4.4.2017

Populismia ja valeuutisia
Joskus ajattelin, että vain perussuomalaiset ovat populisteja, mutta yhä enemmän näyttää siltä, että tämän päivän populisteja ovat vallan muut tahot, esimerkiksi Helsingin vihreät. Populismi näyttää liittyvän usein opposition vaalipuheisiin.

Vai mitä tulee ajatella Ville Niinistön tänäisistä tviittauksista, joissa hän antaa vääriä tietoja Suomen pakkopalautetuista turvapaikanhakijoista: joukossa on Ville Niinistön mukaan ollut raskaana olevaa naista, lasta eikä ketään ei ole kuultu tilanteessa. Lapset on revitty kouluista ja naiset synnytysvuoteistaan ja kaikki on työnnetty kylmästi lentokoneeseen ja lähetetty tapettaviksi Afganistaniin. - Niinistön levittämät tiedot ovat osoittautuneet vääriksi, kuten olette varmaan jo lukeneet.

Olen niin hämmentynyt tästä pakkopalautustilanteen öyhöttämisestä ja mielenosoittajien tunkeutumisesta sisäasiainministeriöön, että katson uteliaana aiheesta videon valemediasta. Josko siinä olisi jotakin oikeasti totta. 

Videossa punatukkainen naispappi Marjaana juoksee poliisiauton etten kirkuen  ÄLKÄÄ AJAKO PÄÄLLE, ÄLKÄÄ AJAKO PÄÄLLE. Ja sitten punapukuiselle naiselle: - Kuvaa koko ajan, kuvaa koko ajan.  Ja naisystävä  kuvaa papin heittäytymistä turvapaikanhakijoita vievän auton eteen. Poliisit ovat hyvin rauhallisia, eivät puhu mitään, taluttavat vain  punapään pois. Mutta nainen tulee aina uudelleen auton eteen ja huutaa samaan hengenvetoon että älkää ajako päälle, ja naisystävälle: - Kuvaa koko ajan. 

Näin tehdään uutisia. Afganistan ei liene maailman turvallisin maa, mutta ei turvattominkaan. Maahanmuutto­virasto ja valitus­tuomioistuimet noudattavat päätöksissään yhteisiä, eurooppalaisia kriteerejä. Muutkin EU-maat ovat palauttaneet viime kuukausina afganistanilaisia turvapaikanhakijoita. Suomi tuskin voi poiketa suurestikaan EU:n sisäisestä käytännöstä. 

”Myös alaikäiset saavat kielteisiä päätöksiä. Missään Euroopan maassa ei ole linjaa, että kaikki alle 18-vuotiaat saisivat turvapaikan”, Päivi Nerg Maahanmuuttovirastosta sanoo. 
Pienen ihmisen tulee olla näinä kuohuvina aikoina tarkkana siitä, mitä uskoo ja miten suodattaa tietoa. Hyväkään ihminen ei ole poikkeus väärän tiedon levittämisessä.

Tuntuu, että olen kuin lastu laineilla. Joka puolella on valtava hässäkkä, hyviä suvaitsevia ihmisiä oikeudenmukaisine totuuksineen, kiharatukkainen rauhanenkeli Ville johtaa joukkoja joka kiihtyy omista huudoistaan, on rasisteja, pelottavia Odinin sotureita,  julmia virkailijoita, hirveitä poliiseja, kaamea hallitus, fasistinen Migri, kärsiviä työttömiä ja kuolevia köyhiä ja toivottomia pakolaislapsia ja raskaana olevia naisia. Kaikki kelluvat sikin sokin kuin Hieronymus Boschin maalauksessa. Inferno. Se tämä Eurooppa nyt on, sellaiseksi erikoisesti Suomi on maalattu. 

Vai meneekö se yksinkertaisesti vaan niin, että ketään tänne tullutta turvapaikanhakijaa ei saisi palauttaa? Mikä sen palautuksen vaihtoehto oikein edes olisi? Vastausta en ole löytänyt. 

159 kommenttia:

 1. Minä vähän ihmettelen tuon kaltaista moraalista asennetta politiikkaan. Uskonto ei ole ekumeniaa ja politiikanteko on suorastaan sotaa. Pehmeimmillään puolustus- mutta sangen usein veristä hyökkäyssotaa.

  Voimakkaasti jotakuta puoluetta kannattavista suuri osa purkaa ensisijaisesti riitelynhaluaan, aika usein minusta tuntuu, että suurin osa. Sellainen riitely täytyy peittää johonkin paperilla hyvältä näyttävään liirumlaarumiin, silloin torapukari saa sisimpäänsä oikeutuksen teoilleen ja kannattajiakin tulee ovista ja ikkunoista.

  Afganistan on sinne karkoitettaville tosi vaarallinen, mutta silti en asiaa paheksu.

  Käyttääkseni vanhan ajan retoriikkan kirjoitan tähän riistäjien listan, riistämisessä pahin on voittaja.

  1. Keskustapuolue, suvereeni voittaja. Haastaminen erittäin vaikeaa tai mahdotonta. Pitkät perinteet isommassa ja pienemmässä siltarumpupolitiikassa.

  2. Vihreä liitto - "minulle heti kaikkin nyt!" ja "kun mikään ei riitä, eikä mikään ole pyhää".
  3. Perussuomalaiset: "Koska minua on kohdeltuu niin kamalasti ja olen maailman syrjityin ja paheksytyin ihminen: "must tuntuu, et yks akka katto mua kerran ilkeesti", - toivon pahaa kaikille muille!"

  4. Kansallinen kokoomus. Listasijoitusta pudotti se, että siellä on joitain järkeviäkin ihmisiä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä evankelisluterilaisen kirkon jäsenyyteen tulee, olen kuitenkin jonkinlainen perinnekoservatiivi ja siksi olen yhä jäsen. Evankelisluterilaisuutta en ajattele juuri koskaan, enkä käy kyseisen firman pippaloissa kuin pakollisissa. Usein kysessä on valitettavasti iankaikkinen kuolema. Ilmi tullutta piispojen harrastamaa firman rahoilla dokaamista paheksun ankarasti. Ryyppäisivät kovapalkkaiset ihmiset omilla rahoillaan, kuten muutkin, eivätkä vanhojen mummujen eläkerahoilla. Hyi olkoon!

   Minä muuten luen parhaillaan maamme tämän hetkisistä kirjailijoista ylivoimaisen, Antti Tuurin teosta Taivaanraapijat. Kertoo pilvenpiirtäjien rakentajista, niitä olivat suomalaiset ja Mohawk-intiaanit, mutta se kertoo myös esimerkiksi monenlaisista opillisista ja uskonnollisista virtauksista. Ja dokaamisesta. Ja vaikka mistä, kirjasta olen suorastaan innoissani, ilmestyi kaiketi vuonna 2005.

   Poista
  2. Afganistan ei ole turvallinen maa, ja tämä on viranomaisilla tiedossa. Maassa elää parhaillaankin kuitenkin 30 miljoonaa afganistanilaista, lapsia ja raskaana olevia naisia, vanhuksia, terveitä ja sairaita. Jos maa on hätätilassa, miksi heitä ei evakuoida? Miksi muutkin maat palauttavat sinne kielteisen päätöksen saaneita? Suomi on linjassa muun Euroopan kanssa, eli tämä ei ole hallituksesta johtuvaa holokaustia.

   Suomalaisia matkailijoita on varoitettu liikkumasta maassa, mutta eikö tässäkin täydy ottaa realiteetit huomioon: länsimaisen turistin asema on eri kuin afganistanilaisten: esimerkiksi sieppausuhka koskee rikkaita matkailijoita, ei köyhiä kansalaisia.

   Lisäksi eilisessä selvitysrumbassa selvisi, että nyt palautetut ovat käyneet läpi kaikki oikeusasteet, eli kyseessä eivät ole mielivaltaiset päätökset, vaan tarkoin kriteerein tutkitut asiat. Eihän päätöksiä tunteittenkaan varassa voi tehdä? Palautetuilla on lisäksi jatkohoito kotimaassaan, he eivät suinkaan jää yksin, vaan jokin kansainvälinen maassa toimiva järjestö huolehtii heidän oikeuksistaan.

   Itse sain kaikesta kohusta alkuun pintakäsityksen, että heidät jätetään oman onnensa nojaan ammuttaviksi. Luulenpa, että osa kansastakaan ei tiedä faktoja asiasta ja elää tunteen varassa. Tällaista tunnetoimijaa on helppo populistin viedä kuin venettä tuuliajolla.

   Poista
  3. Minkälainen on afganistanilainen täysihoito viranomaisten siunaamana. Sitä sopii pohtia.

   Muuten olen samaa mieltä kuin sinä ja piakkoin viiskymppinen maisteriveljeni. Hän ei ole äänestänyt elämässään kai koskaan.

   Minä en aio äänestää kunnalisvaaleissa.

   Saatan olla toisinaan huono matematiikassa, mutta sen minäkin ymmärrän, että vaikuttamisen mahdollisuus vaaliäänen avulla on äärettömän vähän suurempi, käytännössä olematon, kuin kokonaan äänestämättä jättäminen.

   Tuntuu, että tästä meinaa tulla minulle tapa. Äänestäjät ovat apaatikkoja, tuskin sentään afaasikkoja.

   Poista
  4. Ydinkysymys on se, että miten Suomen maahanmuuttopolitiikkaa sitten tulisi muuttaa, jos se nyt rikkoo ihmisoikeuksia?

   On helppo arvostella ja huutaa toreilla ja tvittereissä. Olisi kovin tärkeää vastata suoraan kysymykseen: mitä turvapaikanhakuprosessia sitten tulee tehdä? Tuleeko kaikki tulijat ottaa kyselemättä vastaan? Eikö ketään saa palauttaa? Jos saa, niin kenet?

   Muistaakaseni Li Anderssonin mielestä turvapaikanhakijalta ei saanut kysyä edes ikää, koska tämä loukkasi häntä.

   Poista
  5. Olen minäkin miettinyt, etten äänestä vaaleissa. Vaan äänestän kuitenkin, ja vieläpä juhlallisesti vaalipäivänä. Jo muutavana vuonna olen äänestänyt mielestäni pienintä mahdollista pahaa. Näin teen varmaan nytkin.

   Maaseutukasupungissa on pula hyvistä ehdokkaista. Äänestät pesunkestävää ja hieman kömpelöä omista eduistaan paasaavaa duunaria, jos äänestät vasemmistoa, tai äänestät merkonimiyrittäjää, jos äänestät kokoomusta. Vihreissä on pari ehdolla, ja he eivät tule kuitenkaan pääsemään valtuustoon. Kristillisissä on pari fundamentalistia, persuissa kaikki ne entiset opiskelijat, jotka minä sain kiinni mm. lunttaamisesta.

   Poista
  6. Kaikki ne on palautettava, joille meillä ei ole tarjota työpaikkaa.

   Poista
  7. Kauhea noita meikäläisen lyöntivirheitä. Luulen, että pitäisi käydä tarkistuttamassa näkönsä pitkästä aikaa. Silmäni ovat arat näin keväisin siitepölyaikaan, ja saan jatkuvasti pyyhkiä silmäkulmia, vaikka käytän tippoja ja öljyjä ja mitä nyt voi silmiinsä tuikata.

   Vaalipäivää odotan jännittyneenä. Saako oppositio odotetun vaalivoittonsa, etenkin Helsingin vihreät - muuallahan heitä ei ole nimeksikään. Veikö Villen vaalivilppi ääniä puolueelta vai vain mieheltä itseltään. (Minä hylkäsin sen nuoren vihreän naisehdokkaan, jolle olin ajatellut ääneni antaa. Entinen oppilaani tämäkin, lahjakas ja näpsä.)

