10.2.2022

Sananen nuorten kurjasta elämästä

On pakko myöntää, että en kauheasti pidä toimittaja Riku Rantalasta. Tämä ei johdu yksistään hänen muutaman vuoden takaisesta kaarnavenekeissistään, jolla turvapaikanhakijoiden piti päästä tienaamaan ja  yritystoiminnan alkuun. 

Uusin kulmieni kurtistuminen johtuu Rantalan tavasta pahoitella lasten ja nuorten kurjuutta pandemian aikana. Pidän lasten ja nuorten koronakurjuudesta rutisemista vahvasti liioiteltuna ja lievästi tekopyhänä. Kaikkihan ovat joutuneet supistamaan elämäänsä ja kaikki ovat kärsineet rajoituksista. Se, että korostetaan lasten kärsimystä, tuntuu eliitin kitinältä siitä, että ovat joutuneet nokikkain omien kersojensa kanssa, kun näitä ei voi työntää pois jaloista urheiluharrastuksiinsa. Tai ei voi enää elää lapsensa urheilumenestyksen kautta, kun itse ei aikoinaan pärjännyt. 

Haluaisin muutenkin palauttaa aina tässä lastenkurjuusrutinan kohdalla mieleen koronan alkuajat, sen kun vanhempi väki eristettiin kuka maaseudun mökkiinsä, kuka kaksioonsa, erilleen jopa lapsistaan, useiksi kuukausiksi kuin vankilaan. Kauppareissutkin jäivät ja tavarat apteekkituotteita myöten piti toimittaa kuriirilähetyksinä ketään koskematta tai näkemättä. 

"Minua hämmästyttää tuo hirvittävä pahoinvointi rajoituksista,  kun on kokenut ajat jolloin ainoa yhteiskunnan nuorille järjestämä viriketoiminta oli kirjasto.

Entäs se yli 70-vuotiaitten ja ulkopuolisten valvoma sisältä poistumiskielto,  eikö se merkitse mitään näihin hirvittävästi kärsineisiin nuoriin verrattuna."

Näin kirjoittaa lukija  Reijo Hukkanen Riku Rantalan  artikkelin keskusteluosiossa Helsingin Sanomissa.

Rantala arvostelee myös liikuntaharrastusten kalleutta, joka tuntuu etenkin vähävaraisissa perheissä. Rantalalta itseltään kuluu 500 euroa kuukaudessa poikiensa urheiluharrastusten jäsenmaksuihin puhumatta vielä mitään varustemaksuista. 

Kyllä on kurjaa. Taas köyhät kärsivät. Harrastuksiahan pitää olla, jottei syrjäydy. Itse mietin sitä, milloin tähän mielettömästi rahaa vaativiin  lasten harrastuksiin oikein mentiin. Paremman väen lapsilla on kalenterit täynnä etupäässä fyysisiä urheiluharrastuksia, joillain harvoilla jotakin henkiseltä puolelta kuten vaikkapa musiikkiharrastuksia. Vanhemmat kiitävät itse kuntosaleille habaa pumppaamaan. Ja kaikilla kuulonapit korvissa jottei vaan kuule kenenkään vieraan tarpeetonta puhetta. Ja se kännykkä kourassa, jos käsi on vapaa.

Ja nyt Rantala väläyttää valtion tukea lasten liikuntaharrastuksille, huom. liikunta-, ei esimerkiksi musiikkiharrastuksille, lukuharrastuksille tai muille taidejutuille. 

Suomessa onkin tehty aloite lasten liikuntaharrastusten  jäsenmaksujen verovähentämisoikeudesta. Vaan miten verovähennys auttaisi vähävaraista, jolla ei ole sitä muutamaa sataa euroa kuukaudessa niihin maksuihin? Ja jolla muutenkin on pienet verot? Toimisiko verovähennysoikeus parhaiten vain muutenkin hyvin toimeentulevien hyväksi?

Lopuksi: ihmettelen vielä Li Anderssonin lausuntoa siitä, että kouluihin ei pidä palkata vartijoita, vaan kasvatusalan päteviä ihmisiä selvittämään ongelmien juurisyitä.

Herra mun vereni. Opetusministeri on vieraantunut koulujen todellisuudesta. Vartijan tehtävän ei ole juurisyiden tutkiminen, vaan kulloisenkin akuutin vaaratilanteen estäminen. 

Juurisyitä on kouluissa hoidettu pehmeästi jo vuosikausia, eikä se riitä  nykytilanteessa, jossa eräänkin itähelsinkiläisen koulun oppilaista 75 prosenttia on maahanmuuttajia ja loput kantasuomalaisia pellavapäitä.

(Piirros Norman Rockwell)

211 kommenttia:

 1. Heh, minä olen tahallani kaivanut verta nenästäni haukkumalla Rikua ja Tunnaa, sekä Arman Alizadia. Kaikki ihan saatanan pökiöitä. Arman itkee maailman kurjuutta aivan toden tuntuisesti, mutta oikeasti silloin ajattelee vain palkkatilinsä pienuutta.

  Sen verran annan periksi, että Riku ja Tunna ovat vajakeiksi erittäin hyviä!

  VastaaPoista

 2. Juuri tämä näiden herrojen kohteiden valinta minuakin tökkii. Kun turvapaikanhakijoista kohistiin, herrat kuvauttivat itseään heidän kanssaan ja puuhastelivat kaarnaveneitä. Ja nyt, kun lyödään rintoihin kärsivien lasten ja nuorten puolesta, Rantalakin taas herää ottamaan osaa kurjuuskärvistelyyn. Tällaisia hyviä ihmisiä meikäläinen vieroksuu. Jokainen joka kuvauttaa itsensä köyhän ja kärsivän vierellä, on minusta falski linssilude.

  VastaaPoista
 3. Itse olen enemmän lasten puolella kuin oman ns. hyvinvointini puolella. Heillä on elämä edessä. Nuori viriili ihminen - muistathan! - haluaa tavata toisia nuoria viriilejä ihmisiä. Mikäs meidän – vanhusten – on kotona olla ja purra porkkanaa, virkata sukkia, lukea kirjaa, selata lehtiä, tuijottaa Big Brothereita televisiosta tai piipahtaa tietokoneella, ja siemaista aina välillä kupposellisen Camilla-teetä... Okey. Nuoret haluavat muutakin, esim. heittää pesäpalloja koriin tai potkia keihäitä urheilukentällä, tms. Ymmärrän heidän tuskaantumistaan, kun nyt ei niin saa tehdä.

  Nuorilla on elämässään enemmän menetettävää kuin meillä, Iines.

  VastaaPoista
 4. En oikeastaan ajatellut tätä siitä näkökulmasta, kummalla on ollut vaikeampaa tai helpompaa, mutta toki asia on noin: nuorilla on määrällisesti enemmän menetettävää, jos eletään sulussa.

  Mutta kun ei eletä, vaan ollaan oltu suositusten varassa, ja nuoret ovat saaneet koko koronan ajan liikkua vapaasti kaupungilla ja tavata tovereitaan. Etäkoulu ei kestänyt kauan, ja siinähän oli koko ajan kontaktit opettajaan ja vapaa-aikanaan nuorethan siis tapasivat vapaasti tovereitaan.

  Täällä ainakin nuoret ovat mm. bilettäneet porukalla koko koronan ajan ja nyt jo pitkään monenlaiset liikuntaharrastukset ovat olleet auki. Pikkukaupungissa suurimpina tartunnanlähteinä ovat olleet juuri urheiluryhmät ja nuoret ja koronakaranteenin rikkomiset ovat olleet aivan tavallisia. Yksikin lähti koronaisena pubiin, kun ei viitsinyt olla kotona ja siitä tuli tartuntarypäs.

  Että tästä pikkukaupungin perspektiivistä joutuu kyllä kysymään, että mikä ihmeen nuorten kurjuus?

  VastaaPoista
 5. PS Piti sanomani vielä se, että meillähän vallitsee lapsia ja nuoria kohtaan hyvin myönteinen ja hyvin salliva kasvatusilmapiiri. On tahoja, joiden mielestä lapsia ei saisi ollenkaan käskeä eikä komentaa, ja ei-sana lapselle on kielletty. Kouluissa ei anneta hylättyjä arvosanoja eikä vaadita esimerkiksi kunnon lukutaitoa. Käydään kiva-koulua, jossa ei ole montakaan rajaa. Lapsia kohdellaan pumpulinpehmeästi. Kiusaajiakaan ei komenneta, vaan enemmän ymmärretään.

  Tätä taustaa vasten nämä liikuntaharrastusten rajoittamiset tuntuvat tietysti hirveältä asialta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun oppikoulupoikana voimistelunopettaja tukisti mua kerran tukasta niin paljon, että sen kouraan jäi n. 1/12 osa mun hiuksista. En tiedä oliko se sitten jotenkin pedagogisempi tapa opettaa? (no ei ainakaan paapomista, piru vie)

   Poista
  2. Kumma, etten minä olen koskaan törmännyt opettajaan, joka kajoaisi jollakin tavalla oppilaaseen. Muistan Ressun, joka suuttuessaan pamautti karttakepillä opettajanpöytää niin että hätkähdin pulpetissani. Tämä oli ainoa kerta, kun edes näin opettajan suuttuneena. Ja omista kollegoistani en osaa edes kuvitella, että joku olisi koskenut oppilaaseensa. Ja olisin toki kuullut, jos jotakin olisi ollut.

   Uskon silti, että näitä tapauksia on, onhan niistä kerrottu. Ja muinoin viime vuosisadan alussa oli kai tapana kurittaa oppilaita ruumiillisesti esimerkiksi sormille lyömisellä.

   Ei kouluihin ruumiillista kuri tarvita, ja onneksi se on kielletty. Ei sitä tarvita koteihinkaan.

   Lapsi tarvitsee kuitenkin turvallisia ja rakkaudellisia rajoja. Häneltä voi myös edellyttää hyvää käytöstä muita kohtaan. Vanhemmat ovat vastuussa kodin säännöistä ja ohjeista ja aikatauluista, lapsen ei vielä tarvitse huolehtia omasta turvastaan.

