23.12.2021

TalvipäivänseisauksenaTalvipäivänseisauksenahan me suuntaamme katseemme horisonttiin. Joko näkyy valoa taivaan ja maan rajapinnassa? Jo näkyy! Vaikka päivä on lyhimmillään, illassa on minuutti enemmän valoa kuin eilen. Aamuun emme vielä katso, sillä siellä pimeys on jäänyt jalastaan kiinni ja polkee samoilla sijoilla aina uudenvuodenaattoon asti. 

Onneksi keskelle pimeyttä ja pitkää kaamosta tulee joulu, tuo vakava ja harrashenkinen riemullinen juhla, jolloin suomalaisella on tapana muistella menneitä jouluja ja viedä kynttilöitä kuolleiden omaisten haudoille - lapsuuden joulun kaiho on tavoiteltavin tunnetila. Se kun äiti leipoi pellillisen torttuja, joita ei saanut maistaa ennen aattoa,  ja isä haki pyörän tarakalla salaa metsästä kuusen ja tuoksutti  kuusen oksaa elävän kynttilän liekissä. Ja äiti motkotti, että pitääkö sitä nyt koko kuusi polttaa. Ah lapsuuden jouluja joulukirkkoineen ja hartaine sävelineen. Sisko lauloi täysin rinnoin että Tulemme Jeesus pienoises, nyt Peeetlehemiin seimelles,  sä valos loistaa meeeiiille suo ja joulurauha meiiillle tuo. Tapanina tortut oli jo syöty ja kinkunpala kaluttu,  ja arkeen siirryttiin  mutkattomasti.

Vaan tulisiko meidän ottaa oppia muinaisilta roomalaisilta, jotka viettivät Saturnaliaa iloiten ja remuten, vähemmän hartaina?  Joulummehan kyllä periytyy roomalaisilta tirisevine possupaisteineen ja lahjanantoineen, mutta roomalaisilla Saturnaliasta tuli karnevaali,  rempseä ja  suosittu juhla, jota vietettiin jopa seitsenpäiväisenä 17. -  23. joulukuuta talvipäivänseisauksen aikoihin. Vakavamieliset asiat oli kielletty, ja Saturnalian lieveilmiöitä olivatkin raju ryypiskely, ylensyönti, karkeat kepposet, muulloin kielletty uhkapelaaminen ja irstailu. Ikään kuin yhdistelmä suomalaista joulua ja vappua.

Itse taidan olla kallellani mieluummin hurskaaseen ja vakavamieliseen jouluun. Vierastan esimerkiksi ruotsalaista kepeää tomtegubbar-rallattelua. Vaivun mieluusti kaihoisiin tunnelmiin ja muistelen menneitä rakkaita, myös kaikkia eläimiäni, Manua, Kustia, Pontusta, Pandaa. Ja kaikkein kaunein joululaulu on Sulo Saaritsin Taas kaikki kauniit muistot. Uusin harras joululaulusuosikkini on tämä erään lukijan viime jouluna vinkkaama laulu.

Hyvää joulua, rakkaat lukijat! Olkoon teillä kaikilla sillä tavalla runsas joulu kuin itse haluatte!

(Maalaus Roberto Bombiani, hs.fi)

151 kommenttia:

 1. Pimeää jaksamista ja talouselämää kaikille verollepannuille ja heidän läheisriippuvaisilleen.

  T. Kääpäkorven keinokyynel r.y.

  VastaaPoista
 2. Allepainettu verollepantu kävi juuri omavero.fi:ssä tarkistamassa verokarhun lähettämän kirjeen. Olisi nyt vaan nukkunut talviunta.

  T. Vähemmän iloinen veronmaksaja, ole hyvä vaan valtio, pidetään huolta toisistamme. Erikoinen vaalislogan muuten, ”toisistammehan” kai edellyttäisi vastavuoroisuutta eikä yhdensuuntaisuutta.

  No mutta, nyt on joulu, otetaan toinenkin silakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassojjahas, vai että sellanen meininki. Mikä siinä oikein on ettei helppo seikka ole selvinnyt?

   Platonin valtioon vain eräs idean hahmotelma, muitakin on. Jos vaikka lukaisee Santeri Alkion kansantalous saa jo joltisenkin kuvan. Totta ettei valtion tointa voi muuksi juuri kutsua kuin ottaja-antajaksi ja usein katinpaskan Kan ajaksi muttei se silti yksilöä oikeuta työntämään käsiä olkavartta myöten yhteiseen kirstuun, siinä alkaa sillä viisiin pianaikaan kirstunpohja paistaa.

   Poista
  2. Po kantajaksi minkä toki osasittekin lukea väärin koska ei siinä niin lukenut.

   Yksilötaso ei kuitenkaan risteydy vaan risteää yleisen tason kanssa, ne voi pitää erillään ellei tahdo antaa itsekästä kuvaa ihanittestä.

   Poista
  3. Kysymys kuuluukin kuka sen yhteisen kirstun täyttää, sillä ei se itsestään täyty. Sekä kenen tarpeisiin sitä tyhjennetään.

   Ainakaan Stadissa kirstun täyttäjät eivät juurikaan nauti sen suomista eduista. Esimerkiksi yleinen terveydenhoito on pelkkä vitsi. Edes keskituloisella ei ole mitään mahiksia päästä mihinkään hoitoon muualle kuin yksityiselle omalla rahalla.

   Rahoitamme siis valtavan terveysbyrokratian mamuja, narkkareita ja työtävieroksuvia sun muita varten. Edes lääkärit eivät halua työskennellä julkisella puolella.

   Apotti-järjestelmäkin tiedettiin toimimattomaksi ja silti se otettiin Stadiinkiin. Päätös on niin älytön, että viranomaisena epäilisin korruptiota.

   Mukavaa aattoa kaikille tontuille!

   Poista
  4. Näin se menee 10 000 asukkaan pikkukaupungissakin. Julkinen terveydenhoito on pelkkä vitsi.

   Minua on mm. suorin sanoin käsketty yksityiselle hammaslääkärille, kun halusin nauttia verovaroin tuetusta terveydenhoidosta ja saada ajan julkiselle hammaslääkärille. Ei onnistunut julkiseen jonoon pääsy, koska olin ollut joskus yksityispotilas.

   Julkisella puolella meillä ennen muita menevät maahanmuuttajaperheet, syrjäytyneet ja päihteidenkäyttäjät, mm. nuoret huumeveikot.

   Huom. Tämä pitää lukea oikein. Tämä on vain yksinkertainen fakta, eikä näiden apua tarvitsevien ihmisten syy. Me mahdollistamme tällaisen toimimattoman systeemin.

   Poista
  5. Stackars knarkkien leegot hoidetaan mutta tietääkö väki väkevä ja vahva veroja maksava mikä siihen on syy? Eteen vie. Kerrompa sen, ällistytte. Jalalle vie. Pitkäkestoinen tulehdus suussa vie tarvitsevilta mahdollisuuden saada vähän käytettyjä siirtoelimiä, muut taudit voidaan pestä pois.

   Muuten ovat eri mainioita hepsunkepsuja ja usein vain ennakkoluuloisuus tavallista elämisen mallia kohtaan on esteenä raitistumiselle. Tämäkin on vanha keksintö, sosiaalidemokraattien viholliskuvaksi Ruotsissa oli tarpeen luoda ryhmä ja se oli jo olemassa. Se vain kopioitui tänne. Kätevintä siinä ei ole sen säälittävyys vaan sen olemassaolon syy, sitä ei ole. Kaikki pärjäisi vähän lääkinnällisesti ilman apua mutta kolmekymmentä ihmistä yhtä päihdyntää nostaa liksaa jonka syy ja oikeutus on laittomuus. Vapaa ei saa olla, ei ajatuksissa, ei hallinnasta, ei työnteosta. Vähintään on vedettävä lävitse esterata jossa hoitoa lupaillaan palkkioksi vaikkeivät likikään kaikki saa, kas kustannukset...

   Se yhdestä ryhmästä. Paljonko tiedätte muista mainituista?

   Poista
  6. No, eipä ole todellakaan tullut mieleen.

   Sen sijaan mieleen pukkasi, että eikö siirtoelinten uuskäyttöä varten tarvita ns. luovuttajan lupa ajalta ennen kuoloa? Onko se lupa ehkä sitten ehto korvaus- tms hoidoille?

   Säälittäviä ihmisparkoja he ovat. En osaa heitä vihata.

   Poista
  7. Nykymuoti vaatisi luovutuskiellon. Tässä toimitaan kuten edunvalvojan asiakkaiden määränkin suhteen - jos tahdotaan pitää työpaikka - hämäävästi muotoiltu suostumus lähetetään asiakkaalle.

   Paljon priima varaosia, ei kukaan valita.

   Syrjäytyneitä ovatkin tarkkaan ottaen tavalliset duunarit. Keskiluokka on laajin ja palkkakuoppa riittävän matala kaikilla.

   Ykstyisvaltio on tietenkin eräs ratkaisu.

   Poista
  8. Asiansa puoliksikaan huolella hallitsevalla sosiaalipummilla jää käpälään €800/kk josta €500 veroa 20 pros. ruoan, asunnon ja terveysdenhoidon ollessa ilmainen. Tämä on normi. Oletteko hölmötetyt töihin?

   Etuuksia käsittelevien palkoilla voitaisiin kustantaa kansalaispalkat. Lisättäessä kuntoon hoidetut päihdepoliitiikan uhrit tiliä saataisiin lisää niin että laskelma näyttäisi yli €1000 jokaiselle joka alistuu luokkayhteiskunnan ruotuun.

   Olalle vie. Lepo.

   Poista
  9. "No mutta, nyt on joulu, otetaan toinenkin silakka."

   Vissiin velaksi, koska eläkkeet nousevat vasta tammikuussa.

   Poista
  10. Älä sure, tammikuuhun on enää viikon verran, ja sitten saat silakkasi! Maistuu se silloinkin, jos suusi ei ole tuohesta.

   Poista
 3. Voi kamala, BB Kingin myöhäistuotannon versiota Always on my Mindistä kuuntelin ja katkaisin sen Anthony Parviaisen vuoksi. Hieman sieltä täältä yritin, sitten laitoin kiireen vilkkaa kamalien kokemusten arkistoon. Lyijysinetti päälle, etten enää erehdy.

  Kakarana ja nuorena, jolloin ei kaikkea viihdearsenaalia ollut saatavissa, oli juhlaa, jos jouluna onnistui radiosta kuulemaan M.A.Nummisen Joulupukki puree ja lyö ja John Lennonin So this is Christmasin. Nykyään ihan perinteisiä vähän, mutta vain vähän. Jussi Björlingin Oi Helga nai, vaimikäseoli, on aina mieluinen,

  VastaaPoista
 4. Äläs nyt, Antony Parviainen on oikeasti hyvä tulkitsija, ja hyvä laulaja. Musiikista on silti tietysti monia makuja ja mieltymyksiä, eikä niistä voi kiistellä. Mutta siis ei Antonya huonoksi voi kukaan sanoa. Itselleni taas kepeä amerikkalainen jatsahtava musiikki on sellaista, joka ei sytytä hirveästi, mutta eihän se huonoa ole.

