24.1.2013

Venus loistaaVenus loistaa kirkkaana matalalla kaakossa aamuhämärän aikaan. Näin kuun lopussa se nousee tosin vain hitusen ennen aurinkoa, kun se kuun alussa nousi vielä puolitoista tuntia aiemmin. Jupiter taas, tuo innoittava ja elämäniloinen taivaankappale, on Härän tähdistössä Seulasten ja Hyadien välissä. Se näkyy kirkkaana iltahämärän aikaan ja on korkealla etelässä iltayöstä. Kuu on kovin lähellä Jupiteria juuri nyt, ja ilkeäksi tiedetty Saturnus nousee itäkaakosta ja on etelässä aamuhämärän aikaan. Kenties juuri se on katsonut erän nuoren neitokaisen huoneeseen juonet mielessään, työntäen Venusta kärkkyvän Kupidon syrjään.

Venus on nimittäin loistanut myös Melissalle, tuolle viehkeälle nuorelle lastenhoitajalle, jonka   julma työnantaja erotti päiväkodin toimestaan avoimen seksiblogin vuoksi.  Blogissaan Melissa, tuo nymfien nymfi, tunnustaa panamoraalista seksiä, jossa orgasmi on jokaisen kansalaisoikeus. Sukupuolten välillä ei ole rajoja, rajat kun ovat keinotekoisia kuitenkin; ihmisen seksuaalisuus on monisuuntainen. Suojautumisellakaan ei ole niin väliä, sillä iloinen antaminen  ja saaminen on pääasia. Klinikalla käyntiä ei tarvitse hävetä, ja seksistään voi kertoa ääntä hiljentämättä missä vaan. Alapäänsä voi heittää näytille, jos tahtoo, ja karvojen ajelussa nyt ainakaan ei ole mitään salattavaa. 

Nyt media kiehuu Melissan puolesta. Ja oli Melissakin kiehunut. Hän oli raivostunut saatuaan potkut, ja nyrhinyt tukkansa poikki ja kaljuksi! Siitäs saivat! Potkujen antaja nähdään laittomana lahtarina. Viaton karitsa on ristiinnaulittu ja potkujen puoltajat ovat joko frigidejä tai muuten vaan  seksikielteisiä kukkahattutätejä, joilla on ollut sama seksielämä 70-luvulta alkaen. - Kuinkas lapsia sitten tehdään päiväkoteihin, jos seksi on kiellettyä, tuhisevat ja puhkuvat kansalaiset. - Kannattaa konsultoida lakimiestä, Melissa, neuvovat monet nuorta nymfiä. - Loimaan kassaan se varmaan kuuluu, epäilee joku kyyninen vastrannankiiski, ei sillä ole ammattiliiton tukea taustanaan! 

Mielenkiintoista nähdä, miten tässä käy. Ja vielä mielenkiintoisempaa on katsoa, kertooko tapaus tosiaan ahtaista asenteista ja seksuaalikielteisyydestä vai  jostain muusta. Melissahan opiskelee teologiaa ja toimii nuoriso-ohjaajana, joten hänellä on kanttia sanoa ja kaikupohjaa aatteilleen. Kyseessä on siis ilmiselvästi rakkauden apostoli, panamoraalisen seksuaalisuuden ja ihmisyyden airut, joka murtaa viimeisetkin esteet  vapaan seksuaalisuuden tieltä? 

(Maalaus Vasilis Bottas)

243 kommenttia:

 1. Itselläni tuli mieleen, että kuinka paljon ihminen voi jättää huomiotta keskeisiä kristinuskon oppeja ja käskyjä ja silti kutsua itseään kristityksi.
  Seksibloggaajan kohdalla ohitetut kohdat ovat selviä.

  Kotimaa-lehdessä Oulun seurakuntien tiedottaja, nuori nainen, ehdottaa lähetystyöstä luopumista. Pitäisi tehdä vain fyysistä auttamistyötä.
  Olen odottanut tuota tapahtuvaksi jo pari vuotta, siitä lähtien kun luin Ruotsin ev.lut. kirkon käytännössä luopuneen lähetystyöstä.

  Kai tuossa on kyse siitä, Terho Pursiaisen sanoin, ettei kukaan enää tosissaan usko jumalaan ja ihmeisiin.

  Toinen ajankohtainen juttu on oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tekemä uusi väkivaltatutkimus, jonka mukaan neljä sadasta suomalaisesta on pelännyt väkivaltaa perheenjäsenen taholta viimeisen vuoden aikana.
  Melko pitkä matka tuosta on siihen joka neljänteen, mikä sitkeästi on esillä propagangapuheessa.

  Samuli

  VastaaPoista
 2. Niinpä, seksibloggaaja, joka opiskelee teologisessa, on paradoksaalinen yhdistelmä, jos ajattelee kristinuskon oppien kannalta. En sitten kyllä tiedä, mitä kristinuskon oppeja vastaan seksiblogaaja toimisi?

  Voisi jopa hakea vuorisaarnamaisia oppeja: antakaa ja rakastakaa muita niin kuin itseänne. Jospa Melissa noudattaa rakkauden humaaneja kristillisiä oppeja?

  Minusta uskonnollinen lähetystyö on henkistä väkivaltaa. Se pitäisi, tai se olisi pitänyt jo aikaa sitten kieltää lailla. Miten monta alkuperäistä kulttuuria kristinusko on tuhonnut ja nielaissut alleen? Miten monta hienorakenteista primitiiviuskontoa länsimainen uskontokäsitys on syönyt?

  Pursiaismaisen fyysisen lähetystyön voisin mieluummin hyväksyä: mennään ruoka- ja lääkekassien ja opetusvälineitten kanssa auttamaan ja opettamaan niitä, joilla ei ole ja jotka eivät osaa lukea.

  Neljä sadasta suomalaisesta on pelännyt perheväkivaltaa vuoden aikana? Luulin määrää paaaaaljon isommaksi. En taida uskoa sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy tilasto:
   http://www.optula.om.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&SSURIapptype=BlobServer&SSURIcontainer=Default&SSURIsession=false&blobkey=id&blobheadervalue1=inline;%20filename=verkko%2028.pdf&SSURIsscontext=Satellite%20Server&blobwhere=1358886508252&blobheadername1=Content-Disposition&ssbinary=true&blobheader=application/pdf

   Poista
  2. Anteeksi, unohdin, että inhoat linkkejä. Siis:
   Joka kolmas 15–74-vuotias oli vuoden aikana pelännyt joutuvansa
   väkivallan uhriksi iltaisin kodin ulkopuolella. Neljä sadasta oli pelännyt
   joutuvansa perheenjäsenen väkivallan kohteeksi.

   Poista
  3. No, olisin minä tuon linkin katsonut, vaan ei ainakaan koneellani pääse sinne.

   En inhoa linkkejä, joista tiedän, mitä on tulossa, tuossa oli edellä puhetta perheväkivallasta ja etsin jo itse tuota linkkiä löytämättä sitä kuitenkaan.

   Poista
  4. Jos neljä sadasta oli pelännyt, monikohan joutui sitten kokemaan väkivaltaa? Olettaisi, että harvempi.

   Poista
  5. Vielä yksi: nyt pääsin linkistä sisään.

   Asia ei ole yksiselitteinen, kuten arvelin. Nimittäin tuon "neljä sadasta oli pelännyt perheväkivaltaa" täytyy kuvata perheväkivallan yleisyyttä puutteellisesti, koska vain pieni osa rikoksista tulee poliisin tai muiden viranomaisten tietoon, kuten tutkimuksesta suoraan siteeraan.

   Rikoksista ilmoittaminen riippuu muun muassa siitä, määrittävätkö ihmiset heihin kohdistuneet teot rikoksiksi ja haluavatko he, että tekijä joutuu teostaan vastuuseen. Viranomaistilastot kuvaavat varsin luotettavasti esimerkiksi vakavaa väkivaltaa, mutta lievän väkivallan ilmitulo on paljon sattumanvaraisempaa.

   Meillä on edelleen naisia, jotka palaavat vakavankin pahoinpitelyn jälkeen miehensä luo eivätkä siis ymmärrä itseensä kohdistuvaa vaarallistakaan väkivaltaa.

   Poista
  6. Lievistä pahoinpitelyistä puheen ollen isä meinas kerran tukistaa minua. - Sinikka-Marjukka

   Poista
 3. Hmph...mitähän Melissasta sanoisi. Äitinsä sanoi, ettei pitänyt ihmeenä tyttärensä seksiblogin aloittamista, tämä kun on aina ollut julkisuushakuinen. Minä olen merkkihenkilöstä Melissa Mäntylä aiemminkin lukenut lehdestä.

  Tuo kuvan Venus on kaunis, Melissa ei sitä välttämättä ole.

  Muuten Melissa on lehstijuttujen ja kuviensa perusteella harvinaisen tylsä ihminen, hänestä on vaikea keksiä mitään sanottavaa.

  Oletko Melissa moottoripyörää kokeillut, sellainen pärisee mukavasti?

  VastaaPoista
 4. - Suomi on kauniiden ihmisten ja seksisymbolien maa!
  - Keitäs niitä taas olikaan?
  - No naisissa ainakin se Melissa Mäntylä ja miehissä Ilkka Kanerva!

  VastaaPoista
 5. Minusta seksiblogi on ok, jopa omalla nimellä. Ihmisen tulee vain ymmärtää se, että kun avoimeen avautumiseen menee, se harvoin tuo mukanaan vain hyvää.

  On myös niin, että jos seksiblogin pitäjä hankkii itselleen työstään potkut, hän on ollut tavattoman hyväuskoinen tai sitten äärettömän naiivi.

  Laillisten potkujen takia on turha heittää tuhkaa päälleen ja ajaa itseään kaljuksi, sillä työpaikoilla on eettiset säädöstöt, joita työntekijän oletetaan noudattavan. Jos ei noudata, pitää kysyä, onko oikeassa työpaikassa. Harvoin nimittäin nuo eettiset säännöstöt ovat mitään siveyttä korostavia reliktejä.

  On täysin mahdollista, että Melissa on hyvä ja lämmin lastenhoitaja, mutta ymmärrän sitäkin äitiä,joka ei tahdo, että hänen lastaan kasvattaa tehtävään kouluttautumaton (?) nuori tyttö, joka asioi seksitautien poliklinikalla ja pitää sitä täysin normaalina ja joka kertoo dildoistaan ja niiden käytöstä blogissaan. Kasvattajien tulee sitoutua työpaikkansa opetussuunnitelmiin myös eettisellä tasolla, ja joskus tämä koskee myös vapaa-ajan käyttäytymistä.

  VastaaPoista
 6. Kuka keksi rakkauden, lauloi joku menneinä aikoina. Rakkauden tai seksin vallankumoukselliseksi heittäytyminen tuntuu vähän hassulta. Tai että hieman naivia on, jos luulee jotain uutta keksineensä. Se tuon ikäiselle sallittakoon.

  Jotenkin en vain oikein jaksa alkaa pohtimaan uskontoa tai mitään laajempia asioita Melissan kautta.

  Minusta siinä oli hieman enemmän otetta, kun televisiosta tuli kerran dokumentti amerikkalaisesta miehestä, joka vaani öisin autoja parkkipaikoilla, Niissä kun hänen mielestään on toisinaan hyvinkin kiihottavat muodot. Löysi internetin kautta vielä samalla lailla suuntautuneen, yhdessä pohtivat elämän monimuotoisuutta ja hyvän näköisiä autoja.

  Jos joku loukkaantuu, ettei sellaisessa ole kyse kahden (tai useamman) aikuisen tasapuolisesta rakkaussuhteesta, sanoin vain että höpö höpö! - Vaikka niillä autoilla oli paljon enemmän hevosvoimia, eivät ne mitenkään dominoivilta osapuolilta tuntuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä unohda sitä naista, joka oli tosissaan rakastunut Berliinin muuriin ja meni jopa naimisiin sen kanssa.

   Entä se nainen, joka rakasti jotain jättiläismäistä rautasiltaa Amerikoissa ja sai valtavia kicksejä halaillessaan siltaa ja istuessaan hajareisin sen kaiteella. Nainen näytti ihan täyspäiseltä kokiessaan vissiin orgasmin siinä sillan kaiteella.

   Poista
 7. Hesarista sitä vastoin sanoisin, että suunta iltapäivälehtien suuntaan on selvä nyt tabloidiin siirtymisen jälkeen.

  Ensimmäisellä aukeamalla oli iso "tutkivan journalismin" juttu, joka kertoi kansanedustajan omistaman liikehuoneiston thai-hieromosta. En tiedä mikä jutun uutisellinen anti oli, mutta huokasin syvästi. Totta se on, että kansanedustajankin pitää lakia noudattaa ja irtisanoa vuokralainen laissa mainittujen syiden perusteella, jos sellaista halua on.

  Melissa oli vasta sisäsivuilla, alastonkuvaa eivät laittaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin Sanomien juttujen taso on laskenut kuin lehmän häntä. Tämä thaijuttu, käteenveto 50 euroa, ja tuo Melissa-juttu olivat ihan iltapäivälehtikamaa! Olen pettynyt lehteeni. Vaan mitä tilalle?

   Poista
 8. Optulan tutkimukseen vastasi nimettömästi 7500 15- 74-vuotiasta suomalaista.
  Kyse ei ollut poliisin tietoon tulleista teoista, vaan noiden 7500 suomalaisen omasta kokemuksesta.

  Ihan hyvällä kysyn että miksi tutkimuksesta saatu alhainen prosenttiluku on epäuskottava ja mihinkään perustumaton moninkertainen luku on uskottava?

