21.1.2021

Judit ja Holofernes, Rihanna ja Trump

 


Juditin kirja on Vanhan testamentin apokryfikirjoihin kuuluva kirja, jossa kerrotaan, kuinka juutalainen leski Judit pelastaa kansansa, jonka vihollisarmeija yritti tuhota päällikkönsä Holoferneen johdolla. Tarina kertoo, että rukoiltuaan  Judit lähti neuvottelemaan Holoferneen kanssa, salaisin  surmaamisaikein. Hän houkutteli tämän juomaan niin paljon viiniä, että tämä menetti tajuntansa, jolloin Judit katkaisi häneltä kaulan niin että napsahti.

Tämä Lucas Granach vanhemman maalaus Juditista ja Holoferneen päästä tuli mieleeni, kun aamusella katselin lehdestä uutisia Joe Bidenin virkaanastumisjuhlasta. Monet maailmankuulut suuret tähdethän riemuitsivat Trumpin kukistumisesta, ja uutiset kertoivat helikopterilla pois kiidätetyn Trumpin kihisseen raivoa jossain Floridan-piilossaan, kun hänen omiin virkaanastujaisiinsa ei saatu merkkitähtiä, vaan ainoastaan  mormonien kuoro Utahista.

Nimittäin, Rihannan Twitteristä siepattu kuva muistutti elävästi maalauksia Juditin ja Holoferneen tapauksesta, jossa Judit siis pelasti kansansa, samoin kuin Biden nyt on pelastamassa Amerikan. Twitter-kuva on Rihannan fanittajan muokkaama, ja siinä Rihanna-Judit katkoo Trump-Holoferneen kaulaa pelastaen näin kansakunnan.

Hienoa! Historia toistaa itseään, maailma paranee varmasti, vaikka mikään ei ainakaan vielä näytä muuttuneen. 
(Maalaus Lucas Granach the Elder)

198 kommenttia:

 1. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, vai miten se vertaus menikään? Kuvissa olevaa väkivaltaa ei voi nimittää ainakaan vihapuheeksi. Mm. Ranskassa moni pilapiirtäjä menetti henkensä.
  Me naiset voimme olla yhtä julmia
  kuin toisen sukupuolen edustajat, mutta kenties harvemmin.
  Minä äimistelin Iltalehdessä julkaistujen puoluetukien määriä!
  Verorahoistako nämä miljoonat annetaan? Kyllä vähempiosaisten avustuksista leikataan kylmästi, mutta puolueille työnnetään surutta miljoona-avustuksia!
  Minä en ainakaan haluaisi rahoittaa ainuttakaan puoluetta enää verorahoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, huomaan että minulla ei ole kunnollista mielipidettä puoluetuista. Tarkoitan sitä, että ne eivät ärsytä minua. Samalla tavalla kai moni yhdistyskin saa valtiolta joitain tukia. Ja niiden jakoperuste on nähdäkseni oikeasuhtainen, suhteessa puolueen kokoon. Tosin kun puhutaan miljoonien tuista, niin se on kyllä paljon. Sillä palkataan jo kymmeniä viestintäkonsulentteja taikomaan puolueelle imagoa. Luulen, että tukia voisi olla syytä vähentää.

   Poista
  2. Nyt jaettiin yhteensä 35,5 miljoonaa puoluetukia eduskuntapaikkojen suhteessa. Demarit mm. sai 7 miljoonaa euroa ja perussuomalaiset lähes saman verran.

   Poista
  3. Kyllä, summia kyllä itsekin ihmettelin. Mitä tapahtuisi, jos puoluetuet poistettaisiin kokonaan? Tai pienennettäisiin muutamaan sataantuhanteen.

   Poista
  4. Sepä olisi mielenkiintoista nähdä.
   Toki ne puolueet, joilla olisi yritys- ym. äveriäitä sponsoreita tai ideologisia järjestöjä taustalla mahdollistaisi näkyvyyden ja julkisen agitaation laajemmin.
   Hernesoppatykkejä ja muuta rekvisiittaa olisi tietysti vähemmän toreilla ja turuilla.
   Suuret puoluekokouksetkaan eivät ole ilmaisia. En ole kuulunut ainoaankaan puolueeseen, joten käsitykset tukirahojen käytön kohteista jne. ovat arvailua.

   Poista
  5. Tämä on totta. Kuitenkin somen aikakaudella kaikki puolueet saavat itsensä samalla lailla näkyviin osatessaan ja halutessaan.

   Poista
 2. Kyllä vanhaa liituliisaa sieppaa, kun Kokoomuksesta on tullut kommunistinen ja Amerikan varapresidentti on nuori, kaunis, fiksu ja ruskea nainen!

  VastaaPoista
 3. No nyt pomppas Mankemangi! Päivittele sinäkin lämpimiksesi ministereiden avustajajoukkojen lukumäärää ja heidän huikeasti nostettuja palkkojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliittisten avustajien työ on tärkeää.

   Poista
  2. Mankemangin kommentit kertovat nyt lähinnä hänestä itsestään.

   Mitä Kamalaan tulee, hän on symppis. Jos pannaan rinnakkain Kamala ja Sanna Marin, niin vaaka kallistuu kovasti Kamalan puoleen. Hän on aidon ja lämpimän oloinen. Ja silti hyvin pätevän, hän jotenkin hehkuu. Näkisin hänet mielelläni Amerikan presidenttinä, ja luulen, että jos niin käy, hän pärjää hyvin. Peukut.

   Poista
  3. Niin, Kamala ei ole sosialisti.

   Poista
  4. Mankemangi se kaivelee taas pääkoppansa sisältöä. Mitähän sieltä vielä mahtaa löytyä?

   Olisipa kuvaavaa poimia nuo kaikki sieltä poimitut määreet muista, panna ne kasaan ja tarkastella tältä pohjalta sinun maailmankuvaasi.

   Poista
 4. En ole Trumpin kannattaja, vaan pidän häntä narsistisena tyyppinä, jonka valintaa presidentiksi ihmettelen. Kansahan hänet valitsi, joten katson myös kansaan ja sen koulutus- ja sivistystasoon.

  Olen vaan umpikyllästynyt näiden Trump-vuosien aikaiseen lehtikirjoitteluun, mediaviestintään, Amerikan-kirjeenvaihtajien Trump-haukkumisiin ja kaikenlaiseen Trump-pilkkaan, televisiosketsien ja Ville Rannan Trump-pläjäyksiin. Hohhoijaa.

  Luojan kiitos se on nyt loppu ja toimittajat ja viestinnän ammattilaiset voivat siirtyä kirjoittamaan jostain muusta ja piirtämään muita trumppeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oudoksun, että nämä kevyen musiikin "tähdet" esiintyvät presidentin virkaanastujaisissa.
   Lady Gaga ja kansallislaulu! Eikö maassa ole sopivampia laulajia kyseiseen esitykseen.
   Viihdetähdet esiintykööt konsertissa, mutta eivät sovi mielestäni arvokkaisiin- presidentin virkaanastujaisiin.
   Miksi kaikkeen pitää tunkea "viihdettä" tai ainakin kevyen musiikin julkkiksia? Mistä se kertoo?

   Poista
  2. Tässä kaikki on kohdallaan, sekä "viihde" että "korkeakulttuuri" ... vai mitä, lettipäiset vekkulit?


   kaunis on kuolla kun joukkosi eessä... eikun

   Poista
  3. Noh, minä kyllä tykkäsin Madonnan tulkinnasta kansallislaulusta. Onhan hän oikeasti kaunisääninen, komea volyymi äänessä ja puku kohdillaan. Tykkäsin myös Lopezin laulusta ja olihan siinä agendatkin kohdillaan. Tätä Bidenilta nyt odotetaan. Palikat kohdillaan.

   Poista
  4. Itse muuten tuolla torilla olin silloin kun siellä juhlittiin Suomen Euroviisuvoittoa, Lordia. Ja minähän en sinne sen takia ollut mennyt - pidän enemmän Shostakovitsihista ja Modern Jazz Qvartetista, mutta kun satuin just silloin siellä oleen ja tallustelemaan... se väkijoukko imaisi minut mukaansa. Hitsi kun ihmettelin mistä tässä on kyse? Mutta sitten ymmärsin, kun tajusin. Eikä minulla mitään näitä hirviöitä vastaan ole, sitä paitsi tuo "Hard rock hallelujah" on hyvää rockia. Ja siellä tungoksessa tapasi paljon ulkomaalaisia jotka olivat haltioissaan Lordista. Mukavaltahan se tuntui tällaisesta kauppalassakin kasvaneesta. Mutta mitä sitten teet kun sua ympäröi 110.000 ihmistä ja sulle tulee kusihätä? Kauuuuuhee kusihätä? No, minä pujottelin sen ihmispaljouden välistä merta kohden, aikaa ja vaivaa nähden, mut sit pääsin parin kopin takaa semmoselle kapeelle kiskolle jossa just ja just pysy pystyssä ettei molskahtanut mereeen... ja aaaah... laskin veteni Suomenlahteen. Niin eikös siinä muutaman metrin päässä minusta ole poliisivene, joka rupee vilkuttaa valojaan, ja toinen niistä huusi megafoonin: "ÄIJÄ, HETI POIS SIITÄ!" No totta kai perkele minä siitä heti pois lähdin kun pääsin. Ja itse asiassa - loukkaantuneena virkavallan käyttäytymiseen - läksin suoraan Jyväskylään. (piru vie)

   Poista
  5. Yhdestä asiasta miehiä kadehdin. Kohtuullisen huomaamattomasta vedenheittokyvystä. Seisaalleen, nurkan takana, tms.

   Vaan kun naisen yllättää kova hätä, pitää päästä pyllistyspaikkaan, mikä vaatii tilaa ja näkösuojaa. Ei käy seisten nurkan takana.

   Poista
  6. Muistan jostain lukeneeni tämmöistäkin (= kyse on naisten glorifioinnista...) että naiset ovat 'niin enkelimäisiä että he pissaavatkin istualtaan'.

   En minä miehenä tähän mitään osaa ainakaan lisätä.

   Poista
  7. Toisaalta olisi kiva tietää mitä naisihminen tekee silloin kun on 'kauhee pissihätä' ja ei mitään puskan puskaa oo missään...

   Mikko, enpä usko että tätä kauheesti haluat tietää.
   (No, en kai si.)

   Poista
  8. Nainen löytää aina vessan tai pusikon. Aina. Tähän on evaluoiduttu vuosisatojen aikana, kun naista pitelevät häveliäisyys- ja säädyllisyysnormit ovat olleet kulttuurissa. Jopa ämpäriin voi pissata tai leivinkulhoon. Vaan yleensä siellä, missä on leivinkulhoja, on myös vessoja lähellä.

   Poista
  9. Kirjallisuushan on täynnä reteitä naisia, jotka nostavat vain helmaa, levittävät jalkoja ja antavat soittaa.

   Tietysti alushousut kannattaa ottaa ensin pois, jos ne sattuu olemaan. Samoin muutkin housut... okei, ymmärrän ongelman.

