21.11.2016

Iloisia uutisiaOtetaan vaihteeksi hauskin ja erikoisin uutinen aamun sanomalehdestä vastapainoksi marraskuulle. Tuuli vonkuu ja sade piiskaa. Muutakin kurjuutta on. Kuten se, että taivas putoaa niskaan, eli keittiön katosta irronnut rima estää astiakaapin oven täysimittaisen avauksen. 

On kahdesta uutisesta valita. Toinen naurattaa jo otsikkotasolla: Apina vei huivin tytön päästä Libyassa - koston kierteessä on kuollut yli 20 ihmistä.

Kyllä. Nimenomaan naurattaa, sillä lauseiden yhteensopimattomuus on ilmeinen. On pakko lukea, miten apinan kävi*

Uutinen kertoo siitä, miten Gaddafa-heimoon kuuluneen kauppiaan lemmikkiapina nappasi huivin ohitseen kävelleen koulutytön päästä, mikä sai awlad suleiman -heimon miehet tappamaan apinan ja kolme gaddafa-heimon miestä. Tästä eskaloitui sitten laaja heimojen välinen kahakka, jossa on nähty panssarivaunuja ja jossa on kuollut jo kymmeniä ihmisiä.  

Länsimainen ihminen tuskin  nauraa uutiselle pahuuttaan, vaan kyseessä on arvojen ristiriita, yhteensopimattomuus. Ei kannata siis siellä lukijakunnassa suivaantua sille, että minua uutinen naurattaa.  Kenenkään kuolemalle en halua nauraa. Sehän on vakava juttu. 

Toinen suupieliä nostattava HS-uutinen kertoo naisroboteista ja niiden tekijästä, kalifornialaisesta Matthew McMullenista. Hän kehittelee seksinukkea joka reagoi käyttäjään, osaa puhua ja liikkuu kuin elävä ihminen.  

McMullenin mukaan tavoitteena on kehittää korkeatasoinen robotti, johon käyttäjä voisi jopa rakastua ja jota hän voisi seksuaalisesti himoita ja jolla voisi olla jonkinlainen persoonallisuus.  ”Vireillä on muutamia toimintoja alaruumiiseen. Ei niinkään moottoreita, mutta erilaisia sensoreita, sisäinen lämpöjärjestelmä, automaattinen liukastus ja sen tyyppisiä juttuja”, selventää tekijä. 

On sanottu, että miehet ovat yleensä ottaen kiinnostuneempia kumppanista, joka on täysin kontrolloitavissa. On sanottu myös, että filosofisella tasolla seksirobotti kytkeytyy vahvasti pyrkimykseen kesyttää luonto – tässä tapauksessa nainen – tieteen keinoin. Seksinukke voisi siis olla harmittomampi kumppani kuin liian älykäs ja hankala nainen. Siltä saisi aina ja sille ei menettäisi kasvojaan.

Mikäs siinä. Onhan vanhuksillekin jo monenlaisia hoivarobotteja. Ja onhan monelaisilla sairailla koiria apuna. Ehkä elämme joskus vielä aikaa, jolloin robotti on varteenotettava kumppani ja kenties ainakin parempaa seuraa kuin ruma kumppani. Onhan nytkin jo todettu, että pariskunnat harrastavat seksiä  vähemmän kuin ennen. Nettiseksi vie mehut.

*
Takaisin apinaan, joka kuoli viattomana uhrina Libyan outojen tapojen alttarilla!  En halua kuitenkaan nyt puhua eläinten oikeuksista, vaan kieliopista.  Nimittäin korvaani särkee pahasti ilmaisu, johon olen törmännyt viime aikoina useinkin. 

Kyseessä on seuraavanlainen uudisilmaisu: Mitä apinalle kävi?  Mitä ehkä saattaisi käydä? Mainittakoon, että tuo jälkimmäinen kysymys on poimittu uusimmasta Kielikello-pakinasta, äidinkielenopettajan kirjoituksesta.  Eikö teidän korvaanne särähdä?

Olen harmissani sekä siitä, että kielellä ei ole väliä ja siitä, että olen saattanut pudota kielen kelkasta.  Jos olen, miksi tuo ilmaisu silti särkee korvaani. Tavan ilmaisussa pitää olla adverbi miten eikä pronomini mitä, ettäs tiedätte.  Miten meidän käy,  jos Kielitoimisto on tässäkin joustanut?


(Uutisartikkelit HS, 20. ja 21.11.2016 tai 
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1479614386268  
http://www.hs.fi/mielipide/a1479612884192?ref=hs-etusivub-luetuimmat-#1
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1479446006145)

307 kommenttia:

 1. Eläinten oikeudet ja kärsimys21 marraskuuta, 2016 13:08

  Sen verran nuo reaalimaailman kiireet iski päälle ettei Suomen uutisia ehtinyt seuraamaan reiluun viikkoon.
  Voi @&€?€¥£# tuota tahallisen väärinymmärtämisen ja valehtelun määrää, onneksi ei ole verenpaineen kanssa ongelmia kun alkoi lukemaan mitä lehdistö ja äänekäs vähemmistö on aiheesta ja ennekaikkea sen vierestä kirjoittanut.

  VastaaPoista
 2. Hesari käy pyhää sotaa somea vastaan. Taas lukaisin jonkun kolumnin tapaisen ulkomaisista valeuutisten kehittelijöistä, joiden tuotoksia "kritiikittömästi jaetaan eteenpäin". Tunteet ovat tässä kuulemma kiellettyjä, pitäisi pystyä selkeän älylliseen analyysiin. Hesarin taso on laskenut kuin lehmän häntä. Melkein joka päivä ostan sen junalukemiseksi ja sitten ajattelen, että siinä meni taas rahat hukkaan. Hesarin pitäisi käsitellä asioita enemmän selkeän älyllisesti ja antaa vaikka kenkää niille aatteen viemille tunnekirjoittajille.

  Seksinukkeartikkelia nopeasti vilkaisin, ei tehnyt mieli lukea. Kai se kuuluu siihen samaan todellisuuteen, mitä ihmiset elävät. Että tosiasiat voi kieltää, rajoja ei ole. Tosiasiat ovat kuitenkin tosiasioita ja rajoja on. Nukenpanijat ovat rahakkaita luusereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääjuttu seksinukeista oli sunnuntain Hesarissa, maanantaina oli nuket tuomitseva naisen mielipidekirjoitus.

   Itseäni juttu kiinnosti, kun huomasin, miten vakavasta asiasta siinä oli kyse. Nukkehan syntyi alunperin taideprojektista ja sitten siihen alettiin suunnitella tekoälyä ja muuta hyvinkin tieteelliseltä pohjalta.

   Minua kiinnostaa tulevaisuus ja robottien osa siinä. Kun kerran koneet ovat syrjäyttäneet ihmisen monilta aloilta ja tekevät nyt jo miljoonien ihmisten työt, niin eikö ole mahdollista, että robotti voi korvata ihmisen myös muussa kuin työn tekemisessä?

   Poista
 3. Nyt kun kouluihin ollaan ajamassa ilmiöpohjaista opetusta ja erillisten oppiaineiden lakkauttamista, ja oppilaiden edellytetään etsivän itse tietonsa, niin miten mahtaa käydä.
  Ihmiset, nuoretkin, kuulemma osaavat erottaa oikean tiedon valetiedosta. Millä helvetillä ne sen erottavat, jos kaikkeen kirjoitettuun pitää suhtautua tasapuolisesti, eikä kenelläkään voi olla expertiisiä missään asiassa. Onhan meillä opettajakansanedustaja, joka usko kreationismiin, ja jonka mielestä aivan mitä tahansa pitää voida sanoa ääneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmiöpohjainen opetus on jo kouluissa, siis sisäänajo on jo tapahtunut. Se tarkoittaa ryhmä- ja projektitöitä, oppiaineitten rajojen häivyttämistä, opettajien häivyttämistä, kirjattomuutta ja arvosanattomuutta, mielellään kouluttomuutta. Tuotoksia ei arvioida numeroilla. Tämä hieman kärjistäen ja yhteenkasattuna, mutta siis tämä on suunta.

   Poista
  2. Mikä on ilmiöpohjaisen opetuksen tahtäin?

   Poista
  3. Tähtäin, tietysti. Mihin pyritään tuollaisella opetustyylillä? Miten se auttaa esim. työmarkkinoille pääsyä?

   Poista
  4. Hyviä kysymyksiä, Ripranie. 

   "Ilmiöpohjainen oppinen on yhteisöllinen prosessi, jossa rakennetaan yhdessä ymmärrystä tarkastelun kohteena olevasta ilmiöstä, opiskeltavista käsitteistä sekä tavoiteltavista taidoista."

   "Ilmiöpohjainen oppiminen edistää tulevaisuudessa tarvittavaa laaja-alaista osaamista sekä yhteiskunnassa ja tulevassa työelämässä tarvittavia ydintaitoja."

   - Ymmärrän nuo tavoitteet, mutta epäilen toteutusta. Tämäntapaista on kokeiltu ennenkin ja aina se palaa hieman uudessa kuosissa. Mantrat ovat jokaiselle opettajalle tuttuja.

   Näen tuossa toteutumiskelvottomuuden lisäksi oppimisen pinnallistumista, irtotietojen rääpimistä. Vähän sama kuin talon rakentaminen tyhjän päälle, ilman kivijalkaa. Se on nimittäin pois jostain muusta, sillä ei tuntimääriin muutosta tule. Näen vakavan ongelman myös työrauhassa, sillä tämäntyylinen systeemi tekee luokan entistäkin levottomammaksi. Se ei sovi eritysoppijoille, erityisherkille eikä introverteille lapsille, jotka kärsivät alituisista tilanteiden muuttumisista ja hälyäänistä.

   Nuo katkelmat ovat Helsingin peruskoulujen opetussuunnitelmasta.

   Poista
  5. Minusta noissa tavoitteissakin on harhaa saatikka toteutuksessa. Opettajien häivyttäminen, kirjattomuus ja arvosanattomuus ehkä kouluttomuuskin epäilyttää. Osasta tuosta tulee mieleeni hyvin nuorena yrittämäni kirjanpidon kurssi, jossa tehtävät tulivat postitse kotiin. Sitten myöhemmin vasta koulussa opin kahdenkertaisen kirjanpidon, jota sitten myöhemmin kymmenisen vuotta teinkin työnä.

   Poista
  6. Olen tottunut suodattamaan opetussuunnitelmien tavoitteet, kuten opettajan täytyy pystyäkseen hoitamaan työtään. Pahinta on, että tavoitteiden asettajat ovat virkamiehiä, viranhaltijoita, joilla ei ole itsellään opettajakokemusta. Propellit pyörivät ja suoltavat höttöä, joka on irti realiteeteista ja koko ajan hupenevista resursseista.

   Oikeasti kouluihin tarvitaan ensin kuri ja sitten työrauha - myös opetusvirastojen höttötädeiltä. Sitten päästään hommiin.

   Poista
 4. Tuollaisia klikkausjuttuja apinasta minä yritän vältellä parhaani mukaan.

  "Mies söi c-vitamiinia ja kuoli tuskallisesti"

  Mies luki hesarin ja kuoli kipuihinsa"

  "Apina luki Hesarin ja pyörtyi"

  "Antti Herlin herrahississä?"

  "Hesari on myyty - mies osti sen lehtikioskista"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, mahtoiko se olla klikkausjuttu? Paperihesarissa niitä harvoin on.

   Poista
  2. Pperia on vaikeaa klikata,mutta kyllä niitä klikkausjuttuja on paperillakin. Klikkausjuttu on sellainen, jonka otsikko vetää lukijoita puoleensa absurdisuudellansa, harhaanjohtavuudellansa tai käsittämättömyydellään.

   "Mies söi c-vitamiinia ja kuoli", hyvinkin se saattaisi perustua tositapahtumiin. Äijä vetäisi kilon citrushedelmiä ja jäi heti sen jälkeen auton alle.

