15.2.2022

Pieni Pohjois-Korea II

 


On sitä ennenkin vihapuhuttu ja tuomittu vihapuheesta. Vuonna 1966  kirjailija  Hannu Salama tuomitiin syylliseksi uskonnonpilkkaan: kolme kuukautta ehdollista vankeutta ja sakkoja kustantajalle. Rikoksesta saatu taloudellinen hyöty eli 46 000 markkaa tuomittiin menetttäväksi valtiolle. Lisäksi muurari Hiltusen saarna sivuilta 139 - 142 sensuroitiin Juhannustanssien uusista painoksista.  

 Kas tässä näytteeksi Hiltusen saarnan aloitus:

"Ja kiitoksen kukko lauloi korkealla äänellä: ettet vainen valehteliski. Sillä kirjoitettu on: joka tekee sen yhdellekin näistä pienimmistä, niin parempi olisi että sille ripustettaisiin tahkonkivi mulkunvarteen niin kun viulunkielen talla, mutta joka tekee saman tempun neitsyelle pääsiäisyönä, sen on oleva taivasten valtakunta."


On aika mielenkiintoista rinnastaa Päivi Räsäsen homoja erittelevä raamattupuhe tähän Salaman Hiltuspuheeseen, joka myös lainailee raamatullisia sanontoja ja äänenpainoja. Kun 1960-luvulla Jumalan sanaa ei saanut pilkata,  niin 2020-luvulla Jumalan sanaan ei saa vedota ollenkaan. 

Mitä tästä pitäisi ajatella? Kekkonen aikanaan armahti Salaman, vaan kuka armahtaisi Räsäsen, jos ja kun tuomio sanankäytöstä maaliskuussa tulee? Mahtaisiko Niinistö armahtaa Räsäsen? 

Syyttäjät vaativat raamattupuhesyytösten lisäksi Yleä poistamaan osan Ruben Stillerin tekemästä  Räsäsen haastattelusta. Toistaiseksi Yle ei ole tähän suostuvainen, vaan pitää ajatusta vaarallisena sananvapaudelle. 

Itseäni mietityttää tulevaisuus. Millaisia ovat eri viestimien arkistot, jos niistä ruvetaan poistamaan poliittisesti epäkorrekteja kohtia? Onko nauhalla yhtäkkiä huminaa ja hiljaisuutta, kun Pohjois-Koreasta puhaltaa autiotuuli? 

Tämä on sitä rautasaappaiden yltyvää kopinaa, josta kuuli ensi kaikuja Hannu Salaman tapauksessa, ja nyt sitä kuulee tahtotilassa lynkata Päivi Räsäsen raamattupohjaiset puheet. Räsänen on vakaumuksellinen uskovainen, ja se paistaa hänestä kilometrien päähän. Kunpa mikään ei sammuttaisi hänen lamppuaan. Rohkea nainen. Niin väärässä, mutta kuitenkin oikeassa uskonsa kanssa. Ollaan vaarallisilla vesillä, jos vakavasti erimielinen tuomitaan mielipiteestään.

Moni määkii lammaslaumassa tuomiota kansankiihotuksesta, vaikka kiihotusta ei Räsäsen ilmaisuissa pysty osoittamaan. Ja eniten kiihottuneita tuntuvat olevan Räsäsen syyttäjät. Tulee olemaan vaikea todistaa se, että Räsänen on agitaatori. Eikö uskonvapauteen kuulu myös halu ja tarve julistaa omaa uskoa tai aatetta? Jos se kielletään, kielletään uskonvapaus.

(Valokuva Kalle Kultala/ Yle)

Pieni Pohjois-Korea I

205 kommenttia:

 1. En puutu Jumalan sanaan, koska... en käsitä koska tai missä Hän ne on sanonut/kirjoittanut? Ja vielä vähemmän minä puutun Jumalan tekemisiin, koska... en uskalla. Sillä olen vaan pienen pieni maan matonen, ma.

  Mutta ihmisten puheisiin uskallan puuttua. Kuten kohta näette. (niistää ensin vain nenänsä) ... Iines, blogisi on ihan hyvä mutta vielä parempi jos pääsisit eroon muutamasta fraasistasi. Kuten rautasaappaat (?) ja Pohjois-Korea. Ne ovat tylsiä sanoja eivätkä anna mitään informaatiota, kun puhutaan Suomen asioista. - Ei, eivät täytä ironian tai satiirin käsitettä, älä väitä!

  Ps. Mitä tulee tuohon oikeudenkäyntiin sinällään, mielestäni se on täysin turha mutta sitäkin naurettavampi. Pilkantekoa Oikeudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, minulle ilmaisu "rautasaappaat" ja niiden yltyvä kopina puhuu kyllä voimallisesti. Se on symboli lähestyvälle ja kuristavalle valvonnalle, systeemille, joka ei ole vapaa.

   Näen tämäm woke-cancel-kulttuurin sellaisena, yrityksenä puuttua ilmaisunvapauteen jopa takautuvasti historiaa poistamalla, siistimällä, muuttamalla.

   Tämä henki lisääntyy kaiken aikaa, ja bensaa liekkeihin heittää intersektionaalinen feminismi polarisoimalla ihmisiä, jakaen heitä jyrkkeneviin leireihin.

   Tragikoomista on, että tämä kieltämis- ja peruutuskulttuuri syyllistyy itse rotu- ja ryhmäerotteluun jakamalla toisille ryhmille ohituskaistoja. Intersektionaalinen feminismi on hieman kärjistetysti sanottuna eräänlaista fasismia, se ei lähennä ihmisiä toisiinsa, vaan sen voimana on erottelu, jakolinjat. Sillä on terävät rautasaappaat.

   Poista
 2. Mikähän niitä ehtahomoja ja -lesboja vaivaa, kun vastakkainen sukupuoli ei kelpaa tai kiinnosta pätkääkään läheiseksi pari-ja ihmissuhteeksi. Eräänlainen psykososiaalinen kehityshäiriö se fanaattisimmassa muodossaan lienee.
  Sitten on näitä, ailahtelevia versioita, jotka olosuhteiden, ulkomuodon, toisten houkutteluista, huomion kärttämisen, yhteiskunnan vanhojen arvojen ja sääntöjen vastaisuudesta, sosiaalisen porukan yllyttämänä jne. ko. seksimuodin seuraajat tulevat mukamas "kaapista" ulos.
  Onhan se hienoa olla erityishuomionkohde ja löytää tarkoitus elämälle kuulumalla "seksuaalivähemmistöjen" ( kammottava sana) yhteiskunnalliseen anarkistiseen kultapossukerhoon.
  Jokainen yksilö omannee jonkinlaisen käsityksen ihmisyksilöiden normaaliudesta ja epänormaaliudesta.
  Kaikki kehityshäiriötkin ovat ihmisyyteen kuuluvia.

  VastaaPoista
 3. Vaan on se evoluutiojumala julma diktaattori, sanon minä. Miksi ihmeessä se ei kehittänyt meistä ihmisistäkin hermafrofiitteja? Olisi säästynyt planeetalla hitosti enegiaa ihmissuhteisiin että seksuaalissuuteen liittyvistä väännöistä.
  Ei kyllä osannut tässä asiassa onnistua parhaalla mahdollisella tavalla. Seksuaalisuus ja pariutumissuhteet näyttävät aiheuttava ihmispopulaatiolle hirvittäviä fyysisiä ja henkisiä kärsimyksiä. Ketä syyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Evoluutiolla ei ole mitään päämäärää, Nooraseni, puhumattakaan että se etukäteen olisi suunnitellut sellaisen ihmeotuksen kuin ihminen. Paskan marjat. Monimutkaisia elämänmuotoja syntyy vain sen takia, että se on mahdollista, ei muusta syystä. - Itse asiassa yksinkertaisia eliöitä suurin osa maapallon elollisista olioista on, on aina ollut, ja tulee aina olemaan. Ihminen jää planeettamme historiassa vain ohimeneväksi, lyhytaikaiseksi häiriöksi. Sanoo Jeesus, Räsänen tai Tuomari mitä tahansa! Näin on.

   Poista
  2. Kerropas Noora, miten erotat aitotumaisten ameebain sukupuolet.

   Poista
  3. Jumalainen Evoluutio on kuullut toiveesi oi Pyhä Neitsyt Noora!

   Todistammehan juuri nyt aikaa jolloin ihmiskunta herää karistamaan ahtaat sukupuolirajat harteiltaan. Se ei käy kivutta, ei ilman huutoa ja parkua, sillä vanhaan takertuneet vaistomme haraavat vastaan.   Poista
  4. Pitkä on jumalan käsi - lisäsin vain sanan "neitsyt" tekstiini ja Hän rankaisi välittömästi julkaisemalla molemmat versiot!

   Poista
  5. PS Poistin tuon ensimmäisen neitsyettömän version.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tuli olo kuin koiranpennnulle. Vuhf! Tahokko tuhansia lipaisuja?

   Poista
 5. Iines, muistaakseni ministeri Heikki Ritavuoren murhan uutisoinnissa äskettäin tms. yhteydessä mainittiin, että tuohon aikaan poliitikkoja haukuttiin todella törkeästi, mutta vihapuhe-sana on nykytermi.
  Kaksinaismoraali kukoistaa, kun ihmisistä on kysymys. Lapsesta asti valehdellaan joulupukinkin olemassaolosta ja muista uskonasioista totuuksina.

  Mistä nykysukupolvien herkkänahkaisuus ja fanaattisuus kumpuaa?

  VastaaPoista
 6. Kyllä vaan, Noora, vihapuhe on nykytermi, eikä Salama oikeasti vihapuhunut. Kunhan tyylittelin hieman, vaikka periaatteessa karsastan koko sanaa enkä suoraan sanottuna halua käyttää niin epämääräistä ja luulotautista termiä.

  Vihapuheellahan käsitetään suppeasti ns. persupuhe. Se taas, kun suvaitsevainen henkilö naulaa tyhmää ja kouluttamatonta persua ristille ja haukkuu hänen äitinsäkin, ei tietenkään ole vihapuhetta, vaikka se olisi täynnä oikeinkirjoitusvirheitä, vaan se on oikeamielistä puhetta. Tällaista "vihapuhetta" on esimerkiksi lakimies Uuninpankkopojan blogikeskustelu täynä. Raivokasta halveksuntaa ja ylemmyydentuntoa muita kohtaan.

  Oma ehdotukseni on, että termistä luovutaan kokonaan, koska se on niin huono ja epämääräinen.

  VastaaPoista
 7. Brittilehti The Sun kertoo yhdysvaltalaisiin tiedustelulähteisiin vedoten, että Venäjä hyökkää Ukrainaan ensi yönä klo 01:00 massiivisella ohjuskeskityksellä ja 200 000 sotilaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes Prime Ministerissä tämä seikka esitettiin ytimekkäähkösti. Kerrankin sihteeri - Bernard - sai sanan sisään..

   Ellette uskomattomuuksissanne viitsi uskoa että tämä koskee presiis Sun -riemuidioottien päiväannoslehteä olkaa niin hyvät ja ottakaa asiasta selvä.

   Kas vaikkapa youTubesta, tai muualta voitte näppäillä näin: yes prime minister who reads the papers. Käsin kirjoittaen onkin hiukan vaikeampaa.

   Mainio juttu. Naurahduksia esiintynee, varonette kuuman juoman läikkymistä.

   Toivottavasti tästä on apua sinne rintamatilanteen arviointiyksikön vessaan tai arkistoon tai pihan perän tupakointipaikan lähistölle.

   Poista
 8. Britanian ja Amerikan tiedustelupalveluthan ne varmasti kaiken tietävät.
  Psykologinen sodankäynti ei ole uutta.

  VastaaPoista
 9. Jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, Putin on tullut hulluksi. Siis oikeasti. Ei tervejärkinen ihminen näin lännessä voi alkaa konkreettista aggressiivista sotaa. Jos näin kävisi, minusta kaikki yhteydet Venäjään olisi katkaistava ja Venäjä eristettävä yksinäisyyteensä muusta maailmasta.

  Oikeasti en usko, että Venäjä hyökkää. Kunhan uhittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukrainan kansallispäivänä? Tokkopa.

   Poista
  2. Ei Venäjä hyökkää. Se ei halua ottaa vastuuta sodankäynnin alkamisesta. Korkeintaan se pamauttaa Mainilan laukaukset, joita väittää Ukrainan ampumiksi. Näinhän voi sitten alkaa mitä vain, kun Ukraina kerran aloitti. Venäjä on Venäjä, vaikka voissa paistaisi.

   Poista
  3. Ei pidä unohtaa, että suurvalloilla kuten nyt vaikkapa Venäjäkin kiistatta on, on paljon paljon matalampi kynnys käyttää aseellista voimaa kiistoja ratkoessaan kuin esim. meillä.

   Meille sota tarkoittaa talvisotaa ja taistelua kansallisen olemassaolon puolesta, elämästä ja kuolemasta, suurvalloille se tarkoittaa hankalan asian suoraviivaista ratkaisua.

   Meille kaikki sodat ovat kohtalonkysymyksiä, suurvalloille taktiikkaa.

   PS. Syttyykö Ukrainassa siis sota, kysytte ehkä? No, siellähän on koko ajan sota käynnissä! Ollut jo kahdeksan vuotta!

   Poista
  4. Vaan kyse onkin siitä, että Venäjä ei myönnä sotaansa. Se hakee syytä ”puolustaa” etupiiriään röyhkeältä Ukrainalta, joka ei ymmärrä taipua isäntänsä alle. Kun Unkari vastaa tykillään tms. rajanylitykseen tai ampumisiin, fyysinenkin sota syttyy, ja Unkari on aloittaja..

   Poista
 10. Nostanpa vielä tässä kissan hännän.

