17.10.2012

Syyspäiväkirjan lehdiltä, sivu 7: On lautalla pienoinen kahvila
15.10. Liikenneministeri Merja Kyllösessä on ruutia. Hyvä Merja! 

Milloin viimeksi on nähty näin herkullinen tilanne? Naispoliitikko näyttää liikenneviraston omavaltaiselle johtajalle missä mennään ja pyytää tätä pysymään ministeriön viitoittamalla tiellä. Johtaja viis veisaa naikkosen ohjeistuksesta, ja hänen avukseen rientääkin hyvä veli Kimmo Sasi , joka vakuuttaa, että mies on korvaamaton ja että ei se hänen alaisuudessaan vikuroinut. Näin onkin kohta kaikille selvää, että vika on Kyllösessä ja reviiritaistelussa sekä mitä todennäköisimmin nyt vaan naisellisessa osaamattomuudessa. Sillä nyt ei ole merkitystä, että johtaja on käyttänyt valtion rahoja väärin, semmoista nyt vaan sattuu varsinkin kun ministeri on tehnyt vääriä painotuksia eikä taida nyt vaan osata miesten asioita. Miesvaltaiset tärkeät elimet päättävät tutkia asian juurta myöten. Ennen kaikkea varmaan Kyllösen osuuden.

16.10. Kun asuu maaseudulla, pikkukaupungissa, on äärimmäisen vaikea löytää sopivaa ehdokasta edes kunnallisvaaleissa, saati eduskuntavaaleissa, ellei ole keskustahenkinen. Vasemmistopuolueet ovat täynnään putkimiestä, laitoshuoltajaa, lähihoitajaa, asentajaa, joiden ajatusmaailma poikennee omastani melkoisesti. Tällä en tarkoita sanoa, kummalla on parempi ajatusmaailma, vaan sitä, että se on vain erilainen. Yhtään pidemmälle kouluttautunutta henkilöä ei listoilta löydy, ja minä nyt satun luottamaan koulutukseen ihmisen ajatusmaailman avartajana. Vihreissä on muutama lähes teiniltä näyttävä ehdokas, ja kouluttautuneet ihmiset, joilla kaiken järjen mukaan voisi olettaa olevan enemmän tietopohjaa, ovat sitten taas kokoomuksen kaupallisissa riveissä, ja minulle taas kaupallisuus ja jäykkä porvarillisuus ovat vieraita. Kokoomuksessa on kyllä pari entistä luokkatoveriani, mutta he edustavat koti, uskonto ja isänmaa -linjaa, jota minäkin kyllä jossain mielessä arvostan, mutta en ylitse  humaanien arvojen. 

Kun toimin luottamusmiehenä, jouduin usein palavereihin mm. koulutuslautakunnan kanssa. Tämä oli hyvä näköalapaikka kunnallispolitiikan kiemuroihin. Koulutuslautakunta koostui keskustalaisista isännistä, joilla ei ollut mitään käsitystä kouluasioista. Päätökset tehtiin aina taloudellisia säästöjä ajatellen, koulu ei yksinkertaisesti saanut syödä rahaa, investoinnit olivat kiven takana ja opettajia pantiin viikoiksi palkattomalle pakkovapaalle. Väitän, että näin ei olisi tehty, jos lautakunnissa olisi ollut edes hitunen asiantuntemusta jonkin verran opiskelleiden ihmisten kautta. Sama asiantuntemattomuus koskee monia muita lautakuntia ja kunnallisisa kokoonpanoja. Valta ei ole tietäjillä ja osaajilla, vaan usein siellä, missä on taloudellinen valta, mutta ei asiantuntemusta, eli  varsin usein voimakas ja asenteiltaan vanhoillinen patriarkaatti johtaa maaseudun kuntia. 

Enemmän  tarvitaan nimenomaan kunnallispolitiikan tasolle topakoita merjakyllösiä, jotka asiantuntemuksellaan panevat luun kurkkuun vallalla pröystäilijöille ja potkaisevat heidät tarvittaessa lautalta veteen!

(Valokuvassa Siiri Angerkoski,  SF-elokuvasta On lautalla pienoinen kahvila)

332 kommenttia:

 1. Kyllösen toiminta ministeriön toimivalta-asiassa on täysin kannatettavaa.

  Lounais-suomalaisena sitten taas jurppi, että Kyllönen yrittää torpata kasitien perusparantamisen.
  Tervalahan on kiirehtinyt kasitien korjausta, koska eräät hankkeeseen liittyvät vesioikeuden luvat umpeutuvat piakkoin, mikä siirtää projektia jälleen kerran vuosilla eteenpäin.

  Eli kävi juuri niin kuin Kyllösen valinnan yhteydessä arveltiin.
  Mielestäni Suomi pitäisi jakaa kahtia Pähkinäsaaren rauhan rajaa pitkin.

  Samuli

  VastaaPoista
 2. Kasitien parannus on tietenkin välttämätön ja kannatettava - kuuluu minunkin vakituiselle ajoreitilleni. Kasitie on kuitenkin huonokuntoinen tie muiden huonokuntoisten joukossa, ja vieläkin huonompia ja mutkaisempia teitä on maa tulvillaan. Esimerkiksi aivan kaupunkien kadutkin ovat monesti sietämättömässä kunnossa, kuten täällä Pikkukaupungissa paikka paikoin on suoranaisia monttuja asvaltilla, kun täällä jyräävät teillä myös traktorit ja muut painavat maatalouden koneet.

  Tuota vesioikeuksien lupaa ei voi kuin ihmetellä. Miksi sellaista ei uusita samantien, jos se kerran on jo myönnetty? Byrokratiaa?

  Lukemani mukaan Kyllönen on hoitanut varsin hyvin ministerin tehtävänsä. Tervala on saanut monet ohjeistukset ja varoitukset, ja kysyä varmaan sopii, että miksi hän käveli ministerin yli. Tämä lienee kuitenkin perin harvinaista Suomen politiikassa.

  VastaaPoista
 3. Siiri Angerkoskea voi hyvällä syyllä sanoa kokovartalonäyttelijäksi, suorituksensa olivat unohtumattomia.

  Luulen, en tiedä, että Kyllönen on ihan pätevä ministeri. Taisi se kansliapäällikkö vähän sitä auttaa.

  Edellisestä, Anu Vehviläisestä, minulla on hauska muisto. Juuri ennen omia vaalejaan ärähti vr:lle junien myöhästymisistä, se oli hieman liian läpinäkyvää. Junassa joku rouva otti kantaa: "Se se on hieno ministeri se Vehv..!" - Harvoin esiinnyn, silloin oli pakko sanoa melko kovaan ääneen: "Saatanan sika koko akka!" - Junanvaunusta kuului ihmeellisen paljon hyväksyviä ääniä, rouva singahti puolijuoksua ulos, olimme jo Helsingin asemalla.
  ---

  He, jotka ovat uskossaan vahvat, käyvät luultavasti ennakkoäänestämässä, ehdokkaan nimi on ollut tiedossa jo pitkään.

  Me muut kelailemme eri ehdokkaiden välillä, aina silloin tällöin tuntuu, että nyt löytyi oikea. Lopullinen päätös tapahtuu vaalikopissa jonkun välähdyksenomaisen tunteen perusteella.

  Voisin minä sitä komisariotakin äänestää, josta edellisessä keskustelussa mainitsin. Se on sopivan mulkku mieheksi.

  --

  Ai niin, vielä yksi muisto. Hyvin kauan sitten sitten menin lähiöpubiin, jossa oli tuttuja. Heti kun astuin ovesta sisään, joku kailotti kovalla äänellä, mutta oikein makeilevasti nimeäni: "Mitäs sulle kuuluu!" - Muistin huutajan, aikaisemmin emme hänen kanssaan olleet edes moikanneet - jossain, en vieläkään tiedä missä, olimme kohdanneet. Näöltä vain äijän muistin.

  Ajattelin, että mitä tämä oikein on, ennenkuin tajusin että äijä on ehdokkaana kunnallisvaaleissa. En äänestänyt, vitutti oikein mokoma pullaturpa.

  ---

  Älkää uskoko niitä!!
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan erään Valmetin Rautakouran, se heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä jo jonotti ennen ovien aukeamista ("miksi ovet ei aukene meille"...) että sai äänestää. Ihmettelin hieman hänen intoaan. Hän selitti, kova kommunisti, että "sitähän saattaa vaikka kuolla ennen varsinaista äänestyspäivää. mutta silti mun ääni menee Puolueelle. kyllä porvareita vituttaa."

   Poista
 4. Anu Vehviläistä hädin tuskin olisin muistanut, jos joku olisi kysynyt, kuka oli edellinen liikenneministeri. Ainakin Helsingin Sanomissa oli arvioitu Kyllösen tähänastista kautta onnistuneeksi. Kyllä minä nostan hänelle hattua rohkeudesta ja näkyvyydestä, vaikken olekaan ikinä kepulaista äänestänyt enkä äänestä, ellei ihmeitä tapahdu.

  Nyt olen vain päättänyt, että äänestän naista, vaikka minusta tällainen kriteeri ei oikein kestäkään päivänvaloa, ihmistä kun pitäisi äänestää. Tämä naisvalinta nyt siksi, että minua suivaannuttaa tämä kimmosasimainen naisen ylikävely.

  Täällä vaalit näkyvät siinä, että ehdokkaat tehtailevat yleisönosastokirjoituksia. Palstat pullistelevat tylsiä juttuja, joita tuskin kukaan lukee. Minusta ne pitäisi kieltää kyseiseltä kansan palstalta.

  VastaaPoista
 5. "Päätökset tehtiin aina taloudellisia säästöjä ajatellen, koulu ei yksinkertaisesti saanut syödä rahaa, investoinnit olivat kiven takana ja opettajia pantiin viikoiksi palkattomalle pakkovapaalle."

  Noin homma toimii Turussakin, vaikka suurin osa valtuutetuista on koulutettuja ihmisiä.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin varmaan nyt kaikkialla. Trendi on valtakunnallinen.

   Tuo tuntui minun alkutyöaikoinani vain niin kärjistyneeltä, kun vaihtoehtoja olisi vielä ollut ja hirveistä säästökuureista ei silloin vielä juurikaan puhuttu.

   Nykyäänhän säästötie on kuljettu loppuun, ja kurjistuminen näkyy mm. oppilaiden puuttuvassa terveydenhoidossa. Vaikeahäiriöiset oppilaat on tungettu demokratian nimissä suuriin normaaliluokkiin, mikä on kaikkein vähiten näitten oppimis-, neurologis- ja mielenterveydellishäiriöisten etu. Esimerkiksi kaikki nämä julkisuuteen tulleet puukotukset ja opettajien ja toverien pahoinpitelyt ja minunkin kertomani vatsakalvon puhkomistapaukset ovat kaikki olleet erityisopetusta tarvitsevien tekemiä. Suurin osa on kuitenkin tavallisia tenavia, jotka eivät muuta kaipaa kuin koulurauhaa ja resursseja tähän.

   Poista
 6. "Ainakin Helsingin Sanomissa oli arvioitu Kyllösen tähänastista kautta onnistuneeksi. Kyllä minä nostan hänelle hattua rohkeudesta ja näkyvyydestä, vaikken olekaan ikinä kepulaista äänestänyt enkä äänestä, ellei ihmeitä tapahdu."

  Kyllönen on vasemmistoliittolainen.

  Samuli

  VastaaPoista
 7. Tarkennan, että Kyllönen on vasemmistoliitosta. Kiusallani lisäsin, että kansliapäällikkö auttoi, ei se olisi pystyessäänkään viitsinyt, kun palkka sille juoksee muutenkin.

  Markiisi de Sasi on mies paikallaan. Törkeänäkin pidän Iltalehden jokin aika sitten tekemää otsikointia, jossa kysyivät: "onko Kimmo Sasi vampyyri?"

  Sasin eläkepommin purkamistapaa en voi kannattaa! - Muuten mies ansaitsee pelkkää hehkutusta, hyvin on tosiasiat huomioon ottaen pärjännyt.

  Mitä python sanoo? - Sashisishisashisishisih!

  VastaaPoista
 8. Ei ihme ettei tuollaisella kaaosteoretisoinnilla äänestettävää ehdokasta löydy.

  Vasemmistopuolueet ovat kouluttamattomia työläisiä, Vihreät kokemattomia nuoria, Kokoomuksen arvot liian yksipuolisia ja Keskustalaisten synniksi riittää pelkkä "isännyys".

  Poliittinen vaatimus ajaa vain omaa henkilökohtaista ja pienen lähipiirin etua on mitä oudoin sen jälkeen kun on asettanut humaanit arvot tärkeimmiksi. Vaatimus perustuu korostuneeseen yksilökeskeisyyteen ja mahdollisuuksien tasa-arvoon.

  Lautakuntien koostumus on tietenkin Keskustalaisvoittoinen puolueen lähes täydellisestä hegemoniasta johtuen maaseudulla. Enpä kuitenkaan olisi noin tarkoitushakuinen pelkän opiskelun tuomasta onnesta varsinkin kun heti perään toteat että valtaa pitäisi olla tietäjillä ja osaajilla.

  Pelkkä lehtoraattius ei tuota kunnallispoliittista osaamista tuo vaan käytännön kokemus. Kirjoituksen ainoa kirkas ajatus on naisasia, muuhan on pelkkää hatunheiluttelua.

  VastaaPoista
 9. Aivan oikein, Kyllönen on vasemmistoliittolainen, ei kepulainen. Olin hieman epävarma kirjoittaessani, mutta en tarkistanut. Olisi pitänyt! Jotenkin vain hän on emäntämäisen komea nainen, ja tämä sai minut erehtymään. Menin helppoon ajattelematta sen kummemmin.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, enhän minä lehtoraattiudesta ole puhunut sanaakaan, vaan luottamusmiestyön mukanaan tuomista kontakteista kaupungin päättäviin elimiin.

  Luottamusmiehen missio ja visio on tietysti olla opettajien edunvalvontahenkilö - tähän saadaan koulutus isossa liitossa valtakunnallisella tasolla. Onko tässä edunvalvonnassa jotakin sopimatonta, anonyymi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vähäkin perehdyt kirjoitukseen niin lehtoraattius on esillä juuri tarkoittamasaasi muodossa.

   Pientä analyyttisyyttä, myös tähän tulkintaasi!

   Poista
  2. Lehtoraattihan on virkanimike, ei oppiarvo, ja suurin osa opettajista on tuntiopettajia, joko toistaiseksi-nimikkeellä valittu tai valittu pätkätöihin vuodeksi kerrallaan. Heillä ei ole vakituista virkaa eli lehtoraattia.

   Luottamusmies ajaa useimmiten juuri näitten vailla lehtoraattia olevien pätkätyöläisopettajien oikeuksia ja etuja. Luottamusmiehellä ei ole kuitenkaan toimivaltaa, ei osaa eikä arpaa uusien virkojen eli lehtoraattien perustamisasiassa.

   En ymmärrä nyt alkuunkaan, miksi puhut lehtoraateista. Se ei kuulu millään tavalla aiheeseen eikä luottamusmiehen työnkuvaan erikseen kuulu.

   Poista
  3. No huh, huh!

   Sanon vaan, että voi "Pyhä Sylvi!"

   Poista
 11. Apteekkiapulainen Merja Kyllänen on hallituksen heikoimpia, ellei heikoin, ministeri kaikilla mittareilla mitattuna. Ei minkäänlaista kompetenssia. Tosin hän ei ole yksin, muutkin heikot ovat naisia, joten hänellä riittää seuraa kyllä.

  Kansan huulilta voi lukea kysymyksen, että kuinka NOIN osaamaton ihminen voi olla kansanedustaja saatikka ministeri? Parin kollegansa kanssahan apteekkiapaulainen Kyllänen oli ratkomassa ominpäin mm. kreikan kriisiä keinoilla, jotka olivat kuin keitetystä lampaan päästä.

