3.10.2021

Hirveä haloo

 


Hirveä haloo on noussut taas Elokapina-ryhmittymän istunnosta. Tulisivat tänne provinssiin istumaan, niin täälläkin tapahtuisi jotain hulvatonta. Voisin viedä jopa mustaviinimarjamehua paleleville ihmisille. Ja voisin rukoilla heidän puolestaan, jotta ilmasto pelastuisi. Kyllä Jumala varmaan auttaa, kun nätisti pyytää. Ja voin lisätä muutaman avemarian, jos joukossa on vaikka joku katolisesta kirkosta eronnut piispoihin suivaantunut ihminen. Kyllä hyvät ministerit varmaan julistavat ilmastohätätilan, kun nuoret näin nätisti pyytävät tärkeää asiaa. Ollaan nyt kaikki näiden nuorten puolella pahaa vastaan.


"TÄssÄ TAPAUKSESSA faktisen kiristyksen kohteena on Suomen eduskunta, jolta pyydetään mahdotonta ja päästään näin suorittamaan itse oikeutettua kansalaistottelemattomuutta.

Tämän jälkeen mennään väkivallattomasti istumaan keskelle näkyvää pääväylää, jonne on etukäteen tiedotuksen keinoin agitoitu paikalle paitsi omat, myös vastustajat, media ja poliisi.

Sitten odotetaan väkivallattomasti, että tilanne eskaloituu, jotta päästään keräämään pisteitä siitä miten asiattomat huutelijat vastustivat rauhanomaisia mielenosoittajia tai poliisit kohtelivat kaltoin paikallaan istuvaa aktivistia. Näitä kuvia levitetään paitsi suomalaisessa myös ulkomaisessa mediassa." (Tommi Rasilainen/ Tamperelainen  2.10.)

 

Vaan sitä en ymmärrä, miksi ihmiset ovat kiukkuisia nuorille ja miksi poliisi puuttuu asiaan, kun nuoret eivät tee mitään pahaa. Eivät rääkkää kissoja eivätkä huutele ohikulkijoille paitsi Sebastian Tynkkyselle, jolle saakin huudella, koska hän on persu. 


"PAHOITTELUNI, mutta ette saa minun sympatiaani. Ratsastatte hyvällä asialla mutta teillä ei ole oikeutta monopolisoida ilmastonmuutoksen vastustamista. Työ on käynnissä monella rintamalla ja toivon todellakin että saamme tehtyä riittävän paljon riittävän nopeasti jotta teemme mahdollisimman vähän pysyvää vahinkoa biosfäärillemme.

Ennalta suunniteltu ja laajalla organisaatiolla toteutettu rikos on järjestynyttä rikollisuutta oman näkemykseni mukaan.

Se, että se tehdään niin sanotun hyvän asian puolesta ei poista tätä yksinkertaista tosiasiaa – maailmassa on yllin kyllin huonoja esimerkkejä miten käy kun jokin ryhmä määrittelee oman aatteensa lain yläpuolelle." (Tommi Rasilainen/ Tamperelainen 2.10.)


Uskotaan nyt vain näitä nuoria, joiden tehtävä on pelastaa maailma. Siunataan heitä ajatuksissa, sanoissa ja töissä, ja  tehdään  kiltisti  oma osamme ilmaston puolesta. Kyllä kiltit elonkipinät neuvovat, miten elää puhtailla luonnontuotteilla ilman mukavuuksia.  Ja tulkaa tänne maaseudulle, jos siellä kaupungeissa on liian paljon vaarallisia höyryjä ja liikaa saastuttavia koneita.  

Voidaan ottaa vaikka hevoset taas kyytipojiksi ja jokaiselle oma lehmä maitotuotteita varten, ja oma peltosarka vegaaneille kauramaidon viljelyä varten.  Ja voidaan ihan vaikka tappaa siat lätistä,  jotteivat vieraat pahastu elikoista ja kasvissyöjät saa houkuttelevia hajuja takapihalleen. Täällä kuluu aika työtä tehdessä, luontoa tarkkaillessa ja metsässä samotessa. Fatim Diarralle voisin sanoa, että ei ole anketa ollenkaan, tulee vaan tänne vaikka sillä sähköpyörällään ja ottaa vaikka Iiris Suomelan tarakalle keikkumaan, sisaristuimelle. 

(Maalaus Andrea Kowch)(Jälkikirjoitus: Elokapinasta on täällä keskusteltu jo useinkin. Sopii siis jutella jutun alla muistakin aiheista, ellei teema ”Mitä Elokapina oikeasti haluaa ja onko se mahdollista” anna mitään uutta.)

181 kommenttia:

 1. Olen itse miettinyt, että miten se hätätila määritellään. Mitkä ovat sen kriteerit, täyttymisehdot, milloin minnekin kuuluisi julistaa hätätila?

  Toisaalta tässä ollaan kaikki samalla Telluksella, että äärimmäinen hätätilahan kai koskee kaikkia maita? Auttaako se, jos jokin mitätön maa, jonka olemassaolosta suurin osa Telluksen ihmisistä ei ole kuullutkaan, julistaa hätätilan omassa maassaan?

  VastaaPoista
 2. Saulihan vois perustaa ilmastonnyrkin!

  VastaaPoista
 3. Jostain sain käsityksen, että Sauli Niinistö näkee tämän asian globaalissa valossa. Eihän asiaa voi mitenkään ratkoa kansallisella tasolla. Viittaan maailman väestöräjähdykseen ja suurten maiden ja maanosien panokseen. Kehitysmaiden saasteisiin ja ihmisten tietoisuuteen asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauli järjestää kansainvälisen ilmastohätätilakokouksen Suomeen ja siellä perustetaan kansainvälinen ilmastohätätilanyrkki, jonka johtajaksi valitaan ilman muuta Sauli Niinistö Finland.

   Poista
  2. Mikä ettei, vaan mahtavatko presidentit olla päteviä ilmastoalalla? Eiköhän tällaiseen nyrkkiin tulisi maailman johtavia ilmastoasiantijoita.

   Itsekin näen ilmastoasian Telluksen näkökulmasta, enkä osaa mitenkään ajatella, että Suomessa pulskat nuoret istuksivat jossain stadin kadulla muka ilmaston puolesta. Missä ovat toimenpide-ehdotukset?

   Vihreätkin puuhaavat meillä enemmän nurkkakuntaista maahanmuuton helpottamista kuin globaalia ympäristö- ja ilmastoasiaa.

   Poista
  3. Vaikuttaa siltä, ettet ole lukenut Elokapinan ohjelmaa.

   Poista
  4. Heidän tehtävänsä on viestiä itse agendansa niin, että se tavoittaa kuulijat. Minun tehtäväni ei ole kaivaa netistä esille heidän sivujaan. Ei se ole vaikuttamista.

   En ole havainnut, että he keskustelisivat päättäjien tai toimittajien kanssa asiastaan. Uskon, että media seuraisi kyllä tilaisuutta. Olisi parempi kuin istuksiminen hiljaa huutamalla elo eloa pimeässä syysillassa. Nytkään emme tiedä, tapahtuuko siellä jossain kadulla minkälaista istumista tai jotain. Media on alkanut vaieta tästä ryhmittymästä.

   Poista
  5. Pitäskö Elokapinan tulla ringittämään sun ovikelloa ja kertomaan ohjelmastaan?

   Poista
  6. Ei pitäisi. En kaipaa yksipuolista informaatiota.

   Se mitä kaipaan, on avoin ja hyvin järjestetty keskustelutilaisuus päättäjien ja parin ilmastoasiantuntijan kesken, julkisella estradilla, median välittämänä. Keskustelussa tulisi olla mukana erilaisia näkökantoja edustavia älykköjä, ei vain vihreitä ja vasemmistolaisia poliitikkoja ja toimittajia.

   Poista
  7. Mukana siis tuossa keskustelussa elonkapinalaisia.

   Idea on se, että keskustelu ei saa olla yksipuolista julistusta, vaan asioille tulee olla myös vastapooli. Näin on aina hyvissä keskusteluissa.

   Poista
  8. Eikö sinulle ole hölökohtaisesti muistettu kertoa, että tällaisia on järjestetty?

   Poista
  9. En ole huomannut missään tietoja elonkapinalaisten järjestämistä keskustelutilaisuuksista, joissa olisi ollut mukana erilaisia poliittisia miel. korkean tason päättäjiä ja vailla agendaa olevia puolueettomia tiedemiehiä tai -naisia, eli asiantuntijoita. Ja jokin tv-media olisi esittänyt sen suorana.

   Uskon, että julistavia yhden linjan juttuja on kyllä ollut, mutta eihän niitä jaksa erkkikään seurata.

   Poista
  10. Elokapina: ”Sanna Marin ja Annika Saarikko, voitteko puoluejohtajina antaa syyt sille, miksi hallitus ei tunnusta ilmastohätätilaa?”

   Poista
  11. Olisikohan Elokapinan kannattanut harkita, missä tilaisuudessa tuohon kysymykseen voisi saada vastauksen?

   Tuskin kukaan ministeri haluaa vastata kadulla huuteluihin. Minultakin meni tuo ohi, kuten varmaan kaikilta muiltakin, koska media ei juurikaan seuraa enää mielenilmausta. Väärä foorumi kysellä. Performanssien aika on ohi.

   Poista
  12. Toki se on Elokapinan vika, jos ei provinssimummo tiedä mitään. Mikseivät palkkaa viestintätoimistoa?

   Poista
  13. Ei kyse ole tiedonpuutteesta, tietenkään, sillä sitähän saa, jos viitsii hakea. Sillä provinssimummolla voi olla enemmän tietoa kuin Elokapinalla yhteensä.

   Jos haluat vaikuttaa oikeasti, sinä olet aktiivinen, etkä odota, että joku hakee sinun agendastasi tietoja. Paras tapa vaikuttaa ei ole tööttääminen kaduilla liikennettä estäen.

   Tällöin viesti välittyy negatiivisena ja saa aikaan enemmän kielteistä kuin myönteistä viestin vastaanottoa.

   Poista
  14. Pitäiskö Elokapinan lähettää sulle tulppaaneja?

   Poista
  15. Elokapinan mielenosoituksiin reagoidaan uuskielellä, jossa väkivallattomia mielenosoittajia kutsutaan käsirysyyn ryhtyväksi äärijärjestöksi.

   Mielenosoittajien esittäminen ääritoimijoina on keino välttää keskustelu heidän vaatimuksistaan.

   Poista
 4. Katolisen kirkon helmasynti, aika ajoin pulpahtaa uutisiin ja paavi pyytää julkisesti anteeksi, ja homma jatkuu hetken kuluttua.

  On kyllä käsittämätön ilmiö. Pyhät miehet ja pahoinpitelevät pikkupoikia, lapsia. Ja kun näitä ilmituloja on näin usein, niin mikä mahtaa olla ilmiön koko suuruusluokka? Valtava, veikkaan. Päälle varmaan nettiporno, vielä ennätysmäisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä mahtaa olla rangaistus hyväksikäyttäjille? Ei ole uutisista osunut silmääni. Paljonko linnaa? Vai selviääkö katumalla Jumalalta syntejään?

   Poista
  2. Minulla on jostain tullut se käsitys, että katoliset papit ja piispat ovat päässeet jatkamaan korkeintaan varoituksella.