  Samuli


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samuli,

   toivon, että linkin luku olisi käytännössäkin totta, siksi alhainen se on verrattuna moniin edeltäviin perheväkivaltatietoihin.

   Jos ajatellaan, että vaikkapa Heiskanen - Ruuskasenkin tutkimuksen mukaan (Miesten kokema parisuhdeväkivalta) 5,6 prosenttia miehistä ja 4,3 prosenttia naisista on kokenut parisuhdeväkivaltaa, niin tuo väkivaltaa pelkäävien luku 4/100 tuntuu omituisen pieneltä.

   Jos ajatellaan yksistään jo sitäkin tosiseikkaa, että naisten osuus väkivallan harjoittajina on viime vuosina kasvanut, tuntuu oudolta, että koko perheväkivallan kokonaisluku olisi laskenut noin paljon. Vai pitääkö uusin luku 4/100 tulkita irralllaan kokeneiden määrästä - tuohan on pelkäävien määrä. Tuossa Heiskanen - Ruuskanen -tutkimuksessa vakavaa väkivaltaa ilmoitti pelkäävänsä 4 prosenttia miehistä ja 2 prosenttia naisista.

   Sitä paitsi, lapset puuttuvat! Kuka uskaltaa puhua lasten peloista? Asiantuntijatahot ovat nimittäin arvelleet, että lasten kokema perheväkivalta voi olla suurin ryhmä koko perheväkivallan ryhmästä. Tätä tukisi myös naisten harjoittaman väkivallan määrän kasvu. Onko siis lapsilta kysytty, pelkäävätkö he?

   Poista
  2. "Asiantuntijatahot ovat nimittäin arvelleet, että lasten kokema perheväkivalta voi olla suurin ryhmä koko perheväkivallan ryhmästä."

   Sana perheväkivalta on oikeastaan vähän kehno, koska se ei kuvaa väkivaltaa kokijan (myös näkijän) näkökulmasta kovin hyvin. Lapset ovat usein näkijä-kokijoita. Väkivallan näkeminen on myös sen kokemista. Järkyttäähän sen näkeminen, vaikka silminnäkijänä aikuinenkin ihminen.

   Perheväkivalta ei siis ole ainoastaan kahden aikuisen suhteeseen liittyvää vaan uhattuna on myös samalla lapset, ja mahdollisesti muutkin läsnäolijat.

   Poista
  3. Tämä on totta, väkivaltaa on myös kaikki se pelottava, jonka lapsi näkee kotona tapahtuvan, ei yksin esimerkiksi pedofilia tai fyysinen väkivalta, joka häntä kohtaa.

   Jos miettii vaikka sitä tilanteiden määrää, jolloin lapsi näkee vanhempansa humalassa, ei tuo luku 4/100 voi pitää millään muotoa paikkaansa.

   Kaikki tiedämme sen viinamäärän, joka perheissä Suomessa kaadetaan kurkusta alas yhden viikonlopunkin aikana. Pieni lapsi kokee humalaisen vanhempansa kummallisena ja arvaamattomana, pelottavana. Ja mikä on sen todellisen pelon määrä, jolloin lapsen turvallisuus on oikeasti uhattuna vanhempien humala- tai huumetilan vuoksi? Tätä ei liene missään tilastoissa.

   Poista
 9. Niin kauan kuin tutkimuksessa ei ole leimaa "Naisasialiitto Unionin hyväksymä" eikä Sohvi Oksasen allekirjoitusta, ei sitä voida pitää luotettavana. Aikuinen mies, eikä tuon vertaa tiedä!

  VastaaPoista
 10. Mitä tarkoittaa panamoraalinen? Google ei antanut muita hakutuloksia kuin tämän sinun blogisi.
  Luin sen muuten ensin kahteen kertaan paranormaaliksi, mikä muutti kirjoituksen sisällön hieman huvittavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Tiina, uskon ettet löytänyt sanaa muualta kuin täältä.

   Melissa Mäntylä taisi käyttää Helsingin Sanomien artikkelissa itsestään sanaa panseksuaalinen, mutta minä lavensin sanaa tarkoittamaan sitä, millaiseksi Melissan koen: kaikkia rakastavaksi pan + amor+ inen ja jotain tilkekirjainta rakoon.

   En tiedä, onko Melissa näin jalo, mutta teologi kun on, voisi kuvitella, että on maailmojasyleilevän rakkaudellinen.

   Poista
  2. Ah, ok. Painotinkin sanan mielessäni hiukan väärin. Siis pan-amoraalinen, ei pana-moraalinen.

   Poista
  3. No, sana on vaikea hahmotttaa, ja kieltämättä moraali on äänneasultaan lähellä tuota tekelettäni. Ellen väärin muista, artikkelissa esiintyi toisaalla myös sana amoraalinen. Tai sitten ei.

   Poista
 11. Jatkan Hesarin linjasta sen verran, että journalismina olisin pitänyt laajaa ja seikkaperäistä artikkelia siitä, kuinka paljon Eero Lehti maksaa ilmaisjakelulehtiensä juttujen kirjoittajille.

  Uskoisin juttupalkkioiden olevan laajastakin kirjoituksesta parin- kolmenkympin luokkaa, niihin otetuista valokuvista ehkä kympin kipaleelta. Tätä suuruusluokkaa ne olivat, kun asiasta viimeksi kuulin, toivottavasti eivät ainakaan alentuneet ole.

  Mitä Hesari maksoi Susanne Reinbothille ja sille melkein runkattavalle? - Ei harmainta aavistusta, mutta veikkaan, että Susanne sai rahan lisäksi punaiset posket ja se melkein runkattava ei joutunut ainakaan itse maksamaan hierontojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisjakelulehtien maksupolitiikasta en tiedä, mutta pari mainoksista ja jutuista pulleaa ilmaisjakelulehteä tunnen täällä provinssissa. Ilmeisesti niillä menee erinomaisen hyvin. Mainittakoon, että varsinkin toinen näistä ilmaislehdistä on paksumpi ja selkeästi parempi kuin täkäläinen paikallislehti, jonka vuosikerta maksaa lukijalle noin 90 euroa, kaksi kertaa viikossa ilmestyvä ohut ja mitätön läpyskä.

   Eiköhän Hesarin toimittajalla ja kuvaajalla ole kiinteät ja sovitut palkkiot. Ja selvähän se, että hierontamaksun maksoi työnantaja. Jutusta päätellen miehelle tuli kiire pois, sen verran kalsakalta paikan tunnelma vaikutti muutoinkin. Miehenä en taatusti olisi pystynyt minäkään muuta kuin poistumaan. Ankeaa, jos tuommoiseen ihmisen täytyy turvautua!

   Poista
  2. Niin, eikä se oikein sopivaa olisi ollut, jos olisi artikkeliin kirjoittanut touhun olleen niin mukavaa, että omalla rahalla joutui vielä kolme kertaa ottamaan !

   Poista
  3. Höpsistä, Richard, ihmisen pitää uskoa, mitä Helsingin Sanomissa kirjoitetaan! .Hierontapaikka oli kalvakka, naisen käsi 50 euroa, eikä puhettakaan lemmenlurituksista, niin kai siinä nyt mies pakenee paikalta. Niinhän artikkelissa kerrottiin. Ja eihän kuvaajalla ollut kuin 20 euroa, niin kuin hän sanoi.

   Poista
  4. Sitä minä vaan mietin, että kun on puhuttu esimerkiksi sellaisista käsitteistä kuin likasankojournalismi, sosiaaliporno, jopa paskajournalismia on jostain käytetty - niin miksihän tätä kutsuisi?

   Älkää ajatelko törkeitä, ei se mitään r...ujournalismia ole, vaan selvästikin kyseessä on käsikirjoitus.

   Poista
  5. Kyllä tämä, Riku, oli tutkivaa journalismia. Saatiin tietää, että naisen käsi maksaa 50 euroa ja että kansanedustaja Lehti ei tiedä mitään. Helsingin Sanomat on kuin onkin säilyttänyt linjansa. Vaikka sivukoko on pienentynyt, fontti ei ole. Valokuvaajan reviiri on laajentunut empiirisen tutkimuksen alueelle.

   Poista
  6. Ajatelkaapa mitä tämä tekee kaikille romanttisille kertomuksille. Niissähän kosija pyytää tyttären kättä...

   Poista
  7. No sekin vielä! Vaan tuskin niitä kertomuksia enää luetaan. Nyt pitää olla fantasiaa ja scifiä ja pari vampyyria ryöstämässä neitoa isänsä matalasta majasta hienoon vampyyrikartanoon.

   Poista
  8. Onkohan moni morsiamen isä vihaisena tokaissut: "Mitäs vikaa omaas on tullu!?"

   Poista
 12. Tuosta samasta tytöstä näkyi olevan Hesarin nettisivuilla, en vain päässyt lukemaan artikkelia.

  Ajatella, vaikkapa siveän oloinen päiväkodin johtajatar on saattanut ottaa aamiaisiksi suihin mieheltään tunti ennen kuin hän suikkaa suukon jonkun palleron poskelle päiväkodissa. (Vai annetaanko päiväkodissa enää edes poskipusuja tai haleja lapsille, otetaanko syliin?) Tai ehkä hän sai oikein kakkoseen mieheltään päivän alkajaisiksi. (Tai vaikka naapurin mieheltä, jos oma on työmatkalla.)

  Ei siis mitään eroa Melissaan paitsi että yleensä ihmiset ovat sen verran fiksuja, että pitävät seksielämänsä omana tietonaan.

  VastaaPoista
 13. Minä luin panamoraalisen nimenomaan pan-amoraaliseksi ja luulin ymmärtäväni tarkoituksesi. Mieleeni kun tuli heti hento, eteerinen, koskematon runoilijatyttö, jota runoprofessori kutsuu amoraaliseksi, koska tämä on niin kaikkien tavanomaisten moraalisten käsitysten ulkopuolella.

  (Viittaan Meriluotoon ja Koskenniemeen, tämä tiedoksi muille, Iines kyllä ymmärsi.)

  Lisäksi pan on Pan, pukinsarvinen hedelmällisyyden jumala, kaikkien Melissojen puolesta kaikkensa likoon panija, nutturapäätätien paniikin aiheuttaja, turkulaisrouvien mielialalääke (pan hiven).

  Luin Melissalta yhden kirjoituksen, sen Alastoman Suomen, ja kohtasin tiukkapipoisen piilomoralistin, jonka mielestä vain sellainen seksi ja seksinhaku on suotavaa, joka myötäilee hänen, kaksikymppisen romanttisen pikkulikan, käsityksiä ja näkemyksiä.

  Viiden vuoden kuluttua saamme lukea ikävystyttävää vollotusta siitä, miten Melissa ymmärrettiin väärin, veikkaan.

  Muuten ihmettelen tätä kohua. Kaikki tämähän tapahtui jo 60-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä lukienut ollenkaan Melissan blogia, vilkaissut vain kommentteja jostain, sillä kommentit kertovat blogista paljon. Huomenna katson vähän kirjoituksia.

   Minä kyllä luulen, että Melissa unohtuu, kunhan pöly on laskeutunut. Epäilen, onko hänellä paljonkaan annettavaa, muuta kuin se pimpsa.

   Sitten on muuten vielä pansuola ja panteismi ja panoraama, kaikki jollain tapaa laajoja ja hyviä sanoja.

   Poista
 14. Siis, Kuunkuiske, yksi linkki Helsingin Sanomien artikkeliin on tuossa jutussani, ylempi ja siihen kyllä pääsee.

  Siinäpä se kai onkin, että tässä jutussa on suivaannuttu muka seksikielteisyydestä, kun tyttö on saanut potkut. Käsittääkseni siitä ei ole kyse.

  En minäkään tiedä, pidänkö sellaista ihmistä sopivana pienten lasten kasvattajana, joka heittää alapäänsä avoimesti toisten kasvoille, vaikkakin blogissaan, jonne ei ole pakko mennä. Minusta 20-vuotiaan seksuaalisuus on vielä niin uusi asia, että siinä on opetteluvaihe vielä menossa, vaikka olisi miten paljon tahansa suhteita takana. Henki ja sielu ei ehdi aina pimpsan perässä, jos aloittaa kauhean aikaisin. Niitä kuitenkin myös tarvitaan.

  VastaaPoista
 15. En minä pääse lukemaan sitä artikkelia, kun maksuttomat viisi on taas luettu.

  Yksi pointti onkin juuri se, että tyttö on hellanlettas kaksikymppinen - ehkä harvinaisen naiivi ja lapsellinen, mutta joka tapauksessa melkein lapsi vielä. Ei kai siitä pidä rankaiseman.

  Minusta paljon suurempi ongelma on vastuuttomat "aikuiset", joiden tähden moni kärsii ihan oikeassa elämässä. Juuri kuulin yhdestäkin perheestä, jossa tällä kertaa nainen lähti toisen miehen matkaan ja lapset jäivät itkemään äidin perään. Ehkäpä pitäisi suorittaa jokin kypsyyssertifikaatti ennen kuin lisääntyy?

  Tämä mainittu tyttö voi olla aivan yhtä hyvä hoitaja kuin se päiväkodin johtajatar, joka (myös) töihin mennessään pyyhkäisi spermat suupielestään mutta ei vaan kertonut sitä kenellekään.  VastaaPoista
 16. Yksi tirkistelijä tässä jo ihan kuumenee asiasta, mutta kysymyksessä oli enemmänkin tuo postauksen kaunis alku, kuin tuo Melissa-pitoinen jälkiosa, jonne Iines hienosti Jupiterin ja Venuksen kautta suihkaisi ja heitti vielä olan yli hyvät herjat jonnekin Saturnuksen suuntaan.