   Poista
 6. Parasta olisi palkata Petri Nygård keikkailemaan ja kiertään kaikki koulut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reipas ja liikunnallinen hahmo, perusarvot kunnossa. Kts. Seiska.

   Poista
  2. Mitkä perusarvot? En tunne sellaisia.

   Nygård on meikäläiselle jokseenkin tunnistamaton hahmo. Tiedän, että hän on esittänyt yhden suositun örvellyslaulun.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Lue läksyt, Seiska.

   Poista
  5. Sori. Sotkin kaksi henkilöä keskenään edellä, joten poistin kommentin.

   Poista
  6. Minkä siis niin häh! Örvellyslaulun. Ei-ehei, nyt on ivallisuuden purennassa häiriö johonkin suuntaan, siis nää Nygårdin on aivan selkeesti paksua ja tahmeaa parodiaa itseään tykötekevästä rap-artistista.

   Mamma mia!

   Jos örvellyslaulu on, on se James Brown Mans world italialaisen (forza senza sordino) kera, älkää kuitenkaan herkuttelemaan ruvetko, on se niin kaamea esitys.

   Poista
  7. Iines. Perusarvot. Kamaan? Viina musa toosa tietenkin.

   Poista
 7. Aulavaksimme kollega tympiintyi Boris Jeltsin keskuksessa:

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c2b2481c-5fac-4771-88ca-016d413b736e?s=09

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muaha-haha! Tentulla se lähtee, kuulakynän muste. Maksaa viis ekee. Ei o todellista...

   Poista
  2. Vaan paras tästä taulujen korjaussarjasta, jonka Mankemang nosti ansiokkaasti esiin, on täällä:

   https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006470182.html

   Poista
  3. Juu on stydit öyheet tuossa tosiaan, maalinpoistoon just passelit. Silti, se hahmo Beanin nukahtamiskohtaus kirkossa kun otta kosahtaa lattiaan on yliveto.

   Poista
  4. Takatuuppari lastenhoitaja on aina ilkeä. Myös omaisensa vihaavat sitä.

   Poista
  5. Mankemangi tuutko tappeluun, sano paikka! - Turpaan tulee niin, että tukka lähtee. Et mummuhomo uskalla.

   Poista
  6. Ei mankemangi oikeasti ole edes mikään vasemmistoanarkisti. Jostain heistä kuuli ja aatteli sen olevan mukava rähinäremmi, piiskaakin saa. Lapsena mankemagi oli apukoulussa, ylsi sieltä korkealle, lasten kiusaajaksi. mankemagi on Josif Stalinista seksuaalisesti kiinnostunut.

   Poista
  7. Nyt vaikenen tyhmine juttuineni, mankemangin kanssa en hengaile missään olosuhteissa, Goodbye lullabirds.

   Poista
 8. Muistan kyseenalaisista oppilas-opettajasuhteista kyllä yhden romanssin. Nuori kaunis kuvaamamataidon lehtori tuli kouluun ja pian alkoi kulkea huhu, että hänet oli nähty erään lukion pojan kanssa yhdessä. Poika oli kuvaamataidollisesti lahjakas ja oli opettajan piirustuskerhossa. Taisi heillä romanssinpoikanen olla.
  Onko tällainen sitten mahdollisesti oppilaaseen kajoamista?

  Ja toinen samanlainen juttu, josta kukaan ei ole kumma kyllä pöyristynyt ja nostanut haloota julkisuudessa. Muistatteko mainion sarjan Kumman kaa? Ihmettelen, ettei kukaa ole kieltänyt sitä.

  Siinä Ellu ja Anne, koulun terveydenhoitaja ja ruotsin lehtori, harjoittavat seksiä alaikäisten poikien kanssa, joista tulee heidän oppilaitaan... Sarjaa uusitaan jatkuvasti kanavalla 8.

  VastaaPoista
 9. Läntinen naapurimme lopetti kokoontumis-yms. rajoitukset kertaheitolla. Voi sitä riemun määrää,kun nuoret pääsivät bilettämään.
  On mielenkiintoista nähdä ja kuulla kuinka käy. Totta osin lienee, ettei ihminen opi nöyryyttä, ellei koe vastoinkäymisiä. Hormoonit hyrrää ja pitää liikekannalla lisääntymisvietin saavuttaneita. Evoluutiodiktaattori on ohjelmoinut aivokoneistomme ja vaatii munasolujen ja siittiöiden
  runsaita ja hedelmällisiä kohtaamisia.
  Bilettäminen on oiva keino edesauttaa solujen yhteensaattamista. Ehkäisykeinot kun eivät ole sataprosenttisia ja joskus joku voi kohdata aitoa kiintymystäkin pariutumisbakkanaaleissa.

  VastaaPoista
 10. Katsoin eilen uutisväläyksestä ruotsalaisnuorten riemua. Naiset bilettivät tiukassa ruuhkassa ilman maskeja ja sanoivat inoissaan, että juujuu, varovainen täytyy silti olla. Ja hönkäilivät takaisin piukkaan ihmismassaan, jossa tosiaan kellään ei ollut maskeja eikä turvavälejä. Että se siitä varovaisuudesta.

  VastaaPoista
 11. En tiedä kuinka paljon medioiden toimittajilla vaikuttaa aiheiden valintaan henkilökohtaiset kokemukset, kuinka paljon eri tahloilta tulevat vinkit tai ylipäätään yhteiskunnalliset ilmiöt, mutta kyllä nuorten asemaa covid-aikana surkutellaan ylenpalttisesti. Ovatko nykynuoret todella niin nyhveröitä, sopeutumattomia odottamattomiin tilanteisiin vai kyvyttömiä luovuuteen, kuin mitä mediat antavat ymmärtää.
  En haluaisi millään niin uskoa.
  Keskivertoperheissä on jokaisella digilaitteet ja jos jonkinlaista urheiluvälinettä saatavilla. On säilöttyä musiikkia, jopa soittimia.
  Eikä kaikki harrastusmahdollisuudet kavereidenkaan kanssa ole olleet pannassa.
  Useinhan kaverien kanssa näplätään omia kännyköitä, joten eikö sitä voi tehdä kotona yksinkin.

  On todettu, että jatkuva somessa yms. digivempaimissa roikkuminen lisää nuorilla mm.masennusta.
  Eikö vanhemmat osaa tai pysty keksimään lapsilleen muuta tekemistä yhdessä.
  Ilmeisesti eivät ainakaan he, jotka itse roikkuvat sosiaalisissa mediossa.
  Vanhemmilla on vastuu lapsistaan. Alle 18-vuotiaat eivät voi päättää kaikista asioistaan.
  Vanhemmat siis tilille siitä, jos ja kun jälkikasvu voi huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikäpä kun leirille, kahden vuoden ajaksi. Pikku intti khi-hi. Joka jannu ja jaana, ei naimalupia ennen leirinkäyntiä, ei ajokorttia, ei mitään muuta kuin sairaalan käytävää moppaamaan ilman leiriä. Näin niitä nats, köh, nuoria komistetaan.

   Poista
  2. No kyllä näin on, vastuu lasten koronakärsimyksistä ei ole yhteiskunnan, vaan heidän itsensä ja vanhempien. Jos on globaali pandemia, se koskettaa myös lapsia ja thats it. Elämä ei ole aina vain kivaa. Vanhemmat panostakoot yhdessäoloon lastensa kanssa. Ulos luontoon koko perheen voimin. Hiihtämään pääsee, youtube on täynnä jumppa- ja kuntovideoita.

   Rajaton on lisäksi se elämysten maailma, joka avautuu kirjoista, musiikista, elokuvista, internetistä avautuvasta somesta.

   Poista
  3. On näitä keksitty ennenkin, että olisi epäkelvot ja kunnon kansalaisoikeudet, erikseen saman kansan ihmisille. Kovast' hyö sitä nyt yrittäät. Dystopioita ne on.

   Poista
 12. Kylläpä se alkaa vaan pikkuhiljaa näyttää siltä että Inez on mitä melkoisin moraalinvartija.

  Ahaa, onko? Onko se tärkeää? On eli ei, moraali on tärkeä, vartio on tärkeä, värit kirkkaat puhtaat, säännöt vanhat parhaat vaan kuinka ne toteutetaan kasvattavasti, pakottamatta? Siinä se on se kuussataasivuinen pedagokiikka kova sana. Tulisiko sen tenttiminen kyseeseen, vanhemmilta?

  VastaaPoista
 13. Ei moraalin, vaan kaksinaismoraalin. Oikeastaan kaikki julistavat kirjoitukseni on tähdätty kaksinaismoraalia, teeskentelyä ja epärehellisyyttä vastaan.

  Laiska lukija voi luulla täten minun olevan kirjoitukseni aiheesta riippuen

  a) persu

  b) moralisti

  c) rasisti

  d) islamofoobikko

  e) sovinisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivaassa perseet tervataan, Eppu Normaali.

   Tämä on tiettykin nosto levyltä Rupisia riimejä ja karmeita tarinoita jonka äänimaailma l. soundit on kuulas, jalo, helkkävä ja pidän siitä juuri siksi. Kappaleista vain tästä, en tiedä miksi juuri Suomi-ilmiö ja Voi kuinka me sinua kaivataan ovat niin rakkaat mutta ehkäpä se selviää, jonain kankkusaamuna.

   Poista
  2. Laiska kuuntelija saattaa luulla että olen epämusikaalinen puutalossa asuva ydinvoimainsinööri mutta en ole laiskojen kuuntelijoiden puutaloissa asunut joten ihan sama, NASA tutkii miksi... Kappalevalintakysymys.

   Poista
 14. Minulta kyllä löytyy, myönnän, tarvittaessa kaikkia edellisen listan ominaisuuksia, tosin riippuu sanaan liitetyistä aiheista ja mielialallakin on vaikutusta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin on toi rasismi ihan harrastus vaan, lahjakas, sosiaalinen, ahkera ja verkottuva luomufasisti ja snadisti sadisti minä olen luontojani.

