13.6.2024

Median lemmikki

 


Nyt kun pöly on laskeutunut, löydän kolme syytä Li Anderssonin  suureen äänisaaliseen EU-vaalissa.  

1. Li Andersson puhui itsensä kurjuuden kuningattareksi. Hän onnistui sanoittamaan leikkauksista pillastuneen kansan sisimmät tunnot. Kärsimyksiä kuvattiin liikuttavasti, kansa oli asunnottomuuden ja nälkäkuoleman partaalla, terveydenhoito ja opiskelut uhattuina. Lukiolaisilta uhattiin viedä tietokoneet pois kesken kirjoitusten ja yksiöistä oli muutettava kommuuneihin.

2. Li Andersson oli toimittajien lemmikki. Media oli mielestäni tässä vaalissa merkittävin kuninkaantekijä ja mahdollisti kurjuuden sanoittamisen, ykköskohdan. Anderssonhan  sai  puheaikaa selkeästi enemmän kuin muut keskustelijat. Siinä kun Harry Harkimo tai persuedustaja keskeytettiin minuutin jälkeen, Anderssonia ei  keskeytetty, vaan hän sai esittää puheensa rauhassa loppuun asti. Toimittajat sallivat hänen  myös varastaa muiden puheenvuoroja. Asian merkittävyyttä lisää se, että Andersson on koko nykyisen hallituskauden ollut haastatelluimpia mediavaikuttajia, joka on kutsuttu varsinkin Ylen ajankohtaisohjelmiin puhujavieraaksi. Katsojille ovat tuttuja  pitkät keskeytymättömät hallituskurjuuden sanoitukset.

3. Hallituksen leikkauspolitiikka on omiaan sytyttämään Anderssonin liekkeihin. Tämä on luonnollista, eikä tässä ole taivastelemista. Kukapa ei käyttäisi tilannetta hyväkseen.

Vaan minä uskon, että jos media olisi kohdellut esimerkiksi Harry Harkimoa yhtä aseettomasti ja nostaen  kuin Li Anderssonia, niin Harkimo - tai kuka tahansa -  olisi kerännyt ison äänisaaliin. Harkimohan puhuu halutessaan kuin Runeberg, piikittelee hallitusta, on hauska ja kaiken lisäksi myös rakentava. Hän ei vain hauku ja räksytä, vaan hänellä on usein myös korjausehdotus kainalossaan. Hän ymmärtää myös kiusattua ja vähäväkistä ihmistä. Eli aineksia olisi, mutta median huomio puuttuu. Media on suuri kuninkaantekijä. 

Sivuhuomautuksena mainittakoon lopuksi, että mielenkiintoista on nyt voimaantuneen Vasemmistoliiton nousu kyselemään ministeri Wille Rydmanin kunnian perään. Rydman on vuoden verran hoidellut pestiään, ja nyt liekkeihin leimahtanut Jussi Saramo, joka pääsi Anderssonin siivellä lentoon kohti Brysseliä, ajaa vielä kerran ministeriä ja  hallitusta alas. Tämä siitä huolimatta, että rikosta ei ole oikeuden mukaan tapahtunut. Popkornit esiin. 

(Maalaus  Jean Clouet, v.  1527)

102 kommenttia:

 1. Li on mureasti toimeentulevan perheen pullea lapsi.

  Minä muistan, kun olin ihan pieni lapsi ja itkin illalla nälkääni. Isä oli lähtenyt ruokaa ostamaan, mutta meni ryyppäämään. Äitini keitti kuumaa vettä ja laittoi siihen lihaliemikuution, se vähän lohdutti.

  Ei, ei saatana, Li ja kannattajansa juoskoot järveen sementtipainojen kanssa!

  VastaaPoista
 2. Meistä surkeiden olojen lapsista ei ollut kommunisteiksi, siihen emme kyenneet.

  Lastenkodissa en vielä politiikasta ymmärtänyt nykyistäkään vähää. Lastenkodin johtaja oli saanut virkansa puoluepoliittisin perustein, sdp:läinen oli. Minut meinattiin laittaa Nuorten kotkien kesäleirille, mutta kun näin ne punaliput, nostin aivan kauhean metelin. Leiriltä vältyin.

  VastaaPoista
 3. Se pitää aina muistaa, että punalippu on vasemmiston ja hitlerin juttu.

  VastaaPoista
 4. Asiaan: Ihan käsittämtöntähän se on, ette joku tuota kalkkunaa äänestää. - Olemme pimeässä, lopun aikojen tunnelmassa.

  VastaaPoista
 5. Jaa, että kalkkunaa.. Aijai, sinua, Riku.

  Minulla oli kerran kollega, jota oppilaat kutsuivat Kalkkunaksi. Nimitys johtui tämän naisen hieman kailottavasta puheesta, joka ei koskaan katkennut, ellei sitä katkaistu. Hänellä oli tapana soitella minulle joskus iltaisin, työpäivän jälkeen. Puhelu kesti aina vähintään tunnin, kunnes opin keksimään tekosyitä menoilleni.

  Saapas nähdä, miten Li saa EU:ssa Leftin kautta puheelleen kaikupohjaa. Left on pieni ja entisten meppikonkareitten mukaan jollakin tapaa vähäinen tai väheksytty ryhmittymä.

  VastaaPoista
 6. Minä vahingossa äänestin Li:tä. Kylläpä olin hölmö! Kamalasti kiitoksia siitä teille kummallekin että huomautitte. Vaikka... voi hitsi... mitä se enää auttaa, tunnen itseni rappioihmiseksi.


  Ps. Iines, sinuna ottaisin suurennuslasin (tai tarvittaessa vahvasti suurentavan mikroskoopin) kiltisti käteen jotta voisit seurata mitä Sebastian T. tuolla Brysselissä touhuaa. Eli saako hän yhtä paljon aikaiseksi kuin puolueensa urheat edeltäjät, jotka saivat aikaan yhteensä ei-mitään. (Tai Hakkarainen sai aikaiseksi sentään hämminkiä. Mutta parlamentin ulkopuolisilla touhuilla, jota ei lasketa.)

  VastaaPoista
 7. Tee pilkkakirjoitus itsestäsi. Pystytkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystytkö? Mikä ettei.
   Ja vittuilla mulle saa totta kai muutkin kuin mitä mä itse. En pane pahakseni.

   Toisaalta,
   ei mulla mitään intoa oo käsitellä päivänpolitiikkaa, mutta blogiemäntä kun tänne keittää välillä (miten niin välillä?) niin outoa mykysoppaa, jossa sisälmyksien lisäksi kelluu kakkakikkareita, niin pakkohan siihen on kantaa ottaa. Eli hämmentää sitä soppaa omilla mielipiteillä. Enemmän minua silti kiinnostavat kultturellit ja muut semmoiset epämääräiset, pimeät ja ahtaat jutut.

   Ps. kts. Wikipediasta mykyrokka

   Poista
 8. Pilkkakirjoituksia en pysty kenestäkään tekemään. Ne vaativat satiirikon taitoja, joita minulla ei ole. Lisäksi ne vaativat älykästä ilkeyttä, jonka puutteen itsessäni koen joskus haitaksi.

  Jos joku näkee esimerkiksi tässä Li-jutussa ilkeyttä, niin katsokoon hän oman päänsä sisään. Asioiden kyseenalaistaminen ja kritisointi ei ole ilkeyttä, pahuutta eikä edes pahansuopuutta.

