9.9.2011

Mä lööpit luin

8.9. Kadoksissa ollut Karoliina Kesti on löydetty lammesta hukkuneena. Nyt loppuvat lööpit, ja kukaan ei enää muikista suutaan etulehden kuvassa. Mitenkähän lehdet nyt pärjäävät? Ai niin, onhan vielä hautajaiset. Siinä saadaan vielä myyntipiikki. Mutta sitten on takaraja, enää ei tipu eikä lirise.

Viivi Pumpanen on vietellyt ukkomiehen. Viivi Pumpanen on kauhean surullinen, sillä Viivi Pumpanen ei ole vietellyt ukkomiestä, vaan on onnellinen, kaikki on niin kaunista. Mies oli jo eronnut, kuten hänkin. Mies on kuin Prinssi Daniel, kuntosaliyrittäjä. Krista Kosonen on muhinoinut Antti Jokisen kanssa. Krista Kosonen on raivoissaan. Ei hän mitään muhinoinut ole, ei suudellut Anttia eikä ketään muutakaan. Hän on ollut seurueessa, jossa Anttikin oli. Molemmat ovat tahollaan varattuja ja kaikki olisi hyvin, jos ei tarvitsisi raivota.

Matti Kyllönen on onnellinen. Kaikkien aikojen paras formulasasiantuntija Jyrki Järvilehto palaa aisapariksi selostamoon. Jyrki Järvilehto alkaa siis vihdoin puhua. Pitkä mykkä kausi tällä ruorinkäyttäjällä olikin. Ainakin poliisin edessä.

Jos kaipaatte parempaa luettavaa, Einesbaarin kirjallisuuskeskustelut ovat käynnistyneet. Käykää ja jättäkää puumerkkinne tai edes hajujälkenne. Tässä kuussa on tarjolla kaksi alustusta, Carlsonin uusimmasta (Iines) ja Meriluodon klassikosta (Tapsa). Toisessa keskustelussa arvuutellaan päähenkilön persoonallisuuden tilaa, toisessa taas päähenkilön seksuaalisuuden tolaa. Että onko addikti vai muuten vaan kiihkeän vitaalinen.

9.9. On hiljaiseloa. Ei ole menoja minnekään, kalenteri on tyhjä. Oikeastaan sitä ei tarvitse kalenteria, sillä näillä näkymin siihen ei tule ainuttakaan etappia. En ole menossa minnekään, en ole tulemassa mistään. Mitenkähän tällaisissa oloissa on mahdollista säilyttää mielenterveys tai yleinen tyyneys? Millainen minusta voisi tulla, jos mielenterveys pettää? Mikä kohta kullakin meistä streikkaa - tämä on kai kovin perskohtaista. En ole masentuja, sillä minua ahdistaisi olla tekemättä mitään, kääriytyä Body Pillowiin ja nukkua iltapäivään. En ole riehujakaan, en jaksa huutaa, en jaksa kälätystä. Kenties tulen oikein hulluksi, niin hulluksi, etten sitä ymmärräkään. Menen torille ja tanssin alastomana, vapaudun pidäkkeistäni kuin Aila Meriluoto Jantestaan.

Kylkikipu on parantunut lähes kokonaan, ja alan voida nukkua kyljellä. Kävin ostamassa Lidlistä yllä mainitun Body Pillowin. Jotain pillouta minunkin elämääni. Se on pitkulainen ja kapea lähes sängyn mittainen tyyny, jonka päällä voi nukkua vatsallaan, siihen voi kietoutua, sen voi asettaa polviensa väliin, mutta ennen kaikkea sen voi asettaa puolittain selän taakse niin että voi nukkua puolikylkiasennnossa, kun täysi kylkiasento ei vielä onnistu Tiezen-pistämisen vuoksi. Tiezenhän oli se kylkiruston tulehdus. Yskää saa kun yksin makaa, tulehduksia ja kolotuksia. Olen vähän turhautunut. Ovatkohan kaikki symbioosissa elävät jollakin tapaa ikään kuin turvassa ja sillä tavalla onnellisia?

(Kuvassa Ilta-Sanomat v. 1966)

200 kommenttia:

 1. Helsingin rautatieaseman iltalehtihyllyjen edessä seisoo aina aamuisin muutama ihminen suu auki, kuin Huuhaa Innasen tauluissa. Huulet liikkuvat ja kasvoillaan joku myötäelävä ilme, kun lööpin tekstiä valuttavat tajuntaansa ja valmistavat omaa mielipidettään aiheesta.

  Heistä läpi kuitenkin kävelen ja sieppaan lehdet, tabloid-koko on junassa ainoa passelin kokoinen, joskus silti Aamulehden tai Heserinkin ostan.

  Lööppien ja julkisuuden tapahtumien vuoksi jätän lehdet usein ostamatta. Kari Tapion ja Sorsakosken kuolemien, Breivikin ym. vuoksi on monta kertaa lehdet jääneet hyllyyn, kun en viitsi sitä tunnemöyrintää, jota myös fiilismasturbaatioksi sanotaan.

  Kätevää ja turvallista se silti olisi tunteensa ja moraalinsa ulkoistaa julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin.

  Karoliina-tragedialla oli sikäli hyvä päätös, ettei taustalla ollut henkirikosta.

  Karoliina ansaitsisi vuoden lehtikuva-palkinnon lehdissä olleesta omakuvastaan, joka on aivan eri luokkaa kuin ammattikuvaajien tylsät ja steriilit kuvat.

  Nuori tyttö siinä asettaa ilmettään juuri niin, kuin mielestään on kaikkein edustavimmillaan: huulet, pään asento, silmät, koko ilme, kaikki tarkkaan opiskeltuja. Sellaisena se oli iltalehdille sopivan traginen: nuori kaunis tyttö, elämä edessään.

  VastaaPoista
 2. Minä taidan olla vähän toimittajatyyppiä, sillä tykkään lukea lehtiä. Muutoinkaan en osaa aliarvioida ihmisiä, jotka lukevat iltapäivälehtiä tai jopa näitä Seiskoja. Minusta niissä on tietty kuva ihmisen olemisesta, ja se kiinnostaa minua.

  Harva lukee lehtiä sinisilmäisesti uskoen niiden juttuja. Valtaosa tavallistakin kansaa tietää kyllä, missä mennään. Onkin aika elitististä aliarvioida lehtien lukijoita ja olettaa, että lukija hyväksyy lehden linjan ja uskoo, mitä lehti kirjoittaa.

  Yksi hupi onkin juuri siinä, että juttuja luetaan nimenomaan ylilyöntejä ja falskiuksia tunnistaen ja hakien.

  VastaaPoista
 3. Ns. fiksummat lehdet ovat tietysti vaarallisempia.

  Sanominen on niissä puettuna muotoon, jonka läpi näkeminen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Ihan sama merde niissä oikeasti on kuin iltapäivälehdistössäkin, fiksuille ihmisille valehteleminen vain edellyttää tarkempaa harkintaa ja tarkempaa muodoissa pysyttelemistä.

  Aikuiskasvatukseen en usko paljoakaan muuten kuin tiedollisissa asioissa, vaan sellaistapa nuo toimittajat tykkäävät tehdä, kukin omien pinttymiensä ja katsomustensa mukaan.

  Tiedollisesti oma tilanteeni taitaa olla kohta jo samassa pisteessä kuin Jaska Jokusella, joka joskus esitti, ettei tarvitse oppia, kunhan saisi tyhmistymistään loivennettua.

  Trivia, turha tieto, on minulla ollut kohtuullinen, tietokilpailuissa olen joskus kavereiden rahat vienyt. Olen sanonutkin että minulla on runsaasti paskaa päässäni.

  Sellainen tietysti on osin entistä turhempaa nykyajan internetien ja wikipedioiden aikana. Auttaa se kai joskus asioita yhdistelemään.

  VastaaPoista
 4. Sua pitäis panna. Pääsisit noista turhan murehtimisista. (Etenkin kun kylkikipusi on nyt ohi, mennyt.) Pari kertaa olisi kiva sua panna. (Ja sanoa, sen jälkeen, että että "se oli siinä nyt".)

  Ei vaineskaan.

  VastaaPoista
 5. Juuri näin, tiukat asialehdet ja jopa taiteellisesti ansiokas sana ovat vaarallisempia, koska niiden argumentointi ja esillepano on tehty uskottavasti ja uskottavaksi tai taitavasti ja vaikuttavasti, toisin kuin helpoissa iltapäivä- ja sensaatiolehdissä.

  Jos haluaa vaikuttaa ihmisiin, sitä ei taitavakaan manipuloija tee keltaisen lehdistön kautta. Keltainen lehdistö on vain ja ainoastaan bisnestä. Ihmisten käyttäytymiseen nämä julkaisut eivät vaikuta, ne eivät muuta ihmistä mihinkään suuntaan siitä, mitä hän on.

  Eri asia on sitten internetin kautta tuleva manipulaatio - se on tehokasta, koska sieltä haetaan täsmäkohteita.

  VastaaPoista
 6. Jaa, anonyymi. Miksei niinkin.

  Joskus ihmettelen, miksi kaikki yksinkertainen on niin monen kynnyksen takana.

  Kun katselee symbioosissa eläviä, ne ovat rumia ja lihavia ihmisiä, tai kukkakeppejä tuulipuvuisaan, käkkäräpää vierellä. Harvoin näkee oikein upeaa ja kaunista paria.

  VastaaPoista
 7. Sinkkujen siis pitäisi pistää ns. Hynttyyt Yhteen? Tai oikeammin tässä tapauksessa riisua hyntteet (eli ulisevat tuulipuvut) yltään. Ja kelliä aatamin/eevan asuisina... kahden kesken toisiinsa keskittyneinä.

  NAM, sanoisin.

  VastaaPoista
 8. Ai niin, muistin väärin... ei se ollut "uliseva" tähti vaan "putoava" ... En kyllä tajua onko siinä kamalan iso ero? (Voi olla.) On siinä! Jos vertaa tuulipuvun housuja "putoaviin"... puhuu itsensä pussiin. ("ulisevilla" ei. ei ainakaan ennen kun ne on riisuttu, siis pois.)

  http://www.youtube.com/watch?v=tXzplYoo9Ks

  VastaaPoista
 9. Miltäs vuodelta tuo Ilta-Sanomat on, kun en saanut suurennettua tarpeeksi?

  Journalistiikka on kehittynyt. Nyt siinä lukisi, että "Homopesä Hesassa". Gambrini?

  Kun aina (?) kehun (?) tuntevani kuuluisia ihmisiä, niin Matti Kyllösen ainakin tunnen. Olen tehnyt monta tv-filkkaa hänen kanssaan. Ja matkustellut Berliinissä ja Tukholmassa.

  Jossakin joku kertoi Esa Pakarisesta, että moni isäntä seurojentalolla ällistyi kun meni moikkaamaan takahuoneeseen Severi Suhosta, lupsakoiden hauskojen vääräleukojen kuningasta, niin penkillä istuikin synkkä mies baskeri päässä.

  Kyllös-Matissa kohtaa vähän samanlaisen ilmiön. Pinnallinen vouhkaava suupaltti paljastuu vakavamieliseksi ja hienotunteiseksi ihmiseksi.

  VastaaPoista
 10. Älä nyt Tapsa, kyllä se joskus kuitenkin livauttaa voimalaitoksen piippua katsellessaan: "Katsos kun suuttimesta nousee höyryä!"

  VastaaPoista
 11. Ai jai, että ikinä ei pitäisi sanoa kenestäkään mitään pilkallisesti, kun sieltä takaa paljastuu lähes poikkeuksetta tunteva ihminen. Niin kuin nyt Matti Kyllönenkin. Uskon, että on hieno ihminen, minä en vain tiennyt sitä, kun on vielä sellainen ennakkoluulokin, että moottoriurheilua harrastavat ovat vähän tyhmiä.

  Tässä huomaa sen, miten huono ase pilkka tai iva on. Todella. Pitäisi olla oikeastaan mieluiten vähän hengellinen ja rakastaa vaan kaikkia ihmisiä.

  VastaaPoista
 12. Vaikka kyllä minä vielä tuon yllä olevan Rikun tokaisun nauran. Sitten vasta rupean hengelliseksi.

  VastaaPoista
 13. Tapsa,

  Ilta-Sanomat kuvassa on vuodelta 1966. Samalta vuodelta oli muitakin hassuja uutislööppejä, mm. kissojen keittämisestä.

  VastaaPoista
 14. Minusta on ihanaa laittaa iso tyyny reisien väliin! :) Kyljellään jalat koulussa maatessa, joskus kun alaselkä on väsynyt.

  Kävin muuten tänään jäsenkorjaajalla ja hän sanoi, että toinen jalkani on sentin verran lyhyempi kuin toinen mikä johtuu lähes aina (kuulemma) nilkoista. (Sama pätee hänen mukaansa 80 % ihmisistä ja seurannaisvaivat voivat olla moninaiset.) Tuli tehtyä temppu ja toinenkin, ei mitään niksauttelua vaan mobilisaatiota. Pehmeää ja miellyttävää ja ennen kaikkea toimivaa - nyt jalat ovat yhtä pitkät.

  Taannoin oli puhetta Kati Tervosta. Naistenlehden haastattelussa hän loihe lausumaan olleensa aikanaan pettynyt nimeltä mainitsemattoman naistenlehden kritiikkiin hänen esikoiskirjastaan. Ei ollut kuulemma naisten välistä solidaarisuutta ilmassa.

  Siis mistä saakka kirjoja on arvioitu sukupuolen eikä sisällön perusteella?

  Ihmettelen että aikuinen ja kaikin puolin täysjärkisen oloinen ihminen voi päästää tuollaisen sammakon suustaan.

  No, sama ihminen tekee miehelleen voikkarit valmiiksi jääkaappiin kun tämä kömpii aamuyöllä kuppilasta kotiin.

  VastaaPoista
 15. En minä yhtään epäile, etteikö Kyllönen siviilissä olisi upseeri ja herrasmies. Kaikilla meillä on omat, vastakkaisetkin puolensa, tekemänsä pikapuhujan työ vääristää epäilemättä kuvaa Kyllösestä.

  Viivi on sellainen barbie-nukke, varsinainen Klaus Barbie, mutta Muska laulaa minuun tenhoavasti.

  VastaaPoista
 16. Miksi tuo äärimmäisen grikollisen näköinen Dillinger, Riku Riemu, saa jatkuvasti heittää täällä muiden ihmisten päälle omaa sumuverhoaan? Eli mielipiteitään. Kysyn vain. Ja ainoastaan tämän yhden kerran. Koska seuraavaksi ostan kohta rullarevolverin. Minusta on väärin että täällä häärää tällaisia persesuteja kuin tapsa mikis ja tämä riemu. Ihan oksettaa lukea heidän kommenttejaan. Tosin yleensä jätän ne väliin.

  VastaaPoista
 17. Sinua olisi kiva panna niin että hampaat narskuisi. Nimittäin vielä seuraavanakin päivänä. Ohoh, tämä taisi mennä liioittelun puolelle.

  VastaaPoista
 18. "...persesuteja kuin tapsa mikis ja tämä riemu..."

  Mepä olemmekin sama henkilö, oikeilta nimiltämme Matilda, Onerva ja Lyydia Kyllönen, punaupseeri, kurtisaani ja ruustinna, ja meitä vaivaa persoonallisuuden jakautuminen. Eipäs vaivaa. Vaivaapas. Saanko vaivata, olen leipuri?

  VastaaPoista
 19. Minä en osaa kirjoittaa kuin omiani, muiden mielipiteiden lainaamisissa on aina omat riskinsä, jotka ovat suuremmat kuin perseensudeissa yleensä.

  Kertovat että perseensuti on muinoin takapuolen pyyhkimiseen käytetty harja, tiedä sitten uskoisiko tuota, tuntuu oudolta. En minä silti rullareolveria sen sijaan suosittele, pukamat pahenevat ja saattavat jopa siirtyä.

  VastaaPoista
 20. Lempisarjakuvassani, Wulffmorgenthalerissa sitäpaitsi oli hiljakkoin tämmöinen.

  VastaaPoista
 21. Ei Matti minulle sentään niin läheinen tuttava nykyään enää ole, etteikö hänen kustannuksellaan saisi minun puolestani pilailla.

  Kyllä hänen julkikuvansa siihen antaa hyvät mahdollisuudet.

  Mutta Kuunkuiske - vieläkö nikamanniksauttajat puhuvat tästä jalkojen eripituisuudesta!?

  Jo Päätalon kirjoista käy ilmi, että sata vuotta sitten parantajat mittasivat potilaan sivut leipälapiolla ja usein selkäsäryn syyksi paljastui nimenomaan jalkojen eripituisuus.

  Vanha kansa tiesi. Tämänkin.

  VastaaPoista
 22. En tiedä mistä niksauttajat puhuvat mutta jäsenkorjaajat näköjään puhuvat eripituisuudesta! :)

  Nilkassa on kuulemma x määrä luita (jotakin 20 ja 30 välillä, en painanut mieleen) ja lukuisa määrä niveliä, joten monessa kohtaa voi käydä kämmä. "Minusta nilkka ei ole kovin fiksusti suunniteltu."

  Sangen järkeenkäypää kyllä. Usein eripituisuutta kuulemma "hoidetaan" jalkoihin laitettavalla pohjallisella, mikä ei ratkaise ongelmaa. Hoidetaan oiretta vaan ei syytä.

  Mielenkiintoinen tieto oli sekin, että kun nilkat ja sitä kautta jalat saadaan kuntoon, nikamat pysyvät luonnostaan kohdallaan.

  Niin kai, kun ei ole tarvetta kompensoida.

  VastaaPoista
 23. Kiva olisi nähdä sekin jalka, mihin on laitettu pohjallinen! :) Ehkä se laitetaan kuitenkin kenkään.

  VastaaPoista
 24. Minusta muuten - jos taas puhutaan uskonnosta - niin ihmisen silmän rakenne (konstruktio) on sellainen, että se jo todistaa että jumalaa ei voi olla olemassa. Ai, miksikö? No siksi että se on ihan perseestä... koska... se on kehittynyt alkeellisemmista lähtökodista. Siksi sen ymmärtää, ei muuten.

  JOS jumala sen olisi luonut, tuosta vain sormiaan napsauttamalla, niinkuin kaiken muunkin, niin MIKSI hän olisi tehnyt siitä niin (päin persettä olevan) kummallisen systeemin?

  Voi tietysti ajatella että jumalalla on kummallinen huumorintaju? Ehkä nimenomaan niin on.

  VastaaPoista
 25. Oikeastiko Lidlissä myydään tuollaisia kokovartalotyynyjä? Oliko kalliskin? Kuulostaa houkuttelevalta.