   Poista
  2. Ups, unohdin kertoa että olen kaappihetero.

   Poista
  3. Kun noita listaamiani asioita sivuavia aiheita käsittelee kriittisesti, päättelee moni laiska ajattelija automaattisesti, että jos arvostelee asiaa, on sitä vastaan.

   Maahanmuutto on paras esimerkki tästä. Oli aikoja, että Suomessa sai välittömästi rasistin leiman kylkeensä, jos lausui pienenkin poikkipuolisen sanan vaikkapa laittomasti maassa olevista turvapaikanhakijoista. Nythän saa jo sanoa jotakin kriittistäkin, kun on nähty Suomeen kotiutuneitten jengien väkivaltaiset puukkohipat ja varastelut.

   Jopa muut hallituspuolueet eivät kannata suoraan sisäministeriön kaavailemaa laittomasti maasa olevien kansalaistamista yhdellä nuijankopauksella, niin kuin sisäministeri valmistelee.

   Poista
  4. Jatka unia mutta herättyäsi lue muutama Uusi Suomi, tai vielä paremmin, katso poliisin verkkosivuilta missä voi kulkea verraten vaarattomasti, tänään.

   Poista
  5. Kannattaisi varmaan lukea sanomalehtiä ja seurata valtamediaa, ja poliisin virallisia lausuntoja, Mankemangi. Yleissivistykseen kuuluu olla tietoinen yhteiskunnallisesta todellisuudesta.

   Poista
  6. Kannattaisi vaikka käydä Vuosaaressa itse katsomassa.

   Poista
  7. Lisään vielä, että varmaan poliisilla on jotain katukuvaa, jossa näkyisi jengiä?

   Poista
  8. Niin, kävihän Maria Petterssonkin Malmössä ja löysi ruusutarhan.

   Poista
  9. Tuo oli mahdollisesti sarkasmia. Ei se ole laitonta.

   Poista
  10. Aiheeseen päivän päälle, vaaratiedote telkkarista kertoi ettei siitä hötäkästä taaskaan maailmansotaa saatu. Kyllä on tylsää. Aika käy pitkäksi. Onneksi on tämä blogi...

   Poista
  11. Ai niin, Pettersson on nuori, nätti ja fiksu kirjailija/journalisti, joka on jopa käynyt Rosengårdissa.

   Poista
  12. Mutta tuota, ehdotan emännälle, että seuraavalla Vantaanreissulla kävisitte Jumbossa ekskursiolla. Tokihan siellä jos missä ainakin yksi katujengi terrorisoi Flamingon kylpijöitä.

   Poista
  13. Tuskin ehtivät sieltä Vantaalle. Ne taitavat nyt riehua Raisiossa päin, huhun mukaan. Vai saivatko ne matkustuskiellon, mene tiedä.

   Poista
  14. PS Ei kannata postata tänne kylpylälinkkejä, ne poistetaan, ellei muuta asiaa ole. Sitä paitsi meikäläiset uivat vain kullanvihreässä meressä ja joskus kylässä ollessa järvessä. Inhoan tehtyjä altaita ja viihdykkeitä.

   Poista
  15. Juuri Helsingin poliisilaitokselta saamani tiedon mukaan katujengi ei näy kadulla:

   "Vaikka nuoret itse korostaisivat omia asuinalueitaan, se ei näy ulospäin saatikka asuinalueiden asukkaille."

   - Ylikomisario Taponen

   Poista
  16. Olet tiedoissasi kahdeksan vuotta jäljessä. Näinhän Taponen sanoi Ylelle 10.10.2014 väittäessään, ettei Helsingissä ole jengejä eikä minkäänlaista maahanmuuttajaongelmaa. - Tämähän oli ajan henki tuolloin, mediakin oli ylisuvaitseva, samoin Jari Tapola poliittisessa korrektiudessaan.

   Siirry tiedoissasi nykyaikaan ja kirjoita sinne Googleen vaikka ”jengit väkivalta”.

   Poista
  17. Miksi sen tulisi näkyä muuten ulospäin? Jengithän menevät tiettyihin paikkoihin hengailemaan, harva chillaa asuinalueellaan. Näinhän kantasuomalaisetkin nuoret tekevät. Ei jengi tarkoita asuinpaikalla oloa. Jengi voi matkustaa vaikka Raisioon ja ryöstää siellä viattoman ihmisen.

   Poista
  18. Sanoinko että tuo sitaatti on tältä päivältä? Taisin sanoa.

   Poista
  19. Osoittaa Jari Taposelta kyllä kyseenalaista asennetta esittää tänä päivänä täysin samaa poliittisesti äärikorrektia litaniaa, jonka hän esitti 10.10.2014. Gangsta-jengien väkivaltaistuminen on jokaisen sanomalehden sivuilla näinä päivinä.

   Poista
  20. Köhöm, tuo olisi jengi, ihan vaan paljaaltaan. Ulkomaan eteviköt ne itseään kutsuvat gangstereiksi. Siitä loppasuinen lökäpöksy pilvipäissään on saanut sentään aikaan gangsta -sanan. Eihän tämä mikään kumma homma ole, kyllä tämän hoksaa että eivät ne mitään sotilaita ole vaikka paukuttelisivat ysimillisillä toisiaan hengiltä, mieluiten. Niin että pois turha huoli ja muukin joutava murhe. Me tavalliset ukkelit oomme paljon, paljon vaarallisempia jo senkin vuoksi että meitä on niin helkkarin paljon. Tästä päästäänkin tähän, milläs meidät saataisiin luvanvaraisiksi ja pelkästään lääkärintodistuksen ja poliisin lupatoimiston luvilla kätevästi puolustamaan tätä koko hommelia, ilman että kaikemmaailman parasta tarkoittavat mutta tekemään täysin kykenemättömät riemuidiootit saavat meitä määräillä? On se perusmies sen verran vaarallinen ase että se on paras panna piiloon ja pidellä sitä suojuksessa julkisella paikalla, vaikkapa ajoneuvoon tai muuhun kapineeseen. Ettei kävis mitään turhaa, niille katuneekerikakaralaumanjohtajille. Ja tää onkin semmonen sana että tätä ne saa harjotella...

   Poista
  21. Poistitko sinä Iines tästä kommenttini, vai tekikö selaimeni tepposet?

   Kerroin siinä keskustelustani erään poliisin kanssa twitterissä. Oliko paha?

   Voin tässä yhteydessä paljastaa, että perheeseeni (en ole ylpeä) kuuluu kyttä, sjöbbe, brankkari ja hoitsu.

   Joku aika sitten kerroin täällä, että muutamallakin heistä on rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävistä myönnetty veteraanikortti.

   Muistaakseni Iines vastasi, että hänen perheessään veteraaneja on enemmänkin. Että se sitten rehellisyydestä!

   Kopioin tämän siltä varalta, että se poistetaan asiattomasti.

   Poista
  22. Enpäs heti muista, mutta todennäköisesti en poistanut, koska kertomasilaista kommenttia tässä ei mielestäni ole ollut. En poista koskaan tavallisia asiallisia itse kirjoitettuja kommentteja. Jari Taposen puhe ei ole tästä ajasta, en luota häneen, sillä hän on poliittisesti ylikorrekti kuten Kekkonen neukkuaikoina. Viittaan edelleen tämän päivän sanomalehtiin ja Google-hakuun ”jengit väkivalta”, niin silmäsi avautuvat nykypäivään. Siellä on runsaasti poliisien kokemuksia ja jopa videoita.

   Poista
  23. Niin, kirjoitin äsken kysyneeni viralliselta twitterpoliisilta taannoin, että Inka hän itse nähnyt katujengiä ja hän vastasi kysymällä, että mitä minä tarkoitan 'katujengillä'. Oiva vastaus viranomaiselta, joka on lanseerannut käsitteen julkisuuteen säikyttämään yleisöä.

   Poista
  24. Toisekseen, mun ei tarvitse guuglailla, vaikka juuri minua on siitä syytetty. Minä tiedän, mistä minä puhun. Mutta kerropas niistä sinun perheesi veteraaneista!

   Poista
  25. En näe missään poimintaa sanoistani. Haluan nähdä kontekstin. Poimipas se esiin, sillä en voi muistaa ilmaisuni sanamuotoa.

   Mitä perheeseen tulee, niin katson siihen kuuluvaksi myös perheeni rakkaat poisnukkuneet jäsenet. Samoin kaikki entisen lemmikkimme. Perhe on yhtä laaja käsite kuin jengi.

   Poista
  26. Dementia ei ole häpeä, mutta jos luottaa siihen, ettei kukaan muukaan muista, mitä olet sanonut, niin...

   (Ja otin tästäkin kopion aikaleimoineen.)

   Poista
  27. En toimi kierosti. En vain osaa puolustaa ilmaisuani, joka minun sanotaan sanoneen. Tiedän, etten valehtele.

   Toki kerron lisää, jos saan kyseisen ilmaisun konteksteineen eteeni.

   Japen kohdalla totuin siihen, että hän saattoi siteerata minua keskeltä virkettä, jolloin koko sanomiseni sisältö voi muuttua päinvastaiseksi.

   Poista
  28. Heittelet siis valeitasi niin huoletta, ettet edes itse muista mitään! Keskustelimme silloin (taas ja jälleen) veteraanien arvostuksesta ja kun kerroin, että lähipiirissäni on rauhanturva- ja kriisinhallintaveteraaneja, niin sinä sanoit, että sinulla on tuplaten. Et tietenkään muista valeitasi.

   Poista
  29. Sinulla on todistusvelvollisuus väitteestäsi. En taida nyt uskoa sinua, koska ”tuplaten” ei kuulu ilmaisuihini.

   Lähisuvussani on ollut lottia ja muita sotaveteraaneja, sodassa kuolleita sankarivainajia, jotka eivät ole olleet kriisinhallintatehtävissä vaan itse kriisissä, rintamalla ase kädessä puolustamassa maatamme.

