8.11.2023

Pröystäilyä?


Veropäivä ei ole enää mikään kateuspäivä, kirjoittaa sanomalehti. Eikä enää pröystäillä sillä, kenen rahapussi on paksuin. Nyt pröystäillään muikeilla veroilla.

Kun viime vuoden veroarkiston aarteet tänään avautuvat, näemme, kuka tätä turvonnutta hyvinvointia oikein rahoittaa. Ainakin Aki Linden yli kolmensadan tuhannen euron vuosituloillaan ja 47 prosentin veroillaan. Ei ihme, että hymy maittaa.  Aki Linden kirjoittaakin myhäillen tviittinsä:” Ylläpidän omalta osaltani mielelläni maksamillani veroilla pohjoismaista hyvinvointivaltiota.

Ei ole siis ihme, että avulias kommentoija kehottaakin Lindeniä maksamaan vapaaehtoisesti vielä lisääkin, kun homma kerran maistuu. Muutama köyhempi kyselee vanhojen tonttikauppojen, rötösten ja paratiisitilien perään.

Se, mikä meikäläistä hieman oudoksuttaa, ovat valtion omistamien yritysten ja laitosten johtajien palkat. Toki sitä iloitsee heidän maksamistaan runsaista veroista, mutta minkä väännön tuloksena esimerkiksi kahdeksalle Yle-johtajalle maksetaan palkkaa enemmän kuin valtiovarainministerille? Annika Saarikko jäi merkittävästi jälkeen esimerkiksi Merja Ylä-Anttilan yli 300 000 euron tuloista. Samoin hyvinvointialueiden johtajien palkat ovat huimaavan korkeita.

En ole ihan vakuuttunut siitä, että Yle-johtajan työ on merkittävästi vaikeampaa ja raskaampaa kuin vaikkapa suomalaisen peruskoulun opettajan työ. Tai siitä, että hyvinvointialueen johtajan työ olisi korvaamatonta verrattuna hoitajan työhön. Väitän, että pienempiä vaurioita tulee siitä, jos Yle-johtaja tai hyvinvointjohtaja lopettaisi työnsä kuin siitä että luokka jäisi ilman opettajaa tai sairaala ilman hoitajia.

Tiedättekö muuten, mitä Karl Marx sanoi veroista? - Meidän on kieltäydyttävä maksamasta veroja.

Mitähän Aki Linden, iloinen veronmaksaja sanoo tuosta?

(Pilapiirros Fingerpori, Pertti Jarla)

69 kommenttia:

 1. Saakohan Jarla yleisöltä paljonkin ehdotuksia sanaleikeistä? Kerran kirjamessuilla oli kilpailu, jossa sai esittää omia versioita valmiisiin kuviin (muistaakseni näin se oli.)

  Tein muutaman ylimaallisen nerokkaan, hehkuvan upean ja loistavan briljantin tekstin, jotka osuivat suoraan maaliin, ajan ytimeen ja lukijan sydämeen.

  Jarlan perkele ei julkaissut niistä yhtäkään.

  Ei sikoja helmille, sanoisi Wagner. Kieltämättä Jarlalla välähtää aika usein ja joskus sanaleikkiä (niitähän ne ovat) saa hieman etsiä.

  Palkat ovat ikuisuusaihe. Niitä on vaikea verrata, joten reiluin ratkaisu olisi antaa markkinoiden ratkaista. Valtion ja kuntien byrokratiassa sekään ei oikein toimi. Sosialismi ei toimi, sanon vanhana sosiaalidemokraattina.

  VastaaPoista
 2. Parhaimmillaanhan Jarla onnistuu hyvin, vaikka aihepiirihän on aika stereotyyppisen testosteroninen. Makeat naurut sanaleikeistä usein saa, ja joskus taas piirros ei aukene ainakaan helpolla, joskus ei koskaan. Juuri katselin näitä piirroksia enemmänkin, ja yhtä en tajunnut, vaikka miten päin sen asettelin. Parasta on kuitenkin juuri se, että hetken raksuttaa tyhjää, kunnes sanaleikin oivallus syntyy sanojen kaksimielisyydestä.

  Muistaakseni oli jokin avoin kisa tai tapahtuma, jossa tosiaan sai keksiä omat repliikit Fingerpori piirrosarjaan, tai jotakin tämäntapaista. Jokusia juttuja Jarla taisi hyödyntää myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en Iines tiedä onko pallon pompottelu tärkeämpää työtä kuin esim. jonkun pienen maan pääministerinä toimiminen, mutta parempaa liksaa siitä saa. Tai ainakin yks jos toinenkin. Meidän Lauri Markkasemme tienaa tältä vuodelta noin 16,5 milj.$, mutta kuulemma on syvässä palkkakuopassa, ja on ennustettu että hänen seuraavaksi tekemä 5 vuoden diili tuo hänelle 250-300 miljoonaa dollaria. Josta... sitten veroihinkin menee jonkin verran, eli muutama milli, huh huh.

  No, iloista lahjuksenantajaa Jumalakin rakastaa, sanovat oikeaoppiset papit, kun kolehtihaavi seurakuntalaisen eteen kolahtaa. Muistan... mä elävästi muistan sen”... vai oliko se ”ikuisesti…<(i> Mutta muistan, vaikken vielä ollut ees syntynyt, että SKDL:llä vuonna 1945 oli Suomessa vaalilauseena ”Verot valtion maksettavaksi.”

  Tapsa, minäkin olen huomannut sellaisen asian, että jos on keksinyt jonkun oikein, oikein hienon idean ja innokkaasti selostaa sitä muille, niin... syntyy outo hiljaisuus. Ja puoleeni luodaan vain vaivaantuneita katseita. Joo. Mut sit taas jos esittää jonkun tyhmän, ihan älyttömän idean, niin se saa kauheesti suosiota! – Ihmeellistä tämmöte?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äsc... rupes rönsyilee toi kursiivi... piru vie!