  VastaaPoista
 9. Parafilioita

  Hebefilia: Seksuaalinen kiinnostus kohdistuu itseä huomattavasti nuorempiin murrosikäisiin lapsiin.

  Efebofilia: Seksuaalinen kiinnostus kohdistuu ensisijaisesti itseä huomattavasti nuorempiin murrosikäisiin tai hieman murrosiän ohittaneisiin nuoriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lars jättää ne kukat vaan sinne oven viereen. Ja on hyvä ja poistuu.

   Poista
  2. Lassukalle voisin sanoa, että huoli pois, tavallisuudesta poikkeavat seksuaaliset mielikuvat ovat sinänsä hyvin yleisiä, eivätkä ne yksinään viittaa häiriöön.

   Vaan jos ajatukset ovat liian pakonomaisia, kannattaa kyllä hakea apua.

   Poista
  3. Ei satiiri ilkeilyä ole, sarkasmi on. Satiiri on tyylikeino, jolla voi (myös hauskalla tavalla) kritisoida asioita ja ihmisiä. Parodiassa muunnellaan muuttujia toisiksi, joka on joko helppoa tai sitten erittäin vaikeaa. Ironia taas on hienostunutta vittuilua.... joskus niin hienostunutta, ettei kohdehenkilö sitä ikinä edes huomaa. Iva on halveksimista. Kyyninen ihminen on luovuttanut ihminen, ja sentimentaalikko oikeasti tunteeton.

   Huom! Vedän nämä määritelmät lonkalta, mutu-tunteella, koska psykologia mielestäni on... no, sitä mitä se on,
   kuten Liisa Keltikangas-Järvinen kirjassaan: "Psykologiakin on humpuugia" , WSYÖ ISBN 951-30-6835-8 , 1997, painos loppuunmyyty, niin kauniisti sanoo. (siv. 247-249)

   Ps. Oliko tuo loppu satua, ironiaa, satiiria, ivaa, sarkasmia vai parodiaa? vai ei?

   Poista
  4. Kyllä, Mikis, satiiri voidaan kokea ilkeänä. Koska sen klassisina tunnusmerkkeinä ovat pilkallinen tai aggressiivinen asenne ja pureva iva. Samalla satiiri on huumorin laji. Vaan kuten tiedämme, kohteena oleminen on monelle nolo kokemus.

   Näissä eri tyylilajeissa on läsnä tunteiden koko kirjo. Nuo klassiset määritelmät ottavat huomioon vain kirjoittajan motiivit ja keinot. Itse lisään siis määrittelyyn, tässä satiiriin, myös kokijan tunneskaalan. Sanotaanhan, että taideteos muotoutuu vasta lukijan tai kokijan maailmassa. Ei teoksen luoja yksin määritä teoksen lajia ja arvoa.

   Poista

  5. Ymmärrän, että tekijjälle ja lukijalle kummallekin teksti on - enemmän tai vähemmän - yhteinen kokemus. Mutta miten lukijan tunneskaala tekstin tyylikeinon muka määrittäisi? - Väärin toki voidaan aina toisemme ymmärtää, mutta se on jo toinen asia.

   Tai emmä tiedä. En ole kirjallisuutta opiskellut.

   Ps. Mun mielestä taideteoksen arvon vain aika osaa määritellä. Se on objektiivinen kriitikko.

   Poista

  6. Juuri niin, Mikis, vain aika voi arvioida taideteoksen, ja ehkä myös jossain mielessä sen tyylin. Tässähän on jo prosessin se vaihe, jossa teos on kohdannut kokijansa ja jossa teosta voidaan arvioida. Jälkimaailmahan teokset lopulta määrittelee, kun ne ovat asettuneet radalleen maailmankaikkeuteen. Tähän asti, ennen lukijaa, teos on leijunut irrallisena kappaleena vailla symbioosia, joka sen synnyttää.

   Minua kiinnostaa tämä kirjallisuuden koulukunta, jonka mielestä teosta ei ole edes olemassa ennen tätä kohtaamista. Koulukunnan mielestä kirjailija ei omista teostaan, vaan se syttyy liekkiin vasta lukijan lukiessa. Eli kirjalla voi olla monta mieltä, monta elämää.

   Eksyin vähän kauas, mutta siis se, mikä on tarkoitettu purevaksi ivaksi tai parodiaksi, voikin satuttaa ja lukija kokee sen ilkeänä. Onhan satiiri myös ilkeää, jos se koetaan sellaiseksi?

   Poista
  7. Myös aika voi olla väärässä.

   Poista
  8. Kiehtova väite, joka saa minut ymmälleni.

   Jos joku teos (sävellys, kirja, taulu yms.) koskettaa ihmisiä vielä satojen tai tuhansien vuosien takaa, on se ainakin merkittävä teos. Tai arvokas, tärkeä jne. – Toisaalta mitä ’aika’ an sich on? Jotkut kun ovat sitä mieltä, ettei sitä/sellaista ole edes olemassa? Tämmöistä se on kun lukee liikaa Filosofiaa, menee vaan entistä enemmän sekaisin. Lopuksi ei uskalla varistakaan sanoa kuin linnuksi vaan, ettei erehtyisi.

   Poista
  9. Miksi on jo henkisesti eteisessä.

   Poista
 10. Kyllä täällä mykyrokat tiedetään, Mikis. Jos ei ihan tarkkaan, niin suurin piirtein, ainakin. Ainakin sattumia siinäå sopassa on.

  Blogikirjoituksissa on tyypillisesti mielipiteitä, eikä niiden esittämistä pidä vältellä, ellei yritän väittää tekstiään (ainoaksi) totuudeksi. Minäkin yleensä panen tekstiini vahvistussanaksi "mielestäni", kuten ylläolevassa tekstissäkin on.

  Tiedän, Mikis, että moni ajattelee asioista eri tavalla kuin minä - enemmän sinun laillasi. Enkä halua om illa ajatuksillani satuttaa sinua tai ketään muutakaan. Haluan vain pohtia, sanoa, en julistaa, sillä en usko yhteen totuuteen, en omaanikaan. Enemmän kysyn kuin vastaan. Ainakin pyrin kysymään.

  Kyllä tämä Lin saama äänimäärä on asia, jonka pitäisi kiinnostaa moniakin tahoja, sillä se on signaali jostakin. Sitä ei selitä yksin paha orpopurra, vaan sille täytyy olla muitakin motiiveja. Ja senkin pitäisi kiinnostaa, mikä on näin menestyneen poliitikon painoarvo tulevassa tehtävässään. Millaiset mahdollisuudet hänellä on vaikuttaa pienessä Leftissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kiinnostunut suurvaltapolitiikasta, ja siksi olen huolissani siitä, miten meppimme Brysselissä pärjäävät. Kyse on isoista ja tärkeistä asioista. Nyt sinä nostat tikun nokkaan Li Anderssonin pärjäämisen... mikä on okey, hyvähän sitä on pohtia. Mutta aika kovin pessimistisesti suhtaudut hänen kykyihinsä; mä luulen ettei Li:llä kielitaitoisena politiikan konkarina ole ongelmaa löytää paikkaansa EU-parlamentissa. Karismaakin häneltä löytyy - ollakseen suomalainen! - ihan kummasti. Sen sijaan paljon, paljon enemmän olen huolissani Sebastianin pärjäämisestä... josta sinä taas et ole yhtään huolissasi?! jota kovasti ihmettelen, mikset ole? Koska yhtä tärkeää meille suomalaisille hänenkin pärjäämisensä olisi. Ja hänen kun vielä pitää löytää paikkansa sekalaisten, toistensa kanssa tukkanuottasilla olevien oikeistoryhmittymien joukosta… Se minua huolestuttaa, ja luulisi että myös sinua. Mutta järkytyksekseni huomaan ettei se sinua kiinnosta yhtään. Höh?

