8.5.2023

Dramaattisia aikoja

 


Oikein riemastuttavaa toukokuun alkua teille, rakkaat lukijat. On peräti jännittävää seurata niin luonnon heräämistä kuin uuden hallituksenkin syntymistä, pikku hiljaa, ei rytinällä. Tänä vuonna jäätkin sulivat kenenkään  huomaamatta vedeksi, joka ei edes tulvinut. Kovin moni ei edes hukkunut kevätjäihin. Toivokaamme, että hallitus syntyy yhtä kivutta ennen kesää.

Suosittelen suurimpaan hallituksenvaihdosshokkiin huumorin mukaanottamista, ikään kuin  työvälineeksi surutyösessioon. Mitä hauskaa hallitusväännöistä voisikaan saada irti? Voisiko hallitustunnustelijan nähdä vaikka kolmipäisenä kukkona, joka kiekaisee yhdellä päällä äärioikealle, toisella länteen ja kolmas on varalla laitimmaiseen itään päin?

Oli miten tahansa, ensimmäinen hassunhauska skisma näyttää muodostuneen Yle-kysymyksessä. Viestintä- ja digipöydän johtaja hyppäsi innoissaan housuistaan ja kuulutti ohjelmien karsintaa. Pillupäiväkirjat hiersivät miekkosta  (homo), samoin runsas urheilu sekä muutoinkin vasemmalle kallellaan oleva painotus ajankohtaisohjelmistossa. Kunnes hallitustunnustelija älähti, että ohjelmiin ei kajota. Saapas nähdä, paisuuko tämä asia kynnyskysymykseksi hallituspöydässä. Ja mitä sanoo kansa? Mitä sanoo media? Saako puuttua ja onko painottunutta antia?

Itse kannatan lämpimästi Ylen ohjelmiin puuttumista. Jonain iltana kakkosen kanavilta ei tosiaankaan tule muuta kuin urheilua. Sohvaperunatkin saavat väistyä jonkin tylsänpuoleisen tennisturnauksen  alta. Miksi ei tulisi vastaavasti koko ilta  ohjelmia vaikka  arkeologiasta ja muinaiskaivauksista tai kansojen historiasta? Tai klassikkokirjallisuudesta?

Ai niin, eihän se käy. Historiaohjelmat aiheuttavat turvattomuutta kokemuskatsojissa. Ja klassikkokirjallisuus kokemuslukijoissa. Vaatisi miljoonan jos toisenkin palkata väkeä poisto- ja stilisoimistyöhön.

Jotain parannusta Ylellä on toki nyt nähtävissä. Poliittinen satiiri on parin vuoden tauon jälkeen jälleen käynnistetty, ja joukolla päästiin jo nauramaan Riikka Purran mainiolle  hatulle, joka osoittautui kattolampuksi. Ehkä se tästä alkaa, Ylen nousu. Peukut siis Ylen puolueettomalle sisällöntuotolle.

Jääkäämme siis seuraamaan hallituksen muodostamisen dramatiikkaa. Käänteitä tulee varmasti. Ehkä hyvinkin saamme kaikkien aikojen parhaan pääministerin uudelleen muodostamaan hallitusta, Marin kakkosta. Muutoinkin elämme jännittäviä aikoja. Tänä vuonna  Suomi voittaa euroviisut. Tällä kertaa asia on varma. 

(Maalaus Franjo Klopotan, Kolmipäinen kukko talvisessa maisemassa 1975)

116 kommenttia:

 1. Elukalla on kyllä neljä päätä, laske ite.

  ICT-ukkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ICT-ukkeli, taiteilija on itse nimennyt teoksensa noin: Kolmipäinen kukko talvisessa maisemassa.

   Franjo Klopotan on outsider-taiteilija. Outsider-taiteilijat ovat taidemaailman ulkopuolisia, itseoppineita kuvantekijöitä. He tekevät taidetta kunnianhimoisesti ja pitkäjänteisesti, mutta eivät pyri ammattitaiteilijoiksi. Ihmisinä heidän sanotaan olevan näkijöitä, erakoita tai marginaalissa olevia. Useat ovat omistaneet taiteelleen koko elämänsä.

   Poista
  2. Meillähän ne ovat ITE-taiteilijoita. ITE tulee kuulemma Itse Tehdystä Elämästä, vaikka tarkoittaa tietysti, että minä ite, kele.

   Oikeastaan on outoa, että tällainen jako on edes olemassa. Tietysti jos jako menee niin, että toiset ovat ammattitaiteilijoita ja toiset harrastajia, niin asian ymmärtää.

   Miksei vastaavaa jakoa ole kirjallisuudessa? Liittyisin heti Ite-runoilijoihin ja kirjoittaisin sonettaja hehkeimmille blogittarille.

   Oi, te taivaiden uhkeat immet...

   (ITE-runoilija on jämerämpi termi kuin pejoratiivinen harrastelijakirjoittelija.)

   Poista
  3. ITE-taiteilija tuli minunkin mieleeni, kun luin kyseisen artikkelin outsider-taiteilijoista Hesarista. Taisi olla niin, että Helsingissä on parhaillaan näiden taiteilijoiden näyttely. Ite-taiteilija voi olla vaikka pahkataiteilija, kuten muuan täkäläinen mies, joka on perustanut Pahkaparatiisin, jossa on pahkataidetta. Jossainhan oli sellainen hieno metsäinen puistoalue, jossa oli upeita sammaloituneita veistoksia.

   Ja kun katsoo maaseudulla pihoille, saattaa hyvinkin nähdä erilaisia rakkaudella pykättyjä härveleitä. Ei taidetta tarvitse aina taiteeksi julistaa.

   Ite-runot ovat suomalaisten syvimpien tuntojen tulkkeja. Varo kuitenkin, Tapsa, nimittämästä meitä sulottaria uhkeiksi, impi kyllä käy. Uhkea viittaa naisten kielellä nimittäin lihavaan.

   Poista
 2. Kun yhden hitin höpöyhtye Lordi voitti kisan, sanoin, että jos joku syö kilpailuissa eniten paskaa, hänkin on mestari. Käärijä nimiseen peleen en ole tutustunut, mutta helpottuneena jo etukäteen otaksun, ettei selviydy finaalikierroksille.

  Äärivasemmisto on tarkoituksella vienyt puheen älyttömyyksiin, mutta selvää on, että YLEltä pitäisi leikata paljon, ehkä jopa puolet budjetista. YLEn tv-kanavia en ole pitkään aikaan katsonut, kun ei niiltä tule mitään katselemisen arvoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleltä katson yleensä aamu-tv:n kahvia juodessa ja lehteä lukiessa. Lähinnä siksi, koska siinä ei ole mainoksia. Muutoin Ylen ohjelmatarjonta on kuin aikuisten koulutelevisio.

   Olen kuullut tämän Käärijän kappaleen. Ei se minua sytytä ollenkaan. Mikä sen sanoma on? Lordin Halleluja oli minusta kohtalaisen hyvä ja taidokas renkutus. Conchita Wurstin esitys on kuulemistani viisuista paras.

   Poista
  2. Tynkkysen kritiikki YLElle on ollut erittäin tervetullutta. Kalliilla veronmaksajien rahoilla tuotettu höpö ei puolusta paikkaansa.

   Edistykselliset ovat olleet pöyristyneitä myös vaatimuksesta, että kulttuurista pitää leikata. Sanomattakin selvää on, ettei sellainen tule kyseeseen, rahat on saatava vanhuksilta, sairailta, lapsilta ja muilta vähämielisiltä!

   Vanhukset ovat saanneet jo elää riittävän pitkään, heidän hoitonsa rahat Vaaggina Vaahdon performanssitaiteelle ja Reeggina Rennon lasten genderkasvatuksen taiteelliseen esitykseen!

   Poista
  3. Minusta Käärijä on aika hyvä, yllätyin ihan. Vauhti on vinha ja ote moderni (minun mielestäni, mikä ei tietenkään todista mitään). Eniten minua ilahdutti, että mielestäni hänen kertosäkeensä päättyy "niinku"-sanaan. Sehän on nerokasta (jos on totta).

   Minä menin aikoinani nukkumaan, kun Lordi esiintyi. Sanoin vielä vaimolle ja tyttärelle, että tuo nyt ainakaan ei voita, älytöntä kuvitellakaan, naurettavaa pelleilyä.

