22.4.2011

Miesten vuoro


Joku tuli juuri blogiini haulla siitin seisoo. Hän päätyi artikkeliin Nuorta sen lihan olla pitää. Miten moni onkaan päätynyt seksinkaipuussaan tähän artikkeliin, joka ei, niin luulen, suo armahdusta henkilöllä vallitsevaan tilaan. Miten paljon turhia seisokkeja, miten paljon haudattuja unelmia, miten paljon raunioita, joilla unelmien kukatkin vähenevät vähenemistään!

Kun mekin sitten äidin ja siskon kanssa muutettiin siinä isossa kuorma-autossa pois siitä keltaisesta vinosta talosta, jota häpesin, etenkin kun opettaja kulki siitä ohi ja katsoi, ja kun isä oli sanonut, että koirankin sitten veitte, ja kun minä olin partiossa käydessäni vienyt isälle jenkkikasissa äidin pesemät vaihtolakanat, ja kun isä oli kerran tullut pimeässä polkupyörällä meidän uuden kodin oven taakse kolkuttelemaan ja kun me olimme menneet kodin välikköön, sellaiseen huoneeseen keittiön ja makuuhuoneen välille ja sammuttaneet kaikki valot, niin sitten isä muutti aika pian siitä kotiseudulleen, Tampereen taakse, ja asui kesät puroon alenevan peltosaran päässä olevassa työmaakopissa. Veli piti kotitaloa kesähuvilana, hallitsi sarkojaan, kävi niskavenytyksessä, oli talvet lehtorina Keravalla, lauloi kuorossa oletettavasti ensi tenoria, jos sellainen on, isä hoiti pitäjän keskustassa vähäisiä lakiasioita, puisen kerrostalon yläkerran vuokrahuoneessa asuen. Tältä ajalta on kirje, jossa lukee, että jalassa on jotakin, kun nousee portaita ylös. Se on se jalka, joka tullaan katkaisemaan ja isä uhkaa mennä junan alle.

Erään kerran sitten puron rannassa oleva työmaakoppi räjähti ilmaan, kun isä sytytti tupakan hieman varomattomasti. Kun seuraavana kesänä menimme isää katsomaan, hänellä oli iho täynnä ruskeita läiskiä. Ei hän enempää siitä räjähdyksestä puhunut, kysyi vain, oliko äidillä uusi mies. Kun ei ollut, naurahti Työmies suupielessä. Me asuimme vierailumme ajan aina Keravan lehtorin huvilalla, kun eihän siihen työmaakoppiin kahta isoa tyttöä olisi mahtunut. Nukuimme ja söimme Keravan lehtorin perheen kanssa. Oli uunisilliä ja munavoita ja karitsan paistia ja perunoita ja jälkiruokaa. Joinain elokuun iltoina oli rapukestit ja vähän viiniäkin. Isä oli sen ajan siellä puron rannalla mökissään yksin. Kun menimme sitten taas hänen majalleen, hän kyseli tarkkaan, mitä oli puhuttu ja mitä pöydässä oli ollut. Lupasimme aina tulla ensi kesänäkin uudestaan.

Isällä oli tuttava, muuan nuori mies, joka teki väitöskirjaa, en nyt muista mistä. Lisenssiksi hän miestä kutsui ja koetti myöhemmissä vaiheissa naittaa Lisenssiä meille. Lisenssi oli viisas, mutta häpesimme isän naittamisyrityksiä. Kun siskoni sitten tapasi nykyisen miehensä, isä haukkui häntä laivakokiksi, kun hän ei ollut liiemmin kouluja käynyt. Siitä huolimatta Laivakokki ja Sisko kävivät häntä katsomassa jalan katkaisun jälkeen vanhainkodissa. Minä en nyt muista, missä olin, luultavasti bailaamassa ja lintsaamassa luennoilta. Myöhemmistä kirjeistä huomasin, että sisko oli koko opiskeluaikansakin lähettänyt isälle 50 markkaa kuukaudessa. Näin erilaisia me ihmiset olemme.

(Maalaus Ilya Bolotowsky)

138 kommenttia:

 1. Pahinta on sääli, se tuli tästä mieleen.


  Kuinka tärkeää on se, ettei tarvitse sääliä vanhempiaan.

  Tai nähdä toisten säälivän.

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä juuri tuo on avainasia nykyajan lapsillakin, jotka kantavat vastuuta omilla harteillaan. Lasten tulisi saada nauraa ja laulaa ja olla pieniä ja heikkoja.

  VastaaPoista
 3. Kaikki muu taitaa olla aiemmasta tuttua mutta tuo "Laivakokki" -juttu oli uutinen.

  Olisitko ollut bailaamassa oman "Lisenssisi" kanssa?

  VastaaPoista
 4. Niin, siis mies ei ollut laivakokki.

  Anonyymi, kuvasin kevään ensimmäisen perhosen. Kuvaan sen joka vuonna.

  VastaaPoista
 5. Lapsuudenperheen mukana tulee kaikille se perusta minkä mukaan sitten kumminkin elämää jatketaan.

  Minusta tuntui hyvältä se, että isä ei tässä perheessä kuitenkaan menettänyt itseään, vaikka koti hajosikin. Usein siinä käy huonosti nimenomaan miehille. Kuulosti siltä, että oli kuitenkin oma itsensä.

  Mutta tuntui myös tutulta tuo häpeä. Sitä tunsi yksi ja toinen luokkakaveri kansakoulussa ja aivan hölmöistä asioista, kuten vaatteista, talosta jossa asutaan, kaikesta mahdollisesta. Ulkonäkö on jo aivan pienillä lapsilla aika tärkeä asia, ja sen aikuiset unohtavat usein. Opettajatkin.

  Jälkikäteen sitä ihmettelee että kumminkin ihmisiä tuli lapsuudentalojenkin lapsista. Saas nähdä tulevatko samat puuskat uudestaan, kun tästä vanhenee! Niinhän sitä sanotaan että lapseksi jälleen.

  VastaaPoista
 6. Olen oikeastaan kiitollinen siitä, että opin häpeämään, sillä en pidä häpeän tunnetta merkityksettömänä ihmisen psyykkisessä tai henkisessä kehityksessä. Olen enemmän huolestunut lapsista, jotka eivät häpeä mitään.

  Oikaisenko liikaa, kun tässä yhteydessä muistutan, että narsisteilla ja psykopaateilla ei ole häpeäntunteita?

  Joskus ihmettelen, miksi ihmisistä yritetään kasvattaa itsevarmoja ja häpeämättömiä.

  Mutta eniten kaikesta itsessäni olen lapsena hävennyt käsivarsieni ihokarvoja.

  VastaaPoista
 7. Vielä Ripsa, tuo on tarkka havainto, että isä saattoi säilyttää itsensä, kuitenkin. Oikeastaan en ole ennen huomannut ajatella sitä noin. Hän ei tosiaankaan muuttunut, ei mennyt junan alle tai vetänyt itseään kaulakiikkuun. Hän oli jonkinasteinen lakimies aina vanhainkotiin asti.

  Tuska oli varmaan siis hänen sisällään koko ajan. Vai oliko mitään tuskaa? Miksi se jeppe joi?

  VastaaPoista
 8. Iines, sait minut suurten tunteiden valtaan tällä jutullasi. Ensiksi tietenkin ihailu, että pystyt ja osaat kirjoittaa itseesi kipeästi liittyvistä asioista tavalla, joka sai tuntumaan kuin lukisi jotain kirjaa.

  Toiseksi tuo isäsi kohtalo. Se teki surulliseksi.

  Äitisi teki aivan oikein, kun otti eron miehestään. Kenenkään ei tarvitse pilata omaa elämäänsä jonkun toisen takia.

  Tiedän aika paljon alkoholismista. Se ei ole leikin asia. Meillä on tuttavapiirissä monta tapausta, joista pahimmassa koko perhe on tuhoutunut. En voi selittää yksityiskohtia, sillä heti tiedettäisiin kenestä on kysymys.

  Jännää, että alkoholi kohtelee ihmisiä, joilla on siihen taipumus, sopivat geenit, ja liika käyttö, hyvin tasapuolisesti. Ammatti ei auta. Tiedän yhden, joka toimi a-klinikan lääkärinä, vaikka oli itse a-ongelmainen. Ja onhan noita. Ihmisiä, jotka juovat omien sanojensa mukaan sen takia, kun viina on ainoa, joka auttaa masennukseen. Mutta olen aina epäillyt, ja nyt se on todistettukin, että pyörä pyörii niin päin, että viina on se, joka masennusta aiheuttaa, ei ole siis lääke, vaan syy.

  Sinä olet, Iines, selviytyjä, onnittelut! Siskosi on pikemminkin vaaravyöhykkeessä. Alkoholistin lapsista tulee helposti myös alkoholisteja, elleivät tiedosta vaaran merkkejä.

  Alkoholistit ovat usein olleet miellyttäviä ja seurallisia ihmisiä. Ainakin ne, joita tunnen. Hyvissä asemissa, hyvin palkattuja. Suosittuja. Heillä on laaja ystäväpiiri. Mutta yhtäkkiä he ovat yksin. Kukaan ei halua olla alkoholistin ystävä, siitä seuraa harmia.

  Sain vähän aikaa sitten puhelun, jossa ihminen itki yksinäisyyttään. Olin julma, ja sanoin tietäväni syyn. No, mikä? hän kysyi. Sanoin: Kukaan ei halua keskustella humalaisen kanssa. En minäkään halua. Soita sitten uudestaan, kun olet selvä! (Näin minulle oli neuvottu.) Hän sulki puhelimen ennen kuin ennätin lopettaa. Tuntui pahalta sanoa niin entiselle ystävälle (josta olen edelleen huolissani).
  Olisiko pitänyt kuitenkin kuunnella häntä? (Se on vain niin turhauttavaa).

  VastaaPoista
 9. Pikkuliisu,

  tuo on minulle uusi teoria, että pyörä pyörisikin toisinpäin: viina aiheuttaa masennusta eikä masennus juomista.

  Itsekin voisin ajatella niin, että halu päihtyä nautinnosta, ilosta, onnesta, innostus, innoitus, kiihottumisenhalu aiheuttaa halua juoda. Toisin sanoen viinaa juotaisiinkin ilosta, tunteiden stimuloimiseksi entistä vahvemmiksi onnentunteiksi. Samallahan siinä mahdolllinen surukin peittyy hetkellisesti.

  Ihminenhän on kai yleensä innostunut, kun tietää saavansa viinaa, toisin sanoen hän on iloinen. Paha olo tulee sitten, jos tulee juomisen aiheuttamista terveyshaitoista ja henkisestä krapulasta.

  Minullakaan ei ole halua keskustella humalaisen kanssa, koska olen lapsuuteni ajan kuunnellut humalaisen sönkkäävää puhetta, kun minun olisi pitänyt saada nukkua lapsen unta. Humalainen sanoo harvoin mitään mikä on totta tai mitä edes tarkoittaa. Tällä en tarkoita, että paheksun tai halveksin humalaisia. En, en tuomitse, mutta en näe ryyppäämisbailaamisessa mitään lisäarvoa millekään.