   HS:ssa on tällainen kohtalaisen tuore tieto:” PAAVI FRANCISCUS päivitti tiistaina katolisen kirkon oikeusjärjestelmää eli kanonista oikeutta puuttuakseen paremmin kirkossa kuohuttaneisiin lasten seksuaalisiin hyväksikäyttötapauksiin.

   Muutoksen myötä alaikäisen seksuaalinen hyväksikäyttö katsotaan teoksi, johon syyllistyessään pappi voidaan erottaa virastaan ja josta voidaan rangaista myös muilla toimenpiteillä. Muutos tulee virallisesti voimaan joulukuussa.”

   Siis tämän vuoden joulukuusta on puhe. Käsittääkseni piispat ja papit ovat näihin päiviin asti päässeet rangaistuksetta jatkamaan juttujaan. Ja pääsevät ehkä jatkossakin.

   Poista
  3. Luulisin - vaikken uskonnoista sen enempää tiedä - että kun nämä papit aikanaan saapuvat Paradiisin ovelle, siellä vt-portsarina toimiva Pyhä Pietari sanoo heille: "Väärä ovi kundit, B-rapun poikia olette." - Ja siten hyö joutuvat Helvetin syövereihin. Amen.

   Poista
  4. Ja sanottakoon että tämä sanonta b-rapun pojista (jonka ensimmäisen kerran kuulin Kemppiseltä), tarkoittaa homoja. Jolloin a-rappu tarkoittaa siis... että, no, tietysti sitä mitä tarkoittaa. - Itse asun nykyisin Jyvaeskylaessae, Ankkalinnankuja 6 A 23. (Ettäs tiedätte!)

   Poista
  5. Mikäs mahtaa olla E-rappu?

   Poista
  6. Tukholmassa oli yhden kallion päälle rakennettu valtavan pitkä 3-kerroksinen talo, jossa oli niin monta rappukäytävää, että aakkoset loppuivat kesken, ne alkoivat uudestaan A2, B2, C2. Kyllä minä sitä ihmettelin. Kurkkasin yhteen porraskäytävään, se oli kummallisennimisiä nimiä täynnä, ei ollut ruotsalaisia kuin nimeksi. Suomalaisiakin oli enemmän. Sitä paitsi se talo mutkitteli kuin käärme. (Tai siis näytti kuin olisi mutkitellut... Oli silti paikoillaan.) Minä kun sitä aikani ihmettelin, läksin takaisin Södermalmille ja laivaan, joka sieltä lähti Turkuun, laivan nimi oli "Viking Sally". Elettiin 1980-lukua.

   Poista
 5. Ei kai Lauri Autereelle kuitenkaan enää anneta sosiaalihuollon rahaa paskafilmien tekemiseen. Rikollisten suosiminen ei ole oikein. Lauri on hyvä ja Lauri menee oikeisiin töihin. Jos kykenee. Ehkä ei.

  VastaaPoista
 6. Lauri on kakkahousu. Huono ihminen, rikollinen.

  VastaaPoista
 7. Aika näyttää. Moni uhoaa alkuun, mutta sijainti laumassa ei ole itsestäänselvyys. On trendikästä olla räväkkä, mutta sellaiseksi itseään mainostava voikin osoittautua taustalla hiljaa olevaksi myötäilijäksi, jolla ei ole mitään annettavaa ryhmään.

  Katsomieni koosteiden perusteella oma suosikkini on leveää pohjoiskarjalaista murretta huastava Aki, joka ei yritä vääntää yhtään trendikkäämpää puhetta.

  VastaaPoista
 8. Minäkään en tiedä miehestä muuta kuin mitä Google kertoo, eikä se ole paljon. Hän on ilmeisen viisas mies, niin viisas, ettei hänen tekstistään tavallinen kuolevainen mitään ymmärrä:

  ” Eri elokuvailmaisulliset elementit edustavat eri metafyysisiä näkökulmia ja tietämisen tapoja. Toisin päin: näkökulmat manifestoituvat eri elementeiksi. Autenttisesti totuudellinen dokumenttielokuvateos näyttäytyy eri elementeistä koostuvana, ja siten eri näkökulmia keskusteluttavana holistisena synteesinä. Tällainen synteesi edellyttää myös ilmaisua eri tekijäsubjekteista ja eri tekijäsubjektikohtaisista “äänistä” käsin, aihekohtaisen kattavasti, näitä ääniä fasilitoivalla tavalla voimaannuttaen.”

  En kovasti voimaannu Autereen tekstistä, vaikka se onkin opinnäytetyön johdannosta.

  VastaaPoista
 9. BB-ikoni Tynkkynen on niin räväkkä, että tuomittiin käräjillä jo kolmannen kerran. Jokohan se oppii käyttäytymään?

  VastaaPoista
 10. Tuskinpa vaan. Kun Tynkkynen kakkaa housuihinsa, se on hirveää sikailua ja tyypillistä persuille. Mutta kun vihreä toimittaja Aurora Rämö kakkaa housuihinsa, se on kivaa anarkiaa, pöhinää stadin dösässä.

  Ja miten meidän kaksinaismoralismimme kävisi, ellei meillä olisi Sebastian Tynkkystä?

  VastaaPoista
 11. Miten minusta tuntuu, että Tynkkysen islaminvastaiset puheet toimivat ennen kaikkea rasismia vastaan, ei sen puolesta.

  Juuri tällaiset selkeästi väärät liioittelut saavat ihmiset puolustamaan inhimillisiä arvoja ja seisomaan niiden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja raiskaajat ovat parhaita feministejä!

   Poista
  2. Turhaan kärjistät, kaukaa haettua.

   Kun joku esittää oikein karkeita vääryyksiä, herää tavallisessa kansalaisessa myötätunto parjattua kohtaan, puolustushalu. Tätä tarkoitan. En sitä, että näin kannattaa tehdä aina. Ei tietenkään, vaan tuo on vain luonnollinen seuraus ylimenevästä herjanheitosta.

   Poista
 12. Niin, heti jos jotain leikkisää ”läppää” maahanmuuttajista sanoo, heti tosikkotuomarit lyövät Nuijalla päähän. Ei j-lauta, on sananvapaus painunut samalle tasolle kuin Pohjois-Koreassa. Miksei syyttäjät syytä noita s-tanan stalinistisia vihervassareita, jotka täällä myrkkyä kylvävät ja kaivavat maata veroja maksavien isänmaallisten ihmisten jalkojen alta? Ja paskovat julkisessa kulkuvälineessä housuihinsa, ei Tynkkynen! Niin. Eikä sekään ole mukavaa, että kaiken maailman kekkoset ajavat traktoreilla yleisillä teillä niin ettei niistä meinaa päästä edes Toyotalla ohi. P-rkle, tämmöte meininki ei oo enää mistään kotoisin.

  nimim. ”olen yleensä rauhallinen mutta nyt alkaa pikkuhiljaa vituttaa”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt marttyroi ja uhriudu, mikis, vanha hipinrutjake. Sakot ovat Tynkkyselle ansaitut, mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvää, sanoi äitivainaakin muinoin. Hyvä puoli Tynkkys-herjoissa on se, että ne herättävät ihmiset puolustamaan Tynkkysen herjauksen kohteita.

   Poista
  2. Hipinrutjake... heh,he. Minusta hipit olivat vähän hölmöjä, tai siis naiiveja, se on sama asia. En minä osannut hippi olla. 60-luku oli vapauden vuosikymmen, sekä hyvässä että pahassa, mutta minä olisin halunnut elää 50-luvulla. Diggasin beatnikkeja, he uudistivat kirjallisuutta ja jazzia. Politiikasta he olivat täysin "puhtaita". - Mikä jo sinällään (eestiksi iseenesest) on 'vitun hyvä (eestiksi kuradi hea) juttu'. – Eli pointti.

   Poista
 13. Minä - kun en nyt keksi muuta tekemistä - heitän "läppää" muutamista meitä eduskunnassa edustavista edustajista, joita sinä Iines (sydämeni syrjimmäinen) syystä (?) tai toisesta (?) et koskaan kehu. - Minä sentään edes yritän!

  Teuvo H. : alkoholisoitunut valehtelija. Tyhmempi kuin 10.001 ryttyläläistä yhteensä.

  Laura H. : Teuvon kollega Brysselissä. Ääni kuin "kiljuvalla kalkkunalla". Eli pääministeriainesta. (Ehdotti Donald Trumpille Nobelin rauhanpalkintoa, heh, he.)

  Ano T. : lääketieteellinen ekspertti. On liian perussuomalainen ja siksi hänet Persuista erotettiin. No, kukapa profeetta omalla maallaan olisi.

  Toimi K. : Jos olisi lakmuspaperi jolla ihmisen tekopyhyyttä mitattaisiin, Toinin kohdalla se muuttuisi ensin punaiseksi, sitten syttyisi palamaan ja lopuksi räjähtäisi. Kamelimainen omatunto.

  Juho E. : Pukeutua pitää asiallisesti. Etenkin kun on päässyt näin pitkälle (ja korkealle) kuin esim. minä. Vai mitä?

  Jussi H. : Mestarimme. Tulevaisuutemme Führer.

  Sheikki L. : Oma nimi kirjoihin. Ja kirjan kansi kii.

  Jouni K. : (miettii) parempi on että en sano mitään. Mutta joissakin tapauksissa (enkä missään nimessä tarkoita että tässsä tapauksessa) imbesilli on hieman liian juhlallinen ilmaisu jollekulle ihmiselle.

  Mika N. : joka ihmettelee miksei ulkoasianvaliokunnalle uskota enää mitään Suomen turvallisuuteen liittyviä asioita, vaikka hän on tuon valiokunnan puheenjohtaja? – No, ehkä juuri siksi.

  Sebastian T. : totuutemme torvi, mutta voi veljet miten väärinymmärretty!

  Terhi K. : toinen liian perussuomalainen poliitikko, siksi puolueesta erotettu. Esittää pääosaa tässä Tampereella kuvatussa lyhytfilmissä. (ei palkittu Cannesissa)
  https://www.youtube.com/watch?v=KUBaOJBslXc

  Jne, jne, jne.

  Ps. En sano, etteikö muissakin puolueissa olisi yhtä kehuttavia ihmisiä. On, on, pilvin pimein! Mutta paskakiintiöni tälle päivälle tuli jo täyteen.


  Loppukevennys:

  Aapelin mielestä savolainen keskustelutaito on sanavalmiutta. Esimerkkinä tästä hän kertoo, kuinka vesikorvon korkuiselta pojalta kysyttiin, minne hän oli menossa. ”Johonka poika, arvostelevan katseen kysyjään luotuaan, vastasi. – Em minnou mänössä, minnoun tulossa.”

  Ilmiselvä poliitikonalku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo elokuva (jota ei toistaiseksi ole palkittu edes Cannesissa) kertoo erään puolueen edustajien työpaikkakiusaamisesta. (Tai on siinä kiusaamisessa mukana myös kristillisdemokraatit - mutta hieman lempeämmin. Ja änkyttävämmin.)

   Mielestäni filmi on hyvin opettavainen, hyvin opettavainen. Terhi Kiemunki on tuo paksu nainen takapenkissä. Hänen vieressään istuvan/seisovan ja muita edustajia kiusaavan äijän nimeä en tiedä. (Josta en ole pahoillani. Että en tiedä.)

