11.7.2025

Wille Rydman ja kynsisalonkitutkimus


 

Kynsisalonki-ala on kasvanut viime vuosina merkittävästi, ja samalla myös tutkimus ja kehitys alalla ovat ottaneet suuria askelia eteenpäin. Yksi alan kiinnostavimmista nimistä on Wille Rydman, joka on aktiivisesti mukana kynsisalonkitutkimuksen kehittämisessä ja innovaatioiden tuomisessa esiin. Mutta kuka Wille Rydman on, ja miten hänen työnsä vaikuttaa kynsialan tulevaisuuteen?


Wille Rydman: innovaattori ja tutkimuksen edelläkävijä


Wille Rydman on suomalainen kauneudenhoidon ammattilainen, joka on erikoistunut erityisesti kynsienhoitoon ja alan tutkimukseen. Hän on tunnettu siitä, että hän lähestyy kynsisalonkipalveluita tieteellisestä ja tutkimuksellisesta näkökulmasta, mikä on ollut harvinaista alalla. Rydmanin tavoitteena on parantaa kynsienhoidon laatua, turvallisuutta ja kestävyyttä, tuoden samalla esiin alan mahdollisuudet uudella tavalla.


Kynsisalonkitutkimus: miksi se on tärkeää?


Kynsisalonkitutkimus ei ole vain uusien kynsituotteiden tai -tekniikoiden kehittämistä, vaan myös turvallisuuden, hygienian ja kestävien käytäntöjen edistämistä. Tutkimuksen avulla voidaan löytää parhaita käytäntöjä, ehkäistä infektioita ja varmistaa, että asiakkaat saavat laadukasta palvelua turvallisesti.


Wille Rydmanin mukaan kynsisalonkitutkimus auttaa myös ymmärtämään paremmin kynsien terveyttä ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Tämä tieto mahdollistaa entistä yksilöllisempien ja tehokkaampien hoitomenetelmien kehittämisen, mikä hyödyttää sekä ammattilaisia että asiakkaita.


Uusia innovaatioita ja tulevaisuuden näkymiä


Rydman on ollut mukana kehittämässä uusia tuotteita ja menetelmiä, jotka perustuvat tutkimukseen ja tieteelliseen tietoon. Esimerkiksi hän on ollut mukana kehittämässä tehostettuja kynsien hoitotuotteita, jotka ovat paitsi tehokkaita myös ympäristöystävällisiä.


Tulevaisuudessa näemme entistä enemmän tutkimuspainotteisia lähestymistapoja kynsialalla. Innovaatiot liittyvät esimerkiksi luonnonmukaisten ja biohajoavien materiaalien käyttöön, turvallisten ja kestävien tekniikoiden kehittämiseen sekä asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen entistä paremmin.


Yhteenveto


Wille Rydmanin työ kynsisalonkitutkimuksen parissa avaa uusia mahdollisuuksia alan ammattilaisille ja asiakkaille. Tutkimuksen ja tieteellisen lähestymistavan avulla voimme saavuttaa korkeampaa laatua, turvallisuutta ja kestävyyttä kynsienhoidossa. Tulevaisuus näyttää valoisalta, kun alan kehitys perustuu vahvasti tutkimukseen ja innovaatioihin.


Jos olet kiinnostunut pysymään ajan tasalla kynsialan uusimmista trendeistä ja tutkimuksista, kannattaa seurata Wille Rydmanin työtä ja alan kehitystä – se lupaa tuoda paljon uutta ja inspiroivaa kynsienhoitoon!


(Piirros Albrecht Durer, Rukoilevat kädet 1508)


*************


Huom! Tämän tekstin kirjoittaja on tekoäly ChatGPT saatesanoilla Wille Rydman ja kynsisalonkitutkimus - kirjoita blogiteksti. Tämä on samalla maallikon yksinkertainen testi tekoälyn ajantasaistietoudesta. Tai tekoälyn huumorintajusta?

Näin vähän - tai paljon -  tekoäly siis tietää Suomen sisäpolitiikasta. Virikkeen aiheeseen sain Wille Rydmanin vastineesta Helsingin Sanomissa 11.7.2025. Rydmanhan kritisoi viestipalvelu X:ssä  756 612  euron rahoituksen myöntämistä tutkimukseen ”Intiimi manikyyri: feminisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudiossa.”