  VastaaPoista
 10. Pst Lintuasiantuntijat!

  Onnistuin bongaamaan kamerallani linnun, jota en enestään tunne ja joka lintukirjan mukaan on näillä leveysasteilla melko harvinainen (vain 1000 - 5000 paria pohjoisessa tunturialueilla, kun esimerkiksi peippoja on seitsemänkin miljoonaa paria).

  Olisin kiitollinen, jos joku varmistaisi, onko tämä lintu tundraurpiainen.

  VastaaPoista
 11. Tuo ensimmäinen kappale ei oikein sopinut tähän, ehkä tarkoituksesi oli häivyttää sitä surua ja haikeutta, joita muisteluksesi sisältää.

  Minä tein tarkoituksella kerran "tuija brax alasti"-nimisen. Arvaa sitä perverssien määrää, ihan oikein niille!

  Faija jäi minulle kaksisataa markkaa velkaa - kun tunnen kuolon lähestyvän, lasken sen tarkan arvon euroissa, samoin vuosikymmenien koron.

  Helvetissä heti tiukkaan takaisin, jos siellä on sellaiset olosuhteet ettei paperiraha pala ja jostain löytyy ottomaatti. - Hautakiveen kuluneita ensimmäisiä talvilomarahojani en voi takaisin vaatia, sanoisi vain että mitäs ostit.

  VastaaPoista
 12. Tarkka poika! Ensimmäinen kappale onkin myöhemmin lisätty. Ajattelin keventää, mutta irrallinen mikä irrallinen, oikeassa olet. Halusin siitä myös kiintopisteen näytelmään Miesten vuoro, jonka liikuttamana tuo tekstinpätkä syntyi pari iltaa sitten. Ajattelin, että noita mieskohtaloita saattaa monella olla perhepiirissään.

  Ensimmäisestä kappaleesta vielä se, että tuommoisilla hauilla hyvin moni mies lähestyy blogiani, ilmeisesti elin kourassa. Minusta tämä on liikuttavaa. Se taas ei ole liikuttavaa, että hirveän paljon on myös selllaisia hakuja, jotka viittaavaan lapsiseksiin.

  Ilahduttavampaa kuitenkin on, että eniten hakuja blogiini tulee nimikkeillä Peppi ja Laura Ingalls.

  VastaaPoista
 13. Kamalaa niitä naisia, Peppi ja Laura Ingalls??!

  (anteeksi, en voinut...oli pakko)

  VastaaPoista
 14. Eräs psykiatri sanoi, että miehillä ensin tulee viina ja sitten masennus. Naisilla ensin masennus, jota sitten lääkitään viinalla.
  Kai tuostakin säännöstä on poikkeuksia.

  Iines, kirjoituksesi oli hieno.

  VastaaPoista
 15. Tottakai kirjoitus oli hieno.

  En minä sitä aina halua sanoa, että Iines on lempikirjoittajani, ei hän huonoja kirjoita koskaan.

  Ensimmäinen kappale vain häiritsi minun pääsemistäni varsinaisen kirjoituksen tunnelmaan.

  Tunnelmaan, joka oli surullinen, haikea ja rakastava.

  VastaaPoista
 16. Ihan se vaan vielä tuosta ensi kappaleesta ja siitä, että rakkaudesta tai sen puutteestahan kai kaikilla seksihakujen perässä olevillakin on kyse. Vai romantisoinko näitä hakuja?

  Kiitos vain muuten kehuista. Kivahan niitä on lukea. Semmoiseen saa vissiin vähän elämystä mukaan, jota ei keksi päästään, kokonaan. Itse olen ainakin erottavinani ihan keksityn ja jollakin tapaa eletyn. Tapahtuman ei tarvitse olla yks yhteen.

  VastaaPoista
 17. Kai sitä viinaa aletaan juoda pahaan oloon ja sittemmin se alkaa vaikuttaa aivokemiaan mikä altistaa masennukselle. Tai jtn.

  Juuri tänään juttelin miehen kanssa, joka kertoi saaneensa humalassa rentoutuneen ja itsevarman olon - sellaisen mitä hän ilman viinaa voi vain kaivata. Niinpä hän jäi nalkkiin ja vietti nuoren aikuisuutensa viinapullon kanssa. Ei siitä hyvää seurannut ja jäljet ovat nähtävissä edelleen, vaikka hän on ollut jo jokusen vuoden kuivilla.

  Minusta tässä oli erityisen hienoa se, että siskosi ei maininnut kuukausittaisista lahjoituksista isälle.

  Mikä tahansa "hyvä" tai "oikea" teko likaantuu kun sitä mainostetaan ja nostetaan sillä omaa häntää.

  VastaaPoista
 18. Kuunkuiske,

  kai juomisen syitä voi olla moniakin, masennus varmaan on yksi syy juoda ja koettaa päästä ahdistuksesta edes hetkeksi eroon.

  Tietämäni ja tuntemani alkoholistit eivät kuitenkaan ole olleet erityisen masentuneita, vaan pikemmin helposti innostuvia tyyppejä. Alan itse innostua yhä enemmän tästä teoriasta, että juodaan, koska ollaan herkästi innostuvia ja nautinnollisia, siis hedonisteja, halutaan tuntea, elää ja kiihottua.

  Jos itse olen surullinen tai apaattisella tuulella, en juo lasillistakaan, ei maistu. Jos sen sijaan olen jostakin innostunut ja iloinen, lasi viiniä maistuu ja lisää kiihotusta, siis hyvää oloa. Olen jopa huono juomaan ns. lärvejä, mutta nauttia kyllä osaan Dionysoksen antimista. Minulle viini on sis aina ilo ja hurma, lisäkiihoke.

  PS Sisko lähetti rahan isälle aina suoraan kirjekuoressa. Minä vain en tiennyt.

  VastaaPoista
 19. Minunkin mielessäni, vaikka sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä mihinkään, siskosi pisteet nousivat siksi, että hän lähetti isällesi rahaa niin ettet edes tiennyt sitä. Tuollaista siskoa kannattaa arvostaa, kuten olen huomannutkin sinun tekevän.

  Minunkin mielestäni tarinasi oli hieno, koskettavan lähelle tuleva. Näin isäsi hieman uusin silmin. Ja samalla tietysti sinutkin.

  Sari toteaa tärkeän asian. Lapselle ei ole hyväksi, jos hän joutuu häpeämään tai säälimään vanhempiaan.

  Niin, olin myötäelämässä Via Crusista. Tällä kertaa se oli hyvä. Siksi, että pysyttiin aika hyvin traditiossa, eikä yritetty hienostella ja olla fiksusti ajassa, kuten joskus.

  Tämäkin traditio on kestänyt kaksi tuhatta vuotta siksi, ja vain siksi, ettei sitä koko ajan muuteta. Tradition idea on se, että se pysyy samana. (Tämä vuodatus on nurkkakuntaista stadilaista, sillä takavuosina minua ärsytti tämän Via Crusiksen modernisointi.)

  VastaaPoista
 20. Miesten vuoro?

  Tuo rinnastus itse tekstiin "seisokkeineen" ja muine inhimillisine vietteineen on lähes olematon. Sitä korostaa vielä se että kirjoittaja on ulkopuolinen tarkkailija vailla "verisidettä". Veri ei olekkaan vettä sakempaa vaan side on pelkkä "kasvattivanhemmuus", kohtalonomaisuus, joutua eläjäksi toisen elämään. Irralliseksi lenkiksi sukupolviketjuun.

  Liikuttavana tuokiokuvana tuon unohdetun isän onnentavoittelusta on muistelusi lapsuudestasi. Siinä isäsi haaveili sinusta maailman kuulua laulajatarta jota hän pianollaan säestäisi. Tyly ilmoituksesi: "Enhän minä osaa laulaa" sai hänet tuhahtamaan: "Saahan sitä haaveilla".

  Kuten tuo "Miesten vuoro" dokumentti rujoudessaan (epämuotoinen, epäsymmetrinen, muotopuoli) kertoi niin miesten halu ja pyrkimys "yhteisönsä" yhteiseen hyvään, on vähintäinkin yhtä aito, kuin sen muidenkin osapuolten.

  VastaaPoista
 21. Traditiot ovat kulttuurin kantava voima, ja niitä yritetään aika ajoin tietenkin muuttaa ja jopa rikkoa.

  Jollakin tapaa minusta pitkien traditioiden pilkka kääntyy itseään vastaan, sillä pilkkka osuu enemmän tradition kannattajiin kuin itse traditioon. Traditio murenee, jos se murentuakseen on, mutta voimakkaat muutosyritykset saattavat vain vahvistaa traditioita.

  Traditio on tärkeä, juuri sen samana toistuvuus. Se on yhteiskunnan kantavia voimia, josta ihminen voi ammentaa henkisiä voimavaroja. Juuri siksihän se säilyykin.

  VastaaPoista
 22. Miesten vuoro otsikkona on siksi, että kirjoitin tuon tekstin Miesten vuoroa katsoessani, sen innoittamana. Kokonaisuus vastaa hyvinkin otsikkoa, jos pelkästään teknisesti arvioin. Tekstissä puhuu yksi elämästä syrjäytynyt mies, johon rinnastuu kyllä alkukappaleen seksistä haaveileva mieskin.

  Ei ilmoitukseni Mutta enhän minä osaa laulaa ollut tyly, hyvä anonyymi, vaan hämmästynyt. En tokaissut sitä epäystävällisesti vaan ehkä mietteliäästi. Huomaatko, että annat omia mielikuviasi analyysiin? Kritiikin pitäisi mielestäni olla hienovaraisempaa, kuuntelevampaa.

  Kukaan ei varmaan ole epäillyt miesten halua yhteisölliseen hyvään, kukaan ei ole edes syyttänyt miestä. Tämäkin kirjoitus kuvastaa mielestäni paremmin syvää ymmärrystä kuin tuomitsemista, vaikka itse nyt tulkitsenkin omaa kirjoitustani.

  VastaaPoista
 23. Kutsuikohan isäsi tuttuaan "lisenssiksi" muistumana havukka-aholaisen lisensseistä?

  VastaaPoista
 24. Eksaktisti kirjoitit näin:

  "Kun sanoin hänelle tylysti, että enhän minä osaa laulaa, hän tuhahti, että saahan sitä haaveilla."


  Voihan tuota tulkita miten haluaa, mutta ensijainen, uloskirjoitettu arvio lausahduksestasi on, "tuhahduksestakin" päätellen, vähemmän hienovarainen ja "kuuntelematon".
  Oma arvioni "unohdetusta isästäsi" oli nimenomaan hienovarainen ja kuunteleva.

