22.2.2019

Satu SylviastaOlipas kerran  Sylvia, kaksikymmentäyhdeksänvuotias naimaton nainen.  Valitettavasti tiedämme hänestä vain ulkoiset seikat, kuten sen, että hän istuu parhaillaan Bambergin vankilassa Baijerissa, jonne hän sai siirron Würzburgin vankilasta väitettyään, että muut naisvangit olivat raiskanneet hänet vesiletkulla.

No eivät ne olleet, mutta hän tahtoi muualle katsottuaan samoja naamoja jo vuoden verran. Bambergissa hän odottaa uutta oikeuskäsittelyä, kun oli ilmennyt uusia petoksia, joihin hänen väitettiin syyllistyneen.

Ja olihan hän. Vaikka ei ymmärtänyt miksi, oli vain pakko.  Ja kun tekeminen oli helppoa. Vietyään ensin erään vanhempiensa ystäväperheen rouvan netti-identiteetin - hänet oli kutsuttu tietokonetta korjaamaan -  ja hankittuaan hänen nimellään vaatteita ja matkoja hän tilasi tavarantoimittajalta yli kolmetuhatta neliömetriä rullanurmikkoa.  Tätä hän ei maksanut ja aiheutti näin myyjälle yli kahdenkymmenentuhannen euron vahingon.  Sen sijaan hän möi siirtonurmikon netissä uskomattomaan yhden euron neliöhintaan. Kukaan ei tiedä, minne nurmikko päätyi, mutta eivät tilaajat sitä saaneet, vaikka olivat maksaneet etukäteen.

Yhtä netistä pyydystämäänsä miestä Sylvia huijasi raskaaksitulolla. Jos mies antaa hänelle kolmetuhatta euroa skootteria varten, hän tekee abortin, lupasi hän. Mies antoi, helposti. Sylvia laastaroi vatsansa ristiin rastiin, ilmestyi miehen luokse, näytti mahansa ja sanoi, että tuli vähän kalliimpi keikka, kun siellä olikin kaksoset. Tarvitaan vielä kaksituhatta euroa. Mies antoi ja Sylvia siirtyi huijaamaan vanhempaa rouvaa,  jolle myi kuudentuhannen  euron Alaskan-matkan kolmellatonnilla. Sylvialle  oli puhjennut syöpä, joten hän ei itse päässyt varaamalleen matkalle. Nainen maksoi, mutta matkalippuja ei kuulunut.

Lopulta Sylvia päätyi tutkintavankeuteen ja lopullinen niitti lyötiin keskiviikkona, kun hänelle julistettiin ehdotonta vankeutta kuusi vuotta ja kolme kuukautta. Niin paljon petoksia oli ollut. Psykiatri oli todennut jonkinlaisen persoonallisuushäiriön, joten ei hän hullu ollut, ja voitiin siis tuomita tavanomaiseen rangaistukseen.

Loppu hyvin, kaikki hyvin? No ei. Näyttäkää minulle persoonallisuushäiriöinen, joka on parantunut.

Ja miksi minä tällaisia satuja kerron? Oikeastaan tämä ei ole satu, vaan täyttä totta. Kaikki tämä on oikeasti tapahtunut. Siskoni on yksi ylläkuvatuista, eli tuo, jolta Sylvia varasti netti-identiteetin ja jonka nimiin tilasi tavaraa. Sisko alkoi ihmetellä laskuja, joita alkoi sataa hänen postiluukustaan. Että olkaapas tarkkoina, ihmiset, kun kutsutte korjaajia koneillenne kotona, tai kun viette vehkeitänne huoltoon. Identiteetti voidaan oikeasti viedä.

Vaan loppu hyvin, kaikki hyvin. Paitsi että rahojaan petetyt tuskin koskaan saavat takaisin. Persoonallisuushäiriöinen, kuten vaikka narsisti,  psykopaatti tai sosiopaatti, ei parannu yleensä koskaan.

113 kommenttia:

 1. Luonnehäiriöisiä kai tuollaiset petosten tekijät ovat, mutta täytyy muistaa heidän vievän vain rahat. Osa luonnehäiriöisistä syyllistyy paljon tuhoisampaan toimintaan, ryhtyy papiksi tai poliitikoksi, perustaa seurakunnan tai puolueen ja johtaa ihmiset valitsemalleen tielle kuin Hamelnin pillipiipari rotat.

  Johanssonin Late pääsee kohta vankilasta, koska hän on täysin ja tyystin parantunut luonnehäiriöisyydestään, tulevaisuudessa johdattaa ihmisiä saarnamiehenä, hyvänä paimenena ja lempeänä lohduttajana. Elämän tai kuoleman hädässä olevat papat ja mummot saavat oivan kaitselmuksen, josta ei ole pelkoa, että upottaisi heidät satama-altaaseen sementtipainot jaloissaan tai laittaisi teilipyörään. Saas nähdä, jos Late perustaa vaikka oman kirkon, sellainen olisi kovin ilahduttavaa ja tulevaisuuteen rohkaisevaa. Kirkon nimi voisi olla vaikka Natural born sinners.

  Poliitikoista kaksi on suurta. Paavo Lipponen ja Eskoa Aho loivat uuden loisteliaan uran neuvostoliiton palveluksessa, vaikka koko maata ei enää edes ole. Menestystä on hienoa katsella. Olenko ilkeä, kun huokaisen olevan hyvän, etteivät sentään enää politiikassa ole mukana. Onhan meillä siellä tämä Juha Sipilä ja soturinsa Anne Berner. Hirveästi harmittaa, etten tulevissa vaaleissa pysty Berneriä äänestämään, akka löysi uuden loistavan soveltamispaikan luoville persoonallisuuskyvyilleen. Ihmistä ei saa mitata taakseen jättämällään tuholla ja hävityksellä, pitää arvostaa Annen erityiskyvykkyyttä esimerkiksi aina uuden ja uuden loistavan työpaikan löytymisessä. Berneri laittaa varmaan pankin johtokunnan ihan uusiin puihin, kuten suuri valtiomies Tsingis-kaani aikoinaan puoli maailmaa.

  VastaaPoista
 2. Totta tietysti, että kun asialla on luonnehäiriöinen, jälki voi olla muutakin kuin rahan menetystä. Tosin tuo jutussa mainittu mies, jota petettiin valheellisella rakkaudella, menettikin ensin noin 3 700 euroa, ja siiten vielä toiset 3000 euroa ”kaksosten” vuoksi. Tarkistin luvut muutamastakin lehtiuutisesta. Petos oli saksalaisittainkin aika mojova uutinen lehdissä.

  Luonnehäiriöiset johtavat uskonnollisia kultteja. Suomessa oli kartanolaisuus yksi tällainen, hyvin lähellä meikäläisen seutua, ja olen jopa opettanut yhtä kartanolaisten lapsenlapsenlasta. Hän oli tyttö, joka ei ollut koskaan 15-vuotisen elämänsä aikana käsitellyt rahaa käsissään.

  Ja luonnehäiriöiset tekevät kylmin sydämin murhia - Breivik, tai kiduttavat puolisoitaan tai alaisiaan - narsistit. Minulla on käsitys, että persoonallisuushäiriöisiä on enemmän kuin viralliset tilastot kertovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää muistaa, etteivät kaikki lahkojohtajat ole luonnehäiriöisiä, esimerkiksi Lars Levi Laestadius saattoi olla vain umpihullu.

   Poista
  2. Eivät olekaan. Viittasin lähinnä kulttityyppisiin, jotka ovat riippuvaisia johtajastaan. Laestadiuksesta en osaa sanoa, sillä konteksti oli toinen. Nykyään meillä on uskontojen sijaan poliittiset leirit, anarkistit äärivasemmalla ja uusoikeisto toisella laidalla, ja cityvihreät cityssä jne.

   Poista
  3. Lestaatteja on erittäin paljon, kesäjuhlissaan heitä on silmänkantamattomiin, kaiken kasviston tukahduttavat kuin heinäsirkkaparvet.

   Bolsevikeista on siinnyt kaikkien aikojen vastenmielisin bändi, Ultra Bra. Bolsevismi elää vankasti, vihreät ovat heidän jälkeensä ainoat, jotka ovat väittäneet tekevänsä tieteellistä politiikkaa.

   Poista
  4. Kaikenlainen fundamentalismi aatteellisissa - uskonnollisissa, uskonnottomissa, poliittisissa, feministisissä ja muissa yhden suunnan liikkeissä on vastenmielistä. Lestadiolaiset ovat yksi kireimmistä suunnista naisen alistamisineen. Ei oikein jaksa enää edes ihmetellä sitä, miten pohjoismaalainen nainenkin voi suostua kymmenenkin lapsen synnytyskoneeksi ja miehen valtaan.

   Poista
 3. Oliko tämä Sylvia se sama mistä jouluisin aina lauletaan.

  Mutt' ylhäällä orressa vielä on vain,
  se häkki, mi sulkee mun sirkuttajain,
  ja vaiennut vaikerrus on vankilan;
  oi, murheita muistaa ken vois laulajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas vaan, sattui kohdilleen.

   Sylvia on romanialaissyntyisen maahanmuuttajan lapsi. Isä on työteliäs, samoin äiti. Siskoni perheineen on ollut heidän kanssaan matkalla Romaniassa.