   Poista
  8. Waltarin kirjoittaman "Tule Gabriel takaisin", idea on nauraa sille, kuinka ihminen havittelee vielä petoksen jälkeen jotain hellimäänsä haavekuvaa ja on valmis toteuttamaan haavekuvansa uudelleen, että saisi tuntea sen ihanan tunteen. Minä toisaalta ihmettelen syvästi, kuinka Waltari saattoi erittäin kauan aika sitten ennustaa perusuomalaisen puolueen tämän päivän.

   "Tule Gabriel takaisin?" - "Mene Gabriel pois, äläkä ilmaannu luoksemme jossain uudessa valepuvussa."

   Gabriel on populismi.

   Poista
 2. Mitä populismiin tulee, weepeediassa on siitä filosofin hyvä määritelmä: "Hyve asuu yksinkertaisissa, tavallisissa ihmisissä, joita kansasta on valtaosa, ja heidän kollektiivisissa traditioissaan."[

  Tämä on siis populismin määräävin tekijä. Poliitikkojen normaalin ja jatkuvan kusetuksen on hölmöä sanoa olevan sitä.

  Populismi on itsestään perkeleestä ja kaiken siitä pelätyn pahan mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Populismi on Atlaksen harteilla ratsastamista. Populisti valitsee sopivan voimakkaaksi arvioimansa ratsun nostaakseen sillä omaa kuvaansa ja saadakseen itselleen ja aatteelleen voimaa ja hyötyä.

   Ville niinistö on koko oppositiokautensa istunut Atlaksen harteilla räkyttämässä. Atlaksen hartiat ovat tässä tapauksessa hallituksen tekoja ja tekemättömyyksiä. Millään omalla Niinistö ei ratsasta, koska mitään ei ole. Hän oli itse mukana ajamassa edellisessä hallituksessa päivähoito-oikeuden supistamista, vaikka moittii nykyhallitusta samasta asiasta.

   Poista
  2. Populismista vaahtoaminen jonain nykypäivän ilmiönä kertoo karulla tavalla ihmisten muistin lyhyydestä ja ymmärryksen kapeudesta.

   Esimerkiksi koko työväenliikehän perustui populismillle - lait pettää, hallitukset sortaa, verot köyhälistön verta juo.

   Takavuosina populismia harjoittivat nimenomaan Neuvostoliiton lakeijat ja heidän propagandaansa uskovat hyvää tarkoittavat edistysmieliset ihmiset - hieman samaan tapaan kuin sitä nyt harjoittavat vihreät ja muut tiedostavat ja kaikille hyvää tarkoittavat voimat, etupäässä nuoret naiset.

   Ikävä kyllä jonkun täytyy pitää maa pystyssäkin ja katsoa, että verorahat riittävät katuvaloihin, peruskouluun ja terveyskeskuksiin. Itse yritän äänestää sellaisia.

   Poista
  3. Tuokin on melko hyvä luonnehdinta ja ehdottomasti olen sitä mieltä, että vihreys on kertomansa "tieteellisyyden" sijaan paljolti populistinen puolue.

   Se, että vedin uskonnot tähän, ei johtunut pelkästään kertomastasi papista.

   Vihreiden populismi pohjaa paljolti ihmisten syyllistämiseen. Syyllisiä olemme kaikki erittäin moniin asioihin, itseämme suuremmille asioille emme mitään voi. Ilmastomuutos ei ole minun vikani, Valoton tunti, sekä "yksittäisen ihmisen hiilijalanjälki" ovat mautonta ja suhteellisuuden tajutonta pelleilyä. Maailman sodat, eivätkä nälänhädät ole minun syytäni, tasmanian tiikerin sukupuutto ei sekään. - Minun panokseni maailman auttamisessa ovat erittäin vähäiset, välillä heitän euron spugeille, enkä pyydä palkkioksi laulamaan, mutta noilla fundamentalistilähetyssaarnajilla ansiot auttamisessa miinuksen puolelle.

   Poista
  4. Tapsa, kärjistät liikaa. Tiedät, että olosuhteet olivat silloin kovat. Eivät ne punaiset olisi nousseet ja kapinaan pystyneet, jollei muutoksen tarve olisi todellisesti ollut niin suuri. Minusta Lenin tai Stalin eivät olleet neuvostoliiton suurimmat syylliset koskaan, suurimmat olivat Romanovit, jotka nousunsa aiheuttivat. Muutoksen oli pakko tulla, sekasorrossa vallan sai pahin rosvokopla.Torppareiden verot joivat meillä todella verta.

   Minun kotikylässäni poliitikot päättivät jo aikaa sitten, ettei katuvaloja polteta erikoisen pitkäksi lasketun kesäajan aikana öisin lainkaan. Saavuttivat viidentoistatuhannen euron säästöt vuosittain, sillä ylpeilevät lähes viidenkymmenen tuhannen asukkaan kaupungissa. Tuokin on eri asia kuin populismi, kyse on vain huonoista politikoista.

   Minä en äänestä ketään, paskaa ja valehtelua saa pyytämättäkin.

   Poista
  5. Hieno vastaus Rikulta taas! Tapsa, kyllä ne hallitukset myös oikeasti köyhintä kansanosaa sortivat ja lait kirjoitettiin niin kuin vallankäyttäjät eli porvarit parhaaksi näkivät. Ei näitä lauluja kirjoitettu 1970 luvulla vaan 1900 luvun alussa. Populismia on myös se että tahallaan sotkee asioita.

   Poista
  6. Kapinan kukistaminen ja kukistamisen jälkeen käytetyt pinochetmaiset otteet, kuka siellä sellaiset lienee sallinutkin, näkyivät väestössämme 60-luvun loppuun asti, jonkin verran koko 70-luvun. Ihmiset ja heidän perillisensä eivät voineet unohtaa. Minä olen tällainen sekoittunut, isäni puolelta olivat sen mukaan, mitä olen ymmärtänyt, kovia valkolaisia, äitini sukulaiset taas osin punaisten puolella, mutta sitä kuitenkin enimmät heistä varoen ja peläten, koska olivat uskovaisia adventisteja sun muita. Silloin, kun ihmiset veri päässä riehuvat, kiltien pitää olla piilossa, niin kai ajattelivat. Oikeassakin olivat, henki oli hupaa ja tappaminen lystiä.

   Anonyymi minusta oikein toteaa, että kapinan punaisten ja heidän perillistensä rinnatus 60- ja 70-luvun nuorien mihinkä lienee ratikalismiin, on turhaa ja tarpeetonta, mautonta ja huonotapaista. Vaikka ikäkaudet sopivatkin, kulttuuriratikaalit olivat suurimmaksi osaksi muualta kuin punaisissa vuoden -17 jälkeen kärsineiden jälkeläisistä.

   Poista
  7. Piti kirjoittaman´ ja ulosskriivaaman´: "vuoden -18 jälkeen..."

   Poista
  8. Jäin vielä miettimään populismin syvintä olemusta, sitä, mistä se versoaa, sillä ei kai populismi politiikassakaan ole mikään tietoinen kaapu, valepuku, joka puetaan ylle.

   Eikö populismi syvimmältään liity ihmisen sisässä olevaan ominaisuuteen, taipumukseen käyttää asioita hyväkseen, jolloin se olisi pärjäämiskeino, tavallaan eloonjäämiskamppailua, jos oikein filosofoidaan?

   Minusta populismi on siis ihmiselle aika luontaista. Se on vain joskus verhoutunut niin jaloihin muotoihin, että sitä ei tunnisteta.

   Populismia on siellä, missä omia mielipiteitä tuotetaan julkisuuteen. Kukaan ei tule ulos ajatustensa kanssa, ellei halua niille muiden hyväksyntää. Ja muiden hyväksynnän vuoksi ajatuksia myydään erilaisissa kääreissä, joiden ajatellaan olevan hyväksyttyjä ja haluttuja siinä piirissä, jolle sanat kohdennetaan.

   Poista
  9. Minulla populismista tulee ensimmäisenä mieleeni Benito Mussolini, hyvä sosialisti ja loistava toimittaja, joka nautti tovereiden arvostusta. Vähitellen hänestä ilmeni kuitenkin jyrkkiä piirteitä, aluksi antoivat sen hulluina vasemmistolaisina anteeksi. Kun ryhtyi puheissaan vaaralliseksi, antoivat hänelle kenkää sosialistilehden päätoimittajan virasta. Sellaista ei oli sopinut tehdä. Potkujen antajat kuolivat ja Benito nautti elämästään.

   Benito itse kuoli vähän ikävästi ja on kuolinkuvissaan pitkästyttävän ikävystyttävän tylsän näköinen, etten sanoisi kaamea raato, en niitä kuvia tähän kuitenkaan linkitä. Nykyaikana Benitoa olisi tuskin tapettu, olisi eläkevuosiaan nauttinut jonkun VOIMA-lehden kolumnistina tai siiten olisi edelleen Suomen olosuhteissa liittynyt Vihreän langan toimittajakuntaan. - Toisaalta kun ei ollut vielä mikää erityisen vanha, olisi voinut vaikka mihinkä lienee italialaiseen oikeiston mafiapuolueeseen liittyä ja sitä työllään ja suurella karismallaan avittaa.

   Poista
  10. Viittasin tietysti 70- ja 80-lukuun, en ihan kapinaan asti. Enkä ole siis porvari, vaan juureni ovat konepajojen jyskeessä jalostuneessa demariudessa.

   Kapinan suurimpana syynä oli kyllä ajan henki eli Venäjän vastaava kapina. Eikä bolshevikkien valtaantuloa voi puolustella Romanovien harjoittamalla sorrolla - keisarivalta oli jo kumottu - vaan kyse oli härskistä pienen klikin vallananastuksesta.

   Minua hieman huvittaa aina, kun torpparien kurjuudesta puhuttaessa näen takana Koskeloiden haamun... Oikeastihan torpparit olivat maaseudulla suhteellisen hyvässä asemassa ja kapinassakin heitä oli molemmilla puolilla yhtä paljon.

   Työväenliikkeen populistisesta puolesta antaa kuvan jo Kianto Punaisessa viivassa ikimuistoisen agitaattori Puntarpään hahmossa.

   PS. Varsinainen pointtini oli vain todeta, että populismi on aina kuulunut politiikkaan ja näissäkin vaaleissa sitä harjoitetaan hartaudella.

   Poista
  11. Välttämätön pakko edellytti Romanovien vallan päättymistä. Kuten totesin, heidän toimiensa ja hallitusvaltansa seurauksena maa ajautui sekasortoon. Sekasorto on tilaisuus roistoille ja käyttivät sen tehokkaasti hyödykseen. Veljensä teloituksesta katkeroitunut änkyttävä ja punasteleva populistipuhuja Vladimir Iljits sai vallan. Hyvin pian kuoli kuppatautiinsa ja perillisensä oli pappiskokelas Gruusiasta, Josif Vissarionovitš Džugašvili.

   Populismi ei ole pelkkä haukkumasana, Soini on oppinsa ottanut siitä, gradunsakin on kartoittanut sen lajin tiedettä.

   Aiemminkin olen maininnut, että poliittisilta mielipiteiltään eniten kai Hitleriä ihaillut isäni tykkäsi kännipäissään hoilata: "Meitä keisarit ei enää hoivaa"

   Kunnon sotamies Svejk joutui sotaan toisaalla. Sodan syttymisyy oli sama, Itävalta-Unkarin keisari täytyi laittaa viallisten tavaroiden laatikkoon.

   Poista
  12. Svejk ei kuitenkaan 750 sivussa päässyt sotaan. Isästään Jaroslav Hasekista sanottiin, että oli hyvä puna-armeijan sotilas.