   Poista
  2. Hahha, mikis. Ainoa ihminen, joista listassasi olen oma-aloitteisesti ja rakastavalla sydämellä kirjoittanut, on Teuski Hakkarais-raiska.

   Paria olen puolustanut, mutta se on johtunut siitä, että haukkuminen on ollut kohtuutonta ja olisin puolustanut heitä, vaikka heidän puolueensa olisi ollut mikä tahansa.

   Näin on esimerkiksi Laura Huhtasaari, jonka gradun sitaattikohu oli kuin rikoksesta johtuvaa hysteeristä huutoa. Vastaavaa plagiointia tapahtuu korkeakouluissa jatkuvasti, ja lainaaminen onkin opinnäytetöiden vaikein ja yleisin tekninen ongelma.

   Ongelma on sikäli erikoinen, että kyseessä on myös työn hyväksyjän maine - ei ole huomannut plagiointia. Se on virkavirhe, jollaisista yliopistoissa mieluummin vaietaan kuin nostetaan päivänvaloon. On myös niin, että työssä voi olla tietty määrä virheitä, siis myös plagiointia, mutta se näkyy arvosanassa.

   Poista
  3. Lisäksi - listassa on nimiä, joita en edes tunne. Yhdestätoista nimestä en heti hoksaa Sheikki L:ää enkä Jouni K:ta. Muitakin piti miettiä. Muistan maininneeni Sebastianin ja Teuskin lisäksi siis Lauran, kun muistaakseni Mankemangi on alkanut puhua hänestä. Yleensä se on juuri mainittu nimimerkki, joka rakastaa näitä persuja kaikkein eniten ja tuo heidän tekosensa tänne riemusaatossa.

   Poista
  4. Laura Huhtasaari "lainasi" koko opinnäytteen.

   Poista
  5. Kiitos hyvä mieli tuli jo-nauruista.
   Noista aforismeista antaisin kunniamaininnan no:lle 7 ja no:lle 9.
   Tuosta lyhytfilmistä sen verta, että jonkulla on tosikovat hermot ja jokuset tykkää ajatella, et hauskaa ainaki olla pitää.
   Tuosta loppukevennyksestä tekis mieli antaa politiikonalulle 10 pistettä. Riittääköhän se.

   Poista
  6. Ei lainannut kokonaan, vaan Scheinin-suvun tutkimusten mukaan noin 80 prosenttia.

   Luku on merkittävä ja paheksuttava, mutta ei voi olla kummeksumatta, miten yliopiston työstä vastaava professori on päästänyt sen käsiensä läpi. Itsekin amkin opinnäytetöitä korjanneena tiedän, että lainailu on yleistä ja lähdeviitteiden merkintä vajaata. Se johtuu useimmiten tietämättömyydestä: opiskelijat eivät tiedä, miten tiedetekstiä lainataan ja ei lainata.

   Meidän oppilaitoksessamme järjestettiinkin kaikille opinnäytetöiden tekijöille juri siksi opinnäytetöiden tekemisen pakollinen opintojakso, muistaakseni peräti 2 opintoviikkoa, ohjaajana Iines. Plagiointi oli omasta mielestäni melko helppo havaita, ja siksi juuri ihmettelen Huhtasaaren työn läpipääsyä. Myös professori on tehnyt virheen.

   Poista
  7. Kysymys onkin Iines juuri siitä (tässä skitsofreenisen parodisessa maailmassa missä me elämme), että et koskaan mitään pahaa ole puhunut noista mun mainitsemista ihmisistä. Vaan nälvit aina, ja aina ja aina, vain noista vasemmistoliiton ja vihreiden ja keskustapuolueen ja sosialidemokraattien edustajista. Ja mitä väärää tässä on? En minä sitä tarkoitakaan, että siinä mitään väärää olisi! Ei ole. Jokaisella saa olla sellainen poliittinen kanta, minkä hän haluaa, että hänellä on.

   Ps. Mutta ei pidä leikkiä 'objektiivisuutta' silloin kun ei siitä ole kyse. Sen verran pitää olla rehellinen (mu kallis sõber).

   Poista
  8. 80% tarkoittaa, että teko oli törkeä petos. Ei siitä voi oppilaitosta syyttää.

   Poista
  9. Olen, mikis, joskus ihmetellyt, ettei täällä koskaan huomata vaikkapa Sanna Marinin kehumista. Miksi ette huomaa sitä vaan sivuutatte sen? Kyllä sitäkin on. Viimeksi annoin Marinille tunnustusta siitä, että hän tuomitsi selkeästi lain rikkomisen, toisin kuin Ohisalo. Lisää tällaista Marinilta, niin kehuja tulee.

   Minusta kritsisointi on nälvimistä vain silloin, kun sille ei ole perustetta, eli kun kirjoittaja ei pysty millään tavoin perustelemaan ironiaansa tai satiiriaan.

   En kyllä usko, että kovasti ”nälvin”. Nälviminen on omassa kielessäni heikkoa sananheittoa. Sanon yleensä kyllä voimakkaammin, jos jokin on minusta erityisen typerää.

   Poista
  10. 80 prosenttia ei ole 100 prosenttia, niin kuin sinä Mankemangi sanoit.

   Sanoin yllä, että Huhtasaaren tapaus paheksuttava. Mutta itse vastaavissa tilanteissa olleena tiedän, että se on tavallista, ei erikoista niin kuin Huhtasaaren tapauksessa annettiin ymmärtää.

   Samalla tavalla kuin päätoimittaja vastaa juttujen oikeellisuudesta, vastaava professori vastaa alaisestaan yliopiston julkaisutoiminnasta. Opinnäytetyöt ovat yliopistojen tuottamia kirjallisia tuotteita. Kaikki ovat yliopistojen arkistoissa tallella käyttöoikeuksin.

   Huhtasaarella on tietysti vastuu työnsä moraalisuudesta. Jokainen tahallinen plagioija tekee väärin, mutta jakaa vastuun työn ohjaajan kanssa. Mikä tässä on epäselvää? En vähättele asiaa, vaan koetan asettaa sen oikeisiin mittasuhteisiin. Vaikka ihminen on persu, ei se saa pahentaa hänen virhettään vain siksi.

   Kuinkahan monen huippupoliitikon gradu kestäisi Scheinin tarkastelun?

   Poista
  11. Voisi sitä sanoa myös 'nalkuttamiseksi'. Ei siksi, että sanana se olisi parempi, mutta siksi, kun nalkuttaminen tarkoittaa toistoa.

   Ja huomattu on, että yhden (1) kerran Sanna Marinista jotain kaunista sanoit. Ja totta kai ihmettelin sitä.

   Ps. Koko poliittisesti aktiivisen aikani olen tapellut sosiaalidemokraatteja vastaan, en minä sillä siis heitä puolusta. Mutta kun ajattelee pragmaattisesti, ilman demareita hyvinvointivaltiomme seisoo savijaloilla. Kun Vihreä-puolueesta erosi pois Eero Paloheimo, sieltä lähti silloin myös järki. Olen edelleen tätä mieltä. Vasemmistoliitto on kummallinen (ja tiedän kyllä minkä takia kummallinen) örkky-mörkky-mulkku-puolue; eikä auta, vaikka puoluejohtajana olisi niinkin sympaattinen humanisti kuin mitä oli Claes Andersson. Hänetkin jyrättiin. Keskustapuolue taas on kutistunut siksi mitä sen nyky-Suomessa pitääkin olla: maanviljelijöiden etujärjestöksi. RKP pitää huolta suomenruotsalaisista, se on sen funktio, ja mikäs siinä? Ei mitään. Kristillisdemokraattien funktiota en taas ymmärrä yhtään? Sillä, jos uskoisin Jumalaan, en sillä puoluepolitiikkaa tekisi. (Farisealaiseksi itseni tuntisin.) Kokoomuslaiset edustavat meitä (kyllä, kuulun myös heihin) hyvin toimeentulevia ihmisiä, joka tietysti heille sallittakoon. (itse en heitä ikinä silti äänestä) Hjallis Harkimo edustaa Hjallis Harkimoa, joka ei ole kiellettyä sekään. Perussuomalaiset ovat korttihuijareita, jotka väittävät, että sateenkaaren päässä on Kultainen Arkku. Ei ole. Vitut on! Ja olikos vielä muita puolueita? Ei muistaakseni.


   Poista
  12. En usko sinua nyt, mikis. Tiedän itseni, en ole nälvijä enkä nalkuttaja alkuunkaan. Tai sitten en tiedä mitään ilmaisun tyyleistä ja lajeista. Tiedän myös, etten yliarvoi omia tuotoksiani, mieluummin häpeän niitä.

   Nalkuttaminenhan on vielä matalamielisempää ja perustelemattomampaa naputusta kuin nälviminen, typeryyttä ja moukkamaisuutta, heittoja joita ei perustella mitenkään. Jos saan sanoa suoraan, minusta erään kommentoijan yhden lauseen perustelemattomat muori- ja mummoheitot ynnä muut ovat nälvimistä.

   Siksipä ihmettelen, että käytät moisia verbejä, mikis. Ne ovat suoraan sanottuna loukkaavia, koska haluan aina perustella sanomiseni. Ja jos sitä ei huomata, teen turhaa työtä.

   Poista
  13. Persut on ainoa puolue, joka kertoo nykyisen maahanmuuton tulevan suomalaisille helvetin kalliiksi. (Vaikka kaikki kai tietävät sen?)

   Muutkin puolueet vouhkaavat, että Suomeen täytyy äkkiä saada lisää työperäistä maahanmuuttoa - mutta ovat kusi sukassa siitä, että meillähän on jo nyt ainakin satatuhatta työkykyistä mamua joutilaana (eli meidän veronmaksajien elätettävänä).

   Lisäksi he ovat turvallisuusriski, mutta siitä ei saa puhua, ainakaan rumasti, muuten tulee tynkkyset.

   Siksi osa kansaa äänestää näitä persutyperyksiä. Muuta vaihtoehtoa protestoida nykymenoa kun ei ole. (Tai no, tietysti voisi mennä istumaan ja tanssimaan Manskulle. Tai muuttaa Tanskaan.)


   Poista
  14. Maahantunkeutujista olen perussuomalaisten kanssa samaa mieltä. Helvettiin täältä he, ja äkkiä. Muuten olen kaikessa politiikassa eri mieltä kuin perussuomalaiset.

   Poista
  15. No ei ollenkaan noin. Kyllä sivistysvaltion tulee pitää huolta hädänalaisista, oikeista pakolaisista katastrofitilanteissa.

   Auttamisen muotoja ja tapoja vain pitää kehittää yhteistyössä eri maiden kesken, ei kukin maa itsekseen tuhertaen. Pakolaisnaisilta tulee edellyttää koulutukseen osallistumista ja kielitaidon hankintaa tukea vastaan, jotta naisten alistamiselta saadaan pää poikki. Rahaa ja tulolupaa ei tule ellei osallistu.

   Poista
  16. Nykyisin ihan...mikä se sana olikaan...kantasuomalainen. Heiltäkin edellytetään koulutukseen osallistumista, kielitaitoa yms., mutta kaikki hekään ei oikeasti osallistu opetukseen saati sitten ihan vieraasta kulttuurista tulevat. Istua voi nykyisin kuka tahansa koulunpenkillä ihan hiljaa ja saa silti päästötodistuksen ja kaikki mahdolliset tuet kun ei työllisty mihinkään. Osallistuminen koulutukseen ei siis takaa mitään.

