25.9.2016

Hei, me kielletään!Hei me kielletään!
Me kielletään vihapuhe, peli poikki!
Hei me kielletään rasismi, 
me parannetaan maailma. Me, me ja media.
Minä ja Tarja Halonen ja Petteri Orpo.
Mutta ennen kaikkea Sipilän Jussi.

Hei me kielletään  kirkko ja Guggenheim!
Paitsi moskeijat, niitä me ei kielletä.
Me kielletään sukupuolet,
me poistetaan syrjintä.  Me, me ja media.
Minä ja Tarja Halonen ja Petteri Orpo.
Mutta ennen kaikkea Sipilän Jussi.

Hei me kielletään Muhammed-pilakuvien julkaisu!
Ja muu pilailu Allahin ympärillä.
Se me ankarasti kielletään,
me ollaan globaalei. Me, me ja media.
Minä ja Tarja Halonen ja Petteri Orpo.
Mutta ennen kaikkea Sipilän Jussi.

Hei me kielletään paha väkivalta, 
muttei me kielletä parempaa väkivaltaa.
Me rökitetään rasistit,
me laaditaan lait paremmat. Me, me ja media.
Minä ja Tarja Halonen ja Petteri Orpo.
Mutta ennen kaikkea Sipilän Jussi

Kaikki yhdessä, kaik yhes koos:
Hei vihapuhe, hei vihapuhe, hei vihapuhe
se me poistetaan kuin mätä home.
Lyökäm käsi kätehen, 
sormet sormien lomahan, 
näppäimet nätit laulakoot, 
yhtä virttä veisatkoot.

274 kommenttia:

 1. Mitä pääministeri viestii sillä, kun osallistuu mielenosoitukseen? - Tuskin vaatii sillä maan johdon heräämistä, kuten kai yleensä sellaisessa on tapana. Kyse on siis siitä, että poliitikko haluaa itselleen paremman kansan.

  Juha Sipilän hallitus, maamme kaikkien aikojen huonoin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys!

  Tämä kaikki öyhö ja vouho on niin hullua, että luulee pudonneensa kaninkolosta johonkin outoon meuhkaavaan maailmaan.

  Eikö muka kaikille ole päivänselvää, että rasismi on perseestä? Johan vastamielenosoituksen mitätön joukkio sen viimeistään todisti.

  Kannattaako kiihkoilla asian ympärillä ollenkaan? Voisiko sen energian käyttää johonkin maailmaa oikeasti parantavaan? Halloo!

  VastaaPoista
 3. Pikkulapset eivät kävele kiltisti isän ja äidin perässä vaan he pomppivat. Ja välillä kirmaisevat sinne, välillä tänne. Ai, miksikö? No siksi, että heillä on liikaa energiaa. (Ehkä siksi, koska heidän kehonsa on niin pieni. Ja nuori, uusi.)

  Sama näillä noin kaksikymppisillä myöhäispuberteetti-ikäisillä: liikaa energiaa on. Sen takia marssitaan milloin minkin asian puolesta. Nussisivat toisiaan... ja kyllähän he varmaan nussivatkin, mutta nussisivat enemmän... niin paremmin pystyisivät keskittymään filosofianopiskeluun. Tai mitä nyt sitten sattuvatkin opiskelemaan?

  VastaaPoista
 4. Vaan kuunnelkaapas huviksenne tuon videon sanat. HiRRveää vihapuhetta..

  Ehdotan toimikuntien perustamista. Kaikki vanhat kotimaiset laulut ja elokuvien kieli tulee puhdistaa rasisminpeikosta. Pannaan aina PIIP poistettuun kohtaan, tai tyhjät sivut niin kuin Hannu Salaman Juhannustansseihin. Tässäkin esityksessä olisi muutamat piipit. Niin kuin Pekka ja Pätkä -elokuvissakin.

  VastaaPoista
 5. Mitä RR viestii?25 syyskuuta, 2016 14:45

  Vouhottavia, hyville asioille hallaa tekeviä ääriliikkeitä olen kammoksunut. En ole vihannut ketään. Joskus on ollut kolmen sekunnin primitiivireaktioita. Halveksunnan voi tuoda julki, kun ei reagoi jonkun olemassaoloon.

  En puhu ilmastonmuutoksesta. Siitä on tehty halpa vihreiden vaaliteema ja alibi olla tarttumatta itse ongelmaan, koko ympäristökatastrofiin. Samaa huijausta on puhua köyhistä toimeentulorajoitteisina. Kun keskitysleirit taas tulevat, niiden asukit ovat kai asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samoilla ignoorauslinjoilla: poissa huomiosta, poissa mielistä.

   Jokuset nostavat kiihkeällä uhollaan rasismia sille huomiopaikalle, jossa se muuten ei olisi.

   Poista
  2. Mielelläni olisin, anonyymi, vastannut viestiisi, jos sanankin sen kai surrealismiin pyrkivästä otteesta olisin ymmärtänyt.

   Poista
  3. Jörn Donner pohti taannoin Hesarissa ikääntymistä. Donner kysyi onko hänestä enää mitään hyötyä.

   Koen ikääntyessä onnea siitäkin, etten ole tarpeeksi nuori laukaistakseni totuuden kaikesta taivaan ja maan välillä. Mutta onneksi en ole tarpeeksi vanha, että olisin ”löytänyt itseni”, lakannut siis kehittymistä.

   Nykymaailma koostuu metelistä, tohottamisesta ja kiiruhtamisesta. Monet itseään hektisesti tehostajat ovat alati äänessä. Rehellisin reaktio kälättämiseen on estototon haukottelu.

   Poista
  4. Pitääköhän olla tosi vanha, että voi sanoa niin kuin todella ajattelee, mitään pelkäämättä, ketään kaihtamatta ja kumartamatta, välittämättä rahtuakaan siitä kuvasta, jonka itsestään antaa.

   Niin moni kasvattaa imagoa je egoa netissä.

   Huomatkaa, että se imago on tarkkaan harkittu, ankaria valintoja harjoittaen. Ei ole helppoa luoda semmoista imagoa, kuin haluaisi olla, muttei oikeasti ole, vaan on oikeasti juuri se versio, jota haukkuu, jonka tuomitsee?

   Joku voi haluta olla kauhean fiksu, eettinen, vaatimaton, empaattinen, taiteellinen älykkö, mutta onkin oikeasti perkeleellinen ilkiö, kun sille päälle sattuu, ja tekotaiteellinen ja katsoo salassa paskaa ja lukee roskaa?

   Joku voisi luulla, että nyt se kirjoittaa itsestään, mutta voin vakuuttaa, etten ole perkeleellinen ilkiö. Tyhmä kyllä olen ja varsin yksinkertainen, ja roskaa ja paskaa kulutan ja tuotan, mutta toisaalta myös oikeasti hyvää ja älyllistäkin. Luen. Tuottamisesta en tiedä, kun olen laiska panostamaan itseeni.

   Poista
 6. Kun te ihmiset olette niin pöljiä, melkein yhtä pöljiä kuin minä, niin pannaan tähän ylistyslaulu Tehtaasta. Se koskee kaikkia paikkakuntia jotka ovat syntyneet "tehtaan varjoon"... eikä se välttämättä mitään negatiivista ole. Oi Varkaus, Forssa, Valkeakoski ja Nokia ja ihan kaikki, kuulkaas ny, te kaikki!

  https://www.youtube.com/watch?v=b-HU7i4AuUA&index=16&list=PLchVQ8vuEFUd52Ne82jMNEafv9DUlEwO6

  Malinin veljeksistä (joita en tunne, en ole tavannut) pidän vähiten heidän (= Turkka, joka sanoittaa) lepsuudesta. Hän ei ole aivan oikea ihminen kääntämään ärhäkkäitä tekstejä. Tämä on hänen käännöksensä, laulajaksi valitsin toisen, en Mikaa ja Turkkaa.

  https://www.youtube.com/watch?v=MYhlInhwqNc

  Mutta jos minun pitäisi määritellä - minkä takia pitäisi? - kuka on maailman paras laulajalyyrikko, niin...
  tämä:

  koki, eli, otti heeroiinia, kärsi, sanoitti, sovitti ja lauloi  ja sitten tietysti tämä, tämä vielä uskottavampaa:

  joka eli ja koki ja käytti kokkelia ja kärsi ja teki tekstejä ja lauloi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran myös tiedän, toki vain kansalliselta maakuntasarjatasolta, että tuollaiseen hurmioon joita laulajat Vy. ja Br. tuossa äsken esittivät, ei ilman dopingia pääse. - Se on kyllä näin.

   Ps. Toisaalta... jos vastaava doping ihan vapaasti urheilussakin sallittaisiin, niin kyllä kuula äkkiä singahtaisi 25 metriä. Ja keihäs lentäisi koko stadionilta ulos. Ja juoksijat juoksisivat ihan jumalattoman lujaa. (Eivät pysähtyisi edes Maalissa/Mål, juoksisivat vaan...)

   Poista
  2. Kaunista, kaunista! Kaikkein kauneinta! Rikkinäinen, räkäinen ja pirstoutunut kurkkuärrälaulu! Se on musikaalisempaa kuin musiikki itse - jos sen osaa. Tämmöisen edessä olen myyty kelle ja mille vain.

   Poista
  3. Tuo ensimmäinen linkki meni Lokeille, piti olla laulu Yhtiöstä. Mutta se on syystä (?) tai toisesta (?) sensuroitu. No johan on... Turkan kääntämä teksti Vysotskijlta on hyvä, ei voi olla eri mieltä Totuudesta ja Valheesta, ja kun ajattelee missä kontekstissa ko. teksti on kirjoitettu, ihmettelee. (Ihmettelee. Ja häpeää omaa leniniläistä nuoruuttaan.) Vysotskinjn osoittelevin juttu on tietty "Susijahti". (En minäkään venäjää osaa, en osaa oikeastaan mitään, mutta nämä sanat osaan ulkoa, olen opetellut ne suomennettuna.)

   https://www.youtube.com/watch?v=NX8w1KezdPU

   Yhtä julma laulu on tämä

   https://www.youtube.com/watch?v=h4ZyuULy9zs

   Poista
  4. ja onhan tämä suomennettu

   kommunismin ylistämistä, metafora

   Ja kun siis tosiaan käsittää että tää on 70-luvulla Neuvostoliitossa kirjoitettua, niin voitte vain kuvitella miten tämmöistä dissidenttiä ihmeteltiin. Ja rakastettiin.

   Poista
 7. Seurasin mielenosoituskulkuetta Aleksilla. Mietin, että mitähän he tarkoittavat tällä Peli poikki -teemallaan? Mitä ihmeen "peliä"?

  En keksinyt muuta selitystä kuin sen, että sanoma meille otanmäkisille oli: Turpa kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "peli" jää monelle muullekin avautumatta, luulen.

   Viitataanko sillä johonkin poliittiseen peliin, jota käydään, kun järjestöä, jonka nimeä en edes muista, ei ole kielletty? Että takana on jokin poliittinen hallituspeli?

   Vai viitataanko siilä kyseiseen järjestöön, jonka nimeä en vieläkään muista. Järjestö käy peliä? Peliä? Hmm.

   Villi veikkaus: se tarkoittaa Pokemon-peliä. Oliothan pomppivat holtittomasti, niin että lapsukaiset ovat jäädä autojen alle.

   Poista
 8. kritiikkiä iltapäiväteelle25 syyskuuta, 2016 17:37

  Tuo Iines rouvan Matti Jurvan ja ys. hupailu tai kuunnelma oli ihmeellinen. Vähän ymmärsin siitä mutta en onneksi paljon. Todella niljakasta meininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko se niljakasta? Se ei ollut minun sanomani teille, vaan mieluummin se globaalius, joka siinä kuvasteli omaa aikaansa "neekereineen" ja sotineen. Pojathan kiertävät siinä lentsikalla maapallon ja kommentoivat näkymiä.

   Ja rimmasihan laulun nimi runoon.

   Poista
 9. Iines, tämä lainsäädäntöhomma, pikavauhtia heti maanantaina! … Höh, koko juttu "haisee", nimittäin totaaliselta pätemättömyydeltä. On yleisesti tiedettyä, että näitä on jo aiemmin 30-luvulta alkaen mietitty eikä ole hyviä ratkaisuja löydetty. Kielletty kommunistipuolua nousi mahtotekijäksi 40-luvulla heti kun sai tilaisuuden, paljolti reaktiona tuolle aiemmalle kiellolle, Jne.

