ja lehmistä tykkää. Bisnes se on, joka kannattaa, muut turpa kiinni. Suomi on otettu haltuun. Ja ääriporvarimme ovat vihreät, niille mikään kultturiarvo tai muu, ei ole tärkeämpää kuin vihreiden jokapaikan virka-asemat. Sinnemäki pormestariksi saa minut vaatimaan pääkaupunkiamme Tampereelle!

   Poista
 43. Maailmanpolittiikka on vaikea laji arvioida. Trump kuitenkin osoitti lieroutensa suutelemalla Pohjois-Korean kääpiön, King Kong Unin kanssa. Pjongjangin minä olisi laittanut atomipommilla tasaiseksi. Suurin osa maan pahuutta olisi kadonnut.

  VastaaPoista
 44. Mitä Japaniin pudotettuihin atomipommeihin tulee, selvää on, että ne olivat surullinen pakko. Japski ei olisi muuten luovuttanut. - Japski sai kuitenkin kostonsa japskiautoilla.

  VastaaPoista
 45. No juu, ja japskiauto on paras, sanoo sellaisella ajeleva. On meinaan jo neljäs Toyota peräkkäin, ja yhtäkään ei ole korjaamolla nähty, vain huollossa. Tytär ajaa vahalla farmarillani, ja siinä on mittarissa yli 250.000, ja kulkee kuin unelma, käynnistyy pakkasellakin kertarykäisyllä. Omassani on vasta 31.000 ja se on tietysti uudenveroinen. Varma peli. Nyt haaveilen isomoottorisemmasta sähköautosta.

  VastaaPoista
 46. Itse tuossa - kun minulla ei ollut muutakaan tekemistä (kuin vanhojen Jallu -lehtien selailu), ajattelin että suomen kielen kouluopetuksessa olisi paljon parantamisen varaa. Esim. lukeminen aloitetaan opettelemalla ensin tavaamaan, tee aa ta / vee aa va / tee aa ta = ta-va-ta. Hidasta ja kömpelöä, jonka lisäksi vielä unteliasta ja hervokastakin. Minun tavutusoppaassani käytetään ns. 'moduuleja'. Otetaanpa esimerkiksi sana "kuntavaalit", niin se tapahtuu näin:

  "koo on k + unta = kunta, vee on v + aalit = vaalit, eli kun nämä lätkäistään yhteen, tulee ikään itsestään kuntavaalit. - Olen tästä jo lähettänyt kyselyn Kouluhallitukselle, että saanko tästä ehdotuksestani stipendin?

  Mitä mieltä te olette, saanko? Omasta mielestäni kun tavataan nopeammin - siis sanoja, ei ihmisiä - niin oppitunteja voidaan lyhentää. Näin oppilaille jäisi enemmän aikaa välitunteilla, maleksia sen reippaassa ulkoilmassa, ja voisivat he esim. käydä kauempana tupakalla, ja selailla vanhoja lehtiä myös he, tms.

  Tuleeko stipendi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stipendiä ei nyt tule, ei edes köyhille keksijöille tarkoitettuja apuja Vanhempain yhdistyksen rahastosta. Ehdotuksesta paistaa läpi, että siellä ollaan ketunhäntä kainalossa, asialla joku laiska lortti.

   Meikäläinen muuten ei ole koskaan käynyt läpi tavausvaihetta, joten paha mennä sanomaan mitään aiheesta. Opin lukemaan suoraan, näin minulle on kerrottu. Olin ilmeisesti kuunnellut hiljaa, kun isosisko tavasi aapistaan keittiön pöydän ääressä.

   Poista
  2. Minulle kävi samoin neljävuotiaana. Isobroidi tankkasi lukuläksyjään ja minä opin. Ärrän opin sanomaan paljon myöhemmin, kun kummisetäni opetti minulle harjoituksen, jota sorauttelin menemään: "Ärrän kierrän orren ympäri, ärrän kierrän..."

   Poista
  3. Todistuksessa minulla oli lukemisesta vain yhdeksän. Pöljä opettaja ei huomannut tai muuten vain antanut propseja lukemisesta, - tavaus kun tuotti minulle suuria vaikeuksia. Tavaus oli ihan pöljää. En sitä oppinut kuin joskus paljon myöhemmin. Tarpeettomia taitoja.

   Poista
  4. Minähän salasin suoraan lukemiseni, kun menin ekaluokalle. Tavasin muitten mukana, kunnes jäin kiinni.Tuohon aikaan suoraanlukijoita oli vähemmän kuin nykyään. Häpesin erikoisuuttani.