   Poista
  2. Hyvin monet saksalaiset raiskasivat murhasivat ryöstivät ja näpistelivät romanialaisia 1942-1945 Romaniassa.

   Poista
  3. Haluaisitko kertoa, mihin tämä liittyy?

   Poista
 4. Yhdestä luonnehäriöisestä luin juuri hyvän kirjoituksen. Höpö-Niskasen Kahdeksan surmanluotia on väärin ymmärretyn sosiologian karmeimpia tuotteita. Olosuhteet eivät tee ihmisistä Pasasia, kyllä psykopaattimurhaaja Tauno Pasaseksi täytyy syntyä, että sellaiseksi tulisi. Tauno ehti viidennen ihmisen saada hengiltä, kun kuristi vaimonsa Liisan, sen jota Tarja-Tuulikki Tarsala näytteli elokuvassa. Toivottavasti Tane on jo niin huonossa hapessa, ettei saa enää ketään hengiltä. Kuolisi vain pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on taivahan totta. Oikein harmittaa, että Mikko Niskanen teki Pasasesta kiltinoloisen onnettomien yhteiskunnallisten olosuhteitten uhrin, joka paineenalaisena ampui hädässään neljä poliisia. 

   Oikeastihan Pasanen oli kylmäverinen väkivaltainen perhettään hakkaava sosiopaatti, niin että perhe joutui viikoittain pakenemaan naapuriin väkivaltaista aseriehujaa, joka uhkaili kaiken aikaa myös poliiseja kylällä liikkuessaan.

   Se ei enää ihmetytä, että presidentti Koivisto ajalle tyypillisessä rikollisten siloittelu-uhossa armahti Pasasen jo vuonna 1982, eli noin kymmenisen vuoden kuluttua neljästä harkitusta murhasta. Eipä ihme, että sosio-psykopaatti tappoi sitten vielä tämän vaimonsakin kuristamalla.

   Poista
  2. Pasasen puolesta puhui armahduksessa sama kuin Late Johansoonillakin, oli vankeudessa löytänyt uskon riemun, Jumalan ihanan armon. Kun Pasanen pääsi vankilasta, alkoi hirvittävä viinaralli, kiljua kului kaiketi päivittäin litroittain, kaupasta lisää minkä sai. Tottakai psykon piti vielä yksi tappaa, harmitteli varmaan, ettei enempiä löytynyt siihen sosiologiseen hätään.

   Poista
  3. Välillä olen viinaa itsekin ottanut, nyt ostin pullon nuoruuteni lempijuomaa, Pernodia. Helkkarin kallista alkossa, kolkeetyks euroa. Ja kaljaa on jääkaapissa, lonkkua myös. Vieläkään ei mieleeni ole tullut ketään tappaa. Vihastun kyllä monille, mutta ei siinä sen kummempaa, usein omasta syystäni, se täytyy vain kestää. Psyko tappaa. Psyko vie myös ihmisten rahat ja kaiken, koska empatiaa ei ole.

   Poista
  4. Nykypäivänä jo olisi hyvä tietää, ettei "usko" muuta ihmistä lopullisesti toiseksi, se ei tee luonnehäiriöisestä pahasta hyvää. 

   Psykopaatti on oikeasti paha, eikä häntä tule sääliä. Hän ei muutu, koska hän ei näe siihen tarvetta - korkeintaan hän laskelmoi asioita omaksi edukseen. Tämän ovat psykologian parhaat tieteilijät tuhannesti todenneet. Tämmöistä psykologista tietoutta tulisi oikeustieteilijöillekin antaa koulutuksen kautta.

   Poista
  5. Nuoruuden kaverini itäsuomesta tuli käymään, täytyi käydä kanssaan baarissa ja pernod jäi vähälle. Yritän nyt paikata tilannetta.

   Pyskopaatrista paras vitsi on piirros, jossa joku tekee psychoterapistin oveen maalausta:
   Psycho
   the
   rapist.

   Poista
 5. Vaikuttaa naispuoliselta auervaaralta tämä henkilö, josta Iines kirjoittaa. Entä henkilö, joka selvinpäin ei ole väkivaltainen, mutta on sitä kännipäissään niin, eikö silloin pitäisi hälytyskellojen soivan.

  VastaaPoista
 6. Voi hyvinkin olla Auervaara, mutta ei pelkästään sitä. Monitaitoinen petkuttaja, jollakin tapaa aivan mahdoton valehtelija. Luin saksalaisesta lehdestä (Main Post) sellaisenkin maininnan hänestä, että kun muuan petetty halusi saada 600 euroaan Sylvialta takaisin, hän oli sanonut, ettei ehdi nyt hoitaa asiaa, kun Unkarin pääministeri Viktor Orban haluaa ostaa asunnon hänen naapuristaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patologinen valehteija toimii juuri noin, että hän kietoo sormensa ympäri helposti eikä tunne mitään katumusta. Toisaalta, lähelle on vaikea nähdä.

   Poista
  2. Niin toimiikin suhteessa ollessaan, ja näinhän Sylvian kohdalla tapahtuikin tuossa raskauden valehtelussa. Tämä Viktor Orban -valhe esitettiin siis käsittääkseni asiakkaalle, joka oli netissä tilannut häneltä ilmoituksen perusteella olematonta siirtonurmikkoa ja maksanut siitä etukäteen 600 euroa.

   Sylvian tapauksessa mielenkiintoinen piirre on se, että hän hääräili petoksiaan ilmeisesti myös omalla puhelinnumerollaan. Ja tilasi tavaraa itselleen toisten identiteetillä. Selvähän se on, että silloin jää kiinni.

   Poista
  3. Jospa Sylvialla kaikki tekemistehtailut olivat sujuneet niin helposti, ettei hän älynnyt/osannut laskelmoida tekemisiään.

   Poista
  4. Mene tiedä, hyvinkin voi olla.

   Itse pidän häntä persoonallisuushäiriöisenä, ja tämän lajin ihmisille on tunnusomaista kylmyys, tunteettomuus, empatian puute. He ovat tyhjiä sisältä ja hakevat muista ihmisistä vain heijastetta omalle käytökselleen. Muut ovat heille peilejä.

   Surullista. Vaikka siis tällainen ihminen ei sääli uhrejaan, hän pystyy säälimään vain itseään, joka on joutunut kärsimään. Usein hän ajattelee niin, että uhrit ovat ansainneet osansa. - Mutta siis kaikki tämä on tietenkin vain oletusta, koska en tunne henkilöä. Ainoa fakta hänen terveydentilastaan on tähän mennessä, että hän on hoidon tarpeessa, ja hänet on määritelty persoonallisuushäiriöiseksi. Hän on lisäksi lupautunut hoitoon.

   Poista
  5. Sehän on hyvä uutinen, jos hän saisi jostain apua. Persoonallisuushäiriöiset eivät muutu, jos itse sitä eivät halua. Näin se menee kenellä tahansa ihmisellä. Tuossa ylempänä oli, että usko ei ketään muuta. Eihän se muutakaan, mutta se voi toimia välikappaleena (kehittymiselle).

   Poista
  6. Persoonallisuushäiriöiset sopivat myös teemoihin: Kun mikään ei riitä ja Jokin ihmisessä. Olen nähnyt läheltä, kuinka hyytävän kylmää se tunteettomuus on. Siksikin on hyvä, jos joku tai jokin saa heissä muutoksen aikaan. Muussa tapauksessa uhrit vain lisääntyvät. Itse olen valinnut Pysyn kaukana-menetelmän.

   Poista
  7. Näin kannattaa ja pitää tehdä.

   Monissa kertomuksissa jään aina vain ihmettelemään, miten nainen tai joskus mieskin jää kitumaan uhrin asemaan, antaa lyödä itseään ja jopa antaa rahansa kiduttajalleen. Antaa jopa lastensa kärsiä kauheasta perhe-elämästä.

   Eli karttakeppi kädessä korostan tässäkin naisten kouluttautumista niin korkealle kuin rahkeet riittävät. Se takaa parhaiten omat tulot.

   Poista
 7. Kuvan ylä- ja alaosa ovat kuin eri paria. Kysyn, mikä laite? tuossa alaosassa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on saksalais-amerikkalaisen Alfred Eisenstaedtin kuva senaikaisesta (1940 - 1950) modernista kuntolaitteesta, jolla aktivoidaan jalkoja ja pakaralihaksia, ihmisen koko ala alaosaa. Samanlainen modernissa muodossa löytyy nykyisistä kuntosaleista.

   Sitä en osaa sanoa, onko tämä jokin erikseen muotoiltu kotimalli tai huumorimalli rikkaille amerikkalaisille. Tuolin yläosa viittaisi siihen.

   Valokuvaaja muuten on mielenkiintoinen tapaus. Hänen ottamansa valokuva naista suutelevasta merisotilaasta on juuri ollut lehdissä. Merisotilas iloitsi toisen maailmansodan päättymisestä suutelemalla kadulla naisia, ja kuva on maailmankuulu, ikoni valokuvataiteen alalla.

   Poista
  2. Oli kuva sitten huumorimalli tai ei, niin ainakin se sopii tekstin sisältöön erittäin hyvin. Ehkä juuri tuon kaksimielisyytensä/monimielisyytensä vuoksi.