   Poista
  3. Vastakkain asettelut ovat hyviä, laitetaan rinnakkain kaksi toisistaan täysin riippumatonta asiaa. Apina saattoi jotenkin liittyä seuranneisiin väkivaltaisuuksiin, mutta silti tuollainen ei minua viehätä. Luen tuollaisia vain huumoripalstoilta, en uutisista.

   Poista
  4. Siis apina ei liittynyt seuranneisiin väkivaltaisuuksiin, vaan aiheutti ne. Apinaefekti.

   Poista
 5. Islamin maailmassa mutta kyllä muuallakin, ihmisiä voidaan kiihottaa mitättömistä syistä hyökkäämään poikkeavia uskonnollisia tai etnisiä ryhmiä tai jonkun valtion edustustoa vastaan. Yhdysvalloissakin ennen mustan miehen syntinen katse valkoiseen naiseen aiheutti monesti lynkkauksia ja pogromeja. Tallinnassakin mellakoitiin taannoin pronssisoturi-patsaan siirrosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MEG, en aina ymmärrä sitä ideologiaa, jolla jokin tapaus koetetaan mitätöidä kuittaamalla se toisella samantyylisellä.

   Onhan tämä apinajuttu nyt vallan erikoinen siksikin, että toimijana ja katalysaattorina on eläin. Siinä on mukana huumorin aspekti.

   Noissa esimerkeissäsi on kyse ideologioista ja ihmisyydestä. Ne eivät ole hauskoja eivätkä erikoisia uutisia. Naisen alistaminenkaan ei ole hauskaa, vaikka huivi on sen symboli. Vain se, että apinan tekoon reagoidaan kuin ihmisen on hauskaa, koska se on yllättävä ja mahdoton mielikuva länsimaiselle ihmiselle. Huumori syntyy juuri tästä.

   Poista
 6. Ei suinkaan ole tarkoitus mitätöidä tätä libyan tapausta. Mutta kaikki tiedostamisprosessihan tapahtuu niin , että uutta erikoistakin ilmiötä verrataan aiempiin samansuuntaisiin. Onhan paljon tutkittu ja keskusteltu, miksi ihmiset lähtevät mukaan tuollaisiin mielettömyyksiin,löytämättä yksiselitteistä syytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta, että vertailujakin tehdään. 

   Mutta paljon on nykyään sellaista, että vertailua käytetään tapauksen vähättelyyn.

   Esimerkiksi syksyllä oli kuuma keskustelu turvapaikanhakijoitten ja maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista ja ahdisteluista.

   Moni taho salaili tekoja ja kielsi ne, ja yleiseksi mitätöintiargumentiksi nousi kliseeksi muodostunut valkoinen kantasuomalainen mies, joka raiskaa eniten ja parhaiten. 

   Tämä oli varsin taitava veto, kunnes keksittiin, että seksuaalirikosluvut tulee suhteuttaa suomalaisten osalta maan asukasmääriin ja maahanmuuttajien osalta heidän kokonaismääräänsä. Keskustelu hiljeni.

   Poista
 7. Ei kai nyt mediaan kukaan usko ellei ole aivan jokin zombien tasolla oleva idiootti tai naivi ruotsalainen.
  Itsekkin luen kyllä netissä ns. etusivut ja sitten jos joku asia kiinnostaa niin haen netistä tietoa miten asiat oikeast olivat, vaikkapa nyt vihatusta MitäVEEtä-lehdstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuus muotoutuu useita lähteitä lukemalla. Ei yksin Hesarista, ei yksin Yleltä, ei yksin Kulttuurivihoista, ei yksin MV:stä. Vaan kaikista niistä yhdessä. Mielellään vielä muutamasta ulkomaisesta lehdestä siihen päälle.

   Poista
 8. Maikkarilla menee huonosti ja sehän on pelkästään mukavaa kuulla. Jos katselee kanavan ohjelmatarjontaa, niin sieltähän ei tule muuta kuin pelkkää soopaa. Ainoa todella hyvä ohjelma oli 45 minuuttia,mutta sekin jouduttiin lopettamaan ja jotenkin minulle tuli sellainen tunne että siihen oli jokin syy. Ilmeisesti tutkiva journalismi ei kuulu kanavan omistavan Bonnierin suosikkeihin.
  Askenasijuutalainen Bonnierin suku muutti Ruotsiin 1800-luvun puolivälissä ja alkoi heti hankkia omistuksiinsa lehdistöä, kustannustoimintaa ja kirjakauppoja. Heitä voi jo hyvällä syyllä kutsua alan oligarkeiksi. Ruotsin mediasta jo 90 prosenttia kuuluu yhtymälle. Sanomalehdet (mm. sellaista paskaa kuin Express ja Aftonbladet), erilaiset julkaisut, elokuvateatterit kustantamot jne. Bonnierit ovat maahanmuuttomyönteisiä eli suvakkeja pahimmillaan. Bonnierin julkaisuissa ei arvostella julkaisijasukua eikä muutakaan poliittisesti korrektia aihetta. Heille ei ruotsalaisuus merkitse mitäään, vain juutalaisuus on merkitsevää. Ovat siis myös pahimman luokan mielipiteenmuokkaajia ja sensuroijia.
  He pyrkivät koko ajan laajentamaan imperiumiaan muihin maihin. Suomessa heillä on jo hyvä jalansija mm.Maikkari, Akateeminen Kirjakauppa, Tammi, WSOY jne. Bonnierit haluavat etupäässä tehdä rahaa kaikin keinoin, mitään moraalia kaihtamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juutalaiset, niin. Minä kun luulin, että nykypäivänä antisemitisteja ovat vain anarkistisen takku-lehden kuluttajakunta ja se yksi hullu professori, joka käy "Palestiinaa tukemassa".

   Poista
  2. En hämmästy enää mistään. Kohta MV-lehti kirjoittaa salatuista Siionin viisaiden kirjasta, vai mikä se nyt olikaan.

   Samuli

   Poista
  3. Tästä on kadonnut muutama viesti.

   Poista
 9. Minä vaan sitä, että ilostuin suuresti kun olin lukenut tämän Iineksen jutun!
  Niin upeasti kirjoitettu, että voimme olla ylpeitä, me muut, jotka saamme kommentoida ja nauttia tästä blogista, jossa Iines on laajakatseinen ja suvaitsevainen ja osaa herättää aiheita, mistä voi puhua. Kiitos, Iines, että jaksat! Luen mielelläni toisten kommentteja, ne tuntuvat alkuperäisiltä ja aidoilta. Harmi vaan, että mulla on tyhjä pää. En keksi mitään omaa sanottavaa. Mutta olen kuitenkin "hengessä mukana", niin kuin äidilläni oli tapana sanoa. Ihailen Iineksen sujuvaa ja välillä hauskoille mutkille vaivattomasti taipuvaa ilmaisutaitoa.
  (Aläkä yhtään vähättele, Iines. Kirjoitan tämän ihan tosissani.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisukka. En kiemurtele, vaan tottakai kiitos ilahduttaa.

   Poista
  2. RIPRANIE, jouduin poistamaan tästä lyhyen kommenttisi, koska siinä oli jotain häikkää, puoli metriä tyhjää tilaa ennen seuraavaa. Kopioin sen kuitenkin tähän:

   "Ripranie 21 marraskuuta, 2016 18:00

   Ennen oli Pokelat ja Laurilat. Vallan ihana tuokin Etkö ymmärrä-laulu. Muistan sitä itsekin joskus laulaneeni. "


   Tuo laulu Leikkikalu muistutti minusta Muksujen laulua. Toteaa siis Iines.

   Poista
  3. Tuo kommenttini oli heti Liisun kommentin klo 17:48 jälkeen. Kommenttien yhteismäärä näytti silloin 22, mutta niitä minun kommenttini mukaan lukien oli 20 ja ihmettelin missä ovat ne kaksi. Tässä kohtaa minulla näkyi pitkään tyhjää, kun kelasin alaspäin ja siellä ne kaksi komsua olivat. eli, näin ne koneet sitten näyttävät eri lailla. Halusin tämän sanoa.

   Poista
  4. Näinhän sinä Iines juuri taisit sanoakin. Luin liian hätäisesti, kai. Mutta miksi juuri minun komsuni aiheutti sen häikän, eikä seuraava kommentti, niin siihen en osaa vastata.

   Poista
  5. Siis juuri tätä tarkoitin. Kommenttisi perässä oli huomattavan paljon tyhjää tilaa kelattavana ja sen alapuolella oli pari kommenttia. Bloggerin kummallisuuksia.

   Poista
 10. Kyllä kannattaisi valtamedian toimittajienkin hieman katsoa ja miettiä mitä sitä kirjoittelee tai kuinka suhtautuu ihmisten palautteeseen.

  Se voi olla että saattaa olla päässyt monesti unohtumaan se kuka sen palkan lopulta maksaa, se kun on se lehden tilaaja tai jos lehti on myynnissä vain irtonumerona niin sen irtonumeron ostaja, myös mainostajat on maksajana. Siinä voi moni tilaaja/irtonumeron ostaja tai voi joku mainostajakin vetää omat johtopäätöksensä, loppuu lehden tilaus/irtonumeron osto tai mainostaminen siinä. Sitten ollaan huuli pyöreänä että kuinka tässä nyt näin kävi. Junaileekohan valtio sitten taas jotain innovaatiotukea että saadaan ylläpidettyä "vastuullista" tiedonvälitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kahdesta uutisesta valita. Toinen naurattaa jo otsikkotasolla:21 marraskuuta, 2016 18:16

   Göteborgin keskustassa pidettiin tänään (20:11.2016) klo 18.30 aikaan reipas tulitaistelu. Tilanne on edelleen hyvin sekava, mutta alustavien tietojen mukaan useista uusruotsalaisista koostunut joukkio alkoi ampua toisiaan avoimella kadulla. Ainakin yksi henkilö on hakeutunut sairaalaan paikattavaksi veronmaksajien kustannuksella.

   Silminnäkijät kertovat, että tulitus Vasagatanilla alkoi yhtäkkiä ja sen jälkeen alueella sytytettiin ainakin yksi auto tuleen. Lisäksi kuultiin useita isoja räjähdyksiä. Toistaiseksi ei tiedetä oliko kyseessä käsikranaatteja.

   Muuan silminnäkijä kertoo, että paikalla oli 4-5 henkilöä, jotka riitelivät isoon ääneen. Tunnelma oli epämielyttävä. Sen jälkeen alkoi ampuminen ja räjähdykset.

   Poliisi eristi suuria alueita Vasagatanin ympäristöstä ja jatkaa tutkintaa. Ketään ei ole otettu kiinni asian tiimoilta.

   Poista
  2. Sivumennen sanoen, ei naurata Göteborgin asukkaita. Göteborgin alueella lähimaaseutu mukaan lukien on kahden viime vuoden aikana ollut 154 murhaa tai .yritystä Dagens Nyhererin mukaan. Helsingissä suuruusluokka on ollut n. 10.

   Mutta siis apinasta: Mitä apinalle tapahtui tai miten apinan kävi? Nämä käyvät minulle.

   Ja vielä, miten meidän käy, olemmehan apinoita mekin? Hm, no, tämä ei koske kauniimpaa sukupuolta. hh

   Poista
  3. Bonnierin julkaisuissa, (suomen MTV3) ei tehdä uutisia ruotsin monikultuuri oloista.

   Monikulttuurisuus on rikkaus. Ainakin lasimestarin näkökulmasta. Sielä ne uus-ruotsalaiset vaan toteuttaa itseään. Ei sen kummempaa. Liekkö joku halunnut Volvolle töihin muttei päässyt ja pahoitti siitä mielensä. Vitsi vitsi… Ei ne sinne halunnut.

   Poista
  4. Siis 154 murhaa Göteborgissa? Miksi en ole kuullut tästä mitään. Meillähän on suuri uutinen jo yhden henkilön kuolema.

