16.8.2010

Kesäpäiväkirja 17. sivu

16.8. ap. Ensin pelkäsin hampaanpoistoa, hammassäryssäni, kiduttuani päivätolkulla. Kunnallinen hammashoitosektori ei suostunut ottamaan minua vastaan, koska olin yksityisen lääkärin potilas ja koska hammasta ei särkenyt yöllä. Tämä siitä huolimatta, että oma lääkärini oli lomalla ja särky oli helvetillistä päivällä, en voinut pistää lopuksi suuhuni enää mitään enkä mennä ulos edes takapihalle kastelemaan kukkia, kun ohutkin tuulenvire laukaisi säryn hampaanjuureen ja sitä myöten koko leukaluuhun, lopulta ohimolohkoihinkin, niin että luulin pään olevan täynnä mätää ja hampaan menneen kuolioon. Netissä on tarinoita kuoliosta, mutta lohduttelin itseäni sillä, että koska Hyacinth Bucket pelkäsi säryssään hammaskuoliota, sen täytyy olla äärimmäisen harvinainen tila.

Oma lääkärini palasi siis lomilta, nyt aamulla. Hammas puudutettiin, avattiin kanavat ja hoidettiin juuret, yhtä ei saatu auki, pantiin väliaikainen paikka, ilmeisesti lääkepaikka. Nyt sitten pelkään, ettei puudutus lakkaa, vaan suu jää vinoksi, jollainen se nyt on, kun kävin hymyilemässä kylpyhuoneen peilille. Oikea puoli ei juurikaan hievahda, vaan on totinen kuin halvaantuneella. Netin keskustelupalstalla puudutus oli kestänyt jollakulla jopa muutaman kuukauden, ja jonkun mieheltä tulee kahvit edelleen rinnuksille, kun suu ei ole palautunut. Onneksi sierain ei tunnu enää paksulta ja jähmettyneeltä, voin hengittää. Ehkä puudutus kuitenkin menee ohi muutamassa tunnissa.


Pääasia on nyt, ettei hammasta vedetty pois, sillä silloin olisin pelännyt sitä, että verentulo ei lakkaa, vaan saan istua nojatuolissa yönkin sideharsotuppu hampaankolossa. Minulta on kerran poistettu hammas, ja valahdin voimattomaksi, kun verta tuli vaan, vaikka painoin harsoa suuhun. Oikeastaan verta ei tullut tuntia kauempaa, mutta minulle sitä tuli kuusikymmentä kertaa kuusikymmentä, kolmetuhatta kuusisataa sekuntia. Pelkään nenäverenvuotoakin, sitä, että veri vaan tulee eikä lakkaa enkä voi sille mitään. Minulle tuo on lamaannuttava hätätila, vaikken ole hysteerinen, minä vain pelkään ja valmistaudun tyynesti poistumaan elävien kirjoista.

Mikään maailmantapahtumista ei nyt osu silmiini, mikään ei kiihdytä eikä toisaalta viihdytäkään. Tärkeää on vain oma napa ja kesätilassa lilluminen, yhä vielä. Sekin on tärkeämpää, että suunnittelee mökin syystoimet kunnolla. Minulla on Hesarikin hakematta postilaatikosta, huomaan, enkä nyt jaksa nettilehtiä, kun ne ovat niin sekavia, pätkittyjä, värikkäitä ja ja täynnä mainoksia, äänestyksiä ja muuta hubaa, joka hidastaa sivujen avautumista. Tahtoisin musta-valkoisen nettilehden, vähän Pravdan tyylisen, ja siinä olisi vain tekstiä ja ehkä jokunen juttua pienempi kuva. Uutinen olisi aina kokonaisena, ei klikkauksen päässä ingressistä.

Vaaleja kyllä odotan aika innokkaanakin, sillä perussuomalaisten asema on kutkuttava. Myötähäpeääkin tulee kansalainen tuntemaan paljon, kun puolueet alkavat taiteilla maahanmuuttosuhtautumisensa kanssa. Jännittävä onkin katsoa, mikä puolue räjäyttää pajatson linjan löytymisestä: on oltava suvaitsevainen, ja rasismi on tuomittava, mutta samalla pitää myöntää maahanmuuttoon liittyvät ongelmat, joista tulee voida keskustella - voin kuvitella Jutta Urpilaisen liikuttuvan omista sanoistaan ja kiharoittensa heilumisesta, kun hän löytää ne sanat, mahdollisesti raamatullisen metaforan, jolla vakuutetaan, että suomalaista vanhusta ei hylätä venäjänmummojen takia, joilla on kyllä hyvä olla Venäjälläkin.

Ip. Nyt kun puudutusaineen vaikutus on lakannut, suukin on taas normaali ja molemmat puolet hymyilevät. Tai oikeammin irvistävät, vielä, sillä kaiken ronkkimisen jälkeen hammas on tietenkin kipeä, kuten lääkäri ennusti. En ota lääkettä, ennen kuin on pakko, sillä haluaisin tuntea sen, miten kipu ohenee ja lakkaa. Nyt särkee vietävästi, kun söin lounaaksi jogurtin. Minulla on myös perattuja kantarelleja jääkaapissa, mutta nautin ne vasta, kun on nälkä ja kivuton olo. On myös tuoretta persiljaa suoraan omasta purkista ja voita perunan päälle. Muuta ei tarvitakaan hyväksi ateriaksi, paitsi ehkä nokare sinihomejuustoa perunan viereen. Miten helppoa on elämä, jos ei ole yhtään kipuja. Olkaat onnellisia, jos teitä ei särje eikä kivistä, sillä ei elämässä muuta tarvita. Kaiken muun voi saada, mutta kivulle ei voi mitään, ihminen ei ole kivunkaan herra, kuten ei ole luonnonkaan.

(Valokuvat Iines, Jänis ja Putkimies)

449 kommenttia:

 1. iines,

  minulla on se omakohtaine kokemus, etä niinä päivinä kuin olen voinut kivusta kirjoittaa, olen ollut kivun ulkopuolella. saatanallisen kivun keskellä kuvaukseni tyrehtyvät. sanat liukenevat mitään merkitsemättöminä johonkin.

  oli aika, jolloin uskoin että on mahdollista käydä keskustelua kivun kanssa. tätä nykyä tiedän, että kivun kanssa ei voi keskustella. sekä sielun että ruumiin on pakko vaieta ja vajota. siinä kaikki.

  minulle kivun anti on ollut perinpohjainen tieto ehdottomasta heikkoudestani. kipujen keskellä en koskaan mene levolle varmoin takein.

  uskallanko minä siis väittää, että ilman kivun kokemusta ihmiseltä puuttuu tietoisuus olemassaolostaan? että sellainen ihminen elää tyhjiössä?

  uskallan, epäröimättä.

  minusta on kasvanut aika mustavalkoinen tässä kipuasiassa. uskon että kipuja kokemattomalle ihmiselle ei ole valjennut mikä on hänen tosi laatunsa.

  VastaaPoista
 2. Perussuomalaiset tulevat ja näyttävät närhen munat. Takanaan heillä tulee olemaan laaja kannatus kansalaisilta jotak ovat kyllästyneet lepsuun mamupolitiikkaan. Riku saa vähintään Hankkija-lippiksensä syötäväksi, mieluiten kuitenkin isompikin hattu jos Persujen voitto on suuri.
  Juuri olemme saaneet lehdistä lukea, että viime vuonna Suomi maksoi 1000 euron lentolippuja perheenyhdistämisen nimissä (valta osa somaleja) noin 600 henkilölle. Mikään muu EU maa ei tee näin. Ruotsikin vaatii maahantulijoilta PASSIN. Mutta Suomeen ei muuta kuin ovet selälleen. Ei hemmetti sentään.

  Nyt SDP:kin on alkanut vaatia Thorsilta jo keväällä vaadittua kululaskelmaa maahanmuutonkuluista ja eduista joita heille myönnetään. Thors ei kuulemma ehdi moista tehdä...


  Maahanmuuttoasioissa sinisilmäisiä hölmöjä ovat sekä Vihtreät ja RKP. Molemmat puolueet vallassa ollessaan tulevat suomelle äärettömän kalliiksi!

  VastaaPoista
 3. Meri,

  ei tosiaan ole vaihtoehtoja, ei ole keskustelua tai neuvotteluja kivun kanssa siitä, miten nyt ollaan ja suhtaudutaan, jotta jotakin voitaisiin tehdä ja suggeroida kipu taka-alalle. Ei, kivun paikka on keskiössä, ja ihmistä viedään ilman puheita, muu jää ja tärkeä muuttuu merkityksettömäksi.

  Yksinkertaisesti, kipu opettaa nöyryyttä, jota minä ihmiseen kaipaan. Vasta nöyrä ihminen on luja, lämmin ja varma, hän on kulkenut läpi tulen, joka puhdistaa.

  En tarkoita sitä, että kärsimys jalostaa, vaan sitä että kipu riisuu ihmistä. Kenestäkään ei tarvitse tulla hyvää, vain nöyrä, altis, luoksetuleva - luoja varjele minua hyväntekijöiltä ja yltiöpositiivisilta ihmisiltä.

  VastaaPoista
 4. Siis, Jape,

  nyt on kysyttävä vakavissaan: et kai sinä tosissasi arvele Rikua kepulaiseksi? Mieshän on yhtä kepulainen kuin minä, joka näen punaista kaikkien emolehmä- ja sonnimullikkapalkkioiden keskellä.

  Persujen ennakoitu vaalivoitto kuihtuu ja lässähtää kuin ilmava kohokas. Noste ei kestä edes vaaleihin asti. Pitää ottaa huomioon, että kaikki ratsastavat nyt maahanmuuttokriittisyysteemalla, ja kyse on siitä, kuka sen raamatullisimmin selittää ja taitavimmin pukee sanoiksi. Veikkaan voittoa Urpilaisen kiharoille.

  Persuilla puolestaan tulee olemaan kuumat paikat selittää vaalitenteissä, mitä se Halla-aho oikein puheillaan tarkoitti. Muutakin kovaa kysymystä rasismista tulee.

  VastaaPoista
 5. Iines, toivottavasti särky pian lakkaa! Hyvä, että sait viimein hoitoa; tuntuu käsittämättömältä että jouduit kärvistelemään näin kauan.

  Minulla on ongelmia veren hyytymisen kanssa (äidiltä perittyä, veikkaan: saamme molemmat mahtavia mustelmiakin, ihan pienestä tönäyksestä). Kerran jouduin vuodon takia sairaalaan; elämäni ensimmäinen nenäverenvuoto alkoi ja jatkui; 5-6 tunnin ja kolmen lääkärin yritysten jälkeen se saatiin tukittua. - Muistan kyllä tuon tyyneyden tunteen, josta puhuit; minustakin alkoi tuntua tyyneltä siinä kohtaa kun huomasin, ettei vuotoa ehkä saada tyrehdytettyä, vaan paremminkin kaikkien kovakouraisten yritysten jälkeen muutkin suonet ratkeilivat ja alkoivat valua. - Vaan hyvinhän siinä kävi; minua pidettiin sairaalassa monta päivää tarkkailussa, ja hoidettiin hienosti (oli kyllä metkaa syödä kaikki ruoka soseutettuna ja jäähdytettynä). Stressistä tuo noin voimakas reaktio ilmeisesti johtui; olin nuori aikuinen, ja otin asiat Hyvin Vakavasti, varsinkin silloisen työni. :)

  Veren hyytymistä edistäviä lääkkeitä muuten on, jos alkaa valua. Eräät K-vitamiinit hyydyttävät verta myös; niitä saa apteekista ilman reseptiä. - Noita reseptilääkkeitä jotkut naiset ottavat myös runsaiden kuukautisten aiheuttamiin vaivoihin, kertoi tuttu farmaseutti, kun pähkäilin lääkityksen aloittamista ennen viisaudenhampaiden poistamista, eli eivät ne ehkä sitten niin kauheita myrkkyjä ole, että hetikään tarvitsisi veritulppaa pelätä.

  Minulla puhkesi eilen kepsu kesäflunssa; heräsin jo aamulla viideltä yskimään. Suunnittelemastani rantapäivästä ei sitten tullutkaan mitään; en jaksanut lähteä. Sen sijaan otin aurinkoa parvekkeella, ja herraseuraakin sain: meillä on käynnissä julkisivuremontti, ja tänään oli vuorossa minun parvekerivistöni. Remonttimies hiukan hätkähti, kun jo aamutuimaan oli liikettä Työpisteessä; minä tietty tarjouduin menemään sisään ja antamaan työrauhan, mutta ei häntä ilmeisesti pahemmin haitannut uikkareissa oljenteleva blondi. :)

  - Mehän ollaan jo vanhoja tuttuja; remontti on jatkunut koko kesän, ollaan juteltu ennenkin, ja monina aamuina ollaan vilkuteltu ensimmäiset tervehdykset keittiön ikkunan läpi, siinä kohtaa kun tukka pörrössä ja yöpaitasillani olen hakenut ekaa kaffekupillistani. Turhaa tässä kohtaa nyt enää olisi muodolliseksi yrittää heittäytyä.. :)

  Hauskaa ja lupsakkaa juttua piisasi! Opin myös monta uutta asiaa maalien sekoittamisesta, EU:n uusistä maalimääräyksistä, moottoripyöräilystä ynnä siitä, miten jotkut huoltomiehet lumisina talvina rakentavat ns. kattolumista lumiukkoja, ihan huvin vuoksi. :)

  Tätä kutsun jo hyväksi palveluksi: jos jään kipeänä päiväksi kotiin, minulle konein ja kelkoin vinssataan kivoja ja kiinnostavia miehiä oman partsin reunalle seuranpitoon, ettei tarvitse yksin potilasaikaakaan kyhjöttää! :)

  Voin lämpimästi suositella taloyhtiötämme! :D

  VastaaPoista
 6. Kun yleensä mihinkään ei koske eikä kolota, asiantilaa pitää itsestäänselvänä eikä sille anna arvoa.

  Vaan kun joskus on toisin, kivun tuntee luita ja ytimiä myöten niin ettei pysty keskittymään juuri mihinkään muuhun.

  Ja kun kipu on ohi, autuus vallitsee.

  Harmittavan vähän aikaa muistaa, että kivuttomuus ei ole itsestäänselvää.

  Muistaisipa aina olla kiitollinen kaikesta mitä yleensä pitää itsestäänselvänä!

  Oppisi samalla etsimään ja löytämään uusia pieniä ja suuria asioita, joista voi kiittää.

  Elämä on lahja! :)

  VastaaPoista
 7. Iines: "et kai sinä tosissasi arvele Rikua kepulaiseksi?"

  En minä arvele, vaan minä TIEDÄN. Näen elävänä Rikun kuvajaisen edessäni, oranssi Hankkijalippis päässä, heinänkorsi suussa, ruudullinen flanellipaita päällä, pussilökähousut jalassa ja paskaiset kumisaappaat jaloissa. Semmoinen "onx Viljoo näkynyt" -asento (Heikki Kinnunen) ja olemus vielä päälle...

  Iines: "Mieshän on yhtä kepulainen kuin minä, joka näen punaista kaikkien emolehmä- ja sonnimullikkapalkkioiden keskellä."

  Sinusta tiedän, että olet taistolainen, joko ex-miehesi käänyttämänä vai käänytitkö sinä ex-miehesi, en muista. Nämä tiedot perustuvat omaan keromaasi, pientä väreilyä ja aaltoilua ollut kylläkin kerronnassa.

  Iines: "Persujen ennakoitu vaalivoitto kuihtuu ja lässähtää kuin ilmava kohokas"

  Älä naurata. Et viitsisi heti alkaa hupailemaan kun hammas on edes jotenkin hoidettu. Hoito on kesken ja särky voi palata, silloin hymy hyytyy. Tiedän tämän itse omasta kokemuksesta.

  Iine: "Pitää ottaa huomioon, että kaikki ratsastavat nyt maahanmuuttokriittisyysteemalla,"

  Väärin, ei kaikki, kuten Vihreät ja RKP. On myös huomattava, että vain Persut on aidosti maahanmuuttokriittisyys asialla (ns. oikealla asialla) muut on copycattejä, eikä heillä ole asiaa, kunhan koittavat epätoivoisesti saada osansa Perussuomalaisten suosiosta, epäonnistuen surkeasti. Muutos 2011 tulee myös esiin raikkaasti, uskoisin.

  Iines: "taitavimmin pukee sanoiksi."

  Timo Soimi, eihän häntä tuossa voita kukaan.

  Iines: "Veikkaan voittoa Urpilaisen kiharoille."

  Iines, ole hyvä ja lopeta. Täällä tulee ihan hepulikohtaus ja naurattaa hervottomasti.

  Katso nyt tätäkin feminismin voimauttamaa suoritusta...

  JESS VII KÄN!

  Iines: "Persuilla puolestaan tulee olemaan kuumat paikat selittää vaalitenteissä, mitä se Halla-aho oikein puheillaan tarkoitti."

  Millä puheillaan?
  Ongelmahan on siinä, että kukaan ei uskallaudu avoimeen ja sensuroimattomaan keskusteluun mamu-asioista Persujen tai Halla-ahonkaan kanssa. Häviävät retoriikan heti alkumeterillä. Sensuurin takaa on helppo huudella, kuten tiedät Iines.

  Iines: "Muutakin kovaa kysymystä rasismista tulee."

  Mistä ja kenen rasimista?

  Minä kiinnittäisin ensimmäiseksi huomiota RKP:n, Vihreiden ja kommunistien rasimiin kantasuomalaisia kohtaan.

  Montakin kovaa kysymystä tulee mm. siitä kuinka holtittomasti mamuille syötetään rahaa ja miksei mamuvastaava ministeri kerro mamujen hyysäämiseen kuluvia rahasummia jne. Hemmetti soikoon niistä vasta tuleekin kysymyksiä, mutta kun noilla onnettomilla ei ole vastausta. Hedän tehtäävänsä on tietää kulut ja kertoa ne mutta kun lymyilevät piilossa. Potkut perseeseen RKP:lle ja Vihreille ensikättelyssä. Ihan vastuutonta porukkaa.

  VastaaPoista
 8. Ottamatta kantaa, onko hyvä vai huono asia, perussuomalaiset saattavat pitää asemansa ilman lässähdyksiä, elleivät pilaa vaalimenestystään jumputtamalla härkäpäisesti, että Suomi on ja pitää ollakin vain syntyperäisten suomalaisten. Moiseen lyhytnäköisyyteen pitäisi löytyä apua.

  Hyvä, Iines, että pääsit hammassärystäsi. Se on yksi ikävimpiä vaivoja kestää. Oma hammaslääkärini jäi varmasti hyvin ansaitulle eläkkeelleen, enkä ole vielä löytänyt tilalle uutta. Tämän pitäisi olla paitsi kohtuuhintainen, myös helläkätinen ja huolellinen. Taidan vähän pelätä kyseisen ammatin edustajia.

  VastaaPoista
 9. Perk ja le, Jape tuntee minut sydänjuuria myöten. Pystyn siis oikeasti asioista perillä olevana kertonmaan, että kepulipoliitikko on ruikuli.

  Oma napa kaille tärkein on, muunlainen on teeskentelyä.

  Paljahan asiahan, nyt en kerkiä, kun kalassa olen. (Kallaa ei oo tullunna, ei kai hullukka tällasella säällä kalasta!)

