11.10.2012

Syyspäiväkirjan lehdiltä, sivu 6: Lataa ja varmista10.10.  Bloggerin uudistama blogirakenne on osoittautumassa heikoksi, jos keskustelu venähtää pitkäksi. Kaikki ei todellakaan ole vain lyhytviestintää ja kiivastempoista tykitystä. 

Yli kahdensadan menevät kommentit piiloutuvat nimittäin näkymättömiin, ellei lukija huomaa painaa keskustelulomakesivun alaosassa olevaa Lataa lisää -linkkiä. Sama toistuu sitten jatkossa: yli 250 menevät kommentit piiloutuvat uudelleen, ellei taas huomaa painaa alalaidassa pientä lataamaan kehottavaa tekstiä. Ja sama sitten taas yli 300:n, aina viidenkymmenen viestin välein. 

Mitä tästä opimme? Suosikaamme lyhytviestintää, olkaamme kiireisiä, älkäämme välittäkö syventää asioita. Älkäämme ainakaan ryhtykö runolle tahikka syntisille sivupoluille epämääräisten kommentoijien kanssa!  Julkaiskaamme kuolemattomia omia pohdiskelujamme päivittäin uudessa blogikirjoituksessa! Parhaimmillaan bloggaaminen lieneekin, kun Aleksis Kiven päivänä laadimme ilman tekstejä olevan postauksen, jossa Aleksis nojaa nyrkkiään vihertävään poskeensa. Tai kuvaamme päivän asun ja kipollisen lattekahvia. Tekstinä vaikka Hih!

11.10. Tuolla edellisessä keskustelussa, sen lukemattomilla sivuilla käydään sen sijaan innokasta ja nähtävästi koskaan päättymätöntä keskustelua milloin mistäkin (anteeksi Jarmo Papinniemi, luulen ettet pahastuisi). Intohimoja ovat herättäneet Per Looksin autenttiset kasvokuvat. Aivan samanlaista jälkeä tekee passikuvaaja. Tälle vankikarkurikavalkadille ei sitten saisi nauraa, koska nauruhan nyt himputti soikoon on pilkkaa ja ilkeämielistä rienausta. Tulee panna suu suppuun ja sanoa että mautonta pilaa ihmisparoista. 

Miten joku ei käsitä, että nauru ja ilkeys ovat yhtä kaukana toisistaan kuin mummo vessasta?    Miten joku ei käsitä, että kaikki eivät näe perussuomalaisten ehdokkaita invalideina, jotka tarvitsevat erityissuojelua? 

Hyvää tekevä nauru kumpuaa hyvistä huumorin lähteistä, jopa siitä että tunnistaa itsensä Per Looksin sivuilta ja tuntee, että itsekin voisi olla siinä hieman pöllämystynyt ilme kasvoillaan. Naurajahan pystyy samaistumaan ja kokemaan empatiaa. Väitän jopa, että se joka ei osaa asettaa itseään toisen asemaan tai myös tarvittaessa tarpeeksi alas ihmisten välisissä hierakioissa, ei osaa nauraa. Naurua ihmisen raadollisuudelle, jonka itsessään tunnistaa. Naurua itselle. Naurua Per Looksille. Naurua mille tahansa valikoidulle kuvakokoelmalle - opettajista saisi hauskan kavalkadin.


Edellinen mammuttieskustelu sivusi myös ihmisen rumuutta. Erään lukijan mukaan hänen eteläeurooppalaisessa asuinmaassaan kaunista ihmistä ja siis myös naista arvostetaan enemmän kuin Suomessa. Tämän uskon. Suomessa esimerkiksi  opettajan seksikäs habitus aiheuttaa epäluottamusta hänen työssä pärjäämiseensä, ja julkisuuteen juuri tulleen tutkimuksenkin mukaan seksikästä opettajaa voidaan myös kiusata työpaikalla.  Näyttääkin siltä, että Suomessa rumaa naista kunnioitetaan, ja häntä pidetään uskottavana, kauniille taas näytetään paikka sängyssä selällään.


Ulkonäkö oli minunkin teinivuosinani tärkeä. Poikia ei suinkaan arvosteltu minkäänlaisen koulu- tai urheilupärjäämisen tai heidän kotinsa varallisuuden mukaan, vaan sataprosenttisesti ulkonäön mukaan. Hyvännäköinen oli ykköskriteeri rakastumisissa. Edelleen esimerkiksi tositeeveeohjelmissa valitaan petikumppani puhtaasti ulkonäkösyistä. Ihmisen kannattaa siis olla hyvännäköinen, jos haluaa pärjätä sukupuolimarkkinoila. Työelämässä on parempi olla vähän ruma.

Haluan lopuksi vielä puolustaa pitkiä keskusteluja. Niissä on usein helmiä kommentteina. Itsekin panostan vastauksiini joskus enemmän kuin uuteen blogikirjoitukseen. Onkin aika tylyä - joskin ymmärrettävää se, että joku aina välillä sanoo, ettei jaksa lukea noin pitkiä keskusteluja. Toisaalta taas mittari näyttää, että lukijoita riittää monin verroin enemmän kuin kommentoijia. Se ilahduttaa! Minä puolestani en oikein jaksa tynkäpostauksia.

332 kommenttia:

 1. ...ja banjo soi.
  Siis, voihan hyssykät. Ei noista per-looksin ihmisistä saa pelkällä valaistuksella ja kamerankäytöllä muuta kuin ovat, eli mitä?.

  Kyllä siinä tarvittaisiin parturia, vaatekaupan pukeutumisneuvojaa ja osalla pientä maskeerausta.

  Toisaalta, pitäisikö heidän näyttää erilaisilta?
  Ehkä he juuri tuollaisina tarjoavat monelle samaistumisen kohteen.
  Meillä töissä on pari "tuon" näköistä jamppaa ja ovat vakaasti persuja. Toista, peruskoulun mukautetun oppimäärän suorittajaa, pyydettiin jopa ehdokkaaksi. Ymmärsi sentään kieltätyä.

  Samuli

  VastaaPoista
 2. Tiedemiehellä on mielestäni hyvä kirjoitus aiiheesta per-looks:

  http://tiedemies.blogspot.fi/2012/10/per-looks-ja-identiteetit.html

  Samuli


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Tiedemiehen kirjoitus on varmaan hyvä - kävin koettamassa lukea sitä. Se on vain kovin tieteellinen ja analyyttinen, ja raskas lukea mustalla pohjalla. Palaan siihen varmaan vielä.

   Poista
 3. Näin väitöskirja:

  - Nauru on ilmiö, jolla ei itsessään ole moraalista tai eettistä arvoa. Mutta sillä on moraaliset, eettiset, sosiaaliset ja poliittiset seurauksensa ja ulottuvuutensa. Naurajan ja naurattajan on tunnettava vastuunsa.

  - Kiinnostuin naurusta sen ristiriitaisuuden, ambivalenttiuden vuoksi. Nauraminen on hauskaa, mutta se voi olla myös loukkaavaa. Vaikka nauru jännittää ja kiihottaa, se on samalla rentouttavaa. Nauru kumpuaa positiivisista ja negatiivisista tuntemuksista ja samalla tavoin se luo näitä tunnetiloja. Ilmiö ulottuu yksittäisen ihmisen tunteiden tasolta sosiaalisten suhteiden verkostoon ja on lopulta yhteiskunnallinen ilmiö, jolla on politiikkansa ja valtansa, ulko- ja sisäpiirinsä.  Antti Kaikkonen kertoo Nuorisosäätiö asiassa ymmyrkäisin silmin ettei tiennyt olleensa sinisilmäinen, osaamaton, ahne ja moraaliton elikkä tehneensä mitään väärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauru on mielestäni spontaani reaktio, jonka tapahtuessa ei etukäteen voi laskelmoida, sopiiko nyt nauraa.

   Hieman ihmettelen myös väitöskirjan tekijän antamaa ohjeistusta: Naurajan ja naurattajan on tunnettava vastuunsa.

   Tällä ihmettelyllä en tarkoita, etteikö etenkin naurattajan pidä miettiä huumorinsa sisältöä, vaan pikemmin sitä, sopiiko väitöskirjassa ylipäänsä ohjeistaa. Perinteisestihän väitöskirja tutkii ja päättelee, ei ohjeista.

   Miten Antti Kaikkonen tähän nauruasiaan liittyy?

   Poista
 4. On se h-tin hyvä että Suomessa on yksi puole joka kerää kaiken maailman hörhöt yhteen kasaan. On tämä nähty eduskunnassakin, perussuomaliset etustavat kivikautta. Hulluja he ovat. Tääläkin yks jankuttaa koko ajan samaa asiaa, on tyhmä! Ei Perussuomalaisten naamat pyyhkimällä parane. ne pitäisi painaa vessapaperiin.

  Iljettää.

  VastaaPoista
 5. Nukkumatti käy kylässä. En väitä, että kyseisen kerrostalon asukkaat äänestävät perussuomalaisia. Mutta en väitä myöskään päinvastaista. Kahtokaa ihte:

  http://www.youtube.com/watch?v=E5S77o7AHeM&playnext=1&list=PL6CAE5F9A31BCA493&feature=results_main

  VastaaPoista
 6. Jos miettii tarkemmin Per-Looks-kokoelmaa, niin missä kohtaa sitä se loukkaus oikein on?

  Siinähän on vain kuvat, ei nimiä, ei tekstiä, ei mitään viitettä mihinkään suuntaan, vain otsikko, joka kytkee sivun Hel-Looksiin, hyväntuuliseen ja harmittomaan kuvakavalkadiin Helsingistä.

  Eikö se lopulta mene niin, että loukkaukset syntyvät, jos syntyvät, kunkin omassa päässä? Saahan Hel-Looksillekin nauraa, saahan mille tahansa kuvakavalkadille nauraa ilman että on pilkkaaja?

  Itse olen katsellut kymmenien vuoisien takaisia Spes Spatriae -ylioppilaskuvastoja, ja nauranut makeasti tovereitteni ja itseni kuvia. Mitä pahaa siinä on?

  On erittäin erikoista tulkita nauru aina ilkeän pahantahtoiseksi - tämä kuvastaa mielestäni enemmän naurun tuomitsijaa kuin naurajaa.

  VastaaPoista
 7. "Miksi tahdotaan tulkita niin, että ihmiset nauravat ilkeyttään ja vähätellen?"

  Eihän tuo mitään tulkintaa vaadi, vaan riittää kun lukee hersyviä naurujasi. Silkkaa ilkeyttä, vahingoniloa ja pahaa tahtoa.

  "Niin kuin Hesarissakin tänään sanottiin, perussuomalaisten kuvat eroavat muiden puolueiden kuvista mm. valaistukseltaan ja tekniikaltaan. Ne ovat hieman siloittamattomia ja kuin raakoja passikuvavedoksia - niin kuin minäkin sanoin jo aiemmin."

  Älä viitsi paikkailla. Et taida tietää mistä puhut? Jos Perussuomalaiset käyttäisi ammattistudioita / valokuvaajia kuvien ottamiseen, niin heti kiljuttaisiin, kuinka törkeän paljon "persut" kuluttaa rahaa vaaleissa. Ja ekana on kiljumassa ne, joiden puolueet on perinteisesti saaneet ne suurimmat puoluetuet vuosikymmenien ajan. Nyt kun heiltä osuudet tippui PS:n menestyksen takia, niin tämä asia on käännetty päälaelleen. On paha, kun joku muu kuin perinteiset puolueet saa rahaa.

  "Tuo pöllämystyneisyys oli se, mikä ainakin minun huomioni kiinnitti. Valokuvaajana olisin koettanut vähän rentouttaa kuvattavia."

  Luoja mitä jeesustelua.

  "Samalla tavalla naurattaisi vaikkapa mainosmiehistä tai opettajista tai insinööreistä koottu ja hieman valikoitu kuvakavalkadi."

  Missä näitä on?

  VastaaPoista
 8. Minä olen heikko ihminen, jolla on monia paheita, mutta en ole ilkeä, pahantahtoinen enkä vahingoniloinenkaan.

  Luulen, ettet milloinkaan voi ymmärtää nauruni laatua. Sinun tapaisesi ihminen ei pysty eläytymään toisen tunnemaailmaan. Tunnistin Per-Looksin ihmisissä ihmisen, hänen raadollisuutensa, pienuutensa, aitoutensa, itseni. Juuri siitä lievästä hämmennyksestä mielestäni kumpuaa ihmisten nauru, jos kuvasto heitä jossain määrin huvittaa.

  Minusta sellainen ihminen, joka kieltää naurun tällaisten kuvastojen edessä, on vähän pelottava ja kova, ihmisen pienuutta ymmärtämätön.

  Vaan turhaan näitä sinulle selitän. Sinä et näitä milloinkaan ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, turhaa selittelet neliötä palloksi. Pilkallinen naurusi oli juuri sitä sosiaalisessa mediassa tavattavaa ivallista sävyä, jossa ei ole empatiasta ja ihmisarvon kunnioituksesta mitään tietoa. Kuka voi kunnioittaa sellaista ihmistä, joka nauraa toisen ulkonäölle? Ja varsinkin sellaisten henkilöiden ulkonäölle, jotka ovat asettaneet itsensä "kansan käyttöön" asettumalla ehdokkaaksi vaaleissa. Sitten henkilö, joka paljastaa itsestään vain korvan nauraa katketakseen näille rehellisille ja vilpittömille ihmisille, jotka haluavat 24/7 lomailun sijaan palvella ihmisiä, tätä "korvallista" lomailijaakin.

   Poista
  2. Voi olla, että sinun naurusi sisältää vain yhden ulottuvuuden: pilkan. Se, joka itse pilkkaa, näkee pilkkaa kaikkialla.

   Monilla muilla ihmisillä voi olla sinua laajempi tunneskaala ja enemmän vivahteita käytössään. luontaisesti. Usko pois, suurin osa naurusta on hyväntahtoista, eikä sisällä pilkkaa.

   Poista
  3. Kiva, että käytät sentään "voi olla" -sanontaa pariinkin otteeseen, koska muunlaisiakin mahdollisuuksia on, kuin nuo sinun esittämäsi.

   Minun nauruni on lämmintä ja hyväntahtoista, aina. Se sisältää laajoja tunneskaaloja ja postiivista virtaa joka synnyttää hyvänolon tunnetta kuulijakunnassa. Nauruni ei koskaan kuitenkaan aktivoidu, kun kyse on luonnollisen henkilön ulkonäöstä. Koomikko ja pelle ei ole luonnollinen henkilö, vaan tuotettu hahmo, jolle kuuluukin nauraa, jos kaskut ja temput ovat riittävän hyviä.

   Poista
 9. Eihän kuvat itsessään sisällä mitään loukkaavaa tai pilkkaavaa. Mutta jos yhden puolueen ehdokkaista kootaan yhteen kaikkein... öh... rumimmat ja junteimmat, niin eihän koosteen tekijällä ole hyvät mielessä, eikä tarvitse ollakaan. Politiikka on kovaa peliä.

  Naamakirjassa noille nauretaan vähemmän myötätuntoisesti, ja vihreät ovat aktiivisesti tuohon koosteeseen linkittäneet.

  En muista henkilön nimeä, mutta eräs tutkija kirjoitti Halla-ahosta, että hän sai liian pienen tuomion kirjoituksistaan, koska itse kirjoitusten lisäksi olisi pitänyt ottaa huomioon se miten ne on vastaanotettu lukijoiden keskuudessa. Hänen mielestä ne oli luettu jyrkemmin kuin itse teksti oli kirjoitettu.
  Eikö ole mielenkiintoinen näkemys?

  Samalla perusteella voidaan suhtautua per-looksiin. Sen pilkkaavuus/rienaavuus syntyy siitä, miten se vastaanotetaan.
  Eli jos sitä linkitetään sos.mediassa tyyliin katsokaa noita rumia vajakkeja, niin silloin se on ollut tekijän tarkoitus.

