25.11.2016

Vox populi


Oletteko kuulleet? Bussikuski jätti yhdeksänvuotiaan pysäkille väärän lipun vuoksi! Lapsi sai odotella tunnin yksin pimeässä ja kylmässä. Taasko rasismia? 

Soittakaa rumpua, lyökää kortti pöytään, kutsukaa äiti Ylen aamutelevisioon, haastatelkaa lasta, pyytäkää ministeriltä lausunto, järjestäkää miekkari! Ja kiitos pikku Valtterille, joka antoi asialle kasvot ja käräytti rasistiset bussikuskit! Hävetkää kaikki!

Seis! Kuunnelkaa! Kyseessä olikin valkoihoinen liinatukkatyttö, Laura. Hiljentäkää rummut, pankaa korttipakka taskuunne, vetäkää torvet olalle, perukaa ministerin puheet ja Ylen aamuteevee. Ei mitään hätää. Valtakunnassa kaikki hyvin. Ei rasismia, vain pieni vaaleatukkainen tyttö.

*
Muutoin olen sitä mieltä, että populismi on kivaa.  Se on neljäs valtiomahti, kansan ääni.  Kaikki sanovat kaikesta, että tuo on vain populismia. Minua hieman ihmetyttää, miten kansan ääntä on noin ruvettu halveksimaan? Eikö proletariaattia enää haluta kuulla, kun se on niin tyhmää? Eikö kansan äänellä ole arvoa?

On aikoihin eletty. Kun minä olin nuori ja puhdasverinen hippi vaatetusta myöten  - kuvitelkaa nyt valkeaa villamekkoa, jonka tiukkaa miehustaa ja pääntietä somisti oranssivihreä kukkaköynnös ja jonka helma heilahteli polven yläpuolella, niin proletariaatti oli kaiken hellyytemme ja rakkautemme kohde. Sitä raukkaa hoidettiin kuin vauvaa, sen puolesta taisteltiin herroja vastaan. Sitä sivistettiin kärsivällisesti ja hieman hymyillen, ja sille annettiin anteeksi, jos se sanoi jotain tyhmää. Eihän se nyt heti kaikkea voi tietää, oppimaton prole, jolta herrat ja isännät ovat repineet selkänahankin. 

Oli siis selvää, että rakkaus ja opettaminen auttaisi proletariaatin valtaan kanssamme. Työmies ja köyhälistö kyllä oppisi nostamaan leukansa yläviistoon kuin Lenin korkokuvassa, tai Che Guevaara, josta sai aina väristyksiä kehoonsa, varsinkin illalla, kun katseli punahehkuista kuvaa vuoteessaan. Me valoimme proletariaattiin uskoa ja toivoa paremmasta huomisesta. Ja prole kukoisti, voi miten se kukoisti ja nousi kohisten paremmille päiville setelin syrjään kiinni.

Vaan nyt.  Ovatko prolet edelleen keskuudessamme?  Jos, niin missä?  

Kukkuu! Tuolla tietenkin, persurivistössä.  Kurjalistona, töpeksijöinä, lukutaidottomina imbesilleinä, raiskaajina, peräreikinä, älykääpiöinä. Näin sanotaan tänään hienossa blogissakin:
Putkonen on persujen peräreikä – tulee sieltä mitä tahansa, aina haisee. Mies on populistisen puolueen törkein populisti, jonka puheissa ei ole päätä eikä häntää. Epämiellyttävä tyyppi.
Raiskaaja Putkosen äly oli jäänyt saamapuolelle jo ennen metalliliiton siipien suojiin pääsemistä, eikä se siellä kohentunut, perus syy parantumaton itseriittoisuus. Toisaalta tuulivoima on sesonki luonteista energian tuotantoa, ihan oikeasti. 
Eikö olekin hauskaa puhetta? Ja nokkelan älykästä? On se Putkonen semmoinen paksusuoli että liekö ihminenkään. 

On se hyvä, että joku opettaa tätä ryysylistöä nyt vuorostaan. Me vanhat hipit emme enää jaksa.  Vähän sama tilanne kuin nykyopettajilla,  joilla ei riitä ruutia pitämään yhtä luokkaa hanskassa. Remmistä vaan persiille. Mikä siinä nyt niin vaikeaa on?


(Maalaus: Giuseppe Pellizza: Da Volpedo, Neljäs valtiomahti, 1901)

164 kommenttia:

 1. Meinasin kommentoida paria kohtaa, mutta olisi ollut väärin kehua yhtä eikä toista, joten tyydyn vain kohteliaimmin ilmoittamaan, että tämä kirjoituksesi teki tästä perjantai-illasta mitä mainioimman. Oikein tuli hyvälle tuulelle, kun saa lukea näin hyvää pakinaa. Kiitos ja kumarrus ja anteeksi häiriö!

  VastaaPoista
 2. Taisit jättää tarkoituksella mainitsematta bussiyhtiön pomon kommentin, koska tässähän on Tapaus Valtteri nurinkurin: "Kyseessä on kuljettaja, joka ei tule suomalaisesta kulttuurista, ja hän on oppinut siihen, että annettuja ohjeita noudatetaan kirjaimellisesti."

  Nyt minua todella kiinnostaa, mistä kulttuurista kuski tulee!? Missä muka noudatetaan ohjeita pilkuntarkemmin kuin meillä? Heidät toivotan tervetulleeksi oikopäätä töihin Suomeen!

  Erittäin lieventävänä asianhaarana pidän kyllä sitä, että kuski yritti soittaa äidille ja soitti sen jälkeen hätäkeskukseen ja uudelleen illalla äidille, kun tämä viimein oli tavoitettavissa. Typerästi toimittu, mutta ei heitteillejättö, koska hätäkeskuskaan ei katsonut aiheelliseksi toimia heti.

  Mutta niitä muita matkustajia minä ihmettelen!?  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä, että Valtterin tapauksessa kujettajakin oli musta mies. Juttuhan kääntyi joiltain osin päälaelleen, kun huomattiin, että Valtterin äiti syytti mustaa miestä rasismista.

   Ja tämä Laura-tytön tapaus selventää kuviota lisää: sama asia tehtynä valkoihoiselle lapselle ei taatusti nouse keskusteluun tätä juttua enempää. Rasismia on vain kaikki kurjuus, mitä musta kokee.

   Lauran tapauksessa kuski toimi jättämistä lukuunottamatta muuten hienosti, joten kyllä tässäkin ihmettelen hieman äidin tuohtumusta.

   Poista
  2. Oliko Valtterin kuski musta???

   En ole nähnyt tästä minkäänlaista tietoa missään... Jos se on totta, niin olisiko Niinistöllä & lehdistöllä anteeksipyynnön paikka, kun syyttivät kantakansalaisia rasisteiksi?

   Poista
  3. Siis, nyt voi ollakin niin, että kuskin etniikka on jäänyt mieleeni esitetyistä epäilyistä, ei tiedosta. En oikeasti tiedä, pidin muistitietoani varmana, eli en olettanut.

   Poista
  4. Lisäys: Minulla ei ollut juttua kirjoittaessani tietoa Laura-tytön pysäkille jättäneestä kuskista. Nyt on ilmestynyt lisää tietoa: kuljettaja oli eri kansallisuutta, kuten sanot, Tapsa.

   Se on kuitenkin epäoleellista, sillä kyse jutussani on uhrin "jälkikäsittelystä", ei kuskista.

   Poista
 3. Meillä sattui vuosia sitten aivan samanlainen tapaus. Poikani ja hänen kaverinsa, olivat muistaakseni juuri 9-vuotiaita, matkustivat bussilla Stadista Espooseen, kun jossakin pysäkillä Espoon rajalla keskellä korpea bussikuski pysäytti auton ja komensi jäpikät ulos - hän oli huomannut, että heillä oli vain sisäisen matkan liput. Rahaa ei ollut.

  Oli marraskuu ja pilkkopimeä ilta, eikä kännyköitä vielä silloin ollut. Onneksi kyseessä oli kaksi omatoimista kundia, jotka lähtivät talsimaan eteenpäin ja nähdessään sitten talossa valot, menivät rohkeasti koputtamaan ja pyysivät saada soittaa kotiin. Lähdin sitten noutamaan.

  Kuski ei ollut musta, vaan valkoinen - ja nainen. Hän muistaa varmaan ikänsä, kun vaimoni soitti hänelle vielä samana iltana ja antoi palaa.

  VastaaPoista
 4. Lapsia ei saisi koskaan jättää yksin minnekään pimeään, ainakaan jos lapsella ei ole kännykkäyhteyttä vanhempiin tai ystäviin. Jokaisen kuskin pitäisi käyttää maalaisjärkeä.

  Tuo on oikea tapa antaa palavaa palautetta, että annetaan se suoraan yritykseen. Sitä en oikein ymmärrä, että hätiin hälytetään media ja viritellään juttuun rasismiefektit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. #On se hyvä, että joku opettaa tätä ryysylistöä nyt vuorostaan. Me vanhat hipit emme enää jaksa.#


   Iines poistaa persujutut. Liijan herkkä aine.

   Poista
  2. En poista. Tästä olen poistanut vain jonkin Rikun kommentintyngän, kun hän on poistanut oman kommenttinsa tai korjannut sitä. Siitä perästä lähti sitten yksi Anonyymin kommentti, koska se oli käsittääkseni vastaus Rikun jo poistamaan kommenttiin.

   Poista
  3. Siinä kommentissa ei ollut mitään vikaa. Sä vaan annat RR: vituilla .

   Poista
  4. Usein blogien parasta antia ovat lukijoiden kommentit. Lukijoina on yleensä fiksua porukkaa jotka sitten kertovat omista kokemuksistaan tai muuten vaan laajentavat aihetta.

   Poista
  5. Anonyymi, en edes muista mitä siinä puolentoista rivin kommentissa luki. Katsoin vain, että se oli jokin vastaus Rikun jo poistamaan omaan kommenttiinsa. Eli ei siinä silloin ollut mitään Rikun vitsailua. - Näin se jäi irralliseksi lukijoille.

   Siinä olen samaa mieltä, että kommentit ovat usein parempia kuin blogikirjoitus.

   Poista
 5. Tuohan vasta rasismia on että valkoihoinen nainen jättää kaksi valkoihoista taaperoa tien penkalle! MV pistä juttua!

  VastaaPoista
 6. Miksi asioita aina täytyy käsitellä äärimielipiteiden ehdoilla. Putkonen on hyvä mies, hän tuonee tulevaisuudessa hyvän piristysruiskeen kristillidemokraateille. - Vihreisiin en sentään usko hänen menevän, nyt kun perussuomalainen puolue on hiipumassa. Eläkkeellekin toki voi mennä, kun se on hänellä epäilemättä hyvä.

  Joka julkisella kulkuvälineellä matkustaa, hänellä tulee matkalippu oleman. Tästä ei ole alasääntöjä.

  VastaaPoista
 7. Viime viikolla minä istuin junassa kaikessa rauhassa ja luin lehteä. Sitten yhtäkkiä mieleeni juolahti: "jumalauta, kausilippuni on varmaan vanhentunut!" - Niin se oli ja siten matkanteko oli yhtä tuskaa, koska junarunogossa ei ollut lipunmyyntivaunua. Yhdellä väliasemalla hyvppäsin toiseen runkoon, mutta sielläkään ei ollut. Silloin luovutin ja ajattelin, että tulkoot vaan minut sakottamaan tai vaikka hakkaamaan. Selviydyin kuitenkin, ilman muita murheita kuin tavaton hermostuneisuuteni, Pasilaan ja sieltä jatkoreitille. Helsingin sisäisen lipun ostin tekstiviestillä.

