1.9.2016

Ken pitkäkaulaisin on ja pienipäisin

Edellisessä keskustelussa muuan kommentoija viittasi liiterin taakse, paikkaan, jossa usein oli tunkio tai jonne ennen jätehuoltoa oli tapana heittää tarpeetonta kamaa. 

Liiterin taakse tai navetan taakse on ilmaisuna mielenkiintoinen, sillä se viittaa myös toimintaan, joka haluttiin suorittaa silmistä pois, selän takana. On kenties suudeltu salaa, isäntä piikaa, tai on lahdattu sika tai katkaistu kanan kaula. Tai tapettu mies.


Elämäni taukset ja varsinkin tunkiot! Olkoon se siis kirjoituksen aihe.  Asia onkin varsin ajankohtainen myös kirjoittajan taloudessa, sillä taloyhtiön lukittuun roskakatokseen on tehty vakava isku: Lehdon Tertun roskapussi on tutkittu. Avattu solmusta ja analysoitu sisältö. Solmu on Lehdon mukaan ollut tiukka ja jos tarkkoja ollaan, siihen oli reumaisilla sormilla kiristetty kaksi umpisolmua päällekkäin. Pussista on löydetty kiellettyjä metallisia säilykepurkkeja, jotka asukkaiden tulee viedä linja-autoaseman jätesäiliöön. Pussissa oli myös verhotangon nuppi ja Marevan-resepti Lehdon nimellä. Lehto vetoaa huonojalkaisuuteensa ja syyttää naapuriaan paitsi pussin avaamisesta myös verhotangon nupin varastamisesta.


Paitsi Lehdon asiattomat peltipurkit myös moni ajankohtainen yhteiskunnallinenkin asia joutaisi tunkiolle. MV-julkaisua en sinne heittäisi, sillä viheliäisiä rakkikoiria tarvitaan - meillä luojan kiitos saa pilkata hävyttömästikin jumalan lisäksi esivaltaa ja  valtamediaa, poliiseja ja poliitikkoja, arkkipiispoja ja instituutioita! En heittäisi Uuninpankkopojan blogiakaan tunkiolle, sillä se on erinomainen suvaitsevaiston ahjo takoa tyhmiin ja hieman kusipäisiin kalloihin viisautta, sivistystä ja varsinkin yksimielisyyttä. 


Oikeastaan, jos vakavoidun,  taitaisi olla viisainta lukita molemmat ryhmät suljettuun tilaan keskenään ja kääntää ilmanvaihto kiinni.  Ovetkin voisi salvata vaikka pyöränlukolla niin kuin Poikani Kevin -elokuvassa. Saisivat aistia omia tuoksujaan, ja tolkun ihmiset saisivat miettiä asioita ilman kohkausta ja  käydä kriittistäkin kansalaiskeskustelua joutumatta kummankaan leirin hampaisiin. 


Vaan ne lapsuuteni tunkiot!  Paitsi liiterin takana ne olivat sydänmailla siis ennen kaikkea navetan takana.  Jonnekinhan navetasta pois luotu ulostemassa piti työntää. Näin on ainakin Lounais-Suomessa tehty 1600-luvulta alkaen. 


Tunkioihin tyhjennettiin usein myös ulkohuussien astiat. Sekaan työnnettiin kuiviketta, olkea ja havuja. 1800-luvun kaupunkien jätehuollossa tunkio sijaitsi pihan perällä ja sinne koottiin kotitalousjätteet. Tunkioille kerääntyi usein rottia, joita kutsutaan nimellä tunkiorotta. Itse en koskaan  ole nähnyt tunkiorottia, paitsi somessa. Vain tunkiokärpäsiä ja ampiaisia on luonnossa. 


Panen loppuun opettavaisen runon Lauri Viidalta. Runo kertoo johtajan hyvistä ominaisuuksista. Itse mietin tätä lukiessani paitsi entistä esimiestäni Joukoa, myös sitä, miten kiinnostavia paikkoja tunkiot ja haudat maailmassa ovat.  Vanha kuivunut tunkio on arkeologisesti korvaamattoman mielenkiintoinen löytöpaikka.JOHTAJA

Sen joukon johtajaksi nimittäisin,
ken pitkäkaulaisin on, pienipäisin
ja takapuoleltansa täyteläisin.
Kas, kun jää painopiste matalalle,
voi nousta kukonnuppi korkealle
ja loistaa tunkiolta maailmalle!
(Lauri Viita, Johtaja)

302 kommenttia:

 1. Runosta tulee mieleeni moraali. Moraali on varsin mielenkiintoinen ja moniulotteinen käsite ja kai kullakin omansa. Olisiko niinkin, että mitä korkeammelle kavutaan sitä löyhemmäksi jää moraali.
  Sitten on moraali ja totuus ja kenpä niistä sanoista selvän tai "tolkun" saisi.
  Voi elämän kevät, mikä on ihminen.

  VastaaPoista
 2. Mieluusti vertaisin moraalia ihmisen selkärankaan: ilmaan moraalia ihminen ei pysy kasassa. Ihmisen tulisi olla moraalinen olento, ja kai hän sellainen useimmiten onkin.

  Moralismi sitten taas on ikävä asia. Ihminen moralisoi toisia normeilla, jotka voivat olla ulkoisia tapakoodeja.

  Tuo on mielenkiintoinen oletusarvo, että valta turmelee ihmistä. Usein näyttääkin siltä, mutta toisaalta myös vähäinen valta voi turmella ihmisen moraalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten vähäinen valta turmelee moraalia? Ihminen on moraalinen olento, aina. Valta turmelee aina, jossainmäärin, koska valta sokaisee ihmisen.

   "Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki."

   Poista
  2. Sanoin, että myös vähäinen valta voi turmella ihmisen moraalia.

   Minusta valta ei ole tässä se juttu, vaan ihminen itse. Jonkun valta turmelee, jonkun ei, ja jonkun moraalin voi turmella osattomuus, mitätön valta.

   Joku, jolla ei ole valtaa edes omaan elämäänsä, voi tehdä rikoksen. Joku jolla on valtaa, voi taas käyttää sitä muiden hyväksi.

   Mistä tulee ajatus, että kaikki vallanpitäjät tai rikkaat ovat lurjuksia?

   Poista
  3. Ahaa, liität rahan ja vallan toisiinsa. Toki iso omaisuus, iso määrä rahaa, antaa myös valtaa, mutta enemmän se antaa vapautta kuin rahattomuus. Nimenomaan valinnanvapautta. Silloin voi tehdä mm moraalisia valintoja. Ostaa eettisesti tuottettua ruokaa, eettisesti tehtyjä vaatteita, matkustaa ekologisesti ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen. Köyhempi kanssaihminen ei ehkä voi valita vaan ostaa sen minkä voi.

   Mitä rikoksiin tulee, niin pitäisi kai vähän eritellä minkälaisita rikostyypeistä on kyse. Talousrikoksia, laillista ja laitonta veronkiertoa, voi harrastaa vain rikas, mutta pankkiryöstön tekee kaiketi useammin köyhempi ihminen. En väitä, että kaikki vallanpitäjät tai rikkaat ovat lurjuksia mutten myöskään väitä että muutkaan ihmiset olisivat sen enenmpää. Ihmiskuvani ei ole mustavalkoinen, tässäkään asiassa.

   Poista
  4. Rinnastan toisiinsa - vallanpitäjät tai rikkaat - en liitä. Toki raha voi antaa myös valtaa, jota voi käyttää itsekkäästi, mutta valtaa voi antaa myös monenlainen osaaminen ja perehtyneisyys. 

   Vaan tässä eksytään nyt sivuraiteille, ikuisuuskysymyksiin. Kyse oli käsittääkseni siitä, että et allekirjoittanut ajatustani siitä, että myös vähäinen valta voi turmella ihmistä. Haluan ehkä murtaa tällä väitteelläni luutuneita kliseitä - valta turmelee ihmisen.

   Ihminen jolla ei ole valtaa, voi ottaa käyttöön oman käden oikeuden ja tehdä esimerkiksi varkauksia, kavalluksia tilaamalla vaikkapa netistä tavaraa varastamallaan identiteetillä, hän voi tehdä anarkistisia tekoja sen sijaan, että osallistuisi asioiden hoitoon demokratian teitä. 

   Osallistumalla yhteiskunnalliseen toimintaan vähävaltainen voisi saada, jos osaamista riittää, valtaa jota käyttää konkreettisesti ajamiensa asioitten hyväksi. Silti ihminen voi siis valita anarkian, barbarian tai jopa rikoksen tien, koska on turhautunut ja väsynyt kaikkeen, syyttää kaikesta päättäjiä ja Björn Wahlroosia.

   Poista
  5. Voisko syynä olla demokratian hataruus, että on lopulta tartuttava muihin ratkaisuihin tai keinoihin? Niihin vähemmän rakentaviin. Sehän tiedetään, että jos ihmisellä ei ole enää mitään menetettävää, kynnys rikollisiin tekoihin madaltuu. Huono-osaisuus ja köyhyys synnyttää ongelmia.

   Poista
  6. Valtaosa maapallon väestöstä on köyhää. Valtaosa ei kuitenkaan tee rikoksia.

   Olen kyllästynyt tuohon mantraan: huono-osaisuus ja köyhyys synnyttää ongelmia ja rikollisuutta. Toki näinkin joskus, muttei mitenkään kaavamaisesti. Köyhyys ei itsessään aiheuta rikoksia. Ja mikä halvattu ohjaa jonkun huono-osaisuuteen? Ettei vaan jokin taipumus tai piirre luonteessa? - Nyt en puhu kehitysmaiden nälänhädistä ja totaalisesta kurjuudesta.

   Poista
 3. Mikäköhän tuossa roskapussitapauksessa on nolointa: väärien roskien piilottelu (pussin sulkeminen tiukalle), pussin avaaminen kyyläystarkoituksessa, kyylääjäksi henkilöityminen vai nupin varastaminen. Jaa-a.

  Tunkioista puheen ollen mieleeni tuli Jan Ijäksen mainio lyhytelokuva Two islands. Se kertoo kahdesta New Yorkin edustan saaresta. Toinen on ollut maailman suurin kaatopaikka ja toiseen on haudattu miljoona irtolaista ja muuta huono-osaista. Leffa on suorastaan pysäyttävä.

  VastaaPoista
 4. Kyyläys on nolointa! Ja juoruilu. Tapaus on totta. Erään henkilön roskapussista oli löydetty säilykepurkkeja ja muuta, joka ei kuulu sekajätteisiin. Ämmät näitä sitten kuiskivat ja lisäävät yksityiskohtia juttuun.

  Taloyhtiön jakamat ohjeet ovat varsin epäselvät, ja on turha olettaa, että talon vanhimmat osaisivat erottaa, mikä on sekajäte, mikä energiajäte, kun kaikki eivät pysty erottelemaan biojätteitäkään sekajätteistä.

  En pidä erehtymistä jätteissä isona asiana. Pahantahtoinen kyttäys sen sijaan syö kaikkia. Viisainta on pysytellä irti lähemmistä tuttavuuksista taloyhtiöissä.

  VastaaPoista
 5. Totta, pahantahtoinen kyyläys on p-seestä. Se lienee pääasiassa iäkkäiden (rouvas)henkilöiden harrastus; kun elämä on tylsää ja ympyrät pienet?

  Vanhemmiten monesta tulee pirun kaavoihin kangistunut ja tarkka siitä, että kaiken pitää mennä juuri niin kuin on valmiiksi suunnitellut.

  Esimerkki tiistaiaamulta. Istuin labrassa 1,5 tuntia. Hoitaja kävi pahoittelemassa, että sairastapausten tähden jonotusajat ovat normaalia pidemmät. Yksi mamma siinä siunaili pariin kertaan ja lopulta sanoin hänelle, että kannattaa tulla toisena päivänä, jos ei ehdi odottaa. Sen jälkeen mamma piti turpansa kiinni ( ja ajatteli varmaan, että olipa siinä röyhkeä " nuori" nainen.) Itsellänikin olisi ollut vapaapäivänä muuta tekemistä kuin istua labrassa puolet aamusta, mutta mitäpä suotta valittamaan asiasta jolle ei mahda mitään. Energianhukkaa.

  VastaaPoista
 6. Nimenomaan näin. Monet iäkkäät leskirouvat ovat pahimpia, kovin kitkeriä ja kyttääväisiä, kun omassa elämässä ei ole muuta kuin pihan tapahtumat ja asukkaat. Yhtiömme on vielä rakenteellisesti kovin sisäänlämpiävä, viisi taloa on joka ilmansuunnassa toisiaan vastapäätä, ja sisäpiha on yhteinen umpio. Minun takapihani aidan edessä kasvaa onneksi mahtava aroniapensasaita, joka peittää näkymät sisäpihalle. Olen kuin herran kukkarossa.

  Vaan riesana ovat edelleen yhden nuorenpuoleisen leskirouvan juorusoittelut jopa päivittäin. Tästähän kirjoitin aiemmin. Vika on täysin minun, en osaa sanoa suoraan, etten nyt ehdi kuunnella häntä puolta tuntia. Hieman olen edistynyt. Pari päivää sitten aloin yskiä kesken puhelun ja sanoin, että nyt kutittaa niin paljon kurkusta että on pakko lopettaa. Pari kertaa olen myös sanonut, että minulla on aikaa kymmenisen minuuttia. - Oikeasti, tilanne on ryöstäytynyt käsistäni. Minua jopa pelottaa etukäteen, milloin leskirouvan nimi taas vilkkuu puhelimen näytöllä. Painajainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm...Hankala tilanne. Tuohan on häirintää!!! Mitä jos tilanteen tasaamiseksi tekisit niin, että hommaisit prepaid- numeron ja ilmoittaisit sen heille, keiden kanssa soittelet? Ja tuo "oikea" puhelinnumero äänettömällä, jotta et kuulisi leskirouvan kutsua. Jos hän ei ole tyhmä kuin saapas - todennäköisesti kyllä on - hän ymmärtää viikossa, kahdessa, että et kaipaa hänen soittojaan ja siirtää häirintänsä toisaalle. Tai sitten Iines kasvatat munat ja sanot esim. ettet pidä puhelimessa puhumisesta. Helpompi se kai on sanoa kuin että et pidä hänestä! ;)

   Poista
  2. Hyviä ehdotuksia, ja tuota äänettömällä pitämistä olen jo kokeillutkin, vaan paniikissa sortunut vastaamaan. Häirintäähän tuo on, koska se on jatkuvaa ja yksipuolista soittamista. Vaan virhe on omani ja nyt koen luukun kiinni lyömisen liian myöhäiseksi.

   Oikeasti en pidäkään puhelimessa puhumisesta, koska välillä puhun hyvinkin työläästi. Ihmettelen vain, ettei tämä ihminen muka huomaa, että joudun ponnistelemaan puhuessani lujastikin, jotta saan sanan tulemaan. Kasvokkain puhe sujuu paremmin. Mietin vaan, että hänen täytyy olla itsekäs ja vähän narsistinen hyväksikäyttäjä. Täytyy laatia itselle munankasvatusohjelma portaittain.

   Poista
 7. Joskus oli juttua siitä, kuinka dylanologit tutkivat ahkerasti Bob Dylanin kaikki roskapussit, ilmeisesti toiveessa löytää jonkin paperille kirjoitetun harvinaislaatuisen oivalluksen.

  Minun roskapussini saa kyllä nekin tutkia, mutta visusti pidän huolen siitä, ettei nimeni niissä näy, eikä mitään, mistä minut voisi tunnistaa. Tottakai hernekeittopurkit laitan samaan pusiin. Ja koska olen huono ja paha ihminen, tuotan aivan jumalattomasti ruokaylijäämää. Usein kun muistan, että minulla on jääkaapissa jotain hyvää, se on jo kävelykunnossa. - Sinne vaan samaan kuivajätepussiin kaikki, vihreät hypätkööt molokiin lajittelemaan ne puolestani, niin pääsevät vihreään taivaaseen.