  VastaaPoista
 26. Iines

  Koskapa Niemisen Pertin kiinalaisista runoista koottu- Syksyn ääni-kokoelma on tässä käden ulottuvilla, lainaanpa siitä tervehdykseksi runon Sävelmään "Kiitollinen keisarin suosiosta" sivulta 103.

  " Olen toimeton, huoleton kuin pieni jumala, mutta kuka tämän ajan ihmisistä ymmärtäisi sen?
  Kenen tahdosta kaikki kietovat itsensä velvollisuuksiin?
  Ihmiselämässä on tarpeen vain/
  kaikessa rauhassa mietiskellä elämän menoa.
  Mitä sadassa vuodessa saa aikaan
  ellei ole lapsia?
  Viime aikoina olen kiittänyt taivasta/hetkestä joutoaikaa, peltotilkusta, pienestä majasta jossa odottaa unta/ ja lämmittää viiniä; vuorten keskellä sopii sitten joskus/ juoda yksikseen.
  Mitä tässä ihmisten maailmassa /muuta tekisi?

  Olin jokusen hetken kesällä äimän käkenä, (en niinkään lämmitetystä viinistä, sillä en tykkää"glögistäkään" jouluna) vaan Päivi Räsäsen kommentista televisiossa Norjassa tapahtuneen tragedian jälkeen.
  "Onneksi se ei tapahtunut meillä."
  Tämä ei siis ollut kuitenkaan lööpeissä.

  VastaaPoista
 27. Kyllä, Tiina, oikeasti ja Lidlissä. Hinta oli 14 ja jotakin. Vartalotyyny eli body pillow, pestävä. Se on vallan ihana sänkykaveri. Rentouttaa asennon. On kuin lämmin nalle.

  VastaaPoista
 28. Hieromasauvoja saa Renlundilta eikä ne maksa paljon paskaakaan. Jos ostaa kolme, saa toisen ilmaiseksi. Jos ostaa krossin, saa kaupanpäälliseksi myyjän (28/78/187/16) pariksi vuorokaudeksi. Asennushommiin.

  VastaaPoista
 29. Hei Leonoora!

  Kiitos runosta. Mikäpä olisi viisaampaa kuin vanha kiinalainen viisaus. Tai japanilainen tanka- tai haikurunous. Olen aina tuntenut vetoa sinne suuntaan.

  En huomannutkaan ennen tuota Räsäsen lausahdusta. Ajattelemattomasti sanottu tuossa asemassa. Toki sen ymmärtääkin juuri tuota asemaa vasten, vastuullinen kansanedustaja, ministeri. Eiväthän nykymaailmasssa valtioiden väliset rajat enää ole esteitä, vaan vain pieniä hidasteita ihmisten väliselle solidaarisuulle ja veljeydelle tai sisaruudelle.

  VastaaPoista
 30. Anonyymi,

  minulla ei ole hieromasauvaa eikä ole koskaan ollutkaan. Aavistan sen kylmäksi ja muoviseksi, en tahdo sellaista mekaniikkaa. Minusta mielikuvitus on huomattavasti parempi seuralainen ellei elävämpää ole.

  VastaaPoista
 31. Leonoora siteeraa oikeita asioita.

  VastaaPoista
 32. Väinö Linnaltako "perseensuti" tulee? Joka tapauksessa minä sain kotona yhdistetyn tukkapöllyn + luunapin, kun sanoin sen äidin kuullen. Olin teini-iän paremmalla puolella. Muutoin olen huono kiroamaan, paitsi vaikkapa kompastuessani tulee aina perkele.

  Jostain syystä huomaan nykyään jupisevani joskus vittua, siis minä. Ihmettelen itseäni ja epäilen Tourretten syndroomaa.

  VastaaPoista
 33. Perseensuti:

  http://www.youtube.com/watch?v=qWHsRr6lkU8

  VastaaPoista
 34. Ai, minutkin Anonyymi on ylentänyt "perseensutiksi". Mikäs siinä. Mutta jos saan esittää viattoman toivomuksen - vain yhden - niin toivoisin että tuleva työpaikkani sijaitsisi naisten vessassa. (Ei, ei mulla mitään miehiä vastaan ole, eli en siis ole homokammoinen. Mutta naisten puolella on paremmat parmfyyrit.)

  VastaaPoista
 35. Minua joskus vuosia sitten nauratti kovasti, kun Anttila mainosti oikein kuvan kanssa stressinpoistaja hierojaa.

  Kuvassa nainen hieroi dildolla hartioitaan.

  Tuollaiseen ei kansainvälinen liikemies(vrt. länsimainen tiedemies) pysty, tai sitten pystyy. Dildolla tai ilman.

  Persut eivät kuitenkaan minulla pyyhi, vaikka olisinkin perseensuti. Kirjoittakoot edelleenkin seinään satayksitoista!

  VastaaPoista
 36. Riku, minäkin olen (nimenomaisesti) esteetikko!

  Ja vasta toissijaisesti Mikko.

  VastaaPoista
 37. Iines, minä en nuorempana kiroillut ollenkaan. (Vaikka kyllä minä ne kaikki sanat tiesin. Ja keksin itse lisää.) Jos multa pääsi vahingossa suusta "saatana", niin punastuin.

  VastaaPoista
 38. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 39. Vähän siinä perseensudissa oli tietoisesti imitoitu sinun, Mikis, tyyliäsi.

  Voi perse sanon, sanoisivat edes Emboksi, kukaan sellaisista sudeista tiedä!

  VastaaPoista
 40. Saako niitä kokovartalotyynyjä muuten myös sellaisia naismallisia, minä ottaisin sellaisen.

  En mitään hiljaa murjottavaa kainaloista, vaan sellaisen joka kovaan ääneen ja iloisesti ilmoittaisi aamulla, että kahvi on nyt keitetty, nouses ylös!

  VastaaPoista
 41. Persujen emon, emäperseen niinsanoakseni, kepun loppusanat muuten sanotaan aika hyvin tuossa.

  VastaaPoista
 42. Eikös näitä Bumpattavia Paraproita ole jo myynnissä? Ja ainahan niitä voi parannella: tarkoitan, että jos sen Ellin naama ei miellytä, niin tekee siitä (tushilla) Mari Kiviniemen näköisen. (Tai mistä nyt kukin itsekseen tykkää. Makujahan on niin monenlaisia.) Tärkeintähän kai - tässä asiassa - on, että Veturi alkaa taas puuskuttaa?

  Ps. Saattoi olla, Riku Raikas, että eilen enemmän kännissä kuin tänään, itse imitoin itseäni? En ole aivan varma. (Mutta Anteeksi silti.)

  VastaaPoista
 43. ". . . ihmisten väliselle solidaarisuulle ja veljeydelle tai sisaruudelle."  Tuo neuvostoretorinen ilmaus on ollut kirosana sitten 70-luvun. On hätkähdyttävää nähdä nuo sanat vedettynä päivänpoliittiseen kontekstiin. Lähtökohtaisesti ilmaus on yleisinhimillinen ja vailla poliittista leimaa.  Neuvostojuna tahdin jyskytti
  Kun aron halki laulettiin
  Minskin Komsomol-tytön
  Sanat jäivät sydämiin

  Mir, Druzba, Solidarnastj! Frieden,
  Freundschaft, Solidarität!
  Rauha, ystävyys, solidaarisuus!

  Hei vaan tultiin festivaalimaahan ja Berliiniin
  Hei vaan tultiin sosialistiseen kaupunkiin

  Kansanvallan puolesta
  Chilessa taistellaan
  Hävityksen tilalle rauha
  Lähi-itään, Indokiinaan

  VastaaPoista
 44. Arvelin, mutta sinun juttusi, Mikis, ovat mieleeni. Älä silti ylpisty, perseensuteja tässä vain ollaan.

  VastaaPoista
 45. Podi Pillou on tasapaksu, siinä ei ole ulokkeita eikä reikiä, uudessa tavarassa. Olisi kieltämättä kiva, jos niitä saisi ihonvärisinä ja vaikka hymysuulla varustettuna, hintaakin voisi vähän nostaa. Ja voisihan sinne puhekoneistonkin asentaa erilaisin variaatioin ja sävyin. Napista painamalla saisi sen sitten vaikka herättämään iloiseen kahvikutsuun. Se olisikin verraton kumppani tässä kylmässä maailmassa.

  VastaaPoista
 46. Annoin itselle velvollisuuden katsoa TV1 Ykkösaamua, jossa Mari Kiviniemi yrittää puolustautua ja jämäköityä kuin hiirulainen.

  Kivinieni, joka pääministerinä toisteli useaan otteeseen että "KIviniemi II" tekee sitä ja tätä. Kaikeska pystyi päättelemään että tämä itsekeskeinen ihminen on oman asiasnsa ja henkilönsä ohjelmaa esittelemässä ja edistämässä aina presidentti ehdokkuutta myöten.

  Toisin kävi. Katkeruus ja henkilökohtainen pettymys on on totaalisen lamaannuttavaa. Sulattelussa ja asian hyväksymisessä on mennyt vuosi. Väkinäinen hymy on pikkuhiljaa saatu hallintaan ja itsetunto palaamassa. Vaikka Vanhas Masa oli naisten pietävissä pikkupoikamaisuudessaan niin hän oli sentaan poliittisesti erittäin orientoitunut verrattuna Kiviniemeen.

  Viimeinen nöyryytys on se, että hän joutuu julkisesti asettumaan ja puolustamaan Paavo Väyrystä. Hän kun ei uskaltanut asettua ehdokkaaksi ja mittauttaa kannatustaan. Itsekeskeinen, pettymyksiä kestämätön pyrkyri.

  Katsokaa ja ihmetelkää!

  VastaaPoista
 47. Nykyaikaan hämmentyneenä äijänä myönnän että toivomukseni oli hieman chauvinistinen, vai miksi sitä kutsutaan.

  Minulla vain on ollut rakkaita, jotka siten ovat menetelleet, myös sen aamuisen runsaan äänenkäytön osalta.

  En taida enää jaksaa nousta niin aikaisin, että voisin itse sille P.Pillowille aamukahvit keittää. Minä voisin tehdä ne iltapäiväkahvit, jos se suostuu muihin myönnytyksiin.

  Olen minä silti usein valveilla aamuisinkin.

  Nytkin kun minä edelleen olen valveilla ilman öistä nukkumista, luulen etten tänään jaksa lähteä lainaamoon, kirjakommentoimiseni siirtynee ensi viikon alkupäiville, tai sitten minun täytyy jo viikonloppuna laittaa vain omia ennakko- tai/ja muita luulojani.

  Taidan olla luotettavan epäluotettava.

  VastaaPoista
 48. Keskustan alamäestä oli tänään kirjoitus Helsingin Sanomissa. Mikäli oikein ymmärsin, alamäki alkoi jo kauan sitten ja on alun perin seurausta maatalouden alamäestä Suomessa, ehkä myös EU:n tulosta. Kurjistuneet maalaiset eivät enää usko "Maalaisliittoon", vaan Timo Soiniin.

  Itse hämmästelen Kiviniemen käytöstä vaalitappion jälkeen. Ei puolueen puheenjohtajan sovi esiintyä naama norsunkärsällä jatkuvasti julkisuudessa.

  VastaaPoista
 49. Korostan vielä - erittäin matalalla profiililla - että en MINÄ ole täällä anonyymina esiintynyt. JOS sellaista on tapahtunut, kyse on jostain lukemattomasta sivupersoonastani. Ja näistä en osaa olla vastuussa. Koska suurinta osaa heistä en ole edes tee aa ta vee aa än van än uu tee nut, eli ta-van-nut.

  VastaaPoista
 50. Mikis,

  olin haistelevinani, että jossakin tuolla yllä lymyää nyt mikiksen vieras anonyymi sivupersoona. Mahtuuhan noita maailmaan, hupinsa kullakin. Pääasia, että kukaan ei pilaa ilmaa eikä aiheuta pahaa mieltä eikä varasta nimimerkkejä. Vain suuria persoonia jäljitellään - tästä on hyvä lähteä.

  VastaaPoista
 51. Gay-pojille muuten pitäisi kehittää sellainen pumpattava T.Soini. Siinä olisi, toistaiseksi ainakin, markkinarakoa.

  VastaaPoista
 52. Iines, tuo mitä sanot Kiviniemestä, pitää paikkaansa. Tuuliviiri taitaa olla tämä nainen. Kateus ja katkeruus rumentaa, vaikka kuinka yrittäisi hymyillä. Vaalitaistoissa hän puhui asioista aivan eri tavalla mitä nyt ja oli olevinaan eri mieltä. Kun tulikin tappio, on kelkka kääntynyt. Sitäkö hänen politiikkansa on, että mielipiteet vaihtuvat sen mukaan, minkä arvelisi olevan edullista hänelle itselleen ja omalle puoleelleen?

  VastaaPoista
 53. No ohhoh!

  "Kun katselee symbioosissa eläviä, ne ovat rumia ja lihavia ihmisiä, tai kukkakeppejä tuulipuvuisaan, käkkäräpää vierellä. Harvoin näkee oikein upeaa ja kaunista paria."


  Tuo lausuma ei ehkä ole pelkästään dimorfisminen, vaan sen taakse on pakko kätkeytyä aimo annos katkeruutta ja yli-ihmisyyttä. Raju arvostelu saattaa hyvinkin selittyä esteettisillä arvostelmilla, sillä, mitä ne sanojalle merkitsevät ja edustavat. Ylläolevassa sanonnassa on kulttuurisesti livahdettu Platonin kauneusideasta kovin etäälle: "hiekkaan piirretty kuvio on kolmio siksi, että siinä ilmenee kolmion idea, ja samalla tavalla kaunis ihminen on kaunis siksi, että hänessä ilmenee kauneuden idea."

  Sanonnan merkityksiä voisi koostaa sen yksittäisistä sanoista: symbioosi, ruma, lihava, kukkakeppi, tuulipuku ja käkkäräpää.

  VastaaPoista
 54. Minusta käkkäräpää on käkkäräpää. Voi sen tietysti sanoa jollain muullakin kielellä, esimerkiksi bulgariaksi (горчив sc, косъм) mutta epäilen, aika vankasti, että hiukset eivät siitä suoristu?

  VastaaPoista
 55. Käkkäräpäällä tarkoitin Suoman permistä, siis marttapermanenttia, mikä täten tiedoksi saatettakoon väärinkäsitysten, mahdollisten rasististen, välttämiseksi.

  Anonyymi, olet niin oikeassa että. Ruma näkemyshän tuosta paljastuu.

  VastaaPoista
 56. Siis Martti ja Martta?

  VastaaPoista
 57. Ei ei, Martti ja Marttahan ovat niitten kesänaapureitten peitenimet. Oikeasti he ovat Pekka ja Sirpa tai sinnepäin.

  Yritin sanoa, että moni luulee, että on huono tai ruma kun on yksin. Kun ei se siis olekaan niin, symbiooseissa on samanlaisia rupsukoita. Yksinolo johtuu vallan muusta kuin rumuudesta tai huonoudesta.

  VastaaPoista
 58. Elikkä kauneudesta?

  VastaaPoista
 59. Hehee.

  Vika on sähköjohdoissa.

  VastaaPoista
 60. Alimmainen Anonyymi, ehkä kaikille ei ole tarpeen elää sarjaparisuhteissa. Itse kuulun tähän porukkaan. Ja aina välillä, kun sinkkuaikoina on kuunnellut ystävien tilityksiä parisuhdeongelmista pettämisineen, kiukunpuuskineen ja roskapussinviemisvuoro-ongelmista on ollut oikein helpottavaa nukkua aamulla pitkään, keittää kaffet just silloin haluaa, lukea ja kuunnella just sitä musiikkia mitä huvittaa. Kun on yksin, joutuu neuvottelemaan vain itsensä kanssa; ei tarvitse olla reilu.

  Eikä se parisuhde tosiaankaan aina ole sellaista auvoa kuin pieninä, yksinäisinä ja itsesäälisinä sinkkuhetkinä haaveksii. Olen huomannut, että parisuhteessa voi olla yksinäisempi kuin yksin:
  silloin on toive ja illuusio toveruudesta, tuesta ja rakkaudesta, tai edes kunnioituksesta. Kun on ilman vaiheita yksin, ainakin tietää, että omassa kotona on itsen oltava riittävä, kykenevä ja vahva. Ja että sen tuen ja avun hakee tarvittaessa kavereilta/sukulaisilta. Tai palkatuilta henkilöiltä. Ei siinä odota keneltäkään mitään, eikä liioin pety.

  Huom! Olen jo 25 v, eli kokemusta sekä suhteista että sinkkuudesta on! Minulle sopii oma koti, hyvä ja luotettava suhde, ja vapaa sallivuus kaikkiin kavereihin, myös kaverimiehiin, ilman temppuilua (kun meinaan se henkinen uskollisuus on minustakin täysin ymmärrettävää, ja itsestään selvää. Ns. avoimeen suhteeseen en sovi. Kokemusta on. :)

  VastaaPoista
 61. Iines, mistä päästäänkin siihen (ei päästä, mutta koetin aasinsiltaa), että nyt lähti 4. vko keuhkotautia käyntiin. Heräsin aamulla lievästi kuumeisena. Olen siis sekä väskä että vähän kärttyisä; näppäinlukko napsahtaa pian paikalleen. :)

  Hyvän keskustelun olette saaneet Einesbaarissa Williamista aikaiseksi. Luin sen äsken kiinnostuksella, ja mielessäni on jo paljonkin asiaa. :) Osallistun mielelläni, kommentoitavaa on, mutta nyt en viitsi, etten taas harhaudu liian kauas aiheesta. - Huom! Ei sis. piruilua! :)

  Peter-Peteriä en ole vielä lukenut, enkä halua lukea Tapsan alustusta ennen kuin olen lukenut kirjan. Kotona se on, mutta eilinenkin päivä oli niin kepsu, että lähinnä vain yskin ja niistin, ja luin Kinsillan "Salaisuuksia ilmassa"; sen pipipalkintokirjan siskoltani. Joka sopi tilanteeseen hyvin. En vielä ehdota sitä Einesbaariin, kuitenkaan. Aloitetaan nyt jostain helpommasta, kuten Danielle Steelistä! ;)

  Re: musiikki: minä en laula julkisesti, paitsi lapsille. Koska en osaa kantaa ääntä edes ämpärissä, vai miten se nyt meni. Lapsille en siirrä tätä ujostelua; naperoitten, ja nykyään valitettavasti myös teinien kanssa saan nöyryyttää itseäni jatkuvalla syötöllä. Laulaminen olisi se yksi ominaisuus, jonka oikein tosissaan haluaisin!