   Mutta sitä poimintaasi sanomisestani odotan, koska en itsekään löytänyt sitä etsimisestäni huolimatta. Täytyyhän sen jossain olla, jos se on täällä.

   Poista
  30. Jos katsot, miten paljon määrällisesti olen tähän blogiin kirjoittanut kommentteja - saattaa olla blogimaailman ennätys? - niin et kauan ihmettele, etten voi mitenkään muistaa jokaista sanomistani. Kommentteja on tilaston mukaan lähes 140 000, ja niistä lienee ainakin puolet minun, oletettavasti yli puolet.

   Poista
 15. Saataneenko koskaan tietää
  miksi ja millaisen uhkan vuoksi poliisilaitokset ja poliisit ovat nyt vaarassa?
  Kansainvälinen rikollisuusgängikö uhkailee, syynään esim. viime aikaiset suuret huumeiden takavarikot ja pidätykset vai onko maassamme olevilla liigoilla ja jengeillä tai ääriliikkeillä osuutta asiaan?
  Tuskin jonkun yksittäisen hullun päähänpistosta on kyse.

  Ketä ylipäätään voi syyttää siitä, että avosylein vastaanotetut pakolaiset, turvapaikanhakijat, maahanmuuttajat jne. eivät kaikki kotoudukaan siten kuin hyväntekijä-vastaanottajat olettavat ja luulevat armeliaitten ohjelmiensa toteutuvan käytännössä?

  Jos maassamme monilla paljasjalkaisilla lapsilla ja nuorilla on vaikeuksia sopeutua yhteiskunnan sääntöihin, onko ihme, että järkyttävien sota- yms. kokemusten, juuriltaan revityn ja kotinsa jättämään joutuneiden uuteen kulttuuriympäristöön sopeutuminen ei suju mallikelpoisesti.
  Ristiriita vanhempien kulttuurisilla ja uskonnollisilla elintavoilla ja uuden "kotimaan" vastaavien erilaisuudella voi ahdistaa lapsia ja nuoria.

  Ilman motivaatiota - syystä tai toisesta - sopeutua uuteen yhteisöön ja ilman tulevaisuuden uskoa, lienee helppoa ajautua myös rikollisjengeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gangsta -kulttuurin ihannointia ja kaksin käsin katuhuumeita, ei siinä mitään muuta tarvita.

   Poista
  2. Uskon, että poliisi tiedottaa, kun vaaratilanne on ohi. Ei tuntuisi uskottavalta salata asia, joka kuitenkin jossain vaiheessa putkahtaa jotakin kautta tietoisuuteen.

   Poista
  3. Kyllä minä ainakin syytän mamuongelmista punaviheridealisteja ja heitä peesaavia yleishyviksiä, pintaliitäjiä ja tolvanoita.   Poista
  4. Siinäpä se, että fraaseja latelevat untuvikot elävät tunteiden matkimisvaiheessa. Peukutetaan asioita, jotka yksinkertaistettuina ymmärtää yhden lauseen tasolla, mutta laajempiin, kypsempiin ja syvempiin käsityksiin asioista ja niiden vaikutuksista ei hoksottimet usein riitä. Esierkkinä vaikkapa se, kun täällä huudettiin pakolaistulvan alkaessa,että meille saa tulla tai vaikkapa Sipilän kotinsa tarjoaminen pakolaisille.
   Juu juu, ollaan niin perkeleen naivin hyviä ihmisiä, mutta ei osata nähdä miten itsekäs hyväntekjän illuusiorooli saa narrin naamion todellisten ongelmien koittaessa.

   Poista
  5. Julkkiksille ja muille sometyrkyille tuli tällöin kiire kuvauttaa itsensä syömässä turvapaikkamiesten keskellä naurusuisina ja ah niin hyvinä. Siinä innossa tuli monelle kaulailtua hieman vääriäkin tyyppejä. Mutta siitä viis, tulihan oma suvaitsevuus näytettyä kaikelle kansalle. Tuo aika oli kyllä koko ilmiötä aika ironisesti kuvaavaa.

   Poista
 16. Kaunis ja ideaali jakamaton ihmisarvo on myös laittomasti maassamme piileskelevillä rikollisilla. Saanevatko sossusta, tai sääliviltä lahjoittajlta rahaa elämiseen?

  VastaaPoista
 17. Ymmärsin että justiinsa tämmöiset kiroilevat rollaattorimummot särähtää häijysti Ineksen tutkassa kun taas SaatananPerkeleenHelvetti, metsäkoneenkorjaus youtubessa on luontoääni ja kulttuurinen ilmiö. Nonnih, nyt on selvä siis tämä.

  VastaaPoista
 18. Siis nyt en ymmärrä kommenttiasi, P. P. Rolllaattorimummo? Metsäkoneenkorjaus luontoääni? Rollaattorimummot käyvät, metsäkone raiskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PePe yrittää väittää, että suhtaudut mummojen kiroiluun eri tavalla kuin äijien pärryyttelyyn.

   Millä perusteilla väittää, se ei ole minulle selvinnyt. (Epäilen ettei selviäkään.)

   Poista
  2. Ei. Iines ei siedä falskiutta.

   Poista
  3. Kun ilmeni että mielenkiintoa on voin sen joutessani tyydyttää. Kuuluisa kiroilureipastelu jossa motokuski "vaihtaa poksia, ee, ee sovi, mikä siellä, ei saatana, ee tuumittää viinaapittääjuua, tulisit huoltoukot itte laittamaan jne. on nk. meemi, eli kyse on asiasta joka on lähtenyt elämään omaa elämäänsä. Vähän kuten joko Iines tai tämä blogi. Tai molemmat. Rollaattorimummo on koomikko joka teki markkinointitarkoituksessa aneemisen yrityksen samaan suuntaan. Surkea, myötähäpeää aikaansaapa vähä-älyinen vajakin lavashown kuolema. Tässä ero.

   Edeltävä on, jälkimmäinen on pelkkä copycat. Hiukan siihen suuntaan kuin joku yrittäisi matkia minua, siis siviilissä, livenä - täälläkään siitä ei juuri kannata edes yrittää puhua sillä taiteeni on omaani, olen ainoa jolta se onnistuu. Erääntapainen kopiosuojaus, käytännöllisistä syistä, ettei kukaan onnistuisi esiintymään minuna tai puolestani.

   Tässäpä näitä, näppäimillä näillä.

   Poista
 19. P.P. jos haluat kommenttiesi säilyvän, kirjoita järjellisesti äläkä pelleile koko aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat että tottelen niin tehdäänpäs työsopimus ja aloitat sen palkanlaskennan alkeista tuon työnantajaosapuolena esiintymisen tapaisen käytöksen, tai sitten vain hyväksyt että mikäli komentelet minua niin päätän yksin tottelenko vai enkö tottele. Niin tai näin mutta missään tapauksessa en tule kuulumaan kokonaan määräysvaltaasi.

   Notta ollahan ihmisiksi.

   Kuka sen palkan muuten sulle maksaa? Tulee paljon halvemmaksi ettei tartte neuvotella, mutta silloin on kyse siitä että komennossa olen minä enkä minä maksa.

   Sinänsä neuvotteleminen on ihan kivaa. Ensin uhataan. Sitten myödätään. Sitten sanellaan omat ehdot vastapuolelle ja he suostuvat. Kaava on aina sama. Sen vuoksi se onkin tylsää enkä suostu siihen.

   Poista
  2. Siispä täst'edes joudut käyttämään kohteliaampaa kieltä, Iines. Päätän tapauskohtaisesti mikä on sopiva kohteliaisuusmäärä.

   Tässä pari mallia:

   -Plaaplaa, ole hyvä.
   -Lässynlää, jos sopii.
   -Umbaguangaa, kiltti P. P.
   -Hölönpölöntäyttätuubaa, eikö vain, saanko pyytää?

   Näillä mentäs ;)

   Poista
  3. Iinekselläpä on näissä neuvotteluissa Putinin valtuudet: joko tottelet kiltisti, kaunokaiseni, tai hän poistaa sinut. Naps.

   Kukaan ei sitä edes tiedä, vaan luulemme sinun vain siirtyneen parempiin blogeihin joissa arvostetaan höpötystä ja hölynpölyä!

   Poista
  4. Jep, näinhän se menee. Minä asetan rajat tässä blogissa. Kommentit poistetaan harvoin, mutta syystä ja logiikkani mukaan:

   - pelkkä linkkikommentti
   - tahallinen ilkeily
   - käsittämätön höpöttely
   - trollaus.

   Useissa blogeissa on ennakkosensuuri, joka karsii tällaiset kättelyssä. Useissa blogeissa blokataan lisäksi erimieliset poliittisesti epäkorrektit kommentit. Täällä ei.

   Poista
  5. Joopati kylpati, kuiteskaan en tollasille ajatuksia aikaansaamattmille rupee ees vastaileen, pyrin olemaan ''rimm'isen tasapuolisen vittumainen kaikille, mutta kohteliaasti, olokeepa hyvvee.

   Poista
 20. Minulta ei riitä ymmärrystä sille käytännölle, että turvapaikkaa voi hakea aina uudelleen, kun hylkäävä päätös on tullut, lukemattomia kertoja. Kai hylkyyn kriteeritkin on, vaikka toki erehdyksiä voi sattua, niin harvoin kuitenkin. Jos ei täytä monenkaan kerran jälkeen turvapaikkakriteerejä, niin piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tilanne ole se, että vääriä kieltoja on 1 miljoonasta, kun taas vääriä lupia on suurin osa.