   Suomestakin uuteen ihanuuteen, sosialistisien tasavaltojen liittoon lähti moni toiveikas ja yritteliäs parempien mahdollisuuksien etsijä. Sääliksi käyvät, erityisesti ihmetyttää ne täältä jo Yhdysvaltoihin muuttaneet, jotka siirtyivät sieltä ihmemaahan. Pappiskokelas pisti lähes kaikki hengilta.

   Se täytyy näissä muistaa, että sen aikaisilla ihmisillä ei ollut sitä tietoa, mikä meillä nyt on. Heille luvattiin populismin hienoutta.

   Poista
  13. Samaa minä olen täällä usein sanonut: populismi ei ole suinkaan nyt syntynyt ja valtaa saanut ilmiö, vaan sitä on aina ollut, ja erikoisen paljon tämän hallituksen tekoja ja tekemättömyyksiä puntaroitaessa.

   Populismi alkoi jo vaalituloksien analysoinnissa, kun Ville Niinistö & Co avasi suunsa. Siitä lähtien populismipuhe on vain voimistunut ja varsinaisen orgasmin Ville Niinistö koki tvitteriulostulossaan maanantaina.

   Poista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  15. Populistinen käyttäytyminen ja populistinen aate ovat silti erikseen. Populistisessa aatteessa populismi nostetaan kunniaan ja sitä arvostetaan. Veikko Vennamo oli harvinaisen lahjakas mies, jonka kekkonen työnsi syrjään, kun olivat samanlaisia narsisteja ja vain yhdelle oli tilaa. Veikko sitten loihe lausumaan: "Kyllä kansa tietää!" - Tiesihän se kansa sen, että veikko on silkka naurettavuus ja kekkonen on hyvän parasta, jolta kaikki tiedemiehet, kirurgista lähtien, joutuivat sen ajan maailmassa neuvoa hakemaan. Koska muuten eivät olisi osanneet eivätkä pärjänneet.

   Poista
  16. Onhan se perin omituista, jos sitä oikein pohtii, että Trumpin kannatus oman puolueensa johtavien nimien parissa on perin surkeaa, ja että sekä FBI että CIA ovat ajautuneet presidentin kanssa erimielisyyksiin.

   Poista
 3. Tässä linkissä on Hesarin Jussi Pullisen kiihkoton ja mielestäni harvinaisen objektiivinen juttu palautuskeissistä kaikkineen. Hesari on lisännyt avoimuuttaan selvästi viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista suhteellisuudentajua minä tähän "keissiin" haluaisin tuoda, että mielenosoituksissa oli erittäin vähän väkeä ja poliisin mukaan ne sujuivat pääosin rauhallisesti.Vähän kyynelkaasua joutuivat suihkuttamaan, kun pahimmat ituhipit olivat liikaa tiloissaan.

   Anarkistien marssia minä kerran Helsingissä katselin. Kirjoittelu niistä oli samanlaista älämölöä kuin sen muutaman kymmenen ehkä sadan ihmisen tuottama mekastus. Heillä oli erittäin kovaääniset rummut ja ilmeisesti joitain äänentoistolaitteita.

   Miksi nuo vähälukuiset luuseripaskat tuottavat porvarin sydämeen niin suuren pelon ja sykkeen? - Olkaa huoleti, mellakkapoliisi ohjaili tilanteen niin hienosti, että muutamasta liiallisen päihteiden aiheuttamasta ikkunasta huolimatta höpöveikot läikyttivät sisimmässäni jopa säälin tunteita.

   Poista
  2. Kirjoitus on hyvä.

   Eilen kavereidemme kanssa pidimme hauskaa parhaillaan rautatientorille leiriytyneiden karkoituspäätöksen saaneiden ja niiden vastapuolen fasistien kustannuksella. "Perustetaan sinne teltta ja huudetaan: me vihataan teitä molempia!". Lopuksi kuitenkin päädyimme siihen, että meidän teltan joku hullu kumminkin polttaa onnistuneesti ja siksi emme aiettamme toteuta.

   Poliisi minun vähän käy sääliksi, kun eivät pysty normalisoimaan rautatientorin elämää normaaliksi. Sellaiseksi, että se viehättäisi meitä muita ihmisiä.

   Poista
  3. Suurin kohu on ollut somessa ja mediassa, mm. televisiossa, harvahan sinne Helsinkiin työpäivänä pääsee livenä mieltä osoittamaan.

   Jälkikohusta päätellen kohu on edelleen melkoinen, suurimpia aikoihin. Ville Niinistön vaalitulevaisuutta on pohdittu mm. pääkirjoituksissa. On varmaan mahdollista, että tämä vaikuttaa vihreitten vaalimenestykseen.

   Poista
 4. Minä haluan tehdä rikosilmoituksen erittäin vakavasta rikoksesta. Nuoruudessani, 2000-luvun ihan alussa, minä kohtasin jotain pöyristyttävää joka sai minut suunniltani ja tuottaa yhä kyyneleet silmiini. Kävelimme yhdessä vissiin Espoon Leppävaarassa ja kävimme syömässä. Kun tuli eteemme suojatie ja sen liikennevalot, totesin: "Minä en saatana näitä punaisia odottele, sinun täytyy jäädä odottamaan, koska olet poliisi!" - En ehtinyt kuin askeleen ottaa niin se konstaapeli seurasi minua ja tuli punaisia päin, ei voinut niin vähäistä ylpistelyä kestää: "Älä ny viitti!", vielä sanoi.

  Vieläkin kyyneleeni valuvat valtoimenaan, kun tuota kauhistuttavaa tilannetta muistelen, käteni vapisevat, vatsaani kääntyy ylösalaisin ja minun on paha olla. - Kuinka se saattoi, kuinka hän voi, onko maailmassa mitään rotia!

  Muuten se kostaapeli oli silloin hyvä ystäväni ja tosi mukava tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorille ihmisille, jotka tänään mahdollisesti kysyvät: "Missä olit, kun se kaameus tapahtui", voin hyvällä omalla tunnolla vastata: "Ihan siitä eturivistä kattelin, mitä ny pystyin, edistyksellisesti eteenpäin kulkiessani."

   Poista
  2. Minulle tuttu poliisi sanoi kun ihmettelin miksi oli poliisiksi ruvenannu. 'Hyvä ammatti tämä on, jos jotain tapahtuu niin katsoo muualle.'

   Poista
  3. Saman ohjeen minä sain, kun olin aloittelemassa välituntivalvojan mittavaa uraani. "Älä kato sivuilles."

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Ja jälleen kerran eniten sekoilee Juha Sipilä. Hänen oikeustajuunsa eivät mahdu lasten ja raskaana olevien naisten pakkopalautukset. Niitähän on tehty koko ajan ja luulisi pääministerin toimivan oikeustajunsa mukaisesti. Vai oliko kyse taas tilanteeseen sopiva tokaisu,joka myöhemmin perutaan, kun muut hallituspuolueet sitä kummastelevat. Vähän samanlainen kuin ruotsin palauttaminen yo-kirjoituksiin.

  Ville Niinistö ei itse asiassa ollut väärässä, vaikka pyysikin anteeksi. Sen hetkisen tiedon mukaan oli oikeassa, perhettä oltiin viemässä lentokentälle. Se on sitten kokonaan eri asia mikä on oikea tapa toimia.

  Persujen "lapualaiset" puheet tietysti sopii ohittaa.
  Jussi Halla-ahokin on herännyt vaatimaan oikeuden päätösten kunnioittamista. Omaa tuomiotaan kutsui parin ihmisen mielipiteeksi.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisilaitoksesta kyllä sanoo, että tuo perheen lykkäämispäätös tehtiin jo viikonloppuna, eikä lennolle lähdettäessä.

   ”Päätös lykkäyksestä tehtiin viikonloppuna, kun perjantaina heidät on otettu säilöön. Sen enempää päätöksen sisällöstä ja lykkäämisestä emme voi kommentoida, kun ne ovat salassapidettäviä tietoja”, Hirvonen sanoo. (http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005155154.html)

   Paljon liikkuu sellaista tietoa, että mielenosoittajat estivät perheen siirtämisen lennolle maanantaina, mutta tämän HS:ien tiedon mukaan lykkäyspäätös oli siis jo tehty aiemmin! - Itse en tiedä, mikä on perimmäinen totuus.

   Poista
  2. Oikeasti minä luen hyvin vähän näitä "vimpan päälle nykyaikaisia", uutisia. Afgaaniperheestä ymmärsin, että se oli se jostain Hyvinkäältä karkoitettu. Mikäs siinä sitten, positiivisesti täytyy ajatella, mistä saisimme heitä korvaavan uuden afgaaniperheen eli siis uusperheen.

   Poista
  3. "Karkotettu"?

   En osaa sanoa, onko tällaisessa tapauksessa, jossa kaikki oikeusasteet ja instanssit on käyty läpi, oikein käyttää ilmaisua karkottaa. Eihän maahanjääntilupaa ole saatu.

   Sanoillakin voidaan manipuloida. HS:ien keskustelussa luki, että perhe oli asunut vuosia Moskovassa ja siirtynyt epävakaitten olojen vuoksi hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Mene tiedä näistä.

   Poista
 6. Vastoin poliisin kertomaa jotkut palautettavat olisivat halunneet tavata asian hoitajansa, mutta se oli heiltä evätty. Pyynnöt on kuulemma jotenkin dokumentoitu.
  Tuskin tapaaminen mitään olisi muuttanut, mutta ymmärtääkseni heillä olisi ollut siihen oikeus ja jos tieto pitää paikkansa, niin poliisi on puhunut paskaa.

  Edelleen olen eniten hämmästynyt siitä millainen pääministeri ja puolustusministeri tässä maassa on. Toinen on aivan kuutamolla ja puhuu läpi päähänsä ja toinen höpisee jostain punavihreistä ja kaarteista pahimpaan Suomi24-tyyliin.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaisia tietoja liikkuu, tuon minäkin kyllä luin, että jossain vaiheessa palautettava henkilö olikin halunnut tavata asiansa hoitajan. Poliisin mukaan kaikilta oli kysytty, ja kukaan ei käyttänyt tilaisuutta. En usko, että poliisi valehtelee tahallaan, vaan kenties tuo palautettava henkilö on esittänyt pyyntönsä siinä vaiheessa, kun on jo ollut liian myöhäistä tai kun kone on on olut kaikin puolin valmis lennon lähtöön.

   Eilisessä vaalikeskustelussa jäin hämmästelemään vain sitä seikkaa, että Niinistö sai totuttuun tapaan hurjasti vastausaikaa, kun taas Essayah ja Henriksson eivät saaneet aikaa juuri ollenkaan. Mm. Li Andersson huusi ja varasti hyvinkin näkyvästi Essayahille myönnetyn vuoron aikaa. Sipilän lapsilausunto on minusta outo.

   Poista
  2. Minä kannatan lämpimästi Timo Soinin lapsilausuntoa ja hänen väsymätöntä tukeaan vanhemmille kasvattajina.

   Ei lapsia pidä varhaiskasvattaa asiantuntijavoimin kehdosta lähtien, vaan sen aika on myöhemmin, kun lapsen aivot ovat kypsyneet vastaanottamaan laajempaa vuorovaikutusta.

   Kotihoito on paras alle kolmivuotiaalle, ja tähän tulee paukut suunnata ja laskea aika vanhempien eläkettä kartuttavaksi ajaksi. Meluisa päiväkoti ei ole pienimmille millään tavoin hyväksi.

   Poista
  3. Lisään sen verran, että professori Liisa Keltikangas-Järvisen laajat tutkimukset ovat puhuneet samaa jo vuosikausia.