  Kotona laulan aina kun olen yksin, ja kun äänieristys on mitä on, myös ihana naapurinrouva varmaan tietää, että mikä juttu Charilla on vaiheessa. :)

  Tänään kuuntekin ja lauloin tuoreinta Hakulista/Yötä. Jussi vaan menee niin korkealle, etten pääse... Ois vain varsinkin kipeänä pitänyt pysytellä Valossa; oikeasti siihen Villen äänialaan pääsen! - Juu, ihana altto, sanoi yksikin ystävän musiikinope, ihan puheeni perusteella. Paino termillä "ihan puheen perusteella". Kuulen kyllä, missä menen väärin, mutta en vain osaa. Po. musaope suositteli minulle laulutunteja. Vielä en kehtaa, mutta varmaan jossain kohtaa riehaannun. - Vaikka rakastan musiikkia, olen yhtä lahjakas kuin raivotautinen pesukarhu. :)

  Iines: kerroin vain, että hoilaan ilman sävelkorvaa kotona: en aloittaessani edes muistanut, että sinulla on se ääniongelma. - Enkä minä nyt kohtele sinua aliarvoisen suojelevasti kuin "vammaista", vaan kuten kokonaista ihmistä, en ikinä muista että sinulla tuo vaiva on. Lähetän siis juttuni!

  VastaaPoista
 62. Hei Iines,

  Haloo,

  nyt tulee tekstejä moneen kertaan!

  Poistatko tuplapostaukset (esim. ainakin minun klo 16.28)

  Vaikka kuinka olisin vimpula, en nyt moneen kertaan samoja juttuja haasta.

  VastaaPoista
 63. Char,

  sinullahan on runoilijoiden tauti, keuhkis. Sitkeä pöpö, mutta varmaan talttuu nyt vihdoinkin. Toivotaan niin!

  Char, ei minua kiusaa mitkään laulu- tai äänimaininnat, en huomaa niitä erikseen, koska en juuri ajattele omaa ääntäni. Laulaja en ole ollut koskaan, enkä siis musikaalinen, ja yhdistän tämän matematiikan taitojeni puutteisiin. Musiikki ja matematiikan taju kai kulkevat käsi kädessä. Olen molemmissa tumpelotasoa, vaikka kuuntelenkin mielelläni myös klassista musiikkia.

  VastaaPoista
 64. Voi Iines,

  laulan täysin väärin myös oopperaa: yksin kotioloissa ei tosiaan ole mitään takuita.

  Ja jos oisin aatellut, että ääni vaikuttaa, oisin ollut valppaampi. Nyt en ääntäsi muista, jos et kerro.

  Veisasin aikoinaan, murkkuikäisenä, myös Mozartin Requimea. Työhönmenolauluna. - Kaikkia ääniä. Kuoroa yksin.

  Rakastan musiikkia!

  Nyt minulle on kerrottu, että olen altto. Matala altto.

  Paitsi että laulan vaan kotona, vaikka kuinka ihq matala altto oiskin. - Liikaa traumoja ala-asteen laulutunneilta.

  Vaan keuhkotauti on iskenyt.

  Tervs. Violetta :)

  Minä olen hyvä kuuntelija, ja tiskausmusiikkisuorittaja. Jos niin saa sanoa. - Juurikin sanoin. :)

  Kun järjestetään kokoontumisajot, minä ainakin olen messissä! :)

  VastaaPoista
 65. Entä P.S.

  Puhutaanko homopesistä maailman metropoleissa?

  Minä ainakin olen mukana! :)

  VastaaPoista
 66. P.S. Saatan olla myös Kuoleman Enkeli.

  Please carry on. :)

  VastaaPoista
 67. Minä muuten nuorena sävelsin tuon Mozartin Requimean. Ja aikani kuluksi kirjoitin koko Shakespearen tuotannon. Sitä paitsi mulla oli sekä ähky että ummetus; yhtenä yönä pytyn päällä kirjoin La divina commedian vessapaperirullalle. Eikä siinä vielä kaikki. Ennen kuin Ingmar Bergman (muista nyt puhumattakaan) oli tehnyt yhtäkään elokuvaa, niin kävin sanomassa hänelle (muista edelleenkään puhumatta) että "lähikuva Tosta, sitten Zoomat, sitten taas lähispotti Tosta... ja se on siinä! leikkausta vaille". (Bergman oli erittäin otettu. Ja ne muutkin, joista äsken en puhunut, tulivat uteliaina katsomaan mitä ME olimme saaneet aikaiseksi.) Ps. Nämä kaikkihan tapahtui paljon aiemmin kuin kävin luonnostelemassa Pabille (näin tuttujen kesken; oikeasti Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso) Guernican. Hän ei ollut siihen tyytyväinen, en ollut minäkään, vaihdoin sitten sen ammuvan lehmän hirnuvaksi hevoseksi... ja se oli siinä!

  Kaikenlaista kyllä elämässäni on tähän asti tapahtunut. Toivon, että joskus saisi viettää rauhallisia eläkeläispäiviä. Mutta paskat kai. Nytkin mun pitää lähtee tuuraan Vetteliä huomiseen Monzan kisaan... Keke äsken soitti. Vittu, en kehdannut kieltäytyä.

  VastaaPoista
 68. Anteeksi, en halua feikata. Edellinen vuodatus on mikistä.

  VastaaPoista
 69. Noh,

  olisin kieltäytynyt.

  VastaaPoista
 70. Ei kai me nyt Miksu-Mikikseni vänätä?

  Ihq mies olet; miksi siis puljattaisiin?!

  VastaaPoista
 71. Toivon sinulle terveitä päiviä. On niin tuttua tuo olotila.

  VastaaPoista
 72. Kiitos, Mayo, kylkikipu on jo melkein pois. Ihmettelinkin kun luin netistä, että monelle tuo Tiezen-oire kestää kuukausikaupalla. Uskon lääkäriä, joka sanoi minulle, että pari kolme päivää Panadolia. Noin se tuntuu menevän.

  Sinulla on muuten blogisi sivuilla maailman ihanin kissa, Muksu. Mistähän tuommoisia punaisia pitkäkarvakollleja saisi? Oma Kustini kuoli heinäkuussa elettyään lähes 20 vuotta.

  VastaaPoista
 73. Char,

  minä en laula edes keittiötöitä tehdessäni, kuuntelen radiota.

  Silloin kun ääneni oli vielä terve, lauloin autossa. Muistan huomanneeni, että en saanut koskaan ääntä yhdeltä tietyltä korkeudelta, vaan ääni katkesi siltä kohdalta, jo nuorena tyttönä siis. Tämä taisi olla äänisairauteni ensimmäinen oire, ja muistan ihmetelleeni sitä.

  VastaaPoista
 74. Blogin kuvan juttu "Homoseksuaalipesä Helsingissä" liittyy homokulttuurin vakiintumiseen Suomessa. Kuvan naispoliisi varjostaa "homopesän asiakkaita" ja se päätyy lööppikamaksi kertoen mm.: "Homoseksualismi on saamassa entistä avoimempia ja vaarallisempia muotoja Suomessa". Jutun olivat värkänneet Juha Numminen ja Matti Klemola. Sittemmin he ovat sanoutuneet irti lehden välittämästä viestistä. Aika oli siis 10.8.1966.

  VastaaPoista
 75. Meriluoto pistää "Pahan"

  Minut kohtasit laidassa toukokuun.
  Mitä heimoa olimme, tiesitkö sinä,
  kun hiukset kullanvihertävinä
  me leikimme juurella läikkyvän puun?

  Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden.
  Vesi vinkuu altaassa mustan lahden,
  ja jäykkiä lehtiä puu kallistaa.

  Pois liukuu katseemme, jälleen palaa,
  me toisiimme vierestä pälymme, salaa
  ja imien näkyä kauhistavaa:

  Miten hirveät, hirveät kasvot on meillä!
  Miten varjotkin säikkyvät aukeilla teillä
  ja syöksyvät ärjyyn aallokon,
  miten pakenee taivas vauhkoin lampain!
  Me nauramme, terävin näädänhampain.
  Mitä voisimmekaan? Paha meissä on,

  kuin mahla se nousee. Vihaat. Vihaan.
  Ja kynnet syöpyneet toistemme lihaan,
  ja käsikädessä, allamme jäätyvä maa
  me kuljemme, koskaan kykenemättä
  enää päästämään runneltua kättä
  kaks poloista peikkoa, rakastavaa


  sama rokkibiisinä:

  http://www.youtube.com/watch?v=eSbRn8cUI_k

  VastaaPoista
 76. Lööpistä ja monistakin päivän uutisista tuli mieleeni: LOLOLOLOLÄLÄLÄLÄLÄLÄLLILILILILILÄÄLÄÄTIKITIKIKITITIKITII!

  VastaaPoista
 77. Tarkoitin luonnollisesti Hesarin voimakasta atakkia paikallisuuden, paikallisen pornosivuston, puolesta.

  VastaaPoista
 78. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 79. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 80. Paniko kukaan merkille, että Iltasanomat ei nettiversiossaan uutisoinut mitenkään Mika Myllylän
  kuoleman paljastumista tapaturmaksi.

  Ja miten paljon lehti onkaan hekumoinut muuten Myllylän tekemisillä !

  VastaaPoista
 81. Millainen elämä on anonyymijapella, joka painaa mieleensä vieraan ihmisen (bloginpitäjän) kirjoituksia voidakseen sopivan tilaisuuden tullen vääristää niitä lyömäaseiksi bloginpitäjää vastaan?

  Psykopaatti kuulostaa osuvalta arviolta.

  VastaaPoista
 82. Luin Iineksen kirjoituksen "Kenellä on oikeus syntyä" ja sen lopussa hän nimenomaan sanoo, että on väärin että tulevalla isällä ei ole sananvaltaa syntymättömän lapsen kohtaloon.

  Vastenmielistä lainata vain osia kirjoituksesta, jotta sanoma vääristyy.

  Jos Iines on jonkun mielestä niin ikävä ihminen, että tekee mieli kaivella ja vääristellä hänen kirjoituksiaan vuosien takaa, niin eikö niin ikävän ihmisen blogista kannattaisi pysyä pois?

  Pysyvästi.

  VastaaPoista
 83. Kiitos, Kuunkuiske!

  Eilen tuntui siltä, että eihän tänne enää mitään uskalla kirjoittaa, kun tuo oman elämäni herkin hetki riepoteltiin noin ilkeästi ja kierosti. Satunnainen lukija saa tuommoisesta pätkän lainaamisesta ilman lähdeviitettä jopa väärän käsityksen.

  Eikä se niin mene, että mitäs itse kirjoitit herkästä elämäsi tilanteesta, oma syysi. Minulla on oikeus kirjoittaa, kuten kellä tahansa. Milloin me muka olemme antaneet vallan psykopaateille ja muille vihakirjoittajille?

  Ai niin, koulustahan se jo alkaa. Kiusattu joutuu vaihtamaan koulua, jotta kiusaajan sielua ei vahingoiteta panemalla häntä aisoihin, hänhän on väärin ymmärretty, yhteiskunta on sorsinut häntä.

  Ei ole ihme, että Suomen pääministerilläkin on jo neljä henkivartijaa kaiken aikaa lähellään.

  VastaaPoista
 84. Iines on huumetta meille höyrypäille. Ilman ei voi olla, vieroitusoireet saavat hummeetin sassaroimaan.

  VastaaPoista
 85. No johan on, jos mitään ymmärsin. Tässä taidettiin varata Päätalon kieleen, arvaan ma. Koettakaa nyt pitää hummeetistanne parempi huoli.

  On niin kuin entinen muija, joka kävi lääkärillä vaivojen vuoksi. - Viirus, viirus, mumisi lääkäri reseptiä kirjoittaessaan. - Ei mun piirussani mitään vikaa ole, muija siihen.

  Tämä loistava vitsi näin uuden viikon evästykseksi.

  VastaaPoista
 86. Anonyymi, toisen henkilön raukkamainen ja perätön mustamaalaaminen ei tee itseäsi onnellisemmaksi. Kuten Kuunkuiske sanoi, kokonaisuudesta irroitetut osat vääristävät totuutta. Tätä menetelmää käyttävät myös roskalehdet, jotka myyvät lööppiensä voimalla.

  VastaaPoista
 87. Iineksen vitsistä ja Päätalosta tulee mieleen toinen vierassanavitsi.

  Siinä jätkä menee hakemaan ukkoherralta palkkarahojaan. Mies ei ole kotona, joten herran näpsäkkä rantaruotsalainen vaimo laskee markat jätkän käteen ja kysyy lopuksi:

  - Haluuks sä kvitto kans?
  - Totta maar, en vaan kehannut pyytää, ilahtuu jätkä.

  VastaaPoista
 88. Kiitos, Delilah.

  Tuommoiset toisen vanhoista blogikirjoituksista lainaamiset ovat muutenkin epäeettisiä. Tämä tapaus nyt oli lisäksi kiero ja ilkeä.

  Ihan kuin ihmisen tulisi koko ajan olla muuttumaton ja hänen sanansa tulisi irrotettunakin päteä missä kontekstissa tahansa, vaikka sanoja olisi poimittu tarkoituksenhakuisesti vääristellen, pala keskeltä kappaletta, ei-sana tai loppuratkaisu poisjättäen.

  Olen kirjoittanut vuodesta 2006 alkaen Iines-blogia, enkä ole missään luvannut olla ikuisesti samaa mieltä jostakin asiasta. Kun saan lisää tietoa erilaisten ihmisten kanssa keskustellessani, laajenee oma näkökulmani väkisin, ja viisastun kaiken aikaa lisää. Näin käy meille kaikille, opimme toisiltamme.

  Vain pönttö pitää jääräpäisesti vuosikaudet jostain teesistä kiinni ja naulaa sen arkkuunsa.

  Nyt lainatussa materiaalissa ei ollut ihan tästä kyse, mutta tällaistakin on tapahtunut. Ylipäänsä vanhojen kirjoitusten kaivelu ja niistä tililleveto on joutavanpäiväistä turhuutta.

  VastaaPoista
 89. Turhaa se on, mutta enemmän tahallisen törkeää. Ei kai niitä kirjoittavalla anonyymilla muuta tarkoitusta kommenteissaan olekaan, kuin yrittää loukata mahdollisimman kovaa.

  Satunnaiset käyjät tuskin yleisestikään laajempaa kuvaa saavat. Luulen etteivät monet välttämättä anonyymeja paljon edes lue, näistä pitkistä kommenttiketjuista.

  VastaaPoista
 90. Tuo maan pinnalle palauttaminen on turkasen totta: pitkiä ketjuja ei lueta kovinkaan tarkasti. Tämä olisi hyvä aina muistaa.

  Toisaalta sitten taas keskustelujen lukijoita, ainakin ketjun auki klikkaajiakin on melkoisesti enemmän kuin keskustelijoita.

  Ehkä kuitenkin juuri anonyymit kommentit jätetään lukematta ihan huonon näkyvyydenkin takia, sillä silmä poimii paremmin nimet kuin anonyymit. Anonyymi on jotenkin luettavuudeltaan mitätön. Se selittää senkin, että anonyymeille eivät monesti muut vastaa kuin minä.

  VastaaPoista
 91. HUOMI, HYVÄ IHMISET !

  jOKU YSTÄVÄLLINEN SIELU ON TAAS KÄYTTÄNYT NIMIMERKKIÄNI OMIIN TARKOITUKSIINSA. EN OLE KIRJOITTANUT KOMMENTTIA 10 SYYKUUTA KLO 14.37.

  IINES, POISTA (MAHDOLLISET) SEURAAVATKIN MIKIS-NIMELLÄ KIRJOITETUT LOUKKAUKSET. nE TULEVAT SYLTTYTEHTAALTA.

  pS. Olen pahoillani häiriköiinistä.

  VastaaPoista
 92. Huomio nyt hyvä ihminen itse, et olekaan, sillä ei tässä ole yhtään mainittuna aikana kirjoitettua kommenttia.

  Etkä sinä kyllä oikea mikis ole. Enkä poista mikiksen aitoja kommentteja kuunaan.

  Taita isoa miestä höpööttää nyt.

  VastaaPoista
 93. Se minuun kohdistunut viesti valemikikseltä ei ollut mikään loukkaus, ainakaan en sitä sellaisena kokenut, joten sen suhteen ei hätää.

  Mutta tuo 45-vuoden takainen HS osuu oikeaan: Helsingin homopesäke on laajetunut jo Tampereelle ja saastuttanut profeetta Koiviston!

  Onneksi hän sai seurakunnaltaan anteeksi, kun miehekkäästi pyysi. Miesten mies.

  VastaaPoista
 94. Katsoin alkusyksystä tv-dokumentin Nokia Missionista, ja siinä näytettiin Markku Koiviston esiintymistä.

  Minusta mies sopisi hyvin markkinointityypiksi, jolta en tosin haluaisi ostaa käytettyä autoa. En epäile silti hänen uskoaan, sillä usko on mielen asia.

  Nyt lehdessä luki, että naiset olivat nyyhkineet, kun Koivisto selitti syntejään anteeksiantotilaisuudessa, josta hän poistui varsin virkeästi niin syntiseksi ihmiseksi. Tuskin hän toiste lankeaa haureuden syntiin miehenpuolen kanssa.

  VastaaPoista
 95. Oikeammin vitsi menee vaikkapa näin:
  Mummo meni tohtorille valittamaan vaivojaan, lääkäri sanoi: tämä taitaakin olla joku virus, mummo siihen hätäpäissään: ei mun viirussain mitään vikaa ole....

  Piiru on muuten kulman mittayksikkö tai/ja puutavara

  VastaaPoista
 96. No näin huono vitsinkertoja minä olen, että vitsini kerrotaan uudelleen, paremmin. Mutta ok, tuo on ihan järkevä selitys, mutta piiruna minä sen kuitenkin kuulin.

  Osaan muuten toisenkin vitsin.

  Oli kaksi hullua. Tulivat pimeässä kuilun reunalle ja miettivät, miten päästä kuilun yli vastarannalle.

  Toinen sanoi, että minäpäs valaisen taskulampulla, niin kuljet valosiltaa pitkin kuilun yli. Toinen alkoi nauraa ja sanoi hohottaen, että luuleksä mua ihan hulluks. Sää sammuttaisit kuitenkin lampun keskellä kuilua.

  VastaaPoista
 97. Minäkin muistan summittaisesti ainakin yhden vitsin!

  Naapurukset juttelivat toisilleen vaimoistaan; tarkemmin sanoen kumpikin rehvasteli omansa tyhmyydellä.

  Ensimmäinen sanoi vaimon ostaneen mökille jääkaapin. "Hei haloo - se mökki on saaressa eikä siellä ole sähköä."