   Poista
  17. Täsmennän sen verran, että viittaan pakolaisnaisilla tuossa turvapaikanhakijanaisiin, muslimeihin, en varsinaisesti kaikkein hauraimpiin pakolaisiin, joita tulee ehdoitta auttaa henkiinjäämisen vuoksi.

   Poista
  18. Totta, on paljon turhanaikaista koulutusta.

   No, jos minä saisin suunnitella koulutuksen, niin liittäisin kielenoppimiseen päättökokeen, jossa opiskelijan tulisi osoittaa kyky hallita kieltä puhumalla ja kirjoittamalla sitä. Koe tulisi läpäistä, eikä armovitosia tunnettaisi.

   Poista
  19. Kielikoe on olemassa ainakin amiksissa, mutta se ei takaa sitä, että opiskelija ymmärtää suomenkielisen opetuksen opiskelun aikana. Tosin kielen tukiopetusta annetaan opiskelun aikana ja vaaditaan kurssien suorittamista, mutta päästötodistuksen saamiseksi pitäisi olla vielä kielen ymmärtämisen, puhumisen ja kirjoittamisen koe niin kuin sinäkin varmaan tarkoitit.

   Poista
  20. Kyllä vaan, niin on nytkin joitain, mutta ajattelinkin niin, että tämä olisi mittatilaustyönä tulijoille suunnattu ja nimenomaan siinä olisi eri osioita, puhumisen koe, kirjoittamisen koe, ja ehkä vielä luetun ymmärtämisen koe, joka yhdistäsi lukutaitoa ja puhumista.

   Poista
 14. Kohtahan Päpällekin nuijitaan tuomio. Isot sakot tullee, vaikka onkin ensikertalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roviota odotellessa popcornit on varmaan Mankemangilla esillä?

   Poista
  2. Raamatturovio Eduskuntatalon edustalla olisikin paikallaan!

   Elokapinalliset voisi paistaa sen loimussa J-sanalla vahvistettua ekomakkaraa. Sen jälkeen he voisivat kivittää tämän syntisen naisen!

   Poista
 15. Valtion velanoton tarve onkin 2,5 mrd € ennakoitua pienempi. Hyvä talouskehitys, työllisyys ja verotulojen kasvu. Kyllä ny jukupliude jonkun pitää erota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on. Maailma kylpee koronan jälkeisessä nosteessa! Nyt on uusi aamu. Kunpa vain loputkin rokotukset saataisiin kunnialla läpi, niin kaikki olisi auki ja ihmisillä korona-aikana säästettyjä rahoja kulutukseen.

   Poista
  2. Jihuu, kyllä tytöt keksivät säästyneille miljardeille käyttöä! Palkata vaikka lisää avustajia! Ja nyt voidaan Raahen terästehdaskin sulkea saman tien!

   Poista
  3. Tapsa, sä et nyt yhtään auta.

   Poista
 16. Olen nähnyt muutaman Akin päiväkirjahaastattelun, ja niissä tuo puhe on kuultavissa. Muutenhan Aki on aika hiljainen isossa joukossa.

  VastaaPoista
 17. No huhhuh. Seuraatteko te big brothersia ilmiönä vai tiirailetteko ihmisiä miten ne mokaavat kukin vuorollaan vai missä mielessä? Minua se ohjelma ei kiinosta pätkääkään niin kuin tämä kommenttini ei varmaan teitäkään.

  VastaaPoista
 18. Annika, kaikki kommentit ovat tervetulleita.

  Luulisin, ettei täällä mitenkään aktiivisesti Big Brotheria seurata. Itse katson silloin tällöin koosteohjelman, enkä jaksaisi katsoa reaaliaikaista lähetystä.

  Se mikä minua kiinnostaa jonkin verran, ovat ohjelman nuoret osallistujat. Näen heissä hieman samanikäiset entiset opiskelijani, joiden kanssa tehtiin monenlaisia projekteja. Ehkä kaipaan heitä tässä. Samoin kiinnostaa ohjelman psykologinen puoli, ihmisen käyttäytyminen uusissa tilanteissa.

  En oikein ymmärrä asennettasi nuorten mokaamiselle nauramisessa. Ensinnäkään en näe mitään mokailuja. Kukin on omanlaisensa, oma persoonansa. Mieluummin joihinkin persooniin voi jopa kiintyä, ei syvästi toki, mutta hieman.

  VastaaPoista
 19. No eikös tämä kaikki tarkoita sitä, että kehenkään ei ole luottamista. Ihminen on perusluonteeltaan kelmi, rosvo ja ryöväri jos sillä ei ole oikeanlaisia periaatteita ja arvoja. Ja kun ei ole näitä arvoja, niin sitä rosvoaa kaiken minkä saa irti. Uskoisin, että ne miljoonat olipa ne sitten oikeasti omat tai varastetut muokkaa ihmisistä kaiken himoitsevia susia (no susikin on parempi kuin ihminen kun se tappaa vain syödäkseen eikä hamstraa). Omaatuntoa ei näillä ihmisillä näissä asioissa ole. Ei ne ajattele maailman lasten nälänhätää tai muutakaan joka niiden elämään ei sovi. Ikävintä on se, että nuo ihmiset istuvat meitä koskevien asioiden päättäjien riveissä ja niitä sitten tiedottomasti tai tietoisesti äänestetään...tai joissakin tapauksissa pakotetaan äänestämään. Kansan kapinahenki syntyy nyt monista yksittäisistä asioista kunnes se saa täyden mittansa.

  VastaaPoista
 20. No itsekin tunnen nuoria ammattini vuoksi ja ymmärrän, että sellaista se heidän elämänsä voi olla, monesti typeryyksiä täynnä. Minusta se, että miksi nämä tyypit haluavat mennä ohjelmaan ja valikoituvat sitten sinne jonkun raadin kriteerien kautta, voisi olla enemmän kiinnostava ja tutkinnan aihe kuin tuo itse ohjelma joka on farssi aikuisten lastenohjelmasta leikkeineen, ja typerän huumorin kuvaelmaa. Missään tapauksessa tämä ei ole psykologinen trilleri jonkun nuoren elämästä ennen kuin siitä sitten tulee joku turha julkkis. Mikä jännite on siinä, että kuka putoaa ja kuka jää? Ainahan sitä voi kiintyä vaikka mihin, mutta formaatin pyynnöstä tehtyä ja monissa kohdin näyteltyä on koko touhu. Erilaisuus tai itsensä esille tuominen julkisesti ei kaikille persoonille ole hyvästä, mutta siitähän ohjelmantekijät viis veisaavat. Tämä on vaan minun mielipiteeni tästä tositeeveeohjelmasta joita en yleensäkkään seuraa kuin sen verran aluksi, että voin sanoa oman mielipiteeni.

  VastaaPoista
 21. Ja sorry, että tulin kuokkimaan tänne :)

  VastaaPoista
 22. Annika, eiköhän nuorta ihmistä aja tuohon ohjelmaan jonkin trendikkään unelman ja ideaalin perässä juokseminen. Monella se on haave julkisuudesta, tuhansista someseuraajista omassa instassa, suosionhalu ja kiva helppo vauras elämä. Siis tarkkaan ottaen pinnallisia motiiveja on helppo löytää. Kaikki haluavat olla suosittuja.

  Kun ihminen on mukana julkisella estradilla ohjelmassa, jossa yksi pudotetaan muiden äänestämänä pois, se on jossain mitassa kuin antiikin tragedian julkisen häpäisyn paikka. Luulen, että tuossa on ohjelman kliimaksi. Katsoja kokee myötähäpeää pudotetun puolesta. On turha vähätellä näidenkään pienten julkisuustyrkkyjen häpeää. He asettavat kuitenkin itsensä alttiiksi tälle häpeälle. Se voi olla nuorelle some-elämän ja somekuoleman kysymys, ei siis vallan pieni.

  Uskon myös niin, että katsojat eivät katso ohjelmaa tosissaan ja tyhminä uskoen sen olevan erityisen hyvä. Ihmiset ovat ylipäänsä fiksumpia ja kriittisempiä katsojia kuin äkkiä luulisi.

  VastaaPoista
 23. Annika, kiva kun tulit ja sanoit kursailematta ajatuksesi. Toivon, että tulet toistekin.

  VastaaPoista
 24. Sen verran luin uutista, että joukossa on 200 suomalaista, mutta yksikään heistä ei ole poliitikko. Tämä on hyvä uutinen, ja voimme varmaan jatkossakin luottaa eduskuntamme rehellisyyteen ja veronmaksuhaluun kotimaamme yleiseksi hyödyksi.

  Eivätkös eri maiden pääjehut ole kautta historian olleet rahanahneita ja rikkaita rahanpiilottajia? Mikä se oli tämä Afganistanin presidenttikin, joka häippäsi maastaan useilla rahalla täytetyillä helikoptereilla, kun talebanit tulivat? Muistan lukeneeni uutisen 14 helikopterista.

  VastaaPoista
 25. Näitä on ja kaikki ei tule edes koskaan ilmi. Sitä vaan miettii, että mitä sitä itse tekisi jos olisi miljoonia. Romahtaisiko ne nykyiset arvot ja sulkisiko silmät kaikilta epäkohdilta ja avuntarvitsijoilta joihin voisi positiivisesti vaikuttaa rahan avulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä juuri. Sanovat, että varoja, jos niitä on, kannattaisi sijoittaa.

   Jos oikein paljon olisi, mikä ettei. Vaan mitä se semmoinen eläminen on, jossa pitäisi tarkistella pörssikursseja ja surra heilahduksia. Sijoittakoot ne, joilla kiinnostusta riittää. Mieluummin minä luen blogikommentteja kuin osakekursseja.

   Muuan pitkäaikainen ystäväni on alkanut vanhoilla päivillään sijoittaa osakkeisiin. Hän on aina ollut visu ihminen, jopa nuuka. Kun siinä käärinliinassa ei kuitenkaan ole taskuja..

   Poista
  2. Sijoittaminen on aika yksinkertaista puuhaa. Monella ei vaan hermo pidä, pokka kestä ja usko riitä sijoittaa fiksusti.

   Tässä kaksi ohjetta, joilla ei voi epäonnistua:

   1) Älä sijoita nyt.
   2) Sijoita silloin kun pörssi syöksyy, kaikki panikoi ja pelottaa.

   Kolmas ohje on se, että sijoita vain sellaisiin kohteisiin joiden bisneksen ymmärrät. Eikä kaikkia munia samaan koriin, eikä kaikkia rahoja kerralla.

   Mutta noilla kahdellakin pärjää.

   Poista
  3. Järkevän tuntuisia ohjeita, tuonkaltaisia varmaan itsekin arvelisin noudattavani, jos sijoittaisin. Se vaan, että en kyllä tiedä, milloin ”pörssi syöksyy”, ts. mikä on syöksyä eikä satunnaista hurjaakin laskua.

   Eli asia pitää kyllä tuntea ja taloustilannetta seurata. Vähän niin kuin joskus sanottiin, että sellainen mies on naisten unelmamies, joka lukee kahvilassa pörssisivuja. Vaan nythän kaikkki on netissä, eikä näe enää, mitä kukin lukee kännykästään.