   Poista
  5. Meillä kävi 2 pientä nassikkaa. Tyttö 6v. ja poika 4v. Niiden mummo oli niiden mukana. Mummo kertoi, että he molemmat osaavat lukea ja lisäsi, että se poika on kiinnostunut matematiikasta ja osaa jo laskea, kysypä siltä joku lasku. No kysyin, paljonko on 2 plus 1? Poika sanoi heti 3. Liian helppo, kysy vaikeampi, mummo sanoi. Kysyin pojalta paljonko 24 plus 7, poika 4v. liikutteli vähän sormiaan ja vastasi 31. (mun piti miettiä vähän vastausta), se oli oikein. Rohkenin kysyä, paljonko on 200-35? Vastaus tuli heti: 165. Kaikkein ihmeellisempää oli että se osasi myös kertolaskua.

   Äts, ihmettelin, miten paljon kehittyneempiä lapset jo pikkuipanasta ovat nykyään kun vertaa omaan lapsuuteeni.
   Poika on päivät päiväkodissa.

   Poista
  6. Kyllä poika taisi olla erikoislahjakas matemaattisine kykyineen, tai sitten hän oli vaan hyvin virikkeellisessä kodissa varttunut pikkumies.

   Luulisin, että valtaosa nelivuotiaista ei ole noin näppäriä laskijoita, mutta en silti epäile, etteikö moni oppisi noita taitoja, kun olosuhteet ovat suotuisat ja lapsi utelias.

   Poista
 47. Hohoijaa! Täällä maalla on käynnissä armoton hyttys-itikka-sota. Koskaan ennen moiset pirulaiset eivät ole lisääntyneet näin runsaasti ja kansoittaneet joka nurkan.
  Ennen muinoin kun oli paljon täitä päässä sanottiin, että sotaa tietävät. Nyt ei kukaan liene pikkumoskiitoistamme keksinyt ennustaa. Hetken rauhaa verenimijöiltä ei ole ulkona ei sisällä. Jatkuvasti ei hyönteismyrkkyjäkään ole terveellistä suihkutellä.
  Yöt olen vihdoinkin (3 yötä) saanut nukkua ilman inisijöitä korvan juuressa, Täällä uudessa-vanhassa torpassa on kamarini kauempana muista huoneista.
  Urakkaa on piisannut, mutta nyt arki alkaa asettua uomiinsa ja tavarat löytäneet omat paikkansa. Tekemistä, korjaamista, remontointia riittää lopuksi ikää, mutta eräs suurista toiveistani on toteutunut. Isäni vanhemmille ja veljelle aikoinaan kuulunut kiinteistö on minun.
  Toivottavasti pehtoorini terveys kestää kartanon frouvan ideoita toteuttaessa,
  Uuttahan vanhoista rakennuksista ei saa, mutta ehostaa voi ajan kanssa.

  Nyt saattaa käydä niin, (harvinaista kyllä) että jää äänestämättä kuntavaaleissa. Jos ei sitten sadesäällä tule pistäydyttyä kaupungissa.

  Ai että suuri ja hartain toiveeni olisi, että pystyttäisiin todistamaan maan ulkopuolisten sivilisaatioiden ja olentojen olemassaolo. Kenties heillä oli myös parempaa tietoa ihmisen kehityksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, luin kommenttisi tuoreeltaan, kun satuin olemaan paikalla ja täytyy sanoa, että kirjoitat (ajattelet) mielenkiintoisesti ja arkikin muuttuu kelkein juhlaksi. Ajatuksesi pysyttelevät pitkälti todellisuudessa, mutta nyt ne puhkaisivat arjen seinämän ja hyppäsivät avaruuteen.

   Poista
  2. PS. kelkein on melkein oikein

   Poista
  3. Pääsen itsekin juuri kohta hyttysten keskelle maalle, kun lähden mökille lomailemaan. Työleiri kutsuu. Viimeksi kun lähdin sieltä, sähköhellan uuni poksahti rikki, puulieden hellanpesä löi savut sisään ja sähkölämmitys eli patterit seinillä olivat jumissa. Saapas nähdä, miten ihmisen käy.

   Ihanaa, Leonoora, kun olet saanut uuden kiiinteistön remontoitavaksi. Ja tuommoinen taitava pehtoori on kullanarvoinen. Älä vaan päästä sitä karkuun!