   Alle kolmivuotias ei pysty muodostamaan sosiaalisia suhteita uusiin vieraisiin kasvoihin, koska hänen aivonsa eivät ole vielä kehittyneet tähän sosiaalisuuden asteeseen. Liian varhainen sosiaalistamisen yritys pikemmin haittaa lapsen kehitystä tasapainoiseksi aikuiseksi. Lapsi ei kerta kaikkiaan ole kykenevä hyötymään ohjelmallisesta varhaiskasvatuksesta, vaikka sitä antaisi kuusi varhaiskasvattajaa yhtaikaa.
   Koira oppii käskystä temppuja, mutta ei alle kolmivuotias sosiaalisuutta.

   Vasta yli kolmivuotiaan aivot ovat niin kehittyneet, että hän pystyy aloittamaan sosiaalisten suhteiden solmimisen, mikä on kaiken oppimisen edellytys.

   Minusta on hämmästyttävää, että poliitikot eivät tiedä tätä perusasiaa.

   Poista
  4. Minä en edes itselleni uskottele tietäväni lastenkasvatuksesta mitään. Keltikangas-Järvisen kirjoituksia on viime aikoina osunut silmieni eteen muutamia ja aina olen ihaillut kirjoituksensa viisautta. Ei mikään huhhahhei-professori, niitäkin riittää. Muistelen Keltikangas-Järvisen lapsista useamman olevan tohtori.

   Minä en ole ekstrovertti enkä introvertti vaan jonkinlainen outo sekoitus molempia.

   Timo Soinia muuten kunnioitan, tuhti äijä, mutta hänen ajatuksistaan minulla ei ole harmainta hajua.

   Poista
  5. On minäkään tiedä Soinin ajatuksia, mutta olettaisin niiden olevan ainakin nykyään jos ei nyt kuplakelpoisia, niin salonkikelpoisia. Tuota kotihoidon voimakasta ajamista kunnioitan puhtaasti siksi, että se on lapsilähtöinen, ei yhteiskuntalähtöinen, niin kuin varhaiskasvatusta käärmeen lailla piippuun ajavilla puolueilla. Pitää kysyä lapselta.

   Poista
  6. Valehtelin, tiedän minä yhden Soinin ajatuksista: "persu ei anna persettä". Ajatusta en osaa kovin paljon analysoida, onko siinä kyse peräpukamista vai jostain muusta.

   Poista
 7. Minä kiinnittäisin huomiota siihen, tulisiko Helsingin yliopiston Teologiselta tiedekunnalta leikata suuri osa rahoitusta. Mihin me tuollaista tarvitaan, onko se perustutkimusta, joka johtaa uusiin uskontoihin ja jeesuksiin. Eiköhän niitä uskontotieteellisiä ole jo tutkittu ihan riittävästi, kaikkea löytyy jokaiseen makuun. Aika sikamaiselta minusta tuntui, että hiljalleen eläköityvä kepun puoluesihteeri ja Kari Peitsamo sinne pääsivät opiskelemaan. Miksi?

  Marjaana Toiviaisen takia harkitsen kirkosta eroamista vakavammin kuin koskaan. Monta kertaa jo olen "eroa kirkosta"-sivun ottanut esiin, mutta en ole vielä täyttänyt kaavaketta.

  Evankelisluterilainen kirkko näyttäytyy minulle populistisena liikeenä. Jumalan olemassaoloon siellä ei enää usko kukaan, mutta uskovat kirkon olemassaoloon olevan perusteet. Epäilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetiloja kirkon parissa etsivät myös ns. enkeliuskosta, joka tarkoittaa sitä, että uskovat vanhoihin jouluisiin kiiltokuviin enkeleistä.

   Raamatun enkelit ovat taivaallista sotajoukkoa. Ajoittain aina palaan Johnny Cashin kappaleeseen Man comes around. Siinä taivaalliset sotajoukot hyökkäävät ja näyttävät, kuka saa elää, kuka ei. Tylyä, kovin tylyä.

   Aiemmin Dante Alighieri kirjoitti helvettikuvauksen, jossa helevetissä kärvistelivät paavit ja piivit.Suomalaisista piispoista hän ei vielä tiennyt mitään.

   Poista
  2. Eipä uskontotiedettä teologisessa tiedekunnassa kai edelleenkään opiskella. Minä ainakin opiskelin uskontotieteen kurssini Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa. Teologian eli jumaluusopin opiskelu on eri asia, käsittääkseni. Oikaiskaa, jos tämä on muuttunut.

   Uskontotieteessä lähdettiin liikkeelle varhaiskantaisten kansojen uskonnoista, magiasta ja ns. primitiivisistä menoista - jotka oikeasti ovat hyvin hienosyisiä ja eriytyneitä uskon harjoittamisia. Johtoajatuksena oli, että kaikki uskonnot ovat tasavertaisia tutkimuskohteita, uskontoja ei arvoteta.

   Poista
  3. Jumaluusoppia, kirkkohistoriaa ja muuta tuiki tarpeellista ohjetta ja opastusta ihmisen elämään. Vertailevaa uskontotutkimusta, mikä tiedemaailman suuri onni ja ihastus. Slut, poikki ja potslojo vaan koko laitos.

   Poista
  4. Siis mikä laitos? Humanistinen tiedekuntako? Ei kai sentään. Lisää humanismia Suomeen. Ei tämä rationaali yhteiskuntatieteellinen maailmankatsomus, jossa lapsikin uhrataan työelämän alttarille, ole ihmiselle onneksi.

   Poista
  5. No juu, tarkennan: Helsingin yliopiston Teologinen tiedekunta. Arkeologiakin on Suomessa tutkittuna vitsi, joka ei naurata. Onhan niitä osaajia maailmalla.

   Poista
  6. Tsot tsot Riku, arkeologia on lempilapseni. Joka alan osaajia on maailmalla, eikä tästä ole kyse.

   Tietysti jokainen sivistysmaa tutkii omaa historiaansa kiinnostuneena, koska on oman historiansa paras tuntija. Ei se niin mene, että vain joillain egyptologeilla on metkitystä. Minä ainakin olen haljeta uteliaisuudesta ja riemusta, kun löydän maasta epämääräisiä satoja vuosia vanhoja teräviä rautoja! Meillä on jo kaksi metallinpaljastinta ja muuta etsintämateriaalia kesäksi.

   Poista
  7. Historiaa olen joskus joutessani hieman selaillut, ainakin internetistä ja minua riemastuttava asia on Helsingin yliopiston päärakennuksen Senaatintorin puolinen seinä. Siellä oikean reunan kellari-ikkunan takana oli teinien karsseri, putka, johon laitettiin ongelmatapaukset sanojaan ja ajatuksiaan, ehkä tekojaankin. miettimään. Ei se silti mitään populismia ollut, kaukana siitä. Kyseessä oli vahvemman valta ja ennen kaikkea oikeudenmukaisuus.

   Poista
  8. Kun kuulen sanan arkeologia tai sanan antropologia, en poista pistoolistani varmistinta, koska minulla ei ole pistoolia ja sellaisia inhoan.

   Pelotti, kun lapsena kävelin kotikyläni kadulla ydessä sodat käyneen isoisäni kanssa. Joku pitkätukka meinasi jotain selittää, mutta isoisäni muoto muuttui ja sanoi jotain tiukasti. Minulle hän sanoi, kun kävelimme vähän matkaa: "Jos olisi tullut lähemmäksi, olisi paukkunut". Pistooli sillä oli aina matkassa, loppumetreillään sukulaiseni saivat sen onneksi pois. Kun isoäitipuoleni Adolf sairastui ja joutui sairaalan vuodepotilaaksi, isoisäni ei sitä kestänyt. Konjakkia rupesi kulumaan ja uusia virsiäkin kuulemma sävelsi.

   Poista
  9. Minun tekee pahaa oma tyhmyyteni. Merivoimissa varusmiespalveluksessa ollessani, isoisäni ja isoäitipuoleni pyytelivät kovasti minua käymään univormussa. Minulla oli paljon mielenkiintoisempaa mielessä, lomaryypiskelyä ja muuta, enkä lomillani mennyt. Se olisi ollut viimeinen kerta heitä tavata. Vuodet ne käy yhä vaikeammiks´

   Poista
 8. Minä en ole niinkään huolissani näistä täällä kommentoimistani, mutta Facebook-ärhentelyni vuoksi minut kaiketi karkoitetaan kohta koko maapallolta. Sellaista se elämä on, sano jätkä, ko Marsiin muutti.

  VastaaPoista
 9. Äsken kävin kaupungilla asioillani...hmm... jouduin Alkossa käymään kellonaikaa kysymässä, kuten isävainaani aikoinaan. Kassalla vitsailin: "Liian halpa hinta". Nuori tyttö katsoi minua silmät ymmyrkäisinä, koitin oloansa helpottaa: Nooh, en minä tästä mitään valitusta tee".

  Joskus aiemmin olen kysynyt, mikäs bonuskortti teillä kelpaa. Ei kuulemma mikään, ei edes kirjastokortti.

  VastaaPoista
 10. Vihreistä sen verran, että en ymmärrä heidän kantaansa Persianlahden maiden rahoittamaa suurmoskeijaa kohtaan.
  Eija-Riitta Korholalla oli aiheesta hyvä kirjoitus.
  Jos olisin helsinkiläinen, en äänestäisi vihreitä.

  VastaaPoista
 11. Suurmoskeija pitää ilman muuta estää, kuka muuta väittää on ihan halla-aho. Suurmoskeija edustaa sitä poliittista islamia, sitä mikä on vaarallinen ja paha.

  VastaaPoista
 12. Vihreiden aulius suurmoskeijan rakentamista kohtaan on niin höpömäistä, että se menee jo vitsin puolelle.

  Ovatko vihreät oikeasti niin tietämättömiä, että he kuvittelevat uskonnonvapauden tarkoittavan jättimäisen sunnimoskeijan rakentamista Helsinkiin?

  Sunnilainen islam on sellainen uskonnollis-poliittinen järjestelmä, joka sotii juuri sellaisia vapaita elämänarvoja vastaan, joita vihreät kannattavat. Jos sunnilaisuus saisi vallan määrätä, vihreä politiikka kaatuisi ensimmäisenä poliittiselta kartalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antakaa anteeksi vihruille, sillä he eivät tiedä mistä puhuvat, sanoi Jeesus. Halla-aho on myöskin ihan omassa kirjoittajan sellissään, maailman hahmottaminen on vaikeaa.

   Poista
 13. Tuossa muutaman päivän päästä täytän viisviis, viis siitä, mutta tämän olen ajatellut Facebookiin laittaa. Siinähän se kaikki on.

  Silloin kun täytin viiskeet, hyvissä ajoin ikäni poistin, nyttemmin olen sen lisännyt.

  VastaaPoista
 14. Ihmiset ovat muuten oikeasti kauhean tietämättömiä. Esimerkiksi lapsia on helppo manipuloida.

  Suorastaan järkytyin sitä tietämättömyyttä, joka näkyi tänään yhdessä Helsingin Sanomien Mielipidekirjoituksessa. Kyseessä oli muistaakseni 9-vuotias koulutyttö.

  Hän kirjoitti itku kurkussa siitä, että miten Suomi voi lähettää pakolaisia lentokoneella kidutettaviksi ja tapettaviksi. Hän vaikutti suunnattoman pelästyneeltä, säikähtäneeltä ja järkyttyneeltä.

  Haloo aikuiset! Nyt holli taloon! Kertokaa totuus lapsillenne älkääkä säikytelkö heitä noin. On päivänselvää, ettei ketään viedä kidutettavaksi tai tapettavaksi, vaan heillä on määränpäässäkin hoitoryhmä vastassa huolehtimassa paluun turvallisuudesta.

