8.1.2022

Hampaita kiristää..

  KANSANRADIO ON PUHUNUT

 

Ihan liikaa rajoituksia, menee täysin yli hilseen. 

Ja lopulta kuka maksaa ja kenelle tämän kaiken?

 Oireet voi potea kotona ilman testiä.

Mitä tällä lasten rajoituksien kiristämisellä haetaan?

Etelä-Suomen Avi kurittaa meitä vähätuloisia liikkujia.

Ryypätä saa mutta ei harrastaa liikuntaa toivottavasti tämä hallitus ei ole pitkä ikäinen. 

Ei olla enää Euroopan paras, joka sekin aiemmin johtui vain asukastiheydestä.

Lasten uimakouluja ei saa perua!

Suomessa viinan myynti on pyhä asia. Sitä ei voi rajoittaa, 

Miten 25 testin tekeminen vaikuttaa nenäeritteiden määrään luokassa? 

 Jäi taas täysin torsoksi hallituksen toimet.

Ei näissä päätöksissä ole mitään järkeä, sillä taas peliriippuvuus ja syrjäytyminen lisääntyy.

Tämä on nyt vain vitsi tai jotain, pilaatte lapsien elämiä.

Ainakaan meidän lapset eivät tule menemään kouluun. 

"Koululaisille suositetaan tarjottavaksi kaksi kotitestiä viikossa." Sallikaa mun nauraa. 

Sulkekaa nyt ne koulut, niin ei mene pilalle minun ja usean muun mielenterveys ja tulevaisuus.

 Maku lähtee tästä mantrasta.

Ei voisi koko omikronirajoitusten noudattaminen enää vähempää kiinnostaa.

Tämä on vaan villi veikkaus, mutta maanantaina saattaa alkaa omikronräjähdys.


(Lähde hs.fi/8.1.2022

Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään. Joka ei siedä rajoituksia, koska sosialidemokratia. 

(Maalaus Hugo Simberg: Halla, 1895)


227 kommenttia:

 1. Suomalainen on sellainen, joka kommentoi kun asiaa ei ole, ei kommentoi kun asiaa on, kommentoi asiattomasti kun pitäisi kommentoida asiallisesti, ja päinvastoin, ja vielä kerta kiellon päälle.

  Minun mielestäni nimenomaan suomalainen uskoo virkavaltaan ja sietää rajoituksia, kunhan ne perustellaan vakuuttavasti ja asiallisesti. Komentoja suomalainen vihaa. Se herättää meissä sisäisen kosolan vihtorin.

  Näillä lakeuksilla ei jumalauta määrätä mihin kukin kuolee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys13 tammikuuta, 2022 21:24

   Täällähän tämä kummitteli. En ollut aivan saletti näinkö torkku-unen pätkän ja ohohan en siis.

   Tosiaan on selvää ja kauan tiedetty että eräistä erikoisista seikoista on meillä vakiintunut käytäntö yhä. Eräs näistä on että käskyt tulee perustella ja niin tehdään. Sotatuomareiden tiedetään hylänneen melkoisia juttuja koska on osoittautunut että upseerin olisi tullut kyetä perustelemaan käskynsä mutta jättänyt homman repsottamaan. Aiheesta lisää ei-mieluiten ollenkaan, ei ainakaan tällä foorumilla.

   Vaanpas sitten, kun ensin kerrotaan että nyt ovat asiat näin, ja seuraavaksi että se edellyttää että teemme täten, ja vielä että osaatte kyllä, ei se nyt mitään sotaa ole niin piruvie, johan käy ja kukkuu päälle jos on kesä. On se eto kehveli, normifinski. Kyllä siihen voi luottaa, kunhan ensin lukaisee manuaalin että miten sen kanssa kannattaa menetellä, kas kun toimii vain oikein eikä tykkää jos rämpytetään eestaas ja ympäriinsä.

   Poista
 2. Näin koronakurimuksen aikana suomalaista on pommitettu vaihtuvin ohjein. Ensin suomalainen sai anoa polvillaan rajoituksia, koska näki kuoleman viruksesssa. Kun ne sitten saatiin, niitä noudatettiin hartaasti.

  Kun viiruspaholainen sitten ei kukistunutkaan, vaan muutti muotoaan kuin kameleontti, suomalainen alkoi hermostua hikisen maskinsa takana ja alkoi kapinoida varsinkin kun eri virkamiehiltä tuuttasi erilaisia ohjeita.

  Suomalainen kaipaa kunnon käskyjä eikä mitään lempeitä suosituksia, perkele. Isän kädestä nyrkkiä pöytään näille nuorille karanteenia kestämättömille pullamössöille, joita ei ole eläissään pantu kuriin eikä herran nuhteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo kauan sitten lakannut kuuntelemasta viikoittain vaihtuvia ohjeita ja suosituksia. En jaksa pitää lukua siitä, kuka vaihtuvista asiantuntijoista ja poliitikoista antaa virallisia ohjeita, kuka esittelee mielipiteitään ja kuka puhuu puhumisen ilosta.

   Jatkan vakaasti omalla linjallani: panikoinnin sijasta tervettä järkeä, ylisuojauksen sijasta normaalia varovaisuutta ja kaikenmaailman koohotuksen sijasta rokotus.

   Sat sapienti.


   Poista
  2. Samoilla linjoilla täällä ollaan. Lääkäreilläkin on toisistaan poikkeavia ohjeistuksia. Pidän jääräpäisesti kiinni ensinnäkin tietysti rokotuksista, ja olen aina ollut ensimmäisten joukossa varaamassa omaa aikaani jopa etukenossa.

   Toiseksi huolehdin siitä, että käytän marketeissa ja julkisisilla foorumeilla ffp2-maskia ja desinfeeraan kädet mennen tullen.

   En silti kaihda ihmisiä, vaan mieluusti juttelen tuttujen kanssa, kun heitä kohtaan. Voi olla, että pelko on karissut, kun on kuitenkin se rokotussuoja ja metodeja torjua basiliskoja.

   Tietysti mulkaisen maskittomia paljaspläsejä pahalla silmällä, viimeksi tänään nuorta naista marketissa. Sanoa en viitsinyt, mutta noiduin naiselle koronan.

   Poista
  3. Minä kun meinaan oon ennenkin räknäilly. Ei siinä sinänsä muuta ole kuin että rauhallisesti se on otettava. Se maski ei meinaa muuta kuin että sitä kättä ei tule vietyä suuhun. Sitä se tottelee, virus sekin vaan on.

   Poista
 3. PS Luulen muuten, että suomalaiset ovat nyt aistineet sen, että esivalta ja virkamieskunta on päättänyt antaa koronan kulkea suomalaisten läpi eli meillä on otettu käyttöön ns. ruotsalaismallinen laumasuojastrategia.

  Tämä herättää hämmennystä ja pelkoa, eikä oikein tiedetä, miten asiaan suhtautua. Suuri osa kansasta ajattelee samoin, ja tämä osa pitää koronaa vain pienenä nuhakuumeena ja haluaa elämän jatkuvan normaalina.

  Osa sitten pohjaa lääketieteellisemmälle perustalle ja kannattaa Kiurun tiukkaa rajoituslinjaa. Se, että hallituskin jakautuu tämän kahtiajakolinjan ympärille ulostuloineen, on tietysti hämmentävää.

  VastaaPoista
 4. Kyllä! Vapauteen liittyy aina vastuu! Nämä itsekkäät: "Minulla on oikeus tehdä mitä haluan" -ihmisoikeusmaanikot eivät kunnioita muiden ihmisoikeuksia pätkääkään.
  Ilkeävätkin mennä kaduille vaatimaan erivapauksia. Häpeäisivät typerykset, kun ovat niin tyhmiä, että uskovat netin aivopesijöitä.

  Paikallislehdessä oli juttu, miten esim. Kiina käyttää sos.mediaa "julkisten mielipiteiden hallintaan". Eikä todellakaan ole ainut valtio huijaamassa somessa; Twitterissä ja facebookissa.
  Kaikissa suurissa viime vuosikymmenten eri asioille kannattajien keräämisissä, on ollut käytössä manipulatiivinen aivopesu.
  Bottiverkostot tehtailevat automaattisia somepäivityksiä ja vaikeasti jäljitettäviä nettipersoonia.

  "Naamioi ja ylläpidä ulkomaisia sos.median tilejä.---Alihankkijan on ylläpidettävä joka kuukausi kolmea käyttäjätiliä jokaisella alustalla. Seuraajien kuukausittainen lisääntyminen on taattava jne".

  Eiköhän pandemiaa valheellisena epätotuutena ja fantasiana uskovien, kannattaisi ajatella omilla aivoillaan, kuin tulla huijatuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huijauksen uhri ymmärrä olevansa huijattu. Hän luulee tietävänsä.

   Mutta miksi tällaisia koronaan liittyviä huijauksia ylipäätään on olemassa? Kuka niistä hyötyy?

   Poista
  2. Hyvä kysymys, kuka hyötyy?

   Poista
  3. Huijauksia on kai aatteen vuoksi. Ne tukevat joidenkuiden ajatusmaailmaa siitä, että meitä voidaan hallita tietämättämme. Siellä, missä ei ole tietoa eikä valistusta, on taikauskoa.

   Poista
  4. On vielä kenkumpaa,on erehdytettyjä joilla on luja usko. Missä hyvänsä suurta joukkoa pidempään koskevassa seikassa erehtyneiden määrä kasvaa aina eksponentiaalisesti mielihyvätekijän mukaan, eli totuutksista omaksutaan ensisijaisesti helpoin ja miellyttävin omaksua.

   Poista
 5. Lomautetaanhan työntekijöitä ilman pandemiaakin. Sentään työttömyyskorvaustakin saavat ja kapakoille valtio korvaa taloudell.menetyksiä.
  Mistä ja mikä näissä paikkojen sulkemisasioissa
  pohjimmiltaan kiikastaa?
  Ahneus ja egoistinen nautinnonhalu?
  Jo on aikoihin eletty, kun ihmisen terveys ja jopa hengenmenetys on aliarvostetumpaa kuin kapakeissa kännissä örvellys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapakeissa kännissä örvellys on härmän jätkien kansalais- ja ihmisoikeus, mainittu varmaan jo YK:n ihmisoikeusjulistuksessa!

   Kuinka paljon me muuten annetaan kehitysapua Kongoon? Meinaan, että sen voi nyt lopettaa. Kongossa kun on ihan yleistä ostaa mieluummin 10 000 euron kengät kuin ruokaa.

   Näin kertoo kalliita kuteitaan Helsingin Sanomissa esittelevä ja Suomessa asuva aito kongolainen, joten jutun on oltava tosi. HS ja kongolaiset eivät valehtele.

   Poista
  2. Luin tämän jutun suomalaisten kongolaistaustaisten miesten ökyilystä vaatteissaan. Moni lukija ihmetteli keskustelussa paitsi miesten kalliita vaatteita ennen kaikkea sitä, että jutussa ei esitelty yhtään kongolaistaustaista naista. Onko miesten kumppaneillakin kymppitonnin vaatteita?

   Aika kummallinen juttu muutenkin. Luinko huolimattomasti, kun en huomannut toimittajan kertovan, mistä miehet saavat huikeat rahansa vaatteisiinsa? Takki maksaa pienen käytetyn auton hinnan.

   Poista
  3. Kongolaisten pitää kyllä pukeutua kaislahameeseen. Niih.

   Poista
  4. Miksi tämä olkiukko?

   Eiköhän tavallinen farkku-college- tai jokin toppajuttu lämmitä talvella paremmin. Niitä saa muutamalla kympillä sen kymppitonnin sijaan.

   Poista
  5. Viimeksi kun Hesarissa oli iso juttu kalliilla vaatteilla koreilevista mamuista, niin vähän myöhemmin mediassa kohkattiin arvokkaita kuteita toisilta nuorilta varastelevista mamujengeistä.

   Kun nyt luin tämän uuden jutun, tuli ensiksi mieleen että eikö ne oppineet mitään? Astuvat samaan paskaan toisen kerran?

   Suomessa on satatuhatta meidän kustannuksellamme elävää mamua (ja lähtömaissaan rutkasti lisää), joten luulisi toimittajan tajuavan, että ökyelämän ylläpidon lähde kiinnostaa myös maahanmuuton ja kehitysavun kustantajaa.

   Jos se kerrottaisiin avoimesti, niin ei tarvitsisi meidänkään itkeä veropenniemme perään. Nytkään ei kerrottu (tai sitten luin huonosti, kun inhotti koko nuoleskelu).

   Mannelle: kongolaiset saavat omalla kustannuksellaan pukeutua ihan miten haluavat, etenkin kotimaassaan; en vain halua osallistua yhdenkään pröystäilijän elintason ylläpitoon, en riistoporvarin enkä murjaanien kuninkaan.

   Poista
  6. En tienny että Karl Lagerfeld on sellaisia kaislaisia hameitakin piirrellyt. Malliston nimeksi ei kehtaa ainakaan veikata Mooses-tyyliä.

   Poista
 6. No jos minulta kysytään, niin kapakoiden aukiolossa on kai kyse maan taloudesta, pyörien pyörimisestä eli viime kädessä rahasta. Ja lähestyvistä vaaleista.

  Vaan sitä hieman ihmettelen, että tästä lasten harrastustoiminnan suitsimisesta ollaan niin laajasti pahastuttu. Puhutaan lasten kärsimyksestä.

  Eihän siitä ole kyse. Kukaan ei halua lapsille pahaa. Totuus nyt vain on se, että korona leviää nyt eniten perhepiirissä ja lasten ja nuorten välityksellä. Esimerkiksi täällä pikkukaupungissa tartunnat ovat keskittyneet lähes yksinomaan lasten ja nuorten liikuntaharrastuspiireihin. Sieltä ne ovat levinneet ympäriinsä.

  Nyt kun koulut pantiin alkamaan lähiopetuksessa, tullaan varmasti saamaan huikeat ennätysluvut koronan leviämisessä, kun sekä opettajat että kokonaiset luokat sairastuvat ja opetus keskeytyy kuitenkin.

  VastaaPoista
 7. Aamulla herätessäni huomasin tulleeni maankuuluksi.

  Hesarin Sunnuntai-osiossa on nimittäin iso juttu Ano Turtiaisesta, tästä meidän kaikkien ihailemasta arvokkaasta valtiopäivämiehestä.

  Etukannessa on kaunis, kohdettaan kunnioittava piirros Ano Turtiaisesta, joka on piirrellyt vessan seinään upeita kuvia ja kirjoittanut yleviä mietelauseita seinän täydeltä.

  Ja uskokaa tai älkää, ihan viimeiseksi Hän on kirjoittanut seuraavan lauseen:

  JOO, TAPSA ON HYVÄ!