   Juuri luin lehdestä, että Seinäjoellakin oli kuollut nosturimies. Jäänyt hyttiin puristuksiin. Ja merestä oli löydetty pari miestä. On meillä rauhallista. Kunpa saisi olla.

   Demareilla on taas varavaltuutettu saatu kiinni 22 kilon huumepaketista. Tästä oli uutinen Helsingin Sanomissa. Mies taisi saada ehdollista ja sakon. Aikamoinen klöntti khatia. Vaan siis 180 euron sakko. Pienempi kuin monen ylinopeussakko.

   Poista
  5. Iines, olen kai joskus ohimennen puhunut täällä siitä kuinka vähän meidän lehdistömme seuraa edes läheisintä naapuriamme. Maahanmuutto ja sen seuraukset on tavattoman arka asia. Niin se on Ruotsissakin mutta enää eivät sikäläisetkään valtalehdet voi aivan täysin vaieta näistä. DN kai hiukan pitkin hampain julkaisi tiedot kun tiesi niiden muuten tlevan julkisuuteen sivupoluilta. Koko Ruotsin luvut olivat vuosille 2015-16 156 selvittämätöntä murhaa ja 317 murhan yritystä = 473 tapausta.
   Tavallisten rikosten kohtalo on aivan sattumanvarainen. Saat olla ikionnellinen jos itseesi kohdistunut ryöstö tai siinä saatu vamma koskaan selvitetään.

   Olen Ruotsia ja osin Pohjoismaitakin seurannut liki päivittäin nyt puolentoista vuotta. Ruotsi on monessa suhteessa lähellä sekasortoa. Esim. erikoisalueita jonne yksittäinen poliisiauto tai ambulanssi ei uskalla pimeän aikaan mennä ilman erikoistoimenpiteitä on tällä haavaa n. 150. Ei ihme, että poliisit, sairaanhoitajat jne. eroavat ennen aikojaan tehtävistään ja räydennystä ei saada riittävästi mistään. Hakijoita alan koulutuslaitoksiin ei myöskään ole riittävästi. Quo vadis Svecia?

   Koen, että täällä Suomessa asiat ovat vielä viranomaisten hallinnassa mutta kauanko jos kansainvaellus saa jatkua?
   Olen huolissani. hh

   Poista
  6. Aina nuita olioita raijataan "tutustumaan paikallisiin" lastentarhoihin, partioleireille jne. paikkoihin, jossa vastassa lauma nuoria, kokemattomia suomalaisia tyttöjä.

   Ja kun tytöt on jo etukäteen päiväkodista alkaen aivopesty ajattelemaan, että tämä karvaisten nuorukaisäijien maahantunkeutuminen on nyt sitä ihanaa monikulttuuria, eivät he edes ajattele että näiden taholta voisi jotain pahaakin esiintyä... MIKSI juuri sellaisiin paikkoihin tutustumaan, jossa vastassa ovat nuoret neitsyet? Siis MIKSI? Tämä koko touhu on jotenkin edennyt enemmän kuin mielisairaudeksi! Vittu ne vie tuollaiset äijät kuin karkkikauppaan, ja nämä aavikkorotat ottaa tytöistä kuvia, jotka lyödään nettiin ja ihastellaan joka maailman paskamaassa... Minun ymmärrykseni tällaiselle touhulle on kyllä totaalisesti loppu.

   Poista
  7. Tärkeintä oli kuitenkin havaita, että Suomessa on vielä ihmisiä, jotka uskaltavat nostaa keskusteluun aiheita, joista valtamediat vaikenevat, ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Tämä mediapuhekeskustelu Suomessa on ihan absurdia ja siinä on "kafkamaisia" piirteitä.


   Mikä sana seuraavaksi joutuu kiellettyjen sanojen listalle? Stasimaisilla urkintamenetelmillä kytätään ihmisten sanomisia. Tuleeko Suomesta tällä menolla uusi DDR vai Neuvostoliitto? Uskaltaako kukaan sanoa todellisia ajatuksiaan ääneen sitten, kun on sallittua puhua vain yhtä, vallanpitäjien totuutta?

   Poliitikkojen tulisi puolustaa demokraattisen valtion sananvapautta eikä olla kaventamassa kansalaisten oikeuksia. Kaikkein absurdeinta päättäjiltä on yrittää suitsia ihmisten tunteita.

   Viha on tunne, eikä kukaan voi kieltää ihmistä tuntemasta tunteitaan. Toivottavasti järki joskus voittaa eikä jatkossa ihmisiä vaadita enää tukahduttamaan tunteitaan, sillä siitä voi seurata ongelmia ja jopa vihatekoja. Teot saattavat olla satuttavampia kuin sanat.

   Poista
  8. Miksi en ole kuullut tästä mitään.21 marraskuuta, 2016 21:19

   http://www.bt.se/boras/vara-pennor-slacker-inga-bilbrander-men-kan-hjalpa-oss-forsta/

   Ruotsin kesän autopalojen saldo on lohduton. Arvioiden mukaan kesän aikana poltettiin vähintään 1 000 autoa ja samanverran sai erilaisia pienempiä vahinkoja. Eli lunastukseen menneiden autojen saldo on 2 000 auton pintaan.

   Ruotsissa on useita kaupunkeja, joissa paloja on säännöllisesti. Palot ovat arkipäivää. Uppsala, Tukholma, Malmö, Götebörg, Västerås- lista on loputon.

   Poista
  9. Kylläpäs taas sattuu ja tapahtuu.

   Niin ME valkoiset miehen roikaleet vastaamme KAIKESTA pahasta mitä länsimaiselle naiselle voi vain tapahtua, aivan tytöistä lähtien.

   No, emmehän MEKÄÄN ole enkeleitä, kuten kukaan muukaan ihminen. Mutta kuitenkin KAIKKI kuormataan meidän leveille hartioillemme. Parhaassa tapauksessa syyllistämisen ohella ”naismaisesti” vielä torutaan siitä, ettemme tee MITÄÄN kun ”hätä on suurin”. Niinpä, olisipa se niin yksinkertaista!

   Poista
  10. A klo21:14, tuo mitä sanot tunteista ja vihasta on juuri se tärkein pointti. Jos ei mieltä kaivertavaa saa purettua niin se se vasta vaarallista on. Noista sisimpään kätketyistä syntyvät breivikit. Yleisellä tasolla pitää voida puhua kaikesta. hh

   Poista
  11. Kunpa vielä näkisi sen päivän, että Yle järjestää suuren Suomen media -illan. Siinä keskusteltaisiin koko ilta aiheenmukaisesti Suomen mediaviestinnän tilasta ja todellisuudesta. Tilaisuuteen ei päästettäisi vain vakiokasvoja, vaan myös uusia tyyppejä, kansalaisia, tieteen tuntijoita, viestinnän korkeimpia osaajia, mutta ei ainuttakaan kiintiöselittäjää.

   Olen vakuuttunut, että katsojaluvut olisivat ennätysmäiset.

   Poista
  12. Suomessa kun jatkuvasti tuijotetaan Ruotsiin (vaikka mallia pitäisi ottaa Tanskasta), niin kysäisenpä nyt, tietääkö kukaan, kuinka monta murhaa, tappoa ja murhan tai tapon yritystä on viime vuodelta ja tältä vuodelta tutkinnassa Suomessa? Ruotsin luvun sain Dagens Nyheteristä: 473. Siis Dagens Nyheteristä, en vihasivustoilta.

   Poista
  13. Helsingin Sanomat julkaisi vuonna 2014 YK:n tilaston asiasta. Suomessa tehdään kaksi kertaa enemmän murhia kuin Ruotsissa. Tämä luku on hämmentävä, mutta ei kai YK valehtele. Voisiko luku olla muuttunut parissa vuodessa?

   http://www.hs.fi/ulkomaat/a1397103096521

   Poista
 11. Isoilla resursseilla tehty tyhjyys (HS) tulee häviämään riippumattomille ja vapaille nettijulkaisuille. Hyviä sellaisia alkaa pikkuhiljaa ilmestyä. Nopean tutustumisen jälkeen varsin tasapainoisen tuntuinen PÄIVÄNLEHTI teki hyvän artikkelin Göteborgin toivottomasta tilanteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne lehteä, mutta artikkeli oli vakuuttava. Hyvin rakennettu juttu, kiihkoton, faktaa faktan perään, ei selittelyjä tai kannanottoja, ei aukkoja joita lukija olisi jäänyt kysymään. Hyvää dokumentaariota. Juuri tällaista haluaa lukea, hyvällä kielellä suoraa tietoa.   Poista
  2. Nämä isot uutistoimijat (HS) tekivät kuolemaansa johtavan siirron, kun pakottivat kirjoittajansa sellaisiin trumpimaisiin sopimuksiin. Valokuvaajat lähtivät, nykyinen Hesarin kulttuuritoimitus on huono vitsi. Artikkelit tuntuvat liian usein jonkun juuri koulusta valmistuneen tytön tai pojan tekeleiltä. Aatteen palo estää usein älyllisen toiminnan.

   Poista
  3. Kehuvat siellä jotain Saara Aaltoa. Kehukoot vaan, mutta se kilpailuhan on ihan syvintä viihteen mutapohjaa. Voittaja lienee siten huonoin kaikista. Saara Aallosta en osaa oikein mitään sanoa, kolmekymmentä sekuntia vissiin jaksoin häntä kuunnella juutuubista.

   Poista
  4. Todennäköisesti se on niin, että se mikä näyttäytyy jokseenkin outona journalismina isoilta, on seurausta kapitalistin voimakeinoin voimaan saattamista freelance-sopimuksista. - "Mitään ei makseta, koska se ei ole liiketaloudellisesti kannattavaa!"

   Tytöt ja pojat semmoisessa työskentelyä jatkavat. Skibulit.

   Poista
  5. Luulisin, että Saara Aalto osaa laulaa, on hyvä laulaja, mikä ei tunnu olevan suomalaisissa rokkimusiikin piireissä arvostettua. Tarkoitan tässä rokkia hyvin laajasti ymmärrettynä, sillä en halua nimetä Aaltoa iskelmälaulajaksi.

   Minua Aalto ei kyllä sykähdytä, koska hän on niin tekninen ja stilisoitu. Äänestä puuttuu minulle tärkeä särö ja eletty elämä, jonkinlainen voimaresurssi.

   Poista
  6. En ole varma, mitä tarkoitat oudolla journalismilla isoilta, joka johtunee viime kädessä kapitalismista.

   Itselläni on kuta kuinkin erilainen käsitys. Näen ison median ongelmaksi säätelyn ja yhdenmukaisuuden pakon, toimittajan työ on voimakkaasti ohjeistettua.

   Kapitalistista pääomaa en näkisi taustalla, vaan pikemminkin jonkinlaisen hegemonian, jolla on henkistä ja poliittista valtaa määrittää valtakunnallista keskustelua ja ilmapiiriä.

   Poista
  7. Hyvää laulamaan vailla omaa sisältöä tai näkemystä. Jukeboxi.

   Poista
  8. Ehkä juuri näin, se elämän kokeminen äänessä ja sisällössä puuttuu. Liian auvoista.

   Poista
  9. https://fi.wikipedia.org/wiki/Saara_Aalto

   Nuoret etsivät viellä omaa paikka elämässä.
   Ei pitäisi heti olla morkkaamassa.
   Vaikka suomalainen lyttää heti , jos naama ei mielytä.

   Poista
  10. Onko Saara persu?
   Ainakin arvostelu on sitä luokkaa täällä.

   Poista
  11. Matkalla he kohtasivat Simon-nimisen kyreneläisen miehen ja pakottivat hänet kantamaan perussuomalaisen ristiä. Kun he tulivat paikkaan, jota kutsutaan Golgataksi, Pääkallonpaikaksi, he tarjosivat Persulle juotavaksi vodkaa, johon oli sekoitettu sappea. Hän maistoi sitä, mutta ei halunnut juoda, vaan otti povestaan taskumatin täynnä raakaa pontikkaa.