   Poista
  3. Blogini alkuaikoina minulla oli tapana valita kuva ensin, jokin kiintoisa kuva tai maalaus. Sovitin sitten jutun siihen ja se tuli vähän kuin itsestään.

   Nykyään huomaan, että työtapani on muuttunut. Ensin on jutun (lue: paasauksen) aihe ja jopa kirjoittaminen, ja vasta sitten haen kuvaa siihen. Voin sanoa että tämä jälkimmäinen on vaikeampi. Samalla jutun sidos kuvaan jää ehkä vähän heikommaksi.

   Poista
  4. Tuo ensinmainittu sopii tottuneelle tekstinikkarille. Minä taas tekisin, jos tekisin, niin, että teksti ensin ja kuvan haku vasta tekstin jälkeen. Se tuntuisi luontevammalta. Nettiin en pahemmin kirjoittele, mutta täytyy nyt se kirjoittaa, että minäkin olen saanut raittiuskirjoituskilpailussa palkinnon tekstistäni. Sen kun moni muukin täällä on kertonut aikoinaan saaneensa. En muista, oliko palkintosijoja muita kuin yksi vai oliko myös kaksi ja kolme. Joku ehkä valaisee tätäkin asiaa.

   Poista
  5. Tervetuloa joukkoon raittiuskilpapalkittu! Täällä tosiaan on näitä lahjakkuuksia muitakin. Muistan vieläkin oman aiheeni yhtenä vuonna: Kalle Kannon kääntymys. Arvannet mistä mihin.

   Juoni oli muistaakseni se, että kun juoppo Kalle näki erään kerran poikansa humalassa, hän sai shokin ja rupesi raittiiksi. Sen pituinen se.

   Poista
 8. Psykopaatista/sosiopaatista tulee mieleen robotti. Kuka/mikä näitä ihmisiä ohjelmoi, sillä robottihan menee oikosulkuun, jos se on ohjelmoitu väärin tai tulee muuta vikaa. Omantunnon puuteko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on lukemani mukaan kyseessä tietynlainen mekaniikka, jolla häiriöisen mieli toimii. Lisäksi häiriöitä on hieman erilajisia ja eriasteisia. Ihan samanlaisia ei siis ole kahta, mutta tietty kaava esiintyy, ja sen mukaan ihmisiä käsittääkseni diagnosoidaan.

   Omantunnon puute on järkyttävä puute. Nousee ihokarvat pystyyn kun ajattelee, että tällaisia henkilöitä on. Joku voi surutta potkia puolisonsa koiran kuoliaaksi, joku voi olla vauvalle mustasukkainen, kun se vie puolison huomion. Joku voi ravistella itkevää vauvaa, kunnes se hiljenee saatuaan vaurion. Onhan näitä kamalia tapauksia enemmän kuin edes uskomme.

   Kaikkein järkyttävintä on kuitenkin se, kun nainen - useimmiten hän on nainen - alistuu hakattavaksi ja vaikka siihen koiransa kuoliaaksi potkimiseen lähtemättä tiehensä. Miksi tällaisesta tilanteesta ei yksinkertaisesti nousta ja lähdetä pois?

   Poista
  2. Meillä ja koko maailmassa, eritoten itäisissä muslimimaissa on niin paljon hakattuja ja henkisesti mitätöityjä naisia, että tätä taustaa vasten jotkin #metoo-kitinät tuntuvat hienohelmojen vinkunalta. Oikeasti kärsivät naiset löytyvt sieltä liitoista joka puolella maailmaa. Puolesta puhujia ja kärsimyksestä vetäjiä ei juuri ole. Heidän aikansa menee lausuntojen antamiseen, gaalailloissa vaikuttamiseen ja punaiseen juhlapukuun pukeutumiseen.

   Poista
  3. Tuota ikoni-sanan kuvaa en ole vielä katsonut. Katson kyllä. Mieli jo ehti ajattelemaan siitä nykyajan meetoo-meininkiä vertaillen.
   Sitähän on helppo kuitata kaikki ja sanoa, että jokainen elää itse elämänsä.

   Poista
  4. Katsoin kuvan. Nimeäisin sen "sydämeni kyllyydestä"-kuvaksi. Siinä viereisessä kuvassa istui rennonoloinen tyylikäs leidi Katherine H.
   Pitkän elämän valokuvaaja AE (1898-1995) sai elää.

   Poista
  5. Kyllä vaan. AE:n suutelokuvasta aistii elämänriemun ja uuden maailman alun. Sota on päättynyt, elämä virtaa suonissa, maailma elpyy ja nousee! Oi elämää!

   Poista
  6. Hieman riemua hillinee se että kuva on lavastetetu.

   Poista
  7. Valokuvat ovat usein lavastettuja, henkilökuvat ja tällaiset tapauskuvat. Valokuvakin on esitys, ei toki aina, mutta lavastus ja asettelu kuuluu kuvauksen luonteeseen.

   Tämä kyseinen kuvaaja, Alfred Eisenstaedt, kuvasi paljon mm. Marilyn Monroeta, ja nekin kuvat ovat selvästi aseteltuja, siis lavastettuja. Silti ne ovat hienoja henkilökuvia.

   Poista
  8. Minun tulkintaani ei himmennä tieto, että kuva on lavastettu eli tekaistu. Kuvia muokkaavat lähes kaikki, jotka jotakin kuvaavat. Lavastus on käsittääkseni vähän eri juttu. Kiinnostaisi tietää ihan muuten vaan, että mitä kuvassa on lavastettu, miljöö, ihmiset? Teatteriesityksiin kuuluu automaationa lavastus, tietenkin.

   Poista
  9. Ehkäpä kudin kädessä ja verhot takana viittaavat kotiympäristöön. Kuitenkaan tuommoista laitetta ei varmaan tuolloin juuri kenenkään kotona ollut.

   Mainoksena kuva voisi toimia: lepää mukavasti ja samalla hyödyllisesti kun kuntoilet rauhassa kotona.

   Poista
 9. Sivupalkkiin mennäkseni kannatan hajautettua, en keskitettyä vallanjakoa. Syystä, että keskitetyssä vallassa ilmenee käskyttäjä - käskytettävät systeemi. Allekirjoitan tuon Nirin ajatuksen. Suomalaiset ajavat suomalaisten etuja. Vastainen/kielteinen ja kriittinen/arvioiminen ovat tietysti ihan eri asioita. Kriittisyys on yleensä parempi kuin pelkästään vastaisuus maahanmuuttoasioissakin.

  VastaaPoista
 10. Maahanmuuttokriittisyys halutaan vieläkin helposti nähdä maahanmuuttovastaisuutena. Tämä on kai se ydin.

  Juuri tällä halulla leimata muita estetään rakentava maahanmuuttokeskustelu. Molemmat äärilaidat - rajaton pääsy maahan/ rajojen umpisulku tippuisivat itsestään pois, jos kuunneltaisiin kriittisiäkin perusteluja ilman leimakorttipakkaa. Enemmistö ihmisistä haluaa taatusti maahanmuuttoon selkeyttä ja turvallisia rajoja. Samalla halutaan epäilyksettä auttaa todellista hätää kärsiviä perheitä, lapsia, naisia, vanhuksia.

  Ruotsin pääministeri on ilmoittanut tänäisen lehden mukaan, että Isiksen riveihin lähteneitä ei oteta takaisin Ruotsiin. Toivottavasti Suomi tekee saman päätöksen. Kunnioitan myös Tanskan päätöstä vaatia maahantulijoita kättelemään naista tervetulotentin yhteydessä. Jotakin tällaista. Meidän ei pidä pokkuroida minkään kulttuurin sortopiirteille.

  VastaaPoista
 11. "Maahanmuuttokriittisyys" on eufemismi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housuissas on eufemismi.

   Maahanmuuttokriittisyys on eri asia kuin maahanmuuttovastaisuus. Enemmistö suomalaisista on tolkun ihmisiä eli terveesti maahanmuuttokriittisiä. Suurin osa ei myöskään vastusta hädänalaisten oikeiden pakolaisten auttamista eikä työperäistä maahanmuuttoa - päinvastoin.

   Poista
  2. Housuissas on työperäinen maahanmuutto.

   Poista
  3. Niin kauan kun maahanmuuttokriittisyys on Suomessa vain tätä: matut-vittuun, rajat-kiinni, Suomi-suomalaisille, islam-on-paska-uskonto, kehitysmaalaiset palautettava kotimaihinsa, niin niin kauan voi enemmistö järkevistä suomalaisista suhtautua tähänkin asiaan yhtä rauhallisesti kuin tähänkin asti. Suomeen otetaan vastakin tietty määrä maahanmuuttajia, ja kuten tähänkin asti: valtaosa maahanmuutosta on työperäistä. Siis suurin osa tulee Suomeen työn tai opiskelun takia. Maahanmuutto jatkuu, kuten muuten myös maastamuutto. Tämän asian toinen puoli: lähtijät.

   Poista
  4. En minä ole törmännyt missään tuommoisiin lauseisiin, Anonyymi. Ehkä sinun kannattaa lukea tavallisten ihmisten kirjoituksia, ei mitään Takun tai Rasmuksen erikoisvihaisia palstoja. Lue vaikka Helsingin Sanomien keskusteluja. Siellä on paljon hyvin asiallisia kirjoituksia ja erinomaisen perusteltuja korkeasti kouluttautuneidenkin ihmisten kannanottoja, puolesta ja vastaan, hyvällä kielellä..