  VastaaPoista
 25. Lapsuudenystäväni miehen piti käydä ostamassa lapsilleen koulupöydät eräänä syksynä kolmisen vuosikymmentä sitten. Hän palasi kotiinsa juovuksissa ilman pöytiä. Oli eksynyt kavereidensa kanssa kapakkaan ja tuhlannut rahat viinaan, joka markan. Paha mieli oli pienillä koululaisilla ja äidillä mutta takuulla myös isällä, kunhan ensin selvisi humalastaan.

  Viina on monen ihmisen elmän ja avioliiton tuhonnut.

  VastaaPoista
 26. Tämä on niin pääsiäispyhän tunnelmaan - ja ensimmäiseen kappaleesi - sopiva aihe, että pakko hiukan iloitella!

  Päivän IL:ssä on juttua Gambiaan viihdytysreissuille menevistä suomalaisista naisista.

  Siellä vanha, ruma, ylipainoinen nainen saa sellaista kyytiä monta kertaa päivässä (samalta mieheltä) että oksat pois!

  Siis mikäpä neuvoksi niille olmeille Suomi-pojille, joille kelpaisi vain missitasoinen tyttö, jollaiseen heillä ei ole mitään saumaa?

  Ensimmäiseksi tulee mieleen bännätä makkarakaljasohvaperuna -meininki. Kenties sitten alkaisivat hormonit hyrrätä siihen malliin, että naisen ei tarvitsisi tyytyä vain yhteen kierrokseen?

  Hyvää pääsiäistä kaikille!

  VastaaPoista
 27. Makkarakaljasohvaperuna -meininki on järkyttävän typerää, olen sen oppinut.

  Minä harrastan nykyään terveellistä ja elinvoimaa antavaa makkarakaljatietokonepottu-meininkiä.

  Jos Satu Tuomisto soittaisi, sanoisin vain, että mitäs tänne soittelet, sinullahan on se entinen jääkiekkoilija.

  Jos Juliette Binoche soittaisi,sanoisin: anteeksi, en osaa ranskaa, sorry junou!

  Tunnen minä yhden kaverin, jonka olen havainnoinnut puhuvan kymmenen minuttia väärään numeroon soittaessankin. Sellainen on liian sosiaalista.

  VastaaPoista
 28. Naisten vuorksi voisi kutsua tämän päiväisessä Iltalehdessä olevaa reportaasia "Karu totuus suomalaisnaisten seksilomista. IL raportti Gambiasta". Karua on kerronta, mutta hiukan menee munille kerronta, kun naistoimittaja taisi itsekin seota niihin rantapoikiin. On niin lässyttävää tekstinsä paikoin. Lisäksi hänellä oli muka joku moraalinen "tämä ei ole sama juttu, kun peräkamarinmiesten ja seksiaddiktien Thaimaan matkat" -tyyppinen oikeutus tuolle köyhien Gambialaisten miesten riistolle. Ilmeisesti hän piti tuota naisten suorittamaa seksiturismia kehitysaputyönä...

  Itse ainakin järkytyin tuosta.

  VastaaPoista
 29. Tuli vaan mieleeni, kun täällä aiemmin hieman paheksuen puhuttiin Kikestä, joka uunituoreena kansanedustajana kehtasi tarjoutua ministeriksi,

  että onhan meillä samasta vaalipiiristä edellisistä 2007 vaaleistakin ehdokas, joka valittiin silloin ensi kertaa eduskuntaan ja josta heti tuli ministeri.

  Stefan Wallin.

  Enpä ole kuullut kenenkään moittivan häntä kokemattomuudestaan huolimatta huonoksi ministeriksi.

  Onko se siis kielestä, kyvykkyydestä vai yhteiskunnallisesta asemasta kiinni?

  VastaaPoista
 30. Tapsa,

  tämä Lisenssi oli siis oikeasti lisensiaatti, ja silloin ajattelin, että nimi tuli tittelistä. Nyt kun mainitsit nämä havukkalaiset luonnontutkijat, niin enpä ole enää varma, mistä muunnos Lisenssi tuli. Isä tunsi kyllä kirjoja aika monipuolisesti. Muistan hänen lukeneen historian ohella mm. Linnaa, Mykleä, Salamaa, Viitaa, Waltaria silloisista uudemmista.

  VastaaPoista
 31. Anonyymi,

  voi miten vihaankaan tuommoista, että muinoisia sanojani irrotetaan kontekstista ja tuodaan tänne uuteen yhteyteen ikään kuin konteksti täällä olisi sama. Ei se niin mene. Ei tämä blogi ole todisteluketju minun elämästäni. Tämä on kirjallisuutta niiltä osin kuin puhun itsestäni.

  En minä ollut tyly, vaikka kirjoitin muinoin, että sanoin tylysti. En sanonut isälle oikeasti koskaan mitään "tylysti". Hänhän säälitti minua ja olin aika surkea, ja tunsin huonoa omaatuntoa hänen kohtalostaan. Eikä hän oikeasti tuhahtanut, ei hän tuhahdellut koskaan. Suutahtaa hän saattoi.

  Faktakerronnassa on aina jokin sana fiktiota, varsinkin muisteluksissa. Silti muistelukset ovat totta, niitä ei valehdella, jokainen muistelo omassa kontekstissaan pätee, totuuksia on monia ja totuuskin elää ja liikkuu.

  VastaaPoista
 32. Siellä vanha, ruma, ylipainoinen nainen saa sellaista kyytiä monta kertaa päivässä (samalta mieheltä) että oksat pois!

  Voi miten riemastuttava virke, Kuunkuiske!

  Suomessahan vanha, ruma, ylipainoinen mies katsoo oikeudekseen saada kyytiä nuorilta alfanaarailta ja unohtaa nämä kaltaisensa ikäisensä naiset. Jää sitten ärtyneenä ruikuttamaan seksin puutettaan ja naisten nirsoutta, ei näe kuvaansa peilistä. Tässä juuri lienee syy siihen, miksi tarpeet eivät kohtaa.

  Viinanjuonti lienee syy siihen, että miehet eivät oikein jaksa. Oikeastaan ei ole ihme, että naiset matkustavat etelään seksinpuutteessa, kun miehet imevät mieluummin viinaa kuin naista. Missään muualla miehet ja pojat eivät vedä jatkuvia haisevia lärvejä kuin Suomessa. Sen huomaavat kaikki ulkomaalaiset nuoretkin, jotka saapuvat maahamme. Suomalaisnuoria, erikoisesti nykyään kyllä tyttöjä, nauretaan päihdejuomisen vuoksi.

  Tässä puhui nyt aito kukkahattutäti.

  VastaaPoista
 33. Vielä yksi kommentti:

  Stefan Wallinhan on valtiotieteen maisteri, joten kaipa se antaa kansanedustajan työhön huomattavasti vankemman pohjan kuin röntgenhoitajan tutkinto. Wallinin meriittilista on aikamoinen.

  VastaaPoista
 34. Wallin oli monen ministerin erityisavustajana ennen omaa ministeriyttään.

  VastaaPoista
 35. Mutta Kikepä on maailmanmestari! Ja hänen isänsä oli kansanedustaja, joten kokemuspohjaa on.

  No olkoon, en totta puhuen itsekään usko Kiken mahdollisuuksiin, mutta köyhää on puolustettava.

  Enkä ihan osta Iineksen teoriaa siitä, miksi maamme naimakaupoissa on kohtaanto-ongelma.

  Tässä uskon toistaiseksi sitä teoriaa, jonka mukaan kaikki nisäkäsnaaraat, ihmisnaaraat mukaan lukien, yrittävät pariutua sosiaalisesti ylöspäin, mistä taas seuraa matemaattisen tarkasti se, että joukko yläpään naisia ja alapään miehiä jää ilman.

  Toisaalta gambialaisiin sortuvat naiset eivät takuulla ole noita yläpään naisia, joten se kertoo jostakin muusta ongelmasta.

  Ongelmasta, joka ei ole jalkojen vaan korvien välissä?

  VastaaPoista
 36. Mutta todellinen syy siihen, miksei kaikille sielukkaille ja fiksuille naisille löydy tasoistaan sivistynyttä, herkkää, empaattista ja kulturellia miestä on se, että kaikilla tuollaisilla miehillä on jo poikaystävä.

  VastaaPoista
 37. En epäile Kiken kykyjä topakkaan asioitten hoitamiseen. Jos pystyy kurinalaiseen kehonrakennukseen, pystyy varmaan kurinalaiseen työskentelyynkin. Rohkeuttakin karaistuneessa Kikessä varmaan löytyy. Ministeriys tulkoon kuitenkin vasta politiikan osaamisen ja näyttöjen myötä.

  Tuo teoriasi sosiaalisessa hierarkiassa ylöspäin suuntautuvasta naimishalusta on totta osalla naisia, Tapsa. Ihan samaa on miesten kauniiden nuorten naisten haikailussa.

  Väittäisin kuitenkin, että naisten valtava enemmistö haaveilee rajusta romanttisesta rakkaudesta, joka vie jalat alta ja panee näkemään tähtiä. Siinä ei silloin katsota miehen statusta, vaan tähän pohjautuu ilmeisesti myös naisten suuri rakkaus renttuihin.

  VastaaPoista
 38. Tuosta miesten löytymisestä vielä se, että suurin syy lienee se, että sielukkaat ja fiksut naiset eivät etsi miestä, eivät hakeudu markkinoille, eivät ole kaupan eivätkä ylipäänsä tarjolla.

  Uskon nimittäin, että mies kuin mies on vieteltävissä, jos nainen niin haluaa. Mikään ei ole niin helppoa ja halpaa kuin viettely.

  VastaaPoista
 39. Miten minä rakastankaan isän kuvaa, kuvaa jossa isä hulluttelee ja nutuuttaa minua, istuu ryhdikkään tyylikkäänä tammisen kirjoituspöytänsä takana, hänen tuuhean kiharaista tukkaansa, rusettejaan, hänen solakkaa varttaan ja sielukkaita kasvojaan.

  Kasvoja joiden takana asuu häpeä ja pelko. Syyllisyys tunkeutuu uniini hyljätyksitulemisen ja sitoutumisen pelkona, saavuttamattomana onnena, luovuttamisena.


  Minä vihaan heikkoutta ja varmuutta, hymyileviä lapsia ja surullisia aikuisia. Vihaan sääntöjä ja ohjelmointia kuten saamattomuuttakin, vihaan uudistumista, kaiken uudelleen aloittamista. Vihaan rakastumista.

  "Ois niin kiva kotiin jo lähtee mut
  mutsi ja faija ne vaan kivenkolossa
  etsii Afrikan tähtee.
  Voi kuinka kauniita kesäpäiviä vihaan."

  VastaaPoista
 40. Anonyymi,

  tuo tekstikokonaisuus on sinänsä kaunis, ja löydän siitä itseäni, jopa kirjoittamaani tekstiä. Kuitenkaan teksti ei ole minun kirjoitustani, eikä se kuvaa erityisesti minua. Se kuvaa ihmistä.