   Kun he olivat ristiinnaulinneet Persun, he jakoivat keskenään hänen vaatteensa heittämällä niistä arpaa. Sitten he jäivät sinne istumaan ja vartioivat häntä. Hänen päänsä yläpuolelle he kiinnittivät kirjoituksen, josta kävi ilmi hänen tuomionsa syy: "Tämä on Persu, populistien myötäveivari."


   Poista
  12. Anonyymi klo 10.17, kyseessä ei ole arvostelu, vaan ihan puhdas mielipide vähäisen kuuntelukokemuksen perusteella.

   Poista
  13. Sä iines osaat varmaan laulaa kisoissa? Sillä vähäisellä kuuntelukokemuksella.

   Poista
  14. Anonyymi, nyt luet kommenttejani vähän hätäisesti.

   Viittaan kommenttiini klo 9.57, jossa nimenomaan kehun Aaltoa hyvänä laulajana, mutta totean että hän ei silti sykähdytä minua. Huomaa nyt, että tuo jälkiosa on vain mielipide, ylempi ehkä sitten se arvostelu.

   Minä olen surkea laulaja vailla musiikkikorvaa.

   Poista
  15. Palaan vielä lyhyesti Hesariin, eli tämän ketjun ylimpään kommenttiin, jossa todettiin, että Hesari saattaa ennen pitkää hävitä pienemmille vapaille lehtimedioille, joita on varsin hyvälaatuisiakin jo.

   Yksi piirre, joka minua Hesarissa vaivaa, siis oikein vaivaa, on mainosten kasvanut tulva. Kun lehteä selaa, huomaa selvästi, että mainostilaa on viety jutuilta, joita on paikoin siroteltu kuin mainosten täytteeksi.

   Olisi kivaa, jos lehden etusivu olisi täytetty kokonaan uutisteksteillä ja pienehköillä kuvilla. Nyt kunniapaikka on jo pitkään ollut isolla mainoksella.

   Puhuin tuossa paperilehdestä, mutta mainostulva koskee myös nettilehteä.

   Poista
 12. Netissä voi lukea uutisia suoraan , ilman Ylen suodatusta.

  http://www.sydsvenskan.se/2016-11-17/stokigt-kring-mote-om-gangen-i-oxie

  Joitakin viikkoja sitten Malmön Oxiessa oli häiriötä paikallisessa ostoskeskuksessa mm. muuan ravintoloitsija joutui massiivisen häiriköinnin kohteeksi, kun uusruotsalaiset ottivat hänet kohteeksi.
  Mutta tapahtuma ei ollut ainoa. Käytännössä joka ainoa yrittäjä ja ihminen on jollain tapaa jossain vaiheessa joutunut Oxien uusruotsalaisten häiriköinnin kohteeksi.
  Kannattaa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sitten aikanaan ihmiset on peloteltu hiljaiseksi netissä, tulee tarve laajentaa kansalaisten valvontaa muille aloille.

   Ehkä tulee siviilivaatteissa liikkuva poliisiosasto, joka kuuntelee keskusteluja julkisissa tiloissa. Poliittisen poliisin tehtäviin kuuluu myös peitetoiminta, jossa poliisi "ystävystyy" seurattavan kanssa. Osallistuu ristiäisiin ja perhejuhliin. Monen vuoden tuttavuuden ja ystävyyden jälkeen tarkkailtava voi syyllistyä vaikkapa saunassa väärän ajatuksen lausumiseen, josta tietysti seuraa tuomio ja tarkkailusta tehdään julkinen varoittava esimerkki.

   Poista
  2. Valvontayhteiskunta on dystopia.

   Kunpa joku kirjoittaisi tämän dystopian romaaniksi. Etukäteen.

   Poista
  3. Ray Bradbury: Fahrenheit 451.

   Myös elokuvana, ohjaaja François Truffaut. Nimi sama.

   Poista
 13. Rikun linkkaama Päivänlehti vaikuttaa asialliselta julkaisulta.Pitää seurata.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se vaikuttaa.

   Laura Saarikoski kirjoitti Hesariin hyvän kirjoituksen siitä, kuinka totuuden hajoaminen on Trumpia suurempi asia. Hänelle olivat amerikkalaisrouvat kirkkain silmin kauhistelleet, kuinka Hillary Clinton on murhannut yhdeksän ihmistä. Sitä se näiden populistien kanssa on. Kun mikään ei riitä - liioittelulla ja kärjistyksillä, valeilla ei ole rajoja. YÄK, teille kuvottavat populistit!

   Poista
  2. Edelleen olen vihainen sen Tynkkynen-nimisen takarivin poliitikon toiminnasta oman poliittisen minänsä eteen. Hän sai hankittua potkut tyhmyyteen sortuneelle nuorelle tytölle. Hyi olkoon Pelle ja Sebastian!

   Poista
  3. Kannattaako näitä Tynkkysiä ja Kiemunkeja ylipäänsä nostaa keskusteluihin ollenkaan?

   Ei heitä voi täysipäinen ihminen täydestä ottaa. Parhaiten he vaipuvat unhon yöhön, kun kukaan ei mainitse edes heidän nimeään.

   Poista
  4. Eipä tietenkään, mutta minun tekee pahaa se vyöry, joka poliittisista tarkoitusperistä kohdistettiin tyhmyyteen syyllistyneelle nuorelle ihmiselle. Sebastian ei ole tyhmyyksiin sortunut, hän vain paskansi television Big Brotherissa housuihinsa.

   Tässä Sebastianin elämän kohokohta.

   Poista
  5. Minä taas ihmettelen ruudin tuhlaamista harakoille. Sitähän nämä juuri haluavat. Että nimi mainitaan ja on esillä, tulee kuuluisaksi hinnalla millä hyvänsä.

   Poista
 14. Laura Saarikosken kirjoitus Hesarissa kannattaa lukea.

  http://www.hs.fi/blogi/usallepresidentti/a1479785063874

  Se kertoo miksi nämä MV-lehden kaltaiset räyhämediat ovat vaarallisia. Ja miksi on vaarallista pitää yllä "valtamedian" vastaista vainoharhaista ilmapiiriä.
  Tai miksi ilmaan heitetty ajatus, että MITÄ TAHANSA pitää voida sanoa, on vaarallinen. "Mitä tahansa" pitää tässä sisällään myös tietoisesti valheellisen ja kaikin tavoin hyvien tapojen vastaisen puheen.

  On Hesarissa, YLE:ssä ja muissa puutteensa, mutta miettikää mikä vaihtoehto tarjolla.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle on minulle välttämätön, se on parasta suomalaisessa tiedottamisessa. Hesarikin, mutta sen taso laskenut kauheasti. Sitä vain näiltä toivoisin, että jättäisivät aatteelliset tappelut vähemmälle ja luottaisivat itseensä. - Tuulimyllyjen kanssa taistelu on turhaa, Don Quijotenkin se olisi pitänyt tajuta.

   Minä en ole merkittävä ja siksi tykkään hölmöä anonyymia lyödä toisellekin poskelle.

   Poista
  2. Niin aikuisia ihmisi pitää paimentaa. Tiedä mitä viellä keksivät . Onneksi täällä suomessa riittää oikeauskoisia alamaisia.

   Hiukan eri tavalla asioista on kirjoittanut mm. aina asiallinen (vaikkakin saksalainen) Handelsblatt, ja tietysti Sveitsin lehdet, mukaan lukien m "paikallislehti" St. Galler Tagblatt.

   Poista
  3. Luulitko sinä anonymi tiedotusvälineitä uskonnoksi?

   Poista
  4. Kannattaa lukea myös tuon kolumnin perässä seuraavat kommentit.

   Se, että kritisoi Yleä ja Helsingin Sanomia, ei Samuli tarkoita sitä, että pitäisi voida sanoa mitä tahansa . Ei toki! Eihän nytkään voi.

   Onhan meillä laki sananvapaudesta, joka takaa sen, että lain rikkojat joutuvat oikeudelliseen vastuuseen rikoksestaan. Näin ollen en oikein ymmärrä, millä tavalla laiton sanankäyttö voi levitä.

   Poista
  5. Annan pisteitä Helsingin Sanomille siitä, että se on alkanut sallia keskustelun aiheesta kuin aiheesta. Hyvin usein lehti saa kommenteissa kylmät pyyhkeet jutuistaan ja asenteistaan, mutta myös kiitosta silloin, kun ennen salatuista aiheista kirjoitetaan.

   Poista
  6. Kiihkeänä kekkosvanina RR: tykkään lyödä hölmöä anonyymia toisellekin poskelle.
   Sen kyllä uskon . Kekkonen nautti myös saadessaa höykyttää persuja.

   "Oikea uskoiset" uskovat kaiken mitä Ylenanto ja hs sanoo tai kirjoitttaaa.

   Poista
  7. Anonyymi, sinun älyttömyydellesi ei pärjää edes olmi.

   Poista
  8. Heh, persut eivät ole Vennamon perillisiä, vaikka se yksi niin yrittääkin vakuutella. Persuja ei Kekkisen aikaan ollut. Vennamo oli sitä paitsi tietynlaisesta hulluudestaan huolimatta ihan uskomattoman terävä ja osaava. Kumpaakaan ei tämä Timo Soini ole.

   Poista
  9. Tottakai sä puolustat kekkosta.

   Poista
  10. Persu? - Onko ketään kotona?

   Poista
  11. "Se kertoo miksi nämä MV-lehden kaltaiset räyhämediat ovat vaarallisia. Ja miksi on vaarallista pitää yllä "valtamedian" vastaista vainoharhaista ilmapiiriä."

   Samuli, tästä piti jo aiemmin sanomani jotain.

   Nimittäin tuo ilmaisu "vainoharhaisesta" valtamedian vastaisesta ilmapiiristä on mielestäni vahvasti liioiteltu. Joku voisi nähdä sen toisinkinpäin. 

   Oma tuntumani on ihmistä arvostavampi. Kyllä ihmiset älyävät ihan ilman Mitä Vittujakin sen, että jokuset isot viestintälaitokset pyrkivät siloittelemaan juttujaan, ovat selektiivisiä julkaisemiensa juttujen suhteen, muuntelevat totuutta ja pyrkivät selkeästi ohjailemaan lukijoittensa mielipiteitä tiettyyn suuntaan. 

   Tämä nähtiin viimeksi harvinaisen selvästi Saido Mohamedin jutun uutisoinnissa. Hesarin juttua muutettiin neljästi muutaman tunnin aikana virheitä korjaamalla. Lopulta juttu oli yhdessä linjassa MV-julkaisun tietojen kanssa. Merkittävää on myös se, että ellei juttua olisi ollut MV:ssä, sitä ei todennäköisesti olisi julkistettu missään viestimessä.

   Tämän esimerkin kaltainen viestintätilanne puhuu sen puolesta, että monenlaista viestintää nähtävästi tarvitaan. Ei tarvittaisi, jos valtamedia viestisi avoimen objektiivisesti, siihen ainakin pyrkien.

   Sitäkin mieltä olen, että MV on kehno ja epämääräinen julkaisu. En kuitenkaan tappaisi sitä, vaan panisin sen koulun penkille.

   Poista
  12. Tarkoitatko Iines, että MV oikeasti kertoi ensimmäisenä Saidon puliveivauksista brittiläisen siskonsa suomalaisten lapsilisien kanssa?

   Kas kun en huomannut Hesarissa tietoa, että asiasta uutisoi ensimmäisenä MV? Sehän kuuluisi hyviin journalistisiin tapoihin.


   Poista
  13. Kyllä, niin luki Hesarin kommenteissa, ja siitä sitten tarkistinkin asian.

   Poista
 15. Iines, kritisoida voi ja pitääkin, enkä tuossa viitannut sinuun.
  "Pitää voida sanoa mitä tahansa" tuli Trumpin voitosta iloitsevan suom. kansanedustajan suusta. Hän piti Trumpin kampanjatyyliä hyvänä.