  Kuunkuiskeen kanssa hyvinkin samoilla linjoilla, vaikka luulenkin ja olen varma kyllä ettei lapsia suukotella päiväkodissa, joten hieno rinnastus meni siinä suhteessa harmittavasti sivu suun.

  Jos valitsee ko. ammatin, johon vaaditaan muuten nykyään rikosrekisteriote, niin pientä rajaa on näiden julkisten seksijuttujen ja omien, ehkä viehättävienkin, paljastusten kanssa kyllä pidettävä. Jos ajatellaan niin että ammattina olisikin strippari, niin tämä kohu saattaisi kääntyä esiintymispaikan voitoksi:)

  Ja pakko sanoa sekin, että turha pelätä sitä väkivaltaa kodin ulkopuolella, kyllä se väkivallan uhka on monesti paljon isompi siellä kotiseinien sisällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis rikoshan avoimen seksiblogin pitäminen ei voi olla, siellä ei voi olla merkintää. Meillä on ilmaisu- ja sananvapaus, jotka koskevat myös työntekijöitä.

   Se vaan, että työntekijä voidaan kyllä erottaa muistakin syistä kuin rikoksen teoksesta.

   Käsittääkseni ennen erottamista työntekijää on kuitenkin kuultava ja hän elle on annettava varoitus.

   Poista
  2. Eihän toki, en sitä tarkoittanutkaan, jotenkin vain samaan hengenvetoon tuli tuokin (siis rikosrekisteri-juttu sanottua) joka oli enemmänkin työntekijän selustan puolustustamista tässä tapauksessa kuin mitään muuta.

   Poista
 17. Nyt täytyy huomata, Kuunkuiske, että me emme tiedä tytön irtisanomisperustetta tarkasti, sitä, mitä nimitystä siitä on käytetty. Tätä ei ole kerrottu. Meillä on vain tytön antama tieto, että hän sai potkut.

  Päiväkodin henkilökunnan työnantaja on yleensä kaupunki, ja on hyvin epätodennäköistä, että kaupunki kokeneena ja kaikentietävänä työnantajana sortuisi laittomiin potkuihin. Emme siis voi olla varmoja, mitä kaikkea taustalla voi olla.

  Mikä rikos siis seksiblogi voisi olla? Työntekijän ja työantajan välinen luottamuspula, vanhempien valitettua hoitajasta? Työntekijnä huono ja sopimaton käytös? Nämä ovat mahdollisia tämän jutun perusteella, ellei kyseessä ole mitään muuta. Kyse siis tuskin on seksistä rankaisemisesta. Jotenkin voisi olettaa, että kasvatusalan työntekijä ei pitäisi avointa seksiblogia, ja toivon ettei tähän sekoitettaisi moralisointia, vaan mietittäisiin sitä vaikkapa päiväkotien ja koulujen opetussuunnitelmien ja kasvatusaatteiden kautta.

  Uskon, että Melissa voisi olla hyvä pappi ja lastenhoitaja. Ei se kuitenkaan ole tähtiin kirjoitettu, että on. Emme me sitä tämän jutun perusteella tiedä. Tärkeää on minusta se, että vanhemmat tietävät ja voivat vaikuttaa siihen, millaisella maailmankatsomuksella varustetut ihmiset heidän lapsiaan kasvattavat. Voi hyvinkin olla, että panamoraalinen seksibloggari on parempi kasvattaja kuin uskonnollisesti tiukka hoitaja. Vaan sitähän me emme tiedä. Olennaista on varmaan se, että vanhemmat voivat luottaa lapsensa kasvattajiin.

  VastaaPoista
 18. Tekstissä sanot, että tyttö erotettiin avoimen seksiblogin vuoksi.

  VastaaPoista
 19. Niin sanottiin, ja tähän voi tietenkin uskoa.

  Taustalle jää kuitenkin kysymys, mikä on ollut erottamisperuste, koska tuo ei ole juridisesti pätevä sanamuoto. Paperissa ei voi lukea: erotettiin avoimen seksiblogin vuoksi. Kaupunki, oletettavasti Helsingin kokenut kaupunki, ei kirjoita tuommoista eropaperia.

  Jos pohtii vielä erikseen kysymystä, onko strippari - viittaan Mustiksen kommenttiin - tai seksibloggari "sopiva" hoitamaan pikkulapsia, niin kysymyshän on turha. Käsittääkseni tästä ei ole kyse, että joku on kategorisesti sopimaton tai että joku on erotettu harjoittamansa seksin vuoksi.

  Kyse on arvoista, arvovalinnoista, lapsen eettisestä ja arvofilosofisesta kasvattamisesta. Päiväkodeilla on yhteiset kasvatus- ja opetussuunnitelmansa, henkiset ihanteet ja ideologiat, joihin henkilöstö on työn vastaanottaessaan sitoutunut ja jotka vanhemmat tietävät.

  Luulen, että kyse on tästä taustaideologiasta, josta avoimen ja yleisistä normeista poikkeavan seksiblogin sisältö eroaa.

  VastaaPoista
 20. Miettikääpä muuten, milllaisen lynkkauksen mieslastenhoitaja olisi vastaavassa tapauksessa saanut, kun hän olisi julistanut amoraalista seksiä usean kanssa yhtaiakaa ja esitellyt blogissaan tekovaginoita kasvot samassa kuvassa? Kun hän olisi kertonut, että taudit hoidetaan kätevästi klinikalla jne. Luulenpa, että raivostuneet naiset olisivat kivttäneet miehen kommenteissaan.

  VastaaPoista
 21. Saara kirjoitti Filosifian puutarha -blogissa tästä mainitusta tapauksesta. Hiljakseen nyökyttelin koko kirjoituksen läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lopetin lukemisen alkuunsa, kun huomasin filosofin lähtevän väärille raiteille. Hän ikään kuin teki jutuntekijätoimittajasta syyttäjän, vaikka lehden juttu oli asiatyylinen ja objektiivinen esittely vieläpä Melissa Mäntylän omasta näkökulmasta.

   Filosofi yhtyi älämölön nostaneeseen suureen kansanosaan, joka arveli potkujen syyksi sen, että ihminen on juljennut harjoittaa seksiä.

   Voi elämän kevät. Miten laput silmillä ihmiset oikein lukevat tuota juttua? Edelleen meiltä puuttuu tuo erottamispäätöksen lausunto ja tiedot prosessin yksityiskohdista.

   Itse en uskalla vahvasti mennä kummankaan puolelle, koska meillä taitaa olla vain HS:ien esittämä Melissan näkemys asiasta. Koetan tulkita asiaa kiihkotta.

   Poista
  2. Ehkä kannattaisi lukea juttu kokonaan ennen kuin tekee johtopäätöksiä.

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Olet oikeassa, Kuunkuiske.

   Toinen vaihtoehto olisi ollut referoida jutun sisältö keskustelijoille omin sanoin, jotta lukijoiden ei tarvitsisi välttämättä mennä koko pitkää juttua lukemaan. Tämä tekisi keskustelustakin sujuvamman ja todella kiinnostuneet voisivat lukea sitten koko jutun.

   Poista
 22. Siis blogin nimi on Filosofian puutarhassa.

  VastaaPoista

 23. Nuori tyttönen ja viettimaailman haltuun otto vielä vähän hakusessa. Elämän ja kuoleman voimakkaat vietit, ääriasennoissa.

  Kuinka se nyt muuten voisi ollakaan parikymppisellä tytöllä? Hän tuskin kahdenkymmenen vuoden päästä päästelee suustaan samoja juttuja kuin nyt. Toivoa vain sopii ettei hän kadu tätä julkituloaan sitten. Kata Playboy -kansikuvatyttöä odotti lopulta suuret ihmissuhdevaikeudet ja vuosien psykoterapia kun elämä meni lopulta aivan solmuun ja ajautui umpikujaan.

  Seksuaalisuutta ja vihamielisiä impulsseja ilmaistaan nykyisin hyvin vapautuneesti. Ne nimittäin liittyvät toisiinsa, sillä aivan toisin kuin luullaan, seksuaalisuuden vapautuminen (kaikista mahdollisista rajoista) on yhteydessä myös väkivallan lisääntymiseen (väkisin otettu valta-asema sisäisten tuhoutumisfantasioiden keskellä).

  Oman seksielämänsä avoin ja julkinen esittäminen voi siis tuhota ihmisen, julkisuus jo itsessään on aika kovaa, saatikka tässä aiheessa. Seksistä puhuminen ei ole vaarallista eikä nuoren tytön seksikumppanin etsintä, parisuhdettahan hän hakee ja kaipaa. Melissan iässä harvemmin ollaan vielä vakiintumisikäisiä. Se syntyy kypsymisen myötä.

  No, ei kai nuoren miehen (tai nuoren naisen) seksipuheet nyt niin hurjia aggressioita voi nostaa, että heitä nyt kivitettäisiin. Kenenkään taholta. Semmoisiahan ne ovat olleet, aina. Suuria puheita ja suuria sanoja. Kuuluu vähän niin kuin asiaan.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi, hyvä kirjoitus! Tuosta lopusta annat vain vähän väärän kuvan, kun sanot, että "ei kai nuoren miehen (tai nuoren naisen) seksipuheet nyt niin hurjia aggressioita voi nostaa, että heitä nyt kivitettäisiin."

  Tämä sanomani on tietenkin kuvaannollinen kivityksineen. Kyllä päiväkodissa työskentelevä mies saisi taatusti toisenlaisen kohtelun vastaavassa tilanteessa kuin Melissa. Ei tarvitse kai ääneen sanoa, miksi hänet leimattaisiin, jos hän avoimesti tunnustaisi olevansa amoraalinen don juan, nymfomaanin miespuolinen vastine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa, nuori mies seksipuheineen synnyttäisi toisenlaisen keskustelun.

   Nuorille haluaisin oikeastaan sanoa, etteivät harrastaisi paljon suojaamatonta seksiä. Kaikki taudit kun eivät ole ihan pikkujuttuja kuten Melissa antaa vähän ymmärtää.

   - Anonyymi 11:32

   Poista
  2. Ja kaikki tytöt eivät syö hormonipillereitä tai käytä kierukoita. Onhan siinä se raskaaksi tulonkin mahdollisuus.

   Seksi aloitetaan monesti jo lapsena, ja Suomessa sitä pidetään normaalina. Kaksitoistavuotiaat kyselevät palstoilla mm. suihinotosta, ja heille vastaavat muut samanikäiset, että se on jees ja että tyttökin voi pitää siitä, siemenneste on hyvää. Piirtäisin hymiön, jos niitä harrastaisin.   Poista
 25. Milla Mäntylän ympärillä ei ole kiehuntaa, pientä lehdistön luomaa poreilua lukuun ottamatta.

  Pikku pyhäkoululainen ja seurakuntanuori on tullut myös seksiuskoon. Työt päiväkodissa loppuivat vanhempien valituksiin seksibloggailusta, tosin hän itsekin ounasteli että City -verkkolehdessä seksistä laidasta laitaan kirjoittelu saattaa rajoittaa merkittävästi mahdollisuuksia työelämässä.

  Androgyyni, whatever tai transgender toteutta sukupuolisuuttaan koko laajuudessaan ja jos siihen yhdistyy vielä uskonnollisuus ja nautinnollisuuteen yhdistyvä downshiftaus sekä julkisuushakuisuus niin kiinnostusarvo on oleellisesti kohonnut.

  Ja, jos henkilöhistoriaan sisältyy tarkoituksetonta dramatiikka kuten "Tuksu" Tukiaisella sairauden jälkeinen babtisti -uskonnollisuus. Mäntylällä se on 16-vuotiaana todettu synnynnäinen lapsettomuus josta hän kertoo "Ei kenenkään äiti" -kirjassa, 14 muun henkilön kanssa.

  Seksuaalihimo on kristinuskon ja kaupallisuuden toimin valjastettu ulkoapäin määriteltäväksi himoksi jota ohjaillaan parisuhteella ja rakkaudella. Nykymies ei jaksa kymmentä vuotta odotella tantraseksin toivossa yliaistillillista tilaa vaan ensikopelosta lähtien on heti köyrittävä kunnolla. Tämä allekirjoittaa tuo seksin ylipapitarkin.

  Tosiasiahan on se, vaikka naisella olisi kuinka suuri tahdonvoima ja luonteenlujuus niin evoluutio ei tuota heille "lingamia" vaan "joni" määrää heidän kiintymyksensä ja herkkätunteisuutensa. Heidän poltinmerkkinsä on vetovoima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta netissä vaikuttavien persoonien on hieman naiivia kuvitella, että Facebook- tai muut internetpaljastelut eivät vaikuttaisi henkilön työnsaantiin tai jopa työn jatkumiseen.

   Työnantajat tekevät henkilöistä nettihakuja, sillä osa ihmisen historiaa ja preesensiä on jo siirtynyt enemmän nettiin kuin reaaliin.

   Poista
 26. Koska en tunne asiaa enkä ketään saatanan Melissaa niin en voi ottaa asiaan kantaa. Mieli kyllä tekisi. Ainakin jos lastentarhajohtajattaret ottaa suuppiin noin herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin Sanomien artikkeliin voi perehtyä yllä olevasta linkistä, Anonyymi, tai lukemalla artikkeleita aiheesta, jos kerran mieli tekee.

   Käsittääkseni vanhemmat ottivat suuppiin, joten Melissan työsopimusta ei jatkettu. Työnantaja on kaupunki, ei päiväkodinjohtaja, joka voi olla mieskin.

   Poista
 27. Kuunkuiske sanoi jotain toista samalla kun nieleskeli. On hyvä olla mies johtaja kans kun voi olla hoitajana gay hoitaja. Tasaarvo ei voi eikä koskaan ole vain naisten!

