8.3.2019

NaistenpäivänäNaistenpäivänä Anttiakin naurattaa. Tätä hetkeä on odotettu ja nyt se tuli. Sote kuopattiin ja hallitus erosi. Nyt on tie auki vaalivoittoon ja pääministeriksi. Säästöleikkurit heitetään jorpakkoon ja sataset pannaan  jakoon, yksi kullekin köyhälle, työttömälle, eläkeläiselle, vanhalle ja naiselle. Lapsille ilmaiset hoidot ja koulutukset ja työharjoitteluista normipalkat. Kyllä näillä suosio on taattu. Mennään vaan jonoon kaikki tarvitsevat, niin Antti järjestää. Antti ei pane omaan kukkaroonsa, vaan korkeintaan vähän ammattiyhdistyksille.  Eikä Antti ota yhtään persua hallitukseensa, vaan vihreät tulee ja vasemmisto tulee ja ehkä jokin vaaraton pikkupuolue.  Näillä eväin Suomi nousuun!

Kun viimeksi hallitus vaihtui, oppositio aloitti kapulatyönsä jo ennen kuin hallitus oli virallisesti nimitetty. Mitä jos nyt annettaisiin Antille työrauha. Katsotaan, miten Suomi-laiva kääntyy  kulkemaan kohti hyvinvoinnin satamaa. Minä ainakin maltan odottaa.

Käännän katseeni mieluummin vaikka naistenpäivään ja toivotan onnea kaikille maailman naisille. Raappahousuisille, mummonkalsarisille, hipsterihousuisille, stringisteille ja kokonaan housuttomille - mikä on kuulemma terveellisin vaihtoehto, ilmava ja itsestään tuulettuva.


Erityisen paljon onnea toivotan kaavutetuille naisille kaikkialla maailmassa. Yhtään en tiedä, millaisia alushousuja he kantavat. Onkohan niissä jokin avainlukkosysteemi?

Tätä jäin miettimään, kun avasin tänään aamuhesarin ja katsoin naistenpäiväjuttua kolmesta kuuluisasta naisesta. Heidät oli meikattu kasvoiltaan pahoinpidellyiksi, hyvin taitavasti, ikään kuin vihjeenomaisesti miehen pahoinpitelemiksi.

 Marianne Heikkilä, Reetta Räty ja Eeva Biaudet, nuo hyvättäret,   panivat itsensä likoon ja menivät pokkana työpaikoilleen "mukiloituina". Reaktiot voitte halutessanne  käydä lukemassa täältä, mutta voin vakuuttaa, että ne eivät nyt ole tärkeitä, en puhu niistä. Itse asiassa on ihan sama, miten reagoitiin.

Minua jäi mietityttämään muuan toinen näkökulma, jota kysyinkin perässä seuraavassa lehtikeskustelussa. Nimittäin se, että olisiko voitu ottaa mukaan meikattavaksi yksi maahanmuuttajanainen, koska julkaistujen tutkimusten mukaan Suomeenkin tulleista valtaosa on kokenut väkivaltaa, jopa yli 90 prosenttia. Näin olisi kiinnitetty huomiota  globaaliin naisten alistamiseen suomalaisten miesten syyllistämisen sijasta.Luulin ettei kysymystäni julkaista, koska se tietenkin on rasistinen ja kertoo sen, että halveksin islamia ja muslimeja (= fobia ja akuutti pelkotila erilaisen edessä). Vaan kyllä se julkaistiin ja  aika moni sitä peukuttikin, peräti 175.

Olen hämmästynyt. Maailman naisilla on sittenkin toivoa, muillakin kuin meillä hyvinvoivilla elintasokukkasilla. Meillä on kuin onkin kykyä nähdä oikeasti globaali hätä: musliminaisen orjuus. Emme ryve vain suomalaisen miehen väkivaltaisuudessa ja jätä sen takia puhumatta vielä suuremmasta hädästä. Puhuisin muutenkin mieluummin maailman naisten todellisesta hädästä kuin hyvinvointimaitten Metoo-hipelöintikitinöistä ja eurooppalaisten naisten lasikatoista, joita he merkkikorkokengillään potkivat rikki. 

Eläköön siis maailman nainen! Kunpa vain uskaltaisimme puhua ääneen niistä aivopestyistä alistetuista naisista, jotka itse eivät ymmärrä kyetä  barrikadeille. 

(Ylin kuva Heikki Saukkomaa, IS 8.3.)

120 kommenttia:

 1. " ... Kun viimeksi hallitus vaihtui, oppositio aloitti kapulatyönsä jo ennen kuin hallitus oli virallisesti nimitetty. ..." - Iines sanoo (kursivointi yllekirjoittaneen)

  Tämä on sinun näkemyksesi. Toisaalta... kun koalitio (tark. koalitiohallitus) on muodostettu, siitä sivuun jääneet/jätetyt (= oppositio) aloittavat heti itkun ja hampaiden kiristelyn. Ja väittävät jo etukäteen - kuten siis Iineskin etukäteen väittää heidän tulevan väittämään että väittävät - että kaikki menee päin persettä. - Tämä on luonnollista. En muista yhdenkään puoluejohtajan kiittäneen äänestäjiä siitä että "kiitos kun ette äänestäneet meitä". Ei kukaan tulevaa Pääministeriäkään siitä kiitä ettei "tää meidän Oiva Puolue pääse hallitukseen". vrt. pitäkää tunkkinne!) - Turhaa tästä on käämejä kenenkään polttaa.

  Ja olen kuullut sanottavan (vai onko tämäkin, näin naistenpäivän kunniaksi, vain akkojen pyykkitupajuttuja että voihkitaan "voi voi kun Antti (Rinne) aina on niin murheellinen mees, ay-synkkä ja oy-sönkkö..." Höh? Nyt Antti kerrankin paljastaa sisimmässään kehräävän tiikerikissan ja on iloinen ja nauraa kuin harakka - vieläpä niin vilpittömästi kuin osaa (vrt. taas erääseen lyhytaikaiseen suomal. naispääministeriin), niin taas te (= jotkut teistä, ja sinä Iines) etusormi pystyssä nuhtelette häntä: HIRVEETÄ NAURAMISTA! Lopeta heti, Antti!

  Ottaa teistä sitten selvää, ei ota.  Ps. Luin blogiessettäsi vasta puoleen väliin, ihan totta, kalsarikuvan kohdalla lopetin. Jos Päivän Epistolasi innottaa minua yhtä lailla kuin tämä em. poliittinen osio, ehkä kommentoin sitäkin. - Se on itsestään selvää koska olen vielä selvä. (eine Weile)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä, mikis, heti väitä että kaikki tulee menemään päin prsettä, kun Rinne astuu johtoon. Päinvastoin, haluan antaa Antille työrauhan ja katsoa sitten, miten hän putoaa puun alle kuin kypsä luumu.

   Kyllä se on totuus, että viime oppositio Ville Niinistöineen, Li Anderssoneineen, Paavo Arhinmäkineen sai heti hallituskauden alettua julmetun paljon mediatilaa Ylessä. Tuntui jopa siltä, että näitä kolmea kuultiin enemmän kuin hallituksen kulloistakin edustajaa.

   Tuo kuva on tietysti vitsi. Se oli lehdessä maininnalla ”Rinteen ilme kun hän kuuli hallituksen erosta”. Minua kuva huvitti.

   Poista
  2. Kuva ärsytti minua. Sellainen kuin monet lehtikuvat ovat, valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa. En tiedä mikä siellä hyväosaisten kansanedustajien lehtereillä nauratti, mutta Ex-ehdonalaisvanki Kaikkosellakin oli lähes samanlainen irvistys.

   Poista
  3. Tosiasiassa Rinne nauroi ehkä jotakin vieruskaverin lohkaisua. Minäkin näin Kaikkosesta jonkin harvinaisen iloisen kuvan.

   Tuommoista julkisuus on. Media varastaa sekunnin sadasosan otoksen sinusta ja tulkitsee sen omista tarkoitusperistään käsin.

   Poista
 2. Aina kun Keskustapuolue pistää pelimerkkinsä jollekin (kuvitellaan politiikantekoa rulettipöydäksi) numerolle, herää kysymys miksi? - Mennään ensin historiaan. On ymmärrettävää - ja siksi meillä puolueita onkin - että eri kansanryhmät ajavat omia etujaan, kenenkäs muiden? Mutta koska kelläkään eturyhmällä ei ole ehdotonta enemmistöä, pitää liittoutua. Politiikkaa on se että liittoudutaan ja tehdään kompromisseja. (Ota sinä tämä, minä otan tämän, oppositiolle jää luu käteen.) Eikä tässä mitään pahaa. Koska... on vaikea kuvitella että jokin toinen vaihtoehto toimisi paremmin. Ja Suomi on aina ollut monipuoluemaa. Maalaisliitto aikoinaan oli suurin (ja Kaunein) ja merkittävin puolue, miksei olisi ollut? koska noin 2/3 osaa ihmisistä elantonsa sai maanviljelyksestä. Se oli silloin... entäs nyt? (Tästä tulee niin pitkä jeremiadi että hyppään yli koko kekkos-kauden ja maalaisliitto/keskuspuolueen sumean valtapolitiikan. - Ansiokas kriitikko Riku R. on tästä jo puhunut. Ajasta, jolloin syntyivät sanonnat "kepu pettää aina" ja "kepun iltalypsy".)

  Pitkä Prologi, lyhyt Epilogi: Keskustapuolueen ajama 18:sta maakuntamalli olisi legimitoinut ex-Maalaisliiton vallan Suomen sisäpolitiikassa ties kuinka moniksi vuosiksi eteenpäin tästä! Se olisi ollut kamala vaihtoehto. En yhtään ihmettele että kun tämä Troijan puuhevosen ujuttaminen suomalaiseen todellisuuten epäonnistui - että Antti pyyhki kyyneleensä veks ja alkoi nauraa...

  Ps. Kokoomuksen "kimppa" (tai käyttikö Juhantalo - tietysti kepulainen - omassa yhteydessään termiä "koplata" - nyt en muista) oli amatöörimäistä sekin. Ideahan oli saada veronmaksajien rahoja yksityisyrittäjille. Mikä sinällään on ihan kaunis idea kun asiaa katselee kokoomuksen ja heidän kannattajiensa kannalta. Mutta SoTen kaatumisen kannalta paljon pienempi paha kuin Keskustapuolueen yritys hallita Suomea maakuntien kautta.

  Ugh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika tietämätön sote-asioista, mutta sen sanon, että tahtoisin lisää valinnanvapautta tänne pikkukaupunkiin maaseudulle. Tahtoisin lisää lääkäreitä ja hoitopisteitä, kun se julkinen toimii vain arkisin päiväsaikaan. Julkisella pitää olla avohaava kallossa, ennen kuin saa lääkärinajan. Esimerkiksi tulehdukset hoidetaan puhelimitse ja etäreseptein. Menisin mielelläni yksityiselle, jos niitä sallittaisiin tänne.