  Vaikea ymmärtää ihmistä, joka haluaa Suomeenkin tällaisen Laura Saarikosken kuvaaman mediailmapiirin.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täällä jo nyt sellainen mediailmapiiri.
   Tavallinen tallaaja saa heti syytteen jos sanoo väärän sanan.

   Poista
  2. Suomen mediailmapiiri22 marraskuuta, 2016 16:57

   Kannattaa varautua kaikkeen; ei vara venettä kaada.

   Ensin kommentoinnit suljettiin anonyymeiltä (lehdissä ja muussa mediassa).
   Nyt fb-käyttäjätilejä aletaan sulkea ja jäädyttää.
   Seuraavaksi ne käy blogien ja sivustojen kimppuun suoraan.

   Totuus sattuu!

   Turvat vain eivät mene tukkoon, kai te seuraavaksi suljette netin .

   Poista
  3. En osaa ottaa Saarikosken Lauraa todesta, sillä hän vetää heti alussa maton jalkojensa alta.

   Hän kritisoi sitä, että ihmiset uskovat totena epätosia väitteitä, kun kuitenkin itse antaa ymmärtää uskovansa naista, joka totesi, ettei voi äänestää Clintonia, koska tämä on tappanut yhdeksän ihmistä. Mistä me voimme tietää, että tällaista naista on ollut olemassakaan?

   Muutenkin jutussa itselle mieluiset väitteet kirjoitetaan totena ilman todisteita, mutta itselle epämieluisat väitteet torjutaan hullujen puheina tai salaliittoteorioina.

   Ei pojat, ei näin tehdä hyvää kolumnia.

   Poista
  4. Kaikki me itkemme lainsäädännön pahuutta, kun paskaturvilta tukitaan turvat ihan valtiovallan toimesta. - Ei siinä heidän sitten auta kuin hakata muijiaan itseään purkaakseen.

   Poista
  5. Kas kun meikäläisen kriittinen arvio Saarikoskesta läpäisi seulan!

   Poista
  6. Kyllähän minä kolumnien kaavan: E=MC2 tiedän, mutta tiedän myös sen, ettei mihinkään kirjoittamiseen kannata äidinkielen asiantuntijoita alkeita pitemmälle kuunnella. Alkavat SITÄPAITSI kuitenkin iputtaa jostain itse keksimistään ihkuälyttömistä säännöistä.

   Poista
  7. Älä yhtään yritä, Riku, mullitella minun kanssani.

   Kolumneissa ei ole mitään jäykkää kaavaa. Se vain, että kolumni on huono alusta agendalle tai vahvalle mielipiteelle. Palopuheita ovat monet nykyiset kolumnit, vaikuttamaan pyrkiviä tekstejä. 

   Niin moni teksti on manipulatiivinen. Pahimpia ovat ne tekstit, joita ei saa ollenkaan kommentoida tai saa kommentoida myönteisesti, samaan yhtyen.

   Samuli, en usko että kukaan haluaa Suomeen räyhäviestintää tai pilkkaavaa ilmapiiriä minkään asian suhteen. Kummallista, kun kaikki silti pilkkaavat ja haukkuvat sitä, mitä eivät hyväksy.

   Poista
  8. Jos matkisimme Tanskaa, emmekä aina ruotsia22 marraskuuta, 2016 20:03

   Tanskaa ei vaivaa se ”mitä ne meistä ajattelee”. Tanska ei nähtävästi välitä vaikka sitä haukuttaisiin. Se ottaa mieluummin haukut kuin muuttaa politiikkaansa semmoiseksi mikä lopettaisi haukkujien haukut.

   Tanska ei hae hyväksyntää niiltä jotka sitä haukkuvat. Voisi todeta niinkin että haukut tietyltä tahoilta ovat merkkejä siitä että on valittu oikea politiikka. Tällöin kannattaa tahallaan hakea haukut tietyiltä tahoilta.

   Vähän hölmöä kysyä onko Tanska ”enää Pohjoismaa”. Ei kai maan sijainti muutu mihinkään jos hajoitettu politiikka on toisenlaista. Siirtyykö se Singaporen naapuriin? Katoaako se kartalta? Haihtuuko se ilmaan? ”Pohjoismaa” tarkoittaa ilmeisesti maata joka on sosialidemokraattinen, arvoliberaali ja joka subventoi maahanmuuttoa verovaroilla kustannetuilla rahatuilla ja palveluilla.

   Poista
 16. Eijumalauta, minä välillä luin Jakke Jäyhä Maapalaa toisaalta. Oli pakko klikata sivu pois, kun rupesi äijän puolesta hävettämään. - Tyhmähän se on kuin saapas, mutta kun se ei osaa lainkaan kirjoittaa. - Onkohan se saanut joitain kirjallisuuspalkintoja?

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Kerran kun kävelin Helsingissä, taisi olla Kruununhaassa, niin vastaani käveli yrmeän näköinen kalju kilpikonna. Vähän pelästyin, mutta sain koottua itseni, kun vakuuttelin itselleni, etteivät kyrmyniskakilpikonnat ole vaarallisia ihmisille, - ainakaan, jos eivät tunne itseään uhatuiksi. Vähän seiniä pitkin kuljin, mutta hyssyttelin samalla: "Tui, tui, suloinen pikku kilpikonna!" - Ja kuis ollakaan, niin kävi, ettei se purrut ja ihan vahingoittumattomana selvisin.

  VastaaPoista
 19. "Muutenkin jutussa itselle mieluiset väitteet kirjoitetaan totena ilman todisteita, mutta itselle epämieluisat väitteet torjutaan hullujen puheina tai salaliittoteorioina."

  Mitä väitteitä Saarikosken olisi pitänyt uskoa. Että Obama on ulkomailla syntynyt muslimi vai että Obaman puoliso on syntynyt miehenä. Tai, että Clintonit ovat murhauttaneet ihmisiä. Miten tarkistat mielipuolien väitteitä?
  Iines, sinun jutut alkavat olla melko... en sano mitään.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Obama ja Clinton saivat aikaan "arabikevään" ja sen että Libyasta ja Egyptistä syrjäytettiin hallitsijat ja Syyriassa alkoi sisällissota joka jatkuu yhä.
   Tämä yksinään on hyvä syy sille miksi on hyvä ettei hän pääse presidentiksi.

   Muammar Gaddafi teki palveluksen Euroopalle kun ei antanut porukan mennä Libyan kautta Eurooppaan. Ilman Obamaa ja Clintonia Gaddafi olisi pysynyt vallassa tähänkin hetkeen asti. Mutta USA ja länsi tukivat kapinallisia jotka sitten tappoivat Gaddafin. Sen jälkeen porukka on päässyt valumaan Libyan kautta Eurooppaan.

   Egyptissä syrjäytettiin Hosni Mubarak ja tilalle nousi Obaman tukeman Muslimiveljeskunnan Mohammed Mursi. Onneksi asevoimien päällikkö Al Sisi syrjäytti hänet kahden vuoden päästä ja on edelleen vallassa.

   Gaddafin ja Mubarakin syrjäyttäminen mahdollistivat sen että Libyasta ja Egyptistä pystyttiin viemään aseita sille taholle josta muodostui ISIS joka ryhtyi toimimaan Irakissa ja Syyriassa.

   Poista
  2. Etkös, etkös sinä vaan, anonyymi, nyt lapsellista politiikkaa liikaa? - Onks tikkunekku hyvin, eihän vaippa hierrä pyllyssä?

   Poista
  3. Nykyinen stallarijälkeläisten harrastama relativismi on mielenkiintoinen ilmiö. Usein juuri tällaisella relativismilla tarkoitetaan totuusrelativismia, jonka mukaan ei ole olemassa mitään universaaleja, absoluuttisia totuuksia, vaan totuus on aina suhteessa johonkin viitekehykseen, kuten kieleen tai kulttuuriin. Vanhemmat olivat dogmaatikkoja, kodifioidun väitteen (uskon) kannattajia, kommunistisen auktoriteetin seuraajia, aatteen ydinkohdan kannattajia, joille ytimestä lupuminen olisi merkinnyt kadotusta. Jälkikasvulle näyttää relativismista tulleen uusi dogmi, jonka valheellisuutta ei kyetä näkemään, tai siis sitä ei haluta esimerkeistä huolimatta nähdä. Siis nyttemmin relativismi on dogmina korvannut osittain marksismin, tai täydentää sitä, ja kannattajat uskovat, että heidän dogmistaan on niin paljon näyttöä, että sitä ei voida kiistää. Dogmin hylkääminen (apostaasi) on harhaoppia, josta seuraa kadotus . Mutta, mutta: eikö islam ole juuri tuollainen dogmi? Miten islamistien ja relativistien ajatustavat eroavat toisistaan, enkä nyt tarkoita ajatusten/ideologian sisältöä?

   Poista
  4. Samuli, Saarikoski esittää väitteitä, jotka vaatisivat jonkinlaista todistetta. Hän viittaa Venäjään ja sanoo faktana:"Ero Yhdysvaltoihin on enää se, että täällä trollit eivät ole valtion palkkalistoilla." - Mistä hän sen tietää?

   Minua nyt vasn ei vakuuta tämäntyyppinen asioitten esittäminen. Ja tällaisia "faktoja" kolumni on täynnä. Mielipiteitä, jotka esitetään oletusasetuksena.

   Entä Wikileaks? Clintonin väite siitä, että Venäjä olisi ollut Wikileaks-vuotojen takana, ei saanut minkäänlaista vastakaikua edes FBI:n tutkimuksista - tämän HS ja Saarikoski jättivät sujuvasti kertomatta.

   Poista
  5. Puhut anonyymi sanoista, mutta ymmärsitkö sinä niistä mitään? - Kerrotko lyhyesti tai pitkästi, mitä ymmärsit? - Voitko jotenkin tiivistää oman ajatuksesi tuosta?

   Poista
  6. Samuli, minusta tuntuu pahalta se, että ihmisiä pidetään noin tyhminä ja typerinä kuin sinä ja Laura Saarikoski nyt teette.

   En usko ikinä, että ihmiset oikeasti uskovat noin typeriä asioita, mitä esimerkkinä esitit. Toki he voivat niitä jakaa, mutta eihä se ole merkki siitä, että niihin uskotaan. Hullujakin asioita jaetaan, huumori- tai kauhistelumielessä.

   Sitä paitsi johan se nyt tutkimuksissakin todettiin, että Trumpin äänestäjät eivät olleetkaan lukutaidottomia tyhmiä köyhiä. Jospa niitä syitä nyt vaan haettaisiin vähän muualtakin kuin tyhmistä ihmisistä,

   Poista
  7. Kyllä se ihan selvää on, etteivät trollit ole Yhdysvaltojen palkkalistoilla. Samalla lailla selvää on, että putinilla ja veljespuoluellaan, persuilla, on omat koneistonsa ja palkkalistansa. Pelko on, että trumppaus kuuluu samaan porukkaan.

   Poista
  8. Älä Iines liikaa tuijota noihin ihmisten ja äänestäjien määrittelyihin. Tärkeää on se, että tuo äijä meni läpi ihan kamalalla kampanjalla ja ne äänestäjät olivat yhtä kamalia. - Hyi olkoon, tollaset mitään töitä tartte!

   Poista
  9. Miksi se on selvää, ettei YV harjoita trollausta? Entä jos se on niin hienovaraista ja tarkkaan viritettyä, ettei sitä osata epäillä Venäjän kömpelöiden trollausten vuoksi?

   Poista
  10. Jos Amerikan Yhdysvallat sellaista harrastaa, ja tottakai se sellaista enemmän kuin harrastaa, niin siinä tarkoitus on lyödä putin. Siksi se on hyvää ja kiitettävää. - Ajatukset ovat höyheniä ajan virrassa, ei niillä paljoa - eikä mitään - vaikutusta ole.

   Poista
  11. Viittaan vielä kerran Saarikosken Lauran esimerkkiin naisista, jotka sanoivat, etteivät voi äänestää Hillarya, koska hän on tappanut yhdeksän ihmistä.