  VastaaPoista
 28. No niin ei ole kukaan väittänytkään, että tasa-arvo olisi naisten. Ei niin voi ylipäänsä sanoa, että se olisi jonkun, juuri sitähän tasa-arvo ei ole, että se on jonkun.

  VastaaPoista
 29. Sinä nyt luet minua kuin suntio raamattua ja olet ilkeä. En ole sanonu mitään tasaarvoa vastaan! Jos ihminen löytää mikä häneltä puuttuu eikä se mikä häneöllä on, hän saa sekä Armon että myäs Rauhan. Mitä muuta haluat, amatsooni?

  VastaaPoista
 30. Voihan olla, että Melissan työsopimus oli vaikkapa määräaikainen ja aika tuli täyteen?

  Minäkin luin Hesarista Melissan kyvyttömyydestä saada lapsia ja asia ikään kuin kirkastui siinä. Hieman säälittää tämä kiltti tyttönen, toivottavasti ei aja itseään umpikujaan.

  Kata Kärkkäinen on sentään älyltään mensatasoa ja silti - vai olisiko juuri siksi? - kärsii yhä yhdestä kuvaussessiosta ja muutamasta alastonkuvasta pehmopornolehdessä. Toisaalta joku Rakel Liekki on kai selvinnyt aika hyvin nuoruutensa (teko)avoimuudesta?
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäpätevät työntekijät ovat nimenomaan määräaikaisia, jos lain kirjainta noudatetaan, kasvatus- ja opetusalalla. Tuo elokuu, jolloin "potkut" tulivat, viittaa juuri ajankohtaan, jossa työsopimukset ovat useimmiten katkolla, ainakin kouluissa ja ehkä myös päiväkodeissa, lomien päätteeksi. Jotenkin järkeenkäyvältä tuntuu, että sopimusta ei olisi tällöin uusittu, koska valituksia oli tullut. Tämä on normaalia nähdäkseni myös yrityksissä, jos työntekijään ei olla tyytyväisäi sopimusajan umpeuduttua.

   Kata Kärkkäinen ja Rakel Liekki ovat loistavia naisia, älykkäitä ja pärjääviä, lahjakkaitakin. Jo eri sukupolvea kuin Melissa, joka on syntynyt erilaiseen maailmaan ja kasvanut erilaiseen rajattomaan yhteiskuntaan. Hänelle ei voi toivoa kuin onnea ja pärjäämistä tässä maailmassa, jossa virtuaalilla on aivan eri ulottuvuudet kuin ennen.

   Poista
  2. Mistä tietää, että Kata Kärkkäinen kärsii vieläkin kuvaussessioistaan, onko hän itse niin sanonut? - Hmpph...Miksi hän sitten kuvautti itseään Image-lehteen alastomana vielä paljon paljon myöhemmin.

   Muistanko väärin, että kaulapantakin oli kaulassaan?

   Yleisesti ottaen yksi nuorten naisten suurimpia traumojen aiheuttajia tuntuu olevan se, että asiat ovat olleet liian hyvin. "Vitsi ku mul ei oo ollu mitään vaikeuksii, tää on kyl aika kauheet!"

   Poista
  3. Luin hiljakkoin ensimmäisen teokseni Kata Kärkkäiseltä, Jumalasta seuraava muistaakseni, kertomus narsistimiehestä ja hänen naisuhristaan. Jotenkin luulin, että teos on omaelämäkerrallinen. En osaa sanoa, oliko se hyvä. luultavasti ei kovinkaan, en olisi kyllä jaksanut loppuun, ellei narsismi aiheena kiinostaisi minua.

   Poista
 31. Anonyymi, koetan vain saada tolkun viestisäsi, joka on vaikeatajuinen. Ilkeä en ole, vaan mielestäni myötäilen sinua: tasa-arvo ei voi olla naisten, ei kenenkään, sitä ei voi kukaan omistaa.

  Minä en nyt ymmärrä sitä, kuka nyt on löytänyt jotakin, joka häneltä puuttuu. Sen kyllä ymmärrän, että löytäessään voi kokea sekä armon että rauhan että muutakin.

  Kirjoitatko sinä, rakas anonyymi, näitä kommentteja nyt pää pilvessä? Tämä kaikella rakkaudella kysyttynä.

  VastaaPoista
 32. Minä olen nöyrä ihminen ja kyntäjä. Monta sukupolvea ollaan hevosilla kynnetty ja myöhemmin taktroreilla. Olen käynyt kauppakoulkun enkä ole tyhmä. Jos olisin sinä niin en olisi niin varma ymmärränkö kun aina voi puhua vaan mistätahansa. Armo on kaikille annettu eikä sitä voi vaihtaa.

  Naisia on aina ollut jotka tekee väärin eli huorin mutta ei kauaa. Elämä ravistelee ihmisiä kuin kaleidosgooppi ja palaset sekasin. Ei niistä enää kuvaa saa!

  VastaaPoista
 33. Kauppakoulun käyneet ovat sydämeni syrjimmäisiä, Anonyymi. Olen aina tuntenut lukkarinrakkautta heitä kohtaan, paljon enemmän kuin salkkumiehiäja automyyjiä kohtaan. Vaikka ei silti, jokusesta heistäkin tuli salkkumies, ei riittänyt kynä korvan takana ja voipaperiin käärityt eväsleivät.

  Ettet sinäkin nyt vain luulisi, että täällä mäiskitään huorintehneitä rakkaudenlapsia. Ei huiskita, huorinteko voi olla myös armonteko, käyttääkseni sinun kuvastoasi. Täällä mäiskitään ennakkokäsityksiä ja suvaitsevaiston sokeaa lappusilmäisyyttä, joka suvaitsee suvaitsemisen, joka on aina nenänvartta pitkin tapahtuvaa ylenkatsetta, oikeasti.

  VastaaPoista
 34. Melissa kaunosieluni,

  sinä puhut hienosti sukupuolisesta avoimmuudesta ja suvaitsevaisuudesta. En siis lainkaan epäröi kirjoittaa sinulle asiaani, koska tiedän että sinä et tuomitse, etkä pidä touhujani jotenkin likaisina tai vastenmielisinä. - Eläköön me sukupuolisesti vapautuneet!

  Minä nimittäin tykkään sellaisista, joita kutsutaan kakkaleikeiksi, ehdottomasti haluan kuitenkin olla aktiivinen osapuoli noissa kauniissa rakkauden akteissa, jossa rakkaus saa suuren täyttymyksensä. Rajoittunut en ole millään lailla, mitä enemmän osanottajia, sitä parempi.

  Kovasti väsynyt olen siitä, että tällaisia saa häpeillä, miksi emme kaikki julistaisi kakan kauneutta, unelmani on että joskus voisimme järjestää marssin tuon ennakkoluulottoman rakkauden puolesta. Ja että jonain päivänä työnantaja voisi ylpeänä, mitään häpeämättä, esitellä uuden työntekijänsä: "Tässä on Jenni, hän harrastaa kakkaleikkejä!"

  - Nimim. Haiskoon miltä haisee, mutta paljon orgasmeja kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa, kasvosi ovat niin kauniit, samoin rintasi joita jossain lehdessä esittelit! - Saanko suorittaa?

   Poista
 35. Melissa,

  miten mielstäsi tulee suhtautua siihen, jos sillä vastapuolella, tai niillä kaikilla, on joitain omista näkemyksistäsi poikkeavia näkökantoja?

  Entäs, jos joku on niin hitlerimäinen, että haluaa rakkautesi hieman vähemmän jakamattomana? - Onneksi sellaiset luonnehäiriöiset ovat tietysti vähemmistö!

  - Nimim. Meille vai teille, haluukko olla päällä vai alla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen,

   eivätkös kaikki harrastakaan seksiä kaikkien kanssa? Tämä on kyllä yllätys, vaikka kokenut olenkin. Menen kyllä leikkaamaan pinkin tukkani siiliksi, jos joku poikkeaa poikkeavasta näkökannastani! Muuten kaikki käy.

   Seksin papitar, MM, 20 vee.

   Poista
  2. Tätä on kyllä hieman sikamaista kertoa, mutta yksi sangen nuori nainen jonkin aikaa sitten kertoili minulle hyvin henkilökohtaisia itsestään.

   Mainitsi kuin ohimennen "..silloin kun poikaystäväni antaa minulle rakkautta...", niin ainakin kuvainnollisesti purin hulluna huuliani, meinasin räjähtää nauramaan, pääni meinasi haljeta, kun pidättelin nauruani.

   Kaunista se toki on, että nuorena pystyy olemaan täydellisen vapaa kyynisyydestä.(josta minua taannoin Anonyymi Aurinkoinen syytteli)

   Jimi Hendrix-vainaa, vanha laskuvarjojoukkojen sotilas, oli ehkä huomattavan kyyninen, kun toivotti yleisölleen: "Rauhaa, rakkautta ja muuta rähmää!"

   Poista
  3. Anonyymin aikaisemmasta toivomusta kunnioittaen saada lisää juutuubi-linkkejä, laitan tähän kappaleen Yes, Yes, My Baby Said, Yes, Yes!"

   Poista
 36. Viime kesänä kävin kaivokäytävän, vai mikä se on, ulkoilmabaarissa, siinä vieressä oli nuori kaveri huomattavan humalassa. Söi mansikoita ja oli huomattavasti homon näköinen. Sitten tuli minuun pöytääni pummaamaan tupakkaa, tarjosin. Kysyi sukupuolista suuntautumistani, sanoi sitten: "MÄ MUUTEN OON HOMO!"

  Menin vähän sanattomaksi, en tiennyt mitä tuollaiseen pitää tai voi vastata. "Sattuuks se" tai "katos vaan" olisivat tuntuneet ehkä loukkavilta tai hölmöiltä.

  Melissa katselee asioita tuorein silmin.

  Foucault taisi jo ehkä kuusikymmentäluvun alussa sanoa, että kaikki mahdollinen emansipaatio on jo tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millan (Melissa) silmien tuoreudesta ei ole kysymys vaan androgyynien yleisestä näkemyksestä ja emansipaatiolla ei ole juurikaan tekemistä asian kanssa koska kyseinen henkilö ei aja tasaarvoa mieten ja naisten kesken.

   Kyse on seksuaalisen nautinnon merkityksestä ja oikeudesta kaikille ihmisille.

   Poista
  2. Emansipaation ymmärtäminen pelkästään miehen ja naisen välisiä suhteita koskevaksi, taitaa olla sellainen wikipedia näkemys.

   Poista
  3. Kuka tosiasiassa kieltää Melissaa? Sisäinen "paha" auktoriteetti jota vastaan hän kapinoi kuten nuoruusiässä usein kapinoidaan.

   Kun hän aikuistuu, hän huomaa ettei kukaan ole yksistään paha tai hyvä, ja että rajat voivat olla hyödyllisiä. Syntyy sovinto sisäisen (joka voi olla ulkoistettu) auktoriteetin kanssa.

   Tämän päivän HS:ssä murrosikäiset kertovat etteivät voi olla nuorisotalolla "koska siellä on liikaa sääntöjä" tai "siellä on tylsää". Eivätkö nykylapset ja nuoret kestä minkäänlaisia sääntöjä, rajoituksia tai tylsää, ihan tavallista arkea?

   Rajoittamattomia vapauksia ei ole kenelläkään, säännöt ja rajat ovat tärkeitä. Ilman niitä ihminen on kuin vuotava seula tai minkä hyvänsä tuulen vietävissä.

   Riku sanoi hyvin emansipaatiosta. Kun ihminen tunnistaa omat ja toisten rajat, ja kunnioittaa niitä, vasta silloin on vapaa, on emansipoitunut. Autonominen ja vastuullinen.

   - Anonyymi 25.1 - 11:32

   Poista
  4. Milla Mäntylä:

   - "Olen myös panseksuaali, androgyyni ja nymfomaani. Lapsena halusin toimittajaksi, koulussa seksuaaliterapeutiksi ja nyt valloittaa maailman. Kirjoitan seksiaiheista kolumnia City.fi-kaupunkikulttuurilehteen kerran viikossa."
   "Minä olen patologisen rehellinen ihminen, joka rakastaa itsensä lisäksi eniten äitiään. En ole tottunut ottamaan elämää vakavasti."

   Poista
  5. Kun ihminen sanoo olevansa patologisen rehellinen, hän on lausahtanut jo ensimmäisen valheen (johon ehkä uskoo itsekin), koska on liian tosissaan ja vakavissaan.

   Poista
  6. Mutta voiko valehdella tietämättään?

   Eikö valhe edellytä tietoisuutta itsestään, siis valheen olemassaolosta?

   Poista
 37. "Melissahan opiskelee teologiaa ja toimii nuoriso-ohjaajana, joten hänellä on kanttia sanoa ja kaikupohjaa aatteilleen. Kyseessä on siis ilmiselvästi rakkauden apostoli, panamoraalisen seksuaalisuuden ja ihmisyyden airut, joka murtaa viimeisetkin esteet  vapaan seksuaalisuuden tieltä?"  Hoh hoijaa!


  Rakkauden apostoli
  Pan / amoraalisen seksuaalisuuden airut
  Ihmisyyden airut

  Että, oikein kaikupohjaa!

  VastaaPoista
 38. Mietin - voi että mietin kauan! - missä olen tavannut sanaparin "sydämen syrjimmäinen"... Sitten muistin, ohoh, että itehän minä sen tänne olen tuonut, se on Jesenin runosta. (Jonka opetin myös Rauno Räsäselle. Joka ilmeisesti myös ymmärsi sen.)