   Poista
  5. Lähtijöitä on aina ollut. Nykyään monet korkeasti kouluttautuneet osaajat lähtevät erikoisosaamista hakeakseen sekä siksi, että kaikkialla muualla verotaso on huomattavasti matalampi kuin Suomessa. Heille jää käteen monin verroin enemmän muualla kuin Suomessa.

   Poista
 12. Kun puheeksi tuli, poiminpa tähän sivupalkkiin liittämäni Helsingin Sanomien väitteen, josta keskustelu oli etukäteen estetty:

  "Voiko maahanmuuttajien seksuaalirikoksia selittää kulttuurieroilla tai uskonnolla? Ei, enemmän voivat vaikuttaa heikko koulutus ja miehisyyden pönkittäminen."

  Tämä on siis toimittaja Anna-Stina Nykäsen väite, joka pohjautuu haastatteluun, jossa Nykänen on käyttänyt asiantuntijoina kulttuuripsykiatri Venla Lehden ja turvapaikanhakijoiden mielenterveyslääkärin haastattelua.

  Itselleni nousee mieleen heti se, että nuo ovat kaikkialla päteviä faktoja. Heikko koulutustaso ja heikko miehisyys ovat taatusti löydettävissä meilläkin taustalta.

  Vaan se tärkein kysymys, joka toimittaja Nykäseltä jäi kysymättä: Mikä sitten selittää sen ison eron maahanmuuttajakulttuuristen monta kertaa suuremmassa seksuaalisen väkivallan tilastoluvussa? Lisäksi on todettu, että tulokulttuurien naiset ovat merkittävästi useammin pahoinpideltyjä ja hyväksikäytettyjä kuin suomalainen nainen.

  Tilastolukuja en nyt tähän heittele, sillä ne ovat jo yleistä tilastofaktaa, jota lehdistökin jo esittää ja joka löytyy netistä helposti. Etsivä hakekoon kulttuuriin suhteutetut luvut, mikä on ainoa tieteellisesti merkitsevä tapa tehdä päätelmiä.

  VastaaPoista
 13. Iines kysyt: "Mikä sitten selittää sen ison eron maahanmuuttajakulttuuristen monta kertaa suuremmassa seksuaalisen väkivallan tilastoluvussa?"
  Neitsyitähän on luvattu pojille taivaassa. Jospa he ovat huomanneet, ettei sinne pääsyä tarvitse odottaa, vaan maanpäällisessä paratiisissakin on jo impiä saatavilla.
  Karmeimmillaan voisi ajatella, että alaikäiset ovat alttiita aivopesulle ja käännytystyölle seksuaalisen mielihyvän ohella. Jos hyvässä lykyssä naimakauppa vielä neitsyen kanssa syntyisi, kohta maamme saisi paljon kaivattuja tulevaisuuden veonmaksajia. (?)
  Pitäisikö pojille perustaa ilmainen ilotalo, jotta saisivat helpotusta vaivoihinsa virallisesti? Ketkä vaan haluaisivat sinne iloiseen taloon töihin?

  Karttavatko suomalaiset täysi-ikäiset naiset tummia poikia heidän uskontonsa ja ylipäätään kulttuurinsa erilaisuuden vuoksi. Viisaita naisia!
  Tietämättömiä ja ymmärtämättömiä pikkutyttöjä saavat vielä houkuteltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuushan on, että hyvin harvoin avioliitot erilaisten kulttuuritaustojen omaavien kesken onnistuvat kestämään alkuhuumaa pidemmälle.

   Poista
  2. Leonoora, ei mitään "ilotaloja pojille". Eiköhän tyttöystäviä ala löytyä, kun pojat osoittavat sisäistäneensä länsimaisen ihmis- ja tasa-arvokäsityksen naisenkin kohdalla. Se on monille nykytytöille tärkeämpää kuin se, että mies on tumma ja komea.

   Poista
 14. Satu Sylviasta herätti monia kysymyksiä?
  Lapsuudesta ei siis tiedetä mitään, eikä kovin paljon vankilakierteen "edellisestä elämästä" yli päätään.
  Oliko persoonallisuushäiriö todettavissa jo lapsena? Millaiset suhteet vanhempiin jne. Mitä kouluja kävi, millaisia töitä teki jne.
  Missä vaiheessa ihmisen omatunto lakkaa soimaamasta väärinteoista? Milloin mennään ikään kuin yliminän ohi ja yli, jossa superego lakkaa toimimasta, jopa kuolee. Mitkä syyt lopulta johtavat kaikkinensa totaaliseen häikäilemättömyyteen?
  On tullut matkan varrella muutama narsisti vastaan.
  Rakkaudettomuus ja hylkääminen kääntyvät
  päinvastaisiksi persoonallisuushäiriöksi. Tulee suuruuskuvitelmia: Minä olen vastustamaton ja minulle kuuluu kaikki mahdollinen, mitä vain voin hyödyntää ja hyväksikäyttää muilta.
  No,tokkopa meistä kukaan on täydellinen. Eiköpähän meillä jokaisella ole omat "kotikutoiset häiriömme".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko yliminä/superego todella lakata kokonaan viestittämästä väärinteoista? Onko mahdollista, että ihmisestä voi tulla täysin syyllisyydentunnoton?
   Miten esim. masokistiseksiin addiktoitunut tai vaikkapa samaan sukupuoleen suuntautuja ovat käsitelleet syyllisyydentunteensa? Miten he ovat selittävät itselleen tekevänsä oikein ja elävänsä hyvää ja yliminän sallimaa elämää?
   Jääkö alitajuntaan silti jäytämään jotakin, vaikka tietoisuudessa ei koe syyllisyyttä teoistaan?

   Poista
  2. Leonoora, siis taustan olen tuossa yllä kertonut. Sylvia on sisareni perheen ystävän ja monitoimimiehen tytär. Mies on vuosikymmenet tehnyt siskon perheessä erilaisia tarvittavia töitä ja puuhia.

   Saksassa on yleinen tapa työllistää perheisiin maahanmuuttajia, jotka itse tarjoutuvat tekemään hanttihommia ja kaikenlaisia korjaustöitä. Siskolla käy tämän Sylvian isän lisäksi mm. puutarhuri ja siivooja, eikä se ole mitenkään ylellistä. Heille maksetaan asiaankuuluva palkka, ja heistä tulee usein perheen ystäviä, kuten siskonikin tapauksessa - hän on ollut Sylvian perheen kanssa mm. lomalla Romaniassa.

   Mies on siis romaniansaksalainen ja tytär on käsittääkseni elänyt lähes koko elämänsä Saksassa. Minäkin olen tavannut tämän perheen. Siksipä tapaus tuntuu minustakin aika surulliselta. Perhetuttu vie identiteetin ja käyttää härskisti hyväkseen ystävää ja sen lisäksi kymmeniä täysin vieraita. Sylvia on mielestäni kouluttautunut lastenhoitajaksi tai tarhanopettajaksi.

   Leonoora, olet oikeassa siinä, että omituisuutemme on meillä kaikilla. Mutta se kannattaa pitää mielessä, että persoonallisuushäiriöisiä emme ole vikoinemmekaan, jos meillä vain on syyllisyyttäkin tunteva omatunto ja empatian tunteita vaikkapa kärsiviä kohtaan. Pitää vaan erottaa aito tunne ja rummutettu tekohyvyys. Auttaminen ei kaipaa torventörähdyksiä.

   Poista
 15. Onpa ollut mielenkiintoista luettavaa tässä keskustelussa, jossa kuvataan tapahtumia ja ihmisiä, jotka tunkeutuvat ulkoapäin aiheuttamaan harmia toisille ihmisille. Mutta ihmisparka, kovin olet miinoitettu kokemaan vaivoja ja vastustusta myös sisältä päin, omasta itsestäsi.

  Meillä on hyllyssä aapisesta raamattuun ja virsikirjaan menneeltä vuosisadalta, myös esim. sianhoitokirjasta ja ensimmäisistä autoista lääketieteelliseen kirjallisuuteen, ja kaikkea mahdollista siltä väliltä.

  Mielenkiintoni on tällä hetkellä kohdistunut paksuun kirjaan, jonka joku oli nostanut pöydälle. Sen nimi on Depressio ja sen hoito.
  Kirjassa kuvataan siis masennusta ja siitä sikiäviä mielensairauksia, jotka vievät ihmiseltä ilon ja elämisen halun. Kokonaisen paksun kirjan verran meitä jokaista piirittää meistä itsestä johtuvia vaaratilanteita, joko geeneissä saapuvina sukuterveisinä tai itse kehittäminä tuotteina, suhtautumisestamme ympäristöön ja muihin ihmisiin syntyneinä. Ahdistuneisuudesta paniikkihäiriöihin, manioista itsemurhaan etc.

