28.4.2011

Bloggaamisesta ja tukanleikkuusta

Kemppisellä keskusteltiin jokapäiväisestä bloggaamisesta. Tällä tarkoitettiin sitä, että kirjoitetaan joka päivä uusi blogiteksti, ja tämä nähdäkseni nähtiin runsauden sarvena, hyvänä tuotteliaisuutena, joskaan ei ainoana varteenotettavana vaihtoehtona. Kohtuuden nimissä mainittakoon siis, että bloggaamista ei hehkutettu taidemuotona, vaan ikään kuin huonomman, toisarvoisen kirjoittamisen purkukanavana. Jossain taustalla jäi siis kummittelemaan ajatus, että blogeihin ei ruutia kannata tuhlata, bloggaaja osaa kirjoittaa kyllä paremmin, mutta onhan röörejäkin on hyvä pitää auki turskauttelemalla räkää pitsituukiin.

En viitsinyt mennä sanomaan, että minusta asiaa käsiteltiin keskustelupuolella vajaasti, kun ei otettu huomioon sitä, että joskus perässä tuleva omakin kommentti voi olla blogitekstiä parempi ja laajempikin. Kommentteja voidaan kirjoittaa kymmeniäkin päivässä. Bloginpitäjä voi käydä keskustelua muiden kanssa, ja näin bloggaaminen on runsasta ja jatkuvaa ja ylittää monin verroin päivittäisten blogitekstien määrän - jos kerran määrästä ja runsaudesta puhutaan. Kun puhutaan laajoista tai tuotteliaista blogeista, ei voi siis tuijottaa vain blogitekstien määrään, vaan myös keskustelujen kommenttipuheenvuorojen frekvenssiin.

Toisaalta minua jäi myös mietityttämään se, että nykyään on kovin suosittua ja sallittua ja jopa trendikästä se, että kirjoitetaan huolimattomasti. Hiomista ja tekstin tarkastusta saatetaan pitää tiukkapipoisuutena. Kaiken valtaa nopeus ja helppous. Mitään ei tarvitse. Määrä on tärkeämpää kuin laatu, ja julkinen blogi on hyvä ja kevyt kiitorata henkilökohtaisille kirjoitusharjoituksille. Tämä yleisesti, mihinkään viittaamatta.

Toinen minua blogimaailmassa hieman sävähdyttänyt asia tapahtui Blogisiskon blogissa. Hän perää yksinoikeutta blogisisko-sanan käyttöön blogeissa. Joissain blogeissa on nimittäin alettu jakaa Blogisisko-tunnustusplakaatteja rakkaille blogisiskoille, eikä Blogisiskolla ole tekemistä tämän asian kanssa. Nyt asiaa hoidetaan käsittääkseni virallisen tahon kautta, eli Blogisisko ajaa Blogisisko-nimen rekisteröintiä blogilleen, koska kyse on hänen mukaansa blogi-identiteetistä ja sen viemisestä.

Virkistävää! Hengen paloa Blogistaniassa ei ole nähtykään sitten bloggaamisen alkuaikojen, jolloin bloggaajilla oli mm. yhteinen lehti, Blogisanomat. Kannatan kaikkia aatteen taisteluja Suurta Virtuaaliviidakoa vastaan, sillä ei täällä totisesti pidä pellossa elettämän! Täällä ollaan vereslihalla olevia olentoja, joilla on sielu. Varsinkin anonyymius sallii sielun vuodatuksen ja kaikenlaisen narsistisen oman itsensä ja kivan tai raadollisen elämänsä esittelyn laajoille piireille. Omalla nimellään bloggaavat ovat ehkä paremmin suojassa nimensä identiteettivarkauksilta, mutta he eivät yleensä kirjoitakaan niin paljaan rehellisesti kuin anonyymit, jotka voivat avata kaikkien kaappiensa ovet blogissaan.

Muutoin olen sitä mieltä, että olemassa olevaa yleisnimeä on kyllä peräti hankalaa saada yksityiskäyttöön. Meillä on sielunsiskokin, joka muistuttaa blogisiskoa, ja on ajatukseltaankin sukua sille. Jos asia nyt hoituu asiantuntijakäsittelyyn viralliselle taholle, on lopputulos odottamisen arvoinen ennakkotapaus.

Oma bloggaamiseni on hieman jäissä, vireongelmia. Kun aikoo kirjoittaa vaikkapa Hägglundin potenssiongelmista, huomaa, että asia on jo muilla foorumeilla kaluttu pojan kuolemaa myöten luuhun saakka. Ei ehdi asioiden perään, kun ne jo karkaavat. Omasta itsestä kirjoittaminen olisi taas senkaltaista tukanleikkuuta, jossa pitäisi kirjoittaa siitä, miten peipponen kantoi närhen sulkaa suussaan ja pudotti sen sitten häirittynä ja miten tuli huono omatunto, kun kameroineen kyylää puskissa ja häiritsee luontokappaleiden luonnollisen elämän kulkua.

(Maalaus Bernardo Strozzi))

189 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kirjoituksesta, Iines.

  Internet on postmodernin kaoottinen, vaikka siihen yritetään jatkuvasti saada jotain järjestystä.

  Kyseessä ei siis vain minun blogini nimi ja nimimerkkini, vaan laajemmin koko bloggaamisen mielekkyys. Jos netissä liikkuu kohta kymmenen Ikkunaiines-blogia ja 20 Kemppisen blogia, tulee vähän sekaanusta.

  Kohta blogeissa ehkä kerrotaan mitä ikkunaiines ja ikkunainekset tekevät - ei blogisisko ole ollut sen yleisempi sana, ennen kuin sitä Blogisisko-tunnustusta alettiin jaella. En ollut kuullut siitä koskaan, kun valitsin sen. Luulin keksineeni sen.

  Nyt Googlella löytyy jo kaksi Blogisisko-blogia, ja hyväuskoiset saattavat uskoa parodiablogin tietoihin, joita Wordpressiä tuntevan tuttavani mukaan on voitu manipuloida. Kirjoitus voidaan merkitä tapahtuneeksi vaikka vuonna 456 samana vuonna aloitettuun blogiin.:)

  Onko painettu sana sitten luotettavampi todistuskappale?Voimme kuvitella, että Stalin olisi voinut painattaa vuoden 1918 sanomalehden vuonna 1940. Hercule Poirotin virkaveljet olisivat kuitenkin voineet tutkia paperin ja painomusteen ja havaita ne liian nuoriksi.

  Tuleeko Internet vääristämään historian? Tuleeko tulevaisuuden ihmisillä olemaan vain täysin manipuloitua tietoa meidän ajastamme?

  Sanotaan, että se ja se tieto ei ole kiveen hakattua. Pitäisikö sen olla?
  linkissä painettua sanaa blogeista

  VastaaPoista
 2. Jostain syystä tämä linkki ei näy.

  http://blogisisko.blogspot.com/2011/04/bloggaaminen-vuonna-2005-mukana.html

  VastaaPoista
 3. Heh. Täytyy sanoa, että en ole ennen tätä päivää kuullutkaan mistään Blogisisko-blogista. Sen sijaan sana "blogisisko" on ihan suomenkielen sana, jossa on yhdistetty bloggaaminen ja sisaruus eikä kukaan yksittäinen ihminen voi väittää keksineensä sen sanan. Tai ainahan sitä väittää voi... Minusta tuota sanaa ei voi rinnastaa esim. Ikkunaiinekseen, koska ikkunaiines ei puheessa tarkoita mitään.
  Ihmettelen todella, jos tuon sanan saa joku rekisteröityä omaan yksityiseen käyttöönsä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan.

  Tiesittekö muuten, että kännykkä oli alunperin Nokian tuotemerkki, mutta koska sana pian yleistyi ihan jokamiehen suuhun, niin se ei enää nauti tuotemerkin suojaa? Sellaista se elämä on.

  VastaaPoista
 4. Eihän tärkeintä ole kuka sanan keksi, vaan sen rekisteröinti blogin nimeksi ja nimimerkiksi.

  Jokaisenhan täytyy rekisteröidä bloginsa. Jos toisen vakiintunutta nimimerkkiä ja blogin nimeä ei kunnioiteta, mitä järkeä siinä on.

  On ikävää, jos täytyy ruveta maksamaan kallis hinta identiteettinsä suojelemiseksi.
  Tämä koskee kaikkia bloggaajia. Eikö niin?

  VastaaPoista
 5. Kielitoimiston haku ja slangisanakirja eivät tunne sanaa 'blogisisko'. Se ei ole yleisesti tunnettu sana.

  Luulin keksineeni uuden sanan vuonna 2005. Tietenkin tein haun netistä, ja sitä ei tullut missään esiin. Sitä ei näkynyt myöskään Blogisanomissa, Pinserissä. Sitä ei ollut myöskään Hesarin blogijutussa myöhenmmmin samana vuonna - paitsi blogini nimenä ja minun nimimerkkinäni.

  Miksi sitä ei näkynyt missään aikaisemmin?

  Käsittääkseni suomen sanaa 'blogisisko' alkoi esiintyä netissä vasta silloin, kun joku alkoi jaella Blogisisko-tunnustuksia. Niitä näkyy vuosilta 2008 tai 2009 alkaen.

  Olisi todellakin kiinnostavaa, jos joku voisi näyttää jonkun kirjallisen lähteen sanan 'blogisisko' aikaisemmasta käytöstä.

  VastaaPoista
 6. Blogisiskon kuulin minäkin ensi kerran, kun huomasin blogisi, Anna.

  En tuntenut blogi-sanaakaan paljoakaan ennen vuotta 2005, jolloin aloin itsekin blogata. Muistaakseni blogeja oli silloin noin 4000, mitä pidettiin isona lukuna. Blogimaailma oli aika yhtenäinen, keksittiin termi blogosfääri ja joku tiedehenkilö teki kaavion, miten blogien keskinen infrastruktuuri toimi, mistä blogista linkattiin mihinkin blogiin. Tuntui suunnattoman yhteenkuuluvalta, kun huomasi oman pienen bloginsakin piirretyn siihen karttaan ja huomasi sen ylipäänsä olevan blogi-infrastruktuurissa, joidenkuiden linkkaamana ja lukemana.

  Bloggaajat keräsivät yhteen listoja siitä, kuka oli Jungin persoonallisuustypologian mukaan INFJ, kuka ENFJ, ja taas tunnettiin sielunsiskoutta tai -veljeyttä samanmerkkisiin kirjoittajapersooniin.

  Pari reipasta henkilöä piti supersuosittua Blogisanomia, joissa oli viikoittain blogiyhteisön kuumimmat juorut ja kirjoitukset. Kyllä siellä joku yleisönosastossa kusimulkutteli Iineksenkin, eikä sensuuri paljon toiminut, mutta väliäkös hällä. Yhteenkuuluvuus oli suurta.

  Minusta tämä blogisisaruus on hauska ilmiö, ja uskon melko vilpittömästi, kun nämä termin nykyiset käyttäjät ja plakaatin jakajat sanovat, etteivät ole vöhnineet termiä sinulta, Anna.

  Oma ensi ajatukseni luettuani kärhämästä nimittäin oli, että hyvänen aika, blogisiskohan on yleisnimi, vähän samaa kuin sielunsisko, varmasti tahattomasti syntynyt termi.

  Se mikä on harmillista, on tietenkin tuo plakaatin kytkeytyminen sinun blogiisi. Ymmärrän hyvin harmistuksesi, sillä minulla menisi kyllä sormi suuhun, jos joku alkaisi jakaa Ikkunaiines-tunnustuspalkintoja, Hyppäisin varmaan tasajalkaa jossakin paikassa ja parkuisin suureen ääneen.

  Tuo, että voiko yksityisbloggaaja varata yleisnimen vain itselleen blogimaailmassa, on äärimmäisen kiinnostavaa. Siitähän seuraa nähdäkseni muille kielto käyttää sitä blogeissaan, sanktion uhalla. Minä epäilen, että jos näitä juttuja tulee, ne ovat hyvinkin tapauskohtaisia. Jään kiinnostuneena seuraamaan tapausta, jos panet asian eteenpäin. Tsemppiä sinulle, Anna, mutta en siis osaa tuomitakaan blogisiskojen muitakaan käyttäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaessani laitan lisäyksen. Kyllä blogin nimen rekisteröinti tuotemerkiksi onnistui. Linkki on blogini sivupalkissa ja tässä
   http://tavaramerkki.prh.fi/ice-bin/oiice.dll/ca-ice/html/rekisterinrob.html?p_kanta=tuotanto&p_userid=vallatonv&p_lisays=1&p_lisaystoisto=ei&p_reknumero=251938&p_jaktunnus=

   Poista
 7. Nokian kännykästä se tosiaan alkoi, Tiina, kännykän yleistyminen tämän laitteen ainoaksi nimeksi. Sana on minusta hauska ja esimerkki siitä, miten hupaisasta puhekielen sanasta tulee kelvollista yleiskieltä ja kirjakieltä. Kukaan ei enää taida puhua matkapuhelimesta.

  Niinhän se oli hetekakin joskus vain Helsingin Teräshuonekalutehtaan valmistama kaluste. Sittemmin HeTeKaa taisivat muutkin valmistaa.

  VastaaPoista
 8. Monet mukulat on ainakin hetekalla valmistettu.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli mökillä heteka tallella vielä pari vuotta sitten, tosin siinä ei enää nukuttu, vaan se hetekan yläosa oli puutarhan perällä metsän reunassa pihaistuimena. Oli kätevän joustava päivänokospaikka. Tilasin sille sitten jätekuljetuksen.

  VastaaPoista
 10. Olen ymmärtänyt että vuosia sitten bloggaamisessa oli jotain aatteen palon kaltaista, koettiin kirjoittamisen olevan osa jotain uutta merkittävää ilmiötä.

  Mikä sitten on merkittävää?

  Kemppisellä on kolme miljoonaa täynnä, luku on huima. Blogilistallakin hän on yltänyt sijalle 219.

  Nuoret tytöt/naiset lukemalle hymähtävät - jos heidän lifestyle-blogeissaan olisi niin vähän kävijöitä, itkisivät varmaan silmänsä punaisiksi.

  Sisällöistä ja laadusta voidaan aina puhua, mutta merkityksellisimmät blogit ovat nuorten tyttöjen pitämiä, niitä luetaan ylivoimaisesti eniten, ne vaikuttavat toisiin ihmisiin eniten.

  Eivätkä ne lukijat ole mitään kiiluvasilmäisiä miehiä, vaan toisia tyttöjä.

  Lehdessä oli joku päivä sitten uutinen nuoresta tytöstä, joka myi vaatteitaan kirpputorilla, oli siitä kai blogissaan etukäteen kertonut.

  Ryysis oli kuin Beatlesin konsertissa 60-luvulla.

  En minä lähtisi kirpputorilta Kemppisen vanhaa puvun takkia ostamaan.