   Nimittäin tässä lienee Saarikoskella väärinkäsitys. Naiset tuskin viittasivat Clintonin lähipiirin useisiin kuolemantapauksiin. 

   Saarikosken olisi pitänyt tietää, että naiset tarkoittivat mitä todennäköisimmin niitä yhdeksää Benghazin USA:n suurlähetystössä tapettua yhdeksään amerikkalaista, jotka kuolivat hyökkäyksessä Clintonin ollessa ulkoministerinä. 

   Amerikassahan ajatellaan, että ylin johto on suoraan vastuussa silloin kun käskytettävät kuolevat. Tämä aspekti olisi voitu tuoda artikkelissa esille. 

   (Tieto mm. Saarikosken keskustelun kommenttiosiosta)

   Poista
  12. Niin kai, mutta ymmärrätkö tuollaisen ajattelun mielettömyyden. Yhdysvaltojen presidentin virka on sellainen, jossa päätetään vähintään satojen ihmisten elämästä tai kuolemasta. Jopa ikäänkuin kuoleman viimeisenä nappina joutuu usein olemaan. Yhdysvaltojen presidentti ei ole joulupukki, se on syytä ymmärtää meidän landeböndejenkin.

   Poista
  13. Millaisen ajattelun? En kysy saivarrellakseni. En oikeasti tiedä, millä tavalla ajattelen. En hae ajatuksiani mistään, ajattelen itse. Siksi olen hämilläni - millaista minun ajatteluni nyt on? Eli mihin viittaat?

   Poista
  14. Ajattelun ja paheksunnan siitä, että Clinton tappoi joitakuita ministerinä ollessaan. Tottakai Yhdysvaltojen ulkomisteri tappaa sisällä ja puutarhassa.

   Poista
  15. Siis, nyt putosin, Riku. En ole mielestäni sanonut, että minä ajattelen Hillaryn tappaneen joitakuita ministerinä ollessaan. Herran pieksut. Enkä paheksunut, kunhan esitän löytämääni tietoa.

   Ja minullahan on tietoni lähde siinä suluissa! Sitä paitsi tieto on puhdasta uutistietoa, joka taatusti haettaessa löytyy.

   Ei minusta poliitikolla ole osaa eikä arpaa jonkun muun tekemiin murhaan. Hullu ajatus. Amerikassa vasn on tapana ajatella noin! Samoin monissa maissa Euroopassakin kai. Vähän väliä joku ministeri eroaa toimestaan, koska joku muu teki jotain. Vaan ei meillä.

   Poista
 20. Lock the bitch, hang the nigger! Vangitkaa huora, hirttäkää neekeri! Näin vaativat Trumpin kannattajat. Ja persut tykkäsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se meni, ei sitä pysty, eikä ole tarvista, kaunistella. Yhdeksän ihmistä murhannutta ja kaikenlaisiin salaliittoihin osallistunuttta Hillary Clintonia vihattiin, koska "Trump tuo työtä!" - Hah, hah, trumpan työpaikoista, liekö äijä ihan terve.

   Poista
  2. Ja Hillary sai pari miljoonaa ääntä enemmän (popular vote). Ei ne gallupit ihan väärässä olleet.

   Poista
  3. Olet kai sentään tietoinen siitä, että amerikkalaisella vaalisysteemillä - jos EU:sta tulisi liittovaltio - suomalaisten ääniosuus olisi 1 %, jolla ei saisi päättäviin elimiin yhtään edustajaa.  Suomi ei pystyisi mitenkään vaikuttamaan EU:n asioihin, jos vain äänimäärä ratkaisisi. 

   Eli jotkin Amerikan osavaltiot ovat niin pieniä, että jos vain äänimäärä ratkaisisi, ne eivät aina saisi valitsijamiestäkään. - Tuoko olisi sitten oikein?

   (Tästä on ennenkin täällä keskusteltu.)

   Poista
  4. Meillä ei ole amerikkalaista vaalisysteemiä.

   Poista
  5. Havainnollistava esimerkki. Ymmärrät toivottavasti näin paremmin, miksi Amerikassa toimitaan noin. Jotta kaikilla osavaltioilla olisi jonkinlainen suhteellinen vaikutusvalta koko maan hallinnossa.

   Poista
  6. Kumpi ensin, lääni vai kansa?

   Poista
  7. Kansallisvaltioilla on käsittääkseni kullakin oma identiteettinsä, josta halutaan pitää kiinni. Oma ehdokas, oma valitsijamies koetaan oletettavasti tärkeäksi, koska vaalisysteemi on voimassa.

   Jos EU olisi kiinteä yhteisvaltio, en näkisi järkeväksi systeemiä, joka antaisi Suomelle mitättömän osuuden päätäntävallasta, jos sitäkään. Olisimme kuunteluoppilaita.

   Poista
  8. Tarkoitatko että Ohiossa elää eri kansa kuin Nevadassa?

   Poista
  9. Mankemangin kysymystä, onko ensin lääni vai kansa, en ymmärrä tässä yhteydessä. Ainakin viittauksina USAhan ja EUhun ne ontuvat molemmin koivin.

   Ehkä meidän eduskuntavaaleihimme se sopisi. Ei meidänkään vaalijärjestelmämme nimittäin ole ihan reilu. Paremmissa piireissä herättiin, kun vihreiden Tarja Cronberg ei päässyt eduskuntaan, vaikka sai ääniä läänissään toiseksi eniteni - paljon pienimmällä äänimäärillä mentiin sekä läänissä että maassa läpi.

   Kaikille asiaa tunteville tämä on toki ollut ihan selvää jo sata vuotta.

   Poista
  10. En ullattunut ymmärtämättömyydestäsi. Vaaleissa pitää kuulua kansan ääni.

   Poista
  11. Eikö kansan ääni muka vaalissa kuulunut ja näkynyt kuitenkin jollain tavalla huolimatta Hillaryn suuremmasta äänisaaliista?

   Poista
  12. Mikä tässä nyt niin vaikeaa on? Olihan meillä Ronald Reagankin, elokuvasankari, vihattu valittaessa? Kyllä tyyppi saa lentävän lähdön tai kuulan kalloonsa, jos hän ryhtyy hulluksi.

   Vaan olisihan se ollut somaa saada maanosan ensimmäinen naispresidentti sinnekin.

   Poista
 21. Palaan vielä eiliseen. Kun kuulit, että juutalaiset omistavat MainosTeeVeen, niin kerroit, ettet enää ihmettele tyhmän juutalaisen tuttavasi saaneen sieltä töitä. Miksi poistit kertomuksesi? Toinen asia: Ymmärrätkö itsekään, että käytät 'valtamedia' termiä kuin 'Lügenpresse' käsitettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin sen, koska näet pöpöjä ja käsität tahallasi väärin.

   Sanon vain tässä, että tuossa ylläkin annat sanoistani väärän kuvan: "tyhmä juutalainen". En minä niin sanonut. Sinä niin sanot, koska haluat nähdä minun sanovan niin.

   Poista
  2. Ainakin sanoit ymmärtäväsi, miksi juutalainen sai Maikkarilta töitä. Tätä ei voi ymmärtää väärin.

   Poista
  3. Surullista on että sensuroit itse itseäsi :(

   Poista
  4. Valehtelet lisää. En sanonut ymmärtäväni, miksi juutalainen sai töitä.

   Semantiikka kateissa tai sitten olet vain pahantahtoinen. Minusta et saa juutalaisvihamielistä millään sanapelilläsi. Etkä muukalaisvihamielistä. Ihmisarvo on minulle rikkumaton, jopa pyhä. Siksihän minä taistelen sorrettujen musliminaistenkin puolesta, joista kukaan ei meillä näytä välittävän oikeasti.

   Poista
  5. Todisteet on silputtu ja poltettu.

   Poista
  6. Etkö sinä miettisi, jos tuttavasi, jolla ei ole alan tutkintoa eikä alan työkokemusta, valittaisiin muutaman pätevän ja työkokemusta hankkineen ohi toimeen?

   Minä mietin, sillä tuttava on tavallinen ihminen, ei terävä älynlahjoiltaan, tuttavallisesti sanottuna, hieman tyhmänpuoleinen jullikka, joka tajuaa hitaanpuoleisesti.

   Kun joku kertoi täällä, että firma on paljolti juutalaisomisteinen, ja tämä tuttava on myös uskonnoltaan juutalainen, löysin mielestäni sen mahdollisen sopivuustekijän yllättävään henkilövalintaan. Mainittakoon vielä, että tuo tuttavan suku on käsittääkseni myös rikasta liikemiessukuhaaraa.

   Jos tuossa joku jotain pahaa näkee, katsokoon näkijä peilistä omaa mieltään. Minä ajattelen mielestäni realistisesti, en pahalla, vaan ihan tyynesti ja asiaan tyytyen. Näin se maailma nyt vaan menee.

   Poista
  7. Esität asian omituisessa valossa. Sama asia tuossa on kuin parissa poistetussa kommentissa, eli tässä ei ole mitään "rehellisyyteen siirtymistä". Minä kannatan kokopäivärehellisyyttä.

   Poisto tapahtui, koska rupesit vääristelemään sanojani, tekemään niistä kieroja yhdistelmiä ja rakentamaan minusta näin juutalaisvihamielistä. 

   Olet kuin Muhamed-poika, joka pudotti kynän lattialle ja kun opettaja ei suostunut käskystä huolimatta nostamaan kynää, hän huusi opettajalle:"Rasisti".

   Poista
  8. Sinä sentään nostit kynäsi.

   Poista
  9. Tunnen vastaavia tapauksia ja onhan se inhimillistä, että pyritään rekrytoimaan jollakin tavalla tuttuja ja ainakin saman arvomaailmaan omaavia.

   Kyseisissä tapauksissa kyse oli muistaakseni helluntalaisuudesta, jehovalaisuudesta ja lestadiolaisuudesta.

   Mutta tuo maikkarin juutalaisuus yllätti minut. En ole tullut ajatelleeksi asiaa, ja nyt kun ajattelen, en oikein usko siihen.

   Poista


  10. Juuri katselin pienen lähikunnan opettajavalintaa. Paikan oli saanut naisihminen, josta luin jutun paikallislehdestä. Varmaan ihan kelpoisa opettaja. Huomasin kuitenkin sivulauseesta, että naisen aviomies oli naapurikunnan kaupunginjohtaja.

   Nykyään opettajan virkoihin, erikoisesti harvemmiksi käyneisiin lehtoraatteihin, on kymmenittäin hakijoita maaseudullakin, Helsingissä satoja.

   Minulla ei ole siis tähän mitään nokan kopauttamista. Oletan naisen olevan pätevä, koska kyseessä oli virka, ja virkaan ei voida valita epäpätevää.

   Epäilevänä Tuomaana vaan aina miettii, jäikö kenties joku vielä parempi tai paikan tarvitseva ilman työtä.

   Poista
 22. Laura Saarikosken kolumni on vetävästi väsätty ja hän vetelee leveällä pensselillä pitkin tyhmyreiden korvia. Mutta uskallan kyllä Iineksen tavoin epäillä hänen missiotaan, että maailmassa kamppailisi nyt kaksi leiriä - Totuuden Lapset ja Valheen Kakarat.

  Olen usein verrannut somemaailmaa vanhanajan pyykkitupaan, jossa ämmät juoruavat ja siunailevat, että oletko kuullut mitä se teki, eikö oo kauheeta, ja sitten se sano näin ja noin, hirveetä...

  Laura S erehtyy siinä, että nyt maailmassa olisi nyt jotenkin enemmän kuulopuheita, vääristelyjä, valheita, panetteluja, tyhmyyttä, ilkeyttä, petosta... Aina sitä on ollut ja aina kansa on ollut ihan yhtä tyhmää kuin nytkin. Ennen jokainen juoru vain levinnyt niin laajalle niin nopeasti kuin nyt.