  Yksi kotimainen yhtye on, jonka laulua en vain jaksa: Rajaton. Hirveitä ne kuoron lollotukset, kun joku vetää sooloa.

  VastaaPoista
 5. Hyvää Joulua kaikille ihmisille ja eläimille!
  (Ja myös ystävällisille avaruusolioille!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä unohda satuolentoja, menninkäisiä, peikkoja, mikiksiä, keijukaisia ja tonttuloita!

   Äläkä itäisen maan viisaita miehiä!

   Poista
  2. Voiko muuten jouluaatompaa säätä olla kuin nyt? Olin juuri luomassa lumet pihalta, ja aurinko siilautui puitten takaa lupaavasti. Kaunista! Oli kiva tulla sisälle punaisin poskin, kun sisällä oli lämmin ja huumaavat tuoksut yöllisen kinkunpaiston jäljiltä. Että jouluja vaan itse kullekin!

   Poista
  3. Sää on säädetty Vironniemelle galaktisten vierailijoiden maun mukaiseksi, heille on -7 C optimaalinen, kauneusarvot ovat sivutuote

   Poista
 6. Tinnelmallista sydänten joulua Iinekselle, Liisulle, Ripranielle ja Rikulle, Tapsalle, Mikikselle, Megille ja Roxsonoffille!
  Herkistävä joulutunnelma on olla täällä lumisten mökkien rauhassa. Pakkanen paukkuu, mutta mieltä lämmittävät muistot menneistä sukupolvista ja elävät tulet.
  Jouluyöterveisin joulumessua telkusta töllöttävä tonttumuori Noora.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora, ja minä lähetän kyllä hyvän joulun toivotukset Mannellekin, olehan kiltisti!

   Poista
  2. Tottakai Tapsa! Tietysti Mankemangin piti olla hyvän joulun toivotuksissa mukana! Päsähti jäätyneeseen päähäni ykskakaks, että muistinko nyt varmasti kaikki kultsimurut. Piti tulla oikein tarkistamaan.
   No Tapaninpäiväonnittelut kaikille sekä halit, erityiset rutistukset Mankellekin!

   Poista
  3. Lämmin kiitos Noora, hyvää joulun jälkeistä elämää sinulle ja kaikille. Paitsi Mangnetofonille.

   Poista
 7. Tunnelmallista on varmaan siellä lumisten mökkien maisemissa, Noora, kun täällä pikkukaupungissakin on kaunista kuin postikortissa, lumiset puut, metsänreunat ja tuikkivat valot pihoissa.

  Vaan kummallista on, miten ihminen vieraantuu pakkasista lauhojen talvien jälkeeen. Kun nyt paukkuu viidentoistakin kieppeillä, tuntuu liian kylmältä ulkoiluun. Ei ole kuitenkaan kovin monta vuotta kun kävin valokuvaamassa yli kahdenkymmenenkin asteen pakkasessa.

  VastaaPoista
 8. Peräkylän joulupöydästä

  Pöytä notkuu monii herkui
  pöydäs istuu siskoo serkui
  äitii isii setää tätii
  pöydäl kinkkuu lohenmätii
  rosollei ja lootii lantun
  jotka ovat herkkuu Santun.

  Kuuluu maiske sekä moiske
  kaikkein mahain täysi loiske
  mussutus ja massutus
  Mustin Mirrin tassutus
  nurkas kaunis havupuu
  ikkunassa puolikuu.

  Tuoli särkyy mummon alta
  kuuluu nauru kaikkialta.
  Mummo nousee ketterästi
  pappa auttaa vetreästi
  uuden tuolin mummon alle,
  torttu maistuu makealle.

  Veikka pieree raikuvasti
  sisko nauraa kaikuvasti
  äiti toruu tuhmii lapsii
  isäll päässä harmai hapsii
  päällä puku kokonainen
  olo hieman tukalainen.

  Siitä koostuu joulun onni
  palaa rahaa täysi tonni
  toinenkin jos oikein mällää
  vaan kukapa sitä jouluna rällää.
  Joulun rauhaa kaikki halaa
  onnee toivoo ilman rajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haittaaks pahasti siis ku pantas ska -beat raksuttaan ja istutettas noi sanat siihen? Kato teosto kuittais sullekki parit haulit sitte ku pupuu rupee tuleen.

   Tsekkaa ska. Juice piti. Kysyttiin miks ni se sano et ehkä se sopii ku mä oon lähes aina pee aa. Vaiks vois tsiikaa Skatalites.

   Poista
  2. Ei haittaa vaikka rokiksi vedettäisiin.

   Toisaalta näissä nykyisissä kovan rokin joulukonserteissa veisataan kovin hengellisiä uskovaisen herännäiskansan joululauluja. Sanoma on peräti harras, vakava ja kristillinen.

   Poista
  3. M-h. Koska J. S. B.
   Mut ei futastiks täs. Tarttis olla niin tiukka tempo et menis punk-. Ei myy.
   Mitä haetaan? No videoo, fygyy. Kaiken takana on rich-bitch-no clitch.

   Poista
  4. Äh, -kele. Glitch. Ihmisten kielet on typerryttävän vaikeita, varsinkin sanat.

   Poista
 9. Hyvää ja kaunista joulupäivää! Pakkasta täällä -26! Yksi talitintti oli kuollut lintulaudan alle. Yritin lämmittää sitä kinnaskäsissäni, mutta eipä ollut pelastettavissa.

  Huikea riimitys ja aiheiden käsittely runossa! Kiitos! Klassikko!

  VastaaPoista
 10. Korjasin yhden pilkkuvirheen runosta ja huomaan, että alku jäi pois tuosta uudelleen postatusta. Sanoin siinä, että Noora toivoi aiemmassa jutussa joulurunoilua, ja siksi tämä vähän höpö runo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla höpö, mutta aika hyvä! Siinä kaikuu mukavasti sukkela lounaismurrekin, jota minäkin saan aina kuulla kun vaimon serkut käy kylässä.

   Iloista joulua kaikille! Odottelen juuri lapsenlapsia kylään ja sitten se huiske alkaakin!

   Poista
  2. Tattista vaan, mutta murre on kyllä sekasikiömurretta, ja runo keskinkertaista paikallislehtitasoa, vaan eihän se tahtia haittaa. Tärkeintä on, että runosuoni pulppuaa.

   Minulla ei ole lapsenlapsia, vaan joulukissa. Makaa koko päivän laiskana saunan lauteilla. Että huiske pitää itse järjestää.

   Poista
  3. Tai sanotaan nyt mahdollisimman puolueettomasti, että runo ei kyllä ole ollenkaan paikallislehtitasoa, sillä ainakin meidän paikallislehdessöä runot ovat kovin kilttejä ja perinteisiä, tyyliin

   "Kaikesta huolimati on tullut joulun aika. / Lapset lahjoja vartoo, / aikuiset vapaata aikaa viettää.

   Joulun etu on kiireistä aikaa. / On tortut leivottu ja kinkut paistettu, / lahjat hankittu, kuusi tuotu tupaan.

   Nyt on aika hiljentyä joulun viettoon, / Jeesuksen suureen syntymäjuhlaan."

   Poista
  4. Tuo riittäisi yksinään, peruisin tilaukseni jos sellaisen olisin tehnyt. Paprua pukkaa luukusta kyllin ilman mitään tilaamisia ja maksamisia, kaikki ilmaisjakelut - ja kuka juuttaan pupelonekin on keksinyt nimetä ilmais- maksaahan niiden painaminen, jakelu, jätteistäminen ynnä muu yhtälailla kuin muunkin propagandan. Sanon pr. koska puhtaimmillaan Helsingissä on Pravdamme HS jolla on luja ote böndetollikoiden haaruksista. Asuntojen ja lomakohteiden mainokset olisi lehden nimeksi parempi.

   Eettinen kuluttaminen, ratikalla ajelu ja tyyni dissosiatiivinen arkijärjen hyljeksintä, so. älytön ja mauton & hajuton leijunta jossa vilkuillaan huolekkaasti kuka näkee, ei kai kukaan katso juuri meitä, meidän lapsia, tietääköhän joku missä me asutaan, kauheetakuulkaa. Hän päässyt ei vain Töölööseen lauloi Myllykosken Pekka vainaakin Freukkarien kulta-aikaan.

   Käpykylä, muka Eeuussa. Juueio, kaukana ja pysyy. Turha selittää, käykää Stogiksessa moikkaan mamujengejä. Lintukoto jossa makustellaan ja tollikoidaan pornopäiseen tapaan jollain täysin irreleva tilla fully synthetic - uutisella.

   Näistä syistä feedini ovat nasa, esa ja tiedeyhteisöt. En ole ainoa jolla on tosiasioiden joltinenkin taju eikä tunnustettua huumorintajua kusipäisille koohkaajille. Jonkin verran le monde ja yleinen zeitgeist saa huomiota, täsmälääkkeek kävin steissillä ja laskin ristikkolehdet. Telineessä oli kymmenen. 10 erilaista siis ainakin ilmestyy. Mikä tätä kansaa vaivaa!?

   Poista
  5. Olen vaihtanut kaikki lehdet nettitilauksiin, myös paikallislehden, koska julkinen posti ei pysty hoitelemaan niitä kesäisin maaseudun rauhaan, mökin postilaatikkoon. Useina päivinä HS jäi jakamatta, samoin muu henkilökohtainen posti meni ties minne.

   Kaikki on nyt netissä, laskut, lehdet, osaksi kirjatkin. Maailma on avara ja rajaton.

   Poista
  6. Voisi sanoa että lompakkosi on levällään, lähes kaikkien nähdä ja nyt huomioi että matalalla kiertoradalla on näkyvyys yleensä yllättävän hyvä.

   Poista
  7. Lompakko levällään? No ei kai kukaan minun pankkeihini pääse kurkistelemaan?

   Ja meikäläistä eivät huijarit huijaa. Puhelinmyyjäkään ei saa minua pihteihinsä, sillä panen sellaisille jauhot aina heti suuhun. Oikein odotan, että joku nigerialainen merikapteeni alkaisi pommittaa minua hurmauskirjeillään ja varainsiirtopyynnöillään.

   Poista
  8. Ylläripylläri mutta mainosmies syö pöydässäsi, petoalgoritmien viidakossa sinut tunnistetaan jo näppäilytyylistäsi ja viimeistään toisen somealustan käytön perusteella varmasti.

   Tietosuoja on pelkkä nätti idea mutta kuuluu sarjaan sadut ja vitsit.

   Et tietenkään tiedä ketkä mitäkin tietävät, luulisi tämän olevan aivan selvää logiikkaa.

