12.3.2019

Sopimattomia kohteitaMinulla ei ole tietoa  Eemeli Jaakkolan lukkarinrakkauksista, mutta itse tunnen erityistä hinkua puolustaa niitä, jotka nousevat massojen oikeutetun raivon kohteeksi ja joita kukaan muu henkisesti aktiivista väestönosasta ja eliitistä ei puolusta. He ovat huonoista huonoimpia, tuomituista tuomituimpia, sellin tai kuoleman ansainneita elukoita, joilta saa repiä silmätkin päästä.

Muuan kommentoija kysyi minulta sopivasti, kun olin jo aloittamassa tätä aihetta, että onko minusta "kehkeytymässä kunnon oikeistolaisten arvojen, työnantajien ja miljardöörien omaisuuksien suojelija ja puolustaja."  

Voin kertoa kaikille, että tämä sopimattomien kohteitten puolustushaluni heräsi tammikuussa 2002, kun ruotsalainen kurdi murhasi tyttärensä, Fadime Sahindalin, joka oli seurustellut ruotsalaisen pojan kanssa. Fadime murhattiin, vaikka poikaystävä oli kuollut auto-onnettomuudessa. 

Syntyi ennennäkemätön ja raivoisa kohu, myös Suomessa ja silloisessa somessa. Helsingin Sanomien nettikeskustelussa vertasin isän tekoa antiikin tragedioiden onnettomiin ja traagisiin perhesurmiin,  ja sain tragediaesitykselläni raivokkaat kommentoijat kimppuuni. 

Katsoin tapahtumaa vieraan kulttuurin kannalta, mutta se oli silloin virhe. Jollain tasolla olin tyytyväinen nostamaani raivoon, ikään kuin olisin onnistunut harhauttamaan hyökkääjät uhrin kimpusta hetkeksi pois minun kimppuuni.  Tuntui että pidättelin vellovien höyrypäiden raivoa paikoillaan. Tietenkin tuomitsin murhan muiden lailla, mutta en sanonut sitä ääneen. Orastava yritykseni ymmärtää vieraan kulttuurin syvintä olemusta teilattiin yksimielisesti. En saanut tilaisuutta jatkaa dialogia massojen huudon keskellä.

Olen puolustanut blogissani myös rikkaita ja hyväosaisia, oikeistoa, olen kiittänyt Björn Wahlroosia miljoonaluokan verojenmaksusta, olen puolustanut Laura Huhtasaarta, Matti Vanhasta, Susanna Koskea; olen puolustanut metookähmintää, Susan Ruususta, ministeri Tanja Karpelaa, Aku Louhimiestä ja monia muita hylkiöitä, joita ei ole ollut trendikästä 
puolustaa.    

Kaikista näistä seuraa maineen ja imagonmenetystä, saa rasistinleimoja bloginsa kylkeen. Vaikka konsanaan en ole ilmaissut halveksivani tai pitäväni ketään ihmistä toistaan huonompana. Filantropiani - sallitteko? - vain  menee niin pitkälle, että minusta luokattominkin ihminen on ihminen, vertaiseni.  Niitä taas, joita kaikki puolustavat, en välitä puolustaa, koska heillä on jo tuki. Lisäksi olen havainnut, että moni ratsastaa aallonharjalla tukemassa  siellä, missä älymystön trendit menevät.

Lopuksi puolustan vielä eliitin kiusaksi Juha Sipilää. Harvoin meillä erotaan, kun on epäonnistuttu. Sipilä teki senkin. Ja kääntyihän se talouslaivakin monen tappiovuoden jälkeen nousuun. Että sulkaa vaan Sipilän hattuun. 

Tiesittekö muuten, että lukkarinrakkaus on suora käännös ruotsin sanasta klockarkärlek, joka on  väärinkäännös ranskalaisesta termistä amour de clocher, nurkkapatriotismi, nurkkakuntaisuus?  Ranskan clocherhan tarkoittaa kellotapulia tai kotiseutua. Muutoin lukkarinrakkaus tarkoittaa erityistä rakkautta, jopa liiallista. Lukkari taas on vanhentunut ilmaisu nykyisestä kanttorista.

Summa summarum. Tunnen lukkarinrakkautta - tiedän että se on liiallista eikä varmaan aina objektiivistakaan - hylkiöitä kohtaan. Matti Nykäsestäkin olen aina tykännyt. Vaan nythän häntä saa taas kehua.

152 kommenttia:

 1. Adolf Hitleriä muistellaan syyttä suotta vain yhdestä näkökulmasta. Hän oli paljon kärsinyt ihminen, joka lapsena sai tottua selkäsaunoihin ja kovaan kuriin. Ensimmäisessä maailmansodassa hän joutui sietämättömiin olosuhteisiin vuosiakausiksi, hengenlähtö oli kylmissä poteroissa aina lähellä.
  Hänen maalausinnostuksensa teilattiin jyrkästi, vähän samalla tavalla kuin pahimmat ruisrääkät Idolsissa, samaa näköäkin heidän kanssaan löytyi.

  Aden nimi elää esimerkiksi Adidaksessa, jotain lohtua herkän ihmisen ja kaunosielun muistoksi.

  VastaaPoista
 2. Äkkipäätä katsoen elämä on paitsi sarja väärinkäsityksiä - viittaan edelliseen kirjoitukseeni - myös sarja vääriä valintoja. Ne ovat usein kohtalokkaita, sillä niitä ei voi vetää takaisin, niiden mukaan on jatkettava väärälläkin tiellä.

  Mikä pahinta, ihmisen väärä valinta vaikuttaa vääjäämättömästi muihinkin, voipa sellainen suistaa radaltaan sukupolvien sarjankin. Voi se vaikuttaa kansojenkin kohtaloihin - viittaan vaikkapa Klara Pölzlin väärään valintaan. Ellei hän olisi sortunut kahdesti avioliitossa olleeseen äpärään, Alois Schicklgruberiin, maailma olisi toisenlainen eikä laaja saksanmaa ja koko länsigermaaninen kieliklusteri istuisi edelleen häpeäpaalussa, kuittaamattomissa synneissä.


  - Kirjoitus täältä:

  http://i-iines.blogspot.com/2015/05/klara-polzlin-valinta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Hyvä että muistutit mieleen, Hitlerin, Riku. Huomaan selittäneeni hänenkin pahuuttaan, tuossa Klara Pölzli -jutussa. Se ei tietenkään tarkoita Hitlerin hirmutekojen ymmärtämistä.

   Poista
 3. Josif Stalin isä oli alkoholisoitunut suutari ja poikaa pieksi vuoonperään sekä hänen äitinsä että isänsä. Lyhyt onnellinen kausi hänen elämässään oli opiskeluvuodet Tbilisin pappisseminaarissa mutta sieltäkin hänet karkoitettiin. Vuosia myöhemmin hän kumminkin sitkeydellään ja ahkeruudella nosti takapajuisen Neuvostoliiton suureen kukoistukseen, eimerkiksi traktorituotanto nousi 10 000%. Samoin tankkien ja tykkien ja piikkilangan tuotanto. Vanhoilla päivillään torjuiNatsi Saksan armeijan melkein ilman apua, josta kiitos. Siksipä työtätekevien sankat kansanjoukot ja karujen peltojen pienviljelijät muistavat hänet ikuisesti ja kiitollisia ovat tuolle myhäilevälle joskin hieman rokonarpiselle piippua polttavalle Setä-Joshalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein esität, että syynsä Stalinillakin hirmutekoihinsa. Jos mietin omia ajatuksiani hänestä, en tunne hinkua puolustaa häntä, sillä hän ei kuulu tuohon hylkiöiden sarjaan, jota kukaan ei puolusta.

   Nimittäin hänellä on jälkeenpäinkin ollut massiiviset kannattajat, jopa hippivuosina oli opiskelijoissa käsittääkseni melkoisestikin stalinisteja, hänen puolustajiaan. Jollain Hitlerillä taas ei ollut ketään, hän oli täydellinen elukka, hylkiötä huonompi.

   Poista
  2. Höpsistä. Joka puolella Eurooppaa ja muualla myös Suomessa on näitä käsiään oikovia hakaristia ja Hitleriä ihailevia. Myös sinulle niin rakkaassa peruss.- puolueessa

   Poista
  3. Hakaristihitleristit ovat yleisesti halveksittuja, mikä on täysin ymmärrettävää. Stalinistit sen sijaan ovat olleet jopa suuresti ihailtuja vasemmistopiireisssä, mikä taas ei ole ymmärrettävää.

   Molemmat tyypit tuhosivat ihmisiä miljoonittain, useiden tietolähteiden mukaan Stalin enemmän kuin Hitler. - No niin, leimakortti löytyi sieltä taskustasi. Valitettavaa dialogin kannalta.

   Poista
  4. No mutta! Pienen kommunistipuolueemme vähemmistöä pilkattiin "taistolaisiksi". Heitä oli niin vähän, etteivät saaneet mitään aikaiseksi, paitsi hyvää teatteria ja kaunista laulua. Määritelmän mukaisia stalinisteja he eivät olleet. Kyllä sinun pitäisi heitä puolustaa!

   Poista
  5. Hitlerin ja Stalinin lapsuus oli ankea. Mutta suojatuissa oloissa kasvaneista Maosta ja Pol Potista tuli yhtä julmia tyranneja.

   Poista
  6. Näin se menee.

   Vaan suojatut olot voivat kai olla mitä vain. Vaikka hurjaa kontrollointia ja lannistamista.

   Sen verran kyökkipsykologi olen, että ajattelen kuitenkin niin, että kukaan ei synny syntymäpahana, vaan pahuus syntyy ihmiseen varhaisen rakkaudellisen ja lämpimän kiintymyssuhteen puuttumisen vuoksi.

   Poista
  7. Etkös sinäkin ole kertonut ankarasta äidistä, juopoista isästä ja sisarkateudesta vinossa talossa?

   Poista
  8. Niin? Paitsi, että ihan kaikkea et ole tavoittanut teksteistäni.

   Äiti ei ollut ankara, pikemminkin alistunut ja surullinen, lämminsydäminen ihminen, jolla vain oli omat surunsa ja lapsuuden orpoutensa, jotka lapsi aisti ja jotka saivat hänet tuntemaan itsekin surua ja epämääräistä syyllisyyttä. Hieman erikoista, että olet irrottanut teksteistä sisarkateutta? Kyllä meillä oli niin paljon tekemistä isän alkoholismin kanssa, että emme ehtineet toisiamme kadehtia. Minua nuorempana kehotettiin ottamaan esimerkkiä rohkean ja reippaan roolin ottaneesta isostasiskosta. Ei se ole kadehtimista, jos tuntee itsensä huonoksi. Se on fakta se tunne ja sen voi todeta.