  Tiesittekö muuten, että delfiinin ruho on vaativalle kulinaristille melko huonoa syötävää? - Taitavasti laitettuna delfiinin evistä saa maukasta herkkua, mutta loppu ruho kannattaa enempää ihmettelemättä heittää roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tulipas tästä provokatiivinen, taidan olla pahantuulinen. Ei delfiinejä pidä syödä, eläin on melko älykäs, vaikka jääkin sian älykkyyttä huonommaksi. Uskon kysymys on, että en usko sitä yhtä biologia, joka luokitteli Skippyn älykkyyden kanan tasolle.

   Poista
  2. Minäkin pidän huolen, ettei mitään nimilappua mene sekajätepussiin. Viritetty hiirenloukku voisi olla kiva heti siinä umpisolmun alapuolella.

   Aika hyvin taidan nykyään erotella, esimerkiksi biojätteet omaan pussiin, sekajätteet omaan, lehdet ja pahvilootat omaan, paristot, lasit ja metallipurkit täytyy viedä kaupungille.

   Vaan mikä on energiajäte? Miten se eroaa sekajätteestä? Näille on meillä keräysastiat erikseen. Onko piimäpurkki seka- vai energiajäte?

   Poista
  3. Lajittelussa kai kaikkein tärkeintä on, että pystyy erottamaan ns. paskan tarvittavasta, ehdasta, tavarasta. Aivan en siihen aina pysty.

   Lajittelulaitoksien paskamiljonäärit ovat nykyään aika röyhkeitä; viemärimiehet ovat aina lehdessä tai jossain selittämässä, kuinka vessan pönttöön ei saisi laittaa sitä ja sitä,koska heillä on ongelmia. - Kyllä kaikki sianpäätä pienemmät jätteet voi huoletta pönttöön huuhtoa.

   Jos tunne-elämäni ei ahdistelisi ja olisin vielä nuori,alkaisin uuden kirkkokunnan perustajaksi ja vapahtajaksi tai vaihtoehtoisesti Oy Finska kierrätys Ab:n omistajaksi ja toimitusjohtajaksi.

   Poista
  4. paskamiljonääri02 syyskuuta, 2016 21:00

   Rikhaardi:Jos tunne-elämäni ei ahdistelisi ja olisin vielä nuori,alkaisin uuden kirkkokunnan perustajaksi ja vapahtajaksi tai vaihtoehtoisesti Oy Finska kierrätys Ab:n omistajaksi ja toimitusjohtajaksi."

   Muuneltun totuuden kirjoittamisella on myös arvattavia seurauksia.

   Se vahingoittaa muuneldun totuuden puhujaa itseään. Toistuvat epärehelliset teot ja sanat ovat yhtä kuin epärehellinen ihminen. Se vääristää todellisuudentajua. Se voi kehittyä jopa patologiseksi, jolloin todellisuudentaju hämärtyy niin vakavasti, että läheiset ihmissuhteet kärsivät tai muodostuvat sietämättömäksi. Itsearvioinnin kapasiteetti tyrehtyy (yhteys ylpeyden paheeseen, joka sokaisee syväluotaavan itsearvioinnin).

   Poista
  5. Hyvä on sitten, puhuit riittävän vakuuttavasti, - suorastaan ihastuttavan syvällisesti: minä todellakin olen karhunpanijat kirkkokunnan pappi ja jeesus sekä paskalla miljoonia käärivä kepulainen.

   Poista
  6. Vaan jos totta puhutaan, roskiskyttääjät ovat osin oikealla asialla, sillä heidän tavoitteenaan on uteliaisuuden lisäksi säästö jätemaksuissa. Vanha nainen on hämmästyttävän usein hirveän saita, vaikkei tarvitsisi olla. Moni istuu oikeasti rahakasan päällä leskeneläkkeineen ja myytyine maatilarahoineen.

   Näkeehän niissä pahvinkeräysastioissa omakin silmä ärsyttävyyksiä, mm. kokonaisia pahvilaatikkoja lyttäämättöminä.

   Poista
  7. Äitini naapuri sairastui dementiaan. Soitti toisinaan viiden minuutin välein ovikelloa ja kysyi kellonaikaa. Erittäin vihainen oli, koska häneltä oli tavarat hukassa, talonmies ja muut kävivät kuulemma asunnossa aina, kun hän oli poissa. Lopulta vanha rouva sytytti asunnossaan tulipalon, se ei ehtinyt levitä, mutta rouva pääsi ja joutui viimein laitokseen.

   Poista
  8. Samoin on tuon mainitsemani roskapussin haltijan kanssa. Hän on itse hukannut verhotangon nupin ilmeisesti roskapussiinsa, ja syytti nupin katoamisesta kylässä käynyttä naapuriaan jo ennen tätä episodia. Kyläilyn jälkeen nuppi oli kuulemma kadonnut ja löytyi sattumoisin tuossa kyyläystouhussa.

   Samainen mummeli syyttää myös ihmisiä siitä, että hänen asunnossaan käydään öisin, kun hän nukkuu. Tällä ihmisellä on kyllä onneton menneisyys. Hänen ainoa lapsensa, poika kuoli auton alle, jonkun ajettua hänen päälleen. Ihmisille on tapahtunut oikeasti hirvittävän surullisia asioita. Ei ole ihme, että nuppi brakaa elämän myrskyissä.

   Poista
  9. Onnekseni dementiaa ei suvussani juuri ole ollut, ei ainakaan tietämilläni. Isoisäni, sodan käynyt mies oli kiltti ja puhelias huumorimies, mutta oli hänellä mustat puolensa. Ladattu pistooli oli taskussa. Kerran joku pitkätukkainen humaltunut hänelle selitti kadulla jotain. Jälkeenpäin isoisäni sanoi: "Olisi vielä vähän jatkanut pidemmälle, niin olisi alkanut paukkua!"

   Tavallaan häntä ymmärsin, - pelästyin pikkujätkänä kyllä kauheasti sitä episodia - hänethän oli nuorena valtion toimesta määrätty tappamaan ihmisiä. Kun isoäitipuoleni sai kohtauksen ja joutui terveyskeskukseen makuupotilaaksi - kymmenen vuotta kitui - isoisäni meni vähän sekaisin. Alkoi mm. säveltää uusia virsiä ja hermostui pirusti, kun omaiset onnistuivat pyssyn häneltä saamaan pois.

   Onneksi minulla ei ole pyssyjä, olen niitä aina inhonnut. Paitsi Hämiksen Boforseja, joilla ammuin yhden lennokin alas. Ehkäpä joku tuollainen on silti minunkin kohtalonani.

   Poista
  10. Minunkaan suvussani ei tiedetä ainoatakaan dementoitunutta tai edes vanhuudenhöperöä ihmistä, kummaltakaan puolelta.

   Isän puolelta on vain yksi delirium tremens -tapaus, ammoin 1800-luvulla tapahtunut piharakennuksen orsipuuhun hirttäytyminen. Ja sitten oli yksi sukulainen, äidin serkku, mies naisen ruumiissa -tapaus, josta olen kertonut pari kolmekin kertaa blogissani mm. täällä:

   http://i-iines.blogspot.fi/2008/12/poika-saima-ja-piikki-vin.html

   http://ikkuna.blogspot.fi/2006/04/hulluja.html

   Poista
  11. Minun äitini diagnosoitiin muistihäiriöiseksi, pysyvää hoitokotia vaativaksi, kun oli se aivoinfarkti. Jännittävää kyllä minun puhelinsoittoani hoitavaan sairaalaan ei näy epikriiseissä. Minulle todettiin vain, että Mamma on vaikeasti muistisairas, ei kotiudu kun ei ymmärrä edes sairautta ja lääkitystä...

   No ei kai tajunnut aivoinfarktin keskellä missä ja mitä on! Lisäksi diagnoosiin oli vedetty vuosia vanha munuaissairausepäily sairautena.

   Ja siis soitin ensin Mansesta ambulanssin Rixuun, se kesti vaatimattomat kaksi tuntia, kun äiti ei itse infarktin takia pystynyt painamaan turvapuhelin-nappulaa. Ja oli se tosi sekava, kun viimein sain kiinni.

   Minkä vuoksi Nimenomaan soitin sinne perhanan sairaalaan, kun äiti perhanan kautta oli saatu ambulanssiin... Grrrr....

   Ja osastolla äitiä iän vuoksi hoidettiin muistisairaana, kävelytettiin voimien lisäämiseksi, ja puhuttiin pysyvästä laitospaikasta.

   Kesti 2 päivää ottaa se kirottu TT-kuva, sitten eikun pillit vinkuen akuuttihoitoon - no eihän nyt 3 vrk väärää hoitoa saanutta vanhusta hetkauta, kiva kun joskus huomataan, ettei olekaan porkkana, vaan täyspuiset ihminen ystävineen, älypuhelimineen, ja facessa

   Ja P.S. jos en olisi ollut niin perhanan aktiivinen enkä soitellut monia kertoja moneen paikkaan, päivittäin, luoja tietää, missä Mamma nyt ois.

   Eli eikun leikkaamaan 54 miljoonaa lisää vanhuksilta, näin se homma etenee!

   Poista
 8. Dementia on oireyhtymä, ei erillinen sairaus.

  Useimmilla ilmenee jossain sairauden vaiheessa muutoksia käyttäytymisessä ja tunteiden ilmaisussa. Lisäksi tyypillistä on mm. toistuvat kysymykset samasta aiheesta,(esim jankuttaminen Kekkosesta) vaikeiden tilanteiden välttely ja aloitekyvyttömyys sekä aikaan ja paikkaan orientoitumisen hankaluus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anonyymi, sinun ei kannata olla lainkaan huolissasi, vaikka veditkin kekkosen tähän ensilukemalta ajatellen hieman töksähtäen. Hänhän kuitenkin, myöhempien tietojen valossa, oli kuuluisin dementiapotilaamme. Kymmenen vuotta hallitsi ja vallitsi dementoituneena kuin tyhjää vain. Tarkempi diagnoosi lienee vakavat aivorungon verenkiertohäiriöt.

   Jatkuva pahantuulisuus on oire, josta kannattaa mennä tutkimuksiin, ainakin jos sellaista ei ennen ole ollut. Jos naama on koko elämän ajan ollut norsunvitulla, silloin tilanne on normaali, eikä lääkäriin tarvitse pikimiten suoriutua.

   Poista
  2. Tottakai sinä Kekkosen ihailijana tiedät hänen dementiat ja naisseikkailut.
   Surullista että sinun elämä pöyrii menneisyydessä.

   Poista
  3. Minä kun en usko alituiseen kepulaiseen muka puhtaalta pöydältä aloittamiseen. Kuten tiedät, historian perusteilla lepää nykyisyytemme.

   Poista
 9. Anonyymi, tämä tiedetään. Dementia on tila, jolle ovat ominaisia mm. lähimuistin häiriöt. Tällaisen tilan voi aiheuttaa mm. Alzheimerin tauti tai vakava B12-vitamiinin puutos. Tila voi olla myös ohimenevä, ja se voi tällöin parantua esimerkiksi masennuslääkityksellä. Tila voi olla myös etenevä.

  Tämän minulle opetti sisareni, kun dementia tuli puheeksi. Saksassa kukaan ei nimittäin pelkää dementiaa, vaan alzheimeria, dementiaa ei siellä juurikaan mainita. Suomessa taas on tapana pelätä dementiaa, joka on siis todellakin vain oireyhtymä, kuten sanot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä mieleeni tuli edelleen suositella Arto Samisen mustaakin mustempaa huumoria olevaa kirjaa, Ei-kuorta. Kirjan nimi tarkoittaa, ettei aikakauslehtien kilpailuista voi eillä voittaa, - jos vastaa ei-kuorella, sillä millä ei tilaa lehteä, on menettänyt pelin jo heti alussa.

   Oli miten oli, mutta siinä kirjassa mummo on hetkellisen heikkona ja sekavana ilmeisesti juuri tuon b-vitamiinin puutoksen vuoksi. Mummon jouduttua sairaalaan, omaiset riehaantuvat ja myyvät mummon asunnon, muunkin omaisuuden onnistuvat muistaakseni jakamaan.

   Parin viikon päästä sairaala haluaa kotiuttaa täysin tervehtyneen ja tasapainoisen mummon.

   Poista
  2. Kuinkas sitten kävi?

   Älä kerro, on niin kutkuttava tilanne, että tuo pitää lukea. Panen kännykän muistiin kirjastoa varten.

   Poista
  3. Muuten, hieman huvittaa tämä vitamiinijuttu. Olin nimittäin vuosikontrollissa ja otettiin labrakokeet. Lääkäri sanoi, että viitealueella on, mutta voi olla hieman vajetta B12-vitamiinin saannissa. - Ei sinun kuitenkaan tarvitse mitään tämän takia tehdä, lääkäri sanoi, mutta mainitsi, kun kysyin, että Neurobion forte on paras B12-vitamiini mitä markkinoilla on. No, minäpä napsin nyt niitä päivittäin samoin kuin D-vitamiinia. B12-vitamiinin saantiin riittää kuitenkin normaali ravinto, liha, kala, maitotuotteet, kananmunat.

   Poista
  4. Hieman täytyy Ei-kuoresta myös varoittaa, sen tekstin rankkuus on joko kyllä tai ei, lukijat jakaantuvat. Olikohan se juuri tuossa kirjassa , kun mustalaiset kuljettavat auton perässä hevostenkuljetusvaunua. Hevosen jalat menevät lahon vaunun pohjan lävitse, ajaja ei huomaa mitään ja ne hieroontuvat maantiessä säpäleiksi.

   Poista
  5. Olen näköjään Einesbaariin kirjoittanut kirjasta: "Päähenkilöiden vastenmielisyys on hykerryttävä, heidän toimintansa peruste ei ole lähimmäisenrakkaus."

   Poista
  6. Tuo hevosjuttu kuulostaa kauhealta. Olen yliherkkä eläimen kärsimykselle, en yksinkertaisesti voi katsoa, kun eläin kituu.

   Kun kerran mökillä vedin kaatuneen kapean puunrungon heinikosta sahatakseni srn polttopuiksi, siihen oli takertunut linnunpesä, jossa karvattomat poikaset aukoivat pieniä nokkiaan. Ne putoilivat pesästä, joka halkesi. Tästä on aikaa muutama vuosi ja muista vieläkin sen järkytyksen. Ne varmaan kuolivat, vaikka koetin tehdä uuden pesän jonne ne asettelin.

   Poista


  7. Boikotoin myös halal-lihaa, koska siinä veri lasketaan elävästä eläimestä. Miten uskonto voi olla noin barbaarista? Miksi Suomessakin tuotetaan barbaareille halal-lihaa? Minusta se tulisi kieltää sataprosenttisesti.

   Poista
  8. Innostuin Einesbaaria lukemaan ja sinne olen kommenteihin kirjoittanut:


   Ei-kuori oli myös elämys. Henkilöiden, tekojensakin, täydellinen vastenmielisyys kasvatti lukiessani ahdistusta, kunnes viimein repesin nauruun: "Ei helvetti,ei sentään tuota!" - Huumori syntyy aivan tavattomasta kärjistyksestä, mutta siihen on vankka perusta ihmisten oman voiton tavoittelussa. Tietysti aika alhaisella tasolla; mummon ryöstäminen ja erilaiset muut hyväksikäytöt. Kaikki kuvataan hyvin itsestäänselvästi ja lakonisesti, mitään ääneensanottuja perusteluita asioille ei ole. Perusteena vain: "tämä on minun etuni, minua huvitti tehdä näin!"

   Miksi ihmiset eivät tue toisiaan silloinkaan kun siitä olisi kaikille hyötyä, eikä kenelläkään kuitenkaan mene erityisen hyvin? - Eivät ne sitä tee, koska vaarana on, että toinen pääsee rinnalle tai ohi.

   Poista
  9. Salmiselta luin Varaston Einesbaaria varten. Katsoin sen myöhemmin myös elokuvana, ja olen huomannut, että sitä on esitetty vuoden sisällä parikin kertaa joillakin kanavilla.