  Kannattaa kertoa lapsille myös se totuus, että maassa elää parhaillaankin 16 miljoonaa lasta, ja tuhansia raskaana olevia äitejä. Ei lapsia saa pelotella, vaikka oma maailmankuva olisi miten hyvä tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua yököttävät aina sellaiset lasten kertomukset, jotka eivät millään voi olla heidän päistään. Aikuiset vanhemmat ovat manipulaattoreita, jotka nostavat muka lastensa mielipiteillä itseään. Huonoja vanhempia, hyis olkoon mitä skeidaporukkaa.

   Poista
  2. No, kyllä vanhemmat lapsiaan rakastavat. Vaan jonkinasteista lasten hyväksikäyttöä on valjastaa heidät oman maailmankuvansa kantajiksi.

   Poista
 15. Ihmiset eivät ymmärrä, kuinka kova juttu Kiinan presidentin vierailu on. Pandoista kannattaa maksaa se miljoona vuodessa, taloutemme nousussa Kiinalla tulee olemaan iso osa. Kiina on kaiketi tärkein kauppamaa Kone Oyj:lle ja monille muille.

  Ihmisoikeuskysymykset Kiinaa koskien, niin. Kaikenlaista siellä on, mutta tärkeää on, että onnistuvat pitämään homman aisoissa. Tiananmenin panssarivaunuille minä antaisin Nobelin rauhanpalkinnon. Pelasti miljoonia ihmishenkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienostoylhäisön kotimainen keisaripariskuntamme, Lipposet, seurustelkoot Kiinan keisarin kanssa ja vetäkööt fyffet Venäjän kanssa vehkeilystä, mutta onneksi eivät enää vaikuta kovin paljoa tässä yhteiskunnassa.

   Ai niin, pitäisi olla sitä huumoria. Noh, olkoon, Paavo Lipponen pisti intellektuellit järjestykseen. Tästä saan parhaimmat naurut.

   Poista
  2. Tämä on oikeasti ajateltuna näin. (miettii) On hyvin vaikea kuvitella että Kiinaa voi hallita länsimaisten demokraattisten aatteiden mukaisesti; se on liian iso siihen, siellä on liian paljon ihmisiä. Vaaditaan tiukkaa keskusjohtoista hallintoa: se on ihan sama miksi sitä nimitetään. Mutta ilman tuota tapaa hallita maata, se hajoaa.

   Mielenosoitusten, joita pidettiin ympäri Kiinaa, ei vain Taivaallisen rauhan aukiolla - niiden julma tukahduttaminen oli millä mittapuilla tahansa katsottuna inhimillinen tragedia. Kyse vain oli siitä että valtaeliitti oli itse jakautunut kahtia, 'edistykselliset' ja 'taantumukselliset' taistelivat vallasta. Ja taantumus voitti. Paljon ihmisiä tapettiin ja teloitettiin, Tiananmen symbolisoi sitä. Mutta...
   jos noita mielenosoituksia ei olisi saatu tukahdutettua, olisi hyvin todennäköisesti syttynyt sisällisota. Ja kuolleita silloin ei ollut muutamia tuhansia vaan miljoonia, kymmeniä miljoonia, ehkä satoja.

   Kiinaa ei pysty hallitsemaan samalla tavalla kuin jotain täin kokoista valtiota, kuten Suomea esimerkiksi. Mutta eipä Kiinan johtoon kukaan politiikan ulkopuolelta singahtanut insinööri ja amatööri ikinä pääsisikään. ( Luojan Kiitos! )

   Poista
  3. Utöyan massamurhaa, missä ilmeisesti pienempi uhriluku, mieluummin puolustelisi kuin Tiananmenin. Perustelut kummassakin tapauksessa toisiinsa verrattavissa.

   Poista
 16. Helsingin Sanomissa on mainio pilapiirros pandoista. Siinä kaksi suomalaista sutta katselee Ähtärin aitauksessaan, miten komea kaivinkone jyllää uutta Pandalaa. Toinen sanoo toiselle hampaat irvessä:"Ulkomaaneläville ollaan kyllä heti asuntoja rakentamassa. Me vaan täällä ulkona värjötellään."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heh - väkinäisin nauruni ikänä.

   Poista
  2. Liian osoitteleva vitsiksi. Sudetkin näyttivät enemmän siltä kuin olisivat käyneet samalla hammaslääkärillä kuin Alexander Stubb. - Mutta oletteko panneet merkille, rakkaat opossumit, millaista makkelia Juba Tuomola nykyisin (= neljä viimeistä vuotta) paperille on oksentanut! Niissä ei ole mitään hauskaa enää, pelkkää vastenmielisyyttä, ja tuo ideakin on jo loppuun kaluttu (= sovinistiWagner ja Viivi). Yäk! ... (kipittää kauheeta vauhtia vessaan) Yäk! Yäk! Yäk! (pyyhkii suupielensä M-Serlan toalettipaperiin, tulee takaisin muina miehinä, ja jatkaa) ... Taisi olla Hesarissa sekin tieto että useimmille ihmisille oksennuksen ääni on inhottavin ääni. Se koskee/satuttaa enemmän kuin esim. liidun kirskuminen taululla. - Opettajat, muistakaa tämä! Älkääkä enää yrjötkö kesken tunnin! (Liitua kyllä käyttäkäätte.)

   Poista
  3. Kyllä teillä pojat on hyvä maku. Minä kuitenkin naurahdin aidosti, siis huomaamattani kun luin sen. Ehkä eniten minua huvitti juuri susien hammasvärkistö. Pidän naiviudesta ilmaisussa.

   Vaan samalla kun piirros kuvaaa kliseetä, se muodostaa kaksoiskliseen: asettaa naurunalaiseksi myös piirtäjän omat ennakkoluulot - tuommoisia tyhmiä ne rasistit ovat.

   Poista
  4. Meillä pojilla on hyvä maku. Pidämmehän sinusta.

   Poista
 17. Ns. arabikevät oli se syy, mikä sai isisiksen nousemaan. Muammar Gaddafi oli ihan kamala, mutta hänen murhansa jälkeen hommat eivät ole kaunistuneet. Yhdysvaltojen latvakakkonen, presidentti Trumppa, nyt uutisten mukaan pohtii, onko Syyria sitä tai tätä. Oli niin tai näin, viattomia kuolee paljon. Trump murhaa ja mutisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saddam Hussein ja Bashar al-Assad saivat ISIS:n nousemaan. Muuten, ISIS on murhannut noin 10.000 ihmistä, mikä on TODELLA pieni määrä verrattuna em. terroristien uhrilukuihin.

   Poista
 18. Surkuhupaisaa on seurata, miten Trumpin tempoileva ähellyspolitiikka tuottaa tulosta - Natomaat kasvattavat sotamenojaan, autotehtaat palailevat USAhan, meksikolaiset rajaloikkarit vähenevät, Putinille lyödään jauhot suuhun jne...

  Näin raadollista on kansainvälinen politiikka: fiksua Obamaa vedätettiin mennen tullen, öykkäri Trumpia kavahdetaan ja totellaan.

  Mutta kylläpä olen nyt hämmästynyt: täällä yleensä suvaitsevaisuudellaan rintaansa röyhistävät piirit paljastavat taantumukselliset pikkuporvarilliset karvansa ja vastustavat Suurmoskeijaa!!??

  Jos Helsinkiin mahtuu luterilaisia kirkkoja ja ortodoksisia kirkkoja, niin kai tänne mahtuu sunnilainen moskeijakin, häh - eihän se shiialaisilta pois ole, vaan rakentakoot vapaasti omansa.

  Näinhän se sivistyneen ja valveutuneen vapaamielisen ajattelun mukaan kuuluisi mennä, vai mitä? Antaa kaikkien kukkien kukkia, lisätään erilaisuuden elähdyttävää vaikutusta umpioituneessa ja synkässä Suomessa, jossa me kaikki olemme maahanmuuttajia.

  Johdonmukaisuutta minä kaipaan, en syyllisiä. Jos monikulttuurisuutta on pakko lisätä, niin lisätään, perkele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä nyt kuitenkin liioittelit autotehtaiden palaamisista ja rajaloikkarien vähenemistä. Se muurin rakentaminen on mielipuolen hommaa, maasto on liian vaikeaa. Natomaiden maksamisistakaan emme tiedä.

   Onpa hyvä pressa!

   Poista
  2. Annetaan rättisten vaan rakentaa tänne moskeioitaan. Sitten kun ne on valmiita, lennätetään (vrt. tämän päreen alustusta) rättikset takaisin kotimaihinsa. Pienistä moskeioista saa hyviä perunavarastoja ja Suurmoskeijasta Planetariumin, perkele.

   Poista
  3. Ei anneta, sillä sunnimoskeijat tuovat tullessaan myös sharia-lait, kuten Briteissä, jolloin maassa vallitsevat eri lait eri ryhmille. Koraaniin pohjaavat sharia-lait sallivat sen, mikä meidän lakimme mukaan on rikos, eli esimerkiksi epätasa-arvon ja naisen sortamisen. Moskeija ei olisi myöskään naisia varten, kuten joku suomalainen naispoliitikko hurskasteli. Naisilla on paikka takarivissä ja erillisissä kopeissa. miehillä virallisissa tiloissa. - Minä en sallisi tämmöistä.

   Poista
  4. Rättipäät tekevät mitä tekevät. Tukholman isku oli hyvin odotettu. Hyvin mieto isku. - Se nyt on itsestään selvää että paljon pahempaa tulee tapahtumaan Skandinaviassa. Ja myöhemmin Suomessa.

   - Ei se näistä temppeleistä ole kiinni! Voi hyvänen aika sinua, Iines.

   Poista
  5. Eikö tosiaan ole, mikis? Tuossa linkissä on linkki Ylen Areenan dokumenttiin siitä, mitä tanskalaisissa moskeijoissa oikeasti opetetaan. Dokumentti on aito, luotettava, tunnustettua faktaa.

   http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/02/ulkolinja-sarialakia-tanskassa

   Poista
 19. Miksi tämä maailma on niin muuttunut? Miksi entiset demarit ovat nykyään oikeistolaisempia kuin kokoomuslaiset. Miksi he haluavat nuoremmilta polvilta nyhtää pois kaiken sen hyvän, mitä ovat aikaansaaneet. Pahat tietysti mielellään jättävät. Sano demari ja sano valehtelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran kun kävin paskalla, huomasin vessapaperin puuttuvan. Onneksi ei ollut ongelma, kun demarikokoomuslaisen Juhana Vartiaisen kuvia oli saatavilla. Anteeksi, Juhana, että siitäkin tykkäsit.

   Poista
  2. Ilkka Taipale on ainoa demari jota kunnioitan, muut ovat vessapaskaa.

   Poista
  3. Jungner-niminen narsistipaska ei antanut Ilkan puoluekokouksessa puhua. Ilkka vuokrasi nosturin ja kailotti sieltä. Eikä varmasti mitään liirumlaarumia tai paskaa.

   Poista
  4. Mikä erottaa demarin natsista? - Luja nyrkki ja voimakkaat järjestysmiehet.

   Ilkeästihän tuo toki oli sanottu, mutta demarit natseista erottaa myös siitä, että demareilla piippaa.

   Poista
 20. Meksikolaisten nettomuutto Yhdysvaltoihin on ollut miinusmerkkistä jo usean vuoden ajan.
  Muuripuheita ja meksikolaisten järjetöntä parjaamista tarvittiin vaaleissa punaniskojen houkutteluun.