  Apteekkiapulainen Kyllönen on muuten eduskunnan ahkerimpia taksilla ajelijoita. Helsingistä pitää päästä kotiseudulle Suomeussalmelle piipahtamaan vvirkaautoalla, vaikka saman aikaisesti ko. hlö tarjoaa muille vaihtoehdoksi julkisilla liikkumista, siis ihan koko suomen alueella.

  Mitä tulee tähän liikenneministeriön luottamuspula-asiaan, niin Kyllönen kulee saamaan asiassa vielä munilleen. Siinpä sitä vasta ruutia onkin.

  Suomen kansan kannalta onnettominta on, että hallituksen avain ministereinaä on vasemmistolaisia naisia, joilla osaaminen ja koulutus on hyvin matalalla tolalla. Guzenina-Richardson, Kyllönen, Urpilainen jne. hyvä luoja sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä apteekkiapulainen sattuu kyllä olemaan bioanalyytikko. Hän on saanut erittäin hyvää palautetta työstään, työtä on kiittäen arvioitu mm. HS:ssa. Uskon tätä lehtilausuntoa enemmän, kuin sinun subjektiivista mielipidettäsi, jossa ei ole pienintäkään perustelua, anonyymi. Taksimatkat eivät haittaa työntekoa, päinvastoin säästävät ministerin aikaa työlle.

   Mikäs vika Urpilaisessa on? Paitsi että hän on kouluttautunut opettaja ja valtiovarainministeri ja nainen?

   Guzenina.Richardsinkin käänsi pelkällä kielitaidollaan Venäjän päätä enemmän kuin Tuomioja. Vastustus on toki edelleen ankaraa, mutta se ei ole G-R:n vika, vaan ulkoministerin ja pääministerin, jotka ovat rähmällään ja polvillaan.

   Poista
  2. Bioanalyytikko on koulutusnimike. Apteekkiapulainen on Kyllösen ammatti ja sitä tausta vasten häntä tulee arvioida.

   HS on vasemmistolainen lehti, joten sen biasoitunutta arviota Kyllösestä ei voi pitää objektiivisena ja luotettavana.

   Oma arvioni perustuu huolelliseen analyysiin Kyllösen kompetenssista ja aikaansaanoksista, eikä näissä ole hurraamista. Perusteltu analyysiini on täysin validi ja kestää kriittisenkin tarkastelun koska vain.

   Kansakoulunopettaja Uripailinen on aivan hukassa tehtävänsä kanssa, eikä ole uhosta huolimatta kyennyt ratkaisemaan esim. Kreikan kriisiä. Urpilaisen johdolla otamme ensi vuonna yli 7 miljardia euroa lisää velkaa, joka tarkoittaa noin 1400 euroa lisävelkaa per suomen kansalainen. Suomen velkaantuminen pitäisi pysäyttää ja kääntää laskuun siten, että alamme vähentää valtion velkaa, mutta Urpolainen tekee juuri päin vastoin. Urpolaisessa ei siis muuta olekkaan kuin vikaa...

   Tuomioja on samanlainen demaritomppeli kuin G-R ja Urpolainen. G-R on tunnettu lässytyskyvystään, joten hän on oikea henkilö väsyttämään venakkoja. Pysyypähän pois sen aikaa suomen TV:stä, ettei hänen väninää tarvitse vähään aikaan kuulla.

   Poista
  3. Näkisipä muuten sen päivän, jolloin insinööri on tehtaassa pinkoja-apulaisena tai kokoomalinjan apupoikana. Ei, ehei, ei näe. Naisaloilla korkeakoulututkinnonkin suorittanut nainen voi hoitaa apulaisnimikkeellä vaikka vaativaa lääkeanalyytikon tehtävää.

   Urpilainen taas on kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja, ei suinkaan kaksivuotisen seminaarin suorittanut kansakoulunopettaja - sellaisia ei enää ole vuosiin valmistunut.

   Poista
  4. Kyllönen ei ole/ollut mikään lääkeanalyytikko, vaan hän myi burnaa ja disperiiniä. Hän luki hyllyn kyljestä, että millä kohdlla on burana ja missä disperiini ja antoi siitä erikseen käskettäessä. Kassakoneeseen Kyllönen ei kuulemma saanut koskea.


   Poista
  5. Mitäs sanot Iines noihin muihin Urpilaisen "vikoihin" vai menikö sinullakin jauhot suuhun?

   Poista
  6. Jään ihmettelemään, miten voi myydä koskematta kassakoneeseen. Tiskin altako?

   Tämä on vakava syytös.

   Ei Kreikan kriisi voi olla yhden Urpilaisen vastuulla demokratiassa. Minusta hän on osaltaan kuitenkin hoitanut kriisiä varsin topakasti, sen mitä näissä oloissa voi. Pitää myös osata joustaa.

   Poista
 12. Mikhä takia Jape vihhaat naisia nuin jumalattomasti? Onkona sulla ollut huonoja kokemuksia heitin kanssaan vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naiseus tuntuu Jape-anonyymille riittävän syyksi kaikkeen. Jos vaikka nainen on tyhmä, epännistuminen ei johdu henkilökohtaisesta tyhmyydestä, vaan naiseudesta.

   Poista
  2. Jotkin taas pitävät esim. naiseutta erityisenä positiivisena "ominaisuutena", joka määrittää mm. äänestyskäyttäytymisen.


   Poista
  3. Kyllä, tarvittaessa, niin kuin yllä kerroin. Se ei ole kuitenkaan ainoa kriteeri. Pitää olla muutakin.

   Ja joku pitää puolueuskollisuutta kriteerinä äänestystilanteessa hamaan hautaan saakka, vaikka maailma rom ahtaisi ympärillä.

   Poista
  4. Neljissä edellissä kuntavaaleissa olen äänestänyt naista, mutta ovat olleet nuo naiset niin köpelöitä ja aikaasaamattomia, että en anna enään, ainakaan tällä kertaa, naiselle mahdollisuutta. Nyt pitää vaihtaa ehdokas vihdoin jo asiansa osaavaan ja tarmokkaaseen mieheen. Vaihdetaanpa samalla myös puolue uuteen noista ns. vanhoista puolueista. Ne on aikansa kyntäneet sarkaa - sitä omaansa vain - muiden yhteisellä saralle ei ole kyntöapua heiltä tullut, mutta nauriit ovat kyllä tulleet karvaisine käsineen poimimaan kuormasta.

   Kävin tuossa tänään antamassa ääneni. Siitä se muutos lähtee.

   Poista
  5. Jape Jape, hiustupsu näkyy.. Etköhän sinä ole äänestänyt jo kauan samaa puoluetta.

   Olen kyllä sitä mieltä, että se persuvalta sietäisi kerran kokea. Päästäisiin sitten siitäkin harhasta.

   Poista
  6. Persut tekivät viisaasti itsensä kannalta kun eivät menneet hallitukseen. Joskus joutuvat sen vastentahtoisesti tekemään; siitä alkaa heidän Canossan matkansa, tiensä Golgatalle ja väylä myötähäpeän unohdukseen.

   Halla-ahon voima on omassa kammiossaan tekemisssään kirjoituksissa.Poliittisessa elämässä hän on sortunut niin lapsellisiin ansoihin, ettei mäntsäläläinen blondikaan pysty kanssaan kilpailemaan.


   Poista
  7. Toivoisin, että lukisit tekstini tarkemmin. En tiedä mitä tupsuja nyt näet, mutta kirjoitin mm. että "Neljissä edellissä kuntavaaleissa olen äänestänyt naista". Nuo naiset ovat olleet eri puolueen ehdokkaita, kuin se ehdokas, johon tällä kertaa päädyin. Nuo naiset olivat ns. vanhojen puolueiden ehdokkaita. Mitäs tähän sanot?


   Poista
 13. "Ainakin Helsingin Sanomissa oli arvioitu Kyllösen tähänastista kautta onnistuneeksi. Kyllä minä nostan hänelle hattua rohkeudesta ja näkyvyydestä, vaikken olekaan ikinä kepulaista äänestänyt enkä äänestä, ellei ihmeitä tapahdu."

  Tuossa itseään koulutettuna pitävän ihmisen totaalivarmuudella antama lausunto, joka faktisesti meni kuitenkin perseelleen, niin kuin yleensä.
  Lisää näitä, niin naiset jatkavatkin eloaan päättävien elimien ulkopuolella. He tekevät sen ihan itse, kuuluu sanonta. Tosi on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ainakin Antti Blåfield kehuu Kyllösen onnistunutta alkuaikaa ministerinä ja sanoo Kyllösestä mm. näin:"Merja Kyllönen on ollut arvostettu ja aikaansaava liikenneministeri. Hänen johdollaan valmisteltua hallituksen linjausta lähivuosien väylähankkeista pidettiin onnistuneena ja uutta liikennepolitiikka luovana." (HS A2)

   Poista
  2. Luetteletko hiukan niitä Kyllösen ministerinä olonsa aikaisia saavutuksia, jotta hänestä voidaan käyttää nimikettä aikaaansaava?

   Miten luoennehdit Kyllösen uutta liikennepolitiikkaa? Mitä uutta siinä on ja millä tavoin se on luova? Hiukan tarkemmin pitää asioita yksilöidä, ja tarkemmin, yleiskäyttöisten fraasien sijaan, jotka eivät tarkoita yhtään mitään.

   Sinulla on taito kirjoittaa Iines, niin käytä sitä ja kerro laajasti näistä em. Kyllösen saavutuksista perustellen. Odotan vastaustasi suurella mielenkiinnolla.

   Poista
  3. Ei minun niitä tarvitse luetetella. Enhän minä noita asioita keksinyt, vaan toki huomasit, että lainasin sanatarkasti Antti Blåfieldin sanoja. Sanoin, että näin hyvin Kyllösestä on sanottu.

   Sinulla sen sijaan on nyt todistusvastuu siitä, että Blåfield ei mielestäsi puhu totta, koska kerran epäilet. Eikä todisteeksi Blåfieldin mahdollisista valheista kelpaa nyt se, että Kyllönen ajaa taksilla.

   Poista
  4. Juuri sinun täytyy niitä luetella, koska esittelit HS:n juttuja siihen malliin, että komppaat niitä. Et kylläkään edes auttavasti ilmoittanut lähdettä niin kuin se pitää. HS A2 ei ole mikään lähdeviite.

   Hiukan kyllä ihmetyttää se, että esittelet jonkin kommunistiministerin osaamisen merkkinä vasemmistolaisen lehden biasoitunutta juttua. Eikö sinulla ole omia mielipiteitä joihin tukeutua? Entä omiin havaintoihin (ei lehdistä luettuihin valmiiksi pureksittuihin juttuihin) perustuvaa kokemusperäistä tietämystä Kyllösen aikaansaavuudesta? Siis onko Kyllönen saanut muuta aikaan kuin maakunta matkoja ministeriauton kyydissä nettoveronmaksajien piikkiin? Onhan tuokin saavutus, mutta ei mairitteleva.

   Ja pyydän, että et jälleen ala sekoilemaan, vaan että asioissa edetään hyvässä järjestyksessä. Minä kysyin sinulta ensin, joten saat myös vastata ensin ja esittää niitä näytöjä Kyllösen aikaansaavuudesta tällä hallituskaudella. Katsotaan sitten niitä sinun kysymyksiäsi, kun olet vastannut asiallisesti ja venkoilematta aiheellisiin kysymyksiini. Joku tolkku asioissa pitää olla.

   Poista
  5. Blåfield Antti, Helsingin Sanomat, 17.10.2012, sivu A2 on täysin pätevä lähdeviite vaikka opinnäytetyöhön. Sen sijaan nettilinkki ei ole kelvollinen lähdeviite joka paikkaan. Tuohon artikkeliin pääset digilehdestä, jos haluaa netitse liikkua.

   Ei minun tarvitse perustella Blåfieldin näkemyksiä. Minä kerroin, mitä B. sanoo lehdessä. Sinun tulee kumota ne perustellen, jos niitä kerran kritisoit.

   Poista
  6. Linkki?

   Blåfieldin näkemys ei ole mikään näyttö siitä, että apteekkiapulainen Kyllönen on ollut ministerinä aikaansaapa. Blåfieldhän ei esitä mitään konkreettista mitä apteekkiapulainen Kyllönen on aikaansaanut. Vähämerkityksetön, tai jopa merkityksetön, on myös se seikka, että Blåfield on sitä mieltä, että Kylönen on arvostettu. Keiden muiden mielestä kuin Blåfieldin? Aivan, ei kenenkään muun!

   Blåfield ja sinä epäonnistutte perusteluissanne, tai niitähän ei ole ollenkaan, ainoastaan omia mielipiteitänne, joten ei minun mitään tarvitse kumota. Totean vain kuinka asiat on.

   Poista
  7. Blåfieldin on turha esittää, mitä apteekkiapulainen Kyllönen on aikaansaanut. Eikös tämä tehnyt pillerikauppaa?

   Ministeri Kyllösen teot sen sijaan ovat julkisia ja kyllä ongittavissa esille, jos on todella kiinnostunut. Hän on saanut hyvät arviot mediassa, ja se on paljon se.

   Kukapa meistä liikenneasioita olisi yksityiskohtaisesti seurannut, jotta osaisi tuohon heti vastata. Toimittajilla on enemmän tietoa, he seuraavat työkseen ministereitä. Voimme siis pääpiirteittäin luottaa lehdistön kehuihin etenkin, kun tiedämme, että lehdistö osaa myös haukkua hyvinkin herkästi.

   Poista
  8. Apteekkiapulainen Kyllönen ja Ministeri Kyllönen on sama asia. Kysyinkin yllä, että mitä aikaansaapa apteekkiapulainen Kyllönen on saanut aikaan ministeri aikanaan? Tämähän on edelleen se, mikä huutaa vastausta vailla...

   Ministeri Kyllösen teot ovat tosiaan julkisia, mutta kun hän ei ole tehnyt muuta, kuin ajellut maakunnassa ministeriauton kyydissä, ei ongttavaa ole. Muutenhan olisit niitä onkinut esiin, mutta tyhjästä on paha nyhjästä, joten näytöt jäävät puuttumaan. Lisäksi tiedät hyvin, että dialogi ja vuorovaikutus ei etene, jos kehoitat lukijoita hakemaan netistä. Sinun pitää palvella jukijoita ja tuoda esiin niitä näyttöjä perustellen, ja täällä sitten arvioimme näyttöjesi arvon. Tällä hetkellä näyttösi on nolla. Ei pysty antamaan muuta arviota.

   Kuten jo aiemmin todettua, mutta toistettakoon vielä kerran, että jos kommunistiministeri saa "hyvät arviot" vasemmistolehdiltä, niin uskotavuusahan on olematon, sekä lehdillä että apteekikiapulainen Kyllösellä.
   Valtamedi on hyvin biasoitunutta ja naisitettu vihervasemmistolaiseilla toimittajakunnalla joten sen arvioihin on syytä suhtautua kriitisesti ja hakea oikeaa tietoa vaihtoehtoisia reittejä.
   Toimittajilla ei siis sinänsä ole yhtään enempää tietoa kuin muilla ja toimittajilla on se ongelma, että aatteen väri (punainen tai vihreä) sotkee koko kuvan ja lehtijuttuihin tuleekin sitten yhtä kuraa ja poliittista väninää analyyttisen kerronnan sijaan.

   Poista
 14. Bioanalytiikka (bioanalyytikko
  (AMK), 210 opintopistettä)

  Maanmittaus- rakennus-, talo-, automaatio-, bio- ja elintarvike, kemian-, kone- ja tuotanto -tekniikka (insinööri
  (AMK), 240 opintopistettä)

  VastaaPoista
 15. No nythä mä sen hokasin, Kyllöskä on ihan surkea ministeri kun sillä on vaan 210 opintopistettä! Naisena se on varmaan hankkinut ne jollain vilunkipelillä nekin. Insinöörit eduskuntaan ja ministeriksi! Kyllä opisntopisteissä on se vissi ero! Kuinka monta noita pisteitä nyt sitten onkaan, kun ei oikein naisena ja humanistina osaa laskea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sinäkin täällä riekut, vaikka väitit olevasi kipeä.

