22.2.2022

Ensin tuli pandemia, sitten Putin

 


Jos Putin katsoisi peiliin, sieltä näkyisi diktaattorin ruma naama. Vaan ei hän katso, sillä vika on Ukrainassa. Näitä luonnehäiriöisiä narsisteja ja psykopaatteja on ennenkin istunut valtaistuimella: Stalin, Hitler, Il Jongit ja Jungit, Saddamit ja muut sulttaanit. 

Putin on selkeästi irtaantunut todellisuudesta, sanoo Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt. Putinin uusin puhe onkin hyytävä, koko maailmanrauhaa jäätävä. Tähän pitäisi viimeistään herätä ja panna stoppi diktaattorin töille.

Putin kyseenalaistaa Ukrainan itsenäisyyden olemassaolon ja arvostelee ukrainalaisten halua irtaantua kommunismista kuin uhmaikäinen lapsi: "Me olemme valmiit näyttämään teille, mitä kommunismista vapautuminen on.

Että huhhuh tätä maailmantilannetta. Ensin tuli pandemia ja sitten tuli Putin. Mitä kolmanneksi? Suomen miehittäminen? "

Putinhan sanoi puheessaan, että nykyinen Ukraina oli syntynyt vuoden 1917 vallankumouksen kautta, kun Vladimir Lenin erotti tasavallan omaksi alueekseen Neuvostoliiton sisällä aiemmista historiallisen Venäjän alueista. Samoinhan Lenin "antoi", niin kuin suopeat suomettuneet tahot edelleen sanovat, Suomelle ystävälliseksi lahjaksi sen itsenäisyyden.

Itse kannatan Venäjän rajalle rautaa, tykkejä ja tarpeeksi ammuksia sekä Suomen pikaista liittymistä Natoon ja Euroopan terästäytymistä todellisiin tekoihin. Pääministerimmehän lupasi tuntuvia ja ankaria pakotteita Venäjää vastaan, ja niitä nyt odotellaan tällaisten puheitten jälkeen. Maassa käydään jo sotaa.

Että saapas nähdä, missä ensin pamahtaa ja montako uhria Ukrainassa kuolee. Kaikkein parasta olisi, jos salainen laskuvarjojoukko laskettaisiin yön pimeydessä Kremliin ja se nostaisi Putinin yläilmaisiin eikä toisi ikinä takaisin.

157 kommenttia:

 1. Nooran luvalla siirrän tämän edellisen keskustelun loppukommentin tänne, jossa se näkyy paremmin ja kuuluu aiheeseenkin. Kas tässä kopio:


  "NOORA 22 helmikuuta, 2022 09:57

  Juu. Jos hyvin käy, kolmas maailmansota tästä hullunmyllystä vielä puuttuukin.

  Pitkä taivallus rauhanomaiseen eloon lienee edessämme jos järki, monipuolinen periksiantavuus ja ymmärrys eivät lyö kättä keskenään.
  Muutoin on edessä ihmiskunalle karmivat katastrofit.

  Älykästä ja ovelia vetoja itänaapurilta, mutta tuskin kaikki ideat ovat yksinään lähtöisin Putinin pääkopasta. Sanotaan, että joukossa tyhmyys tiivistyy,
  Venäjällä lie asia toisin.

  Minä ymmärrän täysin Putinin tunteita.
  Kuinka kauan länsi on halveksinut, eristänyt, esittänyt vihamielisiä ajatuksia jo Neuvosto-Venäjän alkeellisuudesta ja ryysyläisyydestä.
  Tottakai itsetunto ja ylpeys omasta kansasta on läntisten ainoiden oikeassaolijoiden toimesta lytätty totaalisesti. Kaikki on lännen mielestä väärin, mitä Venäjä tekee. On varmasti tosi musertavaa tulla jatkuvasti halveksunnan, syytösten ja vihamielisyyden kohteeksi sekä naurunalaiseksi. Enkä epäile yhtään, etteikö länsimaisen demokratian kauppiaat yritä murtaa vihan kohteitaan myös sisältä päin, makaen agitaattoreille pöydän alta.

  Mitä vittua ylipäätään usa täällä Euroopassa häärää kuin olisi koko Euroopan isäntä.
  Epäitsenäiset ja heikot typerykset kumartavat ja liehittelevät suurinta tappajakoneiston omistajaa.

  Hoitakoon Venäjä ja Ukraina keskenään kärhämänsä. Muilta nöpit irti soppaa sotkemasta.
  Kai Venäjällä on oikeus estää usan eteneminen Euroopan Troijan hevosen sisällä Venäjän turvallisuuden kannalta trategisia alueita kohti?

  Lännen erinomaiset diktaattoritko yksin ovat heitä, jotka ovat aina oikeassa ja määräävät miten pitää ja on oikein ajatella, toimia ja tanssia heudän pilkiensä soiton mukaan.

  Oli miten oli, lännen älykääpiöt ovat myös syyllisiä ko. tilanteeseen. Perkelettäkös itse pitävät kiinni Ukrainasta kiinni kynsin hampain.

  Muilta planeetoilta katsottuna, on yks hailee, kenen valtionraja Telluksella kulkee missäkin, ja millainen on jalo ja hyväsydäminen ihminen.

  No juu. Tiedän. On olemassa lakeja, sopimuksia, yleismaailmallisia julistuksia valtioiden hallintaa ja itsemääräämisoikeuksia ja koskemattomuutta varten.

  Joskus mitta täyttyy halveksitullakin ja voimaa alkaa riittää nousta vastustamaan alistajia keinolla millä hyvänsä."

  VastaaPoista
 2. Seniili sanoi telkkarissa että Ukrainan tilanne!

  VastaaPoista
 3. Vaan eikös Venäjä ole ollut suurin piirtein aina suurvalta, jo 1000-luvulta alkaen, eikä mikään halveksittu rassukka? Historiasta löytyy ruhtinaskuntaa, keisarikuntaa ja Euroopan mahtavinta valtiota. Käsittääkseni vasta sosialismi oli se ideologia, joka ennen pitkää rappeutti Neuvostoliiton ja aiheutti alkeellisuudessaan jonkinlaista halveksuntaa.

  ”Venäjän ja Ukrainan kärhämä” on faktojen mukaan Venäjän kärhämä. Vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiovan venäjän perustivat varjagit ja russit. Niiltä viikinkiajoilta ovat peräisin Ukrainan lipun värit ja vaakunan viikinkilaiva.

   Poista
  2. Jos mennään ajanlaskun alkuun ja aikaan ennen sitä, esihistoriaan, niin kaikkihan me yhtä olimme, neandertalin ihmiset ja muut. Eikä meillä mitään rajoja ollut.

   Se mitä joskus muinoin oli, ei ole peruste estää eriytyneiden ryhmien ja kansojen itsenäistymispyrkimyksiä. Emmehän me estä lapsiemmekaan itsenäistymistä ja erillistymistä meistä.

   Kaikki muuttuu ja liikkuu, eikä toisilla ole ylivaltaa meihin, ellemme sitä halua. Venäjä pysyköön lestissään ja nykyisissä rajoissaan. Eihän Suomikaan enää haikaile Uraliin.

   Poista
  3. Vastasin tähän:

   "Vaan eikös Venäjä ole ollut suurin piirtein aina suurvalta, jo 1000-luvulta alkaen, eikä mikään halveksittu rassukka"

   Poista
  4. Niin, siis Wikipediahan kertoo, että Kiovan venäjän perustivat varjagit ja russit. Valtiota voidaan historiallisesti pitää Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan edeltäjänä.

   Toisin sanoen kyseessä oli suurvalta eikä mikään rassukka.

   Ja se, että alue on joskus ollut ehkä yhtenäistä samaa valtiota, ei oikeuta Venäjää vaatimaan itsenäistyneeltä alueelta omaan alaisuuteensa liittymistä. Venäjällä ei ole mitään oikeutta Ukrainaan.

   Poista
  5. Voisi jopa ajatella, että Ukrainalla on oikeus Venäjään!

   Poista
 4. Ryssänmaa ei kommunismista luopumisessaan yhtään parantunut. Ja mankemangi on elukka aina. Turpaan tulee, jos kohdataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nähtävästi ei parantunut. Olisiko niin, että jotakin neuvostoliittolaisesta valehtelu- ja petoskulttuurista jäi itämään.

   Ja ehkä vain parlamentaarinen läntinen demokratia on jollakin tapaa toimiva järjestelmä. Diktatuureilla tuppaa olemaan ohrainen loppu. Epärehellisyys ja kansan pettäminen kostautuu.

   Poista
  2. Mitä jos joku sanoisi, että Iinestä pitää vetää turpaan?

   Poista
  3. Turpaanveto ei ole koskaan hyvä idea. Ei edes ajatustasolla.

   Kyllä minä miettisin silti ensimmäiseksi, olenko loukannut asianomaista jotenkin. En nimittäin jaksa uskoa, että täysin viatonta ihmistä uhkaillaan turpaanvedolla.

   Poista
  4. Ja muutenkin, riita halki ja voita väliin. Näin sanottiin minun lapsuudessani, kun kersat riitelivät. Oli syy mikä tahansa.

   Minä toivon, ettei minun blogiani altisteta millekään riidalle tai ilkeille henkilökohtaisuuksiin meneville kommenteille. En halua joutua miettimään kommenttien poistoja, koska se sotii vastoin sisimpiä tuntojani.

   Poista
  5. Venäjä vetää nyt Ukrainaa turpaan. Varmaan pitäs Ukrainan nyt miettiä, mitä tuli tehtyä?

   Poista
  6. Ukrainahan on viaton tähän sotaan. Putin valehtelee kunnon psykopaatin tavoin.

   Poista
 5. Venäjän vallankumouksen perusteellisuus oli näköharha . TSingis kaanilta ja Timur Lenkiltä periytyvä mentaliteetti siellä jatkuu.
  Yksinvaltiaan ympärille muodostuu myötäilijöiden hovi. Onkohan siellä Kremlissä ketään vetämässä tarvittaessa hätäjarrua Putinille.

  VastaaPoista
 6. Nykyvenäjä on - kiitos Putinin jengin - palanut takaisin neuvostoaikaiseen ajatukseen siitä, että Venäjällä on oma sivilisaationsa ja oma polkunsa maailmanhistoriassa. Eivät he ota mallia Euroopasta, ja on turha odottaa, että he kunnioittaisivat arvoja jotka on kehitetty muualla? (Kuten eivät kiinalaisetkaan.) Ja mitä enemmän me syytämme heitä väärinkäytöksistä, sen vähemmän he sitä häpeävät.