  VastaaPoista
 8. Heheh, hyvä asia, jos käy Iineksen blogia lukemassa vai tunteneeko sinut muista yhteyksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jai, mikä osuma. Juttua en lukenut vielä, katsoin vain lööpin, jossa todettiin juurien johtavan Kärkkäisen tavaratalojohtajaan.

   Turtiainen on minusta outo tyyppi, joka taitaa uskoa salaliittoteorioihin, kun ei käytä maskiakaan.

   Salaliitoista tuli mieleen sellainen nettijulkaisu kuin MV, jota kävin pitkästä aikaa vilkaisemassa. Siellä väitettiin, että jonkun helsinkiläissairaalan pihalle pykätään nyt salaa runsaasti kylmäkontteja, ruumisrekkoja, koska ihmiset ovat nyt kuolemassa koronarokotuksiin joukottain.

   Siis jos joku uskoo tällaista ihmepotaskaa, niin tutkituttakoon korvien välinsä ja menköön jonnekin koulutukseen sivistämään itseään.

   Poista
  2. Jaa juu ei ole mikään keksintö eikä ihmepotaskaa, Malmin sairaala. Näillä mennään. Toisaalta Malmin kauppakeskuksen luona on joka joulu myös kinkkukontti. Älkää nyt olko inhorealisteja.åå

   Poista
  3. Malmin sairaalan varustaminen lisäpaikoilla ei ole potaskaa, mutta se ruumisrekka-kylmäkonttijuttu on tietysti. Ja se, että koronarokotuksiin kuollaan nyt joukolla, joten tarvitaan säiliöpaikkoja… Ei voi kuin nauraa tällaisia juttuja.

   Minulla oli monenlaisia oppilaita, myös vähemmän lahjakkaita. Kukaan heistä ei kuitenkaan ollut niin tyhmä, että uskoisi tuollaisia juttuja. Mikä on siis se kansanosa, joka uskoo tällaista houretta?

   Poista
  4. Montako kylmiöpaikkaa on? Kuinka monta kalmoa on? Kun suoritetaan lasku jossa kalmojen määrä on suurempi kuin kylmiöpaikkojen määrä, kuinka toimitaan?

   Käypä katsomassa. Reaalimaailmassa ei tosiaan ole sijaa paskapuheille.

   Poista
 9. Iines, ilmeisesti tulevissa lasten joukkosairastumisissa ei muisteta, että jomman kumman vanhemman on jäätävä kotiin töistä hoitaman lasta. Ja entäs, kun koko perheen pitää jäädä karanteeniin. Edellisiä asioita ei ilmeisesti pidetä todennäköisenä työelämään ja yhteiskunnan talouteen vaikuttajina tekijöinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta. Monenlaista hässäkkää on nyt tulossa, ja joskus tuntuu siltä, että päätöksiä tehtäessä otetaan huomioon vain sairaaloiden kuormittuiset ja kantokyvyt. Toki täytyykin, mutta ihan kuin tavallisesta pienestä ihmisestä ei olisi niin väliä, jos sairaalassa vain riittää resursseja.

   Poista
  2. Sairaala on tärkeämpi kuin sairastaminen.

   Poista
 10. Vaan jos Venäjä ja Nato eivät pääse jonkinlaiseen sopimukseen, en yhtään ihmettele seurauksia.

  Verta meilläkin kerjätään nenästämme. Jos ja kun mekin saamme osamme periksiantamattomasta ja jästipäisestä usan ja eeuun natojuoksupoikina olosta, ei voi muuta sanoa kuin että "mitäs läksit, niii'iin!
  Sitähän sitä tuppaa joskus saamaan mitä tilaa. Sotahan tästä hullunmyllystä enää puuttuukin. Saadaan pitkästä aikaa kokea oikeassa olevien ja suuruudenhulluuteen sairastuneiden älykääpiöiden rauhantahtoisuus, empaattisuus ja turvatakuut kansalaisille kun ohjuksia alkaa viuhua päämme päällä.
  Sitä kai ne sotahullut johtajat toivoo, että saatais koko maailma yhä enemmän sekaisin. Ja saahan usa siten vanhoja asevarastoja käytettyä tarkoitustaan varten. Ei tarvitse omia osavaltioitaan liata kansalaistensa verellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se ole Venäjä, joka on keskittänyt valtavan joukon miehiä ja aseita Ukrainan rajalle ja uhkaa hyökätä, jos sen vaatimuksiin ei suostuta?

   Ei kai kukaan muu ole tehnyt mitään? Jaa, on siellä Ukrainassa kuulemma 150 amerikkalaista erikoismiestä. Nekö meinaa hyökätä Venäjälle?

   Mistä sinä Noora oikein nämä tietosi luet, kun ainakin Suomen media kertoo asian ihan toisin? Voihan olla, että meille valehdellaan, mutta en kyllä uskoisi venäläisiäkään lähteitä ihan noin vain.

   Poista
  2. Mittee se yksny oikee huutoo? Elä sie kuule oo tuolviisii. Kuuleha, konse on kasso silvviisi jot nää o pitkällisii rojektei. Isu sano ku mumma kysy jot et miks ei hää mittää kerro niist siel sillo: Krh. Ei se minun nähdäkseni olisi millään tavoin ylösrakentavaa.

   Hoksaat. Hissun kissun.

   Poista
 11. En osaa ajatella niin, että Venäjä tekisi mitään sopimuksia Naton kanssa, sillä se pitää Natoa perivihollisenaan. Mahtaako mikään rehellinen rauhanneuvottelutyylinen juttu ylipäänsäkään kulua Venäjän repertuaariin? Uskon, että Nato ja USA olisi valmiimpi sopimukseen, vaikken mikään USA-fani olekaan ollenkaan. Enkä Nato-fanikaan, joskin noista kahdesta valitsen kyllä Naton.

  VastaaPoista
 12. Ei usa ja sen natohännystelijät anna periksi, koska ne suuruudentunnossaan haluaa jyrätä ja nöyryyttää Venäjää mielensä mukaan. Hehän ovat ainoita oikeassaolijoita maailmassa. Vapaaseen länsimaiseen manipulaatioliberalismiinhan kuuluu, että pitää totella maailmanpoliisi usaa, noudattamalla sen ehtoja ja etupiiritunkua joka maailmankolkkaan.

  Hanakasti usa-nato onkin sotkeutumassa aina kaikkiin selkkauksiin maapallolla. Jopa järjestämässä niitä tarkoituksellisesti.
  Hajoita ja hallitse, vaikka somen kautta, toimii myös tänäkin päivänä.
  En kannata sotilasliittoja, varsinkaan kun usa on sen pääpäsmäri.

  VastaaPoista
 13. Luulisi, ettei usalla natoveljineen olisi mitään pelättävää Venäjästä. Miksi Venäjää pelätään ja vihataan sekä nöyryytetään niin mahottomasti? Eikö venäläiset osaa muka ajatella oikein, kuten usan mukaan asioista pitää ajatella.
  Ei vaan mene mun kaaliini.

  Maailmanvalloitus voidaan toki nätisti suorittaa houkuttelemalla kaikki myötämieliset valtiot usa-naton sotilasliiton alamaisiksi, ja jäsenmaksulla saa turvallisemman taivaspaikan, kuten aneilla katoliset.

  Miksi Afrikka saa olla rauhassa usa-naton valloituksesta. Pinnan alla tietysti on toimintaa, mutta miksi Venäjää on himottavampaa härnätä.
  Venäjällä on tietysti Kiinan kaveruus, liekö se kuitenkin usa-natoa eniten pelottava seikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjää pelätään mm. siksi, että se hyökkäsi Suomeen, valtasi ja orjuutti itäeurooppalaisia ja Baltian maita sodan jälkeen, omistaa valtavan arsenaalin ydinaseita ja uhkailee nyt muita.

   Putin, tuo KGP:n kasvatti, kaipaa julman ja verisen Neuvostoliiton mahtia takaisin. Hän haluaa osan venäläisiltä karkuun päässeistä valtioista takaisin siirtomaikseen.

   Sitä nuo valtiot pelkäävät ja sitä Suomikin pelkää. Me olimme nöyriä neukkujen mielistelijöitä, koska muuta emme uskaltaneet ja se kannatti taloudellisesti.

   Ukraina ei halua takaisin vasallivaltioksi ja yrittää siksi turvautua länteen ja jenkkeihin. Miksi sillä ei olisi siihen oikeutta? Venäläismielinen itäosa voi liittyä Venäjään, jos ja kun kerran haluaa.

   Näin siinä varmaan käykin. Putin voisi liittää sen saman tien ilman tätä sirkusta, joka yllätti näköjään kaikki.

   Kerro minulle Noora, miten tämä konflikti on syntynyt, jos meikäläinen media valehtelee. Eihän siellä ole muita joukkojakaan kuin venäläisiä - ja tietysti ukrainalaisia, omassa maassaan.

   Ja sehän on Venäjä, joka uhkaa hyökätä!


   Poista
  2. Näin tämä asia on käsitettävä. Ei USA tai Nato ole aktiivisesti hyökkäilemässä tai painostamassa oma-aloitteisesti Venäjää, vaan kyllä se on Venäjä, joka on aktiivinen nimenomaan laajenemishaluissaan ja vallanhimossaan. On pelkästään hyvä, että meillä on takaporttina meno Natoon. Jos minulta kysytään, voisin liittyäkin jo, sillä en luota pätkääkän lieromaiseen Venäjään.

   Onhan näiden Venäjän siirtomaikseen haluavien maiden tilanne aivan katastrofaalinen. Ne ovat itsenäisiä valtioita, ja Venäjällä ei saa olla mitään osaa eikä arpaa alistaa niitä ”etupiirikseen”. Pysyköön lestissään.

   Poista
 14. Noh, suuruudentuntoa lie molemmin puolin, Venäjähän puhuu avoimesti muista maista muka "etupiirinään", joksi se laskee Suomenkin. Ja elleivät molemmat osapuolet tuntisi itseään suuriksi ja mahtaviksi, ei mitään ristiriitoja kai olisikaan?

  Mutta siis emme me ole mitään velkaa Venäjälle emmekä Natolle. On hyvä, että Nato-optio on olemassa eikä siihen suin päin rynnätä. Lenin ei meille itsenäisyyttä "antanut", vaan ainoastaan laskelmoi, että näin Suomesta saadaan tuleva itäblokin maa, sosialismin alusmaa. Kyllä tämän jo uskaltaa sanoa ääneen ja onneksi se on sanottukin, mm. Tervon ohjemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi hävisi talvisodan, sai välirauhan, ei miehitystä. Suomi hävisi jatkosodan, sai rauhan, ei miehitystä. Miten teoriasi selittää tämän? Miksi Stalin suosi suomalaisia?

   Poista
  2. Höh. Eihän Suomi sotaa aloittanut. Mikä voitto se semmoinen on, jossa iso maahantunkeutuja saa ylivoiman pienestä rajanaapurista? Ja sitten kun maata ei miehitetäkään, vaan odotetaan sen taipuvan ”itse” sosialistiseen systeemiin isonveljen käskytysten mukaan, sanotaan maahantunkeutujan suosivan pientä maata. On tämäkin yhdenlainen läpimätä olkiukko.

   Poista
  3. Eikö Neuvostoliittoa ja Stalinia tule kiittää siitä, että pakottivat meidät pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi ( = sosialismi)?

   Poista
  4. Sosialismin suuntaan vasemmisto koettaa Suomea vetää, mutta kansa panee kyllä kampoihin eikä mene sen rajan yli. Sosialismin juna meni jo, ja savuvana jäi.

   Enää ei voi kun ihmetellä sitä, miksi meillä vielä on sosialismin ja kommunismin perään haikailijoita. Eihän tämä kolhoosisysteemi ole onnistunut missään, ihmiset ja ihmisten kyvyt ja taidot ovat erilaisia, eikä siinä ole mitään pahaa. Ei se mene niin, että jokuset aina vetävät ja jokuset aina ovat perästävedettäviä.

   Poista
  5. Huomaan, ettet sinä Mankemangi pysty asialliseen argumentoivaan keskusteluun ollenkaan. Kaikki väitteesi ja lauseesi ovat kliseisiä olkiukkoja, oletuksia joita heittelet ”totuuksina”. Esimerkiksi olkiukkoa ”hyvinvointivaltio = sosialismia” ei ole kukaan tässä blogissa esittänyt, eli kukaan ei ajattele niin. Vain sinä olet sen esittänyt, joten se taitaa olla sinun ajatuksesi.

   Poista
 15. Oi että minä riehuisin ja rekahuisin ilohna ja riemuhna kuin laestadiolainen hihhulissa puhuu "kielillä" sinä päivänä, kun koko maailman valtiot perustaisivat ja liittyisivät rauhanliittoon ja kaikki sota-aseet tuhottaisiin tarpeettomina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisajjoo, ja mistähän sitte enää tulis puhetta? Kellään? Koskaan? Ekkönä pöliä hoksaa mitekkä tämä homma on. Selvän tek, minä jouan selittämmää tään. Kassohasie, sen assiin laita on silviisii ett', immeiset hyö sottiitt' aiva iteksee ja ilima aikojjaa. Ei siihe oo järkiä joka määrää. Siätä jo siittä järkiä ehtii on umpipöljä taikka ainaki kenraali.

   Poista
  2. Se on aina viisas, joka kysyy syytä, mihin tahansa. Niin lapsetkin tekevät, ja he, jos kutka, ovat oikeassa. Kunpa kaikki kysyisivät aina syitä.

   Poista
  3. Sa ny sitte viisaammakses jotaki edistävää, mikä se ny lähinnä olis se sotien syy. Emminä ilkeyttäni kysy vaan asioiden edistymisen syystä. Jonki verran alaa (sotatiede) opiskelleena tiedän ettei pasifismi edistä ainakaan kansojen eturistiriitojen perimmäisten syiden selvittämistä.

   Vaan sehän on tämä verrattoman lihava ja herkullisen roima aihe. Makuasia, aivan varmasti, että jäytääkö mieluummin pahvilaatikon kulmaa vai herkutteleeko sisällöllä.

   Poista
  4. Syytä voi kysyä, ja jo kysyminen on merkki aktiivisesta ajattelusta, prosessista. Vastaus ei ole niin tärkeä, sillä syitä voi olla monia. Minusta sotien syyt kuuluvat sarjaan, jotka liittyvät vallanpitäjien henkilökohtaisiin heikkouksiin ja ihmisen pahaan puoleen.

   Erotan tästä sarjasta omaksi lajikseen sorrettujen ihmisten vallankumoukset, jos niitä sodiksi voi kutsua. Tällä en tarkoita minkään valtakunnan anarkismia enkä woke-koohotuksia. Viittaan näiden pölhöyksien sijaan vaikka joidenkuiden muinaisten alkuperäasukkaiden reviiritaisteluihin.

