29.3.2017

Se on julmaa, kun ihmistä riisutaanAamun olen tuskitellut kesäpaikan kiinteistöverolipun kanssa ja todennut, että verokarhu tekee ihmisestä nöyrän, on aina tehnyt. Huomaan lisäksi, että saunarakennus on verotuksessa merkitty "lämpöeristetyksi". Se osaltaan vaikuttaa veroprosenttiin, joka on kohonnut viime vuodesta lähes kaksinkertaiseksi euromäärältään - 1,10:stä 1,80:een! Käytännössä karkeasti pyöristettynä nousu merkitsee parinsadan euron nousua lähes neljäänsataan.

Sitäkin mietin, miten mökinomistajana muka kulutan kuntaa niin, että siitä pitää erikseen rangaista. Maksan itse jätevesilaskuni ja sakokaivoni tyhjennykset ja kunnossapidon, jolloin palkkaan kuntalaisia yrityksiä ja työmiehiä. Maksan myös jätteenkuljetusmaksua paikkakuntalaiselle yrittäjälle, joka tyhjentää astiani keväästä syksyyn. Lisäksi tilaan silloin tällöin ison roskalavan, kun tyhjennän siskon kanssa kesäpaikan aittoja romusta, ettei jälkeenjäävälle jää  ikävää perkuuhommaa.

Jälkensä pitää ajoissa korjata, on siskon motto. Hän varustautuu muutenkin hyvin maallisen elämän katoavuuteen. Rahat on talletettuna suomalaiseen pankkiin lentokuljetusta ja polttohautausta varten. Kotimaan mullat ovat tärkeät. Erikoisen tuohtunut sisko oli, kun seurakunta ei myynyt uurnapaikkoja etukäteen.

Suosin muuten myös kesäpaikan kyläkauppaa, kampaajaa ja hierojaa ja jopa paikallista pankkia. Osallistun kylätapahtumiin ja markkinarientoihin  ja vetelen emäntien paistamia lettuja ja makkaroita napaani rupatellen kyläläisten kanssa. Olen monelle tuttu ja jokusen ystäväkin.

Vaan mitä siis tarkoittaa lämpöeristetty saunarakennus? Googlaan asiaa, ja vastaukseksi saan monenlaisia täytteitä ja levyjä, lasivillaa, vuorivillaa, vaneria, pahvia, kemiallisia aineita ynnä muuta materiaalia, jota en ole havainnut takkahuoneen saati varsinaisen saunan rakosissa. On vain  puhdas paljas hirsi luonnontilassa, sekä ulko- että sisäseinissä. Taatusti en ole ilmoittanut saunaa lämpöeristetyksi.


Loppukevennyksenä verovuodatukseen otettakoon tähän erään naispoliitikon aseistariisuva kommentti Ylen tänäisestä aamuteeveestä. Haastateltavana oli perussuomalaisten tyhmänä - tietysti - myhäilevä Sampo Terho. Tässä tuon terävän ja viisaan naispoliitikon kommentti: Sukupuolihan on liukuva käsite. 

Kehotan arvon lukijaa siis unohtamaan, mitä siellä omissa pöksyissä oikein on. Sillä ei ole mitään väliä, olet tärkeä, vaikka siellä olisi mitä. Sukupuoli on noussut korvien väliin. Siellä se on.

Lopultakaan, mitä millään on väliä. Mitä ihmiselle jää käteen tässä matoisessa maailmassa?

Niin kuin hammaslääkärini sanoi vetäessään hammastani: Se on julmaa kun ihmistä riisutaan.

114 kommenttia:

 1. Hyvin liukuu juu, jos on liukuakseen, eivät kuitenkaan sukupuolet. Paikallinen pankki, jaa, missäs sellaisia on?

  Äsken kävin asemakahvilassa ottamassa parit viisastavat iltapäiväoluet, koska hyvin ansaittu viikonloppu alkoi. Neljän viime vuorokauden aikana yli viiskytä tuntia töitä hyvin pienillä unilla. Luin asemakahvilassa Iltalehdestä mm. Sisu-pastillien, Muumi-mukien ja muun siin ja siin olevan homokrääsän, sekä Hackmanin savonia-aterimien olevan ulkomailla valmistettuja.

  Yhteen pöytään sinne tuli alle kymmenvuotias tyttö, ei ostanut mitään. Repustaan kaivoi koulukirjan toisensa jälkeen, penaalin ja muut tykötarpeet ja vanhanaikaisella lyijykynällä teki läksyjään, välillä kumitti ankarasti. Minua nauratti, kun suunsa kävi tekstiä lukiessaan koko ajan. Monen kirjan läksyt siinä ehti tehdä, aina välillä selaili vissiin älykännykkää ja sen viimeisimpiä.

  En tiedä, miksi tyttö tuli asemakahvilaan tekemään läksyjään, mutta kaikki mahdolliset tarinat olivat mielessäni synkkiä ja minun tuli paha olla. Läksyt tehtyään lähti reppu selässään ja kännykkää näppäillen pirteästi jatkamaan matkaansa.

  Sampo Terholle annan viiskytä senttiä hattuun, jos tulee vastaan. Halla-aholle euron, kun Eirassa on tyyris asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallinen säästöpankki siis, jossa mökkitili on. Tosin pankki siirtyi nyt saman pitäjän toiseen kylään, jolloin lopetin pitkäaikaisen tilin.

   Ette muuten arvaa, miten vaikea on lopettaa perikunnan tai siis yhteistä pankkitiliä, vaikka se olisi melkein tyhjä. Minun piti kirjoittaa lukuisia sähköposteja, etsiä jostain ammoinen perukirja, jota en löytänyt ajoissa. Sitten piti mennä henk.koht. käymään paikan päälle toteuttamaan kauan valmisteltu aie.

   Tilejä voi perustaa miten vaan, laskuja voi maksaa kotona vaikka päällä seisten, mutta yhtä tiliä et voi lopettaa kuin pankissa polvillasi anoen virallisten asiakirjojen kanssa.

   Poista
 2. Gooklasin hieman tilastoja.

  Lomakiinteistö vaihtoi viime vuonna omistajaa 15000 kertaa. Näistä jopa 30 prosenttia (4388 kpl) oli sukulaisten välisiä luovutuksia.Sukulaisten välillä annetaan mieluummin lahjoja (2374 kpl) kuin tehdään kauppaa (1795 kpl).

  Noin viisi prosenttia sukulaisten välisistä luovutuksista (219 kpl) oli muita kuin lahjoja tai kauppoja. Tähän lukuun mahtuvat esimerkiksi jakosopimukset, joissa mökin tai tontin omistus jaetaan sukulaisten kesken. Mökki voidaan myös luovuttaa osin lahjana ja osin kauppana.

  Kuinka moni näistä 4388:sta oli vanhemman lapselleen suorittama mökkiluovutus, siitä ei ole tietoja.