  Jos ei olisi kyse hallituksestamme niin nauraisin. Nyt mietin, että onko kyse jonkinmoisesta Trump-ilmiöstä? hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kiire herättää terveessä ihmisessä kummastusta, jopa epäilyä. Missä on nyt se perinteinen henki, että "laki ennen mua syntynyt, myös jälkeheni jää"? Ettei tästä hätälaista vaan tulisi susi, joka syö lapsensa? - Meillä on jo lait!


   Kuuntelen juuri kello 18 uutisia. Syyriassa on ammuttu kirjailija, joka oli menossa jumalapilkkaoikeudenkäyntiin. Kirjailija oli kristitty.

   Allahia ei totisesti pilkata, niin kuin tuossa ylläkin sanotaan.

   Poista
  2. Juuri niin, lait ovat olemassa jos vain viranomaisilla on malttia niitä käyttää. Tässä se onkin demokratian varjopuoli, päättäjät ovat kovin usein untuvikkoja. Me sitten maksamme.

   Vaan ilo on ollut lukea näitä satiiriin kätkettyjä herjauksiasi, Iines, esikuntaasi unohtamatta ;-))
   hh

   Poista
  3. Kiitos, hh. Siis meillähän on valmiina hyvät lait erilaisten kokoonpanojen järjestäytymisestä ja yhdistysten yms. perustamisesta. Ne sulkevat pois mm. valtiota uhkaavat ja ihmisten sortoon tähtäävät kaikenlaiset kokoonpanot itsestäänselvästi. Rasistiset järjestöt kuuluvat kiistatta tähän ryhmään.

   Mitä nyt siis enää tarvitsee säätää? Kunpa tämän nyt nousseen kiihkoilun vuoksi ei suljettaisi pois oikeutta ajatella myös huonosti ja väärin, ja lausua julki näitä huonojakin ajatuksia. Nimittäin huonosti ja väärin on aina kiinni sanojen määrittelijästä.

   Erikoisesti pelottaa ajatus, että media määrittelee sen, mitä vihapuhe on. Kylmät väreet hiipivät selkään tässä kummallisessa kiivailussa.

   Poista
 10. Tuolla edellisessä ketjussa Iines kertoikin "Peli poikki" -nimen selityksen niin etevästi, että se avautui ainakin minulle: kun kerran järjestäjänä oli myös Naisasialiitto Unioni, niin "peli" viittaa todellakin siihen värkkiin, joka kantaa myös nimeä "pippeli".

  Naisethan siellä etupäässä hilluivatkin eli munatonta touhua.

  Mutta todellakin, kun kerran vihapuhe määritellään tiukasti ja kriminalisoidaan ankarasti, niin kadulle tarvitaan tietenkin kunniakulttuurien esikuvien mukaiset vihapoliisit.

  He kulkevat salvuuveitsi vyöllään kuunnellen herkällä korvalla kuuluuko vihapuhetta tai muuta jupinaa, ja jos kuuluu, niin peli poikki!


  VastaaPoista
 11. Näin sen täytyy mennä. Ehdotan samaa systeemiä, kuin islamilaisissa maissa naisten vahtimiseksi on järjestetty. Kaduilla parveilee poliiseja, jotka hyökkäävät kimppuun, jos naisen kaapu paljastaa liikaa, esimerkiksi naisen hiuskiehkuran tai palan nilkkaa.

  Meillä viestintäpoliisit voisivat sulkea mielipideblogit ja poistaa kommentit ja kirjoitukset, joissa on vihaa ja kritiikkiä tai eri mieltä kuin hyväksytty linjaus on. Etukäteissensurointi määrättäisiin kaikkeen keskusteluun pakolliseksi ja päämedian harjoittama jälkisensurointi loppusilaukseksi. Päämedialle myönnettäisiin valtiollista korotettua tukea ja yksinoikeus poliittiseen uutisointiin.

  VastaaPoista
 12. Ja kohta lapset tarhassa laulavat, jos nyt uskaltavat enää mitään laulaa, että

  Pieni jaritervo vaan
  Uuninpiippuun katoaa.
  Yhä ylös yrittää,
  Katolle hän kiipeää.
  Ympärilleen katselee,
  Auringonkin arvelee
  Voivan sieltä saavuttaa,
  Siksi huutaa: "Hei hurraa!"

  Pikku jaritervo vaan
  Puhdas onpi muodoltaan,
  Kun hän pyhän tultua
  Pois saa olla piipusta.

  VastaaPoista
 13. Minä olen huomannunna että tämä bloki kerää koiraskärpäsiä ympärilleen kuin lakmuspaperi.Tai kärpäspaperi. Kuka eniten Iinestä tuotava Liehuvaa liekinvartta imartelee tai nännin päätä nipistää niin Iines silittää tukkaa, Hyvä poika hyvä poika. Vähänkös tämä on iljettävää meinkiä. Jos olisi joku siveyspoliisi jota toivon että olisi niin kyllä on aika puuttua. Jos ei muuten eikä sana tehoa niin pippelit poikki vaan kaikilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat omat mielikuvasi nyt tehdä tepposet. 

   Tämä ei ole se blogi, jossa blogistia ehtimiseen kehuttaisiin, saati oltaisiin samaa mieltä hänen kanssaan tai kaikki yhdessä. Ei, kyllä ne blogit löytyvät muualta. Tuolla yhdessä keskustelussa muuan mieskommentoija juuri rökitti meikäläisen "poliittista" ajatusmaailmaa, samaten tiedän, että muuan toinen mieskirjoittaja näkee välillä punaista, kun lukee juttujani. Silti he kirjoittelevat tänne!

   On blogeja, joista poistetaan erimieliset kommentit. Minulle on kunnia, jos joku on eri mieltä kanssani ja esittää perusteluja. Näin voi oppia uutta, kun ei torju toisin ajattelevia.

   Poista
 14. Kyllä mä vaan olen iloinen, että eräs sukupolvi on lähempänä kuolemaansa kuin elämää. Pimeää kohti.

  Luotan nuoriin sukupolviin, ja tämän lauantain jälkeen hyvin paljon. Valoa kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kojoottilääkäri26 syyskuuta, 2016 01:45

   Jokaisen tunnelin päässä paistaa valo. Jajos se ei oo Aurinko, seon vastaantuleva Pikajuna. Joka ajaa sun päälles... sururrrur rurrur ruu.

   Ajattele tätä, nuorukainen?

   Poista
  2. Anonyymi, oletkos koskaan nähnyt, miten jänis juoksee pimeällä auton valokeilassa?

   Poista
 15. Sipilän Suomessa pankkiautomaatit katoavat, lähikaupat lopettavat toimintansa, maaseutu kuolee lopullisesti. Kepulipoliitikkona se hilaa rahaa vielä maaseudun rikkaille, metsänomistajille ja muille ja puhuu paskaa. Kamalaa tätä on katsoa, onneksi edes perussuomalainen puolue katoaa kuvasta ensi eduskuntavaalien jälkeen. Kepu on ääriliikkeistämme kamalin. Kunpa Suomessa olisi edes mafia sen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäpaikkakunnaltamme ovat jo kadonneet seuraavat palvelut:

   1. Kirjasto
   2. Bensa-automaatti
   3. Apteekki
   4. 50 % terveyspisteestä
   5. Pankki ja pankkiautomaatti
   6. Posti


   Kirjaston lopettamisen aiheutti kepu-vetoinen kunnanhallitus. Isäntien päätös oli yksimielinen.

   Poista
  2. 1. Kirjasto , kävitkö joka viikko?
   2. Bensa-automaatti, tankkasikko usein?
   3. Apteekki, ostikko lääkkeet sieltä vai kaupungista?
   4. 50 % terveyspisteestä, käytitkö palveluja?
   5. Pankki ja pankkiautomaatti, nostikko rahaa
   6. Posti, laitoitko paketteja tai kirjeitä?

   Poista
  3. 1. Käytin, täältä sain helposti kauden uusimmat kirjat. Tutustuin kirjastonhoitajaan, joka kertoi tästä isäntämiesten valinnasta minulle suoraan. Tietokoneella kävin yhteen aikaan parikin kertaa viikossa. Olen ahkera kirjastoissakävijä. Lapsuudessani kirjasto käytti minua lapsityövoimana muovittamassa ja leimaamassa kirjoja.

   2. Kaiken kesäbensan tankkasin automaatista.

   3. Kyseisestä apteekista suurimmaksi osaksi.

   4. Tietenkin käytin, jopa hammaslääkäriin pääsin.

   5. Säästin ja nostin, kyseessä oli mökkitili, jolla oli aina rahaa. Kun pankki lopetettiin, tilin lopetus ei sujunutkaan yhdellä ilmoituksella, vaan pyydettiin mm. papereita maistraatista. Kesällä marssimme kyseisen pankin yhteen haarakonttoriin toisessa kaupungissa siskon kanssa ja läväytimme äitimme testamentin pankkinaisen naaman eteen. Nikotellen hän lopetti tilin. Kyseessä oli ns. kuolinpesän tili.

   6. Tietenkin käytin. Tilasin jopa puutarhan työkaluja postin kuljetuksen kautta, mm. viikatteen.

   Mutta siis, minun käyttöni oli kesäkäyttöä. Kyläläiset kyllä käyttivät palveluita taslvisinkiin.

   Poista
  4. Alan uskoa tänäistä Hesaria: tarkoitus on asuttaa ihmisiä vain kasvukeskuksiin ja lähinnä Kehä kolmosen sisäpuolelle. Ehkäpä juuri Keskuspuistoon, jota typerimmistä typerimmät kaavoittajat koettavat saada rakennusalueeksi, jotta saadaan puskien sijasta vähän pöhinää.

   Paavo Arhinmäellä oli hyvä kirjoitus Mielipideosastolla rakentamista vastaan samassa Hesarissa. Kerrankin: hyvä, Paavo!

   Poista
  5. Poliittisista puolueista Vihreät ja kokoomus haluavat tuhota Keskuspuiston sekä luontoarvoiltaan erittäin arvokkaan Vartiosaaren. Vihreitä paheksun, erityisesti.

   Poista
  6. Jos näin on - mikä kyllä kummastuttaa minua - niin minäkin paheksun vihreitä. Ilmeisesti stadin vihreät ovat niitä city-vihreitä, jotka tykkäävät luontoa enemmän pöhinästä.

   Poista
 16. Perussuomalainen puoluehan on palanut juurilleen. Tutkitusti Helsingin itäosien baarien miehet nostivat Tony Halmeen ja hänen siivellään sen, mikä se on, timosoini, eduskuntaan. Työtätekevästä väestöstä harva menee enää tuohon retkuun. Kotokylässäni oli lauantaina markkinat, iso toripäivä. Siellä oli puolueillakin kojunsa. En minä niitä kaikkia persujen osastosta tuntenut, mutta ainakin yksi alle nelikymppinen sairaseläkeläinen siellä oli ja tuskin ne muutkaan työelämässä mukana olevia olivat. Noh, ehkä joku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaako näistä persuista enää kantaa huolta? Uuninpankkopoikakin jaksaa vatkata heitä joka kirjoituksessaan ikään kuin he olisivat kuitenkin todellinen uhka. Miksi ihmeessä? Eihän heistä enää gallupien perusteellakaan vaaraa ole.

   Poista
  2. Ei tarvitse huolta kantaa, ei. Menee, eikä takaisin tule. Suomen toki ehtivät miehittää irakilaisilla ja köyhiltä viedä viimeisetkin.

   Poista
  3. Voi sen noinkin ilmaista, vaan totuus löytyy isommasta kuvasta: edellisen demari-viher-komm-vetoisen hallituksen jälkiä tässä jatketaan. Samaa leikkauslinjaa on harjoitettu viime kaudellakin. Nykyinen trio ei ole pystynyt kääntäämään kelkkaa toiseen suuntaan.

   Ehkäpä seuraava eduskunta ja hallitus sitten tekee kaiken oikein. Vaan kuka kumma siinä hallituksessa voisi istua ja löhötä taksien takapenkeillä?

   Poista
  4. Sitä voi asiat piilottaa monenlaisien väitteiden taakse, mutta kokoomuslaisen minä muistan Jyrki Kataisen olleen. Itse asiassa kokoomuslainen tai kepulainen pääministeri meillä on ollut erittäin pitkään. Hallituksessa pääministeri vie ja muut vikisevät. Se tietysti vähän lieventää tuomintaani perussuomalaiselle puolueelle.

   Poista
  5. Ja tähän kommentti Kekkoselta: ---

   Poista
  6. Kyllä tietenkin, Riku, unohdin uhossani Stubbin ja Kataisen kokonaan, ehkä siksi, että he eivät tehneet mitään.

