19.6.2024

Nuoruustango

 

 


Mikä vaivaa meidän nuoriamme? Kun hamassa muinaisuudessa 50-luvulla poltettiin röökiä ja oltiin kauheita lättähattuja tai myssymissejä, ja rajuina radikaalivuosina kuunneltiin Nuoruustangoa, niin nyt olla rasisteja, koulukiusaajia ja puukkosankareita. Hakataan ja tapetaan.

Tässä ruohonleikkuun lepotauolla luen digi-Hesaristani  järkyttäviä uutisia ja näppäilen näitä rivejä pajulinnun herkeämättömässä liverryksessä. Kauempana kukahtelee käki.

Kauppakeskus Valkeassa Oulussa on nimittäin tapahtunut toinenkin puukotus, kertoo HS ykkössivullaan. Edellisestä Sebastian Lämsän suorittamasta puukotuksesta samassa paikassa on aikaa tuskin viikko, pari. 

Tästä toisesta teosta on pidätetty teini-ikäinen 15 vuotta täyttänyt, mutta alle 18-vuotias -  kuten asia nykytyylin mukaisesti  hieman kaarrellen ilmaistaan. Uhri on tässäkin tapauksessa ulkomaalaistaustainen, ja hän pääsi onnekseen pakenemaan. Motiivia sanotaan tässäkin rasistiseksi.

Toisaalla lehdessä on uutinen tuomiosta, jonka alle kaksikymmentävuotiaat nuoret saivat lyötyään alaikäistä lasta machetella eli viidakkoveitsellä päähän ja videoituaan tapahtuman. Uhria myös potkittiin ja lyötiin. 

Tällä toisen väkivaltajutun kaksikolla, Adam Amin Lafzaynilla ja Dyar Husseinilla, on tilillään useita raakoja ja julmia itseään heiveröisempien uhrien  pahoinpitelyjä. Muutaman vuoden ehdoton tuomio rapsahti nuorukaisille, joten samansuuruinen tuomio lienee Oulun ensimmäiselle puukkomiehelle tulossa ellei muuta ilmene, ja todennäköisesti ilmenee tässäkin useita tapauksia kuten Adamilla ja Dyarilla.

Vaan olkaamme lohdullisella mielellä. Valtion ylin valta on hereillä. Petteri Orpo tviittaa Oulun tapahtumista: Ajatukseni ovat uhrien ja heidän läheistensä kanssa.  Ja tasavallan presidentti, Aleksander Stubb: Tuomitsen rasismin sen kaikissa muodoissa jyrkästi. Rasismille ja rasistiselle väkivallalle ei saa olla Suomessa minkäänlaista sijaa. Eli nyt sen sitten tiedätte, rasismi on tuomittu, kaikki johtuu siitä, ja valtakunnassa kaikki hyvin. 

Ja ei kun jatkamaan nurmikon leikkuuta!

164 kommenttia:

 1. Selitys löytyy läheltä: Aminin ja Husseinin ”uhri” oli tietenkin rasisti.

  Niinpä teinit toteuttivat presidentin vaatimuksen, ettei rasisteille ole sijaa tässä maassa. Menkööt Ruotsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tapauksesta en edes muista lukeneeni. Ja jos meikäläiseltä menee uutinen ohi, se merkitsee sitä, että ei sitä kauheasti ole uutisoitu. En muista ollenkaan samanlaista kauhistelua lapsen puukottamisesta machettella kuin nyt, Oulun tapauksessa, jolloin syyllinenkin nimettiin jo ennen oikeudenkäyntiä. Ja jolloin kaikki pöyristyivät ja surunvalittelut virtasivat, vaikkei kukaan kuollut.

   Poista
  2. Kun valikoi lukemisensa viisaasti, ei tarvitse törmätä mihinkään itselleen epämiellyttävään uutiseen. Sellainenhan voisi - voi kamalaa - järkyttää omaa maailmankatsomusta

   nimim. "tynnyrityttö"

   Poista
  3. Kyllä minä tällaiset nuorison puukkohippauutiset luen, Mikis, älä ollenkaan vihjaile siellä. En vain yksinkertaisesti muista tällaista uutista, jossa jotain alaikäistä lasta olisi vedelty puukolla päähän. Saletisti tästä ei ole oppositiotaho halunnut herättää keskustelua, kuten nyt taas Oulun tapausten innoittamana Tytti Tuppurainen ehdottaa edus­kunnalle keskustelua ääri­oikeistolaisesta väkivallasta. Ei ole ihme, ettei kukaan muukaan taida muistaa tätä tapausta eikä muitakaan vastaavia.

   Poista
 2. Pikkuhiljaa (62vee) vanhempana olen tajunnut, että tarvitsen kipeästi aikuiskasvatusta. Siksi taas tilasin Helsingin Sanomat. Se on sitte hyvä, kun kertoo aina mitä mieltä erilaisista eettisistä tai poliittisista ajatuksista tulee olla. Yritän edistyä, vielä en ole kovin hyvä.

  Juubbarista kuuntelin emeritus professori Tarmo Kunnaksen haastattelun fasismista. Erityisen mielenkiintoista oli, kun kertoi, että Mussolinin kannattajakunta nousi älymystöstä ja oppineista. Siitä tietysti viiva myöhempiin aikoihin, niin nousivat myös taistolaisuus ja neuvostoliiton ihailu. Mihin enää meitä tyhmiä tarvitaan, kun älymystö on tuollaista. Nyt ne hurraa Hamasia.

  VastaaPoista
 3. Sen toki ymmäärrän, että vanhempana valkoihoisena äijänä olen jo rakenteellisesti parantumaton rasisti, fasisti ja poistolistalla. Että ukala pukala keihäs vaan!

  VastaaPoista
 4. Leimoja satelee, tuttua minullekin. Jos asioita kritisoi, se ei kuitenkaan aina tarkoita, että olisi asiaa vastaan. Esimerkiksi maahanmuuttokritiikki on varsin aiheellista, mikä on jo myönnetty kautta Euroopan. Vielä aivan hetki sitten sitä pidettiin merkkinä rasismista, mitä se ei suinkaan tarkkaan ottaen useinkaan ole. Joskus tietenkin on, mutta ei voi yleistää.

  VastaaPoista
 5. Senmoiset afrikkalaiset tai musut eivät oikein kuuluisi tänne, kun ei täällä ole lianeja, tai aavikoita.

  Euroopan sivistyneissä maissa nyt umpisäkkiin pukeutumien kielletään. Arabit olivat tieteessä hienoja joitain satoja vuosia sitten, sen jälkeen on ollut hiljaista. - Ai nii, islam ja pakanuus.

  VastaaPoista
 6. No mutta, Riku, pilailet herkällä asialla - viittaan liaaneihin ja säkkeihin.

  Vaan totta on, että kasvot kokonaan peittävän burkan ja silmien kohdalle pienen aukon jättävän niqab-kasvohunnun käyttäminen kiellettiin useassa Euroopan maassa jo 2010-luvulla. Julkisilla paikoilla kasvot peittävän hunnun käyttäminen on kielletty ainakin Alankomaissa, Belgiassa, Itävallassa, Ranskassa ja Tanskassa. Lisäksi alueellisia kieltoja löytyy myös muista Euroopan maista, esimerkiksi Saksasta.

  Kiellothan nojaavat turvauhkien minimoimiseen ja myös ihmisten tasa-arvon käsityksiin. Oma käsitykseni nojaa tähän jälkimmäiseen, naisen ihmisarvoon ja tasa-arvoistamiseen.

  VastaaPoista
 7. Meri-Toppilan lempinimi on Veri-Toppila. Huonomaineinen alue, jossa on paljon sosiaalisia ongelmia ja väkivaltaa. Huumeisiin tuo ensimmäinen puukotus liittyi. Oulun poliisilla lienee kaupungissa eniten hälytyksiä juuri tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisin mukaan motiivi on kyllä rasistinen. Olettaisin, että poliisi on tehnyt jo aika pitkälle meneviä tutkimuksia. Voi mukana silti olla huumekuviot, mikä tietysti mutkistaa motiivin tutkimista.

   Poista
  2. En ole perehtynyt tarkemmin ko. väkivallantekoihin Oulussa.
   Järkyttäviä ovat joka tapauksessa.
   Miten tällaisia tapahtumia voisi estää? Orpon ohjellako?
   Oulun kaupunginjohtaja kehui vasta eräässä uutisklipissä, että väkivalta on kaupungissa vähentynyt.
   Nyt viimeisimmässä kj. taisi penätä vastuunottoa väkivaltaan maassamme laajemminkin.
   Onkos Tytti T, Oulusta?
   Uutisten seuranta on jäänyt minulta vähiin viimeaikoina.
   Vaan olipa huikean hauska ilta! Kun joukossa on muutama humoristinen tunnelmannostattaja, naurun remakkaa riitti. Söimme paikallisessa, istuimme terassilla, sekä lauloimmekin yhdessä sekä yksinlauluakin oli ohjelmassa.
   Neljätoista henkilöä tuli vielä sisareni ja minun " tiluksille"
   Kahvia, leivonnaisten kera tarjosimme alamökin ison pöydän ääressä. Viiniäkin oli tarjolla, heille joilla oli kuljettaja vesilinjalla.
   Ikimuistoisa ilta siitä kehkeyi.

   Poista
  3. Tämä Meri-Toppilan puukotus tapahtui samana päivänä kuin 12-vuotiaan maahanmuuttajalapsen tappoyritys Valkeassa, mutta tapaukset eivät liity mitenkään toisiinsa. Ensiksi mainitun motiivi oli riita huumerahoista ja se selittyy kahden narkomaanin keskinäisten riitojen välienselvittelynä. Sebastian Lämsän tekemän tappoyrityksen motiivi oli poliisin mukaan rasistinen viha. Lämsä oli Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsen. Kyseinen uusnatsijärjestö on määrätty lakkautettavaksi Korkeimmassa oikeudessa vuonna 2020.

   Poista
  4. Minä uskon, että jo kuuluminen johonkin entiseen äärijärjestöön on osoitus Lämsän sekopäisyydestä, ei se ole ainoa syy hänen väkivallan käyttämiseensä. Ollaan väärillä jäljillä, jos vakavat väkivallanteot kuitataan automaattisesti jollakin aatteella. Kenties Lämsä on ollut lapsuudessaan myös partiopoika? Ainakin Suomessa nämä erilaiset aateryhmittymät ovat marginaalisia.

   Liian vähän puhutaan tekijän mielenterveydestä. Ns. normaali ja terve ihminen ei vahingoita toista kuolettamistarkoituksessa, vaikka olisi rasistikin.

   Kunpa tämä tämänkesäinen rasismikeskustelu ei johtaisi vain eduskunnan sisäisen riitelyn lisääntymiseen viime kesän lailla.

   Itse näen ynteiskunnan ilmapiirin koventuneen ennen kaikkea opposition aggressiivisten hyökkäysjahtien ja maailmanlopun maalailujen vuoksi. Leirit on käskystä valittu ja hyökkäyskuopista käy jatkuva tulitus. Yhteistyöhakuisuudesta ei ole merkkejä. Surullista.

   Poista
  5. Toppila on tuttu, sen kolmonen oli suosikkijuomani teininä. Sitten sammioon putosi äärioikeistolainen fasistirotta! Siinä meni maine ja brändi ja tehdas pani lapun luukulle, joten minäkin siirryin savolaiseen Olviin.

   Se oli Iisalamesta, Tepon Jaakon kotikaapunnista, joten olen päässyt siitä jo yli.

   Poista
  6. Tämä kommentti kuului tähän:

   Aikoinaan Toppilasta tuli lähettyä maailmalle. Silloin se oli vielä satama, ei ole enää... kävin toissakesänä katsomassa. Tilalla on uudenkarhea asuntoalue. Yksi valtava viljosiilo oli vielä paikalla, sen muistin, muuten "nostalgian tuntosarveni olivat poikki"...

   Poista
 8. Älkää hätäilkö! Hallitus on tehnyt rasismin vastaisia toimia: "Olemme tehneet viime kesänä aivan selkeän paperin", sanoi pääministeri Orpo eilen.

  VastaaPoista
 9. Nyt kun Tytti Tuppurainen on liekeissä ja touhuaa eduskunnalle keskustelua äärioikeistolaisesta väkivallasta, jää miettimään, osuuko tällainen kohkaaminen millään tavoin itse asiaan. Ja mikä se asia on?

  Ja missä on keskustelu nuorten lisääntyneestä karmeasta väkivallasta ja koulukiusaamisesta? Tämä väkivallan muoto on paljon suurempi ongelma ja yleisempää. Tuppuraisen ei kannattaisi nyt öyhöttää ja koettaa kaataa hallitusta koettamalla kääntää äärioikeistojutut hallituksen persuihin.

  Sanon lisäksi niin kuin Li Anderssson. Mutta meillähän on jo laki, jota voi käyttää. Eivätkä mitkään yhdenvertaisuuspuheet ja hyvesignaloinnit estä väkivaltaa millään tasolla, eivät äärioikealla, eivät äärivasemmalla, eivät perheissä, eivät kouluissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines kysyy: "Ja missä on keskustelu nuorten lisääntyneestä karmeasta väkivallasta ja koulukiusaamisesta?".

   Eduskunnan täysistunnossa to 13.6 käytiin debattia aiheesta
   "Keskustelualoite lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja jaksamisesta".

   Et taida seurata täysistuntoja?

   Poista
  2. No mihinkäs toimiin tämä vihreiden EU-ehdokas Inka Hopsun vaalialoite johti?

   Tämä keskustelu oli yhtä tyhjän kanssa. Se oli pelkkä syyttävä sormi hallitukseen päin, ikään kuin nuorten huoli ilmastojutuista olisi suit sait hallituksen korjattavissa. Tai mielenterveys.

   Ei näitä keskusteluja näin pidä käydä, että oppositio huutaa, pommittaa ja syyllistää yksin hallituksen, jolla on tuhat rautaa työn alla. Kyse on laajemmasta asiasta, jossa tarvitaan alan asiantuntijoita, laajaa yhteisymmärrystä eikä vain ministerien syyttämisiä.

   Poista
 10. Oulussa ahdistus purkautuu. Lastenraiskaaja mamut saavat sen tuta. Intersektionaaliset raiskarit eivät muuten saa tuomiotaan.

  VastaaPoista
 11. Ehkä tässä yhteydessä, kun pohdittavana on nuorison väkivaltainen häiriökäyttäytyminen, voisi mainostaa psykiatri Hannu Lauerman kolumnia Apu-lehdessä (2023).