   Tulivat sitten herättämään pistelaskun aikaan.

   Poista
  4. Käärijän esitys lie hyvä, kun siitä niin moni on aidosti innostunut. Pidetään siis peukkuja, tyyppi vaikuttaa varsin vaatimattomalta ja inhimilliseltä, joten hänelle soisi voiton mieluummin kuin jollekulle sliipatulle konkarille.

   Poista
  5. Tynkkysen Yle-kritiikissä on perää, mutta hänen tapansa hötkyillä on auttamaton rimanalitus. Ei näin hallitukseen mennä eikä näin asioita hoideta.

   Ensin neuvotellaan eikä levitellä kylille neuvottelupöydän asioita. Luulisi, että tämä olisi itsestäänselvää.

   Vanhukset ovat Suomen häpeätahra. On olemassa kulttuureja, joissa vanhuksia kunnioitetaan eikä eristetä laitoksiin kuolemaan hoidotta. En muista yhdenkään poliitikon puhuneen vanhusten tilanteesta mitään.

   Poista
 3. Kamalaa tykitystä tuo Käärijän laulama ehdokaslaulu. Tottakai toivon hyvää menestystä kipaleelle. Minua ei kuitenkaan lämmitä laulu, mut siitä viis. Ennemmin sanon, että ei se useammallakaan kuuntelulla mieluisaksi muutu. Ahdistaa vaan.

  Tuo maalaus on hieno. On monta päätä, joilla voi katsella eri kohteita.

  VastaaPoista
 4. Tämä Käärijä-huuma on jo hupaisaa. Nyt on kaivettu Käärijän mummokin kehiin, tietysti Käärijä-pusero päällä. Hauskaahan tuommoinen positiivinen meno on kaiken koronan ja sotakurjuuden aikana ja jälkimainingeissa.

  En ole seurannut viisuja sen kummemmin, mutta kaipa on selvää, ettei Venäjän sallita osallistua. Putin, Putin, syökset äiti-Venäjän kurjuuteen ja häpeään. Arojen tuuli ei tule kuiskimaan nimeäsi, vaan se kiroaa sinut.

  VastaaPoista
 5. Aina niitä diktaattoreita vaan ilmaantuu ja syy on tämä, tuo ja se. Kunpa USA antaisi tarpeeksi aseita sotatantereelle ja Ukraina voittaisi sodan. Tärkeintä on, että tuo kamala sota ja tappaminen loppuisi. Kai sekin joskus loppuu, mutta että loppuisi piakkoin, sitä toivon minäkin.

  Kunpa uusi hallituskin syntyisi enemmän sovun kuin epäsovun merkeissä. Kyllä se hallituksen muodostaminen aika mojovaa touhua tuntuu olevan. Petteri Orvolle paljon viisautta päähän ja muillekin nelikon jäsenille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Petteri Orvo, vaan Petteri Orpo. Anteeksi tuo paha kömmähdys.

   Poista
  2. Tuota Orvon-taivutusta näkee paljon. Periaatteessahan sana taipuu noin. Erisnimissä taivutus voi poiketa.

   Oppilaissani oli joskus eräällä sukunimenä Lanne. Taivutin sitä vahingossa ja ajatuksissani joskus Lanteen. Oppilashan oikaisi heti, että se on Lannen. Tämä opetti meikäläisen tarkkaamaan nimiä. On oppilaan mielestä suuri loukkaus, jos opettaja sanoo nimen väärin.

   Poista
  3. Lanteen Paavo. Paavo Lante tai Paavo Lantee. Lannen Paavo. Paavo Lanne. Lante ja Lanne poikkeavat kyllä jo silminnähtävästi toisistaan. Ei ole mukavaa, kun oma nimi sanotaan tai kirjoitetaan väärin. Silti mokia sattuu. Hyvä, kun ne huomaa. Eikä anteeksipyyntökään ole pahitteeksi. En silti halua olla besserwisser enkä olekaan.

   Poista
  4. No kyseessä ei ollut varsinaisesti virhe, sillä periaatteessahan erisnimet taipuvat samoin kuin vastaavat yleisnimet: orpo: orvon, lanne: lanteen.

   Sukunimen haltija saa halutessaan kuitenkin taivuttaa tällaista sukunimeä myös kielen vastaisesti: orpon, lannen. Ja usein halutaan, jotta sana ei toisi mieleen vastaavaa yleisnimeä, joka voidaan kokea kiusalliseksi.

   Poista
 6. Niinpä, turha on toivoa, että Putin tulisi järkiinsä. Sota loppuu vain muiden yhteisellä ylivoimalla. Kunpa se ratkaisu tulisi pian. Ja Putin on saatava kansainvälisen tuomioistuimen eteen. Siellä ei olisikaan enää pitkää pöytää Putinin suojakilpenä.

  Hallituksenmuodostus sujuisi varmaan hyvinkin, elleivät nämä jokuset yli-innokkaat tyypit suhmuroisi työskentelyä omilla ulostuloillaan.

  VastaaPoista
 7. Eikös Sannan hallitus viimeksi putkaistu ulos ilman tällaista teatteria ja koreografiaa, tahdissa askellettua komiteatyöskentelyä ja muuta joutavaa kekkarointia?

  Taidamme saada byrokratiaa rakastavan pääministerin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan ei kai tässä pidä unohtaa sitä, että Marin astui valmiille, ilman vaaleja, kun Rinteen hallitus kaatui. Hän sai siis tavallaan ilmaiseksi hallituksen, jonka puolueet olivat jo valmiiksi Rinteen valitsemia keskustaa myöten. Ministereitäkin oli sekä Rinteellä että Marinilla 19. Marin kasvatti vain avustajien määrän ennätyslukemiin.

   Tämä on kai virallinen totuus.

   Poista
  2. Kyllä minä muuten uskon, että kyse ei ole byrokratian rakastamisesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että mukaan kaavaillut puolueet ovat näkemyksiltään niin erilaisia. Orpo haluaa säilyttää mahdollisuutensa pääministerin asemaan, ja siksi on edettävä kieli keskellä suuta. Aikamoista nuorallatanssia.

   On myös niin, että tämä uusi oppositio on täynnä ennakkokritiikkiä ja jopa vihapuheeksi laskettavaa kommentointia. Olipa tuleva hallitus mikä kombo tahansa, se on jo painettu maan rakoon.

   Poista
  3. Älä muuta sano.

   Poista
 8. Käärijästä puheen ollen, olen ollut aistivinani hänessä aitoutta, vaikka puvustus on kaikkea muuta. Biisihän on juomalaulu. Vedetään skumppaa ja kaljaa ja murheet unohtuu, zat, zat zaa!
  On meillä ollutkin viime vuosina syvällistä sanomaa juuroviisu-teksteissä. Vikmanin Ciccioliinaa ja Laurin sadomasokismi-biisi. Ja nyt sitten ryypätään.
  Pelleilyksihän viisut ovat menneet. Nyt pervot, homot ja kaikki poikkeava esillepano on noussut arvoon arvaamattomaan.
  Erityisesti minua huvittaa ja öklöttää miten maamme ykköskanava, jonka pitäisi olla luotettava, arvostettava ja asiallinen on kuin sivistymätön teinilauman temmellyskenttä. Ajankohtaissohjelmat menettelee, mutta esim. euroviisujen hehkutus ja koko kilpailu joutaisi lopettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta viserrä.

   Poista
  2. Käärijän aitouden ja teeskentelemättömyyden syy löytynee hänen vakavasta sairaudestaan, josta luin. Häneltä poistettiin muistaakseni paksusuoli tai jotakin senkaltaista. Annan kyllä hänelle pisteet siitä, että hän on erilainen, ja onhan se kappalekin varsin luova ja omanlaisensa. Näen hänessä jotakin samaa kuin niissä oppilaissani, jotka puhkesivat kukkaan estradilla. - Tämä kaikki siis siitä huolimatta, että kappale edustaa musiikkilajia, jota en kovasti niinsanotusti diggaa.