   Tuolla Einesbaari-esittelyssäsi on Salmiselta myös nyt ajankohtainen teos Turvapaikka, jo vuodelta 1995! Mitenkähän Salminen tuolloin asian näki? Konteksti oli tietenkin toinen, kun turvapaikanhakijoita taisi olla vain kourallinen. Olisi kiintoisaa saada tietää, miten Salminen tänään kirjoittaisi Turvapaikkateoksen.

   Poista
  10. Kirja perustuu Salmisen omiin kokemuksiin työstään Siuntion pakolaiskeskuksessa. Muistan siitä sen, kuinka paimentolaissäidin vauva huutaa ja äiti saa sen hiljaiseksi imemällä kikkeliä. Agricolasta löysin ihan hyvän arvostelun.

   Poista
  11. Paimentolaisäidin. No, tuossa se konteksti tulikin jo. Nainen, taatusti köyhä ja hädänalainen. Mielenkiintoista!

   Vaan mitä Salminen kirjoittaisi nyt, kun tilanne on tyystin toinen ja pakolaisuus on saanut vallan muut kasvot kuin köyhän äidin?

   Tänäisen lehden mukaan Ruotsissa on noussut valtaisa kohu siitä, että pakolaiset valehtelevat ikänsä. Jopa nelikymppiset miehet tekeytyvät alaikäisiksi. Karoliinisen instituutin dosentin, pitkään lastenläärinä toimineen Josef Mileradin mukaan jopa 40 prosenttia itseään alaikäisiksi väittävistä turvapaikanhakijoista on todellisuudessa 20 - 25-vuotiaita.

   Toisaalla joku Li Andersson haluaa kieltää kaikki ikäepäilyt ja kliiniset tutkimukset loukkaavina. Miten pihalla ihminen voi oikeasti olla?

   Poista
 10. Kuinka pihallapa hyvinkin. Katse peiliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Termiä hyödyllinen idiootti käytettiin länsimaissa asuvista Neuvostoliiton myötäjuoksijoista. Li Andersonia ei voi enää kutsua tällä nimityksellä, koska neuvostojärjestelmä kaatui ajat sitten. Siksi vassareita on parempi kutsua hyödyttömiksi idiooteiksi.

   Poista
  2. Ymmärrätkö anonyymi itsekään omia juttujasi? - Jos Li Andersson oli nelivuotiaaksi, neuvostoliitto kaatui vuonna 1991, asti hyödyllinen idiootti, niin ei hän liene sentään kovin vaarallinen ollut.

   Kertomiisi idiootteihin haluaisin vielä lisätä valtaapitävät idiootit, he, jotka ovat vastuussa tilanteestamme. Sellaisia ovat Tmio Soini ja juha sipilä. Halla-aho sitä vastoin ei kuulu heihin, sillä hän on häipynyt kuin pieru saharaan tai burkhaan.

   Poista
  3. Persu senkun porskuttaa, kun työläinen näkee nälkää. Persun kannattaja istuu Kontulan tai Itäkeskuksen pubissa ja kuuntelee Paula Koivuniemen sulolaulua. Töihin ei ole päässyt ikinä, kun ei sitä voi ottaa.

   Poista
  4. Termi "Tarmokas ja arvostettava hyvä veli" oli neuvostoliitossa käytössä kepulaisista. Kokoomuslaisista he eivät pitäneet, vaikka nämä olivatkin mielinkielin. Heistä slobot käyttivät sanaa "Musta lammas".

   Poista
  5. Anonyymi, en halua sanoa Anderssonista muuta negatiivista kuin tämän "pihallaolon" turvapaikanhakijoiden ikäkysymyksessä. Kylmä totuushan on, että iän määrittelyä tarvitaan, kun asioita kirjataan ja tutkitaan. Ei se voi olla loukkaavaa.

   Muilta osin pidän Anderssonia varsin teräväpäisenä poliitikkona ellei oteta huomioon hänen väkivaltalausuntoaan, jonka täytyi olla kömmähdys. Eikä Antifa-kytköksiä.

   Poista
  6. En muuten osaa pitää poliitikkoja enkä rivikansanedustajia - joitain timohakkaraisia lukuunottamatta - idiootteina.

   Minusta on hienoa, että kaikenlaiset suunnat ja kannanotot saa ilmaista. En ymmärrä sellaista ajatusmaailmaa, että vain omien mielipiteiden suuntaiset mielipiteet ovat oikeita, muut vääriä tai jopa sellaisia, jotka tulisi kieltää. Tuommoinen on pystyynkuolleen yhteiskunnan merkki, ellei kyse ole sitten suomettumisen kaltaisesta säädellystä tilanteesta.

   Poista
  7. Andersson on eräs fiksuimmista ja sivistyneimmistä poliitikoista joita meillä on. Siis: heitäkin on, melkein joka puolueessa on. Toisilla enemmän ja toisilla vähemmän, ja toisilla ei ainuttakaan.

   Poista
  8. Tuota en kyllä ole tullut ajatelleeksi, että Andersson olisi erikoisen fiksu ja sivistynyt. Koulutustaso on sama kuin meikäläisellä, maistereita istuu joka puun oksalla eduskunnassakin. Opintoaineala on kohtalaisen syvä, hyvää erikoisosaamista ihmisoikeuksista ja pakolaisuudesta, mutta tämähän voi olla myös rasite. Yhteiskunta on monisäikeinen, eikä pakolaisuuttakaan voi enää hoitaa ottamalla pakolaistulvat tuosta vaan vastaan. Pakolaisuus on muuttanut luonnettaan siitä, mitä Andersson on ehkä oppinut. Myös hyvinvointivaltiot ovat monesti osoittautuneet katastrofivaltioiksi niiden omaa taloutta ajatellen.

   Terävä poliitikko Andersson on, ja toivon hänelle hyvää. En ole kuitenkaan kovin luottavainen, että rahkeet kestävät nykymenossa, jossa hyvinvoinnin rakenteet väistämättä heiluvat.

   Poista
 11. Tuo lapsien näyttelemisen show on hyvin helposti estettävissä. Lopetetaan lastenlippujen myynti ja sanotaan kuin portsari muinoin: "Mee kotiis kasvamaan!"

  Tiedättekö muuten, miksi ne Irakissa lopettavat rintaruokinnan niin varhain? - Parta pistelee äitylin tisuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne on tietenkin äärimmäisen hankala myös vastaanottovirkailijoille.

   Mutta siis kyllä nyt jokainen ikänsä oikeasti tietää, ei niin pimeää ihmistä olekaan, jolla on kännykkä interneteineen toisessa kädessä, mutta syntymäaika muka ei ole tiedossa. Miksi siis valehdella ikänsä, jos on puhtaat jauhot pussissa. Vaan vaikea on sanoa hädänalaiselle turvapaikanhakijalle, että et kyllä ole alaikäinen.

   Poista
  2. Faijani ikätovereista Hikka oli ihan älyttömän hyvä suustaan. Eke, joka oli hintti, halusi kuulemma kerran häntä pussata. Hikka oli hänelle todennut: "Mene nyt ainakin ajamaan partasi!" - Sen kuulin, kun Hikka nauroi hytkyen: "Ja se hullu meni ja ajoi sen partansa!"

   Eke oli hieno mies, mutta äitini olisi hänet sen jälkeen halunnut tappaa, kun muutimme ja dokasi muutaman tunnin kestäneen muuttomatkan ajan rekan puoliperävaunussa yhdessä faijani kanssa. Eke oli sammuttuaan kussut sängyllä olleet patjat aivan märiksi. Eivät ne siihen maailman aikaan kovin paksuja olleet, kaikista oli läpi mennyt.

   Poista
 12. Mikä se on sellainen jeesuskompleksi, kun haluaa pelastaa maailman jokaisen ihmisen, koirista ja kissoista ja kukkasista - floorasta ja faunasta - nyt puhumattakaan, vaikka itsellä ei ole siihen kykyjä, rahaa tai tarmoakaan?

  Vihreät ovat aika tarmokkaasti työntäneet luotaan Pentti Linkolan, joka ymmärsi maailman kaamean kokonaisuuden.

  Semmoisiksi niitä jeesuskompleksisia sanotaan, vihreiksi. Tykkäävät sellaisista cooleista charmantesta ja laatutietoisista pukuherroista kuin Ville Niinistö. Hän turvaa lomamatkat jumbojeteillä ja muutenkin täyspainoisen ja täyseheän tulevaisuuden, jossa velat ovat saatavia ja aurinko paistaa talvellakin.

  VastaaPoista
 13. Pakkohan minun on vielä vihreä kansanedustaja Antero Vartia mainita. Älkää vaan menkö sen ravintolaan missään idunpurijan tai vuoden 67 hipin vaatteissa. Sellainen ei ole kovin coolia, toivottavasti portsari heittää niskaperseotteella ulos.

  Pekka Haavisto sitä vastoin on maailman mukavin mies, hänen vapaa-ajan harrastuksensa on kuplavolkkari. Sellainen oli myös hieman natsismiin taipuvaisen isäni ihailun kohde. Peltinen kojelauta, pahnapuhallinmoottori takana ja edessä säilytystilaa ei juuri millekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut kuplavolkkari, nostalgian vuoksi.

   En osaa yhdistää sitä natsismiin, vaan koen sen pyöreänä ja lämpimänä muotona, ei ainuttakaan terävää kulmaa, kuten vaikkapa Volvossa usein on ollut. Natsihenkinen valitsee varmaan juuri Volvon.

   Poista
  2. Joistain syistä volkkareista, myös siitä pakettimallista, kleinbussista, tuli hippiliikkeen ihailemia. Hippi ajaa aina kleinbussilla tai kuplalla. Kuplan suunnitellut Ferdinand Porsche oli Hitlerin lempimussukka suosikki, Itävallasta hänkin kotoisin. Wikipediasta katsoin, että Ferdinand suunnitteli myös panssarivaunuja, mm. maailman suurimman.

   Poista
  3. Tässähän niitä, merkille pantavaa tuossa yhdessä on, että siinä lukee "Love", toisessa "Peace" eikä kummassakaan esimerkiksi, että "Hitler on kova jätkä!"

   Sano se kukkasin, Flower power.

   Poista
  4. Toinen hippihenkisten kukkaistyttöjen ihanneauto oli rättisitikka, eli se rättikattoinen, suloisen kulmikkaanpyöreä kottero. Itse sain ajokorttini vähän myöhemmin, kun itse tienasin. Tuolloin ei enää ollut tarjolla rättisitikoita, kun ostin ensimmäisen autoni, ne eivät ilmeisesti vanhoina kestäneet.

   Poista
 14. Siis auttamistyössä tarvitaan ennen kaikkea järkeä ja malttia, sillä siitä on autettavallekin hyötyä enemmän kuin auttajan ruusunpunaisista silmälaseista. Jo se, että turvapaikka on evätty valtaosalta hakijoista, kertoo omaa kieltään todellisen hädän määrästä. - Nyt en ota kantaa Migrin virhearviointeihin, joita varmasti myös joitain mahtuu mukaan.

  VastaaPoista
 15. "Li Andersonia ei voi enää kutsua tällä nimityksellä, koska neuvostojärjestelmä kaatui ajat sitten. "

  Rikhaadilla on lukihäiriö.
  Kai täällä Iineksen saitilla voi olla erimietä kuin joku Riku Turhake.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, voi olla eri mieltä vaikka itsensä kanssa, kuten minä joskus toivoisin voivani olla.

   Mutta siis, kaatuihan Neuvostoliitto ja kommunismi?

   Poista
  2. Ja siinä luki häiriö.

   Tottakai turhakkeesta saa olla eri mieltä. Minä kyllä veikkaan, ettei Andersson muista Brezneviä, kekkosta tai kepun neuvostoliiton aikaisia kähmyilyjä. Tuskin hän on edes kuullut Lasse Virénistä, joka on minulle sankari.

   Voisitko vielä kertoa vähän tarkemmin, kuinka liität omissa teorioissasi Andersonin ja neuvostoliiton? - Et, onks ne niinku molemmat sellasii, et vituttaa kauheesti?

   Poista
  3. Poliitikkoja ja politiikka saa arvostella asiakeskeisesti, mutta menemättä henkilökohtaiselle tasolle tai uhkailutasolle. Maaseudun tulevaisuus -lehden kolumnissa Kaijaleena Runsten kirjoittaa: "Mutta vihapuhe ei ole sananvapautta. Toista ei saa uhata eikä solvata. Ei edes poliitikkoa, toimittaja tai tutkijaa tai muuta julkisessa ammatissa olevaa." (Li Andersson vihapuheen syövereissä, MT 7.9.2016). Toimittaja Runsten oli putsannut MT:n sivuilta törkykirjoituksia.

   (tämä ei ole iinekselle tai rikulle vaan tänne satunnaisesti eksyville anonyymeille kommentoijille joilla ei ole kuin pahat mielessään)

   Poista
  4. Huolestuttavinta tuossa vihapuheessa on se, että sillä tarkoitetaan Ylen ja HS:ien kielenkäytössä vain yhden tahon kritiikkiä. Kun äärisuvaitsevaisto teilaa toista osapuolta, sitä ei pidetä vihapuheena, vaikka se sisältää samoja vihan ja raivon elementtejä ja jopa uhkailuja. Käykääpä lukemassa Uuninpankolta, miten tämä aggressiivinen vihatyyli hallitaan etenkin kommenttipuolella ja naisten suusta.

   Poista
 16. Kommunismin kannattamista ei pidetä länsimaissa yleisesti minään pahana asiana. Ei edes silloin, kun poliittiset mielipiteet tuovat mieleen Pol Potin Kamputshean tai kun vaikutusvaltainen henkilö on nuorena palvellut stalinistista Neuvostoliittoa.
  Julkinen tuomio olisi huomattavasti ankarampi, jos kyseiset henkilöt ihannoisivat Hitleriä tai olisivat työskennelleet Natsi-Saksan hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommunismia en toivo kenenkään kannattavan, mutta vetoa putinilaisuuteen taitaa nykyisin olla eniten kepulaisissa viljelyspiireissä? - Eikös se kommunismi haudattu jo aikoja sitten? - Ethän vaan elä liikaa menneisyydessä.

   Poista
  2. Tuo on kyllä totta, että natsismi tuomitaan totaalisemmin kuin stalinismi, vaikka stalinisminkin uhreja oli niin huikea luku kuin 10 miljoonaa. 

   Meillä ei muuten ollut missään uutista stalinismin ja natsismin uhrien yhteisestä muistopäivästä, joka on aina elokuun 23. päivä.

   Poista
  3. 70-luvulla minä jostain syystä eksyin pääradan sillalle, kun Breznev oli junalla saapumassa Suomeen dementiapäivien neuvotteluihin. Pelästyin pikkujätkänä, kun sillalla oli sotilaita, kai varusmiehiä, rynnäkkökiväärit mukanaan.

   Näin jälkikäteen ajatellen, turhaa ja tarpeetonta sellainen vartioiminen oli, eivät ne kuitenkaan olisi uskaltaneet ampua, jos Breznev olisi karannut.

   Poista
  4. Breznev kävi 70-luvulla Suomessa Euroopan turvallisuuskonferenssissa. Minä olen nähnyt Hrustsevin junan ikkunassa, tulossa Kekkosen synttäreille 1960. Olen myös tuntenut henkilön, jonka Mao-tse-tung on ottanut vastaan henkilökohtaisesti.

   Poista
  5. Vanhoina hyvinä aikoina, kun Gorbatshov kävi Suomessa ja Hakaniemessä, olisin nähnyt hänet, mutta oli niin kiire, etten katsonut.

   Terveisiä muuten Ruijan raukoilta rannoilta. Pykeijassa osattiin suomea, testasin sitä satunnaiselta vastaantulijalta. Hän näytti alan mieheltä, joten rohkenin kysäistä, että mistä tulet? "Kotua", vastasi äijä.