   Jos on kipeä, pitää mennä kotiin, ottaa lääkettä ja olla yksin, eikä tulla pilaamaan ihmisten päivää erilaisilla ulostuloilla.

   Poista
  2. Olen kotona, olen ottanut myös lääkettä ja voin paljon paremmin, kiitos kysymästä!

   Poista
  3. Mutta sinun pitäisi olla yksin kuten tuossa "reseptissäni" lukee. Silloin ei sovi riehua nettipalstoilla. Muuten ei tervehdy, vaan menee pahempaan tukkoon koko keho.

   Poista
  4. Kiitos huolenpidosta, mutta tuo "yksin" on aika vaikea toteuttaa tässä huushollissa. Ainakin täällä Iineksen tykönä riehuminen virkistää, taidan ihan sen ansiosta olla jo melkein työkunnossa.

   Huomenna en siis ehkä olekaan täällä kenenkään päivää pilaamassa, valitettavasti.

   Poista
  5. Hahhhaa, tätä anonyymin purskautusta ei voi olla nauramatta! Tulee tänne komentelemaan, riepu.

   Älä Sari välitä! Jatka mieluummin riehumistasi nettipalstoilla. Se auttaa tervehtymistä!

   Poista
  6. Huomenna voi sitten nuhdella, jos ilmestyn tänne vaikka olen töissä.

   Poista
  7. Ei sellaisesta voi nuhdella, mukava kommenttejasi on lukea.

   Poista
 16. Huom, kirotusvihreet ihan omia nekin

  VastaaPoista
 17. Japella on taas vaihteeksi vaalihurmos päällä, huh huh.

  Samuli

  VastaaPoista
 18. Kuulkaas kaikki, ennen kuin menette äänestämään, Ylen Areenalta
  Aamuhartaus 11.10. Se on siellä vielä ainakin 20 pv.

  Pastori Kai Sadinmaa, Helsinki. Ruotsin radion kamarikuoro esittää W.A. Mozartin "Mass No. 19 in D Minor, K.626 'Requiem': Dies irae".

  Se panee ajattelemaan maallisia asioita mutta koukkaiseen myös vuorisaarnassa. Voimallista sanomaa, kuuntelin sattumalta, suu auki! Että pastori puhuu muustakin kuin harpunsoitosta tai muista taivaallisista asioista!

  Linkki: http://areena.yle.fi/radio/1702123

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadinmaa puhuu voimallista asiaa, hänellä on rohkeutta. Äänensä on saarnamieheksi vähän aneeminen, jylisevällä äänellä hän voisi tehdä ihmeitä.

   "Mitä yhteistä on bankstereilla ja gangstereilla eli liivijengeillä?"

   Poista
  2. Kiinnostuneena odotan, että huomenna aamulla heti pääsen pöytäkoneelle kuuntelemaan tuon aamuhartauden ja musiikin. Kutkuttava linkki, kiitos Liisukka!

   Nyt olen tässä alakerrassa mokkulaläppäri auki. Se ei pelitä videoita kunnolla. Luvattoman kehno on dnan mokkula Satakunnassa. Mökillä toimii hyvin, kun on Eurajoki lähempänä.

   Poista
  3. Pojan mokkula toimii myös hävettävän huonosti, monesti Sypessä puhuminen on yhtä tuskaa kun ääni pätkii, videokuvaa ei voi haikaillakaan. Onneksi sentään voi chatata, kirjoittaa.

   Poista
 19. Joillekin vaalipäivä taitaa todellakin olla vihan päivä (dies irae). Kiitos Liisu linkistä, ei ole tullut radiohartauksia ihan äsken kuunneltua.

  VastaaPoista
 20. "Oikeus rajattu vain Suomeen", kiitos taas YLE ja teosto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, enpä olisi uskonut. Minun saksalainen siskonikin mieluusti katselee suomalaisia ohjelmia ja youtubeja. Hölmöä evätä oikeus ulkosuomalaisilta.

   Poista
 21. Uuden Suomen blogeissa miljonääripersu, herra Tossavainen, perussuomalaisista kehui Kyllöstä.

  VastaaPoista
 22. "Oikeus rajattu vain Suomeen", kiitos taas YLE ja teosto"

  Miten niin T A A S ?

  Italian tvkö näyttää kaikki kustantamansa ja ostamansa ohjelmat ilmaisiksi netissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä YLE:n joitakin ohjelmia voi katsoa ja kuunnella rajattomasti, valitettavasti olevinaan musiikki tekee heti ohjelmasta ongelmallisen. Italian lähetyksistä en tiedä, mutta BBC:n radiota kuuntelen ihan jatkuvasti, musiikkineen päivineen!

   Poista
 23. No voi, Sari! Jos löydän jostain puheen kirjoitettuna, lähetän sen sinulle vaikkapa sivustollesi, joka, sanottakoon nyt kaikille, on todella lukemisen arvoinen, jos haluaa tietää jotain ulkosuomalaisten elämästä!

  Toisille myös: harmi, etten osaa tehdä suoraa linkkiä. Nyt on pakko turvautua Googleen. Kopsaa tuo linkiksi muuttumatton osoite Google hakuun. Se kyllä hoitaa homman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisu kehuista, vaikken kovin ahkera kirjoittaja olekaan. Paitsi näin flunssaisena. Ja kipeänä ei taas ole paljon kirjoitettavaa.

   Kyllä tuostakin saa tuon linkin liimattua ihan kätevästi.

   Poista
 24. Dies irae (Vihan päivä kauhistava!) kuvaa ehkä jotain muuta.


  Vihan päivä kauhistava!
  Sydänjuuret värähtää,
  kun on kaikki katoava,
  taivas, maa kun häviää.
  Ihmiskunta peljästyy,
  tuomari kun lähestyy.

  Taivaan torvi äänen antaa,
  kaikuu kaikkeen maailmaan,
  maankin alle kaiun kantaa,
  kutsuu kuolleet haudoistaan
  tuomiolle käskien
  eteen Herran istuimen.

  Siinä suuret, siinä pienet,
  kaikki tarkoin tutkitaan.
  Ihminen, ken ikään lienet,
  silloin sinut tuomitaan.
  Silloin kaikki löydetään,
  sanat, teot kätköistään.

  VastaaPoista
 25. Ämmäthän ovat nousseet yhteiseen rintamaan!

  Keskustelun taso nousi samalla aivan tappiin! Kuin orava puuhun.

  VastaaPoista
 26. Tosi mielenkiintoista seurata, miten tarina liikenneministeri vastaan liikuntaviraston vanha jäärä päättyy. Vanhan herran onkin varmaan vaikea sopeutua kuuntelemaan vain vähän aikaa virkaansa hoitaneen mutta silti yläpuolellaan olevan NUOREN NAISministerin käskyjä, etenkin jos ne annetaan tiukassa sävyssä. Olen ihaillut Merja Kyllösen topakkaa esiintymistä ja asioihin paneutumista. Hän on varmasti yllättänyt myönteisesti monen epäilijänsä. Toivottavasti edes hyvävelimeininki ei tällä kertaa sotke asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon on löydetty jo nyt tämän vanhan jäärän rahaepäselvyyksiä ja suoranaisia väärinkäytöksaiä.

   On aloitettu toimia ja käytettt valtion rahaa jo ennen kuin lupa on annettu. Oliko se peräti kolmen miljoonan euron summa, joka on käytetty väärään tarkoituksen, palkkoihin, kun se oli määrä käyttää teitten parannukseen?

   Poista
 27. Tunnen muutamia toimittajia, jotka kertovat, että livenä Kyllönen tekee todella pätevän, fiksun ja jämäkän vaikutuksen.

  Kuntavaaliehdokastaan valitessa kannattaa muistaa puoluekuri. Vaikka ehdokas puhuisi miten järkeviä, mutta puolue vetää toiseen suuntaan, niin ehdokas taipuu.

  Ellei hän ole änkyrä, kuten esim. Väätäinen. Yleensä sellaiset eivät saa mitään aikaan, kun aika menee sisäisissä tappeluissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman pätevän, fiksun ja jämäkän vaikutelman sain Kyllösen tämän päivän esiintymisestä tv-uutisissa. Lisäksi aistin olemuksesta lievää huumorintajua. Aika hyvä yhdistelmä poliitikossa.

   Uutena piirteenä uutisissa kävi ilmi Liikenneviraston huono työilmapiiri, mikä on tyypillistä kiusaamistapauksissa, joista jäi epäily ilmaan.

   Poista
  2. Olisiko niin, että Kyllönen ei ymmärtänyt virastojen toimivan ministereistä riippumatta, vaan tekikin yllättäen työnsä ja puuttui rahankäyttöön?
   Virkistävää.
   Kyllä, rouva ministeri!

   Poista
 28. hiljainen lukija17 lokakuuta, 2012 20:09

  Näissä nuorissa uuden sukupolven naisissa on ruutia. Oiva kirjoitus Kyllösestä! Onhan sitä ruutia oltava ruutia jos meinaa ministerin hommia hoitaa nuorehkona naisena. Mitä enemmän eduskunnassa on naisia sitä enemmän päätökset painottuvat sosiaalisiin kysymyksiin, niin minä uskon.

  Paula Risikkoa haastateltiin radiossa viime kesänä. Kuuntelin sitä autoa ajellessani ja vaikken ole ikinä kokoomusta äänestänyt, enkä kai äänestäkään, niin silloin tuntui hetken siltä että voisin. Siksi,että Risikko sanoi sen, minkä jokainen yli viisikymmenvuotias nainen tietää ja yli nelikymmenvuotias nainen aavistaa ja jota kolmikymmenvuotias nainen pelkää eniten työelämässä. Et ole yhtään mitään.

  Ai, mitä se Risikko sanoi? Se sanoi melkein näin: - Meilläpäin ajatellaan, että vanhoissa naisissa on kaikki viisaus ja nuorissa miehissä kaikki hulluus (no tämä on mieskirjailijan lause eräästä romaanista), ja sitä minä en yhtään siedä miten huonosti naisia kohdellaan työelämässä kun he ovat ylittäneet tietyn iän.

  Kuntavaaleissa annan ääneni vasemmalle. Miksi? Siksi, että kunnat ovat tämän maan suurin työnantaja. Kunta-alan työntekijöistä iso osa on naisia. Alkaa olla sellaiset ajat nyt tässä, että myös koulutetut kuntatyöntekijät saavat lähteä kohta kävelykadulle soittamaan huilua romanikerjäläisten kanssa. Elleivät opettajat ole jo siellä?

  Siksi annoin ääneni Vasemmistoliitolle. Ärhäkän älykäs ja opiskellut nuori nainen jolla on energiaa ja päätä sekä sydäntä tehdä sitä aika helkkarin tylsää työtä, mitä kunnanvaltuutetun työ on. Ihmiselle joka seisoo tiettyjen asioiden takana mitä tulee sen kaupungin elämään jossa elän.

  Annoin luottamusääneni ihmiselle joka voisi olla lapseni. Olen siitäkin erinomaisen iloinen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hyvä kirjoitus, hiljainen lukija! Voisin allekirjoittaa kaiken, tuonkin, että Risikko on puhunut viisaita. Hyvin nähty, rohkeasti ja rehellisesti sanottu Risikolta, noin se työelämässä menee. Joskus voi minusta unohtaa ahtaat puoluerajat, kun kohtaa hienoja ajatuksia, voi kuunnella vain ihmistä ja oppia, miten ohuita seinät ja rakennetut muurit joskus voivat olla.

   Minä etsin vielä ehdokastani. Kunpa kohtaisin jonkun tuommoisen viisaan ajattelijan ja rohkean sanojan, mielellään toki naisen. Hänelle antaisin ääneni ja saisi itsekin uutta toivoa maailman paranemisesta. Aivan liian usein unohtaa toivon paremmasta!

   Poista
  2. Minäkin tykkäsin tuosta Vaarista enkä mistään pakettiautosta.

   Poista
  3. Hiljainen lukija nyt unohtaa, että katuja mittailemaan on tähän asti pistetty melkein pelkästään miehiä. Yksityiseltä sektorilta (s.o. "maksaja") on vuodesta 2008 häipynyt 70.000 työpaikkaa. Naisvaltaiselle julkiselle sektorille (s.o. "kuppaaja") niitä on tullut 40.000 lisää.

   Naisilla ei tähän mennessä ole ollut työmarkkinoilla hätäpäivää - itse asiassa juuri julkaistun tutkimuksen mukaan itse asiassa niissä mukavan lupsakoissa, hyvin palkatuissa julkisen sektorin sisähommissa, jotka ovat melkein kokonaan naisten valloittamia, syrjitään työnotossa miehiä. Ei suomalaisista prinsessoista uhreja saa vaikka yrittäisi.

   Eli jos vasta tässä vaiheessa huolestuu työttömien asemasta, on aika turha esiintyä jonkinlaisena humanismin airuena.

   Poista
  4. Juu, mutta eiväthän miehille kelpaa nämä kunta-alojen naisalojen matalapalkkatyöt, sairaanhoitajan ja opettajan työt, joilla duunia riittäisi kyllä näille poispotkituille miehillekin!

   Miehet itse menevät mieluummin parempipalkkaisiin miesten töihin yksityiselle, ja itkevät sitten työttömyyttä, kun yksityiset menevät nurin. Se on koulutus- ja ammatinvalintakysymys.

   Pyrkikää hyvät miehet kasvatustieteelliseen ja terveydenhoitokouluihin sekä monenlaisiin toimisto- ja hallinnon alan koulutuksiin! Muistakaa kuitenkin, että näihin pääsykokeisiin tulee lukea kuten oikikseen ja lääkikseen!

   Poista
  5. "Naisalojen matalapalkkatyöt, voi äiti..." Julkisen sektorin palkkakehitys on mennyt jo yksityisen puolen mediaanin ohitse. Oliko itse asiassa niin, että asiantuntija julkisella puolella tienaa jo reippaasti enemmän kuin yksityisellä puolella?

   Mutta eihän sillä sinällään väliä, iineksillä nämä rahat kun tulevat taikaseinästä...

   Olennaista on muuten taas huomata, että miesten työttömyys on heidän oma vikansa, ei vallitsevien olosuhteiden/yhteiskunnan/tms. niin kuin naisten ollessa kyseessä.

   P.S. Toimistotöihin ainakaan julkiselle puolelle ei miesten kannata edes yrittää, akkavalta jyrää. Ämmät valitsevat töihin toisia ämmiä.

   Poista
  6. Kompaan jälleen nimimerkkiä Jaaha. Sinussa on ruutia. Rautaista asiaa ja faktaa. Voimia sinulle Jaaha, on väsyttävää kerta toisensa jälkeen tankata näille TK-eläkeläisille ja muille julkisensektorin "ammattilaisille", että se heidänkin palkkansa tulee yksityisen sektorin verovaroista. Ei luulisi TK-eläkeläisenkään paljon suutaan revittelevän yksityisen sektorin nurin menosta - alkaa se ämmälaumankin alahuuli väpättää, kun ei tule enään niitä verovaroja yksityiseltä sektorilla, jolla maksettaisiin maisemakonttorissa liihottavan korkokenkä-keijun palkka työstä, jolla ei ole mitään kansantaloudellista hyötyä. Korkokenkä-keijun mielestähän "työtä" on se että kopistelee työpisteeltä toiselle mappi kainalossa ja joka paikassa pälättää kuulumisiaan ja ensi kesän lomasuunnitelmia tehdessään.