   Me tiedämme kuinka tietoa kerätään, emme vain kerro kuka sitä kerää vaan tarjoamme ilmaista jäniksenpaulalankaa kaikille.

   Poista
  9. nigerialainen merikapteeni26 joulukuuta, 2021 13:53

   Oo, sa mamma mia! Ma huvidun sun satakuntalainen nuotti jo kirjoidettuna kun se olla niin rakas. Ma heti naen et meil on sama aaltopituus vaik sa ole kaukana ja mul onkin pitka. Sa arvaat mika ma tarkoita on minun pitka, heh he. Mut leiki leikkina ma olen vakava mees 198 cm ja 82 kg sixpack body ja propelli pyörii, sa ymmarrat. Tupakat en ja alcoholi kans nix paitsi jos sulla olla matkamuisto konjacci ou jees ne maistu aina. Ma voin tulla sun suvimøkki ja panna se kuumaks samalla kun sa kuumenet myøs. Pusu sun suulle ja vardalolle ja odota mind. Mut laheta mulle 10.000 £ kun mun huvivene on nalkis Lagosin sadamassa en saa sita muuten irti.

   Ps. Palju lendosuudelmii sinne kylmaan Pohjolaan ma tulen kohta Armas pida itses ja sun paikkas kuumana kuin hellan rengas...!


   nimim. "m-kis"

   Poista
  10. Päättelen että joko a) miehistömessin päihteitä pitänee miedontaa tai b) vierailuja planeetoille tihentää ja pidentää.

   Eräät tehtävät vaativat läsnäoloani enkä niin muodoin voi ottaa vastuuta kaikesta vaikuttuneisuudesta jota osaksi koulutettu avaruushahmo on tekevä saati sitten jättänyt tekemättä kuten useimmiten on asioiden laita.

   Poista
  11. Hei nigerialainen!

   Vaikutat varsin lupaavalta mieheltä. Voin sanoa olevani enemmän kuin kiinnostunut, merihenkisenä laiturityttönä ajatus huviveneestä tuntuu kivalta. Itsellä on vain Terhi-muoviperäprutku (ja muovikuusi, heh heh, AIKA PEHKO). Voin lähettää sulle 10.000 euroa heti, mutta tilini on sulkeutuneena pankin panttia vastaan, eli pitäisi saada nyt ulkopuolista rahaa 1.000 euroa, jotta tämä säästötilini saadaan avattua ja pantti auki. Jos voit lähettää mulle nyt sen 1.000 euroa, tai edes 500 e, lähetän sulle takaisin 11.000 e. Päästään sitten katsomaan, mitä hyvää sieltä kaapista löytyy...

   Toivoo Iines
   Nordea 111976-3450 5679983

   Poista
  12. Pankki pääsee kurkkimaan, sehän myy tietojasi.

   Poista
  13. No, ei minulla ole salaisuuksia, ei suuria osakesalkkuja eikä salattuja perintöjä eikä veroparatiisia. Sisko lähettää säännöllisesti mökkitilille osuutensa Saksasta, eikä perään ole kyselty.

   Se mitä olen huomannut, on mainosten seuraaminen reaaliajassa toimiani. Esimerkiksi kun tilasin joululahjaksi erään yhtyeen nimikkomukin eräälle nuorelle, on sen yhtyeen merkkituotteita alkanut vilkkua näytölläni usein. Tai kun hain tietoa vaikkapa hankkimastani yleiskoneesta, niin erilaisia yleiskonemainoksia vilkkuu joka reunassa. Keväällä kun hain tietoa uusista kamiinoista ja takoista, vilkkuivat takkamainokset jne.

   Poista
  14. Hei sa mun mustasukka, ei sinulla ole manyhuolia minulla on ja sina voit naapurin hevisoittajilta vipata about 9.000 $ et ma saan tan saadanan paatin irti tasta Lagosista ja sit me reivadaan purjeet ja tulemma maihin avioliidon sadamassa. Si sinun tyttø tuo meille Lumo kissa lainaksi koko viikoksi. Ja mee annetaa sille silakoita, eiks jeah? Ps. No pane nyt pesetoida tulemaan!

   Poista
  15. nigerialainen merikapteeni26 joulukuuta, 2021 14:40

   Pelkele!

   Salainen nimimerkkini paljastui. Voihan vadelma, ei taida tää vokottelu enää onnistua?

   Poista
  16. Juu, ei. Tekoparta on siellä vinossa ja takaa näkyy siniset silmät. Avioliiton satama kyllä kovasti houkuttaa että voi olla, että täällä tapahtuu vielä loveen lankeamus pesetojen kera tai ilman.

   PS Lumo ei kyl raakaa kalaa syö, pitää olla Peten Tarvikkeesta tilattua erikoispöperöä.

   Poista
  17. Mulle tuli puoli vuotta hautakivimainoksia. Jätin wifiä vähän päälle ja reippailureitti sivusi kahta veistämöä ja yhtä suurimmista hautausmaista. Nokkelaa. Ei muka ole ymmärretty että meidän kansallistapamme on kopioitu suurelta mestarilta Tarmo Mannilta, ihanteelliset hautajaiset käyvät meillä siten että myös saattoväki kaatuu suorin vartaloin joukkohautaan jossa velloo lämmintä läskisoossia niin syvälti etteivät räpylät yllä pohjaan. Aalto -yliopisto on tietenkin tämänkin vohkinut. Sievää.

   Poista
 11. Meidän kaupungin apartamentossa vain muutamalla on ovessa mainostenpudotus kielto. Jätepaperia pukkaa, enkä edes kaikkia lue, mutta kauppoben tarjoukset
  käyn läpi.
  Paikallisen sanomalehden tilasin joksikin aikaa ynnä naisten hömppää. Kirjailija-lehti on tullut kauan.
  Pehtoori toi kaupungissa käydessään perjantain Hesarin, jippii! Tilauksen hukutusnumero oli pudotettu postiluukusta.
  Maalaisjoulu jatkuu, kun ei täältä lämpimästä mökistä raaski vielä lähteä.
  Nyt on tehty tutkimus, tarkeneeko tässä töllissä miinus 30 asteen pakkasella. Positiivinen on tulos.

  Riemukasta Tapania kaikille! Ylempänä on lisäys hyvän joulun toivotuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus pesaista pakastin, eikö?

   Poista
  2. Eipä ole vielä tarvetta, kiitos! Citypakastin on niin täynnä, että vajukoon tyhjemmäksi. Parvekkeelle pakkaseen voisi tietysti nostaa täydetkin korit kaapin sulatuksen ajaksi.
   Torpan pakastimessa on vain mustikka- ja vadelmarasiat. Nekin säilyisivät ulkokomerossa jäisinä.
   Eivätkä ole kaapit umpijäässä.

   Poista
  3. Minulla on naapuriltani saama koneella tehty kohtelias tarra: Ei mainoksia eikä ilmaisjakelua, kiitos! Tosin liimaan sen postilaatikkooni vain kesäksi kun olen pois kaupungista, jottei laatikko tukkeudu. Muulloin luen mielelläni ilmaisjakelun jakamia ilmaisia läheisten naapurikaupunkien paikallislehtiä. Mainokset niputan luettaviin ja suoraan roskikseen meneviin. Tyhjennän postilaatikon vain kerran pari viikossa.

   Poista
  4. Miksi pakastin pitäisi pesaista? Eihän se ole likainen eikä minulla ainakaan edes huurru, vaikka availen sitä päivittäin. Pesaisen vain keväisin kun tyhjennän sen maalle lähtiessä. Jääkaapista pestään tahrat sitä mukaa kun niitä tulee. Näin meillä, sanoo huushollerska.

   Poista
  5. Ainut mikä raksuttaa takaraivossa joskus kylmäkalusteiden suhteen on, että koko höskä pitäisi siirtää ja pestä taustat yms. tasot. Hankala tehtävä, sillä jääkaappipakastin on upotettu kiinteään kalusteen sisään.
   Mökin kymmäkalusteen tausta pestiin ja maalattiin kesällä.
   Lieden taustat pesen silloin tällöin.
   Olen nähnyt monia esimerkkejä tosi saastaisista ja hoitamattomista keittiökalusteista, joten yritän välttää ko. sotkuisuutta minäkin.

   Poista
  6. Youse no a washa macchina! Sisäpuolen pinnoite on hopeaoksidia joka ei kestä muuta kuin neutraalia pesuaineliuosta ja silloinkin hankaamatta, ollen puoliksi liottamalla tehtävissä.

   Lipeä, vaikka mietokin turmelee pinnoitteen bakteerienkasvunestokyvyn l. antibaktiraikastuksen (kts. Tarzanin kalsarit).
   Saman tekee hapan litku, tosin perusteellisemmin.
   Fairyvesi, siis pieni tirskaus Fairya haaleaan veteen on käypä hoitosuositus. Tässä tarkka tieto.
   Ulkopuoli imurilla ja nihkeäpyyhintänä.

   Nytpä kerron mikä tepsii, l. kikka 1nen: avoin laakea rasia jossa on pohjalla ruokasoodapurkillinen kys. öyhettä pannaan vuorokaudeksi sisään. Sillä selvä, hajut katoavat.

   Olkaa hyvät, hyh-hyh. Astraalitason matkustus vaatii eräitä erikoistaitoja.

   Poista
  7. Myönnän kääntäväni liian usein selkäni laitteiden taustoille. Edustan muutoinkin siivoushaaraa "Parempi pölyhahtuva sängyn alla kuin aivoissa".

   Mutta siis, täytyyhän ne taustat joskus aina katsoa. Yhtenä päivänä havahduin, kun poimin olohuoneen seinännurkkaan vierineen viinirypäleen. Nurkassa käteni osui näkymättömään hämähäkinverkkoon. Pölyhuiska sai vauhtia. Kävin läpi myös katonrajat.

   Poista
  8. Hämähäkki ei sottaa paikkoja eikä ole häiriöksi ihmiselle, vaan saalistaa kaikkia epämiellyttäviä pieniä elukoita ja syö ne. - Toisin sanoen: jos kodissa on hämähäkki, siitä on paljon hyötyä.

   Poista
  9. Saati jos kodissa on Tehoinez 5-0. Paljon-paljon hyötyä.

   Poista
  10. Tehoinez 5/0 on hyvä puhdistusaine, pakko myöntää. Suihkutin sitä kerran kylpyhuoneen seiniin ja lika lähti, tosin lähti kaikki laatatkin irti seinistä ja mun piti nopeesti muuttaa muualle. Tampereella siihen aikaan oli vielä helkkarin hankala saada vuokra-asuntoa... mun yks yliopistolla marxilaisleninististä journalismia opiskeleva tuttukin joutui asuun yli puoli vuotta salaa erään sokean pariskunnan luona, kun mistään ei omaa kämppää löytänyt. Säästyyhän siinä vuokrakuluissa, se on totta, mutta kotihämähäkki mielestäni on silti siistimpi tapa putsata paikkoja, kun kyseessä on kerros- tai rivitaloasunto. - Omakotitalossa taas villakoirat voivat olla rationaalisempi ratkaisu, muuta en osaa sanoa tähän.