   Siinäpä olisi muuten markkinarako (kerrankin oikea sanavalinta!) sellaiselle vehkeelle, jonka avulla voisi lirauttaa huomaamattomasti jonkin pulloon tms.

   Ei sen luulisi olevan edes vaikea toteuttaa. Miehille vielä helpompi. Pitääpä hakea patenttia.

   Poista
 5. Olen ostanut edullisen meno-paluulipun Iineksen blogiin, ja siksi ennen kun ihmettelen tämänpäiväistä essettäsi, ihmettelen eilistä kommenttiasi. - Siinä Iines ihmettelet sitä miksi Perussuomalaiset - Suomen suosituin puolue! - tylysti hyllytetään muiden puolueiden taholta? ja kysyt " Onko tämä oikeasti demokratian mukaista? "

  No voi voi voi. Nimenomaan on.

  Koska 79 % äänestäjistä on sitä mieltä että Persut on perseestä ja että heidän kanssaan ei voi tehdä tuloksellista hallituspolitiikka. - Tämä matematiikasta.

  Se taas kun kysyt että (onko) "suuri osa kansasta vain valistumatonta ja tyhmää..." vastaan mielelläni sinulle että: on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grand Slamin keikkapussi - jarrut kirskuen - pysähtyi metsätiellä Hiukkasenniemi - Taivalkoski. Miksikö? No siksi kun bändin jäseniä kusetti: he olivat keikkamatkalla Mansesta Pohjoiseen. Juice kun sitä kuhinaa katsoi, letku tietysti omassakin kädessä, alkoi hyräillä kusella, kusella, Suomen suosituin bändi on, kusella vrt. Risella-riisin mainos! (tai älä vertaa ellet muista sitä, seoli hyvä mainos!)

   Poista
  2. 🤣! Korvamato! En sentään nyt kirjoittanut väärin: karvamato.

   Poista
  3. Mutta mutta. Eihän kansa hallitusta valitse, vaan vaaleissa suosituimmat puolueet, tai suosituin puolue. Jos X-puolue saa 21 prosentin kannatuksen ja Y-puolue saa 20 prosentin kannatuksen, niin eikö X- puolue ole nyt hallituksen muodostaja, pääministeripuolue?

   Eikö juuri tämä ole demokratiaa ja prosentuaalisesti vaalijärjestelmän mukainen kansan tahto?

   Ymmärrän toki sen, että kaikki muut puolueet voivat yhteensä olla suurempi luku ja aiheuttaa sen, että vaalijärjestelmän mukainen äänestäjien tahto ei toteudu, jos eivät suostu yhteistyöhön X-puolueen kanssa.

   Nytkin kun minimaalisen kannatuksen saanut kepu otettiin hallitukseen käyttämään valtaa, se on kyllä suomalaisten mielestä väärin ja epädemokraattista ja onkin johtanut puolueen syöksykierteeseen.

   Poista
  4. Tanhupallo (Kiti Kokkosen luoma hahmo) talutti mm. Putous-ohjelmassa narussa epämääräistä karvatupsukkaa: Karvamatoa. Hellyttävän suloista.

   Poista
  5. Sorry Iines. Karvamato-selitys hyppäsi nyt väärään kohtaan.

   Poista
  6. Kompromisseja ja lukemattomia neuvotteluja hallituksen muodostaminen edellyttää.
   Aina ei hallitukseen änkeäminen ole paras vaihtoehto puolueen kannatuksen nostamisessa. Voi käydä juuri päinvastoin.

   Poista
  7. Nykykäytännön mukaan vaaleissa menestynein (= eniten edustajia Eduskuntaan saanut) puolue aloittaa hallitusneuvottelut. Mikä tässä on vaikeaa?

   Suomessa on ollut myös ns. vähemmistöhallituksia (= ei enemmistöä eduskunnassa), mutta nykyaikana se on mahdottomuus. Koska Suomessa on monta puoluetta, ja jos millään puolueella ei ole (edustuspaikkoina laskettuna -1 parlamentin puheenjohtaja, jolla ei ole äänestysoikeutta) ehdotonta enemmistöä, on pakko hallitus muodostaa useammasta puolueesta. Ja hehän sen muodostavat sitten omien intressiensä mukaisesti. (mulle tää sulle toi niille ne ja noille noi). Jos ajatellaan sellaista irvokasta tilannetta että mikään muu puolue ei halua olla perussuomalaisten kanssa tekemisissä, niin sehän on perussuomalaisten probleema - käsittääkseni muiden puoleiden probleema?

   Muustahan tässä ei ole kyse?

   Ps. Jos sinulla on muita kysymyksiä, etenkin politiikkaa tai hyönteisiä koskeviin, vastaan niihin mielelläni. Ainakin niihin joihin osaan, Iines.

   Poista
  8. ... "käsittääkseni muiden..." po. "ei käsittääkseni muiden..."

   Kirjallisuudessa on kyllä totta että yksittäiset kokemukset on yhteisiä, siitä koko sanamagian mahti. Politiikassa "yksittäisten kokemusten yleistäminen" on vihonviimeistä meininkiä.

   ps. keksin tämä nyt ja ihan itse. pitääköhän paikkaansa?

   Poista
  9. Ei, jos kukaan ei halua muodostaa hallitusta suurimman X-puolueen kanssa, niin se ei ole X-puolueen ongelma, vaan mitä suurimmassa määrin demokratian ongelma.

   Tällöin muut puolueet eivät ymmärrä äänestäjien perimmäistä tahtoa, ja se ei ole demokratian mukaista, että suuren äänestäjäkunnan tahdon yli kävellään. Näin se on.

   Poista
  10. Eikä ole. Ajattele.

   Jos se X-puolue edustaisi 49,9 % äänestäjistä, se silloin sitä olisi. Mutta jos 21 % vaatii 79 %lta jotain eutuoikeuksia, se rupee oleen demokratian ongelma.

   Ps. Muistaakseni... Tapsa tämän varmaan täsmällisemmin (täpselt) muistaa, että Hitler aikoinaan demokraattisissa vaaleissa valtaan äänestettiin... n. 33 - 37 % äänillä. (En viitsi Wikipediasta tarkistaa.) - Iines kiltti, älä venkoile.

   Poista
  11. En venkoile, olen tosissani.

   Ymmärrän laskentatapasi, mutta ei sitä noin tarvitse laskea. Tuolla laskutavalla muut puolueet yhdessä ovat aina enemmistönä vastaan yhtä puoluetta kerrallaan.

   Minusta jossain on vääryys, jos joku puolue saa niin paljon ääniä että on vaaleissa suurin, ja sitten muut puolueet linnoittautuvat yhdessä sitä vastaan enemmistönä. Se nyt vaan on äänestäjien ylitse kävelemistä, vaikka on mahdollista. Minä en voi sille mitään, että pidän sitä demokratian halveksimisena. Voin olla muodollisesti väärässä, mutta viis siitä.

   Poista
  12. Muut puolueet eivä "linnottaudu" mitään puoluetta vastaan vaan ovat yhteistyössä kaikkien muiden puolueiden kanssa. Edellyttäen - että heidän arvomaailmansa (= tavoiteet) ovat samat. Tai ainakin edes sinnepäin.

   En edelleenkään ymmärrä miksi muiden puolueiden pitäisi 'liittoutua' sellaisen puolueen kanssa jonka he kokevat vastenmieliseksi, omia arvojaan pilkkaavaksi?

   Poista
  13. Politiikka Suomessa - vaikka väitetään - ei mitään "lehmänkauppojen" tekemistä ole. Se on kompromissien tekemistä, ja järkevimillään pragmaattista. - Tähän yhtälöön en halua että siihen tulee kaikenmaailman kansankiihottajia ja populisteja. Heidän neuvonsa kun ovat neuvottomia, oppinsa oppimattomia, sanat pelkkää sanahelinää.

   Poista
  14. SKDL oli vuoden 1958 eduskuntavaaleissa suurin puolue noin 23 prosentin kannatuksella ja 50 kansanedustajalla eikä Kekkonen ottanut hallitukseen.

   Poista
  15. Niinpä. Perussuomalaisten saadessa eduskuntaan 101 edustaa, he voivat perustaa hallituksensa. (Samoin kun jos Hjallis saisi eduskuntaa 101 Hjallista, hänkin voisi.) Mutta niin kauan kun heillä on alle se määrä edustajia, minkä takia KAIKKIEN muiden pitäisi tanssia heidän pillinsä mukaan? Sanopas se.

   Ps. Tää on ihan tylsää.

   Poista
  16. Minähän kerroin jo edellisessä postauksessa, ettei kansa valitse pääministeriä eikä hallituspuolueita - vaan eduskunta.

   Kansa valitsee toki eduskunnan.

   Sellaista lakia, että suurimman puolueen johtajasta tulisi automaattisesti pääministeri, ei meillä ole. Käytäntö tosin on, että hän saa aloittaa hallitustunnustelut.

   Mikis kertoo asian ihan oikein. Se että onko suurimman puolueen jättäminen hallituksen ulkopuolelle demokraattista, on makuasia – eli miten demokratia ymmärretään.

   Suomessa, jossa suurinkin puolue saa vain viidenneksen äänistä, se on minusta ihan ok.

   Demokraattisempi tämä systeemi ainakin on kuin se, että joku kekkonen valitsee päämisterin ja hallituspuolueet.

   Demokratiaa on nimenomaan se, että hallituksen on nautittava eduskunnan luottamusta. Ja sitä voi nauttia vähemmistöhallituskin.
   Poista
 6. Iines! Tasan ei käy onnenlahjat.
  Demokratiassakaan. Äänestystulokset olisivat erisuuruisia jos "nukkuvien puolue" ottaisi osaa vaaleihin.
  Ilman äänestyskopissa numeron piirtoa ei voi tietää, kenelle maan hiljaiset kenties voisivat antaa äänensä jos olisi pakko.
  Spekulaatiot on ehkä turhia ko. asiassa. Monet äänioikeutetut ei välitä paskaakaan kuka kansanedustajana istuu. Heitä ei vaan kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On leikitelty ajatuksella että äänestämisestä tehtäisiin pakollista (suuret sakot tms. jos ei äänestäisi). Silloin kansan tahto muka tulisi todella 100 %sti esiin/voimaan.

   Vitut tulisi!

   Ihmiset jotka EIVÄT halua äänestää mutta siihen pakotettaisiin, äänestäisivät kiukuspäissään just niin miten sattuu, korkeintaa ajattelevat että 'haistakaa paska, vaalvirkailijat'. Ja he jotka hölmöyttään eivät äänestäisi, pakotettuina äänestäisivät... no, hölmösti. Tai ainakin 'miten sattuu'...

   Kyllä kansan tahto tulee esiin niiden ihmisten äänillä jotka oikeasti miettivät ketä äänestävät. Ja viitsivät vaivautua. - Nukkuvien äänillä ei ole mitään merkitystä. (paitsi tilastoissa)

   Poista
  2. Kalluppiinkin tarvitaan vaan tuhatkunta soittoa.