  Edellisessä keskustelussa arvostelin kansalaisten ja median viestintää siitä, että puhuttaessa Putinin aiheuttamasta sodan uhkasta ei käytetä täsmällisiä ilmaisuja. Ei puhuta Venäjän aggressiivisesta sodanlietsonnasta, vaan ”Ukrainan tilanteesta” ja toivotaan ”rauhaa Ukrainaan”.

  Tänäisessä Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa huomaan päätoimittajan puuttuvan samaan viestinnälliseen hämärtämiseen. Vain sata ihmistä keränneessä mielenosoituksessa puhunut rauhanliikkeen veteraani Vappu Taipale vetosi ”kaikkiin osapuoliin” jännityksen lieventämiseksi ja rauhanomaisten ratkaisujen puolesta, mutta onnistui olemaan käyttämättä puheessa kertaakaan sanaa ”Venäjä”, kritisoi pääkirjoitus.

  Mikähän maa Ukrainaa oikein uhkaa, otsikoi päätoimittaja kirjoituksensa. Hyvä, juuri näin. Suomettumisen viimeisetkin suomut tulee karistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kaikki osapuolet" tarkoittaa kaikkia osapuolia. Täytyy olla tosi dorka, jos uskoo, ettei se tarkoita Venäjää.

   Poista
  2. Tottakai kaikki ymmärtävät asian. Siitä ei nyt ole kyse.

   Paitsi Helsingin Sanomien päätoimittaja myös Ilta-Sanomien Timo Haapala viittaa tänään kolumnissaan Vappu Taipaleeseen, joka ei rauhanmarssipuheessaan kertaakaan käyttänyt Venäjä-sanaa, vaikka kyse on nimenomaan Venäjän hyökkäyshalusta. Haapala ihmetteli suorasukaiseen tapaansa myös koko eduskunnan hiljaisuutta asiassa. Presidentti Niinistöhän on ihmetellyt koko EU:n passiivisuutta tässä Venäjä-tilanteessa.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Linkit tai kaaviot eivät keskustele, eivät etenkään vieraskieliset kaaviot. Puhu tuo asia auki ihan itse.

   Poista
  5. Kaasua, sanoi komisario Palmu.

   Poista
  6. Minäkin vetoan kaikkiin osapuoliin puska- ja joukkoraiskausten lopettamisen puolesta.

   Vetoan myös kaikkiin osapuoliin lähisuhdeväkivallan lopettamisen puolesta.

   Lisäksi vetoan kaikkiin osapuoliin katuryöstöjen lopettamisen puolesta.

   Ennen kaikkea vetoan kaikkiin osapuoliin vihapuheen lopettamisen puolesta!

   Poista
  7. Meinasin ihan unohtaa vedota kaikkiin osapuoliin rotusorron lopettamisen puolesta.

   Poista
  8. Ja minihameet ja tyrkkypushupliivit pitää kieltää. Ja nalkutus. Ja maahanmuutto. Jee, hyvä Tapsa, sulla on vastaus ongelmiin!

   Poista
  9. Minä vetoan kaikkiin osapuoliin ilmaston pelastamiseksi. Lopettakaamme puunpoltto takoissamme ja pelastakaamme ydinvoima ja aurinkopaneelit!

   Kivetkäämme kadut leveiksi kansalaisten kulkea ja ilmaiset polkupyörät kaikille. Elokapina Vuoden toimijaksi! Tuhotkaamme bensan jakelupisteet!

   Lopettakaamme Kela-korvaukset ja ahne yksityissektori koko lääketieteen rintamalta! Kaikki julkiseen! Julkinen pitää huolen meistä.

   Poista
 11. Asiasta toiseen. Nyt puhaltaa uudet tuulet Arabian niemimaallakin!

  Kuwaitin perustuslakituomioistuin on kumonnut lain, joka kriminalisoi "vastakkaisen sukupuolen matkimisen" ja jota käytettiin transsukupuolisten ihmisten syytteeseen asettamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan muhametin munat. Mihinkään ei voi enää tässä maailmassa luottaa.

   Poista
  2. Voihan tosiaan. Saudeissakin nainen sai jo ajokortin. Mihin sfääreihin nainen vielä eteneekään!

   Poista
  3. ISSllä on yleensä sellainen hassuhiuksinen. Kiva täti, kertoilee; hammastahnan voi nielaista, muutakin, aikamoista puuhastelua pitävällä pötkylällä ollaan joo. Kivaa katottavaa. NASA, tarkemmin. Sieltä saa myös näkökulmakameran lähetettä katsottavaksensa. Muapallukkaa kuvvaa. Parast'aikaa, jatkuvasti l. livenä IRL kuten se sanotaan jos tahdotaan tulla ymmärretyksi.

   Poista
  4. P.P., en ymmärrä kommentistasi mitään. Mistä puhut?

   Olet saanut jo aiemmin pyynnön selkeyttää sanomaasi. Toistan sen nyt. Jatkossa poistan.

   Poista
 12. Liittokansleri Schultz oli kuunnellut herkällä korvalla perustuslakivalio Niikkoa, joka ehdotti jonkun isokenkäisen rauhoittavan Putinin Venäjää sanomalla selvästi, ettei Ukrainaa oteta Natoon näillä lumilla. Eikä seuraavillakaan.

  Niikolle kävi niin kuin totuudenpuhujille yleensä käy. Miten käy Schultzille? Nobelin rauhanpalkintoa veikkailen.

  PS. Valiokuntaprimadonna B pahoitti mielensä pysyvästi, kun Halla-Jussi oli joskus toivonut, että vahingon aiheuttaja joutuisi kärsimään tekonsa seuraukset itse. Onhan se ennenkuulumatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis molemmat sanoivat kyllä tismalleen saman asian, Niikko ja Scholtz. Eli Putin voi rauhoittua: "Naton itälaajentumista ei ole odotettavisaa hänen tai Putinin aikakaudella." (hs.fi/ 16.2.)

   Mainittakoon, että myös Scholtzin lausunto on herättänyt hämmennystä, mutta eroa ei vaadita.

   Luin aamusella tuon Halla-ahon vanhan lausuman ensimmäisen kerran, sanatarkasti. Aika karkeasti yleistävä täytyy ihmisen olla, jos hän tulkitsee sen kehotukseksi raiskata Biaudet. Sehän on metafora ihmistyypistä, jota nämä läpeensä hyvät naiset edustavat.

   Poista
  2. Eero Paloheimo oli viimeinen vihreän puolueen jäsen jota arvostin. Aarne Saarinen viimeinen arvostamani kommunisti. Juha Rihtniemi viimeinen kokoomuslainen jota arvostin. Viimeinen arvostamani Vasemmistoliittolainen oli Claes Andersson. Sosdemoista ei tule mieleen (Väinö Tannerin lisäksi) kuin Karl-August Fagerholm, en muutakaan keksi. Ketään ei Liberaalisesta Kansanpuolueesta, SMP:stä, TPSL:stä eikä Maalaisliitto/Keskustapuolueesta, Kristillisistä... RKP:llä on joku mutta en muista kuka. Mutta sen ymmärrän että koska älykääpiöilläkin on äänioikeus, pitää heillä olla puolue jota äänestää, Perussuomalaiset ovat siihen mitä mainioin vaihtoehto. Oikeastaan ainoa.

   Nämä oman aikani poliitikoista. Aikaisemmista en viitsi spekuloida.

   Poista
  3. Allekirjoitan listan, jopa Juha Rihtniemen, miellyttävän kokoomuspoliitikon, jonka kotitila on kesämökkikunnassani. Koko mereen työntyvän niemen nimi on Rihtniemi. Claes Andersson on tai oli suurmies, niin inhimillinen, että vapisi hieman puhuessaan. Saarinenkin oli suurmies, mutta en muista, miksi.

   Poista
  4. Aivan hellyttävä vastaus!

   Ps. Oma tölväisyni persuista oli asiaton. Pyydän anteeksi.

   Poista
  5. Aarne Saarinen esti neuvostokommunismin tulon Suomeen. Ei se Kekkosen ansiota ollut. Puhumattakaan jos Tuure Junnila tai Casimir Ehrnrootht päättäjinä olisivat olleet. He olisivat tehneet sen että Neuvostoliitto koko voimallaan olisi puuttunut Suomen asioihin. - Ps. Tätä just Putin tekee: toimii omia aksiomejaan vastaan. Eli tekee nato-kriittisistä ystävistään nato-mielisiä.

   Poista
  6. Älä persuilta anteeksi pyytele, Mikis, vaan älykääpiöiltä!

   Väittäisin että valtaosa älykääpiöistä äänestää valtapuolueita ja vain älykääpiöiden änkyröstö (vrt. vihreiden älymystö) äänestää persuja, vaikkeivät ole neekeriä nähneetkään!

   PS. Tuohon Saaris-hypoteesiin toivoisin hieman perusteluja. Meinaatko, että muuten edistykselliset olisivat jyränneet maltilliset? Ei se vielä olisi riittänyt. Lopullisena lukkona olivat demarit.

   Poista
  7. Lukkona neuvostososialismin vyörymiseen Suomeen vv. 1946-1948 oli sosialiemokraatit. JO RIITTÄÄ. otta mikä totta. Aarne Saarinen ei tietenkään omana aikanaan (noina kirottuina 1970 -luvun vuosina, ja vielä vähän sen jälkeen) yksin tai edes Puolueensa avulla neuvostolaisen kommunismin tunkeutumista tänne Suomeen ehkäissyt. Mutta piti huolen siitä - mikä mielestäni on tärkeintä - että NL ei saanut SKP:sta sitä vipuvartta, joka tämän ihanuuden tänne olisi mahdollistanut... Siis Saarinen ehkäisi Sinisalolaisten maanpetturuuden. (tms. noin lyhyesti ja äkkiväärästi ajateltuna)

   Ps. Sano sinä omat mielipiteesi? vaikkapa juuri noista 1970 -luvun tapahtumista. Otan vastaan ne hyvin mielelläni.

   nimim. "”Jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin.”"

   Poista
  8. Tarkoitan, että jotain täsmällisempää sanomista kuin että "kamalia ne stalinistit silloin. oli.."

   Niinhän ne olivatkin. Mutta miksi? Ja kuka heidän antoi hillua? Ja miksi? yms

   Poista
  9. Milloin minä muka heittelen tuollaisia puolivillaisia lausumia politiikasta? Melkein loukkaannun.

   No, en silti ihan ja kerron mielihyvin näkemykseni, koska olin myös siellä ja näin jo silloin (öhöm) sen oikean olemuksen. (Vahingossa varmaan.)

   Mielestäni stalinistit eivät olleet kamalia. Se antaa heistä väärän kuvan, liian hyvän. He olivat henkisesti äärioikeistolaisiin, fasisteihin ja natseihin verrattavia diktatuurin kannattajia - ja kaiken lisäksi isänmaan pettureita, koska he kannattivat naapurinamme olevaa suurvaltaa, joka oli pienet naapurivaltionsa miehittänyt ja orjaattunut diktatuuri.

   Stalinistit eivät siis olleet sen kamalampia kuin natsitkaan aikoinaan.

   Sen sijaan kamalia olivat ne sadattuhannet tavalliset pulliaiset, jotka nielivät ja uskoivat kaikki valheet ja marssivat neuvostofasismin puolesta vuosikaudet. Se oli malliesimerkki kansan ja kulttuurieliitin tyhmyydestä ja huijattavuudesta mihin tahansa. Ihan mihin tahansa.

   Olen aivan saatanan tyytyväinen ja ylpeä omasta ajattelukyvystäni, kun näin tämän kaiken läpi jo nuorena demarina. Niinpä minusta tuli oikeistodemari.

   PS. Marssijat ja hillujat puolustautuvat aina sillä, että emme me tienneet diktatuurista, vaan me marssimme ja tanssimme rauhan puolesta!

   No, vielä 20 v sitten USAn sotaa Irakissa vastusti 15 000 marssijaa, tällä viikolla Venäjän sotapelottelua vastaan 100 marssijaa (ja edes mainitsematta syyllistä eli Venäjää).

   Eli oikeasti niistä takavuosien marssijoista oikeasti sotaa vastusti vain 0,5 % - siis puoli prosenttia!!! Loput 99,5 % marssivat muista syistä.

   Poista
  10. Kun nyt katsoo silloista ajan henkeä, näkee selkeästi, että vallalla oli fundamentalistiseen uskonlahkoon verrattava liike, jossa Lenin oli lasten lempeä isä ja Ho Tši Minh kiva naapurin setä, ja kaikki hyvä tuli kommunismista. Mikä ei tullut, oli hirveää ahnetta kapitalismia, jota maailma ei tarvinnut ja josta tuli päästä pois, kokonaan. Amerikka oli paha, oikein paha.

   Hirveää aivopesun aikaa. Naiset kukkahuiveissaan pantiin antamaan kaikille sosialismin nimissä, pihtaaminen oli väärin, rakkaus oli vapaata. Ei ollut muuta rajaa, kuin raja länttä vastaan. Talvisota oli sotahullujen houretta. Mainilan laukaukset tulivat Suomesta ja aikoinaan setä Lenin hyvän hyvyyttään antoi Suomelle itsenäisyyden.

   Tuo oli valheen aikaa. Suomettuminen on ollut Suomen häpeä.

   Poista
  11. Ei saa melkeinkään loukkaantua, Tapsa, kun en minä sinua tarkoittanut tuolla "kamalia ne stalinistit" -lauseella. Kriitikkomme Riku mulla mielessä oli.

   Poista
  12. Nythän minä loukkaannun melkein Rikun puolesta... totta puhuen tämä "loukkaantuminen" on strategiaa, vai olisiko taktiikkaa, muodikasta joka tapauksessa.

   Oikeasti olisi pitänyt parkaista, että tunnen olevani turvattomassa tilassa, koska täällä puhutaan kamalia... ja sillä viitataan selvästikin USAn varabideniin, jonka pitäisi olla rodullistettu Kennedyn inkarnaatio, mutta vaikuttaa munattomalta obamalta.