  - Mökin luovuttajat ovat aika iäkkäitä, sillä mökin omistajan keskimääräinen ikä on 61 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tietoa mä oon aina toivonu! - Kiitos erittäin mielenkiintoisesta, suorastaan hengästyttävästä, faktapaketista!

   Poista
  2. Kannatta tietysti tarkastaa onko kiinteistövero laskettu oikein. Meistä jokainen voi tarkistaa onko määrätty kiinteistövero oikein perustein?

   Kiinteistöverotuksessa rakennuksen pinta-alalla tarkoitetaan sitä alaa, johon lasketaan ulkomitoin kaikkien kerrosten, kellareiden ja lämpöeritettyjen ullakkohuoneiden pinta-alat yhteen. Pinta-alaan ei lasketa parvekkeita, katoksia eikä tiloja, joiden vapaa korkeus on alle 160 cm. Rakennuspiirustuksissa on eritelty usein huoneistoala (sisämitoin mitattu), kerrosala (ulkomitoin, maanpäälliset tilat, kellareista vain asuintiloiksi laskettavat tilat) ja rakennus- tai kokonaisala, (johon on laskettu pinta-alat ulkomitoin mitattuna, kaikki kerrokset ja kellaritilat). Kiinteistöverotuksessa käytetään rakennuksen kokonais- tai rakennusalaa. Yleensä tämä neliömäärä on se kaikkein suurin luku.

   Verotuspäätöksestä kannattaa tarkistaa myös muut rakennuksen ominaisuustiedot, kuten ovatko kantava rakenne ja rakennuksen lämmitysmuoto oikein. Lisäksi kannattaa tarkistaa erillisten talousrakennusten osalta pinta-ala tiedot, jotka lasketaan samoin kuin asuintalon, lämpöeristys ja kantava rakenne.

   Poista
  3. No herranjumala niin, mutta tuo on vain lainsäädäntöä. Kerro heti, mitä mieltä Halla-aho, Jeesus tai muu politrukki on asiasta. Oman mielipiteesi voit jättää kertomattakin, jos niin haluat.

   Poista
  4. No, on kuitenkin hyvä muistaa, että ilmoitusvelvollisuus kiinteistöllä tapahtuvista muutoksista on aina kiinteistön omistajalla. Sen voi tehdä kätevästi kiinteistöselvityslomakkeella, joka löytyy netistä.

   Poista
  5. Enhän minäkään toki pyri kääntämään tätä keskustelua siihen, miten onnettomia nahkoja Terho ja Halla-aho ovat poliitikkoina. Jälkimmäinen vielä sellainen Brysselin hyyssääjä.

   Poista
  6. Olipas siinä kerrakseen tilastotietoa Anonyymiltä. En kyllä ymmärrä, miksi tuommoisia tietoja tänne kaivetaan. Mitä niillä kukaan tekee. Joisit mieluummin kaivuajan vaikka sumpit ja ihailisit kevään tuloa kuistiltasi.

   Poista
  7. Toisesta kommentistasi, Anonyymi. Tottakai jokainen tarkistaa veron oikeellisuuden.

   Minähän kerroin tuosta kiinteistöveroprosentin hurjasta nostosta, joka nostaa maksettavaa määrää melkein puolella, siis pyöristettynä paristasadasta eurosta melkein neljäänsataan.

   Verojen korotukset niistävät aina maksajaa, ja se kyllä tuntuu, vaikka eivät veronkorotusten kannattajat tätä osaa ymmärtää.

   Suurin osa maksajista on tavallisia ahkerasti työtä tekeviä ihmisiä tai työnsä vuoksi kohtalaista eläkettä nauttivia ent. puurtajia, joita ei kannata kadehtia, pikemmin sääli on paikallaan.

   Ja suuta soukemmalle, kun vaaditaan lisää ilmaisia päivähoitoja, ilmaisia terveydenhoitoja, vähennyksiä sulle ja mulle, lisää tukimaksuja sille sun tälle.

   Anonyymi, meidän perheessä on maksettu tuota kiinteistöveroa jo äitini eläessä ja minäkin jo toistakymmentä vuotta, joten kyllä vero on joka vuosi tarkistettu. Nyt vain on suuri veronkorotus.

   Poista
  8. Kannattaa hoitaa omistukset ym. kuntoon kun itse tietää mitä on tekemässä.
   Valtakirjat ja testamentit kuntoo.
   Säästää perikunnan hermoja ja riidat ei pääse syntymään jälkeläisten välille.

   Poista
  9. Vauraus on yllättänyt suuret ikäluokat, jotka lapsena tottuivat puutteeseen ja aikuisena tinkivät kaikesta selviytyäkseen asuntolainoista. Nyt asuntoa ja kesämökkiä.

   Nyt he ihmettelevät, saako, voiko ja pitääkö omaisuudelle tehdä jotakin. Pankkien asiakasilloissa ei mikään aihe vedä väkeä yhtä hyvin kuin perintöverotus.

   Tavallinen ihminen kohtaa perinnönjaon yleensä vain kahdesti elämässään. Paikallinen tilitoimisto tai tuttu pankinjohtaja tekee pesänselvityksen. Kuolinpesien osakkaat eivät osaa edes ihmetellä, eikä verottaja paljon kysele.

   Usein seurauksena on enemmän veroja kuin tarvitsisi olla.

   Poista
  10. Häh? Mistä nyt puhut? Ei tässä asiassa ole ollut mitään meidän laiminlyöntiämme, ei pienintäkään riitaa tai edes erimielisyyttä.

   Paperit olivat kunnossa, vain perukirja oli kaukana kaupungissa arkistossa, kun pankinjohtaja ei kertonut, että sitä olisi tarvittu, vaikka molemmat perilliset olivat paikalla, ja perukirja näytetty pankissa, kun tili perustettiin ja minut valtuutettiin perikunnan tilinhoitajaksi! Olin hoitanut tiliä yksin toistakymmentä vuotta, maksanut suuretkin laskut, ja yhtäkkiä tiliä lopetettaessa en ollutkaan toimikelpoinen.

   Poista
  11. Heh, perilliset nyt riitelevät vaikka vanhoista kalsareista, ei niitä mikään estä, jos ovat tapeeksi keskustaorientoituneita.

   Poista
  12. Tekeekö asunto ja kesämökki ihmisestä varakkaan?

   Mielestäni ei. Ei niitä voi syödä tai kuluttaa, päinvastoin, ne nielevät tavallisen ihmisen kukkarosta ison loven, joskus liian ison.

   Tässä kaupunkiasuntoni taloyhtiössä on tehty viime aikoina isoja remontteja, putkiremonttia, kylpyhuoneremonttia, ikkuna- ja oviremonttia. Kattoremontitkin ovat takana. Ihmiset tässä ovat kohtalaisen vakavaraisia, työtä tekeviä ja tuöeläkeläisiä. Moni on joutunut kovan paikan eteen asuntomenojen vuoksi, ja muutamalla on vastikkeet myöhässä: ei ole rahaa.