   Poista
 9. Ainutlaatuinen spektaakkeli ja mitä kaikkea helvatan suihkutusta kisoille on annettukaan.
  Minusta juuroviisujen nyky "sävellykset" ovat usein vanhoista myyntihiteistä pätkinä blakioituja. Sanoitukset ikuista vanhan toistoa. Perseitä ketkutetaan lavalla, useimmiten muita " tähtiä" ja heidän koreogafioitaan matkien.
  Mitä viisuista jää lopulta mieleen? Pelkäämpä ettei kovin montaa sointua tai sanaa jää. Paljon melua tyhjästä.
  Edellisinä vuosikymmeninä oli sentään viisuissa "musiikkia", sanoituksiin oli nähty vaivaakin ja esiintyjät osasivat laulaakin.
  Näkyykö euroviisuissa erityisesti euroopöalaisen ihmisen henkinen taantuminen ja sielun köyhyys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän näistä paljon jää mieleen. Parhaiten minäkin muistan Fredin Pump pump pylly vasten pyllyä -viisun ja sitten sen Catcatien (?) Hello goodbye, vai miten se meni. Ja tietysti Conchita Wurstin, josta todella tykkäsin. Suomesta lähetetään usein edustaja, joka ei laula kyllin hyvin. Conchita lauloi.

   Poista
  2. Vähän niinku naamiaisilta vaikuttavat nuo viisujen asuvalinnat. Piti tämäkin sanomani. On Euroviisut menettäneet hohdettaan silmissäni. Johtuneeko iän lisääntymisestä, kenties. Kaipaan viisuihin kunnon melodioita, joita ennenmuinoin olikin. Pelleilyksi on osalla mennyt. No, parempia aikoja odotellessa. Dramaattisia aikoja elämme viisujenkin osalta.

   Poista
  3. No tässä minun pitää sanoa, että tervehdin ilolla Käärijän uudistavaa meininkiä. Kunnollista laulutaitoa silti arvostan minäkin, ylitse muun.

   En usko Käärijän voittoon, sillä ennakkosuosikeilla on joskus tapana jäädä yllättäen sivuun. Hyvä, jos pääsee viiden parhaan joukkoon.

   Poista
  4. Saas nähdä. Sulkapää-Lauriakin hehkutettiin, vaan kuis kävi?
   Conchitan melodia oli mahtipohtinen ja siitä pidin minäkin, sillä siinä oli samaa kuoleman ja maailmanlopun surumielistä romantiikkaa kuin Freddy Mercurin: Show mus go on - biisissä. Lieko Conchita hiv-tauti hallinnassa?

   Poista
  5. Aivan vastaavaa huumaa ei kai viime vuonna ollut, kun edustajana oli Rasmus. Ilmeisesti kappale oli aika mitäänsanomaton, koska eihän sitä ole kuullut jälkeenpäin vahingossakaan.

   Nyt kun televisio on auki huushollissni, näkyy Puoli seiskan juontajalla Käärijä-mallinen piikkipanta kaulassa ja toisella juontajalla Käärijän värinen pusero.

   Poista
 10. Osaisipa nähdä tulevaan, esim. tulevan hallituksen kokoonpanon. Nyt mikään kun ei näytä vielä itsestään selvältä.
  Jos nykyinen neljän oikeistopuolueen kombo aloittaakin yhdessä, kuinka kauan sovitut ohjelmat ja hallituskuri puolueilla pitää kutinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vähän aikaa. He alkavat vihapuhua keskenään.

   Poista
  2. Sanna Marinhan oli mestari levittämään vihapuhetta. Se tarttui kansaankin, joka vihapuhuu nyt erilaisissa keskusteluissa purkaessaan järkytystään siitä, että Sanna nostettiin vaaleissa porstuan puolelle mesomaan. Kukaan ei ole oikeasti edistänyt kansan polarisaatiota yhtä paljon kuin Sanna Marin.

   Poista
  3. Sebastian Tynkkynen ja Mauri Peltokangas osaavat keskustella asiallisesti. Hyvä Ps!

   Poista
  4. No, sinä voit ajatella niin, minä en.

   Kannattaisi lukea kommentit ennen kuin itse kommentoi. Ylemmässä kommentissani tuomitsin jo Tynkkysen esiintulon. Peltokankaan tapa kommentoida on tietenkin asiaton. Asioita voi ja tulee kritisoida, mutta hallitusneuvottelujen foorumit eivät ole vihapuheen paikka. Tämä kannattaa myös oikeinajattelijoiden huomata.

   Poista
  5. Tynkkystä kohtaan en tunne mitään fiboja. Peltokankaan puheenvuoroista eduskunnassa olen tykännyt. Ja onhan hänessä karismaakin.

   Poista
 11. No nythän Kuunkuiskaajat laulavat version Käärijän laulamasta. Ei paha, ei huono ollenkaan. Sama juttu, kuin alkuperäisen kanssa eli ei jaksa montaa kuuntelua peräkanaa ainaskaan. Eka kerralla kuitenkin joku nautinnon hippu tunki esille.
  https://youtu.be/-9xRCF_8IL8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän oli mainio versio. Hyvä muijat!

   Poista
  2. Vähän taukoa välillä ja huomaan taas, että versio hymyilyttää. Ei makiaa mahan täydeltä. Pätee tässäkin.

   Poista
  3. Ripranien linkkiä en pääse avaamaan kännystä.

   Poista
 12. Tiedämmekö me tavalliset tallaajat miksi RKP:n pitää olla aina hallituksessa? Kielen vuoksiko? Puhutaanhan varmaankin muissakin puolueissa ruotsia kotona?
  Siksikö, että olimme niin helvetin kauan Ruotsin vallan alla ja se velvoittaa erityisesti kunnioittamaan, virallista toista kieltämme, ruotsia puhuvia erityiaseman omaavia kansalaisia.
  Vai miksi ruotsia äidinkielenään puhuvia pidetään politiikassa kuin kukkia kämmenellä? Onko siitä olemassa jotkut sopimukset? Kysyy nimimerkki "tyhmä".
  Kuinkas montaa nieltä maassamme puhutaan: saamea, romaanien kieltä, venäjää...jne jne.

  VastaaPoista
 13. Ilmeisesti RKP on sopivan kokoinen täydentämään mitä tahansa hallitusta. Ja ruotsinkielisiä on niin paljon, että jonkin verran tulee aina ääniä vaaleissa.

  On kyllä jotenkin demokratian vastaista, että noin pienen puolueen edustaja pääsee kerta toisensa jälkeen sanelemaan asioita ja ohjeistamaan muita, vaikka olisikin aihetta.

  VastaaPoista
 14. Asiasta toiseen. Itse toivoisin uudelta tulevalta hallitukselta lainsäädännön uudistamishanketta.

  Laissa on selviä porsaanreikiä, kun tänään saatiin lukea Helsingin Sanomista, että katujengin johtaja Milan Jaff sai vain kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen törkeästä lapsenraiskauksesta ja raiskauksesta, koska taustalla oli aiempia rikoksia, mm. tapon yritys ja törkeä pahoinpitely. Eli kyseessä oli ns. paljousalennus.

  Lakimme sallii nimittäin sen, koska kyseessä on yhtenäis­rangaistus­järjestelmä, jota maallikon on lähes mahdoton ymmärtää. Asiaa selostetaan tänäisessä Hesarissa, mutta hyvin sekavasti. En vakuuttunut paljousalennuksesta. Muistaakseni murhaaja Lillokin pääsi jopa vapaaksi muutama vuosi sitten murhattuaan tytön, joka ilmiantoi porukan huumekuljetukset.

  Eli vakavistakin rikoksista voi meillä päästä kuin koira veräjästä - koska laki sallii sen. Kunpa Orpon tuleva hallitus korjaisi tämän huutavan virheen laissa.

  VastaaPoista
 15. Eikös Jaff saa kakkua yli kymmenen vuotta?

  VastaaPoista

 16. Helsingin Sanomien artikkeli asiasta on niin sekava, ettei siitä ota erkkikään selvää. Siinä kuitenkin todetaan, että Jaff sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen törkeästä lapsenraiskauksesta sekä raiskauksesta aiempien tuomioidensa päälle.

  Eli kun pelkästään törkeän lapsenraiskauksen vähimmäistuomio on neljä vuotta, näyttää siltä, että Jaff selvisi huomattavan vähällä ja sai siis eräänlaisen paljousalennuksen.

  Helsingin käräjäoikeushan itsekin totesi, että oikeudenmukainen seuraamus törkeästä lapsenraiskauksesta olisi ollut Jaffin tapauksessa viisi ja puoli vuotta vankeutta, raiskauksesta se olisi antanut hänelle kaksi ja puoli vuotta.