  Ukraina on konfliktialuetta kun on läntisen maailman ja Venäjän rajalla. - Jota Suomikin on, mutta onneksi periferiassa.

  Mun on pakko siteerata tähän (että itsekin ymmärtäisin paremmin mistä on kyse) historian professori Jukka Korpelaa. Hän kun mm. selittää seuraavaa:
  Venäjällä oli myöhäiskeskiajalla tiiviit yhteydet islamilaiseen maailmaan, ja venäläiseen yhteiskuntaan on jäänyt paljon itämaisia rakenteita. --- Skolastiikka loi pohjan nykyaikaiselle länsimaiselle ajatukselle rationaalisesta ja puolesta/vastaan argumentaatiosta, jolle koko länsimainen maailma rakentuu. --- Sitä filosofista kehitystä ei tapahtunut koskaan Venäjällä. --- Ja kun katolinen kirkko lännessä vähitellen menetti poliittisen valtansa, vastaavaa maallistumiskehitystä ei ortodoksisessa idässä tapahtunut. etc.

  On hyvä muistaa, että vihanpito Venäjän ja lännen välillä on aina ollut se normaali tila, epänormaali ovat olleet ne hetkelliset "ystävyyssuhteet" läntisen maailman kanssa. Ei 70 vuotta kommunismia niitä pilannut. – Liian helppo selitys se.

  VastaaPoista
 7. Saapas nähdä, miten tässä käy. En niinkään pelkää Suomen puolesta, vaan enemmän koko Euroopan rauhan. On ikävää, jos pakotteisiin ajaudutaan, ja vielä ikävämpää on, kun aseellisia joukkoja marssii koko ajan lisää. Jotenkin tilanne tulee katkaista.

  VastaaPoista
 8. Iines, sanotaan, että asioilla on tapana järjestyä. Miten, sen lähitulevaisuus näyttänee.
  Vaan olipa mukavat tutun kirjajulkkarit. Istuttiin kulttuuriravintolassa kuten ennen kotonaa, ilman maskeja. Kirjailija tarjosi kuohujuomaa ja täytekakkukahvit.
  Muutama pöytäseurueen lause muistutti Ukrainan ja Venäjän tilanteesta. Oli kuitenkin muuta ohjelmaa ja keskustelun aiheita, kuin tällä hetkellä eri medioiden välittämät uutiset.
  Hetkeksi sainkin ajatukset pois sodan uhkasta. Vaan oliko koronavirus joukossamme, sen näkee muutaman päivän kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Suomen kannalta uhkatilanne on erityisen huolestuttava siksi, että se vertautuu Ukrainaan siinä, että Leninhän myönsi myös Unkarille itsenäisyyden 1917. Asiantuntijoiden ja poliitikoiden mukaan puheet Ukrainan kuulumisesta Venäjälle voidaan soveltaa myös Suomen asemaan eli Suomikin kuuluisi saman kaavan mukaan Venäjälle. Jokin käänne asiassa on odotettavissa, sillä ei tilanne sula itsestään.

   Onnea uudelle kirjailijalle, ja eläköön paperikirja ikuisesti. Kuuntelukirjoja en ole kokeillut, ei oikein innosta jonkun muun ääneen tulkitsema teksti. Haluan mieluummin lukea rivejä itse, omaan tahtiini. Vaikka voisihan sitäkin kokeilla. Jotenkin tuntuisi vain kummalta istua hiljaa ja kuunnella. Oheistoiminta kirjan aikana ei kävisi meikäläiselle. Liikunta on liikuntaa ja ulkoilusta nauttimista, kirja on oma maailmansa, jonka aikana ei hikoilla lenkillä.

   Poista
  2. Joo, pitkälle samaa tapaa ittellä mutta mietis vaikka jtn yökköä tai yöpäivystäjää joka joutuu kattomaan liikkeestä heräävien kameroiden mosaiikkinäyttöä, ei voikaan lukea yht'aikaa, ommeinaan pelastus aivolle ja siis mielialalle että on esmes Paasilinnat skraitalla, koska kotio päästyä iskee ZZ-snore, vanha bändi.

   Yyh, tosin parhaita ei saa luettuina. Nyt menossa Obaman muistelmat Ykönen ja iltasella jatkelen the Fat years, Chan Koonchungin trillerillä joka kiellettiin kiinalaisesti ja vikkelästi joka sai pen:in suosittelemaan sitä, tottakai.

   Poista
  3. Siis kuuntelukirja on hyvä asia, kelle se sopii. Hieman tosin aavistelen sieltä kuunteluluureista tulevan vähän muuta kuin Paasilinnaa tai vaikka runoja. Arvelen, en tiedä, että Paasilinna on fitnesstytöille, joilla useimmiten nämä luurit korvilla ovat, liian epäviihteellistä kamaa.

   Nettikirjasta innostuin alkuun, ja siellä on meikäläisellä kirjastossa klassikosta uudempaan. Jossain vaiheessa sekin jäi, kun ruudulta ei ole hyvä lukea, jos on muutenkin paljon nenä ruudussa. Aivot kuormittuvat liikaa ruudun välkkeestä, jota silmä ei näe, selitti lääkäri minulle, kun sain silmämigreenin - näkökentässä laajenevan hitaasti haihtuvan sateenkaaren. Ei kiva, vaikka meni nopeasti ohi. Vaan tiedän varoa ruudun enempiä viettelyksiä.

   Poista
  4. PS Puhun tuolla yllä olevassa klo 23.49 kommentissani Unkarista, kun tarkoitan tietysti Ukrainaa.

   Poista
 9. Suomen maavoimat järjestää ympäri maata harjoituksia, kehittämään valmiutta paikallisiin taistelu- ja suojaustehtäviin sekä varmistamaan viranomaisyhteistyön sujuvuuden häiriötilanteissa.
  Asutuskeskuksiin lavastetaan sotatilaa. Liikkeellä on mukamas runsaasti sotilasajoneuvojakin. Myös lentokoneet jylisevät yläilmoissa.
  Paukkupatruunoita käytetään, joten kukaan ei vielä oikeasti kuole tai loukkaannu. Ainut haitta paukuttelusta on melu!
  Puolustusvoimien rauhanharjoittelijat kansoittavat asutuskeskuksia 26.2. - 11.3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aketusta, siis ostoskeskustaisteluharjoitus. Mittakaava pieni, kuten maamme.

   Poista
  2. No mutta, Noora, eikö se kuitenkin ole hyvä, että emme jää sormi suussa luottamaan levottomaan seinänaapuriin? Ei pidä olla sinisilmäinen Putinin suhteen, joka on selvästi irtaantunut todellisuudesta. Nyt ei ole lepsumeiningin eikä luottamisen aika. Kukaan ei sorra Venäjää eikä Putin ole uhri. Putin on diktaattori, joka on irti tästä maailmasta.

   Poista
  3. Joo ja tätä on kehitetty kaksi vuotta, jolloin aikataulusta päätettiin.

   Poista
 10. Tekee sotaharjoituksia odotellessa yks kaks mieli laulaa: "Niin pieni ihmissydän on niin avara ja pohjaton. Se kätkee suuret unelmat ja vihan, lemmen maailmat. Riemujen rikkaus ja surujen summa, onnekas rakkaus ja tuskakin tumma, syömehen pienehen mahtua voi, onnea, iloa oi!"

  VastaaPoista
 11. ..."Aatosta jaloa ja alhaista mieltä, tunteiden paloa ja kylmyyttä sieltä, syömehen pienehen kätkeä voi, kaiken mi kohtalo soi."

  VastaaPoista
 12. Nyt olisi ollut miljardien taalojen paikka, pitää Suomi Venäjän-Ukrainan- ja Usa:n konfliktin ulkopuolella sitoutumattomana ja itse asi
  aoistaan päättävänä valtiona.

  Vaan emme enää voi tehdä päätöksiä itsemäisenä valtiona vaan Eu:n ja Nato/Usan juoksupoikina.

  Jos menetämme nykyisen naapurirauhan Venäjän kanssa hännystellessämme ja menemällä mukaan muiden Venäjän vastaisten valtioiden päätösten taa, on turha itkeä mitä tulevaisuutemme tuo.
  On turhaa jossitella sitten, kun kaikki rauhanomainen kanssakäyminen naapureiden kanssa on menetetty. On turhaa itkeä kuolleita perheenjäseniä ja materiaaliaalisten menetysten perään, jos emme nyt osaa toimia oikein.
  Jälkiviisaus maailmansodista ei tuo uhrattuja sotilaita ja kansalaisia takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tietysti - naapurirauha on kallisarvoinen ja korvaamaton asia.

   Se ei kuitenkaan mielestäni voi tapahtua enää suomettumisen keinoin, jossa ollaan rähmällään naapurin edessä, niin kuin suomettumisen aikana oltiin. Se oli kaikin tavoin epärehellistä aikaa, josta Suomi sai epämääräisen leiman kylkeensä maailmalla. Oltiin olevinaan itsenäisiä, mutta ei kuitenkaan oltu. Isoveli valvoi valppaana, ja poliitikot kysyivät idästä luvat toimilleen - tämä on kuvallinen ilmaisu. En kyllä kaipaa tätä aikaa ollenkaan.

   Poista
  2. Noora puhuu tietysti järkeä, sillä Putinin Venäjän arvot, tavoitteet ja toimintatavat ovat toisesta maailmasta kuin mitä me rappeutuneissa länsimaissa nyt elämme.

   Suomessa niitä syitä ja arvoja, joilla Putin puheessaan ja esseessään perusteli hyökkäystä veljesmaahansa, kutsutaan pilkallisesti hurraa-isänmaallisuudeksi ja suur-Suomi haihatteluksi.

   Meidän mielestämme 100 vuoden takaiset heimosodat perustuivat idioottimaiseen uskomukseen joistakin suomensukuisista heimokansoista, jotka piti vapauttaa.

   Nyt näemme miten suurvallan presidentti Putin silmää räpäyttämättä vetoaa 1000 vuoden takaiseen heimoveljeyteen halutessaan yhdistää venäläiset kansat.

   Paasikivi ei suotta muistuttanut, että tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Ainakin pienille kansoille.

   Tietysti intersektionaliset besserwisserimme voisivat mennä paasaamaan Putinille, että heillä on nyt hyvin turvaton olo turvattomassa tilassa...

   PS. Kritiikki 10 miljardin hävittäjäkaupoistamme on kummallisesti vaiennut?

