28.2.2019

Hänen loistavat suoritukset


Radiojuontaja sanoi tänään, suomalaisen kulttuurin päivänä - viitaten Lauri Markkaseen: Hänen loistavat suoritukset. Ai että. Tunnen väristyksiä joka kerta, kun kuulen tämän possessiivisuffikseja hylkivän tynkämuodon julkisesta mediasta. Eikö nykypäivän toimittaja tai juontaja yksinkertaisesti hallitse enää peruskielioppiaan? Minua tämäntyyppinen huolimattomuus tai tyhmyys - valitkaa itse - ärsyttää koko lailla. Ettäs tämänkin tiedätte.  Onko muka vaikea panna se omistusliite  omistajan perään? -ni, -si, -nsa/nsä, -mme, -nne, -nsa/nsä?

Toinen ärsyttävä nykymediassa esiintyvä kielen rakennevirhe on vääränmuotoinen verbi tietyissä rakenteissa:  pystyy tehdä, pystyy laulaa, pystyy mennä -rakenne. Se tulee jo liiankin  luontevasti kokeneenkin esittäjän suusta.

Ei se niin mene, että aina sopii käyttää verbin lyhyttä perusmuotoa toisen verbin perässä. Tietyt verbit nyt vaan vaativat sen pidemmän infinitiivimuodon: pystyy tekemään, laulamaan, menemään. Mikä tässä niin vaikeaa on?

Muutoinkin kieltä ilmeisesti passaa käyttää niin kuin kukin parhaaksi katsoo. Rap-musiikki on ottanut ja antanut  hirveästi löysää kieleen.  Voisi toki sanoa löysää virtuositeettia, sillä puhettahan rap on, slangia ja trendisanontoja, rikottuja muotoja. Alun perin tämän lajin musiikkihan syntyi ghettojen kaduilla, niiden nuorten suussa, jotka eivät äidinkielentunneilla viihtyneet.

Mitä yllä olevaan Twitterissä kiertävään joutsenolaisen koulumestarin listaan tulee, niin nykykoululaisia se naurattaa.  Ja heidän vanhempiaan itkettää, että moista näytetään lapsille, jotka voivat altistua mitättömyyden tunnoille. Juurihan taas muuan Anna- tai Hanna-äiti närkästyi Peppi Pitkätossun siitä versiosta, jossa Pepin isää ei vielä ollut muutettu neekeristä Etelämeren kuninkaaksi. Muutkin lapset ovat voineet altistua äidin mukaan. Minulle jäi epäselväksi, mille lapset altistuivat. Tästähän lapset juuri teeskentelyä oppivat: historiaa voi muokata sopivammaksi.


144 kommenttia:

 1. Vaikkei oma kielioppini olekaan täydellistä tai edes hyvää, omistuspäätteiden puuttuminen sylettää minua rankasti. Hesarissakin sitä on, en voi luottaa lehteen, joka ei tuon vertaa kieltämme osaa.

  Neekerikuninkaasta pikkuäityli hermostui syyttä, suotta, eihän se ollut edes silmiään muljautteleva villi-ihminen tai verenhimoinen, älyttömyyttä täynnä oleva, murjaanipeto. Neekerikuninkaasta kuulemma pikkulapsensakin pahastui kovasti, koska hänelle on opetettu hjumanisimia. Muuten olen sitä mieltä, että kolonialismin loppuminen oli suuri onnettomuus Afrikalle, missään ei aitojen mustatakapuolisten neekerikuninkaiden myötä ole mennyt ainakaan paremmin, neekerikuninkaat ovat usein olleet fasistirasisteja.

  VastaaPoista
 2. En tunne nykyistä toimittajakoulutusta, mutta kohtuullisessa kuosissa se on. Toisaalta on myös niin, että yhä useammin näkee perusrakennevirheitä siellä täällä. Luulen, että se johtuu sallivuuden lisääntymisestä kielessä. Tuntuu siltä, että kielen ohjailusta on luovuttu kokonaan, ja nyt vain katsotaan, mihin suuntaan kieli menee. Ei tällainen löysyyskään tunnu oikealta, koska kielellä on myös uhkia. Kieli on autonominen, vaikka ottaakin vaikutteita muista kielistä. Turha vieraskoreus on syytä torjua, sillä jos suomessa on vaikkapa hyvä sana olemassa, sen korvaaminen englanninkielisellä on turhaa ja jopa väärää. Pitkään meille yritettiin syöttää printteriäkin, vaikka tulostin on helpompi.

  VastaaPoista
 3. Heh, alkoi tuo arvosanataulukko naurattamaan. Mitättömän alapuolella on vielä oikein mitätön, heikon heikotkin ovat parempia.

  Tulevassa pyrin parempaan, mutta tästä tähän astisesta elämästäni annan oman taulukkoni arvosanan "kaikessa epäonnistunut". Ehkä parannan loppusuoralla, ehkä en.

  VastaaPoista
 4. Tämä heikon heikko minuakin nauratti ja mitätön ja vielä oikein mitätön. Alapuolellakin on vielä kaksi tasoa..

  Ja luterilainen vaatimattomuus jyllää. Ei yhtään kiitettävää osaamista.

  Lista on käsittääkseni aito, tuonniminen koulumestari on Joutsenossa ollut.

  VastaaPoista
 5. Juu, paras on "sangen hyvä". Kas kun ei "ylen sankia priha" tai nykykielellä "ihan jees". Nykypäivään kuuluisi ehkä palkita parhaat arvosanalla "suorastaan loistavan parhaan suurenmoinen, kiitosmaininnoin ja ylistyksin, sekä tammenlehvin ja kukkasin".

  Koulumestarille antaisin arvosanan "jos parempaa ei löydy".

  VastaaPoista
 6. "Oikein mitättönän " alapuolella pitäisi johdonmukaisesti olla, vahingollinen. Mitätönhän ei sinällään tuota vahinkoa muille .
  Neekeri y.m tyranneista on radiossa sarja, 12-diktaattoria.

  VastaaPoista
 7. Pystyy juosta. Tuo on kielen luonnollista yksinkertaistumista ja lyhenemistä. Riipoo kyllä minunkin korvaa, mutta luulen, että tuosta tulee pysyvä puhekielen muoto vuosien kuluessa ja saattaa siirtyä kirjakieleenkin.

  Samuli

  VastaaPoista
 8. Kieli muuttuu usein juuri lyhenemällä. Jopa vierassanat pyrkivät lyhenemään. Romantillinen ja teknillinen olivat ennen käyviä muotoja, nyt ne tuntuvat huvittavilta. Teknillinenkään ei ole säilynyt kuin ehkä joissain laitosten vanhoissa nimissä.

  Pystyy tehdä on käytössä ehkä lähinnä pääkaupunkiseudulla, mutta se on kyllä nopeasti leviävä trendimuoto. Siinä on nähtävästi myös englannin kielen verbinrakenteen (can do) vaikutusta.

  VastaaPoista
 9. Rap-musiikki ja sen suosio ei tunnu laantuvan, vaan pikemminkin yltyvän entisestään. Varmaan nuorison vaikutuksesta. Voi, voi, muutoksen tuulet lyövät kieleemme. Tosin vanhemmat ihmiset eivät varmaan enää niin piittaa kielen muuttumisesta, vaan puhuvat kuten ennenkin.

  VastaaPoista
 10. Kiertokoulutodistuksen arvosanoissa on sanoisinko, viisastelun makua. Koulutodistukset ovat yksinkertaistuneet jopa niin, että numeraalisia arvosanoja ei aina käytetä ja miksi ei käytetä. Siinäkin yksinkertaistetaan, samoin kuin kielessä, tosin erilailla.

  VastaaPoista
 11. Hänen loistavat suoritukset-muoto kuulostaa vielä kaameammalta kuin hän pystyy laulaa-muoto. Kumpaakaan en kyllä kannata, mutta näin se vaan taitaa olla kielen menosuunta. Kielen oppimisessa kannustetaan kyllä puhumaan mieluummin kuin olla puhumatta. Lyhyt muoto lienee helpompi oppia ainakin vierasmaalaisten.

  VastaaPoista
 12. Historian muuttaminen aikaan sopivaksi kuulostaa pikemminkin (lasten) ylisuojelulta kuin altistumiselta millekään.

  VastaaPoista
 13. Toisaalta, Leonoora, luulen, että juuri vanhemmat ihmiset piittaavatkin kielen muuttumisesta, ja monet ovat varsinaisia kielipuritaaneja. Muutoksia kuitenkin vääjäämättömästi tulee, on aina tullut, ja hyvä niin. Mielelläni kuitenkin näkisin sen, että selvät huononnukset pyritään torjumaan. Yhtenä tällaisena ovat turhat englanninkieliset sanat siinä kohdassa, missä on selkeä suomalainen sana. Pahin kielen uhka on kuitenkin se, että koko kieli pyritään korvaamaan englannin kielellä. Jokuset henkilöt haluavat tälläkin hetkellä vaihtaa lukiot kokonaan englanninkielisiksi.

  Hysteriaahan tuo lasten suojelu historian totuuksilta on. Samaten sukupuolen nimeämisen varominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, anteeksi Ripranie, katsoin logoasi huolimattomasti ja puhuin siis Leonooralle. Hävettää, mutta en viitsi pyyhkiä kommenttia pois, kun Leonoora alempana huomasi sen ja ystävällisesti oikaisi minua.