   Talo oli kyllä vino. Ja se juoppo isä rakasti meitä vielä sieltä vanhainkodista asti, jonne sitten kuoli, ihan yksinään, kädessään minulta saatu kirje, jossa ilmoitin, että hänestä tulee isoisä.

   Poista
 4. Mainio kuva, jossa papparainen astelee sivulle vilkuillen.
  Luin, mietin ja mieleeni nousi sanonta: Itselleen se sika kiusaa tekee, kun ruokansa syömättä jättää.
  Sitten mieleen nousi Esa Saarinen ja hänen päätöksensä jättää syyttämättä puukottajansa. Nyt ymmärrän ja nostan hattuani Saariselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hämärä muistikuva tästä Saarisen puukotuksesta. Se tapahtui luennolla, joten voisi olettaa, että Saarinen tiesi puukottajansa, ehkä jopa tunsi.

   Ehkä ymmärsi sen, että rangaistus ei auttaisi, jos tyyppi oli jossain psykoosissa tai mielenhäiriössä.

   Poista
  2. Saarista puukotettiin Dipolin pihalla ja syyttäjä syytti. Puukottaja pääsi pakkohoitoon, mitä Esa piti hyvänä.

   Poista
 5. Mainonnan merkitys tiedostettu hyvin tiedettiin ennenkin-lootassa. Tarve ja kohde määritelty. Selostuskirja on vissiin esite ko. kielikurssista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, senaikaisesta mainonnasta, varsin tehokkaasta, on kyse. Mainoshenkilö tiesi, mistä langasta vetää. Tunsi ihmisen mielen.

   Itselleni tuli mieleen myös nykyajan siirtolaisuus, kun liikutaan kielitaidottomana uuteen maahan. Suomessa ymmärrettiin kielitaidon merkitys pärjäämisessä jo viime vuosisadan alussa.

   Poista
  2. Ruotsiinkin muutettiin niin kielitaitoisina!

   Poista
  3. On kielen kannalta varmaan eri asia muuttaa naapurimaahan kuin toiselle mantereelle tai tyystin erilaiseen kielikulttuuriin.

   Ruotsi on Suomen virallinen kieli, ja ruotsia esiintyy sanaston pohjana ja murteissa laajalti. Suomi on täynnä ruotsalaisperäisiä nimiä. Jonkinlaista kielitaitoa monella taisi olla, sillä ruotsia oli kuultu ja jopa luettu koulussakin.

   Kielikurssille suomalaiset eivät tainneet kyllä ehtiä, sillä heillä oli niin kiire töihin, että perjantaina lähteneet olivat jo maanantaina liukuhihnalla kasaamassa Volvoja.

   Poista
  4. Ruotsinkielen opetus kansakoululaisille taisi alkaa jo noin vuonna 1965.

   Poista
  5. En osaa sanoa, mutta epäilen. Monilla Ruotsiin töihinlähtijöillä oli lapsia oppikoulussa, ja lisäksi meillä oli myös ruotsinkielisiä maaseudun töihinmenijöitä.

   Poista
 6. Tuossa piristykseksi tai välipalaksi pieni syväluotaus Matti Nykäsen aforismeihin. Taitavampia kuin äkkipäätä luulisi:


  https://www.kielikello.fi/-/makimiehen-mietelauseet

  VastaaPoista
 7. Juha Sipilää muistellaan syyttä suotta vain yhdestä näkökulmasta. Hän on paljon kärsinyt ihminen, jonka suoraselkäinen toiminta seksuaali- ja taivaspaikkayhdistys vanhoillislestadiolaisissa on usein joutunut aiheeettoman pilkan kohteeksi. Työurallaan hän on joutunut sietämättömiin olosuhteisiin monta kertaa, joskus vain valtion ja suojaverkon tuki auttoi rankalla tiellä miljonääriksi.
  Hänen aina hyvää tarkoittavaa kaunosieluaan on tyhmästi irvailtu, vähän samalla tavalla kuin pahimpia ruisrääkkiä Idolsissa, samaa kakkoseneloseen juosseen näköäkin heidän kanssaan löytyy.

  Sipilän pitää nyt maalaisliittonsa kanssa kuvata vaalivideo, jossa vieraillee päiväkodissa ja pitää kukkia hänelle ojentavia lapsia sylissään, lohduttaa heitä kuin isä taivaassa lohduttaa.

  Minulle tuli paha olo ja järkytyin, kun kuulin yhden ymmärtämättömän hänestä sanovan: "Muutaman viikon päivän päästä lähdet vittuun, etkä koskaan tule takaisin!"

  Jumalan ja valtion siunausta, rahallista ja muuta, Juhalle on piisannut. Setsuanissa hyvä ihminen oli vain yksi prostituoitu, onneksi meillä on Juha Sipilä!

  VastaaPoista
 8. Oletko kyllästynyt maailman kurjiin asioihin, sotiin, nälänhätään, luonnon kuolemaan ja kaikkeen siihen mikä tuntuu pahalta, kouristaa sydäntä ja tuntuu pahalta. Haluatko muutoksen parempaan?

  Antakaa ihmiset kukkien kukkia kiväärinpiipuissanne, antakaa tieteellisen hyvyyden virrata sisimpäänne. Tieteellinen vihreä liitto on tulevien vaalien oikea vastaus. Tietellinen vihreys, jotta lapsenne ja lastenlastenne yhä eteneviin polviin olisivat onnellisia ja nauttisivat tieteellisen vihreän paratiisin kauneudesta, jossa linnut sirkuttelevat ja kaikki ajavat sähköautoilla, joilla pääsee pakkasen purressa neljäkymmentä kilometriä ennen uutta kuuden tunnin latausta, joka maksaa sähkölaskussa vain ripusia koko maailman hädän edessä. Hyvyyden tähden, muistakaa seksuaalivähemmistöjä, niitä perverssejä, ja äänestäkää tieteellistä vihreää liittoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihreät on.

   Ellette tienneet,

   KGB

   Saksassa oli kaksi vahvaa, molemmat punaisia

   voimajohtotolppia rautasahalla

   ydinkuljetukset vaarantuivat

   (t)errorismi

   Ei mitään uutta
   länsirintamalta

   Sota 3

   Metsä vastaa.

   Koko juttu

   Poista
 9. Kyllä, kyllä ja kyllä! Kyllä kaikkiin. Kirkkain silmiin huomiseen! Kukat piipuissa ilmaston puolesta. Me, maailman lapset ollaan hualissaan. Tunnetaan ilmastoahdistusta, ei pysty olla enää tässä muovisaasteessa!

  Vastatkaa huutoomme ja muuttakaa kaikki, te vanhat käppänät tai penkkiä lähtee pankin ikkunoihin! Kaikki yhdessä liput ylös ja eespäin, eespäin, tiellä taistojen!

  VastaaPoista
 10. Oliko vähän ruma? No oli. Ja oikeasti haluanhan minäkin vähentää saasteita, myrkkyjä ja muovia, ja pienentää päästöjäni ja pienentää kulutusta luonnon ja eläinten puolesta. Ihmisestä niin väliä.

  VastaaPoista
 11. Katsoin aiemmin huonosti, mutta nyt näen että tuolla papparaisella on pullo kädessään. Sitäkö hän vilkuileekin sivulleen, että ei kukaan vaan näkisi avaanko vai suljenko pullon suun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupaisaa on, että Lukkarinrakkautta-kirja kertoo papin, lukkarin ja seurakuntalaisten toilauksista. Eli mahtaneeko pullo nyt sitten olla vaikka lukkarin rakkaus?

   Poista
 12. Vaikka ihminen olisikin luonteensa ja geeniensä vanki, niin jossain kohtaa tulee kuvioihin oma valinta.

  VastaaPoista
 13. Ripranie, hyvä syvämiete, kelpo aforismi. Lisää tämmöisiä olisi kiva lukea itse kultakin, parhaalta kaksi.

  VastaaPoista
 14. Oman valinnan tärkein perusta on ulkopuolelta tuleva manipulaatio ja oikeaan ohjaaminen.

  VastaaPoista

 15. Näppärää, ettes paremmin sano. Entäs tämä:

  Kaiken manipulaation ja valistuksen heikkous on se, että kansa tietää jo totuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kansa tietää, kaiken se sietää - ja unohtaa.

   Poista
  2. Oman profiilikuvani vaihdoin uudempaan ja paremmin naamani näyttävään. Tein sen siksi, että minulle on sanottu oman itsensä paremman esiin tuomisen olevan hyväksi.

   Mielipiteitä saa jokaisella tottakai olla, mutta sekä yhteiskunnallinen että sosiaalispoliittinen etu vaatii niiden olevan yhteisessä tieteellisessä totuudessa, joka johtaa kohti parempaa maailmaa.

   Poista
  3. Hieno! Vino hymy kruunaa kaiken. Kun vielä päivittäisit blogiasikin.

   Ihailen ja ihmettelen Kemppisen päivittäistä bloggaamista. Joka päivä uusi juttu, ja ihan luettavaa asiaa ja jutustelua. Itselläni juttujen määrä on enää vain nelisen kappaletta kuussa. Toisaalta sitten keskusteluosiossa on jutusteluani monen blogin verran. Sanamäärältään tämä blogi lienee täkäläisen blogimaailman laajimpia. Enkä tarkoita tällä mitään kehumista tai kilpailua. Niin vain on.

   Osasyynä runsauteen on tietysti puhesairauteni, se etten pysty täysipainoiseen puheviestintään ihmisten kanssa keskusteluissa. Puhetta on säädeltävä, lyhennettävä ja jätettävä sanomatta. Puhun sitten täällä. Onneksi on some.

   Poista
  4. Varmaan Rikullakin on puhesairaus. Änkyttäminen tai joku.

   Poista
  5. Änkytys ei ole puhesairaus, sillä änkyttäjät eivät yksin ollesssaan änkytä. Se on kommunikaatiotilanteeseen sidottu puheen häiriö, joka voi hyvinkin parantua ja on autettavissa.

   Poista
  6. Heh Mankemang, änkytän vain kirjoittaessani. Vauhtiin päästessäni naurattavat juttuni joskus itseänikin, mutta usein tykkäään olla vain hiljaa.