   Poista
  6. Sieltähän me kaikki. Siis "kohdusta".

   Mutta olisit kysynyt siltä äijältä minne menet? - Kerran itse kysyin yhdeltä ja se vastasi "vittuako se sulle kuuluu". En minä siihen mitään sanonut mutta ajattelin että ei tosiaan, mitäs se... minulle...

   Kuolemaa kohtihan me kaikki tietysti kuljemme. Kohdusta hautaan. (Vanha totuus, mutta totta.)

   Poista
  7. Mutta minäpä olen tavannut, ja ihan nokikkain, Armi Kuuselan ja tämän Gini... (hupsista, piti sanoa Gini Lonkeron... ei kun ihan totta!) Vir-gi-li-o Hilarion. Haimme pöperömme samasta seisovasta pöydästä. He menivät hihittelevän "sillälailla tällälailla" Tarva Niilojärven kanssa eri pöytään popsimaan sitä kuin minä ja mun isäni. Isäni söi aika paljon ja minä söin sen verran mitä jaksoin, ja mulkoilin ympärilleni mitä muuta tapahtuisi. Ei tapahtunut. )

   Poista
  8. Minä lyön nyt valttikortin, josta kalpenette.

   Meillä on käynyt mökillä paitsi Arto Melleri ja Nadja Pyykkö, myös Attila. Oikeasti. Attila ei ole vain käynyt vaan myös viettänyt muutaman kesäisen kuukauden kanssamme, saman ruokapöydän ääressä. Ja kyllä, hänen nenänsä oli kaareva ja komea.

   Poista
  9. Tästäkö Attilasta... eikun Aktilasta Sa puhut? (Tuttu ihminen mulle. Tapasin hänet kerran Jokioisilla. Joi limpsaa linja-autoasemalla. Jossa on niin vino lattia että hän vaikutti olevan humalassa, vaikka ei ollut.)


   kerran heräsin, pieraisin, ja luita ympäriltäni keräsin

   Poista
  10. Attilan tapasi päivittäin eduskunnan kirjastosta, aikoinaan. Tuskin istui koskaan linja-autoasemalla limsaa juomassa. Eikä vaikuttanut humalaiselta. Asetteli sanansa taiten.

   Poista
  11. Kuka v-tun Attila?

   Poista
  12. Kysy kauniimmin, niin voin vastata.

   Poista
  13. Anteeksi, sinisiipeni. Attilaa jopa googletin mutta löysin vain hunnipäällikön. Mielestäni et sovi hänen tyttöystäväkseen. Voitko sanoa, rakas jugendihminen, kenestä (tulee mustasukkaiseksi) ihanasta (huokaisee) Attilasta sinä tällä kertaa puhut?

   nimim. "kauniimmin kysyä en osaa"

   Poista
  14. Jos siis... alkaa miettiä... kyse on lapsesi isästä, niin... ymmärrän tuohtumisesi! Ihan vilpittömästi ajattelin muita asioita! (en minä nytkään tiedä olenko oikeassa? ajattelen vain että olen. yhtä hyvin voin yhtä väärässä kuin äsken?)

   Poista
  15. Tämä henkilö, eduskunnan entinen pääkirjastonhoitaja, on jo kuollut. Hän oli äidin serkun mies ja persoonallinen ilmestys konkkanokkineen ja aatelistyyppisine hentoine olemuksineen, lukenut mies, sivistynyt sanan alkuperäisessä merkityksessä. Vietti kesiä vaimoineen - joka oli varsinainen persoonallisuus alituisine kotkotukskneen ja uskonnollisine hurmoksineen - meidän matalassa kesätorpassamme ennen kuin rakensivat oman kesämökin samaan kylään. 

   Ajattelin tässä vain ratsastaa tuolla hunnipäällikön nimellä.

   Poista
 17. Andersson sanoo olevansa sosialisti, jonka mielestä työ ja pääoma ovat edelleen vastakkain. Hän on myös marxilainen, jonka tärkein arvo on vapaus. Andersson kannattaa toisen kotimaisen kielen opetusta ja sukupuoletonta asevelvollisuutta sekä puolustusvoimien kriisitehtävien lisäämistä. Hän ymmärtää Greenpeacen operaatioita sekä kansalaistottelemattomuutta. Anderssonin mielestä eläimillä on identiteetti ja hän pyrkii vegaaniuteen. Hän kannattaa viisumivapautta Venäjän kanssa. Andersson kannattaa myös kannabiksen dekriminalisointia.

  Lähde Wikipedia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andersson sai enemmän henkilökohtaisia ääniä Varsinais-Suomen vp:ssä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa kuin nykyinen valtiovarainministeri Petteri Orpo. Yli 15.000. Kuntavaaleissa 2012 hän oli Turun äänikuningatar saaden eniten henkilökohtaisia ääniä (poliittisesti mullistava juttu), EU vaaleissa 2014 hän sai yli 47.000 ääntä ja pääsi varasijalle. Hän on julkaissut kaksi tietokirjaa, toisen yhdessä kokoomuslaisen Susanna Kosken kanssa.

   Poista
  2. Uskon, että Li Andersson asettelee mieluusti työn ja pääoman vastakkain. Sehän on kommunismin ydinajatus.

   Sen sijaan näinä päivinä tuo poteroasema ei ole kovin rakentava. Näkisi mieluusti Anderssoninkin pohtivan sitä, miten Suomi saisi työn tuottamaan. Meillähän tuottavuus ei ole kasvanut kymmeneen vuoteen.

   Jos työn tuottavuus paranisi, talouskasvu kiihtyisi ja hyvinvointi lisääntyisi. Tätä teemaahaan on näinä päivinä pohdittu mm. Taloudenpuolustuskursseilla.

   Poista
  3. Oleks lukenut mitä telakkayhtiön Meyerin johtaja sanoi? Hän puhui kokonaisuudesta ja siitä, että yrityksen pitää myös sijoittaa sekä investoida. Palkat eivät ole ongelma, hän totesi. Tämä on se juju: laiska pääoma pitää saada liikkeelle, se jota pidetään vaan säilössä, täysin tuottamattona. Työn tuottavuudesta Suomessa olen eri mieltä kanssasi, mut eipä siitä nyt enempää.

   Poista
  4. Ei suomalaisen työn huono tuottavuus ole minun mielipiteeni, vaan fakta, joka todettiin viimeksi näitä eilisiä Taloudenpuolustuskursseja koskevassa artikkelissa. Suomalaisen työn tuottavuus ei ole kasvanut kymmeneen vuoteen.

   Ehkäpä yritykset olisivat halukkaampia sijoittamaan piilossa olevia varoja enemmän, jos työn tuottavuuden kasvun varaan voisi laskea?

   Nyt on siis kyse siitä, miten työn tuotto saadaan nousemaan, eikä ainoa lääke voi olla, että yritysten tulee ottaa yrityskohtaisia riskejä.

   Poista
  5. PS Artikkeli oli siis Hesarissa tänään s. 6 - 7. Linkkiä nettilehteen en löydä.

   Poista
  6. Tässä Meyer-juttu:
   - Ei palkkojen taso ratkaise kaikkea, vaan koko liiketoiminnan kuva pitää olla selkeä ja hallinnassa. Se tarkoittaa investointeja, teknologista kehitystä ja tuotteen suunnittelua, Jan Meyer sanoo Kauppalehdelle.

   http://www.kauppalehti.fi/uutiset/meyer-palkkojen-taso-ei-ratkaise-kaikkea---liiketoiminnan-koko-kuva-haltuun/wziDh8Nt

   Poista
  7. "Meyer on vuoden 2014 jälkeen tuonut noin 350 uutta työpaikkaa telakalle, joka työllistää yli 1 500 henkilöä. Risteilijöihin liittyy paljon kotimaista teollisuutta. Wärtsilä-konserni myy risteilijöihin monipolttomoottoreita ja ABB:n Vuosaaren tehdas azipodeja."

   Poista
  8. Wärtsilä-konserneja ei ole joka oksalla, ja tuntuu vähän samalta tässä, kuin miljonääri opettaisi köyhää rikastumisessa.

   Siis eivätkö investoinnit, teknologinen kehitys ja tuotteen edelleenkehittely muka ole jo normaalia yritystoimintaa? Ei Wärtsilä tai Meyer näitä keksinyt ole, ne opetetaan jo yritystoiminnan perusteissa esimerkiksi liiketalouden merkonomeille ja tradenomeille.

   Useimmat yritykset panostavat parhaansa mukaan näihin, mutta investoiminen merkitsee Wärtsilää pienemmille yrityksille myös melkoista riskinottoa. Lainahanatkaan eivät aukene ihan kaikille halukkaille.

   Poista
  9. Pienet jää isojen jalkoihin, aina. Suomessa suuret saa mijoonien eurojen tukia eivätkä investoi tai kehitä mitään uutta. Paulig osti nyhtökauran, koska yritys oli liian pieni (!) tuotteen kysyntään nähden. Nyt täytyy vaan toivoa, että Paulig pitää tuotannon Suomessa, sais ihmiset töitä.

   Poista
 18. Li Andersonin tapaiset vegaanit ovat pahimpia luonnontuhoojia.
  Heille tuodaan sata metriä pitkällä tankkilaivalla tai kerosiinilla ilmassa pysyvällä lentotokoneella "terveeellistä" neljääkymmentä sorttia hedelmiä,keväänvihreitä parsantaimia välimeren sadosta, salaa geenimanipuloitua soijaa, ja ah niin luomuviiniä Austraaliasta ja Chilestä.
  Kenties Li Anderson ostaa espanjalaista tyhjiöpakatua luostarijuustoa, jos heittäätyy vapamieliseksi.
  No, pakko tehdä niin kun kasvit,viinit ja juustot eivät lennä eikätkä ui , kylmäketjun ylläpidosta puhumattakaan.
  Se siitä ekoloogisuudesta.

  VastaaPoista
 19. Tietääkseni vegetaristi ei syö minkäänlaista lihaa tai eläinperäisiä tuotteita. Erilaisilla etuliitteillä he voivat kuitenkin lieventää vakaumustaan tarpeen ja mielihalujen mukaiseksi. Ei pijä yllättyä, jos kinkku-salami-tuplajuustopitsaa syövä kettutyttö kertoo olevansa vegetaristi.
  Hän on sus-equus-laktovegetaristi, joka siis voi kasvisten lisäksi syödä sikaa, hevosta ja maitotuotteita.
  Vegetaristit ovat yleensä nuoria eläinaktivisteja.

  Kasvisruokavaliota on arvosteltu eräiden tärkeiden ravintoaineiden, kuten B12-vitamiinin puutteesta. Pitkäaikainen B12-vitamiinin puute voi johtaa voimakkaisiin mielialavaihteluihin ja raivokohtauksiin. Historian tunnetuin vegetaristi lienee Adolf Hitler.

  Mitä tarjota vegetaristille: Kaurapuuroa, veteen keitettynä ja ilman voisilmää .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aha, et Hitlerin mielipuolisuus olikin vitamiinin puutetta? Joopajoo (naurahtelua).

   Poista
 20. Kasvissyöntihän on hyvä asia, kunnioitan. Itsekin tunnen siihen vetoa, koska lihan syönti ei tunnu hyvältä, ellei liha ole varmasti kuollutta ja kuivaa. Se, että joku voi syödä mehevän eli kudosnesteitä tirsuvan kokolihapihvin, on minulle kauhistus.

  Toisaalta sitten taas elimistö tarvitsee sen B12-vitamiininsa, minkä huomaan selvästi ajoittaisena lihan himona. Voin syödä hyvin käristetyn jauhelihapihvin, hampurilaisen, lehtipihvin, lihapullia. Viimeisessä lääkärintarkastuksessa minulla oli B12-vitamiinin vajausta, mutta ei vielä huolestuttavaa. Hankin kuitenkin B-vitamiinipurkin. - Hemoglobiinini oli kuitenkin hyvä, mikä tasaa tilanteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Muutenkin olen vähän herkkä syömisten suhteen. Lapsena en suostunut syömään sormia (nakkeja) enkä juomaan lehmän maitoa, vaan ainoastaan kaupan maitoa. Verilättyjä söin, koska niitä tarjottiin, eikä ollut vaihtoehtoa pöydässä. Pelkkää puolukkahilloa en saanut syödä.

   En ajattele tässä oikeastaan eläinten hyvää, vaan ajatus lihan syönnistä on muuten vaan barbaarista. Ja kaurapuuro on edelleen pahaa, en syö, ellen ole vakavassa vatsataudissa.

   Enemmän kuin vegetarismista olen huolestunut siitä, että pikkulapsetkin syövät jo proteiineja ja puhuvat pahoista hiilareista. Kaupan maitohyllyllä ei pirukaan enää ota selvää, mitä se houkutteleva mustikka-proteiinipurkki sisältää, jogurttia, rahkaa vai jotain keinoprotskua. Melkein toivon, että proteiinin syöjille kasvaisi sarvet.

   Poista
  2. Tuosta Iinukan lihan himosta keksinkin taatusti tepsivän aloitusrepliikin seuraavaan kertaan, kun jututan Storyvillen baaritiskillä notkuvaa kainoa neitokaista: "Teitä katsoessani huomaan, että minulla on vakava B12-puutostila."

   Poista
  3. Heh. Luulen, että moni sorja neito hurmaantuu, kun kohtaa noin valistuneen gentlemanin, jolla on veitikka, hm, silmäkulmassa.

   Poista
  4. Ja myös housunlahkeessa.

   Poista
 21. Kaikin tavoin huomaa että Ii-neksellä ei ole koskaan ollut niin nälkä että on syötävä hädissään raakaa lihaa ja kuusenkerkkiä. Minulla on ollut. Pakkasukko lahjoitti peuranvasan jonka jatkolahjoitin merikotkaparille. Ne ovat nyt jonkin verran kasvaneet ja komistuneet. Itsekin olen. Jänniä juttuja. Se on se luonti ja luonto. Ihmisellä on osa jota ei voi kokonaan hallita milloinkaan mutta luonto ei väitä, uhkaile tai valehtele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ollut niin nälkä, että olen ajautunut epätoivoiseen tekoon, varkauteen, Turussa.

   Asuin pari ensimmäistä opiskeluvuottani erään lääkäriopiskelijan kaksion puolikkaassa siskoni kanssa. Meillä oli molemmilla opintolainat, ja ilman niitä ei olisi voitu opiskella eikä suorittaa tutkintoja. Kiitos opintolainajärjestelmälle, vaikka kymmenen vuotta maksoinkin sitä lainaa korkoineen pois viimeisen päälle!

   Usein katselimme siskon kanssa lääkäriopiskelijan jääkaappihyllyjä, kun meidän hyllyllämme oli vain maito- ja Flora-purkki, aina ei niitäkään.

   Näin siinä edessäni sitten kerran paperikäärön, josta tuli herkullinen tuoksu, kun painoin sen nenääni vasten. Vesi nousi kielelleni enkä voinut vastustaa nälkääni, vaan avasin paketin ja ajattelin maistaa yhden viipaleen. Maistoin sitten toisenkin ja kolmannen, kunnes paketista oli rippeet jäljellä. En voinut mitään nälälleni.

   Lääkärinainen huomasi pian, että paketti oli mekein tyhjä. Hän otti asian puheeksi, ja minä tunnustin. No asia hoidettiin polvirukouksin, kuten tällä uskovaisella naisella oli tapana. Syntiä pyydettiin yhdessä anteeksi. Minä hehkuvin poskin.

   Poista
  2. Tämä on esimerkillinen virheen väärinymmärrys tarkoituksena kultuuristaa tosiasioita. Tästä ei ole mihinkään. Ei näkemiin, hyvästi.

   Poista
  3. Ohhoh sinun kanssasi! Et ole tehnyt elämäntyötäsi ainakaan opettajana, jossa virheet ja väärinymmärrykset ovat jokapäiväisiä. Se juuri on elämää, ei virheettömyys ja oikeassaolo. Hyvää jatkoa valitsellasi tiellä.

