11.8.2010

Kesäpäiväkirja 15. - 16. sivu


10.8. Tämä on alunperin Olgan aitta. Nyt se on mökin alapuolisessa rinteessa, unohdettuna varastona, katto reunoiltaan lahoavana. Aitan rappiotilahan johtuu viettienergiani sublimoinnista väärään kohteeseen: talossa ei ole miestä, joka hoitelisi kaiken. Minä vaan kahlaan autuaana kaislikossa, syön mansikkakakkua ja pitelen käsissäni järjestelmäkameraa. Mutta summa summarum: eikö rappiokin voi olla esteettisesti nautittavaa? Voi katsoa koko prosessin ja ehkä kuvatakin, miten puu lahoaa ja ruoste raiskaa. Sanoohan vanha kansa täällä mökkiseudullakin näin: kus kuivaa, pask murenoo, älä huoli huomisesta. Jopa Olga sanoi niin, maallikkosaarnaajan harras tytär, neiti hautaan saakka.

Tämä puolestaan on joko Olgan vanha tarjotin, tai sitten huutokaupasta huudettu, en jaksa muistaa. Mökin pihalla se kuitenkin on itupurkkien alustana kaivonkannen päällä. Lopun kesää se on juhannusruusupensaan juuressa kuivumassa vajaan siirtämistä varten. Huomaan siirtäväni sen suojaan vasta syyspuolella, kun kesä on ohi ja tarjotin taas märkä syyssateista. Vanhan tarjottimenhan voisi kiillottaa tarkoin valitulla puunausaineella - sisko tietää nämä, sillä hän osaa poistaa jopa ruostetahran pitsityynyliinasta.


Tässä tämä paljon keskustelua herättänyt mökin piipunhattu nyt on. Se on putkimiehen omatekemä "jostan bellimbaloist vaa". Minusta hökötys on kiiltävä ja kauhea, mutta menköön. Aika harvoin kukaan katolle katsoo, etenkin kun talo on rinteen korkeimmalla kohdalla ja katseet liikkuvat alemmalla tasolla. Hatun hinta on 40 euroa, mutta maksoin 50. En ymmärrä, miksi olisi pitänyt maksaa vielä enemmän, niin kuin joku keskustelussa ehdotti.

11.8.
Oikeastaan olisin tahtonut kirjoittaa teille surukirjeistä, jotka Olgasta tulivat mieleen. En taida kuitenkaan olla sopivan hartaassa mielentilassa nyt, kun olen kohta lähdössä kampaajan hemmoteltavaksi. Olgalla oli nimittäin piironginlaatikossaan tallella kaikki hänen elämänsä aikana kertyneet surukirjeet, kauniit mustareunaiset kohopainetut kuoret, joissa luki Neiti Olga H. Kirkonkylä. Siis piste Kirkonkylän perässä. Kuori avautui arkiksi, ja sulkeutui taas kuoreksi, kun pani läpän rakoseensa. Kuoret ovat kuitenkin mökillä, joten palaan ehkä aiheeseen, jos keksin niistä sanottavaa. En tiedä, miksi niistä halusin kirjoittaa. Ne vain tulivat kauniina ja jännittävinä mieleen. Nyt surukirjeitä ei enää harrasteta, vaan huomaamattomia, pieniksi kuihtuneita kutsuja hautajaisiin. Katsoin juuri itse lähettämääni kutsukorttia omaiseni hautajaisiin, pieni ohut, harmaa, muun postiin joukkoon hukkuva. Ennen surukin oli komeaa.

(Valokuvat Iines 10.8.)

195 kommenttia:

 1. Piipunhattu on aivan asiallinen ja hintakin kohdallaan. Tekijä on lisäksi ollut oikeassa niiden bellinbalojensa suhteen: "Kyllä aika tavaran kaupitsee".

  Vanhat, lahoavat aitat, ladot ja liiterit ovat mielenkiintoisia pohdittavia. Niiden ympärille voi ajatella mielessään kokonaisten kylien ihmistouhut siihen aikaan, kun rakennukset olivat tarkoitetut käyttöön eivätkä miksikään näyttelyesineiksi. Ja oikeastaan harvoin ne pihapiiriensä rumistuksiakaan olivat jos nyt edes kohtuudella oli nurkkakivet vaateriin ja ristimittaansa linjattu.

  Mitä muuhun romuun maailman takapihoilla tulee, niin ne ovat loputtomia ihmettelyjen aiheita käänsipä päänsä mihin suuntaan tahansa. On joskus järkyttävää ajatella, kuinka paljon kuluttjayhteiskunnan jatkuvasti ripulia poteva takapuoli onkaan jätettä tunkioilleen ruilautellut. Ja vielä sellaista tavaraa, joka ei maadu ei laho vaan liuottaa määräämättömän ajan myrkkyjä ympäristöönsä.

  VastaaPoista
 2. No tuo aitta on kyllä siksi vankkaa hirttä punamultineen, että katto on korjattava hyvinkin pikaisesti, ja tilattava työ joltain kattofirmalta. Olen itse punamullannut aitan ehkä kaksitoista vuotta sitten, ja väri on säilynyt hyvin, koska aitta ei ole paahteessa. Putkimieheni mukaan aitan alin hirsi olisi myös uusittava.

  Hyvä jos piipunhatun hinta on kohdallaan. Kyllä se tehtävänsä tekee, eli suojaa koko systeemiä sulavilta vesiltä keväällä. Kun vain muistan jättää pellin auki. Kerranhan en muistanut, ja välikattoon tuli kosteustahra.

  VastaaPoista
 3. Piipunhattu on komea ja asiallinen sekä hinta on sovitellun edullinen, niin kuin arvelin.

  VastaaPoista
 4. Nyt olisi loistava paikka ruveta neuvomaan ja antamaan ohjeita. Sitä en kuitenkaan tee vaan, käsken.

  Vedä pressu katon peitoksi ennen talven tuloa ja rupea suunnittelemaan ensi kevääksi kattotalkoita aitalle. Paikalliselta sahalta hankit "epäkuranttia" puutavaraa kattotuolien ja ruoteitten uusimiseksi . . . ja eikun huopakattoa naulaamaan.

  Hyvin suunniteltu on puoliksi maksettu. Arvelisin rempasta selviävän 500:lla ekellä. Siihen sisältyy piipnhatun peltimaali (Kirjo).
  Missään tapauksessa älä anna sitä minkään yrityksen tehtäväksi!

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 5. Tuntematon Tonin jatkeeksi, että minähän voisin ensi kesänä pyöräillä kengittämään alimmat hirret ja murjaisemaan myös katon kuntoon. Näitä on nimittäin elämänvarrella tullut tehtyä. Luultavasti joku seinä saattaisi tarvita myös oikomishoitoa?

  Siis "voisin", mutta kun en tietenkään voi...

  Talkoot ovat hyvä vaihtoehto, mutta onko seudulla muita "talkoolaisia" kuin tuttu putkimies? Monesta paikasta talkoohenki on lopen hyytynyt.

  VastaaPoista
 6. Yhden aitan katon viime kesänä tehneenä voisin ilmoittautua kattotalkoisiin, jos sellaisiin kutsu iloreunaisessa kirjeessä tulee.

  Piipunhattu on minustakin aivan kelpo tekele.

  Katselinkin suurennetusta kuvasta, että aitan hirret ovat aivan hyvässä kunnossa ja vastamaalatut.

  Sanopa Valto alan miehenä, miten otan tummat hometäplät pois hirisiseinästä, ulkopuolelta? Siihen pintaan on 15 vuotta sitten vedetty aika väritöntä puunsuojaa.

  Jotkuhan sanovat, ettei hirsiseinää kannattaisi suojata ollenkaan, homehtuu vaan. Mutta kun on jo suojattu.

  Jaahas... mistähän on puhe 600 viestin jälkeen? Luultavasti puutteesta.

  VastaaPoista
 7. Meillä on Valton kanssa näköjään telepaattinen yhteys, sillä kirjoitin "vastaukseni" hänelle näkemättä ja lukematta hänen kirjoitustaan...

  VastaaPoista
 8. Se voi olla vaarallinen matka, Valto!

  Tapsalle, Seinästä pitäisi saadakin pois se "Valtti" ja "luomua tilalle.

  http://www.youtube.com/watch?v=zvdJPGcpzxc  Valto, hän polkupyörän löysi aitan alta
  Pyörän joka jäänyt oli vaarivainajalta
  Pyörä oli hyvin huonokuntoinen
  Mutta Valtohan kuntoon laittoi sen
  Sitten ajeli hän pitkin raittia
  Meni kioskille osti sieltä spraittia

  Spraitin joi ja aikoi mennä lukemahan aljaa
  Mutta isot pojat tarjosivat ykköskaljaa
  Valtohan sanoi ettei kaljaa juo
  Pojat sanoi: taitaa olla kiire äidin luo
  Valtohan katsoi vähän aikaa Mäkisen Jaskaa
  Sanoi sitten pullo kaljaa, Spraitti onkin paskaa

  Pojat sano sullahan on umpikumirenkaat
  Miten tuolla fillarilla naisten kanssa hengaat
  Eihän sinun mukaas lähe koskaan tyttönukke
  Naiset siitä tykkää nääs kun jätkän kumit puhkee
  Ja sullahan on feminiinimankeli
  Ei putkellesi istu kukaan enkeli

  Valtoa v*tutti hän tahtoi pullon A:ta
  Jaska möi ja Valtolla käsi hipoi maata
  Pyörällähän ajamaan ei suostunut
  Sano: "Se kun perkele on ruostunut"
  Vielä pullon pari joi ja odotteli yötä
  Lähti sitten kotiin päin ja matka tuotti työtä

  Jaksanut ei kotiin asti poikarukka polkee
  Piti aina vähän päästä löysätä vyön solkee
  Kaikki otti päähän eikä Valtsu huomannutkaan
  Jarruttaa kun tuli mäen päältä siihen mutkaan

  Nyt on iloinen Valto se
  Kun pyörä ei narise

  Ja nyt on iloinen Valto se
  Kun pyörä ei narise

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 9. Tapsa, jos hometäplät eivät ole kovin laajalla alalla eivätkä syvällä hirressä, ne voi poistaa vaikka pikkurälläkkään (ronteli Länsikairassa, virallisesti kulmahiomakone) saatavalla teräsharjalla. Kokeilla kuitenkin kannattaa ensin pienintä läikkää katveesta.

  Hirsiä on kyllä käsitelty aikojen saatossa valteilla, vernissalla ja jonkun olen nähnyt laittaneen lakkaakin, mutta se ei ole ainakaan hyvä vaihtoehto. Punamultamaali on hengittävä ja on siksi hyvä aine, varsinkin jos ei jaksa aina vain katsella samaa harmaata seinää pihapiirissään.

  Tentullakin hometta on yritetty hävittää ja estää ainakin sen lisäkasvu; vain ulkoisesti, huom.

  On maalikaupoista saatavilla ihan siihen tarkoitukseen sopivia aineita muitakin. Teho on sitten mitä on.

  Tämä homekysymys on aina ollut sellainen, ettei siihen välttämättä ole yhtä ratkaisua. Joskus auttaa vain purkaminen. Kohde itse sanelee hoitomuodot, vähän kuin ihmisellä...

  T Ton, voipipa minut vaikka Einarin paikalle laittaa polkemaan, näkyy soljuvan laulu ihan kelvollisesti. Kiitosta vain.

  VastaaPoista
 10. Panu Kaila sanoo näin:

  "Hirren luonnollinen harmaantuminen on jalo homma kuin vaarin parta. Harmaantumisen aiheuttaa puuta tuhoamaton sinistäjäsieni. Kuitenkin on tavallista, että hometta – eli niitä mustia pilkkuja – kasvaa alkuvuosina varsinkin sateelta suojatuille pinnoille.Ei kannata välittää. Luonnossa on aina hometta, ei home ulkoilmaa pilaa eikä myöskään puuta. Vuosien mittaan pilkut häviävät itsestään.Vihreät pilkut ovat joko levää tai jäkälää, jotka molemmat jopa suojaavat puuta. Nekin on parasta lukea kauniin patinan piiriin."

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 11. Iines, siellä sinun mökkipaikkakunnalla toimii eräs hirsirakentaja, joka tekee myös kattoja. Etäistä sukuakin taitaa olla sinulle. Hänen isänsä muistaa Olgan varmasti.

  Jos haluat, niin voin lähettää tuon tekijän puhelinnumeron.

  VastaaPoista
 12. Minusta tuo hattu näyttää ainakin kuvassa ihan hyvältä. Kaartuva muoto tekee siitä sympaattisen.

  Olen kyllä lueskellut huvittuneena sitä ikuista keskustelua sinun putkimies paran hyväksikäytöstäsi. Se tuntuu pompsahtavan esiin mitä omituisemmissa tilanteissa.

  VastaaPoista
 13. Terveisiä kampaajalta! Nyt on hiuksissa voimaa ja volyymia ja ympärilläni leijailee hyvä kemiallinen tuoksu.

  Täältähän saisi aitankatsastus- ja kunnostusporukan kokoon vissiin ihan yösija- ja ruokapalkalla. Aitassa on kaksi puista sivustavedettävää, että sinne mahtuisitte veljespetille koko kööri. Voisitte sitten laulaa siellä sitä suutarintyttären pihlajaa askaroidessanne.

  Vakavasti puhuen - minusta on hienoa, että kirjallisesta blogimaailmastakin löytyy ihmisiä, jotka vähän yllättäen osaavat tehdä käsillään monenlaista fyysistä työtä. Tuntuu jopa ihailtavalta, että joku tietää, miten aitan alahirsi uusitaan, vanha otetaan pois ja tilalle pannaan uusi aittaa mitenkään purkamatta. Tällainen osaaminen on yhtä hienoa ja tärkeää, kenties jopa hienompaa kuin vaikkapa nimistönkeruu kaakkoiskarjalaiskyliltä.

  Jape koiranleualle tiedoksi, että minä en sovittele koskaan hintoja kuin ylöspäin, kun palkkaan työmiehen huusholliini. Vissiin kertaakaan en ole tinkinyt, vaan ollut kiitollinen siitä, että olen saanut jonkun tekemään työn.

  Samuli, olen kyllä kovastikin kiinnostunut tuosta katontekijän puhelinnumerosta ja nimestä, eli oikein mielelläni ottaisin yhteytiedot. Minun pitäisi teettää myös terassi tai jonkinlainen patio pihalle, samoin laituri kaipaa uudistamista. Luultavasti miehen nimi on tuttu, kun kuulen sen, jos mies on kirkonkylästä tai lähikylistä. On jopa mahdollistä että miehen isä on aikoinaan ollut rakentamassa nykyistä mökkiämme äidin pestaamana - täällä oli silloin liuta kylän osaavia miehiä.

  Tiina, taidan maalata tuon kaartuvan piipunhatun Tuntema Tonin ehdotuksen mukaan tummalla Kirjo-maalilla - tai antaa putkimiehen maalata. Pian hän sen sutii samalla kun minä kiehautan kahvit.

  VastaaPoista
 14. En henno nyt enään tiukata, kun Iines oikein kävi kampaajalla jne., tuota piipunhatun tekoprosesia. Olen siitä muutamaan kertaan kysynyt, että menikö kaikki "taiteen" sääntöjen mukaan, kun kerroit työmiehen palkanneesi. Et vastannut aiemmin, et vastaa varmaan nytkään, joten antaa olla sitten. Materiaalikustannuksista ei ole epäilystä, ne eivät ole olleet suuret, se on selvää...

  Uusimmasta kirjoituksestasi löytyi tähänkin teemaan sopiva kohta. Kysyit, eikö rappiokin voi olla esteettisesti nautittavaa?
  Mielestäni ihmisten rappio, joka on varsin yleistä nykyään, voi olla hyvinkin eteettisesti nautittavaa jos rappiotaiteilija on esimerkiksi käynyt kampaajalla, manikyyrissä tai maannut kosmetologilla kurkut silmillä. Tulos voi olla esteettisesti nautittavaa, en ollenkaan epäile. Varmaan tykkäisin, mutta ei auta, pitää tässä viedä aineisto kirjanpitäjälle, huomenna on ALVi-päivä taas...