   Vaan olihan siellä vastuuministereissä Urpilaista, Rinnettä, V Niinistöä, Arhis-Paavoakin ynnä muita varsinkin demareita, muistaakseni yhtä paljon kuin tähtiä on Otavassa.

   Poista
  7. Etenkin Krista Kiurua muistan kauhulla. Tämä demari-ihminen antoi ehkä kirvelevimmän iskuyrityksen opetusalalle. Hän koetti madaltaa opettajien koulutuksen sanomalla, että välitason pitäisi riittää opettajan virkoihin. Se on sama kuin se, että lääketiteen perustavat opinnot suoritettuna kevyellä kenttäharjoittelulla riittäisivät kirurgin toimeen.

   Poista
  8. Kaupan aukioloaikojen vapauttaminen kaataa paljon pienyrittäjiä. Jos lähikaupassa käynti on aiemminkin ollut huonoa, enää ei ole tarvetta edes niitä unohtuneita kahvipullia tai maitoa käydä sieltä ostamassa. Suuresta ja mahtavasta s-ryhmästä ne saa, sen aukioloaikoihin ei yksikään kilpailijoista pysty. Ideologia on ihan selvä, keskitetään isoille, pienet tuhoutukoot. Nyt odotamme kauhulla, mitä huonosti työpaikoissaan aiemmin viihtynyt Anne Berner saa liikenneuudituksellaan aikaan. VR:n tuhoaa, taksit pistää polvilleen, mutta mitä muuta menee lisäksi. Tähän mennessä taksissa on sentään ollut komeaa kyytiä isossa autossa, tulevaisuudessa kansalainen ahtautuu kaksiovisen pikkuauton takapenkille.

   Poista
  9. Lähikauppojen riesana on usein tuotteiden huono laatu, valitettavasti. Olen itse ostanut lähikaupasta pakastimesta vahingossa kerran sulaneita ja uudelleen jäädytettyjä mansikoita, vanhentunutta pakastekalaa, jossa oli mahtava jäähilekerros paketin sisällä. Lisäksi tuotevalikoima on kapea, ei ole esimerkiksi rasvatonta piimää tai rasvaton maito on vanhaa, ei ole mitään mielimerkkejäsi, ei ole kaloritonta päärynäsiideriä, on vain sokerista omenasiideriä jne.

   En oikeastaan ihmettele, että ihmiset äänestävät jaloillaan. Itseäni suivaannuttaa eniten, että lähikaupassa ei koskaan ole mitään vähäsuolaisia tuotteita. Katson aina suolaprosentit leivästä, juustoista ja eineksistä, jos sellaisiin joskus päädyn.

   Poista
  10. Ope on palveluammatissa26 syyskuuta, 2016 15:36

   Kyllä kauppias hoitaa homman. Miksi et antanut palautetta . Luulisin opettajan osavaan avat suunsa.

   Poista
  11. Eivät pienet liikkeet pysty mitenkään laadulla tai hinnalla kilpailemaan, niiden osa on kova. Tukkuhinnat taitavat olla kovempia kuin mittavia ostoksia suorittavien isojen kauppojen ja käteisellä kai joutuvat usein maksamaan. Aiemmin tästä oli puhetta. Kauppa keskittyy rajusti. Anttilat menivät ja veikkaanpa, että Siwoista suurin osa lopetetaan, niille ei löydy kauppiaita tai sijaitsevat paikassa, jossa kilpailevat jo olemassaolevan k-kaupan kanssa. Eikä ostovoima mitä jatkuvasti yhä uudet rakennettavat valtavat ostoskeskukset vetävät puoleensa, tule tyhjästä. Pudotuspeli on kovaa tulevina vuosina.

   Poista
  12. Vein pakkaukset kauppaan ja sanoin, mikä vika niissä on. Sain uudet tilalle. Joten se palaute oli siinä. Säälitti vähän se kauppias, enkä osaa olla tuommoisesta ihmiselle vihainen. Ei kukaan pahuuttaan tuommoista tee.

   Poista
  13. Täällä paikallinen Siwa juuri muutettiin K-kaupaksi, eli iso klusteri söi pienemmän. Moni kivijalkakauppa on täällä lopettanut, mutta aina löytyy tilalle uusi yrittäjä hetkeksi...

   Kun haluaa käydä pienessä erikoisliikkeessä, täälä pitää tarkistaa jostain, vieläkö se liike on siellä.

   Poista
  14. RR. :taksit pistää polvilleen, mutta mitä muuta menee lisäksi. Tähän mennessä taksissa on sentään ollut komeaa kyytiä isossa autossa, tulevaisuudessa kansalainen ahtautuu kaksiovisen pikkuauton takapenkille.


   Merja Kyllönen ex-liikennemisteri:Jos ihmisillä ei jatkossa enää ole varaa kulkea omalla autolla, niin ainahan he voivat käyttää taksia. Niin minäkin aina teen. Älkääs nyt tehkö tästä mitään ongelmaa. Sitäpaitsi tällä minun hienolla ohjelmallani on enemmistön tuki!

   Poista
  15. Suomessa taksit ovat aika komeita ja kalliita.

   Espanjassa istuin pienessä kuhmuraisessa taksissa polvet suussa. Kyyti oli halpaa ja perille päästiin. En kaipaa mersutakseja ollenkaan.

   Taksin käyttö silloin tällöin tulee huomattavasti halvemmaksi kuin oman auton käyttö.

   Poista
  16. Jyrki Kataisella töissä olleen Kyllösen ehdotus ei kai mennyt ihan noin, vai mitä?

   Sittemmin Suomen todellinen kansa äänesti Merjan Europarlamenttiin suurella äänimäärällä.

   Poista
  17. Varsinaiset suomalaiset tai todelliset suomalaiset olisivat ehkä olleet parempia sanontoja kuin todellinen kansa, mutta joka tapauksessa tarkoitin maamme peruslaadun ihmisiä.

   Poista
 17. Vaan palatakseni varsinaiseen aiheeseen täytyy todeta, että niinhän siinä kävi kuin aavistin: lakeja ei muuteta, vaan ne säilynevät ennallaan. Ääriryhmiä voidaan lakkauttaa näiden perusteella, jos halutaan. Kyse on tahtotilasta ja resursseista, joita lisätään. Natsijärjestön ja anarkistien ryhmissä puntit tutiskoot.

  Järkyttävä oli lehdessä ollut kuva rasismin vastaisessa mielenosoituksessa anarkistien banderollista: rautanyrkillä päin Suomea ja poliiseja, natseja nyt tietenkin. Minusta tuonkaltainen vihaviestintä ja väkivaltaan yllyttäminen täyttää mennen tullen rikoksen tunnusmerkit, jos nyt sitten pidetään lakipykälistä kiinni. En ole huomannut kenenkään huolestuneen tästä?

  VastaaPoista
 18. Eikös tuo banderolli tehnyt tehtävänsä? Hallituksen tiedotustilaisuudessa eilen sisäministeri myönsi, että valtio-, esi- ja virkavalta on jättänyt noudattamatta lakia natseja hyysätesään. Jos poliisi olisi valvonut SVL:n lippulinnaa Asema-aukiolla, olisi yksi onneton ihmishenki säästynyt.

  VastaaPoista
 19. Turhaa suunpieksäntää, Anonyymi.

  En jaksa uskoa, että natsin tavoitteena oli samanlainen tarkoituksellinen tappo tai ryöstömurha kuin Otanmäessä. Ja yhtä lailla voisi sanoa, että jos tuo mies - en osaa sanoa 28-vuotiasta pojaksi - ei olisi räkinyt ja huutaa öyhöttänyt, hän olisi hengissä. Natsi ei hyökännyt pimeästä niin kuin Otanmäen turvapaikanhakijat.

  Hiukan kohtuutta ja etäisyyttä nyt, Anonyymi, ettei tule huteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapon tehneellä on jo useampia väkivaltatuomiota takanaan, ja niiden lisäksi hän on väkivaltaiskuja tehneen järjestön aktiivijäsen. Organisoitu ja ideologinen väkivalta on monessakin mielessä hieman eri asia kuin ryöstömurha tai muu yksittäinen väkivallanteko, johon ei liity poliittista motiivia. Väkivalta on kaikissa tapauksissa aina järkyttävä rikos, mutta organisoitunut väkivalta on terroria. Organisoitunut poliittinen väkivalta on vaarallisempaa kuin yksittäiset teot, koska se suuntautuu aina kokonaisia ihmisryhmiä vastaan. Se voi johtaa jopa joukkomurhaan.

   Poista
  2. Kyllä, kyllä, mutta ei tuo tappo ollut organisoitu, vaan selkeä ja onneton tyriminen eli vahinko, jos nyt asiassa ja juridiikassa pysytään. Mitä järkeä olisi tappaa päivänvalossa keskellä mielenosoitusta? Haloo...

   Nyt hysteria seis. Ei löydy yhtäkään juristia, joka voisi todeta tuon kuoleman tarkoitukselliseksi tapoksi tai järjestäytyneen väkivallan tulokseksi. Näin ei tässä jutussa tule käymään.

   Kokonaan toinen asia on, pitäisikö lainvastaiset ääriliikkeet kieltää. Tietenkin pitää. Mutta ei tätä miehen asemakuolemaa voi panna minkään organisoidun järjestön piikkiin yhtä lailla kuin turvapaikanhakijoitten suorittamaa ryöstömurhaa ei voida panna maahantulijoiden piikkiin - varopas, Anonyymi hyvä kaksoisstandardeja!

   Poista
  3. Noh, sinä enkä minä eikä mikään kansan tuomioistuin ratkaise tätäkään rikosta.
   Se ratkaistaan ihan muiden ihmisten toimesta ja viran puolesta. SVL:n aktiivijäsenyys painaa luultavasti tässä tapauksessa. Jäämme odottelemaan ratkaisua.

   Poista
  4. Näin tehdään, ja luotan oikeusistuimeen. Eihän lain kirjainta voi sivuuttaa.

   Ei tässä käydä oikeutta kytköksistä, vaan ihmisen kuolemasta.

   Käydäänkö Otanmäen murhassa ja pahoinpitelyissä oikeutta kytköksistä joihinkin muslimiyhteyksiin?

   Poista
  5. Jokainen saa edelleenkin uskoa ja harjoittaa omaa uskontoaan vapaasti. Uskonto ei tietääkseni ole rangaistuksen koventamisperuste.

   SVL on järjestönä syyllistynyt väkivaltarikoksiin ja kyseessä oli SVL:n tilaisuus, jossa tappo tapahtui. Tapahtuman järjestäjä joutuu aina kantamaan vastuun henkeen ja terveyteen kohdistuneista vahingoista.

   Poista
  6. En usko, että oikeus löytää pykälää, jonka perusteella aatteelliseen yhdistykseen kuuluminen voi vaikuttaa tekijän aiheuttamaan tapaturmaiseen kuolemantuottamukseen tai tappoon. Suo anteeksi, mutta se olisi oikeusmurha.

   Poista
 20. Sivistysmaassa poliisiylijohtaja olisi jo eronnut/erotettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis miksi? Viittaatko Otanmäkeen vai asemanseudun kuolemaan?

   Käsittääkseni kummassakin kuolemassa syylliset on heti otettu kiinni ja laki hoitaa loput. Poliisihan toimi niin kuin se vain voi ja on ohjeistettu.

   Ei poliisi ole lain toimeenpanija. Se on oikeuslaitos.

   Poista
 21. Eihän poliisi Asema-aukiolla suinkaan toiminut. Eikä edes etsinyt tekijöitä jotka julkaisi tapahtumat netissä ja kehuivat kurinpalautuksella. Kolehmainen kertoi, että konnien kansio on "koko ajan" ollut hänen pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin lehdestä, että tekijä ilmoittautui itse. Kun ei kerran tappaa aiottu, rehvasteltiin mediassa kurinpalautuksella, mikä oli tietenkin alapuolelta kaiken arvostelun.

   Ikävä kyllä lakikirja ei vieläkään missään pykälässään voi tuomita kuolemantuottamuksesta muuta kuin siitä on säädetty. Käsittääkseni tämän voi luokitella törkeäksi kuolemantuottamukseksi, ja jos se olisi jotain muuta, hämmästyisin suuresti. Silläkin on merkitystä, mitä kuolemansyyn tutkija papereihin kirjoittaa. Käsittääkseni se ei ole vielä selvinnyt. Tapauksen saama julkisuus on niin suurta, että tuo syy olisi syytä julkistaa, oikeusvaltiossa.