   Poista
  7. Kunnon sotamies Švejkin kirjoittanut Jaroslav Hašek oli olut-tupien humoristi, joka niissä hioi Švejkin yli seitsemänsadan sivun kertomuksen vuosien saatossa niin, että kuolemansairaana vuoteestaan pystyi sen sanelemaan kirjan paperille pistäneelle.

   Poista
  8. Mankemangille sanoisin, että on aika kylmäävää osoitella täällä bloginpitäjän sairauksia halventavaan sävyyn. Runoilijan sanoin:

   Käy puhe: nälässään syö susi sutta,
   mut luotu muu ei koske omaan sukuun.
   Lajinsa pedoillekin laupeutta
   soi Luoja - yhtä ottanut ei lukuun
   ihmistä, sukusurmaan suistunutta,
   puetti hänet valheen narrinpukuun:
   Jumalan muotoisena, kuulain kulmin
   käy tietään tappaja tuo, julkein julmin.

   Poista
  9. Yhtä toista runoa etsin, mutta Google on niin pinnallistunut, että enää ei löydä runonsäkeen perustella runoa. Tällaista runoa etsin alun perin, jossa sanotaan jotenkin niin, että ”haavoittamatonta suden/ pedon/ x:n, ei susi sutta syö.”

   Kenen runossa? Tietäisikö joku? Itselle tuli mieleen Lauri Pohjanpää, Sarkia tai Kailas, mutta en jaksa nyt selata kirjoja tai Googlea enempää. Vahva muistikuva runonsäkeestä on.

   Poista
  10. Nyt muistin oivalluksenomaisesti kesken kaiken tarkan muodon:

   ”Näyttämätöntä haavan
   Ei susi sutta syö.”

   Ja sehän on tietysti Otto Mannisen tiukkaa lyriikkaa kokoelmasta Säkeitä 1905.

   ”Istun ja tuijotan hiljaa
   tummuu ympäri yö.
   Sen siis vaivaista viljaa
   suo elon suottatyö.

   Tusina tuttuja osta,
   sanoja sanoihin myö.
   Naamiotas älä nosta,
   kauppa se leiville lyö.

   Tunnolle kapalo kaavan,
   tuskalle kapulavyö.
   Näyttämätöntä haavan
   ei susi sutta syö.”

   Poista
  11. Kylmäävää toimintaa - halventavaa, kyllä. Asialla - aina.

   Inez.. Chingon! Malagueña salerosa!

   Poista
 16. Juha Sipilän poliittisen uran keskeinen osa voidaan kiteyttää Petri Nygårdin biisillä: "Ilman hauskaakin voi olla viinaa!"

  VastaaPoista
 17. Vastaukset
  1. Tuo on hyvän parasta, kertoo niinku se on. Kristiina Halkola toki peittelee sitä, että neuvostoliitto on natsisaksan kanssa samaa sarjaa, ja hän tykkää siitä.

   Poista
 18. Mieluummin Petri Nygårdin laulu kuin Liisamaija Laaksonen ja Kristiina Halkola äänenkäyttöineen.

  Ei se vasemmiston propaganda haittaa - sehän oli hupaisaa, vaan se sokea Stalinin ja Neuvostoliiton pokkurointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on tapana kuolla.

   Poista
  2. Agit prop ihan paskaa, muut hyviä biisejä. Tykkäsin Rautatavaran Stadin slangibiisistä shingrauksineen, en sitä aiemmin ollut kuullut, ja Marx-veljekset ovat aina hyviä.

   Poista
  3. Huvitan itseäni silloin tällöin näillä hippiaikojen huutolauluilla. Eniten naurattaa kaikki. Setä Lenin ja setä Ho Tsi Minh -laulu on ihan parasta kirkassilmäisten lapsukaisten (pikku pioneerien) laulamana.

   Vanhat kunnon Reijo Frank -työväenlaulut sen sijaan ovat oikeasti hienoja. Ja ehkä Koiton laulun kipaleet.

   Poista
  4. Tämä on värisyttävän kaunis:

   https://youtu.be/Pa14Vg9eRrU

   Poista
  5. Reijo lauloi tosi mahtavasti, valitettavasti en ehtinyt kuunnella kappaletta loppuun asti.

   Lapsesta asti olen tästä tykännyt.

   Poista
  6. Kelju Kojootti (ilman koota keskellä)14 maaliskuuta, 2019 22:24

   Mankemang, suothan, tarkennan: kolmen linjan kiväärin.
   Kas linie = 1/10" joten
   25,4 mm / 10 = 2,54 mm
   2,54 mm × 3 = 7,62 mm

   Pidän pekonista sekä piilukkopistooleista.

   Poista
  7. Laivaston tykistön aliupseerina muistutan varmuuden vuoksi, että kivääreissä on piippu, yli 20 mm on putki. Tykeissä ei siis koskaan ole piippuja.

   Poista
  8. Joopa joo vaan entäs itk Madsen? Moottoritykkiveneviirikössä eli vaneriveneviirikössä niitä oli.

   Tietysti mikäli piippu on sileä, kierteetön eli rihlaton on se yhä piippu. 20 mm väljempiä on runsaasti myös musketeissa.

   Poista
 19. Inez-neito kuuluu suojelukseemme.

  Joka rohkenee hänen mielensä pahoittaa on kohtaava väistämättömän epäkohteliaisuutensa.

  Ikuisesti uskollinen Teidän

  Ka Ke

  VastaaPoista
 20. Emmekä me milloinkaan tule pitämäään häntä vähäisempänä saati sitten rakkaudettamme vajaampana. Tämä tietäkää.

  Tahdotteko olla rohkeat?

  VastaaPoista
 21. Kiitoksia yllekirjoittaneille sankareille. Tämä täti pärjää kyllä itsekin, mutta hienoa, että mahdollisen hädän hetkellä löytyy sitten taustatukea ja ankaraa tulitusta, jos vihollinen hyökkää kyberistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nou hätä never
   Full max panic
   Just a sec
   Pelkkä viihdetoimi

   Vitsi sä oot Kiva.

   Tahokko halin!

   Poista
 22. "...itse tunnen erityistä hinkua puolustaa niitä, jotka nousevat massojen oikeutetun raivon kohteeksi...

  Hurmakirjailija Hurmetta jaksoin katsoa televisiosta vain vähän aikaa. Erittäin tekopyhästi, tieteen vastaisesti ja vastoin kaikkea elämänkokemusta, tuomitsi vihan tunteen erittäin voimakkaasti. Ajattelin, ettei jätkä vetele ihan viitosella, kun kanavan äkkiä käänsin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen seuranneeni palan ohjelmasta Tastula ja Flinkkilä, jossa vieraana oli Juha Hurme. Tuota vihajuttua en muista, mutta olen samaa mieltä kanssasi siinä, että ihmisen tyypillisiä ja sisäänrakennettuja tunteita ei voi kieltää. Ei ole rakkautta, ellei ole vihaakaan, ne ovat samalla janalla eri päissä.

   Vihan hallinta sen sijaan on eri asia. Se on taito, jonka on syytä olla ihmisen vallassa. Jos viha yltyy hallitsemattomaksi raivoksi, mennään tuhon ja anarkian puolelle ja jälki on pahaa.

   Poista
  2. Juha H. kertoi jossakin lehtihaastattelussa (muistaakseni) vajonneensa psykoosiin, kun hänen äitinsä kuoli. Oli jäänyt paljon selvittämättä asioita mamman kanssa.

   Poista
  3. Paljon on kysymyksiä, joita nyt voisi esittää, jos vanhemmat vielä eläisivät. Paljon jää kysymättä. Nuorempana vanhempien oma menneisyys ei edes kiinnostanut, kun oma elämä oli tärkeää.

   Poista
 23. Wow, onpa Riku löytänyt hienon kuvan? Kuka lienee, mutta nuo silmät, tuo katse...liittyykö se vihaan vai intohimoiseen rakkauteen? Filmstar-komistus kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on John Dillingeristä, pankkiryöstäjästä. Se oli Rikulla ennen tuossa logossaan.

   Poista
  2. Kiitos Leonoora, kuvasta sen näkee, komea mikä komea, ja vähän John Dillingerin näköä.

   Poista
 24. En tiedä syöpikö sudet suseja, mutta joskus tv:ssä näytettiin miten nuoret leijonat karkotettuaan vanhan leijonalaumaa hallinneen uroksen pois tappoivat sen uroksen jälkeläiseet. Sitä en tiedä pitääkö erilaisia apinoita nimittää eri lajeiksi vai roduiksi, mutta joskus näytettiin myös miten apinalauma tappoi toisen apinalajin tai -kansan edustajia. Eivätköhän kaikki eläinlajit joudu kilpailemaan lajitovereittensa kanssa? Varsinkin näin ilmastonmuutoksen aikoina. No, ei ehkä merihevoset, kun ne on niin söpöjä.

  VastaaPoista
 25. Kaksi merkittävää uutisaihetta tänään. Lasten ilmastomielenosoitukset. Hyvä, kannatan. Odotan myös, onko yhtään plakaattia väestöräjähdyksestä, joka on nykyajan termein ilmaistuna juurisyy ilmastokatastrofiin. Eli onko opetus ollut ajanmukaista ja syvää. Sehän ei riitä, että lakkaamme syömästä lihaa ja kävelemme kymmenen kilometriä töihin ja vähennämme saunomisen kertaan kuussa. Ja lopetamme juustonsyönnin, niin kuin lapsi sanoi aamu-uutisissa.

  Toinen surullinen uutinen on terrori-isku moskeijaan. 49 kuolonuhria. Helsingin Sanomien Ville Similä tiesi jo, että kyseessä ei ole nyt yksittäistapaus, vaan muslimiviha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin epämiellyttäviä tosia seikkoja nämäkin mainitsemasi. Mistähän tuota saisi tietoonsa säästön järkevyysjärjestyksen? Kas kun vaikuttaa olevan kaikkinainen kiihkeä tunteilu aiheesta vallalla.

   Puulla jos lämmitän, eipä aikaakaan niin pikkuinen puupää on pihassa vikisemässä 'pienhiukkaspäästö,ääk!', epäilen kateelliseksi...
   Millä pirkstetillä sitten? Onko sen parempaa ekotasetta millään muulla paitsi siirtyä telttoineen aina auringonvaloon? Tulee kiertämistä - pallon ympäri kerran päivässä, ei ehkä ihan käy? Hommaanko vanhan ydinreaktorin? Sukellusvenhosen?