  Itse näen Per-looksin hyväksyttävänä tekona.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin, loukkaus syntyy kokijan päässä, hänen arvomaailmansa ja viiteryhmänsä puitteissa. Ja ennen kaikkea tässä, jossa kuvat puhuvat ilman sanoja.

   Mielestäni Halla-ahon puheet ovat hieman eri asia, koska puheilla on merkityssisältöjä, jotka eivät ole yhtä paljon riippuvaisia lukijan arvomaailmasta kuin pelkkä kuvaobjekti.

   Poista
  2. No, joo ei noi jutut ihan yks`yhteen mene, mutta vähän kuitenkin.

   Samuli

   Poista
  3. "Mielestäni Halla-ahon puheet ovat hieman eri asia, koska puheilla on merkityssisältöjä, jotka eivät ole yhtä paljon riippuvaisia lukijan arvomaailmasta kuin pelkkä kuvaobjekti."

   Voi jumalauta sentään kuinka sinä veivaat asioita. Sinun kirjoituksia ei saa tulkita tai jos tulkitaan niin tulkitaan väärin, mutta sitten sinusta Halla-ahoa saa tulkita ja väärinkin tulkinnat on luettava Halla-ahon syyksi ja tappioksi eikä sen puupäisen väärintulkitsijan?

   Ja kyllähän kuvan katsojalla on merkityssisältöjä, jos tekee kuvasta tulkinnan joka kehtaa vielä sanoa ääneen, etä rumia ovat. Näinhän sinä teit Per-Looks kuvasivun kanssa.

   Et sinä mikään opettaja ole ollut vaan vasemmistolainen rienaaja. Tähän päälle hersyvä nauru, sellainen aamuvirtsan keskiosan lämpöinen.

   Poista
  4. En minä ole sanonut, että rumia ovat. En ajattele niin. Ei rumuus ole edes naurettavaa.

   Vaan puhu Japelle, puhu pukille.

   Poista
  5. No sinä et sanonut ääneen, mutta ajattelit niin. Reaktiosi palajsti sinut. Sari taas sanoi "reilusti" rumiksi, jos tuossa jotain reiluutta nyt on.

   Erittäin paljon yleistä kummeksuntaa on herättänyt se, että mitä paljastuu siitä, kun henkilö ryhtyy nauramaan toisen henkilön ulkonäölle? Mitä silloin peitetään itsessä? Entä mitä paljastetaan?   Poista
  6. Kyllä minä yleensä sanon, mitä ajattelen. En pidä sisälläni asioita etenkään netissä, jossa on helppo sanoa rehellisesti ajatuksensa.

   Kuvasta näkyy paljon muutakin kuin ulkonäkö. Kokonaisuus, nonverbaali viestintä on se, josta mielikuvani syntyvät.

   Poista
  7. Samoin minulle syntyi naurettavia mielikuvia, kun katselin kokoomuslaisten herrojen olan yli heitettyjä pikkutakkeja tai vanhojen kokoomusrouvien hehkuvia punapäitä. Että nauratti! Älä nyt yritä omia kaikkia nauruja vain perussuomalaisille!

   Poista
 10. Loukkaus oli juuri siinä naurussa.

  Kukaan ei ole ymmärtääkseni väittänyt että nauru AINA olisi ilkeää ja/tai pahantahtoista. Vaan tuo käyttäytymiseni jonka ihan itse sanoin todennat ei toivotuksi ja loukkaavaksi.

  Ymmärrän hyvin että naurun analysointi on tarkoituksenmukaista pitää erillään ihmisen ajattelun rakenteesta ja lainalaisuuksista, ihan vaan MuTu tasolla.


  Platon jo analysoi huumorin olevan ilantunutta ylemmyyden tunnetta ja tutkijakin sanoo:

  "Nauru kumpuaa positiivisista ja negatiivisista tuntemuksista ja samalla tavoin se luo näitä tunnetiloja. Ilmiö ulottuu yksittäisen ihmisen tunteiden tasolta sosiaalisten suhteiden verkostoon ja on lopulta yhteiskunnallinen ilmiö, jolla on politiikkansa ja valtansa, ulko- ja sisäpiirinsä."

  Herodotos erotteli naurajat kolmeen kategoriaan, niihin:
  - jotka ovat viattomia väärinkäytöksiinsä, mutta tietämättömiä omasta haavoittuvuudestaan
  - ovat hulluja
  - ovat ylimielisiä

  . . . sillä nauru on primitiivistä ja tiedostamatonta ääntelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa. Minusta huumorin ydin on siinä, että ihminen lopulta kaikessa nauraa omalle itselleen. Ellei naura, ei tunnista itseään ja erehtyvyyttään, pienuuttaan.

   Tämä tunnistamiskokemus on tiedoton, ja syntyy huumorin sisältämän yllätyksellisyyden muututtua oivallukseksi tunnistamisen kautta. - Juuri näin, ihminen ajattelee tiedostamattomasti, näin se menee, minä ymmärrän tämän! Ei voi tunnistaa, jos ei samaista kokemusta!

   Muistaakseni näin kirjallisuuden professori Urho Verho sen meille selitti, kahteen kertaan, koska oli tuiterissa luennollaan.

   Poista
 11. Persu on se hysteerinen pikkupoika hiekkalaatikolla, joka aggressiivisesti itkien huutaa: "toi löi!" - kun oli itse ensin täyttänyt itseään pienemmän silmät ja suun sannalla.

  Sananvapaudelle heistä näyttää muodostuvan uhka, jatkuvasti ovat puhumassa sen rajoittamisen puolesta: Tätä, tätä, sitä ja tota ei olisi saanut julkaista!

  Huumorin rajoittamisen vaatimukset alkavat olla jo aivan ääritoimintaa, se oli tärkeä henkireikä jopa neuvostoliitossa.

  Rumiakin persut ovat kuin perkeleet! - Lohduttautukaa vaan vihreiden Osmo Soininvaaralla, joka hänkään ei varsinaisesti mikään jumalan kuva ole. Hänestähän on sellainen väärinkäsitys, että noin ruman miehen on pakko olla fiksu!

  Niin vastenmielisinä kun perinteiset puolueet näyttäytyvät, äänestäkää vaan paljon vihreitä ja persuja kunnanvaltuustoihin. Vihrut ajavat kamomillateetä kouluihin ja kukkaa jokaiseen kiväärin piippuun, persut jumittavat kaiken toiminnan eikä mikään enää toimi.

  VastaaPoista
 12. Yhdyn Rikuun, siis hänen kommenttiin.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin.

   Minulla ei ole mitään sitä vastaan että ihmiset äänestävät vaikka perkeleitä. Tai pikku-ukkoja. Minua surettaa vain se - ja mistäs minä tämän muka tiedän; no tietäähän sen naurismaidan aidatkin - että mitä enemmän kunnavaltuustossa (ja etenkin kunnanhallituksessa) istuu persuja, sen enemmän sen kunnan asiat menevät päin persettä. Persuilla ei ole mitään muuta poliittista agendaa kuin mölinä. (Sammakotkin mölisevät. Mutta ne ovat mukavia.)Veikko Vennamolla sentään oli oma kaunansa, eli kosto. Sekin on järkevämpi puolueohjelma kuin mitä Perustuslaillisilla on. Tämmöte vitun populismi että ihmisille pitää antaa kaikki hyvä, sotaveteraaneille vanhuksille debiileille traktorikuskeille eläkeläisille lapsille nuorille etc etc etc, ja samalla veroja pitäisi alentaa 90%tia, on PASKAA. Kaikkea hyvää vaan mutta ei mitään pahaa, tämä on... ihmisten (eli äänestäjien) pilkkaamista!
   ugh
   Ps. Vihreät ovat (minähän sanoin että olen samaa mieltä kuin Riku, osittain) toisella lailla hulluja. He ovat hulluja sillä lailla että idealisoivat asioita. (Samaan syyllistyivät stalinistit 70-luvulla. Ei tässä sen kummemmasta ole ole kyse.) Mutta ei se mikään "kestävän kehityksen idea" ole sekään että ihmiseelle työnnetään tukku ruohoa suuhun ja käsketään syömään se. Emme tällaisilla eväillä pysty Telluksen ongelmia ratkaisemaan.
   ugh

   Poista
  2. Osmo Soininvaara on muuten harvinaisen fiksu ihminen. Viittiäkseen olla poliitikko. Totta kai hänkin sanoo välillä ihan kummia. Mutta kukapa meistä ei (käsi kiveksille/munasarjoille) ei joskus puhuisi läpiä päähänsä?

   Poista
 13. Minusta perussuomalaiset ovat turhan herkkiä tämän kuvaston kanssa. Heillähän on tulossa uusi iso jytky, jonka luulisi antavan heille itsevarmuutta ja hyvää mieltä kampanjaan. Tuo Per-Looksikin olisi kannattanut vain vetää hymyillen kotiin päin nimenomaan aitous-valttikortilla. Pisteitä olisi ropissut lisää.

  Minusta tuo on aika vakavaa, ettei älytä tällaista tarjottavaa korttia. Soini sen älysi ja Ruohonen-L. Muilla ei älli riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Minusta tuo on aika vakavaa, ettei älytä tällaista tarjottavaa korttia. Soini sen älysi ja Ruohonen-L. Muilla ei älli riittänyt".

   Aamen. Vaimo sanoi eilen juuri noin, lähes samoilla sanoilla.

   Samuli

   Poista
  2. Sinulla on viisas vaimo, Samuli!

   Poista
 14. Muuten, pieni poikkeama, noin 75 miljoonaa tyttöä maailmassa ei pääse tänään kansainvälisenä tyttöjen päivänä kouluun! Kaikki pojat pääsevät.

  Radiojuontaja Novalla kehtasi söpöttää, että hänestä olisi hienoa, jos naiset pysyisivät roolissaan ja miehet samaten. Olisi ihanaa, jos nainen saisi olla nainen ja mies mies! Menisi kertomaan sen noille 75 miljoonalle tytölle, että pysykää roolissanne vain tytöt. Se kun on heidän roolinsa kotimaassaan.

  Semmoinenkin kumma maailmalla tapahtui, Indonesiassa, että muuan 14-vuotias tyttö raiskattiin. Rangaistukseksi koulun maineen pilaamisesta tyttö erotettiin koulusta. Näin. Ollaan me naiset vain roolissamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytön osa monessa maailmankolkassa on kamala.

   Täällä Suomessa toivoisin - en sentään mitään valtaa, enhän minä epärealistinen ole - mutta, jos naiset edes joskus antaisivat hetken hekemooniarkun avainta käsissä pidellä!

   Poista
  2. Hegemoniat sulle, Riku!

   Niin onkin, kamala on tytön asema, ja nyt pitäisi jotain tehdä maailmanlaajuisesti, jotta tytöt saataisiin kouluun, kaikki maailman tytöt, poikien rinnalle. Se on ainoa keino nostaa hyvinvointia ja korjata naisten hävettävän kehno asema. Nainehan on kuin koira joissain maissa. Miksi tälle asialle ei tehdä mitään globaalia parannushanketta?

   Poista
  3. 13-vuotias pakistanilaistyttö sai juuri kansainvälisen palkinnon urheasta blogikirjoittamisestaan. Hän kuvasi talibanihallinnon tyttöihin kohdistunutta koulukieltoa.   bbc:n uutisten videonpätkä

   Poista
  4. Siis kyseessä taisi olla tämä talibanihallintoa arvostellut tyttö, jota isot talibanimiehet sitten ammuskelivat päähän. Tyttö on kai selvinnyt leikkauksesta ja jää henkiin!

   Poista
  5. Tässä taas näkee pinnallisen uutisselailuni tulokset. Minulta oli mennyt ohi koko pääuutinen ja näin vain tuon uutista pohjustavan jutun.

   Poista
 15. "Lähetin linkin tyttärelleni, ja hän sanoi, että mautonta tehdä pilaa tavallisista ihmisistä. Tunsin syyllisyyttä, että olin nauranut tavalliselle ihmisille."  Tyttäresi taisi tuossa Per Looks nauruasiassa olla ymmärtämättä sinun "paina kakkoseen" heittoasi?

  Hah hah haa, ho ho hoo,

  Pirjo Hassinen muuten kertoi jassain painavansa kotona kirjoitelleensa sormensa "ykköseen" useammin sitten teinivuosien.

  Hoh hoh hoo, Hah hah haa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minun tyttäreni ole tietoinen mistään Paina kakkoseen -jutusta. Hän tuskin viitsisi lukea äitinsä blogia. Voin kuitenkin kertoa, että kerran hänen työkaverinsa oli eksynyt minun blogiini ja sanonut, että se oli täynnä jotain korkeakirjallista höpötystä.

   Minun täytyy tunnustaa, että Pirjo Hassista en ole paljon lukenut. Jotenkin hän vaan ei ole minun kirjailijani

   Poista
  2. hoh hoijaa!

   Eipä tuosta tietoisuudesta ollut pätkääkään kysymys.

   Poista
  3. Sinulle - anteeksi että sinuttelen - on kyllä turha sanoa että olet tyhmä. Mutta yritetään.

   Olet tyhmä.

   Poista
 16. Ei kai kaikki pojatkaan pääse kouluun.

  Noi radiojuontajat, siis näillä novilla ja paikallisradioilla, ovat kyllä järjestään melko järkyttäviä.
  Usein tulee autossa, jossa radiota enimmäkseen kuuntelen, vaihdettua kanavaa. Joskus sieltä vaan tulee niin tyhjäpäistä lätinää.
  Jos ei mitään järjellistä sanottavaa löydy, niin soittaisivat enemmän musiikkia, tai Knallia ja sateenvarjoa tai Yhtäköyttä yhdistystä. Ihan mitä vaan.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus hämmästellyt juontajien heikkoa yleissivistystä. Valitettavasti en muista nyt sitä sanaa tai käsitettä, jota he viimeksi pohtivat, että mikä se on. Sana oli sellainen, jonka ainakin lukiolainen ja keskiasteen kävijä tunnistaisi lennosta.
   Juontajat eivät myöskään yhtään tienneet, missäpäin maailmaa Hania on.

   Nykyisillä radio- ja televisiojuontajilla ei taida aina olla kunnon koulutusta takanaan? Muuta kuin kanavan antama oma täsmäkoulutus, joka ei paikkaa yleissivistyksen aukkoja. Yleissivistys on muuten tärkeä, siitä passaisi kirjoittaa oma päreensä.

   Poista
 17. "Minusta huumorin ydin on siinä, että ihminen lopulta kaikessa nauraa omalle itselleen."  Tuo sepitelmäsi tunnistamiskokemuksesta kuvaa akuuttia tyydytystä, sponttaania naurua, yllätyksellisessä tilanteessa. Verho on ollut tosi päissään jos on väittänyt että ihminen nauraa loppujen lopuksi vain itselleen. Tai sitten on viinipänikkä tyhjennetty nyt.

  Olkiukkkoihin vetoamisen jättäisin kyllä käyttäjälleen tarkoituksenmukaisempaan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urho Verho oli suuresti oppinut kirjallisuustieteilijä, joka luennoi meille vanhoilla päivillään yleistä kirjallisuustiedettä ja runousoppia. Hän opetti mm. huumorin lajit unohtumattomasti.

   Ei hän omiaan pistellyt. Kyllä nuo huumorimääritelmät taisivat tulla antiikin suurilta oppineilta ja maailman muilta kirjallisuudentutkijoilta.

   Olkiukko on virheellinen tulkinta, jonka päälle jatkokeskustelu rakennetaan. Ei niin voi tehdä asiallisessa keskustelussa, että lataa omien omien aggressiivisten syytöstensä päälle seuraavan väittämän. Sortuuhan semmoinen olkirakennelma ennen pitkää.