   Poista
  3. Turvaton olo oli täälläkin, kun avasi aamun uutistarjonnan: mustissa kehyksissä kuvia Venäjän hyökkäystykeistä: sota on alkanut ja Eurooppa on nyt maailman tulenarinta aluetta.

   Samanlainen musta uhkaava yökuva joka lehden ykkössivulla. Kyllä Venäjä on tehnyt maailman rumaksi.

   Poista
 13. Ennen tämän pikkusievän tunnelmoinnin pilallemenoa voinee valottaa sitä mikä nyt on vallalla. Ei mikään!

  Puolustus on uskottava. Koko ajan ollut ja on jatkossakin. Uskomatonta että tätä ei uskota, aina toki on niitä jotka ehdottavat että miksi meille ei kaikkea kuvineen ja kuvateksteineen kerrota, jotain salaista ja siis vaarallista on oltava tekeillä...

  Mitä voisi olla? Tietenkin aivan mitä tahansa. Spekulointi sikseen, se on aina aivan omassa todellisuuskuplassaan.

  Tässä ei ole keskustelun arvo, turhien ja varmaankin herkullisten mieleenjuolahdusten arvo on aivan muualla. Mikäli pysytään rajatulla aihealueella ei voida pitää tilannetta uhkaavana, saatika käyttää pientä tilaisuutta harjoitteluun käyttämättä. Siltä väliltä voidaan hyvin sujuvasti käydä, kuten puolueettomuuspolitiikkaan kuuluukin. Tilaa on ja hyvin mahtuu.

  Älkää silti odottako että Teille tuodaan rauhaa/sotaa kotiovelle. Ottakaa oma osanne, olkaa lähdekriittisiä ja punnitkaa tosiasioiden todistusvoima ennen muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tosiasioiden valossa pitää edetä, ja pitää lukea uutisia kriittisesti. Onneksi tiedotus tästä Venäjän sodasta on ollut asiallista, kiihkotonta ja varsin ajantasaista.

   Poista
  2. Palopuheistaan huolimatta suurvaltajohtajat ajattelevat ja toimivat rationaalisesti. Jokainen katsoo ensin oman maansa etua, sitten vasta toimintansa mielikuvaa länsimediassa.

   Kuten tuolla ylenpänä viittasin, niin Putinin ja länsimedian arvot ovat kaukana toisistaan. Venäjä katsoo, että sillä on suurvaltana oikeus etupiiriin, ja ottaa sen kun se on tarjolla.

   Uskottavuutensa takia USAn on pakko yrittää torjua Venäjän pullistelu. Mutta se kuuluisa punainen viiva menee USAlla Natossa - sen jäsenmaihin ei hyökätä!

   Jos hyökätään ja USA ei vastaa voimalla, se voi hipsiä takaisin Atlantin taakse. Ja keskittyä tärkeimpiin asioihin eli Tyyneenmereen ja Kiinaan. Kuten ehkä lähitulevaisuudessa tekeekin - jos vaikkapa Trump tekee paluun.

   Eurooppa jää mekastamaan tänne keskenään. Ja siinä leikissä Venäjä on iso poika. Valitettavasti.

   PS. Tämä on inhorealistinen näkemys, mutta periaatteessa oikea. Peliä ei kuitenkaan vielä ole pelattu, enkä usko tilanteen kehittyvän suursodaksi. Venäjä ottaa Donbasin alueen ja maayhteyden Krimille. Ja sitten seuraa taas suojasää.

   Poista
  3. Tosiaan, katsokaa karttaa. Ylen kartan projektio oli siihen määrään huvittava että vieläkin naureksin, Suomi oli reilusti Ranskaa suurempi! Suursaksalainen propagandakaan ei mokomaa hulluimmillaan kehdannut.

   Poista
  4. Kyllä meille nyt tuotiin ”sota kotiovelle”, P.P., kun me täällä ”pikkusievästi” tunnelmoimme. Hirvittäviä rumia kuvia Venäjän tykeistä viime yön mustuudessa. Raukat hyökkäsivät vielä yön pimeydessä.

   Hirvittäviä aikoja elämme, on pandemiaa, on nurkan takana olevaa sotatilaa. Ilmastokatastrofi tuntuu tämän kaiken rinnalla pikkujutulta.

   Nyt on tietysti myötätunto ukrainalaisten puolella. Maahanmuuttajatulva on todennäköinen, elleivät sotatoimet nopeasti lopu. Nämä pakoon lähtevät ovat mielestäni todellisia hädänalaisia pakolaisia, jotka eivät saavu vain miehissä ja merkkifarkuissa. He tarvitsevat apua ja tuen. Todennäköisesti pakolaisissa on lapsia ja naisiakin.

   Poista
  5. Putin puhuu kuin psykopaatti: Venäjä ei voi hyväksyä ”Ukrainan muodostamaa uhkaa”. Hän kehottaa Ukrainaa ”laskemaan aseensa”. Ja Venäjän sotaoperaation tavoite on ”suojella siviilejä.”

   Uppoaako tällainen valhepuhe oikeasti Venäjän kansalaisiin?

   Poista
  6. Minä kysyisin sitä lähempää: uppoaako se yhä sinuun, Noora?

   Tuolla alussahan ennakoit Putinin juuri lausuman uhkauksen: tämä sota on Venäjän ja Ukrainan välinen, muut pitäkööt siitä näppinsä erossa, tai kauheita tapahtuu.

   Kyse on siis iso-, vähä- ja valkovenäläisten perheriidasta? Toivottavasti se sellaisena pysyykin.

   Poista
 14. Veli nousi veljeään vastaan, mutta välissässä on hitosti porukkaa ja heidän mielipiteitäön yllyttämässä veljeksiä vihamiehiksi toisiaan vastaan.
  Minusta on ihan kiva heittää äänekkäämmän valtavirran vastakkaisia ajatuksia.
  Totta helvetissä toistensa tappaminen on perkeleestä, oli asia tai sodan syy mikä hyvänsä.

  Mänepäs sanomaan itsekullekin päsmäreille, että ovat kaikki osapuolet väärässä.

  Nyt odotan, että meillä ylimmäiset päättäjät kohta ilmoittaa tiedotustilaisuudes
  sa, että haemme Naton jäsenyyttä. Eli kerjäämme uhossamme sotaa meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaaltahan asia vaikuttaa olevan niin, että Nato-jäsenyys on ainoa suoja Venäjän imperialistisilta toimilta. Kun Ukraina on paketoitu, kääntää Putin ehkä kylmän katseensa vanhaan suuriruhtinaskuntaan...

   Ukrainassahan on kyse pelkästään Venäjän hyökkäyksestä. Tekosyynä venäläisten sorto alueilla, jotka ovat jo 8 vuotta olleet Venäjän hallinnassa - syyllisinä natsit!!!

   Ja väitätkö todella, että koska venäläisiä on pilkattu kommunismin aiheuttamasta köyhyydestä ja pöljyydestä, heillä on nyt oikeus kostaa se koko maailmalle?

   Itsehän he sen kommunismin valitsivat! Ja jopa levittivät väkisin naapurimaihinsa. Suomeenkin yrittivät sen saada, asevoimin, mutta isämme torjuivat tarjouksen kohteliaasti, mm. Raatteen tiellä.

   Kyllähän se tietysti venäläisiä harmittaa, ymmärrän hyvin.

   Ja mistä ihmeestä olet imenyt sen harhaluulon, että venäläiset ovat jokin sorrettu kansa? Ja jos ovat, mutta sortajatkin ovat kyllä venäläisiä.

   Poista
  2. Miksi ei Venäjälle ole tarjottu EU- tai NATO-jäsenyyttä? Kommunismihan kaadettiin ja hävitettiin!

   Poista
  3. Vaikeaa on muuten kunnioittaa vanhempaakaan miestä, joka itkee eskimopuikon ja lakritsipiipun perään.

   Poista
  4. Onpas kova ja tunneköyhä mielipide.

   Pystytkö mitenkään ajattelemaan sillä tasolla, että kyse ei ole jäätelöstä ja lakritsista?

   Poista
  5. Yhteistyötä EU:n ja Venäjän kanssahan on tehty kaiken aikaa.

   EU on huolissaan monista asioista Venäjällä, mm. maan oikeusvaltioperiaatteesta sekä korruptiosta.

   Venäjän naapurialueillaan harjoittama toiminta, disinformaatio- ja vaikuttamiskampanjat sekä maan sisäiset ihmisoikeusloukkaukset ovat varmaan kiristäneet suhteita. Pitäisiköhän maan olla ensin siis jollakin tapaa demokraattinen ja sallia mm. sananvapaus?

   Poista
 15. Mutta kun Ukraina ei ole millään tavoin provosoinut Venäjää, Noora. Veli ei noussut veljeä vastaan, vaan yksin Venäjä nousi veljeä ja koko maailmaa vastaan vastaan. Puolustautuminen ei ole uhoamista.

  Putin on kuin uhmaikäinen lapsi, uhkailee jopa ydinaseella koko maailmaa, jos se puuttuu Putinin sotaan jotenkin. Mieshän on täyshullu psyko, joka tulisi taluttaa suljettuun tyrmään.

  VastaaPoista
 16. Sota Ukrainan ja Venäjän rajalla on jatkunut jo kauan. Menetykset puolella jos toisellakin eivät ainakaan ole lisänneet veljes-ja sisarus-rakkautta.

  VastaaPoista
 17. Noh, mutta miten voi tuntea veljesrakkautta aggressiivista maahan hyökkääjää vastaan? Minusta venäläisten tulisi nyt tuntea veljes- ja sisarusrakkautta omaa maataan ja myös Ukrainan maata kohtaan.

  En ole koskaan ennen siteerannut Jussi Halla-ahoa, mutta nyt siteeraan imagon menetyksen uhallakin Ilta-Sanomista silmiini osunutta lausuntoa:

  Venäjän kansa, venäläiset sotilaat, poliitikot, viranhaltijat! Pysäyttäkää rikollinen, joka häpäisee teidät ja teidän maanne ihmiskunnan edessä. Historia ei tuomitse ainoastaan häntä. Se tuomitsee myös teidät.”

  Tämä tviitti oli venäjäksi, koska Halla-aho tuntuu taitavan kielen, venäjän kielen maisteri kun on. Voiko joku sanoa paremmin?

  VastaaPoista
 18. Turun hovioikeus on tänään hylännyt valtakunnansyyttäjän syytteen Olavi Saarelaista vastaan. Kari Uoti häntä menestyksekkäästi puolusti. Valtakunnasyyttäjä taitaa olla ihan höpöhessu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raijulilla riittää energiaa valtakunnan tärkeimpiin rikoksiin.