   Poista

  2. Toivottavasti Lauri Markkanen maksaa veronsa Suomeen, vaikka miljoonadiili on jossain Amerikan mantereella?

   Siitä nostan Sanna Marinille hattua, että hän on sanonut maksavansa tulevat veronsa Suomeen. Kirja tulee varmaan tuottamaan miljoonia. Ehkä Suomi nousee tällä suosta ja päästään elvyttämään alituisten leikkausten sijaan.

   Poista
  3. Minä jo hätkähdin kursiivia nimeäni ja luin vapisevin huulin ja tutajavain poskin Mikis-herran Henkilö Kohtaista Yksityis Viestiä minulle, köyhälle pojalle, ja painoin Joka Sanan Sieluni Sopu Koihin niitä yksinäni yön pimeydessä tutkaillakseni ja tuskaillakseni.

   Ja se olikin vain väärä näppäys. Voi elekrep.

   Kuulkaapa, kyllä pallon pomputtelu on kovaa työtä verrattuna vaikkapa siihen, että keksii miten kännykällä voi mobilisoida vanhanaikaisen tsupparimaailman takaisin. Siitä saa sata milliä joka vuosi.

   Tai tienaa tuhat milliä, kun keksii lapsellisen älyttömän pelin, jota lapselliset älykääpiöt pelaavat älyvehkeillä. Mutta miksei teini-ikäisille ole vielä keksitty taskuälybiljardia?

   Poista
  4. Kaikki työ on helppoa ulkopuolisesta, eikö totta? Opettajatkin vain juovat kahvia opettajainhuoneessa ja pääsevät puolelta päivin kotiin ja kesälomakin on kolme kuukautta…. Tätä mantraa kuulee edelleen, sanoo ihminen joka korjasi sunnuntaitkin kokeita ja kaiken maailman vuodatuksia.

   Poista
 4. Jos tota noin on sitä mieltä että saa liian vähän palkkaa, niin se on oma syy, miksei tee jotain muuta? Muistan kun Venäjällä opettajat(taret) valittivat sen aikaiselle pääministeri Dmitri Medvedeville huonoa palkkaa - joka siellä on tosihuono opettajilla - niin herra pääministeri sanoi että "Alkakaa bisnesihmisiksi"... Älä muuta sano! Kuka tahansa meistä kolleistakin täällä voisi esim. tylsän pesäpallon hakkaamisen sijasta alkaa lyömään lätkää ja mennä NHL:ään; taatusti tulisi roppakaupalla ameeriikan ränkylöitä (= rahaa). Ei tarttis enää kuunnella muitten vittuilua, piru vie. Ja kuka tahansa ihana daami teistä - Iines Noora Ripranie - voisi kirjoittaa kirjan joka käännettäisiin kaikille maailman sivistyskielille - myös Linguaphoneksi, ja kun painos olisi about n. 100 miljoonaa kpl:tta, niin väkisin siinäkin ’tuohta’ tulisi. Ja ensi vuoden verokalenteri repeisi keskeltä halki kuin esirippu.

  Se on kuulkaas ihmisestä itsestä kiinni!

  VastaaPoista
 5. Älä muuta viserrä, Mikis. Jos rahaa tahtoo, on noustava ylös ja ruvettava. Tuleen ei saa jäädä makaamaan eikä nälkä lähde ruikuttamalla.

  Vaan emme me naiset mitään romaaneja ala väsäämään, se on köyhän hommaa, kirja ei elätä. Me otamme kuvat ja panemme ne Onlyfansiin. Sopivasta kuvakulmasta, puoliverhotuin katsein ja se on siinä, rahahana aukeaa. Rupeamme vaikuttamaan.

  VastaaPoista
 6. Olen aina sanonut, että se on kauppa joka kannattaa. Ja varsinkin sen myyminen oikeaan aikaan ja paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, kauppa kannattaa ja mature myy.

   Poista
  2. Aikanaan - kun kotoaan lähti - oli jotain keksittävä, että sai itselleen jokapäiväisen leivän. Ja leivän päälle myös ruokaryypyt. Kokeilin mm. tuhria papereita - so. täytin niitä kirjaimilla, mutta siitä maksettiin huonosti. Oikein huonosti. Ja kun sitä vertasi siihen, mitä maksettiin paperitehtaalle puhtaan, neitseellisen/i> paperin tekemisestä, joo, niin valinta oli selvä. Jäin tehtaalle. Eikä se oo sen kummemmin kaduttanut.

   Tai älä sano, äijä?

   No joo, kyllähän sitä toisinaan - tai aika usein oikeastaan – vieläkin on öisin töissä paperikoneella, ainakin jos on krapula. On rullamiehenä tai silinteriukkona tai sitten kalanterilla, huh huhh. Tai ei siinä mitään, tuttuja hommia kaikki, mutta kun kone koko ajan temppuilee, eikä mikään mee sillain kun pitäisi, raina räsähtää poikki, viira repeytyy, ja koko ilma... ei, vaan koko maailmakaikkeus on täynnä märkää, räyhäävää paperinsilppua... voi vittu! Saa koko ajan juosta pää kolmantena jalkana paikasta toiseen ja huhkia kuin hullu! Onko sitten ihme – ei ole! - että aamulla on ihan hikinen ja väsynyt, kun herää.

   Kun maksaisivat tästä edes, mutta kun ne eivät. Kerran nimittäin soitin tehtaan konttoriin ja pyysin ylityökorvauksia menetetyistä yöunista, niin mitä he... alkoivat nauraa vaan.