   Poista
  2. Hän ilmoittautui kun sai tietää, että poliisi etsii, mutta kiisti tekonsa. Näin sen yle uutisoi. Asema-aukiolla on paljon kameroita, joiden tallenteet ovat aika todistusvoimaisia. Kaikkea materiaalia ei ehkä julkisteta. Sekin on oikeusvaltiossa mahdollista.

   Poista
  3. Näinhän se meni. Kaikkea ei tietenkään voikaan julkistaa osapuolien suojelemiseksi, mikä myös on oikein.

   Tuo kuolinsyy kuitenkin on avaintietoa, joka vaikuttaa merkittävimmin tuomioon. Siksi uskon, että se julkistetaan.

   Poista
 22. Tuomioita nettisolvauksista. Hakkaraislle syyte. Iljalle haku päälle. Suomalainen oikeuskoneisto on herännyt.

  VastaaPoista
 23. Jokainen voi kysyä itseltään kummankin tapauksen kohdalla: "Voisiko tämä tapahtua minulle?"

  1) Asema-aukion tappelu. Ei voisi tapahtua minulle, minulla ei ole tapana mennä vittuilemaan vieraille ihmisille jotka ovat pitämässä mielenosoitusta.

  2) Otanmäen ryöstömurha. Voisi tapahtua, joskaan ei lenkkipolulla, mutta kylläkin muualla tässä lähiössä jossa asun. Ja voi tapahtua myös naapurin eläkeläisrouvalle.

  Sitten pitää miettiä kumpi tapaus on vaarallisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EU on pyhä, Islam on pyhä, pakolaiset ovat pyhiä, globalisaatio on pyhä, markkinatalous ja keinottelu on pyhä, vaikka kaikki tuottavat meille haittoja.
   Sitten suurimmaksi ongelmaksi nostetaan muutamankymmenen patriootin ryhmä jolla ei ole edes mitään järkevää poliittista tavoitetta saati kannatusta.

   Ärioikeistoksi leimataan kaikki nykymenoa kritisoiva täysin normaali fiksu porukka jota mediaa myöten haukutaan rasisteiksi, impivaaralaisiksi ja varsinkin vaarallisiksi.

   Poista
  2. Ei sanota natseille ei? Niin se meni viimeksikin.

   Poista
  3. Minä sanon jyrkän ein sekä natseille että anarkisteille ja muille, jotka hiukankin turvaavat väkivaltaan. Sanon ein myös kaikille räkijöille ja sylkijöille ja öyhöttäjähuutelijoille

   En voi välttyä ajatukselta, että Suomi on muuttumassa maaksi, jossa ohjaillaan ihmisten mielipiteitä.

   Olen aina ajatellut, että ihminen voi ajatella myös vääriä ja huonoja ajatuksia. Ne tulisi sallia, koska ajatuspoliisi on kauheinta mitä tiedän. Todellisessa demokratiassa on tilaa myös erehtyä.

   Rajana on Suomen laki, jonka tulee turvata parhaalla mahdollisella tavalla ihmisten turvallisuus ja kaikkien ihmisarvo ja oikeudet elää ja olla ja harjoittaa vapaasti omaa maailmankatsomustaan kenenkään ohjaamatta ja estämättä. Moniarvoisuus oli joskus haukkumasana. Miksi?

   Poista
  4. Leo Tolstoi oli anarkisti <3

   Poista
  5. Moni kirjailija oli.

   Olennaista on kuitenkin se, että tämän päivän hupparipoika on toisenlainen anarkisti kuin Tolstoi aikoinaan.

   Mahtoiko Tolstoi räkiä ja syljeskellä halveksimiensakaan päälle? Mahtoiko huudella päin näköä ja hakata eläimiä? Epäilen!

   Poista
  6. Iines, ryhdy ajattelemaan. Oikeasti. Nyt.
   Mitä ajattelit kun norjalaisen massamurhaajan teko tavoitti tajuntasi? Hän tappoi vasemmiston leirillä olleita lapsia ja nuoria. Hän räjäytti hallintorakennuksen, ihmisiä kuoli. Oliko se yksityishenkilön epäpoliittinen teko? Ei ollut. Se oli poliittinen teko, poliittinen massamurha ja tekijä ei puolustusasianajan kirjoittaman teoksen perusteella toiminut yksin. Älä vastaa tähän ylipsykologisoinnilla tai vaikeilla äitisuhdeanalyyseillä vaan ajattele. Ajattele mihin tietynlaiset ideologiat innostavat heikkoja yksilöitä. Ja he jotka innostavat, he eivät koskaan istu vankilassa. Eivät koskaan kanna vastuutaan ihmisinä.

   Muuta en toivo. Ajattele hyvin ja kunnolla.

   Poista
  7. En osaa uskoa, että mikään ideologia suistaa luonteeltaan terveen ihmisen radaltaan. 

   Breivikhän todettiin, niin kuin itsekin arvelin, luonnehäiriöiseksi eli mieleltään terveeksi mutta luonteeltaan häiriöiseksi persoonallisuudeksi. 

   Tällaisia mieli kirkkaana mutta luonne vioittuneena toimivia ihmisiä ovat mm. narsistit, sosiopaatit ja psykopaatit. He eivät ole siis mielisairaita, eivätkä ole tästä syystä syyntakeettomia, vaan siis syyntakeisia ja heidät tuomitaan vankeuteen, suljettuun laitokseen.

   Luonnehäiriöiselle on ominaista uskoa ylivertaisuuteensa ja hakea historiasta käyttäytymismalleja. Breivik on mitä tyypillisin luonnehäiriöinen. Hän pystyi mieli kirkkaana toteuttamaan kammottavan suunnitelmansa, jollaiseen tekoon mielisairas ei kykene.

   Kyseessä oli ennen kaikkea luonnehäiriöisen narsistisharhainen ja psykopaattinen teko, jota poliittinen ideologia mallintajana ja tukirakennelmana kantoi. Poliittinen ideologia ei ole kuitenkaan syyllinen, vaan se oli työkalu, metodi, väline. Syyllinen oli särkynyt persoonallisuus.

   Poista
  8. Kun sinulta kysyy, mitä ajattelit kun Norjassa murhattiin raakalaismaisesti useita kymmeniä lapsia/nuoria, niin sinä vastaat: Breivikiä. Tämä kertoo sinusta oleellisen. Minä en tunne ihmisiä jotka ajattelisivat Breivikiä, hän ei ole ansainnut sitä.

   Korjaan pari asia virhettä (ajatusmaailmaasi ei voi korjata, vaikka se on minusta onkin hyvin outo): 1. Breivikin tekemä terroriteko oli poliittinen väkivaltateko 2. Teko oli rikos ihmisyyttä vastaan 3. Breivik tuomittiin täydessä ymmärryksessä tehdystä teosta (joka ei tarkoita sitä, että hän olisi terve ihminen, koska terve ihminen ei tee joukkosurmia tai suunnittele niitä). Oikeuslaitos ei ole mielenterveystoimisto.

   Poista
  9. Ajattelin Breivikiä? Mitä sinä höpötät? Haloo.

   Sinulla on outo ajatusmaailma. Ei kai kukaan ajattellut Breivikiä silloin kun kuuli järkyttävästä tragediasta! Viimeiseksi häntä ajateltiin, kun mietittiin, millainen hirviö tekee tuommoisen teon, jota ainakaan minun tajuntani ei pystynyt sulattamaan mitenkään päin.

   Murhaajan luonteen ja teon motiivien mietintä tuli paljon myöhemmin, vasta kun luki lääkäreiden kuvauksia ja tietoja Breivikin elämästä. Lehdethän olivat niitä pullollaan.

   Tiedän, että minun käsitykseni Breivikistä tämän kaiken jälkeen on lähempänä totuutta kuin sinun poliittista agendaa tihkuva ihmisen mieltä ja käyttäytymistä ollenkaan käsittämätön kuvauksesi on. Sinä näet poliittisen syyn ihmismielen pimeimässäkin pahuudessa.

   Poista
  10. Kai sulla on sitten Breivikin kuva seinälläsi? Hänet sinä muistat ja häntä olet ajatellut kaikki nämä vuodet. Suru on sinulle pornoa.

   Poista
  11. Luulen, että tämä keskustelusäie on viisainta lopettaa tässä kohden. Olet selvästi nähnyt valon.

   Poista
 24. …ja tapahtumista johtuvan kiihkon ei saa antaa sanalla äkkinäisiä lakeja. Ne nimiitäin tultuaan säädetyiksi tuppaavat jäämään pysyviksi. Jäähdyttelyaika tarvitaan! hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta. Koko hätälakiajatus tuntuu paniikkireaktiolta. Nyt jäitä hattuun. Meillä on kattava laki.

   Poista
  2. Jota poliisihallituskin nyt sitoutui noudattamaan!Ei rauhaa ilman oikeutta, luki siinä banderollissa.

   Poista
  3. Väkivaltaisia ja rikollisia, jopa terroristisia ääriliikkeitä löytyy muualtakin kuin ns. oikeistosta, kuten osoittavat mm. taannoiset turkiseläinten irti päästämiset, sekä hiljattainen linja-autojen polttaminen, jossa ihmisetkin olivat vaarassa.

   Omaisuuden, myös yksityisten omistusten tuhoaminen Suomessa lienee ikävä kyllä vasta alkamassa. Esimerkkejä palavista autoista ja työtään tekeviin viranomaisiin kohdistuvasta rajusta väkivallasta pitää hakea niinkin kaukaa kuin Ruotsista.

   Poista
  4. Media kertoi laajalla rintamalla siitä kuinka Forssassa kiehuu. Nykyinen maahanmuuttopolitiikka alkaa näköjään löytämään jo kipurajoja.

   Poliisin vahvistaman tiedon mukaan, 15-vuotias forssalaisnuorukainen pajoinpideltiin 22.8.2016 Forssan Prisman parkkipaikalla kahden maahanmuuttajataustaisen miehen toimesta.

   Tämä on siis fakta

   Tämän seurauksena Forssassa on syntynyt useampia kärhämiä VOK:ssa oleskelevien (laittomasti maahan tulleiden) ns.turvapaikanhakijoiden ja alkuperäisväestön edustajien kanssa.

   Netissä jaetaan aika selvää kuvaa ja tarinaa kertovia videoita siitä, kuinka turvapaikkaa hakeneet poloiset turvapaikanhakijat yrittävät muuttaa rautatangoin Forssaa samanlaiseksi paikaksi, josta he saapuivat Suomeen (hakemaan turvapaikkaa).

   Kun nämä ns.turvapaikanhakijat ovat videoiden mukaan käyttäneet rautatankoja astaloina. Rautatankojen käyttäminen astalona herättää muutamia ajatuksia, jotka voi tiivistää kysymykseen, mistä kyseiset rautatangot yht´äkkiä löytyivät näiden rauhanrakastajien käsiin?

   Tässä maassa rautatankoja ovat heilutelleet perinteisesti äärivasemmistolaiset anarkistit.

   Ehkä poliisin olisi syytä selvitellä sitä onko jokin anarkistryhmittymä mukana jutussa?

   Poista
  5. Hyvä EX, poliisi tiedotti Vorssasta näin:

   https://www.poliisi.fi/hame/tiedotteet/1/0/forssa_51281

   Poista
  6. Anonyymi, linkit eivät keskustele. Ne on referoitava eli esitettävä lyhyesti omin sanoin lukijalle.

   Vikaa on siellä ja täällä, ja provosoitua ei kenenkään pidä.

   Huolestuttavinta on ihmisten kahtiajako. Mielestäni tulisi pyrkiä rakentavaan keskusteluun, jossa johtoajatuksena olisi pitäytyminen tosiasioissa, ei fanaattisessa oman agendan ajamisessa.

   Poista

  7. Jos näet kahtiajaon, niin missä se sinusta muka on? Fanaattisessa oman agendan ajamisessa? Jos oikean ja todellisen väkivallan vastustaminen on sinusta "höpsöä fanatismia" niin arvelen kyllä sinun jäävän aika yksin. Marginaaliin. Poikkeavien joukkoon. Siellä ei ole kiva elää.

   Poista
  8. Mitä sinusta on "oikea ja todellinen väkivalta"?

   Kommenttisi viittaa nimittäin siihen, että on olemassa myös väkivaltaa, joka ei ole oikeaa ja todellista.