  Kaunis, mustasukkainen runo. "Mily drujk, ja snaju"... en minä enää muista. En osaa kieliä. Pistoolit puhuvat "pum, pum", konepistoolit rätisevät, ne ovat journalisteja. Aina ihmisiltä lähtee pää pois kun ne kurkkivat juoksuhaudoista että "mitä muualla tapahtuu".

  Ei kauheesti kantsisi.

  VastaaPoista
 39. Muistin sinua, mikis, kun kirjoitin tuon sydämeni syrjimmäisen. Muualtakin sen olen kuullut, säkeet, joista se on jäänyt elämään monen sydämeen. Sinnehän se menee.

  Joku sanoo, että mustasukkaisuus on rumaa. Minusta se on äärettömän kaunista. Siinä on voimaa ainaa hurjuuteen asti.

  VastaaPoista
 40. niin.
  voi sanoa myös niinkin ettei "ei elämässä sen kummempaa ole..." kuin tutustua Sinuun. (Voi olla, että liioittelen nyt. Mutta ei sev väliä.) "... ei elämässä ole uutta kuolla. eikä elää, tietenkään, sen uudempaa"...

  Meniköhän se nyt noinkaan? No, meni miten meni, mitäs siitä!

  VastaaPoista
 41. Milyj drug, ja znaju.

  Näkemiin, ystäväni, näkemiin.
  Sydämensyrjimmäinen olet minulle.
  Ero joka ennalta jo arvattiin
  lupailee että vielä tapaamme.

  Näkemiin kättä paiskaamatta, sanoitta
  äläkä sure, turha tuskitella mokomaa
  ei tässä elämässä ole uutta kuolla
  eikä elää, tietenkään, sen uudempaa.

  Jesenin


  Jeseniltä minua toinenkin suomennus minua kosketti.(Eikä tämä ole edes hyvä, mutta...) No,

  "Ystäväni, ystäväni, / nyt tekee oikein tosi kipeää. / Itse en tiedä mistä lienee tuska peräisin. / Välistä kuin viheltäisi paljaan / ja aution pellon yli tuulispää, / välistä kuin syyskuiseen lehtoon / vihmoo alkoholi aivoihin."

  (Runoilijan promleemoja?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. . . . ranteet auki ja leukakeinuun.

   Jeseninin probleema!

   Poista
  2. Tavallaan... kyllä! (Tosin ei se mitään huutomerkkejä kaipaa jos ihminen tappaa itsensä. Sehän on vain hyvin sympaattista muuta maailmankaikkeutta kohtaan.)

   Poista
 42. Jos saa puuttua - ja miksei saisi? - tuohon sinun kuvavalintaasi (Vasilis Bottas), että taiteteoksena se on huono. Erittäin aika huono! (Siis ns. maalauksellisesti.) Mutta uuma, jota kutsutaan 'kansankielisesti' lanteiksi, on niin leveä, että varmaan pystyy synnytämään isopäisiä älykköjä, eli intellektuelleja.

  Siinä mielessä kiva tussu. (ottaa luupin ja katsoo) Vaikka ei sitä kyllä oikeastaan... näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, samaa mieltä. Maalaus voisi olla Pietarin torimarkkinoilla myytävä painokuva - tavallaan kaunis, mutta hieman halpa, lasi painokuvan päällä.

   Kuva on kuitenkin tarkkaan harkittu, samaten Botticellit ja Cabanelit parempine Venuksineen sivuutettu - minusta tämä Bottasin Venus kuvaa Melissan tapausta parhaiten. Hieman epämääräinen, mutta tavallaan kauniskin, ehkä bluffia, ehkä ei.

   Ehkä ratkaisevin valinnassani oli tämän maalauksen Venuksen kohoava asento, joka istuu juttuni ensi virkkeeseen: "Venus loistaa kirkkaana matalalla kaakossa aamuhämärän aikaan."

   Poista
  2. Voi miten ilahdun aina, kun joku huomaa kuvavalintani. On hauska kertoa, miksi valitsin kuvan. Joskus toivon kyllä, että jollakulla olisi aikaa miettiä, miksi valitsen joskus kuvan, joka ei ole parasta taidetta. Vaan ellei hoksaa, voin sen itsekin kertoa, jos joku kiinnostuu.

   Poista

  3. Joskus sanalla on hämmentävä yhdistelmä merkityksiä.
   Itse olen aina mieltänyt uuman vyötäröksi, vaikka tiedän sitä käytettävän kupeen ja lantion synonyymina.

   Jos sitoo jotain uumalleen, onko se vyötäröllä vai lantiolla?

   Poista
  4. Vyötärö, vyötäiset, kaipa niihin voi laskea lanteitten yläosankin. Mutta mikäs sitten on kuve, kupeitten hedelmä?

   Sitoa huivi lanteille on viehkeämpää kuin sitoa huvi vyötäisille. Vai?

   Poista
  5. Sari,
   sinuna en peittelisi niitä kohtia Sinussa jotka Luoja on sinule luonut. (Olkoon ne vaikka kupeita kapeita uumia tai ohmeja.) Aivan varmasti paras YöPyjaama on Sinulle - samoin kuin Marilyn Monroelle - Chanel 5. Mutta ei sitäkään saa liikaa suihkia. Ajattele nyt! Jos joku Gérard Depardieu on vaikkapa juuri kiipemässä pukillesi... Io amo, o mio candele... ja alkaa äkkiä aivastella... siinä romantiikka häipyy pois. (Kuin aasintamma. Joka livahtaa kuselle. Krhmn.)

   Ps. Mielestäni täällä pitäisi puhua asiallisemmin kuin mitä täällä yleensä puhutaan. (Vittu vieköön!)

   Poista
  6. @Iines: niin, minäkin mietin tuota kuvetta. Kun ainakin itämurteissa kuve on yleisessä käytössä myös sivu: Istua uunin kupeella.

   @Mikis: kierrän kupeeni, uumani ja ohmini orren ympäri ja ässän pistän taskuun, sinä Mikkelin ginsbergi. Italiasi on muuten yhtä viehättävän virtaavaa kuin suomenkielesikin, asiallista tai ei.

   Poista
  7. Siis jostain syystä yhdistän sinut Mikis Mikkeliin. Oletko joskus sanonut olleesi siellä?
   Meillä on Ginsbergin kirja huussilukemisena, ja se on ihan Mikisläistä tekstiä. Meillä on näetsen vessapaperirulla sellaisessa telineessä, jonka päälle mahtuu pieni kirja.
   Vessa on oivallinen paikka runoudella ja sanakirjoille. Aina sitä aamuistunnolla jonkun murun viisautta saa alas.
   Ja jos tämä nyt oli liikaa, voin vain sanoa että vaikka vessoista näin blogeissa häpeämättä puhunkin, saanen pitää työpaikkani kun työnantaja ei osaa suomea, kuten ei asiakkaatkaan.

   Tuosta erotiikan papittaresta sen verran, että nuoret naiset tuntuvat säännöllisin väliajoin keksivän että seksillä saa
   a. julkisuutta
   b. julkisuutta

   Saa sillä muutakin, huomaavat sitten.

   Poista
  8. Muistan kaiholla Olga-tädin pikkulaa pihan perällä koiranputkien keskellä, omenan- ja kirsikankukkien ryöpyssä, kesämaisemissamme. Siinä istumatasolla oli aina lukemista, kun ennen vanhaan Olgan nuoruudessa persus pyyhittiin jopa sanomalehtisuikaleeseen. Sieltä tuo vessalukeminen taitaa juontaa, pyyhinpaperista. Olgalla en muista pyllyä siihen pyyhityn, vaan esimerkiksi käärepaperista revittiin liuskoja.

   Poista
  9. Lankomiehen mökillä on huussin seinät tapetoitu hauskoilla lehtileikkeillä ja lasten (joista on jo kasvanut aikuisia) piirroksilla. Varsinainen lepola; istua metsän keskellä ja kuunnella aamuyön ääniä, hiljaa hihitellä lukemisille.

   Poista
  10. Minä jopa keksin lapseni nimen tuossa Olgan pikkulassa valkoisen kukkapilven keskellä pienestä ruutuikkunasta maisemaa mietiskellen. Siis nimen, jota ei ole almanakassa. On tosiaan kiva paikka istuskella, kellä pikkula vielä on. Tai no siis mökeillähän niitä on varsin paljon, onneksi. Meille tehtiin sisävessa mökille, mutta kyllä sielläkin joku aina viipyy epäilyttävän kauan ja lehti rapisee.

   Poista
  11. Äitini kotiin oli 50-luvulla rikkauden huumassa rakennettu sisävessa, mutta ukkini jätti ulkohuusin itselleen paikaksi jonne karata lehden kanssa. Huusi oli olemassa kunnes se 70-luvulla kai purettiin AIV-säiliön alta. Ja ukkikin asui asunto-osakkeessa. Kävi halkoja hakkaamassa "maalla" (osakekin oli kyllä maaseudulla, pienellä paikalla kun oltiin), ja sinne halkoliiteriin kuolla kuukahtikin.

   Poista
  12. Siis halonhakkuussa on myös oma filosofiansa, ja ymmärrän ukkiasi täysin. Se on puuha, johon miesväen on mukava paeta vaimoväen kailotuksia tai muuta turhanaikaista kohkausta.

   Itsekin viihdyn klapikoneen äärellä, väliin pitkät tovit. Istun penkillä ja työnnän koneen leikkuualustalle pöllin toisensa jälkeen ja katson, miten puu lohkeaa kauniiksi klapeiksi. Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, klapien teko ja hyvinvarustetussa pikkulassa istuksiminen.

   Poista
  13. Totta, siskoseni.
   Itse en ole mikään halkojen tekijä, mutta luulen siinäkin olevan ihan puhtaasta flow-tilasta kyse.
   (Piti katsoa miten tuo suomennetaan, kun olen nähnyt muistaakseni käytettävän vain tuota anglo-ilmaisua. Sanakirja ehdotti "virtauskokemusta".)

   Sellainen oikea, hyödyllinen työ ja lepo ja virkistys on sielulle siunaus. Luulen että videopelit eivät sitä kenellekään tarjoa. Ehkä niiden koukuttavuus on keinotekoista virtaustilaa, kuten huumeet luovat keinotekoista mielihyvää, huijaavat aivoja.

   Poista
 43. Kuva on aivan O.K. Ilman nälviskelemistäni. Hyvä kuva! Samoin kuin yl. kaikki sun kuvas. Eikä tämä ole kehumista. Hyviä kuvia sinulla on aina. (Nyt en tiedä miten tästä mainoskierteestä pääsisi irti... en halua imarrella.)

  Mutta voi vittu kun sulla on hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 44. Huomaamisella en tarkoita kehumista, mikis, vaan juuri tuommoista havaitsemista, jota harrastit. Se on huomaamista. Tilanteeseen sopii joskus kamala kuva tai halpa klisee, ja silloin pannaan sellainen.

  Kuvablogini on muuten saavuttanut huikeasti lukijoita, mistä olen kauhean iloinen! Jos olisin taiteilija, olisin luultavasti kuvantekijä, en sanan.

  VastaaPoista
 45. Katson aina kuvavalintojasi tarkoin. En viitsi jokaikisen kerran niitä kehua, mutta kiva olisi kuulla aina miksi olet kuvan valinnut. Että josko oma tulkinta käy yksiin katsantosi kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni kerron, jos joku ottaa puheeksi, muutoin en viitsi selitellä. Eikä kuva ihan aina niin kauhean merkityksellinen ole!

   Poista
  2. Se on minusta kivaa ja hienoa, ettei kuvat ole aina "torta på torta", siis liian yksi yhteen tekstin kanssa, yksitotista kuvitusta.
   Aina on joku humoristinen vipaus tai syvempi merkitys (ainakin omassa päässäni) joka lisää sisältöä tekstiin.

   Jäin miettimään tuota lausahdustasi, että jos olisit taiteilija, olisit kuvataiteilija.
   Jos minulta kysytään, olet taiteilija. Käyttäisin sanaa blogitaiteilija, ellei se kuulostaisi jotenkin pöhköltä. Blogitaiteilija on sellainen huuhaa tekotaiteellinen ilmaisu, ettei se oikein istu.

   Mutta ymmärrän, että et tee tietoisesti taidetta, joten ehkä et koe itseäsi taiteilijana. Mutta toistaakseni, minun mielestäsi luot, olet. Mahdut omaan taiteilija-määritelmääni(jota ei ehkä olekaan).
   Eikä tämä ole kohteliaisuus tai imartelua, havainto vain. (sic!)

   Poista
  3. Oi kiitos kauniista sanoistasi, Sari. Minusta tuntuu ehkä ensi kerran täällä, että joku ymmärtää tätä touhuani, näkee sisälleni. Tällä en suinkaan tarkoita, että pitäisin itseäni taiteilijana, etenkin kun olen aika paljon saanut väheksyntää ja mollausta osakseni. Usein olen tuntenut, ettei minua oikein ymmärretä, mutta tunne lienee aika yleinen. Arviosi tuntuu kannustavalta.

   Poista
  4. Oikeastaan luulen että aika moni oikeasti ymmärtää ihan oikein. Jotkut eivät ilmaise kehujaan (en tiedä miksi aito kehuminen on aina niin vaikeaa) ja jotkut nyt vaan ovat inhottavia ammatikseen.
   Ihmiset (minäkin) unohtavat helposti mikä paino sanoilla voi olla.

   Siksi suhtaudun aika ambivalentisti nykyisin tähän nettikirjoitteluun. Ainakin pysyttelen kaukana sosiaalisista verkostoista, joiden anti on höttöä. Mieluiten käyn täällä höpisemässä ja lukemassa jotain, jossa on sisältöä.