   Poista
 29. Polititikasta ja Sarin asuinmaasta mieleeni tuli Giovanni Guareschi ja hänen loistava hahmonsa Isä Camillo. - Kirjoissa on vahva poliittinenkin ote, Camillon vihollinen on kommunistinen pormestari Peppone, jonka kanssa joskus ottavat aika railakkaasti yhteen. - Kuitenkin salaa, se olisi paljastuessaan suuri häpeä, he auttavat toisiaan aina kun jompikumpi on pulassa. Yhteiset sotakokemuksetkin painavat.

  Italialaiset eurokommunistit olivat aika hanakan neuvostoliitto-vastaisia, ehkä siinä oli jotain samaa.

  Camillot olen elokuvina nähnyt, muta Guareschilta olen joskus jonkun lukenut, luultavasti se oli "humoristin perhe-elämää". Sisältöä en enää muista, mutta tavattoman lämminhenkinen ja elämää ymmärtävä huumorinsa jäi muistoksi. - Täytyy ottaa ohjelmaan ja katsoa mitä Guarescheja kirjastoista löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin isää vuosia sitten Don Camillo-elokuvien kuvauspaikoilla Brescellon kylässä Po-joen liepeillä. Siellä oli kiva pieni museo. Ja olihan se kiva käydä Isä Camillon kirkossa Jeesusta moikkaamassa. Puhuva Jeesus oli kuvauksia varten veistetty, nyt se on kirkon sivukappelissa.
   Kirkko muuten jouduttiin sulkemaan alkukesän maanjäristysten jälkeen, kun se vaurioitui.

   Guareschi kuvaa aika sympaattisesti sodan jälkeistä traumaattisten ristiriitojen aikaa. Sota jätti aika pahoja arpia, vähän kuin suomalainen sisällissota.

   Poista
  2. Vertaus kuullostaa aika tramaattiselta, vähän kuin vertaisi Muhammed pilapiirjäjän koettelemaa sananvapautta poliittiseen terroriin ja julmuuksiin.
   Eivät ehkä todellakaan ole yhteismitallisia. Guareschihan oli pilapiirtäjä.

   Sikäli ymmärrän pilkan voiman, nostan vain esiin Per Looksin.

   Poista
  3. Kommentistani ei käynyt ehkä ilmi, että en suinkaan verrannut Guareschin kuvausta ja Suomen sisällissotaa, vaan Italian sodanjälkeisiä tapahtumia ja suomen sisällissotaa.Yhtymäkohtia on monenlaisia, mm. se, että entisistä saman kylän naapureista tuli verivihollisia. Ja julmuuksia oli puolin ja toisin.

   Noista arvista ei ole ollut helppo parantua. Guareschi kohtelee tuota aikaa kevyen humoristisesti, ehkä auttaen osaltaan paranemista.

   Poista
  4. Vertaus noin kuin Sari sitä käytti, on ilman muuta hyvä.

   Ei Guareschilla mitään pilkkaa ole, lämminhenkisyys on se sana. Älä sinäkään anonyymi aina käytä sitä wikipediaa, joskus sillä näyttää typeryytensä, vaikka sinänsä hyvä apuväline onkin.

   Poista
 30. Tv 10 esiintyy juuri iki-ihana Riku Riemu (John Herbert Dillinger) Public Enemiesissä. Mikä ihmeellisintä, tuo katkeroitunut kyynikko on ladannut aseensa kyllä mutta ei kertaakaan YouTubea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon luettuani minä, katkera kyynikko, hyppelen nyt tasajalkaa lattialla, naamani on aivan punainen ja hikeä pukkaa.

   "Se on, totanoin, vasitenkin aika paha nakki tollalailla, totanoin ja jumalauta, sanoa!"

   Autuaita ovat uskossaan vahvat, sillä heillä on alavalla maalla Halla-ahon siunaus. -orjapojat.

   Poista
 31. Kului sekunti ja Iines lähti vääntämään tästäkin sotkusta naisasiaa. Kyllä nyt patriarkaatille näytettiin, hurraa! Mitä siitä, jos suurin osa hallituksen naisministereistä on täydellisiä taulapäitä.

  Mitä tulee Antti Blåfieldin Kyllös-kehuihin, niin kommenteissa aika moni lukija ihmettelee väitteitä. Itse olen havainnut, että Blåfieldillä on aiemminkin ollut vastaavia omituisuuksia teksteissään. Liekö sitten klikkausten + kommenttien tavoittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tässä keississä tämä naisasiapuoli väkisinkin pomppaa esille. Oletkos Jaaha muka usein kuullut, että jonkun miesministerin radikaalejakaan päätöksiä aletaan oikein toimikunnan voimalla tutkia ja käännellä kuin lihapullaa haarukan nokassa?

   Tai oletkos ylipäänsä kuullut, että jonkin miesministerin alaisessa virastossa joku johtajanainen kieltäytyy miesministerin ohjeista ja käyttää miljoonia euroja vastoin ohjeita - ja sitten tutkittaisiin sen miesministerinkin osuudet?

   Mitä Blåfieldin omituisia väitteitä ihmettelit - tämä ei ihan selvinnyt? Onhan Kyllöseen oltu laajalti tyytyväisiä. Hänestä kuulee ja lukee vain positiivisia kommentteja, ellei lue tämän blogin anonyyymin kommentteja Kyllösen taksinkäytöstä.

   Poista
  2. Juu eihän esim. Arhinmäen tekemisiä ja tekemättä jättämisiä olla yhtään tutkittu ja käännelty...

   Niin ja kuka tässä on miljoonia euroja luvatta käyttänyt, miten ja mihin?

   Mitä tulee positiivisiin kommentteihin Kyllösestä, hänen maakuntien taksimatkoistaan, alkolukkohaaveistaan ja gps-paikannuksistaan olen aika vähän positiivisia kommentteja huomannut. Ehkä voisit tarkemminkin kertoa, mihin perustat väitteesi laajasta tyytyväisyydestä tähän hyvinsyöneeseen emäntään (ihan saman näköinen muuten kuin Tervala).

   Mutta juu. Ehkä sinä et seuraa tarpeeksi laajalti asioita? Blåfieldillä on ollut muitakin omituisia ulostuloja, mutta suoraan sanoen en lähde puolestasi googlaamaan. Koittaa vaan neiti etsiä tietonsa ihan itse.

   Poista
  3. "Oletkos Jaaha muka usein kuullut, että jonkun miesministerin radikaalejakaan päätöksiä aletaan oikein toimikunnan voimalla tutkia ja käännellä kuin lihapullaa haarukan nokassa?"

   Minä en muista miten esim. Juhantalon aikanaan kävi? Muistatko SINÄ, kun olet samoilta suunnilta?

   Poista
  4. "Ehkä voisit tarkemminkin kertoa, mihin perustat väitteesi laajasta tyytyväisyydestä tähän hyvinsyöneeseen emäntään (ihan saman näköinen muuten kuin Tervala)."

   Ei Iines kerro, eikä tiedä. Hän vain vänkää asiasta, kun "se luki lehdessä". Iineksellä ei ole minkäänlaista kritiikkiä siihen mitä vasemmistolainen lehti kirjoittaa - kaikki menee läpi ässänä kenttään.

   Poista
  5. Kauko Juhantalohan kavalsi rahaa. Merja Kyllönen erotti pomon.

   Poista
  6. Kepuli-Kauko sai tuomioksi valtakunnanoikeudesta lähinnä suklaatia ja marmelaatia. Kuten kaikki muutkin sinne joutuneet.

   Koplaaja-Kauko oli Esko Ahon hallituksen ministeri. Jos kysytte kenen Esko Ahon, vastaan, että sen jonka nykyisestä Harvardin pestistä Nokia maksoi ainakin miljoonan. - Kyseisellä oppilaitoksella kun ei ole varsinaista kysyntää agraaripuoluetta edustaville entisille pääministereille, jotka kärsivät peliriippuvuudesta.

   Poista
  7. Kakella ei todellakaan ollut hätäpäiviä suklaatin ja marmeladipalleroitten keskellä. Rouvallnsakin oli komias virka julkisella sektorilla ja hyvät tulot.

   Poista
  8. "Kauko Juhantalohan kavalsi rahaa. Merja Kyllönen erotti pomon."

   Tämä ei jälleenkään vastaa kysymykseen. Et ole voinut olla viestinnänopettaja, kun sinulla menee kokojan viesti ohi aistinarvojen ja vastaat siihen mitä ei kysytty.

   Poista
 32. Hyvän yön kappaleeksi Haiton Hempan soittamaa Johan Sebastiania.

  VastaaPoista
 33. Ei enää hehku hymy ikkunalla Iineksen
Ei charmi Rauski Räsäsen ja sen sielunelämän
Mä muistan Valto Heikkisen tuon jalorotuisen
ja sekä Maalaisen ja open niin juntin

  On jäbät eilisestä paljon muuttuneet
  on monet viehättävät puolet puuttuneet
  se charmi luonnollinen ei kuole
milloinkaan mä olen onnellinen
jos takaisin sen saan

  Tää koko blogistani tuon jälkeinen
  on ollut laskukautta pienen nautinnon
  jäi ihmissuhteet rakkaat kun tekstit nettiin
  nakkaat, niin olemasta lakkaat sä onnellinen
  kanssa tuttujen

  Kun kerran lööppijulkut sen päätti oikkuineen
  jos tahdon fiilistellä taikka muuta teen
  niin ei käy arvostelut vaan henkisesti onnut
  jos itsesi oot ollut sen vaihtanut oot julkkisfiilikseen

  Tulkaa vaarit takaisin ja olkaa niinkuin ennenkin
  pankaa erheet menemään tai kuolen ikävään
  tulkaa vaarit takaisin ja olkaa niinkuin ennenkin
  olkaa niin kuin otte vaan me teitä kaikki kaivataan.

  VastaaPoista
 34. Ei enää hehku hymy ikkunalla Iineksen
  Ei charmi Rauski Räsäsen ja sen sielunelämän
  Mä muistan Valto Heikkisen tuon jalorotuisen
  ja sekä Maalaisen ja open niin juntin

  On jäbät eilisestä paljon muuttuneet
  on monet viehättävät puolet puuttuneet
  se charmi luonnollinen ei kuole

  milloinkaan mä olen onnellinen
jos
  takaisin sen saan

  Tää koko blogistani tuon jälkeinen
  on ollut laskukautta pienen nautinnon
  jäi ihmissuhteet rakkaat kun tekstit nettiin
  nakkaat, niin olemasta lakkaat sä onnellinen
  kanssa tuttujen

  Kun kerran lööppijulkut sen päätti oikkuineen
  jos tahdon fiilistellä taikka muuta teen
  niin ei käy arvostelut vaan henkisesti onnut
  jos itsesi oot ollut sen vaihtanut oot julkkisfiilikseen

  Tulkaa vaarit takaisin ja olkaa niinkuin ennenkin
  pankaa erheet menemään tai kuolen ikävään
  tulkaa vaarit takaisin ja olkaa niinkuin ennenkin
  olkaa niin kuin otte vaan me teitä kaikki kaivataan.

  VastaaPoista
 35. KIva huomata, että kulturelli anonyymi on romantikko, joka kaipaa takaisin menneitä aikoja. Ah, tämäkin blogi oli niin sofistikoituneen sivistynyt ennen vanhaan, kun kehään heitettiin Wittgensteinia, Zizekiä ja Räsästä, ja keskustelu aaltoili älyllisen innoittuneesti puolesta ja vastaan, muttei koskaan toisin päin. Toki silloinkin eri mieltä olevia talutettiin saunan taakse, mutta se tapahtui siksi, että väärässä olijat eivät tajua olevansa väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En odottanut sinulta, Tapsa, aivan noin yks'oikoista tulkintaa. Eihän tuossa romanttisessa lyriikassa ollut niinkään kysymys viittaamistasi henkilöistä kuin "yleisestä" fiiliksestä.

   Poista
 36. En näe että tuo sofistikoituneisuus esim. "Mummon" blogissa olisi ollut tuota mainitsemaasi "älytöntä vänäämistä" näin, jonkun sanomana, vaan intomielistä irroittelua. Vai mitä?

  VastaaPoista
 37. Sori anonyymi, ei ollut tarkoitus pilkata oikeasti, sillä runohan oli hieno. Sanon tämän runouden ystävänä. Totta – Mummon blogissa oli parhaimmillaan sellaista sielullista vääntöä, ettei paremmasta väliä. Mutta aikansa kutakin. Hän lopetti sen itse.

  Mutta ei kannata aliarvoida tätä Iines-neidin blogiakaan. En ainakaan itse ole törmännyt vastaavaan vapaaseen keskustelublogiin Blogistanin vainioilla. Täällä puhutaan mistä vain mitä vain.

  Ja tämän sanon pitkän harkinnan jälkeen: tämän blogin suosio ja elinvoima perustuu emäntänsä Iineksen kyltymättömyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyltymätön:

   kesytön, kohtuuton, hillitön, liiallinen, liioiteltu, mahdoton, pohjaton, sammumaton, tavaton, yletön, hurja, kesytön, kiihkeä, kiihkoisa, raisu, raju, riehakas, vallaton, vauhko, villi, vimmattu, silmitön, ahnas, ahne, raaka, kuriton, räävitön

   Poista
  2. Kyltymätön uteliaisuus elämän edessä, kyltymätön halu katsoa asioita eri kanteilta, kyltymätön tarmo vaihtaa ajatuksia, kyltymätön hinku vastata kaikkiin kommentteihin, kyltymätön kyltymättömyys aurankurjessa kyisen, hyisen ja hurmaavan blogipellon ääressä.

   Poista
 38. "Vaikeahäiriöiset oppilaat on tungettu demokratian nimissä suuriin normaaliluokkiin, mikä on kaikkein vähiten näitten oppimis-, neurologis- ja mielenterveydellishäiriöisten etu."


  Ylläoleva on humanistilta rankka heitto.

  Suomessa on Pohjoismaiden laajin erityisluokkajärjestelmä, jota YK pitää, niin ikään, ihmisoikeusongelmana. Siirrot erityisluokille ovat periaatteessa perustuslain 6 pykälän mukaista syrjintää. Missäpä muualla enää tuollaista syrjintää harrastetaan kuin koulussa ja pääasiassa naisten toimesta.

  Opettaja -lehti propagoi tuon erityisyyden, siis omansa, puolesta erittäin voimakkaasti. Tässä lasten tasa-arvoinen kohtelu on jyrätty opettajien toimesta "kellareihin" ja "varastoihin", pois silmistä. Erityisopetuksen teho on yksiselitteisesti todettu vähäpätöiseksi.

  Yhdysvalloissa on 70-luvulla aloitettu erityisluokkien ja -koulujen lakkauttaminen. Se perustuu lakiin, jonka mukaan kaikilla lapsilla on oikeus käydä koulua mahdollisimman normaalissa ympäristössä. Siellä OAJ:n kantaa erityisopetukseen pidettäisiin rasistisena.

  Tätä aatteiden, yksityisajattelun ja "humanismin" hyllyvää suota voisi simät ymmyrkäisinä kontekstoida p.o. kunnallispolitiikkaan, maahanmuuttoon . . . ja todeta että tuollaisista lähtökohdista ehdokkaan etsintä on vastatuuleen kusemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyissä neurologisperäisissä häiriötiloissa (mm. asperger) oppilas ei siedä esimerkiksi kosketusta ja/tai kovia ääniä, hälyä. Hän voi reagoida raivokohtauksilla tai levottomuudella tai muulla tavoin.

   On päivänselvää, että erityisen tuen tarpeessa olevat oppilaat tarvitsevat henkilökohtaista ohjausta, jokuset kaiken aikaa, Sijoittaminen normaaliluokkiin tavallisen luokanopettajan opetukseen ei takaa, että hänen oikeutensa oikeanlaiseen tukeen ja oppimiseen toteutuu.