   En siis kannata demareitten kannattamia keskittämisiä joihinkin kaukana oleviin jättikeskittymiin, jonne mennään taksikyydeillä.Haluan verorahojeni vastineeksi auki olevia terveyskeskuksia ja lääkäriasemia maaseudulle. Kaikki eivät asu lähellä Hkia, Tkua ja Tretta + Jkylää.

   Poista
  2. Kekkos-paradoksi on siinä, että hän oli pitkään sillä lailla tehokas ja osaava kuin voimakkaan narsistisia piirteitä omaavat henkilöt ovat. Kekkonen kuitenkin sai ensimmäisen aivorungon verenvuotohäiriönsä vuonna 1970. Koko 70-luvun mies oli heikossa kunnossa, poissaolokohtaukset iskivät yhä useammin. Samaan aikaan, vasta 70-luvulla, Urkista tehtiin julkisuudessa kaikkivoipa puolijumala, hänen ylistämisellään ei ollut mitään rajoja. Poliisin valtuuksien käyttämisestä joutuu linnaan, mutta ketkä hoitivat presidentin virkaa vuosikymmenen ajan, siihen ei ole takerruttu.

   Poista
  3. Mitä maakunta uudistukseen tulee, se on tosiaankin kepun pyrkimys vallankaappaukseen, kepujunttaan jokaisessa niemessä ja notkossa.

   Poista
  4. Pääasia on, että terveydenhoitojärjestelmä uudistuu. Meillä on korkeatasoista osaamista ja hyvää hoitoa, kunhan sitä vain saisi, ajoissa, läheltä, eikä satojen kilometrien päästä. Isot laitoskeskittymät ovat pelottavia. Pieni sairas ihminen hukkuu niihin ja niiden byrokratiaan.

   Poista
  5. Eihän sinulta Iines rakas valinnanvapaus nytkään puutu. Siis asut missä tahansa. Puhelinsoiton päässä susta on kaikenalan kirurgit ja muut mukavat lääkärit. Eikö muka ole? Onpas!- Ai niin, totta kai sä joudut maksaa siitä jos helikopteri tulee noutaa sut sieltä sun kotis rivitalon pihasta ja sätkättää aikansa ilmassa ja sit poimii sut kuin karpalon ja vie sut HUSSiin. Tai TYSSIIN. Tietysti siinä ite joutuu sen kopterinlentäjän (ihan halpa se kuule ei ole, ammatti-ihminen) palkan ja kirurgin palkan ja sairaanhoitajien palkan ja muidenkin plkan ja sairaalan investointikulujen verovapaan hinnan erotuksen jostain muusta ja sen lisäksi vielä ALV, maksaa. Niin. Mutta valinnanvapaus on. - Kokomuus kai ajatteli ettei yksityinen ihminen, joka Maan Korvessa elää ja hyvällä eläkkeellä on, pysty tällasia kustantaa. Mielummin vaan kouristelee, syö asperiinia ja sulfaa, ja myöhemmin kuolee. Niin kuulkaas, rakkaat hoito-objektit, ja kepulaiset iltalypsäjät ... kun nää potilaat tulee meidän Ampiaisiin ja Mehiläisiin ja HerhiläsTerveystaloihin, ja köyhiä kun ovat, niin pannaan valtion piikkiin vaan nää kaikki. Ihmiset kun on niin hölmöjä että veroissa sitten meille maksavat nää (kohtuullisen, mielestäni hyvinkin kohtuulliset) voitot. - Eiks joo, Juha?

   Ehkä liioittelen. Tuleva näyttää. Omaa traktoria minulla tässä ojassa ei ole. (vrt. sananlasku 'omaa lehmä ojassa' ... käsitättehän te ilman selityksiäni mitä tarkoitan, höh. minusta te olette paljon fiksumpia miltä näytätte, tätä ajattelin heti jo silloin kun teidät tapasin)

   Tai en tiedä.

   Poista
  6. Emäntämme nieli madon, koukun ja rullan siimaa. Totta kai Sipilä itse olisi sijoittanut Pikkukaupunkiin useitakin kilpailevia vastaanottoja, laboratorioita, sairaaloita, kampaamoita, apteekkeja ja kemikalioita, joista voi sitten vapaasti valita.

   Poista
  7. No ei ei Ehkä Sipilä, mutta Orpo. Orpo piru.

   Poista
  8. Mikis, en minä halua hoitoa puhelimitse. Häpeän katkeilevaa puhettani, ja puhelinkeskustelut ovat minulle vaativia. Joudun toistamaan jo sanomaani, ja jätän paljon sanomatta, kuten aina joudun tekemään, kun en pysty pitkiä jaksoja putkeen. Haluan lääkärini lähikontaktiin.

   Enkä halua jonkun tulehduksen iskiessä lähteä viemään nestenäytettäni Kela-taksilla Poriin, Turkuun tai Tampereelle. Minulla on oikeus saada hoitoa läheltä itseäni, ei sadan kilometrin päästä.

   En tunne sotea, mutta minulla on siis ollut se käsitys, että hoitopaikkojen keskittäminen isoksi kolosseiksi pääkaupunkeihin kauas maaseudun ihmisistä olisi yksi syy, miksi sote ajettiin alas. Voin olla väärässäkin, mutta ei se haittaa, kunhan hoitopaikat vaan säilyvät pikkukaupungeissakin.

   Poista
  9. Täällä Pikkukaupungissa on nyt siis julkista terveydenhoitoa saatavissa klo 8 - 16 maanantaista perjantaihin. Laboratoriopalvelut ostetaan nyt Porista, samoin kaikki kuvantamiset ja erikoislääkärit.

   Tänne kaivattaisiin kovasti lisää yksityisiä erikoislääkäreitä ja laboratorio- sekä röntgenpalveluja. Nyt ihmisiä kuljetetaan Kela-takseissa kuin sillit suolassa muualle. Moni kävisi mieluummin nopeasti yksityisessä palvelussa, jos se olisi lähellä. Täällä on muutama erikoislääkäri, ja heille on jopa tunkua. Eikä se mene niin, että siellä käyvät vain rikkaat. Kyllä siellä odotushuoneessa istuu hyvin sekalaista seurakuntaa, lapsiperheitä myöten. Moni köyhäkin on voinut käyttää yksityistä hoitoa, kun Kela-korvaus oli suurempi. Nyt sitä on leikattu ja köyhempien on ollut pakko siirtyä julkisen jonoihin. En suoraan sanottuna ymmärrä, miksi tätä yksityishoidon lisäämistä vastutetaan niin aggressiivisesti. Ei kaikki yksityinen ole huonoa ja ahnetta hoitoa.

   Ilman yksityissektoria olisin vieläkin vailla puhesairauteni diagnoosia.

   Poista
  10. Julkinen terveydenhuolto ostetaan meillä Attendon lääkäreiltä...

   Poista
  11. Tarkoitin - iines-rakas, että puhelimitse saat minkä tai kenkä tahansa lääkärispeliastin just sun luokse. Ja sitten nenänysten voitte siellä keskustella mikä sua vaivaa (tai myös siitä että vaivaako lääkäriäkin joku? esim. hellä lähestyminen) Kaiken tämän saa rahalla jos sulla on rahaa maksaa se. Eli tämä siis on "valinnanvapautta" jota kokoomus puolue meille ehdottaa. Koska kuka nyt tämmösiä pystyy maksaan, p<itsi mijardöörit, ei edes hyvinpalkattu eläkeläisope, valtiohan nää maksaa. Eli veromarkkamme vierivät (kauniisti toisiaan vasten kilahdellen ja kalahdellen) porvariyritäjien raollaan olevaan pieneen - oi miten pieneen mutta siitä huolimatta avoimeen! pussukkaan...! Kiitos sulle Orpo! Kiitos teille kaikille! ... Ja etenkin sotaveteraaneille minä haluaisin osoittaa vielä suuremmat kiitokset. (kumartuu. tai niiaa jos on nainen. ja pyyhkii silmäkulmastaan krokodiilikynneleen...) (latojan huom! krokodiilit eivät itke! mistä kyyneleet heille tulisi? heillä on luomusilmät)

   Poista
 3. Kalsareista alaspäin esseesi on kyllä sellaista johon mielelläni yhdyn. Eli olen samaa mieltä. En käsittänyt - vaikka kuinka yritin ja pinnistelin - mikä idea siinä oli että kolme suomalaista tunnettua naista meikataan pahoinpidellyn näköiseksi? Voi vittu. Eivätkö tosiaan nämä - siis maailman mittakaavassa - "pulleat, itsetietoiset, perseilevät, omahyväiset, tasa-arvoa tihkuvat, vilpilliset, häpeämättömät... etc. etc. ämmät tajua että tällaisilla pelletempuilla he häpäisevät asian jota kuvittelevat edistävänsä? Minä olen syntynyt mieheksi, sille en mitään mahda, anteeksi kamalasti kaikilta, mutta minusta tuollainen "naisten etujen ajaminen" on lähinnä... no, kummallista. Tai jos se johonkin tulokseen johtaa, ei tuskin toivottuun tulokseen.

  Sanon ma, mies.

  Joka totisesti en muuta toivo kun että naisia jo nyt vihdoinkin kohdeltaisiin samalla lailla ihmisinä kuin miehiä. En ymmärrä mikä 'kilpailuasetelma' tässä on, mikä ero miehen ja naisen välillä yhteiskunnassa on - paitsi tietysti koko historia. (Mies on/oli fyysisesti naista vahvempi, luolamieskaudella = huom! ei luolanaiskaudella, nainen oli täysin riippuvainen tästä miehestä. - aviossahan ei silloin eletty, ei ymmärtääkseni, mutta kimpassa kumminkin. - kun nainen odottaa ja synnyttää ja imettää, hän silloin on vielä avuttomampi ja riippuvaisempi maskuliinista. ja nyt siis koko ajan puhun ammoisista ajoista. ammoiset ajat siirtyvät myös myöhempiin aikoihin. vaikka mies ei välttämättä haluaisi olla "perheen pää", hän joutui sitä olemaan. arkaarisessa maailmassa sekä naiset että miehet tekivät maataloustöitä, se oli pakko, heidän oli yhdessä ruokittava itsensä ja perheensä, ja jos tuli katovuosi, lapset kuolivat ensin. mutta sitten tultiin teolliseen aikaan, se muutti kaiken, naisetkin lähtivät muualle töihin... (huom! keksin koko ajan tätä tarinaa, en lunttaa mistään muualta kuin muististani, sen takia aivoissani on taas niin saatanan paljon asioita joita en jaksa ajatella... sorry, en jaksa miettiä. Edes historiaamme.)