   Poista
 18. Minä olen sitä mieltä - koska aina pitää olla jotain mieltä - että Suomessa on jo nyt aivan liikaa ulkomaalaisia. Oikeastaan täällä on liikaa suomalaisiakin... mutta... sille me nyt emme mitään mahda. Täytyy vain odotella parempia päiviä. Niitä päiviä ei kyllä tule - tulee ukkospilviä - jos ulkomaalaiset rupeevat ostelemaan täältä ranta/kallio tontteja. Siihen on sanottava hyvin jyrkästi että EI, EI, EI, ja EI! (Vaikka munasillaan.)

  http://www.youtube.com/watch?v=cBAyD2UWI60

  Aivan varmasti saan kannatusta tälle valtuustoaloitteeelleni - vaikken valtuuston kuulukaan - persuilta, kristillisiltä, kepulta, kokoomukselta, demareilta, kommareilta, vihreitä, sinisiltä, violeteilta, ärkoopeeltä, ja muilta... jotka tässä vaalitohinassa nyt unohdin. Isänmaamme joko ON tai sitten EI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, kun ei teistä kaikista tiedä, että ymmärsitte että tämä oli satiiria. Oikeasti olen sitä mieltä että... ja paskaakos se teitä kiinnosta mitä mieltä minä oikeasti olen. Ei muuten minuakaan.

   Poista
  2. Minusta tätä ei mikis tarvitse selittää. Toki tämä on satiiria, sellaisena sen heti luin. Tuskin sitä sinut tietätävät edes osaavat muulla tavoin lukeakaan!

   Poista
 19. Eipä ole Varsinais-Suomessa koeteus estänyt viljanpuintia kun on saatu kasatuksi noin saatanallinen olkiukko.

  Tuo tunnistamiskokemus on yksi huumorin muoto mutta ei pätkäkään selitä tuota sinun itsesikin häpeämää nauramista Per Looks tyypeille. Onhan tämä nyt aivan olkinukkien äiti.

  Keskustelu on kuin panisi olkinukkea ykköseen, oletan. Helvetinmoinen pölläkkä mutta ei mitään vastakaikua. Tai ekä samaa kun otit keskustalaiselta "kolmoseen".

  Nyt ei puutu muuta kuin että kalvuu -kortti vedetään esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle - anteeksi että sinuttelen - on kyllä turha sanoa että olet tyhmä. Mutta yritetään.

   Olet tyhmä.

   Ps. Musta tuntuu että olen ollut tätä mieltä aiemminkin.

   Poista
  2. Varsinais-Suomen kosteudesta en tiedä, mutta täällä Satakunnassa alkaa tulva hellittää.

   Pst. Se on muuten kalvukortti, ei kalvuukortti. (Kalvaa ~ kalvu).

   Poista
 20. Huomio! Huomio! Huomio! Olemme avanneet uudet sivukonttorit Paimiossa, Ähtärissä, Ahterissa ja Längelmäjärvellä. Nyt voitte toteuttaa unelmanne lähempänä kuin ennen. Tarjoamme nimitäin teille, Arvoisat Landepaukut, samat tarjoukset kuin sykkivissä suurkaupungeissammekin. Otetaanpa esimerkki. (Ottaa.) Avaistarjousenamme on "Lähetyssaarnaajan Sipaisu", 242, 99;- (oikeasti 245,99;-). Että tulkaapa vaan ja maksakaa. Vaativimmille asiakkaille löytyy kyllä muutakin tohinaa. Kuten ikuinen kestosuokkimme, Pertti Ylermi Lingreenin kehittämä "Hirviote". Takaamme, että tämän 1/2 tuntisen jälkeen, ainakaan naiset, eivät vähään aikaan halua istahtaa edes keittiöjakkaralle. Muista palleista puhumattakaan. Mutta jos tämäkin tuntuu liian laimealta niin miltähän teistä, armaat naispuoliset rouvat, tuntuisi jönglööriasento "takakautta rintojenvälistä suihin"? Varmaan unohtumattomalta. Tosin se on myös hinnastomme kallein tuote; se vaatii niin paljon etukäteistreenamista ettei pääomistajamme ja hallituksen ainoa jäsenemme (mikis) mielellään siihen keskity. (Hänellä on nykyisin niin paljon muutakin tekemistä. Muka.) Samasta syystä olemme poistaneet repertuaaristamme ns. "2-nappulan painikkeen" nimellä kulkeneen tuotteemme. Sillä ei ole ollut kysyntää. Mutta kuten sanottu - kaikki muu käy, ja viimeksi kun vilkaisin tyytyväisrapotteja (ennen kun sytytin niillä saunan pesän) niin 99% asiakkaistamme on tyytyväisiä. Ja se yksikin rosentti on vielä epävarma. - Haloo, kuuluko? No kyllä tänne kuulu. Mitäs rouvalle kuuluu? Ai... että sittenkin pitäs panna kakkoskerrokseen? Emme me... ei, ihan, ei edes sillä hinnalla. Mutta jos se asia on teille niin tärkeä, rouva kulta, niin voin yhdistää paikallisille Perussuomalaisille. Ihan varmasti... älkää yhtään epäilkö, he kyllä hoitavat tämän jutun. Kuulemiin. Ja hyvää päivänjatkoa.

  Huh, huh! Tämmöstä tää yksityisyritteliäisyys on. Kaikki Lellillit Ja Lollit kaupanpäällisiksi. (Voi vittu.)


  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Jos nauramista pitäisi aina vatvoa sisälukutaidottomien trollisaarnaajien kanssa ei naurattaisi kovin pitkään.

   Poista
  2. Ai niin, tarkoitin juuri sinua, anonyymi.
   Eipä tarvitse arvailla.

   Poista
  3. Nyt vasta on lehdissä alettu vähän kritisoida sitä, ettei saisi nauraa mm. Per-Looks-kuvastolle. Esimerkiksi Saska Saarikoskella on aika hyvä kirjoitus aamun Helsingin Sanomissa. Siinä hän mainitsee monta viihteen supisuomalaista naurettavaa sketsihahmoa, kuten Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Heikki Kinnusen versiot, taisi olla Esa Pakarinenkin ja mitä näitä koomisia hahmoja on, joille nauramme silmät vesissä.

   Tietenkin eläville tavallisille ihmisille nauraminen on eri asia, mutta juuri noita sketsihahmpojen kaltaisia tyyppejä siellä Per-Looksissa on, kuten Saarikoski toteaa. Niin totta.

   Poista
  4. Ja oi, miten nauroin tuota ylläolevaa mikiksen tarinaa! Oikein hyvää syvistä ja hyvistä huumorin lähteistä kumpuavaa naurua. Naurakaa, ihmiset, enemmän! Vaikka Per-Looksia tai Kok-Looksin olan yli heitettyjä pikkutakkeja herrojen etusormikoukussa!

   Poista
  5. Saarikoski on kommunisti, joka ei tajua mitään. On kummallista verrata tahallaan ja tarkoituksella tuotettuja sketsihahmoja tavallisiin ihmisiin. Typeryytensähän tuo Saarikoski ja komppaajansa vain paljastaa.

   Poista
  6. Kyllä asiat voi hyvin rinnastaa tosiinsa, kun mietitään, mistä nauru kumpuaa. Kyllä nuo Per-Looksin jokuset aidot hahmot ovat liekkipaitoineen, hapsottavine hiuksineen ja julmine tai hölmistyneine ilmeineen kuin suoraan jostakin sketsistä repäistyjä.

   Jotenkin alkaa tuntua, että se voisi olla - tämä ei ole väite vaan kysymys - jopa tarkoituksellista ja ylhäältä päin ohjelmoitua. Se kansanosa, joka ei koskaan äänestää, tulee nyt helpommin äänestämään itsensä näköisiä liekkipaitoja tai muita vastaavia.

   Poista
  7. Sketsit ja sketsihahmot on tehty ja TUOTETTU naurettaviksi, siis nauramista varten. Tavallisia ihmisiä kuvineen ei ole tähän tarkoitukseen tuotettu, varsinkaan, kun konteksti on kuntavaalit. Että ei tasan voi rinnastaa.

   Per-Looks herjaussivusto on vihervasemmiston ja komppaajiensa yritys alentaa perussuomalaiset ehdokkaa, heidän ihmisarvonsa ja osaamisensa, mutta pidän erittäin todennäköisenä, että tämä syvä ja tahallinen perussuomalaisten ehdokkaiden loukkaus loukkaa myös äänestäviä ihmisiä aiheuttaen vastareaktion joka niin sanotusti sataa perussuomalaisten laariin näissäkin vaaleissä.

   Poista
 21. Anonymous11 lokakuuta, 2012 10:16

  Sari on moukka. Alkeellisimmatkin käytöstavat omaava ei KOSKAAN arvioi ihmisen ulkonäköä. Valokuvassakin arvioidaan kuvaa kokonaisuutena, kompositiona. Koskaan ei arvioida kuvan kohteen ulkonäköä, varsinkaan henkilökuvissa.

  Suomessa kauniin naisen ei tarvitse tehdä töitä, riittää että vain on. Ja virheet saa anteeksi, "kun sä olet niin kauniskin". Kauniit ihmiset eivät koskaan joudu kantamaan aidosti vastuuta mistään.

  Sari11 lokakuuta, 2012 22:42

  Ainakaan en lue toisten kommenteihin omia ennakkoluulojani.
  Sanoin, että jotkut ovat mielestäni rumia. Se ei ole muuta kuin esteettiseen makuuni perustuva arvio, ei mikään moraalinen tuomio. Samalla logiikalla ei ketään pitäisi koskaan sanoa kauniiksi.

  Kauneudellaan voi toki tehdä töitä, mutta tarkoitin sitä, että yleensä suomalaiseen vähättelyperinteeseen kuuluu myös kykenemättömyys arvostaa toisen kauneutta liittämättä siihen heti samassa henkäyksessä jotain negatiivista.

  Ehkäpä sitten täällä toisessa kotimaassa ollaan kaikki moukkia; ihmisten ulkonäköä arvioidaan, ja siis päin pläsiä, ihan jatkuvasti. Maassa maan tavalla.

  Olenkin ihan liian kaunis asumaan Suomessa.

  ...joko oli tarpeeksi provoa, vai pistetäänkö paremmaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, Sari... tässä blogissa tuo on provoasteikolla jossakin hempeän ja lempeän välissä.

   Mutta suomalaisilla on kyllä ristiriitainen asenne kauneuteen. Onhan meillä sananlaskukin: se on rumaa, kun mies on koree.

   Poista
  2. No jaa, en oikein osaa tuota provosointia kuin näköjään vahingossa, niin provosointuneelta tuo ano vaikutti.
   Mutta oikeasti, luulenpa ettei kovin moni uskalla sanoa olevansa kaunis. Puolisoakin pitää kauniiksi kehua puolileikillään. Vai että omat lapset olisi kauniita! Sellaisestahan joutuu ihan takuulla johonkin määrittelemättömään kiirastuleen automaattisesti ja livakkaan.

   Tarkemmin ajateltuna, itseään pitää osata aina kehua silleen kiertotietä muutenkin.

   Poista
  3. "...joko oli tarpeeksi provoa, vai pistetäänkö paremmaksi?"

   Pistä kuule paremmaksi. Et onnistunut peittämään oikeaa ääneen ajatteluasi vielä provokaatioksi. Vai provokaatio muka? Älä naurata hei. Musta sielu siellä puhuu.

   Poista
  4. "Sanoin, että jotkut ovat mielestäni rumia"

   Sinä olet sellainen nettirohkea, selän takana kyyristelijä. Et uskaltaisi sitä esteettiseen makuusi perustuvaa arviotasi sanomaan yhdellekään nyt puheena olevan asian henkilölle - joita täällä selän takana haukuit - kasvotusten.

   Tuo on rumaa jos mikä.

   Poista
  5. Jotkut ovat rumia -lause ei ole "toisen ulkonäön arviointia", niin kuin anonyymi väittää.

   Se on yleislause, joka voidaan esittää mistä tahansa kuvakavalkadista. Vaikkapa Hel-Looksista tai Kok-Looksista, se ei kohdistu kehenkään, se on yleinen aina vallitseva totuus.

   Anonyymi, sinä se kyyristelijä olet, pussi päässä haukut muita keskustelijoita, vaikka kaikki tietävät että olet Jape Aurum Signum -blogista. Jokusilla taas on logossaan omat kasvot tai ikioma korva.

   Poista
  6. Anonyymi,
   seuraavalla kerralla etsin kuvattujen henkilötiedot ja soitan heille suoraan.

   Poista
  7. Soitat? Et siis edelleenkään tohdi esittää esteettiseen makuusi perustuvaa arviotasi kohteelle kasvotusten?

   Poista
  8. Olet oikeassa; kutsun kotiini kahville ja kun ollaan saatu nisut ja keksit pöytään alan haukkua yksitellen ja perinpohjaisesti, kiertoilmaisuja käyttämättä:

   "olet ruma" "äitis oli ruma ja isäs vielä rumempi"

   Yleisen nimittelyn jälkeen laittaisin rumat istumaan rumuusjärjestyksessä ja haukkuisin vielä uudestaan, äänenvoimakkuutta rumuuden mukaan asteittain nostaen. Viimeinen saisi käytännöllisesti katsoen about 120 dB:n (just alle kipurajan)huudon "OLET RUMA" päin rumaa naamaansa, sylki vaan pärskyisi.


   Sitten juotaisi kahvia ja katsottaisi bloginpitäjien profiilikuvia. Välillä naurettais, mutta vaan vähän.


   Poista
 22. Nauraminen on outo reaktio, se voi kummuta mistä syystä vain. Luin pari kuukautta sitten Hesarista selityksen, että jossakin Afrikassa raakuuksia tekevät soturit eivät kestäisi julmuuksiaan, elleivät koko ajan nauraa räkättäisi.

  Oikeastaan, kun nyt pohdin omaa suhtautumistani Per-lookiin, jonka näin siis ensi kerran facebookissa, niin minua suivautti se, että niistä naurettavista kuvista pääteltiin oitis ja yksioikoisesti kuvien ihmisten kyvyt, taidot, asenteet ja kansalaiskunto.

  (Tuossa kuvassa muuten Mikis (oikealla) lyö yli ja minä (vasemmalla) paukautan kohta oikean koukun palleaan. Tämä tapahtui Vltavan ovella, olen kuulla saanut niin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ambulanssikuskit laskevat kuulemma leikkiä sairaista ja juopoista. Syöpäsairas tuttu vitsaili kuolemasta(an) koko ajan.

   Kyl se maar vaan niin on, että monesti pitää nauraa ettei itkettäisi.

   Poista
  2. Missä niin pääteltiin Tapsa? Minusta tuntuu, että vain se yksi professorimies erehtyi pahasti, mutta muuten perussuomalaiset itse nostivat jumalattoman haloon tulkiten itse omia kuviaan.

   Taisi olla samanlainen vaalitemppu otsikoihin pääsemiseksi kuin postmoderni taide -kohu edellisten vaalien alla.

   Poista
 23. Tuo nyrkkeilykuva on kyllä hirmu hieno. Mistä tommosia löytää? Muistan että Iines on joskus valittanut (kuin vedettävä ompelukonelaatikko) että eniten häneltä aikaa kuluu näissä postauksissa niihin sopivan kuvan etsiminen. Nii-in.

  Kyllä minä silti enemmän hänen kirjoituksistaan tykkään. Mutta on kyllä Tapsakin kiva. Nimittäin kohta pamautan häntä tuolla pitkällä oikealla kädelläni, jossa on nyrkkeilyhanska, palleaan. Niin että häneltä pöllähtää ilmat ulos. (Tuosta mahasta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mikis huomasi kuvan!

   Siis minähän aloitin bloggaamisen niin, että alkuun valitsin ensin itseäni kiehtovan kuvan ja aloin sitten sovittaa sitä johonkin ajankohtaistapahtumaan tai itseäni mietityttävään moraalis-eettiseen ikuisuuskysymykseen.

   Luulen, että ne olivat bloggaamiseni kulta-aikoja. Nyt tasoni on vissiin huonontunut, kun olen ryhtynyt vaahtoamaan ja valitsen ensin aiheen, sitten kuvan.