  Riku Riemu (En osaa tällä koneella kirjautua)

  VastaaPoista
 10. Delilah,

  minunkin hammaslääkärini jää pian eläkkeelle, ja mietin jo, mitä sitten. Periaatteessa luotan kyllä kunnallisiin hammaslääkäreihin - yhtä taitavia he ovat, nuoria ja päteviä ja varmaan mukaviakin, mutta se vain, että jono sinne on valtava. Olen myös joskus saanut vähän ynseää kohtelua, kun satuin pääsemään eräänä kesänä päivystysajalle sinnikkyyttäni.

  Ja, Delilah, vielä jomottaa, myös kipeän hampaan alapuolisessa leukaperässä. Kipu on säteillyt sinne asti, eikä taida lähteä ensimmäisenä iltana.

  *

  Char,

  olen suora - minun on pakko todeta, että en osaa tulla mukaan kommentteihisi, koska en koe niitä aitoina, kuten muut kommentit tässä blogissa useimmiten ovat, elleivät ne ole sitten yhdessä sovittua leikkiä tilapäiskäytössä.

  Emmeköhän me molemmat tiedä toistemme persoonat, sinä minut tietenkin, koska olen aina ollut avoimesti blogissani esillä; ja minä tunnen sinut, vaikka et ole avoimin kortein liikkeellä. Toki ihmettelen ilmaantumistasi näin pitkän ajan jälkeen, mutta toivotan sinut tervetulleeksi. Olen vain valtavan hämmästynyt.

  VastaaPoista
 11. Kuunkuiske,

  oikein sanoit, että autuus vallitsee, kun ei ole kipua. Söin juuri äsken, ja voi sitä kipua leukaperissä!

  Mutta nyt, kun luin teidän kommenttejanne, kipu lakkasi ja yhtäkkiä huomasin, ettei satu enää. Kiitos siis teille kaikille, että saan keskittyä hetkeksi ajatuksiinne!

  Riku vietävä,

  kalassako sitä ollaan keskellä parhainta nettiaikaa! Ryökäle, paikka heti koneen äärestä! Johan olet kuin kepuli, viljaa nostamassa, tosin veden viljaa, mikä olkoon lieventävä asiainhaarus.

  VastaaPoista
 12. Jape,

  en ole taistolainen, vaikka rakastan työväenlauluja ja olen oppinut perusasiat. Taistolainen en ole siksi, etten tunne ideologian eroa muihin vasemmistoideologioihin. Minun entinen mieheni tosin kiittää edelleen sitä, että avasin hänen silmänsä taistolaisuuteen ja maailman hädän näkemiseen. Itselläni ei ole tästä pienintäkään muistikuvaa, ja muistan kinanneeni hänen kanssaan vain kerran aiheesta "Onko ihmisellä oikeus omistaa henkilöauto?". Minä väitin, ettei ole, mies väitti, että on. Perusteluni kuulemma vakuttivat hänet, ja hurmos tarttui häneen.

  Tunnustus: Olen lukenut tuon väittämäni, että persujen kannatus lässähtää jo ennen vaaleja, lehdestä. Ajattelin ottaa sen käyttöön, mutta nyt en muista enää perusteluja. Olisiko se se sama luonnonlaki, joka karsii ennakkosuosikit kisojen kärjestä tappiosijoille? Tai ns. mustan hevosen laki?

  Myönnän, että päivänpoliittinen tietämykseni uinuu nyt. Alan heti huomenna perehtyä taas päivänpolitiikkaan. Kaivan myös esille sen Halla-ahon väitteen, jolla hän munasi itsensä. Oliko se jokin sellainen, että hän toivoo, että tummat miehet raiskaisivat feministejä?

  VastaaPoista
 13. Delilah: "jumputtamalla härkäpäisesti, että Suomi on ja pitää ollakin vain syntyperäisten suomalaisten. "

  Tästä ei liene vaaraa vaan kohta täällä on "yön Timoja" ihan simona. Riittää että meillä jatkaa Astrid Thors ja RKP hallituksessa ja Vihreät myös niin on kuule tummaa sakkia kohta niin että silmämunat vilkkuu pimeässä. Sieltä tulee niitä 18 lapsisia perheenyhdistämisiä Somaliasta, joten ei liene huolta että suomi on vain kantasuomalaisille. Kohta ollaan näet vähemmistössä. Tilanne on vain siitä huono, että homma nikeltyy omaan mahdottomuuteensa jo aika pian, kun ei ole rahaa. Somput kun ei töitä tee.

  Me emme tarvitse kuin muutama pöllön, kuten vähemmistovaltuutettu Johanna Suurpään, joka lausui taanmnoin näin viisaita: "Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina."

  Kuinka joku voi vihata kantasuomalaisia noin paljon ja rakastaa mamuja, kuten tuo Suurpää? No hän ei ole onneksi enään vähemmistövaltuutettu, mutta yhtä pöllö on se uusikin, epäpätevä RKPläinen, eli Eva Biaudet. Hänkin vieläpä feministi, että hallelujaa vaan.

  Kyllä on niin vastuuttomia Suurpäiden puheet että alta pois. Tiedot on "luultavasti" tasoa...
  Fakta sanoo, että valta osa esim. Somaleista on ihan letkua porukkaa, eikä ole tehnyt päivääkään töitä Suomessa.

  VastaaPoista
 14. En tunne somaleita enkä heidän tilannettaan. Tokihan tarkoitus on, että pakolaiset saatuaan riittävän kielitaidon ja ammattiin koulutuksen ansaitsevat työssäkäyden itse toimeentulonsa. Usein heille ei anneta siihen mahdollisuutta. Jos työhaastatteluun huolitaan puhelimitse tummaihoinen, mutta heti ihon värin nähdessä ilmoitetaan paikan jo täytetyn, viittaa se siihen, että ennakkoluulojen vuoksi vain onnekkaimmilla on mahdollisuus saada työpaikka.

  Pakolaisia ei valita laskien perheenjäsenien lukumäärää, emmekä voi ilmoittaa:" Stop stop, liian iso perhe. Vain yksilapsiset kiinalaiset ovat tervetulleita."

  VastaaPoista
 15. Pahoittelen, Iines, että en nyt saa sinusta kiinni.
  Et siis ole taistolainen, mutta olet opettanut ex-miehellesi taistolaisuutta ja sen ihanuutta? Siis sinä ei-taistolaisena opetat taistolaisuutta jollekin? Nyt ei ymmärrä, mutta ei voi mitään. Ihan sama minulle oletko taistolainen vai vain vasemmistolainen tai kommunisti. Ne ovat kaikki samaa asiaa ajavia, vain hieman eri nyanssein. Omaan maailmankuvaani ja ajatteluuni vierasta sakkia.

  Tottakai tietyt mediat haluaa vähätellä Persuja ja heidän suosiotaan. Tämä johtuu mm. siitä, että ko. medioiden peräsimessä on vihreitä, RKPläisiä tai vasemmistolaisia. Kaikille noille Persut on uhka äänestäjiä ajatellen.

  Minun puolesta voit alkaa tutustumaan päivän politikkaan, annan sinulle ystävällisesti muutaman lukuvinkin heti kärkeen:

  Suomi jakaa tonnin lentoja ilmaiseksi: ”Järjetön tilanne”

  AL: Erikoinen etu - Suomi maksoi 600 pakolaiselle 1000 euron lennon

  Kaiva toki myös Halla-ahon lausuntoja esiin, joihin viittaat. Katson mielelläni niitä. Pitää vain muistaa, että Halla-aho ei ole Persujen jäsen ja toisekseen jokainen vastaa itse sanomisistaan. Ei Persut ole vastuussa Halla-ahon väitetyistä sanomisista.

  PS. Eikö Char olekaan Char vaan joku vanha identiteetti uusissa kuorissa?

  VastaaPoista
 16. Delilah: "Tokihan tarkoitus on, että pakolaiset saatuaan riittävän kielitaidon ja ammattiin koulutuksen ansaitsevat työssäkäyden itse toimeentulonsa. "

  Tarkoitus? Täällä on ollut kohta 20 vuotta somaleita. Montako vuotta vielä tarvitaan, että he aloittavat työnteon? Vielä heitä ei ole näkynyt työmarkkinoilla, varsinkaan työtehtävissä. Muutama marginaalinen bussikuski ei tee kesää... tämä näsäviisaille huomauttelijoille vain täsmennyksenä.

  Delilah: "Usein heille ei anneta siihen mahdollisuutta"

  Se että heille annetaan rahaa ilman vastiketta, passivoi. Onko tämä nyt mahdollisuuksien riistämistä? Sitten rahdartaan vielä sukulaisia suomeen ja heille pitää antaa rahaa kanssa. Loputon kierre.

  Delilah: "Jos työhaastatteluun huolitaan puhelimitse tummaihoinen, mutta heti ihon värin nähdessä ilmoitetaan paikan jo täytetyn, viittaa se siihen, että ennakkoluulojen vuoksi vain onnekkaimmilla on mahdollisuus saada työpaikka. "

  Suomessa on yli 400000 suomalaista työttömänä. Miksi työpaikka pitäisi millään perusteella antaa mamulle? Perustelut?

  Delilah: "Pakolaisia ei valita laskien perheenjäsenien lukumäärää, emmekä voi ilmoittaa:" Stop stop, liian iso perhe. Vain yksilapsiset kiinalaiset ovat tervetulleita.""

  Tottakai voi turvapaikkahaun värinkäytöksiä estää. Tänne tuotetaan ammattimaisesti ankkurilapisa ja muita nuorukaisia joiden passit häviävät ihmeellsiesti. Sitten heidän perheitään aletaan raijaamaan tänne (miksi?). Kyse ei ole pakolaisiata vaan elintasopakolaisista.

  Aikanaan kun suomesta lähti runsaasti väkeä töiden perässä mm. Ruotsiin, USA:han ja Australiaan, niin mitä arvelet, Delilah, annettiinko heille YHTÄÄN rahaa vastikeetta noissa kohdemaissa? Vai vain työtä vastaan?
  Annettiinko asunto, huonekalut, ruoka ja huvitelurahaa jne.? Vai pitikö nuo hommata itse omalla työllään?

  Minulla on ehdotus: Perustakaa tämän blogin laajasydämiset naiset (Iines, KK, Delilah jne.) yritys ja palkkaatte sinne vain somaleita töihin. Sopiiko? Miksi ei?

  VastaaPoista
 17. Iines,

  en ole koskaan aiemmin kommentoinut blogiasi, tai ylipäätään ollut aktiivinen netissä, Suomessa.

  Kirjoitin muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa sinulle.

  - Oli reilua sinulta kertoa nyt heti ettet luota minuun. En kuitenkaan ole kukaan tai ketkään joiksi minua ehkä luulet. Olin ihan noviisi, näin suomalaisessa blogimaailmassa...

  Minäkin olen saanut nokkiini netissä, eli ymmärrän kyllä varovaisuutesi! - Toivotan sinulle ja teille kaikille hyvää jatkoa. :)

  Jatkossa jätän blogisi kommentoinnin rauhaan, koska ärhentelyn ja riitelyn määrä täällä ylittää helposti minunkin rajani. - Siis ei sinun viestiesi; sinun kanssasi tahdoin alunperin puhua.

  - Olin miettinyt vetäytymistä jo joka tapauksessa, mutta olin ajatellut, että se vaikuttaisi "nynnyilyltä"; vänääminen netissä ei ole minun juttuni.

  Näen kyllä, miksi saatat kokea että teeskentelen (ts. olen lukenut blogiasi pitkään); olen pahoillani meidän molempien puolesta, mutta en kovinkaan paljon pysty loukkaantumaan, tietäen minkä tiedän itsestäni.

  Kurjaa, ettei koskaan päästy juttelemaan kunnolla, ja kurjaa, että nämäkin keskustelut ovat leimaantuneet häiriköinniksi.

  Kaikkea hyvää sinulle ja läheisillesi, ynnä kaikille kirjoittajille,

  Char.

  VastaaPoista
 18. Minä en ole opettanut mitään, vaan mieheni on nimittänyt oppini myöhemmin, itse asiassa muutama vuosi sitten, taistolaisiksi. Niistä hän kiitti minua, ja tämä on perheessämme ns. sisäinen vitsi. Minä kun en tosiankaan tiedä taistolaisen ideologian aatesisältöä.

  Jape, Jape, on aika turhaa vedota ihmisiin jatkuvasti sinisin linkein, sillä linkki on kuin se poimitaan. Aivan varmaan jostain löytyy vastakkainen mielipide sinisin linkein, jos tahtoo uskoa, että painettu sana on totta ja uskottavaa. Ajatukset on loogiset pohdiskelut ovat kyllä kiinnostavia, eivät sitaatit kuin tietenkin oman lausuman viitteenä ja todisteena, jota ei ole välttämätöntä lukea jotta ymmärtäisi asian.

  Char on vanha tietämäni nettihahmo vuosien takaa, nyt uudella nimellä. Minulla ei ole uusia vanhoja hahmoja vastaan mitään, mutta toivoisin avointa lähestymistä. Muutoin miettii väistämättä, miksi verhoutuminen, mitä eväspussissa on.

  VastaaPoista
 19. Kuulkaa mitä persu Soini lupasi: Kansaa verotetaan maksukyvyn mukaan ja hyvinvointivaltio säilytetään! Onpa omintakeista, minun korvaani se kuulostaa perin punamultaiselta. Itse asiassa luulen, että Soini uskoo pääsevänsä demareitten ja maalaisliittolaisten kanssa samaan hallitukseen. Heh, heh! Nauran jo etukäteen houkkain toiveille. Japettajat saavat ensi vaalien jälkeen etsiä yrittäjäntointa ulkomailta, Putinin Venäjältä.

  VastaaPoista
 20. Hyvä on, Char,

  ymmärrän valintasi, ja tuo tapasi vastata on ok ja ymmärrettävä.

  En ryhdy kinaamaan kanssasi, mutta kyseessä ei ole se, miten minä koin ja miltä minusta tuntui. Asiat myös ovat, Char.

  Minun oli pakko sanoa sinulle itsellesi suoraan, miksi en osannut reagoida kommentteihisi lopulta mitenkään, juttusi lukitsivat sanani. Tuntui epäkohteliaalta jättää vastaamatta sinulle, kun yleensä kaikille vastaan. Siksi suoruus.

  VastaaPoista
 21. Jape, itse sanoit, että maahanmuuttajat eivät halua tehdä töitä. Tämä kumoutui sillä, että heitä ei huolita töihin, koska kotimaisia työttömiä pitää työllistää ensiksi. Tai koska heillä on väärä ihonväri.

  Pakolaisten pitää saada mahdollisuus jatkaa elämäänsä, koska ovat joutuneet jättämään maansa säilyttääkseen henkensä. Muiden ulkomaisten työnhakijoiden suhteen olen samaa mieltä, suomalaisten pitäisi olla etusijalla töitä jaettaessa. Siitä huolimatta firmat siirtävät toimintojaan ulkomaille. Niitä ei liikauta yhtään työttömyyslukujen kasvu, ei ihmisten kohtalo. Vain suuret voitot ovat tärkeitä.

  VastaaPoista
 22. Suomalainen kesätyöntekijä kuoli etelä-afrikkalaisessa paperitehtaassa Lohjan Kirkniemessä lauantaina 14.8.2010. Mitä sanoo Jape?

  VastaaPoista
 23. Tyttäreni kertoi juuri tänään, että hänellä on oppilaana mm. pieni somalityttö, joka oli tullut välitunnilla kysymään häneltä, että kukas sinä olet, ja kun kuuli, sanoi sitten, että kiva, olen hyvä siinä aineessa!

  Uskonkin, että maahanmuuttajien parempi tulevaisuus löytyy vasta näistä lapsista, jotka saavat käydä suomalaista koulua, ja saavat koulutuksen kautta oppia kielen ja kulttuurin ja samalla vahvistaa omaa kulttuuriaan. Muuta tietä ei ole..

  VastaaPoista
 24. Mistä muuten Iines tiedät niin varmasti, että Char on sinulle tuttu hahmo menneisyydestä? Onko muuta todistetta kuin että tunnistat hänet tyylistä?

  En ole kovin tarkkaan seurannut keskustelua viime aikoina, mutta minusta hän on hyvin sympaattinen ihminen.

  Minua tämä nykyinen puolueiden mamukeskuste... tai siis -hurskastelu hieman huvittaa, jopa lähes ärsyttää, sillä on aika matalamielistä vaahdota näistä asioista nyt vaalien alla ikään kuin ne vasta nyt olisi huomattu.

  Onhan ne tiedetty jo vuosia, mutta ennen niistä puhunut leimattiin - ellei ihan rasistiksi, niin ainakin "toiseuden pelkääjäksi" - mitä se sitten tarkoittaneekaan.

  Olisiko nyt minun, vanhan konnan, vuoro huomauttaa, etteivät maahanmuuttajat todellakaan ole mikään homogeeninen ryhmä, vaan he koostuvat erittäin erilaisista ja omalaisista ihmisistä. Kaikki eivät aiheuta ongelmia, vaan ovat hyödyksi yhteiskunnalle.

  Valitettavasti olemme vain kulkemassa myös sitä tietä - muiden ylimielisten länsimaiden tietä - jonka päässä odottavat syrjäytymiset, slummit ja mellakat kolmanteen polveen.

  Delilah - jo nyt meillä harjoitetaan ns. "positiivista suosimista" (en ole ihan varma termistä), jossa mamuja suositaan julkishallinnon työhönotossa. Valitettavasti samalla kantasuomalaisia syrjitään.

  VastaaPoista
 25. Iines: "Jape, Jape, on aika turhaa vedota ihmisiin jatkuvasti sinisin linkein, sillä linkki on kuin se poimitaan. Aivan varmaan jostain löytyy vastakkainen mielipide sinisin linkein, jos tahtoo uskoa, että painettu sana on totta ja uskottavaa. "

  Iines hyvä, älä jaksa. En minä vetoa keneenkään, en edes yriä. Kerron vain kuinka asiat ovat, faktisesti. Itse olet vähätellyt Persuja ja heidän ohjelmaansa. Mitä se sinusta kertoo? Minusta on parempi katsoa ennen kuin tuomitsee. RKP:n ja Vihreiden touhut on JO nähty, niitä ei pidä enään katsoa.
  Lisäksi valituksesi linkeistä ja lehtiviitteistä on hassu, kun itse viittaat, aina kun se sopii agendaasi, johonkin hesarin juttuun. Pistä vaan vastakkainen juttu "sinisin linkein" jos sinulla on jotain esittää. Muuten, ole hyvä, Iines, älä viitsi.

  Lisäksi, uskon kyllä kertomuksesi taistolaisuudesta Iines. Tarkoitan siis että saat kaikin mokomin olla mikä haluat. Haluan vain tietää mistä viiteryhmästä ja kontekstista käsin esität ajatuksiasi.

  VastaaPoista
 26. Mitä sanoo Jape?

  Mie eppäilen et Jappee suattaa sapettaa. Mut kyl hääki tiätänöö, et ei piäomal oo kotimuata, ei äitee eik issee. Rahaston kaut miulki on Sappis ossuuksii vissii. Vua Soiniha se sit nuaki eurot korvamerkihtelöö.

  VastaaPoista
 27. Minusta on ihmeelistä että joku tulee juttelemaan ihan irrallista juttua voimahaleineen ja sitten hän kohta ilmoittakin että täällä riidellään :)

  Siinä on empaatikolla viitan väri vaihtunut valkeasta mustaksi pian kun ilmeisesti paljastui. Loistava ajoitus.

  Voimahaleja kaikille!