   Se, että yksi opettaja joutuu ohjaamaan pääsääntöisesti muutamaa erityisoppijaa, merkitsee automaattisesti sitä, että se on myös pois muulta luokalta, jolla myös on oikeus opetukseen ja huolenpitoon tuntien aikana.

   Yhdysvalloista ei oppia kannata ottaa, sillä siellä koulusysteemi laahaa jäljessä suomalaisesta osaamisesta. Suomessa koetetaan noudattaa sitä, että jokaisella oppilaalla on oikeus saada juuri hänelle mitoitettua opetusta, jos hänellä on jokin este oppimisen tiellä. Meillä on käytössä hojks, henkilökohtainen opetussuunnitelma, joka takaa tämän. Oppilaat ovat erilaisia, ja juuri siksi tarvitaan edelleen eritysiluokkia ja päteviä erityisopettajia ja avustajia.

   Viime aikoina säästösyistä erityisoppilaita on lykätty normaaliluokkiin melun ja melskeen keskelle, jossa nämä aistiherkät ja aspergerit ym. selkeästi kärsivät.

   Poista
  2. "Suomessa koetetaan noudattaa sitä, että jokaisella oppilaalla on oikeus saada juuri hänelle mitoitettua opetusta, jos hänellä on jokin este oppimisen tiellä"

   Ihan kukkua taas jälleen. Vai oikein "koetetaan"? Miksi ei TEHDÄ, vaan vain koetetaan?

   Esim. minä en saanut minulle mitoitettua opetusta, vaikka väitteesi mukaan minulla olisi siihen ollut oikeus. Minullahan on jokin este oppimisen tiellä yhä edelleenkin, kun kyvyttömät opettajat eivät erityislaatuisuuttani tunnistaneet. Mokomat!

   "Meillä on käytössä hojks, henkilökohtainen opetussuunnitelma, joka takaa tämän. "

   Kutun villat on. Ei mistään tuollaisesta ole ollut puhettakaan.


   Poista
 39. hiljainen lukija avaa suunsa18 lokakuuta, 2012 11:51

  Ja mikähän mahtoi olla, oletukseni mukaan kommentoivien herrojen kunnallispoliittinen ehdotus tai näkemys ”humanismista” tai siitä kuinka kuntia tulisi johtaa ja minkälaista toimintaa kuntien tulisi harjoittaa. Jää vähän epäselväksi tuon jurnutuspuheen keskellä.

  Yritysmaailmasta oli kaiketi kyse? Minkämoisessa maailmassa elämme nyt? Viimeisen kymmenen vuoden aikana likipitäen kaikki ne suomalaiset yritykset jotka ovat työllistäneet ihmisiä ja tuoneet yhteiseen kassaamme yhteisöverojen muodossa sitä yhteistä hyvää ovat siirtäneet toimintansa muualle josta on ollut seurauksena vain huonoja uutisia.

  Kuntia on yritetty hoitaa kuin yrityksiä, mutta yhtälö on aika vaikea, koska kuntia asukkaineen ei voi siirtää kolmansiin maihin tai halvan työvoiman maihin. Ihmiset yrittävät elää kotikunnissaan. Ajatus kuntien peruspalveluista on tullut perintönä mm vanhan ajan patruunoilta jotka huolehtivat työntekijöidensä sosiaalisista asioista (mm terveydenhoito, päiväkodit ja vapaa-aikapalvelut), koska he ajattelivat että hyvinvoiva työntekijä on kultaakin kalliimpi yritykselle.

  Kuntien ja valtionkin eräs pyrkimys on ollut - ja toivottavasti yhä on - veroja maksaville kansalaisilleen mm maksuton koulutus ja sivistystoiminta. Kunnilla on tämän lisäksi muita velvoitteita: terveys- ja sosiaalipalvelut, katujen ja kiinteistöjen kunnossapito sekä yhteinen muu infrasturktuuri (tiet, vesi, sähkö yms…- kyllä ne jokainen suomalainen tietää).

  Meillä, toisin kuin Yhdysvalloissa, on ilmainen terveydenhuolto, päivähoito ja esikoulu. Yliopistoihin ei ole lukukausimaksuja ja opiskelijat saavat opintotukea. Suomen koulujärjestelmä on lisäksi OECD-maiden ykkönen. Lukutaitovertailussa voitamme ylivertaisesti muut pohjoismaat.

  Verkosta napattua faktaa:
  ”Euroopan maiden ja muiden Pohjoismaiden vertailussa Suomi oli lukutaidossa nytkin omaa luokkaansa (paras pohjoismaa), sillä toiseksi paras eurooppalainen maa, Hollanti, löytyy vasta sijalta kymmenen. Pohjoismaista Norja on sijalla 12, Islanti sijalla 16, Ruotsi sijalla 19 ja Tanska sijalla 24. Testeissä ei mitata niinkään peruslukutaitoa vaan tekstin käyttötaitoa. ”

  Kysynkin, että mitä pahaa näissä on? Miksi ihmeessä kuntien palvelutoimintaa ja niiden työntekijöitä ei saisi puolustaa?

  Kun mietin ketä äänestän kuntavaaleissa, niin nämä kysymykset minulla olivat mielessä. Luultavasti en ole ainoa.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Viimeisen kymmenen vuoden aikana likipitäen kaikki ne suomalaiset yritykset jotka ovat työllistäneet ihmisiä ja tuoneet yhteiseen kassaamme yhteisöverojen muodossa sitä yhteistä hyvää ovat siirtäneet toimintansa muualle josta on ollut seurauksena vain huonoja uutisia."

   Ihan paska puhetta, voi sanoa suoralta kädeltä.

   Listaatko ne "likipitäen kaikki suomalaiset yritykset jotka ovat työllistäneet ihmisiä" yritykset jotka on siirtäneet toimintansa muualle, niin tiedämme mistä puhut.

   Huomautan sinulle, että Suomessa on hiukan reilu 300000 yritysta. 98% näistä ns. pienyrityksiä, joiden työllistämispotentiaali on suurin. Ainoa ja tärkein este on Valtion toiminta, joka on tehnyt yrittämisen ja työllistämisen tätä kautta niin vaikeaksi ja riskaabeliksi, että harva haluaa ketään työllistää. Kyse on siis joustamattomista järjestelmistä, ja kohtuuttomasta riskistä ja vain yhdelle osapuolelle, yrittäjälle. Valtaosa suomen yrityksistä onkin ns. mikroyrityksiä, joissa yrittäjä työllistää itsensä ja hyvä niin.

   "Meillä, toisin kuin Yhdysvalloissa, on ilmainen terveydenhuolto, päivähoito ja esikoulu."

   Jälleen paskapuhetta.

   Suomea mainostetaan "ilmaisen tervydenhuollon" maana. Ihan kukkua. Joka kerta kun menee kunnalliseeen terveyden huoltoon, hammaslääkäriin tai keskussairaalaan, niin postista tipahtaa poliklintikka-, terveyskeskus- tai toimenpidemaksu. Miksi, jos terveyden huolto on ilmaista? Minne ne verovarat menee? Häh?

   "Suomen koulujärjestelmä on lisäksi OECD-maiden ykkönen."

   Millä mittarilla mitattuna?

   "Lukutaitovertailussa voitamme ylivertaisesti muut pohjoismaat."

   Tästä ei ole kiittäminen koululaitosta ja opettajia, vaan TV:tä ja ohjelmien tekstitystä suomeksi. Tämä on tutkittu juttu, ei kannata kiistellä.


   Poista
  2. Huomautus epäasiallisesta keskustelutyylistä, Jape. Seuraava poistetaan.

   Poista
 40. Suomen työllistäjät:

  - yrittäjät n. 10 %
  - yksityinen sektori, hitusen yli 60 %
  - kuntasektori, reilu 20 %
  - valtion sektori, vajaa 10 %

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yhdistää yrittäjät ja yksityisen sektorin - nehän ovat sama asia, eri skaalassa vaan - niin yritykset työllistävät meillä 70 %. Onneksi.

   Voitaisiinhan ajatella niinkin, että kaikki menisivät kunnalle töihin. Sehän olisi taivaallista, kun silloin riittäisi joka tehtävään väkeä, käsiä, jalkoja, korvia, suita ja aivoja. Palvelu pelaisi ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Tyytyväisiä veronmaksajia.

   Kuulostaa ihanalta ikiliikkujalta.

   Poista
 41. Mikä on pointtisi? Isoimmat suomalaiset yritykset ovat siirtäneet aika ahkerasti toimintaansa muualle. Vai kirjoittavatko sanomalehdet ihan satuja? Minä kun ihan luulin niin, että ihmisiä on aikalailla irtisanottu viime vuosina. Mutta kiva kun korjasit asian. Että se on ihan paskapuhetta.

  Pitäisikö ajatella, että yrittäjät hyviksiä, mutta valtio täysin paska? Kuntien työntekijät ihan paskoja ja pienyrittäjät hyviksiä? ja että TV:n ääreen vain kaikki lapset ja koulut kiinni, ei täällä mitään sivistystoimintaa tarvita. Kyllä se luonto ajaa tikanpojan puuhun, että ellei opi lukemaan telkkarista niin olkoon sitten oppimatta.

  Jestas sentään. Oli kyse kuntavaaleista. Vaikka valtio onkin paska, niin kerro lisää. Mikä on kunnan tehtävä? Ja kunnallispolitiikan tehtävä? Ja mihin hommaan äänestäjä ehdokkaansa oikein valitsee?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jään odottamaan Anonyymin selvitystä kunnan tehtävistä. Mitä Anonyymi henkilökohtaisesti odottaa kunnalta itselleen ja mahdollisesti tuleville lapsilleen ja perheensä vanhuksille?

   Poista
  2. Minä en odota kunnalta mitään itselleni. Mitä sillä muka olisi tarjota? Palveluita joille ei ole kysyntää.

   Jos nyt jotain odotan, niin vaadin kunnalisveron alentamista roimasti, jotta voin käyttää säästyneet rahat yksityisiin palveluihin tarpeen mukaan. Esim. Thai-hieronnassa en ole voinut käydä aikoihin, kun kunta vie kaikki rahat, mutta ei tarjoa palvelua.


   Poista
  3. Kävitkös sinä kotikoulun ja jättikö äitisi ilmaisen neuvolan lääkärin ja terveydenhoitajan palvelut ja rokotukset ottamatta? Etkä jatkokouluttanut itseäsi? Eikös sinulla ole kolme amk-tutkintoakin, muttei juuri verotuloja antaa takaisin koultuksestasi? Kyllä noissa oppilaitoksissa kunnan rahoja on palanut.

   Ja lapsiakaan et aio tehdä, et laittaa perheesi vanhuksia sairaalaan tai hoitolaitokseen, vaan viet Mehiläiseen yksityisviittiin ja yksityishoitokotiin? Tai hoidat itse vaan. Etkä itse mene minnekään vanhana hoidettavaksi, vaan säästät sukanvarteen miljoonan ykstyishoitajaa varten?

   Käy se noinkin.

   Poista
 42. "...suomalaiset yritykset jotka ovat työllistäneet ihmisiä ja tuoneet yhteiseen kassaamme yhteisöverojen muodossa sitä yhteistä hyvää..."

  Yhteisövero on pieni tekijä yrityksen yhteiskuntaa hyödyttävässä toiminnassa.

  Kun yritys maksaa palkkaa, saa palkannauttija summasta käteensä 30 %. Kaikki muu menee yhteiskunnalle. Siksi Suomi tarvitsee työllistäviä yrityksiä. Ja mielellään sellaisia, joissa palkkaa ei makseta verovaroista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän on yrityksen työntekijän veroprosentti verrattuna vaikka omaan julkisen alan työntekijän veroprosenttiini, joka vaihteli 40 prosentin molemmin puolin työssäoloaikana?

   Poista
  2. 58 prosenttia (+ALV)

   Poista
  3. En siis puhunut työntekijän veroprosentista, vaan katsoin asiaa yrityksen näkökulmasta. Kun yritys käyttää tietyn summan työntekijän palkkaan, niin montako prosenttia siitä todella kilahtaa työntekijän tilille ja mihin loput katoaa?

   Poista
  4. Anonyymi, jos eläkevakuutus on 22 prosenttia, tarkoitatko, että sen lisäksi veroprosentti on 58 prosenttia?

   Tuossahan täytyy olla mahtavat bruttotulot.

   Poista
  5. Lisäksi, en nielaise tuota 58:aa purematta. En usko, että sitä voi sellaisenaan verrata julkisen alan veroproenttiin 40.

   Tuohon yrittäjän veroprosenttiin 58 täyty olla jokin selitys tai asia, joka vaikuttaa lukuun. Luulen, että tässä tarvittaisiin laajempi selvitys, mielellään objektiivinen, asiasta.

   Poista
  6. " 58 prosenttia (+ALV "

   Alvihan otetaan asiakkaalta, eikä yrittäjältä.

   Poista
 43. No juu. Nyt Tervalan puolustuspuheen jälkeen alkaa hahmottua. Kansliapäällikkö Pursiainen siellä on pyöritellyt "vahvaa ja itsenäistä Lapin tyttöä" Kyllöstä kuin metrin mittaa. Muu hallitus tuskin edes kuullut koko asiasta. Tämä voi mennä vielä rumaksi.

  http://www.hs.fi/politiikka/Tervala+kiist%C3%A4%C3%A4+tehneens%C3%A4+mit%C3%A4%C3%A4n+v%C3%A4%C3%A4r%C3%A4%C3%A4/a1305608143939

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta-Sanomissa itketään vielä pahemmin Tervalan kohtaloa. Mies on puhdas pulmunen, ja Kyllönen möhlinyt hermostuksissaan reviirinsä rajojen loukkauksista, joita ei kuitenkaan ole toteennäytetty. Onkohan Kyllösellä varhaiset vaihdevuodet? Hormonihäiriö?

   Poista
  2. Tähän vielä se, että Liikenneviraston Tervalan alainen henkilöstö oli hyvillään eilisiltaisten tv-uutisten ja tämänpäiväisten lehtitietojen mukaan kuultuaan Tervalan erosta.

   Miesparka, ettei osannut ajoissa lukea ministeriöstä tulevia ohjeistuksia, vaikka on noinkin vanha jo. Joutui nyt harhaanjohdetun naisen erottamaksi.

   Poista
 44. En ihmettele enää yritysten määrää Suomessa. Tämänpäiväisen iltapäivälehden mukaan yrityksiä ovat mm. seuraavat julkkispersoonat:

  Amin Asikainen Oy, toimitusjohtaja Amin Asikainen, ei muita työntekijöitä.

  ML Entertainment Oy, Mikko Leppilampi, toimitusjohtaja, ainoa omistaja.

  Baba Lybeck Oy, Baba Lybeck ainoa omistaja, ei muita työntekijöitä.

  Tmi Prinsessa Salminen, Krisse Salminen.

  RPK-Viihde Oy, Risto Kaskilahti, toimitusjohtaja, ainoa omistaja.

  Movements Beaty Company Oy, Jorma Uotinen, toimitusjohtaja, ainoa omistaja.


  Nämä poimin tähän ihan vaan siksi, että yksi ihminenkin siis voi olla yritys. Ja muistuttamaan, ettei yritys aina tee työtään muitten hyväksi. Itseäni jäi kiinnostamaan se seikka, että monen yrityksen tilinpäätöstiedot ovat salaisia.

  Julkiselle puolelle luonteenomaista taas on toimiminen yhteisön hyväksi. On siksi päivänselvää, että julkisen alan työpaikkoja on määrällisesti vähemmän, koska ne on mitoitettu paikallisia ryhmiä varten ihmisiä auttamaan.

  Jos laskee vielä julkisen alan työpaikkojen asiakaskunnan määrän - potilaat, oppilaat, opiskelijat - ei varmaan kannata väheksyä julkista alaa työnantajana eikä ylipäänsä julkisen alan merkitystä koko yhteiskunnalle.