  Kukapa meistä ei olisi ollut joskus masentunut. Voi olla, että emme pysty säätelemään masennuksen kestoa, mutta kannattaa ainakin yrittää. Voimme ehkä muuttaa ajatustapaamme ja kykyä vastaanottaa ikäviä asioita. Sen sijaan että suostuisimme masentuneena alistumaan mihin tahansa, voisimme ehkä pitää puhtaana oman itsemme, joka mielen omistaa, ja raivata pois ikävät asiat, sillä ne eivät saa valloittaa mieltämme ja tuhota sitä. Kannattaa ainakin yrittää. Itse olen jo jonkun kerran onnistunut. Kaikkein pahin, mitä minulle on sattunut, on ohitettu. Ja jos tulee uusia pahoja, toivon jaksavani pitää ne kurissa ja kääntää nurin. Ai kuinka mukavaa on hengittää puhdasta, raitista ilmaa. Elämää kannattaa kunnioittaa ja nauttia siitä ja kaikille hankaluuksille viheltää peli poikki!

  Mitä ulkoapäin tulevaan moskaan kuuluu, ei voi syyttää ihmisiä joilla on luonteessa vikoja. Kukapa haluaisi olla ilkeä ja vahingoittaa toisia. Kaikki vauvat ovat yhtä suloisia. Ja olen kuullut että esim. psykopaatti muuttuu psykopaatiksi jo varhain vauvana, sillä jokainen vauva yrittää jo syntymän jälkeen saada luotua kontaktia sitä hoitavaan ihmiseen. Ja jos se ei onnistu hymyn tai katseen avulla, se luopuu ja tulos: uusi psykopaatti on syntynyt maailmaan.

  VastaaPoista
 16. Liisu, juuri näin minäkin olen asian käsittänyt: jos vauva torjutaan niin että kontaktia hoitajaan - yleensä äiti - ei synny vaan suhde jää kylmäksi tai suhdetta ei ole, niin kas, psykopaatti on syntynyt, vauva on luopunut.

  Tuolta vauva-ajalta muutkin luonnehäiriöt, sosiopatiat ja narsismit ovat syntyneet. Ihminen voi kasvaa terveeksi vain rakastavassa läheisessä kontaktissa. Juuri tämän vuoksi psykologian asiantuntijat eivät suosittele kovin varhaista päiväkotihoitoa. Lapsihan alkaa mieltää itsensä äidistä erilliseksi olennoksi vasta lähempänä kahta vuotta. Siihen asti lapsi käsittää olevansa osa äitiä. Kun äiti on pois koko päivän, vauva ei tiedä, kuka ja mikä hän on.

  Positiivisuus on hyvä asenne, Liisu. Sitä kannattaa oikeasti kehittää joka päivä itsessään. Elämä on hienoa. Joka aamu on uusi päivä. Kaikki hyvä on mahdollista.

  VastaaPoista
 17. Uutisista luin että nunnatkin tätänykyään raiskaa toisia nunnia tai ainakin nunnakokelaita? Että tämä kuuluu katolilaiseeen kristillisyyteen ja Armoon ja Lunastukseen siinä kun munkit ja heidän laskiaspullien skermaa ja hilloa pursuavat poitsut? - Tai enpä tiedä. Uskontojen sisäisessä skapassa Uleån pedofiilit vielä toistaiseksi johtavat 7-6... nämä islamistit siis, mutta kun mennään tie-breakiin menetelmään, eli suomeksi "katkaisupeleihin, tilanne äkkiä voi kääntyä päälaelleen.

  Minä en ole ikinä käsittänyt (ja koska olen jo näin vanha, tuskin koskaan enää edes ehdin käsittää?) miksi uskovat ihmiset aina niin vitun vimmaisesti vainoavat ja valvovat muiden ihmisten seksuaalikäyttäytymistä? Oi, miksi? Seurakuntalaisten pitäisi heidän mielestään vaan sublimoida ja sumblimoida ja korkeintaan (salaa) vetää käteen... Itse nää papit vetää ketä tahansa mimmiä tai poikaa viikseen. Voi Hitsi! Jokseenkin epätasa-arvoista. Pitäiskö tässä vanhoilla päivillä meikäläisenkin vielä lukea itseänsä papiksi, niinhän tää kepulainen puoluesihteerikin teki... mutta kepulaisethan tekee mitä tahansa, lypsykonemerkonoomit mutta tästä laulajasta mikä tämä nyt onkaan... Kari Peitsamo, hänkin teologiksi haluaa.. Ohoh hoijaa, taitaa olla pojalla pillusta puute?

  VastaaPoista
 18. Mielestäni mielipiteeni on asiallinen. Käytin tuhottamasti aikaa kun mietin onko ilmaisuni 'poitsu' asiallinen vaiko ei ole. Onko se liian sekstistinen vai liian epäseksikäs, To be, or not to be: that is the question? - Itse olen sitä mieltä että on ehhkä. Ps. Tietysti tässä - jos sanoja aletaan halkomaan kuin hiuksia - sanan "pillu" voisi korvata myös sanalla "vagina". Tai jos oikeasti asiallisia ollaan ja sellaisina pysytään, niin kysehän on "värkistä".

  VastaaPoista
 19. Kyllä minä sen tiedän - vaikka mies olenkin - että miesten ja naisten tasa-arvo myös täällä Suomessa ei oikeaa tasa-arvoa ole. Kaikki on hyvin mitä korkeammalla tasolla ollaan, ainakin näennäisesti, mutta mitä matalallemmalle sosiaalitasolle mennään, ei ole. Ai nou. Enkä minä sosialistisympatioiden takia tietenkään feministiksi julistautua... vaikka joskus muistaakseni niin tein, se oli virhe. Sympatiat tulevat ja sympatiat menevät. Ei teidän rakkaiden "Tytön Tylleröiden" arvoa sillä nosteta... ja huom!!!! Tytön Tylleröt minulla juuri on sarkasmia!!! Provokaatiota. Koska mitä vitun tai mulkun muitakaan miehet ovat kuin "Pojan Palleroita"? Eivät ole.

  Minusta kaikki ihmiset ovat samanlaisia, tai siis kaikki ovat erilaisia, mutta ei se jako jalkovälistä mene, siitä että toiset on naisia tai miehiä. Vähiten milestäni siitä.

  Onneksi nuorempi sukupolvi on nuorempaa kuin me! Heille asiat jonka minä olen joutunut opettelemaan on itsestäänselvyys. Hyvä nuoriso, hyvä että teitä on! En minä silti vanhempaakaan sukupolvea moiti mistän, he elivät omaa aikaansa, joka oli heidän aikaa. Ja minä sitten jotain siltä väliltä? Muistan... kun jokut naapurin opettajaämmät kiusoittelivat äitiäni siitä että hänellä oli neljä poikaa mutta ei yhtään tyttöä. Ilkeilivät hälle. Äitini vastasi että "kyllä kullalla aina hopeaa saa". - Aika aikaansa. Tiedonvälitys tänään on toista kuin esim. 1800 -luvulla. Tänään tiedämme että suuri osa - ei suurin! mutta surullisen suuri osa - maailman naisista elää yhtä viheliäisesti ja tai vielä viheliäisemmin kuin naiset Suomessa 1800 -luvulla. Tämä on fakta. Sitten tulee mieleen toinen asia: mitä me sille mahdamme? (tarkoitan että vaikka närkästelisimme tälle asialle kuinka paljon tahansa, ei tilanne miksikään muuta. miksi muuttuisi? siksi kun kyse on taloudesta eli politiikasta. - Politiikkaa meidän pitää muuttaa, se muuttaa ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan liian nopeasti, siihen solahtaa silloin aina sekä epätäsmällisyyksiä että ristiriitaisuuksia, ihmisten kanssa juttelen aika hitaasti, koska mietin mitä sanon. Tiedän, että en aina ole oikeassa, siksi epäilen kaikkea, varmuuden vuoksi, ja eniten itseäni. Eikä tämä ole vitsi, tämä tosiasioiden tunnustamista. Tasa-arvon halu on ehkä utopista, siitä kumminkin voi haaveilla, voi ottaa pieniä askelia sitä kohti. (ja sitten taas stepata siitä pois päin - muina miehinä) Väliäkös sillä vaikkei kaikki totetuisikaan. - Kuten huomaatte, olen edelleen enemmän marxilainen kuin... (jätän teidän täytettäväksenne, rakkaat muualta oppinne imeneet taloustieteilijät, mitä on... vastakohta? realismille. Sipilä ja Keynes ja teidän oikeassa olemiseenne on sitä että köyhdytätte kykyjenne mukaan meitä kansalaisia, vai mitä mieltä muut ministerit on? (myös sä Anne Berner, rakkaani)

   Poista
 20. Värkki on paras, vagina on teennäinen ja aiheuttaa tieteellisiä puistatuksia. Suoraan sanottuna en ymmärrä, miksi jokin pillu-sanakaan voisi olla sopimaton ihmisten välisessä arkisessa kommunikaatiossa, kun sitä kuitenkin käytetään. Vähän samaa kuin jonkin neekeri-sanan pelkääminen vanhassakin kirjallisuudesta.

  Nythän eilen joku Anna vai Hanna oli taas julkisesti pahastunut, kun jostakin Peppi Pitkätossu -versiosta oli tupsahtanut se Pepin isän neekerien kuningas -määrittely hänen lapsensa korviin. Nyt äiti pelkää, että muutkin kiellettyyn sanaan törmänneet lapset ovat altistuneet. Pitäisiköhän tähän kehittää jokin rokotusohjelma?