  Se, mitä tuomioita tällä hymyilevällä sarjaraiskaajalla ja tapon yrittäjällä ennestään oli, on varmaan juuri se kymmenkunta vuotta. Nyt on kyse siis näistä törkeistä raiskauksista, joista tyyppi selvisi helpolla, kiitos laissamme olevan porsaanreiän. Kyllä tällainen paljousalennus rikoksista sotii terveen ihmisen oikeustajua vastaan, vaikka rikollinen olisi maahanmuuttaja tai maahanmuuttajien jälkeläinen.

  VastaaPoista
 17. On olemassa yksilöitä, joita baabotaan jostakin käsittämättömistä syistä. He ilmeisesti osaavat täydellisen manipuloinnin, lähes hypnosointiin verrattavan vaikutuksen muihin ihmisiin. Raiskausjuttuun en ole perehtynyt, mutta oudolta vaikuttaa.

  Nyt juorulehdistöllä on kiireitä pysytellä Sanna Marinin eron jälkeisen uuden elämän kiemuroissa mukana.
  Ilmesyykö uuteen ihmissuhteeseen mies vai nainen. Veikkaanpa että nainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdillä on mitä ilmeisimmin puute uutisista. Kun ei se Orpokaan nyt tunnu pahemmin töppäilevän eikä hallituspohja ole vielä suossa.

   Mitä tulee Mariniin, niin itsepä tuo tuo selfieitään ja Kultaranta-häitään Instaan. Kun syöttää koko ajan lapaan, niin toimittajat kyllä innostuvat.

   Pääministeri on sitä paitsi Suomen toiseksi korkeinta valtaa käyttävä henkilö, joten on luonnollista, että hänen sieluntilansakin on tärkeä asia kansakunnalle. - Suurta kohinaa mediassa oli aikanaan myös Matti Vanhasen ja Paavo Lipposen avioeroista.

   Poista
  2. Marinin biletyksen överiksi meno oli jo merkki, ettei parisuhde enää toimi. Lähes kaksikymmentä vuotta ja suuren osan nuoruutta oli Marin viettänyt parisuhteessa, joten ei ihme, jos vapaus bilekaverien esikuvien mukaan alkoi houkuttaa.
   Vaativat työpaineet ja kiireet eivät nekään ole parisuhteelle hyväksi.

   Poista
  3. Eiköhän nyt voida lyödä puuvaarna väitteen "Marinin haukkumisessa oli kyse vain politiikan arvostelusta" sydämen läpi ja arkun kansi kiinni.

   Poista
  4. Ei voida. Täällä ei harrasteta arkkujen kiinni naulaamista eikä vaarnojen läpäisemiä sydämiä. Täällä saa puhua uutisaiheista. Täällä saa olla eri mieltä ja samaa mieltä, täällä ei ole yhtä mielipidettä vaan mielipiteiden kirjo. Juuri kuulin television uutisen, joissa Marinin ero oli ykkösaiheita, edelleen.

   Räikkönen on nyt todistusvastuussa sanoistaan ja poimii ystävällisesti yhdenkin tekstin, jossa minä, Iines, haukun Marinia ihmisenä. Olen näissä asioissa tarkka ja osaan asiani. Tiedän, ettei sellaista tekstiä löydy. Ei pidä tulla tänne rakentelemaan olkiukkoja.

   Olen useasti ihmetellyt, miksi Räikkönen ei usko, että naispoliitikkoa voi kritisoida hänen teoistaan ihan samoin kuin miestäkin. Ettei vaan Räikkönen katso, ettei Sannaa sovi arvostella, koska hän on nainen. Ja kaunis. Moni tuntuu ajattelevan näin huomaamatta omaa piilosovinismiaan.

   Poista
  5. Noora, Marinin ero ei todellakaan ole yksityisasia, etenkään silloin kun on itse astunut vapaaehtoisesti estradille ja vihityttänyt itsensä valtion tiloissa pääministerinä ja pannut hääkuvat ja erokuvat Instaan. Tottakai se on uutinen, niin kuin sanomalehtien kolumnistit ovat todenneet.

   Sekin on selvää, että eron syyt aiheuttavat monenlaista pohdintaa mediassa. Median tehtävä ei ole kohdella toisia silkkihansikkain ja repiä toisia kappaleiksi. Ketään ei pakoteta pääministeriksi, vaan se on aina lopulta oma valinta, joka tuo mukanaan lähes kokoaikaisen julkisuuden ja vastuun. Siihen, millaista julkisuutta joku saa, voi tietenkin itse vaikuttaa, ja jos ajatelllaan tarkasti, juuri oma käytös on se, millaisen kuvan merkkihenkilö itsestään antaa. Ei siitä voi mediaa syyttää.

   Poista
 18. Yhtälailla voisimme vatvoa, miksei sun lapsella ole miestä tai Nooran pojalla naista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mankemangi, olet oikeasti ilkeä.

   En ole sanallakaan vatvonut Marinin eroa, vaan olen puhunut siitä, miten uutinen on otettu vastaan: asian viestintä uutisvälineissä.

   Se, että en poista asiasta kirjoitettuja kommentteja, on osoitus blogin linjasta: keskustelu on auki kaikille asioille.

   Poista
  2. Salaisuushan ei ole, että olen aina tykännyt Sannasta. Monessa asiassa olen eri mieltä tai painotan eri puolta, mutta taustaltani olen demari, eikä siitä irti pääse, ja Sannassa on ytyä kuin Juurakon Huldassa.

   (Nuorena pidin ruotsalaista sosialidemokraattista yhteiskuntaa maailman parhaana. Pidän yhä.)

   Nämä ihmissuhdeasiat ovat kuitenkin herkkiä, sanotaan mitä sanotaan. Tuoreena isoisänä mieleeni tuli se vanha totuus (?), että vanhempien suhde on lapsen koti.

   Poista
  3. Jos mietin omaa taustaani, niin minulta puuttuu sellainen. Vanhempani eivät puhuneet politiikasta koskaan ketään tuomiten tai kehuen. Enemmän kasvoinkin ajan henkeen, olen aina kasvanut.

   Ensin siihen koulun ja ajan tarjoamaan koti, uskonto ja isänmaa -paatokseen, ja siitä suoraan sitten hippimaailman radikaaliin vallankumoukseen ja rajattomaan vapauteen.

   Oikeastaan vasta nyt vanhemmiten tässä blogissani olen alkanut ajatella itse, ketään kumartamatta, suosiota hakematta, trendeistä tai poliittisesta korrektiudesta piittaamatta. Sillä on veronsa, kuten tästäkin keskustelusta huomaa. Helpompi olisi uida poliittisen korrektiuden suuntaan, sinne minne enemmistöt uivat.

   Ajattelenkin niin, että olen ikuinen etsijä enkä löydä koskaan mitään ainoaa suuntaa, joka olisi mielestäni se oikea. Löydän palasia sieltä, palasia täältä ja vielä tuoltakin.

   Haluan olla poliittisesti vapaa sielu ja minua surettaa se, että tämä ei tunnu soveliaalta. Tulee leimanlyöjiä, jotka haluavat hallita asioita kontrolloimalla vikuroijia niihin lokeroihin, jotka he tuntevat. Näin he tuntevat hallitsevansa asioita, jotka uhkaavat riistäytyä heidän ajattelunsa ulkopuolelle.   Poista
  4. Kaikille etsijöille huomauttaisin, että

   kyse on pohjimmiltaan (tiedosti ihminen itse sen tai ei) poliittinen. Ajatelkaapa näin, että jos Marin ja Purra vaihtaisivat puoluetta keskenään, niin kauhee kuhina kävisi kun ne, jotka nyt suu irvillään ja hampaita narskutellen haukkuvat Sannaa (sos.dem.), alkaisivat kehua häntä Sanna (persu) Ja samoin tietysti nykyiset Riikkaa (persu) ylistävät henkilöt alkaisivat vihapuhua sos.dem Riikkaa.
   Jos muuta luulette olette naiiveja.
   Paitsi tietysti on ihmisiä jotka vihaavat sekä Riikkaa että Sannaa; he ovat politiikkaan kyrpiintyneitä kyynikkoja. – Sellaisia, jotka ihailisivat kumpaakin, ei voi olla. Tai jos on, ovat toiselta planeetalta.