   Poista
  3. Hitsi, taas tuo kursivointi jäi päälle! Pitäisikö ensi kerralla paksuntaa? Että, jotta, koska, kun, kuin, kunnes, jos, vaikka... En minä tiedä.

   Poista
  4. Luulen, että kursivointi tunnistaa kirjallisuuden ja kursivoi sen automaattipilotilla. Tuo pätkä sopii mainiosti kursivoitavaksi.

   Voi niitä minun runotuhrujani, jotka lähetin muinoin opiskelijana, kun sain ostettua oman ruotsalaisen Facit-kirjoituskoneen. Naputin vinon pinon sydänvertani ja lähetin Karistolle. Kun ne tulivat takaisin, panin ne suoraan roskikseen, ja siihen tyssäsi tuhraamiseni leivän toivossa. Erno Paasilinnalta tulleen kirjeen kyllä säästin, hän kirjoitti kauniisti ja lohdullisesti, vaikka oli aika satiirikko.

   Poista
 7. Persurasistien hallituksessa olo alkoi jo kantaa hedelmää: ylen uutisissa (vai oliko se maikkari) kerrottiin ihan muina miehinä, miten mamut ovat raskaasti yliedustettuina maamme raiskaustilastoissa.

  Syyksi mainittiin kulttuuri ja tavat.

  Odotan valtakunnansyyttäjän tarttuvan kovin kourin tähän rasististen stereotypioiden levitykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas. En ihmettele, että mainittiin mamut, mutta että syy ei muka ollut liian vähäinen panostus tukitoimiin eikä suomalaisten rasismi. Että lisärahallako ei selvitäkään? Johan nyt jotakin.

   Mahtako valtakunnansyyttäjä ehtiä? Räsäsen tapaus on vielä kesken.

   Poista
  2. Räsänen… viittaatko tähän vääräuskoisuuteen hurahtavaiseen lääkäritohtorinnaan, joka vielä kansanedustajanakin uskoi Suomessa olevan sananvapaus ja uskonvapaus ynnä kaikille sama laki?

   Väännän tampooninlangasta: sananvapauteen ei lasketa päiviä, uskonvapaudessa ei sallita päivittelyä, laki päivitetään puhujan mukaan.

   Poista
  3. Uskonvapaus ja sananvapaus ei koske kristittyjä uskovia, mistä Räsänen on selkeä esimerkki.

   En tiedä, miten on Koraanin oppeja noudattavien kanssa Suomessa, mutta ei kai heitä syytetä homovihasta eikä heidän naispahoinpitelyjään tutkita kuten kotosuomalaisten miesten suorittamia.

   Poista
  4. Koraanista en tiedä (minulla tietysti on se, mutten ole lukenut vielä sinne asti) mutta Raamattu pitäisi päivittää ja Jumalan suu sulkea.

   Sanassaanhan hän julkeasti väittää kahden miehen välisen rakkauden olevan iljettävää syntiä. (Miksiköhän Kemppinen ei aikoinaan Juhannustanssien jumalanpilkkacasessa vedonnut tähän?)

   Poista
  5. Koraani taitaa olla Satakunnan lakeuksilla himoittu kirja, sillä varasin sen jo kuukausi sitten enkä ole vieläkään saanut sitä. Odottakaahan, kun saan sen ja alan tulkita Allahin sanaa. Taidan ostaa sen itse, mutta odotan vielä hetken. Islamhan on, kuten Veronika Honkasalo ja Tarja Halonen sanovat, rauhan uskonto. Kuolema homoille on väärä tulkinta Koraanin sanoista ”tappakaa homot, nuo koirat”.

   Poista
 8. Minäkin katsoin osan lähetystä. Ihminen kaipaa sotien ja riitelevän politiikan keskellä jotakin pyhää, yhdistävää, harrasta ja miksei ylevääkin, jotain oikeasti inhimillistä ja koskettavaa. Kyllä minä saan tuollaisia tuntoja vaikkapa siitä, kun heleä-ääninen poikakuoro laulaa kirkossa Sydämeni laulun. Tai haudalla Sun haltuus rakas isäni. Tämä jos mikä on ihmisiä ja kansoja yhdistävää ja mieltä puhdistavaa. Ei aina tarvitse repiä ja riidellä.

  Mitä Ahtisaareen tulee, niin hän oli minusta eläessään turhan aliarvostettu Suomessa. Häntä pilkattiin pilakuvissa ja televisiosketseissä ruumiillisista ominaisuuksista, lievästä ontumisesta, mikä viittaa jonkinasteiseen lonkkakipuun. Ihmisenähän Ahtisaari nousee monen muun poliitikon yläpuolelle.

  VastaaPoista
 9. Muistan lukeneeni jostain lehdestä muinoin tutkimuskyselyn, nauttiiko nainen suorittamastaan suuseksistä. No ei nauti. Se tehdään miellyttämishalussa, vaikka asia koetaan jopa vastenmieliseksi.

  Kun ajattelee järjellä, niin minusta asia on ymmärrettävästi juuri näin. Ei ihminen syödessään makkaraa tai jäätelöpuikkoa ahda kitusiaan täyteen. Eivätkä eläimetkään suuseksiä harrasta, kunhan lipaisevat vain alkajaisiksi, että onko kiinnostusta.

  VastaaPoista
 10. Panisivat aineen myyntiin, niin äidiksi haluavat yksinäiset saisivat halutessaan ostaa sitä mahdolliseen lapsentekoon.

  Vaan näin ei tapahdu monestakin syystä. Miehillä on monopoli aineeseensa ja toiseksi, lapsen oikeus isään voisi tuottaa vaikeita eettisiä ongelmia.