   Vetoan hieman tablettini pieneen pränttiin ja herkästi vuotaviin silmiini. Käytän päivittäin tippoja, kun en halua syödä allergialääkkeitä. Tipat haittaavat näköä jonkin aikaa

   Poista
  2. Ymmärrän. Itselläni kipu sokaisee silmät. No, nyt voi lukea rap-selonteosta.

   Poista
 14. Tuo sivupalkissa oleva dokumentin ohjaaja Matti Reinikan lausunto turvapaikanhakijoista on ote uusimmasta Yle-kohusta.

  Yle nimittäin tilasi Reinikalta dokumenttielokuvan maahanmuuttajista, ja Reinikka ryhtyi toimeen juuri pahimman tulotulvan alussa ja ennenkin sitä jo. Elokuvan teon aikana ohjaajan käsitykset tulijoista kuitenkin muuttuivat, hänen omaksi yllätyksekseenkin, ja dokumentista tulikin erilainen kuin Yle kaavaili. Ilmeisesti kuva turvapaikanhakijoista olikin sopimaton Ylen ohjelmalinjaukseen maahanmuutosta, ja dokumentin esittäminen pantiin jäihin. Nyt Yleä syytetään totuuden salailusta ja sensuurista, ja käsittääkseni Elokuvasäätiö kielsi elokuvan esittäminen nimensä alla, tjs.

  Itse en osaa sanoa, mikä on totuus. Onko elokuva islamofoobinen, niin kuin Yle sanoo, vai vaan rehellinen kuvaus turvapaikanhakijoista? Voi toki olla kummin päin vaan, mutta silti haluaisin tuon dokumentin omin silmin nähdä. Harvoin meillä julkaistaan kriittistä dokumenttia maahanmuuttoilmiöstä, joten olisiko vihdoinkin jo sen vuoro? Yleensä kertomukset ovat olleet myötätuntoa herätteleviä tunnekertomuksia hyvistä pakolaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko ko. dokumentti nähtävissä jossain?

   Poista
  2. En usko. Ehkä myöhemmin sitten.

   Hesarissa kriitikko oli katsonut dokumentin jossain käsittääkseni suljetussa erikoistilaisuudessa: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006020268.html

   Poista
  3. Mainittakoon, että dokumentin on kieltänyt Ylen Erkka Lyytinen, joka taas tunnetaan mustasta Mannerheimista kertovasta flopiksi osoittautuneesta elokuvastaan.

   Poista
 15. Iines, En ole aiemmein kommentoinut vielä uusinta kolumniasi. Ripranie keskusteli kanssasi. Ei minua kylläkään haittaa.
  Iines, kirjoitat: "Rap-musiikki on ottanut ja antanut hirveästi löysää kieleen. Voisi toki sanoa löysää virtuositeettia, sillä puhettahan rap on, slangia ja trendisanontoja, rikottuja muotoja. Alun perin tämän lajin musiikkihan syntyi ghettojen kaduilla, niiden nuorten suussa, jotka eivät äidinkielentunneilla viihtyneet."

  Rap lienee runonlaulajien moderni versio. Räp ilmentää riimityksillä ja sanoituksilla kuluvaa aikaa.
  Joukossa on taitavia sananikkareita, joten hyvä, että edes tätä kautta kieli elää nuorison keskuudessa. Ei vain emojeinä ja muina merkkeinä puhelimen näytöllä.
  Henk.koht. en tykkää rapista. Yksitoikkoinen, sanojen hakkaaminen äänekkäästi nopeaan tahtiin ei minun mielestäni edes ole musiikkia. Rap on mielestäni eräänlaista yhteiskunnallista loitsutusta tai anarkistista liturgiaa.
  Sanamuunnelmille ja erilaisille uusille kielten käytön ilmiöille eivät kielenhuoltajat taida voida mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos, Leonoora, kun huomautit asiasta. Selittelin asiaa tuolla yllä.

   Jos olisin vielä työssä, käyttäisin rappia kirjoittamisen ja luovan ilmaisun metodina. Nuoret ja jopa lapset ovat hyviä sanoittamaan, ja kun on rytmi tukena, se on jopa hauskaa. Luovuutta parhaimmillaan. Sanamuunnelmat ja kaikenlainen kielellä leikittely on käsittääkseni kaikille kielen parissa työskenteleville mieluisaa.

   Poista
 16. Jo tiesi Urheilulehti 1902, mutta minulle jäi sanat lämsävika ja lankeematauti kyseenalaiseksi. Eikä hermostunut ihminen saa aloittaa pyörälläajoa paitsi jos on sitä aiemmin harjoitellut. Muuten, poistatko kuvablokistasi (Tintti maaliskuussa) anonyymin kommentin, joka on minulta. En heti huomannut laittaa nimeäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistan, Ripranie, heti kun kirjaudun kuvablogiin. Nyt olen tabletilla, jolta kirjautumisen vaihtaminen on hankalaa. IPadilla on sukset ristissä Bloggerin kanssa.

   Poista
 17. Ripranie, äsken huomasin sivupalkin tekstin ja ajattelin laittaa tänne kommenttia samoista hauskoista "diagnooseista".Olitkin jo ehtinyt kommentoida.
  Taudeista tulee mieleeni muitakin vikoja, kuin mitä nuo sanat todella tarkkoittavat: lämsävika, tarkoittaneee vikaa sydämessä, lankeematauti kaatumatautia, suonityrät suonikohjuja, tulehdus rakossa tahi siitoselimissä. Tasa-arvoa sentään, että naisillakin on todettu olevan siitoselimet.
  Tulipa makoisat naurut, varsinkin kun mielikuvitus puuttui peliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ennen oli ennen, mutta nyt on nyt. Kieli on kehittynyt. Hymyilytti minuakin.

   Poista
  2. Siitoselimet kattavat varmaan miehenkin pelit. Lämsävika on tosiaan sydämeen liittyvä juttu. Olisiko ns. läppävika? Nykyäänhän läppäviat kai korjataan jo pikkulapsena.

   Panen tuohon Tiedettiin ennenkin -laatikkoon vaihtuvia poimintoja vanhoista kansanviisauksista ja uskomuksista.

   Poista
 18. Uutissuomalaisen artikkeli Karjalaisessa kertoo, että pääministeri Sipilä pitää punavihreän puolen metsälinjauksia uhkana sekä ilmastolle että suomalaisille metsäalan työpaikoille. Punaihreät ovat mukamas Sipilän mukaan iso uhka metsien käytölle ja ilmastolle. "Punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan ja sitä kautta suomalaiset työpaikat." Aivan koko totuutta ei Sipilän uskomuksissa liene. Semmoista politiikka on, suurennellaan uhkia tai pienenellään; popularisoidaan asioita leirissä jos toisessakin puolueiden kannattajien keräämiseksi.

  VastaaPoista
 19. En osaa sanoa, onko punavihreistäkään apua metsien suojelussa. Uskoisin demarien taipuvan puukaupan ja metsätuottojen sekä metsätyöläisten edunsaannin puolelle ja vihreiden keskittyvän enemmän sukupuolisyrjinnän poistoon ja kaupunkikatujen sulkemisiin kuin luontoarvojen puolustamiseen.

  Ennen maaseudulla oli tapana hakata metsää suruttomasti, kun piti saada isännälle tai pojalle mersurahat. Kauhulla katselin keväisin tuntemattomaksi hakattua maisemaa, kun palailin mökkiseudulle talven jälkeen. Suomesta puuttuu oikea luontopuolue.

  VastaaPoista
 20. Totta. Näennäistä ja tekopyhää on nykyinen luonto filosofointi. Kaupungissa kasvanut uusi sukupolvi ei välttämättä tunne edes puulajeja, metsänhoidosta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 21. Aivan ihana tuo kiertokoulun arvosana-asteikko! En tiennyt että mitätönkin siellä sitten oli, lukemisen oppimisestahan tässä oli kyse. Jos et osannut iitä sanoa niin huononhuonosti meni:) Lukusetelit jaettiin osaamisen mukaan ja onnellinen se, joka kiertokoulun neljä sivua sekä kinkeritodistuksen sai. Lastenkoulutodistuksessa oli sitten vähän laajemmat osa-alueet, siellä oli myös luvunlaskua, veisuuta sun muuta:)

  Monestikin ärsyttää toimittajien puhuma suomenkieli ja radiokanavasta riippuen aivan älytön "juumori" ja se naurunkikatus, mutta onneksi meillä on mahdollisuus vaihtaa kanavaa:) Ärtymys alkoi omalla kohdallani jo 1970-luvulla kun suomineidon kaunis kieli raiskaantui tyyliin "ärtsyjä terkkuja sävikseen". Väännös, slangi- ja lainasanamuoti alkoi jo silloin. Joskus kyllä säälittää toimittajaplattujen puolesta, koska tekevälle aina sattuu ja kun pitää paahtaa nopeassa tempossa voi virheitäkin tulla. On paljon sanontoja ja ilmaisuja, joista en tykkää ollenkaa, aikoinaan brassaileva "itseasiassa" on juuri sellainen ja sehän kotiutunut myös arkiseen kahvipöytäkeskusteluun. Näitä täytesanoja käytän kyllä itsekin ja työkaverit nauroivat että sanon usein tuotatuota kun mietin miten voisin auttaa luukulla olevaa ihmistä. On paljonkin sanontoja ja maneereita, joista voi ärsyyntyä, jos on sillä tuulella. Aikoinaan sairaanhoitolakia opettava mies sanoi joka värsyn välissä ottiatuota. Herranen aika että se nauratti ja ärsytti yhtäaikaa:) Lämsävika tarkoittaa muuten sydäntautia. Ehkä sepelvaltimo, rytmihäiriöt sun muut kuuluivat sen alle. Ennen puhuttiin sydämen repeämästäkin.