   Poista
  5. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 13:36

   Siispä ehdotat reliikkiä, ei atavismia? Kenpä sen selvittäisi! Kaipa se on niin. Jospa meissä on koodi joka käskee painaa itsetuhonappulaa ettei tule liiaksi ihmisjoukkojen tihentymiä. Tästä on runsaasti lisää monenkin sorttista karamelliä. Valintoja-valintoja.

   Poista
 16. Noora, meillä on niin paljon psykopaatteja ja muita luonnehäiriöisiä maailman johtajissa ja päättävissä elimissä, että ei tule toteutumaan kuuna kullan valkeana. Tavallisella tasapainoisella kansalaisella ei monesti ole edes halua päättäviin elimiin johtopaikoille.

  PS Itse voisin kyllä mieluusti olla kansanedustaja. Paras olisin varmaan jatkuvassa oppositiossa. Mitähän tämä kertoo minusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS2 Minua on kosittu täällä demarien riveihin, mutta kieltäydyin. Olisin kieltäytynyt minkä tahansa puolueen kosinnasta.

   Poista
 17. Olisit suostunut! Tuskinpa kaikki jäsenet ovat henkeen ja vereen puhdasoppisia puolueohjelmien kannattajia. Loikkauksiakin kun tapahtuu.

  Tulisikohan suuria periaateristiriitoja, vaikka liittyisi mihin tahansa puolueeseen. Ainahan siellä voi eriäviä mielipiteitä esittää, kunnes erottavat puolueesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tästä on jo aikaa, ja puolue oli tuolloin se SDP, jota kyllä kannatin. Jotenkin opena en viitsinyt, kun opettaja on helposti altavastaajan roolissa, jos hän politikoi aktiivisesti ja näkyvästi. Harrastin tunneillani paljon räväköitäkin keskusteluja, ja katsoin parhaaksi olla puolueeton.

   Poista
 18. Nykyajan yliopisto-opiskelija on vasemmistoanarkisti, joka halveksii yleistietoa, sellainenhan on googlessa, ja siten turhaa tietoa omaan päähän. Historiasta hän ei ole kiinnostunut lainkaan, sellainen on mielestään vanhanaikaista ja taantumuksellista olisi siihen tutustua. Kommunismia vastaan hyökkäilyä hän pitää fasismina. Vasemmistoanarkisti kertoo muille upeita tarinoita kommunismin historiasta, Salvador Allendet ja muut. - Chilen jakanut Allende ehti halita liian vähän aikaa, että olisi ehtinyt tehdä Chavezit tai Ortegat, puhumattakaan Stanineismista, Kim el King Kongeista tai edes säälittävän surkeista taisto sinisaloista.

  Äärikapitalismia yliopisto-opiskelija vihaa yli kaiken, koska kela- ja opiskelijatuistaan on tehty vähennyksiä niin, ettei pysty maailmanympärimatkaan, ilmastoasiaan ja poliittisiin sekä maailamn herkkukeittiöiden tilanteisiin tutustumaan.

  Keski-ikäisenä yliopistoa-opiskelijaa hävettää. Oikeasti jo ennemmin, kun pääsee mitään osaamattomana kapitalistiriistäjän hommiin ja huomaa tienaavansa kohtuttoman hyvin siihen nähden, ettei osaa mitään.

  Keski-ikäisenä vasemmistoanarkisti tai muu kommunisti katuu muka anteeksi pyydellen nuoruuttaan väittäen, että koko ajan oli hyvään pyrkimys, ruumiita tuli vahingossa.

  Paitsi sinikka sokka, se on liian tyhmä mihinkään. Onnekseen osaa hengittää ja syödä. Diudidiudi vaan.

  Kommunismi on hyvyyden aate vain, jos tykkää Raid-sumutteesta, joka tappaa talossa, puutarhassa ja kaikissa mahdollisissa ympäristöissä. Ihmisistä pitää päästä eroon, sanoi se vihreä ajattelijakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto perskule se on nyt peruuttamattomasti in ja sen suojeleminen. On se kyllä ylivertainen ja aina enemmän oikeassa se luonto. Ei siinä ole ihmisellä sanasijaa. Kyllä on varma näin. Sitä on näetsen niin helppoa suojella ihmiseltä sitä luontoa. Ensittäin otetaan asenne, että se ollaan Me kun osataan ja tiijetään tämä Luonto ja sen kaikkinainen hallussapito ja käyttö. Sitte voidaan jonkin verran joustaa tästä, että marjoja saa käydä poimimassa, jos osaa poimia eettisesti ja kiltillä tavalla. Sienet on tietysti erikseen. Siihen ei ole vielä ehditty syventyä mitä sieni tuntee kun se riistetään luontaisesta elinympäristöstään ja joutuu kaupalliseen hullumyllyyn jossa sen arvoa elävänä oliona ei tunnusteta.
   Tääsä juurikään kävi semmonen sappikiven kiehaus joillakuilla kun eräskin metsästäjä sai palkinnon eläintensuojelusta. Hyi että, selvää mädännäisyyttä ja korruptiota. Hyvä kun jäi nalkkiin, murhaaja.

   Poista
  2. Rikun mainitseman historian opetustahan on vähennetty rutkasti, ja pari vuotta sitten oli ainakin kokeilu, jossa lukiolainen voi selvitä ylioppilaaksi lukematta yhtään historian kurssia. Nykyiset lukiolaiset kokevat kuulemma historian kurssit tylsiksi ja hyödyttömiksi tulevaa uraa ajatellen.

   Millainen on historiaton ihminen? Tämähän on kauhukuva ja mieleeni tulee yleissivistyksetön kyborgi, joka preppaa vain persettään ja urakehitystään kivassa slush-duunipaikassa.

   Poista
 19. Nyt kun korkein oikeus (KKO) on todennut, että Johanna Vehkoo ei loukannut Junes Lokan kunniaa nimittäessään tätä natsipelleksi, niin odottaa varmaan sopii, että Päivi Räsänenkään ei loukannut homoseksuaalien kunniaa nimitellessään näitä syntisiksi. Vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehkoo on murhanhimoinen stalinistinen punikkiääliö.

   Jaa-a, eilen oli kauhean kipeä. Nukuin melkein vuorokauden kolmen peiton alla, kun väsytti niin ja oli kauhean kylmä. Hengitys ei ole normaalia heikompaa eikä hajuaisti ole mennyt. Äsken tein kotitestin, kyllä se koronaa näyttäisi olevan, jos osasin testin tehdä oikein. Tänään olo on jo loistava. Tämä, ehkäpä sitten, omikron kohtaa varmaan useimmat meistä, mutta luulisin sitä laimeaksi yritelmäksi taudista.

   Poista
  2. Voi kauheata. Vaan hyvä, jos on lievä muoto. Nyt vaan teet parhaasi levätäksesi riittävän kauan kotona, jottet osaltasi tartuttaisi muita.

   Nythän meillä kaikki tahot ovat nostaneet kädet pystyyn ja taudin annetaan levitä estämättä. Karanteeniinkaan ei tarvitse jäädä, jos ei halua. Edes maskipakkoa ei ole haluttu saada aikaiseksi, mikä on hyvinkin poikkeavaa Euroopan mittakaavalla. Suomi lienee lepsuin maa rajoitteiltaan koko maailmassa. Rokotukset laahaavaat edelleen, joten ei ole ihme, että koronanhoidossa olemme jääneet jumbosijoille.

   Kamalaahan tämä eristäytyminen taas on. Kadut ovat lähes tyhjät ja isoihin marketteihin ei viitsi mennä, kun siellä vilisee maskittomia lapsia ja nuoria.

   Poista
  3. Kuten kerroin, olo on nyt erittäin hyvä. Vuorokauden pienin tauoin nukuin ja siihen ne pahimmat oireet jäivät. Mikäs tässä, reilun viikon makoilen pakotettuna tai luvan kanssa, miten sen nyt ottaa.

   Poista
  4. Ja vielä painotan, ettei testin diagnoosi ole täysin selvä. Sekä testin suorittamisessa että sen mittaamisessa saattoi olla erheyksiä. Jos aihetta ilmenee, menen lääkäriin.

   Poista
  5. Tämä on hyvä suunnitelma. Sinulla on rokotuksia takana ainakin kaksi, muistelen tai oletan. Lepoa vaan ja malttia, ja C- ja D-vitamiinit naamaan. Ja lääkäriin, jos tarpeen. Muutoin voi rauhassa sairastaa kotona ja kommentoida ahkerasti someen.

   Poista
  6. Jaa kommentointia.

   70-lukulaisena kakarana lainasin kirjastosta, tai lainastosta, kuten myös sanottiin, shakin alkeisopaan. Siitä punnersin hiki päässä yksikseni oppia kuin seitsemän veljestä lukkarin koulussa. Ähertämällä. Aherrus tuotti kauniin lopputuloksen, kehityin erittäin huonoksi shakinpelaajaksi.

   Kiinnostus on kuitenkin aina ollut, aina legendaarisen Bobby Fischerin neuroottisesta kamppailusta suljetun maan edustajia vastaan asti.

   Mukavaa oli löytää nykyinen ylivertainen shakin maailmanmestari, norjalainen Magnus Carlsen, Juubbarista. Garry Kasparov sanoi uuden mestarin olevan aina ylivertainen, koska hänellä on käytettävissään koko shakin kokemus ja menneisyys.

   13-vuotiaana Cerlsen saavutti shakin suurmestarin arvon ja pusersipa itsensä Gasparovinkin tasapeliin. Kasparovin Garry toimi myöhemmin Mankku-Carlsenin valmntajana.

   Poista
  7. Karpan oikea nimi on sittenkin Garri, tuo Garry on englaninnos.

   Poista
  8. Puopolosta katselen ja kuuntelen nyt Junes/Vehkoota.

   Aikaisempaan kommenttiini haluaisin lisätä, että Vehkoo on rupisen kikkelin imijä. - Kun tämä nimittely kerran on sallittua.

   Poista
  9. Tervetullut ennakkopäätös!

   Iloitsen sananvapauden puolesta. Ihan yhtä hyvin Vehkoo saa vetäistä tuliaseestaan täyslaidallisen kuin Päivi Räsänen tai Junes Lokkakin.

   Tosin Räsänen ei nimetellyt ketään ihmistä, eli muistakaat jatkossa, että nimittelyllänne on aina nimetty kohde, mikäli haluatte välttyä tuomiolta.

   Jos haluatte haukkua rupsauttaa vaikka persuja, niin osoittakaa leiskautus vaikka Teuski Hakkaraiselle, hän on tottunut räiskyntään. Eikä teitä vastaan nosteta syytettä, sillä kaikkihan Teuskin tietävät.

   Poista
  10. Tämä maailma menee yhä älyttömämmäksi ja älyttömämmäksi. Vihapuheet sun muut juontavat kiellettyinä lainsäädäntöön, jossa haluttiin estää hitlerien uudelleen valtaannousu. Stalineista ei puhuttu, koska sikamessias oli silloin voittanut toisen maailmansodan, kun sai kunniakkaalta USA:n armeijalta siihen tarvitun avun. Yhdysvaltain armeija pelastaa kaikki, välillä kommunisminkin.

   Tänä päivänä vasemmistoanarkistit esittävät aivan vapaasti törkeää rasismia juutalaisia vastaan, sanomalla jopa, että vääryydellä asuvat maassaan. Vasemmistoanarkistit asuvat vääryydellä joka maassa, mutta se ei kuulu tähän, koska eivät ole kansa tai kansanryhmä, ovat vain ripulipaskaa.

   Poista
  11. Noh, minulle ei ole vieläkään selvää se, onko vihapuhetta myös äärivasemmistolainen vihapuhe, se halveksunta, jota suunnataan eri tavalla ajatteleviin ihmisiin.

   Minusta kaikki ruma ja ilkeä puhe toista ihmistä kohtaan on vihapuhetta, ja meillä on kyllä laissa jo pykälät langettaa näistä puheista rangaistukset.

   Poista
 20. Nyt on äänestetty ennakkoon ja käyty kauppakeskuksessa ja kahdessa lähikaupassa.
  Saa nähdä, hyökkäsikö virus kimppuuni jossakin. Toivottavasti ei vielä.

  VastaaPoista
 21. Onnea, Noora! Itse mietin, jätänkö peräti äänestämisen väliin, kun nyt on mielestäni annettu ymmärtää, että kuka tahansa voi mennä äänestämään altistuksista tai jopa koronasta huolimatta, ehkä erikoisjärjestelyin.

  Kun tietää sen, että monet ovat välinpitämättömiä tartuntojen suhteen, ei oikein huvita mennä väkijoukkoon. Kaikki ohjeet ja evästykset ovat nyt sikin sokin. Moni on epätietoinen jopa siitä, saako altistuneena mennä minne vaan, miten vaan. Itsekään en taida tietää.

  En ole lisäksi löytänyt ehdokasta , joka lupaa paikallisen terveyskeskuksen ja paloaseman säilyvän täällä vähintään ennallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seo hyvivvointi- eikä hätiköintialue.

   Poista
  2. Kyllä se on hyvinvointia, ettäihminen pääsee lääkäriin omalla paikkakunnallaan eikä sadan kilometrin taksimatkan päässä. Se ei ole hätiköintiä. Ja palvelusetelit tai muu väylä yksityisille lääkäreille, kiitos, jos asiakkaita eli potilaita ajatellaan. Moni menee erikoislääkäriin mieluummin omalla paikkakunnalla kuin siellä taksimatkan päässä. Täälläkin on erikoislääkäreitä, mutta heillä ei ole mitään oikeuksia kunnalliseen labraan tai potilaan Omakanta-tietoihin. Joustoa kaivataan, yhteistyötä julkisen ja yksityisen välillä.

   Poista
  3. Pyrkyrimys Pylväspyhimys13 tammikuuta, 2022 23:42

   Onpa se nyt säätöä se terveys tässä entisten aikojen hyvinvointivaltiossa. Terveyttä myydään paremmille ihmisille ja huomatkaapa, ei kukaan sano että huonompiakin on, kyse on vain kustannuksista. Onko varaa (fyrkkaa, kyhnyä, lovvoo jnpp.) käydä kaupallisella lääkärillä? Tämä on tätä aikaa. Nyt vain säädetään. Säädetään lääkäreiden määrä sopivaksi ja hupsisputsis, ei huolta tuottamattomista kansalaisista. Parempi tuuletus vanhainkoteihin, märkä lakana ja ikkunat auki pakkasella. En minä näitä keksinyt ole!