  VastaaPoista
 11. Mietin samaa, kun katsoin Niinistöä. Mietin myös sitä, että aikanaan Jenni Haukio heittää punaisen ruusun hautaan. Vai olisiko se ruusu valkoinen?

  Sanna Marinin instakuva auton penkiltä matkalla Ahtisaaren hautajaisiin on kylmäävä: voimakkaasti filtteröity selfie huippumeikatuista täysin ilmeettömistä kasvoista. Kuva sopisi naisten muotilehteen upeine koruineen:

  https://www.is.fi/viihde/art-2000009984345.html

  VastaaPoista
 12. Ahtisaaren hautajaiset jäivät nyt katsomatta, kun olin kaukana toisaalla toisen Karjalan pojan siunaustilaisuudessa.

  Keskustelin siellä erään fiksun nuoren naisen kanssa, miten kaukoviisaasti meillä yritettiin sijoittaa evakot - eli sotapakolaiset - suunnilleen vastaaviin ympäristöihin mistä he lähtivätkin.

  Näin jälkikäteen katsottuna se onnistuikin aika hyvin. Vai missä luuraa kiljuva Karjalan vapautusrintama pommeineen ja hamasineen?

  Illaksi ehdin vielä teatteriin katsomaan Heisenbergin ja Bohrin tilintekoa. Ilokseni sali oli täynnä aika nuorta väkeä. Esitys oli ihan ok ja asiassa pysyvä, huutoa riitti ilman liiallista jälkiviisautta.

  VastaaPoista
 13. Täällä minun pikkukaupungissani evakkoja sijoitettiin peräkylille tyhjille tiloille. Perheille annettiin omia taloja ja maata viljeltäväksi, kukaan ei jäänyt tukien varaan, niin kuin tänä päivänä varmaan tapahtuisi. Elämän syrjään käytiin itsestäänselvästi kiinni ja yritettiin kovasti. Käsitykseni mukaan he kotiutuivat hyvin, koska kieli oli yhteinen ja kovat kokemukset sodasta oli myös paikallisilla. Paljon oli näillä main karjalaisia sotaleskivaimoja.

  Yksi merkittävä piirre näissä evakkojen lapsosissa oli. Kun muut ikäluokasta pyrkivät oppikouluun opiskellakseen ylioppilaiksi, karjalaista juurta olevat eivät pyrkineet yhtä paljon. He päätyivät usein lyhyempiin koulutuksiin tai suoraan työelämään

  Muuten, kyllä teidän stadilaisten kelpaa siellä kulttuurin kehdossa. On teatteria ja konserttia ja näyttelyitä. Täällä on vain joko Eino Grönin kirkkokonsertti tai kirjaston aulassa oleva harrastajataiteilijoiden piirrosnäyttely.

  VastaaPoista
 14. Ideahan on loistava. Tuotteet voisi brändätä autojen tavoin - urheilullinen, upea, nopea, vahva, tehokas, iso, kestävä, kookas, ja värinkin voisi valita.

  Tuotteiden nimeämisestä en uskalla antaa esimerkkejä ennen kuin olen tutustunut tarkemmin Suomen lakiin.

  VastaaPoista
 15. Mutta täältäpä puuttuu nimenomaan Grönin Eikan kirkkokonsertti! Sinne minä haluaisin. (Harrastelijanäyttelyitä sen sijaan riittää.)

  Tuota huomiota en evakkojen lapsista ole tehnyt. Toisaalta koska asuin kaivoskylässä, jonne kaikki olivat tulleet muualta, en edes ajatellut asiaa.

  Ainoat poikkeavat olivat juuri syntyperäiset paikalliset asukkaat, jopa kirkonkyläläiset, joita me pidimme hieman maalaisina.

  VastaaPoista
 16. Siis ei täälläkään evakkoasiaa mitenkään erikoisesti ajateltu, luulen. Luokallani oli yhden Karjalasta tulleen tytön perhe. En olisi sitä muuten tiennyt, mutta hän kertoi itse, että heidän kotinsa oli joskus siellä. Tyttö itse ei enää muistanut sitä, sen verran vuosia oli jo kulunut, mutta kun hänen isoäitinsäkin vielä eli, tarinat kulkivat. Kävin heillä kylässäkin. Naisväen voimin pidettiin tilaa, isoäiti ja äiti, rivakoita naisia.

  VastaaPoista
 17. Tuota en ajatellutkaan, brändäystä. Mutta tosiaan, miehet voisivat itse kuvata tuotettaan muutamin adjektiivein. Nämä liitettäisiin putkilon tuoteselosteeseen. Jos tuottaja kuuluisi Mensaan, niin se kannattaisi mainita, samoin edullinen habitus.

  VastaaPoista
 18. Hesari teki eilen Mika Aaltolasta ruumiinavauksen tai millähän nimellä tätä pitkää juttua pitäisi kutsua. Se oli sinänsä ihan ok, mutta ”paljastukset” olivat kyllä aika kevyitä ja höttöisiä.

  Kisassa UPIn johtajuudestakin Aaltola pelasi kuulemma ”rumaa peliä” tms. Tämä versio alkoi jo toistua mediassa. Artikkelin perusteella syytöksellä on aika heppoinen pohja.

  Oletan, että Hesari tekee muistakin ehdokkaista vastaavan jutun, ”syväluotauksen”, jossa tutkitaan tuhkatkin pesässä.