   Suomessa köyhyys on lisääntynyt myös työllistetyn keskiluokan piirissä huolestuttavasti. Joukossa on myös korkeasti kouluttautuneita akateemisia. Minusta tämä on järkyttävää. Vielä järkyttävämpää on se, että lyhytnäköiset kansalaiset syyttävät tästä nykyhallitusta, joka on jo saanut talouden nousuun. Syyt ovat kauempana, toisaalla.

   Poista
  13. Hei kamonn..Kun pankki saa tiedon kuolemantapauksesta, vainajan tilien käyttöoikeudet yleensä lakkautetaan.
   On pesän osakkaiden edun mukaista ilmoittaa pankille kuolemantapauksesta viipymättä, jotta kukaan ei pääse käyttämään vainajan tilejä käyttöoikeuden nojalla.

   Jakamattoman kuolinpesän osakkaat hallitsevat yhdessä pesän omaisuutta. Kuolinpesän osakkailla on oikeus käyttää vainajan varoja ainoastaan yhdessä siihen asti, kunnes perinnönjako on suoritettu tai osakkaiden kesken sovitaan toisin.

   Kuolinpesän hoidosta, hallinnosta ja selvityksestä johtuvien kustannusten maksamiseen ei kuitenkaan tarvita kaikkien osakkaiden suostumusta, koska maksu suoritetaan kuolinpesän hyväksi.

   Jos tili on yhteisomistuksessa ja toinen tilinomistajista kuolee, vainajan sijasta toiseksi yhteisomistajaksi tulee kuolinpesä. Jos molemmilla tilinomistajilla on ollut itsenäisesti käyttöoikeus tileihin, on kuolinpesällä ja eloonjääneellä tilinomistajalla kummallakin oikeus erikseen käyttää tiliä kuoleman jälkeen. Jos vainajalla ja eloonjääneellä tilinomistajalla on ollut tileihin käyttöoikeus vain yhdessä, kuoleman jälkeen kuolinpesällä ja eloonjääneellä tilinomistajalla on oikeus käyttää tilejä vain yhdessä.

   Poista
  14. Vainajan tili? 

   Ei, vaan kyseessä on meidän lasten perustama yhteinen tili, jonne kumpikin panee vähintään saman summan vuodessa. Sen haltijaksi kirjoitettiin kuolinpesän nimi, koska halusimme kunnioittaa äidin muistoa. Äidille mökki oli kaikki kaikessa ja halusimme hoitaa sitä hyvin. - Samalla äidin oma tili tietenkin lakkautettiin.

   Suositan sinulle googlailun lopettamista ja vaikka lenkille lähtemistä.

   Poista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Mitään ei jäljelle jää, kun päättyy elämä tää.Ystävätkin unohtaa, lopulta läheisetkin. Minä maksan itse mm. Helsingin rautatieaseman wc:ssä vierailuni, vaikka ihaillen katselen nuorisoa, joka hyppii iloitellen niiden porttien yli maksamatta. Turpaan saa VR taas, kun ne assanvessankassat kengitti. Vittumainen firma se muutenkin on.

  Mitä sitten, rock´n roll jne.

  VastaaPoista
 4. Jussia, parasta ystävääni, muistelen lämmöllä. Viimeisenä iltanaan hänelle soitin, valitteli, ettei minulla ole rahaa ostaa lääkärin määräämiä lääkkeitä, avovaimoni kun oli juuri minut jättänyt ja hiukoi lievästi sanoen. Jussi ajoi rankan työpäivän jälkeen kymmeniä kilometrejä työmatkansa, joka oli vissiin toista sataa, jälkeen ja lainasi rahat, seitsemänkymppiä muistaakseni heitti. Aamulla veljensä soitti, että Jussi ei ole kuulemma mennyt töihin, menen tarkistamaan. Paikan päältä sitten: "Ei siinä mitään ollut tehtävissä, sängyn vieressä istui ihan henki pois, housuja oli ollut vetämässä jalkansa." Jussin veljenpoika kävi monesti kaatamassa Jussin haudalle kaljat, se oli hieno tapa kunnioittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussin äiti istui hautajaispeijaisissa pyörätuolissa. Keskustelin hänen kanssaan ja siitä jäi mieleeni: "Kaksi poikaani olen nyt menettänyt." - Esa oli myös erittäin läheinen ystäväni.

   Tällaisia minä pohdin, kun nuo maalliset pienet ahdistelevat. - "Maksakaa heti laskunne" - Mikä minä niitä olen maksamaan, itehän kirjoititte.

   Poista
  2. Pieniähän nämä maalliset ovat minunkin mielestäni. Paljon suurempi asia tässäkin jutussani on tuo jälkien siivoaminen turhasta roinasta ja kaiken katoavuuteen huolella valmistautuminen. Mieluummin siis kuin kolikkojen pinominen korkeisiin torneihin Roope Ankan lailla. Vaikka voisihan sitä ilokseen niitäkin pinota. Aikansa kuluksi.

   Poista
  3. Voiko mihinkään oikeasti valmistautua. Nuoresta asti olen ajatellut kuolevani aikaisella iällä. Nykyään sellainen jopa pelottaa, kun olo on välillä kuin onnimannilla.

   Poista
  4. Onhan minulla toki verenpainemittari, kun lääkäri kerran vaati sellaisen hankkimista. En minä sillä ole koskaan mitannut, koska en muista hänen sitä erityisesti vaatineen. Verenpainelääkkeet otan toki joka aamu, jos eivät ole loppuneet, tai jos en unohda. Pulssi minulla on jatkuvasti pitkälti toistasataa. Eemeli tulee kohta sen viikatteensa kanssa ja sanoo: "keskustapuolueesta päivää!"

   Poista
  5. Riku, lääkkeet pitää ottaa ja huolehtia niiden riittävyydestä. Suolapurkin unohdat ja mittauksilla voit käydä muutaman kerran vuodessa terveydenhoitajalla, ilmaiseksi tai pienestä maksusta. Hän kirjoittaa myös sinulle kerran vuodessa lääkärinajan ja laboratoriolähetteen verikokeisiin, jotka ovat tarpeen verenpainelääkkeiden vuoksi. - Muuta et tarvi, koska varmaan liikut eli kävelet ainakin tarpeeksi. 

   Noilla minä pärjään hyvin, enkä totisesti stressaa itseäni jokapäiväisillä mittauksilla.

   Poista
 5. Kaik nousoo ja eläkkeet ne vaan laskee! Se elinaikakerroin kun syö eläkkeitämme jo vuodesta 2010 alkaen! Kauas eläke karkaa! Tänä vuonna miinusta 3,2% ensi vuonna 3,7% ja aina vain nousee! Onko oikeudenmukaista? Jaksa jaksa kunnes kuolet turhake! Kiljusen herrasväki se vaan jaksaa rääkyä! Terveisin "ei Ahneeseen sukupolveen kuuluva"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinkö, ja minä kun jo hetken luulin, että olet tätä nuorta "mulle kaikki heti ja avaimet käteen valtion varoilla"-sukupolvea. Anteeksi epäluuloisuuteni, Anonyymi!