  VastaaPoista
 11. Meillä lastenhuoneessa oli kaksi kaksikerroksista hetekaa, meitä mukuloita kun oli 4. (Ja isäni oli köyhä kansakoulun opettaja. Jonka palkasta 1/3 meni ex-vaimon 3lle pojalle. Paskinta hetekassa oli että se narisi... kun yritti salaa tehdä erilaisia omia systeemejä. Kerran tein vaatteista mytyn joka esitti minua, potkupallo oli päänä, ja peittelin sen peiton alle. Sitten kiipesin ikkunasta ulos. Oli syksy ja yö ja pimeää ja ajattelin että kävelen muutaman tunnin ulkona. Niinkuin sitten teinkin. Mutta - eikä siellä mitään erikoista tapahtunut - minua alkoi paleltaa. Enkä päässyt takaisin ikkunasta sisälle. Oli pakko soittaa ovikelloa... kyllä äiti ihmetteli kun klo 02.20 tuli avaamaan ovea. Ja siellä olinkin minä.

  VastaaPoista
 12. PS

  Jos joku ihmettelee tai kenties paheksuu - vaihdoin jutun kuvan siitä yksinkertaisesta syystä, että se osoittautui tavattoman epäselväksi ja huonoksi, kasvonpiirteistä ei saanut selvää ja se ärsytti minua joka kerta, kun avasin tämän sivun. Lisäksi sattui epähuomiossa jo toinen parturikuva peräkkäin.

  Tämä on muutenkin minusta paremmin juttuun kiinnittyvä - bloggaaminenhan on peilaamista ja ehkä koristautumistakin.

  VastaaPoista
 13. Itse - minusta ei siihen olisi - kun en blogeja kirjoita, hymyilyttää vähän tämä blogienkirjoittajien "lämmin ja rakas vihamielisyys" kollegojaan kohtaan? Tai voi olla että ymmärrän asian väärin?

  Lukijana tiedän että olisi paljon, paljon muitakin hyviä blogeja lukea kuin mitä nyt ehtii... lukea. - Siitäkö minun, siis lukijana, pitäisi suuttua itselleni?

  Ps. Känniset kommentoijat ovat tietysti riippakiviä. Tiedän! (Kokemuksesta.)

  VastaaPoista
 14. Henkilö A perustaa Blogiheteka -blogin. Blogissa on kuva kapeasta hetekasta, jolla on leveä hymy. Blogi menestyy hyvin. A kommentoi nimimerkillä Blogiheteka.

  Henkilö B alkaa levittää Blogiheteka -tunnustuksia tuttavapiiriinsä ja tulee myös suosituksi.

  C kertoo D:lle, että tämä vasta on kiva blogiheteka, kynnetkin lakattu hetekanruskeiksi. He alkavat nimittää toisiaan blogiheteka C:ksi ja blogiheteka D:ksi.

  Voiko henkilö A saada yksinoikeuden käyttää sanaa Blogiheteka bloginsa nimenä ja nimimerkkinään?

  No, ei tietenkään. Sehän on yleisnimi. Ainahan niitä hetekoita on ollut ja blogejakin jo vaikka kuinka kauan. Naisryhmissä on lisäksi ihan yleistä nimittää sydänystävää Blogihetekaksi. Systerikin natisee niin kodikkaasti kuin vanha heteka.

  VastaaPoista
 15. Kemppisen lukijamäärät ovat kunnioitusta herättäviä. Hatunnosto. Kunpa ihmiset lukisivat hyvää kirjallisuutta yhtä innokkaasti. Kemppinen on kyllä paras, mutta joskus olen miettinyt, mikä erityinen piirre tekee hänestä niin ylivertaisen. Tietämys? Rohkeus? Suuri lukeneisuus ja viisaus? Asema yhteiskunnassa?

  Ei ihme, että markkinointi suunnataan teinityttöihin, sillä he ovat varmaan eniten vietävissä. Teinipoikia ei viedäkään.

  VastaaPoista
 16. Establishement ja toisinaan älymystöksi kutsuttu osa ihmisistä on kuulemma viime aikoina pikkuhiljaa alkanut hyväksymään jopa Juha Vuorisen ja hänen kirjansa.

  Kun vähän aikaa lukevat toistensa varovaisia hyväksymisiä, alkaa kiima edetä ja lopulta vertaavat sitä joihinkin suurnimiin.

  Juha Vuorinen tavoittaa kirjoillaan lähes eeppisyyteen yltävän yksittäisen pienen ihmisen pyrkimyksen Ikaroksen lailla nousta taivaisiin - takaraivossa silti jyskyttää tietoisuus itsensä toiseudesta ja siipien mahdollisesta rikkoutumisesta näennäisesti ja pinnaltaan pelkkää ryyppäämistä ja sikailua sisältävissä, lyyrisissä, mutta ikiaikaisiin kertomuksiin integroituvissa, hyvinkin syvällisissä edesottamuksissaan.

  VastaaPoista
 17. Minusta Kemppisen pakinoiden hinta/laatu suhde on hyvä. Ainakin itse - olenhan tunnetusti tollo - opin häneltä. Asioita. Joista toiset ovat erilaisia. Kuin toiset.

  Ei minulle Kemppisen suuruus ole sitä että hänellä on ylivertainen
  ("Tietämys? Rohkeus? Suuri lukeneisuus ja viisaus?")... ainahan näitä tietäjiä on, ainakin omasta mielestään, ja useimmat heistä - ainakin omasta mielestään - pystyvät myös ilmaisemaan käsityksensä. Kemppinen erottuu tästä lössistä juuri sen takia että hänellä on (em. lahjojen lisäksi) hirvittävän ovela huumorintaju; kissakaan ei sitä näe. (Vaikka käy näytön takana katsomassa missä tämä oikein luuraa?)

  VastaaPoista
 18. Näyttää vähän siltä että jotkut käyttivät kyseisen blogin tunnettuutta hyväkseen.

  Kemppinen on meidän "metsäläisten" messias, oma aristotelemme.

  VastaaPoista
 19. Ps. Lisäys äskeiseen.


  Tämä on minun mielipiteeni.
  (Jonka tarvittaessa muutan.)

  VastaaPoista
 20. Iines,

  Liisu täällä luki juuri uusimman postauksesi, ja sitä seuraavat kommentitkin samaan syssyyn. Tuli riemullinen tunne pelkästään siksi, että ihmiset ottavat asioihin kantaa.

  Sinä, Iines, tunnut joka kerran (melkein) sekä sielunsiskolta että blogisiskolta, sikäli, että huomaan ajatusteni usein kulkevan samaa rataa kuin sinun ajatuksesi. On tietenkin eroja, ja jos ei olisi, se olisi jo vaarallista. Jokaisesta olisi hyvä, jos löytyisi jotain omaa, ilmaisussa ja ajattelutavassa.

  Se, että ihmiset ovat erilaisia mielipiteissään, on hyvä. Ei olisi mitään järkeä keskustella, jos joku ei laajentaisi omilla mielipiteillään aiheen ulottuvuuksia, mieluummin rakentavalla kuin repivällä tavalla.

  Vaikuttaa, että sinulla, Iines, on oma laaja kannattajapiiri, ja vaikka joku välillä "motkottaa", olet sinä hänelle tärkeä. Jos Kemppinen on blogikuningas (jota kuitenkin hiukan epäilen) olet sinä, Iines blogikuningatar (ainakin minun silmissä), ja vaikka tuntuu inhottavalta kehua toista, teen sen kuitenkin, sillä sinä olet aidosti hyvä, miksei sitä saisi sanoa?

  Se, että vastaat kommentteihin on mielestäni kohtelias ja hyvä tapa. Samalla se on kuittaus siitä, että olet ottanut kommentin vastaan, sillä tavallaan minä ainakin pidän jokaista kommenttia, joita "laariini" tipahtaa, suuressa arvossa ja se tuntuu lahjalta. Ja jottei jäisi kiitollisuuden velkaan , kuittaan yleensä saamani lahjan vastalahjalla (käymällä vastavierailulla).

  Koska aika on rajallinen käsite, joutuu usein miettimään, miten sitä käyttäisi. Joskus seikkailen siellä täällä, ja jos löytyy mieluinen, kiinnostava blogi, innostun, ja saatan jättää kommentin merkiksi vierailusta. En odota vastakommenttia, mutta jos sellainen tulee, ilahdun.

  Näin se menee suurin piirtein minulla. Olen onnellinen kun olen yleensä löytänyt blogimaailman. Meillä käy paljon porukkaa, jotkut tulevat omasta aloitteestaan, jotkut vain kutsuttuina, mutta tämä avaruudessa poukkoilu on jossain määrin oma seikkailulajinsa, josta suuresti pidän. Ja merkillistä minusta on se, että täälläkin ihminen vaistoaa ihmisen. Siis samat aistit kuin livenä toimivat täälläkin. Ainoa ero oikeastaan on, että tämä on jossain määrin helpompi tapa kohdata ihmisiä. Eikä täällä ole pakkovierailuja. Niitäkin kun on olemassa livenä. On vaikea sanoa: "Ei me viitsitä tulla, kun teillä on aina niin tylsää! Tiedetään jo etukäteen, mitä siellä tulee tapahtumaan ja mistä siellä puhutaan!" Huokaillaan vain, pakkohan sinne on mennä, kun ei viitsi valehdella ja keksiä olematonta syytä. Täällä voi ilman syytä jättää käymättä tai käydä tervehtimässä. Halu on itsestä kiinni. Ja porukka on suurpiirteistä. Kiitos vaan kaikille!

  VastaaPoista
 21. Anna, joskus vuonna 2005, jonka kieppeillä me molemmat tulimme blogimaailmaan, blogeja oli nelisentuhatta. Oli myös selvää, että tiesimme täällä toisemme - sitä yritin tuolla ylempänä kuvata.

  Nyt blogeja on yli 35.000, ja uudet varsinkaan eivät tunne meitä vanhempia läheskään aina. Tässä mielessä ymmärrän siis uudempia bloggaajia.

  Tämä ei tarkoita sitä, etteikö mielestäni pitäisi tehdä mitään, jos joku alkaa jaella oman blogin nimisiä tunnustuksia. Blogin nimihän on tuotemerkki, joista yritysmaailmassakin ollaan tarkkoja. En muista nyt, miten Paola Suhosen Ivana-malliston kanssa kävi, vai voittiko Ivana Trump kiistan.

  Minusta olisi voinut olla mahdollista, että Blogisisko-plakaatit olisi lopetettu siinä vaiheessa, kun teit blogisi nimen tiettäväksi. Tapa, jolla asiaan on suhtauduttu, paljastaa minusta toisen tahon kypsyyden ja henkisen asenteen moneenkin asiaan.

  Kun tänne tuli toinen Iines, hän kysyi minulta, haittaako hänen Iines-nimensä. Sanoin, ettei haittaa, vaikka vähän tietenkin harmitti sekaannusten mahdollisuus. Siinä kävi sitten niin, että aloimme kommentoida toistemme blogeissa, aina siihen saakka, kun toinen Iines lopetti.

  VastaaPoista
 22. Kemppistä ei kai yleensä pidetä ovelan huumorintajuisena, mutta käsitän tämän niin, mikis, että Kemppisen huumoria ei tyhmempi huomaa. Jotain tällaista aistin minäkin. Minunkaan huumoriani ei yleensä huomata.

  Itse olen ihastunut enemmän hänen muuhun sanalliseen tuotantoonsa kuin varsin miehiseen blogimaailmaansa. Mutta sen viisaan hersynnän vuoksi jaksan lukea ne sotaisat muistelotkin.

  VastaaPoista
 23. Kuvittelija,

  en malta olla yhtymättä sinun esitykseesi. Harteilla ratsastajia riittää, nosteeseen tahtovia. Juuri tämä kumartajien joukko on niin ilmeinen, että se jopa hieman pilaa keskustelua. Uskoisin, että maestro itsekin huomaa tämän.

  Tuo Rikun kiiman yltyminenkin on nappiin sanottu. Niin siinä käy. Me tarvitsemme jonkun, joka sanoo, että Vuorinen onkin hyvä. - Ja nyt Vuorista lukemaan, olenkin jo sivulla 213. Ei vaan ei.

  VastaaPoista
 24. Siihen aikaan, kun tunnusten jakaminen on alkanut, olin aika kiireinen. En ehtinyt googlaamaan enkä edes blogeja lukemaan.:)

  Kun huomasin asian, kysyin neuvoa Patentti- ja rekisterihallituksen lakimieheltä. Hän sanoi, ettei vaikuttanut hyvältä.

  Tein anomuksen kuitenkin vasta viime kesänä. Tein sen lähinnä siksi, kun kirjoitan lapsille. Jouduinhan lopettamaan yhden blogin Vuodatuksesta häiriöiden vuoksi.

  Nyt olen käynyt kommentoimassa joillekin. Suurin osa Blogisisko-tunnustuksista on nyt poissa. Alkuperäinen jakelija ei ole ottanut yhteyttä.

  Häiriöblogin Wordpressiin eilen perustanut on eri juttu. Hän on mennyt myös Blogilistalle Blogisiskona (Blogisisko # 1) ja kommentoinut Blogisiskona myös muualla kuin omassa blogissaan.

  VastaaPoista
 25. Pikkuliisu,

  äläs nyt mitään kuningattarista, en millään muotoa tahdo sellaiseksi, en varsinkaan Kemppisen rinnalle. Tunnen itseni tyhmäksi riepuliisaksi, jos minut pannaan hänen viereensä seisomaan.

  Niin, jos sinä olet pikkuliisu, minä olen sielultani riepuliisa, jonka maailman tärkein asia voisi olla oma riepu. Maailma kaatuisi, jos riepu hukkuisi eikä sitä voisi nunnuttaa ja mussuttaa.

  Tottakai vastaan mielelläni jokaiselle, ja joskus huomaan, että kun en ehdi kaikille vastata, joku saattaa pahoittaa mielensä. Tiedän hyvin, että vastailen toisaalta liikaakin, ja että voisin jättää teidät enemmän juttelemaan ristikkäin keskenään. Vaan aina en malta, vaikka koetan pidätellä ja antaa tilaa.

  Pikkuliisu, olen lukenut kaiken mitä blogissasi kirjoitat, moneenkin kertaan, vaikkei aina kommenttia näy perässä. Tarinasi ovat niin valmiita ja minua puhuttelevia, etten tahdo pilata niitä arvostelulla tai banaalilla kehumisella. Tämä on minulle oikeastaan ongelma muissakin blogeissa, joissa on huippuhyviä tekstejä: mitä sanon, kun kirjoittaja sanoi kaiken eiklä ole mitään lisättävää? Pajatso tyhjentyi.

  VastaaPoista
 26. yritys ja erehdys

  VastaaPoista
 27. Käsitttääkseni - en ole varma - joku elementti (wampyyri?) vaivaa nyt Bloggeria? En tiedä, en ole asiantuntija, ei asia sitäpaitsi minulle kuulu. P¤r¤le silti!

  Iines, oikeasti, blogisi on ohittamaton! Se on ensinnäkin niin hyvin kirjoitettu. Ja toiseksi se käsittelee kiinnostavia asioita: eli kaikkea. Ja kolmanneksi osaat yllyttää ihmisiä keskustelemaan. Sen lisäksi kolmanneksi - eikun neljänneksi, ja tämä tärkeintä onkin - panet itsesi likoon. Arvostan sitä.

  (Tuntuu vähän tahmealta kun kehuu ketään. Sen takia haluan lisätä että: et sinä ole aina oikessa. Yhtä usein olet väärässä. Mutta siitä taas on ihan turha riidellä, kenenkään kanssa.) Edes sun, sun itses kanssa.