   Ilmastotekoja oitispaikalla ja insinöörijärkeä myös, pavunlaskijoilta tämäkin kävisi firabelitöinä että montako inehmoa täällä Öörthin päällä puhkumaan tarvitaan. Luultavimmin nolla kappaletta (0 kpl).

   Poista
  2. https://www.metro.se/artikel/d%C3%A4rf%C3%B6r-ska-du-inte-sprida-videon-fr%C3%A5n-terrord%C3%A5det-i-nya-zeeland

   Poista
  3. Miteppä lie, linkolalaisuutta, apuharvennusta?

   Ei sitten saatu Bernerin rautatiet ooyytäkään. Piruko niitäkin ujostuttaa, kun sosialisoidaan niin sosialisoidaan!

   Poista
  4. Näihin päiviin asti sähkölämmitys ja öljy on ollut mörkö, puhdas tulenpoltto uuneissa ja helloissa luontoihmisten tapa elää ja olla alkukantaisia aitoja ekoihmisiä.

   Vaan kuinkas kävikään? Kumpi tapa lie lopulta maapallolle parempi. Voi sitä kesämökkien ja talojen piipuista nousevaa päästömäärää puhtaassa maaseudun luonnossa kesälauantain yöttömässä yössä! Tämäkin meiltä nyt viedään.

   Poista
  5. Kyllähän karhutkin voivat tappaa jopa omia poikasiaan päästäkseen naaraan kanssa muhinoimaan, Ketjukolaaja. Ja muistaakseni moni muu lajikin, leijonatkin. Joten siltä osin Mannisen runo ylempänä ei ole tieteellisen tarkka. Vaan kuvainnollisesti sen ymmärtää: Sellainen olento syödään, joka näyttää muille heikkoutensa. Eli ihminen on ihmiselle susi.

   Poista
  6. Mahtaakohan tavallinen ekopyhä funtsia juttua kokonaisuutena? Lämpö on se energian muoto jota täältä ei saada singotuksi hitoille ja kaikki muuttuu lämmöksi viimekummassa. Näin on, ei voi mitään. Nno, ollakseen maapallolle hyvä tulee poistaa itsensä energiaa kuluttamasta ja voimavaroja haaskaamasta...

   Poista
 26. Sadan vuoden päästä meitä ei enää harmita mikään! On toiset harmittelijat tai sekopäisinä nirvanassa oleilijat remmissä.

  Tänään uutisoitiin, että maamme suurten kaupunkien jätevesistä mitatut huumejäämät ovat lisääntyneet. Ikään kuin kauniisti ja hyvätahtoisesti, tuomitsematta todettiin. Ihanaa, miten amfetamiini ja kokaiini käyvät kaupaksi ja maistuvat!
  Kirosana ja toinenkin! Miksi ei huumeidenkäyttäjille ole joka mainoskatkolla valistusta ja lopettamisen ihanuudesta tietoiskuja kuten tupakoitsijoille? Mitä tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta nyt tämäkin taas on?
  Ikään kuin hyssyteltäisiin narkkareita. No, kaikki sairaudethan johtuu vain tupakasta. Järkyttävillä kuvilla pelotellaan savukepakkauksissa.
  Missä viipyy narkkaajien pelottelut ja slouganit mainoksissa? Missä lakialoitteet ja päätökset huumeettomasta Suomesta siihen ja siihen vuosikymmeneen mennessä? No. Ilmeisesti ihmiskunnan tulevaisuuden pyhimmät arvot ja korkein sivistys, johon yllämme ovat tuleva "ihana elämä" stimulanttien vetämistä ja perverssien seksuaalisten mieltymysten
  toteuttamisessa. Koneet ja alempiarvoiset orjat palvelevat meitä imppaajia maanpäällisessä paratiisissamme. Mehän olemme vapaita valitsemaan ja tekemään omalla elämällämme mitä mieleen juolahtaa? Eikös ole fantastista!
  Tulevaisuuden homosapiens on tällä henkisen kehityksen tiellä täysin vapaa vailla uskontojen ahdasmielisyyttä. Kyllä on mageeta vetää nenään tai suoneen tai muihin aukkoihin mitä milloinkin huikeat kyydit. Ah ihana lume- ja todellisuudesta pois elämä!
  Siihenhän me ihmisoliot tähtäämme kaikki! Pois ihmisyyden ikeestä vapaiksi, vapaiksi toteuttamaan vain huikeita nautinnollisia hetkiä nirvanassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, Leonoora. Media ei käsittele huumeongelmaa juuri ollenkaan eikä ainakaan realistisesti. 

   Valistus uppoaa muutenkin heikonlaisesti mediasta kentälle, ja tunteelliset kertomuksetkaan eivät tehoa. Kylmiä faktoja vaan pöytään. Tilastolukuja alueittain. Jos kerran asuinalueitten jätevesissä virtaa amfetamiini, sitä käytetään kyseisillä asuinalueilla. Jo ala-astelaiset ostavat lukemani jutun mukaan huumeita ja tuntevat ostopaikat.

   Minkä teet? Jos kymmenvuotias kokeilee amfetamiinia, hän on menetetty. Vanhemmat eivät välitä eikä lastensuojelu ikuisesti auta. Surullista.

   Poista
  2. Ja kuvia, paljon ja isoja kuvia kaikkialle yliannostukseen kuolleista tai pienistä, itkevistä hoitamatta jäävistä, nälkäisistä lapsista siivoamattomissa kämpissä.
   Myös luksuslukaalien valkoisilla sohvilla veri tahrat näkyvät piikittäjien "jumalansa palvelusta" ja jauhopölyä lasipöydillä. Keksisi joku semmoisen ihanan aineen, jolla pääsisi heti kerta laakista ikuiseen paratiisiin, kun ei kerran ihmisen ainutkertainen ja mielenkiintoinen elämä selvin päin maistu miltään. Huumekauppiaat ne on yksiä saatanoita tässä maailmassa.
   maistu

   Poista
  3. "maistu" sana jäi poistamatta harhailemaan.
   Vielä näille pitäisi piikityshuoneet olla, kun yhteiskunnan pitää hommata jo puhtaat ruiskut ja toimeentulo ja huumerahat sitten kun todellisuus häviää lopullisesti pääkopasta. Että rakkaat kullanmurut saa vetää rauhassa kamaa. Välillä pääsee yhteiskunnan tarjoamaan hoitoon, josta hyvässä lykyssä kuntoutuneena pääsee taas vetämään uuden alamäen elämäänsä.
   Kyllä työttömiä syyllistetään, vanhusten hoitoon ei on mukamas ole rahaa, mutta itseaiheutettu huumeaddiktio on valinta, jonka narkkari on itse tehnyt. Näitä pitää vielä hyssytellä ja baaboa.
   Tulevat yhä enenevässä määrin yhteiskunnalle kalliiksi nämä onnettomat ja säälittävät todellisuuspakoiset tahdottomat.

   Poista
  4. Valitettavasti kuvaamasi on todellisuutta. Muistan eräänkin kerran, kun istuin jonottamassa lääkäriin pääsyä aulassa. Sisään tuli nuori narkomaanipoika, joka pääsi vastaanotolle muiden ohi, samoin yksi hoitaja oli varattuna viemässä kahvia humalaiselle tai huumeiselle naiselle, joka myös otettiin ohi muiden hoitoon. Korostan sitä, että molemmat kävelivät omilla jaloillaan eivätkä olleet mitenkään sekaisin. Heille juteltiin tuttavallisesti.

   Tottakai heidät pitää hoitaa, mutta joskus tuntuu siltä, että he syövät muilta hoitoonpääsyä. Itse en päässyt muutama päivä sitten terveyskeskuksen lääkäriin. Minulla oli korva ja kurkku kirvelevä ja kipeä, lisäksi suu oli täysin kuiva, ja syöminen oli hankalaa. Minulle ei annettu lääkärinaikaa, vaan lääkärin soittoaika. Ohjeeksi sain ostaa apteekista itsehoitolääkkeitä apteekista.

   Kun olo oli edelleen kurja, tilasin kalliin yksityislääkärinajan. Pääsin heti vastaanotolle ja erikoislääkäri totesi minulla antibioottihoitoa vaativan sylkirauhasen tulehduksen. Ellei minulla olisi ollut sitä satasta, olisin jäänyt ilman hoitoa.

   Näin on täällä käynyt ennenkin.

   Poista
 27. "Helsingin Sanomien Ville Similä tiesi jo, että kyseessä ei ole nyt yksittäistapaus, vaan muslimiviha."

  Sanot tämän jotenkin nenääsi pitkin. Muslimien rukouspaikoille on hyökätty Suomessakin, mm, Oulussa heitettiin kranaatti moskeijaan, mutta sitä tutkitaan vahingontekona.

  Kirjoita Iines lisää vihaa!

  VastaaPoista
 28. Minäpä kirjoitan. Kopioin tähän Helsingin Sanomien Ville Similän artikkelin keskustelusta oman kommenttini. Se on saanut toiseksi eniten tykkäyksiä kaikista 68 kommentista, eli tällä hetkellä 1074 peukkua:

  "Pikaisestipa toimittaja tämän pystyi päättelemään. Muut terrori-iskuthan ovat alkuun "yksittäistapauksia". Ja monet vielä, kun pöly on laskeutunut. 

  Jos arvostellaan islamia ja muslimien ihmisarvoa loukkaavia piirteitä, se ei tarkoita muslimivihaa. Milloin eletään sellaisessa vapaan ja objektiivisen tiedonvälityksen maailmassa, jossa kritiikki ei automaattisesti merkitse vihaa?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhatkaan peukkua ei muuta virtsaa juomavedeksi. Noilla puheillasi pääsisit pian Hommafoorumin kuningattareksi.

   Poista
  2. Millä puheilla? Voisitko ystävällisesti osoittaa edes yhden rasistisen virkkeen tai kappaleen teksteistäni.

   Olen tätä ennenkin pyytänyt, mutta ethän sinä koskaan perustele sanomaasi, kunhan heittelet vain leimojasi.

   Ja kyllä, minä uskon HS:ien lukijakuntaa enemmän kuin sinua. Kommentin puoltajamäärä on edelleen kasvanut tuosta mainitsemastani. Tottakai se ilahduttaa minua.

   Poista
  3. Otetaanpa nyt esimerkiksi "muslimien ihmisarvoa loukkaavat piirteet".

   Poista
  4. Sinä olet perustelijan osassa.