  Samuli

  VastaaPoista
 21. Maailmassa tapahtuu niin paljon pahaa, on aina tapahtunut, ja tapahtuu tällä hetkellä, että on turha kuvitella että ikänsä hyvinvointivaltiossa elänyt sitä pystyisi käsittämään. Puhun itsestäni. Ei tapetuksi tuleminen... (miettii, uskaltaako tämän sanoa...) kovinkaan kammottava vaihtoehto ole, an sich. Kaikkihan me joskus kuolemme, ennemmin tai myöhemmin. Mutta eläimistä vain ihminen pystyy tahalliseen julmuuteen. Olen nähnyt kuvia rääkätyistä ihmisistä, päiväkausia kidutetuista ihmisistä... ja taatusti toivon etten koskaan niitä olisi nähnyt. - Parempi olisi kun ei näkisi mitään eikä kuulisi mitään, parempi kun menisi johonkin Hevon Korpeen, ei tapaisi ketään ei ainakaan ihmisiä, ja sitten, kun aika on, muuttuisi Poroksi. Tai joutseneksi. Joksikin inhimillisemmäksi olioksi kumminkuin mitä ihminen on.

  Ps. Kyllä minusta hädänalaisia ihmisiä pitää auttaa. Minusta se on väärin, ellei auta. Jos ihminen on uppoamassa jäihin, ja huutaa APUA, AUTTAKAA MUA, on sitä autettava. Eikä ajateltava että "mitäs menit sinne jäälle käveleen". Tai että "emmä kuule voi kun mulla on nää hienot italialaiset kengät jalassa. ne kastuis jos mä tulisin sinne jäälle."

  Ps. Elintasopakolaiset ja muut humbuugi-ihmiset tietysti pitää palauttaa "lähtöruutuunsa" (niin kuin Monopoli-pelissä) ilman palkkaa. Ja jos heidät lentokoneilla palautetaan, niin mielummin rahtitavarana. Jihadistit taas voisi - sikalan nurkan takana - päästää sinne minne he niin v-tusti haluavatkin, so. Paratiisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, tietenkin hädänalaisia pitää auttaa ja autetaankin, minkä voidaan. Jos Afganistanissa tälläkin hetkellä elää 30 miljoonaa ihmistä, joista 16 miljoonaa lasta ja tuhansia raskaanan olevia naisia, niin pitääkö mielestäsi heidät siis evakuoida tänne harvaan asuttuun pohjolaan? Tai ylipäänsä jonnekin?

   Käsitykseni mukaan Afganistanissa on myös turvallisia alueita.

   Poista
 22. Valitettavasti on niin, että ihmisoikeudet ovat hyvän päivän kamaa. Tiukan paikan tullessa niillä ei ole käyttöarvoa. Kuitenkin hyvänä päivänä voisi katsoa mitä tulevaisuuden varalta tilaa. Ruotsi on nyt viime vuosina ajan saanut sitä tilauskirjan mukaan. Meillekin on tätä hoitoa tulossa, kas kun olemme jahdanneet väärää sutta. Voimme vain syyttää itseämme kun emme ole opetelleet länsinaapurin kieltä riittävästi osataksemme varoa. Tukholman merkeissä tämmöisiä. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on tulossa lisää, ja enenevässä määrin, sanoi muuan asiantuntija Ylen selostuksessa Tukholman Åhlensin terroriteosta. On turha luulla, että teot saataisiin estettyä, ja ne tulevat meillekin.

   Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kuulin näin suoraa puhetta uhasta, josta ei ole tapana meillä eikä Ruotsissakaan puhua.

   Poista
  2. Tiukka paikka tulee silloin - ei se kovin kaukana ole, ehkä 60 vuotta ehkä enemmän - kun mennään eteenpäin tästä ja oikeasti taistellaan elinehdoista, vedestä ja ravinnosta. Ilmastomuutos vahvistaa tätä kehitystä. Kun taistellaan elämästä, siis hengissäpysymisestä, ei kyse ole ideologiasta. Silloin ISIS on yhtä tyhjää sanova aate kuin DADAismi, en tiedä koska, mutta aivan varmasti joskus. Valtauskonnot murenevat myöhemmin, samaan tahtiin kuin ihmisten moraali; joskus - mistäs minä sen tietäisin koska? - ihmiset joutuvat elämään maailmassa jossa ei muuta uskontoa ole kuin hengissäselviytyminen.

   Vaan mitäpä mitä sitä mennä aikaansa edelle. Kivempi mennä taaksepäin 60 vuotta. Rock!

   https://www.youtube.com/watch?v=Mb3iPP-tHdA

   ... yhtä sumeaa täällä on! On, on, on! Aika, ja Toivo, on ajat sitten jo kuollut. Kaverukset.

   On, on, on.

   Poista
  3. Tuo intro, joka on portaalta toiselle nousevaa - kyllä mun korvani sen kuulevat - on varastettu Bachilta.

   Jos maailmasta pitäisi jälkeen jäädä yksi säveltäjä, ei muita ehdokkaita voi olla kuin Bach. Eikä kysymys ole mielipiteistä eikä musiikimausta. - Bachin jälkeen jokainen voi sanoa kuka on "toiseksiparas", ja olen varma, että jokainen on oman suosikkinsa kanssa oikeassa. - Ei musiikkia muuten voi ymmärtää.

   Poista
  4. Joo, Bach, on se ykkönen.
   Heimo Haitto, tuo sotaa edeltävän ajan ihmelapsi siis, kerran radiossa haastteltuna sanoi ettei hän nuorena oikein ymmärtänyt Bachia, jäi ymmälleen siitä, että Bach aukenee monille vasta vanhempana, hänelle itselleenkin. !00-vuotias Arthur Rubinstein ei enää kuunnellut musiikkia, vain Bachia ja Mozartia joskus.
   Minulle, tavalliselle meikäläiselle käy myös Tapio Rautavaara ja Schubert. Tapsa oli täältä kotoisin ja kävimme samalla hammaslääkärillä! hh

   Poista
  5. Tässä kaikki mitä on olemassa. Voi tietysti olla enenmmänkin, mistä sen tietää. Tarkovskia joskus epäilen, hän on idoolini, Bachia en koskaan ole epäillyt. Ihminen, joka keksii tuollaisia säveliä, on hyvä ihminen.

   https://www.youtube.com/watch?v=vJdQU_5E_Ao

   (tämä on katkelma, kyllä te sen tiedätte, halusin tämän Tarkovskin takia, rakastan hänen elokuviaan)

   Poista
  6. Mozart kirjoittaa kaunista musiikkia. Requiem on niin täyteenahdettu tunnetta, että kun sitä kuuntelee, on välillä vaikea vetää henkeä.

   https://www.youtube.com/watch?v=neDnpgZPPvY

   Ps. Sinä olet sympaattinen ihminen H(annu) H(anhi)

   Poista
 23. On hienoa, että persut ja keput palauttavat niin runsaasti tekemänsä uuden Suomen ennätyksen jälkeen. Sano persu, niin et tiedä mitä saat.

  Elävään arkistoon on ilmestynyt kokonaisuudessaan Peter von Baghin tekemä dokumentti, jossa kuvataan Olavi Virtaa hänen kamalalla loppusuorallaan. Toinen Petterin tuotos oli se elokuva naistennaurattaja Ylermistä. Mieleeni näistä tulee, että miksi Petteri ei itse osannut, miksi hänen arvostelukykynsä petti niin täydellisesti.

  Kenenkään sairaskertomusta ei saa laittaa tuolla tavalla esille ja Ylermi nyt oli ihan humbuugiäijä, sano Mikis mitä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en sano ihan mitä tahaansa... herra Lingreeniin tutustuin Joensuun kulttuuripäivillä eräänä vuonna. En toista samoja asioita mitä olen jo joskus (ehkä?) jo kertonut... Mikään intellektuelli Pertti ei ollut. Kävimme katsomassa kesäteatterin näytelmää, joku saatanan humppanäytelmä se oli - ei, ei Tukkijoella, mutta muistan, kun sitä katseltiin, niin Pertti Ylermi vieressäni aina odotti miten minä reagoin. Jos aloin nauraa, sekin remahhti nauruun. Jos aloin rypistellä kulmakarvojani, sekin rypisteli... kyllä se semmote mua vähän huvitti. - Muutenkin Pertti oli kiltti ihminen, enemmän ujo kuin mikään Kreivi: se kreivijuttu oli ihan keksitty juttu sen ihmisen päälle. Ja sit kun se ihminen huomas että näin helpolla ja tämmösellä roolilla saa rahaa - eihän hän osannut edes laulaa! - saa rahaa, niin silloin sille vasta nousi kusi päähän. Ja siitä tuli - kuulema - aika vittumainen öykkäri. (Joka tietysti teki mahalaskun.)

   Siihenaikaan kun tunsin - ne muutamat ohilipuvat vuorokaudet, oh - Kreivin, hän oli hyvin hillitty ja varautunut ja melkein fiksu ihminen. - Oi Riku Riemu!

   Petteriä arvostan paljon, Ps., mutta hänen fiktiivistä elokuvaansa "Kreivi", en kyllä ymmärrä. En. (Vaikka pääni puristettaisiin littiin, en ymmärtäisi.)

   Poista
  2. Mikis, sinä olet minua viisaampi, mutta en minä sille mitään mahda.

   Poista
 24. Ei ruottalaisilla pidemmän päälle ole mahdollisuuksia kuin heittää helvettiin paljon sakkia. Saksa jo karkoitti yhden Saksassa syntyneen.

  VastaaPoista
 25. Meilläkin näitä tarkkailtavia muslimiterroristeja on muistaakseni yli 300. On turha tuudittautua täydelliseen luottamukseen sellaisia henkilöitä kohtaan, jotka tulevat tänne paperittomina, mutta ei ilman iPadiaan. Miksi se iPad ei koskaan katoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt tuli väärä sana - en tarkoita terroristia, vaan henkilöä yleensä.

   Poista
 26. Kepulaisen YLEn uutisiin olen laittanut kommentteja, joista jännityksellä odotan, kuinka kauan siellä ovat. Sellaisia melkeen "kepu, kepu, kepu, out, out, out!"-tyylisiä.

  VastaaPoista
 27. Jonkinlaisena totuutena on goebbelsiitain hoettamisella tullut, että Yle on vasemmistolainen ja tiedotuskenttä ylipäätään on sellainen. Kepua Yle kumartaa, kepulta irtoaa. Kepu sanoo kuin Kummelissa: "Nyt lähtee!"

  VastaaPoista
 28. Suomi aikoo ottaa takaisin Isisin riveissä taistelleet.
  Miksi välillä tuntuu, että terve järki on kateissa päättäjiltä.

  Nuo taistelijat pitäisi karkoittaa, samoin tunnettujen vihasaarnaajien maahantulo pitää estää. Suomeen on päästetty sellaisiakin muslimisaarnaajia, joilla on maahantulokielto moniin maihin.
  Jälleen kerran, missä terve järki?
  Ainoat vaihtoehdot eivät voi olla täysin vapaa liikkuvuus ja persulainen neekeröinti.

  VastaaPoista
 29. Isisin riveissä olleet pitää palauttaa vaikka helevetin viimeisen hiilipöntön käyttäjiksi. Kukaan suomalainen ei voi olla niin järjetön, että sellaisia tänne haluaisi.

  VastaaPoista
 30. Islam on pakanuutta, kristinusko on länsivallat tehnyt niin suuriksi. Kristinusko on koko sivistyksemme perusta. Nyt sivistytksemme pohja vapisee ja horjuu.

  VastaaPoista
 31. Älkää nyt niin perkeleesti tätä hehkuttako... mitä Tukholmassa tapahtui tänään? Ettekö te ihan oikeasti tiedä mitä muualla tapahtuu? Joka ikinen päivä. Myös huomenna.

  saatanan saviankat! suhteellisuudentajua, please

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin tosiaan uutisia netistä. Hyvä nimi journalisteille tuo saviankka :-) hh

   Poista
  2. Kyllä Ruotsin tapahtumia saa hehkuttaa. On täysin kohtuutonta tuoda vapaaseen länsimaiseen ja kaikin puolin ihmistä kunnioittavaan valtioon barbaarisia sotaisia ja tahallisia vieraan kulttuurin terroristisia tuhotapoja!