  Toinen kehuskeli vaimonsa lähteneen laivalle ja mies oli nähnyt vaimon pakanneen mukaan kondomeja.

  "Se otti mukaan kortsuja vaikkei sillä ole edes munia!"

  VastaaPoista
 98. Kuunkuiskeen innoittamana minäkin muistan vielä yhden vitsin.

  Mies kertoi kaverilleen, että eiköhän lähdetä Helssinkiin, kun siellä yökerhossa koko ajan tarjotaan ilmaisia paukkuja, hotellissakin saa asua ilmaiseksi ja aamulla on yöpöydällä vielä sata euroa rahaa!

  Älä helvetissä, ihmetteli kaveri, milloin sinä siellä kävit ja noin tapahtui? No, en minä siellä ole ikinä käynyt, mies vastasi, vaan vaimo kävi!

  VastaaPoista
 99. Siis vitsinkerrontahan on oma taiteenlajinsa, ja toisilta, kuten minulta, se ei yksinkertaisesti onnistu. Vitsi pitäisi osata luoda toimivaksi kuvaksi, repliikkien pitää istua sanojien suuhun.

  Esimerkiksi kuulin tuon oman vitsini kahdesta kuilua ylittävästä hullusta porukassa, jossa sen esittäjä osasi ladata siihen taukoja ja oikeat sanat ja sävyt, ja niinpä sitä naurettiin hillittömästi, silmät vesissä, vaikkei se tässä paperilla minun esittämäni kummoinenkaan ollut.

  Taidan olla sitä tyyppiä, joka on vakavana hauskin. Tämän huomasin työssäni, kun tilannekomiikka syntyi itsestään sanoista ja tilanteista. Meillä oli lopulta kaikilla monesti hyvinkin hauskaa, sillä olen aina edustanut sitä käsitystä, että työssä pitää olla iloinen meininki, opettajalla on lupa viiihtyä siinä kuin oppilaillakin.

  VastaaPoista
 100. Mä lööpin luin:

  Avioero koetaan luultua myönteisemmin.

  Joku jo täällä ounasteli, saattaa olla, että avioliitossa sitä vasta yksinäisiä ollaankin. Tutkimusten mukaan, tuo läheisyyden puute on on suurin avioliiton purkautumiseen vaikuttava tekijä. seuraavana tulevat erilleen kasvaminen ja puolison itsenäistyminen. Kun tuota läheisyyden puutetta kuvataan sanoin: kommunikaatiovaikeudet, hoitamaton suhde, rakkauden ja intohimon puute ja seksiongelmat, onkin pelikenttä aika iso.

  Myös Suomessa avioliitosta on tullut indivilualistinen, vapaaehtoisuuteen perustuva yhdessä elämisen muoto, turvallisuushakuisuuden ja emotionaalisuuden kustannuksella. Kuluttajakansalainen ei enää tyydytä tarpeitaan tavaroita, palveluja ja elämänohjeita ostaessan ja käyttäessään, vaan haluaan.

  Loputtomat mahdollisuudet ovat luoneet moraalisen ja eettisen tyhjiön jota jokainen joutuu itse täyttämään. Yltiöpositiivisuus ja katteeton optimismi antaa oivan puitteen illuusuoiden ostamiselle ja välittämiselle. On empaattista ja rakkaudellista helliä itseään hyvinvointipalveluilla ja shoppailemalla. Avioliittokin on syytä alistaa tuolle vastikkeellisuudelle.

  Individualismi ja jatkuva mootosvaade on huonosti yhteensovitettavissa yhteenuuluvuuden tarpeen ja sitoutumisen kanssa. Juuri se tarve jonka puute kaataa eniten avioliittoja. Jokainen muistaa sen "hullaantumisen", jonka kokee vasta rakastuneena, täydellinen tunteminen, aivan kuin olisimme aina tunteneet toisemme, nyt olen itse täydellinen ja enkä voi elää ilman sinua.

  Naisten huomattavasti suurempi osuus aloitteellisuudessa saattaa olla "tutkimaton" myytti. Onhan tulkinnanvarainen kysymys onko ruumiilinen tai henkinen väkivalta, alkoholi tai syrjähypyt syy vai seuraus.  Lisäsärmää voisi saada aiheeseen naisten seksifantasioista, koska päällimmäisenä ovat masokistiset, alistamista, sitomista, seksiin pakottamista ja nöyryyttämista sekä lesbofantasiat.

  Sitä voisi peilata vaikka siihen biologiseen itsestään selvyyteen, ettei orgasmi ole siittämisessä naiselle mitenkään tarkoituksenmukainen nautinto.

  VastaaPoista
 101. En osaa sanoa, miten avioero yleisesti koetaan, enkä tiedä, uskonko nyt julkaistua tutkimusta avioeron luultua suuremmasta helppoudesta.

  Avioero koetaan ehkä usein tappioksi, kuten minkä tahansa ihmissuhteen päättyminen riitaan tai erimielisyyksiin. Se on sitä molemmille, ja ennen kaikkea lapsille, joille se on järkytys. Avioeron kokonaisvaikutus perheen tunneilmastoon on musertava.

  Silti en kannata avioliittojen väkisin koossapitämistä. Jos ei ole läheisyyttä, joka on seksin edellytys, sitä harvoin takaisin saa millään parisuhdekursseillakaan. Ja jos ei ole seksiä, ollaan kuin veli - sisar-suhteessa, jossa ainakin toinen osapuoli jää syvään tunne- ja hellyystyhjiöön, vaikka jotain pientä silittelyä olisikin.

  Lapsi haistaa myös vanhempien kiristyneet välit ja teeskentyelyn, mikä on aika huono malli omille tuleville kiintymyssuhteille. Rehellisyys ihmissuhteissa on paras kasvupohja, kuitenkin.

  Naisten suurempi osuus eron hakijoina lienee sidoksissa suomalaisen miehen alkoholin liikakäyttöön ja sen lieveilmiöihin.

  Noista naisten seksifantasioista olen eri mieltä. Omien havaintojeni ja lukemanikin mukaan ainakaan lesbofantasiat eivät ole yleisiä. Pikemminkin tämä on miehinen fantasia: kaksi alastonta naista yhtaikaa himokkaina. Samaten nuo väkivaltaiset fantasiat ihmetyttävät, sillä usein naisen seksifantasia on myös viettelevän romanttinen, siis vähän feminiininen, mutta mies voi toki olla niissä määrätietoinen, jämäkkä ja rivo. Ajatus väkisin ottavasta miehestä lienee aika yleinen, koska seksi on globaalisti naisilta ollut pitkään kielletty ja salattu asia. Mies tavallaan on niin sekaisin himosta naiseen, että nainenkin syttyy. En näe tätä kuitenakaan satuttavana väkivaltana, vaan siis himofantasiana.

  Naisen orgasmin merkityksestäkin biologisessa prosessissa olen eri mieltä. Nautinto pohjaa himoon ja toive orgasmista, himon täyttymisestä, on välttämätön, jotta nainen ylipäänsä kiinnostuisi ja suostuisi tapahtumaan. Sen sijaan orgasmi fyysisenä tapahtumana ei tietenkään ole välttämätön suvunjatkamisessa.

  VastaaPoista
 102. Lueskelin tuon väikkärin "Suomalainen avioero 2000-luvun alussa".

  Nuo kaikki mainitsemasi asiat ovat enemmänkin kuin todennettuja, myös lasten osalta, mutta kuten toteat niin juuri tuo "avioliittojen väkisin koossapitämisestä" on yhä suuremmassa määrin luovuttu ehkä juuri mainitsemistani syistä.

  Enhän minä, tutkimukseen nojaten olekkaan väittänyt että aviero on helppoa, mutta se on luultua helponpaa. Mitä taas tulee alkoholin liikäkäyttöön naisten aloitteellisuuteen liittyen, niin sitä ei mikään tutkimus tue.

  Jos taas uskon lukemaani, niin muistelen mainitsemaasi fantasiaa: Voisin hyvin kuvitella rakastuvani naiseen. Ja mitä taas tulee niin "Punahilkka" -syndroomaan, niin uskoisin sen olevan juuri syy orgasmin tarpeettomuuteen naisella. Ajatus väkisin ottavasta miehestä (vrt. siitoskykyinen) on tietenkin erotettava väkivallasta ja raiskauksesta.

  Koko ihmiskunnan jatkuvuuden kannalta naisen orgasmi ensijaisena täyttymyksenä on absurdi, mutta lihallisen nautinnon täyttymyksenä toki toivottava pyrkimys. Kuten voimme ounastella historiasta niin, sen toissijaisuus ei ole "antautumisen" este jatkossakaan.

  VastaaPoista
 103. Te naiset

  Te naiset, te naiset, te näyttelijät,
  te petätte, petätte yhä,
  te lainaatte lapselta katsehen
  ja ilmehen tekopyhän.
  Te petätte itsenne, petätte muut,
  kun sidotte silmät, tukitte suut
  ja käytte kuin nunnien kuvat,
  kuin enkelit tusinataiturin
  palapiirtehin säveän säädyllisin,
  näin täyttäen luulot ja luvat.

  Oi ollapa kerrankin ihminen
  ja valimostanne vapaa!
  Te pelkäätte sääntöjen sävyä
  ja kotien kireää tapaa;
  vaan ponnisteltua uuvuksiin
  te lankeette kaapunne laskoksiin
  ja – silloin joskus mä mietin:
  Mitä hyötyä näytellä enempää –
  tekin tahdotte miestä miellyttää
  ja kuljette vireissä vietin.

  VastaaPoista
 104. Olemme ennenkin keskustelleet siitä, että onko seksi avioliiton säilyttämisen ehto - ellei sitä ole, on parempi erota, näin olen ymmärtänyt naisten täällä ajattelevan?

  Ainakin Iines vaikuttaa olevan tällä kannalla?

  Minusta tämä on aika merkillinen näkemys. Eikö hellyyttä ja syvää yhteenkuuluvuuden tuntoa voi muka olla ilman seksiä?

  Vai onko olemassa ikäraja, jonka jälkeen saa olla naimisissa, vaikkei olisikaan seksiä, vaikkapa 80 vuotta?

  Seksiäkin on tietysti niin monenlaista, eikä se aina johda varsinaiseen aktiin. Mihin sen rajan vetää?

  No, jokainen vetää mihin haluaa?

  PS. En nyt puhu omassa asiassani, sillä minähän olen vielä nuori orhi.

  VastaaPoista
 105. Juu, anonyymi, mutta ei tuota "voisin hyvin kuvitella rakastuvani naiseen" kannata irrottaa kontekstistaan ja tulkita yksioikoisesti. Se vaatisi luullakseni tiettyjä eristyneitä oloja ja taustoja ja mielentiloja, se ei ole automaatti, joka käynnistyy, kun jokin osaelementti mahdollistuu. Tuolloinkaan tuo rakastuminen ei olisi samanlaista kuin mieheen kohdistuva.

  Sitä voisi ehkä paremmin kuvata sanalla "sielunsiskokset" tai sielunsukulaisuus, eikä siihen liity ainakaan minun ajatuksisssani seksuaalisuutta.

  VastaaPoista
 106. Suo anteeksi, anonyymi, mutta en ollenkaan yhdy käsityksiisi naisen orgasmin yhdentekevyydestä, tai siis merkityksettömyydestä biologisessa prosessissa.

  Ei se niin voi mennä, että nainen lyö kantapäät yhteen vain saatuaan siementä, että se riittäisi, olisi se täyttymys.

  Kissan viikset.

  VastaaPoista
 107. En minä niin ajattele, että seksi on avioliiton säilyttämisen ehto, Tapsa. Kuitenkin sillä varauksella, että jompi kumpi siinä jää vajeeseen, mitä todennäköisimmin. Syvin läheisyys ja hellyys ei ehkä täyty, jos ollaan kuin sisar ja veli.

  Vanhat parit ovat kyllä minustakin poikkeus. On kremppoja ja sairauksia, ja elämässä on muita arvoja, jotka menevät seksin yli. Mikäs siinä, jokaisen oma asia.

  VastaaPoista
 108. Yritin juutuupista löytää velipuolikuu-sketsin, jossa Kari Heiskanen erittäin hienostuneesti kumartaa ja kättelee seksin jälkeen: "Sydämelliset kiitokset!"

  Kertovat että pisimmissä suhteissa ns. takaapäin on suosituin asento. Molemmat pystyvät seuraamaan televisiosta tulevia uutisia tai a-studioa.

  VastaaPoista
 109. Se olisikin ollut hauska sketsi, vaikka Kari Heiskasesta tulee aina mieleen pääsiäishanu. Mitään vastaavaa ei tule tällä hetkellä televisiosta, kevyttä hyvin käsikirjoitettua ja näyteltyä hulvattomuutta. Paitsi lauantai-iltana tuli jokin mielestäni hyvinkin naurettava poliittinen satiirijuttu - en muista nimeä, mutta nauroin.

  VastaaPoista
 110. Hyvätasoiset viihdeohjelmat olivat kalliita ja aikaa vaativia tehdä. Nykyään joku nyrkkipaja palkkaa näyttelijäharjoittelijoita, ostaa kameran ja pyytää: "Esittääkää jotain vitsiä niinku, ja väännelkää niinku naamaanne!"


  Tiedä sitten mikä on kai tänään alkanut uusi "klikkaa mua", kun en nähnyt.

  VastaaPoista
 111. Näin Klikkaa muan loppupuoliskon, ja se oli yllättävän toimiva. Jopa hauskakin tämän ensimmäisen klikattavan persoonan ja hänen antamansa imagon ristiriita. Joku sanoisi kyllä nyt siitä, että taas pannaan miestä halvalla. Moottoripyöräkarju osoittautui peräkamaripojaksi, jolle äiti voiteli leivät eteen.

  VastaaPoista
 112. Katsoin yhden Yleleaksin ja siinä oli kyllä ainesta. Saa nähdä, mitä siitä tulee.

  Myös Presidentin kanslia oli hyvin tehty, vaikka ehkä vähän vaikea. Siinä oli enemmän vauhtia kuin meikäläisissä sarjoissa yleensä.

  Ja onhan Uutisvuotokin viihdyttävä, yllättävänkin viihdyttävä.

  Sarjojen koukuttavuuskin vaihtelee, riippuu varmaan siitä, mitä alkaa katsella. Aikoinaan en katsonut Frendejä (ja ihmettelin sen suosiota, en enää kun katselen uusintoja), mutta ihastuin Seinfeldiin, etenkin Krameriin.

  Jostakin syystä en katsele Mad Meniä, vaikka se on mainosmaailmasta ja vaikka siinä kuulemma esiintyy hehkeä kurvitar.

  Pulttiboysia ja sitä toista katselin aikoinani, luultavasti aluksi siksi, että valveutuneet piirit nyrpistelivät sillä nenäänsä ja muistelivat kaiholla Velipuolikuitaan, ja sitten siksi, että siinä oli muutama aivan huikea hahmo - huikeimpana tietysti James Potkukelkka.

  VastaaPoista
 113. Yhden Yleleaksin minäkin vasta olen nähnyt, ja se oli hyvä, tykkäsin.

  Presidentin kansliassa minua häiritsi hahmojen karikatyyrius. Se löi yli. Arvelen, että juttu olisi toiminut paremmin, jos näyttelijäntyö ei olisi hypännyt silmille.

  Uutisvuoto on kohtalaisen hupaisaa katsottavaa, monesti se on aika sähäkkä. Tämä Tervon Layla on muuten aika koukuttava kirja, yllätyin. Olen puolessa välissä ja tarina imaisee mukaansa tällaisen nyrpistelijänkin. Jotenkin minusta tuntuu - en ole varma, että se on piilomaahanmuuttokritiikkiä, vaikka Tervo toista julkisuudessa puhuukin. Tämä kirja tulee ensi kuussa siis Einesbaariin. Kirjoitan siitä alustuksen, ellei joku muu tahtoisi tehdä sitä?

  VastaaPoista
 114. Konteksteistä puheenollen.

  Totta munassa reunaehtoja on reaalisessa lesbosuhteessa, verrattuna fantasioihin, joita luodaan tuomaan seksuaalista mielihyvää heterosuhteessa.

  Ei asia todellakaan mene niin, että panon jäkeen kopistellaan kantoja, ei puolin, eikä toisin. Ja niinkuin toteat, naisen orgasmi ei ole "merkityksetön biologisessa prosessissa", koska se mitä suuremmassa määrin on intensiivisen tahdon tulos.

  Tuon nautinnon suon kyllä mielihyvin ja siksi pahoittelut olisi hyvä suunnata "luojalleen".  "Suo anteeksi mulle,
  että mieles niin pahoitin,
  vasten kasvoja sulle,
  kuinka mä tehdä sen niin saatoinkin"


  http://www.youtube.com/watch?v=H-9ZV0p_-0c

  VastaaPoista
 115. Anonyymi,

  kommenttisi on niin hieno, etten taida ymmärtää viestisi sisältöä.

  Lesbosuhteen reunaehdot - heterosuhteen fantasiat? Ja miten tämä minun sanomisiini mahtaa liittyä? En ole erotellut eri seksuaalisuuntien fantasioita, sillä luulen, että ne ovat samankaltaisia kaikilla. En sitä paitsi tiedä mitään ihmisten fantasioista, asia ei kauheasti kiinnosta.

  Muutoinkin vierastan suhde-sanan käyttöä. Lesbosuhde tai heterosuhde on hirvittävä sana. Ihmissuhteet kaikkein kauhein. Kas kun ei suhdanteet.

  VastaaPoista
 116. Luin Laylaa kaupassa muutaman sivun. Tervohan osaa kirjoittaa ja rakentaa romaanin, siitä ei ole kyse.

  Jos ja kun se Einesbaariin nyt tulee, niin kai se on luettava. Ehkä.

  Kätketty maahanmuuttokritiikki ampaisi todellakin silmille jo noilta ensi sivuilta.

  Tai sitten se on tahatonta, kuten luulen.

  Ne tyypithän, joita tänne etupäässä noista maista tuppaa, ovat juuri noita aviomies-Muratin ja isä-Mehmetin kaltaisia vanhoillisia luupäitä. Eivät he heitä ummehtuneita asenteitaan rajalla hemmettiin ja korvaa niitä uusilla avarilla aatteilla, kuten vihervasemmistolainen suvaitsevaistoinen naiseliittimme kai kuvittelee.

  Miksei Tervo kirjoita kirjaa, jossa Murat ja Mehmet saapuvat Suomeen, kohtaavat kotoutuksen ihanuuden, tuovat asenteensa mukaan ja miten mokuttajat siihen suhtautuvat. (Vai onko se tuossa kirjassa?)