   Poista
  9. Aika todellisia ovat kuvitellut uhat, jotka saavat ihmisen käyttäytymisen muuttumaan esimerkiksi. Valehtelu ja pelottelu on väkivaltaa.

   Poista
  10. Olen isänmaalinen28 syyskuuta, 2016 08:56

   Mutta jukuripäinen kansa haraa ikävästi vastaan. Näköjään mielipide-eliittimme (vihervassarit)katsoo, että me hallintoalamaiset olemme kuin pikkulapsia ja meihin pitää siis soveltaa vanhoja hyväksihavaittuja lastenkasvatusmetodeita: Pelottelu - Syyllistäminen - Uhkailu - Lahjonta - Kiristys. Ja nyt olemme siirtymässä pelottelusta syyllistämisvaiheeseen...

   Kyllä natsikorttia heittäminen ja heti rasistiksi sanominen sulkee vastapuolen suun.

   Poista
  11. En nyt pysy kärryillä "oikean ja todellisen" väkivallan uhan edessä. 

   Näen tuossa sokean pisteen ja mielipiteen, joka pitelee sinua, Anonyymi, ja estää sinua näkemästä, että lausahduksesi on mahdoton, koskaa "oikeaa ja todellista" väkivaltaa on tekijästä riippumatta kaikki väkivalta, joka käy elollisen olennon kimppuun fyysisesti tai henkisesti.

   Sitä oli myös asema-aukiolla kuolleen miehen oma käytös, jota ei pelasta se, että toinen vastasi vielä väkivaltaisemmin. 

   Väkivaltaa harjoittavat tällaisen konfliktin molemmat osapuolet, ja juuri siksi minä en osaa olla hurmoksissa tämän sinänsä murheellisen tapauksen edessä. Enemmän minua surettaa viattoman osapuolen ryöstömurha Otanmäessä.

   Poista
  12. Keskustelevien ihmisten leimaaminen on minusta järkyttävää ja jos suoraan sanon, epä-älyllistä.

   Jo muutamasta epäilevästä kysymyksestä saa pohdiskelija rasistin leiman, ja kiihkeä myllytys alkaa pyöriä. Eteen heitetään rasistikortin lisäksi porvarikortti, oikeistokortti, äärioikeistokortti, vanhoilliskortti, rajakkikortti, persukortti, amiskortti, lukutaidotonkortti, mahtavan kasvatuksen saanut -kortti.

   Tuntuu kornilta lukea keskusteluja, joissa asian syvällinen käsittely estyy näitten korttien läiskimiseen ja koviin ennakkoluuloihin. Juuri tämä suhtautuminen ja kieltäytyminen syvällisestä ja rakentavasta keskustelusta aiheuttaa sen, että hiljaiset tolkun ihmiset vaiennetaan häpeämään, ja juuri he ovat se toinen vastapooli.

   Poista
  13. Sanonpa vielä sen, että hiljaiset tolkun ihmiset ovat kansan enemmistö, eivät suinkaan ne 15 000 pelimiestä ja pelinaista.

   Poista
  14. Ei täällä muita tolkunihmisiä ole kuin tunneälyisesti ja rehellisesti kirjoittavat mikis ja Char, joiden tekstit panemisestakin on fiksuja.

   Poista
  15. Allekirjoitan, mikis ja Char kirjoittavat tunneälyisesti ja kutkuttavan hienosti oikeastaan kaikesta, myös panemisesta.

   Lisään myös oman mielipiteeni: tunneälyä löytyy täältä runsaasti muiltakin, ellet sitten tulkitse niin, että vain sinun kanssasi jetsulleen samoin ajattelevilta löytyy tunneälyä. Et varmaan.

   Minusta sinultakin löytyy tunnetta.

   Poista
 25. Minä luin juuri Iltalehdestä uutista Erkki Tuomiojan muistelukirjasta. Useampaan kertaan siellä kommenteissa väitetään Tuomiojaa stalinistiksi tai entiseksi stalinistiksi, tai mutten vain kommunistiksi. Kuka tästä on vastuussa, kuka on opettanut historiaa kyseisille kommentoijille? - Opettaja pääsee vastuusta vain, jos vakuuttaa uskottavasti, "etteivät ne harvan veljekset muutenkaan pärjänneet koulussa".

  Nuoret ihmiset, me elimme veitsen terällä silloin, kylmä sota oli erittäin kuumaa. Maalaisliitolla oli jo toinen jalka neuvostol...rauhanomaisen rinnakkaiselon ikuisessa siunauksessa ja maan antimien kunniaan nostamisessa.

  Demarit kuitenkin pelastivat meidät neuvosto-onnesta, jonne maalaisliitto tunsi suurta viehtymystä.

  Sen verran vielä (taas) 70-lukuun palaan, että taistolaiskommunistitkaan eivät olisi luultavasti olleet niin sikamaisia kuin nämä "isänmaalliset nuoret". He halvensivat maamme kansallislaulua tavalla, joka on surkeampi kuin taistolaiskommunistien kauheimmat yrittelyt. Sanoivat sitä ulkomaisen torimuusikon kappaleeksi ja paljon huonommaksi kuin joku toinen. Kamalaa touhua vetreaanejamme kohtaan. - HYI, YÄK!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 70-luvulla kaikki isot puolueemme, kokoomusta lukuunottamatta, saivat rahoitusta KGB:ltä. Mutta demarit olivat ainoat, jotka saivat rahaa myös USA:n CIA:lta. - Se oli tietysti paheksuttavaa,kun kiinnikin siitä jäivät. Ikuiset kukkahattutädit, oikeistolaiset, olivat hyvin, hyvin vihaisia: "CIA:lta, pelsepuubilta, mites neuvostosuhteet?"

   Poista
  2. Ae niin, anonyymi, unehtu sanoa, että sinä olet mielestäni erittäin tunneälykäs. Täyskymppi papukaijamerkkeineen, ja vielä palkintokiiltokuvinkin, erittäin voimakkaille tunteillesi. Mikikseen ja Char´iin en silti halua verrata.

   Poista
  3. Minä en ole tuota torimuusikon isänmaanlaulua kuullutkaan. Uskon kyllä, että se on rienaava. En edes välitä kuulla sitä.

   Rienaus-sana palauttaa mieleeni lämpimät muistot hippiajoilta. Risuparrat silloin rienasivat, ja pitkätukkahuligaanit. Minullakin oli pitkä tukka mutta ei risupartaa, missään. Kukkahattukin oli hippikutreilla, sellainen lierihattu, jonka ostin Tukholmasta. Ja yksi risuparta oli kainalossani, tai minä olin sen kainalossa, kun olin päätä lyhyempi. Rintaliivitkin heitin vähäksi aikaa nurkkaan, mutta vähän isompirintaisena koin sen epämukavaksi, kun holskuivat kävellessä. Muistan miten jotkut polttivat Tiedonantajia Turun torilla. Käytiin niitä rienaamassa. Siellä oli yksi Ailakin, polttohommissa, suomen kielen lukija. Ihmettelin kovin, kun luulin, että kaikki fiksut ovat tiedostavia.

   Olin kauhean rehellinen ja tunneälyinen. Sitä paitsi minulla oli hyvät pinssit.

   Poista
  4. Niin, puhuin siitä, että oikeistonuorten mielestä Maamme-laulu on surkea ja pitää heittää roskakoppaan, tekivät siitä jonkin esityksenkin, koska Jean Sibeliuksen Finlandia on niin paljon parempi.

   Melko tunneälykästä.

   Poista
  5. Eikös Finlandia-hymnin nykyisin käytössä olevat sanat ole vahvan kansallishenkisen ja umpioikeistolaisen, etten sano äärioikeistolaisen runoilijan V. A. Koskenniemen kirjoittamat? Mahtoiko toriväki tietää tätä?

   Poista
 26. Rikulla alkaa muisti pätkiä. Ay-skisma, johon CIAn rahoitus SAJlle (asevelisosialisteille) liittyy, oli 50-60luvuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, anonyymi, olet oikeassa ainakin siinä, että uuno turhapuron muisti palailee pätkittäin, - on presiis oikein.

   Tietojen mukaan CIA:n sdp-rahoitus alkoi 1949, silloin kun muuten näytti ihan maalaisliittokamalalta, ja viimesin tieto on Tukoholman Arlandan lentokentältä vuonna 1975, kun sdp jäi kiinni kassi täynnä vapaan maailman kyseenlaista rahaa.

   Siitä huolimatta, ja sen vuoksi, laitan linkkinä Neil Youngin Rockin´in the free worldin.

   KIITOS SDP.

   Poista
  2. Tuli sieltä demarikortti.

   Poista
  3. He, vaikka niinkin, mutta Sinut nyt kaataa mustapekkakin.

   Poista
  4. Sitä paitsi se oli minun vapaan maailman korttini.

   Poista
  5. Pitäisikö Riku käyttää eufemismia!

   Saako enää sanoa että Musta Pekka tai mustapekka?

   Enta miten on vanha kaunis laulu mustasta Saarasta, jota radiossa joskus ahkerasti soitettiin?

   "Ei taivahassa kuolon vaaraa,
   ei kyyneleitä, yötäkään”.
   Näin lauloi kerran musta Saara,
   pien’ neekerlapsi hyvillään.

   Taivaassa Herra tuskat poistaa
   ja huokaukset kokonaan.
   Siell’ Herran kasvot mulle loistaa,
   siell’ luonaan aina olla saan.

   Hän kertovan on kuullut kerran
   näin opettajan valkoisen.
   Hän armosta sai kuulla Herran
   ja ystävästä lapsien.

   Hän sai myös kaupungista kuulla,
   joll’ ompi autuus muurinaan.
   Hän siellä kerran riemusuulla
   myös tahtois kiittää Jeesustaan.

   Nyt riutuu raukka tuskissansa
   hän siinä olkivuoteellaan,
   mutt’ rauha lepää kasvoillansa
   ja riemu loistaa katseestaan.

   Ja ystävää ei vierellänsä,
   vaikk’ kova ompi vuoteensa.
   Hän tuskat kantaa yksinänsä
   niin onnellisna, iloisna.

   Ei miettimästä voi hän laata
   nyt noita ihmesanoja.
   Hän muistaa tuota ”uutta maata”
   ja ”uuden taivaan” riemua.

   ”Oi, kuolemaa ei taivahassa”,
   hän laulaa aina hiljempään.
   ”Ei tuskaa niin kuin maailmassa,
   ei itkua, ei yötäkään.”

   Hän huokaa yhä heikommasti:
   ”Oi kaupunki, sä kultainen!
   – Ei kuolemaa”, ja rauhaisasti
   hän vaipuu kuolon unehen.

   Nyt Jeesuksensa kunniaksi
   hän soittaa siellä kanneltaan.
   Karitsan veri valkeaksi
   sai mustan Saaran kokonaan.

   Poista
  6. Ei päässyt Saara mustana taivaaseenkaan.

   Poista
  7. Ei päässyt, ei. Vaan mahtaneeko vieläkään päästä? Paratiisin portti on ahdas naisväelle. Tai jos hyvin käy, niin ehkä seitsemänneksi neitsyeksi..

   Poista
 27. Tuosta tuli mieleen että Niilo Wälläri oli anarkosyndikalisti.

  VastaaPoista
 28. Kuvitelkaapas muuten, asiasta hieman sivuun, että yhden tutun helsinkiläisopettajan koulussa järjestetään nyt jo kun koulua on käyty tuskin kuukausi, kriisikokous, aiheena väkivalta, poliisikäynnit koululla, uhkailu, tottelemattomuus ja levottomuus.

  Opettajat ovat loppuunuupuneita, siis jo nyt syyskuussa, ja tämä tuntemani opettaja miettii vakavissaan uudelleenkoulutusta, vaikka hän juuri eilen palasi kolmipäiväisestä koulutuksesta, jossa keskeistä oli haastavan käytöksen ennakointi ja välttäminen hoidollisen vuorovaikutuksen ja toiminnallisuuden keinoin. - Eli opittiin mm. se, miten irrottaa kättä pureva oppilas irti omasta kädestä tai millä otteella estää riehuvaa oppilasta vahingoittamasta ketään.

  Siis haloo, etenkin kouluvirasto! Milloin meillä mentiin siihen, että opettaja on oppilaan tasavertainen kaveri eikä aikuinen, jolla on auktoriteettia ylitse oppilaan - niin kuin lasten kasvatus- ja opetussuhteessa täytyy olla. Lapsella on oikeus olla vain pieni lapsi, joka ei itse joudu päättämään opintokokonaisuuksistaan eikä valitse tekemisiään vain kivoista vaihtoehdoista. Maailma ei ole kivan viihtymisen valintatarjotin.