21 kommenttia:

  1. Olen ollut aina kiinnostunut Kennedyistä, ja kun näin youtubessa uuden videon kertomassa Joan Kennedystä (Ted Kennedyn ex-vaimo) niin katsoin tekeleen, selityksissä oli huomautus, että käytetty tekoälyä. Tarina eteni Joan Kennedyn hautajaisiin saakkaa (kuollut 84-vuotiaana jne.), paitsi että hän elää edelleen. Yleensä on aina syytä epäillä informaation oikeellisuutta, mutta kun viitteenä on IA on oltava vieläkin valppaampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupaisia nämä tekoälyn tuotokset. Siis suoranaisia virheitä, jotka tietävä huomaa heti. Eli ihmisen kannattaa tietää paljon, monesta lähteestä, jotta ei tule höynäytetyksi tai jottei perusta maailmankuvaansa väärään tietoon.

      Tekoäly tekee hallaa muillakin rintamilla. Itseäni ärsyttää suomen kielen raiskaaminen tekoälyuutisissa.

      Sanojen painotus, intonaatio on usein epäluonteva, ja älyn luojilta puuttuu tietoa mm. suomen kielen erikoisesta konsonanttien kahdentumisesta ääntämisessä (tulet-tänne eikä tuletänne, niin kuin tekoäly lausuu ponnettomasti).

      Jos älysovellukset erehtyvät näin raskauttavasti, niin herää kysymys: voivatko ne aiheuttaa vaaratilanteita erilaisissa terveydenhoitotehtävissä.

      Poista
    2. Totta, kansalaisella tulisi olla valtava yleissivistys voidakseen edes epäillä informaatiota, Suomessa on totuttu aivan liikaa luottamaan esim. median välittämään tietoon, vajavaisten toimittajien tuottamaan materiaaliin, mitä oletamme kuitenkin tarkistetun, sitä vaivaudutaanko tekoälyn tuotoksia tarkistamaan, voi ainakin kysyä. Tekoäly tuottaa oman versionsa totuudesta, mikä ei suinkaan anna lisäarvoa käytettävissä oleviin vaihtoehtoihin. Tekoäly tekee nopeasti tiivistelmän, mutta onko siihen otettu jutusta relevantit tekijät. Siltä voi kysyä ja saada heti vastauksen sen oman seulontaperiaatteen mukaan, uskaltaako luottaa vastaukseen. Ei tämä IA-tilanne, mitä elämme, mitään varmuutta tiedon oikeellisuuteen lisää.

      Poista
    3. Vaikka uutisjuttu sinänsä olisi totta, niin aina kaikkea ei kerrota. Silläkin on merkitystä, mikä jätetään kertomatta ja mikä tulokulma juttuun otetaan. Esimerkiksi Hamasin aloittamasta hyökkäyssodasta ei ole kerrottu raakaa totuutta, sitä millaista tuhoa Hamas sai aikaan ja mikä Hamasin osuus palestiinalaisten keskuudessa lopulta on.

      Sitä mitä Hamas teki naisille, ei tahdota jälkikäteen maailmassa uskoa ja sanotaan, ettei siitä ole todisteita. Meillä on edelleen uutisnäkymä lähinnä Israelin aiheuttamaan tuhoon, mikä tietenkin on hirvittävän väärin, ylimitoitettua ja järkyttävää. Kuitenkin se uutisikkuna avautuu vain yhteen suuntaan, on yksipuolista tilanteessa, jossa hyökkääjä Hamas piiloutuu kansan selän taakse ja jatkaa touhujaan. Gazasta on tullut huivitetuille Uusi Vietnamin sota.

      Poista
    4. En halua enää ottaa kantaa Israelin ja Hamasin/palestiinalaisten kärsimysrealityyn.

      Vaan luin kaksi kertaa postauksesi alun, ennen kuin lopussa oleva tieto selvensi aihetta. Ensi alkuun ajattelin, että nyt on Iines kirjoittanut humoristisella, satiirisella tuulella.
      Vaan onpa ällistyttävä tutkimusaihe ja siihen huikea rahoitus. " Intiimi manikyyri: feminisoitu työ
      ( itse-) hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudiossa." Hoheijaa!
      Kuka rodullistaa ja miksi?
      Mitä hyötyä ja kenelle tutkimuksesta on saatavissa?