  VastaaPoista
 28. Kyllä, mikis, wampyyri on jo jonkin aikaa vaivannut Bloggeria siten, että kun se kommentin kirjoittamisen jälkeen pyytää kirjautumaan, se heittäääkin kommentin taivaan tuuliin, eikä sitä saa takaisin.

  Näin on käynyt monta kertaa, ja olen ottanut tavakseni aina muistaessani - aina en muista - kopioida kommentin ennen sen julkaisemista. Jos on valmiiksi kirjautunut Bloggeriin, kommentit eivät häviä.

  Voi, mikis, sanot minusta kauniita asioita, kiitos. Kyllä kehuminen on iloinen asia, ei siitä mihinkään pääse. Enemmänhän virtuaalissa turpaansa saa. Säilyy tasapaino siltä väliltä.

  VastaaPoista
 29. On mukava lukea tällaista blogia,jossa omistaja kirjoittaa päreen, ja keskustelu jatkuu kommentteina. Käyn mielelläni lukemassa myös Kemppisen blogia, mutta asioiden jälkipuinti siellä jää vähäiseksi. Sinun blogissasi, Iines, se on runsasta ja rönsyilevää. Pidän myös siitä, että bloginpitäjä vastaa kommentteihin. Se tuntuu ystävälliseltä ja kohteliaalta. Joissain blogeissa on pelkästään lukijoiden komentteja.

  VastaaPoista
 30. Delilah,

  ajattelen, että keskustelu on pääpointti, ja blogijuttu on sen alustus, johdanto.

  Olen kai tässä vähän kuin äidinkielen opettaja edelleen. Heitän ilmaan jotakin ja odotan, mitä siihen tarttuu. Tehtävä ei ole tarkkaan rajattu, vaan kaikki poikkeaminen aiheesta on sallittua, jopa toivottua. On hauska katsoa, minne kaikkialle ajatuspolut etenevät. Siksi matka onkin tärkeämpää kuin saapuminen perille.

  On tietenkin niinkin, että blogijuttu voi olla huipennus, pajatson tyhjennys kertalaukauksella, nappi otsaan. Tällainen muistuttaa minusta monologia, johon ei ole paljoakaan lisäämistä. Se ei aktivoi, vaan aiheuttaa kai lähinnä myötäsukaisuutta ja selkään taputtelua. Sijansa tälläkin, ken sitä tahtoo.

  VastaaPoista
 31. Kaksinpuhelu eduskuntatalon takana.

  "Mikis, mitä mieltä olet jostain?"
  "Noo, välillä olen. Toisinaan taas ei tee mieli."
  "Täällä blogimaailmassa kun on kaikenlaisia kommentoijia. Niin mihin väliin tunget itsesi?"
  "Noo, eiköhän sitä aina jonnekin sovi. Sitä paitsi minulla on tämä makuupussi (näyttää vähän käytettyä kondomia) aina mukana."
  "Mutta kun keskustelupalstoilla käydään..."
  "Noo, käydään mitä käydään. Käyn minä välillä myös kotona. Monesti käy miten käy."
  "En nyt tarkoittanut ihan tuota."
  "Noo, en minäkään."
  "Käykö teille että lopetetaan tämä haastattelu? Eli paskanjauhanta."
  "Noo, miksei kävisi. Kaikki käy. Simakin käy."
  "Niin, kohtahan on Wappu."
  "Noo, kohta on mitä milloinkin."

  VastaaPoista
 32. Jokohan tänne pääsee...?

  VastaaPoista
 33. Anonyymi-ihmettelijä olin minä, joka en pariin päivään ole päässyt tänne kommentoimaan?

  Yrityksen jälkeen olen ajautunut Blogger-sivustolle, jossa ne yrittävät saada minut perustamaan oman blogin!?

  Maineeni on siis kiirinyt jo Bloggervilleen asti.

  VastaaPoista
 34. Googleblogger on kieltämättä ollut huonolla tuulella jo jonkin aikaa.

  Vaan vappu on kohta, pian saa nauttia mm. tulevien diplomi-insinöörien: "söin koiranpaskan"-vitseistä.

  Traditiot ovat hienoja.

  VUODENKIERTO
  (huom! sivistyneistö aloittaa jokaisen juhlan pitämällä vienosti viinipikarin jalasta ja arvostelemalla tanniinien määrää)

  juhannus: ankaraa ryyppäämistä. Aamulla hukkuneiden laskenta.

  joulu: ankaraa ryyppäämistä ja syömistä. Kuusen eteen sammuminen on vastoin etikettiä.

  uusivuosi: ankaraa ryyppämistä.Aamulla vilkaisu ikkunasta: kuka nukkuu hangessa?

  pääsiäinen: Ankeaa ryyppäämistä. Jäät juomiin, pilkkireissulla ne eivät ole välttämättömiä.

  vappu: ankaraa ryyppäämistä, kuseskelua ja oksentamista. Kaikki käy.

  VastaaPoista
 35. Tapsa,

  Bloggerissa on ollut jo pitkään sellainen häikkä, että kommentti häviää, kun painaa Julkaise-nappulaa. Blogger ei ole aina hyväksynyt omaa kirjautumistanikaan omaan blogiini.

  En osaa sanoa, missä vika on, mutta olen koettanut itse kopioida kommenttini varoiksi, ennen kuin julkaisen sen. Läheskään aina en muista, ja kommentti saattaa hävitä. Toisaalta se on lukijalle eduksi, sillä en koskaan kirjoita yhtä pitkästi hävinnyttä kommenttia. Puolet putoaa.

  VastaaPoista
 36. Riku,

  jouluun piti vissiin lisätä vielä yönselkään ajetun perheen poimiminen hangesta.

  En muuten yhtään kaipaa pääkaupunkiseudun vappujuhlintaan. Luojan kiitos, olen täällä maaseutukaupungissa, jossa meille asti kiirii kirjaston portailta laulettu mieskuoron Taas leivoset ilmassa. Jostain nurkan takaa lähtee myös parempien vasemmistolaisten pikkubussi Turkuun, jossa osallistutaan vappumarssiin. Täällä Pikkukaupungissa marssiin osallistuvat vain oikeasti köyhät. Työläisiä on kiva katsoa jäätelötötteröä syöden, kesämekko tuulessa lepattaen.

  VastaaPoista
 37. Kuulostaa mukavalta ja kauniilta vapunviettotavalta.

  Älä kuitenkaan unohda sateenvarjoa, lämpökerrastoa vanttuita, karvalakkia ja lämpöpukua.- Vappuna palelee aina.

  VastaaPoista
 38. Hei leivokset ilmassa leikkiä lyö ZUBU ZUM, ZUBU PUMB PUB PUM.

  VastaaPoista
 39. No kauneudesta en niin tiedä, Riku, pikemmin näen vapun lystikkäänä. Minua huvittaa ehkä eniten se, että silmäätekevät demarit tai yleensä vasemmistohenkiset älyköt eivät marssi täällä punalippu kädessä kepulaisten silmissä, vaan tosiaan menevät mieluummin Turkuun, jossa kukaan ei tunne heitä. Marssirivi onkin jäänyt pieneksi, eikä sitä taideta tänä vuonna enää järjestää.

  Tuo leivoslaulu on paikallisen mieskuoron bravuuri, ja onhan se keväinen laulelo.

  VastaaPoista
 40. Mutta minähän en kirjaudu tänne ja siksi en voinut kommentoidakaan. Tuli ihan vieroitusoireita.

  Aattoa vietän miten milloinkin, mutta vappupäivänä menen Hakaniemen torille muistelemaan menneitä. Siis niitä uljaita päiviä, kun punaliput liehuivat ja aatteen palo oli vahva.

  Harkitsin hetken pari päivää sitten, että olisin mennyt katselemaan viherfasistien mielenosoitusta vaalitulosta vastaan eduskuntatalon portailla, mutten sitten kehdannutkaan.

  Ihmettelin jo muualla, että persujen sahuria ollaan vetämässä hirteen löysistä puheista, mutta suvaitsevaiset saavat rauhassa julistaa kyltissään: "Missä Soini, siellä fasismi".

  Eikö tuo nyt ole aika hurjaa herjaa tulevasta ministeristä? Saanko minä sitten sanoa, että "Missä mamu, siellä raiskaus"? Se on nimittäin enemmän totta kuin tuo Soini/fasismi-rinnastus, joka ei ole totta lainkaan.

  No, toisaalta on kiva katsoa vierestä, kun takit kääntyvät jo niin että kuhina käy. Tarkoitan vallan liepeillä parveilevien suhtautumista Soiniin.

  Herran pelko on viisauden alku.

  VastaaPoista
 41. Adolf ei ainakaan ollut persu, vaan persa, Benito perit ja Josif perve(rssi)

  Soini on poliitikko, hänellä on kaikki mielipiteet valmiiksi, tuskin hän mikään vaskisti on, tuskin mikään muukaan.

  Halla-aho on sellainen ujo puna, kirjoituksissaan tiukka. Keräileeköhän se sotilassaappaita -no, en usko.

  VastaaPoista
 42. Anonyymikommentteja taitaakin olla tavallista vähemmän ylempänä tuon kommentointihäiriön vuoksi. Toivotaan että nyt on ohi, kun jo vieroitusoireitakin tunnetaan.

  Tuo persujen voiton vastainen mielenosoitus on käsittämätön, sillä sehän merkitsee sitä, että mielenosoittajat eivät ymmärrä kansanvallan perusteita. Mielenosoitus oli suunnattu mielestäni suoraan demokratiaa vastaan.

  Soinihan on joviaali persoona, pannut jo omia huutelijoitaan kuriin. Halla-aho on minulle jokseenkin tuntematon ja outo, mutta saman olen havainnut: ujon punan, pienen äänenvapinan mutta kovat mielipiteet. Pahinta on, että hän korkeasti oppineena perustelee ajatuksensa jokseenkin tukevasti.

  VastaaPoista
 43. Minulle olisi aika yllätys, jos Halla-aholaisten sukset eivät jossain vaiheessa menisi pahasti ristiin Soinin kanssa.

  Kuulin ettei ainakaan Seutulassa olisi vielä paljoa facebook-vihruja selkäreppuineen.

  VastaaPoista
 44. Sama kommentointiongelma kuin Tapsalla oli minullakin eilen. Kommenttini häipyi taivaan tuuliin ja lohdutukseksi sain kehoituksen perustaa ilmainen blogi. Luulin jo, että olet,Iines, lopultakin rajannut kommentoijat niihin, joilla oma blogi on.

  VastaaPoista
 45. Jessus! Ikimaailmassa en rajaisi kommentointia mitenkään enkä estäisi anonyymejä, Tapsa! Pidän anonyymeista kommenteista, vaikka mahdolliset ilkeilyt ovatkin yleensä niissä. Enemmän niissä on kuitenkin asiaa tai oivia väläytyksiä.

  Jos on jotain häiriötä, vika on aina Bloggerissa! Toivottavasti kukaan muukaan anonyymi ei luule, että minä olisin estänyt kommentointia.

  Halla-ahon suurin vika julkiskuvassa on ehkä täydellinen huumorintajuttomuus. Päinvastoin kuin Soinilla.

  VastaaPoista
 46. Siis Delilah, tuo oli sinulle tuon kommentin alkuosa! Hajamielisyyksissäni kirjoitin Tapsa.

  En tule koskaan siis rajaamaan millään tavoin kommentointimahdollisuutta anonyymeiltä, se on jokseenkin vierasta ajattelulleni. Kannattaa kuitenkin edelleen kopioida tekstinsä ennen julkaisua, koska kommentti voi heittyä pois. Toisella kerralla ei yleensä heitä, ainakaan itselläni.

  VastaaPoista
 47. Tyttäreni soitti minulle vähän ennen vaaleja ja kysyi mitä mieltä minä olisin siitä että hän äänestäisi Halla-ahoa. Sanoin, että en tietenkään ole mitään mieltä. "Niin mutta kun sillä on niin järkeviä mielipiteitä?" Sanoin, että "monilla ihmisillä on järkeviä mielipiteitä. etenkin nykyisin."

  En tiedä, eikä se minulle kuulu, ketä hän äänesti. Itsellänikin oli vaikea löytää Etelä-Savosta (!?) ehdokasta... Päätin, nimittäin, etukäteen, että itseäni fiksumpaa en äänestä.

  Samperi, vaihtoehdot jäivät kahteen. Äänestin sitä toista.

  VastaaPoista
 48. Äsken muuten tulin kapakasta... "kai hiukkasen horjumatta". Sillä join siellä suurin piirtein saman verran kuin kaktus. Eli ryhdikkäämpää näkyä kuin minä - kun tallustelin kotiani kohti - on harvoin täällä nähty. Ps. Tiedän nimittäin mistä puhun. Parikymmentä vuotta sitten nimittäin poltin hashista eräässä Jyväskylän lähiön kapakassa. Se oksetti, halusin pois, niinpä lähdin silloinkin tallustelemaan kotiani kohti. Mutta en päässyt kovin pitkälle kun kellahdin kumoon kuin keila. Yö oli musta, oli elokuuta, ja aloin nukkua. Heräsin siihen kun valtavan iso musta koira nuuhki minua... arvaa, säikähdinkö? En varsinaisesti. Mutta säpsähdin! Siitä koirasta lähti hihna jonka toisessa päässä oli enkeliasuinen tyttö, lumivalkoinen, joka kysyi minulta "voinko minä jotenkin auttaa teitä?". Mieleeni tulvahti erilaisia vaihtoehtoja; onneksi en sanonut niitä ääneen. Sanoin vain että "vieppäs tuo hauveliini kauemmaksi ennekuin se nappaa multa nenän". Molemmat alkoivat hymyillä minulle. Ja minä aloin laulaa että "yö on synkkä, hiilen musta, mutta siinäkin soi kaipausta, blues..."
  Ei, en saanut kiinnitystä mihinkään oopperataloon. Mutta kotiini pullahdin ihan ehjänä.

  VastaaPoista
 49. http://www.youtube.com/watch?v=VTfn5l5WfhU

  VastaaPoista
 50. Tämä bloginimien "omistajuus" onkin mielenkiintoinen asia.

  Kun perustat blogin, bloggeri muka tarkistaa onko aikomasi bloginimi jo käytössä. Jos on, se ei anna sinun rekisteröityä sillä nimellä vaan pyytää uutta ehdotusta.

  Eikö näin?

  Ainakin omalla kohdallani järjestys on ollut tämä.

  Eikö bloggeri siis valvokaan kaikissa tapauksissa "asiakkaidensa" etuja estämällä päällekkäisyydet?

  Tämähän ei tietenkään ole liiketoimintaa tai muuta ansaintaa meille ilmaiseksi kirjoittaville.

  Kirjailijat ja ammatikseen sanankäyttäjät ovatten tietenkin erikseen.

  Eivät hekään tästä harjoittelumahdollisuudesta rahaa saa, mutta oma nimi, oma tyyli on tärkeä, sen esillä pitäminen kunakin aikakautena olevin mahdollisuuksin. Sitä ei soisi kenenkään varastavan.

  Mutta miksi sitten kirjoittaa ammattilaisen tänne?

  No siksi, että ala vaatii kaikenlaisen osallistumisen jotta varsinainen leipätekstikin sitten menisi kaupaksi ja toisi palkkaa tekijälleen.

  Ihminen on ajettu kummalliseen kehään tänä ilmaanrakentelun aikakautena.

  VastaaPoista
 51. Mikikselle sanomani piti: Minäkin pidän Lasse Mårtensonin vanhemmista esityksistä. En purjehtimisesta.