   Poista
 46. Ai niin, halusin kommentoida myös Hesarin juttujen tasoa.
  Jos katsoo mikrofilmiltä vanhoja hesareita niiltä ajoilta, kun se vielä kilpaili lukijoista, oli jutut pelkkää sosiaali-tai enemmänkin kriminaalipornoa. Luultavasti juttujen sensaationhakuisuuden lisääntyminen kertoo siitä, että nykymediamaailmassa hesarikin taas kilpailee kuluttajien huomiosta.

  VastaaPoista
 47. Sari,
  sinulla on silmälasit joiden takana on toiset silmät. Olet vähän kuin kissa. Katselet meitä.

  ehi !!!!!! (tämä oli testi, toivottavasti et hätkähtänyt) aiuto, aiuto. Mutta jos nyt kuulet ääneni, jostain epämääräisestä suunnasta, vaikka kaiuttimesi on järkevästi asetettu, sinusta puhumattakaan, niin... ole kiltti ja mene korvalääkärille. (Kuulitko!)

  Sari... on kiva nimi, kuin yöpaita. (Yöpaita otetaan aina pois, paitsi jos mennään nukkumaan.)

  VastaaPoista
 48. En kuule mitään. Mutta ehkä siksi että oli kuulokkeet päässä.

  VastaaPoista
 49. capisco!

  yöpaita pujotetaan päälle vasta sitten kun mennään nukkumaan. joo. (miettii omia kokemuksiaan) kyllä se näin, on se näin. ainakin sillon, oli.

  VastaaPoista
 50. Itse käytän vain Pyjamas. Kun on kylmä. Yöpaidalla on se ikävä ominaisuus että se nousee ja kiertyy ja jättää jalkaset ilman suojaa. Joskus laitan jalkaan ihan villasukat, sellaiset keinokuituiset jotka ei kutita. Siis eihän ne tietysi olekaan sitten villasukat vaan neulesukat.

  Kesällä pitää vuorostaan jättää pois sekin chanelin vitonen, ettei hikoa. Ihan ilkosillaan pötkyillään kuin valaat rannalla ja rapsutellaan kuvetta.

  Sellaista on elämä öisin, talvisin ja kesäisin.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä Melissan yöpaita sanoi aamulla? En nukkunut hetkeäkään, olin ylhäällä koko yön.

   Poista
  2. Tapsa, älä ammu punaisen ristin ambulanssia!
   Melissa-parka...vaikka ehkä hän nyt ei mikään parka olekaan.

   Poista
  3. Meillä täällä Suomessa on niin hirvittävän kuuma ja kuiva lämmitys päällä talvella, että villasukat jalassa nukkuminen tuo heti hien pintaan, kun ajatteleekin. Saksassakin nukutaan sukat jalassa ja pitkähihainen yöasu päällä jumalattoman paksujen fällyjen alla - lämmitys ei ole Suomen luokkaa.

   Ainoa mahdollisuus minulle on siis nukkua juuri niin, että käsivarret ja kintut ovat paljaina, ja päällä niukka paita ja no housut nyt yleensä muttei välttämättä. Tämä silti vaikka patteri on säädetty jopa kiinni.

   Poista
  4. PS Paksut betoniseinät pitävät pitkään lämmön sisällä, vaikka ne patterit panisi kiinni. Ei sitten ihme, että Suomessa kaikki homehtuukin, kun talot rakennetaan niin tiiviiksi umpioiksi.

   Poista
  5. Minä laitan nuukuuksissani lämmityksen yöksi pois, kun se on asuntokohtainen. Vain jos pakkasta lupaavat, tarvitsee.

   Meillä ei kyllä talon tiiviys ole ristinä, saatikka kuiva ilma.

   Poista
  6. Näin minäkin tekisin, mutta meillä on vanhat remonttia kaipaavat putket, jotka voivat jäätyä, jos patterin sulkee kovilla pakkasilla. Mielelläni sulkisin, sillä nukun viileässä paremmin kuin hohkaavan patterin kupeessa. Jos ei ole paljon pakkasta, pidän talvellakin yhtä pikkuikkunaa raollaan yöt ja päivät,

   Poista
 51. Itse, kun olen yksikseni, olen latteana ja liikkumattomana kuin sfinksi-kissa. (Välillä vaan hengitän, kuin Valaskala.) Mutta auta armias jos siihen tulee toinen ihminen... tarkoitan oikeesti toisenlaista ihmistä... niin alan puhista kuin siili. Ja käyn päälle kuin yleinen syyttäjä. Ja pompin vähän aikaa kuin HepoKatti. Tai semmoista.

  Ps. Aamukurkkuun on kiva tempaista kupponen kahvia. Ja voi syödä, jos maistuu, vähän leipää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vihreä tee menee minulla alkuillasta ja aamulla tyhjenee kahvipannu parin juustopaahtiksen kanssa. Jostain luin tänä syksynä, että kahvin juonti ei nostakaan verenpainetta ja se ehkäisee lisäksi diabetesta, tuota kavalaa sairautta, joka vaanii kaikkia ikääntyviä.

   Poista
 52. Todellakin, monet nuoret naiset keksivät aina, että seksillä saa julkisuutta. Mutta sitä he eivät tiedä, ettei sitä julkisuutta saa pois millään.

  Tämä on vakava ehdotus Mikikselle: kirjoita Einesbaariin alustus Jeseninin tai jonkin muun hyvä runoilijan runosta. Sellaisia kuin muutenkin teet, omapäisiä, -peräisiä ja -uumaisia. (Kyllä samperi se uuma on vyötärö, eikä lantio.

  Iines - tämä Venus-juttusi oli nerokas. Luin alun ihastuneena, tähtiharrastaja kun olen, ja yllätyin sitten totaalisesti, kun loikkasitkin ajankohtaiseen venusaiheeseen sulavasti kuin saukko ja sukkelasti kuin lumikko. Posliini-Venuskin on viehkeä, taidetta tai ei.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tartun tähän heti innokkaana, sillä tämä on paras ehdotus aikoihin: mikiksen mikiksenä kirjoittama alustus Jeseninin runosta tai muusta runosta, siis ei mikään kirjaesittely vaan runosta mikiksen tarinaa niin kuin hän kommenteissaan itseään ilmentää. Ah, pelkään, ettei mikis suostu, vaan lausuu vihaavansa kaikkea tämmöistä. Mutta tämä harras toive on nyt heitetty tähtiin.

   Kiitos kehuista, olen vallan otettu!

   Poista
  2. Kannatan myös ehdottomasti!
   (Tietysti, olenhan parast'aikaa intiimi-julkisvirtuaalisessa kosiskelu-ja muutenvaanhöpöttelysuhteessa Mikikseen)

   Poista
  3. Tapsaakin kosiskelen sen verran, että olisin melkein lyönyt vetoa, että harrastat tähtiä. Oletko muuten nähnyt tätä:

   Manaatti nebula

   Manaatit on hienoja (näin niitä elävänä viime kesänä akvaariossa) ja nebulat myös.

   Poista
  4. Ehdottomsti: naisella on uuma. Voi miten surullisia juttuja minulla on kun ajattelen elämäni kaikkia uumia... (purskahtaa yht'äkkiä hillittömään itkuun)

   Toisaalta... mitäs niistä. (vähän vielä kuivaa kyyneleitään) Kuuma uuma kuin uuni. Puuma on kissaeläin, se osaa narskutella hampaitaan, en haluaisi olla juutalainen joka kävelee laamapaidassaan... nyt, nyt tämä alkaa riistäytyä käsistä! (Katselee käpälöitään. Ihan tavalliset.)

   (Mutta juutalaisia en kyllä ala haukkumaan.)

   Poista
  5. Tuli puuma,
   jolla oli uuma.
   Minun tuli kuuma.

   Päässä kuin ruuma
   pälkähti tuuma.
   Tuloksena huuma?

   Poista
  6. Voi miten kaihoisaksi
   tulen
   kun ajattelen uumaa,
   jonka kadotin.
   Tietäisittepä, ystävät,
   mitä kaikkea se on saanut kokea!

   Poista
  7. Voin vain kuvitella.

   Poista
  8. Novelli, jossa olisi minäkertojana uuma, joka olisi ikään kuin substanssin keskiössä, voisi olla kovin hauska tai sitten hirvittäväkin. Uuman pakinat, Uuma turisee, Uuma muistelee. Muistaisi kaikki kädet, jotka ovat koskettaneet, eri tarkoituksissa.

   Poista
  9. Taikureilla on sellaiset kädet että ne sanovat "simblada pimps". - Voi että mä pikkupoikana halusin olla taikuri. Öisin, kun hiiviskelin kotonani ja kävelin kurkkaamassa myös mitä äiti ja isä tekevät makuhuoneessa - no, ei sillä hetkellä mitään - ajattelin, että jos sanoisin "simsala bimps" ne lentäisivät ikkunasta ulos. Ja heräisivät seuraavana aamuna jostain lumihangesta. - Kyllä varmaan ihmettelisivät?

   Poista
 53. Eläimelliset mielikuvat ovat kyllä hiukan uskallettuja, ihan sydämentykytystä ja hiussuonien laajentumista tässä saa pelätä.

  Ja vielä kofeiinia päälle.

  Voin näin kahden kesken tunnustaa, että aamuisin nautin vihreää teetä ja paahdettua leipää, koska se on terveellistä. Muuten syön vähän mitä sattuu.
  Muuten aamuiset tavat eivät poikkea normaalin keskiluokkaisen ihmisen tavoista. Hygienia on itsestäänselvää, sitä en edes mainitse. Puen vaatteita päälle (en pyjamia) ja katson samalla uutiset.

  Keskipäivä on yleensä vaiherikkaampi, kun pitää olla siellä sun täällä-vaikka kesällä mieluiten jatkaisin valaana.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ainahan, Sari Seireeni, voi heittää aamulla huiviin myös kovan munan. Sinnehän se, solahtaa. (Ja tarkoitan aikuisen oikeesti semmoista munaa mitä nämä kanaset tekevät.) Kanat ovat (aika) kivoja. Muistan sellaisen laulun jossa "mummo kanasensa niitylle ajoi ja pienet kanaset ne..." No, sitäpä minä en enää muistakakaan, mitä ne tekivät? Ajattelen, että tepsuttelivat... Yritetään uudestaan:

   "Mummo kanasensa niitylle ajoi,
   ja pienet kanaset ne tepsuttelivat.
   Mutta metsästä hiipi se ilkeä kettu,
   viekas ja pitkähäntäinen."

   Aika kaunis runo. Mielestäni.

   Poista
  2. Mitä #&¤" ne pienet kanaset oikein teki?!
   Ei ne tepsutelleet, ei.
   (katsoo internetistä)
   Ne hyppeli!
   Ja internetin mukaan kettu oli hiljainen, ei ilkeä.

   Samasta lähteestä löytyi tämä:
   Kukkuu kukkuu, pikkulanttu nukkuu kellarin pimeässä nurkassa.
   Hiiri se tuli ja puraisi, pikkulanttu naurista potkaisi.
   Nauris se parkas ja nurkkahan karkas,
   porkkana paineli perässä.
   Sipuli vain itkeä pillitti,
   salaatti se tilliä lohdutti.
   Kaali se suuttui ja punaiseksi muuttui,
   punajuuri punoitti muuten vaan.
   Retiisi ja kukkakaali kikatti,
   salaatti vain yksinänsä mökötti.
   Suut meni tukkoon kun avain kävi lukkoon,
   tarhuri kurkisti ovesta.
   Ollaan me ihan kiltisti, kasvikset yhdessä vakuutti.

   Aika sykedeeli.

   Poista
  3. Oho, lainausmerkit unehtui, mutta anonyymi anteeksi antakoon.

   Poista
  4. No johan on tosi karmee runo. (Eli hiano.) Tästä lähin mietin vähintäin 2 viiva 5 kertaa aukaisenko Maakellarin oven...? (Ikään kuin minulla koskaan sinne mitään asiaa olisikaan.)

   Poista
  5. Onkohan sinulle maakellariakaan, mikis?

   Poista
  6. Ei ole. Juuri muun muassa sen takia minulla ei sinne ole asiaa.

   Poista
 54. Iines, mitä jos perustettaisi eroottinen blogi, jossa ei saa käyttää mitään yleisesti seksiin tai anatomiaan yhdistettäviä sanoja.
  Tekstin on siis tuotettava värinää ilman ilmeisesti aiheeseen viittaavaa kieltä.
  Onnistuisiko?
  Olisi hauska lukea, luulen.

  VastaaPoista
 55. Sari, eroottinen kirjoitus ilman seksiin viittavia sanoja tai kuluneita kuvia, pornokliseitä kuullostaa hienolta. Oikeastaan sitä blogia ei pitäisi edes märitellä eroottiseksi, annettaisiin vaan juttujen tehdä tehtävänsä.. Hmmm, katsotaan mitä tapahtuu.

  Rupesin tuossa katsomaan Hitchcockin Psykoa, vaikkei pitänyt, niin monesti olen sen katsonut. Vaan tempaava elokuva joka kerta.

  VastaaPoista
 56. No voi hyvänen aika! Eihän tästä ole kuin vasta viime kesänä kun kävelin Torron suolla. Ja täytyy sanoa että siinä 'pikkujalka pilkahti'. Mutta en antanut sen häiritä itseäni, katselin vaan lintuja, joita siellä kyllä uskomattoman paljon lenteli. Ajattelin kaikenlaisia ajatuksia kun nojasin omaan kyr... kank... kalu... peen... rollaattoriini. No, nojailin siinä aikani, sitten lädin kävelemään, ja nyt kävelen, enkä tiedä minne, mutta tuskin kauas. (Koska mua väsyttää jo nyt.)