  Puukkojunkkarit ennen ja nyt – Tiedätkö, mitä yhteistä on tämän päivän nuorisoväkivallalla ja 1800-luvun häjyillä?

  https://www.apu.fi/artikkelit/hajyt-mika-yhdistaa-nuorisovakivaltaa-nyt-ja-1800-luvulla

  VastaaPoista
 12. Siis on kai päivänselvää, että eduskunnassa kaikki tahot tuomitsevat rasismin. Rasismi on eri asia kuin maahanmuuttokriittisyys, jonka esittäminen ei siis ole rasismia, an sich. Pöllin tämän an sichin, kätevän ilmaisun, eräältä ihanalta kommentoijalta.

  Siksi Tytti Tuppuraisen keskustelualoite äärioikeiston uhasta Suomen maassa tuntuukin halvalta manipuloinnilta ja tyhmiksi oletettujen ihmisten kosiskelulta. Vastenmielinen peliliike!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muut puolueet tuomitsevat rasismin, paitsi perussuomalaiset... on kuulema liian politisoitua sanoa se sellaisenaa. Ymmärrän. Kun täälläkin on todettu ettei Suomessa rasismia ole, niin miksi pitäisi tuomita olematonta? – Jos taas kansainväliset tutkimukset väittävät Suomen olevan Euroopan rasistisin valtio, niin ei se todista muuta kuin että pitäisi erota EU:sta, kun se tekee näin huonoja tutkimuksia. Sillä totta kai me ulkomaanpellejä paremmin tiedämme itse... me suomalaiset...

   ... mistä tulemme? keitä olemme? mihin menemme? (D’où venons-nous ? Que sommes-nous ? Où allons-nous ? - Paul Gauguin)

   Poista
  2. Näin vahingossa Tytti Tuppuraisen televisiossa! Minusta hän oli laiha kuin rottinkinen ongenvapa mutta puhui silti hillitysti. Toisessa TV-ohjelmassa Riikka Purra oli pukeutunut tyylikkääseen valkeaan leningiin, mutta puhuessa irvisteli tyylittömästi kuin sirkkelisaha.

   Aika tyttökultia!

   Poista
  3. Aikoinaan Toppilasta tuli lähettyä maailmalle. Silloin se oli vielä satama, ei ole enää... kävin toissakesänä katsomassa. Tilalla on uudenkarhea asuntoalue. Yksi valtava viljosiilo oli vielä paikalla, sen muistin, muuten "nostalgian tuntosarveni olivat poikki"...

   Poista

  4. Älä nyt, Mikis, sano väärää todistusta lähimmäisestäsi.
   Täällä ei ole koskaan sanottu, että rasismia ei ole. Toki on, mutta ei se ole rasismia, että tummalta ihmiseltä kysytään: mistäs kaukaa vieras on. Suomessa näin voidaan kysyä valkonaamaiselta vieraaltakin. Sekään ei ole rasismia, että bussi ei poiminut kyytiin tummaa pikkupoikaa, ei vaikka poika äiteineen väitti sen olevan rasismia. Bussi on ajanut pääkaupunkiseudulla yhtä lailla valkoihoisten ohi, kun se on ollut täynnä. Sekään ei ole rasismia, että valkonaamainen naisopettaja ei suostunut poimimaan tumman pojan kynää lattialta, vaikka tämä käski.

   Tällaista täällä on kritisoitu, rasismin näkemistä kaikessa vastoinkäymisessä, mikä kohtaa tummaa ihmistä.

   Itseäni alkaa jo kuvottaa tämä kaikilta vaadittava rasismikiellon vaade. Ellet huuda suureen ääneen, että tuomitset rasismin, olet rasisti, joka on hirveintä maailmassa, hirveämpää pää kuin kunniamurhat, joita Suomessakin tehdään ja joista ei Tuppurainen pyydä yleiskeskustelua eduskunnassa.

   https://yle.fi/a/74-20094866

   Poista
  5. Mikis sai aivoni toimimaan, alitajunnassani olleen asian tajusin. - Li Andersson on aivan ilmetty Aarne Saarinen. Piippu jos vielä olisi, ei toisistaan erottaisi.

   Poista
  6. Kommenttisi on juuri esimerkki rasismin vähättelystä.

   Ei kyse ole siitä, ettei itse ole rasismista kärsinyt. Tätä pitää kysyä heiltä, jotka ovat. Kyse ei silloin ole joistain satunnaisista tapahtumista tai yksittäisistä väärinkäsityksistä. Joita sinun esimerkkisi ovat.

   Kyse on rakenteellisesta rasismista. Se ei näy mutta lyö leimansa kaikkiin käytännön asioihin.

   Ps. Minua muuten ihonvärini takia on kohdeltu rasistisesti. Josta olen kai joskus kertonutkin. (Teepussi irvaili minua siitä että kerron asioita moneen kertaan... no voi vittu, mistä sitä aina muistaa mitä humalassa milloinkin on kirjoittanut...) No, kumminkin, minä seison Rio de Janeirossa yhdellä kadulla, oon 17 -v ja minulla on hulmuava vaalea tukka ja kuuma kun on niin oon ilman paitaa, shortsit vaan jalassa. Ihmettelen elämääni ympärilläni, koska se on toisenlaista kuin kotona. Esim. ihmettelen sitä, että kun bussi (isoja, pitkänokkaisia punavalkoisia ja rämiseviä) ajaa ohi, niin matkustajat kääntyvät katsomaan minua! Ja sama toistuu aina ja aina. Kävelemään kun lähdin niin en kauaksi päässyt kun minut pysäytti vanhempi naispari, jotka alkoivat sivellä ihoani ja kikattaa. Hiemankos hämmennyin. Ja taas vähän matkan päästä kokonainen perhe pysähtyi eteeni: mies ja lapset tuijottivat minua ja nainen alkoi hipelöidä mun tukkaani… ja sitten hihittivät. Mä lähdin takaisin laivalle, ajattelin että mussa on jotain vikaa. - No, tajusinhan mä myöhemmin että olin ainoa niin vaalea ihminen siellä, vaikken mikään vitun albiino oo. Mutta Brasiliassa ihmiset kun ovat kaikenvärisesti ruskeita, vaaleimmat vähintään turkkilaisentummia, ja loput sit ihan mustia.

   Poista
  7. Riku, arvostan kyllä Aarne Saarista enemmän. Oli kyllä järkähtämätön kivenhakkaaja ammatiltaan. Oli mies joka esti sinisalolaisten vallankumoustouhut Suomessa, ja sen takia joutui useamman kertaa menemään Kremliin riepoteltavakasi. Mutta tuli aina sieltä takaisin antamatta towereille periksi (Huom! olet oikeassa Riku, Kekkonen antoi paljon enemmän periksi.) - Minusta Saarinen oli isänmaallinen ihminen, yksi harvoista sen aikaisista.

   Poista
  8. Mikis, minä arvostan Aarne Saarista ja olen pahoillani vertailusta Li Andersoniin. Kyse on vain ulkonäöllisistä asioista.

   Saarinen aikanaan älähti, kun kenraali Yrjö Keinonen nuoli neuvostoliittoa liikaa. Mannerheimristin ritari, josta tuli neuvostoliiton kritiikitön ihailija.

   Poista
  9. Mitä tulee rakenteelliseksi kutsuttuun rasismiin, se on ihmisen sisään rakennettu geneettinen ominaisuus jo varhaiskantaisilla ihmisillä. Sen perimmäinen tarkoitus oli henkiinjääminen, taistelu olemassaolosta. Ihminen vierastaa luonnostaan erilaisuutta, eikä se ole yksin pahasta. Näin tekevät eläinlajitkin, eikä siinä ole mitään pahaa.

   Kyse on siitä, miten jatkossa, kun jo tiedämme, kohtelemme lähimmäisiämme. Minä en tunne ainuttakaan sellaista idioottia, joka halveksisi ihmistä ihonvärin tai muunmaalaisuuden takia. Tai pitäisi tummaihoista huonona ihmisenä, outona. Silti tiedän, että typeriäkin ihmisiä on, sellaisia jotka eivät ole sen vertaa itseään sivistäneet, että tajuaisivat ihmisen olevan periaatteessa saman erivärisenkin ihon alla.

   Minusta juuri se, että muualta tulleita pitäisi kohdella varovaisen paapovasti, on rasismia, koska tällainen asenne ei arvosta paapottua tasaveroisena ihmisenä. Juuri se, että tulijoilta edellytetään tasa-arvoon pyrkimistä ja sivistyneitä ihmistapoja, on tulijan arvostamista.

   Kääntäisin siis asennekuvion nurinpäin. Asiallinen maahanmuuttokritiikki on tulijoiden pitämistä täyspäisinä vastuullisina ihmisiä, joilta voudaan edellyttää asiallista hyvää käytöstö, ja paapova vastaanotto on erilaisena pitämistä, itseä alempana holhottina.

   Poista
  10. Lusään sen verran tuohon toiseen kappaleeseen, että hyviä tapoja ei tietenkään edellytetä heti, vaan oppimisen kautta ja jälkeen. Länsimaisiin ihmisarvotapoihin tulee pyrkiä voimakkaasti. Tämä ei ole naista sortava kulttuuri, joten sellaista ei tule katsoa läpi sormien.

   Poista
  11. "Rakenteellinen rasismi on yhteiskunnan toimintaan, lakeihin, palveluihin ja instituutioihin piiloutuvaa syrjintää, joka tuottaa lähes huomaamatta rodullistavaa ja etnistä eriarvoisuutta."

   Geneettiset ominaisuudet sinulla on muualla.

   Poista
  12. Kerropas, nyt, Tuppuran Tytti, ihan käytännön esimerkit

   a) yhteiskunnan rakenteissa olevasta rasismista
   b) Suomen laeissa olevasta rasismista
   c) palveluihin ja instituutioihin piiloutuvasta syrjinnästä, joka tuottaa rodullista ja etnistä eriarvoisuutta.

   Poista
 13. Anonyymi, erinomainen luotaus psykiatri Hannu Lauermalta. Tämä psykiatri on paremmin perehtynyt asiaan kuin öyhäävä Tytti Tuppurainen, joka tuntuu suorastaan riemuitsevan mahdollisuudesta mollata ministereitä, nimiä mainitsematta.

  Olen itsekin enemmän kauhistellut nuorten lisääntynyttä ja yhä karmeammaksi käyvää muiden nuorten kiusaamista, henkistä ja fyysistä väkivaltaa aina tappamiseen ja uhrin itsemurhiin saakka. Tästä olisi tärkeämpi eduskuntaa keskusteluttaa kuin kuitenkin marginaalisesta Suomen äärioikeistosta.

  Oululaisen sekopäänkin tapauksessa merkittävämpää on tämän yksilön psyykkinen tila kuin kytkökset vanhaan järjestöön. Asiat pitäisi poliitikonkin osata laittaa tärkeysjärjestykseen, etenkin kun itse ratsastaa hyvesignaalein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottaisin sinulle Iines, että jättäisit katsomatta ohjelmat missä Tytti Tuppurainen esiintyy. Sen tilalla voisit katsoa vaikka ”Pieni talo preerialla”, tms. Tällaisena keittiössä hääräävänä valepsykiatrina olen huomannut, että saat Tytistä selvästi traumaperäisiä näppyjä. Joka on ikävää, koska mielestäni olet selvinnyt ns. Marin-syndroomasta jo melkein omillesi. Niin paha kun se olikin! Ja anttirinne-migreenisi… se lienee jo menneen talven lumia?

   Ps. Mutta varo toki ettei sama silti toistu, ts. ettei toinen Antti, Lindtman, saa sinua uuteen hyperventilaatiotilaan. Koska riittää että toisella meistä – eli minulla – on se vaiva. (tosin minulla se – jonka ehkä olet pannut merkille? - ilmenee ainakun kyse on perussuomalaisista, ei näistä luokkapetturidemareista)

   Poista
  2. Antti-lista-Lindtman-antipatia on jo orastamassa eikä sitä voi auttaa. Toistaiseksi Tytti Tuppurais -syndrooma vie voiton.

   Tämä johtuu siitä, että näen heidän pelinsä. Molemmat ovat ketkuja. Teeskentelijöitä. Sanna Marin -kritiikkinihän osoittautui paikkansa pitäväksi selvänäöksi. Näin heti hänen lävitseen.

   Poista
  3. Niin, onneksi perussuomalaisten joukosta ei ketkuja löydyn, ei yhtäkään. Puhtaita ovat kuin pulmuset. Ei, vaikka kuinka tonkisi heidän taustojaan. Ovat tainneet taivaasta tänne vahingossa tipahtaa?

   Poista
  4. Heh, Mikis, me persut sieltä alemmasta laarista,. Emme ole ylhäisöön tai ylhäiseen sivistyneistöön syntyneet.

   Poista
  5. Joku tutkija kirjoitti juuri, että persut ovat niitä hippiaikojen duunareita. Kun nykyinen vasemmisto on työväkensä ja kaikista surkeimpansa hylännyt, he ovat löytäneet kotinsa persujen luota. Ehkä minäkin siksi puolustelen heitä, että koen tämän joukon kaikkein halveksituimmaksi ryhmäksi Suomessa. Heitä saa lyödä kuin vierasta sikaa, ja sitä ei lasketa vihapuheeksi. Se on oikeutettua puhetta, ja valtaa niille kouluttautumattomille rasisteille ei pidä antaa. Ainakin ne pitää syöstä vallasta.

   Poista
  6. Jos asiaa katsoo vähän laajemmassa perspektiivissä, niin sodanjälkeinen sosialismin tavoittelu, jota Neuvostoliiton veljellisellä tuella ajoivat kommunistit, kansandemokraatit ja mikisläiset, oli järkyttävän paljon vaarallisempaa kuin nykyinen nuorfasistien, persujen ja iinesläisten epäpyhä rintama, jonka yhteinen tavoite on mamu-hyysäyksen hillitseminen.

   Mikisläiset leikkivät tulella ja turmiolla, panoksena isänmaa, iinesläiset räksyttävät väärään suuntaan kulkevan karavaanin perässä, panoksena oma maine.

   Kun kerran maasta löytyi neuvostoaikana puoli miljoonaa poliittista tolvanaa, niin kyllä sama määrä löytyy nytkin. Yhteistä on vain luja usko, toisilla aatteeseen, toisilla omaan päättelyyn.