   Lokoisat oltavat on valtakunnansyyttäjällä, jos muuta työtä ei ole kuin uskovien ja persujen sakkotuomioiden vahtimista.

   Poista
  2. Kari Uoti oli kanssani samaan aikaan merivoimien alokasaikana ja ehkä Raukissakin. - Kaks koo, kova koo, kovempaa ei oo!

   Poista
  3. Kaks ukkoo nostoväkee tuskin meinaa mitään, vai?

   Tää on niin noloo, useimmiten kukaan ei tahdo tietää enää enempää eikä kuulla mitään selkäänpuukotetuista kurssikavereista tai syrjään tyrkityistä uraohjuksista jos vaan suinkin oma takki on ehjä.

   Se siitä sotataidosta ja sen laatuluokista. Näin se systeemi tuottaa melkoisia mulkeroita, kuten tuleekin. Amiraalikin on ollut alokas.

   Poista
 19. Minnekäpä kukakin lähtisi, jos Ukrainan kaltainen tapahtusi täällä meillä?
  Kaupunkiasunnossamme on taloyhtiön pommisuoja, mutta kuinka paljon ihmisiä ja eläimiä sinne kerralla ja kunka kauan olemaan yhdessä mahtuu? Mitkä ovat pidemmän päälle ilmanvaihdon, veden ja ruokien säilytyksen mahdollisuudet, en tiedä. Ei ole tullut käytyä vilkaisemassa sisäpuolelta miten iso tila se on. Nythän se on täynnä asukkaille rakennettuja varastokoppeja. Oma verkkokoppini on pommisuojan ulkopuolisessa osassa, kuten monen muunkin.

  Mihin maahan sitä haluaisi matkustaa pakomatkalle, jos olisi mahdollista lähteä sotaa karkuun? En tiedä.
  Olen joskus ajatellut pitäisikö maalla remontoida kaksi maakellaria pommisuojiksi. No, toivottavasti moisia hengensuojia en eläissäni tarvitse, eikä muutkaan suomalaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukolämpö katki, vessana pahvipöntöt, maks. 24 h. Ei kivaa, ja se haju. On kokeiltu, älkää tehkö jos voitte välttyä. Ai juu, ei eläimiä.

   Poista
  2. Minun mökissäni on talvisin vesi poikki, sähköt pelaavat, sähköpatterit ja yksi tulipesä. Vaan saan vakituisen putkimieheni paikalle yhdellä puhelinsoitolla yhdistämään veden.

   Lumityöt kävisivät raskaiksi, sillä mökki on pitkähkön leveän metsätien päässä korkealla mäellä, eikä sitä yhden muijankääkän lapiovoimin pidetä auki. Ostaisin siis ainakin lumilingon.

   Poista
 20. Jos Putin päättäisi ottaa Suomen ”takaisin”, ja aloittaisi täälläkin siviilien tappamisen ohjusiskuin tms., painelisin varmaan mökin uumeniin. Eiköhän siellä hengissä selviäisi, jos vaan elintarvikkeita saisi kylän kaupasta.

  Vaan eiköhän tälle hullulle huru-ukolle rajat löydy. Venäjän pörssi on jo romahtanut, ja jatkoa seuraa. Useat venäläiset poliitikot ja toimittajat ovat kirjelmöineet jo tuomiten barbaarisen hyökkäyksen. Eli ei koko Venäjän kansa suinkaan seiso tämän psykopaatin takana. Uskon, että enemmistö kansalaisista on hyvin hämillään. Ja tietoa saadaan somen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin vaara jos siellä paniikki yltyy niin yhteiskunnan toiminnat alkavat lamaantua ,ihmisten paetessa.

   Poista
  2. Vaara on todella suuri. Venäjä on vallannut Tsernobylin ydinvoimalan!

   Nyt menee Putinin hulluus jo infernaalisiin sfääreihin. Järkyttävää.

   Poista
  3. Nyt tulisi saada venäläisille täysin selväksi Venäjän käymän sodan mielettömyys ja Putinin röyhkeä hulluus. Osa epäilee nyt jo sodan motiiveja. Kybervaikuttamista somen kautta!

   Nuorempi polvi saattaisi koettaa suistaa höyrypään valtaistuimelta. Sille peukut. Putin saattaa koko laajan Venäjän maan häpeään.

   Poista
  4. Eiköhän usan turvallisuupalvelu keksi vielä keinot eliminoida Putin. Siinähän he ovat erityisen hyviä.
   Ketäs kaikkia päämiehiä he ovatkaan terroristeiksi nimeämällä käyneet muissa maissa päästämässä hengiltä?

   Poista
  5. Meikäläiselle riittäisi, että Putin tuomittaisiin laillisessa oikeusistumessa rikoksista ihmiskuntaa vastaan.

   Poista
  6. Höpön pitän höpönä.

   Varmaan ei tuu mitään maasotaa aasiassa joka pitkittyy ja muuttuu putinpuhtaaksi politiikaksi, tätä sotaa käy ent. puna-armeija joka on aina tehnyt läksynsä, Afghanistan ja kaikki muu. Sota Ukrainassa kestää n. viikon - pari. Sitten Putin pitää ikävänsävyisen mutta hurraavan puheen ja Saksa myöntyy maakaasun uuteen hintaan. Sitten jenkit sotkevat kaikkea parhaan kykynsä mukaan, ja natokiimaiset rakit räksyttävät kaikkialla. Niinhän nuo nytkin tekevät.

   Viputin ensimmäinen, ei eläkettä eikä siviiliin mahdollisuutta.

   Das it alles.

   Poista
  7. Oppsan, ist. Der warheit.

   Poista
 21. Vaan on surkuhupaisaa uutisissa nähdä Ukrainan pressan sanovan, että Ukraina on jätetty yksin. Mitäs uskoi kaikkien auttaja-ja tukijoitten höpnöitä.

  Illalla katsoin ykköseltä osan dokumenttia Ukrainasta ja mm. presidentin valinnasta.
  Miljardööri-oligargit auttoivat Zelesnskyin valtaan rahoillaan ja omilla medioillaan.
  Ilmeisesti kansalaisiin vetosi myös se, että tuleva presidentti näytteli jo tv-sarjassa presidenttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat eduthan ne ovat ensisisijaisia niin Eun päsmäreidenkin kuin Usankin tärkeimpiä. Ukraina on tässä länsimaiden uhrilammas, joka uhrataan länsimaiden suuruuden ja Venäjän vastaiselle alttarille.

   Poista
  2. Kun sivistynyt länsi kohtaa itäistä barbariaa, ei ole viisasta rynnätä kivääri tanassa vastaan. Uskon, että se on kuitenkin keinolistalla. Usko jonkinlaiseen inhimillisyyteen ja moraaliseen eetokseen elää kuitenkin vielä, ja siksi koetellaan ensin pakotteita.

   Eihän Ukrainaa siis yksin ole jätetty. Sivistysmaat valmistautuvat kiivaasti pakolaisten vastaanottoon ja muuhun tukemiseen ja avustamiseen. Sota on julmaa, ja uhreja tulee teki sitä taikka tätä, mutta ehkä tällä keinolla kuitenkin vähemmän kuin heti alkavalla fyysisellä rymistelyllä. Mene tiedä, mutta tämä on arveluni.

   Poista
 22. Katselen juuri kahvikuppini kanssa Ylen Jälkiviisaiden keskustelua.

  Herra mun vereni mitä whataboutismia Ylessä harrastetaan. Kaarina Hazard, joku Yrjölän nainen ja Jan Erola alkoivatkin puhua 90-luvun Naton pommituksista. Yrjölä säestää muilla 90-luvun muisteluksilla, Erola samaten. Aihetta kierretään ja kaarretaan, mutta ei juurikaan puhuta itse Venäjän hyökkäyksestä. Niinistön sanavalintoja arvostellaan vääriksi. Naamiot on riisuttu ja jäljellä ovat sodan kasvot. Tämä oli sopimaton ilmaisu.

  Minusta surullisinta on, että tuo puheen kääntäminen pois aiheesta on ilmeisesti toimituksellinen linja, jota toimittaja jatkaa selvästi valmiilla kysymyksellä. Häpeä, Yle. Kolme samaa venäjämyönteistä agendaa suoltavaa pulskaa ihmistä. Hazardin hätiin kaivaminen on niin näkyvää.

  VastaaPoista
 23. Iines, koskaanhan ei voi olla varma siitä josko tulevaisuudessa joutuu mediatkin vastuuseen sanomisistaan.

  Väärämielisiä ja -rotuisia on ennenkin kerätty giljotiineihin ja krematorioihin.

  VastaaPoista
 24. Noh, väärämielisyyttä en osaa nähdä, kun mielestäni sellaista ei ole olemassakaan.

  Mutta siis Yle on verovaroin kustannettu kansalaisten oma päämedia, jolla on vastuu asioiden objektiivisesta ja monipuolisesta esittämisestä.

  Jo se, että keskusteluohjelmiin valitaan vain yhden agendan keskustelijoita, on arvovalinta Yleltä. Esimerkiksi muuten mainio Ruben Stillerin keskusteluohjelma sortui tähän helmasyntiin: joka aiheessa vähintään 75 prosenttia keskustelijoista tuki Stillerin mielipiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksimielisestihän jälkiviisaat tuomitsivat venäjän hyökkäyksen.

   Poista
  2. Kyllä tuomitsivat, tietysti, mutta lähtöasetelma oli selkeästi ensin laimistaa Venäjän hyökkäyksen erikoislaatuista röyhkeyttä tuomalla esiin vertailukohta Natoon asettamalla Putinin sodanjulistus vain yhdeksi hyökkäykseksi tasapäiseen joukkoon.

   Poista
  3. En minä ainakaan eilen aamulla lukiessani mustanpuhuvia sotauutisia verrannut tätä millään tavoin mihinkään 90-luvun Nato-juttuihin.

   Toimittajahan jatkojalosti keskustelijoiden muisteluksiin uppoamista kysymällä jotenkin, että miksi ihmiselle on tyypillistä muistaa tällaisessa vanhoja vastaavia tilanteita. - Ei pidä paikkaansa. Veikkaan, että valtaosalle eivät tulleet mieleen 90-luvun Nato-jutut. Ne ovat olleet eri planeetalta kuin Putinin sodanjulistus.