  VastaaPoista
 28. Uutisissa kerrottiin muuten juuri, että Newsweek-lehti oli todennut Suomen maailman parhaaksi maaksi.

  VastaaPoista
 29. Varmaan sen vuoksi, ettei täällä esiinny esimerkiksi rasismia ja populismin kannatus on ja pysyy marginaalissa.

  VastaaPoista
 30. Tapani: ....etteivät maahanmuuttajat todellakaan ole mikään homogeeninen ryhmä, vaan he koostuvat erittäin erilaisista ja omalaisista ihmisistä. Kaikki eivät aiheuta ongelmia, vaan ovat hyödyksi yhteiskunnalle.

  Pidän tästä toteamuksestasi, Tapani.

  VastaaPoista
 31. Nehän on vähän niin kuin suomalaiset!

  VastaaPoista
 32. Tapsa,

  olen täysin varma. Enkä anna tästä kommenttia iltauutisiin.

  Kyse ei ole sitä paitsi kenenkään miellyttävyydestä, sillä miellyttävyys ylipäänsä ei ole merkki yhtään mistään. Monesti miellyttävyys on peitetarina.

  VastaaPoista
 33. Delilah: "Jape, itse sanoit, että maahanmuuttajat eivät halua tehdä töitä."

  Puhuin somaleista, en yleisesti maahanmuuttajista. Toinen lusmusakki on afganistanilaiset ja irakilaiset. Mutta intialaiset jne. työllistyvät hyvin, he usein työllistävät ITSE ITSENSÄ.

  Toisaalta sinä, Delilah, sanoit että maahanmuuttajilta puuttuvat mahdollsiuudet. Ehdotin, että perustukaa te työtö vain mamuja työllistävä yritys. Älkää moittiko niitä yrityksiä jotka siirtävät toimintojaan pois suomesta, vaan perustakaa itse somaleille työpaikkoja, luokaa niitä mahdollisuuskia itse, älkääkä pyytäkö muita luomaan. Jos on halua luoda, niin siitä vaan, mutta älkää maksattako halujanne muilla. Sopiiko? Olisi kohtuullista jos sopisi.

  Delilah: "Tämä kumoutui sillä, että heitä ei huolita töihin, koska kotimaisia työttömiä pitää työllistää ensiksi."

  Kuten sanoin, niin perustakaa se firma ja palkatkaa töihin vain mustia. Saatan hakea teille kylläkin töihin ja jos en pääse saatan sanoa teitä rasisteiski, kun syrjitte minua sukupuolen ja kansallisuuden vuoksi.

  Delilah: "Pakolaisten pitää saada mahdollisuus jatkaa elämäänsä, koska ovat joutuneet jättämään maansa säilyttääkseen henkensä."

  Kuka on kuka ei. Minulla ei ole mitään Geneven ihmisoikeussopimuksen mukaisen pakolaisstatuksen omaavia henkilöitä vastaan, heitä tänne otetaankin kiintiöpakolaisten muodossa jo, mutta nämä somalit ei ole mainitun sopimuksen muakisia pakolaisia, vaan elintasopakolaisia.

  Delilah: "Muiden ulkomaisten työnhakijoiden suhteen olen samaa mieltä, suomalaisten pitäisi olla etusijalla töitä jaettaessa."

  Keiden muiden ulkomaalisten työnhakijoiden suhteen?
  Tuo, mitä ehdotat, on syrjintää. Työvoimalla on vapaa liikkuvuus EU:ssa.

  Delilah: "Siitä huolimatta firmat siirtävät toimintojaan ulkomaille. Niitä ei liikauta yhtään työttömyyslukujen kasvu, ei ihmisten kohtalo. Vain suuret voitot ovat tärkeitä."

  Kukin on vapaa siirtämän yrityksensä sinne minne haluaa. Kannattavuus ratkaisee yleensä. Joillakin aloilla ei kannata tehdä/teettää töitä suomessa. Se on liian kallista. Suomessa on noudatettava suomalaisia työehtoja, tästä ei voi laistaa tai joustaa, joten seuraava mahdollisuus on koko firman siirto joustavamman työvoiman ja työehtojen maahan. On kuitenkin huomattava, että harvalla yrityksellä on tähän mahdollisuus realistisesti.

  Olen joskus ehdottanut, että mitä jos kaikki suomen asukkaat pääsisivät valtiolle töihin ja kunnon liksa kaikille. Sanotaan vaikkapa minimissään 5000 euroa kuussa per nokka. Mitäs sanot?

  Nyt pitää mennä katsomaan A-studiota, siellä on YouTube hitti Tykylevits! (Lannistumaton)

  VastaaPoista
 34. Voi Jape sun kanssasi,

  kun minulla on kyse lähes aina juttujen luettavuudesta, kun marisen linkkaamisestasi.

  Itse selostan jutut, kirjoitan ne itse, ja sulussa on vain lehtijutun osoite. Sinä panet linkin SELOSTAMATTA sen asiaa, ja se ei ole keskustelua! Siitä pitää päästä pois, se ei ole hyvää keskustelua, että pannaan porukat johonkin linkkinurkkaan häpeämään ja lukemaan linkin jumalatonta tekstiä yksinään.

  VastaaPoista
 35. Jape, syrjintäähän se olisi, koska EU sallii työvoiman vapaan liikkuvuuden, kuten totesit. Mielessäni kannatan siis syrjintää. Näin on.
  Kun Viisvuotias joskus tulevaisuudessa on työnhakijana, toivon, ettei yksikään rajan takaa tullut elintasomaahanmuuttaja ohita häntä, kun työpaikkaa täytetään.

  VastaaPoista
 36. No antaa olla Iines. Näkemyksemme faktisesta tiedonvälityksestä risteävät niin voimakkaasti, että ei pysty nyt jatkamaan juttua.

  On faktisen tiedonvälityksen kannalta täysin selvää, että jos asia minkä lukija voi tarkistaa itse (linkin takaa) niin kuin se on, ilman välitystä ja tulkintaa väissä, niin silloin asia on ja pysyy niin kuin se on. Jos menee väliin sörkkimään ja kirjoittamaan asiaa auki ja tulkitsemaan niin, fakta muuttuu. Kenties joku tärkeä pointti unohtuu myös...

  Mitä taas tulee lähteisiin, joita väität merkitseväsi, niin kovin usein ne puuttuvat ihan tyystin.

  No mitäpä tässä kummempia, antaa olla...
  Pitää katsoa muita juttuja.

  VastaaPoista
 37. Delilah hyvä, ne Viisivuotiaan syrjijät eivät tule RAJAN TAKAA vaan ne ON JO rajojemme sisällä. Heillä on hieman eri värinen iho kun meillä ja kähärä tukka. Jos osaat potenssilaskua, niin mieti tovi kantasuomalisten ja somalialaisten sikiämisen eroja. Suomalaisperheessä on n. 1,7 lasta, somaleilla likimain 10 ("parhaimmilla" suomeen tulleilla somaliperheillä on ollut jopa 18 lasta. Mahtavaa!). Sitten vaan laskemaan niin että laskin sauhuaa.

  VastaaPoista
 38. Sanon vielä, että uskon, että Iines vaistosi koiran joka oli haudattuna. Iineksellä on hyvä vainu!

  VastaaPoista
 39. Jape, kiitos, kerrankin kehut minua, ja syystä nyt kyllä.

  Kun koira on haudattuna, sitä harvoin monikaan huomaa, näin virtuaalissa. Tapsakin huomasi vain pintarakenteen, mutta se suotakoon hänelle anteeksi.

  Minusta tällaisessa mitataan myös luottamusta bloggaajaan. Tuntuu vähän hailakalta, että Tapsa ei luottanut minuun, vaan epäili minua. Sen sijaan hän luotti pikaiseen vaikutelmaan, jonka sai vieraasta, miellyttävästä kommentoijasta muutaman kommentin perusteella. Mitä tästä opimme? Mainosmiehen tapa reagoida - miellyttävä on uskottavaa, kriittinen on epäilyttävää.

  Ja jos hetkenkin olisin epävarma suoruudestani, olisin ollut epäsuora ja ollut vain vaiti. Silti tunnen nyt syyllisyyttä, ja mietin, olisiko hän tahtonut puhua jostakin nimenomaan minun kanssani? Toki tunnen harmistusta ja huoltakin, sillä en ajatellut, että juttu päättyy vetäytymiseen. Uskon puhumisen selventävään vaikutukseen. Minulle voi laittaa vaikka sähköpostia.

  VastaaPoista
 40. Iines, kehun sinua kyllä useamminkin, usein vain kovin hiljaisesti...

  VastaaPoista
 41. Jape, kun nyt hiuksia halotaan, olisi Sinun pitänyt huomata, että käytin sanoja rajan takaa TULLUT. En siis sanonut rajan takaa tuleva. Mutta kiitos kommentistasi.

  Iines, minä en oikein käsittänyt Charin ja Sinun vuoropuheluasi. Lienen liian hyväuskoinen ja kuvittelen edelleen, että kaikki ovat omia itsejään.

  VastaaPoista
 42. Tien päällä täällä jossain, edelleen en viitsi kirjautua, kun se on liian vaativaa tällä koneella.

  Maahanmuutto on maahanmuuttoa, ihmiset ovat ihmisiä. Onneksi ruotsalaiset suostuivat ottamaan ne muutaman satatuhatta, muuten kai meitin olisi käynyt huonosti.


  Riku Riemu

  VastaaPoista
 43. Delilah, jos sallit, niin minäkin halon hiukan hiuksia. Nimittäin sinua on vaikea tulkita, mitä mieltä olet. Ensiksi halusit tänne 400000 työttömän suomalaisen maahan lisää pakolaisia ja ihmettelit kun heitä ei oteta vastaan ja heille ei ole (muka) annettu mahdollisuuksia työmarkkinoilla tai muutenkaan. Nyt sitten et halua tänne elintasopakolaisia viemään Viisivuotiaan mahdollisuuskia tulevaisuudessa. Mielestäni sanomasi on ristiriitainen ja vaikeasti tulkittavissa. Muna vai kana -tyyppinen dilemma. Eipäs juupas!

  VastaaPoista
 44. Jape, myönnän vajavaisuuteni. Täydellisenä olisikin aika yksinäistä.

  VastaaPoista
 45. Delilah,

  uskon, että moni epäilee minua. Eiväthän he voi tietää, mihin asia perustuu, joten ymmärrän suhtautumisen hyvin.

  Uskon senkin, että löydän tämän asian jossain muodossa vielä edestäni. Tästä saisi pilkkalaulunkin, tai ihmisfaabelin, jossa viisaat kertovat, mikä on oikea suhtautumistapa milloin mihinkin.

  VastaaPoista
 46. Iines, en tarkoittanut arvostella. Totesin vain, että olin ulalla teidän sananvaihdostanne.

  VastaaPoista
 47. "Täydellisenä olisikin aika yksinäistä."

  Kiitos Delilah!

  VastaaPoista
 48. Riku oli ensin vesien päällä, nyt se on tien päällä, kohta se jakaa kaksi leipää ja viisi kalaa. Tai käy nakkikiskalla ja syö itse.

  Minä en olekaan ainoa, joka metsässä istuu kannonnokkaan ja kurkistaa blogiin, ja jos hyvin käy, tekstaa kommentin.

  VastaaPoista
 49. Tunsin vain tarvetta puolustautua, Delilah, kun hieman pelkään sitä, että asiaan palataan vielä - vaikken ole sanonut pahasti kenellekään. Ilmaisin vain sen, miksi en pysty sanomaan mitään.

  VastaaPoista
 50. Jape, tulkintasi oli loistava! : )

  VastaaPoista
 51. I: "...että Tapsa ei luottanut minuun, vaan epäili minua."

  Nyt kyllä täytit Iines tyhjän aukon (vai mikä se vertauksesi oli) omasta päästäsi. En minä ottanut kantaa itse asiaan, vaan kysyin ihan vaan uteliaisuuttani miksi olit niin varma asiastasi.

  Sanoin jopa lukeneeni kommentteja ylimalkaisesti, en siis tarkasti, mutta en vieläkään tajua mistä merkistä minun olisi pitänyt huomata se haudattu koira?

  Riku, Riku - eivät ruotsalaiset minua ja puolta miljoonaa muuta suomalaista sinne ottaneet hyvää hyvyyttään, eläteikseen, vaan tehtailleen töihin.

  Minä olen itsekin oikein lehteen kirjoittanut 5 vuotta sitten, että heti kun Suomessa on oikeasti tarvetta työvoimalle, tänne tulee lähialueilta heti miljoona työhaluista nuorta ihmistä.

  Vielä ei vaan sitä työvoimapulaa ole nähty.

  VastaaPoista
 52. No joo, Tapsa, älähdin kuin koira johon kalikka osuu, vaikka varma olen asiasta - minä tiedän tuon henkilön, joka on hyvä puukottamaan hymyssäsuin ja veistä haavassa kiertäen.

  Älähdys johtuu syyllisyydestä jota tunnen, vaikken minä ketään ajanut pois - itsepä tuo lähti kuin leppäkeihäs.

  VastaaPoista
 53. Minusta Tapsan kommentissa oli melko syyttävä sävy...

  VastaaPoista
 54. "minusta hän on hyvin sympaattinen ihminen."

  Punahilkan "isoäitikin" oli sympaattinen...

  VastaaPoista
 55. Narsistit ovat mentaaliasiantuntijoiden mukaan harvinaisen miellyttäviä, sympaattisia ja suosittuja, kun he sulkevat kodin oven ja astuvat ulkomaailmaan. Samoin ovat psykopaatit, pedofiilit ja monet rajatilalliset. Oikein miellyttäviä ihmisiä.

  Minä en ole kiistämässä tässä kenenkään miellyttävyyttä ja sympaattisuutta. Jostain syystä vain tykkään enemmän suoranpuhunnasta ja lakoniasta, nimenomaan miellyttämättömyydestä. Vakavuudesta olen ennenkin puhunut. Luotan siihen enemmän kuin hymyyn. Vakavuus ei edes lupaa mitään, hyvä siihen on luottaa. Hymy ja miellyttävyys, maireus ja kierous - miten mielellään nämä kietoutuvatkaan yhteen.

  VastaaPoista
 56. Minut tuo yksi aluksi hämäsi, mutta sitten tajusin, että eihän hän ole edes lukenut "Mies vailla tasa-arvoa" -kirjaa, kun ei tiennyt että siinä on Erkki Lampenin kirjoitus...

  Itse en tykkää kumarrella, varsinkaan feministeille (enkä Vihreille, enkä RKP:äisille, enkä...)

  VastaaPoista
 57. Tapsa, olet oikeassa, työntekoa tulee vaatia kaikilta niiltä, jotka ovat vielä työkykyisiä

  Riku Riemu

  .

  VastaaPoista
 58. En malta olla toteamatta, että jos työntekoa vaadittaisiin kaikilta, vastaanhannaajienkin olisi pakko antaa töitä kaikille mustille mönkiäisillekin. Tätähän moni ei halua. Kukas nyt romania palkkaisi tai somalia, vaikka hän olisi insinööri tai teknikko tai lastenhoitaja?

  VastaaPoista
 59. Tuolla ylempänä puhutaan lyhyesti, että uusimman tutkimuksen mukaan Suomi on todettu maailman parhaaksi maaksi.

  No nyt se syykin selvisi, aamun lehdestä. Suomi on maailman paras maa elää ennen kaikkea koulujärjestelmän hyvien tulosten vuoksi. Hyvät tulokset puolestaan johtuvat siitä, että Suomessa opettajilla on korkeakoulututkinto ja pätevyydet kohdallaan, toisin kuin useissa muissa maissa. Tämä takaa asiantuntevan ja laadukkaan opetuksen tukiopetuksineen.

  Muilla mittareillahan Suomi ei ollut kärjessä, vaan hieman alempana, mm. tasa-arvo- ja väkivalta- ja työttömyysmittareilla Suomi on neljäs ja terveydenhoidon mittareilla vasta 17. Opetuksen korkea tulos kuitenkin takasi yhteispisteissä Suomelle ykkössijan.

  VastaaPoista
 60. Ennen vanhaan töitä oli kaikille. jos ei ollut, sitä keksittiin. Eräs suosituimmista oli ojankaivuu, sitä riitti aina. Nyt kaikki somalit, romani, kotoperäiset romanit jne. kaivamaan edes ojaa sen rahansa eteen. Ojan tekoa riittää varmasti, kaivetaan esim. VAPOlle lisää turvasoita mutta kuivataan ne ensin ojittamalla. Sinne vaan kaikki somalit tasa-arvoisesti nevalle kuokkimaan. Kannatan!

  VastaaPoista
 61. Mitä teemme väitetysti laadukkaalla opetuksella? Meillä on maailman koulutetuimmat työttömät. Ketä se lämmittää? On raivostuttavaa, kun joka asiaan tarjotaan ratkaisuksi koulutusta, kun se ei ratkaise yhtään mitään.

  Suomen korke koulututaso on silmänlumetta, tämä todettiin taannoin MOT-ohjelman jaksossa Pisan vino tulos - Suomen koulu ei olekaan maailman paras

  En referoi ominsanoin. Jokainen voi lukea ohjelman käsikirjoituksen tästä. ja katsoa ohjelman Elävästä Arkistosta tästä.

  M.O.T.

  VastaaPoista
 62. Minusta ajatus ojankaivusta on hyvä, tai mista tahansa työstä ja siitä saatavasta vastikkeesta. Samalla tulokkaat saisivat luotua itselleen sosiaalisia kontakteja ja verkostoa, jollainen jokaisella itseään kunnioittavalla ihmisellä on, ellei livenä niiin ainakin Facebookissa.

  Kysyisin kyllä ensin, miksi niitä ojankaivutöitä ei anneta suomalaisille työttömmille, kun monen mielestä ensin pitää antaa töitä alkuperäkansalaisille? Ja kun meillä sitä pellonpohjaa on, ja soitakin voisi vähän ojittaa.

  On se kumma, että taas ne tutkijat menivät lankaan, kun pitivät Suomen koulujärjestelmää maailman ykkösenä. Niille olisi vissiin pitänyt näyttää se Mot-ohjelma. Nyt ne vaan luulee.

  VastaaPoista
 63. Se että olemme tervydenhuollon mittareilla mitattuna vasta 17 on huolestuttavaa ja kertoo juuri mm. siitä, kuinka noin puolet kansasta (miehet) jää ilman hoitoa. Varsinkin ennakoivaa terveydenhoitoa. Minusta tuo on myös tasa-arvokysymys.

  VastaaPoista
 64. Vanhemmilla miehillä voisi olla esim. PAPPA-kokeet, kun naisilla on PAPAt sun muut kokeet...

  VastaaPoista
 65. Iines: "Kysyisin kyllä ensin, miksi niitä ojankaivutöitä ei anneta suomalaisille työttömmille, kun monen mielestä ensin pitää antaa töitä alkuperäkansalaisille?"

  No juuri olit tohkeissasi suomalaisesta kouluksesta. Kerroin, että suomessa on maailman koulutetuimmat työttömät. Periaatteisiin kuuluu, että työttömälle pitää pyrkiä antamaan KOULUTUKSEN MUKAISTA työtä. Ei insinööri kuoki, hän valvoo. Mutta somalin pitäisi olal tottunut kuokkimaan jo omassa maassaan, eihän siellä juuri muita maanmuokkausmenetelimiä ole käytössä. Sama menee romaneille. Kotoperäiset romanit voisivat vaikka ajaa hevosineen auraa ja äestää...

  Millä perusteella sinä, Iines, laistaisit ojankaivuu työstä?