   Poista
  3. Olen aina ihmetellyt, miksi muka olisi niin tärkeää, että mahdollisimman moni äänestäisi?

   Populistit vaan villitsevät tyhmän kansan äänestämään itseään, onhan se nähty jo 100 vuotta.

   Äänioikeuden voisi sitoa esim. veronmaksuun - vain nettomaksajilla olisi äänioikeus.

   Eihän tämä tietenkään demokratiaa olisi, mutta ei se demokratia missään enää kovin korkeassa kurssissa ole.

   Kansa kaipaa vahvaa johtajaa. Ihminen on sellaiseksi luotu. Tai kehittynyt.

   PS. Onneksi uskallan olla vankasti itsenikin kanssa eri mieltä. Vaikka olisinkin oikeassa.

   Poista
  4. Kannatetaan!

   Palataan antiikin Ateenan aikoihin, aikaa kun demokratia syntyi. Silloinhan äänestää saivat vain mielispuoliset kansalaiset, eivät naiset eivätkä orjat. Oikein! Sillä eiväthän naiset mitään politiikasta ymmärrä (vrt. tämänpäivän Suomi). Yhtä selvää on että orjat vain sekoittaisivat pasmoja jos äänestäisivät; ja orjiksi nyky-Suomessa voi määritellä muunmuassa työttömät, Kelan tuilla elijät, höpsöt ja muut hullut, maahanmuuttajat, maasta pois muuttajat, muuten viheliäiset ihmiset, jne. jne. jne.

   "Jo riittää!" tämä nykyinen tissimäinen vatulointi.

   Poista
  5. Ei mihinkään antiikin aikoihin, vaan uuden uljaan intersektionaalisen edistysmaailman malliin: annetaan kaikille vähemmistöryhmäläisille kymmenkertainen ääni, eli he saavat antaa ehdokkaalleen kymmenen ääntä kerralla,

   Kun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on meillä puolisen miljoonaa, niin heidän äänensä olisivat 10 x 500 000 eli viisi miljoonaa, mikä olisi intersektionalismin mukaisesti yhdenvertaista. Vai mitä?

   Poista
  6. Ehei, Mikis, ei noita mainitsemiasi ryhmiä voi orjiksi laskea – orjathan tekevät työtä!

   Mutta muuten osut naulan kantaan - johan Iineksen uusi postauskin todistaa, ettei sivistyneelläkään naiselle voi antaa äänioikeutta.

   He syytävät rahansa joko amerikkalaisille öljyinsinööreille tai afrikkalaisten nälkäänäkevien komeille edustajille, jälkimmäisille toki lähinnä veronmaksajien rahat.

   Mutta nerokas on Iineksenkin ehdotus! Tuloksena olisi onnela, kun valkoiset setämiehet karkaavat joukoittain maasta pakolaisiksi jonnekin oikeaan demokratiaan, esim. Venäjälle.

   Poista
 7. Nomadi.

  Kauas on ihminen alkuperästään päässyt kun hänellä on 1) tempur sänky 2) painopeitto 3) hybridi toyota 4) ynnä muuta semmosta 5) sepelvatimotauti 6) 3 ja varanumero oikein lotossa


  Mutta onhan musiikki, kirjallisuus, elokuvat. Ev valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän olla ylpeä vai pyytää anteeksi - sillä noista puolen menekkiä olen ollut edistämässä ihmismielen insinöörinä.

   Todennäköisesti puolia myös niistä ynnä muista semmosista. Lottoon olen syytön.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kaikki on hyvin. Miksei olisi? Toivon samaa sinulle, Leonoora Liito-orava, sinä olet kyllä virkistävä ihminen!

   Mutta ei sev väliä.

   Poista
 9. Välillä ajattelen ettei kukaan ymmärrä minua (hymähtää). Kyse ei ole tästä vaan siitä, että ihmiset eivät halua ymmärtää toisiaan. En minäkään. Se on surullista. Vielä surullisempaa on se että se vie ihmiseltä kyvyn ymmärtää mikä elämässä on tärkeintä, itsensä ymmärtäminen. Ei ihminen ikinä enempää pysty.


  Kaikki mitä Iinestä kohtaan täällä kritoisin, pohjautuu rakkauteen. Mutta ei sitä tartte ymmärtää, ei ainkaan kenenkään muiden.

  VastaaPoista
 10. Jos ihmisellä on säädettävä tempur, tallissa hybridi ja päällä muhkea peitto, voipi siemailla unosia vaikka aamukymmeneen.

  Mitäs minulla on. Noh, minulla on lääniä aika kivasti, kaksi kerrosta ja kaksi pihaa. Ja kaksi vessaa. Joskus mietin, että kumpaan menisin. Toisaalta kun kaikkea on kaksittain, pitää ostaakin kaksittain. Niinpä minulla on kummassakin vessassa omat vessapaperisäkit ja omat hammasharjat, hiusharjat, dödöt ja ihovoiteet, kaikkea kaksittain. En voi valittaa minäkään.

  VastaaPoista
 11. Minulla on hyvä tlannekomiikan taju, käytän sitä myös hyväkseni. Mutta kun lähestyy toista ihmistä, hauskuus muuttuu surulliseksi. Rakastan klovneja, mutta en jaksa kertoa heistä nyt koska olen väsynyt.

  Mitä lähemmäksi minua ihminen tulee, sen enemmän yritän hauskuttaa häntä. En ymmärrä miksi, enkä miks mä näin paljon pelkään ihmisiä, koska en pelkää?


  (miettii) En tiedä.

  VastaaPoista
 12. Ps. Sentimentaalisuus Seis! On tää Napoleonkonjakki (Cognac Monopol) melkein yhtä hyvää kuin... no, melkein mikä muu. (Voi Päivänvarjot sentään jos joskus saisi tavata tyttö tylleröisen jolla olisi jemmassa konjakkipulloja komuutankaapeissaan enemmänkin, niin... no, en tiedä mitä tekisin. Ehkä "Päivää" hänelle saanoisin. Ja vasta sitten sukupuolisia vihjailuja hänelle vaivihkaan tiittaisin.) Niistä harvoista kerroista kun stimulanttien - kuten nyt, tulen puheliaaksi, siis kun konjakkia kumoilen, olen pahoillani. Yleensä olen hillitty herrasmies, mitä olenkin, myös selvänä. Siksi kaikki ystävättäreni, myös myös juuri putkasta päässeet ilolinnut, pitävät minua hyvänä kuuntelija, koska nukahdan helposti.

  VastaaPoista
 13. Liisu kirjoittaa novelleja ja puhuu musiikista, ja aina yhtä merkittävän hienolla tavalla. Rakastettava ihminen (tottakai). Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, Bach saa minut tolaltaa, samoin Shostakovitsh, ja moni muu. JAZZ JA BLUES. Iskelmistä en välitä mutta laululyriikasta kyllä. Ja sitten kun ajattelin mikä mielestäni on kaikkein naaiiivein kitarakipale, mieleen pamahti heti tää:


  https://www.youtube.com/watch?v=92FA26we9_E


  Tässä nuoruus! Ja musiic! oi ei, sttop stopp!

  VastaaPoista
 14. Kun juo hyvää konjakkia, ei saa unta, ja kun juo enemmän, ajattelee minkä takia tarvitsisi saada unta. En tiedä, en ole filosofi. Mutta olen välillä semmosessa tilassa että en ajattele asioita vaan asiat ajattelevat minua, mikäs sen kivempaa. (sanoo kovalla äänellä HÖHH HÖH) Tänään luin kirjaa jossa oli suomalaisia novelleja, joista en niistä pitänyt, mutta sitten yhtäkkiä pamahti teksti: Joni Skiftesvik: "Näytön paikka". - Jos sanon että se on yks parhaita novelleja mitä ikinä on kirjoitettu, se tietysti paljastaa vain sen miten vähän olen novelleja lukenut. (paitsi Tsehovilta kaikki mitä häneltä on suomennettu)

  Tässä novellissa on Alku ja Loppu ja se siltä väliltä. Lukija saa koko ajan jännittää mistä on kyse. Aivan valtavan hieno ja lyhyt kertomus, kuin novelli ikään.

  VastaaPoista
 15. Mikiksen kommenttien kellonaika edistää tunnin.

  Kovasti kaunis on Scarborough fairin suomalainen versio. Kaikki lauluäänet ovat käsittääkseni Pave Maijasen, ei se siinäkään hommassa ihan turha jätkä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän en nuorempana sen kummemmin noteerannut Pave Maijasta, laulunluikauttaja muiden joukossa.

   Mutta sitten satuin kerran yhteiskonserttiin, jossa oli paljon nimimiehiä ja -naisia yms.

   Kun näin Paven livenä, totesin että hän oli paras.

   Poista
  2. Unohtaa ei silti sovi, että oli multi-insturmentalisti Luojan armosta ja suuri tuottaja. Wigwamin paras levy "Nuclear Nightclub", monta Hurriganesin, ja Dingonkin levyt. Dingo olisi ilman Maijasta kuulostanut paljon huonommalta. Oli myös kuudes Dingo, sen kosketinsoittaja.

   Ensi kerran Maijasen näin Albert Järvisen ja Ippe Kätkän kanssa Royals yhtyeessä sen jälkeen, kun Remu oli Albertille antanut ekan kerran kenkää juomisen vuoksi. Myös Hectorin orkesterinjohtajana muistan myöhemmin sitten 80-luvulta. Ja vaikka missä.

   Poista
  3. Silloin joskus 70-luvulla, ennen Jeesuksen ristiinnaulitsemista, Daven kanssa Rock´n Roll Band.

   Meinaan Rollaa.

   Poista
 16. Luin aamusella vielä kolumneja Niinistön ja Marinin Navalnyi-jupakasta. Kovasti ovat laineet lyöneet puolesta ja vastaan, mutta enimmäkseen vastaan: totuushan on, että pääministeri rikkoi perustuslakia ja pomppi ulos oman toimenkuvansa reviiriltä.

  Asiasta ovat kaikki samaa mieltä, siitä ei ole kahta sanaa. Eikä siitä olekaan nyt kyse.

  En voi välttyä ajatykselta, että Marin muistuttaa päivä päivältä enemmän Granachin Juditia, joka teurastaa presidentinkin. Tämä on tietenkin voimakas ja raju vertauskuva, mutta tulipa mieleen kuvasta, kun vilkaisin blogiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Marinissa on jotain samaa kuin Trumpissa. Jopa asiatasolla. Molemmat ovat hanakoita tviittailijoita ja molemmat olivat hyvin maskivastaisia. Kumpikaan ei lisäksi siedä minkäänlaista itseensä kohdistuvaa arvostelua, vaan kääntää sen narsistiseen tapaan muiden syyksi. Joka kerta.