  Kinastelu on turhaa, molemmat osapuolet tarvitsevat toisiaan, elävät toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Nämä poimin tähän ihan vaan siksi, että yksi ihminenkin siis voi olla yritys."

   Sokea kana löysi jyvän. Tätähän sinulle on toitotettu jo kohta 4 vuotta, mutta et vieläkään ole sitä tajunnut vissiin. Onnetonta. N. 95% Suomen yrityksistä on yhden hengen yrityksiä.

   "Ja muistuttamaan, ettei yritys aina tee työtään muitten hyväksi."

   Kenen muiden hyväksi sen muka pitäisi tehdä työtä? Yrityksen tarkoitus on tuottaa voittoa ja hyötyä omistajlleen, ei muille.

   "Itseäni jäi kiinnostamaan se seikka, että monen yrityksen tilinpäätöstiedot ovat salaisia."

   Taas väärää tietoa. Julkisia ne on. Löytyy PRH:sta, jonne tiedot toimitetaan vuosittain tilinpäätöksen valmistuttua.   Poista
  2. Lehdessä luki monen yrityspersoonan tietojen perässä: "Tilinpäätöstietoja ei saatavilla", osassa oli tilinpäätöstiedot. Miksi näin, kun toimittajat eivät ole tyhmiä?

   PRH:n sivujen mukaan tiedot ovat ostettavissa.

   Poista
  3. "Kenen muiden hyväksi sen muka pitäisi tehdä työtä? Yrityksen tarkoitus on tuottaa voittoa ja hyötyä omistajlleen, ei muille."

   Tuossa oli hieman ristiriitaista sanomaa sen kanssa, että yrittäjät ovat yhteiskunnalle tärkeintä.

   Ehkä yhteiskunta ei aina osaa antaa yrittäjille tiettyjä perusvalmiuksia.

   Poista
  4. Yrityksen perustaminen vaatii tiettyä rohkeutta. Sillä sen jälkeen on turha mennä työkkäriin hakemaan ansionsidonnaisia ja työmarkkinatukia, sillä yrittäjä ei sellaisia saa.

   Tai voi hän tietysti liittyä yrittäkassaan ja saa 1,5 v kuluttua pientä korvausta, jos LOPETTAA firmansa, on ollut rahaa maksaa isoja jäsenmaksuja. Lisäksi hänen on PAKKO ottaa eläkevakuutus, joka vie ansioista 22 %. Verojen lisäksi. Ja ennakkoverot on maksettava heti, vaikka ei olisi tulojakaan, siis todellakin ENNAKKOON mahdollisista tuloista.

   Että tervetuloa vaan yrittämään.

   Poista
  5. Tämä menee helposti semantiikaksi. En tiedä ovatko yrittäjät yhteiskunnalle sinänsä tärkeitä, mutta yritykset ovat. Elintärkeitä.

   Poista
  6. Mikä sitten innostaa yrittäjäksi, kun se on noin kallista, että eläkevakuutuskin on 22 prosenttia tuloista verojen lisäksi?

   Niin, tähän ei ole vielä tullut kai vastausta, että mikä voisi olla yrittäjän veroprosentti, jossakin esimerkkitapauksessa? Jos eläkevakuutus on 22 prosenttia tuloista ja vero vaikka 30 prosenttia, niin tulojen täytyy olla melkoiset, jotta jotain jää käteenkin.

   Ja miten se menee, että moni yrittäjä ei maksa itselleen palkkaa, mutta syö kuitenkin ja elää ihan kuin kuka tahansa?

   Ja sekin vielä, että miten sen veronkierron kanssa yrittäjällä oikein on? Sujahtavatko kaikki maksut varmaan kuitille ja verotettavaksi tuloksi? Ja verovähennykset - mitä ne ovat erilaisista yritystarvikkeista, kun kaikissa ammateissahan näitä on. Kampaajakin saa aikakauslehtiä vähennyksiin.

   Poista
  7. "Lehdessä luki monen yrityspersoonan tietojen perässä: "Tilinpäätöstietoja ei saatavilla", osassa oli tilinpäätöstiedot. Miksi näin, kun toimittajat eivät ole tyhmiä?"

   Jos toimittajat eivät ole tyhmiä, niin miksi sinun pitää esittää sellaista?
   En viitsi antaa sinulle valmiiksi pureskeltuja vastauksia, vaan jätän sinut pohtimaan itseksesi, miksi niitä tietoja ei ole saatavilla. Minulla on muutamia vastauksia, mutta pohdi itse...

   "PRH:n sivujen mukaan tiedot ovat ostettavissa."

   Niin? Valtio tekee bisnestä tiedoilla, jotka yritykset on velvoitettu tomittamaan PRH:lle ilmaiseksi. Tiedot ovat siis julkisia, mutta kuka sanoi että ne ovat ilmaisia? Häh?

   Poista
  8. "Mikä sitten innostaa yrittäjäksi, kun se on noin kallista, että eläkevakuutuskin on 22 prosenttia tuloista verojen lisäksi? "

   Unohdit tietysti vielä ALV prosentin joka on 23%. Sehän menee kaikesta mitä yritys/yrittäjä myy.
   Tämän tiedon kuultuasi, keksitkö itse mikä innostaa ketään yrittäjäksi? Valtiohan kovasti "innostaa" yrittäjäksi, mutta jättää tällaisen yrittäjän ihan oman onnensa nojaan. Yrittäjä on yhteiskunnalle halvempi kuin työtön duunari. Yrittäjälle kun ei tarvitse maksaa mitään työttömyyskorvauksia eikä sosiaalisiatukia jos käy huonosti tai kauppa ei käy. Sairastelunsakin yrittäjä maksaa itse.

   "Niin, tähän ei ole vielä tullut kai vastausta, että mikä voisi olla yrittäjän veroprosentti, jossakin esimerkkitapauksessa?"

   Niin missä esimerkkitapauksessa? Ei kai kukaan näitä esimerkkejä hatusta heitä. Keksi itse esimerkki ja laske duunarin verot, niin sinulle voidaan laskea sitten duunaria vastaavan yrittäjän verot.

   "Jos eläkevakuutus on 22 prosenttia tuloista ja vero vaikka 30 prosenttia, niin tulojen täytyy olla melkoiset, jotta jotain jää käteenkin."

   Sokea kana on taas löytämässä jyvän. Sen verran korjaan, että ei TULOJEN, vaan MYYNNIN. Myynnin pitää olla melkoinen, että jää jotain, josta yrittäjä voi maksaa itselleen palkkaa, edes minimaalista.

   "Ja miten se menee, että moni yrittäjä ei maksa itselleen palkkaa, mutta syö kuitenkin ja elää ihan kuin kuka tahansa? "

   Esimerkkejä?
   Eikö yrittäjän sinusta pitäisi saada syödä ja elää kuin kuka tahansa? Miksi ei?

   "Ja sekin vielä, että miten sen veronkierron kanssa yrittäjällä oikein on?"

   No miten sen kanssa on mielestäsi? Perustelut?

   "Sujahtavatko kaikki maksut varmaan kuitille ja verotettavaksi tuloksi?"

   Maksatko tuotteista aina niin, että haluat saada kuitin? Miten kävi sen putkimiehen sinulle rakentaman piipunhatun kanssa? Saithan kuitin ja maksoit myös vero-osuuden, vai menikö pimeenä niin kuin yleensä? Pimeenä meni. Älä siis puhu "sujahtamisista" mitään. Sinähän teetät näitä fiksauksia mökillä ja kotonasi säännöllissti ja kaikki menee pimeenä. Mitään ei sujahda kuitille, eikä verotettavaksi maksuksi.

   Poista
 45. Jape on kyllä sitkeä sissi, painaa päälle kuin tolkuton mullikka ja "Vaarilla" on yhä vain tuima naama tuota källiä kuunnellessa. Eikä kuunaan kumpikaan olisi takaissut: "Sorvatkaa teini!" Koska Hakkaraisen Teukka jo sanoi että vihaaminen satuttaa.

  VastaaPoista
 46. Nyt sai Iines vankkaa sivustatukea: "Kyllönen on osoittanut yllättäväää tomeruuttaa ja asioihin perehtymistä. Ministeriaitoista ei enää kuulla Kainuun murretta, vaan Kyllönen pudottelee vastauksia kysymyksiin ja esittelee omia näkemyksiään sellaisella varmuudella, että voisi luulla, ettei hän ole ikinä mitään muuta tehnytkään kuin hoitanut valtakunnan liikennepolitiikkaa!"
  Koko juttu on luettavissa jyrkivirolaisen blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin nyt, eilenhän Virolainen tuon kirjoitti ja lähetti.

   Poliitikot ovat tuollaisia, yleensä homma opettaa. Halla-aholaiset eivät opi koskaan, koska heillä on tärkeä sanoma ihmiskunnalle: "MUA VITUTTAA IHAN GAUHEESTI!"

   Poista
  2. No niin, jokos kaikki uskotte, kun mies puhuu. Jyrki Virolaisen kirjoitus on oikein hyvä.

   Minua huvittaa, että Virolainen näkee Kyllösessä täti Monikan, minä Justiinan. Olen muutoinkin sitä mieltä, että Kyllönen on Arhinmäkeä huomattavasti parempi tehtävissään ja on oikea puolueen tulevaisuudenlupaus! Arhinmäki palloiluineen jää kauas jälkeen.

   Poista
  3. PS Riku, minä en ainakaan ollut tietoinen Virolaisen kirjoituksesta, sillä harvoin luen häntä. Sitä paitsi minun kirjoitukseni taisi olla ennen.

   Voisin kyllä lisätä Virolaisen tuohon sivuun, hänen tyylinsä on aika juohevaa juristiksi.

   Poista
  4. Virolainen on henkireikä suomalaiseen lakiin. Ilman hänen kirjotuksiaan, maallikko ei monia lakijuttuja voisi ymmärtää. Yksi aivan ykkösbloggari.

   Minun kommenttejani se ei enää julkaise, kun kerran erehdyin oluissani lähettämään sille Rabelais-kuvaelman Kemppisestä ja Virolaisesta Sittapiikkinä ja Pierusnuuskuna.

   Poista
  5. No, ei silti, Virolainen kirjoitti kerran, että Matti Vanhanen erehtyi hänelle lähettämään nuhtelukirjeen kirjoituksistaan. - Matti varmaan katui myöhemmin. Tai en minä tiedä, aika möllöhän se on.

   Poista
 47. Vastaukset
  1. Kiitos informaatiosta, mutta kaikki me jo nuo olemme lukeneet.

   Äijä itki, naamaansa venytteli, polvensa lonksuivat ja porasi, poliisikin suhtautui vähätelleen. - Ei mikään ihme, omituinen ruikkukukko!

   Sai sentään itsetuntonsa menetyksestä rahallisia korvauksia! - Vaikka uuden klänningin voi nyt ostaa.

   Poista
  2. Japen naisviha on masentavaa.

   Poista
 48. Naisten väkivaltaisuus ei sinänsä ole mikään nyt keksitty asia. Eilisessä iltiksessä uutistoimittaja siitä kolmumnoi aika hyvin. - Tasa-arvo tässäkin etenee kovaa vauhtia, naiset juovat kuin miehet.

  Minut on kaksi kertaa entinen avovaimoni lyönyt kanveesiin. Olen aika vahva, varmasti aivan huomattavasti vahvempi kuin hän oli. Mutta ei se mitään auta, kun nyrkki osuu otsaluuhun täysin yllättäen. Hän ei juuri käyttänyt alkoholia, eikä minulla ole traumoja. - Enemmän minua se naurattaa, mitäs yritin elvistellä!

  VastaaPoista
 49. No, minä en tunne tai tiedä lyöviä naisia, mutta tietenkin heitä on, kyllähän näistä on uutisia ollut aina.

  Naiset ovat mainioita murhaajia, ja historian hämärissä on tehty erityisen paljon lapsenmurhia, toki hirveissä oloissa, joissa yksinäinen synnyttäjä ei ollut enää ihminen, vaan tapettava eläin.

  Se, että miehet ovat perinteisesti fyysisesti vahvempi sukupuoli, on joskus ehkä aiheuttanut sen harhan, että vain he pystyvät väkivaltaisiin tekoihin. Naiset voivat yhtä lailla häiriintyä mieleltään tai kasvaa persoonallisuushäiriöisiksi. Kynnys väkivaltaan lisäksi madaltuu koko ajan kaikilta ihmisiltä, nähtävästi.

  VastaaPoista
 50. Asian vierestä - tapaus Bäckman sai mielenkiintoisen käänteen, kun paljastui, että Bäckmanilla itsellään on ollut jo kauan meneillään riitaisa huoltajuuskiista venäläissyntyisen naisen kanssa. Tosin mies kiisti naisen venäläistaustan Tuomas Enbusken radiohaastattelussa aamulla. Hän kiisti myös huoritelleensa vaimoaan, vaikka se oli kirjattu oikeuspöytäkirjaan. - Nainen valehteli. No niinpä tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin IS: "...nainen on syntynyt Petroskoissa, käynyt siellä venäjänkielistä koulua ja elänyt venäläisessä yhteisössä. Nainen puhuu lapselleen venäjää. Nainen muutti Suomeen Neuvostoliitosta 15-vuotiaana ja hänen nimensä on suomenkielinen."

   "Bäckman on ollut tietoinen siitä, että naisen perheessä käytetään pääsääntöisesti venäjän kieltä. Kun lapsen huoltajuutta käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa vuonna 2006, Bäckmanin hakemuksen perusteluissa todettiin, että nainen perheineen puhuu lapselle venäjää."

   (Nainen) ja hänen vanhempansa puhuvat lapselle vain venäjän kieltä. Suomen kielen oppiminen on tärkeää kasvatettaessa lapsi suomalaiseen yhteiskuntaan”, Bäckman perusteli vaatimustaan saada lapsi luokseen asumaan."

   "Ennen lapsen isyyden vahvistamista Bäckman piti mahdollisena, että nainen veisi lapsen Venäjälle tai Viroon. Bäckman pyysi Helsingin käräjäoikeudelta vuonna 2005, että naista ja lasta kiellettäisiin matkustamasta ulkomaille."

   ”…on olemassa erityinen pelko ja vaara siitä, että he matkustavat Venäjälle tai Viroon, joissa maissa he ovat aikaisemmin asuneet…”, Bäckman kirjoitti."

   Diagnoosi: Päkä on katkera ja haluaa kostoksi, että muutkin suomalaismiehet kärsivät kuten hän.

   Eikö Suomen valtio voisi kustantaa hänelle terapiaa? Pääsisimme vähemmällä.

   Poista
  2. Mies on kuin tyylipuhdas narsisti! En halua diagnosoida ketään, mutta kaikkien oppikirjojen mukaan tapaus on aika selvä. Valehtelee ja manipuloi, saa viranomaisetkin puolelleen, rakastaa oikeusjuttuja, joissa hämää jopa oikeusviranomaisia.

   Bäckman on alansa ennätys - manipuloi kokonaista mahtivaltiota, Venäjää!

   Poista
 51. Avaan vähän tätä yrittäjän eläkeasiaa.

  Fakta on se, että jos yrittäjän "työtulo" on 30 000 e/v, hän maksaa eläkemaksua 6750 e/v. Siis 22,5 %.

  (Tavallisen palkannauttijan eläkevakuutuksen maksaa työnantaja, siis yritys tai virasto, siksi se ei työläistä niin kirpaise, vaikka samaa luokkaa sekin on.)

  Avainsana tässä yrittäjän eläkkeessä on termi "työtulo".

  Se ei ole sama asia kuin todellinen ansio. Vaan yrittäjä voi käytännössä itse valita työtulo-määränsä ja moni ottaakin se niin alhaiseksi, ettei eläkettä juuri kerry. Noilla esimerkin luvuilla yrittäjä saa 30 vuoden uurastuksen jälkeen eläkettä 1125 e/kk.