   Poista
  4. Me anarkistit olimme Venäjän suurlähetystön portilla ja kommentoimme kovaan ääneen: VENÄJÄ ULOS, PUTIN ALAS! Olimme siellä jo aiemminkin, ennen hyökkäystä. Silloin poliisi ei päästänyt meitä näin lähelle.

   Mitä te olette tehneet Ukrainan puolesta?

   Poista
  5. Mitä tulosta tuosta mielenosoituksesta oli? Mikä oli hyöty Ukrainalle?

   No jaa. Kivahan se on "näyttää" hyvyyttään ohikulkijoille. Ja päälle miekkarikaljat kivassa pubissa. Ja videoiden tviittailua.

   Poista
  6. Tiedän ainakin viisi järjestöä, joiden kautta voi suoraan ilman hyvesignalointia ja nettitviittailua tukea ukrainalaisia lapsia ja perheitä. Mm. Suomen Unicef, SPR, Fida, Pelastakaa lapset ja Kirkon ulkomaanapu.

   Näiden kautta apu menee suoraan Ukrainaan, ei oman egon nostoon.

   Poista
  7. Paljonko panit menemään? Ai niin, et tietenkään voi kertoa, sillä silloin apusi arvo heikkenisi.

   Poista
  8. En ryntää heti rahapussille. Katsotaan kokonaistilanne ensin ja se, mikä ja millainen olisi suorin ja paras tuki Ukrainalle. Mielenosoituksiin en kuitenkaan osallistu, sillä pidän selvänä, että kaikki ovat nyt Venäjän sotatoimia vastaan, mielensä näyttäminen kadulla on hyödytöntä puuhastelua.

   Poista
  9. Sua varmaan kiusaa kun anarkistit kaikkialla maailmassa ovat kaduilla Ukrainaa puolustamassa, mutta sun viiteryhmäsi ei ole.

   Poista
  10. Menisitte mieluummin Ukrainaan puolustamaan maata kansalaisten rinnalle. Mitä hyvinvoipa anarkisti tekee Espalla tai Bulevardilla?

   Ai joo. Miekkarit on kivoi.

   Poista
  11. Mielenkiintoista on myös, että jaat Putinin käsitykset feminismistä, islamista ja siitä, ettei vähemmistöjen pidä liikaa näkyä. Tuulivoimaakaan ei tarvita maisemaa pilaamaan niin kauan kuin maaöljyä ja -kaasua pissa kärytettäväksi. Pussy Riotistakin tykkäätte yhtä paljon. Niin, ja johtajuuden pitää olla jämäkkää ja poliisilla valtuudet kurittaa ja rangaista.

   Poista
  12. Nyt täytät tyhjiä aukkoja omilla ennakkoluuloillasi.

   En ole arvostellut feminismiä tai islamia, vaan feminismin ja islamin vääriä tulkintoja, fundamentalistisia vääntöjä, aatteiden ylitulkintoja. Puhtaana kumpikin aate on aate siinä kuin muutkin aatteet ja mahtuu maailmaan.

   Tuulivoimaa en kannata oikopäätä, koska voimaloiden haitat luonnolle ja hiilinielulle ovat osoittautuneet suuriksi. Tuulivoimaa on meillä romantisoitu, sillä oikeasti kyseessä on teollisuusalue eikä mikään puisto.

   Kysyä sopii, miten paljon tuhotaankaan ympäristöä ja hiilinieluja tuulivoimapuiston vuoksi? Pelkästään yhden tuulivoiman teollisuusalueen takia kaadetaan metsää, räjäytetään kallioita, huoltoteiden, varsinaisen tuulitemppelin ja voimalinjojen vuoksi jopa kymmeniä hehtaareja.

   Betonia menee lukemani mukaan yhden myllyn perustukseen lähemmäs tuhat kuutiota. Kiinalaista terästä kuluu hirveitä määriä ja turbiiniin tarvitaan harvinaisia maametalleja. Lavat ovat yleensä lasikuitua, joka on ympäristöjätettä ja sitä syntyy valtavia määriä kaikessa hiljaisuudessa. Tuulivoimaloissa ei ole juuri mitään Suomessa valmistettavaa materiaalia. Huoltomiehistöt ovat pääosin ulkomaisia.

   Ja kuka tai mikä oli Pussy Rio?

   Poista
  13. https://youtu.be/kLXATt-29Co

   Poista
  14. ”Anarkistit ovat kadulla kaikkialla maailmassa Ukrainaa puolustamassa”.

   Tämä lausahduksesi piti vielä korjata. Siis kadulla marssivat ympäri maailmaa ovat kaikki anarkisteja?

   Eivät totisesti ole. Suurin osa on taatusti tavallisia sotaa vastustavia ihmisiä. Ei sodan vastustaminen ole anarkismia.

   Poista
  15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  16. Mankemangi, kommentointisi on ryöstäytynyt todellisuudesta irtaantuneisiin sfääreihin. Suollat tänne (useita poistamiani) kommentteja, joissa vertaat minua Putiniin.

   Sinuna jättäisin kommentoinnin hetkeksi ja lähtisin ulos vaikka hiihtämään.

   Poista
  17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  18. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 25. Radiossa kirkkoherra Kari Kanalalta kysyttiin mitä voi tehdä Ukrainalaisia auttaakseen. Meni ohi, mitä hän vastasi. Kynttilöiden sytyttämisestä jotakin mainitsi ja ahdistuneiden auttavista puhelimista.
  Auttakoot ne miljardööri-oligargit maataan, kun saivat mieluisen presidentinkin juntattua rahoillaan. Suomi syytää jo Eun kautta rahallista apua ja kohta varmaan riittää avustettavia maahamme virtaavilla sodan pakenijoilla.
  Miten me suomalaiset, piskuinen kansa voisimme pelastaa yli 44 miljoonaisen kansan rahojamme syytämällä. Suhteellisuudentajua avun tarjoallekin.

  On järkyttävää miten digimedioilla saadaan helposti nykynuoriso manipuloitua kannattmaan mitä tahansa,josta heillä ei ole syvempää tai laajempaa tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväntekeväisyys on valitettavan usein oman egon hyvesignalointia, habituksen nostamista. Minä en luota pätkääkään pippeihin enkä pappeihin, enkä muihin hyväntekijöihin, mutta en välttämättä silti epäile heitä epärehellisyydestä.

   Kyllä minusta se uskontohistoriallinen Jeesuksen totuus on ihan ydintä: kun annat almuja, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea tekee.

   Minua melkein kuvottaa katsoa turvapaikanhakijoiden ja Tarja Halosen tai Riku Rantalan kaulailukuvia, tai erilaisia hyvesignaaleja, vaaleanpunaisia rusetteja tai punaisia palloneniä FB:n sivuilla ja muualla somessa.

   Muistan, että kun koulussamme vietettiin ”hyvien tapojen viikkoja”, niin se viikko oli täynnä pokkurointia, tekohymyjä ja epäaitoja repliikkejä. Mitään siitä ei jäänyt koskaan käteen ja huokaisin helpotuksesta aina kun se oli ohi.

   Poista
 26. Mitä sitten länsi lopulta voi tehdä, poistaakseen kaiken pahan Venäjältä ja sen kansasta? Onko jo lännellä valmiina hyviä skenarioita ja toimintasuunnitelmia?

  Putinin pitäisi nyt kiillottaa sädekehäänsä, ja mennä valokuvaajien kanssa eturintamaan.
  Kaatuminen rintamalla oman kansan puolesta, se vasta historiaan merkittäisiinkin.
  Vaan onko moni presidentti tms. vallanhaltuja uhrannut elämänsä sotatantereilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pieni vikisevä yltä päältä veren tahrima botox-poskinen hiiri (= Putin) pelkää sairaalloisesti omaa kuolemaansa. Pahimpana korona-aikana linnoittautui syvälle bunkkeriinsa, ja nytkin kun tapaa lähimpiä roistoystäviään (vrt. viimeinen oligarkkien luokkakokous), pitää välimatkaa muihin olla n.15 metriä. - Historiaan tulee toki hän jäämään, älä pelkää Noora, mutta sen paskasankoon.

   Poista
  2. Eihän tässä kai Venäjän kansaa olla pahaksi sanomassa? Kansa on kansa, mutta Putin on paha. Venäjää painaa menneen kommunismin jäänteet, se on syvällä ihmisten historiassa ja sielussakin. Vaan ei se tee ihmisistä epäkelpoja. Samanlaisia me kuolevaiset olemme kaikkialla maailmassa.

   Poista
  3. Joissain uutisissa näytettiin Putin valkoisen koristeellisen pöydän ääressä keskustelemassa jonkun henkilön kanssa. Pöytä oli soikea ja piiiiiiitkä, joten etäisyys pöydän päissä istuvien keskustelijoiden välillä oli ehkä 10 -20 metriä.

   Poista
  4. Vastaus Nooralle: Salvador Allende.

   Poista
  5. Kukas tappoi Kadaffin, Saddam Husseinin, Osama bin Laden etz?

   Poista
  6. Olitko mikis tuuminut laitella samat Bidenista? Tasapuolisuuden vuoksi.

   Tämä aina pruukaa unohtua, kenen lauluja laulat. Kuhnureita (drone) huudeilla riittää vaan vain ne toiset on ihan okei.

   Tosiolevia Predatoreja lenteleiksen vilisemällä Ukrainan ilmatilassa, silti emme kuule Uncle Samin korottavan ääntään, läpilahjottu ja moneen kertaan osteltu ukrainalaisuus on viimeinkin uhanalainen ja kenen onkaan syy, aivan - maksaa vaivan vähän miettiä kuinka peliä pelataan.

   Tämä on toisinto Bosniasta, läksyt ovat jälleen kerran jääneet tekemättä. Nyt natokäärmettä ajetaan pyssyyn kilvan, kunhan Venäjä on tehnyt työt karauttaa mediapoliisi tiedotustorvet soiden kuin ratsuväki ripeästi kaikkialle ja esittää pelastajaa, pontimenaan täsmälleen sama kuin Venäjällä, laajentua ja saavuttaa lisää vaikutusvaltaa.

   Pelisimät ummessa on turhaa pysytellä maalipömpelissä, tulee vain omaan maaliin.

   Poista
 27. No, sodanvastaisista mielenosoituksista Venäjällä päätellen, voi olla, että Putinen lähtölaskenta on alkanut, vaikka oletti pelastavansa kansalaisensa "fasisteilta".
  Kaikki ei aina käy, kuin haaveillaan.