  Luulen, että teksti on jollakin tasolla siis yleispätevää. Monikin taitaa löytää siitä palan itseään. Ehkä juuri sinä löydät siitä itsesi, anonyymi?

  VastaaPoista
 41. Iines: "Uskon nimittäin, että mies kuin mies on vieteltävissä, jos nainen niin haluaa."

  Ehkäpä, mutta vain hetkeksi, ja vain teoriassa.

  Elämänkumppania ei tuolla metodilla välttämättä saa, ja sellaistahan nainen kaipaa, ei vaihtelevia yhden yön kumppaneita. Vai?

  Markkina-arvoteoria on sinänsä ihan hyvä ja käypä, kunhan muistaa, että yksittäiset tapaukset ovat silti aina erilaisia ja yksilöllisiä.

  VastaaPoista
 42. Niin juuri, vain hetkeksi.

  Viettelijä haluaakin kai lähinnä sen viettelyn toteutumisen, ei sen jatkolla ole väliä. Olkoon kyseessä donjuan tai nymfomaanikko, viettely on aina epävarman ihmisen testi. Siksi sanoinkin, että viettely on halpaa ja helppoa. Se onnistuu erikoisesti naisilta. Miehiltä vaaditaan enenmmän viettelyn sofistikoituneisuutta, koska naiset tunnistavat miehiä paremmin viettelyn helppouden. Ja halpuuden.

  VastaaPoista
 43. "Väittäisin kuitenkin, että naisten valtava enemmistö haaveilee rajusta romanttisesta rakkaudesta, joka vie jalat alta ja panee näkemään tähtiä."  Äkkipäätä ajatellen tuosta määrittelystä voi löytää "rajuuden" joka vie molemmilta jalat alta ja panee näkemään tähtiä. Ajatukseen sisältyy kuitenkin hetkellisyys ja intuitio, välitön tunne ja "tieto". Tieto on tietysti analysoimaton ja tunteeseen perustuva. Herää kysymys, mihin nuo tunteet pohjaavat miehellä ja naisella.

  Naisen lausuttuna tuo tarkoittaa sitä, että mies nimenomaan tulee ja "panee" näkemään tähtiä, sillä silloinhan mies "panee parastaan".

  Tuo Tapsan mainitsema "teoria" on romanttisen rakkauden vastakohta ja perustuu harkinnalle joskin taustalla on sama intuitio.

  VastaaPoista
 44. Huomautan kainosti, etten ole mikään viettely- ja parisuhdeasioiden erikoisasiantuntija, sillä olen näissä(kin) asioissa ns. vanhan liiton miehiä eli pitkään parisuhteeseen omasta halustani ajautunut ja sitoutunut.

  Mutta en ole voinut olla panematta merkille, että iän, viisauden, varallisuuden ja aseman karttuessa oma markkina-arvoni ikäisteni (sic) ja miksei hieman nuorempienkin naisten silmissä on kohonnut kohoamistaan.

  Ei se tietenkään alan miehiin verrattuna silti vieläkään merkittävä ole, mutta silti - edessä häämöttää tätä tahtia rooli vanhainkodin romeona!

  Osallistun siis tämän alan keskusteluihin lähinnä vain teoreettisesta mielenkiinnosta erilaisiin suhteisiin ja naisiin.

  VastaaPoista
 45. Huomautan kainosti, etten ole mikään viettely- ja parisuhdeasioiden erikoisasiantuntija, sillä olen näissä(kin) asioissa ns. vanhan liiton miehiä eli pitkään parisuhteeseen omasta halustani ajautunut ja sitoutunut.

  Mutta en ole voinut olla panematta merkille, että iän, viisauden, varallisuuden ja aseman karttuessa oma markkina-arvoni ikäisteni (sic) ja miksei hieman nuorempienkin naisten silmissä on kohonnut kohoamistaan.

  Ei se tietenkään alan miehiin verrattuna silti vieläkään merkittävä ole, mutta silti - edessä häämöttää tätä tahtia rooli vanhainkodin romeona!

  Osallistun siis tämän alan keskusteluihin lähinnä vain teoreettisesta mielenkiinnosta erilaisiin suhteisiin ja naisiin.

  VastaaPoista
 46. Saman liiton miehiä. Jäsenmaksuakin on maksettu 38 vuotta samaan liittoon, eipä silti, ei vaihdosta paranisikaan.

  VastaaPoista
 47. Varmaan tähän teemaan välipalaksi sopisi kirjoittamani tosipohjainen tarina omalla kirjoitusteni kasvimaalla...

  Lukaiskaahan jos mämmisiin suihin sellainen teksti vielä sopii.

  VastaaPoista
 48. Tapsa,

  varmuus sen markkina-arvon kohoamisen ehkä aiheuttaa, eivät ehkä niinkään nuo luettelemasi asiat erikseen ja itsessään.

  Se vaan, että asema ja varallisuus ja usein ikäkin juuri tuo sitä varmuutta, mutta siis nuo asiat yksin eivät riitä ilman huokuvaa varmuutta eli charmia. Se sinusta varmaan näkyy puoleensavetävänä. Tai en minä tiedä, voithan olla poikkeuksellisen komeakin.

  VastaaPoista
 49. Minusta on hienoa, että vielä on tuommoisia vanhan liiton ihmisiä, jotka vannovat pitkän parisuhteen nimeen.

  Se vaan, että sanonta "ei se vaihdosta parane" taitaa kertoa, että parantamisen varaa jollain saralla olisi. Toisaalta, voihan sitä elää vaikka tikun nokassa tyytyväisenä.

  VastaaPoista
 50. No, jos tikun nokkaan nousee jo kotitöiden jakaminen, muusta puhumattakaan, niin on helppo nähdä, että vaihto kannattaa aina.

  Toisaalta, siitä voi syyttää vain itseään.

  VastaaPoista
 51. Rakkauden arvoa ei usein tajua ennenkuin sen kadottaa.

  Kun rakkaus lyö napakasti, turha siinä on vastustella, uppoaa kuin veitsi voihin.

  Ilman kunnollista rakkautta monesti on aivan mahdotonta edetä.
  Sen tietää jokainen joka on joskus kadonneen rakkauden vuoksi yrittänyt lyödä naulaa lautaan tunkilla tai kivellä, puhumattakaan niistä, jotka ovat naulaa niillä yrittäneet irroittaa.

  Göstalla on se hieno laulukin, jossa laulaa: rakkaus ja nauloja...

  Terminologiat minulla välillä menevät sekaisin, mutta ei sen väliä: Oli miten oli, mutta näin on!

  VastaaPoista
 52. Ihanaa, Riku, ihanaa kun mies puhuu rakkaudesta.

  Minusta tuntuu, tänään, että rakkautta voisi kuvata parhaiten näin: kanssasi on parempi kuin kuilun reunalla.

  Tuo ei ole Göstaa, mutta Göstan sanoin rakkautta voisi olla myös kysymys: itkisitkö onnesta, jos panisin sua kunnolla.

  Näin minä tahtoisin itseäni puhuteltavan, tänä päivänä.

  VastaaPoista
 53. Kyllä, onnesta ne itkevät.

  Kaunis on se hetki kun nainen rakkauden kyyneleet poskellaan kuiskaa korvaan: "hei jatkaks sä vielä, vai siirrytkö omalle puolelles, pois mun päältä - kuorsaatkin niin kovaa.

  Tuollaisessa rakkauden ja läheisyyden täyttymyksessä ihminen sulautuu universumiin - siinä on aitoa välittämistä!

  VastaaPoista
 54. Tuosta ei Gösta ehtinyt laulua tehdäkään. Tai sitten se oli nimenomaan tuon tilanteen jälkeen.

  Hetki on kieltämättä varsin lämmin ja intiimi.

  Anonyymi, tuosta tikun nokasta vielä, että istuihan Simon Styliittakin tikun nokassa peräti kauan, hän asui siinä. Samoin hän murskasi jalkansa erämaassa päästäkseen eroon nautinnonhalustaan. Luultavasti hän eleli ihan onnellisena eikä halunnut vaihtaa parempaan.

  VastaaPoista
 55. "Näin minä tahtoisin itseäni puhuteltavan, tänä päivänä."

  Tuohon toiveeseen taitaa sisältyä täyttymätön määrä halua ja saavuttamattomia mahdollisuuksia

  VastaaPoista
 56. Kaikki dokumentit eivät kerro Styylaajasta sitä, että uransa loppupuolella sattui niin, että eräs nainen sattui pissille pylvään juurelle. - Ei huomannut pylvästelijää jossain kaukana yläilmoissa.

  Simeon kiipesi vähin äänin alas, puhisi vielä itsekseen: "pakko uhrautua, vähän rupeskin jo kyllästyttämään."

  VastaaPoista
 57. Eiei, anonyymi, en puhu konkreettisesti.

  Tarkoitan sitä, että minuun tehoaa enemmän raadollinen pienen ihmisen puhe kuin mahtipontinen rakkauspuhe. Puhun yhtä lailla siitä mitä luen kuin siitä mitä koen tai odottaisin kokevani.

  En näe elämää menetettynä vaan tulevaisuuteen suuntautuvana, positiivisena ja virtaavana. Olen iloinen optimisti, ollut aina, jos reaaliminästäni puhun.

  Muutoinkin olen sitä mieltä, että ihminen saa, mitä tahtoo ja tarvitsee.

  VastaaPoista
 58. Niin siinä kävi, styliittaa vietiin ja lujaa pehmeämmille paikoille. - Vaan tulipas istuttua, tuumasi styliitta, kun kertoi tapahtumasta lapsenlapsilleen, jotka levittivät istuneen Styylaajan legendaa eteenpäin kaikkeen maailmaan.

  VastaaPoista
 59. Toki hän myöhemissä vaiheissankin täytti nimensä, pylväspyhimys kun oli, pylvässängystä ei juuri poistunut. Joskus sieltä huuteli: tuos muija lisää niitä viinirypäleitä.

  Historoitsijat ovat kautta vuosisatain pohtineet, aiheuttiko kuolemansa se, ettei vaimo enää pelkkää piruuttaan poistanut siemeniä rypäleistä ja miesparka olisi niihin tukehtunut.

  VastaaPoista
 60. Jaa. Kummasti ne suomalaiset miehet siellä Thaimaassa jaksavat naisia vedellä. Näin olen ainakin muilta kukkahattutädeiltä kuullut.

  VastaaPoista
 61. Muijansa oli tosiaan vähän nokkava ja pahasuinen. Huuteli takaisin, että enkä tuo, senkin pylväs-pölvästi.

  Näiltä ajoin juontaakin pölvästi-sanan etymologia, Simon Styliitasta, joka oli istunut pylvään nokassa.

  VastaaPoista
 62. Anonyymi,

  kyllä viina on tehnyt tepposet monelle miehelle tuon asian suhteen sekä Thaimaassa että kotimaassa.