   Ja vielä kohtuuttomampaa on yrittää verrata noita tapahtumia erilaisten kulttuurien onnettomiin tapahtumiin. Ne eivät kuulu Eurooppaan eivätkä etenkään Pohjolaan! Täällä niitä tuleekin kummastella. Jeesustelua on kieltää tämä.

   Poista
  3. Minä en edelleenkään ymmärrä, vaikka en hehkuttele, miksi juuri suomalaiset ja ruotsalaiset tässä maailmassa olisivat niin kummallisia erikoistapauksia, että heille ei mitään pahaa saisi tapahtua? Kaikille muille maapallolaisille kyllä?

   No jopas on kummallista meininkiä.

   Itse aikoinaan luin, kun olen kova lukemaan kaikenlaista, myös Talmudeja. Niissä käy selväksi että juutalaiset ovat ainoa valittu Kansa. Hitlerin mielestä ainoa valittu kansa oli Arjalaiset. Jotkut olivat toista mieltä, sitten toinen maailmansota loppui, mistä sen tietää kuka on oikeassa? - Mutta kiva on Iines jos sanot, ja vielä pystyt perustelemaan sen, että ruotsalaiset ja suomalaiset ovat (myös Jeesukselle) valittuja kansalaisia. - Tämä minun moneen otteeseen lommolle lyötyä itsetuntoani kohottaa... no, jonkin verran, ainakin.

   Poista
  4. Ehkä siksi meille ei saisi tapahtua pahaa, kun emme ole hyökkäilleet aktiivisesti oikein minnekään ja olemme avoimia yhteiskuntia demokratioineen, kehittyneitä ja humaaneja maita, joilla ei ole historiassakaan kovin pimeitä häpeällisiä rikoksia ihmiskuntaa vastaan. Otamme myös vastaan pakolaisia voimiemme mukaan.

   Poista
 32. Siis minä en ymmärrä miksi te siinä jeesustelette ja leikitte fariseuksia... Ei terroritekoja pystytä estää sillä että niitä vastaan taistellaan, se on samaa kuin huumeita vastaan taistelu. Se on ajat sitten jo hävitty. Terrorismia vastaan voi taistella kitkemällä syyt terrorismiin... Niinpä niin, toiveajattelua? Koska kyse ei ole edes fundamentalismista; aina löytyy joku kylähullu joka ajaa vaikka leikkuupuimurilla uimarannalla olevien ihmisten päälle. Ai miksi? No siksi, kun on MEDIA. (= saa mainetta ja julkisuutta)

  Ps. Pohjois-Koreassa eivät terroristit hillu. Ai miksikö? No, sattuneesta syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä Mikiksen kommentista tykkään, se on täyttä totta.

   Poista
  2. Jokainen terroriteko tulee erikseen tuomita. Jokaista terroritekoa vastaan tulee taistella, ei tieteenkään aseellisesti, mutta ei tuleen makaamaankaan saa jäädä, jos meitä tähdätään. Eikä juosta housut kintuissa karkuun tai jäädä odottamaan, että joku keksii perimmäiset syyt kaikkeen ja nostaa maat jaloilleen.

   Haluaisin nähdä sen päivän, kun joku keksii syyn terrorismiin. Väitän, että jos olisi jokin selkeä syy, se olisi jo keksitty.

   Poista
  3. 1) me emme täällä Suomessa tuomitse muita terroritekoja kuin ne mitä hetkauttavat meitä. Maailmalla nimittäin tapahtuu paljon muutakin.
   2) me emme pysty taistelemaan 'jokaista terroritekoa vastaan'. Emme edes joka kymmenettä.
   3) fraasi 'ei pidä jäädä makaamaan tuleen' pitäisi jo unohtaa. väinö linnaa ei pidä unohtaa.
   4) kuka juoksee 'housut kintuissa'? Myös tuo fraasi on kummallinen: housut kintuissa on hankala juosta. Tuppaa lentään nenälleen.
   5) jos sinä kysyt joltain vakavasti otettavalta tiedemieheltä, että koska "keksit perimmäiset syyt kaikkeen ja nostaa maat jaloilleen" niin hän - arvaa mitä - lyö sua nenään
   6) syyt terrorismiin on jo ajat sitten nähty. kun luet egyptin historiaa, näet sen päivän selkeästi myös itse
   7) iines, älä ole noin epätavanomainen. se ei jotenkin sovi sinuun.
   8) ich libe dich

   Poista
  4. Mikis, ei se, että nostaa lähellä tapahtuvan terroriteon tikun nokkaan, tarkoita sitä, ettei huomaisi kaukana tapahtuvia vielä suurempia hirveyksiä.

   Ihmisen ei tarvitse kantaa koko maailman vääryyksiä harteillaan, yhdelle riittää kun hän suree läheisimpien kuolemaa. Et sinä itke australialaisen miehen kuolemaa, mutta ystäväsi ja rakkaasi kuolemaa itket. Se on ihmisen osa, ja kylliksi hänelle.

   Poista
  5. Minua oikeasti kummastuttaa se perustelu, että Euroopassa nyt tapahtuneita terroritekoja ei saisi hirveästi huomioida, koska kauempana maailmassa tapahtuu suurempia hirveyksiä.

   Eurooppaan suunnatut iskut ovat hirvittäviä, koska Euroopalla ei ole osaa eikä arpaa esimerkiksi muslimimaihin hyökkäilyssä. Eurooppa on pikemminkin ollut muslimimaiden auttaja, ottanut muslimimaiden ulossylkäisemät kansalaiset ylläpitoonsa niin paljon kuin mahdollista. Kaikkia emme tietenkään voi ottaa.

   Eurooppa on jossain mielessä viaton, se ei ole ansainnut terroria osakseen - joskaan toki mikään maa ei ole.

   Poista
  6. Joku tutkija, oisko nyt sit ollu terrorismintutkija, sanoi että pohjoimaissa tehdyt poliittiset terroriteot ovat olleet tähän asti enimmäkseen äärioikeiston tekemiä tai äärioikeistolaisista idelogioista innoittuneiden tekoja. Karmeimpana Breivikin teko (huomattavaa on että hän ei toiminut yksin, vaikka teki tekonsa yksin). Lisäksi hän sanoi, että terrorritekoja torjutaan enemmän kuin niitä tehdään, koska niitä pystytään ennakoimaan jo varsin hyvin.

   Terrorijärjestön Isilin tai Isisin organisoimia tekoja ei ole ollut. Pohjoismaissa. Jos tämä Tukholman tapaus osoittautuu sellaiseksi, se on ensimmäinen.

   Isisin terroristisia tekoja Euroopassa ei pidä sotkea kaikkiin muslimeihin. Isis on terrorijärjestö. Kuten ovat erilaiset äärioikeistoliikkeet, Suomessakin toimiva PVL, pohjoismainen vastarintaliike, jonka jäsenistöä on parhaillaan oikeuden edessä Jyväskylässä.

   Poista
  7. Jos käyttää sanaa "muslimiterroristi", niin johdonmukaisuuden vuoksi pitäisi käyttää myös sanaa "kristittyterroristi" niistä terroritekojen tekijöistä, jotka eivät ole muslimeja tai muslimimaasta lähtöisin.

   Poista
  8. Voi anonyymi olla niin, mutta kuinka suuren uhkan käsittäisit kristittyterroristien nyt olevan?

   Poista
  9. Kiitos muuten huonolle hallituksellemme, että rahtaavat niitä pois. Enemmänkin voisivat, mutta persut ja keput nyt ovat sellaisia suvakkeja. Marjaana mikälie pappi on erotettava evankelisluterilaisen kirkon palveluksesta.

   Poista
  10. No Breivikiä minä tähän jo odotinkin. Häntä on paljon käytetty myös muissa Tukholman terrotitekoa mitätöivissä keskusteluissa.

   Näyttää vain siltä, että kovin moni ei taida ymmärtää, mitä tarkoittaa diagnoosi: persoonallisuushäiriö, jonka Breivik sai, psykopaattinen persoonallisuushäiriö.

   Se on ollut tuomioistuimenkin mukaan teon takana, samaten se lienee Breivikin "natsiudenkin" takana. Joka tätä ei ymmärrä, ei voi syyttää asiasta kuin omaa tietämättömyyttään ja kenties vähäistä koulutustaan.

   Poista
  11. No, jos terrorismitutkija kertoo että suurin osa pohjoismaissa tehdyistä terroriteoista ei ole "muslimiterroristien" tekemiä vaan äärioikeistolaisten liikkeiden tai niistä innoittuneiden yksilöiden tekemiä ja he ovat kasvaneet kristityissä maissa, niin ovatko vai eivätkö he ole "kristittyjäterroristeja"?

   Poista
  12. Minä en nyt kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä ihmeen koulukunta on se, joka ajaa sitä asiaa, että mistään terroriteosta ei voi syyttää vähimmässäkään määrin muslimeja tai islamin oppeja, joiden mukaan kaikki muut ovat vääräuskoisia paitsi muslimit.

   Miksi ihmeessä muslimeja ei voi yhtään syyllistää, vaikka he tulevat tänne Eurooppaan tekemään barbaarisia tekojaan? Eivät eurooppalaisetkaan mene Lähi-itään tappamaan muslimeja? Miksi kaikki muslimien teot ovat yksittäistapauksia vaikka ne tehdään usein Allahu akbaria huutaen?

   Poista
  13. Tottakai kristittykin voi sotia ja olla täten olla terroristi.

   Vaan nimeähän tähän nyt alkuun vaikka viisi kristittyjen terroristien muslimimaihin tekemää "yksittäistä" terroritekoa. Odotan.

   USAn pommitukset eivät kelpaa eivätkä muut sotatoimet. Ota esimerkit ihan sieltä tavallisiin kadullakulkijoihin suunnatuista terroristikritittyjen iskuista.

   Poista
  14. Koetin googlata "terroristikristittyjen teot". Hakutulos 0 osumaa.

   Voit siis listata tähän alle myös terroristikristittyjen tekoja Euroopassa. Mielellään ne, jotka on tehty Jumalaa huutaen, Jumalan nimeen.

   Poista
  15. Tuomioistuin totesi Breivikin terveeksi, teko oli tehty täydessä ymmärryksessä. Se ei tarkoita tietenkään, että terve ihminen tekisi tuollaisia tekoja. Terve ihminen ei tee terroritekoja. Breivikin teko määriteltiin poliittiseksi väkivallaksi, poliittiseksi terroriteoksi. Niiden takana on aina ideologia joista tekijä on saanut innoituksensa.
   Se, että mainitsin hänet, ei tarkoita että mitätöisin Tukholman mielipuolisen teon.

   Brittiläisen työväenpuolueen kansanedustaja Jo Cox tapettiin brexit-vaalien alla. Viisikymppinen mies , ampuja/puukkottaja,oli huutanut "Britain first!" - myös pidätyksen aikana. Yhteydet äärioikeistolaisiin ideologioihin olivat innoittaneet miestä. Teko oli myös poliittista väkivaltaa.

   Äärioikeistolaiset ryhmät sekä ideologiat ja terrorijärjestö Isis ovat tehneeet tai organisoineet tai innoittannet 2000-luvun terroritekojen tekijöitä.

   Poista
  16. Jokin uskonto tai uskonnollinen vakaumus ei tarkoita sitä, että ihminen suunnittelee tai toteuttaa terroritekoja tai muitakaan väkivaltatekoja. On ilmeistä, että osa kristityistä ja osa muslimeista jakaa maailman
   mustavalkoisesti kahtia: muslimeihin ja kristittyihin ja siten, että nämä kaksi ovat vihollisia keskenään.

   Mutta suurin osa maailman ja Euroopan kristyistä ja muslimeista ei kuitenkaan ajattele niin.