  Siirrytään nykyaikaa. Eli tähän päivään.

  Suomessa tasa-arvo on hyvä, maailman mittakaavassa. Jos ajatellaan että - niin minäkin ajattelen - että pitäisikö sen olla vielä 'parempi'... Rakkaat ihmiset, uskokaa minua, siellä missä asiat ovat huonosti - ja näitä maita on enemmistö, itseasiassa vitusti - siellä tällaisten asioiden miettiminen on kiellettyä. Ei vältämättä lakitekstissä, mutta elämässä.

  Täällä - voi vitsi - elämän ylellisyyttä on se saamme näitä asioita pohtia. Hyvä että mitä tahansa pohditaan. Minä ihan tosissani joskus - sekä kännissä että auch krapulassa - pohdin mikä "miehen rooli oikein on? mikä mies minä olen?" Mutta se sallittakoon. Samoin kuin minä sallin että n.s. fundafendalistifeministit miettivät. Eli samalla lailla Ähkyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äsch... muutama epätarkuus tuossa. muuten olen sitä mieltä mitä olen. biologina tiedän miten asiat ovat, paremmin ehkä kuin kaikki te muut yhteensä, mm. naisten ja miesten fyysisen eroavaisuuden ja sen miksi näin on. jos uskotte että jumla meille nää vehkeet on luonut tai kukkiin ja mehiläisiin, unohtakaa mitä äsken sanoin. on parempi että käytte pesemässä hampaanne ja painutte pehkuihin. isi katsoo tässä vielä TV dokumenttifilmiä jossa lääketiedetohtorit todistavat miten lapset tulevaisuudessa vain keinohedelmöitetään erilaisilla putkiloilla ja isiä siinä ei tarvita, he voivat vain katsoa rauhassa erilaisia TV-dokumentteja... Saga hei! älä ny koko aikaa hypi siinä mun jaloissa, mee leikkii niiten (kammottavien) nukkiens kans tai nukkuu... isi katsoo tätä dokumenttia.

   mpati umpah hum (= hindulainen rukous)

   Poista
 4. Tänä naistenpäivänä ja jokaisena muunakin päivänä soisin kaikkien maailman naisten olevan tasa-arvoisia... niin minkähän kanssa? Vaikkapa ihmisarvon! Hunnutettujen naisten elämästä en tiedä juuri mtn. Kulttuurierot on niin suuret mutta sen tiedän ettei lapsia ole tarkoitettu raiskattaviksi eikä myytäviksi miehille, vaikka nälänhätä, kurjuus ja kulttuuri onkin niin erilaista. Koin lapselliseksi senkin, että naiset meikataan pahoinpidellyiksi. Itse aikoinaan meikkasin etteivät mustelmani näkyisi, mikä farssi, mutta kaikesta vaettiin yhteisen hyvän nimissä. En tarjonnut selityksiä haravanvarresta tai ovesta. En hävennyt, vaikka tietysti häpesenkin ja pidin itsenä syyllisenä kaikkeen tottakai. Kaikissa meissä asuu varjo, jota emmen halua ja jota emme aina ehkä hallitse.

  Sipilä on saanut ryöpytystä enemmän kuin lääkäri määrää, sitäkään en oikein ymmärrä. Eihän yksi ihminen päätä hallituksen linjauksista, päätöksistä etc ja loppuviimein mehän sen hallituksen olemme epäsuorasti valinneet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hyvin sanottu tuo naisten tasa-arvo ihmisarvon kanssa, Irja. Juuri siitä minustakin on kyse, ihmisen arvosta. Jaksan ihmetellä sitä, että kun muslimimies tai joku machotyyppi pitää itseään niin erinomaisena, niin eikö hän huomaa, että nainen on yhtä arvokas ihmisenä kuin hänkin on.

   Tuo naisten meikkaaminen pahoinpidellyksi oli minustakin hieman irvokasta. Monet naiset ovat oikeasti pahoinpideltyjä ja henkisesti maahanpainettuja. Tuommoinen feikkimeikkaaminen tuntuu siksi toisen kulttuurin omimiselta, joka muissa yhteyksissä tuomitaan. Eivätkö he itse huomanneet sitä? Niinhän Pekka ja Pätkäkin plankkasivat naamansa mustaksi..

   Poista
  2. Juu Pekka ja Pätkä nee.. teki sen! Ihana huomio, kiitos ymmärryksestä Iines:)

   Poista
 5. Hyvää naistenpäivän iltaa kaikille tasapuolisesti.
  Mitä olisi tapahtunut, jos sote olisi mennyt eduskunnassa äänestykseen. Kuka olisi voittanut ja kuka hävinnyt? Parempi oli kaataa hallitus ja olla pääministerinä sanansa mittainen, vastuunkantaja.
  Mielenkiintoista odottaa tulevien vaalien tuloksia, vaikka johan ne muka tiedetään tasan tarkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leonoora. Soten kaatuminen oli ennakoitavissa etukäteen, mutta hallituksen eroaminen taisi olla yllätys kaikille muille paitsi Sipilälle itselleen, ja presidentille. Nykyään meillä vastuuta loppuun asti ei aina osata kantaa. Kiinnostavat vaalit ovat edessä, ja SDP:n voitto on aika selvä, koska sillä on takanaan pitkä oppositiokausi. Nyt on taas demarien vuoro ottaa vastuuta. Lupauksia on annettu, edellistä hallitusta rökitetty, joten katsotaan nyt rauhassa, kuinka hyvin punavihreät onnistuvat hyvinvoinnin jakamisessa.

   Poista
  2. Olisihan se huikeaa, jos joskus koittaisi aika, ettei tarvitsisi koko ajan säästää ja leikata tärkeistä palveluista pienituloisilta tai irtisanoa työntekijöitä. Utopistista haihattelua lienee. Toivottavasti SDP vihdoinkin olisi vasemmistopuolue.
   Miten minulla onkaan aina ollut sellainen oletus, että jos pitää tehdä poliittisia päätöksiä asioista joko työnantajan tai työntekijän hyväksi, demarit valitsevat ensiksimainitun.

   Poista
  3. Vielä ehtii naistenpäivän onnittelijoihin naftisti mukaan, mut onhan se päivä vielä huomennakin.

   Hauska tuo nyrjähdyksen tee näin-ohje.

   Ei ole eikä tule tasa-arvoa naisten ja miesten välille. Mutta puhetta riittää ja hyvä kait sekin.

   Poista
  4. Olisi hyvä, jos tarvitsisi leikata. Kyllä vaan, mutta suomalainen koko ajan määrällisesti kasvava ja maksava hyvinvointi täytyy rahoittaa. Jostakin ne rahat täytyy ottaa, ja veronkorotukset ovat meillä olleet se perinteinen keino.

   Suomi on nyt jo maailman eniten verotetuimpia maita, verot ovat jo keskituloisella paljonkin korkeammat kuin useimmilla muilla mailla.

   Minulla on sisko Saksassa ja olemme vertailleet vuosien varrella, miten kallista Suomessa on elää, kun vertaa Saksan hintoihin. Kerran ostimme autot samana keväänä, ja maksoimme niistä saman summan. Minä sain summalla pienen vaaleansinisen Toyota Corolla FX:n ja sisko BMW:n urheiluauton. Niin suuri oli auton hintojen ero Suomen ja Saksan välillä. Saksassa saa loistoauton suomalaisen pikkuauton hinnalla. Jotain omituista suomalaisessa verotuksessa on. Progressio osuu tavallusiin työläisiin varsin kipeästi jo keskituloilla. Rikkaita meillä on vain kourallinen kadehdittaviksi.

   Poista
  5. Tuo edellinen oli pohdintaa Leonooran kommentista.Täydelluseen tasa-arvoon en minäkään usko, Ripranie. Kun katsoo eläinkuntaa, uros hallitsee lähes lajia kuin lajia. Mikähän siinäkin on? Ettei vaan biologia?

   Poista
  6. Ei pidä kategorisesti paikkaansa. Esim. hyönteismaailmassa naaras usein on se hallitseva osapuoli. Kaikin puolin. (mulle niin rakkaista muurahaisista puhumattakaan) Hämähäkkieläimissä - mitkä eivät siis ole hyönteisiä - naaras voi olla 10 kertaa isompi kuin uroshämähäkki. Ja jotkut - Mustat lesket muunmuassa - syövätkin parittelun jälkeen heitä nussineen koiraan. nam, nam. Kaloissakin kuulema - niitä en niin tunne - naaras useimmiten määrää missä kaapin paikka sijaitsee. Nisäkkäät, eli me, no - en tiedä heistä sen enepää kun kaloista. Eli en oikeastaan mitään. Mutta uros kai täällä päsmäärinä on, koska on vahvempi kuin naaras. -
   Tiedä häntä?

   Poista
  7. Hämähäkit (Araneae) ovat omanlaisiaan. Heitä pelätään, se on harmi, koska he ovat hyödyllisiä eläimiä - siis ihmisten kannalta. Torjuvat tuhohyönteisiä, esim. Jänniä eläimiä ovat sen takia kun ne ei pysty kääntään päätään, no sen takia niillä on 8 silmää että ne näkisivät joka puolelle. (Ei ne kaikkialle näe.) Mutta totta on että jotkut hämähäkkilajien naaraat popsivat parittelun jälkeen heidät jotka hitä pani. Ei kyse ole mistään "naismaisesta" kostosta vaan kyse on siis siitä että saavat proteiinia kun ovat tulleet tiineiksi. Ja jaksavat näitä uusia hämähäkkibeibejä kasvattaa. Luonnonvalinnan kannalta fiksu idea: syö isäsi, kasva isoksi.

   Okey.

   Poista
  8. Ripranielle ... oi, onhan päivä vielä huomennakin. Ei tämä ole sitä mitä halusin sinulle sanoa, enemmän kaipaan kaikkea, mutta... onhan

   https://www.youtube.com/watch?v=fymsFQI67iQ

   Tässä tulee mieleen että "entäs siten ylihuomenna"... oy oy jee? Minä olen niin varovainen, ujo ja kiltti kuin ontuva siili, että ajattelen niin.

   Poista
  9. Tuolta kommentistani klo 23.37 puuttuu ei-sana ensimmäisestä virkkeestä. Ehkä arvasittekin, jos luitte sen.

   Poista
  10. Kuka nyt viis veisaa jostain ei-sanasta, höh? Minä kävin eilen hammaslääkärissä, Teemu nimeltään oli. En tuntenut tyyppiä mutta hyvin hommansa hoiti. - Tänään kuulin että hänen isänsä oli pappi, Korpilahdella, ja kerran eräänä jouluna suntion piti seurakunnalle sanoa että "kirkkoherramme on äkillisesti sairastunut", ja sit se suntio piti sit sen messun.(Tai mitä ne nyt jouluisin kirkoissa puuhailevat?) No, mikäs siinä si. Oikeesti tää kirkkoherra oli ottanut liikaa glögiä, ihan pahuksn liikaa, ja oli parempi ettei saarnaspönttöön kavunnut. Parempi kaikille niin. - Mutta hyvä hammaslääkärii poikansa on. Ehdottomasti!