   Tässä kyllä kuva johdatteli aiheeseen ja inspiroi kynäni lentoa. Pidän itse tässä erikoisesti kuvan ja alkulauseeni yhteydestä, pitkä - lyhyt-kombinaatiosta.

   Poista
  2. Muuten, Anonyymi, eikö tällekään kuvalle saa nauraa, ettei vaan loukkaisi lihavia, laihoja, pitkiä tai pätkiä. Suu suppuun, hillitse itsesi ihminen.

   Poista
  3. No jos loukkaamisesta puhutaan, niin tänne blogiisi varastamasi kuva loukkaa tekijänoikeuksia.

   Et ole tehnyt edes minimaalisia "varmistuksia" ja maininnut kuvan lähdettä ja kuvaajaa, vaan ihan olet vetänyt "blankkona", ikään kuin teos olisi omasi... mitä se ei kylläkään ole.

   Poista
  4. Olet oikeassa. Kuvasta ei löytynyt "tekijää" silloin kun sen nappasin tiedostooni.

   Juu, en minä ihan noin vanha ole, että kuva olisi minun ottamani. Eikös se nyt ole selvää, että lainatavaraa kuva on?

   Poista
  5. Miksi se selvää olisi?
   On olemassa tarkat säännöt siitä miten toisten teoksia voi esittää omilla sivuillaan. Mikäli näitä ei noudata syyllistyy varkauteen ja tekijänoikeusrikokseen. Tätä tapahtuu valitettavan usein nykyisin netissä. (Lähes) Kaikki kuvittelevat, että se mikä on ja netissä on vapaasti otettavissa ja hyödynnettävissä. Eihän se näin ole. Nyt tässäkin käytetään toisen teosta elävöittämään muuten väritöntä blogia -> hyväksikäyttöä räikeimmillään.

   Poista
  6. Heh, muuten väritöntä blogia...

   Siis kyllä tiedän säädökset ja senkin, että ilman viitettä oleva lainaaminen on tekijänoikeusrikos, jos tekijän edustajat niin tahtovat. Voivat tahtoa, jos kuva on sopimattomassa ja rikollisessa yhteydessä tai sitä väitetään omaksi.

   Poista
  7. Siis tiedät säädökset mutta silti uhmaat lakia ja rikot toisten tekijänoikeutta omassa hyötymistarkoituksessasi? Mikä röyhkeys.

   Teos ilman viitettä ja linkkiä lähteeseen on selvä yritys esittää teos omanaan.

   Poista
  8. Jaa, olisinko vähän uppiniskainen, kuten matematiikanopettajani, se tissitön vanhapiika, ammoin sanoi, kun en mennyt taululle esittämään laskua. Josta minulla ei ollut hajuakaan, joten mitä minä taululla olisin tehnyt? Pyllistänyt vai?

   Poista
  9. "joten mitä minä taululla olisin tehnyt? Pyllistänyt vai?"

   No jos se on paras pääsi, niin tietenkin.

   Poista
 24. Ei kun se onkin vasen käsi. Mutta takaan, että Tapsan kannalta sillä ei merkitystä ole. Kohta hän katselee vaan tähtiä. Ja niitähän avaruudessa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista puheenollenkin:

   http://www.retronaut.co/

   Poista
  2. Kiitos linkistä! Tuolta löytyi vanhoja valokuvia ja maalauksiakin.

   Yhtä taulua jäin miettimään. Siinä oli otsikkona Nature Forging a baby, ja kuvassa nainen oli asettanut lapsen tynnyrin päälle kuin mestauspölkylle, ja käsi oli kohotettuna iskuun takomaväline kädessä. Lisää eläviä lapsia oli lattialla. Mitä siinä mahtoi tapahtua? Forging "taonta"? Kuva oli 1400-luvulta. Kuva on senkaltainen, että se voisi inspiroida uuteen kirjoitukseen.

   http://www.retronaut.co/2012/09/nature-forging-a-baby-c-1490-1500/

   Poista
  3. Tuolta retronautista löytää varsinaisia aarteita, vaikka joskus sieltä joudutaankin poistamaan kuvia tekijänoikeuksien muuttumisen takia. Näin kävi mm. Vivian Maierin kuville, kun hänen töilleen perustettiin oma sivusto. Kyseessä on "amatööri"katukuvaaja; amatööri siksi, että hän teki vuosikauden palkkatöitä perheiden lastenhoitajana eikä julkaissut kuviaan. Sattumalta jotain historiikkia varten kuvia etsiskellyt mies löysi laatikoittain negatiiveja huutokaupasta ja Vivianin kuvat pääsi päivänvaloon, oikeutetusti:


   http://www.vivianmaier.com/

   Nyt hänen kuvansa saavat yleisön postuumisti. (Ja joku taitaa hankkia niillä rahaakin...)

   Poista
  4. Kiinnolla odotan tuota vauvantaonta postausta!

   Poista
  5. Tuo retronaut-sivusto on hieno. Kiitos, Sari!

   Poista
 25. No tuoltahan retronautista löytää vaikka mitä. Voi kiitos Sari siskoliskoseni! - Kuvassa Sinulla on silmälasit, ja niiden takana toiset silmät, mitä Sinä mietit?

  VastaaPoista
 26. Sari

  Tuossa kuvassa mietit jotain? mutta et kovin vakavasti, voi olla että mietit kuvajaa... että mitäs sinä. Otsallasi on hymyileviä pilviä, jokin asia huvittaa sinua? Nenässäsi on pellonhajua, palavia lehtiä, kevät. Tukka on kauniisti, vähän säikähtänyt. Jokin asia sinua huvittaa kovasti? Silmätkin sen sanoo vaikka ne ovat silmälasien takana. Olet kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta vaan.
   Aika moukkamaista sanoa kauniiksi ihmisiä pelkän kuvan perusteella. Saati sitten laatia noin perusteellisen analyyttisia luonnehdintoja. Kyllä tuollaisesta persutkin suuttuisi.

   No ei oikeesti.
   Erityisen otettu olen siitä, että jonkun mielestä tukka on hyvin. Sehän ei ole koskaan hyvin.

   Poista
  2. Minua taas ihastuttaa ja huvittaa, että mikiskin huomasi kuvan ilmeen "huvittuneisuuden". Juuri se nimittäin mielestäni on tässä leimaavaa. Ihminen tarkkailee maailmanmenoa suivaantumatta ja hiestymättä, mutta selvästi rentona, ajattelevaisena ja kriittisenäkin.

   Tämmöiset vivahteet puuttuivat Per-Looksista tyystin. Kukaan ihmisistä ei tuntunut ajattelevan kuvassa yhtään mitään. Sama pätee tietenkin kaikkiin vaalikuviin. Ne ovat tekemällä tehtyjä tai sitten näitä vankikarkurikokoelmia.

   Poista
  3. Muotokuvaus on juuri tuon vuoksi vaikeaa. Ei riitä että naama näkyy, kuvattavan on pystyttävä rentoutumaan ja olemaan oma itsensä. Kuulostaa kliseeltä, mutta ei ole yksinkertaista ollenkaan.
   Kuvaajalla on vastuu.
   Kun tuota profiilikuvaa nyt tässä on analysoitu, se on omasta mielestäni erittäin onnistunut juuri siksi, että tunnistan siitä itseni. Enhän sitä muuten olisi valinnutkaan.

   Poista
  4. Minusta tuossa kuvassa on lievää takakireyttä, eikä ihan lievää olekkaan. Lisäksi katse on tyhjä. Varjoja olisi voinut avata hiukan. Nyt näyttää siltä, että vasen puoli (katsojasta päin) esittää Mustanaamion poppamiestä Gurania. Tuossa rehellinen anaboliittinen arvioni.

   Poista
  5. Viktor Frankenstein12 lokakuuta, 2012 15:10

   Lievä takakireys sulla on housuissas.

   Poista
 27. tai ei sittenkään, sari

  "huvittaa" sana on väärä, korvaisin sen "väsyttää" sanalla. kätesi on kyllästynyt pitämään päätäsi pystyssä. ja silmälasien takana sinulla on toiset silmät, surullisemmat. olet kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, olen huvittuneen väsynyt ja väsyneen huvittunut.

   Poista
 28. Mä fanitan ihan kybällä (lukee rv = Ristin Voitto) tuota Mickeytä. Hiirulaisesta en nääs tässä yhteydessä sano mitään (vittu, mikä piipittäjä), vaan ihanista pallokorvista . . . (kuntelee Mertasta toisella korvalla) ja muistelee Joensuuta, Jyväskylää, (T)amperetta . . .Parikkalaa. Vieläkin on perse (kokeilee) kipenä . . . ei tietenkään "kakkonen" vaan satulassa ollut – enhän minä vielä silloin (12 v.) ollut "satulassa".

  Melkein tippa tulee linssiin (puhuu paskaa) kun muistaa kuinka jortikan kokoisena ihmetteli Pilvenmäellä ruunia, kuinka säyseitä niistä on saatu ruunaamisella (työntää käden taskuun, oho!) "sshis hyj".

  Mulla on ihmeellinen (erittäin huono) tapa . . .mitä se mulle kuuluu. . .keskeyttää itseni. Mutta, mutta sehän on vain allegoria sittä sekamelkasta (mixeri) kun on välillä "ykkösessä" ja "kakkosessa", "kolmostakaan" unohtamatta. La divina commedia sanois Dante.

  Joskus tulee mieleen (ei kovin usein) mikä vittu (anteeks!) noissa ihmisissä on vikana . . . turha vetää tähän mitään Per L . . . kun ei ne saa toisiaan . . . EES sun taas, vaan valittaa saamattomuuttaan. Minullakin Veri Nais liikaakin ja J O I S (pullo aina sängyn alla) . . . (vittu että ihmisellä on ihana huumori) . . olispa minullakin . . .

  Enivei, kunhan hölötän (voin vittuilla lempeästikin), toki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä anonyymi on kyllä ilmiselvä kirjallinen lahjakkuus. Kuvittelen, että Mikis hihittelee näillä parodioille salaa sänkynsä alla tai missä sattuu olemaankaan.

   Itse taidan kirjoittaa niin terhakkaan puisevasti, ettei sitä pysty parodioimaankaan. Poliitikon vikaa eli teen sen itse?

   Poista
  2. Ja mikä kansanperinteen tuntemus! Ruunaaminenkin.. Sivistyssanat on hallussa, samoin maailman klassikkokirjallisuus ja sitten taas ajankohtainen suomalaispopulismin sarka.

   Poista
 29. Iines: "Missä niin pääteltiin Tapsa? Minusta tuntuu, että vain se yksi professorimies erehtyi pahasti, mutta muuten perussuomalaiset itse nostivat jumalattoman haloon tulkiten itse omia kuviaan."

  Tarkoitat Jeja-Pekkaa, sitä silmäpuolta vinonaamaa, jonka ei totta tosiaan pitäisi arvostella muiden ulkonäköä...

  Toistan, että omat reaktioni Per-lookin kohteluun kumpuvat omasta fc-kaveripiiristäni. Uskokaa tai älkää, niin mainos- ja mediaväki ei suinkaan ole vain kaupallishirveää pikkutakki- ja jakkupukuväkeä, vaan suurin osa on taiteellista punavihermössöä, joka vain sattuu ansaitsemaan leipänsä mammonaa palvoen.

  Ehkäpä he siksi, luopioina, ovatkin niin julmia nähdessään tavallista kansaa, joka yrittää tulla päättämään yhteisistä asioista, vaikka naamastakin näkee, ettei heistä siihen ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä tarkoitin; Jeja-Pekkaa. Ja mikä hassu nimikin, eihän ihmisille tuommoista sovi antaa.

   Uskon tuon, mitä sanot mainosväestä. Olihan Jukka Poikakin alkuun kasvissyöjä ja anarkisti, nyt maistuu pihvi ja maailma on viihtyisäkin paikka. Siis tarkoitan, että miksi ihmeessä luovan taiteellishenkisen sielun tulisi rypeä säkissä ja tuhkassa?

   Poista
 30. Iines, kirjoitit tuolla aikaisemmin radiotoimittajien yleissivistyksen puutteesta.
  Nykyäänhän monet sanovat, että ei sellaista yleissivistystä enää tarvita.

  Kaikki tieto löytyy kuulemma hetkessä netistä. Juu, löytyyhän sieltä/täältä paljon tietoa, mutta jos ihmisen sivistys ja tietämys ovat lähellä nollaa, niin ei sillä irtotiedolla ole paikkaa asettua sen ihmisen tietoisuudessa. Ja mihin se kulloinenkin sirpaletieto suhteutetaan, miten kriittisesti uuteen tietoon osaa suhtautua?

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katsoo televisiota tai kuuntelee radiota, törmää yhä useammin tyhjiin julkkiksiin, jotka on prepattu vain esiintymään. Aika usein tulee tilanteita, joissa ohjelman seuraaja kokee myötähäpeää siitä, että juontaja ei tunnu tietävän ihan tavallisia perusasioita.

   Nimenomaan tuo, että tieto esiintyy sirpaleina, on näkyvää, taitoa yhdistää sirpaleita ennen hankittuun tietopääomaan ei enää ole muilla kuin niillä, jotka jatkavat myös yleissivistävää koulutustaan.

   Netistä löytyy tosiaan vaikka mitä, usein subjektiivisia kannanottoja, kun etsii objektiivista tietoa.

   Poista
 31. Nauraminen toisten puutteille on pikkusieluisuuden merkki. Meillä on taipumus tehdä pilkkaa niistä jotka eivät ole kyenneet mukautumaan sovinnaisuusssäntöihin. Omalle, tämän hetkiselle minälleen nauraminen on epäinhimillistä ja vierasta.

  Vaikka emme naura toista kohtaan tuntemastamme halveksunnasta niin teemme sen kuitenkin nautinnollisesti huvittuneena, pahansuopuus saa meidät näkemään ihmisen koomiset piirteet joille voimme vaarattomasti nauraa. Vahvalle tosikolle ei hevin naureskele.

  Olennaista ei tietenkään ole nauraako ihminen vai ei vaan se mille nauretaan. Useimmat meistä ovat sitä mieltä että oma huumorin taju on paremoi kuin muiden. Vaikka nautimme nauraessamme muille, koemme hyvin loukkaavaksi sen jos muut nauravat meille koska se kertoo että persoonassamme on jotain ristiriitaista ja todellisuuden vastaista.

  Nauru pidentää ikää on pelkkä myytti ja vailla tieteellistä todistetta sen sijaan on todennettu montakin kuoliaaksi nauranutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, pikkusieluista on, ja pienimunaista nauraminen toisen puutteille.

   Vaan pidä sinä ne halveksunnat ja pahansuopuudet itselläsi, muilla tässä ketjussa niitä ei tunnu olevan. Ja jatka kaikessa rauhassa olkiukkojen ja korttitalojen rakentelua, kun sen niin hyvin osaat.

   Pienen vinkin tahtoisin antaa, näin opettajan ominaisuudessa. Koeta hiukan kehittää huumorintajuasi, se on rakastettava ominaisuus. Se on lisäksi terveen ja lämpimän sielunelämän merkki, että ihminen ymmärtää huumoria ja näkee ne monet ulottuvuudet, joille ihminen oikeasti nauraa.

   Poista
  2. Apua, Iines pilkkaa pienimunaisia!

   Ensi kerralla sanot, että on pienitissistä nauraa toisten puutteille.

   Poista
  3. No, oikeastaan sanoinkin vähän tuonne suuntaan 12.10. klo 11.58 kommentissani ylempänä!

   Poista
  4. Et mitään tuollaista sanonut, et sinne päinkän, kunhan vain puhut ihan puhdasta scheissea.

   Aina sinulla on kaikki "vähän tuohon suuntaan", kuten nyt tämä perussuomialiin kohdistamssi pilkkanauru. Sekin on "vähän sinne suuntaan", mutta ei siinä huumorista ollut kyse, vaan silkasta pahantahtoisuudesta ja ihmisten synnynnäisille omainaisuuksille nauramisesta.