  VastaaPoista
 8. Lapset pitäisi toki kulkuvälineissä pitää, mutta vanhemmilleen voisivat laittaa isot sakot ja kuritushuonetta!

  VastaaPoista
 9. VR:llä olen ollut monesti todella vihainen ja sen menettelytavat matkustajia halventavalla tavalla, ovat minua suuttuttaneet. Henkilökunnalta en muista kuitenkaan milloinkaan kohdanneni epäasiallista käytöstä. Yksi konnari kyllä kerran säpsähti, kun minua vitutti tuppotäyteen oleva liian pieni juna. Pyysin konnaria myymään minulle seisomapaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät minua typerät kommenttisi hetkauta, taidan olla aikuinen mies. Ärsyttää tosin joskus niiden ylivoimaisen huono taso. - Olisko sitä opettajaa kannattanut koulussa vähän kuunnella?

   Poista
  2. Sitä olen tykönäni miettinyt tuota RR:N touhua seuratessani, että mikä siinä on, kun joku persu sanoo jotain hänen mielestään suvaitsematonta, niin heti ollaan tunkemassa sanoja Soinin suuhun ja melekein /cceen. Vaan annas olla, kun demarien pehmolelu edustaja X möläyttelee ja halveeraa suomalaisia ei kukaan mene Rinteeltä kyselemään, että onko tuo Natsiman kanta demareiden virallinen kanta.

   Poista
  3. Joko olette päättäneet puolueen lopettamisesta, vai meinaatteko jatkaa katkeraan loppuun asti?

   Poista
  4. Sinulle lääkkeeksi tulisi aikuiseksi kasvaminen, mutta sehän se ongelma nykyään onkin: ihmiset eivät halua kasvaa aikuisiksi. Se ei ole muodikasta.
   Halutaan olla Peppi Pitkätossuja, iloisia anarkistisia vastuuttomia eläjiä ja 9-kymppisiä ikinuoria a la Aira Samulin.

   Poista
  5. Miksi sinä vanhaa ihmistä halveeraat, etkö pidä heistä? - Käsitykseni mukaan Aira Samulin on yhä fiksumpi kuin moni muu. Samulinin isä kaatui jatkosodassa ja setä oli nyrkkeilyn olympiavoittaja, Sten Suvio.

   Oletko sinä niitä taistolaispersuja, muuten en voi tuollaista ymmärtää.

   Poista
  6. Antti Rinteen älykkäin lausunto taas oli, kun hän väitti, että hänen lausuntonsa Jutta Urpilaisen paluukampanjasta perustui "väärinkäsitykseen". Se taas johtui "rikkinäisestä puhelimesta".

   Kyllä tällainen mies pitää toki saada keinolla millä hyvänsä jatkamaan "tärkeää työtään" myös uudessa hallituksessa!

   Poista
  7. Noniin, niistä älykkäimistä voimme puhua hiljaa nurkan takana, muiden kuulematta. - Mitähän ne älykkäimmät oikein meinaavat?

   Poista
  8. Minua kummastuttaa demarien suuri miesvaltaisuus, etten sanoisi hierakia, jossa naiset tuupataan sivuun miesten tieltä.

   Ainakin minut tuommoinen saa kääntymään muualle, kunnes ukkovalta murtuu ja naisetkin saavat puhua. Rinne on vanha ay-jäärä, ja se juna menee jo sivuraiteella. Lista-Lindtman teki unohtumattoman mokan, joka ei taatusti unohdu. Harakka on kovaääninen riekkujatyyppi, jonkalaisia kaihdan jos mahdollista. Tuppuraisestakin on tullut lausuntoautomaatti, joka puhuu enemmän kuin ajattelee.

   Poista
  9. Tuosta propagandan teosta vielä sen verran, että osasi se Veikko Vennamokin sanansa oikein asettaa. Lehtiuutisen mukaan hän kielteli väkeään kutsumaan demareita demareiksio, koska sana oli hänen mielestään turhan lämmin ja lempeä. "Sanokaa niitä vaan sosialisteiksi", ohjeisti Veikko ja viisaasti ohjeistikin. Sosialistista kun tulee helposti mieleen Stalin ja Gulag ja venäläisten laittaminen vankileirien saaristoon.

   Poista
  10. Muistan nuo ajat oikein hyvin kun vappumarseillekin saatiin punalippuja kantamaan niin iso kööri ettei sellaista ole koommin nähty.

   Eräässäkin poliitikkoperhessä sanottiin kuopukselle, että "Menepäs vaihtamaan se eteisen PanAmin kalenteri Aeroflotin vastaavan, kun tulee tuolta Tehtaankadulta vieras käymään".

   Hienostoperheiden penikat olivat niin vasemmistolaista, niin vasemmistolaista, mitä nyt vingutettuaan ensin Stokkalla korttia, ja sen jälkeen Rautatalon kahvilaan kehumaan sosialismia. Sitä touhua en oikein koskaan oppinut tajumaan.


   Penskana eräs kylän kavereista yritti saada minua liittymään erääseen järjestöön, jonka nimi oli Pioneerit. Isäni tokaisi, että "ET liity" ja peruteluja tivatessani hän tokaisi kertovansa ne kymmenen vuoden kuluttua. Ajan kuluttua ymmärsin ne itsekkin.

   Poista
  11. Yksi poikkeus oli tuossa rikkaan perheen nuorison liittymisessä vasemmistoaatteeseen. Kepulaiset. Ne eivät liittyneet, vaikka isällä olisi ollut kaksikin Mersua ja pari Zetoria ja puimakonetta, ja äidillä oma muhkea munatili ja lapsilla lapsilisät pinossa korkoa kasvaneina opintotilillä. Nämä tyypit pysyivät puna-aallon roiskuessa putipuhtaina kepulaisina.

   Poista
  12. Muut rikkaiden lapset liittyivät aatteen paloon, samoin useat akateemisten ja virkamiesten lapset liittyivät.

   Tragikoomista oli se, että koulusta suoraan töihin menneet eivät liittyneet, vasemmistoaate oli ennen kaikkea hyvinvoivan kansanosan lasten aate. He ottivat proletariaatin lemmikikseen.

   En osaa sanoa, miten lemmikittäminen onnistui. Ei ainakaan täydellisesti, ne mokomat eivät aina oppineet.

   Poista
  13. "Olinko nuori kommunisti vai nuori egoisti", onko näillä nyt niin suurta eroa? Nuorethan ovat tunnetusti niitä pahimpia egoisteja ja se heille suotakoon koska vasta opettelevat elämää vielä vastuusta vapaina (nuorella tarkoitan noin parikymppisiä tai alle sen, en nykyistä nuori-käsitystä). Kommunistit ja muut vasemmistolaiset ovat myös egoisteja, koska he aina vaativat muita maksamaan aatteensa kustannukset ja kantamaan seuraukset.

   Poista
  14. Mikä ihmisiä pelottaa siinä väärässä olemisen tunnustamisessa niin paljon?

   Henkilökohtaisesti en kunnioita ihmistä jonka ajatus ei ole harhaillut vaikkapa kommunismin tai vaikka kansantanssin parissa. Hakenut itseään, kokeillut ja munannut pahemman kerran. Ameriikoissa kovin jätkä on se ketä on tehnyt kerran konkurssin ja sen jälkeen nollasta kasvattanut menestyvän yrityksen. Tätä henkeä meilläkin kaivattaisiin enemmän.

   Poista
  15. Uusi ano täällä26 marraskuuta, 2016 17:13

   Kylässä käytiin siellä maalla myös tunnetuissa kommunistiperheissä. Kylillä oli ihmisiä montaa sorttia, uskovaisia ja toisaalta köyhiä mökkiläisiä katossa roikkuvine kaasulamppuineen, maalaisten mökissäkin käytiin munkkipussi viemisinä kahvittelemassa. Ihmiset olivat silloin oikeita ihmisiä.

   Omien myöhempien kokemustenkin perusteella änkyrä- ja korpikommunistit olivat yleensä rehtiä ja ystävällistä porukkaa, mitä ei enää voinut sanoa 70-luvun taistolaisista, eikä voi mainita ainakaan nykyisistä hattivattivasureista.

   Myönteinen kuva tuli aikoinaan myös V. Vennamon aikuisista SMP:n kannattajista, änkyröitä hekin olivat, mutta olivat tiukasti oikeana pitämiensä asioiden takana, vääryyksiä vastaan.

   Persuista innostuin vasta sitten vuosien päästä. Vaan voihan olla, että äänestän persuja, kuten aina tähän asti.

   Kyllä ihminen saa ja sen pitää mieltänsä muuttaa, se on tervettä itsekritiikkiä. Voi olla, että jotkut ovat omasta mielestään aina olleet oikeassa?
   Minäkin olen ollut useimmiten oikeassa. Mutta kerran täällä vain taaplataan, kukin tyylillään.

   Poista
 10. Silloin joskus, kun bussikuskien työsuhteet menivät ihan kusisiksi, Helsingissä oli pelottavaa ajaa.Bussikaistalle jos vahingossa ajautui, osasi pelätä murhanhimoista bussikuskia. Kerran minä työpaikalla typeryyksissäni lauoin hermonsa menettäneistä hulluista bussikuskeista. Arvostamani nainen säntäsi heti ulos kokoushuoneesta ja minä pelästyin. Myöhemmin hän kertoi minulle miehensä olevan hermonsa menettänyt bussikuski.

  VastaaPoista
 11. Iines26 marraskuuta, 2016 08:36
  Tuossa jälkimmäisessäkin tapauksessa äidin älämölö on liioiteltua. Kuski oli soittanut äidille ja äiti lähti hakemaan lasta. Lisäksi kuski oli soittanut hätäkeskukseen ja ilmoittanut tapauksesta. Tytöllä ei oikeasti ollut hätää, kun tiesi äidin olevan tulossa. Ei Suomessa yhdeksänvuotiasta kohtaa samat uhat kuin Amerikoissa. Mikä nykyajan vanhempia vaivaa? Miksi pienestä vastoinkäymisestä tehdään niin helv.. iso juttu?

  Tai jos kaltoinkohdeltu onkin musta lapsi, kyseessä on heti rasismi ja mediat ovat haljeta paheksunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tuohon kännykällä korjattuun kommenttiin jäi ylärivi. Korjasin yhden lyöntivirheen.

   Poista
 12. Fidel Castro on kuollut. Jouti tietysti menemään, mutta silti laitan linkin muistokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistin, että mies oli jo aiemmin kuollut. Hämmästyin, että nytkö vasta.

   Poista
  2. Äläs nyt. Juha Sipiläkin on tavallaan kuollut, mutta silti täysissä kepuvoimissa ja valtiovallan ohjaksissa.

   Poista
  3. Oikeasti, minulle oli suuri yllätys, että Fidel Castron kuolemaa julistetaan. En ole ajatellut asiaa, miestä ei ole ollut uutisissa kai aikoihin. Vähän sama kuin sanottaisiin, että Muammar Gaddafi kuoli. Hetken epäilin alzheimeria, siis itselläni.

   Poista
 13. Helsingin sanomat otsikoi ja kirjoitti eilen laajasti kokoomuspoliitikon kolarista autollaan mopon kanssa toukuussa.Minusta turhaa sensaatiohakuisuutta. Eikö ole tärkeimpiä aiheita?