   Poista
 6. Minua on alkanut nyrppiä naisten tasa-arvovouhotus. Ottaisivat ...tana oikeutensa, eivätkä vaan illittäis.
  Tiedän, että vaikeaa on irtautua mm.agressiivisen narsistin manipuloinnin vaikutuspiiristä, mutta meillä sentään on turvakoteja, joihin voi hakeutua.
  Mustahuntuiset ovat kulttuurinsa ja uskontonsa uhreja, milläs saat heidät repimään huntunsa ja jättämään elättäjänsä. Huntunaiset ovat sisäistäneet elämänmuotonsa. Kenties he eivät edes kaikki halua olla kuten me.
  Päivällä samaan bussiin nousi(maahanuuttaja) isä kahden pienen tyttärensä kanssa.
  Minä vanha kotka katsoin syrjäsilmällä komeaa isää, enkä voinut olla ajattelematta, että perheen äidillä on kotona ainakin silmänruokaa. Testosteroonia hehkuva, mustasänkinen ja karismaattinen uros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen tottuu istumaan vaikka tikun nokassa. Musliminaiset ovat orjuuttuneet jo vuosisatoja, joten alistamisen kierrettä on vaikea katkaista ainakaan niin kauan kuin länsi selittää orjuuttamista kulttuurisena tapana, jota tulee ymmärtää.

   Poista
 7. Pitäisi tehdä laaja tutkimus siitä, kuinka moni nainen ylipäätään haluaa korkeaan johtaja-asemaan tai menestyväksi liikenaiseksi. Haluavatko kaikki naiset kiihkeään oravanpyörään tai pätkätyörumbaan työmarkkinoilla. Oikein vaahdotaan siitä, että kaikki naiset pitää saada pois kotoa.
  Edelleen syyllistetään ja halveksitaan kotona lapsiaan hoitavia.
  Kuinka paljon maassamme on vielä naisia, jotka kokevat olevansa syrjittyjä, toisen luokan kansalaisia? Hoito- opetus-ja kaupanalat eivät kai enää kaikkia houkuttele, eivätkä kaikenmaailman paripäivääviikossa- paskaduuneja palkalla, jolla ei tule toimeen. Armeijaan tunku näkyy ainakin lisääntyvän. Mielenkiintoinen ilmiö sinänsä. Tasa-arvostako, vai mistä lienee pohjimmiltaan kysymys.

  VastaaPoista
 8. Kotona lapsiaan hoitaa haluaville lastenhoitajan palkka, niin loppuu jurnutus ja aliarvostus.

  VastaaPoista
 9. Minusta asiat ovat poliittisia, siis miesten ja naisten tai valkoisten ja mustien tai köyhien ja rikkaiden väliset erot, ne ovat poliittisia. Upporikas yönmusta kongolainen nainen on paljon tasa-arvoisempi kuin rutiköyhä vitivalkea työtön amerikkalainen texasilainen lihaa syövä heteromies. On vaann! Kyse on rahasta eli vaikutusvallasta, ei vulvasta tai peniksestä.

  Tietysti meidän taviksien tasolla kysymys on meistä itsestämme, taviksista. Ostamme raha-arvan R-kioskilta, maksamme sen mutta ei siinä mitään voittoa oo. Vittu kun vituttaa. Ja sitten kun hyvää hyvyttää menee kotiinsa niin siellä ämmä vaan alkaa aukoo päätään ja huutaa "mitä vittua sää tänne tuut saatanan humalainen hamppari kaikki rahat oot taas juonu painu siitä vittu helvettiin huoripukki mee ny tai täytyykö mun soittaa poliisit..." Fiksu hieman humalainen huoripukki ajattelee että "ahaa, näyttää siltä että olen tänne ei-toivottu vieras.tai tuttu. taidanpa poistua muualle." Vähemmän fiksu alkaa ryppyilee ja väkyttää vastaan ja lopulta lätkii sitä ämmää, mustasukkasuuttaan - joka ei tietenkään ole lieventävä asianhaara - ja sitten toinen niistä äkkiä on kuollut. Eli se naaras.


  Tämä on hirveen surullista. Olen miettinyt miten tällaiset tilanteet voisi ehkäistä - mietin kun asuin Pupuhuhdassa, sellaista siellä sattui liki viikottain, ei minulla tähän ratkaisua ole. - os teillä olisi, toivon.

  Naisia, kulttuurissa kuin kulttuurissa, sorretaan. En tarkoita ettenkö sitä ymmärtäisi.

  Mutta rajumpi "sortoraja" kulkee rikkaiden ja köyhien välillä. Ja termit määrittelen näin: rikkaat = toimeentuleva, köyhät = eivät tule toimeen. Tämä on globalisuutta, tottakai te tiedätte että päivittäin kymmeniätuhansia ihmisiä kuolee nälkään... ei siis sotiin, vaan nälkään. He ovat heitä, jotka eivät tule toimeen, Kuolema ei erittele naisia miehistä, se on hyvin tasa-arvoinen kumppani.

  En oikein ymmärrä miten muuta kuin naiset voisivat kampanjoida omien päämääiensä puolesta? Jos esim. meikämann siinä (omine pienine kikkeleineen) siinä mukana pyörisi, minut leimattaisiin iljettäväksi vastapuolen agentiksi. (huokaus) semmoiseksi varmasti itseni siinä tilanteessa tuntisikin. - voi häpeä.

  Muistan kun kerran olin - se oli rajattu tilaisuus - pohdittiin Ääni ja Valta kampanjaa yliopistoilla. Olin silloin Tampereella. asemmistrolaisuus oli silloin ajan henki, ja opiskelijat ja assistentit ja muut jahkailivat siitä miten tämän tätä päivää ei-vastaavan konservatiivisen (= patriarkaalisen) hierarkiaa eli professorien ylivaltaa voisi muuttaa. Ynnä muuta semmoista puheenpulputusta siinä oli vaikka kuinka paljon. Muistan kun ihailemani (äskettäin kuollut, suuresti ihailemani Antti Eskola, professori, "näyttää siltä että te tätä muutosta ette pysty tekee, meidän kai se sitten täytyy tehdä". - No, ei Eskola sitä uudistusta yksin aikaan saanut, mutta sai mukaansa muutaman muunkin professorin, ja armeijamainen "esimies on aina oikeassa" käytäntö muuttui.

  Tarkoitan tällä - epäselvällä esimerkillä - sitä, että kyllä naisten itse on tehtä muutos. Jossa minä sitten - mieheksi luotuna - olen "eskolana" mukana. (huokaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. humalluin, puhun päällekkäin asioita, minusta Irjan ja Leonooran ja Ripranien kommentit ovat ilahduttavia. tykkään ihmisistä ja heidän mielipiteistä, ei sillä ole merkitystä olenko samaa tai eri mieltä heidän kanssa, hui hai, rakastan ihmisten mielipiteitä! tämä on kiva blogi.

   Poista
  2. Kiitos! Totta, että emme me naisetkaan mitään suloisia, taivaan enkeleitä ole. Viinan juonnista ei minun mielestäni kannata rähistä. Pitää kantaa vaan ukolle selkä vääränä juotavaa ja yllyttää oikheen, että otetaampas ukkoseni tuosta tuas kunnon kopsut,niin eikhöön remat selviä. Ukko kuolla kupsahtaa onnellisena maksakirroosiin tms.
   Valitettavaa vaan, jos ukon aivot ovat etanolin runsaasta käytöstä oppineet, että elo ilman myrkytystä ei tunnu miltään, silloin eukon on paree nostaa jalat alleen. Alkoholismistahan parhaiten parantaa vain kaksi asiaa tai ehkä kolme.

   Poista
  3. Upeaa, aivan upeaa! Hyvä huomio meistä miehistä. Karvasia tasujani tässä kohtaa kyllä lyön yhteen! LÄPS LÄPS.

   Poista
  4. Läps läps täältäkin Leonooran värikkäälle kommentille. Sielunsa silmin näkee tuon kuvaelmana pirtin portailla. Elävää ja ihanaa riekkumista!

   Poista
  5. Kiitos Mikis:) Hämähäkkijuttu vähän yskitti, mutta onneksi luin ansiokkaan, pitkän kommenttisi, joka koski ihmisarvoa miesnäkökulmasta... en sorru enempään selittelyihin, pirttihirmuilla on puolensa ja monet heistä kantavat miestä ja miehen taakkaa, mutta tästähän ei ollut kysymys:) Aika harvoin kommentoin tänne, vain silloin kun asia "kolahtaa" ja innostun. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö Iineksen jutut olisi aina ajanhermolla ja hyvinkin kiinnostavia.

   Poista
 10. Millainenpa olisi tuo kaikenkattava ihana tasa-arvoisuus miesten ja naisten välillä? Osataanko me edes nähdä mitä se merkitsisi kaikessa?
  Pitäisikö oikein kiintiöt laatia kaikille osapuolille kaivosnaisille, ydinfyysikoille, lento- ja merikapteeneille tai siistijiä varten esim, jotta varmasti kaikki ammatit jakautuisivat tasan miehille ja naisille. Saataisiin vihdoinkin sitten sekin samankokoinen palkkaeuro kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, mistä tuollaista edes keksit kysyä? En pysty vastaamaan, päin vastoin, saat minut sanattomaksi. - Jos huomenna menen johonkin S-kauppaan, pakkohan sitä välillä on safkaa ostaa, myös yksineläjän - ettei hänen mahansa murisisi. No niin, siinä kassahihalla voi sanoa vain "hmnhy ymnnhyy", kun latoo niitä sellereitä ja porkkanoita ja kurpitisijoita ja perunoita ja porsaankyljyksiä siihen hihnalle... Ja sitten tietysti maksan S-kortilla, hnhnhy, ja pakkan ostokset S-muovipussiin. Ja ajattelee ihan muita asioita - esimerkiksi Paunun lyhytnokkaisia linja-autoja, kun astelee marketin itsestään aukiliukuvasta ovesta ulos. Huh, huh.


   Leonoora..?