  Vaan olipa keli taas parituntisella metsävaelluksellani. Räntää satoi vaakasuorassa tuulen ajamana. Polut alkoivat paikoin upottaa.

  VastaaPoista
 28. Keli on yhtä vihulainen kuin Kemppisen upeasti tähän hetkeen istuvassa Leinon vuoden 1919 runossa Vapauden vilja. Lukekaa ajatuksella, niin löydätte sieltä ajankohtaisen kuvion ja tunnelman.

  VastaaPoista
 29. Oli Putinin ongelma psyykkis tai fysiologis pohjainen ,niin selvää on , että se tulee vain pahentumaan. Onko hän onnistunut ympäröimään itsensä tahdottomilla roboteilla jotka eivät ymmärrä kuolemanvaaraa.

  VastaaPoista
 30. Kyllä asia on niin kuin Biden taisi jo sanoa: Putin on tehnyt itsestään hylkiön. Tämä on hänen uransa loppu, koska hän on nyt jo menettänyt uskottavuutensa ja luotettavuutensa. Kyse on vain siitä, koska venäläiset uskaltavat todeta sen ääneen. Nyt jo moni venäläinen tuntuu olevan sitä mieltä uutisten mukaan, mutta ollaan varmaan vielä kaukana siitä, että se johtaisi Putinin kukistumiseen Venäjälläkin.

  VastaaPoista
 31. Venäjän päsmäröinti tuntuu yhä sairaammalta.

  Uusimpien uutisten mukaan Venäjä vaatii Viroa poistamaan uutiset Venäjän sotahyökkäyksestä. Toinen entistä oudompi uutinen tulee Venäjän ulkoministeriöstä: Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon johtaisi sekä sotilaallisiin että poliittisiin seurauksiin.

  Ja vielä: Venäjä on hyökännyt myös lastentarhaan ja orpokotiin.

  VastaaPoista
 32. Olisihan se ihme kerrakseen, jos ennen kuolemaansa eläisi vielä uudessa euraaliaisessa isänmaassa.

  Mahdottomalta, että päädymme sotaan, se ei enää tunnu, kun maamme näköjään haluaa sitoutua ja valita Naton ja Usan sotilaallisen turvan ennemmin, kuin uskottavan itsenäisen sitoutumattomuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki mielenkiintoista olisi elää ja nähdä, mitä historiankirjoituksissa tästä ajasta kerrotaan.
   Ja etenkin olisi mielenkientoista tietää, kun Putin siirtyy manan majoille, mihin järjestykseen Euraasian rajat asettuu.

   Poista
  2. Pienen maan haluamisilla on usein vähän tekemistä sen kanssa, minkä se isojen kanssa toimiessaan joutuu valitsemaan.

   Tarvitsemme suojan, Putin on mielisairas.

   Poista
  3. Putin on oikeasti ellei psykopaatti niin sitten narsisti, joka on riisunut naamionsa. Niinistön huomio oli tarkka, ja luulen, että Putinin luonnehäiriö on ollut korkean poliittisen tason tiedossa jo pitkään. Nyt Niinistö antoi nimen Putinin tilalle koko kansan tiedoksi.

   Narsistihan on nimenomaan naamionkäyttäjä, kunnes jossakin tilanteessa riisuu naamionsa ja paljastaa kylmän ja häijyn persoonansa.

   Poista
  4. Millä tavoin tuo Niinistönpalvonta eroaa Putininpalvonnasta?

   - Että ei voinut tietää etukäteen
   - Että nyt ollaan pettyneitä mutta syy ei ole Niinistön/Putinin
   - Että tästä jatketaan aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut

   Lapsellisia hyväntahtoisia hölmöjä riittää. Hyödyllisiä idiootteja molempien pelikirjoissa.

   Kasvattaisitte ajattelukykyä ja ryhtyisitte kannattamaan kriittistä puolueettomuutta.

   Poista
  5. Päinvastoin, kyllä Niinistössäkin näkyy virheitä, ainakin jos minä saan sanoa.

   Pidän esimerkiksi Niinistön lausuntoa Venäjän uhkailusta Suomea kohtaan, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon, liian suomettuneena. Ulkomaan asiantuntijat näkevät enemmän vaaran merkkejä tässäkin, ja niin minäkin.

   Poista
  6. Siis Niinistö ei näe Venäjän Nato-uhkailussa vaaraa, vaan vain vanhaa hokemaa.

   Tilannehan on tyystin muuttunut.

   Poista
  7. P.P., nyt olet jostain suivaantunut ja nostat itsesi muiden yläpuolelle.

   Kyllä täällä muillakin on kriittistä ajattelukykyä, jossa asia nimenomaan ei ole siitä kiinni, kuka sen sanoo. Asia ratkaisee, sisältö.

   Poista
  8. Asia!?

   Sodanlietsontaa ja vastuutonta tietämättömyyttä. Asenne ratkaisee, ja henkilöitynyt mielipideilmasto. Jos täällä joku itseään nostaa...

   Mitenkä se homma etenee, kerros mitä salamitaktiikka on?

   Voitaisiin julistaa sota Ruotsille. Meillä on runsaasti vaiettua yhteistyötä. Vuorokauden kuluttua antautuisimme. Heja Sverige. Kärsimään jäisi ruåtsalainen kansanpuolue...

   Aivan kuten makkaratehtailu, ei halutakaan tietää, muuten menee maitti.

   Poista
  9. Herrinjee, tässä alkaa tuntea itsensä suurpääoman ja mielipiteeltään vapaiden oikeassaolijoiden ja pikkuporvarillisuuden kyllästämien rahanpalvojien maalittamaksi separatistiksi. Kummempanakin on oltu sanoi entinen renki kun hirressä roikkui.

   Poista
  10. Googeloikaa vaikka se salami tacticks. Saatte naurut. Mitä voi omaksua ellei osaa lukion englannin kuullun ymmärtämisen vertaa englantia? Väistämättä vääristynyt kuva meneillään olevasta ellei kykene seuraamaan muita kuin ruokintakaukaloon paiskattavia uutisia. Tässä Mankemang on muuten valveutuneempi, kuten huomataan pianaikaan, vaikkei ehkä itse, vaan joukkoistumisensa seurauksena.

   Poista
  11. P.P. Viestintäsi etenee taas sellaiseen kryptisiin sfääreihin, että jos haluat viestiä täällä, puolita pillerisi.

   Olen tottunut lukemaan ja ymmärtämään huonojakin tekstejä, mutta näistä ei ota enää pirukaan selvää. Vika on nyt siellä päässä.

   Poista
  12. Vai ei laatu miellytä, voi kehno. Entäs asiasisältö? En yritä miellyttää ja tarjoilla mieltähykerryttäviä kielikukkasia joissa ei ole kielioppivirheitä, sori se. Ymmärrys on, tai tässä tapauksessa ei ole. Sori sekin. Mitä muuta, oliko mitä päällimmäisiä? Aiheissa löytyy vilisemällä ja virheitäkin on, sitten on vielä erimielisyyksiä ja kiistanalaisuuksia, sen lisäksi olen vielä varmemmaksi vakuudeksi aivan perkeleen poleeminen. Todella kauhea tapaus. On syytäkin siivoksia että siisteys säilyy, poistele vaan vaikka hiki hatussa, en tykkää kyttyrää. Perustele silti asialliset poistot asiaan viitaten eikä loukkaavaan tyyliin henkilökohtaisuuksiin mennen sillä se on vain epäkohteliasta ja siis jotenkin lapsekasta.

   Poista
  13. Sepä se, kun sisältö ei aina avaudu lukijalle - enkä puhu vain itsestäni. Kyse ei ole kielioppivirheistä, joita täällä ei kytätä, eikä lukijan taitamattomuudesta, vaan selkeästi viestin hämäryydestä, asioiden pyörittelemisestä. Hämärästi sanottu on hämärästi ajateltu, sanoi joku joskus. Nettiviestinnässä selkeys on tärkeää, sillä nettilaineilla surfaileva klikkaa itsensä nopeasti ulos liian polveilevista ja kryptisistä teksteistä, tai jättää ne lukematta.

   Yksinkertainen on kaunista. Toistan: kun sataa, kannattaa sanoa: Nyt sataa. Tai se Jari Tervon: Sataa. Kirjoitamme netissä myös lukijan ehdoilla.

   Olen tuhannesti jo sanonut kommentin poiston perusteet, ja yleensä annan kommentoijalle ennakkovaroituksen. Jos ohjetta ei noudateta ja kommentti häipyy, on kommentoijalla totisesti peiliin katsomisen paikka eikä poistajan syyttäminen. Minä pidän huolen tästä blogista, ja teen sen paljolti lukijoiden vuoksi. Ilman lukijoita on turha pitää blogia.

   Poista
  14. Jos haluat olla epäkohtelias ja olet sen huomaavat muutkin lukijat, puolita ne ettet karkottaisi lukijoita.

   Blogista lähtevien seuraavaan osoitteeseen ei tietenkään löydy tietoa blogista käsin vaikka edeltäviä evästeitä seuraisitkin. Ei jää kuin mahdollisuus kurkistaa viitattuun suuntaan. Nyt huomaan että evästeiden poisto kannattaa, saattaa toki olla niinkin että mikäli niitä on rajoitetusti tai aina samoja muuttuvat sfäärit kryptisiksi.

   Poista
  15. Meinaat sitten tosissasi, hyvä P.P., että tietynlaisten ennalta ilmoitettujen ja kohteliaan ystävällisesti varoitettujen blogikommenttien poistaminen on epäkohteliaisuutta?

   Tämä on siitä harvinainen blogi, että täällä ei ole ollut ennakkosensuuria, niin kuin on sanomalehdissä ja useissa blogeissa - mm. Kemppisellä ja Uuninpankkopojalla. Jälkimmäinen blokkaa tunnetusti 99,9 prosenttia erimielisistä kommenteista tai kommenteista, joista hän ei pidä. Täällä saa ja on jopa toivottavaa kirjoittaa erimielisiäkin kommentteja, kun se tehdään asiallisesti perustellen eikä henkilökohtaisuuksiin mennen tai pelkällä linkillä.

   Valitettavasti näin laaja vapaus johtaa joskus trollailuun ja suoranaiseen kiusaamiseen. On minun tehtäväni pitää huoli siitä, että blogin ilmapiiri pysyy asiallisena, selkeänä ja ystävälllishenkisenä. Aina en ole tässä onnistunut, nimenomaan siksi, että olen sallinut kyseenalaisia kommentteja ja ottanut itsekin provosointiin osaa. Koetan omalta kohdaltani parantaa tapani.