  Erään käsityksen mukaan miehet ovat lahnoja, joita thaitytöt "käsittelevät". Kun katsoo pornofilmiä, ei voi olla tulematta samaan käsitykseen, nainen on suorittaja, mies seisoo ja odottaa että hänet käsitellään, hoidetaan. Tämä yleistäen, poikkeuksia on aina. Mutta jos tilanne on siis tuo, ei se ole naisen kannalta kovin hyvä tilanne.

  VastaaPoista
 63. En ole aiheessa asiantuntija, mutta hieman selittelyltä vaikuttaa nuo "käsittely"-teoriat. Kuka näitä esittää?

  VastaaPoista
 64. Olen lukenut ja kuullut miesten käyttävän ilmaisuja "käsitellä" ja "hoitaa/hoito" niin, että mies on palvelun saaja, nainen palvelija, joka hoitaa lahnan.

  Olen aina ihmetellyt naisia, jotka käyttävät näitä termejä alistaen itsensä palvelijoiksi.

  VastaaPoista
 65. Lisäksi, suomalaisista miehistä (ja naisista) 90 % käyttää alkoholia kohtuudella. Ongelmakäyttäjiä on loput. Lisäksi jotain 30-40 % on täysin raittiita.

  Taitaa olla oma vika, jos ei viriiliä könsikästä löydä.

  VastaaPoista
 66. Olet käsittänyt väärin. "Hoito", mies "hoitelee" naisen. Ei toisin päin.

  Mitä tulee peruspornoon, niin yleensä mies on se aktiivinen toimija.

  VastaaPoista
 67. Anonyymi, alkoholinkäytön prosenttilukusi taitavat olla hatusta vedettyjä. Katson sinulle päivänvalossa paremmat luvut.

  En ole etsinyt omaa könsikästä ollenkaan, anonyymi, joten en voi löytää mitään. En käy baareissa enkä oikeastaan missään riennoissa. En käy töissä. En pidä deittiprofiilia missään palvelussa, en vastaa kenenkään profiilihakuun, en yritä ketään, en edes korvallani. On siis täysin oma vikani, että olen ílman omaa könsikästä, etsimätön ei voi löytää. Odotan sen sijaan ihmettä. Se kelpaisi minulle. Mutta kelpaa sekin, ettei ihmeitä ole.

  VastaaPoista
 68. Peruspornossa nainen imee miestä, tuntikausia, hohhoijaa, mies seisoo tai makaa kuin märkä lahna. Nainen muljauttelee silmiään kuin vähämielinen ja lipoo huuliaan, mitä yksikään nainen ei himoissaan tee - tämä on tyhmiä miehiä varten, jotka eivät tunne naisen luonnollisia reagoimistapoja. Nainen myös voihkii ja ähkyy opitusti suureen ääneen tavalla, joka lähinnä naurattaa toista naista, jos hän on siis terveen orgasmikykyinen nainen eikä teeskentelijä itsekin.

  Minä ainakin olen pettynyt pornofilmien mieheen, jonka kasvoista ei milloinkaan kuvastu intohimo. Kuten ei naisenkaan.

  VastaaPoista
 69. Hyvänen aika. Blogaajan kannattaisi nyt katsoa se ensimmäinen pornofilminsä, ennen kuin lähtee tuollaisia esittämään.

  VastaaPoista
 70. Esitän katsomani pohjalta. Ei kai näkemyksiään voi muuten esittää?

  Tämä on minun käsitykseni naisena ja ihmisenä. Pornofilmien nykymieskuva on passiivisen lahnan kuva. Nainen on aktiivinen toimija, joka tekee varsinaisen työn palvelijan roolissa. Ellei hän ime miestä kuiviin tuntikausia, hän ratsastaa miehen päällä. Ei miehen tarvitse hirveästi edes liikkua.

  Ihan kuin kengänkiillottaja, joka kiillottaa herran kengät.

  VastaaPoista
 71. Minusta ilman muuta täytyy olla sekä mies- että naislahnoja, muuten koko hommassa ei olisi mitään mieltä.

  Käsi sydämellä, kuka siitä pystyisi kauheasti kiihoittumaan, jos koko homman ideana olisi vain vuorollaan laskea samaan kasaan?

  Ja silmät mokomillakin lahnoilla muljuu varmasti molemmilla, ainakin ne ovat sellaiset mollot ja tuijottavat.

  Imemishommista en osaa sanoa.

  Mistä tuli mieleen se vanha juttu polleasta citykanista, joka tilipäivänä meni elänten ilotaloon irstailemaan. - Jännityksen vuoksi päätti ottaa pythonin, mutta tietäähän sen kuinka siinä kävi.

  Python nielaisi citykanin alta aikayksikön, mutta joku kako sille tuli ja oksensi kumppaninsa ulos.

  Jälkeenpäin, jo toipuneena citykani rehvasteli kavereilleen: "No ei se mikään kummonen ollu, mutta helkkarin hyvä se oli ottamaan suihin!"

  VastaaPoista
 72. Aika kivasti aiheet hyppelevät nyt citykanin tahtiin. Mikäs siinä.

  Luin juuri viime viikolla jostakin uudesta tutkimustiedosta, jonka mukaan lasten seksikäsitykset muokkautuvat nykyään yhä enemmän pornon kautta.

  Minusta porno on suurimpia naisen alistajia, mitä maailmassa on. Porno esittää naisen harhauttavasti aktiivisena toimijana, mutta oikeasti päämäärä on tyydyttää mies ja imeä hänet kuiviin ja jopa syödä limat tai antaa ruiskia päälleen teeskennellen toimituksesta nauttivaa. Tämä on hyvän ja aktiivisen naisen merkki. Kukaan ei kysy, missä ne naisen kolme perättäistä orgasmia ovat, jotka nainen kuin nainen saa, jos hän saa olla nainen eikä palvelija, suorittaja.

  En ole kuullutkaan pornosta, joka olisi tehty realistiselta pohjalta, tuntien naisen halut ja tavat reagoida. Nainen on naaras ja tahtoo avautua kuin kukka ja täyttyä äärimmilleen kuin sateesta kastuva maa. Ei kukaan nauti, jos hänen suuhunsa työnnetään hengitystä estävä molo. Ihmisellä on normaali kakomisrefleksi, joka toimii jo kapean sormen työntämisestä suuhun.

  Nyt lapset ja erikoisesti tytöt opetetaan siihen, että omaa ruumista ei tarvitse kuunnella, pitää alistua vain miehen palvelijaksi, pitää osata ottaa suihin ja hymyillen vastaan ruiskeet, ja mies sitten koettaa tyydyttää naisen mekaanisesti hinkkaamalla ja läimimällä perseen punaiseksi.

  Voi meitä ja voi markkinateollisuutta.

  VastaaPoista
 73. "Mä olen pahoillani kaikesta
  Mua turha pahalla on muistella
  Vastaantulijoiden kaistalla
  On vittumaista luistella"

  "Kun sitä tuskin edes
  Voi aavistaa unissaan
  Kuka saa ja kenelle annetaan
  Ja miten raukkamaisesti onnen anti täällä jaetaan"


  Itkisitkö onnesta?


  Jos tuota naisten suosimaa "Itkisitkö onnesta" biisin ensimmäisen säkeen sisältöä arvioi niin kyseessä on sama tarve kuin peräkamarinpojalla: "Jos se on annillaan, niin mulle kans".

  Voi olla että kaikki eivät saa mitä tahtovat ja tarvitsevat.

  "Kerro reilusti vaan mikä naidessa naurattaa

  esitellä kun tahdot kaikkein salaisinta

  sä riisuut vaatteesi pois yhden kappaleen kerrallaan

  mä sua innostun moukaroimaan kuin alasinta."

  VastaaPoista
 74. Porno on perseestä!


  . . . mutta toisaalta, onhan markkinamiehet nähneet pointin kehittää kaupunkilaisille lähes välttämätön tarve maasturin hankinnalle. Tarve ei ehkä ole konkreettinen niinkään, koska se perustuu luettuun, koettuun tai sen odotukseen. Mielikuviin.

  VastaaPoista
 75. Tiedoksi vaan.

  Nainen ja onni.
  YLE Puhe 13.03 - 13.58 tänään

  Filosofi Marja-Riitta Ollila ja mediatutkija Laura Saarenmaa Emilia Cronvallin vieraina.

  VastaaPoista
 76. Optimistinen jytky!


  "Yhtä lailla vanhemmankin naisen biologia vaatii kimmolihaista jatkuvaseisokkista rakastajaa kuin vanhemman miehen lerppu vaatii nuorta tiukkista. Tiedoksi vaan."

  VastaaPoista
 77. Tarkoititt kai, että
  "Yhtä lailla vanhemmankin naisen biologia vaatii nuorta kimmolihaista jatkuvaseisokkista rakastajaa kuin vanhemman miehen lerppu vaatii nuorta tiukkista. Tiedoksi vaan."

  VastaaPoista
 78. Tiedä nyt taas siitä naisten alistamisesta. Uutisia vanhempien naisten ostoseksimatkoista Gambiaan tervehdittiin täälläkin iloisesti hihitellen ja vilpittömästi kompaten. Toisaalta tietysti Thaimaan-reissut ovat suuri saatana.

  "Mutta onhan ne nyt niinku aivan erilaisia! Siellä Thaimaassa kun se nainen joutuu tekemään kaiken, mutta siellä Gambiassa mies joutuu tekemään... eiku... Siis sieltä Gambiasta, eihän ne maksa... eiku... Gambiassa se homma on terveemmällä pohjalla, kun ikäero ei ole niin suuri... eiku...

  Miehet on SIKOJA!!"

  :D

  VastaaPoista
 79. Anonyymi: "...onhan markkinamiehet nähneet pointin kehittää kaupunkilaisille lähes välttämätön tarve maasturin hankinnalle."

  Tunnustan.

  Olin mukana pääpiruna, kun ensimmäisiä citymaastureita lanseerattiin, ja se tehtiinkin tavalla, josta tuli haukut niin lehdistöltä kuin moitteet markkinaoikeudeltakin.

  Mutta kaupaksi menivät kuin häkä.

  Oikean maasturin hankinnan vielä ymmärtääkin - voihan sitä joskus jossakin ehkä tarvita - mutta noilla suosituilla citymaastureillahan ei edes pärjää maastossa...

  Näissä asioissa olemme samojen perimmäisten asioiden äärellä kuin seksissäkin.

  VastaaPoista
 80. Minua vähän kummastuttaa, että pikkuiset citymaasturitkin tuomitaan närkästyneinä.

  Sen sijaan isoja Volvoja ja formula-autojen näköisiä Alfa Romeoita ja urheiluautoja ihaillaan, vaikka niissä on saastuttavammat ja isommat moottorit. Mitä 2,4 litran moottori ylipäänsä henkilöautossa tekee?