   Poista
 22. Jaanin Riku. Intiassa oli, eli eräs nero shakkia pelaamaan. Otti simultaanisokkomatsia neljääkymmentä vastustajaa vastaan kuustoistavuotiaana. Johan siinä pää räjähtää. Shakkiliitto ei suostunut antamaan sille rankingia. Ressukat. Se jäi auki, minulta tietämättä ja vissiin kaikilta että mitä hiivattia se sitten teki. Olis jännä jos sais tietää. Arvelen että angorakanipsykologiaa tai mummokuumemittareiden kalibrointipalveluja. Kukaan ei tiedä. Nimeäkään ei ole saatu vielä tietoon. Anonymous oli hän. Kuulin täs v. -79 joulukuussa, vieläkin kaipaan saada tietää lisää. Ajoittain tästä on ollut perverssiä iloa. Tiedättehän?

  VastaaPoista
 23. Tuolla ylempänä on puhetta koronanhoidosta, jota itse en koe Suomessa tällä hetkellä kenenkään johtavan, kaikki osapuolet ovat hajallaan erimielisinä eivätkä ihmiset tiedä, miten tulee kussakin tilanteessa käyttäytyä ja mikä on mahdollisesti sallittua, mikä kiellettyä.

  Toimittaja Jussi Pullinen kirjoittaa tänään Helsingin Sanomissa näin:” Monella tapaa Suomi elää nyt pandemiassa suurinta hädän hetkeä: kohtaa, jossa toimeen tarttuvien yksilöiden ja instituutioiden kantokyvyltä vaaditaan eniten. Tämä on myös hetki, jolloin johtajuutta ja tien näyttämistä kaivataan eniten.

  Siksi on hämmentävää, että Suomen koronajohtaminen on nyt alkanut muistuttaa makaaberia hidastettua filmiä törmäystestissä seinään ajavasta autosta. Strategian konepelti rutistuu, palaset lentelevät seinille ja kaikki näkevät, että ratissa ei ole ketään.


  Juuri näin, tätä yritin itsekin sanoa. Olen kyllä enemmän kuin huolestunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtaminen on vaikeaa ja varsinkin ihmisten johtaminen.

   Vaatii aina jotain motivaatiota johdateltavilta. "Ai miks mun tarttee? Niimmukku mun ei tee mieli. Et sä mua komenna." Ville viis vee.

   Poista
  2. Johtaminen on mielestäni asioiden johtamista, ei ihmisten, koska ihmisiä ei voi ohjailla, jos haluaa johtaa hyvin, eettisesti mutta tehokkaasti. Tämä se vasta taitoa kysyykin.

   Kun asiat ja päätökset ovat perusteltuja, ne motivoivat kansalaisia toimimaan.

   Poista
 24. Ikiaiheeseen, kekkosen ajan Suomeen, ihan helevetin hyvin porautuva haastattelu. Puopolon haastattelusssa historoitsija Keski-Rauska.

  Georg C. Ehnrooth menetti ystävänsä, sosiaalisen elämänsä ja paljon muuta. Häntä haukuttiin fasistiksi, natsiksi ja kaikilla muilla termeillä. Vain koska oli lakiin ja oikeudenmukaisuuteen uskova mies.

  Heh, neronleimaus Puopolon pätkästä: Voidaanko puhua Paasikivi-Kekkosen linjasta, eikö kyse ollut Stalin- Breznevin linjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivistymättömästi kirjoitan aina nimen väärin, se on: Ehrnrooth.

   Georg C. oli Mannerheimin sukulainen ja kummipoika.

   Keski-Rauskan elämäkerran Jorista ostan varmasti.

   Poista
  2. HS:ssa on erään Kekkosen ajan, 70-luvun opiskelijan kirjoitus silloisesta taistolaisesta ilmapiiristä, jonka hän koki erittäin ahdistavana.

   Hän kirjoittaa, että taistolaisten johdolla oli selkeä, kylmäävä pidemmän ajan tavoite alistaa Suomi yksipuoluediktatuuriin muiden sosialististen maiden tapaan Neuvostoliiton yhteyteen. Kremlistä saatiin ohjeet ja käskyt sekä varat toimintaan. Jälkikäteen arvioituna tämä nykyinen arkkitehti pitää silloista toimintaa jopa maanpetoksellisena.

   Poista
 25. Xyxyjne..

  Jos haluat kommenttiesi säilyvän täällä, ole hyvä ja vaihda trollaamisesi asialinjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellyttäisi että trollaan joten Ei Käy.


   Voin olla erilainen, jopa vieläkin erilaisempi. En syyllistä ellei minua ymmärretä. En trollaa.

   Poista
 26. Mennäkseni laajemmalti takaisin pääaiheiden pariin on tuo Halla toki eräitä minulle mieluisista kuvista mutta ehkä muista syistä kuin saattaisi kuvitella. Peikkohahmo näyttäs olevan meluarka mutta huutelee että Hiljaa tai muuten. Eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Xyxy, kommenttisi eivät ole tietenkään ymmärretäviä, mutta eivät myöskään hauskoja. Kuka kommenteistasi kostuu? - Vaihda vaan hiippakuntaa, ellet osaa itseäsi korjata.

   Poista
  2. Sananvapauteen ja kommentointiin täällä liittyy myös vastuu muille, lukijoille ja kommentoijille. Mielipiteitä ei todellakaan sensuroida, ei erimielisiä kommentteja, jotka ovat hyvinkin tervetulleita.

   Kommenteissa tulee kuitenkin olla jokin tolkku, niiden tulee olla asiallisen ymmärrettäviä eikä niin erikoisia, että ne eivät avaudu normaalilla tavalla kohtalaisen helposti.

   Jos ampuu liian monta käsittämätöntä kommenttia putkeen samaan keskusteluun, voidaan kyllä puhua jo trollauksesta, joka on silkkaa kiusantekoa.

   Poista
  3. Pyrkyrimys Pylväspyhimys13 tammikuuta, 2022 18:58

   Ai kuten mikis joka köytti yhteen taanoin kokonaisen näennäiskirjallisen ja itsesäälinsekaisen lässähtäneisyyden uuden ennätyksen, sellaistako tatkoitit? Elä mikis tykkää kyttyrää, tässä vain säännöt kiinnostavat. En ota osaa iinekselän persienlipitykseen. Tuleeko liika suoraa puhetta?

   Poista
  4. Mikis on Mikis, eikä moukkien pidä itseään häneen vertaaman.

   Poista
  5. Tämä oli selkeä kommentti, Pöxöpöf, vaikka muuten tietysti höpönpöpöä, jatka tähän tyyliin! Tästä pääsi nimittäin kärryille, mitä yrität sanoa.

   Poista

  6. Selkeä kieli on aina poikaa - viittaan ”iinekselän persienlipitykseen”.

   Joskus hieman ihmettelen, miten peksujeff tuntee niin hyvin Iinekselän asiat.

   Poista
  7. Pyrkyrimys Pylväspyhimys13 tammikuuta, 2022 20:52

   Mistä syystä? Ettenkö lukisi? Elä ole höpsö. Luen mutten kommentoikaan, ähäpiti. Mistä tiedät milloin luen ja millä omaksumiskyvyn säädöllä? Mä voisin olla aika paha sensori...

   Poista
 27. Heh, minä olen myöhempien aikojen jeesus. Tunti sitten annoin yhelle spugelle tililtäni viimeisen kympin, että sai tupakkaa. Rahaa ei ole, mutta en sillä mitään tekisikään. Aamuyöstä kyllä kolahtaa rumasti rahaa, Kun aamulla tiliäni katson, pääsee parahdus: Oh My God, So Much! - Olen taas päivän porvari.

  VastaaPoista
 28. Manne: "Suomi hävisi talvisodan, sai välirauhan, ei miehitystä. Suomi hävisi jatkosodan, sai rauhan, ei miehitystä. Miten teoriasi selittää tämän? Miksi Stalin suosi suomalaisia?"

  Tämä oli Iinekselle, mutta vastaan silti:

  Talvisota:

  Neuvostoliitto aloitti talvisodan, ei onnistunut valtaamaan Suomea, tyytyi välirauhaan.

  Sen jälkeen Neuvostoliitto pyysi toistuvasti kumppaniltaan Saksalta lupaa saattaa epäonnistunut yritys loppuun. Ei saanut.

  Jatkosota:

  Suomi ymmärsi Saksan häviävän ja ehdotti rauhaa, johon Neuvostoliitto suostui, koska sillä oli kiire saaliinjaolle Saksaan ja Eurooppaan. Rauha tehtiin tilanteessa, jossa suomalaiset joukot olivat tukevasti nykyisen Venäjän puolella ja venäläisten hyökkäykset oli torjuttu.

  Stalin oli järkimies, ensin isompi saalis, sitten muruset kunhan ehditään.

  PS. Miehityksiin riittää siis yksi vastaus: Neuvostoliitto yritti kaksi kertaa, muttei onnistunut.

  VastaaPoista
 29. Pyrkyrimys Pylväspyhimys13 tammikuuta, 2022 20:43

  Joo setä Teräksinen oli surkea strategikko. Raasu, pää ei kestänyt, se on selvä että teepä paljain käsin sepäntöitä nin kynnet palaa. Tämä on juuri se syy miksi pidän Soltzenitsinin Eka Piiristä. Sen kuvauksen, Kremlin yksinäinen - no. Sanon sen näin: tarttuisaa tavaraa. Kuvaus kulkee kuin elokuva, leikkauksineen kaikkineen. Muutenkin S. kirjoitti lähes valmiita kässäreitä. Varsin mieluisaa nautittavaa, oikeastaan koko hötäkkä, siis tuotanto, vaikka sana on kaamea kuvaamaan kirjailijan elämänsä aikana tekemää työtä.

  Onpa lysti ettei esmes Virolatvialiettua ole kuten Suomi on. Nämä ovat näitä vaihtoehtoisen historian mielikuvitusjuttuja. Oikeaa reipasta fiktiota. Näitä silti ainakin jossain tiedetään opiskeltavan. On sanottukin että majurina mies on tyhmimmillään. En ole vieläkään tietävä mitä tarkkaan tarkoittaa majuriturvallinen. Verkkouutiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olisi varma, etteikö Stalinin pää hyvinkin kestänyt. Hän teki strategisesti viisaan valinnan kaksi kertaa: kun Suomea ei saanut kohtuuajassa kohtuutappioin vallattua, niin olkoon.

   Myöhemmin hän kohotti jopa maljan Suomen armeijalle. (Omat tunarinsa hän teloitutti.)

   Poista
  2. Pyrkyrimys Pylväspyhimys13 tammikuuta, 2022 23:49

   Ehm, mjoo muttatuota..

   Frunzessa asia on tiedetty ja sitä on tarkasteltu jääkylmällä järjellä jo pitkään ja sitäpaitsi niin, no - Iosif Vissarionovitz ei ollut mikään kolmannen polven aatelinen kenraali. Tämä tähän lyhyyden vuoksi, sotatieteen suhteen asia on vielä kesken, vrt. sokea kana -efekti.

   Pään vaino(amis)harhaisuus esti sen käytön koko tarkkaan. Valta turmelee.

   Poista
 30. Yhteiskunnissa on lopulta kaikessa kysymys siitä, miten aidosti ja viisaasti vallassaolijat ja lainlaatijat ihmisyyden kunnioitettavia moraalisia arvoja, oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa ajavat.
  Yhteiskunnan henkinen moodi on myös suurelta osin päättäjien käsissä. Se millainen ilmapiiri heidän julkisesta esiintymisestä ja mielipiteistä sekä päätöksistään heijastuu, vaikuttaa myös kansalaisten tunneilmastoon.

  Eikö helvata vieköön saada lääkäreitä käymään ihmisten luona inhimillisinä ihmisinä ilman tietokoneita.
  Ei tietenkään, kun tarkoitus on edelleenkin ajaa kaikki jotka suinkin pystyvät yksityisten lääkäriasemien piiriin. Kokoomus ei halua poistaa kelakorvausta vieläkään, vaikka se
  on yks itikan paska köyhän kukkaroon.
  Digipalveluja terveydenhoitoon poliitikot jumaloivat, mutta onko se ihmisyyttä kunnioittavaa? Antaako se kuvan ihmisen arvostamisesta?
  Terapioista höyrötetään, mutta ne eivät auta ihmisiä, ellei yhteiskunnan ilmapiiri muutu. Ellei paskan ja väkivallan syöttö ja ihannointi medioista lopu ja poistu.

  No antaa paskan olla! Vituttaa, miten turhaa paskanjauhantaa taas puolueiden puheenjohtajat suoltaa.
  Totuus on, että tulevaisuudessa suurten ikäluokan vanhuksille käy köpelösti. Jossakin köyhäitalon nurkassa kyyhötetään vesivelliä ryystäen paskat ja kuset housussa.
  Jos todella haluttaisiin muutosta, kaikki hyväksyisivät ja tiedostaisivat asioiden tärkeysjärjestyksen ilman poliittisia painotteita.
  Vaan kun ei niin ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora: "...tarkoitus on edelleenkin ajaa kaikki jotka suinkin pystyvät yksityisten lääkäriasemien piiriin..."

   Nythän ainakin Stadissa näin tapahtuukin, koska julkiselle puolelle ei tavallinen ihminen pääse.

   Tarkoitatko siis, että yksityisten takia lääkäreitä riitä julkiselle puolelle?

   Eikö parempi keino olisi lisätä lääkärien koulustusta ja – huom! Manne – houkutella ulkomailta lääketieteen moniosaajia töihin Suomeen. Tervetuloa vaan kaikki!

   Nythän sieltä tulee vain potilaita.

   Poista
  2. Siis olen ikäni joutunut käymään yksityisellä hammaslääkärillä, kun en ole saanut aikaa julkiselta puolelta. Pakkohan lääkäriin olisi päästä julkisellekin, mutta minulle ei ovi ole auennut. Samoin vaikkapa gynekologille pitää mennä yksityiselle, koska julkiselta puolelta ei saa lähetettä sadan kilometrin päähän julkiseen erikoislääkäriin, ellei sinulla ole alapää ihan hajalla ja kova kiire asiasi kanssa. Ja sama vielä korva-, nenä-ja kurkkulääkäri - tämäkin on täällä yksityisen varassa, koska sinne pääsee heti samana päivänä omalla paikkakunnalla etkä joudu lähetteen varaan monen kuukauden päähän odottamaan Kela-taksia sinne sadan kilometrin päähän.

   Suomessa on julkinen puoli terveydenhoidossa hoidettu luokattoman huonosti, ellet satu asumaan isossa kaupungissa. Luulen, että sote-uudistus vie vähäisetkin julkisen puolen palvelut yhä kauemmas isoihin yksiköihin, ja siksipä en aiokaan äänestää nyt aluevaaleissa. Pitäkööt tunkkinsa. Minä menen yksityiselle, kuten muutkin täällä, jopa köyhät, vaikka viimeisillä rahoillaan. Kun sitä julkista ei ole.