  Minulle jäi jutusta lähinnä mieleen, että vanhat työkaverit pitivät Aaltolaa reiluna ja rentona pomona. En silti aio äänestää häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaltolasta en osaa mielipidettä muodostaa, mutta aika jännä on ollut seurata, kuinka hän herättää katkeruutta joissain toimittajissa, erityisesti Hesessä (HS). Onko kyse vain Peräpekan puolesta taistelemisesta tai jostain muusta, en tiedä. Pekalle jo etukäteen onnittelut kunniakkaasta hopeasta, hopea ei ole häpeä!

   Poista
 19. Olen oppinut suhtautumaan hyvin mediakriittisesti Paavo Teittisen (ja myös Teemu Muhosen) tutkivan journalismin artikkeleihin Helsingin Sanomissa. Tämä nähtiin mm. kesällä nostatetussa suuressa rasismikeississä, jossa median parhaat voimat pyhitettiin hallituksenkaatoon.

  Huomasin jutun lehdessä, mutta en jaksanut lukea kaikkia kiemuroita. Jokaisella presidenttiehdokkaalla lienee jotain negatiivistakin menneisyydessään, tai ainakin sellaista, jonka toimittaja voi halutessaan kieputtaa kieroksi peliksi. Näin on taatusti Haavistollakin, samoin Halla-aholla, Stubbilla eikä Rehnkään taida olla puhdas pulmunen. Sari Essayah voi olla, mutta ei hänestä presidenttiä tule. Kyse on vain siitä, kenet media nostaa tutkivan journalisminsa haarukkaan.

  VastaaPoista
 20. Mielenkiintoinen tapaus on tämä Vastaamo-tietomurtajakin. Hän on nyt tehnyt oikeudessa tyttiyliviikarit, asettanut pöydälle klassikkoteoksen, Tolstoin Sodan ja rauhan englanninkielisenä.

  En anna pisteitä. Voisin antaa, jos teos olisi suomenkielinen, tai venäjänkielinen.

  Olen vakaasti sitä mieltä, että jos teos olisi suomenkielinen, hän olisi saattanut lukea sen. Englanninkielisyys haisee tässä teennnäiseltä, siltä, ettei Julius oikeasti tunne kirjallisuutta.

  Enkä puhu nyt kielitaidosta tai sen puutteesta. Äidinkieli on kuitenkin äidinkieli, paremmin hallinnassa ja tajunnassa kuin englannin kieli, vaikka hallitsisi sen hyvin kuten Julius hallitsee. Äidinkielellä saa teoksesta useampia tasoja irti, väitän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää ole lääkäri, koska suorittamani ensiapukurssi E1:kin on jo vanhentunut, mutta jos julius ei ole narsistipsykopaatti, niin sitten ei, mutta kyllä.

   Poista
 21. Eläkkeelle jääminen tai hellittäminen on ihmiskunnan vastaisuutta. Jokaisen tulee tuntea vastuunsa tänne muuttaneista lihavista afrikkalaisista ja salskeista, kultakäätyisistä Iphone arabeista. - He tarvitsevat sinunkin tukesi, töistä ja ylitöistä ei pidä heivata!

  (En tiijjä mainitsinko, mutta kaksi "I love Israel" - paitaa tilasin, saapuvat kuulemma pian. Yle, Hole- ja Hesesanomat toitottavat juutalaisvihan olevan oikeistolaista. Heh, heh, vasemmistossa juutalaisviha on syvää ja perusteellista:
  " Juutalaiset ovat hienoja ihmisiä, mutta maansa ovat vääryydellä saaneet ja sieltä pitäisi mereen ajaa! - Jos Gazasta tulee raketteja, pitää kääntää toinenkin poski!" )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Israel-paidat tulevat, toivon, etteivät rasistit käy kimppuuni, kun sellainen päälläni näyttäydyn. Noloa kyllä olisi saada turpaan Li Anderssonilta tai Paavo Arhimäeltä. Roistopave, monirikollinen, vielä maalaisi palestiinan lipun rintaani...hyiiii....

   Poista
  2. Olen melko vakuuttunut, että saat turpiisi pimeällä kujalla.

   Antisemitismi on käsittämätön ilmiö. On vaikea ymmärtää, miten kukaan ihminen voi valita minkäänlaista väkivaltaa sillä perusteella, että se olisi oikeutettua, "parempaa väkivaltaa".

   Poista
 22. Täältä luonnonhelmasta eväitä syödessäni ja syntymätyhmänä ihmettelen lyhyesti vain sitä, miksi vain Israelia vaaditaan panemaan pommit pussiin ja suu suppuun.

  Kyllä minä sanon niin kui ex-pääministerimme taannoin, että tämä sota loppuu kun Venäjä jättää Ukrainan rauhaan. Eli sota loppuu kun Hamas jättää Israelin rauhaan.

  Tämän jälkeen keskustellaan sivistyneesti palestiinalaisten asemasta Israelissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiasiahan on se, että siviiliuhreja on leegioittain molemmin puolin - määrät eivät asiaa ratkaise. Molemmissa on vikaa, joten on farisealaista nähdä asia vain yhdeltä puolelta.

   Harvinaisen brutaaliksi tilanteen tekee se, että palestiinalaiset tukevat Hamasin pyrkimyksia huolimatta siitä, että Hamas käyttää heitä brutaalisti hyödykseen saadakseen maailman myötätunnon uhriluvuilla puolelleen Israelia vastaan. Palestiinalaisuhrit ovat siis myös Hamasin vastuulla.

   Itse kannatan aselepoa, johon molemmat osapuolet pakotetaan. Hamas luovuttakoon panttivankinsa, jotta neuvottelut saadaan käyntiin.

   Poista
  2. Äärivasemmiston juutalaisvihaa en nyt ymmärrä alkuunkaan. Mistä kummasta se on siinnyt?