   Stalinisteista minulla on oikeastaan vain hyvää sanottavaa, koska he olivat hyväuskoisia hölmöjä, etenkin neidot. Kolmannen jallun jälkeen noustiin yhdessä sorron yöstä.

   Poista
  13. Jaa minut on mainittu. Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen...

   Kyllä minä ymmärrän, ettei ollut muita vaihtoehtoja. Aivan kaikki vastaehdokkaansa eivät olleet fasisteja, kuten suurin osa, mutta fasismi olisi huomaamatta uinut heidän mukanaan politiikkaamme. Jopa Stalinin pilkkaaminen olisi voinut tulla mahdolliseksi ja joku äärimmäisistä äärimmäisin olisi voinut epäillä jopa koko neuvostovaltion hyviä tarkoitusperiä.

   Poista
  14. Kyllähän näitä tuurejunniloita ja georgehrnrootheja olikin, mutta hehän olivat isänmaan pettureita ja rikollisiksi leimattuja. Tällainen muistikuva minulla on. Ja olihan siellä Vennamokin, kansanpelle.

   Ei, kyllä se oli fasistista aikaa, sillä eri mieltä ei yksinkertaisesti voinut olla, jos halusi hiukankin rauhassa elää. Pilkka ja herja väärinajattelijoita kohtaa oli paljon suurempaa kuin nykyään kammoksuttu persujen vihapuhe. Silloin vaan ei kukaan uskaltanut puhua vihapuheesta.

   Poista
  15. On ryhdytty pelaamaan pressapeliä. On ehdotettu Haukiota. Siis mitä!? Uskomattomin ehdokas on Sixten Korkman, panna nyt pukki kaalimaan vartijaksi, ei ole todellista minne avaruuksiin ihmisäly joukkoistettaessa yltääkään. Aikoinaan Juice kertoi pettyneensä kun häntä yleisö huutoäänestyksellä yritti saada myöntymaan ehdokkuuteen. Kertoi että olihan se alentavaa sillä vakiokyltti oli ookoo, Juice on Jumala.

   Poista
  16. Aarne Saarisen kommunismi olikin erilaatuista kuin monen muun kommunismi. Hän oli tunnettu kyvystään tulla toimeen oikeiston kanssa. Isänmaahan ässärykmentin kersanttina investoineena hän takuulla suojeli sijoitustaan.

   Poista
 13. Elämme huolestuttavia aikoja. Me olemme saaneet lehdistä lukea ns. tietoja Venäjä/Ukraina asian tiimoilta ja muovanneet niistä omia mielipiteitämme. Tai paremminkin: lehtien toimittajat ovat kertoneet, ja me sitten toistelemme heidän (= omaan ideologiaamme sopivien toimittajien) mielipiteitä ikään kuin ne olisivat omiamme. - Inhimillistä meininkiä, toki, tämä tämmöte.

  Hyviä analyyseja on tämänkin päivän Hesarissa. Ei siinä mitään.

  Mutta pitää muistaa se, että kumpikin osapuoli (tässä yhtälössä Venäjän haastama Yhdysvallat) tietävät toistensa tekemisistä (= sotilas- ja siviilitiedustelu) paljon, paljon enemmän mitä julkistetaan. Julkisuuteen kerrotaan vain faktoja, jotka hyödyntävät kertojaa, ja kiistetään ne, jotka ovat haitallisia kertojalle. Ja se, pitävätkö faktat paikkaansa vai eivät, tässä yhteydessä on samantekevää. (Äkkiäkös ne muuttaa päinvastaisiksi – kuten mainiossa elokuvassa "Vice - vallan oikeat kasvot", joka enää 9 h näkyy Yle Areenassa, ja joka kertoo mm. siitä miten saatiin syy sotia Irakissa 2003. Ja tappaa n. 600 000 irakilaista siviiliä, ja sen lisäksi saatiin aikaiseksi ISIS, yms)

  Valtapolitiikka on sellaista. Ja me elämme maailmassa joka on tällainen. Ja Putin vallanhimon riivaama KGB:n gangsteri.


  Aikoinaan, kun armeijamme (= Puolustusvoimamme) palveluksessa olin, minut koulittiin kirjuriksi, niin sen takia osaan kyllä strategiat siinä kuin Carl von Clausewitz tai Machiavelli. Koska lueskelin aikani kuluksi heitä. Niinpä tiedän että tärkeistä tiedoista ei kerrota, siis siviileille, vaan päinvastoin; jos tarve vaatii (ja ainahan se vaatii), ne nimenomaan kiistetään. (Kuten Ahti Karjalainen aina varmuuden vuoksi kiisti kaiken.) Tärkeintä on ettei vastustaja tiedä, että me tiedämme, ettei hän tiedä, että kylläpäs me tiedämme. Niinpä hän sitten sinisilmäisenä kuin Orvokki (romaanissa "Minä, Olli ja Orvokki") jatkaa omia suunnitelmiaan...


  Nimim. ”Porin Prikaatin II:n Pataljoonan 5:n komppanian kirjuri, korpraali mikis. Päivää.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt luule lukijaa tyhmäksi, mikis maailmanselittäjä. Tottakai me tiedämme, että meille puhutaan mitä puhutaan - ja totuus on siellä jossain tai vallan toinen.

   Ihmisen pitää olla näinä aikoina hyvin mediakriittinen, ja tämä koskee myös vasenta laitaa laveaa. Sieltäkin tulee sontaa tuutin täydeltä.

   Vaan yleisintä ei ole mielestäni valheen levittäminen ja salaliittoteoriat - niistä selviää terveellä kritiikillä ja järjellä. Vaarallisinta on salaaminen, asioiden panttaus, muuntaminen, poistaminen ja supistetun jutun kertominen. Siellä on aina pihvi muualla.

   Poista
  2. Putin ja hänen gangsterikoplansa ovat ryövänneet ison (= pinta-alaltaan) ja mahtavan (= luonnonvaroiltaan) Venäjän raa'alla tavalla. Ryöstäneet ja raiskanneet. Ja kansa kärsii - kuten Tsaarien aikana ja kuten bolsevikkien Nomenklatuuran aikana. Kärsivällistä kansaa!

   Sitten pari kysymystä teille, jotka historiasta olette kiinnostuneet. (ja jos ette tiedä niin voitte Wikipediasta sitä sun tätä luntata, rakkaat paskiaiset, mutta auttaako tuollainen vilppi Sielujanne... ei kuulkaas auta!

   1) Mitä maata aikoinaan sanottiin ”Euroopan sairaaksi mieheksi?”
   2) Mitä Euroopan maata aikoinaan kutsuttiin ”Savijaloilla seisovaksi jättiläiseksi?”
   3) Mitä Pekka poika sanoi Markus-sedälle suorassa radiolähetyksessä kun M-setä kysyi häneltä ”No, miksi lopetit laulamisesi?”

   Poista
  3. Millä keinoin mikis olet onnistunut pysymään reservissä, etkö ole liiaksi iäkkään puoleinen edes nostoväkeen?

   Itse olen.

   Silti hymyilyttää toki tuo asiantuntemuksen ponsi johon nojaat koko painoarvollasi. Vähän kuin ne papit löylyssä, että onneksi me emme ole kuten nuo tuolla alempana.

   Kenraaleita joltisenkin määrän o lapsena tunteneena, evp ja myöhemmin myös aktiiveja, voin kertoa ettei heiltä kommentteja tipahtele hyyskän tyhjennyksen ollessa kesken, tai muun täpärän toimen tullessa keskeytetyksi. Eivät ole mielipideautomaatteja saati lausuntomaakareita vaikka se työhön olennaisesti kuuluukin. Perehtykääpä nykyisen asevelvollisuuden kehittäjän kenr. Hägglundin uraan wikipedian avulla. On siinä työtä tehty. Eisiinä juuri kieroilla ole tarpeen, loppupeleissä asiat ovat ne jotka johtavat ja kenraalit toteuttavat tarpeellista tointa.

   Poista
 14. En minä Iines luule lukijoita tyhmiksi, vaaan tiedän että he ovat sitä. Ja mistäkös sen tiedän? No, heidän kommenteistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Maailmanselittäjä' ... ei sellaisia ole. Minä juuri halusin sanoa sen, että on vähemmän ja enemmän, ja vielä sitäkin paremmin informoituja ihmisiä... kuten Yhdysvaltain presidentti. Ja hänellä on iso armeijakunta asiantuntijoita analysoimassa kaikkea sitä dataa... Samoin tietysti jokaisen suurvallan johtajalla. Mitä me, sinä ja minä tiedämme, on marginaalista.

   Minä en maailmaa selitä! (loukkaava epiteetti!)

   Poista
  2. Ei ollut tarkoitus loukata, vaan lempeästi ojentaa, mikis. Minua, mediakritiikinkin ex-opea vähän jurppii, jos luullaan kritiikittömäksi tyhmeliiniksi. Kriittisyys on ehkä tärkein asenne, jota halusin opiskelijoihin iskostaa.

   Olen havainnut, että joskus, mikis, sinäkin luet rivienvälejä hieman Mankemangin tapaan, ja teet niitä omia päätelmiäsi. Olen puhunut tyhjien aukkojen täyttämisestä omilla ennakkoluuloilla. Arvostan silti näkemyksiäsi, koska ne ovat älykkäitä ja johdonmukaisia ja esität ne hyvin ja usein hauskasti perustellen. Se on aika harvinainen taito. Ja sellaisesta toinenkin oppii uutta.

   Poista
  3. Iines kiltti,

   rivien välistä lukemisella tarkoittanet sitä (?), että tulkitsn tekstisi toiseksi, miksi itse sen olet tarkoittanut?

   En minä ainakaan tahallani sinua lue väärin, mutta

   oletko huomannut itse, että asiat jotka omasta mielestäsi luulet esittäväsi "objektiivisesti" - ovatkin täysin subjektiivisia? Koska olet etsinyt ja löytänyt todistusaineistosi vain tietyltä taholta. Olet oikeistolainen, ja siinä ei mitään anteeksipyydeltävää ole, tietenkään. Ei mitään. Mutta falskia on, jos sen kieltää, vaikkapa vain itseltään.

   ´Ja nyt minä, kun näin armottomaksi olen heittäytynyt, tunnustan myös: minunkin hellimä oma "objektiivisuus" on yhtä lailla harha ja lumetta, toisinpäin vain, koska sympatiani ovat vasemmalla. - Enkä sitä piilottele.

   Summa summarum: nämä ovat vaikeita asioita, olla oikeassa ja omata oikea maailmankatsomus, kun maailma koko ajan on erilainen kuin eilen, mutta ihmiset yhtä pahoja ja ahneita kuin aina... En tiedä. Solidaarisuutta maailmassa on yhä vähemmän ja vähemmän.

   Poista
  4. ... "maailmassa" ... po. "ihmisten kesken"

   Poista
  5. Mikis, olet oikeassa päätelminesi, jotka tekstistä voi tehdä. Juttujeni ja kommenttieni perusteella minua voi pitää oikeistolaisena, ja se on ollut itsellenikin yllätys. Koko ikäni aina tähän blogikirjoittamiseen asti olen ollut tunnustuksellinen demari, ja ikuinen demarien äänestäjä. Muistaakseni kerran tai kaksi olen äänestänyt vihreää, aikaa sitten, silloin kun puolue oli vielä luontopuolue.

   Tämä ”oikeistolainen” on kuitenkin vain leima, eikä se päde syvissä vesissä. Tiedän itsekin, että olen hyvin empaattinen, myötäelävä sielu. Rakastan ihmistä, enkä koskaan voisi hylätä ketään, vähintä ja rumintakaan, en edes Teuvo Hakkarasta niin kuin te monet muut, ahdinkoon ja kurjuuteen, jos vain voisin olla avuksi.

   Olen aina tuntenut hurjaa halua puolustaa niitä, joita suuri yleisö kuorossa kalvaa ja haukkuu ja halveksii. Tästä juontaa se, että puolustan Susan Ruususta, Teuskia, Tanja Karpelaa (opetusministerinä hänet haukuttiin maanrakoon) ja jopa ruotsalaista kunniamurhaajaa, josta kaikki alkoi somessa. En puolustanut murhaa, vaan onnetonta ihmistä. Noh, enää en puolustaisi, mutta säälisin kyllä. Usein nämä kurjimmat ja halveksituimmat ovat - persuja. Niin se nykyään menee. He ovat kurjimmat. Minun tekee pahaa, kun luen sitä, miten sydämettömästi näitä hairahtuneita haukutaan. Siinä unohtuu inhimillisyys. Ja omaa persoonaa nostetaan muka paremmaksi. Pah.

   Poista
  6. Kiitos tästä kommentista. Selvitti paljon asioita, lisäksi suoristi eräitä väärinkäsityksiä. Minäkin olen joskus sinusta ajatellut, tuhmimmillani, että... no niin, siis täysin väärin olen ajatellut! mikis, mikis, sinä olet hölmö, ennakkoluuloja täynnä oleva hölmö! (oletpas! No,

   (vetää korvansa ihan luimuun) niin (piru vie) tairan olla.

   Poista
  7. Hyvä jos suoristi, ja oikeastaan se selkiytti omaakin suhtautumistapaani asioihin. Tärkeintä on minusta aina ihminen siellä kaiken takana. Kamalimmassa poliitikossakin on siellä jossain fraasien takana vain pieni tunteva ihminen. Tästä koetan itseäni muistuttaa, jos oikein olen suominut jotakuta poliitikkoa. Kun pääsisi aina siihen, että arvostelisi tekoja, ei tekijää. Tekijää tulee ymmärtää, jos oikein loppuun asti vien ajatusta.