   Toivoo eräs velaksi opiskellut ja asumistukia koskaan saamaton henkilö

   Poista
 6. Toi saunarakennuksen lämpöeristysjuttu kyllä kannattaa selvittää. Tarpeeksi paksu hirsi kait lasketaan lämpöeristeeksi. Tai sitten ao. virkamies on vetänyt hatusta.
  Kannattaa olla yhteydessä paikalliseen rakennusvalvontaan, mikä ilmeisesti jo onkin tarkoituksesi.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kysäistä ensihätään sukulaisilta ja kylänmiehiltä. Saunarakennus on siis paksua puhdasta hirttä ilman mitään täytteitä, ja takkahuonetta lämmittää avotakka, saunaa tietenkin kiuas. Mutta ellei selviä, kysäisen tosiaan kunnanviraston tekniseltä osaltolta, eli rakennusvalvonnasta.

   En tiedä, onko summa mitenkään merkittävä, mutta ainahan noissa veropapereissa voi olla virheitä. Alkuun saunalle oli merkitty sähköt ja vedetkin, vaikkei taatusti kukaan meistä niitä ole voinut ilmoittaa. Ne sain pois. Kiitos vinkistä!

   Poista
 7. Kunnat ovat heränneet rosvoryöstämisen nykyaikaiseen ihanuuteen. Vuokratonttien hinnoista ottavat epäpätevien virkamiesten munausten hinnat, vuokrat ovat kohoamassa taivaisiin. Laillistettu rikollisuus on ihan kivaa, tuumii poliitikot ja kaupunkien virkamiehet. Sipilä tuumaa, että Jeesukselle kiitos, köyhät eivät tässä maassa mällää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valittajien ja perusnegatiivisten ihmisten asenteet voivat kurjimmillaan jopa tarttua ympärillä oleviin ihmisiin. Samalla katastrofiajattelu ja harmaa elämänkatsomus leviää ja tekee tuhojaan myös muualla kuin sen alulle paneman ihmisen korvien välissä. Negatiivisten ihmisten maailmankatsomukselle tulisi antaa mahdollisimman vähän huomiota ja tilaa - mutta valitettavan usein heille annetaan sitä eniten.

   Poista
  2. Moni valittaja vielä loukkaantuu, jos menee keromaan ehdotuksia huonon tilanteen ratkaisemiseksi. Ei saa pilata pyhää valitusseremoniaa. Ja vika on yleensä muissa.

   Poista
  3. Minua on aina häirinnyt keskustapuolueen neuvostoliittomielisyys, ihan kauhea kommunismi. Jospa hetken yrittäisivät markkinatalouden sääntöjä ja kaikki sosiaalituet siihen suuntaan lopetttaisiin.

   Poista
  4. Sipilä todisti itsensä, politiikan kaikkien aikojen surkein tapaus. Niin surkea, että sääliksi käy koko miestä. Eikö se mitään osaa, eikö se mihinkään kykene?

   Poista
  5. Poistin tästä kymmenkunta viestiänne, arvoisat keskustelijat. Toivoisin, ettette kiistele keskenänne, chat-tyyliin, vaan panisitte tänne hieman pohditumpia kuin yhden virkkeen kommenttejanne, joihin muillakin voisi olla sanansa sanottavana. Kiitos!

   Poista
  6. Danke schön, sano saksalainen ja Rovaniemen poltti.

   Poista
 8. Lehtiotsikon mukaan Perussuomalainen kansanedustaja Hakkarainen on iskenyt joltain miljonääriltä nuoren blondin. Se on positiivinen uutinen. Moni alemmuuskompleksia poteva mies havahtuu ,että jos tämmöinen Hakkarainen, niin kyllä minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaako kenenkään kohdalla olla ennakkoluuloinen? Tai kannattaako uskoa median luomaan mielikuvaan? Kannattaako ihmisiä arvioida vain omien arvojensa mukaan? Ja mistä kukaan tietää, millainen ihminen Hakkarainen todellisuudessa on?

   Kenties hänessä on jotakin sellaista, jota emme tiedä. Ihminen on monenlaisten ominaisuuksien summa.

   Ja lopuksi - onko miljonäärin valloittama nuori blondi jokin iso päämäärä, unelma miehille?

   Poista
  2. Jokainen ihminen on laulun arvoinen... myös Hakkarainen.
   Hakkarainen on elättänyt itsensä sahurina, ja tehnyt siinä ohessa kehityasputyötä mm Afrikassa ? Mutta toki hänen kannattaisi hillitä lausuntojaan koska tämä maa on täynnä tosikkoja.

   Sinänsä hän on oikeassa monessa asiassa ! Mutta hän ei osaa vielä leperrellä ja teeskennellä. Hän on kovan työn tekijä, joka on reippaasti sekä fyysisesti et suusanallaisesti mennyt elämässään eteenpäin, eikä ole pysäyttänyt tyyliään Helsingissäkään . Tuolla pääkallonpaikalla pitää osata teeskennellä, eikä sanoa mitä ajattelee, vaikka olisikin oikeassa,oman etunsa nimessä.

   Poista
  3. Sitä minä tarkoitankin, että Hakkaraisen menestys, taviksena, innostaisi muita mahdollisuuksistaan.

   Poista
  4. En ota kantaa Hakkaraiseen, koska en tiedä hänestä muuta kuin jotkin kohulööpit, joiden sisältöä en enää muista. Mietin vain sitä, että hän voi, kuten kuka tahansa, olla lähikontaktissa toisenlainen kuin mediakuvansa.

   Poista
  5. No, tottakai jokainen on toisenlainen lähikontaktissa.

   Itse olen aina pyrkinyt itse tutustumaan henkilöön ensin, enkä ole antanut muiden vaikuttaa mielipiteisiini ihmisestä.

   Ulkomuoto ei kerro mitään ihmisestä. Jokainen voi olla todella pätevä ja taitava työntekijä ym. vaikka ulkomuoto ei siitä osviittaa antaisikaan.(Pieni ihminen voi ajaa suurta konetta , esim motoa.)

   Mutta on myöskin sellaisia ihmisiä, jotka haluavat nostaa itsensä muiden yläpuolelle vähättelemällä muita.

   Poista
  6. Hakkarainen oli kännisäälittävässä tilassaan moottoripyöräkerhon vieraana. Ennen kansanedustajilta vaadittiin enemmän, piti edes jollain lailla olla edustava ja hyvämaineinen. Hakkarainen kun avaa suunsa, ei sieltä viisauksia tule. Kirkkohopeiden varas, hyi olkoon mikä oksennusläjä.