  VastaaPoista
 52. Iines, testasin kommentoinnin onnistumista vielä muuallakin, ja koska se teki saman kiusan sielläkin, en oikeasti jäänyt Sinua epäilemään.

  VastaaPoista
 53. Delilah,

  no, olisin oikeastaan hämmästynyt, jos olisit epäillyt, sillä olen vissiin aika voimallisesti puhunut anonyymikommentoinnin puolesta. Jokin aika sittenhän pari (?) anonyymia pisti vähän ranttaliksi tarkoituksenaan saada minut syömään sanani ja iskemään sensuurit päälle. Heh. Minusta anonyymit kommentit ovat keskustelujen sokeri. Väliin suolakin, siis ihan yhtä tärkeitä ja hyviä kuin muutkin. Ja anonyymihan rekisteröitykin kirjoiittaja tavallaan on, vaikka voi olla pitkän linjan tunnettu bloggaajakin.

  Sitä paitsi tämä Jätä kommentti -kenttä on erilainen, jos blogissa on päällä anonyymien esto. Siinä ei ole siis näkyvissäkään noita kahta alinta vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
 54. " ...Mutta todellinen syy siihen, miksei kaikille sielukkaille ja fiksuille naisille löydy tasoistaan sivistynyttä, herkkää, empaattista ja kulturellia miestä on se, että kaikilla tuollaisilla miehillä on jo poikaystävä." ...

  Tapani, vaikka tapanani ei ole suudella miehiä, tuo virkkeesi on pusun arvoinen.

  Nimim. "eräs, joka äsken heräs, ja kasasi luunsa kokoon"

  VastaaPoista
 55. Mikis,

  lasten kuuluukin äänestää erilaisesti kuin vanhemmat, jos he ovat reippaita ja terveitä lapsia. Olen oikeastaan enemmän huolestunut lapsista, jotka kulkevat vanhempiensa aatteiden jalanjäljissä.

  Jos sanoisin hienosti pedagogisen tavoitteeni opettajana, niin se oli se, että vasemmistolaisesti suuntautunut oppilas uskaltaa kritisoida venäläistä taidetta ja porvarillisesti orientoitunut uskaltaa kritisoida ei-postmodernia suomalaista taidetta.

  Lasse Mårtensonista en niin tiedä, kun minua hieman ärsyttää se nenään laulaminen. Onhan hänellä loistavia sävellyksiä, esimerkiksi Myrskyluodon tunnussävel on aika tenhoava.

  VastaaPoista
 56. Katin kontit anonyymi,

  tuo lause on Tapsalta ehkä huumoria, mutta samalla se paljastaa homovastaisuuden, josta tulee nyt sormille.

  Vastaus on se, että ne sellaiset miehet menevät kuitenkin sinne, missä ensin peiton reunaa nostetaan ja vinkataan kutsuvasti. Liha voittaa hengen, on aina voittanut, vaikka hengen kautta lihakin olisi mureampaa.

  VastaaPoista
 57. Valto,

  kävin lukemassa uuden kirjoituksesi, joka veti niin sanattomaksi, etten osannut kommenttiakaan perään kirjoittaa. Sanon tässä nyt vain, ensin, että ymmärrän hyvin, miksi et tykkää purjehtimisesta.

  VastaaPoista
 58. Iines, puhut tuolla jossakin kommentin häviämisestä. Minulle se tapahtui. Tämä kulta koneeni, oikea aarre, teki minulle tempun, jota en siltä odottanut. Kommentti katosi. Ei löytynyt mistään. Jos se tulee joskus vastaasi, niin käännytä se takaisin minulle, please!

  Tärkein asia siinä oli, että kuin helmi kruunussasi, on yksi asia, jota kukaan ei ole täällä maininnut.

  Se on: kuvat!

  Sinulla on vaisto tai taito valita aina oikea kuva tekstisi yhteyteen. Tällä teollasi levität samalla sekä sanaa, että myös taiteen tuntemusta!
  (fifty-fifty)

  Maalaukset, tai yleensä kaikki kuvat postauksissasi, myös tämänkertainen, pelaavat saumattomasti yhteen tekstisi kanssa, Ne ovat mestareiden töitä, useimmat. Ja vaikka eivät olisi aina tunnettuja niiden tekijätkään Suomessa, ovat ne yleensä olleet puhuttelevia ja upeita. Joskus hätkähdyttävä hyviä.

  (Huom. nyt kehun kuvia, en sinua)
  Hymyilkäämme!

  VastaaPoista
 59. Kiitos pikkuliisu, että puhuit kuvista. Ne ovat yhtä tärkeitä kuin sanat, ehkä tärkeämpiäkin, vähän tapauksen mukaan. Juttuni ovat varmaan aina huonompia, kun ne lähtevät sanasta, eivät kuvasta. Tuo yhteys kuvan ja sanan välillä on se jokin.

  Panen tähän esimerkin kuvan ja tekstin välisen yhteyden onnistumisesta, johon olen itse tyytyväinen. Monesti en ole onnistunut. Mielestäni tuossa onnistuneessa yhteys aukeaa jo otsikon perusteella.

  Blogger temppuilee nyt aivan itsekseen ja ajoittain, kaikkialla, pikkuliisu. Tekstit yksinkertaisesti katoavat, ne eivät mene minnekään eivätkä tule myöhemmin esiin. Kunpa muistaisitte kopioida kommenttinne aina ennen kuin painatte Julkaise-nappia. Kun kopioidun tekstin liittää uudelleen kommenttilaatikkoon, se julkaistuu uudella yrittämällä. Näin ainakin minulla. Paras olisi olla valmiiksi sisään kirjautunut, ellei kirjoita anonyymisti, mikä siis myös on tökkinyt.

  VastaaPoista
 60. Iines: Halla-aho ... (...) ... Pahinta on, että hän korkeasti oppineena perustelee ajatuksensa jokseenkin tukevasti."

  Kuinka niin (laina)huumorini oli homovastaista? Siinähän ylistettiin homoja herkiksi, sivistyneiksi, kulturelleiksi ja empaattisiksi.

  Mutta tuo oma lauseesipa on ilman epäilystäkään Halla-ahovastainen!

  Saisiko kuulla perustelut?

  (PS. Miksiksellähän on jopa isäänsä fiksumpi tytär.)

  VastaaPoista
 61. Kun taas kohistaan kovasti Sofi Oksasen (perus)suomalaisia mollaavista kommenteista ulkomaisessa mediassa - meikäläisten juorulehtien mukaan hän jopa vertaa Soinia Hitleriin - niin googlasin vähän mitä hän oikein meinaa.

  No, tätä: "Kritiikkini kohdistuu ensisijaisesti perussuomalaisten taidepolitiikkaan, joka on suoraan kolmannesta valtakunnasta."

  Toki hän äimistelee myös näin: "Olen tosi hämmästynyt, että puoli miljoonaa maanmiestäni äänesti puoluetta, joka saa vaikutteita Hitleriltä".

  Keneltä tässä vouhkaamisessa nyt on järki kateissa:

  - Sofilta?
  - Suomalaiselta medialta?
  - Ulkomaiselta medialta?
  - Meiltä?

  (Huomannette, etten liittänyt listaani lainkaan Soinia enkä Halla-ahoa.)

  (PS. Oma tulkintani persujen menestyksestä näyttää taas kerran olevan oikein. Minähän väitin, ettei kyse ole Soinin puhe- ja hurmaustaidosta, vaan jostakin ihan muusta... Tämä todistaa minun olleen oikeassa: tuoreissa gallupeissa Soinia kannattaa pressaksi vain 9 %.)

  VastaaPoista
 62. senkin pulmunen. Väitätkös, ettei sinulla ollut ketunhäntää kainalossa, kun sanoit että "todellinen syy siihen, miksei kaikille sielukkaille ja fiksuille naisille löydy tasoistaan sivistynyttä, herkkää, empaattista ja kulturellia miestä on se, että kaikilla tuollaisilla miehillä on jo poikaystävä"? Ettet muka viittaa tällä hauskalla letkauksella homojen naisellisuuteen, stereotypiaan?

  Tässä mielessä minusta tuo lausunto on homovastainen. Siinä pitää ottaa huomioon konteksti, jossa korostetaan naisellisen sielukkaita ominaisuuksia.

  VastaaPoista
 63. Omalla Halla-aho-lausahduksellani ["(Halla-aho ... (...) ... Pahinta on, että hän korkeasti oppineena perustelee ajatuksensa jokseenkin tukevasti"] tarkoitan sitä, että pidän hänen esittämiään maahanmuuttoajatuksia epähumaaneina ja kovina, mutta en kiistä sitä, että hän ei pystyisi perustelemaan tiukimpiakaan kantojaan järkiperustein. En lähde tässä laukomaan esimerkkejä, netti on niitä täynnä.

  Hakkaraisen tyyppisiä mitään lukemattomia, televisiota katsomattomia ja internetiä käyttämättömiä miehiä neekeriukkoineenhan viedään halla-aholaisella retoriikalla kuin kuoriämpäriä.

  VastaaPoista
 64. Suomalaisten surulausunnot Suomen uudesta äärioikeistopuolueesta ovat liioiteltuja. Soinin puolue ei ole sukua muun Euroopan vastaaville todella äärioikeistolaisille ryhmittymille. Soinihan on nyt jo ojentanut jäseniään liiallisesta uhoamisesta. Portugalistakin Soini on jo hieman mennyt vilauttamaan takkinsa kääntöpuolta julkiselle sanalle. Ei fasistijohtaja näin tekisi.

  Suomalaiset hysterisoituneet vaikuttajat tekevät kuitenkin edelleen hallaa suomalaiselle politiikalle esittämällä maailmalla perussuomalaiset kiihkeänä fasistipuolueena. Ei se niin mene.

  Peräti outoa kiihkoa.

  VastaaPoista
 65. Iines: "Ettet muka viittaa tällä hauskalla letkauksella homojen naisellisuuteen, stereotypiaan?"

  Tavallaan tietysti, mutta oikeastaan, jos ihan vakavissani puhun (niin kuin yleensä puhun), tuon vitsin kohde ei ole homomiehet.

  Vitsin kärki kohdistuu naisiin.

  Siinä irvaillaan naisten odotuksille, haaveille ja vaatimuksille siitä, millaisen miehen he haluaisivat.

  Tuo vitsi ei ole edes kovin keksitty, sillä tunnen muutaman tapauksen, jossa nainen on rakastunut homomieheen juuri tuollaisen sielukkuuden takia.

  Mutta mitä tulee Hakkaraisen naurettaviin lausumiin, niin vielä naurettavampaa on yrittää vetää hänet niiden takia käräjille.

  Palaan asiaan.

  VastaaPoista
 66. Herra Hakkarainen sanoi näin:

  1) "Tuo maahanmuuttohomma pitää saada kuriin, ettei täällä ruveta rosvoja elättämään. Pikakäännytyslaki heti voimaan."

  2) "Viitasaarella on yks kaveri, sen poika on rajalla. Se sano että neekeriukko tullee sinne ja sanoo turvapaikka. Se ei osaa mitään muuta suomea, ja heti ollaan sisällä."

  3) "Ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa. Kahtokaahan, minareetti on kohta tuossa ja ukko huutaa siellä tolpassa Ööö, ööö, ööö!. Aamusella viiden aikaan aloittaa, sitä on mukava kuunnella."

  Haluan nyt kysyä seuraavaa:

  1) Hra H esittää huolensa siitä, että muiden maahanmuuttajien lisäksi maahan pääsee rikollista ainesta.

  a) Eikö tämä ole totta?

  b) Mistä lähtien tällaisen huolen esittäminen on ollut rikollista?

  2) Hra H esittää huolensa siitä, että kaikki afrikkalaiset pääsevät automaattisesti turvapaikanhakijoiksi.

  a) Eikö tämä ole totta?

  b) Mistä lähtien tällaisen huolen esittäminen on ollut rikollista?

  3) Hra H esittää huolensa siitä, että muslimien julkinen uskonharjoitus on häiritsevää, ei kuulu maan tapoihin ja pelkää minareettien rakentamista ja siitä aiheutuvaa lisähäiriötä.

  a) Eikö tämä ole totta ja pelko aiheellista?

  b) Mistä lähtien tällaisen huolen esittäminen on ollut rikollista?

  Hra H esitti toki asiansa kärjekkäästi, mutta mistä lähtien tosiasioiden ja luulojenkin kärjekäs esittäminen on ollut rikollista?

  Jos syyte ja tuomio tulee, olemme vaarallisella tiellä kohti poliisivaltiota, jossa vallanpitäjät määrittelevät millainen kritiikki on sallittua ja millainen rikollista.

  Allah meitä siitä varjelkoon.

  VastaaPoista
 67. Tapsa,

  tuo on sanomatta selvää, että vitsin kärki kohdistuu sanomassasi naisiin. Oivalsin sen heti, ja satiirinen lausuma huvittaa minua edelleen.

  Silti lausahdus on naisvastaisuuden lisäksi homovastainen, koska irvailee kummallakin. Vastainen lause on siksi, että aliarvioi kumpaakin mainittua ryhmää. Uskoisin että älyllisperäiset viehättävät tai ei niin viehättävätkään naiset kyllä tajuavat, missä mennään, jos yksin ollaan.

  Uskoisin myös, että naisten odotukset eivät ole korkealla, koska ei kukaan voi tosissaan toivoa itselleen muuta kuin samanveroisen kumppaninsa itsensä kanssa. Ei se ole liikaa toivottu.

  Yksinäisllä miehillä taas mätttää usein se, että he eivät katso peiliin, vaan odottavat kurvikkaita nuoria naisia rinnalleen Römpsänperälle.

  VastaaPoista
 68. Siis herra Hakkaraisen tapa ja tyyli esittää kysymyksiä on kansanedustajalle sopimaton, etenkin kun oltiin median edessä.

  Minusta Hakkaraisen puheista kuultaa halveksunta mustia ihmisiä kohtaan. Ei tällaista puhetta pitäisi kuulua mistään, kaikkein vähiten eduskunnasta.

  Kiistaton rasismi pitää kai kuitenkin sisällään kiihotuksen kansanryhmää vastaan, kehotuksen tehdä jotain. Näitä Hakkarainen ei esittänyt.

  VastaaPoista
 69. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 70. Viimeisimmälle vasemmistopuolueelle:

  Taaspäin, taaspäin tiellä taistojen rinta rinnan astukaamme, siskot, veikot.
  Soipi laulu meidän joukkojen, teitä taistoon kutsuen.

  Taaspäin, taaspäin alta sorron yön kaikki puutteen raskaan alle ahdistetut.
  Niille, niille soipi laulu tää, jotka huokaa alla työn.

  Me käymme taisteloon puolesta ihmisoikeuden
  ja kansan kärsineen me viemme onneen yhteiseen.
  Jo kuivuu kyyneleet, soi suuret huomensävelet.
  Kun hetki lyö, niin poistuu yö ja kunniassa on kansa ja työ.

  Niin monta, niin monta on tielle uupunut,
  niin monta, niin monta on taistoissa kaatunut.
  Vaan lannistaa meitä ei mahti mainen saa.
  Me rauhan lujan luomme, mi riidat karkoittaa.