   Poista
  8. Vuoropuhelun tapaan kertoillen on hybridisodankäynnin aika, ruuti ei pala enää. Käynnissä on kolmas maailmansota jota käydään laajan rintaman, matalan intensiteetin informaation, kaupan, ja resurssien hankinnan keinoin. Olennaisia keinoja ovat taitava mis- ja disiformaation tuotto, yhteiskunnan perusrakenteisiin kohdistuva jatkuva heikentäminen ja huonontaminen sekä uhkakuvien luominen tyhjästä, joitain päällimmäisiä mainitakseni. Terve vaan ja hyvää huomenta Suomi, joka nukut koiranunta epästabiililla pinnalla. Tämän viisaudentapaisen tosiasian ymmärtäminen on pelkkä pakon panema. Paasikiven muistomerkin lauseessa on totuus, kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Hirmuista, mutta Kreml ei ole mikään lakitupa. Tämä alkoi jo Thatcherin - Reaganin kausien aikaan. Siitä ollaan kehitelty vaikka mitä ja vielä lisää mutta pääasiassa psykologien kieroilla keinoilla on luotu psykoaseita mm. RAND yhtiön kellareissa, jo 50 -luvulla. Mitä muualla on tehty yhtä hyvin tai paremmin, en ole tietävä mutta onhan aivan selvää että on tehty, ja paljon. Mikäli aihe kiinnostaa voi katsoa Zeitgeist -ohjelmasarjan osia, ne ovat hyvin valottavia. YouTube tietenkin, vassokuu.

   Poista
 15. (huih)
  ..
  (Huok.)

  Utelias ihminen, aivantavallinen takapihantauno, sanoisinpa tapsamaisuudessaan keskiarvokas on etsivä, kiinnostuu spontaanisti ja usein käyttää silmiään 98,7% ajasta jonka on hereillä. Suurin osa aistiärsykkeistä jotka saavuttavat aivon ovat siis katseen avulla hankittuja, ansaintalogikka on tämä. Auraalisesti, haptisesti ja muutoin, esim. etiäisenä saatu informaatio on vähemmän vaikutuksen väylä.

  Uteliaisuus on syy aistien käytölle.

  Tapoihinsa jumittaminen on hiton hikistä hommaa, sen huomaa kun hiukan tarkkailee kanssakälättäjiä. Moniusea on valmis näkemään tavattoman määrän vaivaa voidakseen olla näkemättä ollenkaan vaivaa, siis jopa valmis tappamaan itsensä työnteolla vaikka tekee töitä elääkseen.

  ISS on kansainvälinen avaruusasema.
  Täti on astronautitar.

  Sinä et ole kovin utelias...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen utelias. Aamusella hain ISS:ää Googlen sivuilta ja löysin tämän: ISS Palvelut on yksi Suomen suurimmista yksityisistä työnantajista, joka tarjoaa siivous-, kiinteistön ylläpito-, ravintola- ja turvallisuuspalveluita.

   Nyt kun katsoin uudelleen, huomasin jonkin englanninkielisen sivun, joka liittyi NASAan. Ei kuulu vahvuusalueisiini.

   Poista
  2. Nytpä PePe pani parastaan! Poimin tuolta kaksi erinomaista aforismia, jotka olisin mielihyvin itsekin keksinyt:

   1) Hän näke tavattomasti vaivaa, ettei hänen tarvitsisi nähdä vaivaa
   2) Moni on valmis tappamaan itsensä työnteolla, koska tekee töitä elääkseen

   Hyvä PePe!

   Poista
  3. Enny nin tiijä afo- tai humorismista tässä vaan pinoan, taapeloin sillain hujan hajan. Kunhan kelpaavat. Kehuille on käyttöä kaikilla.

   Tässä aforismi, ihkaoikea: Saatte viimeisen sanan. Sitten on minun vuoroni.

   Poista
  4. Annapa isoo Iines linkityskonstineuvot niin pannaan koneet käymään, vaikka ne eivät kovin kummallisia olekaan. Vaan niinhän sitä sanotaan että huonotyömies haukkuu ensin työkalut jossei -kaverit.

   Kuinka linkitetään?

   T. Tuunarityyppinen miestaiteilijapersoonallisuusratkaisu

   Poista
  5. Tiedätkö, että tarkkaa ohjetta en voi tässä antaa, koska se merkkijono tähän kirjoitettuna tekee valmiin linkin eikä anna sitä tarvitsemaasi merkkijonoa näkyviin.

   Niinpä annan sinulle linkin, jossa on mielestäni selkeät ohjeet:

   http://nettiseikkailija.blogspot.com/2013/04/miten-toimiva-linkki-blogger-kommenttiin.html

   Poista
  6. Käynpä opissa, sidden kiiddelen linkiddämällä erään pääsiäismunaksi kutsutun deeveedeelle piilodedun roboddividsin. Näin doimien, alusdavasdi kiitän dieheni.

   Poista
 16. Raaka totuus on , että monelle tämä tuleva sotakin on vain viihdettä ,jonka seuraamiseen siirrytään olumpialaisten loputtua.

  VastaaPoista
 17. Siinäpäs se. Ja nykyään sotakin on monin tavoin somessa.

  Vaan miksi olympialaisissa ei enää soiteta voittajalle Porilaisten marssia, vaan jokin älytön laulu?

  VastaaPoista
 18. Kun ajattelen tätä hetkeä mitä elämme, ja tätä kriisiä, sympatiani ovat tietysti Ukrainan puolella. Toivottavasti ei syty suursotaa.

  Kun ajattelen venäläisiä, tunnen surua heidän kärsimystensä takia, joita heille aiheuttavat heidän omat johtajansa.

  Kävin usein Neuvostoliitossa, lähinnä Tallinnassa. Ihmiset - mitä minä nyt ihmisistä parikymppisenä ymmärsin, en tietysti paljoakaan - olivat samanlaisia kuin Suomessakin. Eivät he valtiollisia asioita pohtineet vaan murehtivat lähinnä jokapäiväisiä arkisia asioita, mm. ruoan hintaa. Ja että kaduilla on liikaa lunta, naapurit metelöivät, hissistä on lamppu sammunut, makkaraa ei saa Kaubamajasta, vodka on tehty liian laimeaksi, ja Soome teevee ei näy ja "miks mängitin ei mängitä".. Tavallisia neuvostokansalaisia hyö, ei mitään militaristisia imperialisteja, tms. Vittua kanssa! Ja samalla lailla moskovalaisetkin kuulema elivät ja olivat, kertoivat he. (vaikka monet vihasivat venäläisiä)

  Ne kerrat kun olin (kaksi kertaa) delegaation mukana, tapasin myös virallisia virkamiehiä (= paikallisia pikku-nomenklatuureja), niin ainahan siinä ensin pölistiin ne viralliset pölinät, kiiteltiin yhteistyöstä ja avunannosta ja maailman rauhasta ja Leninistä ja ties mistä, ja kehuttiin toisimme, lopuksi vaihdettiin viiri tai lippu ja käteltiin tai (harvemmin kyllä) poskisuudeltiin. Se siitä. Myöhemmin kun juotiin (suosituimmat juomat olivat muuten armenialainen konjakki ja Viru Valge, ei vodka!) niin puhuttiin toista. Inhimillisistä asioista... tai naisista ja Ladoista, ja aina joku puoluevirkailija, kun kävin vessassa kusella, tuli kyselemään olisiko mulla "müüda varkkuja"... tms. No, olihan minulla. Miksei olisi ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna... voi että rakastin sitä kaupunkia! Ja yhtä ihmistä siellä.

   Tallinna oli silloin hyvin harmaa kaupunki, täysin erilainen kuin nyt, ränsistynyt ja ruma. Lilian oli kaunis ja hymyili minulle. Hän oli kuin tähtisädetikku.


   mutta en osannut, en osannut pitää onnestani kiinni

   Poista
  2. Niin, ja sit ne saatanan neukkubyrokraatit epäs multa mun viisumin. Ei ollut mulla enää menemistä Rääveliin.

   Poista
  3. Eino Grön (ei sukua vihervassereille) kun laulaa laulunsa, fraseeraa kamalasti. Joka tavallaan sopii hänen äänelleen. Geor Otsin baritoni on siitä huolimatta ilmeikkäämpää. Ja kun hän vielä sen lisäksi laulaa niin hekumaalisen tarkastin nuotin päälle, siitä tykkää.

   Poista
  4. Georg Ots on kaihoisa laulaja. Tulee aina ikävä, kun hän laulaa, ikävä jotakin. Meinaa pakahtua, sekä laulaja, että kuulija.

   Poista
  5. Nuorempa ajatteli - jos vahingossa tommosta laulua sattu kuuleen, että siinä joku Vaari vetää virttä, tms. RokkenRollia sen piti olla.

   Ei vaineskaan, Olen aina tykännyt - myös - klassisesta musiikista. Ots osaa oikeasti laulaa.

   Poista
  6. Viihdemusiikistahan tässä on kyse. Mutta hyvin, hyvin korkeatasoisesta viihdemusiikista.

   Ps. Ihailemani säveltäjä Šostakovitš teki myös jännää mutta korkeatasoista viihdemusiikkia, mm. sävelsi elokuvamusiikkia. Niissä sävellyksissä aina välillä kuuluu PAM ja sit taas on ihan hiljaista - mitä nyt jouset vähän soivat, ja sello kähisee omiaan - ja äkkiä taas PAM PAM.

   Villiä meininkiä.

   Poista
  7. Olavi Virta oli kuningas monessakin suhteessa mutta ennenmuuta kunnoitan hänen ahkeruuttaan, hän levytti koko repertuaarinsa kolmesti, äänenlaadullisista syistä ja varmasti myös paremmin toimeen tullakseen. Viina vei miehen kuten myös J. Leskisen ja oli erittäin surullista että niin kävi, kaameaa taas oli Helsingin ev.lut. srk.n lehden Kirkko ja Kaupungin katsanto Juicen kuolemaan, sivan selvää vahingoniloa ja suoraa, avointa kunnioituksen puutetta ilmentävä, joskin siivosanainen viimeinen sana jolla koko ura vedettiin vessasta, että ei sitten vaan saanut ryyppyä poikki vaikka moni lähetti esirukouspyyntöjään, että muistakaaskin nyt ettei tule kuulkaa pyytää mahdottomia. Kaameaa ja luotaantyöntävää paskapuhetta. Peruin tilauksen, se olikin konstikkaampaa kuin olisi arvannut. Eräässä vaiheessa lähettivät kaksi kehteä, että justiinsa joo eihän tämä voi näin olla että ilmainen ei kelpaa, tätä painottivat että ota lehti, ota toki kun halvalla saat... Uskomattomien pää-äänenkannattaja Korkki & Kuponki. Ville Rantakasnnei enää piirrä siihen läsyyn, edennyt uralla.

   Poista
 19. " ... ystäväin, vaikka pyydän näin,
  tiedät että on, kiire tarpeeton ..."

  Ei ihmisiä saa syyttää siitä mitä kauheuksia heidän jotajansa tekevät. Putin on vallankiimainen koira, noin 100 miljardia dollaria omistava veropakolainen, ei mikään venäläinen. Saatana soikoon! Eniten taas pohjoiskorealaiset ihmiset Kim Jong-un tekemisistä kärsivät kuin ketkään muut. Ei heitä siksi saa syljeksiä että ovat pohjoiskorealaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihminen ihastumiselleen mitään voi, ei kai kukaan, etenkään noin 2-kymppinen. (Nykyisin noin 9-kymppisenä ymmärrän tämän asian paremmin. Oy Jeah. Koska... "ei rakkaus meitä jätä, me jätämme sen").

   Oli miten on.

   Nuorena pihkaannuin väkevästi jokaiseen tapaamaani tyttöön. Mutta siitä olen ylpeä, yhä vieläkin, että aina kun tajusin tytön liikaa kiintyneen minun, sanoin ettei minuun saa rakastua, ”se tuottaa vain ongelmia meille kummallekin...” - Heh, mitä patetiaa, mutta totta. Enkä minä sitä – vaikka nuorempana olinkin nätimpi kuin nykyisin – sitä ylimielisyyttäni sanonut, ei sinne päinkään, vaan pelko siinä suurin tekijä oli mulle. Pelkäsin "sitoutumista”... höpö höpö, itseäni minä pelkäsin. Ja tyttöjä.


   Mutta on... hmnh hmn... Georg Otsilla ihana ääni, ja koulittu, osaa laulaa nuotille. Monet hänen laulamansa tekstit ovat myös hyviä. - On myös huonoja tekstejä, mutta eihän niitä ole pakko kuunnella. Eihän?

   Poista
 20. Samperi soikoon, kymmenkunta mikistä peräkkäin? Tässä muillekin kuin P.P.:lle on pohtimista... miksen minä saa yhtä paljoa sekoilla kuin mikis? Erinomaisen epäoikeudenmukaista.

  Niin onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tsiigaa ku äijä dusaa!

   Ohan se kiva aina välillä 'tapittaa', pystysuoraan platalta poispäin maapallosta kun tietää että myllyissä riittää tehoja.

   Taikaisintulosta en niin piittaa itekkää..

   Poista
 21. Peräkkäin voi kirjoittaa hyvinkin kymmenen kommenttia, kunhan niissä on jokin kielellinen tolkku, eli ne ymmärtää. P. P. on oivaltava ja hyvä ulosantaja, mutta punainen lanka on joskus niin piilossa, että sitä on vaikea löytää.