   Olethan itsekin vammainen, ainakin halukkaasti sellaisena esiinnyt, niin luulisi sinun omaavan edes hiukan empatiaa ja että osaisit eläytyä toisten tilanteeseen, mutta ei sinulla ole merkkiäkään "vähän siihen suuntaan".

   Minusta toimintasi on laskelmoitua herjausta ja "vähän siihen suuntaan" voi jokaisesta puheenvuorostasi lukea (pitää lukea ne rivin välit myös) dilaogisi kehittyvän. Olen pohtinut että mikä sinua ajaa ja olen tullut siihen johtopäätökseen, että se on kateus.

   Poista
 32. Villapaitaan pukeutunut forssalaismies on metsästysretkellä.
  Hän tähtää ja ampuu koppelon. Lintu putoaa talonpojan pellolle, ja talon emäntä ilmoittaa, että se on hänen.

  Koska molemmat haluavat linnun, temätä ehdottaa, että he ratkaisevat riidan perinteisellä tavalla: "Minä potkaisen sinua nivusiin niin kovaa kuin pystyn, ja sitten sinä teet samoin minulle. Se joka huutaa vähemmän, saa pitää linnun."

  Forssalainen suostuu ehdotukseen. Emäntä potkaisee häntä kaikin voimin jalkoväliin, ja hän lyyhistyy maahan. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua hän kykenee vihdoin kompuroimaan ylös ja ähkäisee: "Minun vuoroni."

  "Äh", sanoo temäntä ja kääntyy lähteäkseen. "Pidä koppelos."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle"viivaan" tarinan fiktiivistä luonnetta, vaikka emäntä alter egoni onkin varastanut.

   Poista
  2. Minä en oikein ymmärrä näitä faabeleita. Eikös hyvä tarina avaudu lukijakunnalleen aika mutkattomasti?

   Poista
 33. Hauska turhamaisuuuden piirre Soinista pullahti Lähteestä (Jussi) kun hän Yle Puheessa kertoi Soinin sekoittavan tukkansa aina ennen tv esiintymistä. Voi hyvinkin olla että Per Looks onkin tarkoitushakuisesti nostettu framille.

  Varsinkin, kun isoPersun (Soini) taustastylistin Jukka parransänki Jusula on maalauttanut tukkansa ja partansa mustaksi. Olisipa vielä antanut graafikolle vapaat kädet luoda Per Looksilaisista vieläkin särmikkäämpiä. Näyttänyt pojalle vaikka petolinnun persettä!

  VastaaPoista
 34. Viimeisimpien arvelujen mukaan persujen kuvasivusto on perussuomalaisten itsensä tekemä. Ajattelivat, että kun kansan huomio kiinnittyy ehdokkaiden veret seisauttavaan rumuuteen, harva edes muistaa heidän ylimaallista tyhmyyttään.

  (Tämä oli huumoria eikä tietenkään millään tavalla, vähimmässäkään määrin, pieniltä osiltaankaan, hiukkaakaan, hitustakaan tai grammaakaan, perustu tosiasioihin! )  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut samantyyppistä informaatiota. Tätä kohua verrattiin postmoderni taide -kohuun aamutelevisiossakin (TV1). Molemmat olivat muka perussuomalaisten itsensä tehtailemia keskustelua tarkoituksella herätteleviä teemoja. Tässä on tavoitteena saada myötätunto persujen puolelle: aitoja ovat ja rehellisiä kansanihmisiä.

   Poista
  2. Mutta mehän tiedämme, että kuvaston on luonut AD - eli mainosmaakari - Leinonen Helssingistä. Hänellä "sattui" olemaan koneellaan iso liuta persupärstöjä (miksiköhän?) ja välttääkseen työuupumuksen hän tekaisi tällaisen apinagallerian.

   Mutta tarkoitatteko, että kyseinen tusina-AD oli Persujen palkkaama bulvaani? Ehkä. Toisaalta en usko persujen olevan niin ovelia ja kaukaaviisaita.

   Ehkä kuvaston aiheuttamissa reaktioissa - nauru, iva, suuttuminen - on kyse siitä, että siinä paljastuu vahingossa suomalaisen yhteiskunnan luokkaluonne, kuten Aalto-yliopiston viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo arvelee.

   Hänen mukaansa Per Looks -sivusto herättää voimakkaita tunteita siksi, että se tuo esiin ehdokkaiden erilaiset sosiaaliluokat. Niinhän se tekee. Näkeehän sen naamasta, jos on maisterintutkinto saamatta.

   Meillähän aika piiloavoimesti halveksitaan esim. poliitikkoja, jotka nousevat korkeisiin asemiin, vaikka heiltä puuttuu muodollinen koulutus. Vain akateeminen koulutus pätevöittää yhteisten asioiden hoitamiseen.

   Tällainen asenne kertoo suomalaisten syrjäkylämentaliteetista.


   Poista
  3. Minusta tuo "voimakkaiden tunteiden herääminen" ja sen yhteydessä sosiaaliluokkien pohtiminen on sekin tarkoitushakuista ja kovin kategorista. Pitää mennä syvemmälle ihmismieleen, ei mihinkään yhteiskunnallisiin pintarakenneteorioihin!

   Per Looks -sivusto herättää voimakkaita tunteita lähinnä siitä loukkaantuneissa, sillä ei naurunpurskahdus ole voimakas tunnetila. Nopea ja ohimenevä, ellei siitä nosteta jumalatonta haloota.

   Sitä loukkaantumista siis sietäisi Salonkin pohtia, naurun syyt ovat ikiaikaisia ja syvällä ihmismielessä. On tiettyjä lainalaisuuksia, joille ihminen nauraa. Yhteinen tekijä kaikelle naurulle on yllätysmomentti, ja oivallus, kun ristiriita todellisuuden ja yllätysmomentin välillä tajutaan. Mielestäni naurun syitä tulee lähestyä tätä asetelmaa tutkimalla.

   Nuo kaikki luokkajaot ja muut teoriat kumpuavat mielestäni niiden päästä, joita yleensäkään ei hirveästi naurata.   Poista
  4. "Olen saanut samantyyppistä informaatiota."

   Heh heh hee, ethän sinä osaa käyttää edes Googlea, informaaton suodatuksesta nyt puhumattakaan. Ilmankos sinulla ei ikinä osu kohdilleen. Haluasisit, että painetaan ykköseen, mutta aina menee kakkoseen, etkä tunnu huomaamavan eroa. Yhtä väljää on inforamatiokäsityksesi.

   Poista
  5. Tjaah. Minulle hakurobotti ei ole tiedon ylin porras enkä luota siihen niin kuin vaikka nyt Urho Verhoon tai Tacitukseen, joka piti finnejä outona kansana. Kehotan sinuakin nousemaan tiedon portaita ylemmäs, ota vaikka pieni askel päivässä, se kannattaa eikä tule liian raskaaksi.   Poista
 35. Rakkaat kuvien ystävät!

  Kuten varmasti tekin olette huomanneet, esimerkiksi lehtien toimittajat . . . Tällaisissa… kuten iltapäivälehtien julkkistarinoissa, joille pitää nauraa ja vastaavissa sosiaalitapauksissa . . . nauravat niin tekopyhästi . . . sillai teennäisesti ja minä olen saanut siitä nytten jo kysta kyllin . . . ja aion kertoa teille miten, miten on naurettava jos . . .

  jos sosiaalipornolle pitää nauraa niin sen pitää tulla suoraan sydämestä  Noniin lähdetään

  Ha ha haa, hah ha hoo

  noniin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä nauran ihan avoimesti ja makeasti näille kaikille X-Looks-kuvastoille. Hauskoja ovat! Lisää samanlaisia vaikka eri ammattikunnista.

   Poista
  2. Viimeksi muuten nauroin Spes Patriae -ylioppilaskuvastolle, omalle luokalleni ja paljolti myös omalle kuvalleni. Olin aika pöljän näköinen yo-kuvassani jakkupuvussa jakaus keskellä päätä jumalattomat kakkulat nenällä!

   Poista
 36. Persu -kuvastossa on ehkä kysymys vielä jäsentymättömästä pelosta ja erilaisuuden sietämisestä, laajemmasta uhkasta. Koko Persujen olemassaolo lepää radikaaliuden, kietämisen ja sallimisen päällä. Keskustapuolue edustaa väistyvää konsensushenkistä neuvottelu- ja keskustelukulttuuria tupailtoineen. Väritöntä henkistä uskottomuutta joka ei poliittisena asiana herätä mielenkiintoa.

  Poliittinen depatti on puhuvien päiden hölinää vuorovaikutuksetonta mölyä jossa ei olekkaan tarkoitus vaikuttaa toiseen vaan tuoda omaa erinomaisuuttaan näkyville. Yhteisöllisyys on pirstaloitunut yhä pienemmiksi kuppikunniksi ja yksittäisten intohimojen ja samaistumisien eturyhmiksi.

  Koko sosiaalinen kanssakäyminen jakautuu yhä äärimmäisten kokemusten samankaltaisuuksille. Pidämme yhtä vain samanhenkisten kanssa. Paikkasidonnaisuus ja siihen sitoutunut sosiaalinen asema on menettänyt merkitystään. Koirankusettaja ei samaistu naapurin kusettajaan vaan toisen taloyhtiön moottoripyöräkerholaiseen joka on yhtä maahanmuuttovastainen.

  Äärimmäiset kokemukset antavat tyydytyksen niin politiikassa kuin uskonnossa. Pitää ottaa kantaa joko puolesta tai vastaan, valita puolensa. On hyväksi hurahtaa yhä yksilöidynpään ja henkilökohtaiseen valintaan, karppaukseen, abortin vastustamiseen, maahanmuuttoon, fanaattiseen nautinnon etsimiseen, välittömään tyydytykseen.  Jos poterostaan pystyy kaivautumaan ylös kannattaa ehkä katsoa Areenasta dokumentti Vastakohtien Yhdysvallat ja sen päälle lohtua tuomaan Seitsemäs taivas / Ihan psykoosissa:

  http://areena.yle.fi/tv/1660534

  http://areena.yle.fi/tv/1654054

  VastaaPoista
 37. On oikeastaan hupaisaa, miten tosissaan jokuset tätä Per Looks -ilmiötä pohdiskelevat.

  Lähinnä mietitään sitä, miksi kuvastolle on naurettu, mutta sitä ei pohdita, miksi tästä huvittumisesta on suututtu niin jumalattomasti, että se peittää monin verroin sen naurun alleen.

  Ilmassa alkaa nyt leijua tekopyhäily, vähän samanlainen kuin muinoin, kun pohdittiin sitä, saako Sisko ja sen veli -sarjan kehitysvammaiselle nauraa. Sisko oli sopinut sokkotreffit miehen kanssa, ja tämä osoittautui treffipaikalle punainen ruusu rinnasssaan linkatessaan kehitysvammaiseksi, vaaleassa pyhäpuvussaan. Ai, että nauroin yllätysmomentille!

  Tässäkin sitten jokuset tekopyhäilivät, että kauheaa, ei vammaisuudelle saa nauraa. No, asian ratkaisi kehitysvammainen itse. Hän antoi ymmärtää. että olisi pahoillaan, jos hänelle ei naurettaisi. Hän katsoo, että on sitten vasta tasa-arvoinen muiden kanssa, kun hänellekin saa nauraa. Naurakaa, oli hänen kehotuksensa. Sarjahan on edelleen myynnissä, varsinainen kulttisarja, toimii edelleen.

  Jos tuota kehitysvammaisjuttua tässä vielä lyhyesti pohtii, niin siinä ei naurettu oikeasti vammaisuudelle, vaan yhtäkkiselle ristiriidalle ja yllätysmomentille, eikä nauru ollut pilkkaavaa tai väheksyvää - niin kuin täällä jokuset aina naurun syyn näkevät. - Lopputulos oli hyvä: kehitysvammaisesta tuli siskon ystävä, jota hän tapasi myöhemminkin.

  VastaaPoista
 38. Yllätyksellisyys naurun takana on jo perin kliseinen toteamus ja kertojan suusta todella tekopyhä. Siinähän nauretaan toiseudelle, erilaisuudelle. Vammainen ei tietenkään vammansa takia halua naurettavan vaan sen että on huomioonotettava, tasavertainen siitä huolimatta.

  Tuota kaipaamaasi tuossa yllä juuri valotin.

  !!!!!!!!!??????????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa alla nähtävästi selitän - ennen kuin tämän luin - asiaa sopivasti juuri sinulle.

   Yllätysmonettiin liittyy tietenkin oivallus ristiriidasta, kuten Urho Verhokin - viittaan ylle kommenttiini Urho Verhosta - antiikin kirjallisuushelmiä siteeraten todisteli. Aivothan toimivat ihmisellä koko ajan ja tekevät kytkentöjä ohjaamattammekin.

   Poista
 39. En malta vielä olla lisäämättä jotakin - kun tuli mieleen tämä loistava Toisenlaiset frendit -sarja, josta riemukseni kuvataan uusia jaksoja parhaillaan.

  Siinähän frendeinä ovat vammaiset nuoret, ja vähän vanhemmatkin, ja ohjelmassa seurataan heidän elämäänsä, kun he asuvat symbioosissa, siis aivan kuten amerikkalaiset Frenditkin.

  Eipä tulisi tässä mieleenkään nauraa vammaisuudelle, koska se ei ole tässä yllätysmomentti, vaan perusta. Se mille tässä nauretaan, ovat tietenkin mahdolliset kommellukset, kuten missä tahansa sarjassa.

  Tämä leikkaa mielestäni siivet niiltä oletuksilta, jotka väittävät ihmisten nauravan ilkeällä miellä nimenomaan "vajakeille" Per Looks -kuvastossa tai vammaisuudelle Sisko ja sen veli -sarjassa. Kissan viikset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan scheissea nämä päätelmäsi (totesin tämän äsken jo tuolla ylempänä) ja yrityksesi päästä ivapilkkaajan maineesta pois. Ei sinusta ole anlysoimaan ilmiötä, joka ylläpitäjänä olet itse. Itse lukeudut miellläsi vammaiseksi, kun siitä on sinulle etua, mutta heti naurat muille, peittääksesi omaa epätäydellisyyttä ja epävarmuuttasi.

   Poista
  2. Oletpas sinä Jape ilkeämielinen. En oikeastaan yhtään ihmettele, että näet aina tulkinnoissasi neekereitä, laiskoja somaleja, vammais- ja persupilkkaajia. Kai sinun pääsi nyt vain on täynnä ikäviä uhkia ja pelkoja, sekä roppakaupalla pilkkamieltä, jolla nytkin tuossa alempana neekereitä ja somaleita halveksut ivamielellä.

   Poista
  3. Kuten sanoin, sinusta ei ole analysoimaan tekstejä, kun teet aivan päin persettä olevia päätelmiä. Minä vaadin perustellusti, jo aiemin esitetyilla syillä, somalien kotituttamista KOTMAAHANSA. Suomi ei ole heidän kotimaansa.

   Ja mitä tulee ilkeämielisyyteen, niin sinä olet ilkeämielisyytesi osoittanut erittäin ikävällä tavalla ivatessasi pikkanaurulla perussuomalaisia kaunnalisvaaliehdokkaita, ja vain heitä.

   Poista
  4. Höpö höpö, pilkat on päässäsi, Jape. Menes nyt Kok-Looksiin nauramaan Hanea ja Sirpaa. Minä ainakain nauroin, makeasti. Samoin herroja, pikkutakki etusormikoukussa.

   Poista
 40. Ehkä kaikki keskustelu per looks-sivustosta on vähän liian korkealentoista. Yhdentekevä sivusto, joka nostettiin esille, koska on vaalit. Vaalit aina kuumentavat. Nämä maamme ykköspuheenaiheet tuppaavat muutenkin olemaan jonninjoutavaa mitrorepo-tasoa.