   Poista
  2. Sain sen käsityksen, että EU:ssa mepit eivät operoi yksin, itsenäisesti, vaan ryhmänsä kautta, Li Leftin, jolla on koko instanssin pienin edustus, 36 paikkaa.

   Tätä taustaa vasten jo kaksi konkarimeppiä, Sarvamaa ja Soini ovat arvioineet Li Anderssonin vaikutuksen EU:ssa lähes mitättömäksi. Soinihan kehotti Anderssonia vaihtamaan Leftistä demarien ryhmään, koska molemmat ovat "sosialisteja" ja Lillä olisi enemmän vaikutusvaltaa. En näe tässä ehdotuksessa pahaa.

   Ei minulla ole Sebastian Tynkkysen suhteen toiveita eikä pelkoja. En edes tiedä hänen äänimääräänsä, mutta oletan sen normaaliksi, koska en ole huomannut siitä kirjoitettavan - ei tällaisessa ole pohdiskeltavaa.

   Poista
 11. Kuvan donna muistuttaa entistä pääministeriämme enemmän kuin Liitä?
  Mitäs mieltä olette tästä?
  Li Andersson keräsi kaikkien presidentti-kisaan
  katkerasti pettyneiden ja turhautuneiden äänet. Kun Haavistoa ei valittu pressaksi, päätettiin voittaa edes eeuu-vaaleissa?
  Tynkkysen suosio minua hämmästyttää eniten.
  Niin paljon, kuin perussuomalaiset vastustivat kaikkea seksuaalivähemmistöön ja maahanmuuttoon liittyvää, nyt hallitukseen pääsyn jälkeen ovat mielipiteet ilmeisesti heittäneet kuperkeikan.
  Voi olla, että pohjoisen seksuaalivähemmistöt ovat äänestäneet Tynkkystä ja juntturapersut jättäneet äänestämättä. Oulussa on ollut sateenkaarikulttuuri jo kauan voimissaan. Monta julkisuuden kaapista tullutta on Oulun seudulta.
  Kultarantakeskusteluja seurasin, kännykästä ukkosilman ollessa kohdalla ja hommiltani ehdin.
  No puhua pulputtakoot, minä piän hevosta sillä aikaa. Se on joku sanonta hevosen pitämisestä aloillaa, kun isännät jäävät tiellä "suustaan kiinni".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen ilmiö kuin presidentinvaalissa, blokkiäänestys, tapahtui nyt. Eduskuntavaalissa Marin keräsi vihervasemmiston äänet ja vei tilaa Vasemmistoliitolta ja Vihreiltä. Nyt Li Andersson keräsi saman blokin äänet ja romahdutti samalla demarit. Potut pottuina. Lisäksi Li sai ääniä vähän sieltä sun täältä, sillä hän oli kiistatta median lemmikki numero yksi. Kyllä semmoinen esiintymisen laajuus ja vapaus ihmisiin puree.

   Mitä Sebastianiin tulee, niin eikös hän ollut nuorten suosikki, Tiktok-tähti? Nuorissahan on nykyään lisääntynyttä kiinnostusta oikeistolaisuuteen samoin kuin uskontoon, mikä meistä vanhoista hipeistä tuntuu oudolta.

   Poista
  2. PS Raittiuskin on lisääntynyt nuorten keskuudessa. Eniten taitaa ryypätä eläkeläisjoukkio.

   Poista
  3. Katariina Suurelle hoviväki toi orihevosen hänen makuhuoneeseensa. En tiedä mitä yöllä kahestaan sitten juttelivat. Mutta tämä on historiallinen fakta.

   Poista
  4. Sus siunakkoon. Mahtoiko kukaan hovista tehdä tästä parafiliasta luottamusäänestysesitystä?

   Poista
 12. Pitää morkata ulkoministerin lookkia. Ei herätä minussa uskottavuutta ja vakuuttaneeko, saaneeko Euroopan, saati muiden maiden päättäjien keskuudessa arvostusta tyylillään.
  Roikkuvat hiukset ovat filmitähdiltä ja sometähdiltä matkittua. Minusta ko. tukkamuoti ei sovi ulkoministerin julkisessa, tärkeässä tehtävässä.
  Marinia arvostelin pukeutumisesta ja roikkuhiuksista. Äkkiä hän oppi matkimaan Kardashianin naisia ja ja muita julkkiksia, jopa onnistui tyylikkyydessäkin joskus. Ehkä tämä Elinakin ajan kanssa ottaa esimerkkiä maailman areenoilla tyylikkäästi pukeutuneista esikuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei kaikilla ole yhtä tyylikästä kampausta kuin Kekkoselle.

   Poista
 13. Hauska havainto ulkoministeristä. Minusta tuo piirre, että hänellä on aina, ilmeisesti jo vuosia ollut, samanlainen kampaus - jakaus vasemmalla puolella päätä, ei otsatukkaa, ja siitä sitten puolipitkä suora tukka vedettynä korvantauksien kautta alas - on jotenkin liikuttava piirre. Se voi kertoa siitä, että ehkä hän on asiakeskeinen eikä mieti ulkonäköään sen kummemmin. En osaa kuvitella Valtosta laitetussa tukassa kiharoin tms. Se mikä voisi olla hänen persoonaansa sopiva, on hiusten kiinni laittaminen. Poninhäntä, nuttura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekkosella oli totta vie, tyylikäs " kampaus"! Aina "hivukset" järjestyksessä.
   Mikä lie, hormonihäiriö vai näyttelijän raskaat, tressaavat roolit nyhtäneet tukan päästä?
   Iines, Elina näyttää usein
   olevan ikään kuin väärässä paikassa, mutta hyvin toistaa pehmeästi sanottavansa, sen mitä pitää sanoa asioista. Saapikohan hän nukuttua tarpeeksi, kun silmänaluset ovat usein huomiotaherättävän tummat?
   Soon iltakaffeen aika. Suklaakakkupalan päälle laitan jäätelöä ja herkuttelen.
   Tarjoan herkkua myös pöydän ääreen parkeeranneille ukonköriläille.
   Nuorin keitti sentäs kaffet ja toinen korjasi päivällä sateessa kaivonkannen.

   Poista
  2. Oikeastaan odotan vain hetkeä, jolloin jostakusta kokoomusministeristä tehdään luottamusäänestys. Lähes kaikista persuministereistä on jo tehty. Kelpaisikohan syyksi epäilyttävän tummat silmänaluset?

   Tämä leikkimielellä esitettynä, Nooruska. Mutta totta toinen puoli.

   Poista
  3. Tiedän mitä tarkoitat.
   Vasemmisto hiillostaa pikkumiestä, vaikka hän on todettu syyttömäksi.
   Jättäisivät jo rauhaan. Ajojahdiltahan tuo jo näyttää.