   PS. Aarne Saarinen oli varmasti viisas mies, Otto-Wille Kuusinen oli ehkä vielä viisaampi, mutta kumpikin ajautui Suomelle vaarallisen diktatuurin tukijaksi. Persujen synnit ja aikeet ovat hyttysen ininää sen rinnalla. Kyllähän ne ilkeästi pistävät, eipä silti.

   Poista
  7. Totean kuin entinen tyttö: Kunnia on mennyt, mutta maine senkun kasvaa.

   Joku teistä muistaa historiasta sellaisen henkilön kuin Matilda Wrede, aatelistyttö, halveksittujen rikollisten ja vankien ystävä, kulki hoitamassa sairaita vankilassa ja oli heidän viimeinen toivonsa. Arvostan hänen tekojaan enemmän kuin poliittisesti korrektien tahojen auttamista.

   Yleensä ottaen minua kiinnostaaa ihmisjoukkojen ylenkatse. Mihin se suuntautuu, siellä on minun myötätuntoni. Tämä on ominaisuus, jota en ole valinnut.

   Poista
  8. Annan tietysti kaiken kunnian Saariselle ja monelle muullekin, jotka jarruttivat maamme terävimmän nuorison ja heidän messiaansa Sinisalon visioita.

   Muuten olen sitä mieltä, että nimenomaan taistolaisten älymystö on päässyt aivan liian vähällä ääliömäisyydestään. Vanhoissa sivistysmaissa, kuten Kiinassa, heidät olisi ammuttu tiiliseinää vasten.

   En vihaa vanhoja kommunisteja, heitä on suvussakin, hyviä tyyppejä enimmäkseen, mutta kuinka ihmiset, jotka ovat olleet totaalisen väärässä vuosikausia, voivat nyt yhtäkkiä ollakin täydellisen oikeassa?

   Meillä demareilla, luokkapettureilla, ei onneksi sitä ongelmaa ole. Mutta enää emme jatka Ruotsin tiellä ja kehottaisin tovereitakin olemaan jatkamatta.

   Poista
  9. No, eipä hätää, vuodet, vuosikymmenet, vuosisadat jne hetki hetkeltä, päivä päivältä vierivät ihmisten ajanlaskua noudattaen.
   Millaiseksikohan Tellus muuttuisikaan, jos yks kaks ihmiset katoaisivat planeetan kamaralta?
   Laitoin linkin sivulleni erään psykologin näkemyksistä. On kirjoittanut kirjan lasten ja nuorten pahoivoinnin syistä.

   Poista
  10. Eiköhän Tellukselle kävisi samoin kuin minun mökkitontilleni: se kasvaisi umpeen, viidakoksi. Asvaltit murenisivat, talot ränsistyisivät ja niiden läpi kasvaisi puita. Luonto ottaisi omansa.

   Noora, sivusi linkki ei aukea ainakaan minun iPadillani. Tököttelin monta kertaa.

   Poista
  11. Hyviä tyyppejä on paljonkin vanhoissa taistolaisissa, jos nyt oikein tulkitsen, kuka on mitäkin. Voi olla, että ajattelen tässä vain kiihkeimpiä vasemmistolaisia. Heitä oli kyllä demareissakin.

   Demareita minäkin olen äänestänyt lähes koko ikäni, pari kertaa kommunistia ja vihreitä, kerran kristillistä ja nyt äänestän aina mielestäni hyvää tyyppiä, jonka tulkitsen rohkeaksi persoonaksi ja itsenäiseksi ajattelijaksi, joka ei kumarra edes omaa puoluettaan. Mielellään naista, mutta mieskin käy paremman puutteessa.

   Poista
  12. Iines, linkki avautuu kopioimalla, kun en osannut aktivoida sitä avautumaan klikkaamalla. Alussa on pätkä englanniksi ennen suomenkielistä osuutta.

   Poista
  13. Nyt avautui maalaamalla ja klikkaamalla! Kommentoin sinne.

   Tärkeä artikkeli, alussa aika paljon tuttua mutta niin totta, lopussa paljon uutta ajateltavaa.

   Poista
 14. Saunottiin ajoissa ja pehtoorin tittamalla tuoreella vastalla rätkin runnakkoani.
  Uudet perunat, savulohta ja kanasalaattia nautittiin kotoväen kanssa. Avattiinpa kauan juomatta ollut kuohuviini kyytipojaksi.
  Pyöräilin sitten kylän juhannusjuhliin. Kokkoa ei tänä vuonna voitu rannalla polttaa. Oli tosi kova tuuli. Naapureiden ja heidän vieraidensa kanssa ryysittiin kyläjuhlien jälkeen kyläravinteliin. Vodkapaukun otin.
  Nyt mietin, lähdenkö naapuriin juomaan viskiä, jota ryystämään kutsuttiin ja keskustelemaan kirjallisuudenhistoriasta. :)
  Torpassa miesväki tuijottaa jalkapalloa, voiko olla tylsempää jussinviettoa!
  Juhannusiloja ja toteutuvia taikoja Sinulle Iines ja kaikille!

  VastaaPoista
 15. mikä lie: taittamalla vaihtui tittamalla! :)))

  VastaaPoista
 16. Ihanaa, Noora, ihanaa: rätkin runnakkoani!

  Vähän sama ruokalista täälläkin, mm. savulohta, perunasalaattia, vihannessalaattia, ruokajuomaksi raikasta Sandelsia. Se grillimakkarakin löytyi. Juhlista ei tietoakaan, mutta sukulaisnaapurien kanssa yhdessäoloa iltaterassilla, kolme polvea. Kova tuuli vain vähän haittasi.

  VastaaPoista
 17. Tapanamme - I and Tarja – on ajella juhannusajo. Nyt matkamme suuntautui länteen ja sitten etelään, ja jotta olisimme päässeet takaisin kotiin, piti ajaa pohjoisen kautta itään. Kirjoitin:

  "Ensimmäinen stoppi Keuruulla, jossa kävelemme Vanhan kirkon hautausmaalla. Einari Vuorelalla on isoin. Kirkon sisällekin olisi päässyt, mutta kun se maksaa 4 € hlö, katson sen turhan tyyriiksi. (Koska olen ateisti.) Lipunmyyjätyttö sanoo, että ”oviaukosta saa katsoa sisälle ilmaiseksi”… ja mehän sitten katsomme. Yhmnhy. Ja jatkamme matkaamme Haapamäelle. Tuttua paikka. Tämä oli yksi rautateiden tärkeimpiä risteysasemia Suomessa, mutta Seinäjoen oikoradan jälkeen merkityksensä menettänyt, kuollut, menneestä ajasta muistona vain upeita mutta suurimmaksi osaksi ränsistyneitä puutaloja. Traagista… täällä voisi filmata nyt kauhuleffoja, miljöö on sellaista. Haapamäeltä tie numero 3481 johtaa Ruovedelle. Luin kerran Googlesta moottoripyöräilijöiden kehuneen sitä yhdeksi Suomen parhaimmaksi kurvitieksi, kyllä, sitähän se. Myös autolla saa ’leikata’ mutkia oikeasti, se on kivaa, ja maisemat ovat täynnä järviä ja muita nättejä tööttejä. Kun päästään Ruovedelle, Tarjanne laiva saapuu juuri satamaan. Nostalgiaa! Noin 12 -v minä sillä Markku-veljen ja isän kanssa seilasimme Virroilta Tampereelle. Voi ja voi, siitäkin on siis aika jo! Satamassa on kauhea kuhina, ihmiset ovat liikkeellä, hyörivät auringon paahteessa kuin muurahaiset. Poikkeamme myös tässä kuulussa kirjakaupassa – mikä se nyt nimeltään olikaan, en muista – mutta se ei vaikutusta minuun tee. Kirjat ovat kirjoja. (Ja kirjakaupan nimi on muuten Vinha.) Mäntän kautta kotiin. Mäntässä kävin aikoinaan trukkikurssin; meitä oli Kankaalta 3 tyttöä ja minä, asuimme pienessä hotellissa - joo, jokaisella muka oma huone, mutta silti inhosin koko kurssia, kun se kesti koko viikon. Kun saatiin todistukset (olin muuten vaatimattomasti 36:sta osallistujasta toiseksi paras), tanssittiin humppaa Mäntän Seurahuoneella, se oli suurrealistisen hauskaa… koska enhän minä osaa tanssia! Mäntässä tehdään yhä Serlan vessa- ja talouspaperia, muun muassa, Jämsänkoskella taas on UPM:n iso paperitehdas, jonka ohi myös ajoimme. Mutta annoimme sovinnolla kummankin tehtaan jäädä taaksemme… emme siis ottaneet niitä mukaamme Jyväskylään. Jonne juuri äsken saavuin.”

  VastaaPoista
 18. Olipas minullekin tuttuja paikkoja, tosin aikojen takaa. Isähän oli syntynyt Ruovedellä ja asunut Vilppulassa, joka nykyään kuuluu kai Mänttään. Ajelimme samoja reittejä, ja omaan mieleeni on parhaiten jäänyt käynti Kalelan erämaamökissä, joka oli oikeasti valtava hirsilinna, Akseli Gallen-Kallelan ateljee. Setäni puhkesi siellä ateljeessa, isojen ikkunoiden edessä laulamaan Mä oksalla ylimmällä. Muistan vieläkin, miten hän otti hatun päästään ja alkoi laulaa kauniilla tenorillaan sisällä oleville ihmisille. Ja sen Serlachiuksen tehtaiden hajun muistan vieläkin. Ruovesi on kai joskus valittu Suomen kauneimmaksi kunnaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keski-Suomessa ei ole kuntaa missä en olisi käynyt. Eikä kyllä Pirkanmaalla. Eikä kyllä Hämeessäkään. Eikä kyllä... Gallén-Kallelan mökissä en ole käynyt. Enkä Reidar Särestöniemen ateljeessa, en tiedä missä se on paitsi että Kittilässä, jossa Kalervo Palsan ateljeemökissä olen käynyt, se on Kittilän keskustassa aika lähellä paikallista Alkoa. Joo. - Minulla ei ole lauluääntä, mutta kun muksuna lauloin isän kuullen "mä oksennan ylen annan ja muutenkin pahoin voin", isä suuttui. Isäni soitti mitä instrumenttia vaan - minä vain rumpuja - mutta viulua kyllä taivaallisen hyvin. Ja kun tästä sclaagerista (? liekö mikään sclaageri, tangohan se) "hän jumaloitsi viuluaan..." muutin sanat niin että "hän jumalauta viulullaan, löi päähän toista soittajaa...", isä ei tykännyt yhtään.

   Mukulat ovat inhottavia kun ne ovat esipuberteetti-iässä. Mutta aivan mahtavan pateettinen eli banaali tämä on!!!!

   hän näki viulun särkyneen, ja taitoniekan ijäks nukkuneen

   ... voiko kukaan enää kauniimmin runoilla mitään..?

   Poista
 19. Suomessa on 309 kuntaa joista 108 on kaupunkia.
  Kävin Wikipediassa kunnat läpi ja löysin 10 kpl joissa en ole käynyt/ajanut ohi. Hailuoto on yksi, joka hävettää, mutta vielä enemmän Loviisa! Se on ainoa Suomen kaupunki missä en ole käynyt. 10 kpl:tta 309:stä on käsittääkseni 3,2 %. Mutta olen asunut eri puolella Suomea ja matkustellut koko ajan. En tunne että olisin kotona missään, Forssakin on niin kaukana, etäällä ja yksin.... Joo, menetetty paikkakunta.

  Voi pitkää, pitkää tietä!
  Voi urheaa ratsua!
  Minut korjaa kuolema,
  jo ennen kuin saavun
  Córdobaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tehtävänanto kuuluisi Kerro itsestäsi, voisi sen tehdä näinkin, kertomalla missä tai pikemmin monessako asuinmaansa kunnassa on käynyt tai monessako ei ole käynyt. Se kertoo jotakin olennaista ihmisestä! Tämä oli hieno kuvaus persoonasta Mikis. Tuli näkökulmaa. Ja tuo runo, Lorcaa.

   Samalla se kertoo lukijasta ”minä”. Minä olen käynyt oma-aloitteisesti vain vähän ja harvoin. Olen tehnyt luokkaretken Itä- ja Keski-Suomeen, Imatran Tainionkoskelle ja sieltä Jyväskylän kautta alas Satakuntaan. Olen käynyt myös Ähtärin eläinpuistossa lapsen kanssa, omalla autolla. Ja sitten on junamatka halki Pohjanmaan (Närpiö, i Närpes fick jag herpes ja hillitöntä hihitystä neronleimauksesta) aina Ouluun asti. Ja takaisin samaa junarataa. Ja tietysti junamatkat Vilppulaan. Muutoin olen pyörinyt lounaassa ja etelässä. Ja ollut yleensä kotosalla.

   Poista
 20. Haapämäellä kun katselin niitä aikansa palvelleita höyryvetureita, ajattelin

  että höyryhevoset ovat kaikkein umpeimpia koneita, ainakin umpeampia kuin tieto- tai paperikoneet ikinä. Totta kai haaveilin pikkupoikana että minustakin tulisi veturinkuljetta, oyh jeah, mutta ei sitten jostain syystä tullut. Harmi. Olisin vaan ajellut junalla pitkin ja poikin Suomea, välillä vetänyt pillin kahvasta VIIIHVIIHVUU, ja saanut kivihiilipöhön ja kuollut jo monta vuotta sitten, voi harmi. Mutta "ei aina käy niin kuin haveillaan" laulaa Carola. Ja hyvä niin. Koska kamalaahan se olisi jos kaikki meidän haavemme kävisivät toteen... ei sitä kukaan kestäisi! "Hirmuista", kirjoittaisi J.K.Paasikivi päiväkirjaansa ja kalisuttelisi tekohampaitaan, "aivan hirmuista!"

  VastaaPoista
 21. Niin, tuosta luettelostani puuttuu Ahvenanmaan kunnat. Siellä en ole käynyt kuin Kökarissa ja Maarianhaminassa. Mutta tosiasia tietysti on, ettei paikkakunnasta mitään selkoa saa, jos sen ohi vaan ajaa, tai yöpyy yhden yön siellä, paskan marjat, pitäisi asua siellä vähintäin vuosi, eli kaikki vuodenajat. Sitten jotain ehkä tietäisi. Mutta se on mahdotonta. Ennen kuntaliitoksia, eli vielä vuonna 2006 Suomessa oli 431 kuntaa, ja jos kaikissa olisi viipynyt vuoden, olisi nyt 432 vanha. Ainakin. (Eli aika ikäloppu.)