   Poista
 12. Tänään uusi ja muutamat vanhat pääministerit ovat ykkösellä klo 19, esittelemässä elämänsä biisiä. Pitänee töllöttää ja siunailla valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terroristin päiväuni, kaikki tunteet peliin.

   Poista
  2. Huomasin, että siellä on otos pääministereitä biiseineen. Vaaleissa tavataan…

   Toivottavasti joku heistä yllättää meidät hyvän/ pahan kerran.

   Poista
  3. PS Eipä tullut yllätyksiä muuta kuin siinä suhteessa, että yllätti kyllä pääministereiden meikäläisittäin tylsänsorttinen musiikkimaku. Erikoisen yllättynyt olin Antti Rinteen ja Sanna Marinin iskelmätyyppisistä lollotuksista. Esko Aho ehkä yllätti mieluisimmin kappalevalinnallaan, Veikko Lavin Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

   Poista
  4. Esko Aho on ilman muuta asiantuntija ja todellakin mm. tämän hienon laulun arvoinen. Pahoittelen lapsuuttani, jolloin hoilasimme jokaisen ihmisen olevan markan arvoinen.

   Esko Aho on hieno mies

   Poista
  5. En ottais, -jos olisin ministeri-, omista häistäni elämäni biisiä.
   Tosin häissäni ei tanssittu saatikka laulettu muuta kukn virsiä. :)

   Tv-ohjelmassa Elämäni biisi ministerien valinnat näkyivät selkeästi ikäjakaumana, myös persoonallisuuden piirteet välittyivät biisivalinnoista.
   Mari Kiviniemen ja Esko Ahon valinnat kertoivat kypsyydestä ja "hyvästä mausta".
   Ehkä muut valinnat olivat tunnekokemuksena valitsijalleen aitoja ja ikimuistoisia, mutta sisäänpäin lämpiäviä ja omaan napaan tuijottavia.

   Poista
  6. Tähän suuntaan minäkin koin. Vaan ehkä tarkoitus onkin tunnekokemusten välittäminen katsojillekin.

   Valittuja biisejä ei siis pitäisi oikeastaan millään tavoin asettaa paremmuusjärjestykseen, mutta ainahan sitä saa toisten musiikkimakua arvioida. Se mistä itse tykkää, on helppo arvioida "parhaaksi valinnaksi".

   Tältä pohjalta siis Esko Ahon Veikko Lavi -valinta oli minusta paras. Vähiten pidin Antti Rinteen ja Sanna Marinin iskelmätyyppisistä hakkaavarytmisistä heppoisista lollotuksista. Ihmettelin, kun tylsistä tylsin iskelmä oli nuorimman ministerin. Suoraan sanottuna en pitänyt Kataisenkaan kappaleesta enkä Kiviniemen.

   Poista
 13. Jännä nähdä.
  Taidampa avata ensimmäisen joululahjakirjani ja pötkähtää peräkamarin sängylle sen kanssa.
  Ateriat kun on lämmittämistä vaille valmiina jääkaapissa. Hedelmäsalaattiin pitää vatkata vielä kermaa kyytipojaksi. Granaattiomenan siemenet sain siten koverrettua omenan, päärynän, viinirypäleiden ja mandariinilohkojen kaveriksi. Loraus sitruunamehua kirpakkuudeksi.
  Sekametelisoöpa ja riisipuuro sentään jo loppu.

  VastaaPoista
 14. Joulu juhlista jaloin ”tuli, näki ja meni pois”. Eli Agricolan toisella kotimaisella "venit, vidit, et decollatus est". Kortteja lähetin kolmelle eri tarkoin harkitulle uhrille ja sain kahdelta takaisin. Voi hitsi. Lahjoja en osta ja sanoin muillekin että älkää ostako. Sain silti 3n litran konjakkipullon, voi kamalaa, ei semmoisia Suomessa edes myydä - entistä kamalampaa? haluaako joku minut hengiltä? – No, maistuuhan tämä, tosin en ole vasta kuin pari korkillista (= kauhallista) ottanut. Eli muutaman desin (= litran). Ihan vaan lääkkeeksi (= turmioksi). Tunnetusti olen kohtuuden ystävä (= vihollinen) ... Hei, sisäinen ääneni, älä ny viitti koko aikaa höpöttää omiasi, minä tässä kirjoitan Iineksen blogin rouville kirjettä ja sinä siinä... äsch, häiritset keskittymistäni! - Pahuksen peijooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jope Ruonansuu on paikoin unohtumaton. Eilen oli pakko nauraa ääneen hänen kuusivarkaisiin-lauluaan tv-show'ssa ja paria muutakin. Voi harmi, että Jopea ei enää ole.

   Meiltä puuttuu Suomen televisosta hyvä komiikka ja hyvä satiiri. Ylestä on tullut kuolettavan totinen poliittisessa korrektiudessaan, woke-kulttuurissaan ja huumorintajuttomuudessaan. Ettei vaan ketään tai mitään loukattaisi. Tahdon verorahani pois Yleltä.

   Poista
  2. Jope oli luonnonlapsi, moniosaaja, ja parhaimmillaan paras mutta huonoimmillaan myös huono. Mahtava persoona.

   Itse katson televisiota Yle Areenasta, ja löysin sieltä aika hauskan sarjan: "Modernit miehet". Siinä neljää erilaista miestyyppiä pannaan halvalla, kutakin tietysti omalla tavallaan. Ja mistä on kyse: kannattaa alkaa katsoa jaksoa Ensimmäisen kauden ensimmäisestä jaksosta... niin tietää, mistä on kyse. (Eivät kaikki jaksot ole hyviä mutta useat ovat hyvin käsikirjoitettuja ja -näyteltyjä.)

   Tämän enempää nykyisistä ns. 'komiikkaohjelmista' en tiedä.

   Poista
  3. Kontio & Parmas! Sirkka... Oo! ++erotique.

   Poista
  4. Luusuaniemen ja Ketosen Luottomies sarja kannattaa Areenasta katsoa. Enimmältään lyhyitä, kymmenen minutin pätkiä, jotka minut lumosivat kerralla. Katselin kaikki lähes putkeen. Yksinkertaista nerokkuutta, jota vertaisin Laurelin ja Hardyn lyhyiden, Hal Roach-ajan, pätkien nokkeluuteen.

   Poista
  5. Kyllä, olen katsonut kaikki, jotka olen löytänyt! Jokusen useaan kertaan. Niitä saisi tulla lisää. Ketonen ja Luusuanniemi ovat mainio pari.

   Poista
  6. Sitä ja paetten, vanha hyvinkääläinen, Antti Luusuaniemi, on Hyvinkäälle perustanut jo useana vuotena toimineen Red Carpet elokuvafestivaalin. Viime syyskesänä kävin siellä tuijottamassa Elina Saloa ja Seela Sellaa, jotka omissa persoonissaan vilkuttelivat yleisölle. Hollywood tapaan ovat Red Carpetin puitteissa tehneet tähdille kämmenen- ja jalkapohjan kuva laattoja Hyvinkäykaupunkin katuun. Niitä on edellämainittujen rouvien lisäksi jo Loirilla ja monella muulla elämän Peter Franzenilla.

   Poista
  7. Tässä eräs klassikko, kai olen sen tänne jo aiemminkin roudannut, mutta kestää kulutusta:

   puhutaan ruonansuuta

   Poista
  8. Kestää totisesti!

   Tässä saa nauraa silmät vesisssä, jos hiukankin tuntee Jope-kulttuuria. Ei ihme, että näyttelijätkin repeilivät mehukkaimmissa sanoituksissa.

   Poista
  9. Kelpaakohan Riku Rantulle nykyisin enää edes alkuperäinen karhea rock ’n’ roll?

   No, tässä Kari Ketonen soittaa pianoa ja laulaa. Ja seitsemän Antti Luusuanientä takana seisoo ja soittaa. (Paitsi rumpali.)


   https://www.youtube.com/watch?v=u0Ujb6lJ_mM

   Poista
  10. Hyvin kelpuvaa, Penniman oli Rikuista se nero. Toinen nerokkaista kappaleentekijöistä oli Perkinsin Calle.

   Joitain muitakin 50-luvun rokkareita oli, mutta heitä en oikein muista.

   Poista
  11. Sydämeeni sattuu, etten käynyt katsomassa, kun Perkins uskomattomasti esiintyi Hyvinkäällä vuonna 1994. Kaverini oli saanut matkalaukkuaan kantaa, hänellekin olen kateellinen.

   Poista
 15. Uskon, että Modernit miehet voi jopa löysätä naurulihakset, ei vain ole tullut paneuduttua nuin vilkaisun verran. Kontiota ja Parmasia seurasin aiemmin useamman jakson ajan. Heikki Silvennoinen on mahoton ukko muuntautumaan Kummeleissakin.
  Minulla sisareni kanssa riittää hengensalpaavaa räkätystä, jota ei meinaa saada loppumaan kun alkuun päästään. Katsotaan vain vaikka toistemme mökkivaatetusta tai eleitä tai ilmeitä. Viimeisimmät kätkätykset saimme siskon ja hänen lapsen lasten kanssa.
  Siukku yritti näet laskea pulkalla mäkeä lasten kanssa. Pulkka painautui pehmeään lumeen uhkeahkon frouvan alla, eikä hievahtanutkaan. Ähkyen ja puhkuen laskija pääsi mäen alle jalkojaan pulkan edess airoina käyttäen. No lopussa parin metrin liuku sentään jo onnistui.
  Havukka-ahon ajattelija-jouluaattolookkini karvareuhkoineen sai ansaittua riemastusta. Mutta eipä silkkinen, pitkä iltapuku kimallellut systerinkään mökinmuorivillapipo-västingeissä ja syytingeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Västing & syyting!? Ohho. Fästning on linnoitus, syytinki maanviljelijän eläkepäätöksessä. Mahdatko olla tietävä sydvästin synnystä? Lounaisrannikon lapsena tuuliruusu näyttää sangen pitkää lapaa tuulivoimaloita kauppaavalle euroahneelle sinksaajalle l. huijaripuijarille. Mixed metaphors sai juuri tuossa sanaparissa korkeimman tason hypähdyksen, erääntapaisen yläkuolokohdan kipinöineen ilman sytytysennakkoa. Hyvä kieli, parempi mieli.

   Poista
  2. Vaan kyllä karvalakki lerppahatun on voittava, siitä se on selevä että niin se vaan on.

   Poista
  3. Supikoirasta saa kans hyvän karvalakin, kun sen vetää päähänsä. (mieluusti tietysti ei elävänä) - Mutta sitä en ymmärrä minkä virheen ne lippalakkitehtaalla on tehneet, kun ovat neuloneet sen lipan väärälle puolelle lakkia, niskaan?