   Poista
  7. No johan oli kaverilla erilainen varkaus, kirkkohopeat. Liekö tuorekin tapaus vai nuoruuden synti pojat on poikia -osastolta? Luin lehdestä, että kirkkohopea saatiin takaisin, Malaga-viinejä sattuneesta syystä ei.

   Daltonin veljekset ryöväsivät joskus lassoamalla bensa-automaatin rahoineen, mitä pidän kyllä vielä himpun verran nerokkaampana ratkaisuna kuin kirkkohopeitten ja kolehtikolikoiden kähveltämistä.

   Poista
  8. Yksi rikos on minusta yli muiden, ja se on lapsen hyväksikäyttö kuvallisellakin tasolla. Tällainen ihminen ei saisi olla edes ehdokkaana minkään puolueen listoilla.

   Pedofilia on muutenkin kumma käsite, kun siitä ei tiedä, onko se sairaus vai sukupuolinen luonnollisuus kuten homous tai ns. muusukupuolisuus. Milloin jokin sukupuolinen poikkeama onkin sairaus, milloin vain laajan kirjon yksi olomuoto?

   Poista
  9. Mut kyllä minä kahtelen Hakkaraista ihan virkistävänä ilmiönä. hän saa olla sellainen kuin on. Mutta tosiaan, lujille ottaa monella, sulattaa.
   Hakkarainen ei teeskente.Ai että.

   Poista
  10. Pojat on poikia niin, mutta kirkkohopeiden kähveltäminen on ihan pohjalta, alemmas ei pääse, vaikka jolla kulla hinku olisikin.

   Poista
  11. Miksi RR: on aina vihainen.
   Koita hymyillä joskus.

   Poista
  12. Goebbelsinlainen totuus on, että kun jotain asiaa hokee riittävästi, se muuttuu totuudeksi. Tottakai Hakkarainen minua naurattaa, usein olen ollut ihan vääränä, kun valtiomies puhuu.

   Tiesithän anonyymi, että jolla kulla kirjoitetaan erikseen, samoin kuin jolla kullakin, kun puhutaan veneilystä.

   Poista
  13. Kirkkohopeitten varastaminen tuntuu kyllä perin synnilliseltä. Ensinnäkin siinä murtaudutaan pyhättöön, hyvyyden tyyssijaan, ja tehdään hirmuinen hyökkäys kristinuskoa vastaan symbolisella tasolla. Sitten juodaan Kristuksen veri ja viedään anerahat ja kiiltävä hopea.

   Ehkä herra Hakkarainen ei tuolloin vielä tiennyt, että häärii jonain päivänä puku päällä kristallikruunujen alla.

   Poista
  14. Tämä maailma on mennyt paljon paremmaksi. Ennen noita keikkamiehiä, paskasakkia, oli paljon, nykyään ovat ammatti- ja taparikollisia, jos tuollaisiin sortuvat. Minä vaan ihmettelen, keitä ovat ne ihmiset, jotka tuollaisia äänestävät eduskuntaan. Ei silti, olihan siellä aiemmin Juha Mietokin, jonka kirjalliset kyvyt oikeutetusti saattavat joitakuita epäilyttää.

   Poista
  15. Huumori on eteenpäin vievä voima, jonka ansiosta jaksaa. Populismin olen havainnut uhkaksi koko länsimaiselle sivistykselle ja siksi siihen pitää reagoida voimakkaasti. Putinin kanssa veljeilevät ja oikeistoanarkismia viljelevät. Hyi, hyi, hyi. Olkoon.

   Poista
  16. Ihmisiä on monenlaisia, myös asenteiltaan tyhmiä ja tiedoiltaan vajavaisia. Kaipa juuri tietojen ja usein opillisen koulutuksen vähyys saa aikaan sen, että luotetaan kehen ja mihin vaan.

   Tiedon puute ja oppimattomuus tuo mieleen tämänpäiväisen Hesarin juttusarjan. Mielipideosastossa oli kolme avustajajärjestöjen kirjoitusta siitä, miten maahanmuuttajilla on kurjaa, kun Suomi on niin hidas työllistämään heitä. Pitää oppia ensin suomen kieltä ja kouluttautua, ennen kuin saa työtä.

   Järjestöjen edustajat tuntuivat olevan sitä mieltä, että maahanmuuttajat, siis turvapaikanhakijat, tulisi työllistää heti kylmiltään ilman kieliopintoja ja koulutusta ja turvapaikan myöntämisen odottelua. Siitä vaan suoraan työhön!

   Minusta tämä on ensinnäkin aika uskomatonta ohituskaistan käyttöä suuren työttömyyden aikana. Lisäksi kaikki turvapaikanhakijat eivät osaa edes lukea tai kirjoittaa.

   Tällainen koulutusta ja sivistystä hylkivä asenne on minusta karmea, vaikka se verhoutuukin hyväntekemisen kaapuun. Näinhän se tiedon vajavaisuus yhteiskunnassa juuri lisääntyykin: ohitetaan koulutus ja sivistys ja paiskataan maahantulijat suoraan työelämään, lisäksi ohi koulutettujen työttömyysjonojen.

   Poista
  17. Suomalainen koulutujärjestelmä on myös suojannut itsensä erittäin hyvin, muualla tehdyt tutkinnot harvoin kelpaavat.

   Yksi tosi ahkera musta mies, siivooja, sanoi kerran: "Black man must always work harder, somali`s never do, they are always lazy!"

   Poista
  18. Näin on muuten muuallakin. Kun siskoni aikoinaan juuri valmistuneena ja tuöharjoitelleena luokanopettajana muutti Saksaan, hän joutui suorittamaan käytännössä koko tutkinnon uudelleen, Saksan systeemien mukaan. No, hän ei jäänyt kitisemään, vaan suoritti muutaman vuoden opinnot suit sait siitä vaan ja sopeutui systeemiin, kaksoiskansalaiseksi, jolla oli tutkinto kummassakin maassa.

   Poista
  19. Mainittakoon, että suomalaiset tutkinnot ovat monella alalla pidempiä ja laajempia kuin ulkomailla. Amerikkalainen "korkeakoulu" vastaa meillä lukiota, käsittääkseni edelleen. Oikaiskaa, jos muistan väärin.

   Poista
  20. Yksi ystäväni on töissä säilöönotossa. En minä niistä viitsi enempää kirjoittaa, mutta tänä aamuna riemuitsi, kun saivat sen pikkutyttöjen raiskaajamurhaajan palautettua takaisin Somaliaan.

   Poista
  21. Varmaan se noissa koulutusasioissa on noin, mutta se tarkoittaa sitä, ettei valmista työvoimaa tule. Sellaisen pakolaisen, joka ei töitä tee, ei syömänkän pidä, ellei ole isompia syitä.