  Siis veljiksi tulkaa nyt kansat kaikkein maan,
  niin onnemme tiellä käy ruusutkin kukkimaan.
  Pois puute, pois kurjuus, pois kaikki silloin jää.
  Siis onnen orpo kansa jo nosta pystyyn pää!

  VastaaPoista
 71. - äiti hei, miks vihreet rakentaa niin paljon ydinvoimaa?
  - äiti hei, miks persut lähettää kaikki meidän rahat Portugaliin?
  - älä höpsi, eihän ne sellaista, ne tekee sen vaan siks että ne voi olla hallituksessa ja hoitaa niitä tärkeitä asioita!

  VastaaPoista
 72. Vaan kun joku kertoisi minulle, mikä on se laulu, jossa lauletaan että oi vapaa Venäjä, kyynelhelminä kimmeltävä.

  Olen koettanut hakea tätä Youtubesta ja laulujen lyricseistä. Se on niin ihanan paatoksellinen, vappulaulujen kunkku!

  VastaaPoista
 73. No niin, löysinkin itse haulla vapaa Venäjä, kun aiemmin hain noilla kyynelhelmillä. Tällaisen ihanuuden löysin ja tämä on siis suosikkini vappumarssien joukosta. Olkaatten hyvät, jahka vappukiireiltänne joudatte! Tosin siinä ei ollut niitä kyynelhelmiä..

  VastaaPoista
 74. Faija tykkäsi humalapäissään hoilottaa: "meitä keisarit ei enää hoivaa, eikä veriset julmuritkaan" ja "niin monta, niin monta on tiellä uupunut...", vaikka oli poliittiselta kannaltaan hieman oikeaa oikeammalla.

  Minä hoilotin:"niin monta, niin monta on katolta pudonnut..."

  Faijalta lie perintöä ristiriitainen luonne.

  VastaaPoista
 75. Reijo Frankin vibraattolaulut ovat sitten parasta vappulaulua, ellei noita kuoroja lasketa. "Veli sisko" on herkistä herkin, kauniista kaunein.

  Nämä ovat sellaisia, että näitä pitää kuunnella nupit kaakossa.

  VastaaPoista
 76. Minä etsin youtubesta "vapaa venäjä"- kappaleesta jotain mahtipontista versiota, mutta en löytämistäni oikein välittänyt.

  VastaaPoista
 77. Totta, parasta mahdollista tuubiossa ei ole, mutta tuossa minun linkissäni on kyllä aika kivan naiivia uhoa ja nyrkin heristystä.

  On jotenkin ihmeellistä, ettei näitä marsseja kuule edes vappuna radiosta, televisiosta, toreiltakaan ainakaan täällä Pikkukaupungissa. On vain niitä leivoksia ilmassa leikkiä lyömässä.

  VastaaPoista
 78. Tapsa, eikö miehillä ole elämänkumppanin (naisen) valinnassa haaveita ja toiveita?

  Tarkoitan sitä ikää, jolloin vielä toivoa sellaisen löytymisestä on. Eli en näitä mahdollisuutensa hukanneita "Römpsänperän Epä Toivoja".

  Minulla ainakin oli nuoruudessa erilaisia haavekuvia ihanimmasta naisesta jonka kanssa voisi alkaa vaikka silleen oleen.

  Luonteeseen ne haaveet jotenkin liittyivät, ei niinkään ulkonäköön, misseyteen. Äitinsä kaltaista sitä kai mies etsii vaikka "uusimmat" tutkimukset toista todistelevatkin.

  Seksiä ei hirvinnyt edes ajatella siten, kuin sitä myöhemmällä iällä ja ilman muuta asiaan kuuluvana ajattelee.

  Minä sillä vain tämän kommentin halusin kirjoittaa kun me toisten puolesta niin herkästi sanomme, mitä nämä haluavat ja haaveilevat. Ja ehkä vain sillä perustella, mitä joku artikkeli antaa ymmärtää kun on käyty haastatattelemassa jotakin julkutarta.

  Iines sanoikin tuolla osuvasti, että lähinnä samanveroista kumppania kai sitä kukin vierelleen etsii.

  Tuurissaan sitten on, kuis käy koska vain aika ja yöt sen osoittavat.

  Hyvää Työväen juhlaa hakkaraisista huolimatta kaikille kokoomuksista riippumatta.

  VastaaPoista
 79. Muistan, kun muinoin vappuaamuna (Jyväskylässä) noin miljoona ihmistä (minä heidän mukanaan) marssi torille osallistuakseen yhteiseen hulinaan... niin YKSI ihminen marssi meitä valtavirtaa vastaan, eli torilta poispäin. Esa, työtoverini. Hitsi, hän oli TODELLA omaperäinen persoona.

  Sellainen haluaisin itsekin olla. Siis vapaa-aaaaa......

  VastaaPoista
 80. Esa minulle sanoi senkin tosiasian että "Ystävät pettää. Mutta vihamies ei petä koskaan." Kerran, kun eräs työtiimimme ihminen kertoi lääkärin todenneen hänen haimasyövästään että 90 % todennäköisyydellä hän kuolee. Lyijynraskas hiljaisuus täytti taukotupamme. Sitten Esa sanoi "eiköhän se ole 100 % meille kaikille".

  VastaaPoista
 81. Mikähän siinä on, että itse itseään suvaitsevaisina pitävät pillastuvat siitä, että neekeriä sanotaan neekeriksi? Neekeri on neekeri, vaikka voissa paistaisisi. Neekeri on ihan yleinen ja hyväksytty sana, jota neekerit itse käyttävät. Miksi siitä tulee ongelma, jos ei-neekeri käyttää neekeristä neekeri nimitystä? Tuohan osoittaa neekeriltä ja neekerimielisiltä suvaisemattomuutta. He ovat ahtaneet itse itsensä ahtaaseen laatikoon ja sieltä huutelevat suvaisemattomasti suoranaisia rasistisia viestejä, joita tässäkin blogissa viljellään päivittäin viljalti. Hassuinta on se, että nämä suvaisemattomat neekerit ja neekerimieliset ovat rasisteja aitosuomalaisia nettoveronmaksajia kohtaan. Toinen hassuus on siinä, että rasistiset neekerimieliset ovat usein itse eläkeläisiä ja/tai erilaisilla tuilla asuvia, käytänössä veroa maksamattomia kansalaisia ns. tuottamattomia yksiköitä siis.

  Neekeri -sana on muuten ihan virallisesti aapisissakin suomessa käytetty sana, joka kuvaa oivasti kohdettaan: heti tiedetään mistä on kysymys.

  On hyvä, että vihdoin ollaan saatu eduskuntaan, ja kohta myös hallitukseen, henkilöitä ja puolue, joiden avulla hallitsematon maahanmuutto ja mitään tekemättömät "moniosaajat", jotka usein ovat neekereitä afrikan sarvesta, voidaan saada kuriin ja toivon mukaan palautettua kohden kotimaataan.

  VastaaPoista
 82. Tämä ei ole vappulaulu. Mutta sopii muistaa 7.12. (Eikös se ole sama mitä päivää sitä juhlii? Työläisiä, Englannin kuninkaallisia, uusia 6n ällän ylioppilaita, BigBrothersin toiseksi tullutta, tai voittajaa... ainahan juhlimisen aihetta, eikös juu?)

  Äärettömän kaunis laulu on tämä:

  http://www.youtube.com/watch?v=J_29enGx6Rc&watch_response

  VastaaPoista
 83. Olen huolestunut Vaimo Ension (nimi muutettu) kaltaista suvaitsemattomista räyhääjistä. Tosin eihän heidän blogeissan esittämät ihmisiä vihaavat kommenttit ole kuin räkä, joka on pyyhittävissä suupielistänsä kevyesti. Mutta silti, olen huolistuntu tuollaisen suvaitsemattomuuden lisääntymisestä, joka tuli heti esiin, kun vaalitulos tuli esiin ja tuli todella iso Jytky. Siis kansan rajulla enemmistöllä valtuuttamat uudet kansanedustajatko olisivat väärällä asialla? Kummallinen tulkinta.

  Suosittelen näille suvaitsemattomille, kuten Vaimo Ensio ja Innez (nimi muutettu) lukemaan esim. tämä kauniin Helenan kirjoittama asiabloggaus. Tuollahan on painoarvoa, kun se on kirjoiettu omalla nimellään asian takana seisten, toisin kuin esim. Vaimo Ension ja Innezin (nimet muutettu) suvaitsemattomat tuiskautukset nimimerkin suojista.

  VastaaPoista
 84. Tarkoitan, että en tarkoita mitään. Mutta kyllä meidän vihollisemme - samoin kun ystävämme - ovat lähempänä kuin Afrikassa. Ovat jo vuosisatoja olleet. (Molemmin puolin. Suomi on kuin vauva hoddogin sisällä.)

  VastaaPoista
 85. Minäkin olen vähän "huolistuntu", onko täällä joku vappunaamari punaisella nenällä laukomassa totuuksia.

  No jaa, siitä vaan, huomenna kuullaan toreilla lisää vapputotuuksia. Mikistä kiitän ihanaisesta venäläisestä laulusta. Oli kaunis ja nostalginen.

  VastaaPoista
 86. Mikiksen poimina laulu on muistaakseni tehty juhlistamaan sitä, kun sankarillinen puna-armeija 1939 vapauttaa Suomen valkofasistien kynsistä.

  Mutta eihän se onnistunutkaan ja siksi me täällä kärvistelemme yhä kurjuudessa.

  VastaaPoista
 87. Ai, että Kemppinenkö ei ole humoristi? Ei hän olekaan. Mutta yhdellä lauseella, pitkän virkkeen lopuksi, hän kellauttaa kaiken siihen asti sanomansa päälaelleen. Pistämätön satiirikko! (Tai oikeastaan pistävä.) Itsekin olen yrittänyt käyttää tuota tyylikeinoa mutta ei se amatööriltä onnistu. Entistä enemmän vaan turhaantuu.) Ja lopuksi, kun on tuhraantunut vielä enemmän eikä perussuomalaistenkaan äänestäminen enää maistu protestilta, alkaa äänestellä itse keksimiään ehdokkaita, esim. Paavi Pius Paxia. Tai enkeleitä, jotka nytkin nykivät minua hihasta että "älä ny Mikko, älä ny taas"...

  VastaaPoista
 88. Minä joudun taistelemaan niin monilla rintamilla (ja häviämään kaikilla) että Mannerheimkin säpsähtäisi (et ögonblickt"). Sillä inhoan, koko sydämeni täydestä, ihmisiä Johan Bäckman ja Juha Molari. He ovat (anteeksi, soitan ensin lakimiehelleni... siis tästä vertauksesta ei minua voi syyttää kunnialoukkauksesta? hyvä! kiitti sulle)... he ovat LAPAMATOJA.

  VastaaPoista
 89. Aikoinaan ehdotin (tosin vain toiselle noista herroista) sankaripatsasta. Se olisi muuten samanlainen pysti kun mitä nyt muillekin kunkuille on tehty, mutta tässä tapauksessa "sankari" astuisi hevoseen "kuikka-kopos-maisesti" - katso Wikipedia: Kuikka-Koponen.

  Ps. Teille muille jotka ette katsoneet niin voin kertoa että K-Koponen oli silmänkääntäjä. Kerrankin Kuopion torilla hän pyysi yhtä isäntämiestä pitämään hevosensa häntää pystyssä ja ryömi sen jälkeen sen (hevosen) peräaukosta sen (hevosen) sisälle... KAIKKI jotka sen näkivät, ja niitä oli monta, väittivät että näin todella tapahtui. Hän oli varsinainen Mandrake.

  VastaaPoista
 90. No niinpä taas (eräs) vanha ystäväni esiintyy minuna. Tarkoitan, että en ole kirjoittanut kommenttia 23:01. Sinälläänhän se on hauska!

  VastaaPoista
 91. Jokos se jääkiekko-ottelu loppu?

  VastaaPoista
 92. Tämä, etenkin sävellyksenä, hioo minun korviani. Oli vappu tai joku muu kirkkovene -juhla tahansa. (Eikä nuo sanatkaan sitä pilaa.)

  http://www.youtube.com/watch?v=kXSymRTugqk

  VastaaPoista
 93. Nasselta olisin kyllä valinnut sen ketsin missä se soittelee pulloilta. Minusta se on kivin. (kiva kivempi kivin)

  http://www.youtube.com/watch?v=HpmKykMT1JU

  VastaaPoista
 94. Helismaa oli paras. Kakkosina ovat nämä Junnu, Juice, Vexi, Göstä ja Jukka. Ja pari muuta vielä. (Yhtä hyviä!)

  (Ajattelin näitä schlagersanoituksia, en minä muuta.)

  VastaaPoista
 95. " ...Mutta todellinen syy siihen, miksei kaikille sielukkaille ja fiksuille naisille löydy tasoistaan sivistynyttä, herkkää, empaattista ja kulturellia miestä on se, että kaikilla tuollaisilla miehillä on jo poikaystävä." ...

  Luin tuon jutun nyt noin neljännen kerran. Edelleen se on minusta mainio. Äärimmäisen loukkaantuneena - ja samalla auringonkukansiemeniä syljeksien - suhtaudun Iineksen väitteeseen, että tässä olisi kyse homofobiasta. Eliittiakkojen käsityskykyä tässä pilkataan, ei muuta!

  Ps. Minusta löytyy sen verran bi-seksuaalisuutta että tiedän koska puhutaan a) aidasta b) seipäistä C) tai aukoista seinissä.

  nimim. "närkästynyt, mutta ei neuvoton"

  VastaaPoista
 96. " ...Mutta todellinen syy siihen, miksei kaikille sielukkaille ja fiksuille naisille löydy tasoistaan sivistynyttä, herkkää, empaattista ja kulturellia miestä on se, että kaikilla tuollaisilla miehillä on jo poikaystävä."

  Tämä Tapsan aforistinen ja sinänsä hupaisa lausahdelma ei sisällä minusta homofobiaa - näin en sanonut. Ilmaisu on liian voimakas siihen, mitä ajattelen.

  Lausahdus ruokkii stereotypiaa homomiehen naisellisuudesta. Aivan samoinhan tapahtui norjalaisessa Karstenin esittämässä Åttå-lonkeromainoksessa, joka kiellettiin homovastaisena.

  Silti pidin mainoksesta ja nauroin sille makeasti. Iloinen, positiivinen, kohteensa näköinen ja erottuva mainos. En siis ole tässä paheksumassa Tapsan lausahdusta, kunhan totean nämä asiat. Naismainen homo on fiktio, jota esittävä taide mielellään liioittelee.

  VastaaPoista
 97. Samallahan tuo Tapsan lausahdus kertoo sen, millainen mies oikeasti on: ei herkkä, ei empaattinen, ei kultturelli.

  Tämäkin lausumaton ajatus on fiktio miehestä ja ruokkii sitten taas urouden stereotypiaa. Tosi mies ei puhu eikä pussaa, vaan kampeaa vaan karskisti kiviä tontilta hartiavoimin, jäykällä kangellaan.