   Poista
 21. Nyt riemuitkaa kultamitalista urheilun rakastajat, kilpailuvietin ja kunnianhimon, sekä isänmaalisuuden tunteen innokkaat nostattajat!
  Valitan, mutta eipä hetkauta minua suuntaan eikä toiseen,koska urheilukilpaileminen ja niiden saavutukset ei kiinnosta minua pätkääkään.
  Jospa nekin energiat ja rahat
  käytettäisiin todellisiin kriisien ja ongelmien hoitoon pallon pinnalla, mutta ei tietenkään. Kansoille pitää olla kilpailuviettejä pönkittäviä huveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä hyvinkin. Eivät ne välimeren rantakaupungit olleet muurein ympäröidyt etteivät maamoukat tule hakemaan tuotteitaan takaisin vaan pitääkseen demokraatit pois pelloilta.

   Poista
 22. Kaikki yhteiskuntamuodot pönkittävät ihmislapsen kilpailuviettiä niin perheissä, kouluissa, armeijassa kuin politiikassakin. Kuka on egoismissaan yllytyshulluin ja pyrkyrimäisin kiipijä, on ihailtavin esikuva ja hero.
  Pätee myös viihdemaailmassa. Onnenkantamoisia ja kohtalonsormiakin ajoittain tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole montaakaan, useampaa taikka pienempää joukkoakaan ihmisiä tavannut joilla olisi tuo taito tuo kyky hallita sanojansa ja puhua itsenään.

   Anttaapa pallaa.

   Poista
  2. Ai sää vai mää?
   ;)))

   Poista
  3. Nyssää sen rytkäpolkan soimaan panit.

   Poista
 23. Henkiinjäämisvietti lienee kaukaisten karvapeitteisten esi-ihmisten kilpailuvietin esiaste?
  Vai onko jo löydetty kilpailuviettigeeni meikäpopuloiden aivosoluista?
  Alfaurokset saa naaraat völkkiinsä helpommin, mutta siinäkin evoluutio huijaa meittiä, se kun ajattelee populan parasta terveen lajin jatkumossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattumalta tänne on synnyttykki...

   Poista
  2. Miten niin huijaa? Evoluutiohan tarkoittaa juuri ja vain sitä, että vallitseviin olosuhteisiin sopeutuvin menestyy eli lisääntyy.

   Voisi ajatella jopa niin, että apinalajien alkuvaiheissa naaraat valitsivat uroksensa ihan summan mutikassa - ja vuosituhansien kuluessa menestyneimmäksi valinnaksi osoittautui urostyyppi, jota me kuvaamme termillä "alfauros".

   Joissakin toisissa olosuhteissa alfauros olisikin heikko arka ruma pikkuruinen kääkkänä, jonka jälkeläiset vain sopeutuivat sikäläisiin olosuhteisiin.

   Ettemme vain olisikin menossa siihen suuntaan?

   Poista
  3. Niinhän sinä vissiinki toivot mutta tosiasiaksi jää että satakiloinen vähän vajaa parimetrinen nyrkkijumala jonka pikkukenkiä voi käyttää alasimena ja vasarana viepi naiset rantaan, heittää ne pitkäänlaivaan ja seilaa tiehensä jättäen jälkeensä pirut karvaiset kavalat mielessään ja karvaiset tallukkaat jaloissaan. Mongolit ei koskaan pärjänny viikingeille, tämä näkyy perimässämme aivan selvästi.

   Poista
  4. Mongolit loivat maailmanhistorian laajimman imperiumin, kun taas viikingit olivat lähinnä kulkukauppiaita.

   Mongolien syytä on sekin, että he vallatessaan Venäjän viljavat arot muutama sata vuotta sitten sysäsivät samalla slaavilaisheimot liikkeelle - ja nehän perhanat tunkivat näille nurkille omistajan elkein.

   Ja tässä sitä sitten ollaan.

   Poista
  5. Mietipä ensin juutalaiset, sitten arabit. Sitten ymmärrät rahtusen verran kurdit, mutta et miksi he kykenevät siihen mihin kykenevät.

   Kannattaa kysyä, arvailu ei tuota tietoa tosista seikoista lähestulkoonkaan yhtä näppärästi.

   Tietenkin sikhit ovat ylivertaiset sotilaat, ei valtiota heilläkään.

   Punjab.

   Käypä, itsenikin käytin sielläpäin itseäni omaksi parhaakseni. Oli pakko!

   Poista
  6. Yleensä olen joten kuten kärryillä siitä, mitä PePe koukeroitsiskelee ja tyylilyttelee, mutta en pääse nyt koikkelehtiville kärryille siitä, miten kurdit liittyvät mongoleihin?

   Ellei sitten nurinniskoin - eli mongolien valtakunta oli maailman kaikkien aikojen laajin, kun taas kurdit eivät ole saaneet luotua vielä minkään valtakunnan valtakuntaa.

   Poista
 24. Ainakaan iskä ja äiskä ei ole voineet läpinähdä mitkä heidän solujensa yhtyessä päättävät kehittyä juuri sinuksi tai minuksi.
  Aikamoista arpapeliä nopanheittäjillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, mutta nyt se on jo pikkasen helpompaa kun on syntynyt ja tietää melko varmasti kuolevansa ei-nuorena.

   Poista
 25. No ni! Luppoaikaa ja kehtuutusta ryhtyä mihinkään järkevään tekemiseen.
  Läppärillä toisessa huoneessa olisi hommia vaan nyt ei irtoa.
  Tein sentäs hedemistä smoothia, kauramaidosta riisihiutalepuuroa ja kurkun liukasteeksi eilen pyöräytettyä mansikka-raparperikiisseliä.
  Päivälönkytykselle vois nousta sohvalta ja lähteä metsään tallustamaan pupujen kaveriksi. Ensin pitää vaivautua ja kaivautua villa-ja toppavarusteisiin.
  Heippa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhana. Yks pääs karkuun. Mää tiän. Mää jään tänne väijyyn. Kyä se tänne tulee jos se on tarpeeks viksu, ja jos ei o ni äkkiä se selviää, parissa vuodessa viimestään.

   Poista
 26. Vaihtotase jäämässä viime vuodelta reilu 2 mrd e ylijäämäiseksi (n. 1 % BKT:stä). Suomi ei siis kokonaisuutena velkaannu ulkomaille vaan kerryttää varallisuutta ulkomailta.

  💄💋 hallitus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä. Olemme kuitenkin jo vuosia kuluttaneet enemmän kuin tienanneet eli eläneet velaksi.

   Se ei sinänsä ole kauheaa, koska korot ovat olemattomat. Mutta velka on kuitenkin aina maksettava takaisin. Nykyään se maksetaan ottamalla uutta velkaa.

   Kuinka paljon valtiolla voi olla velkaa? Kun tilanne kiristyy, korot nousevat.

   Poista
  2. Eikös Paavo Arhinmäki sanonut, että velkaa ei tarvitse koskaan maksaa pois. Ehkä hänellä on hyvä vastaus tuohon korkojen nousuunkin.

   Poista
 27. Metsäyhtiö UPM tahkosi viime vuonna erinomaista tulosta, mutta haluaa nyt käytännössä leikata työntekijöidensä palkkoja.

  Taistolaisena epäonnistuin, kapitalistina en. – Nalle Wahlroos

  Kiitos Iines, kiitos Tapsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ihminen tienaa 5500 euroa kuussa, niin onko liikaa vaadittu, että hän tekisi edes 40-tuntista työviikkoa?

   Kyse ei siis ole köyhien riistosta, vaan hyväosaisten neuvottelusta, vaikka sitä ei vanhakantaisesta retoriikasta huomaakaan.

   Työntekijät voivat pysäyttää tehtaan, omistajat voivat siirtää sen muualle. Minun ohellani esim. UPMää omistaa moni ulkomainen taho. Yritän kyllä puhua kotimaani puolesta, vaikka raha puhuu toista.

   Siitä varmaan minua kiitit?


   Poista
  2. Harvalla opettajalla on palkka 5.500 euroa kuussa, vaikka opettajien viikkotuntimäärä ylittää useilla 50 tuntia viikossa. Opettajan työstähän voi yli puolet olla tuntien ulkopuolista työtä, tuntien valmistamista, papereiden korjaamista, arviontien tekemistä, oppilaiden asioiden hoitamista, kotiin viestimisiä ja vastaamisia, palavereissa istumisia, uusien opetussuunnitelmian laatimisia ja testaamisia ja raporttien kirjoittamisia jne. Itselläni esimerkiksi sunnuntait olivat hektisiä työpäiviä, kun valmistin tunteja ja korjasin tekstejä.

   Nämä miesvaltaiset työmarkkinajärjestöt ovat yhdenlaisia linnakkeita verovapauksineen ja ahneine kotiinpäinvetämisineen. Lakkoa pukkaa jos korotusta ei heti tule muutenkin muhkeisiin palkkoihin.

   Poista
  3. Kaikki ei opettajana edes pärjää.

   Poista
  4. brussels-express.eu

   Poista
  5. Älä sure, Mankemangi, ajattele niin, että vika ei ollut sussa, vaan niissä pikkuperkeleissä.

   Poista
 28. Tuota Mannken vittuilutarvetta en hoksaa, mikä se on? Tekee typeryksen, pikuuporvarin vaikutelman. Älykäskin mokaa, ja Manke vielä senkin jälkeen.

  VastaaPoista
 29. Sä oot kuule Manke pieni porvari, hikisine pikku munines ja sietäsit saada snadisti korvilles. Just presiis niinku 99,98 % kaikista ihmisistä, mun laskuissa.

  Mä oon onnistuva epäpoliittinen terroristi.

  VastaaPoista
 30. Manneken "Mankemang" pis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinä P P olet sitä mitä annat ymmärtääkin: Perä Pukama.

   Poista
  2. Pyrkyrimys Pylväspyhimys12 helmikuuta, 2022 19:20

   se on Aivan Totta.

   Veliseni, vetinen mutta tosi
   Ystäväiseni, tietäisitpä vain.

   Poista
 31. Kuulkaapas ystävät hyvät, kaikki, myös minä. Jospa lopetettaisiin tuommoinen hikisten munien ja peräpukamien esittely ja nimittely tykkänään. Ne eivät sovi korkeatasoiseen kulttuuriblogiin. Ei tämä nyt mikään Pahkasika ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. "Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.“

   Poista
  2. Näin on. Asiat riidelkööt, eivät ihmiset, vaikka "Die Zeiten sind so, dass man alles erwarten kann."