   Poista
  22. Loukkaantuminen toisen edustamista erilaisista mielipiteistä tai arvoista on joutavaa puuhaa.
   Se, mikä minulle on tärkeää ja arvokasta, tuskin merkkaa naapurin Timpalle tai bussissa vieressä istuvalle Leenalle juurikaan mitään.

   En ymmärrä, missä vaiheessa suomalaisista on tullut omissa mielissään maailman napoja. Missä vaiheessa olemme taantuneet ahdistavan ilmapiirin vangeiksi? Ilmapiirin, jossa vanhat kunnon käyttäytymissäännöt ovat kaunis muisto menneistä ajoista: huudetaan toinen toistemme päälle ja solvataan toisiamme minkä ehditään. Missä vaiheessa olemme unohtaneet sen, että arvoja ja arvomaailmoja on yhtä paljon kuin Telluksella on tallustelijoita?

   Mielipiteesi ei ole ainoa oikea. Sellaista ei ole.

   Poista
  23. Mielipiteitä riittää niin. En osaa sanoa, minkälaiset eväät maailmalle kotoani sain, mutta tuo "joka ei töitä tee, sen ei syömänkän pidä" jäi syvälle sismpääni. Armeijasta, merivoimista, kotiutuessni olin onneni kukkuloilla ja suorastaan hämmästyin, kun äitini seuraavana aamuna herätti: "Milläs meinaat elämisestäsi maksaa?" - Noin syvällisiä en ollut tajunnut edes ajatella. Tuli kiire työnvälitykseen, maailmanaika oli onneksi siitä parempi, että sieltä sai töitä. Nykyään meillä on varaa tukea persujen ja kepulien tänne ottamia pakolaisia tasan sen verran kuin meillä on tarjota heille työpaikkoja. Muille paluutiketti kouraan.

   Poista
  24. Aika pian minä tosin muutin siitä Annelle. Sanoin hänelle, että "sen takia tykkään täällä olla, kun sulla on toi väritelkkari".

   Ei meillä kotona vielä sellaista ihmettä ollut.

   Poista
  25. Hill tliit bluutia, kuten Annen lapsi sanoi, siitä katselimme. Se oli hienoa, kun siinä alussa, alkukuvissa, poliisiauto sladasi.

   Poista
  26. Anne piti kauhean romanttisena sitä, kun tulin luokseen kolmanteen kerrokseen aina pimeässä porraskäytävässä, valoja en sytyttänyt. En uskaltanut, kun pelkäsin vastapäisessä talossa olleen Kirstin näkevän.

   Poista
  27. Jumankeet, että oli nuorena hullu, toivottvasti olen parantunut. Kirstin minä tosin hiljakkoin sain Facebook-kaveriksini ja se tykkää monista päivityksistäni, vaikka on näköjään yhä naimisissa sen saman äijän kanssa.

   Poista
 9. Olen pitkään tuntenut vastenmielisyyttä tuohon ekstrovertti-introvertti hönkään. Saakeli, että tuo professori Keltikangas-Järvinen on viisas. "Temperamentti ei ohjaa ihmistä vaan ihminen temperamenttia."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Introverttius ja ekstroverttius ovat nimenomaan temperamenttipiirteitä. Eli temperamentti on eräänlainen reagointityyli, ihmisen tapa toimia ja tehdä asioita.

   Introvertti ja ekstrovertti reagoivat tapahtumiin temperamenttinsa mukaisesti erilaisesti. Introvertti pohtii jonkin aikaa, ekstrovertti toimii pikaisesti.

   Poista
  2. Tuo Keltikangas-Järvisen sanoma on kokemukseni mukaan totta:"Tutkimusten mukaan esimerkiksi ujon ja hiljaisen yläasteikäisen pojan arvosana voi laskea kokonaisarvioinnissa numerolla ainetta kohti ja saattaa pahimmillaan johtaa osaltaan jopa pojan syrjäytymiseen."

   Tosin tämä pätee tyttöihinkin. 

   Minun koulussani oli hirvittävä tapa, kun tulin taloon. Oppilaille annettiin arvosana vireydestä, mikä oli minusta aivan väärin. Opettajainkokouksissa oppilaita reposteltiin, ja hiljaisten oppilaiden vireysarvosana oli huono, rohkeitten ja puheliaitten hyvä, jopa kiitettävä, vaikka oppilas olisi ollut muulta osaamiseltaan heikohko.

   Hiljaisia syrjittiin ja mitätöitiin, rohkeita ylistettiin. Ujoja pidettiin lähes tuhoontuomittuina.

   Käsittääkseni K-J saattaa viitata juuri tähän temperamentin väärään tulkintaan. Temperamentti ei määrää, vaan ihminen itse.

   Poista
  3. Oleellista on tuo Keltikangas-Järvisen jako, hän puhuu aikuisista ja lapsista erikseen. Aikuisen on turha mennä temperamenttinsa suojaan.

   Poista
  4. Ohjelmaa en ole nähnyt, enkä tällä hetkellä ymmärrä, mitä K-J tarkoittaa tuolla, että aikuinen menee temperamenttinsa taakse suojaan. Pitänee kuunnella ohjelma.

   Poista
  5. Ei se ole kuin viisitoista minuttia elämästä. Minä olen jo vanha ja väsynyt, enkä jaksa mitään Teivo Taivaallisia, maailmanrannanparantajarunkkuja, lukea, mutta Keltikangas-Järvisen kirjoitukset ja puheet ovat aina viisaita. Lastenkasvatus minua ei tosin kiinnosta lainkaan.

   Poista
  6. Professori Teivo Teivaisella ei nimen samankaltaisuudesta riippumatta ole mitään tekemistä tuon lausunnon kanssa. Kiistän ehdottomasti. Ei Teivo, ei, vaikka ne aurinkolasit otsallaan ovat stailit ja muutenkin menee hyvää paremmin.

   Poista
  7. Sellaista minä ihmettelisin kovasti, jos joku maailmanpolitiikasta luennoiva professori olisi niin narsistinen, että luulisi itse olevansa osa maailmanpolitiikkaa ja siihen pystyvänsä vaikuttamaan.

   Poista
  8. Kun suomalainen mies juttelee jäykästi, hitaasti ja takellellen maailmasta ja itsestään, suomalainen mies onnistuu suomalaisen miehen tyyliinsä kuvaamaan kaiken olennaisen tästä maasta.
   Että tällaisia me olemme, jäykkiä, itseemme ihastuneita miespatsaita, jotka pidämme latteuksiamme ajatuksina ja sananlaskujamme huumorina.

   Tästä tulikin heti mieleen vanha sananlasku: itsestään paha pappi saarnaa. Siitä taas teemme johtopäätöksen, että kun suomalainen mies pilkkaa muita, hän pilkkaa samalla itseään.

   Poista
  9. Tuon sinä anonyymi ilman mitään epäilyksiä keksit omasta päästäsi, et googlesta.