  VastaaPoista
 22. Vai että ”lämsävika” ei olekaan läppävika, niin kuin arvailin. Mikähän lie sanan ”lämsä” alkuperä ja tarkoitus?

  Sepelvaltimotautihan todettiin juuri Antti Rinteelläkin, joka pääsi samantien pallolaajennukseen. Hyvä hänelle.

  Veisuu tekisi hyvää nykykersoillekin. Ja siveysopin opetus. Ja ulkoluku: ”Ural sekä Volga ja Don, ne eteläosassa on. Aka, Kama sekä Vjatka, on niihin merestä matka. Donetz sekä Dnepr ja Dnestr, Brut pääjoki sekä Siestar, on Väinä ja Turek Kura, nyt jäljellä vielä hurraa.”

  VastaaPoista
 23. En malta olla lisäämättä ulkoa paukutettuja muitakin:

  VIISI SUOMEN SUURINTA JÄRVEÄ

  ”Lämpösäiliö Laatokka,
  Hylätty kalarikas Inari,
  Hämeen ja Savon välinen
  juoksuhauta Päijänne
  Matkailijoitten paratiisi Saimaa
  Tuulinen Oulujärvi tervaveneineen”

  KOSKIEN MERKITYKSESTÄ

  ”Koskivoimaa käytetään ( valkoinen kivihiili)
  Kosket ovat luonnon koristuksia
  Kosket ovat matkailupaikkoina
  tulonlähteenä kosken rannalla asuville asukkaille
  Kosket ovat huomattavia lohen kalastuspaikkoja
  Koskenlasku ja koskenperkaus karaisevat
  luonnetta ja kehittävät ihmisen rohkeutta.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joet piti Suomen kartalta näyttää, isolla kartalla käsi tärisi, kun yritti löytää muistipaketilla Oulun Siika Pyhä Kala, jota Lesti Perholla Veteli, Ähtävän ja Lapuan kautta Kyrönjokeen. Ulkoluku oli kunniassa silloin:) Oli ennen onnimanni, onnimannista matikka, matikasta maitopyörä, maitopyörästä rivento, rivennosta risukarhi jne lorua en ole kyllä kovin paljon tarvinnut, mutta mukava on muistaa laulujen ja virsienkin - jotka nekin hemmetti on jo osaksi uusittu - sanat.

   Poista
  2. Tiedon hallinta on muuttunut. Katsotaan, ettei tietoa tarvitse kerätä omaan kovalevyyn. Riittää kun tietää, että jossain on ulkoinen jättikovalevy, jossa tieto on. Kyse on sitten siitä, viitsiikö noutaa tiedon vai ei. Aina ei viitsi.

   Poista
 24. Jengi selvästi öögat kieroina sluibaa kielenoppimisessa, slepaa sliippeinä sillä aikaa kun asiaa praatataan. Mää-ää-äääääää paheksun semmosta syvästi, kieli on rikkunut kuin Nääsnääsjärven jää,eikä nysse mouhijärvelle ole vielä tullut.

  Siitä ei ole froogistakaan, without a question,että puhdas ja aito suomenkieli pitää laittaa ylläpitämän voimissaan.

  Aito kirjallinen kielemme löytyy tottakai Mikael Agricolan teksteistä. Minä en sitä kovin hyvin osaa, kirjoittivatkin kuin kiinalaiset. Heh, sitten ovat kieltämme kaikenlaiset komiteat ja kieli-ihmiset säälittävän kaltaisesti yrittäneet määräillä kuin ss-mies Dachaun portilla ilman konepistoolia.

  Nyt kaikki Agricolaa alkaa opettelemaan, - meillä on oma aciksemme, cocikseen ei tarvitse omata tyytyä.

  VastaaPoista
 25. Minun hermoni menevät aina, kun radiosta paukahtaa selkokieliset uutiset, ne ovat melkein kamalinta mitä tiedän. Niissä uutisissa voidaan puhua kielen ja kuuntelijoiden raiskaamisesta. Ovat vieläpä rahanhaaskuuta, mutta Ylellä on millä mällätä ja mällää kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkouutisethan auttavat juuri niitä, joilla on kielen ymmärtämisessä omat vaikeutensa.

   Poista
 26. Helsingin sanomat määräsi vuonna 2010, että silloin uutena tulleesta tabletista, eräänlaisesta tietokoneesta, on käytettävä nimitystä sormitietokone. Luojan kiitos ei sentään sormettimeksi nimennyt. Minut äidinkielen kirja määräsi aikoinaan kirjoittamaan heserin toisenkin sanan isolla.

  Haistakaa mahtavuutemme vaan, molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan tuon ”sormitietokoneen”. Se taisi olla peräti Kielitoimiston ehdotus. Tabletti on ihan hyvä nimi, se on sopivasti mukautunut kielen systeemiin.

   Äidinkielen kirja ei määrää yritysten tai lehtien kirjoitusasuja. Kyllä ne lehdet itse päättävät, miten nimensä rekisteröivät. Kielioppi voi sitten kertoa näitä nimiä esimerkkinä erilaisista kirjoitustavoista. Monet yritykset rekisteröivät nimensä kielenvastaisesti, esimerkiksi Posti Group Oyj ja vaikka marimekko.

   Poista
  2. No juu, mutta kyllä se äidinkielen kirjassa oli: Helsingin Sanomia on toteltava!

   Poista
  3. No juu juu, Riku, yritys päättää itse, miten nimensä kirjoittaa. Ja kielioppikirja sitten opettaa, miten hölmöjä nimiä on.

   Poista
  4. No juu juu juu, Iines, eihän se Hesen burgeri voi olla, kun se nimi on jo varattu.

   Poista
  5. Sen verran korjaan, että eihän kielioppikirjoja enää ole, eikä niitä systemaattisesti paukuteta lasten päähän.

   Harmi. Paukuttelu olisi tarpeen.

   Nykyistä kivaa puuhastelumenoa myöten puhumme vuosi vuodelta useampiprosenttista sekaengelskasuomea, kun nyt puhumme Annamari Sipilän mukaan - viittaan sivupalkkini artikkeliin - viisiprosenttista.

   Poista
  6. Minä oli aina aivan pihalla, kun äitini kirkkoon kuuluneen Aunen tunneilla yritin niitä "verbin nominatiivin akkusatiivi jne." - Joltain yritin luntata ja kauhun hiki poskipäitäni virtasi. Vitut minä sentään mistään nominatiiveista piittaa, jotain styrkkaa pitää olla!

   Poista
 27. Harhailen taas vähän tai paljon.

  Löysin Iltalehdestä upean sitaatin Kimi Räikköseltä. Häneltä, joka ei kirjoja kirjoittele, mutta itsestään tehty tienaa miljoonia ja miljoonia ja enemmän.

  En käynyt kouluja turhan takia, 18-vuotiaana ammattikoulun autonasentajalinjan kesken jättänyt Räikkönen veisteli videon ja kuvien yhteydessä jakamassaan tekstinpätkässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran kuulin tuon sanonnan, kun sen kertoi villatehtaan portinvartija, vanha mies. Olin siellä koulupoikana minäkin porttivahdin tuuraajaana. Vanhempi porttiautoritetti sanoi sen, vissiin sateen vihmoessa ulkona, muodossa: "Hyvä kun on tullut kouluja käytyä, on päässyt siistiin sisähommaan!"

   Poista
 28. Haagan puukottajaksi on paljastunut Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi. Me suomalaiset vaan olemme tällläisiä juoppoja ja väkivaltaisia, varmaan Abdulajabbar oli ehtinyt imeä liikaa vaikutteita meistä. Toivottavasti väärinymmäretty ja rasismin uhriksi joutunut mies pääsee pakenemaan turvalliseen kotimaahansa ennenkuin poliisit nappaavat.

  VastaaPoista
 29. Kyllä tämä oli arvattavissa, valitettavasti. Suomalaiset miehet harvoin puukottavat omia lapsiaan. Tekotapa on mieluummin laajennettu itsemurha, jossa koko perhe saa surmansa, myös mies itse. Tämä Abduljabbar taas puikki perinteiseen tapaan itse pakoon säästääkseen oman nahkansa.

  VastaaPoista
 30. Abduljabbar lienee jo turvaisan rauhallisessa kotimaassaan, ihanassa maassa, jossa sosiaaliämmät eivät ahdistele ylitsevuotavaisuudellaan. Rannalla makaa rommicocis karvaisen rintansa päällä. Silloin tällöin siitä heräilee ja kumartelee Mekkaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä Riku on mielikuvassaan osannut luoda todellisen paratiisin Abduljabbarille (lähentelee kirjallista lahjakkuutta). Naurattaa tuo "rommicocis karvaisen rintansa päällä. Silloin tällöin siitä heräilee ja kumartelee Mekkaan päin." Ei vaivaa omatunto, kun on tarpeeksi itsetuntoa. Tai itsesuojeluviettiä!
   Onkohan islamilaisilla omaatuntoa lainkaan?