   Poista
  5. Mikis, on peräti naiivia olettaa, että naispoliitikon kritisointi johtuu jostakin muusta kuin asiasta, jonka naispoliitikko on tehnyt. Tuollainen väite on piilosovinistinen näkemys, tahdoit tai et, ja se kertoo enemmän sinusta itsestäsi kuin kritiikkisi kohteesta, minusta. Marin on kyllin pätevä myös mokailemaan, niin kuin miespääministeritkin ovat olleet. Miksi sen kritisointi olisi naisvihaa tai kateutta tai vasemmistovihaa? Pidän kovasti esimerkiksi Li Anderssonista ja Krista Kiurusta, koska he hoitavat työnsä hyvin ja viestivät asiallisesti kaikissa tilanteissa.

   Minulla nousi karvat pystyyn sinä hetkenä Marinin hallituksen alkutaipaleella, kun pääministeri Marin huusi oppositiolle eduskunnan julkisella kyselytunnilla: ”Eikö teitä hävetä”. Opposition tehtävähän on kysyä ja kyseenalaistaa, hallituksen vastata, ei käskeä häpeämään.

   Jatkoa tällä ”minä olen oikeassa”-saralla seurasi pitkin halituskautta. Minä puolestani veikkaan, että jos Marin olisi mies, moni ei olisi ollut niin kritiikitön hänen suhteensa, vaan olisi nähnyt koko kuvan.   Poista
  6. Leimalyömistä ei ole se jos sanoo miten asiat on. Sinä Iines nimittäin - vaikka mielestäsi oletkin "... ikuinen etsijä enkä löydä koskaan mitään ainoaa suuntaa, joka olisi mielestäni se oikea...", löytäisit varmasti jos alkaisit etsiä koko 360 asteen sektorilta. Nyt kävelet vain yhteen suuntaan koko ajan.

   Oikea etsiä (ei, en puhu itsestäni) löytää helposti 1) itselleen vakavasti otettavan aatteen. 2) ja niin edelleen, ja 3) edelleen edelleen niin, kunnes 4) huomaa että tämä onkin "perseestä" tämä ja 5) aloittaa uuden etsimisen... joka voi johtaa vaikkapa siihen, että

   Hän seuraa valoa, mutta tämä valo ei lähde kiinteästä pisteestä, vaan hän kantaakin sitä itse edellään; ja mitä pitemmälle hän kulkee, sitä syvemmäksi ja yksinäisemmäksi muuttuu se pimeys, jossa hän harhailee.


   Ps. Kaikki blogikirjoituksesi hallituspolitiikasta (joo, ei sekoiteta tähän muita aate- tai arvoasioita, joissa olet hyvinkin edistyksellinen ja empaattinen) on johdonmukaisesti oikeistolaista. Eikä siinä, voi hyvänen aika, ole mitään pahaa!

   Poista
  7. Huom! Minä en tässä missään nimessä naisia tuominnut, puhuin politiikasta! Purran tilalla olisi yhtä hyvin voinut olla Orpo ja Sannan tilalla Rinne Luit ihan väärin sen mitä kritisoin. Minä en ikinä erottele politiikassa naisia ja miehiä, siinä ei ole mitään järkeä! En edes ymmärrä miksi tämmöisestä asiasta edes jankutetaan? tai edes otetaan puheenaiheeksi. Höh.

   Poista
  8. Luen kommenttiasi jatkumona Mankemangi-Räikkösen ilkeydelle, sori vaan. Refleksit herkistyvät puolustusasemiin, kun aistii negatiivista kritiikkiä peräkkäisissä kommenteissa tai kun kukaan ei puolusta sinua.

   Jään miettimään yhtä kohtaa edelliessä kommentissasi, Mikis. Miksi erotat toisistaan minun hallituspolitiikkani ja arvomaailmani näissä blogikirjoituksissani?

   Nehän ovat samaa pohjaa, sama asia. Esimerkiksi Anna-Maja Henriksson ja Sanna Marin ovat toistuvasti korostaneet, etteivät aio samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa, koska heidän arvomaailmansa on niin erilainen. Nämä ministerit puhuvat nimenomaan arvomaailmasta, ei politiikan harjoittamisesta.

   Miksi minun arvomaailmaani ei siis voi nähdä osana politiikkaani ja yhdistää siihen? Selittyisikö tätä kautta esimerkiksi se, että näen Jeesuksen kulkevan mieluummin Teuvo Hakkaraisen kuin vaikkapa Barack Obaman rinnalla. Että en valitse Teuvoa, koska olen persu vaan siksi, että näen hänessä kaikkien halveksiman ihmisen, jota saa lyödä ja haukkua olan takaa. Barackia taas tukevat kaikki, ihan kaikki, ei hän Jeesusta tarvitsisi.

   Minun aatemaailmani ei kulje siellä missä omaa ja kavereiden hyvyyttä julistetaan joukolla eikä siellä, missä hyvyys ja empaattisuus omitaan vain itselle ja kielletään muilta.

   Poista
  9. Haluaisin omistaa sinulle, Mikis, Elmer Diktoniuksen runon Jaguaari niin, että vaihdat jaguaari-sanan tilalle sanan ”oikeisto”. Toinen vaihtoehto on sana ”kokkare” tai sana ”persu”.

   Poista
  10. Vastaan vain omalla nimimerkilläni kirjoitetuista jutuista, en muitten. Politiikka on tekojen tekemistä, ja ihmisen teot tietysti hänen arvomaailmaansa. - Ps. Ymmärrän kyllä mitä tuolla Hakkarais-vertauksellasi haet takaa, oikein hyvin ymmärrän. Mutta esimerkkisi on siitä huolimatta väärä; akkarainen on yhtä suuri valehtelija kuin Trump ja Putin ja Bäckman.

   Halveksin ihmisiä jotka tietoisesti valehtelevat. (En minä yksinkertaisia ihmisiä halveksi, en! Heille voi sanoa "Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät.") Valehtelijat ovat pahoja ihmisiä.

   Poista
  11. Ilmoittaudun olemattomaksi naiiviksi: minä tykkään sekä Sannasta että Riikasta.

   Enkä totta tosiaan edes ymmärrä Mikiksen näkökantaa. Sen täytyy johtua hänen omasta poliittisesta taustastaan: meidän puolella tai meitä vastaan.

   Mitä tulee Mariniin ja Purraan, niin molemmathan johtavat puoluetta, joiden äänestäjäkunta koostuu tavallisista työtätekevistä suomalaisista.

   Marinin joukoissa seisoo enemmän virkakuntaa, Purran puljussa maaseudun väkeä. Marinilaisten aatteena on kansainvälisyys, purralaisten suomalaisuus.

   PS. Minä olen sitten Marsista, punaiselta planeetalta.

   Poista
  12. Se mikä hieman hämmästyttää, on se tutkimustulos, joka oli ennen vaaleja lehdissä. Demarien ja Marinin kannattajakunta on vanhempaa väkeä, juuri niitä boomereita, joita komennettiin.

   Purran ja persujen kannattajat taas ovat nuorisoa ja hyvinkin nuorta nuorisoa, tiktok-ikäistä kuluttajakuntaa. Suuressa kuvassa molempia sanotaan duunareitten kannattavan ja niin kuin tiedetään, persuvetoisesti nykyään, koska demarit ovat Marinin myötä liukuneet vihreiden ja vasemmistoliiton suuntaan korostamaan ns. ihmisoikeuskymyksiä. Vihreissä taas on koulutetuimmat ihmiset, paljolti naiset. Vai pitääkö tässä kohdin sievistellä: naisoletetut ja muut itsensä ilmoittaneet.

   Poista
 19. Enpä ole tätä ennen tullut ajatelleeksikaan, mutta nyt kun ajattelen, niin tästähän olisi vaikka meemin aiheeksi.

  Ai mistä, te kysytte epäluuloisena. Ja jotkut teistä mulkoilevat minua yhä epäystävällisesti. - No esim. että: "Ketä vastakkaista sukupuolen/sukupuolten edustajaa poliitikko A mielestäsi muistuttaa? Ja B ja C ja etC... Eli tällä lailla me 'sukupuolistaisimme' politiikan?