   Poista
  4. Viimeksi pörssi syöksyi toissa kesänä, jolloin yleisindeksi putosi parissa viikossa 10 tuhannesta alle 7 tuhannen. Siis 30 %.

   Jos ymmärsi pörssin logiikkaa (eli mikä taho siellä eniten ostaa ja myy ja miksi), osasi kytätä milloin lasku saavuttaa pohjat ja alkaa nousta.

   Siitä hetkestä pörssi on nyt noussut varmaan 70 %. Eli jos olisit sijoittanut tonnin, olisit netonnut 700 euroa.

   Poista
  5. Mukavaa elämää ja nautintoja rakastavana ihmisenä taidankin ruveta sijoittamaan ja kyttäämään kursseja. Sisältöä elämään!

   Poista
 26. Moniko näistä 200 suomalaisesta oli suomalaisia?

  VastaaPoista
 27. Mahtaako missään olla listaa nimistä? Ei ainakaan uutisessa ollut, joten arvoitukseksi jää. On kyllä hieman kummallista, ellei kukaan toimittaja tutki asiaa.

  VastaaPoista
 28. Verotetaanko? Eipäs tullut mieleenikään.

  No Suomessa varmaan verotetaankin jossain vaiheessa, vaikka hitto soikoon, sijoitus on jo kertaalleen verotetusta tulosta säästetty.

  Perintöverostakin verotetaan jo ennen kuin perintö on tililläsi. Kun perin monta vuotta sitten vanhapiikatädiltäni hiukan, sisareni kanssa, niin minulle tuli verottajan syyttävä kysely, että miksi en ole ilmoittanut perintöä verottajalle. Olin äimänkäkenä, sillä en ollut vielä saanut rahoja tililleni, eikä ollut tietoa, milloin ne tulevat. Käsitin niin, että minua olisi kuulunut verottaa jo ennen perintöä.

  Hassuinta tässä on se, että minä jouduin maksamaan pienestä summasta aika paljon veroihin, kun taas sisareni ei joutunut maksamaan mitään - Saksaan. Hän sai koko summan puhtaana käteensä. Suomi himoverottaa jo kertaalleenkin verotetusta tulosta monta kertaa. Kukahan tämän on keksinyt, mikä puolue?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jostain, että perintövero on enää voimassa vain Suomessa ja Tanskassa. Tieto on vuodelta 2014.

   Poista
  2. Perintövero on niin tuottoisa valtiolle, ettei siitä haluta luopua. Ja aiemminhan se ei juuri tavallista kansaa koskenutkaan.

   Nyt se koskee, kun suuret ikäluokat vaurastuivat. No, oikein rikkaat osaavat kyllä kiertää tämänkin veron – siksi Sanna keksi maastapoistumisveron.

   Poista
  3. Näin on, perintöverosta tulee kohta suurten ikäluokkien myötä entistäkin tuottoisampi Sampo valtiolle. Perintövero on yksi härskeimmistä veroista siksi, että se koskee kipeästi keski- ja pienituloisia.

   Itseäni kummastuttaa eniten perintöveron moraalittomuus. Kansalaisten perinnöt ovat enimmäkseen työtulosta, jota on verotettu jo ankarasti. Vielä tuonen porteilla verottajan ahne koura iskee ja ottaa, minkä kehtaa. Ja kyllä se kehtaa.

   Minkähän takia muissa maissa ei ole perintöveroa? Tanskaa lukuunottamatta. Enpä ihmettele tässäkään, ettei Suomi saa tapeeksi korkeastikoulutettuja osaajia ulkomailta. Kuka tänne viitsii tulla, kun verottaja vie kaikessa huomattavastikin enemmän kuin muussa maailmassa.

   Poista
 29. Jos ostat pörssiosakkeita ja saat osinkoa, niistä maksetaan veroa. Samoin osakkeita myydessä voitosta verotetaan.

  Tämä uusi kohuttu osakesäästötili on sellainen, että osingot ja voitot menevät tilille verotta – ja vero maksetaan vasta kun rahaa nostetaan sieltä pois.

  Mutta se verohan ei ole suuri, n. 25 %. Miljonääreillä vähän enemmän. Eikä sitä siis makseta koko summasta, vaan vain tuotosta.

  VastaaPoista
 30. Niin ja Yle-vero, vaikka Yle tuuttaa ulos selkeästi yhtä agendaa, ei ota kansalaisten mielipiteitä huomioon. Esimerkiksi tämän hallituksen aikana lopetettiin se ainut poliittinen satiiriohjelmakin, Noin viikon uutiset. On oikeastaan aika järkyttävää, ettei nykyistä poliittista johtoa satirisoi meillä kukaan televisisossa. Eikä oikein muuallakaan mediassa.

  Varmaan voi perintöveroa jotenkin kikkailla, mutta kyllä lahjoituksistakin veroa pitää käsittääkseni maksaa.

  VastaaPoista
 31. Mikis tuolla aiempana luettelee persujen ns. pölhökoplan, joka usein pyrkii olemaan vähemmän sisäsiisti. Huomiossa heidän taakseen jäävät persujen fiksut edustajat. Luettelot pölhöistä voi kyllä tehdä joka puolueesta. Huomiotani ovat kiinnittäneet Eero Heinäluoma, Petteri Orpo, Pekka Haavisto (lähinnä ns. huijarigenre, muuten mahottoman mukava), Li Andersson ("kaikille paits rikkaille kaikkea, se on sit mukavaa."), Anni Sinnemäki ja Maria Ohisalo (vihreä natsismi, ominaisuudet keskitysleirivartijan)) YM. ym. Lista on mahottoman pitkä, politiikkaan hakeutuneet eivät yleisesti ole parhaan parasta.

  Persut valehteli vaalikampanjassaan, kun väitti "Suomi takaisin!" ja esiintyivät jonkinlaisina pelastajina. Tätä paskaa ei enää pelasta mikään, Pohjola on pohjoisen Norsunluurannikko, jossa laiskat ja lihavat afrikkalaiset sekä arabit saalistavat. Asiaa ei muuta mikään eikä koskaan.

  VastaaPoista
 32. Odotan popcornit valmiina vihreiden uuden puheenjohtajan Iiris Suomelan tulevia julkisia kannanottoja. Onneksi Maria Ohisalo vetäytyy hetkeksi syrjään enempää tuhoa aiheuttamasta. Käsittämätön on Ohisalon uusi ehdotus perheenyhdistämisen avaamiseksi.

  On toki niin, että täällä jo olevat perheet on pelkästään inhimillistä yhdistää, kunhan perhe ei käsitä koko sukua. Mutta siis tulevana uutena vetonaulana Suomi näyttäytyisi muita EU-maita löysempänä ja höylimpänä sisäänvetäjänä. Linja on kaikkialla järkevöitymässä.

  VastaaPoista
 33. Ilmoituksistaan huolimatta vihervasemmistolainen ääriryhmittymä ja terroristijärjestö Elokapina on nyt sulkenut Helsingin Pitkänsillan. Koska Hakaniemen silta on remontissa, itään pääsee autolla Helsingin keskustasta vain kehäteiden kautta. Vihreä ei helposti myönnä joukkonsa viherfasismia, mutta kansalaisten kannattaa sitä ihan oikeasti pelätä. Sieltä voi tulla mitä vain.

  Ny poliisi kiirettä ja rikolliset äkkiä putkaan!

  VastaaPoista
 34. Siis miksi elokapinalaiset eivät ymmärrä, että he eivät edistä ilmastoasiaa tielle leiriytymisellä. Päinvastoin, he aiheuttavat tuhoa koko ilmastoaatteelle älyttömällä käytöksellään.

  Vaikka on se varmaan kiva leikkiä kapinallista porukalla. En usko hetkeäkään, että kaikki heistä ajattelevat ensisijaisesti maapallon pelastamista. Jos ajattelisivat, heillä olisi parempi toimintastrategia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sinä et ymmärrä elokapinallisia?

   Poista
  2. Ei ymmärrä moni muukaan, jos lukee vaikka Hesarin uutisjutun keskustelua Pitkänsillan tukkimisesta. Heidän toimintansa on lapsellista ja se syö koko ilmastoasiaa. Tuntuu siltä, että Elokapina on jopa aivoton ryhmittymä, jolla ei ole hyvää toiminta- eikä viestintästrategiaa.

   Poista
  3. Elokapinan rinnalla mielenosoitukseen osallistui 25 tutkijaa ja tiedeyhteisön jäsentä Suomen eri yliopistoista.

   Poista
  4. Ei sitä ollut vaikeaa arvata, että tässäkin on mukana yliopiston hörhöporukkaa, siellä sitä sakkia riittää. Oikeastaan mielenkiintoisempaa olisi tietää, kuinka monta tavallista duunaria elokapinan touhustelussa on, onko heitä jopa 25. Tällaiset hörhöilyt on aina opiskelijalasten (elätin status) ja elämäntapatyöttömien touhuja. Muinaisessa taistolaisuudessa ei montaa duunaria ollut. Enemmistökommunisteissa oli, mutta sielläkin suuri määrä oli ihmisiä, jotka eivät kskaan olleet joutuneet ottamaan itsestään vastuuta.

   Taivaanrannan maalailu, huumeiden käyttö,muu rikollisuus ja vihreä liike ovat mukavia, kun huolet eivät paina ja isi maksaa sakot.

   Poista
  5. Yliopiston hörhöilevillä tutkijoilla toki on jonkinlainen palkkasuhde, mutta ei kai yleensä velvoitetta tehdä jotain hyödyllistä tai järkevää. Kivat kemut ja hashista,sieniä, piikitettävää vihreää liittoa, sekä mukava ystävä- ja hörhöpiiri riittävät täyttämään ison osan ajasta. Yhteiskunnallinen velvoite sitten täytetään tällaisilla. Hyödyt ovat moninaiset, poliisi joutuu sitomaan suuren osan resursseista, niin että jättävät Kallion mukavat kamudealerit hetkeksi rauhaan.

   Poista
  6. Mielenkiintoista on, että vihreiden suosio laski peräti yhden kokonaisen prosenttiyksikön viime kuusta tämänaamuisen Ylen laskennan mukaan. Yle puhuu kannabiksen sudenkuopasta, johon puolue lankesi ja itse lisään siihen tämän Elokapinan. Monet mieltävät ryhmän nimenomaan vihreiksi, joten kannatuksen lasku sataa vihreiden laariin. Vihreät ovat kannatuksessaan kohta alle kymmenen prosentin.

   Poista
  7. Mitä tulee tutkijoiden määrään, heitä on Tilastokeskuksen mukaan Suomessa 72 000, joten 71 975 ei ollut mukana Elokapina-ryhmässä.

   Vihreät ovat tutkitusti ja tunnetusti yliopisto-opiskelijoita. Duunarit ovat Big Brothereissa ja muissa tositeeveeohjelmissa. Niin se vain menee.

   Poista
  8. Onpa Elokapinassa järjestäytynyt lääkäriryhmäkin!

   Poista
  9. Annas kun arvaan. Lääkärit ilman raajoja?

   Poista
  10. Muuten, minun uutisissani sanottiin, että kannatusmittauksen virhemarginaali on peräti 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

   Poista
  11. Päteeköhän virhemaginaali myös silloin, kun sosialidemokraatit ovat johdossa ja vihreät nosteessa? Mitä arvelet?