  VastaaPoista
 66. Ei vaan miehet pöydälle, jalat kohti kattoa (siis samalla lailla ilman housuja kuten me naisetkin joudumme alistumaan) ja nainen sinne tökkimään vaikkapa sukkapuikolla.

  Olisi oikeudenmukaista ja aika tasa-arvoista. Papathan käytetään lähinnä sukupuolielämän sorkkimiseen noin sadistisin etumerkein: eivät siis ole yhtään niin kiinnostavia lääketieteen alueella kuin pervojen naisvihaajien silmissä siinä, että pääsevät ajamaan seksuaalisesti normaalia naista pois sivistyksestä - miksi - siksi, että se on heille joku helvetin nautinto.

  Tämä on sairain alue minkä voin kuvata mikä esiintyy edelleen maassamme ja myöhemmät historiankirjat tulevat vertaamaan sitä inkvisaatioon, teloituksiin ja kaikenlaiseen sadistisuuteen. Eivät itse näe mistä on kyse.

  Papoista siis näkee montako kumppania on ollut ja se on yleinen kuolaamisen alue (joka sitten ulospäin peitetään sadistiseen hymistelyyn ja typerät naiset, jotka ovat mukana auttavat pervoja hakemaan string-tyttöjä lisää baanalle: miksi, siksi, että saisivat alamaisia akkoja omiin sairaisiin puuhiin ja ihmiskauppaan. Harva edes ymmärtää missä pitkässä prosessissa ovat mukana. Kuten Hitlerin aikana harva osallistuja sitä oivalsi missä kokonaisuuden sikamaisessa juonessa olivatkaan osallisia. He uskoivat saavansa mitaleita!!

  Niin nämä väestöä seuraavat naisetkin. Pahoja ovat ja uskovat sellaista vanhentuntutta kirkkoa, joka ei enää itsekään ole semmoisessa prosessissa kiinni.
  Jotain jäi koska se oli kutkuttavaa pervoille.
  Lupasin miehelleni, etten käytä sanaa pervo joten laitan anonyyminä. :)

  VastaaPoista
 67. Naisten papa-kokeet ovat viiden vuoden välein neljästäkympistä ylöspäin kunnallisella puolella, ja se on nimenomaan sen vuoksi, että naisilla on ollut hälyttäviä määriä kohdunkaulan syövän esiasteita ja muutoksia limakalvoillaan - jostain syystä nämä naisten elimet joutuvat väliin aika kovallekin koetukselle ja huonon hygienian alaiseksi. Myös synnytykset lisäävät liikennettä alapäässä.

  Samoin mammografia on viiden vuoden välein, koska rintasyöpään sairastuminen on naisten suurin syöpälaji. Se vaan, että tuo kunnallisen puolen nopea ja hutaisten tehty mammografia ei erään alan ihmisen mukaan näytä yhtään mitään, vain yksityisesti tehtävä kuvaus näyttää kunnolla kaikki kainalokuopat ja muut.

  Miesten pippelisyövät ovat tietääkseni varsin vähäisiä naisten lukujen rinnalla. Ja rintasyöpäähän miehillä on vain marginaalisesti. Se missä miehillä on tukitarvetta, on miehen mentaalipuolen tukeminen. Kyllä se oikea tulokulmakin siitä sitten löytyy, kun mieli kirkastuu.

  VastaaPoista
 68. Jape, kuulostaa siltä, että kommentissasi ainakin rivien välissä viittaat siihen, ettei miehistä pidetä huolta samalla tavalla, kuin naisista. Miehille on kyllä olemassa terveydenhoitoa siinä kuin naisillekin. Esim. vanhemmille miehille on PSA-seurantaa. On vaan niin, että miehen pitää olla todella kipeä, ennenkuin hän lähtee lääkäriin, silloinkin vastahakoisesti.
  Yleistäminen on vaarallista, mutta oman mieheni lisäksi myös tuttavapiirin miehet karttavat lääkäriä mahdollisimman pitkään.

  Tuosta PSA-seurannasta ollaan kahta mieltä. Toiset terveysekspertit pitävät sitä tarpeellisena, toiset jopa mieluummin välttäisivät sitä, ellei vaivoja ole. Eivät siis kannata mitään yleistä seurantaa.

  VastaaPoista
 69. Toivottavasti Iines on valppana ja deletoi keskustelua häiritsevän anonyymin viestin.

  Iines: "Miesten pippelisyövät ovat tietääkseni varsin vähäisiä naisten lukujen rinnalla."

  Tietämättömyytesi on häikäisevää Iines. Miten voit tällaista sontaa suoltaa taas eetteriin. Miesten yleisin syöpä on eturauhassyöpä, mutta näitä ei seulota mitenkään, ei viiden vuoden välein eikä muutenkaan. Nämä noin 1000 kpl per vuosi, jota näitä havaitaan, löydetään lähinnä tuurilla. Paljonko jää löytymättä kun seulontoja ei ole?

  Älä jaksa Iines. Naisten 8 vuotta korkeampi keskimääräinen elinikä johtuu juuri mm. näistä säännöllisitä seulonnoista, joita miehillä ei armeijan jälkeen ole yhtään. P*rkele sentään...

  VastaaPoista
 70. Toivottavasti et pahastu suoruudestani Iines. Saat vain terveessä keski-iässä olevan miehen verenpaineen nousemaan, ihna näin kesken työpäivän. Pirskatti sentään...

  VastaaPoista
 71. Anonyymi,

  jaa että papasta näkee, montako kumppania on ollut?

  Nyt naurattaa, kuten koko juttusi.
  Papa-koehan on naisen parhaaksi, eikä toimitus ole ollenkaan epämiellyttävä.

  Itselläni on mukava gynekologi, jolla käyn mielelläni kerran vuodessa. Tietenkin on jotenkin outoa tepsutella ison huoneen poikki alapää paljaana, yläpää verhottuna, kavuta korkealle pöydälle. levittää jalkansa ja laskea alapäänsä gynekologin kasvoihin kiinni, tai ainakin melkein. Minusta tapaus kuitenkin kaikkineen on korkeintaan hieman hupaisa, enkä pelkää tai jännitä tutkimusta, joka ei satu, vain hieman nipistää, kun näyte otetaan.

  VastaaPoista
 72. Iines, mammografiaa tehdään eripituisin välein kunnasta riippuen. Omassa kunnassani ainakin tiheämmin. Ihmettelen, että jotkut naiset jättävät mahdollisuuden käyttämättä. Suuri osa alullaan olevista rintasyövistä löytyy mammografialla, vaikka olen kuullut, että eivät kaikki.

  VastaaPoista
 73. Toivottavasti pulssisi ei nyt sitten kiihtynyt liikaa tuosta edellisesta, Jape. Otahan kuppi pahvia ja hengitä syvään.

  VastaaPoista
 74. Hahhaa, en viitsi korjata viestiä vaan teen sen tässä: kuppi pahvia = kahvia.

  VastaaPoista
 75. Delilah,

  olet varmaan oikeassa, mammografian välejä koko maassa en tiedä, etenkin kun olen täällä ollut yksityisestikin, mikä sotki laskuni.

  Tuo yksityispuolen ison porilaisen röntgenyksikön hoitaja minulle sanoi, että ne valtakunnalliset mammografiat eivät tutki kainalokuoppia eivätkä ota tarpeeksi kuvia saadakseen varhaisimmat muutokset rinnoissa näkyviin. Uskon tämän.

  Ja kyllä, kyllä muutoksia näistäkin valtakunnallisistakin löytyy. En ymmärrä minäkään naisia, jotka jättävät kuvat väliin, tai papan väliin.

  VastaaPoista
 76. Haisee palaneen käry kun lukee nimimerkki Charia. Oli hän kuka tahansa. (Ja minun puolestani saa olla. Tykkään leikkiä.)

  Mutta sinua Iines en koskaan ole sanonut tyhmäksi, enkä tosikoksi. Päinvastoin (siteeraan itseäni anonyymina):

  "Iines, et sinä ole tosikko. Älä näyttele. (Ethän sinä tyhmäkään ole vaikka välillä sitä näyttelet.)"

  Kivaa, että sulla temperamenttia riittää.

  Ps. Se, että itsestäni sanon "etten vastaa mielipiteistäni koska muutan niitä jatkuvasti", tms., on tietysti vitsi. (Jota Japen ei tarvitse ymmärtää.) Itse asiassa versioin vain Croucho Marxia: "Nämä ovat periaatteeni, ja ellette satu pitämään niistä - minulla on muita periaatteita."

  Sitäpaitsi:

  "Minä en liity yhdistyksiin, jotka hyväksyvät minut jäsenekseen."

  VastaaPoista
 77. Iines - vähän samanlainen hupaisa kokemus on eturauhasen tarkastus käsikopelolla. Minulla sen teki tämä kuulu juoppotohtori S. Hän puhui koko ajan niitä näitä, jopa vetäessään kumihanskoja käsiinsä, toimenpiteen ajaksi sentään hiljeni hetkeksi ikään kuin kuulostelemaan... "hmmm... ihan ookolta tämä tuntuu..."

  Kyllä sen tunnustelun aikana miehisyys on koetuksella. En tiedä miltä se tuntuisi, jos lääkärinä olisi ollut nuori nätti nainen... vielä nolommalta varmaan.

  Iines: "Kukas nyt romania palkkaisi tai somalia, vaikka hän olisi insinööri tai teknikko tai lastenhoitaja?"

  Niinpä. Tämäkinhän on vain ennakkoluulo. Kyllä niitä palkataan, mutta ei tietenkään pelkän tutkinnon takia. Meillähän on jokaiseen työpaikakkaan satoja hakemuksia - ei se aina ole ulkonäkömme syy, jos valinta menee ohi.

  Minäkin menin Ruotsiin valmiina insinöörinä, kymmenen vuotta ruotsia opiskelleena, mutta silti jouduin hihnalle töihin.

  Kun olin kaksi vuotta huhkinut haalarihommissa avautui ensi kerran pienen pieni mahdollisuus päästä ylenemään... ei suinkaan insinöörin hommiin, vaan sellaiseen hommaan johon otetaan kokeneita ja osaavia työmiehiä.

  En tiedä olisinko saanut sitä paikkaa, sillä jätin tilaisuuteni käyttämättä ja palasin Suomeen, jossa tällainen rotupuhdas insinööri otettiin ilomielin vastaan ja tyrkytettiin työpakkoja! (Tämä oli sitten ironiaa, raskaamman puolesta jopa.)

  Mutta vastaavia suomalaisinsinöörejä oli Ruotsin tehtaat täynnä! Eivät he istuneet asemalla limonaatipuku päällä itkemässä, ettei heitä palkata heti herraksi, vaikka on koulutus ja kielitaito, eikä värikään juuri eroa ruotsalaisesta, suomalaiseksi tunnisti vain pottunenästä.

  No, kaikki mamut eivät meilläkään lorvi, sitä en väitä. Eivät edes kaikki afrikkalaiset.

  Syytänkin tilanteesta poliitikkojamme, jotka ovat tämän kaiken sinisilmäisessä höpsöydessään saaneet aikaan.

  Onhan aivan käsittämättömän väärin ihmisiä kohtaan rahdata heidät tänne kylmäkiskoiseen pohjolaan ilman mitään valmiuksia selvitä tässä yhteiskunnassa - ja sitten kun oma moka huomataan, aletaan syyttää yrityksiä ja yrittäjiä, että miksi ette saatanan rasistit palkkaa heitä!

  Suomeen suurin ongelma on nuorisotyöttömyys. Se on suuri murhe yhteiskunnalle, mutta ennen kaikkea näille nuorille itselleen.

  Syrjäytyminen ei katso ihon väriä.

  VastaaPoista
 78. Toinen verenpainett anostava seikka on ignoreeraus, jota Iines harrastaa ja se että hän ei vastaa kysymyksiin vaan liihottelee ohi.

  VastaaPoista
 79. Mikis,

  haistoit palaneen heti, huomasin, ihan kuin minäkin. En vain heti hoksannut, mistä on kyse, joten menin tietenkin innoissani leikkiin mukaan. Oikeastaan heräsin vasta hieman myöhemmin, ja silloin kaikki naksahti kohdilleen. Asiasta ei ole epäilystä, ja pelkästään tuo lentävä lähtö allekirjoittaa asian.

  VastaaPoista
 80. Delilah: "Miehille on kyllä olemassa terveydenhoitoa siinä kuin naisillekin. Esim. vanhemmille miehille on PSA-seurantaa."

  Delilah hyvä, kerro mihin ikaäkausi tai PSA tai mihin muihin testeihin miehet kutsutaan säännöllisesti suomalaisen terveydenhuollon toimesta? Vastaus: Ei mihinkään. Vertaa tuota "nollaltulosta" siihen mihin kaikkiin tutkimuksiin naiset kutsutaan säännöllisesti ja mieti missä ja kenestä pidetään huolta yhteiskunnan taholta ja ketkä siellä veneen alla pakkasessa saa virua?
  Täytin joku aika sitten pyöreitä ja ajattelin, että ehkä ne nyt puolimatkan krouvissa kutsuu minut perusteelliseen terveystarkastukseen, p*skat kutsuneet. Odottelen edelleen kutsua.

  Kuten olen jo aiemmin todennut, niin naiset menee lekuriin heti kun on pikkuisen nuhaa. Ei jää tilaa miehille. Turhat lääkärikäynnit ja itsetutkiskelun tuottamat väärät tuntemukset pois.

  VastaaPoista
 81. Minulla on muuan ystävätär, pikku Lolitan äiti, jos joku muistaa. Kun hän makasi gynekologin pöydällä, hänen gynekologinsa, kuuluisa naistenmies Raumalla, oli lipsutellut sormiaan siellä ja kysynyt, että oletteko te aina näin märkä.

  No juu, Tapani, miehillä tuo tutkimushetki lienee herkempi kun koko ruumiinosa kopataan kämmeniin ja veivataan ja arvioidaan. Miehillähän on tuo mittakin, joka on kai tärkeä. Naisen taas ei tarvitse miettiä, täyttääkö vehje edes standardia. Tietysti se, että onko se vehje kenties ruma törö tai nätti vanamo, voi vähän mietityttää.

  Minun siskoni sai muuten aikoinaan Ruotsista heti koulutustaan vastaavaa työtä, alakoulun opettajan pestin, kun hän sinne meni, suomalaisluokalla tosin. Tienasi paremmin kuin Suomessa. Kohtasi sitten siellä työskentelevän saksalaispojan, jonka kanssa meni naimisiin ja muutti Saksaan.

  VastaaPoista
 82. Isosta porilaisesta minulle tulee mieleen snagari ja suomimiehen terveysruokavalio. Tykkään kyllä itsekin.

  Käyn myös joskus karvaranteella syömässä kebabin, eli tuen mamuja sitä kautta.

  VastaaPoista
 83. Sanon vielä yhden kerran: kyse ei ollut siis leikistä, johon en olisi tahtonut mennä mukaan, siksi kun se on leikkiä.

  Ei, vaan kyse oli kissa ja hiiri -tyyppisestä kiusaleikistä, jossa pinnallisen hauskuuden lomaan - siksi niin valtaisa sanojen vuo ja teeskennelty höpötys - oli siroteltuna niitä lauseita ja asioita, joiden tahdottiin satuttavan minua. Ne oli helppo poimia niistä yhteisistä tapahtumista ja asioista, jotka me molemmat tiesimme, mutta joita muut eivät tienneet. Korostan, että niissä ei ollut minun osaltani periaatteessa mitään salattavaa, ellei omia tunteita lasketa häpeälliseksi asiaksi. Tämä tästä, ja vain tämä. Nyt siirryn muihin ajatuksiin ja asioihin. Toivon, että ymmärrätte tästä asian luonteen ja luotatte minuun, mitä teidän toki ei tarvitse tehdä.

  VastaaPoista
 84. Iines: "No juu, Tapani, miehillä tuo tutkimushetki lienee herkempi kun koko ruumiinosa kopataan kämmeniin ja veivataan ja arvioidaan. Miehillähän on tuo mittakin, joka on kai tärkeä."

  Voi hyvää päivää sentään, kun tuo Iines on pihalla tutkimusproseduureistakin...
  Kuka kehui suomalaista koululaitosta? Huolestuttavaa jos opet on noin ulkona...siis ei kerta kaikkiaan...

  VastaaPoista
 85. En ole ollut mukana tällaisessa tutkimuksessa. Luulen, että minulla on vastaavanlaisia luuloja, mitä sitten taas miehillä on naisista gynekologin pöydillä. Voin vakuuttaa, että tutkimus on yleensä mieluummin humoristinen kuin kiihottava. Näytteen otto tapahtuu ilman että lääkärin kädet koskettavat naisen ruumiinosaa.

  VastaaPoista
 86. Tämä menee nyt niin kiihkeäksi tämä gynejuttelu, että näkyy jo elimenkuvat silmissä.

  Taidan lähteä pitkästä aikaa kameran kanssa jonnekin maastoon kokeilemaan, vieläkö hammas aistii tuulen.

  VastaaPoista
 87. Iines: "En ole ollut mukana tällaisessa tutkimuksessa."

  Kenties siksi, että sinulla ei ole eturauhasta. Sitä et tutkita penistä kääntelemällä...

  Iines: "Voin vakuuttaa, että tutkimus on yleensä mieluummin humoristinen kuin kiihottava."

  Kuulisin mielelläni, mitä humoristista mielestäsi on, tutkittavan kannalta, eturauhastutkimuksessa?

  VastaaPoista
 88. Sanon vielä ennen kuin lähden maastoon, että tarkoitin naisen tutkimusta: se on usein hyvin humoristinen tunnelmaltaan.

  VastaaPoista
 89. Vaikka eipä minulla ole kovin korkeaa luottamusta suomalaiseen tervydenhuoltoon noin yleensä. Kävin nimittäin tuota elintäni näyttämässä lekurissa pari vuotta sitten, kun siinä oli mielestäni eräs silminhavaittava ongelma, josta halusin kysyä. Lääkärikäynti kesti 3 minuttia tulo ja lähtö kättelyineen ja lekuri ei sanonut juuta eikä jaata itse ongelma alueesta. Kaikenlasia nulkkeja sitä lääkäriksi pääseekin. Ihan turha reissu.

  VastaaPoista
 90. "tarkoitin naisen tutkimusta:"

  Tämä ei vastaa esitettyihin kysymyksiin.

  VastaaPoista
 91. Kompostiiii, taas ne sekstaa blogin välityksellä - mutta eikös eilen ollut pieni breikki ?

  VastaaPoista
 92. Kyllä naiset joutuvat pimppiensä ja tissiensä kanssa jo luonnostaan paljon enämpi lääkärin käsiin kuin miehet jo senkin vuoksi, että heidän vastuullaan on uusien pimppien ja pippelien omistajien maailmaan tulemiset. Vermeet pitää olla kunnossa.

  Koska yhteiskunta on panostanut näissä niin paljon ennaltaehkäisyyn, on kannatettavaa, että palveluja myös käytetään sekä toivotaan, ettei kokoomuspolitiikka vie meitä amerikkalaisen mallin mukaiseen priorisointiin tämän syvemmälle enää.

  Oikeastaan väitän olevani aikalailla asiantuntija asioissa jotka koskevat potilas-lääkärisuhdetta. Koko elämäni olen joutunut tekemisiin terveydenhuollon kanssa joko itse tai välillisesti ihmisten sairastellessa ympärilläni. Eritoten lastensyntymisten yhteydessä vaikka sairauksista ei välttämättä silloin ole kysekään.