  Anonyymi klo 13.11, on se kumma, että miesten pitää aina tulla tänne sanomaan, että miehet muka naisten mielestä on sikoja. Naiset tässä blogissa kun sitä eivät tee. Jos miehet ovat jotakin, niin mieluummin reppanoita tai ihan samanlaisia ihmisiä kuin nainenkin.

  Usko nyt, anonyymi, että jos tahdot sitä odottamaasi femakkoherjaa tai miesvihaa, sinun pitää hakea niitä muualta. Parhaiten miesvihaa löytää luultavasti edelleen Laasaselta.

  Mitä pornoon tulee, pidän sitä tarpeellisena, mutta valitettavan kehnotasoisena. Harmi, että naiset eivät tee pornoa.

  VastaaPoista
 81. Jos pornoa kuluttavat pääosin miehet, niin eiköhän sitä kuvata miesten näkökulmasta. Naisnäyttelijöiden palkka on moninkertainen miehiin verrattuna, joten eipä tuossakaan mielessä pitäisi olla ongelmaa.

  Ja mikäänhän ei estä naisia tekemästä omia pornoleffojaan. Ruotsissahan tällainen feministinen pornoleffa tehtiin oikein valtion tuella.

  VastaaPoista
 82. Varakkuus on varmasti hyvin vaikeaa.

  Rahaa on kuin rantarosvolla, mutta millä sen näyttäisi, kun voi ajaa vain yhdellä autolla kerrallaan?

  Vastaus on auto, jonka kaikki tietävät erittäin kalliiksi, mutta joka on mahdollisimman turha ja epäkäytännöllinen. - Ei sen niin mene, kun joskus suututin urheiluauton omistajan kehoittamalla säästämään vielä vähän, että saa takapenkitkin autoonsa.

  Helsingin keskustassa katselin hiljattain pysäköityä Hummer-maastoautoa, nauratti niin pirusti ja ajattelin: melko pornoa.

  VastaaPoista
 83. Istu ja pala. Muuttuuko pornoleffa siitä feministiseksi, että nainen tekee sen? Nähtävästi.

  Pornofilmien palkkaus ei ole tässä tärkeää, minua ei ylipäänsä kiinnosta tässä pornoasiassa nyt tasa-arvoaspekti. Se on toinen juttu, ja sinänsä kyllä tärkeä. Minua kiinnostaa kuitenkin pornossa vain se maailmankuvan teennäisyys ja falskius, joka filmeistä välittyy.

  VastaaPoista
 84. Suomalaisissa elää halu näyttää naapurille. On komeaa kurvata tontilleen naapurinsa edestä kaasuttamalla uudella vähän isompimoottorisella autolla mitä naapuri osti viime viikolla. Ai että tekee gutaa. Sitten tiedoilla brassaillaan tietenkin Facebookissa, jossa näytöt onnistuvat mainiosti sivulauseessakin. Avoin Facebookhan on tietenkin kaikkein paras silloin kun näytöt ovat erityisen orgastisia.

  VastaaPoista
 85. Autoista - isoista ja erityisesti mustista sellaisista tuli mieleeni ministerit.

  Kepulialaiset ovat kuulemma muuttamassa pois siitä senaatintorilla olevasta entisestä kepun kirppis & asiajaimisto-talosta.

  Minusta olisi hyvä jos paikalliset pitäisivät vähän silmällä, etteivät vahingossa muuttokuormissaan vie mitään ylimääräistä.

  En tarkoita, että tahallaan veisivät, mutta vahingossa kuormiin voi eksyä sellaista mitä ei tulisi viedä.

  Hyvä olisi, jos ainakin ne joonialaiset pylväät julkisivussa säästyisivät, samoin päätykolmion könninkello!

  VastaaPoista
 86. Lähes petokseen verrattava juttu on tassäkin blogissa esitelty pikkumaasturi. Siitä puuttuu pohjapanssari kokonaan, joten se on esim. mökkitielle täysin sopimaton kulkupeli.

  VastaaPoista
 87. Anonyymi,

  tarkka olet. Nimittäin minä huomasin saman tiedon jossain: pohja on avoin. Aloin itsekin epäillä Urban Cruiseria tästä syystä. Mökkitie on töyssyinen, siinä on kiviä koholla.

  Olimme tyttären autolla siellä nyt, ja hänellä on tila-auto, jossa on korkea maavara. Se kävi hyvin. Minä olen jäädyttänyt auton oston nyt, kun vanha on kuitenkin vasta 100 000 ajettu, eikä siinä ole pienintäkään vikaa. En raatsi luopua siitä.

  Tuo Rikun huomautus kepulialaisten hajamielisyydestä on paikallaan. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun kepuliaan kuormaan eksyy naapurinkin tavarat.

  VastaaPoista
 88. Olen joskus maastoautolla ajanut aika paljonkin,en sellaista kuitenkaan itse omistanut.

  Kokemuksesta sanon, että tavallisen auton ja maastoauton ero on siinä, että maastoautolla jää kiinni paljon ikävämmin, hiki on vuolaampaa ennenkuin auton saa irti.

  Eikä siihen isoa lumivallia tarvitse, kun lumi alkaa kantamaan pohjasta ja auto juuttuu kiinni.

  Citymaaturilla päässee kevyesti yli kaupungin katujen Mcdonald´sin roskista.

  VastaaPoista
 89. Minulle on sama, onko auto citymaasturi vai mikälie, kunhan vain ei ole avaruusmunan muotoinen ralliauto tai urheiluauto.

  Tykkään farmareista ja maastureista, koska ne ovat käytännöllisiä ja mukavia ihmiselle, jolla on koti maaseudulla ja mökki kaukana siitä, myös maaseudulla. En välittäisi omasta autosta, jos asuisin kaupungissa eikä minulla olisi mökkiä. Kulkisin mielelläni junalla ja julkisissa.

  VastaaPoista
 90. Niin siis leffantekijät itse ilmoittivat, että nytpä tehdään pornoa naisille ja kyseessä on feministinen elokuva. Dirty Diaries oli nimi. Ja valtio tietysti antoi tukea.

  http://www.dirtydiaries.se/

  VastaaPoista
 91. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 92. Kumma ettei Amerikan suosituin automalli ole yleistynyt meillä, vaikka se olisi tosi kätevä maaseudulla ja miljoonalle mökkiläiselle, joista suurin osa on pariskuntia.

  Tarkoitan pickupia.

  Naisille selitykseksi, että se on sellainen lavallinen henkilöauto, ikään kuin pieni kuorma-auto.

  (Sellaisen alustalle se Suomen ensimmäinen citymaasturikin oli tehty eli sillä pärjäsi maastossakin joten kuten. Monet näistä uusistahan onkin tarkoitettu vain kadulle.)

  VastaaPoista
 93. Dirty Diariesista kuulen nyt ensi kerran. Pikaisen googlauksen mukaan elokuva on kuvattu halvasti, joko kännyköillä tai omilla kameroilla ja siitä on käytetty mm. adjetiiviä leikkisä.

  Elokuvat yleensä saavat valtiolta tukea, anonyymi, kun tukea haetaan, joten miksi ei tämäkin. Hakemuspaperi on varmaan ollut kiinnostava.

  VastaaPoista
 94. Tiedän kyllä pickupin, Tapsa, ystävättärelläni on ollut sellainen pitkään. Hän asuu maalla, siis oikein maaseudulla, ja on ns. talon tytär, joka kuskaa milloin mitäkin sementtimyllyä autollaan.

  Tämä auto on kuitenkin hankala, kun siihen mahtuu vain kaksi tai hätätilassa kolme sisätilaan. Koirakaan ei mahdu kyytiin, jos perheellä sellainen on. Se on siis parhaimmillaan kai kakkosautona tai yksinäisellä tai eläkeläisparilla, jolla ei ole koiria tai vieraita kyydittävänään.

  VastaaPoista
 95. Suomenkielessä ei ole sanaa "adjektiiviä". Sano minun sanoneen.

  VastaaPoista
 96. Anonyymi on oikeassa, adjektiiviä ei ole, koska meillä on vokaalisointu.

  Mutta, armas huomauttelija, suomen kielessä ei ole myöskään sanaa "suomenkieli".

  Ekaluokalla ollessa oli kivaa, kun sai huutaa VIRHE, kun joku luki väärin. Se piti villit vekarat tarkkaavaisina.

  VastaaPoista
 97. Minäkin muistan tuon riemun, kun sai kuorossa toisten kanssa huutaa VIRHE. Yksi tyttö luokalla ei osannut lukea virheettömästi, joten huutamisen ilo muilla oli jokapäiväistä. Nyt hävettää sitä muistellessa. Tuohon aikaan ei tiedetty mitään lukihäiriöstä.

  VastaaPoista
 98. Jos auton pitää olla "urban cruiser"(pieni tavaratila) tai farkku (suuri tavaratila) ja maavara mahdollisimman suuri ja "jos" tavaratilan koko ei ole tärkein, eikä auton merkki, niin puhtaasti numeroiden perusteella valinta on, Mitsubishi ASX.

  Pieni kulutus, kolaritestissä 5 tähteä, edullinen hankintahinta ja maavara 19,5 cm. Jos jollain on paremmat "speksit" niin kannattaa asettaa ne julki.

  VastaaPoista
 99. Adjektiivi on lainasana ja sellaiset rikkovat joskus kauniin kielemme vokaalisoinnun (= etu- ja takavokaaleja ei samassa sanassa, paitsi e ja i).

  Paras esimerkki lienee "olympialaiset", jossa on takavokaalit o ja a sekä etuvokaali y. Lausuminen perussuomalaiselle (urfinne) liki mahdotonta.

  Iines - on niitä sellaisiakin mahtipickupeja, joissa on etupenkkien takana koiran ja kakaran mentävä tila.

  VastaaPoista
 100. Esim. Isuzu D-max Double Cab, rekisteröity viidelle.

  VastaaPoista
 101. Suomen Kielessä on Turhia sanoja massiivisesti eli palajon. Semmosia kun kukaan ei kumminkaan ikinä käytä.

  VastaaPoista
 102. Anonyymi, mielenkiintoista!

  Sanoja ei voi olla liikaa, sillä ei ole sanaa ilman sen tarkoitetta, käsitettä. Mikä käsite siis on mielestäsi turha?

  VastaaPoista
 103. Muistat hyvin kielioppisi, Tapsa!

  Osaatkos sanoa, miksi toisaalta voidaan sanoa sekä anonyymeja että anonyymejä?

  VastaaPoista
 104. Autossa pitää minulla olla piirongin kuljetettava tavaratila. No ei nyt ihan, mutta kumminkin. Saatan kuljettaa esimerkiksi vanhan jääkaapin mökille tai tuoda sieltä huutokaupasta ostamani renginkaapin tänne. Ison koirankin tulee sinne mahtua.