   Poista
  4. Kuvitelkaapas, opiskeluaikana minulla oli kettulakki, siis kettuhuppu, leuan alta solmittava pyöreä pata. Ehtaa repolaista. Oli myös kanilakki, sellainen miesten mallinen, jonka sivuläpät sai solmittua ylös nauhoilla. Metsämiehen lakki.

   Joskus kaipaan näitä lämpimiä turkisaikoja. Rakastan eläimiä, enkä tykkää niiden ampumisesta. Silti karvahattu olisi ok. Pitäisi olla vain luonnollisesti kuolleen eläimen turkista.

   Poista
 16. Eipä ole pahemmin naurattanut nykyiset ns. humööriohjelmat. Jotkut vanhat mykkäfilmit saattaisivat vielä nagrattaakin.
  Tragikomiikka on mieluista.

  VastaaPoista
 17. Näinä aikoina nauru tekisi ihmiselle hyvää. Minusta Yle voisi kirjata eettiseen normistoonsa monikulttuurisuuden ja toiseusarvojen edistämisen rinnalle myös ihmiselon iloisen puolen korostamista, huumorintajun elvyttämisen alituisen ankeuttamisen ja latistamisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle.

   Suuraihe, kokonaisuuksien hallinta hakusessa mutta kana kuun nokkii niin aina sen työnvoiton saa ja uutisnälän tyydytetyksi.

   Re: lukaiskaaskin juttu jossa kiinnostaa kasvot ja yhdesän ällän yo, klikkausjournalistinen otsikko joo, vaanpas takaa löytyy STMn Halinen, viisas geriatriaan erikoistunut lääkäri joukkioineen. Onko muuten naisten muodostama joukkue tissue? Metsä tissue on ainakin joltisenkin jännä, ja olemassaolonsa tosi.

   Jutussa on projisoitu tilannetta vuoteen 2035, iinekselän köörin ikäjakauman odotettavissa olevan elinajanodotteen mediaanin verran siis. Kiinostavatko ukko/akkakodin olot? Eivät? Vähälläkin pääsee, lukupakkoa ei ole. Ei aivan vielä. En suosittele lukemaan jos on herkkä ja vaikutuksille altis mieli. Löperöjournalismikin jauhaa jotakin, tyhjää on tietenkin vain viihde, kuten pääministerien munat tai niiden puute. Mutta jerrykottonismin valinneena tuon tämän seikan tietoonne mit eine kleine musikverein, Pasila - Porilaisten marssi, pakkasasteiden ja asunnottomien alaraajojen paleltumavammojen hinnalla haastan amputaatio-operaatioihin perehtyneet lääkintäammattilaiset rommitotin hinnalla mukaan.

   Näin meillä leikitään!

   Poista
  2. Tissit ne on miehilläkin, joillakin jopa varsin suuret ja muhevat.

   Kuulehan Xyxyjne.

   Elävimmän vaikutelman ukko- tai akkakodin tunnelmista saa, kun vierailee jonkun hoitolaitoksessa olevan vanhuksen luona.

   Viimeksi olin sellaisessa tätini luona vierailulla useita vuosia sitten. Kyseessä oli rivarinpätkässä oleva yksiö, maalaiskunnassa, ihan viihtyisä ja kiva loossi. Se vaan, että kun on tottunut ikänsä asumaan ja emännöimään isoa maataloa ja komentamaan miestä ja kolmea poikaa, niin mahtoi se yksiö olla kuin komero. Pati vuotta ja emäntä nukkui pois.

   Poista
  3. Tissit ne on miehilläkin, joillakin jopa varsin suuret ja muhevat.

   Kuulehan Xyxyjne.

   Elävimmän vaikutelman ukko- tai akkakodin tunnelmista saa, kun vierailee jonkun hoitolaitoksessa olevan vanhuksen luona.

   Viimeksi olin sellaisessa tätini luona vierailulla useita vuosia sitten. Kyseessä oli rivarinpätkässä oleva yksiö, maalaiskunnassa, ihan viihtyisä ja kiva loossi. Se vaan, että kun on tottunut ikänsä asumaan ja emännöimään isoa maataloa ja komentamaan miestä ja kolmea poikaa, niin mahtoi se yksiö olla kuin komero. Pari vuotta ja emäntä nukkui pois.

   Poista
  4. Voe vihne. Ehämminä väittäny nyt joutuvan kenenkään mihkää! Voan sitte ku jouvutte, mihkä sitä lähtään? Jukompliut, Inkkunen. Ootko sinä kahtonna mallia katista saananlaateella vae mikkee se vaevoo aatteluelintä?

   Poista
  5. Ei tässä ole kyse siitä, että joku olisi luullut sinun, Xyxy, tarkoittavan jotakin. Täällä on katsos tapana tajunnanvirtakirjoittaminen.

   Sanasi yksinkertaisesti toivat mieleen mainitut kauhukuvat ja siitä kynä laulaa, mitä aivot ajattelevat, kulloinkin, kiitävän hetken.

   Poista
  6. Taasko häntä vispaa kissaa, hmph. Täällähän piti olla aiheessa ja vast. vuor. vaik. ja vaik. mit.

   Taidat olla oikia oikkukokoelma.

   Mankemakulatuuri alkaa vaikuttaa olevan yhä enemmän hillityn oloinen.

   Te ihmiset olette epätäydellisen epämääräisiä. Lyhyesti: jengi on tyhmää.

   Poista
  7. Jengi ei ole tyhmää. Viestinnän perussääntö numero yksi: Jos viesti ei mene perille halutunlaisena, vika ei ole vastaanottajapäässä vaan sanoman lähettäjässä.

   Olepa siis hyvä ja mene itseesi tarkistamaan omaa kirjoitustapaasi. Onko se selkeää, vai koukeroista? Koukeroisuus usein kertoo ajattelun puutteista ja sekavuudesta. Selkeä ajattelu = selkeä kieli. On pelkästään älykästä viestiä selkeästi eikä monimielisesti.

   Äidinkielenopettajallani oli kultainen lause: Hämärästi ilmaistu on hämärästi ajateltu.

   Poista
  8. Selkeästi.

   Perussäntö numero kaksi: jos totuus on epämiellyttävä, muotoile se epätodeksi mutta miellyttäväksi.

   Poista
  9. Motto: Epärehellisyyttä ei voi kannattaa. Asiat kohdataan niin kuin ne ovat. Ei muuten voi elää.

   Ihminen selviää kaikesta. Kun tulee vastoinkäymisiä, on vain kohdattava totuus ja mentävä niiden yli että heilahtaa. Sama strategia on sodassakin, ei sen kummempaa, ei kieroilua, ei teeskentelyä, ne haistaa kauas.

   Poista
  10. Muut ihmiset ovat enemmän epämiellyttävän vähäjärkisiä kuin itse ja ne joille tästä kertoo. Itse on kaikkein vähiten epämiellyttävän vähäjärkinen, aina.

   Jengi on tyhmää. Laajasti ja yksilöimättä, aiheesta ja kohdistuksesta riippumatta. Kaikessa, aina. Yksilö saattaa kokea fiksuuden hetkiä, varsinkin yksin ollessaan.

   Tässä syyt sille miksi valehdellaan. Hyötymistarkoituksessa, se on petos. Itsepetos on vielä kimmeltävämpi, upea petos. Olo kohenee. Että on sitten hyvä tunne kun saa sille toisen samaa hakevan vahvistuksen.

   Ihminen on. Järki ei. Ihminen hylkii järkeä.

   Poista
  11. Aika narsistista puhetta, anteeksi vain, nietzscheläistä eetosta. Uskoa omaan ylemmyyteen ja toisten alemmuteen.

   Jokainen jengi on nähtävä myös osasina, yksilöinä erikseen. Ei ole sellaista yhtenäistä klimppiä eikä klusteria, jota ei voida jakaa osasiinsa ja puhaltaa jokaista osaa erilleen muusta klöntistä.

   Joukossa tyhmyys tiivistyy, totta, mutta ei kiveen kirjoitettu matemaattinen totuus. Riippuu siitä, miten maailmaan suhtautuu.

   Poista
 18. Mielessän voi kuvitella erilaisia vaihtoehtoja vanhusten säiliöhoitoloista. Saappaat jalassa lähtö olisi paras vaihtoehto. Lyyhistyisi johonkin, haukkoisi muutaman hengenvedon ja se olisi siinä. Joillekin kohtaloa suo yllätyksellisiä The endejä.

  Vaan nyt ei vielä raaski kuukahtaa, kun on kiintoisaa joululahjaluettavaa kakkuloiden takaa sihdata.
  Pojalta sain postipaketissa Ilja Leonard Pfeijfferin opuksen: Grand Hotel Europan ja pehtoorilta Liksomin Väylän. Riittää joksin aikaa sivujen kääntelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, miten minun perehtymiseni uuteen kirjallisuuteen on nyt jäänyt lapsipuolen asemaan. Nyt on itselle ostettuna vain yksi pokkari, Leila Slimanin Kehtolaulu, jännityskirja, vaikuttaa lupaavalta. Mutta Liksom luetaan, jahka käsiin saadaan. Tykkään Liksomista.

   Poista
 19. Sitten ku lähetään niin minnekä jouvutaan? Roxon kysymys jäi madoksi korvaan.
  Yksi: Krematoriossa tuhkaksi. Tulen tuote uurnaan ja mullan alle koko höskä.
  Evoluutio kyllä rakastaa muodonmuutoksia, joten mistä lienee sielu keksitty? Sen lentoa ruumiista ulos lienee harva nähnyt.
  Se olisi vaihtoehto 2. Mutta minne ja mitä tekemään näkymätön jatkaa lihan painolastista vapautuneena? Vastaukset vaatinevat vielä lisää tutkimusta.

  Vaihtoehtoja on ajasta ja paikasta, uskonnoista ja kulttuureista riippuen lienee mututasolle mistä valita minne jouvuttaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Niitähän on kierrätysoppeja, makoisia. Kotieläintilalle kissaksi? Afrikkaan laumaeläimeksi? Pahimmassa tapauksessa dalai lamaksi, eipäs, eliittikouluun ja politiikkaan eläimeksi. Jos vaan varautuisi ja järjestäisi niin että joutuu pilkkiseuran matofarmiksi. Vetokoirien ruuaksi? Aijuu, kemiallinen muisti, ei. Eivät vetäisi, haukkua räksyttäisivät ja senkin laiskasti.

   Poista
 20. Joulu on ohi, on välipäivät. Päivä pitenee jo minuutin kerrallaan. Koronan kotitestit ovat loppuneet joka paikasta, vaan minäpäs onnistuin saamaan kolme sellaista. Yhdet teimme, ennen jouluvierailua. Eilen tupsahti tyttären puhelimeen aamuvarhaisella viesti: Olet mahdollisesti altistunut koronalle 17. - 27.12. Tytär on juuri saanut kolmannen rokotteen, astmaatikkona, ja näyttää ilmeiseltä, että altistus on tullut pitkästä jonotuksesta kyseiseen rokotukseen. No, tytär teki taas testin, negatiivinen. Että ei kun bilettämään! Niinhän se kai menee?