  Sen uskon kyllä, että Laura S heräsi ensimmäisen kerran elämässään huomaamaan, millainen maailma oikeasti on. On terveellistä astua henkisesti sisäsiittoisesta punaviherkuplasta avaraan, värikkääseen, moni-ilmeiseen, erilaiseen, rosoiseen maailmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selväjärkistä puhetta. "Kyllä kansa tietää" - tyhmälle kansalle on aina naurettu, aina sitä on vähätelty ja sen järjenjuoksua epäilty. Punainen viiva käy tyhmältäkin.

   Alkaa näyttää yhä houkuttelevammalta se vaihtoehto, jota ehdotin edellisessä kirjoituksessani: kuopataan demokratia, kun se kerran antaa vääriä tuloksia. Eikö olisi kaikille parempi, että oikeat henkilöt johtaisivat maata ja hallitusta?

   Poista
 23. Ei kai Saarkoskella nyt ihan kahden leirin todistelua ollut. Kukaan ei edellyttäne poliitikoilta ehdottoman rehellistä puhetta, mutta Trump taisi kyllä tehdä ennätyksen. Jos sanalla ei ole mitään merkitystä, niin sitten sillä ei ole. Aika pelottavalta tuntuu täysin narsistinen mies maailman isoimmalla pallilla.

  Ei sellaisia voi olla huomioimatta, että trump vaati Clintonin vangitsemista suurista rikoksistaan ja sitten heti vaalit voitettuaan kiitti tätä lämpimästi suurista palveluksista maalle.

  Sillä, että keisarilla ei ole vaatteita, ei ole mitään merkitystä tässä maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Nykypolitiikassa eniten äänessä ovat puhdasoppiset, jotka rukoilevat ja näkevät muun maailman vellovan pahan vallassa."
   Ketkähän nykypolitiikassa ja lehdistössä ovat eniten äänessä?

   Luin aamulla yllä olevaa juttua jonkin matkaa, mutta kesken piti jättää...

   Historiaa jonkin verran lukeneet muistavat kyllä sen, että neuvostosotilaat raiskasivat järjestään saksalaisnaiset ikäryhmissä 12-82 vuotta. Mutta vähemmälle lienee jäänyt huomio siitä, että myös nuo omissa joukoissa palvelevat, vangiksi jääneistä venakoista puhumattakaan, raiskattiin melko säännöllisesti ja useampaankin kertaan. No, huolihan valistuspuolella oli melkoinen. Mutta ei suinkaan siitä, että naiset raiskattiin. NKVD:n eversti Tsyganovin mukaan "kaikki tämä aiheuttaa naisissa tyytymättömyyttä ja epäluuloa ennen kotiinpaluuta." Niinpä Tsyganovin suositus Puolueelle (isolla alkukirjaimella!) ja Komsomolille (isolla alkukirjaimella!) oli seuraavanlainen: edellä mainittujen orgaanien tulee parantaa kulttuurista ja poliittista ymmärrystä kotiin palaavien naisten joukossa.

   Miksi ihmeessä tämä tuntuu tutulta? Olen jossain aikaisemmassa kommentissani lainannut erästä toista teosta, joka kertoi de-natsifikaatiosta läntisillä miehityssektoreilla sodanjälkeisessä Saksassa (the Bitter Taste of Victory), josta nykyinen eliitiksi itsensä kohottanut tyhjäntoimittajien joukko Suomessakin on ilmeisesti ottanut oppinsa.

   Itäisellä, Neuvostoliiton miehityssektorillahan uudelleenkoulutusta ei tarvittu, siellä siirryttiin saksalaisella orjamielialalla suoraan yhdestä diktatuurista toiseen noin puolen tunnin sisällä.

   Poista
  2. Hetken yritin pohtia, mihin anonyymin kommentti liittyy. En keksinyt. Sodankäynnin raakuus on tiedossa ja sodan raaistava vaikutus ihmismieleen.

   Poista
  3. Mielestäni Laura S, joka on hyvä kirjoittaja ja hyvä toimittaja, edustaa osuvasti juuri sitä vallalla olevaa hullutusta, että maailma olisi jakautunut kahteen leiriin - toisessa nojataan faktoihin, toisessa mielipiteisiin.

   Yhdyn anonyymin näkemykseen (?), ettei Trump todellakaan tehnyt mitään valehtelun ennätystä. Olihan vielä jokin aika sitten voimassa yhteiskuntajärjestelmä, jonka koko olemassaolo perustui julkeaan valehteluun. Meilläkin sitä kannatettiin liput hulmuten.

   Olen saanut niin vankan sosiaalidemokraattisen kasvatuksen, että arvomaailmani nojaa edelleen sen parhaisiin aatteisiin, joiden hedelmistä nautimme hyvinvoivassa yhteiskunnassamme joka päivä.

   Toinen asia on sitten se, etten enää vuosikausiin ole voinut demareita äänestää, koska sieltä(kin) on tolkku kadonnut.

   Poista
  4. Voi olla, että edellinen ennätys oli kommunismin ja kekkosen ajoilta, mutta se on syytä unohtaa. Se on mennyttä maailmaa.

   Kamputsean Pol Potkin oli mielestään hyvää edesauttava, mutta Kamputsea ei ollut maailman mahtavin maa, joka meitä kaikkia ohjaa.

   Poista
  5. Jos ns. realisosialismi perustui siihen että huijattiinn ihmisiä, myös ns. "länsimaalaisia hyödyllisiä idiootteja", niin mikä perustelu se sille on, että myös Trump saa huijata ihmisiä? - Taidan edelleen olla liian naiivi ymmärtää asioita?

   Sitä paitsi nyt ei niitä aikoja eletä, nyt eletään toisia aikoja. Ei Brežnev istu Kremlissä nyt, siellä istuu vaarallisempi tai ainakin arvaamattomampi olio, Putin.

   Ps. Em mä kyllä kauheasti jaksaisi politiikasta vääntää, ainakaan ulkopolitiikasta. Koska se on ihan sama mitä siitä meikäläinen sanoo. - Aikoinaan moni pieni SKP:n piilo-, eli paikallisjärjestö, vaikkapa Pihtiputaan SKDL:n Naisjärjestö r.y. lähetti Nixonille kiukkuisia kirjeitä että "lopettakaa heti Vietnamin pommittaminen", niin ei se lopettanut. Tuo Nixon.

   Poista
 24. Trump on nyt, ennen kun on päivääkään vielä istunut presidenttinä, rikkonut jo keskeisimmät vaalilupauksensa. Tällä vauhdilla häneltä loppuu vaalilupaukset, joita rikkoa, ennen kun hän pääsee edes Valkoiseen Taloon sisälle.

  "Vaalilupauset ovat vaalilupauksia, ei niistä kannata välittää", sanotaan kun halutaan selitellä. Valehteleminenkin valehtelemista, selittelemättä. Sillä monet TYHMÄT ja PUNANISKAT (= amerikan perussuomalaiset) Trumpia nimenomaan noiden lupausten vuoksi äänesti. - Varmaan nyt ovat hyvin mielissään. (Ja entistä enemmän kohta.)

  Oletteko te - te jotka häntä puolustatte - tosiaan sitä mieltä että tällä moraalilla ja kyvyillä varustettu ihminen on sovelias tekemään päätöksiä jotka koskevat koko maailmaa? - USA:n sisäpolitiikan jos sotkee, tai on jo sotkenut, sillä ei väliä ole. Itsehän amerikkalaiset hänet valtaan ovat äänestäneet.

  "Elämme mielenkiintoissia aikoja", sanoi aikoinaan Aku Ankan puhuva koira. Kyllä. Kohta näistä ajoista voi tulla entistä mielenkiintoisempia. Ja kuumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelottavilta Trumpin ennusmerkit vaikuttavat. Obama on ihmeellisen viisas Amerikan presidentiksi. Siellä presidentnvaalit kun kuitenkin ovat kokonaan viihdepohjaiset ja niitä isolla rahalla tehdään.

   Sitten minä muistutan siitä, etteivät republikaanipuolueen napamiehet menneet trumpin taakse. George W. Bush kieltäytyi häntä äänestämästä. Hyvä Bush!

   Poista
  2. Trump tuntuu epävarmalta pikkupojalta. Obaman tapaamisessa oli hyvin nöyrä ja alistuvan oloinen. Sitten tulivat Hillary Clintonin kehumiset. Nyt uutiset kertovat, että keskusteli kenraalin kanssa ja päätyi siksi siihen, ettei lupaamansa terroristien kidutus olekaan hyvä asia. Tuon nyt olisi kuka tahansa osannut trumpille kertoa.

   Velliselkärankainen, sitä trump on.

   Poista
  3. Tässä on jotain tragikoomista, että nyt kun Trump ei pidäkään kauheita vaalilupauksiaan, vastustajat ovat kiukkuisia. Eli miksi täälläkin nyt mesotaan?

   Minä ainakin olen tyytyväinen vaalilupausasioitten saamasta käänteestä, tilanne kun nyt on se mikä on. Sanoo Hillarya toivonut, mutta demokratiaa kunnioittava.

   Poista
  4. Ei kai se niin ole. Tosiasia on se, ettemme kukaan tiedä tulevaa ja pahinta pelkäämme, kun mies on ihan velliperse.

   Poista
  5. Kaikki maailman putinistit, trumpistit ja persut yhtykää!

   Poista
  6. Nyt ei kannata elätellä surua puserossa. Juuri eetteriin tupsahtanut luotettava tieto Amerikoista kertoo ilouutisen: nyt on löydetty merkkejä vaalivilpistä eräissä osavaltioissa. Asialla ovat arvostetut tiedemiehet.

   Kaikki voi siis vielä heittää häränpyllyä ja maailma pelastua.

   Poista
  7. Trumppa, trumppa tättärää,
   persu ei pitkälle nää.
   Trumppa humppaa, eikä komppi ole synkooppi.
   Sebastian tykkää, silloinkin kun kakkaa lykkää.

   Poista
  8. Kekkosen näköinen mies , lasit ja kalju23 marraskuuta, 2016 13:19

   Kekkonen, kekkonen, kekkonen,

   Poista
  9. kekkonen, kekkonen, kekkonen oli kalju,
   pieni ja halju on anonyymin palju.
   Ylpeä siitä, ettei ymmärrys ravista,
   kun vaan avustukset tulevat Mavista.

   Poista
  10. Minä toivoisin tältä nyky-yhteiskunnalta edes sitä vähää, että persuille vietäisiin leipää sinne olutbaareihin. Ei ole heidän vikansa, etteivät työntekoon välttämättä pysty. Persuun ei saa suhtautua väheksyen!

   Poista
 25. "Vain amerikkalaiset voivat vahingoittaa Yhdysvaltoja." - Dwight D. Eisenhower

  VastaaPoista
 26. "Tässä on jotain tragikoomista, että nyt kun Trump ei pidäkään kauheita vaalilupauksiaan, vastustajat ovat kiukkuisia."

  Kysyy Iines?

  En minä mitään mesoa, oi Inkku. Minusta tämä vain yhtä moraalitonta toimintaa kuin katolisella Kirkolla aikoinaan oli: "Ostakaa aneita. Niin pääsevät kuolleet omaisenne pois Kiirastulesta. Ostakaa lisää aneita! Niin että ette itse joudu Helvettiin." - Ja sitten kun kauppa on käynyt, niin hyvin että aneet on myyty loppuun, niin Trump... eikun Paavi sanoo: "Ei ole Helvettiä eikä Kiirastulta olemassakaan. Aprillia!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen asunut neljässä eri diktatuurissa, kaikkien alkulähde Neuvostoliitto.

   Ulbricht, Honecker, Ceaucescu ja Zhivkov olivat tavallaan "kunnon" diktaattoreita, he hallitsivat väkivaltakoneistoillaan ja urkinnalla, eli selkeällä pelolla. Kansa vihasi heitä kuten diktaattoreita kuuluukin vihata, joten heillä oli alibi.