  Siinä olisi joka tapauksessa tuore näkökulma aiheeseen. Tämä naisjuttu on jotenkin tuhat kertaa kuultu itkutarina. Vai yllättääkö Tervo?

  On kai jäätävä odottamaan Iineksen raporttia.

  VastaaPoista
 117. "kuten vihervasemmistolainen suvaitsevaistoinen naiseliittimme"

  Tuo Tapsan sanonta on mitä "Persulaisin". Oudoksuttavaa. Persulaisista aika moni luokittelee myös Tervon kuuluvaksi tuohon ryhmään, siis feministiksi.

  Tervo taitaa ratsastaa karikatyypeillä kuten Mogadishu Avenue ja Ähläm Sähläm. Niissä liikuttiin rasismin ja suvaisevaisuuden rajapinnalla karikatyypein ja hiukan sordiino päällä, ettei homma livahtanut tarkoitukselliseksi.

  Vaatii tietysti kirjallista lahjakkuutta punaniskaisena heteromiehenä leikkiä rasismilla. Se, että Tervo asettuu 15-vuotiaan tytön lakanoihin saattaa näyttäytyä objektiivisempana ja näennäisen tarkkana kuvauksena.


  Sanavalmiudestaan huolimatta Tervo haluaa Uutisvuodossa olla suuna päänä kaiken aikaa, eikä kestä itseensä kohditunutta irvailua pätkääkään sekä on erittäin kiusaantunut jos joku osoittautuukin paremmaksi läpänheittäjäksi.

  VastaaPoista
 118. Niin, siis minulle Tervon kirjankirjoittamistaidot olivat tuntemattomia, sillä Layla on ensimmäinen hänen kirjansa, jonka olen lukenut, tai siis joka on lopuillaan minulla nyt.

  Tämä Tapsan mainitsema asenteiden muuttumattomuus tulee kirjassa hyvin esille. Tervo itse asiassa todistelee pitkin matkaa, miten ennen pitkää suomalainen koivikko vaihtuu huomaamatta minareettiviidakoksi, oksattomaksi puustoksi ja Finlandiya muslimienemmmistöiseksi maaksi.. Mutta siis tästä enemmän lokakuussa Einesbaarissa, kun muutkin ovat toivottavasti ehtineet ainakin vilkaista kirjaa jossakin.

  En malta kuitenkaan olla sanomatta, miten herkullinen asema olisi kuvata isä Mehmetiä jossakin suomalaisessa vastaanottokeskuksessa ja kotoutumassa vaikkapa espoolaislähiöön.

  Senkin mainitsen vielä, että sykähdyttävä kohta oli kyllä kuvaus siitä, miten isä Mehmet sairastui sydänsairauteen, sen jälkeen kun hän oli murhannut ensimmäisen tyttärensä. Hän ei voinut muuta, omankaan terveytensä uhalla.

  VastaaPoista
 119. --"Eivät he heitä ummehtuneita asenteitaan rajalla hemmettiin ja korvaa niitä uusilla avarilla aatteilla, kuten vihervasemmistolainen suvaitsevaistoinen naiseliittimme kai kuvittelee."

  Minä en pitäisi tätä vääränä ilmaisuna, anonyymi, joskaan en tiedä, onko se oikeinkaan. Sitäkään en tiedä, miksi se olisi erikoisen perussuomalainen ajatus. Populistinen tuo ilmaisu vähän tietenkin on. Minäkin saatan ajatella niin, vaikka olen vinksallani vihervasemmistoon.

  Olen monesti ennenkin ihmetellyt sitä kritiikittömyyttä, jolla maahantulevien epähumaaneihin ja julmiin tapoihin suhtaudutaan maahantulokotoutuksessa. Tarkoitan juuri naisen asemaa, jolle ei tehdä Suomessa mitään.

  On kulttuureja, jossa nainen voidaan tappaa suvun kunnian vuoksi, jos hän ei ole neitsyt mennessään naimisiin hänet kehdossa kihlanneen kanssa. Tytön Kunnian Portit on saattanut aukaista tytön oma veli, ja koska kaivattua verta ei vuoda hääyönä lakanoille, isä ja veljet hautaavat kunniattoman pikku huoran elävältä tai ruskoivat hänet lapiolla lyöden hengiltä. Huoran kivityskuolemakin on edelleen käytössä, samoin hapon heitto huoran kasvoille tai huoran nenän leikkaaminen. Tämä kaikki, vaikka suvun miehet olisivat "tärvelleet" tytön itse - mitäs vietteli olemuksellaan!

  VastaaPoista
 120. Iines, laulan melkein aina kun olen yksin, ja VAIN kun olen yksin. - Anteeksi huutaminen. :)

  Sain kamalia traumoja penskana sekä laulukokeista että siitäkin kerrasta kun bussimatkalla Mummin luo muuan muutakin kuin kansalaisluottamusta nauttinut mies kysyi isältäni, jonka sylissä istuin, että ettekö saa tuota lasta olemaan hiljaa. - Johon Pappa, että anna sinä lapsen laulaa. Minua hävetti niin paljon, etten ole sen koommin laulanut julkisesti koskaan. En koulussa, en kirkossa, en kuorossa, enkä varsinkaan seurassa...

  Nyt muuten vasta tuli mieleen, että se mies oli vaan ehkä tylsä ja krapulassa, jopa vahvassa humalassa (hajusta päätellen); ehkä muuten vain vaikeassa elämäntilanteessa: miksi antaa hänen määrittää elämääni noin. Tähän asti olen vain todennut, faktapohjalta, että lauluni vain kiusasi.

  Vaikkei ole mitään syytä. - Paitsi että se vieras setäkin sanoi rumasti, ja sain vain seiskan.

  Voin laulaa vaikka kuinka huonosti; eivät oopperalaulajaystäväni minua dissaisi. Minä itse estän itseltäni yhteislauluhetkien ilon vain siksi, että 9 v koin itseni loukatuksi.

  - Musikaaliset ystäväni varmasti nauttisivat yhteisistä kaverilauluhetkistä vaikka saunassa, tai nuotiolla enemmän kuin siitä, että saavat "esiintyä" yksin minulle, joka kieltäydyn kaikesta. Näin minulle on kerrottu, ja järkeä se tekee.

  Mietin tätä.

  VastaaPoista
 121. Tämän takia varmaan epärakentaviakin ihmissuhteita ja kepsuja keskusteluja kestän täälläkin niin helposti, joskaan en mielelläni (päinvastoin kuin ehkä William omissa ihmissuhteissaan: juu: ihmissuhteita olen löytänyt täältä): taisin hoksata itsestäni jotain uutta.

  Siis en sitä, että osaan laulaa (juu, ei, oopperalavojen leivosta minusta ei tule), vaan sen, että ilkeästi sanottu aikuisen kommentti, yhdistettynä 7-koulunumeroon riitti: minähän en sitten julkisesti laula. - Kun en selvästi osaa, en tee.

  Silti pitäisi välittää rakkaiden ihmisten mielipiteistä kaikkien eniten. Sivulliset hiiteen. - Tässä sivuan Williamiin: hänelle eivät ihmissuhteet olleet yhtä tärkeitä kuin ainakaan näennäisesti minulle.

  Perhe laajasti käsitettynä on tärkeämpää kuin suoritus (oikeasti: olen tosi huono: pikkusiskon tenavat rakastivat taaperoina keinumista, erityisesti kun lauloin tahdissa Peppiä ja Täti Monikaa, ja keksin omia lauluja; kerrankin paikalle sattui naapurin äiskä: "Sinä Char se vasta olet reipas, kun noin reippaasti ja kuuluvasti laulat... öh, laulat..." - Riensin apuun, ja huomautin, etten osaa laulaa, mutta osaan sanat; musikaaliset lapset keksivät sen sävelen itse (kuten hoitolapsetkin aikoinaan tekivät), eikä tämä elämää vakavampaa ole. Ja että eniten toivon, että lapset uskoisivat itseensä, ja olisivat rohkeita, ja pitäisivät hauskaa!!!

  Tällä hetkellä: kaikki maailman Char-tädin halit eivät riitä, jos täti itse piiloilee minkäänlaisen ns. "osaamattomuuden" tai häpeän takana. Reippaasti vaan laulut ja singstarit sun pensselit ilmoille: lasten kanssa olen mukana.

  Lasten kanssa osaan jo, aikuisten kanssa vielä harjoittelen. :)

  Rohkeutta laulaa joskus ryhmässä, sitä toivon itselleni!!! :)

  VastaaPoista
 122. Ja kun saatiin tämä laulutaidottomuus alta pois,

  maanantaina kaaduin, kun olin matkalla suihkusta petiin. Lattia sliirasi, lasit oli päässä - ja lensin kumoon. Sen verran sain väistettyä, ettei pää osunut kynnykseen tai kaapinkulmaan. - Nyt olen kotona yksin, mies on töissä. Ja valitsin kasvot mieluummin kuin pään, näköjään, kun valita piti.

  Eli silmälasit on rikki ja optikolla (tosin pian haettavissa), ja minulla on silmät, hampaat nenä, suu paikoillaan. Naama on rikki - pahemmin rikki kuin kuvittelin - en päässyt tänään heti kotiin, vaan piti jutella ja istua ja hengittää ja käännellä päätä omalla lääkärillä , ennenkuin sain tilata taksin kotiin! Oikeasti: Olin niin kipeä, etten jaksanut enää uutta lääkäriä!

  Onneksi ei tarvinnut!!! Voisin halata sitä tuttua lääkäriä, joka ei pakottanut sairaalaan kallokuvauksiin (niitä hän suositti, ja per heti. Näköjään ne ruhjeet ovat pahempia kuin kuvittelin). Lupasin mennä pe, jos huimaus ei lopu.

  Kattellaan nyt.

  Ihana olla kotona! :)

  Char

  VastaaPoista
 123. Rakas päiväkirja,

  tänään minulle on hyvin pitkälti tapahtunut seuraavaa.

  Minä kävin kaupunginkirjastossa, vaikka se on sisätiloiltaan raiskattu toimivuuden nimissä. Tutut hajut, kaikki ne lukemattomat vietetyt, luuhatut ja luetut hetket on kulttuuriväki minulta halunut tuhota. Kaikki on muutettu helsinkiläisten, tai siellä työskentelevien, pohjoisesta maahanmuuttajien vuoksi. Minun maahani, siihen maahan joka ei ole mikään Suomi,- miksi Herrani, oi miksi?

  Henkilökunta oli ystävällistä, auttoi itsepalveluautomaatilla pyytämättä, kun näkivät ettei tuosta mitään tule. Minua nauratti se saatanan vaneritiski, jossa kirjastokortti piti työntää vanerin koloon. Ei olisi tullut mieleeni, yritin hinkata sitä siinä valopisteen päällä.

  Minä lainasin sen Meriluodon kirjan. Ei ihme etten sitä ole lukenut, voi ihmetyksen kauhistus miten rumat kannet, onnittelut WSoy! Lyhyesti: kannet ovat teinityttömäiset!

  Kävin myös Suomalaisessa kirja- ja tilpehööri kaupassa: Tervon Layla 25,95€.

  Rapiat 361 sivua, oi Luojani, kuinka tuon jaksan, etkö olisi voinut Jari vähän tiivistää, kolmekymmentä olisi hyvin piisannut. Ideasi mukaan lauseet näyttävät kyllä edelleen olevan lyhyitä. Töks töks ja pöks.

  Sokerina pohjalla: Jari Tervon Laylan lopussa peräti seitsemän valkoista tyhjää lehteä, lisäksi yksi musta.

  Jari Tervo tai WSoy eivät edistä nykyaikaisia arvoja, junttiva mitä junttiva!

  VastaaPoista
 124. Sinulle kävi vanhanaikaisesti ja klassisesti, Char, tapaturma kotona. Suurin osa onnettomuuksista ja kaatumisistahan sattuu kotona, jossa iuhminen luulee olevansa turvassa. Ja suurin osa auto-onnettomuuksista tapahtuu aivan kotinurkilla, kotiintulomatkalla.

  Taisit oireista päätellen saada aivotärähdyksen, jos vieläkin huimaa? Levollahan se paranee. Vaikka aivokuviin kannattaisi mennä, jos lääkäri niin ohjeistaa.

  Itse kuljen portaissa kotona aika huolellisesti. Sukka on pari kertaa luistanut kantapään alla, ja tämä on opettanut varovaiseksi. Luistonestosukkia en käytä enää, kun sellaista kokeiltuani toisen sukan jalkapohjan kuminyppyrät tarttuivat yllättäen toisen jalan housun lahkeeseen juuri kun olin laskeutumassa aivan ylätasanteella. Meinasin tosissani menettää taspainoni.

  VastaaPoista
 125. Hei,

  vastasinkin jo.

  Ja olisin kommentoinut aihetta.

  Mutta taas tökki.

  Plus että nyt, kun olin vähän virkeämpi, olisin jaksanut pelleillä kaikkien ihmisten seksuaalisuuksien kanssa.

  Nyt vaan menen sänkyyn. :)

  Puhutaan me kaikki yhdessä huomenna,

  Char :)

  VastaaPoista
 126. Taitaa olla hyvin pitkälti onneksi, että täällä Pikkukaupungin kirjastossa on henkilökohtainen palvelu. Kirjastonhoitaja höylää korttini puolestani ja koodaa kirjat automaatilla koneen muistiin. Minä seison ja odotan. Mitään vaneritiskejä ei täällä ole.

  No nyt on kirjat hankittu. Eipä sitten tarvita enää kuin niiden lukeminen. Hymiö.

  Peter-Peterissä on tosiaan ruma kansi, minun kirjassani on lapsenkakan keltainen. Siitä on ehkä kansipaperi jäänyt jonnekin. Laylaa on hauska lukea, kun pääsee käsittämättömän hankalan alun yli. Minua kiusasi ensimmäiset 50 sivua jokin Tervon kielessä, en tahtonut saada tolkkua hänen hassuista sanajärjestyksistään. Sitten alkoi luistaa

  VastaaPoista
 127. Kyllä meilläkin palvelupuoli on, itse asiassa siellä oli tiskillä kaksi rouvaa, kummallakaan ei juuri sillä hetkellä asiakkaita.

  Minä ajattelin, että kuitenkin olettavat minun menevän automaatille, kun sellainen kerran on tehty. Ja ajattelin myös, että tuohan on tietysti minulle helppoa, varmasti siihen pystyn!

  Eivätkä ne rouvat siellä palvelutiskillä tosiaankaan mitään viransuorittajia olleet, toinen heistä riensi heti auttamaan kun huomasi avuttomuuteni.

  Minusta olette jo Tapsan kanssa kertoneet niin asiantuntevasti Meriluodon kirjasta, että hieman jo väliin ajattelin, ettei minulle siinä sanottavaa jää. Ehkäpä hieman gonzosti, koetan siitä kuitenkin vielä omia ajatuksiani löytää.

  Tervo on mestarini, erityisenä suosikkina hänen loisteliaisuuteen yltävä teoksensa "Minä, Jari Tervo, Jari Tervo olen Minä, Minä olen Jari Tervo".

  VastaaPoista
 128. Minä kyllä nuorena tiesin ja tunsinkin yhden raiskaaja-Repan, joka välillä istui vankilassa, välillä voitti kehonrakennuksen suomenmestaruuksia.

  Tuo ei ollut sama tapaus.

  VastaaPoista
 129. Peter-Peteristä onkin tosiaan jo keskusteltu, mutta mukaan mahtuu vaikka mitä. Layla kannattaisi nyt monen lukea, sillä se antaa varmaan aihetta yleisempään maahanmuuttokeskusteluunkin, hyvässä ja rakentavassa hengessä toivottavasti.

  Maahanmuutosta tulee mieleen Halla-aho, joka on kilahtanut taas. Että sotilasjuntta Kreikkaan panssarivaunuineen. Miten kansanedustajalla pettää noin harkintakyky?

  Soinilla on harmia toisestakin kansanedustajastaan, Jussi Niinistöstä, joka käyttää hitlermäisiä sanontoja, tietämättään tietenkin. Hämmästyttävän usein perussuomalainen ei tunnu tietävän, mitä tekee.

  VastaaPoista
 130. Halla-aho on tiukka mies omassa kirjoittajan kammiossaan, mutta ehkä hieman yliarvioinnut omat voimansa ja kykynsä Soinin suhteen.

  Luulen ja otaksun, että yleensäkin Halla-aho on parhaimmillaan kirkkoslaavia arvostellessaan. Jos muun maailman parantamisen jättäisi vähemmälle,voisi se auttaa ainakin henkilökohtaisesti kiusalliseen poskien punehtumiseen.

  VastaaPoista
 131. Sanajärjestykset ovat mielenkiintoisia. Niitä muuttamalla saa parhaimmillaan joskus muutettua tekstin sävyä.

  Erik Tawastjernan keino sanajärjestyksiin oli tekstin lukeminen ääneen. Mikä hyvältä kuulostaa puhuttuna, se oli hänestä hyvää tekstiä. Ei hän ainakaan kokonaan väärässä ollut.

  VastaaPoista
 132. " Imralin saarella pääministeri Menderes Allahin ja Turkin kansan tahdosta hirtettiin. "

  Tässä on esimerkki Tervon kielestä, sanajärjestyksestä, joka pysäyttää ainakin meikäläisen lukemisen.

  Paikan määrite on täysin triviaali seikka kerronnassa ja kuitenkin se on pantu lauseen painokkaimmalle paikalle. Predikaatti on pantu lauseen viimeiseksi, vaikka se on koko virkkeen kantavamerkityksinen selkäranka. Luin myös ensin että "pääministeri Menderes Allahin", mikä aiheutti pähkäilyä.

  Tällaiset poikkeamat muuten sujuvassa kerronnassa ovat hämääviä, ja lukeminen hidastuu, huomio kiinnittyy toisarvoisiin seikkoihin.

  VastaaPoista
 133. Luulen, että Soinilla on tarve näyttää medialle ja muille edistyksellisille vallankäyttäjille, että hän näyttää yhä persuissa kaapin paikan, niin äkisti ja ärhäkästi hän reagoi Ison-Jussin hutiin. (Pikku-Jussi olkoon J. Niinistö varmistimen poistoineen.)

  Saa nähdä, saiko Soini tahtomattaan aikaan oikean kapinan kipinän persuryhmässä. En oikein usko, että hän kykenee pelottelemaan takametsien hakkaraisia.

  Anonyymin huomio oli muuten oikea: matkin mielelläni persuretoriikkaa, sillä se ärsyttää toismielisiä. Samalla tavalla kuin suva-retoriikka ärsyttää minua.