  Miksi kukaan hullu sitten ryhtyy yrittäjäksi?

  No, eihän Suomessa juuri kukaan tavallinen lukenut ihminen ryhdykään ja sitä talouspäättäjämme ja -poliitikkomme tavan takaa itkevätkin. MIksiköhän? Mitä arvoa he siinä näkevät - voisiko joku joka ei ole yrittäjä, siis palkannauttija, selittää?

  Yrittämisessä on kuitenkin menestymisen mahdollisuus. Mutta yhtä Sarasvuota kohti on sata kitkuttajaa ja kymmenen konkurssiin menevää. Tietysti verottajaa voi yrittää huijata, mutta on niitä huijareita työntekijöissäkin. Enimmäkseen suomalaiset ovat rehellisiä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis työnantaja maksaa tavallisen työntekijän työeläkevakuutusmaksun?

   No ei kai? Kyllä työntekijän palkasta peritään kuukausittain työeläkemaksua muutama prosentti, koko työuran ajan. Ainakin minä opettajana maksoin kuukausittain osan palkastani tulevaa eläkettä varten, olisiko ollut 4 prosentin luokkaa.

   Minulla on muuten paljon kollegoita, jotka ovat ottaneet lisäksi vapaaehtoisen eläkevakuutusmaksun kontolleen. Itse en huomannut ottaa, en ole koskaan ollut kovin taloudellinen ihminen.

   Poista
  2. "Siis työnantaja maksaa tavallisen työntekijän työeläkevakuutusmaksun?"

   Aivan, suurimman osan siitä. Tietämättömyytesi on puistattavaa.

   "No ei kai?"

   Ei j*malauta sentään. Kyllä!

   "Kyllä työntekijän palkasta peritään kuukausittain työeläkemaksua muutama prosentti, koko työuran ajan. Ainakin minä opettajana maksoin kuukausittain osan palkastani tulevaa eläkettä varten, olisiko ollut 4 prosentin luokkaa."

   Ai oikein muutaman prosentin ja vielä koko työuran ajan?
   Se sinun työnantaasi on maksanut kaikki sinun eläkemaksusis, sinä et ole maksanut iste mitään. Työnantaja on sinua näin palvellut. Työnanataja on perinyt sinun palkasta minimaalisen pienen osuuden työeläkemaksua (muutama prosentti) ja maksanut sen lisäksi palkkasi PÄÄLLE noin 18,5% työnantajan eläkemaksua siten, että sinun muutaman prosentin ja työnantajan ison prosentin kanssa sinusta on maksettu n. 22,5% eläkemaksua koko työurasi ajan kuukausittain. Ja tämän on tehnyt työnaantaja, et sinä.

   Sinullahan tuo työura jäi kesken, joten tee mielikuva harjoitus, että mistä se vanhuuseläkkeesi oikein kertyy.

   Poista
  3. Tietenkin työnantaja maksaa oman osuutensa työntekijän työeläkemaksusta, sillä saahan hän korkeasti koulutetun ihmisen kohtalaisen halvalla maksetun työpanoksen sen vastineeksi! Työntekijä on sidottu monin tavoin työnantajan määryksiin ja ehtoihin, ja tuleehan tästä vapauden menetyksestä vastinetta saada.

   Poista
  4. Minun työurani oli pitkä, kymmeniä vuosia, ja oikein hyvällä omallatunnolla nostan työkyvyttömyyseläkkeeni. Olen sen ansainnut. Osa äänisairaudestani selittyy työperäiseksi, mutta en ole ryhtynyt toimiin saadakseni tästä mitään etuisuuksia. Invalidivähennys minulla kyllä on, mutta se taisi olla 150 euroa vuodessa. Että voit haukkua invalidiksi ja yhteiskunnan elätiksi, jos niin ajattelet.

   Poista
 52. Kerronpa teille tarinan jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Tapahtumapaikkana on ”Minnin akkuna” niminen blogi. Takuulla, on! Mutta eipä mennä tapahtumien edelle.

  Olipa kerran ”Minnin Akkuna” niminen blogi. Se oli tunnettu siitä että keskustelu siellä riehui ja roihusi ja leiskui ja loiskusi kuin ristiaallokko. Ja vaikka Kommenttien lukumäärä välillä ylitti Maailmakaikkeuden kaikkien Sammakoitten lukumäärän, keskustelu soljui silti kuin joki; välillä uneliaana kuin Don, välillä yskähdellen kuin Ganges, ryöppyen kuin Niagara, välillä veteläksi krokotiilejä viliseväksi suvannoksi levittäytyvänä kuin Zambezi... miten nyt milloinkin. Mutta tunnettua oli että Minni siitä ei ollut moksiskaan. Aina (kun silmä vältti) hän heitti toisella kädellä kerosiinia nuotiotuleen (jonka ympärillä viattomat partiolaiset istuivat ja lauloivat ”kun me illan tummetessa, käymme…”), toisella kädellä hän lorautti öljyä laineelle. (Ja molemmilla jalalla hyppi tasakäpälää.) Näin päivät kuluivat pääksytysten, vuodenaikoja seurasi toiset vuodenajat, ja iltaa seurasi aamu. (Tai toisinpäin jos oli aamu-uninen.)

  Mutta annapa olla.

  Eräänä päivänä – tuossa klo viiden ja puoli kuuden välillä - Blogiin ilmestyi Iso Musta Karhu. Se nuuhki ilmaa valtavalla (aika rumalla) nenällään ja sanoi: ”Nuuh. Täällähän haisee pillulle?” No, te tietysti luulette että Nalle Pah von Schwarz siitä olisi pahoillaan ollut… Ehei, hyvilläänhän Hän siitä oli. Hän suorastaan riemastui. Hän kampasi pörröisen ja takkuisen päänsä. Ja alkoi pommittaa Minniä + muuta akkalaumaa jatkuvilla kysymysryöpyillä. Ihastumisensa heihin Hän naamioi sillä että oli olevinaan JYRKÄSTI eri mieltä kuin he; itse asiassa ei ollut asiaa jossa Hän olisi ollut eri mieltä kuin Minni & Muut. Päinvastoin. Minä, joka tunnen hänet paremmin kuin hyvin – se joskus on aika rasittavaa - en ole koskaan kuullut hänen huuliltaan ainuttakaan töykeää sanaa. Nimenomaan ns. hameväen kanssa Hän saattaa jaaritella tuntitolkulla ilman että hänellä olisi kiire insinöörikonttorinsa, takaisin. Lempein, ilkikurisin silmin hän tuijottaa pöliseviä muijia osoittamatta pienintäkään hermostumisen merkkiä vaikka puheenaiheet eivät aina niin palavasti häntä kiinnostaisi (kuukautissuojien laadun vertailu/nassun nätimmäksi tekevät bylgreemit)… Viattomana kuin Vaivaisukko Hän malttaa kuunnella kaikkia. Missään nimessä Hän ei halua tyrkyttää mielipiteitään! Ei! Vasta, kun on hänen vuoronsa, Hän saattaa puuskahtaa: ”voihan nenä!” Ja vasta jonkun kysyttyä häneltä neuvoa, Hän avaa oman faktoja täynnä olevan Pandoran Lippaansa.

  Eihän ihminen, voi Hyvänen Aika, mitään sille mahda että on Aina Oikeassa!

  http://www.youtube.com/watch?v=WP7ElaQh-oc&feature=mr_meh&list=PL6CAE5F9A31BCA493&playnext=0


  VastaaPoista
 53. No, avaisikohan tuo youtubekanava tarinan pointin? En pääse sitä nyt katsomaan, kun en viitsi kävellä yläkertaan. Olen yleensä illat alakerrassa, päivät yläkerrassa - vaihtelu virkistää, ja yläkerrassa on nopea yhteys, alakerrassa pätkivä mokkula. Ettäs tiedätte. Täällä ei katsota mitään youtubeja , joita aina iltaisin niin ahkerasti tarjoatte, että kiitosta vaan. Eilen illallakin Liisu tarjosi iltahartautta youtubessa, ja nyt huomaan, että en ole muistanut vielä katsoa sitä, vaikka se kiinnosti kovasti.

  Mikiksen tarina on kiva, mutta se jää kesken, en tiedä, mikä on pointti. Musta karhu, joka haistoi pillun. No ohhohhoh. Kukas se voisi olla? Tätä pitää miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illat alakerrassa, päivät yläkerrassa!? Olisin voinut vaikka vannoa, että päinvastoin! Mutta entäs yöt ja aamut, keskikerroksessako?

   Tuo Mikiksen tarina on mainio. Nautin siitä suuresti. Mitään en tietenkään ymmärtänyt, mutta muistin monia muikeita juttuja. Muun muassa sen, että minunhan piti lähettää hänelle Mummola-eepos! Tulossa on. Tänä vuonna.

   Ihailen suunnattomasti Mikiksen kirjoitustyyliä. Olen aina ihaillut. Vaatii suurta taitoa kirjoittaa tuolla tavalla vinksalleen. En uskalla edes yrittää, mutta luulen etten siihen kykenisikään. Vaikken kyvytön olekaan.

   Poista
  2. Minä olen aina ihaillut - tai en aina, mutta siitä lähtien kun sinuun Mummolassa tutustuin - kirjoituksiasi. Tyylisi on niin saatanan sujuvaa. Ja tarinaa tulee nopeasti. Niin kuin van Vaari aikoinaan sanoi (muistini varaisesti) että "kun Tapsalle antaa toimeksiannon ja pullon olutta niin se on suitsait valmis teksti. eikä ainuttakaan kirjoitusvirhettä".

   Ps. Tuolla äskisellä en tarkoittanut sitä että "kehu sinä minua niin minä kehun sitä joka kehuu sinua". Äh. Sitä paitsi Riku Riemuhan se ihan hassuja puhuu. Joskus kun luen häntä, luulen että olen ihan kännissä. (En kumminkaan mielestäni ole.)

   Poista
  3. Muuten oikein, mutta vaatii se kolme pulloa olutta. Nyt on menossa jo neljäs.

   Poista
  4. Miten tämä pitää ymmärtää, en minä ymmärrä? Jos yksi A-4nen vaatii 3 olutta, ja nyt on menossa 4jäs olut, niin silloinhan kirjoittaa... A-3selle! (Hitsi, tajusin.)

   Poista
 54. Yrittäjän veroprosentti laskentaharjoitus Iinekselle:

  Yrittäjä tekee yhden kuukauden kestävän työsuoritteen, josta hän saa laskuttaa asiakasta 5000 euroa (sis. ALV).
  Jotta yrittäjä voi tehdä em. työsuorituksen, hänen pitää käyttää omaa autoaan siten, että hän joutuu ostamaan polttoainetta kuukauden aikana 500 euron edestä. Polttoaineen hinnassa on veroluonteisia maksuja ja ALV:tä yli 75%. Yrittäjällä on toimintaansa varten vuokrattu pieni toimisto ja työtila, josta yrittäjä maksaa vuokraa 600 euroa (sis. ALV) per kuukausi. Yksinkertaisuuden vuoksi jätämme tästä laskentaharjoituksesta pois yrittäjän kirjanpitokulut, vakuutukset, sähköt, puhelin ja nettimokkulakulut sekä osallistumisen Lastenklinikoiden Kummien ja Medi-Helin toimintaan.

  Kuinka monta prosesnttia laskutuksestaan yrittäjä on maksanut erilaisia veroja kuukaudessa? Entä paljonko yrittäjälle jää rahaa nettopalkkaan, kun oletetaan, että yrittäjän henkiökohtainen veroprosentti on 35% ja että yrittäjä jättää yrityksen kassaan pahan päivän varalle 500 euroa tuosta työsuoritteesta. Huomioi laskelmissa, että yrittäjä maksaa kuukausittain 22,5% palkkasummastaan työeläkemaksua ja tämä on katettava tuosta työsuoritteen summasta. Lisäksi montako prosenttia työsuoritteen laskutuksesta jää yrittäjän palkanmaksuun ylipäätään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta nyt ainakin puuttui verotuksessa vähennettävä työhuonevähennys, joten epäilen, että muitakin vähennyksiä uupuu. Palataan asiaan, kun nämäkin on huomioitu.

   Epäilen, että yritystoiminnassa saa vähentää lisäksi jotakin myös viestintäkuluista - etenkin tietotekniikkayrityksissä, mahdollisesti myös matkustuskuluista. Näistä en huomaa siis mainintaa tuossa yllä.

   Poista
  2. Ei ole mitään työhuonevähennystä. Yrityksellä on vuokratut toimitilat, jos osaat lukea. Osaatko?
   Sinä olet nyt se laskija, joten huomioi toki kaikki puutteet eritellen niiden vaikutus, jotta voimme arvioida kykyäsi ja laskujasi.

   Tehtävääsi ei kuulu mitään epäilyjä, vaan noudatat sitä mitä suomen laki sanoo.

   Nyt ala vain laskea. Jos et osaa tai kykene, niin pyydä apua joltain opettajalta.

   Poista
  3. Höpsistä, ei se näin mene, asiat eivät vertaudu näin. Yrittäjien verotus on omanlaisensa, ja samaten palkkatyöntekijöitten, vaikkapa kuntatyöntekijöiden. Kumpaankin on syynsä, kaikella on seurauksensa. Molemmilla on vähennyksiä ja kuluja, joissa työn luonne on otettu huomioon.

   Summia ei siis voi vertailla keskenään. Ne eivät ole samalla viivalla, niihin vaikuttaa moni erilainen tekijä.

   Poista
  4. Eihän se verotus nyt omanlaistansa voi olla eri ihmisiryhmille. Sinulla on rasistinen, yrittäjävihamielinen, ajattelukanta jos noin ajattelet. Verotus perustuu verolakeihin ja ne pitää jo yhdenvertaisuuden ja verotuksen läpinäkyvyyden kannaltakin olla kaikille samat. Että ala laskea vain, äläkä venkoile. Miksi sinulle on niin vaikeaa laskea esitetystä esimerkistä yrittäjän verotus ja palkat, kun kaikki luvutkin on asetettu eteesi helpossa muodossa. Ei muuta kun kynä käteen ja vihko auki ja siitä laskemaan.

   Poista
 55. Jaa. Eräs kommentoija - joka nykyisin esiintyy anonyymina eikä enääala J-kirjaimella, on se Pointti. Hänhän esiintyy äärimmäisen kohteliaasti kaikkia, mutta etenkin naisia, kohtaan. Eikä koskaan jankkaa eikä riitele. Eikä koskaan ole väärässä.

  VastaaPoista
 56. No juu, Mikis, kyllä minä tämän oikeastaan taisinkin tietää. Juuri tuommoinen iso musta karhu on, enkä minä saa hänen vuokseen päänsärkyä. Enkä huokaise ikinä että hohhoijaa oivoi.

  VastaaPoista
 57. Enkä kiristele hampaitani ja saa iensärkyä enkä kirjaudu vahingossa valokuvablogin tunnuksilla.

  VastaaPoista
 58. Antakaa nyt joku Japelle pillua ettei se ole yliäreä.

  VastaaPoista
 59. Vastustan perussuomalaisia. En siksi että he ovat rumia ja tyhmiä, koska sitä en tiedä, ja se on sivuseikka; vastustan heitä siksi koska heidän käsityksestä ihmisarvoisesta elämästä on hirvisaarta hakkaraista wiherkoskea oinosta halla-ahoa... etc. En halua että Suomi on joku ulkohuussimuseo 1800-luvulta. Hitsi, kohta tulee ikävä vennamolaisia. He sentään valehtelevat rehellisesti.

  Ja ettei totuus unohtuisi...