  VastaaPoista
 22. säkä säkä piuh pam. Tulin eilen Elvarista, meni Kutzzettille enkä ookoo. Räjähdyspeltiä. Perkele on muuten jalopeuroja jotka vintiltä tulee, hän laskee merkonomiksi q+14-2 on pähkinä. Hilpeä Humalus humis. nastanaattanen naanen naantalisa nhkansa en tiedä on höpötystä. Mutta minulla on ajatus jota en sano, luulkaA. kANNAKSELLA ei kun isosti, vittu tupsahti nämä kirjaimet. Kirjalansalmella bussi ajoi jokeen ja 25 ihmistä kuoli eikä kuollut ei se on totta. Kun palan tulessa niin pamhdan puhki. Brikstikston. oki on hakkapeliitta. äjh ja uh, kohta tulee multa paska. Pinnistä poika, sanoi verrkkopallovalmenta mulle kun luin saksan äläskyjä. Ahven ui laiturin viereen jossa makasin ja katseli minua, ei kauaa mutta hetken aikaa, sitten potkaisi sitä mustaa pyrstöään ja ui minun luotani pois. Voi että illalla kun öljylampun valossa Hemmi-tädin knssa järsimme Ylhäisten näkkileipää ja luimme toisillemme ääneen Tsehovia, ikävöin sitä raitapaitasta kalaa! Moskova, niin kaukana ja yksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaapa jaa. Mikis laskettelee verbaalista alamäkeä ilman vaihteita, niin kuin serkkupoikani Rajakiven mäessä, jossa sanottiin kummittelevan, kuskatessaan meitä tyttöjä lavatansseihin. Voin vakuuttaa, että lavatansseissa oli hauskaa, mutta serkkupojan kyyti huimasi mahanpohjasta.

   Poista
  2. PS varmuuden vuoksi: verbaalinen alamäki -ilmaisu ei tässä tarkoita huonoa vaan hyvää. Harva osaa lasketella ilman vaihteita päätymättä pusikkoon. Mikis osaa.

   Poista
  3. Hulvattua ajatusvirtaa, vaikka välillä on pitänyt pysähtyä, mites tästä eteenpäin. Mutta Hemmi-tädin kanssa vietetyt hetket on suloisia.

   Poista
  4. Kopikätit naukuu
   talonnurkat paukkuu

   Pakkanen panee
   havutten hakkuu.

   Hallin haukku
   vastaa
   Korpi kutsuu
   lastaan

   Elämillä maksaa
   kansa
   minkä jaksaa
   Kansa.

   Poista
  5. No löytyyhän sitä runosuonta P.P:ltäkin. Talviolosuhteista luontoa ja pystykorvat on energisiä kavereita.
   En kyllä ikinä pystyisi metsästämään, tappamaan eläimiä itse, vaikka nälkäkuolema olisi edessä. Siis jos mitään muuta syötävää ei hengenpitimiksi olisi. Pureksisin ennemmin pihlajan- ja katajanmarjoja ja havupuiden oksia lumisina talvina, kuin jahtaisin eläimiä. Juomaakin niistä voisi keittää, jos on astia ja tulitikkuja. Kalastaminenkin talvella on rankkaa puuhaa. Muina vuodenaikoina luonnossa on enemmän kasviperäistä syötävää.

   Poista
  6. Sama täällä. Kun jo onkimadon pujottaminen koukkuun tuottaa vaikeuksia, vaikka sillä onkin kai tikapuuhermosto, joka ei tunne kipua. Olisipa ihmiselläkin!

   Eläin on ihana, suloinen ja arvokas olento, jokainen niistä hyönteisiä myöten. Jossain mielessä voisin kuvitella olevani intialainen, joka lakaisee kadun jalkojensa edestä, jottei tappaisi ainuttakaan elävää oliota.

   Olen tappanut kyykäärmeen, vahingossa, kuten olen täällä kertonut. Se luikerteli hurjaa vauhtia minua kohti mökin nurmikolla, ja tartuin hädissäni kevyeen tuoliin, jonka heitin käärmeen suuntaan käännyttääkseni sen pois. Se jäikin siihen makaamaan, ja minä soitin naapurini miehen paikalle. Hän totesi sen kuolleeksi ja kantoi muurahaispesään. Vieläkin on huono omatunto. Pieni vallaton tyhmä poikanen, luulen. Ja kauhea ihminen tappaa sen kauhealla tavalla.

   Poista
  7. Ymmärrän kyllä, että jos luonnoneläimiä alkaa olla liikaa ja niiden luontaiset elinolosuhteet ovat uhattuna, esim. että ruoka ei elinpiirissään riitä, tai ovat sairaita, loukkaantuneita auto-onnettomuuksissa, niin silloin ihmisen pitää auttaa niitä pois kärsimästä.
   On mahtavaa, että meillä on sentään vielä upeita eläimiä luonnossa. Enemmänkin voisi ja saisi olla, elleivät ihmiset koko ajan tuhoaisi niiden rauhallisia elinpaikkoja teillä, metsänhakkuilla ja rakentamisella..

   Poista
  8. Susia on Suomessa vain parisensataa, ja silti niitäkin uhattiin juuri ampua oikein viranomaisten toimesta. Kokonainen susiperhe tai heimo piti ampua niille sijoilleen, kun ne ryökäleet kuulemma tunkevat ihmisen reviirille.

   Pah. Susi on tappanut ihmisen, lapsen, viimeksi 1800-luvulla. Ihminen se on, joka tunkee susienkin reviirille ja supistaa, niin kuin Noora sanot, niiden elämisen ehtoja. Onko sitten ihme, jos luonnoneläinten vähentyessä susi käy joskus karjan kimppuun. Kamalaa tietysti, mutta ei se ole yksin suden vika. Ei se julmuuttaan tapa, vaan henkiinjäädäkseen.

   Poista
  9. Ideani tässä oli, että ensin kirjoitan tekstiä P.P.:n kielellä, sitten liun pikku hiljaa omaan kieleeni. - Eli hieman diivailua, ei sen kummempaa.

   Poista
  10. Juujuu, kyllä minä sen heti huomasin, mikis. Teidän ilmaisuissanne, sinun ja P.P:n, on joskus hämmästyttäviä yhtäläisyyksiä. Erot ovat selvät, mutta.

   Poista
  11. Jäin taannoin kotisaareen kelirikon panttivangiksi. Juureksia oli kellarissa lujasti vaan öljyä eikä etikkata yhtikäs. No. Seitsemättä viikkoa käytiin - ans olla, lykkäs kovat pakkaset. Minä huhkin kottikärryllisen kahesti per vrk että lämpimän sain pidettyä. Heikottikin. Nälkä se jo. Eipä mithän, rodon (rhododendron, lausutaan alppiruusu) juureen olliit kömpinnä pampi kuolemaan. Parikytäkilonen, kylmään kuollu, rassukka. Miehän sen popsin. Ketsuppia kaipasin. Vastakertana piän maustekaapissa jauhemaisena, sotilasjekkuketsuppia. Ilman en mökity.

   Tappaa en taho, eikä vissiin kai tartte, vaan merikotkaparille jätin, jään reunalle. Söivät. Katselin. Jaloja ne! Noo.. merivartijat tulliit sitte pöristimellä perkele, ruokarauhan häirintä! Mie jo että pamautan pois kuleksimasta mutten ilenny...

   Poista
  12. Miten kauheaa ja samalla ihanaa on asua saarella talvella, luonnonvaraisena, ilman ketsuppia. Ja kelirikon vankina. Vähän kadehdin merikotkiasi ja bambejasi. Mutta siis näit ne. Se on jo jotain. Vaan onha sielläkin puhelimella kantamaa, oletan, kun nettiyhteyskin pelaa.

   Itse mietin, että jos asuisin saarella talven, minulla olisi kyllä pitkä rivi säilykepurkkeja ja muuta kotivaraa varastoissa, niin ei tarvitsisi eläintä nylkeä. Vaikka hienoltahan tuo kuulostaa, kuolleen eläimen hyödyntäminen ja aterian jakaminen muillekin luontokappaleille.

   Poista
  13. Mikään ei pärjää aidolle luomumiehelle jolla riittää yli ääripään laiskuutta ja lukuhimoa ja työkaluja. Kantosähköllä, suurella akulla noudin naapurisaaresta luuriin ja ledilamppuun matalajännitettä. Muuten olin niin sottapyttyä kuin ilkesin. Ehyt ja levollinen, sen huomaa kuinka umpihöperöksi erämaa tekee kun lukee mitä tuolloin kirjoittelin Kemppisen blogiin, Huikean noloa! Ällistyttävän hulluuden avoin tunnustus. Noh, viikon kaljoittelun jälkeen olin taas oma itseni. Silti tuo luostarimieli jäi kyllä iäksi sielun syrjään kiinni ja on ollut monesti yllättävän tehokas ja avulias työkalu. Voimavara jota ei ole tarpeen säästellä.

   Pro Rajalalle arvelin lähteväni vuokraamaan pitkän putken ja liikkeentunnistimen tehdäkseni vähän luontokyhnyä mutta päätin että nuo lintuset saavat ruokarauhansa pitää, en saattanut kyetä heitä hyödyntämään. Jaloko olen? Voipa olla että sosiaalisinhimillisenä olentona jalohko mutta omantuntoni mukaan olen elänyt ja tarpeen mukaan yleensä täräyttänyt tätä tyyliä sanallisen väkivallan keinoin muillekin. Ekofasisti kun olen, henkeen ja vereen. Älkää vouhottako Linkolasta, dorka ja kiukkuinen umpitylsä klovni. Ei mitään tunnustettua tai tunnettua aitoa kiltteyttä, siis ruma ja vihaava miehen kuvatus, ja huono hygienia. Sori se, en ole kokeillut muita olemisen malleja sillä olen aivan liiaksi ennakkoluuloinen ja huono arjensietokykyni jo yksin riittäisi kääntämään pääni leasing-vaimon ja Omakoti Talon omistamiseen ryhtymisestä, saati että ryhtyisin seuraamaan urheilua. Tai Luonto paratkoon itse urheilemaan. Juuei!

   Poista
  14. Mitä Linkolaan tulee, hänestä löytyy muuan valokuva, jonka muistaakseni julkaisin blogissani joskus. Siinä tämä lentomatkailua ja turismia vastustava miekkonen makoilee etelän aurinkorannalla pintaansa kärventäen, uimahoususillaan. Kuva on aito, ei manipuloitu.

   Poista
  15. Tässä tuo juttuni kuva

   https://inez54321.blogspot.com/search?q=Linkola+pentti

   Poista
  16. Kuules Nooralainen sitä uskoo, siis luulee että nälkäänsä ei tappaisi. Kyllä varmasti tappaa.

   Poista
  17. Sikäli olen sallivalla katsannolla etten ole inhan pikkumainen vaikka todella pedanttinen olenkin. Toinen on tapa ja toinen menettelytapa. Nimenomaan matkiminen on kohteliaisuuden ilmaisu, näin kieron useampitulkintaisesti ilmaistyyppisesti neuvoakseni. Sen osaan kertoa että vaikka osaisi todella jäljitellä ilmaisujani ei osaa valita aihepiirejä samoilla kriteereillä ja se, se tekee aina eron. Ei miltä kuullostaa vaan mitä on kuunnellut ja mikä on seuraus siitä mitä on omaksunut. Saan aina tietää kaiken kiinnostavan, en aina tahdo mutta saan.

   Yksityisyyteni on loukkaamaton, pysyy varmemmin kuin mikään muu kiinnitettynä sillä tavoin etten ole vähääkään hermoilemaan päin jos vaikka saadaan päähän kertoa päättömyyksiä ilman päättelykykyä.

   Juice ja Mikko lauloivat Yhdentekevää, siinä tämän tarinan ydin onkin. Silloin tällöin tulen itseni kanssa toimeen, jos enemmän niin on se luksusta.

   Poista
 23. Minäkin tykkään Hemmi-tädistä. Hän sai minut ajattelemaan omia tätejäni, joita on kokonainen liuta. Siinä samalla ryöpsähtivät heidän kaikki lapsensa tietoisuuteeni, ja ah sitä iloa kun tapasin heitä Facebookissa. Aivan kuin uusi aikakausi olisi alkanut! SERKKUJEN KAUSI.

  VastaaPoista
 24. Hei Liisu.
  Joku äidin suvun serkuistani
  perusti serkuille porukkasivun facebookkiin. Sinne on kertynyt paljon tarinoita ja hyvin vanhoja valokuvia mummosta, ukista, heidän lapsistaan ja lastenlapsistaan jne. Voin käydä kurkkaamassa sukulaisia, joita ei muuten tapaa.
  Muutoin en päivitä enää fb-sivuani ja kaverit olen kaikki poistanut.

  VastaaPoista
 25. Ai miten hieno tapa käyttää Facebookia. Tällaisessa tarkoituksessa se toimii mainiosti. Itseäni hieman harmittaa, ettei oikeastaan kukaan lähisuvustani ole FB:ssa. Eikä entisistä työkavereistakaan moni muuta kuin aikanaan työasioissa. Niinpä lopetin itsekin oman FB-tilini aika nopeasti. Whatsapissa kyllä jokunen suvusta ja ystävistä on, ja se onkin meikäläisellä päivittäisessä käytössä. Se on kuitenkin vain pikaviestin.

  VastaaPoista
 26. En ole liittynyt whatsappiin tai muihin sos.median sivustoihin, vaikka on lähipiirissä pyydettykin. Tulee tätä "tavaraa" tallennettua jo näilläkin alustoilla pyörimaan ja jäämään bittiavaruuteen.

  VastaaPoista
 27. Whatsapp on pikaviestimenä kätevä. Se piippaa, kun joku on langoilla ja viesti tulee. Sillä voi myös soittaa ilmaisia puheluja. Erityisen kätevä se on Saksassa asuvan siskoni kanssa, ja lähetämme paljon kuvia. Samoin tyttären kanssa viestimme päivittäin.

  VastaaPoista
 28. Ach so. Ollaanko sitä katsottu että nyt ip -lehdet jo saavat tästä blogista aiheensa?

  Vastuu on.

  VastaaPoista
 29. Ei ole katsottu, jos viittaat ylempänä olevaan kommenttiini, jossa nostan kissan hännän. Kerron, että Helsingin Sanomien päätoimittaja puhuu samasta huomiost6a, jonka tein päivää aiemmin blogissani: puhutaan Ukrainan rauhasta ja Ukrainan tilanteesta, mutta varotaan puhumasta Venäjän hyökkäyshaluista. Vappu Taipalekaan ei maininnut rauhanpuheessaan Venäjää kertaakaan nimeltä.