   PS Jos sinusta tuntuu, että viestisi väärinymmärretään usein, katsopa peiliin ja mieti, voisitko viestiä selkeästi. Jos äidinkielenopeihminen ymmärtää viestisi väärin, on suuri todennäköisyys, että viestisi on hämärästi ilmaistu.

   Poista
  4. Kumpaa nyt tarkoitit?

   "Sitä varten sepällä pihdit on ettei kynsiään polta."

   Varo.

   Poista
  5. "Se upp salige!" Se on ranskaa... ei kun ruotsia. Jå jåå. Christer Khilmanin hyvä kirja. Se on suomennettu "Varo, Autuas". Olen lukenut sen kummallakin kotimaisella. (En minä ranskaa edes osaisi!...)

   Niin. Että Varo kuule ite!

   Ps. Sepät on kovakuoriaisia (Elateridae). Ne ovat siitä jänniä, että jos ne joutuvat selälleen, ne eivät jää sätkyttelemään (kaikilla kuudella jalallaan, kuin monet muut kovakuoriaiset) vaan sanovat NAKS ja sinkauttavat itsensä puolivoltilla takaisin jaloilleen. Siitä Sepät ovat tunnettuja.

   Poista
  6. Sepät on kivoja. Pidän siitä, ettei jäädä tuleen ruikuttamaan, vaan otetaan asiat hallintaan. Tulta mun... päin!

   Ja Anonyymi, älä huoli, rasvaan pyöröovet ihan sinua varten.

   Poista
  7. "Tulta munille" ei ole mikään keksitty vitsi/komento, se on taisteluohje. Vielä ainakin Toisen Maailmansodan aikaan oli rintamataisteluja. Ts. sotilaat eturintaman molemmin puolin yrittivät ampua toisiaan. Ohje oli tähdätä mahaan, ei päähän; pää on niin pieni, siihen osui vaan vahingossa. (Etenkin kun toinen koko ajan väisteli.) Maha (eli "munat") on isompi maali, siihen osui varmemmin, ja parasta oli että osui sen verran huonosti, että "vihollinen" ei heti kuollut; se veti silloin taistelusta vähintäin kaksi vastustajaa pois: sen haavoittuneen ja lääkintämiehen, joka yritti sitä auttaa. Kuollut olisi vain kuollut.

   Poista
 22. Persu senkun porskuttaa08 syyskuuta, 2016 15:41

  Minäkin lähden täältä pois.
  Iines antaa jonkun Riemu tyypin kettuilla kaikille aivan vapaasti.
  Minun viestejä kyllä poistaa herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, porskuttaja. Taidat olla se, joka juuri lähti. (Älä huoli, täällä on pyöröovet.)

   Riemu keljuilee omissa nimissään, mutta kyllä minä suorat ilkeydet poistan heti kun huomaan.

   En ole tästä keskustelusta poistanut kuin kaksi epämääräisiin pornahtaviin videoihin johtanutta linkkiä. Sinunko ne siis olivat?

   Poista
 23. Minä vien myös lapion ja ämpärin pois tästä hiekkalaatikosta. Vaikka kuinka olen Anonyymi ja puhun fiksuja niin muut Anonyymit puhuu vielä fiksumpia. Sellanen syö miestä. Kun vielä blokiemäntä puhuu fiksuja niin korvat on ihan tiäts sä "hallel lujaa hall eujaluu". Aamulla ei kässää mihin illalla nukahti ja mitä yöllä kato tapahtu. Sellanen rupee pikku hiljaa kuule ottaa pollaan.

  nimim. "voi v-ttulan väki"

  VastaaPoista
 24. Mahtava tähtitaivas tänä yönä Torronsuolla. Jättäkää kaikki ja tulkaa tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä helkkarii me tähreil tehrä? Kuun mä viälä ymmärrän ja tiätysti aurinkon. Mut mitä me tähril tosian tehrä?

   Ps. Kadehdittavaa! Ja vielä Torronsuo siinä...! Suo, joka ei pääty mihinkään. Sillä jos eksyt kävelee sille, se koko ajan laajenee sun askeltesi alla, rahkasammal vaan narskuen, ja mitä lujempaa juokset, sen enemmän se Suo laajenee. Lopulta Te kumpikin laajenette liki Valon nopeudella, oi Ikuisesti!

   kirj. Mikko 12 -v.

   Poista
  2. Jättäkää kaikki ja tulkaa tänne!

   Mikä hurmaava kutsu! Noin voisi kirjoittaa kutsukorttiin, oli juhla mikä tahansa. Ettei aina sitä litaniaa Kutsumme teidät ja puolisonne läpäläpälässynlää.

   Poista
  3. Tuijotin siinä yöllä hohtavaa Linnunrataa, minuuttitolkulla liikkumatta.

   Tai sellainen tunne minulla oli, kunnes muistin, että viiletän maapallon pyörimisen takia 1500 km/h vauhdilla idän suuntaan, yli 100 000 km/h nopeudella Maan mukana Auringon ympäri ja Aurinkokunnan mukana 800 000 km/h Linnunradan mustan aukon ympäri. Aika haipakkaa oli hiljaisen miehen meno.

   Sitten suuntasin katseeni Kassiopeijan suuntaan, siitä vähän alas ja oikealle kohti Andromedaa, joka jyristeli suoraan kohti 500 000 km/h. Onneksi osasin laskea, että kyllä tässä ehtii ottaa vielä yhden kaljan ennen törmäystä.

   Poista
  4. Ihania mielikuvia, huimia ja huimaavia. Itse ajattelen joskus australialaisia eli pysyn maanpinnalla. Ollaan kantapäät vastakkain. Jo tämäkin huimaa!

   Poista
  5. Tapsa ON kiva!

   Poista
  6. Minulla on outo taipumus laskeskella asioita päässäni. Tai oikeastaan se on asioiden suhteuttamista. Kerrankin lämmittelin saunaa ja mieleeni juolahti, että jos Aurinkokuntamme olisi 10 cm halkaisijaltaan, niin miten iso olisikaan siinä mittakaavassa Linnunratamme?

   Aika hemmetin iso. Suomen kokoinen, 1000 km.

   Poista
 25. Iltaisin,
  kun Vinttihuoneessani painan päivän runoista tähkän raskaan pääni tempure-tyynylleni,
  Kuu
  joka Kuiskii,
  tummakutrinen tyttö Tampereelta,
  päivisin kädet kiltistipolvien välissä Nyssessä istuva,
  illan tullen,
  hurmaantuu ja
  korkokengät somasti soratiellä kopisten
  tulee ja viheltää ikkunani raosta vienosti mulle:
  zai zai zai zai zai...


  katkera laulu rakkaudesta, perfektissä

  Ps. Tänks sun huumorintajulles! KK. Että uskallan kirjoittaa rakkausrunon myös sulle.

  VastaaPoista
 26. Schnur,
  tyttö joka juuri on tullut ovesta sisälle
  ja ulkona paukkuu Pakkanen.
  Poskesi on punaiset.
  Olet langanlaiha
  narunpätkä,
  mutta entä sitten kun menet neulansilmän läpi?


  PS. Sain tosiaan III:n palkinnon eräästä Teinien runokilpailusta, johon osallistuin, ja jossa oli vain kaksi osanottajaa. Toista palkintoa näets ei jaettu. - Sen takia tämäkin runo pitää ymmärtää paremmin kuin mitä se on kirjoitettu. - Mikko, 15 -v.

  VastaaPoista
 27. Aikoinaan kun Rauno Räsänen teki kuolemaa - mitä minä en tiennyt - vitsailin hälle. Luulin että olemme samalla aaltopituudella, emme olleet, hän luuli että minä vittuilen hänelle. Ikävä väärinkäsitys. (Koska en missään nimessä hänelle halunnut vittuilla, oppi-isälleni.) Kun Rauno sitten kuoli, olin aikani surullinen, en kauaa.

  Paitsi liian kauan, koska muistan kaiken, se on hävytöntä. Kun itse kuolen, toivottavasti en vielä huomenna, toivon että minua muistetaan "näkemiin, ystäväni, näkemiin" eikä mitenkään muuten. Muu on tarpeetonta. Ja kaikki mikä on tarpeetonta, on järjetöntä. Järki = Järjellisyys. Olen sielultani Kamreeri, diggaan että asiat ovat järjestyksessä (no, veitset ja haarukat saavat olla vähän vinossa, kun tullaan syömään, se ei "maailmaa kaada", mutta...). Mutta toivon, että kun olen kuollut, minut tuhkataan ja tuhkani heitetään jonnekin - ei sillä ole väliä, vitut sillä mitään väliä on, minne. Muuta nyt en hautajaismenoihini keksi. Paitsi viinaa tietysti surijoiden pitää juoda sen verran että napa paukkuu! Tai jos on ns. "kuivilla", saa juoda myös Jaffaa (mielummin keltaista, se poreilee). Ja jos on joulun aika, Joulupukki voisi tulla heittelee kinuski- tai konfliktikarkkeja ihmisten päälle. Ellei, ei si.

  Ps. Nahkurin orsilla tavataan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Rauno on kuollut, kuka hänen blogiaan sitten on päivittänyt. Esitän tämän retorisena kysymyksenä, eli älkäät olko pakotettuja vastaamaan tähän mitään, ellette tahdo.

   Minua vaivaa myös seurakunnan kanslioitten sihteerinaisten kylmäkiskoisuus. - Ei meillä uurnapaikkoja etukäteen myydä. Että kehtasi, vaikka seteliä oli tyrkyllä ja kirkkoon kuulutaan, veroa maksetaan satasmäärin vuodessa. Olen ajatellut erota tämän vuoksi kirkosta, en Päivi Räsäsen.

   Poista
  2. Päivi Räsänen on aina ollut arvostuslistallani korkealla, rehellisyytensä vuoksi. Ei mielipiteittensä, joista monesta olen eri mieltä. Mutta minusta poliitikolta ei tarvita muuta kuin rehellisyyttä ja polvet, jotka eivät notkistu.

   Poista
 28. Syntymä ja kuolema, ei elämässä muuta ole. Tai siis elämä on sen välinen juttu.

  Kauheessa kankkusessa ajoin taksilla Tampereen Keskussairaalaan ja hain sieltä vaimoni ja pienen käärön, joka oli muka ihminen? Ajettiin mun asuntooni eli Lähteenlinnaan, maksoin taksin. Kannoin sen käärön, ei sillä vielä mitään nimeä ollut, toiseen kerrokseen - jossain asuin. Mentiin kaikki kolme sinne sisälle, se oli yksiö, olin tapetoinut seinät vihreällä tapetilla ja maalannut kaikki ovet retliiniksi, kämppä oli mielestäni aika "makea". Käärö laskettiin alkoovin sohvalle. Katselin häntä, kauan. Sitten Kaija tuli keittiöstä, hän oli kirjoittanut ostoslistan mulle, mun piti hakee apteekista "pumpulia, talkkia, jotain muita vauvanhoitoaineita, yms..." Pistin takin päälleni, oli syksy, ja kun kävelin kadulla, ajattelin että "elämäni on nyt muuttunut toisenlaiseksi. se ei koskaan oo enää samanlaista kuin ennen". Mitäpäs sen väliä. (Ja pyyhin kyyneleeni.) Apteekissa olin jo ihan asiallinen asiakas... kuin kuka tahansa. Joka ohimennen poikkeaa Apteekkiin. Ja ostelee vauvajuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joidenkin mielestä kaikkein tärkein, oikea elämä, on kuoleman ja syntymän välissä.

   Poista
 29. " ... Jos Rauno on kuollut, kuka hänen blogiaan sitten on päivittänyt. ..."

  Joku amatööri-jukkapuotila-filosofi. Ja huomaa: ei hän uusia blogisivuja tee, kommentoi vain. Raunon logolla, ja Raunon ääntä matkien... aika huonosti.

  Siis Iines, et kai sinä noin tyhmää näyttele, mitä kysyt?

  Ps. Muistatko kun sun omalla palstallasi aikoinaan - ja mikisen logolla - puhui "mikis"? - Onko sulla muuten f-securen lisäksi kunnon pankkisalasana? Kun oot näemmä noin sinisilmäinen (ja rakas, Auervaarien heiluteltavissa oleva) baby? (kaikella koko arvostuksellani, tuus)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis voi Hyrskyn Myrskyn Sun kanssas! Kun lukee tuota 2016 vuoden "Raunoa", niin näkeehän sen joka helvetin virkkeessä, että kysei ei ole vuoden 2014 Raunosta. Viihdettä voi tietysti tehdä näinkin, eikä tämä "uusi Rauno" hullujaan sen enempää puhu kuin oikea vanha Rauno, itse asiassa selväkielisempi on hän. Mutta paljon - ah niin paljon - vähemmän intellekti!

   ps. surullinen mikis. kun syyllistyi iineksen panetteluun. on. mutta onneksi iines tänä vuonna on sama kuin vuonna... no, 2002. (tai voi olla vähän vielä kivempikin!)

   Poista
  2. Mikis, en minä ole tyhmä, mutta en ole tullut ajatelleeksi, että toisen intimiteetin kuvineen voi varastaa Bloggerin blogisysteemissä!

   Miten siis voi kirjautua Rauno Räsäsenä Raunon blogiin, kun ei tiedä Raunon tunnuksia ja salasanoja???

   Poista
  3. Ja mikis, F-Secure ei ole ainuttakaan virusta tai rosmoa päästänyt koskaan blogeihini tai minnekään muualle.

   Pankkisalasanat ja tunnukset antaa minulle pankki, ei niitä itse keksitä ainakaan minun pankissani.

   Poista
  4. (huokaus) Voi olla että puhumme eri asioista?

   Pankkitunnuksista, siis siitä numerolistasta, olen samaa mieltä kanssasi, salasanat tietysti voi muuttaa miksi tahtoo. (Ja ne kannattaakin aina silloin tällöin muuttaa.)

   F-secure ei pysty estämään että sun blogiisi ei pääsisi vieras koodinpätkä, eli virus. Mihkä tahansa linkkiin voi ympätä viruksen, se ei kummoistakaan ohjelmointitaitoa vaadi. Ohjeet itse asiassa löytyvät netistä. (Kerron tämän koska totta kai kaikki rosvot tämän tietävät.) Kerran napsautin blogissasi Japen (= tai Anonyymina Japen ystävänä) välittämää linkkiä... noin liki 10 vuotta sitten. Virus oli rakennettu Works Suiten versio 2004:ään, joka minulla oli; se tuhosi tekstinkäsittelyn ihan totaalisesti. (Eli onnea vaan sulle Jape!) Asiantuntijoiden kanssa tutkin juttua, se on dokumentoitu: se siitä. Mitään vahinkoa minulle ei tullut: minulla on kolminkertainen varmuuskopiointi. Kaikki tiedostoni löytyivät niiltä. Tietokoneeni kiintolevy oli korruptoitunut = täysin paskaksi meni. Ei sev väliä, formatoin sen, vaihdoin tekstinkäsittelyversion uudemmaksi - oli minulle ilmainen - ja palautin varmuuskopiot. - Ei siinä muuta kuin nokka vain vähän tuhisi...

   ... mutta siis sitä, että sinä pystyisit estämään sen, että joku ilkeä taho EI käyttäisi blogiasi väärin... siinä olet kyllä turhan optimistinen. (ja sinun vikasihan se ei tietenkään ole, jos joku roistoilee)

   Ps. Eikä noiden koodien ymppääminen eri linkattaviin juttuihin kovin helppoa ole. Vähän liioittelin. Kyllä se vaati ammattimaisia nörttejä... ja paljon pizzaa, jota nuo nörtit syö, ja jonkin verran aikaa. (Mutta on se Nörteille yhtä helppoa kuin pistäisi silmät ummessa sormenpäällään nenää.)

   Poista
  5. Siis pankkiini ei ole salasanaa, vaan pankilta saatu asiakastunnus ja pankin antama lukukortti, josta katsotaan pankin antama numerosalasana. Siinä kaikki.