  VastaaPoista
 21. Olemme joulun ja uuden, alkavan vuoden välissä, siitäkö nimi välipäivät juontuu?
  Tänään minäkin sain kolmannen rokotuksen, ja jos ymmärsin oikein se oli nyt modernaa.
  Kävin tällä erää viimeisen hammashoito- käynnin ja tietysti aalennusmyyntejä piti zekata.
  Oli muutamia lähes 100% alennuksia kesähepenistä. Oli pakko ostaa, vaikka tarvettakaan ei olisi. Toki niitä siivittää toive, josko vielä pääsisi matkustamaan, ennen kuin passi taas pitää uusia.
  Täällä on apteekeista ja myymälöistä testit olleet loppu jo ennen joulua. En nyt edes yrittänyt metsästää niitä.

  VastaaPoista
 22. Iines, kyllä tekisi mieli bilettää aamuyölle asti pitkästä aikaa tai järjestää uuden vuoden vastaanottajaiset kamuille vaan antaapa vielä odotta rällääminen aikaa parempaa. En nyt uskaltaisi lähteä juhlimaan uutta vuotta isompiin porukoihin, vaikka pääministeri antaisi luvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh... todellakin tekisi mieli bilettää aamuyölle asti pitkästä aikaa!

   Siitä edellisestä kerrasta kun on ehkäpä noin kymmenkunta ajastaikaa ellei enenmänkin...

   Edellisistä "isoista" bileistä noin kuukausi pari sitten lähdin kotiin ennen puoltayötä - ja vieläpä ajoin itse. Ennen vanhaan sellaista ei tapahtunut ikinä.

   Poista
  2. Pankaapas lähtein Viron baareihin, bilehileet. Ja saman tien voitte jäädä sinne sairastamaan.

   Siellä lukemani mukaan baarit avautuvat myös suomalaisille bilettäjille uudenvuodenaatoksi. Vaihdetaan vähän viruksia.

   Vaan luojan kiitos nyt saatiin aveilta jämäköitä päätöksiä bileiden sulkeutumisesta pahimmaksi hillutteluajaksi.

   Maskipakkoa vaan saapi odotella. Aivan mieletön määrä paljaspläsisiä pallinaamoja näkyy julkisilla paikoilla etenkin marketeissa näinä päivinä. Tulisikohan turpaan, jos kysyisi, että mikä sinua vaivaa, kun et maskia saa naamallesi. Ajatteletko muita kuin itseäsi?

   Poista
  3. Mutta Luojalta pitää pyytää myös anteeksi sitä, että kaikki maskittomat ihmispolot eivät inhaa ilkeyttään ole käyttämättä maskeja, vaan he...
   ... heillä voi olla myös vaikea astma. (Joka 10s suomalainen kärsii atsmasta.) Myös atooppista ihottumaa sairastaville maskin käyttö voi olla 'infektioportti elimistöön', ts. heille maskin käyttö on hyvin ongelmallista. Ja emmehän me – humanistit, Iines - ihmisen ulkonäöstä päättele että onko hän ns. 'anoturtiaisia' vai sairauden vaivaama reppana? Eli kauppakeskuksien ilkeänkin näköisiin paljaspläsisiin pallinaamoihin pitää suhtautua tietyllä varovaisuudella: ollako he vai eikö olla? (to be, or not to his be?)

   Ps. Kristityillä sekä maskittomuuteen että rokotuksiin on varsin pragmaattinen lähestymistapa: kaikki on Jumalan käsissä, siis sairastuuko vai eikö sairastu. (Sitä mieltä minäkin olisin jos olisin uskova. Koska muutenhan en uskoisi Jumalaan.) Mutta vähän mua huvitti se kun tämän sairauden alkuvaiheessa Iranin korkeimmasta uskonnollisesta johdosta, eli mudžtahidisteista, heti kättelyssä 9 ukkoa potkaisi tyhjää... koska pitivät koronaa "länsimaalaisena hapatuksena" jolta heidän Allahinsa heitä suojelee.

   No, ei sitten uskoneet tarpeeksi, kun näin ikävästi heille kävi?


   Poista
  4. Maskittomat paljasnaamat ovat niin runsaslukuinen joukko, että vain murto-osa heistä lienee joukkoa, joka ei sairauden takia voi (?) pitää maskia.

   Tyttärelläni on astma ja hän pitää maskia itsestäänselvästi, jopa päivän töissä. Erään lukemani lääkärin lausuman mukaan juuri kellään astmaatikolla ei ole niin vaikeaa astmaa, ettei voisi pitää maskia sen lyhyen aikaa, jonka kauppareissu tai bussimatka kestää. Sama koskee atoopikkoja, maskia voi pitää lyhyitä aikoja kerrallaan. Maski (ffp2) päinvastoin suojelee astmaatikkoja ja muita sairaita vaarallisilta tartunnoilta.

   Suomessa on erikoista se, että lapsilta ja nuorilta ei edellytetä maskia omikroninkaan aikana, vaikka juuri he ovat suurimmat tartuntojen levittäjät. Muussa Euroopassa maskipakko koskee myös jopa pikkulapsia.

   Poista
  5. Eräs 'lukemasi lääkäri' on väärässä. Minä en hänen vastaanotolle uskaltaisi mennä, paitsi jos tuntisin itseni hyvin terveeksi. - Astmaa on monen sorttista, myös oikeasti vakavaa. Ja tietysti suurin osa Marketeissa hortoilevista tyhmyreistä ovat fyysisesti (henkisestä puolesta en ole yhtä varma) terveitä. Toisaalta suurin osa (90%) maskinkäyttäjistä pitävät tätä perinteistä halpaa sinistä/mustaa maskia (ei siis ffp2-p3), joka taas - kuuleman mukaan - ei suojaa tältä omikronilta mitään. Mutta turha tästä meidän on taaskaan väitellä (= kalistella sapeleitamme), tilanne elää, en minä ainkaan tiedä miten asiat toukokuussa ovat? tai mitä tapahtuu v. 2026?

   Poista
  6. Juu juu, uskotaan kyllä. Ja tiedetäänkin, ei olla höplästä vedettäviä.

   Tarkoitus on vain sanoa, että suurin osa maskittomista pallinaamoista on taatustusti terveitä ihmisyksilöitä. Ovat vaan joko välinpitämättömiä tai salaliittouskovaisia.

   Eihän maskia ole kenenkään kiva käyttää. Se on ahdistava ja hankala. Itsellä on sellaiset korvat, että maskinnaru singahtaa aina kesken kauppareissun tms. korvan takaa pois ja maski putoaa. Siinä sitten hikisenä varovasti koetat asetella narua vikuroivan korvalehtesi taakse, useita kertoja. Samaan aikaan silmälasisi huurtuvat etkä näe mitään kunnolla. Näin se minulla menee. Vaan maskista en luovu, ja käytän vain ffp2-maskia.

   Poista
 23. Onko mangnetofoni psykopaatti vain sillä perusteella, että osaa ottaa erilaisia kantoja erilaisilla nimimerkeillä? Vasemmistoradikaalit ja muut kommunistit ovat fasismin pahinta, muistakaa se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä Riku Rempseä, mutta minusta tuntuu - kaikella ystävyydellä, milläkäs muullakaan? - että SUN levysoittimes on välillä juuttunut soimaan samaa uraa koko ajan... "fasistivihreät... kekkonen kommunisti... sokka sinikka granaatti... kakkanen kekkonen... punkunvihreät kommunistitnatsistalinistit..." ja mitä muuta vielä? Heh, he. Vaan mikäs siinä, saahan ihmisellä olla mielipiteitä, mutta jos ihmisellä on vain 2-3 mielipidettä, se ei mielestäni kovin rikasta sanailua ole, semmote. (Koska oikeasti olet verbaalisesti vitun lahjakas ihminen, vrt. Päivän pannu.)

   Ps. Tänään opin uuden käsitteen: siksi haluan myös käyttää sitä. Se kuuluu Contradiktion in adiecto, ja tarkoittaa 'ristiriitaa sanan ja sen lisämääritteen kesken', esimerkiksi: puinen rauta, jumalaton virsikirja, hölmö Riku Riemu...
   ovat siis paikkaansapitämätämättömiä (vinks, vinks!).

   nimim. "konjacci maistuu"

   Poista
  2. Konjakista puheenollen, keksin siis jouluna oivan konjakinkäyttötavan: konjakkikakku. Liotin rusinat konjakissa ja kaadoin koko soossin kakkutaikinaan. Valelin kypsän kakun vielä runsaalla konjakilla. Nyt en ole varma, voiko sitä tarjoilla autoileville.

   Poista
  3. Saarikosken runosta tämän opin

   "Entä organisoitu anarkia?
   Se on contradictio in adiecto,
   kuten Saksassa."


   Kun runo on kirjoitettu 1969, siinä ilmiselvästi ennakoidaan Punaista armeijakuntaa eli Baader–Meinhof-ryhmää. Se oli jo silloin idullaan, muistan. Josta muistan kaiken, mutta en viitsi siitä sen enempää puhua = jauhaa paskaa, koska koko ryhmittymä pelasi vain oikeiston pussiin, vahvisti Saksan oikeistoa. Samaa voi sanoa mistä tahansa ääriliikkeestä; esim. Isis ja muut fundamentalistit toimivat käytännössä Islamia vastaan. Jne. Ei tätä vaikea ole ymmärtää.

   Poista
  4. On paljon puhuttua alkoholin väärinkäytöstä ja tuo sinun esimerkkisi kastella kakkua jalolla konjakilla... on suorastaan rikollista! - Yhtä kamalaa oli kun kerran töissä yks Tapsa - ei tämä meidän Tapsamme! - kertoi kaataneensa raakaa Koskenkorvaa autonsa jäähdytysjärjestelmään! Hui kamalaa! Tämä hipoo jo pyhäinhäväistystä!

   Poista
  5. Jessus! Tämä tieto järkytti minua niin suuresti, että oli pakko ottaa kossuryyppy. Onneksi se en ollutkaan minä, huh huh.

   Kerran minulta oikeasti lipesi kourastani snapsilasi lattialle, jolloin heittäydyin rähmälleni kuin hartain musulmaani, ja nuolin joka saatanan pisaran.

   Tietysti käytin tilaisuuden hyväkseni ja rukoilin samalla. Rukoilin, että älä jeesus anna täällä olla kovin pahoja bakteereja...