  Ps. Paikkakunta missä ihminen on viettänyt nuoruutensa tapahtumrikkaimmat vuodet, tietysti muistoissakin on "mukavin kunta". No, 'rikkaimmat ja rikkaimmat' vuodet itse vietin Tampereella, minulle se siis on Tampere. - Yhtä aikaa sekä tyly ja tuulinen kaupunki, jossa Hannu Salaman mukaan "kirosanat sinkoilevat", tai siis paljon paremmin. anse on kaupunki jossa "tuulet ja sateet jatkaisivat kulkuaan ja kivettäisivät edelleen ihmiskasvoja ja tekisivät äänistä karheita, täällä perkeleeet sinkoilisivat niin kauan kuin tämä kaupunki olisi, tämä maailma, nämä ihmiset, tämä ihminen. Joka kaatuisi kesken mutta jättäisi jotain jälkeensä: murheen, hivenen valoa."

  Kotoinen, kiva kaupunki. Jossa tuli mentyä naimisiin ja tuli tehtyä lapsi, niin... yhdessä vaimon kanssa, tietysti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, olenhan minäkin ollut Ahvenanmaan reissulla. Unohdin ihan. Muistan siitä parhaiten liehuvat liput hotellin edustalla ja sen, että jokin matkan pääkohteista olikin kiinni. Otin lapsesta kuvan panssarilaiva Pommernin ruorissa. Matkalla oli aina olo, että oli kylässä, vieraisilla.

   Poista
  2. Ahvenanmaan satamalaiturissa olen vieraillut Tukholmaan matkatessa, eipä muutoin.

   Poista
 22. Juhlahumun jälkeistä aurinkoista päivää kaikille!
  Tulisipa siitä pitkä lista paikkojen nimiä, jos itsekukin liikkuvaista elämää elänyt listaisi allekkain kaikki maat, kaupungit, kirkonkylät, kauppalat, ( nuita ei ed.main. enää ole olemassa?) kylät ja ohiajetut paikkakunnat, vaikkapa
  huoltoasemapydähdyksineen.
  Työläs homma se olisi, joten en edes yritä.
  Paras paikka maan päällä lienee tämä esi-isien asuttama seutu.
  Iloineen ja suruineen, Kärsimyksineen ja katarsiksineen.
  Saapasmaassa olen myös kokenut
  kotonaoloa. Desavuun koin Leningradissa, Eremitaasin tsaarittaren tanssisalissa. Tuli tunne, että tämähän on tuttu paikka, vaikka en aiemmin ollut koskaan käynyt. Lienenkö kuvia nähnyt, mikä sitten tupsahti alitajunnastani. :)
  Elämäni unohtumattomiin paikkakokemuksiin liittyvät kaupungeista Venetsia ja San Marino, ( Roomakin ) Rimini, Riihimäki, Hyvinkää, Joensuu ja Vantaa.

  VastaaPoista
 23. Listasta unohtuivat tietysti Tukholma ja Tallinna. Siellä on koettu myös ikimuistoisia, positiivisia ja viihtyisiä hetkiä usea.paankin kertaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luettelin omassa kommentissani kotimaan vähän pidemmät matkat, en ulkomaan, joita on joitain, mm. Eremitaasista muistan parhaiten ne käytävillä istuvat toimettomat ihanat mummot ja hämmästykseni aitojen taulujen koosta. Suurempia kuin kuvissa. Pietarilaisesta hotelli Moskovasta muistan kilometrien käytävät ja pelottavan tunnelman, hissi reistasi. Kylpyhuone oli pieni ja siellä tippui vesihana koko yön. Olimme opettayhdistyksen matkalla ja nukuimme kolme samassa huoneessa, minä varavuoteella. Marja-Leena puhua papatti sängyssään tuntikausia, vaikka me Heinin kanssa halusimme vain nukkua.

   Latvian Riikasta muistan kirkkojen ja muistomerkkien edessä käsi ojossa seisovat nöyrän näköiset naiset. Ihan perheenäidin näköisiä. Toinen asia Latviasta oli erään kirkon ikkunoiden värikkäät mosaiikkimaalaukset ja upeat valaisimet ja koristeet. Kyllä on luterilainen kirkko harmaa ja ankea siihen verrattuna. Jotenkin itse se nähtävyys ei aina kiinnitä niin paljon huomiotani kuin jokin pieni inhimillinen tapahtuma tai ihminen.

   Poista
  2. En minäkään enää halua matkustaa nähdäkseni kaikki maailma historialliset rauniot ja paikat tai turistien suosikkikohteet.
   Oikeastaan ei pitäisi edes haaveilla matkoista kotimaan rajojen ulkopuolelle, varsinkaan turistirysiin. Etelä-Euroopan matkakohteissa alkaa turismista olla enemmän haittaa kuin "hyötyä". Haittaveroja ovat jo jotkin turistikohteet säätäneet. Onpa kielletty asuntojen vuokrausbisneskin Barceloonassa ja joissakin muissakin kaupungeissa.
   Turistit kerryttävä jätevuoria, tuhlaavat suosikkikohteissa kallisarvoista vettä,
   ja ryysivät lääkäriasemille.
   Ristiriitaista sikäli, että moni kaupunki ja maa saa elantonsa turisteilta.
   Paikallisilta turistivyöry vie asunnot, kun rahanahneet vuokraajat pitävät niitä turistien käytössä.
   Onneksi on tullut koettua matkoilla asioita, joita ei muuten olisi voinut kokea ja nimenomaan ihmisten kanssa. Elämäni olisi ollut melkoisen tylsää ilman ainutlaatuisia kokemuksia matkoillani. Pääsin paikkoihin ja tilaisuuksiin joihin eivät kaikki
   pääse. Olen helkkarin kiitollinen kaikista upeista muistoista.
   Kumma kyllä, koskaan minulle ei tapahtunut mitään pahaa, edes sairastumisia.

   Poista
  3. Eniten kiehtoo omatoiminen matkustelu, jos ylipäänsä matkustelisin. Turistirysät ja nähtävyydet saavat mieluusti jäädä, jos valita täytyy. Esimerkkinä se täällä mainostamani junamatka halki laajan Siperian tähtikirkkaassa yössä. Tämä on siis unelma, jonka Putin pilasi. Tai ei oikeastan pilannut, sillä tuskin Siperian alkuperäkansa Putinista mitään tietää.

   Toinen unelma olisi talo Italian maaseudulta. Viittaan aiheesta kirjoitettuihin kirjoihin. Televisiossa kunnostetaan juuri yhtä vanhaa linnamaista taloa Italiassa. Luulin ohjelmaa hömpäksi, mutta sehän onkin ihan ok.

   Poista
  4. Houkuttelevia ovat nyt jopa euron hintaiset talot italialaisissa pikkukylissä. Harmi vain, ettei missään pääse niin halvalla talon omistajaksi, saati heti asumaan.
   Ital. ovat keksineet näin töitä mm. arkkitehdeille, kaavaviranomaisille ja mukavuuksien rakentajille.
   Paperihommia riittää erilaisissa luvissa ja sopimuksissa. Eikä kaikki asiat tapahdu niin nopeasti kuten haluaisi, eikä ilman euroja.
   Jos olisimme sisareni kanssa nuorempia, toteuttaisimme Iines, sinunkin unelmasi.
   Täytyy tyytyä vain pikavierailuihin enää. Toscana olisi eräs vaihtoehto asuinpaikalle, mutta on niitä monia muitakin. Olenkin houkutellut siskoa syksyllä Calabriaan. Olisi täältä suora lento. Siellä on hylättyjä taloja myytävänä. :).
   Matkoille täältä tulee lisäkustannuksia, jos pitää mennä ensin junalla tai koneella Helsinkiin. Usein aikataulut ulkomaan lennoille eivät sovi ilman hotellissa yöpymistä, joten matkalle tulee siten lisää hintaa jopa mennen tullen.

   Poista
  5. Missäkähän minä kerran matkustin? Nimittäin sielläkin oli myytävänä taloja eurolla. Oikeastaan ne olivat melkein linnoja, mutta ehtona oli, että rakennus pitää kunnostaa. Ai että kutkutti.

   En ole niin rohkea enkä määrätietoinen nainen, tai ihminen, että olisin yksin uskaltanut toteuttaa unelmani. Jos olisi ollut silloin sopiva kumppani, olisin kyllä hänen kanssaan ryhtynyt pähkähulluun toimeen.

   Poista
  6. Niinpä! No, unelmat ja toiveet ovat sentään ilmaisia.
   :)
   Jo useana kesänä yksi ainut lokki tulee kytikselle mökin ja
   halkovajan katolle. Se oppi, kun pidin siilien ruokia tietyssä paikassa. Nyt olen vienyt ruuat latoon, jonne se ei pääse, mutta uskollisesti se ilmestyy lammelta nytkin pihapiiriin. Joskus kalanperkeet jätetään ladon taa, josta ne katoavat aina.
   Leivän murut kelpaavat, kun säälistä heitin muutaman sille. Se hotkii ne oitis. Eikö saane kaloja tarpeeksi pyydystettyä vedestä?
   Tänä kesänä on käki kukkunut hullun lailla. En ole koskaan aiemmin kuullut kukuntaa näin runsaasti.
   Äsken laskin 43: een, sen perään kukkui 13 kertaa ja pienen taiuon jälkeen alkoi taas jatkuva kukunta.
   Miksi käki kukkuu? Joka päivä toukokuusta asti, se on antanut kuulua itsestään. Puolisoako kutsuu vai ääntelee vain omaksi ilokseen? Pitääpä googlata.

   Poista
  7. Yksi opettajamme opetti muinoin, että linnut eivät laula riemulauluja tai livertele iloisesti, vaan ne lähinnä kiroilevat, että perkele helvetti pysykää poissa, tämä on minun reviirini, olen vallannut tämän. Mene tiedä.

   Täälläkin on käen kukuntaa ollut enemmän kuin vuosiin. Onkohan kanta runsastunut? Vaan kohta linnut jo vaikenevat. Jonain päivänä kesästä aina herää hiljaisuuteen, huomaa että liverrystä ei enää kuulukaan. Kesäpäivänseisauskin jo oli.

   Poista
  8. Kiroilevat enimmäkseen. Jos kissa olisi ihmistä suurempi, menoa olisi ja nirri omistajapaapojalta lähtisi. Nykyajan ihmisten eläinkäsitys on ihan waltdisneytä, satua ja höpökertomuksia. Elämiä syödään ja ne syövät. Lihaa.

   Poista
  9. No siinä tapauksessa kirjosieppopariskunta paukuttaa minulle iltaisin päätään mökin pihalla. Kuva pariskunnasta on kuvablogissani, linkki sivupalkissa, juuri nyt, parissa kolmessa alimmassa kuvassa, alimmassa kuvassa on rouva, tummempi on koiras. (Alin ei ole siis pajulintu eikä tiltaltti, kuten siellä epäilin. Naapurini tunsi linnun.)

   Mielenkiintoista vilkaista lehtiä nyt. Ne ovat täynnä opposition kansanedustajien kiroilua ja manailua, kun groomaavaa pedofiili-painostajaa ei saatu ulos eikä hallitus taaskaan kaatunut. Huhhuh tätä menoa, Tuppurainen jaksaa taistella.

   Poista
  10. Saarikoskiko se runoili puissa ärjyvistä linnuista, kun tuo Iineksen muinainen muisto herätti sellaisen tunteen?

   Mikis ei ollut käynyt Hailuodossa eikä Loviisassa, jotka puolestaan minulle ovat myyttisiä paikkoja, eri syistä toki.

   Pikkulapsesta asti olen katsellut mummolassa Niitynmaan rannalta unelmieni Hailuotoa, jossa silti kävin vasta muutama vuosi sitten. Kävin koulukaverini, matemaattisen neron (= oli minua parempi, tuli professori) haudalla.

   Loviisassa taas tulevan vaimoni kanssa ihastuin ensi kerran hänen luonteeseensa. Etsimme Alkoa, ajoin torin vierelle ja lähetin hänet tiedustelemaan vaivihkaa joltakin sen näköiseltä, joka sen tietää… Hän lähti heti, kului pari minuuttia ja yhtäkkiä torin täytti raikuva huuto: ”Hei herra, sinä siellä kassi kädessä, missä täällä on Alko!”

   No, nyt tiedän ainakin, ettei se herra ollut Mikis.

   Poista
  11. Asiat hoituvat, kun on reipas puolisko. Vaikka nykyäänhän homma hoituisi googlaamalla, säästyisivät itse kunkin äänijänteet. Juuri googlasin Uudenkaupungin kirjaston väliaikaisen sijainnin, kun vanha kaunis puurakennus on remontissa. Ja näin siitä aukioloajatkin.

   Poista
 24. Mikäli oikein ole ymmärtänyt, ns. Rydmanin jutussa syytekynnys ei ylittynyt kummassakaan tapauksessa - 1) Rydmania vastaan ei nostettu syytettä, 2) mimmejä vastaan ei nostettu syytettä.

  Miten ihmeessä media, oppositio ja Orpo päätyy tästä tulokseen, että koska mimmejä ei syytetä, on Rydman siis sittenkin syyllinen?

  Pitääkö olla huolissaan päättäjiemme henkisistä kyvyistä vai moraalista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti vanhasta jutusta kehiteltiin uusi versio sillä perusteella, että Rydman on painostanut mediaa ja toimittajia, jotka vatkasivat vanhaa juttua uuteen kuohkeuteen. Keksittiin ottaa käyttöön myös termi ”groomaus”, jonka varsinaista merkitystä ei ehkä mietitty loppuun asti.

   Groomaushan edellyttää tietoista ja suunniteltua manipulatiivista ja pitkäjänteistä ohjelmaa, jolla aikuinen viettelee lasta harjoittaakseen tämän kanssa lopulta sukupuolista toimintaa.

   Miten minulle tulee tekopyhät moralismin vibat tästä ajojahdista?

   Poista
  2. Nykyajan teinityttöjä ei myös niin vain viedä vieteltäviksi aikuisen asuntoon. Kylmä totuus on, että nämä tytöt kävelivät vapaaehtoisesti eivätkä varmaankaan missään huumatussa transsitilassa omin jaloin sisään ja ulos ilman että mitään pahaa tapahtui. Jokainen nainen tai tyttö on kokenut klähmimistä ja hipelöintejä, joista selviää kävelemällä ulos tilanteesta - ja ilman traumoja. Minäkin.