  VastaaPoista
 15. -----------------------------
  K a n s a i n v ä l i n e n
  T Y Ö L E I R I
  S a t a k u n n a s s a
  ------------------------------

  Työleirillä haetaan uutta konseptia nettiyhteisöjen ja työpajamaailman yhdistämisestä. Toiminnan tarkoitus on myös ehkäistä uhkaavaa nettiriippuvuutta ja löytää sen kanavoimiselle uusia käytäntöjä. Palvelukonseptia kehitetään aluksi talkoo -metodilla jolloin kustannukset voidaan minimoida. Toiminnallinen sosiaalisuus ja verbaalinen itseilmaisu muodostavat tehokkaan kontekstin hyvälle "Me" -hengelle.


  Järjestelytoimikunnan puolesta:

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 16. Jape ALVaa taas.

  Siis pimeää työtähän tuo on, mitä putkimies harrastaa. Minäkään en siis saa kotitalousvähennystä verotukseeni, kun en jaksa pelata paperien kanssa pienten naapuriapujen vuoksi.

  On toki mahdollista, että hän ei pidä putkien avaamista tutulle ihmiselle työnä, vaan nauttii suulaana ihmisenä myös ihmisten tapaamisesta. Hän saa näin syyn poistua kotoa vähän rupattelemaan. Olen kuullut tarkat selostukset miehen olkapäävammoista ja vatsavaivoista ripuleineen. Hänellä on tapana istua tunti työn päälle siemailemassa kahvikupponen jos toinenkin, joten ei hän tunnu ottavan meillä käyntiä kunnolla työksi.

  VastaaPoista
 17. No juu, Tuntema Ton, ja ilmoittautumiset riisto...siis työleirille suoraan allekirjoittaneelle, jolta saa tervetuloinfopaketin paluupostissa.

  VastaaPoista
 18. Mielelläni osallistuisin talkoisiin, mutta valitettavasti minulla on juuri kyseisenä ajankohtana väistämätöntä menoa.

  Haluan kuitenkin olla hengessä mukana, ja jos sitä mansikkakakkua jää, niin voisit lähettää sitä palasen myös minulle. Sublimoin sen mielelläni mahaani.

  VastaaPoista
 19. Mitään kakkuja ei lähetellä minnekään Riemunperälle. Kyllä se on makeat vain työpanosta vastaan. Että panee vain pyyhkien yli välttämättömät menot ja pinkoo Satakuntaan.

  VastaaPoista
 20. No, jos siellä olisi sellainen avustavan työnjohtajan paikka vapaana.

  Vielä kun välillä saisi lainata sitä riippumattoa, omaa executing vice managerin arvovaltaa pönkittääkseni.

  Olisin aika hyvä hommassa: "Varokaa, Iines tulee, nyt äkkiä sahat soimaan ja kirveet kilkkaamaan!"

  VastaaPoista
 21. Taitaa olla nyt kyseessä pahimman luokan lorvicatharsis. Että avustavan johtajan, no jaa, kenties, ja jos on riemumasterin paperit näyttää, niin riippukeinuunkin voi päästä.

  VastaaPoista
 22. Sitäkin, mutta aitankorjauksen suhteen se on paras vaihtoehto minulle.

  Huomaan, ettet ole innostunut asiasta, joten jätän ehdottamatta mielessäni olleen mahdollisuuden hoitaa työ ns. etätyönä.

  VastaaPoista
 23. No juu, voidaan antaa sinulle erivapaus, kun vaikutat muutoin pätevältä ja mukavalta hepulta. Voit huudella vaikka netin kautta jotakin, en tiedä mitä, mutta se nähdään sitten.

  Kylläpä tuli taas lämmin ja aurinkoinen ilta, piti tulla ulos takapihan puutarhaan kitkemään ja istuskelemaan, näkyy pala pihaa noissa kuvablogin ikkunanäkymissä.

  VastaaPoista
 24. Iines,

  Moni ei tiedä, ja menee tässä vipuun, että kotitalousvähennystä saa vain maksetuista veroista. Jos ei maksa veroja, ei voi saada vähennystäkään. Tämä on monille yllätys.

  Huolimatta siitä, onko joku oikeutettu kotitalousvähennykseen vai ei, menee (pitäisi mennä, ellei tehdä pimeästi) tehdystä työstä muita veroja, joka kartuttaa kirstua, josta ammennetaan sitten varoja kaikille tarvitsijoille. Tämä kannattaa mm. mamuhyysäreiden muistaa. Jos kannattaa hyysäystä, pitäisi kannattaa ja esimerkinomaisesti myös itse maksaa kaikki veroluonteiset maksut mukisematta, rehellisesti ja erikseen pyytämättä.

  Ymmärrän kyllä, että saattaa olla että putkimies ei tykkää työstä ollenkaan, mutta haluaa sosiaalisuuttaan auttaa apua tarvitsevaa. Silloinhan ei mitään rahoja liikutella ollenkaan, vaan tehdään hyvää hyvyyttään. Homma on vilpitön, jos se tehdään vastavuoroisuus periaatteella "jos sinä rapsutat minun selkääni, minä rapsutan sinun". Jos taas homma on yksipuolista, niin sitten on tilanne ongelmallinen. Raha on siitä ongelmallinen instrumentti, että jos sitä liikutellaan työsuoritteista vastikkeena, niin siihen väliin on verottajalla aina hinku.

  On myös tavattoman kiinnostavaa, jos rakennusalalta työkyvyttömyyseläkkeellä oleva henkilö ilmoittautuu ensimmäisenä rakennustalkoisiin, hirsien kengitykseen ja homeen poistoon. Ihminen on joustava eläin.

  VastaaPoista
 25. Eppäilen soppiiko peletikattomuali tuoho hökötykseen alakuunkaan. Näyttäis hää olevan alumiinii ellei peräti rosterii (silloin ois ollunna halapa kyllä). Katoppa onkos siihen tullunna valkeenharmaata härmää pintaan? Jos onniin, nii se on kyl alumiinii ja siihen soppii mualiks, kunhan on tarapeeks oksidoitunna niin tuo Miranol. Jos se tuas on rosterii, nii mualaamista saat vuottaa vuosii ja sit kyl Miranol tuas soppii.

  VastaaPoista
 26. Ku mie tarakemmin tuota kuvvaa kahtelin, nii näyttääpi tuo "bellim bala" oleva ihan konepajavehkeil mankeloituu ja kantattuu millin rosterii. Ruuvitki on, yhes näkkyy vähä ruostetta, taitaap olla bitistä jäänynnä.

  VastaaPoista
 27. Voip se olla millin ja piikinkii. Joka tappaukses se kestää kauemmin kuin tuo piipunmuuri mualaamattomannakii.

  VastaaPoista
 28. Hei Iines,

  kuva Olgan aitasta on kaunis. - Ymmärrän, että se kannattaa ja pitääkin kunnostaa, mutta tavallaan harmi puuttua rapistuvaan idylliin... Sitä paitsi se niitty kukkasineen oli juuri sellainen piha, jonka haluaisin, jos minulla olisi talo!

  Täällä näköjään järjestetäänkin ensi kesälle remonttitalkoita. Jos minulle keksitään käyttöä, lähden kyllä mukaan! - Hirsihommista en ymmärrä yhtään mitään, eikä talkoissa ole pykäläkirjoille käyttöä, eli sikäli taidan olla vähän semmoinen rapsinpulla noihin hommiin. :)

  Isäni oli kyllä sähkömies, ja olen insinöörin täti, eli voisin kyllä tarvittaessa avustaa esim. puulikynän käytössä. - Ilman lupia ja lisenssejä siihen ei varmaankaan minun sovi omin pikku kätösini koskea. :)

  VastaaPoista
 29. Jape,

  tiesin kyllä, että pimeästä työstä ei voi saada kotitalousvähennystä juuri siksi, että maksun saaja ei ole maksanut veroja palkastaan. En kuitenkaan pidä avustushenkistä toisen auttamista veronalaisena työnä, jos summat eivät ole suuria eivätkä toistu usein. Täytyyhän vähän voida antaa toiselle ilman että valtio ottaa siitäkin välistä. Saman kaavan mukaan myös kerjäläisten tulisi vissiin mielestäsi maksaa veroja ja antajan tulisi saada siitä kotitalousvähennys, vai mitä?

  VastaaPoista
 30. Terve Sit,

  tiesin jo, että täällä on tietäviä ja osaavia ihmisiä, mutta että erikoisasiantuntijoitakin!

  Yleisistä puheista saa sen käsityksen, että nykymiehet eivät osaa enää yhtään mitään fyysistä työtä, mutta kyllä nähtävästi osaavat, ja mikä hieman yllättävää, myös verbaliikkataiturit. Ilahduttavaa!

  Rostereista en tiedä mitään, mutta jos uskallan kiivetä katolle, maalaus kyllä onnistuu minulta. Ostan vain mustaa maalia, joka sopii piipunhatulle. Eiköhän maalimyyjä osaa hommansa.

  VastaaPoista
 31. Kuuleha sie Iines, mist se mualinmyöjä tietäiskää, et mistähä aineest se piipunhattu on tehty? Mie oon nähnynnä puisiiki. Nyt ku ei valitettavasti oo viel piipunhatunmualii keksittykkää. Se kyssyy siult kumminkii.

  VastaaPoista
 32. "Jokamiehen työstä" ei veroja tarvitse maksella.

  Äläppäs maalaa mustaksi vaan tummanharmaaksi tai tummanruskeaksi. Täysmusta on vähän "tyly" väri punamullan kaveriksi.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 33. Hei Char,

  arvasin, että tykkäisit aittamaisemasta ja ymmärtäisit tuommoista rappioestetiikkaa.

  Ja ilman muuta apuasi kaivataan. Naisten osuus talkoissa on tärkeä nimenomaan puulikynän opastajana ja ylimmäisenä valvojana ja tunnelmanluojana. Täten sinut julistettakoon ylimmäiseksi puulikynän käyttäjäksi ja tahdinlyöjäksi.

  Jape ei ole vielä ilmoittautunut, ja arvaan että epäröinnin syynä ovat omat yrityskiireet ja päällelankeavat alvit ja tellit ja lellit. Ne passaa ottaa mukaan ja tulla talkoisiin juridiseksi neuvonantajaksi. Jos joku yrittää pyytää palkkaa, neuvonantaja muistuttakoon alvista ja verojen merkityksestä politiikanhoidossa.

  VastaaPoista
 34. Tuntema Ton,

  olet oikeassa värisilminesi. Ajattelin lähinnä katon väriä, sillä se on siis musta, tai mustanharmaa, grafiitinharmaa.

  Mutta, tummanharmaa on pehmeä värivalinta.

  VastaaPoista
 35. No, Sit,

  arvasin että sanoisit noin, että kysyy se myyjä kumminkin.

  Sitten minä sanoisin asiantuntevasti ja kevyesti, että joo, se on rosteria.

  VastaaPoista
 36. Ei tommosen kehikon kenkittämiseen tarvihe ku muutaman pullotunkin, moottorsahan ja vaihtohirren. Kattoonkaa ei palajoa työtä tartte, ku ei kuvvauksen mukkaan vuuakkaa.

  VastaaPoista
 37. Ja miehä reppeen talakoisii ihan pyytämällä vuan.

  VastaaPoista
 38. Iines: "tiesin kyllä, että pimeästä työstä ei voi saada kotitalousvähennystä juuri siksi, että maksun saaja ei ole maksanut veroja palkastaan. "

  Kopioin tekstin nyt varta vasten tuohon, jotta voin helpommin vastata.

  Eli ei noin, kun sinä kerrot Iines, ei noin. Maksun saajan palkka ei kuulu nyt tähän vaan työn teettäjän palkka ja erityisesti palkasta maksetut VEROT. Kotitalousvähennystä on ensinnäkin mahdollista saada vain silloin kun työn teettäjällä, esimerkiksi sinulla Iines, on ollut verotettavaa ansiotuloa!

  Esimerkki:
  Jos sininun ansiotuloista on pidätetty veroa vaikkapa 3000 euroa ja teetät 6000 euron kotitalousvähennyskelpoisen työn et saa 6000 euroa kotitalousvähennystä, koska sinulla ei ole ollut 6000 eruoa maksettuja veroja. Saat korkeintaan 3000 euron kotitalousvähennyksen. Tämä esimerkki hyvin pelkistetysti, jotta idea välityy. Lisäksi perusedellytyksenä on, että työ joka teetetään on kotitalousvähennyskelpoinen, kaikki ei ole, ja että työn tekevä yritys on kelvollinen tekemään kotitalousvähennyskelpoista työtä.

  Iines: "En kuitenkaan pidä avustushenkistä toisen auttamista veronalaisena työnä, jos summat eivät ole suuria eivätkä toistu usein. "

  Iines, olet moraalisesti oikeassa ja olen kanssasi samaa mieltä. Verottajan mielestä tällaista avustushenkistä työtä ei ole olemassa, jos raha vaihtuu tyn seurauksena, jollei kyseessä ole erityisesti hyväntekeväisyys työ ja tälle on omat kriteerit.

  Iines: "Täytyyhän vähän voida antaa toiselle ilman että valtio ottaa siitäkin välistä."

  Moraalisesti olet oikeassa, ja olen samaa mieltä, mutta käytännössä asia ei ole näin.

  Iines: "Saman kaavan mukaan myös kerjäläisten tulisi vissiin mielestäsi maksaa veroja ja antajan tulisi saada siitä kotitalousvähennys, vai mitä?"

  Alitat kirkkasti tasosi tällä heitollasi Iines. Tähän ei pitäisi edes vastata, kun laitat vielä sanoja toisen suuhun ja sanot mitä mieltä muka olen.

  Kerjääminen ei ole työtä, eikä siitä voi saada kotitalousvähennystä. Kerjäläisille ei pidä antaa mitään ja jos antaa, antaja kärsiköön sen nahoissaan, ilman mitään vähennyksiä. Ainoa tieto minkä antaja tarvitsee palkakseen on se, että hän on mitä todennäkisimmin edes auttanut "avustuksellaan" järjestäytynyttä rikollisuutta ja lisännyt uon kerjäläisen riistoa, eli suomeksi sanottuna pahentanut hänen tilannettaan.

  Jos kaikki ajattelevat, että voin hiukan teettää pimeää työtä, että ei kai tämä haittaa, ei pidä huudella sitten minkään hyvinvointiyhteiskunnan perään, kun moraali sanoo, että verotkin valtion maksettavaksi. Ikiliikkujaa ei ole vielä keksitty.

  VastaaPoista
 39. Siis mikä ihmeellistä, katto ei vuoda, mutta voi olla, että jo talvella vuotaa, kun reunalaudat ovat niin lahot. Toisaalta voi olla, että katolla kasvava sammal ja pudonneet oksat ja töhnät jopa suojaavat sitä kosteudelta? - Ja ne seinät, ne eivät lahoa kyllä millään. Sinut Sit julistetaankin sitten talkooporukan Rokaksi.

  Ihailuni osaavia ihmisiä kohtaan kasvaa kyllä tämän keskustelun myötä huimasti. Heitä tosiaan on vielä. Ja minusta he olisivat upeampia ihailun kohteita kuin jokuset rokkari-idolit. Suomalainen duunari on tosi mies.

  VastaaPoista
 40. Puulikynäkii soppii hyvi naisten kässii nykyään ku siinähä ei ennää suap olla meisselpiätä.

  VastaaPoista
 41. Roskat katol ei suojjaa mittää! Päenvastoi ne tekköö reikii pahvii, ku estelöö veen valluu. Roskan kohal ves jäätyy ja sullaa ja jäätyy ja sullaa, siin hajoo betoniki.

  VastaaPoista
 42. Jape,

  olet tietysti oikeassa tuossa, että ei pitäisi olla työtä, josta ei maksa veroa, eli olen kyllä tästä samaa mieltä. Toisaalta yhdyn yllä esitettyyn lausahdukseen, että "jokamiehen työstä" ei tarvitse veroa maksaa.

  Olen vain valmis tekemään hiukan syntiä, eli maksamaan pimeästi setelin pari pari kertaa vuodessa kiltille pienituloiselle ihmiselle, joka auttaa minua. Ilman häntä olisin pulassa.

  Minähän olen aina kannattanut sitäkin, että seksityöläisen tulee maksaa veroja työstään, koska vain siten hän saa arvostusta tai ainakin hyväksyntää työlleen. En ole nähnyt monenkaan ihmisen tukevan tätä kantaa.

  VastaaPoista
 43. Mie arvaan, et sie alat nyt länkyttää turvekatost, se on kuule iha erassii. Turvekatto on elävä!