  - Tämä on vaikuttamista, manipulaatiota, toteaa HS:n päätoimittaja. Myös Timo Haapala (IS) mainitsi saman asian.

  Minkäs minä sille voin, että puhuin ensin asiasta. Halusin vain tällä vahvistaa omaa sanomaani, kun kerran arvostetut toimittajatkin saman asian huomaavat, enkä usko, että minun blogiani piireissä luetaan.

  VastaaPoista
 30. Saako Venäjä päättää, mikä sitä uhkaa?

  VastaaPoista
 31. Etupiirien (= itsenäiset naapurimaat) menetys, luulen, olisi Venäjän ”päätöksen” tulema.

  Ei kai ”uhka” ole koskaan itse päätettävissä. Uhkaa joko on tai ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin Irakin massamurha-aseet?

   Poista
  2. Siis missä mielessä, mitä tarkoitat?

   Poista
  3. Saako Venäjä päätyä uhkakuvapäätöksessään samaan lopputulemaan kuin muut itsenäiset valtiot?

   Poista
  4. Tässä puhutaan nyt niin kryptisesti, että lukijan on vaikea tulkita, mitä tarkoitetaan.

   Miksi ei puhuta hyvällä selkeällä kielellä? Eikö sitä osata, vai eikö itsekään ymmärretä, mitä sanotaan? Kun sataa, on hyvää tyyliä sanoa: nyt sataa.

   Poista
  5. Oikein sivistyneille: rem tene, verba sequentur.

   Poista
  6. Jari Tervo on lyhyen lauseen taitaja. Hän ei kirjoita ulkona satoi vettä sillä harvemmin sisällä sataa, saati että sataisi lunta. Hän kirjoittaa satoi.

   Poista
 32. Mitä muuta kuin manipulatiivista vaikuttamista ja mielipiteiden muokkausta nykymediat tehtailevat?
  Onhan tämä nähty jo niin moneen monituiseen kertaan. Kuka omaa parhaimmat mielenmanipuloijat ja välkyt kieroilijat neuvonantajina jyrää huonommin ihmisten mielenkäsittelyyn perehtyneet.
  On todella vaikeaa pysytellä puolueettomana erilaisten luulojen, manipulointiyritysten ja oikeiden "totuuksien" sekamelskassa. Itsenäinen ajattelu näyttää ihmispopulaation joukossa olevan harvinaista jopa kiellettyä.
  Liekö sekään totta, että riitaan tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lie.

   Viisaampi vaikenee.

   Tämä on vaikeaa sillä kaikki ovat käyneet koulua. Paitsi että ovat oppineet olemaan vaiti kysyttämätä ovat myös oppineet olemaan juoksematta ja pyytämään luvan päästä tarpeilleen ovat kaikki oppineet et kysyttäes tulee kyetä oitis vastaamaan. Vaikenemista ei palkita, oikean vastauksen esittäminen ei ole mahdollista myöhemmin.

   Ainoa oikea on itseoppinut, muut ovat opetetut.

   Ylioppiminen on.

   Mikä tässä on outoa, kummaa? En ymmärrä, kyseenalaistan kenenkään oikeuden vaatia ja saada vastaus, varsinkin mikäli asua on useampitulkintainen ja vastauksen tulee olla monipolvinen ja haaraautuvien seikkojen summa.

   Ei sen kummempaa, tahtomattani mutta tietäen olevani turkijapersoonallisuus en kykene hyväksymään vaan kiistän kysymysten esittämisoikeuden.

   Tehkää tekin niin, senkin eto kehvelit. Tämä on demokratian vahtien työ jonka tulee jatkua päättäväisesti ja varmoin ottein. Räksyttävät hannukarpot ovat elinehto vapaan sanan ja lain edessä yhdenvertaisen aseman tavoittelun työssä.

   Poista
 33. Pakko mainita: kylläpä tuntui raikkaalta kuulla Porilaisten marssi jääkiekkokullan kunniaksi kaupalliselta kanavalta. Ylehän soitti jotakin merkillistä mitäänsanomatonta tuntematonta luritusta Iivo Niskasen voiton kunniaksi. Ettei vaan tulisi mitään isänmaallista.

  Huomaa selkeästi, miten hapettuneeksi kanavaksi Yle on ajettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, ellei työssä ole laiskurointi- ja tuppurointisanktioita eikä paremmasta palkita mikä olisi ansaintalogiikan mukaista, saadaan byroohenki, insestoidi tahmea klöntti jonka arvot lillivät kuin vaivaisen onni tikunnenässä. Yle on mätä, ja yrittää työntää uusnyrjähtäneis-pseudoälykkäitä liirumlaaumeitaan ja miukumaukujaan silmille kuin piripäähuora.

   Ylen ankea kuvaus: a) kaikki loppu tai kadoksissa, b) epäoikeudenmukaisuutta kohdistettu jälleen yksilöihin - olemme saaneet tietää! - vaikka maailma on kaunis ja kiltti, c) pengar och pengar mutta lähipuistotätien palkkaneuvotteluista emme kirjoita koska meilläkin on ikävä kyllä lapsia, kalliita saatanoita ja pilvikään ei enää maita, d) ei ketään tod. kiinosta mitä joku ikävä tyyppi horisee ulkomailla, ja nimikin on hankala kirjoittaa, d) tiede on tekniikkaa ja tekniikkaon mysteeri joten sillä selvä ja sileä, muut pornoilkoot sen kimpussa, paitsi että Esko Valtaoja on jotenkin sexy ja kiva, nahkahousut, hi-hii.

   Poista
 34. Vaan minä tyttö se pistelin menemään taas kirjaimia urakalla. Sytyke oli uudet liikennemerkit. Tulevat kalliiksi nämä transektionaalien vouhotukset.
  Vaan hurjaa äänetöntä nauruskin kumpusi rintojen yödtä. Tyttöjä ja poikia ei uusissa liikennemerkeissä ole. Ukolta se hyväksytty neutri näyttää ja polkupyörän kuva liikennemerkissä on miesten pyörä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kommentoimassa. Tuolla liikennemerkkirahalla olisi saanut vaikkapa vanhuksille parempaa hoitoa. Nyt se on monessa kunnassa luokatonta.

   Poista
  2. Liikennemerkkiuudistuksen teki Sipilän hallitus eikä perusteluissa puhuta sukupuolista. Älkää menkö noin halpaan!

   Poista
  3. Ilta-Sanomat kertoi liikennemerkkiuudistuksen kustannusarvioista. Lehden otsikolle "Sukupuolettomien liikennemerkkien vaihtotöistä jo miljoonalasku" ei löytynyt katetta jutusta.

   JSN, langettava päätös 2.2.2022

   Poista
  4. Niin, siis onko joku syyttänyt nykyistä hallitusta? Ei tietääkseni.

   Sekin on usein esitetty, että uudistus tehdään siksi, että koneen on helpompi ne piirtää, kun ei ole yksityiskohtia, vaan tikkuja.

   Yhtä hyvin koneella kuitenkin voi tuottaa vaikkapa sen saksalaistyylisen jalankulkumerkin, jossa sukuoli on tunnistettava. En sano, että niin tulisi tehdä, vaan sanon vain sen, että tuo koneella piirtämiseen vetoaminen ei päde.

   Itse en ole puhunut miljoonalaskusta, koska sellaisesta ei ole kyse. Puhun koko uudistuksen tarpeettomuudesta. On päivänselvää, että hahmot ovat pelkistettyjä tikku-ukkoja, joita voi kutsua sukupuolettomiksi. Tämä intersektionaalinen feminismi näkyy tiedostamattomana näissä figuureissa, vaikkei se olisikaan ollut johtotähtenä.. Neutraalius kaikessa on ajan henki, joka tunkee mukaan ”tarkoituksetta”.

   Poista
  5. Sitä mahdoitteko huomata kuinka suojatien merkin hlö ottaa niin lyhyttä askelta? Vanha paineli paljon reippaammin. Verratkaapa. Tämä uusi on kuin teekkari viikon vappua vietettyään.

   Poista
  6. Robotti piirtää robotteja.

   Poista
  7. Oho, joko "intersentionaalinen feminismi" on muuttunut tiedostamattomaksi? Mitäs vielä?

   Poista
 35. Nyt pitää lesbojen äkkiä vaatia sukupuoletonta polkupyörää ja ukon poistoa merkeistä.
  Voi vietävä, sanoo kylällkin yks mummo
  uskomattomista asioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, woke-ajan tunnusmerkki on sievistely, teeskentely, massaistaminen, samuuden korostaminen yksilöllisyyden kustannuksella. Ihan tulee ikävä jonkinlaista individualismin vivahdetta kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Eletään kollektivismin kulta-aikaa.

   PS Pitää lukea oikein: en puolla itsekkyyttä, en alkuunkaan.

   Poista
  2. Olen aina ihmetellyt vallitsevaa peittelylinjaa sukupuolten kirjossa.

   Miksi ei voitaisi vain hyväksyä homoutta, lesboutta, transseksuaalisuutta jne. poikkeaviksi seksuaalisuuden muodoiksi? Miksi niitä ajetaan kolmansiksi ja neljänsiksi sukupuoliksi ihmislajien sukupuolten kirjoon? Eiväthän ne ole erillisiä sukupuolia, vaan seksuaalisuuden muotoja, seksuaalisuuden toteuttamisesta on kyse.

   Mitä pahaa poikkeamissa on? Minulle kelpaa lapseni kummiksi homo ja lesbo ja transseksuaali, jos sellaisen tunnen. Ja yksi tuollainen onkin lapseni kummi, tosin nyt jo poistunut keskuudestamme. Ihana ihminen ja lähimmäinen.

   Poista
  3. Tunnen minäkin läheltä ja kaukaa näitä valioyksilöitä, jotka ovat erinomaisen, erityisen viehättäviä persoonia ja kultasydämiä kaikille, että jopa alkavat äklöttää.
   Salaisuuden kätkeminen vaatii hyviä näyttelijän lahjoja ja relienssiä vastoinkäymisissä. Yliystävällisyys on parempi puolustus kuin suora agressio vihan kohteille.

   Poista
  4. Sanon tämän nyt tässä yhteydessä kaiken imagohaitankin uhalla:

   Olen aina miettinyt sitä seikkaa, miksi useat transsukupuoliset miehet, jotka kokevat olevansa naisia, liioittelevat muutosprosessissaan naisen seksistisimpiä piirteitä: valtavia silikonirintoja, täytettyä takapuolta, botoxilla täytettyjä huulia, tekoripsiä, ja kruununa kaikkeen parikymmensenttisiä koristelakattuja kotkankynsiä. Lisäksi he sipsuttavat ja kimittävät. Tuohan on naisen ja naiseuden irvikuva.

   Miksi he eivät halua tavallisiksi naisiksi ilman ylikorostunutta seksistisyyttä?

   Poista
  5. Sinulla on kertakaikkisen väärä käsitys transsukupuolisista ihmisistä. Imagohaitta osuu neroosi.

   Poista
  6. Jos puhut minulle, Mankemangi, niin vastaapa kysymykseen, mitä väärää on minun käsityksessäni transsukupuolisesta ihmisestä:

   Transsukupuolinen ihminen kokee kuuluvansa syntymässä hänelle määritellyn sukupuolen suhteen vastakkaiseen sukupuoleen.
   Transsukupuolisuus ei ole mielenterveydenhäiriö, vaan ihmisen vakaa tuntemus omasta seksuaalisuudestaan/ sukupuolestaan. Transsukupuolisuudella ei ole uskonnollista merkitystä, se ei ole ”syntiä”.

   Kysyn vain sitä, miksi transsukupuolinen ihminen, alkujaan poika tai mies, haluaa usein, ei aina, korostaa naiseuttaan niin seksistisesti ja ylikorostuneesti. Tämä ei ole mielipide, vaan totta. Esimerkkejä tiedämme kaikki.

   Poista
  7. Siis et pystynyt nyt tätäkään millään tavoin perustelemaan, Mankemangi. Miksi esität itse kysymyksiä, mutta kun sinulle esittää, et koskaan osaa vastata niihin? Dialogia, pliis!

   Poista
  8. Voisin vastata, jos esittäisit edes yhden esimerkkihenkilön.

   Poista
  9. Ei, vaan sinun tehtäväsi on vastata kysymyksiin.

   Poista
  10. En tiedä ketään takapuoltaan paisuttanutta transnaista.

   Poista
  11. Mäkin pidän luonnollisesti pulleaa paljon parempana, paisumus on!

   Poista
  12. Näitä transsukupuolisia pullistelijoita löytyy pikahaulla helposti pilvin pimein, esimerkiksi Ivana Vladislava. Tarkoitan ylempänä olevalla kuvauksellani yleislinjaa: vartalon ylikorostunut ja liioitteleva seksistisyys, jota toteutetaan eri paikkojen muokkauksella, lähinnä rintojen ja huulten ja kasvojen, mutta myös pakaroiden.

   Enkä sano, että näin on läheskään aina. Sanon sen, kuten ylläkin, että nämä ylikorostuneet piirteet jäävät ihmisten mieleen ja leimaavat suhtautumista transsukupuolisiin ihmisiin varovaksi. Etenkin, koska niitä näkyy mediassa. Esimerkiksi kansan suosimissa tosi-tv-ohjelmissa on aina kiintiöpaikka sukupuolivähemmistöläiselle, parillekin. - Enkä sano, että se on väärin, kunhan totean.

   Esimerkiksi BB-ohjelmassa ollut Kevin muokkasi mielestäni hyvin ihmisten käsityksiä positiivisemmaksi transsukupuolisista ihmisistä. Alkuun Kevin puhui korkealta ja sipsutteli, mutta karisti nopeasti nämä ylikorosteiset elkeet ja oli oma itsensä, mukava ja rehti Kevin.