  VastaaPoista


 14. Olen samaa mieltä. Ihmettelin jutun laajuutta ja nimien ja puolueiden mainintaa. Eihän isommistakaan rikoksista tuomittujen nimiä aina julkaista, etenkään kolarointiuutisissa, joissa ruumiita ei tule.

  Siinä petattiin näkyvästi tuomitseville palautteille paikkaa. Kiihtyneitä kommentteja olikin jo parisataa.

  VastaaPoista
 15. Minä vasta nyt luin tämän vuoksi tuon uutisen. Nuorna miesnä ollessani meille palkattiin yksi eversti. Tiedotustilaisuuden jälkeen kävelin käytävää rinnakkain hänen kanssaan. Ei se ollenkaan ymmärtänyt, kun vittuilin ja kehuin, kuinka isoja herroja meille nykyään palkatankaan! Sanoi minulle kenraalin syvää kurkkuääntä matkien: "Niin, niitä ylennyksiä nyt tulee virkavuosien mukaan!" - Heh. hieman myöhemmin tuli äijälle kenkää, kun paljastui syyllisyytensä siihen Tele-Sonera-juttuun. Putkaa, linnaa ja kaikenlaista, mutta vapaus säilyi, kuten roistoilla monesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova olet kertomaan satujuttuja . Et varmasti ole muuten uskaltanut vittuilla everstille.

   Poista
  2. Sen verran iso vaikkuttajahenkilö on kuitenkin kyseessä, että mielestäni uutinen oli enemmän kuin paikalllaan.
   On herralla sen verran paha asennevamma. Sai tuomion täysin yksiselitteisestä liikennerikkomuksesta, josta on vielä olemassa videotallenne. Eikä silti ymmärtänyt pitää turpaansa kiinni. Alkoi selittämään mopoilijalla olleen kymmenen sekuntia aikaa väistää häntä, joka tuli kolmion takaa.
   Tuosta selittelystä käy suoraan ilmi, ettei kyseessä ollut vahinko.

   Ei tullut ruumista tällä kertaa, mutta murtuma paikkaan, josta voi tulla elinikäinen vaiva.

   Poista
  3. Anonyymi, minunkin mielestäni mies syyllistyi varomattomuuteen liikenteessä, ja härskiyteen syyttäessään siitä allejäänyttä.

   Silti en pidä tarpeellisena nimien ja puolueitten julkistusta onnettomuusuutisissa. Mitä se kenellekään kuuluu, mihin puolueeseen syyllinen kuuluu ja mikä hänen nimensä on.

   Olen itse varsin huolellinen ja varovainen ajaja keskustaliikenteessä, mutta silti on sattunut muutama läheltä piti -tilanne, kun pyöräilijä on oikaissut taakse vilkaisematta yli suojatien. Pyöräilijät ovat monesti itsekin aika tietämättömiä jopa siitä, että suojatie tulisi ylittää pyörää taluttaen.

   Ja jos olisi jotain sattunut, olisi totisesti väärin syyttää minua asennevammasta, mutta varomattomuudesta voisi syyttää, vaikka pyöräilijä olisi tehnytkin hieman väärin. Auto tulee voida pysäyttää aina ennen kenenkään perään ajamista tai kenenkään yliajamista keskustaliikenteessä, yllättävissäkin tilanteissa.

   Tämä on syy, miksi keskustassa ei saa ajaa 40 - 30:tä lujempaa. Kannatan nopeusrajoituksia ja lisää peltipoliiseja, jotka oikeasti sakottavat. Kannatan myös alimpien sakkomaksujen nostamista jopa 10 yksikön ylityksestä. Sen sijaan en kannata mielipuolista tuloihin perustuvaa nylkemistä, jonkalaista ei ole missään muualla maailmassa. Eihän siinä ole enää kohtuutta.

   Poista
  4. Miksi niitä sakkomaksuja pitäisi lisätä tai korottaa? Ylinopeushan on äärimmäisen harvoin syy kolareihin saati kuolemantapauksiin. - Toinen populistien lempiaihe on rattijuopumusrajojen alentaminen 0,5 promillesta. Alle 0,5:t eivät aiheuta mitään. Enkä tässä itseäni puolustele, ylinopeuksia en aja tahallani lainkaan ja vahingossa harvoin. Pidän myös huolen siitä, että kalja ja auto pysyvät erillään.

   Poista
  5. Tosin kun paljon puhutaan siitä poliisien resurssipulasta niin joskus tuntuu että sekin on niin suhteellinen käsite, että resursseja tuntuu löytyvän mutta kysymys on siitä kuinka ne kohdennetaan. Muistan kerrankin kun oli poliisi pitämässä nopeusvalvontaa, kaksi partiota ja vielä lisäksi moottoripyöräpoliisi, eli siis yhteensä viisi poliisia. Toisella kertaa nopeusvalvontaa oli pitämässä NELJÄ poliisipartiota, siis luit oikein, neljä. Yhden kerran poliisipartio jahtasi kauhealla intensiivisyydellä mopopoikia. Sinällään näissä ei ole mitään uutta. Kautta aikojenhan mopopojat ja pientä ylinopeutta ajavat autoilijat ovat olleet niitä poliisin lempikohteita.

   Poista
  6. Riku, kuolonkolareista reilusti yli 40 prosentissa pää- tai osasyynä on kova ylinopeus tai liian kova tilannenopeus paikkaan tai tilanteeseen nähden.

   Nopeuden osuus turmissa ei ole juuri muuttunut. Se on yleisin yksittäinen syy kuolemaan johtaneissa kolareissa.


   http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kuolonkolarit-Kova-nopeus-mukana-syyn%C3%A4-yli-40-prosentissa/760134

   Poista
  7. Toinen asia, miksi näet tämän asian populismina? Olen aina puhunut siitä, miten kannatan nopeusrajoituksia ja korkeampia sakkoja ylinopeutta ajaville.

   Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  9. Uutinen on hyvä, tehokas ja vaikuttava, mutta ihan lööperiä. Näissä pitäisi hyvin tarkkaan perata pois selvästi tarkoituksella tuhoisat tai itsetuhoiset käyttäytymiset. Kuolonkolari on myös nuori mies, joka valoisena kesäyönä kaataa kännivauhdeillaan leveällä ja suoralla kadulla ihailemani lehmuksen nurin. Tyttöystävänsä kuolee ja poika siinä piipaa-autojen tullessa parkuu kaikkea mahdollista katumustaan.Oikeudessa hän yrittää kiistää kaiken syyllisyytensä.

   Miksi tuollaiset vaatimukset sitten ovat populismia. Populismin minä ymmärrän helppojen ratkaisujen kaipuuna monisyisiin ja vaikeisiin ongelmiin. Sellaisina pikkulapsien juttuina: "Meidän isi tulee ja hakkaa teidän isin!"

   60-70 lukujen taitteessa tehtiin arvokas työ, kun maahamme saatettiin nopeusrajoitukset. Sitä ennen hiekkateillä sai ajaa niin kovaa kuin silloisista hikipurkeista ikinä sai irti. Sitten tulivat turvavyöpakko, kypäräpakko ja joitain muitakin pakkoja. Ne olivat hyviä asioita ja vähensivät kuolemantapaukset pieniin osiin siitä, mitä ne aikaisemmin olivat. Autojen turvallisuustekniikkakin on nykyään loistava. Nyt kuolee liikenteessä upean pieni osa siitä, mitä 70-luvun alussa, jolloin autokantamme oli nykyiseen verrattuna kamalan pieni.

   Poista
  10. Nämä hallituksen populistit ja rahankerääjät, kerjuupojat, ovat tilastoista huomanneet kehäykkösellä tapahtuvan paljon kolareita. Heh, minä ajan siellä jatkuvasti, mutta tapahtuneita kolareita en muista pitkään aikaan nähneeni. - Voisi näissä hieman matematiikkaakin käyttää. Kehäykkösellä liikennöintimäärät päivässä ovat vissiin isompia kuin koko Lapissa, koko landella ei ole yhtä paljoa autoja. Isoon määrään mahtuu paljon kaikenlaista. Päivisin kehille ei voi millään ajaa tuhoisaa ylinopeutta, ovat niin täynnä, että jonossa siinä köröötellään. Jos jono ajaa joskus vahingossa kymmenen kilometriä yli sallitun, se tietää aneita hallituksen sieluille, mutta ei siitä mitään haittaa kenellekään ole.

   Poista
  11. Minulla on lapsuudesta, varmaan vuodelta 1970, elävä ja selvä lapsuuden muisto. Asuimme silloin Orivedellä. Alkoi ukonilma ja televisiosta tuli meidän kersojen silloinen suosikkiohjelma, Kapteeni Kloss. Äitini katseli ulos ikkunasta ja yhtäkkiä kirkaisi. Hän oli järkyttynyt ja kertoi nähneensä ihmisen lentämässä ilmassa, kädet ja jalat olivat harallaan.

   Me kersat lähdimme mahdollisimman pian asiaa tutkimaan, vissiin se oli silti vasta seuraavana päivänä. Auto oli ojassa ja siellä oli lattialla kasetteja, kalja- ja viinapulloja.

   Minä en ole siitä ihan varma, mutta muistelisin jonkun siinäkin kolarissa vetäneen hokit ojoon, heittäneen kammen nurkkaan, ja liittyneen Pietarin kuoroon.

   Poista
  12. No ei tilastoon pohjaava sanomalehtiuutinen lööperiä ole.

   Kyse on kai vaan siitä, että kolariin voi olla useampi syy, esimerkiksi sekä humalatila että ylinopeus, jolloin voi kysyä, kumpi varsinaisesti aiheutti kolarin. Sama mainitsemaasi itsetuhoon, jota on vaikeampi näyttää toteen. Mekaaninen syy on kuitenkin ylinopeus.

   Näkyväksi syyksi voidaan kirjata konkreettisin syy, koska muusta ei ole aina yhtä ehdotonta näyttöä.

   Mutta, olen melkoisen varma siitä, että selkeät itsetuhot ja ehkä kännitilatkin on kirjattu näillä nimillä.

   Poista
  13. Populisteja ovat kaikki poliitikot, sillä poliitikon kuuluu vedota kansaan, hänen kuuluu markkinoida oppejaan ja agendojaan kansalle ja vieläpä siihen vetoavalla tavalla. Poliitikko, joka ei ymmärrä kansan kieltä, on entinen poliitikko.

   Kunpa tämä puhe "populismista" kuihtuisi pois. Väärinkäytetympää termiä ei ole mediassa aikoihin näkynyt!

   Poista
  14. Ei se pelkkä vitsi ole, kun sanotaan silloin keskimäärin olevan hyvä olla, kun toinen käsi on pakastimessa ja toinen kuumalla levyllä. Tilastojen lukeminen edellyttäisi tavatonta perehtymistä ja niin ikävää ja tylsää kuin se onkin, laajaa pohdintaa syistä ja seurauksista, erilaisista vaikuttavista seikoista.

   Poista
  15. Nyt ovat ajan ilmiönä nuo Ylenkin uutisoimat liikennevahinkojen syyllistämiset. Yle väitti, että auton alle jääneitä halveksitaan, tapahtuneita pidetään alle jääneiden omina syinä. Ihan huitulan lööperiä tuokin oli, jonkun juuri koulusta valmistuneen yritystä ajatteluun.