  VastaaPoista
 98. Stereotypiat voivat johtaa harhaan. On kivoja, herkkiä ja sielukkaita miehiä, jotka siitä huolimatta ovat miehiä. Niitä tässäkin blogissa vierailee jatkuvasti ja kotonakin on yksi. Häntä en vaihtaisi edes Turun sinappiin.
  Kaikille oikein mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 99. Auran sinappi on kyllä maukasta. Mutta Pöltsamaan -sinappi (eestiläinen tuote) se vasta tulista on. Jos sitä panee kinkkuvoileivän päälle liikaa niin alkaa alkkarit pyöriä jaloissa. (Enkä näe mitään syytä miksei näin kävisi myös pikkumustille?) Siksi vastuulliset K-kauppiaat suosittelevatkin kohtuukäyttäytymistä. Kaikille.

  VastaaPoista
 100. Kyllä, kohtuu on aina paras!

  VastaaPoista
 101. Minä olen taas jossakin mielessä kohtuuttomuuksian kannattaja, sillä tasainen tappaa, ei ole iloa ei surua ja mitäs elämää semmoinen on, kysyn vaan.

  Väliin tulista, väliin sitten taas suuta poltellessa mietoa. Näin on sinapinkin laita. Ja mikäs sen mukavampaa kuin että on vipinää pikkumustissa. Tai punttihousuissa, niin kuin eräälläkin on. Siis punttihousut, ei vipinää.

  VastaaPoista
 102. Klara vappen, hela natten! Taisi mennä jo.

  Minusta(kin) kultainen keskitie kuulostaa tylsältä. Kaikki tai ei mitään!

  VastaaPoista
 103. Kaikki homot eivät ole naismaisia, mutta eivät neitipojat mikään fiktiiviinen juttu ole. Sen verran olen heitä itsekin kohdannut.

  VastaaPoista
 104. Kuva homoista elää, mutta tyypillistä on, että homoja pyritään tyypittämään homogeeniseksi ryhmäksi. Heteroja sitten taas ei, he ovat heterogeenisia.

  Toisaalta on se neitikuva, toisaalta on se Tom of Finlandin testosteronia uhkuva uros.

  Lesboista taas esitetään miesmäistä kuvaa. Vielä puuttuu se marilynmainen kurvipimulesbon kuva.

  Niin ja homothan panevat koko ajan kuin koneet.

  VastaaPoista
 105. Huumori on tietysti huumoria, mutta neitimäisyyden, Iines, lisäsit siihen vitsiin itse (koska mieleesi ehkä putkahti stereotypia homosta).

  Kyllä mies voi olla sivistynyt, herkkä, empaattinen ja kulturelli olematta silti neitimäinen tai homo.

  Claes Andersson, Mauno Koivisto, Aleksander Karelin, Mikis.

  Kuvittelisin, että monet tuttavani kuvailisivat minuakin mm. noilla määreille, mutta homoksi minua ei ymmärtääkseni ole ikinä epäilty. (Eivät ainakaan naiset, joilla on ehkä tässä suhteessa terävämpi vaisto.)

  Minusta ylittämätön Vapaan Venäjän esittäjä on Hiski Salomaa, mutta se johtuu siitä, että hän on ylittämätön kaikessa.

  VastaaPoista
 106. Neitikuvan nappasin Samulilta, yläpuolellani.

  Siis tottakai mies voi olla herkkä, empaattinen ja kulturelli - siitähän tässä juuri on kyse, että ihmettelen, miksi nämä määreet liitetään mieluusti vain homomiehiin.

  Ylipäänsä mies ja nainen eivät eroa näiltä mainituilta ominaisuuksilta varmaan mitenkään, ainoastaan roolisidonnainen käyttäytyminen vaihtelee yksilöittäin ihmisillä.

  Hiskistä samaa mieltä, vaan ei ollut tuubissa Hiskin Vapaata Venäjää.

  VastaaPoista
 107. PS
  Tuo "kyynelhelminä kimmeltävä", josta ylempänä puhun Vapaan Venäjän yhteydessä, onkin varmaan juuri siitä suomennoksesta, jota Hiski käyttää. Laulustahan on montakin hieman erilaista suomennosta.

  VastaaPoista
 108. Sivistynyt, herkkä, kulturelli ja empaattinen mies ON neitimäinen, ellei samaan komboon kuulu myös päättäväisyys, sitkeys ym.

  Tapsan mainitsemissa miehissä (Andersson ym.) on myös niitä piirteitä.

  Tapsaa en ensisilmäyksellä nimittäisi ensisijaisesti ensinmainituilla nimityksillä, sen verran vanhakantaista jäärää hänessä tuntuu olevan :)

  Kysehän on vain mielikuvista, kun ei tunne ihmisestä kuin sen puolen mitä hän täällä itsestään ilmaisee.

  VastaaPoista
 109. Vapun jälkeiseen elämään sopii sitten vissiin Hiskin Tiskarin polkka.

  Noista Tapsan mainitsemista miekkosista Mikis on hurmaavin. Tuo yksi tyyppi, Aleksander Kahelin, piti tarkistaa. Kun googlasin esiin kuvan hänestä, kone tilttasi kauheaan naamakuvaan, josta hammas oli mustattu tai lyöty sisään.

  VastaaPoista
 110. Oi Kuunkuiske, minähän korostan potenssiin kuusi (sex) täällä Blogistanin kukkivilla kedoilla kirmaillessani vanhakantaista jääräyttäni, jota minussa tietysti ripaus onkin, ettei minua vaan pidettäisi neitimäisenä.

  Muistan kuin eilisen päivän, kun tulin kerran itkien kotiin koulusta, ja kun äiti tiedusteli itkuni syytä, kerroin isojen poikien haukkuneen minua neidiksi.

  No, mitä sitä teit?, kysyi äiti. Löin niitä tietysti käsilaukulla, vastasin.

  VastaaPoista
 111. Outoa, että Hiskin Tiskarin jenkkaa todellakin kutsutaan netissä Tiskarin polkaksi. No, sama laulu.

  Karelin, Iines, ei Kahelin. Siperian karhu, julman näköinen korsto, voittamaton raskaan sarjan painija, joka luki runoja ja harrasti muitakin hempeyksiä.

  VastaaPoista
 112. Eikä vain netissä kutsuta Tiskarin polkaksi, vaan kyllä se oli polkka jo ennen nettiä, Tapsa. Mm. Ritva Oksanen on levyttänyt kipaleen Tiskarin polkka jo ennnen nettiä. Nettiin leviää se, mistä muusikotkin puhuvat.

  Koetin kuulostella, kumpi tanssilaji Hiskin esityksessä on, mutta en saanut tolkkua. Jenkkaa osaan, polkkaa en.

  VastaaPoista
 113. Jo riutuu vanha kaiho, hautaan mennen,
  nuor’ kiihko periä nyt mielii sen;
  tuo kauneus, mi tuskia toi ennen,
  jää varjoon Julian jo himmeten.
  Nyt Romeo lempii lemmittynä varmaan,
  lumoovan katseen kumpikin kun luo;
  hän pauloma on vihollisen armaan,
  ja lemmen turmansyöttiin tarttuu tuo.
  Ei vihollisna pääsyä nyt hällä,
  luo neidon valojansa kuiskimaan,
  ja keinot vielä heikommat on tällä
  tavata kaivattua armastaan.
  Mut rakkaus suo voiman, keinot näyttää,
  suloisin huumein tuskanhetket täyttää.


  Bernardo Strozzin "Old Coquette" "Vanha keimailija" tosiaan kuvaa bloggaamista paremmin kuin tukan leikkaaminen. Vaikkakin se oli 26.2.2007 "Kaurapuurolapset" varsin toisenlaisessa kontekstissä.

  Keimailija on varsin ominainen luonnehdinta naiselle joka edustaa seksuaalisesti vihjailevaa käyttäytymistä ja joka haluaa olla huomattu ja ihailtu. Ei ihme, sen paradoksaalisesta luonteesta johtuen, että se on ollut halventava termi. Erotiikka sisältää kevytmielisyyden ja siveettömyyden siemenen.

  VastaaPoista
 114. Siis kokotti eli kokettihan on tyttömäisesti flirttaileva ja keimaileva aikuinen nainen, joka haluaa kerätä miesten palvovaa ihailua.

  Tällaisia omaa kuvaansa ihailevien miesten reaktioista etsiviä narkissoksia löytyy blogimaailman lisäksi Facebookista.

  VastaaPoista
 115. "Siis kokotti eli kokettihan on tyttömäisesti flirttaileva ja keimaileva aikuinen nainen, joka haluaa kerätä miesten palvovaa ihailua."

  Niinpä?  Kokeketeerata?

  VastaaPoista
 116. Minulle koketeeraaminen, keimailu, keikailu, on teeskentelyä, siis epärehellisyyttä.

  Moni ilmiö ajassamme perustuu jossain määrin koketeeraukselle. Esimerkiksi suositut ja ihaillut muotiblogit.

  VastaaPoista
 117. Koketeeraamiseen liittyy läheisesti fyysinen läsnäolo. Tuota läsnäoloa kompensoidaan netissä verbaalisella smal talkilla, jonkinasteisella myötäkarvaisuudella.

  Tuosta keimailusta moni nainen ei voi vapautua ja en väitä että pitäisikökään, bloginpitäjän semminkään.

  VastaaPoista
 118. Näin puserosi kukikkaan
  ja kannet kirjojen
  kun saavuit nuori neiti
  koulutietä kulkien

  Veit isältäsi savukkeen
  ja äidiltäsi kai
  tuo huulten kaari loistavan
  ja kirkkaan punan sai
  kujeillen

  Sun kujeilusi pienet nuo
  toi pojat kouluportin luo
  jos tyttö heitä miellyttää
  he kyllä oottamaankin jää...

  (Olemme ikuisten kysymysten äärellä, keimailu on geeneissä.)

  VastaaPoista
 119. En nyt ihan pääse jyvälle, hyvä anonyyymi, mitä ja miksi tämä koketeerauspuhe nyt tässä yhteydessä tekee tai on.

  Anna kun kuitenkin arvaan. Tahdot sanoa, että minä koketeeran.

  En kieltäisi koketeerausta, jos sitä tekisin, mutta olen pikemminkin suora ihminen. En mene mutkan kautta kenenkään luo, en lähesty ketään tai mitään keikailun tai kierouilun kautta. Viettelykin on minulle vierasta, niin vierasta että oksettaa sellainen halpa teeskentely. Ellen kelpaa omana itsenäni, sitten en kelpaa ollenkaan.

  VastaaPoista
 120. Tapsa,

  keimailu missään geeneissä ole, vaan keimailu on opittua teeskentelyä. Se on vääryydellä viettelyä, sanoisin kärjekkäästi.

  Eroottinen viettely on eri asia, se on biologista, mutta se on sänkykamariasia, jos se on rehellistä seksuaalista väreilyä.

  Tässäkin on sitten erotettava teeskentelevä "eroottinen" keimailu. Se on juuri sitä lipomista, jota pornofilmeissä näkee. Tälainen keimailu on niin halpaa ja helppoa, että taas oksettaa.

  VastaaPoista
 121. Oi Tapsa, sinä käsilaukkumiesten edelläkävijä!

  Nykyään nuorilla miehillä näkee jo sen verran käsilaukkuja (olkalaukkuja siis, ei kovin miehekäs sana sekään) että silmä alkaa tottua.

  Minun vanhakantaiseen maailmankuvaani ei vaan yksi asia istu: se, että miehet värjäävät hiuksiaan. Kun puhun miehistä, niin viittaan yli kolmekymppisiin.

  En osaisi ottaa vakavasti miestä, jonka tukka on värjätty.

  VastaaPoista
 122. Kyllä se keimailu geeneissä on, siellä samalla suunnalla kuin eläinten soitimella tepastelut ja muut paritteluun tähtäävät koketeeraukset - ihminen on vain unohtanut olevansa eläin, jolla on eläimen vaistot. Ei niitä silti pääse karkuun.

  Tietysti voi määritellä tämän toiminnan asteita eri tavoin, kuten Iines ansiokkaasti tekee, mutta kun sanot että se on "opittua teeskentelyä", niin lähestymme asian ydintä eli kirkkoveneen keskustaa (kohtaa, johon lyödään tappi).

  Mitä siinä siis teeskennellään?

  Vastaan itse, niin tulee heti oikea vastaus: keimailussa teeskennellään vaistomaisia nisäkkäiden pariutumisriittejä - ne lymyävät syvällä geeneissämme.

  (Jos keimailyn käsitettä vähän laajentaa, niin Kiviniemi sortui siihen, ettei hän osaa/uskalla keimailla julkisesti.)

  VastaaPoista
 123. Virolais Johannes jo aikanaan hennaili hiuksiaan,
  uskottavuus sen kun kasvoi.

  No, ehka se johtui iästä?

  VastaaPoista
 124. Onpas minulla nyt pipo tiukalla. Vääryydellä viettelyä... Jättäkää tuo nyt omaan arvoonsa.

  Minua vaan ärsyttää naisten söpöstely, koska koen sen epäaitona. Vaan väliäkö hällä, suloista on mielestäni vain kaikki viaton, itsestään ja huomaamatta tapahtuva.

  Sulous ei tiedä itsestään, sanoi kirjallisuuden professorini muinoin. Söpöstely taas on suloiseksi yrittämistä, tehty raami, joka puetaan.

  Kuunkuiske, en ollut tuntea joitakuita poikaoppilaita kampaajankäsittelyn jälkeen. Pidän enemmän blondatuista miehistä kuin goottimustiksi värjätyistä. Goottimustat ovat vaalealla suomalaisiholla aika jyrkkiä, ikään kuin kontrastia olisi liikaa.

  VastaaPoista
 125. Tapsa,

  siis eroottinen keimailu, joka tapahtuu soidinmenoissa, on biologiaa.

  Tuon keimailun irrottaminen soidinmenoista ja tuominen arkisiin yhteyksiin, jotka eivät johda mihinkään, on sitä teeskentelyä, josta en niin välitä. Harva keimailee aidossa kiimassa.

  Väittäisin siis, että keimailu on kiiman puutetta, ja tavattavissa nimenomaan tapauksissa, joissa oma kuumuusaste ei ole kovin korkea. Vähän sama kuin nymfomaanilla, joka ei siis oikeasti pysty nautintoon, ja siksi etsii sitä kaiken aikaa.

  VastaaPoista
 126. Hyveelliseksi julistautuminen on vahän kuin Paavin autuaaksi julistaminen, paitsi että sen sentään tekivät 16 valtion päämiestä, viisi kuninkaallista ja 90 valtuuskuntaa.

  VastaaPoista
 127. Niin minustakin, anonyymi.

  Se vaan, että ei keimailemattoman vastakohta ole hyveellinen. Minusta pikemmin keimaileva on hyveellinen, noudattaa sovinnaisia opittuja naiskäyttäytymismalleja. Keimailematon on ehkä mieluummin suora.

  Haittansa suoruudellakin, keimailulla pääsee nopeammin eteenpäin, jos sinne tahtoo.

  VastaaPoista
 128. Johannes: mikähä siin on ku tuntuu, et järki lähtee päivä päivält tukan kans kilpaa?
  Kyllikki: No älä sitä sure, pistä lisää väriä tukkaan niin ei sitä kukaan huomaa.

  Hyveellisiä ihmisiä toki on.

  Amerikan nykyinen presidentti on hyveellinen murhaaja, toisin kuin monet edeltäjänsä, jotka selkeästi olivat paheellisia murhaajia.

  VastaaPoista
 129. Minä suorastaan järkytyin, kun Obama luki ilmeettömin kasvoin uutisissa, että Osama on murhattu Amerikan toimesta.