  Riku - voihan olla, että meidän tulkintamme Peter-Peteristä on perseestä ja sinä lataat niin äikeän postmodernin näkökulman suoraan takareppuun, että me Iineksen kanssa keräilemme vanttuitamme jäältä pää pyörällä.

  VastaaPoista
 134. Kirjastosta ilmoitettiin tänään Laylan olevan haettavissa. Tyhmä olin ja tein kipikipi työtä käskettyä. Kirja on pikalaina ja palautettava kahden viikon päästä.Ei turhaan sanota, että ahneella on p----nen loppu. Nyt pitää yrittää nyt lukea kolmea kirjaa yhtä aikaa. Jäkälätutkija säälittää, onneksi kirja edes on pieni ja isotekstinen. Sanna suututtaa (kai hänenkinlaisiaan naisia on olemassa?),tekstin fonttikin kirpunkokoista,varmaan valittu häveliäisyydestä. Tekisi jo mieli kurkata, mitä mieltä Einesbaarissa ollaan, mutta maltan vielä.

  Char, hyvä, ettei Sinulle pahemmin käynyt! Mustelmat ja naarmut paranevat aikanaan.

  VastaaPoista
 135. Peter-Peterin pokkariversion kansi on ihan ok. Eikä ihme, sillä kun kurkkasin takakannesta tekijän, niin vanha työkaverihan se oli, tunnettu ammattilainen.

  Toisille sitä sattuu ja tapahtuu kotonakin, kuten nyt Charille matkalla suihkusta sänkyyn.

  Siinä sitä sitten onkin selitettävää uskottavasti muille, että ei tämä musta silmä ole perheriidan tulos.. Jaa, tämä taitaakin olla halla-aholaista huonoa huumoria.

  VastaaPoista
 136. Bloggerikin temppuilee. Se onkin jännittävintä, mitä meillä tapahtuu.

  VastaaPoista
 137. Tapsukka,

  en voi toivoa, että minua heiteltäisiin ympäri seiniä!

  Mutta joo, sovittu lääkärikäynti oli, enkä päässyt heti taksilla kotiin (koska se lääkäri halusi antaa lepohetken, ja varmistaa, että kaikki on OK).

  - Oikeasti, jos kaikista pahoinpidellyistä (sukupuoleen riippumatta), saisin kirjoittaa rauhassa.

  Kuten nyt minulle matkalla suihkusta sänkyyn ma kävi.

  Hyvä kun sain hengähtää - ja kuten lääkäri sanoi: ketään ei lähetetä kotiin yksin, siinä kunnossa. Ja kurja kun ei ollut sänkyä.

  VastaaPoista
 138. Jatka toki.

  Minä haudon nyt mustelmiani, menen perjantaina kallokuvaukseen, jos en oikein jaksa seistä.

  Eletäänkö me hiukan eri maailmassa?

  Sellaisessa, missä sinä kirjoitat vähän lisää, ja minut komennetaan istumaan ja hengittämään.

  Ja oikein määrätään lääkäriin.

  Tänään ekaa kertaa, muuten.

  VastaaPoista
 139. Minä en nyt saa helposti ketään uskomaan, että minua ei noin vain potkita ympäri seiniä.

  Kiltille normimiehelle sekin on vaikea käsittää. - Mitä sanoisin perjantaina lääkärille, jos en vielä kävele kunnolla?

  Kaikki taputtavat minua käsivarrelle, ja onhan se mun musta silmä paha - turvonnut, vääristynyt, vertavaluva ja musta.

  Arrgh!!!

  Pärjään siis hyvin!!! Ja toivoisin vain, että täällä olisi se oma Mies: tiedän, kuka lämmittäisi lihakeittoa!!!

  Enkä se ois minä! :)

  VastaaPoista
 140. Tapsa,

  nyt menen nukkumaan.

  Ja leikinlasku on kivaa!!! Mieskin varmaan huomenna ymmärtää sen paremmin... Nyt just koetan selittää, miksi täällä vinoillaan.

  My bad!

  Normaalisti me ei nettijutuista puhuta.

  Mutta pääsen siis turvassa nukkumaan.

  Char

  VastaaPoista
 141. Ensinnäkin: rakastan pitkiä keskusteluja!!! Mitä enemmän puhutte, sitä enemmän keksin omia juttuja, kun luen teidän mietteitänne!.

  Olen siis täysin itsekäs. :)

  Juu, oikeasti olen itsekäs, mutta haluan puhua muustakin.

  Esim. Lapsi on nyt 17 v. - Ja saa luvan olla, ennen kuin keksin, miten puhutaan. Apua!

  VastaaPoista
 142. Tapsa,

  jotkut väittävät, että postmodernismi on kuollut.Voihan se olla, mistä minä sen tiedän.

  Sen tiedän, että kopiomaalari Albert, C.A:n poika, Edelfeltin taulut ovat kovassa huudossa. Myönnän että Pasteurin muotokuva saattaa olla kovasti näköinen. Puvussaankin saattaa olla kultainen leikkaus.

  En minä vänkää, tiedän että sinä ja Iines tunnette Meriluodon ja kirjansa paremmin kuin minä.

  VastaaPoista
 143. Oikeassahan tuo Tohtori Jussi Halla-aho on. Vain pöntöt eivät ymmärtäneet hänen kielikuvaansa ja kukkahattutädit juoksi taas seinille. Kreikan kansa on niin typerää ja lakkoherkkää, että vaikka ovat ihan suossa siellä ja ihan omaa syytään, niin mitä lorvijat tekevät? Lakkoilevat!

  Ei helvetti, sinne tarvitaan sotilasjuntan kaltinen kuri ja niskuroijat vankilaan (työleirille jotta saadaan Kreikkaan rahaa).

  Kuka tässä asiassa munasi, niin se on Soini. Hän alkoi meuhkata lehdistön ja muun median kautta, eikä tarkistanut asioita Halla-aholta suoraan. On kai Soinilla puhelin? Eikö se pelaa? Nyt hän rummutti median kautta. Typerys!
  Soini itse toimii kuin despootti jaellessaan tuomioitaan vaikak oikeudenkäyntiä ei ole edes käyty. Se vanha harppu, Ruohonen-Lerner on ihan kohmeessa myös. Noh, eipä häntä ole näkynyt pitämässä ärhäköitä puheenvuoroja HALLITUKSEN käsittelemistä älyttömyyksistä, joihin pitäisi puuttua. Nyt hän piipertää omassa kammiossaan.

  VastaaPoista
 144. Tohtori Halla-aholta voisi edellyttää laajempaa historian tuntemusta.

  Eikö hän todella tiedä, että sotilasjuntat ovat osoittautuneet poikkeuksetta varsin huonoiksi maan talouden hoitajiksi?

  Juntat eivät ole missään saaneet maata talousahdingosta ylös vaan seuraus on ollut syöksykierre entistä huonompaan taloudelliseen jamaan.

  VastaaPoista
 145. Iines, kun vietämme 19.9 ensimmäistä kertaa Ihmisarvon päivää, niin kuinka me, humaanien arvojen puolustajat käsittelisimme mielissämme näitä halla-ahoja ja kaltaisiaan (mm. tuo anonyymi edellä) kun sydänalaaa kouraisee heidän puheensa ja kirjoituksensa sotilasjunttien puolesta?

  Millainen ihmisarvo tällaisilla ihmisillä on? Onko itsensä Halla-ahon lausumaa ihmisarvosta sovellettava nimenomaan näiden fasisteille haiskahtavien kohdalla? (Hs 14.9 J.Halla-aho toimittajan kysymykseen ihmisarvosta: "Ihmisarvo on aikaan ja paikkaan sidottu konventio eli sopimus."?)

  Nyt ollaan haistelemassa samoja tuulia kuin 1920-30-luvuilla fasismin suhteen ja tähän aikaanko me ihmisarvo nyt sidotaan?

  Norjassa (ja näyttää siltä myös Tanskassa) ovat politiikan tuulet kääntyneet, vaikka siihen se tarvitsi tämän karmean joukkosurmnakokemuksen.

  Sellaiseenko nämä tankeista puhuvat propakandallaan tähtäävät meilläkin?

  VastaaPoista
 146. Politiikan perskärpästen kirjailija Jari Tervo kertoi juuri äsken radiossa, että kun suomalainen mies murhaa naisen, kysymys on aivan samasta asiasta, kun islamiin perustuvassa uskossa tehdään kunniamurha. En ole koskaa arvostanut Jari Tervoa kirjailijana ja vielä vähemmän tälläisten lausuntojen jälkeen.

  Sensaatioita hakiessaan ja liiketoimintaa harjoittaessaan toivoisi kirjailijalla olevan "rotia".

  Kenellä olisi rohkeutta "armomurhata" Jari Tervo? Sitä todella kaipaisi suomen lukeva, tasa-arvoa ihannoiva, kansa (Tähän joukoon ei siis kuulu suomen uus-suvaitsevaisto).

  VastaaPoista
 147. Valto,

  minusta Antti Nylén siinä Halla-ahon vieressä (HS 14.9.) sanoo hyvin:

  - kun ympärilläni on miljardeja olentoja, joiden kaikkien arvo on ääretön, on kuljettava hyvin harkiten."

  Tuo että ihmisarvo olisi aikaan ja paikkaan sidottu konventio eli sopimus, ei saisi olla totta.

  Jari Tervo sanoo ihmisarvosta näin: "Jos ihmiselle annetaan hänelle kuuluva arvo, lakkaa tarpeeton jumalien etsintä." Mikä on ihmiselle kuuluva arvo?

  VastaaPoista
 148. Persut vastustivat vaalijulistuksessaan "postmoderniutta" - ja saivat siitä lunta tupaan – mutta eikö Halla-ahon käsitys ihmisarvosta ole nimenomaan erittäin postmoderni?

  Eikö postmodernismin mukaan kaikki tässä ihmisen maailmassa oleva ja tapahtuva ole vain ja ainoastaan sosiaalinen (tms) konstruktio - ei mitään pysyvää ja universaalia, sillä sellaisen olettaminenkin on hyvin taantumuksellista?

  Ihmisarvo on minullekin pyhä asia, mutta ei sentään niin pyhä, että kieltäisin sen alkuperän pohtimisen.

  En ota kantaa Halla-ahoon ja hänen "huumoriinsa", mutta eikö teidän muiden mielestä tässä ole aikamoisen ylireagoinnin makua?

  Mitä taas tulee Pikku-Jussin lausumaan, niin se todellakin on erittäin käytetty (etenkin kulttuuripiireissä), ja Simo Penttilän kirjoista minäkin sen olen nuorena ensin oppinut.

  VastaaPoista
 149. Eikö hän todella tiedä, että sotilasjuntat ovat osoittautuneet poikkeuksetta varsin huonoiksi maan talouden hoitajiksi?

  Lähde?

  Juntat eivät ole missään saaneet maata talousahdingosta ylös vaan seuraus on ollut syöksykierre entistä huonompaan taloudelliseen jamaan.

  Lähde?

  Historia (ja nykypäivä) tuntee monta sotilasjuntan johtamaa maata, jossa talous on vakaalla pohjalla ja yhteiskunta toimii. Jopa Saddamin Irakissa ja Gaddafin Libyassa oli toimiva yhteiskunta, vakaat olot ja talous kunnossa. Mitä siellä on nyt? Kaaos, kun amerikkalaiset "vapautti" maat. Kenellä vastuu on nyt?

  VastaaPoista
 150. En ota kantaa Halla-ahoon ja hänen "huumoriinsa", mutta eikö teidän muiden mielestä tässä ole aikamoisen ylireagoinnin makua?

  No on todellakin, mutta uus-suvaitsevaisto ei näitä asioita tajua - ymmärtämättömyyttään ja suvaitsemattomuuttaan. Soini munasi ja veti kalsarinsa hiukan liian ylös, alkoi kiristämään...

  VastaaPoista
 151. Anonyymi,

  lähteenä on tänäinen tämän maan suurin päivälehti, Helsingin Sanomat, joka taatusti tarkistaa lähteensä ennen päivän pääuutisista kirjoittamista.

  Oma kantani Halla-ahon lausumaan on, että kansanedustajallakin on sananvapaus mielipiteisiinsä nähden. Hänellä on kuitenkin erityisvastuu sanoistaan kansalaisille ja omalle ryhmälleen, jonka kantoja hänen on ajettava.

  En tiedä, mitä te muut ajattelette, mutta minusta Halla-ahon lausuma ihmisarvon määrittelystä on valitettavan totta: ihmisarvo tässä maailmassa on todella aikaan ja paikkaan sidottu konventio. Pakolaisella tässä maassa on ihmisarvo vain sopimuksessa, paperilla. Käytännössä mahanmuuttajan ihmisarvo Suomessa on olematon.

  Junttalausuma oli minusta tyhmä.

  VastaaPoista
 152. Keskiaikaisen linnan varjosta tulee yhä edelleen aika "pimeää" ajatusvirtaa. Tortori -sanan käyttö kielii kritiikittömästä henkilöpalvonnasta ja Homma foorumilla käytetäänkin jo estottomasti titteliä "Mestari".

  Itse naamakirjoitus oli tietysti harkittu provo, joka oli kokeilu ja ehkä ensimmäinen askel murentaa Soinin valtaa, joka mielipidemittausten valossa näyttää olevan taitoskohdassa.

  Kansanryhmää vastaan kiihoittajana Halla-ahon opetuslapset Teemu Lahtinen, Erkki Kalevi "James" Hirvisaari, Johannes Niemelä, Olli Immonen ja Juho Eerola ja joita "lippalakkimies" komppaa kypällä.

  . . . mutta että toinenkin insinööri niin perin halukkaasti vahvistaa sananvapauden ja individualismin nimissä diskriminoivaa, määrittelemättömän vähemmistön etua ja hegemoniapyrkimyksiä.

  VastaaPoista
 153. "Kenellä olisi rohkeutta "armomurhata" Jari Tervo? Sitä todella kaipaisi suomen lukeva, tasa-arvoa ihannoiva, kansa."

  Millainen ihminen tällaista edes ajattelee, ja vielä kommentiksikin sen uskaltaa muotoilla? Mikä on oma ihmisarvosi, anonyymi? Siis jos osaat "peiliisi" katsoa?

  VastaaPoista
 154. Minua kauhistuttaa tuommoinen ihmisten nimittely murhaamisen yhteydessä.

  Toivoa täytyy, että anonyymi ei ole tunteeton ihminen, psykopaatti.

  Itse arvelen ymmärtäväni, mitä Tervo tarkoitti suomalaisen miehen kunniamurhilla. Onhan näitä entisen tyttöystävän murhanneita nuoria miehiä Suomessa aivan viime aikoinakin esiintynyt lehtien lööpeissä. Koston takana on oma kunnia.

  VastaaPoista
 155. Asiasta hieman sivuun: minusta oli hienoa ja tarpeellista, että Norjan psykopaattimurhaajan uhreille annettiin muistotilaisuudessa nimet ja kasvot, hyvin vaikuttavasti ja hartaasti.

  Murhaajalle on käsittämätöntä, että huomio kiinnitetäänkin noihin mitättömyyksiin, jotka hän viisaudessaan ymmärsi listiä pois. Tämä on samalla signaali muille potentiaaleille joukkomurhaajille: he eivät olekaan sankareita, vaan luusereita, surkimuksia.

  VastaaPoista
 156. lähteenä on tänäinen tämän maan suurin päivälehti, Helsingin Sanomat, joka taatusti tarkistaa lähteensä ennen päivän pääuutisista kirjoittamista.

  Pistä nyt vain se lähde linkkeineen esiin, jotta voimme tarkistaa väitteesi. Uus-suvaitsevainen feministimedia Helsingin Sanomat ei ole tunnettu luotettavuudestaan eikä faktisuudestaan. Eli siis lähteet esiin, jotta voimme tarkistaa itse pitävätkö väitteesi sotilasjuntista paikkansa. Kiitos!

  Oma kantani Halla-ahon lausumaan on, että kansanedustajallakin on sananvapaus mielipiteisiinsä nähden.

  ei näyttäisi olevan, koska hänen mielipiteen ilmaisun vpauttaan halutaan rajoittaa. Tämähän on pöyrsityttävää. Eniten inhottaa Soinin toiminta. Äijä on kuin despootti, ihan liian täynnä itseään. Noh, hänet "ammutaan" alas oksaltaan vielä, veikkaan. Ylen sankia priha!

  Hänellä on kuitenkin erityisvastuu sanoistaan kansalaisille ja omalle ryhmälleen, jonka kantoja hänen on ajettava.

  Ei hänellä ole vastuuta muille kuin kansalle, joka hänet on tehtävään valinnut. Ei eduskuntaryhmä häntä ole kansanedustajksi valinnut. Hän ajaa niitä asioita, joita on kampanjassaan ilmoittanut ajavansa ja tullut sen perusteella valituksi. Ei hänen mitään ryhmän asiaa pidä ajaa. Ehkä ällistyttävintä on se, että Soini ilmoittaa että Halla-aho on esiintynyt Perussuomalaisten linjan vastaisesti (Minkä linjan ja minne se on kirjattu? Mitä linjan kohtaa on rikottu ja miten?) ja samaan hengenvetoon Soini kertoo olevansa se joka määrittelee Perussuomalaisten linjan. Eihän se noin toimi demokratiassa. Siellä ryhmässä on 38 muuta henkeä. Tämä asia tulee kääntyvääm tavalla tai toisella Soinia vastaan. Jos hän olisi älynnyt olla hiljaa ja mölyämättä ITSE mediassa ja käsitellyt tämän asian sivistyneesti ryhmän sisällä, olisi asita hoidettu hyvin ja asiallisesti. Niin ei nyt käynyt.

  Minusta Tohtori Jussi Halla-ahon sarkastinen kielikuva sotilasjuntasta on aivan oikea kuvamaan lääkettä, joka sopisi hyvin Kreikkalaisille, jotka eivät
  itse tajua omaa tilannettaan ja ovat aivan liian laiskoja korjaamaan itseaiheuttamaansa ongelmaa. kuinka kauan sallimme kreikan pitää muuta eurooppaa panttivankinaan?

  En kuitenkaan ole yllättynyt että muutama paikallinen "kyvyttömyys"eläkeläinen koittaa kovasti puolustella kreikkalaisia kanssalaiskureita.

  VastaaPoista
 157. Minua kauhistuttaa tuommoinen ihmisten nimittely murhaamisen yhteydessä.

  Lue hiukan lehtiä, niin huomaat että ilmaisu on kopio Jari Tervon rasistisesta vihapuhe retoriikasta. Tuon pellen kirjoja en lue!

  VastaaPoista
 158. Itse arvelen ymmärtäväni, mitä Tervo tarkoitti suomalaisen miehen kunniamurhilla.