  VastaaPoista
 44. Iines: "Jape ei ole vielä ilmoittautunut, ja arvaan että epäröinnin syynä ovat omat yrityskiireet ja päällelankeavat alvit ja tellit ja lellit."

  No olet osittain oikeassa, mutta voisin lähteä mukaan, jos kyse on hyväntekeväisyys ja/tai voittoa tavoittelemattomalle taholle tehtävästä hyödyllisestä työstä.

  En kuitenkaan haluasi olla jurisinen neuvonantaja, koska en ole hyvä siinä, en tunne kaikkia kiemuroita, enkä muutenkaan tykkää juristeistä. Ne ovat useimmiten parasiitteja (oma kokemus).

  Arvaan, että työnjohtoon ja valvontaan on tungosta, mutta suosittelisin valitsemaan sellaisen jolla on alaan liittyvää soveltuvaa monialaista koulutusta, esim. insinööri, sekä kokemusta esimieasemassa olosta. Vaatimattomuuteni estää minua minitsemasta nimeä, joka pyörii kielellä...

  VastaaPoista
 45. Jestas, Sit,

  katto taitaa olla keväällä reikäinen kuin emmentaljuusto!

  Pahvia katossa siis ei ole vaan vihreä huopa - muistaakseni vihreä, väri ei näy enää.

  VastaaPoista
 46. Pillupalakal oon miekii muute muutamankii lesken katon paikannunna.

  VastaaPoista
 47. Iines, jäin vielä miettimään noita surukirjeitä - kuvailemaasi malliin en ole meidän perheen arkistoissa vielä törmännyt.

  Muutenkin ryhdyin pohtimaan kommunikointitapojen muuttumista; viimeksi eilen keskustelin yhden siskonpoikani kanssa kirjeenvaihdon aloittamisesta. Olimme käyneet syömässä ravintolassa, jossa oli vieraskirja, ja pelkän nimen tai kiitoksen sijaan hän lonkalta heitti kommentiksi kivan, kiittävän, huumorintajuisen, näpäkän ("poika, jota ette tunne, ettekä tule tuntemaan"), ja hellänkin viestin ("haleja Kotikaupungistani". Rakastavan tädin hyvä vaikutus näkyy selvästi; hänen vanhempansa eivät ole olleet verbaalisesti kovinkaan liipertäviä. - Työn alla hekin ovat, ja tuloksia näkyykin jo; viimeksi eilen lanko lähetti iltatekstarissaan suukkoja meille kaikille).

  Po. Pojan kanssa olen yrittänyt saada kirjeenvaihtoa käyntiin siitä pitäen kun hän oppi kirjoittamaan; kortteja ja kirjeitä olen lähettänyt säännöllisesti hänelle ja siskolleen ihan vauvasta (syntymästä) alkaen. Hänen sisarensa kanssa meillä on jo jonkinasteinen kirjeenvaihto käynnissä; eilen Poika innostui tavattomasti, kun pyysin, että hän kirjoittaisi minullekin, ihan mistä vaan.

  Ja into muuttui epävarmuudeksi saman tien; jos hän kirjoittaisi vaikka jonkun tarinan: se voisi olla minusta ihan tylsä, eikä hänelle tapahdu mitään, mikä voisi olla minusta jännää... - Voi Pupua! Siinä sai 12 v-lapsi suukon poikineen, samalla kun vakuutin, ettei hän pystyisi kirjoittamaan mitään tylsää minulle vaikka yrittäisi kaksin käsin!

  Hän kysyi meiliosoitettani, ja juuri kun vedin henkeä vastatakseni, Pupu veti kysymyksen takaisin, ja sanoi, että "oikeat" kirjeet ovat sittenkin parempia. - Olin ollut ehdottamassa juuri samaa, ja käpälää paiskattiin päälle. :)

  - Täällä saan teiltä kaikilta neuvoja ja apuja sitten kun pitää osata kirjoittaa jotain "epänoloo" jalkapallosta, tms; eilen sekä "Pupu" (joka kerää edelleenkin Aino-pupuja, sikäli kuin jalkkisharkoilta ja judoharrastuksiltaan ehtii; lempinimi siitä) että kaksossiskonsa - sovitaanko vaikka "Kapteeni"; siskontytön kanssa jaamme mm. innostuksen merirosvoleffoihin, erityisesti POTC-trilogiaan, eikä likassa ole prinsessan häivääkään, ja hän saisi sätkyn jos ehdottaisin edes täällä jotain "Belleä", vaikka tykkääkin manikyyreistä - läiskivät kättä otsaan kun kysyin miten Suomi pärjäsi kisoissa... :)

  Kapteenin kanssa ollaan jo kirjeenvaihdossa, ja pian varmaan myös Pupun! - Nyt oli hänelle sopiva hetki, ja aloite toki jää minulle.

  Oli kiva huomata, että lapset oivaltavat luonnostaan konkreettisen ja säilyvän kirjoittamisen arvon, plus sen, että on paljon hauskempaa saada oikea kirje postissa kuin tsekkailla meilejä.. Ainakin minusta. Mitenkään nettiposteja dissaamatta.

  Olen vielä sellaisen tädillisen euforian vallassa - olen hoitanut noita pilttejä aktiivisesti siitä lähtien kun he täyttivät 3 kk - että en nyt haluakaan miettiä surullisia kirjeitä. Paistattelen tässä koetussa hauskuudessa sen aikaa kun tätä tunnetta kestää (asumme eri kaupungeissa, eli yhteiset ajanvietot ovat harvinaista herkkua), ja mietin sitten myöhemmin tuota kirjallisen kommunikoinnin vaikeampaa ja raskaampaa puolta!

  Siis, hei, kamoon, mä saan kohta kahdelta (2) esi-teiniltä etanapostia! Vähänkö siistii! - Saako vielä niin sanoa?! :D

  Saan varmasti pian ensikäden tietoa asiasta. ;) :)

  VastaaPoista
 48. Yhel akal ei kyl ollunna katos mittää vikkaa, mut halus kuitennii maksaa kunnolla.

  VastaaPoista
 49. Iiines,

  Ylimmäisen Puulikynän Valvojan toimen otan mielelläni vastaan! :)

  Kirjoitin äsken pitkän kirjeen - mikä on minulle täysin poikkeuksellista - ja täällä ollaan jo edetty taas asiasta etiäpäin. En nyt kommentoi ALVeja enkä mitään muutakaan asiaankuuuluvaa, vaan lähden valmistautumaan huomiseen rantapäivään, ja jatkamaan tädillistä euforiaa.

  P.S. Jos talkoissa tarvitaan Ylimmäistä Kermavaahtokulhon Rapsijaa, olen aika hyvä myös siinä. Ja mansikoiden koemaistelussa. Jos nyt muilta toimiltani siis ehdin. :)

  VastaaPoista
 50. Voes tuo Char puulakynäl koettelimise sijjaa kuhtuu kirjelöil väkkee talakoisii.

  VastaaPoista
 51. Char,

  miten minusta tuntuu, että sinua ei saisi päästää lähellekään kermavaahtokulhoa. Miten olisi perunateatteri?

  Ei vaan ei, saat vatkata vaahdot, ja hoidella kulhot! (Luen nyt vasta tuon ihanan pitkän kommenttisi.)

  Sitiä ei vissiin passaa päästää lähellekään leskiä? Voipi olla naisväki vaarassa, kun Rokka saapuu.

  VastaaPoista
 52. Iines: "Miten olisi perunateatteri?"

  Tokko olet aidossa perunateatterissa ollut Iines. Allekirjoittanut oli 12 kertaa vain miehille sukupuolen perusteella pakollisen asevelvollisuuden suorituksen aikana. On jotenkin mieltä ylentävää, että kun palvelus loppui joskus klo 16 jälkeen niin sen jälkeen alkoi perunateatteri varuskunnan keittiössä. Siellä oltiin sitten hiukan vaille klo 21 asti kuorimassa perunoita ja takaisin komppaniaan menitiin nimenhuutoon. Ihanaa!

  Jotenkin ne perunat saivat kuorintakäsittelyssä erikoisia muotoja, suosituin muoto taisi olla peenis...

  VastaaPoista
 53. Iines ja Jape,

  Puulikynävastaajan Homma on niin vaativa tehtävä, että ei siinä pieni nainen enää perunateatteria voi harteilleen ottaa!

  Ja Iines on vallan oikeassa siinä, että minua ei kannattaisi valvomatta päästää namiherkkujen lähellekään.. Toisaalta olen varmaan niin moraalinen, näin tiukkana vanhanapiikana, että valvon kaikkea ja kaikkia, että ehkä saan itsenikin hillittyä.

  En kuitenkaan lähtisi lyömään vetoa asiasta (kuten Iines arvelikin) - paitsi jos tykkäätte pelkästä sokerikakku-mansikka-versiosta, ilman kermavaahtoa. ;) :)

  Natihaleja kaikille! :)

  VastaaPoista
 54. Olisipa "hulppeeta" jos vanhanliiton -miehet; Maalainen, RR ja van Vaari kunnioittaisivat läsnäolollaan "vuosikymmenen kattotalkoita". Ymmärrän hyvin, ettei katolle kiipeäminen ja "raskas" työ ole enää viihdyttävintä ja fyysisesti edes turvallista, henkisestä nöyryytyksestä puhumattakaan.

  Maalainen saattaisi hetkittäin "valahtaa" Keuruun ekofiilistelyyn ja huumaantua yhteisöllisyydestä. Skeptisyyden verhon raottaminen Ranen kanssa voisi vielä yhteisvoimin kaiketi toimia. Ranen jätettyä Kemppisen "kaatamisurakka" jo mahdottomana ja muiden "luonnollisten" vihollisten antauduttua on voimia jäänyt fyysisten voimien ylläpitoon. Jo pääsy rantaruovikon "kaatoon" assosioisi van Vaarin päähän hurjan pöllytyksen "kanatarhassa". Vain riippumatollinen boolia, kirja-arvostelun stilisointi ja nitrot estävät fyysisen suorituksen – ruovikon suhteen.

  Infrastruktuuri ja luonto -jännite toivottavasti säilynee vaikka kesäpaikan "emännyys" vaivihkaa siirtyisikin tyttärelle.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 55. Char, tuosta pitkästä kommentistasi,

  kirjeitä en itsekään enää kirjoita, sähköpostitse kyllä kirjoittelemme mm. siskon kanssa säännöllisesti, koska hän asuu siis ulkomailla ja minulle on hankala soittaa pitkiä puheluita ääneni vuoksi.

  Mökillä meillä on aina ollut mökkipäiväkirja, johon on kirjattu kaikki kesän vähäisetkin tapahtumat. Nyt vain kun mökillä vilisee läppäreitä, jokaisella omansa, parhaalla kaksikin, päiväkirjanpitokin on jäänyt vähäiseksi, mikä on tavallaan sääli, sillä niin hauska vanhimpia juttuja on lukea sadepäivinä kirjasta. Tietokoneella taas jos alkaa pitää mökkipäiväkirjaa, dokumentit häviävät koneen mennessä rikki. Minulta katosi juuri varmaan yli tuhat valokuvaa, kun vanha läppäri pimeni.

  Sinulla, Char, on läheinen suhde siskonpoikaasi. Teillä tuntuu olevan hauskaa yhdessä. Napero tuntuu nokkelalta pikkupojalta. Voi kun saisi itsekin vielä viettää hetkiä lapsen kanssa. Kunpa minusta joskus tulisi mummu.

  VastaaPoista
 56. Voi Tuntema Ton, mieluusti ehdottamiasi gentlemanneja kestitsisin ja hyvin pitäisin.

  Jape, perunateatteria en tunne, kuulostaa tylsältä. En ylipäänsä pidä perunankuorimista tarpeellisena, sillä kuoriperunat ovat maukkaampia.

  VastaaPoista
 57. Ilmaisista töistä juohtui mieleeni ne kymmenet Japen pettymyksen kyynelistä kastunein näppäimistöin kirjoitetut vuodatukset. Kirjoitukset joissa todettiin annetun "hyvän hyvyyttään" tietoteknistä ammattiapua yh-äideille ym. "tumpeloille". Ymmärrän hyvin ettei markkina-arvoteorian (Sexual market value) mukaisesti ajattelevat naiset ole halunneet antaa rahaa vaan käyttää "hädänalaista"hyväkseen.

  Jos vastike olisi haluttu antaa vastapalveluna seksin muodossa niin siitä tuli pidättäytyä ja vaatia vastine rahana, jotta voisi maksaa alv:n. Näinkö se menee?

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 58. Lisään vielä tuohon armeijan perunateatteriin sen, että eivätkö alokkaat osaa kuoria omia kuumia perunoitaan, vai miksi heille tarjotaan kuorittuja perunoita?

  Olen kyllä törmännyt koulupoikaankin, joka ei osannut sitoa kengännauhojaan, äiti sitoi ne aamuisin, ja jos ne aukenivat, poika oli pulassa. Toisaalta olen törmännyt myös rippikouluikäiseen tyttöön, joka ei olut koskaan käyttänyt itse rahaa. Hän ei osannut ostaa, pelkäsi tapahtumaa joka tuli koulussa eteen.

  VastaaPoista
 59. Huomenta, Iines,

  toivotaan että pääset pian mummuksi. :)

  Siinäkin hommassa olisit tosi hyvä; voin vain kuvitella kaikki ne kirjat, laulut ja kivat askareet, joita puuhastelisitte yhdessä! Äänestä riippumatta.... Rakkaus ja yleinen hellyys lapsia kohtaan paistaa niin selvästi postauksistasi läpi! :)

  Minä en ole vielä päässyt edes äidiksi.

  - Eikä tähän kaivata mitään vitsailuja yhtään keneltäkään kommentoijalta; tämä on minulle toistaiseksi harkittu ja päätetty suru.

  Maailmassa toisaalta riittää lapsia, jotka kaipaavat hoivaavaa syliä - välillä ihan näitä "omiakin". Rakastavia aikuisia ei voi lapsella olla ympärillään liikaa.

  Täällä paistaa aurinko, eli kassi kainaloon ja rannalle!

  Kivaa päivää kaikille, jatketaan myöhemmin! :)

  VastaaPoista
 60. No, Iines, armeijan perunateatteri oli tylsä, mutta mentävä sinne oli, tästä huolimatta. Ei voinut valita että meneekö vai ei.

  Nykyalokaat, eivät joudu perunateatteriin, sehän olisi simputusta ja rasittavaa. Ennen vanhaan vielä osattiin kuoria peunat, siksi sinne perunateatteriin kai joutui. Perunoita kuorittiin kait siksi, että henkilöt, jotka saavat palkkaa (keittäjät jne.) eivät joudu tekemään sitä, vaan saavat kuoritut perunat käyttöönsä ruoanlaitto työhönsä.

  4 euron päivärahalla työskentelevä varusmies on edullisempi kuin palkattu ja hapan keittäjä.

  VastaaPoista
 61. Talkoihin osallistuville sopisi allaoleva hyvin opetusklipiksi koska visuaalinen havainto ja mielikuva saattaa ajautua oudossa ympäristössä ristiriitaan mentaalisen läsnäolon kanssa.

  http://www.youtube.com/watch?v=AdmhZJr6xaw

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 62. Char,

  mummutoive ei ole ajankohtainen ihan vielä, mutta se tulee ehkä siitä, että minulla on vain yksi lapsi.

  Koko ajan halusin kiihkeästi lisää lapsia, mutten tehnyt mitään asian hyväksi, en käynyt baareissa, en ollut tyrkyllä, en mitään, pikemmin olen aina väistänyt ja ollut sokea miesten lähestymisille. Eihän tuommoisesta mitään tule. Eivät miehet hae ketään kotoa, tai ota sitä taustalla odottavaa, kun etulinjassa ja baareissa riittää naisia, joilla on kaula-aukot, minihameet ja pelihenkeä.

  VastaaPoista
 63. Hei te kaikki näppärät tietokoneasiantuntijat!

  Jostain syystä olen jotain ohjeistettua "lisäasennusta" (Java?) päivittäessäni asettanut koneelleni Yahoon, entisen Googlen sijaan.

  Pitäisin mieluummin Googlen, jos saisin valita, eli osaako joku neuvoa?

  Minulla on kyllä ilmainen huolto & hoito tällä uudella koneella vielä vuodeksi etiäpäin, mutta ajattelin kysyä ensin teiltä, että saisinko helposti vaihdettua tuttuun juttuun takaisin! - Tässä ei edes puulikynä auta! :)

  Ja juu ei, minulla ei ole sitä tietokone-ajokorttia, mistä Jape aiemmin puhui. - Blondi mikä blondi! :)

  VastaaPoista
 64. Paljon käytetään nykyisin sanaa uusavuton. En viitsi alkaa luettelemaan kaikkia niitä asioita, joita en osaa, mutta kutsuisin itseäni mielummin sanalla vanha-avuton.

  Char, mene tiedostonhallintaan ja poista kaikki tiedostot, jotka löydät. Nykyiset asetukset poistuvat kaikkein helpommin.

  VastaaPoista
 65. Iines,

  niinpä juuri. :)

  Ymmärrän täysin, mistä puhut!

  Mutta onneksi meillä molemmilla on joko valmiiksi rakkaita lapsia ympärillä, vaikka eivät biologisia olekaan, tai sitten mahdollisuus ryhtyä hoivaamaan muiden lapsia. - Ei se sama asia ole, mutta olen päättänyt uskoa, että se saa riittää.

  Ja voi olla jopa tärkeämpää. :)

  VastaaPoista
 66. Iines, onneksi itsellesi ettet törmännyt minuun kun liikuskelin jossakin siinä suunnassa. Jos sattumalta olisin vaikka kätellyt sinua, niin olisit tuossa tuokiossa saanut havaita olevasi raskaana! (Tämä oli sitten silkka vitsi)

  Todenperää siittämisen helppoudesta kohdallani kertokoon se, että nyt toiseksi nuorin poika laitettiin alulle harkitusti. Kaikilla muilla yhdyntäkerroilla juuri sen ovulaatiokierroksen aikana käytettiin ehkäisyä ja sitten kokeiltiin, kuinka "nalli palaa". Laitettiin oikein kellonaika miltei sekunnilleen orgasmin tullessa (huohotuksen lomassa) kalenteriin ylös ja ei kun tärppäsi kertakuksimisella!

  Siinäpä on pojalla sitten mukavaa ajateltavaa kunhan kalenterin jäämistöstä löytää aikanaan...

  Naisystävilläni on ollut myös näiden tunnustamieni kuuden lapsen lisäksi ainakin yksi raskaudenkeskeytys, yksi kohdun ulkopuolinen raskaus ja ja ainakin kaksi keskenmenoon päätynyttä. Eräs meni heti huomenna hakemaan "katumuspillereitä" työpaikaltaan apteekista... Sitten niistä, jotka eivät ole ilmoittautuneet tulleensa raskaaksi, en tietenkään tiedä mitään.

  Ja tämä ei ollut vitsi.

  Eikä kerskuntaa vaan kertomus siitä, mitä miehen tiellä saattaa vastaan tulla. Tämmöisen pätkänkin!

  Ja kun jälkeen päin asiaa tarkasti ajattelee, ei se yhtään mukavaltakaan tunnu. Hävettää!

  VastaaPoista
 67. Kiitos, Riku!

  Näin toimin! :)

  VastaaPoista
 68. Tuohon hirsiaittaan palatakseni. Hyvin säilynyt hirsikehikko nurkkasalvoksineen on jo taloudellisesti järkevää säilyttää. Hengittämättömillä maaleilla pilaamaton hirsi on lähes "ikuinen". Uusiokäyttöön niitä on "haalittu" vuosikymmen joten niiden hinta voi olla "huomattava". Vaikka katto ei juuri nyt vuodakkaan niin on vain ajan kysymys kun lumi/jää repii kattohuopvan joltain osin alas.

  Hirsien hyvää kuntoa on edesauttanut riittävän leveät (oikeaoppiset) räystäät. Projekti voisi määritellä pieneksi kulttuuriteoksi.

  Pation tekoonkin suosittelisin "aika voimakasta" pieteettiä.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 69. Char,

  Mahtavaa, olet siis saanut Yahoon asennetua koneellesi, tuohon ei moni pysty. Ja vieläpä yrität Googlea asentaa, nuo kaksi yhtiötä, kilpalijat, eivät viihdy samassa koneessa.

  No niin, sarkasmi sikseen, mitä olet asentanut, itseasiassa, kun olet asentanut Yahoon? Yahoo on hakukoneyhtiö, kuten Google. Entä mitä kuvittelet asntavasi kun asennat Googlen koneellesi? Minulla ei ole kumpaakkaan koneessani, ei mahdu :)

  Olisi helpompi koittaa aiuttaa, kun tietäisi mitä tarkoita ja mitä koitat tehdä...

  Rikun neuvo menosta tiedostonhallintaan ja poistaa kaikki tiedostot on vaaarallinen, ei taida toimia koko kone enään tuon jälkeen ilman että kaikki asennetaan uusiksi.

  VastaaPoista
 70. Tuntema Ton,

  luulen, että pieteetit on hallussa. En ole ollenkaan räikeän, pröystäilevän tai modernin rakentamisen linjoilla, vaan kaiken tulee mielestäni sulautua maisemaan, jo olemassaolevaan ympäristöön - tämä on lähtökohta. Ja tämä pätee myös pihan ja puutarhan kanssa - katajat tulee säilyttää, samoin alkuperäistä varpu- ja metsäkasvustoa, ja muutenkin lajit valitaan kasvupaikan eikä emännän mieltymysten mukaan. Onneksi tykkään luonnonmukaisesta ja metsäisestä pihamaisemasta.

  Ja tuo patio tai terassi on käytännön syistä. Piha nimittäin viettää joka kohdastaan alaspäin, niin että siihen on mihinkään kohden vaikea asettaa tuoliryhmää pöytineen. Nyt asia on ratkaistu niin, että kaikki istuvat samaan suuntaan rinnakkain, kun kukaan ei voi istua vastapäätä, tuolin takajalat alaspäin - tuoli lentää nurin, jos istuja nojaa selkänojaan. Patio olisi yksinkertainen suora ja huomaamaton, luonnonmukaiseksi käsitelty sileä puulava, joka pannaan vaateriin, ei mitään pylväitä tai kattoja, jotka söisivät taloa.

  Valto, odotan mielenkiinnolla miesväen palautetta ylläolevasta mehukkaasta kertomuksestasi. Minusta se oli ok, ja luulen, että teikäläisellä voisi olla kykyä katsoa muitakin kuin pornoja eli tyrkkyjä.

  VastaaPoista
 71. Hei Jape,

  taisin ymmärtää oikein hyvin, mitä Riku tarkoitti. En siis ole poistamassa kaikkia (uusia) ohjelmistoja tms. :)

  Sarkastisuus ei kohdallanani juurikaan toimi: on hyvä saada kuulla oikeita ohjeita, mielipiteitä tai ajatuksia.

  - Kiitos siis sinun panoksestasi myös! :)

  Koetan täällä fiksata omaa konettani haluamaani muotoon, sitten kun ehdin. :)

  Kiitos, että autat! :)

  VastaaPoista
 72. Char,

  En tainnut juurikaan auttaa sinua.

  Edelleen minua kuitenkin kiinnostaa se, että mitä asennat kun asennat "Yahoon" koneellesi?
  Samoin, mitä asennat, kun asennat "Googlen" koneellesi?

  En kumpaakan - kun en tiedä mitä asentaisin - ole asentanut koneelleni, mutta selaimessani on "lisäke" joka siis lisää Googlen hakupalkin selaimeen. Samanlainen on Yahoolta, mutta en tykkää käyttää sitä...
  (Jotkin ilmaisohjelmat muuten asentaa vaivihkaa Yahoon hakupalkin selaimeen kylkiäisenä)

  VastaaPoista
 73. Char'ille;

  http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=fi&answer=95346

  VastaaPoista
 74. St: "...mistähä aineest se piipunhattu on tehty? "

  Kiva kun kysyit! Otin asiasta selvää:

  Mistä on pienet piipunhatut tehty?

  Pellinpalasista, lattaraudoista, alumiinista.
  Niistä on pienet piipunhatut tehty.

  Miksi on pienet piipunhatutt tehty?

  Iinekselle iloksi, vedelle tukoksi, blogivieraille ajankuluksi.
  Siksi on pienet piipunhatut tehty.

  Kuka on pienet piipunhatut tehnyt?
  Naapurin äreä äijä, kyrmyniska känsäkoura, pimeän poika putkimies.
  Hän on pienet piipunhatut tehnyt.

  Mitä sai hän palkaksi pienestä piipunhatusta?
  Yllin kyllin, täyson rinnoin hymyn kera mansikkaa, mustikkaa, viikunaa ja vattua.
  Näin palkittiin pieni pimeä putkimies.

  VastaaPoista
 75. On helvetinmoista jeesustelua yrittää vakuutta että kaikinpuolinen naapuriapu ja vaihdantatalous pitäisi olla verotuksen alaista toimintaa. Sen griminalisoiminen on kulkee käsikädessä liberalistisen haveen, työn verotuksesta luopusen kanssa. Sosiaalinen ajattelu on kytketty vain ja ainoastaan taloudelliseen kantokykyyn. Pers'aukisten liittoutuminen (asemansa ymmärtäminen) näyttäisi olevan pahin uhka taloudelliselle kehitykselle ja "omalle edulle".

  Ihanne näyttäisi olevan se kuva mikä välittyy katastrofialueilla; osattomien "taistelu" jakapäiväisestä ruoasta ja elinkelpoisuudesta vaikka ryöstäen.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 76. Hei, nyt on kone haluamassani muodossa!

  Kiitokset Rikulle - ja Japelle lisäinfosta myös! :)

  Taas tomitaan haluamassani kuosissa, ja universumissa on sikäli kaikki hyvin. :)

  Neuvolakäynti sinne ostopaikkaan on kyllä siltikin tiedossa; minua neuvottiin tuomaan kone ilmaiseen vuosihuoltoon näissä vaiheissa.

  Japelle erityistiedoksi se, että en ollut "asentanut" tietoisesti koneelleni mitään. Teoriasi siitä, että jonkin ilmaisohjeman mukana tulisi muitakin yllättäviä muutoksia pitää varmaan paikkansa; kiitos siis selityksestä; sitähän muutosta tässä juuri äimistelin! :)

  Minusta oli hyödyllistä myös se, että selitit eri hakulaitteiden nimet ja kilpailutilanteen - minä nyt sattumalta tiesin tuon asian, mutta moni muu noviisi on vieläkin enemmän pihalla kuin minä, ja saivat/saavat oikeasti uutta tietoa taas tämänkin dilemman puinnista...

  Lounas on syöty, ja suuntaan uudestaan rantaan. :)

  VastaaPoista
 77. On hemmetinmoista typeryyttä käyttää termiä naapuriapu ja vaihdantatalous kun toinen vaihdonväline on raha ja rahan saamisen eteen tehdään TYÖTÄ.

  Kun rahan saamisen eteen tehdään työtä on se yhteiskunnan näkökulmasta verotettavaa. Pitäähän yhteiskunann pyöriä. Mutta toisaalta virkamiehiä ja naisia meillä on ihna liikaa. Kansaa on vain hiukan reilu 5 miljoonaan, mutta hallintoa ja byrokratiaa on 20 miljoonaiselle kansalle. Löysiä on ja paljon. Sieltä voi poistaa kyllä turhia mapinkantajia. Kevenee verotuskin, mikä on vain hyvä asia.

  VastaaPoista
 78. Pitäisikö tästä maksaa valmistevero koska alvikaan ei "ehkä" tule maksuun?

  http://www.youtube.com/watch?v=yqOV8hrDQ-0

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 79. Yhtä suurta jeesustelua on ohittaa "se" sanoma miksi veronkantoa haluan kannatettavan.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 80. Kaikille tuntemattomille jeesustelijoille on Simo Salmisella viesti: "kaiken maailman törpötkin ne luulee olevansa vaikka mitä
  mut ei ne oo ku hemmetin moisia sössöjä vaan"

  http://www.youtube.com/watch?v=hXSzIpw48Yk

  VastaaPoista
 81. Törpöttely seis ja sassiin.

  Kävin vuorella istuksimassa ja ihmettelemässä edelleen helteisen painostavaa ilmaa, ainakin näillä lakeuksilla. Perhosetkin alkavat kaikota kun kukat kuivettuvat.

  Näin valtavan kurkiauran menevän lounaaseen, siis etelämmäksi. Nyt jo!

  VastaaPoista
 82. Thank-you, cheers, "Topi-Petteri". Laitan "vaihtarina" tämän:

  http://www.youtube.com/watch?v=J7jUUuDvsuA

  En sano, että se on läheskään niin hyvä kuin tuo sinun tarjoilemasi, mutta kenties yhtä tunnistettava hahmo kuitenkin.

  Enään ei tarvitse vastata koska en haluaisi jäädä "kiitollisuuden" velkaan.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 83. Teille, Jape ja T. Ton, haluaisin soittaa tämän. Katsokaa toisianne silmiin kun kuuntelette tätä ja halatkaa lopuksi!

  VastaaPoista
 84. Kiitti Iines!

  Mulle valkeni heti eka tahdista – ja kuvasta!

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 85. Ai, kamalaaaa, hitsi,

  Japehan ei nähnyt mun silmiä ollenkaan!

  ® "Ton"

  VastaaPoista
 86. Kiitän vaihtarista "Kyylä" ja annan palautteena tämän. Et jää mitään velkaa!

  http://www.youtube.com/watch?v=mmENZlz_-Io&feature=related

  VastaaPoista
 87. Kiitos videosta Iines! Tuohan on selvästi yksi niitä harvoja Mauri Anteron lauluja, jota kestää kuunnella hänen itsensä laulamana. Arvostan kyllä keskiolutsuurähettilästämme muuten, mutta laulunsa yleensä ovat hiukan vaikeampaa nieltävää/kuultavaa. Ajatus on kuitenkin tärkein. Kiitos siis!

  VastaaPoista
 88. Ihan muina miehinä tiedustelisin:

  Kuinka olet hoitanut jätevesi -asiat ja onko niissä kenties tarvetta muutoksiin?

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 89. Jos kysymys tarkoittaa minua, niin kesämökkiläisille on kait luvassa huippukalliit jätejärjestelmien pakkorakentamiset ihan omalla kustannuksellaan.

  En tiedä, mitä teen, jos minun täytyy rakentaa 10.000 euron hintainen jätevesijärjestelmä pienehköä mökkiä varten, ja kun yleensä olen kesät yksin mökillä, ja jätteeni ovat aika pienet.

  Nyt minulla on ns. sakokaivo pihan perällä, ja se tyhjennetään isolla imuriautolla, kun se on täynnä, muutaman vuoden välein, viimeksi edellisvuonna ja varmaan taas ensi vuonna.

  VastaaPoista
 90. "Nuoli" lähti vähän hätäisesti, mutta onneksi osui maaliin.

  Juuri tuon "yleisen epätietoisuuden" takia asiaa tiedustelin. Asian kanssa ei kannata vielä hötkyillä vaan odotella rauhassa. Saattaa nimittäin olla niin ettei riittäviin päästötavoitteisiin ole päästy joten aikataulua joudutaan ehkä vielä lykkäämään.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 91. Älä tee Iines mitään, puolet suomalaisita ei tee mitään tuon suhteen. Älytön, toimimaton ja kallislaki.

  Meillä on mökilä myös sakokaivo ja saa olla vastakin.

  Olisi älytöntä hommata kallis pienpuhdistamo, jotka ei useinkaan edes toimi (TM-rakennusmaailman puolueeton testi), kun maanviljelijä ajaa paskaa mökin viereiseen peltoon, viimeksi ihanasti juhannusaattona...

  VastaaPoista
 92. Kyynel vierähti poskelleni, kun kuuntelin Iineksen linkin artistin herkkää tulkintaa, myös säestäjän urut soivat erityisen kauniisti.

  Ylivoimaisesti paras tulkinta kyseisestä kappaleesta, hieman tuntui tosin, että esiintyjistä olisi huokunut myös kielteisiä tuntemuksia sävellystä kohtaan.

  VastaaPoista
 93. Näin olen tuumannut, etten tee mitään tuossa jäteveden puhdistamo -asiassa, etenkin kun luin, että osa kesämökeistä voidaan vapauttaa puhdistamon rakennusvastuusta, jos niiden jätevesi on vähäistä. Meillä ainakin sakokaivosysteemi toimii hyvin. Kun kaivo on täynnä, se tyhjennetään. Muutenkin jätehuolto on kunnossa, sillä biojätteille on suljettu ja siisti komposti, kompostori, ja muille jätteille on kuljetussopimus paikallisen kuljetusyrityksen kanssa.

  VastaaPoista
 94. Täälläpäs onkin vaihteeksi ollut hiljainen ilta ja yö. Ja aamu. Hyvä niin, kesän lopettajaisviikonloppu taitaa olla mielessä.

  Mutta - minua vähän harmittaa kun unohdin kokonaan Laurin kyyneleet ja Perseidien yön! Kuulin radiouutisista, että se oli viime yönä, ja silloinhan voi nähdä satoja tähdenlentoja, kun maapallo kulkee perseidien nimellä tunnetun meteoriparven läpi. Tulevinakin öinä tähdenlentoja saattaa vielä nähdä.

  VastaaPoista
 95. Minä olin puolenyön aikoihin lentoasemalla ja konetta odotellessa lähdin ulos, huomauttaen samalla ohimennen eräälle toiselle odottajalle, että menen ulos katselemaan näkyisikö Perseidejä.

  - Siellähän on pimeää, vastasi kaveri, - ja sitä paitsi täällä sisällä niitä näkyy enemmän ja paremmin.

  VastaaPoista
 96. Olen katsellut hiukan uutta kameraa, mutta en ole löytänyt vielä vastausta kysymykselleni, että missä kamerassa - jos sellaista edes on olemassa - on riittävän nopea suljinnopeus, jotta ehtisi kuvata naisen suu kiinni. Mahtaako sellaista ihmettä olla, tietääkö kukaan?

  VastaaPoista
 97. Minäpä opetin ulkosuomalaiselle siskolleni viime kesänä häneltä unohtuneen sanan sepalus, kun muuan mies oli taas hukkunut keikahtaessaan veneestä.

  Voi että me hihitettiin, vaikka ei kai olisi saanut.

  VastaaPoista
 98. Pahkasika-lehdessä myytiin aikanaan "survival kittiä", jonka tarkoitus oli vähentää sepalus auki hukkuneiden määrää. Kittiin kuului hakaneula, koho ja lankaa. Koho kiinnitettiin hakaneulan ja langan avulla sepalusvetoketjuun, jolloin koho vetäisi sepaluksen kiinni mikäli ko. kitin käyttäjä joutuis uppeluksiin. Näin saataisiin sepalus auki hukkuneiden määrää vähennettyä. En tiedä onko ko. kitti enään myynnissä...

  VastaaPoista
 99. Terkkuja!

  En ehdi lukea ennen kuin kotona alkuviikosta.

  Eilen teatterissa oli hieno juttu, kun yhtakkia, kesken esityksen, katsomoon tulvi erikokoisia ilmapalloja, nayttamolta ja parvelta ja ties mista. Suurimmat noin metrin halkaisijaltaan ja siita pienempia.

  Valtava katsomo (3500 henkea) riemastui ja antoi innoissaan palloille vauhtia!

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
 100. Että mistähän kaupasta saisi housuja joissa olisi riittävän nopea sepaluksensuljin, niinkö?

  Hiihiihiih!

  Minulta särkyi eilen aamulla lääkärin vastaanotolla melko uusien farkkujen fetoketju, toiset jo vastottain. Jos vien ne ommeltavaksi, maksaa se enemmän kuin nämä tarjousfarkut (Prisma 10€). Kotiompelimon kone ei jaksa paksuun kankaaseen pureutua.

  Perkele että tämä aika suoltaa markkinoille aina vaan sellaisia tuotteita, että jostakin kohden ne ihan pian brakaa! Hinnallakaan ei ole enää asian kanssa merkitystä vaikka sanotaan, että halpaan ei ole köyhällä varaa.

  Eilenillalla jouduin käymään sitten uudelleen päivystyksessä sillä teloin itseäni aika vaarallisesti tässä omassa pihassa. Kompastelen ihan selevinpäin, saakeli! Onneksi on lujat lihakset ja luut niin ei särkynyt kuin pintaa. Mutta kipeet ovat rintakehä, lapaluu ja olkapää. Selässä on kymmenen sentin mittainen pintahaava jota vain kirvelee.

  Lääkäripäivystykseen jonotti parikymmentä henkilöä, joten tyydyin sairaanhoitajan arvioon tilastani, sinne pääsin aika pian; pisimpään tohtorin juttusille pääsyä odottelevat olivat olleet paikalla jo kolme tuntia.

  Yksi humalainen kailotti kännykkään kaverilleen, että tiällä männöö saatana koko yö kun luulosairaita on aula täännä! Sillä itsellään oli solisluu pompannut kuopastaan kun oli kaatunut pyörällä, kuulin kun se selosti sille, jolle soitti. Hyvä kuitenkin, ettei ollut veneellä liikkeellä sillä ei hänenkään sepaluksensa kiinni ollut.

  VastaaPoista
 101. Kuulostaa, että Kuunkuiske on Puuhamaassa tai jossain lasten teemapuistossa.

  Vinkki (näitä olisi ihan suomessa):

  HopLop - koko perheen sisäseikkailupuisto

  VastaaPoista
 102. Voisin kuvitella, että ilmapallot teatterisalissa herättivät hilpeyttä ja saivat eloa ihmisiin.

  Tuo pallokonsti olisi hyvä missä tahansa turhilla koulutuspäivillä. Luulenpa että kuuluisi myös pallon poksautuksia. Ja Japellehan tuommoinen pallosessio tekisi eetvarttia.

  Valto, kipu on kurjaa, ja minä kyllä uskon, että ihminen loukkaa itsensä selvinpäinkin kotipihallaan - näinhän minäkin kesällä kylkeni loukkasin, colapullo kädessä. Vieläkin kyljessä on pieniä tuntemuksia, vaikka luu ei kai ollut poikki.

  Nyt itselläni on hammassärkyä, kuuma kahvikin saa särkykohtauksen aikaan ja vihloo helvetillisesti isoa takahammasta, jonka juurihoito vuosi sitten tuotti ongelmia. Oma hammaslääkärini on tietenkin lomalla, joten joudun kitumaan maanantaihin asti, jolloin hän palaa lomalta ja voin tilata ajan.

  VastaaPoista
 103. Iines: "Ja Japellehan tuommoinen pallosessio tekisi eetvarttia."

  Mistä tiesit?

  Tykkään palloilla kyllä...

  VastaaPoista
 104. HopLop-linkkisi paljasti mieltymyksen.

  Ei silti, tykkään minäkin palloleikeistä, varsinkin saippuakuplista. Minulla on mökillä kuplavehje, jolla saa hienoja saippuakuplia eläinten iloksi ja jaakattaviksi. Ja on minulla ollut autonakin Kupla, oranssi Kupla, jota en myynyt Arto Mellerille ja Nadja Pyykölle, vaikka ne kävivät mökillä kysymässä, kun kaupittelimme sitä tienvarressa olevalla kyltillä. Niillä rassukoilla ei ollut yhtään rahaa.

  VastaaPoista
 105. Iines, minäkin kirjoitan nykyään enimmäkseen meilejä.

  Lasten kanssa koetan saada etanaposteja aikaiseksi; ensinnäkin minusta on ihanaa saada söpöstellä niiden ulkoasun parissa (välillä ihan näkee, miten tenava on kieli suupielessä yrittänyt saada kuvailtua jonkun tapahtuman sopivin sanoin), ynnä että on hyvä, että lapsen kirjoituskäsikin vakaantuu - tiedän hyvin, miten nopeasti tottuu näppäilemään, ja miten horjuvaiselta käsinkirjoittaminen saattaa sitten tuntua ja näyttää, aikuiseltakin. Minullakin nykyään.

  - Enimmäkseen minusta varmasti on vain hauskaa kirjoittaa ja saada oikeaa postia, muutakin kuin laskuja! Ja tiedän, miten kaikki lapset ilahtuvat siitä, jos kotiin tullessa tai posteljoonin saapuessa on yllättäen kortti/kirje/pieni paketti odottamassa, ilman mitään erityistä syytä! :)

  Muuten blogitekstisi sai minut miettimään juuri näiden meidän nykyaikaisten viestiemme ja taltioimistemme katoavaisuutta, johon sitten viestissäkin viittasit: jos kone kaatuu, siinä voi kadota valtava määrä tärkeitä kuvia ja tekstejä (eikä kaikista aina huomaa ottaa erillisiä varmuuskopioita, vaikka tietenkin pitäisi). - Tietäen valokuvaharrastuksesi voin vain kuvitella miten sinua silloin harmitti ja surutti.

  Ehkä tätä teemaa tuolla haparoivalla "jei, etanaposti!"-viestilläni hain. Kun kaikki - tai suurin osa meistä - siirtyvät meilaamaan ja digikuvaamaan, printtaamatta juurikaan mitään, ei parinsadan vuoden kuluttua ehkä ole mahdollista lukea iso-isotätien ja -setien kirjeenvaihtoa tai päiväkirjoja, tai katsella heidän tai aikalaistensa kuvia.

  Viittaan tässä videonauhoihin. - Käsi pystyyn, kuinka monella on kotona videoita, joita ei voi enää katsella, kun ei ole toimivaa VHS-nauhuria?!

  Vaan liekö tuolla väliäkään? Eiköhän kehitys ja ihmisten halut kohtaa, ja edetään taas kerran meille jollain tavalla sopivaan suuntaan, joka tapauksessa.

  Minusta on runsain mitoin valokuvia taapero- ja nuorisovuosiltani, jotka olisin nuorena aikuisena tuhonnut negatiiveineen, jos olisin voinut - ne olivat niin noloja! :D Toisaalta nyt niitä on hauskaa katsella, eivätkä ne herätä enää kauhistusta; paremminkin hellyyttä silloista Charia kohtaan. Hyvä, ettei silloin ollut "delete"-nappulaa käytössä; noloihinkin kuviin liittyy tunnemuistoja; paljon ja enimmäkseen hyviä, joita ei ilman kuvaa tavoittaisi.

  Päiväkirjani olen silti pyytänyt lukematta poltettaviksi mahdollisen kuolemani jälkeen. :)

  Sakokaivoja en tunne, tähdenlentoja en viime yönä nähnyt, vaikka valvoinkin, ja muuten toivon, että vältätte kaikki kipua ja loukkaantumista, ynnä veneistäputoilua, täysin riippumatta sepaluksistanne tai niiden puutteeesta! :)

  Nautin helteestä, eli olen varmaan taas huomennakin rannalla, mutta palaan kyllä taas kylään! :)

  VastaaPoista
 106. Iines: "tykkään minäkin palloleikeistä, varsinkin saippuakuplista. Minulla on mökillä kuplavehje, jolla saa hienoja saippuakuplia eläinten iloksi ja jaakattaviksi."

  Ahaa, sinulla on hiukan samanlaiset mieltymykset kuin minulla.

  Ohessa muutama saippuakuplista ottamani valokuvausnäyte toukokuulta...

  Kupla

  Iines: "Ja on minulla ollut autonakin Kupla, oranssi Kupla,"

  Äidilläni oli tipun keltainen kupla, kunnes joku varas pölli sen. Se löytyi aikanaan Tukholmasta... ei kannattanut enään tuottaa sitä takaisin...
  Harmillista!

  Iines: "jota en myynyt Arto Mellerille ja Nadja Pyykölle, vaikka ne kävivät mökillä kysymässä, kun kaupittelimme sitä tienvarressa olevalla kyltillä. Niillä rassukoilla ei ollut yhtään rahaa."

  Taitelijat ovat kovia ostamaan, vakka ei ole rahaakaan. Joku apurahahan tuohon olisi pitänyt saada, ehdotomasti.

  Tuossa lähipubissa noita paikallisen teatterin kermaa on jatkuvasti. Eräskin ohjaaja tuntuu olevan siellä aina. Hänellä on liian pieni takki, liekö pesussa pahasti sikistynyt, mutta on se värikäs...se takki.

  VastaaPoista
 107. Char,

  tuosta minäkin olen muutamaan otteeseen paasannut, miten nyt luullaan, että tietotekniikka edistää tallentamista ja säilymistä. Ei edistä yksityisten kansalaisten osalta, vaan se on jopa tuhoisaa.

  Kuinka monta tietokonetta meistä itsekullakin on jo ehtinyt olla? Kuinka moni meistä on ottanut kaiken kirjoittamansa talteen vaihtaessaan koneensa muutaman vuoden välein parempaan?

  Kun uusi kone tulee taloon tai itsellle, usein päätetään heittää koko vanha p*ska pois, sisältöineen päivineen. Sinne menevät meilit ja kuvat ja runot ja romaanit, koska niiden arvoa jälkipolville ei osata nähdä. Näin katoaa mittaamaton määrä arvokastakin muistitietoa, kaikenlaisia tallenteita, jotka paperilla säilyisivät henkilön kuolemankin jälkeen.

  Helle on kivaa, Char, ja olisi kiva lähteä rannalle, mutta en nyt lähde hammassärkyni kanssa mökille. Jos särky äityy pahaksi, pitää kuulemma lähteä Turun Pulssiin viikonlopulla. Yritän sinnitellä maanantaihin! Mökille ehtii vielä vaikka viikollakin.

  VastaaPoista
 108. Minulla oli tuo oranssi Kupla siis joskus 90-luvulla vasta, eli sillä oli silloin jo nostalgia-arvot hinnassaan. En pitänyt sitä kauan, sillä oli hankala ajaa. Heräteostos.

  VastaaPoista
 109. P.S.

  Hei, anonyymi, sinä joka lähetit hyvän Google-linkin minulle eilen puolenpäivän aikaan! :)

  En ehtinyt enkä jaksanut avata silloin mitään linkkejä.

  Lämpöiset kiitokset Sinulle avustasi!! :)

  Olen nyt saanut ongelman päällisin puolin hoidettua, ja koneeni pääsee vuosihuoltoon toivottavasti jo ensi viikolla.

  Nyt kun kone taas toimii normaalisti, ja olen itsekin rauhallisempi, harmittaa, etten eilen noteerannut Sinua mitenkään. - En siis eilen edes avannut linkkiäsi.

  Ohjeesi ovat hyvät: taidan silti odottaa, että pääsen puhumaan korjaajan kanssa. - Nyt nimittäin on ylätyökalupalkki kadonnut. "Tiedostot", "Kirjanmerkit", yms.

  En halua lisätä ongelmia ongelman päälle, eli odotan sitä "neuvolakäyntiä".

  VastaaPoista
 110. PS Hienoja Kuplan kuvia tuossa linkissäsi, Jape. Itsekin koetin kuvata, mutta ei onnistunut.

  Char, työkalupalkkirivin saat, kun merkitset eli klikkaat sen kohdasta Näytä, Työkalupalkit.

  VastaaPoista
 111. Iines,

  tuo hammassärky kuulostaa niin kamalan kurjalta...

  Kannattaisiko kuitenkin käydä päivystävällä lääkärillä? Saisit edes kunnon kipulääkkeet, jotka myös hoitaisivat mahd. tulehdusta, vaikket haluaisi varsinaista hyvää hammaslääkäriäsi näin viikonloppuna vaihtaakaan..

  - Pahoittelen holhoamistani, ja toivotan jaksamista!

  Monta halia sinulle! :)

  VastaaPoista
 112. Iines,

  jos vielä kipeänä jaksat: minulta on hävinnyt juuri se palkki, josta pääsisi klikkailemaan; kaikki "Tiedostot", "Ohjeet", "Työkalut", "Kirjanmerkit" jne. puuttuvat.

  Suunnittelen visiittiä "tietsika-neuvolaan" ensi viikolla, ja toivon, että saisin myös katsella, mitä koneelleni tehdään! :)

  VastaaPoista
 113. Char,

  soitin kunnalliseen hammashoitoon, mutta en päässyt päivystävälle hammaslääkärille, koska hammasta ei särje koko aikaa eikä etenkään yöllä.

  Kehotettiin odottamaan oman hammaslääkärini (yksityinen) paluuta lomalta maanantaina. Sen verran sanottiin, että jos äityy oikein pahaksi pyhien aikana (la - su), saan kunnalta jonkun osoituksen Turun Pulssiin, joka on yksityinen lääkäriasema. Tämmöistä on elää maaseudun pikkukaupungissa.

  Vihlonta ja särkykohtaus alkaa aina, jos liikun ulkona tai juon kuumaa tai syön vaikka makeahkoa hedelmää kuten melonia äsken. Kipu kuitenkin lakkaa aina kestettyään muutaman minuutin kerrallaan. Kipu on kyllä helvetillistä, kun se on päällä, sillä en syö ollenkaan särkylääkkeitä.

  VastaaPoista
 114. Iines,

  jospa saisit jotain hyvää kipua lievittävää lääkettä apteekkiin soitetulla reseptillä?

  .. Ja jospa nyt lopettaisin neuvomisen: olet täyspäinen nainen, kivut ovat ajoittain kovat, eikä siihen kaivata taivastelijoita päälle.

  Jaksamista! Olen kyllä hengessä mukana. :)

  VastaaPoista
 115. Char: "Minusta on runsain mitoin valokuvia taapero- ja nuorisovuosiltani, jotka olisin nuorena aikuisena tuhonnut negatiiveineen, jos olisin voinut - ne olivat niin noloja!"

  Niinkö? Katsopas tätä

  Jape Pieni 1

  tai

  Jape Pieni 2

  Onhan nuo noloja, varsinkin tuo jälkimmäinen, mutta toisaalta kiva muistella. Olen jostain albumista pelastanut nuo ja skannannut talteen...

  VastaaPoista
 116. Iines: "Kuinka moni meistä on ottanut kaiken kirjoittamansa talteen vaihtaessaan koneensa muutaman vuoden välein parempaan?"

  Minä! Ainakin lähes kaiken. Nyt vain on niin, että varmuusvälineistä on aika alkanut jättää, tavaraa on korpuilla, lerpuilla, ZIP-nauhoilla, CD:llä, DVD:llä. Nuokin vanhenee, eikä ole kaikkea jaksanut siirtää ulkoisille siirtokiintolevyille, joita on nyt muutama. Tavaraa tulee nykyään valtavasti, valokuvien muodossa lähinnä, kiintolevyt täyttyvät nopeasti...

  VastaaPoista
 117. Iines: "mutta en päässyt päivystävälle hammaslääkärille, koska hammasta ei särje koko aikaa eikä etenkään yöllä. "

  Siis näinhän ei pidä mennä sanomaan, vaan nimeomaan sanoa että särkee kokoajan ja eritoten yöllä, että ei pysty nukkumaan.

  Itse olen joskus "rehellisyyttäni" kärvistellyt viikon särkevän hampaan kanssa. Päivällä pärjäsi, kun vihlonta hiukan hellitti, mutta yöllä aina nukkumaan mennessä alkoi mahoton jomotus ja särky, että ei pysynyt nukkumaan ollenkaan. Ei kannata kärvistellä, vaan sanoo että kokoajan vihloo ihan s*atanasti... Näin minä teen jatkossa.

  VastaaPoista
 118. Jape,

  et kai kuvittele että lapsuuskuvasi olisivat kenenkään täyspäisen ihmisen mielestä mitään muuta kuin supersöpöjä?! :)

  Kirjoitin äsken pitkän meilin, re valokuvat/kirjeet/tunteet, ja sivusto kaatui. - Palataan asiaan myöhemmin.

  Iines: jatkamista hampaan kanssa.

  Haleja kaikille! :)

  VastaaPoista
 119. P.S, Sivusto ei ehkä tehnyt mitään: en vain saa postejani läpi.

  - Kun haluaisin siis itsekin olla tarkka! :)

  VastaaPoista
 120. Char: "Kirjoitin äsken pitkän meilin, re valokuvat/kirjeet/tunteet, ja sivusto kaatui."

  Tämä on harmillista, käynyt muutaman kerran samoin itsellenikin. Nyt, pitkää viestiä kirjoittaessani, otan aika ajoin teksistä kopion leikepäydälle ja liitän erilliseen tekstitiedostoon tietokoneen työpöydälle. Ei mene kaikki teksti hukkaan jos sivusto takkuaa tai kaatuu...

  VastaaPoista
 121. Char: "en vain saa postejani läpi."

  Jospa viestisi on liian pitkä?

  Yhteen viestiin kommenttilootassa saa käyttää 4096 merkkiä, sitä pitemmät viestit ei lähde eteenpäin. Jaa pitkä postaus kahdeksi tai useammaksi viestiksi. Muista kuitenkin ennen jakamista kopsata koko viesti talteen ettei tule virheitä...

  VastaaPoista
 122. Hei Jape,

  kiitos niksivinkistä! :)

  Ihan noviisina kirjoitin alunperin meilin kautta (siis kirjoitin ihan perusmeilin, jonka kopsasin, tarvittaessa osissa) - olisi kannattanut jatkaa samalla linjalla, tai, kuten huomautit, paloitella tekstiä muuten osiin.

  Me taidetaan molemmat olla vähän tämmöisiä suulaampia rimpuloita, vai mitä?! :)

  - Toisaalta Iineksen blogiin sopii laajaakin keskustelua; eiköhän täällä ole tilaa myös meille, vaikka hyvinkin verbaalisia ollaan. :)!

  Jatketaan me kaikki myöhemmin! :)

  VastaaPoista
 123. Kuis ny näihi blogeihi pittää sit kommentoia teknises mieles? Mie ku en oo mikkää metroseksuaali, nii ei oo miul mittää pulmiikaa. Ain tulloo viesti perille asti. Onks teil sit konneillanne niitä googleja ja yahooita?

  VastaaPoista
 124. Char,

  kaikki jutustelu sopii, tottakai.

  En pidä tätä blogiani keskustelupuoleltaan millään tavoin kanavana, jonka minä määrään näköisekseni ja täten ryhtyisin valikoimaan teitä. Sitä paitsi luulen, että tämä on nyt aika lailla näköiseni.

  Täällä käy jopa kohtalaisen pitkälle viety irvailu ja vinoilu, irvailu on jopa toivottavaa - makeilusta tai hymistelystä tuskin kukaan pitää, joskaan ei tietenkään suoranaisesta ilkeilystäkään. Kilttejähän ihmiset ovat suurimmaksi osaksi kuitenkin täälläkin toisilleen, ilman eri kehotusta.

  Koetetaan taiteilla näissä puitteissa.

  VastaaPoista
 125. Sit, san snää mnuu snuuks, snuuks mnääki snuu sno.

  Siis viestit ihan vaan pää kylmänä ja sydän lämpimänä ja unohdat, että tekniikkaa on olemassakaan.

  En nyt oikein ymmärrä keskustelussa esiintyvää Google - Yahoo-jutustelua. Minä pääsen kumpaankin hakukoneeseen, ja Googlea yleensä käytän.

  VastaaPoista
 126. Char: "Ihan noviisina kirjoitin alunperin meilin kautta "

  Minkä meilin ?!?

  Char: "Me taidetaan molemmat olla vähän tämmöisiä suulaampia rimpuloita, vai mitä?! :)"

  No jaa, minä olen kylläkin tällainen ujompi ja hiljaisempi luonteeltani. Iines tuskin kestäsi jos olisin suulaampi tai aktiivisempi :)

  Iines: "En nyt oikein ymmärrä keskustelussa esiintyvää Google - Yahoo-jutustelua

  En minäkään, olen aivan hämääntynyt.
  Lisäksi nyt hämää "meili" vielä lisäksi. En pidä kommenttilootaa "meilinä" =8-S

  VastaaPoista
 127. Char: "eiköhän täällä ole tilaa myös meille, vaikka hyvinkin verbaalisia ollaan."

  No juu, uskon että sinä olet turvassa, minä en aina niinkään :)

  VastaaPoista
 128. Juur ku mie kehuskelin kaeken heleppoutta, nii tiä läppäri tymähti ja käynnisty sit ihtekseen. Mul on varmaan täs google tai yahoo. Ei hätiä mitiä. Tua Char on ku päevänsäe tiäl virtuualises mualimas.

  VastaaPoista
 129. Suarperän Kekeltä on ukkosilimat katkonu yhteyvet. Nyt se tiäl lamppaa mitä millonnii hakemasa ja aen tahtoo kattoo nettiin. Et millo yhteyvet pallaa. Naissii se kuitennii reffaa.

  VastaaPoista
 130. Nuist surukirjeilöist mie sanoisii, et on miulki yks. Sotapap sen lähetti meijä mammalle. Ol mies kaatunna ja vähä nyt ollaan myöhäsä, ku se on varmaan kuallu aekasemmin. Löyvettii kasasta ja onneks sil ol kotiosote taskusa. Et tiiettii Teil täst ilmotella. Reppu lähetetää tähän sammaan osotteeseen.

  VastaaPoista
 131. Isäpapalla kerran särki hammasta kaakana kalamailla nuottareissula. Se vetäs koukkupiheillä kolme poskimammast veks, kaks erreyksest, ja jatko jiällä nuotanvettoo. Kalat myytiin saallakaheksallakympillä ja kolmeenpekkaan jaettuna. Isäpappa sano että, ei ois kannattanuna mihkään kirkonkylävälskäriin lähteäkkää.

  VastaaPoista
 132. Nyt ei mitään koukkupihtejä tähän tungeta, kun toisella kerran särkee hammas tosissaan, ja muutenkin on vähän hammaslääkäripelkoinen. Maanantaina sitten kerron, mitä tehtiin, mutta hammaslääkärikauhujuttuja ei nyt siis edes savon murteella tähän rakoseen, korkeintaan jokin vapauttava kasku, jos joku niin tahtoo.

  Nyt jo katselen hieman taivaalle, näkyykö siellä perseidejä! Täällä on kirkas taivas. Olen vakuuttunut siitä, että ken näkee tähdenlennon, saa lähitulevaisuudessa onnea osakseen!

  VastaaPoista
 133. Oletko Iines lukenut näitä lääkäreiden saneluita, ne on aika hauskoja...

  Lääkäreiden saneluita

  muutama näyte:

  *Kirjoitettu Duracef-kuuri, koska Staflocilista mennyt sekaisin.

  *Soittanut ja luvattu katsella.

  *Rasitettu yhteensä 6 minuutin ajan, jolloin lopetettu lähinnä jalkojen loppumisen ja exhaustion takia.

  *Varoitellaan hieman raskaammasta työnteosta, lähinnä kuokkiminen, sukelteleminen, sukeltaminen päälleen jne. Olisi syytä jättää laskuista pois. (Potilaan ammatti oli opettaja).

  *Kives ja penikset.

  *Viime aikoina reilusti käyttänyt, nyt kertoo ettei viime aikoina ole.

  *Puhelinsoiton perusteella tullut uusi kuhmu päähän.

  *Potilaan mukaan mitään ei mene sen päähän. Nenänielussa, korvissa ei todettu.

  *Saanut yksivuotiaaksi asti rintaa, sitten munaa.

  *Potilas on turkulainen nuori mies, ei muuta vikaa.

  VastaaPoista
 134. Turkulaisvitsi:

  Kaks turkulaist naist meni autol (Saapil) siäne ja sopiva siin matka varrell, et jos eksyvä toisistas ni toine menee autol ja huuta siält nii et toine sit ymmärtäs tull huuro suunta.

  No, eksyvähä ne ja toine tiätenki teki just simmottis ku oli sovittu. Myähemmi Turun hovioikeures syytetti yht tamperelaist äijä raiskauksest! Tuamaril äijä selitti mitä oli tapahtunu:
  "Mää nääs olin kaikes rauhas lenkil mettäpolul, ku puskan takkaa joku naine alko kailottamaa helevetin kovaa:
  "Tuu tän, saapil lua "!

  Tuamio: Naisel kahreksan päiväsakkoo yllyttämisest.

  VastaaPoista
 135. Iines,

  minusta olet erityisen joustava emäntä blogisi kommenttien suhteen. :)

  Minäkin vieraana koen, että täällä saamme kaikki puhua vapaasti! :)

  Jape,
  olen vähän loivaliikkeinen kirjoittaessani - ja hyvä että tiedän sen. :)

  Kun puhuin "meileistä", tarkoitin, että aluksi kirjoitin ajatukseni meilipohjaan, jotta ehdin edes vähän miettiä sitä, mitä oikeastaan mietin. :).

  Sitten kopsasin ne viesteiksi, jotka lopulta postasin Iinekselle.

  Ok?

  - Iinekselle voin vain toivottaa paljon jaksamista kivun kanssa, ja lähettää voima-haleja!

  Toivon, että huomenna olisi edes vähän parempi päivä!

  VastaaPoista
 136. P.S. Iines, et ole "voimahali"- tyyppiä. Jotain aitoa ja kilttiä yritin nyt kuitenkin sanoa: unohda sanat, ja poimi tunne! :)

  VastaaPoista
 137. Heleppoha se on Charin voimahalei lähetellä meileilä ihan kaikile kun on rokkarimies kotona työttömänä videoita tekemässsssä.

  VastaaPoista
 138. Elä nyt hyvä ihiminen, Sitti mikä lie sontijainen, ystävää palijasta, elä veä kaveri housuloi alas.

  VastaaPoista
 139. Char: "olen vähän loivaliikkeinen kirjoittaessani - ja hyvä että tiedän sen. :)"

  Minusta on tärkeämpää että MUUT tietävät sen :)
  Välillä vaikea tietää mitä tarkoitat kun kirjoitat "meileistä" mutta ehkä tähän totuu... :D

  Char: "aluksi kirjoitin ajatukseni meilipohjaan, jotta ehdin edes vähän miettiä sitä, mitä oikeastaan mietin. :)."

  No kukin tavallaan. :)
  Minusta Windowsin teksiteditori (Notepad) ajaa ihan saman asian helpommin.

  Char: "Sitten kopsasin ne viesteiksi, jotka lopulta postasin Iinekselle."

  Siis pistit spostia Iinekselle? Vai postasiit julkisen viestin kommenttilootaan KAIKILLE?

  No OK vaikka en ihan kärryillä olekkaan...

  VastaaPoista
 140. Voi jumaleisson, joku raja vitseissä sentään!

  "naist meni autol (Saapil) siäne ja sopiva siin matka varrell"
  Tämäkin. Ei ole yhtään tietoa mihin sitä oikein ollaan menossa, sieneen, marjaan vai mihin? Täytyyhän sitä olla mainittuna jokin paikka mihin ollaan matkalla, eihän naiset koskaan ajele tietämättä mihin he ovat menossa.

  "ni toine menee autol"
  Ensinnäkään tässä ei ole sovittu kumpi sinne autolle oikein menee ensin.

  "Tuamaril äijä selitti mitä oli tapahtunu:"
  Tässä on onneksi toimittu oikein: Syyttämispäätös on tehty ennen kuulemista, varmuuden vuoksi. Senkin sika!!!

  "kaikes rauhas lenkil mettäpolul"
  Rauhassa ja rauhassa! Siis suojassa vai vaan hiljaa? Saakuri, täsmällisyyttä kehiin.

  "Tuu tän, saapil lua!"
  Tämä on kaiken esineellistävin! Hyi hitto! Tässähän "pillu" ja auto samaistetaan ja toimintaan johtavaa assosiaatiota yritetään legimitoida retorisella "vajavaisuudella". Sitäpaitsi kaikki miehet eiväy tunne automerkkejä. Miksi pitäisi? Ilman perusteluja asia on tyhjää kailotusta.

  "Naisel kahreksan päiväsakkoo yllyttämisest."
  Tämäkin vielä. Tästä ei ensinkään selviä mikä tuloluokka noilla "rouvilla" on. Ovatko eläkeläisiä vai konttorotoimihenkilöitä? Kaikkein törkein juttu on
  että tässä päiväsakon määräällä arvioiden, raiskaus rinnastetaan näpistykseen. Ihan puistattaa!

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 141. Huomenta! Mukavat kuhinat täällä heti aamusella; ja joku yölintukin on laulanut. Liekö ollut mustarastas?

  Tuntema Ton, äläpäs hurskastele nyt, kun itsekin syyllistyt naisten lokeroimiseen: Ovatko eläkeläisiä vai konttorotoimihenkilöitä?

  Että nainenko ei voi olla kuin jokin konttorirotta tai sitten eläkeläisrouva? Mihin unohtui juristi, johtaja, lehtori, rehtori, bioanalyytikko, professori? Suurin osa yliopistojen opiskelijoistahan on naisia! Miehet odottavat kiintiöitä, kun ei oikein lukuhommat maistu. Nih!

  VastaaPoista
 142. Loistavaan lauantai f-iiliksiin pääsee kuuntelemalla vaikka;

  http://www.myspace.com/vallilantango


  Sivulta nämä: "Sanoja vain" tai "Sun Suudelmas". Ekspressionistista karheutta ja "syvällisyyttä" voi nähdä myös "klipissä": stardust in a nighcafe.

  Tämä vetää kaikk sit ihan sikesinsokesin!

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 143. Sarkasmi oli ehkä "jonkunverran" kärsinyt jos olisin luetellut kaikki ammatit.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 144. Vallilan tango -yhtye on mainio, kiitos vain vinkistä. Olen jotenkin puhkikyllästynyt englanninkielisiin suomalaisbändeihin, jotka koettavat olla kansainvälisiä.

  Sarkasmihan olisi saanut lisävolyymia vaikka bioanalyytikosta (ent. laborantti). Mutta hyvä näin!

  VastaaPoista
 145. "Tämäkin. Ei ole yhtään tietoa mihin sitä oikein ollaan menossa, sieneen, marjaan vai mihin? "

  Jos osaat lukea turkua, niin siinä kerrottiin, että ollaan menossa "siäne" eli sieneen eli sienimetsään. Ja täsmällistä paikkaa ei viisas sienestäjä kerro ääneen muutenhan siellä on kaikki. Tätä ei vain moni tajua.

  VastaaPoista
 146. Minusta "saapil lua" -vitsi oli hm no jaa, kliseinen. Mutta olen hyvä nauramaan huonoillekin vitseille, ja varsinkin niille. Jos ei teillä ole muuta tekemistä ukkosta odotellessa, voisittekin kokeilla, kuka kertoo huonoimman vitsin.

  Minulla on hihassa vain yksi huono vitsi, hyviä ei ole yhtään, ja se huono on se, kun nainen meni lääkäriin vatsavaivojen takia. Lääkäri sanoi, että ilmavaivoja ne vain ovat. Noh, eipä aikaakaan kun nainen synnytti kaksoset ja kävelytti niitä sitten vaunuissa kaupungilla. Sattui tämä lääkäri sitten vastaan ja kysyi, että mitäs siinä vaunuissa on. - Pari pientä pierua pitsimyssyt päässä, vastasi nainen.

  VastaaPoista
 147. Itse pidän voimahaleja feministisenä hömpötyksenä, sellaisena pliisuna meininkinä.

  Mutta se mitä peräisin, on viestinnän täsmällisyys ja selkeys. Siitä lipsutaan taas ja se on harmi.

  Täällä on nyt ollut yahoota ja googlea koneeseen asennettuna, ja blogeihin kirjoitetaan meilejä. Harva tajuaa mistä on kysymys, tuskin kirjoittajakaan.

  Tulee mieleen se juttu, kun eräs henkilö meni tietokoneliikkeeseen ja sanoi että oli kuullut sellaisesta internetistä, että hän haluasi sellaisen. Henkilö antoi levykkeen myyjälle ja sanoi että voitteko laittaa sen internetin tuohon...

  Kohta joku sanoo, että vetäisin hölkkärillä pullon kossua. Tätä kysyttäessä ja paheksuttaessa ko. henkilö sanoo, että tarkoitti tietysti vahvaa mustaa kahvia, ja oikein kuumana.

  VastaaPoista
 148. "Mutta olen hyvä nauramaan huonoillekin vitseille, ja varsinkin niille"

  Minusta tuo toteamuksesi on loukkaava. Olinhan sentään ainoa joka edes yritti. Ei kai tartte toiste yrittää...

  VastaaPoista
 149. Jape,

  älä ota itseesi, arvostan sitä, että halusit viihdyttää muita. Ja kai huomasit, että nauran huonoillekin, ja nimenomaan niille! Luehan minun surkea vitsiyritykseni.

  VastaaPoista
 150. "Siene". Moon olim aivam mettäs!

  Jos sitä vitsille ruvetaan, niin:

  Älä patista!
- Sano Raumalainen kun lääkäri kyhmystä painoi

  Raumalaismummo tulee apteekkiin ja pyytää lääkettä:
  "Sangs mää simmost lääget ko Piukk pill?"
  "En ole kyllä kuullut sellaisesta lääkkeestä", toteaa farmaseutti.
  "No, täsä se on labull", sanoo mummo ja kaivaa laukustaan paperin, jossa lukee Kirivit.

  Sama mummo tulee jonkin ajan päästä uudelleen apteekkiin:
  "Nyt pitäisi olla semmost lääget ko Nuss väh".
  "Kyllä tuntuu ihan oudolta nimikkeeltä", toteaa taas farmaseuttineiti, "olisikohan rouvalla sitä muistilapulla?"
  "No kyl maar se löytyy", sanoo mummo ja kaivaa taas laukustaan lapun, josta löytyy lääkkeen nimi: Panhiven.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 151. Siil kuluk kerra mehtäpolokuu ja laalel et: Mie oo sika, mie oo sika. Orava se sitä kuuntel ja imettel. Tulipa sitte oksaltaa alemmas ja huuti että siilhä sie oot vua siil se eelleen laulel, et mie oo sika, mie oo sika. Hyppäs se kurre iha pololule ja kovvoon iäneen huasto, et siilhä sie oot. Uso ny! Silloha se siil sen oravaisen väkiisin makas ja jatko sitte kulukua ja laalel, et mie oo sika, mie oo sika.

  VastaaPoista
 152. Tämä ei ole enää vitsi:

  Ike (Kanerva) ja Iiro (Viinanen) olivat alasti uimassa jossain Etelä-Suomessa. Rannalle sattui joukko naisia juuri, kun ministerit olivat nousemassa vedestä. Ike peitti käsillä navanalusensa, Iiro kasvonsa.
  Kun naiset olivat menneet pois, Ike kysyi Iirolta, miksi tämä oli kätkenyt kasvonsa. Iiro vastasi: ”Kato ku ne tuntee mut naamasta!”


  Eikä tämä Victor Seidlerin sanontakaan:

  Tahtoa ja kykenevyyttä on pidetty kauan keskeisinä seikkoina miesten seksuaalisuudessa. Miehet oppivat poikavuosina, että seksissä ei ole kyse ruumiin mielihyvästä ja ruokinnasta, vaan yksilöllisistä saavutuksista, jotka heijastelevat miehen asemaa maskuliinisuuden nokkimisjärjestyksessä. Opimme katsomaan seksuaalisuutta vallan ja valloituksen näkökulmasta.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 153. Asiasta kolmanteen.

  Illansuussa "hiljennytään" Finlandia-talolla "kuulolle", H:gin Juhlaviikkojen järjestämässä Jevgeni Kissin pianokonsertissa. Se kuuluu Chopinin juhlavuoden konserttisarjaan. (Yhdessä olen jo aiemmin käynyt. Mykistävä). Jokunen ilta sitten tuli Teemalta Chopin -konsertti myös. Oli aika huikeaa kuunneltavaa kotisohvalla maaten, kotistereoiden kautta.

  http://www.youtube.com/watch?v=WKpH6OYrEGo

  (Jevgeni Kissin. Ihmelapsesta täysiveriseksi taiteilijaksi. Kissin tunnetaan virtuoosimaisesta soitostaan, jossa runollinen ilmaisu kohtaa puhtaan inspiraation. Juhlaviikoilla kuullaan uransa huipulla olevaa pianistia.)

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 154. http://www.youtube.com/watch?v=ieDbnhOvLK0

  http://www.kieronwilliamson.com/

  Tässä keskinkertaisuutta halveksivassa ajassa on valinnanvaraa yhä enemmän. On hyvä omata "talenttia" työn, huomion, elämänkumppanin tai "rahan" valinnassa. "Pumtsipum" -gurut ja Sarasvuo-visionäärit ovat rakentaneet ponnella "haaveiden kehää", jonka suojassa sisäisen sankarin tulisi löytää itsensä. Kehästä on tullutkin vankila ja "itse elämälle" vieras paikka. Suru, pettymys, jokapäiväinen arki, keskinkertaisuus on "yllättäen" "knock out'in" tavoin lyönyt kanveesiin kovemmmankin "hemmon".

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 155. Morning has broken ...blackbird has spoken...

  Ei ehtinyt tälle aamulle, mutta tällä voi vaikkapa sunnuntai-päivänsä hyvin aloittaa.

  VastaaPoista
 156. Voi mitä kaikkia piirteitä teissä paljastuukaan, kun vähän höpöttelette siinä sohvallani itseksenne. Viehättäviä olette, molemmat sukupuolet, kun omimmillanne olette.

  Tuulee kovasti, mutta ukkosta lienee turha odotella. Ei kun, juurihan tuolla taustalla jytisee, ellen väärin kuule. Koetin mennä hieman pururadalle sauvalenkille, mutta hammas ei anna minun nyt tehdä muuta kuin olla aloillani, mahdollisimman viileässä ilmassa, ilman kahvinjuontia. Ostin kyllä kaupasta haitaripillejä. Ja kahvia juon, vaikka särkisi viisi minuuttia sen jälkeen helvetillisesti.

  VastaaPoista
 157. Tuo Rikun linkin klassikko on ihanainen. Kun sitä kuuntelee, rypyt oikenevat ja hartiakiristys laukeaa itsekseen. Suupieletkin asettuvat luonnolliseen asentoonsa. Kiitos vaan.

  VastaaPoista
 158. Paljon on maailmassa musiikkia kuvaamaan mielen myllerrystä, surua, mutta aika vähän nostavia, tuo yksi niistä.

  Kahvia ei kannata juoda liikaa, itse olen Sarasvuolaisessa itseni kehittämistarkoituksessa yrittänyt vähentää kolmeen, neljään kup... eikun pannuun päivässä.

  Se vain pelottaa tuollaisissa Sarasvuon kaltaisten sisäinen sankari-jutuissa, että jos sisimmästäni oikeasti löytyykin aivan muuta kuin toivoisin; "Jaa, että käyttämättömiä kykyjä ja voimavaroja - kyllä ne eväät, käärepaperitkin on jo aikaa sitten syöty".

  Siinä sitten kysymään kuin Oliver Twist: Can I have one more, please?

  VastaaPoista
 159. Totta, nostavia kuuneltavia lauluja on vähemmän kuin äkkipäätä huomaa. Monissa on liikaa makeutta tai teennäisyyttä tai sitten jonkin sortin tendenssiä.

  Itse tykkään myös patetiasta ja melodraamasta, joten minua pystyy kyllä nostamaan vaikka marssilaululla, jos niikseen tulee. Sen ei ole väliä, onko puna-armeijan vai jääkärien marssi, molemmat käyvät, kun vain aatteen jalostava palo on nosteena.

  Jaa että sisäinen sankari? Tuota en ole omalla kohdalla koskaan edes koettanut miettiä. Voi olla, että hirmuinen akka kuoriutuisi esiin.

  VastaaPoista
 160. Kunnon patetia on usein paikallaan. Isäni oli monilta näkemyksiltään erittäinkin oikeistolainen, mutta kännissä tykkäsi hoilata kommunistien vanhoja, upeita marsseja, jos sitten niitä toisenlaisiakin.

  Minulla on ollut kännykän soittoäänenä Jääkärin marssi, mutta myös Internationaali.

  Yksi kappale, joka minut saa hyvälle tuulelle, on Käykö Keuhkon: Me resiinalla töihin tultiin, kiskot kalakatteli alla...(Topparoikka?)

  Laulaa sen niin hyväntuulisesti, että tarttuu väkisin. Valitettavasti Juupituupista en sitä löytänyt.

  Tällä hetkellä kännykässä soittoäänenä, nykyisin kun ne saa aitona musiikkina, John Lee Hookerin One bourbon one scotch one beer

  VastaaPoista
 161. Minulla oli kerran soittoäänenä dramaattinen Kotkan ruusu - ja joskus oli Boulangerin vielä dramaattisempi Ennen kuolemaa.

  Nyt puhelimessa on klassinen puhelimen pirinä, jotta varmaan erottaisin sen, kun ilma on niin sakeanaan erilaisia moderneja soittoääniä ja tingeltangeleita.

  Käykö Keuhko on lysti laulaja, mutta minähän tykkään Georg Otsinkin pohjattomasta kaihosta. Syysunelmia ja Moskovan valot, ah.

  Tuubista muuuten puuttuu paljonkin, mm. yksi suosikkini, Markus Raution Maailma se on kuin silkkiä vaan.

  VastaaPoista
 162. Helkkari, Iines, ennen joskus kaikilla oli säkkijärven polkka, nykyään tuo lassinen pirinä.

  Tosin ystäväni Esa sanoi joskus, että olen liian riittinen.

  John Leen vilmiä ei puhelimessani ole, mutta tuo hänen vanhoilla päivillään tehty pätkä on parempi kuin monetkaan elokuvat.

  Tuon Markus Raution vedit tähän tahallasi, kun tiedät että yhteinen
  klassislyyrillinen ihastuksemme on tehnyt kuitenkin sen ainoan oikean version.

  VastaaPoista
 163. Juu, juuri hiljan kuuntelin tuon linkin takana arvattavasti luuraavan Mauri A:n riemullisen version. Ja on siellä Tuubilassa jonkun jatsibändinkin versio, mutta ei pojat, ei tule kesää, kun vertaa Markus-sedän ihanan makeaan tenoriin, joka valuu hunajaa ja siirappia juuri oikeassa mittasuhteessa.

  Aikoinani odotin kauan Leo Jokelankin laulua Silimät tummat Tuubilaan, ja tulihan se sinne lopuksi.

  Totta muuten, että tuo klassinen pirinä kaikuu nyt vähän liikaakin. Pitäisi löytää semmoinen, jonka huomaa itse ja jonka tunnistaa muiden joukosta. Vaikka harvoin minun salainen puhelimeni pirisee, että ihan sama, mikä siinä on. Enemmän saan tekstareita ja siinä voisi olla jokin kliva laulu kilautuksen sijasta.

  VastaaPoista
 164. Kyllä tekstiviestin saapumisilmoituksen ääneksi voi vaihtaa musiikkikappaleenkin.

  VastaaPoista
 165. Minulla on ollut puhelimessa myös Johnny Cashin "When man comes around". Aika tylyä tekstiä, kun Jussi lukee ilmestyskirjaa ääneen.

  Joka tapauksessa aito musiikki on parempaa, kuin ne ennen muinaiset pillin piipitykset.

  VastaaPoista
 166. Laitan tuohonkin linkin, jos jotakuta kiinnostaa, kun kirjoitin nimenkin hieman väärin. Jussi

  Tekstiviestejä minäkin useimmiten, tosin niissä pystyn ajatukseni ehkä parhaiten ilmaisemaan: "Selvä", "Ok", "ymmärrän".

  VastaaPoista
 167. Olipas siinä karun miehekästä laulantaa, melkein puhuntaa. Noh, tyypillistä Jussia, vissiin, mikäli asiasta jotakin ymmärrän.

  Minä en osaa valita puhelimeen soittoääniäkään, tyydyn siihen, mitä puhelimessa on. Tärkeämpää on, että puhelin on nätti, ja minulla on nätti, viininpunainen kaunotar ja täysnäppäimet.

  VastaaPoista
 168. Taas kiusaat, osaat tekniikan paremmin kuin minä, tai moni muu. Et kuitenkaan paremmin kuin Jape.

  Jussi teki vanhoilla päivillään useamman tuollaisen puhelaulu-älppärin. Niistä otettiin malli myöhemmille Loirin ähky, kun on puhku, älppäreille.

  VastaaPoista
 169. No juu, myönnän, että minussa ehkä on itsestään tapahtuvaa piilo-osaamista, jota en tiedä olevan mutta joka on.

  Saatan päätyä omia teitäni matemaattisen pähkinän oikeaan lopputulokseen, vaikken tajua jutusta mitään. Jossain, varmaan pilipalitestissä sain aika huikeat ÄÖ-pistemäärät, vaikken ymmärtänyt edes tehtävänantoa.

  Olen mielelläni tyhmä, en osaa tykätä kauheasti älykkäistä ihmisistä, jotka tietävät olevansa älykkäitä.

  Olipas mukavaa puhua itsestään.

  Mutta kyllä minä Loirista tykkään, vaikka puhkua löytyy.

  VastaaPoista
 170. En minäkään Loiria voisi oikeasti solvata, mies on ollut pikkupojasta asti idolini. Eino Leinonkin löysin hänen kauttaan.

  Paitsi, että olen nähnyt hänen kännispäissään ilmenevän taipuvuutensa väkivaltaan.

  Lapsena yritin peittää kyyneleeni, kun Pojat-elokuvassa huusi äitiä ja raahautui junan perässä.

  Silti, on se yksi suurimpia suomalaisia kultturin tekijöitä, vaikka kulttuurin tekijöiksi olisi toiset ihmiset nimettykin!

  VastaaPoista
 171. Minä taisin olla jopa rakastunut Loiriin katseltuani hänen esiintymistään live-teatterissa Helsingissä ja Turussa.

  Nyt olen lukenut hänestä hänen entisten naistensa lausuntoja, ja kukaan ei muistele miestä pahalla, vaan päinvastoin erikoisen hyvällä: Loiri on ihmisenäkin suuri.

  Toivon vain, että hän saisi terveytensä paremmalle tolalle, sillä annettavaa olisi vielä, tuommoisella lahjakkuudella.

  VastaaPoista
 172. Armeijassa sellaisen "mikä kuvio seuraavaksi"-testin joutui tekemään. Tuloksia eivät kertoneet.

  Myöhemmin yritin hetken mielijohteesta, kuten aina, yhtä netistä löytyvää. Taisin saada idiootin paperit, turha tieto, mitä sitten?

  VastaaPoista
 173. Juuri tuommoisia palikkatestejä tarkoitan - en tajunnut niistä hölkäsen pöläystä, saati siitä, miksi valitsin puuttuvan luvun ilmeisesti oikein. Jos on älykäs, tulisi tämä kai tietää, eikä vain valita tietämättään oikein.

  Minäkin olen, Riku, siis idiootti, ja olen kyllä ihan ansaitusti saanut tyhmän paperit pariltakin bloggaajalta, jotka ovat älykkäitä, ilmeisesti. Mutta siis, olkaamme iloisesti tyhmiä, tyhmänä on lupa kysyä mitä tahtoo, eikä ole paineita.

  VastaaPoista
 174. Mulla on kännyn soittoäänenä Mr G:n "Iskä, mulla on nälkä! Iskä, iskä, mulla on nääälkäää!"

  Ja tekstiviestissä: "Helätys, iskä, helätys! Aamupuulolle, iskäää!"

  Arvatkaas, kääntyileekö päitä Kitumarketin kassajonossa..?

  VastaaPoista
 175. Tuollaisia ÄO-juttuja ihmiset pohtivat, kun se on heille markkinoitu. Tämä on suoritusyhteiskunta, jossa pitää pärjätä.

  Testeissä pärjäävät eivät ihan aina pärjää simultoinnin ulkopuolisissa.

  Tulee myös muistaa, että ne, jotka ovat huomattavasti fiksumpia kuin muut, usein ovat asioissa myös totaalisesti väärässä.

  Paitsi minä, joka olen tyhmä, mutta silti oikeassa kaikissa niissä asioissa, joissa en ole väärässä.

  Einstein ei aina muistanut missä asuu, oliko se nyt sitten niin viisas, minä ainakin muistan tämän ruman talon, vaikka neljäntoista promillen kännissä taksissa.

  VastaaPoista
 176. Valtolla on parhaat soittoäänet, itse voisin laittaa vain jonkun "mee nyt helvettiin, ihan tosi", mutta omasta mielestäni tuo John Lee Hooker on edelleen sitä parempi, en ole viitsinyt vaihtaa.

  VastaaPoista
 177. Ja iines, jos tarkoitat sitä toista RR:ää, rakkaudesta se hevonenkin potkii.

  Potkii lujaa, mutta rakastaa.

  VastaaPoista
 178. Niin onkin, Valtolla on kivoimmat soittikset! Minä voisin laittaa, jos osaisin, että "Okei, kuuntelen sujuvasti kun puhut, mutta muuten vain huohotan".

  Jokos Rikulle pian vilkkuu yön ainoa valopilkku? Minä katson vielä hetken, näkyykö taivaalla perseidejä, ja sitten menen nukkumaan. Että öitä vaan kaikille jotka tämän lukevat! Kirkkaita tähdenlentoja!

  VastaaPoista
 179. Yritäpä sitten huomenna krapuloissasi vastata kaikki näin kommentteihin.

  En jaksa - pyydän ja määrään Japen tekemään sen.

  VastaaPoista
 180. Iines, oliko se se "tähden katolla vilkkuu, yön ainoa valopilkku"?

  Hyvää yötä, lähden kaupungile katsomaan, jos joku sulattaisi hölmöjä juttuja. Sen jälkeen tulen kotiin, ja sanon katos vain, ei sittenkään!

  VastaaPoista
 181. Korjaus:

  Yritäpä sitten huomenna krapuloissasi vastata kaikkiin näihin kommentteihin.

  En jaksa - pyydän ja määrään Japen tekemään sen.

  Ja lisäys:

  Jaa mää vai?

  VastaaPoista
 182. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 183. Riku: "En jaksa - pyydän ja määrään Japen tekemään sen."

  En minäkään jaksa, tulin juuri eräästä paikasta ja aamulla pitää lähteä erääseen toiseen paikkaan.
  Vartaloa on virvoitettu muutaman oluen ja siiderin voimalla, suihkussa oli märkää vettä. Hyvä olo.

  Epäasialliset käskyt, Riku, pyydän aina kirjallisena jo ihan oikeusturvani takia.

  Riku, anna käsky kirjallisena, tai tee ite. Kuinka vaan, itsellesihän hallaa teet ;)

  Teillä on aika pliisuja soittoääniä. Jo ihan Valton iloksi minulla on itäsaksalaista arjalaismusiikkia, eli Rammsteinin Roserot.

  Herätysäänenä on Apulannan Armo ja viikonlopun herätysänenä Apulannan Jumala.

  Siinäpä jeesustelijoilla kova paikka...
  Heti huomen aamuna lähdetään taas Jumalalla liikkeelle. Ihanaa!

  VastaaPoista
 184. Olet oikeassa, Jape unohdetaan koko juttu.

  Ei kannata yrittää kontakeja kuin niihin yhteyksiin jotka itse tuntee.

  Ei sen kummempaa, vain yleinen osallistottomuus; muuta ei voi.

  VastaaPoista
 185. Minäpä voisin hoitaa tuon vastaushomman, muttei ole mitään vastattavaa, tietenkään, kun on sunnuntaiaamu ja kello ei vielä kahdeksaakaan. Hesarikin on jo luettu.

  Jaa mutta tuosta Japen soittoäänirepertuaarista tulikin mieleeni, että minullehan sopisi Totuuden henki, laulettuna veisuuna. Ottaisin heti kun sen jostain saisi. Tuntisi omansa, kun ulkona soisi.

  On tämä kauheaa, kun on pakko juoda kuumaa kahvia, vaikka se käynnistää välittömästi karmean hammassäryn. Yleensä se kuitenkin lakkaa viimeistään 10 minuutin kuluttua, kunnes taas panen jotain suuhuni tai menen ulos. Siispä otan haitaripillillä hörppyjä kahvista.

  VastaaPoista
 186. Tuoltapa tuo löytyy ja itse Vesa-Matti Loirin tulkitsemana. (1, 39 €)

  http://kauppa.nrj.fi/scweb/scwebshop.dll?audiotrack?organisationid=19FD48C8-08D3-0743-9A12-97FF3B1AD3A1&contentid=A3984E75-4629-4817-AA52-650CAFDB66F5&languagecode=FI

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 187. Kiitos vinkistä, Tuntema Ton, tuollahan on monta kelpoisaa. Noista voisin ottaa myös Tulenliekin.

  Toisaalta voisin kaikkein eniten haluta iloista sirkusposetiivin ääntä. Jostain syystä olen viehtynyt posetiivin soittoon. Ja siinä olisi iloa ja reippautta, jota puheluun tarvitaan.

  On vain niin, etten osaa ottaa ääniä puhelimeen. En tiedä, mitä ja miten tapahtuu, jos ostan soittoäänen, eli klikkaan sen netistä. Ehkä ne kysyvät numeroni ja se tulee sitten jonnekin kohtaan puhelintani, josta en osaa heti poimia sitä. Ehkä osaisin, jos vaan yrittäisin.

  VastaaPoista
 188. En tiedä vaikuttaako kuumuus, vai mikä, mutta pikaruoka näyttäisi sulavan paremmin ja olisi vaivattomampaa nauttia.

  Uudelta menulta:

  http://www.youtube.com/watch?v=0W2Px1Tm7fk&feature=related

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 189. Iines, onnea matkaan huomiselle lääkärireissulle! Tilanteesi kuulostaa inhalta - en tiedä mitään harmillisempaa kuin se, etten saa nauttia aamukaffetta rauhassa (paitsi tietty sen, että siihen liittyy vielä fyysistä kipuakin).

  Kännykän soittarina minulla on lempparileffani suosikkibiisi; se on myös saatujen tekstareiden tunnarina. - Välillä vain unohdun kuuntelemaan sitä, ja puheluun vastaaminen meinaa unohtua. :)

  Sit: hauskaa jos valaisen päivääsi! :)

  Jape, ehdottaisin, ettei kerrrota Muille Feministeille näistä pörrötarra-kokoelmistani ja ryhmähaleista. Feministithän ovat niin tiukkaa sakkia, että minulta revitään äkkiä natsat pois jos pehmoilu paljastuu... ;) :D

  Onko muuten Markku T. Hyypän kirja "Sukupuolten kirjo" täällä tuttu kenellekään? Minun mieleeni se tuli varsinkin siinä kohtaa kun sukupuoltani/statustani arvailtiin, ja tekstejäni yritettiin tulkita siltä pohjalta - liittämällä minut siis johonkin selkeään viitekehykseen (joka toisaalta voi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille, eli se siitä selkeydestä... ).

  Niinhän me kaikki teemme, sehän on luonnollista; viimeksi tänään yllätyin, kun yhtä palstaa jonkin aikaa lukeneena huomasin sivulauseesta, että naiseksi luulemani kirjoittelija onkin mies (jos siis lähdetään siitä, että netissä ei narrata, eikä oteta keinotekoisia rooleja).

  Noista haleista ja Hyypästä minun on pakko sanoa sen verran, että perhetaustani on huomattavan sosiaalinen ja vapaamielinenkin. Molemmat vanhempani ovat syntyneet 1920-luvulla, ja molemmat rikkoivat hiljaisesti mutta varmasti jähmeitä ja tiukasti rajattuja sukupuolirooleja luonnostaan; en lapsena ja nuorena edes käsittänyt, että "miesten" ja "naisten" rooleja tai varsinkaan "töitä" olisi. En vieläkään osaa lähteä mukaan tähän "miehet aina/naiset ei koskaan"-ajattelumalliin. - Meidän perheessä myös halattiin paljon, ja pidettiin hyvänä. Se ei voi liittyä pelkästään isäni suomenruotsalaisuuteen (vrt. Hyypän tuoreemmat tutkimukset), koska hämäläinen, suomenkielinen äitini oli vähintään yhtä reipas ottamaan meitä lapsia syliin, ja toisaalta isää aktiivisempi ottamaan kontaktia vieraisiin ihmisiin.

  - Yhden siskoni kanssa rakastamme keksiä uusia sanoja, ja ottaa kaikenlaisia muotitermejä "omaan käyttöön"; voin jossain vaiheessa pyynnöstä kirjoittaa teille "Halisanakirjan". Eli Charin & Siskon Kootut Virtuaalihalit Selityksineen. :D Se voi olla jopa melkein yhtä hauska kuin "Bunny Suicides", kuka tietää! :) - Toistaiseksi lopetan halailun täällä. :)

  VastaaPoista
 190. Vakavasti: Hyyppä on kirjoittanut myös yhteisöllisyyden ja kontaktien merkityksestä ihmisen terveydelle ja hengissäsäilymiselle; erityisesti miesten yksinäisyys ja sen seuraamukset näyttäisivät olevan hänen asialistallaan, parannusehdotusten kera.

  Näin naisena ja feministinä, ja edelleen ensisijaisesti ihmisenä jaan hänen huolensa: onhan se nyt kamalaa, että puolet kansasta kärvistelee, eikä asioihin puututa! - Tähän puolikkaaseen kuului aikoinaan rakas, edesmennyt isäni, ja parhaillankin mm. kaikki tutut ja rakkaat miehet ja pojat, joiden elämistä olen henkilökohtaisella tasolla huolissani. Minusta olisi hyvä muokata kulttuuria ja yhteisöllisyyttä hyväksymämpään ja sallivampaan suuntaan, myös miesten tarpeiden suhteen.

  Juuri sen vuoksi mm. "Mies vailla tasa-arvoa"-kirjan saamat asiattomat kommentit ja oikeiden ongelmien lakaiseminen maton alle harmittivat ja suruttivat, kuten olen jo sanonutkin.

  Toisaalta poteroituminen ja naisten kimppuun käyminen tuskin edistää kenenkään terveyttä - enkä nyt siis viittaa kehenkään täällä Iineksellä, enkä kehenkään muuhunkaan elävään ihmiseen, vaan asenteisiin, ja yleiseen keskusteluilmapiiriin.

  Sepponen & Kotro (em kirjan toimittajat), ovat mielestäni loputtomuuksiin asti toistelleet sitä, "ettei tasa-arvo ole nolla-summa-peliä".

  Olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
 191. Riku: "Olet oikeassa, Jape unohdetaan koko juttu."

  Mikä juttu, saisko jotain infoa selkokielisenä?

  Riku: "Ei kannata yrittää kontakeja kuin niihin yhteyksiin jotka itse tuntee."

  Häh? Samat sanat kuin yllä uudelleen: Saisiko asian selkokielisenä, eikä arvoituksena? Mistä kontakteista puhut? Onko minulta jäänyt jotain huomaamatta, joka olisi pitänyt huomata. En tajua mistä puhut taas kerran...

  Tämä on just tätä, mistä puhun kokoajan: Viestinnän selkeys ja täsmällisyys. Hölisijöitä on ihan liikaa, sellaiseksi on toki helppo heittäytyä...

  VastaaPoista
 192. Char: "Sepponen & Kotro (em kirjan toimittajat), ovat mielestäni loputtomuuksiin asti toistelleet sitä, "ettei tasa-arvo ole nolla-summa-peliä"."

  Vaikka mainitut henkilöt ovat ansiokkaasti toimittaneet tuon hyvän kirjan, ovat molemmat osoittautuneet varsin lässyiksi myöhemmin. Sepponen puuhaa Tampereen Miespäiviä, jonne kutsutaan pääasiassa kommunisteja ja muita punikkeja puhumaan, mm. Kaarina Hazardia ja Antti Eskolaa. Kuka tuollaisille päiville menisi?
  Kotro on ihan lässy ja vetää sanojaan takaisin ja pyöristelee kun pelkää päiväduuninsa puolesta.

  Tasa-avo ei ole nolla summa peliä, mutta eipä mitään tapahdy ennenkuin esim. feministit lopettavat vanhat väsyneet mantransa "niin kauna kun naiset ovat epätasa-arvoisessa asemassa, ei miesten asemalle tarvitse tehdä mitään" niin mitään ei tapahdu. Jännintä asiassa on se, että ko. marisijat eivät kerro että missä sitä epätasa-arvoisuutta naisilla on ja kenen vika ko. juttu oikeastaan on.
  Muuteksenhan pitää lähteä naisista ja heidän asenteistaan...

  Vielä feminismistä sen verran, että se on siitä hauska vain naisten etuja ja oikeuksia ajava hurmoksellinen liike, että se ei kykene edes, määrittelemään mitkä ovat feminismin tunnusmerkit, jotka allekirjoittamalla voi kutsua itseään feministiksi. Feministit kun aina sanovat, että en minä ole tuollainen feministi, vaan tällainen...

  Yhtä höttöä koko feminismi...

  VastaaPoista
 193. Sori Jape, Iines myös, en osaa sanoa mitä tarkoitin, kun jälkeenpäin luin.

  Tämä henkinen pappamopedini vain kulkee näemmä joskus niin kovaa, että yliohjautuu mutkissa.

  Mutta tänään on hyvä päivä, Iineskin pääsee hammaskivuistaan.

  VastaaPoista
 194. No ei se mitään Riku.

  Kenties et ollut ottanut "neuvoa-antavaa" riittävästi? ;)

  VastaaPoista
 195. Riku, et taidat olla ainoa, joka jälkikäteen asettuu itsensä ylituomariksi, kuka missäkin asiassa. Vaan ihan turhaan! Ei näitä juttuja pidä niin tosissaan aina lukea, täällä ollaan välillä eri tiloissa, kuten monesti on nähty. Minäkin kirjoitin varmaan hammassäryssäni normaalia ärhäkkäämin. Välillä taas saatan kirjoittaa yhden viinilasin (tai kahden) voimalla sellaista, mitä Gefilus-piimän jälkeen en kirjoittaisi.

  VastaaPoista