   Poista
  3. Kyllä. Miksi lääkäri lähtisi kenties huonommin palkattuun ja epäviihtyisiin vahoihin "parakkeihin" töihin, kun voi valita kaikin puolin mukavammat olot yksityisiltä työnantajiilta. Potilaatkin ovat rikkaita, siistimmin puheutuneita, itseään hoitavia ja koulutettuja.
   Haisevatkin varmaan paremmalle.

   Poista
  4. No ei nyt ihan noin, Noora. Täällä käy yksityisillä lääkäreillä paljon mm. ihan tavallisia pienituloisia lapsiperheitä, etenkin korva-, nenä-ja kurkkutautien lääkärillä. Kela-korvaus auttaa hiukan ja joillakuilla on vakuutus lapsille. Ei heillä ole aikaa odotella lähetettä ja jonottaa Kela-kyytiä kauas keskussairaalaan. Siinä menee koko päivä. Ja muutenkin yksityisellä käy tavallisia tietämiäni duunareita ja toimistojen työntekijöitä. Ei se mene niin, että vain rikkaat käyvät yksityisellä.

   Kesällä kuin poistatin punkin yksityisellä Terveystalon asemalla, se maksoi muistaakseni 36 euroa, ja palvelun sai heti ennen kuin punkki ehti kaivautua syvälle. Kanssani asemalla jonotti liuta tummia maahanmuuttajia.

   Poista
 31. Yksityiset terveysasemat pitäisi ottaa yhteiskunnan haltuun, niin eiköhän alkaisi lääkäriaikoja löytyä?

  Kansalaiset ovat kyselyjen vastauksissaan oloonsa tyytyväisiä, jopa onnellisia.
  Ovatko vastaajat tottuneet köyhyyteen ja nöyryyteen vai haluavatko kaunistella asioita? Ei kai sodan ja puutteen kokeneet ilkeä tai halua sanoa, etteivät nyt rauhan ja sosiaalipalvelujen aikaan ole tyytyväisiä tai onnellisia.
  Vai olemmeko vain oppineet valehtelemaan päin naamaa, mutta myös itsellemme,kaunistellaksemme asioita kuten viisaammillakin on tapana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan päässyt kärryille.

   Helsingissä ainakin on sellainen tilanne, ettei tavallinen ihminen pääse julkiselle puolelle millään ilveellä. Ei vain ole aikoja!

   Hoitotakuussa kyllä luvataan lääkärille pääsy 3 vuorokaudessa. Minulla meni 203 vuorokautta! Silloinkin pääsin vasta kun vittuilin, kiroilin ja uhkailin toimittajatuttavuuksillani. (Tämä on muuten fakta.)

   Minusta homma näyttääkin päinvastoin siltä, että yhteiskunta yrittää ajaa jokaisen riittävän maksukykyisen tavallisen kansalaisen yksityiselle puolelle – ja omalla kustannuksellaan.

   Olisin muuten mennytkin yksityiselle, mutta periaatteessa koska maksan saatanasti veroja, en halunnut. Jotain vastinetta on saatava.

   Julkiselle puolelle, jonka me siis rahoitamme verovaroin, pääsevät Stadissa lähinnä vain juopot, narkkarit, kahelit – ja tietysti mamut.

   Tämä on kylmä totuus Helsingin tilanteesta.

   Olisin siis tosi iloinen, jos yksityiset sosialisoitaisiin. Ehkä nettoveronmaksajakin pääsisi tarvittaessa hoitoon.

   PS. Tällä kokemuksella kannatan kyllä vahvasti eurooppalaista omalääkäri-mallia: jokaisella perheellä on yksi lääkäri, jonka kautta kaikki hoituu. Muualla se ainakin pelaa.


   Poista
  2. Miten niin roikuit kärrin reunalla? :)

   Ei voi välttyä epäilyltä, että yksityisten terv.asemien avulla saadaan yhteiskunnan verovaroin ylläpidettävät terv.keskukset ajettya alas.
   Yhteen aikaanhan oli kova buumi yksityistää valtion lafkat.

   Samaa mieltä, että nykyisin terveyskeskusten toiminta on ihmisyyttä halveksivaa ja nöyryyttävää.
   Päihdeaddikteille omat erityiskeskukset, joissa saisivat tervehdyttävää myllyhoitoa eikä mitään "kyllä olet ihana"-lässytystä.

   Ehdottomasti oma perhelääkäri! Se voisi jo parikymppiä maksaa. Yhteiskunta kustantakoot sähköautot lekureille.

   Poista
  3. Allekirjoitan täysin Tapsan kokemukset julkisen puolen hoidon tavoittelusta. Mitä pienepi paikkakunta, sitä olemattomampi julkinen, illat klo 16 jälkeen jo ja viikonloput ovat kaikki paikat kiinni. Ja jonotus kestää kuukausia. Ei muissa Euroopan maissa olle julkista puolta hoidettu näin kehnosti. Esimerkiksi siskollani Saksassa on julkisella puolella ollut vuosikausia omalääkäri, joka jopa itse soittaa ja pyytää tarkistukseen. Tuntee tarkkaan potilaansa. Meillä on kumma neukkusysteemi, jossa lääkäri vaihtuu joka kerta, jos ja kun julkiselle puolelle sattuu pääsemään. Täällä lääkäri on yleensä vaihtuva opiskelijaharjoittelija.

   Vika on koulutuksen puutteessa. Lääkäreitä on aivan liian vähän, joten harvat lääkärit joutuvat tekemään liian pitkiä työvuoroja. Ei ihme, ettei terveyskeskuksiin haluta. Lääkäreitä tulisi kouluttaa monin verroin enemmän.

   Poista
  4. Kuvaamasi tilannetta on jatkunut jo pitkään, eikä asioita ole saatu korjattua.
   Olisipa hauska tietäää, paljonko esim. 1950- luvulla oli lääreitä Suomessa kansalaisten lukumäärään verrattuna, entä tänä päivänä?

   Ennen vanhaan lääkärin työtä pidettiin kutsumushommana. Tuskin enää?

   Poista
  5. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 01:05

   Opettajattarien edellytettiin noudattavan korkeinta sukupuolimoraalia ja mieluiten jäävän naimattomiksi. Onko tosiaan olemassa muita kutsumusammatteja kuin poliitikon ammatti?

   Poista
  6. Katastrofihan siitä tulisi, jos yksityiset terveysasemat otettaisiin yhteiskunnan haltuun, niin kuin ehdotat, Noora. Palveluihin pääsy vaikeutuisi, syntyisi taas jonoja, kun byrokraatit pääsisivät määräämään halintoa ”kunnallisekai” tai ”valtiolliseksi”. Herra mun vereni! Luoja varjelkoon meitä ikuisesti tällaiselta sosialismilta.

   Poista
 32. Ja medioiden pitäisi lopettaa kaikkien mielenterveysasioiden jauhaminen ja korostaminen.
  Kieltäkää kännykät ja netinkäyttö lapsilta ja nuorilta, niin mielet tasapainottuvat ihan issekseen.

  VastaaPoista
 33. Tunnen muutamia mielenhoitajia ja tunnen monia, jotka ovat saaneet psykiatristahoitoa sairaaloissa.
  Kysyin eräältä mielentetveyshoitajalta, mitä metodia hän hoitajana potilaisiinsa käyttää. Ei osannut vastata.
  En siis ole ko. henkilöiden moniouolisesta pätevyydestä kovin vakuuttunut. Tosin henkilökohtaisesti en ole "hoitoja" kokenut.
  Yksikään tuntemistani, lähes kymmenestä mielenterveydellisistä syistä sairaalahoidossa olleista ei ole "parantunut". Lääketokkurassa ovat aikansa eläneet "normaalia" elämää, ja jotkut köijätään piipaa-autolla välillä suljetulle osastolle tai jotkut jo ruumisarkkuun.

  Ei mielensairaudet ole helposti hoidettavia vaikka hoitoja niin kloorioidaan.
  Mielipaha, alakuloisuus, ahdistus kuuluu olennaisena osana ihmisen kokemuksiin vastoinkäymisissä. Niistä paranee eli ne menee ohi, kun aikansa tunteessa rämpii ja olosuhteet muuttuvat.
  Jos normaaleja tunteita aletaan heti lääkkeillä tainnuttaa voi kierre olla sekasotkuun ja vakavampaan sairastumiseen viitoitettu.

  Voi olla, että joku joskus löytää terapeutin, mutta miksi psykoterapiatkestävät vuosia? Siksikö, että ihminen pitää saada manipuloitua eri persoonaksi? Muuttua aivopesulla tasapainoisemmaksi ja itseensä sataprosenttisesti uskovaksi tahtoihmiseksi?
  Hyvä ystävä ajaa usein saman asian kuin huono terapeutti, jos kyse ei ole vakavasta mielisairaudesta.

  Mielenterveyden ennaltaehkäisy on siis yhteiskunnan eräs tärkeimmistä tehtävistä. Se, miten perheet voivat, miten ihmisen arvo otetaan huomioon niin kouluissa, töissä, harrastuksissa, palveluissa, ja moraaliarvoissa.

  Vaan ilmeisesti ihmskunta ei vieläkään tiedä, mikä sille on hyväksi. Millaiset arvot ja etiikka poikivat hyvää oloa kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietojeni mukaan mielenterveyden hoitoon ei pääse, vaan potilaat ovat avohoidossa pilleripurkkien kera. Terapiaan ei pääse, ja jos pääsee, liian harvoin, ellei ole aivan akuuttia itsetuhon vaaraa. Kouluihinkin tarvittaisiin enemmän terapeutteja, niin kuin kaikki hyvin tiedämme.

   Poista
 34. Järkyttäväähän se tilanne on.
  Eniten ihminen; lapsi, nuori, aikuinen kaipaisi lähellä olevaa, vierellä kulkevaa ihmistä, joka ottaa hänet todesta, kuuntelee ja näyttää että tykkää. Myös turvassaolon kokemuksia ihmislapsi kaipaa ja tarvitsee.
  Miten esim. nuori voi kokea olevansa turvassa, jos hänet jatkuvasti jätetään heitteille niin perheessä kuin yhteiskunnassakin.

  VastaaPoista
 35. Pyrkyrimys Pylväspyhimys13 tammikuuta, 2022 23:57

  Mä kuminkin sanoisin että alle kakskymppiset eivät ole mitään harjoittelumateriaalia johon tulee jatkuvasti suunnata huomiota. Koulupsykologien tarve on selvä, mutta yhä näen asian melko karkeana yhtälönä jossa tärkein, pirun tärkeä on se hyvä hoitosuhde. Yksi hoitaja - yksi hoidettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 13:26

   Ou. He-he! Anna palaa...

   Poista
  2. Lapsista ei pidä tehdä lumihiutaleita, jotka eivät kestä vastoinkäymisiä.

   Tämä on juuri koulussa perustava väärä suunta: ei saa antaa huonoja numeroita, vaikkei kersa osaisi edes sitoa kengännauhojaan eikä tuntisi a:ta, ei saa kieltää eikä komentaa ja pitää järjestää kaikki kivan kautta ja silittää tukkaa.

   Poista
 36. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 00:05

  Tosiaan tarkastin mikä on Helsingissä hoitovelka hammashommien kohdalla. Jonon pituus on 14 000 asiakasta. Koronakorona mutta ommeinaan jono. Ei lähde enää millään, turha toivo. Virosta lisää hampitätejä ja hampisetiä? Ei löydy, ei ehditä kouluttaa, joop. Näyttäs että tekareita tulee meneen lähimpien vuosien kuluessa kokomoinen kuormallinen. Se on se big pharma ja big data. Me ollaan small data ja nou mani.

  VastaaPoista
 37. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 00:56

  Vuosina -98 ja -99 juttelin mielenterveyden hoidon uudemmasta mallista hyvin kokeneen ja ettäsitten viisaan vanhan lääkärin kanssa. Aihe oli koko tieteenalan kenttä, vaanpas koko hoksaavaisena huomasin että jäi tämä eräs tautien osio pois mutta ei hätää, asiaa koskeva lausumapyynnön käsittely hänen taholtaan mahtuu hyvin vaikka tähän: "Ei niitä muita todella ole olemassakaan, se on vaan se kitsoreenia, se on oikea hulluus mutta siihen on hyvät lääkkeet nykyisin ja ne uudemmat mukamukahäiriöt on lääketehtailijoiden mannekiinien värjäyskampanjoita."

  Arvannette ettei hän ollut iksäkli tavallinen kokenut lääkäri vaan vanha, viisas ja kokenut sotilaslääkäri.

  Terve on sellainen ihminen jota ei ole vielä tarpeeksi tutkittu yliopistollisessa keskussairaalassa.

  VastaaPoista
 38. Kun ikää varsinkin karttuu, saa lääkäreiltä joka adiaan pillereitä. Pakkohan niitä ei ole ottaa, jos hengen lähdöstä ei ole oireissa kyse. Moni tulee sairaaksi nim om.valtavasta lääkearsenaalista.

  Sieto-ja vastustuskyky elämän kriiseissä on eri yksilöillä erilainen. Relienssiä pitäisi milleniumilaisille jostakin saada lisää. Sotaa enkä nälkävuosia sentään toivo. Pandemia saattaa jonkin verran "kasvattaa" sietokykyä ja kokemuksia siitä, ettei maailma pyöri siten, kuin minä haluan suuressa ja ihmisoikeutetussa narsistisessa vapaudessani.

  Toisessa ääripäässä on vanhat kaiken kokeneet ja kärsineet ukot ja akat, jotka eivät lähde lääkäriin vasta kun toiset väkisin vievät.
  Sitten on näitä "luulotautisia", jotka hyppäävät jokaisesta pienestäkin kolotuksesta vastaanotoilla, hakien siten juttuseuraa ja huomiota yksinäisyyden ja pelon tunteisiin.

  Elämä ei ole herkkua kaikilla mausteilla kaikille. Jos ottaa opikseen omista virheistään ja vastoinkäymisistä, ihan hyvin "sen" kanssa pärjää so. ei odota epärealistisesti liikoja, mutta osaa myös iloita ja nauttia sen tarjoamista iloista ja yllätyksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kateellisena luen miten lääkäreiltä saa pillereitä tai joku pitää väkisin viedä lääkäriin - tarkoittaen nimenomaan julkista puolta - kun täällä Stadissa ihan oikeasti tilanne on se, että et saa edes yhteyttä lääkäriin, puhumattakaan että pääsisit lääkäriin.

   En tiedä onko muualla näitä Kanta- ja Maisa-palveluita (en vieläkään tajua mitä eroa niillä on eli miksi niitä on kaksi?), mutta vaikka palvelut ovat hienoja, niistä ei ole mitään apua.