   Poista
  2. Totta, Liisu.

   Ja miten herkullinen aihe islam humoristeille olisikaan - pilapiirtäjille, sketsintekijöille, satiirikoille! Näkisipä joskus esimerkiksi Ville Rannan pilapiirroksen vaikka tuosta Rikun kuvaamasta herkullisesta sketsistä.

   Mitä kaikkea kulttuuri kaikkine taiteenhaaroineen menettääkään poliittisessa korrektiudessaan.

   Poista
 31. Oli missä oli, niin halveksin häntä suunnattomasti, enkä edes tahdo olla halveksimatta moista kulttuurin tuotetta. Miten voi olla nykypäivinä sellainen kulttuuri, joka tulkinnoissaan nostaa oman navan muiden yläpuolelle jopa niin, että katsoo omaa napaansa paremmaksi kuin lastensa äidin ja lasten?

  Ja miten voi olla niin, että pidämme täällä valistuneessa Suomessakin vihapuheena sitä puhetta, joka nostaa nämä hirvittävät asenteet päivänvaloon? Tätä en voi milloinkaan käsittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, olisi mukava tietää, kuinka syvällä ovat tunnesiteet islamilaisella miehellä perhettään kohtaan? Kuinka syvällä ne ovat suomalaisella? Kuinka vähän me tiedämme näistä mustahiuksisista "ulkomaallisista". Emme tiedä kaikista kotimaisistakaan. On miehiä, suomalaisia, jotka noin vain jättävät perheensä kun ovat löytäneet uuden "rakkaan".
   Avioerot sen kun yleistyvät. Ja ne tavallaan hyväksytään.
   Sana vastuuntunto on katoamassa. Islamilaisilla miehillä sitä ei tarvita. Voi olla useampia vaimoja. Vaimo alkaa olla jo eri juttu. Mutta lapset? Niistä usein riidellään. Jos ihmisistä voisi tehdä karttoja, se olisi hyvä keino tutustua tulevaisuuteensa avioliittoon mennessä. Lisäksi voisi ottaa käyttöön ns. koevuodet. Mutta olisiko niistäkään apua. Niin paljon varsinkin miehet aiheuttavat tuskaa ja surua perheelleen. Naiset ehkä vähän vähemmän. Musliimien sielunelämä on ainakin minulle täysin tuntematon alue. Vai ovatko ihmiset pohjimmiltaan samanlaisia? Tuskin. Jollakin ihmisellä voi olla niin hyvä itsetunto että hän jo lapsena luulee olevansa toisia parempi.

   Poista
  2. Liisu, hienoja pohdintoja.

   Ajattelen ehkä niin, että ihmisten tunteita ei voi jaotella niin, että muslimilla olisi heikommat tai huonommat tunteet kuin vaikkapa länsimaisen kulttuurin piirissä olevalla ihmisarvon myöntävällä ihmisellä.

   Ei, vaan ihmisillä kulttuuriin tai ihonväriin tai kotimaahan katsomatta on samanlaiset tunteet. Tottakai ahdasmielisessäkin keskiaikakulttuurissa elänyt isä tuntee surua ja tuskaa, kun tappaa lapsensa ja vaimonsa. Kunniamurhan suorittanut tekee eräänlaisen sankariteon omasta mielestään, ja tavallaanhan tämä on ihailtavaa - tätä ei kannata nyt käsittää väärin - tappaa omat rakkaansakin aatteen tai jonkin omasta mielestään jalon päämäärän edessä. Kunniamurhassa se päämäärä on puhdistuminen.

   Meillä länsimaissa teko on kauhistuttavan brutaali rikos, koska meidän moraalikehityksemme on oppinut kunnioittamaan kaikkea elämää yhtä arvokkaana. Ihmisolento on aina tärkeämpi.

   Kunniamurhaperinteessä on omasta mielestäni tuota puhdistumisajatusta syövää se asia, että tekijä jättää itsensä henkiin. Toisaalta se voi olla tekijälle hänen itsensä langettama rangaistus: hän ei päästä itseään vielä Paratiisiin neitsyiden kanssa ilakoimaan, vaan jää elämään, kenties vankeuteen kärsimään - mutta puhtaana miehenä.

   Asiassa on monta puolta, ja itse katson asiaa jonkinasteisesta ymmärtämisestä huolimatta länsimaisen moraalikäsityksen kehyksistä. Halveksin tekoa ja sitä, että julman kulttuurin selkeästi rikollisista piirteistä ei kouluteta kansaa pois vielä 2000-luvullakaan.

   Poista
  3. PS Sen verran lisään, että toki kunniamurha on muslimimaissakin rikos juridisessa merkityksessä. Silti se elää hyvin voimakkaana monien sukujen perinteissä. Koulutusta moskeijoihin!

   Poista
  4. Äläs nyt, Iines, asiat muuttuivat Iranissa suorastaan taivaallisen paljon paremmiksi, kun Shaahi syöstiin vallasta ja tilalle tuli imaami Ruhollah Khomeini, oppimestareista paras. Pisti saatanallisen pahuuden kuriin ja julisti suurenmoisen kuolemantuomion rienaajakirjailija Salman Rushdielle. - Oikein vihreätä sieluani kaihertaa nuo muistot vanhoista hyvistä ajoista.

   Poista
  5. Shaahin salainen poliisi teki teloituksiaan sikamaisen natsimaisesti, Khomeinin aikana moraali tuli voimaan ja murhattiin vain Allahin ja rakastajansa Muhammedin erikoishyväksymiä ihmistapauksia.

   Poista
  6. Heh, niin hullu kuin Muammar Gaddafi oli, hän oli välttämätön Libyaan. Afrikkalaiset eivät edes uskaltaneet yrittää siitä läpi Eurooppaan, ääri-islamilaiset taas tiesivät joutuvansa hyvin pian paratiisiin, jos liikaa mölisisivät. Libyassa paremmaksi Gaddafin jälkeen muuttui ei mikään.

   Poista
  7. Egyptin kohtalo on arabikevään ehkä surullisin. Neuvostoliitossa oppinsa saanut Hosni Mubarak keskittyi tietenkin vain keräämään rahaa, rumasti rahaa, itselleen ja suvulleen. Toki joutui ääri-islamilaisia tapattamaan, mutta sitä ei voi laskea hänen viakseen,vaan sivistyksekseen. Sittemmin maata ovat hallinneet ihmisyyden vastaiset islamiitit.

   Poista
  8. Marokko on terrorismin ydin, niin ovat asiantuntijat sanoneet. Marokolla toki on takanaan loistava kulttuuri ja historia, nyt ei kyllä tule niistä mitään mieleen.

   Miksihän niitä marokkolaisia tännekin otetaan asumaan. Varmaan jotain steinerilaista tai new agelaista möhköhenkisyyttä.

   Mahdollisesti näitä lukeville viranomaisille sanon tässä yhteydessä,että marokkolaisia kunnoitan paljon siinä omassa genressään. Marokkolaisessa genressä. Banaanin ja kymmenen pistettä heille annan.

   Poista
  9. Suomalaisen vapaan ja sitoutumattoman lehdistön lempiaiheita on "Israel pommitti Syyriaa". Kamalaa, miten se viatonta aavikon kukkaa sillä lailla vainoaa. Näpit irti Syyriasta, muistakaa inhimillisyys. Erittäin pahaan ei saa vastata pahalla! - Vähän samanlaista, kun suomalaiset sotavoimat reagoivat stalinin maailmaa parantaviin suunnitelmiin!

   Poista
  10. Minä olen ajatellut päätyväni vihreäksi jeesukseksi. Hiilijalanjälkeni toki ovat pieniä, enkä suihkukoneilla lennä lainkaan, Fuengirola ei muiden vihreiden lailla houkuta lainkaan. - Olen ajatellut vetäväni pääni täyteen ja ajavani itseni Jopolla kuoliaaksi Hakaniemen rannassa. - Ainakin viidenkymmenen vuoden ajan haikailevat sitä Hyvinkään jeesusta.

   Poista
 32. Peppi Pitkätossun isän väittäminen neekerikuninkaaksi on minuakin häirinnyt, ihan aito valkoihoinen oli. Hänen hallinnossaan neekerikylässä kaikki oli tietämän mukaan hienosti, eikä ketään vainottu, niinkuin sitten myöhemmin, kun P.P:n isä lähti pois.

  Kolonialismi ylipäätään oli hyväksi Afrikalle, joitain Belgian suorittamia vääryyksiä tapahtui, mutta yleisesti Afrikalla on kolonialismin jälkeen mennyt paljon huonommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neekerikuninkaasta tosiaan puhuttiin (nekerkung) eikä neekerien kuninkaasta. Jossain vaiheessa isä oli hottentottien kuningas.

   Omaan maailmankuvaani on vaikea mahduttaa historian muuttamista kaunistelemalla asioita. Se on epärehellistä ja salaa asioita lapsilta. Olisin mieluummin rehellinen heitä kohtaan. Lapset eivät ole pumpulista eivätkä he ole tyhmiä. Kyllä he kestävät sen totuuden, että rotusortoa on aina ollut.