   Poista
 32. "Hikiset munat" - ellei sen nimistä punk- tms yhteyttä ole vielä olemassa, niin sellainen pitäisi perustaa. Sen läpimurtokappalekin olisi nimeltään Hikiset munat:

  Aina nään mä susta unia
  siin on hikisiä munia
  ei mitään yöjunia
  vain hikisiä munia
  hik hik hik hik hik hik hik
  hikisiä unenmunia
  hik hik hik hik hik hik hik
  ikuisia hikimunia... etc

  PS. En ole vielä avannut lauantaipulloa, vaan runo ryntäsi ulos sielustani kuin pillastunut hieho, kun kuulin termin kulttuuriblogi. Outoa, en tiennytkään että menestyskappaleen teko on näin helppoa. Osaako kukaan säveltää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule hittiä tuosta rapista. Siinä on liian patriarkaalinen, naisia vähättelevä teksti. - Tai pitäisikö sanoa lyriikka ettei olisi niin juntti?

   Poista
  2. Romantikko Mikis duunaa sitte oman epäpatriarkaalisen räppinsä ilman hikisiä unimunia.


   Poista
  3. Tapsan innoittamana minusta ryntäsi ulos tämä runo:

   PIENET HIKISET MUNAT

   Pienet hikiset munat
   Pie pie pie hik hik hik
   Mummolla korissa
   Porissa,
   Porin torilla
   Oli suuri gorilla
   Pienet hikiset munat
   Pie pie pie hikhik hik
   Mun mun mun
   Pienet hikiset munat.

   Poista
  4. Minuakin innoitti oikeastaan ilmaisu ”kulttuuriblogi”, vaikka sen itse sanoinkin.

   Poista
  5. Aina, jokaisen kerran kun luen blogista sanan blogi:

   Varmistan, että paukkuraudassani on paikoillaan täyteen ladattu lipas.

   Vasta sitten teen lisäyksiä jälkisäädökseen ja varmistan että olen elossa.

   Olen jotensakin kultturelli, mutta mitä hittoa mä mulle kuulun.

   Poista
 33. Oolaa Tapsa! Huippu räppi! Ei sitä tartte säveltää. Rytmitaju ja sanat riittää. Voihan sitä kilkuttaa vaikka kaljatölkkiä lusikalla taustamusakkina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, anna sinäkin palaa! Kulttuuriblogin kunnian nimissä ja samoin mikis ja kaikki muut. Mankemangin runo?

   Poista
 34. Pitää mennä just saunaan. Katsotaan myöhemmin, kehkeytyykö sillä inspirationia.

  VastaaPoista
 35. Ohammeillä aekkoo, outellaa jouten päeten

  Että kerkii makkimies mukkaa

  Paskaaks tässä väntämmää
  ku kuitennii, ninnii..

  Meinaa ottaa munat mukkaa

  ..silviisii,

  Jotei usko kukkaa.

  VastaaPoista
 36. Frida Kahlosta katsoin dokumentin.
  Ei tuo munajuttu oikkheen lähe irtoomaan, vuan olkoon männeeks:

  Trutsilla on isot munat
  viiriäisellä pikkuruiset
  kanalla keskikokoiset.

  Kelläpä kaikkein kakkaisimmat
  munankuoret muniloissa
  likaisissako kanaloissa
  ruskehissako ruumenissa?

  Pese munat,pese käet
  etikalla pyyhi, jos ei muuten kakka lähe.

  Muna se on maailmaki
  joku sen tarussa tokaisi.

  Munia on elävillä
  sisäisinä siemeninä
  ulokkeita ukkoloilla, kililläkin kikkelit ja hevosella hepit.

  On meillä munia maailmassa
  söpösiä sulokkaita, rupusia ruttanoita.
  On mistä valita, makuloita maistatella.

  Ps. Hikeä ei nuista sanamunista just nyt irronnut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, ihana runo, upea! Kekseliäs, omintakeinen, hauska ja iloinen. Hyvä rytmiikka. Olet aika mestari sulkakyninesi!

   Poista
  2. Ensin runottaa,

   vaan mennääs saunaa.

   Sitten se irtoo!

   ..sitten syödään vasta.

   Poista
  3. Kiitos Iines!

   P.P. Vastaa ei tämä eukko syö, muuten kuin keväällä. hiirenkorvina. :)

   Poista
  4. Keväinen koivu on hyvin pitkälle niin kuin nainenkin on. Mahla on makoisaa, ja terveellistä.

   Oppsan. Housut, mihnä.. noo.. noni.

   Vaan vappukin on tulossa ja sitten saa sitä simaa.

   Eikä tartte tehdä kylkeen reikää...

   Aijjuu, Piritori on sitten vapunpäivän jälkeen kuulemma Jari Sillanpään aukio.
   Tää ei kyllä auennu mulle, mutta kaikki on tälle naurahtanu. Syyttäkää siitä vaikka kaikkia muita, älkää minua.

   Olevinaan joku vitsi, kai?

   Poista
 37. Frii-kanavalla näkyy eläviä munia just nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas unohdin ostaa kaupasta kananmunia. Olisi sopinut hyvin Heimon Liekki -loimulohen kanssa. Oikein harmittelin munan puutetta.

   Poista
  2. Käänsin kanavalle 16 katsoakseni keveän jännärin Kova laki,joka on varsin hyvin tehty. Siellä pomppikin ruudussa alastomia miehiä ohjelmassa Naked Attraction tms., joka loppui juuri. Alastomat ihmiset valitsevat toisiaan. Herra mun vereni.

   Poista
  3. Siis lisäys, huomaan nyt vasta, Noora, että puhuit juuri tästä samasta kanavasta, Frii. Olinpas minä hajamielinen, luin ihan tuon sinun Friisi mielessäni Alfana, jota olet maininnut usein katsovasi.

   Poista
 38. Eipä ole moiseen Freen-kanavan ohjelmaan ennen tätä tullut törmättyä.
  Tuskin tulee myöhemminkään. Plussaa toki miesten rohkeudesta esitellä itseään alasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ohjelma on naurettavan typerä. En ole koskaan katsonut, ei kiinnosta tuon tasoinen hömppä. Ihmettelen vain, mitä kaikkea katsojille tuotetaan ja kuka jaksaa katsoa alastomia ihmisiä ruudultaan, niin että alastaomuus on ilmeisesti se ohjelman ainoa juttu.

   Poista
  2. Hieman outoa, että Afganistanissa miinaan jalkansa menettänyt mies jalkaproteisineen oli mukana.

   Näky oleva enemmistöllä puukot tupessa. :) Liekö elävässä elämässäkin enemmistönä, paitsi juutalaisilla.

   Poista
  3. Tykkäätkö tuppikulleista?

   Poista
  4. Eipä ole kokemusta luonnehtia. :)

   Poista
 39. Tietääkääkin että suurin pornosaitti Pornhub, kanadalainen, kerää tietoa kävijöistään. Tänään juuri, sattumalta osui silmiini että suurin pornon kuluttajamaa maailmassa on Intia. Siellä katsotaan yhtä paljon kuin muualla maailmassa yhteensä. Aihepiireittäin tehtyyn jaotteluun en tässä kajoa.

  Mielenkiintoista, en heitä soimaa vaan hoksannette että kyse on maailman väkirikkaimmasta valtiosta. Looginen seikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin blogi, Lahjattomuustutkimuskeskus.

   Jyrkkää ja kovaa kamaa, ei heikoille, höpsöille tai viihteen puutteesta kipeäksi tulleille. Suositan jyrkimmin, nimim. Ei siihen kuole, ainakaan heti.

   Poista
 40. Vaan jälleen Yle on näyttänyt ideologiansa tosiallisen sensuuriherkän punaviherkarvan: se vaatii poliitikon (ps) nappaamaa videota perjantain Jälkiviisaiden keskustelusta poistettavaksi, vaikka siis video on suora ja muuttamaton, ja puhuu puolestaan.

  Videolla Anna Perho ja Mariam Abdulkarim syyllistyvät mallikkaasti kaksoisstandardeihinsa. Molemmat ovat aiemmassa Elokapina-keskustelussa hyväksyneet Mannerheimintien tukkimisen lämpimin sydämin, mutta tässä toisessa Convoy-keskustelussa he tuomitsevat nimenomaan liikenteen tukkimisen, koska ne estävät ihmisiä liikkumasta. Jälkimmäisessä linkissä voi katsoa kyseisen sosiaalisessa mediassa olevan videon, jonka Yle siis haluaa nyt sensuroida pois.

  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008609395.html

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dcceff09-cfd3-4587-8b75-941b97001182

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Huomautin muuten tästä ristiriidasta Abdulkarimin puheessa jo heti tuoreeltaan blogissani, perjantaina, ennen tätä kohua.

   Poista
  2. ConvoyFinlandia tukki tien myös hälytysajoneuvoilta päinvastoin kuin elokapina.

   Poista
  3. On peräti ikävää, että tämä woke-kulttuuri on saanut jalansijaa verovaroilla kustannetussa koko kansan omassa viestimessä, Yleisradiossa. Tämä sotii mielestäni yhdenvertaisuusperiaatetta vastaan. Ainakaan minun ääneni ei kuulu tuossa sensuurihalussa, jossa sanan- ja ilmaisunvapaus halutaan joidenkuiden taskuun. Pieni Pohjois-Korea..

   Poista
  4. Kannattaa huomata, että Perhon ja Abdulkarimin kaksoisstandardikommentit lausuttiin ennen kuin Convoy alkoi tukkia hetkellisesti liikennettä. Myös Elokapina haittasi hetkellisesti mm. hälytysajossa olleen paloauton kulkua. Poliisijohdon mukaan Convoysta ei ollut merkittävää haittaa liikenteelle.