  Tarkoitan, että jokainen meistä kai on sitä mieltä, että rouvat Margaret Thatcher, Golda Meir ja meidän Marjatta Väänäsemme olivat/ovat karskeja alfauroksia. Kun taas verkkosukkahousuihin pukeutunut Jutta Urpilainen tuo (ainakin minulle!) elävästi mieleen Pertti Ylermi ”kreivi” Lindgrenin. Kun taas Paavo Väyrynen on androgyyninen pölynimurikauppias, Pertti Paasio kahvia teetassilta ryystävä mummo, Ahti Karjalainen hieman alkoholisoitunut inkerinsuomalainen kaalia kauppaava torimuija, Jussi Halla-aho kuin Kellokosken yläasteen 10-tyttö… jne, jne,jne.


  Idea vapaasti pöllittävisssä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin hiljakkoin elokuvan Margaret Thatcherin elämästä, toistamiseen. Kyllä minun mieleeni tuli hänestä meidän ex-pääministerimme, molemmat kovia jääräpäitä, joilla ulkoinen look kunnossa.

   Paavo Arhinmäestä nykyolemuksessaan rengas korvassa tulee mieleen hyvinvoiva homomies, jolla on tatuoitenteja siellä täällä. Pelottava hahmo.

   Li Andersson on jalkaa polkeva sisukas ja pippurinen Pikku Myy. Katja Kiuru on kaulinta heiluttava Justiina ja Antti Lindman oveline listoineen on jahkaava Pekka Puupää ja näsäviisas Pätkä on Veikko Vennamo.

   Poista
  2. Aah...käki kukkuu jo. Ihania päiviä vietetään auringossa!
   Nyt on kesä!
   Hetkissä eletään ja nautitaan elämästä. Korona on jokseenkin voiton puolella, vaikka kröhää onkin.
   Ensi viikolla sitten Amalfin rannikolla patsastellaan.
   Lueskelin kommenttejanne ja huomasin myös, kuin kiinnostunut Mankemangi on Iineksen ja minun lapsien elämästä.
   Ollaanpa me todella Manken uteliaisuuden kohteena!
   Entäpä Manke, jos minulla on syntymäsokea- kuuromykkä lapsi, tai vaikeasti aivovammainen lapsi?
   Mankella ei taida olla itsellä ainuttakaan jälkeläistä? Eikä yhtään lasta liene kuollut, kuten minulla.
   Kateutta, puhdasta ilkeyttä vai vain uteliaisuutta minua ja Iinestä kohtaan?
   Mielenkiintoista!

   Poista
  3. Noora, hauskaa Italian-matkaa! Italian rannikkoa minäkin tykkäisin kiertää, ja ylipäänsä Italiaa aina Sisisliaa myöten. Sisko on Italia-fani ja hän on tuonut mökillekin italialaisia ystäviään. Aika vilskettä ja monenlaista temperamenttia siinä joukossa. Itse ihastuin Italiaan varsinaisesti italian kielen ja Pier Paolo Pasolinin ja Bertoluccin elokuvien myötä. Kieli on näiden ohjaajien elokuvissa kuin musiikkia ja runoa.

   Kyllä nuo Mankemangin kommentit tulevat aivan ihmisen sisältä. Olen kohta kahdenkymmenen vuoden aikana oppinut paljon ihmisestä hänen someviestiensä ja joidenkin yksityisviestien perusteella. Tapa jolla ihmisiä, vähäisintäkin heistä kohdataan ja kohdellaan, on paljastavaa. Se, joka kohtelee yhtäkin halveksivasti, korottaa itsensä muiden yläpuolelle. Hänelle muut ovat astinlautoja nostaa omaa persoonaa.

   Poista
  4. Kiitos! Mukava päästä reissuun.
   Viimeksi oli hieno matka Toscanaan ja Firenzeen ja sitten tulikin covid.

   Poista
 20. Iines, jaa, että Arhinmäkikin on ottanut homorenkaan korvaansa?
  Naurettavaa! Kuten kaikki helvatan lävistykset ja tatuoinnit ihmisillä. Ne kertoo siitä, miten johdateltavissa porukka on, miten manipuloitavissa ilman omaa tahtoa.
  Joku mainosnikkari oli keksinyt olevinaan hyvän slouganin: " Koska minä haluan." Hyvin kuvaava aikamme suuren uskonnon, egoismin uskontunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, Noora, se rengas oli hauskan näköinen, paksu hopearengas. Mieleeni tuli heimopäällikkö.

   Muuan naispuolinen asiantuntija esiintyy usein Ylen ohjelmissa hopearengas huulessa. Nainen on viehättävä ja älykäs, puhuu hyvin. Ajattelin juuri, että jos olisin nuorempi, voisin haluta renkaan huuleeni.

   Tuo mainoslause "koska minä haluan" on niin tätä aikaa. Minä, minä ja heti minulle kaikki valmiina evää väräyttämättä. Toisaalla puhutaan nuorten uupumisesta ja yksi vanhempi haukkuu Hesarissa opettajia, jotka antavat lukiolaiselle liikaa esseitä ja tutkielmia kirjoitettavaksi. Kun ei se opiskelija jaksa, se uupuu!

   Herra mun vereni. Kun ei se elämä nyt vain ole iisiä eikä kermaleivos lennä nuoren suuhun ilmaiseksi.

   Poista
  2. Minua on nim.om. ärsyttänyt tämä mainitsemasi "asiantuntija" huulirenkaineen.
   Arvostustani ei todellakaan lisää, muka fiksun tietäjän huulirinkula. Se kertoo ennemminkin joukkosuggestion vaikutuksesta, jota vastaan ei tämäkään " viisas" pystynyt taistelemaan.
   Voihan olla, että kaunotar haluaa samaistua ja osoittaa renkaalla kuuluvansa tiettyyn porukkaan.

   Poista
  3. Tämä on tietysti totta. Monella ihmisellä huulirengas tai huulipallo on yksinkertaisesti ruma, mutta mikä siinä on, että tällä naisella se on minusta jotenkin kiinnostava elementti, kuin koru. Ehkä se on tarpeeksi pieni ja kapea.

   Poista
  4. PS Ehkä nainen haluaa tuulettaa hieman tutkijan kuvaa. Pöllyttää pönöttämistä. Ehkä tuo, että se nainen on miellyttävä, puhuu ystävällisesti ja on selkeästi älykäs, lisää huulirenkaan gloriaa minun silmissäni.

   Poista
  5. Tuulettaa kyllä. Jotenkin minulle tulee hänestä homsantuumainen habitus. Meikkiä on kyllä sudittu suttuisasti naamaan yllin kyllin.
   Ihmettelen ylipäätään aina, jos näen "lukeneen" ja jopa tohtoriksi väitelleen naisen, joka on kuin kävelevä meikki- ja hiusväri- mannekiini.
   Viisaus ja tietämys ei aina kohtaa, kun viehtymys pinnalliseen turhuuteen vetää puoleensa vastustamattomasti.

   Poista
  6. Turhamaisuus toki meitä kaikkia pyörittää. Sillä tienataan hyvin.

   Poista
  7. Homsantuuta löytyy habituksestaan, hyvä havainto. Ehkä se on tämäkin, mikä minua tässä nyt viehättää. Kun sieltä homssasta löytyy terävää älyä ja rohkeutta.

   Tämä on toisenlaista rohkeutta ja itsevarmuutta ja tuulettamista kuin Sanna Marinilla. Tässä ei ole mitään ylimielistä eikä ulkoaopittua. Tämä huulirengasnainen, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista, katsookin aina toista niin kauniisti.

   Poista
  8. Kyllä. "Lukeneella" on kauniit silmät. Totta. Vaan vähemmälläkin silmämeikillä ne erottuvat naamasta.

   Poista
  9. Tähän on nyt pakko liittää hymiö. Totta puhut, Noora. Naisen katse olisi kaunis ilman silmämeikkiäkin. Hän kohtaa toisen ihmisen silmillään.

   Poista
  10. Jaksatkos katsoa viisut? Olen nähnyt karsinnat eikä oikein suosikkia tietenkään löytynyt.
   Moldovan kipale on lähinnä.
   Joitakin kantaaottavia, sodanvastaisia tekstejä oli, mutta eipä tainneet onnistua.
   Albanian kipale toi ajoittain elokuvan: mustalaisleiri muuttaa taivaaseen ja sen musiikin.
   Mikään ei ole tylsempää euroviisun aihetta, kuin haikailla jonkun ihastuksen perään. Ei itsekeskeisiä joiguja.
   Loreenista en tykännyt aiemmin, enkä tykkää nytkään.