   Minä en ole turvattomuutta kokenut jalkakäytävillä kävellessäni muuten kuin niiden homokalsareissa ajavien keski-ikäisten, kypäräpäisten, kauheen kalleilla muotifillareilla ajavien, vuoksi.

   Eivätkö ne paskakasat voisi edes maanteillä siirtyä sinne pyörätien puolelle, ne kun ovat merkittynä minun ymmärrykseni mukaan pakollisia. - Eivät voi, aina ajavat keskellä autojen ajokaistaa.

   Poista
  16. Poliisi saisi lisää rahaa sillä että lopettaisi netin kyttäämisen ja siirtäisi niistä saadut määrärahat ydinosaamisalueelleilleen. Tarkoitan näillä erityisesti väkivaltarikosten selvittelyä. Myös ilkivallan, varkauksien, talousrikosten kuten pimeän työn, rahanpesun, veropetosten selvitys tulisi olla prioriteetissa korkealla.

   Poista
  17. En muista kyllä laajaa keskustelua Ylellä liikennevahingoista. Onko aihe tosiaan ajankohtainen? Jos on, en tiennyt sitä, eli en puhu siitä siksi, saati populiseeraa yhtään mistään. Ei kai kaikki sentään, herra paratkoon, ole populismia.

   Minusta sana pitäisi lailla kieltää! Somessa kaikki, mikä ei miellytä, leimataan nykyään populismiksi, populismikortti viuhuu juuri nyt taajempaan kuin rasismikortti. En tarkoita sinua, Riku, mutta populismi vedetään siellä esiin, missä sanankäyttötaito loppuu.

   Poista
  18. Anonyymi, kaikkea pitää kytätä, niin naapurin mummoa kuin nettiäkin. Kieltäminen on eri asia.

   Ellei kytättäisi, ei niitä Suomesta lähteneitä radikaali-islamistejakaan olisi huomattu.

   Poista
  19. Laajasta em osaa sanoa, mutta yhden harvinaisen tyhmän artikkelin luin.

   Voi olla niin, mutta tämä ei ole tietoyhteiskunta eikä jälkiteollinen sellainen.Tämä on populismiyhteiskunta, joka arvostaa vain menestystä, tuli se sitten paskansyönnissä, pieremisessä tai x-factorissa. Koiviston aikaan oli sopuleita, nyt on populeita.

   Poista
  20. Kuka mitäkin arvostaa. Paljon on niitäkin, joille ulkoinen menestys ei ole parasta elämää. Tietyt puitteet toki jokainen haluaa, ja se on vain inhimillistä.

   Ja muuten, menestystä ja materiaa on aina jossain muodossa arvostettu. Ikävä tapa juontaa ihmisen alkumetreiltä. Kivikauden asukki kolkkasi jokaisen, joka uhkasi hänen oravannahkojaan.

   Aika harva tosissaan kai arvostaa tositeeveen tähtösiä. Enemmän niistä haetaan viihdettä. Itseä tyhmemmille on makoisaa nauraa.

   Poista
 16. Iines, vast'ikään oli professorin, liikennekäyttäytymiseen erikoistuneen vieläpä, kylmän negatiivinen puheenvuoro noista kameravalvontaa hoitavista tolpista. Ne ovat puhtaasti vain vahingoksi maantieliikenteen sujuvuudelle ja se, että ne pelastaisvat ihmishenkiä on tiukasti ihmisien ajatuksiin pinttynyt harhakuvitelma mikä myös on tilastollisesti toteen näytettävissä. Normaaliajossa pinet ajonopeudet joustavoittavat liikennettä kun kuskit vapautuvat tolppien kyttäämisestä seuramaan liikennettä. (Hän puhui tuossa artikkelissa tieliikenteestä eikä ehkä tarkoittanut kaupinkiolosuhteita.) Keskinopeuksia sen sijaan voisi ajatella valvottavan jos siihen löytyisi sopiva teknologia.

  Jatkokeskusteluissa tuntuivat poliisiviranomaisetkin olevan samalla kannalla. En muista lähdettä, HS tai YLE? hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vaikealta uskoa, että valvontakamerat olisivat vahingoksi liikenteelle, hh. Ymmärrän silti tuon professorin asiantuntijalausunnon. Ja senkin, että asian voi perustella noinkinpäin.

   Se on varmaan totta, että valvontakameran havaitseminen ja siihen reagoiminen voi aiheuttaa peräänajon ja tuhoisammankin kolarin. Se ei kuitenkaan ole valvontakameran, vaan peräänajajan syy.

   Ilman valvontakameraa ajaminen toki on jouhevampaa ja kaikin puolin mukavampaa. Minäkin pidän kyllä ajamisesta, etenkin kun on mukava auto herkkuineen alla.

   Vaan tarvitseeko ajamisen oikeastaan olla yhtä nautinnolista kuin mukavassa sohvassa lojumisen? Eikö kuskin ole hyvä olla kaiken aikaa vähän kuin tikun nokassa, valppaana ja itse reagoimassa, ei luottamassa auton automatiikkaan?

   Poista
  2. http://yle.fi/uutiset/3-9310641

   Peltipoliisit Suomeen tuonut poliisipäällikkö: ”Suomen automaattivalvontasysteemi on vanhentunut”

   Suomessa valvotaan pitkiä tieosuuksia pistemäisellä kameravalvonnalla. Muualla Euroopassa on huomattu, että siinä ei ole järkeä, väittää Suomen peltipoliisien isä, eläkkeellä oleva poliisipäällikkö Sven-Olof Hassel.

   Poista
  3. Muualla Euroopassa ei olekaan Suomen talvikelejä. Sitä paitsi muualla Euroopassa lienee poliiseja valvomassa liikennettä. Kameravalvonta on ilman muuta myös säästökeino. Ja lisäksi, minun näkemistäni kameroista puoletkaan ei ole toiminnassa, ja kuskit tietävät sen.

   Poista
  4. Kameroiden paikkoja vaihdellaan, ei voi tietää missä tolpassa sellainen on. Olen samaa mieltä asiaa kommentoinnen professorin kanssa, liikenneturvallisuuden kanssa tällä ei ole juurikaan tekemistä. Tämä on rahan keruuta, tämä on se surullisen kuuluisan hallituksemme keino saada valtion kassaan rahaa.Luulen, etteivät uudet tolpat kehäykkösellä ole kustantaneet edes itseään takaisin. Tolppien paikat tietää jokainen joka esimerkiksi kehäteitä ajaa. Seurauksena nuo jarrutukset aina ennen tolppia ja tavaton epämukavuus koko jonoon. Saattaa sellainen olla vaarallistakin. Arimmat alentavat nopeutensa kymmenen tai kaksikymmentä kilometriä alle rajoituksen.

   Poista
  5. Hallitus sitä paitsi kiimassaan lisäsi kehäykkösen kameraviidakon väärään aikaan. Tiellä on mittavat remontit meneillään ja jonot matelevat ja seisahtelevat lännestä aina Hämeenlinnan tien risteykseen saakka. Tämä siksi, ettei tietöiden vuoksi liittymissä ole kiihdytyskaistoja, tielle kääntyviä on koko ajan päästettävä jonon väliin.

   Poista
  6. Kyllä ne kamerat selvästi pitävät ajajan varpaillaan, siis väsyttävät pitemmillä matkoilla. Tästä on itselläni runsaasti kokemusta ja on se yleisesti tunnustettu asia muutenkin. Väsynyt kuljettaja 'näkee' huonosti. Pahimpia ovat taajamien lähiympäristön alueet, ne joissa nopeusrajoitus vaihtelee useita kertoja perä jälkeen, esim. 60-80 km/h välillä. Minulle se on joka kesäinen riesa Mikkelistä itään. Osa kameroista on 'vanhaa tapaa noudattaen' asennettu tahallaan sakkorysiksi. Ilmeistä myös on, että nykyiset kamerat eivät enää tarvitse salamaa kuskin kuvaamiseen ja se taitaa tuottaa lisää hermostumista joillekin. Sakot/maksut ovat aika kovia nykyjään. hh

   Poista
  7. Suomen ensimmäiset liikennevalvontakamerat, eli tuttavallisemmin peltipoliisit otettiin käyttöön keväällä 1992.

   Liikenneministeri 1991–1995 oli Ole Norrback.
   Bättere folkki oli asialla. Tietysti.

   Poista
  8. Nykytekniikalla on mahdollisuus ottaa kontrollikuvia, kun vain säädetään.
   Toimii myös katsastamattomien, väärillä kilvillä liikkuvien autojen, käyttö-, vakuutusmaksujen tarkkailuun, sekä pitkien välimatkojen pisteestä A, pisteeseen B keskinopeuden mittaukseen.

   Ja eikun sakot keskinopeuden ylityksestä.
   Tämä Orwellin tulevaisuuden kuva on totta.

   Poista
  9. Tuollaisia tekniikan kehityksen mahdollistamia keinoja ei oteta käyttöön, koska on ajateltu nykyisen menettelyn olevan tuottoisempaa. Sitä paitsi nämä nykyisetkin kamerasysteemit ovat olleet mitä ilmeisimmin erittäin kalliita.

   Fyffe se tätä maailmaa pyörittää. Guggegin tulee, koska Hesari sitä ajaa. Sillä, että kaikki museosta esitetyt luvut ovat ihan kipeää lööperiä, ei ole mitään merkitystä.

   Poista
  10. Merkitystä siis sille, että olisi joku lapsi, joka sanoisi: "Katsokaa, keisarilla ei ole vaatteita!"

   Poista
  11. "Katsokaa, keisarilla ei ole vaatteita, mutta kamera sillä on ja perse paljaana vilkkuu, kun ottaa kuvia autoista!"

   Poista
  12. Jos ylinopeustapauksissa saatuja rikesakkoja tai muita sakkoja on vuodessa 3 ja kahdessa vuodessa 4 niin ajokortin voi menettää määräajaksi. Päätöksen tekee kotipaikkakunnan poliisilaitos.

   Poista
  13. Yhden jo mainitsemani parkkimaksun hiljattain sain, mutta se ei ole sakko. Montaa sakkoa en ole elämäni aikana saanut, viimeisin jostain ihan 2000-luvun alusta. Ihmettelin stadikaupungissa bussipysäkille laittomasti pysäköityä pakettiautoa ja eikös vaan sen takaikkunasta välähtänyt. Putkavahti, jolta lapun kävin noutamassa, alkoi jäkättää siitä, että potretissa puhuin puhelimessa. Ainoastaan vakaviin rikoksiin voivat ylinopeuden lisäksi niistä kuvista puuttua, meinasin herra putkavahdille hermostua.

   Poista
  14. Kameravalvonta on poliisin mukaan edullisin tapa valvoa liikennettä. Siksi kameroita on lisätty ja lisätään edelleen. En usko teoriaan rahastuksesta. Senhän voi välttää, jos ei halua maksaa. Miksi sellaiseen siis rahan takia sijoitettaisiin.

   Kannatan muutenkin sitä, että se joka kuluttaa ja rikkoo, siltä peritään maksuja ja veroja, vaikkakin sitten sakkoina. Monia muita maksujaan ei voi valita..

   Poista
  15. Tottakai se on edullisin tapa: "Money talks, shit walks!"