   Poista
  3. Mitä sinä kuvittelet ymmärtäväsi edes alkuunkaan? en ihmettele.

   Poista
  4. Onko tässä Hamas - Israel-sodassa siis jokin oikea tai ainoa oikeutettu näkökulma, joka minun tulisi ymmärtää? Mikähän se on?

   Kun minä en ymmärrä kummankaan osapuolen aiheuttamaa siviilien murhaa ja kärsimystä. Tuomitsen molemmat väkivallat.

   Poista
  5. Mikään mennyt historiassa ei oikeuta ketään hyökkäämään ja murhaamaan nyt, tänään. Nyt on kyseessä vain tämänkertainen sota.

   Jos mennyt oikeuttaisi uusia sotia, myös Venäjän hyökkäyssotaa voisi ainakin ketunhäntä kainalossa arvioida uudelleen.

   Poista
  6. Koska suuri osa israelilaisista muutti natsien vainojen takia Israeliin, he ovat maahanmuuttajia.

   Erityisen tuomittavaa on se, että nämä mamut ovat pärjänneet paljon paremmin kuin alueella jo asuneet, ja luoneet koko alueelle ainoan demokratian.

   Ikään kuin siinä ei olisi kylliksi, he he vaalivat vielä omaa uskontoaan.

   Tuo viimeinen on liikaa koko hyvismaailmalle.

   Poista
  7. Israel on myös hyväksynyt seksuaalisen monimuotoisuuden eli LGBTQ-väen erilaisia oikeuksia, mm. homojen vapauksia toisin kuin islaminuskoinen Hamas. New York Postin mukaan erikoisesti Israelin homoseksuaalit pelkäävät Hamasin hyökkäyksiä ja valtaa, ja omaa kohteluaan. Seta-liput liehuvat nyt Israelissa.

   Mitähän valistunut Hamasia tukeva Setan väki Suomessa tästä nyt tuumii? Aletaanko LGBTQ-väkeä vainota juutalaisten lisäksi?

   Poista
 23. Hamas on kamas ja ryssä on kyssä.

  Olen muutenkin huono ihminen. Tuloni tänä vuonna ovat vain hieman yli viiskeet tonnia ja veroja maks/an-oin jotain kolmetoista donaa. Katumusta ja itkua pukkaa, kuinka moni afrikkalainen läskiperse ja arabipakana joutuu nyt riippumatostaan nousemaan, kun en parempaan kyennyt. Keuhkoahtauma minua toki vaivaa, mutta hyvän asian puolesta täytyy taistella. - Lupaan ensi vuonna kyetä edes vähän parempaan.

  Vaan mitäs noista, huomenna Jethro Tull Kultsalla. Että tämäkin näkemäni pitää: VAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman anteeksiantoa anon, koska jouduin loppuvuodeksi nostamaan veroprosenttini kolmeenkymmeneen, kai sillä edes vähän höpöhumanistipisteitä saa? (- Ja Sanna liitää korkokengissä, duunareita vihaa enemmän kuin ruttoa tai syöpää.

   Poista
  2. Ollaan niin kuin Aki Linden, iloinen veronmaksaja, joka on lisäksi viaton kaikkiin sirpaleisiin ympärillään.

   Kumma, miten nämä entiset ministerit ovat aina viattomia rötöksiinsä, Haavisto viaton pulmunen ja Linden nyt viimeksi. Heidän alaisensa sen sijaan ovat ne syylliset.

   Vaan siis luovuttakaamme iloiten kolmasosa eläkkeistämme ja tuloistamme valtion uudelleen jaettavaksi. Saavatpas nyt itärajan takaa tulijat huoltoa ja lämmikettä kylmän pyöräkyytinsä jälkeen.

   Poista
  3. Aki Lindeniä nimenomaan pitää kunnoittaa ja arvostaa. Sillä jätkällä ei ole mitään rotia, on kuin ottovillekuusinen tai sanna.

   Poista
  4. Usein nämä ketkun tekoihin syyllistyvät korkeat poliitikot ovat hyvin miellyttäviä käytökseltään, antavat hyvän ja sympaattisen kuvan itsestään. Linden ja Haavisto ovat juuri tällaisia, kaikin puolin virheettömiä ulkoiselta käytökseltään tai habitukseltaan. Siksi aina yllättyy, kun tällaiselta ihmiseltä paljastuu jokin alhainen luonteenpiirre, moraalin puute tai rikollinen teko.

   Poista
 24. Päivän ilouutinen - tähän kellonlyömään mennessä - on ainakin minulle se, että hovioikeus on juuri nyt hylännyt kaikki syytteet Päivi Räsästä vastaan, aivan käräjäoikeuden malliin. Eli valtakunnansyyttäjä, joka ilmeisesti koetti jatkaa Raija Toiviaisen valikoivaa linjaa, veti muikean vesiperän.

  Päivi Räsäselle sallitaan siis myös sananvapaus, aivan kuin meille kaikille muillekin, jotka emme ajattele samoin, mutta puolustamme toisinajattelijoidenkin ajattelun- ja sananvapautta viimeiseen saakka.

  Jos Räsänen olisi tuomittu rangaistukseen, mutta ei helsinkiläisimaameja televisiossakin esitetyistä homolausunnoista, olisi meillä vallinnut irvokas oikeuslaitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Syyttäjää ei voi kansalainen kuin kummastella. En ihmettelisi, vaikka hän vielä veisi Räsäsen tapauksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Sieltä tulevan ratkaisun tietää ennakkoon.

   Vaan haluaisin tietää, montako eurooppalaisten muslimien julkisesti esittämää homolausuntoa on ihmisoikeustuomioistuimessa tuomittu. Arvaan vastauksen: ei ainoatakaan.