   Poista
  17. Hyvänen aika, Anonyymi, minähän sanon tuossa, että Breivik todettiin luonnehäiriöiseksi, ei mielisairaaksi. Luonnehäiriöinen lasketaan juridisesti terveeksi! Juuri siksi hänet tuomitaan normaalisti. Täyspsykopaatitkin tuomitaan - etkö tosiaan tiennyt tätä. Psykopaatti ei ole mielisairas eikä sairas, hänen mielensä toim ii kirkkkaasti. Hän on vain tunteeton ja kylmä ja voi tappaa silmiä räpäyttämättä.

   Poista
 33. Sellaista laimsäädännön muutosta minä ehdotan, että terrorismirikoksista tuomituille langetettaisiin kuolemantuomio. Sellainen toimeenpantaisi Helsingin Senaatintorilla yleisönäytäntönä, johon olisi yleisöllä vapaa pääsy, lippuja ei myytäisi. Tuomittu kuljettaisiin paikalle häkissä pitkin Helsingin katuja ja kansa saisi matkan varrella esittää arvioitaan esimerkiksi tomaateilla, kivillä ja kaljapulloilla. Kaikkien yleisöriehaan osallistuneiden kesken arvottaisiin palkintoja, mm, lippuja Robinin ja Paula Koivuniemen konsertteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisten esitysten lastennäytökset tietysti pidettäisiin ennen iltapäivää, ettei lapsukaisten päivärytmi häiriintyisi. Aikuisnäytännöt joskus kello kuudentoista jälkeen. Niissä omaa virvokkeiden ottoa ei rajoitettaisi ja järjestäjätahon puoleltakin myyntiä olisi järjestetty. Grillimakkaroita kärisemässä hintaan 2€ kappale. Vegaaneille olisi omat myyntipisteensä, mieluiten kuitenkin ilmaiset. Iso tuoppi 3€, vihreälle liikkeelle tarjolla myös kotimaisten panimoiden herkkutuotteita.

   Poista
  2. Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi ruotsin maanteiden sankarin kuulustelijaksi. Varoitan kyllä etukäteen, etteivät metodini ole kovin ruotsalaisia, saatan välillä puhua saksaakin.

   Mitäs näistä, hurmalan häistä, mutta Helsingin yliopiston kirjaston poistoista löysin hyvän kirjan. "Kirjan maailma", kansalaiskoulujen kirjallisuuden opas vuodelta 1968. Siinä on hienoja lainauksia suomalaisilta kirjailijoilta ja hyvä tiivistelmä koko maamme kirjallisuudesta.

   Poista
 34. Tämä mies pelasti sen, että tänä päivänä saamme puhua.

  Aksel Fredrik Airo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra kenraalin haastattelun olen katsonut lukuisia kertoja ja aina se käy minun tunteisiini. Kiitos.

   Poista
 35. Tämä nyt Ruotsissa kiinniotettu ja teosta epäilty mieshän on uzbekistanilainen. 90 prosenttia maan kansalaisista on äärimmäisiä sunnimuslimeja.

  Vaan mitämaks, tämäkin mies on ruotsalaistunut neljän lapsen isä, rakennusalalla. Ei siis työtön eikä syrjäytynyt. Mikä lie miestä ajanut tappamaan tavallisia ihmisiä, kadulla kulkijoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän sitä voi tietää. Jos pääsen kuulustelijaksi, voi olla, etten minäkään saa selville. Eivätkä ne hullun motivaatiot niin kiinnostakaan, mutta kyselen siltä kaikenlaista.

   Poista
  2. "90% maan kansalaisista on äärimmäisiä sunnimuslimeja"

   Tästä saa populismipisteitä.

   Poista
  3. Alexander Stubbin mukaan olemme tänään kaikki ruotsalaisia.

   Poista
  4. Joo. Stubb ei ole ihan perillä prosenttiluvuista, kuten muistamme.

   Poista
  5. KGB:llä oli sellaiset kuulustelijat, että kuka tahansa tunnusti tehneensä mitä tahansa, mitä KGB vain keksi kysyä. Eikä tähän yleensä mennyt edes vuorokautta. - Ammattitaitoisia kuulustelijoita olivat he. Gestapo jäi kirkkaasti toiseksi.

   Poista
 36. Toinen asia mitä en ymmärrä, on naamioitumisen salliminen.
  Viimeksi eilen paikallisesta Prismasta tuli ulos nainen josta näkyi parin sentin kaistale silmien kohdalta.
  Silmät, nenä, suu. Jos ne pitää piilottaa, niin eikö ole parempi pysyä neljän seinän sisällä.
  Naamioituminen ei kuulu ihmisoikeuksiin.

  Samuli

  VastaaPoista
 37. Ameriikan saippuaooppera jatkuu. Trumpin päästrategi Steve Bannon on ilmiriidassa Trumpin juutalaisen vävyn Jarod Kushnerin kanssa. On nimittänyt Kushneria globalistiksi ja cuckservativeksi.

  Bannonin edustamalle white supremacist-porukalle globalismi tarkoittaa juutalaisten ohjaamaa vapaakauppaa ja maailmantaloutta.

  Cuckservative taas tulee sanoista cuckold(aisankannattaja) ja konservatiivi.
  Halutessaan voi googlata sanalla cuckold, mutta voin kertoa sieltä löytyvän melko paljon pornoa, jossa hyvin varustettu musta mies painaa valkoisen miehen VAIMOA.

  Steve Bannon lensi jo ulos kansallisen turvallisuuden neuvostosta. Jos Bannon menettää asemansa kokonaan, vallan saa Kushnerin edustama pankki-ja yritysblokki eli ihan perintäistä korruptiota on luvassa. Mutta parempi sekin kuin Bannonin valkoinen ylivalta- porukka.

  Jos noin kävisi, republikaanien kesken syttyisi lähes sisällissotaan verrattava mekkala. Salaliittoihin vihkiytynyt alt-right raivostuisi.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketä kiinnostaa Usan valtakiistat?
   Voisit kertoa ruotsin tapahtumista.

   Poista
  2. Moniakin kiinnostaa. Mikä se Ruotsi on?

   Poista
  3. Ano, etkö ole kuullut mitä Ruotsissa on tapahtunut?
   No, kerron sinulle. Muslimimies ajoi autolla väkijoukkoon ja useita ihmisiä kuoli Tukholmassa eilen.

   Samuli

   Poista
  4. Uskonnollista vakaumusta ei ole virallisesti vahvistettu. Liittyminen terrorijärjestön kannattajaksi on todennäköisempi syy teon taustalla. Se tieto on virallisesti vahvistettu.

   Poista
  5. Terrorijärjestöönkin liittymisen syy on usein fundamentalistinen pyrkimys noudattaa Koraanin sharia-lakeja, esimerkiksi vääräuskoisten surmaamisia ja kirkkojen polttoa - viittaan tänäiseen Egyptissä sijaitsevan koptikristittyjen kirkon polttoon, jossa 29 ihmistäkin kuoli.

   Luulitko, eettä Isiksellä on jokin puhtaasti poliittinen agenda? kyllä se on enempi koraanillinen.

   Poista
 38. Heh, otin Iltasanomat kartsalta mukaan, kun siinä oli menneiden muisteloissa hyvä juttu. Richard Burton sanoi: "En muista monista filmeistäni yhtään mitään, sillä olin niin juovuksissa niitä tehdessäni. Yhteen aikaan olin niin änkyrässä, etten muista edes elokuvien nimiä, joissa näyttelin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kuka pelkää Virginia Woolfia?" on hyvä elokuva. Hyvin hyvä. Edward Albee on käsikirjoittaja, nero alallaan. Mike Nichols on ohjannut muitakin hyviä leffoja, myös "Miehuuskoen". Woolfissa pääosia esittävät Elizabeth Taylor ja Richard Burton. En tiedä olivatko filmin kuvauksen aikoina naimisissa - välillähän he olivat, välillä taas eivät, sitten välillä taas uudestaan olivat. - En viitsi googlettaa. Mutta tuon elokuvan pariskunta on yksi elokuvien aidoimpia pariskuntia: riitelevät oikeasti. Ja ovat toisiaan kohtaan tavattoman, tavattoman katkeria... (ja se pikkupariskunta, heidän vieraansa, jauhaantuvat siinä samalla silpuksi). Elizabeth sai muistaakseni omasta roolisuorituksesta Oscarin - jos sai, se tuli ansiosta. Richard taas oli helvetin hyvä näyttelijä muutenkin vaikka oli alkoholisti. Tuossa elokuvassa hän näyttelee alkoholisoitunutta professoria, ja kaikesta näkee, että tekee sen uskottavasti. Näkee myös sen - elokuvathan kuvataan kohtauksittain useiden päivien aikana - että Burton on useiden kohtauksien (= useiden päivien) aikana oikeasti juovuksissa. Mutta niinhän professorin leffassaa pitääkin olla.

   Hieno näyttelijäsuoritus.

   Ps. Antavatko rasvamonttuun putoamisen jälkeen kylkiluusi jo sun nauraa ja yskiä? Jos niin, niin naura, yski ja haukottele.

   Poista
  2. Plus piereskele. Of koos.

   Poista
  3. Kiitos kysymästä, Mikis rasvamontusta on noustu ja kylkiluut parantuneet. Diagnosoitu diffuusi aivovammakin päästi peläyksellä. Tai en minä silloin mitään pelännyt, kun syöttivät opiaatteja.

   Poista
  4. Vantaalla se tapahtui, mutta tästä fiiliksiä.

   Poista
  5. Diffuusin katsoin tietysti heti googlesta. Se tarkoittaa määrittelemätöntä. Verijälkiä oli aivoissa. Olin ihan sekaisin monta tuntia ja kävin vähän hitaalla ainakin useita päiviä. Sekaisin ollessani lähdin ajamaan autolla, se oli löydettäessä niin veressä, ettei kukaan suostunut sillä ajamaan, vaan se hinattiin autoliikkeen pesuun. Vaatteeni menivät roskikseen kalsareita myöten. Pesivät minua sairaalassa, sen muistan, etteivät muniani suostuneet: "Pese ite!"

   Poista
  6. Ambulanssissa muistan, että minua alkoi naurattaa, kai se oli joku helpotuksen tunne. Peijakseen minut kyyditsivät ja sieltä vielä saman vuorokauden aikana kotokylään. Sairaalassa olin viikon. Hoitava lääkäri kysyi: "Oleksä nyt ihan varma, että haluat täältä kotiin." - Sanoin olevani ihan varma ja parin päivän päästä se päästi. Sairaslomaa minulla oli kaksi kuukautta, sanoin, etten jaksa enää löhötä kotona. Vähän heikossa kunnossa vielä olin, mutta ratkaisuni oli oikea. - Still going strong or wrong.

   Poista
  7. Poliisista soittivat ja sanoi tutkivansa mahdollista työturvallisuusrikosta. Vakuutin, että itse toikkaroin, työnantaja on siihen syytön. Kertoi lopettavansa jutun tutkinnan. Siitä minä olen kiitollinen, ettei kukaan työpaikalla minulle nauranut, sain kannustavia ja tukevia kommenteita.

   Myöhemmin firman työterveyshuollosta joku akka soitti. "Sulla kun on ollu hyvin vähän sairaslomia ja nyt ne on repsahtanu, niin mikäs siihen on syynä?" - Ekaksi meinasin ehdottaa hänelle imemistä, mutta sitten kärsivällisesti selitin. Kai se palkkaa tuollaisesta saa.

   Poista
  8. Kaikki tuo oli jo vuonna 2015.Vuonna 2016 minulla ei ole sairaslomapäiviä, tänä vuonna yksi, kun flunssa minutkin kaatoi. Saakeli, kymmeniin vuodiin en tuolla lailla ole flunssaa potenut.

   Poista