  Itse olen saanut muutamaa tympeää tapausta lukuunottamatta niin hyvää hoitoa kuin kulloinkin olen tarvinnut vaikka olen mies. Ja olen mennyt lääkärin pakeille kun olen tarvinnut. Viime viikolla kaksi kertaa, enkä aiheetta.

  Psykiatrian puolella, viittaan 1. vaimoni skitsofreniaan, oli vaikeinta.

  Päivystyksissä yleensä joutuvat muut jonottajat väistelemään humalaisia miehenköriläitä jotka viinan/huumeiden vaikutuksen alaisina, kusen ja paskan hajuisina kohkaavat käytävillä. Se on surullista seurattavaa maksaen yhteiskunnalle ja Alvinsa tunnollisesti suorittavillekin vuosittain aika tavalla...

  VastaaPoista
 93. Jape, en voi muuta kuin nyökytellä; ei taida miehille kutsuja tulla, vaan kaikki on miehen itsensä aktiivisuuden varassa. Jos hän tuntee tarvitsevansa lääkärintarkastuksen tai hoitoa, on itse hakeuduttava vastaanotolle. Ikävää, että kaikki terveydenhoitohenkilökunta ei ole oikeassa työssä, kuten kokemuksestasi saattaa päätellä.

  VastaaPoista
 94. Delilah: "Jos hän tuntee tarvitsevansa lääkärintarkastuksen tai hoitoa, on itse hakeuduttava vastaanotolle."

  No minä olen esim. muutaman kerran tuntenut tarvettta sinä aikan minkä nykyisellä kotipaikkakunalla olen asunut, mutta eipä tuntemuksitani ole mitään hyötyä ollut. Se elin ongelma on edelleen päällä ja silmämääräisesti pahenee. tuhraa vain emnnä uudelleen kun eipä niitä kiinnsota tai ne eivät kehtaa tunnustaa, että eivät tiedä. Sama oli silloin, kun noin 3 vuotta sitten liukastuin kadulla jääniljanteeseen ja tulin olkapää edellä maahan. Käsi ei juuri liikkunut 2 viikkoon ja menin sitten lääkiäriin. Eka lääkäri epäili että joku jänne olisi mennyt, mutta sitten se "omalääkäri" vaihtui toiseen (ekaa kertaa kävin ko. omalääkärillä). Toinen, nyt uusi omalääkäri ei löytänyt mitään, mutta määräsi röntgeniin ja ultraääneen, joista ei selvinnyt mitään. Tulokset vain soitettiin jonkun venäläisen lääkärin toimesta ja tilanne jäi herran haltuun. Käsi on edelleen päivittäin kipeä ja väsyy aina iltaa kohden mennessä niin että lapaa alkaa särkemään ja jomottmaan joka ilta.

  VastaaPoista
 95. "Timo Soini? Puberteetti-ikäinen läski poika, nokittamassa aina, vaikkei olisi syytäkään. Tyypillistä murrosikää. Kapinaa todellisia ja kuviteltuja auktoriteetteja vastaan."

  Kemppisen murjaisu on tietenkin totta mutta sisältää myös aimo "mällin" kompetenssistä ylenantoa. Soinin todelliset motiivit ja voitontahto paljastuvat ensimmäisen "kunnon" tappion tullen.

  - - - - -

  Narsisti käy jatkuvaa jaakobinpainia itsensä hyväksymisen kanssa. Todisteeksi käy vain toisen "halu" ja sen lievittämä läheisyyden kaipuu. Hyväksynnän nälkä on tyydyttämätön. Monille miehille nainen on kuin syömishäiriöiselle ruoka, psyykkisen levottomuuden lievittäjä.

  Miehisyyden tragedia on se epävarmuus mitä on "todellinen miehuus". Luonko sen itse sanelluin ehdoin tai suhteessa toisiin miehiin, vai onko pyrittävä hyväksytyksi, myös naisten "ehdoilla".

  "Valta on vahvin potenssilääke" ja tekee triviaaleiksi "absoluuttiset" tasa-arvo vaateet.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 96. Kun Japea kuuntelee (= lukee) hän on vakuuttavampi PerSu kuin T. Soini. Päivä päivältä olen enemmän samaa mieltä kuin hän... kunnes ilta purkaa nämä dominoteoriat. Ja yö vie pois, lähinnä gynegologin roskikseen.

  Mutta pidän Japen huumorista. Ja kunnioitan hänen mielipiteitään. Eivät ne sen enempää väärässä ole kuin omat, anarkistiset mielipiteeni, toisella tavalla vain.

  VastaaPoista
 97. Aikonaan kysyin, ihan fiksuilta ihmisiltä, että miksi heidän mielestään ihmiset jotka äänestivät Toni Halmetta, äänestivät väärin? Olihan Toni ehdokas. Itse olen kerran, Hervannan SKP:n äänestyksessä, äänestänyt takuuvarmasti oikein; nimittäin se vaalivirkailija katsoi että pistin ruksit (niitä oli 10) oikeisiin kohtiin. Vasta sen jälkeen hän suostui leimaamaan "salaisen" äänestyslipukkeeni.

  Tarkoitan, että mun mielestä sekä persuja että RKP:ta ja jopa kepulaisiakin saa äänestää, onhan ne virallisia vaaliryhmittymiä. Itse tosin en oo niin tyhm... anteeksi, siis viisas, että käsittäisin, miksi?

  VastaaPoista
 98. Senkin ymmärrän ettei iines sanallakaan mainitse Jaan Krossia; "Wikmani poisid" on hoonompi esimerkki. En itse tajunnut miten tärkeää Krossin ymmärtämiseksi on ymmärtää Viron historiaa, välttämätöntä se ei ole. (Mutta auttaa paljon.) Krossin jo neuvostoaikana julkaistut novellit (jotka on ohuita ja jotka voi lukea vaikka pää alas päin kun riippuu puussa kuin banaani) sisältävät syvällistä moralifilosofista pohdintaa.

  Huh, huh. Sitäpaitsi minua jo kyllästyttää Eesti, osaan kielen ja historian, se on periferiaa. Kesällä äsken kävin Karigasniemellä, ihmiset siellä puhuivat saamea, se kuullosti korvaan kivalta. Kävin myös Karasjoella, Norjan puolella; siellä 90 % ihmisistä puhuu saamea. (Mutta toista murretta kun Karigasniemellä. Ja kolttasaamet Sevettijärvellä puhuvat omaa kummallista murretta.)

  Aion ottaa asioista selvän.

  VastaaPoista
 99. Jape, siskoni sai apua pitkäaikaiseen olkasärkyynsä siten, että hänelle annettiin kipeään olkapäähän kortisoniruiskeita. Hän sanoi kahden kipuiluvuoden jälkeen vasta ruiskeitten ansiosta olkapään lähteneen paranemaan. Alkuun kipeytyminen lähti kaatumisesta. Hänelläkään ei röntgen paljastanut vammaa. Nyt olkapää on hyvä. Olisikohan kortisonipistoksista apua Sinunkin tapauksessasi? Onko Sinulle ehdotettu sitä, tai voisitko itse kysyä?

  VastaaPoista
 100. Soinin gradun aikanaan tarkastaneen professori Tuomo Martikaisen tutkimuksen mukaan yli kolmannes nuorista luokitellaan uusoikeistolaisiksi. Kansaivälisyysretoriikan vastapainoksi on noussut nationalistinen painotus. Muunmuassa korkea nuorisotyöttömyys synnyttää protestiäänestämisen kaltaisen vastareaktion. Tulilinjalle ovat joutuneet niin vihreät kuin ns. "naismaisuus". Sosiaalivaltiota haluttaisiin vetää "hepillä" päähän, miehisesti ja "kovaa".

  Epäloogisuutta ja ristiriitaisuutta ei nähdä edes omassa "sosiaaliturvassa". Tämä "sekalainen sakki" on yhtä koditon (uskonnoton, yhteisötön ja osaton) kuin liberalistiset "nuorsuomalaiset" ja muut "vapaamieliset". Molempien ryhmien "elämäntehtävä", sosiaalivaltion purku, on kanavoitunut markkinaliberalismin suojissa tapahtuvaksi kansalaisuustottelemattomuudeksi.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 101. Ihmisillä on muuten kipukohtia elimistössään enemmän kuin äkkipäätä huomaa, eikä se ole iästä kiinni, kremppoja on yhtä lailla nuorilla. On jokin kohta, joka on aina ollut kipeä tai jonka on joskus loukannut ja joka edelleen kipuilee tietyissä tilanteissa.

  Itselläni on eilen porattu hammas ja koko leukaperä edelleen hirmuisen särkevä, ja ulkona särky vasta tuntuikin. On aika kauheaa, kun kipua ei pääse pakoon. Toivon, että hammassärkyni nyt lakkaisi, kissa vieköön, tämä on infernaalista. Meri sanoi ihan oikein keskustelun ensimmäisessä kommentissa - kaikki muu häipyy, kun sattuu.

  VastaaPoista
 102. Mikis, en minä ehtinyt lukea kesällä Jaan Krossin Wikmanin poikia, vaikka se oli minulla lainassa. Siihen saumaan tunkivat vieraani, ja kaikenlainen lukeminen jäi. Nyt taas en hammassäryltäni pysty lukemaan mitään. Jos särky joskus lakkaa, lupaan lukea Krossia ja sanoa asiasta mielipiteeni.

  Jape, olen pahoillani, ettei lääkäri sanonut mitään sinulle itse ongelma-aluessta - törppö tohtori. Ja siitä, että käteesi et ole apua saanut. Toisaalta ymmärrän lääkäreitä - hei eivät tiedä paljoakaan koko sairauksien kentästä. He osaavat parantaa vain joitain jo keksittyjä selkeitä sairauksia ja he osaavat kirjoittaa reseptejä, joilla lääketehtailijat ja apteekkarit rikastuvat.

  VastaaPoista
 103. Olen sanonut tämän kerran jo Kemppisellä, mutta sanon nyt uudelleen: persujen nykynousussa kyse ei tietenkään ole Soinista ja hänen taidoistaan huiputtaa puhumalla tyhmää rahvasta.

  Kyse on yksinkertaisesti siitä, että persujen äänestäminen on tätä nykyä ainoa tapa sanoa maamme ylimieliselle ja omassa korruptioliemessään löllyvälle eliitille, että haistakaa kuulkaa vittu.

  Edellisen kerran kaljakuppilan väki sanoi sen äänestämällä Halmetta, mutta nyt vittuuntuneita on myös ei-syrjäytyneissä yhteiskuntaryhmissä.

  Ääni persuille tarkoittaa samaa, kuin ääni sossuille 40-luvun lopussa: Jo riittää!

  Niin - koska Iines ei taida todellakaan tietää, miten eturauhasen kunto tutkitaan, niin kerrotaan nyt sekin: lääkäri työntää sormensa potilaan peräaukkoon ja kopeloi sitä sieltä.

  VastaaPoista
 104. En punastu, ainakaan paljon. Olisin arvannut, jos olisi ollut rasti oikeaan ruutuun -kysely.

  En kyllä ymmärrä, eikö kasvain voisi olla myös hepin päässä ja tarjoutua siitä näkösälle. Mutta ymmärrän hyvin, että kyseinen ruumiinosa alkaa aika syvältä, joten juurikin on tutkittava.

  Kyllä minäkin tuon uskon, että perussuomalaisten äänestäminen on protesti. En vain usko protestiliikkeisiin, ne ovat aina ohimeneviä. Vain selllainen kantaa ja kestää, joka on ääni jollekin, ei ääni jotakin vastaan.

  VastaaPoista
 105. Hyvin sanottu, ääni jollekin ei jotain vastaan.
  Mutta tähän voisi sanoa, että heti kun rupeaa luottamaan liikaa (heittäytymään syliin) niin oma ajattelu hiipuu tai heikkenee.

  Joten; voimme antaa äänemme jollekin ja hups olemme sen kautta jonkun muun asian ns. vanki.
  Koska tietoisuus on jatkuvaa huomaamista, odottamista, pohdintaa ja silti luottamista siihen, että karavaani jatkaa matkaansa. Näin pysyy varsi suorana kohti valoa, ei siis rupea köynnöskasvin lailla hakeutumaan muiden luo ja muiden kautta ja muiden tilalle vaan kasvaa omalla paikallaan suoraan ylös ja näkee sieltä.

  Ääni jollekin on siis tyhmää mutta ääni jotakin vastaan on vielä tyhmempää. Joten, pitää antaa demokratiassa oma ääni jollain lailla avuksi ja antaa jonkun edustaa sitä.

  Niinpäin. Ja siihen Soini voi olla yhtä hyvä, minä pidän hänen nokkeluudesta; suorastaan ihailen sitä ellen tajuaisi miksi sisäänpäinkääntyneisyys on samalla vaara tai uhka sekin vaikka seuraa jälkeenpäin.

  No voi. Mikään ei ole hyvä: on se, hyvä on se, että tajuaa itse jotain eikä luota sokeasti vaikka luottaa.

  VastaaPoista
 106. "Ääni persuille tarkoittaa samaa, kuin ääni sossuille 40-luvun lopussa: Jo riittää!"

  Vuorenvarmasti EI tarkoita!

  Tiedän, että tunnet historiaa. Mutta tiedätkä että trooppi ei aina tarkoita samaa kuin metafora?

  En minäkään.

  VastaaPoista
 107. Delilah,

  Muistaakseni minulle ei ole koskaan ehdoteltu mitään.

  Koska sitä odottamaani keskimatkankrouvin kutsua perusteelliseen lääkärintarkastukseen ei taida tulla, pitänee koittaa syksyllä tilata aika itse. Olen nyt koittanut keräillä näitä vaivoja, jotka sitten läväyttäisin eteen kerralla, hoidettavaksi. Pitää varmaan ottaa suurennusalasi mukaan, kun lääkäri ei näe mitään vikaa minussa eikä elimessäni, kenties ei edes näe sitä?

  Happovaivaa on ollut "vasta" 20 vuotta ja olen nyt vastikään löytänyt apteekista lääkkeen, joka aika hyvin siihen tehoaa. On vapautunut reseptilääkkeiden joukosta hiljan. Tulee vain turkasen kalliksi jos tuota pitää apteekkihinnoilla syödä lopun ikänsä...
  Tosaalta hirvittää se, että happovaivoja selvittääkseen lekuri tarjonnee letkua kurkusta alas, toisestä päästä onkin jo tsekattu muinoin, mutta ei siitä nyt enempää...

  Kortisoni olkapäähän/lapaan voisi olla ratkaisu, mutta toivoisin että ekaksi koittaisivat edes selvitää kunnolla mikä siellä on. Jäi niin mitätön vaikutelma suomen terveydenhoidosta viimeksi. Ei kukaan välitä, oikeasti. Lääkäritkin tarjoaa että ota 2 buranaa ja tule 4 viikon päästä uudelleen jos vielä vaivaa. Ei jumalauta sentään, ei tuollaisen "hoidon" antamiseen tarvita lääkäriä. Tuohan menee ihan itsehoitona. Itsehoidolla ei vain ole tuo olkapää parantunut reilun parin vuoden aikana, vaan joka ilta alkaa jomottaa ja jopa särkeä...

  Lopuksi täytyy sanoa, että jos joku tässä maassa tarvitsee koulutusta, niin se tuntuu olevan naisopettajat, kun eivät tunne edes miehen fysiologian ja biologian perusteita. Biologian uusopinnot ja kurssitus heille pakolliseksi, ettei nyt ihan tulla esittämään, että eturauhanen on yhtä kuin penis, niin kuin eräs ex-ope tässä ylempänä juuri luuli. Naurattaisi tämä asian tila, jollei itkettäisi. Kyllä suomen koulutustaso on yksi hemmetinmoinen savupilvi, jolla hämätään menestyksellisesti kaikki, varsinkin naiset.

  VastaaPoista
 108. Ääni Perussuomalaisille on ääni perussuomalisille, ei ulkomaan imported kansalaisille, lusmuille, jolla on erilaista perussuomalaiseen kulttuuri ja etnologiseen piirteistöön kuulumatonta ominaisuutta.

  Perussuomaliset ei ole mikään protestiliike vaan ihan silkkaa rautaa, eli perisuomalisia arvoja ja ihmisiä kunnioittava pysyvä olotila.

  VastaaPoista
 109. Trooppi?

  Subtrooppi. Troppi. Trappin perhe. Tripp, Trapp, Trull, tre små troll. Rippendorf. Dorf mitten in Schwartzwald. Edelweiss, ach du liebe Augustin.

  Tämä oli Mikikselle, joka ei tiennyt että trooppi ei ole sama kuin metafora. On se, m.o.t.

  Ääni persuille on ääni protestille, mutta niin ei pitäisi olla, kun protestiliikkeellä harvoin on tarjolla rakentavaa vaihtoehtoa, on vain se protesti.

  VastaaPoista
 110. Perisuomalaisuus? Mitä se on?

  Suomalaisuuden ymmärrän kootuksi niistä omituisimmista piirteistä, jotka ovat ominaisia Suomen rajojen sisäpuolella asuvilla ihmisillä, mutta jotka eivät ole ominaisia rajojen ulkopuolella.

  Tällaisia piirteitä ovat vaikka hinku istua kusiaispesässä kauemmin kuin naapuri, hinku istua viimeisenä saunan lauteilla, vaikka nahka irtoaisi ja maksa alkaisi kiehua, hinku juoda itsensä tolkuttomaan humalatilaan joka viikonloppu ja väliin väliin viikollakin, niin ettei muista, mitä tuli sanotuksi ja millä kielellä muulloin vaikenee.

  VastaaPoista
 111. Trooppi EI ole sama kuin metafora. Koska se SEKÄ lausutaan ETTÄ kijoitetaan eri lailla. );

  Hmhny, yritin Hymiötä. Mutta taisi siitäkin tulla vertaus...? (;

  VastaaPoista
 112. Mikis, Mikis lama sabaktani... Mies tumma kuin trooppinen yö sanan säilällä meikäpoikaa älä lyö.

  No, ei tietenkään tarkoita. Paitsi ihan kirjaimellisesti: kun äänestää hallaukkoa, ilmoittaa samalla Marille, Jykälle ja Jutalle, että tämä hollitupameininki riittää jo.

  Tiedät ihan oikein minun tietävän, mitä 40-luvulla tapahtui. Olen sentään istunut Leskis-Väinön polvella ja kätellyt Pitsinkiä.

  Iines - minusta prostestiäänestäminen on erittäin hyvä demokratian työkalu. Ei sen tarkoitus ole vallan vaihto, vaan sillä ilmoitetaan vallanpitäjille, että kuunnelkaapas kansaakin välillä.

  Persujen riveistä on nyt niin mainiot mahikset nousta eduskuntaan, että oikein ihmettelen ettei kukaan todella nimekäs oppurtinisti ole vielä ilmoittautunut.

  Voi olla niinkin, ettei Soini ota. Hää on pelimies.

  Jape - olkapäässäsi voi olla ns. kiertäjäkalvosimen repeämä... tai jotain sinne päin. Minulle se tuli kuin kaaduin kerran kauan sitten laskettelumäessä. (Tai totta puhuen kaaduin tullessani rinneravintolasta.)

  Sitä ei ole pakko leikata, mutta parantuminen kestää puoli vuotta.

  VastaaPoista
 113. Tapsa: "Jape - olkapäässäsi voi olla ns. kiertäjäkalvosimen repeämä..."