   Me suvaitsemme homopilkan ja jopa kiihotuksen ja kaikenlaisen orjuuttamisen ja alistamisen valikoiden. Minusta tämä osoittaa suvaitsemisen rappiotilan ja moraalin puutteen.

   Poista
 25. Voisvatko palottelumurhaajat vedota raamattuun? Saisivat rikoksensa anteeksi! "Silmä silmästä..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Raamattu ole tässä oleellinen, vaan se teko. Räsäsen puhe ei ollut vihapuhetta, koska hän ei pyrkinyt kiihottamaan sillä ketään eikä se ollut suunnattu ketään henkilöä vastaan. Hän puhui omasta vakaumuksestaan, johon hänellä on tietenkin oikeus.

   Paloittelumurhaaja sen sijaan on tehnyt rikoksen, murhan, josta tulee tuomio, automaattisesti. Vetoaminen Raamattuun on siis epäolennaista, teko ratkaisee. Suomessa on sananvapaus mutta ei vapautta murhata.

   Poista
 26. Raamatusta viis, mutta oletteko lukeneet, että uuden ajan airueet - avokonttorikoulut - eivät muka olekaan niin mahtavan erinomaisia kuin kaikki ovat uskoneet!

  Kukapa olisi tämänkin arvannut. Valtava yllätys.

  VastaaPoista
 27. Toki luettu on. Tämä opetusmalli on ollut samaa propellien pyörintää kuin inkluusiokin, ajatus siitä, että kaikki oppivat kaiken ja oppilaat opettavat toisiaan. Ja tosiaan vielä hehtaarihallissa, jossa ei ole väliseiniä, vaan vapaa ja esteetön kulku, vilske ja vilinä ja hälinä kaiken aikaa.

  Ajattelen kauhulla tässä erilaisten oppijoiden eli vaikkapa ns. nepsy-lasten (neuropsykologinen diagnoosi) osaa työnnettynä tavallisiin luokkiin, joissa ei ole tarpeeksi opettajia opettamaan heitä muiden joukossa.

  Ja se hälinä! Itse tulisin hulluksi jatkuvassa hälyssä tilassa, jossa on ahdettuna paljon ihmisiä tekemään työtään - oppiminen on työntekoa.

  Järkyttävää oli lukea, että jonnekin pääkaupunkiseudulle ollaan rakentamassa jättimäistä yli kolmensadan lapsen päiväkotia. Voi vain kuvitella, millaista siellä on, kun henkilökuntaa on poissa ja lapsiryhmiä yhdistellään…

  Kunpa tämä hallitus ajaisi kotihoidon kunnollista tukemista ainakin kolmivuotiaaksi asti. Ja kunpa kouluihin tulisi normaalit omat rauhalliset luokkahuoneet oppilaille ja opettajille, ja erityisopetusryhmät aina, kun tarvetta on. Ja kunpa myös lahjakkaiden lasten tukeminen otettaisiin edes keskusteluun opetussuunnitelmissa. Kaikkia paukkuja ei pidä suunnata vain erilaisiin oppijoihin. Muillakin on oikeus.

  VastaaPoista
 28. Päteviä opettajia on poistunut alalta pääkaupunkiseudulta paljon. Olen kertonut täällä, että omakin tyttäreni sanoutui irti vakivirastaan, koska pöhinä jättikoulussa oli kuin katetulla basaarilla.

  Maahanmuuttajien osuus oppilaista oli 60 - 70 prosenttia, ja osa tuli kouluun ummikkona. Opettajat olivat rasisteja, jos eivät totelleet poikaoppilaita. Tyttöjä lähti kesken lukukautta ”lomille” kotimaahan ja he tulivat takaisin hunnutettuina ja alapää silvottuna. Osa jäi tulematta. Meteli oli koko ajan korviahuumaava. Tyttäreni pärjäsi kyllä lasten kanssa hyvin, ja hänestä tykättiin, mutta kun koulussa ei ollut oppilailla selkeitä turvallisia rajoja, niin opettajat äänestivät jaloillaan, porukalla. Yhdeltä opettajalta potkaistiin vatsakalvot halki koulun pihalla.

  Meno on oikeasti hurjempaa kuin julkisuuteen on kerrottu. Kouluissa ollaan jo Ruotsin tiellä: pätevät opettajat hakeutuvat pois alalta, joten ei ole ihme, että oppimisen taso on laskusuuntainen ja perustaidot jäävät oppimatta.

  VastaaPoista
 29. Hallitus saikin paljon kiitosta eduskunnan kyselytunnilla jopa oppositiolta sulkutoimistaan. Nythän ei ole kyseessä turvapaikka-asia, vaan valtion turva-asia. Onneksi tämä on ymmärretty käsittääkseni lopulta myös opposition puolella.

  Se pulska polkupyöräjoukko, joka on matkustanut halki laajan ja turvallisen Venäjänmaan, ei totisesti ole Suomen turvapaikan tarpeessa.

  VastaaPoista
 30. PS Eivätkös ne hyvät ja uudet polkupyörät jääneet lopulta Suomen puolelle? Minusta ne kuuluvat rajan tälle puolelle, jos kerran pyöräilijät pääsivät tänne sisälle.

  VastaaPoista
 31. Median mukaan tulijat joutuivat ostamaan ne pyörät venäläisiltä viranomaisilta 100-300 eurolla, koska kävelemällä ei rajan yli pääse.

  Eli poikien (en nähnyt tyttöjä) pyöriä ne ovat. Jos ne on hylätty, niin pitää kysyä miksi? Odottavatko tulijat kuljetusta busseilla kaupunkeihin ja täyshoitoon?