   Nyt nämä ”uhriutetut tytöt” esitetään onnettomina lapsiuhreina, jotka on julmasti houkuteltu Ison Pahan Suden luokse päihdytettäviksi ja vieteltäviksi.

   Minusta kysymys kuuluukin: Mitä nuoret tytöt tekevät pääkaupungin yössä alkoholin perässä ja mikä on alaikäisen kotiintuloaika. En halua syyllistää tyttöjä, mutta Rydman-närkästys haisee; se tuntuu tekosyyltä iskeä jälleen kerran hallituksen kimppuun.

   Kukahan muuten oikeasti tässä käyttää näitä alaikäisiä hyväkseen, kun se ei ollut Rydman? Ettei vaan media.

   Poista
  3. Rydman on kieltämättä sen näköinen eli oloinen, että häntä voisi hyvinkin pitää nuorten typyjen luihuna vikittelijänä.

   Mutta sehän ei ole luonnevika, vaan syntymässä saatu ominaisuus - kuten vaikkapa homous - jolle ihminen itse ei voi mitään. Ihminen voi vain yrittää olla toteuttamatta halujaan ja himojaan.

   Mutta onko Rydmanilla tämä ominaisuus? Sitähän me emme kai tiedä?

   PS. Kiitän luojaani, että kaikkivaltias (ken hän lieneekään) siunasi minua kiinnostuksella vain vanhoihin akkoihin.

   Poista
  4. Kun joskus, hyvin harvoin tosin, ihminen eksyy korkeamman laatukirjallisuuden ja maailmankirjallisuuden suurten klassikkojen parista halpaan seksitarinointiin - tämä siis ehdottomasti vahingossa - joillain epämääräisillä sivuilla, niin aina siellä mies kuin mies hekumoi nuorella kireällä teinip….

   Vanhoista akoista ei kukaan koskaan haaveile. Ettäs tämänkin tiedätte.

   Eli joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven.

   Poista
  5. Klonks… tuliko perille aidan yli? Synnitön en ole, herra paratkoon, mutta nuorella kireällä teinipimperolla en haaveile, enkä ylipäätäänkään tiiraile nuoria mimmejä.

   Itse asiassa ihmettelen sellaisia miehiä, jotka haaveilevat ja tiirailevat? Minun ihannenaiseni on nainen.

   Poista
 25. Äsken koin sietämätöntä rasismia ja suvaitsemaisuutta, kun mustalaisakka edelläni, alkoi kaupan kassalla ruikuttaa selvästä laskustaan. Aloin laulaa: "Huomenna mennään sosialihuoltoon, sosiaalihuoltoon, koko päiväksi!" - Epäili vahvasti laulun sanoja! - Kysyi vielä miksi. Varmaan tilillepanot tulevat automaattisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, Riku Riemumieli, ei naista saa sanoa akaksi. Ja että ruikuttaa kassalla. So so! Jos nainen huomauttaa laskusta, se on taatusti aiheellista. Hänen tarkka silmänsä on havainnut puutteen. Minä olisin voinut vetää takanani lauleskelevaa miestä kuonoon. Sanallisesti. Olisin ehkä huomauttanut hänen viskibassonsa epävireisyydestä.

   Poista
  2. Nuorena miehenä oli vartijana kauppaliikkeessä. Henkilökunta tuli sanomaan, että mustalaisakka varastaa kengät. Menin kassalinjalle seisomaan, kun humalainen humpuuki-veera maksoi ostoksiaan. Sitten katsoi minuun: "Luuleks sie, et mie varastan, mie en ikin oo varastant mittää!" - Kylmän viileästi otti kengät jaloistaan ja asetti kassahihnalle. Maksoi, se oli pääasia.

   Poista
  3. Vaan tiedätkös, Riku, että hallituksella on uusi rasismin vastainen toimenpideohjelma? Tosin se on saanut runsaasti kritiikkiä, koska se ei ole huomioinut kaikkia vähemmistöryhmiä. Mm. muslimit sanovat, ettei hallitus tunnista islamofobiaa, ja Suomen Romaniyhdistus on pahoillaan, ettei ohjelmassa mainita antigypsismiä eli mustalaisvastaisuutta.

   Sanaa mustalainenhan vieroksutaan, koska moni pitää sitä halventavana. Oikeastihan mustalaiset käyttävät tätä ilmaisua usein itsekin, eivätkä pidä sitä itsessään halventavana. Kaikki riippuu siitä, millä sävyllä sana sanotaan, sanovat he itse.

   Poista
  4. Mustalaisethan eivät, olen ollut huomaavinani, mitenkään tykkää mamuista. Ne kun tulevat ja vievät heidän rahansa.

   Poista
  5. Minulla on ollut muutamia mustalaisoppilaita, ja kukaan heistä ei nimennyt itseään romaniksi, vaan kyllä he olivat mustalaisia. Romani on valkolaisen antama peitenimi, joka tavallaan kätkee taustaa ja historiaa. Varhaista woketusta siis, ja ainahan woke-viestinnän ydin on ajatus siitä, että taustalla on jotain huonoa ja hävettävää, kun pitää kiertää, kaartaa, muunnella ja jättää pois. Minusta woketus juuri on rasismia, eriarvoistamista.

   Poista
  6. Remu Aaltonen sanoi jossain haastattelussa, että mustalaiset eivät tykkää mamuista, kun ne saavat sossusta paremman värisiä seteleitä.

   Poista
  7. Remusta tulee aina mieleen hänen komean arvokas kotinsa, täynnä antiikkihuonekaluja, käsittääkseni hyvinkin arvokkaita. On siinä miehellä esteettistä silmää vaikka muille jakaa.

   Ja ne Remun laulut. Tässä pari, täällä ennenkin ollutta:

   https://youtu.be/Onk-sal_5vE?si=aoyUvvG8J3BfPBXl

   https://youtu.be/nBeEyCC9NNg?si=mZEdIC017hq9jmLx

   Poista
  8. Mannemenuetti on mielimusiikkiani, upeaa osaamista. Tuo eka Remun pätkä on hauska, kun on kuvattu joistain syistä Sörnäisten vankilassa.

   Poista
  9. Vai onko vielä Katajanokka, en tiijjä. "Missä pöytähopeat on?" - "Tzuku vei!"

   Poista
  10. Pöytähopeita paljon kannata enää kähveltää. Ovat menettäneet arvonsa. Huutokauppakeisarikaan ei saa niistä montakaan kymppiä.

   Poista
  11. Viimeksi kun katsoin huutokauppakeisaria, kauppasi tyhjää viiden litran muovista sillipurkkia. Vaimonsa olisi kai saanut kaupanpäällisiksi, huudot alkoivat yhdeksästä eurosta.

   Poista
  12. Harvoin siellä mitään antiikin varsinaisia helmiä tai taidejuttuja on. Taulutkin ovat yleensä korkeintaan paikallisten kuuluisuuksien siveltimenvetoja.

   Vaan siinähän kai ohjelman suosion salaisuus on, ettei se ole mikään Wenzel Hagelstamin paremman väen tilaisuus, vaan tavallisten kansanihmisten kokoontumisajot.

   Poista
 26. Näin meinaaksää Tapsukka että tappelisivat keskinäisesti? Itsekseen!?

  Hälkkari, Juho Kusti! Kun sä olet muuttunu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinköhän tappeluun iik-lainen viitannee, kun ei ihan heti sytytä (jos koskaan)?

   Jos tähän manne/mamu-syndroomaan, niin Riku ja Remu ovat samaa mieltä eli asia on saletti.

   PS. Paljastan nyt sadannen kerran, että luotettavien huhupuhujen mukaan äidinpuoleisen isoisäni isä oli manne. Minusta sitä ei huomaa muusta kuin äkäisestä luonteesta.

   Poista
  2. Ai että, tuommoista sukujuurta pitäisi vaalia. Nyt vaan sukututkimusta kehiin ja tutkimusta käyntiin. Ties mihin maihin ja kulttuureihin juuresi ulottuvat.

   Poista
  3. Sukuani olen kyllä tutkinut tuhannen vuotta taaksepäin, ensimmäinen varma esi-isä löytyy 1500-luvulta - mutta eihän sieltä salaisuuksia paljastu, joten se siitä varmuudesta.

   Sitä paitsi esivanhempien määrä kaksinkertaistuu joka polvessa, joten mitä haaroja seuraisi? Suora isälinja lienee yleisin, mutta yhtä oikeita ovat kaikki mahdolliset.

   Poista
  4. Meikäläinen on tutkinut sekä isän että äidin sukuja vain noin 1700-luvulle saakka, eli niin pitkälle kuin netin lähteet tuolloin näyttivät kirkonkirjoja. Nyt voi olla jo pidemmälle.

   Yhden asian löysin, sellaisen, jota en tiennyt ennen. Äidin lapsuuskotiin oli otettu myös kasvattipoika, mutta en tiedä miksi. Mitään perintöjä hän ei saanut, vaan tila ja omaisuus jaettiin äidin ja hänen siskonsa kesken - minulla on huutokaupasta upea monisivuinen musteella kirjoitettu huutokauppapöytäkirja, luettelo äidin kodin tavaroista ja eläimistä ja siitä, kuka huusi minkin jutun. Vanhemmat kuolivat, kun tytöt olivat puolitoista (äiti) ja kolme vuotta vanhat. Tuo kasvattipoika jäi mysteeriksi.

   Poista
  5. Mihin tarvitaan muuttumattomuutta? Blogeissa ja yleisesti. Täälläkin on kuin eilisessä piimässä seisoisi.

   Kaapatkaapa kadulta joku häiskä. Ihan huviksenne. Kutsukaa häiskeliä päättäväisesti ja säännöllisesti Ylermiksi. Kolmantena päivänä häiskylä se alkaa reagoida nimeen. Ylermi on herännyt. Tai syntynyt. Muutos!

   Poista
  6. No mutta kenttä on vapaa Anonyymin perustaa itse oma blogi, jonka avainsana on muutos. Siitä vaan. Pitkää ikää blogille!

   Poista
  7. Iikkalainen väittää kumminkin että joo paitti ei, meinaten jos on jo Ylermi tai jopa ylermimpi.

   Poista
  8. Mitä muuttumattomuuteen tulee, Iikkalaisen pitää lukea vanhempia kirjoituksiani tästä blogista.

   Väitän että nimenomaan täällä on muututtu enemmän kuin monissa muissa blogeissa. Intän tuolla muutaman vuoden takaisissa kirjoituksissa sellaista asiaa vastaan, jota nyt puolustan raivokkaasti. Saatoin olla jopa tulenpunainen feministi, nyt olen sanoutunut irti tästä tekopyhyydestä, koska feministi ei aja musliminaisen vapautusta miehen orjuudesta. Ettäs tämänkin tiedät.

   Poista
  9. huonompaan tämä on mennyt kuin lehmän häntä. Maitokin on puoleksi kusta.

   Poista
  10. Varmaan ihan pätevä arvostelu.

   Jotenkin vaan toivoisi aina vähän tuoreempia kielikuvia näihin kritiikkeihin.

   Poista
  11. Sitä paitsi tuo Anon kielikuvakin on surkea viritelmä siitä oikeasta ikivanhasta.

   Sehän menee niin, että kun Anoa tehtiin, niin sekaan livahti puolet kusta. Ja kevyempänä kusi nousi ylös, päähän asti.

   PS. Anoa käytän vain esimerkkinä, sillä pohjimmiltaan hän on autuas mies.

   Poista
  12. Kalalain laillinen mukavavalvojatyyppinen ex-alainen01 heinäkuuta, 2024 03:10

   Kuten ylermimp-, edellä aiemmin mainitsin tuo nimen jankkaaminen - saati nimittely - ei häiskylöitä ketään. Melkein mikään ei toki ole yhtä käytännöllinen kuin hyvä teoria mutta koska olen kaikkitarkka ja myös ikitarkka mmnn.. ynnä olen oikeassa ja tehnyt niin monet läksyt voin sen kertoa että:

   Jos sanotaan senkin homo homolle joka pitää siitä että hänen seksuaalisuuttaan hyljitään, syrjitään, pilkataan ja solvataan ei voida saavuttaa mitään oikeaa todellista muutosta. Ei sellaista ole.

   Kuinka hän sen tekeekään? Ihailtava olento, ah nam.

   Sapioseksuaalihan se minäkin. Seksuaalistelen yksityisesti ja ahkerasti mutta teeskentele en.

   Juu, tosin korporeaalis-biokemiallisesti rajoittuneet miesheteron tottumukseni ovat ajoittain joskin huomaamattoman harvoin kiusanneet hiukan mutta nyt on kyse älyn ja seksin erottamattomuuden yhteensovittamisen pikkukiusasta. Eräs ladyboy kerran, no tästä on jo viitisen vuotta kyllä mutta kun hän vain niin suloisena siinä pyysi niin minähän annoin kunnolla suudellen himokkaan miespanetuslouhimokielarin ja meinaan kyllä seisoi järkyttyneenä että mitvit huuh ja sai. Siinä paikassa. Sen näki, kun kas hän näytti sen, kasvojen mikroilmeet siis. Se on vaan niin kivaa kun niin paljon kivempaa kuin muilla. Siinä koko juttu. Ei se ole multa pois, eikä varmasti unohdu häneltä. Hän siitä mainitsikin että kuule, ja joka kerran. Että osaa olla ra-sit-tava. Ei siis niin yhtikäspytinginpyhäyksen vertaa mitään muuta kuin Pane! Nut! Heti!

   ..oohjoijjaa puhelulaskua ja ähkintää... Huippuihku.

   Olinkin silloin sen yhden kerran yöllä Karhupuistossa sitten vielä kultsiakin anteliaampi, tosiylläri on korkeimman tason orkkukamaa. On se!

   T. Impi Ylerm

   (omaa sukua Yksinäinen tai kuten hän sanoo Uksi Pano Pliiss. Uuksi vainen uksinainen! Uksi! Anna!)

   Semperkele josei tätä nyt luekkaan kukaan? Pahus kun se soittaa ja mä aina vastaan kaikille. Mistä sitä voi tietää etukäteen mitä kivaa sieltä saa! Joka kerran hän kertoo huipputason tarinoita
   +&+
   .. nyhhän mä sen tajusin. Se on sankaritarina! Ritarinoita!