   Poista
  4. Tuollainen väkisin väännetty viime hetken epäluottamuskysely vanhasta jo esillä olleesta asiasta, josta kaikki osapuolet ovat saaneet vapautuksen, kertoo enemmän jahtaajista kuin jahdatusta. Jos jahdattu ei alun perin ole käyttäytynyt eettisesti oikein, eivät käyttäydy jahtaajatkaan.

   Poista
 14. Semmoisellakin voi ylpeillä, että äänesti laitavasemmiston äärivasenta, vasemman laidan pakkia. Sitä, joka tekee takuuvarmasti ja tehokkaasti maaleja omiin. Li on kommunisti, mihinkäs siitä pääsisi. Ja Putin on sosialismin jatke, kaikki ei mennyt Marxin tai muiden ennustajien mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Richard, miksikäs sitten kommunisteilla on ihan ikioma puolueensa? Minä mieluusti kuuluisin siihen porukkaan, jos se kaikilta osin vastaisi arvojani. Nyky sukupolvi on pilannut aatteen sukupuoliliberalismillaan.

   Poista
  2. No juu, Noora, mutta olihan niillä ennenkin monta puoluetta ja vielä niiden haarakonttoreita.

   Maalaisliitto oli kuitenkin neuvostoliiton kommunistisen puolueen sisarpuolue. Rakkaat toverit, jotka vasta neuvostoliiton kuolema erotti.

   Poista
 15. Lisään tähän Li-analyysiini vielä yhden asian hänestä poliitikkona. Se oli mielessäni jo juttua väsätessäni, mutta unohtui pois muun sanomisen lomassa.

  Nimittäin kyllähän Lin viestinnässä on yksi kansaa puhutteleva piirre: aitous. Hänessä on selvästi palo, kiihko asiansa oikeutukseen. Pidän tätä ominaisuutta minkä laidan poliitikolla tahansa hyvänä, jopa toivottavana. Siinä on puhdasta uskoa omaan asiaan.

  Toki kiihkonkin hyökyessä päälle pitää vaalikeskusteluissa antaa tilaa muillekin, jottei se into ja palo syö sanomaa. Niinkin voi käydä ja on käynyt esimerkiksi Jussi Saramolla, jonka sanoma hukkuu aggressiiviseen hyökkäilyyn.

  Vaan mielenkiintoinen on HS:ien artikkeli hallituksen kaavailemasta käännytyslaista, joka olisi käytössä vain poikkeuksellisessa sotatoimitilanteessa - viittaan hybridivaikuttamiseen. Artikkelissa nimittäin todetaan 18 oikeustieteilijän suulla, että käännytyslakia ei voida säätää, koska se rikkoo yhdenvertaisuusperiaatteita, joihin Suomi on sitoutunut.

  Minä luulin sinisilmäisenä, että sotatilaan verrattava hybridivaikuttaminen ei velvoita päästämään vaikkapa kymmentätuhatta pyöräilevää rajanylittäjää. Nyt onkin niin, että saavathan he tulla, ja meidän tehtävämme on järjestää heille asiaankuuluva ylläpito ja ihmisoikeudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös joitakin vankilan tapaisia sijoituspaikkoja tulijoille ole ehdoteltu. Ennen maahantulijan todettua oikeutta turvapaikkaan, he eivät pääsisi vapaasti liikkumaan.
   Liekö ehdotus, vai vakavasti suunnitteilla?
   On se mielenkiintoista, miten vaikeaa onkaan maailmassa muuttaa tiettyjä sopimuksia ja lakeja, sekä ylipäätään saada salakuljettajat vastuuseen.

   Poista
  2. Jostain luin, että ne yleismaailmalliset yhdenvertaisuus- ja ihmisoikeuslait ovat kymmeniä vuosia vanhoja ja tehty silloisia oloja vastaaviksi. Ne eivät ota huomioon muuttuneita epävakaita sodanuhkaisia oloja maailmassa.

   Eli jos jotakin muutetaan, niin nämä yleismaailmalliset ihmisoikeuslait tulisi päivittää tähän hybridiuhka-aikaan. Käännytyslaissahan ei ole tavoitteena maahanmuuttosäädösten muuttaminen, vaan hybridisodankäynnin estäminen. Ei voi olla niin, että valtion tulee sallia rajojensa sisälle valemaahanmuutto ja hybridisota vanhentuneiden väljien lakien vuoksi.

   Poista
 16. Suomessa ei ole äärioikeistoa.

  VastaaPoista
 17. Eiköhän mielenvikaisia löydy joka suunnalta.

  Puukottajia löytyy sekä rasisteista hulluista että maahanmuuttajahulluista. Joku tappaa kerralla jopa kahdeksan. Terve rasisti ei tapa eikä terve maahanmuuttaja tapa, hädässäkään. Tarvitaan se nupin sekoaminen.

  VastaaPoista
 18. Perussuomalaisssa jos yksi hullu erotetaan tilalle tulee kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi aikoja, oi tapoja. Mitä vielä löytynee, kun etsitään. Ehkä saamme vielä ennen syksyä nuhteettoman uuden hallituksen.

   Poista
  2. Vaan mikä oli se toinen väkivallanteko Oulussa samana päivänä kun äärioikeistolainen puukotti nuoren sairaalakuntoon? Joku sai siellä peräti surmansa.

   Poista
  3. Suomeahan politikot kilpaa kehuvat oikeusvaltioksi.
   Oikeudelliset periaatteet mukamas toteutuvat tasavertaisesti.
   Kuulin juuri, että keskussairaalassa eräs henkilö jonotti yhdeksän tuntia. Todettin sitten veritulppa.
   Tuskin ääriliikkeet maassamme vaihtavat näkemyksiään simsalabim, kun niiden toiminta kielletään.
   Paradokseja riittää ihmisten touhuissa. Usein oletetaan asioista, että niin on jos siltä miltäkin levelitä näyttää.


   Poista
  4. Oliko se valkoinen lapsi?

   Poista
  5. Uhrista ei tiedetä muuta kuin että hän oli aikuinen mies. Tekijästä ei juuri ole sopinut kertoa, sillä hän oli tummaihoinen mies.

   Nyt öyhötetään natsin tekemästä puukotuksesta, jossa uhri jäi eloon, ei tummaihoisen tekemästä murhasta, jossa uhri siis kuoli.Tätä on woke.

   https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000010499025.html

   Poista
 19. Pitkästä aikaa tule katsottava elokuva televisiosta. Tämä on Milos Formanin "Vaaleaverikön rakkaus". Jännä juttu. Ihminen joka etsii elokuvasta acktionia tai sci-ficiä... tai mitä näitä nyt, en tiedä mitä on, taatusti pettyy. Tämä on vanhanaikainen mustavalkoinen leffa, ei mikään amerikkalainen (jotka sinänsä ovat ihan kivoja ja hyvin näyteltyjä ja käsikirjoitettuja) 30-40 luvun komedia, vaikka onkin hauskempi... koska on niin alakuloinen satiiri! (Formanin "Palaa, palaa"... jonka tšekki viranomaiset ilmoittivat "ikuisiksi ajoiksi esityskieltoon Tshekkoslovakiassa", on tietysti vielä parempi. Ehkä saamme nähdä sen sitten joskus toiste.) Mutta kyllä tässäkin aika ovelasti vittuillaan koko sosialistista talousjärjestelmää vastaan, kyllä. Ikävä kyllä vain ettei näitä kaikkia pointteja ymmärrä jollei tunne sen aikaista sosialismin realismia Tshekkoslovakiassa. Mutta ei kaikkea tarvitsekaan ymmärtää, tämä leffa puhuu asiaa omasta puolestaan. - Ps. Niskasen "Käpy selän alla" tehtiin kai samana vuonna, ja sehän oli uraauurtavan hieno 'elokuvallinen elokuva' siihen aikaan Suomessa. Ei siinä mitään. Mutta kyllä tämä Forman hakkaa sen 6-0. On se sen verran otettavampi.