   Poista
 11. Nukku-Matti, nukkumatti lasten, illoin kulkee ja heittää unihiekkaa. Päivän leikit aika lopettaa on, kun... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta

   https://www.youtube.com/watch?v=YKaRsADTEfc&t=41s

   Poista
 12. Äsken heräsin, ja luuni yhteen keräsin. Luin mitä eilen täällä kirjoitin, täyttä p-skaa, mutta ei sev väliä, ajattelin tänään jatkavani. Koska aina kun otan vähän stimulantteja (= alkoholia) muutun oudoksi setä Topeliukseksi, satusedäksi. Se ny vaan on nii! Enkä minä - taivas minua varjelkoon - mitään sille mahda. Ettekä te. (Mikä tietysti teille on miinusta kun ajattelen teitä... yksin kun ullakolla luen Me Naiset lehteä ja Mikrobittia ja Jallu lehteä. Ja kaihoa täynnä onanis... no, se siitä! - Mitä se teille kuuluu mitä minä yksin vanhan kansakoulun ullakolla teen! Se teille ei kuulu kuulkaas yhtään mitään! (loukkaantuu) En minä onanis... no, millään thansa... migään lakia riko. Ainakaan tahallani. - Joskus sitä kun on kiire ja on huomaamaaton, ja kun autoja ei tule, kävelee punaisia valoja päin. Synti mikä synti sekin, off koos, mutta kyllä Jumlaa mielestäni perfektionisti on, ja Mulkku muutenkin, jos mua ei tän takia päästetä Paradiisin...? (Pääsihän sinne Sauli "Badding" Somerjokikin. Joka joi "virtaavia vesiä" kuin pesusieni. Ja joka oli yhtä ujo kuin minä mutta lauloi toki paremmin kuin minä, Hallelujaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi minä sanoin Raulia Sauliksi? En sano että "muuten vaan", koska se ei ole totta. Ämmää Aaa Nummisen kautta tutustuin Äm Aaa Nummiseen, joka asui Somerolla, ja sitä kautta tutustuin Rauliin, joka asui Somerniemellä. (Kaikki tämä siis on Lounais-Hämettä, kutn Forssa.) Turussa he ja muutama muu, itse en siihen jengiin kuulunut, perustivat undergroud ryhmän ja lauluyhtyeen "Suomen talvisota 1939-1940". Diggaan yhä niitten laulujen sanoista, ja musiikista kun soittajat ovat aivat huippu jazz-muusikoita. Eikä se minua haittaa että nykyisin olen vanhempi kuin silloin, koska olen pannut merkille että ihmiset vanhetessaan ikääntyvät.

   Poista
 13. Tykkään käydä täällä Iineksen blogissa kun täällä tapaa - muinakin aikoina kuin naistenpäivinä - kauheen kivoja ämmiä. Enkä nyt tarkoita Iinestä. Aina kun Ripranie tai Irja jotain sanoo - ikävä kyllä kummatkin turhan harvoin - tietää, että nyt tulee osuva kommentti. Niinkun aina tuleekin. Leonaara taas kun avaa (leivinuunin leveän suunsa) niin aina jännänä funtsii mitäs sieltä tulee... Ja aina tulee kauheen, kauheen verbaalisesti upeeta tekstiä! Ihmettelee vaan lukija että voi että!! Ja vaikka kuinka usein on erimieltä kuin hän, ihailee häntä ja hänen pulppuavaisuuttaan!

  Kiitos naiset teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin olen kiva ämmä, mikis. Kivoja ovat nämä muutkin, ja kaikki ovat hersyviä kirjoittajia ja ajattelijoita. Täällä ei puhuta Lifestylesta eikä taidekylttyyristä, mutta rakastetaan elämää, rakastetaan kirjoja, kuvia, ynnä muuta aistien ja mielen pöhinää. Ja pannaan valtiollisetkin asiat ruotuun. Ja globaaliin hätään puututaan. Piispat nakataan niska-bersotteella tuoksuvatukkaan.

   Poista
  2. Sinut Iines tästä katalogiasta tarkoituksella jätin pois. Koska ajattelin ettei saa mainostaa. Suloisista ämmistä sinä varmasti oot vähintäin toiseksisuloisin kuin ikinä kukaan muu. ...

   Poista
 14. Kai minä olen sovinisti? (miettii) Mun isä kävi töissä, samoin mun äiti, kotona meitä veljeksiä (joita oli n. neljä kappaletta) hoiti Hemmi-täti. Ja välillä Hilja-täti. Opin irvistelemään heille, siis noille tädeille, koska olin villi ja poika ja mulla oli munat. Ei heillä. "Oliko kysymys tiedostamattomasta vaginakaipuustasi tai tms:sta", minulta kysyy Psykiatri. "No en ny niin tiedä", vastaan hänelle kun en itse ole psykiatri. Mutta kun tämä oikea psykiatri tuijottaa hellittömästi minua niillä mustilla silmilläänn... tunnustan että "voi asia tietysti niinkin olla, mikä ettei." Koska miksei voisi olla auch niin. Ajattelen erilaisia asioita, entäs sitten, ittekkin fantasioitte vaikka mistä... lentävistä ja ihmeellisesti räpisevistä ja aina osuvista ja sen lisäksi vielä rauman murretta puhuvista hieromasauvoista... saanhan kai minäkin fantasioida omia fantasioita? Vaikka ne hieman erilaisia ovatkin, kuin teidän, rakkaat Leidit.

  Isäni muuten valmistui Rauman seminaarista kansakoulunopettajaksi. Puhui aina kirjakieltä. Hän oli hyvä ihminen, hyvempi kuin minä, mutta opiskeluaikanaan iski silmänsä (= lätkähti) keittiössä hääräävään Helvi-tyttöihmiseen. Ja sitten tapahtui se "Se tavallinen tarina", josta Hannu Salama on kirjoittanut romaanin, ja synnyin minä. - No mikäs siinä. Ihminen joka Parikkalasta lähtee Suomen toiselle puolelle opettelemaan opettajaksi, ja heittää geenipakettinsa aimiosta tulevaan ihmiseen, kyllä hänen täytyy jos kenkään tietää mitä vaaroja matkan varrella on! No, joo.

  Isäni soitti viulua, se on kaunein muisto mitä minulla hänestä. (sitäpaitsi hän osasi soittaa! ja aina pää kallellaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... aimio po. Paimiosta

   nimim. "samma häär"

   Poista
  2. Eikä isäni koskaan ollut niin ystävällisen näköinen ja hymyilevä kun silloin kun soitti viulua. Silmät ummessa.

   Poista
  3. Minun isäni istui pyörivällä toimiston tuolilla ja soitti huuliharppua, silmät ummessa. Kun muutimme siihen vinoon puutaloon, josta olen kertonut, hän löysi sen ullakolta kanteleen. Näppäili sitä hartaana, mutta vei sen sitten muistaakseni museoon. Tai sitten möi ja osti pullon kirkasta ja sanoi vieneensä museoon. Oi näitä kultaisia lapsuusmuistoja!

   Poista
  4. Sama mies oli myös tarkka kielestä. Minulla on vieläkin tallella hiilipaperikopio hänen Yleisradiolle lähettämästään kirjeestä, jossa hän moittii radion pääjohtajalle kuuluttaja Kaisu Puuska-Joen nasaalista ääntämystä. Kuuluttaja ei hänen mukaansa tauota selvästi, vaan lausuu yhteen sanat "Nyt seuraa Suomen Tietotoimiston_nuutisia". Lisäksi n ääntyy nenään vetäisten nasaalisena.

   Poista
  5. Puberteetti-iässä riitelin hirveen kovasti isäni kanssa. Ja koska hän oli oikeistoporvari, totta kai minusta tuli kommunisti. (Voi itku, miten väärin sillon asiat tunnistin... isäni ei ikinä ollut fasisti, odassa taisteli tykistössä kaikki ne neljä vuotta, palkittiin monillamitalleilla ja alikersantista yleni luutnantiksi, totta kai haavottuikin, mutta inhosi saksalaista fasismia. Sydämensä pohjasta asti.

   Ja sitten tulee poika, kommunistiksi itsensä opetllut, joka pilkkaa häntä faistiksi...


   Tottakai mua nykyisin hävettää. Mutta kai nää riitit jokaisen on läpikäytävä että itsenäistyisi? Onnekseni ennen kuin isä kuoli ehdin hänen kanssaan kekustella, en kaikesta mutta aika paljosta. Mun sydäntäni ei mikään kivi paina eikä komerossani (käy tsiikaamassa) ole luurankoja.

   Rakastan ihmisiä, en kaikkia, mutta monia.

   Poista
  6. Tuo kuului ajan henkeen. Minun poikaystävänihän haukkui kapakassa vanhan sotaveteraanin sotahulluksi. vaikka itse oli aloittanut puheet sodista. Ihan kelpo poikaystävä muutoin, mutta kiihkeä ideologiassaan, kuten silloin oltiin.

   Poista
  7. Mikä on kelpo poikaystävä muutoin? Panitteko kovasti? Hajosiko sänky? Minne se poikaystävä meni kun annoit sille kenkää? Menikö se muualle? Entä sitten?

   Poista
  8. Anonyymi on kerrostalokyylä.

   Poista
  9. Se antoi minulle kenkää. Tosin petin sitä, kun kyllästyin odottamaan kihloja. Sillä oli krooninen vihkimiskammo, ei ole koskaan mennyt naimisiin. Muuten mukava ihminen ja kyllä se minusta kovasti tykkäsi. Soitti minulle seranadeja kitaralla, mutten kehdannut käskeä sen olla laulamatta. Otti korvista.

   Poista
  10. Voi ei... voi ei! Kammottavinta mulle mitä on mun korvilleni tapahtanut on ollut tahtomattomat kokemukset karaeokeluolissa. Kun ne ei osaa, pysty laulaa nuotinpäälle. Se hirvittää. Kauheeta on kuvitella poika- tai tyttöystävää joka luulee osaavansa soittaaa, mutta ei osaa. Tarja osaa. Kerrankin kun tultiin - minä ajoin autoa - Ruotsin puolelta Norjan tunturiyläkölle, Tarja alkoi soittaa huuliharpulla tätä, jalat Taunuksen etupaneelin päällä... paljaat varpaat sojottaen... kuin tikkukarkit.

   https://www.youtube.com/watch?v=YxRAFAeYKFs

   En ennen ollut kuullut tuota, mutta kun isäni kuoli, sanoin kanttorille että soittaa tämän laulun. Hän sanoi että se ei ole virsi, sanoin että tiedän sen, toivon että soitat sen silti.

   No, soittihan se.


   En ollut tätä sävellystä ennen kuullut. Nytpä kuulin.

   Poista
  11. " ... En ollut tätä sävellystä ennen kuullut. Nytpä kuulin. ... "

   Turha, hölynpöly lisäys.

   Poista
  12. Ja on tuosta vanhasta Taalainmaan karjakojun virrestä parempiakin versioita kuin tuo, se on hyvin kaunis sävellys, tavattoman kaunis, ja tuo ukko osaa laulaa. Hyvin laulaa. (Mutta suomeksi keksityt sanat mielestäni ovat hieman härskit. Tai oikeastaan ihan päin pyllyä.)