   Voin vakuuttaa, että poistan jatkossakin kommentit, jotka ovat ilkeämielisiä, muita kalvavia tai selvää trollausta, jonka tarkoitus on aiheuttaa hämmennystä ja pilata blogikeskustelua. Ellei tämä sovi, on parasta hakea itselle sellainen alusta, jossa ilkeilyt menevät läpi.

   Poista
 33. Eipä ole ihme ainakaan minulle tämä sota. Syvät kuilut lännen ja Venäjän välillä ovat yhteensovittamattomat, ja ovat aina olleet niin filosofiassa, poliitiikassa, kuin geopoliittisestikin.
  Sota on hyvä keino ratkoa riitoja, niitä, joissa kumpikaan ei anna periksi oikeuksistaan.
  Mitä varten aseita hankitaan, jos niitä ei oleteta käytettävän ja tarvittavan.
  Puolustamisessakin pitää tappaa, vaikka se niin kauniisti on vain puolustusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos joku uhkaa tappaa sinun lapsesi, Noora, niin etkö sinä ampuisi tuota tappajaa ennen kuin hän tappaa lapsesi? Minä ampuisin, vaikka istuisin loppuikäni tyrmässä.

   Poista
  2. Onko arvon kirjoittajaväenosa tullut tuumineeksi kuinka ja mihin määrään vaikuttaa jo sekin että Venäjällä ollaan Washingtonia reippaasti edellä?

   Ex oriente lux, aurinko nousee idästä.

   Aikaero on eräs geopoliittinen vaikutin, paljonko valvotaan ja pähkäillään tuoreimpien julkilausumien ja täpärien juonenkäänteiden parissa missäkin? Olletikin ettei Siperiassa tehdä merkillepantavia päätöksiä on silti hyödyllistä tarkastaa aikaero. Tässäpä on meillä eräs etu! Silti näyttää että sotilasasiantuntijoiden silmänalusia yhdistää sama sävy, tummahkoja ovat. Taitaa olla niin että vain Biden - Putin tasolla koisitaan viattoman ansaittua unta, päätellen meikittömyydestä.

   Poista
 34. Riippuu mistä roikkuu, sanottiin joskus sanonnassa muinoin, mistä lie tullutkin aivosopukoista mieleeni.
  Toki yrittäisin tietysti suojella lastani (53 v.) mahdollisuuksieni ja kykyjeni mukaan myös kaikkia lapsia, jos voisin. Sodassa ja sen aseiden edessä mitä voi tehdä? Paeta ja piiloutua?
  En tiedä aseidenkäytöstä mitään, ellei joku opettaisi. Enkä tällä järjellä pystyisi tappamaan ketään, edes vihamielisesti minua kohtaan käyttäytyviä eläimiä saati ihmisiä.
  Elämä tulee päätepisteeseensä joskus, tavalla tai toisella.
  Ihmettelen, kuinka sotien sytyttäjä-osapuolet voivat ylipäätään nukkua yönsä, saati elää tapattaessaan hirveän määrän viattomiakin ihmisiä ja aiheuttaessaan hirvittäviä kärsimyksiä myös pienille lapsille.
  Nytkin näitä entisiä tappokäskyjen antajia elää ylellistä elämää rahakasojensa kanssa. Bush jne.
  Hehän ovat olleet sankareita ja vain mukamas pahan kitkijöitä ihmiskunnasta.
  Chile, Vietnam, Irak, Afganistan, Syyria tulee nyt ensimmäiseksi mieleen.

  VastaaPoista
 35. Eletään kuitenkin tätä hetkeä, ei eilistä. Luulisi, että ihminen oppii menneistä ja koettaa vältää entisten johtajien virheitä.

  Minua hieman hirvittää se seikka, että monet puhuvat nyt mielellään menneistä, juuri näistä Afganistaneista ja Naton iskuista. Eihän tämä tee Putinin toimia anteeksiannettavammiksi. Se on whataboutismia, nykyisen tilanteen vesittämistä. - Kun kerran silloin niin nytkin on ikään kuin lupa. Tätä menoa kaikki kosto on oikeutettua aina Aatamiin ja Eevaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afganistanin islamilainen emiraatti on tuominnut Venäjän hyökkäyksen.

   Poista
  2. Kokemuksen tuomalla rutiinilla, varmasti.

   Poista
 36. Kansojen johtajille ja sodankäynnin hyväksytyille säännöille olemme itse antaneet äänestämällä kannatuksemme. Kannatamme armeijoita ja asevarustelua ilmeisen mielellämme.
  Jossakin kuulin mainittavan, että jos 2 prosenttia ( vai muistinko väärin) ihmiskunnasta vastustaisi tosissaan sotia ja varustautumista tappamaan toisiaan, maailmassa olisi rauha.
  Kaikkihan me tuomitaan ja vastustetaan sotilaallista voimankäyttöä, mutta silti sodimme.
  Miten kitkeä näkemyserot eri ajatusmaailmojen väliltä.
  Epätoivoiselta ja mahdottomaltahan se näyttää myös tässä maailmantilassa ja -ajassa.

  VastaaPoista
 37. Näinhän se menee, Noora, tämä on täällä demokraattisen valinnan tulosta.

  Vaan mitä se on Venäjällä? Nythän on kyse yhden miehen sodasta, ja kansainvälinen media kertoo ja näyttää kuvia venäläisten taiteilijoiden ja tavallisen kansankin mielenosoituksista Putinin sotaa vastaan.

  VastaaPoista
 38. Mielenosoitukset ovat varaventtiili ja sallittavat juuri siksi, lisäksi osanottajat voidaan kätevästi kuvata, kasvojentunnistusalgoritmit ovat kaikkialla käytössä. Sisäasiainministeriöt näitä yleensä hoitelevat. Venäjällä omon -joukot eivät näyttäneet puuttuvan peliin, voidaan päätellä ettei siellä koeta mokomia uhkaksi. Ei ihme, valtiollinen media on lujasti alisteinen ja suoltaa puhdasta, paljasta propagandaa jota meillä ei nähdä mutta tiedustelupalvelut kyttäävät silmä kovana. Nämäkin ovat eräänlaisia vakioita, tilanteessa on vaihe jossa ensin valloitetaan salamasodalla ja vasta sitten kun on saavutettu ennalta asetetut tavoitteet voidaan sallia median läsnäolo. Kaikki tämä on pääteltävissä uutisten puutteesta, tietojen hajanaisuudesta ja verifioimattomuudesta. Heipä hei vaan sitten itsenäinen Ukraina ja terveppä terve länsimaisin venäläinen osavaltio. En pidä mitenkään todennäköisenä että ukrainalaisia säälittäisiin ja maailmalla ne sotakoneistojen komentajat joilla olisi riittävät resurssit rohkenisivat puuttua rintamatilanteeseen, näin sen on varmasti myös Kreml laskelmoinut. Passikiven kuuluin sanoin, Kreml ei ole mikään lakitupa. Afghanistan on likipitäen mittaamattoman rikas mineraalivaroiltaan ja Venäjän vatsapuoli, kuten sitä kutsutaan. Ukraina on toiseksi paras vaihtoehto, vähittäisen subversion kohde jo parikymmentä vuotta. Myös Venäjän vatsapuoli. Nyt vaikuttaa sille että on päätetty panna stoppi tälle kehityskululle, eikä sovi ihmetellä miksi. Näkökulmaa ei voi saada ellei omaa riittävästi tietoa, sitä ei saa jos ei tahdo hyväksyä tosiasioita todeksi, ilman valheellista demokraatin kaapua jonka suojista huudella. Tällä voisi dementoida neljä viidesosaa kevyesti keskellä päivää kirjoitelluista lehtilööpereistä, niiden määrällä ei kuitenkaan ole merkitystä sillä ne eivät saavuta kuin rajallisen yleisön jonka mielipide on tarpeen vain yhteen asiaan, natoon liittymisen valmistelun petaamisessa. Näin Venäjältä jo ilmoitettiinkin, siellä ei olla nukuksissa.

  Nato tänne, sitten seuraamukset? Niitä eivät mediat päätä. Ei natoa, Ukrainan tie on oleva Suomen tie? Älkää hullujanne puhuko. Sotilaspoliittisesti Suomi on varsin vahva, nimenomaan omillaan.

  Nyt muuten voisi alkaa puhua ukrainasaatiosta, siitä kuinka lepsu ja lahjottu kumartelu tuottaa aina yhtäläisen määrän pyllistelyä.

  VastaaPoista
 39. Nyt klo 21 ykösellä valitaan hienosti otsikoitua; Uuden musiikin kilpailuun osallistujaa, sateenkaarikansan iselleen omimaa kilpailua eli Suomen Euroviisuehdokasta.

  En ole kuullut kipaleita, mutta oletan, että saan esityksistä hauskuutta ja ihmeteltävää yllin kyllin.
  Turha, pinnallinen skaba ja usein biisit ärsyttävän huonoja.

  VastaaPoista
 40. En tiedä kuka voitti UMK- kilpailun, eikä kiinnosta tippaakaan.
  Alfan kanavalla tulee liikkuvaa kuvaa Ukrainan sodasta tänään. Useista eri paikoista. Ainakin vielä vähän ennen puoltayötä on kuvamateriaalia.
  Samoja pätkiä kerrataan tietyin väliajoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selasin kappaleita netistä. Rasmus voitti, enkä pitänyt kappaleesta enkä esityksestä. Omia suosikkejani näistä oli Oliveran ja Youngheartedin esitys, mutta ei kumpikaan ole lähellekään mielimusiikkiani.

   Poista
 41. Nyt on alkanut vaikuttaa sille että jako itä- ja länsiukrainaan on käyvä toteen, mikäli Ukrainan tilaama apu saapuu ajoissa ja saadaan toteutettua. Kiovasta tulisi näin mahdollisesti uudempi Berliini. Tämä mikäli Venäjällä ollaan sallivalla kannalla. Toistaiseksi sota on ollut rajattua, kyse on kuitenkin veljeskansasta ja vaikka paheksunta maailmalla olisi kuinka pontevaa harjoittaa Putin yhä realpolitik -nimellä tunnettua doktriinia. Voi olla hyvinkin että täsmällisen ja lyhytkestoisen hyökkäyksen joka on kohdistettu sotilaskohteisiin on laskelmoitu onnistuvan vaikka sotilaallinen apu saavuttaisikin ajoissa aiotun tavoitteen. Tällöin tulee kyseeseen auttavien maiden vastuu sodan pitkittymisestä ja rintamalinjan muodostumisesta. Tilanne elää ja sota elää omaa elämäänsä kuten sanotaan, ja useissa lähteissä. Avun tarve on ilmeinen ja voisi jo sanoa yksimielinen, Venäjän toimet on laajalti tuomittu. Ukrainalle sota on viivytystaistelua avun saantia odotellen. Jostakin tuttua... Saadaan nähdä tuleeko toisinto talvisodan ihmeestä.