   Poista
  2. En tiedä, mutta tunnasn muutaman demarin. Ne äänestää SDP:ä, koska ne on aina äänestänyt. - MOlemmat on eläkkeellä, mua parivuotta nuorempia., molemmilla sydänleikkaus takana ja nyt vain juovat viinaa vaikka läkäri kieltää.

   Molemmat (miehiä) äänesti Tarja Halosta, kun on niin ihana läski ja lutunen, semmonen samanlainen.

   Ei, ei ei , ne äänestää sossua, koska sossu antaa niille rahaa, jolla ne voi jyypätä. Sitten kuun lopussa ne lähtee kerjuukierrokselle.

   Onneksi en enää asu Suomessa ja Euroopassa.

   Poista
  3. Näkemiin vain täältä koto-Suomesta ja kiitos!

   Poista
  4. Uskotko sä kaiken?

   Poista
  5. Minä en ole edes kuullut kaikesta, oletko sinä?

   Poista
  6. Isossa-Britanniassa oli muinoin ruumiinvalvojaisissa tapana panna leipä vainajan rinnalle ja sitten haettiin kadulta joku köyhä pirulainen, jolle annettiin kaljaa ja lantti, että se söisi sen leivän. Synninsyömiseksi toimenpidettä kutsuuttiin. Veikkaanpa että amerikkalaisista trumpetisteista tehdään nyt tällaisia synninsyöjiä.

   Poista
  7. Ihmiset kirjoittavat täällä "kieli poskella" ja sä uskot totena. Ainakin seuraa sun reaktiota.

   Poista
  8. Miksi sinä anonyymi puhut totuudesta, onko suhtautumisesi siihen jotenkin traumaattinen? - Ovatko perussuomalaisen puolueen vaalivaleet saattaneet sinut jonkinlaiseen tilttiin?

   Poista
  9. Ensiksi niistä vaaleista. Tässähän eletään toista aikajanaa, ja Kennedy ei kuollutkaan. Hän oli presidenttinä kaksi kautta ja samassa imussa sitten Lyndon B. Johnson yhden kauden. Ja kuluneen 1960-luvun liberaalihuuman vuoksi konservatiivisemmat ainekset eivät olleet muodikkaita. Siksi Nixonille vain täpärä voitto ja sekin Ankan veljesten avustuksella.

   Poista
  10. Such kind of stranginess, that I can´t understand at all, but keep on going on your way.

   Poista
 27. Progressiiviset punaviherpellet ajavat muutosta, uudistuksia (kts. minkä tahansa puolueen mainokset) pelkän muutoksen itsensä vuoksi ja kun eivät osaa rakentaa, ryhtyvät tuhoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäs Iines veikkoot että tapahtuu sitten kun vihervasurit saavat lopullisesti laskun maksettavakseen jos siis niin käy ,tarkoitan kuopataan demokratia, kun se kerran antaa vääriä tuloksia. Eikö olisi kaikille parempi, että oikeat henkilöt johtaisivat maata ja hallitusta?

   Auttaako silloin itku ja kiemurtelu? Mitäköhän se laskun maksu voisi olla noin niinkuin käytännön maailmassa.
   Käviskö jos vihervasuri muina tyttöinä/poikina hissukseen kääntäis kelkkansa.
   Muutkin toki saa vastata.
   ELi jos joskus koittaa päivä kun nykyiset vihervassarit saavat vastata teoistaan miltä se näyttää. selviääkö ne sillä että pyhästi lupaa parantaa tapansa vai voiko jopa käydä niin että tulee tyly kohtelu. Ja jos on niin mitä se seuraus sitten sisällään pitää.

   Poista
  2. Nopeana analyysina sanoisin, että Persujen kannattaa ensi eduskuntavaaleissa yrittää vaaliliittoa vihreiden kanssa. Vihreät ovat toki huomattavasti kannatetumpi puolue, mutta jos suostuvat, tulos voi olla persuksille ihan hyvä.

   Poista
  3. Minä uskon, että anonyymit natsit pannaan tanssimaan Spandaun balettia.

   Poista
  4. Suomessa ei ole natseja! - Hitleristejä ei lasketa.

   Poista
  5. Eipä tässä taida kohta ottaa enää pirukaan selvää, mitä noi #Isossa-Britanniassa oli muinoin ruumiinvalvojaisissa tapana panna leipä vainajan rinnalle ja sitten haettiin kadulta joku köyhä pirulainen, jolle annettiin kaljaa ja lantti, että se söisi sen leivän. Synninsyömiseksi toimenpidettä kutsuuttiin. Veikkaanpa että amerikkalaisista trumpetisteista tehdään nyt tällaisia synninsyöjiä.#mielenilmauksellansa osoittaa/syyttää?!

   Netistä löytyykin jo tälle tapahtumalle pilailu-meemejä .

   Niin no, vähemmästäkin ne inhat Kuunatsit saadaan manattua esille haudoistansa, naulapohjaisine marssisaappaineen ja mustien univormujen kera.

   Ja sitten suvaitsevaiset päivittelevät, iik miksi näin tapahtui?

   Poista
  6. Juu, juu, anonyymi, mutta eikös vaan hitlerin aikana kaikki ollut paremmin? - Silloin kuukin loimotti ihan eri lailla ja elettiin vanhoja hyviä aikoja!

   Poista
  7. Hillary pyysi kuvaa Lenny Kravitzin peniksestä mutta eipä ole näkynyt tämän asian suhteen yhtään Hillarya kritisoivaa valtamedian uutista.

   https://www.youtube.com/watch?v=tOOc-toJkdE

   http://www.eonline.com/news/700200/hillary-clinton-would-like-to-see-lenny-kravitz-s-penis

   Poista
  8. Trumppa, trumppa tättärää,
   kukaan ei trumpan rumppaa nää,
   vaikka se ronskisti pyllistää.
   Muuten on ihanan kauniin kuulas sää.

   Poista
 28. Ylempänä on puhetta siitä, ettei saisi olla vainoharhainen ja levittää valtamedian vastaista ilmapiiriä.

  Esimerkkejä vainoharhasta löytyy runsaasti muualtakin kuin tästä blogista. Tässäkin yksi viestinnän alan erikoistuntijan koohellus. Vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kai on tarkoitus . Saadaan yksikertaiset ihmiset kirjoittamaann Trumpista.
   Sama se mitä kirjoitetaan, tärkeinta on että kirjoitetaan.

   Poista
  2. Heh, Yhdysvaltojen presidentti ei ole mikään julkku tai bb-kilpailija, ei hän mitään kirjoitteluja kaipaa. - Oletko lukenut liikaa Seiskaa?

   Poista
  3. Minusta tuo linkkini juttu, Katleena Kortesuon mainio kirjoitus on oiva esimerkki siitä, miten lehtijuttua ei pidä tehdä, ellei ole manipulointiyritystä. Jos on, oolrait.

   Poista
 29. George Buss neuvotteli tärkeistä päätöksistään jumalan kanssa. Pelottavalta tuntuu sellaisetkin johtajat.
  Jorma Palo kirjoitti kirjan "Kun vallanpitäjät vilustuvat". Siinä kerrotaan ällistyttäviä juttuja henkisen ja fyysisen talutuksen varassa olleista vanhenevista valtiojohtajista, joiden sairaudet ja kunto aktiivisesti peiteltiin julkisuudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja moni suomalainen poliitikko kävi Aino Kassisen puheilla tai lähetti hänelle kyselyjä, varhaisimmista mm. Mannerheim ja Risto Ryti.

   Poista
  2. Minne se Mannerheim haudattiin?

   Poista
  3. Bush ei kaikesta huolimatta ole suosikkini. Jorma Palo sekoili vanhempana sen Bodomin murhajutun kanssa, siitä tuli hänelle jonkinlainen pakkomielle. - Sanokaa mun sanoneen kaks sanaa: Gustafsson ja Auer.

   Rytillä ja akallaan nuo kassiset ilmeisesti jytisivät oikein kovaa katolla tai vintissä.

   Poista
 30. Sama se mitä kirjoitetaan, tärkeinta on että kirjoitetaan.23 marraskuuta, 2016 15:13

  Kiteytit ajankuvan melko täydellisesti. Vallitseva systeemi tarvitsee tuekseen ihmisiä, jotka EIVÄT lue. On tota sinänsä minunkin ikäpolvessa. Useamman kerran olen tuttavieni kuullut toteavan, että kyllä sen (nimi muutettu) kannattaisi miettiä mitä kirjoittaa, ja kun olen kysynyt, että oletko varsinaisesti koskaan lukenut niitä kirjoituksia, alkaa vastaus säännöllisesti sanoilla”no en, mutta…”

  Naisten höynäytettävyys tässä asiassa pohdituttaa minuakin. Jotain sukupuolten välistä sotaa? Mieti keskiarvo miehisestä ajattelusta jotain asiaa kohtaan > ajattele juuri päinvastoin? No, onhan niitä onneksi toisenlaisiakin naisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tiettyn oppiin jämähtämisestä toistan sitä, mitä ennenkin, eli jos on aikanaan puolisummamutikassa alkanut kannattaa jotain aatetta ihan vaan siksi kun niin moni muukin teki niin ja sitten sai olla nii-in yhteisöllistä ja nii-in tiedostavaa ja kattella nii-in ihanasti pitkin nenänvartta ihan vaan siksi, kun tunnusti tiettyä aatetta, niin vaikeahan se on vuosikymmenten jälkeen sanoa, että minua huijattiin tai itse asiassa huijasin itse itseäni. Se on inhimillistä.

   Poista
  2. Tuon tämän ketjun aloittaneen kommentin pyydän kaikkia lukemaan huolella. Siinä ja sitä seuranneessa vastauksessa ei nimittäin ole mitään tolkkua. - Ala-arvoinen tuli, jäät Touho-serkku luokalles!

   Poista
 31. Mikä on persulle tyypillistä? No, persu korostaa perinteitä (1), kuten kokakolajoulupukkia. Persun mielestä nykyaikaa ei ole, se on vihollisen keksintöä (2). Persun mielestä ilmiöiden erittely on pahasta (3) ja jos on erimieltä persun kanssa, niin pettää kansaa (4). Persu pelkää toiseutta (5), joka uhkaa turhautunutta keskiluokkaa (6), joka on salaliiton uhri (7). Kansanviholliset ovat tyhmyydessään niin nerokkaita! (8) Rauhasta puhuminen on vieraan armeijan kotiinkutsumista (9). Heikot sortuu elontiellä (10), mutta sananvapauden sankarit ovat kuolemattomia (11). Naisten on turha marista, koska heille on Suomessa kaikki mahdollista, sen jokainen muija tietää ja vammaisia ja muita homoja on niin vähän, ettei terveitten tarvitsisi kärsiä esteettömyydestä (12). Näin se vaan koetaan suomalaisessa sielussa (13). Lyhyesti ja ymmärrettävästi sanottuna (14).

  Tulkitsin Umberto Ecoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleesä kirjoitat muutaman sanan. Keskimäärin 8 sanaa.
   No, voihan sinä tietysti tehdä kopion, kun omat kyvyt eivät riitä.

   Poista
  2. Varmaan sinu harmittaa, kun Helsingissä natsit järjestää monta marssia 6.12.2016 eikä teillä kotona yhtään.

   Poista
 32. "Sitäkin mieltä olen, että MV on kehno ja epämääräinen julkaisu."

  Viimeisen kerran kun luin linkatun MV-Kirjoituksen, siinä kerrottiin henhihieveriin hakatusta afrikkalaisesta moskovalaisessa metrossa tai bussissa. Sävy ei ollut mitenkään pahoitteleva ja kommenteissa lukijat olivat liikuttavan yksimielisiä, että Venäjällä neekereitä osataan käsitellä oikein.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muisteta siellä Pushkinia hyvillä mielin.

   Poista
  2. Huomenna mennään kalterilinnaan, huomenna mennään kalterilinnaan koko päiväksi. Lähdetään vaan, vaan, vaan, uudestaan, uudestaan, kalterilinnaan moniksi vuosiksi.

   Pidä housuistas kii, Ilja!

   Poista