   Poista
  11. Kävelin tänään kaupungilla, kun vastaan tuleva nuori mimmi tokaisi hymyillen "Käärijän väri". Vilkaisin pusakkaani ja sehän todellakin on vihreä.

   Totesin olevani taas kerran ajan tasalla. Kuin seisova kello.

   Poista
  12. Haa, Noora, miten osuikaan! Nimittäin juttelin tänään mökkireissulla naapurin kanssa sanasen euroviisuista ja sanoin, kun kysyttiin suosikkia, Moldovan ja Norjan ja tietysti Suomen. Tottakai toivon voittoa Suomeen, mutta musiikillisesti Moldovan etnohenkinen kappale on suosikkini, kakkosena tuo Norja. Suomi tulee näiden jälkeen, vaikka sävelmä on hyvä, samoin sanoituksessa voi nähdä erilaisia syviäkin kerroksia. Loreen on minusta mauton ja hajuton.

   Jos Suomi sattuisi voittamaan, se voisi hyvin säätää seuraavat kisat alkamaan aikaisemmin, vaikkapa kello 20. Keskisessä Euroopassa on vain tunnin aikaero.

   Poista
  13. Käärijän vihreää näkee kaikkialla. Mökkireissulla mm. yksi ”Isontalon Antti” oli pukenut talonsa edessä olevan tietä vartioivan puuveistoksen - karhu - päälle vihreän boleron. Hupaisaa pienessä kepulaiskylässä.

   Poista
  14. Eipä todellakaan tulisi mieleen varta vasten pukea käärijänvihreään.
   Luovuus ja huumori on tietty kannatettavaa, mutta kun kyseessä on kaupallinen kilpailu, maku menee. Hirvittävää meteliä katsomossa. Luulisi tärykalvojen saavan vaurioita.
   Inhottaa homojätkät huutamassa suut ammollaan kuin elukat. Inhakkaa!

   Poista
  15. Noora, minä en tiedä, keitä ja mitä nämä esiintyjät ovat sukupuoliltaan, sillä ei se minua kyllä haittaa, ja välillä jopa päinvastoin - erilaisuus antaa esitykselle oman vivahteensa. Rakastan tätäkin Kroatian laulua Mamma osti traktorin tms., joka kertoi jostakin psykopaatista - mainio sanoitus ja kerrassaan hauska burleski esitys, laulajina taitaa olla jokin trans-ryhmä. Antaisin rutkasti pisteitä.

   Poista
 21. Taas just äsken tuli egoistien uskontunnustus melun keslellä: "Olemme vapaita ja olemme mitä haluamme!
  Hyvähän se on, jos uskoo naivisti, että pystyy kaikkivoipaisesti päättämän ja määräämään kaikesta elämästään. No, toivottavasti ei tule vahvaan uskoon äkkipysäyksiä ja kirveleviä pettymyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sitten tiedämme massojen amerikkalais/brysseliläis-kansojen sielunelämästä euroviisuvoittajan myötä.
   Vaan mistä saatana/perkeleen tekokynnet Loreenilla kertovat?
   Ja ylipäätään? Ovatko ne seksikkyyttä lisäävät? Vai tuovatko sadomasokistisia mielikuvia tiedostamattomasta? Mielihyvä-kutkuttelu ja agressiivinen raapiminen, niitäkö ne viestii? Vai kauneudesta?
   Transut peittää massiivisilla tekokynsillä miehiset kätensä. Hormonihoidot kun ei muuta raajoja halutunlaiseksi. On olovinaan ilmeisesti sirompi vaikutelma, kun pistää raatelijan kynnet handuihin.

   Poista
  2. Kammottavat pervertikot laulavat ruskean värisiä bökälelauluja, hyi hitto. Sukupuolielimissä killuu joulukuusen koristeita ja pyllyt on tatuoitu. Jo on aikoihin eletty. Kohta sataa tulikiveä taivaasta.

   Poista
  3. No jaa, parhaiten minulle ainakin valkeni eilisistä euroviisukisoista se seikka, että yleisön ja kansan äänestämä ja rakastama laulu ei olekaan paras, vaan musiikin eliittiraati ratkaisee voittajan. Raatien takana voi hyvinkin olla ”asiantuntijoiden” pitkät lonkerot ja bisnes.

   Poista
  4. Noh mutta, Noora - oletan Anonyymin sinuksi. Minä näen näissä viisuilijoissa erilaisia persoonia ja luomoavia esityksiä, mm. burleskikomediaa. Moni esitys oli suorastaan kakofonisen poikkitaiteellinen pukuineen, hahmoineen ja upeine taustaesityksineen. Luovan esityskurssin ohjaajana näen sen riemun ja ilon, jolla näitä esityksiä on tehty, kuvia särjetty ja luotu uutta. Oikeastaan olin hämmästynyt siitä, miten euroviisut ovat kehittyneet teatteritaiteen suuntaan. Peukut tälle.

   Poista
  5. PS Lisätään se ex-liite tuohon ohjaajan eteen. Eläydyin tuohon esitysten riemuun niin että olin tapahtuman inessä.

   Poista
  6. Ei ole "anonyymi" minä! Mankemangi ilmeisesti.

   Poista
  7. Vaan komppaan Mankea! :))))
   Voiko olla iljettävämpää ihmisyyden paskalle haisevaa alasajoa, kun ukot könyää toistensa suolia nuohoten.
   Rakkautta! Voi helvetti, miten ihmiskunta on sekaisin!

   Poista
  8. Ohoh, niinpä tietysti, bloginsyöjä asialla. Minä jo ihmettelin, että nyt löi yli.

   Mielessä käväisi kyllä epäily, sillä tuo liioittelu ”tulta ja tulikiveä” ei ole sinua tässä yhteydessä.

   Poista
  9. Tai voi tuo ano olla Mikis tai Tapsakin?

   Poista
  10. Tuo bloginsyöjän käyttämä keino revitellä vastustamallaan asialla on älyllisesti hieman vajaa keino koettaa halventaa keskustelua.

   Bloginsyöjän päähän ei mahdu ajatus siitä, että keskustelussa voidaan esittää myös poliittisesti epäkorrekteja mielipiteitä, joista moni muu on eri mieltä.

   Poista
  11. Noora, olkoon kuka on. Olen päättänyt, etten vaivaa päätäni arvuuttelemalla anonyymien persoonia. Sen olen huomannut, että oikeasti avoin keskustelu näyttää olevan vaikea asia monelle. Niin tiukasti olemme tottuneet siihen, että keskusteluissa mielipiteet ovat joko hyväksyttyjä ja oikeita tai tuomittavia ja vääriä. Ihminen on kauhean varma siitä, että juuri hän on oikeassa ja hyvä.

   Poista
  12. Siskoni kanssa taas otettiin äsken sanallisesti yhteen, kun hän poistaa kommenttejani fasebookkinsa sivulta. Siellä kun pitää hyväksyvästi halata kaikki typerykset ja törkyperseet suurella rakkaudellisella syleilyllä. Kritisoida ei saa mitään, sillä lähes kaikki hänen fb-kaverinsa ovat tätä sydämenkuva- ja kaikelle kritiikittömästi peukutusta antavaa porukkaa. Hyvesignalointi jyllää. Että ollaan niin saakutin suvaitsevaista ja hyvää ihmistä jotta!

   Poista

  13. Minua hieman ahdistaa ajatus siitä, että sellainen suunta näyttää lisääntyvän kaiken aikaa, jossa ei kestetä muuta kuin omanmielisiä kannanottoja. Sehän on farisealaista. Kuulemma - en ole FB:ssa enkä aktiivisesti muilla alustoilla kuin tässä blogissa - toisten ihmisten blokkaaminen ja estäminen on yhä tavallisempaa eri alustoilla. Jos joku on eri mieltä tai kritisoi jonkun näkemystä, hänet blokataan heti ja pannaan estolistalle.

   Se mikä minua eniten hämmästyttää, on se, että eniten tätä harrastavat ne piirit, jotka ovat määritelleet itsensä edistyksellisiksi, poliittisesti vasemmalla ja vihreissä oleviksi. Kun nuoruudessani totuin siihen, että eniten blokkasivat oikeistolaiset ja sananvapautta kritiikkiin halusivat vasemmistolaiset. Asetelma on nyt ikään kuin toisinpäin. Tuomitsijat ovat entisiä vapauden airuita ja entiset tuomitsijat ovat nyt vapauden airuita.