  VastaaPoista
 29. Minä en saattanut mieltäni malttaa, tässä tykitystä minun nuoruudestani.

  Miksi kaikki polvet ennen meitä ja meitä jälkeen olivat ja on niin tyhmiä?

  Eikö suoraan voi myöntää, että liikaa piereksivillä naudoilla on kamala merkitys otsonikerrokseen. Naisista en sellaisia luulisi, vaikka niillä onkin se laktoosi-intoleranssi ja sähköallergia. - Nämä ne ovat tieteellisen tason asioita ja luettavissa väitöskirjoista.

  Kouluvirastosta en osaa mitään sanoa, eivätkös ne ole niitä vihreiden karvaisia naisia? - Eikä sillä, että karvoissa olisi jotain vikaa, tasa-arvo se olla pitää. - Anteeksi siitä, että minä en kuse istualtani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, demarinaisia enimmäkseen luulen. Siellä on niitä naisia, jotka meinasivat erottaa opettaja Antti Korhosen, kun tämä tuuppasi hieman yhtä piittaamatonta uhmapelleä. Onneksi nuori ei kuollut. Olisi saanut OAJ ankaran syytteen tappoon yllyttävästä taustavaikutuksesta.

   Poista
  2. Niin, koulu palaa ;-)

   Brandskyddsföreningen i Sverige ilmoittaa tilastoissaan että Ruotsissa on ollut vuosina 2004 - 2013 noin 500 koulupaloa per vuosi, niistä melkein puolet 'anlagda', siis sytytettyjä.
   Epävirallisemmat lähteet arvelevat näistä enemmistön tietyn heterogeenisen ryhmän aiheuttamiksi, virallisissa puhutaan mielellään vain ruotsalaisista.


   Ei ihme että Ruotsissa n. 30 000 opettajakoulutuksen saanutta jotka ovat vaihtaneet ammattia tai muuten poissa työmarkkinoilta. Niinpä opettajakoulutukseen pääsee pelkällä ilmoittautumisella jos omistaa lukion päästätodistuksen. Silti koulutukseen hakeutujista on pulaa.

   Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että ruotsalaiset ammatti-ihmiset varoittavat meitä suomalaisia ottamasta heidän systeemeistään mallia, varmaan muistatte! hh

   Poista
  3. Olen lukenut, että Ruotsissa ei saada enää opettajia kouluun eikä koulutukseen. On liian levotonta, liian paljon maahanmuuttajanuoria, jotka panevat kouluissa ranttaliksi, eivät kunnioita yhtään naisopettajia. Tämä on totuus, ei rasismia. Paitsi, jos totuus on rasismia, niin sitten tämä on rasismia.

   Suomessa on sellainen ilmiö, että opettajankoulutus on halutuinta koulutusta, siihen on vaikeinta päästä. Pitää olla huippupaperit, ennen kuin pääsee sisälle.

   Kuitenkin on sitten niin, että suomalaiset opettajat väsyvät nopeasti nuorina. Hälyttävän moni opettaja harkitsee uran vaihtoa.

   Poista
  4. Juu, sehän se, että huippupapereihin liittyy usein 'liiallinen' velvollisuden tunto. Se puolestaan pitää vasta-alkajan ajatukset kiinni työssä silloinkin kun pitäisi irtautua ja levätä.
   Luulen myös (suvussa on ollut opettajia ja toinen pojistammekin on), että opettajiin kohdistuneet vaatimukset sekä tiedollisella että sosiaalisella puolella ovat paljon korkeammat kuin omilla opettajillamme oli 5-60 vuotta sitten, nyt jopa kohtuuttomat.

   Ja sitten tuo epävarmuus tulevasta, että "mitä ne ministerit taas keksivät", ilmiö jota ei aiemmin juuri ollut. Tuohan se taisi juuri olla mistä ruotsalaiset asiantuntijat varoittelivat. Miksi muuttaa sitä mikä hyvää jo on? hh

   Poista
  5. Kilteistä kympin tytöistä on opettajien kohdalla paljon puhuttu. Kyllä siinä varmaan perääkin on. Toisaalta pääsykokeessa on myös testejä, jotka mittaavat muita ominaisuuksia.

   Näin se on, kouluissa on jatkuva muutospaine, eikä suunta läheskään aina ole opettajien mielestä ainakaan paras mahdollinen. Propellit pyörivät ja moni uudistus osoittautuu tuilihatuksi.

   Poista
 30. Hyvä on vale ja vihapuhetta nyt levitellä kun vallassa on junkkari, porvari ja roskaväki. Ei ihme, että lapset pelkää ja reagoi!

  15 000 pelimiestä ja pelinaista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkitsenko oikein, että lasten väkivaltaisuus ja levottomuus johtuu Sipilän, Orpon ja Soinin pelottavasta naamasta?

   Tämä oli paras kuulemani selitys.

   Poista
 31. ”Vasemmistolainen väkivalta on vain parempaa” on lausahdus, jonka vasemmistoliiton kellokas Li Andersson lanseersi jokin aika sitten suomalaiseen poliittiseen kielenkäyttöön.

  https://www.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs

  Se kuinka erityyppistä ja erilaista vasemmistolainen väkivalta on sekä kuinka se kohdistuu yhteiskunnan rakenteisiin todellisuudessa.

  https://www.facebook.com/pages/Revolution%C3%A4ra-Fronten/381394458605362  Unohtamatta tässä, että Anderssonin lisäksi myös (ainakin) eräs toinen vasemmistoliittolaisessa kaavussa puuhaava äärivasemmistolainen, Dan Koivulaakso, symppaa kyseistä väkivaltajärjestöä.

  VastaaPoista
 32. vasemiston valhe28 syyskuuta, 2016 16:51

  Maahanmuuttokeskusteluun vaikea osallistua, jos ei kuulu jompaankumpaan leiriin. Turvapaikanhakijoiden tuomiin ongelmiin viittaaminen altistaa rasistin leimalle.

  Jos setä saa tässä vähän muistella, niin rasistijahti muistuttaa 1970- ja 1980-lukujen neuvostovastaisten ilmiöiden metsästystä. Valpas etujoukko tietää taas, miten asioista pitää ajatella tai puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja kaikuja oli vuonna 1975, kun kirjailija Matti Rossi (SKDL) ilmiantoi maassamme huhtikuussa vierailleen unkarilaisen kirjailija Dénes Kissin Unkarin Kirjailijaliitolle neuvostovastaisen mielipiteen esittämisestä.

   Nimittäin kävi niin, että keskustellessaan suomalaisten kirjailijoiden kanssa Kiss oli kysynyt, kummasta fasismista oli kyse – mustasta vai punaisesta.

   Tämä riitti vasemmistolaiselle Rossille, ja hän teki kirjailijasta ilmiannon Unkarin Kirjailijaliitolle. Että tällaistakin jahtia.

   Poista
  2. Olet oikeassa, että on vaikea keskustella, jos ei kuulu kumpaankaan leiriin. Minäkään en tunne kuuluvani kumpaankaan ääreen, vaan lukeudun mielestäni tolkullisiin ihmisiin, jolla on järki ja tunteet aika lailla tasapainossa.

   Koetan ymmärtää kumpiakin puolia, ja arvostan tässä asiassa älyllistä rehellisyyttä ja hyvää yleistietoa asioista, en tunteenpaloa, joka johtaa monesti omien ennakkoluulojen korostumiseen ja faktatiedon torjuntaan.

   Poista
 33. Suomettumisen kaudella neuvostovastaisuus pyrittiin kriminalisoimaan, mutta kommunistit epäonnistuivat tässä hankkeessa. Nykyisin kommunistien perilliset ovat jo voittaneet, koska erilainen sananvapauden virallinen ja epävirallinen sääntely on yleistynyt sekä valtamediassa että sosiaalisessa mediassa.

  Maahanmuuttajan tai turvapaikanhakijan tekemän törkeä rikoksen yhteydessä poliisi muistuttaa aina vihapuheesta ja siitä, kuinka turhan kiihkeä kommentti voi johtaa rikostuomioon.

  VastaaPoista
 34. Ja taistolainen laululiike melkein teki väkivaltaisen vallankumouksen!

  VastaaPoista
 35. Tässä parjaamanne Lin tämänpäiväinen kirjoitus Facebookissa. Ette te sitä mistään vaihtoehtomediasta löytäisikään.

  "Vuonna 2015 entinen kansanedustaja ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö siirtyi Mehiläisen terveydenhuollon ulkoistusten johtajaksi. Viime keväänä Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava kokoomuslainen apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty siirtyi Terveystalon palvelukseen. Tänään on tullut tieto siitä, että kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustaja Joonas Turunen siirtyy Mehiläiseen. Hänen vastuulleen tulee terveys- ja sairaalapalvelujen ulkoistuksiin liittyvä myynti julkiselle sektorille.

  Vielä viime kaudella vallitsi suhteellisen laaja poliittinen yhteisymmärrys siitä, että soteuudistuksen tavoitteena tulee olemaan julkisten palveluiden parantaminen ja palveluketjujen integraation vahvistaminen. Tällä hallituskaudella kokoomus ajoi läpi valinnanvapauslinjauksen, joka muuttaa sote-uudistuksen luonnetta täysin. Sote-uudistuksesta on kokoomuksen takia tulossa yhdeksi suurimmiksi yksityistämishankkeiksi, mitä tässä maassa on pitkään aikaan nähty.

  Uudistuksen päätavoite vaikuttakin nyt olevan markkinoiden avaaminen juuri näille samoille isoille monikansallisille sote-yhtiöille. Sopivasti keskeisissä asemissa päätöksenteossa ja julkishallinnossa olleet kokoomuslaiset nyt siirtyvät näiden samojen yritysten johtoon.

  Tältä näyttää maan tapa Suomessa, ja siihen on saatava muutos. Karenssiaika pitäisi ottaa käyttöön Suomessa, jonka lisäksi sote-uudistuksen osalta pitäisi palata sen alkuperäiseen lähtökohtaan, eli julkispalveluiden vahvistamiseen. Hyvinvointipalvelumme ei ole kaupan."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, ensin pieni suomen kielen oppitunti.

   parjata =
   1. puhua pahaa, solvata, herjata,
   2. sättiä.

   Nyt jos palaat järjestykseen ja haet täältä sen kommentin tai kohdan, missä joku puhuu pahaa, solvaa, herjaa tai sättii Li Anderssonia, palaan mielelläni asiaan.

   Ei ikävien tosiasioitten esittäminen ole parjaamista.

   Poista
  2. Demarit sössi viimevaalikaudella soten28 syyskuuta, 2016 17:54

   Pistipä eräässä lehdessä silmääni Heidi Hautalan neuvo: "Nettikeskusteluja ei pitäisi lukea liikaa, koska siellä saa lukea olevansa vanha ämmä tai ruma feministi, nimimerkin suojassa toki."

   Hmm - Kyllähän tuossakin on perää. Mutta täytyy muistaa että nettikeskusteluihin pätee oikein hyvin se vanha sääntö: 90 prosenttia kaikesta on paskaa. Nettikirjoittelua kannattaa aina lukea tuo mielessään ja yksinkertaisesti skipata tai ignoroida sieltä se turhin ryönä.

   Poista
  3. Li Andersson ei ole koskaan sanonut vasemmistolaista väkivaltaa paremmaksi.

   Poista
  4. Eikä toki vain nimimerkillä haukuta, vaan ihan nimellä nykyään kirjoitetaan toiusesta ihmisestä ilkeitä asioita. Yhtä lailla tätä esiintyy äärisuvaitsevaisto komenteissa. Pahimmat solvaukset olenkin lukenut sieltä puolelta. Johtunee osittain siitäkin, että en lue rasistien foorumeita enkä seuraa heidän FB:iaan, en ole FB:ssa.

   Poista
  5. Täytyy antaa nyt tunnustus Helsingin Sanomille. Se on melkein ainoa asiallinen ja laadukas foorumi nykyään, joka antaa keskustella maahanmuuttoasioistakin mitä ilmeisimmin sensuroimatta itsensä arvostelujakaan. Niin sitä pitää! Olen huomannut myös, että siellä on todella asiallisia ja fiksuja kommentteja sekä vastaan että puolesta, eli kukaan ei kerää sinne vain yksipuolisia itselleen mieluisia kommentteja, niin kuin joissain blogeissa tehdään - jolloin asioista syntyy valhekuva.