   Poista
  16. Iines, siinä professorihaastattelussa kävi myös ilmi, ettei hän pitänyt kovin suurta valvontaa nykyisellään enää tarpeellisena. Hän katsoi, että ihmiset ovat oppineet jo aika hyville tavoille liikenteessä, että vakavat, kuolemaan johtavat onnettomuudet ovat harvinaisia eivätkä olisi nyt puheena olevalla valvonnalla estettävissä. Kyse on tavallisimmin nuorista hurjastelijoista ja heitä eivät mitkään normaalitoimet pysty kammitsemaan. Toinen vakio ryhmä on samanlainen, so. itsemurhan tekijät.

   Ja tosiaan, olen autoa ajanut 70-luvulta lähtien, päivittäin, voi sanoa, enkä muista nähneeni kuin yhden kolarin (monista nähdyistä) josta ajattelin, että "tuo oli menoa kyllä!" hh

   Poista
  17. Hh, luotan minäkin jossain määrin itseohjautuvuuteen, mutta en täysin.

   Liikennevalvontaa nyt kuitenkin tarvitaan ja kun kameravalvonta on halvin tapa valvoa, sitä on lisätty.

   Jostakin olin lukevinani, että Saksassa on vähän joka tolpassa kamerat. Autobahnoillahan kai edelleen saa huristella mielin määrin, mutta siellä valvotaankin turvaväliä. Jos se on vauhtiin nähden liian pieni - metrimäärät on tarkoin määrätyt - sakko rapsahtaa samantien ja kyselemättä.

   Tietystä sakkomäärästä joutuu uudelleen autokouluun, mitä pidetään erityisen nöyryyttävänä. Uskoisin, että kun ajaa 160 km/t, turvavälin tarkkaaminen tuntuu kyttäämiseltä, mutta siihen on sopeuduttava. Kun jotakin sitten sattuu, ketjukolarissa on kymmeniä autoja yhdessä kasassa.

   Vaan sitten päivän hupivitsi. Mitä tästä pitäisi ajatella, kun kuskiparkaa noin kiusataan? Voi pienen simmuja.

   Poista
 17. Riku Riemu27 marraskuuta, 2016 21:15

  "Katsokaa, keisarilla ei ole vaatteita, mutta kamera sillä on ja perse paljaana vilkkuu, kun ottaa kuvia autoista!"

  Vanha mies näkee päiväunia paljaista perseistä ja haaveilee silikonitisseistä.
  Kannatta miettiä ongelmaan ratkaisua.
  Aikaahan sulla on, kun kehuit eläkelapun tulleen.
  Ongelma on tietysti se , että vanhan puun oksa on laho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, tämä kommentti on poistotavaraa, mutta jätän tämän varoitukseksi ja opetukseksi nyt tähän, vaikka se on a) ilkeä ja b) perätön.

   Opetus: älä mene henkilökohtaisuuksiin, eli älä solvaa muita kommentoijia. Pysy asiassa, ole ystävällinen tai pureva, miten haluat, mutta aina korrekti. Tämä ei tarkoita poliittista korrektiutta, vaan sosiaalista.

   Poista
  2. Luulisi vanhojen ihmisten ottavan tosiasiat huomioon.Turha haaveilla sellaisesta johon ei enää pysty.
   Parempi on ottaa lusikka kauniisen käteen ja todeta "kyllä ennen kaikki oli paremmin"

   Poista
  3. Anonyymi, ihmisen mielellä ei ole ikää. Sinuna minä heittäisin sen lusikan mieluummin nurkkaan.

   Poista
  4. Tuosta ylinopeusasiasta vielä juuri korviini osunut uutistieto.

   Nimittäin nyt kuun vaihteessa tulee rikosuhrimaksu, joka on päiväsakkojen päälle tuleva maksu.

   40 euroa maksu on liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi katsotusta ylinopeudesta, 80 euroa rapsahtaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kertoo Keskisuomalainen.

   Ja rikesakko peritään entistä helpommin, eli jo 7 yksikköä ylittävästä nopeusrajoituksesta. Eli tässä on jo allekirjoittanutkin suuressa vaarassa satunnaisen hajamielisyytensä vuoksi.

   Poista
  5. Oli hyvä, Iines, ettet anonyymi kommenttia poistanut. Hänen kommenttinsa saavat minut aina hyvälle tuulelle. Virne - korvasta korvaan - kuitenkin katoaa nopeasti, kun ymmärrän, miten syvällinen ajattelija hän on. Kyseessä on aito ihminen, ei mikään lortti, nollapojo, kekkale tai isin pikku itsensä toteuttaja.

   Poista
  6. Todella sääli, ettet ole tuonut enempää esille nimenomaan demarina. Ainiin sä olit kekkosen kannattaja.

   Poista
  7. Minäkin aistin taustalla suorastaan veljellisiä tuntoja, kuin Jukolan pojat painimassa avaran pirtin olkisilla lattioilla. Pöllyytellään ja kurmuutetaan olan takaa, mutta tosipaikan tullen ja yhteisen vihollisen edessä noustaisiin samalle kivelle.

   Poista
  8. No kas kehveliä, olinkin kirjautunut kuvablogin tunnuksilla. Vaan ei haittaa. Tuosta nimen linkistä pääsette ihailemaan taistelevia tinttejä.

   Poista
  9. ”Lipposen mukaan "kiistaa ei pidä kiihdyttää auktoriteettitaisteluksi. Parempi leperrellä "kullanmuruista" murkuille ja istua viereen, silloin junnuja alkaa ällöttää ja tilanne saattaa raueta."

   Ammattilaisen näkökulmasta totean että voi Luoja päästä pahasta. Tervetuloa Päiville vaikka pariksi viikoksi toteuttamaan metodejaan.

   Poista
  10. Entisessä Neuvostoliitossakin pyrittiin kertomaan esimiehille sitä, mitä he halusivat kuulla tai mitä he kuvittelivat omien esimiestensä haluavan kuulla.

   Stalinin hovissa piti noudattaa ugadat, ugodit, utselet -periaatetta (haistele tuulia, mielistele). Suomalaisessa byrokratiassa tuo jälkimmäinen voitaisiin vaihtaa muotoon "saat kirjoittaa nettii".

   Demari puolueen oppeja ei siis koskaan saa asettaa kyseenalaiseksi.

   Poista
  11. anonyymin loistavuudesta saimme jälleen hienoja esimerkkejä. Hänen viikatteensa iskee loistavasti viljan tähkän juuri sopivalta kohtaa ja samalla rengin jalat ja naapurikylän pastorin pään.

   Kun Puolue muutaman vuoden päästä hajoa, hän ei tule jäämään työttömäksi, vaikka sitä jo olisikin. Erään naapurivaltiomme "totuustehdas" on varmasti kiinnostunut lukemattomien muiden ohella.

   Poista
  12. Rinne taas teki vaalityötä persujen puolesta ja hankkii Sdp:lle romahduksen.
   Surullista jos Demalit hajoaa.
   Mutta eihän roomakaan ollut ikuinen.

   Poista
  13. Oli keputyttö maantiellä poikittain,
   ja se haravalla kaiveli hampaitaan,
   jala jallai jalajalat vei,
   kun isäntä ojenteli sirppiään
   ja vasaralla loput löi.

   Oli persupoika maantien ojassa poikittain,
   jala jallai jalajalat vei,
   kun ei muistanut tukia perjantaina hakea,
   sieltä sossun mukavilta rouvilta.

   Oli Puuttini omistaan ylpeä,
   ja se ohjuksella kaiveli hampaitaan
   jalajallai jalajalat vei,
   se kaikilta opetuslapsiltaan,
   jalajallai jalajalat vei.

   Poista
  14. SDP, alias psossut, bemaritdamaget,
   virallisemmin Suolisto-Demonistinen Pösilöstö on myöskin aikaisemmin Virallisena Valtionhoitajapuolueena tunnettu eliittiporukka.

   He eivät etsine mitään Eliittikumppaneita, sillä he pariutuvat puoluekokouksissa ja myöskin ilmeisesti Eduskunnassa. SDP:n virallinen vaalilaulu onkin Arkadianmäen Ongelmajätelaitos.

   Poista
  15. Menneen ajan demarit hyväksyivät laajan talon SDP:n käyttöön, siinä oli katto korkealla ja seinät leveällä.

   Tällä konseptilla Sorsa ja hänen poikueensa rakenteli kannatuksen huipun puolueelle, josta sitten on tultu alaspäin älyn unohtumisen johdolla.

   Sattuuhan sitä työväenpuolueessakin. Nykyinen lyhenne SDP tarkoittanee Sensuellien Demonien Puurtajat

   Poista
  16. So what?
   Lipponen puhuu vaikka Kiinan keisarille eikä kysy siihen keneltäkään lupaa. Jos Hänen Keisarillinen Korkeutensa ei ole tavattavissa, voi itäsaksalainen tiedustelijakin kelvata.

   Poista
  17. Demaarit kannattaa vakaasti ilmaisia palveluja kaikille. Ajatusta pidetään erinomaisena, ja nyt on enää löydettävä niille palveluille maksaja. ÄSDEEPEE onkin ollut alusta asti johdonmukainen sosialidemokraattisessa linjassaan

   Poista
  18. Demareista täällä nyt näköjään puhutaan. Kuten sanottua, ddr on aiheena monelle suomalaiselle paha paikka. Professori Hentilän kirja demareiden ddr-yhteyksistä on hauska, koska se jättää kokonaan kertomatta nämä muut puolueet. Missä olisi Matti Vanhanen ilman ddr:ää, mitä olisi ollut suomalainen urheilumenestys 70-luvulla? - Suuteliko se kepuherra oikeasti Honecerin kanssa?

   Mikähän siinäkin on, että persuista on ollut viime aikoina suorastaan tulva demareiden kannattajiksi. - Semmoisia ne politiikan kanssa puuhastelevat ovat, eivät oikein tiedä, ovatko lintuja, kaloja vai kalakukkoja.

   Luulitko sinä anonyymi, että demaripuolueen haukkuminen minua ärsyttää? - Koirat haukkuvat, koska se on koirien vietti.


   Poista
  19. Perussuomalaisten hajoaminen alkaa viimeistään ensi eduskuntavalleista. Voimakkaasti pienentyvä puoletuen määrä aiheuttaa ensin sen, että persupalatsin jacuzzien kultahanoja ei ole varaa kullata tarpeeksi usein. Palveluskuntaakin joutuvat varmaan lomauttamaan. Siitä ongelmat sitten kumuloituvat ja eskaloituvat. Kukaan ei puolueessa enää luota toiseensa ja siinä sitten ollaan - bankrutti tuli!

   Poista
  20. Entäs haloska , suutetliko hän Honekrin kanssa?29 marraskuuta, 2016 16:03

   Julkaistu: 12.9.2007 10:14 , Päivitetty: 12.9.2007 10:53
   Tasavallan presidentti Tarja Halosen toiminnasta entisen DDR:n hyväksi on paljastunut uusia tietoja. Tänään ilmestynyt Aamulehti kertoo, että DDR:n tunnustamiskomitea, jossa Halonenkin oli mukana, vastusti Suomen virallista ulkopoliittista linjaa.

   Ryhmän kerrotaan myös levittäneen Suomessa itäsaksalaista propagandamateriaalia.

   Alma Median Helsingin toimitus on käynyt läpi tunnustamiskomitean asiakirjat. Kymmenestä hallituksen kokouksesta ja vuosikokouksesta, joista länsäolotiedot ovat tallella, Halonen oli mukana seitsemässä.

   Presidentin kansliassa oltiin uusiin tietoihin liittyen hyvin vaitonaisia.