   Poista
  12. Virhemarginaali on universaali.

   Poista
  13. No kannattaako virhemarginaalin olemassaolosta edes huomauttaa sitten? Sehän on automaatti, ja kaikki tietävät sen.

   Poista
  14. Virhemarginaali pienenee kun otos suurenee.

   Poista
  15. Ylen puoluekyselyssä otos pyrkii kai olemaan aina samansuuruinen. Muutoinhan laskennassa ei voi käyttää vertailua edellisen kuukauden tulokseen. Kantansa ilmoittamattomien määrä kysellyistä voi vaihdella. Veikkaan, että näissä on paljon toisinajattelijoita, jotka katsovat viisaimmaksi olla hiljaa.

   Poista
  16. Minä veikkaan, että virhemarginaaliin mahtuvista muutoksista ei voi veikata mitään.

   Poista
  17. Mutta se oli kyllä iloinen uutinen, ettei poliisi tälläkään kerralla pahoinpidellyt kansalaisia vaikka eivät totelleet poistumiskäskyä.

   Poista
  18. Poliisi ei ole toista kertaa vedätettävissä.

   Siellä olivat kärppänä paikalla hörhöjen omat kännykkäkuvaajat joka kulmalla. Luulen, että nämä kuvaajat kännykkä kourassa pettyivät siihen, etteivät saaneet poliisia suihkauttamaan ketään tai provosoitumaan millään tavoin. Nyt koko performanssi lässähti melko mitättömäksi ilmavaivan kaltaiseksi tussahdukseksi.

   Poista
  19. Tai sitten poliisi on oppivaisempi kuin Tynkkynen.

   Elokapina – Extinction Rebel Finland

   Poista
  20. Tuota noin muuten, oletko nyt siis sitä mieltä, että vuosi sitten poliisi puijattiin pahoinpitelyyn?

   Poista
  21. Ei, poliisi ei ole pahoinpidellyt ketään. Poliisi provosoitiin tarkoituksella käyttämään laillisia voimakeinojaan, koska viherjullit eivät pulskia olemuksiaan väräyttäneetkään poliisin käskystä. Katsoivat olevansa perskohtaisesti lain yläpuolella.

   Se yksi julli siinä videolla oikein työntää pläsiään kohti suihketta, jotta saadaan hyvää kuvamatskua.

   Poista
  22. Nytkin kun katsoo lehtikuvia poliisin kantamista julleista ja pimuista, niin tekee helposti havainnon, että kannettavan iso perse roikkuu melkein maassa kiinni. Hyvin syönyttä viherporukkaa

   Poista
  23. Saatpa nähdä, että syytteet nostetaan ja tuomiot tulevat. Poliisi ei saa pahoinpidellä jullejakaan!

   Poista
  24. Jos tuomio tulee, se lienee liiallisesta voimankäytöstä. Nimittäin pahoinpitely edellyttää nähdäkseni todisteita vammoista.

   En kyllä sinänsä epäile sitä, että joku mukana ollut raajaton lääkäri sellaisen nopeasti jollekulle suihkautetulle ja hetkeksi sokaistuneelle kirjoittaisi.

   Poista
 35. Lehdessä luki, että on haettava enimmillään (?) neljää työpaikkaa kuukaudessa, tai menettää tuesta osan. Tämä on jokseenkin outo vaade, sillä jos henkilö on työtön, sen yleisin syyhän on se, ettei koulutusta vastaavaa työtä ole ollut tarjolla. Ja nyt muka on oikein monikossa. En ymmärrä.

  Jotakin työtä toki aina löytyy, luulen että jokaiselle. On monia tehtäviä, joista voi hyvinkin suoriutua ilman kummempia koulutuksia, kun saa tehtävään perehdytyksen.

  VastaaPoista
 36. Kyllä vaan. Kaunis ja tyylikäs on.

  Muutenkin hän on kuin uudestisyntynyt, hoikistunut huomattavasti, suorastaan laihtunut, hymyilee lähes aina antaessaan lausuntoja.

  Veikkaan mm. taustalla olevaa uutta viestintästrategiaa, jossa entinen kolea puhetapa on onnistuttu kääntämään positiivisemmaksi. Hymyn kautta ja persoonaa peliin.

  Vaan vapauttiko pääministeri Suomen liian aikaisin ”elämään ja juhlimaan”? Koronan tarttumaluvut ovat taas nousussa ja lääkärit huolissaan. Kiurun kova linja taisi olla oikein.

  VastaaPoista
 37. On aika kummallista, että meillä ei saada aikaan edes koronapassia ja siihen liittyviä määräyksiä: passi on esitettävä riennoissa ja huveissa yms., muutoin ei pääse sisälle. Myös työpaikoille pääsyyn voisi passi olla käytössä, niin kuin joissain maissa on ainakin suunniteltu.

  Tämä olisi omiaan vähentämään koronalukuja ja lisäämään itsekkäissä ihmisissä rokotushalukkuutta. Nimimerkki Kiurua kaivaten

  VastaaPoista
 38. Pääministeri juoksee kymmenenkin kilometrin maratoneja. En ihmettele hoikistumista, mutta vaaranpaikkansa toki tässä on. Liiallinen täydellisyydentavoittelu syö persoonallisuutta. Ja muita.

  VastaaPoista
 39. Niin tulee. Maskivenkoilu. Koko tapahtuma-ala ja yritystoiminta kannattaa laajasti koronapassia, samoin käsittääkseni enemmistö kansalaisista. Ja Kiuru.

  Miksi se ei siis vieläkään ole voimassa? Meillä kaikilla on Omakannassa jo rokotusmerkinnät kahdesta rokotuksesta, ja tämän todistuksen voi siirtää omaan kännykkään ja näyttää tarvittaessa suoraan kännykästä. Näin yksinkertaista se olisi, ei tarvita mitään papereita ja erillisiä asiakirjoja.

  Jos halua olisi, päättäjät voisivat panna sen toimintaan. Ei se voi sortaa oikeudellisesti ketään, koska rokotus on avoin ja ilmainen kaikille, ja se oikeasti pitäisi ottaa velvollisuudentunnosta koko kansan koronataistelussa. On äärettömän marginaalinen se määrä, joka ei voi oikeasti ottaa rokotusta terveyssyistä.

  VastaaPoista
 40. Nyt on vanhalla urheilutietäjällä nipotuksen paikka: maraton on tasan 42,195 km ja puolimaraton puolet tuosta, joten Sannan juoksulenkit ovat... ovat no, juoksulenkkejä.

  Mutta hyvä sinänsä, että pitää kunnostaan huolta, vaikka on minunkin mielestäni jo liiankin hoikka.
  VastaaPoista
 41. Mikiksen kanssa olen samaa mieltä, Sanna Marin on Kekkosen jälkeen parasta mitä meille on tapahtunut. Ilman muuta poikkeuslaki olisi paikallaan ja Sanna Marin valittava poikkeuslailla ainaispääministeriksi, kuten jo vahvasti dementoituneelle, mutta aina ylivoimaiselle, Kekkoselle tehtiin. Sanna Marinin kampauksista, tai oikein muistakaan henkilökohtaisuuksistaan, en tiedä, koska käännän kanavan ihan vitun nopeasti toiselle, jos noita-akka sinne ilmestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korj.
   Kekkosta ei tietenkään valittu pääministeriksi vaan ainaisjeesukseksi ja ikivladimiriksi sekä kaikkien puolueiden puheenjohtajaksi.

   Poista
  2. Olihan Kekkonen viisi kertaa pääministerikin ennen äänivyöryllä pressaksi valintaansa.

   Poista
 42. Minäpä olin eilen illalla sauvakävelyllä ja lähestyessäni Pitkääsiltaa korviini kantautui mukavaa vanhaa marssimusiikkia, ihan laulun kera.

  Ellen nyt ihan erehdy, niin mielestäni seassa oli suojeluskuntalaulujakin, jopa Vöyrin marssi!

  No, siellähän puna... eikun elokapinalliset istuivat sillan molemmissa päissä kyltteineen, poliisi partioi tärkeänä ja kansalaiset pällistelivät hyväntahtoisen uteliaina.

  En jäänyt katsomaan kapinallisten kantoa bussiin - näin sen bussin kyllä ohi mennessäni ja mietin että mitähän varten se tuossa seisoo. No, sitä varten.

  Mutta minun on pakko myöntää, etten osaa olla kovin äkäinen noista nuorista istujista. Poliisiahan he työllistävät, mutta ovatpa senkin aikaa pois meitä nettifasisteja kyttäämästä, poliisit siis.

  Elokapina on minusta aika harmiton kapina. Asiahan on tärkeä ja ottakaapa huomioon, että kapinan kärki kohdistuu meillä punavihreään nuorten naisten johtamaan hallitukseen!

  Eli tosissaan ovat, eivät propagandaa tekemässä.

  PS. Onhan meillä nähty paljon suurempia ja meluisampia mielenosoituksia jopa siksi, että työaikaa pidennettiin 5 minuuttia. Ja huom! se pidennys koski hyväosaisia työssäkäyviä, ei työkyvyttömiä, työttömiä, opiskelijoita ja vanhuksia.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia Vöyrin marsseja voi tulla ihan siksikin, että nykyajan oppineillakin yleissivistys ja yleistieto ovat aivan olemattomia. Yksi nuori nainen minulle jokin aikaa sitten ylpisteli, ettei ole yleistiedosta kiinnostunut lainkaan, vähän asiaa mittailin ja totesin, ettei saatana vieköön tiedä mitään. Melkein samaan hengenvetoon hän kehui elokapinaa ja kommunismia. Opiskelee yliopistossa. Minut haukkui rasistiksi ja ties miksi. Enkä edes kertonut mielipiteitäni afrikkalaisista muuten kuin kehuin mustaa miestä, joka käveli Kruunuvuorenrannassa etelään päin. Jouduin vielä selittämään, että on Afrikkaan päin menossa.

   Poista
  2. Tapsalle: Mielenosoittajien esittäminen ääritoimijoina on keino välttää keskustelu heidän vaatimuksistaan.

   Poista
  3. Harmiton tussahdushan Elokapinan performanssi tai olla. Kuin ohimenevä ilmavaiva.

   Mutta että iki-ihana Vöyrin marssi! Mahtaako kapinaväeltä olla nyt historiantaju vähän kateissa. Jospa ne luuli sitä työläismarssiksi. Ai niin, mutta eiväthän he ole duunareita, vaan yliopistoväkeä. Ei siis ihme.

   Poista
  4. Mitä tulee Elonkapinan vaatimuksiin Suomen hiilineutraaliudesta vuoteen 2025 mennessä, tavoite on huono, koska toteutuessaan se pakottaisi suomalaisen teollisuuden polvilleen ja siirtäisi sen valmistamat tuotteet kilpaileviin ja enemmän saastuttaviin maihin.

   Toinen asia: tavoite laskisi myös suomalaisten elintasoa merkittävästi. Kuvitteletko Mankemangi oikeasti, että toimeentulon hyvin todennäköinen alasajo edistäisi kansan halua priorisoida ilmastotoimia?

   Poista
  5. Uskon että ilmastonmuutos hyvin todennäköisesti ajaa kansan toimeentulon alas.