   Poista
  6. Anonyymi klo 18.03, olet oikeassa. Li Andersson ei sanonut tuossa kuuluisaksi tulleessa videokatkelmassa sanaa "parempi", vaikka se on jäänyt elämään. Itsekin luulin, että hän sanoi niin.

   Jos tarkastelee, mitä Andersson sitten sanoi, niin hänhän käytti ilmaisua "erilaista". Olennaista kai kuitenkin lienee, että tuo "paremmuus" oli Anderssonin lausuman sisältö, sanoma.

   Oikeastihan on edelleen paljon todennäköisempää joutua kohtaamaan vasemmistoanarkistien väkivaltaa kuin uusnatsien väkivaltaa. Anarkistit tuhoavat, niin kuin nähty on, erottelematta kaiken vastaantulevan vastustaessaan uskonkiihkossaan jotain mystistä koneistoa, jota he näköjään eivät itsekään kykene tunnistamaan eivätkä erottamaan ei-koneistosta.

   Poista
  7. Kissat ja koirat ovat erilaisia. Kumpia tiedät minun pitävän parempina?

   Poista
  8. Ja konteksti oli?

   Anderssonilla oli runsas konteksti, jossa hän puolusti toista vaihtoehtoa. Kirjoitapa siis konteksti tähän, niin minäpä kerron, kumpaa pidät parempana.

   Poista
  9. Andersson ei puolustanut väkivaltaa. Fakta.

   Poista
  10. Tuo on poissulkemista. Konteksti taas on sitä, mitä Andersson sanoi. Että jospa...

   Poista
  11. Onko siis sitten niin, että Rydmanin mielestä Breivikin väkivalta oli parasta? (Koska konteksti?)

   Poista
  12. Siis nyt eksyit liian kauas. Kuka Rydman? Kariko? Ja mitä Breivik tässä tekee? Minulla ei ole tietoa kenenkään Rydmanin mielipiteistä. En seuraa Kari Rydmanin blogia enkä katsonut tuota Ajankohtaista kakkosta, jossa Andersson puhui. Vain sen videonpätkän näin, jossa Andersson voimakkaasti puolustaa vasemmistoanarkistien rakenteisiin ja siis koneistoihin kohdistuvaa väkivaltaa, koska se on "erilaista".

   Katsohan nyt rauhassa tuo videonpätkä. Andersson selvästi ymmärtää anarkistien koneistoväkivaltaa. Tätä koneistoväkivaltaahan tuo Peli poikki -mielenosoituksessa nähty banderollikin kuvasi. Kukaan ei paheksunut anarkistiväkivaltaa, vaikka rautanyrkki osui myös poliisiin ja koko Suomen valtioon.

   Poista
  13. Ihan kuin humalaisen Hakkaraisen kanssa väittelisi.

   Poista
  14. Hakkarainen? Minulla Hakkaraisesta oletusasetus on entinen työtoverini Hakkarainen, mutta arvaan kyllä, että sinun maailmassasi se on joku muu, jota en tunne ja josta en jaksa edes lööppejä lukea.

   Poista
  15. Li Anderssonin ja muiden punaviheriöiden mielestä suomalainen sosiaaliturva ja hyvinvointipalvelut kuuluvat kyllä kaikille maahan tulijoille, mutta niitä palveluja ei siis missään nimessä pidä päästää tarjoamaan ulkomailta maahan muuttavia yrityksiä?

   Eikö tämä ole aika ristiriitaista ja syrjivää? Miksi turvan nauttija saa tulla mistä vaan, mutta sen tarjoaja ei?

   Poista
 36. Iines,

  Viime keskustelussamme rinnastit ns järkiavioliitot thai-naisten ja länkkärimiesten kesken thai-lasten ja "myytyjen" thaimaalaisten eri-ikäisten ihmiSten asemaan.

  Vertasit "järkiavioliittoja" musliminaisten alistettuun asemaan, ympärileikkauksineen ja huntupakkoihin.

  Tästä minä en puhunut, eikä ollut tarkoitus vertailla keskenään eri lailla rikollisen huonosti kohdeltujen ihmisten asemia.

  Järkiavioliitot eivät ole ihmisoikeusrikkomuksia, tietenkään.

  Eli miksi puhut thai-naisten "valinnanvapaudesta", kun yhtä aikaa tiedämme Thaimaan seksiturismista?

  En tosiaankaan jaksa tohottaäa kanssasi siitä, miksi 5-vuotiaille thai-pojilla ei ole valtaa eikä mahdollisuutta käyttää valinnanvapautta, kun ei kerta ei ole pakko käyttää huntua, ja siten muuttaa länteen.

  Tämä tältä illalla,

  Äreä Char


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, en ole puhunut sanaakaan thai-lapsista enkä ympärileikkauksista enkä seksiturismista. Oikeastaan en ymmärrä kommenttiasi ollenkaan.

   Poista
  2. Koneistoväkivalta28 syyskuuta, 2016 22:35

   Ääriliikkeiden kieltämiseen sisältyy sama ongelma kuin ”vihapuheen” ja ”rasismin” kieltämiseen. Kuka saa päättää, mikä on ääriliike? Jos kieltolinjalle mennään, vaarana on, että kieltoja tehdään poliittisten suhdanteiden mukaan. Mikä tahansa kieltolinja pelaa automaattisesti vihervasemmiston pussiin, koska tämän ryhmän politikointi perustuu hurskastelevaan moralisointiin ja jopa poliittisten vastustajien ihmisarvon mitätöintiin. Rasistia voi tässä suhteessa verrata stalinistisen Neuvostoliiton ”kansanvihollisiin”. Vihervasemmisto itse edustaa kaikkea hyvää ja vastustajat ovat pahoja ihmisiä, joiden mielipiteitä ei pidä kuunnella.

   Poista
  3. Minusta kaikkien pitäisi kysyä näitä kysymyksiä: kuka saa päättää, mikä on ääriliike; kuka saa päättää, mitä vihapuhe on.

   Nämä eivät ole kysymyksiä, jotka tuottaisivat automaattisesti "oikean vastauksen".

   Poista
  4. Lisäys Charille,

   Miksi muutoinkaan vastaisin sinulle? Käyt täällä silloin tällöin heittämässä jonkin kommentin, ja jos se on minulle, se on usein äreä.

   Kun sitten vastaan, et tule sitä kommentoimaan, vaan saatat palata siihen monen keskustelun jälkeen toisessa keskustelussa, jolloin olen jo unohtanut koko jutun. Jos haluat keskustella, toivon että teet sen ajallaan. Näin se palvelee myös lukijoita.

   Poista
 37. Ja konteksti on.28 syyskuuta, 2016 22:44

  Li Andersson taisi olla sittenkin Suomen ja suomalaisten kannalta paras valinta kommunistien puoluejohtajaksi. Nimittäin listattuna Anderssonin ominaisuudet kertovat kaiken olennaisen tästä uudesta kommunistien pimatsu-pomosta.
  Li Andersson:


  1. On kaukana rasvakouraisesta duunarista.
  2. On liian teoreettinen ja on opiskellut lähinnä sosiopoliittista huuhaata.
  3. On femisti sillä tavalla kuin duunari feminismiä inhoaa.
  4. On kuvitelmansa mukaan nätti ja kuvittelee saavansa sillä anteeksi.
  5. Elää edelleen isän rakentamassa pikku muumimaailmassa. Siis epätodellisessa kuplassa.
  6. Edustaa suomenruotsalaista bättrefolkia pahimmillaan
  7. On kuuntelu- ja keskustelukyvytön vänkkääjä. Hän puhuu ihmisten päälle, ei kuuntele muita eikä kunnioita muiden mielipiteitä.
  8. Ei ymmärrä suomen kielen nyansseja ja puhuu sitä ajoittain
  9. Kuvittelee itsekin tehneensä tutkimuksen suomalaisesta ns.äärioikeistosta kääntämällä ja copypasteamalla ruotsalaisten äärivasemmistolaisten ja anarkistien tietomurtojen kautta saatuja ja koottuja artikkeleita.
  10. Nostaa laittomat maahanmuuttajat suomalaisen työläisen, työttömän, eläkeläisen ja syrjäytyneen ohi ja yläpuolelle.
  11. On keskenkasvuinen, maailmaa sekä sen todellisuutta hahmottamaan kykenemätön pikkutyttö.

  12. On Mikael Brunilan ja Dan Koivulaakson kanssa liian lähellä anarkistirikollisia ja tulee puolueensa puheenjohtajana jossain vaiheessa vastaamaan ja selittelemään sitä julkisuudessa.  Ennen kaikkea, Li Andersson:

  13. Ei ole johtaja.  Onneksi olkoon kommunistit! Te teette sen (taas) itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä teksti on julkaistu jo aiemmin, onko kyseessä propaganda?

   Poista
  2. Sitä paitsi suorastaan hauska on tuo tekstin ns. äärioikeisto. "Ns." kai siksi, ettei suomen vastarintaliike tietenkään ole mitään äärioikeistoa vain siksi, että hitleriä kannattavat.

   Poista
  3. Spämmi. Sen nuo osaavat; copy&paste! Sitten vaan spämmätään fiksumpikin sivu.

   Poista
 38. Vai spämmi. Noh, olen kyllä nyt pettynyt keskustelun laatuun. Vaikka oikeastaan samaa haistelin itse paikka paikoin tuolla ylempänäkin.

  Mainittakoon nyt, että minä arvostan vain itse ajateltua ja sitä kautta tuotettua tekstiä, jota ei ole ennen julkaistu muualla. Tästä syystä en hyväksy linkkejäkään keskustelun osaksi, ellei niitä linkkejä selosteta omin sanoin. Linkki on lähdeviite, ei keskustelun osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen vielä lisään tähän, että pelkkä linkin referoiminenkaan ei täällä riitä. Tärkeämpää on selostajan oma suhde tai kanta referoitavaan linkkiin, syy, miksi hän linkkaa jonkin tekstin. Sillä edelleenkään linkki ei keskustele, vaan linkin lainaaja.

   Poista
  2. Ei tuo Li Andersson -meemi kovin itseajatellulta haise.

   Poista
  3. Anonyymi, juurihan tuossa ylempänä todettiin, että se on spämmi. Koska siitä on tässä vaihdettu mielipiteitä, annan sen olla paikallaan.

   Poista
  4. Tarkoitin "Vasemmiston väkivalta vaan on parempaa" valheen levittämistä.

   Poista
  5. Kuka tarkoitti mitä? - Ainoastaan kullervo kalervon poika tarkoitti.

   Poista
  6. Mielipide on eriasia kuin ajattelu. Muista lähdekritiikki.

   Kaksi hyvää ja hyödyllistä neuvoa.

   Poista
  7. Eri asia kirjoitetaan erikseen.

   Poista
  8. Sisältö ratkaisee. Aina.

   Poista
  9. Tjaah. Paitsi Li Anderssonin vasemmiston väkivalta -selityksissä?

   Poista
 39. Näistä kuumista aiheista on vaikea saada aikaan hyvää keskustelua. Politiikkaa puhuttaessa se toimii vain silloin, kun samanmieliset hymistelevät keskenään. Persujen ja oikeistolaisten marttyyriajatukset itsestään minua naurattavat: "Julma ja typerä maailma ei usko järjen ääntä, maalaisjärkeä!"

  Me ehdimme tottua poliittisen keskustelun mukavuuteen, kun kylmä sota päättyi ja sellaiset vastakkainasettelut myös. Sanomisen sävyt alkavat olla usein aika hurjia. Oman mausteensa tähän antaa internet, joka mahdollistaa kaikille ajatustensa esiin tuomisen. Kaikenlainen radikalistoituminen, ääriliikkeiden kannatus on myös noussut kohisten.

  Käsite "tolkun ihminen", jonka tasavallan presidentti nosti esiin, on minua myös kovasti naurattanut. Se kuulostaa ihmisten lutuisen pumpulisilta käsityksistä itsestään.

  Tolkun ihmisillä, suomalaisilla, on minusta hyvin kummallinen käsitys tuosta presidenttiydestä. Kannatus pitää olla samaa luokkaa kuin entisissä idän ihmemaissa tai Pohjois-Koreassa. Onneksi eivät muuten koskaan saaneet Esko Ahoa presidentiksi ja Matti Vanhasta tuskin edes hän itse kehtaa äänestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, minusta samanmielisten keskustelu ei ole koskaan hyvää keskustelua. Esimerkiksi uuninpankkopoika leikkaa keskusteluista säännöllisesti pois erimieliset kommentit, vaikka ne olisi miten älykkäästi tahansa kirjoitettu ja asialinjalla. Hän ei siedä totuutena muuta kantaa kuin omansa. Minusta tämä tekee blogista vastenmielisen ja anteeksi nyt vaan kaikki fanit, huonon, koska se on niin hysteerinen. Siellä haukutaan ihmisiä niin että pahaa tekee. Pidän sitä vihapuheblogina nro 1, jos siellä on edelleen entinen meno.