   Poista
  21. Kommunisti mikä kommunisti. Ylläoleva vain vahvistaa jo aiemman
   epävirallisesti tiedetyn.
   Harmi vain, kun tasa-arvoasiat eivät ole kunnossa,
   niin presidentiksikin kelpasi vanha kommunisti, kunhan vain oli nainen.

   Poista
  22. Minusta on suorastaan ikävää, ettei anonyymi selvästikään pidä minusta. Arvostan nimittäin erittäin korkealle hänen joskus suorastaan viiltävän analyyttiset kommenttinsa, joista välittömästi tajuaa niiden takana olevan laajan asiantuntemuksen ja osaamisen.

   Poista
  23. SDP on kopioinut Perussuomalaisten räksyttävän ja kaikkea vastustavan oppositiopolitiikan Antti Rinteen johdolla. SDP ei oppositiossa ollessan edes etsinyt mitään ratkaisuja yhteiskunnan ja Suomen ongelmiin. Se on ainoastaan vastustanut kaikkia hallituksen tekemisiä, riippumatta siitä, ajoiko se itse hallituksessa ollessaan näitä samoja asioita.

   Poista
  24. SDP:stä tulee mieleen ainakin kaksi asiaa, joista toinen on perintövero, toinen Suomenkin moskeijoihin ehdotetut sharialait etenkin perheoikeuden piiriin. 

   Nimittäin Helsingin Sanomissa oli mielenkiintoinen artikkeli opiskelijasta, joka on vaarassa joutua ulosottoon tai oliko se nyt perikatoon saamansa perinnön vuoksi. Ahne verottaja nimittäin karhuaa saataviaan jo ennen kuin opiskelija on perinnön saanut, eikä opiskelijalla tietenkään ole varaa maksaa tuhansia tai kymmeniätuhansia euroja veroa. Muutenkin vero, joka pitäisi kiireesti poistaa, koska se menee jo kertaalleen verotetusta tulosta.

   Suomeen jonkun älykääpiön kaavailemista sharialaeista semmoinen mielipide, että ei ikinä yhtä lakia jollekulle ja toista toiselle. Kaikkien suomalaisten tulee olla samassa asemassa lain edessä, myös musliminaisen.

   Poista
  25. Niin ne ajat muuttuvat. Minä muistan, kuinka silloin kun kommunisteja vielä oli, sekä enemmistä että etenkin vähemmistökommunistit haukkuivat demareita kaikkein pahimmiksi porvareiksi. Tasilaiset käyttivät usein sitä pikkuporvari sanaa haukkumasanana juuri heistä. Minä en pääse siitä ajatuksesta, että perussuomalainen puolue on ottanut taistolaisuuden paikan. Menettelytavat, aggressio ja tosiasioiden kieltäminen, niistä voisi yhtäläisyyksien luettelon aloittaa. Ja niitä on paljon muita.

   Mainitsin aiemmassa arvostukseni. Arvostan nimittäin sitä, että a-nyymi pystyy kivipäiseen syytämiseen omiin tunnetiloihin ja väärennettyyn historiaan perustuen. Ja usko omiin lapsekkaisiin jyllittelyihinsä kuin pikkulapsi. - Tuo osoittaa todellista suoraselkäisyyttä.

   Poista
  26. Tosiasioiden omassa mielessä muuttumiseen voi syyllistyä kuka vain, mutta oikeistopopulistit ovat ottaneet tosiasioiden väärentämisen ja valehtelun perustoimintatavakseen. Tietenkin se osaltaan on goebbelsilaista propagandaa, mutta kun tuntuu pelottavan usein siltä, että valtaosa populisteista ja heidän kannattajistaan uskoo sanasta sanaan omat mieltä vailla olevat tunnetilavyörytyksensä. Tunteikkaita ihmisiä - ja se tunne on viha.

   Poista
 18. Iines28 marraskuuta, 2016 10:40

  (Anonyymi, ihmisen mielellä ei ole ikää. Sinuna minä heittäisin sen lusikan mieluummin nurkkaan.)

  Muumeilla ei ole myöskään sukupuolielimiä tarkkasilmäisimpienkään mielestä. Muumimamman osalta mainittakoon, että eräässä jaksossa näytetään, kun hän ottaa esiliinan pois.

  Muumifanit ovat pohtineet päänsä puhki, kuinka Pappa ja Mamma ovat saaneet Muumipeikon aikaan. Ehkä Muumit lisääntyvät jakautumalla. Kannattajansa on sellaisellakin teorialla, että Muumipeikko olisi vain lavastettu mamman ja papan pojaksi ja että Muumipappa, -mamma ja -peikko ovat kaikki sisaruksia.

  Nipsu saattaisi vastaavasti olla heidän isänpuoleinen velipuolensa. Risteymät ovat yleensä lisääntymiskyvyttömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines28 marraskuuta, 2016 10:40

   (Anonyymi, ihmisen mielellä ei ole ikää)


   Iines ei ole ottanut huomioon itse asian ydintä, koska Pekka on (ihan kamalaa) POIKA ja Liisa on TYTTÖ!

   Iineksen täytyy välittömästi poistaa tämä sukupuoliepätasa-arvo. Emme voi antaa tulevien sukupolvien kasvaa epätietoisuudessa sukupuolivalintojen suhteen.

   Kutsuessamme lapsia tytöiksi ja pojiksi, niin me suorastaan TYRKYTÄMME heille omia sukupuolitasa-arvokäsityksiämme.

   Poista
  2. Tästä OPH:n esityksestä keskusteltiin täällä jo tuoreeltaan, Anonyymi. Eli OPH sai kyytiä, joskin korostava sukupuoleen kasvatus on minunkin mielestäni prseestä.

   Olen sitäkin mieltä, että poikien koululaiskuus on poikakasvatuksen tulosta. - Menes Pasi pihalle potkimaan palloa, ja Minttuliisa, tee nyt ne läksysi ennen kuin menet minnekään.

   Poista
 19. Verkkorikosmaksu, siis hallinnollinen maksu, jonka poliisi ja avuksi palkatut "poliittisen poliisin" voivat langettaa netissä väärin ajatteleville?

  Verkkorikosmaksu vaikka 100€ per laaki. maksusta valitus maksaakin sitten hallinto-oikeudessa 250€, kuten nykyään maksaa pysäköintisakostakin valitus. Tervetuloa oikeusvaltioon? Sananvapaus on niillä, joilla on varaa maksaa?

  VastaaPoista
 20. Ihmeiden aika ei ole ohi: Laura Saarikoski kirjoittaa tänään Hesarin pääkirjoitussivulla kolumnin, josta olen täysin samaa mieltä: "Me ollaan eliittiä kaikki"

  Hän tulee tuohon tulokseen vertaillessaan USAn ja Suomen oloja. Suomessa kun on kaikki käytännössä ilmaista, mutta jenkeissä kaikki maksaa maltaita lasten koulutuksesta alkaen, eikä pitkiä palkallisia lomia tunneta, vuoden äitiyslomasta puhumattakaan. Suomessa lapset ja naiset voivat liikkua turvallisesti lähes missä tahansa, USAssa ei.

  "Amerikkalaisten korvaan valitus Suomen julkisten palvelujen laadusta kuulostaisi kuitenkin elitistiseltä. He, kuten suuri osa maailmasta, vasta haaveilevat vastaavista palveluista", päättää Laura S mietintönsä. Olen samaa mieltä. Meiltä suomalaisilla puuttuu oikeastaan vain yksi asia: suhteellisuudentaju.

  Kuin pisteenä iin päällä oli sitten Hgin Uutisissa juttu 56-vuotiaasta insinööristä, joka kahdeksan vuotta sitten palasi 12 vuoden ulkomailla työskentelyn jälkeen Suomeen, ja on siitä asti ollut työtön. Eikä edes halua töihin, vaan pyytää viranomaisia jättämään hänet rauhaan, perkele! Hänelle riittää, että yhteiskunta maksaa hänen vuokransa ja elättää hänet, muuta hän ei vaadi. Vaatimaton mies.

  Maailmassa on noin 5 miljardia ihmistä, jotka vaihtaisivat osia tämän vähään tyytyvän äijän kanssa milloin tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman asian huomasin Saarikosken Lauran kolumnista. Me olemme todella eliittiä kaikki täällä Suomessa, kun verrataan Amerikan mantereen kansalaisten julkiseen huoltoon ja palveluihin.

   Meillä on itsestäänselvää, että palvelu pelaa ja elantoa tulee kaikissa ihmiselämän käänteissä. Amerikassa ei ole tavatonta edes eläminen ilman asuntoa.

   En sano, ettei valittaa saisi, mutta annos kohtuullisuutta vaatimuksiin ei olisi pahitteeksikaan. Valtaosa ihmisistä ei ole kovinkaan rikkaita, mutta valtaosa on raskaasti verotettuja. Kunpa ymmärrettäisiin joskus se, että verotuksen keventäminen lisää talouden nousua, jos sitä kerran tahdotaan. Palvelujen jatkuva lisääminen ei voi olla oikea tie.

   Poista
  2. Ilmeisesti emme elä samassa maassa, nykyisessä Suomessa vuonna 2016. En tajua mistä puhut, kun puhut "palvelujen jatkuvasta lisäämisestä". Tajuaisin, jos eläisimme 1980-lukua. Siitä on jo yli 25 vuotta.

   Silloin oli kaikkea: täystyöllisyys ja sosiaaliturva parhaimmillaan, veroetuuksia ja alhainen tel-maksu, korot tosin ampaisivat aika ylös vuosikymmenen lopulla. Mutta inflaatio auttoi velallisia.

   Sen jälkeen tapahtunut paljon leikkauksia, isoja muutoksia ja heikennyksiä ihmisten arkielämään.

   Poista
  3. Ilmaisuni oli epätäsmällinen. 

   Tarkoitan tässä palvelujen lisääntymistä tähän asti, eli nyt ne ovat globaalisti ajateltuna isot ja kokonaisuutenaan varmasti hyvät. Siksi niistä nyt leikataan. Se on sitten eri asia, ovatko leikkaukset kohdentuneet oikein. Minun mielestäni eivät aina.

   Ylimitoitettujakin tukia on. Esimerkiksi subjektiivinen päivähoito, jossa kaikille lapsille taataan kunnallinen päivähoitopaikka, vaikka vanhemmat olisivat terveinä kotona. Nyt siihen on tullut pieni muutos, mikä on vain hyvä. Aivan pienen lapsen paikka ei edes ole meluisa päiväkoti, sillä hänen valmiutensa käsitellä monia ihmisiä, melua ja vaihtuvia tilanteita eivät ole vielä kehittyneet. 

   Toinen esimerkki ovat valtaviksi paisuneet asumistuet, jotka nostavat vuokratasoa ja asuntojen hintoja - hyöty valuu tarvitsijan ohi ja tulee kalliiksi.

   Poista
  4. Asumistuki ei kata tuentarvitsijan asumismenoja sataprosenttisesti, lisäksi siinä on 20% omavastuu hyväksi luettavasta tuesta. Kela määrittää hyväksytyn asumiskulukaton, joka on pienempi kuin todellinen asumiskulu.

   Joten tuki ei ole nostanut vuokria vaan vuokranantajat. Asumistuen hakijoiden määrä on kasvanut kolmesta syystä: 1.massatyöttömyys 2. köyhien eläkeläisten määrän kasvu 3. asumistuen myöntämisperusteita muutettiin vuoden 2015 alusta (esimerkiksi omaisuusrajat poistuivat kokonaan, ja tuen piiriin pääsivät mm pienillä eläkkeillä elävät, joilla on oma asunto) ja hakua yksinkertaistettiin.