   Poista
  10. Sanaleikit kun on pakkomielteeni, olen itse ajatellut päivystävän dosentin käyttöilanteet tällaisiksi:

   - Mistä on kysymys? Asiantuntija jakaa tietoa, popularisoi.
   - Mikä on kysymys? Tietäjää käytetään systematiilan selvitämiseen tai analysoimaan (tyypillisesti filosofille sopiva aspekti)

   - Miksi on kysymys? Toilmittaja käyttää haastattelua taustoittamaan tilannetta, esimerkiksi historian avulla.

   - Minusta on kysynys! Asiantuntija/hänen kannanottonsa on uutinen itsessään; voi olla oikea uutinen (uusi läpimurto luonnontieteessä tms) tai poleeminen puheenvuoro (tämä asia on laillinen/laiton vastoin konsensusta).

   Kuten kaikki analyysi, tämä ei selitä asiantuntijan tai toimittajan toimintaa, mutta jotenkin avaa sitä seurattavammaksi ainakin itselleni.

   Poista
  11. Anonyymi klo 22.18, valehtelet kommentissa ajatelleesi ITSE nuo kysymykset.

   Olet kopioinut tekstin sanasta sanaan Kemppisen blogista nimimerkki Rienzin kommentista 12.6.2012.

   Miksi sabotoit blogiani monin tavoin? Pyydän sinua pysymään pois blogistani.

   Olisi toivottavaa, ettette muut vastaisi millään tavoin Anonyymin kommentteihin.

   Poista
  12. Jatkoa: Tuota edeltävä kommenttisi taas on kopioitu Kirkko ja kaupunki -lehden Paha pastori saarnaa kolumnista 27.1.2016.

   Olet jo pitkän aikaa häiriköinyt täällä eri tavoin eri nimimerkkiä käyttäen. Toimintasi täyttää rikoksen tunnusmerkit, se on enemmän kuin nettikiusaamista. Koetat estää sen, mikä on minulle jollakin tapaa työtä.

   En aio odotella kädet ristissä häiriköintisi jatkumista.

   Poista
  13. Anonyymi on lilinlieru idiootti, päästään ei synny mitään. Hyi olkoon mikä luuseripaska.

   Poista
  14. Tätä muilta varastamista on Anonyymi-Veljmiehellä esiintynyt pitkin syksyä. Huomasin heti, että tämä Anonyymi on on epätasainen, ja kirjoittaessaan omana itsenään hän tekee oikeinkirjoitusvirheitä kuin potisi jonkinasteista dysleksiaa ja tajuaa tekstit yksitasoisesti, konkreettisesti.

   Tämä voi selittää sen, että hän kopioi tarkoitukseensa sopivia tekstejä muilta, muiden blogien kommenteista ja lehtien kolumneista. Kun tällaista esiintyy paljon keskusteluissa, se pilaa koko kommunikoinnin hengen. Aluksi säälin häntä, nyt en enää jaksa, sillä hän selvästi kiusaa työkseen.

   Poista
  15. Ilkeä ja paha ihminenhän, täynnä perkeleitä, se on, se on huomattu.

   Poista
  16. Sanottakoon nyt kumminkin, että kaikki saatanan hörhöt sitä professoreiksi pääsevätkin.

   Poista
 10. Huh, huh, Facebookin laitoin niin hyvän aprillipilan, että itseäkin hävettää naurun seassa. Piakkoin olevana syntymäpäivänäni laitan tämän: Ja vuodet ne vaan käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veskun sanoituksessa Eikan sanoja on muutettu, eikä se ole minusta hyvin tehty."Koska tulee se suuri, se suuri", pohti Leino, mutta Vesku laulaa: "Koska tulee se suurin, se suuri".

   Poista
  2. Täytyi oikein kuunnella, että laulaako Loiri todella Leinoa väärin - ja laulaapa todellakin. Ei Leino tosin ihan noin kirjoittanut kuin Riku kuvaa, vaan näin:

   "Se murhe, mi eilen mun murtaa oli,
   suli hymyks, kun tänään suurempi tuli -
   koska tulee se suurin, se suurin?"

   Mutta hyvin huomattu kuitenkin.

   Poista
  3. Nyt tarkistin kirjasta Eino Leino - runon juhlaa (Karisto 1992) ja vittusaatana, olet oikeassa.

   Poista
  4. Saakeli, että lapsena vihasin Erkki Junkkarista, laulunsa oli ihan kamalaa. Seija siitä tykkäsi ja minua otti kaaliin. Nykyään arvostan kovasti, Ruusuja hopeamaljassa on täyden kympin arvoinen. Tämä on näköjään kuvattu Riihimäen kodissaan.

   Poista
 11. Siskomies Jojensuusta niin. Minä olen pitemmän aikaa Helsingissä pohtinut, miksi Pieksemänmäelle tai Joen suuhun on niin paljon menijöitä, miksi niissä junissa on niin paljon matkustajia. Böndejä mitä böndejä, heidän vuokseen VR on heikentänyt lähiliikenteen matkustajien yhteyksiä. Meidän, jotka koko humpan maksamme.

  VastaaPoista
 12. Enhän minä totaalisen huumorintajuttomana ihmisenä toki aina tajunnut, veljmiehen, alituisen anonyymin kaikkia juttuja. Usein minusta tuntui, että olivat kuin vasemman jalan vuotavasta gummisaappaasta.

  VastaaPoista
 13. Mikikselle: kuuntele tämä, se on hyvän parempaa parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntelin alun: rämpytystä, tasapaksua, ei vivahteita. Anteeksi.

   Vaan Hesarissa on mielenkiintoinen ja laaaaaaaja kohuartikkeli persujen rikostaustoista. On siellä kyllä muutkin puolueet mainittu, mutta pääpaino on persurikollisten esiinnostaminen ja nimeäminen. Taitaa Hesaria pelottaa persujen mahdollinen kannatuksen lisääntyminen. Kyllä se niin on, että kerran rikollinen, aina rikollinen, ja tämä on äänestäjän hyvä tietää, kun etsii puhtoista pulmusta, jolle kallisarvoisen äänensä antaa hopeatarjottimella.

   Minä taas huomasin, että eniten huumerikoksia on tehnyt vasemmistoliitto. Kukin voi hakea tilastoista, mitä tahtoo. Myös kokoomus on Hesarin oman tutkimuksen mukaan aika paha rikollinen.

   Kaikista ehdokasrikoksista persut ja kokoomuslaiset ovat tehneet puolet, toisen puolen on tehn yt punavihreä siipi, mukaan lukien keskusta ja pikkupuolueet.

   http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005151817.html

   Poista
  2. Hah, musiikista et ymmärrä mitään, vastapainoksi minäkään en viitsi lukea Hesarin juttua.

   Poista
  3. Ei tarvitse, Riku, vaan minä sentään kuuntelin ja tiedän rajoittuneisuuteni hakkaavan musiikin suhteen. Korvani menevät lukkoon, enkä usko olevani musikaalinen.