  Tottakai Osama on hirveä belsebuubbi, mutta eihän ketään tapeta ilman oikeudenkäyntiä.

  VastaaPoista
 130. Ehkäpä tämän seurauksena ns. terroristit saavat uutta pontta touhuilleen ja surmaavat paljon ns. viattomia ihmisiä. -- Mutta ei auta, vaalit vaativat veronsa.

  Lyndon B.-vainaa kuoli käsittääkseni luonnollisen kuoleman, vaikka tappoi Cambodzhassa paljon enemmän kuin 5000.

  VastaaPoista
 131. Ei pidä kenenkään luulla, että erityisesti Osamaa kaipaisin, hyvin jouti jo mennä, vaikka olisi jo hieman aikaisemminkin.

  Mielenkiintoista on tämän maailman lainkäyttö, lopultakin kaikessa kyse on vain vahvemman- ja/tai mielivallasta.

  Eikä se siitä miksikään muutu, jos käydään pitkälliset prosessit ja laaditaan kymmenentuhatta sivua asiakirjoja - sitten viisaat yllättäen toteavat päätyneensä kuolemantuomioon.

  VastaaPoista
 132. On tietenkin niin, että Osaman elävänä nappaaminen tuomittavaksi olisi ollut mahdotonta siitä nousevan kohun ja lisääntyvän väkivallan myötä.

  Silti ajatus siitä, että läntinen sivistysvaltio vastaa terrorismiin terrorismin keinoin, on jokseenkin kestämätön logiikaltaan.

  VastaaPoista
 133. Afganistanilaiset heimopäälliköt aikanaan uhosivat Amerikkaa vastaan omalla taistelutahdollaan ja rohkeudellaan, jotka epäilemättä ovat huippua.- Eivät tajunneet, että ne pirut pommittavat kymmenenestä kilometristä, vaikea niihin on Kalasnikovilla osua rohkeankaan miehen.

  Terrorismin vastainen sota on samanlaista, vaikea niihin on osua kun ei tiedä ketä ampuisi. Varmuuden vuoksi täytyy ampua kaikkia.

  VastaaPoista
 134. Onhan se niin, että Barack Obama on jopa pelottavan fiksu Amerikan presidentiksi, kaikkien niiden entisten jälkeen.

  Silti hän on ensi- ja toissijaisesti Amerikan presidentti eikä joulupukki. - Mutta mitäs niistä sota-asioista ja tappamisista, pääasia edistyksellisille lipulaaleille on hänen jalo jalojen jaloaatteiden jalo kannattamisensa.

  Hyvä silti, että tappoi osama bin ladenin suosiota nostaakseen - jos Sarah Palin valitaan seuraavaksi, minun täytyy ehkä kietoa muovikassi pääni ympärille.

  Mitä Osama sanoi, kun amerikkalaisten ammukset osuivat? -Läts, läts, läts.

  VastaaPoista
 135. Eikö pidä ajatella, että Osama oli julistanut sodan monilla teoillaan Amerikkaa ja länsimaita vastaan, ja se sota on jatkunut vuosia kauhein seurauksin. Eikö hän siis saanut sitä, mitä hakikin - kuoleman?
  Ihmisen harkittu tappaminen on murha. Niinhän se on, mutta oliko tämä murha? Montako viatonta ihmistä on kuollut Osaman ja AlQaidan toimesta? Amerikan joissain osavaltiossa on yhä käytössä kuolemantuomio, jolla rikollinen eliminoidaan yhteiskunnasta. Eikö sitten monia tuhansia ihmisiä välillisesti surmannut Osama ansainnut kohtaloaan? Mikä oli se uljas asia, minkä perusteella hän olisi ansainnut parempaa?

  VastaaPoista
 136. Varmaan noin juuri pitääkin ajatella, Delilah. Ja noin kai juuri ajatellaankin. Terrorismista on aina tehtävä mahdollisimman pikainen loppu.

  Samalla tässä keinossa vastata samalla mitalla terroristeille on väkivallan jatkuvuuden siemen. Lopulta kyse on vain siitä, kummalla on enemmän aseita ja väkivallan voimaa.

  VastaaPoista
 137. Kunnioitan Delilahin fiksuja päätelmiä, juuri noin se on. Tappaa ne pitää, ei kannata vielä tässä vaiheessa olla huolissaan Osaman saavuttamasta marttyyriuden ihailusta eikä lukemattomista kostoiskuista.

  VastaaPoista
 138. En pysty säkennöiviin analyyseihin, olen kuin ihailemani Juicen laulun henkilö, joka ei "organisoi eikä jäsennöi".

  Uutisoidaan, että Osama tapettiin, mutta aika paljon siellä lienee erilaista ihmissilppua ollut, kaikkia palvelijoita ei erikseen kannata mainita.

  Libyan sankari-iskussa minusta on kaunista kun ajattelee, kuinka Saif Al-Arabin lapset kauniisti koristavat kattokruunujen kimaltelevia kristalleja.

  VastaaPoista
 139. Onko liian ihanteellinen sellainen kaunis ajatus, että ei taisteltaisi yksilöjä vaan väkivaltaa ja terrorismia vastaan?

  VastaaPoista
 140. Kyllä se taitaa olla. Huumoriksi lienee laskettavissa myös sellainen, kun joku väittää: "asiat tappelevat, eivät ihmiset".

  Täsmäpommitukset ovat tekniikan riemuvoitto, niissä kuolee täsmälleen paljon ihmisiä.

  VastaaPoista
 141. Uutisissa ovat tietäväiset vakuutelleet, että terroristiryhmät ovat hajanaisia ilman Osamaa, ja hänen kuolemallaan on pitkällä tähtäimellä terrorismia vähentävä vaikutus.
  Iines, ajatus on kaunis, mutta miten se voidaan toteuttaa, kun lait ja puhumiset eivät auta? Terroristien kohdalla Hammurabin laki taitaa olla paras.
  Riku, kiitos kehuista. Luin rivien välitkin. Ikävä kyllä.

  VastaaPoista
 142. Jos perustettaisiin sotalaitoksen sijaan rauhanlaitos ja olisi yleinen rauhaankasvatusvelvollisuus, sekä naisilla että miehillä, alkuun kaikkialla kehittyneissä maissa. Tutkittaisiin rauhaa ja neuvottelutaidoista tehtäisiin korkeaa tiedettä. Kehiteltäisiin erilaisia rauhanmetodeja ja kriisinhallintakeinoja.

  Maahanmuuttajia ei otettaisi vastaan, elleivät he sitoutuisi rauhan ja tasa-arvon aatteeseen. Annettaisiin sotaisten ja väkivaltaisten uskontomaitten hätää kärsivien yksinkertaisesti kuolla - tässä olisi myös ratkaisu liikakansoitukseen.

  VastaaPoista
 143. Alqaidaa tavallaan ei ole olemassa, amerikkalaiset ovat itsekin sanoneet sen olevan joukko toisistaan erillään olevia ryhmittymiä, ts. siinä ei ole organisaatiota.

  Olen tietoinen joidenkin amerikkalaisten osavaltioiden käyttämästä kuolemanrangaistuksesta. Dna-tutkimusten mukaan ainakin 40, valtaosaltaan mustia, on tuomittu turhaan. Päätöksistä on vaikea valittaa toimeenpanon jälkeen.

  Toistan, että Osaman kuolema ei tee minua lainkaan surulliseksi, mutta Barack Obaman käyntiin lähtevää vaalikampanjaa pidän rumana.

  VastaaPoista
 144. Gandhihan yritti toteuttaa tätä Iineksen jaloa ajatusta ja aika hyvällä menestykselläkin. Valitettavasti seuraajat ovat tavallisia ihmisiä, eivät pyhimyksiä.

  Mutta on tuossa silti ideaa. YK yrittää tavallaan olla sellainen globaali "rauhanlaitos", joka levittää rauhan, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden aatetta - jopa asein.

  Ehkäpä tulevaisuudessa valtioiden väliset kiistat hoidetaan yhtä sivistyneesti kuin nyt länsimaissa yksilöiden väliset. Eihän seinänaapurin kimppuun saa hyökätä, vaikka se kuinka metelöisi ja tuuppisi - vaan pitää kutsua poliisi.

  USA yrittää nyt olla tuollainen maailmanpoliisi, mutta ehkä tulevaisuudessa on YK-poliisi, jolle on annettu valta ja voima kukistaa mikä tahansa häiriköivä valtio, vaikka se olisi Kiina, Venäjä, Saksa tai USA.

  Arvioisin, että näin ovat asiat noin 10 000 vuoden kuluttua.

  VastaaPoista
 145. Kyllä, syyttömiä on tuomittu kuolemaan, kuten toteat, Riku.
  Tuskin kukaan meistä kuitenkaan näkee Osamaa syyttömänä kohtaloonsa.
  Iines, rauhaankavatus alkaa kotoa ja siihen on kaikilla vanhemmilla velvollisuus. Mielenkiintoinen tuo ajatuksesi, että perustettaisiin sotalaitoksen sijaan rauhanlaitos.
  Tuttuni sanoi vuosia sitten, että jos lopetettaisiin Suomesta armeija, ei kukaan kehtaisi hyökätä aseettomaan maahan. Kuinkahan olisi?

  VastaaPoista
 146. Tuo, että Obama katseli reaaliajassa näyttöpäätteeltään Osama bin Ladenin tappamista, ja edellinen presidentti varmaan Saddam Husseinin hirttämistä, avautuu historiankirjoista jälkipolville ehkä samalla tavalla kuin Englannin Elisabet I:n ajan julmuudet.

  Tuollonhan myös katkaistiin mm. Skotlannin kuningattaren kaula, jota nitkutettiin kirveellä irti hieman kömpelöön eurooppalaistyyliin. Sujuvasti englantilaisilta kävi myös toisinajattelijoiden puhkominen ja vielä elävän ihmisen kiduttaminen sisälmyksiä esiinkaivaen ja niitä kärventäen.

  Että ei ole paljon edetty väkivallassa viidessäsadassa vuodessakaan.

  VastaaPoista
 147. Että ei ole paljon edetty väkivallan poistamisessa viiteensataan vuoteen. - Näin minun piti sanoa.

  VastaaPoista
 148. Ehkäpä ne eivät kehtaa hyökätä tänne, kun olemme pikku, pikkuarmeijamme kanssa niin tosisamme.

  Medvedevkin lienee todennut: voi juma, niillä on nykyään monta ohjustakin!

  VastaaPoista
 149. Eivät nykyajan vanhemmat kasvata lapsiaan rauhaan, Delilah. He kasvattavat lapsensa pärjäämään ja pitämään puoliaan vaikka sitten lyömällä takaisin. Olen havainnut jokusten opettajienkin tukevan tätä kasvattamisen linjaa.

  Tarkoitan rauhaan kasvattamisella kokonaista kulttuurinmuutosta, joka tapahtuu poistamalla sotalaitos ja korvaamalla se tieteellisellä tasolla olevalla rauhankasvatuksella.

  VastaaPoista
 150. Mahtavatko, Riku, nykynuoret osata pitää kädessään enää muuta kuin peliohjainta ja näppistä? Armeijaan menee entistä lihavampaa ja huonokuntoisempaa poikaa, ja kunto-ohjelmia on jouduttu lukemani mukaan helpottamaan.

  Tätäkin taustaa vasten näistä lihavista pojista olisi varmaan enemmän rauhanlaitoksen palveluun.

  VastaaPoista
 151. Nykyajan sodankäynnillä ei liene paljoakaan yhteistä ammoisten rintamasotien kanssa.

  Tekniikka käy kaiken mahdollisen sankaruuden ylitse.

  Kun taisteluhelikopteri ilmestyy yläpuolelle, rivimokun vaihtoehdot ovat rukoilu tai kurjan kuoleman sadattelu.

  VastaaPoista
 152. Eli koetat sanoa, Riemuli, että lihavuudesta ei ole armeijassa haittaa?

  Ok, noin se varmaan on. Turhaan sitten rääkkäävät alokasparkoja kuntoharjoituksilla. Munkkeja vaan lisää poskeen.

  VastaaPoista
 153. Isoisäni oli jossain vaiheessa etulinjan asemissa hautausmaalla. Kertoi vieressään olleesta hautakivestä päähänsä syöpyneet tarkat tiedot - minä en muuta muista, kuin että oli syntynyt 1700-luvun puolella.

  Väsymyksestä lähti kerran unissakävelemään, piti ihmeenä että siitä selvisi ilman tarkka-ampujan laakia.

  Seinällään oli joku kekkosen allekirjoittama kunniaplakaatti, itse manasi kuukunanmunaa: saatanan vihreä kommunisti!

  VastaaPoista
 154. Tutkimusten mukaan nuoriso harrastaa nykyään aivan liikaa liikuntaa, se kaikki on pois älyllisestä kehittymisestä.

  Sitäpaitsi sellainen saattaa pahimmillaan johtaa huumeiden käyttöön ja huippu-urheiluun.

  VastaaPoista
 155. Taitaa olla tutkimus sarjasta RR tutkii ja kommentoi.

  Vaan tuo lienee yleinen ajatusstereotypia: liika urheilu ei ainakaan tue älykkyyden kehityskulkua ylöspäin.

  Nuorena varsinkin ajattelin, että urheilijat ovat tyhmiä, jaksavat kisata siitä, kuka pomppaa korkeimmalle ilmaan tai pisimmälle maan pinnalla tai pyrähtää ekana maaliin.

  Vaan juuri luin uutisen, että al Quaida on kätkenyt Eurooppaan ydinpommin, joka on määrä räjäyttää, jos Osama joskus tapetaan tai otetaan kiinni. Kylläpä tämmöinen röyhkeys herättää minussa vihaa noita kiihkoilijoita kohtaan.

  VastaaPoista
 156. Mistä niiden ydinpommeista tietää, eiköhän niitä ole ollut venäjältä vapaasti ostettavissa.

  Jos mojahtaa, katsokaa kuitenkin tämä.

  VastaaPoista
 157. Olo tuntuu kieltämättä monesti aika heikolta, mutta pommilla ratsastamisen kun pääsisi kokemaan, huutaisin: "purkaa tästä kokoomus ja kepu!"

  VastaaPoista
 158. Tutkimukset toki ovat olemassa, kyse on siitä minkä taustamuuttujien ja teorioiden kautta niitä tulkitsee.

  VastaaPoista
 159. Itse minä ja minä itse olen viime aikoina kuunnellut tätä.

  Kuumeisesti olen pohtinut, miten se ammentaa voimansa kepulaisten ja persujen aina hedelmällisestä argumentaatiosta.

  VastaaPoista
 160. Delilah: "...että jos lopetettaisiin Suomesta armeija, ei kukaan kehtaisi hyökätä aseettomaan maahan."

  Eihän ne toki hyökkäisikään. Ne tulisivat puolustamaan meitä plus vähemmistöjämme, koska meillä ei ole omia puolustajia.

  Eihän sodassakaan vihollismaata vallata, vaan vapautetaan.

  Totuus on aina sodan ensimmäinen uhri.

  Tuli vaan mieleeni, kun mietin että onkohan se todella totta, että Osama meni vaimonsa taakse piiloon ja ammuskeli sieltä...

  Ei siis pelkkä julma terroristi, vaan vielä raukkamainen pelkuri... (Kyllä amerikkalaiset osaavat tämän viestinnän taidon.)