   Asumistukea tarvitsevia on, ja tulee olemaan jatkossakin, eihän ihmisiä voi näissä ilmasto-oloissa kadulle heittää.

   Vuokrakatto voisi olla tarpeen, ainakin pääkaupunkiseudulla, jossa vuokrat ovat jo aivan ylisuuret. Kohtuuhintaiset vuokra-asunnot vähentävät tukien tarvetta (ja mikäli olisivat valtion omistamia, niin asumistukikin tulisi valtiolle).

   Työttömyyden katkaisee ainoastaan palkkatyö, jolla tulee toimeen, jolloin ei tarvitse tukia. Takuueläkkeen nosto auttaisi köyhimpiä eläkeläisiä.

   Omistusasuntojen hintojen nousu ei ole pääaaiassa seurausta asumistuesta vaan ihan muista syistä. Muun muassa yleisen hintatason keinotekoinen taso (sanovat, että asuntojen hinnoissa voi olla jopa 30% ilmaa). Voi olla, että tämä kupla puhkeaa joku päivä. Sitten tulevat hinnat alas, mutta kyllä sekin sitten monia asunnonomistajia harmittaa...

   Poista
  5. Tuki on käsittääkseni aina osa tai lisä, ei koko kustannus, paitsi akuutissa hätätilanteessa.

   Voi toki sanoa, että asumistuet ovat nostaneet vuokria, jos vuokranantaja korottaa vuokraa hyvien asumistukien vuoksi. Tämä on yleisesti myönnetty tosiasia. Ikävä toki sinänsä.

   Asuntojen hintataso on kyllä linjassa monen Euroopan maan asuntojen hintoihin. Se, mikä on karannut käsistä, on pääkaupunkiseudun asuntojen hintataso, joka on kohtuuttoman korkea. Provinssissa sijaitsevista kaupungeista saa tilavan kodin, jopa omakotitalon helsinkiläiskaksion, jopa yksiön hinnalla. Maaseudulta voi saada kunnossa olevan vanhan koulun tai muun kartanon lähes samalla rahalla.

   Poista
  6. Kun vertaa tilannetta koko maailmaan, niin Suomi on edelleen paratiisi kaikissa muissa suhteissa paitsi ehkä ei ihan ilmastoltaan.

   Eikä voi olla isoja leikkauksia ja heikennyksiä, ellei ensin ole jotakin etua, mistä leikata ja mitä heikentää.

   Ongelma on siinä, että on vain kaksi vaihtoehtoa: joko pystyt elättämään itsesi täysin tai sitten muut elättävät sinut. Nyt onneksi edes yritetään siirtyä siihen suuntaan, että jokainen kykenevä elättäisi itsensä edes osittain.

   (Asumistuki on poikkeus, sitähän saa moni työssäkäyväkin. Mutta kyllä se tuki vuokriin valuu. Toivottavasti perustulolle, jos sellainen tulee, ei käy samoin eli se ei kiihdytä inflaatiota.)   Poista
  7. On minustakin ihan terveellistä katsoa välillä koko Suomen isoa kuvaa. Pieni kuvahan on se, että kaikki Suomessa on huonosti ja hallitus on historian huonoin. Murina alkoi ennen kuin hallitus oli tehn yt yhtään päätöstä. Oppositio johdatteli kansaa median myötävaikutuksella valmiiksi räkytysasemiin.

   ja mikähän sitä Niinistöäkin vaivaa, kun kehuu Suomea Tilastokeskuksen listan mukaisesti:

   "Suomi on maailman vakain valtio.
   The Fund for Peace, Fragile States Index 2016

   Suomi on maailman turvallisin maa.
   World Economic Forum, Travel and Tourism Competitiveness Report 2015: Finland

   Suomessa on maailman paras hallinto.
   Legatum Institute, The Legatum Prosperity Index 2016: Finland

   Suomessa on maailman vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta.
   World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016–2017: Organized crime

   Suomessa on maailman riippumattomin oikeuslaitos.
   World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016–2017: Judicial independence

   Suomalaiset äänestävät tanskalaisten ohella vapaimmissa ja luotettavimmissa vaaleissa.
   University of Sydney ja Harvard University, The Electoral Integrity Project, The year in elections 2015

   Suomessa on maailman toiseksi vähiten korruptiota.
   Transparency International, Corruption Perceptions Index 2015

   Suomessa on maailman paras lehdistönvapaus.
   Reporters Without Borders, 2016 World Press Freedom Index

   Suomi on maailman neljänneksi paras sosiaalisen kehityksen maa.
   The Social Progress Imperatice, Social Progress Index: Finland
   " jne.

   Huomatkaa, että lista jatkuu. Mutta siitä ehkä toiste omassa jutussaan.

   Poista
  8. "Joko pystyt elättämään itsesi täysin tai sitten muut elättävät sinut".

   Ajatuksesi, Tapsa, on kimurantimpi juttu.

   Eläkkeellä olevat ajattelevat usein, että he ovat sen "säästäneet" itselleen töissä ollessaan. Se ei ole niin. Eläkkeistä vain 20-30% on sitä itsemaksettua osuutta, loput tulevat työssäkäyvien veroista. Niin on yhteisesti sovittu. Kuten muussakin sosiaaliturvassa. Lapsilisän kustannuksiin osallistuvat myös lapsettomat. Työttömyysturvavakuutuksen maksamiseen osallistuvat työnantajat ja työntekijät, vaikkeivät koskaan tarvitsisi itse työttömyysturvaa.

   Meidän yhteiskuntamme rakentuu tämänkaltaisille sopimuksille, yhdenvertaiselle sosiaaliturvalle. Ei se minusta huono asia ole, ja saa sitä silti kritisoida. Hyvä kuitenkin muistaa, että olemme aika monella tavoin toinen toistemme varassa. Jokainen.

   Poista
  9. "Eläkkeistä vain 20-30% on sitä itsemaksettua osuutta, loput tulevat työssäkäyvien veroista."

   Vaan eikö tämäkin ole hieman kimurantti juttu, Anonyymi?

   Nimittäin samaan aikaan, kun eläkeläinen on aikanaan maksanut työeläkemaksuaan, hän on veroistaan maksanut silloisten eläkeläisten eläkkeitä. Eikö vaan? Eli kyllä eläkeläinen on ansainnut itse eläkkeensä. Jokainen tästä joukosta, sinäkin joskus. (Oletan, ettet vielä ole eläkkeellä.)

   Poista
  10. Iineksen lista on mainio. Se kuvaa täysin sitä, mitä itsekin yritin sanoa. Meilläkin on tietysti ongelmia, mutta herran kukkarossa muuten elämme.

   Mitä eläkeläisiin tulee, niin ainakin työeläkeläisethän elättävät itsensä edes osittain, laski miten laski. Suurin ongelmamme, ehkä, on iso joukko työttömiksi syrjäytyviä nuoria.

   Poista
 21. Ehkä eläkkeellä olevat suomenkielenopettajattaret ovat itse maksaneet koko eläkkeensä. Mutta emme me muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no en minä nyt näin ajattele, että koko. Mutta perusajatukseni on, että eläkettä saavia ei tule syyllistää vihjaillen kulueräksi. Eihän työttömyystukia saavaakaan saa syyllistää mistään, vain yhteiskunnan saa syyllistää.

   Vaan siis unohtakaamme välillä ainainen valitus ja itku rahasta. Meillä on vilja-aitat täynnä eikä kenenkään tarvitse taatusti kärsiä nälkää eikä terveytensä hoidon puutetta, ellei itse juo rahojaan tai elä yli varojensa.

   Poista
 22. Toiset opettajat, esimerkiksi kemianopettajattaret, maksavat eläkettään koko kouluaikaisen työikänsä. Ja kun vihdoin pääsevät eläkkeelle, väsyneinä ja vähän vanuneina, niin viikon päästä siitä potkaisevat tyhjää... Valuvat maksetut eläkkeet ihan muihin, ahnaisiin suihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti huvittaa minua suuresti. Parhaimpia koko ketjussa, mukaanlaskien omat kommenttini.

   Poista
  2. Minä en huomaa edes omia kirjoitusvirheitänikään. Mutta se johtunee siitä että en tee, niitä.

   Poista
 23. Me elämme jännittäviä aikoja. Laestadiolainen pääminisiterimme yrittää tukahduttaa sananvapautemme viimeiset rippeet. - "Rosvot linnaan", sanoi Vennamo aikoinaan.

  Emeritusprofessori Virolainen kirjoitti kerran yhdessä toista poliitikko käsitellessä jutussaan: "Oikeuskanslerilta ministeri kun ministeri saa puhtaat paperit á la Mauri Pekkarinen! Kyllä jämpti on näin, meinaan!" - Niin siinä tulee käymään, sensuuri ja sipilä jatkakoot, tämä maa on persulaiskepulaisten kidnappaama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Rosvat linnaan", sanoi Veikko Vennamo aikoinaan, mutta tuskin hän Valtioneuvoston linnaa tarkoitti.

   Poista
  2. Minä en aina luota Ylen harjoittamaan sananvapauteen. Se on ollut viime kausina hieman valikoivaa.

   Sipilä-tapauksessa ihmettelen, eikö mies tunne lähisukunsa elinkeinoja ja toimintaa. Vaikka en minäkään kyllä tiedä, mitä kepusukulaiseni oikein omistavat ja mitä toimintoja harjoittavat.

   Poista
  3. PS Mutta minä en olekaan pääministeri, jonka tulee tietää kytkökset.

   Poista
  4. Kun nyt sattumalta tiedän tästäkin asiasta enemmän kuin suurin osa lynkkausjoukosta, niin pakkohan se on Puolangan pölhöä poikaa puolustaa.

   Tunnen tämän Kateran (= KAinuun TEräsRAkenne), sillä se toimi aiemmin kotikylässäni. Tunnen myös yhden näistä Jauhiaisista, hän oli armeijakaverini Kainuun Prikaatissa.

   Tällä tietämyksellä olen aika varma, ettei Sipilä tiennyt Terrafamelle rahaa antaessaan, että Pöyry valitsee Kateran alihankkijakseen. Koko ajatus on mielestäni niin kaukaa haettu, etten tällä elämänkokemuksella usko siihen. Toinen asia on sitten se, että ehkä Sipilän toimintaan vaikuttaa kainuulaisuus eli hän pitää oman maakuntansa puolia.

   PS. Kukaan ei kai ole vielä huomannut Sipilän ja Orpon salaista suhdetta, melkein napalankoutta: Orpon vaimo on Puolangalta!


   Poista
  5. Napalankoja? Että Sipilän Juhako pannut Orpon Petterin vaimoa Puolangalla? Tai Orpo Sipilän vaimoa Ranuan eläinmuseossa?

   Aseveliakselistako sittenkin kyse?

   Poista
  6. Sipilä on uponnut yhä syvemmälle suohon. Yleisradion vaiennusyritys on melko neuvostoliittolaista.

   Juha Sipilä on kökkötraktori!

   Poista
  7. Sipilä toimi tunnevetoisesti, mikä tietenkin on virhe pääministeriltä, jonka tulee olla kone.

   En minä siltikään antaisi Ylelle valkeaa viattomuuden viittaa, senkin tavassa harjoittaa hallitusviestintää on parantamisen varaa puolueettomuuden saralla.