   Molemmat mielenosoitukset ovat mielestäni turhia happeningeja. Asioita pitää hoitaa parlamentarismin keinoin, ei aggressiivisesti istuen tai huutaen.

   Poista
  5. Minusta on ärsyttävän ristiriitaista, että Jälkiviisaissa yhteiskunnallisiin asioihin kantaaottava Addulkarim pitää tiukasti huivit päässään. Miksiköhän?
   Onko hänen pakko niin tehdä kunnioituksesta omaa uskontoaan ja kulttuuriaan ja sen ihmisiä kohtaan. Eikö hän tiedostavana keskustelijana uskalla olla rohkea ja vapautua "ideologisista" huivitunnuksistaan? Vai kokeeko hän ylpeyttä kulttuurillisesta taustastaan ja haluaa sitä rohkeasti korostaa, sekä olla esikuvana, vaikka kukaan ei häntä pakottaisikaan.

   Poista
  6. Moni musliminainen haluaa ehdottomasti pitää huivit päässään, varsinkin kodin ulkopuolella liikkuessaan. Taitavat olla tavallista intohimoisempia ukkoja, vai vain omistushaluisempia ja mustasukkaisempia orjattaristaan?
   Muijien hiukset kun voivat vietellä synnillisiin ajatuksiin ja jopa tekoihin.
   Onhan näitä muitakin jumaluskontoja, joissa nainen joutuu peittämään päänsä jumalanpalveluksissa.
   Tuskinpa Jumala välittää ihmisten keksimistä tavoista. Nauraa varmaan partaansa ihmisten hullutuksille.

   Poista
  7. Vaan jo Paavali tuomitsi huivitta rukoilevan naisen. Se mukamas olisi sama, kuln paljaaksi ajeltu pää. Ja se on epäkunnioittavaa nimenomaan miestä kohtaan, koska mies on naisen pää. Hohoijakkaa näitä yhden miehen valtuuksia!

   Poista
  8. Sinimusta körttihuivin voi tilata heränneitten nettikaupasta.

   Poista
  9. Kiitos vinkistä! Pitääkin vaihtaa neukkuaikainen kukkahuivi körttiläiseen yksinkertaiseen tyylikkyyteen.

   Poista
  10. Aivankuin näistä kukaan olisi ollut sinnepäin, tai edes siihen suuntaankaan menossa silloin. Tragikoomista, mutta voi kyynel, suokaa anteeksi etten voi kuin naurahtaa.

   "Enepi see on mulla ollunna tuaa ilimanpilluu huolena, viimisist ajoist onnii aekkoo..."

   Ketään häiriintyny! Pelkkää tetteria, koko pulputus. Kotiviinipyttykin on käymisvaiheessa meluisampi.

   Poista
  11. Ahkhm, Nooralainen, toen perrää hyvän huivisen saat sotilaskamppeena shemagh:ina tunnetusta vempeleestä. Oikea, siis aito on villaa. Ei pyykkikoneeseen. Pelkkää kovaa käyttöä ja ahkeraa tuuletusta. Veren ja kusen voi huhtaista Kivistön Kirkkaalla Lähdevedellä jossa on pikkusormen kynnen kokoinen siru marseillensaippuaa.

   Omani on brittikamaa, n. 8 v. nuori ja moitteeton. Osaa vaikka lukea, laskea ja laulaa mutta luoksetulemisessa vähän vielä treenattavaa.

   Kattel' vaik' varusteleka.fi
   haku shemagh.

   Ei tuu kalliiks'.

   Poista
 41. Tänään ylikomisario Taponen Helsingin poliisista kirjoitti:

  "Nuorten lisääntyvä väkivalta on julkisen keskustelun kestoaihe.

  Mutta onko nuorten väkivalta oikeasti lisääntynyt? Ei ainakaan tutkimusten mukaan. Viralliset tilastot ja kyselyt näyttävät päinvastaista

  Väkivalta on väärin, mutta muistetaan suhteellisuus keskusteluissa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikaan Teistä ei ole koskaan toistaan enempää väärässä mutta vaikuttaa että kumpikin on jostain syystä aina enemmän oikeassa.

   Aika jännä.

   Poista
 42. Muistetaan suhteellisuus myös valkopesukommenteissa. Jengiväkivalta on merkittävästi väkivaltaistunut, siitä on kyse. Ei kannata nyt hurskastella käsitteellä ”yleinen nuorten väkivalta ei ole lisääntynyt” . Nyt on ollut puhe vain jengiväkivallasta, sen järkyttävästä raaistumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä nyt ole enää kyse jengihurskasteluista, Elokapinan tai Convoyn sisälllöistä, vaan Ylen Jälkiviisaiden kaksoisstandardien peittely-yrityksestä. Se on olennaista.

   Poista
  2. Olennaista on seitsemäntähdenliike.fi.

   Eräitä seikkoja tulee saattaa kuntoon: - terveydenhuolto
   - vapaa ja ilmaisuvoimainen media
   - koululaitos
   - ulkopoliittinen linjanveto selkeäksi

   Pääasiallisesti pelkkää asiaa. Kävin katsomassa Oodin nurkan takana, tupakoitsin risuperäisiä sätkiä usean kappaleen sananvapauden aukiolla. Ei ole koolla pilattu, toden totta.

   Kummallisia ääniä kuului ovienpäälliskaiuttimista, miksi? Ei keskustassa tarvitse olla yhtään turhaa ääntä, vai tarvitseeko? Noh, ratikat voisivat kulkiessaan soittaa hilpeää klassista. Nyt mietin mitä. Ehdottakaaskin!

   Poista
  3. Vivaldin vuodenajat!

   Poista
 43. Mitä parannuksia "mielenosoituksilla" on saatu aikaan? Missä tulokset asioiden muuttumisista?
  No, mediat saa helpolla lööppejä ja poliisi jo muutenkin vähäisen miehityksen vuoksi ylimääräistä duunia.

  Kaduille höynäytetyt saavat mielihyvää anarkistien ideologiaa pönkittäessään kuin uskonlahkolaiset syntien anteeksisaamisesta.

  Näilla yhden lauseen-plakaateilla ei yhteiskunnan ongelmiin saada parannusta. Narsistista, omien henkilökohtaisten ongelmien stimulointia ja massamanipuloinnilla itsetunnon eli paremman ihmisen imagon nostatusta.
  On helppoa heilutella lippuja ja plakaatteja syntipukkeja vastaan.
  Muutoksen siemenet ovat toisaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä ollenkaan istuma- ja tukkimamielenosoituksia. Asia hukkuu huuhaaseen. Ranskan vallankumouksen ajat ovat historiaa, ja silloin oli aihettakin mielenosoitukseen, koska ihmisarvo oli vielä hakusessa.

   Nyt on keinoja hoitaa asioita parlamentarismin keinoin, ihmisarvoa ja eettisiä arvoja kunnioittaen. Neuvottelutaito kunniaan, vouhkaajat tavoitelkoot poliittista vaikutusvaltaa laillisin keinoin.

   Poista
  2. Yleislakolla 1905 saatiin paljon aikaan. Ja kyllä, se oli poliittinen lakko eli mielenosoitus.

   Poista
  3. Ähh. Älä Jaksa.

   Miksemmää voi saada kerta mun tekee mieli koska mulla on oikeus ja kaikki tykkää musta eikä oo oikee et mä en saa kerta niinku sillee tiätsä eiks vaa hih kika lol. Ehämmä ittelleni pyydä, ainakaan ei kukaan oo sanonu mua itsekkääks? Oonks mä hei itsekäs? Saan mä olla jos mun tekee mieli, nii! Ai en vai. Nyt mä kyl haukun kaikki...

   Helvetti ei tunne raivoo mik' pettyneen on ikäneidon. Paavo Cajanderin suomennos, huom.

   Amerikan
   aikuisten
   oikeasti?

   Mikä sä oot? Missä sulla on se kidekone mistä sun päähän tulee tätä ihmeritinöö? Siis oonhan minä naisten suuri ystävä, palvoja ja yleensä vähitäns kunnioittaja mut kato hei. Mä Saan, syksy ei. Tää on miehen putkiaivojen poikkileikkaus: muikkua ihraa muikkua ihraa muikkua ihraa ja ruskee rappee kuori. Kutsuttavissa myös kalakukkoaivoiksi. Sori siitä!? Sandisti ei mut sori oikeesti mut emmä sitä tarkottanu ja muutenki ni oli mulla asiaaki. Kohta aloitetaan.

   Poista
  4. Yleislakkoja ei voikaan verrata nykyisiin ajoväylien tukkijoihin. Tuskin nykyisin enää löytyisi yhteisiä ja yksituumaisia tavoitteita yleislakon aikaansaamiseksi.

   Poista
  5. Jea. Kaikki onkin jo aiijjaat sitten kaatunut tuohon kaikennielevään kurimukseen, tuohon kimmeltävään ihkuun yksilöllisyyteen, tuohon kauneuskasvatuksen kauneimpaan parhauteen. Kakarat kamalat, nuo kaalimaan vartijat...

   Divide et impera.

   Poista
 44. Aivavvitun poleeminen, provokatorinen ja täysmulkero tyyli, se tossa Pisissä minua nyrhii.

  Sitten kun pitäis ottaa hanskat kädestä ja ryhtyä revolverien kera argumentoimaan niin tää pöliä kitisee et apuu, eisaa, mäe oo mikää.

  Ttumikäpelle. Mikä vun Official Dresser mä oon... No tossa ylempänä on sen kuvan, kun kuvia hakee siitä pikku patsaasta, yksilöivä tunniste. Mut eihän tää oo mikää, ei se edes ton vertaa osannu, pöivä oli aikaa. Pikkuset somalitkin osaa ton vartissa. Ommeinaan kokeiltu. Sikiävää sakkia, nää nuoret nettisoturittaret, ainakin mitä mä oon niitä morjestellu...

  Niiet ooppa kuule Pis kiltti ja aivan liian kohtelias. Muuten mä syötän sut niille. Omalla sotilaskilpailuvoittolusikallani.