   Poista
  2. Tolkun ihminen on hyvä termi ja kuvastaa kyllä mainiosti kansan enemmistön tuntoja. Turha sitä on koettaa selittää muuksi mitä se on. sana kyllä kestää, onhan se kestänyt käytössä tähänkin asti.

   Oikeastaan tämä "tolkun" mitätöiminen kuvastaa juuri sitä kahtiajakoa, jota äärisuvaitsevaisto ajaa: kaikki muu on rasismia, myös tolkullisuus, paitsi pidäkkeetön suvaitseminen ei ole.

   Poista
  3. En sillä lailla ole seurannut, mutta kuvailemasi kaltainen Uuninpankkopojan toiminta juontaa varmaan siihen ihan sairaaseen purkaukseen ja vihakirjoitteluun, jota sai osakseen. Kyllä tosisuomalainen sellaiseen väsyy. Timonenhan on voimanostaja ja todellinen suomalainen mies, ei mikään persuvätykkä.

   Äärisuvaitsevaistoon minä en koskaan ole kokenut kuuluvani, minulla on monenlaisia ajatuksia. Nuorena olin liian mustavalkoinen, olen siitä yrityksen ja iän mukana päässyt kauemmas. Koko termiä sitä paitsi pidän populistioikeiston höpöhöpöpuheena. Yhtenäistä äärisuvaitsevien ryhmää ei ole kuin persujen runkku-unissa.

   Sinun kohdallasi, Iines, tämä vaikuttaa pettymykseltä vasemmistoon ja ns. suvaitsevaistoon: "Ovatko hekin vain ihmisiä?"

   Kyllä ovat, ja ihmiset ovat vittumaisia ihan toisin kuin Facebookin tykkää kissasta ja suloisesta lapsesta-sivustoissa opetetaan.

   Jopa niin, ettei tolkun ihmisen ja kuola suupielessä valuvan lynkkaajan välillä ole eroa. Jos ero on, se on nesteeseen, kuseen, piirrettu viiva.

   Poista
  4. Olen jo aiemmin kertonut, että lapsena ja nuorena olin selkeän oikeistolainen. Ikä on sellaiset haahuilut parantanut ja olen siirtynyt vasemmalle, jos tällaista vanhakantaista termiä käytetään. Lapsena muistan, kuinka sain ajatuksen: "Miten ihmiset eivät ymmärrä neuvostoliiton olevan keskitysleiri, kun avoimesti sitä kehuvat." - En ymmärtänyt silloin reaalipolitiikkaa, en kai ymmärrä sitä, kekkostelua, paljoa vieläkään.

   Poista
  5. Jos minä puhuisin oikeasti itseäni kiinnostavista aiheista, niin sanoisin Greta Garbon olleen ylivoimaisesti ihanin. Paulette Goddard, nimenomaan Chaplinin Nykyajan osassaan, sanon olleen selkeän upea kakkonen. Hänen kanssaan olisin saattanut antautua naimisiin. Juliette Binoche on hyvä kolmonen, seuraan häntä Facebookissa.

   Oman elämäni naisista en sano mitään, niitä on ollut ihanan ihanasta kamalaan ja kauhukamalaan asti. - Garbon minä mielummin olisin ottanut.

   Poista
  6. Jokos minä linkkasin tämän hienon musiikkiesityksen, jossa Chaplinin Jaska ja Paulette loistavat.

   Poista
  7. Tuosta kommentistasi klo 12.02 - minä taas en tunne uuninpankkopojan historiaa, sillä olen lukenut hänen keskustelujaan lähinnä nyt kesällä ja alkusyksyllä. Enää en jaksa kuin vilkaista aiheen - aina samat syytökset ja haukkumakohteet.

   Uskon, että hänen yksipuolinen suhtautumistapansa ärsyttää lukijoita, jotka arvostavat enemmän kokonaiskuvaa asioista. Hänen kirjoitustapansa on syyttävä, väittävä, vihainen ja aggressiivinen, ja kaiken huipuksi populistinen: hän tietää, mikä saa uskollisen lukijakunnan kierittelemään kirjoituksen tuomion kohteen tervassa ja höyhenissä. Näin hänen ei itse tarvitse tehdä sitä. Riittää, kun puhaltaa pasuunaan alkutöräyksen.

   Kirjoittaja ei ilmeisesti aluksikaan ollut suostuvainen muunlaiseen kommentointiin kuin myötäsukaiseen. Jos ei halua käydä tuolla aggressiivisella kirjoitustavalla dialogia lukijoiden kanssa, saa syyttää vain itseään, että saa myös sontaa niskaansa.

   Tällä en tarkoita, että hyväksyn sonnan, vaan vain sitä, että se on väistämätöntä. Minusta ei pidä tulla blogimaailmaan, jollei halua keskustelua. Blogi ei ole monologi, vaan vuorovaikutusvälinen, joka pyrkii keskusteluun lukijoitten kanssa. Ellei tätä hyväksy, kannattaa siirtyä lukolliseen päiväkirjaan.

   Poista
  8. Luettelemasi adjektiivit kuvaavat enemmän tätä blogia, Timonen kirjoittaa asia- ja faktapohjaisesti, täällä fakta ja fiktio menevät sekaisin. Täällä on kyse enimmäkseen omista mielipiteistä.

   Poista
  9. Varmaan totta. Ja jos lisätään tuohon vielä, että "vääristä mielipiteistä".

   Poista
 40. Varsinaissuomen käräjäoikeudessa syytettiin eilen miestä maahanmuuttokritiikistä. Oli soittanut pääministerin rouvalle ja uhannut raiskata ja tappaa lapset. Oikeusmurhaa odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro lisää, Anonyymi, en tunne tapausta.

   Poista
  2. En kehtaa laittaa linkkiä enkä lukea ääneen.

   Poista
  3. Löytyi lehdestä. Juha Sipilän arvailujen mukaan perhettä uhannut mies kärsi mielenterveysongelmista. Yllättävää. Ihan sama syy, kuin terroristeilla Euroopassa. Lukemani mukaan myös rötöstelevillä turvapaikanhakijoilla on mielenterveysongelma syy rikokseen.

   Mitähän näille syrjäytyneille tulisi tehdä?

   Poista
  4. Puolustus ei vetoa syyntakeettomuuteen vaan mielipiteen vapauteen, maahanmuuttokritiikkiin. No toki ns. maahanmuuttokriittisyys tolkunihmisten mielestä on mielenterveysasia. Puolustus syyllistää myös rva Sipilää: Iltakymmenen jälkeen puhelimeen vastaaminen on oma vika.

   Poista
  5. Sitä paitsi Juha Sipilä ei arvaillut mitään. Fakta.

   Poista
  6. Olisi aika rajua, jos pääministeri ja puoluejohtaja kertoisi oikeudessa olevansa työnsä kautta tekemisissä mentaalitapausten kanssa.

   Poista
  7. "Mielenterveysongelmat" on Sipilän suusta, ei minun. Minulla ei ole mielipidettä tähän asiaan, jota en tunne tarpeeksi. Luotan oikeusistuimeen. Annettakoon tuomio, joka lain kirjaimen mukaan tulee antaa.

   Poista
 41. Jos uutinen kertoo Minna-Maaria Sipilästä ja seuraavissa lauseissa puhutaan Sipilästä, niin medialukutaidoton lukee 'Juha Sipilä'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko sinä erottanut Minna-Maarian ja sen, mikäsenyt oli, Juha Sipilän toisistaan?

   Ei laestadtilaisia niin vain toisistaan eroteta!

   Poista

  2. (Tässä on iso kuva Juha Sipilästä,
   jonka olan takana näkyy Minna Sipilä. Kuvan alapuolelta jatkuu juttu seuraavasti:)

   "Juha ja Minna-Maaria Sipilä vierailivat tällä viikolla Ahvenanmaalla. (LEHTIKUVA/VESA MOILANEN)

   Sipilä kertoi käräjäoikeudelle, että hän on työnsä kautta tekemisissä ihmisten kanssa, joilla saattaa olla samantyyppistä käytöstä. Hän arveli soittajan kärsivän mielenterveysongelmista ja ryhtyi rauhoittamaan soittajaa juttelemalla. Sipilä kertoi, että onnistuikin siinä välillä, mutta sitten mies ryhtyi jälleen räyhäämään täyttä huutoa, jolloin Sipilä toivotti hyvää yötä ja lopetti puhelun. Mies yritti vielä soittaa muutaman kerran, mutta Sipilä ei enää vastannut---"

   Nopea selaaja saattaa hyvinkin erehtyä Sipilöistä etenkin, kun julkisuudessa puhutaan jatkuvasti Sipilästä eikä hänen vaimostaan.

   Poista
 42. No niin, puhdasta tuli. Jos täällä joku anonyymi rupeaa ilkeilemään minulle, se on potku pyllyyn ja tervemenoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellantettas, kyllä ano saa potkut pyllyy. Mutta lastaatiin arvostelia ei.

   Poista
 43. Saanko jatkaa keskustelua kysymällä onko kukaan koskaan kuullut anarkistista, joka olisi uhannut raiskata ja tappaa erimielisten lapset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten olisi itse pääministerin?

   Tuossa on jotain.

   Poista
  2. Tuosta kommenttini linkistä pitäisi siis avautua kuva, jonka alalaidassa lukee "Anarkisti Michele Angiolillo ampuu Espanjan pääministerin vuonna 1902".

   Huomasin, että kännykkäni ei avaa kuvaa, tabletti avaa kuvan, mutta ei näytä tuota tekstiä ja läppäri näyttää tekstisivun anarkismista. Vain pöytäkone näytti kuvan ja sen nimen. Tässä vielä osoite, jos sitä kautta avautuisi niille, joille ei auennut:


   https://fi.wikipedia.org/wiki/Anarkismi#/media/File:Angiolillo-assassinato.jpg

   Poista
  3. Ehkä Frans Ferdinand mahtuisi joukkoon? Seurauksiakin oli mitat täyttävästi. 28.6.1914 hh

   Poista
  4. Princip ei ollut anarkisti, vaan serbikämy.

   Poista
  5. "Serbialainen anarkisti Gavrilo Princip ei ammu rohdoskauppiaan hiusvettä juonutta apulaista eikä koiranpaskan kerääjää. - Hän ampuu Itävalta-Unkarin kruununperijän, pönäkän konopištěläisen arkkiherttua Franz Ferdinandin. Murha päästää valloilleen erilaiset kauan kasvaneet valtioiden väliset ja kansallismieliset paineet; syttyy ensimmäinen maailmansota." (Einesbaari)

   Poista
  6. Sahanterävä ajattelija Teuvo Hakkarainenhan joutui syyteharkintaan vihapuhepykälän perusteella, kun yltyi toistamaan ikivanhan lennokkaan sutkautuksen, jonka mukaan kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.

   Kansakoulussa ei varmaan kerrottu, ettei Gavrilo Princip ollut muslimi, eikä ollut kai Eugen Schaumankaan.

   Vakavasti puhuen jos tuollaisista heitoista joutuu oikeuden eteen, niin huonosti ovat asiat tässä maassa. Tämä peli pitäisi viheltää myös poikki.

   Poista
  7. Niin, jos oli lukion hissa tunneilla hereillä eikä dementia vaivaa, niin pitäisi tietää ja muistaa, että Gavrilo oli bosnianserbi, jota elähdytti aate itsenäisestä Etelä-Slaaviasta, jossa Balkanin slaavit; katoliset, ortodoksit ja muslimit eläisivät kuin veljet keskenään. Einesbaari ei nyt pääse luotettavana lähteenä jatkoon. Princip ei ollut anarkisti.

   Poista
  8. Selväähän tuo: nationalistianarkisti.

   Poista
  9. Hakkarainen levitti rasistista metriä. Toivottavasti valtakunnansyyttäjä kutsuu Teuvon leivättömän pöydän ääreen. Vihapuhe pitää panna poikki!

   Poista
  10. Kerpaleen oikoluku. Meemiä!

   Poista
  11. hakkarainen, kakkarainen, johan jutun murjas. - hakkaraista, kakkaraista, keski-suomen neekeriä, en silti halua soimata.

   Poista