   Kun alkukesällä soitin julkiseen, minut ohjattiin tilaamaan aika Maisasta. Ajattelin että tämäpä kätevää - olinhan tilaillut aikoja hammashoitoonkin netin kautta - mutta kylmä totuus oli, ettei siellä ollut yhtään vapaata aikaa koko loppuvuonna.

   Siinä ei saanut edes kalenteria näkyviin, jossa näkisi myös varatut ajat, vaan päivä kerrallaan piti yrittää - ja vastaus oli aina "ei vapaita aikoja".

   Kun teet tämän haun joka jumalan päivä loppuvuoteen asti, tulee kafkamainen olo ja tunnet itsesi typerykseksi. Terveellinen tunne. Kun vielä toistat saman joka päivä sadan päivän ajan, tajuat että se typerys onkin systeemin luoja.

   Se sai minut viimein käyttämään vanhanaikaista saatananperkele-metodia - ja sehän toimi. Sain ajan kuukauden päähän ja olin ikionnellinen järjestelmän hyväntahtoisuudesta.

   PS. Vaimolleni ei tällaisia ongelmia ole, koska hänellä on työterveyshoito, joka toimii kuin unelma. Hän on eläkkeellä, mutta ison talon edut jatkuvat.

   Hammashoidossa sain kerran akuutissa tilanteessa palvelusetelin, joka korvasi osan maksusta. Miksi tätä systeemiä ei ole muussa sairaanhoidossa?

   Ja vielä: jos julkinen puoli ei toimi, ei se ole yksityisen puolen vika. Ei julkista liikennettäkään korjata sosialisoimalla taksit ja yksityisautot.

   Poista
  2. Minulla on työterveyshuolto, mutta se päättyy jäädessäni eläkkeelle. Se on vahinko, mutta melkein itkin, kun ystävältäni lääkäri kielsi työt kokonaan uniapnean vuoksi. Natsimengelet tykkää vallasta.

   Poista
  3. Palveluseteli yksityiselle olisi mainio väylä auttaa potilaita saamaan hoitoa. Kunpa tulisi sellainen puolue tai poliitikko, joka ajaisi yksityisasemien ja julkisen puolen yhteistyötä. Tai ylipäänsä parantaisi terveydenhoitoa asiakkaan tarpeet huomioiden.

   Eli hoitoa heti ja hoitoonpääsy lähellä potilasta ainakin hoitosarjan alussa. Lisää lääkäreitä ja hoitajille palkankorotus. Rahat voisi ottaa vaikka asumistuista ja ulkomaille (Viroon) maksettavista lapsilisistä ja hoitotuista, vaikkei henkilöllä ole mitään tekemistä Suomessa. Muitakin turhia maksuja on, kuten vaikkapa leskeneläke.

   Poista
  4. Kesänaapurini mökillä kertoi, että hänellä oli todettu vaikea uniapnea, ja hän joutuu nukkumaan sellaisen ilmaa puhaltavan hengityslaitteen kanssa yöt. Mies on innokas liikkuja, suunnistaja, hyväkuntoinen muuten, joten eipä tuo tauti aina kuntoakaan katso. Käsittääkseni hän tekee edelleen töitä omassa yrityksessään.

   Poista
  5. Minullahan olisi tietysti varaa käydä yksityiselläkin, mutta vanhana demarina ja havukka-ahon toisinajattelijana haluan käyttää julkisia kun kerran niistä maksankin.

   Mutta olisin todella tyytyväinen edes siihen palveluseteliin.

   Onko olemassa vakuutuksia, joita voi hyödyntää yksityisklinikoilla?

   Perhana, kun on aina ollut työterveyshoito, niin ei näistä asioista tiedä oikein mitään. Miten ne toimivat, kun julkinen ei toimi? Maksaako yritys niistä niin helvetin paljon enemmän kuin me verotuksen kautta?


   Poista
  6. Kun en uudella koneellani saanut yhteyttä tähän blogiin vaikka kuinka yritin, kokeilen tällä vanhalla, joka toimi myös minun kommenttejeni vastaanottajana ilman hämmiikiä.
   Edellisetkin yritykset toimivat siihen saakka kun sain kommentin valmiiksi. Mutta kun painoin Julkaise, kaikki rähähti ilmaan ja mitään ei missään näkynyt kommentistani.

   Poista
  7. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 13:52

   Ruotsin vanha kuningas hoksasi jotain samantapaista. Voiteli leipää ja huomasi perheen paheksuvan -hitusen - voin määrää. Sanoi vain: vanha kone - paksu rasva.

   Poista
  8. HÄrre Guud! sanoisi Milka, 6v. lapsi. Syy ei ollutkaan minussa ,vaan uudessa koneessa, jota en osaa käyttää, vaikka toimin samalla tavalla kuin vanhassa. Uusi kone on samaa merkkiä,,,

   Poista
  9. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 14:22

   Yeap. It Is Good to be a King.

   Poista
  10. <<anteeksi,Tapsa, kun innoissani en pysähtynyt kommenttisi kohdalla hiljentämään vauhtia ja vastata jotain siihen, riensin vain selittämään iloani siitä että vihdoinkin sain julki asiani täällä, mihin en ollut päässyt aikoihin!! Säikähdin, kun yhtäkkiä pääsin "sisään"!. Olin jo ennättänyt ajatella vaikka mitä estoja.

   Poista
  11. Liisu, ikimaailmassa täällä ei ole mitään estoja, jos ei sisälle pääse. Yleensä se vika on jossain oman koneen uumenissa ja eri versioiden uusissa päivitysasetuksissa.

   En päässyt itse kommentoimaan omaan blogiini iPadillani päivityksen jälkeen, ennen kuin kävin ottamassa jonkin palomuuriasetuksen pois päältä ja annoin luvan jonkun jutun tehdä jotakin. Johan alkoi pelaamaan ja pääsin taas kirjautumaan blogiini. Nämä mobiiliyhteydet eivät pelaa niin kuin unelma muiden versioiden kanssa yhteen.

   Poista
  12. Koetin äkkiä hahmottaa mitä täällä keskustelussanne on tekeillä. Jotain se johti terveydenhoitoon, sen huonoon toimimiseen, josta varmaan kaikilla suomalaisilla on kokemuksia. Minullakin. Yritin viime viikolla päästä hammaslääkäriin ja siitä se alkoi, ei ole aikoja, ei ole aikoja jne.
   Mutta pitkälti soitetltuani ja hammassäryn lisäännyttyä yksi aika löytyi. Hihkaisin ilosta, Vastaanotto kesti reilun tunnin. Kaksi hammaslääkäriä pyöri ympärillä, ja ainakin yksi sivuhammas katosi (huomasin vasta kotona, nyt kieli pyörii siinä kolossa.) ja seuraavana yönä tuli suu täyteen verta, monta kertaa jouduin käynään vessassa tyhjentämässä sitä. (oma syy, kun en muistanut sanoa että syön joka päivä verenohennustabletin.). Tänään tuli postissa kutsu uudelle vastaanotolle maaliskuun lopussa. (Varmaan oli paljon reikiä hampaissa.)
   Kaikkein ihmeellisin asia: hammaslääkäri oli toisella puolella katua. jossa nyt talvisaikaan asumme.. Voiko enää hauskempaa olla! Tämä on ollut onnenpäivä.joita ei ole monta kertaa elämässä ollut!!
   Voi samperi! Jos olisin Tapsa uskaltaisin vuodattaa paljon vaikuttavampia syvyyssanoja ilooni!

   Poista
 39. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 14:27

  Tapsalainen, omastadi.hel.fi

  Kaikki 12 vuotta äänestysvuonna täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset voivat äänestää (- hanke n. n. - ) ja muiden Oma Stadi -hankkeiden puolesta osoitteessa etc. jne...

  Olisikojokin tämäntapainen toimivampi keino järjestää tämä sotellus ja kommellus? Noloa. Iso mies ja somettaa. Siis minä! Minääni minä tässä häpeilin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä omastadi-hankkeet saavat vereni kiehumaan... onko Helsingillä todella miljoonittain ylimääräistä verorahaa, jota voi käyttää kaikkiin kivoihin jutskiin, esim. "Ihania kirsikkapuita Töölönlahdelle".

   Ymmärrän, että kymmenen miljoonaa on ison kaupungin budjetissa pyöristysvirhe, mutta silti... kun oikeat tärkeät asiat eivät toimi, niin tällainen piiperrys ottaa päähän.

   Täytynee huiputtaa jossakin pikkujutussa verottajaa, niin mielenrauha palautuu.

   PS. Tämä kelpaa kommentiksi tuohon PyPyn seuraavaan hupiretki-skeissiin.

   Poista
  2. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 16:02

   €10 milj.? Koita €0,712 miljardia.

   Nyt on niitä ottajia, saas nähä saaks Valtsun kakrut päiväkotii tyhjii skuruhalleihin.

   Vaillinki on ihan okei kuha ei taivaat kaadu mut ton kalimperin ylijäämä. Ei - ei ole. Erittäin ei-okei.

   Poista
 40. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 14:57

  Takas pointtiin, mikä se olikaan? Juu, tosiaan on myös paljon kenkkuuntuneisuutta siitä ettei pääse hupiretkellä itsensä loukattuaan magneettikuvaan kun jää nolosti kiinni urheiluvammasta jonka aikoinaan jätti hoitamatta ja nyt joutuu siitä kalliista kuvasta maksamaan itse.

  - Mitä urheilua sä olitkaan harrastanu, tääl ei lue?

  Kundi oli aitajuoksija. Löytyy wikipediasta.

  - Pikashakkia.

  Sanoin minä. Ei muuten ole totta, mä valehtelin koska mä tartten molempiin polviin proteesit.

  Ai.

  Sanoi lääkäri. Sattuvasti sanottu.

  VastaaPoista
 41. Nappasin seuraavat tiedot Lääkäriliiton sivulta:

  "Suomessa asuvia työikäisiä alle 65-vuotiaita lääkäreitä oli vuoden 2018 lopussa 21 148, eli maassamme oli 261 asukasta yhtä työikäistä lääkäriä kohden. Lääkärimäärä on noussut vuodesta 2010 yli kahdella tuhannella.

  Suomessa laillistettuja lääkäreitä oli 31.12.2018 yhteensä 30 272. Tiedot perustuvat Valviran ylläpitämään Terhikki-rekisteriin, josta tiedot Lääkäriliitolle on toimittanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

  Vuonna 2019 lääkäreitä valmistui kotimaasta 657. Tänä vuonna lääketieteen opinnot aloittaa 725 uutta opiskelijaa. Lisäksi ulkomailla Kelan opintotuella lääkäriksi opiskelee 1 120 opiskelijaa. Vuodesta 2010 Suomessa asuvien työikäisten lääkärien määrä on noussut yli kahdella tuhannella lääkärillä, keskimäärin 246 lääkärillä vuodessa.

  Suomessa asuvista työikäisistä lääkäreistä 59 % on erikoistunut. Erikoisaloja on 50 ja suurin erikoisala on yleislääketiede. Suhteellisesti eniten viime vuosina on kasvanut geriatrian erikoislääkärien määrä. Työikäisiä geriatreja oli alle 200 vuonna 2010, nyt heidän määränsä on jo 346. Erikoislääkärien määrä on kasvanut voimakkaasti myös anestesiologian ja tehohoidon, ortopedian ja traumatologian sekä työterveyshuollon erikoisaloilla. Lääkäriliiton erityispätevyyksistä suurin on lääkärikouluttajan erityispätevyys, jonka on hankkinut 261 työikäistä lääkäriä.

  – Lääkärien määrä Suomessa jatkaa edelleen kasvuaan ja lääkäritiheytemme on hyvää kansainvälistä tasoa."


  Että semmosta.
  Mututuntumalla luulen, että sairaaloissa työskentelee iso porukka lääkäreitä. Siellä saa ainakin ammatillista tukea kolleegoilta ja voi jakaa vastuita. Loput tunkee itsensä sitten yksityisille terveysasemille. Kaikki eivät ole Kiminkisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen lukeneeni, että vastavalmistuneilla lääkäreillä on/oli pakollinen vuoden työpalvelus julkisella puolella ennen vihreämmälle oksalle lähtöä.

   No, miten nämä luvut sopivat yhteen kasvavan lääkäripulan kanssa?

   PS. Minulla on muuten tuttavia, vaimon kautta sukua, kaksi pariskuntaa, vaimot suomalaisia, miehet etelän eu-ulkomaalaisia - ja kaikki lääkäreitä ja töissä. Tällaisia mamuja vastaan minulla ei ole mitään.

   PPS. Ja olinhan minä itsekin muutaman vuoden mamuna Ruotsissa. Koko ajan töissä. Ruotsin veronmaksajilta en saanut äyriäkään avustusta. Enkä muiltakaan.

   Poista
  2. Kyllä KT:n eli kunta-alan tutkimuksen mukaan Suomessa on muita Pohjoismaita merkittävästi suurempi lääkärivaje kuin muissa Pohjoismaissa.

   Perusterveydenhuollon lääkärivaje, vakanssien lukumäärä (Lähde: Lääkäriliitto)

   vuonna 2016 = 136,5

   vuonna 2017 = 188,5

   vuonna 2018 = 227,5

   vuonna 2019 = 296,5.

   Aivan viime aikoina vaje on hieman supistunut, mutta kyllä edelleen voidaan puhua liian vähäisestä lääkärien määrästä. Ja onhan se havaittavissam jopa pääkaupunkiseudulla. Ei voi olla tarpeeksi lääkäreitä, jos lääkäriin joutuu jonottamaan jopa kuukausia. Minusta kyseessä on jopa ihmisoikeusrikosta lähenevä käytäntö.

   Poista
  3. https://www.kt.fi/blogi/2020/laakarikoulutusta-on-lisattava

   Panin linkin tuohon, jos joku haluaa katsoa noita lääkärien lukuja.

   Poista
 42. "Lääkärien keskipalkka (säännöllisen työajan ansiot) sairaaloissa on 5 882 euroa ja terveyskeskuksissa 6 745 euroa kuukaudessa. Palkat vaihtelevat merkittävästi mm. hoidettavan tehtävän mukaan."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos palkka on tuota tasoa, siinä ei kyllä ole vielä ylitunteja ja kaikkia lisiä, luulen.

   Ja tuostakin summasta verot vievät jo rutkasti yli kolmanneksen pois, kun minultakin menee pienemmästä summasta kolmannes summasta veroihin muille jaettavaksi.

   Moni katsoo usein vain suurta bruttopalkkaa huomaamatta, että niiltä rikkailta menee veroihin jopa puolet siitä bruttopalkasta. Ei hyvin ansaitseva näe milloinkaan bruttopalkkaansa.