  Noista riettaista nunnista luin itsekin aamusella. Mitä enemmän lukee näitä paljasteluja pyhistä instituutioista, sitä paremmin alkaa ymmärtää, miksi luostareihin ja kirkon helmoihin on työnnetty hyviä ylijäämätyttöjä kunniallisista rikkaista perheistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mielestäsi "värkki" on kohtuukiva sana naisen ns. pimpsaloorasta, niin mitä vastaavaa termiä ehdottaisit miesten kliinisestä ja ah, niin turhantärkeältä kuullostavasta penis-sanasta? Tuleeko mieleesi mitään... tai edes muistoja paremmasta?

   Poista
  2. kulli mikä kulli mikä sitä sievisteleet. ai Kalu Ei se mikään lipputanko ole. Eikä ole tarhakäärmeikinä ei mutkittele. Bingo.

   Poista
  3. On ollut noille "ylijäämätytöille" työntöä takaa ja imua edestä? Niinkö kohtuullisen keskinkertaisesti toimeentuleva eläkeläsrouva ajattelee? Voi kissankäpät!

   Poista
 21. Huxley'in isä (en osaa taivuttaa englantilaisia sanoja) isä oli jokseenkin sivistynyt ihminen. (pienennys sanalla 'jokseenkin') Hänellä oli kolme poikaa joista Aldous Huxley'iin hän oli tyytyväinen. Ja siihen toiseen poikaansa. Mutta Julian Huxley'ille hän tiuskasi "sä kun intelligentti et ole, rupee lukee edes biologiaa". - No, ensimmäiseksi noista ilves-veljeksistä nobelpalkinnon sai Julian. (Jos isä olisi vielä elänyt, tietysti olisi ihmetellyt.) Andrew Huxley seuraavaksi nappasi fysiologian ja lääketieteen nobelpalkinnon. MMelestäni nerokkain näistä Husleyk'sistä oli Aldous Huxley, hän kirjoitti mm. kirjat "Elämän kontrapunkti" - top ten 10 listallani se on sijalla 7! - ja "Ulja uusi maailma". Käsittämättömän upea sekin (listallani sijalla nro82).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaohje vieraiden nimien taivutukseen: heittomerkki tulee ennen päätettä vain, jos nimi päättyy konsonanttiin, jota ei äännetä, toisin sanoen nimi ääntyy vokaaliloppuisena. Esimerkiksi Shaw’hon.

   En minä muista enää, mikä olisi värkin miespuolinen vastine.

   Poista
  2. Olet kiva, Iines. Tykkään että minua neuvotaan, kaipaan sitä. Minulle sinä olet lohdullinen.

   Poista
  3. lohdullinen, ei lohdun kohde. ymmärtävä olet. rakastan paljon sinussa, en kaikkea, mutta enemmän.

   (= rakastan sinua, ja mielipiteitäsi. en niistä kai

   kista pidä tai välitä mutta ei sev väliä. olet niin kiva muuten vaan, mielestäni)

   Poista
  4. = suomensin omia kirjoituksiani

   ja latoja (ollaan täällä Karelian kirjapainossa Joensuussa), nykii mua koko ajan hihasta ja sanoo että "sano sille bloginpitäjälle iinekkolle että se on ihana"... Sanon että sanon vaikka tiedän että tuskin semmoista kehtaan iinekkolle sanoa, tai en ole ihan varma (parempi ehkä pysyäi hiljaa vaan taas vähän aikaa)

   Poista
  5. Tuo ohje ei ole karttakeppi pystyssä annettu, vaan ihan huvin vuoksi. Vähän epäröin, kun helposti saa tosikon kielipoliisin maineen. Oikeasti en ole kielipuritaani, vaan ajattelen niin, että kieltä voi rikkoa, jos kielen taitaa. Älyttömät kielivirheet tosin tarttuvat silmään, jos niitä on paljon. Ja kyllä minua huolestuttaa se asenne, että moni ei nykyään kunnioita äidinkieltään. Kieli on kaiken kulttuurin peruskivi. Kuka tampio vaihtaisi sen englantiin! Moukka vaihtaisi, sanon suoraan ja hivenen tuohtuneena.

   Poista
  6. Kun sanoin että tykkään kun minua neuvotaan, tarkoiin sitä. Sarkasmia siinä on yhtä vähän kuin Vikkilässä rottia, koska Vikkilässä kuulema on kamalasti kissoja?? - Muuten, kaikki mitä täällä(kin) totena puhun, niin olen ihan otettu jos joku korjaa sanomisiani, esim. "se nyt missään nimessä ei noin ole..." Tai saa minulle sanoa myös että "haista kuule äijä paska", koska tosi lause sekin omassa kontekstissaan on. Tykkään totisista totuuksista, enkä hyljksi totisia ihmisiä. (heillä usein on pieniä mutta rahisevia kultahippuja taskussaan)

   Poista
 22. Täältä pesee naisten sulolle nimityksiä:
  https://www.city.fi/blogit/epicmemo/140+synonyymia+sanalle+vagina/125557

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kelpaa edellisestä listasta täällä jo esitettyjen nimien lisäksi: arkisempi munakenno ja salaperäisempi, arvoituksellinen Pandooran lipas.
   Maailmassa oli tarun mukaan, pelkkää synkkyyttä, kunnes Pandora avasi lippaan taas ja vapautti toivon. (:D)

   Poista
  2. Kuitenkin paras on edelleen värkki, koska se kuvaa sitä, että värkki on itsenäinen elin, omilla ehdoillaan surraava vehje. Ei mikään alusta millekään käytölle, kuten munakenno, joka korostaa alistunutta suhdetta eikä ole mitään itsekseen, ilman sitä munaa.

   Poista
  3. Värkki-nimityksstä tulee taas minulle mieleen tekemällä tehty, värkätty.
   Kyllä sopivassa munakennossa on turvallista linnunpoikien uinuakin, vailla suuria urheilusuorituksia.

   Poista
  4. Näinkin voi nähdä! Mielikuvat ovat kaikilla omansa, ja sehän tekee kaikesta kokemisesta rikkaan. Minusta tuo linnunpoikavertaus on lämmin ja koskettava. Voi ehkä olla, että Mia Berner tarkoitti linnunpoikavertauksella Saarikoskea itseään, koko persoonaa.

   Poista
  5. Noh noh, Leonoora. Jopas tuli jo ammoin eletty nuoruus mieleeni. Huh, huh. Laskin äkkipäitän että noin 24n kanssa noista olin tekemisissä, ja siinäkin oli tekemistä, esim. "etupihaa" en koskaan tavannut. Ja "tulvivaan ilmastointikanavaankin" törmäsin muistaakseni vain töissä. Eikä kyse työpaikka romanssista ollut, ei ikävä kyllä ollut, rakas "ripsipiirakkanini". Mutta siitä olen melkein kateellinen ettei miehisistä vermeistä vastaavaa Katekemistusta ole tehty. Että toisinaan sojotti kuin Tuomiokirkon kello 1, toisinaan taas näytti kahtakytä vaille klo kuus. Kyse tässä lähimmäisenkaipuustahan kai on. Tai en tiedä. Huhuna vaan oon kuullut että Siitä puhe mistä puute. .


   Ps. Itsehän olen jo ajat sitten joutunut, kun on ollut niin hirvee ryysis, makuuhuoneeni oven ulkopuolelle asettamaan liikennevalot, sellaiset kun tärkeiden pomojenkin ovilla on. Eli: ei saa tulla, varattu, odota, odota vielä vähänn aikaa, no nyt saa tulla... Ennen minulla oli ovellani jonotuslistasysteemi kiimaisia tyttöjä varten, heitä kun enemmistö oli, mutta tästä systeemistä donnat ja kissimirrit tykkäävät paljon enemmän. Kuulemma se on tasapuolisempi. (Ja Tarjakin nieli tämän systeemin kun annoin hänelle koodin jolla tulipunainen (= älä ny ihmeessä tuu tänne) valo syttyy hetkessä kirkkaanvihreäksi (= tuu kuule heti vaan) valoksi.

   No joo. Ja Hyvää Pääsiäistä kaikille - näin jo etukäteen!

   Poista
 23. Täällä Mikikselle poikien värkeistä: https://kaksplus.fi/threads/mitae-kaikkia-nimityksiae-tiedaette-miehen-sukupuolielimelle.1670481/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojaa. Tarkoita... no, jaa. (Sitä paitsi en ikinä ole vähätellyt naisten verbaaalista osaamista.)

   Poista
 24. P. Saarikosken ruotsalainen vaimo muistaakseni kirjoitti pitäneensä kädessään pientä linnunpoikaa. Pentti ilmeisesti nukkui kännissä hänen vieressään. Hellä ja kaunis ja surullinenkin hetki.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia Berner kirjoitti Saarikoskesta paljon asioita jotka välttämättä eivät oikeasti ole 1:1. Aivan varmasti hän Penan penistä kädessään useammin kuin kerran piti, miksei muka? Mutta tämään mielestäni kirjallisuushistoriaan ei kuulu, tai jos kuuluu, olkoon si niin.

   Ps. Totta tosiaan miehenkin värkeistä eli killukkeista on kauniita eufemismeja olemassa myös. Ja ehkä syystä. Ja mikä ettei.