   Milloinkahan siirrymme sellaiseen aikaan, että ryhdymme korjaamaan taideteoksia, maalauksia, piirroksia ja patsaita poliittisesti korrekteiksi?

   Poista
  2. Kyllä se aika on lähellä. Michelangelon David-patsas kielletään näytiltä, koska edustaa miehisyyttä väärällä tavalla. Havis Amanda kielletään, koska sen seksuaalisuus on naista hyväksi käyttävä ja alistava. Elokuvia ja maalauksia kielletään, koska musta näyttelijä näyttää liikaa neekeriltä.

   Poista

  3. Siis jostain mustaa naisurheilijaa koskevasta pilapiirroksestahan nousi jokin aika sitten valtava kohu. Nainen näytti liian "rodullistetulta" (sic). Tilannetta ei pelastanut se, että kyseessä oli pilapiirros.

   Ainoa tulkinta, joka tuhon sopii, on se, että mustista ihmisistä ei saa tehdä pilapiirroksia.

   Eikö juuri tällainen linja olekin rasismia, kun vaaditaan erillisryhmille erityiskohtelua erillisryhmille, kuten koskemattomuutta huumorin saralla?

   Poista
  4. Minä kerran vääntelin kuvankäsittelyllä Barack Obaman naamaa ja meinasin sen julkaista. Tajusin kuitenkin, että tämä käsitetään rasismiksi, enkä koskaan julkaissut. Edes tallessa minulla ei ole minusta erittäin hauskaa kuvaa.

   Poista
  5. Kauhea meikäläisen virheitä ed. kommentissa!

   Tulee tässä mieleen suomalaisista poliitikoista tehdyt pilapiirrokset. Niitä saa tehdä millaisia vaan ja miten kauheita tahansa. Esimerkiksi Timo Soinista on tehty varsin rivoja kuvia, joille kuuluu nauraa, vaikka niissä Soini on rodullistettu sammakoksi. Eihän tämä mitään kaksinaismoralismia ole, eihän?

   Soini puhuu juuri uutisissa lopettamisestaan. Kolmosen uutistenlukija naureskelee hänelle avoimesti.

   En minäkään Soinia kaipaa, kuten en ketään muutakaan hallituksesta. Kyselen vain ihmisen eetoksen perään. Joskusko saa poiketa, joskus taas ei?

   Poista
  6. Heh, ajattelinkin edellisen kommenttisi vuoksi, että mikä kielipuoli siellä nyt horisee. - Heh, tottapuhuakseni en edes uudelleen lukemisella huomannut virheitä.

   Poista
  7. Osan korjasinkin, mutta kyllä sieltä puuttuu kirjain. Muistin, että useampi jäi korjaamatta, kun vehje temppuili taas. Vaan siis sainkin korjattua. Kirjoitan liian nopeasti taitoihin nähden.

   Poista
  8. Sain muuten tyttäreltä katseluoikeuden Netflixiin, kun yhteen maksuun kuuluu viisi katseluoikeutta. Yllätyin Netflixin annista. Mieletön elokuva- ja dokumenttikirjasto. Kun nyt saan lisäksi ne television kautta, kuten Areenan ja Youtubenkin, niin kiva on katsoa.

   Poista
  9. Mukavaa se sellainen on. Minä vanha juntti olen tyytyväinen Juutuubin ja Yle Areenan sisältöihin tietokoneeltani. Heikkolahjaisena palaan juutuubissa ohukaisiin ja paksukaisiin (Stan Laurel, Oliver Hardy) yhä uudelleen ja uudelleen ja aina hohottelen yhtä riemukkaasti.

   Poista
  10. Itse katselin juuri Chaplin-pätkän, jossa hän toimii parturina, leikkaa partaa riemukkaaseen tapaansa. Mykkäfilmit ovat hienoja klassikkoja, paranevat vaan koko ajan tässä hullussa maailmassa.

   Poista
  11. Kerron nyt uudelleen kaikille tärkeän tiedon janoajille, Broidini loi aikaoinaan minulle tämän nimimerkin ja henkilöllisyyden, kun oli huolissaan pärjäämisestäni. Kysyi käytettävää nimimerkkiä ja vastasin:"Pistä nyt saatana vaikka Riemu-Riitta!" - Onneksi vähän kaunisteli, riemuriittana välillä kipristelisi. Kaikki hölötykseni alkoi siitä, kun sain upouudet Microsoftin ohjelmat, joiden kuvanmuokkausta halusin kokeilla. Kokeilin myös kaikenlaista.

   Poista
  12. Chaplin on ikisuosikkejani. Elokuvateatterissa kävin katsomassa elokuvansa Nykyaika, jota edelleen pidän parhaana näkemänäni elokuvana. Chaplinin elokuvissa ilo ja suru sekoittuvat loistavalla tavalla. Itkua naurun lomassa. Siitä Tsapen itsensä säveltämä kappale kertoo, ilosta surun ja murheiden keskellä.

   Poista
  13. Diktaattori oli Tsapelta melkein yhtä hyvä. Molemmat katselin Suomen vanhimmassa maaseutuelokuvateatterissa, Hyvinkään Arenassa. Nykyaika käsitteli kuitenkin teemoja, jotka ovat ajankohtaisia yhä edelleen. Ja Paulette Goddardin kanssa olisin ilman muuta mennyt naimisiin, jos olisi vain huomannut kosia.

   Poista
  14. Siinä se on, maailman paras elokuva, ilman suomenkielisiä tekstityksiä.

   Poista
  15. Chaplinin elokuvissa tunteilla on suuri merkitys, ne kuljettavat tarinaa kuin tarinaa. Nykyään monesti toiminta vie tarinaa, ja räiskettä riittää, tunteita ei niinkään nouse elokuvan pintatasoon. Meikäläiselle toiminta on vähemmän tärkeää. Mieli ja tunne elokuvassa on tärkeää, siis minulle. Mykkäfilmeissä tunteet voidaan esittää melko kivettyneinkin kasvoin, mikä on kiehtovaa. Viittaan tässä yhteen suosikkiini, Buster Keatoniin.

   Poista
  16. Iines, tuohon en voi kommentoida kuin: KYLLÄ, JUURI NIIN!

   Poista
  17. Mykkäelokuvasta ei kuitenkaan saa puhua Ohukaisesta ja Paskiaisesta tai Chaplinin Jaskasta. Tekivät suuriman osan tuotannoistaan ihan äänen kanssa ja senkin kanssa menestyivät.

   Poista
  18. En pääse irti tuosta "ohukainen ja paskiainen" jutusta, faijani sen aikoinaan kertoi ja minua pikkupoikana nauratti. Minä tykkään Oliverin hahmosta melkein yhtä paljon kuin Stanista.

   Poista
 33. Ensimmäiset elokuvat näin isäni kotikylän urheiluseuran talolla. Pienessä kylässä kävi kiertävä elokuvien näyttäjä. Ohjelmistossa oli kotimaisia elokuvia. "Tyttö ja hattu" jäivät erityisesti pikkutytön mieleen. Pirkko Mannola lauloi, "tie on leveänlainen, tiellä nuori on nainen, askel keveänlainen, se elämään vie." Sittemmin (mitä jälkeenpäin olen ihmetellyt) katsoimme monia filmejä Rikun mainitsemassa kaupungissa isäni kanssa. Shirley Templen tähdittämämistä muistuu mieleen "Rikas tyttöraukka" sekä Romy Schneider Sissi keisarinnana ihastuttivat. Teatterin nimeä en enää muista, mutta kirkon ohi piti kulkea asemalta päin. Asuimme silloin melko lähellä teatteria. Sen koomin emme käyneet siskoni ja minä, vanhempiemme kanssa yhdessä elokuvissa. Television anti riitti varsinkin papalle.
  Chaplin oli loistava näyttelijä. Hänellä oli inhimillisyyttä, huumoria ja älyä. Onneksi elokuvat jäivät tulevillekin sukupolville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, elokuvassa "Tyttö ja Hattu" on pitkä pätkä Hyvinkään 50-tai 60-luvun alun Hyvinkään keskustasta. Minulla on tallenteena se pätkä, kun Esko Salminen ja Pirkko Mannola täällä hilluivat.

   Poista
  2. Hyvinkään kirkon pihalla opettelin polttamaan tupakkaa kaksitoistavuotiaana. Pauli-niminen poika, johon kaikki tytöt olivat ihastuneet poltti, niimpä mekin ihailijat opettelimme.
   Emme kylläkään asuneet paikkakunnalla kauan.

   Poista
  3. Minä ihmettelinkin aikoinaan, mitä ihmeen kessutyttökorsteeneja kirkon pihassa on, lienevätkö pastorin lapsia.