  En usko että ymmärrät, vaan sinua ajaa oma vihamielisyytesi kantasuomalaista miestä kohtaan. Tästäkin lausunnostasi se käy eittämättä julki. Hyvä että saamme tälle kantasuomalaisiin miehiin kohdistuvalle rasismille kasvot.

  VastaaPoista
 159. Valtolle suositteleen sisälukutaidon harjoituksia ja luetun ymmärtämistä. Lisäksi ei saa pelotella itseään liikaa lukemalla kaikenlaista pelottavaa.

  Lämmintä syksyä!

  -Jape-

  VastaaPoista
 160. Sinun olkiukkoretoriikkasi mukaan, anonyymis-Jape, voisi siis päätellä, että vihaat kantasuomalaisia naisia, kun syytät minua rasismista, joka kohdistuu kantasuomalaiseen miespuoliseen varvasastujaan. Kaikki jotka arvostelevat miestä, ovat siis sukupuolirasisteja.

  Huomaa nyt, että minä en kuitenkaan ole tuota mieltä. Osoitin vain, mihin argumentaatiovirheesi johtaa. Ympyrässäpyörimiseen.

  VastaaPoista
 161. "Tyhmät huomaavat vain sormen eivätkä kuuta, jota se osoittaa."

  Tämä vanha zeniläinen viisaus on Persulaisempi, kuin moni arvaakaan eli vanha kikka.

  KATSO, – kuu!
  Silloin on lompakko jo hävinnyt.

  Se ei tarkota etteikö kuuta olisi olemassakaan, vaan mahdollistaa vahingonteon sille, jonka eduista on kysymys.

  Ongelma on siinä että järkiratkaisulta näyttävä harhautus on tietoinen petos, jonka jotkut aikovat seuraavissa vaaleissa tunnustaa tai tulevat "synnintuntoon" ja tekevät markkukoivistot ja yrittävät eheytyä poliittisesti. Persoonallisuushäiriöiselle "eheytyminen" usein mahdotonta.

  VastaaPoista
 162. Seitsemänvuotiaan Teron aine

  Mikä minusta tulee isona

  Maailman paras ammatti

  Haluan tulla insinööriksi, kun olen kasvanut isoksi, koska se on hauskaa hommaa ja helppoa. Sen takia nykyisin on niin paljon insinöörejä ja koko ajan tulee vain lisää. Insinöörien ei tarvitse käydä paljon kouluja, heidän on vain opittava lukemaan tietokonekieltä, jotta he osaisivat jutella tietokoneiden kanssa. Arvaan, että heidän pitää osata lukea myös, niin että he tietäisivät, mistä on kyse, kun kaikki asiat on sekaisin.

  Insinöörien on oltava rohkeita niin, etteivät he pelästy, jos asiat on niin sekaisin ettei voi ollakaan tai jos he joutuvat puhumaan vieraita kieliä ulkomaankielellä, jotta he tietäisivät, mitä pitää tehdä.

  Insinööreillä on oltava hyvät silmät, niin että he näkevät hameen läpi eivätkä saa pelätä konttorin naistyöntekijöitä, koska he työskentelevät niiden kanssa.

  Minä myös pidän siitä palkasta, jota insinöörit saavat. He saavat enemmän rahaa, kuin ehtivät kuluttaa. Se johtuu siitä, että useimmat ihmiset pitävät insinöörin työtä vaikeana, paitsi insinöörit, jotka tietävät, kuinka helppoa se on. Ei siinä ole paljon sellaista , mistä en pitäisi, paitsi se, että tytöt pitävät insinööreistä ja kaikki naisinsinöörit haluavat mennä naimisiin miesinsinöörien kanssa niin, että heidän on aina ajettava pois ne naiset, jotta ne eivät ole häiriöksi.

  Toivottavasti en tule allergiseksi konttoripölylle, koska tulen meidän koirastakin sairaaksi. Ja jos tulen allergiseksi konttoripölylle, ei minusta voi tulla insinööriä ja sitten minun pitäisi mennä työhön.

  VastaaPoista
 163. Jos Vasemmistoliiton Arhinmäki olisi lohkaissut, että noin suuria säästöjä ei saa Kreikassa läpi kuin sotilasjuntta,niin kukaan ei olisi reagoinut asiaan.

  Taisi olla nimim. Tiedemies, joka jossain blogissa esitti täysin vastaavan kommentin. Ei siitä kukaan pillastunut.

  Tarkoittiko Halla-aho kommentin humoristiseksi pohdinnaksi vai oliko tosissaan, en lähde arvailemaan.

  Ei tästä ole kuin pari päivää kun toista persua oltiin viemessä nahkurin orsille hänen sanottuaan poistavansa varmistimen pistoolistaan.

  Ei se mitä sanotaan, vaan kuka sanoo.

  VastaaPoista
 164. Arvovaltainen Suomen Kuvalehti visioi Kreikan tapahtumia eurosta erotessa 12.9.2011 näin maltillisesti (eikä mikään taho pillastunut):

  "Väkivaltaiset mellakat alkavat välittömästi. Ensin rikotaan pankkien ikkunat ja pankkiautomaatit. Näyteikkunoita särkyy, tienvarsille pysäköidyt autot roihuavat ja polttopullot lentävät. Anarkia leviää Ateenasta ja Peloponnesoksen niemimaalta kaikkialle Kreikkaan, Turkin rannikolla sijaitsevia pikkusaaria myöten."

  "Mellakkapoliisit ja armeijan yksiköt ovat myöhässä, koska eurosta irtautumisesta ei pienen sisäpiirin lisäksi voitu kertoa kenellekään etukäteen.
  Kun käsky käy, pamput alkavat heilua, vesitykit kaatavat kansaa lakoon, kyynelkaasu täyttää ilman ja laukausten vaihto kiihtyy. Sotilasvallankaappaus uhkaa."

  VastaaPoista
 165. Samuli,

  käsi sydämelle - ihmetteletkö tosiaan, että ihmisten mielissä perussuomalaisten konteksti on äärioikeisto, mutta Arhinmäen ei?

  Äärioikeistolaisen fasismin piiristä on siinnyt sekä tuo Jussi Niinistön siteerama lausuma varmistimen poistamisesta aseesta että sotilasdiktatuuriutopiat. On selvää, että lausumat yhdistetään sinnepäin perussuomalaisen suusta kuultuna.

  Pitäisiköhän perussuomalaisten sanoutua irti äärioikeistosuunnista ihan konkreettisesti käytännön ohjelmajulistuksin ja teoin? Ei muun Euroopankaan voi väittää olevan ihan väärässä, kun se yhdistää perussuomalaisuuden äärioikeistoon.

  VastaaPoista
 166. En minä tuota kontekstia ihmettele.
  Olisi Halla-aholta silti voinut kysyä haluaako hän tosissaan sotilasjuntan Kreikkaan vai oliko kyse vain vertauksesta, jolla hän halusi tuoda esille noin suurten säästöjen mahdottomuuden.

  Onhan se mahdollista, että Halla-aho pitää sotilasjunttaa hyvänä ratkaisuna.
  Minun mielestä sellainen olisi äärimmäisen huono ratkaisu.

  VastaaPoista
 167. Toinen Niinistön puheista hermostunut oli Kari Rajamäki, joka sisäministerini harjoitti täysin persulaista politiikkaa.

  VastaaPoista
 168. No, en tiedä, Samuli. Olisi voinut tietenkin antaa muistutuksen tai vakavan varoituksen. Erottaminen on kieltämättä raju rangaistus.

  On kuitenkin niin, että kansanedustajan tulee muistaa käyttäytyä arvokkaasti ja harkiten, koska hänellä on tämä harvinainen ja arvostettu luottotehtävä.

  Jos häneltä kysytään vakavan töppäyksen jälkeen, että meinasitkos ihan tosissaan vai huumorillakos veistelit, menee kansanedustajan puheelta uskottavuus jatkossakin. Rangaistus on muistutus muillekin kantaa vastuuta puheistaan.

  Mikä tuo rangaistus on, on tietenkin makuasia. Jos ajatellaan lausuman heijastusvaikutusta, niin lausumahan aiheutti raivoa ja levottomuutta maailmallakin. Suomen tulee reagoida tähän.

  VastaaPoista
 169. Hesarin mukaan Halla-aho on lohkaissut näinkin: ""Koska arkijärkeä näyttää löytyvän lähinnä sotilaspiireistä, ehdotan hallitusmuodoksi sotilasjunttaa( Suomeen)".
  Olisiko ollut tosissaan?

  VastaaPoista
 170. No, Halla-aho erotettiin kahdeksi viikoksi juuri lukemani uutisen mukaan.

  Jollakin tapaa tuntuu siltä, että tässä pantiin vihapuheelle suitsia. Hyvä niin. Sananvapauttahan ei ole saada puhua valtion päättäjän pallilta niitä oman mielen kaikkein tulisimpia roiskeita.

  Halla-aho on ilmeisesti liian paljon kiinni nettiviestinnässä, virtuaalissa, joka on rajaton temmellyskenttä vailla vastuuta. Nyt hän joutuu todellisuuden edessä vastaamaan heti sanoistaan - niin kuin aamuinen lehti (HS) kirjoitti.

  VastaaPoista
 171. Itse facebook kirjoitus oli siviilipalvelusmies Halla-aholta tietysti harkittu provo, joka oli kokeilu ja ehkä ensimmäinen askel murentaa Soinin valtaa, joka mielipidemittausten valossa näyttää olevan taitoskohdassa.

  Maahanmuuttokysymykset ovat hänen ainoa syynsä olla mukana politiikassa. Mies, joka sanoo syntymäkotiaan "mitäänsanomattomaksi", bussikuski-isän ja sairaanhoitajaäidin "eroperheeksi".

  Teini-ikäiselle Jussi-pojalle on jäänyt jonkin asteinen rauma siviilipalveluksestaan ja siitä, ettei hän sittenkään osallistunut armeijan "kurileirille". Ja nyt kyrsii.

  VastaaPoista
 172. Ano, eikä Halla-ahon kotona ollut myös alkoholiongelmaa?

  VastaaPoista
 173. Onkin mielenkiintoista nähdä, lähteekö "kansa" Soinin vai Halla-ahon kelkkaan.

  Yksi anonyymisti kirjoittava persulainen on täällä jo ilmaissut tukensa Halla-aholle ja ankaran suivaannuksensa Soiniin. Noin se persulaisuus murenee käsiin. He tekevät sen ihan itse, niin kuin muistaakseni Kuunkuiske kerran täällä sanoi.

  VastaaPoista
 174. Joku esittikin hyvän idean: pyydetään Kreikalta vakuuksiksi panssarivaunuja ja muuta sotakalustoa. Sitähän niillä riittää.

  Ja koska maa kuuluu Natoon, ei ne sitä itse edes tarvitse - ja ettei vaan tulisi kiusausta käyttää kansaa vastaan.

  Aseeton poliisi on paras poliisi.
  (Vanha tottenhamilainen sananparsi.)

  VastaaPoista
 175. Kun persut kerran ovat hajanainen joukko, niin mitä on sitten se "peruspersuus", jota tiedostavissa piireissä niin antaumuksella ivaillaan?

  VastaaPoista
 176. Niin, Kreikkahan aikoo ostaa kahdeksalla miljardilla aseita Saksasta! Näin väitetään.
  Miksi juuri Saksasta?

  VastaaPoista
 177. Oli Halla-aho tosissaan tai ei, niin nimimerkki Idiootilla on hyvä kommentti Kemppisen blogissa.

  Tässä osa siitä:

  "Olennaista tässä on tietysti myös se, että Halla-aho ei vain vaatinut tankkeja kaduille: hän vaati tankkeja kaduille toteuttamaan politiikkaa, jota Soini on vastustanut suureen ääneen mm. muutaman kuukauden takaisessa Wall Street Journalin kirjoituksessaan. Ja siitä kirjoituksestahan näkyy, että Soini ei ole vastustanut "tukipaketteja" vain siksi, että hän vastustaa eurooppalaisen yhteisvastuun periaatetta. Vaan siksi että "tukipaketit" on suunniteltu pankkisektorin lyhytaikaisen edun mukaisesti ja ajattelematta kunnolla niihin liitettyjen ehtojen vaikutusta reaalitalouteen. Soini on toisin sanoen ollut samalla puolella kuin kreikkalaiset mielenosoittajat".

  VastaaPoista
 178. voisi siis päätellä, että vihaat kantasuomalaisia naisia

  Mistään ei tuollaista voi päätellä. On selvää vihapuhetta väittää moista.

  kun syytät minua rasismista, joka kohdistuu kantasuomalaiseen miespuoliseen varvasastujaan.

  Tämä käy selkeästi ilmi kirjoituksistasi, samalla varmuudella kuin Tampereen yliopiston taistolaiskommunisti Mikko Lehtosen alle kolmessa minuutissa tekemä analyysi, että Halla-aho on rasisti. Mitään näyttöä hän ei esittänyt. Noh, tuo taistolaiskommunisti Lehtonen on sama tyyppi joka aikoinaan ajoi suomeen aseellista kommunistista vallankumousta. Siinäpä vasta analysoija :)

  Kaikki jotka arvostelevat miestä, ovat siis sukupuolirasisteja.

  Eivät kaikki, mutta ne jotka järjestäen haukkuvat miehiä ja syyttävät heitä kaikesta. Arvostella saa, mutta joku tolkku pitää tietysti olla ja tasapuolisuus, muuten saa helunan leiman.


  Huomaa nyt, että minä en kuitenkaan ole tuota mieltä.

  Siis mitä mieltä?
  Tuossahan on liuta asioita.

  Mitä mieltä sinä et ole:
  a) Että vihaan kantasuomalaisia naisia?
  b) Että olet sukupuolirasisti?
  c) Että et vihaa miehiä?
  d) Muu vaihtoehto. Mikä?

  -Jape-

  VastaaPoista
 179. Arvovaltainen Suomen Kuvalehti visioi Kreikan tapahtumia eurosta erotessa 12.9.2011 näin maltillisesti (eikä mikään taho pillastunut)

  Myös (ei niin arvovaltainen) Osmo Soininvaara (Vihreä mies?) kirjoitti blogissaan aiemmin (ennen tohtori Halla-ahoa) sotilasjuntan mahdollisuudesta Kreikan ratkaaisuksi, mutta silloinkaan kukaan ei pillastunut. Miksiköhän?

  VastaaPoista
 180. Ei tästä ole kuin pari päivää kun toista persua oltiin viemessä nahkurin orsille hänen sanottuaan poistavansa varmistimen pistoolistaan.

  Argumentaatiovirhe!
  Syyllistyt samaan virheeseen, kuin media ja Iines. Kukaan ei ole puhunut varmistimen poistosta pistoolistaan (eikä aseesta yleensäkkään. Ei ihme että porukka kiipeää seinille kun kuvittelee omia sanoja sinne missä niitä ei ole. Jussi Ninistön kielikuva oli validi ja naseva. Pistooleista eikä aseista puhuttu mitään. Ettekö te osaa käyttää kielikuvia?

  VastaaPoista
 181. Halla-aho on ilmeisesti liian paljon kiinni nettiviestinnässä, virtuaalissa, joka on rajaton temmellyskenttä vailla vastuuta.

  Tästä tulee eittämättä myös eräs toinen hahmo, Iines, mieleen.

  Nyt hän joutuu todellisuuden edessä vastaamaan heti sanoistaan - niin kuin aamuinen lehti (HS) kirjoitti.

  Kilin posket. Kyse on vain Soinin mokasta ja ylireagoinnista. Etkö tunne lakia?
  Kansanedustajan mielipiteen muodostamisesta ja ilmaisusta, että kansanedustajan sananvapaudesta eduskunnan ulkopuolella ei ole säädetty lakia. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kansanedustaja voi ilmaista mielipiteensä eduskunnan sisällä lähes rajoituksetta.

  Kansanedustajaa ei saa asettaa syytteeseen eikä hänen vapauttaan riistää hänen valtiopäivillä lausumiensa mielipiteiden tai asian käsittelyssä noudattamansa menettelyn johdosta, ellei eduskunta ole siihen suostunut
  päätöksellä, jota vähintään viisi kuudesosaa annetuista äänistä on kannattanut.

  Vaikka kansanedustajaa koskee samanlainen rikosoikeudellinen vastuu kuin ketä tahansa kansalaista, ei kielellisistä ilmaisuista, toisin sanoen poliittisista mielipiteistä, ole rangaistuksia säädetty.

  Nyt kävi niin että despootti Soini pillastui ja munasi, rankasti.
  Tohtori Halla-aho selvisi tästäkin erästä voittajana, kun Soini ei uskaltanut äänestyttää Halla-ahon erottamisesta eduskuntaryhmässä. Ryhmässä oli niin suuri vastustus koko asialle. Joustavana henkilönä tohtori Halla-aho otti muodollisen rangaistuksen vastaan ja jatkaa täydellä höyryllä äänestäjiensä ja muun kansan asian ajamista.

  VastaaPoista
 182. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 183. - "ne jotka järjestäen haukkuvat miehiä ja syyttävät heitä kaikesta. Arvostella saa, mutta joku tolkku pitää tietysti olla ja tasapuolisuus, muuten saa helunan leiman."

  Entä Esko Kiesi -kirjoitukseni? Mitäs sanot siitä? Näin vikaa naistoimittajien naistenlehden linjassa. Miksi et huomaisi tätä?

  En ole syyttänyt edes Flora-purkin heittänyttä, vaan kirjoittanut vain sketsin lehden kuvaamasta tapahtumasta. Syytöksen sanoit sinä. Panit suuhuni sanoja ja päähäni asenteita, joita minulla ei ole. Hyökkäsit niillä minua vastaan - -> olkiukko.

  Ylipäänsä en ole tainnut yhdessäkään kirjoituksessani syyttää miestä. Tämä nimittäin edellyttäisi, että ajattelisin niin. En osaa ajatella, että jokin on sukupuolen vika. Olen aina korostanut ihmistä meissä kaikissa, sukupuoleen, ikään ja ihon väriin katsomatta. Miten silloin voisin syyttää miestä, ja ylipäänsä mistä, kun olen useassa yhteydessä esittä'nyt mm. sen, että tasda-arvon puute on naisten oma syy. Koskaan en ole ajatellut tai sanonut esimerkiksi, että miehet eivät "anna" tasa-arvoa naisille. Näen siis niin, että naiset eivät haluakaan tasa-arvoa, vaan he tahtovat alistua miehen (vallan) alle. Olen ehkä jopa syyttänyt naisia bimboudesta.