  Eikä tässä kyse ole ehdokkaiden rumuudesta, tavallisen näköisiä ovat. Hyvin monesta vain näkee, että ei ole tottunut juhlapöydissä olemaan tai tekemään juuri muunlaisia päätöksiä kuin: "söisikö jotain vai kävisikö vessassa."

  Kuvaston ihmiset eivät ole päättäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne julhlapöydissä olevat päättäjät jotka koreilevat shamppanja lasit kädessä skoolailleen, voivat olla ulkokoreita...

   ...mutta ne heidän päätökset ne vasta rumia onkin ja haitallisia suomelle. katsotaan nyt vaikka verkkosukka-Juttaa ja taskunenäliina-Jurkiä, niin kestohymy on komea (hiukan irvistävä kylläkin ja teennäinen) molemmilla mutta päin persettä on päätöksensä ja niiden perusteella Suomi on luisumassa kohden lamaa. Ei se Kreikan syy ole, vaan Jyrkin ja Jutan, jotka on päätänyt lapioida sinne Suomalaista riihikuivaa rahaa. Suomessahan sitä on ylenmäärin, ollaan parasta AAA-ryhmää (mutta kuinka kauan?).

   Poista
  2. Minä en ole vaatteilla koreilija tai muotinukke. En myöskään arvosta sellaista vähäisemmässäkään määrin.

   Kriisimaiden tukeminen ottaa kaikkia päähän. Minä äänestin "ei" EU:lle. Tiettyjä maita ei koskaan EU:n ja rahaliittoon olisi pitänyt koskaan ottaa. Virhe tehtiin silloin.

   EU kriittiset ovat nyt kuin pokeripelaaja, joka hävitessään sanoo: "en mä sitte pelaa, kun mä kerran häviän!"

   Kyynerpäitä myöten kannattaa kädet laittaa ristiin, ettei euro kaadu. Eikä se enää kaadukaan. Kaikki muu olisi suuri onnettomuus meille kaikille.

   Olli Rehn, niin kepuli kuin onkin, on nousemassa suureksi suomalaiseksi.

   Poista
  3. Lisään, että olin äänestäessäni väärässä. Tämä lantapalloja ja Nokian puhelimia valmistava maa ei olisi muuttuneissa tilanteissa pärjännyt ilman Eu:a, myöhempi rahaliittokin oli välttämätön.

   Öljyssä kierivät norjalaiset pärjäävät omillaan.

   Poista
  4. Olli Rehninstä ei Suureksi Suomelaiseksi ole, hänhän on suomalaisia vastaan. Samaa sakkia kuin Johan Bäckman. Rehn oli kuitenkin kaukaa viisas, mutta viisas vellihousu kumminkin, kun ei asettunut kepun presidentin vaaliehdokkaksi. Hänen todellinen suosionsa olisi mitattu tuolloin ja lukemat olisivat olleet rumat...siis ruman pienet. Rehn olisi jäänyt viimeiseksi koko kisassa, sen verran paljon suomen kansa on tuohon desanttiin tympääntynyt.

   Mita tulee taas tuohon EU kriittisiin, niin suuri joukko on kriittinen sille, että EU:hun tai EU:n rahaliittoon Euroon pääsettiin sinne kuulumattomia maita. Virhe voidaan vielä korjata -> Kreikka pitää erottaa heti, olisi pitänyt erottaa 2 vuotta sitten, niin kaikilta olisi säästynyt paljon rahaa ja koko hemmetin Euro krisi voi oll historiaa jo tässä vaiheessa. Mtta ei, nytpoljetaan kokoajan samalla pakalla ja vedetään mukaan suohon uusa kriisimaita ja lopulta nämäparasta A-ryhmää olevat maat. Se onkin sitten auvoista -> ollaan kaikki kusessa sen sijaan että olisi erotettu vilpillinen Krekika heti. Mutta tuohan oli juuri Kepulaista politiikkaa, siis tuo, että Kreikkaa ei eroteta. Matti Vanhanen ja Mari Kivinimei jäävät Suomen historian "suurmiehiksi" suomen talouden tuhoajina. Edellinen tuhoajahan oli myös kepulainen, Esko Aho.


   Poista
  5. Tuo "Kuvaston ihmiset eivät ole päättäjiä" onkin juuri se ristiriita, joka nostaa hymyn huulille, jos nostaakseen on. Minkä sille mahtaa, että herra 47 tai Apuva-mies nyt vain ei ole oikein uskottava lainsäätäjä ja pykälien muotoilija. Ei siinä mitään pahaa, yrittää sopii, mutta ken julkisuuteen ja päättäjäksi halajaa, olkoon valmis median pyöritykseen ja ihmisten reaktioihin.

   Poista
 41. Kävin tuossa muuten katsastamassa jälleen Helsingin Rautatieaseman ja edelleen siellä on aivan helvetisti joutilaita neekereitä design farkuissaan. Miksi he eivät mene töihin? Tilastokeskuksen mukaan 9/10 Suomessa oleilevista Somaleista on työtätekemätön. Mmissä se 1/10 muka on?, En ole nähnyt, liekö kukaan muukaan...

  No anyway, Somaliassa on tilanne rauhoittumaan päin ja siellä on toimiva hallitus ja kaikkea, niin mielestäni me voisimme perustellusti ryhtyä palauttamaan näitä Somaleita kotimaahansa. Nipistetään hiukan niistä Kreikka-avuista ja pistetään koko Somali porukka laivaan ja matkaan kohden afrikan sarvea, niin Suomi säästää pitkässä juoksussa aimo pennin.

  Lisäksi voisimme purkaa Shengenin sopimuksen vaikutuksen Romanian ja Bulgarian osalta, ja ottaa taas käyttöön viisumit heidän kanssaan, niin pääsemme tuosta ryöstelevästä "kerjäläisjoukosta" eroon asialisesti. Siinä töitä juhlapöydissä istuville kiiltokuvapäättäjillemme. Skumpat pois ja töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasistinen kirjoitus, ja kun ottaa huomioon, että Jape on laatinut tämän tosimielellä, niin sopii kysyä, että mikä ismi miestä riepoo niin että sukat pyörivät jalassa vinhemmin kuin Antonio Floresin lantio.

   Että hohhoijaa. Kun mustille miehille niitä töitä ja koulutusta pilvin pimein onkin tarjolla.

   Poista
  2. Mustat miehet ja naiset voivat mennä töihin ja kouluttautumaan kotimaahansa. Suomella ei heitä ole mitään velvollisuutta elättää, kouluttaa tai rahoittaa. Takaisin sinne vaan, mistä tulivat. Antonio Floresikin voi mennä. Suomessa on jo riittävästi kampaajia, jopa homokampaajia.

   Lisäksi johan Bäckman voiaan siirtää venäjälle pysyvästi, kun hän ryssä niin kovasti ihannoi. Nyt viimeksi hän on loukkaantunut ja tekee tutkintapyynön, kun eräs asiallinen PS:n kansanedustaja kysyi avoimessa kirjessään, että saako Bäckman rahoitusta FSB:ltä. Bäckman ekaksi naureskeli, mutta sitten alkoi alahuuli väpättämään ja älähti kun kalikka osui... Mikä pelle.

   Poista
  3. Bäckmanin valhelausuntoja Suomen lastensuojelusta ihmettelen. Mieshän saa julkisesti lausua vääriä todistuksia toreilla kenenkään kysymättä lausuntojen perään! Tämähän lähenee maanpetosta. Saako omasta maasta todella valehdella vieraan valtion medialle?

   Ymmärrän kyllä sen, että miestä ei pidätetä kuulusteluja varten. Sehän antaisi Venäjän luuloille vettä myllyyn: meillä ei saa sanoa totuuksia julki. Toisaalta herääkin epäilys, kun kukan ei oikaise Bäckmania: Onko Suomessa kaikki lastensuojelussa lopultakaan hyvin?

   Kukaan ei lähde maastaan, jolla on varaa tarjota turvaa ja koulutusta kansalaisilleen. Mikä tässä lie niin vaikea uskoa, hohhoijaa.

   Poista
  4. Bäckmanilla alkaa maanpetoksellinen toiminta olla hyvin lähellä. Vaikuttaisi siltä, että on tarkoituksellisesti pyrkinyt huonontamaan Suomen välejä vieraan valtion kanssa.

   Poista
  5. "Saako omasta maasta todella valehdella vieraan valtion medialle?"

   Saa, jos on dosentti Bäckman. Hän toisaalla eräässä blogipalvelussa itkee, että hän vain käyttää sananvapauttaan kirjoittaessaan paskaa ja antaessaan ihan vääriä tietoja ryssille. Sitten tämä samainen dosentti Bäckmn on tekemässä rikosilmoitusta kun hänen kunnaansa on muka loukattu toisessa mielipidekirjoituksessa. Mitä kunniaa, kun Bäckmanilla ei sellaista ole. Kunniaton paskiainen, mukaillen Taraninon elokuvan nimeä.

   Poista
  6. Maanpetostuomiot ovat yleensä myös vahvasti poliittisia. Kieli keskellä suuta joutuvat menemään, ettei mahdollista oikeudenkäyntiä tulkittaisi muualla jotenkin vahingollisesti.

   Poista
  7. Suojelupoliisin ylin johto valitaan puoluepoliittisilla perusteilla. Poliitikot ovat myös erittäin aktiivisia sen suuntaan. Katainen aiheutti pikkusieluisuudellaan yhden ansioituneen poliisin uran ajautumisen umpikujaan.

   Kekkosen aikana supoa sanottiin kekkosen poliisiksi.

   Poista
  8. Bäckmanin syyttäminen juuri nyt yhtään mistään taitaa olla ulkopoliittisesti tulenarka juttu. Mitä Venäjällä ajatellaan, jos Bäckman vaikka pidätettäisiin kuultavaksi? Voi arvata, että meteli olisi melkoinen, vaikka faktoja onkin jo saatu sinnepäin. Kuitenkin on niin, että myös reagoimattomuus sataa naapurin epäluulojen pussiin: kun ei kerran juttuihin puututa, niin tosia ne ovat..

   Poista
 42. Selvää on, että per-looksin herättämä nauru ja sen naurun herättämä loukkaantuminen kumpuavat eri lähteistä.

  Naurulle löytää helpostikin monia hyviä ja takuulla aivan viattomiakin syitä, kuten Iines on esittänytkin. Mutta minuakin kiinnostaa enemmän, että mikä siinä naurussa niin loukkasi. Olen varmaan pätevä sitä pohtimaan, koska tunnistin se loukkaantumisen itsessänikin.

  Professori Salo pohtii nimenomaan per-looksin herättämiä voimakkaita tunteita, ei siis naurua, vaan nimenomaan loukkaantumista, joka todellakin vaikuttaa olevan vahvempi ja kestävämpi tunne tässä yhteydessä.

  Mitä se siis kertoo, että laajat ja sekalaiset kansalaispiirit loukkaantuivat siksi, että jotkut nauroivat näille tavallisten tallukaisten potreteille - jotka tosin on myönnettävä aika huvittavaksi kokonaisuudeksi.

  Salon vastaus oli, että syy loukkaantumiseen on siinä, että se paljastaa yhteiskuntamme luokkaluonteen:

  "Salo uskoo, että kohun taustalla on kysymys luokkayhteiskunnasta. Rinnakkain laitettuna ehdokkaiden kuvista häviää yksilöllisyys, ja niistä aletaan etsiä sosiaalisia merkkejä."

  "Kysymys siitä, kantaako ihminen olemuksessaan yhteiskuntaluokan merkkejä, on kiusallinen, koska se on vastoin ajatusta yleisestä keskiluokkaistumisesta ja vaurastumisesta. Siksi jotkut ovat olleet valmiit pitämään kuvia jopa vihapuheen muotona."

  Minun oman lievän ja äkkiä ohimenevän loukkaantumiseni takana oli tunne, että juuri ne ihmiset, jotka kaikkein eniten saarnaavat nimenomaan muille, etenkin persuille, erilaisuuden ja erilaisten ihmisten tasa-arvoisen hyväksymisen puolesta, kehtaavat nauraa tavallisille suomalaisille, jotka heidän mielestään (ja oikeastikin) näyttävät köyhiltä, kouluttamattomilta ja lahjattomilta.

  Tämän syvempää syytä en omalle tunnereaktiolle löydä. Ehkä sekin vaikuttaa, että olen työläisperheestä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tässä ei ole kysymys pelkästään luokista. Ne toki ovat ja vaikuttavat.

   Noiden kuvien ongelmista melkein jokainen ehdokas olisi päässyt sellaisilla vanhoilla perinteisillä ja köyhillekin sopivilla keinoilla. Peseytymällä, ajamalla partansa, kampaamalla tukkansa ja hymyilemällä.

   Niitäkään ei aina tarvitse tehdä, mutta potretteihin, juhlatilasuuksiin ja sen sellaisiin ainakin minä olen tottunut ne tekemään. - Vanhoja työläisperheen hyveitä.

   Poista
  2. On siellä joukossa monta fiksun näköistä.

   Periaatteestako useimmat ovat joissain korostetusti arkisen näköisissä vaatteissa. Olisiko sen kauluspaidan voinut sittenkin laittaa päälleen ilman että muut alkavat jonain herrana karsastamaan?

   Tässä on kyse kunnallisvaaleista. Kansanedustajat ovat jo herraluokkaa, persusuomalaiset ovat hyvin päässeet kiinni samppanjalaseihin ja verorahojen tuhlailuun. Yksikin mainosherra taitaa kohta Bahamalle muuttaa persujen maksamilla valtion rahoilla.

   Poista
  3. "Salo uskoo, että kohun taustalla on kysymys luokkayhteiskunnasta. Rinnakkain laitettuna ehdokkaiden kuvista häviää yksilöllisyys, ja niistä aletaan etsiä sosiaalisia merkkejä."

   Tapsa, mielestäni Salo tulkitsee kapeasti ja tarkoitushakuisesti, edelleen!

   Kaikista kuvakoosteista voidaan tehdään päätelmiä ja etsiä ryhmän keskeisiä tuntomerkkejä, jotka vertautuvat sitten laajempiin ryhmiin.

   Kyseessä ei minusta ole luokka-asetelma, sillä yhtälaisesti naurattaa vaikka Ope-Looks, jossa on muutama nutturapää ja harmaa löysä jakkupuku vierekkäin. Emme naura mielestäni akateemiselle luokalle, vaan perinteiselle käsityksellemme opettajasta, mielikuvillemme.

   Per-Looksissa nauramme ehkä mieluummin sitä ristiriitaa, joka avautuu, kun herra 47 lyödään silmiemme eteen lainsäätäjän ja päättäjän roolissa. Kyseessä ei ole yhteiskuntaluokan ristiriita, vaan mielikuvan ja todellisuuden ristiriita. Tästähän huumorissa on kyse humanistisen filosofia- ja taidekäsityksen mukaan.

   Poista
 43. Keskustelu PerLookista näillä sivuilla on ollut paikoitellen melko luokatonta. Sivuihin suhtautumisen yhtä ääripäätä edustaa Iines, joka nauroi kylkensä kipeiksi nähtyään persunassut. Sen sijaan Tapsaa ei oikein naurata:
  ”Minun oman lievän ja äkkiä ohimenevän loukkaantumiseni takana oli tunne, että juuri ne ihmiset, jotka kaikkein eniten saarnaavat nimenomaan muille, etenkin persuille, erilaisuuden ja erilaisten ihmisten tasa-arvoisen hyväksymisen puolesta, kehtaavat nauraa tavallisille suomalaisille, jotka heidän mielestään (ja oikeastikin) näyttävät köyhiltä, kouluttamattomilta ja lahjattomilta.”
  Miksi Iines nauroi? ”Ei siinä mitään pahaa, yrittää sopii, mutta ken julkisuuteen ja päättäjäksi halajaa, olkoon valmis median pyöritykseen ja ihmisten reaktioihin.