   Millä tavalla vaikkapa muslimikulttuurissa edelleen tiukasti istuvan naisen alistamisen nimeäminen olisi rasismia? Tähän tarvitaan nyt perustelu.

   Autan parilla esimerkillä.

   1) Naista ei kätellä.
   2) Naisen paikka moskeijassa on moskeijan takaosassa tai eri huoneessa näkymättömissä.
   3) Naisen on verhottavansa päänsä tiukkaan huiviin ja jopa vartalonsa liehuvaan kaapuun.
   4) Naisen aviorikos on joskus jopa kuolemaan johtava synti, miehen taas ei. Mies saa pukeutua miten tahtoo.
   Jne.

   Miksi näiden piirteiden kritisointi on mielestäsi rasistista?
   (Otan toki huomioon ilolla sen, että muslimikulttuurissa on tapahtunut kehitystä parempaan suuntaan. Kuitenkin vanhoillisuus ja puristisen sovinistinen kulttuuri on edelleen yleistä myös Eurooppaan muuttaneilla. Käsittääkseni myös homoviha on edelleen liian yleistä.)

   Poista
  5. Olen tuntenut muslimeja lapsuudestani asti enkä ole havainnut heissä ihmisarvoa loukkaavia piirteitä.

   Poista
  6. Vastaa kysymykseen, ole hyvä!

   Poista
  7. Ole hyvä ja älä poista minun vastauksiani.

   Poista
  8. Poistan kyllä, koska kopioit äsken tähän toistamiseen klo 11.20:n kommenttisi, jossa et perustele väitettäsi vaan puhut itsestäsi. Kysymys ei ole sinun tuntemuksistasi, vaan faktoista.

   Jos käydään dialogia, sinulla on perusteluvelvollisuus, koska kerran esitit väitteen. Kysymys esimerkkeineen kommentissani klo 10.11 on selkeä:

   "Millä tavalla vaikkapa muslimikulttuurissa edelleen tiukasti istuvan naisen alistamisen nimeäminen olisi rasismia?

   Tähän tarvitaan nyt asiaperustelu. Ellei sitä tule, sitä ei ole. Ei linkkiä, kiitos.

   Poista
  9. Koska naisen alistaminen ei istu muslimikulttuurissa tiukasti. Asiallisesti nimittäin 'muslimikulttuuri' on omaa keksintöäsi.

   Poista
  10. Iineksen fantasia muslimeista on osa ongelmaa. Osa joukkoistettua, kollektiivista vihakulttuuria. Äärioikeistoryhmät ratsastavat mm islam-vihalla (kollektiivisella ihmisryhmävihalla, fobioilla) ja seuraukset ovat hirveät,traagiset.

   On hämmästyttävää, että tässä ajassa on ihmisiä, jotka kaivavat Stalinin haudasta puolustaessaan näitä äärioikeistolaiseen ideologiaan hukkuneita, järkyttäviä massamurhia tehneitä tyyppejä.

   Iines ei ole muslimikulttuurin asiantuntija vaan neuroottinen foobikko, jonka pakkomielteenä on omassa mielessä keksitty, kuvitteellinen muslimikulttuuri.

   Poista
  11. Olet väärässä, koska sijoitat minut kirjoituksineni johonkin valmiiseen roolikuvaan, jonka olet poiminut omasta mielestäsi, omasta maailmankuvastasi. Tämmöinen ad hominem -ajattelutapa on heikko rakennelma, koska se noutaa aineksensa ennakkokäsityksistä, eikä pyri totuudellisuuteen, vaan rakentaa pala palalta olkinukkea luulojen varaisista aineksista.

   En tunne vihaa ketään ihmistä kohtaan. Kaikki olemme yhtä, samanlaisia sieluiltamme. Minulla on ollut oppilaita monista kulttuureista, ja olen vapaaehtoisesti antanut heille opetuksen ulkopuolella suomen kielen tunteja ja tukiopetusta. Muuan afrikkalainen tyttö ei tyytynyt vain käytännön puhesuomeen, vaan pyysi saada opetella suomen kieliopin. Näin myös tapahtui, vaikka läheskään koko kirjaa emme ehtineet läpikäydä ennen tytön muuttoa. Luovan ilmaisun teatterikurssilleni tuli opiskelijoita eri kulttuureista ja voin vakuuttaa, että kaikilla oli hauskaa.

   Jos olisit tarkka, huomaisit sen, kenen puolella kirjoitukseni ovat, kenen ihmisarvosta puhun, kenet asetan tasavertaisena rinnalleni, en suvaitsemiseni alle. Tyhjien aukkojen täyttäminen omilla ennakkoluuloillasi näyttää valitettavasti estävän sen. Ajattelen myös niin, että ihmisiä, ennen kaikkea naista alistavan orjuuttamisen hyväksyminen kulttuurisena erikoispiirteenä ylläpitää alistamista. Siinä ei ole minun puoleltani pelkoa, luuloja eikä vihaa. Haluan taistella vapauden puolesta, kuten vaikkapa Maryam Namazie. Ja onhan näitä ihmisoikeusaktivisteja muitakin maailmalla. Valitettavasti ei vielä meidän feministeissämne.

   Poista
 29. Maassammehan on ihana ja suvaitsevainen, kaikille uskonnoille ja kaikille idealismeille rakkaudellisen liberaali, sylit ja sydämet avoinna tervetulotoivotuksin, paitsi itänaapurille ja kommunismille.
  Tulipa mieleen, kuinka paljon esim. aids ja huumeet tulee vielä tappamaan planeetan väestöä, muista elintasosairauksista ja sodista puhumattakaan. Menneekö vielä isä aurinkoisen ja sen toisen sotahullun tapettujen ennätysluvut rikki jollakin tulevalla vuosikymmenellä? Liikenne, saasteet, ilmastonmuutos, eikös ne tulevaisuudessa vielä päihitä näitä "tappoennätyksiä" vai tuleeko pelastaja toisilta tähdiltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siispä onkin narkki meitä edellä ja huolehtii ympäristöstä paremmin. Kulkee jalan ellei pyörällä tai julkisilla vähät kulkunsa eikä matkustele turhia. Ei rakentele taloja, ei rasita luontoa.
   Ottaa ja kuolee nuorena, parempi ihminen. Kylläpä meidän täytyy tämä hyväksyä.

   Poista
  2. Luin eilen Historia-lehdestä, että 1300-luvun alussa oli Euroopassa usein huonot ilmat. Itämeri ja Pohjanmeri jäätyivät talvella kokonaan ja kesäisin satoi kaatamalla, vilja mätäni pelloille ja kotieläimet kuolivat pinoon. Ajanjaksoa kutsutaan pieneksi jääkaudeksi, ja seurausvaikutukset olivat hirveät, nälänhätää, sotia, ja tämä veti väestön heikkoon kuntoon. Ruttohan siitä seurasi ja kolmasosa Euroopan ihmisistä kuoli.

   Mietin vain, että jos tuo pieni jääkausi uhkaisi meitä nyt, niin mistä arvelisimme sen johtuvan. Käsittääkseni nyt uhkaa päinvastainen ilmiö, kuumeneminen, josta syytetään ihmistä. Jospa luonnolla onkin omat temppunsa, joita ei ole vielä nähtykään? Maapallo on niin kovin pieni aiheuttamaan mitään sisäsyntyisesti. Jospa emme vaan voi mitään kylmenemisille ja kuumenemisille?

   Poista
  3. Jospa emme voi mitään medialle! Tulee pienenä googlekautena parinsadan vuoden kuluttua tunnettu jakso?

   Poista
 30. Vastaukset
  1. Kyllä! Tai sitten Muumi.

   Katsokaapas muuten uutta Muumi-sarjaa televisiosta. Se on nykyään yksi mielikatsottavistani. Hyvin tehty, ihana, aiheuttaa hyvää oloa ja tyyntä mieltä. Siihen uppoutuu kuin lapsena.

   Poista
 31. Tuumin toimia saman suuntaisesti. Liikunta tuli hylättäväksi liiaksi urheilua muistuttavana. Ilmasto on selvästi ulkoliikuntaa syrjivä.

  Kuinkahan olisi haamukirjoittajan väsäämä keittokirja?
  Arvonlisäveroton ruoka? Prime beef by Prime Minister? Soppatykistö Sotevuosina? Kuuluisa Kiljukirja? ja Kuinka selviytyä semanttisessa suomaastossa? Kasarmikuri ja kansallisomaisuus? Tämähän ei taidakaan olla enää mitään gourmetpolitiikkaa?

  Muumiointi voi olla vahvoilla...

  VastaaPoista
 32. Onko muslimien Euroopassa tekemiä paljon uhreja vaatineita terrori-iskuja kutsuttu yksittäistapauksiksi?
  Hesarissa tai muissa isoissa medioissa?
  Kyllä ne on selitetty poliittisen islamin, Isisin ja muiden järjestöjen innoittamiksi.
  Yksittäistapauksiksi jotkut ovat kutsuneet tavallisia tappoja, murhia ja raiskauksia.

  Uuden-Seelannin valkoista ylivaltaa kannattavan tekijän teko vertautuu islamistien iskuihin ja yleisesti väkivaltaisiin ääri-ideologeihin. Siten sitä ei voi selittää yksittäistapauksena.

  Iskun tekijä on ihaillut myös Yhdysvalloissa mustien kirkkoon ja juutalaisten synagoogaan tehtyjä iskuja.
  Pidän hyvin outona ihmistä, joka tällaisessa yhteydessä alkaa kirjoittamaan Hesarin kommenttipalstalle islamilaisen kulttuurin piirteistä( on siellä paljon kritisoitavaa minunkin mielestä)

  Tarpeeksi kun aikaa kuluu, niin tässäkin blogissa aletaan puhua globalisteista( juutalaiset) kovan linjan amerikkalaisten republikaanien malliin. Tai aletaan väittää, että Unkarissa on täydellinen sananvapaus ja Suomessa sensuuri.
  Nämä nyky-ajan kulkutaudit ovat kovia leviämään.

  Samuli

  VastaaPoista
 33. Kyllä on, Samuli, varsin yleisesti monissa keskusteluissa (asiallisissa lehtikeskusteluissa, en lue vaihtoehtomedioiden enkä huuhaapalstojen keskusteluja, joten en tiedä niistä mitään).

  Ville Similän lähes samana päivänä julistama väite yleisestä muslimivihasta Uuden-Seelannin hirmuteon selityksenä tuntuu oudolta sitä taustaa vasten, että muslimien tekemiä terroritekoja taas on tapana selittää kauniisti tai arvella ensin sairaiden yksilöiden tekemiksi yksittäisteoiksi.