   Poista
  2. Kai noilla joten kuten kituuttaa.

   Oliko tietoa paljonko saa yksityisellä puolella?

   Tietysti terveyskeskusten karttaminen johtunee muustakin kuin liksasta.

   Poista
  3. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 16:06

   Pätevä päihdelääketieteennerikoislääkäri saa julkkumulkkuklinikalla tommosen apaut 40 jalkaa pitkän purtsarin vuodessa. Miks maksaa veroi hei, ku kerta saa eikä tartte vuntsii vähän pätkää.

   Poista
  4. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 18:03

   Tuossa sitä dataa oli. Kiitoksia, hyvä meidän puoli mutta.. Lääkärit tekemässä lääkäreitä? Lääkäriliitto?

   Entäs Tilastokeskus? Kas nyt tietenkään en dissaa mitään edelläolevasta mutta tyypillisenä etevikkö-ahkerikko ja v.t. ylikäyttöpäällikkönä en vain malttanut olla ottamatta esiin tieteellisen metodin erästä edellytystä, tiedättehän.

   Poista
  5. Kyllä veroja maksaa mielellään, mutta kohtuullisesti, ei Suomen tasoisesti, jossa tavallinen keskiluokkainen työntekijä-duunarikin maksaa kolmisenkymmentä prosenttia palkastaan veroja. Mitä maksavat veroja sitten oikeasti tosi hyvin tienaavat? Todella huikeita summia.

   Poista
  6. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 21:57

   Tässäpä se onkin, piru vie, se sosdemkakka: palkkakuoppa on aina kasvanut keskeltä laitoja kohden. Täysi vetelys saa palkkiota mitään tekemättä ja miljonääriä liippaava myös. Siinä välissä raadetaan kuin Sisyfos.

   Poista
  7. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 22:06

   Ai, juu. Tosissans olis aika ookka jos kolkyt pitäis kautta linjan hyväksyä, mutta siinä se kikkailu jäisi veks. Ei ole edullista kertoa kuinka prosenttilaskuja lasketaan, oppisivat vielä, penteleen nuhjuiset duunarit. Kun siis työtä aina on ja sitä tehdään tulee sen näkyä palkassa reippaasti ja etukäteen selvästi. Ellei, mitättömällä kansalaispalkalla kituuttaisivat muut mutta tuottamaton työ tulisi kieltää perustuslaissa.

   Siinä se on. Pöllit, halot ja klapit erikseen ja toimitusvarmuudelle takuu, että töitä on nin suatanantavalla. Sen ku rupeet, saat sen palkan jolla saat ne kaikki mitä tarttet. Ja samat säännöt joka Gottfriedille ja Ilselle, eiku oho.. no.

   Olkoon menneeks, sieg Heil!

   Poista
 43. Hieno maalaus tuo Hugo Simbergin nimeltänsä Halla.
  Olen katsellut ja ihaillut sitä. Niin on, että halla henkii huurua.

  Kansanradiota en ole vuosiin kuunnellut. Tuleekohan sitä yleensäkään enää. Ken vaivojansa valittaa, on vaivojensa vanki. Vaikka ei valittaisikaan ei ne vaivat mihinkään häviä.

  Minulla on ilmennyt sellainen vaiva selaimen kohdistimen kanssa, että hiiren painallus ei kohdista. Kaikissa blogeissa vaiva ei vaivaa. Pitää ensin kirjoittaa jonnekin teksti ja kopioida se, niin liittäminen onnistuu.
  Voiko joku kertoa, että mistä moinen ja onko itsellä ilmennyt ko. vaiva. Minä kun tykkään kommentoida useinkin spontaanisti, enkä kopioiden, siis sitä omaa tekstiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas harmillinen juttu tuo kommentoinnin oikkuilu. Erilaisia vikoja ilmenee minulla itsellänikin erikoisesti iPadilla iltaisin kirjoitellessani. Olipa sellainenkin tilanne hiljakkoin, että laitteen päivityksen jälkeen en päässyt omaan blogiini kommentoimaan. Asetuksissa poistelin sitten summamutikassa jonkin palomuurieston ja annoin systeemille luvan tehdä jotain, mitä lie. Nyt voin taas kommentoida, mutta en voi kopioida omaa tekstiäni tästä blogista korjatakseni kommenttia, vaan kohdistin alkaa vierittää heti sivua vauhdilla. Kiertotietä menemällä takakautta blogin asetuksiin voin kopioida, mutta vaivaa se teettää.

   Eli yritän sanoa sen, että on varmaan hankala antaa neuvoa, kun systeemit ovat erilaisia, eri selaimia ja päivityksiä ja laitteita. Vika ei kuitenkaan ole itsessä, vaan käsittääkseni eri ohjelmien yhteensopimattomuudessa ja jatkuvissa päivitysmuutoksissa. Siis it-heput uudistavat juttuja liikaa ja osaamattomasti, tarpeettomasti niin että tavallinen kuluttaja erilaisine laitteineen ei pysy perässä.

   Poista
  2. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 17:48

   Tuolla on vanhaakin vanhempi nimi, spagettikoodi.

   Joskus, harvoin, mutta tässä hiljan yllätti Markus Kajo joka juuri löi ylen sievät hansikkaat tiskiin 40 vuoden ttön päätteeksi - ja tiedättehän, en mainosta muiden taitaita tai teelmiä. Mainokset eivät kestä aikaa, jutut ehkä. No! Näkökulmia, yle, ajatusten miljoonalaatikko. Kertomus siitä mistä sielunvihollinen pitää. Herkullinen. Käynette sen naureskelemassa, ellette käy ette ole keisarin ystäviä. Ei sen uuden, sen ikivanhan keisarin.


   Erittäin perusteellisena nauroin jo täysillä kohdassa jossa saksan kielioppi oli ratkaisevana tekijänä.

   Poista
  3. Iines, ei sinun pidä ajatella että kukaan teistä ihmisistä olisi saanut minut lähtöajatuksiin kompuroimiseni takia. Täällä ollaan ystävällisiä ja täällä on mukava käydä. Minusta tuntui kuin olisin pudonnut jäiseen avantoon, kun en päässsyt tänne. Vika oli sittenkin minussa, kun en osannut ohjata uutta työvälinettä. Päätinkin tehdä kaikki tärkeät asiat tällä vanhalla tietsikalla ja vanha saa rippeet siihen asti kun opin sen tavat.
   En osannut edes avata oikealla tavalla sitä uutta konetta, vaan olin pian umpisukkeluksissa sen sisällä. Saulilla meni 2 päivää kun hän pelasti minut siitä rapakosta..Sitten meillä olikin mukavaa kun RSO soitti "tyhjille seinille" hänen pianokonserttonsa jonka solistina oli Norjan Tähti. Se pelasti meidän kaikki pahimmasta Koronan aikaansaamista tempuista. Ja kun kapellimestarikin pani henkiset voimansa likoon. olivat kaikki tyytyväisiä, jopa Helsingin Sanomat. Se oli hieno juttu, sanokoot muut mitä haluavat! Kehun, mutta en itseäni. IInestäkin haluan välillä kehua, siilä hän on jaksanut jo kauan vetää tätä blogiaan, joka on kansakunnan suosituimpia jo käviämäärän takia, puhumattakaan aiheista, joita hän on tyylitajuisesti kirjoittanut.

   Kaikki on nyt kehun alla, tekin toiset. Ihailen teidän selkeää ulosantianne. Kertaakaan en ole kompastunut kenenkään teostä tekstiin. Ne ovat erilaisia ja niin niiden pitääkin olla.

   Täällä on puhuttu paljon lääkäreistä ja terveysdenhoidosta. Mitä, jos kertoisin, kaiken nolouden uhallakin, että minä. siis minä vanha luikero, olen synnyttänyt aikoinaan kaksi lääkäriä, joitten oppikirjoihin olen jonkin verran tutustunut, joten jonkinlainen uutistoimisto voisin olla minäkin, vai mitä?
   Voisin ehkä tietää jotain ammatin toisestakin puolesta. Mutta enpä taida viitsiä kertoa.

   Poista
  4. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 23:02

   Ettei se Vanha Kehno sittenki välillä vietä lomians omakanta -järjestelmässä? Meinaan monessa reseptissä oon nähny pukinsorkkien painalluksia harakanvarpaiden väleissä.

   Poista
  5. Korjauksia holtittomaan tekstiin: "UUSI saa rippeet..."
   "kenenkään teistä tekstiin"

   Poista
  6. Pyrkyrimys Pylväspyhimys,
   "Terve on sellainen ihminen jota ei ole vielä tarpeeksi tutkittu yliopistollisessa keskussairaalassa." Osuva lause. Hyvä!

   Poista
  7. Pyrkyrimys Pylväspyhimys14 tammikuuta, 2022 23:50

   Kenties Pertti Pakarinen? Varmaksi en sano. Hänet olen tässä asian tyngässä muistava.

   Poista
  8. Liisu, en minä ajattele mitään erikoisempia, jos joku ei kirjoittele tänne vähään aikaan. Korkeintaan kaipaan häntä hieman. Ihmisillä on syynsä, joiden ei tarvitse johtua minusta - näin ajattelen. Jokaisella on elämänsä ja tilanteensa.

   Mitä lääkäreihin tulee, he ovat kyllä meillä Suomessa erinomaisen hyviä, ja terveydenhoidon huono tila ei olekaan heissä, vaan tässä järjestelmässä, joka ei nyt toimi. Toivottavasti sote tuo ratkaisuja tähän asioiden rullaamiseen. Vaikka olen kyllä aika pessimistinen, kun olen lukenut hoitojen ”keskittämisestä” isoihin yksiköihin. Sehän merkitsee käytännössä palvelujen etääntymistä asiakkaista.

   Ja kun tietää pääkaupunkiseudun ruuhkaisen hoitoonpääsyn, ei voi kuin huokaista.

   Poista
 44. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 07:16

  Runsaasti enempi mieluisa kuin legurin pesti olis mulle esmes panimohevosen kuljettaja, tiijättehän ne Koffin? Manskun ja Runskin risteysessä venailin ettania eilen kun osuin ne näkemään. Ooh! Väittäsin että en o yksin täs asias. Emminä niitten kuskien usko silti entisiä lääkäreitä olevan.

  VastaaPoista
 45. Kunpa näkisikin vielä hevoskuljetuksia! Siis hevonen vetämässä Koffin kärryjä ja mies siinä kärryjen kuskipukilla. Kun ei kaikki olisi niin tehokasta ja kiireessä tapahtuvaa. Rakastan hitautta ja hiljaisuutta. Hevosen kavioiden rauhallinen kopse sopisi siihen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 11:33

   Ehm, kaksi hv. joten vetopari, valjakko. Kaksi kuskia ja vankkurit.

   Lääkettä kehiin! Acid Brass soimaan..ja ehkä pari bissee. Karhua. Tai Velkoa. Tai mitä vaan mut ei sitä hevonkusta joka on muka stadin ja ifkin kans olevinaan jtn.

   Oli terhakka näky, kopse tasainen, varma.

   Joku ihme panimohevoset dot jtn... Instagram tai joku entiä.

   Kyyyyllä ne lääkäritkin jotakin tietää.

   Poista
  2. Oikeastaan jos halutaan edistää Suomen raitistumista ja ylipäänsä parempaa alkoholikulttuuria, ehdotan uudenlaista logistiikkaa: kiireettömiä hevoskyytejä kaikkiin keskiolutkuljetuksiin.

   Panimot ja marketit hankkisivat yhteiskustannuksin hevosia ja kärryjä, ja vankat ruunat, valakat ja tammat sekä vanhemmat oriit valjastettaisiin pareittain olutkiesien eteen. Kuskille ohjakset käteen ja lämmintä päälle. Ja ei kun kaviot kopsutellen kohden marketteja. Voisi olla aisakellotkin tiedottamassa lastin saapumisesta.

   Poista
 46. Jos huostaanottokeskuksen nuoria piikitettäisiin pois, olisihan se kamalaa, mutta erittäin mukavaa. - Ei vaiskaan, niistä kasvaa sivistyneitä spugeja ja spugehoroja. Ammattitaitoinen henkilökunta niille läälyttelee ja lirputtelee, kun häirintyneet kohtaukset ovat pahimmilaan. - Ai mihin tämä liittyi? - Ei kai mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 15:44

   Leikit sitten minua, ja ei kannattanut.

   Poista
  2. Pyrkyrimys Pylväspyhimysten pylpyräkurssittaja15 tammikuuta, 2022 15:51

   Leiki toki,en minä sitä sano.

   Poista
  3. Kyllä tuo on ehtaa Rikua, ei hänen tarvi matkia ketään. Slangi käy monelta.

   Poista
  4. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 17:40

   Sanoinko matkit? Slangisanojen tiputtelu yleiskielen lauseeseen ulkoperäisten sanojen tapaan on.. olkoon mitä on mutta ei käy, ei me läpi. Naurahdinko itsekin, en.

   Riku vois tempasta vaiks yhen zilarin handuun ja tsekkaa mitä paremmat böönat skrivaa, ja kollit. Ei ne kato mitää flöittaa, sie mennää asia edellä. Sitä läsyy bjuudaa Stadin slangi är yy. Hittaa ku käyt hakee, et ketä smailaa ja kelle.

   Poista
  5. Jätettäisiinkö tämä stadin slangi pois, suoraan sanottuna en pidä siitä yhtään, se ärsyttää. Savon murre on kauniimpaa, samoin rauman kieli.

   Poista
  6. Olen slangiin jonkin verran perehtynyt, esimerkiksi kirjamessuilta ostin kamalan kalliin Heikki Paunosen slangisanakirjan, maksoi yhdeksänkymppiä. Slangia en kuitenkaan koskaan käytä keskiverto hyvinkääläistä enempää. Stadi on pilattu, se on paska Ouagadougou.Hyi ja yäk.

   Poista
  7. Paunonen on suomen kielen professori, ja taisi saada jonkin palkinnonkin mittavasta slangisanakirjastaan. Jotakin häneltä olen lukenut muinoin opinnoissani. Sanastomiehiä,

   Poista
  8. Pyrkyrimys Pylväspyhimys16 tammikuuta, 2022 01:42

   Hj. Nortamon runo nykyajan neitokaisista on tietenkin alan perusteos, meille kielenmielisille.

   Nyt mietin kuinka juuttaan keinolla sen saan saatettua teille tiedoksi. Verraten vaikeaa. Tiedän missä se on helposti käsille saatavilla mutta en lainaa enkä anna sitä vieraisiin käsiin. Siinä on omistuskirjoitus.