  J.K. Oliko yhtään kirosanaa? Ei ollut. Oliko yhtään sukupuolisiveyttä loukkaavaa sanaa? Ei ollut. Okey. (Vittu, täähän on kivaa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan viikuna, ollut mitään tuhmaa, oli oikein sievä ja soma tarina. Pojan olisi voinut panna vielä syömään pussissa kostunutta karjalanpiirakkaa, josta munavoi tippuu pisaroina alemmas.

   Poista
 57. Menin illalla tirkistelemään Melissan blogia, ja hän oli listannut sinne pornoblogeja. En nyt jaksanut niitä ruveta tutkimaan, mutta jotenkin heräsi ihmetys siitä, että eikö pornoa koskaan ole tarpeeksi? Ihan näin sormituntumalla luulisi että netistä löytyy filmiä jos jonkinlaista, miksi pitää vielä blogata? Vai onko se kiih-kiinnostavampaa jos pornoa tarjoaa joku "yksilö"?
  Mikiksen rollaattoria pohdiskellen käyn aamupalalle.
  Eilen ostettiin nimittäin Lidlin kekseliäästä itsepalvelu -tuoreleipätiskistä jos jonkinlaista palasta. Keksivät paistaa leipää jatkuvalla syötöllä, ja monenlaista leipää ja leivonnaista paistavatkin. Tuli herännäisostettua sarvia ja sämpylöitä.

  VastaaPoista
 58. Eihän Googleen tarvitse kirjoittaa kuin seksi, porno tai pillu, niin saa varmaan miljoona sivua linkkejä. Ja jos on itse erehtynyt kirjoittamaan blogiinsa nämä sanat, niiden perässä tulee aina pikaisia etsijöitä. "Nuorta lihaa" on ollut yksi suosituimpia hakuja, jolla tänne tullaan lukemaan Iineksen sanaa.

  VastaaPoista
 59. No, pettyvätkö ne? (nuo nuorta lihaa etsivät)

  Iines inessiivi.

  VastaaPoista
 60. Tarkoitan - ettei nyt vaan syntyisi väärää käsitystä ('oikeessakin' on tekemistä!) että itse en ainakaan pettyisi. (Siis teoriassa.) Koko ajanhan minä ajattelen asioita vain teoreettisesti. Eli abrastiksestisekstisesti. Tai kuten saapas- ja sukkahousumaassa sanotaan: astrattamente!

  VastaaPoista
 61. No jos niille riittää kiihotukseen tuo sanojen ortografinen kuvio, niin eivät pety. Muistaakseni tuo nuorta lihaa esiintyy jutussani Muistojeni ilottomat huorat, jonne tultiin paljon myös huorahauilla.

  VastaaPoista
 62. Vika kerta

  - Panetko mua?
  - En mä edes koske sua! Näit varmaan unta.
  - En mä sitä vaan haluaisitko panna mua nyt?
  - Onko pakko...
  - Ei tietenkään, siksihän mä kysyn.
  - Ei vaan onko mun pakko vastata.

  - Sä ajattelet aina vain itseäsi.
  - Vähän vaikeata, kun sä puhut koko ajan.
  - Etkö sä tajua, että mä haluan lapsen.
  - Ai semmoisen kuin sä itse?
  - Vittu, pidät sä mua lapsena?
  - Tarkoitin että haluatko itsesi pienoismallin.

  - Mä haluan olla äiti!
  - Minunko pitäisi alkaa nukkua äidin vieressä?
  - Mä en kestä sua.
  - Onhan tätä kestettykin.
  - En halua enää nähdä sua.
  - No pistä silmät kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulepas Anonyymi. Ei saa siteerata toisen keksimää runoa runoilijan nimeä mainitsematta. Tuo on kirjallinen varkaus!

   Eiköhän tämä ole Eino Vastarannan, Arina-blogin pitäjän runo.

   Poista
  2. Poista ihmeessä tuo runo ja lähdemainintasi ja lisää blogikuvaasi lähde:

   http://fineartamerica.com/index.html

   Poista
  3. Höpö höpö, suora valokuva kuuluisasta teoksesta ei ole erillinen taideteos vaan halpa jäljennös, vaikka joku sitä myisikin printtinä eteenpäin. Valokuva ei eroa millään tavoin itse taideteoksesta tai muista siitä otetuista valokuvista. Kukaan ei voi omistaa suoraa valokuvaa maalauksesta, ainoa tekijänoikeuden alainen on maalauksen maalannut taiteilija.

   Poista
  4. Lisäys: Mietihän vähän, Anonyymi, jos minä ottaisin vielä valokuvan tuosta jäljennöksestä, joka on identtinen Bottasin Venuksen kuvan kanssa, niin saman kaavan mukaan minähän voisin vaatia tekijänoikeuksia millilleen samanlaisesta valokuvasta. Ja taas joku voisi ottaa kuvan minun kuvastani ja huutaa tekijänoikeuksia kuvaan, joka on otettu kuvasta, joka on otettu kuvasta, joka --

   Poista
 63. Joku teistä joskus halusi kuulla juttuja Nylasta, eli Eerosta. (Minä en unohda mitään, enkä ketään, enkä koskaan. Olen Teidän oman puutarhanne Phantom.) No niin, Musta Naamainen mies, meneppäs asiaan...

  Eero kertoi kerran minulle ja minä olen kertonut tämän jo jossain muualla, minä-muodossa, mutta se ei pidä paikkaansa. Eerolle tämä tapahtui:

  "Istuin kerran metsässä, kiven päällä, ja join Pöytäviinaa. Metsä kohisi, eli piti normaalia meteliä, perhosia lenteli, etenkin Lycaenidaedoja, ja minunkin oli hyvä olla. Äkkiä koin että minua ikään kuin tarkkaillaan. Siksi käänsin pääni... ja siinä seisoi mies, ihan Esa Pakarisen näköinen, ja tuijotti minua. En silti säikähtänyt..." (latojan huom. Eero oli sekä karskin kokoinen että myös sen näköinen. Ainakin minä, jos se metsässä tulisi minua vastaan, säikähtäisin sitä enemmän kuin Karhua (Ursus arctos). ..."vaan otin tuohon ihmiseen katsekontaktin. Vähän aikaa emme keskustelleet mistään. Mutta sitten se sanoi että 'jos annat mulle huikan niin saat panna mua perseeseen'... " Tässä vaiheessa Nyla alkoi nauraa, otti huikan minun kossupullostani, ja jatkoi "... se oli kyllä paras tarjous mitä minulle koskaan elämässäni on tehty. Ja voi olla, että myös siksi jää..." Hän piti menopaussin... eikun siis taidepaussin, ennen kun jatkoi "...Siitä huolimatta otin sen riskin, että kieltäydyin."

  Sit se taas vaan nauro, keltaiset hampaat hohtaen kuin hevoisella, 'hoh hoh'. Mutta juttu oli tosi. Kyllä minä sen tiesin. Sillä aina kun Nyla valehteli - ja sitä se teki noin 50-50% - niin sillä alkoi nenä tuhisemaan. Nyt sen klavuaari (tuijotin sitä kuin pianonsoittajatar nuotteja), ei tuhissut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli viehättävä tarina Nylundista. Minä en edelleenkään tiedä, miksi mieleeni nousee tarkkapiirtoinen kuva tummatukkaisesta miehestä, jolla oli kirkaan pälyilevät silmät ja ne tarjoutuivat sieltä ensin, kun häntä katsoi, koska leuka oli vetäytyneenä rintaa kohden. Yhtä Nylundia minä siis muistan, Eeroa, mutta en tiedä, miksi hänestä on niin selvä muistijälki että voisin piirtää hänet.

   Poista
  2. Eero on tässä kuvassa takana. Keskimmäinen.

   http://www.fvkk.fi/albumit/penttijarvinen/pages/shakkikerho1.htm

   Poista
  3. Minun muistamani Eero on vakavampi, vähän kuin Uuno Kailas, mutta hivenen ilkikurisempi. Tuossa on samaa, mutta en tiedä.. Joka tapauksessa tuo on semmoinen velmu, josta näkee päällepäin, että vähän on kiinnostava naisenkin silmään. Voi mitä nuorukaisia nuo kaikki!

   Poista
 64. Ps. Pekka Kejonen kerran kertoi että Eero on ainoa hänen tuntemansa ihminen joka pelkällä olemassaolollaan (eli nojaamisella) pystyy kääntämään nakkikioskin kumoon. Niin heillä kävi Turussa.

  En yhtään ihmettele. Minä tunsin Eeron pikkupojasta, hän oli isäni oppilas kansakoulussa. Muistan, kun kerran join kaakaota (ja katselin äidin jalkoja, jotka heiluivat) kun isä aamiaispöydässä puhui Nylasta. "On käsittämätöntä miten nopeasti se poika omaksuu asioita." - Minua kiinnosti paljon enemmän äidin jalat. Ne vaan heiluivat.

  VastaaPoista

 65. Delilah, huomasin kommenttisi. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hei Iines!

   Kuinkas täällä hurisee?

   Poista
  2. Etkös muka tiedä? Olemme hukassa ilman sinua. Laatu on romahtanut neljänneksellä ja määrä puolella.

   Poista
  3. Tyyppivirhe tuossa edellisessä, jonka poistin...
   Eli:
   No en oikein tiedä, mutta jotain tällaista (vai onko se "tälläistä"?) olen uumoillut.
   Nyt olen tässä: Hyvä kannattaa aina odottaa. On se sen väärti.
   Reaalimaailmassa on paljon kiireitä, aktiviteettia ja yritystä, mutta näin pyynnöstä ja kaipaustanne kunnioittaen voin kuunnellä yhdellä kädellä ja puolella korvalla. Kertokaa! Annan sitten vastaanpanemattoman de facto kommentin kun ehdin...

   Poista
  4. Ei se rassukka tajua selvää vinoilua.

   Poista
  5. Vinoilua? Leikinlaskua se on. Oma kommenttinsakin sisältää ihan tervettä itseironiaa, jos osaa lukea!

   Poista
 66. Terve, Jape.

  Joskus sitä miettii onko sitä ihan viisas vai ei, siis itseään, eikä pääse asiassa yhtään eteen päin. Autolla pääsee. Kerran ajoin tanskalaisella moottoritiellä (minulla oli Opel Corsa, aika vanha) kilpaa erään ranskalaisessa rekisterissä olevan matkailuauton kanssa. Juuri ja juuri, piru vie, pystyin päihittämään sen, mutta se kävi kalliiksi: paloi nimittäin... mikä tämä nyt on?... kannen tiiviste, Corsasta. Remontti maksoi toista tonnia. (Enkä nyt puhu ruplista tai liiroista tai rupioista. Joita käsitellään Intiassa.) Tuo äijä, joka autoni korjasi, sanoikin mulle että "mikko, kun seuraavan kerran ajat tällä kaaralla kilpaa niin valitse kilpakumppanikses invaliidimopo". - Hitsi, se oli hyvä neuvo. Ja tiedän, aivan varmasti, että minun pitäisi laajentaa tuota viisautta koskettamaan myös muita juttuja, joita teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Moi mikis!

   Onneksi olkoon hyvästä autovalinnasta. Minullakin oli nuoruudessa Opel. Opel Vectra V6 2,5 -litrainen. Sillä pääsi. Ainoa ko. auton merkittävä heikkous oli, että siinä ei pysynyt väri päällä, siis autossa. Siinä oli käytetty ensimmäisiä vesioheinteisia automaaleja, ja pieleenhän se saksalainen insinööritaito tuossa meni. Auto oli alle vuodessa laikukas kuin kärpässieni.

   Hienoa muuten että olet tunnistanut itsessäsi vajaavaisuuksia ja puutteita. Siitä voi lähteä sitten parantamaan...

   Poista
  2. Jos minulla oli kuplawolkkari, maalauttaisin sen kärpässienen näköiseksi. (Tämä tuli mieleen tuosta sun kivasta jutusta.) Kerran luin semmoisen jutun... oliko se nyt Tekniikan Maailma vai Jallu... jossa jotkut saksalaisnuorukaiset olivat - piruttaan - asentaneet Volgswageniinsa Porchen tupla-ahdetun turbomoottorin. He kertoivat, että Autobahnilla kun joku Mersu lähti heitä ohittamaan, toista kaistaa, ja ohitti, siis ohitti, ja... yritti ohittaa, niin siinä vaiheessa kun vauhti oli 240 km/h, mersukuskin ilme oli sanoinkuvaamattoman hämmästynyt. - Koppakuoriainen meni lujaa!

   Ps. Minä en nyt itsessäni juuri muuta näekään kuin vikoja. Ja vaikka kuinka niitä karsii, aina putkahtaa toisia tilalle. Kuin sadussa Lohikäärmeelle päitä. - On se kummallista.

   Poista
  3. Minulla oli oranssi kuplavolkkari, jota kaupittelin sitten eteenpäin mökillä tienvarressa, iso MYYTÄVÄNÄ-kyltti tuulilasissa. En ole vissin kertonut kuin vasta kolme kertaa, että Nadja Pyykkö ja Arto Melleri hurauttivat sitä ostamaan, ylös mäkeen, ilman rahaa, kuinka ollakaan. Mellerillä oli merirosvohuivi kaulassaan ja tukka sekaisin, ja oli hiljaa, Nadja hoiti puhumisen heiluen kuin heinämies. Kiva että pistäytyivät. Jos Melleri olisi pyytänyt, olisin lähtenyt siitä paikasta vaikka mihin, luulen, vaikka sivuvaimoksi.

   Poista
  4. Sivuvaunavaimoksi olin lukevinani, kun ajattelin että tulivat Nortonilla.