   Poista
  2. Pandoran lipas... oi tiedättekö te Paulingin papupaahtamon Ruskiet Neitsyet ja Elovenan humisevien viljavainioiden vaaleat Valgiat tyttökullat mitä Pandoran lipas tarkoittaa? Minä - koijärveläinen poika vaan - en ikinä vittua Pandoran lipaslapslaatikkoon vertaisi. En uskaltaisi. (paitsi jos muuttuisin filosofiksi... äiti, älä pelottele minua! eihän minusta isona ikinä filosofia tule, eihän!)

   Poista
  3. Ja äiti silittää poikansa, yhtä niistä neljästä, tukkaa ja sanoo "ei tule, älä pelkää, filosofia sinusta ei tule". Ja sitten hän lukee minulle sadun - ja kolmelle mulle veljelleni jotka sattuvat oleen siinä lähellä, kerrossängyissä - kuin poikkoilevat Marakatit - äiti lukee minulle sadun Lumikunigattaresta. "Lumihiutale kasvoi kasvamistaan, kunnes siitä tuli kokonainen nainen.
   Hän oli pukeutunut hienoimpaan valkoiseen harsoon,
   joka oli tehty kuin miljoonista tähden tapaisista untuvista.
   Hän oli kovin kaunis ja hieno, mutta jäästä, häikäisevästä,
   kimmeltävästä jäästä. Kuitenkin hän oli elävä.
   Silmät tuijottivat kuin kaksi kirkasta tähteä,
   mutta niissä ei ollut rauhaa eikä lepoa."


   Hitsi, kun ihmettelin. Ja vaikka olin vasta kuudenvanha, peniksenikin alkoi hieman värähdellä... eli lähinnä ihmetellä, että mistä nyt on oikein kyse?

   No, en minä tiennyt!

   Poista
 25. Tiedättehän toki sen, rakkaat muu-ihmiset, että nainen ei voi lapsensa sukupuoleen millään lailla vaikuttaa. Koska kyse on että vain miehellä on X-kromosomeja ja sen lisäksi myös y-kromosomejai. Eli jos mies - kohtelias kun on - pullauttaa naislle y-kromosomin spermassaan, heh heh, niin tulee tyttö. Siittiö joka X-kromosomia kantaa ja Munasolun ensimmäisenä ehtii puhkaista, kilpauiltuaan kovasti, tuulettaa ansaitusti kuin olympiavoittaja, ja todennäköisesti beibistä tulee poika. Tai tietysti tulee. Tämä on raakaa biologiaa. (Mutta kuten Tosi Televisiossa sanotaan: ÄLKÄÄ KOKEILKO TÄTÄ YKSIN KOTONANNE!)

  VastaaPoista
 26. Iines: "En minä muista enää, mikä olisi värkin miespuolinen vastine."
  Huomaan, etten minäkään ole erityisesti nimennyt, tai nimitellyt miehille itselleen niin korvaamattoman rakkaita "pyhää johdinta ja kylvösiemensäiliöitä".
  Olen vaan todennut eräälle, etten osaisi elää tuommoset lihakimpaleet haarukassani. Ainakaan en ole koskaan kärsinyt peniskateudesta. :D
  No, minkäs he raukat voivat, kun evoluutio kehitti näitä ulkonemia miehille eri paikkaan kuin naisille.
  Ah, miten ne olivatkaan tärkeät välineet ja ennen niin korvaamattomat ihmissuvun jatkumisen kannalta.
  Nyt ihmisen siemeniä saa jo pakastettuna, joten jäljelle jää se kaikista kuitenkin suurimmalle osalle tärkein, useimmiten mielihyvään nirvanaan johtava luova leikki lajitoverin kanssa.
  Olen usein hämmästynyt siitä, miten paljon on naisia, jotka eivät saa yhdynnässä miehen kanssa orgasmia?
  Kyse ei näillä naisellisilla naisilla ole seksin tai seksikumppaneiden puutteesta vaan mistä sitten?
  Onko hirvas kokemuksen puuttesta taitamaton, haiseeko pahalle tms? Kokeeko taas naaras esim. turvattomuutta tai luottamuspulaa kumppaniin vaiko muuten vain vastenmielisyyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minkäs me miehet sille mahdamme että Luoja on luonut meitä kantamaan tällaista n. vajaan kilon painoista turnipsia reisiemme välissä. - Voi Pyhä Sylvi.

   Poista
  2. Tulipahan taas lohkottua ja louhittua mikiksen innoittamana aiheesta: "siitä puhe mistä puute."
   Kauniita unia ja enkelin kuvia!

   Poista
  3. Biologiasta vielä sen verran että on lajeja jotka "isää" eivät tarvitse. Aika paljonkin. En tiedä onko tämä tulevaisuutta, luonnonvalinta on sitä että eläimet (ihminen muuten on myös eläin!) etsivät tehokkaimman (= taloudellsimman tavan) säilyä. Kye on lajin säilymisestä, yksilön säilymisllä mitään merkitystä ei ole. Partenogeesi on yksi tapa säilyttää laji, tätä tapahtuu mm. hyönteisillä, eikä siinä mitään. - Tosin siinä äidin kaikki lapset ovat klooneja äidistä itsestään, muuhan olisi jo teoriassa m<hdotonta, mutta ketä se meitä haittaa että hyttyset ovat kaikki samannäköisiä? Enpä usko että ketään. Mutta jos sama siirretään ihmisiin, niin äkkiä maapallolla olisi sitten 6-8 miljardia äidinnäköistä (= Leonooran näköistä) ihmistä. Tai Iines-äidin näköistä tyttöihmistä. Se mielestäni minua hieman häiritsisi.

   Poista
  4. Kilo on kyllä liioittelua, Mikis. Pantaisiko sovinnolla 250 grammaa. Ja siivuinako se rouvalle tulee?

   Poista
 27. Vielä yksi tosiasia - myös sinulle Leonoora joka kömmit sänkyysi miljardien ja taas biljoonien eliöiden kanssa... ai, että etkö? Kyllä kuule vaan! Minusta on tähdellistä (eestiksi täpseltiä) että Tapsa täällä välillä kertoo meille kosmisista mittasuhteista. Jotka on käsittämättömiä. Tuskin Tapsakaan niitä kikkia käsittää, tuskin kenkään, mutta Tapsa osaa kertoa niistä meille jotka vielä vähemmän käsitämme mistä on kyse - haukomme vain suu auki happea. Tapsa on asiantuntija makrokosmoksen alalla, minä olen tutustunut mikrokosmokseen jonkin verran... tietoni tosin ovat aika häilyväisiä. Mutta yhden esimerkin rohkenen teille sanoa, tai saanko...?

  Bakteerit ovat eläimiä siinä kuin ihmisetkin, heillä on toimiva aineenvaihdunta. Mutta pienikokoisi he ovat, todella pienikokoisia. Esim. aikuisen ihmisen peukalonkynnen alla heitä saattaa asua n. 300 miljoonaa kappaletta. Tai 500 miljoonaa. (Kuka niitä laskee, ei kukaan.) Pieniä eläimiä ovat siis, mutta kun viruksien mielestä Bakteerit ovat valtavan, aivan valtavankokoisia jättiläisiä... niin, kuinkas isoja virukset sitten ovat? Ja kuinkamonta heitä sitten mahtuisi asumaan ihmiskokoisen eläimen peukalonkynnen alla... sanoisin, että... aika monta?

  Mutta virukaiset eivät ole eläimiä, niillä ei ole omaa aineenvaihduntaa. Tässä vaiheessa siis pitää puhaltaa peli poikki! Jos uppoudumme maailmaan atomitasolle - tiedän että pienempiäkin yksiköitä on on olemassa, mutta antaa olla, antaa olla vaan - pää sekoaa ihan samalla tavalla kun kurkistaa makrokosmokseen. Eli tähtien väliseen tyhjyyteen.  Luulen, että näin on?

  VastaaPoista
 28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhoan kirjoitusvirheitä, siksi poistin. Asiaahan minulla ei ollut, se on hyvä asia. Tai siis oli. Ihmettelin - tai lähinnä totesin vain - että tuo kuvan nainen tuossa treenipenkissä tyytyväisenä ja tyynenä vain kutoo sukkaa, tms:sta. Eikä ole moksistakaan siitä että se (hieman ujo, mutta tehokas) postelijooni poika pitkään aikaan ole häntä tavannut. (Minkäköhän takia, hän ajattelee.) Toisaalta ei hänen aviomiehensäkään ole hänewn "ovikelloaan" aikoihin pimputellut. Joten rauhassa tässä saa nyt reisiään lekuttaa (kuin kotkat jotka saalistavat maan päällä kuljeksivia geggoja, ja miksei muitakin) ja (jotain s-tanan villapaitaa) kutoa. Ja miettiä ja miettiä ja kuntoilla. Heij då.

   Poista
  2. ... sukkaa? ... Siis slipoveria, off tietysti.