   Poista
  14. Minä en ole anonyymi, joka klo 09.27 satiiriseen sävyyn pilkkaa homoja ja muita edistykselisiä. Ensin oletin hänen olevan Noora, mutta sitten kallistuin provokaation puolelle.

   Minä pilkkaisin reilummin.

   Poista
  15. Tiedän sen, Tapsa, jo siitä, että sinä et ole koskaan salakähmäinen etkä ilkeä. Etkä sinä voi välttää jonkinasteista huumoria, se tulee aina mukaan, enemmän tai vähemmän, mutta tulee.

   Poista
  16. " ... Tai voi tuo ano olla Mikis... "
   Älä hullujas puhu Noora. Mikis vastaa vain Mikis -nimimerkin vuodatuksista.

   Poista
  17. Kyllä minä tämänkin tiesin, mutten ollut aivan yhtä varma kuin Tapsan tapauksessa. Jokin viestin tekstintuotossa nimittäin kertoo, että kirjoittaja on sutjakka kirjoittaja.

   Poista
 22. No toki lopputulos lienee sama, tuhkaksi tai maaksi sinun pitää tuleman, eläisipä sitten luostarissa selibaatissa tai työtäis persreikään koko päänsä, kun käsivarsi ja nyrkki ei tuota enää toivottua tyydytystä.
  Ihan normaalia ja ihailtavaa käytöstä ottaa nautintonsa rajoituksitta, eikö totta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt Noora tai joku alkaa epäillä sinun seksuaalista suuntautumistasi. Eikös se entinen homojen vihaajakin paljastunut lopulta homoksi. Ota tämä leikkipuheena.

   Luin tänään Hesarista artikkelin kahden suloisen pojan talokaupoista. Ovat ostaneet 7000 eurolla rämän talon itärajalta ja kunnostaneet sen itse kodikseen. Kuvissa on kiva itse kalustettu koti runsaine kukkineen ja nätteine räsymattoineen. Ja ne pojat ovat homopoikia, oikein kiltin ja suloisen näköisiä ihmisiä. Selvästi rakastivat kotiaan ja kasvejaan. Kuvissa oli parisänkykin. Minusta se oli hellyyden pesä. Voisin olla heidän äitinsä tai mummunsa.

   Poista
  2. Iines, voi että on söpöä ja suloista, tuo mitä kerrot. Vaan ei minulle.
   Minun täytyy poistua takavasemmalle, etten todella ala puhua rumia asioita ja riko eduskunnan ääliöitten rustaamia lakeja. Mieli kyllä tekisi.
   Heippa ja kaunista äitienpäivää!

   Poista
  3. Minä kun odotin ihmiskunnalta kehitystä parempaan, niin henkisesti kuin luontoon ja evoluution biologisiin totuuksiin liittyen. Niin ei valitettavasti tule käymään. Kritiikkini kohdistuu usein ihmisyyden korkeinpien arvojen rikkojiin ja itsekkäiden nautintojen varjolla moraalin alasajajiin.
   Vai eikö ihmiskunnalla pidä olla siveyssääntöjä ja ns. eri asioihin liittyvää moraalia?
   Pedofilia lienee ainut pahe, jota ei vielä nykyiset lainlaatijat ole vapauttaneet kaikkien halukkaiden nautittavaksi. Sekin aika tullee, kun tätä menoa katsoo.

   Eipä liene siis ihme, että olen syvästi pettynyt ihmiskunnan kehitykseen niin monella tapaa.
   Tietysti pitäisi pysyä poissa somealustoilta väärine mielipiteineen.
   No, näkemisiin taas!

   Poista
  4. Tuleekohan koskaan sitä päivää, että ihmiset oppivat oikeasti suvaitsemaan toistensa erilaisia ajatuksia?Annettaisiin kunkin ajatella niin kuin hän ajattelee ja silti voitaisiin olla ystäviä ja keskustella asioista loukkaantumatta ja loukkaamatta.

   Noora, en sanonut, että ajattelet väärin. En tunnista ollenkaan termiä "väärinajattelu". Ajattelet toisin kuin nyt on tapana, ja se on vain toinen tapa ajatella, toisista lähtökohdista käsin. Ei kukaan voi sanoa, mikä näissä asioissa on oikein.

   Poista
 23. Villiinnyttävä, hauska, humoristinen, on tämä Käärijän Cha, cha, cha. Ei tarvi hävetä ollenkaan. Pärjäsi viisuissa hyvin. Minulle jäi vieraaksi voittajaksi päätyneen Loreenin tekokynnet, että mistä ja mitä ne viestivät. Loreenilla on kyllä ääntä ja pääsee korkealle, luulisin, mutta en pitänyt tatuointilaulua voittaja-aineksina. En katsonut mitenkään tiiviisti finaalia, mutta semifinaalit katsoin. Joistain lauluista tykkäsin. En niitä kuitenkaan mitenkään muistii enkä järjestykseen laittanut. Joskus olen niinkin tehnyt, mutta taitavat ne ajat olla jo ohitse. Voihan näihin esityksiin aina halutessaan palata, vaikkapa tuupparissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen itsekin, että jaksoin seurata kisaa loppuun asti, en intensiivisesti, vaan siinä se ohjelma pyöri, kun tein kaikenlaista, mm. istutin siemeniä ruukkuihin. Minusta Loreenin laulu oli tavanomainen jollotus, jollaisia on ennenkin kuultu. Särmätön, kuin tekoälyn pullauttama. On harmi, kun raadin äänet poikkeavat niin jyrkästi yleisön äänistä. Se kertoo raatien etääntymisestä todellisuudesta. Tulee mieleen se, mitä OPH (opetushallitus) tekee opetukselle. Tässä oli jotain samaa. Oikeastihan Cha cha cha oli voittaja, ainakin sydänten.

   Poista
 24. Sen verran annan periksi, että ihan myönteinen ilmiö tuo Käärijä, vaikka Euroviisuilla ei ole musiikin kanssa juuri yhteistä.

  Kaupassa tuli vastaan vanha kouluni opettaja ja oli mukavaa kanssaan hetki jutella. Pikkasen reilu kolmekymmentä vuotta sitten, Barcelonan olympialaisten aikaan, kävin kotonaan saunomassa, katsomassa olympialaisia ja kippaamassa kaljaa. Kaupungillekin lähdettiin. Jaa-a, niin ne vuodet vierii ja Sanna Marin pierii. (Runo: Aaro Hellaakoski)

  Vajaan tunnin päästä alkaa muuten telkkarista pesäpalloa meille kaukaa viisaille, jotka olemme tajunneet Ruutuplussan tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan runoja, joissa vuodet vierii ja Sanna Marin pierii.

   Ilmiönä Käärijä putkahti oikeaan rakoon, ankean ajan jälkeen uskottiin taas nousuun, Suomen nousuun laajemmin tulkittuna. Pieni musta kaveri Vantaalta nosti ilon pintaan positiivisuudellaan ja laulullaan, jossa hönki jonkinlainen uusi aika, valoisampi tulevaisuus. Suomi olisi tarvinnut ja ansainnut kyllä sen voiton, vaikka hyvä tämäkin oli näin.

   Poista
  2. Rohkenen epäillä, ettei Aaro Hellaakoskelta löydy tällaista runoa. Lähinnä mieleeni tulee säe politiikan olemuksesta: "Sinut tahdon alastonna, korutonna, maalitonna, vailla rihkamaa muitten antamaa."

   Mitä tulee taiteilija Pöyhösen teokseen Käärijä, niin se on parasta mitä olemme kokeneet yhdessä aikoihin.

   Poista
  3. On oikeastaan hyvä, ettei taiteilija Pöyhönen voittanut kisaa, vaan jäi toiseksi. Muutenhan Yle olisi joutunut järjestämään huippukalliit (10 miljoonaa?) euroviisut aikana, jolloin Ylen budjettia on ajateltu tarkistaa supistusmielessä.

   Toisaalta tuleva pääministeri voisi sitten syytösten edessä koko ajan vedota euroviisuihin niin kuin nyt on vedottu pandemiaan. Mutku pandemia/ Putin/ euroviisut…

   Poista