  Esimerkiksi piispa Irja Askola on puhunut näkyvästi muslimien terroriteoista ja terroriuhasta "osana globaalin epäoikeudenmukaisuuden huutoa".

  Miksi se aina menee niin, että vain muslimit joukkomurhaavat ymmärrettävistä syistä ikään kuin uhreina, mutta länsimaiset vain muslimivihasta??

  Tämä ei mene minun järkeeni eikä tunteeseeni. Tuossa lopussa ennustat höpöjä, Samuli.

  VastaaPoista
 34. Kunka moni on katsonut edes vihaista koiraa herkeämättä silmiin?

  Feminismi on ismi, osa on nistejä kuten niin useassa asiassa käy, idealismi ryntää järjen ohi ja tulos on pölkkypäisiä pikkujuttuja kuten lakiehdotus ammattinimikkeistä.

  Ellei Suomessa muslimien usko ole rauhaisa, sitten ei missään. Tämä on vain tosiasia. Turhaa on vaivata päätänsä jonkun heilhitlerismiin hurahtaneen porukan sisäsiittoisilla selityksillä kun porvarillinen oikeisto on kaappaamassa koko maan terveystoimen ja elinkeinoelämän.

  Katsokaapa äärimmäisen rauhallisiin siniharmaa-punaisiin silmiini.

  Toistakaa perässä: Hitler oli luonnonsuojelija. Ne jotka tiesivät tämän eivätkä toistaneet voivat poistua nurkan taakse tupakoimaan. Ehdotan kevytsavukkeita jotka on keksitty Saksassa. Silloinen merkki oli Juno.

  VastaaPoista
 35. Ääriliikkeille ei minustakaan kannata uhrata aikaansa. Ei anarkisteille eikä uusnatseille, ei äärivasemmistolle, eikä äärioikeistolle, ei äärifeministeille, ei toksiselle millekään. Oma mieli pysyy rauhaisana, kun ei lue heidän julistuksiaan netistä.

  En oikein usko uskontojen rauhaan. Yhtä hyvin jokin kannonnokassa istuskelu keskellä metsää rauhoittaa mielen. Toimii minulla. Isis-vaimo Sannakin hyväksyy päitten leikkaamiset, jos ”se kerran on Koraanissa”, joten se siitä rauhaisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehvelin Kake (yliesierikoiskaikentietäjä)17 maaliskuuta, 2019 17:23

   Montako päätä on leikattu? Meinaten, ei tässä moni ole vielä vastaan kierinyt. Edelleen, tosiasiat, ei mitään mielipiteitä tai lausumia. Kukkuu sanoi käki kellosta käsin.

   Poista
  2. Sanomalehdissähän on julkaistu CNN:n toimittajan videohaastattelu, jossa viitataan asiaan. Toimenpide on lehtien mukaan Koraanin sharia-lain mukainen, ja fundamentalistien (Isis) käyttämä.

   Poista
  3. Ei kannata postata tänne enää ääriliikkeitä koskevia kommentteja, eli jos olette niistä kiinnostuneita, kirjoitelkaa niistä asiaomaisille sivuille. Muutenkin, kirjoittakaa rakentavasti ja ystävällisesti. Dialogi ei ole ilkeilyä.

   Poista
 36. Vajaat kaksi vuotta sitten onnistuin murtamaan nilkkani, kun kuljin kesämökin pihalla ja ihastelin korkeita ruusuja. Muksis vaan nurmikon alarinteessä. Ruusut eivät olleet moksiskaan, mutta nilkka vaati viiden viikon kipsin ja kainalosauvat.

  Nyt onnistuin telomaan kylkeni. Joko alin luu rusahti poikki tai sitten lihas revähti. Tämäkin täysin viattomassa tilanteessa, marketissa. Kurkottelin pakastealtaasta jäätelötuuttia. En lyhytkätisenä ihmisenä ylettynyt, joten otin hieman vauhtia takakenosta ja romautin itseni ottamaan sen tuutin väkisin altaan perimmäisestä nurkasta. Jokin rusahti kyljessä, joko lihas tai luu.

  Lääkärihän ei määrää kylkiluun katkeamisia tai lihasrevähtymiä nykyään röntgeniin, vaan hiukan kopeloituaan lähetettää potilaan kotiin saatteena syödä särkylääkkeitä. Jos haluaa varmuuden luitten katkeamisesta tai vamman laadusta, pitää mennä yksityislääkäriin ja kustantaa itse röntgen. Nyt en sitten tiedä, mitä kyljessä on, mutta kivut ovat hlvetilliset. Kärsitään ja popsitaan buranaa ja paratabsia yhtaikaa. Kaipa se pian asettuu.

  Tänään näin aamulla kaksi kurkiauraa! Koetan saada uuden jutun aikaiseksi mahdollisimman pian.

  Tuo edellinen päättyi vähän ikävissä tunnelmissa, ja leimakortit viuhuivat ikävästi ja jouduin poistaamaan kommentteja koko joukon. Toivottavasti saan jatkossa tunnelman paranemaan. Voipi olla, että alan julkaisemaan kukkakuvia ja sisustusvinkkejä. Ja pukeutumisvinkkejä rouvasväelle ja kaikille Suomen tädeille.

  VastaaPoista
 37. Täällä maataan kuumeessa. Joku virus iski. Viikonloppuna pulikoin Bomban kylpylässä. Kävin myös ulkoammeessa räntäsateessa.
  Kirjoittelin aiemmin bussissa tyttäriensä kanssa olleesta komistuksesta. Näkyy muuttaneen läheiseen vuokrataloon. Punasen ristin kirpparilta tuli hienot kalusteet. Mustapäisiä kaveriporukoita näkee kylään menossa, jopa eläimenruhon kanssa.
  Saa nähdä muuttuuko tämä alue vuosien saatossa pakolaisten asuinalueeksi.
  Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä räntäsade sen flunssan sinulle ehkä teki, ellet sitten ole karaistunut avantouimari. Ulkoilen paljon, päivittäin, mutta jotenkin vaan olen alkanut herkistyä kylmälle talviviimalle. Menee luihin ja ytimiin. Flunssaa en ole sairastanut kymmeniin vuosiin, mutta nyt tuntuu, ettei tarvitse paljon tehdä, kun jokin virus iskee. Tai sitten telon itseni käsittämättömästi.

   Tämän päivän kurkiaurat toivottavasti enteilevät nyt kevään tuloa. Jossakin on nähty jo leskenlehtikin.

   Poista
 38. Aloitan alusta.

  Minulla ei "erityistä hinkua ole puolustaa" ihmisiä jotka riistävät ja tappavat ja seksuaalisesti ahdistavat toisia ihmisiä. En, vaikka olisivat kuinka "massojen raivon kohteena". Tosiasiahan on että totuuden puhujat täällä ennemmin kivitetään kuin valehtelijat. - Näin on aina ollut.

  Antropologia on haastava tieteenala. Se pitää sisällään mitä tahansa muita tieteitä, matematiikkaakin ainakin tilastollisesti. Siksipä "vieraista kulttuureista" en uskalla sanoa sen kummempaa. Harva ihminen omassakaan kulttuurissaan itsensä osaa sijoittaa "omalle paikalleen"... kovasti epäilen. Ja vielä suurempi osa ihmisistä, tuskin kukaan, osaa sanoa "kuka minä olen?"

  No, joo.

  Rikkaita pitää puolustaa yhtä exleckugtisesti (= itse keksimäni svistyssana) kuin köyhiä, kysehän on tasa-arvosta. Ihminen koskaan ei saa taustatukea tai apua tai edes ymmärrystä muilta elukoilta, esim. susilta - noilta canis lupuksilta (vrt. Homo homini lupus). Ei, ihmiset ovat hirvittävän yksin keskenään tällä hirvittävän lujaa pyörivällä pallolla...
  Apua!

  Itse en ole kuulunut mihinkään eliittiin koskaan... paitsi ehkä "älylliseen eliittiin": keskikoulussakin minulla viidennellä luokalla oli 4 nelosta. (Ja kun kävin luokan toiseen kertaan - opettajien, en itseni takia - nelosia siunaantui 6 kpl:tta! (Huh, huh.)

  Ps. Lukkarinrakas minun korvissani (korvalehdet kun äänisingnaalit sinne ne ohjaavat) kuullostaa ihan lekkerinrukkaalta? Höh.


  Vaan minkä tapahtumahorisontin takana nykyisin luuraa Tapsa? Alan huolestua. Är Ärrän (Rauno Räsänen) kohdalla ymmärsin mistä on kyse, samoin van Vaarin. Tule takaisin tänne Tapsa! (Tapahtumahorisontti on aika-avaruuden rajapinta, jonka takaa ulkopuolisen tarkkailijan ei ole mahdollista saada minkäänlaista informaatiota.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän minä olen, ihan exleckugtisena itsenäni. Olin kaukomailla lomailemassa, mutta kotona taas. (En siis vieraillut mustassa aukossa, johon tapahtumahorisoitseminen viittaa.)

   Mutta on hieno idea keksiä itse sivistyssanansa! Jo ennen Mikistä aiheesta teki novellin Teuvo Pakkala, ja siitä itse Iinukainenkin on kirjoittanut.

   Ihmisethän eivät enää osaa kaunokirjoitusta eivätkä sivistyssanojen helkyttelyä. Se on perin juurin intradiqalisecstista.

   PS. Itse asiassa odottelin Iineksen uutta postausta, sillä menneet ovat menneitä.

   Poista
  2. Stiiknafuulia se mahtisana oli. Hieno keksintö, jolla pystyi vähän brassailemaan poikain keskuudessa. 

   Arvasin kyllä, että sitä on matkailtu vähän kauempana. Vaikka aina somemaailmasta sieluja katoaakin ja heidän polkujaan miettii. Vieläkin joskus muistan Italian Saria, joka hiljeni blogissaan täysin. Ja onhan niitä muitakin.

   Uusi postaus tulee jahka saan tämän kylkisäryn asettumaan. Viheliäinen vaiva. Että piti lyödä kylkensä altaan reunaan, ihan itse.

   Poista
  3. Mustasukkaisen avio tai avomiehenkö tai leskiäijän sut olis pitänyt sen altaan reunaan tönäistä? Ja sen lisäksi läpsäistä toinen sun silmäs bandakarhunväriseksi? Älä hulluja puhu. Vaikka feministifemakko oletkin.