  ” Huolellisen naturalismin vaipan alla ja koomisen havainnoinnin keinoin Forman tuo polttopisteeseen erään ”vaaleaverikön rakkauden” mikrokosmoksen, nuoruuden ikuisen naiiviuden, jatkuvan illuusion tarpeen, kyvyttömyyden kohdata elämän todellisuutta”. - Ja Maaseudun Tulevaisuus jatkaa: "Vaaleaverikön rakkaus on merkittävä elokuva näkemyksensä yksinkertaisen terän, toteutuksensa herkkyyden ja eleettömyyden, ohjaajansa dramaattisen rehellisyyden ja jaksojensa psykologisen autenttisuuden vuoksi."

  Äläpä muuta viserrä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teema -kanavalta klo 21:10.

   Poista
  2. Katsoin tämän etukäteen Yle Arenalta: liikaa hehkutin. Viidestä tähdestä 2/3 osaa pois, eli summa summarum: 4,33.

   Poista
  3. Siis 0 pilkku kaksi kolmasosaa.

   Poista
  4. Minulla oli tämä Milos Formanin elokuva listallani, mutta sitten eksyinkin, täällä mökillä merituulissa kun olen, naapurimökissä lomailevan ystäväperheen terassille julistamaan kesäterassit avatuiksi.

   Vaan Areenassahan se on. Katselu jää täällä aika vähiin nyt alkuun, kun on töitä. Nyt pitää alkaa kittaamaan ikkunaruutuja, kitti on paikoin pudonnut parista ruudusta. Vaan mistä löytää ikkunakittiä sellaisen tuubin? Tokmannilta ei löytynyt. Toinen odottava työ on kaatunen pajunrungon sahaaminen ja raahaaminen pois alas vievältä polulta. Sitä varten tarvitsen uuden sahanterän.

   Poista
  5. Pikkupoikana kittiä pureskeli kuin purukumia. Teini-iässä sitä innostu kittaa viinaa.

   Poista
  6. Saas nähdä, tulenko huomenna rautaliikkeestä ulos Glasco-ikkunakittituubi kätösissäni. Toisessa uusi sahanterä.

   Poista
 20. Vähän epäilen, että kiihkeän Tynkkys-vihan pontimena on se, että tyhmä ja saamaton persu kehtaa olla julkisesti homo ja antirasisti.

  Kuinka se kehtaakin! Ne jututhan on varattu oikeamielisille! Nyt sitten tyhmä kansa tietysti luulee, että persuja äänestäneet eivät syrjikään homoja ja antirasisteja…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken muun lisäksi tämä Tynkkynen taitaa olla uskovainen mies. Siinä mielessä tuntuu ristiriitaiselta, että hän on saanut tuomion uskonrauhan rikkomisesta.

   Googletettuani huomaan, että kyseinen tuomio tuli FB-kirjoituksesta, jossa hän muun muassa oli kutsunut profeetta Muhammedia pedofiiliprofeetaksi ja todennut, että islam pitäisi kitkeä Suomesta pois. Käräjäoikeus piti kirjoituksia panettelevina, solvaavina ja osin uhkaavina.

   Eihän se ole pedofiliaa, että muslimimiehet naivat pikkutyttöjä. Se on pedofiliaa vain Suomessa, etenkin Rydmanin tapauksessa.

   Tynkkynen väitti tuomionsa olevan poliittinen ja vetosi esimerkkinä Mellunmäen imaami Abbas Bahmanpouriin, joka on verrannut homoseksuaalisuutta insestiin ja sanonut, että homoseksuaalisuudesta pitäisi langettaa kuolemantuomio. "Voiko olla niin, että tällaista ideologiaa ei saa kritisoida, koska siitä saattaa joku loukkaantua?" Tynkkynen kysyy. - Minusta aiheellisesti. Näen tässä ison kaksoisstandardin.

   Poista
  2. Amppareissa on otsikko

   "Pyhinvaeltajia on kuollut Saudi-Arabian hirmuhelteissä".

   Onko minun ajattelussani kyse yksis- vai kasoisstandardista, en tiedä, kun ajattelen - siis huom! ilman mitään pilkkaa - että "sehän on hienoa, he löysivät oikotien Paratiisiin".

   Poista
  3. Epäilen kolmoisslutsenia… Tai vaakamamboa väärinpäin.

   Poista
  4. Rydmanhan ei ymmärtääkseni nainut pikkutyttöjä, ainoastaan mahdollisesti vikitteli teinityttöjä.

   Päättelen tämän lukemastani, sillä en ole nähnyt kenenkään edes väittäneen muuta tapahtuneen.

   Oikaiskaa, jos tunnette asian paremmin.

   Poista

  5. Ei nainut, ei, ainoastaan vikitteli, kaiken lukemani mukaan. Vika ei tietenkään ole tyttöjen, mutta miten ihmeessä nelitoistavuotiaat liikkuvat kaupungin yöelämässä ja menevät vielä omin jaloin miesten asuntoihin, niin kuin nyt käsittääkseni kävi. Minusta nelitoistavuotiaalla tulisi olla kotiintuloajat ja käsitys miesten luo menemisestä.

   Ja kuka mies on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven. Vaikka nykyään ei enää vikitellä, vaan taidetaan lähettää dickpickejä.

   Poista
 21. Enpä ole ehtinyt keskittyä seuraamaan televisiota viime päivinä. On ollut kohtaamisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa niin perhejuhlissa kuin yleisötilaisuuksissakin. Ja paikallisessa on myös ehditty pistäytyä.
  Ah, kesä on nyt parhaimmillaan kukkivine niittyineen ja vehreine maalaismaisemineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saavuin minäkin eilen merituuliin, mökille. Siivousriivassani tipautin kahvinkeittimen lasikannun lattialle, kun tarkistin, ettei sisällä ole kuollutta hiirtä. Keitin kahvia kattilassa. Käy se niinkin ennen kuin saan uuden keittimen.

   Illalla oli kaunista. Merituuli asettui ja linnut lauloivat. Naapuriperhe, tai pariskunta, serkkuni kumppaneineen, oli tullut jo ennen hellekautta ja oleentunut kaikin tavoin. Joimme lasilliset viiniä. Aamulla orava kipitti katon poikki, tassut vain rapisivat. Vaan tänään sataa ja pilvessä. Pakko käydä kylän kaupassa.

   Poista
  2. Ikimuistoisia, nautinnollisia kesähetkiä ja kuvattavaa kamerallesi merituulten tuoksuissa, Iines!
   Täältä on merelle matkaa.
   Ps. Pari kesääköhän siitä on, kun minäkin rikoin kahvinkeittimen lasipannun.
   Nyt yritän varoa.
   Kun ei samanlaista kannua heti löytynyt, piti ostaa uusi keitin.