   Poista
 47. Tämäkään ei liity mihinkään, mutta ei kai sen väliä. Minun rakas lapseni ruttasi pari päivää sitten minulta muinoin saadun kauniin sinisen Toyota-farmarinsa Kehä kolmosen liikenneympyrässä, 24-vuotiaan upean kaunottaren. Ajoi toisen perään niin että paukahti. Onneksi lapsi selvisi säikähdyksellä, mikä oli minulle pääasia, viis autokaunottaresta. No nyt kaunotar joutuu huutokaupattavaksi varaosiksi. Hassua, miten autoonkin voi kiintyä. Ikävä tulee hyvin palvellutta rakasta Toyotaa. Ja tuntuu pahalta panna se lihoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 15:48

   Oivoija kyynel.

   Autot haisee, maksaa ja hermostuttaa. Vähän kuten minä! Merellä ei ole nopeusrajoituksia.

   Ei mullakaan mitään korollaa ollu, ei ne tartu mersumieheen. Mitä ny vähän ryki ja pätki, naftaa voi vaihtaa.

   Poista
  2. Engä määkään tiäjä mut vals. arvuus, hä? Kus pönttö mut makkelis män koko kyy per Ab Oy. Oi joi ooh! Kaunis käveli hän kun ratikka ajo päälle muks makx moritz. Henskelit vuaan heilu heh he. Mut lääkekapselin otin pään suhura läks, lada ajo pässin päälle. Koko kylä ihmetteli oli suu auki kuin Innasel. Muistat sie? Kuti, kuti Anneli. Taivaalta tipahti tähti. Kyä on mälsää.

   Poista
  3. Toyota on tekniikaltaan kestävimpiä autoja. Tiedän tuttavien mersuja ja mazdoja ja volvojakin, jotka ovat aina silloin tällöin korjaamolla milloin minkäkin syyn takia. Minun kaikki Toyotani ovat olleet vain huollossa... Kertaakaan ei ole tien päälle jääty.

   Poista
  4. Hieno homma Iines, jos autosi eivät ole jättäneet tienposkeen.
   Kokemusta minulla on vain pelkääjän paikalta relluista ja foordeista. Eivät ed.mainitut automerkitkään ole tielle jättäneet.
   Ai niin, ajoin sentäs kerran neitosena Tuusulanjärven jäällä morrisminillä, josta kai aikoinaan mainitsinkin.
   Ajokortti jäi hankkimatta, kun on shafööri ollut aina käytettävissä.
   Olen kyllä opiskellut missä jarru, kytkin, vaihteet ja virta-avain ovat jos iäkäs kuski nyyskähtää yks kaks ajon aikana toimintakyvyttömäksi.
   Koppimopo lienee seuraava kauppakassi ajopeli. Siinä ei tarvitse autokoulua käydä. :)
   Suomen surkein kuski voisin kyllä olla, koska köröttelisin hissukseen tientukkona. ylivarovaisena

   Poista
  5. Luulen kyllä, että jos rattiin pääsisit, painaisit kaasua ja huristelisit niin lujaa kuin kärrystä lähtee.

   Kyllä minä kaksi kertaa jäin tielle ennen Toyotaan siirtymistäni. Kerran katkesi ensimmäisestä Fiatistani se hihna joka pyörittää jotakin, en muista mitä, mutta elintärkeää, taisi olla tuulettimen hihna, ja kerran meni rengas. Molemmissa tapauksissa sain apua tien päältä. Ja kerran satoi kaatamalla, kun toinen tuulilasinpyyhkijä mekanismeineen lensi jorpakkoon enkä voinut heti ajaa, kun satoi niin rankasti. Oli sama Fiat.

   Poista
  6. Voishan se olla niin, että kun vauhtikärpänen puraisisi, kaahailisin kuin rallikuskit mutkaisia saloteitä. Hiekka ja lumi vain pöllyäisi ja hirvet, peurat ja pupujussit kuulisi jo lähestyvästä äänestä, että nyt rallimummo tulloo, äkkiä matsään turvaan.

   Poista
 48. Heips!
  Veikataampa mikä puolue saa eniten ja niin edelleen paikkoja aluevaaleissa.
  Ovatko ko. vaalit eduskuntavaalien esivaalit, kuten joku emeritus on ounastellut?
  Veikkaan, että ykkönen on edelleen Kokoomus, sos.demit kakkosena ja per.suom. ja keskusta yhdessä pronssille. Nielen tappioni, jos ennustukseni menee mönkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 17:44

   Ei tartte arpoo, koksut, seur. lihreät

   Poista
  2. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 17:48

   Sen voi sanoa että ei persut, sangen ei.

   Poista
  3. Nämä ovat erilaiset vaalit kuin muut poliittiset vaalit. Nyt äänestetään vain palveluista, niiden tarpeesta, kohdentamisesta, paikallistamisesta ja maksuista, ei mistään ideologisesta asiasta.

   Niinpä veikkaan niin kuin arvelen kansan syvien rivien äänestävän omista palveluistaan: 1. Demarit, 2. Persut ja 3. Kokoomus 4. Keskusta

   Poista
  4. PS Vihreät eivät saa ääniä nimeksikään, koska heillä ei ole kannatusta Kehä III:n ulkopuolella.

   Poista
  5. Olisin umpivihreä, jos he olisivat nimensä mukainen ”luonnon puolesta”-puolue, ja keskittyisivät nyt ensin pelastamaan sen eikä koko maailmaa. Ihminen kyllä pärjää, jos luonto eläimineen voi hyvin ja säilyy.

   Poista
 49. Vähän näkyy vihreillä olevan täällä päin ehdokkaita.
  Tuo sinun veikkauksesi Iines, voi hyvinkin toteutua.
  Suosituimman puolueen ratkaisee myös se, kuinka paljon ja minkä puolueen kannattajia käy äänestämässä.
  Henkilövaalitkin näistä voisi jopa tulla. Äänestetään henkilöä, joka lupaa parannuksia juuri äänestäjälle tärkeissä asioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 23:06

   Tragikoomista kun Hspravda pyörittää skuruissa lööppejä. Karismakone, ei. Retoriikkakilpailu - jotain jotain. Tästä voisi pöyristyä jos ei tietäisi että jo antiikissa.

   Abermutta - pointtihan on että kauniit ja komeet ne on kun meillä lehtiin pääsee, ettei kysymysten sisällöllä eikä ehdokkaan teeseillä ole enää välivväliä. Erittäin lapsellista, jopa naiivia.

   Se toimii aina.

   Poista
 50. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 22:10

  Panem et circes. Voisi olla paremmat viihteet kuin tuollaiset itsekusetuskilpailut. Valevaalit. Ollaan siinä onko lööppi Ville 10 on itsetuhoinen. Väyrynen tekee miljoonia - millään tavoin ymmärrettävissä arkiälyllä ja mikäli on, mikä arkiälyn kuoleman on aiheuttanut?

  Hyvinvointi, kai. Meidät on myyty, ostettu ja maksettu. Arvo Turtiaisen sanoin, kehitys pysähtyy tyytyväisyyteen. Voiko viimeinen lähtijä ladata Okiluoto kolmosen reaktorin, painellaan afrikkaan ja eiku uus rundi. Vai vedetäänkö nisäkäsasteelle, että mamma-apina nyhjää ja vonkaa ukkoapinalta että "Aaanna ny, ni sitte? Kuule.. mistä sitä tietää vaikkei niistä huonoja tuliskaan?"

  Jos vaikka ihminen onkin aivan turha.

  VastaaPoista
 51. Jotainhan kansansuosikkien, heidän, jotka puhuvat toreilla ja turuilla itsensä Arkadian mäelle ja valtioneuvostossa istumaan, pitää palkkansa eteen jotakin yrittää äheltää, meni sitten syteen tai saveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 23:09

   Ahh! Tosi on sanasi ja puhdas sydämesi. Squaw puhui taas viisaat sanat����

   Poista
 52. Katsokaa tämä Ben Zyskalewitzin pätkä, muuta ette tarvitse, että sivistytte lähihistoriasta.

  Fasismi paha, kommunismi pahempi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 23:28

   Silmän valkuaiset näkyvät lähes kokonaan koko ajan. Räpyttelee luonnottoman vähän. Toki se migreeni mutta pikkupoikien polvihousuideologi tuo pöllö on.

   Sanoi ruokajonojen johtuvan ruuan ilmaisuudesta. Näkyy olevan omat asiat olleen aivan liian helppoja vain aivan liian kauan. Sen vaan näkee.

   Muuten Hurstin poika ei tee tuollaisia videoita.

   Jonoon ei ole suotavaa sitten tulla työvaatteissa, Benkku. Paa kuule verkkarit! Niin ja tietäähän hän ettei eduskuntaan ole lupa viedä mitään omia eväitä.

   Sosiaalinen kommunismi on ollut Star Trekin suurempi perusvirta koko sen olemassaolon ajan. Kalifornialainen kommunismi. Se ei ole toteutettavissa niin kauan kuin tuollaiset rotat saavat sitä maistella ja saastuttaa.

   Poista
  2. Näistä kommunismeista ja stalinismeistahan ei ennen ole juuri voinut puhua. On hyvä, että rehellisyys valtaa alaa, ja poliittinen korrektius alkaa olla menneen talven lumia. Anna Kontula -esimerkki oli aivan totta. Kukaan ei kyseenalaistanut sitä. Benistä on kehittynyt oiva suorasuu.

   Poista
  3. Pyrkyrimys Pylväspyhimys15 tammikuuta, 2022 23:46

   Lattialleputoamisnaurua! Pikkujutku on kade, jumalinen mies jakaa ruokaa ja hymyilee kauniisti kaikille. Oivoi. Vaan näkisittepä hänen silmänsä. Toden totta toivon että näkisitte.

   Tiettykin on siinä sekin että ne luukut siinä flemarin ja hesarin kulmalla on kivoja säästöpossuja, kyl siitä tieto on. Siinä jonossa tiedetään! "Se on vaalimatematiikkaa, kuusi miljoonaa kuollutta juutalaistaei äänestä, neljännesmiljoona entistä natsia äänestää, ja joka vaaleissa." Konrad Adenauer. Kun kysyttiin miten ne on pääsy soluttamaan koko uuden länsi-saksalaisen virkakoneiston ja sisäpolitiikan. Nyton pikkunatsien vuoro, aijjai B. Z. et taida huomata että olet varsin vaskisti, tosin vain noin kymmenvuotiaan ikäinen. Lisää lattianaurua ja pari bisseä.

   Kiitos päivän paremmasta parhaudesta Rikulainen.

   Poista
  4. Pyrkirymys, kuulostat aivan Raunolta.

   Poista
  5. Tarkkanäköisyyteni toimi jälleen. UGH.

   Poista
  6. Pyrkyrimys Pylväspyhimys16 tammikuuta, 2022 00:09

   Ohhoh, en olekaan saanut moista kohteliaisuutta aikoihin, En muista milloin viimeksi? Kiitos kiittämisen puoleen en silti milloinkaan pääsisi lähellekään samaan. Kuin yrittäisi ottaa mig-21stä kiinni cessnalla.

   Poista
  7. Riku, terävä huomio. Olen pohtinut samaa: Pyrjne. puhuu kuin Rauno Räsänen!

   Poista
  8. Pyrkyrimys Pylväspyhimys16 tammikuuta, 2022 00:16

   Joo voi jtn samaa saundia mut voin vannoo et se on kaikki Teidän pikku pääppösissänne, en tosiaan yritä, en.

   En seuraa politiikkaa, tarkkailen sen komediaa ylhäisen etäältä. Hei, mäkin haluun joskus nauraa.

   Poista
  9. Pyrkyrimys Pylväspyhimys16 tammikuuta, 2022 08:30

   Aprikos toiselta 'kuulostaminen', 'puhuu kuin' ja tuo kaikki..

   Noorasta mieleen tulee pääministerin ja pres. Halosen kombo, että plikat on ruvennu tekemään jekkua oikein vimpan päälle. Ei niin ettäkö jonkinlaisessa erehddyttämistarkoituksessa vaan sille päinvastaisessa mielessä. Outoa. Sittenpä, pääni on tod. outo, kolmen desimaalin tarkkuudella.

   Ha! Ei promillen, mutta kiva idea. Huipulla tuulee ja on paljon seikkoja joista emme ole saava tietoa. Niin on paras. Mullekin parhaidiin kavereihini itsensä nyttemin lukeva kundi sanoi (kerran, arvatkaa miksi ei kahta) että kuule mun tarttee joskus jutella sulle noista erikoishommista lisää. Ei o vielä jutellu. Paree onkin! Seittemäntoista vuotta siviiliinä, on se melkonen seevee ettei o vielä viinaankaan kuollu. Sankari, oikea. Mullähän sen ilmiön sais tautiluokitukseenn, ja ennenkaikkea kuinka se paranis...

   (Tuumii, raapii olematonta tukkaa baretin alta, pieraisee ja syö eilisen pyttipannun jämät. Koska pystyy ja voi.)

   Maksimi on n. minimi.

   Poista
 53. Pyrkyrimys Pylväspyhimys16 tammikuuta, 2022 00:32

  Okai, siis Kemppisen blogia tiiviisti tuijottavat hahmot saattavat olla sen verta hoksaavaiset että ymmärtävät: identiteettini on melko väljä, mutta minulla oli pitkään samanlainen takki kuin on Veikko Lavilla levyn huumoria tunteella kannessa.

  Kokeilkaa juuri Villinlännen sanomat. Enempää en tule pyytämään. Jaa, tämä edellyttää ajoitusta, no. Ehtii sen myöhemminkin ajoittaa. Mikä kumma sen kiireen aina sinne loppuun pakkaa!?

  Aprikoin voisikohan mainita senkin että on tapana varsin turhaan ujostella Kemppisen blogiin kirjoittamista. Jalo paikka, mutta ilman roiskepaskaa ei ole mitään hienopissiä eikä ainakaan kunnon reippaita julkilausumisia. Antaa palaa, toki huomioinette että hän julkaisee kaiken. Viimeksi hän aliarvioisi lukijoitaan.

  VastaaPoista
 54. Pyrkyrimys Pylväspyhimys16 tammikuuta, 2022 00:54

  Sairaalloisena petraajana kerron että Antti Rinne ja Lauri Ihalainen olivat erään kerran auttelemassa Hurstin ruoka-apua. Isot hymyt oli naamoilla.

  Toisaalta, mutta siis, jotenka elikkä-elikkä. Menee vähän kenkuksi mutta pressa koittas kovasti joulujuhliin, pahkura kun ei nyt vaan käy. Kävi kyllä jo.

  Että se siitä kommunismista ja sen vaarallisuudesta.

  Voitte itsekin päätellä kuka kenenkin talliin tahtoo paskahommiin. Ihmekumma kun se Benkku väyrystelee, ei luulis että on nuin hulluks tullu. Vaan schade, das ist der warheit.

  VastaaPoista