   Poista
 39. Ketjukolaaja lueskelee kovasti ja tahattomasti - olen lukenut. Kauno Kehveli - tai tuttavallisemmin vain Kake (Iikka?) on ärsyttävän kiva kuin mikä. Uusia tuttavuuksia. Vanhojahan olen täällä kehunut jo ennen, koska ovat sen arvoisia, siksi en heitä uudestaan kehu. (Liisua on aina ikävä!) Ja kun sanoin että "Leonooran suu on lavea kuin leivinuuni, ei koskaan tiedä mitä sieltä tulee"... se siis on mitä suurin ilon osoitus Leonooran tavalle kirjoittaa, hänen verbaalisuudelleen!!

  Asioista saa olla eri mieltä, tai oikeastaan pitää olla eri mieltä = keskustella. - Jos kaikki olis samaa mieltä toistensa kanssa, keskenään vaan hyrisisivät kuin väärin viritetyt urut, tai kuin oboet, vittu, mä ainakin lähtisin täältä veks. - Ei kukaan kestä sellaista musiikillista hirvittävyyttä että n. "miljoona bluesbanjoa soi samaa a-duuria AAAA DDAA EDAE? (Paitsi ehkä Riku. Mutta hän onkin marinero eli merisotamies. Ja diggaa bluesia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yleensä arvaile julkisesti, kuka minkäkin nimimerkin takana on, mutta voin huvittuneena todeta, että Kemppistä - ja täällä aiempia ”iikkoja” lukeneena kallistun mielessäni juuri tähän vaihtoehtoon. Sanoo monia nimettömiä esseekirjoituksia oikeille henkilöille palauttanut karttakepin heiluttaja. Kerran koko luokka sai kirjoittaa nimettömät ainekirjoitukset, ja palautin ne näille anonyymeille aivan oikein. Tietokoneella kirjoitetut.

   Poista
  2. Oliko sinulla kaksi oippilasta? Tai peräti kolme? Nimimerrkki "iihoo iikoo ii" eli keskustelun kpul<anvalvoja. Kranaatinheittiöitten korpraali.

   Poista
  3. Yksi luokallinen eli ehkä parikymmentä ja ylikin. Eräänä vuonna yhden luokan koko oli 40 nuppia. Eli säästösyistä rehtori yhdisti kaksi eri luokkaa yhteen. En muista haukkuneeni hallitusta.

   Poista
 40. Päiväkirjasta ... dolente, dolente (jolloin tiesin paljon enemmän kuin nykyisin. ja vaikka siitä on montakymmentävuotta, olin vanhempi kuin nykyisin)

  Lapsuus oli onnel¬linen, yhtä kesää, nuoruus räntää ja nöyryytystä, oi murrosikä! Nyt ovat jättäneet minut isä ja äiti, rakkaat tädit Helmi ja Hilja, elämä jättää. Se ei ole Mysteerio. Tuleva menee koko ajan meistä pois, se kävelee takaperin, sillä on kädet housuntaskuissa ja se viheltelee sota-ajan iskelmiä. Oi Elämä! Asuin tundralla, surun ja ilon kahta puolta, en ole päässyt kauemmaksi. Eikä valoa löydä, jos niin olisi, se vain johtaisi sinut kauemmaksi pimeyteen. Tätä on vaikea ymmärtää. Aloin juoda kun pelkäsin, ja kun en uskaltanut kysyä mistä on kyse, myöhemmin halusin unohtaa kaikki kysymykset. Äh, tämä menee selittelyksi. Nykyisin juon muistaakseni, olen vanha ukko, mitäpä muutakaan tekisin? Kaikki virheeni eivät ole omiani mutta minun on vastattava myös muiden tekemisistä. Jokainen lainaa Elämältä, antaa Sille pantin, nuoruutensa esimerkiksi. Myöhemmin on maksun aika. Te vällyjen alla eläjät ette tiedä mistä on kyse (surusta), ettekä tiedä mitä menetätte (iloa), olette rakastettavia ihmisiä, ihmisiksi liian hyviä? Menkää pois!

  Tai varhaisempi, tämä on
  16.7.1975 Haaveilenko vain? Miten niin? Yöt ja päivät ovat ajan yksiköitä kuin linnut avaruudessa.

  Leijonanmurina kellarin holvistossa on vaiennut.
  Muistanko vielä rakkauteni.. kaikki silmät?
  Surullista elämää, tupakansavu on hidasta.
  Hän ei osannut sanoa kuin että kyllähän se.. niin.. tai miksei.
  Hänen tehtävänsä on raamatullinen, hän on kustannuspäällikkö.
  Hänen viinilasissaan on kärpänen, sitä ei huomaa.
  Hän tekee minkä katsoo tähdelliseksi.


  Ps. Tapsan kommentti kiva: että oot elossa.

  VastaaPoista
 41. W.A.Koskenniemen runo "Yksin", on totta. Tietysti. Itse asiassa se on itsestäänselvyys. (= off koos) Mutta alun kahden toteavan säkeen, jotka ovat upeita,

  Yksin oot sinä, ihminen, kaiken keskellä yksin,
  yksin syntynyt oot, yksin sa lähtevä oot


  jälkeen ehkä tärkeämpää on, elävälle ihmiselle, tuo viimeinen rivi... Ainoa uskollinen on oma varjosi vain.

  W.A.K oli oikea runoilija.

  VastaaPoista
 42. Ystävän, armaan vain oma kaipuus sulle on luonut,
  houreen, jok' katoaa, kun sitä kohti sa käyt.


  Tästä tulee mieleen joku muu. Dante? Emmätiä. En ole runouden suhteen niin (yleis)sivistynyt kuin mitä annan ymmärtää. - Katin kontit ja Kilin villat!

  VastaaPoista
 43. Tämä viikko oli minulle (jo etukäteen, siis juuri siksi) piinallinen. Mutta nyt se on ohi. Haluatteko kuulla miksi...? (jos haluatte, olette pervertikkoja, no, en minä sille mitään mahda mitä olette!) Viikon kohokohta mulla oli se kun... kolme naissairaalahenkilöä (= siis sairaanhoitajia/lääkäreitä) tutki virtsarakkoani. No, mikäs siinä, monet potilaat tulevat sairaalaan juuri sen takia että heitä tutkitaan. (En käsitä minkä muun takia he sinne tulisivat? Tupakalleko?) Koska en ole nainen, en ikinä ole ollut ns. gynegologisissa tutkimuksissa. Mutta nytpähän olin! Hitsi, sain itsekseni (= häveliäissyistä?) riisua itseni shermin takana alaosastani alasti, vasta sitten minut pantiin selinmakuulle sellaiselle penkille, jalat telineisiin, ja sitten nämä naiset (+ onneksi edes yks mieslääkäri) alkoivat tutkia pippeliäni... Uskokaa tai älkää tai älkää uskoko mihkään... ei yhtäkään ns. seksuaalista ajatusta mieleeni ei juolahtanut. Ei. Ajattelin korkeintaan että "ollaan tässä ny sitten lääketieteen uhri, jumalauta, ollaan vaan kun muutakaan ei voida olla, saatana.

  Ei vaineskaan. Sain kuulla että ole täysin terve. Niinpä sitten marssin

  https://www.youtube.com/watch?v=TYEdizFsTY8

  lähimpään Alkoon ja ostin pullon Suomi-viinaa. Siinä on 128 grammaa absoluuttista alkoholia, ei kovin paljon, tarkoitan jos on koknut "kehäkettu" niin ei ole paljon. (Aloitteleville yläkansakoululaisille jo 128 g on aivan, aivan liian paljon!)

  No, nyt kirjoittelen tätä. Oma vikanne!

  VastaaPoista
 44. Aijai, mikis, tiedän mitä koit, sillä minunkin paikkani on tähystetty ja hienoiksi todettu, ei vikaa vaikka usein juoksenkin eriössä. Selälleen piti kiivetä ja hoitaja asetteli koko yläpääni laajan peitteen alle niin että lääkäri näki minusta vain sen yhden salatun paikan. Varmaan lääkärille miellyttävämpää keskittyä itse asiaan kuin ottaa välillä katsekontaktia asiakkaaseen.

  VastaaPoista
 45. Millähän perusteilla lääkärit valitsevat erikoistumisalansa? Urologi, gynekologi, ontologi, gastrologi jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse jos olisin nuori (ja itsetietoinen ja ylpeä ja kännykkää räpläävä) lääketieteen opiskelija, en ehkä ensimmäiseksi ajattelisi erikoistua 'urologiaan' tai 'gynekologiaan'. Ajattelisin että mehevämmän limpun syrjään pääsisi vaikkapa 'ortopediana'. Mutta totta helvetissä kunnioitan näitä 'inhasen työn tekijöitä', urologeja ja co. kumppaneita, ilman heitä olisimme aika kusessa.

   Poista
 46. Jos ette katsoneet - ymmärrän että ette katsoneet, koska olette idiootteja - Volasen/Korpelan M/S Romanticaa... niin menetitte jotain. En tiedä mitä, mutta jotain, koska jotkut ns. "intellektuellit" ovat sanoneet että se on täyttä humbuukia. Koska... siinä muka kiroillaan, ja koska... ihmiset tykkää siitä. - Siis eihän mikään elokuva/näytelmä/romaani VOI olla hyvä jos yleisö siitä tykkää! Vitut! (Parasta olisi jos katsoja teatteriesityksen jälkeen hoipertelisi ulos teatterista ja lasittunein silmin etsisi lähintä - ja tarpeeksi alhaalla olevaa - männynoksaa mihin voisi hirttäytyä. ain pinjanoksakin käy. Silloin esitys olisi très bien!)

  Ihmebantujengin huumori kolahti minuun jo silloin kun ne sitä teki, se on niin mustaa, eikä siinä koskaan ilkeillä objekteille - oman elämänsä 'subjektit' siinä aina ahdistuvat. Ja selkäänsä saavat. Hyvä.

  Tässä M/S Romanticassa asiat on tehty selvimmiksi - ei yksinkertaisemmiksi, mutta tavallaan annetaan ymmärtää: tässä kohtaa saa nauraa. - Oikeasti kyse on siitä että eri ihmisille käy erilailla huonosti, eikä se oikeasti naurun asia ole. - Itse asiassa elämässä mikään ei ole huvittavaa, paitsi se että elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä olen katsonut M/S Romanticia, sillä harvoin tulee näin loistavaa kotimaista sarjaa. Esimerkiksi viime jakson yritteliäs mieshahmo osui huumorihermooni kaikessa tummuudessaan. Samaten aiemmat hahmot. Aion katsoa sarjan Areenasta uudelleen, sillä toinen jakso jäi näkemättä.