   Poista
 17. Suomi on EU:n mallioppilas.
  Jos minä olisin pääministeri, en kuitenkaan olisi ensimmäisten joukossa puuttumassa naapureiden sisäisiin asioihin.
  Nykyisin tunteilla mennään mukaan estoitta, sillä totuuksia on liian monta todistettavaksi niistä se ainut ja oikea.
  Hyvän ihmisen syndroomaa ollaan Eu:ssa podettu ja toteutettu jo
  vuosikymmeniä hanakasti.
  No, helpottaahan se hieman unohtamaan omia ongelmia kun voi jatkuvasti syyttää ulkopuolisia syntipukkeja ja väärintekijöitä.

  Marinin kokemattomuus voi aiheuttaa vielä monia mielenkiintoisia kömmähdyksiä.

  VastaaPoista
 18. Näin on. Toisaalta en ihan allekirjoita tuota "kokemattomuutta" selityksenä tälle nopealle ulostulolle.

  Marin ei ole tyhmä eikä ollenkaan hätähousu. Se mitä hän tekee, on mielestäni laskelmoitu jonkin päämäärän takia. Hän tarkistaa aina taustan ja laillisuudet, joten tämä taisi olla johtoaseman vahvistamisyritys presidenttiin päin.

  Odotan itse mielenkiinnolla, minkä näyttävän positiivisen ulostulon Marin seuraavaksi tekee saadakseen taas suosiota, joka taisi nousta jo hattuun. Nythän on kuultu kovasti kriittisiä kommentteja pääministeristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihmettelen sitä, kuinka tämän tason väärinkäsityksiä voi pääministerillä olla.
   Suuren avustajajoukon luulisi osaavan hoitaa hommansa presidenntin kansliaan päin supsikkaasti.
   Jotakin kertoo se, etteivät nämä kaksi: pressa ja pääministeri taida hurpattaa ja juoruta juurikaan keskenään puhelimitse. Eikö kemiat oikein kohtaa vai kunnioituksesta toisen tonttia kohtaanko lienee kyse?

   Poista
  2. Mutta mikä oli Niinistön motiivi tehdä tästä jutusta julkinen mekkala?

   Olisi ollut hiljaa, niin kukaan ei olisi huomannut mitään merkillistä tapahtuneenkaan.

   Kertokaapa se.

   Poista
  3. Siis eikö motiivi ollut se, että pääministeri koukkasi perustuslain vastaisesti presidentin toimialueelle: ulkopolitiikan johtolauselmien esittäjäksi. Kyllä Marin tiesi, mitä teki. Hän ei ole tyhmä eikä tietämätön, korkeintaan hieman liian populistinen.

   Presidentti on ilmeisen tarkka reviiristään. Ja miksei olisi. Onhan hän maan ulkopolitiikan pää,

   Poista
  4. Entä Biden? Ei seniili?

   Poista
  5. Teko oli tietysti selkeä reviiriloukkaus – mutta edelleenkään minulle ei ole selvää, se miksi Sauli urputti julkisesti?

   Miksei hän hoitanut asiaa kulissien takana? Esim. soittamalla suoraan Sannalle ja latelemalla ärräpäitä?

   Mitä etu kenellekään, varmaan vähiten Suomelle, on tällaisesta julkisesta ulkopoliittisesta likapyykinpesusta?

   Epäilenpä, että taustalla lymyää idänsuhde.


   Poista
  6. Mankku ja muut vanhat viherpunakat kääkkänät ovat vain kateellisia Salelle, jolla on käynyt parempi mäihä naismaailmassa.

   Jotkut heikäläisistähän ihan totta tykkäävät myös naisista, siis muutkin kuin naiset.

   Salella on vientiä riittänyt, on missiä, on tissiä, on nuorta runoilijaa...

   Hitot seniiliydestä, kunhan on viriili.

   Poista
  7. Taustalla voi hyvinkin olla jokin suhde. Ei ole mielestäni ominta Saulia tulla julkisuuteen sisäpoliittisen selkkauksen vuoks.

   Poista
  8. Luulen minäkin, että monet ukkelit ovat vain kateellisia charmikkaalle Saulille.

   Poista
 19. Patrioottina toivon seuraavan pääministeriksi Terhi Kiemunkia. Hän on kaunis ja aikaan saava nainen eikä puhu kolealla äänellä. Täyttä rautaa vaikka ulkoisesti hieman runsaasti pehmeä. Ei riitele kenenkään kanssa jos toiset ovat samaa mieltä hänen kanssa, on kohtelias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhi Kiemunki? Onko hän entinen persu? Muistelen kuulleeni nimen jonkin skandaalin yhteydessä, minkä, sitä en muista enkä henkilön ulkonäköä. Enkä viitsi googlata näiden huumoriheittojen vuoksi.

   Poista
  2. Erotettu persuista tämä rva. Liekö uusi sinimusta-puolue olemassa?

   Poista
  3. Hän on puolueisiin sitoutuman joten yhdistää äärimmäisiä kannanottoja. Saa aikaan sopun.

   Poista
  4. Mikä on muuten äärimmäinen kannanotto?

   Mitähän äärimmäisiä kannanottoja hän voisi yhdistää, niin että saa aikaan sopun?

   Poista
  5. Vihreiden ja Perussuomalaisien reilun ja vilpittömän ystävyyden. Käsien puristuksen!

   Poista
  6. No tämä taitaa jäädä unelmaksi. Janan äärilaidat harvoin kohtaavat keskipisteessä.

   Toisaalta meillä on kyllä kokoomus lähestynyt merkittävästi vasemmistolaista liikehdintää. Puolue on vaalien alla ”avartunut”, mutta onko niiaillut ja nöyrtynyt jo liikaakin?

   Poista
 20. Rajojen sulkeminen uuden korona virusmuunnoksen estämiseksi näyttää olevan äärimmäisen vaikea päätettäväksi.
  Mielenkiintoista olisikin tietää, mitä todella pitäisi tapahtua, että ihmishenki olisi arvokkaampi kuin lain sallima kansalaisten vahva oikeus vapaamatkustamiseen
  maasta pois ja takaisin.
  Ymmärrän erityisen hyvin länsimaalaisten historiaan liittyvän teoreettisen ja tunneperäisen pelon rajoituksista.
  Todellisen vapautemme kansana ja kansalaisina olemme menettäneet jo täysin erilaisissa liittymissämme.
  Emme pysty sisäistämään näkymättömiä rajoituksiamme, koska signaalleja ei silmillä digiruuduilta näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Nuuskaralli jatkuu”, luki aamun uutisissa. Eikö hallituksen pitänyt juuri kiristää maahantulorajoituksia nimenomaan Ruotsista ja Virosta päin? Molemmissa maissa on hillitön koronatilanne.

   On se vaikeaa rajoittaa yksilönvapautta tai mennä terveys edellä, taloudesta uhraten. Ellei meillä olisi syrjäistä pohjoista kolkkaa asuttavanamme ja itsenäistä kansanluonnetta, olisimme helisemässä koronan kanssa näiden lepsuilujen vuoksi.

   Esimerkiksi Saksassa määrättiin tavallisen maskipakon sijaan nyt FFP2- maskipakko, eli ne kalliit maskit, jotka suojaavat myös kantaajaa jopa 98-prosenttisesti. Itsekin siirryin niihin, koska tarvitsen maskia harvoin, kerran pari viikossa asioidessani. Sen verran on varaa maksaa. Ulkoilussahan ei maskia tarvitse, kun liikkuu yksin luonnon helmassa.

   Poista
 21. Ensi keskiviikkona vasta tiukennukset tulevat voimaan. Tällä välin kerkiää popöjen kuljettajat tuoda tuliaisiaan ruhtinaallisesti.

  Tuskinpa nyky narsistien jonnin joutavaa matkustushimoa estäisi, vaikka tietyt maat olisivat saastuneet ja olisivat hengenvaarallisen radioaktiivisia. Nythän ollaan supersankareita, joihin ei näkymättömät pöpöt, myrkyt tai säteilyt vaikuta.

  VastaaPoista
 22. Hyvä sieltä on huudella kerrostalosta mitä pitää tehdä kun et ole vastuussa mistään. Suomessa lait sitoavat myös hallitusta, ei cvoi tehdä mitä vain jonku kylähullun ehdotuksen mukaan. Sitten voi kun eläme diktaturissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se sinun pelkäämäsi kylähullujen persudiktatuuri tarkoitakaan rajoitusten vastustamista? Olen lukemani perusteella tullut tähän käsitykseen. Samaten kylähullut persulit vastustavat maskeja ja nuuskarallin kieltämistä, vai? Vähän kuin Trump.

   Täällä meidän muijien tahollahan huudellaan rajoitusten ja tiukennusten puolesta, arvoisa Nimetön komeljenttari. Että halloota halloo.

   Poista
  2. Itse olet hullu ja tulet koko ajan hullumaksi. En jatka keskustelua.

   Poista
  3. Nimetön, sinun suustasi tämä on suuri kohteliaisuus.

   Poista
  4. Kiitos nimetön terhikiemunki! - Melkein vesissä silmin nauroin juttujasi, olet lahjakas koomikko.

   Poista
  5. Minäkin annan tälle koomikolle täyden kympin mainiosta "vedätyksestä". Kaikki eivät pysty tällaiseen ulosantiin. Tule ihmeessä toistekin!

   Poista
 23. No nyt sitten on kansa itänaapurissa kaduilla. Oppositio-johtajan rouvakin on lukuisien mielenosoittajien kanssa pidätetty. Miksi muuten oppositiojihtajaa tai rouvaa ei ole haastateltu meidän medioissa ennen tätä? Olisihan olut kinnostavaa tietää, millaisia yhteiskuntaoloja he ajavat naapuriin muutenkin kuin lietsoen ensisijaisesti vihaa Putinia kohtaan.
  Saa nähdä kuinka nämä mielenosoitukset päättyvät?
  Eikö olisi ollut parempi antaa toisinajattelijoiden huseerata maassa vapaasti. Vapaissa vaaleissa olisi kannatus sitten punnittu. Ai niin, maassahan ei vapaita vaaleja mukamas sallita.
  Kuka sitten on seuraava tsaari, sillä tuskin oppositiojohtajaa kaikki kuitenkaan rakastavat.
  Meille saattaa koittaa kusiset ajat, jos kasvavaa kaaosta naapurissa ei pystytä saamaan aisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdoton sananvapauden kannattaja enkä suoraan sanottuna ymmärrä, miten voi olla sellainen diktatuuri, jossa suut pyritään tukkimaan. En oikeastaan hyväksy edes erillisiä vihapuhelakeja Suomessa, koska meillä on jo laki, jossa on sanktiot solvauksesta, herjauksesta ja kunnianloukkauksesta. En äkkiä keksi ”vihapuhetta”, johon tämä sanktio ei pätisi.

   En tunne itsekään Navalnyin puheiden sisältöjä, koska en ole kuullut häntä koskaan. Toki tiedän, että hän kritisoi Putinia. Olisi tosiaan kiintoisaa saada kuulla häntä livenä.

   Poista
  2. Navalnyin täytyy olla pelottava mies, jos Putin ei uskalla edes lausua hänen nimeään.