  Vuosia sitten, ensimmäisenä yhtenä harvojen joukossa, minä puolustin Toni Halmetta. Ns. intellektuelli-blogeissa hänestä - tai nimenomaan hänen äänestäjistään - heitettiin todella ilkeää herjaa. Väitin vastaan. Sanoin, että "jos nämä Kontulan ja Hakunilan ihmiset, jotka eivät koskaan ole äänestäneet ketään, nyt äänestävät... Niin äänestävätkö he väärin?" Vittu, mulle hymähdeltiin, Sediskin. Olen edelleen samaa mieltä että ihmiset eivät äänestä väärin. Mutta olen sitä mieltä että Timo Soini on paskanpuhuja. Ja persujen puolueohjelma ei ole vakavasti otettava, se on kokoelma kliseitä, ei sitä ole tarkoitettukaan toteutettavaksi. Koska se olisi mahdottomuus.

  Ps. Ymmärrän maahanmuuttokammoisia ihmisiä. On ihan OK. että ihmiset, jotka kammoavat muita kuin itsensä kaltaisia, käyttäytyvät miten käyttäytyvät. Mutta olisivat sen verran rehellisiä - rohkeina uudistajina kun esiintyvät - että uskaltaisivat sanoa sen suoraan: painukaa neekerit pois Suomesta. Eivätkä jauhaisi ihme puolueskeidaa sotaveteraaneista/vanhuksista/lapsista ynnä muusta.

  Iljettävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Vuosia sitten, ensimmäisenä yhtenä harvojen joukossa, minä puolustin Toni Halmetta."

   Paskapuhetta. Ja se oli muuten Tony Halme.

   Poista
  2. Jaa. Ja Sinulla on faktaa tästä... enemmän kuin minulla? Voin todistaa asiani. Entäs itse?

   Vittu, miks mää sorrun näin alkeellisiin provoihin? Luulisin, kun tarkemmin ajattelen, että lempeyttäni. (heh, heh)

   Poista
 60. Mites Iines, se piipunhattu siellä mökillä, niin menikö maksusi Putkimiehelle kuitilla vai maksoitko taas pimeenä, niin kuin aikaisemminkin?

  VastaaPoista
 61. Lahjaksihan A. sen teki ja omasta aloitteestaan, en edes tiennyt, että semmoisiakin tarvitaan. Suostui lopulta ottamaan jotakin, kun en kehdannut ilmaiseksi ottaa.

  VastaaPoista
 62. Mikis, minuakin iljettää se, että joku voi pitää itseään jotenkin etuoikeutetumpana elämään kuin muualta tullutta koditonta ja isänmaatonta ihmistä. Ovatko perussuomalaiset tulleet hulluiksi vai mikä heitä vaivaa? Miten joku liekkipaita voi rakastaa itseään, vaikka on niin rajoittunut ja ahdassieluinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Politiikkaan en enää viitsi sotkeutua, kun sitä lajia tuli aikoinaan harrastettua ihan tarpeeksi, mutta tämä kysymys esitetään väärin.

   Eivät persut ja muut ahneet paskiaiset pidä itseään etuoikeutettuina, vaan maksajina! Kun me kerran olemme säästäneet ja maksaneet, jotta Meidän Yhteiskuntamme on tällainen Hyvin Voiva, niin on väärin, että kuka tahansa satunnainen kulkumies voi tulla valmiiseen pöytään ja käyttää sitä hyväkseen.

   Onhan se väärin. Vai saako kuntanne köyhälistö tulla noin vain teidän kotiinne asumaan ja syömään ja vittuilemaan huonosta ja hitaasta palvelusta?

   Kun asiaa miettii näin, niin ehkä ymmärtää ahdasmielistöä.

   Poista
  2. Jokaisessa meissä asuu pieni ahdasmielinen joka etsii kamuja, ainakin joskus. Kyse ei ole ahneudesta. Eikä silkasta paskamaisuudesta. Niitäkin kokkareita on joka ihmisessä.

   Kyse on pelosta. Vieraan tai köyhän tai rikkaan tai ahneen tai vieraskielisen tai kummallisesti pukeutuvan tai kenen hyvänsä pelosta joka ei ole kuten me ollaan ja syödään makkaraa ja juodaan olutta. Se vetoaa moniin ihmisiin. Simppelit ja selkeät asiat.

   Eikä siinä sinänsä mitään pahaa ole, saahan niin ajatella, mutta kun noissa tylsissä luottamustehtävissä pitäisi ajatella vähän isommin ja paneutua niihin yökaudet. Se voi tulla vaikeaksi jos koko ajan on päällä se tunne, että kohta joku vieras tulee ja vie meidän naiset ja suvivirret ja syö meidän pöydässä, vaikkei me sitä kutsuttu meille kylään. Istuu vain siinä, ja talon parhaimmassa tuolissa.

   Joskus muuten suomalaisuuteen kuului kyläily, ihan sellainen spontaani piipahtelu ja kahvittelu ja rupattelu. Tuntemattomienkin kanssa juteltiin. Tai kyllä sitä vieläkin tapahtuu, ainakin tässä pikkukaupungissa jossa asun. Ja sekin kuului suomalaisuuteen, että jeesattiin miestä mäessä ja mäen allakin joskus.


   Poista
  3. Tämä oli kauniisti kerrottu. Tuli ihan nostalginen olo. Oli, kuin olisi kävelisi jonkun vanhan, maailmansodilta säästyneen kaupungin katuja.

   Kiitos.

   Poista
 63. No tuo ei yllättänyt, että et tuotakan tiennyt.

  Mutta se keskeinen kysymys kuului, että maksoitko pimeästi, vai kuitilla ja suoritettiinko tuosta maksusta kaikki verot.

  Sujahtavatko kaikki maksut varmaan kuitille ja verotettavaksi tuloksi?

  VastaaPoista
 64. Paskaako se sulle kuuluu. Maksatko itse ylipäänsä killinkiäkään naapurille, jolta pyytämättä saat lahjan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuuluu se, kun hiukan tuolla ylempänä kirjoittelet näin pontevasti:
   "Ja sekin vielä, että miten sen veronkierron kanssa yrittäjällä oikein on? Sujahtavatko kaikki maksut varmaan kuitille ja verotettavaksi tuloksi?"

   Että miten sen veronkierron kanssa putkimiehellä oikein on? Sujahtavatko kaikki maksut varmaan kuitille ja verotettavaksi tuloksi?

   Jos ei sujahtanut kaikki maksut varmaan kuitille ja verotettavaksi tuloksi omalla kohdallasi, niin suosittelen, että pidät suusi kiini aiheesta jatkossa. Ei kannata jeesustella jos sinulla ei ole omatkaan asiat kunnossa. Eikä se piipunhattu ollut eka ja ainoa hermaantalouden ja veronkierron edistämistapaus kohdallasi.

   Poista
 65. Anteeksi haistatus, mutta sait minut hiiltymään jankkauksinesi. Voisit vähän mennä itseesi ja panna suun suppuun, kun asiat ovat selvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään. Se joka menettää malttinsa ja sortuu karkeuksiin ja rumaan kielenkäyttöön, on automaattisesti hävinnyt pelin. Näin kävi nyt sinulle.

   Jos kykenet tokenemaan vielä, niin tuolla ylempänä on edelleen avoimia kysymyksia sinulle ja yksi laskutehtävä.

   Poista
  2. Haistappa Kakka, tekopyhä tornester. Olet ääliö. Harmi vain ettet itse tietenkään sitä kykene tajuamaan. Toivottavasti sankkeri (pehmeä) tulee ja syö sinut, kultaseni.

   Poista
  3. Sanoitpa mikis ilkeästi Iinekselle. Ei hän tuollaista kommenttia ole ansainnut. Olet selvästi moukka, mikis.

   Poista
 66. Anonyymi taitaa tosiaan olla puutteessa. Voitas tavata. Mutta kuittia et saa.

  VastaaPoista
 67. Aploodeja Iinekselle! "Paskaako se sulle kuuluu" on kyllä tyylikäs lause. Vuoden paras. Nimittäin, mitä vittua se tuolle inttäjälle kuuluu?

  Riku, avaappas sinäkin ajatustes rahastajalaukkusi. Arvostan mielipiteitäsi. Jos pääni (vertauskuvallisesti) olisi Helsinki, ja ajatuksesi olisivat (edelleen vertauskuvallisesti) raitiotievaunuja... olisi, kuin yht'äkkiä Helsingissä kurvailisi yhtä paljon ratikoita kuin Sanghaissa on asukkaita.

  Äh, inhoan kehumisia. (Mua ällöttää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tyuli niin yllättäin, minulla ei ole antaa rahasta takaisin.

   Haistattelu on vanhanaikaista, sellaiseen olen slti joskus sortunut. Sinun pääsi on ehkä sittenkin Kuusamo, savuinen ja sumuinen kaupunki, minun taas Kerava, unelmien eldorado.

   Gösta teki ratikankuljettaja Tenkaselle, henkiselle esikuvalleni, ainakin tämän.

   Poista
 68. Riku taitaa olla konsertissa? Lahden Urheilutalolla? 1 x 2. Wagneria, olettaisin? En minä sitä Sikaa tarkoita vaan sitä joka sävelsi niitä Paarmoja jotka lensivät Hitlerin pään ympärillä. Der Ring des Nibelung ja mitä näitä nyt on. On niitä. Mitähän Winston Churchill kuunteli? Varmaan Big Beniä. Sillä oli aina iso, sukellusveneen muotoinen sikari suussaan. Stalin (Joseph Vissarionovich) piti sikaarinsa housujensa sisällä eikä kuunnellut ketään, edes Vjatšeslav Mihailovitšia. Kekkonen kuunteli Paasikiveä joka oli kuuro eikä kuullut mitään, mutta muisteli menneitä. Urkki lauleli "Kotkan ruusua". Koivisto vaan mutisi, Ahtisaari ei sitäkään, ja Halonen liversi kuin rastas. (Tämä nykyinen taas vaan virnuilee kuin yhtä numeroa liian suuri kalossi.) O tempora, o mores, o tampones!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkö, ei helvetissä! - Waagneri on kuin hännikäisen konekivääri-masturbaatiot.


   Yksi artisti, Baabbeli, ei tiennyt takavuosina mitä sanoa, kun kehuin konserttiaan parhaaksi koskaan näkemäkseni. - Hyvissä ajoin ennen aloittamistaan sammuin pöytään ja näin kauniita unia pää pöydällä.- Tapahtui Naantalissa, aurinkoisessa pikku takareiässä, vuonna jotain -90 lopulla.

   Schhichulta laitan tämän.

   Poista
 69. Yövyin kerran Naantalin kylpylässä. Oli talvi-iltapäivä ja aurinko nauroi minulle kuin hampaaton huora. Hotellin aulassa soitti flyygelillä pianisti joka oli pumpannut itseensä kyllä muutakin kuin pelkkiä nuotteja, hän haisi kaktukselle. Ei se minua haitannut. Menin huoneeseeni, panin matkalaukkuni lattialle, riisuiduin ja puin kylpytakin päälleni, sitten hurautin hissillä allasmaailmaa. Ensiksi tilasin siellä - samalla kun mulkoilin ympärilleni - tuplatujauksen teguilaa. Join sen. Sitten tilasin "samanlaisen". Sitten riisuin kylpytakkini (sen alla oli simmarit), ja pujahdin altaaseen. Uiskentelin siinä kuin kilpikonna. Altaalta pääsi myös ulos, niinpä uin ulos. Talviaurinko laski, samalla satoi lunta, pää tuntui kylmältä mutta muuten oli lämmin. Ihmettelin sitä, en kamalasti, en yl. ihmettele asioita. Japanilaisia siellä oli kovasti, ne pyörivät kuin saimaannorpat, ja joku niistä aina otti valokuvia toisista japanilaista. Varmaan minustakin. Kun väsyin heihin ja itseeni ja kaikkeen muuhunkin, kroolasin takaisin sisälle. Tarjoilutiskillä tilasin tequilaa. Vähän myöhemmin puin kylpytakin takaisin päälleni, menin hissiin, sieltä omaan huoneeseeni, taas riisuin kylpyvermeeni päältäni, ja pujahdin sänkyyn täkin alle. Rupesin nukkumaa.

  Nådental, etäällä ja yksin!

  VastaaPoista
 70. Minä olen tänä yönä katsellut juutuubista Jarvan Jäniksen vuotta. - Tuoreeltaan sen kävin katsomassa 15 tai 16-vuotiaana elokuvateatteri Arenassa. Parilla ensimmäisellä penkkirivillä aina istuin, niin elokuviin pääsi sisään. Tarzaneihin ja Chaplinin elokuviin, Paulette Goddardia rakastan vieläkin. Jäniksen vuosi teki minuun valtavan vaikutuksen.

  Aivan naurettavaa tämä on katsoa Jäniksen vuotta yhtään pienemmältä kuin laajakankaalta, paljon siinä menettää.

  Maagista realisimia se on, realiteetit elokuvassa ovat täysin hukassa. Komediaksikin voisi sanoa.

  Kuolema tai iso tauti tulee, jos metsässä yhden yön pelkällä maapohjalla nukkuu. - Purossa metsäpalon keskelläkin olisivat Sipilän kanssa saaneet kylmätaudin, josta selviämisen mahdollisuudet olisivat olleet heikot.

  Kaipaus lapsuuden, nuoruuden maalaismaisemaan, jota ei ole, tuskin oli silloinkaan, vaikka romanttisuuteen ja nuoruuteen halajava mieli niin ajattelee.

  Helvetti, jossa ihmiselle ei ole sijaa, on Suomen luonto.

  Edesmennyt kirjailija Arto Salminen esitelmöi itärajan sylvi kekkosen kirjallisuuspäivillä. Ennen häntä Harri Tapper oli kertonut, kuinka kaupungissa ei edes tähtiä näe. - Valtavat suosiot, kuten populisteille aina.

  Hänen jälkeensä Arto Salminen kertoi, kuinka luonnolla ja hänellä ei ole minkäänlaista henkilökohtaista suhdetta, ei kenelläkään muullakaan tuntemallan ihmisellä. Hausjärvellä hän pystyi asumaan vain, koska asunnossaan oli täydelliset urbaanit mukavuudet. Kirjallisuuden ystävät pyhämekoisaan olivat kauhistuneita.

  Sellainen Jäniksen vuosikin on, haikailua kesämökille.

  Katsomisen arvoinen silti, mielellään mahdollisimman isosta televisiosta, jos laajakankaaseen ei kerran ole varaa. (Yhdelle proschekuskille minä kerran sanoin, että säästä vielä vähän, niin saata auton jossa on takapenkitkin! - mutta se ei kuulu tähän)

  70-luvulla muutimme kylän keskustassa olevaan taloon, jossa oli ulkohuussi, pakkasella pylväs otti kiinni perseeseen. Öljykamina, joka haisi kuin helkkari ja puilla lämmitettävä uuni, sellainen mahdollisimman romanttinen. (huhhuh)

  Hyi helvetti koko 70-luku, kiitos ihana urbanitetti!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tuo edellämainitsemani toki Paasilinnan romaaniin perustuvassa elokuvassa lopuksi todetaan.

   Arto Paasilinnalla haikailu kesämökille johti noin 400-800:n saunan hankkimiseen ja alkoholismiin tunkkuisissa lähiössä.

   Poista
 71. Miksei kukaan, voi kirouksen kirous, voi antaa Japelle pillua? Että se pysyisi edes vähän aikaa hiljaa. Tehkää tytöt, oi Enkelit, niin että lupaatte ja vedätte sen kerran viikossa kuiviin. Uhrautumistahan se vaatii, totta kai me muut sen tiedämme, että sitä se vaatii, mutta sillä te pelastaisitte enemmän! Koko suomalaisuuden, jopa.

  Pleas, tytöt, pleas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata leikkiä tulella!

   Sehän on kun antaisi yskivälle risiiniöljyä . . . pprpprööö

   Poista
  2. Onko tällä palstalla ylipäätään tyttöjä?

   Poista