   Poista
  6. Yhtenä vappuaamuna, kun olin kävelemässä erääseen konserttiin, näin eräällä bussipysäkillä polvillaan olevan hieman... noh, ränsistyneen näköisen äijän. Joka itki! Lähemmäksi päästyäni huomasin hänen vieressään särkyneen viinapullon (sirpaleista ei nähnyt mitä merkkiä oli ollut), oli vain iso märännäköinen läikkä levinnyt asfaltille. Joo, kyllä se niin surulliselta tuntui, kosketti sydäntäni, että kun pääsin kauemmaksi, otin povitaskustani taskumatin ja siitä huikan. Kauhee tragedia!

   Poista
  7. Koskettava tarina, kyllä tässä lukijankin tulee sääli ihmispoloa. Tulee mieleen se laitapuolen kulkija, joka eräänä lumisohjoisena aamuna kulki Turun Satakunnantien sillan alla kulkevalla junaraiteella villasukkasillaan, toinen sukka juuri irtoamaisillaan paljaasta jalasta. Vaan ei se hoipertelevaa menoa haitannut. Päämääränä huikka jossakin.

   Poista
  8. Heh, luettelepa Mikis nyt runsaasti omia mielipiteitäsi. Sellaiset eivät kelpaa, että vihrut yrittävät parhaansa, muinaiset suomalaiset kommunistit yrittivät rehellisesti maailmaaa parantaa ja että kekkonen oli välttämätön, koska oli välttämätön ja ylivertainen kaikkiin, jopa ihmiskuntaan, nähden. Eikä se, että sinikalta oli sokka pois ja syvä daideellisuus.

   Poista
  9. Tottakai ymmärrän hävetä kekkosen pilkkaani ja alati nousevaa epäilyäni häntä kohtaan.

   Niin on kekkonen maailmaa rakastanut, että antoi sille peräti kaksi poikaa, joista tiettävästi ainoastaan toinen palautettiin kotimaahan pakkopaidassa.

   Jukuripää Suomen kansa nöyryytti kekkosta vuosien ja vuosien ajan, pakottaen hänet vaaleihin, niinkuin jonkun poliitikon. Lopulta herätys saavutti riittävän osan kansasta, 105 prosenttia, ettei vaaleja enää kyynisimmätkään rohjenneet vaatia.

   Kysyn teiltä kekkosen kaiken näkevien silmien alla: valittiinko muka Jeesus tai Lenin vaaleilla tehtäviinsä? - Armo oli lopultakin meidät kohdanut niin, että sama mies oli maalaisliittolainen, kommunisti, demari, stalinisti, liberaali, hindulainen, filatelisti ja ties mitä vain.

   Jos Urho olisi joskus joutunut luopumaan, jokainen tietää, että Tuomiokirkon esirippu olisi revennyt kahtia, itärajan takaa olisi kuultu vaimea ääni: "tämä on minun rakas poikani, johon olen mielistynyt" ja edistykselliset panssarivaunut olisivat syntiemme tähden ajaneet Poriin ja Vaasaan saakka.

   Poista
  10. Aamen, apostoli Riku, aamen. Lupaan pyhästi, että kun oikeauskoisten seurakunta tuomitsee sinut kivitettäväksi, niin minä ainakin yritän heittää ohi.

   Poista
  11. Sinikka on ihan hyvä laulaja, Aarre Saarinen eli enemmistökommunistit aikoinaan ainoina esittivät jyrkän vastalauseen (= tuomitsivat) Neuvostoliiton Prahan miehitykselle 1968, ja ellei Kekkosta olisi ollut olisi tarvittu joku toinen Kakkonen joka olisi yhtä ovelasti luovinut Suomen YYA-vuosien karikoiden läpi (vrt. Fagerholmin hallitus ja "yöpakkaset"), jne. Toisaalta Suomen sisäpolitiikka noina vuosina oli tietysti ihan perseestä, eli korruptoitunut, siitä ei kahta sanaa ole sanottavana. Mutta sen aikaisten "oikeassa olijoiden" - esim. jos Tuure Junnilan mukaisesti ulkopolitiikkaa olisi alettu tehdä, Suomi olisi äkkiä ollut pahemmassa kuin kusessa. Meillä oli iso ja paha naapuri vieressämme (en tarkoita Ruotsia), jonka kanssa oli tultava toimeen. Eikä muuta vaihtoehtoa ollut kuin oveluus... ja tietysti se, että vakuuteltiin kovasti ystävyyttä. Ja se, että jotkut ottivat sen liturgian todesta - kuten oikeaoppisuuteen hurmaantunut nuoriso, eli nämä vähemmistökommunistit, ei asiaa toiseksi muuta. Heidän vaikutusvaltansa oli marginaalista. Ja se johtui saarislaisista, eli enemmistökommunisteista: jos SKP olisi ollut Sinisalon porukan hallussa, koko Suomen poliittinen tulevaisuus olisi saattanut olla jotain toista. En uskalla arvailla mitä, mutta toista kumminkin. Itse asiassa - jos haluat tietää, Riku - niin haukutuimpia Kremlissä olivat saarislaiset! Haukutumpia he olivat kuin kokoomuslaiset, esimerkiksi. Koska he – siis enemmistökommunistit! – ehkäisivät Suomen muuttumista itäeurooppalaiseksi kansantasavallaksi. (haikailivat ns. eurokommunismia, ei Kremlin johtamaa jäykkää dogmaattista)

   Ps. Mutta eivät Kremlissä he Taisto Sinisaloakaan arvostaneet, matelija kun luonteeltaan oli. Heillä oli lempinimikin hälle: hymypoika.

   Pss. Tiedän että historiantulkintani on vedetty vähän ’rennolla kädellä ja paksulla pensselillä’. Mutta en usko että vähemmän oikeassa olen silti kuin sinä, joka olet asioista täysin eri mieltä. Me diletantit kun voimme tulkita historian kulkua hieman (= paljon) vapaammin kuin oikeat historioitsijat.

   tuus, mikis   Poista
  12. Siis eivät "enemmistökommunistit yksinään - ei tietysti sinne päinkään! - estäneet Suomea valumasta samaan jamaan mitä Itä-Euroopan sateliittivaltiot olivat. Mutta he estivät sen, ettei Kreml saanut SKP:sta sitä vipuvartta, jolla olisivat voineet sitä edes yrittää. - Siksi saarislaisia Moskovassa niin vihattiin.

   Poista
  13. Se että haukun sinua Riku siitä, ettei sinulla ole kuin 2-3 mielipidettä, on tietysti vain vitsi. Mutta itsepä sitä toitotat kun aina kailotat niin rakkain äänin Kekkosesta... heh. Takinkääntäminen on mielestäni hyvin arvostettavaa; sehän on osoitus siitä, että ihminen pystyy muuttamaan käsityksiään. Ei siis ole mikään 'kiveen hakattu ikuinen oikeassa olija'. (Koska mikä tässä maailmassa ikuisesti on ikuista? ei mikään.) Ajatellaanpa vaikka jotain nuorta ja tyhmän innokasta ihmistä, joka ihastuu sosialismin ideaan (= vapaus, veljeys, tasa-arvo), ja myöhemmin huomaa, että tämä kaikki olikin/on feikkiä... ja niin sanotusti kyrpiintyneenä 'kääntää takkinsa'... eli luopuu tuosta opista, niin onko hän silloin luopio? Ei ole. Järkevä hän on! Koska jokaisen ihmisen mielestäni pitäisi suhtautua kriittisesti myös itseensä, omaksumiinsa ideoihin, ja tekoihinsa. Jne.

   Ps. Siinä mielessä 'takin kääntäminen' tietysti on halpamaista ja selkärangatonta paskapuuhaa, jos se perustuu opportunismiin. Mutta se on jo ihan toinen asia.

   Poista
  14. Ps. Taisto Sinisalon lempinimi Hymypoika (улыбающийся мальчик) johtui tietysti siitä että se oli aina niin totisen näköinen.

   Poista
  15. Periaatteessa, vaikka olenkin oikeistodemari (tai ehkä juuri siksi), olen samaa mieltä toveri Mikiksen kanssa Suomen idänpolitiikasta ja sen mahdollisuuksista.

   Suomihan pärjäsi aika hyvin, ja me nuoret suomalaiset koimme elävämme vapaassa länsimaassa, kuten elimmekin.

   Mutta asia, joka minua jo silloin korpesi niin saatanasti, oli nuorison kellokkaiden, sivistyneistön ja taiteilijoiden hurahtaminen neuvostososialismin uskoon.

   Vanhat konkarit eivät hurahtaneet, mutta 60-luvulta lähtien nuoriso ja syntymäpöljät hurahtivat. Oli turhauttavaa elää sitä aikaa – tämä nykyinen wokeismi on siihen verrattuna lasten leikkiä.

   Niin kuin se onkin.

   Poista
  16. Mikis, pahuuden valtakunta oli maailmansodan jälkeen niin voimansa tunnossa ja aggressiivinen, että selvä oli suomalaisten "kovan linjan" mahdottomuus. Ryssän pelko on viisauden alku, kuten sanassa sanotaan.

   Vennamoa lainatakseni, "meidän ei kuitenkaan olisi tarvinnut olla kekkosen panttivankeja."

   Kyllä minä Aarne Saarista kunnoitan, vaikutuksen minuun teki, kun paheksui mannerheimristin ritarin, mutta vallasta sekaisin päästään menneen, Yrjö Keinosen, ryssän nuolentaa. Keinonen oli niitä kekkosen valintoja. Keinonen taidettiin sitten pistää potku perseessä mäelle, syynä muistaakseni jotkut taloudelliset väärinkäytökset , käytti varusmiehiä orjatyövoimanaan kesämökkirakennuksellaan. Syy oli puhdasta komiikkaa aikana, jolloin kuormasta syöminen oli maan tapana ja presidenttinä neekerikuningas. Legendana elää tarina jo vähän varhaisemmalta Villatehtaalta, valtavalta kaupungilta silloisen hyvinkäämerkkisen kylän keskellä. Työmies huusi työnjohtajalle vihaisena: "onkos siellä sun omakotityömaallas mitään sellaista, mikä ei olisi täältä viety!" - Luultavasti ei ollut.

   Poista
  17. Keinonen oli rohkea ja päättäväinen mies, mutta ymmärrys ei näköjään ollut samaa tasoa. Muuten on vaikea ymmärtää hänen julkista möläytystään Suomen armeijan tehtävästä:

   Suomelle riittää, että pystymme torjumaan vihollisen hyökkäyksen kahden viikon ajan, jolloin Neuvostoliiton armeija ehtii apuun!

   Tuo lausuma osoitti sellaista pöljyyttä, ettei edes Kekkonen voinut sitä niellä. Voihan olla, että Keinonen puhui tarkoituksella puuta heinää, hämätäkseen vihollista kuten sanotaan, mutta sitä riskiä ei voinut ottaa.

   Poista
  18. Vaan mikä on oikeistodemari? Onko se sama kuin vasemmistokokkare?