   Olipas Jape katala, jos tahallaan pani viruksen sisältävän linkin blogiini. En tosiaan ymmärrä, myönnän tyhmyyteni, miksi Secureksan ei huomaisi tätä. Mutta siis, ei minun tarvitsekaan ymmärtää. Kukaan muu ei ilmeisesti avannut Japen linkkiä.

   Vieläkään en ymmärrä, miten toisen Blogger-blogiin voi kirjautua bloginhaltijana joku muu.

   Poista
  6. Virus toimi ainoastaan tietyssä WORKS-versiossa; juuri sellaisessa joka minulla sattumalta oli. Muulle se mitään vahinkoa pystynyt tekemään. Se tuli (= oli asennettu yhteen linkkiin, siis esimerkiksi tällaiseen


   http://www.ksml.fi/

   joka vie lehteen Keskisuomalainen. Tämä linkki oli (en muista sanatarkasti) jotain

   http://www.forssa.tapah.fi/

   Sana "forssa" kiinnosti, avasin linkin: sillä sekunnilla se Myyrä alkoi sotkea WORKS tekstinkäsitysohjelmaani. Sai sen... mua rupee ihan naurattaa... ohjelmisto meni vitturallaks, kirjaimet muuttui miksi sattui etc. Enpä ollut koskaan ennen kirjoittanut niin järjettömiä juttuja. Kun yritti kirjoittaa vaikkapa "aurinko paistaa", viruksen mielestä se pitää sanoa "rwg'öoohtu7,m.,bt987mvbgx". No, mikäs siinä sitten?

   Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

   Poista
 30. " ... Miten siis voi kirjautua Rauno Räsäsenä Raunon blogiin, kun ei tiedä Raunon tunnuksia ja salasanoja??? ..."

  Eihän kukaan sitten vuoden October 13, 2014 Raunon blogiin olekaan kirjaantunut??? Kommenttiosastoon vain. Joka on auki. Joku voi vaikka vuonna 2099 mennä sinne ja leikkiä että mä olen Rauno Räsänen.

  Nyt en taaskaan ymmärrä mitä haet takaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onhan, mikis, Rauno Räsänen kommentoidessaan! Hänhän kirjoitti ne tuon päivämäärän jälkeen kirjautuneena eli rekisteröityneenä omaan Blogger-palveluunsa, jonne kukaan muu ei pääse käyttämään hänen kuvaansa ja logoaan.

   Poista
 31. Sitä haen, miten joku voi ottaa itselleen Bloggerista Raunon Blogger-nimen Rauno Räsänen, kun se kerran on VARATTU aidolle Rauno Räsäselle. Blogger ilmoittaa, jos blogin nimi on varattu ja estää sen.

  Voisiko joku siis ottaa Iineksen nimen ja kuvan ja kirjautua sillä Bloggeriin? Kommentteja kirjoitettaessahan kirjaudutaan sisälle Bloggerin systeemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä lailla. - Kaikkihan tapahtuu kommentointisivustolla.

   Poista
  2. Toistan vielä että viimeinen PÄIVITYS on tehty October 13, 2014. Silloin minä elin vielä. Sille minä en mahda mitään että kommentointiosastolla Putiinikin vaikka soittelee suuta. Siis... kukaan ei ole blogiani päivittänyt, kukaan ei ole kirjaantunut blogiini minun tunnuksilla eikä siis myöskään millään muilla tunnuksilla - sehän olisi mahdotonta.

   Kommenttiosastolle taas kuka tahansa voi tulla / pääsee riekkumaan. Kuten myös se ihminen joka kirjoittaa Raunon nimellä "raunomaisia" juttuja. - Hän on Olkiukko!

   kirj. mikis

   Poista
  3. Ps. Itse olen pahoillani siitä että yhdessä vaiheessa iltaa minulla "mopo alkoi keulia" taas. Käytin kieltä mitä normaaliolossa en käytä (= rumia sanoja). Muutenkin olin ihme kireällä päällä... vaikka juuri olin saanut kuulla erittäin, erittäin miellyttäviä uutisia tyttärestäni Sagasta. (Hänen elämäänsä suhtaudun vakavammin kuin omaan elämääni; minä kohta sammuttelen vain valoja.)

   Mutta pahoittelut töykeilystäni! Itse kullekin.

   Poista
  4. Sen lisäksi, oi suokaa anteeksi vielä tämä, tuikkaan teitä kaikki yhdellä ärsyttävimmällä sanaparilla...

   hyvää päivänjatkoa

   koska minun täytyy nyt lähteä muualle enkä pysty osallistumaan keskusteluun (aploodeja, lisää abloodeja, kuuluu myös huutoja 'bravoo' , 'jo oli aikakin' ja 'luojan kiitos'!...)

   Poista
 32. Hyvää Päivänjatkoa kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toki toivotan, mutta ei tuo ole minun. Henkilöhän ei ole kirjautunut Bloggeriin... Rauno Räsänen on kirjautunut Bloggeriin oletetun kuolemansa jälkeen. Mikä tässä, mikis, nyt on niin vaikeaa?

   Poista
  2. "Rauno Räsäselle" - olet väärässä tuossa, että kommenttiosastoon kuka tahansa pääsee riekkumaan. Ei pääse toisen ihmisen Blogger-tunnuksilla. Piste ja aamen. Se on mahdotonta, omöjligt, impossible.

   Rauno Räsänen on kirjoittanut oletetun kuolemansa - rauha ja kunnia hänen muistolleen jos näin surullisesti on - jälkeiset kommentit kirjautuneena eli rekkajtuneena Bloggeriin. Kertokaa minulle yksityiskohtaisesti, miten se on mahdollista, jos hän on joku muu.

   Poista
 33. Miksi sun palvelin jenkeissä?


  Palvelin i-iines.blogspot.fi ISP Google Inc. (AS15169)
  Maanosa Pohjois-Amerikka Lippu
  US
  Maa Yhdysvallat Maakoodi US (USA)
  Alue CA Paikallinen aika 10 Sep 2016 03:29 PDT
  Metropoli* San Francisco-Oakland-San Jose Postinumero 94043
  Kaupunki Mountain View Leveysaste 37.419
  IP-osoite 216.58.213.225 Pituusaste -122.057

  IP-osoite/Palvelin  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei taatusti ole! Minulla on dnan laajakaistayhteys ja dnan langaton mokkulayhteys, ja puhelinnetti ja oleskelen Satakunnan - Lounais-Suomen alueella. Tällä hetkellä sijaitsen lounaassa saunani terassilla ja kuuntelen meren liplatusta ja linnun laulua. Kirjoitan tätä kännykällä.

   Poista
  2. Eikös Blogger ole amerikkalaisen Googlen systeemi? Bloggereiden palvelin lienee siellä.,,

   Poista
  3. Niin , blgger palvelin on amerikassa.
   Muistaakseni ainakin Firefox-selaimeen saa lisukkeen, mikä näyttää haetun nettiosoitteen sijaintimaan lipun.

   Poista
 34. Ottamatta kantaa teidän väittelyynne tuo Rauno Räsänen on aivan toinen ihminen kuin minun tuntemani Rauno. Tästä voisi tehdä poliisi asian.

  VastaaPoista
 35. "Ai mistä "tästä"? on yllättävän näppärä kysymys vaikka rikkoo sääntöjä lyhyydessään. Blogistitarhan voi tarvittaessa tuhota koko todistusaineiston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kopio lyötyy Californiasta.

   Poista
  2. Amerikan kaikkivoivissa bloggausvalloissa on sana vapa��

   Poista
  3. No N-liitossa ei ollut mutta Ameerika keksi G. W. Bushin. Dixie Chics sai paskaa niskaan rutosti pelkästään yhdellä pikku vitsillä, "We are from Texas, so is our president. We're not proud of it." Mitäpä Dubya siihen, kun aikaa, mellakointia ja Buttwiperia oli kulunut ja Dixie Chicsien levykasojen yli oli ajettu puskutraktoreilla? Tätä voi pitää neroutena: "Freedom of speech is a two-bladed sword."

   Man, those spindoctors must be rakin' in them greenbacks by the hayload. Them's guys is geniuses, lemme tell ya.

   Poista
 36. Tänäään aamulla ajattelin, kun luin Hesaria, että joku esiintyy Jari Tervona. Hesari antoi Tervolle kuvineen kolme sivua mainosta uuteen kirjaan, joka lienee ihan gonzoa, suomalaisittain tosin: köntsää.

  Tervo heittää niin villiä populismia, että hän on kuin ilmetty Timo Soini. Joku luulisi, että nämä ovat ikäänkuin eri leireissä, mutta ihan sama kaiku on askelten. Kuin asiaa ainakin, Tervo kertoo suuresta oivalluksestaan: "suomalaiset ovat autisteja". - Tuo kuulostaa minusta aivan samalle, kuin Turkka selittämässä niiden älyvapaiden kivemurikoidensa sisältöä. Huolisaan pitää olla.

  Kunnon populistina Tervo myös uhriutuu, hän kertoo, kuinka paskaa on muka satanut niskaan. Rahaa sille niskaan on satanut ja sataa tulevaisuudessakin. Hesari sen takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Knausgårdia Hesari mainosti vain reilusti vajaan sivun jutulla. Ja se juttu vasta tyhjä olikin, joku toimittaja oli saanut kirjailijalta viiden kysymyksen haastattelun. Kysymysten syvällisyys oli ällistyttävää: "miksi kirjoitat?"

   Olisin nyt edes kysynyt siltä, käyttääkö dopingia, tai miltä nyt tuntuu.

   Poista
  2. Säästin Tervon lukemisen illaksi, kun lähdin aamulla mökille. Luen sen kohta. En viitsinyt pilata hyvää kahvinmakua suussani. Toisaalta pidän Tervosta, toisaalta en.

   Knausgårdkin jäi iltaan, mutta sen verran lukaisin, että Knasu myönsi välillä kirjoittavansa huonosti. Hesarin kriitikkohan lyttäsi aiemmin miehen uusimman, uuden sarjan aloituksen, kuten kävin Einesbaarissa toteamassa.

   Poista
  3. Vaan uusin populisti onkin Ilta-Sanomien Mika Koskisen mukaan Antti Rinne! Koskisen kolumni kannattaa lukea.

   Siitä selviää, että Rinne on istunut VVO:n hallituksessa ammattiliiton puheenjohtajana, kun VVO palkkasi tuplasti enemmän tienanneen Joni Niemisen johtajaksi kuin Veikkauksen 32 000 e/kk tienannut Veikkauksen johtaja - jota Rinne puolestaan on arvostellut jyrkästi Juha Sipilälle ja penännyt vastausta tältä.

   Vielä emme ole saaneet kuulla Rinteen vastausta Kolumnin aiheelliseen kysymykseen. Hyvä Mika Koskinen!

   Poista
  4. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001257473.html

   Tuossa siis linkki, joka unohtui edellisestä.

   Poista
  5. Tervon puheet tuossa jutussa täytyy tietysti sijoittaa siihen kontekstiin, missä ne olivat. Ne ovat kirjan myynti- ja markkintointipuhetta. Ja pitää muistaa, ettei myyntiodotukset varmasti ole pieniä, satojatuhansia pitäisi saada.

   Rinteen keskeisyydestä en ole tuossa vielä vakuuttunut. Selvää kuitenkin on, että maamme työväenliikkeen omistama vuokra-asuntokanta on työväen selässä istumista. Työväenliike on ottanut porvarin aseman sortajana ja riistäjänä. On kirjoitettu, että VVO:n katteet ovat parempia kuin huume- tai asekaupassa. Vuokrien taso on monin osin järkyttävä.

   Minulla on kokemusta SATOsta, joka ei ole työväenliikkeen omistama. Sama juttu se siellä oli, vuokra nousi aivan järjetöntä tahtia. Pitkälti toistakymmentä vuotta asuin niiden asunnossa hevonvitun kuusen pöpelikössä. Sitten muutin kylän keskustaan paikallisen miljonääriporvarin vuokralaiseksi. Sijainti on upea, talo on juuri sitä mistä pidän, eikä vuokra noussut viime vuoden vaihteessa lainkaan. Hyvin paljon halvempi se on kuin siellä Satomasokismissa.

   Poista
  6. Kyllä tuo Tervon Matriarkka pitää lukea. Luulen, että tilaan sen E-kirjastooni. Kiinnostaa inkeriläisten historia ja asema rajan molemmin puolin. Yksi inkeriläissyntyinen paluumuuttaja asuu naapurissani, ja hän on hyvin avulias ja ystävällinen ihminen, luennoi iltakursseilla inkeriläisten historiasta.

   Jari Tervo vain erehtyy, kun nimeää suomalaiset autistiseksi kansaksi. Uskon ymmärtäväni, mitä hän tarkoittaa, mutta määritelmä on kovin ohut huti. Nimittäin autismin tyyppinen suhtautuminen vieraaseen ei ole erityisen suomalaista, vaan se on ennen kaikkea inhimillistä, kaikkialta maailmasta tavattavaa. Juontaa juurensa ihmiskunnan alkuhämäristä, jossa vieras oli ennen kaikkea vihollinen.

   Se, että Suomi on nuori ja paljolti sekoittumaton kulttuuri, jonka sivistys on muihin Euroopan maihin verrattuna vauvan iässä, toki vahvistaa eroa muihin eurooppalaisiin maihin, joiden läpi on vuosisatoja jo vaellettu ja joiden rantoihin on laskettu maihin.

   On kuitenkin väärin nimittää luonnollista ja inhimillistä piirrettä autistiseksi. Se on ylidiagnosointia. Mitä rasismiin tulee, sitä on kaikissa maissa, ja sen Tervo unohtaa mainita. Suomalainen rasismi on kuitenkin vähäistä ja ilmenemismuodoiltaan laimeampaa kuin vanhoissa sivistysmaissa. Tämänkin Tervo unohtaa.

   Se, että kaikki kritiikki tai varautunut asenne maahanmuuttoa kohtaan luetaan meillä rasismiksi, on minusta se asia, joinka pitäisi huolestuttaa, sillä tämän asian ympärillä leiskuu yhtä tulinen vihapuhe kuin varsinaisessa rasismissa. Meillä kirjailijat ovat tukehtua kiukkuunsa niin, että saavat sairauskohtauksia ja otsasuonen pullistumia - viittaan myös Hassiseen.

   Poista
  7. Laylasta olen näköjään kirjoittanut Einesbaariin:"Jari Tervon edellinen romaani, Koljatti, ilmestyi suuren kohun saattelemana, niin myös uusimpansa, Layla. Mainoskampanja on erilainen kuin muilla painoskuninkailla ja – kuningattarilla, ilmaista palstatilaa on runsaammin, areenoiksi eivät riitä pölyttyvät kirjallisuuskritiikit.

   Haastatteluissa kirjailija on lausunut ns. kuumista aiheista provokatiivisia lauseita, joilla tietää saavansa tulistuneiden näppäimistöt paukkumaan. Ajatuksella: kaikki puhe on hyväksi, kaikki puhe lisää kiinnostusta ja kirjan lukemista, sekä edistää kirjailijan elinkeinon harjoittamista. Kärjekkyys palvelee myös lehdistön tarpeita; taas lisää palstatilaa, edelleen lisää kuumia mielipiteitä, lopullisena pyrkimyksenä tässä luultavimmin ikiliikkujan keksiminen.
   "

   Nauratti, kun äsken näin Iltasanomissa jutun, jossa Tervo vaimoineen (kuka se on?) kertoi, kuinka viihtyvät mökillä hyvin, mutta mielikuvitus (ah, kirjailijan perisynti!) laukkaa liikaa ja pimeä pelottaa.

   Rakkaudesta on hyvä antaa mahdollisesti useampikin haastattelu. Huisin kiinnostava isä-poikasuhde täytyy tietysti tuoda Matriarkan alttarille, onkohan Tervon suhde vanhempiinsa jo riittävästi käsitelty. Jos löytyy joku nuoruudenhairahdus, ei muuta kuin Matriarkan pannulle vaan tirisemään, kyllä vaimo (kuka se on?) sen varmaan aikanaan anteeksi antoi.