  VastaaPoista
 161. Jos seurauksiin halutaan kiinnittää huomiota niin nuoriso on vitun laiskaa ja huonokuntoista, poikien koulukelpoisuus on laskenut hälyttävästi ja vanhemmat ovat moraalisesti ja eettisesti epävakaita. Puolustusvoimienkin olemassaolon tarkoitus on (?)ismin vastustaminen.

  Hyvinvointierojen hyväksytty tai jopa tarkoitushakuinen kasvu on häpeällisesti vaiettu syy. Jatkuvan kasvun huumassa myös elinajanodote sojottaa ylöspäin kun sulhasmiehen "jytky". Alimman tuloviidenneksen eliniänodote on kuitenkin lyhentynyt 5:llä vuodella kahdenkymmenen viimeisen vuoden ajalla.

  Tässä kontekstissä puheet absoluuttisesta köyhyydestä ovat yli-ihmisyyttä. Se salli itselleen tarpeettoman mutta kieltää toisilta tarpeellisen. Joku neropatti on jopa keksinyt keinon sosiaalierojen kaventamiseen. Jaetaan koko kansa tulojensa mukaisiin alueisiin niin erot kapenevat huomattavasti koska statukset ovat suunnilleen samat kaikilla.

  Nyt vain pitäisi keksiä keino millä alimpaan tuloviidennekseen kuuluminen griminalisoitaisiin kokonaan, osittain se on jo tehtykin.

  VastaaPoista
 162. Olisiko se sitten vihru unelma: globalisaatio valtasi, kun muut olivat niin tyhmivä ja junttiva.

  Vihruja ei silti pysty halventamaan, niillä on ihan jumalaton sivistys ja ymmärrys yli muiden.

  Sellaista Jyrki Kasvissoppaa.

  VastaaPoista
 163. - -globalisaatio valtasi, kun muut olivat niin tyhmivä ja junttiva.

  Nyt en malta olla griminalisoimatta tätä yllä olevaa, josta en ymmärrä mitään. Tulee vaan mieleen se, kun serkun vaimo sanoi miehensä sisaren tyttärelle, että sää oot tommonen tissivä ja pyllyvä.

  VastaaPoista
 164. Jossain luki, että Osamalla oli nainen ihmiskilpenä, siis vaimosta ei ollut puhetta. Voi olla että rakastajatar oli leveäselkeäistä mallia.

  Jotenkin vaan silti ajattelen niin, että tällaiselle ihmishirviölle olisi ollut ainoa oikea ratkaisu kuulla tuomionsa ja odottaa sitä. Nyt hän sai heti rauhan ja pääsi kai paratiisiin.

  Anonyymi, puhut vanhempien epävakaudesta. Siitä minäkin jaksan paahtaa. Pikkulapsia tippuu nykyään kaivoon ja hukkuu vesiin enemmän kuin ehditään laskea. Miten vanhemmat eivät tajua, että yhdistelmä vesi ja kaksivuotias vaatii aikuisen jatkuvaa aktiivista läsnäoloa?

  VastaaPoista
 165. Tapsa, noin minäkin luulen, siis että "puolustajia" löytyisi muualta.

  VastaaPoista
 166. Vielä löytyy sentään gentlemanneja!

  http://www.suomitv.fi/uutiset/humalainen_mies_yritti_pahoinpidella_naisen_ei_saanut_yhtaan_osumaa

  VastaaPoista
 167. Griminalisoit, tai et, gleeparit sen sanoi:

  Min en oo mikään pukki !
  Minä oon tavallinen ihminen !
  Minä syön lanttuva ! Se on minun herkkuva !

  Min oon syönyt lanttuva, se on minun herkkuva
  Lanttuva, kaaliva, se on Ameriikan herkkuva
  Kun saa syödä lanttuva
  Lanttuva, kaaliva, Ameriikan herkkuva

  Min oon syönyt vellivä, se minun herkkuva
  Vellivä, keittova, se on Ameriikan herkkuva
  Min oon juonut maitova, se on minun herkkuva
  Maitova, mehuva, se on Ameriikan herkkuva
  Kun saa syödä lanttuva

  Maitova, lanttuva, Ameriikan herkkuva
  Min oon juonut maitova, se on minun herkkuva
  Näkkivä, sillivä, se on Ameriikan herkkuva
  SYÖ LANTTUVA !

  En oo syönyt sylttyvä, se on minun herkkuva
  Sylttyvä, kinkkuva, se on Ameriikan herkkuva
  Kun saa syödä sylttyvä
  Sylttyvä, kinkkuva, Ameriikan herkkuva

  Min oon syönyt läskivä, se on minun herkkuva
  Läskivä,nauristava, Ameriikan herkkuva
  Mulla on kutsuva lihapulliva,
  päälle hyvältä härskivää
  En oo maistanut lenkkivä,enkä Ameriikan melooniva
  Syön vain pullaa, kurkkuva

  Lanttuva, kaaliva, vellivä, keittova
  Siltipä ollaan soosiva
  Maitoa, mehua, sillivä
  Kinkkuva, muusiva, Ameriikan herkkuva

  Lanttuva, kaaliva, sillivä, keittova
  Siltipä ollaan soosiva
  Maitoa, mehua, sillivä
  Kinkkuva, muusiva, Ameriikan herkkuva

  En oo syönyt banaaniva, harvoin meill' on hedelmiä
  En oo myöskään juureksiva
  Niit vois koittaa pureksiva
  Ameriikan herkkuva

  VastaaPoista
 168. Ano: ""Alimman tuloviidenneksen eliniänodote on kuitenkin lyhentynyt 5:llä vuodella..."

  Tämähän on julkisen talouden kestävyysvajeen kannalta positiivinen uutinen!

  VastaaPoista
 169. Anonyymin gentleman-uutinen: "Hieman yli viisikymppinen humalainen mies yritti eilen pahoinpidellä Kuopion keskustassa, hänellä täysin tuntemattoman, vastaankävelleen 60-vuotiaan naisen. Yksikään miehen lyönneistä ei kuitenkaan osunut."

  Lisää positiivisia uutisia!

  Viinan hintaa pitää alentaa rutkasti, sillä alkoholilla on täten todistettu olevan väkivaltaa vähentävä vaikutus.

  Herranen aika, jos siinä olisikin ollut joku sotilaskoulutettu, hyväkuntoinen, treenattu raivoraitis tätiä mätkimässä...

  VastaaPoista
 170. Riku Riemu on Jaaha ja Jape!

  VastaaPoista
 171. Tämänkaltainen puhe on minusta vanhakantaista poliittista jargonia, jonka kaltaista ei jaksaisi enää edes pohtia:

  Hyvinvointierojen hyväksytty tai jopa tarkoitushakuinen kasvu on häpeällisesti vaiettu syy.

  Marinaa ja narinaa. Menkää ja tehkää, ei raha tule kenenkään lomsaan ilman omaa panosta - nyt puhun tavallisista ihmisistä, en harvoista perijöistä. Tottakai on tuloeroja, koska on eri tavalla hinnoiteltuja töitä ja ammatteja.

  Jos rahaa hinkuu, pitää tehdä sen eteen töitä ja suunnata sellaiselle alalle, jossa saa kunnon vastineen työlleen. Yleensä sitä vastinetta ei saa, ellei viitsi käydä koulua, ellei tajua sitä, että työn kautta edetään, ei valtion tasaavien toimenpiteiden.

  Olen havainnut, että kaikkein eniten suurista ajattelijoista rahaa ja materiaa on arvostanut Karl Marx.

  VastaaPoista
 172. Marx arvosti materiaa ehkä senkin takia, että oli aivan tyhjätasku, nälkääkin kait kärsi.

  Anteeksi anonyymi, että loukkasin "vihrulla". Minä vain en oikein pidä kummastakaan äärimmäisyysryhmästä, persuista tai vihruista.

  VastaaPoista
 173. Juu, anonyymi klo 18.17, ja Iines on Kuunkuiske, Delilah ja Char.

  VastaaPoista
 174. Niin tietenkin, siitä haaveilee, mitä ei ole. Ja rahasta haaveilevat kaikki.

  Kuitenkin se, että ihanneyhteiskunta on se, jossa kaikilla on rutkasti rahaa, on minusta kauhea. Ei ihannevaltiota noin voi rahan kautta määritellä, vaan muiden asioiden kuten sen, miten toisia kohdellaan.

  VastaaPoista
 175. Marx eli 1800-luvulla, jolloin teollistumisen kaikki varjopuolet olivat vielä erittäin räikeät; lapsityövoima, työturvallisuus, kaikki muutkin elinolosuhteet.

  Nykyään sellaista ei taida olla kuin kännykkävalmistajan kaukaisilla alihankkijoilla.

  VastaaPoista
 176. Tarkoitan tuolla Marxin arvostelullani sitä, että minusta todellisuus on pikemmin henkinen kuin aineellinen; Marxilla taas todellisuus on aineellinen.

  Näin olen Marxin ytimen käsittänyt sen perusteella, mitä Marxista olen lukenut ja kuullut ja imenyt keskusteluista.

  VastaaPoista
 177. Aivan varmasti näin, mutta kun se tilanne oli sellainen, ettei henkisiin ollut oikein mahdollisuutta.

  Vain täydellä vatsalla pystyy harrastamaan kulttuuria ja henkisyyttä.

  VastaaPoista
 178. Juu juu, Riku, tiedetään kyllä. Oikeassa olet, vatsan kuuluu inistä tyytyväisyydestä.

  Vaan ei se niinkään mene, että rahan tulee tulla jokaisen luokse automaattisesti, koska se on maailmassa pääoman ja onnen vaihdantaväline.

  Rahaa saa olla jollakulla enemmän kuin toisella, mutta mielettömyydet ovat pahasta. Ei raha meitä kuitenkaan onneen vie, eikä rahan vähyys välttämättä onnettomuuteen.

  VastaaPoista
 179. Ei tietenkään pitäisi tulla jokaiselle automaattisesti - vain minulle. Minulla on sellainen keräilyharrastus, että kerään isoja seteleitä, vielä en tosin ole saanut yhtään talteen.

  Enkä minä niin niistä dollareista tai euroista - mukavaa olisi maata sohvalla, kun eukko hellävarain ojenteleitsee viinirypäleitä suuhun.

  Vain joskus raatsisin sanoa, että nyt tuli vähän liian ätläkkä, voisitko ottaa sen heti pois suustani.

  VastaaPoista
 180. Jotenkin tulee mieleen Uuno Turhapuro, vaikka olet sinä varmaan kauniimpi.

  Minä olen muuten ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut säästää rahaa. Huomasin, että Nordeassa on sellainen Etutili, johon voi kustannuksitta panna rahaa milloin tahtoo ja nostaa milloin tahtoo. Mitä enemmän rahaa kertyy, sitä enemmän huomaan tuijottavani numeroita.

  Minun piti ostaa jo uusi pesukone rahoilla, mutta en raatsinut nostaa niitä! Taidan olla piilo-Roope.

  VastaaPoista
 181. Mitä tulee ihmisen tarpeisiin, niin Maslow sanoi sen jo.

  Määristä puheen ollen liika on liikaa, mutta kohtuus on ehdottomasti liian vähän.

  Ihan niin kuin entisellä persulla, joka hakiessaan uutta työpaikkaa kuuli, että palkkaa maksettiin kykyjen mukaan, tokaisi että eihän sillä tule toimeen.

  VastaaPoista
 182. Minusta on hienoa että tässä, kuten niin monessa muussakin blogissa saa usein vastauksia kysymyksiinsä juuri kommenttien kautta (jos siis viitsii edes lukea niitä, koska täälläkin niitä on aivan tajuttomasti).

  Olet varsinainen konkari jo tässä Blogistaniassa iines, 4000 aikoihin olisin halunnut itsekin jo aloittaa, mutta jo kotisivujen luominen omin voimin olisi tuottanut minulle niin paljon vaikeuksia etten viitsinyt tai ehtinyt perehtyä, koska työn vuoksi joutui notkumaan koneella jo ihan tarpeeksi. Nythän tämä niinsanottu bloggaaminen on tehty aika helpoksi joten tuo 35 tonnia tulee kasvamaan varmaan vauhdilla varsinkin kun blogimääritelmätkin ovat avartuneet ja muuttuneet aika paljon? Vai ovatko?

  VastaaPoista
 183. Kaikki on muuttunut blogimaailmassa vuodesta 2005 - 2004, jolloin tulin blogimaailmaan.

  Ensinnäkin blogiyhteisö oli suppea ja yhtenäisempi ja jaettiin mm. Kultainen Kuukkeli -palkintoja parhaille blogisteille tietyissä sarjoissa.

  Sitten rävähtivät käsityöblogit kärkeen ja painoivat laaja-alaisempia ja elämänmaukuisia blogeja alaspäin. Vauhti kiihtyi kun muotiblogit valtasivat blogimarkkinat. Ne räjäyttivät pajatson ja loivat aikaan suuren hajaannuksen, jolloin yhtenäisyys katosi ja blogit erityivät pieniksi ryhmiksi, jotka viestivät vain keskenään. Näin on edelleen.

  On selvää, että blogimaailma elää kaiken aikaa, ja muoti- ja lifesyteblogit ovat nyt pitkään hallitsevassa osassa.

  Toisaalta on myös vahva keskustelukulttuuri ja kiinostus yhteiskunnan asioihin, ja siitä kertoo blogifoorumien lisääntyminen ja leviäminen pois Bloggerilta ja Vuodatukselta, mm. lehtien palstoille.

  VastaaPoista
 184. Onhan selvää, että Blogistan pirstaloituu - se on sisäänrakennettu tämän median muotoon ja olemukseen.

  Jos suomalaisia blogeja on tuo 35 000, niin äkkiä laskien yhden normaalin työviikon aikana, jos haluaisi vilkaista jokaista, olisi ehdittävä 15 blogia minuutissa.

  Aika haipakkaa. Tämä on viidakko. Tai pöheikkö, se on parempi ilmaus.

  VastaaPoista
 185. Oikeasti blogeja voi olla jopa kaksi kertaa 35 000.

  Nimittäin tuo 35 000 blogia on vain niiden blogien summa, jotka ovat Blogilista.fi:ssä. Luku on poimittu hiljakkoin.

  Kaikki blogi eivät ole siis Blogilista.fi:ssä, esimerkiksi oma blogini ei ole siellä. Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla on valtava määrä yhteiskunnallisia blogeja, ja Puheenvuorosta onkin tullut omien sanojensa mukaan valtakunnan merkittävin yhteiskunnallisen verkkokeskustelun keskus. Näin varmaan onkin, tuo foorumi tempaa aiheet ensimmäiseksi, ja kirjoittajina on paljon ns. merkittäviä henkilöitä.

  VastaaPoista
 186. Kiitän vastauskommenteista. Tämä on todellakin viidakko/pöheikkö (kuten tapani sanoikin) johon eksymisellä on aina omat vaaransa varsinkin jos rupeaa seikkailemaan siellä täällä niin aikaa ja tupakkia menee kyllä aika äkkiä liikaa ja ennenkuin huomaatkaan olet addiktoinut ja sinun on yhä vaikeampi löytää enää tietä takaisin "kotiin" eli livemaailmaan koska täällä on kaikkea joka lähtöön.

  Työn ja asioiden puolestahan se on onneksi aivan pakollista:)

  VastaaPoista