  VastaaPoista
 42. Nyt täytyy jo kysyä: milloin Venäjän kansa herää ja nousee Putinia vastaan. Eikö jo olisi aika?

  Putinhan on oikeasti vaarallinen hullu. Nyt hän on määrännyt ydinohjusjoukot korkeaan valmiustilaan. Putin saattaa koko laajan Venäjän maan halveksittavaan häpeätilaan. Niin kuin eräs poliitikko viisaasti sanoi, historia ei tule tuomitsemaan vain Putinia, vaan myös teidät, venäläiset, jos rikollista ei pysäytetä.

  VastaaPoista
 43. Ryssittelemällä pelaat Putinin pussiin, sanoo lukiolaispoika Mats Uotila.

  VastaaPoista
 44. Alfalla keskustellaan sosialismin unelmista yms. just now.

  VastaaPoista
 45. Vaan oikein hyvää Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivää! Olipas mukavaa herätä siniristilippujen liehuntaan tänään, Venäjän sotahyökkäyksen viidentenä päivänä. Ovat innokkaimmatkin kielemme ja kulttuurimme latistajat ehkä taas näkemässä itsenäisyyden ja oman maan spesifisyyden, pitkästä aikaa. Kauan eläköön Suomi, suomi ja koko rikas kulttuurimme muuttamatonta historiaa myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjalaisten riistonpäivä – En juhli!

   Poista
  2. Ei sinun tarvitsekaan. Pidä edelleen lappuja silmilläsi kunnon anarkomarkon tavoin.

   Annetaan kuitenkin Karjalaisten liiton juhlia, kuten he juhlivat mm. 28.2.2020 Helsingissä, Karjalatalolla, Käpylänkuja 1, Karjalaisuuden ja Kalevalan päivän juhlaa klo 18.

   Ohjelmassa oli mm. Runon kultaista Karjalaa -runoesitys ja paljon muuta kalevalaista.

   Poista
 46. Kiitos, hyvää ja kultturellia päivää!

  Vaan nyt on Eu ja Ruotsikin päättänyt hommata aseita Ukrainalle. Ilmeisesti sota onkin kivaa länsimaidenkin mielestä. Ei muuta voi ajatella.
  Olisivat lännen jehut antaneet periksi ja jättäneet Ukrainan rauhaan niin sota ei olisi syttynyt.
  Jos ydinaseilla aletaan mässäillä, on länsi myös siihen syyllinen.
  Sotaa ei olisi, jos Nato ja Eu eivät olisi kaikessa ja aina jästipäisesti oikeassa ja ajaisi vain omia etujaann.
  Nautitaan nyt länsimaisista ihanista ihmisoikeuksiin ja vapauteen johtavista neuvotteluista ja päätöksistä.

  VastaaPoista
 47. Noora, nyt hieman ihmettelen näkemystäsi, jota en väitä vääräksi. Kunhan kummastelen.

  Siis jos Ukraina jätettäisiin yksin, ilman aseapua, ilman kotinsa menettäneiden pakolaisten auttamista, ilman ankaria Venäjän pakotteita ja koko maailman osoittamaa aineellista ja henkistä tukea Ukrainalle, olisimme mielestäni barbaareja. Putinhan miehittäisi kaiken tappamisensa jälkeen maan alta aikayksikön ja vaihtaisi ”natsihallinnon” omiin miehiinsä ja veisi maan itsenäisyyden. Ei terve ihminen, valtion päämies, tee alkeellisessakaan demokratiassa näin.

  Onneksi ukrainalaiset näyttävät yhtä sitkeiltä kuin suomalaiset talvisodan ihmeessä. Itse toivon vain Venäjän kansalaisten heräämistä raakaan todellisuuteen. Someaikana täytyy ihmetellä sitä, jos kansalaiset eivät saa oikeaa tietoa internetistä, vaikka rajoitteita senkin käyttöön on kai asetettu. Monilla on lisäksi sukulaisia ja tuttavia maailmalla, ja he välittävät oikeaa tietoa läheisilleen. On tullut aika lopettaa Putinin valta ja vangita miekkonen tyrmään kärsimään rikoksestaan.

  VastaaPoista
 48. Miten voimme olla varmoja, että meille koittaa Venäjän naapurina paratiisillinen onni ja autuus kun naapurin nykyiset vallanpitäjät milloin vaihtuvat?

  No, ollaan siihen asti itsemielestämme erinomaisia, länsimaisia ihmisiä. Epäitsekkäitä, vapaita ja hyveellisiä sekä kaikille oikeudenmukaisia. Syleillään maailmaa ihmisrakkaudellamme ja enkelinsydämillämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demokratia on lännen valttikortti. Kyllä siitä kannattaa kai pitää kiinni.

   Kyllä me kaikki tiedämme, että Venäjällä ei ole demokratiaa.

   Poista
  2. Joku valtioviisaistamme sanoi aikoinaan, että meidän täytyy tulla toimeen Venäjän kanssa hallitsi siellä kuka tahansa.

   Meillähän on hyviäkin kokemuksia yhteiselosta - vaikkapa yli 100 vuotta kestänyt autonomian aika Keisarikunnan kyljessä.

   Toisin kuin yleensä yleistetään, niin me emme kuuluneet silloinkaan Venäjään – vaan kuuluimme kumpikin Venäjän Keisarikuntaan monen muun alueen ohella.

   Keisarin titteli on paljon puhuva:

   "Koko Venäjän, Moskovan, Kiovan, Vladimirin ja Novgorodin Keisari ja itsevaltias, Kasanin, Astrakanin, Puolan, Siperian ja Taurian Kersonessoksen Tsaari, Pihkovan herra ja Smolenskin, Liettuan, Volhynian, Podolian ja Suomen suuriruhtinas, Viron, Liivinmaan, Kuurinmaan ja Semgallenin, Samogitian, Białystokin, Karjalan, Tverin, Jugorian, Permin, Vjatkan, Bulgarian ja muiden maiden ruhtinas, Nižni Novgorodin, Tšernigovin, Rjazanin, Polotskin, Rostovin, Jaroslavin, Beloe Ozeron, Udorian, Obdorian, Vitebskin ja Mstislavin ja koko pohjoisen alueen herra ja suuriruhtinas, Iberian, Kartalinian, Georgian ja Kabarinian ja Armenian herra ja hallitsija, Tšerkessien ja vuoristoruhtinaiden ym. Perintöruhtinas ja Hallitsija, Norjan perillinen, Schleswig-Holsteinin, Dithmarschenin ja Oldenburgin herttua jne. jne".

   Poista
 49. Luulikohan Putin, että hän voi kaljuaan pörhistelemällä kävellä Ukrainaan sisälle ja ottaa maan hallinnon haltuunsa noin vaan, maailman reagoimatta näin voimakkaasti?

  Tuleekohan se kuitenkin yllätyksenä, että hänestä on tullut hylkiö, joka saattaa maan talouden vaakalaudalle, samoin kulttuurin, kun länsimaat kieltäytyvät myymästä venäläisiä tuotteita ja ottamasta vastaan venäläistä lentoliikennettä, venäläisiä urheilijoita ja laulajia ym. kisoihinsa? Toisin sanoen saattaa maansa häpeään ja ahdinkoon. Venäläiset, herätkää!

  VastaaPoista
 50. Putin kuulemma raivoissaan hyökkäyksen hitaudesta. Myös ammus ja varuste toimitusten pullonkauloista kerrotaan. Ehkä varuste määrärahoja käytännössä käsitelleet humanistit päättäneet ohjata rahoja parempaan kuin tappovälineisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene tiedä, toivottavasti siellä jokuset valveutuneet yksilöt panevat hiekkaan Putinin rattaisiin. Täytyyhän ihmisten nähdä, internetin aikakaudella, mitä kummallisen käsittämätöntä heidän valtionsa päämies puuhaa ja valehtelee. Vai teeskentelevätkö he yhtä lailla kuin Suomi suomettumisen kulta-aikaan?

   Poista
  2. Ukrainaan hyökkäyksen hyväksyy kuulemma 68 % venäläisistä. Ällistyttävän korkea lukema.

   Selitys löytynee siitä, että jo vuosia heille on väitetty Ukrainan sortavan itäisiä alueita ja lahtaavan niiden venäläistä väestöä – ja tämä "erikoisoperaatiokin" keskittyy juuri niille alueille.

   Todennäköisesti propaganda ei ihan noin hyvin uppoa, vaan siinä on venäjänlisää, mutta merkittävä osa kansasta ehkä uskoo ulkovaltojen pahuuteen.

   Sensuuri ja jatkuva propaganda vaikuttavat, etenkin kun suuri osa ei osaa seurata kuin venäjänkielistä informaatiota.

   Poista
  3. Niin, ja onhan meillä täällä Noora, joka myös on varma siitä, että jenkit ja muut ulkovallat ovat syyllisiä koko skismaan ja punovat koko ajan katalia juoniaan.

   Kysyin jo kerran, että mistä medioista tai lähteistä saat nämä tietosi. Osaatko venäjää?

   Poista
  4. Lisään vielä, ettei tarkoitukseni ole syyllistää, sillä ymmärrän tietysti ettei länsivalloillakaan aina ole puhtaat jauhot pussissaan.

   Osaavat nekin valikoida faktoista mieluisammat ja unohtaa toiset. Mutta on vaikea kieltää, etteikö Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan, kun kolonnat näkyvät satelliittikuvista.

   Venäläisillä on omat perustelunsa toimilleen, mutta niinhän hyökkääjällä aina on.

   Ennen venäjämielisiä näkemyksiä sai esim. Tiedonantajasta, mutta en ole siihen törmännyt enää aikoihin.

   Poista
  5. Kannattaa lukea Hesarista Maria Pettersonin artikkeli Venäjän yhden illan uutisannista, jota hän oli kuunnellut. Valheita ja propagandaa, joten minä puolestani ihmettelen, että noinkin pieni luku kuin 68 prosenttia hyväksyy Venäjän ”pelastusoperaation”. Olisin luullut lukua isommaksikin.

   Poista