   Poista
  3. Keitin on ikivanha, joten joutaakin ostaa jo uusi, tavallinen peruskeitin. Mitään kalliita vehkeitä ei talvikylmänä pidettävään mökkiin kannata ostaa. Upo uusi jääkaappikin oli täällä murtunut yhdestä yläkulmastaan ensimmäisen talven aikana. Onneksi ei vaikuta kaapin toimintaan, pintahalkeama muovissa. Edellinen Bauknechtin jääkaappi oli jo äitini hankkima ja laskelmani mukaan se kesti 50 vuotta.

   Poista
  4. Kyllä.
   Tämä kevät onkin ollut uusien koneiden aikaa mökillä. Jääkaappi piti täällä uusia. Ei edes ollut kovin vanha. Tulimme piene taon jälkeen keväällä tänne mökille. Olin siirtänyt sitä ennen pakasteita kaupungista mökin kaapin pakastimeen.
   Yllätys, yllätys, pakastin oli sulanut , eikä termostaatti enää toiminut normaalisti.
   Eipä kyselty, olisiko voinut korjata vaan ostettiin uusi.
   Ukkonen rikkoi television, sekin on nyt uusi.
   "Kaksi ei mene ilman kolmatta." Liekö auto seuraavana vuorossa? :)

   Poista
  5. Hella on täällä käynyt hitaaksi. Ja uunista on ehkä vastus mennyt, kun se saattaa käräyttää ruoan. Kokissa ei ole vikaa..

   Pitäisi vaan löytää semmoinen valovirtakytkentäinen liesi, eli siinä on töpseli ja pistorasia. Ihminen ei taitaisi enää tulla toimeen ilman koneitaan. Kyllä kahvinkeittokin on kuulkaapas hankalaa valuttamalla kiehuva vesi omin pikku kätösin suppilon läpi.

   Poista
 22. Ihmiskunta mielestäni kun ei ole vielä selvinnyt edes Ranskan suuresta vallankumouksesta 1789 kuten ei myöskään 1700-1800 luvun Teollisesta vallankumouksesta, niin nyt jo meidän kesämökkiläisten päälle tunkee B-rappusen kautta uusi uhka: tekoäly.

  Tekoäly kun tulee Kalifiksi Kalifin paikalle, ihmisiet jäävät leikkimään kuin lapset hiekkalaatikolle... "täältä tulee kauhakuormaaja, rum rum, täällä äiti leipoo kakkua, läts läts, täältä iskä tulee kotiin Aalto Yliopistolta, täällä naapurinsetä tuo kukkia, täällä on käpylehmiä, täällä..."

  Tulevaisuus siintää aina edessämme kuin horisontti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai jos asian haluaa sanoa matemaattisesti, niin

   {\displaystyle d\approx 3,856{\sqrt {h}}\,,}

   missä d on etäisyys kilometreinä ja h havaitsijan silmien korkeus metreinä.

   Poista
  2. Tekoäly on prseestä. Yleensä olen innostunut uusista koneista ja keksinnöistä, mutta tekoälyä en ole ostanut. Pidän sitä itseäni tyhmempänä: siltä puuttuu kyky kritiikkiin ja sopivaan kyynisyyteen. Lisäksi sillä on väärä intonaatio, se ääntää suomen kielen sanat väärin painotettuina. En täten luota sen lukemiin uutisiin.

   Poista
  3. Minä alan käyttää tekoälyä heti, kun siitä on jotain konkreettista hyötyä tai iloa.

   Voipi olla, että ymmärrämme tekoälyn väärin. Ehkä emme edes noteeraa sitä toiminnassa?

   Terveisiä muuten Haapsalusta, kaunis kaupunki.

   Poista
  4. Kiitoksia, olen ollut Haapsalussa kylpylälomalla. Kaunis pieni kaupunki, muistan kävelyt sen kaduilla.

   En usko, että tunnen tekoälyn kaikkia ominaisuuksia. Käsitykseni sen mahdollisuuksista ovat varmasti kapeat. Ehkä se vielä pystyy johonkin omintakeiseen, kriittiseen tai/ ja persoonalliseen? Toisaalta silloinhan se voisi olla vaaraksi ihmiselle.

   Poista
 23. Minä olen tilaillut kaikenlaista.

  Hesarin, paikallislehden, Ruutuplussan, Netflixin, Suomen Kuvalehden ja Hesarin kylkiäisenä vähäksi aikaa Akua Ankka klassikon. - En tiedä tulenko näistä onnellisksi mistään, Ruutuplussan pidän ja katson sieltä ihan paskan Hyvinkään Tahkon otteluja. Niinkö tänään - hyi saat--nan saata...na., onneksi en kentälle lähtenyt.

  Netflix lähtee ensinnä lojoon, siellä ei ole minulle juurikaan mitään. Hesari ehkä kouluttaa minusta hyvän vasemmistokansalaisen uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aku Ankkaa voisin minäkin joskus lukea. Tykkään sen kielenkäytöstä. Vaan missään lehtihyllyssä ei näy Akuja. Tilasitkohan paperi- vai digiversiot?

   Poista
  2. Hesari ja paikallislehti diginä, Suomen Kuvalehti ja Klassikko Aku Ankka paperisina.

   Poista
 24. Vaan edelleen jaksan kummastella - luettuani aamun lehdestä pääministerin hyvesignalointia Oulun rasistisen puukotuksen johdosta. - median kaksoisstandardia, joka loistaa kuin päiväinen Pohjantähti. On siellä, mutta ei näy.

  Siitä pahemmasta puukotuksesta ei kohista, vaikka siinä uhri jopa kuoli. Tekijästä ei julkaista nimeä eikä kuvaa. Vain jossain X-palvelussa ja MV:n valesivuistoilla tuo kuva näkyy, joten viis siitä. Tummaihoista murhaajaa talutetaan nopeasti poliisiautoon. Asiasta ei pöhistä.

  Tämä toinen lievempi puukotus taas aiheuttaa valtavan kohinan ja esiintyy jopa tätä kirjoittaessani aamun Yle-uutisissa. Ja lehdestä näen tekijän nimen ja kuvan. - Siis oikeasti, meitäkö ei manipuloida?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minuakin ihmetyttää ettei nimimerkki "Riikka" ota tätä käsittelyn alaiseksi ollenkaan? Kivas olisi tietää keistä jengiläisistä tällä kertaa on kyse.

   Poista
  2. En tiennyt, että tämä Sebastian Lämsä on persu. Luulin häntä uusnatsiksi, äärioikeistolaiseksi.

   Jos näin on, tuleehan puheenjohtajan tietysti astua estradille ja erottaa tällainen huru-ukko.

   Poista
  3. Vaan siis, tulisiko jonkun tuomita myös se Oulun samanpäiväinen toinen väkivaltateko, murhapuukotus? Eikö hänenkin nimensä ja kuvansa tulisi julkistaa? Miksei?

   Poista
  4. Tappaja oli Mohammed, eikö se ole selvää!

   Se on niitä intersektionaalisen fasis...feminismin, ja sosiologian, mukaan raskautettuja ja sillä menee huonommin kuin tappamallaan, niin se ansaitsee pullaa ja lievän tuomion.