   Jos minun pitäisi kuvata itseäni, voisin kuvata tuolla jälkimmäisellä, sillä olen yhä enemmän ruvennut arvostamaan ihmisen sisua, yrittämistä, puskemista mieluummin kuin yhteiskunnan pussilla käymistä. Tuleen ei saa jäädä makaamaan voisi olla mottoni, jos joku sitä kysyisi.

   Ei se omin jaloin seisominen mitään ylimaallisia älykkyyksiä tai voimia vaadi. Sitkeyttä kyllä ja vastoinkäymisten sietämistä ja kykyä kärsiä. Hukkuvaa on autettava, mutta ihmistä ei pidä paapoa, kun hän on saanut päänsä pinnalle.

   Poista
  19. PS Tänään tulee Frii-kanavalta loistava elokuva Pianisti, jossa hukkuvaa autetaan, mutta ei paapota. Elokuva on yksi parhaista ikinä. Se näyttää ihmisen inhimillisyyden myös siellä, missä sitä ei luulisi olevan.

   Poista
  20. Oikeasti olin oikeistodemari siinä mielessä kuin sodanjälkeen olivat ns. asevelisosialistit.

   Eli vankasti tannerilaisen talouspolitiikan kannalla, länsimaisen elintavan puolesta ja neuvostonuoleskelua vastaan.

   Tähän perustui demarien 50-luvulla syntynyt Kekkosen vastustus. He näkivät Urkissa pelurin, joka hivuttaa Suomen neukuille omaa etuaan ajaessaan.

   Tervon ohjelmahan todisti heidän olleen oikeassa.

   Olisiko toinen tie ollut parempi, sitä emme voi tietää. Itä-Saksa 1953, Unkari 1956, Tsekkoslovakia 1968... Suomi vuonna ...?

   Yksinkertaistaen kannatin Ruotsin mallia. Se teki minusta monen mielestä oikeistolaisen.

   Poista
 24. No juu, rällääminen saa vielä odottaa. Tyytykäämme ihastelemaan tai eläimenomistajat kauhistelemaan rakettien pauketta ja säihkettä öisellä omikron-taivaalla.

  Uskon nimittäin, että kotonaolo lisää rakettien pauketta ja koiruleiden kärsimystä suurestikin. Kun ei päästä baariin, ammutaan sitten raketteja -eetoksella. Muistan vieläkin, miten meidän kultainennoutaja hiipi salaa yläkertaan ja suihkukaapin verhon taakse istumaan, turvaan paukkeelta. Suihkukaapissa oli tietenkin avoin hormi suoraan ylös, taivaalle..

  VastaaPoista
 25. Päivän piristykseksi erityisesti Rikulle. Katsoppa miten kokoomuksen suosikkiutta mainostetaan Ylen vähän väliä olevissa gallubeissa.
  Elä Riku pelekee, oikeisto jyllää ja jyrää muut. Lasken siis sos.demitkin oikeistopuolueeksi.
  Kohta diktaattori corona on tappanut planeetalla paljon ihmisiä enemmän kuin muut julmat hallitsijat.
  Emmekä tiedä viruksen poliittisia intohimoja tai puoluekantaa, vai tiedämmekö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös covid-virus jyllää erikoisesti lukutaidottomissa persuissa, noissa äärioikeistolaisissa juntturoissa? Kyllä se varmaan muut säästää. Eli maailma muuttuu nykyhallituskombon mukaiseksi, siis ihanneyhteiskunnaksi covidin ja persujen kukistuttua. Vai mitä?

   Poista
  2. Salaliittoteoreetikkojen ja rokotevastaisten (= usein sama asia) keskuudessa tämä virus nyt eniten niittää ihmisiä Manalaan. Tule rakkaani, lähtekäämme Manalaan. (vrt.
   https://www.youtube.com/watch?v=y1-fqlLnJVA

   En osaa tunte kamalaa surua siitä että ihmiset kuolevat tyhmyyttään; itsehän he sitä etsivät. - Mikä hallituskombo meillä tulevaisuudessa on... sitä en uskalla edes ajatella. Toivon tietysti että parempi kuin nyt.

   Poista
  3. Totta, että kuolevat tai sairastuvat tuhmyyttään. Vaan kuta enemmän rokottamattomia on, sen enemmän tauti leviää. Kuta vähemmän rokottamattomia on, sen nopeammin epidemia murtuu.

   Poista
  4. Onni onnettomuudessa on se, että levitessään koko populaan koronavirusparka tekee itsestään vaarattoman.

   Mutta ei se sitä sure. Itse asiassa se on sen eloonjäämisstrategia. (Vähän niin kuin meillä tsuhnillakin.)

   Poista
  5. Koronavirus kieltämättä on 'parka', koska se ei tule yksin toimeen. Tarttee isännän. Mutta mä luulen että kun siitä muuntuu (= mutantoituu) vaarattomampi versio, se on siitä yhtä onnellinen kuin hänen ihmisensäkin. Symbioosi. Ja selfie molemmista!

   Poista
  6. Ehkä omikron on jo alkua lopulle, yhä enemmän tavallista influenssaa muistuttavampi variantti. Ja omikronista seuraava olisi vielä vaarattomampi versio. Toivotaan niin!

   Poista
  7. Noora, kerran muistan kokoomusta äänestäneeni, silloin siksi, että halusin saada minulle ystävällisen rouvan eduskuntaan. Ei onnistunut. Nykyään minä äänetän perussuomalaisia, Mauno Koiviston ja erään paikallispoliitikon ansiosta pitkään sos.demejä.

   Viime kunnallisvaaleissa äänestin , heh, kepulaista. Lähetin yksityisviestin hänelle, siinä pahoittelin tapahtunutta ja epäilin itselläni olevan jo dementian. Ehdokas kiitteli asiain tolaa.

   Poista
 26. Näin lienee kirjoitettu pyhissä kirjoissakin?
  Toisenlaisen ylistyslaulun meille olevinaan elämää, ihmistä ja luontoa kunnioittaville rustasin blogiini.

  Nyt pitkän promenaadin lumisilla metsäpoluilla jälkeen, mieli on tyyni ainakin hetken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esität siellä hengästyttävän määrän elintärkeitä kysymyksiä ihmisyydestä, Noora. Hieno juttu, olet oikea korpifilosofi siellä mökilläsi, jos siellä vielä olet.

   Harmi, etten saa blogiasi sivupalkkiini. Kokeilen pöytäkoneella taas huomenissa. Nooran nimestä pääsee lukemaan blogia.

   Poista
  2. Noora on hieno filosofi, oikeasti. Oikein oikeasti!

   Ripranie ajatuksia on vaikea väittää vääriksi. Ne on tosia kuin tanssi.

   Liisu etsii ja etsii ja löytää ja löytää vaikka mitä. Ihana ihminen.

   Iineksestä en sano mitään, koska hän on niin... (häkeltyy ja punastuu)

   Kylläpäs!

   Poista
  3. Kyllä akat on aina kivempia kuin ukot. Aina, aina ja aina!

   Poista
  4. Varo, varo Mikis - saat vielä jonkun turvattomuusvaltuutetun kimppuusi akkojen kivallistamisesta!

   Ethän sinä voi kivallistaa akkoja, kun olet ukko pienessä etunojassa!

   Poista
  5. Etunojassa? En ole mäkihyppääjä vaan kumparelaskija.

   Poista
  6. Ja joskus yksinäisinä iltoina, kun ei keksi tähdellisempääkään tekemistä, soitan veto- ja työntöpasuunaa.

   https://www.youtube.com/watch?v=SBVU_ejKHfI

   Poista
  7. Mikis saa vihreät naiset ja erikoisesti Iris Suomelan ihastuksiinsa lausunnollaan. Voisi olla tulevaisuus vihreiden hoivissa taattu. Jopa vetopasuunaa soitellen.

   Poista
  8. Nooralle vielä tiedoksi, että en saa millään ilveellä uusia blogeja blogiluettelooni enkä vanhoja siitä pois. Samoin en saa enää lisättyä Sanottua-sivupalkkia, johon lisäilin ennen pätkiä mielestäni hyvistä uutisista ja lausunnoista. Jotain on Bloggerin asetuksissa pielessä.

   Poista
  9. En tykkää minäkään nykyisestä kahdesta blogiversiosta. Minulla ne ovat, vanha sekä uusi versio sekaisin käytössä. Toki molempiin pääsee erikseen, mutta vanha oli selkeämpi käyttää. Pitäiskö yrittää poistaa uudempi versio, siis se, jossa näkyy allekkain postaukset kuvineen? Poistuisiko vanhakin versio samalla?

   Poista
  10. Kunpa tietäisi! En oikein viitsisi vaihtaa omaa blogipohjaani, kun siinä rytäkässä kaikki muuttuu, blogin osoitekin. Mutta on kyllä peräti kummallista, ettei omaan blogiinsa voi tehdä asettelupuolelle muutoksia tai korjauksia. Ei pöytäkoneella eikä mobiiliyhteyksillä, ei millään.

   Poista
 27. En saa unta. Mietin mikä olisi sellaista mitä en olisi jo teille kertonut, tuskin mikään. Varsovan esikaupungissa, olin sinne eksynyt, oli jo pimeä yö, niin kun kävelin yhden tylsän tiiliseinäisen tehtaan ohi, niin ikkunalaudoilla istui tyttöjä tupakalla ja kun ne näki mut, ne kaikki alkoi heiluttaa mulle kättä. Tartossa taas kun kävelin yhden tyynytehtaan - kyllä, he tekivät siellä tyynyjä, ja paikka oli täynnä tyttöjä - ohi, niin he kun näkivät minut ikkunan takana heitä pällistelemässä, alkoivat vilkuttaa minulle. Ja kerran Neuvosto-Tallinnassa varhain aamulla (krapulassa) kun eksyin Viru-hotellin yökerhoon, lavalla oli verryttelyasuisia tyttöjä jotka treenasivat tanssiaskelia, ja heti kun he huomasivat minut, he vilkuttivat mulle. Ja Vilnassa kun menin yhteen lesbobaariin (mistäs minä olisin tiennyt sen semmoinen olevan?) niin tytöt vaan vilkuttivat minulle sekä tullessani että poistuessani. Ja Gdanskissa, Gdyniassa ja Sopotissa, siellä jos missään, siellä minulle vasta vilkuteltiinkin... taksitkin vaan vilkuttelivat valojaan kun kävelin niitä merelle haisevia rantateitä. Hitsi, oi miksi? En tiedä. - Ps. Poikkeus oli Prahassa, siellä hotel de Paris´ssa (siihen aikaan kahden nykyisin viiden tähden hotelli), tarjoilijatar tökkäsi mua nyrkillä nenään. – Enkä sitäkään tiedä, että miks?

  Nää kaikki valtiot oli siihen aikaan sosialistisia. Mutta ei se mielestäni mitään selitä, enkä minäkään tämän enempää.

  Ps. Vilkuttelun voi käsittää myös eufemismiksi. Jos niin haluatte.

  VastaaPoista