  Päätin jo tässä välillä ostaa käytetyn Volvon, mutta siinä on 2,4 litran moottori, joten en tiedä. Olisihan sillä komea kaartaa serkkujeni (kepulaisia) kanalanmäestä ylös.

  VastaaPoista
 105. Sellainen mopedi missä on tuulisuoja ja tavarakoppa takana on erittäin vähän kuluttava, muhkuraisemassa maastossakin sillä pääsee.

  Viimeisin sana kieliopista on tässä.

  VastaaPoista
 106. Olipas rattoisa essee.

  Minua vaan ihmetyttää opettaja, joka antaa lapsille aiheeksi lapsille sopimattoman "Peruskoulu tärkeäksi", ja sitten kun lapsi kirjoittaa ihan ytimestä vereslihalla ollen, antaa vaan seiska plussan ja kehottaa miettimään otsikkoa.

  Lapsihan kirjoitti siitä, että turhia asioita ei saa opettaa vaan tärkeitä, ja pluskamperfekti ei ole tärkeä.

  Mutta siis älkäämme enää ihmetelkö, miksi pojat eivät osaa kirjoittaa. Heille ei opeteta tärkeitä asioita vaan pluskamperfektejä ja polunomeja, joita iskä ja äiskäkään eivät tarvitse.

  VastaaPoista
 107. Mitä mopediin tulee, olen aina ihmetellyt, miten ihminen pysyy sillä pystyssä. Minua alkaa huimata, kun mietin. En tykkää pyöräilystäkään tämän asian vuoksi.

  VastaaPoista
 108. Jos minulla olisi ainakin biljardi euroa, ostaisin Volvon rekan vetoauton, jonkinlaisen lavan kyhäisin taakse.

  Sillä olisi mukava vähän kaasutella, kun ihmiset kulkisivat suojatien yli, ilmajarrujakin saattaisin odottaessani posautella: menkääs ny siitä!

  Toisaalta minulle sopisi mainitsemani mopedi peräkärryn kera. Enkä minä sillä kaatuisi, laahaisin jalkoja molemmilla puolila maassa.

  VastaaPoista
 109. Ai ilmajarrukos se posautus onkin, jonka joskus kuulee isoista autoista? Tahdon ehdottomasti sellaisen autooni, jolla kaarran serkkujen kanalanmäkeä ylös. On niin iso auto, että pitää ylämäessäkin jarrutella, ajattelisivat serkut, kun katsoisivat pirttinsä ikkunasta menoani.

  En ole muuten koskaan ajanut mopoa tai ollut edes kyydissä. Eilen oli kyllä kiva näky, kun pikkuinen mopopoika kiisi edessäni tuhatta ja sataa pitkin kyläraittia, teepaita hulmuten, valtava kypärä päässä.

  VastaaPoista
 110. On jäänyt mieleeni, kun kauan aikaa sitten, kesäisenä varhaisaamuna mopopoika viiletti edelläni pitkälti toista sataa, tie oli täynnänsä routavaurioita.

  Tiesin olevani maantien ässä, mutta allani olevalla pikkuautolla oli suuria vaikeuksia päästä ohitse.

  Mutta lopulta sujautin: siitäs sai!

  Ei ollut hinausköyttä mukana, muuten olisin sitä vielä vilauttanut takalasista.

  VastaaPoista
 111. Jostain luin, että Ruotsin kuningas Kalle Kustaa Korkki ei aio jäädä eläkkeelle ja lintuja ruokkimaan, kun täyttää lauantaina 65.

  Kunkku on kovaa puuta, perustuslain mukaanhan hänen tehtäviinsä kuuluu mm. ei mitään, ei mitään ja edustaminen.

  Oma-aloitteisesti hän on lisänyt tehtäväkenttäänsä mm. kovavauhtisen autolla ajelemisen.

  "äänn, äään, täältä tulee kunkku, pois tieltää, äään, äään!"

  VastaaPoista
 112. Jos valinta on siis farkku niin ehdoton valinta on: Skoda Oktavia Compi Scout.
  Maavarakin on 18 cm. Myös muissa spekseissä löytyy.

  Jos joku löytää paremman hinta/laatu suhteen, ostan sen!

  VastaaPoista
 113. "Mitä alhaisempi nuoren koulutustaso on, sitä vaikeampaa on irrottautua työttömyydestä. Näin päätellään tutkimuksessa koulutuksen vaikutuksesta nuorten työttömyyteen.
  Aiheesta kertoo tuore Yhteiskuntapolitiikka-lehti."
  HS 26.4

  Yllättävä tutkimus!? Luulisi että mitä enemmän itseään kouluttaa, sen useamman alan työttömäksi joutuu? Näin perusjärjellä ajateltuna.

  VastaaPoista
 114. Tutkimus on peruskauraa, anonyymi: jos koulun jälkeen ei ole kelvannut opiskelu, on selvää, että luuserin ura on harvinaisen hyvin pohjustettu. Aika harvaan työpaikkaan pääsee suoraan koulunpenkiltä ilman opiskeluja.

  Nykyisin kouluissa on niin hyvät opinto-ohjaajan palvelut, että on ihme, jos joku selviää koulusta ilman, ettei hänelle ole katsottu sopivaa ja mieluista opiskelupaikkaa valmiiksi.

  Se on eri asia, jos nuorella on päihdeongelma, ja hän tarvitsee jatkuvasti käteistä hamppunsa maksamiseen. Silloin varmaan kandee mennä hanttihommiin tai kesäksi mansikoita poimimaan Pohjanmaalle.

  VastaaPoista
 115. Tyttären yhden ystävän poikakaveri on autoalan asiantuntija. Hän oli suositellut Skoda Octaviaa juuri tuon laatu-hintasuhteen perusteella. Tällaista ei kuitenkaan löytynyt käytettynä, ja niin tytär osti sitten jonkun muun.

  Automerkeissä näkyy statusarvo selkeämmin kuin muissa hankinnoissa. Skoda on todettu testeissä huippuhyväksi ja laadukkaaksi, ja kuitenkin sille nyrpistellään. Samaten nyrpisteltiin japseille (Toyota) alkuun, mutta ei enää, koska ne ovat osoittautunutt kestäviksi ja tosi koviksi menopeleiksi, usein paremmiksi kuin esimerkiksi Mercedes.

  VastaaPoista
 116. Hatun heiluttelua, sanoisin.
  Maavara ja tavarankuljetus kapasitetti taitaa olla pienin yhteinen nimittäjä, millä täällä autonvalintaa tehdään.

  Mielleni muistui taannoinen tv -juttu Matti Pellonpäästä. Siinä elokuvaohjaaja Janne Kuusi kertoili kuinka vähän hän materiaa ja rahaa arvostaa; ei paskan vertaa. Siinä katua haastattelijan kanssa kulkiessaan, he ohittivat rahankuljetysauton.

  - Kato, rahankuljetusauto, ryöstetäänkö?  En viitsisi vmainita auton valintaan liittyvää klisettä, mulkun jatkeesta, joten en sitä teekkään vaan vertaan sitä rämemajavaan – sen trimmaamiseen.

  VastaaPoista
 117. Niinhän se on, anonyymi. Autosta juttelu on elitististä eikä kovin trendikästä. Ainakaan älymystö ei koskaan keskustelisi auton valinnasta, vaan mieluummin kirjan tai kapakan valinnasta.

  Joo, minusta on kiva trimmailla rämemajavaa ja minusta on kiva ajaa autoa. Suorastaan nautinnollista. Kirjoitin minä kyllä kerran runonkin autoa ajaessani. Siis kirjoitin sen ylös muistikirjaani ajaessani, kun tuli inspiraatio. Hyvin muistikirja ratin päällä istuu.

  VastaaPoista
 118. Kerran nauratti moottoritiellä kun ohitin paikallisen, nyttemmin edesmenneen taksiautoilijan.

  Hänellä oli iltalehti levittettynä ratin päälle, lueskeli sitä kotoa päin ajellessaan. Oli ilmeisesti syntynytkin ajohansikkaat käsissään.

  VastaaPoista
 119. Onhan noita pöljiä liikenteessä, muitakin kuin minä.

  Joskus pelkään oikeasti, että unohdan ajaessani olevani ratissa.

  Pari kertaa olen unohtanut sen, mihin olen juuri ajamassa. Muutaman kerran olen ajanut ohi risteyksen, josta on pitänyt kääntyä.

  VastaaPoista
 120. Tsekkoslovakia oli sotien välissä lähes Saksan veroinen teollisuusmaa ja Skoda on jo kauan ollut Tsekinmaassa tehty Volkswagen.

  Eli ei oikeat automiehet ole enää pitkään aikaan nyrpistelleet Skodalle, ne on niitä tietämättömiä ne nyrpeät. Mutta muuten Iineksen analyysi oli oikea.

  "Irrottautua työttömyydestä" - outo ilmaus, kun on kyse nuoresta ja kouluttautumattomasta. He ovat siis ensin olleet töissä ja joutuneet sitten työttömiksi?

  Iines: "...miksi toisaalta voidaan sanoa sekä anonyymeja että anonyymejä?"

  Johan se tuli sanottua: lainasanoissa vokaalisointu horjuu. Minusta tuossa sanassa äätön versio on silti ainoa oikea eli en horjuisi.

  VastaaPoista
 121. Työtön voi kai tarkoittaa myös ihmistä, joka on ilman työtä, vaikkei olisikaan ollut työssä. Tällöin hän käsittääkseni saa toimeentulotukea, koska ei opiskelekaan.

  Tapsa, ei se vokaalien horjuvuus vierassanoissakaan ihan holtitonta ole, vaan vokaalit noudattavat tiettyä lainalaisuutta. Pääsääntöisestihän päätteen vokaalin määrää vierassanan viimeinen taka- tai etuvokaali. Vokaali y voi kuitenkin välivokaalien e ja i rinnalla jäädä ilman vaikutusta.

  Niinpä y sanassa "anonyymi" aiheuttaa sen, että lopussa voi seistä a tai ä: anonyymia tai anonyymiä.

  Nykyään näissä kahdenlaisissa tapauksissa ihmisten kielikorva tuntuu valitsevan mieluummin a:llisen muodon, siis perisuomalaisen äännerakenteen.

  VastaaPoista
 122. Maailmassa on esimerkiksi sellaisia sanoja kuin "crexhshe" ja "qwetyåp" joita normaali ihminen ei koskaan käytä. Aivan turhia ovat!

  VastaaPoista
 123. "Työtön voi kai tarkoittaa myös ihmistä, joka on ilman työtä, vaikkei olisikaan ollut työssä. Tällöin hän käsittääkseni saa toimeentulotukea, koska ei opiskelekaan."

  Työtön tarkoittaa ihmistä joka ei ole ansiotyössä, mutta voi nykylainsäädännön mukaan myös opiskella, siis olla myös opiskelija. Virallisesti työtön on ainoastaan hlö joka ilmoittautuu työvoimaviranomaisille työttömäksi työnhakijaksi, jolloin hänellä on oikeus nk. työttömyysetuuksiin, muutoin tätä etuusoikeutta ei ole. Se anotaan ja haetaan.