   Poista
  5. Mellerin kanssa arjen pientä romantiikkaa olisi riittänyt, Nadja olisi ehkä hieman ollut huonolla tuulella.

   Nyt voisit tietysti kirjoittaa hienot mu(i)stelmat: "Elämäni sivuvaunuvaimona".

   Poista
 67. Minä olen, tosin vasta pitkien ja tuskallisten ja vaivojani säästämättömien tutkimusten - miksei myös syvällisten - tutkimusten jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että naiset - vaikka heillä onkin (noin suhteellisesti ottaen) samanlaiset aivot kuin miehillä, he silti ovat ikään kuin rakenteellisesti erilaisia. Tämän panin merkille m.m. Buenos Aires -1972, Gydnia 1988, Tampere 1969, ja Virtasalmella eräänä keväänä kun puihin puhkes lehdet. Tämän (miesten ja naisten eroavaisuuden... se muuten on kuin "ovea raottaisi") kun olisi tiennyt jo esipuberteetti-iässä, olisi elänyt toisenlaisen nuoruuden. Vaikkakin - en minä sitä kiellä - samoja juttuja sitä silti olisi, todennäköisesti, harrastanut. - Vanha Aatamihan se minunkin sisälläni yskii.

  VastaaPoista
 68. Voi että. Siis minä olen nyttemmin ajatellut, että jos olisin jo siellä puberteetin kuohuissa tiennyt, miten samanlaisia pojat ovat kuin tytöt, niin en olisi pelännyt heitä niin paljon. Tai en pelännyt, mutta olisin varmaan enemmän jo silloin tehnyt tuttavuutta. Jotenkin olen aina luullut heidän olevan paljon enemmän kuin he ovat. Siis hehän ovat ihmisiä. Joskus naisten puheesta saa vaikutelman, että he ovat yli-ihmisiä.

  VastaaPoista
 69. Siis oma mies on naisen elämän päämäärä, mutta nainen ei ole samalla tavalla miehen elämän päämäärä. Katsokaa nyt vaikka Pirunpelto-sarjan Sutkiakin.

  VastaaPoista
 70. Eräs naisystäväni (ja siinä mielessä ainakin fiksu että on väitellyt tohtoriksi; ei, minun kanssa!) sanoi kerran, että "kun luin 'Portnoyn taudin', minä vasta käsitin minkä takia ne pojat Lukiossa olivat niin kummallisia".

  Itsellehän se, kun oli itse poika, oli itsestään selvää. (Nimittäin aina "Se" nousi pystyyn. Tai ainakin aina silloin kun "Sen" ei olisi pitänyt nousta, pystyyn.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästäi tipahti pois kaksi, mielestäni oleellista, lausetta. Korjataan:

   (Nimittäin aina "Se" nousi pystyyn. Tai ainakin aina silloin kun "Sen" ei olisi pitänyt nousta, pystyyn. Lue siinä sitten saksankielen epäsäännöllisiä verbejä! No niinhan minä yritin, lukea.)

   Poista
  2. Siis tuossa iässähän tytöt odottavat pojilta romantiikkaa ja pojat taas seksiä. Mutta tilanne tasoittuu ajan kanssa, ja voi muuttua päinvastaiseksi jossain vaiheessa.

   Poista
  3. Ei ainakaan vielä tässä iässä.

   Poista
 71. Philp Roth, Portnoyn tauti, se on loppujen lopuksi aika surullinen kertomus. Kaikki puberteetti-ikäiset ihmiset ovat surullisia, hauraita kertomuksia. (Kyllä minä tämän muistan!) Mutta kantsii lukea myös Rothin "Amerikkalainen pastoraali", se on upea. Se on ensinnäkin niin upeaa enenglannkieltä että meikäläinenkin joka ei osaa englantia on aivan hurmiossa. - Kauniita lauseita. Eli sanoja.

  VastaaPoista
 72. Eiks jossain näytelmässä Hamletilta kysytä - kun se lukee - että "Mitä sinä luet?" Ja Hamlet vastaa kysyjälle että "sanoja, sanoja, sanoja"...

  Nyt mää muistan että sen näytelmän nimi on "Hamlet - Tanskan prinssi". Joo.

  VastaaPoista
 73. Mikään ei ole niin virkistävää kuin tehdä töitä murrösikäisten poikain kanssa.

  nimim. hormoonihyrrästä vauhtia

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Tästä tulee ihan Anneli Auer mieleen, eittämättä.

   Poista
  2. Juu, meni vähän siihen suuntaan.

   Poista
  3. Mitähän Freud sanoisi Jape sun mielleyhtymistäsi?

   Poista
 74. Äh, nyt tuosta voi luulla että olen joku sairas vanha nainen, joka pitää nuorista pojista.
  Selitetään:
  Opetan mm. ammattikoulun poikia, siksi tiedän mistä puhun. Loppumaton energia jota pojilta löytyy(ja joka haisee luokkahuoneessa) virkistää tällaista virttynyttä tätiäkin.

  Iines, luulen olleeni siinä onnellisessa asemassa, että serkkupoikien kanssa kiipeiltiin puissa kesät talvet, enkä oppinut pitämään poikia mitenkään ihmeellisinä.
  Ehkä sitten jossain vaiheessa huomasin että niillä on erilaiset aivot, mutta sekin on niin yksilöllistä, ettei sen paljon ole väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, tiedän hyvin, mistä puhut, kun kuvaat noita energisiä ammattikoulupoikia. He olivat minunkin oppilaitani! Jopa siirryin ammatikorkeakoulupuolelta takaisin heidän pariinsa. Mukavia velmuja, ja vähemmän mukavia joukossa, mutta tykkäsin heistä kovasti, enemmän kuin hiljaisista tytöistä. Heidän energiansa oli aivan toista luokkaa kuin tyttöjen! Heihin sai myös luotua kontaktin aivan toisella tapaa. Tytöt ovat aina olleet vähän varautuneita, suoraan sanottuna ikävämpiä kuin pojat.

   Poista
  2. Tytöissäkin voi olla ytyä, mutta he useimmiten keskittyvät vain joko hiuksiin tai opiskeluun.
   Pojat ovat heikkouteni, kun kaipaan omaa poikaani.
   Mutta kyllä he useimmiten, ihan objektiivisesti tarkastellen,ovat täynnä uskomatonta alkuvoimaa. Murrosikäisille kaikki on mahdollista.

   Poista
  3. Tytöistäkin ne vikurivarsat olivat minulle rakkaimpia. Juuri ne, jotka potkivat normeja vastaan ka joissa oli sopivasti räväkkyyttä ja rienaa. Valitettavasti ne kiltit tytöt jäivät taustalle, paitsi tietenkin oikein lahjakkaat, sillä heidän kynttilänsä kyllä pääsi loistamaan ja he saivat siitä hieman irrotteluvarmuutta.

   Mutta niitä velmuja poikia jäin eniten kaipaamaan.

   Poista
 75. "Teurastamojen Pyhä Johanna" (Korhonen) vapautui syytteistä.


  Sen sijaan Alman Kai Telanne saa tuomion työsyrjinnästä. Jäänkin odottamaan että Telanne tuomittaisiin täällä vastaavasti moraaliin vedoten valehtelusta.

  Muistaen, että kenenkään ei tarvitse todistaa itseään vastaan ja syytettynä saa valehdella.

  VastaaPoista
 76. Tapanani ei ole tuomita - tuomio taitaa muodostua usein lukijan omassa päässä.

  Jutussani Teurastamojen Pyhä Johanna pohdinnan aihe oli, saako homoseksuaali valehdella ja koskevatko homoseksuaalia samat velvoitteet kuin heteroseksuaalia: rehellinen ja moraalinen käytös yhteiskunnassa toimiessaan.

  Korhonenhan valehteli ja kiersi totuutta useassakin kohdin ollessaan Alma Median työhönottohaastattelussa. Alma Media nähtiin suurena lahtarina, joka sortaa pientä homoa. Ihmiset löivät rintoihinsa kumartaen Korhosta kuin Herran Karitsaa. - Tämä oli se piste, josta asiaa pohdin. Edelleen näen asiat tästä pisteestä, mutta ymmärrän myös Telanteen saaman tuomion, joka ei ollut enää yllätys. Harvoin korkeimmissa oikeusasteissa on nähty raskauttavana asianhaarana valehtelua ja salailua, joka ei ole taloudellista laatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nythän on tullut todistetuksi että Telanne itse valehteli irtisanomisperusteista eikä totuutta ole kierretty koska puolison sukupuolta ei olisi edes saanut kysellä. Ainoaksi syytteeksi siis jää luottamuspula, jonka tärkein kysymys on, millaista määrällisesti ja laadullisesti Korhosen puolison poliittinen toiminta oli.   "Harvoin korkeimmissa oikeusasteissa on nähty raskauttavana asianhaarana valehtelua ja salailua, joka ei ole taloudellista laatua."

   Tuo on kyllä vain lennokasta yksityisajattelua.

   Poista
  2. Uskopas nyt jo, että työhaastattelussa ei kysytty puolison sukupuolta ensimmäistäkään kertaa. Luehan uudelleen sen aikaiset jutut.

   Telanteen ei todettu valehdelleen tässä tuomiossa. Luottamuspula oli irtisanomisperuste, ja se oli varmaan totta. Ei se siis valhe ollut. Voi olla, ettei Telanne luottanut valehtelevaan lesboon, mutta luottamuspula heidän välillään vallitsi - molemmin puolin.

   Poista
 77. Viittaan tietenkin Korhosen valehteluun ja salailuun.

  Työnantaja ei muuten kysynyt häneltä puolison sukupuolta, vaan käytti sanaa "mies" jossakin perhettä koskevassa tavanomaisessa kysymyksessään. Tätä Korhonen ei korjannut.

  On aika yleistä, että työhaastatteluissa kysytään perheestä ja lapsista. Aina ei huomaa käyttää sanaa puoliso, joka tietenkin olisi korrekti kaikissa tilanteissa.

  Asiasta on käyty keskustelu jo aiemmin, joten lienee tarpeetonta ryhtyä toistelemaan samaa. Keskustelun voi kiinnostunut käydä lukemassa (Teurastamojen Pyhä Johanna).

  VastaaPoista
 78. Tuossa vielä linkki:

  http://i-iines.blogspot.fi/2009/06/teurastamojen-pyha-johanna.html

  VastaaPoista
 79. Ymmärrän hyvin ettei asiasta ole halua keskustella, koska asia näytti 6-0 asetelmalta. Van Vaarihan on esteellinen.

  VastaaPoista
 80. Alkuperäinen perimmäinen kysymys ei koskenut kenenkään syyllisyyttä saati tuomiota, vaan moraaliongelmaa, valehtelua julkisessa tilanteessa.

  Tuomioissa ei ole kovinkaan kiinnostavaa. Ne ovat institutionaalista ajattelua. Minulla ei ole uutta sanottavaa Johanna Korhosen tapaukseen, ja Telanteesta en ole kiinnostunut. Hän varmaan ansaitsi sakkonsa, mutta ei Korhonen mikään viaton uhri ollut.

  Opimme tästä sen, että työhaastattelussa ei tarvitse antaa totuudellisia tietoja perheestään, jos niitä kysytään. Olkoon niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheasiat ovat yksityisasioita, niistä ei tarvitse sanoa sanan sanaa ellei työhaastattelussa halua. Ja miksei? Juuri siksei ettei se vaikuttaisi valintaan. Kyse on työpaikasta ja sillä kenen kanssa elät ja minkälainen perheesi on (ellei ole kyse varsinaisista esteellisyysasioista) on harvoin, jos koskaan, mitään merkitystä itse työn kannalta.

   Syrjintä voi nimittäin silloin kohdistua miltei mihin tahansa yksityiselämän asiaan (niitä on muitakin kuin homosuhde). Mutta se siis voisi olla mitä tahansa muutakin.

   Poista
  2. Anonyymi, perheasiat ovat yksityisasioita, mutta siitä huolimatta niitä kysellään työhaastatteluissa. Kyseleminen ei ole missään kiellettyä, sitä ei voi kieltää. Onhan työnantaja kiinnostunut palkkaamaan avoimeen tehtäävään parhaan ja hänelle sopivimman hakijoista. Ja mitä korkeampaan tehtävään tai virkaan hakija hakee, sitä varmemin hänestä halutaan saada monipuolinen kuva.

   Työhaastattelut eivät siis operoi hakijoiden mukavuusalueilla, vaan työnantajan. Viisas hakija tietää tämän ja jos hän tahtoo paikan, hänen on viisainta olla avoin ja vastata kysymyksiin rehellisesti.

   Mikäli pätevä työnhakija syrjäytetään, hänellä on oikeus valittaa ja asia tutkitaan. Mikäli syrjinnän syyksi paljastuu esimerkiksi rasismi, sukupuoli, homous, vammaisuus tms., siitä on tietenkin seuraamuksia ja mahdollisia syytteitä valitsijaa kohtaan.

   Poista
 81. Käsittääkseni laki suojelee työnhakijoita, ja joitakin asioita ei tarvitse mainita työhaastattelussa.
  Ainakin tämä lähde sanoo mm.
  "Laki turvaa yksityisyytesi myös työelämässä. Konkreettisimmin tämä näkyy työhaastattelutilanteissa, joissa laki kieltää haastattelijaa kyselemästä asioita, jotka eivät liity haettavaan tehtävään. Nyrkkisääntö on, että haastattelija saa kysellä hakijan pätevyyteen tai sopivuuteen liittyviä asioita, mutta nämäkin on pyrittävä keräämään hakijalta itseltään."

  junglecareer

  VastaaPoista