  No se eka ja ainoa lääkäri joka minut joten kuten tutki, oli juuri sitä mieltä, että olkapäästä saattaisi olla kiertäjäkalvon jänne lähes poikki, poikki tai revennyt. Sitten ko. "omalääkäri" lähti muualle, ekan visiittini jälkeen. Täällä lääkärit menee ja tulee niin, että tarvitaan saluunan ovet terveysasemalle...
  Seuraava "omalääkäri" oli tilapäinen ja häntä vähät kiinnosti ongelmani (kerroin mitä edellinen lekuri diagnosoi, tämä uusi ei uskonut tuohon "teoriaan"), pisti kuitenkin röntgeniin ja ultraan. Tuloksia ei sitten soittanut tuo "omalääkäri" joka oli taas vaihtunut, vaan joku venäläinen lääkäri ja se hoito loppui siihen kun kuvissa ei muka näkynyt mitään. Olisin halunnut keskussairaalaan ortopedille, mutta eihän nuo paskat antaneet lähetettä, vaikka niitä ei itseään kiinnostanut että mikä on vialla. No olen sitten ollut "kotihoidossa" tuosta lähtien...

  VastaaPoista
 114. pienenä minä hirveesti pelkäsin kardemumma-jengiä, niitä jotka lauloi KASPER, JESPER ja JONATAN...

  Opettajatkin, joiden olisi pitänyt opettaa meitä, pomppivat tuon laulun kuultuaan vain paikasta toiseen kuin Omena Pomena POm. Tai Mozartin valkeat kuulat.

  Hitsi, että se oli kivaa!

  VastaaPoista
 115. Sinä poljet paikoillasi Iines. Tuo ei ole kehittävää eikä rakentavaa.

  Jos sinulla olisi pallit, Iines, ja munapussit, voisit kokeilla sellaista kikkaa, että istutte porukalla pienessä vanhassa saunassa, jossa on löysähköt lauteet. Lauteet antoi myöten sitä mukaa, kun porukkaa lappasi lauteelle ja lauteiden välissä oleva rako suureni... sitten jonkun pallit luiskahti sinne rakoon, lyötiin löylyä ja sitten väki yhtäkkiä kaikkosi saunasta, paitsi se yksi jolla jäi pallit lauteiden väliin (oikemmin pallit jäivät lauteiden alle munapusseineen jumiin), kun lauteet palautui normiasentoon kuorman vähennyttyä. Sillä lailla voi saada saunomisennätyksen, pois ei pääse yksin...

  VastaaPoista
 116. Voi mikis, minä olin kouluun tullessa jo pelännyt niin paljon ja usein, että isä on humalassa ja äiti itkee, että en osannut elää pelätä mitään irrationaalia, oikeasti oli kamalampaa. Merirosvoihin ja muihin jännityksiin minä pakenin, niissä olin turvassa!

  Nyt taas kun elämä on turvallista, voin pelätä vaihteeksi jotakin elokuvaa, vaikka sarjamurhaajaa tai vainoajaa, joka kätkeytyy tapetin kuvioihin, niin ettei häntä näy ennen kuin hän liikahtaa ja kuvio rikkoutuu. Tällainen oli eräässä filmissä. Myös Maissilapset oli niin kauhea, että voisin katsoa sen uudestaan. Raakuuksia sen sijaan en tahdo katsoa, minusta sellainen on sairasta nautintoa.

  VastaaPoista
 117. On teillä miehillä kauheaa. Että pallit voivat jäädä lauteiden väliin, niin että mies jää kärventymään siihen piinapenkkiin.

  Tuosta huomaa, että ulokkeet ovat tiellä, ilman niitä olisi paremmin. Naisillakin olisi vain pikkutissit, sellaiset kuin eläinnaarailla. Olisi kätevää.

  VastaaPoista
 118. Ääni persuille tarkoittaa samaa, kuin ääni sossuille 40-luvun lopussa: Jo riittää!

  Aika hohdokas keilaus! Soini on kuin onkin asevelisosialisti. Tätä pitää julistaa!

  VastaaPoista
 119. Pakko lisätä: olen aina miettinyt, miksi miesten pyörässä on tanko.

  Onko se siksi, että kun mies heittää jalan tangon yli, niin pallit irtoavat jumistaan ja heilahtavat sopivaan asentoon satulan reunalle, kun mies istahtaa. Ei tarvitse käsin asetella.

  VastaaPoista
 120. Tiäteelline tottuusha o, et kolomiorunko on kaikist malleist tukevin myäs polokupyäräs. Se ku aekonaan keksittii nii niil ajel miähet. Sit ku nää retuliiniviheriät naissimmeiset halusivatten omat polottevansa, nii hammeen takkii pit munamankelin yläputk katkasta ja kiäntää. Huteroha se sit ol kyllä.

  VastaaPoista
 121. Kuuluuko käytettävä sormi, yksityisen vai julkisen lääkärin käteen, on prostatan tunnustelussa toissijaista. Ensisijaista näyttää sensijaan olevan että myös "oman käden oikeutta" käyttävien on saatava korjauttaa "keppinsä" yhteiskunnan piikkiin.

  Huonokuuloisimmat "Topi-Petterit" vaativat että "marsalkan sauvan" käyttö on pakon sanelemaa ja edellyttää yhteiskunnan korvaavan "pehmentävät voiteet, koska muuten voi tulla "rumaa jälkeä" kepin käytöstä.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 122. Entäs tandempyörät? Nehän ne söpöjä ovat. Siinä sekä iskä/äiti tai sukupuolneutraali/sukupuolineutraali saa heiluttaa kättään että "tännepä jäätte, beibikäiset...". Aika moni on valloittanut maailman fillarilla.

  Itse heterona tykkään sateenkaarivärisistä ihmisistä. Ja porsaankyljyksistä. Plus nam-nam mausteista, esimerkiksi tinjamista.

  VastaaPoista
 123. Ehkä oikea kysymys olisikin ollut: Miksi naisten pyörissä edelleenkään ei ole tankoa, kun se kerran on rakennetta vahvistava tekijä? Hameiden aikakaudella tangon poistamisen ymmärtää.

  Olisiko tässäkin vanhaa hapatusta? Naisväen ei sovi revitellä haarojaan satulaan noustessaankaan.

  Minusta muuten tuntuu, että Japen kädessä ei ole sitä epäiltyä revähdystä, sillä jos olisi ollut, kuva olisi kyllä paljastanut sen. Entä venähdys? Sellainen voi vaivata kauankin.

  VastaaPoista
 124. Miäste polokupyörät ossoo ihmeellissii assioi! Vua mie se hoetelen eturauhhastain libanonilaise liäkärin neuvomal kotikonstil. Kaks kertoo piäväs.

  VastaaPoista
 125. Vai kaks kertoo pivos. No, onhan sekin.

  Tuntema Ton, eiköhän Tummeli ole hyvää halpaa tuohon mainitsemaasi käyttöön. Tai vaseliini. En ymmärrrä muutoinkaan ns. liukuvoidekosmetiikkaa ollenkaan. Eikös normaali halukkuus riitä nautinnollisiin asioihin? Pitääkö tunkea, jos ei rahkeet riitä ja aivot seuraa edellä?

  VastaaPoista
 126. Soini olisi ymmärtääkseni ylpeä asevelisosialistin arvonimestä, mutta juurihan Mikis kumosi tämän yhteyden - ja kallistun itsekin samalle kannalle.

  Soini on populisti, jolla sattuu vain olemaan oikea puolue oikeassa paikassa. Siis pelkkä sattumakorpraali.

  Herra jumala mitä juuri kuulin uutisista: Vasemmistoliitto onkin nyt pienyrittäjien asialla!!?

  Ja julistus annettiin Vaasassa. Vapaussoturien kaupungissa. Eikö tässä maassa mikään ole enää pyhää?

  VastaaPoista
 127. Minusta olisi nyt tärkeää, että se "Johdatus biologiaan" -kurssi pidetään pikaisesti. Iines parka kun alinomaa pitää tissejä ja penisstä yhteismitallisina ja toisiaan vastaavina eliminä. Herran jestas sentään.

  VastaaPoista
 128. Paavo on lukenut historiansa. Sotakommunismin jälkeen nuoren Neuvostoliiton oli saatava autarkisessa tilanteessa talouden rattaat pyörimään. Astuttiin askel taakse päin: Новая экономическая политика eli 'Uusi talouspolitiikka' oli ohjelman nimi. Tämähän sopii kuin nyrkki silmään Timon asevelisosialismin (Verotus maksukyvyn mukaan!) kanssa.

  VastaaPoista
 129. Olen samaa mieltä Iineksen kanssa (en suinkaan varmuuden vuoksi vaan oikeasti), että... Liukuvoiteille ei. Ps. Sitä paitsi pitääkö sitä aina nussia? Minusta on kiva pitää ihmistä kädestä kiinni ja katsella tähtiä. (Toiseksi parasta on ryystää kaffeta ja syärä vähä pullii.)

  VastaaPoista
 130. Ennenvanhaan "vapaalla toimittajalla" sitä sentään saattoi olla SKDL:n kanssa vaikkapa samanniminen nuorisokampanja.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 131. Täällä puhutaan rumia. Minä en kehdannut kuunnella enempää, kun biologian tunnilla alettiin puhua jostain yhteyttämisestä.

  Saunan laude- tai kahvikuppi-ilmiö, kas siinä sukupuolten erot.

  VastaaPoista
 132. Miul myös o kokemukssii olokapiävammast! Kylän kaukalos pelattii pipokiekkoo ja mie hain pukkii laiast. Siihen tul kaks kaverii mukkaan ja mie jiäin alimmaiseks. Tuntu ku ois männynnä olokopiä lyttyyn. Solisluuva se siin nahan alla tuntu törröttövä. Lähin siit sit kunnanliäkärii ja röntekii. Tyttö se sano et vot venähyshä tää. Piä kolomioliinoo kolome viikkoo ja ota buranoo, jos särköö. Mut miehä sit uamusest mänin suoroo ortopetille, ku miul ol lisenssivakkuutus. Tiä vuatii ratikaalin toemenpitteen hää huasto ja olokapiä aakastiin ja luu naalattiin paekolleen. No naalatha ne sitte tunk ylös ku lahost lauast ja huavaki tulehtu. Liäkär vet naalat vek ja pyys huljoomaa veel huavaa. Sano, et sie et sitte penkil punnertele parriin vuatee.

  VastaaPoista
 133. Iines: "Minusta muuten tuntuu, että Japen kädessä ei ole sitä epäiltyä revähdystä, sillä jos olisi ollut, kuva olisi kyllä paljastanut sen. Entä venähdys? Sellainen voi vaivata kauankin."

  Jaaha, vai niin. No kuinkahan venähdys paranee? Nyt ko. probleema on ollut päällä noin 2 vuotta. Mitä pitäisi tehdä?
  Huomautan, että en röntgenkuvia väitetysti tutkinutta venakkonaislääkäriä koskaan tavannut livenä. Tokkohän edes tutki niitä, meikkasi vain itseään "työpäivää" varten.
  Ultraäänilääkäri, nainen hänkin, oli tavattoman leipääntynyt työhönsä. Hän pakonomaisesti hiukan sohi sillä anturillaan sinne tänne. Ei sohimalla sinne tänne mitään löydä, tämä pitäisi kaikkien tietää.
  Hän sentään huomasi kysyä, että onko solisluuni joskus katkennut tai murtunut kun törröttää niin. Sanoin, että en tiedä, en ainakaan sitä ole koskan hoidattanut...
  Muistan kyllä ajan reilun viidentoista vuoden takaa, jolloin erään huonosti muistamani illan jälkeen käsi oli pitkään kipeä, mutta ei siihen lekuria tarvittu ihmettelemään... Taas olisi sanottu että ota 2 buranaa ja tule 4 viikon kuluttua uudelleen jos vaivaa...

  VastaaPoista
 134. "Vai kaks kertoo pivos. No, onhan sekin." sano emäntä. Kaks kertoo piäväshä mie tiäl käynkii.

  VastaaPoista
 135. Varo, Riku, jos käyt pissalla, niin Iines saattaa haluta arvioida eturauhastasi noin päällisin puolin, kenties hiukan "palluttelee" sillä käsivaraisesti, jotta saadaan selville sen vireystila. Varo, että et joudu höylättäväksi tai höynäytettäväksi.

  VastaaPoista
 136. No nyt se Japen lääkärin huonous paljastuikin. Hän oli a) venäläinen b) nainen. Toinenkin sohiva lääkäri oli nainen.

  Kyllä se niin on, että nyt tarvitaan lääkikseen kiintiöt suomalaisille miesopiskelijoille. Jää muuten pippelisyylät ja kalvokierukan repeämät huomaamatta, kun naislääkärit vain sohivat antureillaan ja meikkaskelevat.

  Ja Sit, kannattaa katsoa keskustelujen linkit. Siellä on jossain hurjia clipsejä.

  Muutoin olen Rikun kanssa samaa mieltä, että pitää puhua nätisti. Minulla on sentään pyhäkoulutausta.

  VastaaPoista
 137. Vuonna 2009 suomalaisten yleisin kuolinsyy oli erilaiset verenkiertoelimistön sairaudet, joista yleisimpänä sepelvaltimotauti. Koko ryhmän osuus kuolleista noin 40 %.

  Työikäisillä alkoholiperäiset ja alkoholista johtuneet kuolemaan johtaneet tapaturmat olivat osuudeltaan jopa enemmän kuin sepelvaltimotaudit, joiden osuus oli 23 %.

  Kasvainten osuus noin 20 %, miehillä yleisin keuhkosyöpä ja naisilla rintasyöpä.

  Ihan vaan tilastoja sopii kurkkia niiden miesten, jotka luulevat eturauhasseulontojen pelastavan suurenkin osan miehiä kuoleman kidasta. Elintavat ratkaisevat, eivät seulonnat.

  Minä, nainen, en ole käynyt yleislääkärillä sitten vuoden...? Suurimpana syynä siihen pidän terveitä elämäntapoja, joista positiivisen mielenlaadun merkityksen ymmärtää nykyään jo jopa koululääketiede.

  Gynekologilla (yksityisellä) toki käyn säännöllisesti - nopea ja ystävällinen palvelu saa minut avaamaan kukkaronnyörit.

  Käynti yksityisellä gynekologilla maksaa vähemmän kuin kostea ilta (jollaisia en harrasta).

  Ihan sieltä peiliin katsomalla löytyy syy terveydentilaan, on se sitten hyvä tai huono.

  VastaaPoista
 138. Lisään pyhäkoulutaustaan uskonnonopettajana toimimisen, tosin va.

  VastaaPoista
 139. Tässä kommenttilootassa jokaisella skribentillä on trooppinsa. Yhteiseksi hulluudeksi minä sitä sanoisin.

  VastaaPoista
 140. Mie mittään klipsejä kaho, silimät mie vuan sulen.

  VastaaPoista
 141. 3 minuutin lääkäri käsipäiväällä mennen tullen, joka ei havinnut mitään - minkä minä havaitsin itse korkeammalta katsantokulmalta - oli mies - nuori nulkki. Ei mitään palkkaa tuollaiselle, yhdet kumihanskatkin tuhlasi vaikka ei edes kohdelaueelle nähnyt... Oneglma ja vaiva on edelleen olemassa kohdealueella, mutta kun ei räkänokkaa kiinnostanut tehdä työtään ja tutkia.

  Eka kättä tutkinut lääkäri oli mies ja hän oli jäljillä, uskon. Mutta vaihtui toiseen. Toinen oli mies, mutta hän oli läpikulkumatkalla eikä häntä kiinnostanut. Se joka tulkitsi minua, ei edes nähnyt minua vaan kuvajaiseni, oli venakkonainen. Fysioterapeutti, jolla kävin kerran, oli nainen, hän ei tiennyt mitä olisi minulla teettänyt. Ultraääninainen oli nainen, mutta hänellä oli asenne ongelma. Häneltäkin palkka pois.

  Sinä, Iines, kun esiinnyt vammaisena itse, ei luulisi että irvailet pitkäaikaispotilaille, jotka ovat hoidotta kotona vaivoineen, tuhlaamatta yhteiskunnan resursseja, mutta sentään tuottaen verojen ja alvien muodossa muille "vammaisille" rahaa tuhlattavaksi.

  VastaaPoista
 142. Mie kävin kerra Lapis. Ol tunturrii ja "jänkhää". Tuanneha eksyypi mie uumoilin. Paekalline kaver sano et jos niin käyp, nii pittee lähtee kottiin.

  VastaaPoista
 143. "Elintavat ratkaisevat, eivät seulonnat."

  Tämä jumalallisen viisauden edessä voidaan todeta että lopetetaan ne rintasyöpäseulonnat aiheettomina ja vaaditaan naisia vain muuttamaan elintapojaan.

  Sinulla mutkin faktat on ihan pielessä, joten en viitsi oikoa täynnä reikiä olevaa juttuasi. Lue "Mies vailla tasa-arvoa" -kirjasta lääkintöneuvos, urologian ja kirurgian erikoislääkäri Pellervo Petäyksen artikkeli Terveydenhuollon unohtama mies. Siinä asiantuntija Petäys kertoo suomalisen tervydenhuollon pitävän erinomaista huolta naisista, mutta syrjiväm miehiä, erityisesti vanhenevia miehiä, syöpähoidoissa.

  VastaaPoista
 144. Semmoista se on, minullekin kerran yksi tuttu sairaanhoitajatar sanoi, että kannattaisi mennä sellaiseen huoltotarkastukseen, mutta sanoin, ettei missään tapauksessa.

  Lääkäri voisi löytää jotain ilkeitä sairauksia terveestä miehestä.

  Jutuistanne inspiroituneena kuuntelin juuri Martti huuhaa Innasen kuuskanttisen marssin; ylvästä saksalaista sotilasmusiikkia. En kuitenkaan laita linkkiä tähän.

  VastaaPoista
 145. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 146. En usko, että irvailin, Jape, koska minulla ei ollut sellaista tarkoitusta tai edes irvailumieltä, vaan ehkä iloittelin yleisesti vähän. Pitkäaikaispotilaille en edes iloitellut, toki.

  Jos jotakin irvailin, niin sitä, että sinä, Jape, korostit lääkärin sukupuolta. Eihän sukupuolella ole mitään merkitystä useimpien ammattien hoitamisessa.

  Sit, omat kuvat ovat parhaat kuvat.

  Minusta Kuunkuiskeen puheenvuoro ylempänä on virkistävä ja hyvä kaiken tämän iloittelun keskellä. Noinhan asiat ovat.

  VastaaPoista
 147. "Ihan vaan tilastoja sopii kurkkia niiden miesten, jotka luulevat eturauhasseulontojen pelastavan suurenkin osan miehiä kuoleman kidasta"

  Lisään vielä sinulle tiedoksi, tyhmelliini, että asiantuntija Pellervo Petäys toteaa artikkelissaan, että kaikkiin elinsyöpiin, niin myös kohtu-, rinta- ja eturauhasen syöpään, pätee se, että mitä aikaisemmassa vaiheessa syöpä todetaan, sitä tuoksellisemmin sitä voidaan hoitaa ja potilas paranee. Jo vuosikymmenet on naiset kutsuttu säännöllisiin ja ilmaisiin kohdunkaulan ja rintasyöpien seulontoihin niiden havaitsemiseksi oireettomassa ja piilevässä vaiheessa.
  Miehille ei ole mitään vastaavaa.