   Poista
  13. Seuraatko ihan oikeasti netissä Ivana Vladislavaa? Ja pidät häntä esimerkkinä transsukupuolisesta ihmisestä? Sallikaa minun nauraa.

   Poista
  14. En ole koskaan ennen kullutkaan tästä henkilöstä enkä seuraa ketään Instagramissa enkä julkaise siellä lyhyen alun jälkeen mitään. Ei ole minun juttuni.

   Hain Googlesta, enkä halunnut ketään kotimaista, jotten tulisi loukanneeksi häntä tarkoittamattani.

   Poista
  15. Siis sinun transnaisesi onkin se kuuluisa olkiukko.

   Poista
 36. Olisihan se hauskempaa kun liikennemerkeissä ne ihmiset olisivat ilkosillaan. Ei tarvitsisi kenenkään arvailla! Muistattehan ne Eliel Saarisen suunnittelemat setelirahat vv.1922-45. Maailman kauneimpia rahoja.

  VastaaPoista
 37. Ja antiikin patsaat ovat kelteisillään, korkeintaan vaahterinlehti munasen päällä. Kuvitella, jos nämä patsaat olisivat pelkistettyjä ja niistä olisi haihdutettu sukupuolten tunnusmerkit suorien viivojen alle! Miten naurettavan sievistelevinä niitä pitäisimme.

  Ja nyt me teemme samaa hulluutta. Kohta ihmistä kuvataan ympyrällä tai suorakulmiolla. Kiitos woke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälainen olisikaan taidekäsityksemme, jos yleisesti olisi tiedetty, että nämä veistokset olivat kirkkain värein maalattu?

   Poista
  2. Kyllähän tämä on yleisesti tiedossa. Mielestäni se opetetaan monilla kansalaisopistojen taiteen peruskursseillakin. Värien käyttö taiteessa, esimerkiksi jo Pompeijin seinäfreskoissa on ollut taitavaa.

   Vilkaisin muuten huvikseni Saksan liikennemerkkejä. Siellä esimerkiksi jalankulkukäytävää kuvaavassa liikennemerkissä on hulmuavahelmainen naisfiguuri lapsen kanssa, ei mitään tikkuihmistä.

   Eli se ei ole täysin totta, että Suomi vain noudattaa muun maailman yleiskäytäntöä tikkuihmisissään. Suomesta on systemaattisesti häivytetty kaikki inhimilliset tunnusmerkit noista figuureista. Sitä en tiedä, mikä tikkujen tavoite on ollut. Saahan koneilla helmatkin piirrettyä, jos tahtotilaa löytyy.

   Poista
  3. Miesnainenmies ja nainenmiesnainen. Tämä kaikki on niin kovin vaikeaa. Henkilönä on helpompaa, hississäkin. Max. 16 henkeä kerrallaan, voidaan käyttää pystysuorassa suunnassa, yleensä ei menetetä juuri ketään. Kohotkaamme korkeuksiin, sursum corda.

   Poista
  4. Eduskunnan istuntosalissa on Väinö Aaltosen patsaat melko minimaalisen siveästi verhottuja. Kas kun ei ole vielä ehdotettu, että patsaiden alastomuus loukkaa sukupuolineutraaliutta. Naisen figuuri on takaapäin näytillä, miespatsaat edestäpäin.

   Poista
  5. Tulevaisuus pitelee lasta joka katsoo siis saliin. Näistä, kuten Mantastakin väännettin kaikkimehut jo aikaa-aikaa sitten. Eduskuntatalon rakentamiseen pereh- ja syventynyt väitöskirja kirjamuodossa on kirjaston aarre, lainasin sitä useamman kerran aikoinaan. Jännä historia, suurta taistelua ja merkittäviä kohtaloita. Ei juuri parlamentaarisesti toimittu, talo on hyvän diktatuurin tuote, tulos tahdonvoiman ja taidon yhdistymisestä samaan mieheen. Patsaista pidän! Kovin paljon mielelläni niitä näen ja käyn käpälöimässä. Ovat lempparitaidemuotoni ne. Gandhin patsas Hämeentien varrella puistossa - missäs muualla - on vaikuttava. Järisyttävän taitavaa tekoa. Helsingissä viihtyy juuri siksikin että puistot ovat käytännössä niissä olevien patsaiden mukaan nimetyt, eikö asiaa ole pilattu turhilla vatvomisilla ja uudelleennimeämisillä paitsi mitä nyt Heikintiestä tehtiin jonkun sotaloordintie, mikälie ryssää polottava rantaruåttalainen onkaan ollu. Koiviston avenue sopisi Bulevardin nimeksi! Eivät perhana vieläkään ole sitä nimenneet muuksikaan. Taas päästelin päin asianvieren ladon seinää tässä rallikirjoitusmallissa kun on meinaan tehoja, ja mukavuus kohillaan. Mutta aina sattuu näitä poikkeamisia, entäs sitten, ei se laitonta ole?

   Poista
  6. Aikani on runsain mitoin riittävä pikku huvitteluun, olen sillä tavoin varakas ja niinpä mieleeni tulikin että neuvon tämän aiheen pariin pikku hakusella jossa on toilets for gents and ladies, kuinka monta keinoa onkaan esittää miesten ja naistenhuoneen eroa eri muodoissa. Miksiköhän kaikilla on kotona unisexvessa mutta se ei kelpaa muualla? Taidan tietää, ottakaa herrat askel lähemmäksi - se on lyhyempi kuin uskotte.

   Poista
 38. Henkistä keskenkasvuisuutta ja lapsenmielistä maailmaasyleilevää naiiviutta. Siitä on woket ja muut uskonlahkit tehty.

  VastaaPoista
 39. Facebook-tilini oli auki kaikille. Mankemangi teki valituksen, kun kutsuin Ladaa ryssän kostoksi. Sain facebookista viikon bannin. Missään olosuhteissa en keskustele mankemangin kanssa samoilla areenoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manneken = miehimys.

   Poista
  2. Riku, onpa outoa! Luulisi, että sinulle peukutettaisiin ja lähetettäisiin fbookkiisi sydämiä pilvin pimein ko. auton kuvailustasi. Täällä Iineksessä et tietääkseni ole facen osoitetta julkistanut, joten syyllinen tuskin täällä luuraa.

   Poista
  3. Kun Suomi voitti Venäjän tänään, lähetin siskolle Saksaan w-viestin: ryssä kaatui. Kiitos ja anteeksi. Tämä siksi, että siskoa kiinnosti tulos.

   Poista
  4. Noora, kyllä somen maailmassa jokusien persoonat tiedetään. Itsekin olen antanut niin paljon osoitemerkkejä, että tiedän jokusten tietävän minun henkilöyteni hyvinkin. Jakoihan joku tuntematon taloyhtiömme 30 postilaatikkoonkin minun anonyymin Ikkunaiines-blogini osoitteen ja nimeni. Vieläkään en tiedä, kuka tällaisen teon teki.

   Poista
  5. Noora,

   Kuten olen kertonut, Mankemang-niminen elukka minut otti selville. Se on sellainen selkään puukottaja, eteeni ei uskaltaisi tulla.

   Poista
  6. Miten otin sinut selville?

   Poista
  7. Sinä olet puhunut täällä ikävään sävyyn Rikun ammatista, josta hän ei ole täällä maininnut kertaakaan mitään. Poistin kommentin, joka oli näkyvissä jonkin aikaa.

   Poista
  8. Iines, se oli kyllä törkeyden huippu. Mikäköhän hänen tarkoituksensa oli? Hätkähdyttää ja loukata todennäköisesti vai oliko puhdasta kateutta blogistasi?

   Poista
  9. Tarkoitin sitä postilaatikko-juttua edellä.

   Poista
  10. Postilaatikkojuttu on täysi mysteeri. En epäile ketään, mutta joku sen teki. Kenties jopa joku paikkakuntalainen. Se on kyllä järkytys, sillä blogi oli ja on edelleen henkireikä kaltaiselleni puhesairaudesta kärsivälle ihmiselle.

   Poista
  11. PS Minulla ei ole ketään vihamiehiä täällä, päinvastoin, tulen kaikkien kanssa hyvin toimeen.

   Poista
  12. Joo, tosi alhaista käyttäytymistä kuka sitten olikin.

   Poista
  13. Kaikki johtopäätökseni Iinekselän kommentaattoreista olen tehnyt heidän omista teksteistään.

   Poista
  14. Lopetetaan tästä sivuhaarasta puhuminen tähän kohtaan.

   Sanon vain lopuksi sen, että ei tässä blogissa ole pienintäkään vihjettä Rikun ammatista ja oikeasta henkilöydestä. Henkilön oikeutta valitsemaansa anonyymiteettiin tulee täällä kunnioittaa. Piste.

   Poista
  15. Hyvä nimimerkki: Japiste.

   Poista
  16. Jaaha ja sitten niin muistakin Iines että mitään en niin paljo vihaa kuin sellaisia kaikkien kanssa toimeen tulijoita... ;) paitsi mikistä jonka kanssa on helppo olla tulematta toimeen.

   Poista
  17. Ymmärrän yskän, P.P. ja hassua sanoa, mutta olen samaa mieltä, jos tällä tarkoitetaan selkärangattomia myötäilijöitä. Meikäläinen on kieltämättä vähän liian kiltti ihminen luonnossa livenä, mutta osaan myös pitää puoleni ja sanoa suoraankin.

   On minulla täällä yksi muija, naapuri, jonka olen pannut puhelimessani estoon, koska hän on äärimmäisen kelju ihminen, selkeästi luonnehäiriöinen, pahanpuhuja, valehtelija, panettelija. Hänenkin kanssaan olen kuitenkin muodollisesti hyvänpäivän puheväleissä, koska en jaksa pitää kenenkään kanssa varsinaista vihaa, kunhan pyrin ohittamaan ne harvat ilkimykset, joita elämässäni olen kohdannut.

   Poista
 40. Edelleenkin haluaisin tietää millainen on vahva ja varma tunne siitä, että isän ja äidin solut ovat yhtyneet väärin? En ole missään kuullut mukamas väärään ruumiiseen syntyneiden analyyseja siitä, mikä heidät saa niin pakkomkelteisen vakuuttuneiksi asiastaan.
  No, jos minulla on pakkomielle ihmetellä ja epäillä transujen motivaatioita, ei nämä Kenit sun nuut kirurgien luomukset terveen ihmisen touhuilta näytä. Eikä implanttien tunku ihon alle seksikkyyden lisäämiseksi.

  Ei ole tervettä nuorilla viillellä itseään, ei anorektiat ei bulimaniat.
  Mikä nyky-yhteiskunnissa saa yhä lisääntyvässä määrin nuoret, terveet ihmiset tuhoamiseen kehonsa tavalla tai toisella. Se on niin helvetin väärin, surullista ja järkyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettäkö mikä?

   Ehdotan että kertaamma ne kuolemansynnit sillä vanhalle aatamilllehan me emme mitään mahda.

   Yykaakooneeviiskuus seittemän ja internet.

   Poista
 41. Ehkäpä tämä vouhotus on vain normaalia ylireagointia siihen, että näistä asioista viimeinkin rohjetaan puhua ääneen. Niin monet tavalliset ihmiset ovat joutuneet vuosikausia piilottelemaan omaa olemustaan.

  Minäkin olen tuntenut sekä tyttöjä että poikia, joista näki ja tunsi jo lapsena, että heissä on jotakin erilaista, normikuvaan sopimatonta. Eivätkä he sille mitään voi, yhtä vähän kuin sille, ettei kaikista tule samanmittaisia, vaan muutamat ovat kauhean lyhyitä ja toiset saatanan pitkiä.

  Luulenpa että seuraavien sukupolvien aikana asia on jo niin tavallinen, ettei juuri kenellekään tule tarvetta ylikorostaa sitä. Nekin joilla on se ominaisuus, että kaikkia asioita pitää ylidramatisoida viimesen päälle, keksivät muita aiheita, esimerkiksi karvainen syylä nenässä tai littanat lattajalat.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen. Puhun tuolla ylempänä monien transeksuaalisten ihmisten tavasta ylikorostaa mm. naiseuttaan. Toisaalta on myös varmaan sukupuoltaan vaihtaneita, jotka eivät tee uudesta sukupuolestaan numeroa. Tämä ylikorosteinen seksuaalisten symbolien käyttäminen varmaan osaltaan aiheuttaa ihmisten varovaista suhtautumista heihin.

   Poista
 42. Fyysisiä feminiinejä piirteitä on pojilla ja jotkut tytöt omaavat maskuliinisia piirteitä. Siinä ei ole mitään ihmeellistä.
  Kun tietää, kuinka monien esiäitien ja -isien kautta, tuhansien vuosia takaa geenimme ovat matkanneetja ilmestyvät äitinsä kohdusta aikamme sukupolviksi, ei todellakaan ole ihme, että meitä ei ole olemassa kahta samanlaista olentoa.

  Ihminen on biologinen ja sosiaalinen olento, se mitä tapahtuu sosiaalisissa suhteissamme ja fyysisessä kehityksessämme, vaikuttanee suuresti millaisiksi koemme itsemme. Se, miten läheiset ja yhteisö kohtelee poikkeusyksilöitä vaikuttaa varmasti myös heidän psyykkiseen kehitykseen eri ikäkausina. Lapsihan osaa lukea vanhempiensa ilmeitä ja mielentiloja, vaikka mitään ei sanottaisikaan.

  Esim. herkkä ja hintelä poika voi olla macho-isälle pettymys, ja hän saattaa käyttäytyä ymmärtämättömästi ja julmasti lastaan kohtaan. Samoin hepsankeikka-äiti voi yrittää "naisellistaa" poikien leikeissä viihtyvää tytäärtään.
  Jos lapsi saa kokea jatkuvasti, ettei hän ole hyväksytty ja rakastettu sellaisenaan, saattaa ajatus tulla toisenlaiseksi herätä jo varhain.