   Poista
  8. Ei tässä nyt kyse ole siitä, onko Yle pahis vai hyvis. Kyse on aika tärkeistä asioista. Poliitikot yrittävät aina saattaa mediaa kuriin, kirjoittamaan ja näyttämään sitä, mikä omalle puolueelle ja itselle on mieluisinta. - Fasismiksi tai reaalisosialismiksi sellaista on sanottu.

   Juha Spilä on kökkö-Belarus!

   Poista
  9. Ad Riku Riemu.

   Emeritusprofessori Virolainen sensuroi ankaralla kädellä blogiinsa tulevia kommentteja, ei esim. julkaissut Trumpia kritisoivia näkemyksiä bloggauksessaan, jossa hurrasi vaalivoitolle.

   Poista
  10. Tasoa se kieltämättä parantaa, että sensuroi kommentteja. Minun kommenttini ovat hänellä menneet pitkään suoraan roskakoriin, koska kerran äidyin vähän ilottelemaan tarinalla hänestä ja Kemmpisestä Rabelais´n mukaan. Virolaista arvostan ihan oikeasti.

   Poista
 24. Ei päämisterin tarvitse sukulaisiaan tai edes lapsiaan tuntea, hänellä ovat isot linjat mielessään.

  Usein oikeistokonservatiivesana pidetty Suomen kuvalehti on kirjoittanut hienoja juttuja sipilöinnistä. Maalaisliiton koko kuva käy hyvin ilmi tästä.

  Kuvalehden artikkeli ei mainitse upeaa Aune Haarlaa, jonka uran maalaisliitto saattoi valtiojohtomme taholta kuralle loistavan radiopakinan, Saarijärven Paavo, vuoksi. Paavo, kovanonnen lapsi, saa siinä valtion tukiaisia vasta lopussa, sitä ennen elämä on yhtä helvettiä: koko sadon saa korjattua ja valtio täysin unohtaa.

  VastaaPoista
 25. Kirjoitan kauheasti kirjoitusvirheitä, olen pohtinut sitä, mistä kaikesta se johtuu. En ole oikein osannut syitä ymmärtää. Nyt kuitenkin tilanne on se, että tässä minun näppäimistössäni on niin paljon kaljaa, kahvia sun muuta välissä, että sekin niitä aiheuttaa. Näppäimistöllä on vaikea kirjoittaa. Jos viitsin suoriutua, käyn huomenna ostamassa uuden. Tänä aamuna harrastin pitkästä aikaa maailmamatkailua ja kävin pitkästä aikaa Hämeenlinnassa ja elämäni ensimmäistä kertaa Goodmanissa. Ostin sieltä Luhdan takin, kun kaverini väitti minua resupekaksi. Nyt on komee takki vähän aikaa, kalliskin oli, made in finland. Sitä en tiedä, missä oikeasti on tehty, Virossa vai Skyrbeniassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on yksi Markku Veijalaisen kirjoittama kirja, jonka etulehdellä on Veijalaisen ja Irwin Goodmanin omakätiset omistuskirjoitukset joillekin tytöille.

   Käyks kateeks?

   Poista
  2. Väsymys on yksi syy, minkä olen kirjoitusvireideni syyksi havainnut. Kun kirjoitan oikein väsyneenä, kirjoitan entistäkin huonompaa kieltä ja virheitä on kuin hallituksen toiminnassa. Väsynyt olen joskus siksi, etten saa minkäänlaisia tukiaisia mistään. Yksi vuoroin nuoreksi ja vuoroin vanhaksi heittäytyvä anonyymi pilkkasi minua eläkelapusta, minkä kerroin saaneeni. Lapsirassu ei ymmärtänyt, että vasta reilun kymmenen vuoden päästä sellaista alkavat maksamaan, kyseessä oli vain laskelma.

   Poista
  3. Minun silmäni kyynelöivät herkästi ja silloin näkökenttä sumenee ja sattuu lyöntivirheitä. Arat silmät ovat maanvaiva, ulkona pienessäkin viimassa vesi valuu ja sisällä tietokoneen ruutu rasittaa näköä. Lisäksi kirjoitan liian nopeasti sorminäppäryyteeni nähden.

   Kemppinenkin tekee lyöntivirheitä, jotka jäävät tekstiin, ja hänelläkin se johtuu silmistä. Voisi olla, että kymmensormijärjestelmän hallitseminen estäisi virheet.

   Poista
  4. Silmälasit minun pitäisi hankkia, usein kirjoitan myös pimeässä. Ei saa kertoo kellee, että minulla on ajokortissa sellainen klausuuli, että lasit pitää ajaessa olla. Optikkonologi sanoi testin tehtyään, etä jos minulla ei olisi kuorma-autokorttia, ei vaatimusta tulisi. Saakeli, kuorma-autoa olen eläessäni hyvin vähän ajanut.

   Poista
  5. Minä en noteeraa Rikun kirjoitusvirheitä millään tavalla eli en huomaa niitä, enkä kyllä Iineksenkään. Yleensä ajatus tulee selväksi ja se on pääasia. Ainoat virheet, jotka huomaan ja nekin jälkikäteen, ovat omia.

   Veijalaisen kirja Goodmanin nimmarilla on niin kova juttu, että se taitaa voittaa jopa Linda Lampeniuksen kuvan, jonka taakse Linda on itse raapustanut: "Lämpimiä suukkoja Tapsukalle!"

   Poista
  6. Kiitos Tapsa, tuo lohduttaa. Itsekin olen jokus samaa asiaa, "ei huomaa", jollekulle vakuutellut, mutta oma huonon suomen kielen kirjoittamiseni ja hieman vähäisempänä kirjotusvirheeni, saavat minut ns. tiloihini.

   Poista
  7. "Minä en huomaa edes omia kirjoitusvirheitänikään. Mutta se johtunee siitä että en tee, niitä."

   Mutta kommentteja kirjoittelen minne sattuu s-tana. Ja myös muualle.

   Poista
  8. Joskus olen jo muualla, kun virhe tavoittaa minut. Kuin nuoli, joka lentää takaperin ja läpi menee ampujansa kallon. (djuuuuuyyp!)

   Poista
  9. Olisin huolissani kirjoitusvirheistäni vasta, kun en itse huomaa niitä. 

   Bloginpitäjällä on se etu, että voi itse korjata virheensä kopioimalla tekstin ja poistamalla samantien virheellisen kommentin. 

   Onhan se tutkittu asia, että virhe hidastaa luettavuutta, silmä pysähtyy siihen hetkeksi. Toisalta skin on tutkittu, että lukija ymmärtä lukmansa, vaika tekstisä puuttusi useitkin krjaimia.

   Poista
  10. Goodman ei välttämättä Lampeniusta voita, miten sen nyt ottaa.

   Mutta paras nimmarikirja minulla on Waltarin Felix Onnellinen. Ensi sivulla omistuskirjoitus ja sitten myöhemmin alleviivaus samalla kynällä:

   "En minä viinaa kaupittele, anteeksi vain", hän sanoi ihan reippaasti. "Parempi viesti minulla on sinulle. Syntisi ovat anteeksi annetut, jos vain tahdot."
   Iso mies tuijotti häneen tylsin harmain silmin ja alkoi suuttua. "Mikä perkeleen katukristus sinä olet", hän tiuskaisi. "Äläkä jumalauta minua vaivaa. En kai minä sen syntisempi ole kuin muutkaan, vaikka kännissä olenkin."

   Poista
  11. Lindan kirjoituksen paras puoli on tietysti upea henkilökohtaisuus ja sillä se vie kirkkaan voiton.

   Minulla parasta sellaisessa on Jouko Mustilan nimmari nuorisokirjassa, joka oli ihan paska. Faijani sen minulle toi, kun tiesi minun paljon lukevan. Etulehdellä on omistus minulle, siinä on päiväys ja vuosiluku on ensin kirjoitettu 1947, sitten se on yliviivattu ja korjattu: 1977. Alkojolia tai viinan pirua siinä ovat faijani kanssa juoneet, sanokaa mun sanoneen.

   Poista
  12. "Pojat ja keisarin liiga" - Herranjumala, varokaa nykylapset tällaisia!

   Poista
 26. Kannattaa huomata sekin seikka, että kaupallisilla viestimillä on oma lehmä ojassa leimatessaan verovaroin ylläpidettävän Ylen vallanpitäjien puudeliksi.

  Onkin terveellistä, että tämä sipilöintikohu vähän pöyhii Ylen ja hallitusten suhdetta. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

  Ylellä on kova paine todistaa riippumattomuutensa. Ja tehdä se niin, etteivät määrärahat vähene. Eräs yritys, sinänsä hyvä sellainen, oli eilen nähty Susanna Päivärinnan tekemä pomonsa Atte Jääskeläisen hiillostus.

  Olen kahden vaiheilla: näinkö oikean kovistelun vai teatteriesityksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle ei syö hallituksen eikä sipilän leipää, kyllä me kaikki kansalaiset sen maksamme.

   Ylen erilaiset puolet ovat oma juttunsa. Johtaja on kokoomuksesta ja tuo Jääskeläinen kepuli, silti lafkaa halvennetaan kommunistiseksi tai joksikin muuksi sellaiseksi. Tässä on nyt oleellista, että päämisteriksi vahingossa päässyt poliitikkokokelas yritti puuttua todelliseen sananvapauteen.

   Poista
  2. Minä näen kyllä Jääskeläisen selän takana varsin itsenäisiä toimittajia, jotka toimivat hyvinkin ei-kepulaisesti.

   Poista
  3. Me maksamme Ylelle juuri sen verran, kuin hallituksemme armossaan päättää ja/tai eduskuntamme viisaudessaan säätää.

   Eihän siitä ole kuin pari vuotta, kun poliitikkomme totesivat, että kansa on liian tyhmää Yle-tarpeestaan itse päättämään, ja määräsivät Yle-maksun jokaiikalle pakolliseksi veroksi.

   Minkä Herra antaa, sen se voi myös ottaa. Tai ainakin leikata.

   Poista
  4. En ollenkaan luule, ettei hallitus sjattele saaneensa Yle:n omaksi käsikassarakseen, koska määrää rahoituksesta. Siitä se vääntö tässä käytiinkin, sovjetimaiset ministerit pitäkööt turvat tukossa.

   Poista
  5. Se, että sipilä ei ymmärtänyt häviävänsä aloittamansa tappelun median kanssa, osoittaa hänessä ylpeän keisarin asennetta ja edelleen toistan - ammattitaidon puutetta.

   Laittaa se lehdistö Amerikassakin presidentin ruotuun.

   Poista
  6. Sipilä pitää itseään seurakunnan vanhimpana tai jonkinlaisena ylipappina.

   Poista
  7. Ei tule ihan äkkiä mieleen yhtään pressaa tai pääministeriä, jolla olisi ollut median kanssa ongelmia. Koiviston kommentointikiellot, Sorsan infokratia, Lipposen äksyilyt, Jäätteenmäen ero, Vanhasen lautakasa...

   Etenkin yrityspomo Sipilälle, jota taatusti on asiasta informoitu ja varoitettu, vaikuttaa tulleen sittenkin yllätyksenä, ettei mediaa voi komentaa hiljaiseksi, jostakin vuotaa aina.

   Sorsan sanoin media on kuin Tasmanian piru: kun se puree kiinni, niin irti se ei päästä vaikka henki menisi.

   Poista
  8. Siis: jolla EI olisi jne

   Poista