   Poista
 34. En muista olenko kertonut täällä Iineksen blogissa vuosia sitten surullisimmista elokuva-kokemuksistani. Istuin kaljabaarissa aseman lähellä odottamassa, että isä vihdoinkin raaskisi lähteä pois kaljapullon äärestä. Lienee ollut kahvila,josta sai pilsneriä krapulaan. En kai muuten olisi saanut olla siellä. Voi olla, että äiti käski mennä hakemaan isää pois kuppilasta. Televisio oli baarin nurkassa auki. Ruudulla pyöri mustavalkoinen elokuva. Näin lyhyen pätkän filmistä, mutta kohtaus järkytti syvästi. Pieni valkoinen koira juoksi keskellä sotilaiden tulitusta. En ole varma, kuoliko koira siinä kohtauksessa, mutta nieleksin itkua eläytyessäni koiran kohtloon. Olisipa mielenkiintoista nähdä filmi uudelleen. Kunpa vaan tietäisi mikä elokuvan nimi oli.
  Koskettava ja mieleen jäänyt oli myös filmi, jonka näin televisiosta kauan sitten. Aihe oli kaukana sen hetkisestä elämästäni. Se kertoi vahain- kodista ja asukkaista. Olisiko ollut venäläisten tekemä. Elokuvan musiikki liikutti myös. Filmin nimeä en painanut mieleeni, mutta senkin haluaisin nähdä uudelleen.
  Loppujen lopuksi on olemassa aika vähän elokuvia, jotka haluaisin nähdä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästäkin huomaa hyvin, että tunteisiin vetoavat tarinat jäävät syvästi mieliin, ne ovat parhaita. Itselläni on monia satuja ja tarinoita, joista on jäänyt paloja mieleen enkä silti enää muista, mikä tarina oli kyseessä. Joitain olen saanut selvitetyksi, mm. Topeliuksen tarinan pienestä tytöstä, joka kantoi tuulessa ja tuiskussa kynttilää, jonka liekki oli sairaan äidin elämänliekki. Niin kauan kuin liekki paloi, äidin oli määrä pysyä hengissä. Tyttö koetti kaikin voimin suojella tuulessa lepattavaa kynttilää. Lopulta kynttilä sammui.

   Poista
  2. Tuollaisista Topeliuksen jutuista minulle tulee liian paha olo, sama Andersseenin Pienestä Tulitikkutytöstä. Vieläkin tuli kyyneleet silmiin, kun omaa versiotani lueskelin.

   Poista
 35. " ... Kolonialismi ylipäätään oli hyväksi Afrikalle, joitain Belgian suorittamia vääryyksiä tapahtui ... " R.R.

  Eihän Belgian Kuningas Leopold II:n henkilökohtaisesti omistamassa Kongossa surmattu kuin miljoona viiva pari miljoonaa mustaa ihmistä. Koska... kuka heitä nyt laskemaan viitsisi alkaa. Musta ihminen oli arvottamampi kuin eläin. Niskottelijat haudattiin elävänä, pikkurikkeistä katkaistiin toinen tai molemmat kädet ranteista. Tai napsaistiin korvat tai nenä päästä. Tai puhkottiin toinen tai molemmat silmät. Mutta ei, ei sen pahempaa heille tehty. Koska kristinuskohan on lempeä ja armollinen usko. Ja samaa myös myöhemmin. Esim. sivistyneessä Natsi-Saksassakin saatettiin hieman "nuhdella" ja joskus jopa ehkä jotain uppiniskaista juutalaista tukistaa, kun ei käyttänyt yhtä nuhteettomasti kuin kunnon arjalainen. Oma syynsä! Mitään sen pahempaa tuskin kellekään tapahtui? Ja elämässähän aina roiskuu kun rapataan.
  Myös Stalin hellän huolenpidon alla olleessa Neuvostoliitossa ainoastaan sabötööreille ja kansanvihollisille yms:lle pidettiin joskus "ankaria mutta isällisiä puhutteluja" ja joitakuita kulakkeja saatettiin joskus jopa "läimäyttää" poskelle... Huh, huh! Muuta pahaa ei heillekään tiettävästi tehty? Ja ainahan pitää munat rikkoa että voidaan valmistaa omeletti. Eikö totta?


  Riku, mielipidettäsi tässä asiassa en ymmärrä. Useimmiten diktatuurien ensimmäiset uhrit ovat maan omat kansalaiset, niin oli Shaahin hallitsemassa Iranissa kuin Imaamien hallitsemassa Iraniassa on. Sorretut vain vaihtuvat sortajiksi; sama kun jos Toisessa Maailmansodassa saksalaiset pommikoneet olisivat pommittaneet Saksalaisia kaupunkeja ja englantilaiset pommikoneet Englannin kaupunkeja; eivät kaupunkilaiset ehdi lukea pommeista onko ne "made in GB" tai "made in Germany". Kun ne räjähtävät. Mitään parannustahan tavalliselle afrikkalaiselle savannin tallaajalle ei siinä ole sortaako häntä Valkoinen Herra Euroopasta tai pikilangan Musta Presidentti Afrikasta. Tai mitä pohjoiskorealainen maata viljelevä ja ruohoa syövä ihminen sille mahtaa mitä Riku Riemu hänestä ajattelee? Ei mitään. Kun häneen on vauvasta lähtien dopattu pelkkää kim-sung-king-kong ideologiaa, jossa muu maailma – josta hän tietää yhtä vähän kuin me kaukaisimmista galagseista – jostain syystä vain koko ajan vihaavat häntä ja haluavat hyökätä hänen rakkaaseen (ja vauraaseen) Isänmaahansa? Eihän hän ole käynyt edes suomalaista ala-astettaa, ja saanut arvosanakseen autettavan välttävä, mistä hän tietää onko mitään Muuta Maailmaa edes olemassa...? Ei mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä, Mikis, vaan ei sittenkään. Leopoldin hallinto oli ihan kamalaa. Hänen valitsemallaan tiellä jatkoivat mustat presidentit ja kuninkaat. Julius Nyereren kommunismi tuhosi rikkaan Tansanian, läskiperseet tarvitsevat ikuista kehitysapua. Mut min en maksa. En. En. Koskaan.

   Poista
 36. Mätäpaisevaltioita nykyisinkin Telluksellamme on vaikka muille planeetoille jaksaa. Yksi yhteinen nimittäjä näille diktatuureille on ”uskonto”... ja nimenomaan siis ”eri uskonto” kuin ”niillä toisilla”. (Uskontoihin mielestäni kuuluu myös ideologiat – sitähän ne ovat, ja myös usko ikuiseen talouskasvuun. Raha on yksi uskon väline.) Yksi nykymaailman kuppaisimmista valtioista on Israel... maa jossa aurinko hymyilee ja appelsiinit kasvat ja santa rahisee turistien sandaalien alla. Oikeasti tuo maa on vastenmielisen fundamentalistinen ”muka demokratia”. Ihana ja vauras maa se on ainoastaan juutalaisille, siis heille jotka uskovat ”ainoaan oikeaan jumalaan eli Jahveen”. He jotka uskovat ”ainoaan oikeaan jumalaan eli Allahiin”, heidän elo Israelissa on lähinnä painajaisunta. - Mutta mitäs pienistä, aina roiskuu kun rapataan. Näin on aina ollut ja näin aina tulee olemaan. Se on Jumalan tahto. Insha Allah.


  Nooh, onko oikeaa demokratiaa olemassakaan? On. Esimerkkinä tästä olkoot muurahaiset (Formicidae). Heillä on vankka ja järjestäytynyt yhdyskunta jossa jokaisella jäsenellä on arvostettu toimenkuva, eikä työttömyyttä juurikaan ole, eikä rikollisuutta. Eikä laiskureita. Sitä paitsi Formicidaet ilmestyivät tälle Pallollemme jo silloin kun täällä vielä Dinosaurukset (Dinosauria) tallustelivat, ja poistuvat täältä paljon, paljon myöhemmin kuin eräs sankkeriloislaji – Homo sapiens. Ihmispopulaation sukupuutoon kuolemista mikään muu eläinlaji - epäilenpä että ei - ei sure! Ei ikinä!

  Amen.

  VastaaPoista
 37. Muurahaisia ei ns. muukalaiskriittisyyskään rasita. Tai siis tämä muiden muurahaisten pakolaistulva. Asia nimittäin on näin (mietin ensin viitsinkö tätä juttua teille paljastaa... koska se sotii omia aksiomejani = muurahaiset ovat ihanneyhdyskunta, vastaan... Mutta olkoon. Annan teille esimerkin:

  autoosi on kiivennyt ("tietämättäsi ja lupaa kysymättä", vrt. eräs suomal. pääministeri) Kekomuurahainen (Formica rufa). Ajat autollasi, turvallisesti ja liikennesääntöjä noudattaen ja välillä vihellellen, kesämökkisiä kohti. Mutta n. 200 km ajettuasi pysähdyt tienvierelle "heittämään vettä". Ja taas viheltelet. No, sillä aikaa tämä muurahainen kömpii autostasi ulos, kävelee kaikilla kuudella pienillä paljailla jaloillaan metsään, ja ilahtuu suunnattomasti siitä että maisema on ihan samanlaista täällä kuin kotona Konginkaalla. Niinkuin onkin. Samassa häntä vastaan tulee joukko paikallisia Kekomuurahaisia, jotka ovat aivan, aivan samannäköisiä ja samalla siis tietysti myös samanvärisiä kuin Hän... Arvaatteko mitä tapahtuu heidän kohtaamisessaan? No, ehkä ehkä ette? Sillä samalla silmänräpäyksellä kun nämä paikkakunnan Murkut tapaavat tuon Muukalaisen, he repivät sen riekaleiksi. Ja ai että miksikö, no siksi kun se "tuoksuu" erilaiselle. - Tämä on muuten fakta. (tarkastakaa vaikka)

  Heil!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tunnet sä ystävän: Tuoksusta. Ihmisten välinen sielunkumppanuuskin saattaa olla/mitä suurimmassa määrin on juuri tuoksu/haju-kumppanuutta.