   Poista
  8. Jos Tervo kaipaisi neuvoja, - ei tietenkään kaipaa, hyvin voisi vaikka opettaa myös myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia - niin aika hienoa olisi verrata Matriarkkaa kohtaloineen Särkänniemen delfiineihin. Siinä voisi provokaatiota vielä syventää, vaikka sanomalla, että delfiini saivat sentään pitää henkensä, toisin kuin inkeriläiset. Ja vähän vielä keittiöpsykologoida: "Delfiineiden ja inkeriläisten kohtalot kumpuavat samasta rasismista!"

   Ai, että meinaanko Matriarkan lukea? - Ehdottomasti. En. Ikinä.

   Poista
  9. En minäkään Matriarkkaa lue kuin Raamattua - yleensä en lue mitään kritiikittömästi. Minua kiinnostaa Tervon ajattelu. Se on toisaalta oivaltavaa, toisaalta pikkunäppärää sanailua. Ja toki inkeriläisyys on yksi taso. Uskon, että Tervo on kyllä perehtynyt aiheeseen historiallisesti.

   Poista
 37. Aiheesta (tämän kommenttiketjun alkupäässä on Iineksen kirjoitus, huomasitteko?) on lystikkäitä anekdootteja. Eräs kertoo paperitehtaan lakon mahdollisesta uhasta. Insinööristö oli täysin omistajien taskussa ja työntekijöillä kunnolla punaista silmissä ja johdon näkemystä puolustellut pääluottamusmies sai haukut asiallista puhetta pitäessään, hänelle huudettiin ja hänet keskeytettiin erään lakonlietsojan toimesta useasti. Viimein hän sai naamalleen haukkumasanan kapitalistin apina. Hän keskeytti, painoi päänsä ja mietti. Sitten nosti sen, hymyili ja lausui tasaiseen tapaansa: "Niinkö olisi? Väittäisin että mitä ylemmäs apina kiipeää, sen kauemmas sen persekin näkyy."

  VastaaPoista
 38. Minut oli kutsuttu yhteen tilaisuuteen, kävin, sitten meille tarjottiin kahvit ja torttu joka oli nimeltään joku "struudeli". Omenaleivokselle se maistui. Ja ennen sieltäpois lähtöäni kävin vessassa ja tein sinne oman "struudelini"... (Tuo on niin kiva sana, se jäi mieleen, taitaa olla saksalaista syntyperää?) Sitten olin äkkiä - erittäin ällistyksellisesti - katsomassa JJK-GRIF jalkapallo-ottelua. Inhoan jalkapalloa, tai en tietenkään inhoa jalkapalloa an sich, mutta ei se minua kyllä kiinnostakaan. Päinvastoin. Puoliajalla kättelin - varmuuden vuoksi - kaikki minua lähellä istuvat ihmiset, ja lähdin pois. Kävelin katuja jotka olivat johdonmukaisia mutta päättyivät aina johonkin, se oli jotenkin surullista. Taivaasta ripsi vettä, onneksi minulla ei ollut sateenvarjoa, sade on Suuri Demokraatti. (Koska äkkiä olin yhden Baarin lipan alla juttelemassa tuntemattomien ihmisten kanssa. Ja sitten sade loppui, me hajaannuimme.) Askelmittarini mukaan olin tänään kävellyt 11 km, ohoh ajattelin, ja jatkoin kävelyäni. Erään Baarin (Yökerhon) ovi oli houkuttavasti auki, sieltä kantautui kadulle myasminin, fesmeniinin ja vähän myös uuhen hajua, ja jotain, jota en pystynyt määrittelemään... Menin sisälle, pelasin Pokeria, join Yhden Oluen, kerran kävin vessassa, ulos tultuani olin 90;- € köyhempi. - Omapa oli valintani. Samoin kuin Odysseyksella. - Jatkoin tallusteluani. Kadun toisella puolella oli SIWA, poikkesin sinne. Kauan sen kaupan hyllykköjen välissä etsin, mutta lopulta löysin, oih! halvan REINBOW lonkeron. Ostin niitä 3 tl:kiä. (Koska olen köyhä.) Nyt olen kotonani ja kirjoitan tätä, mutta matkalla ajattelin muita erilaisia asioita, mm. sitä, että "mitä tarkoittaa olla rehellinen kun kirjoittaa..."? Tietysti sitä, että valehtelee niin ettei sitä huomaa, kirjoittaminen on muilta lainaamista ja valehtelua. (Suuret kirjailijat plagioivat suuria kirjailijoita ja pienemmän pieniä kirjailijoita. Ja keskikokoiset keskikokoisia.) Kaikkein "rehellisimmät" kirjailijat kirjoittavat - he onneksi ovat amatöörejä - kirjoittavat päiväkirjoja. Joita ei edes Piru jaksa (nukahtamatta) lukea paria-kolmea liuskaa enempää.

  Niin, päiväkirjoissa EI valehdella!


  Ps. Ollaanhan mee Ystäviä IInes!?

  VastaaPoista
 39. Kyllä, luulen niin. Miksi emme olisi. Päiväkirjoja luen mieluiten. Ne ovat, no nyt ei löydy sanaa. Reissutarina voi olla myös kuvaus joutilaan lampsimisesta kotikaupungin kaduilla ja poikkeamisesta Siwaan tai vaikka Tokmannille ostamaan kuulosuojaimia. Minulla alkaa kylpyhuoneremontti, ja ajattelen varautua. En siis oikeastaan tiedä, onko paljonkaan eroa Odysseuksen retkillä ja kaupungilla vaeltelulla. Tai sillä, tekeekö reissun rahtilaivalla Travemunden kautta laajemmille vesille tai soutupaatilla Lyökin vesille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten voi suosittaa Vanhan rouvan lokikirjaa? Matkustajapaikoilla rahtilaivoilla maailman kiertänyt leidi tarinoi leppoisia. En juuri haukotellut lukiessa mutta toden perään, ellei olisi ruostehakkuja, teräsharjoja ja maalattavaa niinniin. Monia vaivaa ylipaino, liika tupakointi ja pitkästyminen. Ellei sitten ole sorvinkäyttölupaa ja messinkitankoa josta designeerata jotain pientä kivaa. Paljonkin on nähty ja niistä näkee että vaikkei varsinaisia koneistuskykyjä ehkä ole on asia saatu työvoitolla fungeeraamaan paremmin kuin insinöörin stereot. Tiedättehän? Hintaa kolkyt tonnia ja kämppään väsätty akustointia saman verran, sitten nauttien soittaa pelkkiä testisignaaleja. Vähän kuin eräät purjehtijat joille ei tulisi mieleenkään kiinnittyä troolarin tai muun rautakasan kylkeen vaikka lankonki olisi vihjeellisesti hollilla. Likaa hyi. Meidän Suloseikkailu, uih miten ruma pajatso. Omapa on valintansa. Työllä ei ole väliä mutta huviliikenne väistää ammattiliikennettä, kaikilla merillä. Tämä tietysti koskee vain kulussa olevia aluksia. Ei tätä pitsinnypelöintiä jossa on epäämättömiä kutilaita joilla tosin näyttää olevan melko erikoisia psykoottis-eroottisia fix-ideoita. Hiukan kuin tsehovintodistajilla, vai mitä taffelsipsintodistajia ne nyt on. Jehvoh, joh, j, no se revohka. Mistä niiden loisiminen muuten on Venäjällä niin hankalaksi tullut?
   No, omapa on uskonsa, moneen voi uskoa, mikiksen tyyliin jaaritella, pomminpurkajien hermoihin, juustojen hajun käänteiseen vastaavuuteen maun suhteen tai siihen että ilmaisukykylukioluokallinen rihmarullia kykenee juomaan enemmän reppusiideriä ja voittamaan pyöräsuunnistuskisan tavallisia varusmiehiä vastaan. Usko ei tee ihmeitä vaan ennakkoluulottomat ihmiset. Minä tosin teen niitä palkkiota vastaan. Heti kun saan toimeksiannon jään paikoilleni ja ajattelen kuinka voisin pettää kaikkia. Sitten vain otan roskaa, vaihdan paskaa, varastan aikaa ja myyn tyhjää. Pankin kuriiri kärsii iskiaksesta ja tiliotteiden massa vetelee pyöränvanteita lengolle...

   Poista
  2. Kyllikki Villat on luettu kauan sitten, ja muutkin Villalta, aiemmat päiväkirjat tai muistelukset. Olen niitä täällä muinoin suositellutkin. Mainioita opuksia.

   Matkanteoksi vaan usein mielletään fyysinen ja kauas ulottuva matka. Minusta matkata voi tapahtumarikkaasti muillakin tavoin kuin pitkillä reissuilla. Toki ne kuitenkin ovat oma lukunsa. Siperiasta vieläkin haaveilen, junamatkasta, mutta taitaa käydä kuin kolmen sisaren Moskovan-haaveille.

   Poista
  3. Olipas hauska kirjoitus ! Tuulettava!

   Ymmärrän tästä jonkin verran... merellä kun olen ollut itsekin!

   Kyllikki Villa (= hieno ihminen) oli siinä mielessä jotenskin ambivalentti, että tahallaan eksyi mahd. hankaliin tilanteisiin - ja sit (päiväkirjoissaan) koko ajan tykitti "jäkäti jäkäti jäk kun on hankala tilanne". - No, tämä on oikeastaan kamalan sympaattista, hänessä. - Mutta se mua närkästytti kun hän jossain laivan ruokapöydässä (rahtilaivalla matkustavat turistit syövät aina kapteenin pöydässä) ei osaa keskustella parin muun matkustajan kanssa... koska hänen rruotsinsa/ranskansa/englantinsa ym:t on niin puutteellista... no voihan vittu! Mitäs sitten kääntelee erikielisiä kirjoja suomeksi? Itse nimittäin kiersin kerran 3/4 maapalloa ympäri osaamalla noin 15 englanninkielen sanaa, vähän enemmän (en paljoa enemmän) saksaa, ja ruotsia siltä väliltä... Ei mulle silti koskaan, edes Borneossa (jossa en edes käynyt) tullut mieleen narista että ..."emmää osaa sanoo tätä oikein sksaks/englanniks/esperantoks... Se nyt ei vaan tullut mieleen!

   Muuhun, äärimmäisen mielenkiintoiseen kommentin omaiseen kannaoottosi pahviseen kanoottiisi perehdyn. Ja toivottavasti paremmin. Koska löyhkäät kuin virkistävä föön tässä tunkkaisessa bodyaarissa. (Tai miten se kirjoitetaan, en tiedä.)

   Laakongilla tavataan! Kun Suunnista kodia kohti, niin Lydia Koidula, hänet on tehty 2kympin seteliksi. Väpä on parempi, tai en tiedä, mistä näitä kaikkia tietää, olisipa mulla tonnin euroseteli niin vaihtaisin sen kahteks viissataseks. Usko tai älä, Toivo ja Taisto on hyviä nimiä mutta pitäisi olla Q. myös Pelkuri. Jos joku nimi alkaa q:llä se on Koira joka oksentaa tuon pilarin juureen jossa lukee KELA, on Suojelusenkelini. Sen sielu on vankileirien saaristossa, murheellinen murisija. Jos puhuisin sinulle et kuuntelisi, siksi puhun itsekseni, Tuulia Palaga. Minaster on mänty, minareetti torni, minaster minetc mäntykiitäjä. Koko maailmankaikkeudesta vaihtaisin, ainakin osan siitä, mustaan 42-44 nro:n kenkään, vasen plase. Tai jos on vain oikeaparisia jäljellä niin pari numeroa isompi, se tulee vasempaan kavioon. Kysymykset - joita te esitätte - ovat kohtuuttomia: kohdun sisällä on lapsi - älkää päästäkö häntä irti! Pitäkää kiinni. Lapset alkaa heti laulaa gregoriaanista kirkkomusiikkia, pikku pömppömahat, ei heitä osaa epäillä. Heidän poskeaan alas harppova hämähäkki on samassa juonessa mukana, tyytyväinen koska he nukkuvat. Omenapuiden alla etananjälkiä käsistään pyyhkivä F. Carcia Lorca. Kiveä, lastenpolvia, luuta ja ruohoa. 'Ma silmät luon ylös '.. Kailasta ja runkkaamista. Fillaria taluttava lehdenjakaja-akka tuli Teatteritalolta päin, hän sulki silmänsä, oli jo Kylliksi!Liikaa siinä mitä kuvitteli näkemäkseen.. kyllä minä tästä selviän, hän ajatteli, jaappa vaan postisi. M/S Sultaanille ei kukaan kirjoittanut minulle - jeesus kun odotin edes postikorttia kun purjehdittiin vastavirtaa la Plataa.. Laivakoira kusi minne sattui. Talvi, talvi. Se on sydämessä, vaikka siellä olikin elokuu, se oli saksankielen epäsäännöllisissä verbeissä... Koski, palelsi, enemmän koski, mutta mikään senaikainen ei selitä tätä tilannetta. Onneksi.

   Poista
  4. Tuo Anonyymi - tai hänen Sivupersoonansa - kirjoittaa just sellaista proosaa jota haluan lukea! Olen yksinkertainen ihminen. En kaipaa mitään barokkia. (Muusta puhumattakaan.)

   Poista
  5. Ja tiedän - en tiedä miksi tämä pitää lisätä tähän - että vittuilustahan tässä on kyse. Mutta mielestäni tasokkaasta.

   Voin tietysti olla myös väärässä.

   Poista
  6. En tavoitellut normivittuilusävyä, pelkkää purevuutta. Höpön pöppöä terävin pentuhampain. En ole hedonismiin kallellaan, oikeastaan olen askeettinen ja kylmä persoonallisuustyyppi jolla on aina naftaa pannuhuoneessa ja kuumia aiheita. Asioita työn alla. Jälkikirjalliset pikatekoseni eivät vakuuta edes itseäni. Pakokaasun hajuun tottunee, sanoi Viivi Wagnerille.

   Kirjoittelemisiin.

   Poista
  7. Sanoin...

   " ... Voin tietysti olla myös väärässä. ..."

   Minä olen niin usein oikeassa, eikä se minun vikani aina ole, että jumalattoman mielelläni olen välillä väärässä.

   This is Pravda.

   Poista
  8. Minun mieleeni jäi elävimmin tästä viimeisestä reissukirjasta se, kun Villa aina kävi maissa ostamassa konjakkipullon. Ja sitten makoili hyttinsä punkalla, koska liikuntakyky oli vähän horjuva ja pelkäsi kaatumista. Ja siinä makoillessaan lavitsalla kuunteli ilmanvaihtokanavan huminaa, ja oli kuulevinaan siitä hillitöntä puheensorinaa, joka oli välillä kuin musiikkia.

   Poista
 40. Jari Tervo tunnetaan jyrkistä puheistaan rasismia ,putinia ,uskontoja y,m vastaan. Saa sen vaikutelman,että kyseessä on pohjimmiltaan hyvin epävarma persoona, joka rakentaa imagoaan olemalla "kovaa poikaa". Mutta ajattelen kyllä joissaan asioissa samansuuntaisesti kuin hän.