   Sillä ellei ole, niin miksi tämä valtava sirkus nimettömän mitättömyyden vaientamiseksi?

   Jopa vaimon brutaali pidätys... näin sen uutisissa ja syyksi on vaikea keksiä muita kuin kansanvihollisen vaimona oleminen.

   Leonoora - demokratiassa me puolustamme ihmisen oikeutta kertoa vapaasti mielipiteensä, vaikka olisimme siitä jyrkästi eri mieltä.

   Tapahtuuko näin Venäjällä?

   Poista
  3. Hyvä Herra Jumala taivaassa Navalnyita ja vaimoaan siunatkoon ja Putinin kaatakoon!

   Poista
  4. Jep poijaat! Jänskäähän se on seurata, mitä maailmassa tapahtuu, niin kauan kun itse saamme olla sivusta seuraamassa ja kunhan vallankumoukset eivät yllä meille asti järkyttämään lintukotoamme.

   Poista
  5. Leonoora - meillä länsimaisissa demokratioissa ne vallankumoukset ja -vaihdot tapahtuvat rehellisissä ja vapaissa vaaleissa.

   Kannattaisi kokeilla Venäjälläkin.

   Poista
 24. Elämme mielenkiintoista vuosikymmentä! Ihanan digitaalisen suoman sananvapautemme ansiota osin lienee, että suuret joukot kansalaisia eri maissa saadaan agitoitua koolle nopeasti mielenosoituksiin.
  Mikä tämän oppositioiden kansannousun ilmiön nimi voisi olla? Jos ilmiö yhä tulee lisääntymään myös ns. demokratioissa, johtajille tulee olemaan tulevaisuudessa tuuliset paikat kansojen johtamisessa.
  Varsinkin jos mitään lakejakaan ei nää kunnioiteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että kaikinpuoliset ekokapinat lisääntyvät merkittävästi, koska niitä ei voida kieltää laillisin perustein niin kuin joitain natsimielisiä liikkeitä. Toinen asia on sitten se, miten väkivalta lisääntyy ajan saatossa näissä anarkistisissa liikkeissä. Nyt jo ekoterrorismi lähenee fasismia.

   Poista
 25. Eikös Navalnyi käynyt ennen myrkytystä juuri noissa paikoissa valistamassa, joissa nyt ensiksi mielenosoittajien utisissa kerrottiin tulleen ensimmäisinä kaduille. Syttyykö vallankumous laajemmalla ja vahvemmalla kansanrintamalla?
  Aika näyttää kuinka tässä käy.
  Valko-Venäjällä johtaja on edelleen valtaistuimellaan massiivisista vastalauseista huomimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukashenkoa luulisi kismittävän erityisesti, kun jääkiekon mm-kisat siirrettiin muualle. Kova kiekkofani kun on.🤣

   Poista
  2. Se jolla kulloinkin on diktatuureissa valta, sillä on myös varat ja armeijat. Mielenosoittajien on varmaan lähes mahdotonta suistaa tyrannia pois valtaistuimeltaan.

   Poista
  3. Ei mikään mielenosoituksella kaadu, mielenosoitukset ovat aina vain osallistujiensa omituisen tekopyhiä riittejä. Elikäs, kuten me vanhat juntit sanomme, homojen hommaa!

   Poista
  4. Kyllä, ne ovat esittäjiensä näytöksiä. Esimerkiksi Pridethan ovat alkuaan olleet mielenosoituksia, nyt kulkueita, show`ta, aatteen esittelyä. Mikäs siinä, mahtuuhan näitä maailmaan.

   Poista

  5. Harva tapahtuma levittää niin laajaa ja osallistavaa iloa kuin Pride-kulkue, joka keräsi Helsingissä (29.06.2019) arvioiden mukaan jopa 100 000 osallistujaa. Hieno näytös!

   Poista
  6. On kyllä hienoa, että on tällaisia kulkueita, joissa poliitikotkin voivat käydä näyttäytymässä ja keräämässä ääniä. Siellähän olivat etunenässä hymyilemässä ja heiluttelemassa kameroille mm. Antti Rinne puolisoineen ja iloinen Aino-Kaisa Pekonen. Kivat kivoille!

   Poista
  7. On se ihanaa olla esikuvana esikuvien joukossa! Ajatella miten suuren uhrauksen ja palveluksen he ihmiskunnalle ja isänmaallemme tekevätkään!
   Ei huolta siitä, että syntyvyys alenee eikä myöskään isättömistä tai synnyttäjä--äidittömistä.
   Marssimaan vaan me kaikki uusien uljaitten ja entistä parempien ja vapaampien rakkaus- ja perhearvojen puolesta. Ylpeyslapsetkin hoitaa ja ylläpitää suurella rakkaudella yhteiskuntamme. Eikö se ole äärimmäisen suurta suvaitsevaisuuden ja inhimillisyyden osoitusta jos mikä! On se ihanaa että muutaman vuosikymmenen päästä maailma on sukupuoleton, vailla entisiä perhemalleja. Wow! Kyllä sitten ihmiset ovat onnellisia ja vapaita toteuttamaan itseään.
   Aah, olisinpa vielä elossa näkemässä tuon auvoisan onnenmaan!

   Poista
  8. Luin jostain, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä olisi Suomessa 5 - 15 prosenttia kansalaisista, eli puolisen miljoonaa. Määrää on vaikea arvioida, mutta mielestäni määrä on kyllä suuri, jos se noin on.

   Mahtuuhan tänne maailmaan monenlaisia erilaisia ihmisiä. En usko, että syntyvyys alenee tms. Jatkuvuus on taattu.

   Poista
  9. Se mitä kritisoin, on tavallisten pulliaisten ratsastaminen erilaisten ihmisten harteilla omaa egoaan pönkittämässä.

   En kannata minkäänlaisia kiintiöhomo- tai kiintiömamujuttujakaan. Ne ovat läpinäkyvää hyvesignalointia. Miksi ei voida olla niin kuin ei oltaisikaan? Kaikkihan me olemme samanlaisia pohjimmiltaan.

   Poista
  10. Alfalla katsoin hetken terveyssummitia. Siinä lääkäri (nimi ei jäänyt muistiin) Heitti pari mielenkiintoista ajatusta ohimennen ilmaan. Vegaanius on yleisesti hyväksytty syömishäiriö ja psyykelääkkeitten syöjä ei tunne rakkautta vai oliko niin, ettei pysty rakastumaan.
   Virkistäviä ja uusia näkökulmia joka tapauksessa.
   Vegaanit eivät välttämättä saa kaikkia tärkeitä ravintoaineita.
   Nythän "valveutuneet" sukupolvet päättävät ja määrävät itse omista syömisistään. Saa nähdä kuinka "terveitä" ovat tulevaisuudessa vegaanipöperöä nauttineet vanhukset.
   Vaatisi tarkkaa ravintoaineiden tuntemista, että vegeravinnolla saisi kaikki tärkeät ravintoaineet ja pysyisi terveenä.

   En tunne psyykelääkkeitä enkä niiden vaikutuksia, mutta voisi kuvitella, että esim. rauhoittavat lääkkeet turruttavat, estävät levottomuutta ja ahdistusta. Miten sitten estänevät myös aitoja tunteita. Seksuaalisiin haluihin psyykelääkkeet vaikuttanevat joks tapauksessa kuten useat muutkin lääkkeet.

   Nykyinen sukupolvi uskaltaa turvautua häpeämättä psykoterapiapalveluihin yms. Psyykelääkkeitä saa ahdistus- ja masennutuntemuksiin sekä sukupuoli-ristiriitoihin helposti.

   Kinnostaisi tietää onko psyykelääkitty täysissä ruumiin ja sielun voimissaan tehdessään elämässään arvo- ym. muita valintoja? Miten ihmisen tunteet muuttuvat ja muuttuvatko ne psyykeä lääkittäessä?   Poista
  11. Ehkäpä tulevaisuudessa kehitetään pilleri, jolla saa kaikki ihmiset tuntemaan rakkautta toisiaan kohtaan. Siis veljellistä ja sisarellista. 😆

   Poista
 26. No nyt on Virossakin nuori ja kaunis pääministeri. Onnea Kajalle 💐 !

  VastaaPoista
 27. No juu, ja toivottavasti saa ajamansa matalamman veroasteen Viroon voimaan. Nainen tuntuu perin järkevältä.

  Kaja esittää, että veroasteen tulisi olla tasan 20, kaikille yli 500 euroa tienaaville. Vastustaa progressiivista jyrkkää verotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kova vero köyhälle. 501 €/kk ja siitä huntti valtiolle!

   Poista
  2. Noh, se on siis tämän nuoren ja kauniin ehdotus. Ja onhan Virossa muutama vuosi sitten vielä ollut juuri tuo 20 prosentin tasaveromalli, jonka toivotaan nyt kannustavan ihmisiä työntenkoon. Minusta meilläkin voisi kokeilla.

   Poista
  3. Mutta on tuo Katrín Jakobsdóttirkin nuori ja kaunis!

   Poista
  4. Taidat kunnon sovinistina arvostaa kovasti ulkoisia seikkoja naisissa? Miehen ei kai niin väliä ole?

   Poista
  5. Ai jai! Helmasyntisi, tuo korttien vetäminen, pukkaa taas läpi...

   Poista
 28. Mankemangi, moni kakku päältä kaunis,vaan on silkkoa sisältä!
  Äläkä luule, että tämä vanha kääkkä on kateellinen. Jokaine nauttikoon kiitollisena hyvistä geeneistä ja niiden hyvästä hoidosta. Nuoruus ja kauneus on joskus ohi jokaisella.
  Nimim. entinen kaunotar.🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäistetty nuoruus ja kauneus hehkuvat ulospäin. Lienee vaikeasti ymmärrettäväne ehkä?

   Poista
  2. Et sinä ketään selitykselläsi osta, Mankemangi. Olet vaan oikeasti tyypillinen sovistiukko, joka itse peiliin vilkaisematta kaljamahaansa ja silmäpussejaan huomaamatta tiirailee naisten nuoruutta ja kaunetta. En edes muista sinun täällä käyttäneen naisista muita adjektiivi kuin ”nuori” ja ”kaunis”.

   Poista
  3. Olen sanonut nuoria ja kauniita myös fiksuiksi.

   Poista
 29. 🤣, Kylläpä hiä on vitsikäs!

  VastaaPoista
 30. Vaan mistä tulee nyt se runsas "kärsivien nuorten"-marina sanomalehtiin: "En odottanut, että vietän lukioaikani kotona ruudun ääressä" tai "Koronavirus teki lukiovuodesta lapselleni painajaisen". Ainakin Helsingin Sanomissa on viime aikoina ollut monta kirjoitusta siitä, miten nuoret kärsivät, kun penkkareistakin joudutaan luopumaan.

  Korona-aikaa on usein verrattu sota-aikaan ja on korostettu yhteishenkeä, jolla vaikeuksista selvitään. No ei tämä polvi kyllä kestäisi uutta sota-aikaa, kun nytkin maristaan kaiken yltäkylläisyyden keskellä puhelin ja some toisessa kourassa.