   Poista
 38. Vastaukset
  1. Ainoan kerran kun Amsterdamissa olen ollut, soi tämä (melkein) kaikkialla. Nyt kun ajattelen Amsterdamia, tuo Orbison alkaa laulaa.

   Prahassa kun toisen kerran kävin, kaikkialla (tai no ainakin melkein kaikkialla) soi tämä Ameno.

   anemo on tuuli   Tässä samasta sävellyksestä

   hieman konkreettisempi visio

   Poista
  2. Kuuntelin kaksikymmnetä sekuntia, hyvä biisi!

   Poista
  3. Studio Julmahuvi toki maistuu paremmin kuin tuo hieno musiikkisonta.

   Poista
  4. Minä seikkailen juutuubissa ja välillä sieltä löytää kaikenlaista. Tämä minua viihdytti ja nauratti, olkoonkin vähän plöröä.

   Poista
  5. Laita Mikis se, oliko kuubalainen vai chileläinen, vallankumouslaulu. Sitä etsin joskus ja halusin kuunnella, mutta en oikein mitään siitä muistanut.

   Poista
  6. Tämäkö

   https://www.youtube.com/watch?v=7F_9FEx7ymg


   Poista
  7. Tuo kai se oli, kiitos Mikis!

   Poista
  8. Ihana! Olipas nostalginen kipale.

   Poista
  9. Kamalaa kuunneltavaa mun mielestä tuo vallankumouslaulu.

   Studio Julmahovin konkreettisempi versio: Konkretiaa!
   R Orbisonin: Kaunis nainen kestää ja kestää aikaansa.

   Poista
  10. Heh, vaikka en koskaan ole ollut vähääkään kommunisti, musiikki on hienoa!

   Poista
 39. Vahtera on tehnyt laskelman paskaporukan tänne muutosta, 3,2 miljardia. Vahtera ei mainitse jälkipolvien kustannuksia, ikinä niistä työkelpoisia tule. Minä en halua maksaa moisista sutkeista mitään. Kakskymmentä senttiä olen valmis heittämään jalkoihinsa, mutta siinäkin on puolet liikaaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, Riku, Riku.. Älkäät hyvät rakkaat kommentoijat nimitelkö ketään tai mitään sopimattomalla tavalla. Pysykäät kohtuudessa ja vuolkaa kynästänne sulaa kultaa, ei törkyä. Rakastakaa lähimmäisiänne.

   Poista
  2. Mielenkiinnolla odotan, miten suomalaisen Isis-Sannan käy. Kun britit ja ruotsalaiset ovat sulkemassa ovea Isis-paluumuuttajilta, mitä tekee Suomi?

   Poista
  3. Pyydän anteeksi kakkaporukan liialliasta nimittelyä, Mr. Hankeyllääkin on oikeus elää. Pökäle mikä pökäle, mutta sellaisia tarvitaan. En tosin tiedä, mihin. Ei kuitenkaan pidä sulopökäleitä ihan lonkalta sonnaksi tuomita.

   Poista
  4. Huora-Sanna, portto ilman häpeää, saa mennä takaisin ammattiaan harjoittamaan. Ihmiskunnan vihollisia ei tänne tarvita. Sanna on syyllistynyt rikokseen ihmisyyttä vastaan.

   Poista
  5. Mielenkiintoinen ennakkotapaus tämä Sanna on.

   Sanna olisi voinut kaksi kertaa miettiä, onko moraalisesti oikein kannattaa sadistista tappajajärjestöä ja naida vielä peräkanaa kaksikin isisläistä jihadistia. Kantakoon vastuun valinnastaan itse.

   Poista
  6. Miten voi suomalainen nainen verhota itsensä päästä varpaisiin mustaan paksuun kauhtanaan niin että hädin tuskin silmät näkyivät. Ja miten voi suomalainen nainen kääntyä isisläiseksi muslimiksi? Maailman kahdeksas ihme.

   Poista
  7. Minä käyn kuumana tämän isis-porukan kohtelusta. Aivan sama kuin natseille järjestettäiisiin uusi selviytymisen mahdollisuuksia, unohdettaisiin kokonaan Auschwitsin kauhut. Jokaikinen isis-leirillä ollut tulee tuomita rikoksesta ihmisyyttää vastaan, Koalitio tekee vakavan virheen jokaisessa leiriltä elävänä selviytyneessä. Kuula päähän kaikille.

   Poista
  8. Meillä elää edelleen hyvin vahvana se henki, joka tuli meidän vanhojen hippivassareiden mukana: rikollista ja pahantekijää tulee ymmärtää, pahuus paranee hyvyydellä. Tässä oli toki hyvääkin, mutta se vika, että uhrit jätettiin pärjäämään itsekseen.

   Myös Saksa on kieltämässä isisläisten paluun. Suomi vetoaa lakiinsa: maan kansalaista ei voi kieltää palaamasta Suomeen.

   Tämä Sanna-äiti on mielestäni aivan holtiton. Hän on naittanut 13-vuotiaan tyttärensäkin.

   Poista
  9. Voihan tuo Isis-Sanna olla uhri, niin kuin monet muutkin.

   Poista
  10. Sanna joutuu nyt kurdien ylläpitämään vankilaan. Ei Sannalla siellä hätää ole, Sanna ei kaunaa kanna, Sanna antaa panna.

   Poista
  11. Sannaahan on haastateltu ulkomaiden medioissakin, mm. CNN:n videolla näkyy hänen lausuntojaan. Niiden perusteella hän ei vaikuta uhrilta, vaan vapaaehtoiselta Isis-miesten valitsijalta. Kehuu elämämäänsä ennen kalifaatin tuhoa. Sky Newsin toimittajan mukaan Sannan "perhe on nyt täynnä katumusta" ja haluaa Suomeen.

   Suomi käsitykseni mukaan tulee ottamaan perheen vastaan, sillä onhan lakia noudatettava. Norjassa esimerkiksi pelkkä terroristijärjestöihin kuuluminen on rikos ja Ruotsissa ollaan säätämässä vastaavaa lakia, joka valmistunee elokuuhun mennessä. Myös britit ja saksalaiset ovat paluukiellon kannalla. Suomessa lainmuutokseen ei taideta nähdä tarvetta. Tännehän on palannut Supon arvion mukaan 20 ihmistä.

   Poista
  12. Rikos ihmisyyttä ja ihmiskuntaa vastaan ei paljoa paina Juha Sipilän luomassa todellisuudessamme. Tämä maa ei enää ole sivistysmaa, jos tänne isisläisiä otetaan. Älkää ikinä äänestäkö kepua, kepu ei koskaan petä!

   Poista
  13. Lisään vielä Sannasta sen, että kun CNN:n toimittaja kysyy Sannalta, onko hänen mielestään ok, että Isisin jäsenet ovat sharia-lain nojalla katkoneet ihmisten päitä, niin Sanna sanoo, että "sharia on sharia. Uskon shariaan. Jos se on Koraanissa, niin sitten se on oikein."

   Ei jatkoon.

   Poista
  14. Kepu on nyt laskussa, Riku, onneksi. Minullakin on jotakin hampaankolossa kepulaisuutta vastaan. Demarit ovat edelleen nousussa, samoin perussuomalaiset. Jos mullistavaa ei tapahdu, Antti Rinne pääsee kohta jakamaan satasiaan ja korottamaan keskiluokan veroja. Myös Sanna pääsee humanitaarisuuden vuoksi Suomeen ja ylipäänsä vangit vankiloistaan.

   Poista
  15. Minä itkin, kun katselin kuvia englantilaisen taksikuskin ja hyväntekeväisyysmiehen teloituksesta. Ja syyrialaisen lentäjän, joka poltettiin elävältä. Sinne on ilmestynyt kommentteja, joiden mukaan talleenteet ovat väärennettyjä. Pahuus keskuudessamme, isis.

   Jokainen kuollut isisläinen on askel kohti parempaa maailmaa.

   Poista
  16. Iines, vai niin se menee. Ottaako Juha Sipilä Sannan asumaan kotiinsa?

   Poista
  17. Eipä kuitenkaan mennä asioiden edelle, kurdit ovat järkiporukkaa ja Sanna lusii vankilassaan pitkään.

   Poista
  18. Karman laki, sanoisi joku.

   Poista
  19. Etten sanos, karmean laki. Pahuus keskuudestamme on syytä poistaa. Sanna niittää sitä, mitä on kylvännyt. Isis-huorat maksaa markan koko päivältä, 20 senttiä.

   Poista
  20. Ei tämä nainen huora ole. Varmasti uskollinen miehilleen. Eihän musliminaiselle ole tässä vaihtoehtoakaan.

   Itseäni sieppaa naisen typeryys ja pimeä julmuus. Kun Koraani niin sanoo, se on oikein vaikka päätä katkaistaan. Missä oloissa voi olla kasvanut tällainen suomalainen ihminen, josta on kehittynyt jihadisti? Millainen lapsuus hänellä on ollut, kun älyn häivää ei ole korvien väliin kehittynyt?