      Ei kun lisää miehiä tasa-arvoon vedoten kynsiä puleeraamaan ja tekokynsiä liimaamaan. Sama palkka tai naisille parempi, jos "feminismi" otetaan perustaksi. Toisaalta voi olla, ettei miehiä edes kaivata naisten kynsienhoitajiksi, varsinkin, jos uskonto kieltää asiakkailta niinkin läheisen kontaktin vieraiden miesten kanssa. Tai hoitajien/ kynsitaiteilijoiden vierasmaalaisuus, tuskin se pahemmin ketään häiritse.
      Rasismiahan ei maassamme, eikä siten kynsistudioissa sallita ja intiimit salaisuudet pidetään luottamuksellisesti studion sisällä.
      Kynsistudion miesasiakkaat ovat tietysti luku sinänsä. Käpelöivätkö hoitojen antajia tai ehdottelevatko sopimattomia?
      Mietin vaan sitä, kuinka suuri otanta kynsistudiokohtaamisia vakuuttaa tutkimuksen olevan ehtaa tiedettä?
      Kuinka paljon kynsistudioita on maassamme ja mitä kansalaisuuksia ko. hoitotyössa eniten on?
      Itse en moista palvelua tarvitse. Osaan hoitaa omat kynteni. Ikinä en laitattaisi karmean kamalia tekokynsiä, enkä muitakaan koristuksia kynsiini. On omasta takaa hyvä kasvu kynsissä!
      Joskus, kun mieli tekee olla tyhmän turhamainen, saatan lakata kynteni, mutta todella harvoin niin teen.
      Kiinnostaisi ennemminkin tutkimus siitä, miksi naiset haluavat pitkät kynnet? Halutaanko viestiä agressiivisuudesta, repiä silmät päällekarkaajan päästä. Ovatko pitkät kynnet turvallisuustekijä, ikuinen kauneus/muoti-ihanne vai liitetäänkö pitkät kynnet seksuaali - symboleiksi?


      Poista
    5. Noora, totta, teksti oli alkuun minustakin satiirinen ja hauska, oikein hyvä, ja ihailin tekoälyn taitoa. Sittemmin olen melko varma, että teksti kumpusi tietämättömyydestä. Kokeilin hieman muilla otsikoilla, ja edelleenkään totuutta ei löytynyt. Tekoäly ei tiedä tätä tapausta.

      Miehilläkin tosiaan näkee taidokkaastikin lakattuja kynsiä, mutta pitkiä välkkyviä geelikynsiä en ole vielä onnistunut näkemään! Ehkä he käyvät käsihoidoissa.

      Poista
  2. Vähemmän hupaisaa on miksi tuohon sijoitettua 700 000 € EI SAA arvostella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisessä taloustilanteessa lähes miljoonan euron summa tuntuu kyllä mahtavalta. Tutkimushan keskittyy HS:ien mukaan Helsingin ja Varsovan ”kynsisalongeissa työskentelevien maahanmuuttajanaisten ja asiakkaiden väliseen vuorovaikutukseen” ja kuuluu sukupuolentutkimuksen tutkimusalalle. Tutkimuksen pääpointteja ovat salonkien femininisoitu työ ja rodullistetut kohtaamiset.

      Jään miettimään, sisältävätkö termit ”feminisoitu työ” ja ”rodullistetut kohtaamiset” jo valmiit asenteet ja jonkinlaista poliittista ulottuvuutta. Tieteenteon kuuluisi olla paljasta, riisuttua ennakkomäärittämisistä ja politisoituneista termeistä.

      Poista
  3. Tämä on vaikea paikka edistyksellisellekin, sillä aiheen lisäksi minua ainakin ällistyttää tuo hirveä hinta - 756 612 euroa!

    Koko jutun voisi kuvitella pulttiboisien sketsiksi. Luulin hetken, että se on 75 tonnia, joka sekin olisi paljon, mutta ei, varttia vaille millin ne tahtoi.

    Ja ikään kuin se ei olisi riittävän naurettavaa, hinta oli myös laskettu eurolleen! Ja kun se ei taatusti voi mennä noin tarkasti tasan, niin miksei lasketa sitten sentilleen.

    Luulenpa että tämä oli Rydmanille oiva iskunpaikka, sillä harvassa lienee niitä, jotka ihan tosissaan pitävät päätöstä vääränä.

    Kun valtiolla on pulaa rahasta, niin tällaiset kannattaa karsia pois ekana. Leikataan vanhuksilta ruokarahat, mutta annetaan kahmalokaupalla intiimeihin rodullistettuihin feminisoituihin kohtaamiseen kynsistudioissa.

    Jeesus sentään, joku kohtuus, ajattelee mökin äijä. Kuinka moni on ikinä edes käynyt kynsistudiossa? Minä en ole sellaista edes nähnyt - ei liene köyhien kohtaamispaikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysyä voi myös kynsistudioiden tarpeellisuutta maailmankaikkeudessa. Eihän niillä välkkyvillä geelikynsillä voi tietokonettakaan vaivatta näpytellä. Vai näpyttelevätkö naiset puhelintaankin kynsien kärjillä?

      Poista
  4. Voiko Tekoälylle antaa ohjeeksi, että kirjoita esim. puolustava/arvosteleva juttu kyseisestä aiheesta?

    Ja eikö Älyteko todella tiennyt, että exministeri Rydman tyrmäsi koko asian hölynpölynä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekoäly ei todella tiedä Wille Rydmanin kritiikistä mitään. Kokeilin äsken parilla muullakin otsikolla ja äly heittäytyi täysin uunoksi.