  VastaaPoista
 31. Eniten marisevat "pahat äitipuolet".

  VastaaPoista
 32. Mankemangi, viimeinen varoitus huonosta keskustelutyylistä. Kommenttisi poistetaan, ellei viestintätyylisi muutu asialliseksi ja normaalin argumentoivaksi.

  VastaaPoista
 33. Suosittelen sinulle twitteröintiä.

  VastaaPoista
 34. Mielenkiintoinen on myös juuri tullut uutinen siitä, että kyllä saa pilkata juutalaisia, rinnastaa Israelin Isisiin ja toivoa Egyptin presidentin hirttämistä saamatta meillä syytettä vihapuheesta.

  Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on päättänyt jättää syyttämättä Hussein al-Taeen tämän rasistisista törkykirjoituksista. Eli nyt vaan pykämään hirttäjäistoiveita someen kenkuista henkilöistä! Jos joku pöyristyy, niin katukaa vähän ja liittykää demareihin, ja taas rulaa. Vaan kyllä Päivi Räsänen on tuomittava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Ei syytetä, koska charmantti herra oli poistanut tekstinsä ennen politista tehtäväänsä.

   Poista
  2. Näin charmantti komistus teki.

   Jotenkin arvostan enemmän rienaajaa, joka ei opportunistisesti pyytele anteeksi ja vaihda mielipidettään, kun suotuisa tuuli tulee ja Halosen Tarja halaa. Minusta juuri tuommoinen luoviminen on kakkamaista ja selkärangatonta. Olmi!

   Poista
 35. Twitterissäkö oppii asialliseksi ja normaalin argumentoivaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manke, Twitterissähän voisit vaihtaa mielipiteitä tosi älykkäiden, kauniiden ja nuorten, jopa valtioiden päättäjänaistenkin kanssa. Vai vaatiiko ne oikean henkilöllisyyden twiittaajilta?

   Poista
  2. Naulan kantaan. Siellä ne nuoret kauniit ovat, ja lyhyet kommentit ovat poikaa. Ei tarvitse vaivautua perustelemaan, kunhan tokaisee kertalaakista. Yeah!

   Poista
 36. Ihme, ettei Brysselissä vai missä paikassa viisaat päättivät, jotta Venäjälle aseteta ainakaan vielä lisärajoituksia.
  Meillä ei vielä sentään päättäjiä syytetä oppositiojohtajien myrkyttämisestä, mutta kuinka moni naapurimme tai muut valtiot esittäisi päättäjillemme vastalauseita jos joku meidän oppositiojohtajistamme pidätettäisiin lainvastastaisista teoista. Varsinkin jos hän käskisi kannattajiaan kaduille mielenosoituksiin.
  No joo. Huono vertaus, mutta tunteet edellä monet menevät mukaan mihin tahansa joukkosuggestioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanku luiskahtaisi kikkeli väärään reikään!

   Poista
  2. Hyi helvetti! Kirnuta nyt himoissaan paskasta persereikää!
   Onko hienoo?!Ainahan ei ehdi sivistyneesti suolihuuhteluja tehdä.

   Poista
  3. Ai kauheata, Leonoora, söin juuri iltapalaa...

   Poista
 37. Jokos nautit iltapalasi Iines?
  Minä söin just puolikkaan mikrokuuman lihapiirakan kahvin kera. Olivat tänään tuoreita S-marketin pullavitriinissä, kun poikkesin kaupassa mökille lumitöihin mennessä.

  Hyvä iskurepliikki voisi olla kysyä kaverilta, että milloin hän on viimeksi tyhjentänyt suolensa.
  Voihan toki kovemmassa suolenkäsittelyssä ruuansulatusjätepaketti peruuttaa etemmäksi takaisin, pois tien tukkona olosta.
  Mutta tiivistä tuotosta tulloo. Selviääkö sitten ilman ummetus/ulostuslääkkeitä? Ihan voi masukin tulla pipiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todettakoon tasapuolisuuden nimissä eräs seikka. Erittäin ihastuksissaan ja innostuksissaan poikapareista oli eräs terveydenhoitaja. Kun heitin hänelle muutaman haisevan sanani, niin rva tiesi, että eihän ne koko keppiä työnnä suoleen, vähän vaan sulkijalihaksella herkuttelevat. Oli ilmeisesti omakohtaista kokemusta asiasta. Ehhhehh...!
   Minä siihen, että tosiaankin. Prinssinnakit ovat suloisii! No nyt lopetan tällä erää aunus-tarinat. Että Mankemangi pistäpä paremmaksi!

   Poista
 38. Syötyä tuli, mukillinen inkivääriteetä ja klassinen iltaleipä, hapanleipää juustolla ja tomaatilla somistettuna. Ja muutama viinirypäle iltaherkuksi. No, tuosta on jo aikaa, nyt täytyy mennä nukkumaan, sillä mieli alkoi tehdä lisää hapanleipää.. Aamulla juon pelkkää mustaa kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä osataan leipoa ihania rukiisia hapanleipiä. Toki sielläkin varmasti. Ystäväni mies mm. leipoo hyvin vanhaan taikinajuureen ja riihirukiista.

   Minä vaihtelen teestä kahviin ja kaakaoon aamuisin. Kauraista paahtoleipää hunajalla ja voilla
   voideltuna. Hilloja ja marmelaadeja on useampaa sorttia. Kinkkua, savujuustoa ja munakokkelia, kun milloin mieli tekee. Joskus syön aamiaisella sardiinia tai tonnikalaa keitetyn kananmunan ja leivän kanssa. Smootheja teen hedelmistä, marjoista ja piimätuotteista tai tuoremehupohjaan isompia satseja. Edellispäivän vihannessalaattiakin jää usein aamiaispöytään.

   Poista
  2. Kaupasta ostan leipäni, Leonoora, kaiken. Huvikseni joskus kokeilen jotain. Ja hillot saan muilta, nytkin joulupaketissa siskolta kirsikkahilloa ja viikunahilloa, kun hänellä on puutarhassaan kirsikkaa ja viikunapuu, joka tuottaa valtavan sadon, niin että hän antaa osan hillopurkeistaan aina pois, lahjaksi.

   Poista
  3. Ah, kirsikka- ja viikunahillo ovat ihania. Sinulla vielä kotona tehtyjä ja sisaren valmistamia "aarteita".
   Mulla on jääkaapin ylähylly täynnä itsetehtyjä hilloja: omenaa, puolukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Edellisessä asunnossa oli vielä kylmäkellari jonne sai varastoitua säilömiset yms. Maalla maakellari pitäisi korjata, että voisi säilöä sinne yli talven satoa.

   Poista
 39. Huomenta ja synnit anteeks!
  Nytkö sitten onkin huomattu ettei Astra Zeneca annakaan suojaa yli 65 vuotiaille.
  Täälläkin virukselle altistuneita tulee lisää joka päivä kymmenittäin.
  Ilomantsin brittimuunnokselle altistuneet on mukamas jäljitetty. Tiedä sitten missä lähistöllä seuraavaksi muhinee nopeasti tarttuva virus.
  Kyllä välillä alkaa suututtaa toden teolla tää viruksen uhka! jotkut saatanat tieten tahtoen hyppäävät ulkomailla ja levittävät karmeimmillaan kuolemaa, murhaajat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kai väärinkäsitys, ettei Astra Seneca suojaisi vanhinta väkeä. Mielestäni uutisissa sanottiin näin.

   Vaan oudosti nyt menevät nämä rokotuskiemurat koko Euroopassa.

   Poista
  2. Totta tuo. Euroopassa uutisoitu toimittajien väärinkäsitystä joistakin tilastoluvuista.

   Outoa on, vaikka toisaalta kuinka paljon onkaan maailmassa kaikenkaikkiaan ihmisiä, jotka pitäisi rokottaa mahdollisimman nopeasti.
   Mielenkiintoista onkin miten rokotteeseen tarvittavat aineet ja valmistus sujuu lääketehtailta. Onko rokotteen valmistus aivan niin yksinkertaista kuin on luultu?
   Himuisia summia ainakin lienee jo maksettu rokotetta kehittäväville firmoille. No lisää rahapajoissa syntyy äkkiä ainakin seteleitä.

   Poista
  3. Maailmassa on koko ajan yhä enemmän influenssarokotteiden osaamista. Täytyy vain luottaa tieteeseen, sillä käsittääkseni vain häviävän pienelle osalle voi sattua jotain, jos sattuakseen on. Kaikista rokotteista joku saa joitain haittavaikutuksia. Nyt viimeisestä influenssarokotteesta sain kyllä flunssan, vuoden lopulla. Vaan yleensä tulee vain käsivarsi kipeäksi, ei muuta.

   Poista
 40. En malta olla toteamatta vielä tähän loppuun, että monet ihmiset ovat nyt uskomattoman tyhmiä ja itsekkäitä. On nimittäin hirveä valituskampanja siitä, että nuorten ja lasten elämä tuhotaan, kun heitä ei päästetä harrastamaan liikuntaa ryhmissä. Lasten pitää kuulemma saada vapaasti mennä liikuntaharrastuksiinsa.

  Taitaa olla kyse uusavuttomista vanhemmista ja itsekkäiksi kasvatetuista mulle kaikki heti -nuorista, jotka eivät ymmärrä, että luonto ja ulkoilma on koko ajan auki, jos liikkua haluaa. Siitä vaan luontoon kulkemaan ja juoksemaan, vai eivätkö nuoret osaa enää liikkua itsenäisesti? Pitääkö kaiken olla ohjelmoitua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän väliin voin sanoa että parhaan yhteyden pikkulasten nykyiseen elämään saan viestien avulla. Eräs nuori isä, jolla on 4 vai onko jo 5 vuotias pikku tytär, antaa melkein päivittäin tiedon, mitä tämän lapsukaisen elämään kuuluu.

   Eilen tuli viesti: "Kävin hakemassa M:n päiväkodista. Sen ulkopuolella odotti vanhempiaan pikku poika, joka odotteli hakijaansa. M ilostui pojan nähdessään ja huusi kovalla äänellä: Hei, Josse! Kiva kun olet siinä, minä rakastan sinua!
   Josse pyöritteli päätään ja huusi: Yää'äk!

   Niin suorapuheista ja mutkatonta on keskustelu näköjään pikku tulokkailla. Aikuistuessa asiat ehkä taas mutkistuvat.

   Poista
  2. Tämän päivittäin yhteyttä pitävän isällä on kaveri, joka on myös juuri tullut yllättäen isäksi ja näyttää olevan aivan pois tolaltaan ihastuksesta tätä maailman ihmeellisemmän IHMEEN syntymisen johdosta. Olen seurannut Facesta miten hän myötäänsä lähettää kuvia itsestään ja tästä pikku pörhelöstä ja ilme hänen kasvoillaan on paljon puhuva.