   Poista
  13. Karaokepaikoissa en ole käynyt vuosikymmeniin. Jos huomaan sellaista olevan, en mene sisään. Melkein kamalinta, mitä on.

   Poista
  14. "Minun poikaystävänihän haukkui kapakassa vanhan sotaveteraanin sotahulluksi."

   Minkähän ikäinen tuo veteraani olisi nyt?

   Poista
  15. Maaseudulla on tapana kiertää asiaa kuin kissa kuumaa puuroa. Kun muuan kesämökkipaikkakuntani täti halusi tietää, kuka minä olen, hän kysyi minulta koiralenkillä ollessani: "Kenenkäs koira siinä on?"

   Poista
  16. Minä taas olen kuullut vaikka taitaa olla pelkkää ilotonta huhua se että eräissä sotaveteraanien suosimissa helsingiläisissä gay-kapakoissa kissoiksi naamioituneet veijaripoitsut panevat toisiaan vessassa prseeseen...niinettä läiske vain kuuluu. Mutta huhuahan tämä vaan lienee, en usko että totta olisi, jostain päin Huittisista levinnyttä satakuntalaista vaihtoehtotodellisuutta taitaa olla.

   Poista
  17. Ajattelinpa vaan että kun nykyään nää sotaveteraanit on sentään yli yhdeksänkymppisiä (eli aika vanhoja), niin se emäntämme kohtaama taisi olla veljessodan käynyt.

   Poista
  18. Tarkoittanet Suomen sisällissotaa 1918?

   Sotaveteraanilla on viitattu talvisodan, jatkosodan ja Lapin sotien jälkeen vain näiden sotatoimiin osallistujiin, ei enää sisällissotaan osallistuneisiin henkilöihin. 

   Jos joku siis sanoi olevansa sotaveteraani, oli selvää että hän viittasi sillä viime sotiin.

   Poista
  19. Nuijasodan veteraani hän Mankemang oli. Sieltä vähän nuoremmasta päästä. Savolaisen naurisviljelijän poika. Nimeltään Sven.

   Poista
  20. "Jos joku siis sanoi olevansa sotaveteraani, oli selvää että hän viittasi sillä viime sotiin."

   Siis vuonna 1968?

   Poista
  21. Ei. Voin vakuuttaa, että mies viittasi viime sotiin, koska hän nimesi talvisodan, jolloin ystäväni syytti häntä sotahulluksi.

   Poista
  22. Varmaan väitti, että Suomi voitti Talvisodan. Muuten, 60-luvulla sotaveteraanit olivat keskimäärin nelikymppisiä, 70-luvulla viiskymppisiä jne.

   Poista
  23. En muista keskustelun kulkua tarkoin, muistan vain ikävän tunnelman, kun häpesin ystäväni aggressiivista hyökkäilyä. Mies oli ainakin kuusikymppinen, kun nyt arvioin, harmaakalju.

   Sotien nimet kirjoitetaan muuten pienellä alkukirjaimella. Muistahan tämä jatkossa, jos palaat vielä aiheeseen!

   Poista
 15. Mun isä oli säntillinen kansakoulunopettaja, hyvin järjestelmällinen... mutta ah, mikä haaveilija! Eikun ihan totta. Äitini taas oli hyvin romanttisen näköinen, kopio Ansa Ikosesta, mutta ah... miten realistinen hän oli. Jalat aina maassa. Hän ei mikään Niskavuoren hirveä Vanha Emäntä ollut, oi oi joi ei, äiti vaan hymyili ja katsoi toista ihmistä silmiin ja sanoi mieipiteensä... yllättäen se toinen ihminen oli sen jälkeen samaa mieltä kuin äiti. - Äidin aikana ei sellaista käsitettä ollut olemassa kuin "lasikatto" - ei ollut kun ei tarvittu - mutta äidin mielestä jos "lasikatto" olisi, se olisi heitä varten jotka sellaista kaipaisivat, tms.Sitä paitsi hän äänesti IIKooÄllää, eli senaikaisia Perussuomalaisia, jota isäni inhosi. Mutta äidillä oli äidin pää, ei sitä - aviomiehestä nyt puhumattakaan - toiseen suuntaan vääntänyt! - Eikä äiti missään nimessä ollut joku "emansipoitunut"... ei hänen tarvinnut.

  Ps. Kerran äiti kysyi minulta - olin silloin jo kypsä 30-kymppinen, eli valmista kauraa, että "eikö sinulle mitään jäänyt siitä mieleen kun minä kun lapsi olit niin luin sinulle tavattomasti satuja ja kertomuksia?" En halunnut loukata häntä ja sanoin että "joo, muistan". Vaikka en muistanut. Jotenkin hämärästi muistan jonkun saatanan h.c.andersenin Lumikuningattaren jossa... joku jäätyy ja kaikkia palelsi, se oli hirvee satu... "Joo", minä sanoin äidille, "kyllä mä muistan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän ole kertonut ennenkin kun me - äidin sukulaisten luona - Kustavissa oliin. ienoja, hyvin hienoja ihmisiä olivat kaikki. Jossain vaiheessa joku shiiffi - joku Pekka von af Korsesbäck - kysyi miltä että "minkä drinkin te nyt haluatte?" Viskiä konjakkia vodkaa ja kaikenmaailman likööreä kun tarjolla. Jokainen mies vastasi "viskiä". Naiset kiemurtelivat -kun olivat niin hienoja - ja yks sanoi että "madeiraa" ja toinen että "tilkkanen sherryä", ja niin edelleen. Kun äidin vuoro tuli hän sanoi "viskiä"... Siis äitini ei alkoholia käyttänyt, minä hänen viskinsä sain juoda (nam, nam) äiti myöhemmin sanoi että "minua vaan niin iljetti se että ne muut naiset niin kauheesti sievisteli, likööriä oi pieni tilkkanen kiitos, siksi minä sanoin että viskiä..."

   Hirveesti äitiä nauratti tääkin laulu. oka josks vahinossa radiosta pärähti soimaan

   https://www.youtube.com/watch?v=5oMEnNQj5Hs

   Isäni lähinnä rypisteli kulmakarvojaan kun tää soi. Ehkä hänellä tuli alemmuskompleksi. Ja sitä paitsi hän diggas enemmän Bachista.

   Poista
  2. Kerran kyllä säikähdin - olin silloin noin 5 -v, kun äiti oli huppelissa. Koska... koskaan mulloin hän ei ollut. Neidän asuntoon oli siis kokoontunut joku saatanan kansalaiskoulunopettajien jengi, aviopuolisoineen, ja joivat alkohoolia. Kamala naurunrähäkkä vain kuului lastenhuoneeseen, jossa minä Hetekan kerrossängyssä yritin nukkua. Joka oli mahdotonta kun ne opettajat pitivät sellaista METELIÄ. Tuhisin siinä itsekseni ja olin harmistunut - ihan varmasti tekin olisitte olleet! Mutta ei sev väliä. Sitten äiti tupsahti yht'äkkiä sieltä hälinästä meidän lastenhuoneeseen ja alkoi kertoa tällaista juttua, jota en pysty ikinä unohtaa...

   Haluatteko kuulla? Ai ette. No ei si.

   Poista
  3. Siis jos joku porukka pitää meteliä huppelissa, se on nimenomaan opettajat. Purkavat paineita keskenään. Eräänkin kerran, kun me valistuneet palasimme jostain Ikaalisten kylpylästä, rehtori oksensi bussiin ja....

   Poista
 16. Aina kun kuuntelee Edvard Griegiä, tulee mieleen tuo taalaanmaan virsi. Vaikka kyse on ihan eri asiasta, eri maastakin. Onko kauniinpaa sävellysä kuin tämä, epäilen ettei ole

  https://www.youtube.com/watch?v=bR3N1yBEGbw

  Bach on syvällisempi - mitä se nyt sitten tarkoittaakaan, kyllä minä tiedän mitä se tarkoittaa. (Äläkä koko ajan töni minua, Hilkka. Tämä pulpetti on kahdenistuttava eikä pelkästään sun. Hivuta vaan se tyttömäinen persees etuvasemmalle. Tai jonnekki muualle. Äläkä mun päälle koko aikaa tunge. Koska olen poiga.)

  VastaaPoista
 17. Jos joku ihminen yrittäisi sivistää teidän musiikkimakuanne niin... (toivotontahan se olisi!) niin hän soitattaisi teille tätä...kaunista unimusiikkia

  https://www.youtube.com/watch?v=3G4NKzmfC-Q

  Smetana on saanut vaikutteita Griegiltä ja Grieg Etnalta.

  VastaaPoista
 18. Etnalta = Etanalta (Gastropoda).

  VastaaPoista
 19. Moldau on minustakin hieno tsibale, vaikken ole kovin sivistynyt. Sitä vastoin juutuubi kuvituksen taulu on kitschiä pahimmasta päästä, ihan kamala. Taulumaakari on samaan kuvaa yrittänyt koota koko maailman ja vielä enemmän. Siltakin vaikuttaa siltä, ettei sille uskaltaisi mennä, vaikka on kivirakenteinen.

  VastaaPoista
 20. Moldau on ihanainen. Tämäkin on hieno:

  https://www.youtube.com/watch?v=PdgonCpEn2E

  ja myös tämä:

  https://www.youtube.com/watch?v=W8hQSMxa7gk

  VastaaPoista
 21. Laitetaan listalle vielä tämä tuttu ja ihana:

  https://www.youtube.com/watch?v=WTc-KoBAKts

  VastaaPoista
 22. Kiitos, Iines. Tuttuja kipalaita kaikki mutta niitä jaksaa kuunnella. David Garrett on minulle ihkauusi tuttavuus. Soittaa osaa. Viuluhan on hir-veen simppeli soitin mutta ka-ma-lan vaikea. Melkein kaikkein vaikein. Toisaalta myös 12-kielistä meksikolaista helisevääänistä kitaraa ei kuka tahansa osaa soittaa. Tai en minä ainakaan. Isäni soiti vaikka mitä. Radiossakin kävi soittamassa viulua jossain pumpussa, oliko se Mikko von Deeringeri kun johti... (saattoi olla, heh heh. Teerinkeri.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän viulumusiikista ja huomaan nyt, että omissa levyissäni on paljon juuri viulukonserttoja. Yhtä paljon en pidä pianokonsertoista. Viulun lisäksi pidän erikoisesti cembalomusiikista. Se luo tietyn tunnelman.