   Poista
  4. Ihan huumorina käsittelin, jokainen tehkööt makunsa ja tarpeidensa mukaan.

   Poista
  5. Siitä, onko Wilko Johnson jumala, en halua neuvotella.

   Poista
  6. Minäkään en tykkää kaikista rämpytyksistä, mutta tuossa esityksessä oli sitä jotain, josta tykkäsin. Olisiko ollut tuo maailmaa pelkäämätön asenne.

   Poista
  7. Wilkolla todettiin muutama vuosi sitten haimasyöpä ja elinaikaa annettiin alle vuosi. Leikkauksella kuitenkin selvisi ja yhä potkii. Laulaja Lee Brilleaux kuoli syöpään vuonna 1994, 41-vuotiaana.

   Wilko, Jumala.

   Poista
  8. Oli tuo kappale ja bändi aiemminkin suosikeitani, mutta Rauno saman filmipätkän joskus linkkasi ja rakkauteni Dr. Feelgoodiin, ei siis tässä tapauksessa tohtori Outolempeen, elpyi.

   Poista
 14. Venäjäkytkoset kaatavat kohta Trumpin, paskajaakon ja kommunistin. Ai vee, että riemuitsen, kun kusipää kengitetään ja maailmassa on taas rauha.

  VastaaPoista
 15. Voi Tynkkysen munat sentään, nillä ei pitkälle pötkitä.

  VastaaPoista
 16. Vajaa 9 tuhatta ehdokasta ja lähes 550 syytettä nostettu - minusta se on aika iso luku!?

  Koko väestöön suhteutettuna se tekisi 250 000 syytettä (äkkiä päässälaskien). Tosin se taisi olla useamman vuoden ajalta kerättynä.

  Olisiko silti niin, että kun on aktiivinen yhdellä yhteiskunnallisen vaikuttamisen saralla, niin on toisellakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aktiivisuus tuli mieleeni, ennen kuin luin viimeisen virkeesi. Aktiivisuus ja rohkeus yhdessä.

   Useimmat ehdokkaat lienevät kohtalaisia puhumaan, ja se juuri saa puoluetta pyytämään heitä ehdokkaakseen. Hiljainen ihminen ei ole poliitikkoainesta, ainakaan perinteisesti. Sääli, sillä introverteissa tyypeissä olisi varmaankin potentiaalia yhtä lailla ja joskus enemmänkin kuin ekstroverteissa.

   Ja voisikohan introverteilla ajattelijoilla olla se moraalipuoli vähän harkitumpi?

   Poista
  2. Ihan asiasta hieman kokemusta omaavana toteaisin, että ainakin ennen vanhaan pienempien kuntien valtuustoihin valittiin yleensä luotettuja ja arvostettuja henkilöitä, ihan puhujalahjoista ja ekstroiluista välittämättä.

   Isänikin istui kahden kunnan valtuustossa (eri aikoina tietenkin). Hän oli sellainen vanhan kansan vakaa mies, jolla ei pelännyt sanoa mielipidettään kenen edessä tahansa. Ainakin se siltä näytti.

   Poista
 17. Facebookissa on muuten mainio poliisien aprillipila, jonka ydin on se, että poliisi ottaa koirien työpareiksi sikoja, jotka ovat voimakkaita, nopeita ja liukasliikkeisiä. Nasuja otetaan ensin viisi, sitten niitä sijoitetaan kaikkien poliisiautojen takatiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se mikään aprillipila ollut, sika on poliiseista paras! "Röh, röh, nyt saat sakon!"

   Poista
  2. Minä sain nuoruudessani sakot, Nurmijärven Röykässä. Nuori konsta alko vielä vittuilemaan, kun hiljaisena kesäiltana ajoin stop-merkin ohi pysähtymättä. "Aateltiin, ookko sä kännissä!" - Nurmijärven puskapoliisit, vähän käytte sääliksi!

   Poista
  3. Nurmijärvellä noita nasuja on ollut pitkään.

   Poista
 18. Erikoislääkäri mielipidesivulla :"olen maksanut yhteiskunnalle 380 000 euroa".
  Tuon voi kieliopillisesti käsittää kumminpäin vain. Lääkäri maksanut tai yhteiskunta maksanut. Myös "lainata" ja "vuokrata" sananojen merkitys selviää vasta asiayhteydessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta, otsikko on konkreettisesti kaksimielinen.

   Muistaakseni hänen kirjoituksensa motiivi oli kuitenkin osoittaa lukijoille, että näiden ei kannattaisi paljonkaan narista turvapaikanhakijoiden tuottamista kustannuksista valtiolle, kun kantasuomalainenkin maksaa noin paljon.

   Summaan on vaikea ottaa kantaa, monen mielestä se oli alakanttiinkin. Joka tapauksessa perässäkäyty keskustelu osoitti erikoislääkärille varsin kipakasti sen, että turvapaikanhakijat harvoin ovat erikoislääkäreitä, jotka työllistyvät samantien.

   Poista
  2. PS Itseäni arveluttaa nyt kirkon toiminta. Saarnastuolista on alettu lukea kielteisiä turvapaikkapäätöksiä ääneen suomalaiselle kirkkorahvaalle.

   Kirkko sanoo, ettei halua syyllistää maahanmuuttovirastoa, vaikka juuri sen se tekee.

   Näin sisarille ja veljille Herrassa piirtyy mieleen kuva mielivaltaa harjoittavasta maahanmuuttovirastosta. Perin taitavaa manipulaatiota jeesustelun merkeissä.

   Poista
  3. Kai ne lukivat ääni väristen sen Somaliaan karkoitetun murhaajaraiskaajankin kielteisen päätöksen?

   Kirkko saa veroina tuhat miljoonaa euroa vuodessa, joten kalliiksi tulee jeesustelu.

   Poista
  4. Nykyään puhutaan hallinnon läpinäkyvyydestä ,julkisten asiakirjojen saatavuudesta. Joten siitä vaan lukemaan viranomaispäätöksiä kirkoissa ja muualla. Varsinkin jos tapahtuu asianomistajien aloitteesta .

   Poista
  5. Minua kylmää tässä kirkon toiminnassa eniten teeskentelevä omahyväisyys. Se pesee kätensä kansan edessä kuin Pontius Pilatus sanomalla, ettei syytä Maahanmuuttovirastoa. Ja sitten hurskastelee lukemalla perään viraston kielteisiä päätöksiä.

   Saman kaavan mukaan kirkko voisi kyseenalaistaa vaikka tuomioistuimen päätöksiä ja lukea ääneen langetettuja tuomioita. Mottona: vain Jumala tuomitsee! 

   Tai voisi lukea ylioppilaslautakunnan reputtamien kokelaitten tuloksia. Tai niiden vanhusten, joilta on evätty kunnallinen hoitopaikka. Tai niiden köyhien, joilta on evätty toimeentulotuki. Kenttä on loputon.

   Poista