   Voi näitä kultavauvoja, joilla on hyvä vastaanotto ja rakastavat vanhemmat. Voisiko paremmin olla. Minkälaisia ihmisiä heistä kehittyy maailmaan, mistä tulevat ikävät ihmiset?

   Poista
 41. Mutta minä olen tyytyväinen kommunistihallitukseemme! Etuus- ja verotusjärjestelmän muutokset kavensivat tuloeroja ja nostivat etenkin pienituloisten kotitalouksien tuloja vuonna 2020.

  https://thl.fi/fi/-/etuus-ja-verotusjarjestelman-muutokset-kavensivat-tuloeroja-ja-nostivat-etenkin-pienituloisten-kotitalouksien-tuloja-vuonna-2020

  VastaaPoista

 42. Ensi vuonna onkin sitten vuorossa menoleikkausten ja veronkorotusten vuosi. Hallituksen tulee talouspolitiikan arviointineuvoston mukaan virittää julkisen rahan käyttöä uudelleen, tänäisen uutisen mukaan.

  Neuvoston puheenjohtajan, taloustieteen professori Jouko Vilmusen mukaan me emme selviä ilman hallituksen kiristystoimia. Eli edestämme löydämme vielä veronkiristykset. Mielenkiintoista nähdä, miltä momentilta hallitus tulee leikkaamaan Imenoja. Nyt on vain elvytetty, velkaannuttu ja jaettu rahaa joka puolelle. Onhan se kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkauksia ei tarvita, koska talous elpyy.

   Poista
  2. Ilta-Sanomien pääkirjoitus juuri nyt:”Hallitus sai korkean tason varoituksen – velkakierre on saatava aisoihin tai edessä on leikkauksia ja veronkorotuksia.”

   Sama uutinen oli jo Helsingin Sanomissa ja siitä puhuin aiemmassa kommentissani. Kannattaa lukea sanomalehtiä. Uutisissa puhuvat talouselämän korkeimmat osaajat ja vaikuttajat.

   Poista
  3. Pääkirjoitukset ovat mielipiteitä, opetti äidinkielenopettajani. Uutinen sen sijaan on, että arviointineuvosto kiitti hallitusta työllisyystoimista.

   Poista
  4. Kyseessä oli Helsingin Sanomien julkaisema uutinen Talouspolitiikan arviointineuvoston tutkimuksen perusteella antamasta varoituksesta hallitukselle. Ilta-Sanomat teki lausunnosta pääkirjoituksen.

   Poista
 43. Minä en luota enää talouden positiivisiin uutisointeihin tai yhteenvetoihin. Toisinaan uutisoidaan katastrofaalisesta tilanteesta ja toisinaan talous onkin kasvanut niin ja niin hyvin. Saa näistä selvä mikä on lopulta totta. Valtion hitonmoiset velat ilmeisesti pitänevät paikkansa.
  Kotitalousvähennystäkin hehkutettiin työllisyyden parantajana ja harmaan talouden karsijana. Äskettäin valmistuneessa tutkimuksessa tulokset ovat toisenlaiset.
  Eivät pienituloiset ja köyhät pysty edes käyttämään moisia "palveluja". Pumaskoiden täyttö on monelle vähän kouluttautuneelle jo ylivoimaista.
  Köyhiä eriarvoistavaa ja tulonsiirtoa keskituloisille ja rikkaille koko kotitalousvähennyskeksintö.

  Television uutisointikin on ärsyttävää. Näytetään vaan käsivarsiin tökkimistä ja hämmennetään rokotussoppaa joka helkutin lähetyksessä.

  Hirveä vouhotus pitäisi lopettaa ja odottaa todellisia, paikkansa pitäviä tietoja kaikesta rokotuksiin liittyvistä ohjelmista. Luotiin kansalaisille ylimitoitettu toiveikas mieliala rokoitusten nopeasta saamisesta.

  Päivi Räsänen on haastateltavana n. klo 00 nyt keskiyöllä uusintana lähetettävässä Alfa-tv:n Dosentti ohjelmassa.
  Yritän pysyä valveilla, sillä jäi aiemmin iltapäibällä katsomatta. Kai haastattelu vois löytyä Alfan ohjelmistosta nettisivulla. En ole vielä tarkistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videota en Räsäsen haastattelusta äsken äkkivilkaisuna vielä löytänyt.

   Poista
  2. En ole nähnyt tuota ohjelmaa, mutta minulla on sellainen käsitys, että valtakunnansyyttäjän jahtaama Räsänen on siteerannut homokammossaan Raamattua, joka on meillä täysin sallittu kirja, kirkon perusteos, uskonnonvapauteen kuuluva asia.

   Räsänen ei ole siis suoltanut suustaan vapaata irrallista herjaa kuten nyt vapautettu al-Taee, joka herjasi kirjoituksissaan mm. homoseksuaaleja, somaleita, sunnimuslimeita ja juutalaisia.
   Kirjoitukset levisivät myös maailmalle, ja esimerkiksi israelilainen lehti Jerusalem Post kertoi ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal -keskuksen johtajan paheksuneen al-Taeen kirjoituksia.

   En jaa Räsäsen näkemyksiä, päinvastoin, mutta puolustan hänen sananvapauttaan tässä asiassa. Al-Taeen eri ryhmiin kohdistuneet solvaukset olivat monin verroin kauheampia kuin Räsäsen raamattusitaatit.

   Poista
  3. Al-Tae katui ja poisti tekstinsä näkyviltä kauan ennen kuin kukaan niitä huomasikaan ja kauan ennen julkista uraansa.

   Poista
  4. Niin, hän poisti tekstinsä ja ryhtyi demareiden ehdokkaaksi, sai varmaan hurjasti ääniä.

   Mitä tästä opimme?

   Juutalaisia ja homoja saa herjata vapaasti, kunhan jonkun pöyristyttyä pyrkii poistamaan tekstinsä ja liittyy demareihin.

   Mitä tästä opimme?

   Poista
 44. Kirjoitin aiemmin lääkemainos huijauksesta. Tänään avatessani netin oli siellä Sauli Niinistön kuva jossa kertoi 100 miljardin elvytyspaketista . Kansalaisten pitäisi kiiruhtaa OKEYA immediate Edge rahastoon sijoittamaan Bitigoineihin. Liittovaltio on hankkeessa mukana.
  Kuinkahan tyhmäksi mainoksen laatijat ihmisiä luulevat.https://trendikastekniikka.com/info/?offer=Immediate%20Edge&cep=zpUkO0jD2_PFnK875z0B3iBsm7i45WYke5dF

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, kirjoitin juuri uuden juttuni - huijauksista.

   Kuule, kyllä Suomessa huijattavia riittää, valitettavasti. Asia, jota on vaikea ymmärtää.

   Poista
 45. Raamatulle laitetaan ja vannotaan käsi vaiko sormet monissa lakiasioissa. Raamattu on pyhä kirja niin oikeuslaitoksissa kuin kirkoissakin, vaan Päivi Räsäsen ei sallita käyttää Raamatun tekstejä.
  Kiinnostavaa oli, että Räsänen tietää kolmen henkilön nimet, mutta yhden nimeä hänelle ei hänelle ole kirjallisesta pyynnöstä huolimatta kerrottu.

  LGBT-porukalla taitaa olla kohta enemmän valtaa kuin oikeuslaitoksella? Räsänen ei ole halunnut paljastaa syytteidennostajien nimiä julkisuuteen.Siinä olisikin juorulehdistölle mehevä jutunaihe, miksi päivillekään ei kerrota neljännen kantelijan nimeä.
  Jos Räsänen tuomitaan raamatunlauseiden käytöstä on se osoitus siitä, että homoyhteisöjen sarvipää saatana on luikerrellut jo jokaiseen, jopa oikeuslaitoksiin käyttämään valtaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi Räsänen kertoi katsovansa prosessin loppuun asti. Hänelle oli tarjottu mahdollisuutta poistaa twiittinsä ja kirjoituksensa, jolloin haasteet olisivat ilmeisesti vedetty pois.
   Enakkotapaustahan tästä tietyt tahot haluavat.

   Miten käy? Jakautuuko luteril. kirkko lähitulevaisuudessa kahtia, Raamatun kirjoitusten kieltäjäksi ja pappien LGBT- porukan mielivaltaisesti tanssittajaksi vai poistetaanko Raamatusta muutama kohta ylpeysliikkeen halujen mukaisesti?

   Mielenkiintoinen haastattelu oli Alfa Tv:ssä, Dosentti-ohjelmassa eilen tiistaina.

   Poista
  2. "Raamatulle laitetaan ja vannotaan käsi vaiko sormet monissa lakiasioissa. Raamattu on pyhä kirja niin oikeuslaitoksissa kuin kirkoissakin, vaan Päivi Räsäsen ei sallita käyttää Raamatun tekstejä."

   - Hyvä rinnastus, hyvä pointti. Noin se on, eikä siihen ole mitään lisättävää.

   Poista
 46. Mankemangi, olet saanut viimeisen varoituksen yhden virkkeen väitteistä ilman minkäänlaisia perusteluja. Poistin yhden virkkeen tokaisusi uuden jutun kommenteista. Juttuni ei ole Twitter- eikä Face-viestintää.

  Jos haluat osallistua, keskustele asiallisesti ja ystävällishenkisesti, niin kuin muutkin. Perustele edes jotenkin sanomasi, tai kerro laveammin.

  VastaaPoista
 47. Turha täällä mitään perustella kun vika on Sanna Marinin hallituksen ja osittain Antti Rinteen aina. Pitää olla samaa mieltä kaikissa lauseissa.

  VastaaPoista

 48. Niin pitää, tietysti. Erimielisyys minun ajatuksistani johtaa välittömään blokkaukseen, kuten tästä blogista näkyy. Sinunkaan kommenttejasi täällä nyt ei vain sallita. Sensuuri iskee, jos uskallatte edes epäillä oikeassa olemistani.

  Ja kyllä, kaikki on Sanna Marinin vika. Tämä pohjaa tietysti kateuteen, kun hän on nuori, kaunis ja selkeäsanainen edistyksellinen kaikin tavoin palvottava punavihersuvakki, ja minä taas olen katkera vanha vihainen lehmä, persuämmä, homofoobikko, rasisti, natsi ja fasisti. Ettäs tämänkin tiedätte, nimettömät siellä loukoissanne.

  VastaaPoista
 49. IINES,
  sinä olet ikään kuin äiti ja Mankemang sinun lapsesi, jota yrität kasvattaa ja oikoa mielestäsi oikealle polulle :)

  Älä uuvuta ja rasita itseäsi, Iines. Kyllä varmaan Mankemangi on tyytyväinen kun saa ilmaista itseään ja vastaat hänelle, mutta luulen, että hän ei aina vaadi vastaustakaan, kunhan saa tuoda itseään näkyviin. Kukaan ei halua olla näkymätön. Mankemangi on varmaan jo omalla, mielestään oikealla polulla, johon on tottunut ja tyytyväinen. Ei kannata vieroa hänen tapaansa olla ja ajatella. Maailma on sellainen. Meillä on kaikilla omat tapamme olomme ja ajatuksemme. Moninaisuus on rikkautta.