  VastaaPoista
 45. Vastaukset
  1. Se juuri, kuvan tunniste on tuo paikallisen hesarin osoite, kuvassa farkkuasuinen meikäläinen. Jos ei kukaan mua oo nähny ni nyt näätte p-le. Kaljuu on nyt huompaljenemmän.

   Poista
  2. En ole minä, mutta takaapäin kuvattuna voisin olla ollut. Sama asu kuin mulla aina. Musta Tööpaita ja uudenkarheat 501set Levi's farmarihousut. Ei alustyyppisiä housuratkaisuja, ei sukkia, ei päähinettä. Joskus tosin jotkut muutkin jalkineet kuin sukset tai sukellusräpylät mutta mikäli suinkin mahdollista paljain jaloin. C'est moi.

   Poista
 46. Kerrankin järkevä aihe, asusteet!

  Joo. Perinteinen nk. arabihuivi l. keffiyeh on ältsin kätsä vaikka kapaloidessa kipeää kattia jolta pitää kiskaista piikki tassuliinista, tai lapsen kenttävuoteena, tai kostutettuna paidan tilalle jööhdyttömöön helle hitoille, tai kiris- ja puristussiteenä (ei kaulaan, ok?), tai naamiona kun täytyy tehdä Jeesus kansallisteatterille, tai n. 1000000ssa muussa puuhassa.

  Aito ei ole puuvillaa vaikka saattaa sitä hiukan salaa sisältää. Aitoo saa kun viittii nähdä pientä vaivaa. Aito onnii villasta kudottu, aika ovalasti. Jos olen ymmärtänyt ei ole mistään aivan huitaisemalla kehitetystä rätinläpyrästä. Harjoitteluun voi ostaa puuvillaisenkin, kympin voi uhrata mutta ottaa hän huomioon että ei ole sitten Aito-aito.

  Suisidaalisesti suosittelen, maksimi on minimi. Käyttäköön kuka kuinka tainnoo mutta tämän köyttöä ei tarvitse itse keksiä, netistä löytyy lukuisia videoita. Ihan kiva että on netti. Sillä ei tosin voi suodattaa vettä eikä pyyhkiä lapsen pyllyä. Tai no, joo-voi mutta ne kuukausimaksut.

  VastaaPoista
 47. Voi että ottaa syränalasta! Marin lupasi lahjaksi rahhaa Ukrainaan! Voi kirosana sata kertaa!
  Mitä ..ttua? Mitä meille kuuluu, jos Ukraina kerjää verta nenästään Bidenin ja muiden läntisten sotahullujen agitoimana.
  Eiköön omissa asioissamme olisi tarpeeksi rahantarvetta ...tana!
  Rahoittakoon rikkaat Eeuuun ja Bidenin sodan himoitsijat Ukrainaa ja antakoot almuja ja köyhänavustusta asehankintoihin.
  Meillä vanhukset ja lapset on hunningolla ja tää valtiatar rahoittaisi sotimista.
  Naurattaa, kun kuulee mielipiteitä, että mukamas vain Venäjä ajaa etupiiriajattelua.
  Mitäs varten Nato on sitten olemassa. Eikö se, että Nato kerää mieluusti kaikki maat Euroopassa jäsenikseen, Eikö se, jos mikä ole etupiiri- ja sotapiiri-ajattelua? Naton jäsenmaissa on tukikohtia, sotilaita ja aseita.
  Ilmeisesti kaikki ovat taivaallisia rauhanenkeleitä?
  Kuinka moneen maahan usa on hyökännyt juuri etupiirejään kasvattaakseen. Kuinka häikäilemättömästi tappanut vieraissa valtioissa takaa-ajamiaan "terroristeja". Kuinka osannut juonia valtioita toistensa kimppuun. On se unelma kumppani sodankäynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedättehän Radio Jerevan -vitsit? No. Eräs menee näin:
   Meiltä on kysytty onko viisaampaa juoda vihreää teetä kuin mustaa teetä?
   (kiina vs. venäjä)
   Me vastaamme: Älkää puuttuko suurvaltapolitiikkaan, juokaa kahvia.

   Poista
 48. Minäkin kiinnitin huomiota tähän lausuntoon: Suomi antaa Ukrainalle rahaa, jos sinne sota syttyy. Mihinkähän tuo lausunto perustuu ja mitä se tarkoittaa? Rahaa mihin? Ymmärrän hädänalaisten auttamisen, mutta. Vai tarkoittiko lausunto EU:n kautta antamista?

  VastaaPoista
 49. Anna enemmän, kirkkaamman kruunun saat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin, olinpa unohtaa että enhän minä saakaan teetä juoda. Rahatkin ovat siis nyt valtion, tosiaan...

   Pari - kolmetoista miljoonaa juroa? Luulis riittävän kromattuun uimapipoon. Aina halunnu.

   Poista
 50. On se mielenkiintoista, että oman kansamme hyvinvointiin, esim. sairaahoitajille, yksin kotonaan makaavien vanhusten hoidon parannuksiin, lasten ja nuorten mielenterveystyöhön
  tai vaikka huumeaddiktien hoitoon ei luvata noin höylisti milloinkaan valtion kassasta euroja.
  Eikö me jo rahoiteta Euutakin ylenpalttisen runsaskätisesti. Halpojen kananmunien ja sianlihan täkyillä monet äänesti unioniin liittymisestä.

  Maksakoot Natoon liittyjät sotilaliiton jäsenmaksut ja uhratkoot poikansa ja tyttönsä Naton sotatantereilla kun niin on siihen hinku ja vinku.

  Ei vieläkään ole opittu, että sodassa kärsivät eniten usein sodanvastaiset aina ihmisyksilöt, eivät tappamaan käskijät norsunluutorneissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konrad Adenauer vastasi kysyttäessä miksi, miten, kuinka Voi Olla Mahdollista että liittotasavallan virkakoneistossa on vieläkin natsimiehitys että kyse on vaalimatematiikasta. Kuusi miljoonaa kuollutta juutalaista ei äänestä, sen sijaan neljännesmiljoona entistä natsia äänestää, joka vaaleissa.

   Demografia, gallup. Demokrati, alles gut.

   Einz zwei polizei,
   drei fier sie sind nicht hier.

   Mikä mahtoi pakastaa niin monta mammuttia? Mm-hmm. Joopajoo.

   Poista
 51. Ja nyt sitten kiltti Putin-setä,näytä epäilijöille. Kun sotaharjoitukset päättyy. Vie kaikki sotaromut omiin tukikohtiinsa ja ole rauhaa kunnioittava valtiomies. Se muistetaan historiankirjoissa suuren ihmisen tekona. Hulluilla "sotapäälliköillä" kun ei tuppaa aina olemaan sankarillinen loppu. Muuten mä en enää tykkää susta.

  VastaaPoista
 52. Ja nyt minä juon kahvia. Kuivaa jo suuta moinen saarnaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hasu jutu,

   'Aamen ja no niin mutta jospa vielä pikkuisen.' sanoi paha pappi kun sydämen kyllyydestä saarnas.'

   Saivat sen sitten kahvilla alas pöntöstä.

   Poista
 53. Kotimaisia aforismeja:

  Saatte viimeisen sanan. Sitten on minun vuoroni.

  Älä ota kesävenettä.

  Kipu lähtee lyömällä ja vaimo lähtee juomalla.

  Suomalainen syntyjään, halvempi eurooppalainen.

  Tyhmä, ja ylpeä kavereistaan.

  RÅSVÅ

  Mittani on täynnä, nyt sitä kossua.

  Negatiivinen? Kuka muka! En varmasti ole, uudet lääkkeet, käykö kateeks, mikäs sun nimi nyt taas olikaan...

  VastaaPoista
 54. Nytpä on Tapsallakin tsäänssi skujata skurulla Tehtaankadulle mieltä osoittamaan ja ajorataa tukkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha Ukrainaan - onpas erikoinen nimi miekkarilla. Eihän Ukraina ole sotaa julistamassa.

   Eikös nimen pitäisi kuulu: Rauha Venäjälle, koska Venäjä on hyökkäämäisillään Ukrainaan, joka on rauhanomainen maa.

   Marinkin lietsoo väärää viestimistyyliä, kun puhuu "Ukrainan tilanteesta". Kyseessä ei ole Ukrainan tilanne, vaan Venäjän aggressiivinen hyökkäämishalu.

   Poista
  2. Tiesithän että Tehtaankatu 2 on Venäjän suurlähetystön osoite?

   Poista
  3. Ei se viestintää muuta. Kyseessä ei ole "Ukrainan rauha" eikä "Ukrainan tilanne", vaikka mediakin niin viestii. Kyseessä on Venäjän rauha ja Venäjän tilanne, koska Venäjä on hyökkääjä, aktiivinen osapuoli.

   Tämä olisi viestinnässä tärkeä asia, ettei tapahdu "Mainilan laukaukset 2".

   Poista
  4. Siis on väärin vaatia rauhaa Ukrainalle Venäjän suurlähetystön edessä? No okei.

   Poista
  5. Suomen päättäjien ja journalistisen median sekä rauhanmarssijoiden kannattaisi skarpata käytettyjen sanamuotojen kanssa.

   Kaikki "Ukrainan tilanne"- tyyliset ilmaisut ovat tietynlaisia kiertoilmauksia ja vähintäänkin epämääräisiä muotoiluja, joiden viljeleminen pelaa presidentti Vladimir Putinin pussiin häivyttämällä Venäjän roolia pitkäaikaisena Ukrainan sotilaallisena piinaajana ja aggressorina, kirjoittaa IS:ien pääkirjoitustoimittaja tänäisessä kolumnissaan.

   Poista
  6. "Rauhantahto Venäjälle" olisi hyvä nimi rauhanoperaatioille. Tällaiseen miekkariin voisin itsekin mennä. Ei Ukrainaa pidä sotkea sotajuttuihin verbaalisellakaan tasolla.

   Poista