   Poista
  6. Ilmastonmuutoksella on varmaankin hyvin monenlaisia seurauksia, mutta edelleen luotan tieteen perusteita olevaan matematiikkaan. Teimme me suomalaiset niin tai näin, sillä ei ole mitään merkitystä mihinkään Suomen ulkopuolella, saati sitten ilmastossa tai universumissa.

   Tämä elokapinallisuus on maassamme taistelua hyttysen pierujen kieltämiseksi. Muistaa täytyy, että kuten muutkin aatteelliset hulluudet, tämä ei ole kotikutoinen järjestö.

   Yhteiskunnalliset kehitykset viittaavat siihen, että sadan vuoden kuluessa Pohjoismaat saavuttavat Afrikan huimat taloudellisen pärjäämisen ja nerokkaan osaamisen tasot.

   Poista
  7. Kyse ei ole ilmastoasian vastustamisesta, Mankemangi, jos pitää Elokapinan toimintaa kehnona. Päinvastoin.

   Poista
 43. Jos Noora mielipiteitäni elokapinasta tarkoitat, niin tottakai sen tahallinen lainrikkominen ja sen tukeminen jopa ministerin taholta, saa minut vihaiseksi. Poliiskin tilanteet purkaa liian laiskasti. Samaan aikaan Sebastian Tynkkynen sai käsittämättömän suuren neljän ja puolen tonnin sakon kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan. Ihan vain totuuksien kertomisesta.

  VastaaPoista
 44. Elokapina ei ole hallituksen koira. Elokapina on alusta asti vaatinut hallitukselta toimia. Niin kuin Iines ja parlamentin poliittinen oppositio tekevät.

  VastaaPoista
 45. Elokapina kyllää selkeästi koettaa ryydittää hallituksen vihreiden linjaa ja patistaa muuta hallitusta toimimaan vihreän linjan mukaisesti. Se vain tekee sen harkitsemattomasti. Herättää lähinnä huvittuneisuutta meikäläisessä.

  VastaaPoista
 46. Hyvä tapa. Itselläni on tulostimessa musteet kuivuneet, joten siirsin kuvan siis kännykkän kuviin. Sieltä kaivan sen nopeasti esille, jos joku kysyy. Kunpa kysyisi!

  VastaaPoista
 47. On erittäin ikävää, että Elokapina ikään kuin omii ilmastoasian nimiinsä, vaikka tekee sille nyt hallaa ja herättää ärtymystä.

  Tavalliset suomalaiset, kansalaiset, ovat mielestäni hyvinkin myönteisiä ilmastotoimille, ja haluavat taatusti kantaa ja ovat kantaneetkin valinnoillaan kortensa kekoon.

  Ilmastotoimia voidaan edesauttaa rakentavassa hengessä ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä valistaen ja yhteen hiileen puhaltaen.

  Yhteinen strategia ei synny lainrikkomisella, poliisien parjaamisella eikä passiivisella istumisella. Tällainen tavallisten ihmisten kiusaaminen ja poliisikunnan turha härnääminen ja vaivaaminen aiheuttaa vain tarpeetonta harmitusta kansalaisissa.

  Jos Elokapina koettaisi organisoida vaikka jonkin iloisen ja positiivisen roskienkeruukampanjan bileiden jälkeen koko kansalle, ei vain vähemmistöryhmille, tai jonkin vaikka valokuvakisan ihanista alkuperäisistä luontokohteista, ne vaatimattomuudessaankin herättäisivät positiivisia viboja asiaa kohtaan. Toimintavaihtoehroja on monia, laittomuutta ei tarvita.

  VastaaPoista
 48. Sä voit perustaa provinssin pikkukaupunkiin Elokapinan osaston ja toteuttaa tämmöiset proggikset. Jos ne menestyvät, niin mikään ei ole hienompaa!

  elokapina.fi

  VastaaPoista
 49. Tai jos elokapina yököttää, niin voit kutsua huolestuneet naapurit kuvailemisiin tapahtumiin vaikka osuuskaupan ilmoitustaululla. Näyttäisitte elokapinalle närhen munat!

  VastaaPoista
 50. Helpoin tapa olisi tietysti ottaa yhteyttä elokapinaan ja kertoa mielipiteesi sekä kuinka liike saisi paremman kannatuksen. Olet niin vakuuttava kirjoittaja, että varmaan kuuntelisivat ja vastaisivat. Jos et kehtaa, niin minähän voin tehdä sen puolestasi tyyliin "ystäväni provinssin pikkukaupungissa ei pidä laittomuuksista ja väkivallasta ja ehdottaa, että jne."

  Kertoisin sitten täällä, minkälaisen vastauksen saan.

  VastaaPoista
 51. No ei tule kauppoja. En usko ollenkaan tällaiseen vaikuttamiseen, vaan suorempaan, demokratian keinoin toimivaan lailliseen poliittiseen järjestelmään, päätäntäelimeen, jonne jokaisella on mahdollisuus pyrkiä vaikuttamaan.

  VastaaPoista
 52. Toki suora kontakti päätäntäelimeen pääkallonpaikalla on suora kun vertaa putkan kautta käyntiin ja rikosilmoituksen tekemiseen.

  VastaaPoista
 53. Nyt en ymmärrä. Kysymys oli sinun ohjeistasi elokapinallisille. No, minä lähetin neuvosi niille. Toivottavasti vastaus tulee pian. Kerron tietysti siitä sitten täällä!

  VastaaPoista
 54. Ihan sama. Unohdat vain yhden tärkeän seikan: Tämä ei ole faktablogi, vaan turiseva tarinablogi. Täällä saa puhua joko a) totta tai b) täyttä luikuria.. Vastuu on kuulijalla.

  VastaaPoista
 55. Minun mielestäni kritiikkisi oli ihan rehellistä ja asiallista. Provinssin pikkukaupungin näkökulmasta. Kyllä elokapinalliset kuuntelevat vastuullisesti.

  VastaaPoista
 56. Ei minua kiinnosta tämänkaltainen keskustelu. En ole minkään asian altavastaaja enkä ylipäällikkö. Piste tälle. Pöhiskööt omissa nurkissaan, omilla kaduillaan. Tämä on turiseva ja hyvin vapaa tarinablogi. Kirjoitan ihan mitä itse päätän.

  VastaaPoista
 57. Elokapina ei paikan päällä omin silmin nähtynä ja omin korvin kuultuna ole lainkaan niin aggressiivinen ilmiö kuin mediaan perusteella voisi kuvitella.

  Paljon aggressiivisempia olivat vanhan ajan mielenosoitukset. Enkä tiedä onko elosissien tarkoituksena edes ollut virkavallan provosointi, vaikka niin on käynyt. Saahan siinä tietysti medianäkyvyyttä.

  Elokapinallisten täytyy tietää, ettei hallitus julista ilmastohätätilaa näin pienen mielenosoituksen takia. Ja kansa on lähinnä hoo moilasena... Mihin he siis tähtäävät, sillä kyllähän kaikki muutenkin myöntävät, että saastuttamisen pitää vähentyä, mieluummin loppua kokonaan...

  Vai onko ideana se, että kun Suomi julistaa ilmastohätätilan, seuraa dominoefekti ja muut seuraavat perässä? En ole perehtynyt asiaan niin hyvin, että tietäisin miten pitkällä muiden maiden elokapinat ovat?

  Elo ihmisen ilmastohuolineen väliaikaista se on vaan, näin uskon. Ihminen sopeutuu.


  VastaaPoista
 58. Noh, aggressiivisuudesta ei minustakaan ole näyttöä, pikemminkin passiivisuudesta, kun heitä seurasin median välityksellä alkuun. Ainoa melukin mikä tuli, olivat hieman yksitoikkoiset ”elo elo elo kapina kapina kapina elokapina elokapina elokapina”-huudot. Ja sitten jokin ”ilmastohätätila nyt”-vaatimus.

  Minä sain kyllä vaikutelman tästä hieman hupaisesta performanssista, että he toimivat kykyjensä äärirajoilla. Sitä todistaa sekin, että puhuttiin kymmenen päivän mielenosoituksesta, jolla tukitaan Helsingin liikenne. Että täältä pesee nyt. No ei tukittu. Eikä saatu edes poliisia provosoitumaan.

  Kukaan ei kiellä sitä, että asia oli hyvä, ilmaston ja maapallon pelastaminen. Eivätköhän useimmat Suomen kansalaiset jo mieti tätä taustaa vasten jopa autovalintojaan, vaikka kyse on isosta hankinnasta.

  VastaaPoista
 59. Taas tapahtuu, tällä kertaa Iineksen toivomalla pääkallo paikalla!

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3665560687002807&id=2184693955080436

  VastaaPoista
 60. Hupaisaa. Kaikki muut puolueet ovat pistäytyneet hyvesignaloimassa Elokapinan performanssissa, paitsi Keskustapuolue.

  Ja arvatkaapas, kenet nämä kaikki muut ovat julistaneet syylliseksi siihen, ettei hätätilaa voida julistaa hallituksesta käsin: keskustan vika. ”Kyllähän me, mutta kun Keskusta ei.”

  Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin tottakai tämäkin on Sipilän hallituksen vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö nyt sitten ole näinkään hyvä?

   Poista
  2. Poliitikkojen sukkuloinnit leiriläisten joukkoon eivät kyllä ole kaipaamaani julkista ja avointa debattia, kansalaiskeskustelua, vaan oman profiilin nostoa, hyvesignalointia. Etenkin kun se syyllinen on aina joku muu kuin minä ministeri. Ja kun lähtökohta näissä tapaamisissa on se, että elonkapinalaiset ovat kysyjiä, muut altavastaajia.

   Yhtä lailla Elokapina on altavastaaja vaatimuksineen. Mitä Tellus hyötyy globaalisti siitä, että Suomi julistaa maailman ensimmäisen ilmastohätätilan? Mitä hyötyä kansalaistottelemattomuudesta ja /tai lainrikkomisesta on käytännössä? Miksi demokraattinen päätöksenteko ei käy? Mikä estää pyrkimästä itse vaikuttajaelimiin?

   Poista
  3. Niin, mitä Telluksemme siitäkään hyötyi että Suomi lähes ensimmäisenä (= kolmantena) maana maailmassa antoi naisille äänioikeuden? Hyi helkkari, olisi nyt vaan odottanut.


   Ei vaineskaan!


   Mutta tänä iltana tulee terävä ja verinen satiiri Josef Stalinin kuolemasta seuranneesta valtataistelusta. Näyttelijät eivät kyllä ole 1:1 esikuviensa näköisiä, valitettavasti, mutta itse tarina perustuu melko uskollisesti tositapahtumiin (pienin elokuvallisin oikaisuin ja tiivistyksin toki).


   ”Stalinin kuolema”, Teema klo 21.00

   Antoisaa elokuvailtaa, kuten Peter von Bagh tapasi sanoa.

   Poista
  4. Noh, kyllä maailmassa useillakin naisilla oli äänioikeus jo ennen Suomea. Suomi oli ensimmäinen maa Euroopassa, eikä meillä äänioikeutta annettu leidien kadulla istumisten vuoksi.

   Esimerkiksi New Jerseyssä veroa maksavat naiset olivat äänestäneet vuodesta 1787 asti ja Pitcairnin saarilla naiset olivat saaneet äänioikeuden jo vuonna 1838. Jos näitä yksittäisiä tapauksia ei lasketa, niin Uusi Seelanti oli oikeasti ensimmäinen valtio, jossa naiset saivat äänioikeuden vuonna 1893.