  Tiedän että sinäkin, Iines, kaiken tämän tiedät. Pelkäätkö että joku toisin ajattelija tai ajattelematon häiritsisi meitä muita?
  - Ei. Meille kaikille tämä blogisi on paikka, jossa saamme kuunnella, tietää toisten ajatuksia ja viljellä omia, jos haluamme. Mikä sen mukavampaa. On vain erilailla ajattelevia ihmisiä. Meitä on maailma täynnä.

  MANKEMANGI,
  kerropa, miksi sinä tykkäät käydä täällä Iineksen blogissa? Miksi kommentoit pääasiassa Iineksen puheita? Oletko tyytyväinen oloosi täällä? Oletko periaatteesta toista mieltä Iineksen tai jonkun muun mielipiteistä ja haluatko parantaa maailmaa omilla katsontakannoillasi? Mikä sinusta täällä Iineksen blogissa on parasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iinestä seuraamalla pysyn perillä fasistisen mielenlaadun tuoreimmista liikkeistä. Vertaan niitä todellisuuteen. Esimerkiksi tänään uutisoitiin, että "Talouden näkymistä saatiin keskiviikkona useampia positiivisia merkkejä, kun Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) julkisti tuoreimman suhdannebarometrinsä, Tilastokeskus luottamusindikaattorin ja Nordea talousennusteensa".

   Iineksen mukaan huulipunahallitus on täysin epäonnistunut ja olemme matkalla helvettiin. Nuorisokin on pilalla.

   Poista
  2. Mankemangi,
   Jos kysytään niin olisi hyvä, jos siihen kysymykseen vastataan.

   Jos kysymyksiä on paljon, se nähtävästi uuvuttaa. Ei jaksa vastata.

   Sinäpä olet nokkela poika (potkaisen sinua nappaan). Olet keksinyt hyvän keinon vastata. Hieno oivallus: jos kysymyksiä on paljon, on parasta lähettää samat kysymykset takaisin kysyjälle. Siinäpä hän näkee miten tylsää se olisi jos alkaisi kiltisti pää kumarassa vastailla. Ihailen nerouttasi, Mankemangi!
   Nyt menen lumitöihin. Se on vielä raskaampaa luin vastailla kysymyksiin :)

   Poista
  3. Tulkintasi on tietysti omasi, Mankemangi, mutta kuka tahansa näkee, että se ei vastaa sanomaani. Puhun varoituksesta hallitukselle, jota sanaa lehdet käyttivät.

   Kyseessä oli maan johtavan talousalan arviointielimen lausunto, jossa hallitusta oikeasti kehotettiin aloittamaan nyt jo toimet talouden vakauttamiseksi. Hallitus sai joistain toimistaan kiitosta, mutta varoitus oli se asia, joka toimittajienkin artikkeleissa korostui. Hallitusta varoitettiin, ei siitä mihinkään pääse.

   Jos tämän blogin kirjoittajan mielenlaadun näkee fasistisena, epäilen kyllä sanojan omaa arviointikykyä. Ja mielenterveyttä.

   Poista
  4. PS En käytä koskaan termiä "huulipunahallitus".

   Sinä käytät, Mankemangi. Miksi ihmeessä? Etkö pohjimmiltasi luota hallitukseen?

   Poista
  5. Mankemangi, sekoitit pääni, ei haittaa, on jo valmiiksi sekaisin.

   Äsken, ennen kuin sain lumivaatteet sappaita myöten päälle, olit laittanut vastauksena kaikki kysymykseni sinulle, minulle takaisin. Nyt sitä kommenttia ei enää näy missään. Näinkö unta?

   Sinä olet nyt kuitenkin vastannut kysymyksiini, ainakin osittain.

   Sinä seuraat Iinestä saadaksesi jotain tietoa, jota voit sitten mielessäsi puntaroida ja verrata omiin tietoihisi. Se mihin tuloksiin tulet ovat sitten tietysti omat tietosi. Kukapa ei olisi sitä mieltä, että jos mielestään on jossain asiassa oikeassa, puolustaa mielipidettään viimeiseen asti. Ei siis mitään hätää. Kaikki tapahtuu niin kuin voi jo ennakoida. Aina löytyy asiasta kuin asiasta monta oikeaa puolta. Se riippuu vain siitä, miltä suunnalta asiaa tarkastelee. On kyllä ihmisiä, joilla on niin avara käsitys asioista, että he pystyvät tutkimaan asiaa kuin asiaa laajasti sen eri puolilta. Eivätkä hekään aina satu näkemään sitä, mikä on oikein, sillä totuus asiasta voi olla piilossa asian sisäpuolella. Tai sitä ei voi kukaan tietää.

   Poista
  6. Liisu, varmuudeksi: minä en ole poistanut tästä yhtään kommenttia. En ole itsekään nähnyt kyseistä kommenttiasi?

   Poista
  7. Fasistista mielenlaatua kuvaa halu pakottaa ja rankaista, oli ongelma mikä tahansa. Erityisen tuomittavia ovat tasa-arvopyrkimykset ja "vieraat" uskonnot. Taidekin on parhaimmillaan vanhoissa itävaltalaisissa postikorteissa. Jne.

   Poista
  8. Taitaa Liisulla olla ihan oma internetti.

   Poista
  9. Höpö höpö, Mankemangi, ei fundamentalismin tuomitseminen merkitse koko uskonnon tuomitsemista.

   Uskonnot eivät valitettavasti ole irti väärinkäyttäjistään. Tämä koskee erikoisesti kansoja, joiden uskonnollinen kulttuuri ei ole pystynyt jostain syystä kehittymään aikojen saatossa, kun tieteet ovat muuttaneet maailmankuvaa.

   Poista
  10. PS Olen toiminut uskontotieteen opettajana. Uskontotiedehän on eri uskontojen tutkimusta. Meinaatko tosissasi, että henkilö, joka valitsee uskontotieteen yhdeksi oppiaineekseen, halveksii eri uskontoja?

   Poista
  11. Siltä minustakin välillä tuntuu. Ihan oikeastikin. Esimerkiksi mun Facebook sivuni oli joku aika sitten melskattu pahaan kuntoon sillä aikaa kun en itse pääsyt sitä katsomaan ollenkaan. Piti kirjautua ja kysyttiin salasanaa, joka oli aina väärin. Kun sitten Facebook-ihmiset alkoivat auttaa, saatiin jonkinlainen parannus aikaan. Mulla oli 94 kaveria ennen sotkua, kun pääsin lopulta sinne itse oli kavereita enää 14 ja muut olivat poissa. Nyt melkein kaikki ovat paikalla, joku ylimääräinenkin oli, muttei ole enää.

   Poista
  12. Tuo yllä oleva teksti Facebookista liittyy Mankemangiin 16:44.

   Poista
 50. Liisu, olipas tässä arvokas kommentti.

  Olet taitava ihmistuntija, luet ihmistä aika syvältä asti. En halua oikoa mitään sanomastasi, olet mielestäni ihan asian päällä. Voin vain kiittää kommentistasi.

  VastaaPoista
 51. Iines, vähän nolottaa. Olet nähnyt minut jostain näkökulmasta, jota en itse tunnista. Joudun tämän tästä moittimaan itseäni. Mutta nyt tiedän, miten kivalta tuntuu, kun joku näkee jotain positiivista. Muistan kun koko elämäni lehahti hetkessä kirkkaaksi kuin taivas, kun jouduin käymään gynekoloogilla ja hän sanoi: "Sinulla on ihanan puhdas ja kaunis kohtu!" Ai että olin ylpeä. Taputtelin mahaani ja sanoin. "Kiitos, kiitos, hyvä kohtu!"

  VastaaPoista
 52. "Iinestä seuraamalla pysyn perillä fasistisen mielenlaadun tuoreimmista liikkeistä", avautui pyydettäessä Mankku.

  Hänen mielestään edustaa siis fasistista mielenlaatua tuomita esim. homofobiset ja rasistiset kommentit, kun tekijä kuuluu hyviksiin?

  Vai riittääkö todella, että poistaa ne saadessaan julkisen pestin rauhantekijäksi? Poiston motiiviksi voi tosin esittää muitakin kuin kasvun ihmisenä. Esimerkiksi puhtaan oman edun.

  Meidän pitäisi kyllä olla kiitollisia Mankulle, sillä ilman häntä me voisimme kuvitella punavihreän suvaitsevaiston olevan ennakkoluulotonta ja avaramielistä väkeä.

  Sillä ihan oikeasti en tunne ketään yhtä ennakkoluuloista ja ahdasmielistä ihmistä kuin Mankku. Kauan luulin, että hän vain näyttelee - mutta pelkäänpä että ei.

  Millainen on ihminen, jolle jokainen eri mieltä mistä tahansa asiasta oleva on natsi ja fasisti?

  Minäkin kuulisin mielelläni perusteltuja näkemyksiä kiistellyistä aiheista, mutta turha on ollut toivo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyksessä ei ole erimielisyys, vaan analyysi. Aika puolueettomasti tekstejänne lueskelen. Monestikaan potilas ei hyväksy tohtorin diagnoosia.

   Poista
  2. Et sinä ole mikään tohtori. Luulet itsestäsi jotain merkillistä. Narsismin piirteitä on nyt rutkasti.

   Poista
 53. Naulan kantaan, Tapsa. Tuota minäkin kysyn Mankemangin kohdalla: ”Millainen on ihminen, jolle jokainen eri mieltä mistä tahansa asiasta oleva on natsi ja fasisti?”

  Minua huolestuttaa tämä asia juuri siksi, että Mankemang ei taida oivaltaa omaa tilaansa. Ja jos tällainen asenne on yleisempikin joissakin piireissä, niin lähellä ovat yhteiskunnassa kaikenlaiset sananvapauden kiellot, mielipiteiden rajoittamiset ja väärinajattelijoiden tuomitsemiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Minusta tällainen on äärimmäisen konservatiivinen asenne.

   Koservatismi tulisikin määritellä uudelleen.

   Poista
  2. Heh heh, aika harhainen ajatus tämä 'jokainen'...

   Poista
 54. Muuten tiedoksi, että omatkin Safarilla eli iPadilla kirjoittamani kommentit heittyvät tästä pois. Eli kommenttia ei tällä hetkellä ilmeisesti voi kaikilla mobiiliyhteyksillä kirjoittaa.

  VastaaPoista
 55. Katsoit siis kannaltasi paremmin sopivaksi, että Talouspoliittisen arviointineuvoston raporttia ei blogissasi kommenttina julkaista?

  VastaaPoista
 56. Linkit eivät keskustele edelleenkään tässä blogissa. Ihmiset keskustelevat omin sanoin, parhaat ilman viitteitä.

  VastaaPoista
 57. Sinä nojaatkin omaan ehtaan intuitioon, jota kutsutaan myös fasistiseksi epistemiologiaksi.

  VastaaPoista
 58. Omituinen höpöttäjä olet.

  VastaaPoista