  VastaaPoista
 148. No harmi, ettet linkannut laulua, Riku, sillä nyt jää arvailemaan vain Innasen laulua. Lauluthan ovat kivoja linkkejä, välipaloja.

  Tähän on tullut niin paljon kommentteja nyt, että pitää ottaa lukua ja kelata ylöspäin. Minulla on muistikuva Valtonkin kommentista, johon olin juuri sanomassa jotain, kun tuli uusia kommentteja.

  VastaaPoista
 149. Iines, jos äänsi alkaa hiipumaan, äänihuulet kremppaamaan, etkä saa itseäsi ilmaistua ääneen, niin muista tämä Kuunkuiskeen kultainen ohje: "Ihan sieltä peiliin katsomalla löytyy syy terveydentilaan".

  Jos siis ääni hiipuu, katso peiliin Iines ja hae sieltä syytä. Sitten voit hakeutua kaivamaan ojaa, siinä ei tarvita ääntä. Kaikki saavat ansionsa mukaan.

  VastaaPoista
 150. Poistin kommenttini koska halusin lisätä siihen videon. Siis venakkonainen? Kuulostaa pahalta akalta.

  VastaaPoista
 151. Iines: "Eihän sukupuolella ole mitään merkitystä useimpien ammattien hoitamisessa."

  No vaikuttaisi siltä, että on, kun naisopettajaksi itseään tituleeraava ei tiedä mikä ja missä on eturauhanen. Lisäksi en ole nähnyt naispuolista loka-autonkujettajaa, palomiestä, putkimiestä tai nokisutaria. Missä he ovat jos sukupuolella ei ole merkitystä?

  VastaaPoista
 152. Älä Tik laita linkkejä, vaan referoi omin sanoin mitä linkin takana on. Jos joku haluaa niin voi tarkistaa sitten pitääkö referaattisi paikkansa. Laita siis linkki ihan loppuun viitteeksi vain.

  VastaaPoista
 153. Enpä ajatellut niin, että tuo lause oli automaatti kaikkiin sairauksiin. Ajattelin pikemmin niin, että syy sairauksiin voi löytyä myös omasta toiminnasta ja vaikkapa epäterveellisistä elintavoista tai stressistä. Mutta ei tietenkään aina.

  Terveesti eläväkin voi sairastua ja vammautua jo nuorena. Terveesti eläminenkin voi olla henkinen sairaus, kun se menee liiallisuuksiin tai vaikkapa anoreksian puolelle.

  VastaaPoista
 154. Multa on rälläkällä avattu mun rintakehä ja otettu sieltä sydän irti, pakastettu se, ja neulottu sitten siihen 3 suonta kiinni... Arvaa, oliko se karmee kokemus? No ei ollut, koska olin nukutettu. (Mutta kun heräsin niin oli niin kamala jano että olisi voinut juoda Kuolleen meren tyhjäksi. Ne vaan ei antaneet vettä, ei, paitsi vähän pipetillä... se oli, se oli todella, tuskallista.)

  Hammassärky on paha.
  Korvasärky on pahempi.
  Krapula on paha/pahempi/pahin.
  Infarkti ei ole mitään.

  VastaaPoista
 155. Muistaakseni Iines on joskus kertonut neurologisen sairautensa pohjaavan influenssarokotteen ottamiseeen.

  Todella ikävää, kurjaa ja pirun huonoa tuuria.

  Samoin kuin esim. tapaturmat (ei alkoholista johtuvat, joita juopunut itselleen kerjää); eihän sellaisille mitään mahda.

  Vaikka joka iikka kutsuttaisiin kaikenlaisiin seulontoihin kerran vuodessa, suurimmat tappajat (edellisessä kommentissa mainitsemani) jatkaisivat suvereenisti voittokulkuaan.

  Ne kun ovat niitä itseaiheutettuja, epäterveisiin elämäntapoihin pohjaavia.

  Maailman tappiin voi kieltää oman osuutensa ja hakea vikoja kaikkialta muualta kuin itsestään.

  Aikuinen ihminen (millä ei ole mitään tekemistä fyysisen iän kanssa) ottaa vastuun itsestään eikä osoita sormella muita ihmisiä / "järjestelmää" / "yhteiskuntaa" / lounaasta puhaltavaa tuulta.

  VastaaPoista
 156. "Suurin osa eturauhassyövistä etenee hyvin hitaasti EIKÄ LYHENNÄ POTILAAN ELINIKÄÄ." Wikipedia.

  Joopa joo; olisiko yllä mainitulla jotakin tekemistä sen kanssa että ko. sairauden julkisiin seulontoihin ei satsata?

  Semminkin kun tietää miten paljon verisuonitaudit (itse aiheutetut), kakkostyypin diabetes (itse aiheutettu) liitännäissairauksineen sekä alkoholin (jokainen pisara itse kaadettu kurkusta alas) aiheuttamat sairaudet rasittavat yhteiskunnan kukkaroa.

  Kaikkeen ei raha riitä.

  Sen opetti jo isäni kun olin ehkä kolmevuotias.

  VastaaPoista
 157. Kuiske, kerroin sairasteeni influenssan ja hankalan henkitorven tulehduksen samana kevättalvena, jolloin äänioireet alkoivat, suurin piirtein kuukauden parin päästä. Rokotusta en ottanut, sillä olen eläissäni ottanut vain yhden influenssarokotteen, sikainfluenssarokotteen alkuvuodesta.

  Itse yhdistin sairauteni tähän influenssaan, syitä kun tietenkin analysoin ja pohdin pää kuumana. Lääkärit eivät ole tätä todenneet, sillä dysfonia spasmodican syy on tuntematon.

  Siitä vain ollaan nykyään jokseenkin vakuuttuneita, että tauti ei ole psyykkinen, niin kuin viisikymmentä vuotta sitten oletettiin, kun ihmisen puhe alkoi mennä huonoksi ilman näkyvää syytä. Nykyään tauti onkin siis todettu neurologiseksi, eli fyysisalkuiseksi, aivorataperäiseksi, kuten muutkin lihaskouristustaudit - muustahan tässäkään ei ole kyse kuin tahattomista äänihuulten kouristeluista, joita puhuja ei voi hallita. Tämän verran siis nyt tiedetään. (Tulipas pitkä luento!)

  VastaaPoista
 158. Iines: "Enpä ajatellut niin, että tuo lause oli automaatti kaikkiin sairauksiin. "

  Ei, kyllä tuo Kuunkuiskeen kultainen ohje on ihan yleispätevä kaikkeen. Ei kai tässä nyt ruveta, herranen aika, valikoimaan että se pätee tuohon (tai vain miehiin) mutta ei tuohon toiseen (tai naisiin).

  Ohje on niin mahtava, että laitan sen tähän kokonaan uudelleen.

  Kuunkuiske: "Ihan sieltä peiliin katsomalla löytyy syy terveydentilaan, on se sitten hyvä tai huono."

  Esim. influenssarokote, niin sen ottaminen on oma päätös, samoin sen seuraukset, Kuunkuiskeen kultaisen ohjeen mukaisesti. Ei muuta kuin katsomaan peilliin ja ottamaan vastuu itseaiheutetusta vammasta, omasta elostaan ja vaivoistaan. Lääkäreitäkään ei tarvita enään (luojan kiitos), kun kaikki kantaa vastuun itsestään ja terveydestään.

  Nuoruuden luokkakaverini äiti on terveydenhoitaja. Hän antoi tyttärelleen kotona influenssarokotteen. Tyttö sai jonkun reaktion rokotteen seurauksena ja hänestä tuli neliraajahalvaantunut. Pitäisikö hänen katsoa peliin? Ihan sieltä katsomallako löytyy syy omaan terveydentilaan?

  Voi v'ttu mitä puheita.

  VastaaPoista
 159. Älä sinä Kuunkuiske kopsaa mitään Wikipedioita tänne vaan lue lääkintöneuvos, urologian ja kirurgian erikoislääkäri Pellervo Petäyksen asiantuntija lausunto. Wikipedian tiedot voi olla vaikka mistä kukkaistyttöjen "tieto"laarista tai Hevoshullusta.

  Elämä ei ole mansikoita ja shamppanjaa vaikka yksi hössäntynyt niin luulisikin.

  VastaaPoista
 160. Kuulemma esim. antibiootteja syödään aivan liikaa, koska ihmiset HALUAVAT reseptin lääkärin pakeille mennessään.

  Resepti koetaan taikasauvaksi, jota heilauttamalla sairaus paranee eikä tarvitse tehdä muutoksia elintavoissaan. Kunnes taas jokin seuraava paikka prakaa ja vaatii uuden kuurin...

  Lääkäri tietää, että sairaus paranisi muutamassa päivässä muutenkin ilman antibiootteja, mutta kirjoittaa kuitenkin reseptin potilaan vaatimuksesta. Irvileuoille kerrottakoon, että en siis kiellä etteikö ole perusteltuja tilanteita jolloin antibiootit ovat paikallaan.

  Turhaan syödyt antibiootit - ja muut lääkkeet, jotka ovat AINA myös rasite elimistölle - syövät immuniteettia ja portti vakavampiin sairauksiin aukeaa.

  Kuulinpa muuten lääkäristä, joka sairastaa kakkostyypin diabetesta. Hänellä on niin hirveä makeanhimo, että hän kaiken uhalla syö paljon sokeria - ja piikittää itseään perään insuliinilla.

  Heikko on liha.

  VastaaPoista
 161. Minulla oli pari vuotta sitten kesällä epäonnekseni peräkkäin viisi antibioottikuuria.

  Elimistöni meni siitä niin sekaisin, että kehitti allergisen reaktion, ja nokkosrokon koko vartalolle. Vatsa meni sekaisin, kaikki limakalvot rikki ja kurkku täyteen valkoisia pilkkuja ja lisäksi tuli kuumetta. Tätä tilaa sitten lääkittiin adrenaliinila, antihistamiinilla ja voimakkaalla kortisonikuurilla. Olin niin täynnä lääkkeitä kuin ihminen voi olla. Ihoni oli niin herkkä, että kun kannoin käsilaukkua kyynärtaipeessa, taipeeseen nousi turvonnut hihnan jälki, tai kun raapaisin ihoa, raapaisu turposi koholle valtavaksi paukamaksi.

  Kesti jouluun saakka, ennen kuin elimistöni puhdistui, vatsa parani, limakalvot eheytyivät ja nokkosrokko laski. Nyt vältän antibioottikuureja viimeiseen saakka, ja jopa välttelen lääkärille menoa. Moni tulehdus paranisi itsestään, omia aikojaan, ja vastustuskyky kasvaisi, ellei ihminen lääkitsisi itseään myrkyillä - niitähän lääkkeet paljolti ovat. Jokaisella lääkkeellä on sivuvaikutuksia ja yhteisvaikutuksia, joita ei edes tunneta, myös särkylääkkeillä.

  VastaaPoista
 162. Se, että ihminen kärsii flunssaa tai muuta, tarkoittaa, että ko. henkilö on vielä hengissä. Kuolleet eivät yski.

  Voi olla, ja varmaan onkin, ettei ihminen itse aiheuta kaikkia sairauksia mitkä häneen iskee. Mutta kumminkin. Meillä on geenipohjamme: joko edesauttamme sairauksien tuloa tai sitten (yritämme) ehkäistä niitä. Enempään emme pysty.

  Useimmat ihmiset kuolevat alle 100-vanhoina. (Olen pannut sen merkille.)

  Se, että ihminen joutuu elämään elämänsä vamman (sokeus niistä mielestäni on pahin) kanssa, on epäoikeudenmukaista.

  Mutta mitä muuta kuin epäoikeudenmukaisuutta elämä on, en tiedä.

  VastaaPoista
 163. Moni syö särkylääkkeitä kuin leipää.

  Parasetamolia lukuunottamatta (jolla lienee omat vitsauksensa) ne käyvät mm. suoliston limakalvon päälle ja altistavat jopa sisäiselle verenvuodolle.

  Muistan nuoruudestani, että erään ystäväni äiti kärsi usein kivistävistä hartioista ja päänsärystä ja nappasi niihin nappia naamaan.

  Sanoin hänelle, että eikö kannattaisi mieluummin venytellä tai mennä salille tai vaikka hierojalle että ongelma ratkeaisi.

  Särky kertoo, että jotakin on vialla eikä syy parane lääkettä ottamalla.

  Oire toki lievittyy - ainakin hetkeksi.

  Muistan lapsena (ehkä kymmenvuotiaana) sairastaneeni keuhkoputkentulehduksen, johon sain antibioottikuurin ja jotakin muutakin lääkettä.

  Itkin, kun en olisi millään halunnut ottaa lääkettä. Olo ei ollut niin huono, että olisin kokenut sitä tarvitsevani. (Kuumetta taisi olla reilummanpuoleisesti.)

  VastaaPoista
 164. Minulla on, mikis, yksi sokea ystävä.

  Olen aina ihaillut hänen elämäniloaan niin suuresta haitasta huolimatta.

  Hän on syntymäsokea.

  Olen kysynyt, että jos olisi saanut valita, olisiko hän halunnut ensin nähdä ja sitten menettää näkönsä.

  Vastaus oli ei.

  VastaaPoista
 165. Minä ainakin VAADIN, jos nyt lääkäriin jaksan mennä tänä syksynä, että hän kirjoittaa HETI jatkuvaluonteisen kuurin erästä happosalpaajabakteeria, eikä mitään änkytystä päälle. Haluan siis kelakorvauksen ja kerrankin jotain siitä sosiaaliturvasta, josta olen kuullut puhuttavan.

  IInes: "Elimistöni meni siitä niin sekaisin, että kehitti allergisen reaktion, ja nokkosrokon koko vartalolle. Vatsa meni sekaisin, kaikki limakalvot rikki ja kurkku täyteen valkoisia pilkkuja ja lisäksi tuli kuumetta."

  Otan osaa. Muista kuitenkin tämä kultainen neuvo: "Ihan sieltä peiliin katsomalla löytyy syy terveydentilaan, on se sitten hyvä tai huono."[Kuunkuiske].

  VastaaPoista
 166. Seuraavaksi vaadin että lääkäri diagnosoi elimeni ja jos ei osaa antaa lähetteen HETI keskussairaalaan selaiselle joka tietää jotain. Sitten VAADIN että katsoo mikä kädessä/olkapäässä/lavassa on ja jos ei tiedä antaa HETI lähetteen keskussairaalaan sellaiselle joka tietää. Arvauksia tai yrittämättömyyttä en hyväksy enään.

  VastaaPoista
 167. Mikis: "Se, että ihminen joutuu elämään elämänsä vamman (sokeus niistä mielestäni on pahin) kanssa, on epäoikeudenmukaista. "

  Katsoppa, mikis, kun Kuunkuiskeella on tähänkin heti vastaväite ja jonkun tuttavan (ei omakohtaista kokemusta tietenkään, Kuunkuiske kokilee tuleenistumista AINA muiden housuilla) kokemus joka kumoaa sinun mielipiteesi.

  VastaaPoista
 168. Sokea ei olisi yhtään sen "huonompi" ihminen, jos hän olisi katkeroitunut asian tähden. (Tuollaisessa tilanteessa se olisi jopa hyvin ymmärrettävää.)

  H-tin paljon ikävämpi elämä hänellä olisi katkerana.

  Kuvittelin muuten hukanneeni rahapussini viime viikolla. Korttien kuolettaminen oli oma vaivansa, mutta eniten harmitti oma kiireessä säheltäminen, josta oletettu hukkaaminen johtui.

  Manasin ystävälleni, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

  Hän sanoi jotenkin niin että älä nyt, niin voi käydä kenelle tahansa.

  Sanoin, että niin voikin, mutta ei se silti poista sitä tosiasiaa, että TASAN OMA SYYNI.

  Rahapussi muuten löytyi.

  VastaaPoista
 169. Minusta Kuunkuiske on rakastettava ihminen just sen takia kun hän on oma itsensä. Jos hän olisi samaa mieltä kaikista asioista kuin sinä, rakas Jape, niin silloinhan hän olisi tylsä!?!

  Onneksi olemme erilaisia. Tai 50% meistä on erilaisia. Se on mukavaa. (Ja pehmeää, välillä.)

  VastaaPoista
 170. "Korttien kuolettaminen oli oma vaivansa, mutta eniten harmitti oma kiireessä säheltäminen, josta oletettu hukkaaminen johtui."

  Tyhmyydestä sakotetaan ja rankasti, on toinen suosittu lausunto.

  "Manasin ystävälleni, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis."

  Kerrankin lausunto, johon voin sanomanasi yhtyä.

  VastaaPoista
 171. mikis: "Minusta Kuunkuiske on rakastettava ihminen just sen takia kun hän on oma itsensä."

  Hän ei ole aito, vaan tekotaiteellinen ja teennäinen tuuleentuijottaja. En näe siinä rakastettavuutta.

  mikis: "silloinhan hän olisi tylsä!?!"

  Mutta kun hän siis ON tylsä. Ei näkemystä eikä visiota, vain horoskoopeihin ja astrologiaan perustuva hapero maailmankatsomus.
  Muistelen, että hän itse kertoi taannoin hakevansa elämänohjeita erilaisita elämäntaito-oppaista. Melko ohutta, jos pitää hakea elämän opastusta kirjasta...

  VastaaPoista
 172. Onneksi meillä on sinut, Jape. Edustat oikeita mielipiteitä. Kun neekerit heittelee palloa koriin, sinä vaan kävelet ohi. Niin minäkin tekisin. (En jaksa kuulla sitä POMpoTUsta.) Totta kai, lähden Utsjoelle. (Tosin olen humalassa nyt.) Mutta miks mee ollaan tälläsiä kun mee ollaan? Samperi kun mua ärsyttää.

  VastaaPoista
 173. Minä edustan realismia mikis. Siinä kaikki!

  Adjö!

  VastaaPoista
 174. Lisäys: Vaadin myös, että lääkäri, joka on vannonut Hippokrateen valan, ja joka on julkisella sektorilla töissä, tekee jotain muuta kuin kaivaa omaa nenäänsä ja nauttii palkkaa.

  VastaaPoista
 175. Monet blogien "Topi-Petterit" ovat toimintatapojensa vankeja. Vastustus ja erimielisyys nousevat ratkaisumalleina esiin yhä uudelleen tärkeäksi koetuissa sosiaalisissa suhteissa. Konfliktit ovat heille nuorallatanssimista ja se mahdollistuu jatkuvan pelon ja epävarmuuden jännitteellä, sisäistettynä "elämisen" tunteena. Tasapainoilu edellyttää jatkuvaa valppautta ja varpaillaan oloa.

  Erimielisyys ja kritiikki on näille "Topi-Pettereille" uhka. Loukkaantuneena heistä tulee aggressiivisia ja tylyjä uuden emotionaalisen "kärsimyksen" pelossa. Puolustustaistelussa vähättelyllä ja halveksinnalla oma kokemus heijastetaan "vastustajaan". Epävakaa persoonallisuuspiirre saattaa hallitsemattomasti työntyä esiin verbaalisena "väkivaltaisuutena".

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 176. Näin Talous-Sanomat:

  "60 e 12 h työpäivästä – näin Suomi teettää töitä."

  "Puolikkaista palkoista ja riiston puolelle menevistä työajoista on tullut Suomessa työskentelevien ulkomaalaisten arkipäivää. Työsuojeluviranomaisten mukaan asetusten mukaan toimiva yritys on poikkeus – ei sääntö. Ja tilanne pahenee jatkuvasti, ongelmia on jo lähes alalla kuin alalla."