   Poista
  5. Googlasin tiedot Sebastian Lämsästä. Eihän hänellä ole mitään jäsenyyttä tai kuuluvuutta persujen puolueeseen. Millä mandaatilla siis Riikka Purralta odotetaan lausuntoa Lämsästä? Hänhän on valtiovarainministeri.

   Oulun puukkomurhaaja on tummaihoinen, ja nyt iltapäivällä näkyi kuva jossain lehdessä. Tosin kasvoja ei näkynyt, ja tumma käsikin oli blurrattu, himmennetty.

   Oi Orwell! Millainen selvänäkijä olitkaan: ” Jokainen kirja on kirjoitettu uudestaan, jokainen taulu maalattu uudestaan, jokainen patsas, katu ja rakennus nimetty uudestaan, jokainen ajankohta muutettu toiseksi. Historia on pysähtynyt. Ei ole muuta kuin loputon nykyhetki, jossa puolue on aina oikeassa." (George Orwell 1984)

   Lisätään tuohon listaan siis: ”Jokainen valokuva on blurrattu sopivaksi….”

   Poista
  6. Luetun ymmärtäminen, hei!

   Sinä valitit sitä että "... Siitä pahemmasta puukotuksesta ei kohista, vaikka siinä uhri jopa kuoli. ..." Johon minä sinun kannattaen tokaisin, "... Niin, minuakin ihmetyttää ettei nimimerkki "Riikka" ota tätä käsittelyn alaiseksi ollenkaan? ..." Koska hän otti kantaa tähän ensimmäiseenkin lapseen kohdistuneeseen puukotuksen!


   Ps. Tämän kuolemaan johtanut puukotus oli huumehemmojen välienselvittelyä. Paras lopputulos siinä olisi ollut että kaikki olisivat potkaisseet tyhjää. - Huumeiden välittäjät ovat murhaajia.

   Poista
  7. Luetun ymmärtäminen ei tosiaan onnistunut minulta nyt. Käsitin väärin. Olen niin tottunut, että sanaani koetellaan, teikäläisenkin taholta, ja saan selitellä aina enkelin kielellä paasauksiani.

   Mutta nyt tajuan, selitit hyvin. Asia kunnossa. Kunpa nyt muutenkin tokenisivat sekä hallituksessa että oppositiossa. Menisivät lomalle ja vaikka mato-ongelle.

   Poista
  8. Poikani näytti, olikohan joku sosmedia, jossa Kekkonen puhui ikään kuin olisi elossa ja kommentoi nykyhetkeä. Urkin äänikin oli saatu oikeanoloiseksi.
   Aiemmin olen nähnyt suurvaltojen herroista humoristisia, tekoälyllä tehtyjä lyhyitä sketsityyppisiä klippejä.
   Kohta ei voi tietää, onko juttu feikki vai aito, kun ovat tyypit niin aidon oloisia.
   Joillekin, jotka eivät vielä tiedä miten kuvia ja ääntä voi tekoälyohjelmilla käsitellä, voivat uskoa pelleilyjä todeksi.
   Juuri kun ajattelin jonkin aikaa olla öllöttää mökillä rauhassa ennen juhannusaattoa, niin eikös jo tullut kutsu keskiviikkona isolla porukalla syömään paikalliseen.
   Matka ei ole pitkä ja iloista seuraa tiedossa, niin enpä pystynyt kieltäytymäänkään.
   Tänään oli taas hellepävä. Nyt odotellaan ukkosia ja sadetta.
   Hyvä ettei tänne taida uutisten mukaan, tulla naton piällysmiehiä, asettuvat ilmeisesti Mikkeliin?

   Poista
  9. Eilen satoi humahtamalla, hiostava ilma, ukkoset kiersivät tämän paikan, kuten niillä onneksi monesti on tapana; tänään paistaa.

   Täältä on ”paikallinen” lähtenyt pois. Harmi. Sieltä sai hyvät kirkkokaljat, kun se aukeni sunnuntaisin samalla kellonlyömällä kun kellot soivat kirkonmenot päättyneeksi. Naapurin ex-miehen pyörä suhahti aina matkaan niin että hiekkatie rapsahti, ennen kuin kellot lakkasivat moikaamasta.

   Poista
 25. Netflix ilmoittaa minulle, että minun pitäisi olla kiinnostunut elokuvasta, jossa kolme miestä kiipeää jollekin vuorelle Intiassa! - Ihan sama, putoamiset jänskättäisivät enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, kuulostaa jännittävälle tämäkin. Kolme miestä vuorella, ei naisia sotkemassa juonta makeaksi. Kunhan ei sitten vain olisi jokin tavanomainen toimintaräiske.

   Minä en paljon tarvitse täällä telkkua, vaikka läppärissäni onkin dna:n televisiotarjonta. Eli Ylen kanavat ja pari muuta. Saan toki kaikki kanavat näkyviin komennolla Katso ja tallenna. En tiedä, voiko samanaikaisesti katsoa kun se tallentaa. En haluaisi tallentaa läppäriin tv-ohjelmia.

   Poista
  2. Vaan tänään tulee Teemalta Aki Kaurismäen Varjoja Paratiisissa, klo 21.55, kestää vain noin tunnin. Eihän tuota Kaurismäen leffojen replikointia voi muuta kuin rakastaa. On se niin sympaattista.

   Poista
 26. Aina voidaan vedota Jeesukseen, Marxiin, - Grouchoon tai Karliin, - tai Leniniin. Kommunismin keskeinen idea teorioiden ulkopuolella on kuitenkin: "Kaikki rahat ja valta meille nyt!"

  Marx oli surkea teoreetikko, kun ei ymmärtänyt neuvostokommunismin (sosialismin?) seuraavan askeleen olevan ilman muuta putinin roistokapitalismi.

  Miksi suurin osa entistä taistolaisista on nykypäivänä, sikäli kun virtaa riittää, aivan saatanan varakkaita?

  He ymmärsivät fyffen päälle, rakastivat rahaa, eivät juuri muuta.

  VastaaPoista
 27. Aineellisuus on sosialismin palo ja ajuri. Voisin sanoa myös että materia on kommunismin visio ja missio, mutta sanon mieluummin asiat suomen kielen tarjoamin mahdollisuuksin.

  Yhtä hyvin tietysti aineellisuus on kapitalistisen järjestelmän ydintä, ja jonkun mielestä vielä enemmän, koska siinä syntyy kasaumia. Toisaalta siinä syntyy myös vajaumia, jotka sosialismisssa halutaan estää jakamalla kasaumat. Sosialismissakin toki kasaumia syntyy siellä terävimmässä kärjessä, mutta niiden jakamiseksi ei ole luotu systeemiä.

  Sitä en tiedä, kummassa systeemissä syntyy enemmän ruumiita systeemin tuloksena. Siitä ei taida olla kirjauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki meille, heti nyt! - Näpit pois, tai ne katkeaa!

   - Vladimir Lenin ja ystävänsä ja perijänsä, Josif Stalin.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä että suurin ongelma Suomessa tällä hetkellä on kommunistit! Siksi olenkin täynnä ihmetystä miksei hallitus tee asialle mitään, näpertelee vain yhdentekevien talousasioiden kimpussa. Hajotettava tuollainen hallitus on! Tai ainakin aluksi olisi erotettava kristillisdemokraatit ja ruotsalaiset ja kokoomuslaiset ministerit, näin saataisiin jotain tolkkua päätöksiin.

   Ps. Äskenkin kun kävelin kauppaan (köyhällä kun ei ole varaa sähköfillariin), niin eikös vaan yks kommunisti ajanut röyhkeästi Ladalla ohi ja pöllytti hiekat mun silmille. Ja kaupan rappusilla kaks kommunistin näköistä ukkoa istui ja joi pilsneriä ja viekkaan näköisinä suunnittelivat jotain, varmaan taas vallankumousta. Ja kotimatkalla vielä yks kommunisti oli kusella kuusen takana ja hymyili minulle ilkeästi... Perkele, kyllä minä heille vielä näytän!

   Poista
  3. Suomen ongelma ei ole kommunistit, vaan venäläiset kommunistit.

   Poista
  4. Sama sanooko näitä venäläisiä nykyhallitusta (= kleptokratiaa) tukevia ihmisiä kommunisteiksi vai ei, mutta osuvampi nimitys heistä lienee silti "kolonialistista imperiumia haikalilevia etnonationalistisia fasisteja". Mutta onhan se - vaikka voissa paistaisi - vähän epäkäytännölisempi (= kun on niin pitkä) ilmaisu noista ryssistä. Joo.

   Poista
  5. Niin... ja heitä meidän oikeasti on syytä pelätä. Samaa mieltä olen.

   Poista
  6. Juu ei, kommunistit eivät ole suurin ongelma, mutta ongelma on koko ajan kasvamassa. Aate on varakkaiden kakaroiden parissa sangen suosittu, vallankumous asuu Eirassa, Kaivopuistossa, Tammisalossa ja Kulosaaressa.

   Äärivasemmistolaisia on jopa Yhdysvalloissa. Maa tarvitsisi uutta McCarthya, joka laittaisi asioihin otetta ja vaimentaisi voimakkaaksi nousseen vasemmiston.

   Helsingin yliopiston, Ylen ja Hesarin tulisi lopettaa Hamasin tukeminen.

   Poista
  7. Venäläisiltä - hyvänä esimerkkinä Putin Suuri - kävi ällistyttävän kätevästi takinkääntö hartaasta kommunistista vielä hartaammaksi fasistiksi.

   Oikeastaan ei tarvinnut tehdä mitään, jatkaa vain samaa valehtelua eri sanoin naama peruslukemilla.

   Se suuri muutos tapahtui lännessä ja jopa pienessä Suomessa: täällä kommunistit ja kansandemokraatit eivät kyenneet vastaavaan temppuun, vaan tipahtivat suu auki kelkasta.

   Niinpä venäläiset kutsuvat heitäkin, entisiä tovereitaan, fasisteiksi.

   Poista
 28. Eikös olekin mielenkiintoista, että edelleen on olemassa Kiina, Pohjois-Korea, Kuuba ja mitä näitä "sosialismin tietä kulkevia valtioita" planeetalla vielä onkaan?Joitakin lienee on Etelä-Amerikassa ja Afrikassakin?
  Mitä hyvää ko. valtiomuodoissa on, vai onko kova kuri ja valtion diktatuuri se, joka pitää kansalaiset
  "tyytyväisinä"?
  Toki porukassa on kaikkialla niitä vallankumouksellisia, jotka näkevät ruohon vihreämpänä lännen ylellisessä kapitalismissa. He yrittävät kaikin keinoin horjuttaa ja muuttaa mieleisekseen nykyoloja sosialistisissa valtioissa joko kirjoittamalla kirjoja tai trollaamalla eri medioissa. Myös lännen ainoat oikeat demokratian lähetyssaarnaajat pistävät minkä kerkiävät kapuloita rattaisiin. Ei liene oma lehmä ojassa?
  Puolueetonta, kokonaisvaltaista, kansan olojen kartoitusta ei länsimailla sosialistisista valtioista liene? On etupäässä kauhukertomuksia nälästä ja vapauksien riistosta. Sitä löytyy kapitalismistakin
  Minä ihailen Kuuban terveydenhoitoa. Siellä elävät ihmiset vanhoiksi ja kekseliäisyys kukoistaa tavaroiden ollessa kortilla, tai niitä ei ole.
  Rommi ja sikariko pitänevät terveinä?
  Poikani oli joitakin vuosia ajellut bussilla vapaasti turistialueelta Havannaan ja mikä minua viehättää musiikkihan on Kuubassa
  tärkeä osa elämää.
  Kiinasta poika kertoi taas vaikutteita sikäläisestä luxuselämästä.
  Tekninen kehitys on siellä huikeaa. Luotijunat viuhkivat salamana paikasta toiseen, eikä mitään materialismiin liittyvää puutu ainakaan kaupungeissa. Kaikkea länsimaista rompetta saa mitä länsimaissakin. Maaseudulla lienee kiinassa köyhyyttä, kuten meilläkin.

  Minusta on mielenkiintoista, että pallolla elää erilaisia kulttuureita ja tavalla ajattelevia ihmisiä.
  Eri asia on pidänkö ihmisestä yksilönä, persoonana missä tahansa kulttuurissa.
  Kapitalismin romahdustahan monet ennustavat.
  Mielenkiintoista onkin, että kapitalismi-demokratiasta ei löydy mitään kritisoitavaa iddologiana.
  Kuinka voisikaan, sillä ideologia vie planeetan kokonaisvaltaiseen tuhoon, jos kaikki planeetan valtiot saadaan käännytettyä länneen ainoaan oikeaan maailmankatsomusoppiin. Aika hyvin käännytystyö etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiosti kuvaat, Noora, kuubalaista ja kiinalaista yms. elämänmenoa. Olisi kiva itsekin matkustaa katsomaan erilaisia oloja ja ihmisiä. Pitäisiolla sopivan utelias matkakumppani, sillä minusta ei ole yksinmatkustajaksi. Äänisairaus on joskus yllättäen huonompi ja estää normaalin viestimisen helpolla tavalla. Ystävilläni on omat kumppanit matkaseurana ja sitten taas joku haluaa aina vaan jonnekin etelän rannalle.

   Poista
 29. Minulle on ihan sama millaisessa valtiomuodossa elämäni eläisin. Jos on leipää ja lämmintä, ja voi omaksi ilokseen rustata muutaman sanan vaikka käärepaperin reunaan ja on saatavana kirjoja, jotka pistää ajatuksia liikenteeseen, niin mikäpä olisi missä tahansa eläessä. Vaatetusta kylmyyttä vastaan tietysti ihminen tarvitsee myös.
  Köyhyydestä on sen verran kokemusta, että se ei kauhistuta.
  Tietenkään kritiikkini ei ehtyisi epäkohtia huomtessani, mutta vallankumousten etujoukkoihin ei minusta ole.

  Liian valmiiksi koneistettu elämä, miten sen myötä pystyy kokemaan
  iloa jonkun homman valmistumisesta? Itsetekeminen antaa merkitystä ja vahvistaa jopa itsetuntoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakaan ei puute ja kurjuus estäisi, sillä aina on keinoja. Ihminen selviää mistä vaan, kun ei jää tuleen makaamaan. Täällä mökilläkin, missä on hieman vähemmän elämän mukavuuksia, kaikki kyllä järjestyy.

   Poista