   Poista
  21. Vähän kaduttaa, että kirjoitin noin julmasti älyn häivästä. Oikeastaan kommenttini kuvaa eniten ihmettelyni määrää, tuohtumusta siitä, että näin hyvässä vapaassa maassa kasvanut naisihminen on jättäytynyt noin tietämättömäksi, että menee kenen tahansa mukaan ja antaa jopa persoonansa ja kaikin puolin hyvän kulttuurinsa vaihdettavaksi keskiaikaiseen julmaan kulttuuriin. Meillähän on ilmainen koulutus, ja hyvä edistyksellinen koulu sitä antamassa.

   En siis toivo Sannalle pahaa, ja jos hän vastaani kävelisi, armahtaisin ja antaisin leipää ja turvaa. Mutta mutta.

   Poista
  22. Yllätyn nyt. Olin valmistellut lausumaa, jossa kysyisin, kumpi teistä on mielestäsi uskossa™ vahvempi.

   ™ Periaatteissaan, perusteluissa mielipiteissään jne.

   Poista
  23. Ja mihin se mies kuoli, Sanna väittää kyseessä olleen auto-onnettomuuden.

   Adolf Eichmann, Josef Mengele, Heirich Himmler, Josif Stalin, Vladimir Iljitsh Uljanov ja Sanna, en minä niitä kovin korkealle noteeraa.

   Poista
  24. Juu, rakas Mankemag. Teloitettuna, uunin polttoaineena tai kaulasta roikkumassa. Älä anna, Mankemang, Sannalle valtaa, Sanna tekee sinulle tempun terävän.

   Poista
  25. Olenko muistanut, Mankemang, koskaan kehua, että sinun juttusi ovat ajattelun terävintä kärkeä ja hyvän parasta. - Jaa en. No, olkoon sitten.

   Poista
  26. Kumpi keistä? Uskossa mihin? Minkä perusteluissa?

   Viestit kovin hämärästi, Mankemang. On mahdotonta vastata, kun ilmaisusi on epämääräistä.

   Arvelen, että Sanna on uskossaan vahva, sillä hän uskoo jopa julmuuksiin (pään katkaisu), jos ne on mainittu Koraanissa. Sharia on hänelle totta. Älyn käyttökin jää kakkoseksi uskon rinnalla.

   Poista
  27. "Älyn käyttökin jää kakkoseksi uskon rinnalla."

   Tätä olen hokenut.

   Poista
  28. Kannattaa kyllä vaihtaa mantraa, Mankemang. Uskolla et pitkälle pötki. Lue enemmän, luulet vähemmän - tätä suosittelen lämpimästi!

   Poista
 40. Uskomaton toi Mankemang. Eikö ookki?

  Lämmin kuin kapitalistin laitumelle kuollut emotuotantolehmä. Viimeinen leyhäys on se paras, parempi kuin minin lämppäri. Vaikkei poi'i eikä lypsä niin jonnekin se tarttis saada, ei siitä teuraaksikaan ole. Mitä käy, jännä nähdä.

  Onko kyseessä aivan oikea humoristi, kuka uskaltaa ottaa selvän? Syytä puuttua on, kaikenhan me tiedämme, osaamme ja alttius neuvontaan on yksin meidän jalojen luonteenpiirteidemme syytä, jota anteeksi pyydämme herkeämättä.

  Iines on hirmu kiva kun se on sillä päällä ja saa hymykuopat näkyviin niin että Peppi Pitkätossu jää hopealle, eikä hopea ole häpeä. On se ihku eikä saa pahoittaa sen mieltä (hänen mieltänsä ei tule pahoitettaman).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalaut, Kehveli että olet sekaisin. Auttaakohan tuollaiseen enää mikään, en tiedä .

   Poista
  2. Uskomattomia olette kaikki Kehvelitkin. Ja minähän olen aina hirmu kiva.

   Poista
 41. Arviointi on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommenttilausuntoja noin Yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Amiso pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltä Dr.Amiso. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii tohtori Amison lupauksena.
   En olisi voinut tehdä rakkausloitsua palauttaaksesi entisen kumppanini takaisin ilman tohtori Amison rakkausloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
  tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (herbalisthome01 @ gmail. com)

  VastaaPoista
 42. Luulen olevani maailman onnellisin nainen siitä, että olen saanut rakastajani takaisin silmänräpäyksessä sen jälkeen, kun rakastajani on jättänyt minut kolmeksi vuodeksi. tuomalla rakastajani luokseni 24 tunnin kuluessa hänen voimillaan. Olen erittäin iloinen rakastajani kanssa tänään ja voin suositella suurta tohtori Ikodua maailmalle ja niille, jotka tarvitsevat myös hänen apuaan. Tässä on hänen sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, joiden avulla voit ottaa häneen yhteyttä: ikoduotantempleofsolution@gmail.com tai soita +2348163958542


  Casandra Yhdysvalloista

  VastaaPoista
 43. Olin naimisissa monta vuotta ennen kuin se alkoi mennä rumaksi, minä ja mieheni riideltiin melkein joka kerta. Tilanne paheni, kun mieheni haki avioeroa. Hän muutti pois kotoa ja meni silti oikeuteen hakemaan avioeroa. Rukoilin ja yritin kaikkea, mutta silti ei hyvää tulosta. Läpimurto tapahtui, kun joku esitteli minut loistavalle loitsuntekijälle, joka lopulta auttoi minua. En ole koskaan ollut tällaisten asioiden fani, päätin vain vastahakoisesti, koska olin epätoivoinen ja minulla ei ollut vaihtoehtoja. Tämä voodoo-lordi rukoili erityisiä rukouksia ja muita asioita, joita hänen täytyi tehdä, kahden (2) päivän sisällä mieheni soitti minulle ja pyysi anteeksi kaikkia kärsimiäni henkisiä traumoja, hän tuli kotiin ja jatkamme elämäämme onnellisina loppuun asti. minkä ihmeen Voodoo Lord teki minulle ja perheelleni, uskoni häneen teki kaiken tehokkaammaksi. Uskon vahvasti, että jos joku tarvitsee apua, Voodoo Lord löytää aina ratkaisuja, jotka muuttavat varmasti tarinan parhaaksi. Yritä siis ylimääräistä vaivaa pelastaaksesi avioliittosi tai suhteesi, jos se todella on sen arvoista. Voit ottaa yhteyttä Voodoo Lordiin sähköpostitse voodooconnect60@gmail.com tai whatsappissa +234 8097014925

  VastaaPoista
 44. Haluan jakaa todistukseni maailman kanssa siitä, mitä aito loitsuntekijä nimeltä VOODOO LORD teki hyväkseni, tämä mies toi mieheni takaisin luokseni mahtavalla loitsullaan. Menin naimisiin mieheni kanssa muutama vuosi sitten, olimme hyvin rakastuneita, jonkin ajan kuluttua hän tajusi, etten voinut antaa hänelle lasta.

  Hän kertoi minulle, ettei voi jatkaa avioliittoa, rukoilin häntä pysymään siinä, että Jumalan aika on paras, mutta hän kieltäytyi ja jätti minut tuskalla sydämeeni.

  Aloin etsiä tapoja saada hänet takaisin, kunnes näin Internetissä paljon todistuksia VOODOO LORDista, kuinka hän on parantanut ihmisiä heidän erilaisista sairauksistaan ​​ja myös auttanut ihmisiä muissa samankaltaisissa ongelmissa, kuten minulla, saamaan rakkaansa takaisin.

  Kun lopulta otin häneen yhteyttä ongelmistani, hän teki asiansa ja paljasti minulle, että toinen nainen käytti rakkausloitsua miehelleni, siksi mieheni jätti minut.

  Hän käski minua olemaan huolissaan, että hän auttaa minua pääsemään jälleen mieheni kanssa yhteen, ja hän saa mieheni pitämään naisesta ja tuhoaa rakkausloitsun, jota hän käytti manipuloidessaan miestäni.

  Hän kertoi minulle kaiken, mitä meidän on tehtävä ja mitä minun on tarjottava ratkaisuun.

  Kun olin antanut hänelle sen, mitä hän tarvitsi rakkausloitsun heittämiseen mieheni kuvaan, jotta mieheni palaa luokseni, hän antoi minulle ohjeita, joista noudatin. Täsmälleen kolme (3) päivää sen jälkeen, kun hän mursi toisen naisen aviomiehelleni antaman loitsun, mieheni palasi kyyneleet silmissään ja pyysi minulta anteeksi vilpittömästi kaikkialla.

  Olin niin onnellinen ja otin hänet mielelläni takaisin. Kolmen (3) kuukauden yhdessäolon jälkeen minulta puuttui kuukautiskierroni kolmannella kuukaudella ja menin sairaalaan raskaustestiin ja tulos oli positiivinen, olin raskaana.

  Nyt olen onnellisempi, koska olen kolmosten äiti (kaksi poikaa ja yksi tyttö).

  VOODOO LORD jälleen kerran arvostan ja kiitän sinua siitä, mitä olet tehnyt hyväkseni. Jos etsit apua aidolta loitsulta, lähetä sähköpostia osoitteeseen VOODOO LORD / voodooconnect60@gmail.com tai kirjoita hänelle WhatsAppiin +234 8097014925

  VastaaPoista