      Mielenkiintoista on tässä se, että kun annoin samaiselle älylle aiheeksi tuon tutkimuksen nimen sellaisenaan (Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa), niin sehän kirjoitti pitkän pätevän tutkimustekstin siitä, miten hyödyllistä ja avartavaa tietoutta ja vaikutuksia tuo tutkimus voi saada aikaan. - Tämän äly tiesi!

      Poista
  5. Itse olen nähnyt näitä kynsisalonkeja parissa kauppakeskuksessa. Aasialaiset naiset hoiti ja valkoihoiset naiset oli asiakkaita.
    Tallinnan naiset ihmetteli hesarissa, meillä kaiķki tekee noin. Paitsi hoitajat ovat kotimaisia.
    , kuten ruokakuskit..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin jostakin, että ulkomailla ja maahanmuuttajanaisten kotimaissa kynsistudioita on paljon. Nämä paikat ovat matalapalkka-aloja ja osa voi toimia verhona seksinmyynnille. Toivottavasti tutkimus tuo sitten vaikenematta esille ihmiskaupan, tai naisten kurjuuden, jos sitä on.

      Toisalta toki studiot työllistävät naisia, joilla ei ole koulutusta tai mahdollisuutta muuhun työhön.

      Poista
  6. Kirjoitin tuonne ylemmäs pitkät pominat, joten se jäi nopeinpien kirjoittajien väliin. :)

    VastaaPoista
  7. Niin todellakin, työ on siis ”feminisoitu” ja kohtaamiset ovat ”rodullistetut”.

    Otsikossa siis väitetään, että jokin taho on nämä feminisoinnit ja rodullistamiset kynsistudioissa tehnyt. Kuka perkele on kehdannutkin näin katalasti toimia?

    Avataankohan tätä millään tavalla - minä ainakin olen onneksi syytön, kerrankin. Mikistä sopii kyllä epäillä, vanhaa pukk… siis pugilistia, siinä kynnet ovat kovilla.

    Miljoonaluokan tutkimuksen luulisi käsittelevän aihettaan laajasti ja kattavasti, joten tulokset voidaan varmaan ulottaa myös partureihin, hieroloihin, kuppariloihim ja mitä näitä nyt onkaan... eikös porttolat ole meillä kielletty?

    Mutta ei sitä tutkimusta nyt varmaan tehdäkään, kun persuministeri eväsi siltä avustuksen? Kestääkö Suomi tämänkin menetyksen, kysynpä vaan.

    Taas hävettää olla suomalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulipa mieleen, että piällysmiehinä savolaiset ovat tässäkin edelläkävijöitä - sanotaanhan savolaisten laulussa, että ”tässä Savon joukko tappeli, joka kynsi kylmeni”.

      Mutta millaisiahan sloganeita kynsistudioilla on? Tässäpä yksi ehdotus ”Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät!”

      Poista
    2. Tuo on hyvä, ja ehkä vielä nuoremman väen ymmärrettävissä. Teinixeiltä se menee jo ohi tajunnantason.

      Kynnestä ylipäänsä ei taida juuri muita sanontoja olla kuin nuo mainitut. Jokin karjalainen pyllynraapimisjuttu on, ideana se, että kyllähän niitä kynsiä tarvitaan kun pyllyä raavitaan. Ei taida sopia studion mainoslauseeksi. Voisi karkottaa rodullistumattomat ja rodullistetut asiakkaat.

      Jos haluaa houkutella miehiä kynsistudioon, niin ilmaislahjaksi pieni hajuvesipullo. Johan tulevat nuoret pojat kynsihoitoonkin samalla kun haistelevat tuoksunäytteitä. Vanhoille miehille voisi mainostaa yleistä käsihoitoa.

      Poista
  8. Vauva.fi:ssä joku loihe lausumaan että " punaiset kynnet kyrvän ympärillä, alaluokkaista, mutta pornoa."
    Positiivista, ettei suurin osa ko. sivulla kommentoija-miehistä ihaile " kyrvän kynsijöitä". Hyi Noora, hyvän maun limbo! :))

    VastaaPoista
  9. Laitoinpa seksikuvia blogiini. Harmi vaan, etten jaksa kuvankäsittelyjä, joten suurennokset jäävät pitkulaisiksi.

    VastaaPoista
  10. Juu, aika karsea pornokuva.

    Mielenkiintoista, Noora, tuo seksikuvien maalailusi. Milloin ovat raavaat miehet sylipainissa ja peräpää raikaa, ja milloin sitten punaiset kynnet vallan villeinä.. Ja kamalaa luonnotonta hekumaa…. Tähän pari hymiötä.

    VastaaPoista