  VastaaPoista
 41. Päiväkirjoissa parasta on vastaavat kommentit (päivämäärä muutettu)

  10.9 Tänään ei tapahtunut mitään erikoista..


  No on se ainakin parempi kuin että

  11.9.2016 Heräsin aamulla klo 07. Ja pesin hampaani. Luin lehden. Ei siinä mielestäni ollut mitään lukemista, joku TRUMP tms. Koira kakkasi postilaatikon viereen ja siitäkös isä oli vihainen..."

  tms

  VastaaPoista
 42. Muistinkin juuri Hitlerin päiväkirjat. Niitä luki mitä melkoisin joukko silmät tapillaan ja pettymys oli laajaa ja suurta kun väärentäjä jäi kiinni. Miksei hän tosiaan tehnyt asiaa itselleen yksinkertaisemmaksi ja julkaissut niitä kuvitteellisina mutta asiantuntevina teoksina? Heikko itseluottamus? Tuskinpa. Vaatii lujan luonteen väärentää ja myydä voitolla päiväkirjoja vaikka kyse olisi eräästä vihatuimmista ja ihailluimmista miehistä, aivan kuten ei vaadi olla mediapersoona Pervo tai Hervo tai Nervo.
  Aiheenvalintoja, aina vain aiheenvalintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulussa, muistaakseni lukiossa, meillä oli ammattiauttaja - joltain psykologian kurssilta irti päässyt despootti - joka suositteli meille eri aineenvalintoja. Aina vain aineenvalintoja.

   Poista
  2. Minulle nämä kouluneuvojien vinkit "heij kuule, mitähän me keksittäs sun pääks menoks kun mennään lukioon" ... ei niin kamalasti hetkauttanut. Kun kävin viidennen luokan ensimmäisen kerran niin mulla oli torkkarissa kaksi nelosta. Kun kävin sen (siis viidennen) luokan toiseen kertaa, nelosia oli siunaantunut 4. Päätinkin että en pyri Lukioon. Koska jos olisin käynyt viidennen luokan kolmannen kerran, nelosia olisi varmaan tupsahtanut ehkä 8. Ja sit 16. Ja lopulta 32... eihän, voi jumankauta, niitä oppiaineitakaan niin paljoo ollut... mun olis pitänyt ottaa lisäkursseja.

   Kouluaikana mua kiinnosti muut asiat kuin kouluasiat. Niin kuin nytkin.

   Poista
  3. Nyt näyttää että mikis yrittää suksia keski-Sudaniin. Vaikuttaa pelokkaalta. Ehkäpä hän tahtoo kertoa miksi. Paas kertoen mitä tapahtui, ihan omin sanoin?

   Poista
  4. Minutkin patistettiin ammatinvalinnanohjaajan pakeille. Ammatinvalinnanneuvoja sijaitsi Turussa, nykyisen Hansakorttelin torille työntyvässä kolmiomaisessa tornissa. Muistan tehneeni lukuisia testejä, mutta ainuttakaan muistikuvaa ei ole siitä, mitä hän minulle ehdotti. Luultavasti ei mitään selkeää, koska muistaisin kyllä, jos hän olisi nimennyt jonkin alan. Niinpä valitsin matalalla profiililla sen alan, joka sijaitsi Turussa ja jonne uskoin pääseväni. Jos olisin ollut itsevarmempi, olisin pyrkinyt Helsinkiin silloiseen Ateneumiin kuvataidelinjalle, jota lukion kuvataideopettaja meikäläiselle suositteli. Oli jopa vakuuttunut siitä, että pääsisin. Toinen kiinnostava linja olisi ollut valokuvataide tai kamerataide, mikä sen nimi nyt mahtoi olla.

   Poista
  5. Aika entinen ei enää palaa. Se mitä oli yli 30 vuotta sitten, sitä ei enää ole olemassa. Ei mitään siitä. Nyt on nyt. Vuosi on 2016.

   Poista
  6. Et taida tietää metsänhoidosta paljoakaan? Iines ensimmäinen (lempinimeltään ikkunaprinsessa) tahtoisi Siperiaan.

   Metsänhoidossa kolmenkymmenen vuoden suunnitelma ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Energiapajukko kasvaa kolmessa vuodessa. Veneenveistäjälle saattaa kelvata vasta vähän yli satavuotiaan metsikön hongasta sahattu lauta. Suurin osa rikoksista vanhenee kymmenessä vuodessa, henkirikosten ollessa poikkeus.

   Ihmisen aivojen kytkökset muuttuvat jo korkean kuumeen aikana, tai kunnon kaatokännin seurauksena havaittavasti. Seitsemässä - kahdeksassa vuodessa hän voi tehdä itsestään melko tarkoin mitä tahtoo. Elinkautinen on mieltä kääntävä sananen. Me olemme Suomessa ja meillä on Suomen laki. Entä jos olisimme väli-amerikan huumeparonivaltiossa ja tarjottaisiin kahta kuulua vaihtoehtoa, lyijyä tai kultaa? Moni erehtyykin valitsemaan kullan. Mietiskelin näitä kun lukaisin iltaläsystä Anneli Auerin saamista korvauksista.

   Tunnetteko ukrainalaista iskelmämusiikkia, yhtään ns. julkkista, juomatapoja tai maan asemaa aikanaan neuvostoliiton osana? Siellä oli korkean teknologian teollisuutta: ohjustehtaita, rakennettiin hävittäjäkoneita jne. Meilläpäin sivistyy pelkästään istumalla ulkona kaljapurkki näpeissä. Miten teilläpäin?

   Poista
  7. Menneestä on paljon jäljellä, Anonyymi, ja se on hyvä. Ellei meillä olisi menneisyyttä, meillä ei olisi historiaa. Historiaton ihminen tai kansa on eräänlainen kauhukuva, dystopia. Ihminen elää aina historiansa kautta, ja siinä mielessä historia on elävä organismi.

   Poista
  8. Metsänhoidosta tiedän takametsän hoidon verran. Takametsästä olen aiemmin kommentoinut kesäpäiväkirjoissa, joten siitä ei sen enempää.

   Mitä tulkee kolmenkymmenen vuoden päähän ulottuviin metsäsuunnitelmiini, olen ottanut huomioon ilmaston lämpiämisen jopa helteiseksi. Olen siis kaatanut vain vanhoja lahohkoja puita ja katsonut, että etelää vasten on kasvamassa runsaasti uutta hyvin varjostavaa puukantaa.

   Energiapajukkoja meillä on runsaasti, ja voin allekirjoittaa, että niiden kasvu on varsin nopeaa. Yhden puutarha-aidan punoin energiapajuista, antavat energiaa kukkasille estämällä liiallisen paahteen.

   Poista
  9. Ykilö joka on juuttunut henkilökohtaisen menneisyytensä muistoihin, ei ole jäsentänyt historiaa vaan elää vain omissa muistoissaan. Sikäli totta tuo: mennyttä ei ole, nyt on nyt.

   Poista
  10. Ihminen voi elää eri tavalla kuin kirjoittaa. Kirjoittaminen menee hyvin helposti menneeseen, koska sitä voi analysoida - kirjoittaminenhan on ajattelua. Ei kukaan voi tänne tulevaansa kirjoittaa, ja parhaillaan kuluva on monesti liian tuore ylöspräntättäväksi.

   Asiat tarvitsevat perspektiiviä, ajallista ulottuvuutta ja etäisyyttä, ystävä hyvä.

   Poista
 43. Huomasitko Mikis, että yhteisessä kaivoskylässämme on tapettu viiskymppinen mies?

  En tiedä mitä laatumediamme asiasta kertoo, mutta sisäpiirin tietona voin kertoa, että uhri oli syntyperäinen otanmäkinen, tavallinen mies, josta kellään ei ole mitään pahaa sanottavaa, ja tappaja paikallisen pakolaiskeskuksen asukki.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, ettei tosimediamme saa ikinä tätä tietoa kakaistua ulos, vaikka valemedia sen jo tietääkin.

   (Taustatietona tämä on hyvä muistaa siinä vaiheessa, kun tosimedia yltyy kauhistelemaan kuinka rasistit jo Kainuun korvessa vaativat rajoja kiinni.)

   Poista
  2. No piti etsimällä etsiä, kunnes löysin tiedon kajaanilaisen miehen taposta. Vaan ei ollut mainintaa, että tappaja olisi ollut pakolaiskeskusken asuja.

   Sen sijaan lehdessä oli maininta rasistisesta päällekarkauksesta. Päällekarattu oli somali, nainen ja vielä raskaana. Päällekarkaajina suomalaiset rasistimiehet. Tätä uutista hehkutti Hesarikin eilen. Miten lie. Oliko varmasti näin?

   Poista
  3. Mielenkiintoista. Nyt HS kirjoittaa rehellisesti, että ryöstömurhaajat olivat turvapaikanhakijoita ja se somalinainen taas on tehnyt perättömän ilmiannon. Ei häntä ole pahoinpidelty, hän on itse provosoinut saamatta ketään varsinaisesti provosoitumaan.

   Olen vieläkin hämmästynyt Helsingin Sanomien yllättäen avautuneesta rehellisestä linjasta. Vihablogeissa sen sijaan edelleen mollataan somalinaisen "pahoinpitelijöitä" raivon vallassa.

   Poista
  4. Ei käy kieltäminen, etteikö siinä ole jotain sairasta, kun pöhelin somaliakan keksitystä tapauksesta kohkattiin raivon vallassa ja samanaikaisesti ryöstömurha yritettiin lakaista maton alle. Hesarin olisi syytä tehdä puhdistuksia toimituksessaan, niitä "edistyksellisiä" feministitoimittajia ei kohta enää kukaan siedä ja Herlin menettää rahansa.

   Poista
  5. HS puhuu "henkirikoksesta" ja poliisi tutkii asiaa ryöstönä ja tappona - mutta eikö sellainen yleensä ole, kuten Iines toteaa, ryöstömurha?

   Pakolaiskeskuksessa on aiemminkin ollut sisäistä kähinää, poliiisiautoja pihalla tuon tuosta, koska kuulemma kurdit ja arabit eivät siedä toisiaan.

   Vaikka molemmat ryhmät koostuvat sodan kauheuksia pakenevista viattomista ja rauhaa rakastavista ihmisistä?

   Maallikolle tulee taas kerran mieleen, että jos he eivät tule toimeen keskenäänkään, niin miten helvetissä he sopeutuvat sitten tänne, vieraaseen ja väärään kulttuuriin?

   Poista
  6. Senkin lisään, että olen väsynyt Hesarin lukemiseen. Irtonumeroita olen useimpina aamuina junalukemiseksi ostanut, toisinaan lehden lyhyiksi ajoiksi tilannutkin. Erittäin pettynyt olen monesti sisältöön ollut. Maailmankuvamuokkaus on liian suurella painotuksella. En minä sellaista kaipaa, vanhenevänä ihmisenä minulla on jo mielipiteitä, en kaipaa valistusopetusta.

   Artikkelit ovat myös heikkotasoisia, en niitä maailmanpolitiikan analyysejakaan kehuisi. Hirnuin itseni kiepäksi siitä yhdestä koluminista, kun Hesarin toimittaja itki sitä, kuinka tylysti junan ravintolavaunussa estettiin omien eväiden, "suomenruotsalaisen herran ostamien karkkien", syöminen. Ryhmärämä oli kyseisessä liiketoimintapaikassa nautiskellut vr:ltä ostettua shampanjaa ja omia karamellejään. - Maailma on murhetta täynnä, kaikki kohtaloita ei voi lukea itkemättä, tämä oli erittäin liikuttavaa. - Miksei junassa ole portsareita, jotka heittäisivät tuollaiset ulos?

   Poista
  7. Aina minusta on tuntunut siltä, että sotien kauhujen kokeneiden traumoja vähätellään. Suomalainen luulee, että heidät parannetaan tsuittsait tieteellisen psykologisen ja suuren rakkauden keinoin. Ei paranneta, suomalaisakkojen konstit loppuvat kesken. Suunnattoman pahuuden kokeminen aiheuttaa ihmisessä pahuutta, eikä sitä niin vain koukita pois.

   Poista
  8. Paljon on puhuttu traumatisoituneista pakolaisista, mutta kliseisesti. Mitä sodassa ja vainoissa traumatisoituminen oikeasti on, miten se ilmenee - tätä ei ymmärretä oikeastaan ollenkaan.

   Sotia ja vainoja kokeneen trauma purskahtelee monesti ulos nimenomaan pahuutena. Tämä tulisi ottaa huomioon avoimesti eikä salata pakolaisiin liittyvää uhkaa etenkään, jos pakolaiset ovat armeijan käyneitä nuoria ja fyysissesti terveitä miehiä. Minusta poliisijohtaja Paatero on täysipäinen ihminen, jonka puheita ei tarvitsisi mitätöidä, niin kuin media nyt teki.

   Kaiken huippu oli tuo uutisankka somalitytön pahoinpitelystä. Lehdet kirjoittivat siitä kilpaa, vaikka juttu oli jopa arvattavissa perättömäksi.

   Poista
 44. Käypä Iines-täti ehdotuksesta ostamassa 3M:n sangalliset tulppasuojaimet. Vaaleanpunaiset ne vaahtotulppaosat, sininen sanka, vaikka. Kevyet ja mukavat, voi pitää nyöristä kaulalla kuin silmälaseja. Älyn kätevät sisätöissä, naulainten kanssa ja poraus- ja piikkaustöissä joissa kuppimallit joko puristavat ja hiostavat tai sanka muuttaa beach-asentoon otsalle. Tahatonta komiikkaa jota ette näe mr. Bean:in tekevän.

  Muuten olen kuulonsuojaamisen friikki ja käytän säkeittäin tulppia ja repuittain kaikenlaisia kuppimalleja. Parhaimmat suojaimeni maksoivat järkyttävän paljon, Silentex:in ladattavat aktiivikuulottimet jotka myös vahvistavat ja joilla kuulee metsällä kun kettu pieraisee ja radalla luodin iskemän läiskähdyksen vaikka laukausääni katoaa.

  Kuulonalenema korvieni osalta (pelkästään, ei välissä) on sitä luokkaa ettei ole varaa enää tuhlata. Oikean puolen vaurio kytkee jo kovasta huudosta päälle särön jonka poistuminen kestää tunteja ja vasemman prosentuaalinen kyky kuulla on vajaa puolet normaalista. Jos ennestään tuntematon ihminen puhuu peittäen suunsa en ymmärrä häntä, olen huomannut että on siis tullut tavaksi lukea huuliota. Lohdullista, jos tämä vielä pääsee siihen etten kuule juuri mitään. Onhan kojeita mutta suurin osa siitä mitä ihmisten kuulee puhuvan on alle tuon tietyn kynnyksen jonka suostun maksamaan pattereista. Ne eivät muuten ole juuri minkään arvoisia mutta hintaa niille on pantu härskisti. Puhelimeen vastaaminen on varmasti tolkun homma niillä joilla on molempien korvien kuurous. Mutta! "Hei viäpelj, tuuppa luuriin, joku veljenpoika tai typelö soittas jottain, nuoremmanpuoleinen, otappa selevvää..." Aina voi delegoida vaikka puhelinmyyjien soitot porukan kuuroimmalle. Meiltä nämä onnistuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano Iines vaan. Juuri ostin punaiset kuulonsuojaimet alkavaa kylpyhuoneremonttia varten. Ensimmäinen viikko on helvetillistä infernoa, toisella rauhoittuu ja kolmannella kuuluu enää satunnaista jyystöä. Neljännellä paukauksia ja viidennellä kahinaa, kun muovisuojat kuoritaan pois. Vieläkin harmittelen, että ei remontoitu silloin kun olin mökillä.

   Kuulossa olevat häiriöt ja viat voivat olla kauheita. Kärsin jo siitä, kun oikea korvani jumputti kerran muutaman päivän yhtä soittoa, ja korvalääkärin mukaan siellä oli elohiiri. Taittui B-vitamiinilla. Tyttärellä on kuulonalenema, mutta se ei haittaa häntä mitenkään esimerkiksi opetustyössä.

   Puhelimeen vastaaminen on kauheaa myös, jos on puheen häiriö, sellainen kuin minulla. Minulla oli pitkään salainen puhelinnumero, mutta nykyään se on avoin ja olen oppinut juttelemaan melko sujuvasti myös myyntiedustajien kanssa. Yksi jopa löi luurin korvaani ennen kuin minä ehdin.

   Poista
 45. Minulla todettiin työperäinen kuulon alentuma. Mutta ei myönnetty korvausta, kun en voinut osoittaa ninä aikana se oli alkanut.
  Tänään on muuten muslimien saatanan kivityspäivä.

  VastaaPoista