   Poista
 23. Tuossa kauniin naistenpäivän omakommentissaan Inez mainitsi autonoston ja siskonsa ostaman auton. Toden totta, kaikkea verotetaan ja autoilua kaksinverroin mutta Saksassa etelän ja pohjoisen tuloerot ovat luokkaa jota täällä ei ymmärretä. Mikäli eräät poliittisen kompuroinnin nokkelimmat päällepäsmärit saisivat aikaan kaverikartellit tänne... no, autoista sen huomaisi hyvin. Välttäisin tätä. Montaa tasaisemman arvonannon maata ei ole, olemme harvinaiset. Purkutalkoot joissa yhteisin varoin maksettuja perusrakenteita = koulut, oppilaitokset, sairaalat, rautatiet, sillat jnpp. kohtaan käydään päättäväistä hybridisotaa tiedän seuraavan kurjuutta monille ja vaurautta harvoille.

  Kenen etuihin kuuluu vahva eurooppa? Taloudellisesti eli sotilaallisesti, sosiaalipoliittisesti eli sotilaallisesti, perusrakenteellisesti eli - koko juttu on yhä vain sotaa joka alkoi Thatcherin ja Reaganin ollessa valokeilassa. Kolmas maailmansota - kokeiltaessa hyväksi havaittu ja käytössä kehittynyt muoto sotaa jonka olemassaolon kieltäminen on sen sisäänrakennettu ominaisuus.

  Kukapa ei sotaa ihailisi, sota tuottaa sankareita. EU tosin tuottaa runkkareita mutta ei hätää kunhan kaikki sotketaan politiikkaan ja päälle paiskataan miljoonia kieliongelmaisia afrikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon aikaan, kun ostimme nuo autot, oli muussakin elintasossa huima ero. Esimerkiksi ruoka oli Saksassa paljon halvempaa, varsinkin vihannekset ja hedelmät. Vain yksi elintarvike oli Suomessa halpaa ja se oli silakka, jolloin sitä sai pilkkahinnalla päivittäin, kokonaisena ja perattuna. Silakka oli lisäksi saksalaisten mielestä gourmet-ruokaa, ja sitähän ei saanut eikä saa muusta Keski-Euroopasta.

   Nyt hintatasoero on pienentynyt, ja monella tuotteella on jo Saksassakin lähes yhtä kallis hinta kuin Suomessa. Paitsi autoilla. Työn verotusaste on käsittääkseni Saksassa korkeampi kuin Suomessa, paitsi korkeilla tuloluokilla Suomessa se on suurempi - meillähän harvat rikkaat kustavat käytännössä leijonanosan Suomen kertyvistä verovaroista. Kiitos, rikkaat! Kiitos, Björn!

   Poista
  2. Yhteiskunnan (joo, juuri sen jota sosialististen neuvostotasavaltojen liiton pienet pioneerit ihailivat koko sydämestään) tärkein voimavara on kansalaisten korkea tietoisuusaste omasta asemastaan ja ansaitusta arvostuksestaan.

   Selväksi on tullut. Mojito maistuu paremmalta paikan päällä ja yllättäen köyhyys kaikkoaa ja kotvan perästä täällä kotikartanoillamme saamme mekin tietää kuinka; järvivettä tuhlailemmekin me. Ratkaisu on jo puolestamme valmiina, köyhyys pois ja järvet haltuun. Jokin säätiö saattaa olla tähän paikallaan, ne ovat niin käteviä. Näin loppuu kalliin veden tuhlailu ja sitä riittää suurempiin mojitoihin. Eikö näin toimi oikea aatelisherra?

   Lyömätön, aivan aito koomikko tämä lipevä pikku heppu jolta määrävälein kuulee kuinka maailma pelastuu ja kaikki saavat osansa.

   Rikkaus on meidät pelastava köyhyyden kurimuksesta.

   Saksa on huono ja kallis maa asua mutta johtaa siellä osataan, osa taidosta on tottelevaisuuden ansiota. Osattaisiinko täällä totella? Nieleekö suomalainen eurooppalaisen ordnüngin saatuaan kyllikseen halpoja autoja ja vuoden säilyviä kääretorttuja jos saisi mersutehtaalta töitä? Rakentaisiko silakkatroolareita? Noudattaisiko kalastuskiintiöitä kuin portugalilainen ja kasvattaisiko sikoja kuin espanjalainen? Epäillä voi mutta arvaukseni on että ainakaan Björn ei tulisi olemaan nousussa ristimänimien suositummuuslistalla.

   Poista
  3. Tosiasioita: 1. Valtion saamista veroista kutakuinkin noin 10% tulee ansiotuloveroista. Loput, siis valtaosa, tulee muista veroista. Ainoastaan ansiotuloverot ovat progressiivisia veroja, muut verot eivät ole. Toisinsanoen Iineksen palvoma Björn maksaa tasan saman verran näitä muita veroja kuin Iines. Tasavero on samansuuruinen kaikille. Suhteellisesti pienituloiset maksavat siis enemmän. 2. Eläkeläinen Iines maksaa kuntaveroa, mutta osinkotuloilla elävä Rikas ei maksa pääomatuloistaan kuin valtionveroa, joka on pienempi kuin ansiotulovero. Rikas saa kaikki samat kunnan kustantamat palvelut ja muut kunnan varoista kustannettavat asiat. Iines, iloinenveronmaksaja kustantaa ne hänelle kiitollisin mielin. 3. Lisäksi Iines kustantaa muiden veronmaksajien kanssa veroparatiiseihin kätkevän osinkotuloilla elävän sosiaalietuudet. Suomi on niin varakas vatio, että kaikkein rikkaimmatkin saavat sosiaalietuksia. Sosiaaliturvakakusta kaikkein rikkain tuloluokka saa 10%. Samanverran, hieman alle 10%, saa yhteisestä kakusta myös kaikkein köyhimpään tuloluokkän kuuluvat. Loput (80%) jaetaan keskiluokan kesken, jonka maksamista veroista kertyy eniten valtion kassaan tuloja. Eikä suinkaan rikkaimman tuloluokan maksamista veroista.

   Poista
  4. Tietoisuusastetta kohottava kommentti. Ei ole hyvästä olla vaatimaton yhteisten asioiden suhteen.
   Vaatikaa, ja kun saatte, vaatikaa lisää. Asiamme ovat vain niin hyvin kuin ansaitsemme.
   On väitetty että edustajamme olisivat tätä mutta eräät edustavat poliitikot joita ei ole valittu vaaleilla... Vaalimatematiikka vai valematematiikka?

   Poliitikoksi toivon keskinkertaisen ja ahkeran omantunnon henkilön joka ymmärtää tehtävänsä; siis edustavansa, eikä suostu ryhmäkuriin. Älykäs ja laiska kenraali taas saa mielellään olla onnekas. Tällainen kenraali on sangen huono poliitikko.
   Politiikassa on hyvä hyödyntää tarjoutuvia tilaisuuksia sovitellen. Vertaan purjehtimiseen, vallitsevia olosuhteita hyödyntäen ei aina pääse eteenpäin edes luovimalla. Jos saa viidestä asiasta menemään lävitse kaksi on onnistunut hyvin.

   Jää kyseeseen kuinka paljon yhteistä turvaa tasattavana on? Millä sitä mitataan, pelkällä rahallako?

   Poista
  5. Eikö tasa-arvoisuus ole juuri sitä, että se koskee myös rikasta? Toki hänellä on oikeus nauttia samoista kunnan kustantamista palveluista kuin kaikilla muilla. Pitäisikö hänellä olla vain maksumiehen osa? Kun rikas maksaa leijonanosan tuloveroista, toki hän voi nauttia katuvaloista köyhän lailla.

   Menkääpäs kaikki rikkauksien kadehtijat ja tehkää sama perässä kuin se rikas saasta. Ei se raha pelkällä ahneudella ja kieroudella tule. Tuleen ken jää makaamaan, tuleen jää. Elämässä on polkuja ja valintoja, jos ihminen on terve ja sopivassa lihassa.

   Poista
  6. Meillä on piirejä, jotka mieluusti laskevat tasa-arvon rahana.
   - Iines, syvämiete

   Poista
  7. ..Ja hyvä sekä armelias isorikas tarjosi kansalle työpaikkoja pelkkää hyväähyvyyttään. Mielellään hän jätti kahdennenkymmenennen loistoauton ostamatta, että sekin raha menisi yleiseen hyvinvointiin. Veroparatiisit olivat hänelle puistatuksia aiheuttava kauhistus, niihin hän ei ikinä olisi sijoittanut omia tai firman rahoja. Kyyneleet vierivät raskaina poskillaan, kun joutui taas jälleen kerran erottamaan firmansa väkeä, monet ehkäpä vuosikymmeniä työnantajalleen kaikkensa antaneina. Osakkeenomistajan, itsensä, etu tuli olla hänelle aina kirkkain johototähti, jolla yleinen ja firman paras tuli parhaiten täytetyksi. Lapsia hän rakasti yli kaiken, he leikkivät hänen kanssaan kummakimput käsissään kuin suurmies Josif Stalinin valokuvissa. Hän ei ikinä olisi tehnyt pahaa muurahaisellekaan, sitä varten oli olemassa paariaan kuuluva osa-aikainen työmies. Linnut laskeutuivat mielellään hänen olkapäälleen, koska tiesivät sen turvalliseksi, metsän peuratkin tulivat kädestään syömään.

   Poista
  8. Isorikas tunsi suurta surua itseään kohdanneista vääryyksistä, häneltä vietiin usein kohtuutta enemmän ja empatian kyky tuntui hänestä kokonaan mailmasta kadonneen. Kokonaisuuden hahmottamista rahvas ei ymmärtänyt, syyttivät häntä, koska tuotanto ja muutkin toiminnat oli vietävä kehitysmaihin, joissa uutterat työläiset tekivät uhrautuvaa työtä firman edessä, eivätkä vaatineet pullaa kahvin kanssa. Eivät edes kahvia, teetä tai liikaa edes vettä. Rahanpesu oli isorikkaalle kauhistus, sellaisesta ei missään tapauksessa saisi jäädä kiinni, seuraukset olisivat koko Suomea ja koko maailmaa haittaavia. Isorikas vihasi rahanpesua yli melkein kaiken, mutta tosiasiat kävivät joskus katkeralla tavalla ylitseen, eihän sellaisesta yleisen edun vuoksi voinut aina kieltäytyä, vaikka viranomaiset tulkitsivat asioita vanhentuneen ja huonon lainsäädännön pohjalta. Isorikas usein kyyneleet poskillaan tuskaili, kuinka maailma ei ymmärrä yleistä etua, vaan yrittävät vain itselleen kepulikonstein saada sitä, mikä kuuluu firmalle.

   Poista
  9. Riku, Riku, näppärä tarina, mutta unohdat nyt, että vähemmistöjä ei saa pilkata. Noita isorikkaita on Suomessa vain noin 0,6 prosenttia. Menepä lukaisemaan tuo tarinasi suomalaisille yrittäjille, jotka tosissaan puurtavat ja palkkaavat työväkeä tarpeen ja resurssien mukaan. Usein näiltä yritystyönantajilta vaaditaan mahdottomia, ja unohdetaan se, ettei kukaan yrittäjä pyöritä yritystä hyväntekeväisyysssyista. Monilla on isot lainat.