  Olisikin erityisen tärkeää, että vanhemmat tukisivat, lastaan sellaisenaan, ainutlaatuisena ihmeenä, vaikka hän ei olisikaan vanhempien toiveiden mukainen kaunotar tai sorea urheilija nuorukainen.

  Ihmisen elämä tuskin muuttuu arkielämässä paremmaksi
  kirurgisen ja hormonististen operaatioiden myötä.
  Jo lopunikäinen hormonien nauttiminen voi muodostua ahdistavaksi, saati pettymys siitä, ettei prosessien jälkeen hyväksy tai ole tyytyväinen ulkonäköönsä.

  Toivoisikin, että vanhemmat hyväksyisivät lapsensa juuri sellaisena kuin hän ja tukisivat myös lapsen kehitystä hänet hyväksymään itsensä ainutlaatuisena yksilönä, ilma, että hänen pitää osallistua kivuliaisiin operaattioihin, jotka pahimmillaan voivat tuhota nuoren loppuelämän.
  Ennemmin tukea olla juuri sellainen kuin on, ilman kirurgien veitsiä ja ylimääräisiä lääkityksiä.

  Se on rakkautta, ei yllyttäminen muutosoperaatioihin.

  VastaaPoista
 43. Siis olen vuosia sitten kertonut tässä blogissa Poika-Saimasta ja yhdestä maisteri Ellistä. Molemmat olivat naiseksi syntyneitä fyysisiltä ominaisuuksiltaan, mutta kuitenkin he olivat miehiä, pukeutuivat miesten vaatteisiin. Tämä Poika-Saima eli jo 1950-luvulla, joten ei se ollut muotioikku, vaan sen ajan ilmapiirissä kummallisuus. Minulla on se käsitys, että Poika-Saima hyväksyttiin poikkeavana yksilönä muiden joukkoon, sillä muistan hyvin vanhempieni tarinat hänestä. Samoin muistan Maisteri-Ellin, joka oli äitini serkku. Hänellä kasvoi selvää partakarvaa, jota katselin Turun yliopistolla ollessani opiskelemassa. Hän nimittäin kävi siellä yliopiston kirjastossa kirjoittamassa vanhoilla päivillään väitöskirjaansa. Ei hän minua tuntenut. Hänelläkin oli miesten puku, mutta naisten pitkähkö tukka. Ei hänkään mikään muotioikku ollut, ja kyllä hän oli aidosti erilainen kuin tavalliset pulliaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkä suuruusluokat ovat, kuinka suuri on ollut osa joka pukeutuu housuihin vaikka olisi ollut hyväksytty hameessa?

   Pikkuserkuttarella oli tapana poltella ja tehdä töitä mutta jättää silti kiroilematta kuin mies vaikka muuten ilmeisesti piittasi hitot sukupuolirooleista ja sovinnaisuudesta. Varmasti vain vapaa, ei sen kummempaa.

   Poista
  2. Yleensä näissä asioissa vetoan Gaussin käyrään: meitä tavallisia keskivertoja on valtaosa, ja mitä omituisempaan mennään niin sitä vähemmän väkeä.

   Ja jos sitten meitä keskivertoja tarkastelee tarkemmin, niin selviä eroja löytyy meistäkin.

   Poista
  3. Nämä kaksi yllä mainitsemaani olivat siis selkeästi erilaisia ihmisiä kuin tavalliset pulliaiset, esimerkiksi Ellilläoli parrankasvua. Eli he eivät olleet miesten kaltaisiksi tekeytyviä, vaan oikeasti jonkinlaisia oman aikansa kummajaisia.

   Poista
  4. Kyllä minäkin voin miesten pukeutumista matkia. Housupuku, paitapusero päälle ja kraka kaulaan. Jalkoihin Sokoksen aleosastolta aikoinaan ostamani miesten mustat lakerikengät. Leveälierinen huopahattukin löytyy. Eipä paljon tarvitsisi tehdä naamalle ja hiuksille, kun joku voisi erehtyä perinteisiä miessymboleja kantavasta sukupuolestani. :)

   Naisten itsensä tai miesten luomien female-esikuvien röyhelöpiikkikorkokenkä-naiseus ei ole minun heiniäni. Voi olla, että joskus joku henkilö on onnistunut nostamaan esiin hepsankeikka-Noorankin. :)

   En voisi käyttää esim. rintavaon paljastavia yläosia kuin korkeintaan uimarannalla tai helteellä kotioloissa. En ymmärrä mitä lisäarvoa ihmisyyteen tuo maitorauhasten, -usein silikoonilla täytettyjen- rasvakudosten hanakka ja pönäkkä esittely muille olevaisille. Tai ymmärrän kyllä, mutta minulla ei ole tarvetta lihallisiin tai silikonitäytteisiin itsetunnon tai - naiseuteni arvoni kohottajiin. Päin vastoin, kaipaan pieniä tytönrintojani. Isot tissit ovat epäterveelliset. Raskas paino niskalle ja yläkropalle.

   Mutta sukupuoltani en ikinä vaihtaisi. On ihanaa olla se, miksi on syntynyt ja kehittynyt, vaikka kuinka epätäydellisenäkin.

   Vaatekomerosta löytyy kyllä korkeata korkoa ja hempukkahepeniäkin, mutta viihdyn paremmin pukeutumisessa klassisella asialinjalla.
   Kotioloissa olen kuin variksenpelätin, enkä pahemmin pynttäydy kaupunkiasioillekaan.

   Yllä höpinöitä nukkumaanmenon viivyttämiseksi.

   Poista
  5. Noora, koetan sanoa, että pukeutuminen miestenpukuun ei ole nyt mitenkään erikoista, ei edes fridakahlomainen viiksisyys. Se katsotaan pikantiksi taiteellisuudeksi.

   Vaan ennen esimerkiksi mainitsemallani ahtaalla 50-luvulla se on ollut kyllä ihan eri konteksti. Kummajainen on mielestäni hyvä sana kuvaamaan tällaista henkilöä, varsinkin pienillä maalaiskylillä. Muistan äitini kertoneen, että Poika-Saima joutui kodittomaksi, ja muuan avulias seurakuntasisar auttoi häntä, antoi Saimalle ruokaa ja salli tämän vetää tupakkaa pihallaan. Maisteri Elli taas oli sivistyssuvusta, ja hyvin erikoinen tapaus, suvun mustalammas, antoi kielitunteja yksityisoppilaille ja varasti heiltä rahaa. Hänestä oli kai lehtiuutinenkin sanomalehdessä.

   Poista
  6. Tiedäthän Tapsalainen että kaikenlaisten kuvioiden olemus on petollinen? Sitä ihminen näkee kasvoja kallioissa ja puulla parran, aivo on sellainen. Järjestyksen otaksuma on harha eli ulkoperäisesti visio. Kahta seikkaa ei esiinny luonnossa, suoraa viivaa ja siniaaltoa. Tutkijan tukee ymmärtää, tietää että vinoa pukkaa, alusta saakka ja kyetä totuttamaan ajatteluaivonsa siihen, in vino veritas on hyvä neuvo. Älyämisen vääntövoima on rentousperäinen. Siemaus, tuumaus ja hoksaus. Sitten prosessointi ja hienohionta kunnes asia on ilmaistavissa kolmella tekijällä ja kahdella uudella sanalla.

   Waltarin aforismilla:

   Vasta paineessa
   voi aineessa
   syntyä uutta
   vallattomuutta.

   Vallaton Waltari WSOY ensimmäinen painos omistuskirjoituksella. Suosikkini on tarina Rangaistuskomppania.

   Lihamylly teki rumaa jälkeä.

   - "Vielä eräs seikka. Älkää viitsikö kirota niin kovin paljon, sanokaa sen sijaan mieluummin vaikkapa hyh-hyh."

   - "Saat-, hyh-hyh meinaan tota nyrkkijumalaa."

   - "Ilmoitan, komppania täysilukuisena paikalla."

   - "Hyvää päivää, komppania!"

   - "Hyvää hyh-hyh päivää herra eversti!"

   - "..heillä on omat tapansa, en ole viitsinyt olla pikkumainen."

   Poista
  7. Protestoin hieman tuota väitettä: suoraa viivaa ei esiinny luonnossa.

   Olen nimittäin miettinyt jäänpinnan kuvioita, kun vesi jäätyy vaikkapa ojan tai lammikon pinnassa metsikössä. Kuvioissa on toki kaaria ja muita epämääräisiä hauskoja muotoja, eikä niissä ole miettimistä. Vaan miksi pintaan jäätyy joskus suoraa viivaa, niin suoraa, että se voisi olla viivoittimella vedetty? Voi olla myös kulmia, ikään kuin sahalaitaa, terävää ja suoraa. Mikä voima saa tuon viivasuoran jään pintaan, kun järki sanoo, että luonnossa on vain kaarevia muotoja, joita mm. tuuli muovaa?

   Poista
 44. Maalla on eräs emäntä, jolla on parempi parrankasvu kuin monella miehellä. Arkielämässä hän antaa parran rehottaa. Sanoo, että parrankasvu on sukuvika. Tyttärensä väitteli äskettäin tohtoriksi, vaan eipä hänkään ole äidille partakonetta ilmeisesti ostanut.
  Eräältä mieheltä söi syöpä nenän ja erään suvun miehet ja naisetkin huutavat ja kailottavat puhuessaan. Hevosmiehiä.
  Siinäpä viimevuosikymmenten erilaiset yksilöt kylälläni.Juoppoja, vähän väliä korttinsa polttaneita tai ojaan autonsa ajavia ei kai lasketa, he kun kuulunevat keskivertopopulaan.
  Ainut, josta huomasi mielentetveyden joskus romahtaneen oli, nyt jo edesmennyt yksineläjä, joka huusi kurkku suorana mökkinsä pihalla yksinään pitkiä aikoja. Kukaan ei kai kysynyt tai tiennyt miksi. Leikkikö ulvovaa mylläriä vai sutta?

  Ja sitten tietysti minä, metsissä samoileva kirjahullu.

  VastaaPoista
 45. Vaan hirveä, hirveä Putin piti jäätävän puheen. Mieshän on kuin Stalin tai Hitler. ”Ukrainan itsenäisyyttä ei ole. Me olemme valmiit näyttämään teille (ukrainalaisille), mitä kommunismista vapautuminen on.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kävi yhden kerran yhdet jahvetintodistelijat ahdisteleen ja yritti puhumalla saada jotain mitattua ittellensä. Tää osui justiin oleen Töölön kirkon ja Hesperian psykiatrian poliklinikan välisellä katualueella. Ha!

   Ne ei vissiin tiedä mikä niihin osui.
   Kyllä ei jääny saamatta. Antelias olento antoi isän kädestä ja varmuudeksi vielä hymyili omasta mielestään laupiaasti.

   Mitä!?

   Löytötavaraa, arvo vähäinen, löytäjä saa pitää. Ukrainalainen upseerivaihtosotilasjalkahiki ei varppiin parane! Onnee vaan Viputtimelle.

   Poista
 46. Juu. Jos hyvin käy, kolmas maailmansota tästä hullunmyllystä vielä puuttuukin.

  Pitkä taivallus rauhanomaiseen eloon lienee edessämme jos järki, monipuolinen periksiantavuus ja ymmärrys eivät lyö kättä keskenään.
  Muutoin on edessä ihmiskunalle karmivat katastrofit.

  Älykästä ja ovelia vetoja itänaapurilta, mutta tuskin kaikki ideat ovat yksinään lähtöisin Putinin pääkopasta. Sanotaan, että joukossa tyhmyys tiivistyy,
  Venäjällä lie asia toisin.

  Minä ymmärrän täysin Putinin tunteita.
  Kuinka kauan länsi on halveksinut, eristänyt, esittänyt vihamielisiä ajatuksia jo Neuvosto-Venäjän alkeellisuudesta ja ryysyläisyydestä.
  Tottakai itsetunto ja ylpeys omasta kansasta on läntisten ainoiden oikeassaolijoiden toimesta lytätty totaalisesti. Kaikki on lännen mielestä väärin, mitä Venäjä tekee. On varmasti tosi musertavaa tulla jatkuvasti halveksunnan, syytösten ja vihamielisyyden kohteeksi sekä naurunalaiseksi. Enkä epäile yhtään, etteikö länsimaisen demokratian kauppiaat yritä murtaa vihan kohteitaan myös sisältä päin, makaen agitaattoreille pöydän alta.

  Mitä vittua ylipäätään usa täällä Euroopassa häärää kuin olisi koko Euroopan isäntä.
  Epäitsenäiset ja heikot typerykset kumartavat ja liehittelevät suurinta tappajakoneiston omistajaa.

  Hoitakoon Venäjä ja Ukraina keskenään kärhämänsä. Muilta nöpit irti soppaa sotkemasta.
  Kai Venäjällä on oikeus estää usan eteneminen Euroopan Troijan hevosen sisällä Venäjän turvallisuuden kannalta trategisia alueita kohti?

  Lännen erinomaiset diktaattoritko yksin ovat heitä, jotka ovat aina oikeassa ja määräävät miten pitää ja on oikein ajatella, toimia ja tanssia heudän pilkiensä soiton mukaan.

  Oli miten oli, lännen älykääpiöt ovat myös syyllisiä ko. tilanteeseen. Perkelettäkös itse pitävät kiinni Ukrainasta kiinni kynsin hampain.

  Muilta planeetoilta katsottuna, on yks hailee, kenen valtionraja Telluksella kulkee missäkin, ja millainen on jalo ja hyväsydäminen ihminen.

  No juu. Tiedän. On olemassa lakeja, sopimuksia, yleismaailmallisia julistuksia valtioiden hallintaa ja itsemääräämisoikeuksia ja koskemattomuutta varten.

  Joskus mitta täyttyy halveksitullakin ja voimaa alkaa riittää nousta vastustamaan alistajia keinolla millä hyvänsää.

  VastaaPoista