   Pilkkupiste!

   Tuuppaskin anonyymi kaappaamaan niin katotaan kuinka käy. Kyll' mua saa tappaa.

   Poista
  13. Jäpä Häippä väittää että häiskeliintyminen esiintyy - ja vaikutusta toisiinsa tutkien -

   Kova tiede avuksi, kas ja hep.

   Magmaattinen parageneesi on karu. Otaksuttavimmin kyse on meteoriittisen tapahtuman seurauksesta ja/tai seurausten summasta jonka loputtomasti haarautuvien valinnaisuuksien ketjua ja ketjujen keskinäisyyttä ei voida saada selville - vaikka jätettäisiin ympäristötekijät huomiotta mikä on selvä tutkimuksen tuhoutuminen - huomioiden - ei edes negatiiviseen n:teen potenssin yltävä laskenta faktoroimalla riitä, ei edes superkoneilla (Lumi) eikä kvantti-. Verrannollisesti olisi se kuin lumikiteen - hiutaleen muodostumisen ennustaminen on. Jokaisen, yht'aikaisesti.

   Nou gou sanoo Ukko, siis minähän se olen.

   Korjannette tahtonne mukaan sanajärjestystä. (Ukko. Ennen kristinuskon syntyä ja vielä pitkään sen jälkeen palvottu käsite, yhä käytössä. kts. etunimi, etunimiluettelo, uuspakanuus, wicca, Kalevala. suom. jumalhahmo. muin.) Ukkohan se minäkin olen.

   Tästä johdetaan että voidaan esittää työhypoteesi: häiskeliintymisen tutkimus ei ole edennyt sen keksimisen alun jälkeen mainittavimmin.

   Kts. saippuakivi, (soapstone) contra liuskekivi, lehtikivi, pintakäsittely, kivityöoppi, koristemuuraus, mosaiikki, masuuni, kanttirauta, moska.

   Lähteet:

   - lääkintäluettelo kotiutettavien hevosten osalta sodan ajalta. Huom. Suomen itsenäisyyden alkua edeltävältä ajalta vain osittain luotettava.
   - hevosten nimiluettelo ynnä mahd. kantakirjaote
   - runoilija Oiva Arvola
   - antediluviaalinen. Tark. etymologis - uskonto-opillisessa katsannossa tarkasteltuna geologian kannalta (väikkäriä pukkaa, kappas)
   - hsy.fi

   Lapin sota.

   Ehdotan että häiskeliintyminen on väärin ymmärretty sana. Saattaa olla että se on onomatopoeettista lähtöä, kantasana tuntematon. Kts. myös Kupruileva elefantti, myös Kullan kuume (epätarkka) es. Kontra.

   Kiitokset, päätän tähän.

   Poista
 27. Järkyttyneenä olen seurannut vasemmiston antisemitismiä, rasismia. Enää ei kelpaa tekosyyksi, että Israelin hallituksen politiikkaa ja Israelin valtiota vastustavan, koska (?)

  Monissa Yhdysvaltain yliopistoissa Hamasin kannattajat ovat estäneet juutalaisia opiskelijoita tulemasta kampukselle. Harvardissa ja muissa. Nyt tarvitsee Yhdysvallat tiukkaa johtoa, Trumpista tulee aivan selvästi presidentti, uutta McCarthyakin tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan vakavissaanko olivat nämä kaksi naisopiskelijaa, jotka irtisanoutuivat yliopistosta viiden vuoden opintojen jälkeen, koska yliopisto ei suostunut luopumaan yhteistyöstä israelilaisten tutkijoiden kanssa. Mahtaa yliopistoa nyt harmittaa!

   Poista
 28. Vaan tiesittekö, että Suomi on oikeasti, huolimatta huhupuheista, maailman kymmenen parhaan maan joukossa, jossa on vähiten rasismia. Suomessa on maailman kuudenneksi vähiten rasismia.

  World population review 2023 on pannut maat järjestykseen rasismin suhteen ja Suomi on jälleen kärkipäässä. Selvityksessä tutkittiin 78 maata:
  1. Alankomaat
  2. Kanada
  3. Uusi Seelanti
  4. Ruotsi
  5. Tanska
  6. Suomi
  7. Sveitsi
  8. Norja
  9. Belgia
  10. Itävalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanadan sijoituksen selittänee heidän tiukka maahanmuuttopolitiikkansa. Ei sinne noin vain muuteta.

   Uusi-Seelanti taas on niin kaukana kaikesta, ettei sinne kukaan viitsi paeta, luulevat vielä maoriksi ja hätistelevät töihin.

   Ruotsin korkeaa sijoitusta minä ihmettelen. Ainoa selitys on se, että siellä on jo niin paljon mamuja, että he äänestivät itsensä kärkeen - eiväthän he rasisteja ole, vain valkoinen kantaväestö on.

   Entäpä pieni ja sisukas Suomi, miten ihmeessä me taklasimme itsemme pistesijoille, ohi Sveitsin!?

   En keksi mitään muuta syytä kuin persuhallitus.

   Poista
  2. Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää, miten tuo tutkimus toteutettiin, mitä kysyttiin ja millä tavalla huomioitiin vaikkapa maahanmuuttajien määrä ja tulosuunta.

   Suomessa aina sanotaan, että Suomi on maailman rasistisimpia maita. Ei tälle kyllä taida löytyä tueksi edes tutkimusta saati kysymyksiä, joita kysyttiin. Vastausten tulkinta olisi aina asetettava monenlaisiin viitekehyksiin.

   Kaikki maahantulijan kohtaama epämiellyttävä ei johdu rasismista. Esimerkiksi työ- tai opiskelupaikan saanti, jossa kantasuomalaisillakin on usein suuria vaikeuksia.

   Poista
 29. Että vituittaa, kun google on herennyt kummalliseksi. En päässyt vanhaan sähköpostiinikaan, vaan aina herjaa, että hyväksy kolmasien osapuolien evästeet. Ei auta vaikka hyväksynkin ne.
  Nyt sitten sain söhrättyä
  niin, että kaksi sähköpostiani tulee yhteen ja samaan .
  Johtuu tietysti, että vanha on poistunut tai poistumassa kokonaan mikrosoftin käytöstä.
  Tuli jo mieleeni, että lopetan kaikki nämä helkkarin ohjelmat, tana, ja siirryn mummokännykkään.

  Olevinaan googlekin on niin helvatan turvallinen ja käyttäjäystävällinen ohjeita saa lukea romaanitolkulla eikä tule hullua hurskaamaksi.. Enpä usko, siksi en mielelläni sallisi mitään evästeitä tms.
  Tulee mieleen että onko sähköpostini kaapattu, kun en välillä pääse niihin millään.
  Sorry, hellekin nostaa ärsytyskynnystä.

  Tuo rasismilista Iines, mitähän kaikkea siinä on otettu huomioon arvioinneissa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiskohtia en tiedä, ja itsekin mietin, miten tutkimus on toteutettu. Rasismia on kuitenkin erittäin vaikea tutkia luotettavasti, toteaa tämä järjestökin. Tutkijaelin mainitsee sivuillaan, että menetelmät ja lähteet on aina merkitty kulloisillekin sivulle.

   Kyseinen rasismia tutkinut järjestö on käsittääkseni poliittisesti sitoutumaton, ja se tutkii asioita lähinnä tilastot mielessään. Järjestön kansainvälisellä palvelulla on kymmenen miljoonaa käyttäjää kuukausittain.

   Minulla on muistikuva, että edellisessäkin vastaavassa tutkimuksessa Suomi sijoittui listalla yhtä hyvin. Muistan sen siitä, että ihmettelin sitä, koska meillä on esillä mediassa ja somessa vahvasti se linja, että olemme poikkeuksellisen rasistisia ihan kansanakin.

   Itse en usko siis tätä poikkeuksellista rasistisuutta. Muulta tulleita on nykyään kaikkialla, ja aina olen havainnut, että ihmiset ottavat heidät tilanteisiin mukaan muina miehinä. Täällä maaseudulla he solahtavat luontevasti mukaan meininkiin.

   Suomessa on sellainen ikävä piirre, että jokuset piirit pyrkivät etukäteen opettamaan tulijoille, että täällä ollaan rasisteja. Voisivat sen sijaan opettaa paikallista kulttuuria, vaikka sitä, että kysymys ”Mistäs kaukaa vieras on” on täkäläisessä kulttuurissa kutsu ystävällishenkiseen tuttavuuden tekoon.

   Poista
 30. Kuulinpa järisyttävän uutisen: Hjallis Harkimo jatkaa puolueensa puheenjohtajana!

  Järisyttävää oli se, että onko siinä puolueessa todella muitakin jäseniä? No, poika ehkä… Nytpä selvisi sitten sekin, miksi Hjallis karkoitti poikansa maailman merille, muka teit isäin seilaamaan…

  Nooraa viutuitti googlen änkyröinti, minua kyrpyityitti se, etten tänä vuonna ehtinynnä bridekulkueeseen, kun kuppasin kuumalla katolla (siis mökin katolla).

  Olisin mennyt ja langennut Pyhän Sannan eteen polvilleni ja vaikeroinut, että Sanna, Sanna, miksi meidät hylkäsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän tunsin, kuten olen usein kehunutkin, Hjalliksen nuorena, niihin aikoihin kun hän palasi ekalta isolta reissultaan.

   Hänellä oli jo silloin äkkiväärän töksäyttäjän leima, mutta hän paljastuikin oikeasti reiluksi jätkäksi.

   Poista
  2. Hjallis on varmaan ankaran koulukiusaamisen uhrina oppinut töksäyttelemään nopeasti jotakin. Tai sitten se on vain hänen ominaisuutensa. Joka tapauksessa paljon parempi näin. Hän on yksi harvoja, joka on onnistunut panemaan jauhot Li Anderssonin suuhun ja hiljentämään hänet.

   Poista
 31. Karseeta kattoo Yhdysvaltain vaaleja, karseeta kattoo! - Joe Biden täytyy laittaa hoitoon, ihmisarvon vastaista, että hänen annetaan itseään halventaa.

  Meillä Varsovan liiton maissa oli 70-80-luvuilla täysin normaalia, että päämiehet olivat ihan pihalla, meillä kekkonen, muilla kakkonen, kolmonen tai breznev. kekkosen ja breznevin jossain tapaamisessa avustajat välillä kai vain nostivat äijien käsiä ja vaihtoivat niille ilmeitä, kuten kaikille marioneteille tehdään.

  Mitä opimme mistään (?), emme kai mitään milloinkaan. Luultavasti ihmiskunta on taas alkanut taantua kohti sosialismia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amerikasta löytyy taatusti vetreämpiä ja parempia, suoraan sanottuna nuorempia ja rehellisempiä voimia presidentin tehtävään kuin Biden ja Trump. Molemmat ovat sopimattomia kansakunnan johtoon jo siitäkin syystä, että kumpikaan ei näe omaa tilaansa.

   Tosin tämä Mauno Koiviston viisaus ”Arvaa oma tilasi, anna arvo toisellekin” puuttuu suomalaisilta poliitikoiltakin. Kunpa jostakin pilvistä laskeutuisi poliitikko, joka alkaisi kuroa leirien välistä rotkoa umpeen ja alkaisi rakentaa tätä maata repimisen sijaan. Politiikan kentällä on ammottava aukko täyttyä. Se joka sen täyttää, on suuri ihminen ja tulee jäämään historiaan.

   Poista
  2. Amerikan systeemi on sellainen, että se tuottaa tällaisiakin tilanteita. Kun täytyy vedota sekalaiseen sakkiin eli 50 osavaltion äänestäjiin, niin julkisuusarvo on tärkeämpää kuin kyky ja kunto eli pätevyys.

   Nythän demokraateilla olisi takataskussaan yksi Kennedy. Tämä on sitten ennustus.

   Poista
  3. Niin on, Amerikasta löytyy väkeä, joka ei tiedä suoraan sanottuna paljon mitään, ja senkin minkä tietää, luulee väärin. Löytyy toki kaikkea, mutta siis todella paljon vähän kouluttautunutta väkeä. Ja kun sosiaalihuoltokin ja terveys on lähinnä vain omissa käsissä, ei ole ihme, että luulevaista väkeä löytyy.

   Suomalaisessa koulussa oppii merkittävästi enemmän ja paremmin, kun ikäluokkia verrataan. Itse osoittaisin mieluusti valtion rahoja ennen kaikkea koulutukseen ja toiseksi perusterveydenhuoltoon jokaiselle. Harmi, että meille tuli huonosti suunniteltu sote sotkemaan kohtalaisesti toimivan terveydenhuollon.

   Poista
 32. Pride -kulkueesta puheenolleen, niin

  en minäkään sinne yksin kehtaisi mennä. Mutta jos saisin Nooran kaveriksi, lähtisin kiljuen kuin villihanhi. Kahestaan siellä sitten tanssittaisiin sambaa, jivea ja fokstrottia, niin että höyry vaan nousisi, ja muut ihmiset ihmettelisivät, että "siinpäs on säpsäkkä pari".

  Ja Tapsa sivusta katselisi kans ja ihmettelisi että "onkos tuo se minun tuntema Mikko, en usko...?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukaupungissakin oli Pride-kulkue, luin paikallislehdestä. Marssivat kaupunkia halkovan kadun päästä päähän.

   Marssijoita oli 13, ja minun kävi hieman sääliksi koko kulkue, koska heitä oli niin vähän. Osa oli lisäksi tullut Sastamalasta marssimaan.

   Sen sijaan Jehovan todistajien samanaikaisessa kansainvälisessä suurkonventissa oli paikkakunnalta 90 ihmistä. Ja Suviseuroilla oli väkeä kuin paremmillakin festareilla. Kolauttipa Herra yhden ihmisen kuoliaaksikin. Mitenköhän seuroissa selitetään tapahtuma?

   Poista
  2. Kuulkaa.

   1,4 GW

   Onko kyseessä energia? Kyllä.

   Sähköenergian ollessa kyseen on yksiköitä joihin voi perehtyä kuka vain.

   Mikä on tuo merkintä 1,4 GW ?

   Onko se

   2)
   14 päivää Saksassa?

   3)
   Tonni neljäsataa kuussa?

   4)

   Jokin muu?
   Jos vastaat myöntävästi esitä mikä on kyseessä. Esitystapa on vapaa, poislukien musiikki-instrumentt7en käyttö.

   Porilaisten marssi nokkahuilulla, jukompliut!
   Saippuakuplia!
   Gee!