  Kyydistä pitäisi periä käypä hinta. Tai muuten matkaa pitää jatkaakin polkupyörällä.

  PS. Olipa todellakin mukava nähdä yhtenäinen eduskunta puhumassa vakavia. Edes edustaja Piudeeee ei kai urputtanut mitään.

  VastaaPoista
 32. Biaudet ymmärsi nyt olla hiljaa, kun taisi huomata olleensa tietämättömän naiivi. Samoin Merja Kyllönen hiljensi itsensä kysyttyään ensin turvapaikanhakijoiden oikeuksien perään ja saatuaan sisäministerin napakan vastauksen: kyseessä ei nyt ole turvapaikkakysymys vaan valtion turvallisuusasia.

  Kaikesta huolimatta Yle on kutsunut Martin Scheininin - tietysti - lausumaan sanoja ihmisoikeuksista, joita kaikilla turvapaikanpaikanhakijoilla aina on. Herra Scheinin ei lausunut mitään tulijoiden pulskasta kunnosta heidän pyöräiltyään halki laajan ja tuulisen Venäjänmaan..

  Näin minäkin luin, että kundit olivat ostaneet pyörän ihan omalla rahalla. Luulisi heidän ottavan pyöränsä mukaansa ja vaikka kainaloon, vaikka myymistä varten. Kuvittelivatkohan he, että saavat täältä uudet pyörät tai ilmaiset kuljetukset jatkossa?

  VastaaPoista
 33. Todella, haluan vielä antaa kiitosta siitä yhteishengestä, jota eduskunta kyselytunnilla osoitti. Se on juuri sitä yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä, jota olen täällä haikaillut.

  Opposition tehtävänä on tietenkin kritisoida lujastikin, mutta kyllä tämä nykyhallituksen kritisointi on ollut enemmän repimistä. Kun pyrittäisiin repimisen sijaan puhaltamaan yhteen hiileen, saataisiin aikaan tuloksia, jotka edistäisivät valtion kaikinpuolista hyvää.

  VastaaPoista
 34. Pulskia olivat pojat. Uskookohan kukaan, että he ihan oikeasti pakenivat mitään?

  Köyhyyttä, näköalattomuutta ja mahdollisia rötöksiä ei lasketa, sillä he hakevat turvapaikkaa.

  Onkohan heillä passi mukanaan? Vanhoina hyvinä aikoinahan jokainen jäbä (mimmejä ei näkynyt) oli kadottanut passinsa, sen sijaan älykännyään ja merkkivaatteitaan ei kukaan.

  PS. Ymmärrän kyllä inhimillisen hädän. Mutta Venäjähän on maailman laajin, paras ja turvallisin maa, joten jääkööt aluksi sinne. Sinne mahtuu kyllä.

  VastaaPoista
 35. Venäjällä on tilaa. Vaan sitä ihmettelen, miten nämä kaukaa mm. Syyriasta ja Irakista tulleet ovat tulleet niin monen turvallisen maan läpi näin kauas, ihan erilaisiin kulttuureihin ja uskontoihin. Miksi ei ensimmäiseen turvalliseen maahan, jos kerran hätä on?

  Sitäkin ihmettelen, miksi joku ryntäsi Petteri Orpon kimppuun turkulaisessa kahvilassa syyttäen häntä 4000 lapsen tappamisesta? Miksi hän ei syyttänyt Hamasia lasten tappamisesta? Miksi nämä vihaajat eivät näe koko kuvaa, miksi he sulkevat silmänsä Hamasin tuomitsemiselta? Miksi Hamas saa tappaa? Miksi juutalaisviha?

  VastaaPoista
 36. Halla-aho, tuo väärässä olevien kunkku, latasi nyt uhkakuvan jota edes minä en ole tullut ajatelleeksi.

  Olen toki monen muun mukana ihmetellyt suomalaisten päättäjien ja viranomaisten uskomatonta typeryyttä, kun venäläisten on vuosikausia sallittu ostaa maata armeijan asevarikkojen ja laivaväylien ympäriltä ja rakentaa sinne helikopterikentät, laivalaiturit ja majoitustilat tuhansille.

  Omituista matkailu- ja hotellibisnestä, tilathan ovat koko ajan tyhjiä, mutta täydestä meni vuosikausia.

  Eipä tullut mieleeni, että nyt maahan pyöräilevät salskeat äijät voivat olla wagnerin miehiä, heitähän värvätään lähi-idänkin sota-alueilta. Tilat on valmiina, nyt alkoi liikekannallepano.

  Onko näitä venäläisten ”varuskuntia” edes tutkittu, ettei siellä ole varastoitu aseita, ammuksia ja räjähteitä?

  Juu, tiedän… Suomen laki varmaan kieltää tällaiset toimet yksityisalueilla. Eli nyt äkkiä lupia anomaan yhdentekevyysvaltuutetuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen uhkakuva olikin! Vaan aivan loogisesti ajateltu ja antaisi motiivin noille halki laajan ja tuulisen Venäjänmaan matkanneiden rajan yli pyrkivien. Miksi vapaaehtoisesti Venäjälle, tai edes Venäjän kautta muuhun Eurooppaan? Jokin järki siinä täytyy olla.

   Poista
  2. Miten Venäjän viranomaiset muuten selittävät pakolaisvirrat kansalleen? Mikseivät pakolaiset hae turvapaikkaa Venäjältä, maailman parhaasta ja turvallisimmasta maasta?

   Poista
  3. Jostain luin, että joku tänne haluava turvapaikanhakija oli asunut Venäjällä useita vuosia. (Jostain - joku - ymmärrän epämääräisyyden, mutta näin luin, enkä lue epämääräisiä trollilähteitä.)

   Poista