   Poista
  4. Iines, arvostan kyllä remonttireiskan taitoja, sitä, että homma kuin homma onnistuu. Eli peukalo ei ole keskellä kämmentä. Tosin ikä alkaa vaikuttaa pehtoorini jaksamiseen. "Työsuhde" on sentäs kestänyt yli puoli vuosisataa, joten karkaamisvaaraa tuskin on Minun täytyy toppuutella, että malttaa huilata välillä. Kyllä minäkin huomaan, ettei sitä ole enää yhtä ripsakka kuin ennen muinoin.
   Vaatimaton kesäkoti tämä "uusikin" on. Isäni oli huumorimiehiä ja hän nimitti entistäkin vaatimatonta tönöä
   paikan nimellä kartanoksi. ;)

   Tuttuja ovat nuo sinun mökkielämän vastoinkäymisesi eri sähkövempainten kanssa. Puuhellan ja saunan uunin hormit saatu vetämään. Tuvan uuniin on vielä kokeeksi tuli sytyttämättä. Nuohooja pitäisi piakkoin kutsua kutsua.
   Poika tulee lomalle ja hänellä on erilaisia suunnitelmia tänne. Kesäkeittiö ja pizzauuni ulos mm. On ilo, että tietokonetyöläisenä hän taitaa myös monipuolisesti muita kädentaitoja.

   Nyt keskittyen katsomaan ja kuuntelemaan puolueiden puheenjohtajia yle-ykköselle.

   Poista
  5. Hienoa, arvostan sitä, että suhteet kestävät eivätkä ole vaihtuvia kasvoimme erilleen -suhteita. Yli puoli vuosisataa kertoo jo syvästä liitosta, vaikka se olisi ja onkin tietysti arkipäiväistynyt hehkuvimmasta palostaan - onneksi on. On hyvä lukea tällaista nykyään, kun tuntuu siltä, että monet hakevat suhteesta vain huippuja ja jonkinlaista ekstremeä. Ihan kuin vuosikymmenet kestävä liitto olisi käynyt harvinaiseksi?

   Poista
 48. Liisu, kiitos! Sinunpa ajatuksesi näkyviksi kirjoitettuna kimmeltävät kuten auringonkipinät lammen pinnalla, tuikkivat iloa!
  Juhlavalta tuntui arkitouhujen keskellä tänään kun ehdin kerätä kielokimpun maljakkoon.

  VastaaPoista
 49. Pistänpä puumerkkini tähänkin ketjuun, ennen kuin palaan taas pakkotyöleirille, jota mökiksi kutsutaan.

  Mikiksen tavutusopas on nerokas: "koo on k + unta = kunta, vee on v + aalit = vaalit".

  Mutta se paljastaa suomen kielen ongelman, sillä oikeasti ääneen lausuttunahan se kuulostaa tältä:

  Koo on koo + unta = kunta, vee on vee + aalit = vaalit – eli lapsiparat ihmettelevät, että miksei ne ole sitten koounta ja veeaalit tai kounta ja vealit tai edes konta ja veelit?

  Tässä törmäämmekin ikuisuuskysymykseen: miksi sanotaan koo ja hoo, mutta vee ja tee jne – miksei kee ja hee ja voo ja too?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jai, taitaa sittenkin tulla stipendi?

   Poista
  2. " - - miksi sanotaan koo ja hoo, mutta vee ja tee jne – miksei kee ja hee ja voo ja too"

   Minäpä kerron, Tapsa. Näin se menee.

   Konsonantit k ja h ääntyvät suun takaosassa eli kurkun kieppeillä kuten takavokaalit a, o, u:kin. Siksipä ne äännetään takavokaalisina eli o:llisina äänteinä. Suomen kielessä vallitsee nimittäin ns. laiska ääntämys, jonka perusperiaatteena on päästä äännössä mahdollisimman vähällä lihasten muljauttelulla.

   Konsonantit v ja t äännetään sen sijaan suun etusosassa, joko huulilla tai kielen kärjellä, joten ne äännetään etuvokaalisina eli e:llisinä. Tässäkin kielisysteemimme noudattaa vähimmän vastuksen lakia eli laiskaa ääntämystä.

   Ettäs tämänkin tiedätte.

   Poista
  3. Voit sinä jonkun stipendin kyllä saada, mikis, vaikka minä en saanutkaan lapsena köyhille lapsille kansakoulussa jaettuja avustusmonoja. On muistikuva, että meille toivottiin monoja, mutta turhaan. Taisivat monot loppua kesken. Muistan silti hiihtäneeni paljon.

   Poista