  Olisi, anonyymi, hyvä, jos päästäisiin tästä oravanpyörämäisesta olkiukkoretoriikasta asialliseen ja tosipohjaiseen keskusteluun. Älä siis pane suuhuni sanoja, älä päähäni ajatuksia, älä tulkitse omista ennakkoluuloistasi käsin, vaan puhu kiihkotta vain siitä, mitä kirjoitettu on. Ettet saisi pässin leimaa. (- -> ei sis. miesvih.)

  VastaaPoista
 184. Entä Esko Kiesi -kirjoitukseni? Mitäs sanot siitä? Näin vikaa naistoimittajien naistenlehden linjassa. Miksi et huomaisi tätä?

  Huomasin tämän. Tämä tule nyt ihan ulkomuistista ja en juuri nyt ehdi tarkistaa (tarkistan asian myöhemmin), mutta muistaakseni Kiesi-juttusi taisi olla niitä harvoja, jossa otit asiallisesti kantaa selvään miestä kohtaavaan vääryyteen ja virheeseen. Samoin toisiaan näit vikaa naistenlehden naistoimittajien linjassa, mutta sitä en tiedä, että luitko ITSE jutun Anna-lehdestä ja näit kuinka johdattelevasti kysymykset oli laadittu, vai perustatko näkemyksesi iltapäivälehtien kohkaamiseen aiheen ympärillä? Sitä en muista, että olisit kommentoinut kun eräs iltapäivälehti "kostoksi" teki artikkelin, jossa nainen arvioi miestä autona. Sehän ei herättänyt mitään vastustusta, koska nainen nyt vain saa tehdä ihan mitä sattuu.

  Muistatko itse, kuinka riemuitsit naistoimittaja Kaarina Hazardin ex-kansanedustaja Tony Halmetta, joka oli juuri kuollut, mollaavaa kolumnia? Entä Akuliina Saarikoksen miesvihamielistä bloggausta, johon yhdyit käsiä taputtaen? Onhan näitä muitakin, mutta nämä vain esimerkkinä.

  En ole syyttänyt edes Flora-purkin heittänyttä, vaan kirjoittanut vain sketsin lehden kuvaamasta tapahtumasta. Syytöksen sanoit sinä. Panit suuhuni sanoja ja päähäni asenteita, joita minulla ei ole.

  Älä viitsi syytellä minua. Täällä oli mm. Van Vaari ja Tapsa myös paikalla ,jotka näkivät sinun hyökkäyksesi miehiä vastaan ja he reagoivat asiaan myös. Sittemmin Van Vaari joutui poistumaan täälät oman turvallisuutensa tähden.

  Jos seuraat mediaa, niin ihmettelen kuinka suodata pois ne lukuista jutut, kyllä, lukuista jutut, joissa nainen repii miehelle 12 senttisen haavan kivespusseihin, tuikkaa veitsellä selkään, lyö hiilihangolla päähän, ihan noin niin kun rakkauden tähden ja pääseen näistä rikoksista luikahtamaan kuin koira veräjästä. Nämä jutut on ihan faktaa noin viikon ajalta lehdistä ja tapahtuneet suomessa. En ole huomannut sinun tarttuvan floorapurkki puuskissasi näihin teemoihin, joissa väkivallan tekijä on nainen.

  Hyökkäsit niillä minua vastaan - -> olkiukko.

  Mitän hyökkäystä ei tapahtunut, vaan kyseenalaistimme motiivisi kirjoittaa toistuvasti miesvihamielisiä kirjoitelmia, jossa miehellä on aina roiston rooli. Yksi Kiesi ei kesää tee.

  Ylipäänsä en ole tainnut yhdessäkään kirjoituksessani syyttää miestä.

  En nyt muista kaikkia kirjoitelmiasi, mutta Halmetta haukuit rankasti, ja mitätöit miehen saavutkset. Olihan hänen elämänsä risaista ajoittain, mutta hän sai sentään mahtipotin ääniä suomalaisilta, kun tuli valituksi kansanedustajaksi.
  En jaksa kaivaa muita esimerkkejä, koska se ei nyt ole tässä pointtina eikä tärkeää.

  Miten silloin voisin syyttää miestä, ja ylipäänsä mistä, kun olen useassa yhteydessä esittä'nyt mm. sen, että tasda-arvon puute on naisten oma syy

  Miksi sitten allekirjoitat "naisen euro on 80 senttiä"-valheen?
  Eikö jokainen yksilönä ole vastuussa omista senteistään? Miksi se olisi yhdenkään miehen vika jos jonkun naisen euro väitetysti on 80 senttiä?

  Olisi, anonyymi, hyvä, jos päästäisiin tästä oravanpyörämäisesta olkiukkoretoriikasta asialliseen ja tosipohjaiseen keskusteluun.

  Sopii. Odotan mielenkiinnolla avaustasi, jossa otat käsittelyyn naisen demonisuuden nykypäivässä ja miten se näyttäytyy arjessa ja millaisia ongelmia se aiheuttaa yksilöille, perheille ja yhteiskunnalle.

  Älä siis pane suuhuni sanoja, älä päähäni ajatuksia, älä tulkitse omista ennakkoluuloistasi käsin, vaan puhu kiihkotta vain siitä, mitä kirjoitettu on.

  Samaa edellytän sinulta, tasa-puolisesti.

  Ettet saisi pässin leimaa. <--- tuo sisältää selvän miesvihamielisen latauksen ja antipatian yksittäistä yksilöä kohtaan.

  VastaaPoista
 185. Iltapäivälehdethän tuomitsivat Kiesin, kuten kaikki muutkin kirjoitukset. Perustin näkemykseni puhtaisiin tapahtumafaktoihin. Minun blogikirjoitustanihan kiiteltiin raikkaasta näkemyksestä mm. Helsingin kaupunginkirjaston kysymys- ja vastauspalstalla, kuten olen kertonut. En ajatellut tässäkään henkilöä sukupuolena, vaan ihmisenä tapahtumien keskiössä. Samalla tavalla puolustan kaikkia, jotka ovat mielestäni väärinkohdeltuja. - Tähän ehkä pohjaa luottamusmiestyöskentelynikin real lifen puolella. Puolustin sekä miehiä että naisia, vastustin sekä miehiä että naisia. Minulle ihminen on ihminen vailla sukupuolta ja ihonväriä.

  Muilta osin en välitä jatkaa keskustelua kanssasi tästä aiheesta, koska et pysy totuudessa.

  Totean vain, että puheesi van Vaarista vaikuttaa harhaiselta. Turvallisuutta uhattu? Jos näin on, poimitko tuon kohdan tähän meille näkyviin, täsmennätkö tuon uhan? Kiinnostaa varmaan muitakin.

  Jos van Vaari sattumoisin lukee tämän, niin hänkin voisi täsmentää, mikä uhka häneen täältä käsin kohdistui. Jään kiinnostuneena odottamaan, sillä minusta van Vaari on poistunut, koska minä pidän lukijoitani pellenä.

  VastaaPoista
 186. Minun blogikirjoitustanihan kiiteltiin raikkaasta näkemyksestä mm. Helsingin kaupunginkirjaston kysymys- ja vastauspalstalla, kuten olen kertonut.

  Uskon kyllä, että olet kirjaston suurkuluttaja ja oman kotikuntasi ahkerin kirjastossa kävijä. En pidä tuota kuitenkaan minään meriittinä, sillä elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin lukeminen. En kuitenkaan ole estämässä lukuharrastustasi, enkä mielipiteen muodostusoikeuttasi.

  Samalla tavalla puolustan kaikkia, jotka ovat mielestäni väärinkohdeltuja

  Paitsi että olet sokea omalle toiminnallesi jossa kohtelet ihmisiä väärin.

  Minulle ihminen on ihminen vailla sukupuolta ja ihonväriä.

  Tämä on jargonia, joka huvittaa epätotuudellaan. Ihmistä ei ole, ilman että sukupuoli ja rotu on määritetty. Ei ihminen ole ruumiiton, hajuton ja mauton astraaliolento.

  Muilta osin en välitä jatkaa keskustelua kanssasi tästä aiheesta, koska et pysy totuudessa.

  Jos suomennamme tätä hiukan, niin heität taas kerran läskiksi, koska sinulla ei ole argumentteja. Olet aseeton ja alasti. Arvostaisin sinua keskustelijana jos avoimesti myöntäisit tämän, etkä luikkisi piiloon, kun tullaan keskustelun kulminaatiopisteeseen.

  koska minä pidän lukijoitani pellenä

  Tämäkin vielä. No, sinulla on oikeus omaan mielipiteeseesi. Kiitän kuitenkin osoittamastasi vähäisestä yhteistyöstä.

  VastaaPoista
 187. Kiesi-kirjoitukseeni viittaaja on yleinen valtakunnallinen kysymyspalsta, jota ylläpitää Helsingin kaupunginkirjasto. Joku suomalainen on kysynyt Kiesistä jotakin, kirjasto on vastannut viittaamalla minun Kiesiä puoltavaan kirjoitukseeni.

  Omat asioimiseni pikkukaupungin kirjastossa eivät kuulu tähän asiaan mitenkään, en ole niistä puhunut. Tulkintasi ei ole oikea.

  Muilta osin palaan asiaasi vasta, kun lopetat olkiukkoargumentoinnin, väärällä tulkinnalla ajamisen minua vastaan. Pyydän sinua lisäksi lopettamaan törkeän valehtelun van Vaarin uhkaamisesta tässä blogissa. Jos se kerran tässä blogissa on, niin toki tuot sen välittömästi tähän eteemme.

  VastaaPoista
 188. Kiesi-kirjoitukseeni viittaaja on yleinen valtakunnallinen kysymyspalsta, jota ylläpitää Helsingin kaupunginkirjasto. Joku suomalainen on kysynyt Kiesistä jotakin, kirjasto on vastannut viittaamalla minun Kiesiä puoltavaan kirjoitukseeni.

  Noh, tästä voi päätellä vain sen, että lukijakunnassasi on joku kirjastontäti, joka lukee palstaasi työajallaan. Viittaus sinällään varmaankin hivelee sinua?

  Omat asioimiseni pikkukaupungin kirjastossa eivät kuulu tähän asiaan mitenkään, en ole niistä puhunut. Tulkintasi ei ole oikea.

  Olethan puhunut, älä nyt herran jumala puhu potaskaa. Toistuvasti saamme kuulla kuinka kiikutat kirjojen varauslistojasi kirjastoosi ja kuinka kirjastontäti poimii sinulle valmiiksi kirjoja joiden arvelee kiinnostavan sinua, siis sen kilometrinpituisen varauslistasi lisäksi. Tämä on omaa kertomaasi. Pysy totuudessa, please.

  Muilta osin palaan asiaasi vasta

  Who cares? Totuus ei pala, vaikka koitat sen kieltää.

  Jos se kerran tässä blogissa on, niin toki tuot sen välittömästi tähän eteemme.

  Ei minulla mitään palveluvelvoitetta ole, olen jo oman palvelukseni suorittanut. Tekstit löytyvät tästä blogistasi, ihan niin kuin löytyi "helposti" ne marimekko kuvatkin. Ihan hakemalla vain. Lisäksi kannattaa katsoa Valton blogia, jossa olit innokkaana komppaamassa kun Valto hyökkäsi Van Vaarin kimppuun ja sinä taputit. Muistatko sen jälkeisen sananvaihtonne Van V:n kanssa blogissasi? Tarkastele itseäsi niin löydät vastauksen. Aivan, sieltä se löytyy...

  VastaaPoista
 189. Sinulla on vastuu sanoistasi, Jape.

  Jos esität täällä syytöksen, että van Vaarin turvallisuutta on täällä uhattu, niin lukijat kyllä odottavat sinun todistavan puheesi.

  Ole siis hyvä ja tuo se uhkaus tähän nyt. Muutoin ei voi tulla muuhun lopputulokseen kuin siihen, että sinä valehtelet todella törkeästi.

  Ja jos vielä esität täällä perättömiä valheitasi, tulen minä jatkossa Aurum Signum -blogiisi käsittelemään valheesi.

  VastaaPoista
 190. Sie olet pipi mononyymi (Jape?), miesasiaflunssaa varmaankin, tai jokin puutostauti, kalpeanaamoja usein vaivaava anemia, bigmenttilaikkuisuus, ähky tai rukkasista liikatarjontaa. Mene lääkäriin.

  VastaaPoista
 191. http://kivaniemi07.blogspot.com/2009/11/heijastuksia.html

  "Heijastuksia" -kirjoitukseni saa lukea ja käännellä aivan kuinka päin vain, mutta en kyllä sillä kenenkään henkeä tai muutakaan turvallisuutta uhkaa.

  Siis kirjoitus, johon japettajamme viittilöi vissiin vasemmalla etukäpälällään.

  VastaaPoista
 192. Minusta tuo puhe jonkun turvallisuuden uhkaamisesta tässä blogissa tai täällä kommentoineiden henkilöiden toimesta on ällistyttävää. Asiassa ei ole perää, mitään näyttöä ei ole esitetty, koska mitään ei ole, ei minun blogissani, ei Valton yllä linkkaamassa jutussa.

  Tuntuu, että jutun takaa kumpuaa harhainen ajatusmaailma, joka on roihahtanut liekkeihin tuhansista itserakennetuista olkiukoista.

  Tässä nähdään, mihin asti voidaan mennä, kun ei lueta rivejä, vaan omia ahdistuksia ja ennakkoluuloja ja rakennetaan niistä olkiukkoja, joilla hyökätään kuviteltuja vastustajia vastaan.

  VastaaPoista
 193. Vaikea minunkaan on uskoa, että van Vaari olisi vetäytynyt takavasemmalle plus muiden nimimerkkien suojiin siksi, että hän oikeasti pelkäisi turvallisuutensa puolesta.

  Tuo Valton Heijastuksia, jonka kyllä luin aikoinaan, mutta jota en onneksi kommentoinut, vaikuttaa minusta yhä... hmmm... mitähän sanaa käyttäisin, kun vainoharhainen viittaa vähän vikasuuntaan.

  No, salaliittoteoria siinä ainakin on takana ja siihen en uskonut silloin, enkä usko nytkään.

  Luulen, että meitä silloin esiin putkahtelevia erilaisia mamukriitikoita oli tuntui olevan niin paljon nimenomaan siksi, että meitä oli niin paljon!

  Onhan kaltaisiani "maltillisia" sen yhdenkin tutkimuksen mukaan peräti 60 % kansasta. Ei sellaista määrää mistään ohjata, ei ainakaan salaa.

  Eräs syy salaliitolta näyttäneeseen toimintaan on ehkä myös se, että ainakin aluksia tieto ja faktatausta näihin asioihin löytyi joistakin tietyistä, harvoista lähteistä.

  Valtamediasta sitä ei silloin löytynyt. Nyt löytyy onneksi jo jonkin verran. Aihehan oli suuri tabu.

  Mutta eiköhän asia nyt jytkyn jälkeen ala tasaantua omaan oikeaan kokoonsa ja ala löytyä muitakin näkökantoja kuin ne kaksi: puolesta tai vastaan.

  Me optimistit uskomme näin.

  VastaaPoista
 194. Minä olen tässä asiassa varmaan tyhmä, mutta en ymmärrä puhetta salaliitosta ollenkaan. En usko sellaisiin blogimaailmassa, enkä oikein reaalimaailmassakaan.

  Salaliitot liittyvät valtaan, jota meillä bloggaajilla ja kommenttien kirjoittajilla harvoin on. Ainoa blogimaailmassa, jolla katsotaan olevan myös julkista valtaa, on kai Kemppinen. Hänen palvontansa pohjautuu myös tähän seikkaan.

  VastaaPoista
 195. Minullakin on Vaarista hyvä muisto, ja juuri siksi tuntuu pahalta, että anonyymi mollasi tätä "suhdetta" ja valehteli tietoisesti ja perusteluitta. Kukaan ei ole taatusti kohdellut Vaaria huonosti tässä blogissa, ja Vaarin lähdön syyt ovat minulle tuntemattomat.

  Virtuaali on kuitenkin luonteeltaan alati liikkeessä olevaa, ihmisiä tulee ja menee. Monta vanhaa tuttua kaipaan silti edelleen, ja jokaisen hyvän nettiystävän lähtö tuntuu pahalta, jos sitä pysähtyy ajattelemaan. Emme kuitenkaan tunne täällä toisiamme tarkoin, emme tiedä toistemme sisäistä maailmaa. Tulot ja menot eivät aina johdu blogistin vioista, vaan joskus niihin vaikuttavat myös lähtijän omat sisäiset liikeet.

  VastaaPoista
 196. juuri siksi tuntuu pahalta, että anonyymi mollasi tätä "suhdetta" ja valehteli tietoisesti ja perusteluitta. Kukaan ei ole taatusti kohdellut Vaaria huonosti tässä blogissa, ja Vaarin lähdön syyt ovat minulle tuntemattomat.

  Kuka täällä oikein mollaa? Tuotiin esiin vain faktat.
  Perusteluthan (ja viitteet) olivat juuri esillä tässä kommenttilootassa, mutta tapasi mukaan poistit ne taas. Että älä viitsi valehdella ja esittää tietämätöntä. Ja kun katsot peiliin näet kuka kohteli Van Vaaria huonosti. Toinen moukaroija oli se toinen V:llä alkava jannu, joka pelkää omaa varjoaan, kun lukee kaikenlaista salaliittoteoria -kirjallisuutta.

  VastaaPoista
 197. Jape,

  lopeta heti tuo valehtelu. Syytät ja syytät, mutta missä viipyvät näytöt? Sohit epämääräisesti sinne tänne, mutta et mihinkään, koska ei ole mitään.

  Jos vielä jatkat herjaustasi, siirrän kommenttisi ja jatkon Aurum Signum -blogiisi. Täällä et riitele.

  VastaaPoista
 198. Hei ihmiset.
  Tällaisella veivaamisella tulee parempi maailma. Vihaiset nuoret miehet, joilla on aikaa istua laatimassa agressiivisia kommenttejaan päivästä toiseen, ovat ikävä kyllä todennäköisesti äitinsä "kasvattamia" ja passaamia poikia. Joku palvelee ja joku pitää otteessaan. Ymmärrän, että nykyinen, fiinien ihmisten maailma ärsyttää, tavallista ihmistä ei enää ylipäätään tarvita ja media päättää kuka on yleensä olemassa. Ei tarvitse ihmetellä Halla-Ahon liikkeitä, nehän ovat tae näkyvyydestä siinä ainoassa, mikä säätelee kunkin ihmisen arvon tänään, markkinatalouden paras kaveri, täysin mädäntynyt media. Kiitos siis ihmisille ( esim. "Iines"), jotka käytttävät nettiä toisin kuin "Medea", joka kalttaa omia lapsiaan.

  VastaaPoista