   Poista
  3. Ainoastaan isot petolinnut osaavat 'lekuutella'. Se on hienon näköistä ja energiatehokasta. Olen katsellut. Pikkulinnut lentävät vaikka ristituulen mukana, muttaeivät eivät Kotkat, he he ovat ilmojen Kardinaaleja. En tiedä, mutta jännä olisi nähdä kun Paavi aukaisisi viittansa liepeet ja alkaisi lentää kohti Atonia. Ja muu hiippakunta hänen perässään kuin varpusparvi. Se olisi jota jäisi pitkän aikaa ihmettelemään, ja lapsenlasillekin - kun ilta tummuu jo, eikä näiden mukuloitten äitiä kuulu kapakasta kotiin - kertoo näille viattomille lapsenlapsilleen lapsenlikaksi kun on jouunut että "ukki näki kerran kun paavi lensi taivaisiin. kauhee suhina siinä vaan kävi... vittu kun ihmettelin... mutta missä sun äitis muuten luuraa, mun pitäis ukki kun oon ja kauheen vanha niin mnnä jo kotiin nukkuun... bai bai beibi". - Älä valehtele. Pelkäät että Alko menee kiinni. Etkä ehdi. Kotiin nyt ehtii koska tahansa, vaikka olisi raihnaiset kintut, se siitä ole kii.

   Poista
  4. PS.
   Ettei syntyisi vääriä käsityksiä... eli väärinkäsityksiä, totean että lapseni, joka on tyttö, ei minulle ole lapsenlasta pullauttanut. Että ukki en (huokaus) siinä mielessä en ole. Muuten vaan ikäloppu ja pelkkä kuluerä tälle nykyiselle ja kaikille tulevillekin hallituksille jotka SOTEa pohtivat. Eivätkä pääse puusta pitemmälle. Eikä Saga sitä paitsi käytä alkoholia ollenkan. Kunhan vaan fiktisoin.

   Poista
  5. Hmm. Kulueriä ollaan täälläkin. Tosin hyvänlaisia veroja maksavia kansalaisia, joten katson voivani paasata havaitsemistani yhteiskunnan epäkohdista niin kauan kuin kolmasosa tulokertymästäni menee pois taskuistani.

   Mummiksikaan en ole vielä päässyt, paitsi yhden kissan. Hyvä sekin. Onpahan joku, jota mussuttaa. Eikä minunkaan jälkikasvuni käytä alkoholia tippaakaan. Kauhean kunnollisia näistä radikaalipolven lapsista on tullut. Miksiköhän, mietin joskus. Me olimme paljon hurjempia paheenpesiä.

   Poista
  6. Ja sitten on toisalta niin, että papin pojat ovat kaikkein syntisimpiä, niin kuin sanotaan. Tiedän hurjia tapauksia, ja on opetettukin muutamaa liekkipaitaista kundia. Ja sirkukseen karannutta tyttöä, joka teki korviinsa reiät hakaneulalla, kun äiti ei antanut laittaa synnillisiä korvakoruja.

   Poista
  7. " ... Kauhean kunnollisia näistä radikaalipolven lapsista on tullut. ... " Isän- tai äidinkapinaa? että kun te rettelöitte, me emme rettelöi? Tiedä häntä. Vaan fiksuja ovat, paljon fiksumpia kuin me, uskallan sen sanoa ääneen. (koska eihän se minulta pois ole)

   Poista
  8. Seksismistä kun täällä eilen oli kyse, ja miksei rasismistakin, niin kerronpa tällaisen tarinan. Jonka jostain olen kuullut. Että...

   ... mustalaismiehllä jäi mulkku oven väliin (PÄNKS... "ai samperi kun sattuu"...) Pakko oli mennä lääkärille. Lääkärin kanssa kun yhdessä katsoivat kärsinyttä ko. kalua, Manne sanoi: "hai sie poppaukko, ota pois kipu mutta jätä tuo turvotus".

   Poista
 29. Sanokaa minule miksi nainen käyttää huulipuna. Miksi naisen suu pitää olla värikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että omaksi ilokseen, habituksen piristykseksi. Jossain tutkimuksessa todettiin, että miehet pitävät punaisesta naisella. Kaipa tämäkin jotakin merkitsee. On minullakin punia kylpyhuoneen hyllyllä, mutta enemmän käytän huulirasvaa.

   Poista
 30. Nykyään ei enää tarvitse olla hyväuskoinen tullakseen huijatuksi, mutta onhan siitä tietysti hyötyä. Meidät kaapataan ja tilimme varastetaan virtuaalisesti vaikka olisimme suojautuneet miten hyvin. Persoonallisuuteen ja sen häiriöihin en osaa sanoa mtn, jätän sen alueen psykiatreille. Ärsyttävintä aiheessa on, että kaikki joiden pitäisi maksaa rikoksistaan saavat vapauttavan eli syyntakeeton diagnoosin. Ja koska nykyään ei ole rahaa, eikä resursseja hoitaa edes vakavasti syopäsairaita, vanhuksia tai synnyttäviä äitejä, nämä "jammut" sun muut kotiutetaan hetikohta hoitopaikkojen puutteessa ja eipä aikaakaan kun uusi rikos - johon syyntakeeton ei ole siis syyllinen - tapahtuu.

  VastaaPoista
 31. Kyllä hyväuskoisia höynäytettäviä riittää. Vanhukset antavat hyvän hyvyyttään pankkikorttinsa tunnuslukuja ja tilaavat puhelinmyyjiltä tarpeetonta. Tämä on aika käsittämätöntä. Itse lopetan puhelut lyhyeen.

  Tänäänkin soitti joku miekkonen jostain Farmasta. Kysyin kättelyssä: ”Mitä sää myyt?” ”Ai mää? Vitamiinei.” ”Mulla on. Kiitos hei.”

  VastaaPoista
 32. Sillälailla se menee, mutakuono iskee humanistin päähän parhaiten. Huijarius ei vaikuta, koska humanismi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei voi tarvittaessa sanoa suoraan: "Jaa sää olet nigeriasta, niitä maalaisliiton,keskustapuolueen, ja Olavi J. Mattilan kavereita - ei kiinnosta!" (Kepuministeri Olavi varasti kavereiltaan rahat ja häipyi taivaan ihanuuteen tai helvetin pätseihin)

   Normaalit puhelinmyyjät lannistuvat heti, kun sanoo, ettei kiinnosta.

   Poista
  2. Minä en raski ihan lyödä luuria korvaan, sillä moni puhelinmyyjä tekee vain työtään tai on köyhä opiskelija niin kuin minun tyttäreni taannoin. Hän oli puhelintyttönä Matkahuollossa ja kuulin häneltä, miten karmeita ihmiset voivat olla soittaessaan itse aikatauluistakin, oikein töykeitä ja ilkeitä. Paha mieli siitä tulee.

   Mutta siis kauan en kuuntele, vaikken lyö luuria korvaan.

   Poista
  3. Tuota humanismijuttuasi en ymmärrä nyt yhtään, Riku. Ihan kuin humanisti olisi Roisto.

   Poista
  4. Iines, humanisti on aina hyvyyttä täynnä, kakkaakin kukkasia. Kieloja, joita maistaessaan kuolee varmasti.

   Poista
  5. No niin, jos vähän karrikoidaan. Sinisilmäinen unelmikko.

   Poista
 33. Arviointi on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommenttilausuntoja noin Yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Amiso pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltä Dr.Amiso. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii tohtori Amison lupauksena.
   En olisi voinut tehdä rakkausloitsua palauttaaksesi entisen kumppanini takaisin ilman tohtori Amison rakkausloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
  tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (herbalisthome01 @ gmail. com)

  VastaaPoista
 34. Hyvää päivää ystäviä, nimeni on Riitta Mäkirinne Turusta, olen lääkäri ammatin mukaan, 47-vuotias. Lukekaa ystävällisesti todellisen elämäni todistukseni, minulla on myönteinen aikomus, että nämä tiedot auttavat tätä artikkelia lukevalle henkilölle nyt palauttamaan rikkoutuneen avioliiton ja palauttamaan menetetyn rakkaussuhteen 2 päivän kuluessa. Oltuaan suhteissa Janne Anttilaan vuosia, hän hajotti minut, tein kaiken saadakseni hänet rakastamaan minua, mutta kaikki mitä tein, oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden takia, että olen häntä kohtaan, Kysyin häneltä kaiken, mitä minulla on, lupaan, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani kollegalleni työssä ja hän ehdotti, että ota mieluummin yhteyttä rakkaudenloitsijaan, joka voi auttaa minua selittämään sen, mutta olen sellainen henkilö, joka ei koskaan ajatellut, että rakkaudenloitsuosa oli olemassa tai toimi, minulla ei ollut valintaa mutta kokeillaan sitä, lähetin sähköpostin loitsukanavalle ja hän kertoi minulle, ettei ollut ongelmaa, että kaikki tulee olemaan kunnossa ennen kolme päivää, että entinen palaa takaisin minuun ennen kolme päivää, hän heitti Rakkausloitsun osan ilmaan ja yllättäen toisena päivänä se oli noin klo 3.00. Entinen rakkautekumppani soitti minulle matkapuhelimella, olin niin yllättynyt, että vastasin puheluun ja hän sanoi vain, että hän oli niin pahoillani kaikesta mitä tapahtui, että hän halusi minun palata hänen luokseen, että hän rakastaa minua niin paljon . Olin niin onnellinen ja niin me aloimme elää yhdessä onnellisina. Näin voit tavoittaa hänet, jos tarvitset apua doctorigbinovia93m@gmail.com tai whatsapp puhelinnumeroon +2349014523836, ota asiat itsestäänselvyytenä ja se vie sinulle ......

  VastaaPoista