  Omilla sivuillaan uuden Suomen omistaja Niklas Herlin sanoi 9.10.2012: ” Rakkaat ystäväni poliittiset toimittajat, ainakin pääkaupunkiseudulla, ovat tulleet siihen tulokseen, että "kun leikkiin lähtee, niin leikin kestäköön". Siis jokaista ehdokasta saa rökittää niin paljon kuin huvittaa.
  Tämä on täysin tyhmä ajatus. Ei pienen kunnan tai kaupungin ehdokas ole sama asia kuin kansanedustaja, tai edes kansanedustajaehdokas. Siellä on ihan tavallisia ihmisiä ehdolla kuntavaaleissa. Eivät he, edes persut, ole uutismateriaalia, elleivät sitä oikeasti ole. ”
  Niklas Herlin siis piti Iineksen reaktiota tyhmänä ja vertasi häntä (tosin tietämättään, skandaalilehtien toimittajiin). Se oli rumasti sanottu, emmekä me muut sanoisi niin.
  Itse Komppaan kyllä Herliniä. Näen jatkuvasti kotikyläni kadulla kuntapäättäjiä ja sellaiseksi pyrkiviä. Heidän työnsä ei tosiaan ole helppoa. He eivät ole mitään Tuksuja, jota isoavat ja janoavat julkisuutta. He ovat tavallisia ihmisiä, aivan samanlaisia kuin mekin. Jos heistä tehdään naurunaiheita ja pilkkakirveiden iskujen kohteita he vetäytyvät kuoreensa. Kun tarpeeksi nauretaan alkaa olla vaikea löytää kuntapäättäjiä ehdokkaiksi vaaleihin. He kestävät (tiedän sen) paikallislehden arvostelun, mutta Hesarin tai Iltalehtien hampaissa he saattavat murtua.
  Kansanedustajat ovat aivan toisesta puusta veistettyjä. Heille julkisuus on elinehto ja he kyllä tietävät, mihin ovat menossa.
  Komppaan Tapsaa siinä, että tämä nassukausti paljasti ns. suvaitsevaiston oikean karvan. He ovat valmiit hirttämään lähimmäisen, joka sanoo ääneen sanan n****i, mutta nauravat kippurassa kaikille itseään rumemmille. Huomenna he sitten jyrisevät kuvia manipuloiville mainosmiehille…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalauta, Kolehmainen, sua pitää kompata. Taas kirjoitat asiaa - erityisesti kahdessa viimeisessä kappaleessa, joita komppaan täpöllä.

   Tämä lauseesi: "He ovat valmiit hirttämään lähimmäisen, joka sanoo ääneen sanan n****i, mutta nauravat kippurassa kaikille itseään rumemmille." kuvaa mielestäni hyvin Iinestä. Komppaan extra täpöllä!

   Poista
  2. Jape, olisiko hiukan reilumpaa, että kirjoittaisit tutulla nimelläsi, etenkin kun saavut antamaan sivutulta.

   Poista
  3. Tiedä reiluudesta, mutta jos kirjoittaisin siten että minut tunnistetaan, niin potkaisisit heti munille. Se ei olisi reilua.

   Mutta haluan siis kompata Kolehmaista, niin asiaa hän kirjoitti... ihailuni.

   Poista
  4. Kyllä sinut tunnistaa anonyymin nimimerkin takaa kättelyssä, luulen, että jokainen täällä, paitsi satunnainen surffailija.

   Koetapa nyt sisäistää se ajatus, että kohtelusi ei riipu nimestäsi, vaan sanoistasi, joista itse vastaat vaikka pussin alta.

   Poista
  5. Ei tunnu tuo kättelyssä tunnistaminen sujuvan ainakaan sinulta, kun katsoo tuolla alempana olevia paasauksiasi. Väärälle anonyymille olet selittänyt :)

   Poista
 44. Iines osuu täsmälleen oikeaan tuossa huumorin teoriassa, mielikuvien ja todellisuuden ristiriita naurattaa.

  Poliitiikka sitä vastoin on politiikkaa. Yhtään änkeröä asioiden jumittajaa en valtuustoon (-ihin) lisää kaipaa.

  Saa rökittää.

  Ns. suvaitsevaiston ongelmista olen samaa mieltä, yhden sormen syyttäessä, neljä osoittaa itseä kohti.

  VastaaPoista
 45. Kuka v*tun Urho Verho? Jankaat hänestä, vaikka Google ei tunne koko tyyppiä = häntä ei ole olemassa.

  Minä olen itse muuten tiedonlähteillä. Kummeksun vain sinun tietämättömyytäsi. Kannustan sinua kiipeämään niitä tiedon portaita ja kuuntelemaan meitä tietävämpiä herkällä korvalla niin tietoisuutesi lisääntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verho on kuollut joskus ennen 90-lukua. Legenda ja suuri persoonallisuus turkulaisessa yliopistollisessa kirjallisuustiedemaailmassa. Vieraili vielä meidän luennoillamme vanhoilla päivillään.

   Kyllä minun Googlestani Verho löytyy.

   Poista
 46. Hirttämään lähimmäisen? Nauraa rumille? No jo on siellä Kolehmaisilla julmia mielikuvia.

  Jäin arvuuttelemaan tuota tähtimerkintää, enkä vieläkään tiedä, mitä se tarkoittaa, natsi vai netsi, neiti vai nainti? Ja Kole, jos Per-Looksin väki sinusta on rumaa, en jaa käsitystäsi. Minä en osaa pitää rumuutta mitenkään huvittavana asiana. Luepas yltä uudelleen, jos oikeasti tahdot ymmärtää, miksi Saara nauroi.

  Mitäs minä sanoin? Eniten noita ehdokkaita taitavatkin sydämessään halveksia nauramisen tuomitsijat, koska näkevät noin paljon rumaa ja julmuutta tässäkin asiassa, eivätkä ymmärrä hölkäsen pöläystä huumorin olemuksesta.

  VastaaPoista
 47. Ihmeellistä, että on niin vaikeaa käsittää, että ruma, vammainen, nainen, mies, ihan kuka tahansa voi olla huvittava.
  Ei se, että mielestäni jotkut kuvista on rumia, tarkoita että nauran rumille tai persuille. Rumuus tai edes persuus ei ole huvittavaa.

  Entäs Hel Looks? Jos nauraa niille kuville, onko se ilkeyttä helsinkiläisiä kohtaan?
  Entä jos nauran lasta, joka tekee jotain hassua? Tarkoittaako se että olen niin pahantahtoinen että nauran toisen pienelle koolle?
  Huu, minähän saattaisin nauraa vaikka nähdessäni itselleni tuntemattoman miehen joka näyttää hassulta...sehän tekisi minusta automaattisesti miesvihaajan!

  Monet ovat sen täällä jo sanoneetkin, mutta ihmisen vajavaisuuksille nauraminen on typerää. En puolusta niitä jotka vetävät kuvista päätelmiä niissä esiintyvien ihmisten älystä tai kyvyista, mutta aika ilmeistä kai on, että kuvissa esiintyy aika monta, joiden olemus ei todellakaan vastaa mielikuvaa kyvykkäästä päättäjästä. Tämä on kuitenkin aivan eri asia kuin se, miksi kuvat huvittaa. Siis ainakin minua.

  Jos tämän keskustelun tarkoitus on ainoastaan osoittaa että Iines ja kaikki jotka hänen kanssaan ovat samaa mieltä, ovat huonoja ihmisiä, sille ei voi mitään. Sanoipa mitä hyvänsä, ei se muuttaisi mitään.

  VastaaPoista
 48. Ai niin, Iineksen viittaus Sisko ja sen veli -sarjaan. Kauhistuttava on ajatus:
  Ei sille voi nauraa, se on vammainen.

  VastaaPoista
 49. "Ihmeellistä, että on niin vaikeaa käsittää, että ruma, vammainen, nainen, mies, ihan kuka tahansa voi olla huvittava.
  Ei se, että mielestäni jotkut kuvista on rumia, tarkoita että nauran rumille tai persuille. Rumuus tai edes persuus ei ole huvittavaa.
  "

  Tässä se on, armaat Kolehmainen ja Jape-anonyymi.

  Sari sanoo ytimekkäästi juuri olennaisen. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

  VastaaPoista
 50. Käytän muuten huumoria koko ajan työssä. Monelle aikuiselle on nimittäin kova paikka aloittaa kielen opiskeleminen, ja he nolostelevat kovin, peläten virheitä. Kun oppilaat oppivat nauramaan virheilleen, ei niistä tule ylipääsemätön este oppimiselle.

  Laitan ensimmäiseksi itseni alttiiksi nauranalaiseksi joutumiselle, en koskaan altistaisi oppilaitani, elleivät he siihen kykenenisi. Yleensä kaikki kykenevät, jos ilmapiiri on turvallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan metodin. Samankaltaista asennetta koetin saada oppilaisiin puheviestinnän tunneilla.

   Esittämisjännitys on kai kouluaikaisista peloista pahimpia, ja se lie tuttu jokaiselle. Kun korostaa sitä, ettei tarvitse edes olla rohkea, jotta olisi "lupa" esiintyä, se helpottaa. - Täällä saa vapaasti pelätä ja tutista ja vaikka pyörtyä, nostan kyllä pystyyn, sanoin usein aluksi, ja se kirvoitti useimmiten vapauttavan naurun, kun opiskelija huomasi, ettei vaadita pelotonta suoritusta, vaan vain yritys. Ja opiskelijat kykenivät. Lähes koko urani aikana esiinnyttiin ahkerasti, ja jos oikein muistan, koko kouluaikanani vain kolme - neljä opiskelijaa piti esityksensä kirjallisena versiona. He tiesivät kyllä, että jos jännitys on paha, esitykset voi pitää luovuttamalla kirjallisen esityssuunnitelman, jolloin kurssista pääsee läpi, muttei voi saada kuin alimman hyväksytyn.

   Poista
  2. Vaikka olen aina ollut aika rohkea noin muuten elämässä, kärsin kouluaikoina aivan kammottavasta esiintymispelosta. Melkein oksensin ennen esitelmiä. Mutta näytelmäharrastus auttoi, siinä ei tarvinnut olla omana itsenään.
   Nykyisin kärsin julkisen puhumisen pelosta vain silloin, kun en ole valmistautunut. Ja sehän on yleensä helposti hoidettavissa valmistautumalla.

   Ja hengitystekniikoilla.
   (Ettei happi lopu aivoista)

   Enää en jännitä niin kauheasti uusien opiskelijoitten edessä, se on sen verran harjoiteltu homma. Kaikkeen tottuu.

   Poista
 51. Tämä muuten naurattaa nyt:

  Markus Kajo


  (kuten melkein aina)

  VastaaPoista
 52. Käynnissä oleva naurukeskustelu haiskahtaa – anteeksi nyt vaan – hiukan selittelyltä. Olen pudonnut niiltä kärryiltä enkä halua osallistua.
  Mutta sopinee, että kerron, miksi ylipäätään otin kantaa nassukaustiin. Minulle kävi hiukan samoin kuin Tapsalle.
  Nähtyäni ensimmäiset persunassut jostakin vilahti sieluni silmiin elävä kuva, kuin lyhytfilmi, joka kesti 1:100 sekuntia, mutta jonka sisällön muistan hyvin.
  Siinä joukko tiedostavia vihreitä nuoria istui eiralaisen arvoasunnon ruokasalin pöydän ääressä läppäreitään näpytellen. He halusivat tarkistaa joukkojensa määrän kuntien ehdokasasettelussa. Sitten muuan nuorista, nimeltään Mary, räjähtää hillittömään nauruun.
  Mary: Voi juuumalaauta, ihmiset, ette ikinä usko! Täällä on siis sellanen naama, ettei sitä nää pultsarien yömajassakaan! Toinen silmä katsoo itään ja toinen länteen ja tukkakin on jääny kampaamatta.
  John: Näytäs! Joo, annas kun mäkin. Hei, tsiikatkaa tätä akkaa! On tainnu jäädä ihovoiteet ostamatta. Onks sillä joku ihottuma?
  Saara-George: Eeeei, on se saatana jotenki vammanen! Ja varmaan on niitä persuja!
  Maire-Serveri: Nää mä kyl haluun siis näyttää koko kansalle, vittu, niin näkee, kelle valta on menossa.
  Mary: Loistoidea! Kootaan hei sellanen kauhugalleria ja pannaan nettiin.
  John lähtee ostamaan lisää laatusampanjaa ja muu joukko ryhtyy kokoamaan potreteista sivustoa. Saara-Georgea alkaa kuitenkin kaduttaa:
  -Mut siis noilla on saattanu olla nuorena jotain vaikeuksii ja mua vähän säälittää…
  Mary: Kai mullakin oli vaikeeta, kun faija osti mulle saatana Golfin ku mä pääsin ylioppilaaks ja kaikki muut sai nelivetomaasturin, et pääsee niinku luontoon. Arvatkaa oliko mulla, vittu, vaikeeta?
  Saara-George: Joo, mä muistan, ku sää ihan niinku murruit, sillee sielullisesti. Mut antaa menneitten olla, duunataan nyt tää sivu.
  Muut: Joo, duunataan.

  VastaaPoista
 53. En oikein ymmärrä miksi ei saisi selittää mitä tarkoittaa, jos tuntuu siltä ettei ymmärretä. Se ei ei ole selittelyä, en ole tehnyt mitään väärää.

  VastaaPoista
 54. Kävin pikaisesti kylällä, kävelin takaisin kun tarvitsen liikuntaa.

  Vähäveriseksi on Suomen nuoriso käynyt, vaalimainos rivistöt olivat vielä pystyssä ja ehjinä. Moinen peli ei olisi minun nuoruudessani vedellyt!

  Tyhmän näköisiltä ne kaikki näyttivät, onneksi oli jo hämärää. Siellä oli muutamakin tuttu rautakoura-demari, tunnustan että luultavasti joku heistä saa minun ääneni. Vassareilla ei ollut kuin jotain virkkaajia ja Kallisen ikääntynyt sukulaismies.

  Markus Kajo tuossa Sarin linkissä puhui tekniikasta, facebookista ja kaikesta sellaisesta. Jo pitkän aikaa lähes kaikki kävelijät ovat puhuneet puhelimiinsa. Uutena ilmiönä on nyt tullut kävellessä internetiä selaavat ihmiset. Sellainen näyttää tosi hassulta, mutta ymmärrän että facebookiin tuleee paljon uusia päivittämisen aiheita kun maisemat vaihtuvat.

  Minulla tauti ei ole vielä niin pitkällä, mutta myönnän, että kädet alkavat tunnissa ilman nettiä hieman vapisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan nyt kuitenkin lisäyksen: en minä niitä silloin kaatanut.

   Poista
  2. Minä en vielä mokkulalla pääse Markus Kajoa katsomaan, mutta muistan tyypin hyvinkin naurettavana vakavikkona. Katson huomenissa nopealla yhteydellä.

   Myönnän repineeni nuorena turkulaisessa pylväässä olleen kokoomuksen vaalimainoksen. Se oli aivan yleistä siihen maailmanaikaan. Jos vielä olisin nuori, en enää repisi, sen verran olen viisastunut. Piirtäisin sen sijaan tussilla jotain kivaa ehdokkaille.

   Poista
  3. 70-luvulla yksi paikallinen moniala-yrittäjä, kokoomuksen mies ja perhetuttu hermostui, kun faija ei sillä kertaa jostain syytä halunut lähteä ryyppäämään.

   Tuli meidän monen asunnon talon pihaan iltakymmenen tai yhdentoista aikaa illalla ja posautteli kuorma-auton ilmajarruja, kaasutteli ja piti kaameeta mekkalaa. Kännissä kuin käki. Aikansa mekastettuaan lähti kuorma-autollaan parempiin rientoihin.

   Ei sitä silloin kukaan poliisille ilmoittanut, olisivatko edes välittäneet.

   Paljon on maailmassa muuttunut. Puhe, kirjoituksetkin ovat käynneet siistimmäksi, vaikka toista usein väitetään. Internetin lisäys kaikkeen sanomiseen tietysti hämää.