   Ähvetin jerrykottonit, sussiunakkoon ja ohammenaan flengastaga. Ei olekkaan milloinkaan aikaisemmin mulle käyny tätä että kyljellään rullaten längistä - muttah... Goals don't lie.

   You's guys* can play!

   *Jätkät™ Pilaa Kaiken

   Tästä tuli nyt upiuusi nuottimerkintä. Tästä päätöksestä voi valittaa, olen pahoillani.

   Parhaiten terveistenkärvisten parasta kaverien jaksoluvun v.t. yl käyttöpäällikköä matki3n o.t.o. toimeksikaanojakin kiinni saaneena tuomiovarovasti I. Ykspyttynen-Humpmann, rakettitehdas Alppila

   Keep them up! We, or at least those of us who can still speak, do not, whereas The Factory does, luckily, at The Factory do not, as a rule believe in spontaneus disintegration. I

   Is it really-reeeally warm in here? The generator. It's outside. Who - gakkh - WHO LEFT IT RUNNING? APU is running wild! Kill IT, pullo ze Cord, use an Axe, Explosives,!
   I can't leave My stance. I meant say My aPost! Ze ai pee youu - der verdammt Auxilary Power Unit - Ze höllisches.megamill, zun Teufel! Finlandisierung, Gett dtoun! Kiis ze groundt!

   Hell. FORE!

   Holarihan se, onneks on vakuutus.

   ittelläki on

   Poista
  3. Masto kaatui.
   Puutteellinen tuenta.
   Eräs osanottaja menetti onnettomuudessa maallisen olemuksensa tavallisen toimivuuden vaikka takuuvarmaa on että paikallaolijoiden tuenta oli yli maallisen havainnointikyvyn mittaus- ja suorituskyvyn.

   Asiaa tutkitaan. Tutkimukset jatkuvat.

   IHallantie, tutkija

   Poista
  4. Iines kysyy vaikka tietää ja väittää tietävänsä mutta ei kysy "tynnyrityttö" , ei.

   T. nimim. Hooko Ikkalainen joka, kuten laillisesti epäillään ei aina usko edes omia juttujaan mutta siitä ei ole haitaksi kellekään sillä ne uskoo erään nimimerkkipäivänsankaritarin paras kaveri jonka tunnen läheisesti ja joka lähettää täten sellaiset terveiset että: Sano. Joko uskot?

   ..ja sitäkin paitti nin mikä-mikä... MIKÄ on sankaritari? Tähiivattia tääki on olevinaan, kaikki tää? Siis mitä vittua täälä ollaan ilman aivosolujen keskinäistä - tai no.

   Aivo on tärkeä. Ilman ei ole järkeä. Pikkuaivo on vielä tärkeämpi. Onni onnettomuudessa että aivot ovat naapurit. Puoliskot ovat myös eräs seikka mutta ne eivät ole 'aivot', aivan kuten mies ja nainen eivät ole perheen vaimot saati päät, jonka huomaa kun lukee uutiset. Täysin tuulesta temm-, krhgh, suokaaskin anteeksi - siis toimittamista ilman aivotoiminta.

   Lapsiluku laskee vapaan, eli lajineutraalin avioliittolain myötä. Tämä tulee pysymään totena.
   Mies ja hevonen, mies ja aasi, mies ja sika, mies ja nainen.
   M. O. T.

   Mut hei hyvääyötä- ja vastoinkäymisissä? Eiks nii! Nii mut kummiskii, ei välttämättä. Koska siis ei-hyvää yötä kun hö! Myötä-myötä. Eli et myönteisen kautta! Jee hyvä toisiinsasekoajat. Ei lapsia onneks pahemmin, että jospa se Piäkonttorj olis ollu valmiimpi nyt näyttämään että golf on typerä peli ja koska Hän on kyllästynyt helppoihin hole-in-oneihin eli tsäppäyttäämmää kolohvareita sontikan nuppiin (arvakkaas montako lyöntiä vuodessa ja mikä händikäppi, mä tiedän senkin sillä osaan matematiikkani ulkoa kuten osaa eräs uskomaton m:kin). Monta-monta! Jumalan holari.

   Siinä vastal-, eiku vastaan väittämisen mestarin työnäyte. Ei Jumalan työtä. Ei pirun metkuja.

   mihinä pirussa mikis luuraa ja ennenmuuta minkä perkeleen takia?

   IHch bin ein oder mehr

   Näin muuten tänään
   Li
   Ppis -tyyppisen lakin.

   Siinä oli pienellä kaunolla lit, valaistunut ja Goethehan pyysi vielä lis-,, äsh ku kuollessaan lisää valoa. Pimeä tyyppi se Jöötte.

   Poista
  5. Goethe mikään pimeä tyyppi ollut, vaan elämäni valo ja rauha.

   Alla olevaa runoa on täälläkin suomennettu kilpaa. Yksi lempparini klassisten joukosta.

   Über allen Gipfeln ist Ruh'

   Über allen Gipfeln
   Ist Ruh',
   In allen Wipfeln
   Spürest Du
   Kaum einen Hauch;
   Die Vögelein schweigen im Walde.
   Warte nur! Balde
   Ruhest du auch.

   Poista
  6. Ja tässä ChatGPT:n käännösneronleimaus:

   Yli kaikkien huippujen On rauha, Kaikissa latvoissa Tunnet Tuskin henkäystä; Pikkulinnut vaikenevat metsässä. Vain odota! pian Levoodut myös.

   Ja alla Googlen käännöskoneen nakutus:

   Kaikkien huippujen yläpuolella
   Onko rauha,
   Kaikissa puiden latvoissa
   Tunnetko sinä
   tuskin vihje;
   Linnut ovat hiljaa metsässä.
   Odota vain! Balde
   Lepäätkö sinäkin?

   Tekoäly ei todellakaan ole uhka ihmiselle. Vaara on vain siinä, että jokuset luottavat tekoälyyn. Tässä vielä Otto Mannisen tuttu suomennos:

   Vaeltajan yölaulu

   Vuorten yllä rauha
   on sees;
   ei luku lauha
   henkäys ees,
   ei riemukkaat
   soi laulelot latvojen alta.
   Kohta jo, malta,
   myös levon saat.

   Poista
 33. Ks. lisätiedot: Hevosten kengittäminen ja ontumaviat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosen kengitys- ja ontumaviat.
   (kirjoittanut luultavasti kuulemma ainakin oman väittämänsä mukaan, joskaan ei ole enää tavoitettavissa joten aivan yhdentekevää räpellystä kuules senkin)
   Saki Paatsama

   Ei suositella oppikirjakäyttöön. Liiaksi virheellinen. Alkaen tuosta tragikoomisesta nimestä, heti äkkiä ekalla oikeassa mutta älykäs kirjoittaja ja todella typerä kirja. Kustantaja säästäen (nogaste-nog) unohdettava.

   Moi mikis.

   Poista
  2. Hevosen kengitys- ja ontumaviat on varmaan kiinnostava opaskirja. Suosittelen myös Hevosmiehen kalenteria, jos sellaisen onnistutte jostain kirpparilta löytämään. Minä onnistuin:

   http://inez54321.blogspot.com/2021/03/hevosmiehen-kalenterista.html

   Poista
  3. Muistan,
   kun ensimmäisiä kertoja tähän blogiin (noin 100 vuotta sitten) kirjoitin, kerroin isäni armeija-ajasta. Hän palveli tykistössä, ja hevoset kun siihen aikaan tykkejä vetivät, piti niitä tietysti osata käsitellä. Isä kertoi, että kun he ensimmäisen kerran alokkaina hevosia harjasivat, vääpelin pönttö punaisena karjui heille että PERKELETTÄKÖ NIITÄ SILITTELETTE, NE MITÄÄN KISSOJA OLE! – Isäni, talollisenpoika, tämän toki tiesi mutta kaikki eivät. (siis että hevoset eivät ole kissoja)

   ehtaa euroviisukamaa tämä jenkka

   Poista
  4. Ai niin... Moi vaan Anonyymi. ja I H kans. Mukavan ongelmallisia tarinoita teillä.

   Poista
  5. Kengityssepän poikaa, joka on nähnyt kengityksiä syntymästään saakka, ja lukenut Hevosen hoito-oppaan jo ennen kuin osasi lukea, ei hämätä eikä horjuteta hevosmiesten tietotoimiston ontuvilla uutisilla.

   Poista
  6. Aivan, aivan väärä levy paukahti tähän!!! Anteeksi vaan Hiski, mutta tarkoitin tätä!!!

   ja se suoritetaan hevosupseerin tai rehumestarin johdolla

   Poista
  7. Villihevosilla ei kenkiä ole. Mutta kesytetyt hoobliat ne nukkuvatkin kengät jalassa.

   Poista
 34. Mutta sepä yllätti, ettei Mikis kehtaisi mennä pridemarssiin yksin!? Meinaan kun minä olen marssinut niissä monen monta kertaa ja melkein aina yksin eli ilman naisseuralaista.

  Tietysti katson, etten mene ihan koppalakkisten isojen poikien porukkaan, vaan kivaan tyttöseuraan, täditkin käyvät.

  Nooran kanssa me pojat - Mikis ja minä - marssisimme käsikynkkää, Noora tietysti keskellä.

  Mutta perhana… eiköhän ensi kesänä mennä sinne porukalla!

  VastaaPoista
 35. Idea on mitä parhain. Ehdotan myös asianmukaista pukeutumista. Minulla on valmiina koristeellisia silmänaamioita helmikoristeisin silmänrei’in, ja viuhkoja käteen vaikka kaikille jakaa. Ja Nooralle ehdotan kyllä höyhenkoristeista hiuspantaa ja kultatuolissa kantoa, kantajina koppalakit ja piiskadominat. Jos heitä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iineksellä siis asu jo on valmiina, mutta mites me muut? No, minulla kun ei mielikuvitusta ole, voisin pukeutua Aatamiksi… jättäisin sekä puuterin että ripsivärin pois.Tapsalle ehdottaisin tweed takkia, suuhun piippua ja jalkoihin kahta numeroa liian isot golfhousut... tai mainosihmisenä keksii tietysti itse tyylikkäämmät kostyymit itselleen. Mutta luulen ettei Pehtoori päästä Nooraa mukaan ilman että häntä ei puettaisi tuntemattomaksi, eli sullotaan hänet burkhaan. Riku Riemu balettiasussa (johon olisi fyllatty entistäkin korostetummat miehiset genitaalit) taatusti aiheuttaisi supinaa ja kuhinaa kypsään ikään ehtineissä naisissa… ja miksei miehissäkin, kun välillä päästäisi sellaisia Tarzan-kiljahduksia, että Tölikan porvarit hädissään polttaisivat henkilöllisyyspaperinsa ja kätkisivät pöytähopeansa… Joo. Messiin vaan!

   Poista
 36. Iineksellä siis asu jo on valmiina, mutta mites me muut? No, minulla kun ei mielikuvitusta tunnetusti ole, en keksi muuta kuin että pukeudun Aatamin asuun, heh, jos vaan löydän tarpeeksi ison (= pienen) vaahteranlehden. Tapsalle ehdottaisin tweedtakkia, päähän knallia, suuhun piippua ja jalkoihin neljä numeroa liian isot golfhousut... tai mainosihmisenä keksii tietysti itse tyylikkäämmät kostyymit itselleen. Mutta luulen ettei Pehtoori päästä Nooraa mukaan ilman ettei häntä puettaisi tuntemattomaksi... no, sullotaan hänet burkhaan, niin Itä-Karjalan maine ei kärsi. Riku Riemu taas balettiasussa (johon etumukseen olisi fyllatty entistäkin korostetummat miehiset genitaalit) taatusti aiheuttaisi kiihkeää liikehdintää kypsään ikään ehtineissä naisissa… ja miksei miehissäkin, kun välillä ulvoisii sellaisia Tarzan-kiljahduksia, että Tölikan porvarit pissaisivat pyjamaansa ja hädissään heti aamulla polttaisivat henkilöllisyyspaperinsa.... Joo. Messiin vaan!

  VastaaPoista
 37. Tämä vastaan ota ei kommentteja nyt. Tiedä häntä missä vika, en tiedä? Lähetin kaksi versiota pride-asuista, voi poistaa toisen, jos se joskus lätkähtää näytölle, prkle.

  VastaaPoista
 38. Tuo klo 14.05 löytyi blogin kommenttien ”roskasisältöosiosta”. Onnistuin palauttamaan, vaikka Kerberos ehdotti poistoa.

  VastaaPoista
 39. Ohi on, ohi on tämä marssimme verraton! Ensi vuonna taas, kirkon luona kohdataan!
  Sulkapannat, ja persjuomuun liimaantuneet hengettömät sekä nännitupsut heitin junan roskikseen. Mitä pehtoori sanoisi, jos löytäisi epäsiveellisiä asusteita vaatekaapistani. :))))
  En vain muista miten pääsin junaan? Kai te poijaat avititte?
  Kosmoksessa ja Seahorsessa kävimme, mutta sen jälkeen vintti pimeni. Luulen kyllä, että enimmäkseen hulvattoman huikean hauskasta seurastanne sekosin!
  Muistan kyllä, että me kolme, jos ketkä ehdottomasti kuuluimme toimittajien kuvatuimpiin
  kohteisiin. Ja kun Riku löysi meidät Tom Finland-piirrokseksi pukeutuneena
  pääsimme iltaehden etusivulle oitis.
  Wow, miten salamana voi tulla julkimoksi.
  Ensi vuonna Iines ja Ripranie mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä aliarvioi pehtoorin vireystilaa, Nooraseni, älä ollenkaan. Taitaisi innostua nännitupsuista ja muusta rekvisiitasta.

   Nyt on juhlittu Elokapinat ja Pridet. Mitähän seuraavaksi? Minä ainakin menen kansainvälisille suurmarkkinoille. En markkinatavaran takia, vaan sieltä saa hyviä luvattomia salakuvia ihmisistä. Yleensä tavaran ulkomaalaiset myyjät haluavat kuviin, markkinayleisö taas katsoo vihaisesti kameraihmistä. Paitsi yksi Leena, jonka kuvaan aina Leenan letut -puljun vieressä. Traditio. Vuoden lettukuva.