  Toimeetulotukeen on periaatteessa oikeus, mutta se saako tai ei sitä riippuu täysin siitä mikä hlön tilanne on (onko omaisuutta? asuuko vuokralla? onko perheellinen/perheetön?). Nämä vaihtelevat hyvin paljon eri ihmisillä. Toimeentulo on etuus jota on erikseen haettava, sitä ei "saa" kukaan ilman muuta.

  VastaaPoista
 124. Onko laki tosiaan muuttunut siltä osin, että voi samaan aikaan olla sekä opiskelija että työtön (siis työnhakija)?

  Tämähän tarkoittaisi sitä, että opiskelija voi saada työttömyyskorvausta.

  Minulla on käsitys, että ei voi olla samaan aikaan tutkinto-opiskelija, kun saa työttömyyskorvausta. Minulla on myös käsitys, että opiskelija ei saa esimerkiksi kesän ajalta toimeentulotukea, jos hän ei ole hakenut opintolainaa.

  VastaaPoista
 125. "...sanoja kuin "crexhshe" ja "qwetyåp"..."

  Tuttavani, joka kuuluu alisen Ylä-Voltan zuluenemmistön molukkivähemmistön kaukaisimpaan haaraan, puhkesi kyyneliin nähdessään nuo kauniit ja lähes unhoittamansa sanat.

  Crexhshe tarkoittaa aamua, jolloin rakkaasi meloi meren yli luvaten palata pian, ja

  Qwetyåp tarkoittaa sitä kaihoa, jonka rannalle jäänyt tuntee tempoilevan kohoavassa povessaan, jos on nainen, sukupuolineutraalitapauksessa munaskuissaan.

  Hjkyrtsk uhktqcrt mygftropåx?

  VastaaPoista
 126. "Hjkyrtsk uhktqcrt mygftropåx?"

  Si! Muih jgyyty jeh, kon juskor tuitui cervos aix. Eh conx tyiprskuu - bks dopfi - aah xoj plickk..

  VastaaPoista
 127. Työttömät työnhakijat

  Työtön on työnhakija, joka on ilman työtä ja on käytettävissä työhön, jonka työaika on vähintään puolet alan normaalista työajasta tai joka odottaa sovitun työn alkamista. Työnhakijaa, joka voi ottaa tarjotun työn vastaan vasta määräajan kuluttua tai joka hakee vain työtä, jossa työaika on lyhyempi kuin puolet alan normaalista työajasta, ei merkitä työttömäksi. Työnvälitystilastossa työttömiin luetaan myös työ- ja elinkeinotoimistoon työnhakijaksi ilmoittautuneet lomautetut. Työnvälitystilastossa ei lueta työttömiksi työnhakijoiksi työttömyyseläkkeen saajia eikä päätoimisia koululaisia ja opiskelijoita (ei edes loma-aikoina).

  VastaaPoista
 128. Asia selvä, anonyymi.

  Lisäisin tuohon kattavaan listaasi ehkä vielä ne työttömät, jotka eivät saa oman tutkintoalansa töitä ja tekevät siksi hanttiduunia, koska eivät tahdo nauttia tukia. Heitä on muuten paljon, ja he ovat mielestäni piilotyöttömiä, joita vain ei näy missään tilastoissa.

  VastaaPoista
 129. Tuosta vieraasta kielestä en ymmärtänyt mitää, puhunpa siis minäkin aivan omiani.

  Vähän ihmettelen tätä wincapitasijoittaja-kenraalia, että kehtaa tuolla tavalla halventaa Lotta Svärd-johtaja Fanni Luukkosen olemusta. - Olihan se aika turski ja runsas täti, mutta hieman odottaisi kentsulta isänmaallisuutta, ettei tuolla lailla pelkän ulkomuodon vuoksi halventaisi.

  Jos olisin kenraali itse, olisin melko hiljaa ja varoisin etten ammu itseäni metsätysreissulla selkään.

  VastaaPoista
 130. Vuoden 2010 alusta työttömien tilanne helpottui.

  Työtön saa opiskella ja siitä sovitaan kirjallisesti työvoimaviranomaisten kanssa. Opiskelu voi olla jatko-, täydennys-, lisäopintoja tai kesken jääneen tutkinnon loppuun suorittamista. Työvoimaviranomaiset tekevät erillisen päätöksen selvitysten jälkeen ja mikäli työtön saa ansiosidonnaista työttömyysturvaa ammattiliitto tekee myös oman päätöksensä (+Kela). Asumistukea haetaan Kelalta, erikseen. Toimeentulotukea haetaan myös erikseen sosiaalitoimelta.

  VastaaPoista
 131. Siis Hägglundilla ei värähdä, kun hän katselee läskiä naista.

  Tämä on sikäli traagista, että kaikki naisethan pitävät takapuoltaan liian suurena, läskinä, anorektikotkin. En tunne naista, joka on tyytyväinen peräpeiliinsä. Naisen biologia vain jostain syystä kerää kilot pyrstöön.

  Yksi tuntemani tyttö oli itkun partaalla, kun perse näkyi peilistä. Hän laihdutti itsensä 44-kiloiseksi tikuksi, jolloin pylly ei erottunut mitenkään naisen sivukuvasta. Nyt olisi Hägglundillakin vissiin värähtänyt.

  VastaaPoista
 132. Anonyymi 18:36/1.11,

  hyvä uudistus. Minun iltaopiskelijani menettivät tuen, kun aloittivat tutkintoon johtavan opiskelun viisi vuotta sitten. Se tuntui mahdottoman väärältä.

  Vaan nyt tuntuu väärältä se, että Kela-tukia ollaan poistamassa. Tämä koskee nimenomaan köyhiä ja keskituloisia, jotka Kela-korvauksen turvin ovat voineet joskus käydä yksityislääkärillä.

  Esimerkiksi hammaslääkäriin on päässyt yksityiselle heti, eikä maksu ole ollut korvauksen jälkeen hirveästi isompi. Nyt jonot lisääntyvät julkiselle puolelle, jossa ei nytkään pääse hammaslääkäriin, kun haluaa.

  VastaaPoista
 133. Johan Edvin Birger Gustav Hägglundin isä, Woldemar, oli kenraali joka komensi armeijakuntaa sekä Talvi- että Jatkosodassa. Kunnes 1943 Mannerheim vapautti hänet rintamavastuusta. (Ehkä vastaavalle vakanssille kaivattiin ihmistä jolle alkoholi maistui vähän vähemmän... En osaa sanoa.)

  En halua ilkeillä. Siksi en Poika-Hägglundista aio sanoa sitä mitä ajattelen hänestä; riitti, että luin hänen muistelmansa. Niissä esiin nousi harvinaisen itseensä tyytyväinen ihminen, joka moitti itseään (korkeintaan) vain siitä miten vähän oli tehnyt virheitä. No, olkoon. Tällaista reservin korpraalia (evp.) tietysti se kadehditutti... niin että hippulat vain vinkui.

  - Ps. Kun luin Wikipediasta ko. kentsusta kirjoitettuja ansioita, uskoni ko. tietolähteeseen mureni taas muutaman promillen: sinne (näemmä) kuka tahansa saa kirjoittaa mitä tahansa skeidaa?

  VastaaPoista
 134. " ... Si! Muih jgyyty jeh, kon juskor tuitui cervos aix. Eh conx tyiprskuu - bks dopfi - aah xoj plickk... "

  Muistan, että nuorempana opiskelin tätä kieltä... voi miten sydäMMeni yhä läpättää noiden tuttujen kerakkeiden takia! Mutta sitä en, kuolemaksenikaan, muista, että mis millalgi kus kullagi ja minkätakia ja kenenkanssa tein niin?

  Toivoton taistelu Taivaan valtoja ja Maan matoja (sananliskoja) vastaan
  - jatkuu -.

  VastaaPoista
 135. Siis Wikipediaan saa kirjoittaa siivooja Mutrunenkin, vaikka suhteellisuusteorian uuden määritelmän. Voisi laatia myös itsestään esittelyn sinne, muka jonkun muun kirjoittamana.

  Minusta sekakielirunoelmat ovat hauskoja. Niissä voi välimerkeillä vähän avittaa lukijaa.

  VastaaPoista
 136. Tuo Kela tuki on juuri se apu minkä turvin voidaan yhteiskunnan ylläpitämä terveydenhuoltopalvelu osin yksityistää. Alimitoitetaan terveydenhuollon resurssit jolloin palvelutaso kärsii, sillä aadaan aikaan painetta yksityiselle palveluntarjonnalle. Sama koskee koulutusta, postinjakelua, rautatieliikennettä. Rakennemuutoksen ohjailussa asiakkaille annetaan keppiä ja yrityksille porkkanaa. Muutokseen käytetään verovaroja runsain mitoin.

  Sama rakennemuutos on meneillään Nokiassa. Aikaisemman johdon kyvyttömyys ennakoida tuleva tarve ja innovoida siihen tarpeeseen uusia tuotteita ja palveluja on nostanut tikun nokkaan tuotantokapasiteetin sopeuttamisen vallitseviin markkinoihin. Koska kilpailutilanteeseen ei ole reagoitu riittävän aikaisin niin aikaa ei ole hetkeäkään hukattavaksi, on luotava uusi strategia ja kriisiytettävä tilanne markkinoiden huomion kiinnittämiseksi ja yhteiskunnan tuen saamiseksi.

  Apuun tulevat uuden konseptin "työnvalitystoimistot" jotka ostavat yrityksen kannattamattomat osat ja kohtaannuttavat "markkinakelvottoman" työvoiman ja yhteiskunnan tukitoimia nauttivat "yrityshaukat". Sosiaaliturvalla ylläpidettävä ja ennakoiva työmarkkinakykyisyys nähdään merkityksettömämpänä kuin uusien työpaikkojen tuoma "sosiaaliturva".

  VastaaPoista
 137. "Tuo Kela tuki on juuri se apu minkä turvin voidaan yhteiskunnan ylläpitämä terveydenhuoltopalvelu osin yksityistää."

  Hesarin mukaan Kela-tuet uhataan poistaa siis yksityisiltä lääkärikäynneiltä, ja ne kohdennetaan julkiseen terveydenhoitoon, ei niiden yksityistämiseen.

  Minusta tämä osuu keski- ja pienituloisiin, jotka tarvitsevat nopeaa erikoislääkärin apua. Poiston jälkeen yksityislääkäreihin on varaa ehkä vain kaikkein hyvätuloisimmilla, mikä ei liene tarkoituksenmukaista. Julkiset palvelut ovat nyt jo tukossa eikä niitä sumia Kela-maksuilla kuitenkaan pureta. Päinvastoin, kuntia yhdistetään, ja ihmisiä ohjataan suuriin keskuksiin yhä kauemmas kotoaan.

  VastaaPoista