   Poista
  4. Rattijuopumuksesta joutui silloin jopa kuokkimaan, mutta poliisit eivät kiinnittäneet moisiin sillä lailla huomiota kuin tänään.

   Kyllä minäkin kaikenlaista pahaa kakarana/nuoren tein, en kehtaa edes laittaa tähän.

   Silloin nauratti, mutta tänä päivänä tekee pirun pahaa, kun ajattelen, kuinka kaverini heitti yläkerroksen ikkunasta ämpärillisen vettä alhaalla kävelleen nuoren spurgun niskaan. Pakkasta oli jotain 20-30 astetta.

   Sama kaveri, johtajan poika, ampui huoneeensa ikkunasta yhtä tyyppiä ilmakiväärillä. Ei sitä tuntenut, halusi vain ampua. - No, uhrilla oli helppo työ selvittää, kuka kyseisessä asunnossa asui. Myöhemmin antoi turpaan oikein huolella, minä katselin vieressä.

   Poista
 55. Kole, enemmän niitä selittelyjä on siellä tulkintapuolella. Siellä kun tiedetään nähtävästi paremmin, mitä joku toinen ajattelee..

  VastaaPoista
 56. Aamulla tämä blogi alkoi eri tavalla kommenttien osalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta. Poistin joukon Anonyymin kommentteja heti ensimmäisenä päivänä, kun ne olivat aggressiivisia ja taisivat sisältää tarpeetonta kiroilua. Pyrin ystävällishenkiseen keskusteluun, joka voi olla kiivastakin - muttei siis alatyylistä tai osapuolia syyttelevää.

   Poista
  2. Tuo on kyllä aivan uskomatonta vääristelyä.


   Vastauksesi alla nimittäin luki:

   Se on sinun näkemyksesi asiasta.

   Poista
  3. Niin lukikin. Poistin monta kommenttiasi, ja niiden alta omat vastaukseni. Huomasin nimittäin, miten ikävän sävyn aggressiiviset syyttelysi heti keskustelun alussa antoivat, kun palasin sivulle.

   Tavoitteeni on pitää keskustelut rakentavina, enkä anna kenenkään pilata niitä esimerkiksi kiroilemalla minulle.

   Poista
  4. Tuo on sinun näkemyksesi asiasta. Kuten tämäkin keskustelu on jo monasti osoittanut, on sinun kykysi arvioida asioden oikeaa laitaa kyseenalainen. Lisäksi vääristelet asioita ja nyt jeesustelet kertoen tulkintojasi ilman että yleisö voi tarkistaa mitä on sanottu ja kenen toimesta. Sitä sanotaan sensuuriksi.
   ps. sä muuten selität väärälle anolle. Sun nenäsi ei ole nyt oikein kunnossa ;)

   Poista
 57. Iines: "Per-Looksissa nauramme ehkä mieluummin sitä ristiriitaa, joka avautuu, kun herra 47 lyödään silmiemme eteen lainsäätäjän ja päättäjän roolissa. Kyseessä ei ole yhteiskuntaluokan ristiriita, vaan mielikuvan ja todellisuuden ristiriita."

  Jankkaanpa vielä tästä, kun se on niin mukavaa.

  (Ja huomautan sivumennen, että minunkin mielestäni Iines ja Sari sortuvat nyt hieman selittelemään. Mutta sallittakoon se, niinhän me kaikki teemme joskus.)

  Mielikuvan ja todellisuuden ristiriita?

  Tarkoitatko, että todellisuudessa päättäjät eivät ole noin naurettavan näköisiä? Vai että kuvitelmamme päättäjistä on erilainen kuin todellisuus?

  No, oli miten oli, mutta Kole kyllä puki sanoiksi sen, mitä ajattelinkin. Sitä paitsi todellisuus on tarua ihmeellisempää (olen tämän varmaan joskus kertonutkin): siihen aikaan kauan sitten, kun tein automainontaa, sattui tapaus että nuoret yksityisautoilun vastustajat olivat menossa mielenosoitukseen Jyväskylän Suurajoihin.

  Mutta harmikseen he joutuivatkin perumaan menonsa. Syynä oli se, että he eivät saaneet sinne kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selittelyä ei tarvita, jos keskustelu tyssää, Tapsa. Keskustelun tyssääminen on minusta enemmän huono kuin hyvä asia. Se voi kieliä konsensuksesta, joka ei vie mihinkään.

   Selittely on siis merkki siitä, että keskustelu jatkuu, asoita syvennetään. Se päädytäänkö keskustelussa jankkaamiseen, riippuu paljon keskustelijoiden kuuntelutaidosta, puolin ja toisin, joskus vain toisin.

   Mielikuvan ja todellisuuden ristiriita on huumorin rakenneseikka. Kerron esimerkin, vaikka pidänkin sinua älykkäänä ja varsin hoksaavaisena.

   Oli pari pöljää, jotka olivat patikoimassa. Saapuivat sitten pimenevässä illassa kuilulle, jonka takana tie jatkui. Päättivät ylittää kuilun jollakin keinolla. - Hei, nyt tiedän, toinen pöljä keksi. - Minäpäs näytän taskulampullani valokeilan kuilun yli, ja voit kävellä sitä pitkin. - Hehee, luuletkos sinä minua ihan pöljäksi, toinen äkkäsi. - Sammuttaisit kuitenkin lampun, kun olisin puolimatkassa.

   Pitäneekö tässä selittää mikä oli todellisuuden ja mielikuvan ristiriita? No, minäpä selitän. Mielikuva on se, että arvelemme pöljän äkkäävän, ettei valokeilaa pitkin voi kävellä kuin siltaa. Todellisuutta on kuitenkin se, että pöljä todellakin on täyspöljä, jolla on oma todellisuutensa. Kun tämän oivallamme, oivallamme huumorin ytimen.

   Samalla tavalla kuvastoissa huvittaa vaikkapa se, että ehdokkaan liekkipaitatodellisuus tai säikähtänyt ilme ei vastaa mielikuvaamme lainsäätäjästä ja valtakunnan ylemmästä päättäjästä. Jos tämä sisältää jonkun mielestä pilkkaa, niin ihmettelen, mistä paikasta tuota prosessia sen saa.

   Lopuksi, Tapsa ja Anonyymi-Jape, älkää nyt syyllistykö siihen syntiin, että yleistätte jonkun Jeja-Pekan tunnot koskemaan kaikkia, joita Per-Looks on huvittanut. Meidän keskuudessamme on varmaan erilaisia tapoja suhtautua asiaan, naurulle on erilaisia syitä, huvittumisella on eri asteita ja vivahteita. Minä nauran jatkossakin, kun havaitsen mielikuvan ja todellisuuden ristiriidan, jos se kerran naurattaa. Tummoinen naurun kieltäminen on minusta sukua sensuurille!

   Poista
 58. Sari & Iines: "Ihmeellistä, että on niin vaikeaa käsittää, että ruma, vammainen, nainen, mies, ihan kuka tahansa voi olla huvittava. Ei se, että mielestäni jotkut kuvista on rumia, tarkoita että nauran rumille tai persuille."

  Tässä tapauksessa se siis tarkoittaa, että rumasta, vammaisesta, naisesta, miehestä, kenestä vaan voidaan ottaa kuva, joka huvittaa meitä. Jostakin syystä.

  Siitä syystähän me nyt keskustelemmekin. Että mikä se syy on. Mikä siinä huvittaa. Miksi sitä kysymystä ei saisi esittää? Ja epäillä annattua vastausta?

  Minusta vaan vähän tuntuu siltä, kuin olisitte tekemässä itsestänne pyhimyksiä, joiden naurullakin on jalot syyt ja päämäärät? Vähän kuin mies nauraisi blondivitsille ja sitten selittäisi, että nauroin vain mielikuvan ja todellisuuden ristiriidalle...

  (No, tätä höpinääni ei tarvitse ottaa kovin tosissaan, sillä tulin juuri saunasta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt lähdin selittämään (en selittelemään), selitetään vielä lisää: Jos vaikkapa vammaisesta ihmisestä näen hassun kuvan, saatan nauraa. Nauran blondivitseillekin, jos ne ovat hyviä. (Harvoin ovat)
   En puolusta kuvien julkaisijoiden tarkoitusperiä (ne eivät todellakaan edes kiinnosta) mutta vielä vähemmän puolustaisin persuja, jotka hermostuivat. Saati sitten vaatisin jalkapuuhun niitä, joiden mielestä kuvat ovat huvittavia.

   Siitä kyllä olen kitkerän kateellinen, että jotkut voi käydä saunassa.

   Poista
  2. Ai niin, en vastanut kysymykseesi mikä kuvissa huvittaa: minua henk. koht. esiintyjien pöllämystynyt olemus, joissakin tapauksissa hassu tyyli. Ja se, että nämä ihmiset persuina olisivat sitä alkuperäistä kansaa, jota pitää pelastaa siirtolaisvirroilta.
   Jo paljon aikaisemmin totesin myös, että toisaalta tunnen myös sympatiaa, koska oman henkilökorttini kuva menisi tuossa galleriassa ihan täydestä.

   Osa ihmisistä oli, kuten jo paheksuttavasti sanoin, rumia. Siis rumia ei ainoastaan fysionomialtaan, vaan ilmeeltään. He olivatkin enemmän pelottavia kuin huvittavia.

   Poista
 59. komppaan tapsaa. ihan oikeita ja asiallisia huomioita ja kysymyksiä esittää.

  VastaaPoista
 60. Yksi mies perusti per looks-nimisen sivun. Tarkoituksenaan oli tehdä parodia muotisivusta hel looks.

  Perussuomalaiset ovat mainosmiehen käsikirjat ja Goebbelsin lukeneet tarkkaan. Tietävät että kaikki puhe on hyvästä heille, ja tulokset satavat heidän laarinsa, jos sallitte tällaisen emopuolue kepulaisen sanonnan. - Pitävät keskustelua väkisin yllä.

  Mainosmiehen hommat ja populismi ovat yksi yhteen samaa asiaa.

  Jytky tulee! - Samoin rytky, letku, sotku, resu ja finni!

  VastaaPoista
 61. Tahtoihminen vaikka vertaa, Aatos Erkko, halusi luoda itsestään edistyksellisen ja liberaalin kuvan. Yleisesti ihmiset kai uskovat, että halusi oikeasti joksikin muuksi kuin siksi miksi tuli. "Merille!" - hahhahahahaa. - Mies joka ei ikinä tehnyt mitään, jota ei halunut. Lapsena sai raivokohtauksia. Ei vaikuttanut toimituksiin -hahhahahhaaa!

  Erkko halusi Suomen EU:n ja siinä myös onnistui. Tietysti.

  Ei meistä vähemmän ohjailtavia sen jälkeen ole tullut. Helsingin Sanomat ei propagandallaan kuitenkaan enää vakuuta ketään, taas näkyvät uuden tehneet: "Tutkimus".

  Minulla, luulen että lähes kaikilla suomalaisilla, on syvä vastenmielisyys valistamiseen.

  Perussuomalaiset osaavat propagandan, minua ottaa sydämestä, että köyhät ja vähäosaiset uskovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Perussuomalaiset osaavat propagandan, minua ottaa sydämestä, että köyhät ja vähäosaiset uskovat."

   Soinihan myönsi itse, että viime vaalien postmoderni-teema nostettiin harkitusti puolueen vaaliohjelman yhdeksi teemaksi. Puolue haluttiin pitää keskustelussa mukana, ja tämä arveltiin kuumaksi perunaksi.

   Tämä Per-Looks -kohu on luultavasti mitä suurimmassa määrin Soinin mieleen.

   Poista
 62. "Minusta vaan vähän tuntuu siltä, kuin olisitte tekemässä itsestänne pyhimyksiä, joiden naurullakin on jalot syyt ja päämäärät?"


  Aivan loistava kommenti saunapuhtaalta Tapsalta.

  Tuo jalous on jo mennyt niin pitkälle että blogisti harrastaa senruuria pystyäkseen näyttäytymään "lähes" täydellisessä totuudessa ajatusluistelustaan huolimatta.

  Totuus sattuu samoin kuin pilkallinen nauru.

  VastaaPoista
 63. Toisaalta köyhien ja vähäosaisten tarrautumisen ymmärtää. Ei heistä kukaan välitä tai ole oikeasti kiinnostunut, äänensä vaaleissa on ainoa kiinnostava seikka.

  Halla-aho Eirasta haluaa ääniä.

  VastaaPoista
 64. Kun Halla-aho suoritti siviilipalvelustaan päiväkodissa, pitkätukka joutui toimittajan haastatteluun tulevaisuuden suunnitelmistaan.

  Sanoi pornokaupan Lieksaan perustavansa, siellä oli kuulemma sopiva kilpailutilanne.

  Ei olisi uskonut, että noin hyvin pystyy nuoruuden haaveensa toteuttamaan.

  VastaaPoista
 65. Ensin rankkaa valehtelua:
  "Ei minusta. Poistin joukon Anonyymin kommentteja heti ensimmäisenä päivänä, kun ne olivat aggressiivisia ja taisivat sisältää tarpeetonta kiroilua. Pyrin ystävällishenkiseen keskusteluun, joka voi olla kiivastakin - muttei siis alatyylistä tai osapuolia syyttelevää."  sen jälkeen vielä lisää valehtelua kiroilusta ja selittelyä parhain päin koska mitään agressiivisuuteen vittaavaakaan ei ollut:

  "Niin lukikin. Poistin monta kommenttiasi, ja niiden alta omat vastaukseni. Huomasin nimittäin, miten ikävän sävyn aggressiiviset syyttelysi heti keskustelun alussa antoivat, kun palasin sivulle.

Tavoitteeni on pitää keskustelut rakentavina, enkä anna kenenkään pilata niitä esimerkiksi kiroilemalla minulle."

  VastaaPoista
 66. Onneksi minulta löytyy vuorokauden ympäri, tunnin välein tehdyt varmuuskopioinnit.
  Täytynee etsiä faktat pöytään.

  VastaaPoista
 67. Supersupersupersupersupersu superhessu syö supersupähkinöitä ja tulee vahvaksi: "Jos maailmassa vain ois kahva!"

  Ja Halla-aho juo Eirassa kamomillateetä pikkusormi kohollaan: "vain puolitoista sokuripalaa, kiitos!"

  VastaaPoista
 68. Joensuuhun Hallis sanoi sen pornokauppansa perustavansa. Puolustaudun tuosta Lieksan väittämisestä, että pornon markkinatilanteeseen en yhtä tarkasti ole perehtynyt. Eikä se mikään päiväkoti ollut, mitä nyt hipit yleensä puuhastelevat.

  KATSO KUVA!!

  VastaaPoista
 69. Sitä minä persuissa pelkään, että Halla-ahon vaikutuksesta muinaiskirkkoslaavi tulee kouluihin pakolliseksi oppiaineeksi! - Tiedättehän, rakkaat ystävät, että muinaiskirkkoslaavi on Halliksen asiantuntijuusalue!

  Mistä noista hipeistä tietää, ainakaan minä en mitään venäjää jaksa enää tässä iässä alkaa lukemaan!

  VastaaPoista
 70. Tässä on minusta tavoitettu sellaista Halla-aholaisuutta, joka ei oikein ole minua varten.

  VastaaPoista
 71. Sen verran lisään, että hieman törkeää oli videon tekijältä lisätä Jimi Hendrix kuvitukseen, hän ei ollut halla-aholainen. Laskuvarjojääkäri Hendrixin elämää on wikipediassa saatettu uuteen uskoon.

  Jonkun konsertin alussa Jimi toivotti ihmisille rauhaa, rakkautta ja muuta rähmää.

  VastaaPoista
 72. Hallis olisi joutanut mennä Joensuuhun, siellä on pari pornokauppaa (tai ainakin yhden muistan), mutta kai tuolla alalla on aina kysyntää.

  Vältän miehen kirjoituksia kuin ruttoa, ne ovat ovat niin epärehellisiä että puistattaa. Älyllistä epärehellisyyttä en siedä.

  VastaaPoista