   Toki väärinkäytöksiä on heilläkin ja halvalla palkkaamisia aivan kuten julkisella sektorilla ja missä tahansa työpaikassa. Paljon on itketty myös sitä, että oppilaitosten työharjoittelijoille ei aina makseta palkkaa.

   Ei maksettu sielläkään, missä olin työharjoittelujen valvojana, sillä työharjoitteluhan on opiskelua, jonka aikana opiskelija saa valtiolta täyden opintotuen. Ei tämä ole ahneen työnantajan vika. Opiskelija ei käsittääkseni voi saada yhtaikaa täyttä palkkaa ja opintotukea.

   Poista
  10. Heh, juu ja työharjoittelijat ovat laillisia orjia, jotka laitetaan mahdollisimman kehittäviin hommiin, esimerkiksi varastoa siivoamaan, pahvilaatikkoja kokoamaan tai lastauslaiturin jäitä rapsuttelemaan vähemmäksi. Papereissa sekä työnantaja että harjoittelija kilvan kehuvat oppimisprosessia. Täytyyhän se uskoa, kun kerran virallisissa papereissa niin sanotaan, oppiminen meni harppauksella etenpäin!

   Poista
  11. Tiedätkös, että pienemmillä paikkakunnilla nämä työnantajat, jotka ottavat peukalo keskellä kämmentä olevia nörttipoikia uunoilemaan yritykseensä, on joka vuosi liian vähän. Hyvän hyvyyttään suostuvat ottamaan sitten, kun opettajat käyvät puhumassa ja ruinaamassa. Heillä olisi muutakin tekemistä kuin kädestä pitäen ohjailla näitä laiskoja aloitekyvyttömiä märkäkorvia, jotka lisäksi eivät tunne kelloa. Myöhästely töistä on yhtä yleistä kuin myöhästely koulusta aamuisin. Joku saattaa olla pois ilmoittamatta tai liueta kotiin kesken päivän.

   Tuommoisiin törmäsin tavan takaa valvoesani noita peliohjain kädessä kasvaneita poikia. Joukossa oli tietenkin aina aloitekykyisiäkin, mutta joka vuosi noita mainitsemiani laiskureita.

   Poista
  12. Sitä paetten uusia työntekijöitä saa valtiolta lähes ilmaiseksi ja ex-pankkineiti tai ex-rakennustyömies saa järjestelyssä siitä huolimatta yhdeksän euron yltäkylläisen päiväpalkan.

   Poista
  13. Iines, sanomasi valaa minuun uskoa nuorisoon, ihan idioottejahan heidän täytyisi olla, jos tosissaan painavaisivat jossain nollaorja työtehetävässä. Kaipa jokuset kotona liikaa hakatut kärsivät nurkumatta kaiken.

   Poista
  14. Tunnelmapalani ovat puunilaissotien ajalta, joten en tiedä juuri tämän hetken nörttinuorison tolaa. Pahaa kuitenkin pelkään, kun tiedän nämä opetuksesta napatut säästöt. Eiväthän ne reppanat enää juurikaan näe huolehtivia opettajia, vaan saavat pärjätä omin nokkinensa etätöittensä kimpussa (lue pelaten kuulokkeet korvilla kotisoffalla).

   Poista
  15. Me taidamme puhua vähän eri kohderyhmästä, sinä ehkä työttömistä nuorista, minä opiskelupaikkojen työharjoittelijoista, joille ei mitään nollatuntisopimuksia tehdä, koska he saavat siis normaalia täyttä opintotukea siltä ajalta, kun opiskelevat töitä, työtehtäviä. Tällainen harjoittelija ei ole työntekijä, vaan opiskelee siis työpaikalla. Meillä ei makseta opiskelusta palkkaa, kuten ei missään muuallakaan.

   Poista
  16. Myönnän, että sekä työttömille nuorille että opiskeleville työharjoittelijoille tulevat harjoituksissa työelämän säännöt hyvin tutuiksi, tajuavat, ettei kaikessa täydy olla mitään järkeä, eikä kannata luulla itsestään suuria.

   Poista
  17. Työttömien turhautuminen työharjoitteluissa on ymmärrettävää. Ja turha heitä on ohjaajankaan lähestyä sormi pystyssä. Vähän sääliksi käy silti tällaisissa tapauksissa sitä paikan tarjonnutta työnantajaakin, jos hänellä on edessään negatiivisesti asennoitunut vastahakoinen työharjoittelija.

   Minulla ei ole tästä varmaa tietoa, kun sanotaan, että työharjoittelija tekee palkatonta työtä. Eikö hän siis saa tuolta ajalta työttömyystukea?

   Poista
 24. Arkista päivää! Mitenks olen huomaainani, että Iineksestä on kehkeytymässä kunnon oikeistolaisten arvojen, työnantajien ja miljardöörien omaisuuksien suojelija ja puolustaja? Hyvähän se tietysti oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon vuoksi on. (illistää)
  Anonyymin tietämys verotusasioissa on toivottavasti faktaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, kuinkas sattuikaan! Valotan miljardöörisympatiaani - juuri niin kuin oikein havaitset - heti seuraavassa jutussani, jota jo aamusella aloittelin. Sopivan kuvan löytäminen tuottaa nyt hirmuisia vaikeuksia. Se johtuu siitä, että sanalle "lukkari" on vaikea löytää kaunista vanhaa maalausta kuvaksi.

   Palaan siis tähän asiaan, jahka kuva löytyy.

   Poista
 25. Voi huomaainani!, liukasta sano sormi kun ilman silimiä kirjutti!

  VastaaPoista
 26. Iines, rikkauksia on turhaa keneltäkään kadehtia.
  Voi vain ihmetellä sitä itsekkyyttä jopa julmuutta, miten jotkut säästävät miljoonia piiloon, kun niille olisi maailmassa muitakin käyttötapoja. Hautaan tai tuhka-uurnaan miljardööritkään eivät saa kynsin hampain viekkaudella, orjien hyväksikäytöllä, jopa laittomasti hankkimastaan mitään mukaansa. Lieneekö viisautta, älykkyyttä vai peräti älyn puutetta kerätä niin paljon voittoa kuin mahdollista lajitoverereita hyväksikäyttämällä.

  Onko oikeudenmukaista, tasa- ja ihmisarvoista, että joillakin on oikeus kahmia mielettömiä omaisuuksia, joilla heille ei ole mitään käyttöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalan kuvan maalaat eteemme, Leonoora. Sen mukaan rikkaus pitää kitkeä maailmasta keräämällä yhteen pottiin ja jakamalla tasan niin monella miljardilla kuin maailmassa on ihmistä.

   Mahtaisiko tuosta seurata hyvinvointia?

   En minä tiedä, miten historian kauhut voitaisiin taikoa olemattomiksi. Tai nykyajan köyhyys poistaa. Ihan vakuuttunut en ole siitäkään, että kaikki materia ja raha kuuluu kaikille tasan ja piste. En usko, että se edistää rauhaa, sopusointua ja hyvinvointia. En luota ihmisen hyvyyteen ja haluun rakentaa ympäröivää maailmaa ja luontoa.

   Kauhea paikka tämä maailma on. Pahinta on epäsopu ja riitely.

   Poista
  2. Yhdestä ydinvoimalla kulkevasta ydinohjuksilla varustetusta sukellusveneestä luopumalla ja siihen budjetoitujen dollareiden sijoittamisella esim. perhesuunnitteluun, saataisiin globaali väestöräjähdys kuriin.

   Poista
  3. Miten myyt ideasi Intiaan ja Afrikkaan ja Aasiaan? Siellähän se räjähdys on, ei meillä eikä Amerikoissa.

   Poista
 27. Koko ajan ja kaikkialla (länsimaissa) huudetaan ihmisoikeuksien ja demokratian ym. ym. perään ja puolesta. Tuskin mitään näkyviä parannuksia kuitenkaan todella saadaan aikaiseksi. Pian on muutenkin jo liian myöhäistä.
  Köyhyyshän nähdään paremmissa piireissä johtuvan aina joko tyhmyydestä tai laiskuudesta. On ihmisen oma vika kun suksi ei luista. Ja jokainen on oman onnensa seppä.
  Mitenköhän sitten kävisi jos maailmassa vihdoinkin olisi enää jäljellä vain miljardöörejä suihkukoneineen, luksusjahteineen, paratiisisaarineen?
  Ei olisi olemassa enää köyhiä, joihin verrata paremmuttaan.
  Entäpä, jos tulee aika, jolloin rahalla ei ole mitään merkitystä. Jospa rahalla ei voi tulevaisuudessa ostaa puhdasta ilmaa tai vettä, kaikille riittävästä ruuasta puhumattakaan. Säätilojen arvaamattomuus lisää myrkyjä ja sen seurauksia, turvallinen elämä vaarantuu kaikkialla tulvien,runsaiden sateiden ja nopeasti muuttuien lämpötilojen myötä.
  Onneksi yhä enenevässä määrin nuoriso ei halua kahmia ja kerätä materialistista omaisuutta, vaan ovat heränneet herättämään päättäjiä ja välinpitämättömiä.

  VastaaPoista
 28. Kaikesta pahasta sitä pääseekin kun vaan viitsii vähän nähdä vaivaa, sanotaan vaikka blogia pitämällä. Työtätekevien halveksunta tulkoon osaksenne, herttaisesti.

  Tuloloukku jossa valtaosa kansasta* on muistuttaa sivukuvaltaan ammekäyrää. KVG.

  * kansa, keskiluokka, veronmaksajat, palkansaajat ja kaikki joita ei kadehdita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogiemäntämme on kohta toistakymmentä vuotta kuitannut pientä eläkettään, jonka työtuloistaan silloin ennen vaikertaen maksoi. Hänellä on oikeus olla moittimatta kuponginleikkaajia!

   Poista
  2. Kauno (KGB) Kehveli14 maaliskuuta, 2019 01:08

   Vittu mitä paskaa. Kuinka nolo voi olla?

   Ellet muuta tajua, ilmoittaudu koe-ihmiseksi.

   Poista
  3. Luokaton kommentti, Mankemang. Olet alhainen luonne. En viitsi edes oikaista sitä. Otapa se possessiivisuffiksi pois emännän perästä ja hiihtele muualle ilkeyksinesi.

   Poista
 29. Missä on työtätekevien halveksuntaa, Kauno Kehveli? Se, että puolustaa Björniä, ei mitenkään tarkoita sitä, että halveksii kansaa.

  Luetaanpas siellä Kehveleiden taloudessa nyt vain rivejä, ei täytetä tyhjiä aukkoja omien korvienvälin tuotannolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ROTFLOL

   Niinkö olet suunnitellut?

   Poista