  Vain suomalainen pienyrittäjä aika ajoin pystyy "riistämään" itseään vielä enemmän.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 177. Aika uskomaton tuo Taloussanomien uutinen suomalaisten harjoittamasta maahanmuuttajien palkkariistosta.

  Tällaisia aiheita pitää käsitellä vaalitenteissä, kutsua sinne niitä palkanpolkijoita, niin saadaan vähän torjuttua sitä kliseistä retoriikkaa, jonka mukaan maahanmuuttajat laiskottelevat eikä viitsi tehdä työtä.

  Jos yleinen ilmapiiri on uutisen luokkaa, on selvää, että vikaa on myös suomalaistyönantajien asenteissa.

  VastaaPoista
 178. Mikis puhui tuolla yllä vammaisuudesta ja kysyi, mitä muuta elämä on kuin epäoikeudenmukaisuutta.

  Sanoisin, että ei muuta, tuossa se on. Menisin jopa niin pitkälle, että sanoisin näin: ne jotka eivät tunnista epäoikeudenmukaisuutta, eivät elä. Ne jotka eivät ole kokeneet kipua, ovat pystyynkuolleita. Elämä on epäoikeudenmukaisuudessa hyvin läsnä ja lähellä.

  VastaaPoista
 179. Älä Iines sentään sekoita maahanmuuttajia, joista valtaosa on elintasopakolaisia, ja jotka eivät tee työtä, kun saavat sitä rahaa ilmaiseksi - ja ulkomaista työvaoimaa, joka on usein ns. projektityövoimaa ja tullut tänne tekemään jotain tiettyä projektia, esim. ydinvoimalaa. Projektin jälkeen ko. ulkomainen työvoima poistuu maasta yleensä.

  Kannattaa,Innes, opetella käsitteet ennen kuin alkaa heilumaan. Kädet alas vaan.

  Hemmetin vaikeaa edes keskustella ihmisten kanssa jotka eivät tune käsitteitä, kuten esim. penis ja eturauhanen, eivätkä tunne mihin kohtaan "kartalla" ko. elimet sijoituu. Sama pätee sekoiluun maahanmuuttajista ja ulkomaisesta työvoimasta joka on ihan eri asia. Miten mikään keskustelu etenee jos ei keskustelija edes auttavasti tunne asiaa josta puhuu?

  "Tummeli Tom"in referoinnit ilman täsmällistä viitettä ja linkkiä lähteeseen on sita samaa savusumua, jota hän häpeällisesti harjoittaa kokoajan. Nolla pistettä.

  VastaaPoista
 180. Toivon, että vaalikeskusteluun kerätään koko suomen somaliyhteisö ja siellä kysytään moniko tekee töitä ja elättää itse itsensä työllään. Ei nouse käsiä tuolla, muutamaa marginaalista heppua lukuunottamatta. Virallisten tilastojenkin mukaan liki 60% somaleista on työttömänä, loput noin 40% on siivottu jonnekkin opiskelija kortistoon. Siinäko Suomen tulevaisuuden eläkkeiden maksajat? Älkää naurattako sentään.

  VastaaPoista
 181. Mutta saahan kantasuomalainenkin rahaa ilmaiseksi, jos ei tee töitä. Kaikki työikäiset, jotka eivät täällä tee töitä, saavat ilmaista rahaa. Paitsi turistit.

  Uutisen tarkoittamissa ulkomaalaisissa työntekijöissä on taatusti myös tarkoittamiani autettuja maahanmuuttajia, ei yksin prosessityöntekijöitä. Palkka on useidenkin haastattelujen mukaan useillle maahanmuuttajille mieluisampi toimeentulomuoto kuin avustus. Ehkäpä kannattaa siis kysyä siinä vaalitentissä maahanmuuttajien suomalaisia työkokemuksia ja töihinmenohaluja - kannatan.

  Tässä on yleensäkin kyse syvällä olevista asenteista, ei siitä, mihin ryhmään kukin ulkomaanelävä tarkkaan ottaen kuuluu. Palkkariisto kertoo jotakin masentavaa suomalaisten suhtautumisesta muihin kuin suomalaisiin työntekijöinä.

  VastaaPoista
 182. Toissapäivänä tv-uutisten raportissa tuotiin esiin yksityisen sektorin närkästys pitkistä työehtosopimuksista terveyssektorilla. Jutussa kerrottiin tarkoitushakuisesti niiden olevan esteenä alan kehittämiselle – yksityistämiselle.

  Yksityinen sektori pystyy ilman hankaluuksia palkkaamaan paremmilla ehdoilla kunnalliselta sektorilta työntekijöitä niin paljon kuin haluaa . Ongelma onkin se että palkkoja ja muita ehtoja haluttaisiin huonontaa. Kunnallisen sektorin omaaa "haluttomuutta" ja hitautta vauhditetaan yksityistämisellä ja tietoisella resurssien vähentämisellä.

  Terveydenhuollon "hankittu maine" rukkii jo itse itseään ja "maksavat asiakkaat" pakenevat ostettujen palvelujen piiriin. Oman empiirisen kokemuksen perusteella (yksityisen palvelun osuus huomattavasti pidempi) kalliinpaa yksityistämistä ei voi mitenkään perustella "paremmalla palvelulla".

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 183. Iines: "Mutta saahan kantasuomalainenkin rahaa ilmaiseksi, jos ei tee töitä. Kaikki työikäiset, jotka eivät täällä tee töitä, saavat ilmaista rahaa."

  Mistä sitä saa Iines? Kuuntelen mielelläni.
  Minä en ainkaan saa yhtään mistään rahaa, muualta kuin töistä jotka on tehty ja laskutettu asiakkaalta. Ei tule MISTÄÄN muualta rahaa, ei niin mistään.

  Kuulen erittäin mielelläni mistä sitä rahaa saa kun minulla on tässä ns. suvanto vaihe, eli olen ns. töiden välissä. Eräs projekti loppui ja uudesta ei ole vielä tietoa...

  Iines: "Uutisen tarkoittamissa ulkomaalaisissa työntekijöissä on taatusti myös tarkoittamiani autettuja maahanmuuttajia, ei yksin prosessityöntekijöitä. Palkka on useidenkin haastattelujen mukaan useillle maahanmuuttajille mieluisampi toimeentulomuoto kuin avustus. "

  Anantko linkin noihin tarkoittamiisi haastatteluihin, haluan tarkistaa ne.

  Jos edes luit tuon taloussanomien uutisen ja ymmärsit mitä siinä sanottiin, niin ne henkilöt jotka ovat tulleet tänne johonkin projektityöhän, ovat usein amksaneet KOTIMAASSAAN jopa 10000 euron kynnysrahaa jollekin välittäjälle. Se raha menee sinne. Hemmetti soikoon. Lue ja ymmärrä lukemasi. Toisaalta tähänkin asiaan sopii mukautettuna Kuunkuiskeen kultainen neuvo: "Ihan sieltä peiliin katsomalla löytyy syy palkkatilaan, on se sitten hyvä tai huono." Eikö olekin napakka?

  On ihan turha kysellä elintasopakolaiste työhaluaj kun niitä ei ole. ja kuten on todettu kantasuomalaisia on 400000 työttömänä, että mikä puolue ryhtyy heitä sortamaan ja järkäämään elintasopakolaisille töitä, kun kantasuomalaiset on työttömänä? Ei mikään muu puolue, paitai Vihreät ja RKP, kaksi haihattelija puoluetta, joiden jäsent on elitistisiä kermapersietä.

  VastaaPoista
 184. "Palkkariisto kertoo jotakin masentavaa suomalaisten suhtautumisesta muihin kuin suomalaisiin työntekijöinä."

  Kommunistin puhetta

  VastaaPoista
 185. Jos lasketaan yhteen kaikki suomalaiset lusmut ja verrataan heidän määräänsä somaleihin, jotka eivät tuota verotuloja, nähdään, kumman porukan elättäminen tulee yhteiskunnalle todella kalliiksi.

  Esim. Pietarissa (joka on muuten hieno kaupunki) on kerrostaloja, joihin mahtuisi asumaan koko Suomessa asuva somaliväestö.

  Ihan vaan tolleen mittasuhteiksi jos jonkun otsasuoni pullistelee somalien tähden.

  VastaaPoista
 186. Jos jonkun mielestä suomlaiset on lusmuja, niin luulisi ko. henkilön logiikan venyvän ymmärtämään, että ei KANNATA kotimaisten lusmujen lisäksi haalia vielä somalilusmuja tänne. Se ei ole korkeampaa matematiikaa jotta voi todeta että yhtälöstä tulee mahdoton.

  Jos taas joku vihaa niin kovasti kantasuomalisia aka lusmuja, että mielummin hilaa tänne somalilusmuja, niin sanoisin, että on helpompi ja halvempi siirtää tuo poikkeava yksilö itse somaliaan. Ihan menolippu voitaisiin ostaa. Kannatan!

  VastaaPoista
 187. Ottaiskohan se Pietari nuo somalivieraamme vastaan? Mitä luulee yleisö? Ne mahtuisivat kuulemma yhteen kerrostaloon Pietarissa. Kannattaisi kokeilla. Kannatan!

  VastaaPoista
 188. Se oli joskus alkukuusta, kun menin bussipysäkille, jossa jo istui noin nelikymppinen mies.

  Tervehdin häntä (kuten tapoihin kuuluu) ja siitä rohkaistuneena (?) hän alkoi jutella. Tai sitten hän oli rohkea kun oli tyypilliseen suomalaistapaan hiukan maistissa.

  Hänen paidassaan luki Vanha Liitto. Hän kysyi, että tiedänkö mitä se tarkoittaa.

  "No se tarkoittaa sitä, että mä oon jotenkin aina inhonnut noita ulkomaalaisia."

  Sanoin, että kuule, vaikka me ollaankin täällä vähän syrjässä ja pimeässä ja yksinäisiä ja masentuneita me suomalaiset, niin ei kai me sentään kuvitella olevamme parempia kuin muunmaalaiset?!

  Hän oli sitten hiljaa.

  Tuli istumaan bussissa samalle kohdalle niin että vain käytävä oli välissä.

  Lähtiessäni hän sanoi, että kuule sä taisit olla ihan oikeassa. "Sä oot hyvä nainen!"

  Lähden tästä nyt töihin kantamaan korteni kekoon verotuloihin! :)

  Ja siellähän en sitten avaa nettiä, koska se ei kuulu työmoraaliini.

  VastaaPoista
 189. Jape,
  Tämän hionovaraisen, mutta toki riittävän vihjeen perusteella;

  "Tummeli Tom"in . . . . .."

  . . . olettaisin sinun tarkoittaneen tätä lausumaani;

  "edellyttää yhteiskunnan korvaavan "pehmentävät voiteet"


  Koska selkeää referaattia ei ollut niin asianosaisen oikeusturvan kannalta en halua esiintyä tässä asiassa enäään spekulanttina.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 190. Edellisen kesäpäiväkirjan aiheeseen liittyen; vast'ikään kuolleen Juhana Blomstedt'in puolison Jertta Blomstedt'in mielenkiintoinen kolumni surusta.

  http://yle.fi/radio1/asia/ykkosaamu/

  18.08.2010 KUUNTELE kohdasta 0,36,38 eteenpäin.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 191. Sinulle riittää referaatiksi Iineksen lausunto: "Tuntema Ton, eiköhän Tummeli ole hyvää halpaa tuohon mainitsemaasi käyttöön."

  kai oelt lukenut tänne kirjoitetu viesti? Vai etkö?

  Tuosta Iineksen mainiosta lausunnosta saimme sinulle mukavan lempparin "Tummeli Tom", minusta se soi napakan kauniisti lausuttuna.

  VastaaPoista
 192. Normi-ihmiset on jo töissä. Jotkin heräilee vasta näin ruokatunnille. No mukavaa, että tuo yksi "kissa" sentään läksiäisiki nosti omaa häntäänsä. Merkitseehän sekin jotain...

  VastaaPoista
 193. Jape - liity yrittäjien työttömyyskassaan.

  Meidän etujammehan parannettiin juuri niin huikeasti, että 1,5 vuoden jäsenyysaika riittää (aiemman 2 v sijaan). Tosin jäsenmaksu on edelleen kymmenkertainen ay-kassoihin verrattuna.

  Ja nythän kommunistien perilliset alkavat ajaa meidän asiaamme!

  Tosin ottaen huomioon kyseisen liikkeen näytöt, niin en ole ihan varma, että onko se nyt niin hyvä asia...

  Mutta vakavasti puhuen: selvästikään täälläkään monikaan ei tiedä, kuinka lainsuojaton pienyrittäjä on. Turvaverkkojen puute ehkä selittää hieman sitäkin, miksi jotkut sortuvat kepulikonsteihin ja pilaavat meidän kunniallisten maineen.

  VastaaPoista
 194. Vittuuntuneita, (Very angry or annoyed) kuten Tapsakin mainitsi, on kaikissa yhteiskuntaryhmissä. Vittuuntunut on vitutuksen alainen henkilö. Harmistuksen aiheuttajista erilaiset ihmisryhmät ovat tyypillisimpiä. Sikälikin ne ovat monikäyttöisiä että ne vat helppo liittää eri konteksteihin.

  Kaikkein invalisoivin "harmistuksen" muoto kohdistuu paradoksaalisesti naisiin. Ns. fucking-peli saattaa olla joskus liian "armotonta". Kaikki "keissit" vaativat lähes äärimmäistä "talenttia". Suunnaton "harmistuminen" saattaa syöksyvirtauksen tavoin lamaannuttaa paisuvaiskudoksen. Jokainen toki ymmärtää sellaisen olevan fyysisesti ja psyykkisesti vakava häiriö.

  Väsyneenä ja alkoholin käytön seurauksena "harmistus" saattaaa sumentaa (fuzzy logic) ja vaikeuttaa työntekoa ja arjen kokemista mielekkäänä. Homofobian latentti ominaisuus voi saada "harmistuneen" lähes raivon partaalle. Vaikeampia tapauksia on jopa verrattu alkoholismiin; toisen vapaus on toisen "vankila".

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 195. Tapsa,

  Kuuluin aikanaan tovin Yrittäjien työttömyyskassaan, mutta tympäännyin siihen epätasa-arvoiseen asetelmaan jolla yrittäjiä kohdellaan. Kuten totesit maksut on kymmen kertaiset (vähintään) palkannauttijaan verrattuna ja jäsenenä piti olla 2 vuotta ennen kuin pääsi työttömyysturvan piiriin, palkannauttija päässessä heti ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin. Yrittäjähän ei edes pääse ansiosdonanisen työttömyysturvan piirin.

  Maksut oli niin kovat, että lopetin sen ennen kahden vuoden täyttymistä.
  Asetelman ollessa näin epätasa-arvoinen ja epäreilu etenkin pienyrittäjiä kohtaan, en voi suositella yrittäjäksi ryhtymistä kenellekkään. Kaikki vain valtiolle töihin suojatyövirkoihin. Siinä suositukseni lamanvaralle.

  Vasemmistoliiton flirttiin pienyrittäjiä kohtaan en usko ollenkaan. Samoin on kerrassan raivostuttavaa Iineksen mitään tietämättömät lausunnot että kaikkihan saa ilmaista rahaa. Luulisi sentään edes open tietävän jotain, mutta ei. Pienyrittäjä on lainsuojaton ja turvaverkoton, muiden kilistellessä skumppaa ja nassutellessa mansikoita töissä ja kesälaitumilla.

  Hyvä kommentti sinulta Tapsa!

  VastaaPoista
 196. Suomessa on noin 250 000 yritystä. Niistä 99,8 % on pk-yrityksiä ja yksinyrittäjiä noin 48 %.

  Nämä lukemat takaavat sen että yrittäjissä riittää vastustusta maahanmuuttoa kohtaan. Ongelmana on miten kukin intressiryhmä voisi "valkata" omat tulijansa. Sopan keittäjiksi, toki hiljaa hämmentäen, ilmaanttuu yhä sakeneva peräkamarinpoikien joukkue.

  Oma lukunsa on ne "äkkiväärät" henkilöt jotka eivät tunne työntekijäyhteisöjä omakseen. Aivankuin moottoripyöräilijät konsanaaan, niin nämäkin, puhuvat omasta valinnan vapaudesta. Hyvä niin!

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 197. "Normi-ihmiset on jo töissä. Jotkin heräilee vasta näin ruokatunnille. No mukavaa, että tuo yksi "kissa" sentään läksiäisiki nosti omaa häntäänsä."

  Tää on musta Helmi. Sitä paitsi tykkään kateista.

  Joo jape, komppaan sua tän verran:

  Nämä romanianmustalaisethan eivät ole Suomeen tulleet kerjäämään vaan etsimään töitä. Näin he itse väittävät. Mutta kun töitä ei saa, on pakko kerjätä... No, joo. Yks isäntä Suonenjoelta kuskasi viisi (5) romania (jotka siis halusivat tehdä töitä) mansikkamaalleen. Vähän yli tunnin ne siellä poimi näitä marjoja (tai "pähkylöitä": mansikkahan ei ole marja), sen jälkeen neljä (4) niistä lähinnä häiritsi muita poimijoita. Tämä savolaisukko totesi että "kyllä yhdestä olisi tullut keskinkertainen työntekijä mutta nämä muut..." (sensuroitu)

  Töihin Suomeen, niinpä niin.

  VastaaPoista
 198. PK-yrityksen määritelmä on aivan väärä. EU mittakaavan PK-yritys on jättiläismäinen Suomalaisiin verrattubna. Pitäisi puhua ennemmin mikroyrityksistä, siis 1-4 hengen yritysksitä, jota on valta osa suomen yritysksita, yli 99%.

  Se mikä muun muassa noissa yrittäjissä on hienoa, on se että he työllsitävät itse itsensä eikä ole käsi ojossa tai toisen taskulla. Nuo pienyrittäjät tarvitsevat hyviä ja tynnollisia työntekijöitä ja sellsisille maksetaankin hyvää palkkaa ja heistä pidetään "kynsin hampain" kiinni. Sen sijaan noille yrittäjille on tuhoisaa sellaiset lusmut, jotka sairastaa joka ikisen nuhan kotona, vaikka siitä on tieto ollutkin vasta lehdessä että jossain päin on kuulemma influenssaa liikkeellä.
  Tuollaiset lusmut tappavat pienyrityksen ja yrittäjän nopeasti, mutta noilla parasiiteilla on tietysti pumpulinen turvaverkko allaan. He eivät putoa korkealta eikä edes kovaa...

  Toinen mikä tappaa pienyritykset on jättimäinen byrokratia ja julkinen sektori (opettajat jne.) joiden suojatyöhön rahat kaivetaan yrityksiltä, erityisesti pienyrityksiltä, ne kun eivät voi vaihatta maisemaa kuten suuryritykset voivat.

  VastaaPoista
 199. Yrittäjätoimintaan olennaisena osana kuuluva riski kompensoidaan usein;
  itse määrättävällä palkalla, työajalla, lomalla, työmäärällä, auto-, ruoka- ja asuntovähennyksillä, investointivähennyksillä, pääomaverotuksella, yhtiölainalla, ja muilla omaan käyttöön "otetuilla" etuuksilla.

  Sosiaalisesti ongelmallista persoonaansa "pikkuyrittäjä" kurittaa masokistisesti periksiantamattomuudella ja pärjäämisen eetoksella. Facistisinkaan "pomo" ei saa työntekijästä nyhdettyä irti sitä tarmoa ja jääräpäisyyttä millä jotkut yrittäjät tuhoavat fyysisen ja psyykkisen terveytensä.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista