16.9.2011

Yhä korkeammalle nousevat linnut

15.9. Joskus sitä luuli, että luontoon voi luottaa, luonto on peruskallio ja luonto on syli. Vaikka kaikki järisisi ympäriltä, meidän on kuitenkin linnut ja kaikki se puitten vihreys. Ei se niin menekään.

Yhä korkeammalle nousevat linnut, yhä etäämmälle työntyvät töyhtötiaiset, punatulkut ja tilhet. Tulevat myrskypyrähdyksenä ja joukkovoimalla asvalttiviidakkoon, kun ihmiset pitävät tuulta sisällä laitteiden hehkussa. Vierailevat valokuvan verran eksoottisessa herkkupensaassa ja poistuvat aronianmarja nokassa.


Ja maa sitten. Yhä lähemmäs työntyy asvaltti, joka nousee nopeammin kuin maa merestä. Savipelto on yhtäkkiä täynnä rivitaloja, joiden etupiha on asvaltoitu ja pikkuinen takapiha kadulle päin. Jokaisella takapihalla on tyhjä tuoli. Joskus on kaasugrilli ja kesäkukka valkoisessa muoviastiassa roikkumassa matalasta väliaidasta. Ihmisiä avoimilla postimerkkipihoilla ei koskaan näy.


Kun olin lapsi, äiti istui kesäheinä hampaissa, helmat reisissä vesirajassa, tervatun veneen vieressä. Siitä on nyt rantaan kaksi kivenheittoa, vesiraja on paennut ja tervattu vene lahonnut merituuliin, palanut räiskyen saunanpesässä. Luin muinaishistorian kirjasta, että äiti oikeastaan istui Litorinameressä, jos tarkasti määritellään, kylän yhteisellä vesijätöllä, jota jättömaa aina on, ellei sitä lunasta itselleen. Minä lunastin ja kutsuin mittamiehet Turusta täyttämään tarpeelliset asiakirjat. Tahdoin palan Litorinamerta, jottei kukaan täytä sitä asvaltilla. Litorinameressä polski toissakesänä villiminkkipoikue. Ruovikko on täynnä kerttusia.

16.9.
Paljon on taas keskusteltu eri puolilla siitä, pitäisikö anonyymi nettikirjoittelu kieltää kokonaan, julistaa pannaan. Oikealla nimellä kirjoittamisen vaateet ovat yltyneet. Ihmisen tulee seistä sanojensa takana. Nimi takaa rehellisyyden ja vie turhat kujeilut.

Hassua. Kyllä minä Iineksenä seison sanojeni takana, vieläpä tanakammin kuin ikinä
real life -elämässäni. Jos kirjoittaisin blogia ristimänimelläni, en olisi juljennut kirjoittaa hairahtumisestani nettirakkauteen, alkoholisti-isästäni, siskorukastani, yksinäisyyden- ja kelpaamattomuudentunnoistani. En olisi juljennut puolustaa Susan Kuros-Ruususta enkä Tanja Karpelaa enkä varmaan Esko Kiesiäkään, sillä heitä oli vähän tyhmä puolustaa, kukaan muu ei tehnyt niin. Olisin voinut jopa katsoa ensin, mitä mieltä Kemppinen on - hän puhuu kyllä mutkan takaa ajankohtaisista pikkujutuistakin - ja olisin muodostanut vasta sitten kantani. Olisin käynyt kirjoittamassa kommentin ja odottanut vastakommenttia ad I.I. tai ehkä ad omniakin olisi riittänyt. Olisin esittänyt sitä positiivista ja ystävällistä kuvaa itsestäni, jota elämäni ajan olen kai ylläni kantanut: kaikinpuolista pärjääjää, hyvää äitiä, hyvää työihmistä, ihan hyvänlaista naista, joka on valinnut itsenäisen elämän.

Uskon ehkä jopa mieluummin anonyymikirjoittajaa kuin nimellään bloggaavaa asiat tarkasti valikoivaa kirjoittajaa, koska nimellään kirjoittava luo valikoitua kuvaa itsestään. Nimellään kirjoittavat harvoin puhuvat sisimpiä tuntojaan. Syvästi henkilökohtainen anti on kuitenkin kiinnostavinta, sitä mikä ainakin minut eniten sytyttää. Yksityinen on yleistä ja siten se voi olla jopa objektiivisempaa kuin valmiiksi yleistetty ja analysoitu totuus.


En tahdo silti suomia nimellä kirjoittamista, jokainen tehköön katsantonsa mukaan. Se kuitenkin kummastuttaa, että nimellä kirjoittamista mainitaan rehelliseksi, anonyymia salailevaksi ja epärehelliseksi. Asia on käytännössä siis yhtä hyvin päinvastoin. Nimellä kirjoittaminen vertautuu sitä paitsi facebookmaiseen itsensä julkituomiseen. Annetaan kuvaa, luodaan imagoa, rakennetaan itsestä brändiä. Anonyymilla on vain sana.


(Maalaus Ferdinand von Wright)

217 kommenttia:

 1. korkealle nousevat luujalat
  sulat ja sulavat salat

  http://www.youtube.com/watch?v=KGwjXujl5zM

  VastaaPoista
 2. Hyybiä, tuukkaja, huukkajahavukka ilmentää viisautta ja rohkeutta, koska se näkee pimessä, eikä koskaan nuku yöllä.

  Kiinalaisen horoskoopin mukaan jäniksen vuonna (2011) pidetään hiljaisina, sisäänpäinkääntyneinä pohdiskelijoina, laiskottelijoina ja hyvinä ystävinä.

  Ilmentäisikö Ferdinand von Wright maalaus "Huuhkaja hyökkää jäniksen kimppuun" myös noita määreitä vai olisiko piilomerkityksiä ilmentämään sopinut paremminkin taulu "Taistelevat metsot". Varsinkin kun sen symboliikka on nähty Talvisodaksi, taisteluksi isänmaallisista arvoista ja Suomen kohtalosta.

  VastaaPoista
 3. Taulusta ei kannata tässä hakea syvempiä merkityksiä tekstiin, se on vain kaunis ja siinä on lintu ja jänis, luontoa, josta puhun. Draamaa, jota kaikessa on. Korkeuttakin siinä on. Ei muuta.

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän tuon anonyymikieltohalun siltä pohjalta, että nimellisenä harva kehtaisi päästää suustaan niin alatyylistä törkyä kuin nimettömänä.

  Jos netissä pitäisi esiintyä omalla nimellä, taitaisin kyllä jättää väliin kokonaan.

  Omalla naamallaan ja nimellään on muuten mukana niin monessa, että joissakin yhteyksissä on kiva saada olla ihan anonyyminä.

  Ei se sitä tarkoita etteikö seisoisi sanojensa takana.

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 5. Tältä pohjalta minäkin anonyymin kirjoittamisen kieltohaluan ymmärrän, Kuunkuiske. Kun monilla foorumeilla on kuitenkin ennakkosensuuri, niin sehän toimii seulana, joka jättää akanat haavin pohjalle.

  Kokonaisvaltainen anonyymikirjoittamisen kieltäminen on minusta kuitenkin sensuuria ja signaali kontrollinhalusta ja siitä, että on olemassa hyväksyttyjä mielipiteitä ja kiellettyjä mielipiteitä.

  Moni hyvä ajatus jää sanomatta, kun sitä ei saa sanoa anonyymisti. Se ei mene aina niin, että jos on hyvä oivallus, sen tahtoo sanoa nimellään.

  VastaaPoista
 6. Puolustit hyvin anonyyminä - tai nimimerkillä - kirjoittelua. Noin minäkin sen näen.

  Litorinamerellä tarkoitit sen muinaisrantaa?

  VastaaPoista
 7. Olisiko äänessä pienoista hurskastelua, kas kun sensuuri on iskenyt aika ikävästi.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi Ok, mutta - Iines - heitä se anojape helvettiin täältä.

  *Se* ei millään tavalla nosta tämän blogin tasoa. Tylsistyttää, yököttää.

  VastaaPoista
 9. Blogikirjoitus on hyvinkin yhtä armollinen vastaantulo edellisen avauksen häirikölle, kuin Halla-ahon hyllytysajan puolitus Soinilta. Se on kuin uskonveljien vaade Markku Koivistolle, eheydy, ja palaa kunnialliseksi kommentoijaksi. Se on kuin pyyntö, minä tarvitsen sinua ja sinun kriittisyyttäsi. Tee blogistani kiintoisa ja elävä, puhalla siihen henki.

  VastaaPoista
 10. Minä olen ainakin tällä hetkellä lopettanut kokonaan kommentoinnin lehtien yleisönosastoille.

  Kyllästyin kun yksi kommentoija vaati tapposyytettä bussipysäkillä tupakoitsijoille, ja minä vastasin hienostunein sanankääntein suositellen, ettei ainakaan lakitiedettä alkaisi opiskelemaan, kun lahjat eivät näyttäisi sellaiseen viittaavan. Jättivät julkaisematta.

  Useita kommentteja ovat muuttaneet niin, etten itse ole kirjoitusta enää ymmärtänyt.

  En minä ajatellutkaan että julkaisisivat sellaista, jossa pahoittelin jutun kirjoittamisen antamista toimittajan varamiehen kesäapulaisen tuuraajalle. Korjasivat kuitenkin juttuaan joiltain osin.

  Jos internet olisi keksitty 50-luvulla ja silloin olisi yleisökommentointi ollut tällä lailla mahdollista, kielenkäyttö ja törkeys olisivat olleet paljon kovempaa. Päitä olisi katkennut, puukkoa ja luotia sadellut.

  Toisaalta en ymmärrä kuinka kekkosaivopesu olisi onnistunut, kun joku olisi kumminkin sanonut jossain: "Älkää ny viittikö."

  VastaaPoista
 11. Voi kun te ihanat haette nykyään merkityksiä tekstini takaa. Niitä on päivä päivältä vähemmän, yhä enemmän kirjoitan suoraan, haluamatta arvuuttaa lukijaa.

  Litorinameri on Litorinameri, muinainen meri. Minua vain huvitti ajatus siitä, miten kaikki muuttuu, äidit katoavat, meri katoaa, tervakin on jo uhanalainen luonnonmateriaali, jota esimerkiksi Saksassa ei saa enää käyttää mihinkään. Sisko syökin täällä aina tervapastilleja ja minä lähetän hänelle tervashampoota. Meillähän on tätä monipuolista tervausperinnettäkin. Eikös rikollisilta oikeasti tervattu perseet jossakin joskus?

  VastaaPoista
 12. Linkomies, en voi heittää ketään yli laidan, kun en voi olla aina varma, kuka siellä anonyyminä on. On myös niin, että toista on matkittu aika onnistuneesti. Auttaisi paljon, jos te muut valitsisitte jonkin pysyvän nimimerkin.

  Anonyymi klo 17.06, en ajatellut tämän blogin anonyymeja kirjoittaessani juttua, eli en tarkoittanut tietenkään puolustaa minuakin kalvaneita anonyymejä. Tuomitsen kaikenlaisen kiusan ja kalvun.

  Harvoin kiusaa tosiaan tehdään nimellä, mutta Uuden Suomen Puheenvuoro -blogeissa törmäsin kyllä ensi kertaa tähänkin ilmiöön. Henkilöt kävivät aika henkilöönkäyvää ja rumaa keskustelua nimillään.

  Tarkoitan lähinnä sitä, että joillain areenoilla on ollut puhetta siitä, että vain nimellä kirjoitetu kommentit julkaistaan. Niin - eikös Uuden Suomen Puheenvuoroissa käynyt näin: anonyymi kommentointimahdollisuus poistettiin?

  Myös kirjallisuusblogeissa ja Kotuksen kieliblogissa on käyty nimimerkki - nimikeskustelua. Minua on siis kummastuttanut se, että nimellä kirjoittaminen nähdään aina rehellisempänä kirjoittamisena kuin anonyymisti tapahtuva.

  VastaaPoista
 13. Tuo internetin kuvitteleminen 50-luvulle onkin hauska oivallus. Voin kuvitella, miten isän kone olisi paukkunut. Löysin hänen jäämistöstään nimittäin yleisönosastokirjoitusten kalkkeerikopioita.

  Yksi oli osoitettu radion Herra Pääjohtajalle. Asiana olivat radiokuuluttaja Kaisu Puuska-Joen nasaalit ja laiska ääntämys. Kun Puuska-Joki kuulemma kiekaisee aina seitsemältä nenäänsä: STT:n nuutisia. Mitä ne "nuutiset" ovat, kysyi isä. Lisäksi nainen kiekaisee lopputavun falsettiin, kun sen suomessa pitää laskea. Tätä rataa.

  Itse olen kirjoittanut paikallislehteen muutaman kerran, ja yksi poiki toimenpiteitä, toisesta en tiedä - se oli koirankakan ylistyslaulu ja siitä kai johtuu, että kakkaa edelleen riittää, joskin pussitus on lisääntynyt.

  VastaaPoista
 14. Uudessa Suomessa näyttäisi olevan myös useita nimellä kirjoittajia, jotka tosiasiassa ovat nimimerkkejä, nimi ei ole oikea.

  Aamulehti sellaisesta taannoin narahti, kun koko maasta ei löytynyt erästä tilaisuutta törkeilleen kirjoittajan nimistä henkilöä.

  Ristitulen ampuminen kertoo tekijästään paljon. Siis sellainen kirjoittaminen, jossa tekeydytään useiksi eri kirjoittajiksi nimimerkkien ja/tai anonymiteettien suojista. Samaa asiaa sitten muka todistellaan eri kanteilta.

  Sanotaanko nyt näin, etten minä sellaiselle henkilölle lompakkoani antaisi vartioitavaksi, vaikkei siellä kirjastokortin lisäksi olisikaan kuin sinne unohtuneita maksutositteita.

  VastaaPoista
 15. Kaisu Puuska-Jokea kävin heti muistelemassa. Muistan, vaikka jäi näköjään eläkkeelle jo 1972.

  Persoonallinen ääni ja esitystapa, toisin kuin tämän päivän steriileillä höpöttäjillä.

  Toinen pääkuuluttaja oli kreivi Creutz.

  - Se on ihan totta oikee kreivi!
  - mikä se semmonen on?
  - Ooks sä ihan tyhmä, eksä muka tiedä mikä kreivi on!


  Vastoin huhupuhetta, kummallakaan heistä, tai ei edes Markus-sedällä mikrofoni jäänyt auki niin, että sieltä olisi kuultu: "Ja nyt minä lähden paskalle!"

  VastaaPoista
 16. Jos siinä on lainehtinut Litorinameri, niin on siinä lainehtinut Ancylusjärvi ja Yoldiamerikin.

  Kysyin vain siksi, kun omat kesätilukseni sijaitsevat paikalla, joka oli kuivilla jo Ancylusjärven aikoihin.

  Ja kaikkihan me tunnemme Suomusjärven kulttuurin, joka myös liittyy näihin muinaisrantoihin.

  On suuri sun rantasi autius.

  VastaaPoista
 17. Kuuntelin tuota nauhaa, ja tosiaan - Kaisu Puuska-Joki lausui siinä aika selvästi: "Kotimainen puolituntinen nalkaa."

  Siis kreivi Creutz oli tosiaan oikea aatelinen, toisin kuin valekreivi Pertti Ylermi Lindgren, hupaisa persoona hänkin varsinkin siinä Kaksipa kanaa -laulussaan. Niin ihanan alleviivaavaa pikkutuhmuutta harvoin on kuullut, että ihan punastuttaa. Ei voi kuin ihailla miehen näyttelijänkykyjä. Hän ei tehnyt naisille tietääkseni pahaa, vaan ilmeisesti vain hyvää, joten mitäs siihen on sanomista. Toista ovat nykyiset narsistit.

  Tuo Markus-setä menee nyt paskalle -lausahdus on kai legendaa. Sanoja oli joku muu radiosta, ei Markus-setä.

  VastaaPoista
 18. Tuo maininta Ancylusjärvestä ja Yoldianmerestä olikin kiinnostava, ja tutkin muistin virkistykseksi Wikipedian antia.

  - Yleensä kesäisin luen tällaisia juttuja kirjastojen seutukunnan muinaishistorioista. Niissä olen törmännyt eniten tuohon Litorianmerivaihemainintaan.

  Litorianmerihän syntyi tai siis muuttui Ancylusjärvestä Litorinamereksi jäätiköiden sulettua noin 9 000 - 8 000 vuotta sitten.

  Tuon ajan karttoja katsoessa huomaa selvästi, miten maanpallon pinta on muuttunut ja muuttuu edelleen, meret vähenevät, maanpinta nousee. Litorinameri taisi ulottua aikanaan lähes tänne Pikkukaupunkiin asti.

  VastaaPoista
 19. Poliisikin sen vahvistaa: Tervo on idiootti!

  Poliisi tyrmää Tervon puheet kunniamurhista

  Kunniaväkivaltaan perehtynyt rikospoliisin asiantuntija tyrmää kirjailija
  Jari Tervon väitteen, jonka mukaan Suomessa tapahtuisi kunniamurhia harva se viikko.


  Tervo rinnasti torstaina Ylen Aamu-tv:n haastattelussa kantasuomalaisten parisuhdemurhat Lähi-idässä tapahtuviin kunniamurhiin.

  Tervon mukaan ex-naisystävänsä tappava suomalaismies on kunniamurhaaja siinä missä jälkimmäisetkin.

  - Tervolla menee nyt kaksi eri asiaa sekaisin. Hän puhuu mustasukkaisuudesta tai vastaavasta syystä tapahtuvista intohimorikoksista - englanniksi passion crime - kun taas kunniamurhassa on kyse aivan toisen tyyppisestä rikoksesta, honour crime, rikoskomisario Arto Karalahti Helsingin poliisin murharyhmästä sanoo.

  Karalahden mukaan kirjailija menee hakoteille jo siinä, ettei kunniaväkivallassa tekijä ole miesystävä tai ex-mies, vaan nimenomaan uhrin suvun edustaja.

  Toinen oleellinen kunniaväkivaltaa erottava seikka on sen yhteisöllisyys.

  Parisuhdesurmassa yksilö puolustaa omaa kunniaansa, kunniamurha tehdään perheen tai suvun puolesta ja sen tukemana.


  Tuo Tervo on selvästi matalastikoulutettu tyyppi.

  VastaaPoista
 20. Hatunnosto muuten Suomen poliisille, kun vangitsi miehensä murhanneen Anneli Auerin lasten raiskauksesta ja hyväksikäytöstä. Olin varma että sitkeä ja perusteellinen poliisityö tuo lopulta tulosta ja saamme tuon naishirviön tuomiolle.

  Oikein jännä nähdä millaisen Floorapurkki-jutun perheväkivaltaan perehtynyt blogistimme tästä nyt väsää. Hänhän on kovasti koittanut profiloitua tasa-arvohenkilönä, mutta heikoin tuloksin toistaiseksi. Saas nährä...

  VastaaPoista
 21. Juu, anonyymi, lehti on luettu.

  Olisiko sinulla tähän jotain sanomista?

  Kai huomasit, että Tervon Layla tulee Einesbaariin tuotapikaa? Kirja kannattaa lukea ilman ennakkoasenteita, se voi yllättää.

  Muutoin uskon ymmärtäväni, mitä Tervo tarkoittaa, ja ajattelen niin, että hän provosoi suomalaisen miehen kunniamurhalausunnollaan. Tuskin hän on epäselvä käsitteen alkuperäisestä merkityksestä. Kurdien käytänteen voi hyvin siirtää länsimaisiin tragedioihin. Nämä murhenäytelmät kun tuppaavat olemaan myyttisiä ja arkkityyppisiä tapahtumia kulttuurieroista huolimatta. Sitä eivät kaikki ehkä huomaa.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi klo 20.25,

  mieluiten profiloidun ihmisoikeus- kuin tasa-arvohenkilönä.

  Sille en voi mitään, että tasa-arvon loukkaukset ovat ihmisarvokysymyksiä.

  VastaaPoista
 23. Hyvin vähän vielä olen Tervon kirjaa alusta lukenut,lisäksi sieltä täältä katsellut.

  Kuitenkin.

  Taidan korjata kieltämättä aika vahvoja ennakkoluulojani kirjailijaa ja kirjaa kohtaan. Se ei ole mitenkään yksioikoinen tai yksiselitteinen, siinä jaellaan mukavasti sinne tänne. Näin tuntuu siis muutaman kymmenen luetun sivun jälkeen.

  Iineksestä teksti ja lauseet tuntuivat alussa oudolle, minusta ne ovat hulvattoman hienoja.

  Ei ollut huono ostos.

  Yritän lukea junassa, siinä saattaa kyllä olla huonon pokkani ongelma, jos itsekseni taas hekottelen. Katsovat muut niin oudosti.

  VastaaPoista
 24. Samansuuntainen havainto minulla on Riku. Kirja ei ole yksiselitteinen, vaan nimenomaan jaellaan pieniä luunappeja joka suuntaan, tai osoitetaan joka suuntaa vähän hassuksi ja höpöksi toisen silmin. Alkupuolen jotkin lauseet tuottivat minulle kiusaa, mutta se loppui kun näkökulma vaihtui Suomeen, kieli oikeni. Koko ajan ei kuvattukaan outoja oloja ja tapoja, mikä minusta heijastui kieleen.

  Olen nyt melkein lopussa, ja sen jälkeen luen vielä yhteenvedonomaisesti katsausta varten.

  VastaaPoista
 25. PS
  Vai haluaako joku muu kirjoittaa Laylasta pienen alustuksen? Luovutan ilomielin tehtävän.

  VastaaPoista
 26. Muuten saattaisin, mutta olen aika huono noiden dead-linejen kanssa. Tämä täytyy ensin lukea ja sitten vähän hautoa.

  Ja kukas sen tietää, koska sen saan tehtyä, kun itsekään en tiedä.

  VastaaPoista
 27. Olisiko sinulla tähän jotain sanomista?

  Olisi, mutta en saa sanoa.

  Kai huomasit, että Tervon Layla tulee Einesbaariin tuotapikaa? Kirja kannattaa lukea ilman ennakkoasenteita, se voi yllättää.

  Olen tietoinen tästä, että se tulee. Olin aikeissa osallistua tuohon, jos se olisi sallittu. Nyt olen vain vallan helvetin pettynyt Tervoon, joten en usko että luen hänen kirjaansa. Peruin kirjavaraukseni kotikuntani kirjastosta. Tervo on moukka, joka törkeällä tavalla puffaa tekelettään. Hyvä että poliisi sentään on ajantasalla.

  Muutoin uskon ymmärtäväni, mitä Tervo tarkoittaa, ja ajattelen niin, että hän provosoi suomalaisen miehen kunniamurhalausunnollaan.

  No sinä tietysti ymmärrät, tämä ei ole yllätys. Kaikki jossa suomalaista mietä mollataan, on sinulle mieluisaa. Ihan turha esittää mitään provokaatio väitteitä, tuohan on niin moukkamainen esitys Tervolta, että en ihmettelisi jos tervo saisi vielä turpiinsa.

  VastaaPoista
 28. Dead line on lokakuun puoliväliin mennessä, eli aikaa on. Mieti rauhassa, Riku - tai kuka tahansa, en halua painostaa, mutta iloinen olen jokaisesta alustuksesta, jonka joku ystävällisesti suostuu kirjoittamaan. Ei tarvitse, mutta saa siis. Itse osallistun mieluusti keskusteluun tarvittaessa oman näkemykseni vääntämällä, jos aihetta on.

  VastaaPoista
 29. Sait ylipuhuttua, olen valmis heittäytymään, mitään kirja-alustuksia kun en ennen ole tehnyt.

  VastaaPoista
 30. Kiva Riku, kiitos! Rohkeasti vaan, näin saadaan erilaisia alustuksia. Oman sanansa saa silti jokainen esille keskustelussa.

  Lokakuun toinen kirja on vielä päättämättä, kolmatta ei ehkä kannata panna listalle. Tuomas Kyrön uuden satiirin, jäniskirjan, sain eilen kirjastosta, mutta se ei nyt ehdi. Runokirja?

  VastaaPoista
 31. Ai runokirja... minähän melkein lupauduin kirjoittamaan alustuksen jostakin klassikosta, joten jospa kirjoitan sen klassisesta suomalaisesta runokirjasta?

  Sallitteko?

  VastaaPoista
 32. Täyttä auerismia!

  VastaaPoista
 33. Sallimme, Tapsa, mieluusti! Oikeastaan tätä vähän uskalsin toivoakin, että valitsisit runokirjan. Heti kun keksit sopivan, ilmoita, niin panen sen tuonne listaan etuajassa, jotta saadaan kirja kirjastosta tai divarista, ellei itsellä ole.

  VastaaPoista
 34. Kirjapainoitteisen illan lopuksi vähän discodanssia. Tässä Venäjän presidentti Medvedev (sinisissä vaatteissa) tanssii America Boy -kappaleen tahtiin:


  http://www.youtube.com/watch?v=x1RhVTJCRC8


  Tässä "stilisoitu" versio:


  http://www.youtube.com/watch?v=BzMv6kVsPdA&feature=player_embedded#!

  VastaaPoista
 35. Sitaatti toisesta asiasta.

  Luen paraillaan Mary V. Dearbornin elämänkertaa Henry Milleristä. (En muuten arvosta ko. kirjailijaa kovinkaan korkealle, minusta hän on sekasotkuinen mystikko. Mutta erittäin kummalisia asioita hänelle tapahtui, hänen elämänsä on hänen vaikuttavin romaaninsa.)

  Sitten sitaatti.

  "Opettele olemaan väärässä - maailma on täynnä ihmisiä, jotka ovat oikeassa. Siksi se on NIIN KUVOTTAVA paikka."

  Ehdotti Louis-Ferdinand Céline Millerille.

  VastaaPoista
 36. Äänellään ne laulavat kaikki linnut, muuta en osaa sanoa.. ja kukapa nyt nimeä kaipaisi, harvat edes hautakiveen. Yksi pikku pölähdys ja olemme kaikki tuhkana niin isot kuin pienetkin nimet.

  VastaaPoista
 37. "lmoita, niin panen sen tuonne listaan etuajassa, jotta saadaan kirja kirjastosta"

  Iineksen sanomaa: Minä en koskaan ole puhunut kirjastossa käymisestäni enkä siitä että annnan pitkiä varauslistoja puolivuotta ennen kirjan ilmestymistä kotikuntani kirjastoon, jonka ahkerin käyttäjä siis olen. En siis koskaan puhu siitä, että käytän kirjastoa kokoajan.

  VastaaPoista
 38. Finlandia-kiimassaan Tervo teki itsestään pellen. Näiden omahyväisten "älykköjen" yritykset nostaa itseään jalustalle suomalaisia miehiä demonisoimalla ovat todella säälittäviä.

  VastaaPoista
 39. Iineksen sanomaa: "en ajatellut tämän blogin anonyymeja kirjoittaessani juttua, eli en tarkoittanut tietenkään puolustaa minuakin kalvaneita anonyymejä. Tuomitsen kaikenlaisen kiusan ja kalvun."

  Voit kyllä puhua ihan vaan yksikössä, koska eihän muut sitä järjestäen harrasta. En siis koskaan puhu siitä, että käytät kirjastoa kokoajan.

  VastaaPoista
 40. Kerro minulle, koska taas
  kalvuusi nähdä saan, nähdä saan
  Kaipaan, kaipaan kalvuutasi niin
  Koska en kalvuutasi nähdä saa
  Kalva, kalva jo minuakiii
  Tahdon nähdä sen blogissaniii

  Menen minne vaan missä
  kalvuusi lukea saan
  Sinä yksin vaan
  saat blogini loistamaan
  Tiedän, tiedän sen vaan
  Etten koskaan sua saa muuttumaan
  Tule tule jo blogiiini
  Tahdon olla sun muusasiii

  VastaaPoista
 41. Muuten hyvä, mutta älä, anonyymi, sano kalvuu. Se vie uskottavuuden ja alkaa naurattaa, että mikä mörökölli siellä on teroittanut puisen lyijykynänsä:

  kai-vaa ~ kaivu
  al-kaa ~ alku
  kal-vaa ~ kalvu
  lau-laa ~ laulu

  kai-va-ta ~ kaipuu
  vei-sa-ta ~ veisuu
  ke-rä-tä ~ keruu
  e-vä-tä ~ epuu

  VastaaPoista
 42. Tervo puhui pahasti nyt. Hän voisikin liittyä profeministeihin, hehän ovat erikoistuneet haukkumaan kanssaveljiään, ripottelemaan tuhkaa päällensä. Pahaa teki katsoa quupan esiintymistä. Suomessa kuolee erilaisen väkivallan uhrina 15-20 naista vuodessa. Kaikkiaan henkirikoksia tapahtunee 130. Suurin osa on miehiä. Kunnianmurhan kategorisointi ei onnistunut Tervolta. Suomessa yksikään suku (jos ovat terveitä) ei hyväksy naispuolisen jäsenensä surmaa vain koska on nainen on rakastunut itselleen mieluisaan mieheen. POIKKEUS on juuri nämä eräät etniset ryhmät, etniset suomalaiset isät eivät tapa tyttäriään näiden tehdessä valintojaan. Tervo kosiskeli feministejä kuten teki Vesa-Matti Loiri Lenita Airiston kanssa tv:ssä esiintyessään. Loiri sanoi näet olevansa feministi, Lenita hymyili autuaana. Onnetonta perseen nuolemista - voin suositella vulvaa perseen sijaan!

  VastaaPoista
 43. Kalvuu biisissä ei ole kieliopin kanssa mitään tekemistä, joten säästä ohjeistuksesi aivan muuhun käyttöön.

  VastaaPoista
 44. Äläs nyt anonyymi, minä ainakin odota ihan innosta soikeana koska paikalle pyyhältää nimimerkki Char ja ehdottaa että aletaanko leikkiä piirileikkä ja hokemaan tätä mantraa samalla:

  "kai-vaa ~ kaivu
  al-kaa ~ alku
  kal-vaa ~ kalvu
  lau-laa ~ laulu

  kai-va-ta ~ kaipuu
  vei-sa-ta ~ veisuu
  ke-rä-tä ~ keruu
  e-vä-tä ~ epuu"

  Se olisi jätte kiva!

  On myös hauska huomata, että anonyyminä esiintyvällä Iineksellä, joka väitetysti on viestinnä ja äidinkieleln ex-lehtori, niin hänellä on tamaattinen virhe tässä lausahduksessaan: "Tuomitsen kaikenlaisen kiusan ja kalvun."

  Esitän anonyymi Iinekselle viikonlopun haasteeksi selvittää ja äidinkielen tekstin yksinkertaistamisen tekniikoita käyttämällä, mikä on kalvin. Kerro mm. lyhyesti ja ytimekkäästi, selkeästi jäsentäen, mikä se on, millainen se on ja mitä sillä voi tehdä. Valota myös hiukan sen historiaa.

  VastaaPoista
 45. Sorry, blogger söi ja sotki taas merkkejä viestissäni.

  esim. tamaattinen virhe = temaattinen virhe.

  VastaaPoista
 46. Iines, tuon kaltaisista (tekniikka) kuvista (huuhkaja ja jänis) en pidä. Enkä tarvitse sitä edes perustella, sillä en arvostele ketään henkilöä (korkeintaan kuvan tehnyttä taiteiljaa vähän nykäisen nenäkarvasta). Ei vain tunnu miltään kun kuvaa katson. Se on epäaito kuin työmiehen rukkanen kokoomuksen vaalimainoksessa.

  Tämän sanon minänä, Valto Ensiona, olemassaolevana henkilönä, en anonyyminä.

  Mutta en pelkää, että sinä et tämänkin mielipiteeni jälkeen minusta pitäisi sellaisena kuin olen tähänkin saakka saanut täällä olla.

  Vertauksen varmaan ymmärrät.

  Minä olen ollut jossakin vaiheessa jyrkästikin anonyyminä esiintymistä kohtaan koska itse katson ihmisen elämän niin mitättömäksi, ettei sen sitä tarvitse ruveta piilottelemaan.

  Mutta kun ja jos ruvetaan yhteisiä asioita arvostelemaan, toimimaan politiikassa ja luottamustehtävissä ja vaikka halutaan vain vaikuttaa olemassa oleviin asioihin, niin silloin miehen tai naisen olisi uskottavuuden nimissä astuttava omana itsenään esiin.

  Joskus näen nimimerkkien ja anonyymien takanankin sellaisen tahtotilan ja silloin haluaisin sanoa heille, että tulkaapa nyt esiin hyvät tapsat sieltä mainostelineidenne takaa ja vaikuttakaa koko persoonanne voimalla, jos sitä kerran on.

  Anonyyminä voi vaihtaa ja käännellä takkejaan ja nimimerkkejään kulloisenkin voimatasapainon mukaan. Ei sen mukaan, kuinka mahdollisesti itse kehittyisi ajattelussaan. Ehkä joku Pekka Peitsi lienee poikkeus.

  Iines, kuka sitten lienetkin, olet tämän blogisi luonut sen persoonan ympärille, joka sinä varmasti olet fyysisenäkin. Ja varmaan voit vaihtaa oikean nimesi Iinekseksi eikä sitä kukaan toista toisesta erottaisi, tai päin vastoin.

  Onhan Japekin aito oma itsensä. Hänessä vain ei tapahdu edes hidasta uudistumista mihinkään suuntaan. Se lienee vain todiste siitä, että niillä eväillä elämän loppuun ajellaan, jotka syntymässä on saatu. Aivopuoliskoita ei voi vaihtaa keskenään eikä kenenkään toisen kanssa.

  Jos ihminen kykenee lukemaan itsensä insinöörioppien viidakon halki vaikka päämäärään DI, ei se tarkoita sitä, että tekniikan ohella kykenisi hallitsemaan myös sen toisen aivopuoliskon antamaa panosta elämänkulkuun.

  VastaaPoista
 47. Lisäksi haluaisin kysyä anonyyminä esiintyvältä Iinekseltä muutaman kysymyksen, sopiiko?

  Mitkä geminaatat ovat suomen kielessä mahdollisia?

  Mitkä diftongit ovat suomen kielessä mahdollisia?

  VastaaPoista
 48. Anonyymi klo 9.59,

  suurin osa väkivallan uhreista on tietenkin miehiä, koska väkivallan tekijöistäkin suurin osa on miehiä.

  Miehet siis tappavat etupäässä miehiä, tai pahoinpitelevät heitä, vain ehkä viidesosa kuolleiden kokonaisuhrimäärästä on naisia.

  Mitä väliä sillä on, kumpi tappaa enemmän? Olihan se Auerkin aika ansiokas tällä väkivaltasaralla. Tappaminen ei johdu sukupuolesta, vaan ihmisen sielun ja mielen järkkymisestä.

  VastaaPoista
 49. Valto,

  en ottanut linnunkuvaa siksi, että se on kuuluisan lintumaalarin kuva. Otin sen ihan kuvan vuoksi.

  Tiedostan senkin, että kuva on epärealistinen kauneudessaan ja kauheudessaan, mutta juuri tämä ylilyövä kauhuromantiikka minua ehkä siinä kiehtookin. Tykkään, kun mennään vähän rajojen yli tai ali.

  Ymmärrän kantasi anonyymiuteen, eikä minulla ole siihen mitään sanomista. Mitätönhän ihmisen elämä on, mutta kuitenkin ainutlaatuinen.

  Jos esiintyisin omalla nimelläni netissä, katsoisin sen olevan signaali, että portit minuun ovat auki jopa kadulla kulkiessanikin, sanani on vapaata riistaa kenen tahansa tulla tiukkaamaan minulta mielipiteitä tai vastauksia. Sitä paitsi portit olisivat auki myös lähimpiini kauttani, ja tällaista realiteettia en katso voivani tehdä.

  Fiktiivinen kirjoittaminen antaa vapauden muuttaa jonkin yksityiskohdan lähimmissään, vaikka asia itse on totta. Jos kirjoittaa nimellään, fiktio jäisi pois, ja se on kuitenkin tärkeä lanka, joka sitoo joskus hatarat muistikuvat yhteen.

  Haluan siis antaa niin paljon ja niin syvää, että tahdon tehdä sen rauhassa pelkkänä elävänä ja aitona minä-sieluna.

  VastaaPoista
 50. Valton kanssa olen samaa mieltä.

  Myös tuosta von Wrightin taulusta. Eivät kai yleensäkään niin häävejä ole, niistä puuttuu henki.

  Pikkutarkkaa näpertämistä ja yritystä valokuvamaiseen tallentamiseen aikana ennen kameraa.

  Liikkeen kuvaus on erityisen huonoa, se tulee tästä taulusta esiin.

  Tuohon jänikseen maalari ei enää ole jaksanut keskittyä linnun pikkutarkan tekemisen jälkeen lainkaan. Jäniksen asento yhtäaikaisen liikkeen kanssa on tekijälleen aivan liian vaativa maalattava.

  Näissä googlen hörpöttimissä on viime aikoina ollut pientä hienosäätöä, uudistamiseksi kai sitä voisi kutsua. Bloggerin nykyinen tapa näyttää klikattavat kuvat on tuhnu, siitä puuttuu Picasan ominaisuus saada suurentaa kuvaa.

  VastaaPoista
 51. Tuli näköjään samanaikaisesti kaksi erilaista tauluarviointia.

  Silti, jos olisin liikkuva kauppasaksa ja sattumoisin tulisin myymään sinulle jotain, Iines, niin salaa liimaisin punanenätarrat molempien taistelevien metsojen nokan päihin. Muistelen sinun joskus taulusta kertoneen.

  VastaaPoista
 52. "Mitkä geminaatat ovat suomen kielessä mahdollisia?

  Mitkä diftongit ovat suomen kielessä mahdollisia?
  "

  Anonyymi,

  tarkoitat kai kysyä "Mitkä konsonantit voivat esiintyä geminaattoina?" ja "Mitkä vokaaliyhtymät voivat esiintyä diftongeina?"

  Ei nimittäin ole olemassa mahdottomia geminaattoja tai mahdottomia diftongeja.

  Geminaattahan on konsonanttiyhtymä, joka muodostuu kahdesta samasta eri tavuun kuuluvasta konsonantista, tak-ka.

  Nähdäkseni useimmat konsonantit voivat esiintyä geminaattoina, mutta ainakin j, v ja h ovat minulle outoja geminaattana kirjakielessä.

  Diftongi taas on kahden eri vokaalin yhtymä samassa tavussa, äi-ti. E. N. Setälä luettelee Äänne- ja sanaopissaan 16 diftongia.

  Veikkaan, että muuttunut ja kaiken aikaa muuttuva kieli voi olla rikastunut tai on rikastuva uusilla diftongeilla uusissa vierassanoissa, joita en nyt lähde metsästämään.

  Jos vastaus ei tyydyttänyt, yksilöi kysymyksesi paremmin niin haetaan täsmätieto.

  VastaaPoista
 53. Siis ettekö te miehet näe tuossa kuvan kökköydessä viehättävyysefektiä?

  Minulla oli oikein taidekirja, von W-veljesten edessäni, ja siinä on paljon tuommoisia täytetty lintu -tyyppisiä kuvia.

  Olen aina halunnut halunnut itselleni täytetyn pöllön. Tai muun täytetyn. Yhden olin ostamaisillani, mutta yksi ystävätär kirkui sen verran pöllyävää sulkasatoista lintuani, että jätin sen ostamatta kirpputorille.

  VastaaPoista
 54. Minulla siis oli hyvänlainen jäljennös Taistelevista metsoista, mutta annoin sen siskolle, muistoksi kotimaan valiotaiteesta. Hänen miehensäkin tykkäsi siitä kovasti.

  On minulla muuten Mona Lisakin seinällä yhdessä rykelmässä, lasin alla painokuvana. Taulussa viehättävät kyllä raamit eniten.

  VastaaPoista
 55. Minusta kuva on hieno, etenkin tausta: komea kallio ja utuinen metsä.

  Mutta kuvan sijasta haukun kohta yhden leffan, kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 56. Kuvassa jänis sanoo aivan ilmiselvästi pöllölle: Aaah, ruavippa vielä sieltä alaselänniin puolelta...uhhh...

  VastaaPoista
 57. Voi se noinkin sanoa, ilme kun on suorastaan nautinnollinen huuhkajan kynsissä. Minä elättelen toivetta nähdä huuhkaja tai muu pöllö elävänä.

  Onkohan vaimo vienyt taas Tapsan katsomaan romanttista elokuvaa? Le Havrea odotan itse kovasti.

  VastaaPoista
 58. Taulu alkaa elää myös minulle aivan uudella tavalla.

  Kallion ja maiseman dramaattisuus, jollaisena ne harvoin maassamme esiintyvät, saarna vasta kalliojyrkänteeseen loppuneesta hakkuuraiskiosta, josta viimeinenkin jänis katoaa pedon syömänä. Huolimaton metsuritoiminta, jossa kaadettu puu on jätetty maahan lahoamaan.

  Ferdie on selvästi ollut huomattavasti aikaansa edellä.

  VastaaPoista
 59. Ymmärrän hyvin, että julkisissa tehtävissä toimivat tai sellaisiin pyrkivät esiintyvät mielellään omilla nimillään - brändäävät itseään ja ajatuksiaan - mutta en kyllä ymmärrä, mitä iloa meidän tuntemattomien tavisten nimistä kenellekään olisi?

  Meille on kai ihan sama, että heitteleekö leiskuvia kielikuviaan Valto-Ensio Heikkinen vai Veli-Pekka Heiskanen. Tai vyöryttääkö argumenttejaan blogiemäntänä Iines vai maisteri Inkeri Muinais-Rantalainen. Tai olenko minä Tapsa vai Stefan Reklamsson?

  Se elokuva, Iines-maisteri, oli nimenomaan Le Havre.

  Palaan siihen saunan jälkeen.

  VastaaPoista
 60. Tapsa, ei se ole ihan sama.

  Lentolehtisiä eivät heitelleet tunnetut ihmiset. Niillä oli aina jokin tarkoitus, joku niiden agiteerauksien takana hääri ja juoksupojat toimittivat eteen päin.

  Samoin voimme käsitellä internettiä nykyistin.

  Sinäkin, Tapsa, vähän väliä asetut joihinkin joukkoihin joilla on johtajansa ja levität sitä "ilo"sanomaa omalta osaltasi etiäpäin.

  Mehän niin helposti "tykätään" jonkun mielipiteistä ja tykätessämme jaamme mielipidettämme ystävillemme, sukulaisille ja samalla myös satunnaisille ohitse tai vastaan rientäjille.

  Tämä on verkostomarkkinointia jonka sinä alan ihmisenä hyvin olet omaksunut ja toteutat sitä osaltasi.

  VastaaPoista
 61. Riku nyt ainakin on talutusnuorassa vahvasti:)

  VastaaPoista
 62. Iines,

  olen päässyt tarkkailusta kotiin jo pari päivää sitten, ja olisin kommentoinut Williamia.

  Ei vaan onnistu.

  Tekisitkö kommentoinnin normaali-helpoksi?

  Vaan onko vika minussa? Taas?!

  Char

  VastaaPoista
 63. Mustaleski,

  talutusnuorissa me kaikki, minä en edes osaa hahmottaa minkä kaiken.

  Ja kyllä minä oikeasti Wrightin veljesten tauluista tykkään, niille pitää olla vain oikea tilanne.

  Esimerkiksi jonkun hienon, kaukaisen erämaamökin seinällä ne olisivat suorastaan täydellisiä. Sellaisessa kädet täytyy joskus pyyhkiä, paperirullia ei voi aina olla saatavilla. Ja uistimetkin voi olla välillä hyvä selvittää ja laittaa johonkin riippumaan.

  VastaaPoista
 64. Char,

  kommentointi Einesbaarissa pelaa kyllä moitteetta, ei ole mitään sanavahvistuksiakaan saati etukäteissensuuria. Koetin äsken koekommentin ja se sujui nopeasti.

  Olisipa kiva, kun joku kirjoittaisi Williamiin jotakin. Koetas vielä, Char, kun ehdit ja jaksat, mutta kopioi viestisi ensin, jos ilmenee jotain häikkää.

  VastaaPoista
 65. Riku missään nuorassa ole, Mustaleski, se on niitä miehiä, jotka taatusti kulkevat omia polkujaan vaikka kuinka sitä lassoaisi.

  Mitä tuohon Le Havre -elokuvaan tulee, niin senhän piti olla kauhean hyvä. Mutta ei sitten ollutkaan. Tykkään Kaurismäen maailmasta, mutta en usko mihinkään Oscareihin, elokuvat ovat joskus hieman löysiä.

  VastaaPoista
 66. Ei tässä mitään omia polkuja pysty kulkemaan, kun päättivät jättää antamatta minulle itsestäänselvästi ja kiistatta kuuluneen loton jättipotin!

  VastaaPoista
 67. Väitän kyllä ankarasti vastaan, Valto, että toimisin jonkun salaperäisen tahon juoksupoikana - tietäen tai tietämättäni.

  Olen aina uskaltanut muodostaa omat näkökantani, jopa silloin kun hegemonia oli "edistyksellisillä", joten muodostan nytkin, kun hegemonia on "suvaitsevaisilla".

  Ei se, että mielipiteeni ovat sinun mielestäsi vääriä, vielä tee niistä vääriä.

  Millä muulla tavalla ihminen voi kantansa muodostaa kuin seuraamalla tapahtumia, kuuntelemalla ja lukemalla sekä itse ajattelemalla?

  En oikein usko, että Valtokaan tarkoittaa, että on olemassa jokin absoluuttisen oikea mielipide, jonka jokainen Valton tavoin löytää ja omaksuu, kun vain etsii.

  Kun kerroin Kemppisellä tykkääväni Ironmistressin tyylistä, niin tarkoitin hänen jämerää ja kaikki - siis aivan kaikki - ennakkoasenteet sivuuttavaa argumentointiaan.

  En ole ihan kaikessa samaa mieltä hänen(kään) kanssaan, mutta yhtä oikeassa hän on kuin idealistitkin.

  Jotenkin minua ihan pikkuisen loukkaa väite, etten osaisi tai uskaltaisi itse muodostaa kantojani mihin asiaan tahansa. Minä, vannoutunut itseajattelija.

  Sori, että meni politiikan paasaukseksi. Seuraavaksi Le Havre.

  VastaaPoista
 68. Iines - mene vain katsomaan Le Havrea, sillä se on taattua kaurismäkeä. Taideteos.

  Kun sanoin haukkuvani sen, tarkoitin että haukun samalla koko kaurismäkeläisen tavan tehdä elokuvia.

  Tekisi mieli sanoa Le Havresta niinkin julmasti, että se on kaunis katsella, mutta silkkoa sisältä. Että Kaurismäen korea rappiomaailma on vain kuori, joka kätkee tylsän tavanomaisen tarinan.

  Kaikki ulkoinen on siis kunnossa. Hienoa tyylittelyä, upeasti umpimielisen lämpimiä ihmisiä, herkullisen pökkelöä replikointia, mahtavaa miljöönkuvausta miljööstä, jota ei ole olemassakaan - kaurismäkeläinen maailma on aina samanlainen, olipa se olevinaan Helsinki tai Le Havre.

  Mutta se tarina.

  Se on lapsellinen, epäuskottava, tylsä, romanttinen mukatarina mukamaailmasta.

  Se on pinnallinen. Kaikki syvyys puuttuu - niin kuin Kaurismäen kaikista elokuvista. Siitä jää mieleen vain ulkokohtaisia kuvia ja tunnelmia, ei mitään puhuttelevaa, sydämeen oikeasti sattuvaa.

  Se on kuin mainos.

  Kaurismäki myy omaa uskomustaan jostakin kvasitotuudesta, puolivillaista poliittista hölynpylyä muodikkaista aiheista.

  Kaiken tämän jälkeen totean, että Le Havre on hieno elokuva. Taideteos.

  VastaaPoista
 69. Tapsa, olenko minä jonkun seinälle graffitoinut, että olet väärässä?

  Minähän kirjoitan useimmiten vain omia tuntojani niihin teemoihin, joihin haluan sen tehdä.

  Minuahan täällä usein syytetään väärässäolemisesta. Miksi? Mihin minä aina sohaisen kun halutaan niin kovasti ampua alas nämä kurjat mielipiteeni?

  Kenen nilkat ne aina mölökynpeluulinajlleni sattuvatkaan?

  Ja kun mietit oikeasti, mitä lentolehtisistä ja internetistä samassa yhteydessä mainitsin, niin et varmasti voi väittää, etteikö eskaloitumista näiden välityksellä tapahtuisi samanmielisten keskuudessa; pitsinnypläyksestä terroritekojen suunnitteluun.

  Olenko tällä mielipiteelläni mitenkään väittänyt, että joku on jossain väärässä?

  En jummarra, tai sitten olen tosiaan tyhmä kuten Jape tuolla jossakin välissä minusta jälleen armollisen diagnoosin suvaitsi rustata.

  VastaaPoista
 70. Iines,

  nyt juttuni häviävät johonkin.

  Ei sillä, että painavaa sanottavaa olisi - mutta kun tyhjän puhumisesta olet minua sensuroinut: nyt häviävät puheet itsestään.

  Tämä ei liene tarkoitus.

  Mitä täällä tapahtuu?

  VastaaPoista
 71. Iines, Riku haluaa mielyttäää Sinua vaihtamalla jopa mielipiteensä, otetaan esimerkiksi nyt tämä tuorein taulujuttu. Olen huomannut sen joskus aiemminkin ja mitä se haittaa? Minä ajattelen sen sillä tavalla, että hän on vahvasti talutusnuorassasi tai jotenkin vaikutusvallassasi?? Rikun kunniaksi on sanottava se, että hän myönsi olevansa kuten me kaikki? Eli vaikutuksille altis:)

  Anonyymi: Mielestäni tauluista yms. ei kannata aina piilomerkityksiä edes hakea, nehän ovat vain taiteilijan tekemiä kuvia, joilla ei välttämättä ole sen kummempaa symboliikkaa???

  VastaaPoista
 72. Taulu alkaa elää myös minulle aivan uudella tavalla.Kallion ja maiseman dramaattisuus, jollaisena ne harvoin maassamme esiintyvät, saarna vasta kalliojyrkänteeseen loppuneesta hakkuuraiskiosta, josta viimeinenkin jänis katoaa pedon syömänä. Huolimaton metsuritoiminta, jossa kaadettu puu on jätetty maahan lahoamaan.
  Ferdie on selvästi ollut huomattavasti aikaansa edellä.


  Rakas Mustaleski,
  jos tuota tarkoitit, haluan kertoa:
  1. Kirjoitus pyrkii olemaan absurditeetti, se sisältää selvästi paikkaansapitämättömiä väitteitä.
  2.Kirjoittaja selvästi tökkää Frediä silmään hölmön tuntuisesta, ylimenevästä dramatiikasta, kallio on selvästi epäaidon näköinen
  3. Selvää on, ettei kuvassa ole mitään hakkuuraiskiota, vaan se kuvaa villiä luontoa tavalla, jossa romantiikka ylittäää autenttisuuden.
  4. Puu on selvästi kaatunut omia aikojaan, siinä ei ole pokasaha laulanut tai kirves paukkunut. Fredi ei ollut suuri visionääri.
  5. Esittämilläni perusteilla tai vain siksi "etten siitä tykkää" en edellenkään pidä erityisemmin von Wrightin taulusta.
  6. Ymmärrän, että jos joku on toista mieltä samoilla tai muilla perusteilla, tai jopa kokonaan ilman perusteluja, hän on aivan yhtä oikeassa tai väärässä kuin minä. Tällaisessa asiassa ei ole, eikä voi olla absoluuttista totuutta.
  7. Melko harvoin haluan mistään pitkään vängätä, minulla ei ole kykyjä eikä haluja olla kansanvalistusfilosofi. Aikuisiin ihmisiin ei voi kovin paljoa, jos lainkaan, tällaisilla kommenteilla vaikuttaa, sellainen edellyttäisi laajamittaista propagoimista ja agiaatiota. Tiedollisia asioita voi tarjota, mutta sellainenkaan ei ole minun huoleni.
  8. Maailmassa on niin paljon mielipiteitä, että sieltä jokainen voi valita omansa kuin valintamyymälän hyllystä.
  9. Olen huomannut, että ihmiset ovat aika usein eri mieltä kanssani, usein se on jopa helpottavaa. Väärässä olemisensa tajuaminen on usein oikeassa olemista suurempi ilo, pessimisti kun olen luonteeltani.
  10. En väitä, että olisin hyvätapainen, mutta sellainen vanhanaikainen ajatus minulla on, että pyrin muistamaan tämän olevan Iineksen olohuone, minun pitää täällä elää sen mukaan. Enkä väitä ettenkö joskus olisi riehaantunut.

  VastaaPoista
 73. Mustaleski,

  en nyt oikein ymmärrä tuota talutusnuora-asiaa, sillä en ole mielestäni taluttajatyyppiä ollenkaan. Luultavasti en kauan edes sanailisi minkään puudelin kanssa.

  Arvostan taitoa nähdä asia useasta näkökulmasta eikä tuijottaa sitä jääräpäisesti yhdestä pisteestä. Itsellänikin tällainen ominaisuus toivottavasti on.

  VastaaPoista
 74. Char,

  en osaa nyt sanoa, mistä kommenttiesi häviäminen johtuu, sillä minulla ei ole siihen osaa eikä arpaa. En ole poistanut mitään. Blogissa ei ole mitään estoja tai ennakkosensuureja.

  Silloin kun poistin kolme perättäistä kommenttiasi Einesbaarista, pyysin sinua etukäteen ottamaan ne itsellesi halutessasi talteen ja siirtämään tähän Iines-blogiin. Varoittaisin kyllä edelleen.

  Eri asia ovat rasistiset, ilkeät ja henkilöönkäyvät kalvukommentit. Niiden kirjoittajat ovat saaneet lukuisia varoituksia. Heitä ei varoiteta enää, vaan poistetaan samantien. Mutta sinä et tällaista harrasta, Char.

  VastaaPoista
 75. Tapsa,

  tuo Le Havre -analyysisi, tai oikeastaan koko Kaurismäki-arviointisi on hyvä, sillä osasit sanoa juuri sen, mitä Kaurismäki on ja mitä hän ei ole. Yleensä tuosta "mitä hän ei ole"-aspektista ei puhuta.

  Minäkin ehkä jopa rakastan kaurismäkeläisyyttä, mutta nyt kun sanot, tuo maailma on kuin kupla, jonka sisällä ovat ne kaurismäkeläiset ihmiset ja miljööt. Se leijuu yksinään, irti todellisuudesta, ja sen sisällä ihmiset suorittavat pientä ja rakkaudetonta elämäänsä aina samoin puutunein ilmein. Ja kaiken yllä soi tähdet meren yllä tai kauas pilvet karkaavat tai käheä ranskalainen laulelma.

  Elokuvateattereihin en nykyään uskalla mennä, sillä kärsin niiden megalomaanisesta äänivolyymista niin, että pauhaava musiikki ja huutavat äänet vihlaisevat kipuna lihaani. Odotan dvd:tä tai televisiotarjontaa.

  Tuosta Le Havren juonisisällöstä minua vähän pelottaa se vanhan miehen ja pikkupojan ystävyys. Se on tietenkin hienoa, mutta niin kovin kliseistä.

  VastaaPoista
 76. Tapsa, sinä sen sanoit.

  Heitin lyhyen kommentin Kaurismäen elokuvista taannoin; jos olisin osannut, olisin kirjoittanut sen vastaavaan tyyliin.

  Ei se sitä tarkoita ettenkö menisi katsomaan tämän uusimmankin.

  VastaaPoista
 77. Olisipa mielenkiintoista kuulla, mitä ihonvärinsä takia poispotkittu salolainen talonmies tai afrikkalainen perhe, jolle ei myönnetty kotivakuutusta ajattelevat Le Havren tarinasta...koskettiko?

  VastaaPoista
 78. Anonyymi,

  en tiedä, olisiko se mielenkiintoista. Enemmän varmaan haluaisi kuulla heidän omat tarinansa. Enkä ihmettele, vaikka Kaurismäki tekisi heistäkin vielä tarinaa, vaikka heitä on Suomessa edelleen aika vähän jos ajattelee sitä, että Suomi on vauras sivistysmaa (?). He alkavat olla kuitenkin jo osa suomalaista yhteiskuntaa, vaikka Suomessa ei tämä kansallisuuksien sulatto -kokoonpano oikein ota tulta, niin kuin muualla, ja jo muinoin Amerikoissa.

  PS Minusta Kaurismäki ei "kosketa". Onneksi.

  VastaaPoista
 79. Jos Kaurismäki tekisikin joskus elokuvan ihonvärinsä takia poispotkitusta talonmiehestä, niin se ehkä koskettaisikin.

  Toisaalta tiedämmekö me kaikkea talommiehen tapauksesta? En ole nähnyt niiden asukkaiden kommentteja tai haastatteluja.

  VastaaPoista
 80. "Jos Kaurismäki tekisikin joskus elokuvan ihonvärinsä takia..."

  (...siis omansa)

  Minua siis nauratti kahvin, viskin ja tupakin värinen elokuva.

  Kieslowskiltakin tuli kolme väriä...

  VastaaPoista
 81. Anonyymin kysymys Kaurismäen elokuvan tarinan koskettavuudesta jäi vaivaamaan...

  Millainen on Kaurismäen elokuvien tyypillinen henkilö?

  Syrjäytynyt, köyhä, tupakoiva, viinaanmenevä, apaattinen, vaitelias valkoinen eurooppalainen - nyt Le Havressa oli myös vastaavia afrikkalaisia ja yksi vietnamilainen, sekä päälleliimattuna söpö musta poika.

  Yleissävy on se, että köyhät ovat hyväsydämisiä ja roistot hyvinvoivia. Mustavalko-asetelma on jyrkkä.

  Entä millainen on Kaurismäen elokuvien tyypillinen yleisö?

  Enimmäkseen kulttuuriväkeä, enimmäkseen vasemmistolaisvihertäviä, joiden asenteet ja mielipiteet ovat jo valmiiksi "oikeansuuntaisia", usein myös filmifriikkejä, Kaurismäki-faneja, joille elokuvat ovat jo kulttikamaa.

  Suomessa niitä käy katsomassa laajemmatkin kansalaispiirit, sillä olemme isänmaallisia ja ylpeitä maailmankuulusta pojastamme.

  Mutta Euroopassa vain hyvätuloiset asianharrastajat. Käyvätkö köyhät ja maahanmuuttajat katsomassa Kaurismäkeä?

  Kuinka moni tämän blogin lukijoista on käynyt elokuvateatterissa katsomassa yhtäkään Kaurismäki-elokuvaa?

  Arvaan, että viisi ja arvaan, että anonyymi ja yksikään mies (minua lukuunottamatta) ei kuulu siihen joukkoon?

  VastaaPoista
 82. Se on lapsellinen, epäuskottava, tylsä, romanttinen mukatarina mukamaailmasta. 

Se on pinnallinen. Kaikki syvyys puuttuu - niin kuin Persujen kaikista lausunnoista. Siitä jää mieleen vain ulkokohtaisia kuvia ja tunnelmia, ei mitään puhuttelevaa, sydämeen oikeasti sattuvaa. 

Se on kuin mainos. 

Persu tmyy omaa uskomustaan jostakin kvasitotuudesta, puolivillaista poliittista hölynpylyä muodikkaista aiheista. 

  Kaiken tämän jälkeen totean, että Tapsan analyysi on täydellisen pesulainen. Tapsalla on agenda.


  Mustaleski on talutusnuora asiassa hyvinkin oikeassa mutta taulun piilomerkitystä analysoidessaan Anonyymin sanomana, ei saatu kiinni edes ajatuksesta.
  Mitä itse tauluun tulee niin eläimet ovat kuin täytettyjä, vailla oloa ja liikettä, huuhkajakaan vaikuta todellakaan yhä ylemmäksi nousevalta. Ja maisema, se on kuin Tapsan sanoin: Se on lapsellinen, epäuskottava, tylsä, romanttinen mukatarina mukamaailmasta.

  VastaaPoista
 83. Lainaus Iineksen kommista:
  Minäkin ehkä jopa rakastan kaurismäkeläisyyttä, mutta nyt kun sanot, tuo maailma on kuin kupla, jonka sisällä ovat ne kaurismäkeläiset ihmiset ja miljööt. Se leijuu yksinään, irti todellisuudesta, ja sen sisällä ihmiset suorittavat pientä ja rakkaudetonta elämäänsä aina samoin puutunein ilmein. Ja kaiken yllä soi tähdet meren yllä tai kauas pilvet karkaavat tai käheä ranskalainen laulelma.

  No mutta juuri tätähän monen ihmisen elämä on, apaattista tai ylimaallista kuplassa elämistä! Irti todellisuudesta, juutuupin, isoveljen ja pudotuspelien maailmassa, omalla sohvalla istuen.

  Sen Kaurismäki meille kertoo ja kehottaa samalla palaamaan apaattisuudesta takaisin elämään ja kokemaan, niin hyvässä kuin pahassakin. Hän kysyy näkeekö kukaan oman kuplansa ulkopuolelle.

  VastaaPoista
 84. Anonyymi klo 12.40,

  puhut taulun piilomerkityksestä, ikään kuin taiteilija olisi kätkenyt tauluunsa jonkin merkityksen, johon sinulla on avain.

  Vastustan tällaista yhden merkityksen taidetulkintaa, oli kohteena sitten taulu, kirja tai sävellys. Edes taiteilija itse ei omista tai edes aina tunnista teoksensa merkitystä, jos sillä sellainen olisikin.

  Merkitys syntyy taideteoksen vastaanottajan aivoissa hänen omasta henkisestä tasostaan ja viitekehyksestään käsin - mitä avoimempi taideteos on, sen suurempi se on ja sitä varmemmin se tavoittaa vastaanottajia.

  Veikkaan, että parhailla taideteoksilla ei ole varsinaista taiteilijan vasiten pykäämää merkitystä.

  VastaaPoista
 85. "puhut taulun piilomerkityksestä, ikään kuin taiteilija olisi kätkenyt tauluunsa jonkin merkityksen, johon sinulla on avain. "


  En minä ole puhunut taulun piilomerkityksistä hevon vittua, vaan kuvituskuvan merkityksestä, jota Mustaleski edellen tulkitsi, vailla ymmärrystä itse asiasta.

  VastaaPoista
 86. Mitä tuohon talustusnuorajuttuun tulee, niin puudeleita on pikemmin Kemppisen blogissa. Herran ei tarvitse kuin aivastaa, niin kansa on kontillaan.

  Ihminen on avoin ja joustava vain silloin kun hän pystyy tarkastelemaan asiaa monesta näkökulmasta ja pystyy eläytymään toistenkin ajatuksiin. Sitä kutsutaan empatiataidoksi, ja se on ominaista älykkäille ja valistuneille yksilöille.

  Olisin enemmän huolestunut niistä kireistä asenteista, joissa henkilö ei jousta piirunkaan vertaa ja hokee samoja loruja kehittymättä ikinä koskaan yhtään mihinkään suuntaan.

  VastaaPoista
 87. Tapsa, - tuskin olet vakavissasi.

  VastaaPoista
 88. -- "mutta taulun piilomerkitystä analysoidessaan Anonyymin sanomana, ei saatu kiinni edes ajatuksesta"(Anonyymi)

  "En minä ole puhunut taulun piilomerkityksistä hevon vittua, vaan kuvituskuvan merkityksestä, jota Mustaleski edellen tulkitsi, vailla ymmärrystä itse asiasta."(Anonyymi)

  Onpas epäselvää viestintää. Yllä puhut anonyymin analysoinnista, alla Mustanlesken. Sitten vaadit ymmärtämään itseäsi.

  Olisiko parempi puhua asiasta nimeten se selkeästi, eikä vain viittailla nimillä epämääräisesti jonnekin? Laajoissa keskusteluissa asia pitää toistaa.

  Olisi muutenkin helpompi seurata keskustelua, jos te anonyymit erottautuisitte eri nimmerkeillä. Olen pyytänyt tätä ennenkin, ja nyt joudun toistamaan pyyntöni: valitkaa erottuva nimimerkki, jos haluatte edistää keskustelun sujuvuutta ja luettavuutta.

  VastaaPoista
 89. Sori Iines, piti laittaa ihan omalla kuvalla, mutta puolukkahillo kiehui yli ja napsasin kommin lähtemään klo 14.12. Olen kaurismäkeläinen, sillä katson mieluusti hänen avullaan maailmaa. Jotkut kuvansa olen katsonut pariinkin kertaan.

  VastaaPoista
 90. Ai niin, en ole kommentoinut blogiisi aiemmin, vaikka olen lukenut jo jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 91. Hei AnnaY,

  hauskasta hatusta ja iloisesta ilmeestä päätellen voisi luulla, ettet välitä Kaurismäestä, vaan mieluummin burleskikomedioista. No, harvoinkos ulkokuori hämää!

  Oopperasta minäkin pidän - kävin kurkistamassa profiilisi - sillä tykkään kaikesta dramaattisesta, teatraalisesta ja hivenen yli- tai alilyövästä, sen ankean Kaurismäen lisäksi.

  VastaaPoista
 92. Pidän niistäkin oopperoiden ja muun teatterin lisäksi!

  Elämähän väleen on yhtä burleskiteatteriakin, ainakin minulla.

  Kuva on hassuhattujuhlistani kolmen vuoden takaa ja se on siitä sopiva, että arkeni ihmiset eivät minua sen perusteella tunnista. Paitsi juhlissa olleet.

  Blogisi ja sen keskustelut ovat kiinnostaneet jo pitkään. Olen kuitenkin varovainen kommentoimaan, vaikka pidänkin omassa blogissani siitä, että saan joskus kommentin - pari.

  Keskustelua siellä harvemmin syntyy.

  VastaaPoista
 93. suurin osa väkivallan uhreista on tietenkin miehiä, koska väkivallan tekijöistäkin suurin osa on miehiä.

  Heureka. Et sinä ihan turhaan yliopistoa ole käynyt. Edellä kertomasi pätee siis väkivaltaan yleensä.Perhe- ja parisuhdeväkivallassa väkivallantekijöiden suhde on tutkitusti n. naiset 40%/miehet 60%.

  Mitä väliä sillä on, kumpi tappaa enemmän?

  Ei sillä olekaan väliä, vaan sillä kumpia on uhreina enemmän. Sillä on väliä. Miehiä on uhreina vähintään 6-kertainen määrä naisiin verrattuna ja silti yhteiskunnassa paasataan VAIN naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Tuo on rajussa ristiriidassa vallitsevan tosiasian kanssa, että kummat niitä uhreja oikeasti on ja minne sitä tukea ja apua pitäisi suunnata.

  VastaaPoista
 94. tarkoitat kai kysyä "Mitkä konsonantit voivat esiintyä geminaattoina?" ja "Mitkä vokaaliyhtymät voivat esiintyä diftongeina?"

  Ei, en tarkoita kysyä. Ole ystävällinen, äläkä muuta kysymystä, en pysty antamaan oikeaa vastausta jos teet niin.

  Annan sinulle arvosanaksi 7+. Plussa tuli siitä että yritit etkä heitänyt läskiksi.

  Kysymykset on otettu Ylen "Abitreeneistä" / Kieliopin termit

  Oikeat vastaukset on nimittäin:
  Suomen abitreenit: Äänneopin termit 4
  Rakennetehtävä, aiheena geminaatat.

  Mikä on geminaatta?

  1. Mitkä geminaatat ovat suomen kielessä mahdollisia?


  Oikea: kk, ll, mm, nn, pp, rr, ss, tt sekä geminaatta äng, jonka merkkinä on ng.


  Ja

  Suomen abitreenit: Äänneopin termit 5
  Rakennetehtävä, aiheena diftongit.

  Mikä on diftongi?

  1. Mitkä diftongit ovat suomen kielessä mahdollisia?


  Oikea: ai, ei, oi, ui, yi, äi, öi, au, eu, iu, ou, äy, öy, ie, uo, yö (myös ey ja iy voidaan usein tulkita diftongeiksi)


  Onneksi olkoon, kyllä seiskalla pääsee ylioppilaaksi! :)

  VastaaPoista
 95. Enimmäkseen kulttuuriväkeä, enimmäkseen vasemmistolaisvihertäviä, joiden asenteet ja mielipiteet ovat jo valmiiksi "oikeansuuntaisia", usein myös filmifriikkejä, Kaurismäki-faneja, joille elokuvat ovat jo kulttikamaa.

  Lieneekö tämä yllättävää, kun Kaurismäki on itsekin kommunisti?

  Hänen kommunismissaan on jotain samaa kuin Nalle Wahlroosin ja Jorma Ollilan; ollaan niin olevinaan tavallisen kansan asialla, mutta itse vedetään Cohiba-sikaareja ja elellään paksusti valtion auliilla tuella.
  Kaurismäelle teksi hyvää seisoa itse kylmässä sateessa, edes joskus. Karisisi se turha tekoälyllisyys sadeveden huuhtomana pois, eikä se tupakkikaan palaisi, ainakaan niin hyvin.

  VastaaPoista
 96. Arvaan, että viisi ja arvaan, että anonyymi ja yksikään mies (minua lukuunottamatta) ei kuulu siihen joukkoon?

  Täsmälleen oikein arvattu (tiedetty)! Annan sinulle, Tapsa, tasan kympin (10). Sinulla on hyvät tiedot!

  VastaaPoista
 97. valitkaa erottuva nimimerkki, jos haluatte edistää keskustelun sujuvuutta ja luettavuutta.

  Sinulla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Haluat vain helpottaa sensuuriasi, ei muuta.

  Nyt jo Char on joutunut uhriksesi. Surullista.

  VastaaPoista
 98. Anonyymi,

  en muuttanut kysymystä, vaan sanoin sen niin kuin se on oikeampi.

  Lauseet Mitkä geminaatat ovat mahdollisia tai Mitkä diftongit ovat mahdollisia eivät ole mielestäni parhaat mahdolliset eivätkä muodollisesti ihan korrektejakaan. Ne nimittäin tarkoittavat, että olisi olemassa myös geminaattoja ja diftongeja, jotka ovat mahdottomia. Näin ei tarkkaan ottaen ole. Kun suomen kielen geminaatoista puhutaan, tarkoitetaan käytössä olevia kaksoiskonsonantteja. Geminaatta on siis aina mahdollinen, samoin diftongi.

  Muotoilemani kysymys on havainnollisempi ja muodollisesti korrektimpi kuin Abitreenien kysymykset.

  Emmehän nimittäin kysy näinkään: Mitkä konsonantit ovat suomessa mahdollisia tai Mitkä vokaalit ovat suomessa mahdollisia. Tällainen kysymysmuoto edellyttäisi myös vieraiden kielten äännejärjestelmien ja ortografioiden tuntemusta ja hallintaa.

  Mitä vastauksiin tulee, opettaja tuntee nuo perusasiat kympin edestä, mutta ei ole kirjanselittäjä. Oletan sinun osaavan katsoa peruskieliopista äänneopin puolelta kysytyt asiat.

  Sivuasia: Miten muuten tuonkaltainen mekaaninen treeni edistää ylioppilaskokeen aineen kirjoittamista? Eiväthän äänneopin asiat kai juurikaan enää ole lukion oppisisältöjä? Korkeintaan voin kuvitella, että diftongit voisivat tuottavat hankaluutta vaikka satakuntalaisella murrealueella: tyämiäs. Vaan mahtaako tyämiähen kirjoittaja muistaa noita 16:ta diftongia?

  VastaaPoista
 99. Tällaisena kohtuukauniina syyspäivänä mieli lepää, ilmassa tuntuu olevan mukavasti happea, elämä on hienoa!

  Jos joku "kyllä-näin-on-varma-ja-tosi on" argmentoisi jotain poikkipuolista, mun maalimani murtus ja hyppelöisin tasajalkaa naama punaisena, huutaen: Tota noin, voi saatanan saatana minkä sano!

  VastaaPoista
 100. Anonyymi-Jape klo 19.37

  Mikä sinua vaivaa, hyvä mies?

  Teeskentelet, olet valheellinen ja kieroileva. Kalvat ja nälvit nyt kaikkia.

  Minä en ole poistanut Charin kommentteja tästä blogista ainuttakaan.

  Jos kaikki muut saavat kommenttinsa läpi - sinäkin ilkeämielisyydet - mutta yksi ei, niin voisiko siitä päätellä mieluummin niin, että jotakin valitettavaa häikkää on nyt Charin omalla koneella?

  Einesbaarista poistetut pitkänpitkät kommentit olivat selkeästi väärässä paikassa ja pyysin ennen poistoa Charia ystävällisesti siirtämään ne tähän blogiin, jotta voidaan täällä jutella niistä. Oli Charin oma valinta, että hän ei sirtänyt niitä.

  VastaaPoista
 101. AnnaY,

  kuten tästäkin huomaat, täällä on hyvin monipuolinen keskustelijakunta. Etupäässä fiksuja ja mukavia kansalaisia. Täällä saa välillä myös köniinsä anonyymeiltä - minä etupäässä - mutta jos kantti kestää, niin antaa palaa vaan! Rohkeasti mukaan, AnnaY, ihan omana itsenäsi!

  VastaaPoista
 102. Minä olen katsonut Kaurismäeltä parikin elokuvaa. Kauas pilvet karkaavat ja jonkun toisen. Näiden lisäksi telkkarista jotain. Nimet eivät nyt pälähdä päähän.

  Enkä lähtenyt elokuvista kesken pois kuten esim. Pölösen Tummien korhosten peti.. eikäku Tummien perhosten koti-elokuvaa katsomaan erehtyessäni.

  Kaurismäestä itsestään voidaan olla montaa mieltä, niin varmaan myös "säveltämistään" elokuvistakin.

  Saku Kuosmasesta en niissä elokuvissa kyllä tykkää.

  Le Havre voisi kiinostaa, samoin kuin se Tervon uusin kirja koska näkyy vastustajiakin niille olevan vaikka joku pikkunat... (aikomatta edes lukea) nakkasi roviolle kirjoittajaansa myöten koko teoksen.

  Tällainen yleensä merkkaa sitä, että teos (olipa se taiteenlajia mitä tahansa) on vähintään kohtalainen.

  VastaaPoista
 103. en muuttanut kysymystä, vaan sanoin sen niin kuin se on oikeampi.

  Kysymykset ovat alan parhaiden asiantuntijoiden laatimia, siis niin oikeita kuin vain voi olla. Mitä siitäkin tulisi, jos opiskelija voisi muuttaa ylioppilaskokeessa kysymystä itselleen mieluisammaksi ja vastata sitten?

  Mitä vastauksiin tulee, opettaja tuntee nuo perusasiat kympin edestä, mutta ei ole kirjanselittäjä.

  Minä tarkistan vastaukset ja arvioin pisteytyksen. Koska osoitat aktiivisuutta ja koitat selvittää asiaa, annan sinulla plussan lisää, eli nyt numerosi olisi siis 7,5 - hyvää keskitasoa.

  Oletan sinun osaavan katsoa peruskieliopista äänneopin puolelta kysytyt asiat.

  Siis minä olen kysyjän roolissa, en vastaajan.

  Sivuasia: Miten muuten tuonkaltainen mekaaninen treeni edistää ylioppilaskokeen aineen kirjoittamista?

  Tuo kysymys sinun tulisi osoittaa YLE:n Abitreenien laatijalle. Voin laittaa linkin, jos haluat selvittää asiaa?

  VastaaPoista
 104. Valto,

  sain tuon Laylan juuri loppuun, ja siitä on paljonkin sanomista. Jätän ne Einesbaarin keskusteluun, mutta totean, että kyseessä on basaariteos, siitä löytyy piilomaahanmuuttokritiikkiä, piilo-finlandiya-kritiikkiä sekä jokseenkin kaunis ja humaani ymmärrys kaiken raadollisuuuuden ja jopa tilannekomiikan yllä.

  VastaaPoista
 105. Char,

  Saattaa olla, että pystyn auttamaan sinua.

  Ota yhteyttä: kkenkkunen@gmail.com

  Ystäväsi,
  Kaaleppi

  VastaaPoista
 106. Minä olen Laylasta lukenut vasta n.80 sivua. Oman selostukseni saan silti gecekonduni tietomasinasta ulos viimeistään heti kuukauden vaihteen jälkeen.

  VastaaPoista
 107. Minun gecekonduni patterit on muuten pesty ja puudelit poistettu patterien takaa.

  Huomenna tulee nimittäin patteriremonttimies vaihtamaan pattereihin termostaatit. En aio kyllä hunnuttaa itseäni ja saatan näyttää häpyä tuntematta jopa katseeni ja kysyäkin jotakin.

  VastaaPoista
 108. No, ei se ihme ole, jos Valto lähti kesken pois Tummien perhosten kodista, jos kerran kuvitteli Pölösen tekosia katsovansa - se kun on Dome Karukosken filmi.

  Anonyymille huomautan, joka puheenparresta päätellen kuulostaa itse prokuraattori Kemppiseltä, että suhteeni Le Havreen oli, kuten kommenteistani voi päätelläkin, vähintäänkin kaksijakoinen.

  Se on kieltämättä taideteos. Aitoa kaurismäkeä. Samalla tavalla kuin Päätalon kirjat ovat aina aitoa päätaloa ja Paasilinnan aina aitoa paasilinnaa.

  Monet fiksut kulttuuri-ihmiset kuitenkin nyrpistävät nenäänsä molemmille kynäilijöille, samalla jopa ylpeillen etteivät ole jaksaneet kummankaan jaarituksia lukea, eikä se heidän imagoaan tahraa.

  Mutta herra jumala, jos joku erehtyy sanomaan poikkipuolisen sanan heidän Kotijumalastaan, Pyhästä Akista, niin se on sellainen synti, että sanojaan lyödään oitis pesunkestävä persu-leima ja tuomitaan perimmäiseen persuhelvettiin.

  Tämä tällainen toiminta on toki älyllistä. Nimittäin älyllistä epärehellisyyttä.

  Niin - en minä nytkään kovin vakavissani olen, mutta koska me suomalaiset olemme venäläisiä (Kemppinen opetti), niin minulla on venäläiset väittelytavat: jos sana ei riitä, niin kokeillaan vasenta koukkua ja oikeaa suoraa (tuli juuri televisiosta).

  Nytkin minun pitäisi tehdä töitä, mutta täällä on kivempi kinastella.

  VastaaPoista
 109. Täällä on yksi ja toinenkin joutunut nyt mäiskittäväksi. Ketään ei säästellä ja kaikkia kohdellaan väärin. Persu- ja puudelileimoja läiskitään sinne sun tänne, kirjoituksia sensuroidaan tai ainakin epäillään sensuroitavan, maanmainioita taideanalyyseja ja loistavaa ammattitaitoa kyseenalaistetaan ja hihkaistaan että virhe!

  Olisiko kaiken takana Kaaleppi Kenkkunen vai kankkunen?

  VastaaPoista
 110. Hunnusta olisi kyllä tässä hyötyä, jos haluaa häveliäästi sanoa "voi perkele!" asennustyön jälkeen, vastapestyjä pattereita ja niiden alustoja katsellessaan.

  VastaaPoista
 111. Kun nyt ehtisin ainakin pukea ennen kuin tulevat, etten paitasillani joutuisi ovea avaamaan. Aloittavat yleensä minun päästäni, ja joskus on tultu klo 7 aikaan, mikä on suorastaan hävytöntä.

  Työmiehet ovat muutenkin nykyään aikamoisia styrangeja, tulevat ja menevät ilmoittamatta. Lähtevät kesken kaiken toiseen kohteeseen ja palaavat ilmoittamatta seuraavana päivänä. Siinä sitten päivystät, kun asunnossasi käy työmies silloin kun hänelle sopii.

  VastaaPoista
 112. A.Kaurismäen kotijumaluus voi osin johtua myös edes jonkinlaisesta tunnettavuudesta muuallakin kuin Suomessa. Vaikka rajoittuneekin suppeisiin piireihin, sellainen maailmanvalloitus on meikäläisiltä elokuvassa(kin) jäänyt tekemättä.

  Yksi syy Kaurismäen menestykseen voi olla juuri tuo paikkaan sijoittumaton miljöö.

  Katsoisimme tietysti aina niitä suomalaisen elokuvan "loisteliaita panorointeja" kesäiltaisen Helsingin isoista taloista meren rannalla, tai vaihtoehtoisesti Lapin, ah, aina niin jylhistä maisemista. Eivät ne kuitenkaan jaksa koukuttaa kuin meitä asianosaisia, suomalaisia.

  Kuosmasen kanssa olen 90-luvun alussa leikkinyt värikuulasotaa Tervossa.

  VastaaPoista
 113. "Kiinteistössänne suoritetaan uudelleenrakentamista, korjausta, maalamista, öljyämistä, likaamista ja tuhotöitä 1.1-14.6.2011 klo 7:00-15:30 välisinä aikoina. Olkaa hyvä ja siirtäkää valmiiksi pois tieltä kaikki työmiehiä häiritsevät, tai itsellenne rakkaat tavarat!"

  VastaaPoista
 114. No tuopas sattui joiltain osin kohdalleen. Nimittäin me saimme infolapun, jossa lukee sanasta sanaan näin: "LVI-Asennus XX aloittaa patteritermostaattien vaihdon maanantaina 19.9.2011. Asukkaita pyydetään pitämään pattereiden edustat tyhjinä ja eläimet kytkettyinä. Asukkaiden ollessa poissa kotoa, tullaan huoneistoon menemään yleisavaimella."

  Saapas nähdä, kytkevätkö työssäolevat koiranomistajat lemmikkinsä huomiseksi pöydänjalkaan kiinni.

  VastaaPoista
 115. Olet oikeassa Iines, vähän aina välillä juutun ja jääräpäisesti kapeudun, suo anteeksi, toisaalta aika harvoin olen nykyään käynyt täällä, vaikka tämä blogi on mielenkiintoinen juuri kommenttien ja kivan spekulaation vuoksi, eli nytkin kaksi lempparia eli von Wright, (joka nuoruudessa oli todella hieno juttu ja sittemmin olen vähän uupunut tähän hienoon osaamiseen, joku niistä oli preparaattorikin) ja toinen oli tämä Kaurismäki, joka sekin oli nuoruudessa oli todella in, mutta nyt olen uutispimennossa kaikella tapaa...eli käyn sivistymässä täällä, eikö olekin hienoa?? Nakkaan aina silloin tällöin jotakin, enkä sitten muka ehdi tai joku muu kapasiteetti ei riitäkään kuten anonyymi erittäin osuvasti jo epäilikin:)

  Kiitän Riku, enkä venytä enää ikinä:)

  VastaaPoista
 116. Kiitos Mustaleski, saat sinä venyttää.

  Kaurismäen elokuvissa on paljon asioita joista pidän, mutta täysin en koskaan ole päässyt sen artikuloinnin ja repliikinlausumisen yli.

  Mikan vanhaa elokuvaa "Klaani" olen odotellut, sen katsoisin mielelläni, ainakin ensimmäisellä kerralla hyvin kauan aikaa sitten pidin kovasti. Tauno Kaukosen kirjakin minulla on.

  VastaaPoista
 117. Olisiko kaiken takana Kaaleppi Kenkkunen

  Saattaa hyvinkin olla. Itse ainakin uskon että saattaa olla että on. Kaaleppi Kenkkunen on Iineksen alias, jota käytti miehiä huijatessaan deittichätissä. Olisiko hän palannut? Taitaa olla.

  Kaaleppi tuo mieleen Havukka-ahon ajattelijan joka ei ole niin kiihottava kuin Iines, joka toki on myös taruolento.

  Mutta kuka sen tietä mitkä mehut Iines sai itsellään virtaamaan kun esiintyi Kaaleppina...?

  VastaaPoista
 118. Anonyymi,

  en ole ollut ikinä deittichatissa, vain tavallisessa keskusteluchatissa muutaman kerran kokeen vuoksi vuosia sitten. Kokeilu oli lyhyt, homma ei ollut minua varten. Minulla ei ole ollut edes deittiprofiilia, eikä tule.

  Kaaleppi Kenkkunen oli nimimerkkini Helsingin Sanomien Nytin yhteiskunnallisella kirjoittelukeskustelupalstalla, jota keskustelupalstan uutuudenhurmassa kokeilin, kun hoksasin, että täällähän leikkivät yleisesti persoonilla. Kaaleppi Kenkkunen oli kiltti mies, mutta sulavasanainen, ja siksi muutama ihastunut tyrkkypornonainen alkoi roikkua Kaalepin kannoilla. Kenellekään ei siis varsinaisesti valehdeltu, yhdessäkään viestissäni ei sanottu, että olen mies ja lupaan sitä ja tätä, kehenkään ei oltu edes sähköpostiyhteydessä, vaan oli vain se nimi KK ja lupsakka kirjoitustyyli, avoimella palstalla.

  Vaan en voi kieltää, että se oli hieman huvittavaa todeta, miten tyrkkkyjä naisia on. Juosta nyt miehen perässä niin himokkaasti jollain kirjoituspalstalla! Jos olisin oikeasti ollut mies, en ehkä olisi tahtonut ilmaiseksikaan niitä tyrkkypornoja.

  VastaaPoista
 119. Mustaleski,

  no hard feelings, asia ok. Jääräpää olen myös itsekin, huomaan. Jatketaan tästä eteenpäin puhtain purjein ja jauhoin!

  VastaaPoista
 120. Kaaleppi Kenkkunen oli kiltti mies

  Eli esiinnyit tietoisesti siis miehenä. Minusta tässä on mielenkiintoinen psykologinen kysymys, että miksi? Miksi halusit olla mies?

  Kenellekään ei siis varsinaisesti valehdeltu, yhdessäkään viestissäni ei sanottu, että olen mies

  Meinaatko, että naisia jonka nimi on Kaaleppi? Eli että Kaaleppi on samanlainen sukupuolineutraali nimi kuin Päivi?
  Voisiko olla kuitenkin mahdollista, että 99.99% suomalaisista, jotka kuulevat nimen "Kaaleppi" olettavat automaattisesti, että hän on mies?

  Kyllähän nuo sinusta kiinnostuneet naiset varmaan pettyivät tuolla deittichätissä, kun torjuit heidät miehenäkin.

  VastaaPoista
 121. En ole ollut deittichatissa.

  Keskustelu Kaaleppi Kenkkusesta on käyty jo täällä.

  VastaaPoista
 122. Tapsa, Pölönen tai Karukoski (kumpikaan ei intohimoja herätä mielessäni), sama se sille, mutta tietenkin faktat pitäisi muistaa laittaa oikein tai olla laittamatta muistinvaraiseen kohtaan mitään (jos ei jaksa aina Wikistäkään tarkistaa). Pölöseltä pyydän anteeksi, mutta ei hänenkään se Lieksa! elokuva minulta kymmentä ruusua saa, yhden kuihtuneen.

  En ole mikään elokuvafriikki, joten en paina mieleeni siltä puolelta paljoa. Mutta jotakin muistan kuten Klaus Härön (tarkistin) Äideistä parhain-elokuvasta sen alun joka oli aivan päin peetä ja Esko Salmisen roolin, joka oli niin epäaito kuin vain voi olla nimenomaan näyttelijän siihen sopimattomuuden vuoksi. Ainoastaan elokuvan Ruotsissa oloa kuvaava osio oli kauttaaltaan hyvä.

  Tästä telkkarin Vallan linnake sarjasta (FST) keskiviikkoiltaisin pidän. Sehän on sopii hyvin yksiin Tanskan nykyisen poliittisen mylläyksen suhteen.

  VastaaPoista
 123. "siskorukastani"


  Kuinkahan Leena on mainitussa kontekstissä rukka, parka, kurja, poloinen, raukka, ressu, ressukka tai reppana, vaikka on vielä työelämässä, naimisissa ja autotallissa on BMV-urheiluauto, mersu, Volvo, Opel, asuntoauto ja moottoripyörä?

  VastaaPoista
 124. Iines, kiitti aamun nauruista: "Aloittavat yleensä minun päästäni, ja joskus on tultu klo 7 aikaan, mikä on suorastaan hävytöntä."

  VastaaPoista
 125. Ole hyvä, Valto! Kiva kun on hymyn aihetta heti aamulla.

  Pääni on edelleen tallella, vaikka heräsin jo puoli seitsemältä valmiina sitä luovuttamaan. Aloittivatkin mummojen päästä, eli minä olen lähes viimeisenä.

  Kuten ennustin eilen, nyt jo miehet poistuivat, puolentoista tunnin työrupeaman jälkeen, kaikki viisi miestä, kahdella firman autolla. Takaisintulosta ei ole tietoa. Voisin hyvin lähteä asioilleni, mutta on tuulikaapin komerossa oleva patteri, joka vuotaa mustaa vettä, jos avaan sen täysille. Pitää vahtia, että myös se korjataan.

  VastaaPoista
 126. Noin yleisesti, en osaa ajatella, anonyymi, että onni on tavarassa. Minusta tuo on turhan marxilainen ajatus, että kun on rahaa, ei voi olla parka. Kammottava ajatus!

  VastaaPoista
 127. Asunto-osakeyhtiölain 78 § mukaan rakennuksen korjaaminen ja kunnossapito kuuluu rakennuksen omistajalle, taloyhtiölle. Korjauksen suorittaja on vastuussa tekemisistään taloyhtiölle, ei yksittäiselle osakkaalle.

  VastaaPoista
 128. Näitä viranomaisilmoituksihan näkyy satelevan yhdelle jos toisellekin. Meille Tulipalopäällikkö laittoi postissa tiedotteen, että saapuvat tarkistamaan asuinalueemme kiinteistöjen tulisijat, hormit, saunan, poistumistiet, hälytys- ja sammutusvälineet yms. 26.9.11.

  Tämä minusta on ihan asiaa kun niin monta taloa vuosittain palaa ihan vain siksi, että jokin kohta em. asioissa on rempallaan. Tupakointeja vuoteessa ne eivät varmaan voi edes tällä ehkäistä.

  VastaaPoista
 129. Anonyymi, toki tiedän.

  Ei minun mieleeni tullut vastuun perääminen. Eihän mitään ole sattunut. On vain hyvä, että talosta huolehditaan, vaikken itse ole aktiivinen asukas.

  Meillä on taloyhtiön hallituksessa yksi ukko, joka ei tiedä mistään mitään (erään asukkaan määritelmä), ja yksi joka tietää sekä yksi nainen, joka osaa keittää pannukahvit miehille.

  He ovat niitä, jotka käyttävät ahkerasti moottorisahaa juuri, kun pensasaita on päässyt suojaamaan takapihojen näkymää muiden katseilta. Kokonainen muhkea aita jyystetään elokuun kasvukaudella moottorivehkeellä tasalatvaiseksi metrin korkuiseksi tyngäksi, jotta vastapäiset mummot näkevät meidän asuntoihimme.

  Minähän menin kerran moottorisahan eteen ja kysyin, miksi kaunis vihreä aita leikataan keskellä kasvukautta. Hallitus sanoi, että kun juuret on sitten helpompi pitää puhtaana. Mainittakoon, että aita ei kasva hallituksen asuntojen edessä.

  VastaaPoista
 130. Valto,

  tuo onkin asiaa ja vieläpä tarpeellista. Meillä tulee mökille aina tuommoinen nuohoojan ilmoitus kolmen vuoden välein. Maksu on yhdeltä hormilta 70 euroa, muistaakseni.

  Saunaa meillä ei ole tarkistettu, koska sitä käytetään aika vähän. Olen mieluummin uimari, en saunoja. Nyt pitää tarkistaa, koska piipun sisälle on tullut jokin este, pelli ei mene kiinni.

  VastaaPoista
 131. Asunto-osakeyhtiön osakkeet oikeuttavat sisätilojen ja rajatun oman pihan hallintaan ja tietyiltä osin hoitaa niitä. Hallituksen tai sitä edustavien toimijoiden ei tule toimia yksittäisen asukkaan toivomusten mukaan. "Keittiön kautta" vaikuttaminen on toki ymmärrettävää mutta ei ei millään laeilla hyväksyttyä.

  VastaaPoista
 132. Nuohoojan tilaaminen on ulkoistettu rakennuksen omistajalle ja haltijalle jonka velvollisuutena on tilata määräajoin nuohooja suorittamaan rakennuksessa nuohous.

  VastaaPoista
 133. Noin yleisesti ottaen, haluaisin kuulla enemmänkin tuosta marxilaisesta ajatuksesta että "onni on tavarassa", koska se kuulostaa aika omaperäiseltä. Oletan, että rukka, parka, kurja, poloinen, raukka, ressu, ressukka tai reppana (siskorukka) tarkoitaa esittämässäsi kontekstissä hävettävää ja "huonompiosaista", kuin itse olet.

  Tuo "autotallillinen" ei ole kannanottoni onnellisuuteen, vaan se on keskiluokkaisen saksalaisen perheen arkista auvoa ja enpä ole lukenut sinunkaan sitä paheksuvan. Päinvastoin.

  VastaaPoista
 134. Tutkijat uskovat nyt löytäneensä geenin, josta voi päätellä ihmisten onnellisuuden tason, 5-HTTLPR-geenin, joka ohjaa aivojen serotoniinitasoa.

  Joidenkin tutkijoiden mukaan ihmisen persoonallisuudella on geneettinen perustansa. Sellaiset luonteenpiirteet kuin hyvä itsetunto, optimistisuus ja ulospäinsuuntautuneisuus olisivat siten omiaan lisäämään onnellisuutta.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/5-HTTLPR

  VastaaPoista
 135. Anonyymi,

  kukaan ei ole hakenut henkilökohtaisia etuja kysymällä leikkaajilta, miksi aroniapensas leikataan kesällä kesken kasvukautta, kun aita olisi puutarhaohjeittenkin mukaan paras leikata varhain keväällä ja antaa sitten sen kasvaa loppuvuoden näkösuojaksi ja lintujen ruokapaikaksi.

  Aroniapensasta ei lisäksi kuulu leikata moottorisahalla rumaksi törräväksi tasalatvaksi, kun se muutoin laskeutuu kauniisti marjoineen. Aita on järkyttävä aina tämän kesäleikauksen jälkeen.

  Mainittakoon, että hallitus ei nimenomaan toimi asukkaiden toiveiden mukaan, sillä muutkin ovat esittäneet hallitukselle leikkuiden harventamista. Hallitus toimii pitkälle oman päänsä mukaan. Aita kun tosiaan ei ole heidän takapihansa suojana.

  Tiedän kyllä asukkaiden ja hallituksen vastuut ja tehtävät, sillä olen kyllä ollut hallituksessa itsekin, jopa nuijan varressa. Että annetaan nyt se opetuspuoli olla.

  VastaaPoista
 136. Tuossa nuohooja-asiassakin taitaa olla sinulla vanhentunutta tietoa.

  Monissa kunnissa nuohooja tulee määrävuosin tekemään palolain mukaisen tarkastuksen taloihin, ei häntä tilata. Näin on esimerkiksi kesäpaikkakunnallani. Tulee postin mukana ilmoitus, jossa on nuohoojan tuloaika.

  Ei sanonta "Pekka-ressu" sisällä mitään määrityksiä muista kuin Pekasta.

  Ja jos et pysty eläytymään: ressu, reppana, parka ja rukka ovat suomen kielen hellittely-, kullittelu- ja säälittelysanoja, siis lämpimiä ja rakastavaia sanoja.

  VastaaPoista
 137. Oletko, viimeisin anonyymi, tullut koskaan ajatelleeksi, että hyvä itsetunto tarkoittaa aidoimmillaan hyvää itsensä tuntemista? Ihminen voi tunnistaa oman epävarmuutensa kaiken edessä. Juuri se voi olla hänen vahvuutensa, koska maailma oikeasti on epävarma paikka, elämä on epävarmaa.

  Hyvä itsetunto - niin kuin se yleensä ymmärretään - oli Hitlerilläkin, samoin mitä narsistisempi ihminen on, sitä parempi itsetunto hänellä on.

  VastaaPoista
 138. Tilasin tänä aamuna nuohoojan kun hänen viime keväinen "automaattinen" nuohoustoimensa aloittaminenkin epäonnistui kuumien tulisijojen vuoksi.

  Eli kyllä meilläkin päin käyvät tarjoutumassa toimeen ensin katu kadulta, järjestyksessä. Ja sitten soittamalla sovitaan, jos ei sinä pvnä käy.

  Minusta tämä on hyvä systeemi meille muistamattomille ja vähän huolimattomillekin ok-asukkaille.

  VastaaPoista
 139. Minä kuulun kesäasuntojen nuohouslistalle. Nuohooja kiertää aina tiettyyn aikaan kesästä kolmivuosittain kaikki seutukunnan mökit, ja ellei aika sovi, voi soittaa uuden ajan. Aina on sopinut, lomalaisella.

  Sitä vaan olen harmitellut, että usein nuohouksen jälkeen pesä savuttaa jonkin aikaa.

  Kunpa olisi muitakin tarjoutuvia työmiehiä, muurareita, timpureita, kesäpoikia ruohoa leikkaamaan jne.

  VastaaPoista
 140. Keskustelu Kaaleppi Kenkkusesta on käyty jo täällä.

  Ole hyvä ja referoi tuota omin sanoin. Täällä ei ketään laiteta yksin nurkkaan lukemaan linkkejä!

  VastaaPoista
 141. Höpö höpö, anonyymi. Älä nyt ole pekkapuupää.

  Viittaan tässä blogissa käytyyn keskusteluun välttääkseni saman keskustelun toiseen kertaan jankkaamisen.

  VastaaPoista
 142. "Tuossa nuohooja-asiassakin taitaa olla sinulla vanhentunutta tietoa."

  "Tiedän kyllä asukkaiden ja hallituksen vastuut ja tehtävät, sillä olen kyllä ollut hallituksessa itsekin, jopa nuijan varressa. Että annetaan nyt se opetuspuoli olla."


  Täällä ei kissaa kerkeä sanoa, kun tekktit on sensuroiden poistettu. Nuohousasia on niinkuin kerroin: Pelastuslain (22 pykälän) mukaan vastuu nuohouksen suorittamisesta on kiinteistön omistajalla ja haltijalla.
  Tiedot kunnossapitovastuista asunto-osakeyhtiössä tuntuu olleen myös aika hataralla pohjalla. Aroniapensailla, jotka kuuluvat taloyhtiön viherrakentamiseen, on muitakin tarkoituksia, kuin toimia yksittäisen osakkaan näkösuojana ja lintujen ruokintapaikkana. Länkyttäminen hallituksen toimia vastaan, vaikka usean asukkaan voimin, ei riitä kuulluksi tulemisesta. Vaatimukset tulee esittää yhtiökokouksessa, joko sääntömääräisessä tai ylimääräisessä. Ja aina voi esittää vastuuvapauden myötämättä jättämistä hallituksen jäsenille tai ainakin vaatimustensa kirjaamista yhtiökokouspöytäkirjoihin.
  . . . että annetaan nyt se opetuspuoli olla.

  VastaaPoista
 143. "Oletko, viimeisin anonyymi, tullut koskaan ajatelleeksi, että hyvä itsetunto tarkoittaa aidoimmillaan hyvää itsensä tuntemista? Ihminen voi tunnistaa oman epävarmuutensa kaiken edessä. Juuri se voi olla hänen vahvuutensa, koska maailma oikeasti on epävarma paikka, elämä on epävarmaa."

  Tästähän ei koko depatissa ollut kyse, niinkuin hyvin tiedät. Tuo on tarinaa, jonka muoitoilit hätävarjeluksi ja itse asian hämärtämiseksi. Kyse on puhtaasti itse lanseeraamastasi "ajatusluistelusta", tavasta jolla säilytetään mahdollisuus jankata asiasta "maailman tappiin" eli kääntää asia loppujen lopuksi moraalisiksi ja eettisiksi argumenteiksi. Siihen menettelyyn van Vaarikin kyrp.. . kyllästyi.

  VastaaPoista
 144. Kyrpiintyisit sinäkin jape ja lähtisit ikuisiksi ajoiksi täältä blogista muihin maisemiin. Sinua ei kaivattaisi.

  VastaaPoista
 145. Hei Iines,

  jouduin viikoksi vuodelepoon. - Hyvä kuulla, että vain meiliyhteydet ovat mättäneet, enkä ole joutunut jäähylle. Se ois ollut paitsi epäihqa myös ihan eppaa. ;) :) :D

  Ja vielä parempi, että saan sitten vähemmän sekavampana ja parantuneen kallon kanssa osallistua täysipainoisemmin keskusteluun; lauantaina jouduin takaisin lääkäriin uudelleen alkaneen huimauksen kanssa.

  Mutta nyt siis sänky kutsuu! - Vuodelepo ei estä minua ajattelemasta (valitettavasti :D), eli palaamme asiaan! :)

  Hienoja puheenvuoroja ja analyysejä olen lukenut William Nsta. :)

  VastaaPoista
 146. Anonyymit Jape ja Kulman takaa,

  kuinka kaksi isoa aikuista miestä viitsii koko päivän kiusata yhtä pientä naisihmistä, joka ei tappaisi kärpästäkään?

  En ole loukannut kumpaakaan teistä enkä van Vaaria. Syytä Vaarin poislähdöille voisitte vaihteeksi hakea myös hänen omasta persoonallisuudestaan eikä minun. Tässä blogissa ei ole ainuttakaan pahaa sana Vaarille lausuttuna. Jos olisi, olisitte, Jape ja Kulman takaa, taatusti jo sellaisen tähän eteen kantaneet ja pramille asettaneet, kaivelettehan muutenkin koko ajan vanhoja kirjoituksiani saadaksenne pääni vadille.

  Mikä teitä muuten pitelee niin tiukasti tässä blogissa, että pitää koko päivä kykkiä pussi päässä puskissa ilkeyksiä postailemassa? Olen poistanut kummaltakin mieheltä liudan ilkeitä kommentteja. Kieroja olette, kumpikin, ja lieroja. Osaisittepa edes hävetä. Epäilen, että ette, sillä se kuuluu taudinkuvaan, häpeämättömyys ja empatiakyvyttömyys.

  VastaaPoista
 147. Hei Char,

  lepäilehän nyt vain, jos kerran pääsi olet kolauttanut. Taustalla voi olla aivotärähdystä, joka vaatii lepoa. Ajattele mukavia asioita! Paranemisiin!

  VastaaPoista
 148. Sanoo laki ja asetus mitä tahansa, nuohoojilla on tapana kulkea ovelta ovelle tarjoamassa palveluksiaan.

  Kahdesti niin kävi minullekin ja kieltäydyin. Tulisijatta ei tarvetta ollut.

  VastaaPoista
 149. Totta tietenkin, Kuunkuiske. Nuohoojat ovat yksityisyrittäjiä, ja erilaiset tulisijat ja erilaiset lämmitysmateriaalit vaativat erilaista nuohousta.

  Minua koskee siis se pelastuslain pykälä, jossa vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Käsittääkseni kokovuotisessa käytössä olevia kiinteistöjä olisi nuohottava jopa vuosittain. Toisin sanoen joku nuohooja on valittava tietyin välein, jos talossa on tulisija. Muutkin lämmittimet tulee lain mukaan tarkistaa määrävälein.

  VastaaPoista
 150. http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/voiko_julkisista_kirjoituksistaan_sanoutua_irti_2883477.html?origin=rss

  Ainakin noiden mononyymikkojen kannattaa lukea YLE:n sivulta yllä olevan linkin anti.

  Siinä käsittelevät historioitsija, sosiologi ja tutkijatohtori Jussi Halla-ahoon liittyviä asioita sekä yleisemminkin nykyiseen julkikirjoitteluun liittyviä seikkoja.

  VastaaPoista
 151. Valto, en pääsyt linkistä sivulle, taisi linkin loppuosa puuttua. Tästä pitäisi päästä.

  VastaaPoista
 152. Iines, minä en osaa tuota tapaa, millä vinkkasit tarkoittamalleni sivulle. Miten se tapahtuu?

  On varmaan neuvottu joskus, mutta minä unohdan äkkiä, jos en asiaa harrasta taajaan.

  VastaaPoista
 153. Miten voi totuuden esiintuominen ottaa niin koville. Oman totuuden puolustaminen vaatii näköjään kaiken vastanäkemyksen poistamista ja sensuroimista.

  Tuo Valton linkki on tosi hyvä Iineksen luettavaksi. Hänhän tuolla jo ottikin Hitler kortin esiin.

  VastaaPoista
 154. Keinoa on vaikea neuvoa, Valto, koska jos kirjoitan tähän sen kaavan, se tekee siitä linkin, eikä näytä sitä html-kieltä.

  Niinpä annan sinulle linkin, josta tuo koodi löytyy sivun puolenvälin alapuolelta, otsikon "BONUSVINKKI EDISTYNEILLE: Miten tehdä linkki blogin kommenttikentässä" alapuolelta, se a + href jne.

  VastaaPoista
 155. "Siinä käsittelevät historioitsija, sosiologi ja tutkijatohtori"

  Kaikki ovat vasemmistolaisia. Tuo "historijoinoitsija" Jussi Jalonen on hupaisa keskustelija muutenkin. tyyppihän kirjoittaa monologejaan Puheenvuorossa, mutta on ottanut kommentointi mahdollisuuden pois, että hänen siivilänä vuotavaa vihapuhettaan ei pääsisi hiukan oikomaan (tilannehan on sama täällä, tässä blogissa). Naurettava pelle.

  Mitä tulee taas noihin kahteen muuhun uus-suvaitsevaiston edustajaan, jotka asenteellisesti ja puolueellisesti laaditussa artikkelissa esiintyvät, niin eivät he ole kuin hemmetinmoisia sössöjä vaan. Syyllistyvät vihapuheeseen. Ei siihen kannata reagoida eikä vastata.

  VastaaPoista
 156. Miltä tämä kuulostaisi:

  "Juuri nyt tähän blogiin tarvittaisiin sensori, jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan, ja joka voisi panna kalvajat ja häiriköijät kuriin poistamalla pötypuheet."

  "Yksinkertainen tosiasiahan on, että avoimuus (= vapaa kommentointi) estää mitä tahansa blogin pitäjää ryhtymästä mihinkään sellaisiin toimiin, joilla "oikeasti" olisi mitään vaikutusta blogin vihapuhujiin."

  Vaadinko blogiin sensuuria vai pohdinko vain tilanteen toivottomuutta?

  Olisiko kohtuullista repiä tuollaisesta herjasta pelihousunsa ja pamauttaa puolen kuun jäähy?

  Ehkä. Ehkä ei. Onhan siinä kuitenkin tuo konditionaali.

  VastaaPoista
 157. Ja juu, Iines,

  lievä kallonmurtuma.

  Mitä muuten tapahtui Van Vaarille? Silloin kun olin aktiivinen keväällä meillä oli ihan kivoja keskusteluja.

  Ei tarvitse vastata, mutta olisi kiva tietää, miksi joku vaan häipyy.

  Minä häivyin viime keväänä, kun äidin tilanne oli ns. päällä. Silloin ei ollut aikaa eikä energiaa lukea tai kirjoittaa.

  Nytkin pari viikkoa sitten teki mieli häipyä oikein tahallaan re: kirjallisuuskeskustelu. - Toisaalta en ole 5-v-muksu; sensurointi oli minusta väärin, mutta en silti taannu taaperoasteelle. :)

  Ja joka tapauksessa olisin sanonut teille heippa. - Viime kevät/kesä vaan oli niin rankkaa, enkä ollut koneen äärellä. Ja joka viikko luulin, että tilanne paranisi.

  Kun kantajengi kuitenkin tietää tilanteen: briiffatkaa, jos se ei ole epäeettistä!

  Mitenkäs sen Vaarin kaa kävi?!

  Siis se virallinen versio, ilman arvailuja, jos sellaista on.

  Vai luenko vaan 5 kk viestejä läpi, ja koetan löytää niksivinkin? Olettaen, että sitä ei ole kirjoittaja (VV) itse poistanut?!

  Kaikki käy!

  - Mikis,

  ihan parin viikon otteella koetit vetää minua takaisin mukaan keskusteluun, ja kirjoitit minulle tosi kauniisti.

  En oikeasti herran kuukausiin lukenut ensimmäistäkään nettipalstaa. Äiti oli pulassa, ja minulla käpälät täynnä.

  Nyt olen vähän lukenut vanhoja juttuja - voi, miten kauniisti olet kirjoittanut, ja pyytänyt minua takaisin remmiin!!!

  Mikis, erityishaleja sinulle!

  Muistan, kuinka rankkoja nuo päivät oli (ja juu, ei ollut tietsikaa; raadoin vaan kuin majava Mammalla, häärin yhtiökokouksissa jne.).

  Kauniisti kuitenkin keväällä kirjoitit, ja haluan kiittää sinua siitä nyt!

  Char

  VastaaPoista
 158. Char,

  älkäämme puhuko täältä poistuneen puolesta, vaan antakaa hänen itsensä puhua, jos hän tahtoo. Millään muulla ei ole merkitystä. Olkaamme siis hienotunteisia.

  Kukaan ei ole syyllinen mihinkään, eikä kenenkään lähtö ole ole muiden syy eikä korvaamaton, kuten ei tämä blogikaan ole korvaamaton.

  VastaaPoista
 159. OK, Iines,

  en kysele enempää.

  Ja tyhmäähän se oli kysyä alunperinkään mitään.

  Olkaamme hienotunteisia!

  VastaaPoista
 160. Ymmärrän ironiasi, Char, enkä ymmärrä. Mutta ei se mitään.

  Ja sinä valitset ihan itse sen, kehen ja mihin virtuaalissa luotat. Blogihistoriaa selaamalla löytyy tietoa sitä kaipaavalle. Jos mieluummin manipuloidut anonyymien vihjailusta - se on sinun valintasi, Char. Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 161. Minä laitan tähän kevyesti syvällisesti keskellä päivää suuren, nyt jo edesmenneen suomalaisen trubaduurin, Petri Hohenthalin ja ystävien(mm. Kari Kuuva) esityksen.

  Siinä vain on hyvä fiilis.

  VastaaPoista
 162. Hyviä fiiliksiä kaivataankin, kiitosta vaan!

  Iltaisin saa yhä aikaisemmin vetää kaihtimen alas, pimeä tulee jo kahdeksan aikoihin. Melkein aina sataakin, eikä pääse luontoon kastumatta.

  Patteriremppa valmistui, kaksi päivää oli kuhina talossa, kun miehiä tuli ja miehiä meni. LVI-yrityksellä pyyhkii varmaan hyvin, laskin palkkalistoilla olevan kymmenkunta eri miestä, jotka kiersivät taloyhtiön asunnot läpi.

  VastaaPoista
 163. Tätä ei kannata kenenkään kuunnella, mutta seitsemäntoista vuotiaana, kun rahaa oli vielä vähemmän, olinhan yhä koululainen, ostin Daven Vanhan& Uuden Romanssin c-kasettina.

  Vieläkin se on minusta tavallaan Lindholmin paras levy, (no jaa) intiimiydessään ja herkkyydessään ainutlaatuinen.

  En minä silloin ostaessani sanoista ymmärtänyt mitään, en ehkä vieläkään, mutta silti.

  VastaaPoista
 164. Bluesoundsin konsertti oli heti tuon jälkeen. Pitkään harjoittelin, ennenkuin onnistuin saamaan luontevan näköisen jatkon nimismiehen leimaan kuusi vuotta vanhemman broidin ajokorttiin, oman kuvani kun siihen oli vaihtanut. Portsari sanoi: sullahan on ikää jo ihan reilusti, minä vaan että joo-o.

  Ja hieman myöhemmin Helsingin silloisella Elmupolilla istuin jopa päydässä, jossa Daven lisäksi olivat Albert, Pelle, Hasse Walli ja Pedro Hietanen. Walli oli aika ynseä, ripitti jotain humalaista.

  Olin myös kusirännillä yhtä aikaa Albertin ja Daven kanssa.

  Jumal´aut, et mulla meni lujaa!

  VastaaPoista
 165. Sellaisia ovat patterirempat, mutta oletko kokenut sen kun puhelinkoneessa on vikaa ja kotiin tulee kuusi asentajaa sitä korjaamaan. Yksi pyörittelee konetta käsissään ja lausahtelee viisaita, viisi muuta nyökkäilee tietäväisinä.

  En minäkään ihan hiljakkoin, muistoni on 70-luvun lopulta.

  Humalikko Pekka Vennamo niitä sittemmin laittoi vähän kuriin ja nykyään luultavasti on niin, ettei ketään tule, automaattinen puhelinvastaaja vikapalvelussa vain pyytää painamaan eri nappuloita ja lopulta katkaisee yhteyden, kun arvelee ettei viitsi enää kuunnella joutavia.

  VastaaPoista
 166. Puhelinremppaa en ole kokenut enkä oikeastaan muuten minkään koneen remppaa. Autokin on pelannut viatta. Mielessäni on vain se, kun aina pitää ostaa uusi kone, kun vanhaan tulee vika.

  Nyt minulla on pesukoneessa vikaa, linko ei toimi ollenkaan, mutta muutoin kone pesee puhtaaksi. On kai selvä, että ostan uuden enkä mieti korjausta. Olen jo aika pitkään vääntänyt pyykin käsin, pussilakanatkin. Ranteet eivät kestä hommaa, joten kaipa marssin konekaupoille, kun rahatkin on jo säästetty.

  VastaaPoista
 167. Tässä Helsingin yliopiston eksegetiikan tutkijan näkemys Halla-ahon retoriikasta:

  http://www.hyvejohtajuus.fi/6093/jussi-halla-ahon-radikaali-retoriikka/

  VastaaPoista
 168. Sellasia ne ovat, pesukoneet, muutkin vimpaimet. Niitä suunnittelemaan tarvitaan opistoinsinöörejä.(AMK)

  Polin käyneet eivät kelpaa, kun luulevat kuitenkin jotain fiksua joutuvansa tekemään. Sellaiset rakentavat Myllysiltoja, lopun ikäänsä sitten pohtivat miksei v..ussa kestänytkään, vaikka tieteen mukaan olisi pitänyt!

  VastaaPoista
 169. Vihapuheisiin liittyen.

  Asetin blogiavauksen "real life" osiossa "siskorukka" maininnan vähättelyn ja aliarvioimisen piikkiin, epäilin kuvituskuvana olleen "Huuhkaja hyökkää jäniksen kimppuun" -taulun sisältävän myös anonyymikeskusteluun liittyvää symboliikkaa, korjasin keskustelussa ilmenneitä puutteellisuuksia asunto-osakeyhtiön asukkaan vaikuttamismahdollisuuksista ja oikeuksista sekä korjasin väärää tietoa Pelastustoimilaen velvoitteista huolehtia itse nuohouksesta.

  Useita, varsinkin faktatietoihin pohjaavia kommenteja poistettiin närkästyneenä ja vihaisina. Olisi tosi kiintoisaa kuulla muidenkin kirjoittamana, miltä osin ne ylittävät "hyvän maun" rajat tai edustavat peräti vihakirjoitusta.


  Tapsa, Riku, Valto Ensio, Kuunkuiske, Delilah, Char, Mustaleski . . .?

  VastaaPoista
 170. Onk anonyymi viime aikoina haistanut veetä, mukavaahan se sellainen yleensä on!

  Samulin linkkiin sanoisin, että jotainhan niiden eksegetiikan professorienkin on ajankulukseen tehtävä.

  Halla-ahon selittää pelko. Peräkammarin kirjoittaja pelkää maailmaa, posket siinä välillä punoittaa. Politiikan käytännön toimijana ei pärjää, ei pysty hahmottamaan elävän maailman ilmiöitä. Poliitikon pitää aina ajatella ettei sano sellaista, mihin vastapuoli voi ilkeästi tarttua.

  VastaaPoista
 171. Kiitos kysymästä, mutta vihapuheista en tiedä mitään, enkä ole niitä täälläkään juuri havainnut - sen sijaan sellaista tavallista pientä kinasteluahan täällä käydään useinkin, sellaista perheen keskeistä sanasotaa.

  Samulin retoriikkalinkki oli oiva. Asiallinen analyysi. Tämä lopun toteamus kiinnitti huomioni:

  "Ainakin poliisin tilastojen mukaan rasististen rikosten määrä on vähentynyt huomattavasti Perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen."

  Häh...? Eikö koko media ja puolen valtakunnan puolijulkkikset väitä juuri päinvastaista: että persujen vaalivoitto vapautti vihapuheet ja teki rasismistakin ikään kuin sallittua?

  VastaaPoista
 172. Anonyymi, Kulman takaa, olen pyytänyt sinua valitsemaan itsellesi muista anonyymeista erottuvan nimimerkin, koska täällä on ollut ollut nyt kaksi ilkeää anonyymia, eilen ja tänään, ja olen poistanut heidän ilkeitä häirikköviestejään.

  Sinä olet se toinen anonyymi, ja jos pesuveden mukana on mennyt muutakin, niin voi voi sitten vaan. Mitäs ilkeilet muissa viesteissäsi.

  Kun ensin poistaa kaksikymmentä ilkeää anonyymin viestiä, niin 21. saattaakin olla vaikka viaton nuohousta käsittelevä viesti. Sitä tulee katsos sokeaksi, Pekka ja susi -ilmiö, you know.

  Vastaa siis kysymykseeni, ole hyvä: miksi kävelet pyyntöni ylitse, etkä valitse itsellesi erottuvaa nimimerkkiä kohdasta URL-osoite? Etkö osaa? Ellet, opettele.

  Poistan nyt jonkin aikaa teidän anonyymien viestit suoralta kädeltä, ellette valitse nimimerkkiä. Olette ilkeilleet vuoden kiintiönne nyt täyteen. Satunnaisten kilttien anonyymien viestit saavat jäädä, ne erotan.

  Älä sinä, Kulman takaa, yritä suotta usuttaa muita lukijoita minua vastaan. Kirjoita ensin itse asiallisia ja ystävällisiä viestejä, joissa et kaiken aikaa ruodi minua tai siskoani!

  VastaaPoista
 173. Persujen vaalivoitto vapautti persut, mutta yläpäätkin pitäisi vielä vapauttaa!

  Poliisien tilastoista ilmenee myös, että poliisit tarvitsevat paljon lisää rahaa yhä hurrrpphjemmaksi ja kauhevanlaisemmaksi käyvhhäään righhollisuuteen!

  VastaaPoista
 174. Samulin linkissä oli toinenkin asia, jonka olin jo lähes unohtanut, mutta nykyinen juntta- ja natsikähinä nosti sen esiin.

  TV-toimitta nimitti suorassa lähetyksessä Halla-ahoa "rotutohtoriksi" ja sitä ei yksikään vakiopillastuja tuominnut, ja syyttäjäkin totesi sen aivan lailliseksi leikinlaskuksi.

  Sen sijaan, kun edustaja Niinistö J sattui mainitsemaan fraasinpuolikkaan "vapauttaa varmistin", niin johan syntyi kalabaliikki ja vakiopillastujat saivat vettä myllyynsä.

  Fraasi kun on alunperin jonkun näytelmäkirjailijan luoma repliikki ja natsit kuulemme tykkäsivät kirjailijasta.

  Sen sijaan "rotutohtori" viittaa suoraan natsien hirmutohtori Mengeleen, julmaan massamurhaajaan, jonka tunnolla on tuhansien viattomien veri, mutta se ei siis aiheuttanut minkäänlaista paheksuntaa.

  Edes kaasutusministeri Lipposenko ei ärähtänyt vakavalla asialla leikkimisestä.

  Mitä tämä on? Kaksinaismoralismia, pahinta lajia.

  VastaaPoista
 175. Minulle aika selvää on, että Halla-aho on ensin mielessään keksinyt miten asiat ovat, sen jälkeen mahdolliset perustelut.

  Minulle on myös mahdotonta ymmärtää miksi se itkee siitä homosta, joka pyysi ottamaan suihin. Miksei se lyönyt sitä turpaan tai sanonut suoria sanoja, miksi sitä pitää kirjoituksissa itkeä?

  "Pelko teki eläimestä pedon"

  VastaaPoista
 176. Väitänkö siis epähienosti ja sivistymättömästi, että Halla-aho on vähän siisseli ja puudelinkarva.

  Kyllä minusta siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 177. Tuo rasististen rikosten määrä on hyvin mielenkiintoinen asia.

  Vain näiden rikosten määrän nousu kelpaa tietylle porukalle ja tietyille toimittajille.

  Huomasitte varmaan pari viikkoa sitten uutiset nigerialaisen Stephen Egharevban(tunnen kaverin pintapuolisesti) väitöskirjsta ,jossa tutkittiin poliisin ja maahanmuuttajien suhteita. Väitöskirjassa todetaan suomalainen poliisi ei-rasistiseksi.
  Poliisissa saattaa esiintyä yksittäisiä tapauksia, jotka voi tulkita rasistisiksi, mutta omista mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta poliisi toimii Suomessa ammattimaisesti ja tasapuolisesti.
  Eikö olekin uskomatonta Riku?

  VastaaPoista
 178. "TV-toimittaja nimitti suorassa lähetyksessä Halla-ahoa "rotutohtoriksi" ja sitä ei yksikään vakiopillastuja tuominnut, ja syyttäjäkin totesi sen aivan lailliseksi leikinlaskuksi.

  Sen sijaan, kun edustaja Niinistö J sattui mainitsemaan fraasinpuolikkaan "vapauttaa varmistin", niin johan syntyi kalabaliikki ja vakiopillastujat saivat vettä myllyynsä.
  "

  Tapsa, tästä on puhuttu jossakin ylempänä aiemmin. Kyseessä on sanan konteksti. Se ratkaisee kokijan reaktion.

  Yllä olevassa esimerkissäsi kontekstissa eli viiteympäristönä on politiikan päätöksistä vapaa toimittaja, jonka tehtävä, rooli on olla puolueeton. Kun tämä puolueeton juontaja puhuu "rotutohtorista", katsoja ei ota sitä tosissaan koska toimittajalla ei ole puolta jota vastaan sanan heijastaisi. Katsoja ottaa sanan leikittelevänä viihteenä, koska tv-ohjelmalla on aina myös viihdyttämisen ja jopa jonkinasteisen hauskan mielen herättelyn funktio.

  Toisessa esimerkissäsi sanojana taas on sitoutunut poliittinen henkilö puolueesta, josta on käyty kiivaita keskusteluja joka estradilla, ja puolue kantaa ulkomaita myöten äärikoikeiston ankaraa leimaa. Kyseessä on myös henkilö, joka on valtakunnan päättäjiä, joiden sanominen on säädellympää kuin toimittajien, joiden tehtävänä on provosoida ihmisiä avautumaan ja paljastamaan asioita. Katsoja suhtautuu poliitikon sanomiseen tällaisen viitetaustan näkökulmasta vakavammin.

  VastaaPoista
 179. Ei minulla poliisista mitään uskomuksia ole, tiedänhan minä että toimivat kuten yläkerta määrää ja johtokeskus sanoo.

  Ennenmuinoin tunsin paljonkin poliiseja, olivat ihan ihmisiä. Näistä nykyisistä en tiedä.
  Yksi sanoi minulle, että poliisilain ensimmäisen pykälän toinen momentti on nyt kumottu, komisario sanoi että vain sakko kelpaa turvavyön kiinnittämttä jättämisessä, kun niin pajon ollaan siitä puhuttu!

  VastaaPoista
 180. Varmistimen poistamisen aika useat ihmiset liittävät Goebbelsiin, vaikei se hänen alunperin sanomansa ehkä olekaan.

  Joka tapauksessa oikea poliitikko ei tuollaista sanontaa käyttäisi.

  VastaaPoista
 181. Riku: "Joka tapauksessa oikea poliitikko ei tuollaista sanontaa käyttäisi".

  Juu, eikä varsinkaan parlamentarismista puhuttaessa.

  VastaaPoista
 182. Varmistimen poistajat jokatapauksessa ovat niitä pelokkaita, niitä joille jokainen räsähdys - muu kuin Päivi Räsähdys - on kauhistus!

  VastaaPoista
 183. Minusta Päivi Räsähdys on ihana, sillä hänellä on hengen palo, toisin kuin monilla muilla. Häntä ohjaa totuuden henki ja hän etsii valkeuden teitä.

  Moni muu etsii taloudellista voittoa tai urheilukisan voittoa tai muuta mainetta ja kunniaa. Onkos se sitten parempi?

  Päivi Räsähdyksen arvo on harvinaisuudessa. Jos heitä olisi paljon, asioitten hoidosta ei tulisi mitään ja moni kärsisi. Yksi Päivi Räsähdys vain ravistelee meitä muita, ja se on hyvä se. Saamme tuntea olevamme niin paljon suvaitsevampia!

  VastaaPoista
 184. Anonyymeja tekstejänne kaipaavat anonyymit! Lopettakaa vitunhoku ja lukekaa, mitä kommenttikentän ohjeessa tuossa tyhjän lomakkeen päällä lukee.

  Täällä oli eilen ja aamullakin vielä niin infernaalinen anonyymispopulaatio ilkeilyineen, että sain tarpeekseni puskanikottelusta. Valitkaa nimimerkki, niin kuin pyydän ja pysykää siinä, jos sanoa tahdotte. Poistan anonyymit tekstin suoraan lupaukseni mukaan, kunnes tilanne rauhoittuu ennalleen.

  VastaaPoista
 185. Saat..n Iines, sanoit tuon 16:37 minua ärysttääksesi!

  Minusta pitää ennenkaikkea huomioida, että Päivi Rässellä on kaunis koti, kaunis perhe ja julkisivu kunnossa!

  Päivillä on nyt tarpeita voimakkaasti muuttaa maailmaa niiltäosin kuin se hänelle on vastenmielistä, onhan hän ylennyt ministerin kunniakkaaseen asemaan.

  Minä takaan ja varmennan, että voimaa riittää vastaan, jos meinaa minulle kotiin

  VastaaPoista
 186. Joskus taiteen historiassa puhuttiin käsitteestä "nuoret vihaiset miehet"

  Vihaisia olivat, kun viini loppui kesken eikä rahaa ollut.

  Nyttemmin esiin ovat tulleet uudet vihaiset miehet, ne joiden kalju on jo oraalla ja otsasuoni tykyttää, jossain muuallakin kun homafoorumilla puhutaan oma kurjuutta!

  "Vittu, kun mä selvästi tiedän totuuden, haistakaa te muut vaikka mikäsenytoli!"

  "Minä tiijjän, tiijjän kaiken!" - Martti "huuhaa" Innanen

  VastaaPoista
 187. Oikeasti minä tykkään Päivi Räsäsestä, sillä naisessa on ruutia, voimaa ja volyymia enemmän kuin kaikissa presidenttiehdokkaissa yhteensä. Kannatan häntä joka paikkaan, sillä minusta on hauska nähdä, miten hän puhaltaa asioiden ytimiin ja saa aikaan mittavia ravistuksia yllävilläkin tahoilla. Kuka muu kristitty on saanut ihmiset eroamaan yhtä sankoin joukoin kirkosta tai saanut ihmiset tukemaan homojen oikeuksia yhtä voimallisesti?

  Olenkin tullut siihen tulokseen, että mielistelemällä ja hymisemällä samanmielisten kanssa asioita ei hoideta.

  VastaaPoista
 188. Onko anonyymillä koprotissillä paljon ysäviä?

  Jos ei, niin minä rupian, kun vaan maksat 10 tuhatta eurua!

  VastaaPoista
 189. Jos kuulen sanan ‘kulttuuri’, poistan varmistimen Browningistani!” on lausunut SA-joukkojen marttyyri Schlageter. Näytelmästä Schlageter oli natsisaksassa merkuittävä ja edusti "uutta teatteria kansallissosialistisessa hengessä". Simo Penttilä mukaili sitä Kalpea Kamala romaanissaan "Kun kuulen sanan kulttuuri, poistan revolveristani varmistimen."

  VastaaPoista
 190. Persujen agendalla on paljon asioita, jotka SAATTAVAT aiheuttaa vihapuhetta:

  Rasismi, muukalaisviha, sovinismi, nationalismi, konservatismi ja opportunismi.

  Jos niitä sopivasti ruokitaan ennakkoluuloilla ja peloilla, niin valmiudet sanasta tekoihin on usein lähenpänä kuin haluamme uskoa.

  VastaaPoista
 191. Iines, jos olisimme naimisissa, hakisin sinusta eroa "henkisen julmuuden tähden"

  Koska emme ole, tyydyn toteamaan että "akka on vähän hullu, Räsäskäkin siihen menee täydestä!"

  (Anteeksi Rakas Iines, joskus minä en voi pidätellä sitä mitä sielu suuhun tyrkkää!)

  VastaaPoista
 192. Me sanoimma lapsina debiaaleiks semmosten tekstejen kirjoottajia, joiren pukellukset hävis taivahantuuliin!

  Te ootta ihmisten rannist, jos ei sielt niin kuitenkin joistaan valuputkist!

  VastaaPoista
 193. Stop törkykirjoittelulle20 syyskuuta, 2011 17:19

  Jotta vihapuheet saadaan loppumaan, niin kannatta tehdä rikosilmoitus. Tekstit vaan talteen ja poliisille.

  VastaaPoista
 194. Onkohan vain persuilla perseet pyyhkimättä? En väitä että on, mutta jos ei, toivon että se suoritetaan välittömästi.

  Jos pukamat tai muut hallaiset ahopoukamat estävät suoritusta, tulee käyttää puolihaaleeaa vettä, sillä hennosti huuhdella ja toivoa ettei Hitler tule ja pure pukamia tai peräti ihmisen päätä poikki! (Tai Päivi Räsänen kihnuttamaan ja pyytämään armoa perheidyllistään!)

  Nimim. "Pävi Räsäsellä on kivat kikkurat ja julmat suupielten juonteet!"

  VastaaPoista
 195. Jos et murjota, Iines, niin suostun sanomaan jotain positiivista Päivi Räsäsestä! Sillon umpikumirenkaat ja hyvät talvenvaraiset talivarastot osalohkossa!

  VastaaPoista
 196. Anonyymi pitää itseään älykkäänä, kun kääntelee, vääntelee ja melkein mielipiteiksi yltäviä asioita esittelee sammakkoperspektiivistä.

  Oikasti sillä on hylkäämisen kammo, sen äiti heitti sen seinään, kun huomasi kuinka ruma on rumaa!

  VastaaPoista
 197. Yhdyn Rikuun, minustakin Päivillä on kaunis perse ja julkisivu muutenkin tiptop.

  Jos Päivi olisi Amerikassa, häntä pidettäisiin liberaalina vasemmistolaisena, hieman epäilyttävän vapaamielisenä, sillä hänellä on ammatti ja hän käy töissä kodin ulkopuolella.

  Fiksuilla naisille riittää hyväntekeväisyystyö. Ranskassa ehkä myös ura miesvaikuttajan rakastajattarena.

  Mistähän muuten johtuu, että olen saanut sellaisen harhakuvan, ettei Riku oikein tykkäisi Halla-ahosta?

  Jos he olisivat samalla luokalla, Riku varmaan kiusaisi Jussia, kun se on niin törppö?

  VastaaPoista
 198. En minä mitään sivistynyttä ole koskaan esittänytkään: Lapsena turpaan olisin lyönyt että morkoonit olisivat soineet, ja ilkkunut vielä että saatanan punaposki-cp!

  Nyt olen tietysti jo fiksumpi ja aikuinen. Tyydyn toteamaan, että Jussin frustraatiot välillä ylittävät hänen pyrkimyksensä kaikille yhteiseen kirkkoslaaviin!

  VastaaPoista
 199. Tuossa Tapsan sanomassa on perää.

  Minä itkin ja nauroin samanaikaisesti, kun kansallinen kokoomus kiimaisesti vakuutteli rakkauttaan USA:n konseratiiviseen puolueeseen.

  Hippeinä, kommunisteina, homoina ja vasemmistotransuina pitäisivät, jos kuulisivat olemasaolostaan!

  Sitä kyllä kotosuomessa ihmettelin kovasti, että kaikkien mahdollisten puolueiden edustajat olivat varmistamassa, että se Holkeri varmasti haudataan!

  VastaaPoista
 200. Hyi sinua Riku! Päivi Räsäsen otsallahan on elämän piirtämiä hienoisia uurteita, jotka kertovat syvästi koetuista asioista. Hän joutuu varmaan pinnistelemään kovasti pysyäkseen kaidalla tiellä ja säilyttääkseen lujan uskonsa. Miten arvokasta se on verrattuna vaikkapa meikäläisen ajatusluisteluun, jossa laskettelen aina tuuliolosuhteet huomioon- ja hyödyksiottaen. Päivi Räsänen menee aina samassa asennossa kaikista tuulista läpi. Sulka hattuun lahjomattomuudesta!

  VastaaPoista