   Poista
  5. Niin, ihan hyvyyttään Nikolai toinen yks aamu päätti antaa naisille äänioikeuden. Ja muillekin, homoille ja muunsukupuolisille. Eri reilu keisari!

   Poista
 61. Vaan Elokapinaa enemmän meikäläistä kiinnostaa nyt se, että tämän hallituksen aktiivimalli näyttää nyt menevän läpi siksi, että nyt ei ole vasemmistoa ja ay-liikettä oppositiossa vastustamassa sitä.

  Työttömien "kyykyttäminen" on siis ihan hyväksyttävää, kunhan se tehdään poliittisesti sopivalla hallituspohjalla. Vai kuinka se on nähtävä? Pitäähän tässä uudessakin mallissa hakea vähintään neljää työpaikkaa kuussa tai sanktiot ovat päällä..

  Miten vaikkapa minä, äidinkielenope, jos olisin vielä työelämäkelpoinen, voisin hakea neljää työpaikkaa kuussa, kun äikänmaikan paikkoja on muutama keväisin, eikä aina sitäkään? Ja muut vastaavat kouluttautuneet työntekijät? Eihän meillä ole töitä joita hakea. Olisiko minun haettava Hesen myyjän paikkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sinun kannattaisi tutustua tähänkin paremmin. Vai onko taas kysymys huonosta tiedottamisesta?

   Poista
  2. Ei milloinkaan ole ollut kyse tiedottamisesta, vaan hyvästä viestinnästä eli vuorovaikutuksellisesta debatista, kuten olen toistamiseen sanonut.

   Hyvä viestintä ei ole tiedottamista, vaan vuorovaikutuksellista vaikuttamista. Tiedottaminen on vanhanaikaista opettamista, vuorovaikutuksellinen vaikuttaminen eli debatti tapahtuu kansalaisten parissa, heidän keskellään, tasa-arvoisesti.

   Viestinnän peruskäsitteisiin kuuluu kaksisuuntaisuus, keskustelu viestin vastaanottajan ja viestiä koskevan ihmisryhmän kanssa. Yksinvaltiaat harjoittavat tiedottamista.

   Poista
 62. Loppukaneettina lisään vielä, että minun mielestäni poliisi toimii täysin väärin tämän kapinan suhteen.

  Kerroin jo ällistyksestäni, kun näin omin silmin, että Eduskuntatalon edessä liikenteen Manskulla pysäytti poliisi ja vasta sen jälkeen kapinnallisryhmä asettui sievästi kadulle istumaan.

  Epäilenpä että niin tapahtui Pitkälläsillallakin?

  Miksi poliisi paapoo kapinallisia ja tuhlaa voimavarojaan ja veroeurojamme tähän (toistaiseksi) harmittomaan liikkeeseen?

  Antaisi istua omin nokkinensa, korkeintaan pari passipoliisia järjestystä pitämässä, ja tulisi joukolla ja ajaisi pois vasta esim. aamulla.

  Nyt kaikki menee ihan kuin jokin teatteriesitys käsikirjoituksen mukaan. Kuka lienee ohjaaja ja kuka kuiskaaja?

  VastaaPoista
 63. Jostain olin lukevinani, että poliisin tehtävä näissä istunnoissa on ennen kaikkea turvata mielenosoittajien turvallisuus ja se, ettei heitä häiritä.

  Kyllä meillä on hyvä poliisi. Kantavat nätisti ja hellästi näitä kipinäläisiä sykyssä lämpimiin busseihin. Joissain muissa maissa on vesiletkulla hajotettu joukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisissa maissa naisten pitää käyttää huiveja ja huntuja.

   Poista
  2. Siis poliisi on hajottanut mielenosoituksia ihan EU-maissa ja kaupungeissa, mm. Belgiassa koronamielenosoituksia ja Berliinissä vesiletkuilla tai vesitykeillä. En muista, että poliisia olisi syytetty väkivallasta.

   Poista
  3. Miksi sinulle ei riitä kiinniotto ja rikosseuraamukset? Miksi haluat poliisin kurittavan mielenosoittajia?

   Poista
  4. En ole koskaan halunnut kuritusta, vaan sellaista käytöstä, jossa poliisia ei tarvita ollenkaan. En usko ollenkaan kuriin, vaan hyvään käytökseen ja demokratiaan.

   Poista
  5. Ei siltä vaikuta. Tuolla ylempänä sanoit, että elokapina on epäonnistunut jopa poliisin provosoinnissa. Ja olet antanut ymmärtää, että provosoituessaan poliisi saa käyttää pamppua ja pistoolia, pippurisumutetta ja sähkölamautinta.

   Poista
  6. Höpö höpö, ymmärrys on kyllä vain sinun korviesi välissä. En ole koskaan puolella sanallakaan kannattanut pamputuksia tms. Syötät taas ilmoille omia ennakkoluulojasi muiden ajatuksista.

   Eihän se, että arvostelee hyvinvoivien elokapinalaisten kantamisia tarkoita sitä, että kannattaa kovempia keinoja. Arvostelu kärki suuntautuu näihin kannetttaviin, jotka kiusaavat poliisia teettämällä naurettavaa työtä ihan kuin poliisilla ei olisi täkeämpiä tehtäviä.

   Poista
 64. Puolassa lapset säästetään papeille.

  VastaaPoista
 65. Siis nyt en taida tietää, mitä von der Leyen on viimeksi määrännyt..?

  Lehdet olen kyllä lukenut, mutta tämä on tainnut mennä ohi. Liittyykö se alempaan kommenttiin?

  VastaaPoista
 66. No niin, kiva että huomasit kysymykseni, sillä tämä on mielenkiintoinen tieto, joka minulta on mennyt ohi. Ajatteluttaa kyllä. Ja tuokin, että niinkö se meneekin, että EU:n laki menee yli jäsenmaan lain.

  Enpä tiedä, mitä sanoa. Hämmentävää on ylipäänsä se, että lapsille haluttaisiin viedä seksuaalivähemmistöjen sanomaa. Lapsihan on epäkypsä seksuaalisesti. Olin aika hämmästynyt jo siitä, että meillä piispa Irja Askola valitsi alaikäisen, siis lapsen, vuoden homoseksuaaliksi. En tiedä miksi, mutta aina kun näen Tuure Boeliuksen kuvan julkisuudessa, säälin häntä syvästi. En siksi, että hän on homo, vaan sen vuoksi, mihin hänet vedettiin kirkonkin toimesta. Vuoden lesbo? Vuoden hetero? Vuoden pedofiili? Vuoden trans? Älytöntä ihmisten luokittelua.

  VastaaPoista
 67. Ylipäänsä katolisen kirkon vaatimus pappien selibaatista pitäisi saattaa päivänvaloon keskusteltavaksi lakkautusta varten. Se lopettaisi varmaan pedofilian suurimmaksi osaksi, ja nunnien ja munkkiveljien hyväksikäytöt.

  VastaaPoista
 68. Meillä on kuitenkin aivan omat lakimme, vaikka olemme osa EU:ta. Sen huomasi hyvin koronatoimien aikana.

  Kun muualla olivat käytössä ja jopa pakkona sanktion uhalla mm. maskit ja koronapassit, niin meillä tutkittiin kuukausikaupalla, voiko laki sallia tällaiset kenenkään oikeuksia loukkaamatta. Koronapassi lilluu vieläkin jossain päättäjien laatikossa.

  VastaaPoista
 69. Mutta kylläpä hämmästyin ja ilahduin kun Hesarissa luki eilen, että Nobelin kirjallisuuspalkinto meni Britanniaan!

  Televisiossahan valehdeltiin sen menneen Afrikkaan ja vieläpä Tansaniaan. Ovat ne tv-toimittajat aika rasisteja!

  Ei riitä että mies on asunut koko aikuiselämänsä, 50 vuotta, Britanniassa ja kirjoittaa englanniksi, vaan vielä vaan afrikkalaiseksi leimataan... Britti hän on, eurooppalainen!!!

  Ja tansanialainen vielä muka... Sansibarin suurella saarella hän on syntynyt ja taustaltaan arabi! Eivät Suomen suurruhtinaskunnassakaan syntyneet venäläisiä olleet, vaikka Venäjän keisarikuntaan kuuluivatkin.

  Kyllä tämän leimaamisen ja syrjinnän suhteen on vielä paljon tekemistä. Enemmän valistusta, vähemmän propagandaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieleen tulee taannoinen Finlandia-palkinto, joka myönnetään parhaalle suomalaiselle kirjalle. Ehdokkaaksihan ehdotettiin meille vuonna 2004 muuttaneen Hassan Blasimin arabiankielistä kirjaa, vaikka mies ei osaa suomea ja kirjoittaa arabiaksi arabialaisista aiheista.

   Että tällaista syrjintää todella meillä Suomessakin vaan harjoitetaan. Suomalaismiehen kirja ei kelpaa, koska rasismi.

   Poista
 70. Kyllä se koulujen loistava opetus on ollut totta. Opettajat ovat käsittääkseni ja tunnustetusti maailman huipputasoa koulutukseltaan ja laadultaan.

  Vikaa on haettava koulutussisällöistä ja ulkopuolelta tulevista rajoituksista, kun nyt kuitenkin mennään alaspäin yhä jyrkemmin. Kun koulutusta muutetaan, opettajilta ei paljon kysellä, vaikka he ovat kentän asiantuntijoita. Byrokraatit ja poliitikot suunnittelevat todellisuudesta irti olevia rakenteita kouluun opettajien harteille. Korkeasti kouluttautunut aineenopettaja on yhä enemmän sosiaalitäti ja lastentarhanopettaja.

  Samaan aikaan oppilasaines on muuttunut voimakkaasti ”kansainväliseen suuntaan”, ja lahjakkaimmassakin joukossa on jopa lukutaidottomia ja housuihinsa pissiviä opettajaa komentelevia lapsukaisia lisättynä mielenterveydenhäiriöistä kärsivillä ja erilaisista diagnooseilla varustetuilla lapsukaisilla. Ja kun kaikki tungetaan inkluusion nimissä samaan luokkaan yhdenvertaisuuden nimissä, kaaos on valmis ja alamäki taattu. Yli puolet opettajista vaihtaisi alaa, jos se olisi mahdollista.

  Suomessa mennään kouluissa nyt päin prinkkalaa.

  VastaaPoista
 71. Toivottavasti en tule koskaan niin vanhaksi, että alkaisin vihaamaan ja kadehtimaan nuoruutta, kauneutta ja innokkuutta sekä edistystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luoja tosiaan varjelkoon meitä uppoamasta ylimielisyyden, itsepetoksen ja ennakkoluulojen suohon!

   Poista

  2. Rukous jatkuu: Luoja varjele minua myös lukkiutumasta nuoruuteni idealismiin: sosialismin lumoon, siihen että vasen on edistystä. Ja Luoja, varjele minua vielä siltä ihmisen heikkoudelta, että en olisi alati valmis muuttamaan mielipiteitäni, jos löydän paremman. Anna minun olla etsijä loppuun asti, älä anna liekkini sammua.

   Poista
  3. Lisää rukouksia uusimmassa postauksessa. Menkää sinne rukoilemaan ja kirjoittakaa tekin rukouksia ja toiveitanne kommentteihin. Olisi kiva lukea!

   Poista