   Poista
  2. Tänne ei nuo markkinat ole vielä rantautuneet. Voi olla, että olivat ja menivät, sen verran olen ollut muutamia aikoja uutispimennossa. Kaupunkikesämenot jäävät minulta vähiin. Huomenna jos luoja suo ajattelin mennä ostoksille ja pistää pankkikortin vinkumaan. Listalla on hitosti tarpeellisia hankintoja, joten kyselin jo siskoa kyysäämään osan ostoksista mökille.
   Saa nähdä saanko eri kuormaan
   kesäkeittiön, ulkohuussin, sementtisäkin, punamaalia sohvasängyn, ainakin yhden ison maton, vatkaimen, leivänpaahtimen...
   Eikä tässä vielä kaikki!jattelin hommata hieman " ylellisyyttä" itselleni ja kuluneitten keittiövempainten tilalle uudet.
   Tuen siis eläkeroposillani kaöitalismia oikein olan takaa.
   No, jos alekamat on loppu, tyydyn vanhoihin romuihini.


   Poista
 40. Toen perrään en ole parantunut vieläkään "homofobiasta" , marssimisesta huolimatta. :)))
  Huvittavinta sateenkaaren heimonimekseen omineiden rakkauden huumassa on ihmisoikeuksien ja tasa-arvon itsekäs
  vaatiminen. Ja minkä tautta? Orgasmien kokemisen saman sukupuolen kanssa vuoksiko? Omien sukupuolielimiensä himon vuoksiko?

  Maailmassa ihmisoikeudet ja tasa-arvo eivät toteudu missään vaikka kuinka homot marssivat ja papit saarnannevat. Todellisen rakkauden puutteessahan nämä onnettomat yli-ihmiset marssivat! Ihmisarvot ovat sekaisin tai niitä ei enää ole.

  Nyt ollaan köyhältä viemässä ropoja terveyskeskusmaksuissa.
  Matkat pitenee, kun lääkäripalveluja lakkautetaan. Päihteiden käyttäjien perhehelvetit, miten niissä ihmisoikeudet ja ihmisarvo lapsilla toteutuvat?7
  Ja nämä hihhuloijat ajaa hedonistisia, omia, omituisia etujaan. Eivätkä edes häpeä julkeuttaan.

  Huom! Lapsia ei saa kaikki heterotkaan, ainakaan lakipykäliä muuttamalla.
  Tässä tätä vanhaa liturgiaani.
  Lääkettä tähän tautiin ei minulle ole vielä keksitty.

  VastaaPoista
 41. On ne nuo ihmisoikeudet ja muualla laaditut sopimukset Jumalan sanaan verrattavissa, kun kuuntelee vasemmiston Li Anderssonia.
  Minusta on vastenmielistä, että politikot ratsastavat keppihevosinaan, ihmisarvo ja oikeusvaltiohypetys jotka todellisuudessa ovat sanoja paperilla, teoriaa ja ideologisia hömppälööppejä?
  Ymmärtäisin, jos edes terveydenhoito, kouluolot tai vanhusten asiat olisivat hoidettu kuntoon. Vaan eipä ole. Ja nämä kansaa edustavat hypettää lämpimikseen oikeusvaltiomantraa.
  Missä sellaisia ihmisoikeus- ja tasa-arvon toteuttavia, ihannevaltioita, planeetalla lienee? Minä en ainakaan tiedä ainuttakaan!
  Näitä "ihanteellisia" mantroja näkymättömistä taivaan kultamaista vasemmisto toitottaa vastustaakseen kaikkea mitä oikeisto yrittää ajaa.
  Ilmeisesti on helvetin vaikeaa katsoa Arkadian mäeltä totuutta yhdessä ja kohti suoraan.
  Mikä oikeusvaltio Suomikin on? Itäraja täysin kiinni, vieraiden valtioiden sotilaat ja rekvisiitta annetaan vapaasti miehittää maatamme.
  Tulevat tänne kuin kotiinsa. Jo heikossa asemassa olevia kansalaisia kurjistetaan edelleen. Kuka vielä ilkeää väittää, että Suomi on itsenäinen valtio, jonka kansalaiset ovat vapaita päättämään asioistaan?
  Rähämällään olemme raukkaparat!

  VastaaPoista
 42. Menisin ennemmin paljon mieluummin ihan tavalliseen sirkukseen kuin mihinkään prideen. Annoin jo melkein ylen, kun somea selatessani noita muotijulkaisuja katselin ja kuuntelin. Jonkin verran. Ihmettelin sitäkin, että miksipä iikoilla on niin kova tarve leiskautella omia suuntauksiaan. Taitaa aina vain hullummaksi tulla nuo julkaisumäärätkin. Voisin minä silti kerran elämässäni mennä moisia ihmetyksiä katselemaan. Ei siin mittään ihmeitä tarvitsisi. Tosin ei tee mieli laisinkaan. Että kyllä tosi näin on.

  Kyllä siitä suloisesta suvesta jo tänä kesänä onkin saanut kaks viikkoa nauttia. Mahtaaks ne kesälämmöt vielä ilmaantua uudelleen. Saahan sitä toivoa, vaikka ei ne kyllä toivomalla tule.

  On tämä hallitus kyllä metka, kun sille ei mikään riitä. Pian viedään leipäkin köyhän suusta. Priorisoidaan kuluja oikeisiin osoitteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäistä iltaa Ripranie!
   Samoja ajatuksia!
   Sinäkin valvot vielä! Täällä vihdoinkin tulivat sateet. Viime yönä menin oikein torpan pihalle aamuyöstä, kun kuulin sateen ropisevan. Ensimmäinen pupun lapsukainen ilmestyi eilen kasvimaan taakse hyppelehtimään.
   Täällä on hellettä piisannut ja toivottu sade vihdoinkin saapui.
   Kesäähän on vielä jäljellä, Ripranie, niin myös kauniita päiviä, vaikka maailman sotkuiset asiat lisäävät välillä mustia pilviä ajatusten taivaalle.
   Nyt köllötän kaupungin makkarissa. Olohuoneessa seurataan kiihkeästi jalkapalloa vai mitä urheilua lienee menossa.

   Poista
  2. Ripranie, tuo opposition dystopiamantra ”viedään leipä köyhän suusta” tai ”köyhiltä leikataan, rikkaille annetaan” on tehnyt tehtävänsä. Kansa uskoo ja miksei uskoisi, kun kerran sanotaan.

   Totuus kuitenkin on, että eihän köyhältä mitään viedä, vaan annetaan edelleen, mutta vähemmän. Vieminen on aina jonkun omasta tulosta tai omaisuudesta pois, antaminen on oman tulon päälle.

   Valtio käsittelee omia rahojaan, myös kansalaisilta verovaroin kerättyjä rahoja, siis etupäässä niiltä rikkailta, joita Suomessa on vain vähän. Nehän maksavat leijonanosan Suomelle kertyvistä tuloveroista. Ellei Suomessa olisi ryhdytty toimiin, niin olisimme päätyneet Kreikan tielle ja EU:n tarkkailuoppilaaksi. On selvää, että antamisen supistaminen on ikävää, mutta mielestäni vielä ikävämpää on se, että rahaa on jaettu liian väljästi myös kohteisiin, joissa olisi hyvin pärjätty omillaankin. Ihmiset on totutettu siihen, että rahaa tulee seinästä.

   Poista
  3. Noora, oli aika kornia nähdä kuvia, joissa poliitikot marssivat hyvesignaloimassa Pridessä. Mykkänen, Adlercreutz, kissankiduttaja Näkkäläjärvi ja moni muu.

   En tarkoita nyt minkäänlaista seksuaalivariaatioiden halveksuntaa, vaan itse ilmiötä ”näyttäytyminen Pridessä”. Edelleenkään en jaksa pitää ns. erilaista seksuaalisuutta edes outona. Kyllä maailmaan mahtuu. Miksi siitä pitää numeroa tehdä?

   Poista
  4. Kohtuullisuus - välipala

   Kenelle on paljon annettu
   hänen luulisi olevan helpompi antaa
   kuin että
   kenelle on vähän annettu
   hänen luulisi olevan vaikeampi antaa.

   Tämmöinen löytö tuli youtubessa vastaan. Laitan kuunneltavaksi.
   Jope Ruonansuu - Enkeleitä toisillemme:
   https://youtu.be/1y77lUqbxls?si=3UijzOvsprwTh85G

   Poista
  5. Näinkin se tietysti on. Jos maailma olisi paratiisi.

   Aina on kuitenkin ääripäät, jotka eivät ymmärrä toisiaan. Se, jolla on paljon, ei aina ymmärrä sitä, jolla ei ole juurikaan. Se se, jolla ei juurikaan ole, harvoin ymmärtää sitä, jolla on enemmän. Rikas ei ole aina ahne eikä paha, eikä köyhä ole aina hyvä ja syyntakeeton. Maailmassa ei ole yhtään yhteiskuntamuotoa, joka pohjautuisi kaiken tasajakoon.

   Mene tiedä, mikä on oikein.

   Poista
  6. Ranskassa on menossa nyt mielenkiintoiset vaalit. Joko Gallian kukko joutuu kiekumaan oppositioon? Liekö rouvansa tehnyt jotakin maansa hyvälksi? Ei ole sattunut siitä uutisia silmiinii.
   Unkari on eeuun puheenjohtajamaa. Saako Orban jotakin hauskaa aikaiseksi mm. Zelesnyin tapaamisessa ja muutenkin?
   Minä tykkään Orbanin änkyrä- tyylistä, vaikka sitä ei ilmeisesti saisi ääneen julkisesti myöntää.

   Poista
  7. Kävi niin tai näin, toivottavasti demokratiaa kunnioitetaan enemmän kuin meillä viime vaalien jälkeen on tapahtunut.

   Meillähän ihmiset äänestivät väärin, ja samoin ilmeisesti Ranskassa. Käytäisiin edes keskustelu, mistä tämä kaikki johtuu, että ihmiset pakenevat demokraattisista puolueista laitaoikealle. Kaikkeen on syynsä, mutta keskustelun sijaan valittuja ja väärin äänestäneitä syytetään. Demokratian kuolema on fasismia.

   Poista
  8. Mielenkiintoinen on tämä rajalakikin. Alkuun kun Venäjä käynnisti hybridihyökkäyksensä Suomea vastaan ja kyyditsi rajalle vetreitä polkupyöräpoikia, kaikki puolueet olivat yksimielisiä, että raja kiinni ja sassiin.

   Nyt kun poikkeustilan poikkeusrajalakia säädetään, jokuset kansanedustajat mullittelevatkin vastaan maahanmuuttajien oikeusturva kilpenään.

   Eihän tämä ole maahanmuuttoa koskeva asia, vaan maanpuolustuksellinen ja nimenomaan vain poikkeustilanteessa, väliaikaisesti. Luulisi Fatim Diarran, Nasiman ja Elisa Gebhardin + lukuisan joukon Demlan lakimiesasiantuntijoita tämän ymmärtävän.

   Poista
  9. Sos.demit taitaa myöntyä muutaman uudelleenkirjauksen myötä lain taakse.

   Iines, kenties popula alkaa kyllästyä nykyiseen lässytykseen demokratiasta ynnä muusta ihanasta ihmisten höplästä vedosta ja haluaa tiukentaa lepsuja vapauksia.
   Aaltoliikettähän nämä ihmiskunnan arvottamat poliittiset näkemykset ovat.
   Tiettyjä suuntauksia vastaan alkaa aina jossakin vaiheessa vastaliikehdintä ja suunnanmuutokset. Ikiliikkuja-ideologiat, jotka toisaalta pyörivät kehää. Mitään uusia valtaideologioita ei ole näköpiirissä, vain vanhojen keitosten uudelleen lämmitystä.

   Poista
  10. Esimerkiksi työväenliikettä, pienen ihmisen puoluetta ei enää ole. Vasemmisto on pettänyt perinteiset kannattajansa siirtymällä pienten erikoisryhmien etuoikeuksien ajajiksi ja wokettajiksi. Ihmiset ovat myös kyllästyneet siihen, että maahanmuuttopuhe tuomitaan edelleen meillä herkästi rasismiksi, vaikka koko muu Eurooppa on herännyt ktitisoimaan maahanmuuton tuomia ongelmia, joita ei voi enää kieltää. Maahanmuuton ongelmista puhuminen eitarkoita työperäisen maahanmuuton väheksymistä.

   Toisin sanoen puolueet elävät omissa sfääreissään etääntyneinä kansalaisista.

   Poista
  11. Hienosti kiteytetty. Samaa mieltä olen kanssasi.

   Poista
  12. Aamuteeveessä Zysse, johon paremmisto ei pääse käsiksi hänen alkuperänsä takia (mikä harmittaa heitä suuresti), väänsi asian rautalangasta kolme kertaa, mutta hyvesignaloiva änkytys vain jatkui.

   Onneksi nämä pilkkuviilarit eivät olleet vallassa marraskuun viimeinen päivä 1939.

   Poista
  13. Näin Zyssen. Taisi servata fiksusti ja sivistyneesti Sofia Virran ja Tytti Tuppuraisen.

   Oikeastaan juuri Zyssen puheesta (= vastustajien putkinäkö) sain vahvistuksen omille ajatuksilleni ja virikkeen uusimpaan kirjoitukseeni tämän jutun yllä. Vaikka aihe on tavallaan jo kulunut mediassa. Usein kun itse liikkuu jälkijunassa, säästytään kuohuilta ja kaivetaan esille ydintä.

   Poista
  14. Elkkee kehtoo kaaniinna päevänä.
   Otto Meri tullee talla tiskissä takkaa.

   Poista
 43. Kertausta:
  Sukupuoli- vai/tai seksuaalivähemmistöiksikö nämä ylpeysläiset itseään nimittävätkään?
  On siinä otsikko valtaväestöstä poiketa haluavalle porukalle!
  Erityisesti korostetaan kauniisti ja tarkoitushakuisesti oikeutta rakastaa, joka peittää alleen perversiot ja poikkeavan
  sukupuolisuuden?
  Jos ihmis- ja tasa-arvoa nämä populat ja hyvää ihmisyyttään korostastavat poliitikkomarssijat todella kunnioittasivat, he eivät osallistuisi ko. marsseille.
  Nythän marssijat korostavat ja pitävät räikeästi pramilla epätasa-arvoa.

  VastaaPoista
 44. Onko Venkuloita toisillemme alakulttuurimme maustama kuten Huomenta Suomi jossa lauletaan tutun pillin vihellyksen kuulen ja ollaan kaappieikalla? No ei kai nyt heti, mutta pian on. Täältä tähdätään.

  VastaaPoista