   Poista
 47. (juo lisää Suomi-Poikaa ja miettii)

  Ei mikään Elämässä tietenkään yksinkertaista ole, jos olisi, se olisi tylsää. Töissä kun kävi töissä, paitsi vapaa-aikoina, se oli sellaista. Nyt eläkeläisenä ei koskaan tiedä mihin illalla herää tai aamulla nukahtaa... höpö, höpö! Eläkeläinen kun sunnuntaina katsoo kalenteriaan, "jaahas jaahas, mitäs ens viikolla onkaan", ja huomaa että keskiviikkona klo 13:30 on parturi, niin... no joo, ajattelee että "ohoh, koko viikko on varattu". Eli touhua ja täpinää täynnä.


  Ymmärrättekö? Vai haluatteko että selitän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kampaaja perjantaina klo 11.00. Seuraava merkintä on hammaslääkäri 11.4. klo 10.15. Toukokuussa on merkintä kolmesta eri syntymäpäivästä, jotka tulee muistaa. Muutoin tulen ja menen haluni mukaan.

   Poista
  2. Niin menetkin. Kukin eläkeläinen köpöttelee halunsa mukaan... mutta minne, rakas Iines? Minne he menevät?

   Poista
  3. Hyvä kysymys. Quo vadis? Minne menet menneisyys?

   No en paljon minnekään. Etupäässä varmaan metsään, ainakin kriittisesti arvioiden. Mutta oikeasti, otan mukaan kameran, jos sattuisi näkemään vaikka jonkin luonnon ihmeen. Muuttolintuja on jo tullut ja muutenkin metsän kantaväestö on selvästi virkistynyt. Katsotaan nyt, jaksanko kantaa painavan kameran kipeän kyljen kanssa. Yritän, on ikävää olla sisällä kauniilla ilmalla keväällä.

   Sitten pitäisi vaeltaa jonnekin ostamaan lounastarpeet, ellen sitten avaa hernaripurkkia ja syö sitä kolme päivää peräkkäin. Niinkin voi käydä.

   Poista
  4. Olet luonnollinen ihminen. Diggaan semmoisista. He ovat usein myös 'suloisia'. Mitä en heissä pane pahaksi! No, en.

   Ps. Itse asiassa arvostan valokuvaamista kovin kovasti. Vaikka itse en semmoista harrasta, edes kännykkäkameeralla kuvaamista. Lääkäriveljeni Pertti, joka myöhemmin teki itsemurhan, oli kova kuvaamaan. Hän kuvasi vain mustavalkoisia kuvia, ja kehitti ne itse pimiössään, hänen mielestään värifilmi valehtelee. Itse olin eri mieltä, koska olen toivoton hölmö, sanoin että "mehän näemme elämän väreissä..." Hänen mielestään se juuri on virhe. Hnmnhy, taiteilijalääkäritkin on kummallisia. Ei heitä aina ymmärrä.

   Ps. Olen jostain lukenut, en tiedä pitääkö paikkansa, että koirat (Canis familiaris) eivät värejä näe. Eli heidän isäntänsä joka sen narun päässä kävelee, on aina pukeutunut joko mustiin tai valkoisiin vaatteisiin. (Joka koiralle tietysti on samantekevää. Olkoon vaikka vitivalkoisesti alasti, tuo mun nöyä palvelijani. Häntä kiinnostaa paljon enemmän nämä hajut jotka kävelyreitin varrella hänen nenäänsä tulvivat... ATSCHII, ATSCHHHSCHII... Otteko muuten koskaan nähneet yskivää koiraa? En minä ole. Kerran näin haukottelevan koiran, ja kerran yks koira rupes nauraa mulle kun mut näki... En vieläkään käsitä minkä takia. (No, kai silla oli syynsä siihen?)

   Poista
 48. Koska te - rakkaat Pässinpäät - ette musiikistakaan mitään ymmärrä (paitsi että nuotteja ei saa repiä) niin panen tähän tämän:

  https://www.youtube.com/watch?v=C5uCnWOtWRM

  Hytkykää itseksenne. (tätä kauheeta 1960-luvun hytkytystä) Hendelistä (kirjoitetaan myös Händel) ei ole kyse vaikka voisi luulla. Mutta luutakin joskus luulee lihaksi. - Kuju on kiva ihminen. Ei hän laulaa osaa mutta ei se mikään vika ihmisessä ole, kun on nuori ja nätti. Mun mielestä.

  Tämän enempää on vähän, tulee mieleen ehtolause, eli Verbs (the conditional)

  oppi konditionaalista

  VastaaPoista
 49. tämä on oppi händelin kondition... no, jostain

  https://www.youtube.com/watch?v=klPZIGQcrHA

  Mielestäni aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että 20 % teistä kuunteli tuon tänne teille vinkkaamani yotube jutun. (Iines ehkä kuunteli. Iineksessä on empaattisuutta.) Te jotka ette kuunnelleet: omapa vikanne. Vittuako siitä sen enempää. Tai mitään. Tuossa sävellyksessä vaan on aika jännää "jäää jää jää/dam dam dam" -meinikiä. Ihan populääriä. Joka saattaisi kiinnostaa teitä vähemmän sivistyneitäkin. Itse, hieman sivistyneempi kun olen, en ihmettelisi että joku nuo nuotit vielä räppäisi. ("ikävä kyllä". ja niiskauttaa viivan kokaiinia nenäänsä, "ei näistä nykynuorista koskaan tiedä mitä ne päähänsä saa". nisffht)

   Poista
  2. Dirlandaahan on aivan huippu. Tykkäsin silloin ja edelleen tykkään.

   Poista
  3. Handel minusta on vakuuttavampaa. Samaa härdelliä hällä kyllä tuossa on kuin Hyttisellä. Eli melkosen mukavaa meininkiä. Räppäämiselle altista.

   Poista
  4. Basso (kontrabasso) tuossa Kujun laulukappaleessa tekee aivan upeita kuvioita. Nuotilleen, tietysti. En tiedä kuka soittaa, mutta hyvin soittaa. Tosi isolla sykkeellä soittaa!(= saa ääniä kielistä irti, ja rytmin)

   Ps. Matti Ijäksen elokuvassa "Viimeinen keikka", joka on v-tun hyvä elokuva, bändin kitaristi (?) sanoo laulusolistille että "basso on bändin munat". No niin on, munkin mielestä. Enkä nyt kysy Minna Canthin mielipidettä. Itse aikoinaan hakkasin vähän aikaa hinkkejä (= rumpuja),ja opin että basso lyö meidän pumpulle tahdin, en minä. Se on oikeasti totuus.

   Poista
 50. Olen ihmetellyt usein mutta en pelkästään yksin - koska lehtien yleisönosastossa meitä on monta - että miksi televisiossa nykyisin ei näytetä mitään mielenkiintoista? Ei esimerkiksi Ajankohtaista 2sta tai Paavo Väyrysen haastatteluja? Paavo Pesusieniä vaan on ja muutaa kokki- ja sisustusohjelmia on, niitä on pirusti. Ja toiset tekee remonttia kans pirusti. Sitten on näitä - mitä nää nyt - "ollaan muka oikeesti" - juu know . Näitä "big brotherseja" ja "varo, isoveli valvoo sua". En oikein tiedä. Äsken katsoin "Templation Island Suomi" ohjelman. Mielestäni se oli kummallinen. Tai syy tietysti oli minussa kun en sitä ymmärtänyt, en ymmärrä miksi ihmiset menee nussiin toisiaan johonkin tropiikkiin ja kamerat kuvaa niitä ja sit ne sanoo ex-poika tai ex-tyttöystävilleen että "emmää ketään pannu?". Melkoista meininkiä. - Kerran mä soitin Tarjalle Jyväskylän Kantakrouvista että "terve Tarja, mä olen nyt täällä Joensuussa ja me huomenna mennään sellaseen saareen jossa ei oo puhelinta enkä mää voi sulle soitella enää, moi". Kantakrouvin portsari, se oli siinä lähellä ja pakosta joutu kuuntelee mun puhelun, iski silmää mulle. - Mutta en minä ketään (muistaakseni) sinä yönä pannu? Tai jos vahingossa niin tuli tehtyä (eli napsahti) ei siinä teevee kamerajengiä + äänittäjiä tai klaffinlyöjiä silti ympärillä pyörinyt. (tai jos pyöri, en huomannut. koska olin kai niin kiihkoontunut)

  VastaaPoista
 51. Rakastan teitä! Kaikkia teitä! Esim. tie nro 282 kulkee Somerolta Forssaan. Ja palidromana Forssasta takaisin Somerolle. Voi Hitsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. palindromana ... no, ännä sinne tai ännä tänne, kaikki tiet vievät silti Droomaan. Via venetto!

   Poista
 52. Ripranien haluan myös mainita. Hän on naaraspuolinen ihminen, hänellä on kymmenen varvasta maton päällä, ei lähde leijuu ilmaan. Ei puhu puppua. Järkevä ihminen.

  VastaaPoista
 53. Ja tämä on pakko sanoa (muuta tänä yönä en enää sano) että Saria... Italian Saria... on tavattoman, tavattoman ikävä!

  VastaaPoista
 54. Hullua hölinää .

  VastaaPoista
 55. Kirjoitit hyvin ja asiaa Iines. Sipilää on ryöpytetty monen muun ohella oikein olan takaa enkä tajua miksi someviha roihahtaa niin helposti milloin kenenkin niskavilloihin. Mutta milloinpa ihmisjoukko ei olisi osannut lynkata ja mennä muiden mukana kuin lammaslauma. Eli tunnen useinkin lukkarin rakkautta alakynnessä olevaan, vaikka en muuten piittaisi koko tyypistä:) Lukkari löytyy urkuriviran ohella myös kangaspuista. Eikä taida olla rakastuneempaa kuin lukkarin mustakissa, josta siitäkin olen kuullut juttuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistoksissa kuin lukkarin musta kissa!

   Mainiota, Irja. Itse en ole kovinkaan kepuhenkinen, vaikka toisen puoleinen sukuni on vankkaa kepujuurta kunnanhallitusten puheenjohtajien nuijan varresta. Näissä tuvissa hiljennyttiin sanan äärelle, kun radiosta tuli maatalousministerin puhetta: Olkkast hilja gon Pura puhuu. (Kuten olen täällä ennenkin kertonut.)

   Poista